CEZAEVİ SONRASI TOPLUMA KAZANDIRMA PROJESİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "CEZAEVİ SONRASI TOPLUMA KAZANDIRMA PROJESİ"

Transkript

1 T.C. ÇORUM VALİLİĞİ İl Müftülüğü CEZAEVİ SONRASI TOPLUMA KAZANDIRMA PROJESİ

2 EK-1 PROJE TEKLİF FORMU FORM 1/1 ÖZETİ PROJE ADI CEZAEVİ SONRASI TOPLUMA KAZANDIRMA PROJESİ PROJE KODU 1 PROJEYİ TEKLİF EDEN BİRİM / KURUM / KURULUŞ 2 ADRESİ İL MÜFTÜLÜĞÜ / ÇORUM ÖZET TELEFON FAKS E-MAİL corummuf@diyanet.gov.tr Çorum İl Müftülüğü ve Çorum Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile ortaklaşa hareket edilerek Çorum Cezaevi sonrası topluma kazandırmaya yönelik çalışmalar kapsamında projesi hazırlanmıştır. Tutuklu ve Hükümlülerin manevî ihtiyaçlarını da dikkate alarak sosyal ve kültürel faaliyetlerle mahkûmları topluma kazandırma hedeflenmektedir. Özellikle konferans ve seminerlerin mahkûmların sosyal gelişimleri açısından önemli olduğu düşünülmektedir. İl vaizlerimiz, Din görevlilerimiz ve diğer ilgili personelimiz vasıtasıyla Çorum cezaevinden çıkan mahkûmlara yönelik belirli günlerde dini bilgiler verilerek dini bilgileri doğru anlamaları ve kendilerini geliştirmeleri noktasında çalışmalar yapılacaktır. Aynı zamanda Yasayla düzenlenen, tedbiri kanun hizmeti kapsamında cezasının infazına karar verilen hükümlülerden, şartlı salıverilme tarihine kadar Müftülüğümüz ve camilerimizin bakım ve temizliği gibi işlerinde ücretsiz olarak çalıştırılmak üzere söz konusu durumda olan tutuklu ve hükümlülerden görevlendirmeler yapılacaktır. Bu sayede hükümlülerin dış dünyaya uyumlarını sağlamaları, aileleriyle bağlarını sürdürmeleri ve güçlendirmeleri sağlanmış olacaktır. Müftülük tarafından Denetimli Serbestlik Müdürlüğü kütüphanesine Dini ve sosyal içerikli kitaplar temin edilerek tutuklu ve hükümlülerin istifadesine sunulacaktır. ANAHTAR SÖZCÜKLER Mahkum,ceza,dini bilgi,seminer,konferans,kitap 1 Proje ofisi tarafından verilen Proje kodu yazılır. 2 Projeyi teklif eden gerçek kişi ise adı ve soyadı yer alır.

3 PROJE TEKLİF FORMU FORM 1/2 TANITIM PROJENİN İSMİ CEZAEVİ SONRASI TOPLUMA KAZANDIRMA PROJESİ 2.2. PROJE ÖZETİ PROJE KODU 4 Çorum İl Müftülüğü ve Çorum Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile ortaklaşa hareket edilerek Çorum Cezaevinden çıkanları topluma kazandırmaya yönelik çalışmalar kapsamında Proje gerçekleştirilmiştir. mahkûmların manevî ihtiyaçlarını da dikkate alarak sosyal ve kültürel faaliyetlerle mahkûmları topluma kazandırma hedeflenmektedir. Özellikle konferans ve seminerlerin tutuklu ve hükümlülerin sosyal gelişimleri açısından önemli olduğu düşünülmektedir. İl vaizlerimiz, Din görevlilerimiz ve diğer ilgili personelimiz vasıtasıyla Çorum cezaevinden çıkanlara yönelik belirli günlerde dini bilgiler verilerek dini bilgileri doğru anlamaları ve kendilerini geliştirmeleri noktasında çalışmalar yapılacaktır. Yine mahkûmlara yönelik Türk tasavvuf musikisi konserleri tertip edilecektir. Aynı zamanda Yasayla düzenlenen, tedbiri kanun hizmeti kapsamında cezasının infazına karar verilen hükümlülerden, şartlı salıverilme tarihine kadar Müftülüğümüz ve camilerimizin bakım ve temizliği gibi işlerinde ücretsiz olarak çalıştırılmak üzere söz konusu durumda olan mahkûmlardan görevlendirmeler yapılacaktır. Bu sayede hükümlülerin dış dünyaya uyumlarını sağlamaları, aileleriyle bağlarını sürdürmeleri ve güçlendirmeleri sağlanmış olacaktır PROJE ALANI Çorum Müftülüğü ve Çorum Denetimli Serbestlik Müdürlüğü 2.4. PROJENİN AMACI VE HEDEFLERİ Projenin amacı: Çorum Denetimli Serbestlik Müdürlüğü kapsamında teşkil eden bulunan tutuklu ve hükümlülerin dini taleplerini yerine getirmek, yasası kapsamında Müftülüğümüzde eleman istihdam etmek. Projenin hedefi; Çorum Denetimli Serbestlik Müdürlüğü bünyesinde bulunan Tutuklu ve hükümlülerin manevî ihtiyaçlarını da dikkate alarak sosyal ve kültürel faaliyetlerle mahkûmları topluma kazandırma hedeflenmektedir. Özellikle konferans ve seminerlerin mahkûmların sosyal gelişimleri açısından önemli olduğu düşünülmektedir. İl vaizlerimiz, Din görevlilerimiz ve diğer ilgili personelimiz vasıtasıyla Müdürlüğünce takip edilen aylık belirli günlerde dini bilgiler verilerek dini bilgileri doğru anlamaları ve kendilerini geliştirmeleri noktasında fayda sağlayacaktır. PROJE TEKLİF FORMU FORM 1/3 GEREKÇE 5 3 Bu bölümde projenin gerekçesi, hedefleri ve proje uygulamasında kullanılacak yöntemler belirtilecektir. 4 Proje kodu proje ofisi tarafından kabul edilen teklifler için verilecektir.

4 3.1. MEVCUT DURUM, İHTİYAÇLAR VE PROBLEMLER Çorum Denetimli Serbestlik Müdürlüğü bünyesinde 600 kadar tutuklu ve hükümlü bulunmaktadır. Bunlardan 200 kişi proje kapsamında yer alacaktır. Müdürlüğünün talebi doğrultusuna Müftülüğümüz tarafından belirli günlerde tutuklu ve hükümlülere dini bilgiler verilmekte ve seminerler düzenlenmektedir. Bu tür faaliyetlerin artırılarak devam etmesi mahkûmlar üzerinde olumlu tesirler bırakacaktır. Bu güne kadar her hangi bir problemle karşılaşılmamıştır PROJEDEN DOĞRUDAN YA DA DOLAYLI YOLDAN FAYDA SAĞLAYACAK GRUPLAR Projede; Çorum Denetimli Serbestlik Müdürlüğü bünyesinde bulunan tutuklu ve hükümlüler doğrudan ve dolaylı yönden faydalanacaklardır. Aynı zamanda İl Müftülüğümüz bünyesinde çalışan hükümlü sebebiylede fayda sağlanacaktır FAYDA SAĞLAYAN GRUPLARIN NEDEN SEÇİLDİĞİ Çorum Denetimli Serbestlik Müdürlüğü bünyesinde bulunan tutuklu ve hükümlülerin bulundukları ortamda dini, sosyal ve kültürel etkinliklerle pozitif hale gelmelerinin sağlanması ve cezaevi sonrası yaşamlarında topluma kazandırılmaları noktasında farkındalık oluşturmak için seçilmişlerdir. PROJE TEKLİF FORMU FORM 1/4 UYGULAMA ADIMLARI 5 Bu bölümde alt başlıkların yardımıyla bu projeye neden gerek duyulduğu sorusunun cevabı verilir.

5 4. PROJE UYGULAMA ADIMLARI 1- Çorum Müftülüğü kütüphane salonunda; İl Müftüsü, Müftü Yardımcıları, Şube Müdürleri, Vaizler Şefler, Müftülük Saymanı ile Denetimli Serbestlik Müdürlüğü yetkilileri arasında projenin daha verimli hale getirilmesi noktasında toplantı yapılacaktır. 2- Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından Çorum Müftülüğü bünyesinde görevli din görevlilerine yönelik Müftülük Toplantı Salonunda Ocak ayının ilk haftası Denetimli Serbestlik hakkında bilgilendirme semineri yapılması. 3- Çorum Denetimli Serbestlik Müdürlüğü bünyesinde bulunan ve Kamuya Yaralı bir işte çalıştırılma cezası almış yönelik Din Kültür ve Ahlak Bilgisi Dersleri düzenlemek 4- Çorum Denetimli Serbestlik Müdürlüğü bünyesinde bulunan ve ceza infaz kurumundan çıkan Kamuya Yaralı bir işte çalıştırılma cezası almış mahkûmlardan Müftülük hizmetlerinde çalıştırılmak üzere hükümlü görevlendirilmesi 5- Çorum Denetimli Serbestlik Müdürlüğü kütüphanesine Müftülük tarafından kitap temini 6- Çorum Denetimli Serbestlik Müdürlüğü bünyesinde bulunan ve ceza infaz kurumundan çıkan ve Kamuya Yaralı bir işte çalıştırılma cezası almış yönelik Türk Tasavvuf Musikisi konseri tertip etmek. 7- Çorum Denetimli Serbestlik Müdürlüğü bünyesinde bulunan ve Kamuya Yaralı bir işte çalıştırılma cezası almış mahkûmlara yönelik seminer ve konferanslar vermek 8- Çorum Denetimli Serbestlik Müdürlüğü bünyesinde bulunan ve ceza infaz kurumundan çıkan ve Kamuya Yaralı bir işte çalıştırılma cezası almış mahkûmların ceza evinden çıktıktan sonra topluma kazandırılmaları noktasında Din görevlileri düşen görevler ile ilgili bilgilendirme semineri yapmak.

