ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI ANAOKULLARI BÜLTENİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI ANAOKULLARI BÜLTENİ"

Transkript

1

2 ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI ANAOKULLARI BÜLTENİ Sayı : 6 Yaş Grubu : 5-6 Şubat 2015 İÇİNDEKİLER Anabilim Eğitim Programı KGP etkinlikleri YGP Etkinlikleri Düşünme Becerileri Etkinlikleri Şarkı / Şiir / Tekerleme Önemli Gün ve Kutlamalar Yabancı Dil Bülten Rehberlik-Psikolojik Danışmanlık Doğum Gününüz Kutlu Olsun! Merhaba, Uzun bir tatilin ardından yine birlikteyiz. Tatil sonrası çocuklarımızı okul kapısında karşılama anımız her iki taraf içinde coşkulu ve özlem doluydu.. İyi ki varsınız dedik çocuklarımızı karşılarken onlarla birlikte okulumuz cıvıltılı seslere, koşturmalara tekrar kavuştu.. II. dönem doğanın canlanması ile birlikte bizlerde değişeceğiz. Doğanın kendi iç dinamiği ile her şeyi yenilemesi harika O yenilenirken bizler de değişiyoruz. Çocuklarımız büyüyor. Uzuyorlar, gelişiyorlar. Yetenek ve becerileri artıyor. Şimdi ikinci döneme başlarken, onların gelişimlerine paralel yeni öğrenmelere doğru yol alacağız. Görüşmek üzere; Sorumluluk Günlerimi< Eğitim Rutinleri Pazartesi: Oyuncak Günü Salı: Bilmece - Kitap Günü Çarşamba: Merak Günü Perşembe: Artık Materyal Günü Eğitim Rutinleri Sınıf Yoklaması Takvim Zamanı Hava Durumu Panosu 100.Gün Etkinliği Duygu Günlüğü Köşe Bilet Sistemi Bir Günümüz

3 Eğitim Programı Etkinlikleri GEMS Programı-Kavram ve Dil Etkinliklerimiz Filler ve Yavruları gems temamız kapsamında korunum prensibi ve ölçme çalışmalarını içeren çalışmalar yaptık. Fillerin yaşamlarını, beslenmelerini, fiziksel özelliklerini deneyler, sanat-matematik etkinlikleri, grafikler ve şarkılı oyunlar ile konumuzun içinde yaşayarak öğrendik. Gems (Matematik-Fen ) Kavram Dil Gelişimi Okuma Yazma Oyun Saati Ayın Ünlüsü Ayın Ülkesi Gezi-Gözlem Portfolyo Filler ile ilgili ne biliyorum? Sorusu ile başlayan tema çalışmalarımız Filler ile ilgili ne öğrenmek istiyorum? Sorusu ile devam etti. Fillerin çok uzun olan hortumlarının ucundaki parmaksı uzantının nesneleri tutmasını sağladığını; kocaman kulaklarını ise duymak ve yelpazelenmek için kullandıklarını öğrendik. Biz de daha iyi duymak için avuçlarımızı çukurlaştırarak kulağımıza destek verdik fil gibi duymaya çalıştık. Fillerin, Afrika ve Asya kıtalarında besin ve su kaynaklarının bol olduğu bölgelerde yaşadıklarını ayrıca fillerin dişlerinin sürekli uzadığını diş uzunluklarının fillerin yaşını da gösterdiğini öğrendik. Dil gelişimimize katkıda bulunan ve düşünme becerilerimizin gelişmesini sağlayan Türkçe etkinliklerimize büyük bir istekle katılmaya ve eğlenmeye devam ettik. Filler ile ilgili ne biliyorum kavram haritamızda neler bildiğimizi paylaştık, merak ettiğimiz soruları sorduk. Etkinliklerin sonunda ise öğrendiklerimizi ifade ettik ve neler öğrendim kitapçığımızı resimlendirdik. Derin-Sığ kavramını fen-deney etkinliğinde bir tabak ve derin kap içine koyduğumuz su ile çalıştık. Çocuklara ellerini her iki kabın içinde bulunan suya sokmalarını ve sular arasındaki farklılıkları anlatmalarını istedik. Bu anlatımı yaparken belirli yerlerde derin ve sığ kavramlarını kullanmaları ile ilgili yönlendirdik. Daha sonra yeryüzünde bulunan su kaynaklarında derin ve sığ sular olduğunu anlattık. Sığ olan suların daha az derin suların ise çok yüksek sular olduğunu vurguladık. Okuma-Yazma çalışmalarımızda ilk haftamızda öğrendiğimiz sesleri hatırlama etkinlikleri yaptık. Yeni ses olarak d sesini tanıdık.

4 Eğitim Programı Etkinlikleri OYUN SAATİ ETKİNLİKLERİ Oyun etkinliklerinde oynamak istediğimiz öğrenme merkezlerini planladık, planladığımız merkezlerde oynayabilmek için zamanı etkili şekilde kullanmayı öğrendik. GEMS (Matematik ve Fen ) Kavram Dil Gelişimi Okuma Yazma Oyun Saati Ayın Ünlüsü Ayın Ülkesi Gezi-Gözlem Portfolyo Oyun etkinliği ile güne başladığımızda kendimizi çok mutlu hissettik. Pazartesi oyuncak günümüz olduğu için getirdiğimiz oyuncakların arkadaşlarımızla grup oyunları oynayabileceğimiz oyuncaklardan seçmeye çalıştık. Blok merkezinde lego ve bloklarla yollar hazırladık bu yollarda hayali yolculuklar yaptık. Sanat merkezinde yaptığımız çalışmaları farklı merkezlerle birleştirerek yaratıcılığımızı geliştirdik. Kendimize resimlerden yeni hikayeler oluşturduk, resimlerimizi arkadaşlarımıza anlattık. AYIN ÜNLÜSÜ BEETHOVEN Ocak ve Şubat aylarında ayın ünlüsü olarak tanıdığımız ünlü müzisyen Beethoven ı tanıma çalışmalarına devam ettik. Mandala çalışmamızı yaparken bir yandan da ünlü müzisyenin 9.senfonisini dinledik. AYIN ÜLKESİ ALMANYA Dünyanın değişik yerlerinde insanlar farklı şekillerde yaşarlar teması ile başladığımız Ülkeler yolculuğuna geçen ay Almanya serüveni ile devam etmiştik. Şubat ayında da Almanya ile ilgili ana bilgi teması üzerinden yeni bilgiler öğrenme; öğrendiklerimizi pekiştirme ile ilgili etkinlikler yaptık. GEZİ-GÖZLEM ETKİNLİKLERİ Şubat Ayı Programında yer alan Şişli Deneme Bilim Merkezi gezimiz gezi yerinin tadilatı nedeni ile gerçekleştirilememiştir. PORTFOLYO ETKİNLİKLERİ Sevgi Kitabımızı yaptık. Kitabımızda; Kendimi Seviyorum çünkü.. Ailemi seviyorum çünkü. Öğretmenimi Seviyorum çünkü. Arkadaşlarımı seviyorum çünkü.. cümlelerini tamamladık.

5 KGP ve YGP (Kişilik ve Yetenek Geliştirme Programıları) KGP Temalar Kendini Tanıma Sosyal Yaşam Becerileri Kişilik Değerleri Özyeterlilik Gelişimi Güvenli Ve Sağlıklı Hayat YGP Branşlar Abk Görsel Sanatlar Satranç Müzik/Orff Bale/Modern Dans YARATICI DRAMA YÖNTEMİ İLE KİŞİLİK GELİŞİMİ Yaratıcı Drama etkinliklerimizde hem sözel hem de beden dilimizi kullanarak duygu ve düşüncelerimizi farklı şekillerde yansıtmaya devam ediyor ve çok eğleniyoruz. Problem durumları ile ifade etme ve başa çıkma durumları ile ilgili üç aşamada etkinliklerimizi gerçekleştirdik. 1.aşama: Olası problemi söyler ve gerçekçi çözüm yolları önerir? etkinliğinin ardından yaratmış olduğumuz problem durumunu ifade etmeye çalıştık, farklı durumlarda hangi duyguları hissedebileceğimizi paylaştık. 2.aşama: Etkinliğin ikinci aşamasında yaratmış olduğumuz problem durumu ile ilgili çözüm önerilerimizi söyledik. 3.aşama: Son olarak da ürettiğimiz çözüm yollarının uygulamasını, canlandırmasını gerçekleştirdik. MODERN DANS/BALE Plie, Tendu ve Jete Hareketlerinin Tekrarı, Eşli Dans Çalışması ve Kelebek Dansı yaptık. Danslarda, müzik, ritim ve grupla uyumlu hareket etmek artık çok daha kolay.. SATRANÇ Bu oyunu seviyoruz Pratik Oyun, Açmaz ın Tanımı ve Çeşitleri çalışmaları yaptık. MÜZİK / ORFF ETKİNLİKLERİ Ritim duygusunu geliştirmek Kelebek şarkısı ile sesin yönünü belirleme ve kaynağını ayırt etme etkinlikleri yapıyoruz. Ritim çalgısı yapıyoruz. Eğlenceli Bilim Yüzme EĞLENCELİ BİLİM Bilim in eğlenceli yüzü.. Hacimler Değişir mi? ve Terazinin Dengesi deneylerini yaptık. Deneylerimizi, föy üzerinde resimlendirerek anlattık. YÜZME Sırt Üstü Stilde Kenarda ve Suda Ayak Vurma Çalışmaları ile Suya Balıklama ve Çivileme Atlama çalışmaları yaptık.

