TÜRKENER. ENERJİ ve TELEKOMÜNİKASYON ALTYAPISINDA ÇÖZÜM ORTAĞINIZ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "TÜRKENER. ENERJİ ve TELEKOMÜNİKASYON ALTYAPISINDA ÇÖZÜM ORTAĞINIZ"

Transkript

1 TÜRKENER ENERJİ ve TELEKOMÜNİKASYON ALTYAPISINDA ÇÖZÜM ORTAĞINIZ

2 ÇYG/YG - Havai hatlar ve kablo sistemleri İletim Şebekesinde Nitelikli Deneyim

3 Servis ve sistem sağlayıcı TÜRKENER ismi yüksek kalite, olgun deneyimler ve göze çarpan güçlü duruşu ile daima varlığını sürdürüyor. Faaliyete geçtiği 1989 yılından beri şirket, kararlı adımlarla kişisel kurulumunu tamamlamış ve Türkiye de ve değişik ülkelerde elektrik iletim ve dağıtım sistemlerinin tesisini gerçekleştirmiştir. Bugün TÜRKENER Grubu servis ve sistem sağlayıcı üye kurumlar arasında elektrik, telekomünikasyon ağı ve üretim sistemi ile ilgili güç ve kamu sektörüne hizmeti sağlayıcı olarak lider durumdadır. Grubumuzun iş aktivitesi, çeşitleri bölümlere ayrılmış parçaları bütünlemek, kaynaştırmak, kökten çözümler üretmek, önem sırasına göre aşama kaydetmek, faydalı yönetim ve faydalı servis ve sistem dönüşümlerini beceriklilikle yansıtma odaklıdır. Güvenilirlilik ve Sorumluluk, Düşük Maliyet ve Yüksek Performans Bu çok yönlü iş alanında temelde ilerleme kaydetmek bizim beceri alanımızdır. TÜRKENER Grubunun müşteriyle ve firmalarla işbirliğindeki amacını bir nevi ortaklık, güvenilirlik ve karşılıklı itimat olarak adlandırabiliriz. Bu bağlamda yüksek talepleri karşılamada gösterdiğimiz kararlılık ve sadakat müşterilerimiz için bir avantaj oluşturmaktadır. TÜRKENER şirketi bil-uygula (know-how) konusunda sürekli yenilikleri takip edip yatırımlarını sürdürmekte, en iyi yöntemleri uygulayarak deneyimlerini arttırmakta ve TÜRKENER bünyesinde kendisini oluşturan ekiplerin bütününden daha fazlasını yap ilkesini benimsemiştir.

4

5 TÜRKENER, uzun yıllara dayanan deneyimi, iyi yönetim ve hizmet anlayışıyla enerji altyapısı tesisinde ve müşteri odaklı yeni teknolojik gelişmeli çözümlerin sağlanmasında hak ettiği yere çabuk ulaşmıştır. Şirket değişik ticari faaliyetleri arasında :. İletim hatları ve trafo merkezleri anahtar teslimi proje, tesis ve bakımı,. Müşteri otomasyonu ve coğrafi bilgi sistemi tesisi alanlarında odaklanmıştır. Anahtar teslimi projeler TÜRKENER, hayati öneme sahip enerji iletim hattı tesisi gerektiren en iddialı projelerde bile tek kaynaklı tam çözümler sunar. Havai hatlar kaynağından aldığı elektrik gücünü değişik seviyelerdeki kamusal ve sanayi tüketimi için uzun mesafeler boyunca taşır. Bu nedenle enerji iletim hatları, gerilim seviyeleri hemen hemen Avrupa standartlarında olan (hatta 500 kv a kadar çıkabilen) enerji altyapıları için hayati öneme sahiptirler. TÜRKENER in gelişmiş portföyünde temel yeteneği müşteri bağımsızlığı, oluşum sürecinde bilgi paylaşımı ve alışverişi, işletme ve teknik sistemleri de kapsayan şebeke kaynaklarıdır. Yeni gereksinimler ve çözümleri Son yıllarda iletim hatları seviyelerinde değişen ihtiyaçlar ve yenilenmeler doğrultusunda iki faktör bizleri tesis alanında daha da cesaretlendirdi : Özellikle rüzgar enerjisi gibi yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımının artması sonucu iletim ve dağıtım şebekelerinde yapısal değişikliklerin olması ve ülkeler arası elektrik şebekelerinin artan genişlemesi.

6 TÜRKENER firması ürün ve servis ağını en son pazar koşullarını karşılayacak şekilde sürekli güncelleştirmektedir. Biz müşterilerimize daima hayatın hızlı akışını da göz önünde bulundurarak güçlü, güvenilir ve etkili çözümler teklif etmeyi hedefleriz. Çözüm ilkesi TÜRKENER iletim hattı tesisinde yetenekleriyle rehber olmayı ilke edinmiştir. Özellikle anahtar teslimi projelerde benzer iş yapan firmalarla ve diğer ortak gruplarla yurtiçi ve yurtdışında satıcı ve müşterilerle işbirliği içindedir. TÜRKENER in iletim hatları birimi ve hizmet sektörü İstanbul ve Ankara da bulunan kuruluşlarımız ve ortaklarımız aracılığıyla tanıtılmaktadır. Merkezimiz Ankara da olup hızla büyüyen uluslar arası işlerimizle ilgilenmektedir.

7 Sistem uyumlu proje üretimi TÜRKENER Grubu çok çeşitli güç kaynağı altyapı sistemine sahip olduğu için bireysel çözümlerini müşterilerinin ihtiyaçlarına göre biçimlendirir. Her seviyedeki iletim ve dağıtım şebekeleri ile fosil ve yenilenebilir enerji kaynaklarından elektrik enerjisi üretim ve iletimle ilgili endüstriyel güç dönüşüm sistemlerine sahiptir. Bu bağlamda TÜRKENER Grubunun her bölümünde hizmet ve sistemler bütün olarak çalışır. Kavramsal tasarımlarda organizasyon bakımından uygulamalar yapan TÜRKENER Grubu becerilerini birleştirerek tüm süreçlerde müşterilerle dış ortaklıkları bütünleştirir.

8 BAĞIMSIZ UYGULAMALAR TÜRKENER Grubu üretim ve servis hizmetlerini müşterilerinin isteği doğrultusunda uygular. Planlama, mühendislik, tesis ve bakım gibi hizmetler danışmanlık teklifleri, yenilikçi otomasyon, en uygun çözümler ve işletme yönetimi kavramlarıyla uygulanır. Bütün bu servislerle TÜRKENER Grubu güvenilir ve bütünleyici olmanın ve yılların tecrübesiyle oluşturduğu bilgilerini ve yeteneklerini hayata geçirmenin

9

10 huzuru içindedir. Bu özelliği, müşterilerinin enerji altyapı sistemlerini yarar yönetimi ve yarar hizmeti olanaklarını en iyi şekilde kullanmanın olanağını verir. TÜRKENER Grubu, kamu kuruluşlarına olduğu kadar, özel şirketlere ve sanayi kuruluşlarına da anahtar teslimi iletim hatları ve trafo merkezleri tesisi yanında cadde aydınlatma sistemleri, bölgesel ısıtma sistemleri, iletim hatları işletme ve bakımında da faaliyetlerini sürdürmektedir. İNTERNET DESTEKLİ (IT) SİSTEMLER TÜRKENER Grubu piyasada mevcut bütün internet destekli (IT) sistemlerden yararlanarak enerji sistemlerinin güvenli ve verimli çalışmalarını garanti eder. Özellikle bu talep özel EMSR i kapsar ve süreç denetim yönetimi ve coğrafi ve şebeke bilgi sistemlerini kontrol eder. İnternet destekli sistemlerin (IT) kullanılmasıyla ilave maliyet bedellerinin azaltılması hedeflenmiştir. TÜRKENER in şebeke yönetim sistemi kaynak yönetimi ve bakım planlamasını desteklediği gibi, eşzamanlı olarak şebeke kontrol sistemleri, GIS ve SAP R/3 gibi bütün IT uygulamaları ile de çalışır.

11 GELECEĞE AİT ÇÖZÜMLER TÜRKENER, özellikle mühendislik, hizmet ve IT teknolojileri alanındaki yaygın kaynak ve servis ağları ile gelecekteki enerji piyasası ve rekabetçi koşullara uygun çözümler üretir. Grup bu özelliği ile şebekenin tamamı ve hatların tümünün bakımını sağladığı gibi, üretim santralları ile iletim dağıtım şebekelerinin ön değerlendirmesini yaparak işlevselliğini de sağlamış olur TÜRKENER Grubu sanayi işletmecileri için yüksek seviyedeki uzun dönem altyapı çalışmalarında işletme ve yatırım maliyetlerinin eşzamanlı olarak sürdürülmesini sağlayacak yeni maliyet modelli standart yöntem geliştirmiştir.

12 PROJE ODAKLI ÇALIŞMA Deneyimlerimiz bize, seçkin, kaliteli ve portföyü geniş müşterilerimizin TÜRKENER Grupla işbirliği içinde olduğunu, kaydedilen gelişmenin, geliştirmenin ve tasarruf potansiyelinin önemli olduğunu gösterdi. Bunun sonucu olarak ta birçok kuruluş TÜRKENER ile iş yapmak istemekte ve bu durumda da şebeke alanı hizmetlerinde TÜRKENER sinerji modeli yaratmaktadır.

