MİNTON MMP 3002 MP3 ÇALAR KULLANIM KILAVUZU

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "MİNTON MMP 3002 MP3 ÇALAR KULLANIM KILAVUZU"

Transkript

1 MİNTON MMP 3002 MP3 ÇALAR KULLANIM KILAVUZU

2 İÇİNDEKİLER Uyarı 2 CİHAZINIZA GENEL BAKIŞ 3-29 Cihazla Birlikte Gelen Aksesuarlar 5 MMC/SD Özelliği 6 LCD 7 Cihazı Açma ve Kapama 8 Müzik Dinleme 9 Müzik Dinleme Esnasında Menü Kullanımı 11 Kayıt İşlemi 13 Kayıt Dinleme 15 Ses Kaydı Ayarları 16 FM Özelliği 17 Dosyaları Silme 19 MP3 Equalizer Ayarları 21 Loop Modu Ayarları 23 Ekran Aydınlatmasının Kullanımı 24 LCD Parlaklığını Ayarlama 25 Otomatik Kapanma Zamanı Ayarlama 26 Repeat Özelliği 27 About Özelliği 28 USB Bağlantısı 29 PROGRAM YÖNETİMİ Gerekli Sistem Özellikleri 30 Programın kurulum Adımları 31 Cihazınıza Dosya Transfer Etmek 32 Cihazınızdan Bilgisayara Dosya Transfer Etmek 34 Cihaz Hafızasının Formatlanması 36 Dosya Silme 38 USB Bağlantısının Tazelenmesi 39 UYARI Çalışma Hataları 40 Problem Çözümü 42 ÖZELLİKLER 44 Teknik Özellikler 44

3 Uyarı Cihazınızı uzun süre kullanmayacağınız durumlarda, pilleri akmalarını engellemek için çıkarınız. Cihazınızı; çok sıcak, çok soğuk, tozlu yada nemli ortamlarda kullanmayınız. Kullanımdan önce kilidi açınız. Kullanım esnasında cihazı düşürmeyiniz. PİL ÖMRÜ Pillerin kullanım süresi kullanma şartlarına, üreticiye ve üretim tarihine göre farklılık gösterebilir. Aşağıdaki şartlarda pillerinizi değiştiriniz Pil Ekran Aydınlatması Kapalı Kullanım Süresi No 7 Lityum Pil 12 saat İkonu aydınlandığı zaman, Ekranda Low Power yazısı görüldüğü zaman, Cihazındaki tuşlar tepki vermediği zaman. (Bu durumda öncelikle pilleri çıkarıp tekrar takmayı deneyin) Kullanım esnasında statiklenmeyi engellemek için lütfen aşağıdaki şartlara dikkat ediniz. Mümkünse aşırı nemsiz ortamlarda cihazınızı kullanmayın. Normal şartlarda cihazınız duruyorsa, üzerindeki pilleri kontrol edin.

4 Ön Görünüm Joystick üzerinde fast on, back, Volume +, Volume -, Menu seçenekleri bulunur.

5 Yan Görünüm

6 Cihazla birlikte gelen aksesuarlar

7 MMC / SD Özelliği Uyarı: Cihazınız Standard MMC / SD kartları destekler. Kartı takarken doğru yerleştirmeye dikkat ediniz.

8 LCD Loop Modunda parça tekrarı, liste tekrarı, karışık, önizleme ve normal modları bulunur. (Normal modda ike ikon gözükmez)

9 Cihazı Açma ve Kapama Cihazı açmak için PLAY / STOP tuşuna basmanız yeterlidir. Yaklaşık iki saniye sonra ekranda aşağıdaki yazının görülmesiyle cihaz açılır. Cihazınız çalarken veya dururken, PLAY / STOP tuşuna aşağıdaki yazı görülünceye kadar bastığınız zaman, cihazınız kapanır. Bu şekilde kapattığınız zaman yaptığınız ayarlar kaydedilir. Ancak pil bittiğinde cihaz kendi kendine kapandığı zaman ayarlarınız silinecektir.

10 Müzik Dinleme 1. PLAY / STOP tuşuna bastığınız zaman ekranda aşağıdaki resim görülecektir. Burada sağ üst köşede müzik modunu, en alt satırda da parça adını görebilirsiniz. 2. PLAY / STOP tuşuna tekrar bastığınızda alttaki resim görülecektir. Burada sol üst köşede parça seri numarası ve çalma süresi, alt satırda ise parça adını görebilirsiniz. 3. Joystick i yukarı yada aşağı iterek; bir önceki yada bir sonraki parçaya geçebilirsiniz. Çalma esnasında parçayı durdurmak için PLAY / STOP tuşuna basın. 4. Cihazı kapatmak için PLAY / STOP tuşuna 3 saniye boyunca basılı tutun. 5. Çalma veya durma esnasında, Vol +, Vol -, tuşlarına basarak ses seviyesini ayarlayabilirsiniz.. Ses seviyesi resimde görüldüğü gibi değişecektir. Tuşlara her bastığınızda ses; bir seviye artar veya azalır. Toplam 32 seviye vardır.

11 1. Parçayı ileri yada geri sarmak için, çalma modundayken joystick in uzun süreli ittirilmesi yeterlidir. 2. PLAY / STOP tuşuna uzun süre basılması, cihazınızı kapatacaktır. Bu durumda yaptığınız bütün ayarlar kaydedilir. Uyarı: Çalma esnasında pil seviyesinde azalma ve yükselmeler görebilirsiniz.. Bunun nedeni çalma esnasında cihazınızın harcadığı gücün değişmesidir.

12 Müzik Dinleme Esnasında Menu Kullanımı 1. Cihazınızı açmak için PLAY / STOP tuşuna basın. 2. Menu tuşuna (Joystick in ortasındaki tuş) uzun süre basılı tuttuğunuzda, menü seçenekleri karşınıza çıkacaktır. Music Voice Fm Tuner Joystick i yukarı aşağı oynatarak menü seçenekleri içinde gezinebilirsiniz. Joystick i içine ittiğiniz zaman da menü açılır. Settings Delete Memory Info Record Return Müzik dinlemek için Music modunu seçin. Bu durumda dinleyeceğiniz parçayı seçebilirsiniz. Voice modunu seçtiğiniz zaman kaydedilmiş dosyaları dinleyebilirsiniz. Bu durumda cihazınız WAV dosyalarını çalar.

13 Kayıt yapmak için Record u seçin. Eğer Record ayarınız MIC (Mikrofon) olarak yapıldıysa kayıt türü WAV dır, Lıne In (Giriş) olarak yapıldıysa da MP3 formatında kayıt yapılacaktır. Cihazınızdan dosya silmek için Delete seçeneğine girin. Burada karşınıza Music ve Voice olarak iki seçenek çıkacak; Music Voice Return Müzik dosyalarınızı silmek için Music i, kayıt dosyalarınızı silmek için Voice i seçin. Cihazınızla ilgili ayar yapmak için Settings i seçin. EQ Repeat LCD Contrast Auto OFF Record Sample Backlight Return

14 Kayıt İşlemi Kayıt işlemini başlatmak için iki seçeneğiniz vardır. 1. Tek tuş ile kayıt 1. Cihazı açmak için PLAY / STOP tuşuna basın. 2. A-B / REC tuşuna uzun süre bastığınızda kayıt başlayacaktır. Kayıt esnasında cihazın ekranında; kaydedilen dosya, toplam kayıt dosya miktarı, kayıt süresi, kalan kayıt süresi, kaydedilen dosyanın ismi ve örnekleme frekansı (kayıt kalitesi) görülür.yukarıdaki resimde, şu ana kadar 33 saniye kayıt yapıldığı ve bunun 8000 Hz ile yapıldığını görebilirsiniz. 3. Kaydı durdurmak için PLAY / STOP tuşuna basın. Cihazınız Music moduna dönecektir. Bu durumda kaydınızı dinleyebilirsiniz. 2. Menüden Kayıt 1. Joystick in ortasındaki tuşa basarak menüye girin. 2. Kayıt seçeneğinizi joystick i yukarı aşağı oynatarak belirleyin.

15 3. Kayıt arabirimine direkt ulaşmak için mode tuşuna basın. 4. Kaydı durdurmak ve Voice Moduna geri dönmek için PLAY / STOP tuşuna basın. Music moduna geçmek için tekrar mode tuşuna basın.

16 Kayıt Dinleme 1. Cihazınızı açmak için PLAY / STOP tuşuna basın. Mode tuşuna bastığınızda aşağıda görülen menü açılacaktır. 2. Bu menüde Voice i seçtiğiniz zaman kayıt dinleme moduna geçmiş olacaksınız. 3. Eğer daha önce kaydedilmiş dosyanız yoksa veya bu bölüme ilk defa giriyorsanız herhangi bir dosya görülmeyecektir. 4. Çalmak istediğiniz dosyayı joystick i yukarı-aşağı oynatarak seçin, ve daha sonra kaydı dinlemek için PLAY / STOP tuşuna basın. Eğer cihazınızda kayıtlı bir dosya yoksa alttaki ekran görülecektir. 5. Şimdi mode tuşuna tekrar bastığınızda; tüm seçimlerinizi ve ayarlarınızı tamamlamak için menüye girebilirsiniz. 6. Kaydınız bittiği zaman; kaydı durdurmak ve kayıt arabirimine dönmek için PLAY / STOP tuşuna basın. Kayıt arabiriminden çıkmak ve MP3 moduna dönmek için Music i seçebilirsiniz. Ya da mode tuşuna uzun süre bastığınızda cihazınız Music moduna dönecektir.

17 Ses Kaydı Ayarları Ses kaydı için farklı örnekleme frekansları kullanabilirsiniz. Değer yükseldikçe ses kaliteside artacaktır. 1. PLAY / STOP tuşuna basarak cihazınızı açtıktan sonra, Menü tuşuna basın. Menü ekranını göreceksiniz. 2. Joystick i aşağı-yukarı hareket ettirerek Setting i seçin. Bunun altında 7 bölüm göreceksiniz. Rec Sample seçeneği ile kayıt yaparken kullanacağınız örnekleme frekansını belirleyebilirsiniz. Burada 8000Hz, 11025Hz, 16000Hz, 22050Hz, 32000Hz, 44100Hz ve 48000Hz. seçenekleri bulunmaktadır. Joystick i aşağı yukarı oynatarak ve onay için menu tuşuna basarak seçim yapabilirsiniz. Kayıt için örnekleme frekansını ne kadar arttırırsanız, bellekte kaplayacağı alan da o kadar artacaktır.

18 FM Özelliği Frekans Ayarı 1. Cihazı açmak için PLAY / STOP tuşuna basın. 2. Alttaki ekranda görüldüğü şekilde menünün açılması için mode tuşuna basın. 3. FM Radyo modu için Next/Last tuşuna basın. 4. Ayar moduna geçmek için Mode tuşuna basın. Alttaki ekranı göreceksiniz. Hafıza Modu: Bu modda cihazınızın 20 kanal hafızası vardır. Moda ilk girdiğiniz zaman cihazınızın otomatik olarak kanal taraması yapacaktır. Taramadan sonra Next/Last düğmesi ile kanallar arasında gezinebilirsiniz. 5. Manuel moda geçiş yapmak için tekrar Mode tuşuna basın. Alttaki ekranı göreceksiniz.

