TABLO 1 ADALET BAKANLIĞI CEZA VE TEVKİFEVLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ RESMİ VERİLERİ TABLO 2

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "TABLO 1 ADALET BAKANLIĞI CEZA VE TEVKİFEVLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ RESMİ VERİLERİ TABLO 2"

Transkript

1 TABLO 1 ADALET BAKANLIĞI CEZA VE TEVKİFEVLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ RESMİ VERİLERİ ÖLÜM TÜRÜ GENEL TOPLAM Normal Ölüm Hastalık Nedeni ile Ölüm İntihar iddiası Diğer Tutuklular Tarafından Öldürülenler Personelin, Hükümlü Tarafından Öldürülmesi Toplam TABLO 2 ADALET BAKANLIĞI CEZA VE TEVKİFEVLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ RESMİ VERİLERİ Tutuklu- Hükmen Tutuklu- Hükümlü Dağılımı (Ocak 2011 İtibarıyla) Tutuklu Hükmen Tutuklu Hükümlü Genel Toplam Ç Y T Ç Y T Ç Y T Ç Y T Kadın Erkek Toplam Ç=Çoçuk Y=Yetişkin Bu tablo, 19/04/2008 tarihli ve sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan 2008/13472 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe giren Resmî İstatistik Programı kapsamında olmayıp, hizmete özel olarak hazırlanmıştır.

2 2011 HASTA MAHPUSLAR LĠSTESĠ LİSTE-1 1. Grup yaşamı tehdit eden çok ciddi sağlık sorunları bulunan ve cezaevinde kalması mümkün olamayan hastalar(tespitlerimize ve bize ulaşan sağlık bilgilerine göre) 1. A.SAMET ÇELĠK (Sincan 2 Nolu F Tipi Cezaevi Ankara) MDS Kan kanseri yılında kemik iliğine bağlı bir çeşit kanser olan Myelodisplastik Sendrom (MDS) hastalığı tanısı konuldu. Rahatsızlığı nedeniyle sürekli kan ve kan ürünleri nakline ihtiyaç duyulmaktadır yılından beri sürekli kan ve kan ürünleri nakli nedeniyle, vücutta sürekli demir biriktirdiğinden bir zaman sonra kimi organları işlevsiz bırakabileceği belirtiliyor. 2. MEHMET ARAS (Erzurum H Tipi NĠZAMETTĠN AKAR (Muş E Tipi Kapalı Cezaevi Ankara Sincan Cezaevinde de olabilir) ĠSMET AYAZ (Adıyaman D Tipi Kapalı 5. ĠZZET TURAN (Diyarbakır D Tipi Kapalı 6. TAYLAN ÇĠNTAY (Diyarbakır D Tipi Kapalı 7. HEDĠYE AKSOY (Hüküm özlü) (Bakırköy Kadın ve Çocuk Gırtlak Kanseri. Durumu çok ağır Gırtlak Kanseri. Bu nedenle Muş Devlet Hastanesinden Van a, oradan da Ankara Numune Hastanesine sevk edilmiştir. Hastalığı Ölümcüldür. Mevcut koşulları cezaevinde kalarak tedavi olmasına imkân vermemektedir. 10 yıldır "Çölyak" hastası. Bunun yanında çok ciddi birçok rahatsızlığı da bulunmaktadır. Kendi ihtiyaçlarını karşılayamıyor, Son olarak gırtlak kanseri teşhisi konuldu. Ankilozon spondilit, mide ülseri, kemik erimesi, böbrek yetmezliği, bel fıtığı var. MESANE KANSERĠ Şarapnel parçaları nedeniyle iki gözünü kaybettiği için, göremiyor. Böbrek sorunu var. Merdivenlerden inip çıkamıyor. Görmemesinden kaynaklı cezaevi koşullarında yaşamını sürdüremiyor. Mahpus arkadaşlarının yardımıyla ihtiyaçlarını karşılayabiliyor. Son sağlığıyla ilgili gelen bilgide göğsünde kist olduğu ailesinin kanserden şüphelendiği, ağrılarının olduğu, tedavisinin düzenli yapılmamakta olduğu belirtilmektedir.

3 8. ĠSA YAĞBASAN (Şanlıurfa E Tipi Kaplı 9. DENĠZ YILDIZ (Sincan F Tipi Kapalı (Adana Karataş GÖRGÜN OKTAR (Muş E Tipi Kapalı MEHMET EMĠN ÖZKAN (Diyarbakır D Tipi Kapalı TEMĠNO BAYSAL (Siirt E Tipi Kapalı 13. LATĠF BODUR (Midyat M Tipi Cezaevi Mardin) 14. HALĠL GÜNEġ (Diyarbakır D Tipi Cezaevi ) ĠMAM ÇELĠKDEMĠR (Kırıkkale Hacılar F Tipi Kapalı EROL ZAVAR (Sincan 1 Nolu F Tipi Kapalı Cezaevi Ankara) Kanser hastası Kanser Hastası. Kemoterapi tedavisi görüyor. Akciğer Sönme. Ciğerlerinden beş kez ameliyat olmuş, ciğerinin yarısı alınmış. Durumu ağırdır. Cezaevi koşullarında tedavi edilmesi imkânsız hale gelmiştir. 74 yaşında. Kronik kalp, yüksek tansiyon ve zehirli guatr hastalığı bulunuyor. Cezaevinde yeterli derecede tedavisi yapılmıyor. Ağustos 2009'da 1metre 85 santimetre boyundaki Özkan'ın 50 kilogramın altına düştüğü bildirildi. Belden aşağısı felçlidir. Diyarbakır Devlet Hastanesi'nin raporuna göre %80 özürlü. Oğlu Kurban Baysal(18), belden aşağısı felç olan baba Temino Baysal'a bakabilmek amacıyla babası ile beraber cezaevinde yatıyor. Akciğer Kanseri. Durumu her gün daha kötüye gidiyor. Kemik Kanseri, PET-BT osteosarkom (kemik kanseri) rapor sonucu sol yedinci kostada (kaburga) genişleme ve SCREROTİK değişiklikler gözlenmiştir. Hafızasını yitirmiģ. Arkadaşlarının yardımları ile cezaevinde hayatını idame edebiliyor. Yardım almadan tuvalete bile gidemiyor. Kendisine yemek verilmediği takdirde haftalarca yemek yemeyi unutabiliyor. İki yaşındaki bir çocuktan hiçbir farkı yok. Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesinde tedavi altına alınmasına rağmen hiçbir iyileşme olmamıştır. Mesane kanseri. Otuza yakın tıbbi müdahale ya da ameliyat geçirdi. Tecrit koşulları hastalığını ölümcül düzeye taşıdığı gibi hastalıklara da neden oldu. Cezaevinde bulunduğu sırada başlayan migren ve safra kesesi ağrıları, daha önce geçirdiği tüberküloz, gözaltı sırasında gördüğü işkenceler ile dizlerinde oluşan menüsküs bunların en başta gelenleridir. Mart 2007'de safra kesesi alındı. Halen kanama ve ağrılarının devam etmesi nedeniyle tetkikleri yapılmaktadır.

4 HAYATĠ KAYTAN (Ankara Sincan F Tipi Cezaevi- Kırıkkale F Tipi ġevket ÖZNUR (Sakarya L Tipi Kapalı ĠNAYET METE (Diyarbakır D Tipi Kapalı SEYRAN GÖRDÜK (Alanya NESĠMĠ KALKAN (Mardin E Tipi Kapalı Donmadan kaynaklı sol ayak parmakları kökten, sağ ayak parmakları ilk eklemden kesilmiģ durumdadır. Sol topuk ve sağ serçe parmak (kemik alınmış) sürekli yara halde bulunmakta, iyileşmemektedir. Beyninde ur nedeniyle ameliyat edildi durumu kötü. Hipertansiyona bağlı felç, diabet, kronik kalp yetmezliği, dördüncü evre kronik böbrek yetmezliği, her iki ayak damarlarında %90'a varan tıkanıklık. Bir gözünü kaybetmiş tedavi edilmezse diğerini de kaybetmek üzere. Sürekli sakatlık raporu var. Kısa bir süre önce kalp ameliyatı geçirmiģ, sık sık kriz geçiriyor, ayrıca siroz hastası, damar tıkanıklığı, bel fıtığı mevcut ve dönem dönem vücudunun her tarafından derin yaralar açılıyor. Tiroit Kanseri Yakalandığı Çölyak hastalığı nedeniyle hiçbir ihtiyacını tek baģına karģılayamıyor. 22. HÜLKĠ GÜNEġ (Muş E Tipi Kapalı 'Ankilozan spandilit' MESUT DENĠZ (Sincan 1 Nolu F Tipi Cezaevi Ankara) VEYSĠ ÖZER (Diyarbakır D Tipi Kapalı LOKMAN AKBABA (Kırıkkale F Tipi Kapalı Cezaevi Erzurum ) Ġleri derece Ģizofren; yaşamının en temel gereklerini dahi yerine getiremeyecek durumda. Ağırlaştırılmış müebbete mahkûm olan ve tek kişilik hücrede bulunan Deniz, yemek yemiyor, yataktan çıkmıyor, temizliğine dikkat edemiyor. KANSER hastası. Kemoterapi yapılmasında engeller var. Sol bacakta göçsüzlük, incelme Dejeneratif omurga hastalığı, motor nöron hastalığı veya pes posa sendromu teşhisi, hastada klinik MR ve EMG

5 bulgularıyla motor nöron hastalığı vardır. 26. M. SIDDĠK CENGĠZ (Siirt E Tipi Kapalı 27. OZAN EREN (Tutuklu) Adana Kürkçüler F tipi 28. HASAN ALKIġ (Kırıkkale F Tipi Kapalı 29. SEYĠTHAN BOZDAĞ (Nevşehir Kalp kapakçığında var olan bir sızmadan dolayı sürekli kriz geçiriyor yılında Kalp ameliyatı geçirmiş. Her iki kalp kapakçığı değiştirilmiş. Ancak ameliyattan sonra sürekli olarak kriz geçirmeye başlamış, bir kapakta sızma yapıldığı ortaya çıkmış, o sızmadan dolayı sürekli kriz geçiriyor. Psikotik bozukluk Hipertansiyon, Ülser, Behcet Hastalığı gibi ağır hastalıkları mevcut. Adi Tıp tarafından cezaevinde kalması uygun değildir denmesine rağmen tahliye edilmemiş. Beyin tümörü var. 30. MEHMET TAPAR (Maltepe Kapalı Cezaevi İstanbul) 31. EMRAH KAÇAR (Ankara 1 nolu cezaevi) (yada Silivri 5 Nolu 32. SEDAT ERKMEN (Batman Tüberküloz hastası, Hastalığı ileri derecede. Tedavisi yapılmamaktadır. Hodgkin Lenfoma %65 özürlü, epilepsi hastası 33. MEHMET TEMĠZ (Tokat T Tipi Kapalı 34. AVNĠ UÇAR (Sincan 2 No'lu F Tipi 35. GÜLAY ÇETĠN (Antalya 36. M. ġġrġn BOZÇALI (Bolu F Tipi Omuzlarından aģağısı felçli, tam teşekküllü beş hastaneden cezaevinde kalmasının uygun olmadığına dair raporu var. Buna rağmen hala cezaevinde tutuluyor. Böbrek Kanseri, Sağ böbreği alınmıştır Mide ve sol yumurtalık kanseri. Hebatit B ve Chastası. Ölümcül ve Bulaşıcıdır.

6 37. MUSA GÜNDOĞDU (Bolu F Tipi 38. ABDURRAHMAN YILDIRIM (Hükümlü) (Bolu F Tipi 39. AHMET KARA (Hükümlü) Batman E Tipi 40. RESUL GÜLER (Maltepe 41. UMUT CONTAR (Malatya 42. AYDIN ÇUBUKÇU (Midyat Cezaevi (yeni bilgi) Kırıklar 2 Nolu F Tipi 43. ZELĠHA BULUT (Sincan Kadın Kapalı Böbrek Yetmezliği. (SAĞLIK DURUMU CEZAEVĠNDE TUTULMASINA UYGUN DEĞĠLDĠR. GEREKEN TEDAVĠSĠ YAPILMAMAKTADIR.) Başında şarapnel parçası var; en ufak bir sarsıntıda merkezî sinir sistemine ilişkin belirtilerin ortaya çıktığı ifade edilmektedir. İhtiyaçlarını arkadaşları karşılıyor. Bağırsak kanseri. Kolon Kanseri Böbreklerinde Kist var. Ġleri derecede siroz, tek gözünü kaybetmiģ. Şizofren. (SAĞLIK DURUMU CEZAEVĠNDE TUTULMASINA UYGUN DEĞĠLDĠR BEHÇET YILMAZ (Tekirdağ 1 Nolu F tipi EMRAH ALĠġAN (Adana adlî) YILMAZ ÇELĠKAL (Alanya Kapalı ĠSMAĠL YAVUZ GÜLVERĠK (Silivri Kapalı Ağır astım hastası, tekli hücrede tek başına kaldığında ve gece kriz geldiğinde ilacını bile kullanmayacak kadar etkisiz hale geliyor. Belden aşağısı felç. Adlî Tıp Kurumu, belden aşağısı tutmayan ve yatağa mahkûm olan hükümlü Emrah Alişan'ın, cezaevi ortamında yaşayabileceği yönünde karar verdi. Raporda şu ifade kullanıldı: "Cezaevinde revir ortamında bakımı sağlanarak infazına devam edebilir". "Psikotik bozukluk" tanısıyla 9 yıl Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nde kaldıktan sonra, raporları gözlem dairesi ve kurul kararı ile bozuldu ve şuan kalmakta olduğu cezaevine nakledildi. Hastane raporlarına göre tüberküloz hastalığı, hastanın her iki ciğerini de kaplamış durumda. Durumu Ciddi.

7 48. KAMĠL TURANOĞLU (Sincan 1 Nolu F Tipi 2003 yılında kurşun yaralanması nedeniyle sol ayağı dizden bir karış aşağı kesilmiş ve protez kullanıyor. 49. M. SIDDIK CENGĠZ (Siirt E Tipi 50. MEHMET EMĠN AKDAĞ (Tutuklu) (Van F Tipi 51. MENSUR AYDIN (Bolu F Tipi Kalp kapakçığında var olan bir sızmadan dolayı sürekli kriz geçiriyor yılında cezaevinde gördüğü işkence ve kötü muamele sonucu vücudunun sağ tarafı felç. Ankara Numune Hastanesinden cezaevinde yatamaz raporu alan Akdağ, 2003 yılında İstanbul Adli Tıp 3. İhtisas Kurulunun vermiş olduğu rapor ile serbest bırakıldı. 26 Eylül 2009 tarihinde örgüte yardım ettiği iddiasıyla tekrar gözaltına alınarak tutuklanmıştır. Yapılan yargılama sonucunda kendisine 8 yıl 9 ay ceza verilmiştir. Akdağ'ın cezaevinde tekerlekli sandalyeyle görüşlere geldiği ve arkadaşlarının yardımıyla ancak ihtiyaçlarını giderebildiği, durumunun her gün biraz daha kötüye gittiği konusunda bilgi alınmıştır. Ciddi kalp hastası. 52. NACĠ AKYOL (Sivas E Tipi Akciğer kanseri. 53. NESĠM ÖZKAN (Bolu F Tipi Kalp ve sara hastası. 54. CENGĠZ SĠNAN HALĠS ÇELĠK Tekirdağ 1 Nolu F Tipi Omurgada ve başında şarapnel parçaları var. Epilepsi hastası. Sırtındaki parçalar yüzünden oturmada kalmada ve temel ihtiyacını karşılamada zorluk. Başındaki parçalar yüzünden kısa anlık bilinç kaybı el ve bacaklarda his ve kuvvet kaybı mevcut. 55. MEMDUH KILIÇ (Hükümlü) (İzmir Kırıklar 1 Nolu F Tipi Siroz hastası olmasına rağmen tahliye edilmiyor.