13 Ayrıca TÜRKENER Grubu bir ortaklık esnasında işletme yönetiminde müşterilerini destekler. Bu işbirliğinin bir örneği Çözümler hizmetleri bütünleştirir düşüncesidir ve TÜRKENER in yönetim anlayışının göstergesidir.

14 Türkiye sınırlarının ötesinde TÜRKENER Grubunu diğerlerinden ayıran özelliği güç sistem ürünleri konusunda Dünya pazarlarında da imalat, proje tasarım ve çözümler üretiyor olmasıdır. TÜRKENER şirketleri sistematik olarak bilgi kontrolünü asla elden bırakmaz ve ihtiyaç olan konulara ustalıkla çözüm üretir. Yüksek düzeyde dikkat gerektiren proje işlerinin özel öneme sahip olmasından dolayı yerel koşulların uzmanlarıyla iş yapmanın gerekliliğinin bilincindedir. STANDART QUAD (KÇİV) YÖNETİMİ İş etkinlikleri müşterilerin yararı için titizlikle bütünleştirilmiş bir yönetim sisteminin kullanımı ile standartlaştırılan 4 bölümle denetimleri yapılarak gerçekleştirilir : ( Kalite - Çevresel Koruma - İş Güvenliği - Veri Koruması ). Üstelik bireysel şirketlere de dışarıdan onaylı kalite kontrol, çevresel koruma ve iş güvenliği yönetim sisteminin kullanımını da sağlar. YÜKSEK STANDART PORTFÖY YÖNETİMİ Enerji iletim hatlarının tesisi her biri ayrı ayrı ve karmaşık bir iştir. Her proje farklı ulusal ve uluslararası standartlar ve tanımlamalar gerektirir. Bu da TÜRKENER in tam donanımlı olduğu uzmanlık alanıdır. Elektrik enerjisinin üreticiden tüketiciye emniyetle, güvenilir ve ekonomik şekilde kullanılmasını sağlamak için enerji iletim hatları kullanılır. Genellikle enerji iletim hatlarının tasarımı ve tesisinde direk tipleri, ara mesafeler, iletken seçimi, bölgesel özellikler gibi önemli farklar vardır. ÖZEL STANDARTLAR Özel standartlar genellikle kanuni ve özel düzenlemelere uyar, fakat biz TÜRKENER Grubu olarak yerel koşulları ve çoğunlukla çevreyi korumayı da göz önünde tutmaktayız. 500 kv a kadar anahtar teslimi enerji iletim hatları tesisinde lider konumundaki TÜRKENER şebeke operatörlerine etkili ve bireysel destek sağlar.

15 TÜRKENER GRUBUNUN HİZMET ALANLARI İLETİM ŞEBEKELERİ STANDART YÜKSEK GÜÇ Türkiye de toplam km uzunluğu ile enerji iletim hatları, elektrik enerjisinin üreticiden tüketiciye ulaştırılmasının garantisidir. İletim şebekeleri aracılığıyla elektrik santrallarının sistem işletme koşullarına uygun bağlantıları vasıtasıyla kararlı yük dağıtımı ve uygun frekansta tüm enterkonnekte sistemin ekonomik işletmesi garanti edilmiş olur. Bu sektörde 20 yılı aşkın deneyimi ve direk, iletim hatları, üretim santrallarının planlama, tesis ve yenileme işlerinde lider konumdaki TÜRKENER, yüksek performanslı yenilenebilir üretim merkezlerinin enterkonnekte sisteme bağlantıları alanında en ileri teknolojilere de sahiptir.

16 İletim Şebekeleri Faaliyetleri Hat etüd çalışmaları Direk tasarım statik hesabı ve temel hesapları ÇYG / YG Trafo merkezleri ÇYG / YG Havai hatlar ve kablo sistemleri İletim hatları değerlendirmesi ve kule bakımı GSM Baz İstasyonları Tasarım ve Tesisi Doğalgaz iletim şebekesi için gaz ölçüm sistemleri DAĞITIM ŞEBEKELERİ DAĞITIM ŞEBEKELERİNDE NİTELİK VE GÜVENİLİRLİK Yerel ve bölgesel güç dağıtımında kaynak güvenilirliği için şebeke esastır. Elektrik enerjisinin temininin sürdürülebilir niteliğinin temini ve iletişim şebekeleri, uzun dönem işletme için en modern teknik tesislerin kurulumunu ve bakımını gerektirir. Merkezi olmayan sektör tarafından ortaya konan yeniliklerden dolayı, dağıtım işlemleri gereksinimlere uygun olmalı ve en iyi şekilde kullanılmalıdır. Ürün ve hizmet ağları ile TÜRKENER, alçak ve orta gerilim şebekeleri, iletişim şebekeleri ve boru hattı şebekelerinin ekonomik

17 verimliliğini arttırır. Enerji, en yeni kaynaklarla ve coğrafi veri yönetim çözümleriyle tüm bölgeye ve tüketiciye en uygun şekilde iletilir. DAĞITIM ŞEBEKELER FAALİYETLERİ OG / AG - Santrallar ve trafo merkezleri OG / AG - Kablo ve havai hat sistemleri Direk ve temel yenileme çalışmaları İletişim şebekeleri Çevrimiçi iç ihtiyaç bağlantıları Boru hattı şebekeleri Boru hattı şebeke kontrolları Yenileme ve hesaplamalar Gaz basınç kontrolü ve ölçüm sistemi Coğrafi veri yönetimi ve kaynak ve tüketim şebekeleri için süreç denetimi Bakım ve işgücü yönetimi UYGULAMA İNSANLIK YARARINA OLAN SİSTEM UYGULAMALARI Öncelikle enerji üretimi fazla ve yeterli miktarda olduğunda tüketicinin kullandığı iletim ve dağıtım şebekeleri için enerji kullanımı kar getirici ve yarar sağlayıcı olur. Aydınlatma, ısıtma, ulaşım ve iletişimin anlamı sonuna dek kaliteli yaşama doğru ilerlemek ve müşteriler için daha büyük sanayi ve güvenli işletim demektir. TÜRKENER endüstriyel üretim süreçlerinde binalarda ve yollarda en uygun emniyeti garanti eder. UYGULAMA ALANI FAALİYETLERİ. Aydınlatma sistemleri. Enerji ekipman teknolojisi E / MSR ve süreç denetim sistemleri,. Boru hattı şebeke ve hizmet paylaşımı. Trafik mühendisliği

18 HER ZAMAN KALICI ÇÖZÜMLER TÜRKENER in TEMEL FAALİYET ALANLARI. Proje yönetimi. Tasarım, planlama ve mühendislik. Malzeme temini. Güzergah etüdü yapmak, temel atmak, direk montajı ve tel çekimi. Servise almak. Yenileme çalışmaları. Bakım çalışmaları. Kriz yönetimi

19 KAYNAK ZENGİNLİĞİ TÜRKENER anahtar teslimi enerji iletim hatları tesisinde, bilgili elemanları, zengin teknik kaynakları ve güçlü hizmet ağıyla seçkin bir şöhreti hak etmiştir :. Yaklaşık 300 kişilik yüksek nitelikli kadro. Yaygın ürün ve teçhizat ağı. Güçlü ve geniş bilgisayar destekli (IT) şebeke. Planlama ve mühendislik hizmetleri TADİLAT VE YENİLEME TÜRKENER yurtiçi ve yurtdışı enerji iletim hatları tadilat ve yenileştirme projelerinde güçlü kadrosu ve donanımları ile lider konumundadır. Türkiye de üretim merkezleri sayılarının artmasına bağlı olarak bu merkezlerin enterkonnekte sisteme bağlantılarının da gündeme gelmesi gerekmekte, buna bağlı olarak ta mevcut hatların kapasitelerinin artırılması, aynı güzergahlarda yeni iletim hatları tesisi de öngörülmektedir.. Sistem gerilimini 154 kv tan 380 kv a yükseltmek, işletme ve maliyet verimliliğini arttırır.. Destek bağlantılarını yenilemek direklerin ömrünü on yılın üzerinde artırabilir.. Yeni ve daha verimli iletken çekimiyle daha yüksek kapasitede güç taşınması sağlanabilir.. Resmi onayların en aza indirilmesi zaman ve masraftan kazanç elde edilmesini sağlar. ANAHTAR TESLİM YÜKLENİCİ HİZMETLERİ Türkiye dışındaki pek çok ülkede iletim şebekesine yapılan yatırımlar yeni üretim merkezlerinden sistemi besleyecek tamamen yeni iletim hatları demektir. Ekonomik büyüme ile birlikte enerji tüketimindeki talepte hızla büyümekte ve mevcut enerji iletim hatları yeterli olmamaktadır. Hatta komşu ülkelerle de enerji alışverişi için şebeke bağlantı planları yapılmaktadır.

20 TÜRKENER genellikle anahtar teslimi ( planlamadan servise almaya kadar ) bu tür projelerde esas yüklenici hizmeti verir. Temel atma ve montaj işlerinde yerli ortaklarla işbirliği yaparız. Trafo merkezleri grubumuz trafo merkezlerine ve dağıtım şebekelerine yeni hatların bağlantılarını tesis ederken Grubumuzun CeGIT birimi de yeni güzergah planlama çalışmalarını sürdürür. TÜRKENER ARAŞTIRMA VE TEKNOLOJİ GELİŞTİRME GRUBU TAGT (TÜRKENER araştırma ve geliştirme teknoloji grubu ) Ankara daki TAGTM proje-araştırma bölümü, enerji sağlayıcı ve teminlerinde özel ve anlaşmalı görevler üstlenebilir.