19 Kayıt Manuel Mod: Bu modda Next/Last tuşuna basarak frekansı manuel olarak ayarlayabilirsiniz. Her bir basışınızda 1000Hz değişir. Next / Last tuşuna uzun süreli bastığınızda ise 1000Hz lik sürekli bir ilerleme olur. Hem manuel hem de hafıza modundayken kayıt yapabilirsiniz. Kayıt arabirimine geçmek için A-B tuşuna basın. Alttaki ekran gözükecektir. Cihazınız tarafından seçmiş olduğunuz programın kaydı, WAV formatına dönüştürülerek yapılmış olur. Kaydı durdurmak için PLAY/STOP tuşuna basın. FM ayarını bitirmek için mode tuşuna basın. Uyarı: Ses seviyesini arttırma ve azaltma özelliği halen etkin bir şekilde kullanılabilir. Ancak ayar ekranda gözükmeyecektir.

20 Dosyaları Silme Cihazınızdaki dosyaları silmek için; cihazınızın menülerindeki silme seçeneği veya gelen bilgisayar programını kullanabilirsiniz. Bunun için aşağıdaki işlemleri takip edin. 1. Cihazı açmak için PLAY/STOP tuşuna basın. 2. Menüye girmek için mode tuşuna basın. 3. Next/Last tuşunu kullanarak Delete seçeneğini seçin. 4. Daha sonra silmek istediğiniz dosyaya göre Music yada Voice olarak seçiminizi yapın. Music Voice Return 5. Eğer Music seçeneğini seçerseniz, aşağıdaki ekranda görüldüğü gibi muzikleri silme arabirimine ulaşacaksınız. Eğer seçili olan müziği silmek istemiyorsanız; Next/Last tuşlarını kullanarak No seçeneğini seçebilirsiniz. Mode tuşuna basarak silmek istediğiniz parçayı seçin. Daha sonra Yes seçeneğini seçip mode tuşuna basın. İşlem bittikten sonra cihazınız yine parça silme arabirimine geri dönecektir. Silme işleminden çıkmak istiyorsanız; mode tuşuna uzun süre basılı tutun.

21 6. Eğer Voice seçeneğini seçtiyseniz, aşağıdaki ekranda görüldüğü gibi kayıt silme arabirimine ulaşacaksınız. Eğer seçili olan kaydı silmek istemiyorsanız; Next/Last tuşlarını kullanarak No seçeneğini seçebilirsiniz. Mode tuşuna basarak silmek istediğiniz kaydı seçin. Daha sonra Yes seçeneğini seçip mode tuşuna basın. İşlem bittikten sonra cihazınız yine parça silme arabirimine geri dönecektir. Eğer müzik dinleme moduna geri dönmek isterseniz, mode tuşuna uzun süre basılı tutun. Silme menüsünden çıkmak için, Return ü seçip mode tuşuna basın. Müzik dinleme moduna döneceksiniz.

22 MP3 Equalizer Ayarları Müzikten daha fazla zevk almak için, dinlediğiniz parçaya göre daha farklı equalizer ayarları kullanabilirsiniz. 1. Cihazı açmak için PLAY / STOP tuşuna basın. 2. Menüye girmek için mode tuşuna basın. 3. Settings i seçin 4. EQ menüsünü seçin. 5. Seçenekler arasında Next/Last tuşu ile ilerleyebilirsiniz. Equalizerda beş mod vardır. Bunlar Normal, Rock, Jazz, Classical ve Pop dur. EQ menüsünü seçtiğiniz zaman alttaki ekranda görülen liste açılır. Jazz Classic Rock Pop Normal Return Her bir modu EQ menüsü altından seçebilirsiniz. Jazz modu Caz şarkılarını mükemmel bir şekilde hissetmenizi sağlar. Classic moddayken mükemmel klasik parçalardan zevk alırsınız. Rock modu size mükemmel bir Rock ziyafeti sunar. Pop modu pop şarkılarını mükemmel bir şekilde hissetmenizi sağlar. Normal modda iken şarkının equalizer ayarları optimize edilmeden olduğu şekilde bırakılır. 6. Eğer ayarları değiştirmek istemiyorsanız menüden çıkmak için Return ü seçiniz.

23 Ayarlarınızı tamamladıktan sonra; dinleme modundayken aktif olan equalizer modunu görebileceksiniz. Music moduna geri dönmek ve ayar modundan çıkmak için mode tuşuna uzun süre basılı tutun. 7. Dinleme modundayken; EQ tuşuna basarak da, Equalizer ayarlarını yapabilirsiniz.

24 Loop Modu Ayarları Müzik dinlerken, farklı tekrar modlarına ihtiyaç duyabilirsiniz. Cihazınızın tekrarlama ayarlarını değiştirmek için; 1. Cihazınızı açmak için PLAY / STOP tuşuna basın. 2. Menüye girmek için mode tuşuna basın. 3. Settings i seçin 4. Menüden Repeat i seçin 5. Menüdeyken Next/Last tuşunu kullanarak tekrar seçeneğini belirleyin. Buradaki seçenekleriniz Shuffle, Normal, Repeat All, Repeat Track ve Preview dir. Bunların özellikleri aşağıdaki şekildedir; Shuffle Normal Repeat all Repeat Track Preview Return Repeat Track: Tek bir parça sürekli olarak tekrar edilir. Repeat All: Siz başka bir işlem yapana kadar bütün parçalar sürekli olarak çalınır. Shuffle: Düzensiz olarak rasgele çalınır. Normal: Bütün şarkılar düzenli olarak bir kere çalınır. Sonra cihazınız durur.

25 Ekran Aydınlatmasının Kullanımı Mavi ekran aydınlatmanız oldukça cezp edicidir. Açılacağı zamanları da kendi tercihinize göre ayarlayabilirsiniz. 1. Cihazınız açmak için PLAY / STOP tuşuna basın. 2. Menüye girmek için mode tuşuna basın 3. Settings i seçin 4. Backlight ı seçin 5. Ekranda görüldüğü gibi backlight menüsünü açmak için mode tuşuna basın. Ekran aydınlatmasını kapatmayı seçebilirsiniz.yada 5sn,10sn, 15sn, 20sn seçeneklerinden birini seçebilirsiniz. Siz herhangi bir tuşa bastığınızda seçtiğiniz süre kadar aydınlatmanız aktif olacaktır. Disable seçeneğini seçtiğiniz zaman ekranınız aydınlatması hiç devreye girmez. Bu pilin kullanım süresini uzatacaktır. All seçeneğini seçtiğinizde; ekrana aydınlatması sürekli olarak açık kalır. Bu pilinizin kullanım süresi azaltacaktır. Ayarlardan çıkıp müzik moduna dönmek içni mode tuşuna basın.

26 LCD Parlaklığını Ayarlama LCD ekranınızın parlaklığının da ortamdaki ışığa göre değişmesi gerekebilir. Aşağıdaki adımlarla LCD ekran parlaklığını dilediğiniz şekilde ayarlayabilirsiniz. 1. Cihazınızı açmak için PLAY / STOP tuşuna basın 2. Menüye girmek için mode tuşuna basın 3. Settings i seçin 4. LCD Contrast ı seçin 5. Alttaki ekranda görüldüğü gibi LCD parlaklığını ayarlamak için mode tuşuna basın. Parlaklığı değiştirmek için Next/Last tuşunu kullanabilirsiniz. İstediğiniz seviyede görüntüye ulaştığınız zaman mode tuşuna basarak ayarı saklayabilirsiniz. Parlaklık 32 seviyeden oluşmaktadır. Ayar modundan çıkıp, müzik moduna dönmek için mode tuşuna basın.

27 Otomatik Kapanma Zamanını Ayarlama İsteğinize göre farklı kapanma zamanları ayarlayabilirisiniz. 1. Cihazınızı açmak için PLAY / STOP tuşuna basın 2. Menüye girmek için mode tuşuna basın 3. Settings e girin 4. Power Savings e girin 5. Alttaki ekranda görüldüğü gibi otomatik kapanma süresi ayarlamak için mode tuşuna basın Kapanma zamanı için 5 farklı seçenek vardır. Bunlara Disable (Kapalı), 1 Dk, 2 Dk., 5 Dk. ve 10 Dk. dır. Seçenekler arasında Next / Last tuşu ile geçiş yapabilirsiniz. Onaylamak ve menüye geri dönmek için mode tuşuna basın. Eğer ayarları değiştirmediyseniz, müzik moduna geri dönmek için mode tuşuna uzun süre basılı tutunuz. Eğer Disable seçeneğini seçtiyseniz, cihazınız stop (durdurma) veya pause (bekletme) işlemlerinden sonra otomatik kapanmayacaktır. Eğer seçiminiz 1 Dk., 2 Dk., 5 Dk. veya 10 Dk. ise cihazınız stop (durdurma) veya pause (bekletme) işlemlerinden seçtiğiniz süre kadar sonra otomatik olarak kapanacaktır. Ayar modundan çıkıp, Music moduna geçmek için mod tuşuna uzun süre basılı tutun.

28 Repeat Özelliği Bir bölümü tekrar tekrar dinlemeniz gerektiğinde bu özelliği kullanabilirsiniz. Tekrar dinlenecek bölümü seçmek için A-B tuşunu kullanın. 1. Dinleme esnasında başlangıç noktası (A) belirlemek için A-B tuşuna bir kere basın 2. Bir süre sonra bitiş noktası (B) belirlemek için A-B tuşuna tekrar basın. Bu işlemden sonra cihazınız sürekli olarak bu bölümü çalacaktır. 3. İşlemi iptal etmek için çalma esnasında, A-B veya Next/Last tuşlarına basın. Ekran görünümleri alttaki şekildedir.

29 About Özelliği Cihazınızın versiyon numarası ve kapasitesini görüntüleyebilirsiniz. 1. Cihazı açmak için PLAY / STOP tuşuna basın. 2. Menüye girmek için Mode tuşuna basın. 3. Next / Last tuşuyla ilerleyerek About u seçin. Giriş için mod tuşuna bastığınızda alttaki ekran görülecektir. Uyarı: General volume ve left volume cihazınızda doğru olarak gösterilmeyebilir. Bu durumda ürünle birlikte gelen programı kullanarak cihazınızı formatlayın.

30 USB Bağlantısı Cihazınız müzik dosyalarınızı USB bağlantısı ile transfer edebilir. 1. Bilgisayarınızın USB bağlantısı olup olmadığını kontrol ediniz. (Bunun için bilgisayarınızın kullanma kılavuzuna başvurabilirsiniz) 2. Cihazınız ile bilgisayarınızı USB girişlerinden bağlayın. (Bunun için ürünle birlikte gelen USB kablosunu kullanabilirsiniz) 3. Bağlantı sağlandıktan sonra cihazınızın ekranında altta görülen işaret çıkacaktır. 4. Cihaz ile Bilgisayarınızı ilk defa bağladığınızda eğer ürünle birlikte gelen program yüklü ise; bilgisayarınız yeni donanımı algılayacaktır. Eğer yüklü değilse, önce programı yükleyip daha sonra tekrar bağlanmayı deneyin.

