COMPANYPROFILE. Power, Control and Green Solutions

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "COMPANYPROFILE. Power, Control and Green Solutions"

Transkript

1 COMPANYPROFILE Power, Control and Green Solutions

2

3 COMPANYPROFILE Power, Control and Green Solutions

4

5 Company profile 5 Başkanın Mesajı Sağdaki resimde, Başkan ve Murahhas Aza, Sonia Bonfiglioli görülmektedir. Sizleri samimiyetle selamlıyorum! Sizleri; dünyanın değişmesinin durdurulamayacağı ancak sadece anlaşılabileceği ve bir fırsata dönüştürülebileceğinin bilincinden doğan Bonfiglioli Grubunun yenilenmesini keşfetmeye davet etmenin mutluluğunu yaşıyorum. Bu, babamın, bütün bir yaşam boyu tutku ve kararlılıkla tatbik edilen inancıdır. Onun etkisi sayesinde, Bonfiglioli Grubu yeni teknolojileri ve uygulama sektörlerini kucaklamış, bütün dünyaya açılmıştır. Bütün dünyaya sadece ürün değil, komple ve ileri düzeyde çözümleri tedarik etme hedefini seçerek, yenilenebilir enerjilere ve yeşil ekonomiye yatırım yaptık. Bugün, daha bizi tanımayanların güvenini kazanacağımızdan ve yıllardır bizi tercih eden ve destekleyenlerin güvenine layık olmaya devam edeceğimizden emin olarak, emin gözlerle geleceğe bakıyoruz.

6

7 Vizyon ve Misyon 7 Vizyon ve Misyon Sanayi, mobil ekipmanlar ve yenilebilir enerji sektörlerinde kontrol ve güç transmisyonu için inovatif ve güvenilir çözümlerin tasarlanması ve üretimi. Tüm dünyada, dinamik, sorumlu, dakik ve müşteri dostu bir hizmet aracılığı ile sürdürülebilir ve paylaşılan bir gelişimin desteklenmesi ve güçlendirilmesi. KONTROL YENILIKÇI ÇÖZÜMLER GÜÇ AKTARIMI GÜVENILIRLIK SÜRDÜRÜLEBILIR GELIŞIM ENDÜSTRI VIZYON VE MISYON YENİLENEBİLİR ENERJİ MOBİL MAKİNELER SORUMLULUK DİNAMİK HİZMET MÜŞTERI ODAKLILIK Değerler Zorluklarla mücadele Saygı Güvenilirlik Birlikte kazanmak Bunlar, ulaşmak istediğimiz hedeflerde bize yol gösteren ve olmak istediğimiz kişi olmamıza yardımcı olan Bonfiglioli Değerleridir. Önce bir sınır arıyor, ardından bu sınırı aşmak için elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz. Fikirler, son teknolojiden yararlanan ürünler ve yüksek düzeyde performanslar ile hareket ediyoruz. İşte bu her gün Zorluklarla Mücadele vermemizi sağlıyor. Farklı kültürleri, dinleri ve deneyimleri keşfederek çeşitliliği bir kaynağa dönüştürüyoruz. Ve etrafımızı saran çevreyle uyum içinde çalışarak sürdürülebilir ekonomik büyümenin yollarını buluyoruz. Bütün bunlara Saygı adını veriyoruz. Yaptığımız her şeye yüreğimizi katıyoruz. Kendimizi geliştirmek ve başkaları için örnek oluşturmak için uğraşıyoruz. Çünkü bir ekibin verimliliği, kişilerin verimliliğinden başlıyor. Bu bizim için Güvenilirlik anlamına geliyor. Bilgi birikimini artırmak için yetenekleri teşvik ediyor, başarıya ulaşmak için bilgimizi herkesle paylaşıyoruz. Çünkü Birlikte kazanmak istiyoruz. İşte bu Bonfiglioli. Ben de bunun bir parçasıyım!

8 Power, control and green solutions

9 Power solutions 9 İnsanlara hizmet eden gücün sağlanması Enerji yaratılmaz ve yok edilemez, sürekli şekilde dönüşür. Elli yılı aşkın bir deneyim, uzmanlık ve profesyonellik; enerjiyi dönüştürmek ve insana hizmet etmesini sağlamak için elektroniği, hidroliği ve mekaniği entegre etmemize olanak tanıyor. Güç transmisyonu ve kontrolü sektöründe, uluslararası düzeyde mükemmelliği yansıtan çözümler sunuyoruz. Komple bir ürün yelpazesi içinde redüktörlü motorlar, sürücü sistemleri, planet redüktörler, elektrik motorları, servo motorlar, frekans çeviriciler, rejeneratif ve fotovoltaik inverterler tasarlıyoruz, üretiyoruz ve dağıtıyoruz. Çözümlerimiz; bütün dünyada, sanayide, mobil ekipmanlarda ve yapı sektöründe, somut şekilde ve her gün yaşam ve iş kalitesini iyileştirerek çok sayıdaki uygulamalarda kullanılıyor.

10 Power, control and green solutions

11 Control solutions 11 Güç ve Enerji kontrolünüz altında Güç kontrolü; gücü dizginlemek, yönetmek ve kullanmak yeteneğidir. Bonfiglioli, ağır sanayiden yenilebilir enerjilere, hafriyat makinelerinden hassas elektronik sistemlere kadar birbirinden çok farklı ortamlar için çözüm tasarlar, geliştirir ve üretir. Fikirlerimiz; yoğun bir eğitim, faaliyet alanında deneyim ve ileri uzmanlaşma sayesinde filizlenirler. Grubumuz çerçevesinde herkesin katkısı kabul görür, takdir edilir ve uluslararası bir takım içinde mevcut olan farklı kültürel kimliklere gösterilen karşılıklı saygı içinde değerlendirilir. Hepimiz, zenginlik ve refahı artırmak için müşterilerimizle birlikte çalışarak, onlara elle tutulur neticeler ve rekabetçi avantajların üretilmesine yönelik aynı amacı hedefliyoruz.

12 Power, control and green solutions

13 Green solutions 13 Çevreye saygı gösteren gelişimi destekliyoruz Fosil yakıtların krizi ve iklim şartlarındaki büyük değişiklikler, belirgin şekilde geleceğin enerji kaynaklarının doğadan elde edilmesi ve güneşe, rüzgâra ve denize dayanması gerektiğine işaret ediyorlar. Diğer akıllı bir hamle ise, biyokütleden enerji geri kazanımı ve atık yönetimi problemlerinin temiz enerji çözümlerine dönüştürülmesi. Bonfiglioli grubu, uluslararası düzeyde önemli tasarım ve üretim kapasitesi geliştirerek daima yeşil ekonomi ve yenilenebilir enerji kaynaklarına inanmış ve yatırım yapmıştır. Uzun deneyimimiz ve mekanik ve elektronik teknolojilere dair çok geniş kapsamlı bilgi birikimimiz, büyük tesislerin fikir bazında oluşturulup hizmete alınmasından, enerji dağıtım şebekelerine kadar komple sistemleri kapsayan entegre çözümler yaratmamıza olanak tanıyor. Çevreye saygı, grup çerçevesinde gösterilen her faaliyet açısından esas ilke niteliğindedir. Bu açıklama; uluslararası en katı kalite standartlarına uygunluğumuz, üretim tesislerinin yüksek düzeyde otomatikleştirilmiş olması ve enerji tasarrufuna yönelik şirket politikaları ile doğrulanmaktadır. Grubumuzun tamamını ilgilendiren bu büyük gayret, hepimiz geleceğimizin mümkün en iyi yatırım olduğuna inandığımızdan, sürdürülebilir bir yenilik arayışına yönlendirilen, gitgide büyüyen bir yatırımla somutlaşıyor.

14 Tarihçe

15 Tarihçe 15 Derin ve Kuvvetli köklerimizle büyüyoruz Sağdaki resimde, Şirketin kurucusu Clementino Bonfiglioli ( ) görüntülenmektedir. Solda, 50 li yıllarda Bonfiglioli fabrikası yer almaktadır. Clemente Bonfiglioli, bugün halen onun ismini taşıyan şirketi 1956 yılında Bologna da, o zamanlar büyük bir gelişim içinde olan mekanik sektörünün yedek parça ve tarım makineleri ve motosikletler için hassas bileşkenlerle ilgili gitgide artan taleplerini karşılamak amacıyla kurmuştur. Gerçek bir öncü olan Clemente Bonfiglioli, sadece birkaç yıl sonra RAE serisi iki aşamalı planet redüktörleri tasarlamış ve patent altına almıştır ki bu onun her bir bileşiği tamamen tasarlanmış yeni redüktör üretimi yönündeki tercihini kanıtlamaktadır. Önce yerel düzeyde ve sonra bütün ülkede dağıtılan Bonfiglioli ürünleri sürekli şekilde artan olumlu tepkiler almış ve bu başarı izinde 1975 yılında, bugün ekskavatörler, yol yapım makineleri ve rüzgâr türbinleri için planet redüktör üretiminde lider bir kuruluş olan Transmital ı satın alma kararı verilmiştir. Seksenli ve doksanlı yıllarda Bonfiglioli uluslararası piyasalarda başarı ile genişlemeye devam etmiş, sürekli ürün inovasyonu sayesinde de doğrudan kendisi tarafından kontrol edilen şubeler ve üretim tesisleri açılmıştır. Yeni bin yıllık dönemde, elektronik kontrol sistemleri lideri Vectron ve boşluksuz redüktör sistemleri üreticisi Tecnoingranaggi şirketlerinin satın alınmasıyla Grup daha da güçlenmiştir. Faaliyetinin ellinci yılında Bonfiglioli, küresel oyuncu rolünü pekiştirerek, uluslararasılaşma ve yeşil ekonomi bağlılığını yenilemektedir. Clementino nun 2010 yılında vefat etmesinden sonra şirketin sorumluluğu, grubun bütün dünyada yeniden lanse edilmesi ve güçlendirilmesi sürecini sürdüren, önceden de Grubun arkasındaki itici güçler arasında yer alan kızı Sonia tarafından üstlenilmiştir.

16 Social responsibility

17 Social responsibility 17 Küresel Bağlılık Topluma karşı bir sorumluluk hissi üstlenilmeden gerçek bir liderlik olamaz; bundan dolayıdır ki Bonfiglioli Grubu şirket felsefesinin temelini daima, hizmet alanı ile uyumlu sürdürülebilir teknolojilerin geliştirilmesi için gayret gösterme ilkesi üstünde yapılandırmıştır. Sosyal bağlılık, şirketin kuruluşunun ilk başından beri köklerinde yatmakta ve Clementino Bonfiglioli nin sadece genç insanların iş ve evrenimizin geleceği için yenilik ve canlılık kazandırma gücüne sahip olduklarına duyduğu büyük güvenden yola çıkmaktadır. Bonfiglioli nin hedefleri, yeni nesiller için mesleki ve eğitim olanakları yaratarak, bu nesillerin yaşayacağı ve yapılandırılmasına katkıda bulunacakları dünya için çözümler üreterek daima geleceğe yöneliktir. Özellikle Bonfiglioli nin doğrudan kontrolü altında olan üretim birimleri ve ticari şubeleri aracılığı ile faaliyet gösterdiği yerlerde yerel topluma destek verilmesi ihtiyacı daha da yoğun olarak hissedilmiştir. Yoksullara yardım, gençlere gelişme fırsatı tanıma ve daha iyi bir gelecek için somut olarak müdahalede bulunma, ki bunlar Bonfiglioli Grubunun yarınlar için üstlenmiş olduğu ve Hindistan da CheerFuturland iyileştirme vakfı, Vietnam da Pho Cap Okuluna destek, İtalya da Leonardo Komitesi ile işbirliği, Almanya da bir hokey takımının sponsorluğu, sosyal entegrasyonu desteklemek için İngiltere de Warrington Wolves Charitable Foundation Vakfı projesiyle işbirliği ve birçok diğer girişim gibi mükemmel inisiyatifler ile küresel düzeyde somutlaştırmış olduğu taahhütlerdir. Küresel bir profil sahibi olan bu sosyal taahhüt, Bonfiglioli açısından hem gelecek hem de şirket için en iyi yatırımı temsil etmektedir.

