Abfallratgeber in türkischer Sprache. Heilbronn daki çöp sistemi

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Abfallratgeber in türkischer Sprache. Heilbronn daki çöp sistemi"

Transkript

1 Abfallratgeber in türkischer Sprache Heilbronn daki çöp sistemi

2 Bu broşür sizleri Heilbronn daki çöp sistemi hakkında bilgilendirmektedir. Çöp toplama saatlerini ve mobilya, buzdolabı gibi hacimli eşyaları atmak istediğinizde doldurup yollamanız gereken formu (Abrufkarte für Sperrmüll) sizlere her sene yollanan Abfallratgeber de veya internetteki (Abfallentsorgung u tıklayın) sayfasında bulabilirsiniz. Ulaşım Adres: Entsorgungsbetriebe der Stadt Heilbronn, Cäcilienstraße 49, Heilbronn Danışmanlık hattı: Görüşme saatleri: Pazartesi Çarşamba 8:30-12:00 / 14:00-16:00 Perşembe 8:30-12:00 / 14:00-18:00 Cuma 8:30-12:00 E-posta: abfallberatung@stadt-heilbronn.de / Internet: Çöp ücreti, bidon ısmarlama ve iptali için bilgi hattı: Daire Abfallgebühren Görüşme saatleri: Pazartesi - Cuma 8:30-12:00 Perşembe 14:00-18:00 E-posta: abfallgebuehren@stadt-heilbronn.de / Faks: Çöp bidonlarının siparişi Çöp bidonları ödünç olarak verilmektedir. Aşağıda sıralanmış çöp bidonlarını belediyenin binasından (Bürgeramt) veya çöp toplama şirketlerinden (Entsorgungsbetriebe) sipariş edebilirsiniz: siyah çöp bidonu organik atık bidonu kağıt bidonu sarı bidon Restmüllbehälter Biotonne Blaue Tonne Gelbe Tonne (40, 60, 80, 120, (60, 80, 120, 240 (240 litre) (240 litre) 240 litre) litre)

3 Çok haneden oluşan apartmanlarda büyük çöp konteynerleri de verilmektedir: Siyah çöp konteyneri (Restmüllgroßbehälter) (660, 1100 litre); kağıt konteyneri (Blaue Tonne) (1100 litre); sarı konteyner (Gelbe Tonne) (1100 litre). Siparişler ev sahibleri veya apartman yöneticileri tarafından yapılmaktadır. Kayıt iptali Çöp bidonları Stadt Heilbronn un mülküdür. Taşınma durumunda Entsorgungsbetriebe ye (Sorumlu daire: Abfallgebühren, adres: Cäcilienstraße 49, Heilbronn) önceden yazılı olarak bu çöp bidonlarının kayıtlarını sildirip geri alınmalarını talep etmeniz gerekmektedir. Çöp / siyah çöp bidonu (Restmüll / Restmülltonne) Stadt Heilbronn da hane başına bir siyah çöp bidonu kullanılmalı ve eğer apartmanda yaşanılıyorsa birlikte büyük bir çöp bidonu paylaşılmalıdır. Hane başına veya apartmandaki hane sayısına göre aşağıda sunulan ebatta çöp bidonu kullanılmalıdır (çöp miktarına göre, çöp bidonları seçilmelidir): Çöp toplama: 2 haftada bir bidon ebatı (minimum) 2 kişiye kadar 40 litre 4 kişiye kadar 60 litre 6 kişiye kadar 80 litre 10 kişiye kadar 120 litre 22 kişiye kadar 240 litre Çöp toplama: 4 haftada bir bidon ebatı (minimum) 1 kişilik hane 40 litre 2 kişiye kadar 80 litre 4 kişiye kadar 120 litre 10 kişiye kadar 240 litre Siyah çöp bidonuna atabilecekleriniz: kül, cam kırıkları, ampul, kediler için kullanılan kum, süprüntü, seramik, deri artıkları, fırça, porselen, temizlik bezi, duvar kağıdı, sünger, ayna, oyuncak, süpürge makinesi torbası, iç çamaşırı, bebek bezi, izmarit v.s. Siyah çöp bidonuna atmamanız gerekenler: cam şişe, kağıt, pil, elektrik aygıtı, sebze-meyve artığı, tehlikeli madde, ambalaj v.b. Çöp toplama gününde saat 7den itibaren siyah çöp bidonunuzu, kapağı kapalı şekilde, sokağın kenarına koyunuz!

4 Çöp ücreti Her haneye yollanacak olan mektupta, senelik çöp ücretini ödeme talebi bulunmaktadır. Bu mektupla birlikte siyah (Restmüllbehälter) ve organik atık bidonları (Biotonne) için ücret markaları da yollanır. Sarı (Gelbe Tonne) ve kağıt bidonları (Blaue Tonne) için ücret markaları gerekmemektedir. Birden fazla hanenin bulunduğu apartmanlarda çöp bidonları birlikte kullanılıyorsa çöp ücreti konusundaki hesaplarla apartman yöneticisi ilgilenir. Organik atık / organik atık bidonu (Bioabfälle / Biotonne) Organik atıklar diğer çöpten ayrı tutularak organik atık bidonunda biriktirilmelidir. Eğer organik atıkları kendi bahçenizde kompostoluyorsanız bu bidona ihtiyacınız yok. (Gerektiğinde bu kanıtlanabilmelidir!) Organik atık bidonuna atabilecekleriniz: sebze ve meyve, yemek artığı, ceviz veya fındık kabukları, kahve ve çay artıkları (filtresiyle birlikte), yumurta kabuğu, çiçek, saç, kağıt mendil, kağıt peçete, tüy, ağaç yaprağı, ot, çimen v.s. Organik atık bidonuna atmamanız gerekenler: bebek bezi, hijyenik ped, sulu yemek artığı, süpürge makinesi torbası, kül, izmarit, süprüntü, plastik torba, metal kutu, alüminyum folye, içecek kutuları, kumaş, deri, yün, odun v.b. Çöp toplama gününde saat 7 den itibaren organik atık bidonunuzu, kapağı kapalı şekilde, sokağın kenarına koyunuz!

5 Sarı bidon, sarı torba (Gelbe Tonne, Gelber Sack) Sarı bidonda (Gelbe Tonne) ve sarı torbada (Gelber Sack) plastik, metal ve kompozit ambalajlar biriktirilir. Lütfen ambalajın içinin boş ve temiz olmasına dikkat edelim. İçecek ve metal konserve kutuları, plastik şişeleri v.b. çok fazla yer almamaları için bükerek küçültünüz. Sarı torbaları belediye binasından temin edebilirsiniz. Sarı bidona ve sarı torbaya atabilecekleriniz: Plastik ambalajlar: torba, çuval, şişe (örneğin şampuan şişesi), kap (örneğin yoğurt kabı) v.b. Kompozit ambalajlar: örneğin süt ve meşrubat kutusu v.b. Metal ambalajlar: örneğin konserve kutusu ve kapağı, alüminyum folye v.b. Sarı bidona ve sarı torbaya atmamanız gerekenler: kağıt ve cam (bu gibi atıklar kağıt bidonunda veya cam konteynerinde biriktirilir), siyah çöp bidonuna giren atık, tehlikeli madde v.b. Çöp toplama gününde saat 7 den itibaren sarı bidonunuzu veya sarı torbaları sokağın kenarına koyunuz! Cam atık (Altglas) Heilbronn un 114 yerinde ve bütün Recyclinghof larda cam atıklarını üç renge ayıran konteynerler mevcuttur. Cam atık konteynerlerine atabilecekleriniz: içi boşaltılmış cam ürünleri (örneğin içecek şişesi, cam kavanoz, yağ ve sos şişesi, flakon cam şişe v.b. Cam atık konteynerlerine atmamanız gerekenler: pencere camı, cam parçası, ampul, cam vazo, seramik, porselen, ısıya dayanıklı cam (örneğin cam demlik) v.b.