31 Program Yönetimi Gerekli Sistem Özellikleri Lütfen cihazınız ile bilgisayarınızı bağlamadan önce yönetim programını yükleyiniz. Kurulum CD sini CD-ROM a taktığınızda kurulum işlemi otomatik olarak başlatılacaktır. Sistem Gereksinimleri: Ibm uyumlu bilgisayar İşlemci: Pentium 166 Mhz veya üzeri İşletim Sistemi: Win 98 Second Edition, Win 2000, Win XP USB Portu En az 32 MB RAM (Win 2000 ve Win XP için 64 MB önerilir.) En az 20 MB Harddisk alanı En az 4x CD-ROM Ses Kartı (Şart Değil) Internet bağlantısı (Önerilir)

32 Program Yönetimi Programın Kurulum Adımları Kurulum CD sini CD-ROM a taktığınızda kurulum işlemi otomatik olarak başlatılacaktır. Kurulum esnasında Win 98 sürücüleri yüklenecektir. Devam eden pencereleri NEXT i seçerek geçin. Diğer sürücüler ve Yönetim Programı kurulacaktır. Kurulum sonunda bilgisayarınızı yeniden başlatmanız hatırlatılır. Bilgisayar yeniden başlatıldıktan sonra masaüstünüzde bir kısayol göreceksiniz. Ayrıca Başlat Menünüze de Cihazın yönetim progaramı eklenmiş olacaktır. Cihazınızı kullanmadan önce yandaki resimde görüldüğü gibi bilgisayarınız ile bağlayınız. Masaüstündeki ikonunu tıklatarak programın Çince arabirimine ulaşabilirsiniz

33 Program Yönetimi Cihazınıza Dosya Transfer Etmek Transfer işleminden önce lütfen cihazınızı açın ve bilgisayarınıza bağlayın. 1. Masaüstündeki ikonunu çift tıklayın 2. Transfer edilecek dosyaları seçmek için soldaki tarayıcıdan dosya dizinini seçtiğinizde, sağdaki tarayıcı dizin için dosyaları görüntüleyecektir. 3. Download için Download ikonuna tıklayınız. 4. Enter tuşuna bastığınızda kopyalama arabirimini göreceksiniz. 5. MP3 veya WMA dan farklı dosyalar download ettiğinizde; sistem taşınabilir bellek üzerinde bu müzik dosyası olmayan dosyaları saklamak için yeni bir dizin oluşturur. 6. Sistem cihazınızı otomatik olarak kontrol eder. Eğer cihazın bağlantısını koparırsanız sistem çalışmayı durdurur.

34 Program Yönetimi Öneri: MP3 ve WMA dosyalarını MP3 Dizinine kopyalayarak, daha fazla MP3 ve WMA dosyası transfer edebilirsiniz. Eğer dosyaları sadece kök dizine kopyalıyorsanız, toplam sadece 128 dosya kopyalayabilirsiniz. Uyarı: Dosyaların transferi yapılırken cihazın zarar görmesini engellemek için, bilgisayar ile bağlantıyı koparmayın. Eğer cihazınız verimli olarak çalışmıyorsa, 3 dakika boyunca pilleri çıkarıp sonra tekrar takın. Bilgisayara bağlayıp cihazınızı formatlayın. Eğer yüklediğiniz dosyaları bulamıyorsanız; EDISK dizininde olup olmadıklarını kontrol edin. Download esnasında cihazınızın ekranında işlemin yapılmakta olduğunu gösteren bir animasyon çıkar. İşletim sistemlerindeki senkronizayon farklılıkları dolayısıyla; sadece cihazın ekranındaki animasyon son bulduğunda transfer işleminin sona erdiği belli olur. Örneğin Win 98 İşletim Sisteminde, devam ettiği halde transfer işleminin bittiği görülür. Fakat Win Xp İşletim Sisteminde cihaz ile bilgisayarın transfer hızları yakındır. Download işlemi sona erdikten hemen sonra cihazınızı çıkarmayın. Lütfen bu konu üzerinde dosyalarda kopukluk olmasını engellemek için hassasiyet gösteriniz.

35 Program Yönetimi Cihazınızdan Bilgisayara Dosya Transfer Etmek Cihazınızı bir mobil bilgi depolama aygıtı olarak kullanabilir ve yönetim programı ile cihazdan bilgisayarınıza dosya transferi yapabilirsiniz. Cihazınız müzik yasaları dolayısıyla sadece müzik dosyası olmayan dosyaları bilgisayarınıza transfer edebilir. 1. Cihaz ile bilgisayarınızı bağlayın 2. Trasfer etmek istediğiniz dosyası seçin 3. Yönetim Programının arabirimindeki Upload tuşuna basın. 4. Transfer arabirimini göreceksiniz.

36 Program Yönetimi Uyarı: Dosyaların transferi yapılırken cihazın zarar görmesini engellemek için, bilgisayar ile bağlantıyı koparmayın. Eğer cihazınız verimli olarak çalışmıyorsa, 3 dakika boyunca pilleri çıkarıp sonra tekrar takın. Bilgisayara bağlayıp cihazınızı formatlayın. Yasalar dolayısıyla cihazınız müzik dosyalarını bilgisayara transfer edemez. Eğer MP3 veya WMA dosyalarını seçerseniz, sistem tarafından uyarılırsınız.

37 Program Yönetimi Cihaz Hafızasının Formatlanması Format işleminden önce lütfen cihazı açın ve bilgisayarınız ile bağlantısını sağlayın. 1. Masaüstündeki ikonu tıklayarak yönetim programını başlatın. 2. Format düğmesine bastığınız zaman, format ekranı açılır. 3. Sürücüyü seçip, START tuşuna bastığınızda, formatlama işlemi başlatılacaktır.

38 Program Yönetimi Uyarı: Formatlama işlemi bellekteki bütün dosyaların silinmesine neden olur. Formatlama işlemi esnasında, cihaz ile bilgisayarın bağlantısını koparmayın. Bu cihazınızın sistem dosyalarını kaybetmesine ve tekrar açılmamasına neden olabilir. Lütfen sadece yönetim programının format özelliğini kullanınız. İşletim sistemi üzerinden formatlama yapmayınız. Eğer Windows XP veya 2000 ile formatlama yapmak istiyorsanız; FAT veya FAT16 dosya sistemlerini seçin. FAT32 ve NTFS sistemleri cihaz tarafından desteklenmemektedir. Diğer şekilde cihazınız düzgün çalışmayabilir; Error, Reformat Media (Hata, tekrar formatlayın) şeklinde bir hata verebilir. Bu durumda FAT veya FAT16 ile yeniden formatlayın. Eğer cihazınız bilgisayara bağlanamıyorsa servise başvurun.

39 3rogram Yönetimi Dosya Silme Cihazınızdaki dosyaları yönetim programını kullanarak da silebilirsiniz. 1. Cihazınızı bilgisayar ile bağlayın, açın ve yönetim programını çalıştırın. 2. Silmek istediğiniz dosyaları seçin. 3. Önce yönetim programındaki delete ikonuna basın, sonra işlemi onaylamak için enter tuşuna basın. Ayrıca Delete özelliğine menülerdeki File kısmından da ulaşabilirsiniz. Uyarı: Dosyayı sildiğiniz zaman, tekrar geri dönüşümü olmaz.

40 Program Yönetimi USB Bağlantısının tazelenmesi Cihazınız ile bilgisisayarı bağladıktan sonra, yönetim programındaki refresh düğmesine bastığınızda, aradaki bağlantı yeniden sağlanır. Hafıza Seviyesi Yönetim Programı hafıza seviyesini grafik ve figürlerle birlikte gösterir.

41 Uyarı Çalışma Hataları 1. PLAY / STOP tuşuna basıldığı halde cihaz açılmıyor. Nedeni ve Çözümü: Piller takılı olmayabilir veya kullanılmış olabilir. Pillerin takılı olup olmadığını kontrol edin, değilse takın. Takılıysa bir süre makineden çıkarıp tekrar takın. 2. Cihaz açıldıktan sonra düğmelere basıldığı halde çalışmıyorlar. Nedeni ve Çözümü: Tuşlar kilitli olabilir. Kilidi açmak için HOLD tuşuna basın. 3. Dosyaları çalarken, hiç ses gelmiyor. Nedeni ve Çözümü: Ses çok kısık olabilir. Sesi ayarlayın. Cihazınızın bilgisayara bağlı olmasından veya hiç müzik dosyası olmamasından da kaynaklanabilir. 4. Bağlantı yapıldıktan sonra, cihaza dosya yüklenemiyor. Nedeni ve Çözümü: Yönetim programı yüklü olmayabilir, yada bozulmuş olabilir. Bu durumda programı tekrar kurun. Anakart üzerinde USB girişi olmayabilir. Bu durumda da anakartınızın değiştirilmesi gereklidir. 5. Müzik dinlerken gösterilen zaman karışıyor. Nedeni ve Çözümü: VBR formatıyla sıkıştırılmış MP3 dosyalarında, sıkıştırma oranı değiştiği için, zamanda da değişiklikler gözükebilir. Bu dinleme esnasında herhangi bir soruna neden olmaz. Farklı bir format ile sıkıştırma yaparsanız durum düzelecektir. 6. Cihazın bilgisayar ile bağlantısının kesilmesi zaman zaman çalışmalarda anormalliklere neden oluyor. Nedeni ve Çözümü: Bu USB den kaynaklanan bir durumdur. Kullanıcılarımıza dosya transferi yaparken, USB bağlantısını kesmemelerini önemle tavsiye ederiz.

42 Uyarı 7. Neden gösterilen hafıza ile cihazda olduğu söylenen hafıza miktarı birbirinden farklı? Nedeni ve Çözümü: Çünkü cihazınız Çince Karakter dizini için hafızadan yer kullanır. Bundan dolayı gösterilen hafıza, gerçekte olandan daha azdır. 8. Cihaz açıldığında Error, Reformat Media şeklinde hata veriyor, sonra otomatik olarak kapanıyor. Nedeni ve Çözümü: Eğer cihaz FAT32 yada NTFS sistemleri ile formatlanırsa, cihazınız bunları tanıyamayacağı için bu hatayı alırsınız. Cihazınızı bilgisayara bağlayıp, tekrar FAT veya FAT16 sistemleriyle formatlarsanız durum düzelecektir.

43 Uyarı Problem Çözümü Uyarı: 1. Kullanıcılarımıza önce yönetim programını yüklemelerini sonra cihazı formatlarını şiddetle tavsiye ediyoruz. Eğer Win 98 işletim sistemi kullanıyorsanız önce yönetim programını yükleyin ve daha sonra cihazınızı bağlayın. 2. Transfer işlemi sırasında, bilgisayarınızda gördüğünüz hız faklı işletim sistemlerinde (Win 998, Win 2000, Win XP) farklı olabilir. Bundan dolayı hız cihaza göredir. Cihazınızın transfer hızı ekranındaki bir animasyon ile gösterilir. Animasyon bittiğinde transfer işlemide son bulmuştur. Tak çalıştır özelliği sadece Win 2000 ve Win XP ile kullanılabilir. Win 98, Win 98 SE işletim sistemlerinde kullanıcının sürücüyü yüklemesi gerekmektedir. Yönetim programı üzerinde sürücüler bulunduğu için, sadece bu programın yüklenmesi yeterli olacaktır. 3. PLAY / STOP tuşuna basıldığı halde cihaz açılmıyor. Nedeni ve Çözümü: Piller takılı olmayabilir veya kullanılmış olabilir. Pillerin takılı olup olmadığını kontrol edin, değilse takın. Takılıysa bir süre makineden çıkarıp tekrar takın. 4. Cihaz açıldıktan sonra düğmelere basıldığı halde çalışmıyorlar. Nedeni ve Çözümü: Tuşlar kilitli olabilir. Kilidi açmak için HOLD basın. tuşuna 5. Bağlantı sağlandıktan sonra, cihaz üzerinde mobil storage ikonu görülmüyor. Nedeni ve Çözümü: Yönetim Programı yüklenmemiş, yada uygulama takılmış olabilir. Uygulamayı tekrar kurun. Anakartınız üzerinde USB portu olmayabilir. BU durumda kartın değiştirilmesi için servis ile görüşün.