8 56. HASAN BASRĠ AYDIN TAHLĠYE (İstanbul Paşa kapısı Alzheimer Hastası, Kendisine bakamayacak durumda ADNAN UYSAL (Hükümlü) (Ankara-Sincan L Tipi Kapalı FAHRETTĠN YÜRÜMEZ (Hükümlü) (VAN F Tipi CEMĠL ĠVRĠNDĠ (Hükümlü) (Mersin M Tipi Kapalı MÜRġĠT ASLAN (Hükümlü) (Mardin E Tipi Kapalı 61. ABULLAH DEMĠRAL(Hükümlü) (Kırıklar f Tipi Kaplı 62. MEHMET YEġĠLTEPE (Hükümlü) (Tekirdağ 1 Nolu F Tipi Kaplı 63. LOKMAN AKBABA (Erzurum H Tipi Cezaevi ) Karaciğer ve Akciğer Kanseri- Kemoterapi tedavisi görmektedir. Uysal için Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde düzenlenen rapora göre Hastanın hastalığı süreklidir. Tedavisinin 4-6 ay sürmesi beklenmektedir. Şifa şansı mevcut değildir. Hastanın cezasının cezaevinde infazı halinde hayati tehlikesi mevcuttur. 3 defa Adli Tıp'a götürülmüştür. Ancak adli tıp kurumu raporu onaylamamıştır. 56 yaşında, Gırtlak Kanseri-2004 yıllında geçirdiği ameliyatla ses telleri kesilmiş, boğazındaki soluk cihazı sayesinde nefes alıp vermektedir. Sağlık durumu giderek ağırlaşmaktadır. 6 yıl 3 ay hapis cezası almıştır. Hükümlü. Kalp Hastası. 17 yıldır cezaevinde bulunmaktadır. "2002 yılında Aort yetmezliği tanısıyla Dicle Üniversitesi Araştırma Hastanesi'nde açık kalp ameliyatı geçirmiş ve yapay kapak takılmış. Yüzde 90 bedensel engelli. İhtiyaçlarını karşılayamaz durumda. Kendi başına yataktan bile doğrulamadığını, yeme, giyinme, tuvalet gibi temel ihtiyaçlarını dahi ancak başkasının yardımıyla giderebildiğini aktarmıştır. Sürekli sakatlık niteliğindedir. Göğüs kısmından itibaren aşağısı tutmamaktadır. KARACĠĞER SĠROZ Hidrosefali beynin içinde ve çevresinde aşırı sıvı toplanması sonucu oluşan rahatsızlık ve kilo kaybı Motor Nöron Als Kas Erimesi; Sol ve bacakta göçsüzlük, incelme Dejeneratif omurga hastalığı, motor nöron hastalığı veya pes posa sendromu teşhisi mevcuttur.

9 64. SELÇUK YILDIZHAN (Tekirdağ 1 Nolu Kapalı 65. ĠDRĠS ÇALIġKAN (Hükümlü) (Bolu 66. NESĠMĠ ÖZKAN (Bolu F Tipi Kapalı 67. RESUL KOCATÜRK (Bolu F Tipi Kapalı 68. ÖZGÜR ÇELĠK (Kandıra 2 Nolu F Tipi Kapalı 69. ABDULLAH KALAY (Kandıra 2 Nolu F Tipi Kapalı 70. KEMAL ÖZELMALI (Hükümlü) (Adana Kürkçüler Yüzde 71 Engelli Ve Epilepsi. Kardeşinin başvurusuna göre; Belinden Boğazına kadar yüzde yanmış. K Sol burnu kökten kapalı nefes alamıyor, damarları tıkanmış, ciddi mide rahatsızlığı var. Ciğerleri çok hasta ve bronşit olmuş. Hem hastalıkları hem de burnunun kapanması nedeniyle her akşam 2-3 arkadaşı başında bekliyor; O da sabaha kadar uyuyamıyor aşırı terliyor. Ameliyat olması gerekiyor. Gırtlak Kanseri, Sara Hastası, Damar tıkanıklığı nedeniyle ameliyat geçirmiş. Yaptığı başvuruda gırtlak kanseri teşhisi konulmasına rağmen gerekli tedavinin yapılmadığını, son iki ayda da boğazındaki şisme nedeniyle konuşamadığını, sadece bir kez kontrole götürüldüğünü, doktor yatarak tedavi görmesini istemişse de cezaevi yönetiminin bunu engellediğini belirtmektedir. İleri derecede Bronşial astım rahatsızlığı bulunmaktadır. Tedavisi yapılmamaktadır. Wernike korskof-gizli Ģeker-ciğerde yağlanma-ileri derece astigmat Wernike korsakof-kulaklarda %25 duymama-mide bağırsak sorunu Wernicke Korsakoff Durumu ağır. Ara sıra netleşen beynindeki bazı görüntüler kısa bir süre sonra boşlukta yitip gidiyor. Bunların yarattığı psikolojik gerilimler sürekli baş ağrısı, kalp çırpıntısı, solunum sorunu, gözlerin gittikçe bozulması, sindirim sistemi bozukluğu, uyuşma, yürüme zorluğu (duvara tutunarak),hastalıktan kaynaklı diğer sorunlar yaşıyor. İstanbul Adli Tıp'ın 'cezaevinde yatamaz' raporuna rağmen tahliye edilmiyor.

10 71. HATĠCE POLAT (Gebze M Tipi cezaevi) 72. MUSTAFA GÖK (Sincan 1 Nolu F Tipi Kapalı 73. BEKĠR ġġmġek (Hükümlü) (Metris Kapalı 74. BÜLENT ÖZDEMĠR (Kandıra 1 Nolu F Tipi 75. CENGĠZ KAHRAMAN (Sincan F Tipi Kapalı 76. CENGĠZ KARAKAġ (Trabzon E Tipi 77. DOĞAN KARATAġTAN (Tekirdağ 1 Nolu F Tipi 78. ĠNAN GÖK (Tekirdağ 2 Nolu F Tipi 79. YUSUF KENAN DĠNÇER (Sivas E Tipi 80. ASLAN KARSLI (Silifke M Tipi Kapalı 81. ALĠ TEKE (Hükümlü) (Kandıra 1 Nolu F Tipi Kapalı Wernicke-Korsakoff hastası. Konuşma ve yürümede zorlanıyor. Belli aralıklarla gözleri tümüyle görmüyor, kılcal damarlarından kan akıyor, yürümede ve konuşmakta zorlanıyor, vücutta uyuşmalar oluyor. Wernicke-Korsakoff hastası. Uzun süre tedavi gördükten sonra tekrar cezaevine gönderildi. Wernicke-Korsakoff hastası. Cezaevinde tutulamayacağına fakat hastanede infazının tamamlanacağına dair rapor verilmiştir. Bacağında mermi var. Wernicke-Korsakoff hastası; bacağında mermi var. Wernicke-Korsakoff hastası. Yemeğini ve ilaçlarını almakta zorlanmaktadır. Wernicke-Korsakoff hastası ve ölüm orucuna bağlı fizikî sorunlar. Wernicke-Korsakoff hastası. Wernicke-Korsakoff hastası. Wernicke-Korsakoff hastası. Ġleri Korsakof hastası, 5 kez tahliye raporu verilmiģ, ancak halen salınmıyor. Wernicke Korsakoff ve ölüm orucuna bağlı hafıza kaybı SAMĠ ÖZBĠL (Hükümlü) (Kandıra 1 Nolu F Tipi Kapalı MEHMET ALĠ ÇELEBĠ (Bolu F Tipi Kapalı Wernike Korsakoff hastası, cezaevi koşullarında kalması sağlığı açısından tehlike oluşturabilir. Raporu var, Terminal ileumda izlenen değişiklikler kronik inflamatuar bağırsak hastalığını (crohn) düşündürmektedir Wernice Korsakof-Ġleri derecede Ģizofren. Rapor verilmiyor tahliye edilmiyor. 20 yaşından sonrasını hatırlamıyor; alması gereken ilaçlar verilmediğinden ileri derecede şizofren. Tahliye edilmişti, ancak yeniden tutuklandı. Müebbet hapse mahkûm.

11 84. ĠNAN ÇOBAN (Kırıklar 1 Nolu 85. TALAT ġanli (Sivas E Tipi Wernicke-Korsakoff UzamıĢlık Sendromu. (elimizde cmuk 399/2 faydalanabilir, şuanda muayene bulguları ile cezasının infazının devam edilmesi hayatı için tehlike teşkil edebilir, sürekli hastalık hali teşkil eder raporu var. Wernicke-Korsakoff hastası. 86. RAUF ERDEM (Hükümlü) (Trabzon E Tipi Kapalı 87. SALMANĠ ÖZCAN (Sincan 1 Nolu F Tipi 88. AHMET AKYOL Kürkçüler f tipi 89. ÖZGÜR KARABAġ (Tutuklu) Diyarbakır D Tipi Kapalı 90. CESĠM KAHRAMAN Bolu Cezaevi 91. FATMA TOKMAK Bakırköy kadın cezaevi 1991 de Cezaevine girdi 12 yıl tutuklu kaldıktan sonra ( 1996 ve 2000 ölüm oruçlarına) katıldığı 2003 te Wernike Korsakoff hastalığı nedeniyle serbest bırakıldığı, 2009 yargıtayda cezasının onaylanmasıyla 17 Aralık 2009 da yeniden cezaevine girdi. Müebbet hapis cezası aldığı, ölüm orucundan kalan rahatsızlıkları, beyincik eti uzaması,2defa tüberküloz geçirdiği, dizlerinde urlar olduğu, kaburgalarında ki sorun nedeniyle iç organlarına basınç yaptığı, ciddi psikolojik sorunlarının olduğu bildirilmektedir. Wernicke-Korsakoff hastası ve ölüm orucuna bağlı fizikî sorunlar. Milyonda bir görülen Adison hastalığı vücudu 40 kiloya düşmüş. Kalp sorunundan raporu var (SAĞLIK DURUMU CEZAEVĠNDE TUTULMASINA ENGELDĠR.) Histiyositozis x hastalığı var yılından beri cezaevinde. Hepatit B ve ağır astım hastası. Yıllardır aynı sorunlar, hastalıklarla uğraşmasına rağmen, tedavi bir sonuç vermiyor. Sevki gerçekleştirilmiyor. Kalp yetmezliği, 92. VEYSEL AKKURT Kırıklar 1 nolu f tipi cezaevi Epilepsi hastası, çok sık aralıklarla kriz geçiriyor, mahkeme salonunda kriz geçirdi.

12 93. MAHMUT BADUR Kırıklar 2 Nolu f Tipi Cezaevi 94. MEHMET KARTAL Kırıklar 2 Nolu f tipi cezaevi İki defadır kalp krizi geçirmekte, kalp damarlarından ameliyat oldu, böbreğinden taş alındı. Aktif kronik hepatit-b, migren, reflü ve gastrit. 95. SEYĠTHAN KUTLU Kırıklar 2 Nolu F Tipi Cezaevi 96. SEKVAN BECERĠKLĠ Kırıklar 2 Nolu F Tipi Cezaevi 50 yaşında karaciğeri iki yerinde delinmiş. Ağır hasta. Bedeninin yarısı felç. İhtiyaçlarını tek başına karşılayamıyor. Haftada bir hatırlayamadığı bayılmalar yaşıyor. Ayda bir nöbet geçiriyor. Sağ parietalde 5 cm lik çöküklük var. Posttravmatik epilepsi hastasıdır. Orta derecede nörolojik episit hastasıdır. 97. ġevket ÖZNUR (Hükümlü) (Ümraniye T Tipi Kapalı (ÇOK AĞIR HASTA) Hipertansiyona bağlı felç, diyabet, kronik kalp yetmezliği, dördüncü evre kronik böbrek yetmezliği, her iki ayak damarlarında %90'a varan tıkanıklık. Bir gözünü kaybetmiş tedavi edilmezse diğerini de kaybetmek üzere. Sürekli sakatlık raporu var. Adli Tıp Kurumu 3. Ġhtisas Kurulunun ile tarihli raporlarında T.C. Anayasasının 104/b maddesinde sözü geçen sürekli hastalık kapsamında değerlendirildiği bildirilmesine rağmen hala tutuluyor.???? 98. GÜLAY ÇETĠN (Antalya L Tipi Kaplı Mide ve sol yumurtalık kanseri. (ÇOK AĞIR HASTA)

13 99. MURġĠT ASLAN (Hükümlü) (Mardin E Tipi Kapalı (SAĞLIK DURUMU CEZAEVĠNDE TUTULMASINA UYGUN DEĞĠLDĠR.) Yüzde 90 bedensel engelli. İhtiyaçlarını karşılayamaz durumda. Kendi başına yataktan bile doğrulamadığını, yeme, giyinme, tuvalet gibi temel ihtiyaçlarını dahi ancak başkasının yardımıyla giderebildiğini aktarmıştır. Sürekli sakatlık niteliğindedir. Göğüs kısmından itibaren aşağısı tutmamaktadır. Tekerleklik Sandalye kullanmaktadır. Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanlığı tarafından kendisine Özürlü Kartı verilmiştir MEHMET EMĠN AKDAĞ (Tutuklu) (Van F Tipi 101. MENSUR AYDIN (Hükümlü) (Bolu F Tipi 102. HÜSEYĠN ASLAN (Tutuklu) (Diyarbakır D Tipi Kapalı (SAĞLIK DURUMU CEZAEVĠNDE TUTULMASINA UYGUN DEĞĠLDĠR.) 1997 yılında cezaevinde gördüğü işkence ve kötü muamele sonucu vücudunun sağ tarafı felç. Ankara Numune Hastanesinden cezaevinde yatamaz raporu alan Akdağ, 2003 yılında İstanbul Adli Tıp 3. İhtisas Kurulunun vermiş olduğu rapor ile serbest bırakıldı. 26 Eylül 2009 tarihinde örgüte yardım ettiği iddiasıyla tekrar gözaltına alınarak tutuklanmıştır. Yapılan yargılama sonucunda kendisine 8 yıl 9 ay ceza verilmiştir. Akdağ'ın cezaevinde tekerlekli sandalye kullanmakta ve arkadaşlarının yardımıyla ancak ihtiyaçlarını giderebilmektedir. (SAĞLIK DURUMU CEZAEVĠNDE TUTULMASINA UYGUN DEĞĠLDĠR.) Ciddi kalp hastası. Hipertansiyon ve Panikatak hastası. Cezasının infaz süresi 1 yılın altına düşmüş. Cezasının kaldırılmasına karar verilebilir) (SAĞLIK DURUMU CEZAEVĠNDE TUTULMASINA UYGUN DEĞĠLDĠR.) Panik Bozukluğu. Sağlık Kurulu Raporuna göre %60 sakattır. Kapalı alanlarda kalması sakıncalıdır.