6 Kağıt bidonu / mavi bidon (Altpapier / Blaue Tonne) Heilbronn da kağıt ve karton ya mavi kağıt bidonunda biriktirilir, ya da bir Recyclinghof a götürülür. Mavi kağıt bidonları ücretsiz olarak ödünç verilir. Mavi kağıt bidonuna atabilecekleriniz: kitap, dergi, karton, gazete, kağıt ambalajlar (örneğin kağıttan hediye paketi) v.b. Mavi kağıt bidonuna atmamanız gerekenler: yağlı kağıt, kağıt mendil, kağıt tabak, meşrubat kutusu, duvar kağıdı v.b. Çöp toplama gününde saat 7den itibaren mavi kağıt bidonunuzu sokağın kenarına koyunuz! Zararlı madde (Schadstoffe) Heilbronn da zararlı maddeleri verebileceğiniz belirli yerler vardır. Bu konuda daha fazla bilgi için en son çıkan Abfallratgeber e veya internetteki (Abfallentsorgung, Abfallratgeber i tıklayınız!) sayfasına bakınız. Bu yerlere verebileceğiniz atıklar: pil, akümülatör, kimyasal madde, enerji tasarruflu lamba, badana, boya, yapıştırıcı, aseton, tuvalet temizleyicisi, yağ bidonu, pestisit v.s. Bu yerlere veremeyeceğiniz atıklar: elektrikli aletler, araba lastiği, asbest içerikli atıklar v.s

7 Recyclinghöfe Belediyeye ait toplam sekiz Recyclinghof meucuttur. Buraya, aşağıda belirtilen, yeniden değerlendirilebilen atıkları -belirli bir sayıyı geçmemek üzere- ücretsiz olarak verebilirsiniz: kıyafet, hurda metal, kağıt, pil (araba aküsü hariç), cd ve dvd, elektrikli aletler (örneğin saç kurutma makinesi, kahve makinesi, telefon, cep telefonu), enerji tasarruflu lamba, mantar tıpa, sarı torba, cam, tahta, karton, ayakkabı, eski zeytin yağı, plastik ürünler, floresan lamba v.s. Adresleri ve Açılış saatleri Recyclinghof pazartesi salı çarşamba perşembe cuma cumartesi Biberach Heisenbergstr Böckingen Leonhardstraße Horkheim Untere Kanalstraße Frankenbach Würzburger Straße Heilbronn-Nord Salzstr. 136 (Betriebsamt) Heilbronn-Ost Im Wannental Heilbronn-Süd Lise-Meitner- Straße Deponie Vogelsang Wartberg

8 Hacimli atık (Sperrmüll) Her hane senede bir defa hacimli atıkların (örneğin buz dolabı), hurda metallerin ve elektrikli aletlerin alınması için başvuruda bulunabilir. Abfallratgeber de veya internetteki sayfasında (Abfallentsorgung, Formulare yi tıklayın!) bulabileceğiniz o sene için geçerli olan formu (Abrufkarte) doldurup üstünde belirtilen adrese yollamanız gerekir. Başvurunuzdan dört hafta sonra atıklar, size bildirilen tarihte alınacaktır. Bu tarihten önce, atıkları dışarıya çıkarmamalısınız. Atabileceğiniz atık oranı üç metre küp ile sınırlıdır (3x1x1 metre)! Hacimli atıklar: Büyük hacimli ev eşyaları: örneğin mobilya, yatak, valiz, çamaşır sepeti, çocuk arabası v.s. Hurda metal: örneğin bisiklet, fırın, tencere, boru v.s. Elektrikli aletler: örneğin çamaşır makinesi, fırın, buz dolabı, televizyon, bilgisayar v.s. (Hurda metalleri ve elektrikli aletleri diğer hacimli eşyalardan ayırınız!) Hacimli atık olmayanlar: Siyah çöp bidonuna giren atıklar, değerlendirilebilen atıklar (örneğin karton, kıyafet), zararlı madde, araba parçası, araba lastiği, pencere camı, tahta, inşaat atığı, kapı, klozet, musluk v.b. Bu hacimli atıkları (toplam üç metre küpü aşmamak şartıyla) doldurduğunuz Abrufkarte ile birlikte kendiniz de çöplüğe götürebilirsiniz. Belirli bir ücret karşılığında, senede birden fazla hacimli atıkların alınması için istekte bulunabilirsiniz. Lütfen, böyle bir durumda danışmanlık bürosuyla bağlantıya geçiniz.

9 Vogelsang çöplüğü (Deponie Vogelsang) Adres: Wartberg, Heilbronn Açılış saatleri: Pazartesi - Cuma 8:00-12:00 / 13: Cumartesi 8:00-12:00 Ancak yukarıda belirtilen saatlerde çöplük alanında bulunabilirsiniz! Burada kabul edilen atıklar: Çöp: Siyah çöp bidonlarına atamayacağınız atıklar (ücretli). Hacimli atık: Abrufkarte nizi göstererek toplam üç metre küpü aşmayan hacimli atıkları burada bırakabilirsiniz (ücretsiz). Eğer daha fazla atık veya örneğin hem hacimli hem de tadilat çöpü bırakmak istiyorsanız belirli bir miktar ödemeniz gerekmektedir. Tadilat çöpü: Pencere camı, kapı, panjur, duvar kağıdı, sterepor v.s. (ücretli). Organik atık: Ağaç dalı, çalı, yaprak, bitki v.b. (üç metre küpe kadar ücretsizdir). Elektrikli alet: Elektrikli küçük ev aletleri (örneğin saç kurutma makinesi, kahve makinesi, telefon v.s.) ve elektrikli büyük ev aletleri (örneğin çamaşır makinesi, fırın, bilgisayar v.s.), (ücretsiz).

10 Ulaşım Adres: Entsorgungsbetriebe der Stadt Heilbronn, Cäcilienstraße 49, Heilbronn Danışmanlık hattı: Görüşme saatleri: Pazartesi Çarşamba 8:30-12:00 / 14:00-16:00 Perşembe 8:30-12:00 / 14:00-18:00 Cuma 8:30-12:00 E-posta: abfallberatung@stadt-heilbronn.de / Internet: Çöp ücreti, bidon ısmarlama ve iptali için bilgi hattı: Daire Abfallgebühren Görüşme saatleri: Pazartesi - Cuma 8:30-12:00 Perşembe 14:00-18:00 E-posta: abfallgebuehren@stadt-heilbronn.de / Faks: Herausgeber: Entsorgungsbetriebe der Stadt Heilbronn, Cäcilienstraße 49, Heilbronn Redaktion: Abfallberatung; Stand 2012

Kolay yoldan çöp ayrıştırma Çöp ayrıştırma trenttir!

Kolay yoldan çöp ayrıştırma Çöp ayrıştırma trenttir! Kolay yoldan çöp ayrıştırma Çöp ayrıştırma trenttir! Birlikte başaracağız Büyükşehir Belediye Başkanı Gerold Noerenberg Foto: Ulrich Wagner Sevgili vatandaşlarımız, Sürdürülebilirlik ve çöpün düzenli bertarafı

Detaylı

Tennengau da atık ayırma

Tennengau da atık ayırma Tennengau da atık ayırma Aşağıdaki atık malzemeler ev atıklarına dahil değildir. Lütfen belediyeniz tarafından verilen yerel toplama tesislerini kullanınız. Atık kağıt Atık kağıt ve karton Gazeteler, dergiler,

Detaylı

Doπru Atık Ayrıµtırma Rehberi

Doπru Atık Ayrıµtırma Rehberi Doπru Atık Ayrıµtırma Rehberi Artık Çöp Bidonu Kül Bayan çorapları Bayan petleri Ampul Lastik Kedi kumu Süprüntü artıkları Mum artıkları Tükenmez kalem Deri Plaster, sargı malzemeleri Plastik kova Porselen,

Detaylı

Atıklarınızı lütfen ayırınız!