44 Uyarı 6. Müzik dinlerken gösterilen zaman karışıyor. Nedeni ve Çözümü: VBR formatıyla sıkıştırılmış MP3 dosyalarında, sıkıştırma oranı değiştiği için, zamanda da değişiklikler gözükebilir. Bu dinleme esnasında herhangi bir soruna neden olmaz. Farklı bir format ile sıkıştırma yaparsanız durum düzelecektir. 7. Cihazın bilgisayar ile bağlantısının kesilmesi zaman zaman çalışmalarda anormalliklere neden oluyor. Nedeni ve Çözümü: Bu USB den kaynaklanan bir durumdur. Kullanıcılarımıza dosya transferi yaparken, USB bağlantısını kesmemelerini önemle tavsiye ederiz. 8. Desteklenen Müzik Formatları: MPEG I Layer 3, MPEG I Layer2, MPEG I Layer 1, MPEG2 Layer3, MPEG2.5 Layer3, WMA. MP3: 32Kbps~256Kbps WMA: 64 Kbps~192Kbps Eğer cihazınız parçaları düzgün şekilde çalmıyorsa, tuşa yeterince sert basılmamış olmasından, kulaklığın düzgün çalışmamasından, sıkıştırma formatının veya oranının cihaz ile uyumlu olmamasından kaynaklanıyor olabilir.bu tür bir durum ile karşılaşırsanız, dosyayı silin ve diğer sıkıştırma standartlarıyla tekrar oluşturun. İpucu: Dosyayı bilgisayarınızdaki bir Mp3 Çalar ile (Örneğin Winamp) açarak da özellikleriyle ilgili bilgi alabilirsiniz. 9. Neden gösterilen hafıza ile cihazda olduğu söylenen hafıza miktarı birbirinden farklı? Nedeni ve Çözümü: Çünkü cihazınız Çince Karakter dizini için hafızadan yer kullanır. Bundan dolayı gösterilen hafıza, gerçekte olandan daha azdır. 10. Neden yapılan ayarlar sıklıkla kayboluyor? Nedeni: Biz ayarları Settings.dat isimli dosyada saklarız. Bu dosya silinirse, yada cihaz formatlanırsa, ayarlarınızda kaybolur. Bu durumda tekrar ayar yapmak gerekir.

45 Özellikler Teknik Özellikler Hafıza Pil LCD Boyutlar Kulaklık Çıkışı Frekans aralığı Kayıt Örnekleme Frekansı Müzik Türü Kayıt Türü Dil Desteği Sıkıştırma Oranı 128 (Dahili) AAA Lityum Pil 96*32 pixel, Mavi Ekran Aydınlatması 70mm*37mm*23mm 5mW+5mW 20 Hz 20 Khz 8 Khz. MP3, VMA ADPCM MP3 (Giriş) GB kbps 256 kbps.

46 Müşteri Hizmetleri Değerli Müşterimiz, En uygun fiyata en iyi ürünü vermenin yanında; en iyi hizmet vermenin de önemli olduğuna inanıyoruz. Bu nedenle sizlere daha yakın olabilmek için, internet adresimizdeki erişim formlarının yanı sıra, tüketici danışma hatlarımızı da ( ) hizmetinize açmış durumdayız. Danışma hatlarımızı, - Hafta içi her gün Cumartesi günleri saatleri arasında ücretsiz olarak arayabilir; istek, öneri ve şikayetlerinizi firmamıza iletebilirsiniz. Ürünlerimizle ilgili hizmetleri tam olarak alabilmek için aşağıdaki önerilere uymanızı rica ederiz: 1. Ürünü aldığınızda garanti belgesini yetkili satıcınıza onaylattırınız. 2. Ürünü promosyon aracılığı ile edinmişseniz, ürüne ait garanti belgesini en yakın yetkili servisimize giderek onaylattırınız. 3. Ürünü kullanma kılavuzu esaslarına göre kullanınız. 4. Ürününüzle ilgili hizmet talebiniz olduğunda yukarıdaki telefon numaralarından, Tüketici İlişkileri Merkezi ne başvurunuz. 5. Teknik servisteki işiniz bittiğinde Hizmet Fişi almayı unutmayınız. Alacağınız bu fiş, ileride ürününüzde meydana gelebilecek herhangi bir sorunda size yarar sağlayacaktır.

47 Garanti ile ilgili olarak MÜŞTERİNİN DİKKAT ETMESİ GEREKEN HUSUSLAR DESER Elektronik tarafından verilen garanti, MINTON Elektronik Cihazları nın normalin dışında kulla nılmasından doğacak arızaların giderilmesini kapsamadığı gibi, aşağıdaki durumlar da garanti dışıdır: 1. Kullanım hatalarından meydana gelecek hasar ve arızalar, 2. Ürünün müşteriye tesliminden sonraki yükleme, boşaltma ve taşıma sırasında oluşacak hasar ve arızalar, 3. Voltaj düşüklüğü veya fazlalığı, hatalı veya kaçak elektrik tesisatı, ürünün etiketinde yazılı voltajdan farklı voltajlarda kullanım nedenlerinden ötürü meydana gelecek hasar ve arızalar, 4. Yangın ve yıldırım düşmesi ile meydana gelecek hasar ve arızalar, 5. Ürünün kullanım kılavuzlarında yer alan hususlara aykırı kullanılmasından kaynaklanacak arızalar, 6. Arızalı ürüne, yetkili servis personeli dışındaki müdahalelerden kaynaklanacak arızalar. Yukarıda belirtilen arızaların giderilmesi ücret karşılığında yapılır. Ürünün kullanım yerine montajı ve nakliyesi ürün fiyatına dahil değildir. Garanti belgesinin onaylanarak tüketiciye verilmesi sorumluluğu, tüketicinin malı satın aldığı satıcı, bayi, acenta yada temsilciliklere aittir. Garanti Belgesi üzerinde tahrifat yapılması, ürün üzerindeki orijinal seri numarasının kaldırılması veya tahrif edilmesi hallerinde garanti belgesi geçersizdir. MINTON markalı ürünlerin tümü sertifikasına sahiptir. ÜCRETSİZ TÜKETİCİ DANIŞMA HATTI (0800) MERKEZ TEKNİK SERVİS (0212) DESER Elektronik San. ve Tic. Ltd. Şti. Adres: Halkalı Cad. No:187/2 Sefaköy-İstanbul

Bu kullanma kılavuzu Falcon Serisi E Type için geçerlidir.

Bu kullanma kılavuzu Falcon Serisi E Type için geçerlidir. falcon serisi Bu kullanma kılavuzu Falcon Serisi E Type için geçerlidir. DİKKAT: Bu kullanma kılavuzu sadece web sitesi için hazırlanmış olup, ürün içerisindeki kılavuz ile farklılıklar gösterebilir. Önsöz

Detaylı

Bu kullanma kılavuzunu Falcon M Type model FM Transmitter için geçerlidir.

Bu kullanma kılavuzunu Falcon M Type model FM Transmitter için geçerlidir. falcon m type Bu kullanma kılavuzunu Falcon M Type model FM Transmitter için geçerlidir. DİKKAT: Bu kullanma kılavuzu sadece web sitesi için hazırlanmış olup, ürün içerisindeki kılavuz ile farklılıklar

Detaylı

ecyber Kullanıcı Kılavuzu 1 / 1 1. ecyber hakkında... 1 2. Sistem gereksinimleri:... 2 Donanım:... 2 Yazılım:... 2 3. Kullanım Rehberi...

ecyber Kullanıcı Kılavuzu 1 / 1 1. ecyber hakkında... 1 2. Sistem gereksinimleri:... 2 Donanım:... 2 Yazılım:... 2 3. Kullanım Rehberi... ecyber Kullanıcı Kılavuzu 1 / 1 1. ecyber hakkında... 1 2. Sistem gereksinimleri:... 2 Donanım:... 2 Yazılım:... 2 3. Kullanım Rehberi... 3 İndirme... 3 Sunucu yazılım kurulumu... 3 Kurulum sayfası çıkacaktır...

Detaylı

Türkçe. Giriş. Özelliklere Genel Bakış

Türkçe. Giriş. Özelliklere Genel Bakış Özelliklere Genel Bakış Giriş 7-inç TFT LCD Görüntü çözünürlüğü: 480(En) x 234(Boy) Görüntü modu: 4:3 ve 16:9 Desteklenen dosya biçimleri: JPEG & Hareketli-JPEG (320x240 QVGA 15 fps; 640x480 VGA 6 fps.)

Detaylı

ARAÇ KAMERASI, HD Kullanma Kılavuzu

ARAÇ KAMERASI, HD Kullanma Kılavuzu ARAÇ KAMERASI, HD Kullanma Kılavuzu 87231 Araç kamerasının tüm fonksiyonlarının daha iyi kullanımı için cihazı kullanmadan önce lütfen bu kılavuzu dikkatli şekilde okuyun. Dikkat 1. Lütfen hafıza kartını

Detaylı

Bu kullanma kılavuzunun geçerli olduğu modeller, Veyron Plus (2 GB) Veyron Ultra (4GB)

Bu kullanma kılavuzunun geçerli olduğu modeller, Veyron Plus (2 GB) Veyron Ultra (4GB) veyron serisi Bu kullanma kılavuzunun geçerli olduğu modeller, Veyron Plus (2 GB) Veyron Ultra (4GB) DİKKAT: Bu kullanma kılavuzu sadece web sitesi için hazırlanmış farklılıklar gösterebilir. olup, ürün

Detaylı

Bu kullanma kılavuzunun geçerli olduğu modeller;

Bu kullanma kılavuzunun geçerli olduğu modeller; crow series Bu kullanma kılavuzunun geçerli olduğu modeller; Crow Plus (2GB) Crow Ultra (4GB) DİKKAT: Bu kullanma kılavuzu sadece web sitesi için hazırlanmış farklılıklar gösterebilir. olup, ürün içerisindeki

Detaylı

15 /19 /22 LED Reklam-Bilgi Ekranı

15 /19 /22 LED Reklam-Bilgi Ekranı 1 15 /19 /22 LED Reklam-Bilgi Ekranı Kızıl Ötesi Göz USB Bellek Girişi Power 2x2W Hoparlör KUMANDA 1 Ekrana Medya Yüklemek POWER Tuşu Ekrana enerji verildiğinde veya POWER tuşuna bastığınızda dahili kartta

Detaylı

1. Başlarken. 1.1 Güvenlik Önlemleri. 1.2 Sistem Gereksinimleri. 1.3 Paket İçeriği

1. Başlarken. 1.1 Güvenlik Önlemleri. 1.2 Sistem Gereksinimleri. 1.3 Paket İçeriği 1. Başlarken 1.1 Güvenlik Önlemleri Prestigio Data Racer I ın kullanımından önce lütfen tüm güvenlik önlemlerini inceleyin. Cihazı doğru şekilde çalıştırmak için bu kitapçıkta belirtilen tüm prosedürleri

Detaylı

Hızlı başlangıç kılavuzu

Hızlı başlangıç kılavuzu Philips GoGear müzik çalar Hızlı başlangıç kılavuzu TR SA1MXX02B SA1MXX02K SA1MXX02KN SA1MXX02W SA1MXX04B SA1MXX04K SA1MXX04KN SA1MXX04P SA1MXX04W SA1MXX04WS SA1MXX08K Başlarken Ana menü hakkında genel

Detaylı

Bu kullanma kılavuzunu Falcon Y Type model FM Transmitter için geçerlidir.