6 Düşünme Becerileri Eğitimi Programı 1 SORU 1000 YANIT Kalp Kırılır Mı? Kırılan Kalp Tamir Edilir Mi? Akıl Oyunları 1 Soru 1000 Yanıt Kırılmaz, hiç kırılmadığı için tamir edilemez. Kırılır, bir çizgi filmde izlemiştim. Üzülen arkadaşını mutlu ederek tamir etti. Kırılır, arkadaşını güldürerek tamir eder. Kırılır, kalbini kırdığı arkadaşına sürpriz yaparak tamir eder. Annemizin kafasına basarsak kalbi kırılır. Doktor dikiş atarsa kalbi tamir edilir. Yüksek bir yerden düşersek kalbimiz kırılabilir. Doktorlar kırılan kalbi tamir edilebilir. Bir deprem olacağı zaman kalbimiz çatlar ve kırılır. Kalpler biraz zor tamir edilir. Bir kuleden atlarsak kalbimiz kırılır. Ama tamir edilmez. Kırık kalır. Bir arkadaşımız üzerse kalbimiz kırılır. Özür dilerse tamir edilir. Biri üzerse kalbimiz kırılır. Kırılan kalp yapıştırıcı ile tamir edilir. Kırılır. Uslu durursak tekrar tamir olur. Kalp kırılmaz. Çünkü kalıcı bir organdır. Kırılır. Kırılırsa zor tamir edilir. Kırılır. Barışırsak, bir daha yapmayacağım diyerek. Kırılır. Özür dilenirse, sevilirse tamir edilir. Kırılır. Ameliyat ile tamir edilir. Kırılır. Tamir edilmez. Bir yerden düşünce kırılır. Sonra tamir etmeye götürürüz. Şükredince tamir edilir. Kumandan kırılınca kalbin de kırılır. Babana söylersin o yapıştırıcı ile tamir eder. Ablam kalemimi bozduğu için kalbim kırıldı. Yara bandı ile yapıştırılır. İnsan kızınca, üzülünce kalbi kırılır. Özür dileyince tamir edilir. Kötü bir şey söyleyince kırılır. İyi bir şey söyleyince tamir edilir. Kırılır. Arkadaşımız mutlu edince tamir edilir. Kalp kırılmaz. Üzgün olduğumuz andır. Güzel bir söz ile tamir edilir.

7 Parti-Etkinlik Okul Etkinliklerimiz SİNEMA GÜNÜ ETKİNLİĞİ Tüm anaokulu öğrencilerimizin katılımıyla gerçekleşen Sinema Günü Etkinliği, Ataşehir Kampüsü konferans salonunda gerçekleştirildi. Bir Böceğin Yaşamı isimli filmle öğrencilerimiz böceklerin dünyasında inanılmaz komik ve macera dolu bir yolculuğa çıktılar. Yaprakların altından fırlayan hayal gücü karakterler ile kahkahalara boğuldular. Takım çalışması, kararlılıkla ilgili yepyeni bir bakış açısına sahip oldular. Karınca Adası'nın sakinlerinin hayatına konuk olup cesaret, çalışmanın önemi ve kendine inanmanın gücüne tanık olan öğrencilerimiz, filmin sonunda uzun uğraşlar sonucu hedefine ulaşmayı başaran karıncaları uzun süre alkışladılar. DEPREM TATBİKATI Afet Eğitimi Haftası nedeniyle tüm öğrencilerimizin katıldığı deprem tatbikatı okulumuzda gerçekleştirildi. Öğrencilerimize deprem öncesi alınması gereken tedbirler ve deprem anında yapılması gerekenleri konu ile ilgili hazırlamış olduğumuz sunumu izleyerek anlatım yapıldı. Doğal afetler hakkında farkındalık kazanan öğrencilerimiz, yapılan tatbikat ile deprem, yangın ve benzeri durumlarda okulumuzu ne şekilde boşaltmaları gerektiği konusunda bilgi sahibi oldular. 1OO GÜN ETKİNLİĞİ Öğretmenleriyle ve arkadaşlarıyla tanıştıkları ilk günün heyecanını dün gibi hatırlayan öğrencilerimiz, okulların açıldığı günden başlayarak 1 den 100 e kadar saydılar ve okulun 100. gününü çeşitli etkinlikler yaparak kutladılar. Okulun çeşitli yerlerine saklanmış olan 1 den 100 e kadar olan rakamları buldular. Çocukların, evlerinden getirmiş oldukları 100 adet sticker, 100 parçalı lego vb. materyalleri 10,27, 85.. sayarken o heyecanı birlikte yaşadılar. Her güne 1 bilgi etkinliğimizin son kartlarını açarken de günlerin ne kadar çabuk geçtiğini ve ne çok bilgi öğrendiğimizi görünce de şaşırdık Gün Partisi için özenle hazırlanan öğrencilerimiz, 100 gün taçları ve maskeleri ile katıldıkları partimizde öğretmenleri ve arkadaşları ile birlikte birbirinden keyifli oyunlar oynadılar.

8 ENGLISH BULLETIN JOBS Yabancı Dil VOCABULARY Doctor / teacher/ pilot/ policeman/ cook/ artist/ farmer/ fireman/ astraunout/ businessman/ dancer/ singer/ dentist / mechanic / nurse/ singer /housewife/ footballer/ hairdresser STRUCTURES *This is a policeman, cook, etc. *What do you want to be when you grow up? When I grow up, I want to be a pilot /teacher / cook. *Where is the pilot / teacher / doctor / etc? The pilot is in the airport. The teacher is at school. The doctor is at the hospital. The fireman is in the fire station. The cook is in the restaurant. *Who is in the restaurant? The cook is in the restaurant. *What does a doctor do? A doctor helps us feel better. What does a teacher do? A teacher teaches us * What does your mum/dad do? She is a teacher. / He is a doctor. SONGS JOBS SONG I want to be a pilot, I want to be a doctor, I want to be a policeman, When I grow up I want to be a teacher, I want to be a cook, I want to be an astranout, When I grow up I want to be a farmer, I want to be a dentist, I want to be an artist, When I grow up What do you want to be? When you grow up?

9 ENGLISH BULLETIN TOYS VOCABULARY ball / teddy bear / kite / boat / scooter / train / puzzle / doll / puppet / lego Yabancı Dil MINI MAGIC Camera / book / pencil / guitar / mobile phone / birthday cake ORT Bus stop / double decker bus /get on / get off / favourite toy / teddy / forget something / sad / crying / still (sad) / bringing other toys / lost propertt office / lost property woman STRUCTURES What's your favourite toy It's teddy/doll... Is it a boat? Yes, it is. / No, it isn t. I have got a teddy bear. Have you got a boat? Is your teddy big or small? Is your teddy soft or tough? What colour is your ball? Teddy is his favourite toy. Teddy is very sad. Kipper is crying. ORT / THE LOST TEDDY Page 1: Mum and Kipper are at the bus stop. They are getting on a double-decker bus Page 2-3: Oh no! Kipper forgot his teddy! Teddy is his favourite toy. Teddy is very sad. Page 4-5: Kipper is crying. Biff and Chip bring him other toys. But he is still very sad. Page 6-7: Mum and Kipper go to the lost property office They ask the lost property woman about Teddy. She says, Let s have a look. Page 8: She asks Is this it? There he is Kipper says. Kipper and Teddy are happy. Oh no! Kipper forgot his teddy! But he is still very sad. Is this it? There he is! Who s that? It s... I ve got a present for you. / Please,open the door. Fantastic! What is it? I don t like injections. Happy birthday to you! What is it

10 ENGLISH BULLETIN LITTLE ELEPHANT / HAPPY BIRTHDAY STORY Yabancı Dil Storyteller: Little Elephant was sad. No one had remembered his birthday. Suddenly... Snail: Tip-Tap! Tip-Tap! Knock! Knock! Little Elephant: Who s that? Who s that? Snail: It s Snail! It s Snail! Little Elephant: Hello, Snail! Come in! Come in! Snail: Happy Birthday! I ve got a present for you! Little Elephant: Fantastic! What is it? What is it? A camera? A pencil? A book? Oh, a ball! A ball! Let s play football! Thank you, Snail! Storyteller: Then, Frog came along. Frog: Croak! Croak! Knock! Knock! Little Elephant: Who s that? Who s that? Frog: It s Frog! It s Frog! Little Elephant: Hello, Frog! Come in! Come in! Frog: Happy Birthday! I ve got a present for you! Little Elephant: Fantastic! What is it? What is it? A camera? A pencil? A book? A mobile phone! A mobile phone! Let s phone Cat! Thank you, Frog! Storyteller: Then, Cat came along. Storyteller: Then, Dog came along Storyteller: Then, Cow came along.. Storyteller: Then, Dr. Monkey came along Dr. Monkey: Knock! Knock! Little Elephant: Who s that? Who s that? Dr. Monkey: It s Dr. Monkey! Little Elephant: Oh! No! Dr. Monkey! Dr. Monkey: I ve got a present for you! Please open the door! Little Elephant: No! No! I don t like injections! I don t like injections! Dr. Monkey: I ve got a present for you! Please, open the door! Little Elephant: One...two...three! OK! Come in, Dr. Monkey. Dr. Monkey: Happy Birthday Little Elephant! Here s your present. Little Elephant: Fantastic! What is it? What is it? A camera? A pencil? A book? Oh, a birthday cake! A birthday cake! Let s eat! Thank you, Dr. Monkey! Storyteller: All the animals sang Happy birthday. Storyteller: And that s the story of Happy Birthday!

