ÖZEL YENİMAHALLE PINAR ORTAOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKO OKULLAR PROGRAMI ÇÖP VE ATIK KONULU 2.DÖNEM RAPORU

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ÖZEL YENİMAHALLE PINAR ORTAOKULU 2012-2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKO OKULLAR PROGRAMI ÇÖP VE ATIK KONULU 2.DÖNEM RAPORU"

Transkript

1 ÖZEL YENİMAHALLE PINAR ORTAOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKO OKULLAR PROGRAMI ÇÖP VE ATIK KONULU 2.DÖNEM RAPORU ŞUBAT Kentimizden Çöp Manzaraları konulu fotoğraf çekilmesi ve eko okul panosunda yayınlanması Kentimizin muhtelif yerlerinde tespit edilen çöp manzaralarının fotoğraflarının çekilmesi öğrencilere ödev olarak verildi. Öğrenciler velileriyle birlikte Pursaklar mekânına giderek çöp atık olan yerleri inceleyip fotoğraflarını çektiler. Farklı sınıf öğrencilerinden alınan fotoğraflar eko okul panomuzda yayınlandı. Öğrenciler ve veliler çekilen fotoğraflar ve yazılar hakkında bilgilendi.

2 Çevre ve Atıklar konusunda dünyada ve ülkemizde gazetelerde ve dergilerde yer alan ilginç haberlerin eko okul panosunda sergilenmesi Öğrencilerimiz ve gönüllü velilerimiz; internette, bilim dergilerinde ve gazetelerde yer alan haberleri tespit ederek bize verdiler. Biz de eko okul panomuzda yayınladık. Bursa'da hava kirliliği alarmı Hava kirliliği ile mücadele birimlerinin yeniden kurulması gerektiğine dikkat çeken Başkan Mart, ihtiyaç sahibi ailelere kömür yerine enerji ve doğalgaz yardımının yapılmasını istedi. Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Eyüp Gül de, Bursa'nın trafik yoğunluğu, kaçak yapılaşma, kış aylarında kömür kullanımının fazla olması nedeniyle birinci derece kirli il statüsünde değerlendirilmesi gerektiğini anlattı. Gül, özellikle saat 18.00'den gece yarısına kadar kirliğin arttığını kaydetti. Bozuk muslukların damlattığı suların litre bazında hesaplanması Okulumuzda bozuk musluklara görevliler tarafından acil müdahale yapıldığı için su sarfiyatı olmamaktadır.

3 MART Çevre konusuna dikkat çekmek amacıyla Kaynaklar Olmasaydı konusunun işlenmesi. Milli Eğitim Bakanlığı müfredatı çerçevesinde çevre konusuna dikkat çekmek amacıyla tüm sınıflarda Hayat Bilgisi, Türkçe, Fen ve Teknoloji derslerinde konular işlenmiştir. Atık yün, kumaş ve düğme gibi malzemelerle My Clothes konusunda öğrencilere yaratıcı etkinlikler yaptırılması. Öğrenciler ve Gönüllü velilerle atık yün, ipek kumaş, vb. ile düğme, boncuk, iğne gibi malzemeler kullanılarak farklı şekillerde aksesuarlar yaptırıldı. Ayrıca atık kutu, mukavva, karton fon kağıtları, boncuk, pul, vs. ile cüzdanlar yaptırıldı. Öğrenciler kullanılmayan kumaş ve yün parçalarıyla İngilizce dersine ek etkinlik olarak kıyafetler oluşturdular. Sadece renkli pullar kullanılarak yapılan Türkiye Haritamız.

4 Sadece atık kâğıtlar kullanılarak yapılan cüzdanımız. Atık karton, mukavva, fon kâğıtları, iplik, yün ve düğme kullanılarak oluşturulan evler, kutu ve kumbaralar Farklı renlerdeki atık iplikler kullanılarak ağaç ve çiçek resimleri öğrencilerimiz tarafından Görsel Sanatlar dersinde tablo haline getirildi ve okulumuz zemin katında sergilendi.

5 Sadece renkli ipler kullanılarak bahçelerde gördüğümüz çiçekleri canlandıran tablomuz. 14 Mart 2013 tarihinde batı kolejinde yapılan eko okul toplantısına Yenimahalle Pınar İlkokulu ve ortaokulu olarak katıldık. Gönüllü ve Tim grubundaki öğrenciler su ve elektrik tasarrufu ile ilgili beyaz tişört baskıları yapma ve panoda sergilenmesi Farklı sınıflardaki gönüllü öğrencilerle, TİM grubundaki öğrenciler farklı renk ve desenlerde boyalar kullanarak, beyaz tişörtler üzerine baskı yaptılar. Okulumuzdaki panoda sergilediler.

6 22 Mart Dünya Su Günü kutlamaları Ankara İvedik Su Arıtma Tesisleri ne öğrencilerimizle birlikte gezi yaptık. Avrupa nın en büyük 3 Arıtma Tesislerinden biri olup kullandığımız suyun en son sistemlerle arıtılıp evlerimize geldiğini öğrencilerimiz bu gezi sayesinde yaşayarak ve gözlemleyerek öğrendiler. Suyu laboratuvarda analiz ederek içerisindeki mineralleri ölçtük. Havuzlarda toplanan suyun süzme işlemi.

7 Havuzlarda toplanan suyun çöktürme işlemi. Öğrencilerimiz su toplama havuzları etrafında inceleme yaptılar. Yeryüzünde suyun devir daim yaparak (su döngüsü ) yok olmamasını gösteren öğrencilere çalışma ödevleri verildi. Dünya Su günü dolayısıyla hazırlanan posterler ve afişler sergilendi.

8 Öğrencilerimizin hazırladığı su buharının yoğunlaşarak suya dönüşümünü gösteren afişimiz. Yemekhane atıkları ile beslenen hayvanların (horoz, tavuk, tavşan vs.) bulunduğu Mini Hayvanat Bahçesi oluşturulması Okulumuzda yapılan yemekler öğrencilerle çalışan personel sayısına göre hazırlanmaktadır. Yemek artıkları okulumuzun anlaştığı köpek yetiştiren kişilere verilmektedir. NİSAN Atıkları kullanarak maketler yapma ve sergileme Kullanılmayan farklı ebatlarda tahta, demir, karton, renkli fon kağıdı, tel parçaları kesip yapıştırılarak bahçe, ev, besin piramidi ve koltuk modelleri oluşturuldu.

9 - Okul bahçesindeki ağaç ve çiçeklerin sulanması amacıyla okul bahçesinin uygun yerlerine yağmur suyu toplama kaplarının yerleştirilmesi. Gönüllü ve Tim grubundaki öğrencilerle Nisanın ilk haftasında yağan bol yağmurlardan çiçeklerimizin ve ağaçlarımızın sulanması amacıyla okulumuz bahçesinin çeşitli yerlerine yağmur suyu toplama kapları yerleştirdiler.

10 Bahar ve Doğa sevgisi aktaran şarkılar Müzik öğretmenlerimiz Bilal Bilgin ve Melisa Kahraman Nisan ayında Müzik derslerinde Bahar ve Doğa sevgisi aktaran şarkılar öğrettiler. Öğrencilerimiz Günaydın Doğa ve Bahar şarkılarını severek söylediler.. GÜNAYDIN DOĞA Günaydın doğa! Kucağını aç,çocuklar oynasın Doğada renk renk çiçekler, neşeli böcekler olsun Günaydın doğa! Sevgi dolu gençler umutlu gelecekler Güzel bir Dünyamız olsun. Kuşları dinle bak ne güzel,ne güzel ötüyor kırlarda, Çiçek çiçek dolaşır kelebek,bal yükü var arılarda Leyleği gördüm dün havada,süzüle süzüle uçuyordu, Sevinç içindeydi kuzular,hepsi kırda koşuyordu Ormanı kaplar kır çiçeği,ovalar yeşile bürünürler, Papatyalar doğanın süsüdür,bembeyazca görünürler.

11 Uzunluk ve Ağırlık Ölçme konusunda; okuldan çıkan atık kağıt ve diğer malzemelerin toplamının kg cinsinden hesaplanması. Matematik zümresi olarak okuldan çıkan atık kağıt oranının tespiti okulumuz muhasebe ve tüm öğretmenlerimiz tarafından yapılarak bir ayda yaklaşık 50 kg atık kağıt çıktığı tespit edilmiştir. Çöp olarak da ayda 275 kg malzemenin çıktığı tespit edilmiştir. Atık kağıtlarımız zaten geridönüşüm kutularına konularak doğaya geri döndürülmektedir. 2 çocuklu ortalama bir ailenin günlük, haftalık, yıllık çıkardığı çöp miktarının problemleştirilerek tespiti ve bunun grafikle çizimi. Bir aileden Günlük ortalama 2 kg çöp, haftalık ortalama 15 kg çöp, aylık ortalama 60 kg çöp çıkmaktadır GÜNLÜK HAFTALIK AYLIK

12 7 Nisan Dünya Sağlık Günü nün kutlanması 7 Nisan Dünya Sağlık Gününde öğrencilerimiz günün önemini ve anlamını belirten konuşma, hazırladıkları afiş ve posterlerle Fen ve Teknoloji zümresi tarafından kutlandı. Dünya Sağlık Günü dolayısıyla kan bağışının önemini anlatan Afişimiz. Sağlıklı bir beyin yapısını gösteren seramik çalışmamız. ( hamur kullanılarak ) Sağlıklı büyüme ve beslenme için tüketilmesi gereken besin maddelerini ve miktarlarını gösteren besin piramidi maketimiz.

13 Doğa Hayatı İnsanlar Nasıl Yok Ediyor? konulu resim ve fotoğraf çalışmaları. İnsanlar tarafından doğanın kirletilmesi; ısınma amacıyla kullanılan kalitesiz yakıtlardan kaynaklandığı, fabrikaların filtresiz olmasından ve yerleşim yerlerin içinde kurulmasından dolayı, çöp atıkların gelişigüzel etrafa atılması canlıların yaşamını olumsuz etkilemektedir, doğayı tahrip etmektedir. Biz de derslerimizde öğrencilere özellikle Fen ve Teknoloji derslerinde bu konunun önemini anlattık. Alınması gereken tedbirleri de vurguladık. Resimleri sınıflarımızda paylaştık ve konumuzu tüm sınıflarda işledik. Ben Belediye Başkanı Olsam Kentimiz Nasıl Olurdu? konulu kompozisyon yarışması. İlkokul 4 ve 5. Sınıflarımız arasında Tüm sınıf ve Türkçe öğretmenlerimizin jüri üyeliğinde Ben Belediye Başkanı Olsam Kentimiz Nasıl Olurdu? konulu kompozisyon yarışması yapıldı. Yarışmamızda ilk 3 e giren öğrencilerimizden 5-D sınıfından Gülfem Berin Canyurt kazandı.

