Genel ve İstatistiki Bilgiler

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Genel ve İstatistiki Bilgiler"

Transkript

1

2

3 GÜNDEM Açılış 2011 yılı SODES projeleri hakkında genel ve istatistiki bilgiler, Temsilen üç projenin tanıtımı ve sözleşmelerinin imzalanması, Sözleşme öncesi ve proje başlangıç sürecinde hazırlanması gereken belgeler ve dikkat edilecek hususlar, Kapanış.

4 Genel ve İstatistiki Bilgiler 06 Mayıs 2011 son müracaat tarihi itibariyle sistem üzerinden toplam 538 adet SODES Projesi girişi yapılmıştır. Ancak online girişi yapılan 538 projeden 169 tanesi mükerrer giriş veya diğer nedenlerle imzalı sureti Valiliğe teslim edilmediğinden değerlendirmeye alınmadı. Değerlendirmeye alınan369 adet projeden 21 tanesi gerekli şartları taşımadığından reddedildi. Toplam 348 adet proje için belirlenen kriterler doğrultusunda değerlendirmeler yapıldı.

5 Genel ve İstatistiki Bilgiler Geçerli kabul edilen toplam 348 adet proje için toplam istenen bütçe miktarı TL. oldu. Ancak DPT tarafından İlimiz için belirlenen TL. tutarında Proje sayısı talep edildiğinden en yüksek puan alan projelerden başlamak suretiyle toplam 96 adet proje seçilerek DPT ye gönderildi. 96 adet projeden yapılan değerlendirmeler sonucunda 60 tanesi DPT tarafından desteklenmeye değer bulundu. Kabul edilen 60 adet projenin toplam bütçesi eş finansmanla birlikte TL. olmuştur.

6 Genel Bilgiler Değerlendirme Kriterleri 1. SODES amaçlarına uygunluk, 2. Sürdürülebilirlik, 3. Projenin amacı, gerekçesi, faaliyetleri ile bütçesi arasındaki tutarlılık, 4. Projeyi öneren kuruluşun proje yürütme kapasitesi, 5. Projenin hedef gruplar üzerinde yaratacağı etkiler, 6.Proje hedef kitlesinin genişliği, 7. İlin öncelikleri.

7 Genel ve İstatistiki Bilgiler Seri Toplam Proje Sayısı Değerlendirilen Proje Sayısı Geçerli Proje Sayısı DPT ye gönderilen Proje Sayısı Desteklenen Proje Sayısı

8 Genel ve İstatistiki Bilgiler Toplam 60 adet Proje ile toplam TL lik finansman ilimize kazandırıldı.

9 İlçelere göre dağılım

10 İlçelere göre dağılım

11 Sözleşme imzalanacak projelerin özet bilgileri Projenin Adı Proje Bütçesi Hazırlayan Amaç Yeni Bir Hayata İlk Adım ,00TL - 12 Ay ELAZIĞ CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI DENETİMLİ SERBESTLİK VE YARDIM MERKEZLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ- ALİ ÖZGÜR ÇARDAK Bu proje de madde kullanan kişilerin rehabilite edilmesi ve risk grubundan; yoksul, kırsal bölgede yaşayan, suça itilmiş kişiler ile hükümlü ve eski hükümlü; çocuk, genç, yetişkin ve bu kişilerin ailelerinin sosyalleşmesi ve yeniden topluma kazandırılması amaçlanmıştır. Proje Kapsamında; Kütüphane oluşturma ve kitap okuma kampanyası, Bilgisayar işletmenliği kursları, Ücretsiz sbs ve üniversiteye hazırlık kursları, Su sporları etkinlikleri düzenlenmesi, Öğrenci gezileri ve Bilgilendirme ve bilinçlendirme faaliyetleri gerçekleştirilecektir.

12 Sözleşme imzalanacak projelerin özet bilgileri Projenin Adı Engelsiz Yaşam Merkezi Proje Bütçesi ,00TL - 12 Ay Hazırlayan TÜRKİYE OMURİLİK FELÇLİLERİ DERNEĞİ ELAZIĞ ŞUBESİ-ÖMER ÇÖTELİ Amaç Tekerlekli sandalyeye bağımlı olan omurilik felçlilerinin sokağa çıkabilme, özgürce dolaşabilme imkanına kavuşan bu kişilerin bir araya gelebilecek, çay - kahve içebilecek, kitap gazete okuyabilecek, internete girebilecek, kaliteli zaman geçirebilecek bir mekanları ne yazık ki yoktur. Bu projeyle tekerlekli sandalyeye bağımlı bireylerin yaşam kalitelerini arttırmak için bir yaşam merkezi kurulması amaçlanmaktadır. Bu amaçla şehir merkezinde 100 ile 150 metrekare büyüklüğünde ulaşımı kolay bir bölgede bir yer kiralanarak omurilik felçliler için bir sosyal yaşam alanı oluşturulacaktır. Oluşturulması planlanan merkez sabah 08:00 ile 20:00 saatleri arasında omurilik felçlileri hizmetinde olacak şekilde açık tutulacak ve bu kişiler için bir sosyal buluşma alanı olacak burada proje kapsamında çeşitli faaliyetler gerçekleştirilecektir. Ayrıca hasta bakıcılığı kursu açılarak istihdam edilecek personel yetiştirilecektir.

13 Sözleşme imzalanacak projelerin özet bilgileri Projenin Adı Proje Bütçesi Hazırlayan Amaç Anneler ve Kızlar ,00TL - 12 Ay Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı İsmail Bayraktar Projenin hedef grubunu Elazığ Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına kayıtlı ailelerin kız çocukları ve anneleri oluşturacaktır. Özellikle kenar mahallelerde yaşayan, terör mağduru, göç ile ilimize gelmiş yoksul ve yardıma muhtaç ailelerin kız çocuklarına yönelik yapacağımız sportif çalışmaların yanında kültürel faaliyetlerle geleceğin anneleri olan kızlarımızın özgüvenlerini artırmak, hayata umutla bakmalarını sağlamak ve sosyal hayata daha aktif bir şekilde katılmalarını sağlamaktır. Bununla beraber bu çocukların annelerine yönelik açılacak çocuk eğitimi ve sağlık kursları ile annelerin daha bilinçli hale getirip topluma yararlı insanlar olmalarına katkı sağlanacaktır.

14 SODES PROJELERİ UYGULAMA SÜRECİ Bundan sonraki aşamada sözleşme imzalama aşaması ve Proje başlangıcında dikkat edilecek hususlara değinilecektir... Ekim 2011 tarihinde.. Toplantı salonunda yapılacak olan proje uygulamalarında dikkat edilecek mali, idari ve teknik hususlar ayrıntıları ile anlatılacaktır.

15 SODES PROJELERİ UYGULAMA SÜRECİ Projelerin uygulanmasına dayanak teşkil eden belgeler 2011 Uygulama Esas ve Usulleri SODES Finansman Sözleşmesi ve ekleri Kamu İhale Kanunu Sivil Toplum Kuruluşlarının satın alma süreci Görünürlük Kuralları

16 SÖZLEŞME VE EKLERİ(Ödemeler) Ödeme diliminin serbest bırakılması için gerekli belgeler Madde 5.3. Tarihi Projenin Tutarı (TL) niteliği ve faaliyet takviminin yukarıda öngörülen ödeme planına uymaması halinde, ödemeler 1. Ödeme aşağıdaki plan çerçevesinde Eş finansman yapılır. Bu durumda her 2. Ödeme ödemeden önce proje yürütücüsü SODES Uygulama Usul ve + «Esaslarının 16. maddesine göre projeye ilişkin bilgileri SODES- 3. Ödeme BİS e girmekle yükümlüdür. % 30 «4. Ödeme 9 aylık projelerde? ilk üç ay için % 30 daha sonraki «üçer aylık 5. Ödeme dönemlerde en? fazla En % 30 ve 35 olmak üzere «aylık hakediş Fazla tutarına göre ödenir. Sona kalan % 5 nihai rapor kabul 6. Ödeme? % 30 edildikten sonra ödenir. «7. Ödeme 12 aylık projelerde? ilk üç ay için % 25 daha sonraki «üçer aylık En dönemlerde en fazla % 25, 25 ve 20 olmak üzere aylık hakediş 8. Ödeme? Fazla «tutarına göre ödenir. % Sona 35 kalan % 5 nihai rapor kabul 9. Ödeme edildikten sonra? ödenir. «Dönemler Nihai Ödeme Ödeme Ödeme En fazla % 5 Aylık hesap defterleri, kanıtlayıcı belgeler ve SODES BIS raporu Mali ve İdari Nihai Rapor

17 Sözleşme imzalanabilmesi için gerekli belgeler 1. SODES Proje Teklif Düzeltme Formu (Sadece düzeltme yapılan projeler için geçerlidir.(proje sorumlunuz ile beraber sisteme girilecek) 2. Güncellenmiş Proje Faaliyet Planı (İmzalı olarak teslim edilecek) 3. Aylık Bazda Bütçe Planı (İmzalı olarak teslim edilecek) 4. Lotlama ve Satın Alma planı (İmzalı olarak teslim edilecek) 5. Banka Hesap no ve Eş finansman katkısı 6. Vergi Daire numarası ve Kurum Adresi (Resmi Yazı) 7. Proje Koordinatörünün yetkilendirildiğine dair kurum tarafından yazılmış resmi yazı.

18 Proje Teklif Düzeltme Formu SODES BIS Sisteminde yüklenmiş olan form üzerinden, DPT tarafından belirtilen ve sizin öngördüğünüz gerekli olan değişiklikleri proje sorumlunuzla birlikte sözleşme imzalamadan önce değiştirerek yapmalısınız. Örnek; FİLENİN MİNİK SULTANLARI MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ELAZIĞ kız çocuğuna verilmesi öngörülen voleybol kursu için gerekli kıyafet, malzeme giderleri yüksek görünmektedir. Bütçe TL'ye düşürülmüştür. basvuru sodes.pdf Aynı bütçe başlığı altında, veya bütçe başlıkları arasında %30 u geçmeyecek şekilde bütçe kalemleri arasında transferi Proje ofisi nin onayı ile yapılabilir. % 40 a kadar olan değişiklikler ancak DPT onayı alındıktan sonra yapılabilir.

19 DİKKAT!!! Projelerdeki tüm fotoğraf ve kamera bütçeleri DPT tarafından kaldırılmıştır. Bu ekipmana ait bütçeler iptal edilmiştir.

20 Proje Teklif Düzeltme Formu Madde 7.16 Yararlanıcı kurumun proje süresince yapacağı revize sayısı iki ile sınırlandırılmıştır.