Atıklarınızı lütfen ayırınız! Atıklarınızı lütfen ayırınız! Aşağıdaki atıklar çöp konteynerine ait değillerdir. Bunları ayrışmış şekilde biriktirmek için varolan düzenekleri kullanınız! Atık madde ayrışımı = Çevre sağlığı Atık kağıt,

Detaylı

Çöp ve değerli maddeler hakkında bilgiler

Çöp ve değerli maddeler hakkında bilgiler Çöp ve değerli maddeler hakkında bilgiler Bütün toplama günlernın ve tarihlerin yazılı olduğu çöp takvimini belediye binasından veya kaymakamlıktan alabilirsiniz Bilgi telefonu: 07641/451 97 00 www.landkreis-emmendingen.de

Detaylı

Toplama önerileri. Atık kağıt ve kartonlar. Beyaz cam. Renkli cam

Toplama önerileri. Atık kağıt ve kartonlar. Beyaz cam. Renkli cam Toplama önerileri Toplama alanları bölgesel olarak çok farklı olabileceğinden, burada, atık maddelerin toplanmasıyla ilgili, en çok kullanılan yöntemler hakkında ve bölgenin şartlarına uygun olarak birleştirilebilecek

Detaylı

Toplama önerileri. Atık kağıt ve kartonlar. Beyaz cam. Renkli cam

Toplama önerileri. Atık kağıt ve kartonlar. Beyaz cam. Renkli cam Toplama önerileri Toplama alanları bölgesel olarak çok farklı olabileceğinden, burada, atık maddelerin toplanmasıyla ilgili, en çok kullanılan yöntemler hakkında ve bölgenin şartlarına uygun olarak birleştirilebilecek

Detaylı

Flachgau da atık ayırma

Flachgau da atık ayırma Flachgau da atık ayırma Aşağıdaki atık malzemeler ev atıklarına dahil değildir. Lütfen belediyeniz tarafından verilen yerel toplama tesislerini kullanınız. Atık kağıt ve karton Atık kağıt Kamusal toplama

Detaylı

ATIKLARI AYIRMANIN KOLAY YOLU

ATIKLARI AYIRMANIN KOLAY YOLU ATIKLARI AYIRMANIN KOLAY YOLU Türkçe Bugününüz için. Yarınınız için. Sizin için. DİĞER ATIKLAR TOPLAMA HİZMETİ Diğer çöp kutusuna atılmalıdır: l Çocuk bezleri ve hijyenik ürünler l Küller l Süprüntüler

Detaylı

Ich mags sauber. Atık ayırmaya ilişkin yelpaze bilgi broşürü

Ich mags sauber. Atık ayırmaya ilişkin yelpaze bilgi broşürü Ich mags sauber. Atık ayırmaya ilişkin yelpaze bilgi broşürü Gri bidon Evsel atık Gri bidon İçine atılacaklar Kül, sigara izmaritleri Kurumuş boya kalıntıları Ağaç kökleri Cam kavanozlar, kırılmış aynalar

Detaylı

Vefalı yardımcınız: «Mülli»

Vefalı yardımcınız: «Mülli» Vefalı yardımcınız: «Mülli» Ön ayırma işleminizi ve organik çöpü mutfakta toplamanızı kolaylaştıracak 10 litrelik Mülli yi 50 kağıt poşetle birlikte 6,00 Euro ya bizden temin edebilirsiniz.* Mülli den

Detaylı

ÇEVRE KORUMA VE KONTROL MÜDÜRLÜĞÜ. ATIK KOORDİNASYON MERKEZİ 414 38 15-20 (6 Hat)

ÇEVRE KORUMA VE KONTROL MÜDÜRLÜĞÜ. ATIK KOORDİNASYON MERKEZİ 414 38 15-20 (6 Hat) ÇEVRE KORUMA VE KONTROL MÜDÜRLÜĞÜ ATIK KOORDİNASYON MERKEZİ 414 38 15-20 (6 Hat) AMBALAJ ATIKLARI Hangi Atıklar Kaynağında Ayrı Biriktirilmeli? Kağıt ve Karton Gazete ve Dergiler Metal Kutular Cam Şişe

Detaylı

ÇEVRE KİRLİLİĞİ VE ATIKLAR

ÇEVRE KİRLİLİĞİ VE ATIKLAR HOŞ GELDİNİZ ÇEVRE KİRLİLİĞİ VE ATIKLAR ÇEVRE KİRLİLİĞİNİN SONUÇLARI SALGIN HASTALIKLAR, ENERJİ KAYNAKLARININ TÜKENMESİ, TURİZM VE TİCARETİN AZALMASI, TARIM ÜRÜNLERİNİN AZALMASI, ÜRÜNLERİN PAHALANMASI,

Detaylı

SIFIR ATIK, SIFIR KAYIP!

SIFIR ATIK, SIFIR KAYIP! SIFIR ATIK, SIFIR KAYIP! İstanbul da bir yılda Kız Kulesi ni 4.500 kere dolduracak kadar çöp üretiliyor! SIFIR ATIK YÖNETİM PLANI Sürdürülebilir kalkınma ilkeleri çerçevesinde gelecek nesillere tertemiz,

Detaylı

Atıklar nereye atılmalı? Önemli bilgilere genel bakış

Atıklar nereye atılmalı? Önemli bilgilere genel bakış Atıklar nereye atılmalı? Önemli bilgilere genel bakış Türkçe Türkisch Önsöz Atık-Çöpler nereye atılmalı? Hangi çöpün nereye atılacağına karar vermek her zaman kolay değildir. Acaba çöp Mavi, Kahverengi,

Detaylı

İşitme Engelli Öğrenciler için Tek Kart Resimler ile Kelime Çalışması. Hazırlayan Engin GÜNEY Özel Eğitim Öğretmeni

İşitme Engelli Öğrenciler için Tek Kart Resimler ile Kelime Çalışması. Hazırlayan Engin GÜNEY Özel Eğitim Öğretmeni İşitme Engelli Öğrenciler için Tek Kart Resimler ile Kelime Çalışması Hazırlayan Özel Eğitim Öğretmeni gökkubbede hoş bir seda bırakmak adına ÖNSÖZ İşitme engelli öğrencilerin kelime dağarcıklarının yetersizliği

Detaylı

Fen Bilimleri Evsel Atıklar ve Geri Dönüşüm

Fen Bilimleri Evsel Atıklar ve Geri Dönüşüm Fen Bilimleri Evsel Atıklar ve Geri Dönüşüm M.İSMAİL SAHİN FURKAN CANAL FATİH BACAK CENGİZ KİLİÇ KONU: Evsel Atıklar ve Geri Dönüşüm Atık: Bir işlem sonucu çevreye bırakılan her türlü maddeye atık denir.

Detaylı

Çöpü doğru şekilde ayırarak. paradan iyi tasarruf etmek SARI BİDON

Çöpü doğru şekilde ayırarak. paradan iyi tasarruf etmek SARI BİDON Çöpü doğru şekilde ayırarak SARI BİDON Yeşil nokta Çoğu ambalajlar yeşil nokta ile işaretlenmiştir. Bu, imha masraflarının önceden satış fiyatı içinde olduğu anlamına gelmektedir. Her kimse ambalajları

Detaylı

GERİ DÖNÜŞÜM VE GERİ KAZANIM

GERİ DÖNÜŞÜM VE GERİ KAZANIM GERİ DÖNÜŞÜM VE GERİ KAZANIM Cam, metal, plastik, kağıt / karton gibi değerlendirilebilir. Gıda ambalaj atıkları çeşitli fiziksel ve kimyasal işlemlerden geçirilerek yeni bir hammaddeye veya ürüne dönüştürülebilirler.

Detaylı

BURSA ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ

BURSA ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ YOL HARİTASI BURSA ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ SIFIR ATIK PROJESİ Sıfır Atık Projesi2018-2023 dönemini içeren Sıfır Atık Eylem Planı çerçevesinde aşamalı olarak hayata geçirilecektir. 2020 GRUP B 2019 GRUP A 2021

Detaylı

o ATIK NEDİR? o AMBALAJ ATIKLARI o TEHLİKELİ ATIKLAR o TIBBİ ATIKLAR

o ATIK NEDİR? o AMBALAJ ATIKLARI o TEHLİKELİ ATIKLAR o TIBBİ ATIKLAR o ATIK NEDİR? o AMBALAJ ATIKLARI o TEHLİKELİ ATIKLAR o TIBBİ ATIKLAR Kullanıldıktan sonra ürün özelliğini kaybetmiş, görmesi gereken işi göremeyen maddelere atık diyoruz. Evsel Çöpler Ambalaj Atıkları

Detaylı

B O L U B E L E D İ Y E S İ TEMİZLİK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ

B O L U B E L E D İ Y E S İ TEMİZLİK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ TEMİZLİK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ DAHA TEMİZ BİR BOLU İÇİN EL ELE SİZ OLMADAN BAŞARAMAYIZ GELİN, BİRLİKTE ÇEVREMİZİ KORUYALIM Evsel Atıklar Ambalaj Atıkları Tıbbi Atıklar Bitkisel Atık Yağlar Atık Piller Kullanılmış

