Yıllık izin süreleri iģ sözleģmeleri ve toplu iģ sözleģmeleri ile artırılabilir

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Yıllık izin süreleri iģ sözleģmeleri ve toplu iģ sözleģmeleri ile artırılabilir"

Transkript

1 HASTALIK VE YILLIK İZİN İŞÇİLERİN ÜCRETLİ İZİNLERİ: 1 5 Yıl arasıda hizmeti olanlar 14 gün, 5 15 Yıl arasında hizmeti olanlar 20 gün, 15 Yıldan daha fazla hizmeti olanlar 26 gün, Yıllık ücretli izin alabilirler. Ancak, 18 ve daha küçük yaģtaki iģçilere verilecek yıllık ücretli izin 20 günden az olamaz. Yıllık izin süreleri iģ sözleģmeleri ve toplu iģ sözleģmeleri ile artırılabilir Yıllık ücretli izin hakkından vazgeçilemez. Niteliklerinden ötürü bir yıldan az süren mevsimlik veya kampanya iģlerinde çalıģanlara bu Kanunun yıllık ücretli izinlere iliģkin hükümleri uygulanmaz. Yıllık ücretli izne hak kazanma ve izni kullanma dönemi Yıllık ücretli izine hak kazanmak için gerekli sürenin hesabında iģçilerin, aynı iģverenin bir veya çeģitli iģyerlerinde çalıģtıkları süreler birleģtirilerek göz önüne alınır. ġu kadar ki, bir iģverenin bu Kanun kapsamına giren iģyerinde çalıģmakta olan iģçilerin aynı iģverenin iģyerlerinde bu Kanun kapsamına girmeksizin geçirmiģ bulundukları süreler de hesaba katılır. Bir yıllık süre içinde ĠĢ Kanunun 55 inci maddesinde sayılan haller dıģındaki sebeplerle iģçinin devamının kesilmesi halinde bu boģlukları karģılayacak kadar hizmet süresi eklenir ve bu suretle iģçinin izin hakkını elde etmesi için gereken bir yıllık hizmet süresinin bitiģ tarihi gelecek hizmet yılına aktarılır. ĠĢçinin gelecek izin hakları için geçmesi gereken bir yıllık hizmet süresi, bir önceki izin hakkının doğduğu günden baģlayarak gelecek hizmet yılına doğru ve yukarıdaki fıkra ve 55 inci madde hükümleri gereğince hesaplanır. ĠĢçi 55 inci madde hükümlerine göre hesaplanacak her hizmet yılına karģılık, yıllık iznini gelecek hizmet yılı içinde kullanır. Aynı bakanlığa bağlı iģyerleri ile aynı bakanlığa bağlı tüzel kiģilerin iģyerlerinde geçen süreler ve kamu iktisadi teģebbüsleri yahut özel kanuna veya özel kanunla verilmiģ yetkiye dayanılarak kurulan banka ve kuruluģlar veya bunlara bağlı iģyerlerinde geçen süreler, iģçinin yıllık ücretli izin hakkının hesaplanmasında göz önünde bulundurulur.

2 Yıllık izin bakımından çalışılmış gibi sayılan haller sayılır: Madde 55 - AĢağıdaki süreler yıllık ücretli izin hakkının hesabında çalıģılmıģ gibi a) ĠĢçinin uğradığı kaza veya tutulduğu hastalıktan ötürü iģine gidemediği günler (Ancak, 25 inci maddenin (I) numaralı bendinin (b) alt bendinde öngörülen süreden fazlası sayılmaz.). b) Kadın iģçilerin 74 üncü madde gereğince doğumdan önce ve sonra çalıģtırılmadıkları günler. c) ĠĢçinin muvazzaf askerlik hizmeti dıģında manevra veya herhangi bir kanundan dolayı ödevlendirilmesi sırasında iģine gidemediği günler (Bu sürenin yılda 90 günden fazlası sayılmaz.). d) ÇalıĢmakta olduğu iģyerinde zorlayıcı sebepler yüzünden iģin aralıksız bir haftadan çok tatil edilmesi sonucu olarak iģçinin çalıģmadan geçirdiği zamanın onbeģ günü (iģçinin yeniden iģe baģlaması Ģartıyla). e) 66 ncı maddede sözü geçen zamanlar. f) Hafta tatili, ulusal bayram, genel tatil günleri. g) 3153 sayılı Kanuna dayanılarak çıkarılan tüzüğe göre röntgen muayenehanelerinde çalıģanlara pazardan baģka verilmesi gereken yarım günlük izinler. h) ĠĢçilerin arabuluculuk toplantılarına katılmaları, hakem kurullarında bulunmaları, bu kurullarda iģçi temsilciliği görevlerini yapmaları, çalıģma hayatı ile ilgili mevzuata göre kurulan meclis, kurul, komisyon ve toplantılara yahut iģçilik konuları ile ilgili uluslararası kuruluģların konferans, kongre veya kurullarına iģçi veya sendika temsilcisi olarak katılması sebebiyle iģlerine devam edemedikleri günler. ı) ĠĢçilerin evlenmelerinde üç güne kadar, ana veya babalarının, eģlerinin, kardeģ veya çocuklarının ölümünde üç güne kadar verilecek izinler. j) ĠĢveren tarafından verilen diğer izinler ile 65 inci maddedeki kısa çalıģma süreleri. süresi. k) Bu Kanunun uygulanması sonucu olarak iģçiye verilmiģ bulunan yıllık ücretli izin

3 Yıllık ücretli iznin uygulanması Madde 56 - Yıllık ücretli izin iģveren tarafından bölünemez. Bu iznin 53 üncü maddede gösterilen süreler içinde iģveren tarafından sürekli bir Ģekilde verilmesi zorunludur. Ancak, 53 üncü maddede öngörülen izin süreleri, tarafların anlaģması ile bir bölümü on günden aģağı olmamak üzere en çok üçe bölünebilir. ĠĢveren tarafından yıl içinde verilmiģ bulunan diğer ücretli ve ücretsiz izinler veya dinlenme ve hastalık izinleri yıllık izne mahsup edilemez. Yıllık ücretli izin günlerinin hesabında izin süresine rastlayan ulusal bayram, hafta tatili ve genel tatil günleri izin süresinden sayılmaz. Yıllık ücretli izinleri iģyerinin kurulu bulunduğu yerden baģka bir yerde geçirecek olanlara istemde bulunmaları ve bu hususu belgelemeleri koģulu ile gidiģ ve dönüģlerinde yolda geçecek süreleri karģılamak üzere iģveren toplam dört güne kadar ücretsiz izin vermek zorundadır. ĠĢveren, iģyerinde çalıģan iģçilerin yıllık ücretli izinlerini gösterir izin kayıt belgesi tutmak zorundadır. Yıllık izin ücreti Madde 57 - ĠĢveren, yıllık ücretli iznini kullanan her iģçiye, yıllık izin dönemine iliģkin ücretini ilgili iģçinin izine baģlamasından önce peģin olarak ödemek veya avans olarak vermek zorundadır. Bu ücretin hesabında 50 nci madde hükmü uygulanır. Günlük, haftalık veya aylık olarak belirli bir ücrete dayanmayıp da akort, komisyon ücreti, kâra katılma ve yüzde usulü ücret gibi belirli olmayan süre ve tutar üzerinden ücret alan iģçinin izin süresi için verilecek ücret, son bir yıllık süre içinde kazandığı ücretin fiili olarak çalıģtığı günlere bölünmesi suretiyle bulunacak ortalama üzerinden hesaplanır. Ancak, son bir yıl içinde iģçi ücretine zam yapıldığı takdirde, izin ücreti iģçinin izine çıktığı ayın baģı ile zammın yapıldığı tarih arasında alınan ücretin aynı süre içinde çalıģılan günlere bölünmesi suretiyle hesaplanır. Yüzde usulünün uygulandığı yerlerde bu ücret, yüzdelerden toplanan para dıģında iģveren tarafından ödenir. Yıllık ücretli izin süresine rastlayan hafta tatili, ulusal bayram ve genel tatil ücretleri ayrıca ödenir.

4 İzinde çalışma yasağı Madde 58 - Yıllık ücretli iznini kullanmakta olan iģçinin izin süresi içinde ücret karģılığı bir iģte çalıģtığı anlaģılırsa, bu izin süresi içinde kendisine ödenen ücret iģveren tarafından geri alınabilir. EMZİRME İZNİ : Kadın iģçilere bir yaģından küçük çocuklarını emzirmeleri için günde toplam bir buçuk saat süt izni verilir. Bu sürenin hangi saatler arasında ve kaça bölünerek kullanılacağını iģçi kendisi belirler. Bu süre günlük çalıģma süresinden sayılır. KADIN SİGORTALILAR DOĞUM ÖNCESİ VE SONRASI NE KADAR RAPOR ALABİLİR : Kadın iģçilerin doğumdan önce 8 hafta, doğumdan sonra 8 hafta olmak üzere toplam 16 haftalık süre ile çalıģtırılmaları yasaktır. Ancak, sağlık durumu uygun olduğu takdirde, doktorun onayı ile kadın iģçi isterse doğumdan önceki üç haftaya kadar iģyerinde çalıģabilir. Bu durumda, kadın iģçinin çalıģtığı süreler doğum sonrası sürelere eklenir. Çoğul gebelik halinde doğumdan önce çalıģtırılmayacak sekiz haftalık süreye iki hafta süre eklenir. Yeni yasa ile birlikte 4-b kapsamındaki BAĞ- KUR lular içinde analık yardımı ve emzirme yardımı hakkı getirilmiģtir.4-a daki haklar 4-b içinde geçerlidir. KADIN SİGORTALILAR DOĞUM SONRASI NE KADAR SÜRE İLE ÜCRETSİZ İZİN ALABİLİRLER : Kadın sigortalılara, istekleri halinde doğumdan sonraki 8 haftadan sonra 6 aya kadar ücretsiz izin verilebilir. Bu süre, yıllık ücretli izin hakkının hesabında dikkate alınmaz sayılı kanunla birlikte 4-a kapsamındakilere yaģayan çocukları ve bakımı nedeniyle iki defa ikiģer yıldan toplam 4 yıl borçlanma imkanı getirilmiģtir..

