ULUSLARARASI TAŞIMACILIK YÖNETİMİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ULUSLARARASI TAŞIMACILIK YÖNETİMİ"

Transkript

1 ULUSLARARASI TAŞIMACILIK YÖNETİMİ

2 TAŞIMACILIK Taşımacılık(Nakliye); ürünlerin/yüklerin belirli bir sevk nokta/larından alınıp belirli bir teslim nokta/larına belgeli olarak götürülmesi/taşınmasıdır. Temel taşımacılık sistemleri (modları) aşağıda belirtilmiştir: 1) Karayolu Taşımacılığı (Road Transportation) 2) Denizyolu Taşımacılığı (Ocean Transportation) 3) Demiryolu Taşımacılığı (Railway Transportation) 4) Havayolu Taşımacılığı (Air Transportation) 5) Boru Hattı Taşımacılığı (Pipeline Transportation) 6) KarmaTaşımacılık (Mixed Mode Transportation)

3 Hava Taşımacılığı

4 Hava taşımacılığı nedir?

5 Havayolu Taşımacılığı Havayolu taşımacılığı, tüm yolcular ve ihtiyaç sahibi tüm göndericilerin kargolarını en uygun zamanda en uygun yöntemle havayolu ile ulaştırılmasını sağlayan hizmetler bütünüdür.

6 YOLCU ve KARGO TÜRLERİ

7 YOLCU

8 28 MIAMI FL, US(MIA) Rank City (Airport) Total Passengers % Change 1 ATLANTA GA, US(ATL) BEIJING, CN(PEK) CHICAGO IL, US(ORD) LONDON, GB(LHR) ( 0.2) 5 TOKYO, JP(HND) LOS ANGELES CA, US(LAX) PARIS, FR(CDG) DALLAS/FORT WORTH TX, US(DFW) FRANKFURT, DE(FRA) DENVER CO, US(DEN) HONG KONG, HK(HKG) MADRID, ES(MAD) DUBAI, AE(DXB) NEW YORK NY, US(JFK) AMSTERDAM, NL(AMS) JAKARTA, ID(CGK) BANGKOK, TH(BKK) SINGAPORE, SG(SIN) GUANGZHOU, CN(CAN) SHANGHAI, CN(PVG) HOUSTON TX, US(IAH) LAS VEGAS NV, US(LAS) ( 1.8) 23 SAN FRANCISCO CA, US(SFO) PHOENIX AZ, US(PHX) CHARLOTTE NC, US(CLT) ROME, IT(FCO) SYDNEY, AU(SYD)

9 YOLCU TÜRLERİ Transit yolcu Gerek İç hatlar gerekse Dış hatlar devamı olan transit yolcular, ilgili uçuşun ground time ı uzunsa kendilerine ilgili handling kuruluşu tarafından transit kart verilerek transit salona alınır, geldikleri uçağın ikmal işlemleri tamamlandıktan sonra ise tekrar aynı uçağa alınarak transit işlemi tamamlanır. İlgili uçuşun ground time ı yetersiz ise yolcular uçaktan indirilmez. Uçağın ikmal işlemleri yolcular uçaktayken tamamlanır. Transit uçuşlarda yolcuya ait bagaj uçaktan indirilmez.

10 YOLCU TÜRLERİ Interlining Passenger -Havaalanında bir uçaktan diğer uçağa geçiş yapan yolculardır.

11 YOLCU TÜRLERİ İç Uçuş Yolcuları - Aynı ulusal, yasal sınırlar içinde uçan yolcular.

12 Kargo

13 Rank City (Airport) Total Cargo % Change 1 HONG KONG, HK(HKG) MEMPHIS TN, US(MEM) SHANGHAI, CN(PVG) INCHEON, KR(ICN) ANCHORAGE AK, US*(ANC) PARIS, FR(CDG) FRANKFURT, DE(FRA) DUBAI, AE(DXB) TOKYO, JP(NRT) LOUISVILLE KY, US(SDF) SINGAPORE, SG(SIN) MIAMI FL, US(MIA) TAIPEI, TW(TPE) LOS ANGELES CA, US(LAX) BEIJING, CN(PEK) LONDON, GB(LHR) AMSTERDAM, NL(AMS) CHICAGO IL, US(ORD) NEW YORK NY, US(JFK) BANGKOK, TH(BKK) GUANGZHOU, CN(CAN) INDIANAPOLIS IN, US(IND) NEWARK NJ, US(EWR) TOKYO, JP(HND) SHENZHEN, CN(SZX)

14 Kargo Çeşitleri Special Handling -Bu tarz kargoda malzemeler düzgün bir şekilde paketlenmelidir. Özellikle paketleme işleminde ürünlerin korunabilmesi için tamponlama yapılmalıdır.

15 Kargo Çeşitleri Perishable Goods (çabuk bozulan ürünler) - Eğer ürünler korunmazlarsa mevcut kalitelerini kaybetme tehlikesiyle karşı karşıyadırlar.

16 Kargo Çeşitleri Cenazeler 1. Kadavra: insan vücudu. 2. Yakılma kalıntıları: insan bedeninin kül kalıntıları.

17 Kargo Çeşitleri Değerli ürünler altın, platin, banka belgeleri, hisse senetleri, nakit.

18 Kargo Çeşitleri Canlı Hayvanlar Evcil hayvanlar veya başka vahşi olmayan hayvanlar kafesler veya kutular içinde güvenli ve uygun şekilde seyahat ederler.

19 Kargo Çeşitleri Tehlikeli ürünler İnsan sağlığı,güvenliği veya çevre için risk taşıyan maddeler

20 E-KARGO FAYDALARI: Maliyetlerin düşmesi Hızlı ve doğru bilgi temini Kargo izlenilebilirlik ve güvenlik seviyesinin yükselmesi Gümrük ve dış ticaret işlemlerinin basitleştirilmesi Bürokrasinin azaltılması Sigorta primlerindeki düşüş.

21 HAVAYOLU KARGO TAŞIMACILIĞI ÜSTÜN YÖNLERİ: Teslim süresinin düşmesi Dünya geneline yayılmış havaalanı ağı varlığı Yüksek emniyet ve güvenlik Kargoların elleçleme ve yüklenilmesinde gösterilen özen Diğer taşımacılık türlerine göre daha düşük sigorta primleri OLUMSUZ YÖNLERİ Ağırlık ve hacim sınırlamaları nedeniyle diğer taşıma türlerine oranla daha yüksek taşıma maliyeti ortaya çıkarmasıdır.

22 FREIGHT FORWARDER Belli bir komisyon bedeli karşılığında yükün taşınması için araç, aracın taşıma yapabilmesi için de yük bulmakla uğraşan ve bu şekilde piyasada yer etmiş nakliye aracılarıdır. Kara, hava, deniz demiryolu gibi kombine taşımacılık gibi taşıma türlerinde sevkıyat, dağıtımı gerçekleştiren lojistik hizmeti veren kuruluş, kişi.

23 FREIGHT FORWARDER Havayoluyla kargo taşıması; gönderici (Freight Forwarder) ile havayolu kargo taşıması yapan havayolu şirketi arasında imzalanan belge Havayolu Kargo Taşıma Senedi veya diğer adıyla Havayolu Konşimentosu (Air Waybill- AWB) çerçevesinde yerine getirili

24

25 İthalatçı veya ihracatçı Havayolu taşıyıcısı Alıcı (Carrier) (Consignee) Freight Forwarder Taşıma Sözleşmesi Eşya ve AWB nin teslimi

26 ULUSLARARASI HAVAYOLU KARGO TAŞIMACILIĞININ YASAL ÇERÇEVESİ VARŞOVA SÖZLEŞMESİ LA HEY PROTOKOLÜ IATA DÜZENLEMELERİ BM KONVANSİYONLARI

27 ULUSLARARASI HAVAYOLU KARGO TAŞIMACILIĞININ YASAL ÇERÇEVESİ IATA Taşıma sözleşmesine göre: Göndericinin hak ve sorumlulukları ÖDEMELER YASAL SORUMLULUKLAR(AIRWAY BILL) HASAR GECİKME TESLİM EDİLMEME DURUMLARINDA: Kargonun görülür şekilde hasara uğraması halinde, durumun gönderici tarafından anlaşılmasından itibaren 14 gün Gecikmede, kargonun teslim almaya yetkili kişinin emrinde hazır duruma gelmesinden itibaren 21 gün Kargonun teslim edilmemesi halinde konşimentonun tanzim edildiği tarihten itibaren 120 gün, Kargonun varış yerine ulaştığı uçağın varmış olması gerektiği veya taşımanın durmuş olduğu tarihten itibaren iki yıl içinde dava açılması gerekir.

28 ULUSLARARASI HAVAYOLU KARGO TAŞIMACILIĞININ YASAL ÇERÇEVESİ IATA Taşıma sözleşmesine göre: Taşıyıcının sorumlu olmadığı durumlar Canlı hayvan taşımalarında Hayvanın doğal yollardan olsun veya olmasın telef olması Hayvanın kendisine verdiği zarar ya da başka hayvanların ısırma tekmeleme boğma gibi yollarla verdiği zararlar Hayvanların kafesleme biçimi veya doğal ortamdan ayrılmasından kaynaklanan şekil değişiklikleri nedeniyle telef olması halinde taşımacı sorumlu tutulmaz. Bilgisi dahilinde gerçekleşmediği sürece hasardan sorumlu değildir. Hasar tazminat alma hakkına sahip kişinin ihmalkarlığından kaynaklanıyorsa taşıyıcı kısmen ya da tamamen sorumluluktan kurtulur. Kargonun bir bölümünün kaybolması, hasara uğraması durumunda taşıyıcı sadece kaybolan veya hasara uğrayan parçanın ağırlığından sorumludur. Taşımacı güzergah değiştirebilir, başka taşıma araçlarını kullanabilir sadece ABD taşımalarına bu şart uygulamanaz.

29 HAVAYOLU KARGO TAŞIMACILIĞINDA ULUSLAR ARASI ÖRGÜTLER

30 YER HİZMETLERİ

31 IATA ÜYESİ KARGO ACENTELERİ IATA Üyesi acenteler, havayolu taşıyıcı işletmeler tarafından yetki verildiği takdirde, havayolu taşıyıcısının anlaşması bulunduğu diğer havayolları ile taşıma hizmetlerinde havayolu şirketini temsil edebilir. Acente, havayolu şirketinin hiçbir belge ve talimatında belirtilen koşulları değiştirmeye yetkili değildir. Kargo Hesap Düzenleme Sistemi, aracılığıyla ödemeler yapılmakta ve bu şekilde IATA mali işlemleri takip edebilmektedir. Kargo Acente Kuralları gereğince IATA ile yapılan acentelik sözleşmesi, acente veya taraflardan biri en az 15 gün önce yazılı bildirimde bulunması halinde ortak karar ile sözleşme iptal edilebilir: Acente elinde bulunan kullanılmamış konşimentoları iadede eder ve vadesi gelmiş hizmet bedellerini CASS a öder. Kayıp ve yanlış kullanım nedeniyle elinde bulunan bütün konşimentoların seri numaralarını iade eder aksi taktirde zararlardan sorumludur. Tüm dökümanlar ve teslime kanıt olacak alındı makbuzuyla birlikte sorumlu kişi tarafından teslim edildiğinde yeterli olacaktır.

