EXPOPHARM FUARI SEYAHAT PROGRAMI TUR PROGRAM DETAYI : 10 EKİM 15 EKİM 2012

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "EXPOPHARM FUARI SEYAHAT PROGRAMI TUR PROGRAM DETAYI : 10 EKİM 15 EKİM 2012"

Transkript

1 EXPOPHARM FUARI SEYAHAT PROGRAMI TUR PROGRAM DETAYI : 10 EKİM 15 EKİM EKİM 2012 ÇARŞAMBA; GAZİANTEP İSTANBUL MÜNİH 10 Ekim 2012 Saat :01:00 da Gaziantep dış hatlar terminali önünde buluşma. C/in ve pasaport kontrol işlemlerimiz sonrası Türk Havayolları ile de İstanbul a hareket İstanbul a varış.07:45 de Münih e hareket Münih e varış. Varışımızı takiben alanda bizleri bekleyen özel otobüslerimizle Münih şehir turumuza başlıyoruz. Münih şehir turumuzda. Karlplatz, Fraunkirche, Turk Caddesi, Belediye Binası, Marienplatz, Nymphenburg Palace görülecek yerler arasındadır. Tur sonrası Otelimize hareket. Check in işlemleri sonrası otelimize yerleşme. Konaklama otelimizde (Akşam yemeği talebine göre şehir merkezine gidilecek olup, akşam yemeğinden sonra 21:00 de buluşma verilerek otele transfer yapılacaktır. 11 EKİM 2012 PERŞEMBE; MÜNİH FUAR ZİYARETİ 11 Ekim 2012 Sabah kahvaltı sonrası 09:00 da otel lobisinde buluşarak Münih Fuar alanına hareket, tüm fuar alanında stand ziyaretleri ve ikili iş görüşmeleri yapılacaktır.18:00 daki fuar ziyaretimiz den sonra otelimize hareket ediyoruz. (Akşam yemeği talebine göre önce şehir merkezine gidilecek olup, akşam yemeğinden sonra 20:30 da buluşma verilerek otele transfer yapılacaktır.) Konaklama otelimizde. 12 EKİM 2012 CUMA; MÜNİH PRAG 12 Ekim 2012 Sabah kahvaltı sonrası 09:00 da otel lobisinde buluşarak Münih Fuar alanına hareket, 09:30 da Alman Eczacılar Odası ile toplantı ve ikili iş görüşme programına katılım yapılacak olup.13:00 da Prag a hareket ediyoruz. Prag a varışımız akşam üzeri olacağından. Check in işlemleri sonrası otelimize yerleşme. Konaklama otelimizde. (Akşam yemeği talebine göre şehir merkezine gidilecek olup, akşam yemeğinden sonra 20:30 buluşma verilerek otele transfer yapılacaktır.) 13 EKİM 2012 CUMARTESİ; PRAG ( KARLOVY VARY ) 13 Ekim 2012 Sabah kahvaltı sonrası 08:00 da buluşma ve Prag Turuna başlıyoruz, 7 tepenin üzerine kurulmuş olan Vltava Nehri nin kollarının geçtiği bu güzel kentte yapılacak şehir turunda Prag Kalesi, Aziz Vitus Katedrali, IV Charles Köprüsü, Belediye Binası, Eski şehir meydanı, Franz Kafka nın evinin bulunduğu Altın sokak görülecek yerler arasında. Ayrıca örnek eczaneler tur boyunca ziyaret edilecektir. Öğle yemeği ve şehir turumuzun devamı için Karlovy Vary e hareket. 17. ve 18. Yüzyılda Avrupa sosyetesinin ve Devlet adamlarının en uğrak ve en meşhur şehri olan Karlovy Vary nin eşsiz tabiatı içinde, yan yana inşa edilmiş onlarca muhteşem sarayı, ATATÜRK ün 1918 de kaldığı oteli, Dovorak`ın, Mozart`ın Göthe`nin, Beethoven`ın, Puşkin`in evlerini görecek,12 farklı termal suyun çıktığı termal galerileri ziyaret edeceğiz.ayrıca kristal,porselen,granat,kehribar taşlarının ve diğer geleneksel Çek hediyelik eşyalarının satıldığı fabrika satış mağazalarında alışveriş yapma imkanına sahip olacaksınız. Tur sonrası Akşamüstü otelimize dönüş. Konaklama otelimizde(talep olursa Ortaçağ gecesi düzenlenebilir.)

2 14 EKİM 2012 PAZAR; PRAG BRATİSLAVA VİYANA 14 Ekim 2012 Sabah kahvaltı sonrası 08:30 da buluşma Viyana ya hareket. Yol üzerinde Bratislava şehir turu. Bratislava, Slovakya Cumhuriyetinin başkenti ve en büyük şehridir. Tuna Nehri kıyısında yer alan şehir hem Avusturya'ya hem de Macaristan'a sınırdır. Dünyada bu şekilde iki devlete sınırı olan sadece iki tane başkent vardır. Şehir çok sayıda festivale ve ticari sergiye ev sahipliği yapmaktadır. Turumuz sonrası Viyana ya hareket.varışı takiben Viyana şehir turumuza başlıyoruz. Aziz Stephan Katedrali, Ring Caddesi, Opera Binası, Hofburg Sarayı, Maria Teresa meydanı, Belvedere Sarayı, Hunderd Wasser House görülecektir. Turdan sonra serbest zaman. Konaklama otelimizde. Talep olursa akşam üzeri yemekli Grinzing bölgesi gezisi yapılabilir Ayrıca örnek eczaneler tur boyunca ziyaret edilecektir. 15 EKİM 2012 PAZARTESİ; VİYANA 15 Ekim 2012 Sabah kahvaltımızın ardından VİYANA ORMANLARI, SEEGROTTE yeraltı gölü, MAYERLİNG ve BADEN turu. Bu turumuzda Nazi Almanyası nın 2.Dünya savaşında ilk jet fabrikası olarak da kullandığı Avrupa nın en büyük yer altı gölü olan Seegrotte ye gidip tekne turu yapıyoruz, takiben Avusturya tarihini değiştiren ve filmlere konu olan meşhur MAYERLİNG Av Köşkünü (Avusturya Macaristan tahtının varisi Veliaht Prens Rudolf ile Baron Albin Vetsera nın kızı olan 17 yaşındaki Maria Vetsera'nın 1889 daki intiharına sahne olduğu yer) faciada adı geçen kişilerin resimleri,portreleri,neden ve sonuçlarıyla tanıyor,turun diğer bölümünde göller,ormanlar,tabiat ülkesi olan Avusturya yı bize en net olarak tanıtacak, Beethoven'in 9. Senfonisi'ni bestelediği Kaplıcalar ve tabiat şehri Baden i tanıma ve alışveriş imkanına sahip olacaksınız. Turdan sonra12.00 da Viyana Havaalanına transfer Türk Havayolları ile 14:25 da İstanbul a hareket de İstanbul a varış de Gaziantep e hareket de Gaziantep Havaalanına varış. Turumuzun sonu.

3 PAKET TUR BEDELİ EKİM 2012 THY İLE GAZİANTEP TEN HAREKET DBL ODA DA KİŞİ BAŞI SINGLE KONAKLAMALAR : Ekim Münih, Ekim Prag, 14 Ekim Viyana. *** Çocuk Ücretleri belirtilmemiş olup isteğe bağlı fiyatlandırılacaktır. ÜCRETE DAHİL OLAN HİZMETLER Belirtilen havayolları ile gidiş dönüş ekonomi sınıfı uçak bileti Münih de 2 Gece, Prag da 2 Gece, Viyana'da 1 Gece oda kahvaltı konaklama 1 Akşam Yemeği Tur boyunca gruba tahsis edilmiş otobüsler Expopharm Münih 2012 Fuar Giriş bileti Münih,Prag, Viyana, Bratislava şehir turları Mayerling Av Köşkü giriş ücreti Prag Altın Sokak giriş ücreti Viyana SEEGROTTE yer altı gölü giriş ücreti Zorunlu seyahat sağlık sigorta paketi Resmi görüşmeler için salon kullanımı Resmi heyet ziyaretleri için transfer hizmetleri Alan vergileri Türkçe Rehberlik Hizmetleri Alan Otel Alan transferleri Kapsamlı Yurtdışı Seyahat siğortası ÜCRETE DAHİL OLMAYANLAR Vize ücreti ( 125 ) Öğle Yemekleri ve 4 Akşam Yemeği Kişisel Harçamalar Yurt dışı Çıkış Harcı ( 15 )

4 MÜNİH Münih,Berlin ve Hamburg'dan sonra Almanya'nın en büyük üçüncü kentidir. Bavyera eyaletinin en büyük şehri ve başkentidir. Avrupa Birliği nin on ikinci en büyük şehridir. Şehir, 2006 sayımına göre 1,3 milyon nüfusa sahiptir. Civarındaki nüfusla bu rakam 2,6 milyona ulaşır. Büyük Münih şehirleşmiş bölgesinde (Augsburg, Ingolstadt, Rosenheim, Landshost ve Landberg) 5 milyondan fazla insanın yaşamaktadır. Münih, Bavyera Alpleri'nin kuzeyinde ve İsar nehri kıyısında kurulmuştur. Şehri tanımlayan Slogan (Motto) uzun zaman Die Weltstadt mit Herz (yürekli dünyâ şehiri) idi. Fakat son zamanlarda bu München mag dich (Münih seni seviyor) şekline dönüştü. Münih'in doğal ismi München'dir. Edebî anlamı Monks (râhipler)dur ve bu nedenle Münih'in armasında bir râhip vardır. Mönchner kindl (Münih çocuğu)na referans olduğu da söylenir. Siyah ve altın - Kutsal Roma İmparatorluğu rengi - Kutsal Roma İmparatoru IV. Louis'den beri şehrin resmî renkleridir. Eski râhip geleneklerinden gelen Weißbier (beyaz bira) üreticilerinin olduğu şehirdir. Schneider, Fransizkaner, HB gibi ünlü üreticilerin birahaneleri buradadır. Bunlardan tarihi açıdan en önemlisi Hofbräuhaus'dur. Hitler, alt ve orta sınıftan insanlara ulaşmaya çalışırken yaptığı konuşmaların birçoğunu burada yapmış, ilkinde burada yüz kişinin üzerinde bir katılım sağlamıştır. Tat olarak en çok Schneider Weißbierhaus veya Paulaner'in Rye Beer'i tavsiye edilebilir Marienplatz ve Frauenkirche: Güzellik, yücelikle buluşuyor MÜNİH NOTLAR Nüfus : İdari Bölge : Yukarı Bavyera Türk Başkonsolosluğu : Menzinger Str München, Telefon: Yürekli dünya şehri: Münih Münih, yürekli ve uzun gelenekli modern dünya şehri. BMW ve Bira bahçelerinin, sanat, kültür, yaratıcılık ve hayal perest açıların, Barok ve modernin arasında: bunlar zıtlık değil, Münihin karakteristiği. Başket Bayern o kadar çok çeşitli turistik alan sunuyor ki, nereden başlayacağınıza karar veremeyeceksiniz. Münih'e yanınızda getirmeniz gereken en önemli şey zaman. Dünya kendi atmosferi, dopdolu yaşantısı, her biri bir anıt niteliğinde olan binalarıyla Marienplatz, Münih'in merkezidir. Yeni ve eski Belediye Binaları, Eski Şehrin en eski kilisesi olan Peterskirche, ve elbette ki yeşik miğferli kuleleri ile birkaç adım uzaklıktaki Frauenkirche alana şeklini verir. Şehrin hem optik hem de akustik olarak sembolü: Onun sesi eşsiz, coşkulu bir heyecan yaratır. Heybetli Gotik yapı, "ne kadar az o kadar çok" uygulaması ile heyecan yaratır: Heybetli basitlik oyuncu süslerle karışıyor. İnançlılar burada toplandığında şeytanın hiçbir şansı kalmaz - giriş alanındaki ünlü "şeytan'ın ayak izi"ni geçse bile.

5 Bahçelerin bodrum olduğu yer. Ve kralın hüküm sürdüğü Münih kiliseler açısından o kadar zengindir ki, gerçek katedralleri açık havadadır. Bunlar yaşlı kestaneler altında cıvıl cıvıl insanların yaşama sevincini paylaştıkları bira bahçeleridir. Burada bahçelere kiler denir Salvator-, Löwenbräu- veya Hofbräukeller, çünkü biracılar biralarını yeraltındaki serinlikte saklamaktaydılar ve daha sonra akıllarını sunumu hemen oracıkta yapma fikri geldi. Bu geleneksel çiftçilere uymadı, bu nedenle Kral I. Ludwig'e protestoda bulundular. Kral, Süleyman'ın bilgeliğinde bir karar verdi: Bira bahçelerinde sunum yapılmasına izin vermiş ama biracıların yemek sunmasını yasaklamıştı. Böylece içeceğiyle birlikte aperatif bir şeyler yemek isteyen olursa, bunları yanında getirmesi gerekmekteydi. Bu da günümüze kadar Münihliler için kutsal kabul edilen geleneği başlattı. Münih Alışveriş Merkezleri Birçok ziyaretçi Münih gibi bu konuda zengin bir kentte alışveriş yapmaktan keyif almaktadır. Onlarca mağaza ve restaurant yılın her döneminde oldukça aktif çalışmaktadırlar. Münih her zevke uygun seçenek sunuyor. Alışveriş düşkünleri Marienplatz, Karlsplatz, Maximilian ve Kaufinger caddelerini büyük keyifle dolaşıyor. Milano ve Paris'in ünlü markaları bu caddelerde çoktan yerlerini almış. Alışveriş merkezi tercih edenler için Maximilianhöfe ve Fünf Höfe isimli çok dükkânlı işletmeler var. Geçmişin görkemini arayanlara şehir merkezindeki Schrannenhalle'yi öneririm. Restore edilen eski yapı dev bir pazar, içinde el ürünlerinden gastronomi düşkünlerini mutlu edecek dükkânlara kadar çok çeşitli alternatifler bulunuyor En büyük alışveriş merkezi: Bavaira 1972 yılındaki Olimpiyat oyunlarından itibaren Münih in yeni alışveriş merkezleri açılmış ve bu konuda gelişmiştir.bavaira bölgesi bu konuda oldukça modern ve gelişmiş bir yapıya sahip olup en yeni ürünleri barındırmaktadır. Einkaufs-Centrum Neuperlach Bu büyük alışveriş merkezi 120 adet dükkana sahip olup özellikler yatak, ayakkabı ve giyisi konusunda gelişmiştir. Münihin en büyük mağaza zincirlerinin şubeleri burada bulunmaktadır. Thomas Dehler Str. 12, München

6 Riem Arcaden 3 katlı ve 120 dükkana sahip ve şehirden 7km mesafede bulunan merkeze metro ve araçla ulaşabiliriz. Willy-Brandt-Platz 5, München Gezilecek Yerler 1 Müzeleri de göz alıcıdır: Eski ve yeni resim müzesi, modern resim müzesi bunlar farklı sanat dallarında, dünya çapında eşsiz bir koleksiyonu gözler için sınırların ötesinde bir sunumla bir araya getiren dört adet birbirinden bağımsız müzeyi birleştirmektedir Lenbachhaus, Glyptothek, Devlet Antika Koleksiyonu ve Brandhorst Müzesi sayılabilecek dünyaca ünlü müzelerdendir. Sanat Evi, Bayern Ulusal Müzesi, Devlet Arkeoloji Koleksiyonu ve Etnoloji Müzesi ile Lehel ikinci bir müze diyarıdır. Bunlara ek olarak, Paleantoloji Müzesi ve Devlet Doğa Bilimleri Koleksiyonu, Villa Stuck, Herzog & de Meuron'un binasındaki Goetz koleksiyonu, Yahudi Müzesi... seçenekleri devasa olarak tanımlamak belki de onları küçümsemek olur. Alman Müzesi birçokları için Münih'e gelmek için başlı başına bir neden. Avrupa'nın en ço ziyaret edilen müzelerinden biri ve dünyanın en büyük Bilim ve Teknoloji Müzesi. Biraz daha küçük, fakat en az diğerleri kadar dikkat çekici olan Isartor'daki birçok ilgi çekici sergisiyle kalpten Münih'li büyük komedyeni anımsatan Valentin-Karlstadt Müzesi. Onun kelime oyunları herkes tarafından anlaşılamıyor olsa da: Münih'e olan sevgisi çok büyük. Dachau toplama kampı Nazi Almanyası'nda açılan ilk Nazi toplama kampı. Dachau Münih'in yaklaşık 16 km (9.9 mil) kuzeybatısında Almanya'nın güneyinde bulunan Bavyera eyaletinde yakınlarında terk edilmiş bir mühimmat fabrikası arazisinde bulunan bölgede açıldı. 22 Mart 1933'te Nasyonal Sosyalist Partisi (Nazi Partisi) ve Alman Milliyetçi Halk Partisi ile koalisyon hükümeti tarafından kurulan ilk düzenli toplama kampı oldu. Siyasi tutuklular için ilk toplama kampıdır. Johannes Heesters burayı ziyaret etmiştir.