5 DEVLET MEMURLARINDA YILLIK ĠZĠN VE KADIN MEMURLAR 10 yıla kadar çalıģmaları olan memurlar 20 gün, 10 yıldan fazla çalıģmaları olan memurlar ise 30 gün yıllık ücretli izin alabilirler. KADIN MEMURLAR VE YILLIK ĠZĠN Kadın memurlar doğumdan önce 3 hafta, doğumdan sonra 6 hafta olmak üzere toplam 9 hafta izinlidir. Karısı doğum yapan erkek memurlara istekleri halinde 3 gün ücretli izin verilir. Kadın memurlara istekleri halinde doğumdan sonraki 6 haftadan sonra 1 yıla kadar ücretsiz izin verilebilir. Yıllık izin : Madde 102-(DeğiĢik: 31/7/ /46 md.) Devlet memurlarının yıllık izin suresi, hizmeti 1 yıldan on yıla kadar (On yıl dahil) olanlar için yirmi gün, hizmeti on yıldan fazla olanlar için 30 gündür. Zorunlu hallerde bu surelere gidiģ ve donuģ için en çok ikiģer gün eklenebilir. Yıllık izinlerin kullanılıģı : Madde 103- Yıllık izinler, amirin uygun bulacağı zamanlarda, toptan veya ihtiyaca göre kısım kısım kullanılabilir. Birbirini izleyen iki yılın izni bir arada verilebilir. (DeğiĢik cümle: KHK-562/2 md.)cari yıl ile bir önceki yıl hariç,önceki yıllara ait kullanılmayan izin hakları düģer. Öğretmenler yaz tatili ile dinlenme tatillerinde izinli sayılırlar. Bunlara, hastalık ve diğer mazeret izinleri dıģında, ayrıca yıllık izin verilmez. Hizmetleri sırasında radyoaktif ıģınlarla çalıģan personele,her yıl yıllık izinlerine ilaveten bir aylık sağlık izni verilir. Mazeret izni : Madde 104- A) (DeğiĢik: 12/2/ /7 md.) Kadın memura doğum yapmasından önce 3 hafta ve doğum yaptığı tarihten itibaren 6 hafta müddetle izin verilir. Bu sureden sonra da 6 ay sure ile günde bir bucuk saat sut izni verilir. B) Erkek memura, karısının doğum yapmasi sebebiyle istegi uzerine uc gun izin verilir. C) (Degisik: 12/2/ md.) Memura istegi uzerine, kendisinin veya cocugunun evlenmesi, annesinin, babasinin, esinin, cocugunun veya kar- desinin olumu halinde bes gun izin verilir. Ç) Yukarida belirtilen hallerden baska, merkezlerde atamaya yetkili amirler, illerde valiler, ilcelerde kaymakamlar ve yurt disinda, diplomatik misyon sefleri tarafindan dairesi amirinin muvafakatiyle, bir yil icinde toptan veya parca parca olarak, mazeretleri sebebiyle memurlara 10 gun izin verilebilir. Zaruret halinde on gun daha ayni usulle mazeret izni verilebilir. Bu takdirde ikinci defa aldigi bu izin yillik izinden dusulur. Bu fikra hukmu ogretmenler icin uygulanmaz. Bu izinler sirasinda ozluk haklarina dokunulmaz.

6 Hastalık izni : Madde 105-(DeğiĢik: 29/11/1984-KHK 243/18 md.) Memurlara hastalıkları halinde, verilecek raporlarda gösterilecek lüzum üzerine, aylık ve özlük haklarına dokunulmaksızın aģağıdaki esaslara göre izin verilir. On yıla kadar ( on yıl dahil) hizmeti olanlara altı aya kadar. On yıldan fazla hizmeti olanlara on iki aya kadar. Kanser, verem ve akil hastalıkları gibi uzun sureli bir tedaviye ihtiyaç gösteren hastalığa yakalananlara on sekiz aya kadar, izin verilir. Memurların,hastalıkları sebebiyle yataklı tedavi kurumlarında yatarak gördükleri, tedavi sureleri hastalık izinlerine ait surelerin hesabında dikkate alınır. Ġzin suresinin sonunda hastalıklarının devam ettiği resmi sağlık kurullarının raporu ile tespit edilenlerin izinleri bir katına kadar uzatılır. Bu surelerin sonunda da iyileģmeyen memurlar hakkında emeklilik hükümleri uygulanır. Bunlardan gerekli sağlık Ģartlarını yeniden kazandıkları resmi sağlık kurullarınca tespit edilenler tekrar görev almak istedikleri takdirde, eski derece ve niteliklerine uygun görevlere öncelikle atanırlar. Görevlerinden dolayı saldırıya uğrayan memurlar ile görevleri sırasında ve görevlerinden dolayı bir kazaya uğrayan veya bir meslek hastalığına tutulan memurlar, iyileģinceye kadar izinli sayılırlar. Sıhhi izin surelerine esas hizmetin hesabında 87nci maddede sayılan kurumlarda emekli keseneği veya sigorta primi ödenmek suretiyle gecen süreler ile askerlikte gecen dikkate alınır. Aylıksız izin: Madde 108- (DeğiĢik: 6/7/1995-KHK-562/3 md) Devlet memurunun bakmaya mecbur olduğu veya memur refakat etmediği takdirde hayati tehlikeye girecek ana, baba, es ve çocukları ile kardeģlerinden birinin ağır bir kaza geçirmesi veya önemli bir hastalığa tutulmuģ olması hallerinde, bu hallerin raporla belgelendirilmesi Ģartıyla Devlet memurlarına, istekleri üzerine en çok altı aya kadar aylıksız izin verilebilir.aynı Ģartlarla bu süre bir katına kadar uzatılabilir. Devlet memurlarına 10 hizmet yılını tamamlamıģ olmaları ve istekleri halinde memuriyet süreleri boyunca ve bir defada kullanılmak üzere altı aya kadar aylıksız izin verilebilir.ancak,sıkıyönetim veya olağanüstü hal ilan edilen bölgelere veya kalkınmada öncelikli yörelere 72 nci madde gereğince belli bir süre görev yapmak üzere mecburi olarak sürekli görevle atananlar hakkında bu bölgelerdeki görev süreleri içinde bu fıkra hükmü uygulanmaz. Doğum yapan memurlara istekleri halinde en çok on iki aya kadar aylıksız izin verilebilir. YetiĢtirilmek üzere (bursla gidenler dahil)yurt dıģına Devlet ta- rafından gönderilen öğrenci ve memurlarla,yurt içine ve yurt dıģına sürek- li görevle atanan memurların eģlerine memuriyetleri süresince her defasın- da bir yıldan az olmamak üzere en çok dört yıla kadar aylıksız izin verilebilir.bunların dönüģlerinde,bu Kanunun 72 nci maddesi çerçevesinde görev yerlerine bağlı olmaksızın atamaları yapılır. Aylıksız izin süresinin bitiminden önce mazeretini gerektiren sebebin kalkması halinde,memur derhal görevine dönmek zorundadır.mazeret sebebinin kalkması halinde veya aylıksız izin süresinin bitiminde görevine dönmeyenler,memuriyetten çekilmiģ sayılırlar. Muvazzaf askerliğe ayrılan memurlar askerlik süresince görev yeri saklı kalarak aylıksız izinli sayılırlar.bunlar hakkında 5434

7 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandığı Kanunu hükümleri ile bu Kanunun 83 üncü maddesi hükümleri saklıdır.

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ELMADAĞ MESLEK YÜKSEKOKULU PERSONEL İŞLEMLERİ SÜREÇ AKIŞ ŞEMASI. Elmadağ Meslek Yüksekokulu Müdürü

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ELMADAĞ MESLEK YÜKSEKOKULU PERSONEL İŞLEMLERİ SÜREÇ AKIŞ ŞEMASI. Elmadağ Meslek Yüksekokulu Müdürü ANKARA ÜNİVERSİTESİ ELMADAĞ MESLEK YÜKSEKOKULU PERSONEL İŞLEMLERİ SÜREÇ AKIŞ ŞEMASI Müdürü PERSONEL İŞLEMLERİ SÜREÇ AKIŞ ŞEMASI PERSONEL ÖZLÜK İŞLEM SÜRECİ ĠDARĠ VE AKADEMĠK PERSONELĠN PERSONEL DAĠRE BAġKANLIĞINDAN

Detaylı

YASAL İZİN SÜRESİ. Hizmete göre; 1 yıl için 20 gün 10 yıldan fazla hizmeti olanlar için 30 gün. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 102 nci maddesi.

