Firmamız kuruldug u tarihten itibaren Tu rkiye genelinde kendi imalatımız olan çelik baca ve havalandırma sistemlerinin altına imza atmıştır.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Firmamız kuruldug u tarihten itibaren Tu rkiye genelinde kendi imalatımız olan çelik baca ve havalandırma sistemlerinin altına imza atmıştır."

Transkript

1 40 Senelik Tecrübe

2

3 Hakkımızda ; Ozener Çelik Baca Sistemleri 1976 yılında Ozen Çinko ismiyle şahıs irması olarak kurulmuş olup, 1993 yılında tu zel kişilig e geçerek faaliyetlerine Ozener Çelik Baca Sistemleri San. Tic. Ltd. Şti u nvanıyla devam etmektedir. Firmamız kuruldug u tarihten itibaren Tu rkiye genelinde kendi imalatımız olan çelik baca ve havalandırma sistemlerinin altına imza atmıştır. Ozener Çelik Baca Sistemleri konusunda uzman kadrosuyla Istanbul Esenyurt ta 5000m2 kapalı alanda çalışmalarına devam etmektedir. Misyonumuz ; Teknolojinin ve gu nu mu z piyasa şartlarının neticesinde ço zu m ortaklarımıza en uygun ve kaliteli hizmeti sag lamak, uzman işçilik ve yılların getirdig i deneyim ile koşulsuz memnuniyet sag lamaktır. Vizyonumuz ; Dog ru iş - dog ru zaman politikasıyla kaliteli ve gu venilir hizmet vermeye devam etmektir.

4

5 Tek Cidarlı Baca Sistemleri ; Tek cidarlı baca sistemleri malzeme olarak 316L kalite paslanmaz çelikten mamu l, kurulacak olan yakıcı cihaz tipine, yakıt cinsine ve baca çapına bag lı olarak min. 0,50mm et kalınlıg ında u retilen u ru nlerden oluşan baca sistemidir. Tek cidarlı baca sistemtemlerinde ısıl kayıplar mevcuttur. Bu ısıl kayıplar sog uyan baca gazının ag ırlaşmasından dolayı dog al çekişe olumsuz yo nde etki etmektedir. Bu sebepten tek cidarlı baca sistemleri baca şaftının izolasyon go revi go rmesinden dolayı şaft içi uygulamalarda kullanılmaktadır. Çift Cidarlı Baca Sistemleri ; Çift cidarlı baca sistemleri malzeme olarak baca gazının içerisinde aktıg ı 316L kalite paslanmaz çelik iç cidar, iç cidar etrafına sarılı izolasyon olarak taş yu nu, izolasyonun etrafında da alu minyum gofraj veya 304 kalite paslanmaz çelikten dış cidar oluşturur. Çift cidar baca sistemlerindeki izolasyon sayesinde baca gazında oluşacak ısıl kayıplar bu yu k o lçu de minimize edilmiş olur. Bu sebepten çift cidarlı baca sistemleri şaft dışı uygulamalarda da kullanılabilmektedir.

6 Öncelik Müşteri Memnuniyeti...

7 Emniyetli Bir Bacada Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar ; * Standartlara uygun u retilmiş baca ve baca elemanları seçilmelidir. * CE Işareti taşımalıdır. * Bacaların planlaması standartlara ve mevzuatlara uygun olmalıdır. * Isınma sezonu o ncesi yılda minimum bir defa yakma tesisinin bakım/onarımı ve baca temizlig i yapılmalıdır. * Çekiş performansı yu ksek olmalıdır. Yani baca kesiti yakıcı cihaza uygun seçilmelidir. * Baca gazlarının oluşturacag ı asitlere ve neme karşı dayanıklı olmalıdır. * Yapı olarak mukavim olmalı ve sızdırmaz yapıda olmalıdır. * Baca iç yu zeyi sıcak gazların sebep oldug u ısı gerilmelere dayanabilecek o zellikte olmalı * Mu mku nse bina içinde olmalıdır. Zorunlu hallerde, bacanın bina dışında yapılması halinde, sog umaması için gerekli ısı yalıtımı ve dış koruması yapılmalıdır. * Baca kesiti, uzman kişilerce standartlara uygun olarak hesaplanmalıdır. * Baca kesiti dairesel olmalıdır. * Her baca bir yakıcı cihaza hizmet vermelidir. * Bacalar; bacanın sebep olmadıg ı, 90 dakika su ren yangın durumunda yangına karşı direnç go stermeli ve bu su re zarfında yangın baca yoluyla dig er katlara sıçramamalıdır. * Kolay kontrol edilebilir ve temizlenebilir olmalıdır. Temizleme kapag ı bulunmalıdır. * Baca şapkası olmalıdır. * Bacaların u zerinde standartların istedig i etiketleme ve baca montaj plakası olmalıdır.

8

9 TS EN T400 - N1 - W - V - L OXX İlgili Standart Sıcaklık Sınıfı Basınç Sınıfı Yoğuşma Direnci Korozyon Direnci Baca astarı malzeme özelliği / et kalınlığı Kurum yangınına direnç ve yanıcı maddelere uzaklık (mm) Metal Bacaların Etiket Go sterimi Dog al Çekişli Bacanın Çalışma Sistemi Baca girişindeki çekiş, baca içindeki atık gaz ile dış ortam havası arasındaki yog unluk farkından oluşur. Atık gaz yog unlug u, dış ortam yog unlug undan her zaman daha du şu k olmalıdır. Bu koşul aradaki sıcaklık farkıyla gerçekleşir. Bu nedenle bacanın yu kseklig i, ısıl kayıpları, atık gaz sıcaklıg ı ve dış ortam sıcaklıg ı baca çekişi için çok o nemlidir. Yu ksek sıcaklıktaki atık gaz baca içerisine girdikten sonra dış ortamla yog unluk farkından dolayı yu kselme eg ilimi go sterir. Atık gazın boşalttıg ı yerin de dolması gerekir. Bu olay ortamda emiş oluşturur. Bo ylelikle baca içerisinde çekiş başlar. Bu çekiş yanma havasının cihaza girişi, cihaz içerisinden geçişi ve duman kanalından ilerleyip bacaya girene kadar ki su reci de sag lar.

10 Mimari, teknik ve estetiğe uygun baca sistemleri

11 Taahhu tlerimiz ; * Merkezi ısıtma sistem kazan bacaları * Sıcak su kazan bacaları * Yog uşmalı kazan bacaları * Kaskad sistem bacaları * Buhar Jenerato ru bacaları * Serbest duran bacalar * Endu striyel uygulamalar * Kojenerasyon, trijenerasyon sistem bacaları * Davlumbaz bacaları * Ortam, taze hava, duman tahliye, egzost havalandırma sistemleri * Baca susturucuları * Ço p şutu ve Çamaşır şutu sistemleri * Atık sularda yag ayırıcı sistemler

12 U lemeli Bru lo rlu Sistemler ; Yakma sisteminde bru lo r olan cihazlar bu sınıfa girmektedir. Isıtma kazanları, sıcak su kazanları, kızgın yag kazanları, kızgın su kazanları, buhar jenerato rleri, endu striyel uygulamaların bir çog u u lemeli bru lo rlu sistemlerdir. Bu tip sistemlerin baca hesaplarında negatif basınca ( dog al çekiş ) go re hesap yapılıp çap belirlenir. Şaft içi uygulamalar haricinde tu m modu ller çift cidarlı olarak uygulanması zorunludur. Kaskad Baca Sistemleri ; Birden fazla cihazın hızlandırma parçalarının yatayda oluşturulacak kollekto r ile ortak duman kanalına bag lanması ve baca gazlarının atmosfere atılmasının ortak bir baca ile yapıldıg ı sistemlerdir. Kaskad baca sistemine dahil olan cihazlar aynı tu r yakıt yakmalıdır. Kaskad sistemlerin baca hesaplarında negatif veya pozitif basınca go re hesap yapılıp çap belirlenebilir fakat baca bag lantı şekilleri pozitif basınçlı baca sistemine go re yapılması gereklidir. Baca gazı hattında oluşan yog uşma sıvısı tahliyesi için duman kanalı yatay ile asgari 3 eg imle yapılmalıdır. Serbest Duran Baca Sistemleri ; Herhangi bir yapıdan ve/veya çelik konstru ksiyondan destek almadan, sadece temele oturtulmuş alt taban plakasından destek alarak ayakta duran (min.12 m uzunlukta) endu striyel tip bacalardır. Bacaların boyutlandırma hesaplarında deprem yu ku, ru zgar yu ku ve çalışma yu kleri go z o nu nde bulundurularak yapılmalıdır. Her serbest duran bacaya mutlaka statik hesap yapılmalıdır. Ço p ve Çamaşır Şut Sistemleri ; Ço p ve çamaşır şutları yu ksek katlı binalarda ço pu n veya çamaşırın belirlenen alt kattaki konteynere atılmasını sag layan sistemlere denir. Şutlarda uygulanan malzeme 1mm 304 paslanmaz çeliktir. Mu şteri isteg i dog rultusunda şutlarda uygulanan malzeme, kapak şekli, çalışma prensibi, temizlik, ses izolasyonu otomasyon uygulamaları yapılabilmektedir. Ço p şutları olası bir yangın esnasında baca go revi go receg i için yangın gu venlig i için tasarım esnasında NFPA 82 (2009 Edition) - Standard on Incinerators and Waste and Linen Handling Systems and Equipment standardına bag lı kalınması gerekir.