21 Merkez elektrik dağıtımı kapsamındaki karmaşık sistemler, teçhizatlar vb testleri için yetkilendirmeler yapabilir. Mevcut şebeke altyapıları iyileştirilmesi ve yenilenmesi için de yeni yöntemler geliştirir. ÖZELLEŞTİRMELER VE ANAHTAR TESLİM PROJELER Türkiye de ve uluslararası pazarlarda özelleştirilen projeler ve anahtar teslim çözümleri enerji iletim hatları tesisinde çok önemli rol oynuyor. Bu nedenle TÜRKENER in referanslarının da gösterdiği gibi dağıtım ve iletim şebeke yönetimleri yetenekli, iyi hizmet veren ve işlerin nasıl yürüdüğünü bilen TÜRKENER Grubunun kaynaklarından yararlanmayı tercih eder.

22 MAKSİMUM FAYDA İÇİN GELİŞTİRİLEN PROJELER Enerji altyapılarına sahip olan firmalar gelecek yıllarda muazzam beklenmedik sorunlarla karşılaşacaklardır. Bu sorunların başlıcaları rekabetçi baskıların artması, kar beklentilerinin yükselmesi, yatırım maliyetleri ve bakım masraflarının artması, yeni özelleştirme yasalarının sınırları zorlayıcı düzenlemeleridir. Bu sorunların çözümü için üretim santrallarının ve iletim şebekelerinin toplam veriminin hızla artırılarak geliştirilmesi gerekmektedir.

23 TÜRKİYE ENERJİ SEKTÖRÜNDE MODERNİZASYON VE BÜYÜME Olası değişikliklerin boyutları muazzam olacaktır. Sadece Türkiye deki elektrik sektörü santralların ve iletim şebekesinin gelişmesi ve modernize edilmesi için 2020 yılına dek 80 milyar yatırım yapılması hedeflenmektedir. Türk sanayisi altyapı sistemi de en iyi şekilde kullanılmasını sağlamak adına hızlı ve geniş bir şekilde yenilenmelidir. Mükemmel bir yönetim ve hizmet yeniden yapılandırılmak adına mevcut kaynaklarla maksimum faydaları elde etmek için zorunlu hale gelmiştir. Bu bağlam da, izlenecek yolun maliyetlerini en az düzeyde tutmak, yasa düzenleyicilere geniş kapsamlı anlatım yapmak ve belgeleme isteklerini karşılamak, alternatif çalıştırma senaryolarının gelişmesi için bir önkoşuldur. PAZAR KOŞULLARINI KARŞILAMA YÖNTEMİ TÜRKENER Grup sahip olduğu donanımla en son Pazar koşullarını karşılayabilmek için hizmet portföyünü sürekli güncel tutar. İdare bölümünün yardımıyla yatırım kararları, kaynak durumları kaydedilmek ve standartlaştırılan bir tarzda değerlendirilmek suretiyle daha nesnel şekilde yapılmaktadır. Şebeke işletmelerinde, idare ve işgücü yönetimi teknik ve ekonomik sorunları düzenli olarak çözer ve çözmeye de devam eder. Birleştirici ve sorun çözücü özelliği ve nitelikli hizmetleriyle TÜRKENER Grubu kesinlikle müşteriler ve satıcılarla ortaklık temelli ilişkiler kurup her iki tarafın pazar taleplerini karşılar. Üstelik bütün TÜRKENER şirketlerinde kazanılan deneyimler yüksek standart ve servis kalitesini her yönüyle garanti eder.

24 TÜRKENER TÜRKENER Atatürk Bulvarı 141/ Bakanlıklar Ankara,Türkiye

500+ Proje. Bulundukları sektörde öncü olan firmaları bünyemize katmaya devam ediyoruz. AMACIMIZ AYDINLATLAK MECİDİYEKÖY MEYDAN TÜNELİ

500+ Proje. Bulundukları sektörde öncü olan firmaları bünyemize katmaya devam ediyoruz. AMACIMIZ AYDINLATLAK MECİDİYEKÖY MEYDAN TÜNELİ 500+ Proje Bulundukları sektörde öncü olan firmaları bünyemize katmaya devam ediyoruz. AMACIMIZ AYDINLATLAK Güçlü teknik kadromuz ve alt yapımız ile güç santralleri, enerji iletim hatları, orta gerilim

Detaylı

Vizyon Uzmanlaştığımız alanda kusursuz ve güvenilir çözüm ortağınız olmak.

Vizyon Uzmanlaştığımız alanda kusursuz ve güvenilir çözüm ortağınız olmak. Vizyon Uzmanlaştığımız alanda kusursuz ve güvenilir çözüm ortağınız olmak. Misyon Müşteri odaklı çözümler sağlayarak güncel ve gelişen teknolojilerle uyumlu, nitelikli ve maliyet etkin ürün ve sistemler

Detaylı

Liquid Energy Solid Engineering

Liquid Energy Solid Engineering Liquid Energy Solid Engineering TR Hakkımızda Köklü bir geleneğe sahip aile şirketi olan Gugler Water Turbines GmbH su türbinlerinin ve küçük hidroelektrik santrallerinin geliştirilmesi, tasarımı ve imalatı

Detaylı

10. ÜNİTE ENERJİ İLETİM VE DAĞITIM ŞEBEKELERİ

10. ÜNİTE ENERJİ İLETİM VE DAĞITIM ŞEBEKELERİ 10. ÜNİTE ENERJİ İLETİM VE DAĞITIM ŞEBEKELERİ KONULAR 1. Elektrik Enerjisi İletim ve dağıtım Şebekeleri 2. Şebeke Çeşitleri 10.1. Elektrik Enerjisi İletim ve dağıtım Şebekeleri Elektrik enerjisini üretmeye,

Detaylı

Enerji Verimliliğinde Akıllı Şebekelerin Rolü ULUSLARARASI İSTANBUL AKILLI ŞEBEKELER KONGRE VE SERGİSİ

Enerji Verimliliğinde Akıllı Şebekelerin Rolü ULUSLARARASI İSTANBUL AKILLI ŞEBEKELER KONGRE VE SERGİSİ Enerji Verimliliğinde Akıllı Şebekelerin Rolü ULUSLARARASI İSTANBUL AKILLI ŞEBEKELER KONGRE VE SERGİSİ 10.05.2013 EnerjiSA & Başkent Elektrik Dağıtım AŞ Türkiye nin en büyük sanayi ve finans topluluklarından

Detaylı

www.kerimoglultd.com İçindekiler Genel Bilgi Hakkımızda Vizyon & Misyon Temel Değerlerimiz Çözümlerimiz Organizasyon Şeması Referanslar 1 Hakkımızda Kerimoğlu Elektrik 1994 den beri telekom ve elektrik

Detaylı

REON Enerji, müşterilerine yenilikçi, kaliteli ve verimliliklerini arttıran hizmetler sunmayı misyon edinmiştir.

REON Enerji, müşterilerine yenilikçi, kaliteli ve verimliliklerini arttıran hizmetler sunmayı misyon edinmiştir. REON Enerji, müşterilerine yenilikçi, kaliteli ve verimliliklerini arttıran hizmetler sunmayı misyon edinmiştir. Reon Enerji, enerji tüketimini daha ekonomik ve fonksiyonel bir hale getirme misyonundan

Detaylı

2012 SEKTÖR RAPORU TEMSAN TÜRKİYE ELEKTROMEKANİK SANAYİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

2012 SEKTÖR RAPORU TEMSAN TÜRKİYE ELEKTROMEKANİK SANAYİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TEMSAN TÜRKİYE ELEKTROMEKANİK SANAYİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DÜNYADA ELEKTRİK ENERJİSİ SEKTÖRÜNÜN GÖRÜNÜMÜ Bilindiği üzere, elektrik enerjisi tüketimi gelişmişliğin göstergesidir. Bir ülkedeki kişi başına düşen

Detaylı

Antak Enerji 40.000KW lık yani 40MW/ Yıl Üretim kapasitesine sahiptir.

Antak Enerji 40.000KW lık yani 40MW/ Yıl Üretim kapasitesine sahiptir. Şirket Profili Antak Enerji, Akdeniz Bölgesinde Fotovoltaik Modül üretim tesislerini kuran ve üretime başlayan ilk Türk firmasıyız. Firmamız Fotovoltaik modül üretim sektöründe 2010 yılından beri sürdürmektedir.

Detaylı

2013 SEKTÖR RAPORU TEMSAN TÜRKİYE ELEKTROMEKANİK SANAYİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

2013 SEKTÖR RAPORU TEMSAN TÜRKİYE ELEKTROMEKANİK SANAYİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TEMSAN TÜRKİYE ELEKTROMEKANİK SANAYİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DÜNYADA ELEKTRİK ENERJİSİ SEKTÖRÜNÜN GÖRÜNÜMÜ Bilindiği üzere, elektrik enerjisi tüketimi gelişmişliğin göstergesidir. Bir ülkedeki kişi başına düşen

Detaylı

Profesyonel, verimli, yenilikçi çözümler...