7 Fuar Servisi / Shuttle Bus Uluslar arası fuarlar boyunca ücret karşılığı Havalimanı ile Yeni Fuar Merkezi arasında servis bulunmaktadır. Her 30 dakikada bir express fuar servisi kalkmaktadır. Servis yaklaşık 45 dakika sürmektedir. Tek yön 7 Euro olup çiftyön bilet 12 Euro dur. Servisler Terminal 1 in önünden, Area A ve Area Z bölgelerinden ve Terminal 2 in önünden kalkmaktadır. Araç ile Ulaşım Yeni Fuar Merkezi A94 otoyolu üzerinde konuşlı olup Feldkirchen-West ve München-Riem güzergahlarını kullanarak fuar merkezine varılabilir. Fuar merkezinin yanında ziyaretçiler için uygun bir park alanı mevcuttur. Toplu Ulaşım MVV(Munich Transit Authority) fuar bileti ile fuar alanına yapacağınız ulaşım giderleri ücretsizdir. Sadece fuar günleri geçerli olan bu bilet Münih Messe tarafından basılmaktadır. U2 metro 05:30 ile 24:00 saatleri arasında yeni fuar merkezine gitmektedir. YARIM GÜN MÜNİH ŞEHİR TURU Münih şehir turumuz, şehrin tarihi bölümünü gezerek başlıyor yılında kurulmuş olan şehir zengin ve renkli tarihi ile göz kamaştırmaktadır. Çağlar boyunca burada egemenlik sürmüş olan Bavyera Krallığına ait eserleri rehberimiz eşliğinde gezmekten büyük bir keyif alacaksınız. Özgürlük Anıtı ve Nymphenburg Sarayı, Ulusal Tiyatro, Kraliyet Sarayı ve Marien Meydanı gezeceğimiz önemli yerlerin başında gelmektedir. Münih Olimpiyat Kenti ise son durak noktamız olup Olimpia Kulesinden Münih kentinin muhteşem panoramik manzarası eşliğinde turumuz sona erecektir. PRAG Avrupa nın en eski, en korunmuş ve en güzel şehirlerinden biri olan Prag, her yıl milyonlarca insanı büyülen bir Ortaçağ şehri. Avrupa da günümüze dek hayat bulmuş mimari akımların en güzel örneklerini korumayı başarmış olan şehirde gezenler, kendilerini bambaşka bir yüzyılda geçen bir filmin setinde gibi hissederler. Mimarisi ve tarihiyle insanı büyüleyen şehirde geçirdiğiniz günleri unutamayacaksınız. Mitolojiye gore 6'nci yuzyilda efsanevi Prenses Libuse ve Prens Premysl'in kurdugu kabul edilen Prag, 9'uncu yuzyildan itibaren Ceklerin baskenti olmustur.14' uncu yuzyilda imparator 4.Karl'in imar faaliyetleriyle siradan bir sehir olmaktan cikip bir metropol haline geldi. 17'nci yuzyildan itibaren Avusturyalilarin egemenligine girdi, 1918'de kurulan Cek Cumhuriyeti'nin baskenti ilan edildi. 1939'da ise bombardiman tehdidi uzerine Almanlara teslim edildi. 1945'te Rus askerleri tarafindan istila edilen kent, 1948'de yapilan secimlerinin ardindan 40 yillik Komunist iktidarina adim atti. Bugun Cumhurbaskani olan Vaclav Havel'in dunyaya tanittigi Kadife Devrimle 1989'da yeniden demokrasiye gecebildi.

8 Cek Cumhuriyeti: Almanya, Polonya, Slovakya, Macaristan ve Avusturya'yla sinirdir. Berlin sadece 282 km; Varsova 512 km; Budapeste 457 km uzaklikta. Ozellikle Prag'da, her adim basi rastlanan kiliseler olsa da, yapilan arasitirmalar, 40 yil sureyle Komunizmle yasayan halkin yuzde 50'sinin Ateist oldugunu gosteriyor. Geri kalanlar icinde en onemli grup ise Katoliklerdir. Prag diger Avrupa sehirlerine gore daha ucuzdur. Tarihi ve turistik yerlerin, sehir merkezi icinde ve etrafinda kumelenmesi sayesinde bir cok yeri yuruyerek gezebilirsiniz. Her yilin 30 Nisan gunu tum Prag halki, Kampa adasi ve civarinda, cadilari yakma toreni duzenliyor. Tabii gunumuzde ates yakmak yerine havai fisek gosterileri ile Prag bir renk cumbusune donuyor. PRAG NOTLAR Ülke : Çek Cumhuriyeti Nüfus : Para Birimi : Koruna (25 Koruna ortalama 1 Euro ya denk gelmektedir) Türk Başkonsolosluğu : Na Orechovce 69, Praha-6, Czech Republic Telefon: ALIŞVERİŞ Alisveris merkezleri aksamlari 19:00'a kadar acik. Cumartesi ise buyuk olasikla tum dikkanlar 13:00'e kadar acik kaliyor. Pazarliksiz alisveris yapmayin ve Bohemya cam ve kristallerinden almadan donmeyin. Stare Mesto Market isimli acik pazarda tahta oyuncaklar, seramikler, porselenleri bulabilir ya da keyifle dolasabilirsiniz. Mutlaka ugrayin. Adres: Havelska, Prag 1. Myslbek pasaji Pazartesi- cumartesi , pazar arasi acik. Marks and Spencers, Giga Sport, Mothercare, Next gibi buyuk magazalar bulunuyor.adres: Na poikopi Praha 1 Shopping Park Praha Her gun arasi acik. Ikea, Tesco ve diger markalar bulunabilir. Adres: Skandinavska (metro Zliein) Praha 5 Koruna Palace Pazartesi - cumartesi , pazar arasi acik. Dunkin Donuts, Bontonland Music Megastore var. Adres: Vaclavske namisti 1 Praha 1 Darex Obchodni Dum Pazartesi - cuma , cumartesi , pazar arasi acik. Moda, mucevher, parfum. Adres: Vaclavske namisti 11 Praha 1 Centrum Eerni Most Pazartesi- cumartesi , pazar arasi acik. Cok buyuk bir hipermarket. Adres: Chlumecka Praha 14 Bohemia Kristali Prag'da Bohemia kristallerini ve cam islerini cok ucuza bulmak mumkun. Pek cok magaza tasimakta zorluk cekme ihtimalinizi goz onune alarak aldiklarinizi otelinize teslim eder. Renkleri, kesimleri ve modelleriyle unlu Bohemia kristallerini alisveris listenize katmanizi oneririz. Dana Bohemia Porselen ve kristal bulunuyor.

9 ULAŞIM Şehir 10 bölgeden oluşuyor. Şehir merkezi "Prag 1" olarak numaralandırılmıştır. 22 no.lu tramvaya bindiğinizde şehrin manzarasının keyfine varabilirsiniz. Prag taksilerinin edindiği kotu unu yok etmek için belediye taksimetreli sisteme geçti. İlk açılış 20 Czk, ve her km icin 17 Czk yazıyor. Prag havaalanından şehre taksi ücreti 300 Czk dan fazla tutmamaktadır. Metro Prag Metrosu 3 hattan olusmakta olup her hat farkli renkteki bir harf ile taninmaktadir. Hat A Yesil renk (Skalka - Dejvicka istasyonlari), Hat B sari renk (Cerny - Zlicin istasyonlari), Hat C kirmizi renk (Nadrazi Holesovice - Haje istasyonlari). Metro sabah 5 ile gece 12 arasinda islemektedir. Calisma saat-gunleri icinde her 2 dakikada bir, diger zamanlarda 4 ile 10 dk. arasinda seferler gerceklesmektedir. Tramvay Tramvay sabah 4:30 ile gece 12 arasında islemektedir. Tarifeler duraklarda yer almaktadır. Otobüs Otobüs sabah 4:30 ile gece 12 arasında islemektedir. Tarifeler duraklarda yer almaktadır. Funikuler Füniküler ile Petrin Tepesine çıkış Ujezd - Nebozizek - Petrin güzergahında yer almaktadır. Füniküler sabah 9:15, aksam 8:45 arasında işlemektedir. GEZİLECEK YERLER Charles Koprusu 13. yy yapimi olan bu kopru; ozellikle ilkbahar ve yaz aylarinda turistlerin ve yore halkinin en cok gittigi yerlerden biridir. Gunesli gunlerde kopru hediyelik esya satanlar, kukla tiyatrolari, muzisyenler, ressamlar ve sanatcilarla ziyaretcilere pekcok secenek sunmakta. Kral 4. Charles'in bas mimari olan Peter Parler tarafindan yapilan kopru, daha ziyade sovalye turnuvalari icin islevsel bir yapi olusturma amaci ile yapilmis ve o donemde susleme olarak ta sadece bir hac kullanilmisti. Fakat daha sonralari Katoliklerin baskisiyla 30 adet heykel kullanilmistir.

10 ( ). Gunumuzde kopru uzerinde bulunan heykelleri cogu kopyadir cunku sehrin gecen yillar zarfinda yasadigi kotu hava sartlari heykeller oldukca buyuk zararlar vermistir. Su anda 75 adet heykel bulunmaktadir, bunlardan belki de en eski en ilginc olani 8 numarali John Nepomuk heykelidir. John Nepomuk Supheci Wenceslas IV doneminde rahip olarak gorev yapmaktaydi. Birgun guzeller guzeli kralice gunah cikarmak uzere rahibin yanina geldi. Bunu duyan Wenceslas kralicenin ask konusunda itiraflarda bulundugundan emin bir halde rahibi huzuruna cagirdi ve derhal kendisine soylenenleri birbir anlatmasini istedi. Rahip tanri huzurunda verdigi sozu bozamayacagini ve bu konuda tek bir kelime bile etmeyecegini soyledi. Bunun uzerine sinirlenen kral, rahibi Vltava nehrinden asagi atti. iste tam rahibin nehre atildigi yerde bir hale olustu denir ve bugun heykel uzerinde bulunan hale de o olayi hatirlatmak icinmis. Dogru mudur bilinmez ama bizden soylemesi, eger dilek tutup hac ya da haleye dokunursaniz dileginiz gercek oluyormus... Perlova caddesi Eski sehirde bulunan Perlova caddesi, gecenin ilerleyen saatlerinde sehrin oteki yuzunu gosteriyor size. Suslu abartili kiyafetleriyle unlu Cek guzelleri adeta bir gecit toreninde imiscesine caddedeki yerlerini bir bir almaya basliyorlar Mucha Muzesi Alfonse Mucha 'nin hayatina ve calismalarina adanmis muze. Mucha Vakfi tarafindan Mucha'nin litograflari, tablolari, cizimleri, heykelleri, fotograflari, sahsi esyalari sergilenmektedir. Giris ucreti: 120Kc. Josefov Eski Sehir icinde yer alan Josefov, en eski Yahudi yerlesim yeridir. 10. yy da Ujezd ve Vysehrad'in asagi kismina yerlesen Yahudiler, daha sonralari 12.yy da Dusni caddesi uzerinde yeni bir yerlesim bolgesi olusturdular ve bir sinagog yaptilar. Stranova Sinagogu Parizska ve Cervena caddelerinin kesistigi noktada bulunan Stranova Sinagogu bugunku Yahudi Muzesinin bir parcasidir. Prag'daki erken Gotik mimari ozelliklerini tasiyan en eski yapidir.(13. yy) Bahcesinde F.Bilek tarafindan yapilmis bir Musa heykeli bulunmaktadir. Zidovska radnice Hemen yaninda bulunan Zidovska radnice karakteristik kulesi ve bunun uzerinde bulunan ibranice dilindeki saatiyle dikkat cekmektedir. 16.yy sonlarinda yapilmis olan bina daha sonralari Yahudi bolgesi belediye baskani olan Mordechai Maiselin topladigi yardimlarla 1763 yilinda tamir edilmis ve bugunku rococo stilini elde etmistir.

11 Zizkov Aniti Buradaki at heykeli, dunya uzerindeki en buyuk at heykeli olma ozelligini tasir. Heykeli bulundugu bolge genellikle Zizkov adiyla anilsa da gercek adi Vitkov'dur. General Jan Zizkas bu bolgede sayica cok az olmalarina ragmen imparatoru bozguna ugratmayi basarmis. Bu olay 9 m. yuksekligindeki heykelin erezyona ugramasina neden olmus. Prag civarindaki en iyi manzaranin bu bolgede oldugu soylenebilir. Saint Nicholas Kilisesi Bu kilise 1673 yilinda Barok sitilinde insa edilmis. Binanin tasarimi kentin eski bolumunde yer alan Kinsky Sarayi'nin da tasarimini yapmis olan Christopher Dientzenhofer tarafindan yapilmis. Kilise icinde Barok sanatinin en guzel orneklerini barindirir. Saint Nicholas (Noel Baba) yolcularin, kadinlarin ve cocuklarin koruyucusu idi. Bugun de cek Cumhuriyeti'nde buyuk bir azizdir. Noel Baba, her yil 6 Aralik'ta kizagini cekerek caddelerde dolasip, cocuklara gecen yildan memnun kalip kalmadiklarini sorar! Bugun ayni zamanda Holloween ve Christmas'in birlesimidir. Saint James Kilisesi Bu kiliseyi fark etmeden gecebilirsiniz ancak ic mekan itibariyle Prag'daki en guzel kiliselerden biri. Kirmizi, yesil ve siyah mermerler, melekler, agac oymalar ve resimler yilinda yapilan kilise yuksek tepesine 1739 yilinda, barok periyodunda kavusmus. Kilisede her pazar ayin duzenleniyor. Bina essiz bir akustike sahip. Yahudi mezarligi Dunyadaki en eski Yahudi mezarligidir.15. yy. da kurulmustur. En eski mezar 1439 tarihli Avigdor Kara, en yenisi de 1787 tarihiyle Mozes Baeck'e aittir. Mezarlikta en unlu mezar, Rabi Low ya da gercek adiyla Jehuda ben Becalel'e aittir yilinda cok siki bir calisma ile tum mezar taslari restore edilmistir. Girisin hemen yaninda bulunan Neo-Romanesque tarzindaki 1906 yilinda insam edilen salonda, soykirim sirasinda Almanlar tarafindan oldurulen cocuklarin, toplama kamplarinda yasamlarini surdururlerken yaptiklari cizimler yer almaktadir. Vaclavske namesti / Wenceslas Meydani 750 mt uzunlugunda, 60 mt genisligi ile bir meydandan ziyade Paris bulvarlarini hatirlatan, kulturel ve sosyal yasamin merkezi olmasinin yanisira, pek cok oteli, magazalari, restaurantlari ve cafeleri ile cok canli bir yer. Arac trafigi konusunda sikinti olmamasinin nedeni sadece izin belgesi tasiyan insanlara gecis izni verilmesidir. Sagli sollu cicek tarhlari cevresindeki oturma gruplari bulunmaktadir yilinda yeni sehir kuruldugunda yapilan bu meydanda, ilk donemlerde at pazarlari kurulurmus 1680 yilinda St. Wenceslas'in heykeli meydana dikilmis daha sonrasinda meydana ismini vermistir. (1848 ). 19. Ve 20. yy. da pek cok onemli olaya taniklik etmistir. 1848, 1918, 1948, 1968 ve son olarak Kadife Devriminin gerceklestigi 1989 tarihinde binlerce insan bu meydanda toplanmistir.