11 ENGLISH BULLETIN HAPPY BIRTHDAY STORY SONG Yabancı Dil Tip-Tap! Tip-Tap!Knock! Knock! Who s that? Who s that? It s Snail! It s Snail! Hello, Snail! Come in! Come in! Happy birthday Little Elephant! I ve got a present for you! Fantastic! What is it? What is it? A camera? A pencil? A book? Oh! A ball! A ball! Let s play football! Let s play football! Thank you, Snail! Thank you! Croak! Croak! Croak! Knock! Knock! Who s that? Who s that? It s Frog! It s Frog! Hello, Frog! Come in! Come in! Happy birthday Little Elephant! I ve got a present for you! Fantastic! What is it? What is it? A camera? A pencil? A book? SAIL THE BOAT SONG Sail,sail,sail the boat Sail, sail the boat Up and down, up and down Sail,sail the boat. Hug,hug,hug the teddy Hug,hug the teddy Up and down, up and down Hug,hug the teddy. Bounce,bounce,bounce the ball Bounce,bounce the ball Up and down, up and down Bounce, bounce the ball Ride,ride,ride the scooter Ride,ride the scooter Up and down, up and down Ride, ride the scooter. Fly,fly,fly the kite Fly,fly the kite Up and down, up and down Fly, fly the kite Oh! A mobile phone! A mobile phone! Let s phone! Let s phone! Thank you, Frog! Thank you! Mioaw! Mioaw! Mioaw! Knock! Knock! Who s that? Who s that? It s Cat! It s Cat! Hello, Cat! Come in! Come in! Happy birthday Little Elephant! I ve got a present for you! Fantastic! What is it? What is it? A camera? A pencil? A book? Oh! A book! A book! Let s read! Let s read! Thank you, Cat! Thank you! Dog / Pencil / Let s draw Cow / Guitar / Let s sing Dr. Monkey / Birthday cake / Let s eat.

12 ENGLISH BULLETIN Yabancı Dil MY BLUE SCOOTER SONG My blue scooter goes round and round Round and round, round and round. My pink ball goes bounce,bounce,bounce Bounce,bounce,bounce, bounce,bounce,bounce. My yellow kite goes woosh,woosh,woosh Woosh,woosh,woosh, woosh,woosh,woosh. My green Teddy says Ilove you, I love you, I love you My green Teddy says Ilove you, I love you. My red boat goes splash,splash,splash Splash,splash,splash, splash,splash,splash I VE GOT A PRESENT CHANT One! I ve got a present, a present for you. Fantastic! what is it? A guitar! A guitar! Two!I ve got a present, a present for you. Fantastic! what is it? A book! A book! Three!I ve got a present, a present for you. Fantastic! what is it? A ball! A ball! Four!I ve got a present, a present for you. Fantastic! what is it? A mobile phone! A mobile phone! Five!I ve got a present, a present for you. Fantastic! what is it? A pencil! A pencil! Six! I ve got a present, a present for you. Fantastic! what is it? A birthday cake! A birthday cake!

13 Bülten Okul Öncesi Dönemde Arkadaşlık İlişkileri 0 3 Yaş Arası Arkadaşlık İlişkilerinin Gelişimi Bebeğin doğumdan sonra diğer yeni doğan bebeklerin sesini duyup ağlaması, ilk akran etkileşimi olarak değerlendirilebilmektedir. Altıncı aydan itibaren bebek, etrafındaki diğer bebekler ona dokunduğunda ya da baktığında gülümsemektedir. Yaşamın ilk yılında, akran ilişkilerinde sosyal farkındalık ve dikkat ortaya çıkmaya başlamaktadır. Rehberlik Psikolojik Danışmanlık Birimi Bu yaşta, çocuklar birbirlerine dokunurlar, gülümserler, birbirlerinin hareketlerine dikkat ederler. Bu dönemdeki sosyal etkileşimler, gelecekteki akran ilişkilerinin belirleyicilerindendir. Çocuklar aylar arasında, öncelikli olarak oyuncaklara tepki verirler. Bu nedenle diğer bir çocuğun varlığı; oyuncak için kavga etme, diğer çocuğu gergin bir şekilde izleme, ona vurma ve onu ısırma gibi saldırgan davranışlara yol açabilmektedir. On iki aylık bebekler yan yana getirildiklerinde karşılıklı ilişki kurma isteği görülmektedir. Birbirlerine bakar, yaklaşır, keşfeder ve daha sonra oyuncaklarını paylaşırlar. Temaslar kısa sürelidir ve birkaç saniyeden birkaç dakikaya kadar değişebilmektedir. Bir yaş civarında, çocuklar arasında iş birlikçi oyunun temel davranışları, iki yaş civarında da başkalarına yardımı amaçlayan davranışların başlangıç halleri görülebilmektedir. Fakat bu becerilerin akran ilişkilerine tam olarak yansıması söz konusu değildir. İki yaşta, bir yaşa göre akranlarla nesneleri paylaşmada daha nazik tavırlar sergilenebilmektedir. Ayrıca, iki yaş civarında çocuklarla akranları arasında etkileşim başlamaktadır. Çocukların etkileşimlerinde iki yaştan sonra artış görülmeye başlanmaktadır. Akranlar arasında ilk tercihler, ikinci yaştan itibaren başlayabilmektedir. Küçük çocuklarda arkadaş ilişkilerinde cinsiyet tercihleri de zamanla aynı cinsiyetten karşı cinsiyete doğru gelişmektedir. İki-üç yaş civarında kız çocuklar, erkeklerden ziyade kızlarla oyuncaklarını paylaşıp kız akranlarının isteklerine cevap vermektedirler. Yaşamın ilk iki yılında, çocukların bir araya geldiklerinde daha çok ikili gruplar oluşturdukları gözlemlenmektedir. Üç yaştan itibaren de hem arkadaş gruplarındaki çocuk sayısında hem de bu grupların oluşmasında farklılıklar görülebilmektedir. Kendi cinsiyetlerinden olan arkadaşlarıyla ilişki kurma eğilimleri de giderek artmaktadır. Aynı cinsiyette arkadaş tercihi, ilkokul dönemine kadar artarak devam etmektedir.

14 Bülten Rehberlik Psikolojik Danışmanlık Birimi Okul öncesi dönemde, çocuğun sosyal ilişkilerini ve dolayısıyla akran ilişkilerini şekillendiren çeşitli gelişim öğeleri bulunmaktadır. Konuşma becerisi bunlardan biridir. Konuşma, çocukların bilgi almak, bir şeyler anlatmak, tartışmak gibi farklı amaçları gerçekleştirmelerinde önemli becerilerinden biridir. Akran ilişkileri açısından da konuşma, çocukların akranlarıyla ilişkilerini geliştirir, akranları tarafından kabul edilmelerini sağlar. İşbirliği, nezaket, yardımseverlik gibi olumlu sosyal davranışlar, yine bu dönemde başlar ve yıllar ilerledikçe gelişir. Anlaşmazlık ve saldırganlık da okul öncesi dönemdeki akran ilişkilerini etkilemektedir. Okul öncesi dönemde dil gelişimi ile birlikte fiziksel saldırganlıktan sözel saldırganlığa geçiş görülebildiği gibi, yine dil gelişimi anlaşmazlıklar karşısında uzlaşmacı çözümlerin bulunmasını da sağlayabilmektedir. Okul öncesi dönemde, akran ilişkilerinin temel niteliklerine bakıldığında, bu dönem çocuğu için onaylanmanın önemli bir sosyal destek olduğu görülmektedir. Akranlardan gelen yardımı kabullenme ve gerekli durumlarda akranlara yardım etme de ilişkileri geliştirecek diğer unsurlardandır. Olumsuz duyguların uygun biçimde ifade edilmesi de ilişkileri olumlu yönde etkileyebilmektedir. Nezaket, ilişkileri olumlu yönde pekiştirirken, çatışmalardan kaçınma da akran ilişkileri açısından önem taşımaktadır. Akran ilişkileri, çocukta güven duygusunun oluşması, çocukların sosyal bilgi alışverişine girip bilgilerini sınamalarına olanak tanıması, sosyal bilişsel gelişmeyi arttırması, sosyal destek sağlaması, duygusal destek işlevi görmesi gibi nedenlerden ötürü çocukların sosyal, duygusal, bilişsel gelişimleri açısından çok önemlidir. Akran ilişkileri, bilişsel açıdan, okula uyumun, akademik hazır oluşun, akademik motivasyonun ve başarının, ileriki yıllardaki psikolojik sağlığın da önemli belirleyicilerindendir. Kaynaklar : Erten Sarıkaya, H., & Gülay Ogelman, H. (2009). Okul Öncesi Eğitimi Almış Çocukların Akran İlişkileri Değişkenlerinin 5 Ve 6 Yaşta İncelenmesi İki Yıllık Boylamsal Çalışma. Turkish Studies International Periodical For the Languages, Literature and History of Turkish or Turkic, 8 (8), Gülay, H. (2009). Okul Öncesi Dönemde Akran İlişkileri. Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, 12 (22), Yavuzer, H. (1999), Bedensel, Zihinsel Ve Sosyal Gelişimiyle Çocuğunuzun İlk 6 Yılı Yavuzer, H. (2002), Doğum Öncesinden Ergenlik Sonuna Çocuk Psikolojisi