YASAL İZİN SÜRESİ. Hizmete göre; 1 yıl için 20 gün 10 yıldan fazla hizmeti olanlar için 30 gün. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 102 nci maddesi. S.NO TÜRÜ KAPSAMI SÜRESİ YASAL DAYANAĞI AÇIKLAMA 1 YILLIK Kanununa tabi olan tüm kamu çalışanları (Öğretmenler hariç) Hizmete göre; 1 yıl için 20 gün 10 yıldan fazla hizmeti olanlar için 30 gün Kanununun

Detaylı

657 Sayılı Devlet Memurları Yasası nın İzinlerle İlgili Maddeleri Dr. Ahmet SALTIK AÜTF Halk Sağlığı AbD

657 Sayılı Devlet Memurları Yasası nın İzinlerle İlgili Maddeleri Dr. Ahmet SALTIK AÜTF Halk Sağlığı AbD Devlet Memurları Yasası nın İzinlerle İlgili Maddeleri Dr. Ahmet SALTIK AÜTF Halk Sağlığı AbD www.ahmetsaltik.net profsaltik@gmail.com Ankara Üniv. Tıp Fak. Dönem V, Staj dersi, 2014-15 Anayasa nın sağlıkla

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ GAMA MESLEK YÜKSEKOKULU PERSONEL İŞLEMLERİ SÜREÇ AKIŞ ŞEMASI İŞE BAŞLAMA VE İŞ AKIŞ ŞEMASI

ANKARA ÜNİVERSİTESİ GAMA MESLEK YÜKSEKOKULU PERSONEL İŞLEMLERİ SÜREÇ AKIŞ ŞEMASI İŞE BAŞLAMA VE İŞ AKIŞ ŞEMASI İŞE BAŞLAMA VE İŞ AKIŞ ŞEMASI MESLEK YÜKSEK OKULUMUZDA PERSONELİN NAKLEN VE AÇIKTAN ATAMA NEDENİYLE GÖREVE BAŞLAMASI PERSONEL KİMLİK BİLGİ FORMU DOLDURULUP FOTOĞRAF YAPIŞTIRILIR MAL BİLDİRİMİ FORMUNUN

Detaylı

Yıllık Ücretli İzin Uygulama Rehberi

Yıllık Ücretli İzin Uygulama Rehberi Yıllık Ücretli İzin Çalışma hayatında iş hukukuna dair uygulamaları açıklayan rehberlerimiz ile siz müvekkillerimize etkin hukuki bilgilendirme yapmayı amaçlıyoruz. Değişken iş hukuku mevzuatının doğru

Detaylı

İŞ KANUNUNA GÖRE 10 GÜNDEN AZ,PARÇALI KULLANDIRILAN YILLIK İZİNLERİN NİTELİĞİ

İŞ KANUNUNA GÖRE 10 GÜNDEN AZ,PARÇALI KULLANDIRILAN YILLIK İZİNLERİN NİTELİĞİ İŞ KANUNUNA GÖRE 10 GÜNDEN AZ,PARÇALI KULLANDIRILAN YILLIK İZİNLERİN NİTELİĞİ Cumhur Sinan ÖZDEMİR* 59 1. GIRIŞ 4857 sayılı İş Kanunu nun, Yıllık ücretli iznin uygulanması başlıklı 56 ncı maddesi hükümlerine

Detaylı

İŞ SÖZLEŞMESİ SONA EREN İŞÇİ KULLANMADIĞI KAÇ YILLIK ÜCRETLİ İZNİNİ TALEP EDEBİLİR?

İŞ SÖZLEŞMESİ SONA EREN İŞÇİ KULLANMADIĞI KAÇ YILLIK ÜCRETLİ İZNİNİ TALEP EDEBİLİR? İŞ SÖZLEŞMESİ SONA EREN İŞÇİ KULLANMADIĞI KAÇ YILLIK ÜCRETLİ İZNİNİ TALEP EDEBİLİR? Erol GÜNER* 51 * 1.GİRİŞ Anayasanın 50. Maddesinin çalışanlara tanıdığı dinlenme hakkının bir kısmını yıllık ücretli

Detaylı

T.C. TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ İZİN YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ İZİN YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ İZİN YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam Madde 1-(1) Bu Yönergenin amacı, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu ve 07.07.2009 tarih ve 27281

Detaylı

Sayı :2014/S-59 Ankara, Konu :Yıllık Ücretli İzin. Yıllık İzin Uygulama Sirküleri 2014/59

Sayı :2014/S-59 Ankara, Konu :Yıllık Ücretli İzin. Yıllık İzin Uygulama Sirküleri 2014/59 Sayı :2014/S-59 Ankara,12.06.2014 Konu :Yıllık Ücretli İzin Yıllık İzin Uygulama Sirküleri 2014/59 4857 Sayılı İş Kanununa Dayanılarak İşverenler Tarafından İşçilere Kullandırılacak Yıllık Ücretli İzinler

Detaylı

İlave Tediye, Yıllık İzin ve İkramiye Hesabında Çalışılmış Gibi Sayılacak Haller Hangileridir?

İlave Tediye, Yıllık İzin ve İkramiye Hesabında Çalışılmış Gibi Sayılacak Haller Hangileridir? İlave Tediye, Yıllık İzin ve İkramiye Hesabında Çalışılmış Gibi Sayılacak Haller Hangileridir? İlave tediye, yıllık izin ve ikramiye işçilerin en önemli mali ve sosyal haklarının başında gelmektedir. İşçilerin

Detaylı

DEĞİŞİKLİK KAYDI REV TARIH SAYFA DEĞİŞİKLİK TANIMI

DEĞİŞİKLİK KAYDI REV TARIH SAYFA DEĞİŞİKLİK TANIMI Sayfa No : 1/7 İZİN PROSEDÜRÜ DEĞİŞİKLİK KAYDI REV TARIH SAYFA DEĞİŞİKLİK TANIMI 00 - Sayfa No : 2/7 1- AMAÇ Bu prosedürün amacı Emek Boru (prosedürde Şirket olarak anılacaktır) bünyesinde çalışan personelin

Detaylı

BURSA ESKİŞEHİR BİLECİK KALKINMA AJANSI İZİN YÖNERGESİ

BURSA ESKİŞEHİR BİLECİK KALKINMA AJANSI İZİN YÖNERGESİ BURSA ESKİŞEHİR BİLECİK KALKINMA AJANSI İZİN YÖNERGESİ BURSA-HAZİRAN 2014 BİRİNCİ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER Amaç MADDE 1. Bu Yönergenin amacı, T.C. Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı personelinin yıllık

Detaylı

E-BÜLTEN YILLIK ÜCRETLİ İZİN HAKKI İLE İLGİLİ DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

E-BÜLTEN YILLIK ÜCRETLİ İZİN HAKKI İLE İLGİLİ DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER E-BÜLTEN YILLIK ÜCRETLİ İZİN HAKKI İLE İLGİLİ DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER Yıllık ücretli izin, işveren ve çalışan arasında sorunlara neden olabilen ve sürekli gündemde olan bir konudur. Hâlbuki bu konu,

Detaylı

HAFTA 11. SAĞLIK MEVZUATI VE HEMġĠRELĠK. DEVLET MEMURLARI KANUNU KAPSAMINDA HEMġĠRELERĠN HAKLARI- 2 HEDEFLER. Bu üniteyi çalıştıktan sonra;

HAFTA 11. SAĞLIK MEVZUATI VE HEMġĠRELĠK. DEVLET MEMURLARI KANUNU KAPSAMINDA HEMġĠRELERĠN HAKLARI- 2 HEDEFLER. Bu üniteyi çalıştıktan sonra; DEVLET MEMURLARI KANUNU KAPSAMINDA HEMġĠRELERĠN HAKLARI- 2 HEDEFLER Bu üniteyi çalıştıktan sonra; Devlet Memurları Kanunu na göre hemşirelerin çalışma saatleri ve izinler ile ilgili haklarını hatırlayacak,

Detaylı

YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar 8 Kasım 2016 SALI Resmî Gazete Sayı : 29882 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından: YÖNETMELİK ANALIK İZNİ VEYA ÜCRETSİZ İZİN SONRASI YAPILACAK KISMİ SÜRELİ ÇALIŞMALAR HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM

Detaylı

DİNLENME SÜRELERİ Ara dinlenmesi Madde 68 -

DİNLENME SÜRELERİ Ara dinlenmesi Madde 68 - DİNLENME SÜRELERİ Ara dinlenmesi Madde 68 - Günlük çalışma süresinin ortalama bir zamanında o yerin gelenekleri ve işin gereğine göre ayarlanmak suretiyle işçilere; a) Dört saat veya daha kısa süreli işlerde

Detaylı

DEVLET MEMURLARINA VERİLECEK HASTALIK RAPORLARI İLE HASTALIK VE REFAKAT İZNİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK

DEVLET MEMURLARINA VERİLECEK HASTALIK RAPORLARI İLE HASTALIK VE REFAKAT İZNİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK Resmî GazeteSayı : 28099 YÖNETMELİK Karar Sayısı : 2011/2226 Ekli "Devlet Memurlarına Verilecek Hastalık Raporları ile Hastalık ve Refakat İznine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik"in yürürlüğe

Detaylı

AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞI İZİN YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Genel Esaslar

AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞI İZİN YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Genel Esaslar AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞI İZİN YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Genel Esaslar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı merkez, taşra ve döner sermaye teşkilatında görevli

Detaylı

T.C. GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ Personel Daire Başkanlığı. Sayı : / / /07/2018 Konu :İşçi İzinleri

T.C. GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ Personel Daire Başkanlığı. Sayı : / / /07/2018 Konu :İşçi İzinleri Sayı :27199501/903.05.01/41692 25/07/2018 Konu :İşçi İzinleri DAĞITIM 24.12.2017 tarih ve 30280 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Düzenlemeler yapılması Hakkında 696 Sayılı

Detaylı

Yıllık ücretli izin hakkında Kanuni düzenleme ve daha sonrasında yayımlanan

Yıllık ücretli izin hakkında Kanuni düzenleme ve daha sonrasında yayımlanan Bu çalışmanın konusunu, 4857 sayılı iş kanunu nun 53-54-55-56-57-58-59-60 maddeleri ve yine aynı kanun un 60. maddesinin son bendi hükmü gereği, 03.03.2004 tarih ve 25391 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan

Detaylı

T.C. TRABZON BELEDĠYE BAġKANLIĞI MEMUR, SÖZLEġMELĠ PERSONEL ĠZĠN YÖNETMELĠĞĠ

T.C. TRABZON BELEDĠYE BAġKANLIĞI MEMUR, SÖZLEġMELĠ PERSONEL ĠZĠN YÖNETMELĠĞĠ T.C. TRABZON BELEDĠYE BAġKANLIĞI MEMUR, SÖZLEġMELĠ PERSONEL ĠZĠN YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- Bu Yönetmeliğin amacı, Trabzon Belediye BaĢkanlığı emrinde görevli

Detaylı

Kanser Hastası Devlet Memurlarıyla İlgili Hukuki Düzenlemeler Taner ERASLAN İç Denetçi https://facebook.com/mevzuatdoktoru/

Kanser Hastası Devlet Memurlarıyla İlgili Hukuki Düzenlemeler Taner ERASLAN İç Denetçi https://facebook.com/mevzuatdoktoru/ Kanser Hastası Devlet Memurlarıyla İlgili Hukuki Düzenlemeler Taner ERASLAN İç Denetçi Teraslan76@gmail.com https://facebook.com/mevzuatdoktoru/ Kamuda çalışan personelin rahatsızlanması durumunda işçi

Detaylı

Konuyla Ġlgili Tebliğin Tam Metni Ekte Tarafınıza SunulmuĢtur.

Konuyla Ġlgili Tebliğin Tam Metni Ekte Tarafınıza SunulmuĢtur. ANKARAS-Sirküler/2013-32 09.12.2013, ANKARA KONU: SGK NIN ĠġVEREN UYGULAMA TEBLĠĞĠNDE DEĞĠġĠKLĠK HK. 28.11.2013 tarihli 28835 Sayılı Resmi Gazete' de yayınlanan İşveren Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına

Detaylı

İPEK ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK VE İDARİ PERSONELİN İZİN UYGULAMA ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

İPEK ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK VE İDARİ PERSONELİN İZİN UYGULAMA ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar İPEK ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK VE İDARİ PERSONELİN İZİN UYGULAMA ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı; İpek Üniversitesi öğretim

Detaylı

İPEK ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK VE İDARİ PERSONELİN İZİN UYGULAMA ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

İPEK ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK VE İDARİ PERSONELİN İZİN UYGULAMA ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar İPEK ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK VE İDARİ PERSONELİN İZİN UYGULAMA ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı; İpek Üniversitesi öğretim

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ İZİN - GÖREVLENDİRME YÖNERGESİ

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ İZİN - GÖREVLENDİRME YÖNERGESİ T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ İZİN - GÖREVLENDİRME YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde -1- (1) Bu yönergenin amacı, İstanbul Üniversitesi nde görev yapan akademik, idari,

Detaylı

YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ İZİN KULLANIM USUL VE ESASLARININ BELİRLENMESİNE DAİR YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç Madde 1

YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ İZİN KULLANIM USUL VE ESASLARININ BELİRLENMESİNE DAİR YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç Madde 1 YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ İZİN KULLANIM USUL VE ESASLARININ BELİRLENMESİNE DAİR YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç Madde 1 - (1) Bu Yönergenin amacı; Yüksek İhtisas Üniversitesi

Detaylı

Yıllık Ücretli İzin Yönetmeliği. (Resmi Gazete: 3 Mart 2004 ÇARŞAMBA, Sayı : 25391) Amaç, Kapsam ve Dayanak

Yıllık Ücretli İzin Yönetmeliği. (Resmi Gazete: 3 Mart 2004 ÇARŞAMBA, Sayı : 25391) Amaç, Kapsam ve Dayanak Yıllık Ücretli İzin Yönetmeliği (Resmi Gazete: 3 Mart 2004 ÇARŞAMBA, Sayı : 25391) Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından: BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak Amaç Madde 1 Bu Yönetmeliğin amacı, 4857

Detaylı

Sigortalılık süresinin baģlangıcı:

Sigortalılık süresinin baģlangıcı: SOSYAL GÜVENLĠK KURUMLARINA TABĠ OLARAK GEÇEN HĠZMETLERĠN BĠRLEġTĠRĠLMES HAKKINDA KANUN Kanun Numarası : 2829 Kabul Tarihi : 24/5/1983 Yayımlandığı R.Gazete: Tarih: 27/5/1983 Sayı: 18059 Yayımlandığı Düstur

Detaylı

İŞ KANUNU (İlgili Maddeler)

İŞ KANUNU (İlgili Maddeler) İŞ KANUNU (İlgili Maddeler) İşyerini bildirme MADDE 3. - Bu Kanunun kapsamına giren nitelikte bir işyerini kuran, her ne suretle olursa olsun devralan, çalışma konusunu kısmen veya tamamen değiştiren veya

Detaylı

T.C. ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK VE İDARİ PERSONELİN İZİN KULLANMASINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR

T.C. ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK VE İDARİ PERSONELİN İZİN KULLANMASINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR T.C. ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK VE İDARİ PERSONELİN İZİN KULLANMASINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR Amaç, kapsam, dayanak ve tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Usul ve Esasların amacı, Ömer Halisdemir

Detaylı

YURT - EĞİTİM SEN Yurt Eğitim Çalışanları Sendikası

YURT - EĞİTİM SEN Yurt Eğitim Çalışanları Sendikası Biz BİRLİKTE Güçlüyüz MEB Kapsam Bu Yönerge, Millî Eğitim Bakanlığı personelini kapsar. Tanımlar Bu Yönergede geçen; Amir: Bu Yönerge ile izin verme yetkisi verilenleri, Bakan: Millî Eğitim Bakanını, Bakanlık:

Detaylı

Yıllık Ücretli Đzin Yönetmeliği ĐKĐNCĐ BÖLÜM

Yıllık Ücretli Đzin Yönetmeliği ĐKĐNCĐ BÖLÜM Resmi Gazete Tarih ve No : 03.03.2004 / 25391 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından: Yıllık Ücretli Đzin Yönetmeliği BĐRĐNCĐ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak Amaç Madde 1 Bu Yönetmeliğin amacı, 4857 sayılı

Detaylı

YENİ BORÇLAR KANUNU NUN YILLIK İZNE İLİŞKİN HÜKÜMLERİ İLE 4857 SAYILI İŞ KANUNU NUN YILLIK İZNE İLİŞKİN HÜKÜMLERİNDE FARKLILIK VE DEĞERLENDİRMESİ

YENİ BORÇLAR KANUNU NUN YILLIK İZNE İLİŞKİN HÜKÜMLERİ İLE 4857 SAYILI İŞ KANUNU NUN YILLIK İZNE İLİŞKİN HÜKÜMLERİNDE FARKLILIK VE DEĞERLENDİRMESİ YENİ BORÇLAR KANUNU NUN YILLIK İZNE İLİŞKİN HÜKÜMLERİ İLE 4857 SAYILI İŞ KANUNU NUN YILLIK İZNE İLİŞKİN HÜKÜMLERİNDE FARKLILIK VE DEĞERLENDİRMESİ Selahattin BAYRAM * I- GİRİŞ: Yeni Türk Borçlar Kanunu

Detaylı

Revizyon No. Revizyon Tarihi. Yayın Tarihi. Sayfa No 1/1 MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞAN TEMSİLCİSİ BELİRLEME KLAVUZU

Revizyon No. Revizyon Tarihi. Yayın Tarihi. Sayfa No 1/1 MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞAN TEMSİLCİSİ BELİRLEME KLAVUZU . MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞAN TEMSİLCİSİ BELİRLEME KLAVUZU Doküman No EK-1.a Revizyon No. Revizyon Tarihi. Yayın Tarihi. Sayfa No 1/1 Okullarda/Kurumlarda Çalışan Temsilcisi belirleme iş ve İşlemleri İş Sağlığı

Detaylı

T.C. MEVLANA ÜNİVERSİTESİ İZİN YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. MEVLANA ÜNİVERSİTESİ İZİN YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç T.C. MEVLANA ÜNİVERSİTESİ İZİN YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Madde 1- Bu yönergenin amacı Mevlana Üniversitesi nde görev yapan akademik ve idari personelin izin işlemlerini