14 103. OZAN EREN (Tutuklu) Adana Kürkçüler F tipi Pisikotik hastalığı mevcuttur. HASTA) (AĞIR 104. MUSA GÜNDOĞDU (Hükümlü) (Bolu F Tipi Cezaevinde ameliyat olmuş ve bir böbreği alınmış. Ayrıca Coroner yetmezliği nedeniyle açık kalp ameliyatı olmuş YILMAZ ÇALIKIRAN (Alanya L Kapalı 106. ADNAN UYSAL (Hükümlü) (Ankara-Sincan L Tipi Kapalı 107. FAHRETTĠN YÜRÜMEZ (Hükümlü) (VAN F Tipi 108. TALAT ġanli (Kırıkkale F Tipi Kaplı Cezaevi Sivas E Tipi (AĞIR HASTA) "Psikotik bozukluk" tanısıyla 9 yıl Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nde kaldıktan sonra, raporları gözlem dairesi ve kurul kararı ile bozuldu ve şuan kalmakta olduğu cezaevine nakledildi. (ÇOK AĞIR HASTA) Karaciğer ve Akciğer Kanseri- Kemoterapi tedavisi görmektedir. Uysal için Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde düzenlenen rapora göre Hastanın hastalığı süreklidir. Tedavisinin 4-6 ay sürmesi beklenmektedir. Şifa şansı mevcut değildir. Hastanın cezasının cezaevinde infazı halinde hayati tehlikesi mevcuttur. 3 defa Adli Tıp'a götürülmüştür. Ancak adli tıp kurumu raporu onaylamamıştır. (ÇOK AĞIR HASTA) 56 yaşında, Gırtlak Kanseri 2004 yıllında geçirdiği ameliyatla ses telleri kesilmiş, boğazındaki soluk cihazı sayesinde nefes alıp vermektedir. Sağlık durumu giderek ağırlaşmaktadır. 6 yıl 3 ay hapis cezası almıştır. Hükümlü. Wernicke-Korsakoff hastası ĠSMET DEMĠR (Gaziantep E Tipi Kapalı 110. SABAHATTĠN AYDEMĠR (EskiĢehir H Tipi Kapalı (AĞIR HASTA) Boğazda kitle. Akciğer ameliyatı geçirmiş, Tansiyon, mide hastalığı var. Kalın bağırsak ameliyatı olmuş ve dalağı alınmıştır. Tedavi edilmediğini beyan etmiştir.

15 111. A.VAHAP NARĠN Kronik sinüzit ve bronşit, farenjit, hemoroid, el ve vücut titremesi, eklem romatizması, bel fıtığı, göz bozukluğu ve kulak çınlaması var, nefes darlığı yaşıyor NACĠ AKYOL (Sivas E Tipi (ÇOK AĞIR HASTA) Akciğer kanseri LĠSTE 2 2. Grup ciddi sağlık sorunları nedeniyle büyük sağlık merkezlerinde kapsamlı ve sürekli tedavileri gerektiği halde uygun şekilde tedavi edilmeyen hastalar(tespitlerimize ve bize ulaşan sağlık bilgilerine göre) 1. ĠBRAHĠM ÖZGEL (Bitlis E Tipi Kapalı 2. AFYON KORKMAZ (Antalya L Tipi Kapalı 3. ZĠYA ERGEZER (Tekirdağ 2 Nolu F Tipi Kapalı 4. YAġAR ĠNCE (Sincan 1 Nolu F Tipi Kapalı Cezaevi Ankara) 5. KEMAL ERTÜRK (Sincan 1 Nolu F Tipi Kapalı Cezaevi Ankara) 6. CENGĠZ EKER (Erzurum H Tipi Kapalı Kalp, Şeker, Yüksek Tansiyon ve Böbrek Hastası. Raporlara göre tam teşeküllü bir hastanede sürekli olarak tedavi altında tutulması gerekirken tedavisi yapılmamaktadır. 2,5 yıl cezası kalmış Bacağındaki protez 10 yıldır değişmemesinden kaynaklı ayak kemiğinde uzamalar oluyor ve protezi kullanamaz halde yaşıyor. Kronik diyabet, tansiyon, bronşit, aşırı kilo kaybı, kalpte sıkışma, sürekli uyku hali. Hepatit B, kalp rahatsızlığı, (Kalpte mitral yetmezliği var.) bel fıtığı, böbreklerde taģ, karaciğerde enfeksiyon yaģamaktadır. ġeker ve hipertansiyon, mide ve bağırsak sorunları nedeniyle halsizlik-ateģlenme, baģ ve kas ağrıları, uykusuzluk, gözlerde bulanıklık yaģamakta, ağırlaştırılmış müebbet mahkûmu olduğu için tek kişilik hücrede ve sınırlı havalandırma saati uygulamasına maruz kalarak bu sorunlar daha da ağırlaşmaktadır. 3 KALP DAMARI TIKALI tedavi edilmiyor

16 7. HÜSEYĠN BALAR (Tekirdağ F Tipi Kapalı 8. SĠBEL KURT (Gebze M Tipi Kapalı 9. ERKAN NASIROĞLU (Trabzon 10. A. HAKĠM EġĠYOK (Rize 11. FAYSAL ENCÜ (Diyarbakır D Tipi Kapalı 12. HALĠL YILDIZ (Antalya L Tipi 13. ZEYNEL KARABULUT (Sincan 1 Nolu F Tipi 14. UFUK KESKĠN (Bolu Cezaevi ) 15. FAYSAL YACAN (Tutuklu) (Kırıklar 1 Nolu F Tipi 16. MEHMET KUTLĠ (Elbistan E Tipi Kaplı 17. YASĠN DEMĠR (Sincan 2 Nolu FR Tipi Kapalı 18. HASAN TAHSĠN AKGÜN (Tekirdağ 2 Nolu Kapalı Verem ve ağırlaşmış zatürree Kalp hastası. Sağlık durumu giderek kötüleşiyor. Ölüm tehlikesi olduğu, hastanede tedavi edilmesi gerekmekte, hastaneye sevki yapılmıyor. Kısmi felç ihtiyaçlarını karşılayamıyor. Psikolojik sorunları var yılından beri kafasından aldığı bir darp sonucu 1.8 mm demir parçasıyla yaşamakta olduğunu ve bu demir parçasının ameliyat ile alınabilecek durumdayken cezaevi idaresinin Eşiyok'un tedavi edilmesini engellediğini; sürekli ilaç tedavisi alması gereken Eşiyok'un, aynı zamanda mide ülseri rahatsızlığı da var. Çölyak Hastası, 6 yıldır cezaevinde. 2 sefer ameliyat olmuş 1 sefer daha ameliyat olacak. 82 yaşında. Yaşından kaynaklı sağlık sorunları var ve arkadaşlarının yardımı olmadan yaşamını sürdüremiyor. Ölüm orucu kaynaklı ayak damarlarında tıkanma nedeniyle çift koltuk değneği kullanarak günlük ihtiyaçlarını karşılayabiliyor. Diyabet Tip 1, psikolojik hastalıklar da yaşıyor. Ülser, Gastrit, Hemoroit, Bel Fıtığı, Boyun Fıtığı, Bulaşıcı mantar, Göğüs Rahatsızlığı, Kalp Sıkışıklığı, Yüksek Tansiyon, Aşırı Kilo Kaybı, Prostat, Şeker rahatsızlıkları bulunmaktadır. Tedavisi tam yapılamamaktadır. Rahatsızlıkları bedenini ciddi bakımda zorladığından 50 kilonun altına düşmüştür. Behçet Hastalığı Hepatit B Hepatit D 8 yıldır Hastalığı Nedeniyle Tek Kalıyor. Ağır tecrit koşullarının yol açtığı psikolojik sorunları nedeniyle, yaşamını kendi başına sürdürecek durumda değil.

17 19. HÜSEYĠN BAHAR (Tekirdağ 2 Nolu Kapalı 20. ZĠYA ERGEZER (Tekirdağ 2 Nolu Kapalı 21. M.ġAKĠR KARADAġ (Tekirdağ 22. SELAHATTĠN COġKUN (Tekirdağ 23. ERHAN ÖZEL (Tekirdağ 24. AZAT ESKĠN (Tekirdağ 25. SELMAN DĠNÇ (Tekirdağ 26. MAġALLAH AYSAL (Tekirdağ 27. MAHMUT BALĠ (Tekirdağ 28. SEYFETTĠN AKĠN (Tekirdağ Cezaevi BEġĠR BARAN (Tekirdağ 30. NEDĠM BALKU (Tekirdağ 31. CESĠM YILDIRIM (Tekirdağ 32. KEMAL ÖZÇELĠK (Erzurum 33. MURAT BULUT (Erzurum 34. FĠLĠT TĠLTAY (Erzurum 35. EMĠN ARIĞ (Erzurum 36. BÜLENT ÖZDEMĠR (Kocaeli 1 Nolu F Tipi 37. SELÇUK YILDIZHAN (4 Nolu Tüberküloz ve zatürree hastası Kronik diyabet, tansiyon, bronşit, aşırı kilo kaybı, kalpte sıkışma ve sürekli uyku hali. Göz tansiyonu. Gözdeki yaradan dolayı gözünü kaybetme tehlikesi var. Verem hastası(hücrede tutuluyor) Kalp hastası(daha önce 3 lü by-pass geçirmiş,1 defa da Aort ameliyatı) Stent takılı.6 ayda bir kontrol gerekiyor. Diyet yemeği uygulanmıyor Kalp damarı tıkalı Tek böbreği var. Böbrek iltihaplı-göbek deliğinde zaman zaman kanama oluyor Alerjik astım ve bronşit hastası ve gözlerde katarakt Açık kalp ameliyatı geçirmiş. Verem hastası (3 kişilik odada tutuluyor) 55 yaşında Kalp hastası, kriz geçirme riski yüksek Astım hastası Panikatak Kalp ve şeker hastası. Açık kalp ameliyatı olması gerekiyor. Sağ göz görme duyusunu yitirmiş. Aynı sorunlar sol göz içinde başlamış 66 yaşında kalp kapakçığında daralma. Hipertansiyon, sırt, bel ve sağ bacakta sorunları var. Sol kol kısmi felç-tüm vücuda yayılma riski var Ağır Romatizma rahatsızlığı var. Tedavi edilmiyor. Koğuşunda tek başına kalan Selçuk Yıldızhan %71 engelli raporu olan, tek gözü görmeyen ve epilepsi hastası olan bir kişidir. Selçuk Yıldızhan ın yanında arkadaşları olmadan ve tek başına kalabilmesi mümkün değildir.

18 38. TAMER KAPUCU (Maltepe L Tipi Kapalı 39. MEHMET AKBAġ (Kandıra 40. ABRULKERĠM SUNE (Kandıra 41. RAFET SELVĠTOPU (Maltepe 2 Nolu L Tipi Kapalı 42. SABAHATTĠN AYDEMĠR (Eskişehir H Tipi Kapalı 43. HABĠP ÇĠFÇĠ (Kırıkkale F tipi 44. ĠBRAHĠM ÖZGEN (Bitlis E Tipi 45. MEHMET TURKEZĠ (Pozantı Çocuk 46. ġahġn ÇOBAN (Pozantı Çocuk 47. HASAN ASLAN (Mersin E tipi Cezaevi ) 48. GÜLĠZAR AKIN (Adıyaman E tipi 49. ĠDRĠS NAS (Adana Kürkçüler F Tipi 50. FERDAN ĠLDAN Midyat cezaevi 51. EBEDĠN ABĠ Trabzon Cezaevi 52. KENAN KARAASLAN Bolu f tipi 53. KASIM DEMĠR Muş cezaevi Prostat Kanseri tanısı ile tedavisi devam etmektedir. İleri derecede Böbrek Hastası. Tedavisi yapılmamaktadır. Tutuklanmadan önce geçirdiği trafik kazası sebebiyle beyin hasar görmüş. Tedavisi yapılmamaktadır. Ağır Psikolojik ve Sinirsel Rahatsızlıkları bulunmaktadır. Akciğer ve kalın barsaklarından ameliyat olmuş. Hipertansiyon hastası ve mide şikayetleri mevcut. Verem Hastası Kalp Yetmezliği Epilepsi hastası Hepatit B hastası Epilepsi hastası Beyinde tümör, dizanteri, mide ülseri yumurtalıklarda kist. Kalp Hastası Yaklaşık 14 yıldır cezaevinde bulunmaktadır. Hepatit B hastası olup düzenli kontrol ve özel beslenmeye ihtiyaç duymaktadır Kalp ve şeker hastası 1995 yılından beri cezaevinde. Bel ve boyun fıtığı, kronik migren, mide ve bağırsak sorunları, göz ağrısı, romatizma, kulak çınlaması ve beyninde şarapnel parçası var. 16 yıldır cezaevinde, müebbet hapis cezası aldı. Kalp rahatsızlığı, yüksek tansiyon, Hepatit B, eklem romatizması rahatsızlıkları var. 53 yaşında olması nedeniyle cezaevi koşullarında kalması sağlığı ve ileriki yaşamı açısından riskler taşıyor. Kısa bir süre önce Muş E Tipi Kapalı Cezaevi'ne sevk edildi.