18 CheerFutureLand Bonfiglioli

19 Social responsibility 19 Yarınları inşa etmek Bu yönde somut bir katkı sağlama arzusu, 2008 yılında Bonfiglioli CheerFutureLand projesinin gelişmesine zemin hazırladı. Proje İtalya nın kâr amacı gütmeyen kuruluşu NAMASTE ile zihinsel ve fiziksel engelli çocuklar ve yetimler için barınma olanakları ve bakım sağlayan Hint derneği PREMA VASAM arasında sağlanan anlaşma sayesinde geliştirildi. Proje, imkanları sınırlı olan çocuklara topluma katılma ve yeteneklerini tüm potansiyeliyle geliştirme olanağı sunuyor. Bonfiglioli, arkadaşların ve diğer şirketlerin sağladığı cömert katkılarla Chennai, Hindistan da son derece yoksul ailelerden gelen 45 küçük çocuk ve genç için bakım sağlayan bir ev inşa ettirdi. Burada çocuklara aile sıcaklığında bir ortamda kültürel ve duygusal destek sağlanıyor. Bonfiglioli ayrıca Prema Vasam ın 180 erkek ve kız çocuğa yardım sağladığı ve fizyoterapi desteği, mesleki terapi ve çalışmalara yönelik yardım dahil olmak üzere özel bakım sunduğu ana binasındaki çalışmaları da destekliyor. CheerFutureLand, Bonfiglioli nin Hindistan ın sosyal, ekonomik ve kültürel yaşamını her yönüyle paylaşma konusundaki kararlılığının somut örneklerinden biri. Grup burada büyük üretim tesislerine sahip ve evrensel büyüme gelişiminin geleceği için sağlam temeller atmayı planlıyor.

20 Fabrikalar ABD Hebron (KY) İtalya Rovereto (TN) Almanya Krefeld Slovakya Cumhuriyeti Považská Bystrica İtalya Calderara di Reno (BO) Çin Qing Pu (Şanghay) Brezilya São Paulo İtalya Forlì İtalya Vignola (MO) HİNDİSTAN Mannur HİNDİSTAN Bangalore HİNDİSTAN Chennai Vietnam Ho Chi Min Avrupa Asya Amerika İtalya Bonfiglioli Riduttori (Calderara di Reno, Bologna) Döküm ve diş kesme tesisi Montaj HDP, HDO, 300 serisi İtalya Bonfiglioli Riduttori (Vignola, Modena) Tahrik motoru montaj tesisi Hassas dişli kutusu üretim ve montaj tesisi İtalya Bonfiglioli Riduttori (Forlì) Seyyar hassas dişli kutuları üretim ve montaj tesisi İtalya Bonfiglioli Mechatronics Research (Rovereto, Trento) Fırçasız motor ve hassas dişli kutusu üretimi Almanya Bonfiglioli Vectron (Krefeld) İnvertör tesisi Slovakya Cumhuriyeti Bonfiglioli Slovakia (Považská Bystrica) Büyük dişli kutuları üretim tesisi HİNDİSTAN Bonfiglioli Transmission (Chennai) Seyyar hassas dişli kutusu üretim ve montaj tesisi HİNDİSTAN Bonfiglioli Transmission (Mannur) Tahrik motorları üretim ve montaj tesisi HİNDİSTAN Bonfiglioli Renewable Power Conversion India (Bangalore) Fotovoltaik İnvertör montajı Vietnam Bonfiglioli Vietnam (Ho Chi Minh) Elektrikli motor tesisi Çin Bonfiglioli Drives Shanghai (Şanghay) Fotovoltaik İnvertör montajı BREZİLYA Bonfiglioli do Brasil (São Paulo) Seyyar hassas dişli kutuları üretim ve montaj tesisi ABD Bonfiglioli USA (Hebron, KY) Seyyar hassas dişli kutuları üretim ve montaj tesisi

21 Bonfiglioli dünya 21 Şu anda, en az bir Bonfiglioli fabrikası sizin için çalışıyor Bonfiglioli nin büyümesi, kendi kaynakları ile modern üretim fabrikalarının finansmanı yapmak gibi stratejik bir seçimi sayesinde de bütün dünyaya kaynak ve uzmanlık kazandırdı. Çok kültürlülüğe saygı, uluslararası kabul gören kalite belgeleri, çevre üzerindeki etkilere dikkat edilmeli ki bunlar Bonfiglioli nin fabrikalarını uluslararası yüksek düzeyde bir referans noktası yapan unsurlardır. En son nesil robot kullanımı gibi endüstriyel işleme süreçlerine dâhil edilen yüksek inovasyon oranı, her türlü talebin karşılanmasını sağlayarak kesin ve hızlı üretim sürelerini garanti eder.

22 Ticari şubeler Kanada Fransa Birleşik Krallık Almanya İtalya Türkiye Çin ABD Brezilya İspanya Güney Afrika Hindistan Singapur Vietnam Avustralya Yeni Zelanda Avustralya Bonfiglioli Australia 2, Cox Place Glendenning NSW 2761 Locked Bag 1000 Plumpton NSW 2761 Ph. (+ 61) Fax (+ 61) Brezilya Bonfiglioli do Brasil Travessa Cláudio Armando 171 Bloco 3 - CEP Bairro Assunção São Bernardo do Campo - São Paulo Ph. (+55) Fax (+55) Kanada Bonfiglioli Canada Jane Street - Concord, Ontario L4K 4L6 Ph. (+1) Fax (+1) Çin Bonfiglioli Drives (Shanghai) Co., Ltd. #68, Hui-Lian Road, QingPu District, Shanghai, China, Ph. (+86) Fax (+86) Fransa Bonfiglioli France 14 Rue Eugène Pottier Zone Industrielle de Moimont II Marly la Ville Ph. (+33) Fax (+33) Almanya Bonfiglioli Deutschland Industrial, Mobile, Wind Sperberweg Neuss Ph. +49 (0) Fax +49 (0) Industrial, Photovoltaic Europark Fichtenhain B Krefeld Ph. +49 (0) Fax +49 (0) Hindistan Bonfiglioli Transmission PVT Ltd. Industrial Survey No. 528, Perambakkam High Road Mannur Village, Sriperambudur Taluk, Chennai , Tamil Nadu Ph. +91(0) Fax +91(0) Mobile, Wind PLOT AC7-AC11 Sidco Industrial Estate Thirumudivakkam - Chennai Ph. +91(0) Fax +91(0) Bonfiglioli Renewable Power Conversion India (P) Ltd Photovoltaic No. 543, 14th Cross, 4th Phase, Peenya Industrial Area, Bangalore Ph /15 - Fax

23 Bonfiglioli dünya 23 Sizlere ve ihtiyaçlarınıza daha yakın olmak için tüm dünyadayız Müşteri memnuniyeti Bonfiglioli için daima temel bir değer olarak kabul edilmiştir. Dünyanın en farklı yerlerinde ve en değişik ortamlarda, 5 kıtada ve 17 ülkede faaliyet gösteren bir şube ağı aracılığı ile müşterilerimizi memnun etmek için onların yanındayız. Her bir kuruluşumuz, hızlı ve etkili satış öncesi ve satış sonrası servis yerel montaj fabrikaları ve depolarından hızlı teslimatı garanti eder. Doğrudan kendi kontrolü altında olan kuruluşlarının yanı sıra Bonfiglioli, Bonfiglioli Yetkili Bayi ağı ile mükemmel satış öncesi ve satış sonrası hizmetini garanti eder. İtalya Bonfiglioli Italia Industrial, Photovoltaic Via Sandro Pertini lotto 7b Carpiano (Milano) Ph. (+39) Fax (+39) Bonfiglioli Mechatronic Research Via F. Zeni Rovereto (Trento) Ph. (+39) /36 - Fax (+39) Yeni Zelanda Bonfiglioli New Zealand 88 Hastie Avenue, Mangere Bridge, Auckland 2022, New Zealand - PO Box 11795, Ellerslie Ph. (+64) Fax (+64) Güney Afrika Bonfiglioli South Africa 55 Galaxy Avenue, Linbro Business Park - Sandton Ph. (+27) OR - Fax (+27) Singapur Bonfiglioli South East Asia 24 Pioneer Crescent #02-08 West Park Bizcentral - Singapore, Ph. (+65) Fax. (+65) İspanya Tecnotrans Bonfiglioli S.A. Industrial, Mobile, Wind Pol. Ind. Zona Franca sector C, calle F, n Barcelona Ph. (+34) Fax (+34) Türkiye Bonfiglioli Türkiye Atatürk Organize Sanayi Bölgesi, Sk. No. 30 Atatürk Organize Sanayi Bölgesi, Çigli - Izmir Tel. +90 (0) (pbx) Fax +90 (0) Birleşik Krallık Bonfiglioli United Kingdom Industrial, Photovoltaic Unit 7, Colemeadow Road North Moons Moat - Redditch, Worcestershire B98 9PB Ph. (+44) Fax (+44) Mobile, Wind 3-7 Grosvenor Grange, Woolston Warrington - Cheshire WA1 4SF Ph. (+44) Fax (+44) ABD Bonfiglioli USA 3541 Hargrave Drive Hebron, Kentucky Ph. (+1) Fax (+1) Vietnam Bonfiglioli Vietnam Lot C-9D-CN My Phuoc Industrial Park 3 Ben Cat - Binh Duong Province Ph. (+84) Fax (+84)

24 Yetkili satıcılar Afrika Cezayir, Mısır, Kenya, Fas, Güney Afrika, Tunus Asya Bahreyn, Çin, Birleşik Arap Emirlikleri, Japonya, Ürdün, Hong Kong, Hindistan, Endonezya, İran, İsrail, Kuveyt, Malezya, Umman, Pakistan, Filipinler, Katar, Suudi Arabistan, Singapur, Güney Kore, Suriye, Tayland, Tayvan, Vietnam Avrupa Arnavutluk, Avusturya, Belçika, Belarus, Bulgaristan, Kıbrıs, Hırvatistan, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hollanda, Macaristan, Almanya, Büyük Britanya, Yunanistan, İrlanda, İtalya, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Karadağ, Norveç, Polonya, Portekiz, Romanya, Rusya, Slovakya Cumhuriyeti, Sırbistan, Slovenya, İspanya, İsveç, İsviçre, Türkiye, Ukrayna Latin Amerika Kuzey Amerika Kanada, Amerika Birleşik Devletleri Okyanusya Avustralya, Yeni Zelanda Arjantin, Bolivya, Brezilya, Şili, Kolombiya, Kosta Rika, Ekvador, Guatemala, Honduras, Meksika, Peru, Uruguay, Venezuela

25 Bonfiglioli dünya 25 Her nerede olursanız olun, Bonfiglioli ürünlerini bulabilirsiniz Dünyanın her yerinde, herkese bir Bonfiglioli ürünü satın alma olanağını tanımak. Bu büyük hedef ile off-line ve on-line etkin katkı değer yaratan bir satış ağı geliştirdik. BEST (Bonfiglioli Excellence Service Team) programı, güç transmisyon sistemleri alanında en modern satış organizasyonlarından birisidir. İmtiyazlı iş partnerlerimizden oluşan bir ağ içinde geliştirilmiş olan bu program onların ürünlerimizi ve hizmetlerimizi dağıtarak bağımsız şekilde faaliyet gösterdikleri piyasayı geliştirmelerini sağlar. BEST iş ortaklarımız ayrıca yerel montaj hattı ve depolardan, eğitim faaliyetlerimizden ve araçlarından, promosyon aktivitelerimizden faydalanırlar. İlk kez, üretici ve distribütör montaj aşaması ve uygulama etütlerinden itibaren bir arada çalışarak, bilgi ve teknoloji transferini ileten ile piyasa hakkındaki bilgileri sağlayan arasında gelişen bir sürecin paylaşımı içindedir. Sunulan araçlar arasında, özelleştirilmiş çözümler vermek için internetin potansiyelinden istifade eden e-business MOSAICO Engineering portalımız dikkati çekmektedir. MOSAICO sistemi aracılığı ile destekli yöntemden faydalanarak ilgilendiğiniz ürünü seçmek ve yapılandırmak, bütün teknik destek dokümantasyonunu elde etmek mümkündür. Donatılmış olduğu yeni fonksiyonellikler sayesinde MOSAICO, tasarlama aşamasında teknik bürolar için de etkin bir destek sağlar.