32 KARGO ACENTELERİNİN SORUMLULUKLARI 1. Acente ithal taşımada teslim ordinosunu müşterisine ulaştırmış ancak eşya yanan depodan çekilememiş ise sorumluluğu nedir? 2. Antrepo işletmelerine kargonun teslimine dair hiçbir belge yoksa acente ne yapmalıdır? 3. Antrepo işletmeleri kargo kabulünde deftere kayıtla yetiniyor veya kantar fişi gibi belgeleri veriyor. Bunlar irsaliye yerine kabul edilebilir belgeler midir? 4. Yangın esnasında acente ofisleri antrepo içinde ve herşey yanıp kül oldu. Bu durumda nasıl bir yol izlenmeli? 5. Müşteri acenteye malı teslim etmiş fakat son anda taşımayı iptal etmiş ise acentenin sorumluluğu nedir?

33 FREİGHT DÖKÜMANLARI Gönderici GHA-Yer Taşıma Acentesi Taşıyıcı Varış noktası GHA Gümrük Freight forwarders 1. Fatura 2. Koli/Ambalaj listesi 3. Menşei- Şahadetnamesi 4. Tehlikeli madde beyanı 5. CITES Sertifikası 6. Ana Konşimento 7. Ara Konşimento 8. İhracat bildirim Formu 9. Gümrük çıkış beyannamesi 10. Uçuş Manifestosu 11.Transfer Manifestosu 12.İhracat Kargo bildirim Formu Gümrük 13.Güvenlik bildirimi 14. İthalat bildirim formu 15. Transfer Manifestosu 16. İhracat Kargo bildirim Formu 17. Gümrük Alıcı giriş beyannamesi Freight forwarders

34 Projenin başlangıcı 6 Bölgede pilot çalışma İlk Prosedürlerin Oluşturulması Standartların geliştirilmesi %100 Kağıtsız Taşımacılığa Geçilmesi Ağ rotasının oluşturulması

35 AĞ III» AĞ II AĞ I Ağ I Ağ II Ağ III Küresel e-freight Havaalanları arasında Gönderici ve Alıcı ağı kağıtsız ağ ağı

36 HAVACILIĞIN TARİHSEL GELİŞİMİ OLUŞUM EVRESİ BÜYÜME EVRESİ OLGUNLUK EVRESİ SERBESTLEŞME EVRESİ

37 1 Sektöre Giriş Koşullarının Yüksek Oluşu 2 Ölçek Ekonomisinin Özellikleri Yoğun şekilde uzman personel kullanmak Verimli Ve Yüksek Teknolojiden Yararlanmak Yan hizmetlerin iyi değerlendirilmesi 3 HAVAYOLU TAŞIMACILIĞININ Fiyat Dışı Rekabet EKONOMİK ÖZELLİĞİ 4 Havayolu sayısı ve pazar payı 5 Karşılıklı ve Çoklu Bağımlılık İşbirlikleri ve Birleşmeler Yoluyla büyüme

38 HAVAYOLU TAŞIMACILIĞININ SEKTÖREL ÖZELLİKLERİ Devlet sübvansiyonu ve desteği Yüksek yakıt ve İşgücü Maliyetleri Ekonomik Dalgalanmalara Karşı Duyarlılık Ulusal ve Uluslararası Politika ve Yaptırımlara Karşı Duyarlılık Uçuş Sıklığının Rekabetteki Önemi Fazla Kapasite ve Düşük Marjinal Maliyetler Marjinal Karlılık Havayolu Ürünün Yapısı

39 DÜNYADA UÇAK ÜRETİCİLERİ

40 Boeing 12/6/13

41 Tarihçe 1916 da Washington eyaletinde kuruldu, Askeri ve ticari uçak üretiminde lider oldu, 12/6/13 Undertook a series of strategic mergers and acquisitions to become the world s largest, most diversified aerospace company Hava ve Uzay sanayinin önde gelen firmaları Boeing firmasının bir parçası haline gelmiştir: North American Aviation McDonnell Douglas Rockwell International (space and defense business) Hughes Space & Communications Jeppesen

42 Günümüzdeki Faaliyetleri Ticari jet yolcu uçaklarının tasarım, destek ve birleştirilmesi Boeing 7-serisi ailesi endüstriye liderlik etmektedir. Commercial Aviation Services (CAS) yolcu ve freight forwarder lara çok geniş hizmetler sunar. Savunma sistemlerinin tasarım, destek ve birleştirilmesi Askeri taşıma, tanker, savaş uçakları ve helikopterlerinde dünyanın en büyük üreticisi. Dünya çapındaki hükümetlere savunma sanayi destek hizmetleri verilir. Uydu ve araçların lansmanının tasarım, destek ve birleştirilmesi Dünyanın en büyük askeri ve ticari uydu sağlayıcısıl; Nasa ile en kapsamlı sözleşmeye sahip firma 12/6/13

43 THY 12 adet Boeing ER 63 adet B adet B adet B PEGASUS B737 serisi 27 uçak

44 AIRBUS a world of innovation 1970 te Airbus Industrie Alman,Fransız, Hollanda, İspanya İngiltere Merkez Fransa 34 milyar $ gelir, 2 milyar $ kar 44 Data to end Sept 2008

45 Gövdeden Almanya, Elektronik aksamından ve iniş takımlarından Fransa, Kanatlardan İngiltere, Kanat Parçalarından, uçuş yüzeylerinden Hollanda ve Kapı gibi aksamlarından ise İspanya sorumludur. Through life costs 45

46 Küresel Rota a world of cultural diversity 20 dil 3 müşteri destek merkezi 63,000 çalışan 88 Fazla ulus 298 müşteri 160 ofis 16 üretim merkezi 290 Üst düzey müşteri destek yöneticisi 50 uçuş simülasyanu 5,000 fazla teslim edilmiş uçak 296 operatör 4 eğitim merkezi 24 saat tüketici desteği 1 küresel firma 5 uzay merkezi 9 mühendislik tasarım merkezi 46

47 HAVAYOLU KARGO TAŞIMACILIĞINDA FİYATLANDIRMA Fiyatlandırma formülünde 6:1 kuralı esastır kg lık bir kargo paketinin boyutları: Uzunluk: 3m., yükseklik: 1.5m., genişlik:3m. Şeklindedir. Hacim= uzunluk*genişlik* yükseklik= 13,5/6: kg

48 HAVAYOLU TAŞIMACILIĞINDA KARGO TİPLERİ 1.Hacimli-Dökme (Bulk) Kargolar Kargonun yük olarak taşınacak özellikte olması, Havayolu taşıyıcısı tarafından bu kargonun kabulünde herhangi bir kısıtlamanın bulunmaması, Standart boyutta ambalajlarının olmaması sebebiyle uçağın kapısından girecek ölçü ve ağırlıkta olması gereklidir. 2. ULD ( Igloo, Palet veye Konteyner Haline Getirilmiş) Kargo PAG 5374 TK

49 Virgin Atlantic Airways Virgin Group One of the UK`s Largest Private Company The Virgin Group Virgin Travel Virgin Rail Virgin Cinemas Virgin Media Virgin Group Virgin Music Virgin Trading Virgin Atlantic, Virgin Holidays, Virgin Aviation, Virgin Balloon

50 Virgin Atlantics Richard Branson tarafından (1984 te) Kurucu ve yöneticisi Üst düzey kişi Think Different reklamları ile ünlü 1997 de 20 th yüzyılın şekillendiricisi olarak gösterilmiştir. No.1 Role Model - öğrenci araştırmalarında Görülmedik Uçuşlar- dünya çevresinde Balon ile durmadan uçuş.

51 Branson ın Hedefleri Tüm sınıflardaki yolcuları en yüksek kalite ve en düşük fiyatla uçurmak

52 Misyonlar Karlı hava yolu olarak büyümek, İnsanların uçmaktan hoşlandığı yerler, Birlikte çalışmaktan hoşlanan insanlar, Güvenlik ve emniyet, Müşteri Avukatlığı.

53 1984 British Airways operasyonları 3 Mart: Concorde hizmetleri Washington dan Miami ye genişletildi, haftada 3 gün. 1 Nisan: Firma British Airways plc. oldu. 4 Aralık: British Airways yeni tasarımını açıkladı. Yeni tasarım firmanın önceki tasarımının bazı elemanlarını koruyarak farklı bir imaj yaratmıştır.

54 Virgin Atlantic & British Airways British Airways Virgin Atlantic British Airways İmaj ( Hala geliştiriliyor) Ana rotalarda uçuş ( USA, Asya, Orta Doğu, Karayipler) Heathrow Airport ( Rekabetçi avantaj) Geniş Filo (Boeing, Concorde) Virgin Atlantic Imaj (Pazarda yeni) Uçuş rotaları (Sadece Amerika ya) Gatwick Airport (Heathrow dan daha küçük) Filo (Sadece bir tane leasing)

55 Virgin Atlantic Strategy the Virgin Atlantic in uyguladığı strateji Pazara Nüfuz etme Düşük fiyat veya yoğun reklam kampanyaları gibi stratejileri kullanarak yeni ürün veya mevcut ürünlerle pazar payının arttırılması.

56 Virgin Atlantic..Sıra dışı Havayolu 22 Haziran 1984 te uçuşa başladı İyi kalite düşük fiyatta Kaliteli yolculuk ve Müşteri hizmetleri Çok ucuz fiyatlarla Virgin Atlantic kuruluşlarının ilk yılında en karlı havayolu şirketi oldular. Söyledikleri gibi Bizim amacımız insanların çalışmaktan ve uçmaktan hoşlandığı karlı bir havayolu firması olmaktır..

57 VIRGIN ATLANTIC BUSINESS GELECEK İÇİN STRATEJİLER Virgin Atlantic, havacılık endüstrisinde çevresel sorumluluk, havada ve yerde tüketici yenilikçiliği gibi konularda liderlik etmeye devam edecektir. Önümüzdeki yıllarda yüksek yakıt fiyatları, havayolu birleşmeleri ve yeni havalimanı Heathrow da devamlı daha iyi müşteri hizmetlerine odaklanma devam edecektir.

58 Rekabet Gücü Tüketici ihtiyaçlarını anlama ve bunların ötesine geçme, hem sofistike talep yöneticileri hem de fiyat duyarlı yolcular tarafından yönetildi. Richard Branson ın yüksek profil Kişiliği. BA ile rekabet etmenin tek yolunun kendimi tanıtmak ve kullanmak olduğunu biliyordum. (Branson) Güçlü marka kimliği ile tam servis havayolu firması; güvenlik, konfor ve yüksek standart hizmetlerle birleştirilmiştir e kadar Virgin uçuşları Heathrow dan daha küçük bir havalimanı olan Gatwick ten yapmak zorunda kaldı, virgin bu ticari dezavantajı ortadan kaldırmak için üst sınıf için bedava limuzin hizmeti verdi. Müşterileri eğlendirmek için yenilikçilik İyi Müşteri Hizmetleri Maliyet Bilinci

59 DIŞ ANALİZ(PORTER IN 5 REKABETÇİ GÜCÜ)

60 Geliştirilmesi gereken alanlar(zayıflıklar) Hizmette Gecikmeler Kısıtlı uçuş merkezleri Çalışanlara Düşük Ücret Az sayıda uçak

61 Gelecekte Yapılabilecekler Richard Branson -Virgin Atlantic Kişilerin 96% sı Virgin Atlantic in farkında Kişilerin 95% i Richard Branson ın farkında Virgin, kimliğini bağımsız bir şekilde kimliğini inşa etmesi gerekmektedir. Firma, business ve economy sınıfın her ikisine de odaklanmak yerine sadece business class üzerine odaklanmalıdır. Slogan yenilikçilik ve eğlence

62

63 KURULUŞ Singapore Airlines 1947 de Malayan Airlines olarak kuruldu. MALAYSIAN AIRLINES, Singapore, Kuala Lumpur, Ipoh arasında uçuş yaptı. 16 Eylül 1963 te, Malezya Federasyonu kuruldu ve firma Malaysian Airways Limited adını aldı de, Malaysia-Singapore Airlines, firma Singapore Airlines ve Malaysian Airlines System olarak ikiye ayrıldı.