12 Narodni Muzeum / Ulusal Muze Sali haric her gun 9-17 arasi ziyaret edilen bu muzeyi sali gunleri 16'ya kadar gezebilirsiniz.wenceslas Meydaninin bulundugu yokusun en tepesinde yer alan ihtisamli muze, Ulusal muzedir. J. Shulz tarafindan tasarlanmis yillari arasinda insaa edilmistir. Binanin ana cephesi tam 100 mt genisligindedir. Binanin dekorasyonu, merdivenleri, galerileri, ve tabii en onemlisi kubbesi pek cok degerli sanatcinin imzasini tasimaktadir. Giris katinda genelde sergiler yer almaktadir. Gecmisten gunumuze dunya tarihini gozler onune seren bir sergi, dunyanin tum bolgelerinden toplanmis minerallerle ile ilgili bir sergi, tarih oncesi Cek Cumhuriyeti'nin gelisimi ile ilgili bir sergi vs. ikinci katinda paleontolojik sergilerin yanisira, bir balina iskeletinin de bulundugu sergi yer almaktadir. Museum Antonia Dvoraka / Antonin Dvorak Muzesi Pazartesi haric her gun arasi hizmet vermektedir. Villa Amerika adiyla da bilinen, Barok Michna yazlik evi icinde yer alir. K.I. Dienzenhofer tarafindan tasarlanmis ve yillari arasinda insaat edilmistir. Unlu besteci Antonin Dvorak'in hayati ve yarattigi eserlere adanmistir. Hradancy Namesti / Hradancy Meydani Meydanin tam ortasinda Meryem Ana ve Bohemya'nin 8 azizin heykeli bulunmaktadir. Schwarzenberg Prag Ronesans saray mimarisinin en guzel orneklerinden biridir ( donemi A.Vlach). Sarayin tavan suslemeleri ile yine sarayin icinde bulunan "Askeri Tarih Muzesi" gorulmeye deger. Toscana Sarayi: erken barok mimarisi binalarindandir yillari arasinda J.B.Mathey tarafindan tasarlanmistir. Cati katinda bulunan dinsel heykeller J.Brokof'a aittir.martinic Sarayi 16. Yy dan kalma olan bu saray, bugunku halini 1620 yilinda almistir. Jaroslov Borita of Martinice, Ronesans dekorasyonu kullanarak sarayi yeniden dekore ettirmis ve Martinic amblemini girise koydurmustur. Saray su anda Prag sehri Mimarlar odasi baskanina ev sahipligi yapmasinin yani sira konserlere, sergilere ve edebi cevrelerin toplantilarina da ev sahipligi yapmaktadir. TV Kulesi (Televiznivysilac Praha) 100 metre uzunlugundaki kule, Prag'in her yerinden gorulebiliyor yilinda insa edilen ve modern mimarinin ornegi olan bina, batidan gelen TV sinyallerini bozmak amaciyla yapilmis. Kulede bir de restoran bulunuyor. John Lennon Duvari Beatles'in efsanevi uyesi John Lennon 1980 yilinda vuruldugunda, gencler bu duvari renkli ve sanatsal boyamalarla, siirlerle anitlastirdilar. John Lennon bir baris sembolu ve sisteme karsi savasan bir kisiydi. Polis, bu projeyi durdurmak istedi ancak sonucta baris ve sevgi kazandi. Ulusal Tiyatro Ulusal Tiyatro binasi, mimar J. Zitek tarafindan yillari arasinda insaa edilmis. Neo-ronesans sitilinde insa edilen bu muhtesem bina, cek mimarisinin mucevheri sayiliyor.

13 YEME - İÇME Cek mutfagi temelde kita Avrupa mutfaginin izlerini tasimakla beraber, Alman, Macar ve Polonya mutfaginin da etkisi altinda kalmistir. Genelde domuz ve sarkuteri agirliklidir. Et ya patates ile ya da ustte agir bir sosu olan pilav ile servis edilir, rosto ve gulasi da unutmayin. Porsiyonlar inanilmaz buyuktur. Bir de meshur dumplingleri unutmamak lazim, bir cesit manti olan dumplingler yemekte mutlaka servis ediliyor. Yemeginizi unlu Cek biralarindan biriyle icmeniz ozellikle tavsiye edilir. Garsonlar bira diyince, 1 lt lik bira bardaklarini onunuze koyuveriyorlar cunku yerel halk birayi bu kocaman bardaklarda icmeyi seviyorlar. Siyah birayi tatmadan da donmeyin. U Kalicha Duvarlarinda yuzyil once bu restaurant-birahaneye gelen unlu yazar ve cizerlerin notlari, resimleri, karikaturleri yer alan ve J.Hasekin "Good Soldier Schweik Arslan Asker Svayk" temasi uzurine kurulmus degisik bir mekan. Oldukca buyuk turist gruplarini icinde barindiran bu restaurantta istege gore kucuk salonlarinda ozel toplanti da yapilabiliyor. Yemek basladiktan kisa bir sure sonra, masalarin arasinda dolasan orijinal kostumler icindeki 2 muzisyen misafirleri eglendiriyor. Adres: Na bojitsi 13, P2 U Maltezskych rytiru (Malta Sovalyeleri)" mutlaka biralarindan icmeye gidin. Rosto ve biftekleriyle unlu bir mekan. Aksamlari rezervasyonsuz sakin gitmeyin. Kisi basi USD arasi. Adres: Prokopska 10, Prag 1. U Prince Tam meydanda saat kulesinin onundeki alanda yer aliyor. Adres: Old Town Square'de Astronomik saatin karsi sirasinda Reykavik Charles Koprusu'ne giden yolun uzerinde bulunan bu mekanda istiridye mutlaka denenmeli. Cafe Milena Avusturya stili olmasinin yaninda bir baska ozelligi de Kafka'nin sevgilisi Milena'ya adanmis bir cafe olmasidir. Aksam 7 civari Broadway muzikallerinden derlemeleri zevkle dinleyebilirsiniz. Hafif yiyecekler ile populer bir mekân. Ucret: 6-8 USD arasi kisi basi. Adres: Staromestske Namesti 22, Prag 1.

14 Kavarna Slavia Edebiyatcilarin ugrak yeri. Kafka ve Vaclav Havel'in bir zamanlar ziyaret ettigi mekânlarin basinda gelirmis. Ucret: USD arasi kisi basi. Adres: Smetanova Nabrazy 1012, Prag 1. Jama Oldukca populer bir mekân. Cek mutfagi ve bol acili Meksika mutfagi agirlikli. Genellikle cok kalabalik. Ucret: 5-8 USD arasi kisi basi. Adres: V Jame 7. Ostroff Vltava Nehri uzerindeki kucuk bir adada bulunan populer bir restaurant. Cek mutfagi agirlikli. Ucret: USD arasi kisi basi. Adres: Strelecky Ostrov 336. Nebozizek (Little Auger) Petrin Tepesi uzerinde bulunan bu restaurantin manzarasi gorulmeye deger. Cek yemekleri agirlikli. Rezervasyon sart. Ucret: USD arasi kisi basi. Adres: Petrinske Sady 411, Prag 1 VİYANA Kelt dilinde Vindobona ( Beyaz Kent ) adiyle bilinen site, su anki adini aldigi Tuna'nin bir kolu olan Wien irmagi ile Tuna'nin diger bir kolu Danaukanal'in kiyisinda yer alir. Onemli bir suyolu kavsaginda bulunan kent ulasimda bircok yolun baglanti noktasidir. Bu ozelliginden dolayi Romalilar tarafindan askeri bir kamp yeri durumuna getirildi ve nufusu hizla artti. 13.yy'da Koln'den sonra ikinci onemli Germen kenti olan Viyana 14.yy'da Habsburg hanedaninin sehre yerlesmesi ile baskent oldu. Bir ticaret ve bankacilik merkezi olan kent, 18.yy'da mimari bakimdan gosterdigi gelisme neticesinde 19.yy'da Avrupa'nin en onemli dusunce, sanat ve iktisat merkezlerinden biri haline gelmistir.19.yy sonunda yerini Berlin'e kaptirana kadar en buyuk Alman sehri olan Viyana, 1. Dunya Savasi bozgunu ve parcalanmalarla gerilemeye baslamis 2. Dunya Savasi'nda buyuk yikima ugramis ve dort muttefik devletin isgaline sahne olmustur. 1955'de yapilan anlasma ile bagimsizligina kavusan Avusturya'nin baskenti olduktan sonra da gerilemesi devam eden sehirde uluslararasi bircok kurulusun merkezinin kurulmasi ve 80lerde dogu ulkeleri ile canli bir ticaret alani olmasi bir hareket saglamis; gunumuzde ise Viyana, zengin gecmisi ile onemli bir kultur ve turizm kenti durumuna gelmistir. Mozart, Beethoven, Schubert, Strauss'a ev sahipligi yapan, klasik muzigin anavatani sayilan, Freud'un psikanalizi ortaya koydugu, havasi bile tarih kokan Viyana, kahveleri, pastalari ve sinitzeli ile agiz tadina da hitabeder. Yilboyu suren operalar, tiyatrolar, konserlerin yaninda son yillarda gelisen gece hayati ile de Avrupa'nin onemli eglence merkezlerinden biri haline gelen Viyana'da 17'si devletin 55 muze, 29 tiyatro, 7 konser salonu, 110 sinema vardir.

15 VİYANA NOTLAR Ülke : Avusturya Nüfus : Para Birimi : EURO ( ) Türk Başkonsolosluğu : Hietzinger Hauptstrasse 29, 1130-Wien Telefon: Faks: ALIŞVERİŞ Giyim Magazalari Steffl Birkac kattan olusan magazada DKNY'den Ralph Lauren'e kadar bircok farkli markaya rastlayabilirsiniz. Ayrica icerde bir İtalyan restorani, internet kafe ve kitapci dukkani bulunuyor. Pazartesi-Cuma: 09:30-19:00 Cumartesi:09:30-17:00 ADRES: 1, Kaertner Strasse 19 METRO: U1, U3 Stephansplatz. Generali Center Daha cok spor kiyafetlerinin satildigi magazada sorf giysileri bulmak da mumkun. Pazartesi-Cuma:10:00-19:00 Cumartesi:10:00-17:00 ADRES: 6, Mariahlilfer Strare 77 METRO: U3 Neubaugasse Gerngross Bes katli magazada sushi bar ve bir teras cafe de hizmet veriyor. U3 Neubaugasse istasyonuna cok yakin muhtesem bir super market. Burada alisveris keyfini doyasiya yasayabilirsiniz. Pazartesi-Cuma: :00 Cumartesi:9:00-17:00 ADRES: 7, Mariahilfer Strare 38 METRO: U 3 Neubaugasse

16 Marketler, Pazarlar Brunnenmarkt Ozellikle Balkan/Turk urunlerini kolaylikla bulabileceginiz cok renkli bir alisveris merkezi. Buranin en buyuk avantaji yoruldugunuzda ayni cadde uzerinde bulunan Club International'in terasinda bir kahve icebilir ya da aciktiginizda cok begeneceginiz kebap salonlarinin birinde yemek molasi verebilirsiniz. Pazartesi-Cuma:06:00-17:00 Cumartesi:07:00-14:00 ADRES: 16, Brunnungasse METRO: U6 Josefst'dter Strare Naschmarkt Viyana'nin taze meyve ve sebze bulabileceginiz cok unlu marketlerinden biri. Wien nehrinin hemen kenarinda cok genis bir alana kurulu canli bir merkez. Ozellikle Cumartesi gunleri cok kalabalik. Burada ayni zamanda yiyecek-icecek icin bol miktarda mekan ile Cin ve Hint magazalarini bulabilirsiniz.pazartesi-cumartesi: 06:00-17:00. ADRES: 4, Linle und Rechte Wienzeile METRO: U1, U2, U4 Karlplatz. Jeroboam Cok cesitli saraplarin satildigi dukkanda elliyi askin cesitte sampanya da bulunmakta Sali-Cumartesi:09:00-14:00, Carsamba-Cuma:15:00-20:00 ADRES: 4, Schleifmbhlgasse 1 TRAMVAY: 62, 65 Karmelitermarkt Viyana'nin mucevher piyasasinin tam merkezinde yer almakta. Cogu alisveris merkezine nazaran daha cok Musevi kulturune ait urunleri bulabilirsiniz. Ayrica cok cesitli cicekci magazalarini bulabilirsiniz.pazartesi- Cuma:07:00-17:00 Cumartesi:07:00-13:00 ADRES: 2, Karmelitermarkt TRAMVAY: 21, N Organic Market Freyung: Bu mekanin en buyuk ozelligi buradaki urunlerin tamamen organik olmasi. Buradaki bazi magazalarda hediyelik esyalar ve dekorativ malzemeler satiyor. Her ayin birinci ve ucuncu cuma ve Cumartesi gunleri 09:00-17:00 ADRES: 1,Freyung U2 Schottentor Antikacılar Das Kunstwerk Viyana ve Macar esintileri tasiyan dekorativ esyalar, 'lerin dizayninin kullanildigi objeler ariyorsaniz buraya mutlaka ugramalisiniz.