13 90 Dirsek Modu l Temizleme Modu lu Yog uşma Modu lu 90 Te Modu l Baca Sistemini Oluşturan Modu ller ; Düz Modül : Baca gazının laminer akış sag ladıg ı borulardır. Test Analiz Modülü : Baca gazı emisyon o lçu mu yapmak için yatay hatta bulunan modu ldu r. Adaptör : Hesaplanan baca çapı ile yakıcı cihaz baca çıkış çapı her zaman aynı çap olmamaktadır. Duman kanalı ile yakıcı cihaz arasındaki adaptasyonu sag layan modu ldu r. Dirsek : Yakıcı cihazdan çıkan atık gazın baca içerisinde yo n deg iştirmesinde kullanılan modu llerdir dirsekler standart imalatlardır. Gerektig i taktirde ara açı o lçu lerde u retilip uygulanabilir. Bacalarda yo netmelik gereg i dikey hatta 1 defeya mahsus sadece 2 adet en fazla 30 dirsek kullanılabilir. Te Modül : Yatay duman kanalı ile dikey hat arasındaki bag lantıyı sag layan modu ldu r. Hesaplanan baca tasarımına go re uygulanabilir. Temizleme modülü : Te Modu l altına montajlanan modu ldu r. Baca içerisinde dışarıdan gelen atıkların temizlenmesi için kullanılan modu ldu r. Yoğuşma Modülü : Baca gazının sog uması sonucu oluşan yog uşmanın tahliyesinde kullanılan drenaj modu lu du r. Sehpa : Baca sisteminin en altına kurulan baca sisteminde taşıyıcı go revi go ren parçadır. Şapka : Bacanın en yu ksek noktasına montajlanan baca içerisine yag mur girmesini veya ru zgarın ters akım oluşturmasını engelleyen parçadır. Modül Kelepçesi : Mu lu sistem bacalarda modu ller arasındaki bag lantıyı sag layan parçadır. Duvar Kelepçesi : Baca sisteminin duvara sabitlenip du z bir hat şeklinde ilerlemesine yarayan parçadır. Duvar Kelepçesi Adapto r Şapka Du z Modu l

14 Çözüm Odaklı Yaklaşım...

15

16 Referanslar... Birlik Life Eren Raf Birey Matbaa Nema - Winkelmann

17 Fulya Life Ak Kavaklı Konakları Koska Helvacısı Nema - Winkelmann

18

19

20

21 * Gu mu ş Residence Kaskad Sistem ve Du kkan Bacaları * Phuket Life Kaskad Sistem ve Du kkan Bacaları * Harmony Park Bag cılar Kaskad Sistem * Tu rkbu ku Residence Merkezi Isıtma Sistemi * Can Inşaat Merkezi Isıtma Sistemi * Ibb Sultangazi 146 Konut Projesi 7 Blok Kaskad Sistem * Ibb Pendik 379 Konut Projesi 11 Blok Kaskad Sistem * Ibb Kag ıthane 155 Konut Projesi 7 Blok Kaskad Sistem * As Plastik Baskı Makinesi Endu striyel Baca * Pir_Inci Imalat Sanayi Metal Tavlama Fırını Endu striyel Baca * Eren Raf Toz Boya Hattı * Ozel Erdem Hastanesi Kaskad Sistem ve Buhar Jenerato ru * Gedik Restaurant Serbest Duran Bacalar * Yu ce Tarımsal Fındık Kavurma Makine Bacaları * Koska Helvacısı Helva-Lokum Kavurma Davlumbaz Hattı * Koska Helvacısı Buhar Jenerato ru * Nema - Winkelmann 23 Adet Baca Uzatma, Çelik Konstru ksiyon * Kayabaşı Emlak Konutları 1.Etap 4.Kısım * Vakı bank Gu neşli Şubesi Merkezi Isıtma Sistemi * Neria Otel Havalandırma, Isıtma Sistemi, Çamaşır Şutu, Mutfak Bacaları * Green Park Hotel Merkezi Isıtma Sistemi * Ak Kavaklı Konakları Kaskad Sistem ve Du kkan Bacaları * Texim Giyim Buhar Jenerato r Bacaları * Samson Vana Fabrikası Kaskad Sistem ve Toz Boya Hattı * Akasya Apartmanı Kaskad Sistem * Harşit Yapı Kaskad Sistem * Mert - Ilkem Tekstil Buhar Jenerato r Bacası * Desen Emprime Fixse Makisi Atık Gaz Bacası * Beylikdu zu Otel Kaskad Sistem * Birlik Life Merkezi Isıtma Sistemi * Birey Matbaa Baskı Makinesi Endu striyel Baca * Alaca Inşaat Malatya 12 Blok Merkezi Isıtma Sistem Bacaları...

22 Çözüm Ortaklarımız...

23

24 Basım Tarihi : Basım Yeri : Plus Dijital ÖZENER ÇELİK BACA SİSTEMLERİ SAN. TİC. LTD. ŞTİ. Osmangazi Mah. Ziya Go kalp Caddesi No: 18 Esenyurt Istanbul Tel : +90(212) Fax : +90(212) info@ozenercelikbaca.com

TY40 TEK CİDARLI METAL BACA

TY40 TEK CİDARLI METAL BACA TEK CİDARLI METAL BACA *Tek cidarlı paslanmaz çelik baca sistemi *Gaz yakıtlı kazanlara uyumlu *100-300 mm çap aralığı GENEL Firmamız serisi metal baca sistemlerini,gaz yakıtlı kazanların şaft içi uygulamaları

Detaylı

BİZ KİMİZ

BİZ KİMİZ BİZ KİMİZ İstanbul Hadımköy de kurduğumuz fabrikamızda en yeni teknoloji makinalar ve uzman yönetim kadrolarımız ile sizlere bu güne kadar paslanmaz alanında hizmet vermiş, bu alanda yaptığımız yatırımlarla

Detaylı

TYO200 TEK CİDARLI METAL BACA

TYO200 TEK CİDARLI METAL BACA TEK CİDARLI METAL BACA *Tek cidarlı paslanmaz çelik baca sistemi *Gaz,sıvı ve katı yakıtlı kazanlara uyumlu *100-500 mm çap aralığı GENEL Firmamız serisi metal baca sistemlerini,gaz yakıtlı kazanların

Detaylı

Kalitesiyle Bir Adım Önde

Kalitesiyle Bir Adım Önde Kalitesiyle Bir Adım Önde www.bermakbaca.com 1 www bermakbaca com www.bermakbaca.com Kalitesiyle Bir Adım Önde HAKKIMIZDA Firmamız 1 Şubat 2000 tarihinde mekanik tesisat işleri yapmak üzere kurulmuştur.

Detaylı

DYO200 ÇİFT CİDARLI METAL BACA

DYO200 ÇİFT CİDARLI METAL BACA ÇİFT CİDARLI METAL BACA *Çift cidarlı paslanmaz çelik baca sistemi *Gaz ve sıvı yakıtlı kazanlara uyumlu *100-500 mm çap aralığı GENEL Firmamız serisi metal baca sistemlerini,gaz yakıtlı kazanların bina

Detaylı

1-Kömür Kazanları : Yakma havası emilmesi kazandaki, bağlantı kanallarındaki ve bacadaki dirençlerin karşılanması baca çekişi ile gerçekleşir.