Profesyonel, verimli, yenilikçi çözümler... www.mekatromuhendislik.com.tr Profesyonel, verimli, yenilikçi çözümler... www.mekatromuhendislik.com.tr çözüm üretiyoruz... Hakkımızda 2012 yılında endüstriyel otomasyon sektöründe yenilikçi ve kaliteli

Detaylı

leri RAYINA koyma vakti geldi... fmdemiryolu.com

leri RAYINA koyma vakti geldi... fmdemiryolu.com leri RAYINA koyma vakti geldi... fmdemiryolu.com Kalite Politikamız Temel ilkelerimiz; - Yapılan işi, doğru ve zamanında yapmak. - Müşterinin istekleri doğrultusunda, isteklerinin doğru analiz edilmesi

Detaylı

En Ucuz Enerji, Tasarruf Edilen Ve Verimli Kullanılan Enerjidir.

En Ucuz Enerji, Tasarruf Edilen Ve Verimli Kullanılan Enerjidir. 2011 Dünya alarm veriyor Fosil kaynaklarının tükenmesi, alternatif kaynakların henüz ekonomik olmaması nedeniyle, kullanılan enerjinin tamamının faydaya dönüştürülmesi ile daha temiz çevre sağlanabilecektir.

Detaylı

Rüzgârın elektriğe dönüşümü

Rüzgârın elektriğe dönüşümü Rüzgârın elektriğe dönüşümü Rüzgâr enerjisi sektörünü küresel ölçekte destekleyen uzmanlık ve çözümler TÜV SÜD Türkiye Daha temiz bir gelecek için rüzgâr enerjisi çözümleri Nüfus artışı, enerji güvenliği

Detaylı

2010 SEKTÖR RAPORU TEMSAN TÜRKİYE ELEKTROMEKANİK SANAYİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

2010 SEKTÖR RAPORU TEMSAN TÜRKİYE ELEKTROMEKANİK SANAYİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TEMSAN TÜRKİYE ELEKTROMEKANİK SANAYİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DÜNYADA ELEKTRİK ENERJİSİ SEKTÖRÜNÜN GÖRÜNÜMÜ Bilindiği üzere, elektrik enerjisi tüketimi gelişmişliğin göstergesidir. Bir ülkedeki kişi başına düşen

Detaylı

OG VE AG GENİŞBANT POWER LINE HABERLEŞME

OG VE AG GENİŞBANT POWER LINE HABERLEŞME DAĞITIM ŞİRKETİ Kontrol Odası Yönetimi IP Altyapısı MV Akıllı şebekeleri ve akıllı sayaç okumaları hayata geçirebilmek için anahtar nitelikteki enerji değerlerini gerçek zamanlı olarak transfer edilebilecek

Detaylı

Güneş Enerji Sistemleri. www.cansolar.com.tr

Güneş Enerji Sistemleri. www.cansolar.com.tr Güneş Enerji Sistemleri www.cansolar.com.tr Hakkımızda Yenilenebilir ve sürdürülebilir enerji sektöründe faaliyet göstermek amacıyla 2013 yılı başlarında kurulan firmamız, uzmanlık alanı güneş enerji sistemleri

Detaylı

TÜRKİYE NİN EN BÜYÜK LİSANSSIZ RÜZGAR ELEKTRİK SANTRALİ. M. Burak MALÇOK Proje Yöneticisi

TÜRKİYE NİN EN BÜYÜK LİSANSSIZ RÜZGAR ELEKTRİK SANTRALİ. M. Burak MALÇOK Proje Yöneticisi TÜRKİYE NİN EN BÜYÜK LİSANSSIZ RÜZGAR ELEKTRİK SANTRALİ M. Burak MALÇOK Proje Yöneticisi Türkiye nin EN BÜYÜK Lisanssız Rüzgar Projesi Konular 1. Mars Enerji Firma Profili 2. Garanti İplik RES Projesi

Detaylı

Örgütsel Yenilik Süreci

Örgütsel Yenilik Süreci Örgütsel Yenilik Süreci TEKNOLOJİ VE İNOVASYON YÖNETİMİ -Hafta 5 Örgütsel Yenilikçilik Süreci-Planlaması Dr. Hakan ÇERÇİOĞLU 1 2 1 Örgütsel Yeniliğin Özellikleri Örgütsel bağlamda yenilik, örgütü ve üyelerini

Detaylı

Mikroşebekeler ve Uygulamaları

Mikroşebekeler ve Uygulamaları Ders 1 Güz 2017 1 Dağıtık Enerji Üretimi ve Mikroşebekeler 2 Başlangıçta... Elektriğin üretimi DC Küçük güçte üretim DC şebeke Üretim-tüketim mesafesi yakın Üretim-tüketim dengesi batarya ile sağlanıyor

Detaylı

Mustafa BARAN Ankara Sanayi Odası Genel Sekreter Yardımcısı

Mustafa BARAN Ankara Sanayi Odası Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa BARAN Ankara Sanayi Odası Genel Sekreter Yardımcısı Enerji verimliliği / Sanayide enerji verimliliği Türkiye de enerji yoğunluğu Enerji tüketim verileri Türkiye de enerji verimliliği projeleri

Detaylı

Güveniniz, Emeğimiz, Onurumuz. Üretimin Enerjisi

Güveniniz, Emeğimiz, Onurumuz. Üretimin Enerjisi 2018 yeni yatırımlar rekabetçi, verimli kazandıran tesisler Müşterilerimizin Güveni Çalışanlarımızın Emeği Kalitemiz Onurumuz Bizi Geleceğe Taşır SLOGANIMIZ ÜRETİMİN ENERJİSİ!.. SUNUM İÇERİK GEO Tarihçe

Detaylı

OG VE AG GENİŞBANT POWER LINE HABERLEŞME

OG VE AG GENİŞBANT POWER LINE HABERLEŞME OG VE AG GENİŞBANT POWER LINE HABERLEŞME Akıllı şebekeleri ve akıllı sayaç okumaları hayata geçirebilmek için anahtar nitelikteki enerji değerlerini gerçek zamanlı olarak transfer edilebilecek bir haberleşme

Detaylı

Bosch Genel Seslendirme Sistemi Akustik mükemmelliğe giden yolda öncü

Bosch Genel Seslendirme Sistemi Akustik mükemmelliğe giden yolda öncü Bosch Genel Seslendirme Sistemi Akustik mükemmelliğe giden yolda öncü 2 Akustik mükemmelliğe giden yolda öncü Gelişmiş akustik uzmanlık Tasarımda ve elektro-akustik teknolojisinde 60 yıldan fazla deneyime

Detaylı

KARPA & VENA ORTAK GIRIŞIMI

KARPA & VENA ORTAK GIRIŞIMI KARPA & VENA ORTAK GIRIŞIMI yılların birikimi tek bir çatı altında KARPA & VENA YAPI ORTAK GİRİŞİMİ hakkımızda İnşaat sektöründe 20 yılı aşkın süredir geniş bir yelpazede hizmet veren KARPA YAPI VE VENA

Detaylı

Güneşten Elektrik Üretimi

Güneşten Elektrik Üretimi Güneşten Elektrik Üretimi Lisanssız Uygulamalar enerji sistemleri Elektrik fiyatları neden artmakta ve artmaya devam edecek? Türkiye ürettiği elektriğin %50 sinden fazlasını doğalgaz termik santralleri

Detaylı

Çevreye Duyarlı Teknolojiler

Çevreye Duyarlı Teknolojiler Çevreye Duyarlı Teknolojiler ARD GRUP HOLDİNG bünyesinde bulunan ARD ENERJİ, Enerji Petrol ve Maden alanında faaliyet göstermektedir. ARD GRUP HOLDİNG şirketler grubunun diğer faaliyet alanları arasında

Detaylı

Geleceğe hazır. Verimlilikteki iş ortağınız

Geleceğe hazır. Verimlilikteki iş ortağınız Geleceğe hazır Verimlilikteki iş ortağınız Epiroc a hoş geldiniz Epiroc; madencilik, altyapı ve doğal kaynaklar endüstrileri için dünyanın önde gelen verimlilik tedarikçilerinden biridir. En gelişmiş teknolojileri

Detaylı

Lojistik ve Depolama Çözümleri

Lojistik ve Depolama Çözümleri Lojistik ve Depolama Çözümleri Hakkımızda MLA Logistics olarak sektörümüzde ki tecrübelerimizin bize kattığı duyarlılığı her alanda korumayı amaç edinmiş yapımız ve siz değerli müşterilerimizle uzun soluklu

Detaylı

TÜRKİYE ELEKTRİK İLETİM SİSTEMİNDE RÜZGÂR ENERJİ SANTRALLERİ TEİAŞ

TÜRKİYE ELEKTRİK İLETİM SİSTEMİNDE RÜZGÂR ENERJİ SANTRALLERİ TEİAŞ TÜRKİYE ELEKTRİK İLETİM SİSTEMİNDE RÜZGÂR ENERJİ SANTRALLERİ TEİAŞ Kemal YILDIR Genel Müdür Yönetim Kurulu Başkanı TÜREK, İstanbul Kasım 2013 ANA FAALİYET KONULARI Türkiye Elektrik Sistemini yönetmek Türkiye

Detaylı

Elektrik makinaları. tahrik ve bilesenleri

Elektrik makinaları. tahrik ve bilesenleri Elektrik makinaları tahrik ve bilesenleri Elektrik ekipman üretiminde 100 y ll k tecrübesi ile, özel üretim döner elektrik makinalar, tahrik ve bilelºenleri üzerine seçkin global iºorta olmay arzulamaktad

Detaylı

HAKKIMIZDA. Sizin Hayalleriniz. Bizim İşimiz. Neden Bizi Tercih Etmelisiniz? İşimizde Uzmanız. Kalite Politikamız. Yenilikçi ve Üretkeniz

HAKKIMIZDA. Sizin Hayalleriniz. Bizim İşimiz. Neden Bizi Tercih Etmelisiniz? İşimizde Uzmanız. Kalite Politikamız. Yenilikçi ve Üretkeniz Bizim İşimiz Sizin Hayalleriniz Neden Bizi Tercih Etmelisiniz? İşimizde Uzmanız Mesleki yeterliliğini sağlamış insan kaynağına, teknik bilgiye ve donanıma sahibiz. HAKKIMIZDA Uluslararası teknik standartlara

Detaylı

FİRMA TANITIM. Bünyemizde bulunan ekiplerle beraber verdiğimiz hizmet inşaat nitelikleri ve inşaat kalemleri aşağıdaki gibidir.