Detaylı

Stadt Witten. Çöp-Info. Çöp-ücretleri Servis-Adresleri Çöpü çeşitlerine göre ayırmak

Stadt Witten. Çöp-Info. Çöp-ücretleri Servis-Adresleri Çöpü çeşitlerine göre ayırmak Stadt Witten Çöp-Info Çöp-ücretleri Servis-Adresleri Çöpü çeşitlerine göre ayırmak 2 Sevgili Wittenliler, Bu Çöp- information ile sizlere öneriler sunmak istiyoruz. Burada sizlere geri dönüşümle ve çöp

Detaylı

Değerlendirilebilir atıkların çeşitli fiziksel ve/veya kimyasal işlemlerle ikincil hammaddeye dönüştürülerek tekrar üretim sürecine dahil edilmesine

Değerlendirilebilir atıkların çeşitli fiziksel ve/veya kimyasal işlemlerle ikincil hammaddeye dönüştürülerek tekrar üretim sürecine dahil edilmesine GERİ DÖNÜŞÜM Değerlendirilebilir atıkların çeşitli fiziksel ve/veya kimyasal işlemlerle ikincil hammaddeye dönüştürülerek tekrar üretim sürecine dahil edilmesine geri dönüşüm denir. Geri dönüşebilen maddeler;

Detaylı

REMONDIS Lojistik Konteyner sistemleri

REMONDIS Lojistik Konteyner sistemleri REMONDIS Lojistik Konteyner sistemleri Konteyner Sistemlerine genel bakış 2 Atık konteynerleri (küçük boy) MGB 60, 120, 240 Hacim: 60, 120, 240 Litre U 1,1 Hacim: 1.100 Litre Özellikler: Değerli malzemeler

Detaylı

T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ TEKLİF FORMU

T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ TEKLİF FORMU T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ TEKLİF FORMU TEPEKENT YERLEŞKESİ, TURKOBA MAHALLESİ, ERGUVAN SOKAK, NO:26/K TEPEKENT - BÜYÜKÇEKMECE / İSTANBUL BÜYÜKÇEKMECE VERGİ DAİRESİ VERGİ NO: 4426 TEL: (0212) 6 2

Detaylı

ÇÖPLER N Z ATMANIZ Ç N KONTEYNIR ALANLARI

ÇÖPLER N Z ATMANIZ Ç N KONTEYNIR ALANLARI ÇÖPLER N Z ATMANIZ Ç N KONTEYNIR ALANLARI KONTEYNIR ALANLARI, ÖZEL KONTEYNIRLARA ATILACAK FARKLI ÇÖPLER N Z GÖTÜREB LECE N Z ALANLARDIR. Namur da 3 konteyn r alan bulunmaktad r: Malonne Naninne Champion

Detaylı

T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı nın 2017 yılında sürdürülebilir kalkınma ilkeleri çerçevesinde oluşan atıkları kontrol altına almak ve gelecek

T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı nın 2017 yılında sürdürülebilir kalkınma ilkeleri çerçevesinde oluşan atıkları kontrol altına almak ve gelecek SIFIR ATIK NEDİR? Sıfır Atık, israfın önlenmesini, kaynakların daha verimli kullanılmasını, oluşan atık miktarının azaltılmasını, etkin toplama sisteminin kurulmasını, atıkların geri dönüştürülmesini sağlamaktır.

Detaylı

Artık Çöp. Zararlı Maddeler. Biyo çöp

Artık Çöp. Zararlı Maddeler. Biyo çöp Artık Çöp Gri ev ya da artık çöp tenekesine yeniden değerlendirilmesi mümkün olmayan bütün çöpler atılmalıdır, örneğin sigara izmariti, elektrikli süpürge torbaları, süprüntüler, işlevini yitirmiş kullanım

Detaylı

ATIK ENVANTERİ DOKÜMAN KOD:YÖN.LS.18 YAYIN TARİHİ:MAYIS 2013 REVİZYON TARİHİ: 00 REVİZYON NO:0 SAYFA NO: 3

ATIK ENVANTERİ DOKÜMAN KOD:YÖN.LS.18 YAYIN TARİHİ:MAYIS 2013 REVİZYON TARİHİ: 00 REVİZYON NO:0 SAYFA NO: 3 P ATIK ENVANTERİ DOKÜMAN KOD:YÖN.LS.18 YAYIN TARİHİ:MAYIS 2013 REVİZYON TARİHİ: 00 REVİZYON NO:0 SAYFA NO: 3 TIBBİ ATIK ve KODU (18 01/1802) TEHLİKELİ ATIK ve KODU (18 01 01 ve20 01 21) EVSEL ATIK ve KODU

Detaylı

HASTANE HİJYEN PLANI

HASTANE HİJYEN PLANI Dr. Nazan ÇALBAYRAM HASTANE HİJYEN PLANI Temel İlkeler Tüy bırakmayan temizlik bezleri tercih edilmelidir, bez ve kova renkleri kullanım alanına göre belirlenmelidir. Bölüm Kova Rengi Bez Rengi Tuvalet

Detaylı

MALZEMELERİN GERİ KAZANIMI

MALZEMELERİN GERİ KAZANIMI MALZEMELERİN GERİ KAZANIMI PROF. DR. HÜSEYİN UZUN HOŞGELDİNİZ 1 CAM ATIKLARIN GERİ DÖNÜŞÜMÜ * Cam, ham maddesi silisli kum olan en eski ambalaj maddesidir. * İçine konulan ürün görülebildiğinden ve sağlıklı

Detaylı

AMBALAJ ATIKLARININ KONTROLÜ YÖNETMELİĞİ

AMBALAJ ATIKLARININ KONTROLÜ YÖNETMELİĞİ AMBALAJ ATIKLARININ KONTROLÜ YÖNETMELİĞİ (27/12/2017 tarihli ve 30283 sayılı R.G.) 15/11/2018 - ANTALYA Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği 2017 3. Yönetmelik Revizyonu (27.12.2017/30283) 2 Amaç Belirli

Detaylı

ÇÖPLERİNİ DOĞRU AYRIŞTIR

ÇÖPLERİNİ DOĞRU AYRIŞTIR Sidan 1/Sayfa 1 ÇÖPLERİNİ DOĞRU AYRIŞTIR Kiracı olarak oturan sizler için enformasyon ve ipuçları Sidan 2/Sayfa 2 Değişik tür çöpler Farklı çöpleri nereye bırakacağını bilmen önemlidir. Farklı binalar

Detaylı

MADDEYİ TANIYALIM HÜSEYİN DEMİRBAŞ

MADDEYİ TANIYALIM HÜSEYİN DEMİRBAŞ MADDEYİ TANIYALIM CİSİM MALZEME MADDE EŞYA ALET MADDE NEDİR? Belli bir hacmi ve kütlesi olan her varlık bir maddedir. Taş, toprak, ağaç, metal, cam, plastik, kağıt, kum gibi varlıklar birer maddedir. CİSİM

Detaylı

www.toptanmilyoncu.com TOPTAN MİLYONCU SİPARİŞ KATALOĞU milyonsmile@gmail.com ÜRÜN NO : A1

www.toptanmilyoncu.com TOPTAN MİLYONCU SİPARİŞ KATALOĞU milyonsmile@gmail.com ÜRÜN NO : A1 www.toptanmilyoncu.com TOPTAN MİLYONCU SİPARİŞ KATALOĞU milyonsmile@gmail.com ÜRÜN NO : A1 ÜRÜN ADI : FRENCH PRESS BİTKİ ÇAYI DEMLİĞİ Ürün Özelliği : 350ml Cam ve Paslanmaz metalden oluşmaktadır ÜRÜN NO:B1

Detaylı

Temizlik İhtiyaçlarınızda, Ürünleri Yanınızda... APARAT GRUBU ÇÖP TORBALARI TEMİZLİK GEREÇLERİ DETERJAN GRUBU TEMİZLİK KAĞITLARI

Temizlik İhtiyaçlarınızda, Ürünleri Yanınızda... APARAT GRUBU ÇÖP TORBALARI TEMİZLİK GEREÇLERİ DETERJAN GRUBU TEMİZLİK KAĞITLARI HIZLI TÜKETİM ÜRÜNLERİ PAZARLAMA SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ Temizlik İhtiyaçlarınızda, Ürünleri Yanınızda... FULL CLEAN, temiz ve hijyenik bir işyeri ortamı yaratmanız için gerekli tüm ihtiyaçlarınızı karşılar;

Detaylı

HOLLANDA BİLGİ RAPORU

HOLLANDA BİLGİ RAPORU HOLLANDA BİLGİ RAPORU Dış Ticaret Servisi AĞUSTOS 2018 KONYA İLE TİCARETİ Konya Hollanda 2017 Yılı İhracat Kalemleri S.N. ÜRÜN DOLAR 1 Motorlu kara taşıtları, traktörler, bisikletler, motosikletler ve

Detaylı

Bayvızyon. Ürün Kataloğu. Endüstriyel Tüketim Malzemeleri Sanayi ve Ticaret.