64

65 SINGAPORE GIRLS ORİJİNAL GLOBAL İKON TİCARİ MARKALAMA GÖRÜNÜR ETKİ

66 orijinal Singapur kızlarının markalanması ve ikonik imaj halini almasına ilk kez 1968 de başlanmıştır. Singapur Kızları geleneksel bir giyisi olan Sarong Kebaya giyerler

67 SINGAPORE GIRL GLOBAL İKON 4 FARKLI KEBAYA RENGİ KIZLARIN SINIFLANDIRMASINI GÖSTERİR BLUE- UÇUŞ GÖREVLİSİ YEŞİL- LİDER GÖREVLİ KIRMIZI- KABİN AMİRİ PEMBE- UÇUŞ DANIŞMANI

68 SINGAPORE GIRL TİCARİ MARKALAMA Singapur Kızları, Singapore Airlines için görünür bir işaret ve markadır. Singapur Kızları Asya değerleri ve Misafirperverliğini göstermek için oluşturulmuştur. Singapur Kızı, 1994 te Madam Tussaud S Müzesinde Mumya olarak yerini almıştır.

69 SINGAPORE GIRL GÖRÜNÜR ETKİ 1972 den beri Singapur Kızları, firmanın tüm reklam kampanyalarında yer almaktadır. Boeing ve Airbus uçaklarının tanıtımında Singapore kızlarından yararlanılır. Singapur kızları, standart bir görüntüye sahip olmak zorundadır.

70 SIA NIN KOKUSU 1990 ların sonunda Singapore Airlines a özgü, Stefan Floridian Waters kokularının lansmanını yaptı. Koku kalkıştan önce sıcak havlulara sıkılarak müşterilere dağıtılıyordu. Koku, firmanın filosundaki tüm uçaklara nüfuz etmiştir ve firmayı hatırlatacak benzersiz ve ayırt edici bir işaret halini almıştır.

71 Türk Hava Yolları A.O. Sponsorluk Hedefleri Marka değerini arttırmak Marka Bilinirliğini arttırmak Marka İmajını Yükseltmek Uzun vadede marka sadakati tesis etmek Müşteriler ile marka arasında gönül bağı kurmak Müşterilerle iletişim kuracak platformlar oluşturmak

72

73 Türk Hava Yolları A.O. Sponsorluk Kriterleri Marka Stratejisine Uygunluk Uluslararası düzeyde kitlelere ulaşabilmek TV & Medya kapsama alanı Bölgesel pazarlama stratejilerine uygunluk Katılımcı sayısı Müşterileri ağırlama imkanları Etkinlik, stand, faaliyet imkanları Dijital platform ve sosyal medya imkanları

74 SPONSOR OLMADIĞI ALANLAR Alkol, tütün ve uyuşturucu kategorisine giren ürünlerin tanıtıldığı hiçbir etkinliğe sponsor olmayı Toplum yapısına aykırı cinsellik, pornografik ve şiddet içerikli programlara sponsor olmayı Çekiliş, kumar, açık arttırma gibi etkinliklere sponsor desteği vermeyi, Irk, renk, cinsiyet, siyasi görüşler doğrultusunda toplumu ayrıştırıcı hiçbir etkinliğin parçası olmayı, Hiçbir siyasi oluşuma, partiye, parti adayına, siyasi oluşumlarla ilişkili olan gençlik kulübüne sponsor olmayı Kurumsal değerlerinin başında gelen güvenilirlik ve emniyet olgularına olumsuz etki yapacak otomobil yarışları, motosiklet yarışları, power boat yarışları, uzak doğu sporları gibi tehlikeli sporları içeren faaliyetlere, şiddet içerikli etkinliklere ve tanıtımlara sponsor olmayı, Televizyon dizileri ile kurumsal kimlik ile örtüşmeyecek olan film çekimi destek taleplerine sponsor olmayı tercih etmemektedir.

75 SPONSORLUKLAR FUTBOL BASKETBOL TENİS BARSELONA FC VALENCİA BASKET PTT TAILAND OPEN BURSASPOR MİLLİ TAKIM WTA İSTANBUL CHAMPIONSHIP MİLLİ TAKIM MANCHESTER UNITED BEŞİKTAŞ JK TA EUROLEAGUE MARAUSSI BC BUSSINES LEAGUE GALATASARAY SK FIBA 2010 DÜNYA B.Ş. TRABZONSPOR

76 FC Barcelona ve M.United Sponsorluğu Hedefleri Marka değerinin yükseltilmesi Marka farkındalığı oluşturmak, bilinirliği arttırmak Müşteri ile olan iletişimi kuvvetlendirmek, müşteriye dokunmak. Dünyanın en üst düzey spor markaları FC Barcelona ve Manchester United ile yanyana durarak marka algısını yükseltmek ve markaya olan bakışı değiştirmek FC Barcelona ve Manchester United futbol takımlarını taşıyarak güvenlik konusunda tereddütleri gidermek Çalışan motivasyonunun yükseltilme

77 Euroleague İsim Sponsorluğu Hedefleri Türk Hava Yolları nın en önemli pazarı olan Avrupa da marka bilinirliğinin artması 197 ülkede 5 yıl boyunca şirketin tanıtımının yapılması Avrupa nın en başarılı takımlarının katıldığı, NBA dan sonra en prestijli basketbol organizasyonuna 5+5 yıllığına Turkish Airlines ismi verilerek marka değerinin arttırılması

78 euroleague sözleşme paketi içeriği; Euroleague isim hakkı ve ortak logo oluşturma hakkı Tüm sezon maçlarında orta yuvarlakta logo kullanımı Tüm sezon maçlarında 3D sticker THY logosu kullanımı Tüm sezon maçlarında sahada ortak logo kullanımı Tüm sezon maçlarında 8 dakika led panel reklam hakkı Tüm sezon maçlarında scorboard larda reklam hakkı TV yayını öncesi 30 saniyelik TV header da ortak logo kullanımı Euroleague genel kurullarında THY A.O dan yönetici bulunması Tüm maçlarda promosyon yapabilme ve stand hakkı

79 KARAYOLU TAŞIMACILIĞININ ÜSTÜNLÜKLERİ Diğer taşıma türlerine göre eşyanın yıpranmasını en aza indirmektedir. Karayolunun olduğu her noktaya taşıma yapılabilir. Türkiye gibi ülkelerde rekabet üst seviyededir. Bu durum Navlun ücretlerini müşteri lehine düşürür. Daha az yatırım gerektirir. Daha düzenli ve sık sefer imkanı.

80 Karayolu Taşımacılığının olumsuz yönleri Geçişlerdeki Gümrük mevzuatları. Parsiyel taşımada hava yollarına göre olumsuzluklar taşır. Ağır ve Yüksek hacimli eşyaların taşınması verimsizdir. Uluslararası eşya taşımacılığının hukuki mevzuatı.

81 ULUSLAR ARASI KARAYOLU EŞYA TAŞIMACILIĞINDA FREIGHT FORWARDER FF Rolü eşya taşımacılığında iki şekildedir: Taşıma organizatörü olarak, Kendi araçlarıyla veya araç sahibi işletmelerle eşya taşımacılığı yapabilir.

82 Freight Forwarder ve Yük Temini: Pazarlama çabaları sonucu Alt yükleyicilerin aktardıkları yükler Yurtdışı acentanın yönlendirdiği yükler.

83 TEKLİF TÜRLERİ Tarifeli Sevkiyat İçin Verilen Teklifler, Yük Bazında Verilen Teklifler

84 Tarifeli Sevkiyat İçin Verilen Teklifler Özellikleri; Tam Kamyon Yükü (FTL) veya katlarıdır. Aynı Kamyonda Tek bir alıcıya yönelik yükler bulunmaktadır. Homojen yüklerden oluşmaktadır. Teslim noktaları bir veya çok az sayıdadır.

85 YÜK BAZINDA VERİLEN TEKLİFLER Müşterilere bir sefere mahsus taşımalar için verilen tekliflerdir. Genellikle bir veya birkaç kamyonluk potansiyel yükleri kapsayan hacimdedir.

86 Değerlendirme aşamasında yük çeşitlerinin etkinliği YÜK ÇEŞİTLERİ Araç kapasitelerine göre Teslim Yerlerine Göre Tam Kamyon Yükü (FTL) Parsiyel Yükler (LTL) Tek Yükleme ve Teslim adresi olanlar Birden Fazla Teslim Yeri olanlar

87 FİYATLANDIRMA Tam Kamyon yükü Yol süresi Yükleme ve boşaltma yerlerinin sayısı Dönüş yükünün olması Teslimat ülkesi İlave sürücü talepleri Transit geçilecek güzergahın belirlenmesi Yükleme ve boşaltma için istenen serbest süreler Arz ve Talep durumu Parsiyel Yükleme Yükleme yeri Varış şekli Teslim şekli

88 Gönderici Freight Forwarder Yük Taşıyıcı Alıcı İşveren Hizmet sözleşmesi Taşıma sözleşmesi Taşıma Hamule Senedi

89 Expo İhracat A.Ş. Merter 23/5 İstanbul Türkiye Tel: Faks:0212. HİZMET SÖZLEŞMESİ Merter 23/5 İstanbul Adresinde bulunan expo ihracat A.Ş. İle Sefaköy Cum huriyet Cad. No:17 İstanbul adresinde bulunan Hizmet Lojistik A.Ş. Arasında aşağıdaki şartlarda taşıma sözleşmesi yapılmıştır. 1.Hizmet Lojistik A.Ş., Expo A.Ş. ın Merter deposunda Almanya ve Fransa ya sevk edilecek mamulleri taşıyacaktır. Araçlar hazır giyim taşımasına uygun askılı araçlar olacaktır. 2.Sevkiyatlar üretimde aksama olmadıkça her hafta Cuma günü yapılacaktır. Hizmet lojistik A.Ş. Bu nedenle her Cuma saat 08:00 da depo önünde uygun araçaları hazır edecektir 3.Hizmet lojistik A.Ş. Almanya ve Fransa ya sevkiyatın olup olmadığı konusunda teyidi en geç her hafta Çarşamba gününe kadar alacaktır. 4.Hizmet lojistik A.Ş. Uygun aracı Cuma günü öğleden sonra saat 14:30 a kadar tedarik etmediği taktirde Expo A.Ş. Başka firmadan araç tedarik ederek malları sevk edecektir. Navlun Fiyat farkı bulunduğunda fiyat farkı ile birlikte her araç için 500 euro tutarını Hizmet lojistik A.Ş. Fatura edecektir. 5.Taşıma ücreti Almanya için.euro Fransa için euro olacaktır. 6.Bu sözleşme 1 yıl geçerlidir. Taraflardan biri bir ay öncesinden yazılı olarak anlaşmanın sona erdiğini diğer tarafa bildirmedikçe sözleşme süresi 1 yıl daha uzatılmış sayılır 7.Mücbir haller sözleşme dışındadır. 8.Taraflar arasındaki anlaşmazlıklar önce iyi niyet çerçevesinde çözüme kavuşturulacaktır. Çözümsüzlük halinde İstanbul Ticaret Odasının verdiği kararlar esas alınacaktır. İş bu sözleşme tarihinde Expo A.Ş. İle Hizmet Lojistik A.Ş. Arasında yapılmıştır. Expo A.Ş. Yetkili İmza Hizmet lojistik A.Ş. Yetkili İmza