FİRMA TANITIM. Bünyemizde bulunan ekiplerle beraber verdiğimiz hizmet inşaat nitelikleri ve inşaat kalemleri aşağıdaki gibidir. FİRMA TANITIM Kuruluşundan itibaren doğru işi zamanında teslim etme anlayışı başarı odaklı yaklaşımıyla sektörün yetkin şirketlerinden biri haline gelmiştir. Şirket politikası gereği yalnız inşaat sektöründe

Detaylı

Sizin Seçiminiz HAKKIMIZDA. Bizim İşimiz. Neden Bizi Tercih Etmelisiniz? İşimizde Uzmanız. Kalite Politikamız. Yenilikçi ve Üretkeniz

Sizin Seçiminiz HAKKIMIZDA. Bizim İşimiz. Neden Bizi Tercih Etmelisiniz? İşimizde Uzmanız. Kalite Politikamız. Yenilikçi ve Üretkeniz Bizim İşimiz Sizin Seçiminiz Neden Bizi Tercih Etmelisiniz? İşimizde Uzmanız Mesleki yeterliliğini sağlamış insan kaynağına, teknik bilgiye ve donanıma sahibiz. HAKKIMIZDA Fonte Group 2016'da kurulmuş

Detaylı

e-bulten DOKÜMAN NO: PR/8.5/001 REVİZYON NO:00 YAYIN TARİHİ: 02/12/2015 SAYFA NO: Sayfa 1 / 5

e-bulten DOKÜMAN NO: PR/8.5/001 REVİZYON NO:00 YAYIN TARİHİ: 02/12/2015 SAYFA NO: Sayfa 1 / 5 DOKÜMAN NO: PR/8.5/001 REVİZYON NO:00 YAYIN TARİHİ: 02/12/2015 SAYFA NO: Sayfa 1 / 5 ISO 50001:2011 standardının amacı özellikle enerji üretimi fazla sanayi tesislerinin enerji yönetimi için bir çerçeve

Detaylı

Hizmetlerini yasaların gerektirdiği standartlar çerçevesinde, günün gereklerine ve sizin şartlarınıza uygun, gerçekçi yöntemlerle sunar.

Hizmetlerini yasaların gerektirdiği standartlar çerçevesinde, günün gereklerine ve sizin şartlarınıza uygun, gerçekçi yöntemlerle sunar. TANITIM SUNUMU HAKKIMIZDA Piyamer Yatırım ve Danışmanlık Limited Şirketi 2015 yılında kurulmuş olup, KOBİLER başta olmak üzere çeşitli sektörlerdeki firmalara Yönetim Sistemleri ve Dış Ticaret konularında

Detaylı

Proje aşamasından başlayarak; yatırım ve uygulama aşamasını kapsayan elektrik tesisat uygulamalarını kapsamaktadır.

Proje aşamasından başlayarak; yatırım ve uygulama aşamasını kapsayan elektrik tesisat uygulamalarını kapsamaktadır. TAAHHÜT ve PROJE YÖNETİMİ Proje aşamasından başlayarak; yatırım ve uygulama aşamasını kapsayan elektrik tesisat uygulamalarını kapsamaktadır. Mühendislik desteği sağlayarak yatırımların ve uygulamaların

Detaylı

Türkiye nin Enerji Politikalarına ve Planlamasına Genel Bakış

Türkiye nin Enerji Politikalarına ve Planlamasına Genel Bakış Türkiye nin Enerji Politikalarına ve Planlamasına Genel Bakış Yrd. Doç. Dr. Vedat GÜN Enerji Piyasası İzleme ve Arz Güvenliği Daire Başkanı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı 28-29-30 Haziran 2007, EMO-İÇEF,

Detaylı

Güneş Enerjisi nde Lider

Güneş Enerjisi nde Lider Güneş Enerjisi nde Lider GO Enerji, 2003 yılından itibaren, Güneş enerjisinden elektrik üretimi teknolojilerinde uzmanlaşmış ekibiyle faaliyet göstermektedir. Kendi markaları ile ABD den Avustralya ya

Detaylı

MIKRONIKA :06:01

MIKRONIKA :06:01 MIKRONIKA 2012-02-29 15:06:01 2 üretmek suretiyle tedarik ettikleri endüstriyel otomasyon sistem çözümleri ile Polonya nın bu alanda önde gelen üretmek suretiyle tedarik ettikleri endüstriyel otomasyon

Detaylı

YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARIMIZ VE ELEKTRİK ÜRETİMİ. Prof. Dr. Zafer DEMİR --

YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARIMIZ VE ELEKTRİK ÜRETİMİ. Prof. Dr. Zafer DEMİR -- YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARIMIZ VE ELEKTRİK ÜRETİMİ Prof. Dr. Zafer DEMİR -- zaferdemir@anadolu.edu.tr Konu Başlıkları 2 Yenilenebilir Enerji Türkiye de Politikası Türkiye de Yenilenebilir Enerji Teşvikleri

Detaylı

YEKTAMAK Makine ve Mühendislik; YEKTAMAK müşterilerinin ihtiyaçlarının belirlenmesinden projenin teslim edilmesine kadar olan süreçte;

YEKTAMAK Makine ve Mühendislik; YEKTAMAK müşterilerinin ihtiyaçlarının belirlenmesinden projenin teslim edilmesine kadar olan süreçte; 1 HAKKIMIZDA YEKTAMAK Makine ve Mühendislik; 2013 yılında akademik geçmişe sahip ortaklar tarafından kurulmuş bir firmadır. Yeni kurulmuş olmasına rağmen 35 yıla varan tecrübeye sahip personellerinden

Detaylı

Liberalleşmenin Türkiye Enerji. 22 Şubat 2012

Liberalleşmenin Türkiye Enerji. 22 Şubat 2012 Liberalleşmenin Türkiye Enerji Piyasasına Etkileri i 22 Şubat 2012 Liberalleşmenin son kullanıcılara yararları somutları çeşitli sektörlerde kanıtlanmıştır Telekom Havayolu Liberalleşme öncesi > Genellikle

Detaylı

Doğal olarak dijital

Doğal olarak dijital Doğal olarak dijital 1 Doğadan ilham alan, yeni nesil teknoloji şirketi. Doğada her şey birbiri ile uyum ve bir denge içinde. Bitkiler etkin bir veri analitiği ve network yönetimi ile hayatta kalabiliyorlar.

Detaylı

Ayşe Temiz Hadi Tolga Göksidan Mehmet Erdem Çorapçıoğlu

Ayşe Temiz Hadi Tolga Göksidan Mehmet Erdem Çorapçıoğlu Ayşe Temiz Hadi Tolga Göksidan Mehmet Erdem Çorapçıoğlu IX. Ulusal Uçak, Havacılık ve Uzay Mühendisliği Kurultayı Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi/ANKARA 05 Mayıs 2017 1 TASNİF DIŞI TUSAŞ, TSKGV nın

Detaylı

Onur ELMA TÜRKIYE DE AKILLI ŞEBEKELER ALT YAPISINA UYGUN AKILLI EV LABORATUVARI. Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği

Onur ELMA TÜRKIYE DE AKILLI ŞEBEKELER ALT YAPISINA UYGUN AKILLI EV LABORATUVARI. Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği 1 TÜRKIYE DE AKILLI ŞEBEKELER ALT YAPISINA UYGUN AKILLI EV LABORATUVARI SMART HOME LABORATORY FOR SMART GRID INFRASTRUCTURE IN TURKEY Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği Sunan Onur ELMA 2

Detaylı

Her uygulama için optimum bir çözüm

Her uygulama için optimum bir çözüm Technical Textiles Benninger Technical Textiles Proses iş akışı Her uygulama için optimum bir çözüm Yağ sökme Ön yıkama Hazırlık yıkaması Elastanın serbest bırakılması Yağ kalıntılarının miktarını azaltır

Detaylı

ŞİRKET HAKKINDA Şirket: Ortaklar: Yönetim / Ekip Toplam Çalışan Sayısı: Açıklama:

ŞİRKET HAKKINDA Şirket: Ortaklar: Yönetim / Ekip Toplam Çalışan Sayısı: Açıklama: ŞİRKET HAKKINDA Şirket: Z & S Yenilenebilir Enerji Sist. San. Ve Tic. Ltd. Şti. Ortaklar: Zeki KÜÇÜKYARMA, Yönetim / Ekip: Zeki KÜÇÜKYARMA / Genel Müdür Stephan RİNDİSBACKER / Avrupa Temsilcisi Ufuk UĞUR

Detaylı

Profesyonel, verimli, yenilikçi sistemler...

