SERTİFAKA TESCİL İŞLEMLERİ. SAĞLIK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Eğitim ve Sertifikasyon Hizmetleri Daire Başkanlığı

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "SERTİFAKA TESCİL İŞLEMLERİ. SAĞLIK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Eğitim ve Sertifikasyon Hizmetleri Daire Başkanlığı"

Transkript

1 SERTİFAKA TESCİL İŞLEMLERİ SAĞLIK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Eğitim ve Sertifikasyon Hizmetleri Daire Başkanlığı../03/2015 1

2 Kısaltmalar BÖLÜM I. SB Sertifikalı Eğitim Yönetmeliği Hakkında Bilgi II. Sertifikaların Tescili A. Sertifika Tescili ve Eğitim Sertifikaları Bilgi Sistemi ile İlgili Genel Kurallar B. Sertifika Tescilinin Nasıl Yapılacağı III. Sertifika Denklik Belgelerinin Düzenlenmesi ve Tescili IV. Sertifika Yenileme V. Sertifika Tescil İşlemlerinin ÇKYS Üzerinde Gerçekleştirilmesi

3 Kısaltmalar Bu eğitim dokümanında ilgili yerlerde aşağıda belirtilen kısaltmalar kullanılacaktır. SB SHGM : Sağlık Bakanlığı : Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü ESHDB : Eğitim ve Sertifikasyon Hizmetleri Daire Başkanlığı SBSEY : Sağlık Bakanlığı Sertifikalı Eğitim Yönetmeliği ( tarihli yönetmelik) ESBS SEU SDB ÇKYS : Eğitim Sertifikaları Bilgi Sistemi : Sertifikalı Eğitim Uygulayıcıları : Sertifika Denklik Belgesi : Çekirdek Kaynak Yönetim Sistemi

4 I. Sağlık Bakanlığı Sertifikalı Eğitim Yönetmeliği Bilindiği gibi daha önce Bakanlığımızca Sağlık Bakanlığı Sertifikalı Eğitim Yönetmeliği hazırlanmış ve 21/08/2010 tarihli Resmi Gazete de yayımlanarak yürürlüğe girmişti. Ancak söz konusu yönetmelik Danıştay Onuncu Dairesinin 2010/15458 sayılı kararı ile 02/11/2011 tarihli ve 663 sayılı Sağlık Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname gerekçe gösterilerek yürütülmesi durdurulmuştur.

5 I. Sağlık Bakanlığı Sertifikalı Eğitim Yönetmeliği - devam Bu kapsamda Bakanlığımızca Danıştay 10 uncu dairesinin durdurma gerekçeleri ile uygulamadaki aksaklıklar dikkate alınarak 663 sayılı Sağlık Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnameye dayanılarak Sağlık Bakanlığı Sertifikalı Eğitim Yönetmeliği yeniden hazırlanmış ve 04 Şubat 2014 tarihli ve sayılı Resmi Gazete de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

6 I. Sağlık Bakanlığı Sertifikalı Eğitim Yönetmeliği - devam Bu yönetmelikle; Sağlık alanında ülkenin ihtiyacı olan nitelikli insan gücünün ulusal sağlık politikaları ile güncel, bilimsel ve uluslararası standartlara uygun olarak yetiştirilmesinin, Sertifikalı eğitimlerin belirlenen standartlar çerçevesinde yürütülmesinin, uygulanmasının, belgelendirilmesinin, denetlenmesinin ve değerlendirilmesinin, Sağlık alanında Bakanlıkça tescil edilecek sertifikalar ile bu sertifikaların verildiği eğitim programlarına ilişkin usul ve esasların belirlenerek sertifikalı eğitimlerle ilgili farklı uygulamaların ortadan kaldırılmasının sağlanması amaçlanmıştır.

7 I. Sağlık Bakanlığı Sertifikalı Eğitim Yönetmeliği- devam Bu itibarla; Bakanlığımız merkez teşkilatı ve bağlı kuruluşları, kamu tüzel kişiliğini haiz kurum ve kuruluşlar, özel hukuk tüzel kişileri ve gerçek kişiler tarafından sağlık alanında düzenlenecek sertifikalı eğitimler, bu eğitimler sonucu verilecek ve Bakanlığımızca tescili yapılacak sertifikalarla ilgili iş ve işlemler bu yönetmelik hükümlerine göre yürütülecektir.

8 II. Sertifikaların Tescili A. Sertifika Tescili ve Eğitim Sertifikaları Bilgi Sistemi ile İlgili Genel Kurallar 1. Sertifika tescil işlemleri; a. Eğitim Bakanlık merkez teşkilatı ve bağlı kuruluşları, diğer kamu tüzel kişiliğine haiz kurum ve kuruluşlar ile il sağlık müdürlüğünce düzenlenmiş ise ilgili birimce, b. Eğitim özel hukuk tüzel kişileri ve gerçek kişilerce düzenlenmiş ise il sağlık müdürlüğünce yapılacaktır.

9 II. Sertifikaların Tescili - devam 2. Sertifikalı eğitim uygulayıcıları (eğitim merkezleri) tarafından düzenlenen eğitimler sonucunda verilecek sertifikalar; a. Eğitim, Bakanlık merkez teşkilatı ve bağlı kuruluşları, diğer kamu tüzel kişiliğini haiz kurum ve kuruluşlar ile il müdürlüğünce yapılmış ise program sorumlusu ve ilgili birimce, b. Eğitim, özel hukuk tüzel kişileri ve gerçek kişilerce düzenlenmiş ise program sorumlusu ve il müdürlüğünce imzalanacaktır.

10 II. Sertifikaların Tescili - devam 3. Sertifikalı eğitimler sonunda verilecek sertifikalar üzerinde SBSEY nin 10 uncu maddesinin 2 nci fıkrasında belirtilen format gereği istenen tüm bilgiler yer alacaktır. 4. Tescil işlemi için Eğitim Sertifikaları Bilgi Sistemine giriş yapıldığında sistemde istenen tüm bilgiler girildikten sonra tescil işlemi yapılacaktır. 5. Sertifikalı eğitim uygulayıcıları (eğitim merkezleri) sertifikalı eğitim tamamlandıktan sonra sertifikaları düzenleyerek program sorumlusuna imzalatacaktır.

11 II. Sertifikaların Tescili - devam 6. Sertifikalı eğitim uygulayıcıları (eğitim merkezleri) sertifikalı eğitim tamamlandıktan sonra sertifikaları düzenleyerek program sorumlusuna imzalatacaktır. 7. Sertifikalı eğitim uygulayıcıları (eğitim merkezleri) daha sonra sertifikaların aslı ile sertifika sahiplerinin kimlik fotokopilerini imza ve tescil için eğitimin konusuyla ilgili Bakanlık İlgili Birimine/İl Sağlık Müdürlüğüne gönderecektir.

12 II. Sertifikaların Tescili - devam 8. Sertifikalar Bakanlığın eğitimin konusuyla İlgili Birimi/İl Sağlık Müdürlüğü yetkilisinin de imzalamasının ardından tescil işlemleri yapılacak ve sonrasında resmi yazı ile SEU na (eğitim merkezine) gönderilecektir. 9. Tescil edilmiş sertifikalar, SEU (eğitim merkezi) tarafından sahiplerine teslim edilecektir. 10. Sertifika tescil işlemlerinde elden iş takibine kesinlikle izin verilmeyecektir.

13 II. Sertifikaların Tescili - devam 11. Sertifika sahiplerinin tescil edilmiş sertifikalarını kaybetmeleri halinde eğitimi aldıkları SEU (eğitim merkezi) tarafından «sertifika (sertifika düzenlenmesi halinde sertifika üzerinde ikinci nüsha olduğunu belirtecek bir ibarenin olması gerekmektedir) veya sertifika yerine geçen belge» düzenleyecektir.

14 II. Sertifikaların Tescili - devam 12. Sertifikalı eğitim alanı olarak belirlenen alanlar Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğünce Eğitim Sertifikaları Bilgi Sisteminde eğitim türü olarak tanımlanacak olup bu alanlar dışında hiçbir alan Eğitim Sertifikaları Bilgi Sisteminde eğitim türü olarak tanımlanmayacaktır. 13. Sertifikalı eğitim alanı olarak tanımlanmış alanlarda yapılan eğitimler sonucu verilen sertifikalar haricinde hiçbir belge veya sertifika Eğitim Sertifikaları Bilgi Sistemine kaydedilmeyecektir.

15 SERTİFİKA FORMATI

16 II. Sertifika Tescili - devam Sertifika tescili yaparken dikkat edilmesi gereken 3 (üç) durum söz konusudur. 1. SBSEY yayımlanmadan önce (04 Şubat 2014 tarihinden önce) yapılan eğitimler sonucu verilen sertifikaların tescili Adım 1: Sertifika sahipleri sertifikalarının aslı ve kimlik fotokopileri ile birlikte eğitimin konusuyla ilgili Bakanlık Birimine veya İl Sağlık Müdürlüklerine başvuru yapacaklardır. Adım 2: İl Sağlık Müdürlükleri bu gruplarda yer alan hiçbir sertifikayı tescil etmeyecek kendilerine yapılan bu başvuruları resmi yazı ile eğitimin konusuyla ilgili Bakanlık Birimine göndereceklerdir.