15 Kutlama Doğum Günü KAYRA ARSLAN TUANA DURMAZ KUZEY BUL NEVA DEMİRCİOĞLU TUNA KAYAHAN EREN ŞAHİN EDA YILMAZ

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI ARKADAŞLIK İLİŞKİLERİ

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI ARKADAŞLIK İLİŞKİLERİ A u ok na lu ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI ARKADAŞLIK İLİŞKİLERİ PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK BİRİMİ - MART 2014 ANAOKULLARI BÜLTENİ ARKADAŞLIK İLİŞKİLERİ Okul öncesi dönem, gelişimin hızlı olması ve

Detaylı

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI ANAOKULLARI BÜLTENİ

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI ANAOKULLARI BÜLTENİ ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI ANAOKULLARI BÜLTENİ Sayı : 1 Yaş Grubu : 5-6 EYLÜL 2014 İÇİNDEKİLER Merhaba, KGP etkinlikleri YGP Etkinlikleri Düşünme Becerileri Etkinlikleri 2014-2015 Eğitim ve Öğretim Yılı

Detaylı

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI ANAOKULLARI BÜLTENİ

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI ANAOKULLARI BÜLTENİ ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI ANAOKULLARI BÜLTENİ Sayı : 6 Yaş Grubu : 5-6 Şubat 2016 İÇİNDEKİLER Anabilim Eğitim Programı KGP etkinlikleri YGP Etkinlikleri Düşünme Becerileri Etkinlikleri Şarkı / Şiir / Tekerleme

Detaylı

5-6 YAŞ ARALIK EĞİTİM PROGRAMI

5-6 YAŞ ARALIK EĞİTİM PROGRAMI 31Kasım- 04 Aralık 2015 5-6 YAŞ ARALIK EĞİTİM PROGRAMI AY GENELİNDE YAPILACAK ETKİNLİKLER Tema: HAVA DURUMU (GEMS) Kavramlar Satır - Sütun Önce - Şimdi - Sonra Gece - Gündüz Dün- Bugün Yarın Mevsimler

Detaylı

5-6 YAŞ KASIM EĞİTİM PROGRAMI

5-6 YAŞ KASIM EĞİTİM PROGRAMI 02-06 Kasım 2015 AY GENELİNDE YAPILACAK ETKİNLİKLER Tema: Parmak İzleri (GEMS) Kavramlar Geometrik Şekil: Oval Sağ Sol, Sağında - Solunda Yaşlı Genç Kirli Temiz Aynı Farklı Benzer Eşit Dikey Yatay Başı

Detaylı

5-6 YAŞ ARALIK EĞİTİM PROGRAMI

5-6 YAŞ ARALIK EĞİTİM PROGRAMI 01 Aralık - 05 Aralık 2014 AY GENELİNDE YAPILACAK ETKİNLİKLER 5-6 YAŞ ARALIK EĞİTİM PROGRAMI Tema: Hava Durumu (GEMS) Kavramlar Sorumluluk Eğitimi Portfolyo Dil Gelişimi Etkinlikleri Görsel Sanat Teknikleri

Detaylı

5-6 YAŞ ARALIK EĞİTİM PROGRAMI

5-6 YAŞ ARALIK EĞİTİM PROGRAMI 28 Kasım -02 Araık 2016 5-6 YAŞ ARALIK EĞİTİM PROGRAMI AY GENELİNDE YAPILACAK ETKİNLİKLER Tema: HAVA DURUMU (GEMS) Kavramlar Satır - Sütun Önce - Şimdi - Sonra Gece - Gündüz Dün- Bugün Yarın Mevsimler

Detaylı

ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU HAZIRLIK SINIFLARI EYLÜL - EKİM AYLARI BÜLTENİMİZ

ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU HAZIRLIK SINIFLARI EYLÜL - EKİM AYLARI BÜLTENİMİZ ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU HAZIRLIK SINIFLARI EYLÜL - EKİM AYLARI BÜLTENİMİZ MATEMATİK ETKİNLİKLERİMİZ Sayma, sayı kadar nesne bulma ve sıralama çalışmalarına yer verdik. OYUN ve HAREKET

Detaylı

5-6 YAŞ HAZİRAN AYI EĞİTİM PROGRAMI

5-6 YAŞ HAZİRAN AYI EĞİTİM PROGRAMI 1-5 HAZİRAN 2015 AY GENELİNDE YAPILACAK ETKİNLİKLER Tema: Hazine Sandığı (Gems) Kavramlar Eş anlamlılar Zıt Anlamlılar Sıra Sayılar 1-100 arası ritmik sayma Sağ - Sol Kavramı Yapı materyal Kavramı 1-20

Detaylı

5-6 YAŞ EKİM EĞİTİM PROGRAMI

5-6 YAŞ EKİM EĞİTİM PROGRAMI 05-09- Ekim 2015 5-6 YAŞ EKİM EĞİTİM PROGRAMI AY GENELİNDE YAPILACAK ETKİNLİKLER Tema: Ağaç Evler (GEMS) Özel Gün ve Kutlamalar: Hayvanları Koruma Günü Dünya Çocuk Hakları Günü 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

Detaylı

ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (18 Aralık Şubat 2018)

ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (18 Aralık Şubat 2018) ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (18 Aralık 2017-09 Şubat 2018) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

5-6 YAŞ NİSAN AYI EĞİTİM PROGRAMI

5-6 YAŞ NİSAN AYI EĞİTİM PROGRAMI 3 NİSAN-7 NİSAN 2017 AY GENELİNDE YAPILACAK ETKİNLİKLER 5-6 YAŞ NİSAN AYI EĞİTİM PROGRAMI Tema: Karıncalar ( Gems ) Kavramlar Srumluluk Eğitimi Eğitim Rutinleri Özel Gün ve Kutlamalar Dil Gelişimi Etkinlikleri

Detaylı

5-6 YAŞ KASIM EĞİTİM PROGRAMI

5-6 YAŞ KASIM EĞİTİM PROGRAMI AY GENELİNDE YAPILACAK ETKİNLİKLER 5-6 YAŞ KASIM EĞİTİM PROGRAMI Tema: Parmak İzleri (GEMS) Kavramlar Sorumluluk Eğitimi Özel Gün ve Kutlamalar Görsel Sanat Teknikleri Pazartesi : Oyuncak Günü Portre Nedir?

Detaylı

IŞIKLI GÜNLER EYLÜL, 2014

IŞIKLI GÜNLER EYLÜL, 2014 HAZIRLAYANLAR 5 YAŞ GRUBU ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER EYLÜL, 2014 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILININ TÜM ÖĞRENCİ İLE VELİLERİMİZE MUTLULUK VE BAŞARI GETİRMESİNİ DİLERİZ. Aylık bültenlerimizde;

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI İZMİR NESAN YERLEŞKESİ 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1. VELİ BÜLTENİ

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI İZMİR NESAN YERLEŞKESİ 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1. VELİ BÜLTENİ İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI İZMİR NESAN YERLEŞKESİ 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1. VELİ BÜLTENİ ARILAR OKULDA! REHBERLİK Oryantasyon haftasında anaokulu Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü olarak:

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3 YAŞ GRUBU MAYIS AYI EĞİTİM PROGRAMI

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3 YAŞ GRUBU MAYIS AYI EĞİTİM PROGRAMI 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3 YAŞ GRUBU MAYIS AYI EĞİTİM PROGRAMI Beni de bir ana doğurmadı mı? Türk anaları daha nice Mustafa Kemal'ler doğurur. TÜM ANNELERİMİZİN ANNELER GÜNÜ KUTLU OLSUN 2016-2017

Detaylı

ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (07 Aralık Ocak 2016)

ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (07 Aralık Ocak 2016) ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (07 Aralık 2015-15 Ocak 2016) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

İSTEK ÖZEL ACIBADEM İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. SINIFLAR MART AYI E-BÜLTENİ

İSTEK ÖZEL ACIBADEM İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. SINIFLAR MART AYI E-BÜLTENİ İSTEK ÖZEL ACIBADEM İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. SINIFLAR MART AYI E-BÜLTENİ TÜRKÇE Akıcı okuma, yazmada imla kurallarını uygulama ve noktalama işaretlerini doğru kullanma, dikkatli dinleme

Detaylı

Değerli Velilerimiz, Yılın son haftasını geride bırakarak yeni yıla merhaba diyeceğiz bu hafta sonunda de güzel günler yaşamayı planlıyoruz

Değerli Velilerimiz, Yılın son haftasını geride bırakarak yeni yıla merhaba diyeceğiz bu hafta sonunda de güzel günler yaşamayı planlıyoruz Değerli Velilerimiz, Yılın son haftasını geride bırakarak yeni yıla merhaba diyeceğiz bu hafta sonunda. 2018 de güzel günler yaşamayı planlıyoruz hepimiz. Bakalım yeni yıl neler getirecek bize, ailemize

Detaylı

5-6 YAŞ KASIM EĞİTİM PROGRAMI

5-6 YAŞ KASIM EĞİTİM PROGRAMI AY GENELİNDE YAPILACAK ETKİNLİKLER 5-6 YAŞ KASIM EĞİTİM PROGRAMI Tema: Parmak İzleri (GEMS) Kavramlar Geometrik Şekil: Oval Sağ Sol, Sağında - Solunda Yaşlı Genç Kirli Temiz Aynı Farklı Benzer Eşit Dikey

Detaylı

ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (19 Aralık Şubat 2017)

ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (19 Aralık Şubat 2017) ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (19 Aralık 2016-10 Şubat 2017) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

Düşüncelerimizi, duygularımızı ve kültürümüzü oyunlar aracılığı ile ifade ederiz.