6 S.N O 2013 YILI MÜFTÜLÜK VE DENETİMLİ SERBESTLİK MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM PROĞRAMLARI KONUSU KONUŞMACI UNVANI TARİHİ SAATI YERİ AÇIKLAMALAR 1- Denetimli Serbestlik Md. Tanıtımı, yapılan faaliyetler, Hükümlüler ile çalışma, Toplumsal Hayata Adapte Olmaları. Günalp BAĞRIÖZ M.Bahattin YILDIZLI Öğretmen Sos.Hiz.Uzm :00 Müftülük Konferans Salonu Merkezde Görevli Din Görevlilerine Yönelik seminer. 2- Denetimli Serbestlik Md. Tanıtımı, yapılan faaliyetler, Hükümlüler ile çalışma, Toplumsal Hayata Adapte Olmaları. Günalp BAĞRIÖZ M.Bahattin YILDIZLI Öğretmen Sos.Hiz.Uzm :00 Müftülük Konferans Salonu Merkeze bağlı Köylerde Görevli Din Görevlilerine Yönelik seminer. Abdullah PAMUKLU Müftü Yrd. Mustafa BOZDUMAN İmam-Hatip 3- Mevlit Kandili Duran YALÇIN Muharrem KUNDUZ Sefa KIRCI M-Kayyım İmam-Hatip İmam-Hatip :00 Yönelik seminer. A.Hamit ÇIPLAK İmam-Hatip 4- Üç Aylar ve Önemi M.Vehbi KÖKLÜKAYA Şube Müdürü :00 yönelik seminer. 5- Kandiller ve Önemi Yusuf İzzettin KARA İl Müftü Yardımcısı :00 yönelik seminer. 6- Ramazana Hazırlık Tahir KILIÇ İl Müftü Yardımcısı :00 yönelik seminer. 7- Kurban ve Önemi Ahmet SÜZEN İl Müftü Yardımcısı :00 yönelik Seminer. 8- Muharrem ve Aşure Hüseyin KARGI İl Vaizi :00 yönelik seminer.

7 PROJE TEKLİF FORMU FORM 1/5 METODOLOJİ PROJEYİ YÜRÜTME METODU VE BU METODUN SEÇİLME SEBEBİ Proje Çorum Müftülüğü ve Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile yürütülecek ve yapılacak faaliyetler düzenli ve tutuklu ve hükümlülerin durumları göz önünde bulundurularak hareket edilecektir. Çünkü tutuklu ve hükümlülerin içinde bulundukları durum farklı olduğundan bu metot seçilmiştir PROJE İZLEME MEKANİZMASI Proje; Çorum Müftülüğü ile Çorum Denetimli Serbestlik Müdürlüğü proje ekibi tarafından yürütülüp, gerektiğinde revize edilebilecektir. Proje Çorum Denetimli Serbestlik Müdürlüğü bünyesinde bulunan tutuklu ve hükümlüler ile Müftülüğün belirlediği Vaizler Din görevlileri tarafından gerçekleştirilecektir PROJEDE VARSA ORTAKLARIN VE DİĞER KURUMLARIN PROJEYE KATILIMI VE GÖREVLERİ Projede Çorum Müftülüğü; Çorum Denetimli Serbestlik Müdürlüğü bünyesinde bulunan yönelik Din görevlileri vasıtasıyla dini, sosyal ve kültürel faaliyetler gerçekleştirecektir. Denetimli Serbestlik Müdürlüğü; Çorum Denetimli Serbestlik Müdürlüğü bünyesinde bulunan tutuklu ve hükümlülerin yapılan faaliyetlere katılmalarını sağlayacak ve gerektiğinde Müftülükte kamuya yararlı işte çalışma cezası almış hükümlülerden görevlendirme yapacaktır ORTAKLARIN SEÇİLME SEBEPLERİ Proje kapsamında; Ceza infaz Kurumundan çıkan tutuklu ve hükümlüler ilgili yasa gereği Çorum Denetimli Serbestlik Müdürlüğü bünyesinde olduğu içn Müftülülük ve Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ortak seçilmiştir PROJE EKİBİ VE GÖREV TANIMLARI I-Abdullah PAMUKLU (Müftü Yardımcısı) II-Abdullah SALMAN (Din Hiz ve Eğt. Şb. Müdürü) III-Abdullah SANAR (Müftülük Ayniyat Saymanı) IV-Erdal BULUT (Müftülük İdari ve Mali İşl.Ks.Şefi) V- Günalp BAĞIRÖZ (Denitimli Ser. Müd. Öğretmen) VI- Muhammet Bahattin YILDIZCI (Sosyal Hizmetler Uzmanı) 6 Bu bölümde projede kullanılacak metodoloji belirtilir.

8 PROJE TEKLİF FORMU FORM 1/6 LİTERATÜR 6. LİTERATÜR Kendine has bir zaman algısı, ruh halleri, dili, ilişki tarzı ve kültürü olan hapis hayatı dilimizde yaygın olarak cezaevi, kale, tevkifhane, tutukevi, mahpus ve zindan kavramlarıyla bilinir. Hapis cezasının İslâm öncesi medeniyetlere kadar uzanan bir geçmişi vardır. Cezaevlerinin yaygınlaşıp kurumsallaşması çok daha sonraki dönemlerde olmuştur. İslâm öncesi Türklerde bedenî cezaların daha yaygın olduğu, ancak ağır hapis olarak zindana atma, orta ve hafif suçlar için ise kısa süreli hapis cezalarının bulunduğu kaynaklarda yer almaktadır. Cahiliye dönemi Hicaz-Arap toplumundaysa hapis uygulaması bilinmekle birlikte yaygın değildir. Ülkemizde Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından verilen cami dışı vaaz-irşad hizmetlerinde cezaevleriyle ilgili ilk olarak 1959 yılında dönemin adalet bakanı tarafından, Diyanet İşleri Başkanlığı na yazılan bir yazıda hükümlülerin manevî ıslahını temin edecek konferanslara ihtiyaç duyulduğu belirtilmiştir. Bu tarih ilgili araştırmalarda bir milat olarak verilmektedir. 7 Ancak Osmanlı dan gelen birikim sebebiyle bu tarihten önce Diyanet İşleri Başkanlığı nın geniş çaplı ve sistematik olmasa da bu alanda çalışmalar yapmış olması muhtemeldir. Ayrıca Başkanlığın hazırladığı bir belge bu kanıyı teyid ve ispat etmektedir. Bu belge Ahmet Hamdi Akseki nin başkan olduğu dönemde, 1950 yılında kaleme alınarak Ankara da basılmış olup "Cezaevlerinde Verilecek Vaazlar I" başlığını taşımaktadır. Diğerlerine ulaşamasak da bu yayının bir seri olarak düşünüldüğü açıktır yılları arasında müşavere heyeti azalığı, başkan yardımcılığı ve arasında başkanlık görevlerini yürüten Ahmet Hamdi Akseki dönemi, neredeyse dinî bir yayının olmadığı düşünüldüğünde Başkanlığın ilmî eser telifi noktasında son derece önemlidir ve bu sırada cami dışı hizmetlere yönelik az sayıda eserin varlığı kayda değer bir durumdur. Daha sonraki yıllarda özellikle 1959 dan itibaren artan bir ivmeyle cezaevlerinde din hizmetleri noktasında önemli gelişmeler olmuştur. Bu konudaki araştırmaları ve doktora teziyle tanınan Prof. Dr. Şuayip Özdemir in çalışmaları son elli yıllık birikimi içeren kıymetli bilgilere sahiptir yılında hazırlanan Din ve Ahlâk Bilgisi dersi müfredatı uygulamaya geçmiş, 1993 te bu program geliştirilmiş, 15 Mayıs 2001 tarihinde Adalet Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanı arasında imzalanan protokolle müfredat programı yeniden hazırlanmış ve 2002 den itibaren uygulamaya konmuştur. Ancak özellikle Özdemir in belirttiği gibi bu hizmetlerde verim çok düşüktür ve hâlâ sistematik bir program sunulamamaktadır. Bu duruma mekândan protokole kadar birçok sebebin yol açtığı bilinmektedir ve buna karşı farklı teklifler meslektaşlarımızca sempozyumlarda ve seminerlerde dile getirilmektedir. Gerek kendi müşahedelerimiz ve gerekse meslektaşlarımızın hazırladığı raporlar cezaevlerinde din hizmetlerine büyük bir talebin olduğunu, ancak bu talebin bahsedilen eksiklikler sebebiyle karşılanamadığını ortaya koymaktadır. Bu eksikliklerin giderilmesi noktasında özellikle Başkanlığımızın son bir yıldır gösterdiği yoğun gayretler neticesinde cezaevi vâizi kadrolarının artırılmasına gidilmekte, seminerler düzenlenmektedir. Başkanlığın daha fazla kadro tahsis etmesi, seminerler düzenlemesi, yeni teklifler içeren çalışmaları, istişareli bir şekilde hazırlaması faaliyetleri olumlu seviyelere çekecektir. Bayan ve çocuk cezaevleri başlı başına ele alınması gereken alanlardır. Bunun yanında bütün koğuşlara takvim ve kütüphaneler için ilmî yayınların gönderilmesi açığı kapatmaya vesile olacaktır. Ancak çalışmalarda verimliliği engelleyen faktörler daha ziyade Adalet Bakanlığı nın yapacağı düzenlemelere bağlıdır. Ülkemiz genelindeki cezaevlerinde verilen din hizmetleri cezaevi vâizlerii ve görevlendirilen din görevlileri ile devam etmektedir. Sunulan din hizmetleri koğuş sohbetleri, bire bir görüşmeler, Kur ân-ı Kerîm öğrenme kursları, konferanslar, özel etkinlikler, kitap dağıtımı, konserler ve idarî izin olan yerlerde Cuma ve hatta vakit, teravih ve bayram namazlarının ifası şeklindedir. Bu hizmetler içinde en yoğun olanı koğuşlarda yapılan sohbetlerdir. Bu sohbetlerde mahkumlar kendilerine yapılan ziyaret sebebiyle memnun olmakta ve sohbetin önemli bir kısmı soru-cevap şeklinde geçmektedir. Kur an öğrenmek için yapılan müracaatlar neticesinde idarî izinle açılan kurslara da büyük bir ilgi gösterilmektedir. Ayrıca Kutlu Doğum Haftası, Ramazan ayı gibi zamanlarda yapılan programlar sunulan din hizmetlerinde önemli bir fonksiyon icra etmektedir. Yasa ile çıkarılan Denetimli Serbestlik Kurumu, suça uygulanan yaptırım veya tedbirin ceza infaz kurumu dışında, yani toplumun içinde yerine getirilmesi ile ilgili bir kavramdır. denetimli serbestlik, hükmün ertelenmesi, suçluluk tespitine rağmen ceza tayin edilmemesi, ceza tayininin ertelenmesi veya Kıta Avrupası nda uygulandığı şekliyle cezanın infazının ertelenmesi olarak ifade edilmiştir. Denetimli Serbestlik sistemini; soruşturma, sorgulama, hükümlülük aşamasında adalet sistemi açısından önemli bir boşluğu doldurmayı, suç işleyenlerin topluma kazandırılması için yapılacak çalışmalarla, sorumluluğu hemen tüm toplum kesimlerine yaymayı, suç işleyenin dışlanmadan topluma kazandırılması için onlara yardımcı olmayı amaçlamaktadır. Fedakarlık gerektiren, ancak çağdaş toplumların yapısına uygun düşen bir kurumdur sayılı TCK'nın 58/7. maddesinde, mahkûmiyet kararında, sanık hakkında mükerrirlere özgü infaz rejiminin ve cezanın infazından sonra denetimli serbestlik tedbirinin uygulanacağının belirtileceği öngörülmüştür.