17 II. Sertifika Tescili - devam Adım 3: Bakanlık ilgili birimleri; (1). Tescili için başvuru yapılan sertifikadaki alan 21 Ağustos 2010 tarihli Resmi Gazete de yayımlanarak yürürlüğe giren Sağlık Bakanlığı Sertifikalı Eğitim Yönetmeliği hükümlerine göre sertifikalı eğitim alanı olarak belirlenen 29 (yirmidokuz) alandan biri ise bu alanlarda belirlenmiş standartlara göre değerlendirme yapacak ve başvuruyu uygun bulunması halinde uygunluk tutanağı düzenleyerek sertifikanın SBSEY nin 10 uncu maddesinin dördüncü fıkrasında belirtilen esaslara göre tescil edilmesini sağlayacaktır.

18 II. Sertifika Tescili - devam (2). Tescili için başvuru yapılan sertifikadaki alan 21 Ağustos 2010 tarihli Resmi Gazete de yayımlanarak yürürlüğe giren Sağlık Bakanlığı Sertifikalı Eğitim Yönetmeliği hükümlerine göre sertifikalı eğitim alanı olarak belirlenen 29 (yirmidokuz) alanın dışındaki bir alan ise sertifikanın tescil edilebilmesi için SBSEY nin geçici 1 inci maddesinin 2 nci fıkrası hükümlerine göre işlem yapacaktır. Bunun için; (a). Öncelikle Tescili için başvuru yapılan sertifikadaki alanın 04 Şubat 2014 ile 04 Şubat 2015 tarihleri arasındaki 1 (bir) yıllık sürede sertifikalı eğitim alanı olarak belirlenmesi için başvuru yapılıp yapılmadığını kontrol edecektir.

19 II. Sertifika Tescili - devam (b). Tescil edilmesi istenen sertifikanın alanı bu 1 (bir) yıllık sürede (04 Şubat 2014 ile 04 Şubat 2015 )sertifikalı eğitim alanı olarak belirlenmiş ve standartları ilan edilmiş bir alan ise Bakanlık ilgili birimince belirlenen standartlar doğrultusunda uygunluk değerlendirmesi yapılacaktır. (c). Bakanlık ilgili birimi başvuruyu uygun bulması halinde uygunluk tutanağı düzenleyerek sertifikanın SBSEY nin 10 uncu maddesinin dördüncü fıkrasında belirtilen esaslara göre tescil edilmesini sağlayacaktır.

20 II. Sertifika Tescili - devam (d). SBSEY nin 10 uncu maddesinin dördüncü fıkrasına göre tescil işlemi şu şekilde yapılacaktır: Eğitim Bakanlık merkez teşkilatı ve bağlı kuruluşları, diğer kamu tüzel kişiliğine haiz kurum ve kuruluşlar ile il sağlık müdürlüğünce düzenlenmiş ise ilgili birimce tescil işlemi yapılacak ve sertifika ilgiliye teslim edilecektir. Eğitim özel hukuk tüzel kişileri ve gerçek kişilerce düzenlenmiş ise başvuru uygunluk tutanağı ile birlikte il sağlık müdürlüğüne gönderilecek ve İl Sağlık Müdürlüğünce tescil işlemi yapılarak sertifika ilgiliye teslim edilecektir.

21 II. Sertifika Tescili - devam Tescil edilmesi için başvurusu yapılan sertifikadaki eğitim alanının 04 Şubat 2014 ile 04 Şubat 2015 tarihleri arasındaki 1 (bir) yıllık sürede sertifikalı eğitim alanı olarak belirlenmesi için başvuru yapılmamış ve sertifikalı eğitim alanı olarak belirlenmemiş ise söz konusu başvuru Bakanlık ilgili birimince denklik kapsamında değerlendirilecektir. Denklik işlemi ilgili birimce tescil edilmesi istenen sertifikadaki eğitim alanın sertifikalı eğitim alanı olarak belirlenip standartlarının ilan edilmesinin ardından belirlenen standartlar doğrultusunda yapılacaktır. Denklik işlemi tamamlandıktan sonra Sertifika Denklik Belgesi düzenlenerek tescil edilecektir.

22 II. Sertifika Tescili - devam 2. SBSEY yürürlüğe girdikten sonra (04 Şubat 2014) bu yönetmelik hükümlerine göre sertifikalı eğitim alanları belirleninceye kadar olan sürede yapılmış olan eğitimler sonucu verilen sertifikaların tescili Bu grupta sözü edilen sertifikaların tescil işlemi 1 inci maddede yer alan (SBSEY yayımlanmadan, yani 04 Şubat 2014 tarihinden önce yapılan eğitimler sonucu verilen sertifikaların) tescil işlemi gibi yapılacaktır.

23 II. Sertifika Tescili - devam 3. SBSEY yürürlüğe girdikten sonra sertifikalı eğitim alanı olarak belirlenen alanlarda standartları ilan edildikten sonra Bakanlıkça yetkilendirilmiş SEU tarafından düzenlenen sertifikalı eğitimler sonucunda verilen sertifikaların tescili 04/02/2014 TARĠHLĠ RESMĠ GAZETEDE YAYIMLANAN SAĞLIK BAKANLIĞI SERTĠFĠKALI EĞĠTĠM YÖNETMELĠĞĠ HÜKÜMLERĠNE GÖRE SERTĠFĠKALI EĞĠTĠM ALANI OLARAK KABUL EDĠLEN, STANDARTLARI BELĠRLENEN VE YÜRÜRLÜĞE GĠREN SERTĠFĠKALI EĞĠTĠM PROGRAMLARI SIRA NO EĞĠTĠMĠN ADI STANDARTLARIN ONAYLANMA TARĠHĠ 1 Gemiadamı Sağlık Eğiticisi Sertifikalı Eğitim Programı 2 Akupunktur Sertifikalı Eğitim Programı Bu program revize edilerek 12/06/2014 tarihli ve sayılı makam onayı ile yeniden yürürlüğe girmiştir Bu program revize edilerek 30/06/2014 tarihli ve sayılı makam onayı ile yeniden yürürlüğe girmiştir 3 Yoğun Bakım Hemşireliği Sertifikalı Eğitim Programı 01/07/20154 tarihli ve sayılı makam onayı ile yürürlüğe girmiştir 4 Hekimler Ġçin Hemodiyaliz Sertifikalı Eğitim Programı 30/09/2014 tarihli ve sayılı makam onayı ile yürürlüğe girmiştir 5 Hemşireler Ġçin Hemodiyaliz Sertifikalı Eğitim Programı 30/09/2014 tarihli ve sayılı makam onayı ile yürürlüğe girmiştir 6 Hemşireler Ġçin Periton Diyalizi Sertifikalı Eğitim Programı 30/09/2014 tarihli ve sayılı makam onayı ile yürürlüğe girmiştir 7 Türkiye Saha Epidemiyolojisi Sertifikalı Eğitim Programı 22/02/2015 tarihli ve 298 sayılı makam onayı ile yürürlüğe girmiştir

24 II. Sertifika Tescili - devam Bu gruptaki sertifikalar SBSEY nin 10 uncu maddesinin dördüncü fıkrasında belirtilen esaslara göre tescil edilecektir. Bunun için; a. Eğitim Bakanlık merkez teşkilatı ve bağlı kuruluşları, diğer kamu tüzel kişiliğine haiz kurum ve kuruluşlar ile il sağlık müdürlüğünce düzenlenmiş ise ilgili birimce tescil işlemi yapılacak ve sertifikalar tescil işleminden sonra SEU na resmi yazı ile gönderilerek SEU tarafından sertifika sahiplerine teslim edilecektir. a. Eğitim özel hukuk tüzel kişileri ve gerçek kişilerce düzenlenmiş ise İl Sağlık Müdürlüğünce tescil işlemi yapılacak ve sertifikalar tescil işleminden sonra SEU na resmi yazı ile gönderilerek SEU tarafından sertifika sahiplerine teslim edilecektir.

25 SERTİFİKA DÜZENLEME VE TESCİL İŞLEMLERİ EĞİTİMLER SERTİFİKA DÜZENLEME EĞİTİM, BAKANLIK MERKEZ TEŞKİLATI VE BAĞLI KURULUŞLARI, DİĞER KAMU TÜZEL KİŞİLİĞİNİ HAİZ KURUM VE KURULUŞLAR, İL SAĞLIK MÜDÜRLÜKLERİ TARAFINDAN DÜZENLENMİŞSE EĞİTİM, ÖZEL HUKUK TÜZEL KİŞİLERİ, GERÇEK KİŞİLER TARAFINDAN DÜZENLENMİŞSE BAKANLIK İLGİLİ BİRİMLERİ İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ SERTİFİKALARIN EĞİTİM SERTİFİKALARI BİLGİ SİSTEMİNDE KAYIT ALTINA ALINARAK TESCİL EDİLMESİ 25

26 III. Sertifika Denklik Belgelerinin Düzenlenmesi ve Tescili SBSEY hükümlerine göre sertifikalı eğitim alanı olarak belirlenmiş bir alanda yurt içinden veya yurt dışından alınmış olan sertifikaların tescil işlemi aşağıdaki şekilde yapılacaktır. 1. Yurt içi veya yurt dışında eğitim almış sertifika sahipleri denklik için başvurularını Sertifika Denklik Başvuru Formunu doldurarak talep edilen bilgi ve belgeler ile birlikte aldıkları eğitimin konusu ile ilgili Bakanlığımız birimine başvuru yapacaklardır.