Bayvızyon. Ürün Kataloğu. Endüstriyel Tüketim Malzemeleri Sanayi ve Ticaret. Bayvızyon 2017 Endüstriyel Tüketim Malzemeleri Sanayi ve Ticaret Ürün Kataloğu www.bayvizyon.com DAR ISLAK MOP (LÜX) DAR ISLAK MOP (LÜX) DAR ISLAK MOP (EKO) GENİŞ ISLAK MOP (EKO) NEMLİ MOP NEMLİ MOP (ORLON)

Detaylı

4.SINIF FEN VE TEKNOLOJİ KİMYA KONULARI. MADDEYİ TANIYALIM Maddenin özellikleri Maddeyi Niteleyen Özellikler

4.SINIF FEN VE TEKNOLOJİ KİMYA KONULARI. MADDEYİ TANIYALIM Maddenin özellikleri Maddeyi Niteleyen Özellikler 4.SINIF FEN VE TEKNOLOJİ KİMYA KONULARI MADDEYİ TANIYALIM Maddenin özellikleri Maddeyi Niteleyen Özellikler MADDEYİ TANIYALIM Evimizde, okulumuzda ve çevremizde bir çok madde ve bu maddelerden yapılmış

Detaylı

Madde-Cisim-Malzeme-Eşya

Madde-Cisim-Malzeme-Eşya MADDEYİ TANIYALIM Madde-Cisim-Malzeme-Eşya Evimizde, okulumuzda ve çevremizde bir çok madde ve bu maddelerden yapılmış çeşitli eşyalar görürüz. Bu maddelerden bazıları hiç bir değişikliğe uğramadan aynı

Detaylı

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü GENELGE (2012/ )

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü GENELGE (2012/ ) Sayı : B.09.0.ÇYG.0.10.05-145.04/ Konu : Getirme Merkezi T.C. GENELGE (2012/ ) Evlerden, okullardan vb yerlerden kaynaklanan atık çeşitliliğinin fazla olması, bu atıkların sağlıklı bir şekilde yönetilebilmesi

Detaylı

T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ TEKLİF FORMU

T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ TEKLİF FORMU T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ TEKLİF FORMU TEPEKENT YERLEŞKESİ, TURKOBA MAHALLESİ, ERGUVAN SOKAK, NO:26/K TEPEKENT - BÜYÜKÇEKMECE / İSTANBUL BÜYÜKÇEKMECE VERGİ DAİRESİ VERGİ NO: 82836 TEL: (022) 8 0-29

Detaylı

Madde-Cisim-Malzeme-Eşya Evimizde, okulumuzda ve çevremizde bir çok madde ve bu maddelerden yapılmış çeşitli eşyalar görürüz. Bu maddelerden bazıları

Madde-Cisim-Malzeme-Eşya Evimizde, okulumuzda ve çevremizde bir çok madde ve bu maddelerden yapılmış çeşitli eşyalar görürüz. Bu maddelerden bazıları Madde-Cisim-Malzeme-Eşya Evimizde, okulumuzda ve çevremizde bir çok madde ve bu maddelerden yapılmış çeşitli eşyalar görürüz. Bu maddelerden bazıları hiç bir değişikliğe uğramadan aynı şekilde kalmışken

Detaylı

TİCARET DAİRESİ İTHALAT İSTATİSTİK RAPORU

TİCARET DAİRESİ İTHALAT İSTATİSTİK RAPORU TABLO: A- İTHALAT I- Yıllar İtibarıyle İthalat YILLAR TİCARET DAİRESİ İTHALAT İSTATİSTİK RAPORU ( 2016 YILI OCAK- AĞUSTOS DÖNEMİ ) TL U.S.$. AĞUSTOS OCAK - AĞUSTOS AĞUSTOS OCAK - AĞUSTOS 2015 307.801.642

Detaylı

TİCARET DAİRESİ İTHALAT İSTATİSTİK RAPORU

TİCARET DAİRESİ İTHALAT İSTATİSTİK RAPORU ( 2016 YILI OCAK- EYLÜL DÖNEMİ ) TABLO: A- İTHALAT I- Yıllar İtibarıyle İthalat TL U.S.$. YILLAR EYLÜL OCAK - EYLÜL EYLÜL OCAK - EYLÜL 2015 292.478.851 2.719.285.208 97.138.158 1.022.326.394 2016 285.236.982

Detaylı

T.C. GÜMRÜK ÖZET BEYAN FORMU A. GENEL BİLGİLER 1.Taşıyıcı firma 4.Taşıtın 10.Beyan Türü

T.C. GÜMRÜK ÖZET BEYAN FORMU A. GENEL BİLGİLER 1.Taşıyıcı firma 4.Taşıtın 10.Beyan Türü EK 10 T.C. GÜMRÜK ÖZET BEYAN FORMU A. GENEL BİLGİLER 1.Taşıyıcı firma 4.Taşıtın 10.Beyan Türü a. Adı b. Numarası c. Referans numarası d. Ülkesi Tescil No: 2.Beyan sahibi/temsilcisi 5.Yükleme Yeri 6.Boşaltma

Detaylı

BASĐT VE UCUZ MALZEME (BUM) ĐLE DE EYLER Yrd.Doç.Dr.Aytekin ERDEM Yrd.Doç.Dr.Gürcan UZAL amık Kemal Üniversitesi Meslek Yüksekokulu BUM DEYİNCE NE ANLIYORUZ? Her yerde rahatça bulunabilen ve maddi olarak

Detaylı

TİCARET DAİRESİ İTHALAT İSTATİSTİK RAPORU

TİCARET DAİRESİ İTHALAT İSTATİSTİK RAPORU ( 2016 YILI OCAK- MART DÖNEMİ ) TABLO: A- İTHALAT I- Yıllar İtibarıyle İthalat TL U.S.$. YILLAR MART OCAK - MART MART OCAK - MART 2015 331.188.309 815.701.486 127.851.561 330.386.817 2016 346.165.094 917.469.044

Detaylı

KAMERUN A SATILABİLECEKLER

KAMERUN A SATILABİLECEKLER KAMERUN A SATILABİLECEKLER GIDA SEKTÖRÜ: - Makarna - Un - Bisküvi - Şekerleme - Maya ve kabartma tozları - Unlu mamul katkı malzemeleri - Konserveler - Salça ve turşular - Margarin ve sıvı yağlar - Yoğurt

Detaylı

TİCARET DAİRESİ İTHALAT İSTATİSTİK RAPORU

TİCARET DAİRESİ İTHALAT İSTATİSTİK RAPORU ( 2015 YILI OCAK- EYLÜL DÖNEMİ ) TABLO: A- İTHALAT I- Yıllar İtibarıyle İthalat TL U.S.$. YILLAR EYLÜL OCAK-EYLÜL EYLÜL OCAK-EYLÜL 2014 365.319.053 2.710.202.371 165.114.132 1.251.999.448 2015 302.024.826

Detaylı

ÇEVRE BİLİNCİ TARAMA LİSTESİ

ÇEVRE BİLİNCİ TARAMA LİSTESİ Hayır, hiç katılmıyorum Katılmıyorum Çok az Katılıyorum Tamamen ÇEVRE BİLİNCİ TARAMA LİSTESİ I. Aşağıda verilen ifadelerden hangisine ne derece katılıyorsanız onunla ilgili kutucukta yer alan kısma işaret

Detaylı

TİCARET DAİRESİ İTHALAT İSTATİSTİK RAPORU

TİCARET DAİRESİ İTHALAT İSTATİSTİK RAPORU TABLO: A- İTHALAT I- Yıllar İtibarıyle İthalat YILLAR TİCARET DAİRESİ ( 2015 YILI OCAK- ARALIK DÖNEMİ ) TL U.S.$. ARALIK OCAK-ARALIK ARALIK OCAK-ARALIK 2014 359.176.370 3.906.864.197 156.662.514 1.784.268.243

Detaylı

TİCARET DAİRESİ AYLIK DIŞ TİCARET RAPORU ( 2014 YILI OCAK - MART DÖNEMİ ) ( Rakamlar Geçicidir ) YTL U.S.$.