17 Pazartesi-Cuma: 10:00-14:00 ADRES: 6, Laimgrubengasse 24 OTOBUS: 57A Es Brennt Mucevher,seramik ve ofis esyalari bulmaniz mumkun. Digerlerine gore biraz pahali olan mekanda esyalar 1970'lerin esintilerini tasiyor. Pazartesi-Cuma:15:00-18:00 ADRES: 1, Freisingergasse 1 METRO: U1, U3 Stephansplatz. RaumInhalt 1920'lerden 1970'lere kadarki elli senelik donemin modernize edilmis tasarimlarini burada bulabilirsiniz. Ozellikle 1950'lerin İskandinav esintileri tasiyan esyalar gorulmeye deger. Pazartesi-Cuma:12:00-19:00 Cumartesi: 10:00-15:00 ADRES: 8, Langasse 19 ULAŞIM Viyana'da sehir, numaralar ile bolgelendirilmisitir, adresler bu numaralar ile baslar, sokak adi ve bina numarasi ile devam eder. Otobus, tramvay ve metro sehirici; tren sehir cevresi ulasimda kullanilir. Viyana'nin uluslararasi Schwechat Havaalani sehir merkezinden 20 km uzakliktadir. Sehir merkezine her 20 dakikada bir (05:00-23:30) kalkan otobusle ulasilabilir. Bir baska secenek de tren olabilir. Havaalanindan Westbahnhof ve Sudbahnhof tren istasyonlarina ozel otobus servisi vardir. Viyana'da bolgeler numaralara bolunmustur. Mesala 1 numara Inner Stadt'a aittir. Viyana'da adresler bu numaralarla baslar. Ardindan sokak adi ile bina ya da evin numarasi gelir. Sehirici ulasim otobus veya 5 baglantisi bulunan metrolar yardimiyla yapilabilir. Metro gece 00:45'e kadar hizmet veriyor ancak otobusler sabah 05:00'e kadar calismakta.taksiler ise pek pahali sayilmaz, ama telefonla cagirdiginizda 28 Silin kadar gereksiz bir ek ucret odemek zorunda kaliyorsunuz. Bizim onerimiz ise hava guzel ve keyfiniz yerinde ise yurumek en iyisi. Ne de olsa Avrupa'nin en guvenli sehirlerinden birindesiniz.

18 GEZİLECEK YERLER Gallerie Chairm Klocker Avusturya ve Alman tarihine ait obje ve fotograflar. Pazartesi-Cuma:11:00-18:00 Cumartesi:11:00-14:00 ADRES: Darotheergasse 12 METRO: U1,U3 Stephansplatz Galerie Ernst Hilger Avusturya tarihiyle ilgili bircok belge bulabilirsiniz. Pazartesi-Cuma:10:00-18:00 Cumartesi:10:00-14:00 ADRES: Darotheergasse 5 METRO: U1,U3 Stephansplatz Hofburg (İmparator Kosku) 1918'e kadar imparator Habsburg'un kosku olan Hofsburg bugunlerde buyuk bir muzedir. ADRES: A-1015 Schloss Belvedere Bahceleriyle ve sanat gelerileriyle Viyana'nin en cekici yerlerinden biri. Sali-Pazar 10:00-17:00 ADRES: 3 Prinz-Eugen-Strasse 27, A-1037 Schloss Schonbrunn "Viyana'nin Versailles'i" da denilen koskte 1400'den fazla oda ve bircok buyuk bahce bulunmaktadir. Kasim-Mart hergun 08:30-16:30 ve Nisan-Ekim 08:30-17:00 aciktir. ADRES: Schonbrunner Schloss-strasse, A-1130 Kunsthistorisches Muzesi Dunyanin en iyi sanat koleksiyonunu bulunduran muzelerden biri. Sali-Pazar 10:00-18:00 ve Persembe 10:00-21:00 ADRES: Maria-Theresien Pl. St Stephen Kilisesi Sehrin mutlaka ziyaret etmeniz gereken yerlerinden biri. İnanilmaz guzel Gotik mimarisi ile herkesi buyuleyen bir yapi. ADRES: Stephanspl., A-1010 Staatsoper Opera Evi Cogu insanlara gore dunya operasinin merkezi. ADRES: Opernring 2, Viyana

19 YEME İÇME Avusturya'da yemek cok ciddi bir olay. Zaten bunu cok yemek yiyen halki gorunce anlamamaniz mumkun degil. Kendi geleneksel yemeklerini cok seven Avusturyalilarda yemek yine de zaman icinde diger kulturlerden de etkilenmis. Koca bir tabak kizarmis et ya da bol kalorili tatlilar bol miktarlarda tuketiliyor. Burada yemeklerde ozellikle İtalyan ve Fransiz kulturlerinden etkilendigini soylemek pek de yanlis olmaz. Ayrica vejeteryanlara ozel yemekler hemen hemen her restoranin menusunde var. Avusturya'da insanlarin yemek konusunda pek de saglik kaygisi yok. Bol kalorili yemekler tuketen halk sonunda solugu etrafta sikca rastladigimiz jimnastik salonlarinda aliyor. Viyana'da restoranlar pahali sayilir. En iyisi tavsiye edilen yerlere onceden rezervasyon yaptirarak gitmek. Sarap konusunda ise cok sansli bir ulke. Hem cok cesit sarap bulabilir, hem de bunlari cok ucuza temin edebilirsiniz. Avusturya'da en cok tercih edilen iceceklerin basinda kahve ve bira geliyor. Abend-Restaurant Feuervogel Birinci Dunya Savasi'ndan bu yana Prince of Liechtenstein koskunun yanindaki konumuyla Viyana'nin en otantik Rus restorani. Rus ve Avusturya muzikleri esliginde romantik bir aksam yemegi arayanlar icin ideal bir alternatiftir. En cok begenilenlerden Kiev tavugu, Stroganoff, Borsch corbasi ve Sakkuska. Ayrica tatliya sira gelmisken plombire denilen rus dondurmasini mutlaka deneyin. Pazartesi-Cumartesi 18:00-01:00 15 Temmuz-15 Agustos tarihleri arasinda kapali ADRES: Alserbachstrasse 21 METRO:U-Bahn Friedensbrucke. OTOBUS: 32 Leupold's Kupferdachl Viyana mutfagi sunan restorana rezervasyon gerekliligi vardir. Ana menu yaklasik 20 euro civarindadir. Pazartesi - Cuma 10:00-15:00, Pazartesi - Cumartesi 18:00-00:00 ADRES: Schottengasse 7 Cafe Frauenhuber Zamaninda Mozart'in ugradigi mekan 1824'te kurulmus, Viyana'nin en eski cafelerindendir. Pazartesi - Cumartesi 08:00-24:00, Pazar 10:00-22:00 ADRES: Schulerstrasse 10, Himmelpfortgasse 6 METRO:U1, U3 Stephanplatz

20 Konig von Ungarn Viyana'nin en luks mekanlarindan. Menuler ortalama euro arasindadir. Pazar - Cuma 06:00-10:30 ve 12:00-02:30 ADRES: Schulerstrasse 10 Cafe Central Turistlerin ugrak yeri, gotik mimarisi ile entellektuel bir cafe. Pazartesi-Cumartesi:08:00-20:00, Pazar:10:00-18:00 ADRES: 1, Herrengasse 14 Cafe Kunsthistorisches Museum Kekleri ile meshur, ozellikle muze gezisinde ugranir. ADRES: 1,Burgring 5 Cafe Braunerhof Viyana'nin en eski cafelerinden biri olan mekan sehrin en iyilerinden. Bu cafenin en buyuk ozelligi burada cok fazla sanatsal etkinligin gerceklesmesi.her Cumartesi ve Pazar, 15:00-18:00 arasindaki piyano,keman ve viyolonsel dinletisini kacirmamanizi oneririz. Pazartesi-cuma: , Cumartesi:7:30-18:00, Pazar:10:00-18:00 ADRES: Stallburggasse 2 METRO:U3 Herrengasse OTOBUS: 2A, 3A Cafe Griensteidl Her gun saat 08:00-23:00 arasi acik olan mekanda ortalama 1897'lerden kalma eski bir yapinin 1990 yilinda restore edilmesiyle hizmete acilmis.icinde her ilgiye hitap edebilecek cesitte kitap ve gazete mevcut olan cafe Paris'tekileri aratmiyor. ADRES: 1, Michaerlerplatz 2 METRO: U3 Herrengasse OTOBUS: 2A,3A Cafe Hartauer 'Zum Peter' Eger opera ile ilgileniyorsaniz burasi tam size gore.iceride bir suru eski - yeni opera sanatcilarinin fotograflari duvarlari susluyor. Pazartesi-Cuma 08:00-02:00, Cumartesi:19:00-02:00 ADRES: 1, Riemergasse 9 METRO: U3 Stubentor/tram 1,2 Korso Viyana'nin cok unlu restoranlarindan biri olan mekan 1984'ten beri Hotel Bristol bunyesinde hizmet veriyor.bu arada ozellikle aci sosla hazirlanmis haslanmis domuz eti yemenizi tavsiye ederiz.tecrubeli bir ahci olan sef Reinhard Gere'nin hazirladigi tatlilari da mutlaka denemelisiniz. Ogleden 15:00 ve 19:00-01:00'a dek pazar haric her gun acik ADRES: 1, Hotel Bristol, Mahlersrare 2 METRO: U1, U2, U4 Karlplat Tramvay: 1,2, D,J OTOBUS: 3A

21 Drei Husaren 1933'lerden kalma Viyana'nin en eski restoranlarindan biri.hardalli ispanagini mutlaka bir deneyin. Husarenpfannkuchen adli tatli ise tek kelimeyle muhtesem. Hergun ogleden 15:00'a dek acik. ADRES: 1, Weighburggasse 4» Kervansaray-Hummerbar Viyana'nin en unlu balik restoranlarindan. Turk yemekleri de bulmak mumkun. Pazar haric hergun ogleden geceyarisina kadar acik. ADRES: 1, Mahlerstrre 9 METRO: U1,U2,U4 Karlplat TRAMVAY: 1,2, D, OTOBUS: 3A Cafe Engl'nder Yolunuz buraya duserse tavsiyemiz kendinize bir kahve istemek ve cafenin genis size sundugu gazetelerden birini secmeniz.ayrica menude uc farkli cesitte kahvalti yer almakta. Pazartesi-Cumartesi:07:00-01:00, Pazar:10:00-01:00 ADRES: 1, Postgasse 2 METRO: U3 Stubento TRAMVAY: 1, 2l MUNIH OTELLERI Mercure Hotel Muenchen Neuperlach Sued 4* Rudolf-Vogel-Bogen 3, Munich, Almanya Mercure Hotel Muenchen Neuperlach Sued, Münih şehrinde yer alır ve bölgedeki görülecek yerler arasında Riem Arcaden Alışveriş Merkezi, Marienplatz ile İngiliz Bahçesi bulunur. Deutsches Müzesi ve Bayerisches Ulusal Müzesi, görülmesi gereken diğer yerler arasındadır. Otel Özellikleri. Mercure Hotel Muenchen Neuperlach Sued tesisinde kapalı yüzme havuzu ve sauna bulunur.genel alanlarda kablosuz ve kablolu yüksek hızda Internet erişimi vardır (ek ücret uygulanır). 4 yıldızlı otel tesisinde iş seyahatindekilere yönelik ticaret merkezi, küçük toplantı odaları ve toplantı/konferans odası imkanlar sunulmaktadır.bu iş seyahatindekilerin dostu otel tesisi, yemek için restoran ve bar/oturma salonu seçeneklerini sunar. Personel concierge hizmetleri, etkinlikler için yemek hizmeti ve tur asistanlığı sağlayabilir. Ek olanaklar arasında birden fazla dil bilen personel, çamaşırhane ve lobide ücretsiz gazete hizmeti vardır. Konuklar için otopark sınırlı kapasiteye sahiptir

22 Konuk odaları: Mercure Hotel Muenchen Neuperlach Sued tesisindeki 245 konuk odasında şu olanaklar sunulur: minibar ve kasa. Televizyonlarda uydu kanalları ve film kiralama bulunur. Konuk odalarında masa ve direkt hatlı telefon ile sesli mesaj hizmeti bulunur. Odalarda kablosuz Internet erişimi bulunur.banyolarda duş/küvet kombinasyonu, el ile kullanılan duş ve makyaj/tıraş aynası bulunur.ek olanaklar şunları kapsar: saç kurutma makinesi ve açılır pencere. Ayrıca, istek üzerine ütü/ütü masası, hipoalerjenik yatak takımı ve uyandırma servisi sağlanır. Günlük Temizlik hizmeti sunulur. Maritim Hotel Munich 4* Goethestr. 7, Munich, Almanya Münih şehrinin Hauptbahnhof bölgesinde yer alan Maritim Hotel Munich yakınında Karlsplatz - Stachus, Asamkirche ve Marienplatz bulunur. Ayrıca yakınında Frauenkirche ve Yeni Belediye Sarayı - Glockenspiel yer alır. Otel Özellikleri. Maritim Hotel Munich tesisinde sağlık kulübü, kapalı yüzme havuzu ve buhar odası bulunur.genel alanlarda kablosuz İnternet erişimi donanımı vardır (ek ücret uygulanır). 4 yıldızlı otel tesisinde iş seyahatindekilere yönelik ticaret merkezi, küçük toplantı odaları ve sekreterlik hizmetleri imkanlar sunulmaktadır.münih şehrindeki otel tesisinde restoran, kahve dükkanı veya kafe ve bar/oturma salonu vardır.personel concierge hizmetleri, düğün organizasyonu hizmeti ve ticari hizmetler sağlayabilir. Ek olanaklar arasında sauna, birden fazla dil bilen personel ve çamaşırhane vardır. Konuk odaları: Maritim Hotel Munich tesisindeki klimalı 347 konuk odasında şu olanaklar sunulur: minibar ve makyaj/tıraş aynası. Televizyonlarda uydu kanalları ve film kiralama bulunur. Konuk odalarında masa ve direkt hatlı telefon ile sesli mesaj hizmeti bulunur. Konuklar oda içindeki kablosuz ve kablolu yüksek hızlı Internet erişiminden ek ücret karşılığında yararlanabilir. Banyolardael ile kullanılan duş ve saç kurutma makinesi bulunur.ek olanaklar şunları kapsar: açılır pencere ve ücretsiz banyo/kozmetik ürünleri. Ayrıca, istek üzerine ütü/ütü masası, hipoalerjenik yatak takımı ve uyandırma servisi sağlanır. Günlük Temizlik hizmeti sunulur. Mövenpick Hotel München-Airport 4* Ludwigstrasse 43, Hallbergmoos, Almanya Rahat ulaşım için havaalanı yakınında olan Mövenpick Hotel München-Airport, Hallbergmoos şehrinde yer alır veyerler arasında Munich Eichenried Golf Kompleksi, Weihenstephan Bira Fabrikası ve Freising Katedrali bulunur. Weihenstephaner Perennial Bahçeleri, görülmesi gereken diğer yerler arasındadır.