Düşüncelerimizi, duygularımızı ve kültürümüzü oyunlar aracılığı ile ifade ederiz. ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (8 Aralık 2014-23 Ocak 2015 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

5-6 YAŞ MART AYI EĞİTİM PROGRAMI

5-6 YAŞ MART AYI EĞİTİM PROGRAMI 02-06 MART 2015 AY GENELİNDE YAPILACAK ETKİNLİKLER 5-6 YAŞ MART AYI EĞİTİM PROGRAMI Tema: Yumurtalar (Gems) Kavramlar Sorumluluk Eğitimi Portfolyo Dil Gelişimi Etkinlikleri Görsel Sanat Teknikleri Piramit

Detaylı

5-6 YAŞ NİSAN AYI EĞİTİM PROGRAMI

5-6 YAŞ NİSAN AYI EĞİTİM PROGRAMI 30- Mart 03 Nisan 2015 AY GENELİNDE YAPILACAK ETKİNLİKLER Tema: KARINCALAR (Gems) Kavramlar Srumluluk Eğitimi Prtfly Dil Gelişimi Etkinlikleri Görsel Sanat Teknikleri Yapı Materyal: Cam- tprak- taştan

Detaylı

5-6 YAŞ EKİM EĞİTİM PROGRAMI

5-6 YAŞ EKİM EĞİTİM PROGRAMI 03-07- Ekim 2016 5-6 YAŞ EKİM EĞİTİM PROGRAMI AY GENELİNDE YAPILACAK ETKİNLİKLER Tema: Ağaç Evler (GEMS) Kavramlar Eğitim Rutinleri Sorumluluk Eğitimi Görsel Sanat Teknikleri Sınıf Yoklaması Pazartesi

Detaylı

ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU 3 YAŞ B SINIFI EYLÜL EKİM AYI BÜLTENİ

ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU 3 YAŞ B SINIFI EYLÜL EKİM AYI BÜLTENİ ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU 3 YAŞ B SINIFI EYLÜL EKİM AYI BÜLTENİ SINIF ETKİNLİKLERİ Eylül Ekim ayı etkinliklerimiz Oyun teması ile başladı. TÜRKÇE DİL Türkçe Dil Etkinliklerimizde

Detaylı

ÖZEL ASÇAY ANAOKULU PAMUK ŞEKERLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ. Hazırlayan: MELTEM DÖKÜLMEZ

ÖZEL ASÇAY ANAOKULU PAMUK ŞEKERLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ. Hazırlayan: MELTEM DÖKÜLMEZ ÖZEL ASÇAY ANAOKULU PAMUK ŞEKERLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ Hazırlayan: MELTEM DÖKÜLMEZ BU HAFTA NELER ÖĞRENDİK * 10-16 Mayıs Engelliler haftası hakkında sohbet edildi. *Alçak-Yüksek kavramlarını öğrendik.

Detaylı

ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU 4 YAŞ GRUBU EYLÜL - EKİM AYLARI BÜLTENİMİZ

ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU 4 YAŞ GRUBU EYLÜL - EKİM AYLARI BÜLTENİMİZ ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU 4 YAŞ GRUBU EYLÜL - EKİM AYLARI BÜLTENİMİZ MATEMATİK ETKİNLİKLERİMİZ Sayma, rakam-nesne eşleştirme, gruplama çalışmalarına yer verdik. Dikkat ve ayırt etme

Detaylı

1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (07 Aralık Ocak 2016)

1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (07 Aralık Ocak 2016) 1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (07 Aralık 2015-15 Ocak 2016) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 5-6 YAŞ GRUPLARI KASIM ARALIK AYI BÜLTENİ

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 5-6 YAŞ GRUPLARI KASIM ARALIK AYI BÜLTENİ 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 5-6 YAŞ GRUPLARI KASIM ARALIK AYI BÜLTENİ BU AY HANGİ TEMAYI SORGULAYACAĞIZ??? DİSİPLİNLER ÜSTÜ TEMA: KENDİMİZİ DÜZENLEME BİÇİMİMİZ ANA FİKİR: Toplumların ve Bireylerin İhtiyaçları

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3-4 YAŞ GRUBU ARALIK-OCAK-ŞUBAT AYI BÜLTENİ

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3-4 YAŞ GRUBU ARALIK-OCAK-ŞUBAT AYI BÜLTENİ 2018-2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3-4 YAŞ GRUBU ARALIK-OCAK-ŞUBAT AYI BÜLTENİ ARALIK-OCAK-ŞUBAT AYI DİSİPLİNLER ÜSTÜ TEMAMIZ: Kendimizi İfade Etme Yollarımız ANA FİKİR: Çocuklar, oyunla kendilerini ifade eder

Detaylı

1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (08 Aralık 2014 23 Ocak 2015 )

1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (08 Aralık 2014 23 Ocak 2015 ) 1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (08 Aralık 2014 23 Ocak 2015 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

ARILAR OCAK AYI BÜLTENİ

ARILAR OCAK AYI BÜLTENİ ARILAR OCAK AYI BÜLTENİ GİRİŞ Sayın Velimiz, Sizlere öğrenci ve öğretmenlerimiz tarafından yapılan ve yapılacak olan çalışmalar / etkinlikler hakkında bilgi vermek üzere hazırlanan bu bülteni her ay için

Detaylı

ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel İlkokulu 5 Yaş Ana Sınıfı Bülteni

ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel İlkokulu 5 Yaş Ana Sınıfı Bülteni ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel İlkokulu 5 Yaş Ana Sınıfı Bülteni Mart 7. Sayı 2016 Nisan 2017 UZAY SINIFI İsim tanıma çalışmaları yaptık. İsimlerimizdeki harf sayısını öğrendik, artırma çalışması gerçekleştirdik.

Detaylı

Değerli Velilerimiz, Ana Fikir: Yaratıcılığımızı kullanmak, gelişmemize yardımcı olur.

Değerli Velilerimiz, Ana Fikir: Yaratıcılığımızı kullanmak, gelişmemize yardımcı olur. Değerli Velilerimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her altı haftada bir iletilecektir. 12 Kasım 2018-18

Detaylı

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI ANAOKULLARI BÜLTENİ

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI ANAOKULLARI BÜLTENİ ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI ANAOKULLARI BÜLTENİ Sayı : 5 Yaş Grubu : 5-6 Ocak 2015 İÇİNDEKİLER Merhaba, Anabilim Eğitim Programı KGP etkinlikleri YGP Etkinlikleri Düşünme Becerileri Etkinlikleri Şarkı /

Detaylı

KELEBEKLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ

KELEBEKLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ ÖZEL ASÇAY ANAOKULU KELEBEKLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ Hazırlayan: YASEMİN YILDIR ÖĞRETMENİN MESAJI: MERHABA;11.05.2015-15.05.2015 tarihleri arasında uyguladığımız etkinliklerimizin özetini siz değerli

Detaylı

ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUEN GRUBU ŞUBAT AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUEN GRUBU ŞUBAT AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUEN GRUBU ŞUBAT AYI BÜLTENİ 00.GÜN SEVGİ GÜNÜ GÜLEN DİŞLER TAŞITLAR-MESLEKLER Okulumuzun 00. Günü için ailemizle 00 parçalı ürünler hazırladık. Okulumuzda 00.gün sergimizi

Detaylı

Nükhet YILMAZ TÜRKÇE Ayın Kitabı: KÜTÜPHANE

Nükhet YILMAZ TÜRKÇE Ayın Kitabı: KÜTÜPHANE Değerli Velilerimiz, Yılın son haftasını geride bırakarak yeni yıla merhaba diyeceğiz bu hafta sonunda. 2018 de güzel günler yaşamayı planlıyoruz hepimiz. Bakalım yeni yıl neler getirecek bize, ailemize

Detaylı

1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (19 Aralık Şubat 2017)

1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (19 Aralık Şubat 2017) 1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (19 Aralık 2016-17 Şubat 2017) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

İSTEK ÖZEL BARIŞ ANAOKULU ARALIK - OCAK AYI BÜLTENİ 3-4 YAŞ

İSTEK ÖZEL BARIŞ ANAOKULU ARALIK - OCAK AYI BÜLTENİ 3-4 YAŞ İSTEK ÖZEL BARIŞ ANAOKULU 2014-2015 ARALIK - OCAK AYI BÜLTENİ 3-4 YAŞ ARALIK-OCAK AYI DİSİPLİNLER ÜSTÜ TEMAMIZ: Kendimizi İfade Etme Yollarımız Ana fikir: Çocuklar, çevrelerindeki materyallerle oyun kurarak

Detaylı

DENİZ YILDIZLARI SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ

DENİZ YILDIZLARI SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ ÖZEL ASÇAY ANAOKULU DENİZ YILDIZLARI SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ Hazırlayan:TUĞBA BAŞER AVCI ÖĞRETMENİN MESAJI: MERHABA 25.05.2015-29.05.2015 tarihleri arasında uygulanan etkinlikleri sizlere sunmaktayım.