90

91 TAŞIYICI SEÇİMİ Aranması gereken kriterler: Taşıyıcı şirketle daha önce iş yapılmış olması ve olumlu sonuçlar alınmış olunması Faaliyet alanında olumlu referansa sahip olması Hizmet karşılığı belge verebilir durumda olması Kanunlara ve ticari ahlaka aykırı faaliyette bulunmaması Yeterli kalifiye eleman Kalite ve sorumluluk bilinci Finansal yeterlilik

92 FREIGHT FORWARDER HANGİ DURUMLARDA DİĞER FİRMALARDAN SÖZLEŞMELİ OLARAK ARAÇ TEMİNİ YOLUNA GİTMEKTEDİR?

93 İthalat ve ihracat süreçleri SİPARİŞLERİN ALINMASI TAŞIMA ORGANİZASYONU ARAÇLARA YÜKLEME TAŞIMA BELGESİ TAŞIMA SÜRECİNDEKİ UYUMSUZLUKLAR TAŞIMA SONRASI FATURALAMA TAŞIMA İLE İLGİLİ GİDER FATURALARI GELİR GİDER HESABI ÇIKIŞ VE ARAÇ TAKİP BİLGİLERİNİN VERİLMESİ VARIŞ BİLGİLERİ

94 YASAL ÇERÇEVE KARAYOLU TAŞIMA MEVZUATI MALİ YETERLİLİK MESLEKİ SAYGINLIK MESLEKİ YETERLİLİK Üst düzey yönetici Orta düzey yönetici sürücü

95 A YETKİ BELGESİ: Ticari amaçla otomobil ile yolcu taşımacılığı ve oto kiralama yapacak gerçek ve tüzel kişilere verilir. A1 A2 A3 A1 için- en az 4 adet öz mal otomobil tl sermaye A2- en az 5 adet öz mal otomobil tl sermaye Merkez veya şubenin- bu işe elverişli- sıcak ve soğuğa karşı korunmuş- en az 4 yolcunun rahatça oturabileceği- telefontuvaleti-30m2 kapalı alanı olan bağımsız bir taşımazı olan Park alanı Otomobil ile şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapacaklara verilir Otomobil ile uluslar arası yolcu taşımacılığı yapacaklara verilir. Oto kiralama işletmeciliği yapacaklara verilir.

96 B YETKİ BELGESİ: Ticari amaçla otobüs ile uluslararası yolcu taşımacılığı yapacak gerçek ve tüzel kişilere verilir. B1 Belirli bir zaman tarifesi ile otobüs ile yolcu taşıyacaklara verilir. B2 A- belirli zaman tarifesine uymadan arizi sefer düzenleyerek yolcu taşıyacaklara verilir. B- önceden gruplandırılmış yolcuları bir hareket noktasından alıp aynı hareket noktasına getirmek veya götürmek suretiyle mekik sefer düzenleyenlere verilir. C sayılı- seyahat acenteliği belgesine sahip olanlara verilir B3 Yetki belgesi sahibinin kendi adına ticari olarak kayıt ve tescil B1 için toplam edilmiş 150 adet taşıt koltuk veya taşıtlarla kapasitesine sadece ve kendi esas tl sermaye iştigal konusu ile B2- toplam 90 ilgili adet personelini koltuk kapasitesine taşıyacak ve sahip ticari otobüs maksatla iş tl yapmayacaklara sermaye B3- ticari veya verilir. hususi olarak kayıt ve tescil edilmiş en az 1 adet özmal otobüs

97 C YETKİ BELGESİ: Ticari amaçla uluslar arası ve yurtiçi eşya taşımacılığı yapacak gerçek ve tüzel kişilere verilir. C1 C2 C3 Yetki belgesi sahibinin kendi adına ticari olarak kayıt ve tescil edilmiş taşıt veya taşıtlarla sadece kendi esas iştigal konusu ile ilgili eşya taşımacılığı yapacak ve ticari amaçla taşımayıcılık yapmayacaklara verilir. Belirli bir zaman tarifesine göre ve/veya belirli bir zaman tarifesine uymaksızın eşya durumuna göre sefer düzenleyerek taşıma yapacaklara verilir. Ev ve büro eşyası taşıyacaklara verilir C1 ticari veya hususi olarak kayıt edilmiş en az 1 birim taşıt C2- en az 11 adet özmal birim taşıt- özmal kamyon cinsi taşıtlarının azami yüklü ağırlıkları 440 tondan az olmayacak ve tl sermaye. C3- en az 3 adet özmal birim taşıt- çekici cinsi çekici ve kamyonların azami yüklü ağırlıklarının 75 tondan az olmaması tl sermaye

98 D YETKİ BELGESİ: Ticari amaçla otobüs ile şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapacak gerçek ve tüzel kişilere verilir. D1 Belirli bir zaman tarifesi ile otobüs ile düzenli yolcu taşıyacaklara verilir. D2 A- belirli zaman tarifesine uymadan arizi sefer düzenleyerek yolcu taşıyacaklara verilir. B- önceden gruplandırılmış yolcuları bir hareket noktasından alıp aynı hareket noktasına getirmek veya götürmek suretiyle mekik sefer düzenleyenlere verilir. C sayılı- seyahat acenteliği belgesine sahip olanlara verilir D1 D3 için toplam Yetki 150 belgesi adet koltuk sahibinin kapasitesine kendi adına ve ticari olarak tl sermaye kayıt ve tescil edilmiş taşıt veya taşıtlarla sadece kendi esas iştigal konusu ile D2- toplam 75 ilgili adet personelini koltuk kapasitesine taşıyacak ve sahip ticari otobüs maksatla iş tl yapmayacaklara sermaye D3- ticari veya verilir. hususi olarak kayıt ve tescil edilmiş en az 1 adet özmal otobüs

99 E YETKİ BELGESİ: Ticari amaçla yolcu ve eşya taşımacılığı yapacak kamu kurum ve kuruluşlarına verilir. E1 E2 Yurtiçi ve/veya yurtdışı yolcu taşımacılığı yapacaklara verilir. Yurtiçi ve/veya yurtdışı eşya taşımacılığı yapacaklara verilir..

VI.BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ (ANTALYA) HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

VI.BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ (ANTALYA) HİZMET STANDARTLARI TABLOSU VI.BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ (ANTALYA) HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRAN O HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) sözleşmeler bölümünde mevcut olan başvuru formuna; taşımacı

Detaylı

ULUSLARARASI TAŞIMACILIK YÖNETİMİ

ULUSLARARASI TAŞIMACILIK YÖNETİMİ ULUSLARARASI TAŞIMACILIK YÖNETİMİ Murat Erdal, Metin Çancı, Uluslararası Taşımacılık Yönetimi, UTİKAD Yayını, İstanbul, 2003 (355 sayfa, 205x255mm.,1.Hamur, İplik Dikişli Lüks Cilt). Uluslararası Taşımacılık

Detaylı

Değerli üyemiz, 03/07/2007

Değerli üyemiz, 03/07/2007 Değerli üyemiz, 03/07/2007 I-GENEL BİLGİ: Karayolları taşıma yönetmeliğine göre, ticari amaçlı yük ve yolcu taşımacılığı, ticari amaç olmaksızın işletmelerin aktifinde kayıtlı araç ile kendi yük ve yolcusunu

Detaylı

EK-2 KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU TRABZON ULAŞTIRMA BÖLGE MÜDÜRMLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI

EK-2 KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU TRABZON ULAŞTIRMA BÖLGE MÜDÜRMLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI BAŞVURUDA 1 C1 YETKİ BELGESİ ALMAK İÇİN (Kendi iştigali ile ilgili Uluslararası ve Yurtiçi Eşya 2- Ticaret Odası Oda Sicil Kayıt Sureti, 3- Temsil ve ilzama yetkili olanların noter onaylı imza sirküleri,

Detaylı

Lojistikte Bilişim Sistemleri

Lojistikte Bilişim Sistemleri Lojistikte Bilişim Sistemleri Karayolu Taşımacılığı Ulaşım ağlarının geniş olması ve son zamanlarda bütün dünyada transit yolların sayısının artmasına bağlı olarak karayolu taşımacılığı en yaygın kullanılan

Detaylı

XI. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ (TRABZON) HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

XI. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ (TRABZON) HİZMET STANDARTLARI TABLOSU XI. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ (TRABZON) HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLA NMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1 C1 YETKİ BELGESİ (Kendi iştigali ile ilgili Uluslararası

Detaylı

III.BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ (İZMİR) HİZMET STANDARTLARI TABLOSU BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER

III.BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ (İZMİR) HİZMET STANDARTLARI TABLOSU BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER III.BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ (İZMİR) HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIR AN O HİZMETİN ADI 1 B2 YETKİ BELGESİ BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER 9- Varsa şube ile ilgili bilgilerin (adres, sorumlu) Ticaret Sicil Gazetesinde

Detaylı

EK-2 KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU BOLU ULAŞTIRMA BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER

EK-2 KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU BOLU ULAŞTIRMA BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER BAŞVURUDA İSTENEN 1 C1 YETKİ BELGESİ ALMAK İÇİN İSTENEN (Kendi iştigali ile ilgili Uluslararası ve Yurtiçi Eşya Taşımacılığı) 2- Ticaret Odası Oda Sicil Kayıt Sureti, 3- Temsil ve ilzama yetkili olanların

Detaylı

HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ)

HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) IV.BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ (BURSA) HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1 B2 YETKİ 9- Varsa şube ile ilgili bilgilerin (adres, sorumlu)

Detaylı

II.BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ (ANKARA) HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

II.BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ (ANKARA) HİZMET STANDARTLARI TABLOSU II.BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ (ANKARA) HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO 1. HİZMETİN ADI B2 YETKİ BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER 9- Varsa şube ile ilgili bilgilerin (adres, sorumlu) Ticaret Sicil Gazetesinde 10-

Detaylı

IĞDIR SRC ODY ÜDY MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ

IĞDIR SRC ODY ÜDY MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ IĞDIR SRC ODY ÜDY MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ 0 541 446 4446 0 476 227 6052 0 476 226 1602 YETKİ BELGELERİ İLE İLGİLİ AKLA GELEBİLECEK HERŞEY Yetki belgesi almanın veya yenilemenin genel şartları KARAYOLU TAŞIMA

Detaylı

ANKARA ULAŞTIRMA BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

ANKARA ULAŞTIRMA BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU ANKARA ULAŞTIRMA BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ SÜRE) 1 C 1 Yetki Belgesi Verme ( İştigal