23 Otel Özellikleri. Mövenpick Hotel München-Airport tesisinde buhar odası, sauna ve spor salonu veya odası bulunur.genel alanlarda kablosuz İnternet erişimi donanımı vardır (ek ücret uygulanır). 4 yıldızlı otel tesisinde iş seyahatindeki konuklara yönelik küçük toplantı odaları ve görsel-işitsel donanım gibi imkanlar sunulur.bu çevreci/sürdürülebilir otel tesisi, yemek için restoran ve bar/oturma salonu seçeneklerini sunar. Personel ticari hizmetler ve döviz bozdurma olanağı sağlayabilir. Ek olanaklar arasında birden fazla dil bilen personel, hediyelik eşya dükkanları veya gazete bayisi ve bahçe vardır. Konukların ek ücret karşılığı faydalanabileceği olanaklar şunlardır: gidiş-dönüş havaalanı transfer hizmeti belirli saatlerde. Konuklar için otopark ücret karşılığında kullanılabilir.tesis türü: sigara içilmeyen tesis. Konuk odaları: Konuk odalarında bahçe manzarası bulunur. Mövenpick Hotel München-Airport tesisindeki klimalı 165 konuk odasında şu olanaklar sunulur: minibar ve kasa. Odalarda uydu kanallı LCD televizyon bulunur. Konuk odalarında masa ve direkt hatlı telefon ile sesli mesaj hizmeti bulunur. Konuklar oda içindeki kablosuz yüksek hızlı Internet erişiminden ek ücret karşılığında yararlanabilir. Yastık menüsü mevcuttur.banyolarda sunulan olanaklar şunları kapsar: makyaj/tıraş aynası ve saç kurutma makinesi. Ek olanaklar şunları kapsar: kahve/çay makinesi ve açılır pencere. Ayrıca, istek üzerine ütü/ütü masası ve uyandırma servisi sağlanır. Günlük Temizlik hizmeti sunulur. Mövenpick Hotel München-Airport tesisindeki tüm konuk odaları sigara içilmez odadır. Tüm odaların yenilenmesi 2008 yılının Ağustos ayında tamamlanmıştır. Mercure Hotel Orbis Muenchen Sued 4* Karl-Marx-Ring 87, Munich, Almanya Münih şehrinde yer alan Mercure Hotel Orbis Muenchen Sued yakınında Riem Arcaden Alışveriş Merkezi ile Münih Uluslararası Kongre Merkezi bulunur. İngiliz Bahçesi ve Marienplatz, görülmesi gereken diğer yerler arasındadır. Otel Özellikleri. Mercure Hotel Orbis Muenchen Sued tesisinde kapalı yüzme havuzu, sauna ve spor salonu veya odası bulunur.genel alanlarda kablosuz İnternet erişimi donanımı vardır (ek ücret uygulanır). 4 yıldızlı otel tesisinde iş seyahatindeki konuklara yönelik küçük toplantı odaları ve toplantı/konferans odası gibi imkanlar sunulur.bu iş seyahatindekilerin dostu otel tesisi, yemek için restoran ve bar/oturma salonu seçeneklerini sunar. Ek olanaklar arasında birden fazla dil bilen personel, çamaşırhane ve güvenli otopark vardır. Konuklar için otopark sınırlı kapasiteye sahiptir (ücretli). Konuk odaları: Mercure Hotel Orbis Muenchen Sued tesisindeki 185 konuk odasında şu olanaklar sunulur: minibar ve kasa. Televizyonlarda uydu kanalları ve film kiralama bulunur. Konuk odalarında masa, ücretsiz gazete ve direkt hatlı telefon ile sesli mesaj hizmeti bulunur. Odalarda kablosuz Internet erişimi bulunur. Banyolarda sunulan olanaklar şunları kapsar: makyaj/tıraş aynası ve saç kurutma makinesi. Ek olanaklar şunları kapsar: açılır pencere ve saatli radyolar. Ayrıca, istek üzerine odada masaj, ütü/ütü masası ve uyandırma servisi sağlanır.

24 Mercure Muenchen Airport Freising 4* Dr.-Von-Daller-Strasse 1-3, Freising, Almanya Rahat ulaşım için havaalanı yakınında olan Mercure Muenchen Airport Freising, Freising şehrindedir ve yakınında Freising Cathedral, Weihenstephaner Perennial Gardens ile Weihenstephan Bira Fabrikası bulunur. Munich Eichenried Golf Kompleksi ve Erding Thermal Spa, ilgi çekici yerler arasında yer alır. Otel Özellikleri. Otel tesisinde restoran vardır. Genel alanlarda kablosuz İnternet erişimi donanımı vardır (ek ücret uygulanır). 4 yıldızlı otel tesisinde iş seyahatindekilere yönelik 24 saat açık ticaret merkezi, küçük toplantı odaları ve görselişitsel donanım imkanlar sunulmaktadır.otel tesisinde yemek seçeneği olarak 2 restoran ile bar/oturma salonu bulunur.personel tur asistanlığı ve döviz bozdurma olanağı sağlayabilir. Ek olanaklar arasında sauna, birden fazla dil bilen personel ve barbekü ızgaraları vardır. Ek ücret karşılığında alana park etme imkanı sunulur. Konuk odaları: Mercure Muenchen Airport Freising tesisindeki 140 konuk odasında şu olanaklar sunulur: minibar ve kasa. Televizyonlarda film kiralama vardır. Konuk odalarında masa ve direkt hatlı telefon ile sesli mesaj hizmeti bulunur. Konuklar oda içindeki kablosuz ve kablolu yüksek hızlı Internet erişiminden ek ücret karşılığında yararlanabilir. Banyolardael ile kullanılan duş ve makyaj/tıraş aynası bulunur.ek olanaklar şunları kapsar: kahve/çay makinesi ve saç kurutma makinesi. Ayrıca, istek üzerine ütü/ütü masası, hipoalerjenik yatak takımı ve uyandırma servisi sağlanır Hotel Europa - Münih 4* Dachauer Strasse 115, Munich, Almanya Münih şehrinin Neuhausen - Nymphenburg bölgesinde yer alan Hotel Europa Munich yakınında Lowenbrau, Marienplatz ve İngiliz Bahçesi bulunur. Ayrıca yakınında Eski Sanat Galerisi ve Yeni Sanat Galerisi yer alır. Otel Özellikleri. Münih şehrindeki otel tesisinde restoran ve bar/oturma salonu vardır.konuklara ücretsiz kahvaltı servisi yapılır.4 yıldızlı otel tesisinde iş seyahatindeki konuklara yönelik küçük toplantı odaları ve toplantı/konferans odası gibi imkanlar sunulur.konuklar için otopark sınırlı kapasiteye sahiptir (ücretli).personel concierge hizmetleri, tur/bilet hizmetleri, tur asistanlığı ve döviz bozdurma olanağı sağlayabilir. Bu Art Deco tesiste sunulan ek olanaklar şunları kapsar: çatı katı terası, birden fazla dil bilen personel ve çamaşırhane. Bu tesisin tamamen yenilenmesi Ağustos 2010 tarihinde tamamlanmıştır.

4* M/S Royal Gemisi İle. Tuna Nehir Turu. Tuna Nehri ve 4 Ülke

4* M/S Royal Gemisi İle. Tuna Nehir Turu. Tuna Nehri ve 4 Ülke 4* M/S Royal Gemisi İle Tuna Nehir Turu Tuna Nehri ve 4 Ülke 31 OCAK TARİHİNE KADAR YAPILACAK %50 ÖN ÖDEMELİ KAYITLARDAKategori C4 kabinlere erken rezervasyon indirimi uygulanmayacak olup,tek Kişilik Kabinde

Detaylı

şehir tanıtımı İLKBAHAR 2015 SAYI: 304

şehir tanıtımı İLKBAHAR 2015 SAYI: 304 şehir tanıtımı İLKBAHAR 2015 SAYI: 304 56 57 Tarih, kültür ve masal şehri: Prag BU YIL 16. EFORT KONGRESİ NE ÇEK CUMHURİYETİ NİN BAŞKENTİ PRAG EV SAHİPLİĞİ YAPACAK. 27-29 MAYIS 2015 TARİHİNDE YAPILACAK

Detaylı

PRAG (2) - VİYANA (2) 08 12 MAYIS 2013 (Türk Havayolları ile)

PRAG (2) - VİYANA (2) 08 12 MAYIS 2013 (Türk Havayolları ile) PRAG (2) - VİYANA (2) 08 12 MAYIS 2013 (Türk Havayolları ile) Atatürk Mah. Girne Cad. Şengül Sok. Keskin İş Merkezi No:23 Ataşehir / İstanbul Sayın Yetkili, 20 Şubat 2013 Ekte, tarafınıza özel olarak hazırlamış

Detaylı

AMBIENTE FRANKFURT SUBAT 2018 ULUSLARARASI ZUCCACIYE VE AKSESUARLARI FUARI OZEL SEYAHAT PROGRAMI

AMBIENTE FRANKFURT SUBAT 2018 ULUSLARARASI ZUCCACIYE VE AKSESUARLARI FUARI OZEL SEYAHAT PROGRAMI AMBIENTE FRANKFURT 09-13 SUBAT 2018 ULUSLARARASI ZUCCACIYE VE AKSESUARLARI FUARI OZEL SEYAHAT PROGRAMI Otel Bilgisi INTERCONTINENTAL HOTEL FRANKFURT 5***** Wilhelm-Leuschner-Str. 43 Frankfurt, HE, 60329,

Detaylı

KURBAN BAYRAMINA ÖZEL GRAZ VİYANA CESKY KRUMLOV PRAG - BUDAPEŞTE TURU Kesin Kalkışlı

KURBAN BAYRAMINA ÖZEL GRAZ VİYANA CESKY KRUMLOV PRAG - BUDAPEŞTE TURU Kesin Kalkışlı KURBAN BAYRAMINA ÖZEL GRAZ VİYANA CESKY KRUMLOV PRAG - BUDAPEŞTE TURU Kesin Kalkışlı 1.GÜN: İSTANBUL - GRAZ- VİYANA Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminalinde saat 11:30'da buluşma. Bilet ve gümrük işlemlerinden

Detaylı

2 0-2 3 E K İ M 2 0 1 0 T O P L A M K A T I L I M C I : 3 5 M İ S A F İ R

2 0-2 3 E K İ M 2 0 1 0 T O P L A M K A T I L I M C I : 3 5 M İ S A F İ R B A F R A T İ C A R E T O DA S I P R A G G E Z İ S İ 2 0-2 3 E K İ M 2 0 1 0 T O P L A M K A T I L I M C I : 3 5 M İ S A F İ R e t s t u r B a ğ d a t C a d N o : 5 5 K ı z ı l t o p r a k, İ s t a n b

Detaylı

LJUBLJANA DA NOEL PAZARI Aralık 2016 / 3 Gece 4 Gün

LJUBLJANA DA NOEL PAZARI Aralık 2016 / 3 Gece 4 Gün LJUBLJANA DA NOEL PAZARI 15-18 Aralık 2016 / 3 Gece 4 Gün Ljubljana, Noel için süslenmiş ışıl ışıl sokakları, gerçekleştirilen sanatsal aktiviteler, sokak sanatçıları ve rengarenk Noel Pazarları ile Avrupa

Detaylı

Nüfus : 1.300.000. İdari Bölge : Yukarı Bavyera. Türk Başkonsolosluğu : Menzinger Str. 3 80638 München, Telefon:+49-89 17 80 310

Nüfus : 1.300.000. İdari Bölge : Yukarı Bavyera. Türk Başkonsolosluğu : Menzinger Str. 3 80638 München, Telefon:+49-89 17 80 310 MÜNİH Bavyera-Almanya Münih,Berlin ve Hamburg'dan sonra Almanya'nın en büyük üçüncü kentidir. Bavyera eyaletinin en büyük şehri ve başkentidir. Avrupa Birliği nin on ikinci en büyük şehridir. Şehir, 2006

Detaylı

SIRADIŞI LJUBLJANA Yıl boyunca HER PERŞEMBE / 3 Gece 4 Gün

SIRADIŞI LJUBLJANA Yıl boyunca HER PERŞEMBE / 3 Gece 4 Gün SIRADIŞI LJUBLJANA Yıl boyunca HER PERŞEMBE / 3 Gece 4 Gün Ljubljana, ışıl ışıl sokakları, gerçekleştirilen sanatsal aktiviteler, sokak sanatçıları ve rengarenk meydanı ile Avrupa lı turistlerin en popüler

Detaylı

FRUIT LOGISTICA BERLIN,ALMANYA VARŞOVA,POLONYA YURTDIŞI İŞ GEZİSİ TEKLİFİ ŞUBAT 2017

FRUIT LOGISTICA BERLIN,ALMANYA VARŞOVA,POLONYA YURTDIŞI İŞ GEZİSİ TEKLİFİ ŞUBAT 2017 O FRUIT LOGISTICA BERLIN,ALMANYA VARŞOVA,POLONYA YURTDIŞI İŞ GEZİSİ TEKLİFİ 08-12 ŞUBAT 2017 Otel Bilgisi andel's by Vienna House Berlin 4**** (8-10 Şubat 2017 otelimiz ) Landsberger Allee 106, Lichtenberg,

Detaylı

4* M/S Royal Gemisi İle. Tuna Nehir Turu. Tuna Nehri ve 6 Ülke

4* M/S Royal Gemisi İle. Tuna Nehir Turu. Tuna Nehri ve 6 Ülke 4* M/S Royal Gemisi İle Tuna Nehir Turu Tuna Nehri ve 6 Ülke 31 OCAK TARİHİNE KADAR YAPILACAK %50 ÖN ÖDEMELİ KAYITLARDAKategori C4 kabinlere erken rezervasyon indirimi uygulanmayacak olup,tek Kişilik Kabinde

Detaylı

TARAFTAR REHBERİ UEFA EURO 2012 ELEMELERİ AVUSTURYA TÜRKİYE 06.09.2011

TARAFTAR REHBERİ UEFA EURO 2012 ELEMELERİ AVUSTURYA TÜRKİYE 06.09.2011 TARAFTAR REHBERİ UEFA EURO 2012 ELEMELERİ AVUSTURYA TÜRKİYE 06.09.2011 İÇİNDEKİLER Sayfa 1. Maç Bilgisi 2 2. Ernst Happel Stadyumu 3-6 3. Yasaklı Maddeler ve Davranışlar 7-8 4. Viyana 9 1. MAÇ BİLGİSİ

Detaylı

ANDREA BOCELLI & BALTIK İNCİLERİ

ANDREA BOCELLI & BALTIK İNCİLERİ ANDREA BOCELLI & BALTIK İNCİLERİ VILNIUS & RIGA & TALLINN 04-10 Kasım 2017 6 Gece / 7 Gün 04 Kasım Cumartesi: Türk Havayolları TK1407 sefer sayılı uçak ile, İstanbul Atatürk Havalimanından 10:25 de hareket.

Detaylı

Prag Turu TUR ÖZELLİKLERİ. 1.Gün: İstanbul Prag. 2.Gün: Prag. 3.Gün: Prag. 4.Gün: Prag İstanbul

Prag Turu TUR ÖZELLİKLERİ. 1.Gün: İstanbul Prag. 2.Gün: Prag. 3.Gün: Prag. 4.Gün: Prag İstanbul Prag Turu 30.12.2017'den itibaren kalkışlı 599,00 EUR 2.346,52TL TUR ÖZELLİKLERİ 1.Gün: İstanbul Prag Atatürk Havalimanı Dış Hatlar gidiş terminali THY kontuarı önünde siz değerli konuklarımızla buluşma.

Detaylı

SIRADIŞI FRANSIZ ŞATOLARI

SIRADIŞI FRANSIZ ŞATOLARI SIRADIŞI FRANSIZ ŞATOLARI 25 Mayıs 2017 itibariyle Her Perşembe / 3 Gece 4 Gün Loire, Fransa nın gözbebeği Şatoları, tarihsel dokusu ve şaraplarıyla ünlü bölgesi. Zamanın Rönesans döneminde donup kaldığı,

Detaylı

THE DHOW PALACE HOTEL: 5 yıldızlı The Dhow Palace hotel Dubai International Exhibition Center a 5 dakika mesafededir.

