KUDER MESLEK TERCİH LİSTESİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "KUDER MESLEK TERCİH LİSTESİ"

Transkript

1 KUDER MESLEK TERCİH LİSTESİ KUDER İLGİ ALANLARI SEÇİMİ ENVANTERİ AÇIKLAMA VE YORUMLAMASI Kuder ile ilgi alanları seçimi envanteri seçeceğiniz meslekleri belirlemek amacıyla hazırlanmıştır. Bu liste bir destek değildir. Çünkü doğru ve yanlış cevapları yoktur. Sizin gerçek durumunuza uyan her cevap doğru ve tamdır. Bu listede üçer kümeleştirilmiş seçenekle sıralanmış ve bunların her birine bir sıra numarası verilmiştir. Her kümedeki üç seçeneği dikkatle okuyup bunlar içinde yapmaktan en çok hoşlandığınız seçenek hangisi ise onu karşılaştırınız. Cevap kâğıdında her seçeneğin numarasının sağ ve sol tarafına çeşitli harfler konmuştur. Önce kararınıza göre en çok hoşlandığınız işin sol tarafındaki harf veya harfleri cevap kâğıdında bularak kurşun kalemle bir çember içine alınız. Bundan sonra geri kalan iki seçenekten hangisini yapmaktan en az hoşlandığınıza karar veriniz ve karar verdiğiniz bu işin sağına konmuş olan harf veya harfleri cevap kağıdı üzerinde çember içine alınız. Durumun iyice kavratmak amacı ile aşağıda üçer seçenekli iki küme örneği verelim. Bu örneği cevaplayan kişi, birinci kümede resim sergisini görmeyi en çok, kitaplıkta kitap karıştırmayı en az, ikinci kümede de imza toplamayı en çok, kelebek koleksiyonu yapmayı en az seviyor demektir. ÖRNEK Seçenek Listesinde Kağıdında Cevap EN ÇOK EN AZ 16 Bir resim sergisini gezmek... X v 17 Kitaplıkta kitap karıştırmak... z M 18 Bir müzeyi gezmek... uv s 19 İmza toplamak... yz p 20 Eski madeni paraları toplamak... r - 20 s 21 Kelebek koleksiyonu yapmak... ps - 21 y

2 507 faaliyeti içine alan Kuder İlgi Alanları Envanterindeki seçeneklerden bazıları hazırlık ve yetişmeyi gerektirir. Bu gibi işler için kendinizi hazırlıklı ve yetişmiş gibi düşünerek kararınızı veriniz. Herhangi bir iş sizin izin yeni ve alışılmamış olsa bile seçmemezlik etmeyiniz. Bütün seçeneklerde hazırlıklı ve gelişmiş gibi davranarak seçimlerinizi ona göre yapınız. Bazen bir kümeye giren her üç seçenekten de aynı derecede hoşlanabilirsiniz yahut bunların hiç birinden hoşlanmayabilirsiniz. Bu gibi durumlarda yine en çok ve en az hoşlandığınız iki cümleyi işaretlemeniz gerekir. Listede yer alan işlerde bazıları sizce hoş basit anlamsız olabilir. Buna rağmen yine en çok ve en az hoşlandığınız seçenekleri işaretlemeniz gereklidir. Aksi halde bu envanterden sonuç alınız. Yaptığınız seçimlerin gizli tutulacağından emin olabilirsiniz. Her hangi bir seçenek kümesi gereğinden fazla zaman almamalıdır. O çalışmaya ait ilk tepkinizi hemen işaretleyiniz. Hiçbir seçenek hakkında başkalarından fikir sormayınız, kendi düşüncelerinizin esiri olmayan seçeneklerin değeri yoktur. Herhangi bir seçeneğe koymuş olduğunuz işaretin değiştirmek isterseniz ya konan çember işaretini silgiyle iyice siliniz ya da değecek olan çemberin üzerine bir çarpı işareti koyunuz. Artık listedeki seçenekler hakkında seçimlerinizi yapmağa geçebilirsiniz. PUANLAMA Listedeki 504 cümlenin hepsi yukarda açıklanan şekilde işaretlendikten sonra cevap kağıdında her sayfa için işaretlenen harfleri teker, teker dikkatle sayarak aşağıdaki cetvele bulduğunuz sayıları geçiriniz. İlk önce V puanlarını toplayınız; listede yer alan faaliyetlere doğru cevap verip vermediğinizi gösteren V puanıdır ve öteki puanlar gibi ilgi profilinize geçecek değildir. Eğer V puanı 38 ile 44 (dahil) arasında değilse bu, yanıtların gelişi güzel verildiğini gösterir; 37 veya daha küçük puanlar için en az üç neden vardır. a. İlgi Alanları Envanterine başlamadan önce yapılan açıklama iyi anlaşılmamıştır, yani her cümleye bir en çok, bir de en az olmak üzere iki işareti konulmamış, bazı cümleler anlaşılmamıştır. b. Hemen hemen herkesin işaret edeceği basit çalışmaları işaretlemek unutulmuştur.

3 c. İlginiz karmakarışıktır, veya listeyi cevaplarken başkalarının etkisi altında kalmıştır. Eğer V puanınız 45 ve daha fazla olursa bu da, bir kümede ikiden fazla işaret yapıldığını gösterir. Çünkü verilen açıklamaya göre hareket edildiği zaman elde edildiği ne puan 44 tür ve bundan fazla olmasına imkan yoktur. Bunun için V puanı (dahil) sınırının dışında kalıyorsa, listeyi baştan ve büyük bir dikkat ve özenle yeniden cevaplamaktan başka çare yoktur. Bunlardan sonra artık diğer puanlara geçebiliriz. Bu listede 10 ilgi alanı ölçülmektedir ve işaretlediğiniz her harf bu alanlardan birini göstermektedir. M puanları profile geçirmeyecektir. 0. A Açık havaya ilgi 5 E Güzel sanata ilgi 1 A Elişine ilgi 6 F Edebiyata ilgi 2 B Hesap işlerine ilgi 7 G Müziğe ilgi 3 C Bilime karşı ilgi 8 H Sosyal hizmetlere karşı ilgi 4 D İkna işlerine karşı ilgi 9 K Büro işlerine karşı ilgi Her ilgi alanına ait puanlar toplandıktan sonda sıra bunların ilgi profiline geçirmeye ve böylece gerçek ilgilerinizin derecelerini bulmağa gelir. Her hangi bir yanlışlık yapmamak için her ilgi alanına ait puanlarınızı ilgi profilini üst kısmında 0, 1, 2, 3,... ile gösterilen gözlere geçiriniz ve doğru geçirip geçirmediğinizi bir defa daha kontrol ediniz. Erkekseniz E, kıssanız K yazılı sütunu göz önünde tutarak o sütunda puanınızı gösteren rakamı bulunuz ve kurşun kalemle üzerine düz bir çizgi çiziniz. Bunu 0-9 a kadar bütün ilgi alanların için yapınız. Böylece ilgi profiliniz ortaya çıkmış olur. Eğer herhangi bir puan kendine ait sütundaki en üst rakamdan da üstün veya en aşağıdaki rakamdan da küçükse o zaman o sütunun en üst veya en alt çizgisi olarak profilin çerçeve çizgisini kabul ediniz. İsterseniz profilin alt çizgisi ile grafiğin çizgileri arasındaki alanı karalayabilirsiniz. KUDER İLGİ ENVANTERİNİN YORUMLAMASI İlgi profiliniz size ne söyler?

4 İşte artık gerçek ilgilerinizi gösteren profiliniz elinizdedir. Şimdi bunun ne taşıdığını bilmelisiniz. İlgi profiliniz, size, ilgilerinizle ilgili bütün bilgileri veren bir grafiktir. Çünkü siz de bir çok şeyleri severek yaptığınızı ve bir çok başka şeyleri de yapmak istemediğinizi ve onlardan hoşlanmadığınızı çok iyi bilirsiniz. Fakat ligi profiliniz ilk olarak sizin kendinize ait bütün özelliklerinizi anlamamıza ve geleceğiniz hakkında daha akıllıca planlar yapmanıza yardım edecektir. İlgi profiliniz, profilin üst tarafında yazılı on (10) alana göre ilgilerinizin alan ve derecelerini gösterir. Çıkan grafiğin çizgileri de o alandaki puanlarınızı gösterir. Şimdi bu grafiğin üst ve alt değerlerinin ne anlama geldiğinin ne anlama geldiğini görelim: Eğer herhangi bir alandaki puanınız üst kesik çizgisinin (% 75 çizgisinin) üstünde ise bu alandaki puanınız yüksek bir puandır. Yani siz bu alanla ilgili faaliyetleri seviyorsunuz demektir. Eğer puanınız iki kesik çizginin ( % 75 ile % 25 çizgilerinin) arasına düşüyorsa bu alandaki ilginiz orta derecededir. Eğer puanınız alt kesit çizginin ( % 15 çizginin) altında ise bu alandaki faaliyetlerden hiç hoşlanmıyorsunuz demektir. Bir çok insanlar gibi siz de bazı ilgi alanlarında yüksek puan aldınız. İşte ilk önce bakacağınız bu alanlardır. Ve sizin en fazla sevdiğiniz faaliyetlerle ilgili olabilir. Eğer üst çizgiyi geçen bir kaç puanınız varsa bu, sizin yüksek ilgilerden oluşan çok geniş bir ilgi alanınız bulunduğunu gösterir. Düşük puanlarınıza da bakınız. Bunlar da özellikle göz önünde tutulmalıdır. Çünkü bunlar sizin genellikle hiç hoşlanmadığınız faaliyet alanlarınız sayılır. Yalnız şunu unutmayınız ki yüksek puanlar, düşük puanlardan daha iyi veya daha fena değildir, aynı şekilde hiç bir ilgi ötekinden iyi veya kötü değildir. Önemli olan gerçek profilinizdir. Meslek seçimine geçmeden önce ilgi profilindeki puanların ilgili olduğu alanları teker teker bir daha gözden geçirelim.

5 AÇIK HAVA İLGİSİ : Sizin çoğu zamanınızın açık havada ve bina dışında geçirmeyi tercih ettiğiniz, hayvan ve bitkilerle uğraşmayı sevdiğiniz anlamına gelir. Ormancılar, orman işletmesinde çalışanlar, tabiat meraklıları, çiftçiler bağ ve bahçelerde çalışanlarda bu çeşit ilgi yüksektir. EL İŞİ İLGİSİ : (MEKANİK İLGİ) Sizin makine, tezgah ve aletlerle çalışmayı sevdiğiniz anlamına gelir. Bu alandaki mesleklerle, otomobil tamircileri, sanatçılar, tornacı, frezeci gibi işçiler, makinistler ve mühendisler dahildir. HESAP İLGİSİ: Sizin sayılarla çalışmaktan çok hoşlandığınızı gösterir. Bu alandaki puanınız yüksek ise, bu sizin saymanlık, bankacılık gibi mesleklerden hoşlandığınızı belirler. İLİM İLGİSİ: Sizin yeni gerçekleri oluşturmanızı ve ilmi problemleri çözmeyi sevdiğinizi gösterir. Doktorlar, kimyagerler, mühendisler, doktorlara asistanlık eden hemşireler, radyocular, havacılar genellikle yüksek ilim ilgisine sahiptir. İKNA İLGİSİ: (Benimsetme) Sizin insanlara herhangi bir projeyi, fikri veya malı satmak için inandırmaya, onlarla tanışmaya, ve uğraşmayı sevdiğiniz anlamına gelir. Genellikle sanatçılar, politikacılar, radyo yorumcuları, konuşmacılar, ticari kuruluşların müdürleri ve satıcılar bu ilgide yüksek puan alırlar. SANAT İLGİSİ: Ellerinizle yeni eserler oluşturma ilgisini gösterir. Bu genellikle desen, renk ve kumaşla ilgili göze hitap eden güzel şeyler yapmak demektir. Ressamlar, heykeltıraşlar, mimarlar, elbise desinatörleri, güzellik enstitülerinde çalışanlar ve ev içi dekoratörleri, hep sanatla ilgili iş yapan insanlardır. EDEBİYAT İLGİSİ: Sizin okumayı ve yazmayı sevdiğinizi gösterir. Edebiyatla ilgili mesleklerin içinde roman, öykü yazarları, tarihçeler, öğretmenler, aktörler, gazeteciler, tiyatro ve kitap eleştirmenleri vardır. MÜZİK İLGİSİ: Sizin konserlere gitmeyi ve müzik aleti çalmayı şarkı söylemeyi veya müzik ve müzisyenlerle ilgili okumayı ve çalışmayı sevdiğini gösterir. SOSYAL İLGİ: İnsanlara yardım etmeyi sevdiğinizi gösterir. Hemşireler, izci oymak beyleri, eğitimciler, din adamları, herhangi bir kuruluştaki personel ve hasta hanelerde çalışanlar zamanlarının önemli bir kısmını başka insanlara yardım etmekle geçirirler.