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Personel Daire Başkanlığı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Personel Daire Başkanlığı Tarih ve Sayı: 31/07/2018-244233 Sayı :18235917-903.05.01- Konu :Yıllık İzin Dağıtım Yerlerine Yıllık izin süreleri içerisinde kalan Cumartesi ve Pazar günlerinin yıllık izne dahil edilmesi; yıllık izin

Detaylı

KISMİ SÜRELİ İŞ SÖZLEŞMESİYLE ÇALIŞANLARIN YILLIK ÜCRETLİ İZİN HAKKI

KISMİ SÜRELİ İŞ SÖZLEŞMESİYLE ÇALIŞANLARIN YILLIK ÜCRETLİ İZİN HAKKI KISMİ SÜRELİ İŞ SÖZLEŞMESİYLE ÇALIŞANLARIN YILLIK ÜCRETLİ İZİN HAKKI Umut TOPCU * 1- GİRİŞ Günümüzde ortaya çıkan ekonomik ve teknolojik gelişmeler iş hukukunu esnekleşme yönünde zorlamakta, bunun sonucunda

Detaylı

T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI

T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI 375 SAYILI KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMENİN GEÇİCİ 23. MADDESİ UYARINCA İDARELERCE SÜREKLİ İŞÇİ KADROLARINA GEÇİRİLEN İŞÇİLERİN ÜCRET İLE DİĞER MALİ VE SOSYAL HAKLARININ BELİRLENMESİNDE ESAS ALINACAK TOPLU

Detaylı

657 SAYILI KANUN 4/B SÖZLEŞMELİ PERSONEL MAAŞ HESAPLAMA

657 SAYILI KANUN 4/B SÖZLEŞMELİ PERSONEL MAAŞ HESAPLAMA 657 SAYILI KANUN 4/B SÖZLEŞMELİ PERSONEL MAAŞ HESAPLAMA 2011 YILI 1.DÖNEM Aylık katsayı: 0,061954 A-GELİRLER 1-SÖZLEŞME ÜCRETİ KAMU PERSONELİNİN MAAŞLARININ HESABINA ESAS TUTULAN KATSAYILARIN YENİDEN TESPİTİ

Detaylı

Yıllık Ücretli İzin Uygulama Rehberi

Yıllık Ücretli İzin Uygulama Rehberi www.gsghukuk.com Yıllık Ücretli İzin Uygulama Rehberi İş Hukuku Hizmetleri Yıllık ücretli izin hakkı ne zaman doğar? 1 yıl Yıllık ücretli izin hakkı işçinin işyerinde çalışmaya başladığı günden itibaren

Detaylı

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ YILLIK, MAZERET, HASTALIK, AYLIKSIZ VE REFAKAT İZİNLERİNİN KULLANIM USUL VE ESASLARI

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ YILLIK, MAZERET, HASTALIK, AYLIKSIZ VE REFAKAT İZİNLERİNİN KULLANIM USUL VE ESASLARI DÜZCE ÜNİVERSİTESİ YILLIK, MAZERET, HASTALIK, AYLIKSIZ VE REFAKAT İZİNLERİNİN KULLANIM USUL VE ESASLARI Üniversitemiz akademik ve idari personeli; 657 sayılı Devlet memurları Kanununun 101, 102, 103, 104,

Detaylı

ÇANKIRI ÇERKEŞ DEVLET HASTANESİ

ÇANKIRI ÇERKEŞ DEVLET HASTANESİ ÇANKIRI ÇERKEŞ DEVLET HASTANESİ ACİL TIP TEKNİSYENİ GENEL ve BÖLÜM UYUM EĞİTİM REHBERİ Hazırlayan Kontrol Eden Onaylayan Kalite Birim Sorumlusu Kalite Yönetim Direktörü Başhekim/Hastane Yöneticisi KODU:

Detaylı

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI İZİN YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI İZİN YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI İZİN YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı, Millî Eğitim Bakanlığı personelinin izin haklarına ilişkin usul ve esasları

Detaylı

YILLIK İZİNDE EN SON NELER DEĞİŞTİ? TAŞERON İŞÇİLERİN YILLIK İZİN HAKLARI

YILLIK İZİNDE EN SON NELER DEĞİŞTİ? TAŞERON İŞÇİLERİN YILLIK İZİN HAKLARI YILLIK İZİNDE EN SON NELER DEĞİŞTİ? TAŞERON İŞÇİLERİN YILLIK İZİN HAKLARI Rıza KARAMAN Kamu İhale Mevzuatı Uzmanı 1. GİRİŞ Yaz döneminin yaklaşmasıyla birlikte, çalışanlar yıllık ücretli izinlerini daha

Detaylı

İŞ KANUNU (1) * * * Bu Kanunun yürürlükte olmayan hükümleri için bakınız. "Yürürlükteki Bazı Kanunların Mülga Hükümleri Külliyatı Cilt: 2 Sayfa: 1113

İŞ KANUNU (1) * * * Bu Kanunun yürürlükte olmayan hükümleri için bakınız. Yürürlükteki Bazı Kanunların Mülga Hükümleri Külliyatı Cilt: 2 Sayfa: 1113 4773 İŞ KANUNU (1) Kanun Numarası : 1475 Kabul Tarihi : 25/8/1971 Yayımlandığı R. Gazete : Tarih : 1/9/1971 Sayı : 13943 Yayımlandığı Düstur : Tertip : 5 Cilt : 10 Sayfa : 3102 Bu Kanunun yürürlükte olmayan

Detaylı

İŞ KANUNU (1) * * * Bu Kanunun yürürlükte olmayan hükümleri için bakınız. "Yürürlükteki Bazı Kanunların Mülga Hükümleri Külliyatı Cilt: 2 Sayfa: 1113

İŞ KANUNU (1) * * * Bu Kanunun yürürlükte olmayan hükümleri için bakınız. Yürürlükteki Bazı Kanunların Mülga Hükümleri Külliyatı Cilt: 2 Sayfa: 1113 4773 İŞ KANUNU (1) Kanun Numarası : 1475 Kabul Tarihi : 25/8/1971 Yayımlandığı R. Gazete : Tarih : 1/9/1971 Sayı : 13943 Yayımlandığı Düstur : Tertip : 5 Cilt : 10 Sayfa : 3102 * * * Bu Kanunun yürürlükte

Detaylı

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ YILLIK, MAZERET, HASTALIK, AYLIKSIZ VE REFAKAT İZİNLERİNİN KULLANIM USUL VE ESASLARI

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ YILLIK, MAZERET, HASTALIK, AYLIKSIZ VE REFAKAT İZİNLERİNİN KULLANIM USUL VE ESASLARI DÜZCE ÜNİVERSİTESİ YILLIK, MAZERET, HASTALIK, AYLIKSIZ VE REFAKAT İZİNLERİNİN KULLANIM USUL VE ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç : Madde 1- Düzce Üniversitesi bünyesinde görev

Detaylı

Bu çalışmada yer alan bilgiler, özelleştirme uygulamaları l nedeniyle işsiz i kalan ve Devlet Personel Başkanlığınca kamu kurum ve kuruluşlarına

Bu çalışmada yer alan bilgiler, özelleştirme uygulamaları l nedeniyle işsiz i kalan ve Devlet Personel Başkanlığınca kamu kurum ve kuruluşlarına Bu çalışmanın ş tüm yasal hakları Devlet Personel Başkanlığına aittir. Yayımlanması izne bağlıdır. Bu çalışmada yer alan bilgiler, özelleştirme uygulamaları l nedeniyle işsiz i kalan ve Devlet Personel

Detaylı

ÜÇÜNCÜ BÖLÜM ÖZLÜK HAKLARI (İZİNLER, AYLIKLARI, İKRAMİYE ÖDEME ESASLARI) BİRİNCİ KISIM İZİNLER

ÜÇÜNCÜ BÖLÜM ÖZLÜK HAKLARI (İZİNLER, AYLIKLARI, İKRAMİYE ÖDEME ESASLARI) BİRİNCİ KISIM İZİNLER ÜÇÜNCÜ BÖLÜM ÖZLÜK HAKLARI (İZİNLER, AYLIKLARI, İKRAMİYE ÖDEME ESASLARI) BİRİNCİ KISIM İZİNLER 1. Sözleşmeli er adaylarının izin hakları bulunmamaktadır. Ancak fevkalade özürleri olduğu anlaşılan sözleşmeli

Detaylı

T.C. MİLLi EGİTİM BAKANLIGI İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü

T.C. MİLLi EGİTİM BAKANLIGI İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü T.C. MİLLi EGİTİM BAKANLIGI İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü Sayı : 168339311903.05/34932 Konu: İzin Yönergesi 16/0112013 BAKANLıK MAKAMıNA 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun izinlerle ilgili; 104,

Detaylı

T.C FARUK SARAÇ TASARIM MESLEK YÜKSEOKULU İZİN YÖNERGESİ. (Yüksekokul Kurulu nun 13/01/2017 tarih ve 2017/2 sayılı kararı ile kabul edilmiştir.