27 III. Sertifika Denklik Belgelerinin Düzenlenmesi ve Tescili - devam 2. Denklik işlemleri o sertifika alanında belirlenmiş olan standartlara göre ilgili birimce yapılacaktır. 3. Uygun görülen başvurular için ilgili birimce Sertifika Denklik Belgesi düzenlenecektir. 4. Sertifika Denklik Belgeleri Bakanlık ilgili birimince Eğitim Sertifikaları Bilgi Sisteminde aynen sertifikalar gibi tescil edilecek ve sahiplerine teslim edilecektir.

28 IV. Sertifika Yenileme 1. Sertifikalı eğitim alanları ve standartları belirlendikçe sertifikaların geçerlilik süreleri Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Eğitim ve Sertifikasyon Daire Başkanlığınca Eğitim Sertifikaları Bilgi Sistemine kaydedilecektir. 2. Sertifikaların geçerlilik süresi sonunda yapılacak sertifika yenileme işlemleri Bakanlık ilgili biriminin sorumluluğunda ilgili alanda belirlenen standartlara göre eğitimi düzenleyen SEU (eğitim merkezleri) tarafından yapılacaktır. 3. Sertifika yenileme işlemleri tamamlandıktan sonra sertifikanın geçerlilik süresi ile ilgili bilgi Bakanlık ilgili birimince sertifikanın arkasında yer olduğu sürece sertifikanın arkasına işlenecektir.

DİYABET EĞİTİM HEMŞİRELİĞİNDE SERTİFİKASYON SÜRECİ

DİYABET EĞİTİM HEMŞİRELİĞİNDE SERTİFİKASYON SÜRECİ T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI DİYABET EĞİTİM HEMŞİRELİĞİNDE SERTİFİKASYON SÜRECİ Tülay DEMİRBAŞ Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Eğitim ve Sertifikasyon Hizmetleri Daire Başkanlığı Sunum İçeriği 1. Sertifikalı

Detaylı

4 Şubat 2014 SALI Resmî Gazete Sayı : 28903 YÖNETMELİK

4 Şubat 2014 SALI Resmî Gazete Sayı : 28903 YÖNETMELİK 4 Şubat 2014 SALI Resmî Gazete Sayı : 28903 YÖNETMELİK Sağlık Bakanlığından: SAĞLIK BAKANLIĞI SERTİFİKALI EĞİTİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu

Detaylı

SERTİFİKALI EĞİTİM PROGRAMLARININ BAKANLIĞIMIZ İLGİLİ BİRİMLERİ

SERTİFİKALI EĞİTİM PROGRAMLARININ BAKANLIĞIMIZ İLGİLİ BİRİMLERİ SERTİFİKALI EĞİTİM PROGRAMLARININ BAKANLIĞIMIZ İLGİLİ BİRİMLERİ AÇIKLAMA: 1. Tablo 1 deki eğitimler 21 Ağustos 210 tarihli Resmi Gazete de yayımlanan Sağlık Bakanlığı Sertifikalı Eğitim Yönetmeliği ve

Detaylı

SAĞLIK BAKANLIĞI SERTİFİKALI EĞİTİM YÖNETMELİĞİ

SAĞLIK BAKANLIĞI SERTİFİKALI EĞİTİM YÖNETMELİĞİ 4 Şubat 2014 SALI Resmî Gazete Sayı : 28903 YÖNETMELİK Sağlık Bakanlığından: SAĞLIK BAKANLIĞI SERTİFİKALI EĞİTİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu

Detaylı

YÖNETMELİK SAĞLIK BAKANLIĞI SERTĠFĠKALI EĞĠTĠM YÖNETMELĠĞĠ. BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YÖNETMELİK SAĞLIK BAKANLIĞI SERTĠFĠKALI EĞĠTĠM YÖNETMELĠĞĠ. BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar 21 Ağustos 2010 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 27679 Sağlık Bakanlığından: YÖNETMELİK SAĞLIK BAKANLIĞI SERTĠFĠKALI EĞĠTĠM YÖNETMELĠĞĠ Amaç ve kapsam BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE

Detaylı

Sirküler Rapor Mevzuat /158-1

Sirküler Rapor Mevzuat /158-1 Sirküler Mevzuat 02.11.2015/158-1 RAPOR DEĞERLENDİRME KOMİSYONLARININ OLUŞTURULMASI İLE ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK YAYIMLANDI ÖZET : Yönetmelik

Detaylı

T.C. SACLIK BAKANLıCı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü

T.C. SACLIK BAKANLıCı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü T.C. SACLIK BAKANLıCı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü T.C. SACLlK BAKANLım _ SAÖUKH1zMETLERt GB

Detaylı

YÖNETMELİK. e) Katılımcı: Yeterlilik kazanmak üzere sertifikalı eğitim programına katılan kiģiyi,

YÖNETMELİK. e) Katılımcı: Yeterlilik kazanmak üzere sertifikalı eğitim programına katılan kiģiyi, 4 Şubat 2014 SALI Resmî Gazete Sayı : 28903 Sağlık Bakanlığından: YÖNETMELİK SAĞLIK BAKANLIĞI SERTĠFĠKALI EĞĠTĠM YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu

Detaylı

GELENEKSEL VE TAMAMLAYICI TIP UYGULAMALARI YÖNETMELİĞİ

GELENEKSEL VE TAMAMLAYICI TIP UYGULAMALARI YÖNETMELİĞİ GELENEKSEL VE TAMAMLAYICI TIP UYGULAMALARI YÖNETMELİĞİ RUHSATLANDIRMA İŞ VE İŞLEMLERİ REHBERİ Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları Daire Başkanlığı Bu çalışmanın

Detaylı

TEBLİĞ. ç) Rapor: İlgili motorun bir bütün olarak mevzuatı karşıladığının Teknik Servis, yönetmeliklerin izin verdiği

TEBLİĞ. ç) Rapor: İlgili motorun bir bütün olarak mevzuatı karşıladığının Teknik Servis, yönetmeliklerin izin verdiği 24 Ocak 2015 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 29246 Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından: TEBLİĞ KARAYOLU DIŞINDA KULLANILAN HAREKETLİ MAKİNALARA TAKILAN İÇTEN YANMALI MOTORLAR İLE İLGİLİ TİP ONAYI YÖNETMELİĞİNİN

Detaylı

TÜRK TABİPLERİ BİRLİĞİ MERKEZ KONSEYİ BAŞKANLIĞINA

TÜRK TABİPLERİ BİRLİĞİ MERKEZ KONSEYİ BAŞKANLIĞINA TÜRK TABİPLERİ BİRLİĞİ MERKEZ KONSEYİ BAŞKANLIĞINA Sağlık Bakanlığı Sertifikalı Eğitim Yönetmeliği taslağı tarafımızca incelenmiş olup, aşağıda taslağın hukuka aykırı ve eksik olduğunu düşündüğümüz yönlerine

Detaylı

GELENEKSEL VE TAMAMLAYICI TIP UYGULAMALARI YÖNETMELİĞİ DENETİM İŞ VE İŞLEMLERİ REHBERİ

GELENEKSEL VE TAMAMLAYICI TIP UYGULAMALARI YÖNETMELİĞİ DENETİM İŞ VE İŞLEMLERİ REHBERİ GELENEKSEL VE TAMAMLAYICI TIP UYGULAMALARI YÖNETMELİĞİ DENETİM İŞ VE İŞLEMLERİ REHBERİ Bu çalışmanın amacı, Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları Yönetmeliği kapsamında yapılacak olan denetim faaliyetleri

Detaylı

Davacı ve Yürütmenin Durdurulmasını isteyen: Türk Tabipleri Birliği. Vekili : Av. Mustafa Güler Strazburg Cad. 28/28 Slhhiye/ANKARA

Davacı ve Yürütmenin Durdurulmasını isteyen: Türk Tabipleri Birliği. Vekili : Av. Mustafa Güler Strazburg Cad. 28/28 Slhhiye/ANKARA Davacı ve Yürütmenin Durdurulmasını isteyen: Türk Tabipleri Birliği Vekili : Av. Mustafa Güler Strazburg Cad. 28/28 Slhhiye/ANKARA Davalı : Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı/ANKARA Davanın Özeti : 27.11.2010

Detaylı

SİRKÜLER İstanbul,

SİRKÜLER İstanbul, SİRKÜLER İstanbul, 04.06.2018 Sayı: 2018/114 Ref:4/114 Konu: YATIRIM TEŞVİK BELGESİNE İLİŞKİN İŞ VE İŞLEMLERİ ELEKTRONİK ORTAMDA YATIRIMCI ADINA YAPMASI İÇİN KULLANICI SIFATI İLE KİMLERİN, NASIL YETKİLENDİRİLECEĞİNE

Detaylı

VERGİ DENETİM KURULU YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA YÖNETMELİK YAYIMLANDI

VERGİ DENETİM KURULU YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA YÖNETMELİK YAYIMLANDI Sirküler Rapor Mevzuat 26.10.2016/129-1 VERGİ DENETİM KURULU YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA YÖNETMELİK YAYIMLANDI ÖZET : Yönetmelik değişikliği uyarınca sahte belge düzenleme fiili dolayısıyla

Detaylı

Sirküler Rapor /197-1 RAPOR DEĞERLENDİRME KOMİSYONLARININ TEŞEKKÜLÜ İLE ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILDI

Sirküler Rapor /197-1 RAPOR DEĞERLENDİRME KOMİSYONLARININ TEŞEKKÜLÜ İLE ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILDI Sirküler Rapor 16.10.2014/197-1 RAPOR DEĞERLENDİRME KOMİSYONLARININ TEŞEKKÜLÜ İLE ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILDI ÖZET : Yönetmeliğe vergi incelemelerinde etkinlik, verimlilik,

Detaylı

(2) Tıpta ve diş hekimliğinde uzmanlık sonrası ilgili uzmanlık alanlarına mahsus sertifika eğitimleri bu Yönetmeliğin kapsamı dışındadır.