21 Güncellenmiş Proje Faaliyet Planı Temel Faaliyetler Başlama Tarihi Bitiş Tarihi Proje uygulamasına hazırlık faaliyetleri Proje Ekibinin oluşturulması Proje Ofisinin hazırlanması Kursiyerlerin Tespiti Eğitimcilerin Tespiti PROJE TANITIM FAALİYETLERİ Broşür Afiş Tanıtım Levhası El Çantası AÇILIŞ TOPLANTISI KAPANIŞ TOPLANTISI Çocuk Parkı Yapımı KÜTÜPHANE OLUŞTURULMASI KÜLTÜR SANAT VE SPOR KURSU DÜZENLEMESİ Masa Tenisi Satranç Kursu Resim Ebru Kursu KÜLTÜR SANAT VE SPOR ETKİNLİKLERİ Müzik Şiir Dinletisi Şenlik /Festival organizasyon Kitap Okuma Kampanyaları TAMAMLAYICI ETKİNLİKLER Piknik /Yemek Organizasyonu Panel/Seminer/Konferans

22 Aylık Bazda Bütçe Planı Tahmini olarak aylık bazda üçer aylık dilimler halinde hazırlanması gereken tablodur. Tablonun boş formatı internet sitemizden indirilerek doldurulmalı ve sözleşme imzalama aşamasında teslim edilmelidir. Kopya 51_TB0V9Aylik_butce_dagilimi_2.xls

23 Lotlama ve Satın Alma planı Proje başlangıcında tüm satın almalar sınıflandırılmalı, size yapılacak ödeme planı ve hazırladığınız aylık bütçe planlamasına göre bir satın alma stratejisi oluşturulmalısınız. Buna göre; tüm proje harcamalarınızı gözden geçirerek doğrudan temin veya açık ihale yöntemi ile satın alınacak malların listesini çıkarmalısınız. Lotlama da esas aynı kalemde satın alınabilecek malların bir araya toplanarak bütçedeki değerlerinin toplanarak yekün miktarına göre hangi satın alma yöntemine göre satın alınacağına karar vermelisiniz.

24 Lotlama ve Satın Alma planı Elektrik ve Elektronik Ürünler Bilgisayar 20 adet Yazıcı 1 adet Projeksiyon 1 adet LCD televizyon 1 adet Mobilya ekipmanlar ı Toplantı sandalyesi 20 adet Toplantı masası Perde Bütçe Tutarı TL. Bütçe Tutarı TL. Satın Alma Yöntemi Açık İhale Yöntemi kullanılacak Satın Alma Yöntemi Doğrudan temin yöntemi kullanılacak

25 Diğer belgeler 1. Banka Hesap no ve Eş finansman katkısı 2. Vergi Daire numarası ve Kurum Adresi 3. Proje Koordinatörünün yetkilendirildiğine dair kurum tarafından yazılmış resmi yazı.

26 Sıra no Proje Sorumlularınız- Yusuf Er Başvuru Kodu Proje Adı Başvuran YARININ GELECEKLERİYLE EL ELE ARICAK İLÇE EMNİYET AMİRLİĞİ / ELAZIĞ ÇALIŞAN KADIN, HUZURLU TOPLUM ARICAK SOSYAL YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA VAKFI KÖYDEN KURSA ARICAK İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BİLİNÇLENEN KADININ EĞİTİME KATKISI ARICAK İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ALACAKAYA GENÇLİK MERKEZİNE KAVUŞUYOR ALACAKAYA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ EKMEĞİMİ TAŞTAN ÇIKARIRIM ALACAKAYA KÖYLERE HİZMET GÖTÜRME BİRLİĞİ ANNELER VE KIZLAR ELAZIĞ SOSYAL YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA VAKFI BİLİM HERKESİN HAKKI - SOBİLDEM İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ELAZIĞ KADIN İSTİHDAMINI GÜÇLENDİRME MERKEZİ ELAZIĞ BELEDİYE BAŞKANLIĞI DUYARLI TOPLUM GÜVENLİ ELAZIĞ ELAZIĞ İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ DEZAVANTAJLI MESLEK LİSESİ ÖĞRENCİLERİNE ÜNİVERSİTE KAPISI ELAZIĞ MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ SEVGİ VE KARDEŞLİĞİ SPORLA YAŞATALIM ÖZEL YAVUZ SELİM LİSESİ MEZUNLARI DERNEĞİ (YASMEDER) UMUT DOLU GENÇ YÜREKLER ELAZIĞ MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ TÜRKİYE OMURİLİK FELÇLİLERİ DERNEĞİ ELAZIĞ ŞUBESİ OYUN PARKIMA KAVUŞUYORUM PALU İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

27 Proje Sorumlularınız- Muzaffer Aslan Sıra no Proje Adı Başvuran 1 SAĞLIKLI YAŞAM HEDEFİMİZ SPOR AĞIN KAYMAKAMLIĞI KÖYLERE HİZMET GÖTÜRME BİRLİĞİ 2 ÜRETİYORUM KAZANIYORUM AĞIN HALK EĞİTİMİ MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ 3 ENGELLERİ AŞALIM, OKULA DEVAM EDELİM BASKİL EĞİTİM VE KÜLTÜRE YARDIM DERNEĞİ 4 MALÇLI SİSTEM ÇİLEK YETİŞTİRİCİLİĞİ EĞİTİMİ PROJESİ ELAZIĞ BASKİL KAYMAKAMLIĞI 5 KADIN KÜLTÜR VE EĞİTİM MERKEZİ BASKİL İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 6 YÜZEN HAVUZ KEBAN KAYMAKAMLIĞI KÖYLERE HİZMET GÖTÜRME BİRLİĞİ 7 EĞİTİME YOLCULUK KEBAN İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 8 BİLİM ŞENLİĞİİNDE BULUŞALIM ELAZIĞ MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 9 GENCİM GİRİŞİMCİYİM ELAZIĞ GENÇ İŞADAMLARI DERNEĞİ (ELGİAD) 10 HAZIR GİYİMDE BİZ DE VARIZ ELAZIĞ SOSYAL YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA VAKFI 11 YENİ BİR HAYATA İLK ADIM PROJESİ 12 ELİMİ TUT BENDE BAŞARAYIM İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ELAZIĞ CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI DENETİMLİ SERBESTLİK VE YARDIM MERKEZLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ 13 ÜRETEREK GÜÇLENİYORUZ PROJESİ ELAZIĞ KAMER (KAMER VAKFI ELAZIĞ TEMSİLCİLİĞİ) 14 SPOR VE KIRSAL GELİŞİM YURTBAŞI BELEDİYESİ 15 SOKAKTAN MİLLİ TAKIMA ELAZIĞ AMATÖR SPOR KULÜPLERİ FEDERASYONU

28 Proje Sorumlularınız- Selman Güven Sıra no Proje Adı Başvuran 1 BENİM DE GELECİĞİM VAR! ALACAKAYA KURS VE OKUL TALEBELERİNE YARDIM DERNEĞİ 2 EĞİTİM YOLUNDAKİ KIZLARIMIZA SICAK BİR AŞ KOVANCILAR KURS VE OKUL TALEBELERİNE YARDIM DERNEĞİ ÖNCELİK SİZSİNİZ (OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİ DESTEKLEME) 3 PROJESİ KOVANCILAR İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 4 SODES İLE KOVANCILAR SINAVA HAZIR KOVANCILAR İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 5 EĞİTİM VE KÜLTÜR MADEN İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 6 HALKIMIZ SPORSUZ KALMASIN MADEN KÖYLERE HİZMET GÖTÜRME BİRLİĞİ 7 KADIN EĞİTİM VE KÜLTÜR MERKEZİ MADEN KÖYLERE HİZMET GÖTÜRME BİRLİĞİ 8 BAKIRIN ANA YURDUNDA BAKIR ELSANATLARI MADEN BELEDİYESİ 9 EĞİTİM DENİZİNDE PARLAYAN DENİZ YILDIZLARI ELAZIĞ MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 10 SU ÜRÜNLERİ GIDA İŞLEME TEKNOLOJİSİ EĞİTİM PROJESİ ELAZIĞ İL TARIM MÜDÜRLÜĞÜ 11 DORSE TİYATRO İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ 12 KÜÇÜK TURİZİMCİLER HARPUTU CANLANDIRIYOR İL ÖZEL İDARESİ 13 BAŞARIYA KOŞUYORUM HARPUT KURS VE OKUL ÖĞRENCİLERİNE YARDIM DERNEĞİ 14 KAREDELEN ÇİÇEKLERİ SOLMASIN ELAZİZ KADINLAR YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA DERNEĞİ 15 SESLİ KÜTÜPHANE ALTI NOKTA KÖRLER DERNEĞİ ELAZIĞ ŞUBESİ

29 Proje Sorumlularınız- Fethi Aslan Sıra no Proje Adı Kurum 1 GELECEĞİMİZ GENÇLERİMİZ PROJESİ İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2 ŞİDDETE HAYIR MUTLULUĞA EVET KOVANCILAR MESLEK YÜKSEKOKULU 3 SİVRİCE GENÇLİĞİ GELECEĞİMİZDİR SİVRİCELİLER DERNEĞİ 4 UYGULAMALI ARICILIK EĞİTİMİ SİVRİCE İLÇE TARIM MÜDÜRLÜĞÜ MADDE BAĞIMLILIĞINDAN HAYATA BAĞLAYAN GENÇLİK 5 MERKEZİNE SİVRİCE İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 6 GÖZÜM AYDINLANSIN PALU İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ÇOCUKLARIMIZ, GENÇLERİMİZ VE GELECEĞİMİZ 7 YENİDEN DOĞUYOR PALU GÖKDERE DAYANIŞMA VE KÜLTÜR DERNEĞİ 8 İŞ MAKİNALARI KURSU ELAZIĞ MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 9 FİLENİN MİNİK SULTANLARI MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ELAZIĞ 10 İŞLE TAŞI KAZAN AŞI ELAZIĞ EL SANATLARI EĞİTİM MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ 11 BENİM YILDIZIM OLUR MUSUN? ELAZIĞ BALAKGAZİ ORTA VE YÜKSEK EĞİTİM VAKFI 12 GÜÇLÜ KADIN GÜÇLÜ TOPLUM SEVGİ-DER(SEVGİ, EĞİTİM VE HOŞGÖRÜ GÖNÜLLÜLERİ DERNEĞİ) 13 ARTIK BİZİM DE BİR PARKIMIZ VAR MOLLAKENDİ BELEDİYESİ 14 TEKNİK ELEMAN YETİŞİYOR TÜRKİYE TEKNİK ELEMANLAR VAKFI ELAZIĞ ŞUBESİ 15 AKÇAPARK OYUN BAHÇEM ELAZIĞ MEM

30 Sözleşme İmzalama Takvimi Söz konusu belgelerin ve çalışmaların tamamlanmasını müteakip WEB sitemizde (www. elazigprojeler.gov.tr) yayınlanacak olan Sözleşme imzalama takviminde size ait olan gün saatte ofisimizde proje sorumlunuza müracaat edip evraklarınızı teslim edip sözleşmenizi imzalayınız. Belirtilen gün ve saate hazır olmayanlar tüm projelerin sözleşmeleri imzalandıktan sonra sözleşmelerini imzalayabileceklerdir. Lütfen bu süre zarfında sitemizde yapılacak tüm bilgilendirmeler için sitemizi sürekli olarak ziyaret ediniz.