THE DHOW PALACE HOTEL: 5 yıldızlı The Dhow Palace hotel Dubai International Exhibition Center a 5 dakika mesafededir. A-) KONAKLAMA: The Dhow Palace Hotel 5* THE DHOW PALACE HOTEL: 5 yıldızlı The Dhow Palace hotel Dubai International Exhibition Center a 5 dakika mesafededir. Odalarda plazma TV, interaktif eğlence kanalları,

Detaylı

3 Gece 4 Gün Prag Turu

3 Gece 4 Gün Prag Turu 3 Gece 4 Gün Prag Turu Prag 12/07/2018-15/07/2018 1.GÜN ISTANBUL - PRAG Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali kontuarda saat 09:00 da buluşma. Bilet ve gümrük işlemlerinden sonra Türk Hava Yolları TK

Detaylı

ORTA AVRUPA TURU VİYANA - PRAG - BUDAPEŞTE 8 GÜN 7 GECE

ORTA AVRUPA TURU VİYANA - PRAG - BUDAPEŞTE 8 GÜN 7 GECE 1.Gün ISTANBUL (SAW) VİYANA ORTA AVRUPA TURU VİYANA - PRAG - BUDAPEŞTE 8 GÜN 7 GECE Sabiha Gökçen Havalimanı Dış Hatlar gidiş terminali HFD Turizm kontuarı önünde siz değerli misafirlerimizle saat 08:30

Detaylı

Türk Hava Yolları ile. Japonya. Kurban Bayramı'nda Japonya. Tokyo - Kyoto - Osaka. 28 Ağustos - 04 Eylül 2017 (8 gün - 7 gece)

Türk Hava Yolları ile. Japonya. Kurban Bayramı'nda Japonya. Tokyo - Kyoto - Osaka. 28 Ağustos - 04 Eylül 2017 (8 gün - 7 gece) Türk Hava Yolları ile Japonya Kurban Bayramı'nda Japonya Tokyo - Kyoto - Osaka 28 Ağustos - 04 Eylül 2017 (8 gün - 7 gece) Tur Programı 1. gün - 28 Ağustos 2017, Pazartesi İstanbul Tokyo 27 Ağustos saat

Detaylı

Otel Bilgisi. Otel Özellikleri. Grand Yazıcı Uludağ. Grand Yazıcı Uludağ - Uludağ

Otel Bilgisi. Otel Özellikleri. Grand Yazıcı Uludağ. Grand Yazıcı Uludağ - Uludağ Grand Yazıcı Uludağ - Uludağ Otel Bilgisi Grand Yazıcı Uludağ Grand Yazıcı Uludağ; Bursa Uludağ 1. Oteller Bölgesi'nde 235 odası ile hizmet vermektedir. Açık büfe olarak hizmet veren restoranında dilediğiniz

Detaylı

KUZEY İTALYA GEZİSİ VENEDİK / COMO / MİLANO / FLORANSA / PISA MAYIS GECE 4 GÜN

KUZEY İTALYA GEZİSİ VENEDİK / COMO / MİLANO / FLORANSA / PISA MAYIS GECE 4 GÜN KUZEY İTALYA GEZİSİ VENEDİK / COMO / MİLANO / FLORANSA / PISA 18 21 MAYIS 2017 3 GECE 4 GÜN 1. GÜN 18 MAYIS 2017 İSTANBUL BOLONYA PISA - FLORANSA 06.00: İstanbul Atatürk Havalimanı nda CampusORG yetkilileri

Detaylı

YAZ 2015 SAYI: 305. şehir tanıtımı

YAZ 2015 SAYI: 305. şehir tanıtımı YAZ 2015 SAYI: 305 58 59 şehir tanıtımı Çin in fuar şehri: Guangzhou GUANGZHOU, ZİYARETÇİLERİNE HEM TİCARET HEM ZİYARET İMKANLARINI BİR ARADA SUNUYOR. BAŞAR KURTBAYRAM TUR REHBERİ şehir tanıtımı 60 61

Detaylı

ESKİŞEHİR TİCARET ODASI HİZMET ALIMI TEKNİK VE İDARİ ŞARTNAMESİ 2010

ESKİŞEHİR TİCARET ODASI HİZMET ALIMI TEKNİK VE İDARİ ŞARTNAMESİ 2010 ESKİŞEHİR TİCARET ODASI HİZMET ALIMI TEKNİK VE İDARİ ŞARTNAMESİ 2010 1 İÇİNDEKİLER 1. KAPSAM 2. HİZMETİN ÖZELLİKLERİ 3. TEKLİF VERME ŞEKLİ VE SÜRESİ 4. ÖDEME 5. İHTİLAFLARIN ÇÖZÜMÜ 2 1. KAPSAM Bu şartnamenin

Detaylı

TUNA NEHRİ & ORTA AVRUPA'DA 5 ÜLKE MACARİSTAN - SLOVAKYA - AVUSTURYA - ALMANYA - ÇEK CUMHURİYETİ

TUNA NEHRİ & ORTA AVRUPA'DA 5 ÜLKE MACARİSTAN - SLOVAKYA - AVUSTURYA - ALMANYA - ÇEK CUMHURİYETİ 2015 YAPIMI GEMİ 5*DLX NEHİR GEMİSİ AMADEUS SILVER II ile PRAG'LI TUNA NEHRİ & ORTA AVRUPA'DA 5 ÜLKE MACARİSTAN - SLOVAKYA - AVUSTURYA - ALMANYA - ÇEK CUMHURİYETİ Budapeşte(1) - Bratislava - Viyana(1)

Detaylı

(4*+) DLX NEHİR GEMİSİ DCS AMETHYST

(4*+) DLX NEHİR GEMİSİ DCS AMETHYST ŞEKER BAYRAMI (4*+) DLX NEHİR GEMİSİ DCS AMETHYST ile PRAG'LI TUNA NEHRİ & ORTA AVRUPA'DA 5 ÜLKE ÇEK CUMHURİYETİ - ALMANYA - AVUSTURYA - MACARİSTAN - SLOVAKYA Prag(2) - Passau - Viyana - Budapeşte - Bratislava

Detaylı

DUBAI. 3 gece (İstanbul Çıkışlı) 28-31 MART 2013 AY DAN TURİZM

DUBAI. 3 gece (İstanbul Çıkışlı) 28-31 MART 2013 AY DAN TURİZM DUBAI 3 gece (İstanbul Çıkışlı) 28-31 MART 2013 Sayın Yetkili, 15 Şubat 2013 Ekte, grubunuza özel olarak hazırlamış olduğumuz 3 gecelik Dubai programımız ile ilgili detaylı programı dikkatinize sunarız.

Detaylı

ANUGA GIDA FUARI KÖLN 5-9 EKİM 2013

ANUGA GIDA FUARI KÖLN 5-9 EKİM 2013 ANUGA GIDA FUARI KÖLN 5-9 EKİM 2013 TÜRK HAVAYOLLARI İLE 4 Gece İstanbul Çıkışlı Sayın Yetkili, 11 Mart 2013 Ekte, sizlere özel olarak hazırlamış olduğumuz 4 gecelik Köln programımız ile ilgili detaylı

Detaylı

I SALONI MILANO FUARI AY DAN TURİZM

I SALONI MILANO FUARI AY DAN TURİZM I SALONI MILANO FUARI Sayın Yetkili, 13 Mart 2013 Ekte, grubunuza özel olarak hazırlamış olduğumuz 4 gecelik Milano I Saloni Fuar programımız ile ilgili detaylı programı dikkatinize sunarız. Grubunuz için

Detaylı

KURBAN BAYRAMINDA FRANSIZ ŞATOLARI Ağustos 2018 / 3 Gece 4 Gün

KURBAN BAYRAMINDA FRANSIZ ŞATOLARI Ağustos 2018 / 3 Gece 4 Gün KURBAN BAYRAMINDA FRANSIZ ŞATOLARI 22-25 Ağustos 2018 / 3 Gece 4 Gün Loire, Fransa nın gözbebeği Şatoları, tarihsel dokusu ve şaraplarıyla ünlü bölgesi. Zamanın Rönesans döneminde donup kaldığı, verimli

Detaylı

ERKEN REZERVASYON Bulgaristan Bansko Kayak Merkezi nde 10 Numara Bir Kış Tatili

ERKEN REZERVASYON Bulgaristan Bansko Kayak Merkezi nde 10 Numara Bir Kış Tatili ERKEN REZERVASYON Bulgaristan Bansko Kayak Merkezi nde 10 Numara Bir Kış Tatili Hotel Saint Ivan Rilski & SPA 4* Otel HB Konaklamalı Bansko Merkezi Yürüyerek Sadece 15 Dakikalık Mesafededir. (Açık Büfe

Detaylı

Dağların ardındaki okyanusların arasında kalmış yemyeşil ve masmavi bir doğanın tertemiz doğasında bir nefesten ötesi...

Dağların ardındaki okyanusların arasında kalmış yemyeşil ve masmavi bir doğanın tertemiz doğasında bir nefesten ötesi... İngiltere & İskoçya & Kuzey İrlanda - İrlanda Dağların ardındaki okyanusların arasında kalmış yemyeşil ve masmavi bir doğanın tertemiz doğasında bir nefesten ötesi... Tarih : 09-06-2018-16-06-2018 Şehirler

Detaylı

20 Mayıs - 26 Mayıs 2017 (7 gün - 6 gece)

20 Mayıs - 26 Mayıs 2017 (7 gün - 6 gece) Türk Hava Yolları Tarifeli Seferi ile Baharda Japonya Türk Hava Yolları Tarifeli Seferi ile Baharda Japonya Tokyo-Kyoto-Osaka 20 Mayıs - 26 Mayıs 2017 (7 gün - 6 gece) Tur Programı 1. gün - 20 Mayıs 2017,

Detaylı

SAFFET EMRE TONGUÇ İLE FRANSIZ ŞATOLARI 05 Nisan 2018 / 3 Gece 4 Gün

SAFFET EMRE TONGUÇ İLE FRANSIZ ŞATOLARI 05 Nisan 2018 / 3 Gece 4 Gün SAFFET EMRE TONGUÇ İLE FRANSIZ ŞATOLARI 05 Nisan 2018 / 3 Gece 4 Gün Loire, Fransa nın gözbebeği Şatoları, tarihsel dokusu ve şaraplarıyla ünlü bölgesi. Zamanın Rönesans döneminde donup kaldığı, verimli

Detaylı

Saffet Emre Tonguç eşliğinde Ramazan Bayramında FRANSIZ ŞATOLARI VE PARİS 25 Haziran 2017 / 4 gece-5 gün

Saffet Emre Tonguç eşliğinde Ramazan Bayramında FRANSIZ ŞATOLARI VE PARİS 25 Haziran 2017 / 4 gece-5 gün Saffet Emre Tonguç eşliğinde Ramazan Bayramında FRANSIZ ŞATOLARI VE PARİS 25 Haziran 2017 / 4 gece-5 gün Loire, Fransa nın gözbebeği Şatoları, tarihsel dokusu ve şaraplarıyla ünlü bölgesi. Zamanın Rönesans

Detaylı

SERDA BÜYÜKKOYUNCU İLE NORMANDİYA & BRETONYA

SERDA BÜYÜKKOYUNCU İLE NORMANDİYA & BRETONYA SERDA BÜYÜKKOYUNCU İLE NORMANDİYA & BRETONYA Giverny - Saint Michel St.Malo Deauville Trouville Honfleur Rouen 26-29 Nisan 2018 3 gece 4 gün Normandiya Sahilleri, Fransa nın tarihine kattığı önemin yanı

Detaylı

Budapeşte-Viyana-Prag 7 Gece - 8 Gün

Budapeşte-Viyana-Prag 7 Gece - 8 Gün ULAŞIM BİLGİLERİ Budapeşte-Viyana-Prag 7 Gece - 8 Gün PC 453 PC 458 İstanbul (SAW) - Prag 12:50-14:25 Budapeşte - İstanbul (SAW) 12:00-14:05 TUR PROGRAMI 1.GÜN İSTANBUL - PRAG Sabiha Gökçen Havalimanı

Detaylı

Paket 2 Kapadokya Suhan Otel 1 Gece Yarım Pansiyon Konaklama Türk Gecesi Eğlencesi

Paket 2 Kapadokya Suhan Otel 1 Gece Yarım Pansiyon Konaklama Türk Gecesi Eğlencesi SUHAN OTEL KONAKLAMALI PAKETLER Fiyatlar KİŞİ BAŞIDIR Paket 1 Havalimanı Otel Havalimanı Transferleri Paket 2 Türk Gecesi Eğlencesi Paket 3 Kapadokya Bölge Turu (Öğle Yemeği Dahil İçecek Extra) Paket 4

Detaylı

Türk Hava Yolları ile. Japonya. Şeker Bayramı'nda Japonya. Japonya. 24 Haziran - 30 Haziran 2017 (7 gün - 6 gece)

Türk Hava Yolları ile. Japonya. Şeker Bayramı'nda Japonya. Japonya. 24 Haziran - 30 Haziran 2017 (7 gün - 6 gece) Türk Hava Yolları ile Japonya Şeker Bayramı'nda Japonya Japonya 24 Haziran - 30 Haziran 2017 (7 gün - 6 gece) Tur Programı 1. gün - 24 Haziran 2017, Cumartesi İstanbul - Tokyo 23 Haziran saat 22.30 da

Detaylı

ESKİŞEHİR TİCARET ODASI

ESKİŞEHİR TİCARET ODASI ESKİŞEHİR TİCARET ODASI Sayı : 4329 08/03/2010 Konu : Orta Avrupa Gezisi Hizmet Alımı Sayın İlgili, Orta Avrupa Gezisi Hizmet alımı için kapalı zarfta teklif almak sureti ile satın alınacaktır. Tekliflerinizin

Detaylı

Türk Hava Yolları Tarifeli Seferi İle. Arjantin-Brezilya. Buenos Aıres, Iguazu, Rıo De Janeıro, Sao Paulo. 23 Kasım - 02 Aralık 2016 (10 gün - 9 gece)

Türk Hava Yolları Tarifeli Seferi İle. Arjantin-Brezilya. Buenos Aıres, Iguazu, Rıo De Janeıro, Sao Paulo. 23 Kasım - 02 Aralık 2016 (10 gün - 9 gece) Türk Hava Yolları Tarifeli Seferi İle Arjantin-Brezilya Buenos Aıres, Iguazu, Rıo De Janeıro, Sao Paulo Buenos Aıres, Iguazu, Rıo De Janeıro, Sao Paulo 23 Kasım - 02 Aralık 2016 (10 gün - 9 gece) Tur Programı

Detaylı

: Toplam 21.336 m² kullanım alanı olan tesis, çam ormanı içinde ve Ölüdeniz e 2,5 km mesafededir.

: Toplam 21.336 m² kullanım alanı olan tesis, çam ormanı içinde ve Ölüdeniz e 2,5 km mesafededir. Adı : Montana Pine Resort Açılış Tarihi : 1993 Kategori Pansiyon Adres Havaalanı Ölüdeniz : 4 Yıldız : Yarım Pansiyon : Hisarönü, Ölüdeniz, 49304 Fethiye-Muğla, Turkey : 65 km (Dalaman Havalimanı) : 2,5

Detaylı

Tur Programı. İlginç bir şekilde sakin ve mütevazi, fiyortlar, dağlar ve kuzey ışıkları ile masalsı bir diyar

Tur Programı. İlginç bir şekilde sakin ve mütevazi, fiyortlar, dağlar ve kuzey ışıkları ile masalsı bir diyar Norveç Fiyortları İlginç bir şekilde sakin ve mütevazi, fiyortlar, dağlar ve kuzey ışıkları ile masalsı bir diyar Tarih : 02-08-2017-06-08-2017 Şehirler : Bergen, Flam, Hardanger, Oslo Otel : 4* Ulaşım

Detaylı

SAFFET EMRE TONGUÇ İLE NORMANDİYA SAHİLLERİ Ekim 2017

SAFFET EMRE TONGUÇ İLE NORMANDİYA SAHİLLERİ Ekim 2017 SAFFET EMRE TONGUÇ İLE NORMANDİYA SAHİLLERİ 12 15 Ekim 2017 Normandiya Sahilleri, Fransa nın tarihine kattığı önemin yanı sıra bir birinden renkli ve süslü kasabaları ile sizi kendisine hayran bırakacak.