19 54. M. DENĠZ GÜZEL Bolu Cezaevi 55. YILMAZ SONCAK Bolu Cezaevi 56. ĠBRAHĠM ER Erzurum h tipi cezaevi 57. SĠRAÇ TOĞLUK Kırıklar 2 nolu f tipi cezaevi 58. A.AZĠZ YILMAZ Kırıklar 2 Nolu F Tipi Cezaevi 59. FETHULLAH DEMĠRTAġ Kırıklar 2 Nolu F Tipi Cezaevi 60. SEYĠTHAN KORT Kırıklar 2 Nolu F Tipi Cezaevi 61. A. KADĠR GÜRBÜZ Kırıklar 2 nolu f tipi cezaevi 62. A HAMĠT BABAT Sincan 2 Nolu F Tipi 63. FESĠH NARDAN Tekirdağ 2 F Tipi 64. KAMĠL TURANOĞLU (Sincan 1 Nolu F Tipi 1994 yılından beri cezaevinde. Müebbet hapis cezası almış. Hepatit B ve kronik sinüzit hastalıkları var. İlaç tedavileri sonuçsuz devam ediyor yılından beri cezaevinde. Eklem romatizması, sinüzit, kronik farenjit, hemoroid, kallestrol ve gizli şeker, astım, ülser, reflü, hastalıkları var. Nefes alıp vermede ciddi sorunlar yaşıyor. Sevki çıkarılmıyor. Kalçasında şarapnel parçası, ayağında platin takılı. Kan dolaşımı yeterince olmadığı için parmakları hissetmiyor. Bacağı incelmiş, parmaklar ve topukta çürümeler mevcut. Açık kalp ameliyatı olmuş, tiroit ve guatr ameliyatı olmuş, yüksek tansiyon sorunu var. Mide ülseri ve migern Boyun fıtığı, mide ülseri, çene eklemlerinde erime var, sıvı gıda ile besleniyor. Raporu var. Hepatit- b, kanda pıhtılaşma var. 52 yaşında. Mide ülseri, sinüzit, romatizmal hastalıklar, prostat, böbrek rahatsızlığı. Göz, migren ve kalp sorunları yaşamaktadır Kurşun yaraları ve bilekten dize kadar plantin olmasından kaynaklı sağlık sorunları yaşıyor yılında kurşun yaralanması nedeniyle sol ayağı dizden bir karış aşağı kesilmiş ve protez kullanıyor. 65. MEHMET KUTLĠ (Elbistan E Tipi Kaplı 66. TEVFĠK KALKAN Hacılar F Tipi Kapalı Cezaevi-Kırıkkale) Behçet Hastalığı 12 yıldır Hepatit B hastası, Temmuz 2010 tarihinde yapmış olduğu tetkiklerde kan değerlerinde artış olduğu, BBV DNA PCR tahlili sonucu da pozitif çıkmış, rahatsızlığı riskli bir üst aşamaya geçmiş bulunmaktadır. 67. AHMET ÇAKAL İleri derecede varis, boyun fıtığı, gastrit, göz ve uyku bozukluğu, kaşıntı, vücudunda yağ kistleri oluşmuş

20 LĠSTE 3 Grup da çeşitli sağlık sorunları nedeni ile tedavileri gerekirken, tedavileri yapılamayan, uygun sağlık merkezlerine sevk edilmeyen veya önerilen tedavinin devamı için uygun koşullar sağlanmayan hastalar(tespitlerimize ve bize ulaşan sağlık bilgilerine göre) 1. MEHMET AKKUġ Van f tipi Mide sorunları yaşıyor ve ağzındaki yaralar devamlı boğaz bölgesine yayılıyor, yemek yiyememesinden dolayı devamlı kilo kaybı yaşıyor. 2. ERSĠN VURAL (Tekirdağ 2 Nolu F Tipi Oryantasyon bozukluğu, paranoya. Mutlak tecrit koşullarında tutuluyor ancak aynı cezaevindeki tutuklular ve hükümlüler, Vural'ın "beni öldürecekler!" diye bağırdığını sık sık duyduklarını belirtiyor. 3. REMZĠ MUTLU (Tekirdağ 2 Nolu F Tipi 4. SUZAN ZENGĠN (Tutuklu) (Bakırköy Kadın ve Çocuk Hapishanesi) 5. HAZNE HAYKIR Mardin-Midyat M Tipi 6. HASAN TAHSĠN AKGÖK (Tekirdağ F Tipi 7. HÜSEYĠN ÖZARSLAN (Sincan 1 Nolu F Tipi 8. SEDAT KARTAL (Kandıra 1 Nolu F Tipi 9. Hüseyin SÜRGEÇ (Hükümlü) (Muş E Tipi Kaplı tipi 10. ABDURRAHMAN ASLAN (Siirt E Tipi Kapalı ġġzoaffrektġf BOZUKLUĞU Kadın hastalıkları nedeniyle rahminin alındığı ( tutuklanmadan önce)yüksek tansiyon, kemik erimesi ve yüzünde kulağına yakın bölgede kist oluştuğu plastik cerrahi bölümünden tedavisinin yapılması için randevu alınmasına rağmen düzenli tedaviye götürülmüyor. 70 yaşında kalp hastası ve psikolojik durumu kötü. yemek almıyor ve geceleri uyumuyor, travma geçiriyor. Ağır tecrit koşullarının yol açtığı psikolojik sorunlar nedeniyle yaşamını kendi başına sürdürebilecek durumda değildir. Karaciğerinde Hepatit B kaynaklı ciddi sorunları var. Romatoid Artrit.( Eklem ağrıları eklemlerde şişlik tutukluk ve fonksiyon kaybı.) 12 yıl önce cezaevine girmeden önce bacağından yaralanmış. Bacağında kaslarada ve bağlarda ciddi rahatsızlıklar ve ağrılar mevcut. Üniversite hastanelerinde tedavisi gerekirken sevki ve tedavisi yapılmamaktadır. Penis ve tesislere darbeler almış, burnu kırık durumu kötü.

21 11. CEVDET DERSE (Adıyaman Kaplı 12. OCAL DOĞAN (Tekirdağ 1 F Nolu Kapalı 13. CEMĠL ERDEM (Tekirdağ 1 Nolu Kapalı 14. DENĠZ TEPELĠ (Tutuklu) (Sincan Kadın 15. AYGÜL KAPÇAK (Sincan F Tipi Kapalı 16. BAHATTĠN KAYA (Mardin E Tipi Kaplı 17. AYDIN YALVAÇ (Tekirdağ 18. FERHAT TAĞAY (Tekirdağ 19. M.EMĠN ADANMIġ (Tekirdağ 20. DENĠZ KURTAY (Tekirdağ 21. NURĠCAN AKKALE (Tekirdağ Vücutta Metal Parçaları mevcut. Psikolojik rahatsızlıkları var. Tedavi görüyor. Durumu acil tepkileri anormal derecede bozuk. Ölmek istiyor. Duymak ve ışık istemiyor. Beslenememekten kaynaklı 41. kg düşmüş. Sürekli kusuyor Diyabet tip.2 ve hipertansiyon hastası Haziranında Sincan cezaevinden sürgün sevkle Kırşehir cezaevine gönderildikten sonra, sağlık sorunları yaşadığı Kırşehir hapishanesinden götürüldüğü hastanede, yumurtalıkta 2.2mm lik kist olduğu ve kanamasının olduğu tespit edilmiş, Kırşehir de patoloji ve biyopsi olmadığından tedavisinin Anakarada yapılmasının uygun olacağından yeniden Sincan cezaevine sevk edilmiştir. Kanaması devam etmektedir, ailesi kanserden şüphelenmektedir. Sincan dan hastaneye sevkinden sonra askerin muayene odasından çıkmadığı için muayene olmadan cezaevine geri getirildiği, Cezaevi revir doktorunun da kanaması devam ettiği halde bir şeyin yok diyerek hastaneye sevkini yapmadığı iddia edilmektedir. Vücudunda şarapnel parçaları ve ciddi jinekolojik sorunları var. Böbrek Hastası Sedef Hastası. Tüm vücuduna yayılmış. Eklem yerlerinde derin çatlaklar oluşuyor Böbreklerde kısmi kumlama oluşmuş ve üst solunum iltihabı Ülser ve Hemoroit. Sağ ayağı dizden aşağısı felç. Deri kaşıntısı ve deride dökülme Sinüzit

22 22. ALĠ BARAN ÇĠMEN (Tekirdağ 23. TURAN GÜNANA (Tekirdağ 24. SÜLEYMAN KILIÇ (Tekirdağ 25. ERCAN BĠLEN (Tekirdağ ADEM YÜKSEKDAĞ (Tekirdağ 27. RESUL ÇETĠN (Tekirdağ 28. CENGĠZ ÇELĠK (Tekirdağ 29. MEHMET SÜMER (Tekirdağ 30. HAYRETTĠN BEġTAġ (Tekirdağ 31. CEMAL AYDIN (Tekirdağ 32. TURGUT YALÇIN (Tekirdağ 33. BERAT ANLI (Tekirdağ 34. HÜSEYĠN GÜNDEM (Tekirdağ 35. KUDBETTĠN OKTAY (Tekirdağ 36. A.KADĠR UÇAR (Tekirdağ 37. RAMAZAN AKAN (Tekirdağ 38. YUSUF ALKAN (Tekirdağ 39. SERHAN ESKĠN (Tekirdağ 40. ÇETĠN BALCI (Tekirdağ 41. SELAMĠ LAÇĠN (Tekirdağ 42. CEMAL ÖZVARIġ (Tekirdağ 43. ġahap DOĞAN (Tekirdağ Kulak zarları delik. Pangrastik hastalığı Bel fıtığı. Solunum yollarında rahatsızlık Ülser Bel fıtığı ameliyatı geçirmiş Tüm vücutta kıl dönmesi oluşuyor Kolon iltihabı-bel fıtığı-sol bacakta ağrı ve uyuşma Epilepsi hastalığı-sırt omurgasında ve kafatasında şarapnel parçası var- Göz Ağrısı 60 yaşında. Kronik tansiyon mide ve göğüs ağrıları bulunmaktadır. Gastrit, reflü, mide enfeksiyonu, bulantı, kusma, iştahsızlık ve göğüs ağrısı, Sinüzit hastalığı Bademcik şişmesi ve mide yanması. Verilen ilaçlar saç kıran yapıyor 60 yaşında. Dişleri yok. Hastalığına teşhis konulamıyor Kronik kas hastalığı, kronik saman nezlesiellerinde morarma ve kaşıntı-ayaklarında yanma var. Akdeniz anemisi ve iltihaplanması. Ağızda yara oluşumu. Nefes darlığı Sol göğüs kafesinde çökme, aort damar genişliği. Teşhis konulamayan baş ağrısı 5 yıldır bel-kalça-sırt kemik ve eklem ağrıları, oturamıyor Sinüzit hastalığı Bacak eklem kireçlenmesi Kalp sıkışması. Gözlerde kayma Şiddetli baş ağrısı-kronik tansiyon Kronik farenjit - larenjit. Mide ülseri-ağır eklem romatizması

23 44. MEHMET POLAT (Tekirdağ 45. M.EMĠN ÇĠÇEN (Tekirdağ 46. CAHĠT KIRMIZIZAMBAK (Tekirdağ 47. BARIġ KARAHAN (Tekirdağ 48. HÜSEYĠN POLAT (Tekirdağ 49. BĠLAL AYDIN (Tekirdağ ZĠYA KIRAÇ (Tekirdağ 51. TEKĠN ÇĠMEN (Tekirdağ 52. ERDAL ġahġn (Tekirdağ 53. BARIġ KARAHAN (Tekirdağ 54. A.ĠHSAN BAYAR (Tekirdağ 55. Ali EKBER ORUÇ (Erzurum 56. FĠKRET GÜZELAYDIN (Erzurum Anemi hastası Farenjit ve mide sorunu Sindirim sisteminde sorun. Yemek yiyememe Sindirim sistemi rahatsızlığı Vücutta yara oluşumu Sedef hastası- diş diş eti kanaması Kemik erimesi Gözlerde sorun Burun yanması-baş ağrısı-diş ağrısı Sindirim sistemi rahatsızlığı Mide Kas hastalığı, istemsiz kas hareketleri kısmi felç, hareketlerini kontrol edemiyor. İhtiyaçlarını karşılayamıyor. 52 yaşında Mide ülseri-migren-sinüzit, kolda damar ezikliği, kafa arkasında yumru tarzında şişlik, düzensiz tansiyon. 57. SADIK KAN (Kocaeli 1 No lu F tipi 58. CĠHAN GÜNEġ (Kocaeli 1 No lu F Tipi 59. BAYRAM YALÇINKAYA (Kocaeli 1 No lu F Tipi 60. YAKUP DEMĠR (Osmaniye T Tipi Burnundan Rahatsız, ameliyat olması gerekiyor. Mide Rahatsızlığı var. Tedavi edilmiyor, Hastaneye sevki yapılmıyor. Mide Rahatsızlığı var. Tedavi edilmiyor, Hastaneye sevki yapılmıyor. Psikolojik Sorunları Var

24 61. AZAD BOZKURT (Pozantı Çocuk 62. MURAT YÜKSEL Mersin E Tipi 63. DOĞAN TEKER Kürkçüler F Tipi 64. RASĠM AġAN Adana Kürkçüler F Tipi 65. MEHMET KUTLU (Hükümlü) Adana Kürkçüler F Tipi 66. KAZE ÖZLÜ Karataş Cezaevi 67. ĠSMAĠL TÜZÜN Elbistan Cezaevi 68. ĠSMET DEMĠR 69. AYDIN AYDEMĠR Bolu Cezaevi 70. RIDVAN ÇELĠK Bolu Cezaevi 71. ALĠ ÖZTÜRK Erzurum H Tipi Cezaevi 72. HAMZA BULUT Erzurum h tipi cezaevi 73. ZANA MAZAK Kırıkkale F Tipi Cezaevi 74. YUSUF EROL Kırıklar 1 Nolu F Tipi 75. ġġrġn TEKMENURAY Ermenek Cezaevi 76. KEMAL MARHAN Kırıklar 1 Nolu F Tipi 77. SELAHATTĠN ELMA Kırıklar 2 Nolu F Tipi Cezaevi 78. ĠLHAN ÇOMAK Bolu F Tipi Engelli Psikolojik sorunları raporla tespit edilmiş. Vücudunda şişlikler var. Psikolojik sorunları var. Sedef hastalığı 60 yaşındadır. Vücutta 13 şarapnel parçası var. Bundan kaynaklı sorun yaşıyor. Boğazda kitle yılından beri cezaevinde. Gastrain testinal sistem bozuklukları var. Mide ülserinden kaynaklı iki yıldır ilaç tedavisi görüyor. Ülserin ileri boyutlara geçtiği gözlemleniyor yılından beri cezaevinde. Üst solunum yolu rahatsızlığı var. Ayrıca burnu kırık ve nefes sorunları yaşıyor. Mide ülseri var. Bağırsak hantallığı ve hemoroid var. Burun ameliyatı için gitti Ankara Numune Hastanesi'ne tedavi edilmeden cezaevine gönderildi Akciğer ameliyatı olması gerekiyor. Akciğer ve solunum hastalıkları ve mide sorunları var. Mesanede kist bulunmaktadır. Fıtık ve karaciğer büyüme görülmektedir. Kemik erimesi, bronşit. 60 yaşında Kan düşüklüğü ve yüksek tansiyon Beyin damarlarında genişleme, bel ve boyun fıtığı, kronikleşmiş eklem romatizmaları. Anemiye bağlı üşüme halsizlik mide ülseri, fıtık ve sindirim sorunu

25 79. UMUT CONGER Böbreklerinde Kist var. (Malatya 80. A.RAHĠM YILMAZ Eklem romatizmaları ve sinüzit hastalığı 81. ORHAN ÇĠÇEK Üst bağırsak ile midede küçük yaralar oluşmuş FIRAT YAĞMAKAN AHMET ÖZGEN ĠZZETTĠN SEYHAN İHD GENEL MERKEZİ Hemoroid rahatsızlığı, kasık fıtığı, kalça kemiğinde teşhisi konulmamış ağrılı bir hastalık Midesinde ülser var, sürekli baş dönmeleri ve tansiyona bağlı rahatsızlıkla Mide ve iç bağırsak sorunları, böbrek rahatsızlıkları ve sinüzit, ağızda yaralar oluşuyor ve aylarca iyileşmiyor. İdrar yollarında sorunlar yaşıyor. Boğaz farenjit var ve kansızlık yaşıyor.