TİCARET DAİRESİ AYLIK DIŞ TİCARET RAPORU ( 2014 YILI OCAK - MART DÖNEMİ ) ( Rakamlar Geçicidir ) YTL U.S.$. TİCARET DAİRESİ AYLIK DIŞ TİCARET RAPORU ( 2014 YILI OCAK - MART DÖNEMİ ) ( Rakamlar Geçicidir ) A-İTHALAT I- Yıllar İtibarıyle İthalat YILLAR MART OCAK- MART MART OCAK- MART 2013 214.838.980 666.294.172

Detaylı

2014 de özel istek de bulunan ve arazileri müsait olanlar veya atık kâğıt bidonundan muaf tutulanlar.

2014 de özel istek de bulunan ve arazileri müsait olanlar veya atık kâğıt bidonundan muaf tutulanlar. Stadt Karlsruhe Amt für Abfallwirtschaft Kentsel atık kâğıt bidonu ile ilgili sorular ve cevaplar Kentsel atık kâğıt bidonu 01 Ocak 2015 de tanıtılmıştır. Geri dönüşüm idrak ile ilgili Karlsruhe Kenti

Detaylı

TEMİZLİK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ

TEMİZLİK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ TEMİZLİK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ CADDE VE SOKAKLARI SÜPÜRÜYORUZ Meydan, bulvar, ana caddeler ve sokakları 2 yol süpürme aracı ve 115 süpürgeci işçi ile süpürerek temizliyoruz. Yol süpürme araçları trafik sorunu

Detaylı

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü KATI ATIKLARIN İKİLİ TOPLANMASINA İLİŞKİN GENELGE TASLAĞI Demet ERDOĞAN Çevre ve Şehircilik Uzmanı ANTALYA, 2012 Amaç Sürdürülebilir bir entegre

Detaylı

TİCARET DAİRESİ İTHALAT İSTATİSTİK RAPORU

TİCARET DAİRESİ İTHALAT İSTATİSTİK RAPORU ( 2018 YILI OCAK- NİSAN DÖNEMİ ) TABLO: A- İTHALAT I- Yıllar İtibarıyle İthalat TL U.S.$. YILLAR NİSAN OCAK - NİSAN NİSAN OCAK - NİSAN 2017 476.704.521 1.836.831.339 130.362.215 498.830.118 2018 622.745.174

Detaylı

KIBRIS TÜRK SANAYİ ODASI

KIBRIS TÜRK SANAYİ ODASI KIBRIS TÜRK SANAYİ ODASI PERAKENDE SEKTÖRÜNDE YERLİ ÜRÜN KULLANIM ALIŞKANLIKLARI ARAŞTIRMASI SONUÇLARI n=1002 Hazırlayan: Lipa Consultancy Temmuz 2015 Genel Tüketim Alışkanlıkları 1-Alışveriş yaparken

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ MEZUNLAR DERNEĞİ KÜÇÜK MUCİTLER KULÜBÜ

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ MEZUNLAR DERNEĞİ KÜÇÜK MUCİTLER KULÜBÜ HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ MEZUNLAR DERNEĞİ KÜÇÜK MUCİTLER KULÜBÜ Türkiye'nin gelecekteki en büyük sorunu yüksek teknoloji ihracatı yapabilecek insan kaynaklarını yetiştirememesidir. Bu konuda bizden çok daha

Detaylı

MADDENİN ÖZELLİKLERİ

MADDENİN ÖZELLİKLERİ Çevremizde gördüğümüz, dokunduğumuz, kokladığımız birden çok varlık vardır. Az veya çok yer kaplayan her varlık madde olarak adlandırılır. Çiçekler, kalemimiz ve hatta bizde birer maddeyiz. Peki, çevremizde

Detaylı

DENEY-12 : Polimerlerin tanınması

DENEY-12 : Polimerlerin tanınması 1 Konu : Polimerler Süre : 45 dakika Açıklama : Öğrenciler polimerleri tanımak için yoğunluğu bilinen çözeltilerin içine plastik örnekler koyarlar. Araç ve gereçler (bir grup için) Tüplük Baget 7 farklı

Detaylı

Elektrikli Araçlar Elektrikli Araç - Gereçler Elektrik Kaynakları Elektriğin Güvenli Kullanımı

Elektrikli Araçlar Elektrikli Araç - Gereçler Elektrik Kaynakları Elektriğin Güvenli Kullanımı Elektrikli Araçlar Elektrikli Araç - Gereçler Elektrik Kaynakları Elektriğin Güvenli Kullanımı 1 Elektrikli Araç - Gereçler Aşağıda görselleri verilen nesnelerin elektrikle çalışanlarının altındaki kutuyu

Detaylı

TİCARET DAİRESİ İTHALAT İSTATİSTİK RAPORU

TİCARET DAİRESİ İTHALAT İSTATİSTİK RAPORU TABLO: A- İTHALAT I- Yıllar İtibarıyle İthalat YILLAR MAYIS OCAK-MAYIS MAYIS OCAK-MAYIS 2016 373.710.524 1.700.146.727 127.426.906 582.798.285 2017 494.686.922 2.365.734.606 138.576.184 646.668.021 132

Detaylı

TELKAR. www.telkar.com.tr. "Başarı köklü çözümler üretmektir"

TELKAR. www.telkar.com.tr. Başarı köklü çözümler üretmektir TELKAR www.telkar.com.tr "Başarı köklü çözümler üretmektir" Fetih Mahallesi, Libadiye Caddesi, Sarıkamış Sokak, No:52 Ataşehir, İstanbul, TÜRKİYE Telefon : +90 216 470 86 70 Faks : +90 216 470 99 07 telkar@telkar.com.tr

Detaylı

TİCARET DAİRESİ İTHALAT İSTATİSTİK RAPORU

TİCARET DAİRESİ İTHALAT İSTATİSTİK RAPORU TABLO: A- İTHALAT I- Yıllar İtibarıyle İthalat YILLAR TİCARET DAİRESİ ( 2016 YILI OCAK- KASIM DÖNEMİ ) TL U.S.$. KASIM OCAK - KASIM KASIM OCAK - KASIM 2015 335.440.622 3.399.379.114 116.608.459 1.256.497.744

Detaylı

Tarihli Sayılı Resmi Gazetede yayımlanan İthalat Rejimi Kararına Ek Karar /9391 ile;

Tarihli Sayılı Resmi Gazetede yayımlanan İthalat Rejimi Kararına Ek Karar /9391 ile; 11.11.2016 Tarihli 29885 Sayılı Resmi Gazetede yayımlanan İthalat Rejimi Kararına Ek Karar - 2016/9391 ile; Plastikten damacana şişe, matara, tapalar, tıpalar, kapaklar, kapsüller, Porselenden ve çiniden

Detaylı

Batman İlinde Desteklenecek Proje Konuları

Batman İlinde Desteklenecek Proje Konuları ÖNEMLİ HATIRLATMA: Kalkınma Ajansların Yönetim Sistemi (KAYS) üzerinden yapılacak başvuruda Proje Genel Bilgileri bölümü Ana Faaliyet Alanı kısmında sektör belirlenirken, Başvuru Sahibi proje konusunun

Detaylı

Redife YAŞAR Çevre Mühendisi. Çevre Yönetimi ve Çevre Denetimi İşleri Şube Müdürlüğü

Redife YAŞAR Çevre Mühendisi. Çevre Yönetimi ve Çevre Denetimi İşleri Şube Müdürlüğü Redife YAŞAR Çevre Mühendisi Çevre Yönetimi ve Çevre Denetimi İşleri Şube Müdürlüğü 29/01/2013 1. 2872 sayılı Çevre Kanunu 2. 30/07/2004 tarih ve 25538 sayılı Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği 3.