26 Business units Wind Solutions

27 Wind Solutions 27 Enerjisini size vermek için rüzgârı yakalıyoruz Ürün markaları Bonfiglioli nin rüzgâr enerjisi sektöründeki yatırımları, piyasa trendlerine uyarlanmaktan yanı sıra, sağlık ve çevreye karşı bir sorumluluk üstlenilmesine yöneliktir. Çok uzun yıllar önce alınmış olan bu karar, günümüzde uluslararası düzeyde önem taşıyan komple çözümler ile yenilenmiştir. Rüzgâr türbini yörünge rotasyonu ve kanat açı kontrolü için planet redüktörler üretiminde lider Bonfiglioli Trasmital teknolojisi sayesinde çözümlerimiz, bileşenlerin tasarlanması, üretimi ve dağıtımını kapsar. Üst seviyede teknik servis hizmetiyle eşleşerek yoğun inovasyon içeren redüktör ve inverterlerimizin kalitesi, Bonfiglioli nin bu sektörde bir başrol oyuncusu olmasını sağlamıştır. Aralarında Kuzey denizinde bulunan, yaklaşık 150 metre yüksekliğinde 12 adet kule ile toplam 60MW güç üreten Alpha Ventus rüzgâr santralinin yer aldığı bazı büyük on ve off-shore tesisler bu liderliği onaylamaktadır. Ürünler Başlıca uygulamalar Rüzgâr türbinleri için planet redüktörler İnverter Rüzgâr santralleri Offshore rüzgâr santralleri TW 700 serisi, rüzgâr türbinleri için redüktör.

28 Business units Mobile Solutions

29 Mobile Solutions 29 Geleceği inşa etmek için çözümler sunuyoruz Ürün markaları Bugün ekskavatörler, yol yapım makineleri ve rüzgâr türbinleri için planet redüktör üretiminde lider kuruluş olan Transmital ın satın alımını Bonfiglioli 1975 yılında gerçekleştirmiştir. Bu stratejik hamle, onaylı kalitede komple çözümleri tedarik eden, geniş kapsamlı ve zamanında hizmet veren bir ticari bayi ağına sahip olan ve esnek bir üretim kapasitesi sunan Bonfiglioli Trasmital ın dünyanın en büyük imalatçıları arasında bir referans noktası olması için ilk adımı temsil etmiştir. Ürünler Başlıca uygulamalar Hafriyat makineleri sektörü için planet redüktörler: genel amaçlı kullanımlar için cer redüktörü caterpillar rotasyon vinç beton karıştırma makinesi Hidrolik vinç Beton mikserleri Liman ekipmanları Lastik tekerlekli yükleyiciler Ekskavatörler Gezer vinçler Şantiye vinçleri Madencilik makineleri Tarım makineleri Hidrostatik makineler Sondaj kuleleri Mini ekskavatörler Beton mikserleri Yüksek kaldıraçlar 700 C Serisi, yürüyüş redüktörü

30 Mobile Solutions Electromobility Solutions

31 Mobile Solutions 31 İnovasyonu yönetmek Ürün markaları 2012 yılı, sürdürülebilirlik adına atılmış yeni bir diğer inovatif hamle aracılığı ile elektromobilite alanında yapılan özel çözüm çalışmaları sayesinde bu sektörde Gruba bir diğer mükemmellik puanı kazandırdı. Bonfiglioli nin etkinliği ün sahibi güç transmisyon sistemlerinin hybrid ve elektrikli mobil makinelere uygulanması ile oluşturduğu kombinasyon, mümkün en yüksek tasarruf ile maksimum üretim performansının elde edilmesine imkân tanırken, Bonfiglioli yi sürdürülebilir teknoloji alanında en üst seviyelere taşıyor ve grubu yeni ileri teknolojili faaliyet ufuklarına doğru itiyor. Enerji tasarrufunun artırılmasına yönelik çözüm bulma etütleri Bonfiglioli nin Seksenli yılların başından beri eğilmiş olduğu bir çalışma olup, daha sonra başarıyla bu kullanıma uygun planet redüktörleri üretimine başlamıştır. Mobil Solutions iş birimi, elektromobiliteye yönlendirilen personel, cihaz ve teknoloji yatırımlarını artırmış ve bu şekilde 2012 yılında, spesifik olarak hybrid ve elektrikli mobil makineler için etüt edilmiş bir ürün yelpazesine kavuşmuştur. Ürünler Başlıca uygulamalar 600F Serisi 600WE Serisi 600D Serisi 600 Serisi 500 Serisi Forkliftler Kaldırma platformları Hafif araçlar Hybrid tarım makineleri Hybrid beton mikserleri 600F Serisi, forkliftler için redüktörler

32 Business units Industrial Solutions

33 Industrial Solutions 33 Bütün endüstriyel uygulama tipleri için tek bir elden, tüm hizmet Ürün markaları Bonfiglioli 1956 dan bugüne güç transmisyonu piyasasının lideridir; 60 yıla yakın deneyimi ve faaliyet gösterdiği endüstri sektörleri hakkındaki derin alt yapısı, bütün dünyadaki başarısına tanıklık etmektedir. Bonfiglioli nin güçlü noktaları, uluslararası yaygın teşkilatı, komple bir redüktör yelpazesi, elektrik motorları, inverterler ve enerji geri kazanım sistemleri verdiği hizmetin mükemmel seviyesidir. Bonfiglioli tarafından sunulan bütün çözümler, faaliyet gösterdikleri piyasayı tüm ayrıntılarıyla tanıyan uzman personel sayesinde, derhal müdahale eden ve güvenilir bir teknik servis hizmetiyle desteklenir. Etkin ve tamamen müşteri ihtiyaçlarına odaklı bir hizmet sağlamak için Endüstriyel Business Ünitesi, ilgili oldukları piyasalara daha fazla dikkat ve uzmanlık ile hizmet verebilmeleri amacı doğrultusunda iki bölüm şeklinde organize edilmiştir: bu hedefler çerçevesinde Power Transmission Solutions (PTS) bölümü ve Mechatronic Drives & Solutions (MDS) bölümü oluşturulmuştur. Bonfiglioli nin önerilerinin endüstrinin bütün kollarının ihtiyaçlarını karşılayacak düzeyde olması onu müşterilerinin gereksinimleri bazında özelleştirilebilen entegre çözümler sağlayan komple bir tedarikçi yapar: ağır hizmetten su ve biyogaz işlemeye, madencilikten, ambalajlamadan her türde ilk madde işlenmesine kadar. Üç ayrı marka ile kalite ve büyük performans ve çözümler ile komple bir öneri: Bonfiglioli Riduttori, mükemmel teknik özellikler ve yüksek performans ile hafif ve ağır uygulamalar için redüktör ve elektrik motorlarının üretiminde uzmandır; Bonfiglioli Vectron, yüksek performanslı inverterleri ve kalitesi küresel düzeyde kabul gören servo sistemleri ile tanınır; Bonfiglioli Tecnoingranaggi ise, birçok dallarını kapsayarak geniş bir endüstri ortamında çok özel ihtiyaçlara cevap veren boşluksuz planet redüktörleri ile ün sahibidir. A serisi, ayna-mahruti redüktörler.

34 Industrial Solutions Power Transmission Solutions

35 Industrial Solutions 35 Fikirlerimiz daima Müşteri odaklıdır Power Transmission Solutions, yani TCO (Total Cost of Ownership - Mülkiyetin Toplam Maliyeti) bedelinin en aza indirgemesi hedefiyle bütün endüstri sektörleri için maksimum isteğe göre uyarlama sağlayarak her bir müşterinin ihtiyaçlarını karşılamak için özelleştirilmiş entegre çözümler. Bonfiglioli tarafından Araştırma & Geliştirme alanlarında yapılan sürekli ve hedefe odaklı yatırımlar Grubu, kalite, inovasyon ve ürünlerinin performansı açısından en üst düzeyde konumlandırmıştır. Bonfiglioli, bugün bütün endüstri sektörlerinin faydalanabileceği komple bir ürün yelpazesi sunmaktadır: redüktörler, dişli redüktörler ve elektrik motorları mükemmel entegre çözümler sunarak ürün gamını optimal şekilde tamamlarlar. Bugün Bonfiglioli, optimize edilmiş bir üretim ve tamamen otomasyona bağlı süreçler sayesinde 5 ülkede yıl bazında adeti aşan bir üretim garantisini verecek düzeydedir. Bu sayılara şubelerin yaptıkları çalışma ile varlıkları ve bütün dünyada her gün bütün müşterilerle sırt sırta çalışan, 80 ülkede faaliyet gösteren bir distribütör takımı eklendiğinde, hizmet etkinliği ve kalitesi açısından da en yüksek standartlara varılmış oluyor. Ürünler Başlıca uygulamalar Helisel dişli redüktörler Ayna mahruti redüktörler Sonsuz vidalı redüktörler Şaft tipi redüktörler Ağır hizmet redüktörleri Mekanik varyatörler Trifaz asenkron motorlar Monofaz motorlar Liman Ekipmanları, Kimya ve İlaç Sanayi, Ambalajlama, Dozaj Sistemleri, Dökümhaneler ve tavlama sistemleri, Havauzay sistemleri, Otomasyon sistemleri, Klima sistemleri, Arıtma sistemleri, Boyama sistemleri, Gıda Endüstrisi, Ağır Sanayi, Seramik Endüstrisi, Grafik Endüstrisi, Tekstil Sanayi, Ahşap İşleme, Plastik ve lastik işleme, Ambalajlama Hatları, Şişe Dolum Hatları, Konveyör Bantları, Paletleme makineleri 300 Serisi, planet redüktörler.

36 Industrial Solutions Mechatronic Drives & Solutions

37 Industrial Solutions 37 MDS, güvenilir iş ortağı Bonfiglioli, müşterilerine sadece ürünleriyle değil, entegre çözümler sunarak endüstriyel otomasyon alanında küresel bir oyuncu olarak rol oynar. Misyonumuz, enerji yönünden etkin çözümler ile endüstriyel otomasyon piyasası ortamında risk ihtiva etmeyen partner olarak gitgide artan bir performansı garanti etmektir. Bu; mekanik, elektrik ve elektronik uzmanlıkların birlikteliklerini var sayar: bu sonucu garanti etmek amacıyla Bonfiglioli, detaylı ve çok düzenli bir strateji geliştirmiştir. Mechatronic Drives & Solutions (MDS) Bölümü bu stratejinin neticesidir. Hedef, müşterilerine mekatronik ve dikey çözümler sunmak için elektronik uzmanlıklardan daha yoğun şekilde faydalanan yeni ürünlerin geliştirilmesidir. Ürünler Başlıca uygulamalar Düşük boşluklu planet redüktörler Servo motorlar Açık çevrimli inverter Kapalı çevrimli inverter Servo inverter Rejeneratif inverter Kondisyonlama, Otomatik makineler, Ambalaj, Gıda Sanayi, Tütün sanayi, Tekstil, yarı iletkenler, Baskı, Robot, Malzeme yönlendirme, Plastil ve lastik, Kâğıt işleme, Konveyör Bantlar, Su ve atık işleme, Asansörler, Ahşap işleme, Elektronik, Enerji üretimi, Madencilik, Cam işleme, Hava-Uzay Sanayi, Şeker rafinasyonu, Yenilenebilir enerjiler, Kaldırma ve vinç Active Cube, servo inverter.