Detaylı

ANTALYA ULA TIRMA BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

ANTALYA ULA TIRMA BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO 1 2 3 VATANDA A SUNULAN HİZMETİN ADI C 1 Yetki Belgesi Verme ( İştigal konusu ile ilgili Uluslararası eşya taşımacılığı yapacaklara verilir.) C 2 Yetki Belgesi Verme ( Eşyanın durumuna göre Uluslararası

Detaylı

IX. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ (SAMSUN) HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

IX. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ (SAMSUN) HİZMET STANDARTLARI TABLOSU IX. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ (SAMSUN) HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO 1 HİZMETİN ADI C1 YETKİ BELGESİ (Kendi iştigali ile ilgili Uluslararası ve Yurtiçi Eşya Taşımacılığı) BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER 1. Başvuru

Detaylı

VI. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ (ANTALYA) HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

VI. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ (ANTALYA) HİZMET STANDARTLARI TABLOSU VI. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ (ANTALYA) HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1 B2 YETKİ BELGESİ (ULUSLARARASI VE YURT İÇİ TARİFESİZ YOLCU

Detaylı

VII.BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ (G.ANTEP) HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

VII.BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ (G.ANTEP) HİZMET STANDARTLARI TABLOSU VII.BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ (G.ANTEP) HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 2 D1 YETKİ 7- Varsa Yetkili Makamlarca Tescil Edilmiş Kısa

Detaylı

DIŞ TİCARET VE ULUSLARARASI TAŞIMACILIKTAKİ GELİŞMELER TAŞIMA İŞLERİ ORGANİZATÖRLÜĞÜ

DIŞ TİCARET VE ULUSLARARASI TAŞIMACILIKTAKİ GELİŞMELER TAŞIMA İŞLERİ ORGANİZATÖRLÜĞÜ DIŞ TİCARET VE ULUSLARARASI TAŞIMA İŞLERİ ORGANİZATÖRLÜĞÜ LOJİSTİK Müşterilerin ihtiyaçlarını karşılamak üzere her türlü ürün, servis hizmeti ve bilgi akışının, ham maddenin başlangıç noktasından, ürünün

Detaylı

XII. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ (SİVAS) HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

XII. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ (SİVAS) HİZMET STANDARTLARI TABLOSU XII. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ (SİVAS) HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1 B2 YETKİ 9- Varsa şube ile ilgili bilgilerin (adres, sorumlu)

Detaylı

EK-2 KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU DİYARBAKIR ULAŞTIRMA BÖLGE MÜDÜRMLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER

EK-2 KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU DİYARBAKIR ULAŞTIRMA BÖLGE MÜDÜRMLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER 1 EK-2 KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU DİYARBAKIR ULAŞTIRMA BÖLGE MÜDÜRMLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI BAŞVURUDA 2- Ticaret Odası Oda Sicil Kayıt Sureti, 3- Temsil ve ilzama yetkili olanların noter onaylı imza

Detaylı

DÜNDEN BUGÜNE HAVAYOLU TAŞIMACILIĞI VE TAŞIMACILIKTA MARKA

DÜNDEN BUGÜNE HAVAYOLU TAŞIMACILIĞI VE TAŞIMACILIKTA MARKA DÜNDEN BUGÜNE HAVAYOLU TAŞIMACILIĞI VE TAŞIMACILIKTA MARKA UTİKAD Türkiye de ve uluslararası alanda kara, hava, deniz, demiryolu, kombine taşımacılık ile lojistik hizmetler üreterek taşıma organizasyonunu

Detaylı

BİRİNCİ KISIM Başlangıç Hükümleri

BİRİNCİ KISIM Başlangıç Hükümleri 25.02.2004 tarih ve 25384 sayılı Resmi Gazete (KTY Asıl) 08.09.2004 tarih ve 25577 sayılı Resmi Gazete (1. Değişiklik) 15.12.2004 tarih ve 25671 sayılı Resmi Gazete (2. Değişiklik) 26.02.2005 tarih ve

Detaylı

EK-2 KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SAMSUN ULAŞTIRMA BÖLGE MÜDÜRMLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER

EK-2 KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SAMSUN ULAŞTIRMA BÖLGE MÜDÜRMLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER 1 C1 YETKİ BELGESİ ALMAK İÇİN (Kendi iştigali ile ilgili Uluslararası ve Yurtiçi Eşya BAŞVURUDA 2- Ticaret Odası Oda Sicil Kayıt Sureti, 3- Temsil ve ilzama yetkili olanların noter onaylı imza sirküleri,

Detaylı

ÜNİTE TAŞIMACILIK SİSTEMLERİ. Doç. Dr. Hakan KİTAPÇI İÇİNDEKİLER HEDEFLER YETKİ BELGESİ TÜRLERİ VE MESLEKİ YETERLİLİK BELGELERİ

ÜNİTE TAŞIMACILIK SİSTEMLERİ. Doç. Dr. Hakan KİTAPÇI İÇİNDEKİLER HEDEFLER YETKİ BELGESİ TÜRLERİ VE MESLEKİ YETERLİLİK BELGELERİ HEDEFLER İÇİNDEKİLER YETKİ BELGESİ TÜRLERİ VE MESLEKİ YETERLİLİK BELGELERİ Yetki Belgeleri Yetki Belgesi Türleri Yetki Belgesi Alma Şartları Mevzuata Uygun Taşımacılık Faaliyeti Ve Yasaklar Mesleki Yeterlilik

Detaylı

KARAYOLU TAŞIMA YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ KISIM Başlangıç Hükümleri. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak ve Tanımlar

KARAYOLU TAŞIMA YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ KISIM Başlangıç Hükümleri. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak ve Tanımlar 25.02.2004 tarih ve 25384 sayılı Resmi Gazete (KTY Asıl) 08.09.2004 tarih ve 25577 sayılı Resmi Gazete (1. Değişiklik) 15.12.2004 tarih ve 25671 sayılı Resmi Gazete (2. Değişiklik) 26.02.2005 tarih ve

Detaylı

V. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ (ADANA) HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

V. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ (ADANA) HİZMET STANDARTLARI TABLOSU V. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ (ADANA) HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1 C1 YETKİ 3- Temsil ve ilzama yetkili olanların noter onaylı

Detaylı

1935'den beri... Bir Ersan Grup iştirakidir.

1935'den beri... Bir Ersan Grup iştirakidir. 1935'den beri... Bir Ersan Grup iştirakidir. Kurumsal 1935 yılında İşyurdu Nakliyat Ambarı olarak Devlet Demir Yolları tarafından Malatya ya taşınan ve üçüncü şahıslara ait parsiyel ticari emtiayı yük

Detaylı

II. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ (ANKARA) HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

II. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ (ANKARA) HİZMET STANDARTLARI TABLOSU II. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ (ANKARA) HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLA NMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1 C 1 Yetki Belgesi ( İştigal konusu ile ilgili Uluslararası

Detaylı

OMSAN Müşterilerin ihtiyaç duyduğu tüm lojistik hizmetlerin entegre biçimde sağlanması Sayfa 3 2012

OMSAN Müşterilerin ihtiyaç duyduğu tüm lojistik hizmetlerin entegre biçimde sağlanması Sayfa 3 2012 OYAK Türkiye nin ilk ve en büyük bireysel emeklilik fonu olup 1961 yılında kurulmuştur. Türkiye nin ikinci en büyük endüstriyel grubudur. Otomotiv, demir-çelik, lojistik, çimento, inşaat, beton, tarım

Detaylı

XI. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ (TRABZON) HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

XI. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ (TRABZON) HİZMET STANDARTLARI TABLOSU XI. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ (TRABZON) HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1 C1 YETKİ BELGESİ 2-Temsil ve ilzama yetkili kişilerce imzalanmış

Detaylı

**11/06/2009 tarih ve 27255 Sayılı R.G. de yayımlanan "Karayolu Taşıma Yönetmeliği'nin 87. maddesi ile yürürlükten kaldırılmıştır.

**11/06/2009 tarih ve 27255 Sayılı R.G. de yayımlanan Karayolu Taşıma Yönetmeliği'nin 87. maddesi ile yürürlükten kaldırılmıştır. KARAYOLU TAŞIMA YÖNETMELİĞİ Karayolu Taşıma Yönetmeliği Ulaştırma Bakanlığından Resmi Gazete Tarihi: 25.02.2004 Resmi Gazete Sayısı: 25384 **11/06/2009 tarih ve 27255 Sayılı R.G. de yayımlanan "Karayolu

Detaylı

KARAYOLU TAŞIMA MEVZUATI

KARAYOLU TAŞIMA MEVZUATI KARAYOLU TAŞIMA MEVZUATI (25.02.2004 tarih ve 25384 (Asıl) sayılı Resmi Gazete) BİRİNCİ KISIM Başlangıç Hükümleri BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- Bu Yönetmeliğin amacı,

Detaylı

IV. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ (BURSA) HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

IV. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ (BURSA) HİZMET STANDARTLARI TABLOSU IV. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ (BURSA) HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1 C1 YETKİ BELGESİ 2-Temsil ve ilzama yetkili kişilerce imzalanmış

Detaylı

T.C. ULAġTIRMA BAKANLIĞI Kara Ulaştırması Genel Müdürlüğü

T.C. ULAġTIRMA BAKANLIĞI Kara Ulaştırması Genel Müdürlüğü GENELGE (2009/KUGM- 23 /YOLCU) ĠLGĠ: 29/12/2006 tarihli ve 2007/KUGM-21/YOLCU Numaralı Genelge, Bilindiği gibi, ülkemizde Bölgesel Hava Taşımacılığı nın gösterdiği hızlı gelişmeye paralel olarak, havayolu

Detaylı

I.BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ (İSTANBUL) HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

I.BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ (İSTANBUL) HİZMET STANDARTLARI TABLOSU I.BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ (İSTANBUL) HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIR A NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1 C1 YETKİ BELGESİ 1-Temsil ve ilzama yetkili kişilerce imzalanmış

Detaylı

EK-2 KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU BURSA ULAŞTIRMA BÖLGE MÜDÜRMLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER

EK-2 KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU BURSA ULAŞTIRMA BÖLGE MÜDÜRMLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER 1 C1 YETKİ BELGESİ ALMAK İÇİN İSTENEN BELGELER (Kendi iştigali ile ilgili Uluslararası ve Yurtiçi Eşya Taşımacılığı) 2- Ticaret Odası Oda Sicil Kayıt Sureti, 3- Temsil ve ilzama yetkili olanların noter

Detaylı

İçerik. Turkish Airlines. Turkish Cargo

İçerik. Turkish Airlines. Turkish Cargo İçerik Turkish Airlines Turkish Cargo Küresel Sıralama 1. Toplam Yolcu (Türkiye) 1. Dunyada en çok ülkeye uçan havayolu 4. Varış noktası (Dünya) 6. Toplam Yolcu (Dünya)* *: IATA 2013 Toplam Uçuş Nokta

Detaylı

KARAYOLU TAġIMA YÖNETMELĠĞĠ. BĠRĠNCĠ KISIM BaĢlangıç Hükümleri. BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak ve Tanımlar