Profesyonel, verimli, yenilikçi sistemler... ARKE Otomasyon Bil. Mak. San. ve Tic. Ltd. Şti. Atilla KARAÇAY Ramazan EKİN Proje & Yazılım 0.533 430 19 45 Üretim & Satış 0.533 223 13 46 atilla.karacay@arkeotomasyon.com ramazan.ekin@arkeotomasyon.com

Detaylı

HİZMETLERİMİZ;

HİZMETLERİMİZ; 1-2- 3-4- 5-6- 7-8- 9-10- 11- HİZMETLERİMİZ; ENDÜSTRİYEL GÖZETİM VE DENETİM SİSTEM BELGELENDİRME ÜRÜN BELGELENDİRME TEKNİK DANIŞMANLIK EĞİTİM İSG VE ÇEVRESEL ÖLÇÜMLER PERİYODİK KONTROLLER TAHRİBATSIZ TESTLER

Detaylı

Uzun Süreli Rekabet Edebilirlik

Uzun Süreli Rekabet Edebilirlik After Sales Uzun Süreli Rekabet Edebilirlik After Sales Uzun Süreli Rekabet Edebilirlik Çözüm sağlayici - Sürdürülebi liṙ değer- Servis yetkiṅli ği Rieter Satış Sonrası, rekabet edebilirliğinizi bulunduğunuz

Detaylı

Özet Tanıtım Dokümanı

Özet Tanıtım Dokümanı Özet Tanıtım Dokümanı İstanbul, 2012 Kutluşah, yönetim, finans ve süreç danışmanlığı alanlarında hizmet veren güvenilir bir iş ortağıdır Toplamda 85 yılı aşkın finansal kuruluşlar, girişimcilik ve yönetim

Detaylı

markalarımız Şirketimiz Modüler Askı Destek Sismtemleri Sismik Askılama Ürünleri Yivli Boru Bağlantı Elemanları Yaylı Titreşim Ürünleri

markalarımız Şirketimiz Modüler Askı Destek Sismtemleri Sismik Askılama Ürünleri Yivli Boru Bağlantı Elemanları Yaylı Titreşim Ürünleri Ürün grupları markalarımız Modüler Askı Destek Sismtemleri Şirketimiz FALKON MÜHENDİSLİK PROJE & DANIŞMANLIK firması olarak geleceğiniz güvence altına almak, insan hayatını ve yatırımlarınızı korumak için

Detaylı

Ar-Ge Projeleri. 1-) Depolama sistemleri için en iyi dünya örnekleri incelenerek, ADM EDAŞ şebekesi için optimum uygulamanın belirlenmesi.

Ar-Ge Projeleri. 1-) Depolama sistemleri için en iyi dünya örnekleri incelenerek, ADM EDAŞ şebekesi için optimum uygulamanın belirlenmesi. Ar-Ge Projeleri Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunca Elektrik ve Doğalgaz Dağıtım Sektöründe araştırma ve geliştirme faaliyetlerini desteklemek amacı ile dağıtım faaliyetleri kapsamında verilen Ar- Ge bütçelerinin

Detaylı

ELVANKÖY İMKB MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ BİYOMEDİKAL CİHAZ TEKNOLOJİLERİ ALANI

ELVANKÖY İMKB MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ BİYOMEDİKAL CİHAZ TEKNOLOJİLERİ ALANI ELVANKÖY İMKB MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ BİYOMEDİKAL CİHAZ TEKNOLOJİLERİ ALANI 1 ALANIN MEVCUT DURUMU VE GELECEĞİ Sağlık hizmetlerinin görünen yüzü hastaneler ve hekimler olmakla birlikte, her ferdi

Detaylı

TÜRKİYE NİN RÜZGAR ENERJİSİ POLİTİKASI ZEYNEP GÜNAYDIN ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANLIĞI ENERJİ İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

TÜRKİYE NİN RÜZGAR ENERJİSİ POLİTİKASI ZEYNEP GÜNAYDIN ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANLIĞI ENERJİ İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TÜRKİYE NİN RÜZGAR ENERJİSİ POLİTİKASI ZEYNEP GÜNAYDIN ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANLIĞI ENERJİ İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ GİRİŞ POTANSİYEL MEVZUAT VE DESTEK MEKANİZMALARI MEVCUT DURUM SONUÇ Türkiye Enerji

Detaylı

NEDEN AKILLI ŞEBEKELER?

NEDEN AKILLI ŞEBEKELER? NEDEN AKILLI ŞEBEKELER? Engin AKSOY Vodafone Kurumsal İşbirimi İcra Kurulu Üyesi Nüfus artışı Sanayileşme Şehirleşme Teknolojik ilerlemeler Artan enerji ihtiyacı Azalan doğal kaynaklar 2 Insert Confidentiality

Detaylı

Güveniniz, Emeğimiz, Onurumuz. Üretimin Enerjisi

Güveniniz, Emeğimiz, Onurumuz. Üretimin Enerjisi 2016 enerjik yatırımlar yenilenebilir verimli kazandıran çözümler Müşterilerimizin Güveni Çalışanlarımızın Emeği Kalitemiz Onurumuzdur. Bizi Geleceğe Taşıyan. GEO TARİHÇE ( 5 ) PROJE TAAHHÜT ( 6-7 ) KALİTE

Detaylı

Binalarda ve endüstriyel tesislerde Wilo Enerji Çözümleri

Binalarda ve endüstriyel tesislerde Wilo Enerji Çözümleri Pioneering for You Binalarda ve endüstriyel tesislerde 0000001599.indd 1 22.07.2014 13:59:50 27.08.2014.pdf 1 24.09.2014 08:34:47 02 C M Y CM MY CY CMY K -Proaktif Yenileme Yüksek verimlilik ve sürdürülebilirlik

Detaylı

Özet Tanıtım Dokümanı

Özet Tanıtım Dokümanı Özet Tanıtım Dokümanı Istanbul, 2016 UME GLOBAL, kurumsal finansman / özel girişim sermayesi alanlarında danışmanlık hizmeti veren güvenilir bir ortaktır Geçmiş Deneyimler Toplamda 80 yılı aşkın endüstri,

Detaylı

GÜRÇAY MAKİNE HAKKINDA

GÜRÇAY MAKİNE HAKKINDA GÜRÇAY MAKİNE HAKKINDA 1994 yılında Şerafettin Gürçay tarafından kurulan Gürçay Makine, tecrübeli kadrosu ve ileri teknoloji üretim donanımıyla kısa bir süre içerisinde sektörünün önde firmalarından biri

Detaylı

Yatırımsız Enerji Verimliliği: Enerji Performans Sözleşmeleri

Yatırımsız Enerji Verimliliği: Enerji Performans Sözleşmeleri Yatırımsız Enerji Verimliliği: Enerji Performans Sözleşmeleri Onur Ünlü Mak.Yük Müh. 01.04.2016 İçerik Neden Verimlilik Artırıcı Proje? Verimlilik Artırıcı Proje Engeller Finansal Çözüm: EPS Uygulama 1

Detaylı

YÖNETİM HİZMETLERİ DANIŞMANLIK HİZMETLERİ TEMİZLİK HİZMETLERİ PEYZAJ HİZMETLERİ GÜVENLİK HİZMETLERİ TEKNOLOJİK HİZMETLER BAŞKANIN MESAJI Uzun yılların vermiş olduğu deneyimimizi insanı merkeze alan, sürdürülebilir

Detaylı

Kuruluşundan bu yana gelişimini sürdürmüş olan DM EFE GROUP, müşteri

Kuruluşundan bu yana gelişimini sürdürmüş olan DM EFE GROUP, müşteri 10.. yıl TARİHÇEMİZ Şirketimiz, 2007 yılında Özel Güvenlik Hizmetleri vermek amacı ile Efe Güvenlik Hizmetleri Tic. LTD.ŞTİ. ünvanıyla kurulmuş olup, gelişen ve değişen hizmet sektöründe, müşteri talepleri

Detaylı

İÇERİK 1. HAKKIMIZDA 2. GRUP ŞİRKETLERİ 3. FAALİYET ALANLARI 4. ÇÖZÜM ORTAKLARI. Bir Dünya Enerji

İÇERİK 1. HAKKIMIZDA 2. GRUP ŞİRKETLERİ 3. FAALİYET ALANLARI 4. ÇÖZÜM ORTAKLARI. Bir Dünya Enerji İÇERİK Bir Dünya Enerji 1. HAKKIMIZDA 1.1. VİZYON & MİSYON 1.2. KALİTE POLİTİKASI - ÇEVRE VE TOPLUM 2. GRUP ŞİRKETLERİ 3. FAALİYET ALANLARI 3.1. ÜRETİM 3.2. PROJE GELİŞTİRME - KURULUM 3.3. AR-GE 4. ÇÖZÜM

Detaylı

TIEFENBACH. Başarımızın Sırrı Yüksek Kalite. Yeni altyapımızla geleceğe hazırız

TIEFENBACH. Başarımızın Sırrı Yüksek Kalite. Yeni altyapımızla geleceğe hazırız TIEFENBACH Başarımızın Sırrı Yüksek Kalite Tiefenbach Control Systems firması 1950 yılında DR. H Tiefenbach adıyla kurulmuştur. Bugün 90 uzman personeli ile özellikle üstün yeraltı elektrohidrolik sistemleri