Detaylı

ÇEVRE KORUMA VE KONTROL MÜDÜRLÜĞÜ

ÇEVRE KORUMA VE KONTROL MÜDÜRLÜĞÜ ÇEVRE KORUMA VE KONTROL MÜDÜRLÜĞÜ Pil ve Akümülatör Nedir? Kimyasal enerjiyi elektrik enerjisine dönüştüren, kompleks elektro kimyasal cihazlardır. Piller ve Aküler Şarj Edilemez (Primer) Şarj Edilebilir

Detaylı

Halkımıza daha iyi ve kaliteli hizmet verebilmek çöp toplamada kullanılmak üzere 238 adet hurda sac bidon alınarak gerekli yerlere dağıtılmıştır.

Halkımıza daha iyi ve kaliteli hizmet verebilmek çöp toplamada kullanılmak üzere 238 adet hurda sac bidon alınarak gerekli yerlere dağıtılmıştır. TEMİZLİK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ ----------------------------------------------------- Temizlik İşleri Personeli, 1 Temizlik İşleri Müdür Vekili, 1 Çevre Mühendisi, 1 Temizlik Çavuşu, 4 Kadrolu Memur, 16 Daimi

Detaylı

TİCARET DAİRESİ AYLIK DIŞ TİCARET RAPORU ( 2014 YILI OCAK - HAZİRAN DÖNEMİ ) ( Rakamlar Geçicidir ) YTL U.S.$.

TİCARET DAİRESİ AYLIK DIŞ TİCARET RAPORU ( 2014 YILI OCAK - HAZİRAN DÖNEMİ ) ( Rakamlar Geçicidir ) YTL U.S.$. TİCARET DAİRESİ AYLIK DIŞ TİCARET RAPORU ( 2014 YILI OCAK - HAZİRAN DÖNEMİ ) ( Rakamlar Geçicidir ) A-İTHALAT I- Yıllar İtibarıyle İthalat YILLAR HAZİRAN OCAK - HAZİRAN HAZİRAN OCAK - HAZİRAN 2013 217.747.583

Detaylı

AUTO CLINIC OLMAK İÇİN STANDART BİLGİ REHBERİ

AUTO CLINIC OLMAK İÇİN STANDART BİLGİ REHBERİ AUTO CLINIC OLMAK İÇİN STANDART BİLGİ REHBERİ 1 Asgari 200 metrekare kapalı uygulama alanı Müşteri bekleme salonu (TV, internet, sıcak ve soğuk servis, müzik, ) WC - Lavabo (Bay-Bayan) Tabela asılabilecek

Detaylı

MİGROS TiCARET A.Ş MAL KABUL KALİTE KONTROL PLANI (III)

MİGROS TiCARET A.Ş MAL KABUL KALİTE KONTROL PLANI (III) MİGROS TiCARET A.Ş MAL KABUL KALİTE PLANI (III) Plan No: Pln.34.02.00.01.00.007 Revizyon No : 06 Plan Tarihi: 09.06.2005 Revizyon Tarihi: 23.12.2014 ÜRÜN GRUPLARI DİĞER Elektrikli ve Elektronik Ev Aletleri

Detaylı

ANA PERSONEL GİRİŞİ 0,5 0,5 0,5 0,5 0,5 0,5 0,5 0,5 0,5 0,5 PROSES ALANI 0,5 0,5 0,5 0,5 0,5 0,5 0,5 0,5 0,5 0,5 0,5 0,5 0,5 6,5 DOLUM ALANI 0,5 0,5

ANA PERSONEL GİRİŞİ 0,5 0,5 0,5 0,5 0,5 0,5 0,5 0,5 0,5 0,5 PROSES ALANI 0,5 0,5 0,5 0,5 0,5 0,5 0,5 0,5 0,5 0,5 0,5 0,5 0,5 6,5 DOLUM ALANI 0,5 0,5 ANA PERSONEL GİRİŞİ 1 Hijyen bariyerinde bone var mı? 2 Hijyen bariyerinde önlük var mı? 3 Hijyen bariyerinde maske var mı? 4 Hijyen bariyerinde galoş var mı? 5 Hijyen bariyerinde lavabodaki sıcak su akıyor

Detaylı

YALÇIN PLASTİK Kaliteli ve Ekonomik Çözümler Sunar TAŞIMA-İSTİFLEME KASALARI PLASTİK PALETLER

YALÇIN PLASTİK Kaliteli ve Ekonomik Çözümler Sunar TAŞIMA-İSTİFLEME KASALARI PLASTİK PALETLER YALÇIN PLASTİK Kaliteli ve Ekonomik Çözümler Sunar TAŞIMA-İSTİFLEME KASALARI PLASTİK PALETLER 2007 Kaliteli ve Ekonomik Çözümler Sunar. YALÇIN PLASTİK YALÇIN PLASTİK Kaliteli ve Ekonomik Çözümler Sunar

Detaylı

TİCARET DAİRESİ İTHALAT İSTATİSTİK RAPORU

TİCARET DAİRESİ İTHALAT İSTATİSTİK RAPORU TABLO: A- İTHALAT I- Yıllar İtibarıyle İthalat YILLAR TİCARET DAİRESİ ( 2015 YILI OCAK- MAYIS DÖNEMİ ) TL U.S.$. MAYIS OCAK-MAYIS MAYIS OCAK-MAYIS 2014 311.105.285 1.461.678.716 148.511.999 673.028.905

Detaylı

YÖNETİM PLANI. 1- Tesis İletişim Bilgileri

YÖNETİM PLANI. 1- Tesis İletişim Bilgileri 1- Tesis Firma Adı: Adres: Faks: Vergi Kimlik Numarası: Tesis Sahibi: E-posta: 2- Firmada Atık Yönetiminden Sorumlu Kişiye Ait Adı Soyadı: Adres: Faks: E-posta: 3- ATIKLARIN OLUŞTUĞU PROSES VE FAALİYETE

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ 1 PVC CILASI 0 2 NEMLI MOP CM 7000 3 BUYUK BOY MAVI COP TORBASI 000 4 BUYUK BOY ENFEKTE ATIK COP TORBASI( MIKRON) 360000 5 ORTA BOY KIRMIZI COP TORBASI 16000 6 TOZ BEZI (PEMBE) 30 7 CAMASIR YARDIMCI SIVI

Detaylı

TİCARET DAİRESİ İTHALAT İSTATİSTİK RAPORU

TİCARET DAİRESİ İTHALAT İSTATİSTİK RAPORU TABLO: A- İTHALAT I- Yıllar İtibarıyle İthalat YILLAR TİCARET DAİRESİ ( 2015 YILI OCAK- HAZİRAN DÖNEMİ ) TL U.S.$. HAZİRAN OCAK-HAZİRAN HAZİRAN OCAK-HAZİRAN 2014 304.424.385 1.766.103.101 143.741.314 816.770.219

Detaylı

ATIK KARAKTERİZASYONU

ATIK KARAKTERİZASYONU NEDİR? NEDEN? ATIK KARAKTERİZASYONU HEDEF 2023 2023 yılında oluşan atığın; % 35 inin geri kazanım, % 65 inin düzenli depolama yönetimi ile bertaraf edilmesi hedeflenmektedir. 2014 2023 AMBALAJ ATIKLARI

Detaylı

TAA PRESCHOOL İŞLETME EL KİTABI 2014

TAA PRESCHOOL İŞLETME EL KİTABI 2014 2.3.5. TAD KIDS SINIFLARINDA ARANAN MIN. FİZİKİ STANDARTLAR VE GEREKLİ TEÇHİZAT GİRİŞ - 1 Adet Banko - 1 Adet Ahşap Galoşluk - 1 adet Ahşap bank 100x40 3 Yaş Grubu Sınıfı: - 8 Çocuk için Min: 16m2 Alan

Detaylı

ÇÖPLERİNİZİ DOĞRU AYIRIN

ÇÖPLERİNİZİ DOĞRU AYIRIN ÇÖPLERİNİZİ DOĞRU AYIRIN Türkisch Fürth te çöp ayırma Sarı bidon Giysi ve ayakkabı Kağıt Hacimli çöp Biyolojik çöpler Elektronik hurda Özel çöpler Diğer atıklar Cam BİLGİ Ayrıca Fürth teki geri dönüşüm