38 Business units Photovoltaic Solutions

39 Photovoltaic Solutions 39 Sisteme; güneşten temiz enerji sağlıyoruz Ürün markaları Fotovoltaik sistemlere yatırım yapılması, yeni nesiller için daha sağlıklı bir gelecek seçimi ve yeşile doğru yönelmiş bir dünya trendi ile desteklenen bir iş fırsatının yakalanması anlamına gelir. Bonfiglioli, Bonfiglioli Vectron ile birlikte, dönüştürmeden şebekeye ve enerjinin izlenmesine kadar bütün sistemin yönetimini sağlayan komple çözümler tedarik eder. Üç fazlı inverterler, paneller tarafından üretilen doğru akımın enerji şebekesinin gerektirdiği alternatif akıma dönüştürülmesini sağlarlar. Bonfiglioli tarafından sağlanan teknoloji ve teknik servisin yüksek seviyesi; Avrupa, Asya, Kuzey Amerika ve Güney Amerika da geniş ölçekli önemli fotovoltaik tesislerin tedarikinde Bonfiglioli yi tercih etmiş olan prestij sahibi EPC ve IPP lerin seçimleri ile tasdik edilmektedir. Ürünler Başlıca uygulamalar Enerji nakil hatları güç dönüştürme sistemleri Seri birleşme ve izleme Tesis verilerini depolama ve izleme Orta-büyük boyutlu ticari FV sistemler Büyük ölçekli FV sistemleri RPS TL, 280 kwp kwp arasında.

40 Kalite

41 Kalite 41 İşimizin getirdiği değerleri sizinle paylaşıyoruz İşimizin temel unsurlarından biri, birbirinden çok farklı uygulama sektörleri için etkin ve özelleştirilmiş çözümler geliştirmektir. Müşterilerimizle çok yakın bir işbirliği sayesinde, performansımızı daima daha iyileştirmek için onları dinleyerek ve birlikte çalışarak bunu başarıyoruz. Biz daima - ürünlerimizin satışından önce, esnasında ve sonra - bütün uzmanlığımızı, deneyimimizi, teknolojiyi ve ileri düzeyde iletişim araçlarını uygulayarak, mümkün olan en iyi hizmetin verilmesini sağlamak için kararlıyız. Bütün bunlar, Bonfiglioli de uluslararası kabul gören yedi farklı kuruluş tarafından belgelendirilen en katı kalite ve güvenlik parametreleri bazında gerçekleştirilir. Biz inovasyona inanıyoruz ve bu inancımızı araştırma ve geliştirmeye 100 den fazla personelimizi adayarak, bütün dünyadaki en ünlü üniversiteler ile işbirliği yaparak, 5 araştırma merkezinde faaliyetimizi sürdürerek destekliyoruz. İşimiz, her geçen gün uzak kültürleri daha yakından tanımamıza öncülük ediyor; onlara en yüksek saygıyı gösteriyoruz ve onlarla, yenilenebilir enerjiler üzerine dayanan sürdürülebilir bir gelişim vizyonunu paylaşıyoruz. Bizi bağlayan bu taahüdümüz, bugün ve gelecekte, saygın ve güvenilir küresel bir partner olmamıza olanak tanıyor.

42 Ekonomik sonuçlar

43 Ekonomik sonuçlar 43 Geleceğimiz sağlam temellere dayanıyor 1956 dan bu yana Bonfiglioli, çok geniş kapsamlı güç transmisyon piyasasında küresel oyuncu olarak yer edinerek olağanüstü bir büyüme ve gelişme gerçekleştirmiştir. Hedefe yönelik yatırımlar ve büyümeyi daima bir güç noktası olarak görmüştür: bundan dolayıdır ki akıllıca kararlar alarak gelişmekte olan ülkelere ve yenilenebilir enerjilere odaklanan teknolojilere yatırım yapmış, güç piyasa şartlarında dahi olumlu verileri yakalamış ve herkesten önce hareket ederek yeşil ekonomiye doğru yönlenmiştir. Bonfiglioli bugün, doğrudan kontrolü altında olan 21 şubesi, 13 dan çok üretim fabrikası, 3000 den fazla çalışanı, 80 den fazla ülkeyi kucaklayan geniş ticari ağı ve endüstri uygulamalarında, mobil ve harfiyat makineleri piyasasında, stratejik rüzgâr ve fotovoltaik enerji piyasalarında lider konumunda olan, sağlam yapılı bir gruptur. Bonfiglioli Cirosu (Milyon Euro olarak) ,8 653,9 623, , , Çalışan sayısı (Coğrafi Bölgeye göre) EMEA 2102 AME 162 APAC 1214 EMEA 2055 AME 140 APAC 1140 EMEA 2080 AME 143 APAC 1053 EMEA 2145 AME 123 APAC 1117 EMEA 2088 AME 107 APAC

44

45

46 Bonfiglioli 1956 dan bugüne, endüstri, mobil iş makineleri ve yenilenebilir enerji uygulamaları için inovatif ve güvenilir kontrol ve güç transmisyonu çözümleri tasarlamakta ve geliştirmektedir. HeadquarterS Bonfiglioli Riduttori S.p.A. Via Giovanni XXIII, 7/A Lippo di Calderara di Reno Bologna (Italy) tel: fax: BR_CAT_CMPRF_STD_TUR_R02_0

COMPANYPROFILE. Power, Control and Green Solutions

COMPANYPROFILE. Power, Control and Green Solutions COMPANYPROFILE Power, Control and Green Solutions COMPANYPROFILE Power, Control and Green Solutions Company profile 5 Başkanın Mesajı Sağdaki resimde, Başkan ve Murahhas Aza, Sonia Bonfiglioli görülmektedir.

Detaylı

2017 YILI İLK İKİ ÇEYREK BLOK MERMER TRAVERTEN DIŞ TİCARET VERİLERİ

2017 YILI İLK İKİ ÇEYREK BLOK MERMER TRAVERTEN DIŞ TİCARET VERİLERİ 2017 YILI İLK İKİ ÇEYREK BLOK MERMER TRAVERTEN DIŞ TİCARET VERİLERİ TUTAR 1000$ 'NİN DAKİ 1.203.101 466.269 38,756% YE 'NİN TUTAR BİRİM TUTAR 1 1 Çin 755.033 399.367 62,7572% Dünya 755.033 3.857.570 196

Detaylı

2017 YILI İLK İKİ ÇEYREK İŞLENMİŞ MERMER VE TRAVERTEN DIŞ TİCARET VERİLERİ

2017 YILI İLK İKİ ÇEYREK İŞLENMİŞ MERMER VE TRAVERTEN DIŞ TİCARET VERİLERİ 2017 YILI İLK İKİ ÇEYREK İŞLENMİŞ MERMER VE TRAVERTEN DIŞ TİCARET VERİLERİ DÜNYA TUTARI DÜNYADAKİ 1.264.850 452.261 36% DÜNYA 1 1 Amerika Birleşik MEVCUT YE TUTARI NİN NİN DÜNYA MEVCUT DEKİ LAR TUTAR TUTAR

Detaylı

TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU

TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU Rapor tarihi:10/02/2014 İhracat Miktar Miktar İhracat İhracat Euro 250610 Kuvars 3 Hollanda 0 490.700 0 0 180.149 136.413 4 Almanya 429.387 336.598 64.931 47.605 173.941 131.141 5 İtalya 18.984.512 23.250

Detaylı

TÜİK VERİLERİNE GÖRE ESKİŞEHİR'İN SON 5 YILDA YAPTIĞI İHRACATIN ÜLKELERE GÖRE DAĞILIMI (ABD DOLARI) Ülke

TÜİK VERİLERİNE GÖRE ESKİŞEHİR'İN SON 5 YILDA YAPTIĞI İHRACATIN ÜLKELERE GÖRE DAĞILIMI (ABD DOLARI) Ülke TÜİK VERİLERİNE GÖRE ESKİŞEHİR'İN SON 5 YILDA YAPTIĞI İHRACATIN ÜLKELERE GÖRE DAĞILIMI (ABD DOLARI) Ülke 2008 Yılı 2009 Yılı 2010 Yılı 2011 Yılı 2012 Yılı Sayısı Ulke adı İhracat Ulke adı İhracat Ulke

Detaylı

TÜRKİYE DEKİ YABANCI ÜLKE TEMSİLCİLİKLERİ

TÜRKİYE DEKİ YABANCI ÜLKE TEMSİLCİLİKLERİ Ülke TÜRKİYE DEKİ YABANCI ÜLKE TEMSİLCİLİKLERİ Temsilcilik Türü Şehir Telefon Faks e-posta A.B.D. Başkonsolosluk Adana (0322) 346 62 62 (0322) 346 79 16 A.B.D. Büyükelçilik Ankara 455 55 55 467 00 19 A.B.D.

Detaylı

TR33 Bölgesi nin Üretim Yapısının ve Düzeyinin Tespiti ve Analizi. Ek 5: Uluslararası Koşulların Analizi

TR33 Bölgesi nin Üretim Yapısının ve Düzeyinin Tespiti ve Analizi. Ek 5: Uluslararası Koşulların Analizi TR33 Bölgesi nin Üretim Yapısının ve Düzeyinin Tespiti ve Analizi Ek 5: Uluslararası Koşulların Analizi Sektörün genel özellikleri Kümes hayvanlarının etleri ve yenilen sakatatı Ürünler dünyada ortalama

Detaylı

TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU

TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU Dolar Euro Dolar Euro 381600 400 ABD 7.173.384 508.337 2.238.359 2.028.858 1.031.457 930.108 681591 400 ABD 23.110 0 24.277 21.649 681599 400 ABD 4.378 60.671 50.504 45.428 219.208 197.245 690210 400 ABD

Detaylı

TÜ ROFED TÜRİ ZM BÜ LTENİ

TÜ ROFED TÜRİ ZM BÜ LTENİ TÜ ROFED TÜRİ ZM BÜ LTENİ Ekim - 2018 Hazırlayan: Aslı VAZ İÇİNDEKİLER 1. TÜRKİYE'YE VE DÖRT İLİMİZE GELEN ZİYARETÇİLERİN YILLARA VE AYLARA GÖRE DAĞILIMI... 1 1.1.TÜRKİYE YE GELEN ZİYARETÇİLERİN YILLARA

Detaylı

DÜNYA SERAMİK KAPLAMA MALZEMELERİ SEKTÖRÜNE GENEL BAKIŞ

DÜNYA SERAMİK KAPLAMA MALZEMELERİ SEKTÖRÜNE GENEL BAKIŞ DÜNYA SERAMİK KAPLAMA MALZEMELERİ SEKTÖRÜNE GENEL BAKIŞ Hazırlayan ve Derleyen: Zehra N.ÖZBİLGİN Ar-Ge Şube Müdürlüğü Kasım 2012 DÜNYA SERAMİK KAPLAMA MALZEMELERİNDE ÜRETİM VE TÜKETİM yılında 9.546 milyon