(2) Tıpta ve diş hekimliğinde uzmanlık sonrası ilgili uzmanlık alanlarına mahsus sertifika eğitimleri bu Yönetmeliğin kapsamı dışındadır. 4/2/2014 tarihinde yayınlanan aynı adlı Yönetmelik ile yürürlükten kaldırılmıştır Sağlık Bakanlığından: SAĞLIK BAKANLIĞI SERTİFİKALI EĞİTİM YÖNETMELİĞİ Gesmi Gazete:21.08.2010-27679 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç,

Detaylı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığından:

Çevre ve Şehircilik Bakanlığından: Çevre ve Şehircilik Bakanlığından: YAPI MÜTEAHHİTLERİNİN YETKİ BELGESİ NUMARALARININ İPTAL EDİLMESİ İLE ŞANTİYE ŞEFLERİ HAKKINDA YAPILACAK İŞLEMLERE İLİŞKİN USUL VE ESASLARA DAİR TEBLİĞ Resmi Gazete: 27

Detaylı

GELENEKSEL VE TAMAMLAYICI TIP UYGULAMALARI YÖNETMELİĞİ EĞİTİM İŞ VE İŞLEMLERİ REHBERİ

GELENEKSEL VE TAMAMLAYICI TIP UYGULAMALARI YÖNETMELİĞİ EĞİTİM İŞ VE İŞLEMLERİ REHBERİ GELENEKSEL VE TAMAMLAYICI TIP UYGULAMALARI YÖNETMELİĞİ EĞİTİM İŞ VE İŞLEMLERİ REHBERİ Bu çalışmanın amacı, Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları Yönetmeliği kapsamında düzenlenecek olan eğitim faaliyetleri

Detaylı

SERTİFİKALI EĞİTİM PROGRAMLARI BAŞVURU, UYGULAMA VE DENETİM REHBERİ

SERTİFİKALI EĞİTİM PROGRAMLARI BAŞVURU, UYGULAMA VE DENETİM REHBERİ T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU Destek ve İdari Hizmetler Kurum Başkan Yardımcılığı SERTİFİKALI EĞİTİM PROGRAMLARI BAŞVURU, UYGULAMA VE DENETİM REHBERİ 2016 Eğitim, Araştırma ve Geliştirme

Detaylı

Sirküler Rapor 04.04.2014/98-1

Sirküler Rapor 04.04.2014/98-1 Sirküler Rapor 04.04.2014/98-1 VERGİ USUL KANUNU UYARINCA VERGİ MÜKELLEFLERİ TARAFINDAN KULLANILAN BELGELERİN BASIM VE DAĞITIMI HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPAN YÖNETMELİK YAYIMLANDI ÖZET : 2/2/1985

Detaylı

Sirküler Rapor Mevzuat 09.11.2015/160-1

Sirküler Rapor Mevzuat 09.11.2015/160-1 Sirküler Rapor Mevzuat 09.11.2015/160-1 VERGİ İNCELEMELERİNDE UYULACAK USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK YAYIMLANDI ÖZET : Birinci sınıf tüccarların, vergi incelemesine

Detaylı

Sirküler Rapor /210-1

Sirküler Rapor /210-1 Sirküler Rapor 01.12.2014/210-1 TÜRKİYE FİNANSAL RAPORLAMA STANDARTLARININ İLK UYGULAMASINA İLİŞKİNTÜRKİYE FİNANSAL RAPORLAMA STANDARDI (TFRS 1)HAKKINDA TEBLİĞ (SIRA NO: 146) DE DEĞİŞİKLİK YAPAN 38 SIRA

Detaylı

Sirküler Rapor Mevzuat /167-1 BAĞIMSIZ DENETİM YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK YAYIMLANDI

Sirküler Rapor Mevzuat /167-1 BAĞIMSIZ DENETİM YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK YAYIMLANDI Sirküler Rapor Mevzuat 23.12.2015/167-1 BAĞIMSIZ DENETİM YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK YAYIMLANDI ÖZET : Yönetmelik değişikliği ile 3568 sayılı Kanun uyarınca staj yapan veya hizmetleri

Detaylı

SİRKÜLER NO: POZ-2018 / 66 İST,

SİRKÜLER NO: POZ-2018 / 66 İST, SİRKÜLER NO: POZ-2018 / 66 İST, 21.06.2018 ÖZET: 1 Haziran 2018 tarih ve 30438 sayılı Resmi Gazete de Doğrudan Yabancı Yatırımlar Kanunu Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik yayınlandı.

Detaylı

II-15.1 SAYILI ÖZEL DURUMLAR TEBLİĞİ NDE DEĞİŞİKLİK YAPILDI

II-15.1 SAYILI ÖZEL DURUMLAR TEBLİĞİ NDE DEĞİŞİKLİK YAPILDI II-15.1 SAYILI ÖZEL DURUMLAR TEBLİĞİ NDE DEĞİŞİKLİK YAPILDI Sermaye Piyasası Kurulu ( SPK ) tarafından, 10 Şubat 2017 tarihli ve 29975 sayılı Resmî Gazete de yayımlanarak yürürlüğe giren II-15.1.a sayılı

Detaylı

YABANCI SAĞLIK MESLEK MENSUPLARININ TÜRKİYE DE ÖZEL SAĞLIK KURULUŞL

YABANCI SAĞLIK MESLEK MENSUPLARININ TÜRKİYE DE ÖZEL SAĞLIK KURULUŞL YABANCI SAĞLIK MESLEK MENSUPLARININ TÜRKİYE DE ÖZEL SAĞLIK KURULUŞLARINDA ÇALIŞMA Sağlık Bakanlığından: YABANCI SAĞLIK MESLEK MENSUPLARININ TÜRKİYE DE ÖZEL SAĞLIK KURULUŞL ARINDA ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA

Detaylı

Sirküler Rapor 08.08.2014/162-1 VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİ (SIRA NO: 347) NDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (SIRA NO: 438) YAYIMLANDI

Sirküler Rapor 08.08.2014/162-1 VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİ (SIRA NO: 347) NDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (SIRA NO: 438) YAYIMLANDI Sirküler Rapor 08.08.2014/162-1 VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİ (SIRA NO: 347) NDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (SIRA NO: 438) YAYIMLANDI ÖZET : Vergi Usul Kanunu Uyarınca Vergi Mükellefleri Tarafından

Detaylı

Patoloji Dernekleri Federasyonu Sertifikasyon Çalıştayı. 31 Ekim 2018

Patoloji Dernekleri Federasyonu Sertifikasyon Çalıştayı. 31 Ekim 2018 Patoloji Dernekleri Federasyonu Sertifikasyon Çalıştayı 31 Ekim 2018 Sertifikasyon Belge, onay Oxford sözlüğü The action or process of providing someone or something with an official document attesting

Detaylı

Sirküler Rapor /208-1 SÜRE UZATIMINA İLİŞKİN KAMU GÖZETİMİ MUHASEBE VE DENETİM STANDARTLARI KURUMU KARARI YAYIMLANDI

Sirküler Rapor /208-1 SÜRE UZATIMINA İLİŞKİN KAMU GÖZETİMİ MUHASEBE VE DENETİM STANDARTLARI KURUMU KARARI YAYIMLANDI Sirküler Rapor 01.12.2014/208-1 SÜRE UZATIMINA İLİŞKİN KAMU GÖZETİMİ MUHASEBE VE DENETİM STANDARTLARI KURUMU KARARI YAYIMLANDI ÖZET : Geçiş dönemi hükümlerine tabi meslek mensuplarının kamu yararını ilgilendiren

Detaylı

Resmi Gazete Tarihi: 10.06.2010 Resmi Gazete Sayısı: 27607 ENERJİ KİMLİK BELGESİ UZMANLARINA VE EĞİTİCİ KURULUŞLARA VERİLECEK EĞİTİMLERE DAİR TEBLİĞ

Resmi Gazete Tarihi: 10.06.2010 Resmi Gazete Sayısı: 27607 ENERJİ KİMLİK BELGESİ UZMANLARINA VE EĞİTİCİ KURULUŞLARA VERİLECEK EĞİTİMLERE DAİR TEBLİĞ Resmi Gazete Tarihi: 10.06.2010 Resmi Gazete Sayısı: 27607 ENERJİ KİMLİK BELGESİ UZMANLARINA VE EĞİTİCİ KURULUŞLARA VERİLECEK EĞİTİMLERE DAİR TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: YİG-16/2010-01) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam,

Detaylı

Proje başvurusunda dikkat edilmesi gereken hususlar MADDE 6- Proje Komisyonu ve Görevleri MADDE 7-

Proje başvurusunda dikkat edilmesi gereken hususlar MADDE 6- Proje Komisyonu ve Görevleri MADDE 7- YATIRIMLARDA DEVLET YARDIMLARI HAKKINDA KARAR KAPSAMINDAKİ BİYOTEKNOLOJİK İLAÇ, ONKOLOJİ İLAÇLARI VE KAN ÜRÜNLERİ ÜRETİMİ PROJE ONAYLARI HAKKINDA YÖNERGE Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı; Yatırımlarda

Detaylı

GÜMRÜK İŞLEMLERİNİN KOLAYLAŞTIRILMASI YÖNETMELİĞİ DEĞİŞİKLİK TASLAĞI VE ISO 27001 BGYS E ETKİSİ

GÜMRÜK İŞLEMLERİNİN KOLAYLAŞTIRILMASI YÖNETMELİĞİ DEĞİŞİKLİK TASLAĞI VE ISO 27001 BGYS E ETKİSİ GÜMRÜK İŞLEMLERİNİN KOLAYLAŞTIRILMASI YÖNETMELİĞİ DEĞİŞİKLİK TASLAĞI VE ISO 27001 BGYS E ETKİSİ *Bu yazı nin taslak değişikliğinin Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi ne olası etkilerini paylaşmak için hazırlanmıştır.