31 Sözleşme sonrası Proje uygulama süreci başlangıcında yapılacak işler Proje ekibinin oluşturularak görev paylaşımı yapılması, Koordinatör ve diğer ekibin görevlendirmelerinin yapılması, İdari destek personellerinin işe başlatılması, Seçme komisyonlarının oluşturularak (varsa) kursiyer alımı için gerekli kriterlerin oluşturulması. Açık ihale ile satın alınacak kalemler varsa dosya hazırlıklarına bir an önce başlanmalı.

32 İdari Destek Personelleri Madde 7.18 Projede istihdam edilen idari personel(ler) ile hizmet veya ekipman alımı yapılan yüklenicilerin proje koordinatörü ya da kurum, STK yönetimi ile akrabalık ilişkisi olması uygun değildir. Belirtilen durumlar akrabalık ilişkisi tespit edilmesi durumunda, birinci derece ve ikinci derece akraba ayrımı yapılmaksızın, yapılan ödemeler uygun olmayan gider olarak değerlendirilir

33 İdari Destek Personelleri Proje yürütücüleri, proje kapsamında istihdam edeceği kişileri İŞKUR aracılığıyla belirler ve bunlarla İş Kanunu gereğince hizmet akdi imzalar. Proje kapsamında hizmet akdine dayanılarak çalıştırılacak kişilere ödenecek ücretler damga ve gelir vergisine tabiidir. Ödeme için her personele bordro, puantaj ve diğer harcama belgeleri düzenlenir.

34 NİTELİKLER; İdari Destek Personelleri İyi seviyede word ve excell deneyimine sahip, Temel seviyede muhasebe bilgisine sahip, İletişim becerileri iyi olan kişilerden seçilmelidir.

35 Projelerde Personel Çalıştırılması Proje yürütücüleri, proje kapsamında çalıştıracakları eğitimci, uzman ve diğer personeller için ilgili personelin kurumundan olur almak zorundadır. Proje yürütücüleri belirledikleri personelin açık ismi, görevi, projenin hangi faaliyetinde yer alacağını gösteren bir resmi yazıyı Valilik İl Projeler Koordinasyon Ofisine bilgi amacıyla sunarlar. Ek ders karşılığı çalıştırılacak personelin ödemeleri kendisinin çalıştığı kurum mevzuatına göre gerçekleştirilecektir.

36 Kursiyerlerin seçimi Kursiyerlerin seçimi için komisyon oluşturulmalı, Komisyon tarafından seçim kriterleri oluşturulmalı, Kriterlerde Madde 7.22 Yararlanıcı kurum, SYDV'den yardım almasının uygun olduğu ya da yeşil kart sahibi olduğunu belgeleyen kursiyerleri dışında günlük en fazla iki saatlik programlar için 5TL, dört saatlik programlar için 10TL, altı ve üzeri saat programlar için 15TL ücret öder. Tamamlayıcı etkinlikler ve gezi faaliyetlerinde SYDV ve yeşil kart belgelendirmesi şartı aranmaz. Yararlanıcı kurumun SYDV'den yardım almasının uygun olduğu ya da yeşil kart sahibi olduğunu belgeleyemediği proje yararlanıcılarına fazla yapılan ödemeler uygun olmayan gider olarak değerlendirilir. Madde 7.7. Proje faaliyetleri kapsamında kursiyerlerin seçimi ve eğitimlerin başlamasından en az 20 gün önce Valilik web sitesinde ilan edilir. Aksi halde ilan süresi 20 güne tamamlanıncaya kadar kursiyerlerin seçimi ve eğitim faaliyetleri ötelenir.

37 Yazışma Kuralları Proje için resmi bir antetli kağıt düzeni oluşturulmalı, Yazışmalar için gelen ve giden evrak defterleri oluşturulmalı yazılar kayıt alınmalı, Muhasebe, kurslar, görünürlük ve kursiyerler vs. için ayrı ayrı klasörler oluşturulmalı bütün evraklar muhafaza altına alınmalıdır, Klasörleri proje ofisinde bir evrak dolabında düzenli bir şekilde tutulmalı,

38 Proje Evrak Dolabı Dosya Düzeni

39 Projenin amaçları ve faaliyetlerinde değişiklik yapılamaz. Uygulama imkanı ortadan kalkan faaliyetler valinin izniyle iptal edilebilir. Proje bütçesinin imkan vermesi halinde, valinin izniyle, proje amaçlarına uygun yeni faaliyetler eklenebilir. Projelerin uygulama yeri ve süresinde valinin izniyle değişiklik yapılabilir. Projenin bütçe kalemleri arasında valinin izniyle aktarma yapılabilir.

40 Revize Edilecek Projeler Proje Sodes Destek Toplam Maliyeti Nihai Destek Proje Adı Başvuran Tutarı (TL) (TL) Tutarı (TL) Açıklama BİLİM ELAZIĞ MİLLİ ŞENLİĞİİNDE EĞİTİM Proje tanıtım faaliyetleri yarıya (6.000 TL) BULUŞALIM MÜDÜRLÜĞÜ düşürülmüştür. UMUT DOLU GENÇ YÜREKLER ELAZIĞ MİLLİ İdari destek personelinin biri çıkarılmıştır (14.850). EĞİTİM Proje tanıtım faaliyetleri de yarıya düşürülmüştür MÜDÜRLÜĞÜ (8.880). ŞİDDETE HAYIR MUTLULUĞA EVET KOVANCILAR MESLEK YÜKSEKOKULU Proje tanıtım faaliyetleri yarıya düşürülmüş (10.577), idari personel ücreti de toplamda (10 aylık süre için) TL'ye düşürülmüştür.

41 Revize Edilecek Projeler EĞİTİM YOLUNDAKİ KIZLARIMIZA SICAK BİR AŞ HALKIMIZ SPORSUZ KALMASIN YENİ BİR HAYATA İLK ADIM PROJESİ İdari destek personel ücreti çıkarılmıştır KOVANCILAR KURS VE (16.200). Sorumlu personel giderleri de OKUL TALEBELERİNE toplamda TL'den TL'ye YARDIM DERNEĞİ düşürülmüştür. MADEN KÖYLERE HİZMET GÖTÜRME BİRLİĞİ İdari personelden biri çıkarılmıştır (12.000). ELAZIĞ CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI DENETİMLİ SERBESTLİK VE YARDIM MERKEZLERİ ŞUBE Proje tanıtım faaliyetleri yarıya MÜDÜRLÜĞÜ düşürülmüştür. (10.577) ÜRETEREK GÜÇLENİYORU Z PROJESİ ELAZIĞ KAMER (KAMER Projeden yararlanacak kadın sayısı 15'tir. Bu VAKFI ELAZIĞ sayının mevcut bütçeyle en azından 2 katına TEMSİLCİLİĞİ) çıkarılması gerekmektedir.

42 Revize Edilecek Projeler DEZAVANTAJLI MESLEK LİSESİ ÖĞRENCİLERİNE ÜNİVERSİTE FİLENİN MİNİK SULTANLARI TEKNİK ELEMAN YETİŞİYOR ELAZIĞ MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İdari personel ücreti (16.200) çıkarılmıştır. MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ELAZIĞ TÜRKİYE TEKNİK ELEMANLAR VAKFI ELAZIĞ ŞUBESİ kız çocuğuna verilmesi öngörülen voleybol kursu için gerekli kıyafet, malzeme giderleri yüksek görünmektedir. Bütçe TL'ye düşürülmüştür. Oluşturulacak mesleki eğitim merkezine ilişkin maliyet yüksektir. Bazı harcama kalemleri çıkabilir. (LCD Tv, uydu, oturma grubu) MALÇLI SİSTEM ÇİLEK YETİŞTİRİCİLİĞİ EĞİTİMİ PROJESİ ELAZIĞ BASKİL KAYMAKAMLIĞI Suyun 2 km uzaktan getirilmesi nedeniyle sulama ile ilgili maliyet oldukça yüksektir ( TL). Söz konusu maliyet nedeniyle proje bütçesi de yüksektir. Projedeki sulama probleminin başka bir biçimde çözülmesi daha uygun olacaktır. Bütçe Tl,ye düşürülmüştür.

43 Revize Edilecek Projeler KÜÇÜK TURİZİMCİLER HARPUTU CANLANDIRIYOR İL ÖZEL İDARESİ ARICAK İLÇE MİLLİ EĞİTİM KÖYDEN KURSA ARTIK BİZİM DE BİR MOLLAKENDİ PARKIMIZ VAR BELEDİYESİ Çocukların eğitimlerine devamları daha önemli olduğundan özellikle 15 yaş altı eğitime devam eden çocukların kapsamdan mutlaka çıkarılmaları gerekmektedir. İdari personel ücreti çıkarılmıştır (9.600 TL). Proje tanıtım faaliyetleri de TL'ye düşürülmüştür. MÜDÜRLÜĞÜ Proje ofisinin hazırlanması ile ilgili bütçe yarıya düşürülmüştür. (6000 TL) İdari personel gideri projeden çıkarılmıştır (10.800). Projede park ve yetişkinlerin de vakit geçirecekleri bir alan yapılması öngörülürken, bütçede bu detaya rastlanmamıştır. Yalnızca oyun grubunun maliyeti TL olarak ifade edilmiştir. Bu maliyetin proje ile ilgili yapılması düşünülen diğer sporla ilgili faaliyetleri de içermesi gerekmektedir. İdari personel sayısı 1'e düşürülmüştür (6.765). Proje tanıtım faaliyetleri TL'ye düşürülmüştür. Bazı faaliyetlerin eğitimleri bütçede yer almamaktadır. Örneğin müzik kursu, müzik aletleri alınmakta ancak buna ilişkin bir eğitim bütçede yer almamaktadır. SPOR VE KIRSAL GELİŞİM YURTBAŞI BELEDİYESİ BAKIRIN ANA YURDUNDA BAKIR MADEN ELSANATLARI BELEDİYESİ İdari personelden biri çıkarılmıştır (11.760). ALTI NOKTA KÖRLER DERNEĞİ SESLİ KÜTÜPHANE ELAZIĞ ŞUBESİ İdari personel sayısı 1'e düşürülmüştür (14.040). İdari giderler TL'ye düşürülmüştür.