1-Kömür Kazanları : Yakma havası emilmesi kazandaki, bağlantı kanallarındaki ve bacadaki dirençlerin karşılanması baca çekişi ile gerçekleşir. 10. BACALAR Bacanın görevi atık gazın çevreye zarar vermeyecek şekilde kazandan çıkmasını sağlamak ve sıcak gazın kazanda istenilen hızda dolaşabilmesi için gerekli çekişi sağlamaktır. Bacalar doğal çekişli

Detaylı

3. BACA VE İÇ TESİSAT GÜVENLİĞİ STRATEJİK DEĞERLENDİRME TOPLANTISI MART YAŞINDA

3. BACA VE İÇ TESİSAT GÜVENLİĞİ STRATEJİK DEĞERLENDİRME TOPLANTISI MART YAŞINDA 3. BACA VE İÇ TESİSAT GÜVENLİĞİ STRATEJİK DEĞERLENDİRME TOPLANTISI 02-04 MART 2017 10 YAŞINDA Destekleyen Kuruluş www.bacader.org 1 BACA BELGELERİ www.bacader.org 2 BACA BELGELERİ www.bacader.org 3 BACA

Detaylı

01.01.2015 DOĞALGAZ YAPI MARKET İMALAT SAN.TİC

01.01.2015 DOĞALGAZ YAPI MARKET İMALAT SAN.TİC 01.01.2015 DOĞALGAZ YAPI MARKET İMALAT SAN.TİC ŞİRKET PROFİLİ 2010 Yılından itibaren DOĞ ALĞAZ SEKTO RU NDE o nemli kuruluşlardan biri olan RVC DOĞ ALĞAZ YAPI MARKET I MALAT SAN.TI C. KALI TELI U RETI

Detaylı

SİRENG ENERJİ MUHENDISLIK DANIŞMANLIK HIZMETLERI SAN. VE TIC. LTD.ŞTI.

SİRENG ENERJİ MUHENDISLIK DANIŞMANLIK HIZMETLERI SAN. VE TIC. LTD.ŞTI. SİRENG ENERJİ MUHENDISLIK DANIŞMANLIK HIZMETLERI SAN. VE TIC. LTD.ŞTI. ENDÜSTRİYEL GÜNEŞ PARABOLİK OLUK TOPLAYICILARI () TEKNİK ÖZELLİKLER En 2,5 m, Modül uzunluğu 12 m, özel üretimli metal kaplama aynalı

Detaylı

ESGAZ ESKİŞEHİR DOĞAL GAZ DAĞITIM A.Ş İÇ TESİSAT ŞEFLİĞİNE. Doğalgaz Baca Projesinin incelenip, tarafınızca onaylanmasını arz ederim.

ESGAZ ESKİŞEHİR DOĞAL GAZ DAĞITIM A.Ş İÇ TESİSAT ŞEFLİĞİNE. Doğalgaz Baca Projesinin incelenip, tarafınızca onaylanmasını arz ederim. ESGAZ ESKİŞEHİR DOĞAL GAZ DAĞITIM A.Ş. 01.10.2016 İÇ TESİSAT ŞEFLİĞİNE KONU: Baca Proje Dosyası UNVAN / AD : Öztürk Apartmanı ADRES : Vişnelik Mah. Öğretmen Cad. Öztürk Apt. No:61/D Kazan TEL : 05352422721

Detaylı

www.enkomekanik.com.tr BİZ KİMİZ Yıllardır çeşitli ülkelerde yatırım yapan Enko Elektromekanik 2016 yılından bu yana Türkiyede de hizmet vermeye başlamıştır. Enko Elektromekanik teknik kadrosu ve başarılı

Detaylı

ŞÖNT BACA SİSTEMLERİNİN STANDARTLARA UYGUN OLARAK İYİLEŞTİRİLMESİ ÜMİT ERTURHAN

ŞÖNT BACA SİSTEMLERİNİN STANDARTLARA UYGUN OLARAK İYİLEŞTİRİLMESİ ÜMİT ERTURHAN ŞÖNT BACA SİSTEMLERİNİN STANDARTLARA UYGUN OLARAK İYİLEŞTİRİLMESİ ÜMİT ERTURHAN Date : 02/11/2017 Venue: İSTANBUL ŞÖNT BACA SİSTEMLERİNİN STANDARTLARA UYGUN OLARAK İYİLEŞTİRİLMESİ 1.GİRİŞ 2.AMAÇ VE KAPSAM

Detaylı

BACA STANDARTLARI GENEL BACA STANDARTLARI

BACA STANDARTLARI GENEL BACA STANDARTLARI BACA STANDARTLARI GENEL BACA STANDARTLARI TS EN 1443 09.03.2006 Bacalar-Genel kurallar Kapsamı:Yanma ürünlerinin ısıtma donatılarından dış atmosfere taşınmasında kullanılan (baca bağlantı boruları ve bağlantı

Detaylı

ESGAZ ESKİŞEHİR DOĞALGAZ DAĞITIM AŞ.

ESGAZ ESKİŞEHİR DOĞALGAZ DAĞITIM AŞ. 22/08/2016 ESGAZ ESKİŞEHİR DOĞALGAZ DAĞITIM AŞ. İÇ TESİSAT ŞEFLİĞİNE KONU: BACA PROJE DOSYASI ÜNVAN/AD : YONCA APT. YÖNETİCİLİĞİ ADRES : VİŞNELİK MH. ÖĞRETMENLER CD. NO:28/ KAZAN TEL. : Doğalgaz baca projesinin

Detaylı

PASLANMAZ ÇELĐK BACALAR

PASLANMAZ ÇELĐK BACALAR PASLANMAZ ÇELĐK BACALAR A. Erhan K ESKĐ N 1968 yılında doğdu. 1989 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Makina Fakültesi'nin Konstrüksiyon imalat Bölümünden mezun oldu. 1993 yılından beri Koçtaş Ticaret

Detaylı

K u r a l ı n a G ö r e M e k a n i k M E K A N O R M M Ü H E N D İ S L İ K S A N. T İ C. L T D. Ş T İ.

K u r a l ı n a G ö r e M e k a n i k M E K A N O R M M Ü H E N D İ S L İ K S A N. T İ C. L T D. Ş T İ. K u r a l ı n a G ö r e M e k a n i k Faaliyet Konularımız Soğutma tesisatları Isıtma tesisatları Sıhhi tesisat Yangından Korunma tesisatları Havalandırma tesisatları Enerji verimliliği Buhar tesisatları

Detaylı

DOĞAL GAZ BACA UYGULAMALARI

DOĞAL GAZ BACA UYGULAMALARI 153 DOĞAL GAZ BACA UYGULAMALARI T.Cüneyt GÜNÇAĞ ÖZET Bu yazıda, son yıllarda güncel olan bacalar konusunda temel bilgileri kısaca anlatmak ve baca malzemeleri seçme konusunda kullanım şekline göre olumlu

Detaylı

Boyler, Baca hesabı. Niğde Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü

Boyler, Baca hesabı. Niğde Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü Boyler, Baca hesabı Niğde Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü Boyler nedir? Kalorifer kazanının sıcaklığından yararlanarak içindeki suyun ısıtılması sağlayan ve bu su ile yerleşim yerine sıcak su sağlayan

Detaylı

meksis.com.tr 35. YIL Genel Ürün Kataloğu

meksis.com.tr 35. YIL Genel Ürün Kataloğu meksis.com.tr 35. YIL Genel Ürün Kataloğu ÜRÜN PORTFÖYÜ ISI CİHAZLARI Gaz, Sıvı, Katı Yakıtlı ve Elektrikli Sıcak Su Kazanları Kalorifer Kazanları Buhar Jeneratörleri ve Buhar Kazanları Mobil Buhar ve

Detaylı

TEKNOLOJİDE ÖNDE www.rifade.com.tr

TEKNOLOJİDE ÖNDE www.rifade.com.tr TEKNOLOJİDE ÖNDE www.rifade.com.tr RİFADE ısı sistemleri her türlü ısınma ve ısıtma ihtiyacınızı karşılayacak çözümler üretmektedir. Eğer siz özel bir çözüm ve size özel bir hizmeti istiyorsanız doğru

Detaylı

AYTU YÜKSEK ISI VE TEKNİK TEKSTİL ÜRÜNLERİ SAN.TİC.LTD.ŞTİ.

AYTU YÜKSEK ISI VE TEKNİK TEKSTİL ÜRÜNLERİ SAN.TİC.LTD.ŞTİ. AYTU YÜKSEK ISI VE TEKNİK TEKSTİL ÜRÜNLERİ SAN.TİC.LTD.ŞTİ. HAKKIMIZDA Firmamız Yüksek Isı İzolasyon Ürünleri Ve Teknik Tekstil Ürünleri Üzerine Uzmanlaşmış Kadrosuyla Uzun Yıllardır Sektörde Hizmet Vermektedir.