Detaylı

ÖZEL ASÇAY ANAOKULU PAMUK ŞEKERLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ. Hazırlayan: MELTEM DÖKÜLMEZ

ÖZEL ASÇAY ANAOKULU PAMUK ŞEKERLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ. Hazırlayan: MELTEM DÖKÜLMEZ ÖZEL ASÇAY ANAOKULU PAMUK ŞEKERLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ Hazırlayan: MELTEM DÖKÜLMEZ BU HAFTA NELER ÖĞRENDİK *Yerli malını kutladık. *Tutum ve yatırımın kelime anlamlarını öğrendik. *Tutumlu olmayı,

Detaylı

İSTEK ÖZEL ACIBADEM İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. SINIFLAR MAYIS-HAZİRAN AYI E-BÜLTENİ

İSTEK ÖZEL ACIBADEM İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. SINIFLAR MAYIS-HAZİRAN AYI E-BÜLTENİ İSTEK ÖZEL ACIBADEM İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. SINIFLAR MAYIS-HAZİRAN AYI E-BÜLTENİ TÜRKÇE Öğrencilerimizle metni takip ederek dinleme, bitişik eğik yazı harflerini kurallara uygun yazma,

Detaylı

DENİZ YILDIZLARI SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ

DENİZ YILDIZLARI SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ ÖZEL ASÇAY ANAOKULU DENİZ YILDIZLARI SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ Hazırlayan:TUĞBA BAŞER AVCI ÖĞRETMENİN MESAJI: MERHABA; 15.12.2014-19.12.2014 tarihleri arasında uygulanan etkinlikleri sizlere sunmaktayım.

Detaylı

5-6 YAŞ NİSAN AYI EĞİTİM PROGRAMI

5-6 YAŞ NİSAN AYI EĞİTİM PROGRAMI 4 NİSAN 8 NİSAN 2016 AY GENELİNDE YAPILACAK ETKİNLİKLER Tema: Karıncalar ( Gems ) Kavramlar Srumluluk Eğitimi Eğitim Rutinleri Özel Gün ve Kutlamalar Dil Gelişimi Etkinlikleri Yapı Materyal : Cam tprak

Detaylı

İlkokul Eğitim Koordinatörü TÜRKÇE

İlkokul Eğitim Koordinatörü TÜRKÇE 21 Eylül 2018 Değerli velilerimiz merhaba, Eğitim öğretim yılının başında heyecan ve yaz boyunca biriken enerjimizle işte okulumuzdayız. Yine kapılarımızı öğrencilerimize sevgiyle açtık. Ders araç gereçlerinin

Detaylı

MAYIS 2014 BÜLTENİ. Merhaba! Mayıs ayı boyunca yaptığımız etkinlikleri bulabileceğiniz. bültenimizi sizinle paylaşmanın sevinci ve gururu. içindeyiz.

MAYIS 2014 BÜLTENİ. Merhaba! Mayıs ayı boyunca yaptığımız etkinlikleri bulabileceğiniz. bültenimizi sizinle paylaşmanın sevinci ve gururu. içindeyiz. MAYIS 2014 BÜLTENİ Merhaba! Mayıs ayı boyunca yaptığımız etkinlikleri bulabileceğiniz bültenimizi sizinle paylaşmanın sevinci ve gururu içindeyiz. DOĞUM GÜNLERİMİZ Şirinlerden Arda, Elif Sena ve Kerem

Detaylı

SOSYAL DUYGUSAL GELİŞİM

SOSYAL DUYGUSAL GELİŞİM 4 YAŞ OCAK BİLİŞSEL GELİŞİM Dikkat edilmesi gereken nesne/durum/olaya odaklanır. Dikkatini çeken nesne/durum/olayı ayrıntılarıyla açıklar. Nesne /durum /olayla ilgili tahminini söyler. Tahmini ile ilgili

Detaylı

5-6 YAŞ EKİM EĞİTİM PROGRAMI

5-6 YAŞ EKİM EĞİTİM PROGRAMI 29 Eylül 03 Ekim 2014 AY GENELİNDE YAPILACAK ETKİNLİKLER 5-6 YAŞ EKİM EĞİTİM PROGRAMI Tema: Ağaç Evler (GEMS) Özel Gün ve Kutlamalar: Hayvanları Koruma Günü Sosyal Sorumluluk Projesi: Hayvanları koruma

Detaylı

Rutinler temamız kapsamında sabah sporu yaptık, grup sohbetleri ile paylaşımlarda bulunduk. Sabah sporunda reçel yaptık, hayali reçellerimizi

Rutinler temamız kapsamında sabah sporu yaptık, grup sohbetleri ile paylaşımlarda bulunduk. Sabah sporunda reçel yaptık, hayali reçellerimizi Rutinler temamız kapsamında sabah sporu yaptık, grup sohbetleri ile paylaşımlarda bulunduk. Sabah sporunda reçel yaptık, hayali reçellerimizi pişirdik. Topla tanışma oyunları oynadık. Heykel ol, adını

Detaylı

KELEBEKLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ

KELEBEKLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ ÖZEL ASÇAY ANAOKULU KELEBEKLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ Hazırlayan: YASEMİN YILDIR ÖĞRETMENİN MESAJI: MERHABA;25.05.2015-29.05.2015 tarihleri arasında uyguladığımız etkinliklerimizin özetini siz değerli

Detaylı

ÖZEL ASÇAY ANAOKULU ÇALIŞKAN ARILAR SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ

ÖZEL ASÇAY ANAOKULU ÇALIŞKAN ARILAR SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ ÖZEL ASÇAY ANAOKULU ÇALIŞKAN ARILAR SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ Hazırlayan: ZEYNEP TEKİN ÖĞRETMENİN MESAJI: MERHABA;18.05.2015-22.05.2015 tarihleri arasında uygulanan etkinliklerin özetini sizlere sunmaktayım.

Detaylı

ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU 4 YAŞ GRUBU ARALIK AYI BÜLTENİMİZ

ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU 4 YAŞ GRUBU ARALIK AYI BÜLTENİMİZ ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU 4 YAŞ GRUBU ARALIK AYI BÜLTENİMİZ MATEMATİK ETKİNLİKLERİMİZ Üçgen şekli ile oyun etkinliklerine yer verdik. 1-10 arası rakamları tanıma ve 1-5 arası sayıları

Detaylı

ÖZEL ASÇAY ANAOKULU ÇALIŞKAN ARILAR SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ

ÖZEL ASÇAY ANAOKULU ÇALIŞKAN ARILAR SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ ÖZEL ASÇAY ANAOKULU ÇALIŞKAN ARILAR SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ Hazırlayan: ZEYNEP TEKİN ÖĞRETMENİN MESAJI: MERHABA;25.05.2015-29.05.2015 tarihleri arasında uygulanan etkinliklerin özetini sizlere sunmaktayım.

Detaylı

ODTÜ GV. DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU 4 YAŞ KASIM AYI BÜLTENİMİZ

ODTÜ GV. DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU 4 YAŞ KASIM AYI BÜLTENİMİZ ODTÜ GV. DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU 4 YAŞ KASIM AYI BÜLTENİMİZ MATEMATİK ETKİNLİKLERİMİZ Üçgen şeklini ve 4,5,6 rakamını öğrendik. Dinlediğimiz müzikte önceden belirlenen kelimeyi her duyduğumuzda,

Detaylı

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI ANAOKULLARI BÜLTENİ

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI ANAOKULLARI BÜLTENİ ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI ANAOKULLARI BÜLTENİ Sayı : 5 Yaş Grubu : 5-6 Ocak 2016 İÇİNDEKİLER Anabilim Eğitim Programı KGP etkinlikleri YGP Etkinlikleri Düşünme Becerileri Etkinlikleri Şarkı / Şiir / Tekerleme

Detaylı

ÖZEL FATOŞ NURCAN ABLA ANAOKULU MAYIS AYI BÜLTENİ

ÖZEL FATOŞ NURCAN ABLA ANAOKULU MAYIS AYI BÜLTENİ ÖZEL FATOŞ NURCAN ABLA ANAOKULU MAYIS AYI BÜLTENİ KAVRAMLARIMIZ -Sayılar(14-15) -Renkler Şekiller(Daire-Üçgen-Kare-Dikdörtgen) -Alt-Üst Hızlı-Yavaş -Düz-Eğri -Sağında-Solunda Başlangıç-Bitiş Ters-Düz -Parça-Bütün

Detaylı

YILMAZ HAYAT BİLGİSİ:

YILMAZ HAYAT BİLGİSİ: Değerli Velilerimiz, Yılın son haftasını geride bırakarak yeni yıla merhaba diyeceğiz bu hafta sonunda. 2018 de güzel günler yaşamayı planlıyoruz hepimiz. Bakalım yeni yıl neler getirecek bize, ailemize

Detaylı

YILDIZLAR SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ

YILDIZLAR SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ ÖZEL ASÇAY ANAOKULU YILDIZLAR SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ ÖĞRETMENİN MESAJI: MERHABA;13.04.2015/17.04.2015 tarihleri arasında uygulanan etkinlikleri sizlere sunmaktayım. SEVGİLERLE Hazırlayan: SELMA KURŞUN

Detaylı

UĞUR BÖCEKLERİ ANAOKULU EYLÜL EKİM AYI BÜLTENİ

UĞUR BÖCEKLERİ ANAOKULU EYLÜL EKİM AYI BÜLTENİ UĞUR BÖCEKLERİ ANAOKULU EYLÜL EKİM AYI BÜLTENİ GİRİŞ Sayın Velimiz, Sizlere öğrenci ve öğretmenlerimiz tarafından yapılan ve yapılacak olan çalışmalar / etkinlikler hakkında bilgi vermek üzere hazırlanan

Detaylı

OCAK AYINDA NELER YAPTIK?