Detaylı

116. ÇİN İTHAL VE İHRAÇ MALLARI FUARI 1.DÖNEM / Ekim 2014

116. ÇİN İTHAL VE İHRAÇ MALLARI FUARI 1.DÖNEM / Ekim 2014 1 116. ÇİN İTHAL VE İHRAÇ MALLARI FUARI 1.DÖNEM / 15-19 Ekim 2014 P.101 Türk Hava Yolları direkt HONG KONG gidiş-guangzhou dönüş EKONOMİ / 12-18 Ekim 2014 HONG KONG ELEKTRONİK & ÇİN İTHAL İHRAÇ FUARI 1.

Detaylı

TAYLAND 4 gece (İstanbul Çıkışlı) 25-31 MART 2013 AY DAN TURİZM

TAYLAND 4 gece (İstanbul Çıkışlı) 25-31 MART 2013 AY DAN TURİZM TAYLAND 4 gece (İstanbul Çıkışlı) 25-31 MART 2013 Sayın Yetkili, 15 Şubat 2013 Ekte, grubunuza özel olarak hazırlamış olduğumuz 4 gecelik Bangkok / Tayland programımız ile ilgili detaylı programı dikkatinize

Detaylı

YAPI, İNŞAAT, MİMARİ, YAPI MALZEMELERİ VE SİSTEMLERİ FUARI 19 24 OCAK 2015, MÜNİH

YAPI, İNŞAAT, MİMARİ, YAPI MALZEMELERİ VE SİSTEMLERİ FUARI 19 24 OCAK 2015, MÜNİH YAPI, İNŞAAT, MİMARİ, YAPI MALZEMELERİ VE SİSTEMLERİ FUARI 19 24 OCAK, MÜNİH Değerli Katılımcı ve Ziyaretçilerimiz; 1975 yılından bu yana, gerek ülke dahilinde, gerekse dünyanın dört bir yöresinde, yalnızca

Detaylı

NORMANDİYA & BRETONYA

NORMANDİYA & BRETONYA NORMANDİYA & BRETONYA Rouen Deauville Trouville Hounfleur Saint Michael St.Malo - Giverny 27 Eylül 01 Ekim 2017 Normandiya Sahilleri, Fransa nın tarihine kattığı önemin yanı sıra bir birinden renkli ve

Detaylı

Otel Seçenekleri. Avantgarde Taksim Abdulhakhamit Cad. No.40/42, Taksim, 34437

Otel Seçenekleri. Avantgarde Taksim Abdulhakhamit Cad. No.40/42, Taksim, 34437 Avantgarde Taksim Abdulhakhamit Cad. No.40/42, Taksim, 34437 Taksim Metro İstasyonu'ndan Tarihi Yarımada'ya kolay ulaşım imkanı sağlanmaktadır. Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı, İstanbul Kongre Merkezi

Detaylı

***OTOBÜS İLE ORTA AVRUPA***

***OTOBÜS İLE ORTA AVRUPA*** 1 ***OTOBÜS İLE ORTA AVRUPA*** **TÜM TURLAR FİYATA DAHİL** *DOLU DOLU 10 GECE 11 GÜN* Selanik, Üsküp, Budapeşte, Bratislava, Prag, Viyana, Belgrad, Sofya, Edirne, İzmir 18.07.2018 28.07.2018 15.08.2018

Detaylı

ALSACE NOEL PAZARLARI

ALSACE NOEL PAZARLARI ALSACE NOEL PAZARLARI 13 16 ARALIK 2017 REN NEHRİ GÜZELLEMESİ STRASBOURG & RIQUEWIHR & COLMAR & TRIBERG 13 16 ARALIK 2017 13 Aralık 2017 Çarşamba 09:55 Gidiş - 16 Aralık 2017 Cumartesi 22:45 İstanbul Varış

Detaylı

Hem Müslüman hem Hıristiyan dünyasının izlerini, ve Flamenko nun doğuşunu sağlayan bir coğrafya...

Hem Müslüman hem Hıristiyan dünyasının izlerini, ve Flamenko nun doğuşunu sağlayan bir coğrafya... Endülüs Hem Müslüman hem Hıristiyan dünyasının izlerini, ve Flamenko nun doğuşunu sağlayan bir coğrafya... Tarih : 25-04-2017-30-04-2017 Şehirler : Cordoba, Granada, Malaga, Sevilla Otel : 4* Ulaşım :

Detaylı

Dünyanın 3. Büyük Uzakdoğu nun En Büyük Fuarı İSTANBUL - GUANGZHOU Direk Uçuşu

Dünyanın 3. Büyük Uzakdoğu nun En Büyük Fuarı İSTANBUL - GUANGZHOU Direk Uçuşu Dünyanın 3. Büyük Uzakdoğu nun En Büyük Fuarı İSTANBUL - GUANGZHOU Direk Uçuşu 109. ÇİN İTHAL VE İHRAÇ MALLARI FUARI - TUR PROGRAMLARI 1. DÖNEM / 15-19 Nisan 2011 TK.1 Türk Hava Yolları ile Direk GUANGZHOU

Detaylı

GÜNEY İTALYA TURUMUZ HAZIR

GÜNEY İTALYA TURUMUZ HAZIR GÜNEY İTALYA TURUMUZ HAZIR 18-25 Ekim tarihleri arasında Napoli,Pompei, Sorrento, Matera, Lecce, Alberobello ve Bari gibi İtalya'nın en gözde şehirleri ile sahillerini görme fırsatı bulabileceğiniz turumuz

Detaylı

MASAL DİYARINDA NOEL PAZARI COLMAR & STRASBOURG

MASAL DİYARINDA NOEL PAZARI COLMAR & STRASBOURG MASAL DİYARINDA NOEL PAZARI COLMAR & STRASBOURG 13 Aralık 2017 / 4 Gece 5 Gün Fransa, İsviçre ve Almanya sınırının orta bölgesinde kalan Alsas bölgesinin iki vazgeçilmez şehri Colmar ve Strasbourg. Noel

Detaylı

Türk Hava Yolları ile. Batı Amerika. Batı Amerika. San Francisco - Las Vegas - Los Angeles. 07 Ekim - 14 Ekim 2017 (8 gün - 7 gece)

Türk Hava Yolları ile. Batı Amerika. Batı Amerika. San Francisco - Las Vegas - Los Angeles. 07 Ekim - 14 Ekim 2017 (8 gün - 7 gece) Türk Hava Yolları ile Batı Amerika Batı Amerika San Francisco - Las Vegas - Los Angeles 07 Ekim - 14 Ekim 2017 (8 gün - 7 gece) Tur Programı 1. gün - 07 Ekim 2017, Cumartesi İSTANBUL - SAN FRANCISCO Atatürk

Detaylı

Berlin Turu 1 TUR ÖZELLİKLERİ. 1.Gün İstanbul Berlin "Berlin Şehir Turu" 2.Gün Berlin "Ekstra Potsdam Turu" 3.Gün Berlin "Ekstra Dresden Turu"

Berlin Turu 1 TUR ÖZELLİKLERİ. 1.Gün İstanbul Berlin Berlin Şehir Turu 2.Gün Berlin Ekstra Potsdam Turu 3.Gün Berlin Ekstra Dresden Turu Berlin Turu 1 18.05.2017'den itibaren kalkışlı 497,00 EUR 1.893,02TL TUR ÖZELLİKLERİ 1.Gün İstanbul Berlin "Berlin Şehir Turu" Sabah kahvaltı sonrası yapılacak şehir turunda Batı Berlin'de; Kurfürstendamm,

Detaylı

Everest Ana Kamp Trekking Turu

Everest Ana Kamp Trekking Turu Everest Ana Kamp Trekking Turu http://deepnature.com/yurtdisi-turlar/everest-ana-kamp-trekking-turu/ Süre:13 GECE 15 GÜN(Hergün Hareketli) Everest Ana Kamp Trekking Turu. Katmandu şehir turu dahil 15 günlük

Detaylı

Air France Hava Yolları ile. Sömestir Küba. Havana,Cayo Santa Maria. Remedios, Trinidad, ve Santa Clara Şehir Turları Dahil

Air France Hava Yolları ile. Sömestir Küba. Havana,Cayo Santa Maria. Remedios, Trinidad, ve Santa Clara Şehir Turları Dahil Air France Hava Yolları ile Sömestir Küba Havana,Cayo Santa Maria Remedios, Trinidad, ve Santa Clara Şehir Turları Dahil 22 Ocak - 29 Ocak 2017 (8 gün - 7 gece) Tur Programı 1. gün - 22 Ocak 2017, Pazar

Detaylı

VIYANA ORMANLARI-SEEGROTE MAĞARA GÖLÜ-MAYERLING ve BADEN ŞEHRİ 50 EURO

VIYANA ORMANLARI-SEEGROTE MAĞARA GÖLÜ-MAYERLING ve BADEN ŞEHRİ 50 EURO EKSTRA TURLAR VIYANA ORMANLARI-SEEGROTE MAĞARA GÖLÜ-MAYERLING ve BADEN ŞEHRİ 50 EURO Viyana ormanları içinde yapacağımız yarım günlük bu gezimizin ilk durağı olan Seegrote yüzyılın başında maden olarak

Detaylı

Dinyeper ve Tuna Deltası Nehir Turu

Dinyeper ve Tuna Deltası Nehir Turu M/S General Vatutin Gemisi İle Dinyeper ve Tuna Deltası Nehir Turu Kiev, Zaporoje, Kherson, Odessa, Vilkovo, Tulcea, Bükreş 31 OCAK TARİHİNE KADAR YAPILACAK %50 ÖN ÖDEMELİ KAYITLARDAAlt Güvertedeki Kabinlere

Detaylı

Sarıçamlar Turizm'den 1 Gece 5 Yıldızlı Perissia Hotel'de Konaklamalı Kapadokya Turu

Sarıçamlar Turizm'den 1 Gece 5 Yıldızlı Perissia Hotel'de Konaklamalı Kapadokya Turu Sarıçamlar Turizm'den 1 Gece 5 Yıldızlı Perissia Hotel'de Konaklamalı Kapadokya Turu Milyonlarca yıllık ihtişamlı coğrafyasıyla Kapadokya'da keyifli anlar sizi bekliyor... Konaklamalar Perissia Hotel'lerden

Detaylı

Sayın Yetkili, 05 Aralık 2011. Ekte, özel olarak hazırlamış olduğumuz 4 gecelik Berlin programımız ile ilgili detaylı programı dikkatinize sunarız.

Sayın Yetkili, 05 Aralık 2011. Ekte, özel olarak hazırlamış olduğumuz 4 gecelik Berlin programımız ile ilgili detaylı programı dikkatinize sunarız. , 1971 YILINDAN BUGÜNE 40 YILLIK TECRÜBENİN VERMİŞ OLDUĞU ÜSTÜN DENEYİMİ GENÇ, DİNAMİK EKİBİ VE SÜREKLİ GELİŞEN HİZMET KALİTESİ İLE GÜNÜMÜZE TAŞIMAKTADIR. ; YEPYENİ BİRVİZYONLA; DEĞİŞİK SEKTÖRLERDE BÜYÜME

Detaylı

Esnek Kapadokya Tatili Paketleri. İstediğinizi Seçerek Tatil Paketinizi Kendiniz Oluşturun

Esnek Kapadokya Tatili Paketleri. İstediğinizi Seçerek Tatil Paketinizi Kendiniz Oluşturun Esnek Kapadokya Tatili Paketleri İstediğinizi Seçerek Tatil Paketinizi Kendiniz Oluşturun Eko Transfer Paketi Kayseri Havalimanı, Nevşehir Havalimanı, Nevşehir Otogarı, Ürgüp Otogarı, Göreme Otogarı Otel

Detaylı

PHUKET 29 OCAK 05 ŞUBAT

PHUKET 29 OCAK 05 ŞUBAT PHUKET 29 OCAK 05 ŞUBAT 2018 PHUKET 29 OCAK 05 ŞUBAT 2018 29 Ocak 2018 Pazartesi 13:25 Gidiş - 05 Şubat 2018 Pazartesi 17:50 İstanbul Varış QATAR HAVAYOLLARI BOEING 787 DREAMLINER ile uçuş PHUKET PATONG

Detaylı

Süha Derbent ile Egzotik Nepal de Fotograf Çekimi. Kathmandu 04 Gece 05 Gün

Süha Derbent ile Egzotik Nepal de Fotograf Çekimi. Kathmandu 04 Gece 05 Gün Süha Derbent ile Egzotik Nepal de Fotograf Çekimi Kathmandu 04 Gece 05 Gün Tur Özeti Tur Adı: Süha Derbent ile Egzotik Nepal de Fotograf Çekimi Tur Tarihi: 04 Gece 05 Gün Zorluk Derecesi: Kolay Vize: Var

Detaylı

Berlin Turu 1 TUR ÖZELLİKLERİ. 1.Gün İstanbul Berlin "Berlin Şehir Turu" 2.Gün Berlin "Ekstra Potsdam Turu" 3.Gün Berlin "Ekstra Dresden Turu"

Berlin Turu 1 TUR ÖZELLİKLERİ. 1.Gün İstanbul Berlin Berlin Şehir Turu 2.Gün Berlin Ekstra Potsdam Turu 3.Gün Berlin Ekstra Dresden Turu Berlin Turu 1 18.05.2017'den itibaren kalkışlı 497,00 EUR 1.942,92TL TUR ÖZELLİKLERİ 1.Gün İstanbul Berlin "Berlin Şehir Turu" Sabah kahvaltı sonrası yapılacak şehir turunda Batı Berlin'de; Kurfürstendamm,

Detaylı

HİNDİSTAN TURU PALACE ON WHEELS

HİNDİSTAN TURU PALACE ON WHEELS HİNDİSTAN TURU PALACE ON WHEELS Ekim-Kasım-Aralık 2018, Ocak ve Mart 2019 kalkışlı, Delhi den Delhi ye Trenle Hindistan turu 8 gece 9 gün! Delhi - Jaipur - Sawai Madhopur - Chittorgarh - Udaipur Jaisalmer

Detaylı

112. ÇİN İTHAL VE İHRAÇ MALLARI FUARI - TUR PROGRAMLARI 1.DÖNEM / 15-19 Ekim 2012

112. ÇİN İTHAL VE İHRAÇ MALLARI FUARI - TUR PROGRAMLARI 1.DÖNEM / 15-19 Ekim 2012 1 112. ÇİN İTHAL VE İHRAÇ MALLARI FUARI - TUR PROGRAMLARI 1.DÖNEM / 15-19 Ekim 2012 TK.1A Türk Hava Yolları direkt HONG KONG uçuşu / 11-20 Ekim 2012 HONG KONG ELEKTRONİK & ÇİN İTHAL İHRAÇ FUARI 1. DÖNEM

Detaylı

MURANO TURİZM; ÜSTÜN DENEYİMİNİ, GENÇ, DİNAMİK EKİBİ VE SÜREKLİ GELİŞEN HİZMET KALİTESİ İLE GÜNÜMÜZE TAŞIMAKTADIR.