6 BÜRO İLGİSİ: Sizin büroda masa başında çalışmayı ve ince, hassas, ayrıntılı işlerle uğraşmayı sevdiğinizi gösterir. Muhasebeciler, arşiv ve evrak memurları, satış memurları, sekreterler, istatistikçiler, seyahat acenteleri bu alana girerler. Bu alanlardaki puanlarını meslekler yönünden neleri sevdiğiniz ve neleri sevmediğiniz hakkında size fikir verebilirler. Yukarıda adı geçen meslekler bu alanlarda birer örnek olarak verilmiştir. Bunlara benzeyen daha bir çokları vardır. Diğerlerini de Meslekler Lisesinde bulacaksınız. Diğer yandan boş zamanlarınızda yüksek ilgilerinizi göz önünde tutarak kendi kendinize birçok uğraşlar edinebilirsiniz. Bu kitabın amaçlarından biri de sizin boş zamanlarınızı iyi geçirmenize ve gelecek için gerekli olan deneyimi ve seve elde etmenize yardım etmektir. İLGİ PROFİLİNİN ÖZELLİKLERİ Artık ilgi profilimizi çizmiş, karalamış ve karşısına geçmiş bulunuyoruz. Her alanın ne anlam taşıdığını da bundan önceki konumuzda öğrendik, şimdi profilden, yaklaşık tüm meslekleri içeren Meslek Lisesine nasıl geçeceğimizi ve profilinde karşımıza çıkacak bazı özellikleri ve anlamlarını yakından görelim. 1. Profilde bir yüksek puan olduğuna göre; eğer profilde yalnız bir tek alanda puanınız % 75 çizgisinin üzerinde ise ve tüm geri kalan alanlardaki puanlarınız bu çizginin altında kalıyorsa, bu alan (0-9) a kadar olan sayılardan hangisine aitse, meslekler listesinde o sayının gösterdiği sütundaki meslekleri gözden geçiriniz. Örneğin, yalnız 5 numaralı alandaki puanınız % 75 çizgisini geçmişse meslekler listesinin de 5 numaralı sanat ilgisi sütundaki meslekler incelenmelidir. 2. Profilde iki yüksek puan olduğuna göre; bu iki alanın numaraları küçüğü sola gelecek şekilde birleştiriniz, meslekler listesinde bu ortak numaraya ait meslekleri bulunuz. Örneğin, profilinizde elişi (mekanik) ile ilim ilgisi % 75 çizgisini geçmişlerse meslekler listesinde 13 sayılı sütundaki meslekleri gözden geçirmeniz gerekmektedir. Çünkü profilde elişi ilgisi 1 ve ilim ilgisi 3 tür. Bu nedenle bir ve üç sütunlarına da bakmalısınız. 3. Profilde ikiden fazla puan olduğuna göre eğer profilinizde üç veya daha fazla yüksek puan (% 75 çizgisinin üstünde) varsa bunların numaralarını küçüğü başa gelecek şekilde ikişer ikişer birleştiriniz. Örneğin, 3,6 ve 8 numaralı

7 ilgileriniz yüksekse, bunlardan ve 63 gibi üç ortak sayı elde edebilir ve meslekler listesinde bu sayılara bakabilirsiniz. 4. Hiç yüksek puan olmadığına göre; ilgi profili üzerindeki puanlara bakılır. Bu puanların da anlamları vardır. Fakat bunlara diğer yüksek puanlar kadar öneli bakılamaz. Eğer bütün puanlar yaklaşık % 50 çizgisi çevresinde ise böyle bir kişinin ilgileri daha tam gelişmemiş olabilir. Bunun değer anlamında testin fazla dikkat ve özen gösterilmeden yapılmış olmasıdır. Veya 10 ilginin içlerinde hiç birinin ötekinden farklı olmayacak şekilde birbiriyle uyum halinde bulunduğunu gösterir. Fakat 10 ilginin kapladığı alanın genişliği nedeni ile bu durumla çok az karşılaşılır. Ek olarak bu kişinin ilgilerinin özel hizmet ve ev işçiliği anlamına geldiği düşünülebilir. MESLEKLER LİSTESİNİN KULLANIMI Meslekler Listesindeki mesleklerin bazıları bugün için bize yabancı gelebilir. Buna rağmen onları büsbütün çıkarmadık, hem fikir, vermeleri bakımından hem de ileride serbest mesleklerin genişlemesi ile memleketimizde de açılabilecek alanları göstermedikleri bakımından yararlı olabilir. Diğer taraftan böyle bir listenin hiçbir zaman matematik bir kesinlik taşıdığı gibi bir iddiamız yoktur. Meslek seçiminde böyle bir listenin çok büyük yararı olacağı açıktır. Yalnız her genç kendi hakkında ve annesi-babası, danışacağı rehber öğretmeni onun hakkında ilgi testi çerçevesi dışına çıkan birçok esaslı görüş ve bilgiye sahip olabilir. Bu yüzden, bütün deneyim ve bilgilerin bir araya toplanması ve onların ışığında meslek listesinin gözden geçirilmesi çok yerinde olur. Bundan başka aşağıdaki 3 noktaya da özellikle de dikkat edilmelidir. 1. İlgi profilinizdeki düşük puanlarınızı (% 25 çizgisinin altındakileri) de dikkatle gözden geçiriniz. Bu alanlarda yüksek ilgiye gerek gösteren meslek hiçbir şekilde dikkate alınmamalıdır. Hiç hoşlanmadığınız işlerden oluşan meslekleri ayırmak, seçmemek, sevdiğimiz işlerden meydana gelen meslekleri bilmek kadar önemlidir. Başka bir açıdan da düşük puanlar kişinin özelliklerini meydana getiren genel tablonun önemli bir kısmını oluşturur ve bu sebeple de büyük bir dikkatle incelenmeleri yerinde olur.

8 Meslekler Listesi yüksek puanlar için olduğu gibi düşük puanlar için de aynı esaslara göre, kullanılabilir. Meslek Listesinde % 75 çizgisinin üstündeki puanlar dikkate alınmıştır. Şimdi ise % 25 çizgisinin altındaki kalan alanları ele alınacaktır. Örnek olarak bir kişinin 2 ve 5 numaralı ilgi alanlarındaki puanları bu çizginin altında kalıyorsa 2,5 ve 25 sütundaki meslekler, meslek seçimine konulmaması gereken mesleklerdir. 2. İlgi konusunda annelerin, babaların, öğretmenlerin veya ilgi testini yapan ve ilgi profilini tamamlayarak karşısına geçen gencin kendine soracağı çok önemli bir soru vardır? Acaba her hangi bir alandaki yüksek ilgim, o alan ile ilgili işlere karşı etkin bir ilgi alanı mıdır? Eğer bir alandaki ilginiz, o alan ile ilgili işleri sadece beğenmeye, onlara karşı hayranlık göstermeye yönelikse ve siz hiçbir zaman bunlarla uğraşmayı istemiyorsanız, yüksek puanlarınıza karşın bu gibi meslekler de sizin bir anlam taşımaz. 3. İlgilerinize karşın yeteneğinizin olmadığı meslekleri seçmek de doğru değildir. Burada yine tekrar edelim ki, ilgi testleri yetenek ölçmezler. İLGİ ALANLARINA GİREN MESLEKLER O AÇIK HAVA 1. Orman mühendisi 2. Ziraat mühendisi 3. Maden mühendisi 4. Ziraat teknisyeni 5. Pilot 6. Deniz subayı 7. Tarım meslek öğretmeni 8. Veteriner 9. Çiftçi 10. Şoför 11. Gemi kılavuzu 12. Balıkçı 13. Topograf 14. Arkeolog

9 15. Hava gözlemcisi 16. Toprak tarım uzmanı 17. Jeolog 18. Hava gözlemcisi 19. Toprak tarım uzmanı 20. Botanist 21. Bahçe bilimci 22. Doğa bilimcisi 23. Oşinograf 24. Zoolog 25. Coğrafyacı 26. Çevre sağlığı mühendisi 27. Kamp yöneticisi 28. Atletizm antrenörü 29. İzci lideri 30. Atlet 31. Futbolcu 32. İlköğretim müfettişi 33. Sanayi müfettişi 34. Turist rehberi 35. Hostes 36. Avcı 37. Trafik polisi 38. Posta memuru 39. Dalyancı 40. Fener bekçisi 41. Orman bekçisi 42. Orman müfettişi 43. Sebze yetiştiricisi B HESAPLAM 1. Maliyeci 2. Maliye müfettişi 3. Matematik öğretmeni 4. İktisatçı

10 5. İstatistikçi 6. Kadastrocu 7. Gümrük müfettişi 8. Ekonomist 9. Sigortacı 10. Emlakçı 11. Müteahhit 12. Sanayi ilişkileri müdürü 13. Üretim müdürü 14. Veznedar 15. Satış müdürü 16. Gelirler müdürü 17. Dış ticaret memuru 18. Bilgi işlem memuru 19. Bilgisayar mühendisi F EDEBİYAT 1. Aktör 2. Aktris 3. Edebiyat öğretmeni 4. Gazeteci 5. Hakim 6. avukat 7. dil öğretmeni 8. eleştirmen 9. senaryo yazarı 10. roman yazarı 11. spiker 12. röportajcı 13. programcı 14. haritacı

11 G MÜZİK 1. Besteci 2. Piyanist 3. Müzisyen 4. Müzik aletleri akortçusu 5. Müzik öğretmeni 6. Müzik aletleri satıcısı 7. Opera şarkıcısı 8. Solist 9. Kompozitör 10. Orkestra şefi A EL İŞİ 1. Dokumacılık 2. Diş hekimi 3. Makine tamircisi 4. Teknik ressam 5. Döşemeci 6. Radyo tamircisi 7. Labaratuvar teknisyeni 8. Kuyumcu 9. Çilingir 10. Saat tamircisi 11. Gemi inşaat mühendisi 12. Mimar mühendisi 13. Marangoz 14. Sıvacı 15. Bayan terzisi 16. Boyacı 17. Çatı ustası 18. Operatör doktor 19. Arkeolog 20. Ressam 21. Piyanist 22. Dantelci

12 23. Daktilo memuru 24. Stenograf C BİLİM 1. Kimyager 2. Diş hekim 3. Eczacı 4. Doktor 5. Veteriner 6. Psikiyatrist 7. Radyo operatörü 8. Elektrik mühendisi 9. Kuyumcu 10. Gözlükçü 11. Kaplamacı 12. Makine mühendisi 13. Maden mühendisi 14. Sanayi mühendisi 15. İnşaat mühendisi 16. Uçak mühendisi 17. Laboratuar teknisyeni 18. Uzay mühendisi 19. Metalürji mühendisi 20. Fizik mühendisi 21. Teknik malzeme satıcılığı D İKNA 1. Yazar 2. Gazeteci 3. Avukat 4. Hariciyeci 5. Politikacı 6. Devlet adamı 7. Spiker 8. Pazarlamacı 9. Reklamcı

13 10. Fabrikatör 11. Müdür 12. Otel, motel yöneticisi 13. Polis memuru 14. Emlak komisyoncusu 15. Tiyatro müdürü 16. Dedektif 17. Psikolog 18. Hostes 19. Kooperatif yöneticisi 20. Kükürtçü 21. Konfeksiyoncu 22. Toplum hekimi 23. Hemşire 24. Operatör hekim 25. Hediyelik eşya 26. Banka müdürü E SANAT 1. Aktör 2. Aktris 3. Edebiyat öğretmeni 4. Oyun rejisörü 5. Dansöz 6. Dans öğretmeni 7. Oyun rejisörü 8. Desinatör 9. İç dekoratör 10. Mimar 11. Moda ressamı 12. Mobilyacı 13. Kuyumcu 14. Kürkçü 15. Ressam

14 16. Fotoğrafçı 17. Beden eğitimi öğretmeni 18. Çini ressamlığı 19. Terzi 20. Güzellik uzmanı 21. Kuaför 22. Manikürcü H SOSYAL 1. Sosyal hizmet müdürü 2. Öğrenci yurdu müdürü 3. İş analiz uzmanı 4. Sosyal ilişkiler uzmanı 5. Gazeteci 6. Gazete muhabiri 7. Felsefe öğretmeni 8. Psikolog 9. Sosyolog 10. Antropolog 11. Hemşire 12. Müfettiş 13. Politikacı 14. Psikoterapist 15. Ana okul öğretmeni 16. Tiyatro oyuncusu K BÜRO 1. Muhasebeci 2. Kütüphane memuru 3. Sekreter 4. Büro işçisi 5. Demirbaş eşya memuru 6. Telefoncu 7. Depo yöneticisi 8. Danışma memuru 9. Bilet satış memuru

15 10. Gardiyan 11. Teknik ressam 12. Terzi 13. Model hazırlayıcı 14. Televizyon tamircisi 15. Dokumacı 16. Örgücü 17. Aşçı 18. Matbaacı