HASTA MAHPUSLAR. Ciddi Mide Hastası. Kalp yetmezliği kısmi felç. Ağır Hasta. Mide ülseri ve migren. Mide rahatsızlığı var. Ülser

HASTA MAHPUSLAR. Ciddi Mide Hastası. Kalp yetmezliği kısmi felç. Ağır Hasta. Mide ülseri ve migren. Mide rahatsızlığı var. Ülser HASTA MAHPUSLAR 1. ABDURRAHİM ÇUKUR Kürkçüler F Tipi 2. AHMET ARAS Malatya 3. A.RAHMAN YILDIRIM Bolu F Tipi 4. A.AZİZ YILMAZ 5. A.HAMİT BABAT 6. A.İHSAN BAYAR Kırıklar 2 Nolu F Tipi Kapalı Sincan 2 Nolu

Detaylı

ÇOK CİDDİ TEDAVİ GÖRMELERİ GEREKTİĞİ İÇİN TAHLİYE EDİLMESİ GEREKEN HASTA MAHPUSLAR

ÇOK CİDDİ TEDAVİ GÖRMELERİ GEREKTİĞİ İÇİN TAHLİYE EDİLMESİ GEREKEN HASTA MAHPUSLAR ÇOK CİDDİ TEDAVİ GÖRMELERİ GEREKTİĞİ İÇİN TAHLİYE EDİLMESİ GEREKEN HASTA MAHPUSLAR 1. AYNUR EPLİ 2. ABDULHALİK ORAK İzmir-Şakran Kadın Kapalı Oltu T Tipi Kapalı 3. ABDULLAH ALTAN Kürkçüler F Tipi 4. ALİCAN

Detaylı

HEPATİTLER (SARILIK HASTALIĞI) VE 0212 5294400 2182 KRONİK BÖBREK HASTALIKLARI VE 0212 5294400 2182

HEPATİTLER (SARILIK HASTALIĞI) VE 0212 5294400 2182 KRONİK BÖBREK HASTALIKLARI VE 0212 5294400 2182 İSTANBUL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ 2013 YILI HASTA OKULU PLANI HASTANE ADI TARİH SAAT KONU EĞİTİM YERİ HASTA OKULU PROGRAMI İÇİN HASTA VE YAKINLARININ İLETİŞİM KURABİLECEKLERİ TELEFON NUMARASI HASEKİ 28/01/2013

Detaylı

FAŞİST DİKTATÖRLÜĞÜN ZİNDANLARI BİZLERİ YILDIRAMAZ! ACİL GENEL AF - TÜM DEVRİMCİ TUTSAKLAR SERBEST BIRAKILSIN! AĞIR HASTA TUTSAKLARIN AD VE ADRESLERİ

FAŞİST DİKTATÖRLÜĞÜN ZİNDANLARI BİZLERİ YILDIRAMAZ! ACİL GENEL AF - TÜM DEVRİMCİ TUTSAKLAR SERBEST BIRAKILSIN! AĞIR HASTA TUTSAKLARIN AD VE ADRESLERİ FAŞİST DİKTATÖRLÜĞÜN ZİNDANLARI BİZLERİ YILDIRAMAZ! ACİL GENEL AF - TÜM DEVRİMCİ TUTSAKLAR SERBEST BIRAKILSIN! AĞIR HASTA TUTSAKLARIN AD VE ADRESLERİ =İNSAN HAKLARI DERNEĞİ = 154 AĞIR HASTA TUTSAK isim

Detaylı

CEZAEVİ KOŞULLARINDA TEDAVİ EDİLEMEYEN HASTA MAHPUSLAR

CEZAEVİ KOŞULLARINDA TEDAVİ EDİLEMEYEN HASTA MAHPUSLAR CEZAEVİ KOŞULLARINDA TEDAVİ EDİLEMEYEN HASTA MAHPUSLAR 1. 2. 3. ABDURRAHMAN YILDIRIM ABDULKAHAR AKSOY ABDULLAH ALTUN 4. AFYON KORKMAZ 5. AHMET ÇAKAL Bolu F Tipi Kapalı İzmir Şakran 3 Nolu T Tipi Kapalı

Detaylı

CEZAEVLERİNDEKİ HASTA MAHPUSLAR LİSTESİ VE SAĞLIK DURUMLARI BİLGİLENDİRMESİ

CEZAEVLERİNDEKİ HASTA MAHPUSLAR LİSTESİ VE SAĞLIK DURUMLARI BİLGİLENDİRMESİ CEZAEVLERİNDEKİ HASTA MAHPUSLAR LİSTESİ VE SAĞLIK DURUMLARI BİLGİLENDİRMESİ NOT: Listemiz Alfabetik Sıralamaya Göre Hazırlanmıştır. Cezaevlerinde Bulunan Mahpuslardan Genel Merkezimize, Şubelerimize Gelen

Detaylı

İNSAN HAKLARI DERNEĞİ

İNSAN HAKLARI DERNEĞİ EK: 3 İNSAN HAKLARI DERNEĞİ OCAK - EYLÜL 2008 DÖNEMİNDE CEZAEVLERİNDE BULUNAN HASTA TUTUKLU ve HÜKÜMLÜLERİN LİSTESİ EKİM 2008 - ANKARA İHD Genel Merkezi OCAK - EYLÜL 2008 DÖNEMİNDE CEZAEVLERİNDE BULUNAN

Detaylı

Sigara sağlığa zararlı olmasına rağmen birçok kişi bunu bile bile sigara kullanmaktadır. En yaygın görülen zararlı alışkanlıkların içinde en başı

Sigara sağlığa zararlı olmasına rağmen birçok kişi bunu bile bile sigara kullanmaktadır. En yaygın görülen zararlı alışkanlıkların içinde en başı Sigara sağlığa zararlı olmasına rağmen birçok kişi bunu bile bile sigara kullanmaktadır. En yaygın görülen zararlı alışkanlıkların içinde en başı çeken sigara vücuda birçok zarar vermekte ve uzun süre

Detaylı

Sigaranın Vücudumuza Zararları

Sigaranın Vücudumuza Zararları Sigaranın Vücudumuza Zararları Sigaranın vücudumuza olan zararları ve sigarayı bıraktıktan sonra vücudumuzdaki değişimler burada anlatılmaktadır. Sırt ve Bel Ağrısı: Sigara içmek bel ile ilgili hastalıkların

Detaylı

İNSAN HAKLARI DERNEĞİ

İNSAN HAKLARI DERNEĞİ EK: 3 İNSAN HAKLARI DERNEĞİ 2008 DÖNEMİNDE CEZAEVLERİNDE BULUNAN HASTA TUTUKLU ve HÜKÜMLÜLERİN LİSTESİ 2008 - ANKARA İHD Genel Merkezi 2008 DÖNEMİNDE CEZAEVLERİNDE BULUNAN HASTA TUTUKLU ve HÜKÜMLÜLERİN

Detaylı

Sporcu Sağlık Belgesi Spor Dalı:... Federasyon Lisans No :...

Sporcu Sağlık Belgesi Spor Dalı:... Federasyon Lisans No :... T.C. BAŞBAKANLIK GENÇLİK VE SPOR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Sporcu Sağlık Belgesi Spor Dalı:... Federasyon Lisans No :... Adı Soyadı :... Baba Adı :... Anne Adı :... Doğum Yeri ve tarihi :... -.../.../... Uyruğu

Detaylı

İNSAN HAKLARI DERNEĞİ TÜRKİYE CEZAEVLERİNDEKİ HASTA MAHPUSLAR LİSTESİ VE SAĞLIK DURUMLARI BİLGİLENDİRMESİ

İNSAN HAKLARI DERNEĞİ TÜRKİYE CEZAEVLERİNDEKİ HASTA MAHPUSLAR LİSTESİ VE SAĞLIK DURUMLARI BİLGİLENDİRMESİ İNSAN HAKLARI DERNEĞİ TÜRKİYE CEZAEVLERİNDEKİ HASTA MAHPUSLAR LİSTESİ VE SAĞLIK DURUMLARI BİLGİLENDİRMESİ NOT: Listemiz hastalık önem derecesine göre değil alfabetik sıralamaya göre hazırlanmıģtır. Cezaevlerinde

Detaylı

HODGKIN DIŞI LENFOMA

HODGKIN DIŞI LENFOMA HODGKIN DIŞI LENFOMA HODGKIN DIŞI LENFOMA NEDİR? Hodgkin dışı lenfoma (HDL) veya Non-Hodgkin lenfoma (NHL), vücudun savunma sistemini sağlayan lenf bezlerinden kaynaklanan kötü huylu bir hastalıktır. Lenf

Detaylı

İNSAN HAKLARI DERNEĞİ TÜRKİYE CEZAEVLERİNDEKİ HASTA MAHPUSLAR LİSTESİ VE SAĞLIK DURUMLARI BİLGİLENDİRMESİ

İNSAN HAKLARI DERNEĞİ TÜRKİYE CEZAEVLERİNDEKİ HASTA MAHPUSLAR LİSTESİ VE SAĞLIK DURUMLARI BİLGİLENDİRMESİ İNSAN HAKLARI DERNEĞİ TÜRKİYE CEZAEVLERİNDEKİ HASTA MAHPUSLAR LİSTESİ VE SAĞLIK DURUMLARI BİLGİLENDİRMESİ SIRA NO ADI SOYADI BULUNDUĞU CEZAEVİ TESPİT EDİLEN HASTALIĞI 1. ABDULKERİM SUNE Kandıra 2 Nolu

Detaylı

İNSAN VÜCUDU Hücre: İnsan vücudunun en küçük yapı taşına hücre denir. Hücrenin beslenmesinde hücre zarı yardımcı olur. İnsan Yapısı: Hücreler birleşerek dokuları,dokular birleşerek organları, organlar

Detaylı

Romatizma BR.HLİ.066

Romatizma BR.HLİ.066 Nedir? başta eklemler olmak üzere, birçok organ ve dokunun doğrudan ya da dolaylı olarak zarar görmesine yol açabilen hastalıklar grubudur. Kanda iltihap düzeyinde yükselmeye neden olup olmamasına göre

Detaylı

Omurga-Omurilik Cerrahisi

Omurga-Omurilik Cerrahisi Omurga-Omurilik Cerrahisi BR.HLİ.017 Omurga cerrahisi, omurilik ve sinir kökleri ile bu hassas sinir dokusunu saran/koruyan omurga üzerinde yapılan ameliyatları ve çeşitli girişimleri içerir. Omurga ve

Detaylı

KALP KRİZİNDE İLK MÜDAHALE VE STENTLİ HASTANIN YAŞAMI. Uzm.Dr. Selahattin TÜREN Kardiyoloji Bölümü

KALP KRİZİNDE İLK MÜDAHALE VE STENTLİ HASTANIN YAŞAMI. Uzm.Dr. Selahattin TÜREN Kardiyoloji Bölümü KALP KRİZİNDE İLK MÜDAHALE VE STENTLİ HASTANIN YAŞAMI Uzm.Dr. Selahattin TÜREN Kardiyoloji Bölümü KALP KRıZINDE ILK MÜDAHALE Kalp krizi tıbbi bir acil durumdur. Erken tanı ve hızlı tedavi oldukça hayati

Detaylı

İNSAN HAKLARI DERNEĞİ TÜRKİYE CEZAEVLERİNDEKİ HASTA MAHPUSLAR LİSTESİ VE SAĞLIK DURUMLARI BİLGİLENDİRMESİ

İNSAN HAKLARI DERNEĞİ TÜRKİYE CEZAEVLERİNDEKİ HASTA MAHPUSLAR LİSTESİ VE SAĞLIK DURUMLARI BİLGİLENDİRMESİ İNSAN HAKLARI DERNEĞİ TÜRKİYE CEZAEVLERİNDEKİ HASTA MAHPUSLAR LİSTESİ VE SAĞLIK DURUMLARI BİLGİLENDİRMESİ SIRA NO ADI SOYADI BULUNDUĞU CEZAEVİ TESPİT EDİLEN HASTALIĞI 1. ABDULKERİM SUNE Kandıra 2 Nolu

Detaylı

GAZİANTEP (735) ATAMA YAPILACAK CEZA İNFAZ KURUMLARI ATAMA YAPILACAK KOMİSYON SINAVI YAPACAK KOMİSYON

GAZİANTEP (735) ATAMA YAPILACAK CEZA İNFAZ KURUMLARI ATAMA YAPILACAK KOMİSYON SINAVI YAPACAK KOMİSYON GAZİANTEP (735) EK - 2 SÖZLEŞMELİ YERLEŞTİRİLMESİ İÇİN SINAV İZNİ VERİLEN POZİSYONLAR 2 DİYARBAKIR Diyarbakır 1 Nolu T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu 230 15 10 1 1 1 1 4 263 3 DİYARBAKIR Diyarbakır 2 Nolu

Detaylı

CEZAEVLERİNDEKİ HASTA MAHPUSLAR RAPORU

CEZAEVLERİNDEKİ HASTA MAHPUSLAR RAPORU İNSAN HAKLARI DERNEĞİ DİYARBAKIR ŞUBESİ CEZAEVLERİNDEKİ HASTA MAHPUSLAR RAPORU 25 OCAK 2013 1 DEĞERLENDİRME Bugün, son günlerde Meclis in de gündeminde olan cezaevlerindeki hasta mahpuslara iliģkin hazırladığımız

Detaylı

MİLLİ SPORCU SAĞLIK MUAYENE FORMU

MİLLİ SPORCU SAĞLIK MUAYENE FORMU MİLLİ SPORCU SAĞLIK MUAYENE FORMU Ek- 1 (İlk Muayene) Federasyon Lisans No :.../.../... T.C.Kimlik No : Adı Soyadı : Doğum Yeri ve Tarihi : Kan Grubu : Cinsiyeti : Spor Dalı : Spor Kulübü : Antrenör Adı

Detaylı

BÖBREK HASTALIKLARI. Prof. Dr. Tekin AKPOLAT. Böbrekler ne işe yarar?