Bu kullanma kılavuzunu Falcon Y Type model FM Transmitter için geçerlidir. falcon y type Bu kullanma kılavuzunu Falcon Y Type model FM Transmitter için geçerlidir. DİKKAT: Bu kullanma kılavuzu sadece web sitesi için hazırlanmış olup, ürün içerisindeki kılavuz ile farklılıklar

Detaylı

X-107 KULLANMA KILAVUZU

X-107 KULLANMA KILAVUZU X-107 KULLANMA KILAVUZU Ekran ölçüsü 7inç Çözünürlülük 480 X ( RGB) X 234 Parlaklık 350cd/m2 Kontrast 300 : 1 Görüntü açısı ( L/R / T / B) : 60/ 60/40/60 Güç kaynağı 8~17V ( tipik DV 12V) Güç sarfiyatı

Detaylı

Bu kullanma kılavuzunun geçerli olduğu modeller, Vantage Plus (2 GB) Vantage Ultra (4 GB)

Bu kullanma kılavuzunun geçerli olduğu modeller, Vantage Plus (2 GB) Vantage Ultra (4 GB) vantage serisi Bu kullanma kılavuzunun geçerli olduğu modeller, Vantage Plus (2 GB) Vantage Ultra (4 GB) DİKKAT: Bu kullanma kılavuzu sadece web sitesi için hazırlanmış olup, ürün içerisindeki kılavuz

Detaylı

Windows 7 or 2 GB 2 GHz Mac OS GB 1 GHz Intel. Placement Tests. English for Success Teacher Training

Windows 7 or 2 GB 2 GHz Mac OS GB 1 GHz Intel. Placement Tests. English for Success Teacher Training DynEd Sistem Gereksinimleri DynEd yazılımlarını kullanabilmek için bilgisayarınız aşağıdaki özelliklere sahip olmalıdır: İşletim Sistemine göre en az bellek ve ana işlemci hızı: İşletim Sistemi Bellek

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU Ses Ölçüm Cihazı PCE-353

KULLANIM KILAVUZU Ses Ölçüm Cihazı PCE-353 KULLANIM KILAVUZU Ses Ölçüm Cihazı PCE-353 Versiyon 1.1 Oluşturma Tarihi: 13/02/2017 İçindekiler 1 Giriş... 3 2 Güvenlik notları... 3 3 Özellikler... 4 3.1 Teslimat İçeriği... 4 3.2 Opsiyonel aksesuarlar...

Detaylı

LMS PC aracı ACS420. LMS parametre ayarlarının yapılması için PC yazılımı. Kurlum ve çalıştırma talimatları

LMS PC aracı ACS420. LMS parametre ayarlarının yapılması için PC yazılımı. Kurlum ve çalıştırma talimatları LMS PC aracı ACS420 LMS parametre ayarlarının yapılması için PC yazılımı Kurlum ve çalıştırma talimatları 1 İçindekiler 1. ACS420 programının kurulumu.. 3 2. OCI430 ara yüzün sürücü kurulumu.. 7 OCI430

Detaylı

Güç açık/kapalı AUX IN. Bluetooth 4.0. kontrol etmek. onu. Sesli Kılavuz

Güç açık/kapalı AUX IN. Bluetooth 4.0. kontrol etmek. onu. Sesli Kılavuz Aura LED Bluetooth Hoparlör Kullanıcı kılavuzuu 33049 Değerli Müşterimiz, Ednet hoparlörlerini satın aldığınızz için teşekkür ederiz. Sorunsuz bir kullanım için hoparlörü kullanmaya başlamadan önce lütfen

Detaylı

Genius MP3 çaları satın almış olduğunuz için teşekkür ederiz. Artık bir kaset çalar ya da CD taşımanıza gerek yok.

Genius MP3 çaları satın almış olduğunuz için teşekkür ederiz. Artık bir kaset çalar ya da CD taşımanıza gerek yok. Giriş Genius MP3 PLAYER Genius MP3 çaları satın almış olduğunuz için teşekkür ederiz. Artık bir kaset çalar ya da CD taşımanıza gerek yok. Bu MP3 Çalarla CD kalitesindeki müziğin zevkini çıkarmak çok kolay.

Detaylı

Gufo Serisi Medya Oynatıcı Türkçe Tanıtma Ve Kullanma Kılavuzu

Gufo Serisi Medya Oynatıcı Türkçe Tanıtma Ve Kullanma Kılavuzu Gufo Serisi Medya Oynatıcı Türkçe Tanıtma Ve Kullanma Kılavuzu Bu kullanma kılavuzunun geçerli olduğu modeller; Gufo Plus Black (2GB) Gufo Ultra Black (4GB) DİKKAT: Bu kullanma kılavuzu sadece web sitesi

Detaylı

İçindekiler. Akıllı Tahta Uygulaması (ATU) Kullanma Kılavuzu. İçindekiler. Bölüm 1: Uygulama Hakkında Genel bilgi 2

İçindekiler. Akıllı Tahta Uygulaması (ATU) Kullanma Kılavuzu. İçindekiler. Bölüm 1: Uygulama Hakkında Genel bilgi 2 İçindekiler 1 İçindekiler Bölüm 1: Uygulama Hakkında Genel bilgi 2 Bölüm 2: Akıllı Tahta Uygulamasının Yüklenmesi Akıllı Tahta Uygulaması nı yükleme 3 Akıllı Tahta Uygulaması nı kaldırma 3 Akıllı Tahta

Detaylı

1. Kurulum. Tam ekranda iken MENU tuşuna. Başlat sekmesine gelin ve sonra [ / ] basın ve menüye girin. [ / ]

1. Kurulum. Tam ekranda iken MENU tuşuna. Başlat sekmesine gelin ve sonra [ / ] basın ve menüye girin. [ / ] 1. Kurulum Tam ekranda iken MENU tuşuna basın ve menüye girin. [ / ] tuşlarına basarak Kurulum, Kanal Düzenleme, Sistem Ayarları ve Medya Merkezi menülerine geçiş yapabilirsiniz. Kurulum menüsü altından

Detaylı

BİLGİ NOTU. SpeedTouch 585 Kablosuz ADSL Router

BİLGİ NOTU. SpeedTouch 585 Kablosuz ADSL Router BİLGİ NOTU SpeedTouch 585 Kablosuz ADSL Router SpeedTouch 585 Kablolu Ethernet Kurulumu (MS Windows 98) 1. 2. SpeedTouch Kurulum CD sini taktıktan sonra lütfen bekleyiniz. SpeedTouch Kurulum Sihirbazı

Detaylı

1. Prestigio MultiPad 2. AC Adaptör 3. Taşıma Kılıfı 4. USB Kablosu 5. Hızlı Başlangıç Klavuzu 6. Garanti Kartı 7. Yasal Güvenlik Uyarıları

1. Prestigio MultiPad 2. AC Adaptör 3. Taşıma Kılıfı 4. USB Kablosu 5. Hızlı Başlangıç Klavuzu 6. Garanti Kartı 7. Yasal Güvenlik Uyarıları 1. Paket İçeriği 1. 2. AC Adaptör 3. Taşıma Kılıfı 4. USB Kablosu 5. 6. Garanti Kartı 7. Yasal Güvenlik Uyarıları 2. Cihaz Görünümü 1 2 9 3 4 5 6 7 8 10 11 12 13 14 TR - 1 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Detaylı

AKZİL KULLANIM KILAVUZU

AKZİL KULLANIM KILAVUZU AKZİL KULLANIM KILAVUZU NOT: CİHAZIMIZI YETKİLİ OLMAYAN KİŞİLER KARIŞTIRMASIN DİYE MENÜYE GİRİŞ PROGRAMI İÇİN (mecazi anlamda) BİR ŞİFRE KOYDUK. BÜTÜN MODELLERİMİZDE AYNI KULLANIM KILAVUZU GEÇERLİDİR.

Detaylı

WATER PROOF DIGITAL MUSIC PLAYER. MPaxx 928 Hydrox

WATER PROOF DIGITAL MUSIC PLAYER. MPaxx 928 Hydrox WATER PROOF DIGITAL MUSIC PLAYER MPaxx 928 Hydrox tr İÇİNDEKİLER ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 3 MPAXX

Detaylı

Bu kullanma kılavuzunun geçerli olduğu modeller:

Bu kullanma kılavuzunun geçerli olduğu modeller: ghost serisi Bu kullanma kılavuzunun geçerli olduğu modeller: Ghost Plus (2 GB) Ghost Ultra (4 GB) DİKKAT: Bu kullanma kılavuzu sadece web sitesi için hazırlanmış olup, ürün içerisindeki kılavuz ile farklılıklar

Detaylı

Bu kullanma kılavuzunun geçerli olduğu modeller:

Bu kullanma kılavuzunun geçerli olduğu modeller: fly serisi Bu kullanma kılavuzunun geçerli olduğu modeller: Fly Plus (2 GB) DİKKAT: Bu kullanma kılavuzu sadece web sitesi için hazırlanmış olup, ürün içerisindeki kılavuz ile farklılıklar gösterebilir.

Detaylı

reederiii Kullanım Kılavuzu

reederiii Kullanım Kılavuzu reederiii Kullanım Kılavuzu Cihazımızı satın aldığınız için teşekkür ederiz. Lütfen cihazı kullanmadan önce kullanma kılavuzunu dikkatlice okuyun. Kullanım kılavuzu size tam ve doğru bilgi vermek için

Detaylı

ÖĞRENME FAALİYETİ 1 ÖĞRENME FAALİYETİ 1

ÖĞRENME FAALİYETİ 1 ÖĞRENME FAALİYETİ 1 ÖĞRENME FAALİYETİ 1 ÖĞRENME FAALİYETİ 1 AMAÇ Bilgisayar ve elektronik tablolama yazılımı sağlandığında elektronik tablolama yazılımı çalışma alanı düzenlemelerini yapabileceksiniz. ARAŞTIRMA Güncel olarak

Detaylı

BU CİHAZ BİLGİSAYAR BAĞLANTILI SİSTEM OLMAYIP, BAĞLI OLDUĞU BİLGİSAYAR İLE DEVAMLI İLETİŞİM YAPMAMAKTADIR. Mali Onaylı Yazarkasa

BU CİHAZ BİLGİSAYAR BAĞLANTILI SİSTEM OLMAYIP, BAĞLI OLDUĞU BİLGİSAYAR İLE DEVAMLI İLETİŞİM YAPMAMAKTADIR. Mali Onaylı Yazarkasa Hugin ALPHA Alpha ER-425TX ER-350N BU CİHAZ BİLGİSAYAR BAĞLANTILI SİSTEM OLMAYIP, BAĞLI OLDUĞU BİLGİSAYAR İLE DEVAMLI İLETİŞİM YAPMAMAKTADIR. Mali Onaylı Yazarkasa 1 İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER... 2 Bilgisayar

Detaylı

WATER PROOF DIGITAL MUSIC PLAYER. MPaxx 928 Hydrox

WATER PROOF DIGITAL MUSIC PLAYER. MPaxx 928 Hydrox WATER PROOF DIGITAL MUSIC PLAYER MPaxx 928 Hydrox TR İÇİNDEKİLER -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Detaylı

ZEBEX 107X EL TERMİNALLERİNE FIRMWARE YÜKLEME

ZEBEX 107X EL TERMİNALLERİNE FIRMWARE YÜKLEME ZEBEX 107X EL TERMİNALLERİNE FIRMWARE YÜKLEME Firmware Nedir. En basit tanımlama ile elektronik bir cihazın herhangi bir yongasında (chip) bulunan yazılımlara (programlara) firmware denilir. Firmware,

Detaylı

AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) olarak kullanacağınız cihazı bilgisayarınıza bağlayarak ayarlarını yapabilirsiniz.

AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) olarak kullanacağınız cihazı bilgisayarınıza bağlayarak ayarlarını yapabilirsiniz. USB Disk Paylaşımı Değerli Müşterimiz, AirTies desteklediği USB Tak&Paylaş özelliği ile hiçbir ekstra donanıma ihtiyaç duymadan yaygın olarak kullanılan standart USB disk sürücülerinizi tüm ağınıza paylaştırmanıza

Detaylı

HP Mobil Uzaktan Kumanda (Yalnızca Belirli Modellerde) Kullanıcı Kılavuzu

HP Mobil Uzaktan Kumanda (Yalnızca Belirli Modellerde) Kullanıcı Kılavuzu HP Mobil Uzaktan Kumanda (Yalnızca Belirli Modellerde) Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows ve Windows Vista, Microsoft Corporation şirketinin ABD'de kayıtlı

Detaylı

TR7311U-OR RDS / MP3-USB TUNER (12 Volt)

TR7311U-OR RDS / MP3-USB TUNER (12 Volt) www.vdo.com TR7311U-OR RDS / MP3-USB TUNER (12 Volt) KULLANIM KILAVUZU Güvenlik Bilgileri Güvenlik Bilgileri Bu ürünü satın aldığınız için teşekkür ederiz. Cihazı kullanmadan önce lütfen bu kılavuzu dikkatlice

Detaylı

KATES Yazılım Güncelleme Dokümanı

KATES Yazılım Güncelleme Dokümanı KATES Yazılım Güncelleme Dokümanı Yazılım Güncelleme için aşağıdaki işlemler sırasıyla yapılmalıdır. 1. Gerekli Yazılımları ve Dokümanları İndirin 2. KATES i sürekli çalışma moduna alın. 3. Bluetooth bağlantısını

Detaylı

BİLGİ NOTU. SpeedTouch 580. Kablosuz ADSL Modem

BİLGİ NOTU. SpeedTouch 580. Kablosuz ADSL Modem BİLGİ NOTU SpeedTouch 580 Kablosuz ADSL Modem SpeedTouch 580 Kablolu USB Kurulumu (MS Windows 98) 1. 2. SpeedTouch Kurulum CD sini taktıktan sonra lütfen bekleyiniz. SpeedTouch Kurulum Sihirbazı ekranı

Detaylı

Kullanım Kılavuzu PCE-CT 65

Kullanım Kılavuzu PCE-CT 65 PCE-CT 65 Versiyon 1.0 21.03.2017 İçindekiler 1 Güvenlik notları... 3 2 Özellikler... 3 2.1 Teknik Özellikler... 3 2.2 Teslimat İçeriği... 4 3 Sistem yönergeleri... 5 3.1 Cihaz... 5 3.2 Ekran... 6 3.3

Detaylı

WeldEYE. Kurulum Kılavuzu. İçindekiler

WeldEYE. Kurulum Kılavuzu. İçindekiler WeldEYE Kurulum Kılavuzu İçindekiler Giriş... Hata! Yer işareti tanımlanmamış. Kurulum... Hata! Yer işareti tanımlanmamış. Sistem/Ortam gerekleri... 3 Yazılımın kurulması... 3 Kamera sürücüsünün kurulumu...

Detaylı

TESLİM TARİHİ VE YERİ: FABRİKA AZAMİ TAMİR SÜRESİ : 30 (OTUZ) GÜN

TESLİM TARİHİ VE YERİ: FABRİKA AZAMİ TAMİR SÜRESİ : 30 (OTUZ) GÜN İMALATÇI FİRMANIN ÜNVANI: AKAY ASANSÖR İML. İNŞ. TEKS. İTH. İHR. SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ. İSTİKLAL MAH. YILDIRIM BEYAZIT CAD. NO:11 / B KIRAÇ-ESENYURT / İSTANBUL TELEFON : 0212 624 32 15 16 FAKS : 0212 424

Detaylı

Kullanım Kılavuzu PCE-PH 22

Kullanım Kılavuzu PCE-PH 22 PCE-PH 22 Versiyon 1.1 29/06/2016 İçindekiler 1 Özellikler... 3 2 Genel açıklama / Teknik Özellikler... 3 3 Fonksiyonlar... 4 4 Kalibrasyon... 4 5 Ölçüm Yöntemi... 5 5.1 ph Ölçümü... 5 5.2 Data-Hold...

Detaylı

MAGIC PASS ID Parmak izli / Kartlı / Şifreli Kapı Kilidi

MAGIC PASS ID Parmak izli / Kartlı / Şifreli Kapı Kilidi MAGIC PASS 12380 ID Parmak izli / Kartlı / Şifreli Kapı Kilidi Kullanım Kılavuzu Bu kılavuz MAGIC PASS 12380 ID Parmak izli / Kartlı / Şifreli Kapı Kilidi kullanımı ve arıza tespit ve onarımına yönelik

Detaylı

XTRA CONTROLLER PRO KULLANIM KILAVUZU

XTRA CONTROLLER PRO KULLANIM KILAVUZU XTRA CONTROLLER PRO KULLANIM KILAVUZU İÇİNDEKİLER İlgili bölümü göstermesi için içindekiler tablosundaki bir başlığı tıklayın 1. GİRİŞ... 3 2. TRAVELLING ZOOM ÖZELLİĞİ... 5 3. CHAT AND SHOW FOTOĞRAF/VİDEO/MÜZİK

Detaylı

SX İŞLETİM SİSTEMİ ÖZELLİKLERİ

SX İŞLETİM SİSTEMİ ÖZELLİKLERİ Versiyon 1.2 SX İŞLETİM SİSTEMİ ÖZELLİKLERİ Tüm Switch'lerde Çalışır SX İşletim Sistemi tüm Nintendo Switch'lerde ve tüm yazılım versiyonlarında çalışır! Tüm Oyunları Oyna SX İşletim Sistemi ile tüm favori

Detaylı

Smartnet PRO-W Kullanım Kılavuzu

Smartnet PRO-W Kullanım Kılavuzu Sayfa 1 / 22 Kutu Đçeriği 1-) Smartnet PRO-W Kablosuz Adsl2+ 1Port Modem 2-) Güç adaptörü 3-) Sesli görüntülü interaktif kurulum CD si 4-) Türkçe Kulanım kitapçığı ve Garanti Belgesi 5-) Ayırıcı Splitter.

Detaylı

Televizyon Kullanma Kılavuzu F 49-209 LED TV

Televizyon Kullanma Kılavuzu F 49-209 LED TV Televizyon Kullanma Kılavuzu F 49-209 LED TV Lütfen önce bu kılavuzu okuyun! Değerli Müşterimiz, Modern tesislerde üretilen ve titiz kalite kontrol işlemlerinden geçirilen üründen en iyi verimi almanızı

Detaylı

General Mobile DSTL1. Sürüm Güncelleme Notları

General Mobile DSTL1. Sürüm Güncelleme Notları General Mobile DSTL1 Sürüm Güncelleme Notları Bu sürüm notları General mobile DSTL1 cihazı için en son gönderilen yazılım güncelleme bilgisi içermektedir. Bu sürüm güncelleme, cihazınızın işlevselliğini

Detaylı

Mina 960 Kart Basma Saati Kullanım Kılavuzu

Mina 960 Kart Basma Saati Kullanım Kılavuzu Mina 960 Kart Basma Saati Kullanım Kılavuzu Bu kılavuz kart basma saatinin kullanımına yönelik doğru çalışma alışkanlıkları konusunda bilgiler vermektedir. Daha detaylı bilgiyi http://www.perkotek.com

Detaylı

Adaptörü USB portuna takmadan once mutlaka CD ile gelen sürücü yazılımını yükleyin.

Adaptörü USB portuna takmadan once mutlaka CD ile gelen sürücü yazılımını yükleyin. 802.11g High-Gain Kablosuz USB Adaptörü HIZLI KURULUM KILAVUZU Versiyon 1.0 Ocak, 2006 0 *Windows 98SE/Me/2000/XP: TÜRKÇE. Takip eden örnek yükleme Windows XP işletim sisteminde yapılmıştır. ( Windows

Detaylı

ZİRVEDRİVE IOS YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU

ZİRVEDRİVE IOS YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU ZİRVEDRİVE IOS YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU Kullanıcı Girişi: Giriş ekranınd sisteme giriş yapılır. dan kullanıcı adı ve şifre bilgileri girilip giriş butonuna basılarak Sistem Ekranı: 4 2 1 2 3 Klasörler

Detaylı

GIGABYTE Slate PC'yi ilk kez kullanmak

GIGABYTE Slate PC'yi ilk kez kullanmak GIGABYTE Slate PC satın aldığınız için sizi kutlarız! Bu kılavuz size Slate PC kurulumuna başlamanızda yardımcı olacaktır. Nihai ürün konfigürasyonu satın aldığınız andaki modeline bağlıdır. GIGABYTE,

Detaylı

KLİMA UZAKTAN KUMANDA KULLANIM KLAVUZU

KLİMA UZAKTAN KUMANDA KULLANIM KLAVUZU KLİMA UZAKTAN KUMANDA KULLANIM KLAVUZU Ürünümüzü tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. Lütfen cihazı çalıştırmadan önce bu kullanım klavuzunu dikkatlice okuyunuz. İÇİNDEKİLER Uzaktan kumanda tanıtımı

Detaylı

5.1 MULTIMEDYA HOPARLÖR SİSTEMİ JSM-05

5.1 MULTIMEDYA HOPARLÖR SİSTEMİ JSM-05 5.1 MULTIMEDYA HOPARLÖR SİSTEMİ JSM-05 KULLANMA KILAVUZU ÖZELLİKLER Ses gücü : 8W 5 + 25W(RMS) Sürücü birimler :3 5 dolu saha manyetik olarak koruma + 5.25 subwoofer Frekans alımı : Satellites: 120Hz

Detaylı

1. Daha önce bilgisayarınıza USB bağlantı noktasından hiç kurup kullanmadığınız bir USB yazıcı paylaşacaksanız, lütfen tıklayınız.

1. Daha önce bilgisayarınıza USB bağlantı noktasından hiç kurup kullanmadığınız bir USB yazıcı paylaşacaksanız, lütfen tıklayınız. USB Yazıcı Paylaşımı Windows Vista USB Yazıcı Paylaşımı 1.1 USB bağlantı noktasından hiç kurup kullanmadığınız bir USB yazıcı paylaştırma 1.2 Bilgisayarınıza USB portundan direkt bağlı ve aktif olarak

Detaylı

DİKKAT: Bu kullanma kılavuzu sadece web sitesi için hazırlanmış olup, ürün içerisindeki kılavuz ile farklılıklar gösterebilir.