T.C FARUK SARAÇ TASARIM MESLEK YÜKSEOKULU İZİN YÖNERGESİ. (Yüksekokul Kurulu nun 13/01/2017 tarih ve 2017/2 sayılı kararı ile kabul edilmiştir. T.C FARUK SARAÇ TASARIM MESLEK YÜKSEOKULU İZİN YÖNERGESİ (Yüksekokul Kurulu nun 13/01/2017 tarih ve 2017/2 sayılı kararı ile kabul edilmiştir.) BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK ve TANIMLAR Amaç Madde

Detaylı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı (Devlet Personel Başkanlığı)'ndan:

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı (Devlet Personel Başkanlığı)'ndan: Resmi Gazete Sayı : 29683 TEBLİĞ Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı (Devlet Personel Başkanlığı)'ndan: KAMU PERSONELİ GENEL TEBLİĞİ (Seri No: 6) 10/2/2016 tarihli ve 29620 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan

Detaylı

KADIN İŞÇİYE ANALIK İZNİ VEYA ÜCRETSİZ İZİN SONRASI VERİLECEK KISMİ ÇALIŞMA İZNİNİN ŞARTLARI BELİRLENDİ

KADIN İŞÇİYE ANALIK İZNİ VEYA ÜCRETSİZ İZİN SONRASI VERİLECEK KISMİ ÇALIŞMA İZNİNİN ŞARTLARI BELİRLENDİ KADIN İŞÇİYE ANALIK İZNİ VEYA ÜCRETSİZ İZİN SONRASI VERİLECEK KISMİ ÇALIŞMA İZNİNİN ŞARTLARI BELİRLENDİ Cumhur Sinan ÖZDEMİR 41 ** 1. GİRİŞ 10/02/2016 tarih ve 29620 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 6663

Detaylı

Sigortalı ĠĢe GiriĢ Bildirgesi (II)

Sigortalı ĠĢe GiriĢ Bildirgesi (II) ĠġVEREN VE SORUMLULUKLARI Yurtiçinde istihdam ederken veya geçici görevle yurtdıģına götürürken; ĠġVEREN 506 sayılı Sosyal Sigortalar Yasası uyarınca iģverenin yapması gereken iģ ve iģlemleri ana baģlıklar

Detaylı

MAL BİLDİRİMİ BEYANNAMESİ 2/43

MAL BİLDİRİMİ BEYANNAMESİ 2/43 1/43 MAL BİLDİRİMİ BEYANNAMESİ 2/43 04.05.1990 tarih ve 20508 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan 3628 Sayılı Mal Bildiriminde Bulunulması, Rüşvet ve Yolsuzluklarla Mücadele Kanunu 15.11.1990 tarih ve 20696

Detaylı

T.C ADANA BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK VE İDARİ PERSONEL İZİN YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C ADANA BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK VE İDARİ PERSONEL İZİN YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C ADANA BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK VE İDARİ PERSONEL İZİN YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1-Bu Yönergenin amacı, Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi

Detaylı

MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; çalıģanlara verilecek iģ sağlığı ve güvenliği eğitimlerinin usul ve esaslarını düzenlemektir.

MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; çalıģanlara verilecek iģ sağlığı ve güvenliği eğitimlerinin usul ve esaslarını düzenlemektir. ÇALIġANLARIN Ġġ SAĞLIĞI VE GÜVENLĠĞĠ EĞĠTĠMLERĠNĠN USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELĠK BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; çalıģanlara verilecek iģ

Detaylı

GÖRÜŞ BİLDİRME FORMU

GÖRÜŞ BİLDİRME FORMU Konusu: İlgili Mevzuat:. Müdürlüğünce hizmet alım ihalesi yapılarak taşeron işçi çalıştırılması durumunda ihalenin yenilenerek işin başka bir firmaya devredilmesi durumunda çalışmaya devam eden işçilere

Detaylı

İşçİlERDE Yıllık ÜCREtlİ İZİn UYgUlaMaSı ve

İşçİlERDE Yıllık ÜCREtlİ İZİn UYgUlaMaSı ve İşçİlERDE Yıllık ÜCREtlİ İZİn UYgUlaMaSı ve BİRİkMİş İşçİ İZİnlERİnİn kullandırımı Cumhur Sinan ÖZDEMİR* Öz Yıllık ücretli izin hakkı İş Kanununa tabi olarak çalışan işçilere uygulanır. İşçinin işyerinde

Detaylı

(30.12.2009 tarihli ve 86054 sayılı Genel Müdür Olur u ile yürürlüğe girmiştir.)

(30.12.2009 tarihli ve 86054 sayılı Genel Müdür Olur u ile yürürlüğe girmiştir.) T.C. ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI DEVLET METEOROLOJĐ ĐŞLERĐ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MERKEZ VE TAŞRA TEŞKĐLATI PERSONELĐNĐN ĐZĐNLERĐNĐN KULLANILMASINA ĐLĐŞKĐN USUL VE ESASLAR (30.12.2009 tarihli ve 86054 sayılı Genel

Detaylı

HAK KAZANMADIĞI YILLIK ÜCRETLİ İZNİNİ KULLANAN İŞÇİ İŞYERİNDEN AYRILIRSA İŞVEREN İŞÇİDEN İZİN ÜCRETİ TALEP EDİLEBİLİR Mİ?

HAK KAZANMADIĞI YILLIK ÜCRETLİ İZNİNİ KULLANAN İŞÇİ İŞYERİNDEN AYRILIRSA İŞVEREN İŞÇİDEN İZİN ÜCRETİ TALEP EDİLEBİLİR Mİ? HAK KAZANMADIĞI YILLIK ÜCRETLİ İZNİNİ KULLANAN İŞÇİ İŞYERİNDEN AYRILIRSA İŞVEREN İŞÇİDEN İZİN ÜCRETİ TALEP EDİLEBİLİR Mİ? Erol GÜNER * I.GİRİŞ: Anayasanın 50. Maddesinin çalışanlara tanıdığı dinlenme hakkının

Detaylı

TMMOB KİMYA MÜHENDİSLERİ ODASI GENEL MERKEZİ VE BAĞLI İŞYERLERİ İŞLETME TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ TEKLİFİ

TMMOB KİMYA MÜHENDİSLERİ ODASI GENEL MERKEZİ VE BAĞLI İŞYERLERİ İŞLETME TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ TEKLİFİ TMMOB KİMYA MÜHENDİSLERİ ODASI GENEL MERKEZİ VE BAĞLI İŞYERLERİ İŞLETME TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ TEKLİFİ YÜRÜRLÜK TARİHİ 01.01.2016 31.12.2017 I. BÖLÜM DÜZENLEYİCİ HÜKÜMLER MADDE 1- TANIMLAR MADDE 2- TARAFLAR

Detaylı

MEMURLARIN İZİNLERİ İzin çeşitleri İzin vermeye yetkili amirler b) Taşra teşkilâtında c) Yurt dışı teşkilâtında Yıllık izin

MEMURLARIN İZİNLERİ İzin çeşitleri İzin vermeye yetkili amirler b) Taşra teşkilâtında c) Yurt dışı teşkilâtında Yıllık izin MEMURLARIN İZİNLERİ İzin çeşitleri MADDE 5- (1) Memurlar için öngörülen izin çeşitleri şunlardır: a) Yıllık izin, b) Mazeret izni, c) Hastalık ve refakat izni, ç) Aylıksız izin, d) Diğer izinler. İzin

Detaylı

YÜZDE USULÜ İLE ÜCRET KARŞILIĞINDA ÇALIŞMA

YÜZDE USULÜ İLE ÜCRET KARŞILIĞINDA ÇALIŞMA YÜZDE USULÜ İLE ÜCRET KARŞILIĞINDA ÇALIŞMA Cem BALOĞLU* I. GİRİŞ Yüzde usulü ile ücret 4857 sayılı İş Kanunu nun 51 inci maddesinde düzenlenmiştir. Buna göre; Otel, lokanta, eğlence yerleri ve benzeri

Detaylı

İŞ KANUNU (1) Bu Kanunun yürürlükte olmayan hükümleri için bakınız. "Yürürlükteki Bazı Kanunların Mülga Hükümleri Külliyatı Cilt: 2 Sayfa: 1113

İŞ KANUNU (1) Bu Kanunun yürürlükte olmayan hükümleri için bakınız. Yürürlükteki Bazı Kanunların Mülga Hükümleri Külliyatı Cilt: 2 Sayfa: 1113 4773 İŞ KANUNU (1) Kanun Numarası : 1475 Kabul Tarihi : 25/8/1971 Yayımlandığı R. Gazete : Tarih : 1/9/1971 Sayı : 13943 Yayımlandığı Düstur : Tertip : 5 Cilt : 10 Sayfa : 3102 Bu Kanunun yürürlükte olmayan

Detaylı

Bireysel İş Hukuku ÇALIŞMA SÜRELERİ. Prof. Dr. Murat ŞEN. Arş. Gör. Yusuf GÜLEŞCİ

Bireysel İş Hukuku ÇALIŞMA SÜRELERİ. Prof. Dr. Murat ŞEN. Arş. Gör. Yusuf GÜLEŞCİ Bireysel İş Hukuku ÇALIŞMA SÜRELERİ Prof. Dr. Murat ŞEN Arş. Gör. Yusuf GÜLEŞCİ HAFTALIK ÇALIŞMA SÜRESİ Haftalık Çalışma Süresinin Azami Sınırı İş K. m. 63: Genel bakımdan çalışma süresi haftada en çok