14 BELEDİYE BAŞKANI OLSAM Herkes temiz bir çevrede yaşamak ister. Bu yüzden kentimizin temizliği ve düzeni çok önemlidir. Bunu sağlamak için tüm insanlar elinden geleni yapmalıdır. İnsanları bilinçlendirmek çok önemli bir iştir. Ben belediye başkanı olsam kentimiz için önemli faaliyetlerde bulunurdum. Bu faaliyetlerden biri de temizlik yarışması düzenlemek olurdu. Evler temiz tutuluyor mu diye kontrol ederdim. Dükkânları ve de kentimizdeki marketleri denetlerdim. Ayrıca temiz dükkânları ve marketleri ödüllendirirdim. Belediye başkanı olarak yeni etkinlikler düzenlemek güzel olurdu. Herkes üzerine düşen görevi yerine getirip yaşadığı kenti temiz tutmak için gayret gösterse kentimiz temiz ve düzenli olur. Böylece tüm insanlar düzenli bir kentte yaşamaktan çok mutlu olur. 557 Abdulkadir GÜRLER 4/A KENT DÖNÜŞÜMÜ Ben belediye başkanı olsam şu anki çevremi daha güzel hale getirebilirim. Yerdeki çöpleri temizletme kampanyası başlatırım. Hatta buna bir belediye başkanı olarak kendim de bizzat katılırım. Yerdeki çöpler çevreyi çok pis kokutuyor. Bazı insanlar güzel ve temiz kağıtlardan top yapıyorlar ve çöpe atıyorlar. Ben sokaklara geri dönüşüm kutuları koyardım. Ben en çok arabalardan çıkan egzoz dumanından şikâyetçiyim. Bu duman havayı kirletiyor. Fabrikaları bacalarına filtre takıldığı gibi arabalara da filtre takardım. Okulları çoğaltırdım ve her okulda 1. sınıftan itibaren İngilizce eğitimi verirdim. Sonuç olarak çevre ve okulları daha güzelleştirmek için elimden geleni yapardım. BERİL DOĞA PEKTAŞ 5-D BELEDİYE BAŞKANI OLSAM Ben belediye başkanı olsam, enerjimi büyük ve yüksek binalar yaparak tüketmem. Daha güzel bir park, daha güzel bir ormanlık alan nasıl oluşturabilirim diye projeler üretmeye çalışırım. Bir şehir hayal ediyorum. Havayı ve suyu kirleten her şey için bir önlem alınmış. Keşke bu hayal gerçek olsa.. Ben belediye başkanı olsam avlananlara özellikle de zevk için avlananlara izin vermem. Balıkları akvaryumlara, kuşları da kafeslere hapsetmem. Benim yaşadığım kent de çok güzel. Ancak insanlar bu güzel şehri mahvediyorlar. Beşeri unsurları azaltıp doğal unsurları fazlalaştırmak gerekirken hep teknolojiyi hayatlarının merkezine alıyorlar. Teknolojiyi kendi hayatları için kullanacaklarına teknolojinin oyuncağı oluyorlar. Güzel bir şehir öncelikle bu yaşam şeklinin kökten değişmesiyle kurulabilir bence. Okullarımız bu fikirleri hayata geçirmek için çok önemli bence. Ben belediye başkanı olsam okulları sık sık ziyaret ederim ve çocukları bilinçlendirmeye çalışırım. Çünkü bir çocuk bir şeye inanırsa onu mutlaka gerçekleştirmeye çalışır. GÜLFEM BERİN CANYURT 5-D

15 Pursaklar su arıtma tesislerine gezi 07 Nisan Dünya Sağlık Günü dolayısıyla Avrupa nın 3. Su arıtma tesisi olan İvedik Su Arıtma Tesislerine gezi düzenledik. İlgili haber ve resimleri 22 Mart Dünya su günü kutlamaları bölümünde açıkladık. MAYIS sınıflarda kâğıt geri dönüşüm kutularının değerlendirilmesi 1.Dönem raporumuzda belirttiğimiz gibi tüm okulun çeşitli yerlerine konulan geri dönüşüm kutuları aynı zamanda velilerimiz tarafından da kullanıldı. Toplanan kutular belli zamanlarda okulumuza gelen atık toplama aracına teslim edildi. Atık malzemelerden hediyelik eşya tasarımı Öğrencilerimiz evlerinden getirdikleri atık kumaş, tüy, düğme, kurdele gibi malzemelerle Görsel Sanatlar öğretmenimiz Mukadder Ekinci rehberliğinde hediyelik çanta, mücevher kutuları yaptılar. Yaptıkları çanta ve kutuları okulumuz zemin katında sergiledik.

16 Atık kâğıtlardan kese kâğıdı yapımı Atık gazete kağıtları parçalandı, ıslatıldı, kurutuldu daha sonra yapıştırılarak kese kağıdı oluşturuldu. Bu etkinliğimiz 1.dönem Ocak ayında yapamadığımız kağıdın serüveni konusunu gerçekleştirmemizi sağladı.

17 Bahçemizdeki çöp kutularını ayırarak pet şişelerin ve teneke kutuların ayrıştırılmasını sağlamak. Biz Pınar olarak 1.dönem okulumuza getirttiğimiz 3 ayrı atık kutusunun birisini kağıt atık, birisini pet şişe, diğerini de atık pil kutusu olarak ayırmıştık. 2.dönem de bu kutuların kullanımı dönem sonuna kadar devam ettirildi. Eko okul broşürlerinin hazırlanıp okulumuzun geleneksel Bilim Şenliğinde tüm ziyaretçilere dağıtımı ile tarihleri arasında okulumuzda gerçekleşen Bilim Şenliğinde aşağıda içeriği bildirilen eko okul broşürleri ziyaretçilere anlatılarak Yenimahalle Pınar olarak amacımız anlatıldı.

18 EKO OKUL PROGRAMIN FAYDALARI Programın uygulanması, öğrencilere çevre konusunda olduğu kadar, yaşamları boyunca kullanacakları ve başarılarını etkileyecek alışkanlıklar kazandırır. ÖĞRENCİLER; bir grup üyesidir ve yeni bir kimlik geliştirir, grup çalışmasına alışır katılımcı bir yapı oluşturur, sorunları tanıma, çözüm üretme, ve tartışma becerisi geliştirir, inisiyatif kullanma, karar verme yeteneği gelişir, plan yapma, rapor yazma becerisi gelişir, tüketim alışkanlıkları değişir, savurganlık önlenir, doğal kaynakları koruma bilinci gelişir. Bunların yanında programın OKULA faydaları şöyledir; temizlik ve düzenini sürekli kılar, su ve elektrik tasarrufu öğrenci eliyle sağlanır, okul öğrencilerce sahiplenilir, okul, bulunduğu bölgenin merkezi durumundadır, Okulda bahar temizliğinin başlatılması yerel, ulusal, hatta uluslararası boyutta tanınır, isterse iletişim ağı kanalıyla ulusal ve uluslararası düzeyde etkileşir. Mayıs ayının son haftası sınıflardan başlamak üzere okulumuzda bahar temizliği başlatıldı. Okulumuzun bahçesi ve çevresi atıklardan temizlendi. Farklı çiçekler ekilerek çevre düzenlemesi yapıldı.

19 HAZİRAN Sloganlarla Okul bahçesi ve çevre temizliği ( 5 Haziran Dünya Çevre Günü ) Mayıs ayının son haftasında okulumuzda yapılan bahar temizliği bu hafta da devam ettirildi. Küresel ısınma ve Alınabilecek önlemler konulu afiş çalışmasının hazırlanması ve sergilenmesi Fen ve teknoloji dersi konusu olarak işlenen Dünyamızda gelecekte yaşamı tehdit edecek SERA Etkisinin (KÜRESEL ISINMA ) olumsuz etkileri ve alınabilecek tedbirler konulu afişler öğrencilere araştırma konusu olarak verildi. Hazırlanan posterler Eko-okul panosunda sergilendi.

20 Okulumuz panosunda sergilenen küresel ısınma etkisiyle gelecekte yaşanacak Buz Çağı. Küresel Isınmanın etkisiyle gittikçe küçülen Tuz Gölü modelinin alçı, alüminyum folyo ve farklı boyalar kullanılarak yapılmış modelidir. Ocak ayında yapılması planlanan atık maddelerden yararlanarak İnsan vücudu projesinin gerçekleştirilmesi Atık olan farklı renkte fon kartonları kullanılarak yapılan insan vücudu modelimiz.

21 Atık pet şişe, plastik top, oyun hamuru, atık kumaş, farklı renkte atık kâğıtlar kullanılarak yapılan insan vücudu modelimiz. Eko Okullar programı kapsamında yapılan faaliyetler sırasında çekilen fotoğrafların sergilenmesi. Yukarıda işlediğimiz aylık raporlarda işlenen konular ve tüm faaliyetler fotoğraflarla gösterilmiştir.