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Sayı : 77979112/ Konu : Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları Yönetmeliği Bilindiği üzere Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları Yönetmeliği 27 Ekim 2014 tarihli ve 29158 sayılı Resmi Gazete de

Detaylı

TEBLİĞ. Gümrük Müsteşarlığından: GÜMRÜK GENEL TEBLİĞİ (GÜMRÜK İŞLEMLERİ) (SERİ NO: 60)

TEBLİĞ. Gümrük Müsteşarlığından: GÜMRÜK GENEL TEBLİĞİ (GÜMRÜK İŞLEMLERİ) (SERİ NO: 60) 19 Ocak 2008 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 26761 TEBLİĞ Gümrük Müsteşarlığından: GÜMRÜK GENEL TEBLİĞİ (GÜMRÜK İŞLEMLERİ) (SERİ NO: 60) Amaç MADDE 1 (1) Bu Tebliğin amacı, ekonomik etkili gümrük rejimleri,

Detaylı

VERGİ DENETİM KURULU YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPAN YÖNETMELİK YAYIMLANDI

VERGİ DENETİM KURULU YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPAN YÖNETMELİK YAYIMLANDI Sirküler Rapor 03.10.2013/179-1 VERGİ DENETİM KURULU YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPAN YÖNETMELİK YAYIMLANDI ÖZET : Denetim Kurulu Başkanlığının çalışma usul ve esaslarına ilişkin Yönetmelikte değişiklik

Detaylı

Resmi Gazete Tarihi: Resmi Gazete Sayısı: 29218

Resmi Gazete Tarihi: Resmi Gazete Sayısı: 29218 Resmi Gazete Tarihi: 27.12.2014 Resmi Gazete Sayısı: 29218 YAPI MÜTEAHHİTLERİNİN YETKİ BELGESİ NUMARALARININ İPTAL EDİLMESİ İLE ŞANTİYE ŞEFLERİ HAKKINDA YAPILACAK İŞLEMLERE İLİŞKİN USUL VE ESASLARA DAİR

Detaylı

YABANCI SAĞLIK MESLEK MENSUPLARININ TÜRKİYE DE ÖZEL SAĞLIK KURULUŞL

YABANCI SAĞLIK MESLEK MENSUPLARININ TÜRKİYE DE ÖZEL SAĞLIK KURULUŞL YABANCI SAĞLIK MESLEK MENSUPLARININ TÜRKİYE DE ÖZEL SAĞLIK KURULUŞLARINDA ÇALIŞMA Sağlık Bakanlığından: YABANCI SAĞLIK MESLEK MENSUPLARININ TÜRKİYE DE ÖZEL SAĞLIK KURULUŞL ARINDA ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA

Detaylı

YÖNETMELİK. MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; çalışanlara verilecek iş sağlığı ve güvenliği eğitimlerinin usul ve esaslarını düzenlemektir.

YÖNETMELİK. MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; çalışanlara verilecek iş sağlığı ve güvenliği eğitimlerinin usul ve esaslarını düzenlemektir. 15 Mayıs 2013 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 28648 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından: YÖNETMELİK ÇALIŞANLARIN İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMLERİNİN USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM

Detaylı

Sirküler Tarihi: 02.11.2015 Sirküler No : 2015 / 025

Sirküler Tarihi: 02.11.2015 Sirküler No : 2015 / 025 Sirküler Tarihi: 02.11.2015 Sirküler No : 2015 / 025 RAPOR DEĞERLENDİRME KOMİSYONLARININ OLUŞTURULMASI İLE ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİKTE YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER Bilindiği üzere, 31/10/2011

Detaylı

SİRKÜLER İstanbul, Konu: GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI NCA MUHATAPLARINA TEBLİĞ EDİLECEK EVRAKLAR ELEKTRONİK ORTAMDA TEBLİĞ EDİLEBİLECEKTİR

SİRKÜLER İstanbul, Konu: GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI NCA MUHATAPLARINA TEBLİĞ EDİLECEK EVRAKLAR ELEKTRONİK ORTAMDA TEBLİĞ EDİLEBİLECEKTİR SİRKÜLER İstanbul, 29.01.2018 Sayı: 2018/037 Ref:4/037 Konu: GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI NCA MUHATAPLARINA TEBLİĞ EDİLECEK EVRAKLAR ELEKTRONİK ORTAMDA TEBLİĞ EDİLEBİLECEKTİR 25.01.2018 tarih ve 30312 sayılı

Detaylı

FARMASÖTİK ÜRÜN SERTİFİKASI

FARMASÖTİK ÜRÜN SERTİFİKASI FARMASÖTİK ÜRÜN SERTİFİKASI, İYİ İMALAT UYGULAMALARI VE SERBEST SATIŞ SERTİFİKASI İLE FARMASÖTİK ÜRÜN RUHSAT DURUMU BEYANI BELGELERİNİN DÜZENLENMESİNE İLİŞKİN KILAVUZ Amaç MADDE 1- (1) Bu Kılavuzun amacı

Detaylı

TIBBİ CİHAZ SATIŞ, REKLAM VE TANITIM YÖNETMELİĞİ NİN UYGULANMASINA İLİŞKİN KILAVUZ

TIBBİ CİHAZ SATIŞ, REKLAM VE TANITIM YÖNETMELİĞİ NİN UYGULANMASINA İLİŞKİN KILAVUZ TIBBİ CİHAZ SATIŞ, REKLAM VE TANITIM YÖNETMELİĞİ NİN UYGULANMASINA İLİŞKİN KILAVUZ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Dayanak, Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Kılavuz, 15/05/2014 tarihli ve 29001 sayılı Resmî Gazete de

Detaylı

BANKALARCA YILLIK FAALİYET RAPORUNUN HAZIRLANMASINA VE YAYIMLANMASINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK 1

BANKALARCA YILLIK FAALİYET RAPORUNUN HAZIRLANMASINA VE YAYIMLANMASINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK 1 Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumundan: BANKALARCA YILLIK FAALİYET RAPORUNUN HAZIRLANMASINA VE YAYIMLANMASINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK 1 (1 Kasım 2006 tarih ve 26333 sayılı Resmi

Detaylı

01.03.2013 ERTÜRK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE BAĞIMSIZ DENETİM A.Ş. SİRKÜLER 2013/44

01.03.2013 ERTÜRK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE BAĞIMSIZ DENETİM A.Ş. SİRKÜLER 2013/44 01.03.2013 ERTÜRK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE BAĞIMSIZ DENETİM A.Ş. SİRKÜLER 2013/44 KONU: Elektronik fatura düzenlemeleri ile elektrik ve gaz dağıtım şirketleri için getirilen, abone ve tüketim bilgilerinin

Detaylı

TEBLİĞ ÇEVREYE DUYARLI KONAKLAMA TESİSİ BELGESİ VERİLMESİNE DAİR TEBLİĞ

TEBLİĞ ÇEVREYE DUYARLI KONAKLAMA TESİSİ BELGESİ VERİLMESİNE DAİR TEBLİĞ 19 Haziran 2017 PAZARTESİ Resmî Gazete Sayı : 30101 Kültür ve Turizm Bakanlığından: TEBLİĞ ÇEVREYE DUYARLI KONAKLAMA TESİSİ BELGESİ VERİLMESİNE DAİR TEBLİĞ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak Amaç MADDE

Detaylı

1. Sınai mülkiyet haklarından elde edilen kazanç ve iratların kapsamı

1. Sınai mülkiyet haklarından elde edilen kazanç ve iratların kapsamı Sayı: 2015/11 Konu: Sınai mülkiyet haklarına ilişkin kurumlar vergisi istisnasının uygulama esaslarının açıklandığı Kurumlar Vergisi Genel Tebliği 21 Nisan 2015 tarihli Resmi Gazete'de yayımlandı. 21 Nisan

Detaylı

kullanılacak bina inşaat metrekare maliyet bedelleri açıklandı.

kullanılacak bina inşaat metrekare maliyet bedelleri açıklandı. SİRKÜLER TARİH : 25.08.201.2017 SAYI : 2017-08-01 KONU : Emlak Vergisi Kanunu Genel Tebliği (Seri No: 71) yayımlandı. ÖZETİ : Tebliğde, 2018 yılında binaların emlak vergisi değerinin hesaplamalarında kullanılacak

Detaylı

HİZMET ALIMLARI MUAYENE VE KABUL YÖNETMELİĞİ İÇİNDEKİLER

HİZMET ALIMLARI MUAYENE VE KABUL YÖNETMELİĞİ İÇİNDEKİLER HİZMET ALIMLARI MUAYENE VE KABUL YÖNETMELİĞİ İÇİNDEKİLER Birinci Bölüm Genel Hükümler Madde 1- Amaç Madde 2- Kapsam Madde 3- Dayanak Madde 4- İlkeler İkinci Bölüm Muayene ve Kabul Komisyonlarının Kuruluşu