44 DİKKAT!!!! Ödeneğin amacı dışında kullanıldığının tespit edilmesi halinde 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun hükümleri uygulanır.

45 DİKKAT!!!! Madde 7.11 Proje sahibi kurum, Valilik AB Dış İlişkiler, Projeler Uygulama ve Koordinasyon Merkezi tarafından düzenlenecek eğitim ve bilgilendirme faaliyetlerine katılmakla yükümlüdür. Yararlanıcı kurum ilgili faaliyetlere katılmadığı durumda, gerekçesini yazılı olarak Valiliğe beyan eder.

46 İLETİŞİM DE DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER E Posta kullanımlarında mutlaka kendi posta hesaplarımızı kullanalım. Gereksiz postaları kontrol edelim. Güvenilir e posta ve kişilerini hesabımıza ekleyelim. Resmi yazılarımız için mutlaka bir şablon oluşturalım(stk lar için) Resmi yazılarımızın da dip kısmında iletişim bilgilerini yazmayı unutmayalım.

47 İLETİŞİM DE DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

48

SOSYAL DESTEK PROGRAMI (SODES) 2010 YILI PROJELERİ

SOSYAL DESTEK PROGRAMI (SODES) 2010 YILI PROJELERİ SOSYAL DESTEK PROGRAMI (SODES) 2010 YILI PROJELERİ SIRAProje Adı Başvuru Sahibi Proje Türü Nihai Destek Tutarı 1 BİR MESLEK BİR ALTIN BİLEZİKTİR. BATMAN KADININ TOPLUMSAL GELİŞİM DERNEĞİ İstihdam 75.000

Detaylı

2015 yılı SODES Bilgilendirme Toplantısı

2015 yılı SODES Bilgilendirme Toplantısı 2015 yılı SODES Bilgilendirme Toplantısı SODES Programı SODES programı; 2008 yılında GAP illerinde uygulanmaya konulmuş 2010 DAP illerini ve 2013 yılında ilimizi de kapsayacak şekilde genişletilmiştir.

Detaylı

GAZİANTEP 2012 YILI KABUL EDİLEN SODES PROJELERİ LİSTESİ

GAZİANTEP 2012 YILI KABUL EDİLEN SODES PROJELERİ LİSTESİ GAZİANTEP 01 YILI KABUL EDİLEN SODES PROJELERİ LİSTESİ Sıra no Başvuru Kodu Proje Adı Başvuran Kuruluş Türü Proje Türü 1 01-7-0636 01-7-0350 3 01-7-0367 4 01-7-074 5 01-7-0609 SODES YETİM-ÖKSÜZ ÇOCUKLARA

Detaylı

T.C. MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ BAP KOORDİNASYON BİRİMİ İŞ AKIŞ ŞEMASI

T.C. MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ BAP KOORDİNASYON BİRİMİ İŞ AKIŞ ŞEMASI BAP KOORDİNASYON BİRİMİ İŞ AKIŞ ŞEMASI PROJE ÖNERİSİ PROJE KAYIT VE KONTROL DEĞERLENDİRME RED KABUL SÖZLEŞME SATIN ALMA DEĞİŞİKLİK TALEPLERİ TALEBİN ALINMASI KONTROLÜ VE DEĞERLENDİRMESİ EK SÜRE-EK ÖDENEK

Detaylı

GAZİANTEP 2013 YILI KABUL EDİLEN SODES PROJELERİ LİSTESİ

GAZİANTEP 2013 YILI KABUL EDİLEN SODES PROJELERİ LİSTESİ GAZİANTEP 2013 YILI KABUL EDİLEN SODES PROJELERİ LİSTESİ Sıra no Başvuru Kodu Proje Adı Başvuran Kuruluş Türü Proje Türü 1 2013-27-0111 SODES, MUTLU ANNE, MUTLU ÇOCUK EĞİTİM MERKEZİ ÇALIŞKAN BAYANLAR AİLE

Detaylı

EĞİTİM / DANIŞMANLIK HİZMETİNİN TANIMI

EĞİTİM / DANIŞMANLIK HİZMETİNİN TANIMI EK-B/ EĞİTİM VE/VEYA DANIŞMANLIK İÇERİĞİ EĞİTİM / DANIŞMANLIK HİZMETİNİN TANIMI Programın Adı Proje Kodu Başvuru Sahibi Başvuru Dönemi Teknik Destek Programı TR42/18/TD/0028 Mayıs- Haziran Dönemi 1. Proje

Detaylı

Genel Tanıtım Uygulama Usul ve Esasları. Sivas Valiliği SODES Proje Ofisi

Genel Tanıtım Uygulama Usul ve Esasları. Sivas Valiliği SODES Proje Ofisi Genel Tanıtım Uygulama Usul ve Esasları SODES Nedir? GAP Eylem Planının Sosyal Gelişmenin Sağlanması bileşeni altında 2008 yılında GAP illerinde uygulamaya konulmuştur. Sonraki yıllarda DAP illeri ve diğer

Detaylı

T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ UYGULAMALI DERSLER VE İŞ YERİNDE UYGULAMA YÖNERGESİ

T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ UYGULAMALI DERSLER VE İŞ YERİNDE UYGULAMA YÖNERGESİ T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ UYGULAMALI DERSLER VE İŞ YERİNDE UYGULAMA YÖNERGESİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1- (1) Bu yönergenin

Detaylı

T.C AHİLER KALKINMA AJANSI 2015 MALİ DESTEK PROGRAMLARI BAŞLANGIÇ TOPLANTISI VE PROJE UYGULAMA EĞİTİMLERİ RAPORU

T.C AHİLER KALKINMA AJANSI 2015 MALİ DESTEK PROGRAMLARI BAŞLANGIÇ TOPLANTISI VE PROJE UYGULAMA EĞİTİMLERİ RAPORU T.C AHİLER KALKINMA AJANSI 2015 MALİ DESTEK PROGRAMLARI BAŞLANGIÇ TOPLANTISI VE PROJE UYGULAMA EĞİTİMLERİ RAPORU İZLEME VE DEĞERLENDİRME BİRİMİ 31.07.2015 GİRİŞ Ahiler Kalkınma Ajansı 2015 Yılı Enerji

Detaylı

T.C. GİRESUN VALİLİĞİ

T.C. GİRESUN VALİLİĞİ ENGELLİLER DESTEK PROGRAMI (EDES 2013) Bilgilendirme Toplantısı Tarih : 29.07.2013 PROGRAM Açılış EDES 2013 Tanıtım Sunumu 2011 ve 2012 Yılları EDES Projelerimiz EDES 2013 Uygulama Usul ve Esasları Başvuru

Detaylı

TRAKYA KALKINMA AJANSI. 2012/2013 Proje Teklif Çağrısı Başarılı Projeler Başlangıç Toplantısı

TRAKYA KALKINMA AJANSI. 2012/2013 Proje Teklif Çağrısı Başarılı Projeler Başlangıç Toplantısı TRAKYA KALKINMA AJANSI 2012/2013 Proje Teklif Çağrısı Başarılı Projeler Başlangıç Toplantısı Mali Destek Yasal Çerçeve Proje Teklif Çağrısı Süreci İzleme ve Değerlendirme Süreci Destek Sözleşmesi Önemli

Detaylı

UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE İL KURULLARININ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI

UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE İL KURULLARININ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE İL KURULLARININ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI 1. Amaç Uyuşturucu ile Mücadele İl Kurullarının amacı, uyuşturucu ile mücadele sürecinde mevcut durumu tespit etmek ve hazırlanan eylem

Detaylı

T.C. GAZİANTEP VALİLİĞİ SODES PROJE KOORDİNASYON BİRİMİ SODES PROGRAMI 2013 ÇAĞRI DÖNEMİ 22.02.2013 Gaziantep Sanayi Odası İÇERİK 1. SODES Programı 2. Değerlendirme Kriterleri 3. 2013 Uygulama Usul Ve

Detaylı

T.C. BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI 5746 SAYILI KANUN TEKNOGİRİŞİM SERMAYESİ DESTEĞİ DENETİM KILAVUZU

T.C. BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI 5746 SAYILI KANUN TEKNOGİRİŞİM SERMAYESİ DESTEĞİ DENETİM KILAVUZU T.C. BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI 5746 SAYILI KANUN TEKNOGİRİŞİM SERMAYESİ DESTEĞİ DENETİM KILAVUZU DESTEKLENEN İŞLETMELERİN YERİNDE IZLENMESİ-DENETLENMESİ ÖDEMELER VE DİĞER HUSUSLAR Bu denetim

Detaylı

T. C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU SAĞLIK YÖNETİMİ BÖLÜMÜ İŞ YERİNDE UYGULAMA DERSİ YÖNERGESİ

T. C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU SAĞLIK YÖNETİMİ BÖLÜMÜ İŞ YERİNDE UYGULAMA DERSİ YÖNERGESİ T. C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU SAĞLIK YÖNETİMİ BÖLÜMÜ İŞ YERİNDE UYGULAMA DERSİ YÖNERGESİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Madde 1 - (1) Bu yönergenin

Detaylı

DOĞRUDAN TEMİN İLANI

DOĞRUDAN TEMİN İLANI DOĞRUDAN TEMİN İLANI Elazığ ili SODES BİR FOTOĞRAF KARESİYLE BAŞLADI HERŞEY Projesi kapsamında Araç Kiralama Hizmeti ilişkin SODES 2012 Uygulama Esas ve Usullerinin Madde 13/9 maddesine göre Doğrudan temin

Detaylı

T.C. KARACADAĞ KALKINMA AJANSI İzleme ve Değerlendirme Birimi 2012 YILI TEKNİK DESTEK PROGRAMI PROGRAM KAPANIŞ RAPORU (EK-İ-22)

T.C. KARACADAĞ KALKINMA AJANSI İzleme ve Değerlendirme Birimi 2012 YILI TEKNİK DESTEK PROGRAMI PROGRAM KAPANIŞ RAPORU (EK-İ-22) T.C. İzleme ve Değerlendirme Birimi 2012 YILI TEKNİK DESTEK PROGRAMI PROGRAM KAPANIŞ RAPORU () Haziran - 2013 PROGRAM KAPANIŞ RAPORU 1. GİRİŞ Kalkınma Ajansları Proje ve Faaliyet Destekleme Yönetmeliği

Detaylı

İNSAN KAYNAKLARININ GELİŞTİRİLMESİ MALİ DESTEK PROGRAMI SIKÇA SORULAN SORULAR LİSTESİ -1-

İNSAN KAYNAKLARININ GELİŞTİRİLMESİ MALİ DESTEK PROGRAMI SIKÇA SORULAN SORULAR LİSTESİ -1- SORU 1 CEVAP 1 Projelerde ortak zorunlu mudur? Eğer zorunlu ise ortak sayısını artırmanın artı puan değeri var mıdır? Projelerde ortaklık oluşturulması zorunlu değildir. Bununla birlikte başvuru rehberinin