9 ÇORUM DA TUTUKLU VE HÜKÜMLÜLERE YÖNELİK PROJE VE MEVLİT KANDİLİ PROĞRAMI Çorum İl Müftülüğü ve Çorum Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile ortaklaşa hareket edilerek Çorum L Tipi Kapalı ceza ve infaz kurumunda bulunan Cezaevi sonrası topluma kazandırmaya yönelik Cezaevi Sonrası Topluma Kazandırma projesi hazırlandı. Mahkûmların manevî ihtiyaçlarını da dikkate alarak sosyal ve kültürel faaliyetlerle mahkûmları topluma kazandırma hedeflendi. Özellikle konferans ve seminerlerin mahkûmların sosyal gelişimleri açısından önemli olduğu düşünüldüğünden, İl Müftüsü, İl Müftü Yardımcıları, İl vaizleri, Din görevlileri ve diğer ilgili personel vasıtasıyla Çorum cezaevinden çıkan mahkûmlara yönelik belirli günlerde dini bilgiler verilerek dini bilgileri doğru anlamaları ve kendilerini geliştirmeleri noktasında çalışmalar yapılması planlanmaktadır. İl Müftüsü Mehmet AŞIK; Yasayla düzenlenen, tedbiri kanun hizmeti kapsamında cezasının infazına karar verilen hükümlülerden, şartlı salıverilme tarihine kadar İl Müftülüğü ve camilerin bakım ve temizliği gibi işlerinde ücretsiz olarak çalıştırılmak üzere söz konusu durumda olan mahkûmlardan görevlendirmeler yapılacağını ifade ederek, bu sayede hükümlülerin dış dünyaya uyumlarını sağlamaları, aileleriyle bağlarını sürdürmeleri ve güçlendirilmelerinin sağlanmış olacağını söyledi. Bu çerçevede; Çarşamba günü Mevlit kandili münasebetiyle Çorum Merkez Turgut ÖZAL İş Konferans Salonunda program gerçekleştirildi. Program Merkez Ulu Camii İmam-Hatibi Mustafa BOZDUMAN ın okuduğu Kur an tilavetiyle başladı. Denetimli Serbestlik Müdürü Soydan ÇETİNKAYA nın açılış konuşmasının ardından Çakır Camii İmam-Hatibi A.Hamit ÇIPLAK, Selimiye Camii İmam-Hatibi Muharrem KUNDUZ, Tedaş Mescidi İmam-Hatibi Sefa KIRCI,Ulu Camii Müezzin Kayyımı Duran YALÇIN tarafından Mevlid-i Şerif ve ilahiler okundu. İl Müftü Yardımcısı Abdullah Pamuklu tarafından günün ve gecenin önemi hakkında yapılan konuşmanın ardından program dua ile sona erdi. Programa katılan tutuklu ve hükümlüler, böyle programların kendilerine bir moral, verdiğini, Peygamberimizin doğum gününde Müftülüğün tutuklu ve hükümlüleri de hatırladığından unutulmadıklarını anladıklarını ifade ederek memnuniyetlerini dile getirdiler. Çorum Müftülüğü

10 Müftülük Kütüphanesi,Toplantı Salonu ve Turgut Özal İş Toplantı Salonunda yapılan toplantı ve etkinliklerden bir görünüm

ÇANKIRI MÜFTÜLÜĞÜ 15 TEMMUZ 2018 PROGRAMLARI

ÇANKIRI MÜFTÜLÜĞÜ 15 TEMMUZ 2018 PROGRAMLARI 15 TEMMUZ 2018 PROGRAMLARI www.cankiri.diyanet.gov.tr 15 TEMMUZ 2018 PROGRAMLARI ADI SOYADI UNVANI TARİH Lokman ARSLAN Yabancı Diller ve Lehçelerde Yayınlar Daire Başkanı Davut KAYA Din İşleri Yüksek Kurulu

Detaylı

EDİTÖRDEN. Allah ın Adıyla

EDİTÖRDEN. Allah ın Adıyla TDV - İSTANBUL MÜFTÜLÜĞÜ DERGİSİ SAYI: 3 YIL: 2009 TÜRKİYE DİYANET VAKFI İSTANBUL ŞUBESİ ADINA İMTİYAZ SAHİBİ VE YAYIN YÖNETMENİ (SORUMLU) Prof. Dr. Mustafa ÇAĞRICI YAZI İŞLERİ MÜDÜRÜ ve YAYIN KOORDİNATÖRÜ

Detaylı

ARDAHAN İL MÜFTÜLÜĞÜ AİLE İRŞAT VE REHBERLİK BÜROSU FAALİYETLERİ 2012

ARDAHAN İL MÜFTÜLÜĞÜ AİLE İRŞAT VE REHBERLİK BÜROSU FAALİYETLERİ 2012 ARDAHAN İL MÜFTÜLÜĞÜ AİLE İRŞAT VE REHBERLİK BÜROSU FAALİYETLERİ 2012 Ardahan da Aile İrşat ve Rehberlik Büromuz 09 Ocak 2012 tarihinde kurulmuştur. AİRB Çalışma Odası TANITIM BROŞÜRÜMÜZ Büromuzun kurulduğu

Detaylı

T.C. ÇANKIRI MÜFTÜLÜĞÜ RAMAZAN BULUŞMALARI

T.C. ÇANKIRI MÜFTÜLÜĞÜ RAMAZAN BULUŞMALARI T.C. RAMAZAN BULUŞMALARI (Atama I Daire Başkanı Dursun Ali ÇOŞKUN ve Kastamonu Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet AÇIK ın Çankırı Ziyaretleri) 31 Mayıs- 02 Haziran 2018 www.cankiri.diyanet.gov.tr 31 MAYIS 2018

Detaylı

İLKADIM İLÇE MÜFTÜLÜĞÜ 2014 YILI EYLEM PLANI

İLKADIM İLÇE MÜFTÜLÜĞÜ 2014 YILI EYLEM PLANI İLKADIM İLÇE MÜFTÜLÜĞÜ 04 YILI EYLEM PLANI DİN HİZMETLERİ ALANINDA PLANLANAN EYLEMLER NO PLANLANAN EYLEM AÇIKLAMA BAŞLAMA BİTİŞ Din görevlileri tarafından vatandaşlar için Camilerde Kur an Öğretimi Kursları

Detaylı

Ceza İnfaz Hukuku. 5275 Sayılı Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanunun Düzenlemesi Işığında. Yard. Doç. Dr. Fatma KARAKAŞ DOĞAN

Ceza İnfaz Hukuku. 5275 Sayılı Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanunun Düzenlemesi Işığında. Yard. Doç. Dr. Fatma KARAKAŞ DOĞAN Yard. Doç. Dr. Fatma KARAKAŞ DOĞAN Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Ceza ve Ceza Usul Hukuku Anabilim Dalı Öğretim Üyesi 5275 Sayılı Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanunun Düzenlemesi Işığında

Detaylı

T.C. ÇORUM VALİLİĞİ İl Müftülüğü

T.C. ÇORUM VALİLİĞİ İl Müftülüğü T.C. ÇORUM VALİLİĞİ Depremler Yangınlar Seller Erozyon ve kuraklık Trafik kazaları İlk Yardım Fırtınalar(hortum) Sağlıklı yaşam Anız yakma EK-1 PROJE TEKLİF FORMU FORM 1/1 ÖZETİ PROJE ADI AFET GELİYORUM

Detaylı

Huzurevlerinde yapılacak programların daha verimli olmasını sağlamak amacıyla İlimiz Müftülüğünce Aile İrşat ve Rehberlik Bürosu tarafından Huzurevi

Huzurevlerinde yapılacak programların daha verimli olmasını sağlamak amacıyla İlimiz Müftülüğünce Aile İrşat ve Rehberlik Bürosu tarafından Huzurevi Huzurevlerinde yapılacak programların daha verimli olmasını sağlamak amacıyla İlimiz Müftülüğünce Aile İrşat ve Rehberlik Bürosu tarafından Huzurevi Ekibinde görevlendirilen personele 05 Aralık 2012 Çarşamba

Detaylı

Dağıtım : Gereği : Bilgi : 81 İl Valiliğine (İl Müftülüğü) 19 İl Valiliğine (Eğt.Mrk.Md.lükleri)

Dağıtım : Gereği : Bilgi : 81 İl Valiliğine (İl Müftülüğü) 19 İl Valiliğine (Eğt.Mrk.Md.lükleri) T.C. BAŞBAKANLIK Diyanet İşleri Başkanlığı Sayı : 7358464-774/ 150 4/07/014 Konu : Kur an-ı Kerim Hizmet İçi Eğitim Kursları VALİLİĞİNE (İl Müftülüğü) (Dini Yüksek İhtisas Merkezi/Eğitim Merkezi Müdürlüğü)

Detaylı

ESKİŞEHİR İL MÜFTÜLÜĞÜ 2018 YILI MEVLİDİ NEBİ PROGRAMLARI

ESKİŞEHİR İL MÜFTÜLÜĞÜ 2018 YILI MEVLİDİ NEBİ PROGRAMLARI 1 ESKİŞEHİR İL MÜFTÜLÜĞÜ 2018 YILI MEVLİDİ NEBİ PROGRAMLARI 16 KASIM 2018 CUMA 1. Valilik Ziyareti, Tarih : 16 Kasım 2018 Cuma Saat : 10:00 2. Diyanet Yayınları Kitap Sergisi: : 16 Kasım 2018 Cuma : Anadolu

Detaylı

2014 YILI FAALİYETLER

2014 YILI FAALİYETLER 2014 YILI FAALİYETLER 11 Ocak tarihinde Öğretim üyelerimizden Yrd. Doç. Dr. Harun SAVUT İstanbul Şehzade Camii nde Mevlid Kandili Programına 11 Ocak 2014 tarihinde öğretim üyelerimizden Yrd. Doç. Dr Zeki

Detaylı

T.C. İSTANBUL VALİLİĞİ İl Müftülüğü. Sayı : E Konu : Yılı Umre Organizasyonu Görevli Seçimi Talimatı.