Detaylı

TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU DIŞ TİCARET İSTATİSTİKLERİ VERİ TABANI

TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU DIŞ TİCARET İSTATİSTİKLERİ VERİ TABANI 691010 ABD 0 463 0 0 9.273 7.644 691090 ABD 783.096 190 1.634.689 1.330.333 3.869 3.102 TOPLAM 783.096 653 1.634.689 1.330.333 13.142 10.746 691090 Afganistan 6.557 0 24.223 19.558 691010 Almanya 885 1.068

Detaylı

TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU DIŞ TİCARET İSTATİSTİKLERİ VERİ TABANI Rapor tarihi:11/02/2016 Yıl 2015 YILI (OCAK-ARALIK) HS6 ve Ülkeye göre dış ticaret

TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU DIŞ TİCARET İSTATİSTİKLERİ VERİ TABANI Rapor tarihi:11/02/2016 Yıl 2015 YILI (OCAK-ARALIK) HS6 ve Ülkeye göre dış ticaret Rapor tarihi:11/02/2016 ABD 1.213.773 78.470 109 5 869.143 775.224 511 467 690810 ABD 2.411 139 100 5 2.074 1.841 3.205 2.844 ABD 153.405.707 7.747.676 77.068 3.951 52.525.397 47.327.904 75.673 67.506

Detaylı

PAGEV - PAGDER. Dünya Toplam PP İthalatı

PAGEV - PAGDER. Dünya Toplam PP İthalatı 1 DÜNYA ve TÜRKİYE POLİPROPİLEN ( PP ) DIŞ TİCARET ANALİZİ Barbaros Demirci ( Genel Müdür ) Neslihan Ergün ( Teknik Uzman Kimya Müh. ) PAGEV - PAGDER DÜNYA TOPLAM PP İTHALATI : Dünya toplam PP ithalatı

Detaylı

1/11. TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU DIŞ TİCARET İSTATİSTİKLERİ VERİ TABANI Rapor tarih 30/03/2018 Yıl 01 Ocak - 28 Subat 2018

1/11. TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU DIŞ TİCARET İSTATİSTİKLERİ VERİ TABANI Rapor tarih 30/03/2018 Yıl 01 Ocak - 28 Subat 2018 ve ye göre dış ticaret Miktar m2 Miktar m2 690721 ABD 29.636.682 1.428.016 0 0 8.481.569 6.912.337 690722 ABD 226.394 13.790 0 0 68.891 55.759 690723 ABD 826.034 61.902 0 0 349.614 285.071 690730 ABD 88.188

Detaylı

TÜ ROFED TÜRİ ZM BÜ LTENİ

TÜ ROFED TÜRİ ZM BÜ LTENİ TÜ ROFED TÜRİ ZM BÜ LTENİ Kasım - 2018 Hazırlayan: Aslı VAZ İÇİNDEKİLER 1. TÜRKİYE'YE VE DÖRT İLİMİZE GELEN ZİYARETÇİLERİN YILLARA VE AYLARA GÖRE DAĞILIMI... 1 1.1.TÜRKİYE YE GELEN ZİYARETÇİLERİN YILLARA

Detaylı

TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU DIŞ TİCARET İSTATİSTİKLERİ VERİ TABANI. İthalat Miktar Kg. İthalat Miktar m2

TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU DIŞ TİCARET İSTATİSTİKLERİ VERİ TABANI. İthalat Miktar Kg. İthalat Miktar m2 690721 ABD 121.201.978 5.919.468 183.351 9.561 36.358.373 33.291.590 60.931 55.611 690722 ABD 2.013.654 112.572 67.890 3.140 654.446 609.369 82.674 78.128 690723 ABD 2.805.625 204.888 17.952 1.700 1.092.601

Detaylı

MÜCEVHER İHRACATÇILARI BİRLİĞİ MAL GRUBU ÜLKE RAPORU (TÜRKİYE GENELİ) - (KÜMÜLATİF)

MÜCEVHER İHRACATÇILARI BİRLİĞİ MAL GRUBU ÜLKE RAPORU (TÜRKİYE GENELİ) - (KÜMÜLATİF) ALTINDAN MAMUL MÜCEVHERCİ VE KUYUMCU EŞYASI 1 BİRLEŞİK ARAP EMİRLİ 269.665.223,68 305.580.419,69 13,32 ALTINDAN MAMUL MÜCEVHERCİ VE KUYUMCU EŞYASI 2 IRAK 155.240.675,64 92.044.938,69-40,71 ALTINDAN MAMUL

Detaylı

2017 YILI İLK İKİ ÇEYREK BLOK GRANİT DIŞ TİCARET VERİLERİ

2017 YILI İLK İKİ ÇEYREK BLOK GRANİT DIŞ TİCARET VERİLERİ 2017 YILI İLK İKİ ÇEYREK BLOK GRANİT DIŞ TİCARET VERİLERİ DÜNYA DÜNYA PAZARINDA 1.406.544 2.178 0,155% DÜNYA ÇI ÇI NİN MEVCUT YE ÇI NİN DÜNYA INDAKİ ÇI MEVCUT DEKİ RAKİP ÇILAR MİKTAR 1 - Çin 521.837 0

Detaylı

TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU DIŞ TİCARET İSTATİSTİKLERİ VERİ TABANI

TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU DIŞ TİCARET İSTATİSTİKLERİ VERİ TABANI ve Ülkeye göre dış ticaret İhracat Dolar İhracat Euro İthalat Dolar İthalat Euro 691010 ABD 0 2.595 0 0 100.977 91.002 ABD 5.202.084 16.444 10.298.622 9.300.856 138.768 126.892 TOPLAM 5.202.084 19.039

Detaylı

Rapor tarihi:13/06/ HS6 ve Ülkeye göre dış ticaret. İhracat Miktar 1. İhracat Miktar 2. Yıl HS6 HS6 adı Ulke Ulke adı Ölçü adı

Rapor tarihi:13/06/ HS6 ve Ülkeye göre dış ticaret. İhracat Miktar 1. İhracat Miktar 2. Yıl HS6 HS6 adı Ulke Ulke adı Ölçü adı TÜRKİYE İSTATİ DIŞ TİCARET İSTATİST Rapor tarihi:13/06/ 2017 HS6 ve Ülkeye göre dış ticaret Yıl HS6 HS6 adı Ulke Ulke adı Ölçü adı İhracat Miktar 1 İhracat Miktar 2 2017 690721 Seramikten döşeme veya kaplama

Detaylı

TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU DIŞ TİCARET İSTATİSTİKLERİ VERİ TABANI

TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU DIŞ TİCARET İSTATİSTİKLERİ VERİ TABANI ve ye göre dış ticaret İhracat İhracat İhracat 690721 ABD 205.907.319 10.016.491 545.647 26.090 61.237.372 54.367.866 442.498 388.194 690722 ABD 3.805.776 224.607 67.890 3.140 1.177.009 1.052.756 82.674

Detaylı

A.ERDAL SARGUTAN EK TABLOLAR. Ek 1. Ek 1: Ek Tablolar 3123

A.ERDAL SARGUTAN EK TABLOLAR. Ek 1. Ek 1: Ek Tablolar 3123 Ek 1: Ek Tablolar 3123 Ek 1 EK TABLOLAR Tablolar, - (129) Dünya Sağlık Örgütü: WHO Dünya Sağlık Raporu - (123) Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı: UNDP İnsani Gelişme Raporu - (128) Dünya Bankası: WB

Detaylı

HALI SEKTÖRÜ. Nisan Ayı İhracat Bilgi Notu. TDH AR&GE ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği. Page 1

HALI SEKTÖRÜ. Nisan Ayı İhracat Bilgi Notu. TDH AR&GE ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği. Page 1 2017 HALI SEKTÖRÜ Nisan Ayı İhracat Bilgi Notu TDH AR&GE ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği Page 1 HALI SEKTÖRÜ 2017 NİSAN AYI İHRACAT PERFORMANSI 2017 yılı Ocak-Nisan döneminde Türkiye nin toplam

Detaylı

TÜ ROFED TÜRİ ZM BÜ LTENİ

TÜ ROFED TÜRİ ZM BÜ LTENİ TÜ ROFED TÜRİ ZM BÜ LTENİ Şubat - 2019 Hazırlayan: Aslı VAZ İÇİNDEKİLER 1. TÜRKİYE'YE VE DÖRT İLİMİZE GELEN ZİYARETÇİLERİN YILLARA VE AYLARA GÖRE DAĞILIMI... 1 1.1 TÜRKİYE YE GELEN YABANCI ZİYARETÇİLERİN

Detaylı

TÜ ROFED TÜRİ ZM BÜ LTENİ

TÜ ROFED TÜRİ ZM BÜ LTENİ TÜ ROFED TÜRİ ZM BÜ LTENİ Eylül - 2018 Hazırlayan: Aslı VAZ İçindekiler 1. TÜRKİYE'YE VE DÖRT İLİMİZE GELEN ZİYARETÇİLERİN YILLARA VE AYLARA GÖRE DAĞILIMI... 1 1.1. TÜRKİYE YE GELEN ZİYARETÇİLERİN YILLARA

Detaylı

KURU MEYVE RAPOR (EGE)

KURU MEYVE RAPOR (EGE) Sayı : 73445262-TİM.EİB.GSK.15.1/6686 İzmir, 03/08/2015 Konu : Kuru Meyve Haftalık İhracat İstatistikleri SİRKÜLER EGE KURU MEYVE VE MAMULLERİ İHRACATÇILARI BİRLİĞİ ÜYELERİNE Sayın Üyemiz, 2014/15 sezonu

Detaylı

TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU DIŞ TİCARET İSTATİSTİKLERİ VERİ TABANI. İthalat İthalat Ulke adı

TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU DIŞ TİCARET İSTATİSTİKLERİ VERİ TABANI. İthalat İthalat Ulke adı 691010 ABD 355 2.625 1.691 1.530 35.205 31.976 691090 ABD 2.525.971 116 5.177.455 4.765.696 491 465 TOPLAM 2.526.326 2.741 5.179.146 4.767.226 35.696 32.441 691090 Afganistan 1.230 0 2.570 2.376 691010

Detaylı

TÜ ROFED TÜRİ ZM BÜ LTENİ

TÜ ROFED TÜRİ ZM BÜ LTENİ TÜ ROFED TÜRİ ZM BÜ LTENİ Mayıs - 2018 Hazırlayan: Aslı VAZ İÇİNDEKİLER 1. TÜRKİYE'YE VE DÖRT İLİMİZE GELEN ZİYARETÇİLERİN YILLARA VE AYLARA GÖRE DAĞILIMI... 1 1.1. TÜRKİYE YE GELEN YABANCI ZİYARETÇİLERİN

Detaylı

GTİP 392310: PLASTİKTEN KUTULAR, KASALAR, SANDIKLAR VB. EŞYA

GTİP 392310: PLASTİKTEN KUTULAR, KASALAR, SANDIKLAR VB. EŞYA GTİP 392310: PLASTİKTEN KUTULAR, KASALAR, SANDIKLAR VB. EŞYA TEMMUZ 2009 Hazırlayan: Mesut DÖNMEZ 1 GENEL KOD BİLGİSİ: 392310 GTIP kodunun üst kodu olan 3923 GTİP koduna ait alt kodlar ve ürünler aşağıda

Detaylı

YÜRÜRLÜKTE BULUNAN ÇİFTE VERGİLENDİRMEYİ ÖNLEME ANLAŞMALARI. ( tarihi İtibariyle) Yayımlandığı Resmi Gazete