Detaylı

Genel Tanıtım Uygulama Usul ve Esasları. Sivas Valiliği SODES Proje Ofisi

Genel Tanıtım Uygulama Usul ve Esasları. Sivas Valiliği SODES Proje Ofisi Genel Tanıtım Uygulama Usul ve Esasları SODES Nedir? GAP Eylem Planının Sosyal Gelişmenin Sağlanması bileşeni altında 2008 yılında GAP illerinde uygulamaya konulmuştur. Sonraki yıllarda DAP illeri ve diğer

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ ve İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ ve İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA HİZMETİN TAMAMLANMA HİZMETİN ADI İSTENEN BELGELER NO SÜRESİ (EN GEÇ) 1 Genel Evrak Gelen ve Giden Evrakların Kayıt Altına Alınması. Sürekli 2 Gelen Evrak Tüm Resmi Yazışmalar, Dilekçeler v.s. 3 Fakülte

Detaylı

T.C MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ (BAP) KOMİSYONU ÇALIŞMA ESASLARI YÖNERGESİ

T.C MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ (BAP) KOMİSYONU ÇALIŞMA ESASLARI YÖNERGESİ T.C MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ (BAP) KOMİSYONU ÇALIŞMA ESASLARI YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam MADDE 1- (1) Bu yönerge; Muş Alparslan Üniversitesi öğretim üyeleri ile doktora ya

Detaylı

PROJE TEKLİF FORMU FİZİBİLİTE RAPORU HAZIRLANMASI GEREKMEYEN KAMU YATIRIM PROJESİ TEKLİFLERİ İÇİN

PROJE TEKLİF FORMU FİZİBİLİTE RAPORU HAZIRLANMASI GEREKMEYEN KAMU YATIRIM PROJESİ TEKLİFLERİ İÇİN FİZİBİLİTE RAPORU HAZIRLANMASI GEREKMEYEN KAMU YATIRIM PROJESİ TEKLİFLERİ İÇİN PROJE TEKLİF FORMU 1. PROJE TANIMLAMA BİLGİLERİ Adı: Türkiye Deniz Araştırma Alt Yapısının Analizi Etüt Projesi Yeri: Seyir,

Detaylı

PROJE yerde, süre bütçe ile, amaçların faaliyetler

PROJE yerde, süre bütçe ile, amaçların faaliyetler UYGULAMA Belirli bir yerde, belirli süre içinde, belirli bir bütçe ile, net olarak tanımlanan amaçların gerçekleştirilmesine yönelik olarak planlanan faaliyetler bütünüdür. DÖNGÜSÜ Proje Fikrini Belirleme:

Detaylı

MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ GEZİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ GEZİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ GEZİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönerge, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi öğrencilerinin bilimsel, sosyal ve kültürel

Detaylı

SELÇUKLU BELEDİYESİ PROJE DESTEK PROGRAMI PROJE HAZIRLAMA REHBERİ

SELÇUKLU BELEDİYESİ PROJE DESTEK PROGRAMI PROJE HAZIRLAMA REHBERİ SELÇUKLU BELEDİYESİ PROJE DESTEK PROGRAMI PROJE HAZIRLAMA REHBERİ Kültür İşleri Müdürlüğü 2018 SELÇUKLU BELEDİYESİ PROJE DESTEK PROGRAMI PROJE HAZIRLAMA REHBERİ Bu bölümde, Selçuklu Belediyesi Proje Destek

Detaylı

T.C. HİTİT ÜNİVERSİTESİ Mühendislik Fakültesi HİZMET ENVANTERİ TABLOSU (OCAK 2012-ARALIK 2012)

T.C. HİTİT ÜNİVERSİTESİ Mühendislik Fakültesi HİZMET ENVANTERİ TABLOSU (OCAK 2012-ARALIK 2012) Ek- T.C. HİTİT ÜNİVERSİTESİ HİZMET ENVANTERİ TABLOSU (OCAK 202-ARALIK 202) SIRA NO KURUM KODU STANDART DOSYA PLANI KODU HİZMETİN ADI HİZMETİN TANIMI HİZMETİN DAYANAĞI MEVZUATIN ADI VE MADDE NUMARASI HİZMETTEN

Detaylı

SOKAKTA YAŞAYAN VE/VEYA ÇALIŞAN ÇOCUKLARA YÖNELİK HİZMET MODELİ ANTALYA İL EYLEM PLANI

SOKAKTA YAŞAYAN VE/VEYA ÇALIŞAN ÇOCUKLARA YÖNELİK HİZMET MODELİ ANTALYA İL EYLEM PLANI SOKAKTA YAŞAYAN VE/VEYA ÇALIŞAN ÇOCUKLARA YÖNELİK HİZMET MODELİ ANTALYA İL EYLEM PLANI ÇALIŞMA ALANI MÜDAHALE AKTİVİTE SÜRE UYGULAYICI İHTİYAÇ KAYNAK RİSK ALTINDAKİ ÇOCUKLARA ULAŞMA / SOSYAL MOBİLİZASYON

Detaylı

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU Sayfası :8. Syf Sayfası :5. Syf Sayfası :9. Syf Sayfası :7. Syf Sayfası :3. Syf Sayfası :7. Syf Sayfası :3. Syf Sayfası :4. Syf Sayfası :İnternet Sitesi BAŞKAN SELVİTOPU NDAN ÜCRETSİZ KURSLARA DAVET Karabağlar

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA HİZMETİN TAMAMLANMA HİZMETİN ADI İSTENEN BELGELER NO SÜRESİ (EN GEÇ) 1 Genel Evrak Gelen ve Giden Evrakların Kayıt Altına Alınması. Sürekli 2 Gelen Evrak Tüm Resmi Yazışmalar, Dilekçeler v.s. 3 Fakülte

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO HİZMETİN ADI İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1 Genel Evrak Gelen ve Giden Evrakların Kayıt Altına Alınması. Sürekli 2 Gelen Evrak Tüm Resmi Yazışmalar, Dilekçeler v.s. 3 Fakülte

Detaylı

KADININ EKONOMİK KALKINMADAKİ YERİ VE ETKİNLİĞİNİN ARTTIRILMASI PROJESİ

KADININ EKONOMİK KALKINMADAKİ YERİ VE ETKİNLİĞİNİN ARTTIRILMASI PROJESİ KADININ EKONOMİK KALKINMADAKİ YERİ VE ETKİNLİĞİNİN ARTTIRILMASI PROJESİ Referans Numarası: TRH3.1.LLLII/P-03/5 PROJE TANITIM BROŞÜRÜ DEĞE RK A T ÖĞRENMEK İÇ GEÇ DEĞİL!!! ÇİN Proje Kısa Tanıtımı Proje Adı

Detaylı

küçük dokunuşlar, gerçekleşen en hayaller

küçük dokunuşlar, gerçekleşen en hayaller küçük dokunuşlar, gerçekleşen en hayaller 05 Eylül 2012 GOAP İÇERİK SATIN ALMA SÜRECİ İNSAN KAYNAKLARI FAALİYET DOĞRULAYICI BELGELER PERFORMANS GÖSTERGELERİ RAPORLAMA REVİZYON VE DEMİRBAŞ PROTOKOLÜ GÖRÜNÜRLÜK

Detaylı

STK ların Takip Edeceği Satın Alma Süreci

STK ların Takip Edeceği Satın Alma Süreci STK ların Takip Edeceği Satın Alma Süreci Kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ile sivil toplum kuruluşları; Proje kapsamında yapacakları satın alma işlemlerini 2015 yılı SODES Uygulama Usul ve

Detaylı

33. Okul/ Kurumunuzdaki güvenlik görevlilerinin personel giderleri hangi kurum/kuruluş vb. tarafından karşılanmaktadır? 34. Okul/ Kurumunuzda Z-

33. Okul/ Kurumunuzdaki güvenlik görevlilerinin personel giderleri hangi kurum/kuruluş vb. tarafından karşılanmaktadır? 34. Okul/ Kurumunuzda Z- OKULLAR HAYAT OLSUN PROJESİ BİLGİ FORMU SORULARI AÇIKLAMA: Bu sorular yalnızca ön bilgi olarak ve sistemdeki Bilgi Formunu doldurmaya geçmeden önce hazırlık yapmanız açısından verilmiştir. 1. Okul/ Kurumun

Detaylı

2011 YILI SOSYAL KALKINMA PROGRAMI ASİL LİSTE Sıra Proje No Başvuru Sahibi Proje Adı İl

2011 YILI SOSYAL KALKINMA PROGRAMI ASİL LİSTE Sıra Proje No Başvuru Sahibi Proje Adı İl 2011 YILI SOSYAL KALKINMA PROGRAMI ASİL LİSTE Sıra Proje No Başvuru Sahibi Proje Adı İl 1 509 MERKEZ TİCARET MESLEK LİSESİ 2 551 ESNAF VE SANATKÂRLAR ODALARI BİRLİĞİ 3 568 KDZ EREĞLİ MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ

Detaylı

SİVİL TOPLUM KURULUŞLARININ GÜÇLENDİRİLMESİ MALİ DESTEK PROGRAMI. Başvuru Sahiplerinin Uygunluğu: Kimler Başvurabilir?