Detaylı

Baca Teknik Eğitimi Bölüm 4 - Bacalarda Kullanılan Malzemeler ve Baca Tipleri

Baca Teknik Eğitimi Bölüm 4 - Bacalarda Kullanılan Malzemeler ve Baca Tipleri Baca Teknik Eğitimi Bölüm 4 - Bacalarda Kullanılan Malzemeler ve Baca Tipleri Bacalar Kullanılan Malzemelere Göre Seramik Bacalar * Metal Bacalar* Beton Bacalar Plastik Bacalar Tiplerine Göre Tek cidarlı

Detaylı

GENE ÜRÜN KATALOĞU MBS KLİMA ISITMA SOĞUTMA HAVALANDIRMA EKİPMANLARI

GENE ÜRÜN KATALOĞU MBS KLİMA ISITMA SOĞUTMA HAVALANDIRMA EKİPMANLARI GENE ÜRÜN KATALOĞU MBS KLİMA ISITMA SOĞUTMA HAVALANDIRMA EKİPMANLARI GENEL ÜRÜN KATALOĞU ... HAKKIMIZDA MBS Klima Isıtma Soğutma Havalandırma Ekipmanları 2008 yılında Dudullu / Ümraniye İstanbul da Faaliyete

Detaylı

Yenilikçi Öncü. mu s terilerimize en iyi kalitede ve en uygun maliyetlerde u ru nler sunmaya odaklanmak tayız.

Yenilikçi Öncü. mu s terilerimize en iyi kalitede ve en uygun maliyetlerde u ru nler sunmaya odaklanmak tayız. 2 Yenilikçi Öncü Tekstil sekto ru nde katma deg er yaratabilmek ic in firma olarak, yaratıcılıg ı ve gu venilirlig i temel alan bir prensiple yol almaktayız. Sosyal ve c evresel sorumlulug umuzu da o n

Detaylı

Yoğuşmalı gaz yakıtlı kazan Kapasite: kw TRIGON XL. Kompakt tasarım, yüksek performans

Yoğuşmalı gaz yakıtlı kazan Kapasite: kw TRIGON XL. Kompakt tasarım, yüksek performans Yoğuşmalı gaz yakıtlı kazan Kapasite: 15-57 kw TRIGON XL Kompakt tasarım, yüksek performans TRIGON XL İhtiyaçlarınıza özel esnek tasarımlar Yeni nesil çözümler TRIGON XL üstün teknolojiyi yenilikçi tasarımla

Detaylı

BACA AKSESUAR MESAFELERİ

BACA AKSESUAR MESAFELERİ MMT MODELİ MONTAJ KILAVUZU BACA AKSESUAR MESAFELERİ Ød A B C D E mm m m (mak.)m m m Ø100 100 100 3 1,5 3 Ø130 100 100 3 1,5 3 Ø150 90 90 3 1,5 3 Ø180 75 75 3 1,5 3 Ø200 70 70 3 1,5 3 Ø225 60 60 3 1,5 3

Detaylı

1-Kömür Kazanları : Yakma havası emilmesi kazandaki, bağlantı kanallarındaki ve bacadaki dirençlerin karşılanması baca çekişi ile gerçekleşir.

1-Kömür Kazanları : Yakma havası emilmesi kazandaki, bağlantı kanallarındaki ve bacadaki dirençlerin karşılanması baca çekişi ile gerçekleşir. 5. BACALAR Bacanın görevi atık gazın çevreye zarar vermeyecek şekilde kazandan çıkmasını sağlamak ve sıcak gazın kazanda istenilen hızda dolaşabilmesi için gerekli çekişi sağlamaktır. Bacalar doğal çekişli

Detaylı

PASLANMAZ ÇELİK EŞANJÖR & GENİŞ ÜRÜN YELPAZESİ

PASLANMAZ ÇELİK EŞANJÖR & GENİŞ ÜRÜN YELPAZESİ PASLANMAZ ÇELİK EŞANJÖR & GENİŞ ÜRÜN YELPAZESİ Duvar Tipi Yer Tipi Sessiz çalışma (25 db) sınıf 5 D 95 n C KASKAD İLE 2640kW a KADAR GÜÇ Merkezi sistem için üretilmiş olan akte.mix serisi kazanlar binaların

Detaylı

Gazlı Kaynatma Kazanları

Gazlı Kaynatma Kazanları Krom Mutfak San. Tic. Ltd. Sti. 700XP 700XP serisi, en üst düzeyde performans, güvenilirlik, enerji tasarrufu, güvenlik standartları ve ergonomik operasyonu garantilemek üzere tasarlanmış 100'den fazla

Detaylı

500+ Proje. Bulundukları sektörde öncü olan firmaları bünyemize katmaya devam ediyoruz. AMACIMIZ AYDINLATLAK MECİDİYEKÖY MEYDAN TÜNELİ

500+ Proje. Bulundukları sektörde öncü olan firmaları bünyemize katmaya devam ediyoruz. AMACIMIZ AYDINLATLAK MECİDİYEKÖY MEYDAN TÜNELİ 500+ Proje Bulundukları sektörde öncü olan firmaları bünyemize katmaya devam ediyoruz. AMACIMIZ AYDINLATLAK Güçlü teknik kadromuz ve alt yapımız ile güç santralleri, enerji iletim hatları, orta gerilim

Detaylı

WOLF YOĞUŞMALI KAZANLAR

WOLF YOĞUŞMALI KAZANLAR KAZANLAR Sayfa No : 1 RESMİ ÜRÜN NOMİNAL KAPASİTE (kw - 50/30 C) FİYATLAR ( AVRO ) 1 1 1 CGB YOĞUŞMALI KAT KALORİFERİ VE KAZANLAR CGB 50 Yoğuşmalı Kat 10.02.007.3005 12,2-49,9 2.321 Kaloriferi 2.414 2.460

Detaylı

ESGAZ ESKİŞEHİR DOĞAL GAZ DAĞITIM A.Ş İÇ TESİSAT ŞEFLİĞİNE. Doğalgaz Baca Projesinin incelenip, tarafınızca onaylanmasını arz ederim.

ESGAZ ESKİŞEHİR DOĞAL GAZ DAĞITIM A.Ş İÇ TESİSAT ŞEFLİĞİNE. Doğalgaz Baca Projesinin incelenip, tarafınızca onaylanmasını arz ederim. ESGAZ ESKİŞEHİR DOĞAL GAZ DAĞITIM A.Ş. 27.09.2016 İÇ TESİSAT ŞEFLİĞİNE KONU: Baca Proje Dosyası UNVAN / AD : Çifteler Şht. Osman Genç Teknik Lisesi ADRES : Erbap Mah. İhsaniye Yolu Üzeri No:9 Çifteler/ESKİŞEHİR

Detaylı

THISION L ECO Kazan tasarımında son nokta

THISION L ECO Kazan tasarımında son nokta Yoğuşmalı kazan Kapasite 66-133kW THISION L ECO Kazan tasarımında son nokta DÜŞÜK EMİSYON YÜKSEK VERİM THISION L ECO Yüksek kapasite Yüksek kullanım esnekliği THISION L ECO, yüksek kaliteli mühendislik

Detaylı

WOLF YOĞUŞMALI KOMBİ VE KAZANLAR

WOLF YOĞUŞMALI KOMBİ VE KAZANLAR WOLF YOĞUŞMALI KOMBİ VE KAZANLAR Sayfa No : 1 RESMİ NOMİNAL KAPASİTE (kw - 50/30 C) FGB-K YOĞUŞMALI KOMBİLER 10.01.004.3012 FGB-K 28 Yoğuşmalı Kombi 27,3 938 961 973 1.008 10.01.004.3013 FGB-K 35 Yoğuşmalı

Detaylı

SIVI VE GAZ YAKITLI MERKEZİ SİSTEM KALORİFER KAZANI KULLANMA KLAVUZU

SIVI VE GAZ YAKITLI MERKEZİ SİSTEM KALORİFER KAZANI KULLANMA KLAVUZU SIVI VE GAZ YAKITLI MERKEZİ SİSTEM KALORİFER KAZANI KULLANMA KLAVUZU GİRİŞ ÜNMAK ÜGS/ÜSG tip kazanlar, silindirik gövde ve yanma hazneli, sıvı ve/veya gaz yakıtlı çelik kazanlardır. Standart işletme sıcaklığı