16 KUDER İLGİ ALANLARI SEÇİMİ ENVANTERİ 1. Yolculukta özellikle insanlarla ilgilenmek 2. Yolculukta özellikle manzara ile ilgilenmek 3. Yolculukta özellikle tarladaki ürünle ilgilenmek 4. Kör bir öğrenciye kitap okumak 5. Belli bir noktadan geçen taşıtları saymak. 6. Kamu oyunu yoklamak için görüşme yapmak 7. Fuarda eğlence yerlerine gitmek 8. Fuarda konserve gıda maddeleri pavyonunu gezmek 9. Fuarda çiftlik hayvanları pavyonunu gezmek 10. Jimnastik yapmak 11. Balık tutmaya gitmek 12. Futbol oynamak 13. Kütüphanede kitapları karıştırmak 14. Bir akvaryumu seyretmek 15. Büyük bir orkestranın provasında bulunmak 16. Ünlü adamların imzalarını toplamak 17. Kelebek koleksiyonu yapmak 18. Çeşitli tahta cinslerinden koleksiyon yapmak 19. Ünlü tabloları tanıtan bir resim sergisini gezmek 20. Türlü taşıtları gösteren bir ulaştırma sergisini gezmek 21. Laboratuar araçlarıyla ilgili bir sergiyi gezmek 22. Sebze satmak 23. Piyanist olmak 24. Sebze yetiştirmek 25. Danslı bir toplantıyı hazırlama komitesinin başkanı olmak 26. Toplantı salonunu düzenlemek, süslemek 27. Toplantı davetiyelerini göndermek 28. Büyük bir müzeyi gezmek 29. Büyük bir gazetenin ilan dairesini gezmek 30. Daktilo onarım atölyesini gezmek 31. Hasta bir adamla kitap okumak 32. Bir köpeğe oyun öğretmek 33. İşlenmeyen bir oyuncağı açıp nasıl onarılacağına bakmak 34. Bir resim kursuna gitmek 35. Biyolojiye ait bir kursa gitmek 36. Maden işleri atölyesinde ders görmek 37. Kuş kafesi yapmak 38. Kuşlar hakkında makaleler yazmak 39. Kuşların resmini yapmak 40. Kırık bir dikiş makinesi ile uğraşmak 41. Piyano çalmak 42. İlgi çeken bir manzaranın resmini yapmak 43. İyi meyve yetiştirme ile ilgili radyoda bir konuşma dinlemek 44. Plastikten neler yapılacağı ile ilgili radyoda konuşma dinlemek 45. Vahşi hayvan resminin nasıl çekileceğine ait bir konuşma dinlemek 46. Gazetede kişisel sorunları açıklayan sütunun yazarı olmak 47. Cins köpek yetiştirmek 48. Satış mektuplarının etkili olacağını araştırmak

17 49. Toprak aşınması uzmanı olmak 50. Ünlü bir briç oyuncusu olmak 51. Afiş uzmanı olmak 52. Bir sinema stüdyosunu gezmek 53. Dağ manzaraları ile ün yapmış büyük bir parkı gezmek 54. Eski bir savaş alanını gezmek 55. Tanınmış devlet adamlarının hayat hikayelerini okumak 56. İdeal dünya hakkında çeşitli yazarların yazılarını okumak 57. Bir memleketin ilk insanlarının hayatlarına ait yazılar okumak 58. Kişiliklerin geliştirilmesi için insanlara öğüt vermek 59. Bir tabiat müzesi için az rastlanan hayvanlar yakalamak 60. Bankada veznedarlık yapmak 61. Günlük problemleri tartışan bir gurupta çalışmak 62. Edebi eserleri tartışan bir gruba katılmak 63. Astronomi ile uğraşan bir kulübe üye olmak 64. Orta halli insanlarla dostluk kurmak 65. Garip kılıklı ve garip fikirli insanlarla dostluk kurmak 66. Dünyada hiçbir şeyi umursamayan insanlarla dostluk kurmak 67. Yabancılara Türkçe dersi vermek 68. Tahvil ve hisse senedi borsacılığı yapmak 69. Kibar bir lokantada aşçıbaşı olmak 70. Değişik türde çiçek yetiştirmek 71. Çiçeklerle ilgili bir reklam kampanyasını yürütmek 72. Bir çiçekçi dükkanında telefonla sipariş almak 73. Propaganda yöntemleri hakkında araştırma yapan gruba başkanlık yapmak 74. Bir üniversitede dekan olmak 75. Renkli fotoğraf işlerinde uzman olmak 76. Dünya tarihine ait bir kitabın resimlerini yapmak 77. Çekirdeksiz bir cins kiraz yetiştirmek 78. Tiyatro yarışmasında birinciliği kazanan grubun rejisörü olmak 79. Üniversite giderinin bir kısmını laboratuarda çalışarak kazanmak 80. Üniversite giderinin bir kısmını sekreterlik yaparak kazanmak 81. Üniversite giderinin bir kısmını orkestrada çalışarak 82. Kızılay ın tarihini yazmak 83. Önemli tarihi bir olayı aydınlatacak bilgileri toplamak 84. Müzikli bir güldürü yazmak 85. İngilizce öğrenmek 86. Her türlü eşya satan bir mağazada telefonla sipariş almak 87. Kamuoyuna ilişkin anketlerde kişilerden telefonla görüşlerini sormak 88. Bir mağaza için toptan mal alma 89. Bir ticarethaneye iş istemeye gelenlerle görüşmek 90. Sığır yetiştiren biri olmak 91. Bir kurumda memur alma bürosu şefi olmak 92. Vahşi hayvanlara makale yazmak 93. Bir gazetede okuyucuların dertlerini cevaplandıran sütunun yazarı olmak 94. Modern ticaretle ilgili kitaplar okumak 95. Başka ulusların gelenekleriyle ilgili eserler okumak 96. Modern çiftçilik yöntemlerine ait eserleri okumak 97. Kuzey kutbunda, bir meteoroloji istasyonunda çalışmak

18 98. Kentteki bir meteoroloji istasyonunda çalışmak 99. Dağlarda bir meteoroloji istasyonunda çalışmak 100. Bilimsel bir araştırmayı yöneterek ün kazanmak 101. Sosyal yardım işlerinde çalışarak ün kazanmak 102. Edebiyat eleştirmeni olarak ünlü olmak 103. Bir piyesin sahne dekorlarını çizmek 104. Yeni bir diş macunun tahlilini yapmak 105. Ev eşyalarının onarımı hakkında ev kadınları için mahkemeler yapmak 106. Yardım için başvurulan insanları dinlemek 107. Türlü satış mektuplarını deneyerek en etkilisini bulmak 108. Büro işlerini modernleştirecek yöntemlerin gelişmesine çalışmak 109. Bir gazeteye ekonomi haberleri yazmak 110. Daha hafif ve dayanıklı bir maden bulmağa çalışmak 111. Fabrika işçileri için modern bir yapı kooperatifini yöneltmek 112. Bir güzel sanatlar müzesini gezmek 113. Yosul semtlerindeki bir eğlence yerini gezmek 114. Tanınmış bir tıp araştırma merkezini gezmek 115. Bir kurumda iyi çalışmayan işçilerin işlerine son vermek 116. Bir kurumda iyi çalışmayan işçilere öğüt vermek 117. Bir kurumda yeni işçiler alma bölümünde çalışmak 118. Bir argo sözlüğü hazırlamak 119. Yaz nezlesinin tedavisi için bir ilaç yapmak 120. Bir ticarethanede yeni çalışma yöntemleri uygulama 121. Tiyatronun tarihine ilişkin yazılmış kitapları okumak 122. Eski Türk müzik eserleri okumak 123. Dilin davranış üzerindeki etkisi hakkında bilimsel yazılar okumak 124. Piyasadaki yeni maddeler üzerinde tahliller yapmak 125. Yapay bir ciğerin geliştirilmesinde çalışmak 126. Ticaretle ilgili istatistikler hazırlamak 127. Köşe başından geçen otomobillere el ilanları vermek 128. Belli saatlerde köşe başından geçen otomobilleri saymak 129. Trafiği yönetmek 130. Sakat çocuklara spor yaptırmak 131. Pazarda satmak üzere sebze yetiştirmek 132. Sepet yapmayı ve dokumacılığı öğrenmek 133. Bir hayır kurumu için para toplamak 134. Hayır kurumlarına para toplam kampanyasının gidişii denetlemek 135. Yadım paraları geldikçe bunları defterlere geçirmek 136. Büyük bir düğünün hazırlıklarını yapmak 137. Büyük bir düğünün davetiyelerini yazmak 138. Büyük bir düğün hakkında dedikodu haberleri yazmak 139. Roman yazmak 140. Müzik psikolojisi üzerinde araştırma yaperi yapmak 141. Çömlekçilik yapmak 142. Satış yöntemlerinin etkililiğine ilişkin araştırmalar yapmak 143. Postahanede mektupları düzeltmek 144. Tavuk yetiştirmek 145. Günlük haberler hakkında makale yazmak 146. Kimya konularında halk için dersler hazırlamak

19 147. Mesleklerini seçmede gençlere yardım etmek 148. İşlerinize ilişkin kararları ara sıra güvendiğiniz birine vermek 149. İşlerinizle ilgili kararları ara sıra güvendiğiniz birine verdirmek 150. Bütün kararları kendi kendinize vermek 151. Büyük bir mağazada şef olmak isterim 152. Radyo konusunda araştırmalar yapmak 153. Hayır kurumlarının eğlence ve dinlenme kollarının başkanı olmak 154. Her kurumda çalışan daktiloların şefi olmak 155. İş arayan insanlarla görüşmek 156. Özel sekreter olmak 157. Karikatürle ilgili yazı yazmak 158. Elektrikle işleyen ve eşyası hakkında ilalar yazmak 159. Sebze yetiştiricisi olmak 160. Hazırlamasını bilmediğiniz bir tatlıyı yapmağa uğraşmak 161. Çocuklara öykü anlatmak 162. Suluboya resim yapmak 163. Kimya araştırmaları yapmak 164. İş istemeğe gelenlerle görüşmek 165. Günün önemli olayları hakkında bir gazeteye yazılar yazmak 166. İlgili çekici bir manzaranın kurşun kalemle resmini çizmek 167. Oyuncak kayıkları yüzdürerek yelkenleri takmayı denemek 168. Belli bir yazarın üslubunu taklit ederek bir yazı yazmak 169. Okul temsilleri için bilet satmak 170. Temsille ait program ve biletleri hazırlamak 171. Temsilin para hesabını tutmak 172. Yeni bir çamaşır makinesinin kaça mal olacağını bulmak 173. Çamaşır makinesi yapacak bir fabrikaya sermaye bulmaya çalışmak 174. Müşterilere çamaşır makinesinin nasıl kullanacağını öğretmek 175. Kamuoyuna ilişkin bir anketin sonuçlarını sınıflandırmak 176. Bir gazeteye baş makale yazmak 177. Yoksul çocuklara ait bir kampta elişi ve sanat öğrenmek 178. Türlü hastalıkların nedenlerini anlatan yazıları okumak 179. Endüstride büyük başarılar sağlayan kişilerin hayat hikayelerini okumak 180. Hayvan yetiştirme ile ilgili yazılar okumak 181. Tanımadık insanların çok olduğu toplantıya gitmek 182. Tanıdık insanların çok olduğu bir toplantıya gitmek 183. Tanıdıklarla tanımadıkların yarı yarıya olduğu bir toplantıya gitmek 184. Güzel sanatlarla tanımadıkların yarı yarıya olduğu bir toplantıya gitmek 185. Çiçekçiler ile ilgili tohum yetiştirmek 186. Laboratuarlar için beyaz fare yetiştirmek 187. Laboratuarda deneyler yapmak 188. Mobilya yapmak 189. Sigorta satıcılığı yapmak 190. Paket posta hanesinde memur olmak 191. Yayınlanacak yazıların provalarını okumak 192. Yeni otomobiller üzerinde deneyler yaparak onları geliştirmek 193. Değerli taşları şekillendirme ve yontma uzmanı olmak 194. Suni kauçuk yapmak için girişilen araştırmaları yöneltmek 195. Radyo müzik yorumcusu olmak

20 196. Bir hastanın bakıcılığını yapmak 197. Müzik araçları satmak 198. Ev eşyaları onarmak 199. Güzel çiçek saksısı modelleri çizmek 200. Çiçek saksısı yapan atölyelerde ustabaşı olmak 201. Çiçek saksı yapımında daha verimli bir yöntem bulmaya çalışmak 202. Bir lokantada müşterilerin hesaplarını tutmak 203. Çocuklara uçak modeli yapmasını öğrenmek 204. Tıp araştırmaları yapan bil bilginin notlarını tutmak 205. Yoksul çocuklara ait bir oyun alanını yönetmek 206. Lokantada aşçılık yapmak 207. Kimya maddeleri satmak 208. Ağaç işlerinde kullanılan araçların koleksiyonunu yapmak 209. Güzel tablolarını resimlerini keserek bir deftere yapıştırmak 210. Kaza anında kullanılmak üzere ilkyardım kutusu hazırlamak 211. Amatörlerin oynadığı bir piyesi yönetmek 212. Piyesin programını ve biletlerini bastırmak 213. Piyesi yazmak 214. Çoğu zaman sizi yenen birisi ile dama oynamak 215. Hemen hemen sizin hiç yenemeyen birisi ile dama oynamak 216. Aşağı yukarı kendi ayarınızda birisi ile dama oynamak 217. Yeni bir çamaşır makinesine ait ilan broşürü hazırlamak 218. Çamaşır makinesinin maliyet hesabını çıkarmak 219. Çamaşır makineleri satmak 220. Bir gazetede okuyuculara dair makale yazmak 221. Bir gazetede okuyuculara öğüt vermek sütununun yazarı olmak 222. Bahçıvanlık konusunda makaleler yazmak 223. Bir yeniyi ilk keşfeden olmak 224. Desinatör olmak 225. Yeni bir buluş yapan kişi olmak 226. Meyve toplamak 227. Bir çiftlikte traktör kullanmak 228. Bir kimya laboratuarında çalışmak 229. Güzel söz söyleme dersi almak 230. Sosyoloji okumak 231. Öykü yazmayı öğretmek 232. Hesap makinesini kullanmak 233. Hesap makinesinin parçalarını takmak 234. Hesap makineleri satmak 235. Sandal yapmak 236. İşçilerle işverenler arasındaki anlaşmazlıkları çözmek 237. Müzik besteleme 238. Ülkenin en başarılı traktör satıcısı olmak 239. Sorumlu muhasebeci olmak 240. Vergi konusunda otorite olmak 241. Büro işlerinin daha iyi yapılması için yeni yöntemler geliştirmek Hastabakıcısı olmak 243. Yeni yasta, kek vb. Çeşitler içi 244. Bozulan bir elektrik üstünü onarmak