22 YILSONU DEĞERLENDİRMESİ Yenimahalle Pınar Koleji olarak okulumuzun eğitim öğretime başladığı ilk yılında böyle büyük bir projeye katılmaktan çok mutluyuz. Artılarıyla eksileriyle öğrencilerimiz ve bizim için olumlu bir yıldı. Projeye başlama noktamız öncelikle öğrencilerimizde farkındalık yaratmaktı. Bunun için onların ilgisini çekecek sunumlarla projemizin özünü öğrencilerimize benimsettik. Farkındalık yarattıktan sonra uygulama aşamaları hepimiz için başarılı geçti. Sadece okul içerisinde kalmasını önlemek için velilerimiz ve çevremizdeki herkesle paylaştık. Öğrenci ve öğretmen sayımızın artmasıyla bu yılki tecrübelerimizin üstüne ekleyerek öğrencilerimizle 2. Senemizde daha güzel etkinliklere imza atacağımıza inanıyorum. A.MÜNEVVER SEYREK ÖZEL YENİMAHALLE PINAR ORTAOKULU KOORDİNATÖR ÖĞRETMENİ

Çalışılan Konu: ÇÖP- ATIK- GERİ DÖNÜŞÜM

Çalışılan Konu: ÇÖP- ATIK- GERİ DÖNÜŞÜM 2012-2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖZEL ÇANKAYA PINAR İLKOKULU EKO OKULLAR PROGRAMI 2. DÖNEM SONU RAPORU Çalışılan Konu: ÇÖP- ATIK- GERİ DÖNÜŞÜM ŞUBAT AYI ETKİNLİKLERİ Birinci dönem faaliyet raporu hazırlandı

Detaylı

TARİH ETKİNLİKLER UYGULAMA

TARİH ETKİNLİKLER UYGULAMA KONU BAŞLIĞI: ÇÖP VE ATIK TARİH ETKİNLİKLER UYGULAMA EKİM 2016 * Eko okul komitesininoluşturulması. *Eko okul timinin oluşturulması. * Eko Okul panosunun yer tespiti ve içeriğinin belirlenmesi. * Tüm okulun

Detaylı

ÇÖP VE ATIK FAHRİ KİRT ORTAOKULU (BOR/ NİĞDE) ÖĞRETİM YILI 1. DÖNEM RAPORU

ÇÖP VE ATIK FAHRİ KİRT ORTAOKULU (BOR/ NİĞDE) ÖĞRETİM YILI 1. DÖNEM RAPORU ÇÖP VE ATIK FAHRİ KİRT ORTAOKULU (BOR/ NİĞDE) 2014 2015 ÖĞRETİM YILI 1. DÖNEM RAPORU EYLÜL & EKİM Okulumuz eko tim ve sorumlu öğrencileri tespit etmek için, Pazartesi ve Cuma günü törenlerde duyurular

Detaylı

İSTEK ÖZEL BARIŞ İLKÖĞRETİM OKULU 2010-2011 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI I.DÖNEM EKO OKUL PROGRAMI BÜLTENİ

İSTEK ÖZEL BARIŞ İLKÖĞRETİM OKULU 2010-2011 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI I.DÖNEM EKO OKUL PROGRAMI BÜLTENİ İSTEK ÖZEL BARIŞ İLKÖĞRETİM OKULU 2010-2011 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI I.DÖNEM EKO OKUL PROGRAMI BÜLTENİ EKO İLKEMİZ ATIKLARI AYRIŞTIRALIM DÜNYAMIZA SAHİP ÇIKALIM GELECEĞİMİZİ HAZIRLAYALIM Eko-Okullar Programı

Detaylı

ANTALYA AÇI OKULLARI ÖZEL LARA AÇI ORTAOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI EKO-OKUL EYLEM PLANI (3.YIL)

ANTALYA AÇI OKULLARI ÖZEL LARA AÇI ORTAOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI EKO-OKUL EYLEM PLANI (3.YIL) 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI (3.YIL) Tüm okulun proje hakkında bilgilendirilmesi Okul Çevre Komitesi nin kurulması Eko-in (Okul Çevre i) belirlenmesi Eko- öğrencilerinden Geri dönüşüm Takip i ve Su Tasarrufu

Detaylı

ÇAYIROVA ŞEKERPINAR TOKİ ANAOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI EKO-OKULLAR PROGRAMI ÇÖP, ATIK VE GERİ DÖNÜŞÜM KONULU YILLIK EYLEM PLANI

ÇAYIROVA ŞEKERPINAR TOKİ ANAOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI EKO-OKULLAR PROGRAMI ÇÖP, ATIK VE GERİ DÖNÜŞÜM KONULU YILLIK EYLEM PLANI ÇAYIROVA ŞEKERPINAR TOKİ ANAOKULU 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI EKO-OKULLAR PROGRAMI ÇÖP, ATIK VE GERİ DÖNÜŞÜM KONULU YILLIK EYLEM PLANI ŞEKERPINAR TOKİ ANAOKULU 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI EKO-OKULLAR

Detaylı

2011 2012 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YAVRU VATAN ANAOKULU OKULLARDA ORMAN PROGRAMI YILLIK EYLEM PLANI

2011 2012 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YAVRU VATAN ANAOKULU OKULLARDA ORMAN PROGRAMI YILLIK EYLEM PLANI 2011 2012 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YAVRU VATAN ANAOKULU OKULLARDA ORMAN PROGRAMI YILLIK EYLEM PLANI AYLAR HAFTA EYLEM VE ETKİNLİKLER UYGULAMALAR 3 Türkiye Çevre Eğitim Vakıf (TÜRÇEV) sitesinin incelenmesi,

Detaylı

2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ANADOLU İLKOKULU. Eko - OKULLAR 1. DÖNEM FAALİYET RAPORU

2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ANADOLU İLKOKULU. Eko - OKULLAR 1. DÖNEM FAALİYET RAPORU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ANADOLU İLKOKULU Eko - OKULLAR 1. DÖNEM FAALİYET RAPORU Anadolu İlkokulu nu temsilen bu yıl ilk kez eko- okul projesinde görev alacak bir grup olarak büyük bir heyecan ve

Detaylı

KONU: Çöp Atık. EYLEM ve ETKİNLİKLER EKİM AYI. Eko-okul Timi oluşturuldu. Eko-okul komitesi oluşturuldu Eko-okul Panosu oluşturuldu

KONU: Çöp Atık. EYLEM ve ETKİNLİKLER EKİM AYI. Eko-okul Timi oluşturuldu. Eko-okul komitesi oluşturuldu Eko-okul Panosu oluşturuldu KONU: Çöp Atık EKİM AYI EYLEM ve ETKİNLİKLER Eko-okul Timi oluşturuldu Eko-okul komitesi oluşturuldu Eko-okul Panosu oluşturuldu Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ile iletişime geçildi. Tüm okul personeli

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI ÖZEL BEYLERBEYİ ORTAOKULU 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI OKULLARDA ORMAN PROGRAMI ORMAN VE SU TEMASI EYLEM PLANI

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI ÖZEL BEYLERBEYİ ORTAOKULU 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI OKULLARDA ORMAN PROGRAMI ORMAN VE SU TEMASI EYLEM PLANI EKİM EYLÜL İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI ÖZEL BEYLERBEYİ ORTAOKULU 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI OKULLARDA ORMAN PROGRAMI ORMAN VE SU TEMASI EYLEM PLANI AYLAR EYLEM VE ETKİNLİKLER UYGULAMA Türkiye Çevre

Detaylı

AYLAR ETKİNLİKLER UYGULAMA. * Tüm okulun proje hakkında özellikle yeni katılan öğrenci, öğretmen ve okul personelinin yeniden bilgilendirilmesi.

AYLAR ETKİNLİKLER UYGULAMA. * Tüm okulun proje hakkında özellikle yeni katılan öğrenci, öğretmen ve okul personelinin yeniden bilgilendirilmesi. AYLAR ETKİNLİKLER UYGULAMA EKİM * Tüm okulun proje hakkında özellikle yeni katılan öğrenci, öğretmen ve okul personelinin yeniden bilgilendirilmesi. * Eko okul timinin oluşturulması. * Eko okul komitesinin

Detaylı

EKO-OKULLAR PROGRAMI SU KONULU 1. DÖNEM SONU RAPORU

EKO-OKULLAR PROGRAMI SU KONULU 1. DÖNEM SONU RAPORU CEBİR OKULLARI 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKO-OKULLAR PROGRAMI SU KONULU 1. DÖNEM SONU RAPORU ÇALIŞMA KONUSU: Özel Cebir Okulları nda Eko-Okullar programında su konusu işlenmiştir. Ayrıca müfredata

Detaylı

HEM BİR PROGRAM HEM BİR ÖDÜL PLANI

HEM BİR PROGRAM HEM BİR ÖDÜL PLANI Eko Okul Eko-Okullar Programı Nedir? Eylem Planımız Eko İlkemiz Eko-Tim Öğrencilerimiz Etkinliklerimiz o Deniz Canlıları Etkinliği o Çevre Yürüyüşü Eko Okul Eko-Okullar Programı Nedir? Eko Okullar Programı

Detaylı

2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖZEL YILDIZ KOLEJİ ÖZEL İLKOKULU EKO-OKULLAR PROGRAMI BİYOLOJİK ÇEŞİTLİLİK KONULU YILLIK EYLEM PLANI

2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖZEL YILDIZ KOLEJİ ÖZEL İLKOKULU EKO-OKULLAR PROGRAMI BİYOLOJİK ÇEŞİTLİLİK KONULU YILLIK EYLEM PLANI 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖZEL YILDIZ KOLEJİ ÖZEL İLKOKULU EKO-OKULLAR PROGRAMI BİYOLOJİK ÇEŞİTLİLİK KONULU YILLIK EYLEM PLANI AYLAR EYLEM VE ETKİNLİKLER UYGULAMA Öğretmenlerin katılımıyla proje tanıtım

Detaylı

ANTALYA AÇI OKULLARI ÖZEL LARA AÇI ORTAOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKO-OKUL EYLEM PLANI

ANTALYA AÇI OKULLARI ÖZEL LARA AÇI ORTAOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKO-OKUL EYLEM PLANI 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKO-OKUL EYLEM PLANI (2. YIL) AYLAR ETKİNLİKLER UYGULAMA/SORUMLULAR EKİM Okuldaki öğrenci, öğretmen, okul personelinin projenin birinci yılında yapılanların kısa sunumu ve

Detaylı

ÖZEL CONKBAYIRI KOLEJİ 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKO-OKULLAR PROGRAMI ÇÖP, ATIK VE GERİ DÖNÜŞÜM KONULU 2.DÖNEM FAALİYET RAPORU

ÖZEL CONKBAYIRI KOLEJİ 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKO-OKULLAR PROGRAMI ÇÖP, ATIK VE GERİ DÖNÜŞÜM KONULU 2.DÖNEM FAALİYET RAPORU ÖZEL CONKBAYIRI KOLEJİ 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKO-OKULLAR PROGRAMI ÇÖP, ATIK VE GERİ DÖNÜŞÜM KONULU 2.DÖNEM FAALİYET RAPORU ÇALIŞMA KONUSU: Özel Conkbayırı Koleji nde Eko-Okullar programında Çöp,Atık

Detaylı

ÖZEL ALTIN EĞİTİM İLKOKULU ÖĞRETİM YILI, EKO-OKUL EYLEM PLANI ÇALIŞMALAR

ÖZEL ALTIN EĞİTİM İLKOKULU ÖĞRETİM YILI, EKO-OKUL EYLEM PLANI ÇALIŞMALAR ÖZEL ALTIN EĞİTİM İLKOKULU 2012-2013 ÖĞRETİM YILI, EKO-OKUL EYLEM PLANI Çalışma Konumuz : Biyolojik Çeşitlilik AYLAR YAPILACAK ÇALIŞMALAR SORUMLU *-EKO-OKUL komitesinin oluşturulması Serpil Çakıcı Demirdamar,