MURANO TURİZM; ÜSTÜN DENEYİMİNİ, GENÇ, DİNAMİK EKİBİ VE SÜREKLİ GELİŞEN HİZMET KALİTESİ İLE GÜNÜMÜZE TAŞIMAKTADIR. TÜRK HAVAYOLLARI İLE MURANO TURİZM; ÜSTÜN DENEYİMİNİ, GENÇ, DİNAMİK EKİBİ VE SÜREKLİ GELİŞEN HİZMET KALİTESİ İLE GÜNÜMÜZE TAŞIMAKTADIR. MURANO TURİZM; YEPYENİ BİR VİZYONLA; YURTİÇİ-YURTDIŞI FUAR GEZİLERİ,

Detaylı

Avrupa nın Gözde Noel Pazarları na Cruise Yolculuğu

Avrupa nın Gözde Noel Pazarları na Cruise Yolculuğu Avrupa nın Gözde Noel Pazarları na Cruise Yolculuğu Almanya & Fransa & İsviçre 09-12 Aralık 2018 Nehir üzerinde peri masalı yolculuğuna davetlisiniz! Kış mevsiminin en güzel zamanı olan Noel döneminde

Detaylı

www.karyatech.com.tr LVOV 08-11 KASIM 2013

www.karyatech.com.tr LVOV 08-11 KASIM 2013 www.karyatech.com.tr LVOV 08-11 KASIM 2013 08 KASIM 2013 İSTANBUL-LVOV Saat 08:35 de Sabiha Gökçen Havalimanı nda kurulacak olan deskimizde buluşuyoruz. Bilet ve pasaport işlemlerinin ardından Pegasus

Detaylı

Air France ve KLM Hava Yolları İle. Küba. Havana, Cayo Santa Maria 10 Mart - 17 Mart 2017 (8 gün - 7 gece)

Air France ve KLM Hava Yolları İle. Küba. Havana, Cayo Santa Maria 10 Mart - 17 Mart 2017 (8 gün - 7 gece) Air France ve KLM Hava Yolları İle Küba Havana, Cayo Santa Maria 10 Mart - 17 Mart 2017 (8 gün - 7 gece) Tur Programı 1. gün - 10 Mart 2017, Cuma İstanbul Paris Havana Saat 03.00 de Atatürk Havalimanı

Detaylı

Sayın Yetkili, 02 Aralık 2011

Sayın Yetkili, 02 Aralık 2011 , 1971 YILINDAN BUGÜNE 40 YILLIK TECRÜBENİN VERMİŞ OLDUĞU ÜSTÜN DENEYİMİ GENÇ, DİNAMİK EKİBİ VE SÜREKLİ GELİŞEN HİZMET KALİTESİ İLE GÜNÜMÜZE TAŞIMAKTADIR. ; YEPYENİ BİRVİZYONLA; DEĞİŞİK SEKTÖRLERDE BÜYÜME

Detaylı

Otel Bilgisi. Limak Atlantis De Luxe Otel & Resort

Otel Bilgisi. Limak Atlantis De Luxe Otel & Resort Otel Bilgisi Limak Atlantis De Luxe Otel & Resort Palmiye ağaçları ile çevrili olan Limak Atlantis De Luxe Hotel & Resort deniz kenarında muhteşem bir konuma sahiptir. Otele adım attığınız ilk andan itibaren

Detaylı

Otel Bilgisi. Limak Atlantis De Luxe Otel & Resort

Otel Bilgisi. Limak Atlantis De Luxe Otel & Resort Otel Bilgisi Limak Atlantis De Luxe Otel & Resort Palmiye ağaçları ile çevrili olan Limak Atlantis De Luxe Hotel & Resort deniz kenarında muhteşem bir konuma sahiptir. Otele adım attığınız ilk andan itibaren

Detaylı

HUZURU NEHİR TURLARINDA ARAYANLARA...

HUZURU NEHİR TURLARINDA ARAYANLARA... HUZURU NEHİR TURLARINDA ARAYANLARA... Arosa Silva gemisinde 5 gece 6 gün tam pansiyon plus konaklama ve gidiş/dönüş uçak biletleri dahil bu nehir turuna 899 'dan başlayan fiyatlarla katılabilirsiniz. MÜNİH

Detaylı

Arjantin ve Brezilya

Arjantin ve Brezilya Türk Hava Yolları İle Arjantin ve Brezilya Arjantin - Brezilya Turu Buenos Aires-İguazu-Rio de Janeiro-Sao Paulo 18 Mayıs - 27 Mayıs 2017 (10 gün - 9 gece) Tur Programı 1. gün - 18 Mayıs 2017, Perşembe

Detaylı

AMERİKA KEREM GÖRSEV İLE NEW YORK TA JAZZ

AMERİKA KEREM GÖRSEV İLE NEW YORK TA JAZZ AMERİKA KEREM GÖRSEV İLE NEW YORK TA JAZZ 19-24 NİSAN 2017 PROGRAM 19 Nisan // İstanbul dan hareket Atatürk Havalimanı, Yurdışı gidiş terminali, Türk Havayolları kontuarında buluşma. Bilet ve bagaj işlemlerimizin

Detaylı

Müziğin Başkenti Viyana

Müziğin Başkenti Viyana Müziğin Başkenti 28 Aralık 01 Ocak 4 Gece - 5 Gün Türk Hava Yolları ile Yaşayan bir şehirdir. Mimarinin, resmin, heykelin, müziğin kalbinin attığı kenttir. Hangi sokağa, caddeye girseniz gözlerinizi kamaştıracak

Detaylı

AFRİKA DAKİ AKDENİZLİ TUNUS Türk Hava Yolları ile - 3 Gece 4 Gün

AFRİKA DAKİ AKDENİZLİ TUNUS Türk Hava Yolları ile - 3 Gece 4 Gün AFRİKA DAKİ AKDENİZLİ TUNUS Türk Hava Yolları ile - 3 Gece 4 Gün 04 07 Ekim 2014 Kurban Bayramı Turu Neden Gitmeli? Hem Afrika hem de Akdeniz in havasını teneffüs edebileceğiniz, kendine has kültürü ile

Detaylı

MS General Vatutin Gemisi İle. Dinyeper Nehir Turu. Dinyeper ve Lviv ODESSA-HERSON-ZAPOROJE-KIEV-LVIV. 02 Eylül - 10 Eylül 2017 (9 gün - 8 gece)

MS General Vatutin Gemisi İle. Dinyeper Nehir Turu. Dinyeper ve Lviv ODESSA-HERSON-ZAPOROJE-KIEV-LVIV. 02 Eylül - 10 Eylül 2017 (9 gün - 8 gece) MS General Vatutin Gemisi İle Dinyeper Nehir Turu Dinyeper ve Lviv ODESSA-HERSON-ZAPOROJE-KIEV-LVIV 02 Eylül - 10 Eylül 2017 (9 gün - 8 gece) Tur Programı 1. gün - 02 Eylül 2017, Cumartesi İstanbul-Odessa

Detaylı

Küba. Havana ve Cayo Santa Maria 26 Mart - 03 Nisan 2017 (9 gün - 8 gece)

Küba. Havana ve Cayo Santa Maria 26 Mart - 03 Nisan 2017 (9 gün - 8 gece) Küba Havana ve Cayo Santa Maria 26 Mart - 03 Nisan 2017 (9 gün - 8 gece) Tur Programı 1. gün - 26 Mart 2017, Pazar İstanbul - Amsterdam - Havana Saat 03.00'te Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Gidiş Terminali'nde

Detaylı

Otel Bilgisi. Limak Arcadia Golf Resort Otel

Otel Bilgisi. Limak Arcadia Golf Resort Otel Otel Bilgisi Limak Arcadia Golf Resort Otel Etkileyici bir Akdeniz manzarasına karşı, plajın hemen yanında yer alan Limak Arcadia Golf Resort, etkileyici mimarisi ile palmiye ağaçları arasında görkemli

Detaylı

ST. PETERSBURG&MOSKOVA

ST. PETERSBURG&MOSKOVA BEYAZ GECELERDE ST. PETERSBURG&MOSKOVA 20 Haziran 2015 27 Haziran 2015 (7 gece 8 gün) St. Petersburg(5gün) Moskova (3gün) 1.GÜN: 20 Haziran 2015 Cumartesi İstanbul St. Petersburg Sabah saat 08:30 itibari

Detaylı

M/S Dnieper Princess ile. Dinyeper Nehir Turu

M/S Dnieper Princess ile. Dinyeper Nehir Turu M/S Dnieper Princess ile Dinyeper Nehir Turu Ukrayna'nın büyüleyici güzellikleri ve Dinyeper Nehri üzerinde mavi-yeşilin en güzel tonları nehir gemisi M/S Dnieper Princess ile 2008 yılında tamamen yenilenen

Detaylı

PULLMANTUR MONARCH İLE BALTIK BAŞKENTLERİ BERLİN

PULLMANTUR MONARCH İLE BALTIK BAŞKENTLERİ BERLİN PULLMANTUR MONARCH İLE BALTIK BAŞKENTLERİ BERLİN EKSTRA TUR PAKETİ 1 - STOCKHOLM ŞEHİR TURU Tur süresi: 4 saat 60 Limandan ayrılıp Stockholm u gezmek üzere yola çıkacağız. Otobüsle Fjallgatan a gidip güzel

Detaylı

LOIRE VADİSİ ŞATOLARI & PARİS 25 Haziran 2017 / 4 Gece 5 Gün

LOIRE VADİSİ ŞATOLARI & PARİS 25 Haziran 2017 / 4 Gece 5 Gün Şeker Bayramında Saffet Emre Tonguç eşliğinde LOIRE VADİSİ ŞATOLARI & PARİS 25 Haziran 2017 / 4 Gece 5 Gün Loire, Fransa nın gözbebeği Şatoları, tarihsel dokusu ve şaraplarıyla ünlü bölgesi. Zamanın Rönesans

Detaylı

SAĞLIK KULÜBÜ. Pacific Wellness & Spa her gün saat 07:30-22:00 arası özel egzersiz hocaları ile hizmet vermektedir.

SAĞLIK KULÜBÜ. Pacific Wellness & Spa her gün saat 07:30-22:00 arası özel egzersiz hocaları ile hizmet vermektedir. LOKASYON Dünyanın en büyük otel zincirlerinden Inter Continental Hotels Group un bir üyesi olan Crowne Plaza Istanbul-Old City, tarihi yarımadanın merkezinde lüks hizmet veren 5 yıldızlı bir oteldir. Crowne

Detaylı

YANI BAŞIMIZDAKİ KOMŞU BATUM Türk Hava Yolları ile - 3 Gece 4 Gün

YANI BAŞIMIZDAKİ KOMŞU BATUM Türk Hava Yolları ile - 3 Gece 4 Gün YANI BAŞIMIZDAKİ KOMŞU BATUM Türk Hava Yolları ile - 3 Gece 4 Gün Neden Gitmeli? 27 30 Temmuz 2014 Şeker Bayramı Turu Karadeniz in öteki ucunda Ortaçağ hissi uyandıran heykelleri, Sovyet döneminin izlerini

Detaylı

Dubrovnik Palace MASARYKOV PUT, 20-20000 - DUBROVNIK, Dubrovnik, Dubrovnik-Güney Dalmaçya

Dubrovnik Palace MASARYKOV PUT, 20-20000 - DUBROVNIK, Dubrovnik, Dubrovnik-Güney Dalmaçya Dubrovnik Palace MASARYKOV PUT, 20-20000 - DUBROVNIK, Dubrovnik, Dubrovnik-Güney Dalmaçya Tesis Dubrovnik şehrinde yer almaktadır. Otel, 1972 yılında inşa edildi. Otel, 2014 yılında baştan aşağıya yenilendi.

Detaylı

Noelde Brugge ve Gent Turu

Noelde Brugge ve Gent Turu Noelde Brugge ve Gent Turu 22.12.2017'den itibaren kalkışlı 767,00 EUR 2.998,43TL TUR ÖZELLİKLERİ 1.Gün İstanbul Brüksel Gent Brüksel Şehir Turu Belçika nın başkenti olan Brüksel de şehir turu yapıyoruz.

Detaylı

MASAL YOLU BREMEN TRENDELBURG HAMELIN - SABABURG

MASAL YOLU BREMEN TRENDELBURG HAMELIN - SABABURG MASAL YOLU BREMEN TRENDELBURG HAMELIN - SABABURG GÖKNUR BİRİNCİOĞLU İLE MASAL YOU 01 04 EYLÜL 2017 01 Eylül 2017 Cuma 10:40 Gidiş - 04 Eylül 2017 Pazartesi 17:45 İstanbul Varış BREMEN ( 1 ) Bremen Mızıkacıları

Detaylı

Gizemli Komşu İran. Tur Programı

Gizemli Komşu İran. Tur Programı Gizemli Komşu İran Geniş topraklarının binlerce yıllık geçmişi sizi insanlık tarihinin bir retrospektifine çağırıyor... Kültürel ve siyasal değişimler bir tarih kitabının en kapsamlı içeriğini oluşturur

Detaylı

Tur Programı. Van Gogh'un tablolarından çıkmış gibi, rüya gibi bir yolculuk

Tur Programı. Van Gogh'un tablolarından çıkmış gibi, rüya gibi bir yolculuk Toskana - Portofino - Cinque Terre Van Gogh'un tablolarından çıkmış gibi, rüya gibi bir yolculuk Tarih : 15-05-2017-20-05-2017 Şehirler : Bologna, La Spezia, Lucca, Siena Otel : 4* Ulaşım : Türk Hava Yolları

Detaylı

Göl Manzaralı WI-FI Engelli Dostu Otel Balayı Oteli Çocuk Dostu Hotel

Göl Manzaralı WI-FI Engelli Dostu Otel Balayı Oteli Çocuk Dostu Hotel Otel Bilgisi Büyük Abant Oteli Büyük Abant Oteli Abant Gölü Milli Parkı mevkiinde, tertemiz havası ve büyüleyici güzelliği ile misafirlerinin memnuniyetini sağlamaktadır. A'la carte restoranı ve barıyla

Detaylı

Bask'ın İki Yakası Turu 2 (Bordo Biarritz Bilbao)

Bask'ın İki Yakası Turu 2 (Bordo Biarritz Bilbao) Bask'ın İki Yakası Turu 2 (Bordo Biarritz Bilbao) 24.06.2017'den itibaren kalkışlı 997,00 EUR 3.797,47TL TUR ÖZELLİKLERİ 1. GÜN: İstanbul Bordo Biarritz "Bordo Şehir Turu" İstanbul Atatürk Havalimanı Dış

Detaylı

KLM Hava Yolları Tarifeli Seferi ile. 1 Mayıs'ta Küba. 1 Mayıs'ta Küba. Havana - Cayo Santa Maria. 25 Nisan - 02 Mayıs 2017 (8 gün - 7 gece)

KLM Hava Yolları Tarifeli Seferi ile. 1 Mayıs'ta Küba. 1 Mayıs'ta Küba. Havana - Cayo Santa Maria. 25 Nisan - 02 Mayıs 2017 (8 gün - 7 gece) KLM Hava Yolları Tarifeli Seferi ile 1 Mayıs'ta Küba 1 Mayıs'ta Küba Havana - Cayo Santa Maria 25 Nisan - 02 Mayıs 2017 (8 gün - 7 gece) Tur Programı 1. gün - 25 Nisan 2017, Salı İstanbul Amsterdam Havana

Detaylı

İngiltere ve İskoçya

İngiltere ve İskoçya Türk Hava Yolları ile İngiltere ve İskoçya Şeker Bayramı'nda İngiltere ve İskoçya Londra - Edinburg 24 Haziran - 29 Haziran 2017 (6 gün - 5 gece) Tur Programı 1. gün - 24 Haziran 2017, Cumartesi İstanbul

Detaylı