T.C. İSTANBUL VALİLİĞİ İl Müftülüğü. Sayı : E Konu : Yılı Umre Organizasyonu Görevli Seçimi Talimatı. T.C. İSTANBUL VALİLİĞİ İl Müftülüğü Sayı : 10471392-302.99-E.122425 12.09.2018 Konu : 2018-2019 Yılı Umre Organizasyonu Görevli Seçimi Talimatı. BEYKOZ KAYMAKAMLIĞINA (İlçe Müftülüğü) İlgi : Diyanet İşleri

Detaylı

EK 2; İlan Edilen Kadrolara Ait Ders Konu Başlıkları YAZILI SINAV KONULARI. A) Görevde yükselme sınavı için; 1) Ortak sınav konuları

EK 2; İlan Edilen Kadrolara Ait Ders Konu Başlıkları YAZILI SINAV KONULARI. A) Görevde yükselme sınavı için; 1) Ortak sınav konuları EK 2; İlan Edilen Kadrolara Ait Ders Konu Başlıkları YAZILI SINAV KONULARI A) Görevde yükselme sınavı için; 1) Ortak sınav konuları T.C. Anayasası (5 soru) Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi (5 soru),

Detaylı

denizli il milli eğitim müdürlüğü denizli il müftülüğü işbirliği protokolü

denizli il milli eğitim müdürlüğü denizli il müftülüğü işbirliği protokolü \ ij U $ s \ denizli il milli eğitim müdürlüğü denizli il müftülüğü işbirliği protokolü KASIM 2016 1920 Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü Denizli İl Müftülüğü İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ TARAFLAR Madde 1- Milli

Detaylı

ULUSAL YARGI AĞI PROJESİ-II

ULUSAL YARGI AĞI PROJESİ-II ULUSAL YARGI AĞI PROJESİ-II ADL204 KISA ÖZET DİKKAT Burada ilk 4 sahife gösterilmektedir. Özetin tamamı için sipariş veriniz www.kolayaof.com 1 1.ÜNİTE Ceza ve Tutukevleri İşlemleri-I GİRİŞ Ceza ve Tutukevleri

Detaylı

T.C. ADALET BAKANLIĞI CEZA VE TEVKİFEVLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ EYLEM PLANI ANKARA 2016 DENETİMLİ SERBESTLİK DAİRE BAŞKANLIĞI

T.C. ADALET BAKANLIĞI CEZA VE TEVKİFEVLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ EYLEM PLANI ANKARA 2016 DENETİMLİ SERBESTLİK DAİRE BAŞKANLIĞI T.C. ADALET BAKANLIĞI CEZA VE TEVKİFEVLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ EYLEM PLANI ANKARA 2016 DENETİMLİ SERBESTLİK DAİRE BAŞKANLIĞI HEDEF NO HEDEF İLGİLİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ 1- Türkiye deki denetimli serbestlik sisteminin

Detaylı

DEĞERLERİMİZ TEMELİMİZ AİLE YÜREĞİMİZ (DETAY) Hakan Yusuf GÜNER Afyonkarahisar Valisi

DEĞERLERİMİZ TEMELİMİZ AİLE YÜREĞİMİZ (DETAY) Hakan Yusuf GÜNER Afyonkarahisar Valisi DEĞERLERİMİZ TEMELİMİZ AİLE YÜREĞİMİZ (DETAY) Hakan Yusuf GÜNER Afyonkarahisar Valisi Eylül 2014 PROJENİN AMACI Genel Amacı Sorumluluk sahibi, bilinçli ruhen ve bedenen sağlıklı bireyler ve ailelerden

Detaylı

penceremi ışığa açıyorum PARMAKLIKLAR ARKASINDAKİ YÜREKLERİ IŞIKLA BULUŞTURUYORUZ

penceremi ışığa açıyorum PARMAKLIKLAR ARKASINDAKİ YÜREKLERİ IŞIKLA BULUŞTURUYORUZ penceremi ışığa açıyorum PARMAKLIKLAR ARKASINDAKİ YÜREKLERİ IŞIKLA BULUŞTURUYORUZ Sosyal birer varlık olmaları itibarıyla insanlar, yeryüzünde var oldukları günden bu yana toplu halde yaşamakta ve birbirleriyle

Detaylı

ŞUHUT MÜFTÜLÜĞÜ 2014 YILI II. DÖNEM (NİSAN-MAYIS-HAZİRAN) VA'Z VE İRŞAD PROGRAMI

ŞUHUT MÜFTÜLÜĞÜ 2014 YILI II. DÖNEM (NİSAN-MAYIS-HAZİRAN) VA'Z VE İRŞAD PROGRAMI ŞUHUT MÜFTÜLÜĞÜ 2014 YILI II. DÖNEM (NİSAN-MAYIS-HAZİRAN) VA'Z VE İRŞAD PROGRAMI AY S.N ADI VE SOYADI ÜNVANI VAAZ YAPACAĞI YER TARİHİ GÜNÜ VAKTİ Ana Konu Alt Konu Vaaz Konusu 1 H.Basri DÜZDAŞ Müezzin-Kayyım

Detaylı

Gelin birlik olalım...

Gelin birlik olalım... Gelin birlik olalım... Hz. Peygamber Efendimizin doğum yıldönümü münasebetiyle İl Müftülüğü nce düzenlenen programı onurlandırmanızı dilerim. Ahmet KARA Vali 8 Nisan 2016 Cuma MEHTER EŞLİĞİNDE AÇILIŞ :

Detaylı

2014 YILI AİLE VE DİNİ REHBERLİK BÜROSU FAALİYETLERİ ELAZIĞ KADIN KONUK EVLERİ VE SEVGİ EVLERİNDE AİLE SEMİNERLERİ DEVAM EDİYOR

2014 YILI AİLE VE DİNİ REHBERLİK BÜROSU FAALİYETLERİ ELAZIĞ KADIN KONUK EVLERİ VE SEVGİ EVLERİNDE AİLE SEMİNERLERİ DEVAM EDİYOR 2014 YILI AİLE VE DİNİ REHBERLİK BÜROSU FAALİYETLERİ ELAZIĞ KADIN KONUK EVLERİ VE SEVGİ EVLERİNDE AİLE SEMİNERLERİ DEVAM EDİYOR Elazığ İl Müftülüğü Aile İrşat ve Dinî Rehberlik Bürosu görevlilerinden İl

Detaylı

T.C. SORGUN KAYMAKAMLIĞI İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü... MÜDÜRLÜĞÜNE SORGUN

T.C. SORGUN KAYMAKAMLIĞI İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü... MÜDÜRLÜĞÜNE SORGUN T.C. SORGUN KAYMAKAMLIĞI İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Sayı : 62220638/774-E.5138454 18.05.2015 Konu: Haziran 2015 Mesleki Çalışmalar Kurul Onayları.... MÜDÜRLÜĞÜNE SORGUN İlgi : DÖGM. nün 04/05/201S tarihli

Detaylı

Kutlu Do um Etkinlikleri

Kutlu Do um Etkinlikleri 1 Ali KATIRCI Bafra Kaymakamı Yrd.Doç.Dr. Hayrettin ÖZTÜRK İl Müftüsü Necmettin ÖZEL Bafra Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Bürhan KELEŞ İlçe Müftüsü 2 3 1 Kutlu Doğum Haftası, Kermes ve İndirimli Kitap

Detaylı

İlimizde 17 Nisan 2017 Pazartesi günü itibari başlayan etkinlikler, 22 Nisan Cumartesi gününe kadar devam edecektir.

İlimizde 17 Nisan 2017 Pazartesi günü itibari başlayan etkinlikler, 22 Nisan Cumartesi gününe kadar devam edecektir. ÖNSÖZ 1989 yılından bu yana her yıl 14-20 Nisan tarihleri arasında kutlanmakta olan Kutlu Doğum Haftası, bu yıl Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 17-22 Nisan olarak belirlenmiştir. İlimizde 17 Nisan

Detaylı

2014 YILI FAALİYETLERİ

2014 YILI FAALİYETLERİ 2014 YILI FAALİYETLERİ 28 Ağustos 2013 tarihinde Dekanımız Prof. Dr. Bayram Ali ÇETİNKAYA görevine başladı. 27 Eylül 2013 tarihinde Dekanımız Prof. Dr. Bayram Ali Çetinkaya Atatürk Üniversitesinde düzenlenen

Detaylı

Müftülüðümüzden Haberler

Müftülüðümüzden Haberler Müftülüðümüzden Haberler Onaylayan Media Station Web Center Thursday, 19 April 2012 Son Güncelleme Tuesday, 24 May 2016...MÜFTÜLÜÐÜMÜZDEN HABERLER...* Alo 190 Personeli Eðitildi * Dünya Kadýnlar Günü Kutlandý

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi Sayı : Tarih : 12.1.217 Diploma Program Adı : HUKUK, LİSANS PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM) Akademik Yıl : 216-217 Ders Adı İNFAZ VE DENETİMLİ

Detaylı

DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI AİLE VE DİNÎ REHBERLİK BÜRO VEYA MERKEZLERİ ÇALIŞMA YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI AİLE VE DİNÎ REHBERLİK BÜRO VEYA MERKEZLERİ ÇALIŞMA YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI AİLE VE DİNÎ REHBERLİK BÜRO VEYA MERKEZLERİ ÇALIŞMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- Bu Yönerge nin amacı, il ve ilçe müftülükleri bünyesinde

Detaylı

AKŞEMSEDDİN İSLAMİ İLİMLER UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (AKİMER)

AKŞEMSEDDİN İSLAMİ İLİMLER UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (AKİMER) AKŞEMSEDDİN İSLAMİ İLİMLER UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (AKİMER) 10 11 1 AKŞEMSEDDİN İSLAMİ İLİMLER UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığı nın 26/03/2015 tarih ve 75850160-101.04/16183