Detaylı

WOLF YOĞUŞMALI KOMBİ VE KAZANLAR

WOLF YOĞUŞMALI KOMBİ VE KAZANLAR KOMBİ VE KAZANLAR Sayfa No : 1 RESMİ NOMİNAL KAPASİTE (kw - 50/30 C) CSZ YOĞUŞMALI BOYLERLİ SOLAR KOMBİLER 10.01.004.3010 CSZ 20/300 Yoğuşmalı Boylerli Solar Kombi* 6,1-20,5 3.225 3.306 3.346 3.467 10.01.004.3011

Detaylı

BACALAR, BACA YANGINLARI, SEBEPLERİ VE ÖNLENMESİ. Mak. Müh. Doğan ÖZDEMİR

BACALAR, BACA YANGINLARI, SEBEPLERİ VE ÖNLENMESİ. Mak. Müh. Doğan ÖZDEMİR BACALAR, BACA YANGINLARI, SEBEPLERİ VE ÖNLENMESİ Mak. Müh. Doğan ÖZDEMİR RESTORAN VE ENDÜSTRİYEL MUTFAK HAVALANDIRMASI Genel olarak bir mutfak havalandırma sisteminde davlumbaz, kanallar, egzoz fanı, baca

Detaylı

Mükemmel Mühendislik, Tam Memnuniyet

Mükemmel Mühendislik, Tam Memnuniyet Güven Verir, Yapılar Kurar, Mükemmel Mühendislik, Tam Memnuniyet Hakkımızda Polatsan, Mekanik Tesisat Taahhüt konusunda uzmanlığını geliştiren Türkiye'nin gelişen Endüstriyel mekanik sektöründe bugüne

Detaylı

GENÇLİK VE BAĞIŞ KÜLTÜRÜ EKİM 2015 Pİ GENÇLİK DERNEĞİ

GENÇLİK VE BAĞIŞ KÜLTÜRÜ EKİM 2015 Pİ GENÇLİK DERNEĞİ EKİM 2015 Pİ GENÇLİK DERNEĞİ İÇİNDEKİLER TABLOSU I çindekiler Ön Bilgilendirme 1 Katılımcı Profili 2 Gençlik Alanında Çalışan Bir STK ya daha önce bağış yaptınız mı ya da yapmayı düşünür müsünüz? 3 Faaliyet

Detaylı

MODÜLER SU DEPOLARI MODÜLER SU DEPOLARI. 0,5 m³ den 3.000 m³ e kadar SU DEPOLAMA İMKANI.

MODÜLER SU DEPOLARI MODÜLER SU DEPOLARI. 0,5 m³ den 3.000 m³ e kadar SU DEPOLAMA İMKANI. Meksis; 30 Yıllık tecrübesi ile sanayimizin ve halkımızın hizmetinde. RUSYA İSVEÇ KAZAKİSTAN BEYAZ RUSYA ALMANYA KIRGIZİSTAN UKRAYNA ROMANYA BULGARİSTAN YUNANİSTAN ÖZBEKİSTAN AZERBAYCAN TÜRKMENİSTAN TÜRKİYE

Detaylı

CİMRİ MODÜL EKONOMİZER ve YOĞUŞTURUCULAR

CİMRİ MODÜL EKONOMİZER ve YOĞUŞTURUCULAR EKONOMİZER ve YOĞUŞTURUCULAR ENERJİ TASARRUFUNDA DEVRİM! MEKSİS EKONOMİZER ve YOĞUŞTURUCULARI MEKSİS A.Ş. SON YENİLİĞİ İLE; KAYIP ENERJİ KAYNAKLARINIZI DEĞERLENDİRİYOR!.. Kazan ve Tesislerinizdeki ATIK

Detaylı

MÜHENDİSLİK İNŞAAT SAN. ve TİC. LTD. ŞTİ. TEKNİK DOSYASI

MÜHENDİSLİK İNŞAAT SAN. ve TİC. LTD. ŞTİ. TEKNİK DOSYASI MÜHENDİSLİK İNŞAAT SAN. ve TİC. LTD. ŞTİ. TEKNİK DOSYASI Eğitim Mah. Kasap İsmail Sok. Aydın İş Merkezi No: 6/6 34722 Kadıköy/İSTANBUL info@arda.gen.tr, www.ardamekanik.com Tel: + 90 216 550 37 16 Pbx,

Detaylı

M 324 YAPI DONATIMI. Kazanlar ve Kazan Daireleri. Dr. Salih KARAASLAN. Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü

M 324 YAPI DONATIMI. Kazanlar ve Kazan Daireleri. Dr. Salih KARAASLAN. Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü M 324 YAPI DONATIMI Kazanlar ve Kazan Daireleri Dr. Salih KARAASLAN Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Gazi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü Kazanların Sınıflandırılması

Detaylı

Paslanmaz çelik. Küçük panolar. Kompakt panolar. Pano sistemleri. Kumanda panelleri. Taşıyıcı kol sistemi

Paslanmaz çelik. Küçük panolar. Kompakt panolar. Pano sistemleri. Kumanda panelleri. Taşıyıcı kol sistemi Küçük panolar Buton delikli panolar...176 Terminal kutuları KL...177 BUS kutular BG...178 Kompakt panolar Kompakt panolar AE...179 Pano sistemleri TS 8 modüler pano sistemleri...182 TS 8 modüler pano sistemleri,

Detaylı

WOLF YOĞUŞMALI KOMBİ VE KAZANLAR

WOLF YOĞUŞMALI KOMBİ VE KAZANLAR WOLF YOĞUŞMALI KOMBİ VE KAZANLAR Liste No : Sayfa No : Tarih : S/18-01 1 30.03.2018 ÖNERİLEN BAYİ SATIŞ FİYAT LİSTESİ ANTALYA-TEL : (242) 322 00 29 RESMİ ÜRÜN NOMİNAL FİYATLAR ( AVRO ) KAPASİTE (kw - 50/30

Detaylı

WOLF YOĞUŞMALI KAZANLAR

WOLF YOĞUŞMALI KAZANLAR KAZANLAR Sayfa No : 1 ÖNERİLEN BAYİ SATIŞ FİYAT LİSTESİ ANTALYA-TEL : (242) 322 00 29 RESMİ ÜRÜN NOMİNAL KAPASİTE (kw - 50/30 C) FİYATLAR ( AVRO ) CSZ YOĞUŞMALI BOYLERLİ SOLAR KOMBİLER CSZ 20/300 Yoğuşmalı

Detaylı

Naviels. DAXOM / Navidens. Yoğuşmalı Duvar Tipi Kazan. Yaşamınıza Yakışan Konfor ve Güven. Avrupa Birliği EEC 92/42 Standartlarına Göre

Naviels. DAXOM / Navidens. Yoğuşmalı Duvar Tipi Kazan. Yaşamınıza Yakışan Konfor ve Güven. Avrupa Birliği EEC 92/42 Standartlarına Göre Naviels DAXOM / Navidens Yoğuşmalı Duvar Tipi Kazan Yaşamınıza Yakışan Konfor ve Güven VERİMLİLİK ««««Avrupa Birliği EEC 92/42 Standartlarına Göre Yoğuşmalı Duvar Tipi Kazan DAXOM / Navidens GENEL ÖZELLİKLER

Detaylı

Ölçek. Prof.Dr.Mustafa KARAŞAHİN

Ölçek. Prof.Dr.Mustafa KARAŞAHİN Ölçek Prof.Dr.Mustafa KARAŞAHİN Ölçek Nedir? Bir yerin haritasını veya planını yapabilmek için o yer ku çu ltu lerek bir du zlem u zerine çizilebilir. C u nku, haritası veya planı çizilecek yerin bu yu

Detaylı

WOLF YOĞUŞMALI KOMBİ VE KAZANLAR

WOLF YOĞUŞMALI KOMBİ VE KAZANLAR WOLF YOĞUŞMALI KOMBİ VE KAZANLAR Sayfa No : 1 ÖNERİLEN BAYİ SATIŞ FİYAT LİSTESİ ANTALYA-TEL : (242) 322 00 29 RESMİ ÜRÜN NOMİNAL KAPASİTE (kw - 50/30 C) FİYATLAR ( AVRO ) FGB-(K) YOĞUŞMALI KOMBİ VE KAT

Detaylı

Demirci Mah. Baha Sok. No:3A/A-1 Nilüfer / BURSA Tel :

Demirci Mah. Baha Sok. No:3A/A-1 Nilüfer / BURSA Tel : Demirci Mah. Baha Sok. No:3A/A-1 Nilüfer / BURSA Tel : 0507 077 16 51 www.okurtes.com info@okurtes.com Faaliyet Alanlarımız Endüstriyel ve Sanayi Doğalgaz Tesisatları LNG ve CNG Gaz Tesisatları Sanayi