Detaylı

AYAKKABILAR , ,83

AYAKKABILAR , ,83 ÜRÜN GRUBU OCAK ŞUBAT ÇİÇEK SOĞANLARI 20.919,09 5.685,96 ÇİMENTO 78.286.378,01 93.626.700,77 ÇAMFISTIĞI 2.328.299,08 1.905.147,23 ÇAY 244.988,09 277.629,80 ÇEŞİTLİ EŞYA 71.607,08 63.352,78 ÇEKİRDEKSİZ

Detaylı

ATIK YÖNETĠMĠ VE ÇEVRE EĞĠTĠM PROJESĠ AYÇEP

ATIK YÖNETĠMĠ VE ÇEVRE EĞĠTĠM PROJESĠ AYÇEP ATIK YÖNETĠMĠ VE ÇEVRE EĞĠTĠM PROJESĠ AYÇEP ÇEVRE NEDĠR? İçinde bulunduğumuz canlı, cansız tüm varlıkların birbirleri ile ilişki içerisinde bulunduğu ortamdır. Bu nedenle, canlıların sağlıklı bir yaşam

Detaylı

Siirt İlinde Desteklenecek Proje Konuları

Siirt İlinde Desteklenecek Proje Konuları ÖNEMLİ HATIRLATMA: Kalkınma Ajansların Yönetim Sistemi (KAYS) üzerinden yapılacak başvuruda Proje Genel Bilgileri bölümü Ana Faaliyet Alanı kısmında sektör belirlenirken, Başvuru Sahibi proje konusunun

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ 1 PVC CILASI 10 2 NEMLI MOP CM 3 BUYUK BOY MAVI COP TORBASI 700 4 BUYUK BOY ENFEKTE ATIK COP TORBASI(1 MIKRON) 180000 5 ORTA BOY KIRMIZI COP TORBASI 10000 6 TOZ BEZI 4000 METRE 7 EV TIPI OTOMATIK CAMASIR

Detaylı

16,50 Adet 5 kg Çamaşır Makinesi Deterjanı Çeşitlerinden Birini Alana 750 ml Sıvı Bulaşık Deterjanı HEDİYE!

16,50 Adet 5 kg Çamaşır Makinesi Deterjanı Çeşitlerinden Birini Alana 750 ml Sıvı Bulaşık Deterjanı HEDİYE! www.sokmarket.com.tr www.facebook.com/sokmarketler www.twitter.com/sokmarketler dakikalarınızı ŞOK ta yükleyebilirsiniz. Yüklemelerinizde işlem ücreti alınmamaktadır. 4-10 16,50 5 kg Çamaşır Makinesi Deterjanı

Detaylı

HASTANE TEMİZLİK PLANI

HASTANE TEMİZLİK PLANI Sayfa No 9/1 Hazırlayan İnceleyen Onaylayan Enfeksiyon Kontrol Kalite Yönetim Direktörü Başhekim 1.RİSK DÜZEYLERİ YÜKSEK RİSKLİ ALANLAR AMELİYATHANELER STERİLİZASYON ÜNİTESİ (steril destek alanları) YOĞUN

Detaylı

Bunlara Dikkat - 1 Şişeleri Çöpe Atmayın

Bunlara Dikkat - 1 Şişeleri Çöpe Atmayın Eşek Şakası Hayatını Mahvetti Karlı, Buzlu, Yağışlı Havalar Parmaklara Dikkat Kapılara Dikkat Durakların En Önlerindeki Tehlike Yiyecek ve İçeceklerde Arılar Yüksek Sesle Müzik Dinlemek Plastik Kaplar

Detaylı

4.SINIF KKİMYA KONULARI

4.SINIF KKİMYA KONULARI 4.SINIF KKİMYA KONULARI GİRİŞ MADDENİN ÖLÇÜLEBİLİR ÖZELLİKLERİ MADDENİN HALLERİ MADDE-CİSİM-MALZEME-EŞYA MADDENİN ÖZELLİKLERİ MADDEYİ NİTELEYEN ÖZELLİKLER GİRİŞ MADDEYİ TANIYALIM Maddeleri özelliklerine

Detaylı

DELEMONT KENT - ÇÖP TOPLAMA PROGRAMI

DELEMONT KENT - ÇÖP TOPLAMA PROGRAMI DELEMONT KENT - ÇÖP TOPLAMA PROGRAMI Genel bilgilendirme ve iletişim BENIM TEPKIM : ÇÖPLERI YERINDE AYIRMAK Alışveriş yaptığımda Alisverise giderken fırsattan istifade edip alisveris yapacagim yere bırakabileceğim

Detaylı

TARİH ETKİNLİKLER UYGULAMA

TARİH ETKİNLİKLER UYGULAMA KONU BAŞLIĞI: ÇÖP VE ATIK TARİH ETKİNLİKLER UYGULAMA EKİM 2016 * Eko okul komitesininoluşturulması. *Eko okul timinin oluşturulması. * Eko Okul panosunun yer tespiti ve içeriğinin belirlenmesi. * Tüm okulun

Detaylı

Deprem anında neler yapmalıyız?

Deprem anında neler yapmalıyız? On5yirmi5.com Deprem anında neler yapmalıyız? Evde, arabada, iş yerinde, sinemada, metro ve otobüslerde depreme yakalandığımızda neler yapmalıyız? İşte yanıtı... Yayın Tarihi : 26 Şubat 2014 Çarşamba (oluşturma

Detaylı

İLAÇLARIN AMBALAJLANMASI 14. HAFTA

İLAÇLARIN AMBALAJLANMASI 14. HAFTA İLAÇLARIN AMBALAJLANMASI 14. HAFTA Tanım Ambalaj malzemesi; ürünü dış etkilerden korumak, depolamak ve nakletmek amacıyla kullanılan materyallerdir. İlaç kapları ise farmasötik kullanıma yönelik olarak

Detaylı

TEKİRDAĞ ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ

TEKİRDAĞ ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ TEKİRDAĞ ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ Atıkların kontrol altına alınması ve gelecek nesillere temiz ve gelişmiş bir Türkiye bırakılması hedefiyle, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığında

Detaylı

1.MADDEYİ NİTELEYEN ÖZELLİKLER

1.MADDEYİ NİTELEYEN ÖZELLİKLER NELER YAPACAĞIZ? Günlük yaşamda kullandığımız her şeyin kendine özgü bir hikayesi vardır.örneğin bisiklet yapımında kullanılan demirin, oyuncakların ana maddesi olan plastiğin üretilmesi, bunun gibi bir

Detaylı

ÇAMAŞIR MAKİNESİ / BULAŞIK MAKİNESİ KURUTMA MAKİNESİ BUZDOLABI

ÇAMAŞIR MAKİNESİ / BULAŞIK MAKİNESİ KURUTMA MAKİNESİ BUZDOLABI Su giriş bağlantıları Tahliye bağlantısı Gerektiği durumlarda uzun su giriş hortumu / uzun tahliye hortumu (İlk 30 gün içerisinde) ÇAMAŞIR MAKİNESİ / BULAŞIK MAKİNESİ Musluk temini ve montajı Temiz su

Detaylı

MADDE NEDİR??? madde denir. Boşlukta yer kaplayan kütlesi ve hacmi olan her şeye

MADDE NEDİR??? madde denir. Boşlukta yer kaplayan kütlesi ve hacmi olan her şeye MADDE NEDİR??? Boşlukta yer kaplayan kütlesi ve hacmi olan her şeye madde denir. Taş, toprak, ağaç, metal, cam, plastik, kağıt, kum gibi varlıklar birer maddedir. MADDENİN ORTAK ÖZELLİKLERİ Maddenin kütle,

Detaylı

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ HEREKE MESLEK YÜKSEKOKULU TEMİZLİK VE BAKIM HİZMETLERİ PROSEDÜRÜ

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ HEREKE MESLEK YÜKSEKOKULU TEMİZLİK VE BAKIM HİZMETLERİ PROSEDÜRÜ SAYFA 1 / 5 AMAÇ KAPSAM SORUMLULAR : Hereke MYO nun genel temizlik ve tertip-düzeni için standartları, sorumluları, sorumlulukları ve kontrol esaslarını belirleyerek, sürecin kalitesini arttırmak. : Hereke

Detaylı