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ VAKFI ÖZEL İLKÖĞRETİM OKULLARI

GAZİ ÜNİVERSİTESİ VAKFI ÖZEL İLKÖĞRETİM OKULLARI GAZİ ÜNİVERSİTESİ VAKFI ÖZEL İLKÖĞRETİM OKULLARI 2010 2011 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI EKO-OKULLAR PROGRAMI EYLEM PLANI ANKARA 2010 Proje Koordinatörü: Program Geliştirme Uzmanı: Emel GÜNEŞ serifeaydogan@yahoo.com

Detaylı

2014-2015 ÖZEL FEN BİLİMLERİ ANAOKULU EKO OKULLAR ÇÖP ATIK VE GERİ DÖNÜŞÜM EYLEM PLANI

2014-2015 ÖZEL FEN BİLİMLERİ ANAOKULU EKO OKULLAR ÇÖP ATIK VE GERİ DÖNÜŞÜM EYLEM PLANI 2014-2015 ÖZEL FEN BİLİMLERİ ANAOKULU EKO OKULLAR ÇÖP ATIK VE GERİ DÖNÜŞÜM EYLEM PLANI EYLÜL 1- Tüm okulun 'Çöp - Atık ve Geri Dönüşüm' konusu hakkında bilgilendirilmesi Koordinatör Öğr. 1- Eko Okullar

Detaylı

ÖZEL TOMURCUK ÇOCUK KULÜBÜ 2012-2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1. DÖNEM ÇÖP-ATIK KONULU EKO OKULLAR RAPORU EKİM

ÖZEL TOMURCUK ÇOCUK KULÜBÜ 2012-2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1. DÖNEM ÇÖP-ATIK KONULU EKO OKULLAR RAPORU EKİM ÖZEL TOMURCUK ÇOCUK KULÜBÜ 2012-2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1. DÖNEM ÇÖP-ATIK KONULU EKO OKULLAR RAPORU EKİM Ekim ayında düzenlenen ilk toplantıda, okulumuz öğretmenlerine program hakkında bilgilendirme yapıldı.

Detaylı

ÖZEL ALTIN EĞİTİM İLKOKULU ÖĞRETİM YILI, EKO-OKUL EYLEM PLANI ÇALIŞMALAR

ÖZEL ALTIN EĞİTİM İLKOKULU ÖĞRETİM YILI, EKO-OKUL EYLEM PLANI ÇALIŞMALAR ÖZEL ALTIN EĞİTİM İLKOKULU 2013-2014 ÖĞRETİM YILI, EKO-OKUL EYLEM PLANI Çalışma Konumuz : Gürültü Kirliliği AYLAR YAPILACAK ÇALIŞMALAR SORUMLU *-EKO-OKUL nin oluşturulması, Gülay Özdemir EKİM *-Eylem planının

Detaylı

ANTALYA/ELMALI ELMALI ANAOKULU 2011 2012 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKO OKULLAR PROJESİ YILLIK EYLEM PLANI KONU: ÇEVRE BİLİNCİ-ÇÖP ATIK- GERİ DÖNÜŞÜM

ANTALYA/ELMALI ELMALI ANAOKULU 2011 2012 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKO OKULLAR PROJESİ YILLIK EYLEM PLANI KONU: ÇEVRE BİLİNCİ-ÇÖP ATIK- GERİ DÖNÜŞÜM ANTALYA/ELMALI ELMALI ANAOKULU 2011 2012 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKO OKULLAR PROJESİ YILLIK EYLEM PLANI KONU: ÇEVRE BİLİNCİ-ÇÖP ATIK- GERİ DÖNÜŞÜM AYLAR ETKİNLİKLER UYGULAMA EKİM * Eko okul timinin oluşturulması.

Detaylı

ÖĞRETİM YILI, EKO-OKUL EYLEM PLANI

ÖĞRETİM YILI, EKO-OKUL EYLEM PLANI 2017-2018 ÖĞRETİM YILI, EKO-OKUL EYLEM PLANI ÖZEL ALTIN EĞİTİM İLKOKULU Çalışma Konumuz: Hava-Su- Toprak-Gürültü-Işık Kirliliği ÇALIŞMALAR AYLARA GÖRE AŞAĞIDAKI ŞEKILDE PLANLANMIŞTIR AYLAR YAPILACAK ÇALIŞMALAR

Detaylı

AÇI OKULLARI EKO-OKUL EYLEM PLANIMIZ

AÇI OKULLARI EKO-OKUL EYLEM PLANIMIZ EKO-OKULLAR EKO-OKULLAR PROGRAMI HAKKINDA AÇI OKULLARI 2018-2019 EKO-OKUL EYLEM PLANIMIZ EKO-TEMAMIZ (EKO-SLOGANIMIZ) EKO-OKUL KOMİTELERİMİZ EKO-OKULLAR PROGRAMI HAKKINDA Eko-Okullar Programı okul öncesi

Detaylı

2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKO-OKULLAR PROGRAMI SU EYLEM PLANI EYLEM VE ETKİNLİKLER

2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKO-OKULLAR PROGRAMI SU EYLEM PLANI EYLEM VE ETKİNLİKLER 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKO-OKULLAR PROGRAMI SU EYLEM PLANI AYLAR EYLÜL EYLEM VE ETKİNLİKLER Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) sitesinin ve Eko- Okullar sayfasının incelenmesi. EKİM Eko-Okullar

Detaylı

ESKİŞEHİR SAKARYA ANAOKULU 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ULUSLARARASI EKO-OKULLAR PROGRAMI EYLEM PLANI ÇALIŞMA KONUMUZ : ÇÖP-ATIK GERİ DÖNÜŞÜM

ESKİŞEHİR SAKARYA ANAOKULU 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ULUSLARARASI EKO-OKULLAR PROGRAMI EYLEM PLANI ÇALIŞMA KONUMUZ : ÇÖP-ATIK GERİ DÖNÜŞÜM ESKİŞEHİR SAKARYA ANAOKULU 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ULUSLARARASI EKO-OKULLAR PROGRAMI EYLEM PLANI ÇALIŞMA KONUMUZ : ÇÖP-ATIK GERİ DÖNÜŞÜM AYLAR EYLEM VE ETKİNLİKLER UYGULAMA Eko-okul eylem planının

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI MAVİKENT ÇANAKÇI 75. YIL İLKOKULU EKO-OKULLAR PROJESİ 1. DÖNEM RAPORU

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI MAVİKENT ÇANAKÇI 75. YIL İLKOKULU EKO-OKULLAR PROJESİ 1. DÖNEM RAPORU 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI MAVİKENT ÇANAKÇI 75. YIL İLKOKULU EKO-OKULLAR PROJESİ 1. DÖNEM RAPORU Kumluca,2015 1 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI MAVİKENT ÇANAKÇI 75. YIL İLKOKULU EKO-TİM LİSTESİ 1-BEDİRHAN

Detaylı

*ÖZEL KÜÇÜKYALI TEKDEN ORTAOKULU EKO-OKUL SUNUMU

*ÖZEL KÜÇÜKYALI TEKDEN ORTAOKULU EKO-OKUL SUNUMU *ÖZEL KÜÇÜKYALI TEKDEN ORTAOKULU EKO-OKUL SUNUMU *EKO-OKUL PROGRAMI NEDİR? *Eko-Okullar Projesi okullarda çevre bilinci, çevre yönetimi ve sürdürülebilir kalkınma eğitimi vermek için uygulanan bir projedir.

Detaylı

AYLAR EYLEM VE ETKİNLİKLER UYGULAMA

AYLAR EYLEM VE ETKİNLİKLER UYGULAMA 2011-2012 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖZEL ÇAMLICA KALEM İLKÖĞRETİM OKULU OKULLARDA ORMAN PROGRAMI ORMANLAR-İKLİM VE BİYOLOJİK ÇEŞİTLİLİK KONULU YILLIK EYLEM PLANI AYLAR EYLEM VE ETKİNLİKLER UYGULAMA EYLÜL Tüm

Detaylı

ADANA YÜREĞİR MAVİ ÇOCUK UTKU ANAOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1. YIL EKO-OKUL 1. DÖNEM SU EYLEM PLANI RAPORU

ADANA YÜREĞİR MAVİ ÇOCUK UTKU ANAOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1. YIL EKO-OKUL 1. DÖNEM SU EYLEM PLANI RAPORU EYLÜL ADANA YÜREĞİR MAVİ ÇOCUK UTKU ANAOKULU 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1. YIL EKO-OKUL 1. DÖNEM SU EYLEM PLANI RAPORU AYLA R EYLEM ETKİNLİKLER UYGULAYAN. Tüm öğretmen, öğrenci, veli ve çalışan personel

Detaylı

ÇÜNÜR ORTAOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BESLENME DOSTU OKUL PROJESİ YILLIK ÇALIŞMA PLANI

ÇÜNÜR ORTAOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BESLENME DOSTU OKUL PROJESİ YILLIK ÇALIŞMA PLANI Sıra No ÇÜNÜR ORTAOKULU 2018 2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BESLENME DOSTU OKUL PROJESİ YILLIK ÇALIŞMA PLANI Ay Planlanan Çalışmalar Açıklamalar 1. Beslenme ve Hareketli Yaşam İçin "Çekirdek Eylem Ekibi"nin

Detaylı

İSTEK ÖZEL SEMİHA ŞAKİR OKULLARI İSTEK ÖZEL BARIŞ İLKÖĞRETİM OKULU 2011 2012 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI I.DÖNEM EKO OKUL PROGRAMI BÜLTENİ

İSTEK ÖZEL SEMİHA ŞAKİR OKULLARI İSTEK ÖZEL BARIŞ İLKÖĞRETİM OKULU 2011 2012 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI I.DÖNEM EKO OKUL PROGRAMI BÜLTENİ İSTEK ÖZEL SEMİHA ŞAKİR OKULLARI İSTEK ÖZEL BARIŞ İLKÖĞRETİM OKULU 2011 2012 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI I.DÖNEM EKO OKUL PROGRAMI BÜLTENİ Yeşili korumak isteyen, çevre bilincini geliştirmeyi hedefleyen ve

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ANKARA/KAZAN/ŞAHİN ORTAOKULU ULUSLARARASI EKO-OKULLAR ÇEVRE YÖNETİMİ PROJESİ

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ANKARA/KAZAN/ŞAHİN ORTAOKULU ULUSLARARASI EKO-OKULLAR ÇEVRE YÖNETİMİ PROJESİ 05-06 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI FAALİYET NO AYLAR FAALİYETLER/ETKİNLİKLER SORUMLU SORUMLU BİRİM SINIFLAR Okul Aile Birliği Genel Kurulu nda velilere Eko Okullar Projesi --- hakkında sunum yapılması Okul web