Detaylı

İŞİTME ENGELLİLER İÇİN

İŞİTME ENGELLİLER İÇİN T.C. ÇORUM VALİLİĞİ İl Müftülüğü İŞİTME ENGELLİLER İÇİN ANLATIRSAN ANLARIM PROJESİ 1. TANIM 1.1 Projenin Başlığı: Anlatırsan Anlarım. 1.2 Proje Sahibi: Çorum İl Müftülüğü 1.3 Projenin Uygulanacağı yer(ler

Detaylı

'Hayırlı Gece' Ramazan Proğramı

'Hayırlı Gece' Ramazan Proğramı 'Hayırlı Gece' Ramazan Proğramı 1) Ne & Niçin? Şubelerde Gençlere özel İrşad Proğramları Ramazan ayı içerisinde şube gençlik teşkilatlarında, o şubenin Camii'sine ibadet etmek üzere gelen gençlere yönelik

Detaylı

Türkiye Diyanet Vakfı Afyonkarahisar Sosyal Tesisi 2015-2016 Yılı Faaliyet Raporu

Türkiye Diyanet Vakfı Afyonkarahisar Sosyal Tesisi 2015-2016 Yılı Faaliyet Raporu Türkiye Diyanet Vakfı Afyonkarahisar Sosyal Tesisi 2015-2016 Yılı Faaliyet Raporu 2 İÇİNDEKİLER Giriş 1-5 Sosyal Alanlar 6-16 Fakülte Dağılımları ve Tesis Çalışanları 17 Manevi Faaliyetler 18-49 Sosyal

Detaylı

AMASYA ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ

AMASYA ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ AMASYA ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ Sorularla 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı İlahiyat Fakültesi ne zaman eğitim ve öğretime başladı? Fakültemiz 2012 yılında kuruldu. 2013-2014 eğitim-öğretim yılında

Detaylı

T.C. CUMHURBAŞKANLIĞI Diyanet İşleri Başkanlığı

T.C. CUMHURBAŞKANLIĞI Diyanet İşleri Başkanlığı Sayı : 12373329-302.99-E.118105 04.09.2018 Konu : 2018-2019 Yılı Umre Organizasyonu Görevli Seçimi Talimatı ELAZIĞ VALİLİĞİNE (İl Müftülüğü) Umre ibadeti için Suudi Arabistan'a gidecek vatandaşlarımızın

Detaylı

DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞINCA DÜZENLENEN EĞİTİM FAALİYETLERİNDE UYGULANACAK DERS VE EK DERS SAATLERİNE İLİŞKİN KARAR (*)

DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞINCA DÜZENLENEN EĞİTİM FAALİYETLERİNDE UYGULANACAK DERS VE EK DERS SAATLERİNE İLİŞKİN KARAR (*) DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞINCA DÜZENLENEN EĞİTİM FAALİYETLERİNDE UYGULANACAK DERS VE EK DERS SAATLERİNE İLİŞKİN KARAR (*) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Karar Tarihi: 14/07/2009 Karar Sayısı:

Detaylı

1.GÜN 2.GÜN 3.GÜN 3.GÜN. Mehmet AVCI İmam Hatip Müftülük Sitesi Camii Seyit BADIR Eğitim Görevlisi Taşçıoğlu Camii

1.GÜN 2.GÜN 3.GÜN 3.GÜN. Mehmet AVCI İmam Hatip Müftülük Sitesi Camii Seyit BADIR Eğitim Görevlisi Taşçıoğlu Camii Yakup TURHAN Vaiz Yeni Orta Camii Abdulvahit AVCI Baş İmam Eski Orta Camii Mustafa ÇAKIR Vaiz Sahil Camii Ramazan GÜNDÜZ Kursiyer Şeyh Camii Hakan USTA Kursiyer Müftü Mah. Camii Abdulhalim ÇEVİK Kursiyer

Detaylı

2015 YILI İKİNCİ DÖNEM ÜÇ AYLIK VAAZ- İRŞAT PROGRAMI

2015 YILI İKİNCİ DÖNEM ÜÇ AYLIK VAAZ- İRŞAT PROGRAMI VAAZIN 2015 YILI İKİNCİ DÖNEM ÜÇ AYLIK VAAZ- İRŞAT PROGRAMI VAİZİN TARİHİ GÜNÜ VAKTİ ADI SOYADI ÜNVANI GÖREV YAPACAĞI YER KONUSU 2.4.2015 PerşembeÖğleden Önce Şevket ŞİMŞEK Uzman Vaiz Huzurevi Mescidi

Detaylı

2016 YILI 1. DÖNEM ÜÇ AYLIK VAAZ- IRŞAT PROGRAMI VAAZIN

2016 YILI 1. DÖNEM ÜÇ AYLIK VAAZ- IRŞAT PROGRAMI VAAZIN 2016 YILI 1. DÖNEM ÜÇ AYLIK VAAZ- IRŞAT PROGRAMI VAAZIN VAİZİN TARİHİ GÜNÜ VAKTİ ADI SOYADI ÜNVANI GÖREV YAPACAĞI YER KONUSU 1.01.2016 Cuma Öğleden Önce Şevket ŞİMŞEK Uzman Vaiz Mermerler Camii SORUMLU

Detaylı

4857 SAYILI İŞ KANUNU'NA GÖRE UYGULANACAK PARA CEZALARI

4857 SAYILI İŞ KANUNU'NA GÖRE UYGULANACAK PARA CEZALARI 4857 SAYILI İŞ KANUNU'NA GÖRE UYGULANACAK PARA CEZALARI 4857 SAYILI İŞ KANUNU'NA GÖRE UYGULANACAK PARA CEZALAR (01.01.2012 tarihinden itibaren) Kanun Mad. Ceza Mad. Cezayı Gerektiren Fiil 1 OCAK-25 OCAK

Detaylı

TOKAT İL MÜFTÜLÜĞÜ 2015 YILI RAMAZAN AYI ÖZEL İRŞAT PROGRAMI VAAZ SİSTEMİ

TOKAT İL MÜFTÜLÜĞÜ 2015 YILI RAMAZAN AYI ÖZEL İRŞAT PROGRAMI VAAZ SİSTEMİ S.N. ADI VE SOYADI ÜNVANI VAAZ YAP CAMİ TOKAT İL MÜFTÜLÜĞÜ 2015 YILI RAMAZAN AYI ÖZEL İRŞAT PROGRAMI VAAZ SİSTEMİ 1 Ahmet ERDEM İl Müftüsü ALİPAŞA C. MERKEZİ 2 Doç.Dr. Hüseyin ÇELİK Öğr. Gör. BEHZAT C.

Detaylı

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ANADOLU İMAM HATİP LİSELERİ HUTBE OKUMA YARIŞMASI UYGULAMA ESASLARI

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ANADOLU İMAM HATİP LİSELERİ HUTBE OKUMA YARIŞMASI UYGULAMA ESASLARI MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ANADOLU İMAM HATİP LİSELERİ HUTBE OKUMA YARIŞMASI UYGULAMA ESASLARI A. Amaç Milli eğitimin amaçlarına uygun olarak Anadolu imam hatip lisesi öğrencilerinin;

Detaylı

1. BÖLÜM DİN HİZMETLERİNİN TARİHSEL GELİŞİMİ

1. BÖLÜM DİN HİZMETLERİNİN TARİHSEL GELİŞİMİ İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ...9 1. BÖLÜM DİN HİZMETLERİNİN TARİHSEL GELİŞİMİ Zeki Salih Zengin Giriş...13 1. İlk Dönemlerde Din Hizmetleri...14 2. Osmanlılar Döneminde Din Hizmetleri...17 3. Tanzimat Sonrasında

Detaylı

T.C. BAġBAKANLIK Diyanet ĠĢleri BaĢkanlığı Sayı : 12373329/302.99/10716 31/10/2014 Konu :Umre Görevli Seçimine ĠliĢkin Hususlar

T.C. BAġBAKANLIK Diyanet ĠĢleri BaĢkanlığı Sayı : 12373329/302.99/10716 31/10/2014 Konu :Umre Görevli Seçimine ĠliĢkin Hususlar ...VALĠLĠĞĠNE (Ġl Müftülüğü) Geçmiş yıllarda olduğu gibi 2015 yılı umre mevsiminde de Başkanlığımız ve Başkanlığımızın denetim ve gözetimi altında umre turu düzenleyen seyahat acentaları organizasyonlarına

Detaylı

KORUMA KURULLARI. Kanuni Dayanak: 5402 sayılı Denetimli Serbestlik Hizmetleri Kanunu

KORUMA KURULLARI. Kanuni Dayanak: 5402 sayılı Denetimli Serbestlik Hizmetleri Kanunu KORUMA KURULLARI Kanuni Dayanak: 5402 sayılı Denetimli Serbestlik Hizmetleri Kanunu KORUMA KURULLARININ OLUŞUMU: 1) Koruma kurulları; adalet komisyonunun bulunduğu yerlerde Cumhuriyet başsavcısının veya

Detaylı

T.C. AMASYA ÜNİVERSİTESİ Amasya Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu II. ÖDÜLLÜ PROJE YARIŞMASI BAŞVURU FORMU

T.C. AMASYA ÜNİVERSİTESİ Amasya Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu II. ÖDÜLLÜ PROJE YARIŞMASI BAŞVURU FORMU T.C. AMASYA ÜNİVERSİTESİ Amasya Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu II. ÖDÜLLÜ PROJE YARIŞMASI BAŞVURU FORMU YARIŞMANIN ADI II. ÖDÜLLÜ PROJE YARIŞMASI Toplum İçin Yeni Teknolojiler Temalı Proje Yarışması.

Detaylı

NAZİLLİ İLÇE MÜFTÜLÜĞÜ 2016 YILI 2. DÖNEM VAAZ VE İRŞAT PROGRAMI

NAZİLLİ İLÇE MÜFTÜLÜĞÜ 2016 YILI 2. DÖNEM VAAZ VE İRŞAT PROGRAMI NAZİLLİ İLÇE MÜFTÜLÜĞÜ 2016 YILI 2. DÖNEM VAAZ VE İRŞAT PROGRAMI S.NO AHMET AKSU ŞUBE MÜDÜRÜ Süleymaniye Camii İSMAİL GÜVEN 50.Yıl Camii 1 Cumhuriyet Camii EYYUP İSLAMOĞLU CEZAEVİ VAİZİ Beş Eylül Camii

Detaylı

MÜKERRİR HÜKÜMLÜLERİN İNFAZINDA MÜDDETNAME HESAPLAMALARI:

MÜKERRİR HÜKÜMLÜLERİN İNFAZINDA MÜDDETNAME HESAPLAMALARI: Osman ATALAY Ankara İnfaz Cumhuriyet Savcısı MÜKERRİR HÜKÜMLÜLERİN İNFAZINDA MÜDDETNAME HESAPLAMALARI: I - GENEL ESASLAR : Tekerrür, kişinin daha önce işlediği suçu nedeniyle belli bir cezaya mahkum edilmiş

Detaylı

: İl Milli Eğitim Müdürlüğünün tarih ve sayılı yazısı.