YÜRÜRLÜKTE BULUNAN ÇİFTE VERGİLENDİRMEYİ ÖNLEME ANLAŞMALARI. ( tarihi İtibariyle) Yayımlandığı Resmi Gazete YÜRÜRLÜKTE BULUNAN ÇİFTE VERGİLENDİRMEYİ ÖNLEME ANLAŞMALARI (21.01.2016 tarihi İtibariyle) Taraf Devlet Anlaşmanın İmza Edildiği Tarih Yayımlandığı Resmi Gazete Tarih No Yürürlük Tarihi Vergiler Açısından

Detaylı

İthalat Miktar Kg. İthalat Miktar m2

İthalat Miktar Kg. İthalat Miktar m2 ve ye göre dış ticaret Miktar Euro 690710 ABD 1.019 74 0 0 1.880 1.707 690790 ABD 3.197.164 190.462 0 0 1.422.439 1.299.514 Euro 690810 ABD 78.284 3.850 1.848 118 43.314 38.735 5.575 5.168 690890 ABD 178.045.692

Detaylı

UFRS 16 KİRALAMA STANDARDI, ŞİRKETİNİZE ETKİSİ

UFRS 16 KİRALAMA STANDARDI, ŞİRKETİNİZE ETKİSİ UFRS 16 KİRALAMA STANDARDI, ŞİRKETİNİZE ETKİSİ İÇİNDEKİLER NEDEN BU STANDARDA İHTİYAÇ VAR? 3 YENİ STANDART KİMLER İÇİN GEÇERLİ? 3 YENİ STANDART, KİRACI OLARAK SİZİN İÇİN NE ANLAMA GELİYOR? 4 ÖNEMLİ KAVRAMLARA

Detaylı

HALI SEKTÖRÜ. Ocak Ayı İhracat Bilgi Notu. TDH AR&GE ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği. Page 1

HALI SEKTÖRÜ. Ocak Ayı İhracat Bilgi Notu. TDH AR&GE ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği. Page 1 2018 HALI SEKTÖRÜ Ayı İhracat Bilgi Notu TDH AR&GE ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği Page 1 HALI SEKTÖRÜ 2018 OCAK AYI İHRACAT PERFORMANSI 2017 yılında Türkiye nin toplam ihracatı 2016 yılına kıyasla

Detaylı

UNCTAD DÜNYA YATIRIM RAPORU 2015 LANSMANI 24 HAZİRAN 2015 İSTANBUL

UNCTAD DÜNYA YATIRIM RAPORU 2015 LANSMANI 24 HAZİRAN 2015 İSTANBUL UNCTAD DÜNYA YATIRIM RAPORU 2015 LANSMANI 24 HAZİRAN 2015 İSTANBUL UNCTAD Dünya Yatırım Raporu Türkiye Lansmanı Birleşmiş Milletler Ticaret ve Kalkınma Örgütü nün (UNCTAD) Uluslararası Doğrudan Yatırımlar

Detaylı

TÜ ROFED TÜRİ ZM BÜ LTENİ

TÜ ROFED TÜRİ ZM BÜ LTENİ TÜ ROFED TÜRİ ZM BÜ LTENİ Haziran - 2018 Hazırlayan: Aslı VAZ İçindekiler 1. TÜRKİYE'YE VE DÖRT İLİMİZE GELEN ZİYARETÇİLERİN YILLARA VE AYLARA GÖRE DAĞILIMI... 1 1.1. TÜRKİYE YE GELEN ZİYARETÇİLERİN YILLARA

Detaylı

2019 ŞUBAT DIŞ TİCARET RAPORU

2019 ŞUBAT DIŞ TİCARET RAPORU 2019 ŞUBAT DIŞ TİCARET RAPORU ATSO AR-GE VE DIŞ İLİŞKİLER BİRİMİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2019

Detaylı

HALI SEKTÖRÜ. Mayıs Ayı İhracat Bilgi Notu. TDH AR&GE ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği. Page 1

HALI SEKTÖRÜ. Mayıs Ayı İhracat Bilgi Notu. TDH AR&GE ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği. Page 1 2017 HALI SEKTÖRÜ Mayıs Ayı İhracat Bilgi Notu TDH AR&GE ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği Page 1 HALI SEKTÖRÜ 2017 MAYIS AYI İHRACAT PERFORMANSI 2017 yılı Ocak-Mayıs döneminde Türkiye nin toplam

Detaylı

Uludağ Hazır Giyim Ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği İhracat Raporu (Ağustos / Ocak-Ağustos 2017)

Uludağ Hazır Giyim Ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği İhracat Raporu (Ağustos / Ocak-Ağustos 2017) Uludağ Hazır Giyim Ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği İhracat Raporu (Ağustos / Ocak-Ağustos 2017) UİB Ar-Ge Şubesi 1 Eylül 2017 Sayfa 1 / 15 İÇİNDEKİLER AYLIK İHRACAT DEĞERLENDİRMESİ... AĞUSTOS 2017

Detaylı

KALKINMA BAKANLIĞI KALKINMA ARAŞTIRMALARI MERKEZİ

KALKINMA BAKANLIĞI KALKINMA ARAŞTIRMALARI MERKEZİ Yükseköğretim Sisteminin Uluslararasılaşması Çerçevesinde Türk Üniversitelerinin Uluslararası Öğrenciler İçin Çekim Merkezi Haline Getirilmesi Araştırma Projesi KALKINMA BAKANLIĞI KALKINMA ARAŞTIRMALARI

Detaylı

2016 ARALIK DIŞ TİCARET RAPORU

2016 ARALIK DIŞ TİCARET RAPORU 2016 ARALIK DIŞ TİCARET RAPORU ATSO DIŞ TİCARET SERVİSİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2016 ARALIK /

Detaylı

2019 MART DIŞ TİCARET RAPORU

2019 MART DIŞ TİCARET RAPORU 2019 MART DIŞ TİCARET RAPORU ATSO AR-GE VE DIŞ İLİŞKİLER BİRİMİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2019

Detaylı

DEĞİŞEN DÜNYA-DEĞİŞEN ÜNİVERSİTE:YÜKSEKÖĞRETİMİN GELECEĞİ TÜRKİYE İÇİN BİR ÖNERİ

DEĞİŞEN DÜNYA-DEĞİŞEN ÜNİVERSİTE:YÜKSEKÖĞRETİMİN GELECEĞİ TÜRKİYE İÇİN BİR ÖNERİ DEĞİŞEN DÜNYA-DEĞİŞEN ÜNİVERSİTE:YÜKSEKÖĞRETİMİN GELECEĞİ TÜRKİYE İÇİN BİR ÖNERİ Kemal Gürüz Atılım Üniversitesi 12 Mart 2012 Yirmi beş yaş üstü nüfus içinde ortaöğrenim görmüş olanların oranı, %. 2007.

Detaylı

HALI SEKTÖRÜ. Mart Ayı İhracat Bilgi Notu. TDH AR&GE ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği. Page 1

HALI SEKTÖRÜ. Mart Ayı İhracat Bilgi Notu. TDH AR&GE ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği. Page 1 2017 HALI SEKTÖRÜ Mart Ayı İhracat Bilgi Notu TDH AR&GE ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği Page 1 HALI SEKTÖRÜ 2017 MART AYI İHRACAT PERFORMANSI 2017 yılı Ocak-Mart döneminde Türkiye nin toplam ihracatı

Detaylı

HALI SEKTÖRÜ. Mart Ayı İhracat Bilgi Notu. TDH AR&GE ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği. Page 1

HALI SEKTÖRÜ. Mart Ayı İhracat Bilgi Notu. TDH AR&GE ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği. Page 1 2018 HALI SEKTÖRÜ Mart Ayı İhracat Bilgi Notu TDH AR&GE ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği Page 1 HALI SEKTÖRÜ 2018 MART AYI İHRACAT PERFORMANSI 2018 yılı Ocak-Mart döneminde Türkiye nin toplam ihracatı

Detaylı

TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU DIŞ TİCARET İSTATİSTİKLERİ VERİ TABANI

TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU DIŞ TİCARET İSTATİSTİKLERİ VERİ TABANI ve Ülkeye göre dış ticaret İhracat Dolar İhracat Euro İthalat Dolar İthalat Euro 691010 Antalya Serbest Bölgesi 152 0 246 233 Antalya Serbest Bölgesi 5.610 0 20.211 18.934 TOPLAM 5.762 0 20.457 19.167

Detaylı

International Cartographic Association-ICA

International Cartographic Association-ICA International Cartographic Association-ICA 1.AMAÇ: Uluslararası Kartografya Birliği (International Cartographic Association-ICA), 1959 yılında kurulmuştur. Hükümetler dışı bir kuruluş olan ICA nın ana

Detaylı

2015 HAZİRAN DIŞ TİCARET RAPORU

2015 HAZİRAN DIŞ TİCARET RAPORU 2015 HAZİRAN DIŞ TİCARET RAPORU ATSO DIŞ TİCARET SERVİSİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2015 HAZİRAN

Detaylı

HALI SEKTÖRÜ. Kasım Ayı İhracat Bilgi Notu. TDH AR&GE ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği. Page 1

HALI SEKTÖRÜ. Kasım Ayı İhracat Bilgi Notu. TDH AR&GE ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği. Page 1 2016 HALI SEKTÖRÜ Kasım Ayı İhracat Bilgi Notu TDH AR&GE ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği Page 1 HALI SEKTÖRÜ 2016 KASIM AYI İHRACAT PERFORMANSI 2016 yılı Ocak-Kasım döneminde Türkiye nin toplam

Detaylı

UMUMA HUSUSİ HİZMET DİPLOMATİK A.B.D Vize Var Vize Var Vize Var Vize Var. AFGANİSTAN Vize Var Vize Var Vize Var Vize Var

UMUMA HUSUSİ HİZMET DİPLOMATİK A.B.D Vize Var Vize Var Vize Var Vize Var. AFGANİSTAN Vize Var Vize Var Vize Var Vize Var VİZE TABLOSU Pasaport Vize Tablosu MAVİ YEŞİL GRİ KIRMIZI ÜLKE UMUMA HUSUSİ HİZMET DİPLOMATİK MAHSUS DAMGALI A.B.D Vize Var Vize Var Vize Var Vize Var AFGANİSTAN Vize Var Vize Var Vize Var Vize Var ALMANYA

Detaylı

MÜCEVHER İHRACATÇILARI BİRLİĞİ MAL GRUBU ÜLKE RAPORU (TÜRKİYE GENELİ) - (KÜMÜLATİF)

MÜCEVHER İHRACATÇILARI BİRLİĞİ MAL GRUBU ÜLKE RAPORU (TÜRKİYE GENELİ) - (KÜMÜLATİF) ALTINDAN MAMUL MÜCEVHERCİ VE KUYUMCU EŞYASI 1 BİRLEŞİK ARAP EMİRLİ 521.361.708,54 519.945.727,22-0,27 ALTINDAN MAMUL MÜCEVHERCİ VE KUYUMCU EŞYASI 2 IRAK 308.690.215,23 226.634.279,98-26,58 ALTINDAN MAMUL

Detaylı

ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI

ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI 12 17 Ocak 2016 İÇİNDEKİLER SAYFA 1. ARAŞTIRMANIN KONUSU 3 1.1. FUAR KÜNYESİ 3 1.2. ARAŞTIRMANIN AMACI 3 1.3. ARAŞTIRMANIN YÖNTEMİ VE ÖRNEK YAPISI 3 2. FUAR SONUÇ ÖZET