KARAYOLU TAġIMA YÖNETMELĠĞĠ. BĠRĠNCĠ KISIM BaĢlangıç Hükümleri. BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak ve Tanımlar 25.02.2004 tarih ve 25384 sayılı Resmi Gazete (KTY Asıl) 08.09.2004 tarih ve 25577 sayılı Resmi Gazete (1. DeğiĢiklik) 15.12.2004 tarih ve 25671 sayılı Resmi Gazete (2. DeğiĢiklik) 26.02.2005 tarih ve

Detaylı

Dış Ticaret İşlemlerinde Kullanılan Belgeler - Ticari Doküman

Dış Ticaret İşlemlerinde Kullanılan Belgeler - Ticari Doküman Dış Ticaret İşlemlerinde Kullanılan Belgeler - Ticari Doküman Ticari Fatura: Dış ticaret işlemlerinde en önemli belgelerden biri ticari faturalardır. Faturalar malların gümrüklerden çekilebilmesi için

Detaylı

V. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ (ADANA) HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

V. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ (ADANA) HİZMET STANDARTLARI TABLOSU V. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ (ADANA) HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLA NMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1 C1 YETKİ BELGE 1-Temsil ilzama yetkili kişilerce imzalanmış

Detaylı

I.BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ (İSTANBUL) HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

I.BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ (İSTANBUL) HİZMET STANDARTLARI TABLOSU I.BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ (İSTANBUL) HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1 C1 YETKİ BELGESİ YENİLEN MESİ 1-Temsil ve ilzama yetkili

Detaylı

YÖN339 Taşımacılık Yönetimine Giriş. Ders - IV. Yrd. Doç. Dr. A. Özgür KARAGÜLLE Arş. Grv. Gültekin ALTUNTAŞ

YÖN339 Taşımacılık Yönetimine Giriş. Ders - IV. Yrd. Doç. Dr. A. Özgür KARAGÜLLE Arş. Grv. Gültekin ALTUNTAŞ YÖN339 Taşımacılık Yönetimine Giriş Ders - IV Yrd. Doç. Dr. A. Özgür KARAGÜLLE Arş. Grv. Gültekin ALTUNTAŞ Taşımacılığın İşlevsel Kontrolü Bir işletmede, taşımacılıktan sorumlu Lojistik, Tedarik, Pazarlama

Detaylı

6 Haziran 2009 tarihinde kurulan Contrans Lojistik, Mayıs 2013 tarihinde Doğa Gümrük Müşavirliği

6 Haziran 2009 tarihinde kurulan Contrans Lojistik, Mayıs 2013 tarihinde Doğa Gümrük Müşavirliği GİRİŞ 6 Haziran 2009 tarihinde kurulan Contrans Lojistik, Mayıs 2013 tarihinde Doğa Gümrük Müşavirliği Ltd. Şti. bünyesine katılmış ve Contrans DGL Lojistik ve Dış. Tic. Ltd. Şti. ismini alarak Doğa Global

Detaylı

HAVA KARGO TAŞIMACILIĞI VE TÜRKİYE Ahmet ÇELİK

HAVA KARGO TAŞIMACILIĞI VE TÜRKİYE Ahmet ÇELİK 1. GİRİŞ Günümüzde hava yolu sektörü diğer taşıma türlerine göre çok daha fazla ilgi görmekte ve bu ilgi gün geçtikçe de artmaktadır. Sektör, hava yolu taşımacılığının gerçek anlamda başladığı ilk yıllarından

Detaylı

VIII. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ (DİYARBAKIR) HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

VIII. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ (DİYARBAKIR) HİZMET STANDARTLARI TABLOSU VIII. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ (DİYARBAKIR) HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAML ANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1 C1 YETKİ BELGESİ 3- Firmayı Temsil ve İlzama Yetkili

Detaylı

KARAYOLU TAŞIMA YÖNETMELİĞİ. ( ) (Değ: ) BİRİNCİ KISIM Başlangıç Hükümleri

KARAYOLU TAŞIMA YÖNETMELİĞİ. ( ) (Değ: ) BİRİNCİ KISIM Başlangıç Hükümleri KARAYOLU TAŞIMA YÖNETMELİĞİ (25.02.2004-25384) (Değ:08.09.2004-25577) BİRİNCİ KISIM Başlangıç Hükümleri BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- Bu Yönetmeliğin amacı, 4925

Detaylı

Uluslararası Demiryolu Taşımacılığında Türkiye nin Yeri Hacer Uyarlar UTİKAD

Uluslararası Demiryolu Taşımacılığında Türkiye nin Yeri Hacer Uyarlar UTİKAD Uluslararası Demiryolu Taşımacılığında Türkiye nin Yeri Hacer Uyarlar UTİKAD 10.09.2015 UTİKAD Türk Taşımacılık ve Lojistik Sektörünün Çatı Kuruluşu Temsil ve Organizasyonlar Eğitim ve Yayınlar Projeler

Detaylı

KARAYOLU TAŞIMA YÖNETMELİĞİ

KARAYOLU TAŞIMA YÖNETMELİĞİ KARAYOLU TAŞIMA YÖNETMELİĞİ 11.06.2009 tarih ve 27255 sayılı Resmi Gazete (KTY Asıl) 21.08.2009 tarih ve 27326 sayılı Resmi Gazete (1.Değişiklik) 25.12.2009 tarih ve 27443 sayılı Resmi Gazete (2.Değişiklik)

Detaylı

Fast Global Logistics; Dış Ticaret ve tüm lojistik faaliyetlerin de servis sağlayıcı olarak farklı ve tek olma hedefi ile sektörde ki yerini almıştır.

Fast Global Logistics; Dış Ticaret ve tüm lojistik faaliyetlerin de servis sağlayıcı olarak farklı ve tek olma hedefi ile sektörde ki yerini almıştır. Fast Global Logistics; Dış Ticaret ve tüm lojistik faaliyetlerin de servis sağlayıcı olarak farklı ve tek olma hedefi ile sektörde ki yerini almıştır. İlkemiz : Çözüm ortağı olarak servis verdiğimiz tüm

Detaylı

Hakkımızda. www.kita.com.tr. KITA, 1995 te kurulmuş entegre bir lojistik hizmet üreticisidir.

Hakkımızda. www.kita.com.tr. KITA, 1995 te kurulmuş entegre bir lojistik hizmet üreticisidir. İstanbul, 2013 Hakkımızda KITA, 1995 te kurulmuş entegre bir lojistik hizmet üreticisidir. KITA, taşıma ve lojistik hizmetlerinde mükemmelliği hedef alarak ve kalifiye insan kaynağını en etkin şekilde

Detaylı

Neden İhracat Yapmalıyız?

Neden İhracat Yapmalıyız? Neden İhracat Yapmalıyız? Satış ve karları artırmak Dünya pazarlarından pay almak İç pazara olan bağımlılığı azaltmak Pazar dalgalanmalarını dengede tutmak Rekabet gücünü artırmak Kimler İhracat Yapabilir?

Detaylı

UGD Kilometre taşları

UGD Kilometre taşları UGD Kilometre taşları 1994 Filo operatörümüz GREENEKS Kuruldu. 1994 15 Adet Araç alınarak 15 Araçlık Tır Filosu oluşturuldu. 1994 Almanya ve Hollanda Acentelik anlaşmaları yapıldı. 1995 İtalya ve Avusturya

Detaylı

GREENEKS New Horizons in Transportation

GREENEKS New Horizons in Transportation GREENEKS New Horizons in Transportation GREENEKS Kilometre taşları - İlk On Yıl 1994 Filo operatörümüz GREENEKS Kuruldu.. 1994 15 Adet Araç alınarak 15 Araçlık Tır Filosu oluşturuldu. 1994 Almanya ve Hollanda

Detaylı

Ucuz Hızlı Kaliteli Biz sadece ikisini garanti edebiliriz! PETEK LOJİSTİK Your Logistics Solutions Partner 2015

Ucuz Hızlı Kaliteli Biz sadece ikisini garanti edebiliriz! PETEK LOJİSTİK Your Logistics Solutions Partner 2015 Ucuz Hızlı Kaliteli Biz sadece ikisini garanti edebiliriz! PETEK LOJİSTİK Your Logistics Solutions Partner 2015 HAKKIMIZDA Petek Lojistik 2001 yılının 11 Eylül'ünde İstanbul'da Bostancı'daki ofisinde forwarder

Detaylı

LOJİSTİK ELEMANI TANIM

LOJİSTİK ELEMANI TANIM TANIM İş piyasasında faaliyet gösteren işyerlerinin ihtiyaç duyabileceği her türlü ürünün tedariki, stoklanması, paketlenmesi ve tüketileceği pazar mahalline kadar (dağıtım) nakliyesi işlemleriyle uğraşan,

Detaylı

Dış Ticaret ve Lojistik. Berkay CANPOLAT FedEx Türkiye Pazarlama Md.

Dış Ticaret ve Lojistik. Berkay CANPOLAT FedEx Türkiye Pazarlama Md. Dış Ticaret ve Lojistik Berkay CANPOLAT FedEx Türkiye Pazarlama Md. Lojistik Kavramı Genel kabul gören tanımı ile lojistik; Hammaddenin başlangıç noktasından ürünün tüketildiği son noktaya kadar olan tedarik

Detaylı

YÖN339 Taşımacılık Yönetimine Giriş. Ders - III. Yrd. Doç. Dr. A. Özgür KARAGÜLLE Arş. Grv. Gültekin ALTUNTAŞ

YÖN339 Taşımacılık Yönetimine Giriş. Ders - III. Yrd. Doç. Dr. A. Özgür KARAGÜLLE Arş. Grv. Gültekin ALTUNTAŞ YÖN339 Taşımacılık Yönetimine Giriş Ders - III Yrd. Doç. Dr. A. Özgür KARAGÜLLE Arş. Grv. Gültekin ALTUNTAŞ Giriş Taşıma, taşınacak eşyanın bir başlangıç noktası ile bitiş noktası arasındaki fiziksel hareketi

Detaylı

DAĞITIM SÜRECİ. Öğr. Gör. Selçuk KAHVECİ

DAĞITIM SÜRECİ. Öğr. Gör. Selçuk KAHVECİ Ünite 9 Öğr. Gör. Selçuk KAHVECİ Dağıtım Yetki Belgeleri Yurt içi dağıtım yapmak isteyen firmaların faaliyette bulunabilmesi için öncelikle T.C. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığından faaliyet

Detaylı

KARAYOLU TAŞIMA YÖNETMELİĞİ

KARAYOLU TAŞIMA YÖNETMELİĞİ KARAYOLU TAŞIMA YÖNETMELİĞİ 11.06.2009 tarih ve 27255 sayılı Resmi Gazete (KTY Asıl) 21.08.2009 tarih ve 27326 sayılı Resmi Gazete (1.Değişiklik) 25.12.2009 tarih ve 27443 sayılı Resmi Gazete (2.Değişiklik)

Detaylı

KARAYOLU TAŞIMA YÖNETMELİĞİ

KARAYOLU TAŞIMA YÖNETMELİĞİ KARAYOLU TAŞIMA YÖNETMELİĞİ 11.06.2009 tarih ve 27255 sayılı Resmi Gazete (KTY Asıl) 21.08.2009 tarih ve 27326 sayılı Resmi Gazete (1.Değişiklik) 25.12.2009 tarih ve 27443 sayılı Resmi Gazete (2.Değişiklik)