DİKKAT: Bu kullanma kılavuzu sadece web sitesi için hazırlanmış olup, ürün içerisindeki kılavuz ile farklılıklar gösterebilir. falcon h type Bu kullanma kılavuzunu Falcon H Type model FM Transmitter için geçerlidir. DİKKAT: Bu kullanma kılavuzu sadece web sitesi için hazırlanmış olup, ürün içerisindeki kılavuz ile farklılıklar

Detaylı

İlk Kez GIGABYTE Notebook kullanma

İlk Kez GIGABYTE Notebook kullanma GIGABYTE Notebook satın aldığınız için sizi kutlarız! Bu kılavuz size notebook kurulumuna başlamanızda yardımcı olacaktır. Nihai ürün konfigürasyonu satın aldığınız andaki modeline bağlıdır. GIGABYTE,

Detaylı

Kurulum ve Başlangıç Kılavuzu. DataPage+ 2013 için

Kurulum ve Başlangıç Kılavuzu. DataPage+ 2013 için DataPage+ 2013 için En Son Güncellenme Tarihi: 25 Temmuz 2013 İçindekiler Tablosu Önkoşul Olan Bileşenleri Yükleme... 1 Genel Bakış... 1 Adım 1: Setup.exe'yi Çalıştırın ve Sihirbazı Başlatın... 1 Adım

Detaylı

COOL-US Kullanma Kılavuzu Profesyonel Anemometre

COOL-US Kullanma Kılavuzu Profesyonel Anemometre COOL-US Kullanma Kılavuzu Profesyonel Anemometre Lütfen ürünü kullanmadan önce bu kılavuzu dikkatlice okuyunuz ve ilerisi için saklayınız. İÇERİK 1. Güvenlik... 1 2. Genel Tanıtım... 2 3. Özellikler...

Detaylı

JAMESON JS-1025. 10.2 Aşağı çevrilebilen LCD Ekran KULLANIM KILAVUZU

JAMESON JS-1025. 10.2 Aşağı çevrilebilen LCD Ekran KULLANIM KILAVUZU JAMESON JS-1025 10.2 Aşağı çevrilebilen LCD Ekran KULLANIM KILAVUZU Sevgili müşterilerimiz, Öncelikle sizi,yeni mobil TFT monitörü satın aldığınız için tebrik etmek isteriz.çekici dizayn ile tam donanımlı

Detaylı

Türkçe. VideoCAM GE111 özellikleri. VideoCAM GE111 in Kurulumu. 1 Snapshot (Çekim) Tuşu. 2 LED Göstergesi. 3 Objektif

Türkçe. VideoCAM GE111 özellikleri. VideoCAM GE111 in Kurulumu. 1 Snapshot (Çekim) Tuşu. 2 LED Göstergesi. 3 Objektif VideoCAM GE111 özellikleri 1 Snapshot (Çekim) Tuşu 2 LED Göstergesi 3 Objektif VideoCAM GE111 in Kurulumu 1. Lütfen önce sürücüyü kurun, sonra VideoCAM GE111 ı USB portuna bağlayın. 2. VideoCAM GE111 sürücüsünün

Detaylı

BoomP!ll. Bluetooth Hoparlör. Kullanma Kılavuzu 33033

BoomP!ll. Bluetooth Hoparlör. Kullanma Kılavuzu 33033 BoomP!ll Bluetooth Hoparlör Kullanma Kılavuzu 33033 Ednet 33033 Boom P!ll Bluetooth hoparlörü seçtiğiniz için teşekkür ederiz. Cihazı ilk kez kullanmadan önce lütfen aşağıdaki talimatı okuyun. ÖZELLİKLER

Detaylı

D-Link DSL-6740U KOLAY KURULUM KILAVUZU. TEKN K SERV S ve DESTEK. Kablosuz N300 ADSL/ADSL2+ VDSL/VDSL2 Router (D-Smart İnternet Kullanıcıları için)

D-Link DSL-6740U KOLAY KURULUM KILAVUZU. TEKN K SERV S ve DESTEK. Kablosuz N300 ADSL/ADSL2+ VDSL/VDSL2 Router (D-Smart İnternet Kullanıcıları için) D-Link DSL-6740U Kablosuz N300 ADSL/ADSL2+ VDSL/VDSL2 Router (D-Smart İnternet Kullanıcıları için) KOLAY KURULUM KILAVUZU TEKN K SERV S ve DESTEK 1 PAKET İÇERİĞİ * DSL-6740NRU ADSL/ADSL2+ VDSL/VDSL2 Router

Detaylı

HIZLI BAşVURU KILAVUZU

HIZLI BAşVURU KILAVUZU HIZLI BAşVURU KILAVUZU Windows Vista için İçindekiler Bölüm 1: Sistem Gereksinimleri...1 Bölüm 2:...2 Yerel Yazdırma Yazılımını Yükleme... 2 Ağdan Yazdırma Yazılımını Yükleme... 5 Bölüm 3: WIA Sürücüsünü

Detaylı

3 4 5 6 7 8 9 10 11 6 Tüketici Hizmetleri Değerli Müșterimiz, Sizlere iyi ürün vermek kadar, iyi hizmet vermenin de önemine inanıyoruz. Bu nedenle siz bilinçli tüketicilere çok geniș kapsamlı yeni hizmetler

Detaylı

HP Mobile Uzaktan Kumanda (Yalnızca Belirli Modellerde) Kullanıcı Kılavuzu

HP Mobile Uzaktan Kumanda (Yalnızca Belirli Modellerde) Kullanıcı Kılavuzu HP Mobile Uzaktan Kumanda (Yalnızca Belirli Modellerde) Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows ve Windows Vista, ABD ve/veya diğer ülkelerde Microsoft Corporation

Detaylı

SpamTitan CD'den kurulum

SpamTitan CD'den kurulum SpamTitan CD'den kurulum Hazırlık 1. Sadece Mail Güvenlik Duvarı olarak kullanacağınız uygun bir sunucu seçin. Tavsiye edilen özellikler: o Pentium 4 işlemci, 1024MB RAM Bellek, 80GB sabit disk, 1 Ethernet

Detaylı

www.airties.com 7/24 destek hattı 444 0 239 Kolay kurulum CD si Üç yıl garanti Üç yıl garanti YM.WR.5341.UM.TR.D01REV07062011

www.airties.com 7/24 destek hattı 444 0 239 Kolay kurulum CD si Üç yıl garanti Üç yıl garanti YM.WR.5341.UM.TR.D01REV07062011 www.airties.com Kolay kurulum CD si Üç yıl garanti 7/24 destek hattı 444 0 239 7/24 destek hattı 444 0 239 Üç yıl garanti YM.WR.5341.UM.TR.D01REV07062011 Kablosuz yaşam Hızlı kurulum kılavuzu Kablosuz

Detaylı

Hoşgeldiniz. Hızlı başlangıç kılavuzu. Bağlantı. Kurulum. Eğlenin

Hoşgeldiniz. Hızlı başlangıç kılavuzu. Bağlantı. Kurulum. Eğlenin Hoşgeldiniz TR Hızlı başlangıç kılavuzu 1 2 3 Bağlantı Kurulum Eğlenin Kutuda neler var? Telefon Baz istasyonu Baz istasyon için güç kaynağı Telefon kablosu 2 adet AAA şarj edilebilir pil Splitter Kullanıcı

Detaylı

1. Prestigio MultiPad 2. Sarj Adaptörü 3. Taşıma Kılıfı 4. USB Kablosu 5. Hızlı Başlangıç Klavuzu 6. Garanti Belgesi 7. Yasal ve Güvenlik Uyarıları

1. Prestigio MultiPad 2. Sarj Adaptörü 3. Taşıma Kılıfı 4. USB Kablosu 5. Hızlı Başlangıç Klavuzu 6. Garanti Belgesi 7. Yasal ve Güvenlik Uyarıları 1. Kutu İçeriği 1. 2. Sarj Adaptörü 3. Taşıma Kılıfı 4. USB Kablosu 5. 6. Garanti Belgesi 7. Yasal ve Güvenlik Uyarıları 2. Cihaz Görünümü 15 16 3 4 5 6 1 2 13 14 10 9 8 11 12 7 TR - 1 1 2 3 4 5 6 7 8

Detaylı

NOT: LÜTFEN BU BELGEYİ OKUMADAN YAZILIMI YÜKLEMEYİ DENEMEYİN.

NOT: LÜTFEN BU BELGEYİ OKUMADAN YAZILIMI YÜKLEMEYİ DENEMEYİN. INSITE YÜKLEME BÜLTENİ Sayfa 2: INSITE yükleme Sayfa 8: INSITE kaldırma NOT: LÜTFEN BU BELGEYİ OKUMADAN YAZILIMI YÜKLEMEYİ DENEMEYİN. HATALI YÜKLEME VEYA KULLANIM YANLIŞ VERİLERE VEYA EKİPMANIN ARIZALANMASINA

Detaylı

KWorld. PlusTV Hybrid PCI (DVB-T 210SE) İçindekiler

KWorld. PlusTV Hybrid PCI (DVB-T 210SE) İçindekiler KWorld PlusTV Hybrid PCI (DVB-T 210SE) İçindekiler V1.1 Bölüm 1 : PlusTV Hybrid PCI Kartın Donanım Kurulumu...2 1.1 Paket İçeriği...2 1.2 Sistem Gereksinimleri...2 1.3 Donanım Kurulumu...2 Bölüm 2 : PlusTV

Detaylı

Ürün Kutusu. Kargoyla teslim edilen ürün kutusu. Ürün kutusundaki temel bileşenler

Ürün Kutusu. Kargoyla teslim edilen ürün kutusu. Ürün kutusundaki temel bileşenler Kurulum Sunumu Ürün Kutusu Kargoyla teslim edilen ürün kutusu Ürün kutusundaki temel bileşenler Not: Kutu içerisindeki tüm bileşenlerin eksiksiz teslim edildiğinden emin olunmalıdır. Ürün Kutusundaki Bileşenler

Detaylı

Trimble DiNi Kullanım Kılavuzu Hakkında. Trimble DiNi Kullanım Kılavuzu. Cihazın Yapısı. 1 Trimble DiNi Kullanım Kılavuzu Hakkında

Trimble DiNi Kullanım Kılavuzu Hakkında. Trimble DiNi Kullanım Kılavuzu. Cihazın Yapısı. 1 Trimble DiNi Kullanım Kılavuzu Hakkında 1 Trimble DiNi Kullanım Kılavuzu Hakkında Trimble DiNi Kullanım Kılavuzu Hakkında Bu kılavuz Trimble DiNi Elektronik Nivo yu hızlı ve etkin bir şekilde kullanabilmek için hazırlanmıştır. Daha detaylı destek

Detaylı

Turquaz Windows kurulum dökümanı. ftp://ftp.mirror.ac.uk/sites/ftp.postgresql.org/binary/v7.3.1/windows/pgsql731wina1.exe

Turquaz Windows kurulum dökümanı. ftp://ftp.mirror.ac.uk/sites/ftp.postgresql.org/binary/v7.3.1/windows/pgsql731wina1.exe 1. Giriş Turquaz programını windows üzerinde çalıştırmak için öncelikle bilgisayarınızda postgresql ve Java nın kurulu olması gerekli. Aşağıdaki bilgi ve dökümanlar windows 2000 işletim sistemi üzerinde

Detaylı

KWorld PlusTV Analog USB Stick

KWorld PlusTV Analog USB Stick KWorld PlusTV Analog USB Stick PlusTV Analog USB Stick Kurulum Kılavuzu İçindekiler V1.5 Bölüm 1 : PlusTV Analog USB Stick Donanım Kurulumu Kurulum...2 1.1 Paket İçeriği...2 1.2 Sistem Gereksinimleri...2

Detaylı

Bu kullanma kılavuzu Falcon B Type için geçerlidir. farklılıklar gösterebilir.