SİVİL TOPLUM KURULUŞLARININ GÜÇLENDİRİLMESİ MALİ DESTEK PROGRAMI. Başvuru Sahiplerinin Uygunluğu: Kimler Başvurabilir? SİVİL TOPLUM KURULUŞLARININ GÜÇLENDİRİLMESİ MALİ DESTEK PROGRAMI SIKÇA SORULAN SORULAR LİSTESİ Başvuru Sahiplerinin Uygunluğu: Kimler Başvurabilir? Soru 1: Sosyal güvenlik primi, vergi borcu ya da Ajanstan

Detaylı

TIBBİ CİHAZ SATIŞ, REKLAM VE TANITIM YÖNETMELİĞİ NİN UYGULANMASINA İLİŞKİN KILAVUZ

TIBBİ CİHAZ SATIŞ, REKLAM VE TANITIM YÖNETMELİĞİ NİN UYGULANMASINA İLİŞKİN KILAVUZ TIBBİ CİHAZ SATIŞ, REKLAM VE TANITIM YÖNETMELİĞİ NİN UYGULANMASINA İLİŞKİN KILAVUZ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Dayanak, Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Kılavuz, 15/05/2014 tarihli ve 29001 sayılı Resmî Gazete de

Detaylı

PROJE UYGULAMA SÜRECİ 2010 YILI DOĞRUDAN FAALİYET DESTEĞİ PROGRAMI RAPORLAMA EĞİTİMİ

PROJE UYGULAMA SÜRECİ 2010 YILI DOĞRUDAN FAALİYET DESTEĞİ PROGRAMI RAPORLAMA EĞİTİMİ PROJE UYGULAMA SÜRECİ 2010 YILI DOĞRUDAN FAALİYET DESTEĞİ PROGRAMI RAPORLAMA EĞİTİMİ 2 Raporlama Yükümlülükleri Nihai Rapor Proje Sonrası Değerlendirme Raporu 3 NİHAİ RAPOR Nihai rapor nedir? Nihai Rapor,

Detaylı

Ordu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İş Akış Şemaları: Bütçe Hazırlıkları

Ordu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İş Akış Şemaları: Bütçe Hazırlıkları İş Akış Şemaları: Bütçe Hazırlıkları DOSYA NO : 27668066-11.1 işlev Rektörlük Makamından Gelen Mali Yıl Bütçe Hazırlık çalısmalarıyla ilgili yazının birime ulaşması. EVRAK KAYIT BİRİMİ Bir önceki yılda

Detaylı

BATMAN VALİLİĞİ PROJELER KOORDİNASYON MERKEZİ SODES PROJELERİ

BATMAN VALİLİĞİ PROJELER KOORDİNASYON MERKEZİ SODES PROJELERİ BATMAN VALİLİĞİ PROJELER KOORDİNASYON MERKEZİ AMAÇ HEDEF GRUP Çocuklar ve gençlerin kültürel ve sanatsal becerilerini geliştirerek, kültür ve sanat alanında gelişimine katkıda bulunmak ve onları kültür

Detaylı

SOSYAL DESTEK PROGRAMI (SODES) 2011 YILI PROJELERİ

SOSYAL DESTEK PROGRAMI (SODES) 2011 YILI PROJELERİ SOSYAL DESTEK PROGRAMI (SODES) 2011 YILI PROJELERİ SIRA Proje Adı Başvuran Proje Türü Nihai Destek Tutarı (TL) 1 İYİ HAZIRLIK GÜZEL GELECEK GERCÜŞ İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Sosyal İçerme 48.000 2 OKUL

Detaylı

Ordu Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü İş Akış Şemaları: Bütçe Hazırlıkları

Ordu Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü İş Akış Şemaları: Bütçe Hazırlıkları İş Akış Şemaları: Bütçe Hazırlıkları DOSYA NO : 49800447-11.1 işlev Rektörlük Makamından Gelen Mali Yıl Bütçe Hazırlık çalısmalarıyla ilgili yazının birime ulaşması. EVRAK KAYIT BİRİMİ Bir önceki yılda

Detaylı

İZMİR R KALKINMA AJANSI

İZMİR R KALKINMA AJANSI İZMİR R KALKINMA AJANSI MALİ DESTEK PROGRAMLARI 2008 YILI PROJE TEKLİF ÇAĞRILARI İZMİR R KALKINMA AJANSI 2008 MALİ DESTEK PROGRAMLARI Kalkınma Ajansları Proje ve Faaliyet Destekleme Yönetmeliği (Resmi

Detaylı

T.C. GAZİ ÜNİVERSİTESİ Eczacılık Fakültesi HİZMET ENVANTERİ TABLOSU

T.C. GAZİ ÜNİVERSİTESİ Eczacılık Fakültesi HİZMET ENVANTERİ TABLOSU 7000,. 050010, Kararın niteliğine göre Üniversite Yönetim 050001, Kararın niteliğine göre Üniversite Senatosu. 05001 04005, Strateji Geliştirme Daire SIRA NO KURUM KODU STANDART DOSYA PLANI KODU HİZMETİN

Detaylı

Bilgilendirme Toplantısı

Bilgilendirme Toplantısı T.C. ERZURUM VALİLİĞİ Proje Koordinasyon Merkezi 2015 YILI SODES UYGULAMALARI USUL VE ESASLARI Bilgilendirme Toplantısı HOŞGELDİNİZ Mart 2015 Sosyal Destek Programı (SODES) Uygulandığı illerde, yerel dinamikleri

Detaylı

T.C. ELAZIĞ VALİLİĞİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI ÖRGÜN VE YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI ÇALIŞMA TAKVİMİ

T.C. ELAZIĞ VALİLİĞİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI ÖRGÜN VE YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI ÇALIŞMA TAKVİMİ T.C. ELAZIĞ VALİLİĞİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü 2016-2017 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI ÖRGÜN VE YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI ÇALIŞMA TAKVİMİ 1/7 Güncelleme Tarihi: 31/08/2016 Sıra 1 Eğitim Bölgesi Danışma Kurulu 25

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DAİRESİ BAŞKANLIĞI KÜLTÜR VE SOSYAL HİZMETLER BİRİMİ YÖNERGESİ

GAZİ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DAİRESİ BAŞKANLIĞI KÜLTÜR VE SOSYAL HİZMETLER BİRİMİ YÖNERGESİ GAZİ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DAİRESİ BAŞKANLIĞI KÜLTÜR VE SOSYAL HİZMETLER BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç Amaç, Kapsam ve Dayanak Madde 1- Bu Yönergenin amacı, Gazi Üniversitesi Sağlık

Detaylı

PROGRAM YÖNETİMİ BİRİMİ 2009 YILI FAALİYET RAPORU

PROGRAM YÖNETİMİ BİRİMİ 2009 YILI FAALİYET RAPORU T. C. DİYARBAKIR-ŞANLIURFA KALKINMA AJANSI PROGRAM YÖNETİMİ BİRİMİ 2009 YILI FAALİYET RAPORU Diyarbakır 2010 GİRİŞ TRC2 (Diyarbakır-Şanlıurfa) Düzey 2 Bölgesi Kalkınma Ajansı, 25.02.2006 tarih ve 5449

Detaylı

SİMAV BELEDİYE BAŞKANLIĞI KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV, YETKİ, SORUMLULUK VE ÇALIŞMA ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK

SİMAV BELEDİYE BAŞKANLIĞI KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV, YETKİ, SORUMLULUK VE ÇALIŞMA ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK SİMAV BELEDİYE BAŞKANLIĞI KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV, YETKİ, SORUMLULUK VE ÇALIŞMA ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, HUKUKİ DAYANAK AMAÇ MADDE 1 Bu Yönetmeliğin amacı,

Detaylı

SODES 2011 ÇALIŞTAYI - GAZİANTEP

SODES 2011 ÇALIŞTAYI - GAZİANTEP SODES 2011 ÇALIŞTAYI - GAZİANTEP SODES 2011 yılı hibe çağrısına yönelik Gaziantep Valiliği SODES Proje Koordinasyon Birimi tarafından 21 Nisan 2011 tarihinde Tilmen Otel de çalıştay düzenlenmiştir. Çalıştay

Detaylı

PROGRAM KÜNYESİ PROGRAMIN ADI 2016 YILI TEKNİK DESTEK PROGRAMI PROGRAM REFERANS NO TRC2/16/TD

PROGRAM KÜNYESİ PROGRAMIN ADI 2016 YILI TEKNİK DESTEK PROGRAMI PROGRAM REFERANS NO TRC2/16/TD 2 3 PROGRAM KÜNYESİ PROGRAMIN ADI 2016 YILI TEKNİK DESTEK PROGRAMI PROGRAM REFERANS NO TRC2/16/TD PROGRAMIN AMAÇ VE ÖNCELİKLERİ Ajans tarafından sağlanacak teknik desteğin amacı, bölgedeki yerel aktörlerin

Detaylı

T.C. ELAZIĞ VALİLİĞİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü

T.C. ELAZIĞ VALİLİĞİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü T.C. ELAZIĞ VALİLİĞİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü 2017-2018 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI ÖRGÜN VE YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI ÇALIŞMA TAKVİMİ 1 2017-2018 Sene Başı Eğitim Bölgesi Danışma Kurulu Toplantısı 24 Ağustos

Detaylı

2. Destek Programlar Çerçevesinde Yürütülen Projeler

2. Destek Programlar Çerçevesinde Yürütülen Projeler IŞIK ÜNİVERSİTESİ PROJE YÜRÜTME YÖNERGESİ KAPSAM Bu esaslar, Işık Üniversitesi akademik ve idari birimleri ile bunların mensupları ve öğretim elemanlarınca yürütülen, kısmen veya tamamen yurt içi ve yurt

Detaylı

KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI

KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI SIRA ADI 1 Ayrıntılı Harcama Finansman Programı Tekliflerinin Hazırlanması ve uygulanması 1-Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol

Detaylı

SELÇUK BELEDİYESİ EFES TİYATRO FESTİVALİ BAŞVURU FORMU

SELÇUK BELEDİYESİ EFES TİYATRO FESTİVALİ BAŞVURU FORMU SELÇUK BELEDİYESİ EFES TİYATRO FESTİVALİ BAŞVURU FORMU TOPLULUĞUN: Tam Adı: Adresi: Telefon: Cep Telefonu: e-mail: Konumu (Belediye-Özel-Üniversite-Amatör-Profesyonel): Faaliyet Süresi: TOPLULUK SORUMLUSUNUN:

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU 1 Genel Evrak Gelen ve Giden Evrakların Kayıt Altına Alınması Sürekli 2 Gelen Evrak Tüm Resmi Yazışmalar, Dilekçeler v.s. 2 Hafta 3 Fakülte Kurulu Gündem Maddeleri ve Gelen Evrak 4 Fakülte Yönetim Kurulu

Detaylı

GAZİANTEP 2011 YILI KABUL EDİLEN SODES PROJELERİ LİSTESİ

GAZİANTEP 2011 YILI KABUL EDİLEN SODES PROJELERİ LİSTESİ SIRA BAŞVURU KODU PROJE ADI BAŞVURU SAHİBİ KURULUŞ TÜRÜ PROJE TÜRÜ 1 2011-27-0788 SODES EĞİTİM MERKEZİ BERK EĞİTİM GÖNÜLLÜLERİ DERNEĞİ (BERK-DER) 6 SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI 2 2011-27-0273 FAKİRLİK OKUMAYA

Detaylı

Üniversitelerde Girişimcilik Sertifika Programı Oluşturulması ve Yürütülmesi 2015 Yılı Çağrısı

Üniversitelerde Girişimcilik Sertifika Programı Oluşturulması ve Yürütülmesi 2015 Yılı Çağrısı TÜBİTAK TEKNOLOJİ VE YENİLİK DESTEK PROGRAMLARI BAŞKANLIĞI (TEYDEB) 1601 TÜBİTAK YENİLİK VE GİRİŞİMCİLİK ALANLARINDA KAPASİTE ARTIRILMASINA YÖNELİK DESTEK PROGRAMI Üniversitelerde Girişimcilik Sertifika

Detaylı

MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ GEZİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ GEZİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ GEZİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönerge, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi öğrencilerinin bilimsel, sosyal ve kültürel