Detaylı

KESİN MİZAN GÖNDERME ZORUNLULUĞU KALDIRILDI

KESİN MİZAN GÖNDERME ZORUNLULUĞU KALDIRILDI Sirküler Rapor Mevzuat 27.07.2016/90-1 KESİN MİZAN GÖNDERME ZORUNLULUĞU KALDIRILDI ÖZET : 472 sıra No lu VUK Genel Tebliği ile bilanço esasına göre defter tutan mükelleflere elektronik ortamda yıllık kesin

Detaylı

ELEKTRONİK İMZA MEVZUATI

ELEKTRONİK İMZA MEVZUATI ELEKTRONİK İMZA MEVZUATI Telekomünikasyon Kurumu Bilgilendirme Toplantısı 22 Mart 2005 Ankara 1 YASAL SÜREÇ 30 Temmuz 2001 DTM bünyesinde yapılan çalışmalar 14 Ocak 2002 Adalet Bakanlığı bünyesinde yapılan

Detaylı

İHRACATA YÖNELİK DEVLET YARDIMLARI KAPSAMINDA DESTEKLEME VE FİYAT İSTİKRAR FONUNDAN YAPILAN ÖDEMELERE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK

İHRACATA YÖNELİK DEVLET YARDIMLARI KAPSAMINDA DESTEKLEME VE FİYAT İSTİKRAR FONUNDAN YAPILAN ÖDEMELERE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK Resmi Gazete Tarihi: 19.03.2011 Resmi Gazete Sayısı: 27879 İHRACATA YÖNELİK DEVLET YARDIMLARI KAPSAMINDA DESTEKLEME VE FİYAT İSTİKRAR FONUNDAN YAPILAN ÖDEMELERE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK

Detaylı

ERTÜRK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE BAĞIMSIZ DENETİM A.Ş. 2018/59

ERTÜRK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE BAĞIMSIZ DENETİM A.Ş. 2018/59 1 Haziran 2018/Cuma ERTÜRK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE BAĞIMSIZ DENETİM A.Ş. 2018/59 KONU: Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Kararın Uygulanmasına İlişkin Tebliğ de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ

Detaylı

HUKUK BÜLTENİ HAZİRAN 2017

HUKUK BÜLTENİ HAZİRAN 2017 BÜLTEN NO:104 GÜNEŞ ENERJİSİNE DAYALI ELEKTRİK ÜRETİMİ BAŞVURULARININ TEKNİK DEĞERLENDİRMESİ HAKKINDA YÖNETMELİK Güneş Enerjisine Dayalı Elektrik Üretimi Başvurularının Teknik Değerlendirmesi Hakkında

Detaylı

Sirküler Rapor /184-1

Sirküler Rapor /184-1 Sirküler Rapor 08.10.2014/184-1 FİNANSAL ARAÇLAR: MUHASEBELEŞTİRME VE ÖLÇMEYE İLİŞKİN TÜRKİYE MUHASEBE STANDARDI (TMS 39) HAKKINDA TEBLİĞ (SIRA NO: 41) DE DEĞİŞİKLİK YAPAN 23 SIRA NO.LU TEBLİĞ YAYIMLANDI

Detaylı

MADDE 2 Aynı Yönetmeliğin 6 ncı maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

MADDE 2 Aynı Yönetmeliğin 6 ncı maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir. ÇEVRE GÖREVLİSİ, ÇEVRE YÖNETİM BİRİMİ VE ÇEVRE DANIŞMANLIK FİRMALARI HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK 06.05.2014 TARİHLİ RESMİ GAZETEDE YAYIMLANMIŞTIR. ESKİ HALİ YENİ HALİ MADDE

Detaylı

TEBLİĞ TÜRK PATENT VE MARKA KURUMUNCA 2018 YILINDA UYGULANACAK ÜCRET TARİFESİNE İLİŞKİN TEBLİĞ (BİK/TÜRKPATENT: 2018/1)

TEBLİĞ TÜRK PATENT VE MARKA KURUMUNCA 2018 YILINDA UYGULANACAK ÜCRET TARİFESİNE İLİŞKİN TEBLİĞ (BİK/TÜRKPATENT: 2018/1) 30 Aralık 2017 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 30286 (Mükerrer) Türk Patent ve Marka Kurumundan: TEBLİĞ TÜRK PATENT VE MARKA KURUMUNCA 2018 YILINDA UYGULANACAK ÜCRET TARİFESİNE İLİŞKİN TEBLİĞ (BİK/TÜRKPATENT:

Detaylı

T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI 2018/11 Sigorta Primleri Genel Müdürlüğü

T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI 2018/11 Sigorta Primleri Genel Müdürlüğü T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI 2018/11 Sigorta Primleri Genel Müdürlüğü Sayı : 24010506-010.06-E.165478516 Tarih :16.03.2018 Konu : Otomatik İşyeri Tescili 1- GENEL AÇIKLAMALAR Bilindiği üzere,

Detaylı

Söz konusu yönetmelikte;

Söz konusu yönetmelikte; 15.05.2013 (SİRKÜLER 2013 37) Konu: Çalışanların İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimlerinin Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik. İş yerlerinde çalışanlara verilecek iş sağlığı ve güvenlik eğitimlerinin usul

Detaylı

Çalışanların İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimlerinin Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik Resmi Gazete Yayım Tarih ve Sayısı : 15.05.

Çalışanların İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimlerinin Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik Resmi Gazete Yayım Tarih ve Sayısı : 15.05. MESGEMM İSG/Mevzuat/ler İçindekiler Birinci Bölüm - Amaç, Kapsam ve Dayanak Madde 1- Amaç Madde 2 - Kapsam Madde 3 - Dayanak Madde 4 - Tanımlar İkinci Bölüm - Genel Hükümler Madde 5 -İşverenin Yükümlülükleri

Detaylı

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Yerel Yönetimler Genel Müdürlüğü

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Yerel Yönetimler Genel Müdürlüğü T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Yerel Yönetimler Genel Müdürlüğü Sayı : 53773008/-902.E.1320 03/ 01./2018 Konu :Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı VALİLİĞİNE (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü)

Detaylı

Çalışanların İş Sağlığı Ve Güvenliği Eğitimlerinin Usul Ve Esasları Hakkında Yönetmelik

Çalışanların İş Sağlığı Ve Güvenliği Eğitimlerinin Usul Ve Esasları Hakkında Yönetmelik Resmi Gazete Tarihi: 15.05.2013 Resmi Gazete Sayısı: 28648 Çalışanların İş Sağlığı Ve Güvenliği Eğitimlerinin Usul Ve Esasları Hakkında Yönetmelik BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE

Detaylı

YAZILIM İÇİN YERLİ MALI BELGESİ DÜZENLEMESİNE İLİŞKİN UYGULAMA ESASLARI

YAZILIM İÇİN YERLİ MALI BELGESİ DÜZENLEMESİNE İLİŞKİN UYGULAMA ESASLARI YAZILIM İÇİN YERLİ MALI BELGESİ DÜZENLEMESİNE İLİŞKİN UYGULAMA ESASLARI Amaç MADDE 1- (1) Bu Uygulama Esaslarının amacı; 13/09/2014 tarih ve 29118 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan SGM 2014/35 sayılı Yerli

Detaylı

TEBLİĞ TELSİZ VE TELEKOMÜNİKASYON TERMİNAL EKİPMANLARININ İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2017/8)

TEBLİĞ TELSİZ VE TELEKOMÜNİKASYON TERMİNAL EKİPMANLARININ İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2017/8) 30 Aralık 2016 CUMA Resmî Gazete Sayı : 29934 (Mükerrer) Ekonomi Bakanlığından: TEBLİĞ TELSİZ VE TELEKOMÜNİKASYON TERMİNAL EKİPMANLARININ İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2017/8) Amaç

Detaylı

(10/04/2014 tarih ve 15341 sayılı Bakanlık Makam Onayı ile Yürürlüğe girmiştir.)

(10/04/2014 tarih ve 15341 sayılı Bakanlık Makam Onayı ile Yürürlüğe girmiştir.) (10/04/2014 tarih ve 15341 sayılı Bakanlık Makam Onayı ile Yürürlüğe girmiştir.) TEHLİKELİ MADDE FAALİYET BELGESİ DÜZENLENMESİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak

Detaylı

Sirküler Rapor /177-1

Sirküler Rapor /177-1 Sirküler Rapor 08.10.2014/177-1 FİNANSAL ARAÇLARA İLİŞKİN TÜRKİYE FİNANSAL RAPORLAMA STANDARDI (TFRS 9) HAKKINDA TEBLİĞ (SIRA NO: 172) DE DEĞİŞİKLİK YAPAN 20 SIRA NO.LU TEBLİĞ YAYIMLANDI ÖZET : Finansal

Detaylı

VERGİ SİRKÜLERİ NO : 2008/14 TARİH : 22/08/2008

VERGİ SİRKÜLERİ NO : 2008/14 TARİH : 22/08/2008 Abide-i Hürriyet Cad Bolkan Center No 285 C Blok, Kat 2 34381 Sisli Istanbul T +90 (0) 212 373 00 00 F +90 (0) 212 291 77 97 E infoist@gtturkey.com VERGİ SİRKÜLERİ NO : 2008/14 TARİH : 22/08/2008 KONU