: İl Milli Eğitim Müdürlüğünün tarih ve sayılı yazısı. T.C. HALİLİYE KAYMAKAMLIĞI İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Sayı : 33136620/100/5986779 31.05.2016 Konu: Mesleki lar ( Haziran -2016). DAĞITIM YERLERİNE İlgi : İl Milli Eğitim Müdürlüğünün 30.05.2016 tarih

Detaylı

HER KAHVEHANE BİR KÜTÜPHANE PROJESİ. Hakan Yusuf GÜNER Afyonkarahisar Valisi

HER KAHVEHANE BİR KÜTÜPHANE PROJESİ. Hakan Yusuf GÜNER Afyonkarahisar Valisi HER KAHVEHANE BİR KÜTÜPHANE PROJESİ Hakan Yusuf GÜNER Afyonkarahisar Valisi 2015 PROJENİN AMACI İlimizdeki kahvehanelerde mini kitaplıkların oluşturulmasıyla; bu mekanların okuma salonlarına dönüştürülmesi,

Detaylı

Rize de Kutlu Doğum Haftası Kutlama etkinlikleri başladı. Bugün Rize Lunaparkı tüm çocuklara ücretsiz hizmet verecek...

Rize de Kutlu Doğum Haftası Kutlama etkinlikleri başladı. Bugün Rize Lunaparkı tüm çocuklara ücretsiz hizmet verecek... 14 Nisan 2013 Pazar 11:57 Haydi Çocuklar Lunaparka... Bugün Lunapark Ücretsiz Rize de Kutlu Doğum Haftası Kutlama etkinlikleri başladı. Bugün Rize Lunaparkı tüm çocuklara ücretsiz hizmet verecek... 14-20

Detaylı

«KUR AN GÖNLÜMÜZDE ÖĞRETMENİ İÇİMİZDE» İlçe Müftüleri Kongresi

«KUR AN GÖNLÜMÜZDE ÖĞRETMENİ İÇİMİZDE» İlçe Müftüleri Kongresi MENDERES MÜFTÜLÜĞÜ PROJESİ «KUR AN GÖNLÜMÜZDE ÖĞRETMENİ İÇİMİZDE» İlçe Müftüleri Kongresi Manavgat-2014 MENDERES İLÇESİ MENDERES İLÇESİ 39 km lik sahil şeridimizde toplam 9 cami, 5 Kur an Kursu ile din

Detaylı

T.C. ADALET BAKANLIĞI Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü CEZA VE TEVKİFEVLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ PERSONELİNİN 2019 YILI EĞİTİM PROGRAMI

T.C. ADALET BAKANLIĞI Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü CEZA VE TEVKİFEVLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ PERSONELİNİN 2019 YILI EĞİTİM PROGRAMI T.C. ADALET BAKANLIĞI Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü CEZA VE TEVKİFEVLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ PERSONELİNİN 2019 YILI EĞİTİM PROGRAMI I. AMAÇ VE KAPSAM 2019 yılı eğitim plânı ile ceza infaz kurumları

Detaylı

T.C. ADALET BAKANLIĞI Đdari ve Mali Đşler Dairesi Başkanlığı Sayı : B.03.0.ĐMĐ.0.00.08-010.06.02-7 06/03/2007 Konu : Arşiv Hizmetleri

T.C. ADALET BAKANLIĞI Đdari ve Mali Đşler Dairesi Başkanlığı Sayı : B.03.0.ĐMĐ.0.00.08-010.06.02-7 06/03/2007 Konu : Arşiv Hizmetleri T.C. ADALET BAKANLIĞI Đdari ve Mali Đşler Dairesi Başkanlığı Sayı : B.03.0.ĐMĐ.0.00.08-010.06.02-7 06/03/2007 Konu : Arşiv Hizmetleri GENELGE NO: 128/1 Bakanlık merkez, adlî ve idarî yargı birimleri ile

Detaylı

T.C ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI ÇALIŞMA VE İŞ KURUMU KIRIKKALE İL MÜDÜRLÜĞÜ

T.C ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI ÇALIŞMA VE İŞ KURUMU KIRIKKALE İL MÜDÜRLÜĞÜ T.C ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI ÇALIŞMA VE İŞ KURUMU KIRIKKALE İL MÜDÜRLÜĞÜ } Türkiye İş Kurumu 2003 tarihinde 4904 sayılı kanun ile kurulmuştur. } 665 sayılı KHK ile Bölge Çalışma Müdürlükleri

Detaylı

Afyonkarahisar-Sandıklı

Afyonkarahisar-Sandıklı Afyonkarahisar-Sandıklı 22.06.2014 «Dinî İçerikli Konferanslardan Manevî Rehberliğe» TARİHÇE - Dinî İçerikli Konferans Etkinliği Cumhuriyet döneminde ilk olarak 1950 yılında Adalet Bakanlığı DİB na mahkûmlara

Detaylı

e-bülten CEBIT 2012 FUARI GLOBAL KONFERANS PROGRAMINA KATILIM BULUT BİLİŞİM SEMİNERİ YAZILIM İSTİŞARE TOPLANTISI İNTERNET VE MOBİL BANKACILIK SEMİNERİ

e-bülten CEBIT 2012 FUARI GLOBAL KONFERANS PROGRAMINA KATILIM BULUT BİLİŞİM SEMİNERİ YAZILIM İSTİŞARE TOPLANTISI İNTERNET VE MOBİL BANKACILIK SEMİNERİ İTO BİLİŞİM Sayı 30 Mart 2012 Her ayın ilk haftası İTO web sitesinde yayınlanır. CEBIT 2012 FUARI GLOBAL KONFERANS PROGRAMINA KATILIM 06-10 Mart 2012 tarihleri arasında Almanya nın Hannover şehrinde düzenlenen

Detaylı

KİŞİSEL BİLGİLER. İlyas CANİKLİ. Yrd. Doç. Dr. Temel İslam Bilimleri

KİŞİSEL BİLGİLER. İlyas CANİKLİ. Yrd. Doç. Dr. Temel İslam Bilimleri KİŞİSEL BİLGİLER Adı-Soyadı: İlyas CANİKLİ Unvan: Yrd. Doç. Dr. Doğum Yeri ve Yılı: Samsun-Terme/ 1966 Bölüm: Temel İslam Bilimleri Tel: 0530 9576891 E-Posta: icanikli@mynet.com; ilyascanikli@gmail.com

Detaylı

T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Öğretmen Yetiştirme Ve Geliştirme Genel Müdürlüğü DAĞITIM YERLERİNE

T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Öğretmen Yetiştirme Ve Geliştirme Genel Müdürlüğü DAĞITIM YERLERİNE T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Öğretmen Yetiştirme Ve Geliştirme Genel Müdürlüğü Sayı : 3501582-77.01.02-E.821723 26.08.2015 Konu: Mesleki lar DAĞITIM YERLERİNE İlgi: a) Millî Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi

Detaylı

1 -> :25

1 -> :25 1 -> 12 28.02.2013 14:25 1 Salı 04:58 06:40 11:47 14:17 16:33 18:04 2 Çarşamba 04:58 06:41 11:47 14:18 16:34 18:05 3 Perşembe 04:58 06:41 11:47 14:19 16:35 18:05 4 Cuma 04:58 06:41 11:48 14:20 16:36 18:06

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA HİZMETİN TAMAMLANMA HİZMETİN ADI İSTENEN BELGELER NO SÜRESİ (EN GEÇ) 1 Genel Evrak Gelen ve Giden Evrakların Kayıt Altına Alınması. Sürekli 2 Gelen Evrak Tüm Resmi Yazışmalar, Dilekçeler v.s. 3 Fakülte

Detaylı

Bin Yıllık Musiki Kültürümüze Katkı Sunuyoruz. 14 Ocak 2014 Kürdilihicazkâr Faslı Beraber ve Solo Şarkılar Konseri

Bin Yıllık Musiki Kültürümüze Katkı Sunuyoruz. 14 Ocak 2014 Kürdilihicazkâr Faslı Beraber ve Solo Şarkılar Konseri Bin Yıllık Musiki Kültürümüze Katkı Sunuyoruz 14 Ocak 2014 Kürdilihicazkâr Faslı Beraber ve Solo Şarkılar Konseri Müdürlüğümüz bünyesinde faaliyet gösteren AKM Klasik Türk Sanat Müziği Korosunun Şef Mitat

Detaylı

PROJE TEKLİF FORMU FORM 1/1 ÖZETİ

PROJE TEKLİF FORMU FORM 1/1 ÖZETİ Ek:6 PROJE TEKLİF FORMU FORM 1/1 ÖZETİ PROJE ADI Çocuklarda ve gençlerde madde bağımlılığı, aileye ve çevreye etkileri PROJE KODU 1 002 PROJEYİ TEKLİF EDEN BİRİM / KURUM / KURULUŞ 2 Çorum İl Müftülüğü

Detaylı

EDİRNE VALİLİĞİ İl Müftülüğü HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

EDİRNE VALİLİĞİ İl Müftülüğü HİZMET STANDARTLARI TABLOSU EDİRNE VALİLİĞİ İl Müftülüğü HİZMET STANDARTLARI TABLOSU S I R A N O HİZMET ADI İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1 Dilekçe Dilekçe 30 Gün 2 Açıktan Atama (Personel) 1-KPSS sonuç belgesi.