Detaylı

Kalorifer Tesisatı Proje Hazırlama Esasları. Niğde Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü

Kalorifer Tesisatı Proje Hazırlama Esasları. Niğde Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü Kalorifer Tesisatı Proje Hazırlama Esasları Niğde Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü ISITMA TEKNİĞİ 1.Tarihsel gelişim 2.Günümüz ısıtma teknikleri Bir ısıtma tesisatının uygun olabilmesi için gerekli

Detaylı

1000-200000 m3/h, 400-1500 Pa. Kavrama, kayış-kasnak veya direk tahrik Eurovent e göre Kısa/Uzun gövde; kılavuz giriş kanatlı/kanatsız

1000-200000 m3/h, 400-1500 Pa. Kavrama, kayış-kasnak veya direk tahrik Eurovent e göre Kısa/Uzun gövde; kılavuz giriş kanatlı/kanatsız Aksiyal fanlar Üretimin açıklanması Değişik rotor türleri için, çıkış konumu, gövde geometrisi, gövde sacı kalınlığı, ve malzesi yönünden geniş bir seçme olanağı bulunmaktadır. Aşağıdaki açıklamalar standart

Detaylı

ESGAZ ESKİŞEHİR DOĞALGAZ DAĞITIM A.Ş İÇ TESİSAT ŞEFLİĞİNE

ESGAZ ESKİŞEHİR DOĞALGAZ DAĞITIM A.Ş İÇ TESİSAT ŞEFLİĞİNE ESGAZ ESKİŞEHİR DOĞALGAZ DAĞITIM A.Ş. İÇ TESİSAT ŞEFLİĞİNE KONU: Baca Proje Dosyası UNVAN-AD : ÇAĞLA ÇİKOLATA ADRES: Organize Sanayi Bölgesi 10. Cad. No:11 TEL: 0 536 637 24 87 Doğalgaz Baca Projesinin

Detaylı

GARANT+ SERAMĐK BACA SĐSTEMĐNĐ OLUŞTURAN ELEMANLAR HAFĐF BETON BLOK

GARANT+ SERAMĐK BACA SĐSTEMĐNĐ OLUŞTURAN ELEMANLAR HAFĐF BETON BLOK GARANT+ SERAMĐK BACA SĐSTEMĐNĐ OLUŞTURAN ELEMANLAR HAFĐF BETON BLOK Đç içe üç katmandan oluşan Schiedel Garant+ Baca Sistemi'nin en dışındaki tabakası Hafif Beton Blok tur. Bu malzeme, seramik boru ve

Detaylı

EĞİTİM PROGRAMI ÇERÇEVESİ BİRİNCİ EĞİTİM MODÜLÜ

EĞİTİM PROGRAMI ÇERÇEVESİ BİRİNCİ EĞİTİM MODÜLÜ EK-2 PROGRAMI ÇERÇEVESİ BİRİNCİ MODÜLÜ MÜFREDAT KONUSU MODÜL GENEL Enerji verimliliği mevzuatı, M1 Teorik Enerjide arz ve talep tarafındaki gelişmeler, M1 Teorik Enerji tasarrufunun ve verimliliğin önemi

Detaylı

TEBLİĞ YAPI İŞLERİ İNŞAAT, MAKİNE VE ELEKTRİK TESİSATI GENEL TEKNİK ŞARTNAMELERİNE DAİR TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: YFK-2007/1) DE

TEBLİĞ YAPI İŞLERİ İNŞAAT, MAKİNE VE ELEKTRİK TESİSATI GENEL TEKNİK ŞARTNAMELERİNE DAİR TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: YFK-2007/1) DE 31 Ocak 2019 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 30672 TEBLİĞ Çevre ve Şehircilik Bakanlığından: YAPI İŞLERİ İNŞAAT, MAKİNE VE ELEKTRİK TESİSATI GENEL TEKNİK ŞARTNAMELERİNE DAİR TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: YFK-2007/1)

Detaylı

VIESMANN VITOCROSSAL 200 Gaz yakıtlı yoğuşmalı kazan 400-620 kw

VIESMANN VITOCROSSAL 200 Gaz yakıtlı yoğuşmalı kazan 400-620 kw VIESMANN VITOCROSSAL 200 Gaz yakıtlı yoğuşmalı kazan 400-620 kw Teknik Bilgi Föyü Sipariş no. ve fiyatlar için fiyat listesine bakınız VITOCROSSAL 200 Tip CM2 Gaz yakıtlı kondensasyon kazanı Doğalgaz ve

Detaylı

KULLANIM ALANLARI: Kafeler, Restaurantlar, Fabrikalar, Atölyeler, Seralar, Spor Salonları, Tavuk Çiftlikleri ve bu gibi kapalı alanlar.

KULLANIM ALANLARI: Kafeler, Restaurantlar, Fabrikalar, Atölyeler, Seralar, Spor Salonları, Tavuk Çiftlikleri ve bu gibi kapalı alanlar. GAZ YAKITLI SICAK HAVA ÜRETİCİLERİ MINIJET SERİLERİ ULTRA-KOMPAKT GAZ YAKITLI HAVA ISITICISI KULLANIM ALANLARI: Kafeler, Restaurantlar, Fabrikalar, Atölyeler, Seralar, Spor Salonları, Tavuk Çiftlikleri

Detaylı

Kalite kimse bakmadığında da doğru olanı yapmaktır. Henry FORD

Kalite kimse bakmadığında da doğru olanı yapmaktır. Henry FORD 1 Hakkımızda STARMET YAPI SAN. VE TİC. A.Ş. ; Uzman ve güçlü insan kaynağı ile Yassı Çelik Sektöründe çözüm ortağı ve tedarik merkezi olabilmek adına, özellikle İhracat ve imalata dayalı sanayi kuruluşlarına

Detaylı

AP Hücreli Aspiratörler

AP Hücreli Aspiratörler AP Hücreli Aspiratörler AP-EKO Ekonomik Tip Hücreli Aspiratör AP-EKO serisi hücreli aspiratörleri, ısıtma ve soğutma istenmeyen yerlerde, ortam havasını tazelemek için veya tahliye etmek için, düşük veya

Detaylı

150 x 150 DN110. HL Ürünleri. Aksesuar

150 x 150 DN110. HL Ürünleri. Aksesuar 150 x 150 65 92 HL Ürünleri Aksesuar www.hutterer-lechner.com HL Yangın önlemi prensibi Yangın durumunda çalışma şekli Metal kutunun içinde bulunan özel madde (şişen madde) 150 C derecede köpürmeye başlıyor,

Detaylı

WOLF YOĞUŞMALI KOMBİ VE KAZANLAR

WOLF YOĞUŞMALI KOMBİ VE KAZANLAR Sayfa No : 1 WOLF YOĞUŞMALI KOMBİ VE KAZANLAR TİPİ NOMİNAL KAPASİTE (kw - 50/30 C) CSZ YOĞUŞMALI BOYLERLİ SOLAR KOMBİLER 10.01.004.3010 CSZ 20/300 6,1-20,5 3.035 3.110 3.150 3.263 10.01.004.3011 CSZ 24/300

Detaylı

WOLF YOĞUŞMALI KOMBİ VE KAZANLAR

WOLF YOĞUŞMALI KOMBİ VE KAZANLAR WOLF YOĞUŞMALI KOMBİ VE KAZANLAR Sayfa No: 1 TİPİ NOMİNAL KAPASİTE ( KW - 50/30 C ) CSZ YOĞUŞMALI BOYLERLİ SOLAR KOMBİLER 10.01.004.3010 CSZ 20/300 6,1-20,5 3.035 3.110 3.150 3.263 10.01.004.3011 CSZ 24/300

Detaylı

WOLF YOĞUŞMALI KOMBİ VE KAZANLAR

WOLF YOĞUŞMALI KOMBİ VE KAZANLAR Sayfa No : 1 WOLF YOĞUŞMALI KOMBİ VE KAZANLAR TİPİ NOMİNAL KAPASİTE (kw - 50/30 C) CSZ YOĞUŞMALI BOYLERLİ SOLAR KOMBİLER 10.01.004.3010 CSZ 20/300 6,1-20,5 3.035 3.110 3.150 3.263 10.01.004.3011 CSZ 24/300

Detaylı

metal baca sistemleri

metal baca sistemleri Cpr: Dopcpr0 ) Ürün tipi tanımlayıcı kod: EN 856- metal baca sistemleri Imalat ürün tanımı: DW, DWC, DP-FLAMME, DPIA-FLAMME (CE is aretlemesi ) (CE is aretlemesi (CE is aretlemesi 3) (CE is aretlemesi

Detaylı

Radyal. RKD Serisi Motor Hava Akımı Dışında Prizmatik Kanal Tipi Fanlar 120 ºC. Fan Gövde Yapısı. Hava Akış Yönü R K D S 80 B 4 T ST 40

Radyal. RKD Serisi Motor Hava Akımı Dışında Prizmatik Kanal Tipi Fanlar 120 ºC. Fan Gövde Yapısı. Hava Akış Yönü R K D S 80 B 4 T ST 40 ENDÜSTRİYEL RADYAL FAN RKD Serisi Motor Hava Akımı Dışında Prizmatik Kanal Tipi Fanlar 12 ºC Filtreler galvaniz çelik kasa içerisindedir. Kaset tipi değiştirilebilir şekildedir. Bakım kapağı mevcuttur.