Detaylı

TÜRKİYE NİN İHTİYAÇ DUYDUĞU FUAR 3.ELECTRONIST FUARI

TÜRKİYE NİN İHTİYAÇ DUYDUĞU FUAR 3.ELECTRONIST FUARI TÜRKİYE NİN İHTİYAÇ DUYDUĞU FUAR 3.ELECTRONIST FUARI Sektörlerindeki ürünlerin, en son teknolojik gelişmelerin, dünyadaki trendlerin ve son uygulamaların sergilendiği, 25-28 Eylül 2014 tarihleri arasında

Detaylı

2015 EKİM DIŞ TİCARET RAPORU

2015 EKİM DIŞ TİCARET RAPORU 2015 EKİM DIŞ TİCARET RAPORU ATSO DIŞ TİCARET SERVİSİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2015 EKİM / TÜRKİYE

Detaylı

TÜ ROFED TÜRİ ZM BÜ LTENİ

TÜ ROFED TÜRİ ZM BÜ LTENİ TÜ ROFED TÜRİ ZM BÜ LTENİ Haziran - 2017 Hazırlayan: Sezin Ulusoy İÇİNDEKİLER 1. TÜRKİYE'YE VE DÖRT İLİMİZE GELEN ZİYARETÇİLERİN YILLARA VE AYLARA GÖRE DAĞILIMI... 1 1.1. TÜRKİYE'YE GELEN ZİYARETÇİLERİN

Detaylı

2017 EKİM DIŞ TİCARET RAPORU

2017 EKİM DIŞ TİCARET RAPORU 2017 EKİM DIŞ TİCARET RAPORU ATSO DIŞ TİCARET SERVİSİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2017 EKİM / TÜRKİYE

Detaylı

HALI SEKTÖRÜ. Ekim Ayı İhracat Bilgi Notu. TDH AR&GE ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği. Page 1

HALI SEKTÖRÜ. Ekim Ayı İhracat Bilgi Notu. TDH AR&GE ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği. Page 1 2015 HALI SEKTÖRÜ Ekim Ayı İhracat Bilgi Notu TDH AR&GE ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği Page 1 HALI SEKTÖRÜ 2015 EKİM AYI İHRACAT PERFORMANSI Ülkemizin halı ihracatı 2014 yılını % 7,3 oranında

Detaylı

SAHA RATING, DÜNYA KURUMSAL YÖNETİM ENDEKSİ Nİ GÜNCELLEDİ

SAHA RATING, DÜNYA KURUMSAL YÖNETİM ENDEKSİ Nİ GÜNCELLEDİ SAHA RATING, DÜNYA KURUMSAL YÖNETİM ENDEKSİ Nİ GÜNCELLEDİ 21.07.2017 Saha Rating güncellenmiş Dünya Kurumsal Yönetim Endeksi (DKYE) çalışmasını tamamladı. Saha nın çalışması sonucunda, endekse giren ülkelerin

Detaylı

TÜ ROFED TÜRİ ZM BÜ LTENİ

TÜ ROFED TÜRİ ZM BÜ LTENİ TÜ ROFED TÜRİ ZM BÜ LTENİ Mayıs - 2017 Hazırlayan: Sezin Ulusoy İÇİNDEKİLER 1. TÜRKİYE'YE VE DÖRT İLİMİZE GELEN ZİYARETÇİLERİN YILLARA VE AYLARA GÖRE DAĞILIMI... 1 1.1. TÜRKİYE'YE GELEN ZİYARETÇİLERİN

Detaylı

KARŞILIKLI TANIMA ANLAŞMALARI OCAK 2014 GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI AB VE DIŞİLİŞKİLER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ YÜCEL KARADİŞ/DAİRE BAŞKANI

KARŞILIKLI TANIMA ANLAŞMALARI OCAK 2014 GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI AB VE DIŞİLİŞKİLER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ YÜCEL KARADİŞ/DAİRE BAŞKANI KARŞILIKLI TANIMA ANLAŞMALARI OCAK 2014 GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI AB VE DIŞİLİŞKİLER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ YÜCEL KARADİŞ/DAİRE BAŞKANI İÇERİK -Karşılıklı Tanıma Anlaşması (MRA) Nedir? -Karşılıklı Tanıma Anlaşmaları

Detaylı

18. İRAN ULUSLARARASI ELEKTRİK FUARI. 2-5 Kasım 2018

18. İRAN ULUSLARARASI ELEKTRİK FUARI. 2-5 Kasım 2018 18. İRAN ULUSLARARASI ELEKTRİK FUARI 2-5 Kasım 2018 Fuar Hakkında 2-5 Kasım 2018 tarihlerinde gerçekleşecek olan 18. İran Uluslararası Elektrik Fuarı, yerli ve yabancı çok sayıda firmanın katılımıyla alanındaki

Detaylı

TÜ ROFED TÜRİ ZM BÜ LTENİ

TÜ ROFED TÜRİ ZM BÜ LTENİ TÜ ROFED TÜRİ ZM BÜ LTENİ Şubat - 2017 Hazırlayan: Sezin Ulusoy İÇİNDEKİLER 1. TÜRKİYE'YE VE DÖRT İLİMİZE GELEN ZİYARETÇİLERİN YILLARA VE AYLARA GÖRE DAĞILIMI... 1 1.1. TÜRKİYE'YE GELEN ZİYARETÇİLERİN

Detaylı

Plast Eurasia İstanbul 2015 Fuar Sonuç Raporu

Plast Eurasia İstanbul 2015 Fuar Sonuç Raporu Plast Eurasia İstanbul 2015 Fuar Sonuç Raporu 2 BAŞARI GÜVEN TECRÜBE BİLGİ TEKNOLOJİ Plast Eurasia İstanbul Avrasya Plastik Sektörünün Buluşma Noktası T 10 Salon 98.000 m2 S Avrasya nın En Büyüğü SAYISAL

Detaylı

TÜ ROFED TÜRİ ZM BÜ LTENİ

TÜ ROFED TÜRİ ZM BÜ LTENİ TÜ ROFED TÜRİ ZM BÜ LTENİ Mart - 2018 Hazırlayan: Aslı VAZ İÇİNDEKİLER 1. TÜRKİYE'YE VE DÖRT İLİMİZE GELEN ZİYARETÇİLERİN YILLARA VE AYLARA GÖRE DAĞILIMI.. Hata! Yer işareti tanımlanmamış. 1.1. TÜRKİYE'YE

Detaylı

İÇİNDEKİLER. 1 2007-2008-2009-2010-2011 Yılları Yassı Ürünler İthalat Rakamları. 2 2007-2008-2009-2010-2011 Yılları Yassı Ürünler İhracat Rakamları

İÇİNDEKİLER. 1 2007-2008-2009-2010-2011 Yılları Yassı Ürünler İthalat Rakamları. 2 2007-2008-2009-2010-2011 Yılları Yassı Ürünler İhracat Rakamları İÇİNDEKİLER 1 2007-2008-2009-2010-2011 Yılları Yassı Ürünler İthalat Rakamları 2 2007-2008-2009-2010-2011 Yılları Yassı Ürünler İhracat Rakamları 3 2007-2008-2009-2010-2011 Yılları çelik borular İthalat-İhracat

Detaylı

ORGANİZASYON Yer, Tarih İlgili Kişi

ORGANİZASYON Yer, Tarih İlgili Kişi ORGANİZASYON Yer, Tarih İlgili Kişi www.rehau.com Yapı Otomotiv Endüstri REHAU KİMDİR? UNLIMITED POLYMER SOLUTIONS Polimer bazlı çözümlerle, mümkün olanın sınırlarını hergün yeniden tanımlıyoruz. Jobst

Detaylı

AVRUPA TİCARİ ARAÇ SEKTÖR ANALİZİ. 22 Aralık 2015

AVRUPA TİCARİ ARAÇ SEKTÖR ANALİZİ. 22 Aralık 2015 AVRUPA TİCARİ ARAÇ SEKTÖR ANALİZİ 22 Aralık 2015 Pazar 2015 yılı Ocak-Kasım döneminde AB ve EFTA ülkeleri toplamına göre ticari araç pazarı yüzde 12 artış göstererek 1 milyon 956 bin adet seviyesine ulaştı.

Detaylı

Pazar AVRUPA TİCARİ ARAÇ SEKTÖR ANALİZİ. 27 Şubat 2018

Pazar AVRUPA TİCARİ ARAÇ SEKTÖR ANALİZİ. 27 Şubat 2018 AVRUPA TİCARİ ARAÇ SEKTÖR ANALİZİ 27 Şubat 2018 Pazar 2017 yılı Aralık ayında, AB ve EFTA ülkeleri toplamında ticari araç pazarı 2016 yılı aynı ayına göre yüzde 4,2 azalarak 213 bin adet seviyesinde gerçekleşti.

Detaylı

2015 OCAK DIŞ TİCARET RAPORU

2015 OCAK DIŞ TİCARET RAPORU 2015 OCAK DIŞ TİCARET RAPORU ATSO DIŞ TİCARET SERVİSİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2015 OCAK / TÜRKİYE

Detaylı

2018 MAYIS DIŞ TİCARET RAPORU

2018 MAYIS DIŞ TİCARET RAPORU 2018 MAYIS DIŞ TİCARET RAPORU ATSO AR-GE VE DIŞ İLİŞKİLER BİRİMİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2018

Detaylı

İÇİNDEKİLER. ÖNSÖZ... vii KISIM 1 GASTRONOMİ: KAVRAMSAL YAKLAŞIM VE TRENDLER

İÇİNDEKİLER. ÖNSÖZ... vii KISIM 1 GASTRONOMİ: KAVRAMSAL YAKLAŞIM VE TRENDLER İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ... vii KISIM 1 GASTRONOMİ: KAVRAMSAL YAKLAŞIM VE TRENDLER Bölüm 1: Gastronomi Kavramı: Tanımı ve Gelişimi... 3 1.1. Gastronomi Kavramı... 5 1.2. Gastronominin Tarihsel Gelişimi... 8 1.3.

Detaylı

2015 NİSAN DIŞ TİCARET RAPORU

2015 NİSAN DIŞ TİCARET RAPORU 2015 NİSAN DIŞ TİCARET RAPORU ATSO DIŞ TİCARET SERVİSİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2015 NİSAN / TÜRKİYE

Detaylı

24 HAZİRAN 2014 İSTANBUL

24 HAZİRAN 2014 İSTANBUL 24 HAZİRAN 2014 İSTANBUL UNCTAD Dünya Yatırım Raporu Türkiye Lansmanı Birleşmiş Milletler Ticaret ve Kalkınma Örgütü «UNCTAD» ın Uluslararası Doğrudan Yatırımlara ilişkin olarak hazırladığı Dünya Yatırım

Detaylı

SN. YETKİLİ DİKKATİNE 25.08.2015 KONU: 2016 YILI YAPI-İNŞAAT VE ELEKTRİK FUARLARI SİRKÜ BİLGİLENDİRMESİ

SN. YETKİLİ DİKKATİNE 25.08.2015 KONU: 2016 YILI YAPI-İNŞAAT VE ELEKTRİK FUARLARI SİRKÜ BİLGİLENDİRMESİ SN. YETKİLİ DİKKATİNE 25.08.2015 KONU: 2016 YILI YAPI-İNŞAAT VE ELEKTRİK FUARLARI SİRKÜ BİLGİLENDİRMESİ Türkiye milli katılım organizasyonunun, T.C. Ekonomi Bakanlığı'na izin başvurusu yapılmış olup, Türkel

Detaylı

Pazar AVRUPA TİCARİ ARAÇ SEKTÖR ANALİZİ. 21 Mayıs 2018

Pazar AVRUPA TİCARİ ARAÇ SEKTÖR ANALİZİ. 21 Mayıs 2018 AVRUPA TİCARİ ARAÇ SEKTÖR ANALİZİ 21 Mayıs 2018 Pazar 2018 yılı Mart ayında, AB ve EFTA ülkeleri toplamında ticari araç pazarı 2017 yılı aynı ayına göre yüzde 2,8 azalarak 268 bin adet seviyesinde gerçekleşti.