Detaylı

KARAYOLU TAŞIMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ KISIM

KARAYOLU TAŞIMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ KISIM Resmi Gazete Tarihi: 11.06.2009 Resmi Gazete Sayısı: 27255 KARAYOLU TAŞIMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ KISIM Başlangıç ve Temel Hükümler BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin

Detaylı

Faturalı İhracat) BÖLGE ADI: İZMİR ULA TIRMA BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ EK-2 KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) SIRA NO

Faturalı İhracat) BÖLGE ADI: İZMİR ULA TIRMA BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ EK-2 KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) SIRA NO SIRA NO HİZMETİN ADI BA VURUDA İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1-Yetki Belgesi başvuru ve taşıt kartı işlem formu, veya Ticaret Odası Faaliyet Belgesi aslı 3-Temsil ve ilzama yetkili

Detaylı

AB CUSTOMS AGENCY ACADEMY

AB CUSTOMS AGENCY ACADEMY Özet Beyan 2013 AB Gümrük Müşavirliği ve Danışmanlık A.Ş Uzmanları Tarafından Hazırlanmıştır Tüm Hakları Saklıdır. https://www.abcustoms.eu SUNUŞ Dış ticaret mevzuatı sıklıkla revizyona tabi tutulması

Detaylı

KARAYOLU TA IMA YÖNETMEL KISIM langıç ve Temel Hükümler BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 Kapsam MADDE 2 Dayanak MADDE 3 Tanımlar

KARAYOLU TA IMA YÖNETMEL KISIM langıç ve Temel Hükümler BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 Kapsam MADDE 2 Dayanak MADDE 3 Tanımlar KARAYOLU TAŞIMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ KISIM Başlangıç ve Temel Hükümler BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı, karayolu taşımacılık faaliyetlerini ülke ekonomisinin

Detaylı

TESLİM ŞEKİLLERİ (INCOTERMS 2010) 31.08.2013 ARC GLOBAL LOJİSTİK www.arcgloballogistics.com

TESLİM ŞEKİLLERİ (INCOTERMS 2010) 31.08.2013 ARC GLOBAL LOJİSTİK www.arcgloballogistics.com TESLİM ŞEKİLLERİ (INCOTERMS 2010) 1 Teslim Şekilleri kavramı, taraflar arasındaki eşyaya ilişkin fiziksel hareketlerin Uluslararası mevzuatlar çerçevesinde düzenlenmiş ve prosedüre edilerek 11 başlık halinde

Detaylı

KARAYOLU TAŞIMA YÖNETMELİĞİ

KARAYOLU TAŞIMA YÖNETMELİĞİ KARAYOLU TAŞIMA YÖNETMELİĞİ 1 İÇİNDEKİLER KONU Sayfa NO BİRİNCİ KISIM... 4 BİRİNCİ BÖLÜM... 4 Amaç... 4 Kapsam... 4 Dayanak... 5 Tanımlar... 5 İKİNCİ BÖLÜM... 9 Yetki belgesi alma zorunluluğu... 9 Yetki

Detaylı

SĐRKÜLER Đstanbul, 15.06.2009 Sayı: 2009/85 Ref: 4/85

SĐRKÜLER Đstanbul, 15.06.2009 Sayı: 2009/85 Ref: 4/85 SĐRKÜLER Đstanbul, 15.06.2009 Sayı: 2009/85 Ref: 4/85 Konu: KARAYOLU TAŞIMA YÖNETMELĐĞĐ 11.06.2009 tarih ve 27255 sayılı Resmi Gazete de yayınlanan ve aynı gün itibariyle yürürlüğe giren Karayolu Taşıma

Detaylı

KARAYOLU TAġIMA YÖNETMELĠĞĠ

KARAYOLU TAġIMA YÖNETMELĠĞĠ KARAYOLU TAġIMA YÖNETMELĠĞĠ 11.06.2009 tarih ve 27255 sayılı Resmi Gazete (KTY Asıl) 21.08.2009 tarih ve 27326 sayılı Resmi Gazete (1.DeğiĢiklik) 25.12.2009 tarih ve 27443 sayılı Resmi Gazete (2.DeğiĢiklik)

Detaylı

TÜRK HAVA YOLLARI ANONİM ORTAKLIĞI KARGO BAŞKANLIĞI KARGO İTHALAT İŞLEMLERİ HİZMET TARİFESİ ( ANADOLU İSTASYONLARI )

TÜRK HAVA YOLLARI ANONİM ORTAKLIĞI KARGO BAŞKANLIĞI KARGO İTHALAT İŞLEMLERİ HİZMET TARİFESİ ( ANADOLU İSTASYONLARI ) THY A.O. Taşımaları KARGO İTHALAT İŞLEMLERİ HİZMET TARİFESİ ( ANADOLU İSTASYONLARI ) Ardiye Ücretleri Normal Kargolar 1.1 İlk Gün Çekilen Kargolar (24 saate kadar) 56 USD 1.2 2. - 3. Gün Çekilen Kargolar

Detaylı

KARAYOLU TAŞIMA YÖNETMELİĞİ TANIMLAR

KARAYOLU TAŞIMA YÖNETMELİĞİ TANIMLAR KARAYOLU TAŞIMA YÖNETMELİĞİ TANIMLAR a) Ambar m) İliçi: bb) Motorlu taşıt: ll) Şube: aaa) Ücret tarifesi: b) Antrepo c) Ara durak n) Kamu hizmeti sözleşmesi: o) Kamu hizmeti yükümlülüğü: ç) Atıl kapasite

Detaylı

DIŞ TİCARET ve TESLİM ŞEKİLLERİ

DIŞ TİCARET ve TESLİM ŞEKİLLERİ DIŞ TİCARET ve TESLİM ŞEKİLLERİ DIŞ TİCARET ÇEŞİTLERİ Dış ticaret, normal ticaret, bağlı ticaret, sınır ticareti ve serbest bölge ticareti olmak üzere sınıflandırılabilir. Normal Ticaret Normal ticaret,

Detaylı

Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü. Sayı : 21902444-010.06.01/ 69668 23/12/2014 Konu: Yeniden Değerleme Oranının Uygulanması

Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü. Sayı : 21902444-010.06.01/ 69668 23/12/2014 Konu: Yeniden Değerleme Oranının Uygulanması Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü Sayı : 21902444-010.06.01/ 69668 23/12/2014 Konu: Yeniden Değerleme Oranının Uygulanması GENELGE (2014/KDGM- 10/GENEL) 4925 sayılı Karayolu Taşıma Kanunu nun 26 ncı maddesinde

Detaylı

LOJİSTİK İŞLETMELERİNDE YÖNETİM-ORGANİZASYON VE FİLO YÖNETİMİ İÇİNDEKİLER BÖLÜM I LOJİSTİK İŞLETMELERİNDE YÖNETİM VE ORGANİZASYON

LOJİSTİK İŞLETMELERİNDE YÖNETİM-ORGANİZASYON VE FİLO YÖNETİMİ İÇİNDEKİLER BÖLÜM I LOJİSTİK İŞLETMELERİNDE YÖNETİM VE ORGANİZASYON LOJİSTİK İŞLETMELERİNDE YÖNETİM-ORGANİZASYON VE FİLO YÖNETİMİ İÇİNDEKİLER BÖLÜM I LOJİSTİK İŞLETMELERİNDE YÖNETİM VE ORGANİZASYON 1.1. Lojistik Kavramı 1.2. İş Hayatında Lojistiğin Artan Önemi 1.3. Lojistik

Detaylı

Türkiye nin 500 Büyük Hizmet İhracatçısı Araştırması Yük Taşımacılığı ve Lojistik Hizmetleri Sektör Kılavuzu

Türkiye nin 500 Büyük Hizmet İhracatçısı Araştırması Yük Taşımacılığı ve Lojistik Hizmetleri Sektör Kılavuzu Türkiye nin 500 Büyük Hizmet İhracatçısı Araştırması Yük Taşımacılığı ve Lojistik Hizmetleri Sektör Kılavuzu Hizmet İhracatı Ajanda Mal ve Hizmet İhracatı Arasındaki Farklar Dünyada ve Türkiye de Hizmetler

Detaylı

YÖNETMELİK. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığından: KARAYOLU TAŞIMA YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

YÖNETMELİK. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığından: KARAYOLU TAŞIMA YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK 31 Aralık 2011 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 28159 YÖNETMELİK Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığından: KARAYOLU TAŞIMA YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK MADDE 1 11/6/2009

Detaylı

ULUSLARARASI PAZARLAMADA DAĞITIM VE LOJİSTİK

ULUSLARARASI PAZARLAMADA DAĞITIM VE LOJİSTİK ULUSLARARASI PAZARLAMADA DAĞITIM VE LOJİSTİK Uluslararası Pazarlamada dağıtım alt karması birbiriyle ilişkili iki kısımda ele alınır 1- Dağıtım kanalları seçimi 2- Fiziksel dağıtım (lojistik) ULUSLARARASI

Detaylı

T.C. GÜMRÜK ÖZET BEYAN FORMU A. GENEL BİLGİLER 1.Taşıyıcı firma 4.Taşıtın 10.Beyan Türü

T.C. GÜMRÜK ÖZET BEYAN FORMU A. GENEL BİLGİLER 1.Taşıyıcı firma 4.Taşıtın 10.Beyan Türü EK 10 T.C. GÜMRÜK ÖZET BEYAN FORMU A. GENEL BİLGİLER 1.Taşıyıcı firma 4.Taşıtın 10.Beyan Türü a. Adı b. Numarası c. Referans numarası d. Ülkesi Tescil No: 2.Beyan sahibi/temsilcisi 5.Yükleme Yeri 6.Boşaltma

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Önsöz... iii Giriş... 1 BİRİNCİ BÖLÜM ULUSLARARASI LOJİSTİĞE GİRİŞ VE ULUSLARARASI LOJİSTİKTE TEMEL KAVRAMLAR

İÇİNDEKİLER. Önsöz... iii Giriş... 1 BİRİNCİ BÖLÜM ULUSLARARASI LOJİSTİĞE GİRİŞ VE ULUSLARARASI LOJİSTİKTE TEMEL KAVRAMLAR İÇİNDEKİLER Önsöz... iii Giriş... 1 BİRİNCİ BÖLÜM ULUSLARARASI LOJİSTİĞE GİRİŞ VE ULUSLARARASI LOJİSTİKTE TEMEL KAVRAMLAR A. ULUSLARARASI LOJİSTİĞE GİRİŞ... 4 1. Lojistik... 4 2. Tedarik Zinciri (TZ)...

Detaylı

Dünya nın en çok ülkesine uçan Avrupa nın En İyi Havayolu

Dünya nın en çok ülkesine uçan Avrupa nın En İyi Havayolu Dünya nın en çok ülkesine uçan Avrupa nın En İyi Havayolu Borsa İstanbul Kodu: THYAO Genel Bakış Türkiye nin bayrak taşıyıcı havayolu olan Türk Hava Yolları, Skytrax tarafından son dört senedir Avrupa

Detaylı

TÜRKİYE CUMHURİYETİ HÜKÜMETİ İLE HAŞİMİ ÜRDÜN KRALLIĞI HÜKÜMETİ ARASINDA ULUSLAR ARASI KARAYOLU TAŞIMACILIĞI ANLAŞMASI

TÜRKİYE CUMHURİYETİ HÜKÜMETİ İLE HAŞİMİ ÜRDÜN KRALLIĞI HÜKÜMETİ ARASINDA ULUSLAR ARASI KARAYOLU TAŞIMACILIĞI ANLAŞMASI TÜRKİYE CUMHURİYETİ HÜKÜMETİ İLE HAŞİMİ ÜRDÜN KRALLIĞI HÜKÜMETİ ARASINDA ULUSLAR ARASI KARAYOLU TAŞIMACILIĞI ANLAŞMASI Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Haşimi Ürdün Krallığı İki ülke arasında ve ülkeleri

Detaylı

1. Yurtiçi yolcu taşımacılığı konusunda faaliyet gösteren sürücülerin, sahip olması gereken Mesleki Yeterlilik Belgesi aşağıdakilerden hangisidir?