Detaylı

IGH. Isı Geri Kazanımlı Taze Hava Cihazı

IGH. Isı Geri Kazanımlı Taze Hava Cihazı Isı Geri Kazanımlı Taze Hava Cihazı Systemair HSK Isı Geri Kazanımlı Havalandırma Sistemi kısaca IGH olarak isimlendirilmektir. IGH, ısı enerjisini eşanjörler ve fanlar yardımı ile geri kazanarak enerji

Detaylı

Universal Tip Susturucu Yuvarlak Şekil

Universal Tip Susturucu Yuvarlak Şekil Universal Tip Susturucu Yuvarlak Şekil ÖZET ÜRÜN BİLGİSİ EGSAN ürünü Üniversal Tip Susturucu: olumsuz iç ve dış etkenlere ve korozif koşullara dayanıklı, tamamen alüminyum kaplı sac gövde ve borudan oluşur.

Detaylı

IGH. Isı Geri Kazanımlı Taze Hava Cihazı

IGH. Isı Geri Kazanımlı Taze Hava Cihazı Isı Geri Kazanımlı Taze Hava Cihazı Systemair HSK Isı Geri Kazanımlı Havalandırma Sistemi kısaca IGH olarak adlandırılmaktadır. IGH, ısı enerjisini eşanjörler ve fanlar yardımı ile geri kazanarak enerji

Detaylı

Kendi emniyetiniz ve şöminenizi doğru kullanabilmeniz için lütfen bu broşürü dikkatle okuyunuz.

Kendi emniyetiniz ve şöminenizi doğru kullanabilmeniz için lütfen bu broşürü dikkatle okuyunuz. AKINLAR ŞÖMİNE... yeni ısı kaynağı... Değerli Müşterimiz, AKINLAR Şömine haznesini tercih ettiğiniz için çok teşekkür ederiz. Kendi emniyetiniz ve şöminenizi doğru kullanabilmeniz için lütfen bu broşürü

Detaylı

REFERANS KATALOĞU SİSTEM TEKNOLOJİ ve MÜHENDİSLİK LTD.ŞTİ. 2002 yılında kurulan firmamız, mekanik tesisatlarda gelişen teknoloji hizmetlerinden müşterilerini en üst düzeyde faydalandırarak, proje yönetimi

Detaylı

HAVA ve KOKU YÖNETİMİ. YAĞ BUHARI ve DUMAN KONTROLÜ. www.aomturkiye.com

HAVA ve KOKU YÖNETİMİ. YAĞ BUHARI ve DUMAN KONTROLÜ. www.aomturkiye.com HAVA ve KOKU YÖNETİMİ YAĞ BUHARI ve DUMAN KONTROLÜ www.aomturkiye.com Mutfak davlumbazı içinde paslanmaz çelikten yapılan filtreler emiş kanallarına doğru hareket eden alevlere karşı bir bariyer görevi

Detaylı

PLUG FANLI ASPİRATÖRLER

PLUG FANLI ASPİRATÖRLER Havalandırma Lüks Değil! Her geçen gün katlanarak artan şehir yaşamı bazı ihtiyaçları da beraberinde getirmiştir. Fert başına gittikçe daralan yaşam alanları insanları iç içe yaşamaya zorlamaktadır. Hem

Detaylı

Ø 146 DN110. HL Ürün. Havalandırma Şapkaları

Ø 146 DN110. HL Ürün. Havalandırma Şapkaları Ø 146 62 192 HL Ürün Şapkaları EAN www.hutterer-lechner.com 9003076 + HL Şapkaları Planlama ve Uygulama için Genel şapkaları drenaj sistemlerinde son derece fonksiyonel olarak çalışır ve bugün hemen hemen

Detaylı

İçindekiler. Kombiler

İçindekiler. Kombiler Kombi Kataloğu 1 İçindekiler Kombiler Kombilerin Artısı Çok! Kombi Faydalı Bilgiler Premix Yoğuşmalı Kombiler Yoğuşmalı Elektronik Kombiler Konvansiyonel Kombiler Şofben 3 Arçelik Kombilerin Artısı Çok

Detaylı

İSKİD HAVA KANALI KOMİSYONU OVAL KANAL (GALVANİZ) ŞARTNAMESİ ÖRNEĞİ

İSKİD HAVA KANALI KOMİSYONU OVAL KANAL (GALVANİZ) ŞARTNAMESİ ÖRNEĞİ İSKİD HAVA KANALI KOMİSYONU OVAL KANAL (GALVANİZ) ŞARTNAMESİ ÖRNEĞİ 1. Genel Tanım ve Standartlar Bu şartname, Soğutma, Isıtma ve Havalandırma tesisatlarında kullanılan, galvanizli sacdan imal edilen,

Detaylı

Biz Kimiz! Misyon & Vizyon

Biz Kimiz! Misyon & Vizyon DKP SİYAH KANAL Biz Kimiz! 2004 Yılında Havalandırma sektöründe siz değerli müştelerimize hizmet vermek üzere kurulan firmamız kuruluşundan itibaren dürüst kaliteli uygun fiyat politikasını prensip edinmiş

Detaylı

6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun Uyarınca Ayıptan Doğan Sorumluluk

6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun Uyarınca Ayıptan Doğan Sorumluluk 6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun Uyarınca Ayıptan Doğan Sorumluluk Malın ayıplı olması halinde tüketici kendisine kanunen tanınan dört haktan istediğini seçebilir. Satıcı tüketicinin tercih

Detaylı

Gazlı Kaynatma Kazanları

Gazlı Kaynatma Kazanları 700XP serisi, en üst düzeyde performans, güvenilirlik, enerji tasarrufu, güvenlik standartları ve ergonomik operasyonu garantilemek üzere tasarlanmış 100'den fazla modelden oluşur. Bu kavramlar modülerlik,

Detaylı

KFC DİK TİP KLİMA SANTRALLERİ. İklimlendirme Sistemleri.

KFC DİK TİP KLİMA SANTRALLERİ. İklimlendirme Sistemleri. KFC DİK TİP KLİMA SANTRALLERİ İNŞAAT VE YAPI SEKTÖRÜ, ALIŞVERİŞ MERKEZLERİ, TURİZM SEKTÖRÜ, EĞİTİM KURUMLARI, ÖZEL PROSES SİSTEMLER, ENDÜSTRİYEL TESİSLER İklimlendirme Sistemleri KFC KFC 3 H:1.80 m Her

Detaylı

SANAYİ FIRINLARINDA ENERJİ PERFORMANSI, YENİ YAKICI TEKNOLOJİSİ İLE ENERJİ TASARRUFU

SANAYİ FIRINLARINDA ENERJİ PERFORMANSI, YENİ YAKICI TEKNOLOJİSİ İLE ENERJİ TASARRUFU SANAYİ FIRINLARINDA ENERJİ PERFORMANSI, YENİ YAKICI TEKNOLOJİSİ İLE ENERJİ TASARRUFU 161 Duran ÖNDER ÖZET Sanayi fırınlarında ısıtma enerjisi taban, yan duvarlar, tavan ve kapak izolasyonundan kaybolur.

Detaylı

BACALAR. Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü. Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi

BACALAR. Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü. Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi BACALAR Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi BACALAR Yapılarda, kirli havayı dışarı atma, binaya temiz hava temin etme,

Detaylı

Avrupanıın en hızlı satan gazifikasyon kazanı!