Detaylı

PLASTİK POŞET ÜRETİCİLERİ İÇİN ALTERNATİF PAZARLAR ARAŞTIRMA RAPORU

PLASTİK POŞET ÜRETİCİLERİ İÇİN ALTERNATİF PAZARLAR ARAŞTIRMA RAPORU PLASTİK POŞET ÜRETİCİLERİ İÇİN ALTERNATİF PAZARLAR ARAŞTIRMA RAPORU 392321 GTİP kodlu (Etilen polimerlerinden torbalar ve çantalar) 22.02.2019 Seçilmiş Ürünü İthal eden Ülkeler Listesi Ürün: 392321 Etilen

Detaylı

VİNÇLER GTİP Grubu Analizi. İlayda NOHUT Analist

VİNÇLER GTİP Grubu Analizi. İlayda NOHUT Analist VİNÇLER 8426 GTİP Grubu Analizi İlayda NOHUT Analist İçindekiler 1.GİRİŞ...2 İçindekiler...2 1.a. Kısaltmalar...3 1.b. Raporun Kapsamı...4 1.c. GTİP Açıklamaları...5 2.TİCARET...6 2.1. Dünya Analizi...6

Detaylı

2015 MAYIS DIŞ TİCARET RAPORU

2015 MAYIS DIŞ TİCARET RAPORU 2015 MAYIS DIŞ TİCARET RAPORU ATSO DIŞ TİCARET SERVİSİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2015 MAYIS / TÜRKİYE

Detaylı

2017 ARALIK DIŞ TİCARET RAPORU

2017 ARALIK DIŞ TİCARET RAPORU 2017 ARALIK DIŞ TİCARET RAPORU ATSO DIŞ TİCARET SERVİSİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2017 ARALIK /

Detaylı

Endişeye mahal yok (mu?)

Endişeye mahal yok (mu?) tepav Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı Endişeye mahal yok (mu?) Güven Sak İstanbul, 19 Ekim 2011 1960 1965 1970 1975 1980 1985 1990 1995 2000 2005 2010 Reel milli gelir (1960=100) www.tepav.org.tr

Detaylı

2015 EYLÜL DIŞ TİCARET RAPORU

2015 EYLÜL DIŞ TİCARET RAPORU 2015 EYLÜL DIŞ TİCARET RAPORU ATSO DIŞ TİCARET SERVİSİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2015 EYLÜL / TÜRKİYE

Detaylı

DEĞERLENDİRME NOTU: İsmail ÜNVER Mevlana Kalkınma Ajansı, Konya Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü

DEĞERLENDİRME NOTU: İsmail ÜNVER Mevlana Kalkınma Ajansı, Konya Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü DEĞERLENDİRME NOTU: İsmail ÜNVER Mevlana Kalkınma Ajansı, Konya Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü KONYA ÖZELİNDE YABANCI SERMAYELİ FİRMALARIN ÜLKE BAZLI ANALİZİ 06.08.2014 1 DEĞERLENDİRME NOTU: İsmail

Detaylı

2018 ŞUBAT DIŞ TİCARET RAPORU

2018 ŞUBAT DIŞ TİCARET RAPORU 2018 ŞUBAT DIŞ TİCARET RAPORU ATSO AR-GE VE DIŞ İLİŞKİLER BİRİMİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2018

Detaylı

İSTANBUL MADEN İHRACATÇILARI BİRLİĞİ MAL GRUBU ÜLKE RAPORU (TÜRKİYE GENELİ)

İSTANBUL MADEN İHRACATÇILARI BİRLİĞİ MAL GRUBU ÜLKE RAPORU (TÜRKİYE GENELİ) TUZ 1 IRAK 3.665.673 4.904.225 33,79 TUZ 2 ROMANYA 882.243 1.341.776 52,09 TUZ 3 RUSYA FEDERASYONU 733.563 920.885 25,54 TUZ 4 KUZEY KIBRIS TÜRK CU 786.773 651.917-17,14 TUZ 5 MENEMEN DERİ SR.BLG. 476.010

Detaylı

YURTDIŞI MARKA TESCİL MALİYETLERİ

YURTDIŞI MARKA TESCİL MALİYETLERİ YURTDIŞI MARKA TESCİL MALİYETLERİ Uluslar arası marka tescil maliyetleri şu şekilde hesaplanır: 1) WIPO ücreti: Uluslar arası Fikri Mülkiyet Örgütü merkezi İsviçre'de bulunan, uluslararası marka başvurularının

Detaylı

Kısa Süreli Rüzgar Enerjisi Tahmini Giriş

Kısa Süreli Rüzgar Enerjisi Tahmini Giriş Kısa Süreli Rüzgar Enerjisi Tahmini Giriş Murat DURAK Yönetim Kurulu Başkanı (Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği-TÜREB) md@enermet.com.tr www.tureb.com.tr 5 Mart, 2010 ANKARA 1 1. Giriş (TÜREB) 2. RES Projelerinin

Detaylı

2013 KASIM DIŞ TİCARET RAPORU

2013 KASIM DIŞ TİCARET RAPORU 2013 KASIM DIŞ TİCARET RAPORU ATSO DIŞ TİCARET SERVİSİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2013 KASIM/ TÜRKİYE

Detaylı

DEMİR-ÇELİK SEKTÖRÜNDE BİRLİĞİMİZİN BAŞLICA İHRACAT ÜRÜNLERİNE YÖNELİK HEDEF PAZAR ÇALIŞMASI

DEMİR-ÇELİK SEKTÖRÜNDE BİRLİĞİMİZİN BAŞLICA İHRACAT ÜRÜNLERİNE YÖNELİK HEDEF PAZAR ÇALIŞMASI DEMİR-ÇELİK SEKTÖRÜNDE BİRLİĞİMİZİN BAŞLICA İHRACAT ÜRÜNLERİNE YÖNELİK HEDEF PAZAR ÇALIŞMASI Hazırlayan: Sinem ALAN AR-GE ŞUBESİ EYLÜL 2012 Raporu PDF Formatında İndirmek İçin Lütfen Tıklayınız Türkiye'nin

Detaylı

2018 TEMMUZ DIŞ TİCARET RAPORU

2018 TEMMUZ DIŞ TİCARET RAPORU 2018 TEMMUZ DIŞ TİCARET RAPORU ATSO AR-GE VE DIŞ İLİŞKİLER BİRİMİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2018

Detaylı

SERAMİK SEKTÖRÜ NOTU

SERAMİK SEKTÖRÜ NOTU 1. Dünya Seramik Sektörü 1.1 Seramik Kaplama Malzemeleri SERAMİK SEKTÖRÜ NOTU 2007 yılında 8,2 milyar m 2 olan dünya seramik kaplama malzemeleri üretimi, 2008 yılında bir önceki yıla oranla %3,5 artarak

Detaylı

HALI SEKTÖRÜ. Eylül Ayı İhracat Bilgi Notu. TDH Ar&Ge ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği. Page 1

HALI SEKTÖRÜ. Eylül Ayı İhracat Bilgi Notu. TDH Ar&Ge ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği. Page 1 2015 HALI SEKTÖRÜ Eylül Ayı İhracat Bilgi Notu TDH Ar&Ge ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği Page 1 HALI SEKTÖRÜ 2015 EYLÜL AYI İHRACAT PERFORMANSI Ülkemizin halı ihracatı 2014 yılını % 7,3 oranında

Detaylı

2014 EKİM DIŞ TİCARET RAPORU

2014 EKİM DIŞ TİCARET RAPORU 2014 EKİM DIŞ TİCARET RAPORU ATSO DIŞ TİCARET SERVİSİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2014 EKİM / TÜRKİYE

Detaylı

SEKTÖRÜN BENİMSENEN FUARI ELEX

SEKTÖRÜN BENİMSENEN FUARI ELEX SEKTÖRÜN BENİMSENEN FUARI ELEX 3. ELEX FUARI 25-28 EYLÜL 2014 TARİHLERİ ARASINDA İSTANBUL FUAR MERKEZİ NDE SEKTÖRÜN EN ÖNEMLİ BULUŞMASINA İMZA ATTI 25-28 Eylül 2014 tarihleri arasında organize edilen ve

Detaylı

2016 HAZİRAN DIŞ TİCARET RAPORU

2016 HAZİRAN DIŞ TİCARET RAPORU 2016 HAZİRAN DIŞ TİCARET RAPORU ATSO DIŞ TİCARET SERVİSİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2016 HAZİRAN

Detaylı

AVRUPA TİCARİ ARAÇ SEKTÖR ANALİZİ

AVRUPA TİCARİ ARAÇ SEKTÖR ANALİZİ AVRUPA TİCARİ ARAÇ SEKTÖR ANALİZİ 30 Mart 2016 Pazar 2016 yılı Ocak-Şubat döneminde AB ve EFTA ülkeleri toplamına göre ticari araç pazarı, 2015 yılındaki pozitif performansını sürdürdü ve yüzde 15 artış

Detaylı

Deri ve Deri Ürünleri Sektörü 2015 Mart Ayı İhracat Bilgi Notu

Deri ve Deri Ürünleri Sektörü 2015 Mart Ayı İhracat Bilgi Notu Deri ve Deri Ürünleri Sektörü Mart Ayı İhracat Bilgi Notu Tekstil, Deri ve Halı Şubesi İTKİB Genel Sekreterliği 04/ DERİ VE DERİ ÜRÜNLERİ SEKTÖRÜ YILI AYI İHRACAT PERFORMANSI yılı Mart ayında, Türkiye

Detaylı

Pazar AVRUPA TİCARİ ARAÇ SEKTÖR ANALİZİ. 14 Temmuz 2017

Pazar AVRUPA TİCARİ ARAÇ SEKTÖR ANALİZİ. 14 Temmuz 2017 AVRUPA TİCARİ ARAÇ SEKTÖR ANALİZİ 14 Temmuz 2017 Pazar 2017 yılı Mayıs ayında, AB ve EFTA ülkeleri toplamında ticari araç pazarı 2016 yılı aynı ayına göre yüzde 9,4 artış göstererek 213 bin adet seviyesinde

Detaylı

2018 HAZİRAN DIŞ TİCARET RAPORU

2018 HAZİRAN DIŞ TİCARET RAPORU 2018 HAZİRAN DIŞ TİCARET RAPORU ATSO AR-GE VE DIŞ İLİŞKİLER BİRİMİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2018

Detaylı

RAKAMLARLA DÜNYA ÜLKELERİ

RAKAMLARLA DÜNYA ÜLKELERİ İSTANBUL YAYIN NO: 1991-22 TİCARET ODASİ RAKAMLARLA DÜNYA ÜLKELERİ Hazırlayan BİRGÜL ACARI Reklamcılık ve Matbaacılık San. Tic. Ltd. Şti. Haznedar, Menderes Cad. 25/2 34600 Bakırköy/İSTANBUL Tel: 556 04

Detaylı

2017 AĞUSTOS DIŞ TİCARET RAPORU

2017 AĞUSTOS DIŞ TİCARET RAPORU 2017 AĞUSTOS DIŞ TİCARET RAPORU ATSO DIŞ TİCARET SERVİSİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2017 AĞUSTOS

Detaylı

2018 MART DIŞ TİCARET RAPORU

2018 MART DIŞ TİCARET RAPORU 2018 MART DIŞ TİCARET RAPORU ATSO AR-GE VE DIŞ İLİŞKİLER BİRİMİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2018

Detaylı