21 245. Şöminede ateş yakmak 246. Yazı makinesi ile bir dosta mektup yazmak 247. Bir müzik mağazasını iade etmek 248. Bina planları yapmak 249. Çeşitli toplumların sosyal durumlarını incelemek 250. Oyuncak bir otomobilin nasıl işlendiğini anlamak için içini açmak 251. Dama oynamak 252. Santraç oynamak 253. Büyük bir ticarethanenin defterlerini tutmak 254. Yeni çiçek cinsleri geliştirmek 255. Özel sorunlar üzerinde insanlara dert ortağı olmak 256. Balık tutarak geçinmek 257. Ormanlarda kesilecek ağaçları ayırmak 258. Bir fabrikada otomobilleri boyamak 259. Sosyal yardım işleri için ev ev dolaşmak 260. Tanınmış birinin özel sekreterleri olmak 261. Bir basımevinin ilanlarını hazırlamak 262. Bir dergide anı ya da öykü yazmak 263. Kümes hayvanları ile ilgili makale yazmak 264. İlk yardım ile ilgili bir makale yazmak 265. Lokantada garsonluk etmek 266. Telefon rehberinde bir listeye göre adres aramak 267. Hasta insanlara bakmak 268. Kilden model yazmak 269. İnsanları ikna temenni psikolojisi ile ilgili makale yazmak 270. Okul piyeslerinde suflörlük etmek 271. Doktor olmak 272. Heykeltıraş omak 273. Gazeteci olmak 274. Yeni bir yazı makinesi hakkındaki mektupları cevaplandırmak 275. Yazı makinesi satışına dair bilgi toplamak 276. Müşterilere ait yazı makineleri yazmak 277. Savaşta kullanılan propaganda yöntemlerini incelemek 278. Bürolardaki verimi, çeşitli sistemler üzerinde incelemek 279. Yurdumuza gelen göçmenlerle ilgili incelemeler yapmak 280. Bir rapordaki yanlışları aramak 281. Bulaşık yıkamak 282. Yemek pişirmek 283. Mimarlık üçerine ders vermek 284. Bir dergi için ilan toplamak 285. Saat onarmak 286. Yemek pişirmek 287. Kırık bir oyuncağı onarmak 288. Birinin başını şampuanla yıkamak 289. Ender rastlanan hayvanları bulmak için gezile çıkmak 290. Hastalık salgınları ile mücadele için geziye çıkmak 291. Sosyal yardım işlerinde çalışmak 292. Bir portre ressamı olmak 293. Depremlerin nedenleri ile ilgili araştırmaları yönetmek

22 294. Makine mühendisi olmak 295. Sosyal yardımlarla geçinenlerin bütçelerini yapmaya yol göstermek 296. Kütüphanedeki kitapların etiketlerini yapıştırmak 297. Ağaç bakımında uzman olmak 298. Mağazada satıcılık yapmak 299. At yetiştirilen bir çiftlikte çalışmak 300. Bir yayın evinde çalışmak 301. Matematik öğretmeni olmak 302. Büyük bir üniversitenin reklam işlerine bakmak 303. Bir yabancı dil öğretmeni olmak 304. Ticaret mektuplarını yazmasını öğreten bir kursa gitmek 305. Matbaacılık öğreten bir kursa girmek 306. Satış yöntemleri öğreten bir kursa gitmek 307. Ev planları yapmak 308. Ev yapımında yeni görüşlere yer veren bir makale yazmak 309. Ev yapmak konusunda yeni gelişmeleri belirten yazılar yazmak 310. Taksitle pahalı bir mal almak 311. Bir malı almak için bir dosttan borç almak 312. Bir malı peşin olarak almak için para biriktirmek 313. Mobilya süslemeciliği ilee uğraşmak 314. Şeker pancarı tarlasındaki işçilere gözcülük etmek 315. Kümes hayvanları yetiştirmek 316. Gençlere meslek seçiminde yardımcı olmak 317. Yeni kumaş desenleri bulmak 318. Kitap dergilerin kaça basılacağına dair tahminler yapmak 319. Bir el dokuma tezgahı yapmak 320. İş alanındaki eğilimleri kestirecek matematik formülleri bulmak 321. Gençlerin dini eğilimlerini bulmak için anket hazırlamak 322. Tanınmış birinin büstünü yapmak 323. Mallara nasıl fiyat konacağına dair makale yazmak 324. Bir radyo programı için şarkı bestelemek 325. Kooperatifte satılacak malın en iyisini hangisi olduğunu araştırmak 326. Büyük bir ticarethanenin reklam işlerini yönetmek 327. Hesap makinelerinin bakımı ile uğraşmak 328. Size arkadaşça davranan bireylerin olması 329. Size değer veren bireylerin olması 330. Size hiç değer vermeyen bireylerin olması 331. Müzik öğretmeni olmak 332. Reklam şirketi hesabına çalışan bir ressam olmak 333. Mizah çalışmaları yapmak 334. Bir hasta için alışverişe çıkmak 335. Bir hasta için dama takımı yapmak 336. Bir hastaya kitap okumak 337. Kazaya uğrayıp hastaneye gelenlerin ilk yardımını yapmak 338. Bir çiçekçi dükkanında çiçek satmak 339. Özel sekreter olmak 340. Bir gazetede ekonomi sütunu yazarı olmak 341. Büyük bir çiftlik kurmak 342. Emlak alıp satmak

23 343. Sağır insanlara bakmak 344. İstatistik tablolara göre grafikler çizmek 345. Bir mağazada memur olmak 346. Yazar olmak 347. Reklam uzmanı olmak 348. Din adamı olmak 349. Yüksek bir maaş alarak sevdiğiniz bir işi yapmak 350. Az maaş alarak sevdiğiniz bir işi yapmak 351. Yüksek maaşla sevmediğiniz bir işi yapmak 352. Korunmaya muhtaç çocukları eğitmek 353. Gazeteye bir konuyu savunan bir makale yazmak 354. Sanat eserleri satan bir mağazayı işletmek 355. Bir bakanın sekreteri olmak 356. Çocuklara modelaj ve resim yapmayı öğretmek 357. Bir sanat dergisine makale yazmak 358. Elbiselerinizi kendi kendinize seçmek 359. Elbiselerinizi seçerken başkalarının da görüşünü almak 360. Elbiselerinizi başka birine seçtirmek 361. Köprü planları yapmak 362. Hesap gerektiren bir iş görmek 363. Büro işi yapmak 364. Bayram kartlarının basılmasına gözcülük etmek 365. Kartların kaça mal olacağını hesaplamak 366. Kartların resimlerini yapmak 367. Kırık bir kilidin bozukluğunu anlamak için içini açmak 368. Bir raporun yazma yanlışlarını aramak 369. Sütunlarca rakamı toplamak 370. Sizi budala yerine koyan biri ele beraber olmak 371. Başka birini budala yerine koymak 372. Hiç kimseyi budala yerine koydurtmamak 373. Psikolog olmak 374. İnşaatların yapılışını gözlemek 375. Kent mimarı olmak 376. Zihin hastalıklarının nedenlerini araştırmak 377. Müzik kompozisyonu okumak 378. Stenografi öğrenmek 379. Tren hareket memuru olmak 380. Fener bekçisi olmak 381. Demiryolu geçidinde bekçi olmak 382. Reklam işleri için yazı yazmak 383. Genel bir kütüphaneyi yönetmek 384. Gazete çıkarmak 385. Maliyet hesapları üzerine kurs görmek 386. Satış tekniğini öğreten bir kursa gitmek 387. Ticaret mektupları yazmasını öğreten bir kursa girmek 388. Piyes yazmak 389. Piyes için bilet satmakla uğraşmak 390. Piyesin elbise, dekor v.s. işleriyle uğraşan demirbaş memuru olmak 391. Tanınmış adamların karikatürlerini yapmak

24 392. Tanınmış adamların portrelerini yapmak 393. Manzara resimleri yapmak 394. Dergiler için resim yapmak 395. Dergilere yazı yazmak 396. Bir derginin satış müdürü olmak 397. Zenginlerin gittiği bir yazlıkta kalmak 398. Bir yerde kamp kurmak üzere geziye çıkmak 399. Bozuk köy yollarından geçen bir geziye çıkmak 400. Tanınmış bir tiyatro eleştirmeniyle yaşamak 401. Sosyal yardım işlerinde ünlü biriyle yaşamak 402. Tanınmış bir sanatçıyla yaşamak 403. Baş zaman etkinlikleriyle ilgili makale yazmak 404. Hayat pahalılığına dair istatistik cetvelleri hazırlamak 405. Eski mobilyaları onarmak ve cilalamak 406. Bir çocuk kitabının baskı provalarını okumak 407. Çocuklara masal anlatmak 408. Çocuk oyuncakları yapmak 409. Bir beden eğitimi kursuna gitmek 410. Bir sanat okuluna girmek 411. Bir matematik kursuna girmek 412. Piyano akortçusu olmak 413. Okul öğretmeni olmak 414. Dişçi olmak 415. Mahkemede stenograf olmak 416. Tanınmış bir piyanistin menajeri olmak 417. Herkese meslek seçiminde yardım etmek 418. Bir tabiat müzesini gezmek 419. Bir uçak fabrikasını gezmek 420. Bir kentin gecekondu mahkemelerini gezmek 421. Dergide çıkacak öykülerin resimlerini yapmak 422. Sığır yetiştirmek 423. Piyasa için meyve yetiştirmek 424. Otelde garson olmak 425. Lokantada kirli tabakları taşımak 426. Bir adada yalnız başına yaşamak 427. Bir yerde kamp kurmaya gidenlere kılavuzluk etmek 428. Kampa ait eşyanın yeni yeni şekillerini bulmak 429. Kampa ait eşya satıcılığı yapmak 430. Hayat sigortacılığı yapmak 431. Dergilere hikaye yazmak 432. Büyük bir parkta bahçıvanbaşı olmak 433. Alçak gönüllü bir kişi olarak tanınmak 434. Güvenilir bir kişi olarak tanınmak 435. Hiçbir şeyi umursamayan bir kişi olarak tanınmak 436. Matematik dersi vermek 437. Köpeklere, körlere kılavuz olmasını öğretmek 438. Tanınmış bir bilginin sekreteri olmak 439. Modern müzik öğreten bir kurs almak 440. Modern roman yazmasını öğreten bir kurs almak

25 441. Modern ressamlığa ait bir kurs almak 442. Olgun bir kişi olarak tanınmak 443. Açık görüşlü olarak tanınmak 444. Zeki olarak tanınmak 445. Maestro olmak, (orkestra Şefi) 446. Büyük bir büronun şefi olmak 447. Gecekonduları temizleme projesini yönetmek 448. Çiçek yetiştirmek 449. Bir teksir makinesinde çalışmak 450. Bir mağazada faturaları hesaplamak 451. Büyük bir parkta yabancılara kılavuzluk etmek 452. İnce süs eşyası yapmak 453. Orkestra için çalınacak parçaları seçmek 454. Telefon santral memuru olarak çalışmak 455. Plastik bloklarla süslü kitap dayanakları yapmak 456. Çocuklara oyun öğretmek 457. Kırılmış bir ütü tahtasını onarmak 458. Bulaşık yıkamak 459. Bir odayı derlemek toplamak 460. Mobilya yapmayı öğrenmek 461. Gazetenin baskı provalarını okumak 462. Şark halıları ihraç etmek 463. Özel sekreter olmak 464. Muhasebeci olmak 465. Satıcı olmak 466. Patinajla figürler yapmak 467. Atlı oyunlar oynamak 468. Dağlara tırmanmak 469. Masada çalışmak 470. Bir çiftlikte çalışmak 471. Ev ev dolaşarak satıcılık yapmak 472. Çikolata fabrikasında çalışmak 473. Arıcılık yapmak 474. Göz doktoru olmak 475. Çiftçi olmak 476. Tren kondüktörü olmak 477. Büroda çalışmak 478. Büro işi görmek 479. Türk edebiyatı okutmak 480. Resim ve müziğe ait malzeme satmak 481. Muhasebe tekniklerini okutmak 482. Sulama yöntemleri konusunda ders almak 483. Stenografi öğrenmek 484. Posta dağıtıcısı olmak 485. Çöpleri toplamak 486. Postahanede mektupları gideceği yere göre ayırmak 487. Şair olmak 488. Sanatçı olmak 489. Sosyal yardım işlerinde çalışmak

26 490. Matematik bulmacalarıyla uğraşmak 491. Dama oynamak 492. Mekanik bulmacalarla uğraşmak 493. Gazete çıkarmak Güzel sanatlar okulu açmak 495. orkestra kurmak 496. dostları olmak 497. yetkili bir kişi olmak 498. ünlü bir kişi olmak 499. tesviyeci olmak 500. mimar olmak 501. kimyager olmak 502. kitap ciltlemek 503. hasta çocuklara bakmak 504. daktilo ile mektup yazmak

KUDER MESLEK TEDRCİH LİSTESİ

KUDER MESLEK TEDRCİH LİSTESİ KUDER MESLEK TEDRCİH LİSTESİ KUDER İLGİ ALANLARI SEÇİMİ ENVANTERİ AÇIKLAMA VE YORUMLAMASI Kuder ile ilgi alanları seçimi envanteri seçeceğiniz meslekleri belirlemek amacıyla hazırlanmıştır. Bu liste bir

Detaylı

KUDER İLGİ ALANLARI SEÇİMİ ENVANTERİ 1. Yolculukta özellikle insanlarla ilgilenmek 2. Yolculukta özellikle manzara ile ilgilenmek 3.