Detaylı

Sirküler Rapor Mevzuat /92-1

Sirküler Rapor Mevzuat /92-1 Sirküler Rapor Mevzuat 22.04.2015/92-1 DİĞER İŞLETMELERDEKİ PAYLARA İLİŞKİN AÇIKLAMALARLA İLGİLİ TÜRKİYE FİNANSAL RAPORLAMA STANDARDI (TFRS 12) HAKKINDA TEBLİĞ (SIRA NO: 218) DE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA

Detaylı

Resmi Gazete nin 14.09.2004 tarih ve 25583 sayıyla yayınlanan yönetmelik: Sağlık Bakanlığından: Sürücü Davranışlarını Geliştirme Eğitimi Yönetmeliği

Resmi Gazete nin 14.09.2004 tarih ve 25583 sayıyla yayınlanan yönetmelik: Sağlık Bakanlığından: Sürücü Davranışlarını Geliştirme Eğitimi Yönetmeliği Resmi Gazete nin 14.09.2004 tarih ve 25583 sayıyla yayınlanan yönetmelik: Sağlık Bakanlığından: Sürücü Davranışlarını Geliştirme Eğitimi Yönetmeliği BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç Madde

Detaylı

TIBBİ CİHAZ SATIŞ, REKLAM VE TANITIM YÖNETMELİĞİ NİN UYGULANMASINA İLİŞKİN KILAVUZ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Dayanak, Tanımlar

TIBBİ CİHAZ SATIŞ, REKLAM VE TANITIM YÖNETMELİĞİ NİN UYGULANMASINA İLİŞKİN KILAVUZ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Dayanak, Tanımlar TIBBİ CİHAZ SATIŞ, REKLAM VE TANITIM YÖNETMELİĞİ NİN UYGULANMASINA İLİŞKİN KILAVUZ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Dayanak, Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Kılavuz, 15/05/2014 tarihli ve 29001 sayılı Resmî Gazete de

Detaylı

ORGANİK TARIM KANUNU

ORGANİK TARIM KANUNU ORGANİK TARIM KANUNU Kanun No: 5262 Kabul Tarihi : 1.12.2004 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Tanımlar Amaç MADDE 1. Bu Kanunun amacı; tüketiciye güvenilir, kaliteli ürünler sunmak üzere organik ürün ve girdilerin

Detaylı

17 Ekim 2008 CUMA Resmî Gazete Sayı : 27027 YÖNETMELĠK ÖLÇÜ VE ÖLÇÜ ALETLERĠ TĠP ONAY YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM. Amaç, Kapsam ve Dayanak

17 Ekim 2008 CUMA Resmî Gazete Sayı : 27027 YÖNETMELĠK ÖLÇÜ VE ÖLÇÜ ALETLERĠ TĠP ONAY YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM. Amaç, Kapsam ve Dayanak 17 Ekim 2008 CUMA Resmî Gazete Sayı : 27027 YÖNETMELĠK Sanayi ve Ticaret Bakanlığından: ÖLÇÜ VE ÖLÇÜ ALETLERĠ TĠP ONAY YÖNETMELĠĞĠ Amaç BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin

Detaylı

Bu rapor, 6085 sayılı Sayıştay Kanunu uyarınca yürütülen düzenlilik denetimi sonucu hazırlanmıştır.

Bu rapor, 6085 sayılı Sayıştay Kanunu uyarınca yürütülen düzenlilik denetimi sonucu hazırlanmıştır. T..C.. SAYIIŞTAY BAŞKANLIIĞII AVRUPA BİİRLİİĞİİ BAKANLIIĞII 2012 YIILII DENETİİM RAPORU EYLÜL 2013 T.C. SAYIŞTAY BAŞKANLIĞI 06100 Balgat / ANKARA Tel: 0 312 295 30 00; Faks: 0 312 295 40 94 e-posta: sayistay@sayistay.gov.tr

Detaylı

TEBLİĞ. e) Firma: TAREKS aracılığıyla yapılan denetim, uygunluk ve izin işlemlerine konu olan kamu kurumları dâhil, tüm gerçek ve tüzel kişileri,

TEBLİĞ. e) Firma: TAREKS aracılığıyla yapılan denetim, uygunluk ve izin işlemlerine konu olan kamu kurumları dâhil, tüm gerçek ve tüzel kişileri, 29 Aralık 2011 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 28157 Ekonomi Bakanlığından: TEBLİĞ DIŞ TİCARETTE RİSK ESASLI KONTROL SİSTEMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2011/53) Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Tebliğin

Detaylı

D A N I Ş T A Y ONUNCU DAİRE Esas No : 2011/10572

D A N I Ş T A Y ONUNCU DAİRE Esas No : 2011/10572 D A N I Ş T A Y Esas No : 2011/10572 Davacı ve Yürütmenin Durdurulmasını İsteyen: Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Vekili ;Av. Nurten Çağlar Yakış Selanik Cad. No:19/1 - Kızılay/ANKARA Davalı

Detaylı

YÖNETMELİK. ç) Bütünleştirici parça: Aksam imalatında kullanılan ve bu Yönetmeliğin Ek-1 inde belirtilen temel parçaları,

YÖNETMELİK. ç) Bütünleştirici parça: Aksam imalatında kullanılan ve bu Yönetmeliğin Ek-1 inde belirtilen temel parçaları, 24 Haziran 2016 CUMA Resmî Gazete Sayı : 29752 Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığından: YÖNETMELİK YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARINDAN ELEKTRİK ENERJİSİ ÜRETEN TESİSLERDE KULLANILAN YERLİ AKSAMIN DESTEKLENMESİ

Detaylı

ŞİRKET KURULUŞUNDA İŞYERİ BİLDİRGESİ VERMEKSİZİN İŞYERİNİN OTOMATİK SGK TESCİLİ YAPILACAKTIR

ŞİRKET KURULUŞUNDA İŞYERİ BİLDİRGESİ VERMEKSİZİN İŞYERİNİN OTOMATİK SGK TESCİLİ YAPILACAKTIR 21.03.2018/51-1 ŞİRKET KURULUŞUNDA İŞYERİ BİLDİRGESİ VERMEKSİZİN İŞYERİNİN OTOMATİK SGK TESCİLİ YAPILACAKTIR ÖZET : 5510 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi kapsamında sigortalı

Detaylı

MÜKELLEF BİLGİLERİ BİLDİRİMİ UYGULAMASI BAŞLIYOR

MÜKELLEF BİLGİLERİ BİLDİRİMİ UYGULAMASI BAŞLIYOR Sirküler Rapor 20.01.2012/42-1 MÜKELLEF BİLGİLERİ BİLDİRİMİ UYGULAMASI BAŞLIYOR ÖZET : 413 sıra No lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile 1 Nisan 2012 tarihinden itibaren başlamak üzere kurumlar vergisi,

Detaylı

YÖNETMELİK. j) Endeks: Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yayımlanan Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksini (Yİ-ÜFE),

YÖNETMELİK. j) Endeks: Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yayımlanan Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksini (Yİ-ÜFE), 7 Haziran 2014 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 29023 Kamu İhale Kurumundan: YÖNETMELİK DANIŞMANLIK HİZMET ALIMI İHALELERİ UYGULAMA YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK MADDE 1 4/3/2009 tarihli

Detaylı

SİRKÜLER İstanbul, Sayı: 2013/65 Ref: 4/65. Konu: 424 SIRA NUMARALI VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİ YAYINLANMIŞTIR

SİRKÜLER İstanbul, Sayı: 2013/65 Ref: 4/65. Konu: 424 SIRA NUMARALI VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİ YAYINLANMIŞTIR SİRKÜLER İstanbul, 25.02.2013 Sayı: 2013/65 Ref: 4/65 Konu: 424 SIRA NUMARALI VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİ YAYINLANMIŞTIR 21.02.2013 tarih ve 28566 sayılı Resmi Gazete de 424 Sıra No.lı Vergi Usul Kanunu

Detaylı

Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ULUSAL YETERLİLİKLERİN GÜNCELLENMESİ VE YAPILAN GÜNCELLEMELERİN SINAV VE BELGELENDİRME SÜREÇLERİNE ETKİSİNİN DEĞERLENDİRİLMESİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR Amaç ve Kapsam Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Detaylı

TARİHLİ RESMİ GAZETEDE. Hizmet Alımı İhale Uygulama Yönetmeliğinde Değişikliklerin Yapılmasına İlişkin Düzenlemeler Yayımlanmıştır.

TARİHLİ RESMİ GAZETEDE. Hizmet Alımı İhale Uygulama Yönetmeliğinde Değişikliklerin Yapılmasına İlişkin Düzenlemeler Yayımlanmıştır. 25.01.2017 TARİHLİ RESMİ GAZETEDE Hizmet Alımı İhale Uygulama Yönetmeliğinde Değişikliklerin Yapılmasına İlişkin Düzenlemeler Yayımlanmıştır. Söz Konusu Değişiklikler Yayım Tarihinde Yürürlüğe Girecektir.

Detaylı

SİRKÜLER İstanbul, Sayı: 2018/113 Ref: 4/113

SİRKÜLER İstanbul, Sayı: 2018/113 Ref: 4/113 SİRKÜLER İstanbul, 01.06.2018 Sayı: 2018/113 Ref: 4/113 Konu: YATIRIMLARDA DEVLET YARDIMLARI HAKKINDA KARARIN UYGULANMASINA İLİŞKİN TEBLİĞDE DEĞİŞİKLİK YAPILMIŞTIR 01.06.2018 tarih ve 30438 sayılı Resmi

Detaylı

403 NO LU VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİ YAYIMLANDI

403 NO LU VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİ YAYIMLANDI Sirküler Rapor 20.01.2011/ 25-1 403 NO LU VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİ YAYIMLANDI 403 No lu VUK Genel Tebliği ile bilanço esasına göre defter tutan mükelleflere elektronik ortamda yıllık kesin mizan

Detaylı

Madde 3 - Bu Yönetmelik, 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 53 üncü maddesine dayanılarak hazırlanmıştır.