BÖBREK HASTALIKLARI. Prof. Dr. Tekin AKPOLAT. Böbrekler ne işe yarar? BÖBREK HASTALIKLARI Prof. Dr. Tekin AKPOLAT Böbrekler ne işe yarar? Böbreğin en önemli işlevi kanı süzmek, idrar oluşturmak ve vücudun çöplerini (artık ürünleri) temizlemektir. Böbrekte oluşan idrar, idrar

Detaylı

CEZAEVLERĠNDEKĠ HASTA MAHPUSLAR RAPORU

CEZAEVLERĠNDEKĠ HASTA MAHPUSLAR RAPORU İNSAN HAKLARI DERNEĞİ DİYARBAKIR ŞUBESİ CEZAEVLERĠNDEKĠ HASTA MAHPUSLAR RAPORU 25 OCAK 2013 (12 ġubat 2013 Tarihinde GüncellenmiĢtir) 1 DEĞERLENDĠRME Bugün, son günlerde Meclis in de gündeminde olan cezaevlerindeki

Detaylı

İNME. Yayın Yönetmeni. TND Beyin Yılı Aktiviteleri Koordinatörü. Prof. Dr. Rana Karabudak

İNME. Yayın Yönetmeni. TND Beyin Yılı Aktiviteleri Koordinatörü. Prof. Dr. Rana Karabudak İNME Yayın Yönetmeni Prof. Dr. Rana Karabudak TND Beyin Yılı Aktiviteleri Koordinatörü Türk Nöroloji Derneği (TND) 2014 Beyin Yılı Aktiviteleri çerçevesinde hazırlanmıştır. Tüm hakları TND ye aittir. Kaynak

Detaylı

Kansız kişilerde görülebilecek belirtileri

Kansız kişilerde görülebilecek belirtileri Kansızlık (anemi) kandaki hemoglobin miktarının yaş ve cinsiyete göre kabul edilen değerlerin altında olmasıdır. Bu değerler erişkin erkeklerde 13.5 g/dl, kadınlarda 12 g/dl nin altı kabul edilir. Kansızlığın

Detaylı

Güneydoğu Anadolu Bölgesi nde Pestisit Uygulama Davranışları ve Sağlık Etkilerine İlişkin Bilgi Durumu

Güneydoğu Anadolu Bölgesi nde Pestisit Uygulama Davranışları ve Sağlık Etkilerine İlişkin Bilgi Durumu Güneydoğu Anadolu Bölgesi nde Pestisit Uygulama Davranışları ve Sağlık Etkilerine İlişkin Bilgi Durumu Z. Ş İ M Ş E K, C. D E M İ R, Z. KEKLİK, B. K A R A, M. A K B A B A Toplumların üretim biçimi, erken

Detaylı

Prof. Dr. Ferit Çiçekçioğlu, Yrd. Doç. Ertan Demirdaş, Yrd. Doç. Dr. Kıvanç Atılgan

Prof. Dr. Ferit Çiçekçioğlu, Yrd. Doç. Ertan Demirdaş, Yrd. Doç. Dr. Kıvanç Atılgan Kalp Kapağı Hastalıkları Nelerdir? Prof. Dr. Ferit Çiçekçioğlu, Yrd. Doç. Ertan Demirdaş, Yrd. Doç. Dr. Kıvanç Atılgan Bozok Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi AD. Giriş

Detaylı

Ayberk Eskrim Kulübü - SEZON BAŞI YILLIK SAĞLIK ÖYKÜSÜ FORMU

Ayberk Eskrim Kulübü - SEZON BAŞI YILLIK SAĞLIK ÖYKÜSÜ FORMU Ayberk Eskrim Kulübü - SEZON BAŞI YILLIK SAĞLIK ÖYKÜSÜ FORMU AD SOYAD DOĞUM TARİHİ ADRESİ Sporcu 18 yaş altında ise ANNESİ BABASI VASİSİ DOKTORU Sporcunun tıbbi öyküsü hakkındaki soruların doğru olan yanıtlarına

Detaylı

2018-TUS 2. DÖNEM EK TERCİH KILAVUZU Tablo 2 Üniversitelerdeki Tıpta Uzmanlık Eğitimi Yapılacak Programlar ve Kontenjanları*

2018-TUS 2. DÖNEM EK TERCİH KILAVUZU Tablo 2 Üniversitelerdeki Tıpta Uzmanlık Eğitimi Yapılacak Programlar ve Kontenjanları* Üniversitedeki Tıpta Uzmanlık Eğitim Dalları ve Kontenjanları ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ 100211015 ADIYAMAN Acil Tıp K 3 100290052 ADIYAMAN Adli Tıp K 1 100290053 ADIYAMAN Çocuk Cerrahisi K 1 100211042 ADIYAMAN

Detaylı

IV. DERECE HAVA TRAFĐK KONTROLÖR YARDIMCISI MEVKĐĐNĐN ĐLK TAYĐNĐ ĐÇĐN GEREKEN KĐŞĐSEL SAĞLIK BEYANNAMESĐ

IV. DERECE HAVA TRAFĐK KONTROLÖR YARDIMCISI MEVKĐĐNĐN ĐLK TAYĐNĐ ĐÇĐN GEREKEN KĐŞĐSEL SAĞLIK BEYANNAMESĐ BÖLÜM 1 EK A SHDHTKS 001 A (Sivil Havacılık Dairesi Hava Trafik Kontrol Sağlık 001 A) IV. DERECE HAVA TRAFĐK KONTROLÖR YARDIMCISI MEVKĐĐNĐN ĐLK TAYĐNĐ ĐÇĐN GEREKEN KĐŞĐSEL SAĞLIK BEYANNAMESĐ Şu anda, Özürlü

Detaylı

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (Personel Daire Bşk.)

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (Personel Daire Bşk.) Şube Başkanlıkları 1 NOLU ANKARA ŞUBESİ Mustafa GÜRAN Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (Personel Daire Bşk.) Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Tel 5366400073 2 NOLU KAHRAMANMARAŞ ŞUBESİ Mustafa Ertan ATALAR

Detaylı

*Uzmanlık Programları ile ilgili Özel Koşullar ve Açıklamalarını mutlaka okuyunuz. 1

*Uzmanlık Programları ile ilgili Özel Koşullar ve Açıklamalarını mutlaka okuyunuz. 1 Sağlık Bakanlığı Eğitim ve Araştırma Hastanelerine Alınacak Asistan Sayıları Adana Şehir Hastanesi 706800101 ADANA Acil Tıp K 1 706810010 ADANA Beyin Ve Sinir Cerrahisi K 2 706800107 ADANA Genel Cerrahi

Detaylı

YAŞLI DEĞERLENDİRME FORMU. Boy/kilo / BKİ):

YAŞLI DEĞERLENDİRME FORMU. Boy/kilo / BKİ): ÖYKÜ YAŞLI DEĞERLENDİRME FORMU Adı Soyadı: Doğum tarihi/yaş: Cinsiyeti: Eğitimi: Medeni durumu: Çocuk sayısı: İşi-mesleği: Gelir kaynakları: Boy/kilo / BKİ): Şu anki sağlık sorunları: Sosyal güvence: Emeklilik

Detaylı

TAKVİM KARTONLARI 2016 YILI RESMİ TATİL GÜNLERİ

TAKVİM KARTONLARI 2016 YILI RESMİ TATİL GÜNLERİ 2016 YILI RESMİ TATİL GÜNLERİ 2016 YILI MÜBAREK GÜN ve GECELER Yılbaşı 1 Ocak Cuma Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 23 Nisan Cumartesi Emek ve Dayanışma Günü 1 Mayıs Pazar Gençlik ve Spor Bayramı 19 Mayıs

Detaylı

TABİP İL BÖLGE SE PDC KAD ORAN GRUP KİLİS 4 63 88 96 109,09% A1 KARAMAN 4 32 127 130 102,36% A2 İZMİR 1 3 1821 1864 102,36% A3 MALATYA 5 42 373 375

TABİP İL BÖLGE SE PDC KAD ORAN GRUP KİLİS 4 63 88 96 109,09% A1 KARAMAN 4 32 127 130 102,36% A2 İZMİR 1 3 1821 1864 102,36% A3 MALATYA 5 42 373 375 TABİP İL BÖLGE SE PDC KAD ORAN GRUP KİLİS 4 63 88 96 109,09% A1 KARAMAN 4 32 127 130 102,36% A2 İZMİR 1 3 1821 1864 102,36% A3 MALATYA 5 42 373 375 100,54% A4 ELAZIĞ 5 39 308 309 100,32% A5 YALOVA 2 13

Detaylı

Yatırım Teşvik Uygulamalarında Bölgeler

Yatırım Teşvik Uygulamalarında Bölgeler Yatırım Teşvik Uygulamalarında Bölgeler 1. Bölge: Ankara, Antalya, Bursa, Eskişehir, İstanbul, İzmir, Kocaeli, Muğla 2. Bölge: Adana, Aydın, Bolu, Çanakkale (Bozcaada ve Gökçeada İlçeleri Hariç), Denizli,

Detaylı

Yaralanmalar. Bölüm 5

Yaralanmalar. Bölüm 5 Yaralanmalar Bölüm 5 Kapsam: Yara nedir? Kaç çeşit yara vardır? Yaraların ortak belirtileri nelerdir? Yaralanmalarda ilkyardım nasıl olmalıdır? Ciddi yaralanmalar nelerdir? Ciddi yaralanmalarda ilkyardım

Detaylı

Kaç çeşit yara vardır? Kesik Yaralar Ezikli Yaralar Delici Yaralar Parçalı Yaralar Enfekte Yaralar

Kaç çeşit yara vardır? Kesik Yaralar Ezikli Yaralar Delici Yaralar Parçalı Yaralar Enfekte Yaralar YARALANMALAR YARA NEDİR? Bir travma sonucu deri yada mukozanın bütünlüğünün bozulmasıdır. Aynı zamanda kan damarları, adale ve sinir gibi yapılar etkilenebilir. Derinin koruma özelliği bozulacağından enfeksiyon

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü. Sayı : B100THG10012/0314-0647 Konu : GENELGE 2006/5

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü. Sayı : B100THG10012/0314-0647 Konu : GENELGE 2006/5 T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü Sayı : B100THG10012/0314-0647 Konu : 17.01.2006 GENELGE 2006/5 Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nden alınan 05.12.2005 tarih ve 1497 sayılı yazıda,

Detaylı

NEJAT İŞLER İSTANBUL'A SEVK EDİLDİ

NEJAT İŞLER İSTANBUL'A SEVK EDİLDİ NEJAT İŞLER İSTANBUL'A SEVK EDİLDİ Acıbadem Bodrum Hastanesi Başhekimi Dr. Aydın Aksoy: HASTAMIZ UÇAK AMBULANS İLE İSTANBUL A TRANSFER EDİLMİŞTİR 17 Ocak 2014 tarihinde Acıbadem Bodrum Hastanesi Acil Servisi

Detaylı

Vücutta dolaşan akkan sistemidir. Bağışıklığımızı sağlayan hücreler bu sistemle vücuda dağılır.

Vücutta dolaşan akkan sistemidir. Bağışıklığımızı sağlayan hücreler bu sistemle vücuda dağılır. HODGKIN LENFOMA HODGKIN LENFOMA NEDİR? Hodgkin lenfoma, lenf sisteminin kötü huylu bir hastalığıdır. Lenf sisteminde genç lenf hücreleri (Hodgkin ve Reed- Sternberg hücreleri) çoğalır ve vücuttaki lenf

Detaylı

FARKSIZ FARK YARATIR

FARKSIZ FARK YARATIR FARKSIZ FARK YARATIR İSTANBUL ANADOLU YAKASI SANAYİ SİTELERİ İstanbul 25.01.2016 Güneşim Tamam Sağlık Sigortası Medikal Destek Sağlık Sigortası Tamamlayıcı / Destekleyici Sağlık Sigortaları Sosyal güvenlik

Detaylı

İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM: İLKYARDIMIN TEMEL İLKELERİ

İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM: İLKYARDIMIN TEMEL İLKELERİ İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM: İLKYARDIMIN TEMEL İLKELERİ I. İLKYARDIMIN TEMEL UYGULAMALARI...3 A. İLKYARDIM İLE İLGİLİ KAVRAMLAR...3 1. İlkyardımın Tanımı...3 2. Acil Tedavinin Tanımı...3 3. İlkyardım ve

Detaylı

14)Aşağıdakilerden hangisi ilkyardımın temel uygulamaları arasında yer almaz? A) Koruma. B) Bildirme. C) Kurtarma. D) İyileştirme.

14)Aşağıdakilerden hangisi ilkyardımın temel uygulamaları arasında yer almaz? A) Koruma. B) Bildirme. C) Kurtarma. D) İyileştirme. ÇALIŞMA SORULARI 1) Aşağıdakilerden hangisi ilkyardımın tanımıdır? A) Acil tedavi ünitelerinde yapılan ilk tedavidir. B) Hayatın kurtarılması ya da durumun kötüye gitmesi amacıyla, olay yerinde tıbbı araç

Detaylı

DEVLET ÜNİVERSİTELERİ Öğretim Üyesi Sayıları

DEVLET ÜNİVERSİTELERİ Öğretim Üyesi Sayıları ÜNİVERSİTE ADI DEVLET ÜNİVERSİTELERİ Sayıları Tarihi PROFESÖR Dolu Kadro Yüzdelik ı Doçent DOÇENT DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ Doktor ABDULLAH GÜL ÜNİVERSİTESİ 21.07.2010 11 13,41 15 18,29 56 68,29 ADANA ALPARSLAN

Detaylı

Baş ağrısı, başta ve bâzen de boyun veya sırtın üst kısmında gerçekleşen ağrılara verilen ortak isimdir. Yaygın ağrı şikâyetlerinden biridir ve hemen

Baş ağrısı, başta ve bâzen de boyun veya sırtın üst kısmında gerçekleşen ağrılara verilen ortak isimdir. Yaygın ağrı şikâyetlerinden biridir ve hemen Baş ağrısı, başta ve bâzen de boyun veya sırtın üst kısmında gerçekleşen ağrılara verilen ortak isimdir. Yaygın ağrı şikâyetlerinden biridir ve hemen hemen tüm insanlar değişik nedenlerle baş ağrısından

Detaylı

DIŞ KULAK YOLUNDAN YABANCI CİSİM / POLİP ÇIKARTILMASI AMELİYATI HASTA BİLGİLENDİRME VE ONAM (RIZA) FORMU

DIŞ KULAK YOLUNDAN YABANCI CİSİM / POLİP ÇIKARTILMASI AMELİYATI HASTA BİLGİLENDİRME VE ONAM (RIZA) FORMU DIŞ KULAK YOLUNDAN YABANCI CİSİM / POLİP ÇIKARTILMASI AMELİYATI HASTA BİLGİLENDİRME VE ONAM (RIZA) FORMU Hastanın Adı, Soyadı: TC Kimlik No: Baba adı: Ana adı: Doğum tarihi: Sayın Hasta, Sayın Veli/Vasi,

Detaylı

T.C. BOZOK ÜNİVERSİTESİ

T.C. BOZOK ÜNİVERSİTESİ Sayfa: 1/6 1 185 SAMET ĠCĠK 86,393 92,530 0,000 0,00 0,000 80,00 85,702 Kazandı Hayır 2 1 ENĠS ATMACA 75,835 68,500 0,000 0,00 32,500 90,00 78,617 Kazandı Hayır 3 198 HÜSEYĠN DEMĠR 70,506 73,640 0,000

Detaylı

ÇEVRESEL SİNİR SİSTEMİ SELİN HOCA

ÇEVRESEL SİNİR SİSTEMİ SELİN HOCA ÇEVRESEL SİNİR SİSTEMİ SELİN HOCA Çevresel Sinir Sistemi (ÇSS), Merkezi Sinir Sistemine (MSS) bilgi ileten ve bilgi alan sinir sistemi bölümüdür. Merkezi Sinir Sistemi nden çıkarak tüm vücuda dağılan sinirleri

Detaylı

Besin Glikoz Zeytin Yağ. Parçalanma Yağ Ceviz Karbonhidrat. Mide Enerji Gliserol Yapıcı Onarıcı. Yemek Ekmek Deri Et, Süt, Yumurta

Besin Glikoz Zeytin Yağ. Parçalanma Yağ Ceviz Karbonhidrat. Mide Enerji Gliserol Yapıcı Onarıcı. Yemek Ekmek Deri Et, Süt, Yumurta SİNDİRİM SİSTEMİ KARBONHİDRAT PROTEİN Besin Glikoz Zeytin Yağ Parçalanma Yağ Ceviz Karbonhidrat Mide Enerji Gliserol Yapıcı Onarıcı Yemek Ekmek Deri Et, Süt, Yumurta Enzim Şeker Enerji Aminoasit YAĞ VİTAMİN

Detaylı

5- YARALANMALARDA İLKYARDIM

5- YARALANMALARDA İLKYARDIM 5- YARALANMALARDA İLKYARDIM YARALANMALARDA İLKYARDIM Yara nedir? Bir travma sonucu deri yada mukozanın bütünlüğünün bozulmasıdır. Aynı zamanda kan damarları, adale ve sinir gibi yapılar etkilenebilir.