Detaylı

LBSG 36 KOMPLE SF6 GAZ YALITIMLI METAL MAHVAZALI MODÜLER HÜCRELER (RMU)

LBSG 36 KOMPLE SF6 GAZ YALITIMLI METAL MAHVAZALI MODÜLER HÜCRELER (RMU) LBSG 36 KOMPLE SF6 GAZ YALITIMLI METAL MAHVAZALI MODÜLER HÜCRELER (RMU) DİNAMİZM / SÜREKLİLİK / PERFORMANS / TECRÜBE ULUSOY ELEKTRİK A.Ş. 1985 yılında bir mühendislik şirketi olarak kurulmuştur. Ulusoy

Detaylı

ELDER Ar-Ge ÇALIŞTAYI 2015 SUNUMU. 16.04.2015 Aydem EDAŞ Elder Ar-Ge Çalıştayı 2015 Sunumu Sayfa 1

ELDER Ar-Ge ÇALIŞTAYI 2015 SUNUMU. 16.04.2015 Aydem EDAŞ Elder Ar-Ge Çalıştayı 2015 Sunumu Sayfa 1 ELDER Ar-Ge ÇALIŞTAYI 2015 SUNUMU 16.04.2015 Aydem EDAŞ Elder Ar-Ge Çalıştayı 2015 Sunumu Sayfa 1 İÇERİK 1. Ar-Ge Hedeflerimiz 2. Ar-Ge Önceliklerimiz 3. Teknoloji Yatırımlarımız 4. Ar-Ge Projelerimiz

Detaylı

Tüm Kurumsal İşlerinizde Profesyonel Çözümler

Tüm Kurumsal İşlerinizde Profesyonel Çözümler Tüm Kurumsal İşlerinizde Profesyonel Çözümler www.faktorgrup.com İşlerinizde Profesyonel Çözümler Değerli yöneticiler, Bildiğiniz gibi, içinde yaşadığımız yüzyılda modern işletmecilik kavramı beraberinde

Detaylı

SALİKS ENERJİ & TEKNOLOJİ SİSTEMLERİ SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ

SALİKS ENERJİ & TEKNOLOJİ SİSTEMLERİ SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ SALİKS ENERJİ & TEKNOLOJİ SİSTEMLERİ SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ Saliks Teknoloji Sistemleri A.Ş. olarak müşterilerimizin istek ve beklentileri doğrultusunda proseslerimizi ve buna bağlı çözümlerimizi

Detaylı

OTOMASYONDA ÇÖZÜM ORTAĞINIZ

OTOMASYONDA ÇÖZÜM ORTAĞINIZ OTOMASYONDA ÇÖZÜM ORTAĞINIZ NGT ENDÜSTRİYEL OTOMASYON PROJE VE TAAHHÜT NGT mühendislik olarak uzun yıllar otomasyon sektörüne hizmet eden deneyimli ve uzman kadromuzla, sahip olduğumuz bilgi birikim, uzmanlık

Detaylı

Vizyon Misyon Vizyonumuz Misyonumuz

Vizyon Misyon Vizyonumuz Misyonumuz Vizyon Misyon Vizyonumuz Müşterilerimizin ve çalışanlarımızın memnuniyeti ile Tesis Yönetimi ve Danışmanlık hizmetleri sektöründe Türkiye de örnek şirket olmak. Misyonumuz İş çeşitlerimiz, çözümlerimiz,

Detaylı

2014 SEKTÖR RAPORU TEMSAN TÜRKİYE ELEKTROMEKANİK SANAYİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

2014 SEKTÖR RAPORU TEMSAN TÜRKİYE ELEKTROMEKANİK SANAYİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TEMSAN TÜRKİYE ELEKTROMEKANİK SANAYİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DÜNYADA ELEKTRİK ENERJİSİ SEKTÖRÜNÜN GÖRÜNÜMÜ Gelişmekte olan ülkelerdeki sanayileşme enerjiye olan talebin hızla artmasına neden olmaktadır. Enerji,

Detaylı

Türkiye de ABB Genel bir bakış

Türkiye de ABB Genel bir bakış Türkiye de ABB Genel bir bakış ABB Grubu Güç ve otomasyon teknolojilerinde global lider ~150,000 Çalışan sayısı $ 42 milyar gelirler (2013) Faaliyet gösterdiği +100 ülkeler Kuruluş 1988 İsviçre (BBC, 1891)

Detaylı

Konya Sanayi Odası. Ocak 2013. Enis Behar Form Temiz Enerji enis.behar@formgroup.com twitter/enisbehar

Konya Sanayi Odası. Ocak 2013. Enis Behar Form Temiz Enerji enis.behar@formgroup.com twitter/enisbehar Konya Sanayi Odası Ocak 2013 Enis Behar Form Temiz Enerji enis.behar@formgroup.com twitter/enisbehar FORM TEMİZ ENERJİ FORM ŞİRKETLER GRUBU 6 farklı şirketten oluşmaktadır; İklimlendirme Cihazları Satışı

Detaylı

ENERJİ DÖNÜŞÜMÜ ENERJİ TÜKETİMİ

ENERJİ DÖNÜŞÜMÜ ENERJİ TÜKETİMİ ENERJİ DÖNÜŞÜMÜ Enerji, modern kişisel yaşamın, üretim ve iletişim süreçlerinin en önemli aktörlerinden biri. Enerjinin tüketimi küresel düzeyde hızla artmaya devam ederken üç ana ihtiyaç baş gösteriyor:

Detaylı

46.Yıl. 2009 Yılı Faaliyet Raporu 2İNŞAAT ÇALIŞMALARI. ASO II.-III. Organize Sanayi Bölgesi

46.Yıl. 2009 Yılı Faaliyet Raporu 2İNŞAAT ÇALIŞMALARI. ASO II.-III. Organize Sanayi Bölgesi 2İNŞAAT ÇALIŞMALARI 2.1.Sanayi Parsellerinin Tesviye İşleri Bölgemizde tüm parsellerin tesviye işlemleri tamamlanmış olmasına rağmen, yapılan son İmar Planı revizyonu sonucunda oluşan parsellerin tesviye

Detaylı

Pazarlama: Tanım, Tarihçe, Kavramlar

Pazarlama: Tanım, Tarihçe, Kavramlar Pazarlama: Tanım, Tarihçe, Kavramlar Umut Al umutal@hacettepe.edu.tr - 1 Pazarlama - Tanımlar Tanım sayısının çokluğu Anlayış farklılıkları Tanımları yapanların özellikleri Dar ve geniş anlamda yapılan

Detaylı

SAP OEM PROGRAM ORTAKLIĞI REHBERİ. Türkiye nin ilk SAP OCP İş Ortağı MDS ap den OEM Programı Hakkında Bilmek İstedikleriniz...

SAP OEM PROGRAM ORTAKLIĞI REHBERİ. Türkiye nin ilk SAP OCP İş Ortağı MDS ap den OEM Programı Hakkında Bilmek İstedikleriniz... SAP OEM PROGRAM ORTAKLIĞI REHBERİ Türkiye nin ilk SAP OCP İş Ortağı MDS ap den OEM Programı Hakkında Bilmek İstedikleriniz... OEM İŞ ORTAKLIĞI NEDİR? MDS ap SAP OEM iş ortaklığı modeli, SAP platformlarını

Detaylı

Elektrik Enerji Sistemlerinin Ekonomik İşletilmesi ve Enerji Verimliliği

Elektrik Enerji Sistemlerinin Ekonomik İşletilmesi ve Enerji Verimliliği Elektrik Enerji Sistemlerinin Ekonomik İşletilmesi ve Enerji Verimliliği Nurettin ÇETİNKAYA Selçuk Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü 2 Mayıs 2007 ÇARŞAMBA

Detaylı

Enerji talebi ile çevre hassasiyetini dengeleyin.

Enerji talebi ile çevre hassasiyetini dengeleyin. Enerji talebi ile çevre hassasiyetini dengeleyin. Konvansiyonel enerji santrallerinin performansıyla güvenliği optimize eden çözümler TÜV SÜD Türkiye Küresel enerji talebini karşılayın. Dünya genelinde

Detaylı

YENİ NESİL TELEKOM OPERATÖRÜ

YENİ NESİL TELEKOM OPERATÖRÜ HİZMETLERİMİZ KURUMSAL SES HİZMETİ Verimor Telekom un ses hizmetleriyle en basit yapılardan en kompleks yapılara kadar, firmanız için en uygun ses çözümünü alarak şehiriçi, şehirlerarası, gsm ve milletlerarası

Detaylı

ERP Uygulama Öncesi Değerlendirme

ERP Uygulama Öncesi Değerlendirme ERP Uygulama Öncesi Değerlendirme ERP standartlarını uygulama baskısı, verimli, pratik, güvenli ve uygulanabilir süreçlerin tasarımına engel olabilir. Birçok uygulama projesinde, iş süreçlerindeki verimlilik,

Detaylı

Özet Tanıtım Dokümanı

Özet Tanıtım Dokümanı Özet Tanıtım Dokümanı Istanbul, 2012 UME GLOBAL, kurumsal finansman / özel girişim sermayesi alanlarında danışmanlık hizmeti veren güvenilir bir ortaktır Geçmiş Deneyimler Toplamda 70 yılı aşkın endüstri,