OCAK AYINDA NELER YAPTIK? OYUN ETKİNLİĞİ Okula gelişlerde, etkinlik aralarında ve eve dönmeden önce serbest zaman etkinliklerine yer verildi.. Eğitici oyuncak merkezi, evcilik merkezi, kukla merkezi, blok merkezi, müzik merkezi,

Detaylı

Yaşamımızı sürdürebilmemiz için kullanıp attığımız bazı

Yaşamımızı sürdürebilmemiz için kullanıp attığımız bazı ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (11 Mayıs -19 Haziran 2015 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

BAHÇEŞEHİR SEVİNÇ KOLEJİ 1.SINIF BÜLTENİ

BAHÇEŞEHİR SEVİNÇ KOLEJİ 1.SINIF BÜLTENİ Kasım BAHÇEŞEHİR SEVİNÇ KOLEJİ 1.SINIF BÜLTENİ HAYAT BİLGİSİ: Bu güne kadar Okul Heyecanım teması kapsamında birçok konuyu işledik. Dış görünüşümüz Neler yapabiliyorum Gününü değerlendirme Oyunun kuralları

Detaylı

Nükhet YILMAZ HAYAT BİLGİSİ Kaynaklarımız Üç Kumbara

Nükhet YILMAZ HAYAT BİLGİSİ Kaynaklarımız Üç Kumbara Değerli Velilerimiz, 2017 yılının son ayında, güneşin hafifçe ısıttığı günlerdeyiz. Havalar hala, öğrencilerimizin bahçede neşeyle oynamalarına müsait. Palto giyme koşuluyla teneffüslerde temiz havada

Detaylı

1. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ ( 18 Aralık 09 Şubat 2018 )

1. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ ( 18 Aralık 09 Şubat 2018 ) 1. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ ( 18 Aralık 09 Şubat 2018 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

Değerli Velilerimiz,

Değerli Velilerimiz, Değerli Velilerimiz, Bu hafta, ATATÜRK HAFTASI için hazırladığımız Şiir Dinletimizi gerçekleştirdik. Ata mızı sevgi ve saygıyla andık, onunla ilgili slayt sunumlar ve videolar izledik. Bir grup arkadaşımız

Detaylı

Bu hafta Aile İçi İletişimde Nezaket konusuna değindik. Aile yaşantılarımıza ilişkin nezaket örneklerini, drama yöntemi ile uyguladık.

Bu hafta Aile İçi İletişimde Nezaket konusuna değindik. Aile yaşantılarımıza ilişkin nezaket örneklerini, drama yöntemi ile uyguladık. Değerli Velilerimiz, Yılın sonuna yaklaştığımız günlerdeyiz. Bu hafta, her sınıf düzeyinde planlarımıza yer alan göre konuları kaynak kitaplardan, dijital içeriklerden, Fen laboratuvarımızdan, bahçemizdeki

Detaylı

ÇİÇEK GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ

ÇİÇEK GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ ÇİÇEK GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ 2014 2015 YAZ MEVSİMİ BABALAR GÜNÜ DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ TATİL Yaz mevsiminde havada meydana gelen değişiklikler neler? Yaz mevsiminde hayvanlarda ne gibi değişiklikler olur?

Detaylı

Yaşam alanları ihtiyaca ve koşullara göre değişiklik. gösterir. BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN

Yaşam alanları ihtiyaca ve koşullara göre değişiklik. gösterir. BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (31 Ekim - 16 Aralık 2016 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

AYLIK BÜLTEN - 2 SANAT TÜRKÇE DİL ETKİNLİĞİ ANA SINIFI C. Aralık Katlama tekniğinde ''balık'' yaptık.

AYLIK BÜLTEN - 2 SANAT TÜRKÇE DİL ETKİNLİĞİ ANA SINIFI C. Aralık Katlama tekniğinde ''balık'' yaptık. ANA SINIFI C AYLIK BÜLTEN - 2 SANAT Aralık 2016 Çocuklar ne ister afişini hazırladık ve çok mutlu olduk. Katlama tekniğinde ''balık'' yaptık. Atatürk çalışmamızı yuvarlama tekniğini kullanarak tamamladık.

Detaylı

KELEBEKLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ

KELEBEKLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ ÖZEL ASÇAY ANAOKULU KELEBEKLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ Hazırlayan: YASEMİN YILDIR ÖĞRETMENİN MESAJI: MERHABA;23.03.2015-27.03.2015 tarihleri arasında uyguladığımız etkinliklerimizin özetini siz değerli

Detaylı

ÖZEL ASÇAY ANAOKULU ÇALIŞKAN ARILAR HAFTALIK BÜLTEN

ÖZEL ASÇAY ANAOKULU ÇALIŞKAN ARILAR HAFTALIK BÜLTEN ÖZEL ASÇAY ANAOKULU ÇALIŞKAN ARILAR HAFTALIK BÜLTEN 26.12.2016-30.12.2016 BU HAFTA NELER ÖĞRENDİK *Televizyonun yararları ve zararları hakkında sohbet ettik. *Kar nasıl oluşur öğrendik. *Güneş sistemimiz

Detaylı

Nükhet YILMAZ HAYAT BİLGİSİ TÜRKÇE

Nükhet YILMAZ HAYAT BİLGİSİ  TÜRKÇE Değerli Velilerimiz, Bu hafta, planlanan konularımızı kaynak kitaplardan, dijital içeriklerden, sunum ve slaytlardan yararlanarak, bahçedeki yer çizimlerimizi kullanarak işledik. Gelecek hafta ele alacağımız

Detaylı

BÜLTENİMİZDE NELER VAR?

BÜLTENİMİZDE NELER VAR? EKİM AYI BÜLTENİMİZ BÜLTENİMİZDE NELER VAR? SINIF ETKİNLİKLERİMİZ BRANŞ DERSLERİMİZ DEMOKRASİ SEÇİMİ SOSYAL ETKİNLİKLERİMİZ 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI TÖRENİ PARTİ TİYATRO GEZİ SİNEMA SINIF ETKİNLİKLERİMİZ

Detaylı

Dünyanın hareketlerinin yaşam üzerine etkisi vardır.

Dünyanın hareketlerinin yaşam üzerine etkisi vardır. 1.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (12 Şubat - 23 Mart 2018 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

ASTRONOTLAR ANAOKULU NİSAN AYI BÜLTENİ

ASTRONOTLAR ANAOKULU NİSAN AYI BÜLTENİ ASTRONOTLAR ANAOKULU NİSAN AYI BÜLTENİ GİRİŞ Sayın Velimiz, Sizlere öğrenci ve öğretmenlerimiz tarafından yapılan ve yapılacak olan çalışmalar / etkinlikler hakkında bilgi vermek üzere hazırlanan bu bülteni

Detaylı

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK BİRİMİ REHBERLİK POSTASI 1

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK BİRİMİ REHBERLİK POSTASI 1 ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK BİRİMİ REHBERLİK POSTASI 1 15 Kasım 2013 Sayın Velimiz, Anabilim Anaokulları Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Hizmetleri kapsamında, öğretim

Detaylı

ÖZEL OKAN İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

ÖZEL OKAN İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖZEL OKAN İLKOKULU 2017 2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI Sayın Velilerimiz, Bu hafta da yeni konular ve etkinliklerle zamanın nasıl geçtiğini fark etmedik. Yönetici, öğretmen ve öğrencilerimizle oldukça yoğun

Detaylı

ÖZEL ASÇAY ANAOKULU PAMUK ŞEKERLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ. Hazırlayan: MELTEM DÖKÜLMEZ

ÖZEL ASÇAY ANAOKULU PAMUK ŞEKERLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ. Hazırlayan: MELTEM DÖKÜLMEZ ÖZEL ASÇAY ANAOKULU PAMUK ŞEKERLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ Hazırlayan: MELTEM DÖKÜLMEZ BU HAFTA NELER ÖĞRENDİK *Ormanın ne demek olduğunu öğrendik. *Orman haftası hakkında konuşma yaptık. * Ormanları korumak