Detaylı

PROJE YÖNETİM OFİSİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak

PROJE YÖNETİM OFİSİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak Sayfa No 1 / 5 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak Amaç ve Kapsam Madde 1 - (1) Bu yönergenin amacı, Kapadokya Üniversitesinin stratejik hedefleri doğrultusunda geliştirilecek bilimsel, sosyal vb. araştırmalar

Detaylı

T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU ÇOCUK GELİŞİMİ BÖLÜMÜ UYGULAMALI DERSLER VE İŞ YERİNDE UYGULAMA DERSİ YÖNERGESİ

T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU ÇOCUK GELİŞİMİ BÖLÜMÜ UYGULAMALI DERSLER VE İŞ YERİNDE UYGULAMA DERSİ YÖNERGESİ T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU ÇOCUK GELİŞİMİ BÖLÜMÜ UYGULAMALI DERSLER VE İŞ YERİNDE UYGULAMA DERSİ YÖNERGESİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1

Detaylı

Proje Açılış Toplantısı

Proje Açılış Toplantısı Proje Açılış Toplantısı 08.12.2012 2012-1-TR1-LEO02-37903 YEREL MEDYANIN AB STANDARTLARINDA DEMOKRASİYE KATKISI: Genç Gazeteciler Avrupa daki Yerel Medya Yapısını Öğreniyor Proje Sahibi Balıkesir Gazeteciler

Detaylı

5) PROJE UYGULAMA TAKVİMİ AÇIKLAMA. Projenin öngörülen başlangıç Tarihi : 01.07.2012. Projenin Öngörülen Bitiş Tarihi : 30.06.2013. Yapılacak işin adı

5) PROJE UYGULAMA TAKVİMİ AÇIKLAMA. Projenin öngörülen başlangıç Tarihi : 01.07.2012. Projenin Öngörülen Bitiş Tarihi : 30.06.2013. Yapılacak işin adı 5) PROJE UYGULAMA TAKVİMİ Projenin öngörülen başlangıç Tarihi : 01.07.2012 AÇIKLAMA Projenin Öngörülen Bitiş Tarihi : 30.06.2013 S.No Yapılacak işin adı Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ocak - 2013

Detaylı

Amaç ve kapsam. Dayanak

Amaç ve kapsam. Dayanak YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI BÜTÇELERİNDE BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ İÇİN TEFRİK EDİLEN ÖDENEKLERİN ÖZEL HESABA AKTARILARAK KULLANIMI, MUHASEBELEŞTİRİLMESİ İLE ÖZEL HESABIN İŞLEYİŞİNE İLİŞKİN ESAS VE USULLER

Detaylı

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ GÖREV TANIMI

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ GÖREV TANIMI 1 ÜNVANI/GÖREVİ SORUMLULUK ALANI ORGANİZASYONDAKİ YERİ VEKİLİ : Şube Müdürü /Kültür Şube İş ve İşlemleri, (Nilüfer ZENGİN) :Kültür Şube Müdürlüğü(Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı) :, Yardımcıları,

Detaylı

Akdeniz Üniversitesi Akademik Yılı Uluslararası İlişkiler Ofisi Mevlana Değişim Programı Gelen Öğrenci Değişim Süreci

Akdeniz Üniversitesi Akademik Yılı Uluslararası İlişkiler Ofisi Mevlana Değişim Programı Gelen Öğrenci Değişim Süreci Akdeniz Üniversitesi 2018-2019 Akademik Yılı Uluslararası İlişkiler Ofisi Mevlana Değişim Programı Gelen Öğrenci Değişim Süreci Resmi Adı Mevlana Kurum Kodu Rektör Uluslararası İlişkilerden Sorumlu Rektör

Detaylı

d) Gerçekleştirme görevlisi: Harcama yetkilisi tarafından belirlenen kişiyi ya da

d) Gerçekleştirme görevlisi: Harcama yetkilisi tarafından belirlenen kişiyi ya da YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI BÜTÇELERİNDE BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ İÇİN TEFRİK EDİLEN ÖDENEKLERİN ÖZEL HESABA AKTARILARAK KULLANIMI, MUHASEBELEŞTİRİLMESİ İLE ÖZEL HESABIN İŞLEYİŞİNE İLİŞKİN ESAS VE USULLER

Detaylı

2017 İŞ TAKVİMİ. (Bütçe ve Tahakkuk Şube Müdürlüğü) Açıklama Kapsadığı Birimler Çıktı Gönderilen Birim

2017 İŞ TAKVİMİ. (Bütçe ve Tahakkuk Şube Müdürlüğü) Açıklama Kapsadığı Birimler Çıktı Gönderilen Birim 2017 İŞ TAKVİMİ (Bütçe ve Tahakkuk Şube Müdürlüğü) YILLIK YAPILAN İŞLEMLER İşin Konusu Harcama Yetkisi Birleştirme Onayı 1-15 Ocak Birim tarafından takibi yapılan tertiplerin Harcama Yetkisinin Birleştirilmesi

Detaylı

TIBBİ CİHAZ SATIŞ, REKLAM VE TANITIM YÖNETMELİĞİ NİN UYGULANMASINA İLİŞKİN KILAVUZ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Dayanak, Tanımlar

TIBBİ CİHAZ SATIŞ, REKLAM VE TANITIM YÖNETMELİĞİ NİN UYGULANMASINA İLİŞKİN KILAVUZ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Dayanak, Tanımlar TIBBİ CİHAZ SATIŞ, REKLAM VE TANITIM YÖNETMELİĞİ NİN UYGULANMASINA İLİŞKİN KILAVUZ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Dayanak, Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Kılavuz, 15/05/2014 tarihli ve 29001 sayılı Resmî Gazete de

Detaylı

Resmi Gazete Tarihi: Resmi Gazete Sayısı: 26453

Resmi Gazete Tarihi: Resmi Gazete Sayısı: 26453 Resmi Gazete Tarihi: 05.03.2007 Resmi Gazete Sayısı: 26453 AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç

Detaylı

T.C. İNEGÖL BELEDİYE BAŞKANLIĞI MALİ HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ (İcra Servisi) HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

T.C. İNEGÖL BELEDİYE BAŞKANLIĞI MALİ HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ (İcra Servisi) HİZMET STANDARTLARI TABLOSU T.C. (İcra Servisi) SIRA ADI 1 Ödeme Emri Belgesinin Hazırlanması --- 2 Ödeme Emri Belgesinin Hazırlanması --- (1 Adet) 1 (1 Adet) 3 Haciz İşlemi Uygulaması --- 1 4 Haciz İşleminin Kaldırılması 1- TC Kimlik

Detaylı

GÖNÜLLÜ ve SOSYAL GENÇLİK

GÖNÜLLÜ ve SOSYAL GENÇLİK GÖNÜLLÜ ve SOSYAL GENÇLİK GENÇLİK ve SPOR BAKANLIĞI GENÇLİK PROJELERİ DESTEK PROGRAMI SOSYAL DAHİL ETME PROJESİ 2013 Doç.Dr. Halim KAZAN Yrd. Doç. Dr. Meral ELÇİ Cengiz YILMAZ Hüseyin ŞANLITÜRK Kadir ERBASAN

Detaylı

YDÜ-BAP ve İŞLEYİŞİ. Prof. Dr. H. Seda VATANSEVER BAP Koordinatörü

YDÜ-BAP ve İŞLEYİŞİ. Prof. Dr. H. Seda VATANSEVER BAP Koordinatörü YDÜ-BAP ve İŞLEYİŞİ Prof. Dr. H. Seda VATANSEVER BAP Koordinatörü Yakın Doğu Üniversitesi, DESAM Kurucu Üyesi Manisa Celal Bayar Üniversitesi, Tıp Fakültesi Histoloji-Embriyoloji AD Manisa YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ

Detaylı

KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU MALATYA GENÇLİK VE SPOR İL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI

KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU MALATYA GENÇLİK VE SPOR İL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU MALATYA GENÇLİK VE SPOR İL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER 1 Sporcu Lisans Tescil İşlemleri 2 Sporcu Lisans Vize İşlemleri

Detaylı

Yapılan çalışmalar Eylül Haziran Yapılan çalışmalar Eylül Ekim Yapılan çalışmalar. Öncelik haritası. Yapılan Çalışmalar

Yapılan çalışmalar Eylül Haziran Yapılan çalışmalar Eylül Ekim Yapılan çalışmalar. Öncelik haritası. Yapılan Çalışmalar KUMLUCA CUMHURİYET ORTAOKULU EĞİTİM ORTAMLARINDA ŞİDDETİN ÖNLENMESİ VE AZALTILMASI STRATEJİ VE EYLEM PLANI ÇALIŞMA TAKVİMİ ( - 2014 EĞİTİM -ÖĞRETİM YILI) S.N FAALİYETLER EĞİTİM ORTAMI VE ÇEVRESİ GÖSTERGELER

Detaylı

Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı (ÖYP), öğretim üyesi ihtiyacını karşılayabilmek amacıyla, 2547 sayılı Yüksek Öğretim Yasasının yurtdışı ve yurtiçi

Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı (ÖYP), öğretim üyesi ihtiyacını karşılayabilmek amacıyla, 2547 sayılı Yüksek Öğretim Yasasının yurtdışı ve yurtiçi Doç. Dr. M. Ali CENGİZ (ÖYP Koordinatörü) Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı (ÖYP), öğretim üyesi ihtiyacını karşılayabilmek amacıyla, 2547 sayılı Yüksek Öğretim Yasasının yurtdışı ve yurtiçi doktora öğrenimini

Detaylı

2014-02 KALKINMA KURULU TOPLANTISI 13.11.2014 UŞAK

2014-02 KALKINMA KURULU TOPLANTISI 13.11.2014 UŞAK 2014-02 KALKINMA KURULU TOPLANTISI 13.11.2014 UŞAK GÜNDEM 1 2 3 4 5 Açılış ve Yoklama 2014 Yılı Ajans Ara Faaliyet Raporunun Görüşülmesi Bölge İllerinin Turizm Potansiyellerinin Değerlendirilmesi ve Kurul

Detaylı

T.C. İZMİR DEMOKRASİ ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. İZMİR DEMOKRASİ ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. İZMİR DEMOKRASİ ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 - (1) Bu yönergenin amacı; İzmir Demokrasi Üniversitesi

Detaylı

Proje Destek Programı. Başvuru Rehberi

Proje Destek Programı. Başvuru Rehberi Proje Destek Programı 2018 Başvuru Rehberi 2 2018 MALİ DESTEK PROGRAMLARI İçindekiler Yasal Çerçeve... 4 Anadolu Hafta Sonu Okulları Proje Destek Programı Nedir?... 5 Programın İçeriği... 5 Proje Destek

Detaylı

2015 İŞ TAKVİMİ. (Bütçe ve Tahakkuk Şube Müdürlüğü) Açıklama Kapsadığı Birimler Çıktı Gönderilen Birim