Detaylı

Yatırımsız Enerji Verimliliği: Enerji Performans Sözleşmeleri

Yatırımsız Enerji Verimliliği: Enerji Performans Sözleşmeleri Yatırımsız Enerji Verimliliği: Enerji Performans Sözleşmeleri Onur Ünlü Mak.Yük Müh. 16.01.2015 İçerik Neden Verimlilik Artırıcı Proje? Verimlilik Artırıcı Proje Engeller Finansal Çözüm: EPS Uygulama 1

Detaylı

ELEKTRİK PROJE VE TAAHHÜT. PROFESYONEL AYDINLATMA ÇÖZÜMLERİ PHILIPS Value Added Partner GÜNEŞ ENERJİ SİSTEMLERİ

ELEKTRİK PROJE VE TAAHHÜT. PROFESYONEL AYDINLATMA ÇÖZÜMLERİ PHILIPS Value Added Partner GÜNEŞ ENERJİ SİSTEMLERİ Hizmetlerimiz ELEKTRİK PROJE VE TAAHHÜT PROFESYONEL AYDINLATMA ÇÖZÜMLERİ PHILIPS Value Added Partner GÜNEŞ ENERJİ SİSTEMLERİ ELEKTRİK MALZEMELERİ ONLINE SATIŞ SİSTEMİ GREEN ELEKTRONİK HİZMETLER TİCARET

Detaylı

Türkiye Sürdürülebilir Enerji Finansmanı Programı

Türkiye Sürdürülebilir Enerji Finansmanı Programı Antalya 7 Mayıs 2015 Türkiye Sürdürülebilir Enerji Finansmanı Programı DESIGNED BY SUPPORTED BY IMPLEMENTED BY Özel Kredi Programı TurSEFF? Programın Yapısı 310M luk Fon ÜcretsizTeknik Destek Paketi KOBİ

Detaylı

Çiğdem Dedeoğlu Design PR. www.aykakapi.com.tr. Çiğdem Dedeoğlu Design PR

Çiğdem Dedeoğlu Design PR. www.aykakapi.com.tr. Çiğdem Dedeoğlu Design PR 2015 Ürün Kataloğu Çiğdem Dedeoğlu Design PR Çiğdem Dedeoğlu Design PR Tarihçe Kaliteli hizmet sloganını kendisine ilke edinen AY-KA KAPI 1992 yılından bu yana Malatya da çelik kapı sektöründe ciddi mesafeler

Detaylı

Elektrik Mühendisliğinde Enerji Otomasyon Güç Sistemleri Çözümleri

Elektrik Mühendisliğinde Enerji Otomasyon Güç Sistemleri Çözümleri Elektrik Mühendisliğinde Enerji Otomasyon Güç Sistemleri Çözümleri Şirket Profilimiz ÜÇFAZ Mühendislik Elektrik Makine Otomasyon Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. 2015 yılında Endüstriyel Otomasyon Sektöründe

Detaylı

Doğru ve hızlı çözümler sunar. Tanıtım Kataloğu

Doğru ve hızlı çözümler sunar. Tanıtım Kataloğu www.emienerji.com Doğru ve hızlı çözümler sunar. Tanıtım Kataloğu Doğru ve hızlı çözümler sunar. HAKKIMIZDA Emi Enerji A. Ş. 1974 ten beri faaliyetlerini sürdürmekte olan Emi Grup bünyesinde faaliyet göstermektedir.

Detaylı

RÜZGAR ENERJİ SANTRALLERİ BİLEŞENLERİNİN NEDEN YURT İÇİNDE ÜRETİLMESİ GEREKLİLİĞİ VE BU SÜREÇTE YAŞANAN SIKINTILAR/ÇÖZÜM ÖNERİLERİ

RÜZGAR ENERJİ SANTRALLERİ BİLEŞENLERİNİN NEDEN YURT İÇİNDE ÜRETİLMESİ GEREKLİLİĞİ VE BU SÜREÇTE YAŞANAN SIKINTILAR/ÇÖZÜM ÖNERİLERİ RÜZGAR ENERJİ SANTRALLERİ BİLEŞENLERİNİN NEDEN YURT İÇİNDE ÜRETİLMESİ GEREKLİLİĞİ VE BU SÜREÇTE YAŞANAN SIKINTILAR/ÇÖZÜM ÖNERİLERİ A. Emre Demirel Ege Kule AŞ/Fabrika Müdürü 1 EGE KULE A.Ş. Ege Kule, 1955

Detaylı

www.enveenerji.com.tr Enve Enerji Mühendislik Proje Müşavirlik Taahhüt Ticaret A.Ş. 1971 yılında kurumsal çalışmalarına başlayan organizasyonumuz; elektrik, elektronik ve makina mühendisliği uygulamalarının

Detaylı

Genel Bakış. Dünyanın yalnızca 30 dakika boyunca aldığı güneş ışınımı, dünya üzerinde harcanan toplam yıllık enerjinin tamamını karşılayabilir.

Genel Bakış. Dünyanın yalnızca 30 dakika boyunca aldığı güneş ışınımı, dünya üzerinde harcanan toplam yıllık enerjinin tamamını karşılayabilir. Genel Bakış Dünyanın yalnızca 30 dakika boyunca aldığı güneş ışınımı, dünya üzerinde harcanan toplam yıllık enerjinin tamamını karşılayabilir. Giriş Fotovoltaik Güç Sistemleri Tasarımı kolay Kurulumu kolay

Detaylı

Mübeyyen TEPE KÜÇÜKOĞLU Yeni Yüzyıl Üniversitesi İstanbul. Prof. Dr. R. İbrahim PINAR İstanbul Üniversitesi

Mübeyyen TEPE KÜÇÜKOĞLU Yeni Yüzyıl Üniversitesi İstanbul. Prof. Dr. R. İbrahim PINAR İstanbul Üniversitesi Mübeyyen TEPE KÜÇÜKOĞLU Yeni Yüzyıl Üniversitesi İstanbul Prof. Dr. R. İbrahim PINAR İstanbul Üniversitesi AJANDA ÇEVRE BİLİNCİ VE ÇEVREYE DUYARLI İŞLETMELER ÇEVRECİ TEKNOLOJİLER İŞLETMELERİ ÇEVRECİ TEKNOLOJİLER

Detaylı

ENERJİNİN DOĞASINI BİLEN ÇÖZÜM ORTAĞINIZ.

ENERJİNİN DOĞASINI BİLEN ÇÖZÜM ORTAĞINIZ. ENERJİNİN DOĞASINI BİLEN ÇÖZÜM ORTAĞINIZ. NEXTEN, YENİLENEBİLİR ENERJİ PROJELERİNİZDEN EN YÜKSEK VERİMİ ALMANIZ İÇİN KURULUMUNDAN BAKIMINA KESİNTİSİZ HİZMET VEREN DENEYİMLİ BİR ÇÖZÜM ORTAĞIDIR. renewable

Detaylı

Lojistik ve Taşımacılık Sektöründe Yeni Hizmet Modeli. Lojistik ve Taşımacılık Sektöründe Yeni Hizmet Modeli

Lojistik ve Taşımacılık Sektöründe Yeni Hizmet Modeli. Lojistik ve Taşımacılık Sektöründe Yeni Hizmet Modeli Lojistik ve Taşımacılık Sektöründe Yeni Hizmet Modeli Lojistik ve Taşımacılık Sektöründe Yeni Hizmet Modeli HOŞGELDİNİZ Erdal Kılıç SOFT Gökhan Akça KoçSistem Lojistik ve Taşımacılık Sektöründe Yeni Hizmet

Detaylı

1953 den beri Korudu / Koruyor / Koruyacak...

1953 den beri Korudu / Koruyor / Koruyacak... 1953 den beri Korudu / Koruyor / Koruyacak... YILDIRIMDAN KORUNMA TOPRAKLAMA İÇ YILDIRIMLIK / A.G.PARAFODUR Üretim Tesisi ANKARA / Hasanoğlan RADSAN A BAKIŞ Radsan, 1953 yılından beri, çalışmalarını üretim,

Detaylı

Türkiye Sürdürülebilir Enerji Finansmanı Programı DESIGNED BY SUPPORTED BY IMPLEMENTED BY

Türkiye Sürdürülebilir Enerji Finansmanı Programı DESIGNED BY SUPPORTED BY IMPLEMENTED BY Türkiye Sürdürülebilir Enerji Finansmanı Programı DESIGNED BY SUPPORTED BY IMPLEMENTED BY Özel Kredi Programı TurSEFF? Programın Yapısı 240 Mio luk Fon ÜcretsizTeknik Destek Paketi KOBİ lerde EV ve YE

Detaylı

Üretimin Modernizasyonunda Üretim Süreçlerinin Yenileştirilmesi insansız seri üretim

Üretimin Modernizasyonunda Üretim Süreçlerinin Yenileştirilmesi insansız seri üretim Üretimin yenileştirme çalışması İş gücü, zaman ve enerji kullanımları konusunda avantaj sağlayan bir yöntemdir. Üretimin modernizasyonu Firmaların rekabet avantajlarını kazanmaları ve sürdürebilmeleri

Detaylı

Tanıtım Kataloğu. www.tuncelektrik.com.tr

Tanıtım Kataloğu. www.tuncelektrik.com.tr Tanıtım Kataloğu www.tuncelektrik.com.tr www.tuncelektrik.com.tr hakkımızda Tunç Elektrik 1985 ten beri gerçekleştirdiği tasarım, mühendislik ve taahhüt hizmetleriyle elektrik taahhüt sektöründe kendine

Detaylı