1. Yurtiçi yolcu taşımacılığı konusunda faaliyet gösteren sürücülerin, sahip olması gereken Mesleki Yeterlilik Belgesi aşağıdakilerden hangisidir? 1. Yurtiçi yolcu taşımacılığı konusunda faaliyet gösteren sürücülerin, sahip olması gereken Mesleki Yeterlilik Belgesi aşağıdakilerden hangisidir? A) SRC2 Belgesi B) SRC3 Belgesi C) SRC4 Belgesi D) SRC5

Detaylı

YÖNETMELİK. BİRİNCİ KISIM Başlangıç ve Temel Hükümler

YÖNETMELİK. BİRİNCİ KISIM Başlangıç ve Temel Hükümler 11 Haziran 2009 PER EMBE Resmî Gazete Sayı : 27255 YÖNETMELİK Ulaştırma Bakanlığından: KARAYOLU TAŞIMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ KISIM Başlangıç ve Temel Hükümler BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Detaylı

BÖLÜM 1 TEDARİK ZİNCİRİ

BÖLÜM 1 TEDARİK ZİNCİRİ İÇİNDEKİLER BÖLÜM 1 TEDARİK ZİNCİRİ 1.1. Niçin Tedarik Zinciri?... 1 1.2. Tedarik Zinciri ve Tedarik Zinciri Yönetimi... 3 1.3. Tedarik Zinciri Yapısı... 5 1.4. İş Modelleri... 6 Kaynaklar... 7 BÖLÜM 2

Detaylı

Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü Sayı : 21902444-010.06.02-81364 04/12/2015 Konu: Yeniden Değerleme Oranının Uygulanması

Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü Sayı : 21902444-010.06.02-81364 04/12/2015 Konu: Yeniden Değerleme Oranının Uygulanması Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü Sayı : 21902444-010.06.02-81364 04/12/2015 Konu: Yeniden Değerleme Oranının Uygulanması GENELGE (2015/KDGM- 06/GENEL) 4925 sayılı Karayolu Taşıma Kanunu nun 26 ncı maddesinde

Detaylı

10 Mart 2013 ve 9 Haziran 2013 tarihli SRC Sınavlarında sorulan sorular

10 Mart 2013 ve 9 Haziran 2013 tarihli SRC Sınavlarında sorulan sorular Bölüm 1. ULAŞTIRMA MEVZUATI 1) Aşağıdakilerden hangisi Karayolu Taşıma Yönetmeliği kapsamındadır? a) Özel otomobillerle ve bunların römorklarıyla yapılan taşımalar. b) Resmi taşıtlarla ve bunların römorklarıyla

Detaylı

YÖNETMELİK. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığından: KARAYOLU TAŞIMA YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

YÖNETMELİK. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığından: KARAYOLU TAŞIMA YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK 23 Ekim 2012 SALI Resmî Gazete Sayı : 28450 YÖNETMELİK Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığından: KARAYOLU TAŞIMA YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK MADDE 1 11/6/2009 tarihli

Detaylı

TARİHLİ VE SAYILI RESMİ GAZETE DE YAYIMLANAN KARAYOLU TAŞIMA YÖNETMELİĞİ İLE 22.03

TARİHLİ VE SAYILI RESMİ GAZETE DE YAYIMLANAN KARAYOLU TAŞIMA YÖNETMELİĞİ İLE 22.03 11.06.2009 TARİHLİ VE 27255 SAYILI RESMİ GAZETE DE YAYIMLANAN KARAYOLU TAŞIMA YÖNETMELİĞİ İLE 22.03.2017 TARIHLI KARAYOLU TASLAK YONETMELIGI MADDELERİNE İLİŞKİN KARŞILAŞTIRMA TABLOSU *İtalik yazılar yönetmelikte

Detaylı

HAVACILIK GENEL HAVACILIK

HAVACILIK GENEL HAVACILIK HAVACILIK KURALLARI BU SUNUMUN İÇERİĞİ Havacılık faaliyetleri kaça ayrılır? Nasıl Sınıflanır? Kuralar neden koyulmaktadır? Havacılık kurallarını kim koyar? Havacılık kurallarında rol alan havacılık organizasyonları

Detaylı

HAVACILIK GENEL HAVACILIK

HAVACILIK GENEL HAVACILIK HAVACILIK KURALLARI BU SUNUMUN İÇERİĞİ Havacılık faaliyetleri kaça ayrılır? Nasıl Sınıflanır? Kuralar neden koyulmaktadır? Havacılık kurallarını kim koyar? Havacılık kurallarında rol alan havacılık organizasyonları

Detaylı

KARAYOLU TAŞIMA YÖNETMELİĞİ

KARAYOLU TAŞIMA YÖNETMELİĞİ KARAYOLU TAŞIMA YÖNETMELİĞİ 11.06.2009 tarih ve 27255 sayılı Resmi Gazete (KTY Asıl) 21.08.2009 tarih ve 27326 sayılı Resmi Gazete (1.Değişiklik) 25.12.2009 tarih ve 27443 sayılı Resmi Gazete (2.Değişiklik)

Detaylı

T.C. ULAŞTIRMA BAKANLIĞI Kara Ulaştırması Genel Müdürlüğü GENELGE (2011/KUGM- 01 /GENEL)

T.C. ULAŞTIRMA BAKANLIĞI Kara Ulaştırması Genel Müdürlüğü GENELGE (2011/KUGM- 01 /GENEL) Sayı : B.11.0.KUG.0.00.17.00/230-16669 22/12/2010 Konu : Yeniden Değerleme Oranının Uygulanması GENELGE (2011/KUGM- 01 /GENEL) Karayolu Taşıma Kanununun 26 ncı maddesinde yer alan İdari Para Cezalarının,

Detaylı

BÖLÜM I KÜRESEL LOJİSTİK KAVRAMI ve LOJİSTİK ÜSLER

BÖLÜM I KÜRESEL LOJİSTİK KAVRAMI ve LOJİSTİK ÜSLER İÇİNDEKİLER BÖLÜM I KÜRESEL LOJİSTİK KAVRAMI ve LOJİSTİK ÜSLER 1.1. Küresel Ulaştırma Pazarı ve Yatırım Harcamalarındaki Eğilimler 1.2. Küresel Lojistik Anlayışının Gelişimi ve Temel Entegrasyon Türleri

Detaylı

YÖNETMELİK. BİRİNCİ KISIM Başlangıç ve Temel Hükümler

YÖNETMELİK. BİRİNCİ KISIM Başlangıç ve Temel Hükümler 11 Haziran 2009 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 27255 YÖNETMELİK Ulaştırma Bakanlığından: KARAYOLU TAŞIMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ KISIM Başlangıç ve Temel Hükümler BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Detaylı

T.C. ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANLIĞI. Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü SAYI :98694136 22691.12.2012 GENELGE (2013/KDGM- 01/GENEL)

T.C. ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANLIĞI. Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü SAYI :98694136 22691.12.2012 GENELGE (2013/KDGM- 01/GENEL) T.C. ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANLIĞI Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü SAYI :98694136 22691.12.2012 KONU :Yeniden Değerleme Oranının Uygulanması GENELGE (2013/KDGM- 01/GENEL) 4925 sayılı

Detaylı

1. Üzerinde silinti/kazıntı bulunan TIR Karneleri gümrük idarelerinde nasıl işlem görür?

1. Üzerinde silinti/kazıntı bulunan TIR Karneleri gümrük idarelerinde nasıl işlem görür? 1. Üzerinde silinti/kazıntı bulunan TIR Karneleri gümrük idarelerinde nasıl işlem görür? A) Gümrük idarelerince kabul edilmez B) Gümrük idarelerince kabul edilir C) Gümrük idarelerince yenisi verilir D)

Detaylı

KARAYOLU DÜZENLEME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

KARAYOLU DÜZENLEME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU KARAYOLU DÜZENLEME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1 2 A1 yetki belgesi verilmesi. A2 yetki belgesinin

Detaylı

HAKKIMIZDA.

HAKKIMIZDA. HAKKIMIZDA Yekaş&Fides Global Logistics olarak, yola çıktığımız 1998 yılından bu yana, hizmet çeşitliliğimizi her geçen gün artırarak şeffaf, güvenilir ve müşteri odaklı lojistik hizmetleri sunuyoruz.

Detaylı

TOSİAD TÜRKMENİSTAN İŞ GEZİSİ VE İNŞAAT ENDÜSTRİSİ FUARI

TOSİAD TÜRKMENİSTAN İŞ GEZİSİ VE İNŞAAT ENDÜSTRİSİ FUARI TOSİAD TÜRKMENİSTAN İŞ GEZİSİ VE İNŞAAT ENDÜSTRİSİ FUARI 26 Ağustos 2015-30 Ağustos 2015 1 1.Gün(26 Agustos 2015 Çarşamba ): İstanbul-Aşkabad o İstanbul Atatürk Havaalanı nda 22.30 da Madalyon Tur Yetkilisi

Detaylı

K TÜRÜ YETKI BELGELERI IÇIN; KARAYOLLARI TAŞIMA YÖNETMELİĞİ NİN ESKİ VE YENİ HALİ

K TÜRÜ YETKI BELGELERI IÇIN; KARAYOLLARI TAŞIMA YÖNETMELİĞİ NİN ESKİ VE YENİ HALİ K TÜRÜ YETKI BELGELERI IÇIN; KARAYOLLARI TAŞIMA YÖNETMELİĞİ NİN ESKİ VE YENİ HALİ ESKİ HALİ YENİ HALİ MADDE 1 11/06/2009 tarihli ve 27255 sayılı Resmî Gazete de yayımlanan Karayolu Taşıma Yönetmeliği nin

Detaylı

KARAYOLU TAŞIMA YÖNETMELİĞİ YAYIMLANDI

KARAYOLU TAŞIMA YÖNETMELİĞİ YAYIMLANDI 11.06.2009/100 KARAYOLU TAŞIMA YÖNETMELİĞİ YAYIMLANDI ÖZET : Karayolu Ulaştırma Yönetmeliği yayımlanmış olup, bu Yönetmelik ile 5/2/2004 tarihli ve 25384 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Karayolu Taşıma

Detaylı

3 B uçak, kargo uçağına dönüştürülmüştür.

3 B uçak, kargo uçağına dönüştürülmüştür. Türk Hava Yolları kuruldu. Bu yıllarda, Türk Hava Yolları küçük paket ve posta taşımacılığı yapmıştır. 2 C-47 kargo uçağı filoya katılmıştır. 3 B727-200 uçak, kargo uçağına dönüştürülmüştür. İlk kez A

Detaylı