Detaylı

ARILAR ANAOKULU EYLÜL-EKİM AYI BÜLTENİ

ARILAR ANAOKULU EYLÜL-EKİM AYI BÜLTENİ ARILAR ANAOKULU EYLÜL-EKİM AYI BÜLTENİ GİRİŞ Sayın Velimiz, Sizlere öğrenci ve öğretmenlerimiz tarafından yapılan ve yapılacak olan çalışmalar / etkinlikler hakkında bilgi vermek üzere hazırlanan bu bülteni

Detaylı

SINIF İÇİ ETKİNLİKLER

SINIF İÇİ ETKİNLİKLER ARALIK 2014 Sevgili Veliler; Bizler Aralık ayını da dolu dolu yaşadık. Önemli gün ve haftaları büyük bir coşku, sevinçle yaşadık. Sınıf içi etkinliklerimize tüm çocuklarımız keyifle katıldılar. Etkinliklerimizle

Detaylı

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU KASIM AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU KASIM AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU KASIM AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI SINIF ETKİNLİKLERİ TÜRKÇE DİL Sonbahar mevsimi ile ilgili paylaşımlarda bulunarak sunumlar izledik. Aynadan ilk önce kendimizi daha sonra arkadaşlarımızı

Detaylı

Sorgulama Hatları: Değerli Velilerimiz,

Sorgulama Hatları: Değerli Velilerimiz, Değerli Velilerimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her altı haftada bir iletilecektir. 10 Aralık - 18

Detaylı

BU AY NELER ÖĞRENECEĞİZ?

BU AY NELER ÖĞRENECEĞİZ? BU AY NELER ÖĞRENECEĞİZ? İnsanlar bir yerden bir yere gitmek için farklı ulaşım araçları kullanırlar dan yola çıkarak; Kullandığımız ulaşım araçları çeşitleri Farklı ulaşım araçlarını kullanma nedenlerimiz

Detaylı

REHBERLİK POSTASI -1

REHBERLİK POSTASI -1 ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK BİRİMİ REHBERLİK POSTASI -1 TARİH: 02.11.2012 Sayın Velimiz, Anaokullarımızda, öğrencilerimizin katılımlarıyla renklenen, çeşitli branş dersleri,

Detaylı

KELEBEKLER ANAOKULU EYLÜL-EKİM AYI BÜLTENİ

KELEBEKLER ANAOKULU EYLÜL-EKİM AYI BÜLTENİ KELEBEKLER ANAOKULU EYLÜL-EKİM AYI BÜLTENİ GİRİŞ Sayın Velimiz, Sizlere öğrenci ve öğretmenlerimiz tarafından yapılan ve yapılacak olan çalışmalar / etkinlikler hakkında bilgi vermek üzere hazırlanan bu

Detaylı

OYUN ETKİNLİĞİ Çocukların okula geldikleri ilk saatlerde ve günün farklı saatlerinde sınıflarda bulunan öğrenme merkezlerinde (evcilik, kitap, kukla,

OYUN ETKİNLİĞİ Çocukların okula geldikleri ilk saatlerde ve günün farklı saatlerinde sınıflarda bulunan öğrenme merkezlerinde (evcilik, kitap, kukla, OYUN ETKİNLİĞİ Çocukların okula geldikleri ilk saatlerde ve günün farklı saatlerinde sınıflarda bulunan öğrenme merkezlerinde (evcilik, kitap, kukla, blok, fen-doğa, yapılandırılmamış oyuncak, müzik, sanat)

Detaylı

ÇİÇEK GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ

ÇİÇEK GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ ÇİÇEK GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ 2015 2016 YAZ MEVSİMİ BABALAR GÜNÜ DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ TATİL Yaz mevsiminde havada meydana gelen değişiklikler neler? Yaz mevsiminde hayvanlarda ne gibi değişiklikler olur?

Detaylı

İLKOKUL BÜLTENİ DEĞERLİ VELİLERİMİZ TED İSTANBUL KOLEJİ 13 EYLÜL 2013

İLKOKUL BÜLTENİ DEĞERLİ VELİLERİMİZ TED İSTANBUL KOLEJİ 13 EYLÜL 2013 İLKOKUL BÜLTENİ TED İSTANBUL KOLEJİ Yıl:4 Hafta:1 Sayı: 1 13 EYLÜL 2013 DEĞERLİ VELİLERİMİZ 2013-2014 Eğitim Öğretim Yılının ilk Bültenine aramıza bu sene katılan tüm velilerimize TED Ailesine hoş geldiniz

Detaylı

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ ÖZEL BAŞKENT İLKOKULU

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ ÖZEL BAŞKENT İLKOKULU 1.HAFTA BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ ÖZEL BAŞKENT İLKOKULU Kasım Ayı Bülteni (5+Yaş) DEĞERLER EĞİTİMİ: TOPLUMSAL DUYARLILIK- PAYLAŞIM (02.11.2015) KIZILAY DİL, SANAT, DRAMA BÜYÜK (03.11.2015) BALONLAR NEREYE GİDİYOR?

Detaylı

KELEBEKLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ

KELEBEKLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ ÖZEL ASÇAY ANAOKULU KELEBEKLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ Hazırlayan: YASEMİN YILDIR ÖĞRETMENİN MESAJI: MERHABA 27.04.2015-30.04.2015 tarihleri arasında uyguladığımız etkinliklerimizin özetini siz değerli

Detaylı

Nükhet YILMAZ HAYAT BİLGİSİ Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası nı kutladık. Halk ekmek fabrikası gezisine katıldık. TÜRKÇE * Dilbilgisi:

Nükhet YILMAZ HAYAT BİLGİSİ Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası nı kutladık. Halk ekmek fabrikası gezisine katıldık. TÜRKÇE * Dilbilgisi: Değerli Velilerimiz, 2017 yılının son ayında, güneşin hafifçe ısıttığı günlerdeyiz. Havalar hala, öğrencilerimizin bahçede neşeyle oynamalarına müsait. Palto giyme koşuluyla teneffüslerde temiz havada

Detaylı

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU NİSAN AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU NİSAN AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU NİSAN AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI SINIF ETKİNLİKLERİ TÜRKÇE DİL Nisan ayına Tohumlar teması ile giriş yaptık. Birçok bitkinin tohumunu inceledik. Tohumunu yediğimiz bitkileri öğrendik.

Detaylı

KENDİMİZİ İFADE ETME YOLLARIMIZ

KENDİMİZİ İFADE ETME YOLLARIMIZ 1.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ KENDİMİZİ İFADE ETME YOLLARIMIZ (16 ARALIK 2013-24 OCAK 2014) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında 16 Aralık 2013-24 Ocak 2014 tarihleri arasında işlediğimiz

Detaylı

Sevgili Velilerimiz, SINIF İÇİ ETKİNLİKLER

Sevgili Velilerimiz, SINIF İÇİ ETKİNLİKLER Sevgili Velilerimiz, Bizler Ocak ayında yaptığımız etkinliklerimizle çocuklarımızın tüm gelişim alanlarını baz alarak planladık ve uyguladık. 2014-2015 eğitim ve öğretim yılının 1. dönemini siz değerli

Detaylı

ÖZEL ASÇAY ANAOKULU PAMUK ŞEKERLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ. Hazırlayan:MELTEM DÖKÜLMEZ

ÖZEL ASÇAY ANAOKULU PAMUK ŞEKERLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ. Hazırlayan:MELTEM DÖKÜLMEZ ÖZEL ASÇAY ANAOKULU PAMUK ŞEKERLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ Hazırlayan:MELTEM DÖKÜLMEZ BU HAFTA NELER ÖĞRENDİK Bu hafta sıcak-ılık-soğuğu,boş-dolu kavramı,diş temizliği,kışlık kıyafetlerimizi,enerji tasarrufu

Detaylı

ÖZEL ASÇAY ANAOKULU SİHİRLİ ELLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ

ÖZEL ASÇAY ANAOKULU SİHİRLİ ELLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ ÖZEL ASÇAY ANAOKULU SİHİRLİ ELLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ Hazırlayan: Ebru BAHADIR ÖĞRETMENİN MESAJI: MERHABA; 27.04.2015-30.04.2015 tarihleri arasında uygulanan etkinliklerin özetini sizlere sunmaktayım.

Detaylı

3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (10 Eylül - 19 Ekim 2018 )

3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (10 Eylül - 19 Ekim 2018 ) 3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (10 Eylül - 19 Ekim 2018 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

ŞUBAT AYINDA NELER ÖĞRENDİK? Yarıyıl tatilinden ilginç çoraplarımızla döndük. İLGİNÇ ÇORAPLAR PARTİSİ düzenleyerek, çoraplarımızı renk, şekil, vb. öze

ŞUBAT AYINDA NELER ÖĞRENDİK? Yarıyıl tatilinden ilginç çoraplarımızla döndük. İLGİNÇ ÇORAPLAR PARTİSİ düzenleyerek, çoraplarımızı renk, şekil, vb. öze KELEBEK GRUBU ŞUBAT AYI BÜLTENİ ŞUBAT AYINDA NELER ÖĞRENDİK? Yarıyıl tatilinden ilginç çoraplarımızla döndük. İLGİNÇ ÇORAPLAR PARTİSİ düzenleyerek, çoraplarımızı renk, şekil, vb. özelliklerine göre saydık,

Detaylı