Detaylı

Geçmişten Günümüze Giresun da Dini ve Kültürel Hayat Sempozyumu (25-27 EKİM 2013)

Geçmişten Günümüze Giresun da Dini ve Kültürel Hayat Sempozyumu (25-27 EKİM 2013) Geçmişten Günümüze Giresun da Dini ve Kültürel Hayat Sempozyumu (25-27 EKİM 2013) İlimiz tarihinde yer alan bütün kavimlerin kültürel ve dini kimliğinin ele alınarak inceleneceği Geçmişten Günümüze Giresun

Detaylı

EYYÜBİYE KAYMAKAMLIĞI

EYYÜBİYE KAYMAKAMLIĞI EYYÜBİYE KAYMAKAMLIĞI İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ EYYÜBİYE OKUYOR PROJE UYGULAMA KILAVUZU 2017-2018 1 Bu kılavuz, Eyyübiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü nün 15.11.2017 tarihli ve 70726872-604.02E-19297809

Detaylı

2015 YILI IV. DÖNEM (EKİM-KASIM-ARALIK ) BAYANLARA YÖNELİK VAAZ İRŞAT PROGRAMI

2015 YILI IV. DÖNEM (EKİM-KASIM-ARALIK ) BAYANLARA YÖNELİK VAAZ İRŞAT PROGRAMI 1.Hafta 2015 YILI IV. DÖNEM (EKİM-KASIM-ARALIK ) BAYANLARA YÖNELİK VAAZ İRŞAT PROGRAMI VAİZİN VAAZIN Adı Soyadı Görev Yapacağı Yer Görev Tarihi Günü Vakti Konusu Elif GÜLSÜN Fatih Camii Kız Kur'an Kursu

Detaylı

MARMARA ÜNİVERSİTESİ MEKAN TAHSİS YÖNERGESİ. Birinci Bölüm. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

MARMARA ÜNİVERSİTESİ MEKAN TAHSİS YÖNERGESİ. Birinci Bölüm. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MARMARA ÜNİVERSİTESİ MEKAN TAHSİS YÖNERGESİ Senato:18 Mart 2014 / 323-4-B Birinci Bölüm Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 Bu Yönergenin amacı, Marmara Üniversitesi kültür merkezleri, konferans

Detaylı

Aile Bülteni. ANKA Çocuk Destek Programı nın Tanıtımı Yapıldı. aile.gov.tr

Aile Bülteni. ANKA Çocuk Destek Programı nın Tanıtımı Yapıldı. aile.gov.tr Aylık Süreli Elektronik Yayın ANKA Çocuk Destek Programı nın Tanıtımı Yapıldı Bakan İslam, 2015 yılı sonuna kadar, yurt ve yuvalarda şu anda kalmakta olan bin civarında çocuğumuzun da çocuk evlerine geçişini

Detaylı

Tel: / e-posta:

Tel: / e-posta: 1-Sempozyuma Davet: ULUSLARARASI CÂMİ SEMPOZYUMU (SOSYO-KÜLTÜREL VE MİMARÎ AÇIDAN) 01-02/ Ekim/ 2018 Tarih boyunca câmiler Müslümanların itikat, ibadet, ilim, sosyal, kültürel ve mimari açıdan hayatın

Detaylı

Sayı : 45796484-256/ /05/2015 :Yaz Kur an Kursları Uygulama Esasları YAZ KUR AN KURSLARI UYGULAMA ESASLARI

Sayı : 45796484-256/ /05/2015 :Yaz Kur an Kursları Uygulama Esasları YAZ KUR AN KURSLARI UYGULAMA ESASLARI EK-1 Sayı : 45796484-256/ /05/2015 Konu :Yaz Kur an Kursları Uygulama Esasları YAZ KUR AN KURSLARI UYGULAMA ESASLARI İ. YAZ KUR AN KURSLARI EĞİTİM -ÖĞRETİM TAKVİMİ YAZ KUR AN KURSLARI EĞİTİM ÖĞRETİM TAKVİMİ

Detaylı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ PRATİK DİNİ HİZMETLERVE MESLEKİ UYGULAMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ PRATİK DİNİ HİZMETLERVE MESLEKİ UYGULAMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ PRATİK DİNİ HİZMETLERVE MESLEKİ UYGULAMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç Madde 1- Bu yönergenin amacı, din görevlisi adaylarının, din görevliliği

Detaylı

RİZE İL MÜFTÜLÜĞÜ 2016 YILI II. DÖNEM NİSAN-MAYIS-HAZİRAN AYLARI VAAZ VE İRŞAT PROGRAMI

RİZE İL MÜFTÜLÜĞÜ 2016 YILI II. DÖNEM NİSAN-MAYIS-HAZİRAN AYLARI VAAZ VE İRŞAT PROGRAMI İsmail YALÇIN İl Müftüsü Yeni Orta Camii İsmail ÇEPNİ Vaiz Eski Orta Camii Yakup TURHAN Vaiz Sahil Camii Abdulkerim ÇELİK İlçe Müftüsü Şeyh Camii Mustafa ÇAKIR Uzman Vaiz Müftülük Sitesi Camii Naci ÇAKMAKÇI

Detaylı

İkinci Sınıf / İkinci Yarıyıl Ön Lisans Zorunlu Adalet Örgün Eğitim 3 Saat Öğr. Gör. Ozan Ersaraç. Yok

İkinci Sınıf / İkinci Yarıyıl Ön Lisans Zorunlu Adalet Örgün Eğitim 3 Saat Öğr. Gör. Ozan Ersaraç. Yok T.C. İSTANBUL RUMELİ ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKUKU ADALET PROGRAMI 2. SINIF 2. DÖNEM DERS İZLENCESİ Kodu: ADL214 Adı: CEZA MUHAKEMESİ VE İNFAZ HUKUKU Teorik + Uygulama: 3+0 AKTS: 4 Sınıf/Yarıyıl Ders

Detaylı

Ceza Hukukuna Giriş. Ceza Hukukuna Giriş (Özgenç)

Ceza Hukukuna Giriş. Ceza Hukukuna Giriş (Özgenç) İzzet Özgenç Ceza Hukukuna Giriş 2 İnsan: Algılama yeteneği İrade yeteneği Kişiliğini serbestçe tekâmül ettirmek Kişilik Tekâmül İrade serbestisi 3 Davranış normları Muhatap İnsan Davranış normları Yükümlülük

Detaylı

TV LERDEKİ PROGRAMLARA ÇIKANLAR KURAN OKUMASINI BİLMİYOR

TV LERDEKİ PROGRAMLARA ÇIKANLAR KURAN OKUMASINI BİLMİYOR Site İsmi : Zaman 53 Tarih: 10.05.2012 Site Adresi : www.zaman53.com Haber Linki : http://www.zaman53.com/haber/14544/camilerin-ayaga-kalkmasi-lazim.html ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Detaylı

T.C. PLATO MESLEK YÜKSEKOKULU YURT DIŞI YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ KURULUŞ VE FAALİYET YÖNERGESİ

T.C. PLATO MESLEK YÜKSEKOKULU YURT DIŞI YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ KURULUŞ VE FAALİYET YÖNERGESİ T.C. PLATO MESLEK YÜKSEKOKULU YURT DIŞI YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ KURULUŞ VE FAALİYET YÖNERGESİ Konu Madde 1- Bu Yönergenin konusu, Plato Meslek Yüksekokulu nun Yurt Dışı Yükseköğretim

Detaylı

2 RAMAZAN SOKAĞI ETKİNLİKLERİ RAMAZAN SOKAĞI ETKİNLİKLERİ

2 RAMAZAN SOKAĞI ETKİNLİKLERİ RAMAZAN SOKAĞI ETKİNLİKLERİ Kıymetli hemşehrilerim, Yağmur yüklü bulutlar gibi gelerek bizleri güzelliğiyle, bereketiyle rahmet olan 11 ayın sultanı Ramazan-ı Şerif e bir kez daha nail olmak kısmet oldu. Siz değerli hemşehrilerimizin

Detaylı

EĞİTİM MERKEZLERİNİN 2015 YILI EĞİTİM PLANI CEZA İNFAZ KURUMLARI VE TUTUKEVLERİ PERSONELİ ANKARA EĞİTİM MERKEZİ

EĞİTİM MERKEZLERİNİN 2015 YILI EĞİTİM PLANI CEZA İNFAZ KURUMLARI VE TUTUKEVLERİ PERSONELİ ANKARA EĞİTİM MERKEZİ EĞİTİM MERKEZLERİNİN 2015 YILI EĞİTİM PLANI CEZA İNFAZ KURUMLARI VE TUTUKEVLERİ PERSONELİ ANKARA EĞİTİM MERKEZİ S.NO EĞİTİM MERKEZİNİN ADI TALEP EDEN BİRİM TARİHLERİ ARASINDA EĞİTİMİN ADI TÜRÜ HEDEF KİTLE

Detaylı

ÇORUM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI YÖNETİM KURULU (01.01.2013 31.12.2013) DÖNEMİ FAALİYET RAPORU

ÇORUM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI YÖNETİM KURULU (01.01.2013 31.12.2013) DÖNEMİ FAALİYET RAPORU ÇORUM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI YÖNETİM KURULU (01.01.2013 31.12.2013) DÖNEMİ FAALİYET RAPORU 1. UZUN ZAMANDIR BEKLEDİĞİMİZ TESMER ÇORUM ŞUBESİ BÜNYESİNDE; ODAMIZ 3 MART 2013 TARİHİNDE YAPILACAK

Detaylı

YÖNETMELİK İPEK ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ

YÖNETMELİK İPEK ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ Yönetmelik 22 Eylül 2013 PAZAR Resmî Gazete Sayı : 28773 İpek Üniversitesinden: YÖNETMELİK İPEK ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak

Detaylı

17.10.2014 11:30-12:30 24.10.2014 11:30-12:30 31.10.2014 11:30-12:30 7.11.2014 11:30-12:30 14.11.2014 11:30-12:30 AYHAN KAYA 21.11.

17.10.2014 11:30-12:30 24.10.2014 11:30-12:30 31.10.2014 11:30-12:30 7.11.2014 11:30-12:30 14.11.2014 11:30-12:30 AYHAN KAYA 21.11. MERSİN İL MÜFTÜLÜĞÜ İÇEL TV-YÖRÜK FM PROGRAM TABLOSU Cami ve Gençlik ( gençlerin camiye ilgisi,hz peygamber ve gençlik (kaynak : DİB cami-gençlik sayfası) İsraf duyarlılığı ya da Tüketim Ahlakı (Hasan

Detaylı

T.C MARMARA ÜNİVERSİTESİ Adalet Meslek Yüksekokulu

T.C MARMARA ÜNİVERSİTESİ Adalet Meslek Yüksekokulu T.C MARMARA ÜNİVERSİTESİ Adalet Meslek Yüksekokulu KAMPÜSÜN TARİHÇESİ Yüksekokulumuzun da içinde bulunduğu Haydarpaşa yerleşkesinin temeli 11 Şubat 1895 te atılmıştır. Açılış tarihi ise 6 Kasım 1903 tür.