Detaylı

GEVHER HATUN ANAOKULU UÇEP (UYGULAMALI ÇEVRE EĞİTİMİ PROJESİ) PROGRAMI

GEVHER HATUN ANAOKULU UÇEP (UYGULAMALI ÇEVRE EĞİTİMİ PROJESİ) PROGRAMI GEVHER HATUN ANAOKULU UÇEP (UYGULAMALI ÇEVRE EĞİTİMİ PROJESİ) PROGRAMI Nilüfer Kaymakamlığı, Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okul - kurumlar ile ilgili Kamu Kurum Kuruluşları ve Sivil Toplum

Detaylı

TED BURSA ÖZEL ĐLKÖĞRETĐM OKULU ÖĞRETĐM YILI I. DÖNEM EKO-OKULLAR ÇALIŞMASI ETKĐNLĐK DEĞERLENDĐRME RAPORU

TED BURSA ÖZEL ĐLKÖĞRETĐM OKULU ÖĞRETĐM YILI I. DÖNEM EKO-OKULLAR ÇALIŞMASI ETKĐNLĐK DEĞERLENDĐRME RAPORU TED BURSA ÖZEL ĐLKÖĞRETĐM OKULU 2010-2011 ÖĞRETĐM YILI I. DÖNEM EKO-OKULLAR ÇALIŞMASI ETKĐNLĐK DEĞERLENDĐRME RAPORU Çalışılan Konu : Enerji EYLÜL AYI ETKĐNLĐKLERĐ 2010-2009 Eğitim-Öğretim Yılı nda yapılmış

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ VAKFI ÖZEL İLKÖĞRETİM OKULLARI 2011-2012 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI EKO-OKULLAR PROGRAMI EYLEM PLANI

GAZİ ÜNİVERSİTESİ VAKFI ÖZEL İLKÖĞRETİM OKULLARI 2011-2012 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI EKO-OKULLAR PROGRAMI EYLEM PLANI GAZİ ÜNİVERSİTESİ VAKFI ÖZEL İLKÖĞRETİM OKULLARI 2011-2012 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI EKO-OKULLAR PROGRAMI EYLEM PLANI EKİM 2011 EKİM AYI EYLEM PLANI Eko-okullar programı kapsamında yapılması planlanan etkinliklerin

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ VAKFI ÖZEL İLKÖĞRETİM OKULLARI 2011-2012 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI EKO-OKULLAR PROGRAMI EYLEM RAPORU

GAZİ ÜNİVERSİTESİ VAKFI ÖZEL İLKÖĞRETİM OKULLARI 2011-2012 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI EKO-OKULLAR PROGRAMI EYLEM RAPORU GAZİ ÜNİVERSİTESİ VAKFI ÖZEL İLKÖĞRETİM OKULLARI 2011-2012 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI EKO-OKULLAR PROGRAMI EYLEM RAPORU EKİM 2011 EKİM AYI EYLEM PLANI AYLAR EYLEM VE ETKİNLİKLER AÇIKLAMA Eko-okullar programı

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKO-OKULLAR PROGRAMI SU EYLEM PLANI EYLEM VE ETKİNLİKLER

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKO-OKULLAR PROGRAMI SU EYLEM PLANI EYLEM VE ETKİNLİKLER 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKO-OKULLAR PROGRAMI SU EYLEM PLANI AYLAR EYLÜL EYLEM VE ETKİNLİKLER Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) sitesinin ve Eko- Okullar sayfasının incelenmesi. EKİM Eko-Okullar

Detaylı

BÜLTENİMİZDE NELER VAR?

BÜLTENİMİZDE NELER VAR? EKİM AYI BÜLTENİMİZ BÜLTENİMİZDE NELER VAR? SINIF ETKİNLİKLERİMİZ BRANŞ DERSLERİMİZ DEMOKRASİ SEÇİMİ SOSYAL ETKİNLİKLERİMİZ 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI TÖRENİ PARTİ TİYATRO GEZİ SİNEMA SINIF ETKİNLİKLERİMİZ

Detaylı

MAVİ ÇOCUK UTKU ANAOKULU 2014-2015 YILI 2. YIL 1. DÖNEM RAPORU KONU: Çöp-Atık & Geri Dönüşüm AYLAR UYGULANAN FAALİYETLER UYGULAYAN

MAVİ ÇOCUK UTKU ANAOKULU 2014-2015 YILI 2. YIL 1. DÖNEM RAPORU KONU: Çöp-Atık & Geri Dönüşüm AYLAR UYGULANAN FAALİYETLER UYGULAYAN EYLÜL 1 MAVİ ÇOCUK UTKU ANAOKULU 2014-2015 YILI 2. YIL 1. DÖNEM RAPORU KONU: Çöp-Atık & Geri Dönüşüm. Eko- okul timi oluşturuldu.. Eko okul komitesi için öğretmen ve velilerden grup oluşturuldu. - 3-4

Detaylı

EKO-OKULLAR PROJESĠ. YeĢil Bayrak, uluslararası düzeyde tanınan ve saygınlığı olan, çevreye duyarlı okulu simgeleyen bir eko-etikettir.

EKO-OKULLAR PROJESĠ. YeĢil Bayrak, uluslararası düzeyde tanınan ve saygınlığı olan, çevreye duyarlı okulu simgeleyen bir eko-etikettir. EKO-OKULLAR PROJESĠ PROJENĠN TANIMI Eko-Okullar Programı ilköğretim okullarında çevre bilinci, çevre yönetimi ve sürdürülebilir kalkınma eğitimi vermek için uygulanan bir programdır. Okullara çevre eğitimi

Detaylı

BÜLTENİMİZDE NELER VAR?

BÜLTENİMİZDE NELER VAR? EKİM AYI BÜLTENİMİZ BÜLTENİMİZDE NELER VAR? SINIF ETKİNLİKLERİMİZ BRANŞ DERSLERİMİZ TİYATRO ETKİNLİĞİMİZ SİNEMA ETKİNLİĞİMİZ SOSYAL ETKİNLİKLERİMİZ DEMOKRASİ SEÇİMİMİZ 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMAMIZ

Detaylı

DERİNCE ATATÜRK ANAOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKO OKULLAR PROJESİ YILLIK EYLEM PLANI

DERİNCE ATATÜRK ANAOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKO OKULLAR PROJESİ YILLIK EYLEM PLANI DERİNCE ATATÜRK ANAOKULU 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKO OKULLAR PROJESİ YILLIK EYLEM PLANI KONU: ÇEVRE BİLİNCİ / ÇÖP ATIK / GERİ DÖNÜŞÜM EKİM KONU: ÇEVRE BİLİNCİ / ÇÖP ATIK / GERİ DÖNÜŞÜM 2016-2017

Detaylı

.. EĞİTİM ÖĞRETİM YILI.OKULU SAĞLIK, TEMİZLİK, BESLENME KULÜBÜ YILLIK ÇALIŞMA PROGRAMI

.. EĞİTİM ÖĞRETİM YILI.OKULU SAĞLIK, TEMİZLİK, BESLENME KULÜBÜ YILLIK ÇALIŞMA PROGRAMI BELİRLİ GÜN LAR - - - - - EYLÜL 1. Okul bazında kulübe seçilen öğrencilerin belirlenmesi. 2. Yönetim kurulunun seçilmesi. 3. Denetleme kurulunun seçilmesi. 4. Öğrenci Kulübünün amaçlarının açıklanması

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖZEL KONYA ALP İLKOKULU / ORTAOKULU BESLENME DOSTU OKUL PROJESİ EYLEM PLANI

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖZEL KONYA ALP İLKOKULU / ORTAOKULU BESLENME DOSTU OKUL PROJESİ EYLEM PLANI 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖZEL KONYA ALP İLKOKULU / ORTAOKULU BESLENME DOSTU OKUL PROJESİ EYLEM PLANI AY PLANLANAN ÇALIŞMALAR AÇIKLAMALAR EKİM 1. Beslenme ve Hareketli Yaşam Ekibinin oluşturulması

Detaylı

GERİ DÖNÜŞÜM ve YENİLENEBİLİR ENERJİ

GERİ DÖNÜŞÜM ve YENİLENEBİLİR ENERJİ GERİ DÖNÜŞÜM ve YENİLENEBİLİR ENERJİ TAKDİM Bu projenin başlatılmasının gereği: Günümüzde gözlenen tüketim alışkanlıklarının doğal sonucu olarak pek çok atık madde ortaya çıkmaktadır. Gelişmiş ekonomilerde

Detaylı

ENERJİNİ TOPRAĞA VER

ENERJİNİ TOPRAĞA VER 2010-2011EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 19 MAYIS İŞİTME ENGELLİLER İLKÖĞRETİM OKULU OKULLARDA ORMAN PROJESİ YILLIK EYLEM PLANI ENERJİNİ TOPRAĞA VER KASIM : PROJENİN TANITILMASI Okullarda Orman projesini hakkında

Detaylı

2011-2012 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BORNOVA CEM BAKİOĞLU ANAOKULU OKULLARDA ORMAN PROGRAMI YILLIK EYLEM PLANI

2011-2012 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BORNOVA CEM BAKİOĞLU ANAOKULU OKULLARDA ORMAN PROGRAMI YILLIK EYLEM PLANI 0-0 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BORNOVA CEM BAKİOĞLU ANAOKULU OKULLARDA ORMAN PROGRAMI YILLIK EYLEM PLANI AYLAR HAFTALAR EYLEM VE ETKİNLİKLER UYGULAMA EYLÜL Okullarda Orman projesini hakkında bilgi verme, bilinçlendirme

Detaylı

BESLENME DOSTU OKUL POLİTİKASI

BESLENME DOSTU OKUL POLİTİKASI BESLENME DOSTU OKUL POLİTİKASI 1- Beslenme dostu okul politikası ile okulumuzda sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam konularında duyarlılığın arttırılması, bu konuda yapılan iyi uygulamaların desteklenmesi

Detaylı

ÖZEL EDİRNE BEYKENT İLKOKULU SU EKO-OKULLAR EYLEM PLANI ETKİNLİKTEN SORUMLU ZÜMRE/KİŞİ

ÖZEL EDİRNE BEYKENT İLKOKULU SU EKO-OKULLAR EYLEM PLANI ETKİNLİKTEN SORUMLU ZÜMRE/KİŞİ 2016-2017 ÖZEL EDİRNE BEYKENT İLKOKULU SU EKO-OKULLAR EYLEM PLANI AYLAR ETKİNLİK ADI ETKİNLİKTEN SORUMLU ZÜMRE/KİŞİ KATILIMCILAR DÜZEY EKO OKUL KOMİTESİNİN OLUŞTURULMASI /SINIF /SINIF EYLÜL TÜM ZÜMRELERİN