2015 İŞ TAKVİMİ. (Bütçe ve Tahakkuk Şube Müdürlüğü) Açıklama Kapsadığı Birimler Çıktı Gönderilen Birim 2015 İŞ TAKVİMİ (Bütçe ve Tahakkuk Şube Müdürlüğü) YILLIK YAPILAN İŞLEMLER İşin Konusu Harcama Yetkisi Birleştirme Onayı 1-15 Ocak Birim tarafından takibi yapılan tertiplerin Harcama Yetkisinin Birleştirilmesi

Detaylı

FIRAT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ

FIRAT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Evrak Tarih ve Sayısı: 31/05/2017-204458 T.C. *BD0924299613* Sayı :89974897/900/ Konu :2017 Yaz Okulu Duyurusu [Coğrafya-Tarih] COĞRAFYA BÖLÜMÜNE Fakültemiz bölümlerinde 2017 Yaz Okulu'nda açılması öngörülen

Detaylı

ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER MAHALLİ HEYETLERİNİN ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK

ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER MAHALLİ HEYETLERİNİN ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK Resmi Gazete Tarihi: 04.04.2013 Resmi Gazete Sayısı: 28608 ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER MAHALLİ HEYETLERİNİN ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç

Detaylı

T.C. ESKĠġEHĠR ODUNPAZARI BELEDĠYE BAġKANLIĞI. SOSYAL YARDIM ĠġLERĠ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV, YETKĠ, SORUMLULUK, ÇALIġMA USUL VE ESASLARINA ĠLĠġKĠN YÖNETMELĠK

T.C. ESKĠġEHĠR ODUNPAZARI BELEDĠYE BAġKANLIĞI. SOSYAL YARDIM ĠġLERĠ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV, YETKĠ, SORUMLULUK, ÇALIġMA USUL VE ESASLARINA ĠLĠġKĠN YÖNETMELĠK T.C. ESKĠġEHĠR ODUNPAZARI BELEDĠYE BAġKANLIĞI SOSYAL YARDIM ĠġLERĠ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV, YETKĠ, SORUMLULUK, ÇALIġMA USUL VE ESASLARINA ĠLĠġKĠN YÖNETMELĠK BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Ġlkeler

Detaylı

Akdeniz Üniversitesi Akademik Yılı Uluslararası İlişkiler Ofisi Mevlana Değişim Programı Gelen Öğrenci Değişim Süreci

Akdeniz Üniversitesi Akademik Yılı Uluslararası İlişkiler Ofisi Mevlana Değişim Programı Gelen Öğrenci Değişim Süreci Akdeniz Üniversitesi 2017-2018 Akademik Yılı Uluslararası İlişkiler Ofisi Mevlana Değişim Programı Gelen Öğrenci Değişim Süreci Resmi Adı Mevlana Kurum Kodu Rektör Uluslararası İlişkilerden Sorumlu Rektör

Detaylı

STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRESİ BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER

STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRESİ BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER 1 Danışmanlık Hizmeti Verilmesi Birimin Bilgi Görüş Talep Yazısı. (Yazılı bilgi istenmesi durumunda) Yazılı talep halinde; en fazla Değer Durumda; en fazla 4 iş günü 2 İç Kontrol Sisteminin kurulması,

Detaylı

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ YÖNERGESİ

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ YÖNERGESİ T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Bu yönergenin amacı; Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezinin

Detaylı

SODES in Amaçları Nelerdir?

SODES in Amaçları Nelerdir? SODES in Amaçları Nelerdir? Sosyal Destek Programı (SODES): Yerel dinamikleri harekete geçirerek yoksulluk, göç ve kentleşmeden kaynaklanan sosyal sorunları gidermek, SODES in Amaçları Nelerdir? Sosyal

Detaylı

T.C. GİRESUN ÜNİVERSİTESİ SPOR FAALİYETLERİNİN DÜZENLENMESİ VE YÜRÜTÜLMESİ HAKKINDA YÖNERGE. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar

T.C. GİRESUN ÜNİVERSİTESİ SPOR FAALİYETLERİNİN DÜZENLENMESİ VE YÜRÜTÜLMESİ HAKKINDA YÖNERGE. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar T.C. GİRESUN ÜNİVERSİTESİ SPOR FAALİYETLERİNİN DÜZENLENMESİ VE YÜRÜTÜLMESİ HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı, Giresun Üniversitesi öğrencilerinin

Detaylı

BÜTÇE HAZIRLAMA İŞ AKIŞ SÜRECİ

BÜTÇE HAZIRLAMA İŞ AKIŞ SÜRECİ T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI BÜTÇE VE PERFORMANS ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ BÜTÇE İŞ VE İŞLEMLERİ İŞ AKIŞ SÜREÇLERİ BÜTÇE HAZIRLAMA İŞ AKIŞ SÜRECİ Kalkınma Bakanlığınca hazırlanan

Detaylı

TRAKYA KALKINMA AJANSI. 2013/2014 Yılı Proje Teklif Çağrısı Proje Başlangıç Toplantısı

TRAKYA KALKINMA AJANSI. 2013/2014 Yılı Proje Teklif Çağrısı Proje Başlangıç Toplantısı TRAKYA KALKINMA AJANSI 2013/2014 Yılı Proje Teklif Çağrısı Proje Başlangıç Toplantısı Gündem Mali Destek Yasal Çerçeve 5449 Sayılı Kanun Proje ve Faaliyet Destekleme Yönetmeliği Destek Yönetim Kılavuzu

Detaylı

LADİK KAYMAKAMLIĞI İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BRANŞ, MESLEK, NORM, ATAMA BÖLÜMÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI

LADİK KAYMAKAMLIĞI İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BRANŞ, MESLEK, NORM, ATAMA BÖLÜMÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI BRANŞ, MESLEK, NORM, ATAMA BÖLÜMÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI 1 Görevlendirmeler (Ek Ders Ücreti Karşılığı Öğretmen Görevlendirme Başvuru İşlemleri) 2 Görevlendirmeler Kurum içi görevlendirme Kurum dışı görevlendirme

Detaylı

FIRAT ÜNİVERSİTESİ PROJE KOORDİNASYON VE DANIŞMANLIK OFİSİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

FIRAT ÜNİVERSİTESİ PROJE KOORDİNASYON VE DANIŞMANLIK OFİSİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar FIRAT ÜNİVERSİTESİ PROJE KOORDİNASYON VE DANIŞMANLIK OFİSİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı; Fırat Üniversitesine bağlı olarak kurulan Proje

Detaylı

SANKO ÜNİVERSİTESİ KISMİ ZAMANLI ÇALIŞTIRILAN ÖĞRENCİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

SANKO ÜNİVERSİTESİ KISMİ ZAMANLI ÇALIŞTIRILAN ÖĞRENCİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar SANKO ÜNİVERSİTESİ KISMİ ZAMANLI ÇALIŞTIRILAN ÖĞRENCİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu yönerge; SANKO Üniversitesi nde kısmi zamanlı olarak geçici işlerde

Detaylı

2014 YILI DOĞRUDAN FAALIYET DESTEĞI (DFD) PROGRAMI, SIKÇA SORULAN SORULAR

2014 YILI DOĞRUDAN FAALIYET DESTEĞI (DFD) PROGRAMI, SIKÇA SORULAN SORULAR 2014 YILI DOĞRUDAN FAALIYET DESTEĞI (DFD) PROGRAMI, SIKÇA SORULAN SORULAR Bu teklif çağrılarına ilişkin sorulan soruların birçoğu, Başvuru Rehberlerinin dikkatli bir şekilde okunmasıyla cevaplandırılabilir.

Detaylı

T.C. MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI İŞ TANIM ÇİZELGESİ. İsmail Hakkı ULUÇAY Şube Müdürü

T.C. MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI İŞ TANIM ÇİZELGESİ. İsmail Hakkı ULUÇAY Şube Müdürü 907.SKSDB.İTF 13.02.2018 13.02.2018 1 1 /16 REVİZYON DURUM Revizyon Tarihi Revizyon Açıklama 13.02.2018 1 Başlangıç Geliştirme 907.SKSDB.İTF 13.02.2018 13.02.2018 1 2 /16 Adı Vekil Yapılan 1 Yıllara sâri

Detaylı

ÖĞRETİM ÜYESİ YETİŞTİRME PROGRAMINA İLİŞKİN ESAS VE USULLER. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ÖĞRETİM ÜYESİ YETİŞTİRME PROGRAMINA İLİŞKİN ESAS VE USULLER. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ÖĞRETİM ÜYESİ YETİŞTİRME PROGRAMINA İLİŞKİN ESAS VE USULLER BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Esas ve Usullerin amacı, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı nın koordinasyonunda,

Detaylı

Bütçe Hazırlık Çalışması

Bütçe Hazırlık Çalışması DOSYA NO : 90866454-11.1 Bütçe Hazırlık Çalışması İşlev İşlev Sorumlular Rektörlükçe haziran ayı içerisinde bütçe hazırlık çalışmasına ilişkin yazının Rektörlük Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı Alt

Detaylı

SDU-ATABEY MESLEK YÜKSEKOKULU İŞ SÜREÇLERİ

SDU-ATABEY MESLEK YÜKSEKOKULU İŞ SÜREÇLERİ SDU-ATABEY MESLEK YÜKSEKOKULU İŞ SÜREÇLERİ 1- ÖĞRENCİ STAJ SÜRECİ SÜREÇ ADI : Öğrenci Staj SÜREÇ NO 1 TARİH 27/06/2013 SÜRECİN SORUMLULARI SÜREÇ ORGANİZASYON İLİŞKİSİ ÜST SÜRECİ SÜRECİN AMACI SÜRECİN SINIRLARI

Detaylı

Kırsalda Ekonomik Çeşitlilik Mali Destek Programı

Kırsalda Ekonomik Çeşitlilik Mali Destek Programı Kırsalda Ekonomik Çeşitlilik Mali Destek Programı 02 İzmir Kalkınma Ajansı, İzmir il sınırları dâhilinde faaliyet gösteren, sorumlu bulunduğu bölgenin sürdürülebilir kalkınmasını sağlamak üzere bölgenin

Detaylı

M.ALİ İŞLEMLER SÜREÇ AKIŞ ŞEMASI

M.ALİ İŞLEMLER SÜREÇ AKIŞ ŞEMASI M.ALİ İŞLEMLER SÜREÇ AKIŞ ŞEMASI I-İHTİYACIN ORTAYA ÇIKMASI Devlet Konservatuvarı birimlerinde ihtiyaç duyulan mal veya hizmet alımına ilişkin talep, birim çalışanlarınca harcama yetkilisine bildirilir.yılı

Detaylı