Avrupanıın en hızlı satan gazifikasyon kazanı! Avrupanıın en hızlı satan gazifikasyon kazanı! Yeni nesil Ventum gazifikasyon kazanları çok sessiz, verimli ve ekonomik bir sistem olarak tasarlanmıştır. Geniş yanma odası 7 saate kadar ısıtmaya yetecek

Detaylı

PERFECTION IN ENERGY & AUTOMATION ENDÜSTRİYEL KOJENERASYON UYGULAMALARI

PERFECTION IN ENERGY & AUTOMATION ENDÜSTRİYEL KOJENERASYON UYGULAMALARI ENDÜSTRİYEL KOJENERASYON UYGULAMALARI MAYIS 2015 1 Kojenerasyon Nedir? Bugün enerji, insanların hayatındaki en önemli olgulardan birisi haline gelmiştir. Kojenerasyon fikri, tamamen enerji verimliliği

Detaylı

OREN303 ENERJİ YÖNETİMİ KERESTE KURUTMADA ENERJİ ANALİZİ/SÜREÇ YÖNETİMİ

OREN303 ENERJİ YÖNETİMİ KERESTE KURUTMADA ENERJİ ANALİZİ/SÜREÇ YÖNETİMİ OREN303 ENERJİ YÖNETİMİ KERESTE KURUTMADA ENERJİ ANALİZİ/SÜREÇ YÖNETİMİ Enerji analizi termodinamiğin birinci kanununu, ekserji analizi ise termodinamiğin ikinci kanununu kullanarak enerjinin maksimum

Detaylı

İçindekiler. Kombilerin Artısı Çok! Kombi Faydalı Bilgiler Premix Yoğuşmalı Kombiler Konvansiyonel Kombiler Kombi Teknik Bilgiler

İçindekiler. Kombilerin Artısı Çok! Kombi Faydalı Bilgiler Premix Yoğuşmalı Kombiler Konvansiyonel Kombiler Kombi Teknik Bilgiler Kombi Kataloğu 1 İçindekiler Kombilerin Artısı Çok! Kombi Faydalı Bilgiler Premix Yoğuşmalı Kombiler Konvansiyonel Kombiler Kombi Teknik Bilgiler 4 5 7 9 10 3 Arçelik Kombilerin Artısı Çok 3 Yıldızlı

Detaylı

MAKİNE MONTAJ NOTLARI...

MAKİNE MONTAJ NOTLARI... asdf İÇİNDEKİLER KAPAK... 1 İÇİNDEKİLER... 2 ÜRÜN ÖZELLİKLERİ... 3 ÇALIŞMA PRENSİBİ... 3 MAKİNE BAKIMI... 4 MAKİNE MONTAJ NOTLARI... 4 MAKİNENİN ARIZA VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ... 4 ELEKTRİK DİYAGRAMI... 6 GDZ-30

Detaylı

MODÜLER SU DEPOLARI MODÜLER SU DEPOLARI YANGIN SUYU DEPOLARI İÇME VE KULLANMA SUYU DEPOLARI. kayraenerji.com

MODÜLER SU DEPOLARI MODÜLER SU DEPOLARI YANGIN SUYU DEPOLARI İÇME VE KULLANMA SUYU DEPOLARI. kayraenerji.com YANGIN SUYU DEPOLARI İÇME VE KULLANMA SUYU DEPOLARI kayraenerji.com Modüler depo, demonte parçalar halinde imal edilmiș ürünün hiçbir kaynak ya da bașka imalat yöntemi gerektirmeden montaj mahallinde cıvatalar

Detaylı

GENEL ÖZELLİKLER ÜRÜN TANITIMI KULLANIM ALANLARI BOYUTLAR BOYUTLAR_ÇİZİM

GENEL ÖZELLİKLER ÜRÜN TANITIMI KULLANIM ALANLARI BOYUTLAR BOYUTLAR_ÇİZİM DTB-MP SERİSİ MARINE BOYLER GENEL ÖZELLİKLER ÜRÜN TANITIMI KULLANIM ALANLARI BOYUTLAR BOYUTLAR_ÇİZİM GENEL ÖZELLİKLER Farklı Montaj seçenekleri: 30 50 80 100 litre kapasite (30 80) C skalalı ayarlanabilir

Detaylı

HAKKIMIZDA NEDEN BAŞAT?

HAKKIMIZDA NEDEN BAŞAT? HAKKIMIZDA Firmamız uzun yıllardır DAMLA LAMİNASYON adı altında tekstil sektöründe hizmet vermektedir. Yüksek kalitede hizmet vermeyi ilke edinen firmamız yapmış olduğu AR-GE araştırmaları sonucu izolasyon

Detaylı

ISITMA & BUHAR SİSTEMLERİ

ISITMA & BUHAR SİSTEMLERİ ISITMA & BUHAR SİSTEMLERİ ÖNSÖZ Enorpa buhar, sıcak su, sıcak hava, kızgın yağ sistemlerinin yanı sıra; akaryakıt tankları, yatay ve dikey basınçlı kaplar konusunda üretim, projelendirme ve taahhüt işleri

Detaylı

Doğadan yaşama sunulan ayrıcalık...

Doğadan yaşama sunulan ayrıcalık... Doğadan yaşama sunulan ayrıcalık... Isı Yangın Ses Su Yalıtımı Yalıtımı Yalıtımı Yalıtımı İnşaat yapı sektörüne, yeni bir soluk ve yeni nesil bir anlayışıyla, duvar yapı elemanları üretimi ile hizmet vermekteyiz.

Detaylı

KATI YALITIM MALZEMELERİ POLİETİLEN KÖPÜK

KATI YALITIM MALZEMELERİ POLİETİLEN KÖPÜK KATI YALITIM MALZEMELERİ POLİETİLEN KÖPÜK Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi POLİETİLEN KÖPÜK Etilen ve propilen maddelerinden

Detaylı

Elektrikli Kaynatma Kazanları

Elektrikli Kaynatma Kazanları 700XP serisi, en üst düzeyde performans, güvenilirlik, enerji tasarrufu, güvenlik standartları ve ergonomik operasyonu garantilemek üzere tasarlanmış 100'den fazla modelden oluşur. Bu kavramlar modülerlik,

Detaylı

150 x 150 DN110. HL Ürünleri. Aksesuar

150 x 150 DN110. HL Ürünleri. Aksesuar 150 x 150 65 92 HL Ürünleri Aksesuar 19 HL Yangın önlemi prensibi Yangın durumunda çalışma şekli Metal kutunun içinde bulunan özel madde (şişen madde) 150 C derecede köpürmeye başlıyor, bunun sayesinde

Detaylı

Özgün İnşaat. 20 yıldır güven ve dayanıklılık inşa eder. www.ozguntaahhut.com

Özgün İnşaat. 20 yıldır güven ve dayanıklılık inşa eder. www.ozguntaahhut.com Özgün İnşaat 20 yıldır güven ve dayanıklılık inşa eder. www.ozguntaahhut.com ÖZGÜN İNŞAAT TESİSAT TAAHHÜT TİC. LTD. ŞTİ. Bu basılı medyada kullanılan görsellerin tüm ticari ve kullanım hakları Özgün İnşaat

Detaylı

+GF+ HAKAN PLASTİK SİLENTA FR YANMAYA DAYANIKLI SESSİZ BORU SİLENTA FR YANMAYA DAYANIKLI SESSİZ BORU. www.hakan.com.tr

+GF+ HAKAN PLASTİK SİLENTA FR YANMAYA DAYANIKLI SESSİZ BORU SİLENTA FR YANMAYA DAYANIKLI SESSİZ BORU. www.hakan.com.tr +GF+ HAKAN PLASTİK SİLENTA FR YANMAYA DAYANIKLI SESSİZ BORU www.hakan.com.tr dünyanın en büyük plastik boru sistemleri üreticilerinden biridir. Şirket, sıvı ve gazların taşınmasında kullanılan, çeşitli

Detaylı

Leading Electrotechnology

Leading Electrotechnology G RU P S U N U M U 2015-2016 Leading Electrotechnology TÜM UYGULAMALAR IÇIN ÇÖZÜMLER KURULUM Hizmet sektörü Endüstri İnşaat Tünel Madenler PATLAYICI ORTAMLAR ATEX Yanıcı toz İletken toz Gaz Buhar Duman

Detaylı

OLİTEKNİK METAL KÖRÜK POLİTEKNİK METAL KÖRÜK POLİTEKNİK METAL KÖRÜK POLİTEKNİ

OLİTEKNİK METAL KÖRÜK POLİTEKNİK METAL KÖRÜK POLİTEKNİK METAL KÖRÜK POLİTEKNİ - 2014 1 SABİT FLANŞLI KOMPANSATÖRLER Dizayn Değeri : 10/16 bar, 450, 1000 cycle. Ondülasyon Malz. : AISI 304 Flanş Malzemesi : TS EN 1092-1, PN10/16 Standart Karbon Çelik 200,00 TL 225,00 TL 215,00 TL

Detaylı