Detaylı

2013 Eylül TUS Taban Puanları (bölüm ismine göre alfabetik sıralı liste)

2013 Eylül TUS Taban Puanları (bölüm ismine göre alfabetik sıralı liste) 2013 Eylül TUS Taban Puanları (bölüm ismine göre alfabetik sıralı liste) Abant İzzet Baysal Üniversitesi Acil Tıp K 3 - - Afyon Kocatepe Üniversitesi Acil Tıp K 2 - - Akdeniz Üniversitesi Acil Tıp K 2

Detaylı

Çocuk Cerrahisi ve Çocuk Ürolojisi

Çocuk Cerrahisi ve Çocuk Ürolojisi Çocuk Cerrahisi ve Çocuk Ürolojisi BR.HLİ.019 Yeni doğan döneminden erişkinliğe kadar olan çocukluk çağına ait (0 17 yaş), doğumsal ve daha sonra oluşan solunum, sindirim ve boşaltım sistemlerini ilgilendiren

Detaylı

İLK YARDIMIN TEMEL UYGULAMALARI...1

İLK YARDIMIN TEMEL UYGULAMALARI...1 İÇİNDEKİLER Bölüm I: İLK YARDIMIN TEMEL UYGULAMALARI...1 A. İLK YARDIM İLE İLGİLİ KAVRAMLAR...1 1. İlk Yardım ve Acil Bakımın Özellikleri...2 B. KORUMA...12 1. Olay Yerinin Değerlendirilmesi...12 2. Olay

Detaylı

OTO KALORİFER PETEK TEMİZLİĞİ - VİDEO

OTO KALORİFER PETEK TEMİZLİĞİ - VİDEO OTO KALORİFER PETEK TEMİZLİĞİ - VİDEO Oto Kalorifer Peteği Temizleme Makinası, Araç Kalorifer Petek Temizliği Cihazı. kalorifer peteği nasıl temizlenir, kalorifer peteği temizleme fiyatları, kalorifer

Detaylı

MULTİPL MYELOM VE BÖBREK YETMEZLİĞİ. Dr. Mehmet Gündüz Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hematoloji B.D.

MULTİPL MYELOM VE BÖBREK YETMEZLİĞİ. Dr. Mehmet Gündüz Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hematoloji B.D. MULTİPL MYELOM VE BÖBREK YETMEZLİĞİ Dr. Mehmet Gündüz Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hematoloji B.D. Multipl Myeloma Nedir? Vücuda bakteri veya virusler girdiğinde bazı B-lenfositler plazma hücrelerine

Detaylı

Juvenil SPondiloArtrit/Entezit İle İlişkili Artrit (SPA-EİA)

Juvenil SPondiloArtrit/Entezit İle İlişkili Artrit (SPA-EİA) www.printo.it/pediatric-rheumatology/tr/intro Juvenil SPondiloArtrit/Entezit İle İlişkili Artrit (SPA-EİA) 2016 un türevi 1. JUVENİL SPONDİLOARTRİT/ ENTEZİT İLE İLİŞKİLİ ARTRİT (SPA- EİA) NEDİR? 1.1 Nedir?

Detaylı

Dr. Mehmet İnan Genel Cerrahi Uzmanı

Dr. Mehmet İnan Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Mehmet İnan Genel Cerrahi Uzmanı 1 Ameliyat Yapılmadan İlgilendiği Konular: Sıvı ve Elektrolit tedavisi Şok Yanık tedavisi 2 Travma Hastaları Kesici karın travmaları: Karın bölgesini içine alan kurşunlanma,

Detaylı

NO ADI SOYADI AİDATLAR GÖZGÖZ 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 1 SEFER GÖZGÖZ 60,00 60,00 60,00 60,00 2 ERCAN GÖZGÖZ 60,00 60,00 60,00 60,00

NO ADI SOYADI AİDATLAR GÖZGÖZ 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 1 SEFER GÖZGÖZ 60,00 60,00 60,00 60,00 2 ERCAN GÖZGÖZ 60,00 60,00 60,00 60,00 NO ADI SOYADI GÖZGÖZ 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 1 SEFER GÖZGÖZ 60,00 60,00 60,00 60,00 2 ERCAN GÖZGÖZ 60,00 60,00 60,00 60,00 60,00 60,00 60,00 3 SELMAN GÖZGÖZ 60,00 60,00 60,00 60,00 60,00

Detaylı

Beyin ve Sinir Cerrahisi. (Nöroşirürji)

Beyin ve Sinir Cerrahisi. (Nöroşirürji) Beyin ve Sinir Cerrahisi (Nöroşirürji) BR.HLİ.016 Beyin, omurilik ve sinir hastalıklarının cerrahi tedavisi ile ilgilenen Beyin ve Sinir Cerrahisi bölümümüz, tecrübeli ve konusunda yetkin hekim kadrosu

Detaylı

Tablo 2 Üniversitelerdeki Tıpta Uzmanlık Eğitim Dalları ve Kontenjanları

Tablo 2 Üniversitelerdeki Tıpta Uzmanlık Eğitim Dalları ve Kontenjanları Tablo 2 Ünirsitelerdeki Tıpta Uzmanlık Eğitim Dalları Kontenjanları Abant İzzet Baysal Ünirsitesi 1011375 Acil Tıp 5 K 1 - - 51.745 1011139 Anesteziyoloji Reanimasyon 4 K 1 - - 56.044 1011147 Beyin Sinir

Detaylı

TABLO-2. ORTAÖĞRETİM MEZUNLARININ TERCİH EDEBİLECEĞİ KADROLAR (2014/2 EKPSS/KURA )

TABLO-2. ORTAÖĞRETİM MEZUNLARININ TERCİH EDEBİLECEĞİ KADROLAR (2014/2 EKPSS/KURA ) / POZİSYON UNVANI 190050001 9521 ADALET BAKANLIĞI Hizmetli ADANA MERKEZ Taşra YH 11 1 2001 7225 190050003 9522 ADALET BAKANLIĞI Hizmetli ADIYAMAN KAHTA Taşra YH 11 1 2001 7225 190050005 9523 ADALET BAKANLIĞI

Detaylı

Saat 25 Eylül 2017 Pazartesi 26 Eylül 2017 Salı 27 Eylül 2017 Çarşamba 28 Eylül 2017 Perşembe 29 Eylül 2017 Cuma. Seminer

Saat 25 Eylül 2017 Pazartesi 26 Eylül 2017 Salı 27 Eylül 2017 Çarşamba 28 Eylül 2017 Perşembe 29 Eylül 2017 Cuma. Seminer 4. SINIF GENEL CERRAHİ STAJ PROGRAMI Öğretim Üyeleri: Prof. Dr. Göktürk MARALCAN, Yrd. Doç. Dr. Hasan BAKIR, Yrd. Doç. Dr. Erdal UYSAL, Yrd. Doç. Dr. Başar AKSOY GRUP 2 Stajyer Öğrenciler için Haftalık

Detaylı

KPSS-2014/3 Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarının Kadrolarına Yerleştirme Sonuçlarına Göre En Büyük ve En Küçük Puanlar (Lisans)

KPSS-2014/3 Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarının Kadrolarına Yerleştirme Sonuçlarına Göre En Büyük ve En Küçük Puanlar (Lisans) KURUM ADI ADI 390160001 SAĞLIK BAKANLIĞI PSİKOLOG (AĞRI TÜM İLÇELER Taşra) 1 0 72,44764 72,44764 390160003 SAĞLIK BAKANLIĞI PSİKOLOG (ARDAHAN TÜM İLÇELER Taşra) 1 0 72,11422 72,11422 390160005 SAĞLIK BAKANLIĞI

Detaylı

Beyin Tümörü Sinir sisteminin (Beyin, omurilik ve sinirlerin) tümörleri, sinir dokusunda bulunan çeşitli hücrelerden kaynaklanabilir ya da vücudun başka bir yerindeki habis tümörün genellikle kan yolu

Detaylı

BÖLGE GRUP SIRALAMASI

BÖLGE GRUP SIRALAMASI ACİL TIP ADANA ANKARA MERSİN KOCAELİ BURSA GAZİANTEP YALOVA ESKİŞEHİR HATAY DENİZLİ ANTALYA TEKİRDAĞ BALIKESİR KONYA AYDIN EDİRNE ZONGULDAK SAKARYA ÇANAKKALE MUĞLA MANİSA RİZE KÜTAHYA BARTIN BOLU SAMSUN

Detaylı

FARABİ KURUM KODLARI

FARABİ KURUM KODLARI FARABİ KURUM KODLARI İstanbul 1. Boğaziçi D34-FARABİ-01 2. Galatasaray D34-FARABİ-02 3. İstanbul Teknik D34-FARABİ-03 Eskişehir 1. Anadolu D26-FARABİ-01 2. Eskişehir Osmangazi D26-FARABİ-02 Konya 1. Selçuk

Detaylı

TABLO-1. İLKÖĞRETİM/ORTAOKUL/İLKOKUL MEZUNLARININ TERCİH EDEBİLECEĞİ KADROLAR (2015 EKPSS/KURA )

TABLO-1. İLKÖĞRETİM/ORTAOKUL/İLKOKUL MEZUNLARININ TERCİH EDEBİLECEĞİ KADROLAR (2015 EKPSS/KURA ) KURUM KODU DPB NO KURUM ADI / POZİSYON UNVANI İL İLÇE TEŞKİLAT SINIF 490060001 12062 AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞI HİZMETLİ IĞDIR TÜM İLÇELER Taşra YH 12 2 999 1000 1001 490060003 12079 AİLE VE

Detaylı

C-Ç E-F G-Ğ 248 İLKYARDIM

C-Ç E-F G-Ğ 248 İLKYARDIM İNDEKS A A-B-C, 6 Acil taşıma yöntemleri, 55 Acil tedavi, 3,4 Açık kırık, 177 Akciğer, 41 Akrep sokması, 213 Altın beşik Dört elle altın beşik, 62 Üç elle altın beşik, 64 İki elle altın beşik, 66 Ana damara

Detaylı

ÜRÜN KATOLOĞU EMR KERVAN HERBS GARDEN (İSVEÇ ŞURUBU) Sinüzit Rahatsızlığında. Ağız içi Yaralarda. Kolit ve Mide Rahatsızlıklarında

ÜRÜN KATOLOĞU EMR KERVAN HERBS GARDEN (İSVEÇ ŞURUBU) Sinüzit Rahatsızlığında. Ağız içi Yaralarda. Kolit ve Mide Rahatsızlıklarında EMR KERVAN HERBS GARDEN (İSVEÇ ŞURUBU) Sinüzit Rahatsızlığında Ağız içi Yaralarda Kolit ve Mide Rahatsızlıklarında Egzama ve Sedef Rahatsızlıklarında Diş Ağrılarını Gidermeye Yardımcıdır Safra Kesesi Ağrılarında

Detaylı

AKCİĞER KANSERİ AKCİĞER KANSERİNE NEDEN OLAN FAKTÖRLER

AKCİĞER KANSERİ AKCİĞER KANSERİNE NEDEN OLAN FAKTÖRLER AKCİĞER KANSERİ Akciğer kanseri; akciğerlerde anormal hücrelerin kontrolsüz olarak çoğalması sonucu ortaya çıkar. Kanser hücreleri akciğerlere, komşu dokulara veya vücudun diğer bölgelerine yayılabilir.