KUDER İLGİ ALANLARI SEÇİMİ ENVANTERİ 1. Yolculukta özellikle insanlarla ilgilenmek 2. Yolculukta özellikle manzara ile ilgilenmek 3. KUDER İLGİ ALANLARI SEÇİMİ ENVANTERİ 1. Yolculukta özellikle insanlarla ilgilenmek 2. Yolculukta özellikle manzara ile ilgilenmek 3. Yolculukta özellikle tarladaki ürünle ilgilenmek 4. Kör bir öğrenciye

Detaylı

MESLEKİ EĞİLİM BELİRLEME CETVELİ

MESLEKİ EĞİLİM BELİRLEME CETVELİ NEDEN VE NE ZAMAN KULLANILMALI? MESLEKİ EĞİLİM BELİRLEME CETVELİ Öğrencilerin ilgi ve isteklerinin farkına varmalarını sağlamak ve hangi meslek alanına yatkın olduklarını belirlemek amacıyla kullanılır.

Detaylı

MESLEKİ EĞİLİM BELİRLEME TESTİ

MESLEKİ EĞİLİM BELİRLEME TESTİ MESLEKİ EĞİLİM BELİRLEME TESTİ Sınavlara hazırlanırken eğilimli olduğunuz meslek grubunu biliyor musunuz? Hangi meslekte daha başarılı olabilirsiniz? Bu soruların cevabını bulmak ve sağlıklı bir tercih

Detaylı

Size uygun olan seçenekleri (x) işareti koyarak cevap kâğıdına işaretleyiniz.

Size uygun olan seçenekleri (x) işareti koyarak cevap kâğıdına işaretleyiniz. Bir saat mutlu olmak istiyorsan şekerleme yap. Bir gün mutlu olmak istiyorsan balık tut. Bir hafta mutlu olmak istiyorsan tatile çık. Bir yıl mutlu olmak istiyorsan servete kon. Bir ömür boyu mutlu olmak

Detaylı

HOLLAND IN 6 KİŞİLİK TİPİ

HOLLAND IN 6 KİŞİLİK TİPİ KİŞİLİK TİPİ GERÇEKÇİ ARAŞTIRICI ARTİSTİK SOSYAL GİRİŞİMCİ BELİRGİN ÖZELLİKLERİ Sabırlı ve hoşgörülü, pratik, maddeci, erkeksi, antisosyal, uyumlu, içten, doğal, sabırlı, iç görüleri ve başarma güdüleri

Detaylı

Mesleğini seçme aşamasında olan ve işini kolaylaştıracak bir test arayan herkes aşağıdaki testten faydalanabilir: Kişiliğe Göre Meslek Seçimi Testi

Mesleğini seçme aşamasında olan ve işini kolaylaştıracak bir test arayan herkes aşağıdaki testten faydalanabilir: Kişiliğe Göre Meslek Seçimi Testi Lisede alan seçimi, üniversitede bölüm seçimi derken daha küçük yaşlardan meslek seçimine doğru hızla ilerleyen öğrenciler için ideal mesleği seçmek oldukça önemli. İdeal mesleği seçerken, öğrencilerin

Detaylı

10. SINIF 21. ETKİNLİK

10. SINIF 21. ETKİNLİK 10. SINIF 21. ETKİNLİK Etkinliğin Adı: ÖZELLİĞİM HANGİ MESLEĞE UYGUN? Sınıf: 10. sınıf Yeterlik Alanı: Eğitsel Ve Mesleki Gelişim Kazanım: İlgi duyduğu mesleklerin gerektirdiği kişilik özellikleri ile

Detaylı

ZA5478. Flash Eurobarometer 328 (Survey on the Attitudes of Europeans Towards Tourism in 2011) Country Questionnaire Turkey

ZA5478. Flash Eurobarometer 328 (Survey on the Attitudes of Europeans Towards Tourism in 2011) Country Questionnaire Turkey ZA5478 Flash Eurobarometer 328 (Survey on the Attitudes of Europeans Towards Tourism in 2011) Country Questionnaire Turkey Questions for Eurobarometer FLASH-survey (February 2011) Q1. 2010 yılı boyunca,

Detaylı

KİŞİSEL "GÜÇ KİTABINIZ" Güçlenin!

KİŞİSEL GÜÇ KİTABINIZ Güçlenin! KİŞİSEL "GÜÇ KİTABINIZ" Güçlenin! Hangi alanlarda başarılıyım? Ne yapacağım? Okul hayatınız bittiğinde, önünüze gerçekleştirebileceğiniz çok sayıda fırsat çıkar. Kendi iş yerlerini açan insanların ne tür

Detaylı

Alan kodu Derece Yükseköğretim Kurumu Toplam. Doktora. Mayıs Üniversitesi. Alan kodu Derece Yükseköğretim Kurumu Toplam. Doktora

Alan kodu Derece Yükseköğretim Kurumu Toplam. Doktora. Mayıs Üniversitesi. Alan kodu Derece Yükseköğretim Kurumu Toplam. Doktora ÖD: i ADALET MESLEK YÜKSEKOKULU 10.0 alet ALAÇAM MESLEK YÜKSEKOKULU / 0.6 Lojistik 0.6 Posta Hizmetleri 04.0 Deniz ve Liman İşletmeciliği 04.0 Yat İşletme ve Yönetimi 0.6 Otobüs Kaptanlığı 15.9 Çağrı Merkezi

Detaylı

Alan kodu Derece Yükseköğretim Kurumu Toplam. Doktora. Mayıs Üniversitesi. Alan kodu Derece Yükseköğretim Kurumu Toplam. Doktora

Alan kodu Derece Yükseköğretim Kurumu Toplam. Doktora. Mayıs Üniversitesi. Alan kodu Derece Yükseköğretim Kurumu Toplam. Doktora ÖD: i ADALET MESLEK YÜKSEKOKULU 10.0 alet ALAÇAM MESLEK YÜKSEKOKULU / 0.6 Lojistik 0.6 Posta Hizmetleri 04.0 Deniz ve Liman İşletmeciliği 04.0 Yat İşletme ve Yönetimi 0.6 Otobüs Kaptanlığı 15.9 Çağrı Merkezi

Detaylı

T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI TÜRKİYE İŞ KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ AFYON İLİ 2007 YILI İŞGÜCÜ PİYASASI ARAŞTIRMASI SONUÇ RAPORU

T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI TÜRKİYE İŞ KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ AFYON İLİ 2007 YILI İŞGÜCÜ PİYASASI ARAŞTIRMASI SONUÇ RAPORU T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI TÜRKİYE İŞ KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ AFYON İLİ 2007 YILI İŞGÜCÜ PİYASASI ARAŞTIRMASI SONUÇ RAPORU ARAŞTIRMANIN KAPSAM VE AMACI İşgücü piyasasında mevcut durumu ve

Detaylı

GELİN MESLEK SEÇELİM Güven Derman > guvenderman@gmail.com

GELİN MESLEK SEÇELİM Güven Derman > guvenderman@gmail.com İlim, ilim bilmektir, İlim kendin bilmektir. Sen kendini bilmezsin, Ya nice okumaktır. Yunus Emre GELİN MESLEK SEÇELİM Güven Derman > guvenderman@gmail.com Giriş Kendini bilmek, her devir ve her kültürde

Detaylı

KADRO VE POZİSYONLAR İÇİN ARANAN NİTELİKLER VE BU NİTELİKLERİN KODLARI

KADRO VE POZİSYONLAR İÇİN ARANAN NİTELİKLER VE BU NİTELİKLERİN KODLARI KADRO VE POZİSYONLAR İÇİN ARANAN LER VE BU LERİN KODLARI 500 ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ GENEL MÜDÜRÜNÜ İFADE EDER. 775 ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ GENEL MÜDÜR YARDIMCILARINI İFADE EDER. 2975 ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

Detaylı

Sözleşmeli Personel Pozisyon Unvanı. Hizmet Sınıfı. Atanacağı Memur Kadro Unvanı

Sözleşmeli Personel Pozisyon Unvanı. Hizmet Sınıfı. Atanacağı Memur Kadro Unvanı Sözleşmeli Personel Pozisyon (I) SAYILI LİSTE (Sözleşmeli Personel Pozisyon Unvanlarının Karşılığı 190 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye Ekli Cetvellerde Yer Alan Aynı Unvanlı Memur Kadroları) Antrenör

Detaylı

ÇOKLU ZEKA ÖZELLİKLERİ

ÇOKLU ZEKA ÖZELLİKLERİ ÇOKLU ZEKA ÖZELLİKLERİ I- Açıklama Sizi tam olarak tanımladığına inandığınız her cümlenin yanına 1 yazın. Eğer ifade size uygun değilse, boş bırakın. Sonra her bölümdeki sayıları toplayın. Bölüm 1 Nesneleri

Detaylı

ÇİÇEK GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ

ÇİÇEK GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ ÇİÇEK GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ 2015 2016 YAZ MEVSİMİ BABALAR GÜNÜ DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ TATİL Yaz mevsiminde havada meydana gelen değişiklikler neler? Yaz mevsiminde hayvanlarda ne gibi değişiklikler olur?

Detaylı

T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI TÜRKİYE İŞ KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SİNOP İLİ 2008 YILI İŞGÜCÜ PİYASASI ARAŞTIRMASI SONUÇ RAPORU

T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI TÜRKİYE İŞ KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SİNOP İLİ 2008 YILI İŞGÜCÜ PİYASASI ARAŞTIRMASI SONUÇ RAPORU T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI TÜRKİYE İŞ KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SİNOP İLİ 2008 YILI İŞGÜCÜ PİYASASI ARAŞTIRMASI SONUÇ RAPORU ARAŞTIRMANIN KAPSAM VE AMACI İşgücü piyasasında ihtiyaç duyulan

Detaylı

TCDD SÖZLEŞMELİ PERSONEL TEMEL ÜCRET SKALASI

TCDD SÖZLEŞMELİ PERSONEL TEMEL ÜCRET SKALASI AMBAR MEMURU Lise 2.429,41 AMBAR MÜDÜR YRD. Orta-Lise 1.986,24 AMBAR SAYMANI 4 yıl ve üzeri Y.O. 2.093,03 Orta- AMBAR ŞEFİ 2-3 Yıllık Y.O. 2.477,46 ANA İKMAL MRK. MD. YRD. 4 yıl ve üzeri Y.O. 2.509,50

Detaylı

2. SINIF İŞİTME ENGELLİ ÖĞRENCİLERİ İÇİN TEST ÇALIŞMASI. Hazırlayan Engin GÜNEY İşitme Engelliler sınıf Öğretmeni

2. SINIF İŞİTME ENGELLİ ÖĞRENCİLERİ İÇİN TEST ÇALIŞMASI. Hazırlayan Engin GÜNEY İşitme Engelliler sınıf Öğretmeni 2. SINIF İŞİTME ENGELLİ ÖĞRENCİLERİ İÇİN TEST ÇALIŞMASI Hazırlayan İşitme Engelliler sınıf Öğretmeni 1 Saçları hangisi tarar? o A) Bıçak o B) Tarak o C) Eldiven o D) Makas 2 Hangisi okul eşyası değil?

Detaylı

KASIM AYI BÜLTENİMİZ

KASIM AYI BÜLTENİMİZ KASIM AYI BÜLTENİMİZ BÜLTENİMİZDE NELER VAR? SINIF ETKİNLİKLERİMİZ DEMOKRASİ DUVARI EĞİTİMİMİZ SİNEMA GÜNÜMÜZ 10 KASIM TÖRENİMİZ AKVARYUM GEZİMİZ OKUMA-YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMALARIMIZ BRANŞ DERSLERİMİZ

Detaylı

HAYAT BİLGİSİ HAFTA SONU ÖDEVİ ADI SOYADI:

HAYAT BİLGİSİ HAFTA SONU ÖDEVİ ADI SOYADI: HAYAT BİLGİSİ HAFTA SONU ÖDEVİ ADI SOYADI: 09.04.2010 1. Vücudumuzdaki şeker oranını aşağıdaki organlarımızdan hangisi ayarlar? A) Kalp B) Böbrek C) Karaciğer 2. Sağlıklı bir yaşam için en önemli seçenek

Detaylı

5105 Ekonomi ve Finans 4 5105 Ekonomi ve Finans 4 5106 Ekonomi-Yönetim Bilimleri Programları 4 3226 İşletme 4

5105 Ekonomi ve Finans 4 5105 Ekonomi ve Finans 4 5106 Ekonomi-Yönetim Bilimleri Programları 4 3226 İşletme 4 3101 Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği 4 3101 Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği 4 3101 Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği 4 1245 Mobilya ve Dekorasyon 2 9077 Ağırlama Hizmetleri 2 5368 Turizm ve Otel İşletmeciliği

Detaylı

KONTENJAN SAYISI KONTENJAN SAYISI KONTENJAN SAYISI DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ BÖLÜM. Diş Hekimliği 0 EDEBİYAT FAKÜLTESİ BÖLÜM

KONTENJAN SAYISI KONTENJAN SAYISI KONTENJAN SAYISI DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ BÖLÜM. Diş Hekimliği 0 EDEBİYAT FAKÜLTESİ BÖLÜM DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ Diş Hekimliği 0 EDEBİYAT FAKÜLTESİ Sanat Tarihi 2 Arkeoloji 2 Tarih 5 Sosyoloji 0 Türk Dili ve Edebiyatı 0 İngiliz Dili ve Edebiyatı 6 Alman Dili ve Edebiyatı 2 Fransız Dili ve

Detaylı

6.SINIF MATEMATİK DERSİ PROJE GÖREVİ

6.SINIF MATEMATİK DERSİ PROJE GÖREVİ 6.SINIF MATEMATİK DERSİ PROJE GÖREVİ PROJE KONUSU:SINIF İSTATİSTİKLERİ/Okulumuz 6-7-8.sınıf öğrencilerinin öncelikle kız-erkek sayılarının daha sonra tuttuğu takım,en sevdiği ders ve hangi mesleği seçmek

Detaylı

ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI TABAN VE TAVAN PUANLARI EN KÜÇÜK PUAN TÜRÜ

ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI TABAN VE TAVAN PUANLARI EN KÜÇÜK PUAN TÜRÜ ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ 2010-2011 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI TABAN VE TAVAN PUANLARI PUAN TÜRÜ EN KÜÇÜK GENEL BAŞARI SIRASI* EN BÜYÜK OKUL BİRİNCİSİ EN EN KÜÇÜK BÜYÜK KODU BÖLÜMÜN ADI KON. YER. Eğitim Fakültesi

Detaylı

Güzel sanatlarla ilgili meslek. endüstri ürünleri tasarımı bölümünü bitirenler eğitimlerini sürdürerek ayakkabı tasarımcısı olabilir.