Bu kullanma kılavuzu Falcon B Type için geçerlidir. farklılıklar gösterebilir. falcon b type Bu kullanma kılavuzu Falcon B Type için geçerlidir. DİKKAT: Bu kullanma kılavuzu sadece web sitesi için hazırlanmış farklılıklar gösterebilir. olup, ürün içerisindeki kılavuz ile Önsöz Değerli

Detaylı

Windows 8.1 Güncelleştirmesi Adım Adım Kılavuzu

Windows 8.1 Güncelleştirmesi Adım Adım Kılavuzu Windows 8.1 Güncelleştirmesi Adım Adım Kılavuzu Windows 8.1 Yükleme ve Güncelleştirme BIOS yazılımını, uygulamaları, sürücüleri güncelleştirme ve Windows Update'i çalıştırma Yükleme türünü seçme Windows

Detaylı

Bu kullanma kılavuzu Piranha Razor U Type oyun kumandası için geçerlidir.

Bu kullanma kılavuzu Piranha Razor U Type oyun kumandası için geçerlidir. razor u type Bu kullanma kılavuzu Piranha Razor U Type oyun kumandası için geçerlidir. DİKKAT: Bu kullanma kılavuzu sadece web sitesi için hazırlanmış olup, ürün içerisindeki kılavuz ile farklılıklar gösterebilir.

Detaylı

WAE Music uygulamasını indirin

WAE Music uygulamasını indirin TÜRKÇE 3 1. Açma/Kapama düğmesi 2. FM/Bluetooth modu 3. 4. 3+4. 5. Pil göstergesi 6. FM/Bluetooth göstergesi 7. USB Girişi 8. Giriş Hattı 9. Koruyucu kapak 10. ¼" montaj için vida deliği 11. Bilek askısı

Detaylı

INTERFACE KULLANIM KILAVUZU.

INTERFACE KULLANIM KILAVUZU. INTERFACE KULLANIM KILAVUZU www.necvox.com Ana Menü Fonksiyonları 1. Opel Insignia araçta kullanıyorsanız, ana menüye geçmek için Geri tuşuna basılı tutun. 2. Volkswagen & Skoda ve Seat araçlarda kullanıyorsanız,

Detaylı

Eee Pad TF201 için SSS

Eee Pad TF201 için SSS Eee Pad TF201 için SSS Dosyaları yönetme... 2 MicroSD, SD kartı veya USB aygıtında depolanan verilerime nasıl erişirim?... 2 Seçili dosyaları başka bir klasöre nasıl taşırım?... 2 Seçili dosyaları bağlı

Detaylı

Sonar II LED Bluetooth Hoparlör. Kullanıcı kılavuzu 33047

Sonar II LED Bluetooth Hoparlör. Kullanıcı kılavuzu 33047 Sonar II LED Bluetooth Hoparlör Kullanıcı kılavuzu 33047 Önemli Güvenlik Talimatları Hoparlörü, su ve benzeri sıvılardan uzak tutun. Hoparlörü, her türlü ısı kaynağından uzak tutun. İşitmenize veya birimin

Detaylı

DIGITURK Kullanma K lavuzu

DIGITURK Kullanma K lavuzu DIGITURK Kullanma K lavuzu AS 900 DIGITURK Lütfen önce bu kılavuzu okuyun! Değerli Müşterimiz, Modern tesislerde üretilmiş ve titiz kalite kontrol işlemlerinden geçirilmiş olan ürününüzün size en iyi verimi

Detaylı

Rezistivite Cihazı Kullanım Klavuzu

Rezistivite Cihazı Kullanım Klavuzu Rezistivite Cihazı Kullanım Klavuzu Açılış ekranı açıklamaları: 1 - Son çalışma aç : Cizhazda en son çalışma yaptığınız dosyayı açar. 2 - Dosya aç : İstediğiniz dosyayı açmanızı sağlar. 3 Yeni çalışma

Detaylı

Ağınız üzerinde tarama yapmak için Web Hizmetleri'ni kullanma (Windows Vista SP2 veya üzeri, Windows 7 ve Windows 8)

Ağınız üzerinde tarama yapmak için Web Hizmetleri'ni kullanma (Windows Vista SP2 veya üzeri, Windows 7 ve Windows 8) Ağınız üzerinde tarama yapmak için Web Hizmetleri'ni kullanma (Windows Vista SP2 veya üzeri, Windows 7 ve Windows 8) Web Hizmetleri protokolü, Windows Vista (SP2 veya üstü), Windows 7 ve Windows 8 kullanıcılarının,

Detaylı

Copyright 2017 HP Development Company, L.P.

Copyright 2017 HP Development Company, L.P. Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2017 HP Development Company, L.P. Bu belgede yer alan bilgiler önceden bildirilmeden değiştirilebilir. HP ürünleri ve hizmetlerine ilişkin garantiler, bu ürünler ve hizmetlerle

Detaylı

HP ScrollSmart Mobil Uzaktan Kumanda (Yalnızca Belirli Modellerde) Kullanıcı Kılavuzu

HP ScrollSmart Mobil Uzaktan Kumanda (Yalnızca Belirli Modellerde) Kullanıcı Kılavuzu HP ScrollSmart Mobil Uzaktan Kumanda (Yalnızca Belirli Modellerde) Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows ve Windows Vista, Microsoft Corporation şirketinin

Detaylı

Yazılım Güncelleştirmeleri Kullanıcı Kılavuzu

Yazılım Güncelleştirmeleri Kullanıcı Kılavuzu Yazılım Güncelleştirmeleri Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD de tescilli ticari markasıdır. Ürünle ilgili not Bu

Detaylı

Bu kullanma kılavuzu Piranha Voicemaster M Type için geçerlidir.

Bu kullanma kılavuzu Piranha Voicemaster M Type için geçerlidir. voicemaster m type Bu kullanma kılavuzu Piranha Voicemaster M Type için geçerlidir. DİKKAT: Bu kullanma kılavuzu sadece web sitesi için hazırlanmış olup, ürün içerisindeki kılavuz ile farklılıklar gösterebilir.

Detaylı

www.airties.com 7/24 destek hattı 0 212 444 0 239 Kolay kurulum CD si Üç yıl garanti Üç yıl garanti YM.WR.5452.UM.TR.

www.airties.com 7/24 destek hattı 0 212 444 0 239 Kolay kurulum CD si Üç yıl garanti Üç yıl garanti YM.WR.5452.UM.TR. www.airties.com Kolay kurulum CD si Üç yıl garanti 7/24 destek hattı 0 212 444 0 239 7/24 destek hattı 0 212 444 0 239 Üç yıl garanti YM.WR.5452.UM.TR.D00REV01102010 Kablosuz yaşam Hızlı kurulum kılavuzu

Detaylı

HDD Password Tool. Kullanıcı Elkitabı. Türkçe

HDD Password Tool. Kullanıcı Elkitabı. Türkçe HDD Password Tool Kullanıcı Elkitabı Türkçe 1 İçindekiler Bölüm 1: Giriş... 3 Ticâri markalar... 4 Bölüm 2: Gereken İşletim Sistemi... 5 - HDD Password Tool for Windows... 5 - HDD Password Tool for Mac...

Detaylı

tarantula serisi pc kameralar

tarantula serisi pc kameralar tarantula serisi pc kameralar Bu kullanma kılavuzu Tarantula Serisi PC Kameralar için geçerlidir. DİKKAT: Bu kullanma kılavuzu sadece web sitesi için hazırlanmış olup, ürün içerisindeki kılavuz ile farklılıklar

Detaylı

İlk Kez GIGABYTE Notebook kullanma

İlk Kez GIGABYTE Notebook kullanma GIGABYTE Notebook satın aldığınız için sizi kutlarız! Bu kılavuz size dizüstü bilgisayarınızın kurulumuna başlamanızda yardımcı olacaktır. Nihai ürün konfigürasyonu satın aldığınız andaki modeline bağlıdır.

Detaylı

Harita güncelleme direktifleri

Harita güncelleme direktifleri Harita güncelleme direktifleri ilk olarak Türkiye haritasını güncellemeniz için http:// www.mlsnavigasyon.com.tr web sitesine üye olarak kaydolmanız gerekiyor. 1) Yeni üye kaydı ve Güncelleme A) Web sitesinden

Detaylı

AKINSOFT OtoPark. Yardım Dosyası

AKINSOFT OtoPark. Yardım Dosyası Yardım Dosyası Doküman Versiyon : 1.01.02 Tarih : 23.07.2012 1 1. ÇALIŞMA ŞEKLİ HAKKINDA KISA BİLGİ programı bütün kapalı ve açık otoparklar için geliştirdiği, araçların giriş-çıkış işlemleri, plaka tanıma

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Önlemler Önemli Bilgiler Ürün İnceleme LCD ekran Telsiz şeması açıklamaları Temel işlemler- Gelişmiş özellikler

İÇİNDEKİLER. Önlemler Önemli Bilgiler Ürün İnceleme LCD ekran Telsiz şeması açıklamaları Temel işlemler- Gelişmiş özellikler İÇİNDEKİLER Önlemler Önemli Bilgiler Ürün İnceleme LCD ekran Telsiz şeması açıklamaları Temel işlemler- Gelişmiş özellikler 2 3-4 5 5 6 1 Değerli Müşterimiz LUITON LT- 002 ürününü tercih ettiğiniz için

Detaylı

Bu kullanma kılavuzu geçerli olduğu modeller,

Bu kullanma kılavuzu geçerli olduğu modeller, valkyrie serisi Bu kullanma kılavuzu geçerli olduğu modeller, Valkyrie Plus (2 GB) Valkyrie Ultra (4 GB) DİKKAT: Bu kullanma kılavuzu sadece web sitesi için hazırlanmış olup, ürün içerisindeki kılavuz

Detaylı

. Vehicle diagnostics , system setup

. Vehicle diagnostics , system setup Alet ilk açıldığında gözüken menu şu şekildedir. Vehicle diagnostics seçildiğinde aracın arıza teşhisi için gerekli olan menüler, system setup seçildiğinde ayarlar ile ilgili kısımlara girilir. ÖNEMLİ:Bu

Detaylı

Kullanım kılavuzu. Stereo Mikrofon STM10

Kullanım kılavuzu. Stereo Mikrofon STM10 Kullanım kılavuzu Stereo Mikrofon STM10 İçindekiler Temel Bilgiler...3 Fonksiyona genel bakış...3 Donanıma genel bakış...3 Montaj...4 Mikrofonunuzun kullanımı...5 Ses kaydetme...5 Videolar için ses kaydetme...8

Detaylı

HP Mini Uzaktan Kumanda (Yalnızca Belirli Modellerde) Kullanıcı Kılavuzu

HP Mini Uzaktan Kumanda (Yalnızca Belirli Modellerde) Kullanıcı Kılavuzu HP Mini Uzaktan Kumanda (Yalnızca Belirli Modellerde) Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows ve Windows Vista, Microsoft Corporation şirketinin ABD'de kayıtlı

Detaylı