Detaylı

HÜLYA ŞAHNAOĞLU ANAOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKO-OKULLAR PROJESİ YILLIK EYLEM PLANI KONU:ÇEVRE BİLİNCİ-ÇÖP ATIK-GERİ DÖNÜŞÜM

HÜLYA ŞAHNAOĞLU ANAOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKO-OKULLAR PROJESİ YILLIK EYLEM PLANI KONU:ÇEVRE BİLİNCİ-ÇÖP ATIK-GERİ DÖNÜŞÜM HÜLYA ŞAHNAOĞLU ANAOKULU 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKO-OKULLAR PROJESİ YILLIK EYLEM PLANI KONU:ÇEVRE BİLİNCİ-ÇÖP ATIK-GERİ DÖNÜŞÜM AYLAR ETKİNLİKLER UYGULAMA EKİM 1.Eko-okul timinin oluşturulması 2.Eko-okul

Detaylı

AHU HETMAN İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKO-OKULLAR PROJESİ 1.DÖNEM RAPORU. KONU: Çevre Bilinci-Çöp Atık-Geri Dönüşüm

AHU HETMAN İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKO-OKULLAR PROJESİ 1.DÖNEM RAPORU. KONU: Çevre Bilinci-Çöp Atık-Geri Dönüşüm 2016 AHU HETMAN İLKOKULU 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKO-OKULLAR PROJESİ 1.DÖNEM RAPORU KONU: Çevre Bilinci-Çöp Atık-Geri Dönüşüm 23.01.2017 AHU HETMAN İLKOKULU 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKO-OKULLAR

Detaylı

ÖZEL ANKARA PINAR ORTAOKULU 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKO OKULLAR PROGRAMI ÇÖP VE ATIK KONULU 2.YIL 1.DÖNEM RAPORU

ÖZEL ANKARA PINAR ORTAOKULU 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKO OKULLAR PROGRAMI ÇÖP VE ATIK KONULU 2.YIL 1.DÖNEM RAPORU ÖZEL ANKARA PINAR ORTAOKULU 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKO OKULLAR PROGRAMI ÇÖP VE ATIK KONULU 2.YIL 1.DÖNEM RAPORU EYLÜL & EKİM - Eko-tim ve sorumlu öğrencilerin tespiti ve görev dağılımı yapılması

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKO- OKULLAR PROGRAMI 1.DÖNEM FAALİYET RAPORU

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKO- OKULLAR PROGRAMI 1.DÖNEM FAALİYET RAPORU HASAN TAHSİN İLKOKULU 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKO- OKULLAR PROGRAMI 1.DÖNEM FAALİYET RAPORU OKUL MÜDÜRÜ : HAKAN KIRAY MÜDÜR YARDIMCISI :HACER ERCAN KOORDİNATÖR ÖĞRETMENLER: NAZLI BIÇKICI FADİME AKSOY

Detaylı

ANTALYA/ MURATPAŞA VİLAYETLER HİZMET BİRLİĞİ ANAOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKO- OKULLAR PROJESİ YILLIK EYLEM PLANI

ANTALYA/ MURATPAŞA VİLAYETLER HİZMET BİRLİĞİ ANAOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKO- OKULLAR PROJESİ YILLIK EYLEM PLANI ANTALYA/ MURATPAŞA VİLAYETLER HİZMET BİRLİĞİ ANAOKULU 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKO- OKULLAR PROJESİ YILLIK EYLEM PLANI KONU: ÇEVRE BİLİNCİ- ÇÖP-ATIK- GERİDÖNÜŞÜM AYLAR EYLEM VE ETKİNLİKLER UYGULAMA

Detaylı

KELEBEKLER SINIFI EKİM AYI BÜLTENİMİZ

KELEBEKLER SINIFI EKİM AYI BÜLTENİMİZ KELEBEKLER SINIFI EKİM AYI BÜLTENİMİZ BÜLTENİMİZDE NELER VAR? SINIF ETKİNLİKLERİMİZ BRANŞ DERSLERİMİZ SOSYAL ETKİNLİKLERİMİZ DEMOKRASİ DUVARI YÜZME ETKİNLİĞİMİZ SİNEMA GÜNÜMÜZ TİYATRO ETKİNLİĞİMİZ EKİM

Detaylı

İRENOĞULLARI ŞEHİT ATİLA NİZAM İLKOKULU BESLENME DOSTU OKUL PROJESİ

İRENOĞULLARI ŞEHİT ATİLA NİZAM İLKOKULU BESLENME DOSTU OKUL PROJESİ İRENOĞULLARI ŞEHİT ATİLA NİZAM İLKOKULU BESLENME DOSTU OKUL PROJESİ AMAÇLARIMIZ Antalya İli Kepez İlçesi İrenoğulları Şehit Atila Nizam İlkokulu'nda Beslenme Dostu Okul Programının 2017-2018 uygulamaları

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ VAKFI ÖZEL OKULLARI 2009 2010 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI EKO-OKULLAR PROGRAMI EYLEM PLANI

GAZİ ÜNİVERSİTESİ VAKFI ÖZEL OKULLARI 2009 2010 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI EKO-OKULLAR PROGRAMI EYLEM PLANI GAZİ ÜNİVERSİTESİ VAKFI ÖZEL OKULLARI 2009 2010 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI EKO-OKULLAR PROGRAMI EYLEM PLANI ANKARA 2010 Proje Koordinatörü: serifeaydogan@yahoo.com 2009 ARALIK AYI EYLEM PLANI AYLAR EYLEM VE ETKİNLİKLER

Detaylı

EKO-OKULLAR PROJESİ EĞİTİM- ÖĞRETİM YILI I.DÖNEM ETKİNLİK RAPORU

EKO-OKULLAR PROJESİ EĞİTİM- ÖĞRETİM YILI I.DÖNEM ETKİNLİK RAPORU EKO-OKULLAR PROJESİ 2009-2010 EĞİTİM- ÖĞRETİM YILI I.DÖNEM ETKİNLİK RAPORU OKUL ADI: AV.MAİL BÜYÜKERMAN ANAOKULU KONU: ENERJİNİN GÜNLÜK YAŞAMDAKİ ÖNEMİ VE BİLİNÇLİ KULLANIMI MÜFREDAT ÇALIŞMALARI: 2009-2010

Detaylı

AHU HETMAN ORTAOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKO-OKULLAR PROJESİ 2.DÖNEM RAPORU. KONU: Çevre Bilinci Çöp Atık Geri Dönüşüm

AHU HETMAN ORTAOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKO-OKULLAR PROJESİ 2.DÖNEM RAPORU. KONU: Çevre Bilinci Çöp Atık Geri Dönüşüm 2018 AHU HETMAN ORTAOKULU 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKO-OKULLAR PROJESİ 2.DÖNEM RAPORU KONU: Çevre Bilinci Çöp Atık Geri Dönüşüm 29.06.2018 AHU HETMAN ORTAOKULU 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKO-OKULLAR

Detaylı

BESLENME DOSTU OKUL PLANI

BESLENME DOSTU OKUL PLANI DEMİRTAŞPAŞA İLKOKULU 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BESLENME DOSTU OKUL PLANI AMAÇ 1 Bursa ili, Osmangazi İlçesi Demirtaşpaşa İlkokulu nda Beslenme Dostu Okul Programı nın uygulamaları ile öğrencilerin

Detaylı

2016 2017 EGİTİM OGRETİM YILI TARAŞCI ORTAOKULU ECO OKULLAR EYLEM PLANI

2016 2017 EGİTİM OGRETİM YILI TARAŞCI ORTAOKULU ECO OKULLAR EYLEM PLANI 2016 2017 EGİTİM OGRETİM YILI TARAŞCI ORTAOKULU ECO OKULLAR EYLEM PLANI *Eko okul timinin kurulmasi Eco okul kavraminin tum okulda tanitilmasi EYLÜL *İlköğretim kurumları sosyal etkinlikler yönetmeliğine

Detaylı

BÜLTENİMİZDE NELER VAR?

BÜLTENİMİZDE NELER VAR? EKİM BÜLTENİMİZ BÜLTENİMİZDE NELER VAR? ETKİNLİKLERİMİZ SINIF ETKİNLİKLERİMİZ BRANŞ DERSLERİMİZ SOSYAL ETKİNLİKLERİMİZ DOĞUM GÜNLERİMİZ SINIF İÇİ ETKİNLİKLERİMİZ AYAK BASKISI YAPARKEN ÇOK GÜLDÜK SINIF

Detaylı

T.C. BATTALGAZİ KAYMAKAMLIĞI Gazi İlkokulu Müdürlüğü ÇOCUKSU PROJESİ YILLIK UYGULAMA PLANI

T.C. BATTALGAZİ KAYMAKAMLIĞI Gazi İlkokulu Müdürlüğü ÇOCUKSU PROJESİ YILLIK UYGULAMA PLANI T.C. BATTALGAZİ KAYMAKAMLIĞI Gazi İlkokulu Müdürlüğü ÇOCUKSU PROJESİ YILLIK UYGULAMA PLANI Aralık 2015 / Haziran 2016 PROJENİN SAHİBİ Malatya Valiliği PROJENİN YÜRÜTÜCÜSÜ İl Milli Eğitim Müdürlüğü Battalgazi

Detaylı

ÖZEL VEGA OKULLARI Öğretim Yılı 3.SINIF. Kendimizi Organize Etme Biçimimiz

ÖZEL VEGA OKULLARI Öğretim Yılı 3.SINIF. Kendimizi Organize Etme Biçimimiz ÖZEL VEGA OKULLARI 2015-2016 Öğretim Yılı 3.SINIF Kendimizi Organize Etme Biçimimiz KONU BAŞLIĞI: Kaynakların Kullanımı ANA FİKİR: Ekonomik faaliyetler sınırlı kaynakların kullanımını etkiler TARİH : 28.03.2016-09.05.2016

Detaylı

2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖZEL KIRAÇ ANAOKULU DEĞERLER EĞİTİMİ AİLEMİ,ARKADAŞLARIMI VE HAYVANLARI SEVMEK TEMASI FAALİYET SONU RAPORUDUR