Güzel sanatlarla ilgili meslek. endüstri ürünleri tasarımı bölümünü bitirenler eğitimlerini sürdürerek ayakkabı tasarımcısı olabilir. Biyomedikal mühendisi Biyoloji ve tıpla ilgili bir Kalp pili, yapay organ gibi tıbbi aygıtlar tasarlamak; vücut sistemlerinin bilgisayar modellemelerini hazırlamak biyomedikal mühendislerinin Tıp, biyoloji,

Detaylı

2018 Yılı Uluslaraarsı öğrenci Kont. Öneri ALİ FUAD BAŞGİL HUKUK FAKÜLTESİ Ali Fuad Başgil Hukuk Fakültesi

2018 Yılı Uluslaraarsı öğrenci Kont. Öneri ALİ FUAD BAŞGİL HUKUK FAKÜLTESİ Ali Fuad Başgil Hukuk Fakültesi Kod/Kısa Adı Fakülte Yüksekokul Program Adı 2018 Yılı Uluslaraarsı öğrenci Kont. Öneri YILLIK ÖĞRENİM ÜCRETİ MİKTARI BİR DÖNEMLİK ÖĞRENİM ÜCRETİ MİKTARI 108210841 ALİ FUAD BAŞGİL HUKUK FAKÜLTESİ Ali Fuad

Detaylı

BÖLÜM -V- YAPI SINIFLARI

BÖLÜM -V- YAPI SINIFLARI BÖLÜM -V- YAPI SINIFLARI 91 92 Elektrik, Elektronik, Bilgisayar ve Biyomedikal Mühendisliği Hizmetleri YAPI SINIFLARI YAPININ ELEKTRİK, ELEKTRONİK, BİLGİSAYAR ve BİYOMEDİKAL MÜHENDİSLİĞİ HİZMETLERİNE ESAS

Detaylı

Alan kodu Derece Yükseköğretim Kurumu Toplam. Doktora. Alan kodu Derece Yükseköğretim Kurumu Toplam. Yüksek Lisans. Doktora

Alan kodu Derece Yükseköğretim Kurumu Toplam. Doktora. Alan kodu Derece Yükseköğretim Kurumu Toplam. Yüksek Lisans. Doktora ÖD: i ADALET MESLEK YÜKSEKOKULU Alan kodu Derece öğretim Kurumu Toplam / Kabul eden/ 10.0 alet Bafra Meslek okulu Alan kodu Derece öğretim Kurumu Toplam / / 11.3 Bilgisayar Programcılığı Tıbbi ve Aromatik

Detaylı

MİMARLIK VE MÜHENDİSLİK HİZMET BEDELLERİNİN HESABINDA KULLANILACAK 2002 YILI YAPI YAKLAŞIK BİRİM MALİYETLERİ HAKKINDA TEBLİĞ

MİMARLIK VE MÜHENDİSLİK HİZMET BEDELLERİNİN HESABINDA KULLANILACAK 2002 YILI YAPI YAKLAŞIK BİRİM MALİYETLERİ HAKKINDA TEBLİĞ Bayındırlık ve İskan Bakanlığından: MİMARLIK VE MÜHENDİSLİK HİZMET BEDELLERİNİN HESABINDA KULLANILACAK 2002 YILI YAPI YAKLAŞIK BİRİM MALİYETLERİ HAKKINDA TEBLİĞ 16.07.1985 tarihli ve 85/9707 sayılı Bakanlar

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖNLİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI İÇİN AYRILAN YURTDIŞI YATAY GEÇİŞ KONTENJANLARI

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖNLİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI İÇİN AYRILAN YURTDIŞI YATAY GEÇİŞ KONTENJANLARI SINIF 2 SINIF 3 SINIF 4 SINIF 5 2014-2015 eğitim öğretim yılı Güz yarıyılında Akdeniz Üniversitesi diploma programlarına yatay geçiş ile uluslararası öğrenci alınacak olup, Yükseköğretim Kurulu tarafından

Detaylı

Çoklu Zekâ Teorisi Ek 2

Çoklu Zekâ Teorisi Ek 2 ÇOCUKLAR İÇİN ÇOKLU ZEKÂ GÖZLEM FORMU Öğrencinin Adı Soyadı: Cinsiyeti: Tarih: Sınıfı: Lütfen formda yer alan her ifadenin sizin için ne derece uygun olup olmadığını aşağıdaki beşli dereceleme ölçeği üzerinde

Detaylı

MESLEKİ EĞİLİMİ TANIMA ENVANTERİ (METE)

MESLEKİ EĞİLİMİ TANIMA ENVANTERİ (METE) MESLEKİ EĞİLİMİ TANIMA ENVANTERİ (METE) MESLEKİ EĞİLİMİ TANIMA ENVANTERİ YÖNERGE Bu envanter meslek, alan ve dal seçimi konusunda tercihlerinizi ve eğiliminizi belirlemek amacıyla hazırlanmıştır. Vereceğiniz

Detaylı

ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel İlkokulu. 5 Yaş Ana Sınıfı Bülteni. Nisan sayfa. sayfa. sayfa. 15 de. 16 da. 14 de BEDEN EĞİTİMİ MÜZİK PDR

ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel İlkokulu. 5 Yaş Ana Sınıfı Bülteni. Nisan sayfa. sayfa. sayfa. 15 de. 16 da. 14 de BEDEN EĞİTİMİ MÜZİK PDR ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel İlkokulu Nisan 2016 5 Yaş Ana Sınıfı Bülteni sayfa 15 de BEDEN EĞİTİMİ sayfa 14 de MÜZİK sayfa 16 da PDR Öğrencilerimizle birlikte güzel bir bahar ayını tamamladık. Pek çok çalışmayı

Detaylı

BÖLÜM -V- YAPI SINIFLARI

BÖLÜM -V- YAPI SINIFLARI BÖLÜM -V- YAPI SINIFLARI 121 122 Elektrik, Elektronik ve Biyomedikal Mühendisliği Hizmetleri YAPI SINIFLARI YAPININ ELEKTRİK, ELEKTRONİK ve BİYOMEDİKAL MÜHENDİSLİĞİ HİZMETLERİNE ESAS OLAN SINIFLARI SINIFLAR

Detaylı

ÖZEL OKAN İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

ÖZEL OKAN İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖZEL OKAN İLKOKULU 2017 2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI Sayın Velilerimiz, Bu hafta kütüphane etkinlikleri kapsamında karikatürist Turgut Yüksel i konuk ettik. Karikatür atölyesi öğrencilerimizi çok mutlu etti.

Detaylı

ZA4727. Flash Eurobarometer 194 (Urban Audit Perception Survey) Country Specific Questionnaire Turkey

ZA4727. Flash Eurobarometer 194 (Urban Audit Perception Survey) Country Specific Questionnaire Turkey ZA4727 Flash Eurobarometer 194 (Urban Audit Perception Survey) Country Specific Questionnaire Turkey FLASH 194 URBAN AUDIT IN PREDEFINED COUNTRIES, ASK Q0: Q1 Genel olarak, [CITY] daki verilen hizmetler

Detaylı

BÜLTENİMİZDE NELER VAR?

BÜLTENİMİZDE NELER VAR? OCAK AYI BÜLTENİMİZ BÜLTENİMİZDE NELER VAR? SINIF ETKİNLİKLERİMİZ TİYATRO TEA TIME BRANŞ DERSLERİMİZ MUTFAK ETKİNLİKLERİMİZ ECO SCHOOLS ÇALIŞMALARIMIZ SOSYAL ETKİNLİKLERİMİZ SINIF ETKİNLİKLERİMİZ SINIF

Detaylı

ÇİÇEK GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ

ÇİÇEK GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ ÇİÇEK GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ 2014 2015 YAZ MEVSİMİ BABALAR GÜNÜ DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ TATİL Yaz mevsiminde havada meydana gelen değişiklikler neler? Yaz mevsiminde hayvanlarda ne gibi değişiklikler olur?

Detaylı

BÜLTEN. Ayın Konusu ALAN SEÇİMİ. T.C ALİAĞA KAYMAKAMLIĞI REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Hizmetleri Bölümü

BÜLTEN. Ayın Konusu ALAN SEÇİMİ. T.C ALİAĞA KAYMAKAMLIĞI REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Hizmetleri Bölümü T.C ALİAĞA KAYMAKAMLIĞI REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Hizmetleri Bölümü ARALIK Lise Ayın Konusu ALAN SEÇİMİ ALAN VE DALA GEÇĠġ: MADDE 31: ORTA ÖĞRETĠM KURUMLARI YÖNETMELĠĞĠ:

Detaylı

Ek Genelge ile 2006 Yılı Yapı Yaklaşık Birim Maliyetleri açıklanmaktdır.

Ek Genelge ile 2006 Yılı Yapı Yaklaşık Birim Maliyetleri açıklanmaktdır. 16-366 Ek Genelge ile 2006 Yılı Yapı Yaklaşık Birim Maliyetleri açıklanmaktdır. İlgili Genelge Ekte Bilgilerinize Sunulmuştur. G E N E L G E 16-366 Ek Bayındırlık ve İskan Bakanlığınca 2006 Yılı Yapı Yaklaşık

Detaylı

ÖZEL SAMANYOLU LİSELERİ

ÖZEL SAMANYOLU LİSELERİ ÖZEL SAMANYOLU LİSELERİ 3. ANKARA İLKÖĞRETİM MATEMATİK YARIŞMASI 30 MART 2013 4. SINIF B KİTAPÇIĞI Bu sınav çoktan seçmeli 40 Test sorusundan oluşmaktadır. Süresi 120 dakikadır. Sınavla İlgili Uyarılar

Detaylı

Nasıl Bir Zekâya Sahipsiniz? - Genç Gelişim Kişisel Gelişim. Ayın Testi

Nasıl Bir Zekâya Sahipsiniz? - Genç Gelişim Kişisel Gelişim. Ayın Testi Ayın Testi Prof. Gardner yıllar boyu hâkimiyetini sürdüren, insanların tek bir zekâya sahip oldukları IQ denen zekâ anlayışını kırdı. Gardner'a göre insanların sahip oldukları çoklu zekâların her biri

Detaylı

IĞDIR İL GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM / DENEYİM TABLOSU

IĞDIR İL GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM / DENEYİM TABLOSU İl Müdürü İl Müdürü Yardımcısı (Teknik) İl Müdürü Yardımcısı (İdari) Tarımsal Altyapı ve Arazi Değerlendirme Şube Müdürü Bitkisel Üretim ve Sağlığı Şube Müdürü Hayvan Sağlığı, Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri

Detaylı

ÖYP 2014 ARALIK DÖNEMİ YERLEŞENLER (BÖLÜM BAZLI)

ÖYP 2014 ARALIK DÖNEMİ YERLEŞENLER (BÖLÜM BAZLI) ÖYP 2014 ARALIK DÖNEMİ YERLEŞENLER (BÖLÜM BAZLI) Satır Etiketleri En Küçük OYP_PUAN En Büyük OYP_PUAN ADLİ BİLİŞİM MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 80,597 80,839 AKTÜERYA BİLİMLERİ BÖLÜMÜ 79,747 79,747 ANTRENÖRLÜK

Detaylı

ARI GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ

ARI GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ 2014 2015 ARI GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ DÜNYA HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ DÜNYA EL YIKAMA GÜNÜ ARKADAŞLIK HAFTASI CUMHURİYET BAYRAMI BU AY ÖĞRENDİKLERİMİZ Kale nedir? Kaleler ne için yapılır?