Detaylı

Sadaka-i Fıtır Miktarı 7.50(Yedi Buçuk Lira) TL olarak belirlenmiştir.

Sadaka-i Fıtır Miktarı 7.50(Yedi Buçuk Lira) TL olarak belirlenmiştir. 2011 Yılı Hatimle Teravih Namazı Kılınan Camiler Listesi Sadaka-i Fıtır Miktarı 7.50(Yedi Buçuk Lira) TL olarak belirlenmiştir. Cumhur Müezzinliği İcra Edecek Görevlilere Ve İcra Olunacak Camilere Ait

Detaylı

Doğuda Kahramanmaraş ve Gaziantep, Batıda Mersin, Kuzeyde Niğde, Kayseri, Güneyde Akdeniz ile çevrilidir.

Doğuda Kahramanmaraş ve Gaziantep, Batıda Mersin, Kuzeyde Niğde, Kayseri, Güneyde Akdeniz ile çevrilidir. ADANADA DİN HİZMETLERİNİN DÜNÜ VE BUGÜNÜ Ülkemizin güneyinde Akdeniz Bölgesi sınırları içinde yer alan Adana mız, Akdeniz kıyılarından başlayarak Orta Torosların yüksek kesimlerine kadar genişleyen, 17.253

Detaylı

(Resmi Gazete Tarihi: 22.09.2013; Resmi Gazete Sayısı: 28773)

(Resmi Gazete Tarihi: 22.09.2013; Resmi Gazete Sayısı: 28773) 22 Eylül 2013 PAZAR Resmî Gazete Sayı : 28773 YÖNETMELİK (Resmi Gazete Tarihi: 22.09.2013; Resmi Gazete Sayısı: 28773) İpek Üniversitesinden: İPEK ÜNİVERSİTESİ DİL EĞİTİMİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ

Detaylı

SINAV UYGULAMA DUYURUSU

SINAV UYGULAMA DUYURUSU SINAV UYGULAMA DUYURUSU SINAVIN ADI Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü (CTE) Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı. SINAV ÜCRETİ Aday; 80 (seksen) TL KDV dahil sınav ücretini

Detaylı

KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ TÜRKÇE ÖĞRETİM, UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ TÜRKÇE ÖĞRETİM, UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ TÜRKÇE ÖĞRETİM, UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Kırklareli Üniversitesine bağlı

Detaylı

Eğitim Merkezimizin de Ortağı Olduğu Avrupa Birliği Projesi Hayata Geçiyor!

Eğitim Merkezimizin de Ortağı Olduğu Avrupa Birliği Projesi Hayata Geçiyor! Eğitim Merkezimizin de Ortağı Olduğu Avrupa Birliği Projesi Hayata Geçiyor! Avrupa Birliği Bakanlığı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Erasmus+ Programı Yenilik ve İyi Uygulamaların

Detaylı

T.C. GAZİANTEP VALİLİĞİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü

T.C. GAZİANTEP VALİLİĞİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü T.C. GAZİANTEP VALİLİĞİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü GAZİANTEP İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILIULUSAL VE RESMİ BAYRAMLAR İLE MAHALLİ KURTULUŞ GÜNLERİ, ATATÜRK GÜNLERİ, TARİHİ GÜNLER

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO HİZMETİN ADI İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1 Genel Evrak Gelen ve Giden Evrakların Kayıt Altına Alınması. Sürekli 2 Gelen Evrak Tüm Resmi Yazışmalar, Dilekçeler v.s. 3 Fakülte

Detaylı

T.C. DİYARBAKIR VALİLİĞİ EĞİTİM KURUMLARI EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

T.C. DİYARBAKIR VALİLİĞİ EĞİTİM KURUMLARI EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ T.C. DİYARBAKIR VALİLİĞİ EĞİTİM KURUMLARI 0 0 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ EYLÜL 0 Halk Eğitim Merkezlerinde 0 0 Eğitim-Öğretim Yılı Kursiyer Kayıtlarının başlaması 0 Eylül 0 Perşembe Mesleki Eğitim

Detaylı

UYG 100 ÜNİVERSİTE YAŞAMINA GİRİŞ IUL 100 INTRODUCTION TO UNIVERSITY LIFE DERSİ

UYG 100 ÜNİVERSİTE YAŞAMINA GİRİŞ IUL 100 INTRODUCTION TO UNIVERSITY LIFE DERSİ UYG 100 ÜNİVERSİTE YAŞAMINA GİRİŞ IUL 100 INTRODUCTION TO UNIVERSITY LIFE DERSİ SEVGİLİ ÖĞRENCİ- LERİMİZ... Liselerinizden mezun olup Üniversiteye başladığınız şu günler sizler için çok heyecan verici

Detaylı

M A R D İ N V A L İ L İ Ğ İ OCAK - HAZİRAN SAYI:1 YIL: 2015 A V R U P A B İ R L İ Ğ İ P R O J E L E R K O O R D İ N A S Y O N M E R K E Z İ ABM A R

M A R D İ N V A L İ L İ Ğ İ OCAK - HAZİRAN SAYI:1 YIL: 2015 A V R U P A B İ R L İ Ğ İ P R O J E L E R K O O R D İ N A S Y O N M E R K E Z İ ABM A R M A R D İ N V A L İ L İ Ğ İ OCAK - HAZİRAN SAYI:1 YIL: 2015 E B Ü L T E N A V R U P A B İ R L İ Ğ İ P R O J E L E R K O O R D İ N A S Y O N M E R K E Z İ ABM A R M A R D İ N ABMAR da Yeni Bir Ekip İlgili

Detaylı

CEZA İNFAZ KURUMUNDA BULUNAN KURULLAR, İZLEME KURULLARI, DENETİMLİ SERBESTLİK

CEZA İNFAZ KURUMUNDA BULUNAN KURULLAR, İZLEME KURULLARI, DENETİMLİ SERBESTLİK CEZA İNFAZ KURUMUNDA BULUNAN KURULLAR, İZLEME KURULLARI, DENETİMLİ SERBESTLİK Ceza İnfaz Kurumlarında Bulunan Kurullar: İdare ve gözlem kurulu MADDE 34 (1) İdare ve gözlem kurulu; kurum müdürünün başkanlığında,

Detaylı

YÖNETMELİK SİİRT ÜNİVERSİTESİ TÜRKÇE ÖĞRETİMİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YÖNETMELİK SİİRT ÜNİVERSİTESİ TÜRKÇE ÖĞRETİMİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar 10 Mart 2014 PAZARTESİ Resmî Gazete Sayı : 28937 Siirt Üniversitesinden: YÖNETMELİK SİİRT ÜNİVERSİTESİ TÜRKÇE ÖĞRETİMİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Detaylı

BERGAMALI KADRİ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ ANADOLU İMAM HATİP LİSELERİ VE İMAM HATİP ORTAOKULLARI VİZYON BELGESİ

BERGAMALI KADRİ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ ANADOLU İMAM HATİP LİSELERİ VE İMAM HATİP ORTAOKULLARI VİZYON BELGESİ BERGAMALI KADRİ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ ANADOLU İMAM HATİP LİSELERİ VE İMAM HATİP ORTAOKULLARI VİZYON BELGESİ 208 Yılı Ekim Ayı Kalite Takip Sistemi (KTS) Faaliyet Planları Tablosu İmkânlar b Okullarda

Detaylı

T.C. MARDİN VALİLİĞİ. İl Müftü UNVANI VERİLECEĞİ YER KONUSU TARİHİ SAATİ. Konferans Salonu. Konferans Salonu

T.C. MARDİN VALİLİĞİ. İl Müftü UNVANI VERİLECEĞİ YER KONUSU TARİHİ SAATİ. Konferans Salonu. Konferans Salonu T.C. MARDİN VALİLİĞİ İl Müftülüğü ARTUKLU VE YEŞİLLİ MÜFTÜLÜKLERİ EĞİTİM VERENİN ADI Dursun Ali COŞKUN İsmail ÜNAL UNVANI VERİLECEĞİ YER KONUSU TARİHİ SAATİ İl Müftüsü İl Müftü Yardımcısı İl Müftülüğü

Detaylı

2015 YILI 3. DÖNEM ÜÇ AYLIK VAAZ- IRŞAT PROGRAMI. 20.7.2015 Pazartesi Öğleden Önce Şevket ŞİMŞEK Uzman Vaiz Kapucu Camii

2015 YILI 3. DÖNEM ÜÇ AYLIK VAAZ- IRŞAT PROGRAMI. 20.7.2015 Pazartesi Öğleden Önce Şevket ŞİMŞEK Uzman Vaiz Kapucu Camii VAAZIN 2015 YILI 3. DÖNEM ÜÇ AYLIK VAAZ- IRŞAT PROGRAMI VAİZİN TARİHİ GÜNÜ VAKTİ ADI SOYADI ÜNVANI GÖREV YAPACAĞI YER KONUSU 20.7.2015 Pazartesi Öğleden Önce Şevket ŞİMŞEK Uzman Vaiz Kapucu Camii PEYGAMBERİMİZİN

Detaylı

Yrd. Doç. Dr. Nilay PEKEL ULUDAĞLI

Yrd. Doç. Dr. Nilay PEKEL ULUDAĞLI Yrd. Doç. Dr. Nilay PEKEL ULUDAĞLI Doğum Tarihi: 1980 E-posta: npekel@baskent.edu.tr Tel: 0 312 246 66 66-1645 (Dahili) Faks: 0 312 246 663 Adres: Başkent Üniversitesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Psikoloji

Detaylı

PROJEMİZİN AMACI: Velilerimize ve öğrencilerimize kitap okuma sevgisini kazandırmak. Kitap okumayı bireyin hayatının her döneminde kalıcı kılmak ve

PROJEMİZİN AMACI: Velilerimize ve öğrencilerimize kitap okuma sevgisini kazandırmak. Kitap okumayı bireyin hayatının her döneminde kalıcı kılmak ve PROJEMİZİN AMACI: Velilerimize ve öğrencilerimize kitap okuma sevgisini kazandırmak. Kitap okumayı bireyin hayatının her döneminde kalıcı kılmak ve kitap okuma alışkanlığı oluşturmak. Ailelerin çocuklarıyla

Detaylı