2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖZEL KIRAÇ ANAOKULU DEĞERLER EĞİTİMİ AİLEMİ,ARKADAŞLARIMI VE HAYVANLARI SEVMEK TEMASI FAALİYET SONU RAPORUDUR 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖZEL KIRAÇ ANAOKULU DEĞERLER EĞİTİMİ AİLEMİ,ARKADAŞLARIMI VE HAYVANLARI SEVMEK TEMASI FAALİYET SONU RAPORUDUR 2014-2015 Eğitim-Öğretim yılı Özel Kıraç Anaokulu Değerler Eğitimi

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ ÖZEL ANAOKULU, İLKOKULU VE ORTAOKULU 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKO-OKULLAR PROGRAMI EYLEM PLANI

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ ÖZEL ANAOKULU, İLKOKULU VE ORTAOKULU 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKO-OKULLAR PROGRAMI EYLEM PLANI EKİM EYLÜL İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ ÖZEL ANAOKULU, İLKOKULU VE ORTAOKULU 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKO-OKULLAR PROGRAMI EYLEM PLANI AYLAR EYLEM VE ETKİNLİKLER UYGULAMA Türkiye Çevre Eğitim Vakfı

Detaylı

KORGAN İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BESLENME DOSTU OKUL PROJESİ YILLIK ÇALIŞMA PLANI BESLENME DOSTU OKUL PROJESİ

KORGAN İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BESLENME DOSTU OKUL PROJESİ YILLIK ÇALIŞMA PLANI BESLENME DOSTU OKUL PROJESİ KORGAN İLKOKULU 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BESLENME DOSTU OKUL PROJESİ YILLIK ÇALIŞMA PLANI BESLENME DOSTU OKUL PROJESİ Öğrencilerin kişiliği özellikle okul çağlarında şekillenmekte ve yetişkin çağdaki

Detaylı

KELEBEKLER SINIFI NİSAN AYI BÜLTENİ BELİRLİ GÜN VE HAFTALAR 2 NİSAN Dünya Otizm Farkındalık Günü 4-10 Nisan Polis Haftası

KELEBEKLER SINIFI NİSAN AYI BÜLTENİ BELİRLİ GÜN VE HAFTALAR 2 NİSAN Dünya Otizm Farkındalık Günü 4-10 Nisan Polis Haftası ÖZEL BUĞRA ANAOKULU 2018-2019 KELEBEKLER SINIFI NİSAN AYI BÜLTENİ BELİRLİ GÜN VE HAFTALAR 2 NİSAN Dünya Otizm Farkındalık Günü 4-10 Nisan Polis Haftası 9 Nisan Mimar Sinan ve Mimarlar Günü 15-21 Nisan

Detaylı

AYLAR EYLEM VE ETKİNLİKLER UYGULAMA

AYLAR EYLEM VE ETKİNLİKLER UYGULAMA 2011-2012 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1.HAVA İKMAL BAKIM MERKEZİ İLKÖĞRETİM OKULU OKULLARDA ORMAN PROJESİ ORMANLAR-İKLİM VE BİYOLOJİK ÇEŞİTLİLİK KONULU YILLIK EYLEM PLANI AYLAR EYLEM VE ETKİNLİKLER UYGULAMA EKİM

Detaylı

ANAFİKİR: Kendimizi tanımamız, sorumluluklarımızı yerine getirmemizde

ANAFİKİR: Kendimizi tanımamız, sorumluluklarımızı yerine getirmemizde 1.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (9 EYLÜL-25 EKİM 2013) Sayın Velimiz, Sizlerle daha önce paylaştığımız gibi okulumuzda PYP çalışmaları yürütülmektedir. Bu kapsamda; PYP disiplinler üstü temaları ile ilgili

Detaylı

BESLENME DOSTU OKUL PROGRAMI GÜL ANAOKULU BESLENME VE HAREKETLİ YAŞAM EKİBİ

BESLENME DOSTU OKUL PROGRAMI GÜL ANAOKULU BESLENME VE HAREKETLİ YAŞAM EKİBİ BESLENME DOSTU OKUL PROGRAMI GÜL ANAOKULU BESLENME VE HAREKETLİ YAŞAM EKİBİ SIRA AD-SOYADI OKULDAKİ GÖREVİ EKİPTEKİ GÖREVİ NO 1 FUNDA ÜNAL OKUL MÜDÜRÜ EKİP BAŞKANI 2 FATMA YAVUZ OKUL MÜDÜR YARDIMCISI EKİP

Detaylı

MİMAR MELAHAT ÖNGEN ANAOKULU EKO-OKULLAR PROJESİ 1.DÖNEM RAPORU

MİMAR MELAHAT ÖNGEN ANAOKULU EKO-OKULLAR PROJESİ 1.DÖNEM RAPORU 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI MİMAR MELAHAT ÖNGEN ANAOKULU EKO-OKULLAR PROJESİ 1.DÖNEM RAPORU Biz doğayı koruduk, doğa da bizi korudu.. KONU: Çöp Atık/Geri Dönüşüm MİMAR MELAHAT ÖNGEN ANAOKULU 2016-2017

Detaylı

Plastik Sanatlar vb.) Müzik Spor ve Fiziki Etkinlikler Drama

Plastik Sanatlar vb.) Müzik Spor ve Fiziki Etkinlikler Drama ZORUNLU DERSLER ÖZEL EĞİTİM UYGULAMA MERKEZİ (OKUL) HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ (AĞIR VEYA ORTA DÜZEYDE ZİHİNSEL ENGELLİLER/ OTİSTİK ÇOCUKLAR) SINIFLAR DERSLER İlkokul Ortaokul 1 2 3 4 5 6 7 8 Toplumsal Uyum

Detaylı

GEDELEK ORHAN ÖCALGİRAY ORTAOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BESLENME DOSTU OKUL PROJESİ YILLIK ÇALIŞMA PLANI

GEDELEK ORHAN ÖCALGİRAY ORTAOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BESLENME DOSTU OKUL PROJESİ YILLIK ÇALIŞMA PLANI GEDELEK ORHAN ÖCALGİRAY ORTAOKULU 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BESLENME DOSTU OKUL PROJESİ YILLIK ÇALIŞMA PLANI AMAÇ: Aile ve çocuk eğitimleri ile sağlıklı nesillerin yetişmesine katkı sağmak için; **

Detaylı

KARŞIYAKA ORTAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM KURUMU SOSYAL ETKİNLİKLER YILLIK ÇALIŞMA PLANI. Öğretim Yılı: 2018/2019

KARŞIYAKA ORTAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM KURUMU SOSYAL ETKİNLİKLER YILLIK ÇALIŞMA PLANI. Öğretim Yılı: 2018/2019 EK-7/a TARİH/ AYLAR AMAÇ KARŞIYAKA ORTAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM KURUMU SOSYAL ETKİNLİKLER YILLIK ÇALIŞMA PLANI Öğretim Yılı: 2018/2019 YAPILACAK ETKİNLİKLER EYLÜL Sosyal etkinliklerin planlanması 1.Belirli

Detaylı

HİLAL NECMİYE HÜSNÜ ATABERK İLKÖĞRETİM OKULU ULUSLAR ARASI OKULLARDA ORMAN (LeAF)PROGRAMI DÖNEM SONU RAPORU

HİLAL NECMİYE HÜSNÜ ATABERK İLKÖĞRETİM OKULU ULUSLAR ARASI OKULLARDA ORMAN (LeAF)PROGRAMI DÖNEM SONU RAPORU HİLAL NECMİYE HÜSNÜ ATABERK İLKÖĞRETİM OKULU ULUSLAR ARASI OKULLARDA ORMAN (LeAF)PROGRAMI DÖNEM SONU RAPORU AYLAR E K İ M 1-Okuldaki öğrencilere, OKULLARDA ORMAN PROJESİ duyuruldu. Proje açıklanmadı. 2-Orman

Detaylı

EK-4 ÇANKIRI ŞEHİT ERDEM ÖZTÜRK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ BESLENME DOSTU OKUL PLANI FORMU

EK-4 ÇANKIRI ŞEHİT ERDEM ÖZTÜRK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ BESLENME DOSTU OKUL PLANI FORMU EK-4 ÇANKIRI ŞEHİT ERDEM ÖZTÜRK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ BESLENME DOSTU OKUL PLANI FORMU AMAÇ Aile ve çocuk eğitimleri ile sağlıklı nesillerin yetişmesine katkı sağmak için; ** Çocuk ve ailelerde

Detaylı

BÜLTENİMİZDE NELER VAR?

BÜLTENİMİZDE NELER VAR? MART BÜLTENİMİZ BÜLTENİMİZDE NELER VAR? ETKİNLİKLERİMİZ SINIF ETKİNLİKLERİMİZ BRANŞ DERSLERİMİZ SOSYAL ETKİNLİKLERİMİZ SINIF İÇİ ETKİNLİKLERİMİZ Tohumun büyüme aşamaları proje çalışmamızı tamamladık. SINIF

Detaylı

OKUL SAĞLIĞI YÖNETİM EKİBİ 2017/2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM ŞEHİT ER ÇAĞLAR MENGÜ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ YILLIK ÇALIŞMA PROGRAMI

OKUL SAĞLIĞI YÖNETİM EKİBİ 2017/2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM ŞEHİT ER ÇAĞLAR MENGÜ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ YILLIK ÇALIŞMA PROGRAMI OKUL SAĞLIĞI YÖNETİM EKİBİ 2017/2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM ŞEHİT ER ÇAĞLAR MENGÜ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ YILLIK ÇALIŞMA PROGRAMI AMAÇ Okulun mekânı okul sağlığını koruması ve geliştirilmesine uygun olarak düzenlemek

Detaylı

9. İyilik Kulübü: Okulda iyilik kulübü kurularak etkinlik ve yarışmalar organize edilebilir. 10. İyilik Sergisi/Duvar Gazetesi: İyilik yapma ile

9. İyilik Kulübü: Okulda iyilik kulübü kurularak etkinlik ve yarışmalar organize edilebilir. 10. İyilik Sergisi/Duvar Gazetesi: İyilik yapma ile Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Deniz Feneri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ANADOLU İMAM HATİP LİSELERİ VE İMAM HATİP ORTAOKULLARI İyilik Okulu Örnek Uygulamaları, Yarışmaları ve Ödülleri Projesi USÛL VE