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDA YURT DIŞINDAN KABUL EDİLEN ÖĞRENCİLERDEN ALINACAK ÖĞRENİM ÜCRETLERİ MİKTARLARI 2017 YILI GİRİŞLİ ÖĞRENCİLER

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDA YURT DIŞINDAN KABUL EDİLEN ÖĞRENCİLERDEN ALINACAK ÖĞRENİM ÜCRETLERİ MİKTARLARI 2017 YILI GİRİŞLİ ÖĞRENCİLER ALT ANAMUR MESLEK YÜKSEKOKULU BAHÇE TARIMI 600,00 ANAMUR MESLEK YÜKSEKOKULU BÜRO YÖNETİMİ VE YÖNETİCİ ASİSTANLIĞI 600,00 ANAMUR MESLEK YÜKSEKOKULU İŞLETME YÖNETİMİ 600,00 ANAMUR MESLEK YÜKSEKOKULU PAZARLAMA

Detaylı

GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ ALMUS MESLEK YÜKSEKOKULU

GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ ALMUS MESLEK YÜKSEKOKULU GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ ALMUS MESLEK YÜKSEKOKULU OKULUMUZ HAKKINDA Okulumuz 1995 yılında Tokat İli nin bir doğa harikası olan Almus İlçesi nde kendisine tahsis edilen 32 dönüm kampüs alanı içerisinde

Detaylı

TAŞINIR KESİN HESAP CETVELİ

TAŞINIR KESİN HESAP CETVELİ 22 I 150 İLK MADDE VE MALZEME HESABI 4.8.114, 4.8.114, 3.718.728,31 359.385,71 Kırtasiye Malzemeleri Yazı Araçları Yazım, Çizim ve Ölçüm Araç ve Malzemeleri Kağıt Ürünler Yazıcı, Faksimile Cihazı ve Fotokopi

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ SAYILARI ( itibariyle)

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ SAYILARI ( itibariyle) 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ SAYILARI (31.10.2017 itibariyle) GENEL I.ÖĞRETİM II.ÖĞRETİM TOPLAM AYDIN İKTİSAT FAKÜLTESİ E K T E K T TOPLAM Ekonometri 55 65 120 49 35 84 204 Ekonomi ve Finans 194

Detaylı

ÇETELE VE SIKLIK TABLOLARI YAPMA SÜTUN GRAFİĞİNDE GÖSTERME. Efe Kaan Fidancı

ÇETELE VE SIKLIK TABLOLARI YAPMA SÜTUN GRAFİĞİNDE GÖSTERME. Efe Kaan Fidancı ÇETELE VE SIKLIK TABLOLARI YAPMA SÜTUN GRAFİĞİNDE GÖSTERME 1 - Derslerinizden en çok hangisini seviyorsunuz? Fen ve Teknoloji Görsel Sanatlar Müzik Sosyal Bilgiler İngilizce Matematik Türkçe Her resim

Detaylı

Aslı Zülal Çizim: Ayşe İnan Alican

Aslı Zülal Çizim: Ayşe İnan Alican Aslı Zülal Çizim: Ayşe İnan Alican Bilim Çocuk dergisinin 158. sayısının ekidir. Yalnızca Fotoğrafları Kullanarak Bir Öykü Anlatın Yalnızca fotoğrafları kullanarak bir öykü anlatmaya ne dersiniz? Söz gelimi

Detaylı

Ф MUTFAK ETKİNLİKLERİ Ф ÖZEL KUTLAMALARIMIZ Ф SOSYAL SORUMLULUK ÇALIŞMALARIMIZ

Ф MUTFAK ETKİNLİKLERİ Ф ÖZEL KUTLAMALARIMIZ Ф SOSYAL SORUMLULUK ÇALIŞMALARIMIZ Ф KAVRAMLARIMIZ Ф ETKİNLİK ÖRNEKLERİMİZ Ф PROJEMİZ Ф MUTFAK ETKİNLİKLERİ Ф AYIN PARTİSİ Ф DOĞUM GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN Ф AİLE KATILIMI Ф ÖZEL KUTLAMALARIMIZ Ф SOSYAL SORUMLULUK ÇALIŞMALARIMIZ Ф SEVGİ MENÜSÜ

Detaylı

ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILLARI İTİBARIYLA CİNSİYETE GÖRE MEZUN ÖĞRENCİ SAYILARI

ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILLARI İTİBARIYLA CİNSİYETE GÖRE MEZUN ÖĞRENCİ SAYILARI ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILLARI İTİBARIYLA CİNSİYETE GÖRE MEZUN ÖĞRENCİ SAYILARI 2005-2006 2006-2007 2007-2008 2008-2009 FAKÜLTE / YÜKSEKOKULBÖLÜM / PROGRAM Eğitim Fakültesi Fen-Edebiyat

Detaylı

MİRKET NİNELER. Parti Veriyor

MİRKET NİNELER. Parti Veriyor MİRKET NİNELER Tanıdığım en farklı iki kadın olan anneannem ve babaannem için... Çünkü onlar hep ayakta kalırlar. N. T. SEV Yayıncılık Eğitim ve Ticaret A.Ş. Nuhkuyusu Cad., No. 197 Üsküdar İş Merkezi,

Detaylı

ANKET SONUÇLARI. Anket -1 Lise Öğrencileri anketi.

ANKET SONUÇLARI. Anket -1 Lise Öğrencileri anketi. ANKET SONUÇLARI Anket -1 Lise Öğrencileri anketi. Bu anket, çoğunluğu Ankara Kemal Yurtbilir İşitme Engelliler Meslek Lisesi öğrencisi olmak üzere toplam 130 öğrenci üzerinde gerçekleştirilmiştir. Araştırmaya

Detaylı

TÜRKİYE İŞ KURUMU İZMİR İL MÜDÜRLÜĞÜ 2013 YILI İŞGÜCÜ EĞİTİM PLANI

TÜRKİYE İŞ KURUMU İZMİR İL MÜDÜRLÜĞÜ 2013 YILI İŞGÜCÜ EĞİTİM PLANI TÜRKİYE İŞ KURUMU İZMİR İL MÜDÜRLÜĞÜ 2013 YILI İŞGÜCÜ EĞİTİM PLANI SIRA NO MESLEK ADI KATILIMCI SAYISI 1 Adli Takip Elemanı 100 2 Akvaryum Balıkları üreticisi 50 3 Ambalajlama 50 4 Animasyon 25 5 Anketör

Detaylı

TCDD SÖZLEŞMELİ PERSONEL TEMEL ÜCRET SKALASI TCDD UNVAN ADI DURUMU Orta-Lise AMBAR MEMURU

TCDD SÖZLEŞMELİ PERSONEL TEMEL ÜCRET SKALASI TCDD UNVAN ADI DURUMU Orta-Lise AMBAR MEMURU AMBAR MEMURU AMBAR MÜDÜR YRD. 4 yıl ve üzeri Y.O. 2.350 2.444 Orta-Lise 1.860 1.934 AMBAR SAYMANI 4 yıl ve üzeri Y.O. 1.960 2.038 Orta- AMBAR ŞEFİ ANA İKMAL MRK. MD. YRD. 4 yıl ve üzeri Y.O. 2.350 2.444

Detaylı

T A Ş I N I R K E S İ N H E S A P C E T V E L İ

T A Ş I N I R K E S İ N H E S A P C E T V E L İ 150.01 ADI Kırtasiye Malzemeleri Grubu 1 150.01.01 Yazı Araçları 6.293,19 28.614,28 34.907,47 29.790,11 5.117,35 2 150.01.02 Yazım, Çizim ve Ölçüm Araç ve Malzemeleri 955,45 2.117,02 3.072,47 2.602,26

Detaylı

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ SON 5 YIL EN DÜŞÜK PUANLAR

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ SON 5 YIL EN DÜŞÜK PUANLAR AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ SON 5 YIL EN DÜŞÜK PUANLAR Fakülte / Yüksekokullar / Meslek Yüksekokulları En Küçük En Küçük Diş Hekimliği Fakültesi Diş Hekimliği MF-3 475,84818 MF-3 451,90389 MF-3 449,49584 Diş

Detaylı

ANA SINIFI B AYLIK BÜLTEN - 1 SANAT

ANA SINIFI B AYLIK BÜLTEN - 1 SANAT ANA SINIFI B AYLIK BÜLTEN - 1 SANAT Ekim 2016 Anahtarların kenarından kalemle çizdik ve anahtarların şeklini çıkardık. Her anahtarın girinti ve çıkıntılarının farklı olduğunu gördük. Aile bireylerimizi

Detaylı

Fakülte/ Yüksekokul. Bölümler. Ekonometri Ekonometri (İ.Ö.) Ekonomi ve Finans

Fakülte/ Yüksekokul. Bölümler. Ekonometri Ekonometri (İ.Ö.) Ekonomi ve Finans HEMŞİRELİK FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ AYDIN İKTİSAT FAKÜLTESİ Fakülte/ Yüksekokul Bölümler Yeni kayıt olan Mezun Olan Öğrenci Sayısı öğrenci sayısı 2014-2015 2015-2016

Detaylı

ALAN YOK / ALAN SEÇMELİ SINIF SİSTEMİ TASDİKNAME GİRİŞİ Açık Öğretim Lisesi

ALAN YOK / ALAN SEÇMELİ SINIF SİSTEMİ TASDİKNAME GİRİŞİ Açık Öğretim Lisesi 1 Alan Yok / Alan Seçmeli Sınıf Sistemi Tasdikname Girişi Öğrenci numarası girildikten sonra Listele butonuna basılır. Öğrenci numarası, ad soyadı ve dosya bilgileri kontrol edilmeli, eğer öğrenci no ve

Detaylı

BÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

BÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! 3. SINIF T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ B KİTAPÇIK TÜRÜ ÖZEL EĞİTİM VE REHBERLİK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BİLİM VE SANAT MERKEZLERİ ÖĞRENCİ SEÇME

Detaylı

Dicle Üniversitesi Taban Puanları

Dicle Üniversitesi Taban Puanları 0-03 Üniversitesi Taban Puanları 0-03 yılı yerleştirme sonuçlarına göre Üniversitesi nin Lisans, Meslek Yüksekokulu ve Önlisans programları taban puanları, kontenjanları 4 YILLIK BÖLÜMLER Üniversit Puan

Detaylı

2011-2012 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ EYLÜL AYI HAZIRLIK-ARI GRUBU BÜLTENİ

2011-2012 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ EYLÜL AYI HAZIRLIK-ARI GRUBU BÜLTENİ 2011-2012 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ EYLÜL AYI HAZIRLIK-ARI GRUBU BÜLTENİ OKULA UYUM OKULUM, BEN VE ARKADAŞLARIM Okulunu tanıma Okulunun ismini söyleme Öğretmen ve arkadaşlarını tanıma Okulda çalışanları gözlemleme

Detaylı

Plastik Sanatlar vb.) Müzik Spor ve Fiziki Etkinlikler Drama

Plastik Sanatlar vb.) Müzik Spor ve Fiziki Etkinlikler Drama ZORUNLU DERSLER ÖZEL EĞİTİM UYGULAMA MERKEZİ (OKUL) HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ (AĞIR VEYA ORTA DÜZEYDE ZİHİNSEL ENGELLİLER/ OTİSTİK ÇOCUKLAR) SINIFLAR DERSLER İlkokul Ortaokul 1 2 3 4 5 6 7 8 Toplumsal Uyum

Detaylı

(I) SAYILI CETVEL ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI TEŞKİLATI. 3) Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü

(I) SAYILI CETVEL ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI TEŞKİLATI. 3) Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü (I) SAYILI CETVEL ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI TEŞKİLATI Müsteşar Müsteşar Yardımcısı Müsteşar Müsteşar Yardımcısı Müsteşar Yardımcısı Müsteşar Yardımcısı Müsteşar Yardımcısı Hizmet Birimleri 1) Mekânsal

Detaylı

İşte bu, kişileri birbirlerinden ayıran özelliklerin tümüne, kişinin Girişimcilik Profili diyoruz.

İşte bu, kişileri birbirlerinden ayıran özelliklerin tümüne, kişinin Girişimcilik Profili diyoruz. KİŞİNİN GİRİŞİMCİLİK PROFİLİ Her insanın vücut yapısı nasıl ki her spora uygun değilse, her insanın çeşitli özellikleri de onun her türlü girişim i yapmasına uygun değildir. Bir başka deyişle, kişinin

Detaylı

EĞİTİM VE ÖĞRETİM DÖNEMİ DENİZYILDIZI GRUBU MART AYI BÜLTENİ

EĞİTİM VE ÖĞRETİM DÖNEMİ DENİZYILDIZI GRUBU MART AYI BÜLTENİ 2012 2013 EĞİTİM VE ÖĞRETİM DÖNEMİ DENİZYILDIZI GRUBU MART AYI BÜLTENİ MART AYINDA NELER ÖĞRENDİK? Bitkileri tanıdık. Bitkileri gözlemledik. Bitki türlerini isimlendirdik. Bitkilerin birer canlı olduğunu

Detaylı

2017 Yılı Birim Öğretim Türü Kontenjan Akademik Birim Devlet Konservatuvarı Kontrabas Normal Öğretim Devlet Konservatuvarı Piyano Normal

2017 Yılı Birim Öğretim Türü Kontenjan Akademik Birim Devlet Konservatuvarı Kontrabas Normal Öğretim Devlet Konservatuvarı Piyano Normal Devlet Konservatuvarı Kontrabas Normal Öğretim 5 0 5 - Devlet Konservatuvarı Piyano Normal Öğretim 10 0 10 - Devlet Konservatuvarı Viyola Normal Öğretim 5 0 5 - Devlet Konservatuvarı Viyolonsel Normal

Detaylı

Açılması Kursiyer S.N. Meslekler Sayısı Planlanan Kurs Sayısı

Açılması Kursiyer S.N. Meslekler Sayısı Planlanan Kurs Sayısı S.N. Meslekler Kursiyer Sayısı Açılması Planlanan Kurs Sayısı 1 Adalet Meslek Elemanı 5 1 2 Ahşap Doğrama Montaj Elemanı 5 1 3 Ahşap Hediyelik Eşya Yapımcısı 5 1 4 Ahşap İşleme Makineleri Operatörü 5 1

Detaylı

İşte yeni açılan üniversite ve bölümler 2014

İşte yeni açılan üniversite ve bölümler 2014 On5yirmi5.com İşte yeni açılan üniversite ve bölümler 2014 Bu yıl yeni açılan üniversite ve bölümler, ÖSYM'nin 23 Haziran tarihli yayınladığı ÖSYS tercih kılavuz ve kitapçıkta yer alan verilerin geçtiğimiz

Detaylı

Giovanni dışında bütün örenciler çok çalışıyor. O hiç çalışmıyor ama sınıfın en başarılı öğrencisi. Çok iyi Türkçe konuşuyor.