Detaylı

5951 Sayılı Torba Kanun Neler Getirdi?

5951 Sayılı Torba Kanun Neler Getirdi? 5951 Sayılı Torba Kanun Neler Getirdi? Ömer BENOKAN 05.02.2010 tarih ve 27484 sayılı Resmi Gazete de yayınlanan, 28.1.2010 tarih ve 5951sayılı AMME ALACAKLARININ TAHSĠL USULÜ HAKKINDA KANUN ĠLE BAZI KANUNLARDA

Detaylı

SOSYAL GÜVENLĠK KURUMLARINA TABĠ OLARAK GEÇEN HĠZMETLERĠN BĠRLEġTĠRĠLMESĠ HAKKINDA KANUN

SOSYAL GÜVENLĠK KURUMLARINA TABĠ OLARAK GEÇEN HĠZMETLERĠN BĠRLEġTĠRĠLMESĠ HAKKINDA KANUN 5815 SOSYAL GÜVENLĠK KURUMLARINA TABĠ OLARAK GEÇEN HĠZMETLERĠN BĠRLEġTĠRĠLMESĠ HAKKINDA KANUN Kanun Numarası : 2829 Kabul Tarihi : 24/5/1983 Yayımlandığı R.Gazete : Tarih : 27/5/1983 Sayı : 18059 Yayımlandığı

Detaylı

SOSYAL GÜVENLİK KURUMLARINA TABİ OLARAK GEÇEN HİZMETLERİN BİRLEŞTİRİLMESİ HAKKINDA KANUN

SOSYAL GÜVENLİK KURUMLARINA TABİ OLARAK GEÇEN HİZMETLERİN BİRLEŞTİRİLMESİ HAKKINDA KANUN SOSYAL GÜVENLİK KURUMLARINA TABİ OLARAK GEÇEN HİZMETLERİN BİRLEŞTİRİLMESİ HAKKINDA KANUN Kanun Numarası : 2829 Kabul Tarihi : 24/5/1983 Yayımlandığı R.Gazete : Tarih : 27/5/1983 Sayı : 18059 Yayımlandığı

Detaylı

Cumartesi, 02 Temmuz :52 - Son Güncelleme Cumartesi, 01 Eylül :57

Cumartesi, 02 Temmuz :52 - Son Güncelleme Cumartesi, 01 Eylül :57 BAZI KAMU KURUM VE KURULUŞLARINA AİT SAĞLIK BİRİMLERİNİN SAĞLIK BAKANLIĞINA DEVREDİLMESİNE DAİR KANUN ÇERÇEVESİNDE SAĞLIK BAKANLIĞINA DEVREDİLEN SAĞLIK BİRİMLERİNDEKİ GEÇİCİ MAHİYETTE İŞLERİ YÜRÜTMEK ÜZERE

Detaylı

T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ İZİN YÖNERGESİ

T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ İZİN YÖNERGESİ 1 T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ İZİN YÖNERGESİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK ve TANIMLAR Madde 1: Bu yönergenin amacı, İstanbul Arel Üniversitesinde tam zamanlı/kadrolu görev yapan tüm akademik

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Personel Genel Müdürlüğü PERSONEL MEVZUATI BÜLTENİ İZİNLER YILLIK İZİN MAZERET İZNİ HASTALIK İZNİ AYLIKSIZ İZİN

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Personel Genel Müdürlüğü PERSONEL MEVZUATI BÜLTENİ İZİNLER YILLIK İZİN MAZERET İZNİ HASTALIK İZNİ AYLIKSIZ İZİN T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Personel Genel Müdürlüğü PERSONEL MEVZUATI BÜLTENİ İZİNLER YILLIK İZİN MAZERET İZNİ HASTALIK İZNİ AYLIKSIZ İZİN SİCİL VE İZİNLER ŞUBESİ ŞB.MD.: MEHMET ALİ ÜNAL ŞEF. : DİLEK

Detaylı

Ġġ KANUNUNDA YAPILAN DEĞĠġĠKLĠKLER SONRASI MAZERET ĠZĠNLERĠ

Ġġ KANUNUNDA YAPILAN DEĞĠġĠKLĠKLER SONRASI MAZERET ĠZĠNLERĠ Ġġ KANUNUNDA YAPILAN DEĞĠġĠKLĠKLER SONRASI MAZERET ĠZĠNLERĠ ÖZET 6645 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunla 4857 sayılı

Detaylı

MAKTU AYLIK ALAN SOSYAL GÜVENLİK DESTEK PRİMİNE GÖRE ÇALIŞAN PERSONELE 4857 SAYILI İŞ KANUNU NUN 48 VE 49 UNCU MADDELERİNİN UYGULANMASI SORUNU

MAKTU AYLIK ALAN SOSYAL GÜVENLİK DESTEK PRİMİNE GÖRE ÇALIŞAN PERSONELE 4857 SAYILI İŞ KANUNU NUN 48 VE 49 UNCU MADDELERİNİN UYGULANMASI SORUNU MAKTU AYLIK ALAN SOSYAL GÜVENLİK DESTEK PRİMİNE GÖRE ÇALIŞAN PERSONELE 4857 SAYILI İŞ KANUNU NUN 48 VE 49 UNCU MADDELERİNİN UYGULANMASI SORUNU Selahattin BAYRAM * I- GİRİŞ 4857 sayılı İş Kanunu nun 48

Detaylı

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ İDARİ PERSONEL HAKKINDA NAKLEN TAYİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ İDARİ PERSONEL HAKKINDA NAKLEN TAYİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR KARABÜK ÜNİVERSİTESİ İDARİ PERSONEL HAKKINDA NAKLEN TAYİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR Amaç Madde 1- (1) Karabük Üniversitesi nde görev yapan idari personelin naklen tayin taleplerinin değerlendirmesinde uygulanacak

Detaylı

TÜRK HAVA KURUMU ÜNİVERSİTESİ İZİN YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK ve TANIMLAR

TÜRK HAVA KURUMU ÜNİVERSİTESİ İZİN YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK ve TANIMLAR TÜRK HAVA KURUMU ÜNİVERSİTESİ İZİN YÖNERGESİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK ve TANIMLAR Madde 1 (1) Bu yönergenin amacı, Türk Hava Kurumu Üniversitesinde görev yapan idari ve akademik personelin

Detaylı

TEBLİĞ. b) Analık izninin kesintisiz kullanılması gerektiğinden, bu izin kısım kısım kullanılamaz.

TEBLİĞ. b) Analık izninin kesintisiz kullanılması gerektiğinden, bu izin kısım kısım kullanılamaz. 13 Nisan 2016 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 29683 TEBLİĞ Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı (Devlet Personel Başkanlığı) ndan: KAMU PERSONELĠ GENEL TEBLĠĞĠ (Seri No: 6) 10/2/2016 tarihli ve 29620 sayılı

Detaylı

İSTANBUL YENİYÜZYIL ÜNİVERSİTESİ İZİN YÖNERGESİ. (Üniversite Senatosunun 30/09/2016 tarih ve 2016/11 sayılı kararı ile kabul edilmiştir.

İSTANBUL YENİYÜZYIL ÜNİVERSİTESİ İZİN YÖNERGESİ. (Üniversite Senatosunun 30/09/2016 tarih ve 2016/11 sayılı kararı ile kabul edilmiştir. İSTANBUL YENİYÜZYIL ÜNİVERSİTESİ İZİN YÖNERGESİ (Üniversite Senatosunun 30/09/2016 tarih ve 2016/11 sayılı kararı ile kabul edilmiştir.) BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK ve TANIMLAR Amaç Madde 1: Bu

Detaylı

T.C. DEVLET PERSONEL BAŞKANLIĞI GEÇİCİ PERSONEL (4/C) REHBERİ

T.C. DEVLET PERSONEL BAŞKANLIĞI GEÇİCİ PERSONEL (4/C) REHBERİ T.C. DEVLET PERSONEL BAŞKANLIĞI GEÇİCİ PERSONEL (4/C) REHBERİ T.C. DEVLET PERSONEL BAŞKANLIĞI Bu çalışmanın tüm yasal hakları Başkanlığa aittir. Yayımlanması izne bağlıdır. GEÇİCİ PERSONEL STATÜSÜ NEDİR?