Detaylı

ODTÜ G.V.O. ÖZEL KYÖD ORTAOKULU 2012 2013 BİYOLOJİK ÇEŞİTLİLİK KONULU EYLEM PLANI

ODTÜ G.V.O. ÖZEL KYÖD ORTAOKULU 2012 2013 BİYOLOJİK ÇEŞİTLİLİK KONULU EYLEM PLANI ODTÜ G.V.O. ÖZEL KYÖD ORTAOKULU 2012 2013 BİYOLOJİK ÇEŞİTLİLİK KONULU EYLEM PLANI AYLAR EYLEM VE ETKİNLİKLER UYGULAMA Öğrencilerin, öğretmenlerin ve okul çalışanlarının eko okullar projesi hakkında bilgilendirilmesi

Detaylı

HAYAT BİLGİSİ Hayat Bilgisine Yolculuk TÜRKÇE Karşılaştırma Cümleler Konu Tarama Testini Akıllı Türkçe Atölyem Ayın kitabı: KÜTÜPHANE

HAYAT BİLGİSİ Hayat Bilgisine Yolculuk TÜRKÇE Karşılaştırma Cümleler Konu Tarama Testini Akıllı Türkçe Atölyem Ayın kitabı: KÜTÜPHANE Değerli Velilerimiz, Güzel dilekler ve hayallerle girilen yeni yılın ilk haftasında derslerin yanı sıra etkinlikler, sınavlar ve uygulamalarımız vardı. Yetenekler Sahnede performans gösterisi için hazırlıklar

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖZEL BEYLİKDÜZ AMERİKAN İLKOKULU EKO-OKULLAR PROGRAMI ENERJİ TEMASI EYLEM PLANI

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖZEL BEYLİKDÜZ AMERİKAN İLKOKULU EKO-OKULLAR PROGRAMI ENERJİ TEMASI EYLEM PLANI 2018-2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖZEL BEYLİKDÜZ AMERİKAN İLKOKULU EKO-OKULLAR PROGRAMI ENERJİ TEMASI EYLEM PLANI AYLAR EYLEM VE ETKİNLİKLER UYGULAMA EYLÜL Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) sitesinin ve

Detaylı

İSTEK ÖZEL ACIBADEM ANAOKULU KASIM AYI BÜLTENİMİZ

İSTEK ÖZEL ACIBADEM ANAOKULU KASIM AYI BÜLTENİMİZ İSTEK ÖZEL ACIBADEM ANAOKULU KASIM AYI BÜLTENİMİZ BÜLTENİMİZDE NELER VAR? SINIF ETKİNLİKLERİMİZ PARTİ YÜZME ETKİNLİĞİMİZ FEN ETKİNLİKLERİMİZ KASIM AYI DOĞUM GÜNLERİMİZ ATÖLYE ÇALIŞMALARIMIZ OKUMA-YAZMAYA

Detaylı

1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (8 EYLÜL EKİM 2014)

1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (8 EYLÜL EKİM 2014) 1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (8 EYLÜL 2014-17 EKİM 2014) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında, disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

1. Beslenme, Hareketli Yaşamve Denetleme Ekibinin oluşturulması ve ilk toplantısının gerçekleştirilmesi.

1. Beslenme, Hareketli Yaşamve Denetleme Ekibinin oluşturulması ve ilk toplantısının gerçekleştirilmesi. GÜRBÜZ BORA İLKOKULU 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BESLENME DOSTU OKUL PROJESİ YILLIK ÇALIŞMA PLANI Sıra No Ay Planlanan Çalışmalar Açıklamalar 1. Beslenme, Hareketli Yaşamve Denetleme Ekibinin oluşturulması

Detaylı

SIFIR ATIK PROJESİ OKUL DOSYASI

SIFIR ATIK PROJESİ OKUL DOSYASI SIFIR ATIK PROJESİ OKUL DOSYASI T.C TURGUTLU ANAOKULU 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI SIFIR ATIK PROJESİ YILLIK ÇALIŞMA PLANI HEDEFLERİMİZ 1-İsrafın önüne geçildiğinden maliyetlerin azaltılması 2- Temiz

Detaylı

ÖZEL MALTEPE GÖKYÜZÜ İLKOKULU 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ECO OKULLAR İKİNCİ DÖNEM RAPORU( OCAK-ŞUBAT-MART AYLARI)

ÖZEL MALTEPE GÖKYÜZÜ İLKOKULU 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ECO OKULLAR İKİNCİ DÖNEM RAPORU( OCAK-ŞUBAT-MART AYLARI) ÖZEL MALTEPE GÖKYÜZÜ İLKOKULU 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ECO OKULLAR İKİNCİ DÖNEM RAPORU( OCAK-ŞUBAT-MART AYLARI) Anaokullarımız rüzgar enerjisi ile tanıştı. Ve grup olarak rüzgarla hareket eden bir

Detaylı

DEĞERLER EĞİTİMİ PROJESİ

DEĞERLER EĞİTİMİ PROJESİ DEĞERLER EĞİTİMİ PROJESİ ÖZEL EMİNE ÖRNEK ATAEVLER ANAOKULU 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDA YAPILAN ÇALIŞMALARINDAN ÖRNEKLER PROJENİN ADI: DEĞERLİYİZ, DEĞERLİSİNİZ, DEĞERLİLER PROJEDEN KİMLER SORUMLU:

Detaylı

FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU 2 YAŞ MİNİK ARILAR SINIFI AYLIK EĞİTİM VE BRANŞ DERSLERİ PROGRAMI

FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU 2 YAŞ MİNİK ARILAR SINIFI AYLIK EĞİTİM VE BRANŞ DERSLERİ PROGRAMI FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU 2 YAŞ MİNİK ARILAR SINIFI AYLIK EĞİTİM VE BRANŞ DERSLERİ PROGRAMI DİL BECERİLERİM VE BEN Hikâye / Öykü / Masal: Paylaşalım bunları adlı hikâyemizi biz hazırladık. Tekerlemeler:

Detaylı

ÖZEL BİLGİ KÖPRÜSÜ ANAOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BESLENME DOSTU OKUL PROJESİ YILLIK ÇALIŞMA PLANI

ÖZEL BİLGİ KÖPRÜSÜ ANAOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BESLENME DOSTU OKUL PROJESİ YILLIK ÇALIŞMA PLANI HEDEFLERİMİZ ÖZEL BİLGİ KÖPRÜSÜ ANAOKULU 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BESLENME DOSTU OKUL PROJESİ YILLIK ÇALIŞMA PLANI 1-"Beslenme Dostu Okul Projesi" ile öğrencilerin, sağlıklı beslenme ve hareketli

Detaylı

Aile ve çocuk eğitimleri sayesinde sağlıklı nesillerin yetiştirilmesine katkı sağlanması,

Aile ve çocuk eğitimleri sayesinde sağlıklı nesillerin yetiştirilmesine katkı sağlanması, EK-4:MENTEŞ ORTAOKULU 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BESLENME DOSTU OKUL PLANI AMAÇ: Mersin İli Yenişehir ilçesi Menteş Ortaokulu nda Beslenme Dostu Okul Programı kapsamında; aşağıda belirlenen hedeflere

Detaylı

ÇÖZÜMÜN PARÇASIYIM SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ

ÇÖZÜMÜN PARÇASIYIM SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ CUMHURİYET ORTAOKULU ÇÖZÜMÜN PARÇASIYIM SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ 2015-2016 PROJE SAHİBİ OLAN OKUL PROJENİN ADI PROJENİN AMACI PROJENİN SÜRESİ PROJENİN HİTAP ETTİĞİ KESİM PROJENİN BÜTÇESİ CUMHURİYET ORTAOKULU

Detaylı

KASIM AYI BÜLTENİMİZ

KASIM AYI BÜLTENİMİZ KASIM AYI BÜLTENİMİZ BÜLTENİMİZDE NELER VAR? SINIF ETKİNLİKLERİMİZ BRANŞ DERSLERİMİZ SOSYAL ETKİNLİKLERİMİZ KASIM AYI DOĞUM GÜNLERİMİZ 10 KASIM ATATÜRK Ü ANMA TÖRENİMİZ SİNEMA ETKİNLİĞİMİZ ECO SCHOOL SINIF

Detaylı

ODTÜ G.V.O. ÖZEL KYÖD İLKÖĞRETİM OKULU 2010 2011 EYLEM PLANI AYLAR EYLEM VE ETKİNLİKLER UYGULAMA

ODTÜ G.V.O. ÖZEL KYÖD İLKÖĞRETİM OKULU 2010 2011 EYLEM PLANI AYLAR EYLEM VE ETKİNLİKLER UYGULAMA ODTÜ G.V.O. ÖZEL KYÖD İLKÖĞRETİM OKULU 2010 2011 EYLEM PLANI AYLAR EYLEM VE ETKİNLİKLER UYGULAMA EYLÜL Öğrencilerin, öğretmenlerin ve okul çalışanlarının eko-okullar Koordinatör projesi hakkında bilgilendirilmesi

Detaylı

BARLA İLKOKULU BESLENME DOSTU OKUL PROJESİ EYLÜL AYI ETKİNLİKLER İZLEME DEĞERLENDİRME RAPORU AÇIK HEDEF UYGULANDI MI? Evet. Evet

BARLA İLKOKULU BESLENME DOSTU OKUL PROJESİ EYLÜL AYI ETKİNLİKLER İZLEME DEĞERLENDİRME RAPORU AÇIK HEDEF UYGULANDI MI? Evet. Evet EYLÜL AYI İZLEME DEĞERLENDİRME RAPORU Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Yaşam Ekibinin Kurulması Eylül tarafından Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Yaşam Ekibinin Kuruldu. Yıllık çalışma planının hazırlanması

Detaylı

BİREYSEL PLANLAMA MÜDAHALE HİZMETLERİ. Okula yeni başlayan. öğrencilere yönelik. gözlem çalışmaları yapılması.

BİREYSEL PLANLAMA MÜDAHALE HİZMETLERİ. Okula yeni başlayan. öğrencilere yönelik. gözlem çalışmaları yapılması. LÜLEBURGAZ REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ 2013/2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ANALARI REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA HİZMETLERİ YILLIK ÇERÇEVE PROGRAM TASLAĞI EYLÜL 23-27 EYLÜL 16-20 EYLÜL 9-13 EYLÜL

Detaylı

BÜLTENİMİZDE NELER VAR?

BÜLTENİMİZDE NELER VAR? MART AYI BÜLTENİMİZ BÜLTENİMİZDE NELER VAR? SINIF ETKİNLİKLERİMİZ BRANŞ DERSLERİMİZ PORTFOLYO SUNUMUMUZ SİNEMA ETKİNLİĞİMİZ TİYATRO ETKİNLİĞİMİZ SOSYAL ETKİNLİKLERİMİZ DEMOKRASİ SEÇİMİMİZ MART AYI ECO

Detaylı