Giovanni dışında bütün örenciler çok çalışıyor. O hiç çalışmıyor ama sınıfın en başarılı öğrencisi. Çok iyi Türkçe konuşuyor. OKUMA - ANLAMA: ÖĞRENCİLER HER GÜN NELER YAPIYORLAR? 1 Türkçe dersleri başladı. Öğrenciler her gün okula gidiyorlar, yeni şeyler öğreniyorlar. Öğretmenleri, Nazlı Hanım, her Salı ve her Cuma günü sınav

Detaylı

BÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

BÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! 4. SINIF T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ B KİTAPÇIK TÜRÜ ÖZEL EĞİTİM VE REHBERLİK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BİLİM VE SANAT MERKEZLERİ ÖĞRENCİ SEÇME

Detaylı

EK-2: İnşaat Mühendisliği Öğrenci Anketi

EK-2: İnşaat Mühendisliği Öğrenci Anketi 80 EK-2: İnşaat Mühendisliği Öğrenci Anketi Sayın İnşaat Mühendisi Adayı, İnşaat Mühendisliği Eğitimi Kurulu, İMO 40. Dönem Çalışma Programı çerçevesinde İMO Yönetim Kurulu nca İnşaat Mühendisliği Eğitimi

Detaylı

TÜRKİYE İŞ KURUMU 2008 YILI İŞGÜCÜ PİYASASI ANALİZİ SONUÇLARI

TÜRKİYE İŞ KURUMU 2008 YILI İŞGÜCÜ PİYASASI ANALİZİ SONUÇLARI TÜRKİYE İŞ KURUMU 2008 YILI İŞGÜCÜ PİYASASI ANALİZİ SONUÇLARI 1 İşgücü piyasasında meydana gelen değişme ve gelişmeleri izlemek, bu değişim ve gelişmelerin işgücü piyasasına olabilecek etkilerini ortaya

Detaylı

FATİH KAÇMAZ Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmen

FATİH KAÇMAZ Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmen ÇAMLICA KIZ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ FATİH KAÇMAZ Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmen Karİyer planlama NEDEN ÖNEMLİ? MESLEK SEÇİMİ 6878 meslek TARİH SÖZEL COĞRAFYA TÜRK DİLİ VE EDEBİYAT FELSEFE GRUBU

Detaylı

PENGUEN GRUBU MART AYI BÜLTENİ

PENGUEN GRUBU MART AYI BÜLTENİ PENGUEN GRUBU MART AYI BÜLTENİ HAYVANLAR TEMASI BALIK DÜNYA SU GÜNÜ ORMAN HAFTASI YAŞLILAR HAFTASI DÜNYA TİYATROLAR GÜNÜ Balıkları tanıdık. Balıkları gözlemledik. Balık türlerini isimlendirdik. Balıkların

Detaylı

Veli Mektupları MyLittle Island 1

Veli Mektupları MyLittle Island 1 Veli Mektupları MyLittle Island Unit My Little Island ın ilk ünitesine hoş geldiniz. Bu ünite çocuğunuzu programla tanıştırır. Bu Hoş geldin ünitesinde çocuklar ada macerasıyla ve kitabın ana karakterleri

Detaylı

2. Sınıf Çarpma işlemi Problem çözelim

2. Sınıf Çarpma işlemi Problem çözelim 6. 8 sayısının 5 katı kaçtır? 1. 4 sayısının 6 katı kaçtır? 2. 5 sayısının 7 katı kaçtır? 7. 5 sayısının 4 katının, 6 fazlası kaçtır? 3. 3 sayısının 6 katı kaçtır? 8. 9 sayısının 3 katının, 8 eksiği kaçtır?

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ 2019 YILI NORM KADRO PLANLAMASI

EGE ÜNİVERSİTESİ 2019 YILI NORM KADRO PLANLAMASI BİRGİVİ İSLAMİ İLİMLER FAKÜLTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ Fakülte Bazında 8 16 ECZACILIK FAKÜLTESİ Fakülte Bazında 13 26 SU ÜRÜNLERİ FAKÜLTESİ Fakülte Bazında 7 14 TIP FAKÜLTESİ Fakülte Bazında 43 86 HEMŞİRELİK

Detaylı

BÖLÜM -V- YAPI SINIFLARI

BÖLÜM -V- YAPI SINIFLARI BÖLÜM -V- YAPI SINIFLARI 173 174 Elektrik, Elektronik-Biyomedikal-Kontrol Mühendisliği Hizmetleri YAPI SINIFLARI YAPININ ELEKTRİK, ELEKTRONİK VE BİYOMEDİKAL MÜHENDİSLİĞİ HİZMETLERİNE ESAS OLAN SINIFLARI:

Detaylı

PENGUEN GRUBU MART AYI BÜLTENİ SİNCAPLAR TEMASI DÜNYA SU GÜNÜ ORMAN HAFTASI YAŞLILAR HAFTASI DÜNYA TİYATROLAR GÜNÜ

PENGUEN GRUBU MART AYI BÜLTENİ SİNCAPLAR TEMASI DÜNYA SU GÜNÜ ORMAN HAFTASI YAŞLILAR HAFTASI DÜNYA TİYATROLAR GÜNÜ PENGUEN GRUBU MART AYI BÜLTENİ SİNCAPLAR TEMASI DÜNYA SU GÜNÜ ORMAN HAFTASI YAŞLILAR HAFTASI DÜNYA TİYATROLAR GÜNÜ Sincapları tanıdık. Sincapları gözlemledik. Hayvan türlerini isimlendirdik. Hayvanların

Detaylı

TAŞINIR KESİN HESAP CETVELİ

TAŞINIR KESİN HESAP CETVELİ 20 I 150 İLK MADDE VE MALZEME HESABI 537.4,44 8.980.867, 9.518.268,53 8.833.320,41 684.948,12 Kırtasiye Malzemeleri Yazı Araçları Yazım, Çizim ve Ölçüm Araç ve Malzemeleri Kağıt Ürünler Yazıcı, Faksimile

Detaylı

BÖLÜM -V- YAPI SINIFLARI

BÖLÜM -V- YAPI SINIFLARI BÖLÜM -V- YAPI SINIFLARI 133 134 Elektrik, Elektronik-Biyomedikal-Kontrol Mühendisliği Hizmetleri YAPI SINIFLARI YAPININ ELEKTRİK, ELEKTRONİK ve BİYOMEDİKAL MÜHENDİSLİĞİ HİZMETLERİNE ESAS OLAN SINIFLARI

Detaylı

Devlet Üniversitelerinin Önlisans Programları 2015 Yılı En Düşük Başarı Sıraları

Devlet Üniversitelerinin Önlisans Programları 2015 Yılı En Düşük Başarı Sıraları Devlet Üniversitelerinin Önlisans Programları 2015 Yılı En Düşük Başarı Sıraları YGS-1 Beton Teknolojisi 45 45 ---- YGS-1 Kaynak Teknolojisi (İÖ) 40 40 ---- YGS-1 Tekstil ve Halı Makineleri 15 15 ----

Detaylı

Ф MUTFAK ETKİNLİKLERİ Ф ÖZEL KUTLAMALARIMIZ Ф SOSYAL SORUMLULUK ÇALIŞMALARIMIZ

Ф MUTFAK ETKİNLİKLERİ Ф ÖZEL KUTLAMALARIMIZ Ф SOSYAL SORUMLULUK ÇALIŞMALARIMIZ Ф KAVRAMLARIMIZ Ф ETKİNLİK ÖRNEKLERİMİZ Ф PROJEMİZ Ф MUTFAK ETKİNLİKLERİ Ф AYIN PARTİSİ Ф GEZİ GÖZLEMLER Ф ÖZEL KUTLAMALARIMIZ Ф SOSYAL SORUMLULUK ÇALIŞMALARIMIZ Ф SEVGİ MENÜSÜ Ф KİTAP ÖNERİLERİ Ф ANNE-BABA

Detaylı

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMI

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMI ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMI Taban Tavan Puanı Puanı TIP FAKÜLTESİ 543,699 527,246 İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri 412,719 351,322 Çalışma Ekonomisi

Detaylı

632 SAYILI KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMENİN UYGULANMASINA İLİŞKİN TEBLİĞ

632 SAYILI KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMENİN UYGULANMASINA İLİŞKİN TEBLİĞ Maliye Bakanlığı ve Devlet Personel Başkanlığından: 632 SAYILI KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMENİN UYGULANMASINA İLİŞKİN TEBLİĞ 2/6/2011 tarihli ve 632 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4 üncü Maddesinin (B) Fıkrası

Detaylı

2017 MAYIS / 1. HAFTA PAZARTESİ CUMA SABAH KAHVALTISI SABAH KAHVALTISI SABAH KAHVALTISI SABAH KAHVALTISI SABAH KAHVALTISI

2017 MAYIS / 1. HAFTA PAZARTESİ CUMA SABAH KAHVALTISI SABAH KAHVALTISI SABAH KAHVALTISI SABAH KAHVALTISI SABAH KAHVALTISI TRAFİK HAFTASI 2017 MAYIS / 1. HAFTA KONU 01.05.2017 02.05.2017 03.05.2017 04.05.2017 05.05.2017 ''Kaybolanı Bul'' Trafik kuralları nelerdir? Öğreniyorum ardından trafik tabelalarının ne anlama geldiği

Detaylı

IQ Oyun Tasarımı Öğretmen Kılavuzu Dedektif Oyunu

IQ Oyun Tasarımı Öğretmen Kılavuzu Dedektif Oyunu IQ Oyun Tasarımı Öğretmen Kılavuzu Dedektif Oyunu Özet Öğrenciler bir oyun tasarımcısının bakış açısından dedektif Oyunu denen bir IQ oyununu tasarlayacaklar ya da analiz/ test edeceklerdir. Bu ödev öğrencilerinizin

Detaylı

Uşak ÜnİversİteSİ. Aklın ve Bilimin Işığında Saygın Bir Üniversite...

Uşak ÜnİversİteSİ. Aklın ve Bilimin Işığında Saygın Bir Üniversite... w w w. u s a k. e d u.t r Uşak ÜnİversİteSİ Aklın ve Bilimin Işığında Saygın Bir Üniversite... /unıversıteusak www.usak.edu.tr UŞAK ÜNİVERSİTESİ HAKKINDA "İŞ ARAYAN DEĞİL İş KURAN ÖĞRENCİLER YETİŞTİRİR"

Detaylı

AĞAÇ İŞLERİ ENDÜSTRİ MÜHENDİSİ

AĞAÇ İŞLERİ ENDÜSTRİ MÜHENDİSİ TANIM Ahşap veya ahşap kökenli malzemelerin, istenilen kalite standardında, belirlenen sürede, en düşük maliyetle üretilebilmesi için üretim sistemini tasarlayan, projelendiren, üretim sürecini denetleyen

Detaylı

BÖLÜM -V- YAPI SINIFLARI

BÖLÜM -V- YAPI SINIFLARI BÖLÜM -V- YAPI SINIFLARI 173 174 Elektrik, Elektronik-Biyomedikal-Kontrol Mühendisliği Hizmetleri YAPI SINIFLARI YAPININ ELEKTRİK, ELEKTRONİK VE BİYOMEDİKAL MÜHENDİSLİĞİ HİZMETLERİNE ESAS OLAN SINIFLARI:

Detaylı

MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ)

MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) GAZETECİLİK ALANI ANKARA 2007 ÖĞRENME FAALİYETİ -14 AMAÇ GAZETECİLİK Bu faaliyet sonucunda gazetecilik alanındaki

Detaylı

TÜM BİLGİLER KESİNLİKLE GİZLİ TUTULACAKTIR. Anketi Nasıl Dolduracaksınız? LÜTFEN AŞAĞIDAKİ HİÇBİR İFADEYİ BOŞ BIRAKMAYINIZ. İsim:... Cinsiyet:...

TÜM BİLGİLER KESİNLİKLE GİZLİ TUTULACAKTIR. Anketi Nasıl Dolduracaksınız? LÜTFEN AŞAĞIDAKİ HİÇBİR İFADEYİ BOŞ BIRAKMAYINIZ. İsim:... Cinsiyet:... OA TÜM BİLGİLER KESİNLİKLE GİZLİ TUTULACAKTIR İsim:... Cinsiyet:... Doğum Tarihi:... Bugünün Tarihi:... Anketi Nasıl Dolduracaksınız? Aşağıda bazı ifadelerin listesi bulunmaktadır. Lütfen her ifadeyi çok

Detaylı

T.C. ONDOKUZMAYIS ÜNİVERSİTESİ

T.C. ONDOKUZMAYIS ÜNİVERSİTESİ T.C. ONDOKUZMAYIS ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 YURT DIŞINDAN ÖĞRENCİ KABUL KONTENJANLARI YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMLARI 108210011 Diş Hekimliği Fakültesi 5 2 108210841 Ali Fuad Başgil Hukuk Fakültesi 4 3 Eğitim Fakültesi

Detaylı