Madde 3 - Bu Yönetmelik, 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 53 üncü maddesine dayanılarak hazırlanmıştır. HİZMET ALIMLARI MUAYENE VE KABUL YÖNETMELİĞİ Resmi Gazete Tarihi: 19/12/2002 Resmi Gazete Sayısı: 24968 Kamu İhale Kurumundan : BİRİNCİ BÖLÜM : Genel Hükümler Amaç Madde 1 - Bu Yönetmeliğin amacı, teslim

Detaylı

43 NO LU VERGİ USUL KANUNU SİRKÜLERİ YAYIMLANDI

43 NO LU VERGİ USUL KANUNU SİRKÜLERİ YAYIMLANDI Sirküler Rapor 12.01.2011/ 23-1 43 NO LU VERGİ USUL KANUNU SİRKÜLERİ YAYIMLANDI ÖZET : Vergi Usul Kanunu Uyarınca Vergi Mükellefleri Tarafından Kullanılan Belgelerin Basım ve Dağıtımı Hakkında Yönetmeliğin

Detaylı

e-defter Uygulaması Başvuru Kılavuzu Versiyon 2.0 Ağustos 2014 ANKARA e-defter Uygulaması Başvuru Kılavuzu Ağustos 2014 Versiyon : 2.

e-defter Uygulaması Başvuru Kılavuzu Versiyon 2.0 Ağustos 2014 ANKARA e-defter Uygulaması Başvuru Kılavuzu Ağustos 2014 Versiyon : 2. e-defter Uygulaması Başvuru Kılavuzu Versiyon 2.0 Ağustos 2014 Versiyon : 2.0 1/8 ANKARA GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI Denetim ve Uyum Yönetimi Daire Başkanlığı (I) Versiyon : 2.0 2/8 Versiyon Yayımlanma Tarihi

Detaylı

Çalışanların İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimlerinin Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik Resmi Gazete de Yayımlanmıştır. DUYURU NO :2013/61

Çalışanların İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimlerinin Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik Resmi Gazete de Yayımlanmıştır. DUYURU NO :2013/61 İstanbul, 16.05.2013 Çalışanların İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimlerinin Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik Resmi Gazete de Yayımlanmıştır. DUYURU NO :2013/61 6331 sayılı İş Sağlığı ve İş Güvenliği Kanunu

Detaylı

Sirküler Rapor Mevzuat /115-1

Sirküler Rapor Mevzuat /115-1 Sirküler Rapor Mevzuat 03.06.2015/115-1 TARIMSAL ÜRETİCİ BİRLİKLERİ İLE TARIMSAL ÜRETİCİ MERKEZ BİRLİKLERİNİN DENETLENMESİ HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK YAYIMLANDI ÖZET :

Detaylı

Çalışanların İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimlerinin Usul ve Esasları

Çalışanların İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimlerinin Usul ve Esasları Çalışanların İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimlerinin Usul ve Esasları 1 KONU BAŞLIKLARI 2 Giriş Çalışanların İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimlerinin Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik Maddeleri GİRİŞ 3 Ülkemizde

Detaylı

SİRKÜLER İstanbul,

SİRKÜLER İstanbul, SİRKÜLER İstanbul, 04.06.2018 Sayı: 2018/115 Ref:4/115 Konu: DOĞRUDAN YABANCI YATIRIMLAR KANUNU KAPSAMINDAKİ ŞİRKET VE ŞUBELERİN VERMELERİ GEREKEN BAZI BİLGİLERİN ELEKTRONİK ORTAMDA VE YETKİLENDİRİLMİŞ

Detaylı

YABANCI SERMAYELİ ŞİRKETLERİN BİLDİRİMLERİ ELEKTRONİK TEŞVİK UYGULAMA VE YABANCI SERMAYE BİLGİ SİSTEMİ (E-TUYS) ÜZERİNDEN YAPILACAKTIR.

YABANCI SERMAYELİ ŞİRKETLERİN BİLDİRİMLERİ ELEKTRONİK TEŞVİK UYGULAMA VE YABANCI SERMAYE BİLGİ SİSTEMİ (E-TUYS) ÜZERİNDEN YAPILACAKTIR. YABANCI SERMAYELİ ŞİRKETLERİN BİLDİRİMLERİ ELEKTRONİK TEŞVİK UYGULAMA VE YABANCI SERMAYE BİLGİ SİSTEMİ (E-TUYS) ÜZERİNDEN YAPILACAKTIR. tarihli 30438 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan ve Ekonomi Bakanlığı

Detaylı

YÖNETMELİK. MADDE 4 Aynı Yönetmeliğin 16 ncı maddesinin dördüncü fıkrası yürürlükten kaldırılmıştır.

YÖNETMELİK. MADDE 4 Aynı Yönetmeliğin 16 ncı maddesinin dördüncü fıkrası yürürlükten kaldırılmıştır. 19 Haziran 2018 SALI Resmî Gazete Sayı : 30453 (Mükerrer) YÖNETMELİK Kamu İhale Kurumundan: ELEKTRONİK İHALE UYGULAMA YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK MADDE 1 25/2/2011 tarihli ve

Detaylı

KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU TEBLİĞİ (VII-128.6)

KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU TEBLİĞİ (VII-128.6) KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU TEBLİĞİ (VII-128.6) (27/12/2013 Tarih ve 28864 sayılı Resmi Gazete de yayımlanmıştır.) Tebliğ değişikliklerine ilişkin liste: 1-10/2/2017 tarihli ve 29975 sayılı Resmi Gazete

Detaylı

ÇALIŞANLARIN İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMLERİNİN USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK YAYIMLANDI

ÇALIŞANLARIN İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMLERİNİN USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK YAYIMLANDI Sirküler Rapor 17.05.2013/111-1 ÇALIŞANLARIN İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMLERİNİN USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK YAYIMLANDI ÖZET : Çalışanların İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimlerinin Usul ve Esasları

Detaylı

-SPK SİRKÜLERİ- 27 Aralık 2013 tarih 28864 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan Kamuyu Aydınlatma Platformu Tebliği aşağıda yer almaktadır.

-SPK SİRKÜLERİ- 27 Aralık 2013 tarih 28864 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan Kamuyu Aydınlatma Platformu Tebliği aşağıda yer almaktadır. Konu: Kamuyu Aydınlatma Platformu Tebliği 27 Aralık 2013 tarih 28864 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan Kamuyu Aydınlatma Platformu Tebliği aşağıda yer almaktadır. İyi çalışmalar dileriz. Amaç ve kapsam

Detaylı

GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞINA (Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü)

GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞINA (Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü) SAYI : 25.00/132 KONU: Bitki Karantinası Fümigasyon Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Hakkında Oda görüşü ANKARA 15/02/2016 İVEDİ GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞINA (Gıda ve Kontrol

Detaylı

BÜLTEN. KONU: 2010 ve izleyen dönemler için, elektronik ortamda kesin mizan bildirimi verme zorunluluğu hk 403 nolu VUK Genel Tebliğ yayınlanmıştır.

BÜLTEN. KONU: 2010 ve izleyen dönemler için, elektronik ortamda kesin mizan bildirimi verme zorunluluğu hk 403 nolu VUK Genel Tebliğ yayınlanmıştır. Kültür Mah. 1375 Sk. No:25 Cumhuruiyet İşhanı K:5 35210 Alsancak - İzmir-Turkey Tel : + 90 232 464 16 16.. Fax: + 90 232 421 71 92. e-mail : info@psdisticaret.com..tr BÜLTEN SAYI :2011-016 Tarih: 19.01.2011

Detaylı

YÖNETMELİK. MADDE 2 (1) Bu Yönetmelik, 2872 sayılı Çevre Kanununun 11 inci maddesine dayanılarak hazırlanmıştır.

YÖNETMELİK. MADDE 2 (1) Bu Yönetmelik, 2872 sayılı Çevre Kanununun 11 inci maddesine dayanılarak hazırlanmıştır. 29 Nisan 2009 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 27214 YÖNETMELİK Çevre ve Orman Bakanlığından: ÇEVRE KANUNUNCA ALINMASI GEREKEN İZİN VE LİSANSLAR HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Detaylı

VERGĐ BEYANNAMELERĐNĐN ELEKTRONĐK ORTAMDA GÖNDERĐLMESĐ ĐÇĐN YAPILAN BAŞVURULARDA TAAHHÜTNAME ALMA UYGULAMASI DEĞĐŞTĐRĐLDĐ

VERGĐ BEYANNAMELERĐNĐN ELEKTRONĐK ORTAMDA GÖNDERĐLMESĐ ĐÇĐN YAPILAN BAŞVURULARDA TAAHHÜTNAME ALMA UYGULAMASI DEĞĐŞTĐRĐLDĐ 22.08.2008/134 VERGĐ BEYANNAMELERĐNĐN ELEKTRONĐK ORTAMDA GÖNDERĐLMESĐ ĐÇĐN YAPILAN BAŞVURULARDA TAAHHÜTNAME ALMA UYGULAMASI DEĞĐŞTĐRĐLDĐ ÖZET : Vergi beyannamelerinin elektronik ortamda gönderilmesi için

Detaylı