Detaylı

HİZMET ALIMI İHALELERİNDE İŞÇİLERİN YILLIK ÜCRETLİ İZİN HAKLARI 1. GİRİŞ

HİZMET ALIMI İHALELERİNDE İŞÇİLERİN YILLIK ÜCRETLİ İZİN HAKLARI 1. GİRİŞ Murat ARAPGİRLİ HİZMET ALIMI İHALELERİNDE İŞÇİLERİN YILLIK ÜCRETLİ İZİN HAKLARI 1. GİRİŞ İşçinin belli bir süre çalışmasının doğal bir sonucu da belli bir süre dinlenmesidir. Bu husus 1982 Anayasasının

Detaylı

13 Nisan 2016 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 29683 TEBLİĞ

13 Nisan 2016 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 29683 TEBLİĞ 13 Nisan 2016 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 29683 TEBLİĞ Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı (Devlet Personel Başkanlığı) ndan: KAMU PERSONELİ GENEL TEBLİĞİ (Seri No: 6) 10/2/2016 tarihli ve 29620 sayılı

Detaylı

d) 506 sayılı Sosyal Sigortalar Kanununun geçici 20 inci maddesine göre kurulan emekli sandıklarına,

d) 506 sayılı Sosyal Sigortalar Kanununun geçici 20 inci maddesine göre kurulan emekli sandıklarına, 5815 SOSYAL GÜVENLĐK KURUMLARINA TABĐ OLARAK GEÇEN HĐZMETLERĐN BĐRLEŞTĐRĐLMESĐ HAKKINDA KANUN Kanun Numarası : 2829 Kabul Tarihi : 24/5/1983 Yayımlandığı R.Gazete : Tarih : 27/5/1983 Sayı : 18059 Yayımlandığı

Detaylı

İş Kanununa İlişkin Fazla Çalışma ve Fazla Sürelerle Çalışma Yönetmeliği Resmi Gazete Yayım Tarih ve Sayısı : 06.04.2004-25425

İş Kanununa İlişkin Fazla Çalışma ve Fazla Sürelerle Çalışma Yönetmeliği Resmi Gazete Yayım Tarih ve Sayısı : 06.04.2004-25425 MESGEMM İSG/Mevzuat/Yönetmelikler İçindekiler Birinci Bölüm - Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Madde 1 Amaç ve Kapsam Madde 2 Dayanak Madde 3 Tanımlar İkinci Bölüm - Genel Hükümler Madde 4 Fazla Çalışma

Detaylı

SİRKÜLER. Sayı: Kasım

SİRKÜLER. Sayı: Kasım SİRKÜLER Sayı: Kasım 2016 İçindekiler 1. BÖLÜM... 2 ÇALIŞMA MEVZUATI... 2 1. Analık İzni veya Ücretsiz İzin Sonrası Yapılacak Kısmi Süreli Çalışmalar Hakkında Yönetmeliği... 2 2. BÖLÜM... 4 SOSYAL GÜVENLİK

Detaylı

1 Soru ve cevaplarla yıllık izin uygulaması

1 Soru ve cevaplarla yıllık izin uygulaması Aylık İş Hukuku Bülteni Sayı -6 Aylık İş Hukuku Bülteni Mayıs 2017 Soru ve Cevaplarla Yıllık İzin Uygulaması Yıllık izin uygulamalarına dair önemli noktaları soru cevap yöntemi ile açıklamak istiyoruz:

Detaylı

Son Değişikliklere Göre İşçi ve Memurların Doğum, Analık ve Süt İzni

Son Değişikliklere Göre İşçi ve Memurların Doğum, Analık ve Süt İzni Son Değişikliklere Göre İşçi ve Memurların Doğum, Analık ve Süt İzni Cumhur Sinan ÖZDEMİR Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Başmüfettişi Anayasanın 50 inci maddesine göre dinlenmek çalışanların hakkıdır.

Detaylı

İŞ KANUNU'NDA SÜRELER MADDE KONU SÜRE

İŞ KANUNU'NDA SÜRELER MADDE KONU SÜRE İŞ KANUNU'NDA SÜRELER MADDE KONU SÜRE Kanunun kapsamına giren nitelikte bir işyerini kuran, her ne suretle olursa olsun devralan, çalışma konusunu kısmen veya tamamen değiştiren veya herhangi bir sebeple

Detaylı

MEMURLARIN HASTALIK RAPORLARINI VERECEK HEKİM VE SAĞLIK KURULLARI

MEMURLARIN HASTALIK RAPORLARINI VERECEK HEKİM VE SAĞLIK KURULLARI Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 29.10.2011 Tarih ve 28099 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan DEVLET MEMURLARINA VERİLECEK HASTALIK RAPORLARI İLE HASTALIK VE REFAKAT İZNİNE İLİŞKİN

Detaylı

ULUSAL BOR ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜNDE ÇALIŞTIRILACAK PERSONELİN SÖZLEŞME USUL VE ESASLARI İLE MALİ HAKLARININ BELİRLENMESİNE İLİŞKİN YÖNETMELİK

ULUSAL BOR ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜNDE ÇALIŞTIRILACAK PERSONELİN SÖZLEŞME USUL VE ESASLARI İLE MALİ HAKLARININ BELİRLENMESİNE İLİŞKİN YÖNETMELİK 4523 ULUSAL BOR ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜNDE ÇALIŞTIRILACAK PERSONELİN SÖZLEŞME USUL VE ESASLARI İLE MALİ HAKLARININ BELİRLENMESİNE İLİŞKİN YÖNETMELİK Bakanlar Kurulu Kararının Tarihi : 9/10/2006 No : 2006/11103

Detaylı

KANUN. Kanun No. 6385 Kabul Tarihi: 10/1/2013

KANUN. Kanun No. 6385 Kabul Tarihi: 10/1/2013 19 Ocak 2013 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 28533 KANUN SOSYAL SĠGORTALAR VE GENEL SAĞLIK SĠGORTASI KANUNU ĠLE BAZI KANUNLARDA DEĞĠġĠKLĠK YAPILMASINA DAĠR KANUN Kanun No. 6385 Kabul Tarihi: 10/1/2013 MADDE

Detaylı

ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ İZİN KULLANMA USUL VE ESASLARI

ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ İZİN KULLANMA USUL VE ESASLARI ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ İZİN KULLANMA USUL VE ESASLARI Yıllık İzinler Yıllık izin süresi ( 657 S.K. Madde : 102 ) MADDE 1- (1) Devlet memurlarının hizmet süresi bir yıldan on yıla kadar (on

Detaylı

İŞÇİNİN HAFTA TATİLİNDE ÇALIŞTIRILMASI HALİNDE ÜCRETİNİN HESAPLANMASI VE İDARİ PARA CEZASI II. HAFTA TATİLİ ÇALIŞMASININ ÜCRETİ VE HESAPLANMASI

İŞÇİNİN HAFTA TATİLİNDE ÇALIŞTIRILMASI HALİNDE ÜCRETİNİN HESAPLANMASI VE İDARİ PARA CEZASI II. HAFTA TATİLİ ÇALIŞMASININ ÜCRETİ VE HESAPLANMASI İŞÇİNİN HAFTA TATİLİNDE ÇALIŞTIRILMASI HALİNDE ÜCRETİNİN HESAPLANMASI VE İDARİ PARA CEZASI Umut TOPCU * I- GİRİŞ Hafta tatili, çalışma süresi kavramının ortaya çıkışı ve işçinin korunması bakımından sınırlandırılması

Detaylı

3) Doğum sebebiyle verilen aylıksız izin süresinin kıdem aylığına esas hizmet süresinin hesabında dikkate alınıp alınmayacağı,

3) Doğum sebebiyle verilen aylıksız izin süresinin kıdem aylığına esas hizmet süresinin hesabında dikkate alınıp alınmayacağı, İŞTE DEVLET PERSONEL BAŞKANLIĞININ GÖRÜŞÜ ÖZET: Doğum sebebiyle verilen aylıksız izin süresinin memurun kazanılmış hak aylığında dikkate alınıp alınmayacağı, intibak işleminin ne zaman yapılacağı, bu sürelerin

Detaylı

T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ İZİN YÖNERGESİ

T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ İZİN YÖNERGESİ T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ İZİN YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK ve TANIMLAR Amaç Madde 1: Bu yönergenin amacı, İstanbul Arel Üniversitesinde tam zamanlı/kadrolu görev yapan tüm akademik

Detaylı

Memurların Refakat İzinleri

Memurların Refakat İzinleri www.mevzuattakip.com.tr Memurların Refakat İzinleri Memurların yakınlarından birilerinin hastalıkları veya tedavileri halinde de onlara refakat edebilmeleri için refakat izni kullanmaları, Devlet memurlarına

Detaylı

TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMUNA Mali Hizmetler Kurum Başkan Yardımcılığı)

TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMUNA Mali Hizmetler Kurum Başkan Yardımcılığı) TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMUNA Mali Hizmetler Kurum Başkan Yardımcılığı) İlgi : 16/08/2016 tarih ve 1814 sayılı yazı. Kurumunuza bağlı Kamu Hastaneleri Birlikleri ve bağlı sağlık tesislerinde 4734 sayılı

Detaylı

SOSYAL GÜVENLİK KESİNTİSİ (4/c) ( TARİHİNDEN ÖNCE İŞE BAŞLAYANLAR İÇİN)(1)

SOSYAL GÜVENLİK KESİNTİSİ (4/c) ( TARİHİNDEN ÖNCE İŞE BAŞLAYANLAR İÇİN)(1) SGK İŞLEMLERİ SOSYAL GÜVENLİK KESİNTİSİ (4/c) (01.10.2008 TARİHİNDEN ÖNCE İŞE BAŞLAYANLAR İÇİN)(1) 01.10.2008 den önce iştirakçi olup, 01.10.2008 tarihi itibarıyla 4c li sigortalıların emekli keseneğine

Detaylı

Resmi Gazete Tarihi: Resmi Gazete Sayısı:

Resmi Gazete Tarihi: Resmi Gazete Sayısı: TARIMDA Ġġ ARACILIĞI YÖNETMELĠĞĠ Resmi Gazete Tarihi: 27.05.2010 Resmi Gazete Sayısı: 27593 www.atacanosgb.com BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı, tarım

Detaylı

6111 SAYILI YASADA SGK TEŞVİKİ

6111 SAYILI YASADA SGK TEŞVİKİ NİSAN 2012 6111 SAYILI YASADA SGK TEŞVİKİ 6111 Sayılı Kanunun 74 üncü maddesiyle 4447 sayılı Kanuna eklenen ve ilave istihdam teģvikini düzenleyen geçici 10 uncu maddesi 01.03.2011 tarihi itibari ile yürürlüğe

Detaylı