Detaylı

İSTATİSTİK, ANALİZ VE RAPORLAMA DAİRE BAŞKANLIĞI

İSTATİSTİK, ANALİZ VE RAPORLAMA DAİRE BAŞKANLIĞI RAPOR BÜLTENİ İSTATİSTİK, ANALİZ VE RAPORLAMA DAİRE BAŞKANLIĞI Ağız ve Diş Sağlığı Hizmetleri (TKHK, 13-) Tarih: 13/11/ Sayı : 12 Editör Aziz KÜÇÜK Hazırlayan Alpay KÖMBE Katkıda Bulunanlar Uğur TEKKANAT

Detaylı

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü. Orman Bölge Müdürlüğü. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü. Orman Bölge Müdürlüğü. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü İl Başkanlıkları İLİ GSM KURUM TELEFON KURUM FAKS ADANA 15 NOLU ŞUBE BAŞKANLIĞI Gürdal ERSOY 5358962272 adana@tocbirsen.org.tr ADANA 31 NOLU ŞUBE BAŞKANLIĞI Durmuş Bilal AKKUŞ 5052426404 322 457 06 453

Detaylı

DAMAR HASTALIKLARINDA GÜNCEL YAKLAŞIMLAR

DAMAR HASTALIKLARINDA GÜNCEL YAKLAŞIMLAR T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI D.P.Ü. KÜTAHYA EVLİYA ÇELEBİ EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ DAMAR HASTALIKLARINDA GÜNCEL YAKLAŞIMLAR PROF. DR. AHMET HAKAN VURAL OP. DR. GÜLEN SEZER ALPTEKİN ERKUL OP. DR. SİNAN ERKUL

Detaylı

2015 YILI RESMİ TATİL GÜNLERİ Yılbaşı 1 Ocak Perşembe. Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 23 Nisan Perşembe. Emek ve Dayanışma Günü 1 Mayıs Cuma

2015 YILI RESMİ TATİL GÜNLERİ Yılbaşı 1 Ocak Perşembe. Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 23 Nisan Perşembe. Emek ve Dayanışma Günü 1 Mayıs Cuma 2015 YILI RESMİ TATİL GÜNLERİ Yılbaşı 1 Ocak Perşembe Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 23 Nisan Perşembe Emek ve Dayanışma Günü 1 Mayıs Cuma Gençlik ve Spor Bayramı 19 Mayıs Salı Ramazan Bayramı 17-18-19

Detaylı

Fren Test Cihazları Satış Bayiler. Administrator tarafından yazıldı. Perşembe, 05 Mayıs :26 - Son Güncelleme Pazartesi, 30 Kasım :22

Fren Test Cihazları Satış Bayiler. Administrator tarafından yazıldı. Perşembe, 05 Mayıs :26 - Son Güncelleme Pazartesi, 30 Kasım :22 FDR Adana Fren Test Cihazları FDR Adıyaman Fren Test Cihazları FDR AfyonFren Test Cihazları FDR Ağrı Fren Test Cihazları FDR Amasya Fren Test Cihazları FDR Ankara Fren Test Cihazları FDR Antalya Fren Test

Detaylı

İLLERE GÖRE NÜFUS KÜTÜKLERİNE KAYITLI EN ÇOK KULLANILAN 5 KADIN VE ERKEK ADI

İLLERE GÖRE NÜFUS KÜTÜKLERİNE KAYITLI EN ÇOK KULLANILAN 5 KADIN VE ERKEK ADI İLLERE GÖRE NÜFUS KÜTÜKLERİNE KAYITLI EN ÇOK KULLANILAN 5 KADIN VE ERKEK ADI İL KADIN ADI ERKEK ADI ADANA ADIYAMAN AFYONKARAHİSAR AKSARAY SULTAN SULTAN İBRAHİM RAMAZAN 1/17 2/17 AMASYA ANKARA ANTALYA ARDAHAN

Detaylı

PIHTIÖNLER (KAN SULANDIRICI) İLAÇ KULLANIM KILAVUZLARI }EDOKSABAN (LİXİANA)

PIHTIÖNLER (KAN SULANDIRICI) İLAÇ KULLANIM KILAVUZLARI }EDOKSABAN (LİXİANA) 1 EDOKSABAN (LİXİANA) pıhtıönler ilaç grubundadır. Halk arasında kan sulandırıcı ilaç olarak bahsedilen ilaçlardan bir tanesidir. Kan damarları içerisinde pıhtı oluşmasını ve oluşan pıhtının büyümesini

Detaylı

Hemşirelik (MF-3) ÜNİVERSİTE

Hemşirelik (MF-3) ÜNİVERSİTE Hemşirelik (MF-3) ÜNİVERSİTE D/Ö 2015 2014 2015 2014 2015 2015 2014 2014 B.SIRA B.SIRA T.PUAN T.PUAN KON. YER. KON. YER. ACIBADEM Ünv. (İSTANBUL) (TB) Özel 40800 48700 389,6254 380,2946 6 6 6 6 ŞİFA Ünv.

Detaylı

İL ADI UNVAN KODU UNVAN ADI BRANŞ KODU BRANŞ ADI PLANLANAN SAYI ÖĞRENİM DÜZEYİ

İL ADI UNVAN KODU UNVAN ADI BRANŞ KODU BRANŞ ADI PLANLANAN SAYI ÖĞRENİM DÜZEYİ ADANA 8140 BİYOLOG 0 1 LİSANS ADANA 8315 ÇOCUK GELİŞİMCİSİ 0 1 LİSANS ADANA 8225 DİYETİSYEN 0 1 LİSANS ADANA 8155 PSİKOLOG 0 1 LİSANS ADANA 8410 SAĞLIK MEMURU 6000 ÇEVRE SAĞLIĞI 4 LİSE ADANA 8410 SAĞLIK

Detaylı

BATMAN ÜNĠVERSĠTESĠ GÖREVDE YÜKSELME SÖZLÜ SINAVI SONUCU ġef

BATMAN ÜNĠVERSĠTESĠ GÖREVDE YÜKSELME SÖZLÜ SINAVI SONUCU ġef GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞĠġĠKLĠĞĠ SÖZLÜ SINAV SONUCU Yükseköğretim Üst KuruluĢları ile Yükseköğretim Kurumları Personeli Görevde Yükselme ve Unvan DeğiĢikliği Yönetmeliği nin 13.maddesinin 3.fıkrası

Detaylı

TABLO-4. LİSANS MEZUNLARININ TERCİH EDEBİLECEĞİ KADROLAR ( EKPSS 2014 )

TABLO-4. LİSANS MEZUNLARININ TERCİH EDEBİLECEĞİ KADROLAR ( EKPSS 2014 ) 7769 MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Memur ADANA TÜM İLÇELER Taşra GİH 7 17 4001 7770 MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Memur ADIYAMAN TÜM İLÇELER Taşra GİH 7 9 4001 7771 MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Memur AFYONKARAHİSAR TÜM İLÇELER

Detaylı

TABLO-3. ÖNLİSANS MEZUNLARININ TERCİH EDEBİLECEĞİ KADROLAR ( EKPSS 2014 )

TABLO-3. ÖNLİSANS MEZUNLARININ TERCİH EDEBİLECEĞİ KADROLAR ( EKPSS 2014 ) 7858 MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Memur ADANA TÜM İLÇELER Taşra GİH 10 8 ### 7859 MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Memur ADIYAMAN TÜM İLÇELER Taşra GİH 10 4 ### 7860 MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Memur AFYONKARAHİSAR TÜM İLÇELER

Detaylı

HACAMAT SEANSLARI KAFA 1 KUPA 15 TL. VÜCUT 1 KUPA 10 TL. SÜLÜK 10 TL. HACAMAT BÖLGELERİ HACAMATTAN ÖNCE HACAMATTAN SONRA FİYAT HEDİYELER

HACAMAT SEANSLARI KAFA 1 KUPA 15 TL. VÜCUT 1 KUPA 10 TL. SÜLÜK 10 TL. HACAMAT BÖLGELERİ HACAMATTAN ÖNCE HACAMATTAN SONRA FİYAT HEDİYELER HACAMAT SEANSLARI HACAMAT BÖLGELERİ FİYAT KAFA 1 KUPA 15 TL. VÜCUT 1 KUPA 10 TL. SÜLÜK 10 TL. HEDİYEDİR. BEL FITIĞI TEDAVİSİ 4 TARAMA - 3 MERKEZİ T12 L1 Seviyelerinden başlayarak L5 S1, her iki kalça üstü

Detaylı

AIG ACİL YARDIM ŞARTLARI HİZMET KAPSAMI

AIG ACİL YARDIM ŞARTLARI HİZMET KAPSAMI AIG ACİL YARDIM ŞARTLARI HİZMET KAPSAMI Tıbbi Danışmanlık Acil Sağlık Hizmetleri Acil Kara Ambulansı Hizmeti : AIG Sigorta AŞ sigortalısının Alarm Merkezi ne ulaşan talebi üzerine, MEDLINE hekimleri tarafından,

Detaylı

KAPAK HASTALIKLARINDA TEDAVİ YÖNTEMLERİ NELERDİR?

KAPAK HASTALIKLARINDA TEDAVİ YÖNTEMLERİ NELERDİR? KAPAK HASTALIKLARINDA TEDAVİ YÖNTEMLERİ NELERDİR? Prof.Dr. Batuhan Özay İstanbul MedicineHospital, Kalp ve Damar Cerrahisi Kliniği Kapak hastalıkları hastalığın başvuru anındaki ciddiyeti ve hasta profiline

Detaylı

11. SINIF KONU ANLATIMI 25 İNSAN FİZYOLOJİSİ SİNİR SİSTEMİ-9 ÇEVRESEL (PERİFERİK) SİNİR SİSTEMİ SİNİR SİSTEMİ HASTALIKLARI

11. SINIF KONU ANLATIMI 25 İNSAN FİZYOLOJİSİ SİNİR SİSTEMİ-9 ÇEVRESEL (PERİFERİK) SİNİR SİSTEMİ SİNİR SİSTEMİ HASTALIKLARI 11. SINIF KONU ANLATIMI 25 İNSAN FİZYOLOJİSİ SİNİR SİSTEMİ-9 ÇEVRESEL (PERİFERİK) SİNİR SİSTEMİ SİNİR SİSTEMİ HASTALIKLARI B) ÇEVRESEL (PERİFERAL) SİNİR SİSTEMİ Çevresel Sinir Sistemi (ÇSS), Merkezi Sinir

Detaylı

TIP FAKÜLTESİ - Tıp Lisans Programı Sıra No Üniversite Program Puan T. Kont. Taban Tavan 1 İstanbul Üniversitesi Tıp (İngilizce) Cerrahpaşa MF-3 77

TIP FAKÜLTESİ - Tıp Lisans Programı Sıra No Üniversite Program Puan T. Kont. Taban Tavan 1 İstanbul Üniversitesi Tıp (İngilizce) Cerrahpaşa MF-3 77 TIP FAKÜLTESİ - Tıp Lisans Programı Sıra No Üniversite Program Puan T. Kont. Taban Tavan 1 İstanbul Üniversitesi Tıp (İngilizce) Cerrahpaşa MF-3 77 526,60898 572,2366 2 Hacettepe Üniversitesi (Ankara)

Detaylı

ÜNİVERSİTE ADI 2012 BAŞARI SIRASI (0,12) 2011-ÖSYS 0,15BAŞA RI SIRASI (9) OKUL BİRİNCİSİ KONT (6) 2012-ÖSYS EN KÜÇÜK PUAN (11) PROGRAM KODU

ÜNİVERSİTE ADI 2012 BAŞARI SIRASI (0,12) 2011-ÖSYS 0,15BAŞA RI SIRASI (9) OKUL BİRİNCİSİ KONT (6) 2012-ÖSYS EN KÜÇÜK PUAN (11) PROGRAM KODU ÜNİVERSİTE ADI PROGRAM KODU PROGRAM AÇIKLAMASI GENEL KONT (5) OKUL BİRİNCİSİ KONT (6) YERLEŞEN 2011-ÖSYS 0,15BAŞA RI SIRASI (9) 2012 BAŞARI SIRASI (0,12) 2012-ÖSYS EN KÜÇÜK PUAN (11) Abant İzzet Baysal

Detaylı

ACİL SERVİS TRİYAJ TALİMATI

ACİL SERVİS TRİYAJ TALİMATI REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No 07.11.2012 Renk kodlaması yerine (Kırmızı, Sarı, Yeşil) numaratik 01 (1-2-3) triyaj kodlaması olarak belirlendi. Hazırlayan: Onaylayan: Onaylayan: Yrd.

Detaylı

BEL AĞRISI. Dahili Servisler

BEL AĞRISI. Dahili Servisler BEL AĞRISI Dahili Servisler İnsan omurgası vücut ağırlığını taşımak, hareketine izin vermek ve spinal kolonu korumak için dizayn edilmiştir. Omurga kolonu, birbiri üzerine dizilmiş olan 24 ayrı omur adı

Detaylı

RUH HASTALARININ SEVK VE AYAKTAN TAKİPLERİ HAKKINDA GENELGE

RUH HASTALARININ SEVK VE AYAKTAN TAKİPLERİ HAKKINDA GENELGE RUH HASTALARININ SEVK VE AYAKTAN TAKİPLERİ HAKKINDA GENELGE Temel Sağlık Hizmetleri G.M.Tarih:27.02.98 Sayı:2195 T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü SAYI:B100TSH0140005/2195 KONU:Ruh

Detaylı

Epilepsi nedenlerine gelince üç ana başlıkta incelemek mümkün;

Epilepsi nedenlerine gelince üç ana başlıkta incelemek mümkün; Epilepsi bir kişinin tekrar tekrar epileptik nöbetler geçirmesi ile niteli bir klinik durum yada sendromdur. Epileptik nöbet beyinde zaman zaman ortaya çıkan anormal elektriksel boşalımların sonucu olarak

Detaylı

39. DÖNEM DHY MAZERET KURASI UZMAN TABİP MÜNHAL YERLER LİSTESİ S.N. İL BİRİM BRANŞ ADET 1 ADANA ADANA NUMUNE EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ BEYİN VE

39. DÖNEM DHY MAZERET KURASI UZMAN TABİP MÜNHAL YERLER LİSTESİ S.N. İL BİRİM BRANŞ ADET 1 ADANA ADANA NUMUNE EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ BEYİN VE 1 ADANA ADANA NUMUNE EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ BEYİN VE SİNİR CERRAHİSİ 1 2 ADANA ADANA ÇUKUROVA DR.AŞKIM TÜFEKÇİ DEVLET HASTANESİ GÖZ HASTALIKLARI 1 3 ADANA ADANA NUMUNE EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ

Detaylı

2016 Ocak İşkolu İstatistiklerinin İllere Göre Dağılımı 1

2016 Ocak İşkolu İstatistiklerinin İllere Göre Dağılımı 1 2016 Ocak İşkolu İstatistiklerinin İllere Göre Dağılımı 1 1 30 Ocak 2016 tarih ve 29609 sayılı Resmi Gazete de Yayınlanan İşkollarındaki Ve Sendikaların Üye na İlişkin 2016 Ocak Ayı İstatistikleri Hakkında

Detaylı

LİSTE - III TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU - TAŞRA İL KODU İL ADI POZİSYON ADI BÜTÇE TÜRÜ

LİSTE - III TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU - TAŞRA İL KODU İL ADI POZİSYON ADI BÜTÇE TÜRÜ YER DEĞİŞİKLİĞİ BAŞVURULARI İÇİN İLAN EDİLEN LİSTESİ 1 ADANA DİŞ TABİBİ DÖNER SERMAYE 1 1 ADANA DİŞ TABİBİ GENEL BÜTÇE 2 1 ADANA EBE DÖNER SERMAYE 1 1 ADANA EBE GENEL BÜTÇE 5 1 ADANA ECZACI DÖNER SERMAYE

Detaylı

T.C. Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Tüberküloz Daire Başkanlığı VEREM HASTALIĞI

T.C. Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Tüberküloz Daire Başkanlığı VEREM HASTALIĞI T.C. Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Tüberküloz Daire Başkanlığı VEREM HASTALIĞI VEREM (TÜBERKÜLOZ) NEDİR? Verem hastalığı; verem mikrobunun solunum yolu ile alınmasıyla oluşan bulaşıcı bir

Detaylı

21.12.2015 Pazartesi İzmir Basın Gündemi

21.12.2015 Pazartesi İzmir Basın Gündemi 21.12.2015 Pazartesi İzmir Basın Gündemi MANİSA HABER Soğuklarla birlikte sinüzit vakalarında artış yaşanıyor Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Ercan Pınar, havaların

Detaylı

LENFATİK VE İMMÜN SİSTEM HANGİ ORGANLARDAN OLUŞUR?

LENFATİK VE İMMÜN SİSTEM HANGİ ORGANLARDAN OLUŞUR? LENFOMA NEDİR? Lenfoma, diğer grup onkolojik hastalıklar içinde yaşamın uzatılması ve daha kaliteli yaşam sağlanması ve hastaların kurtarılmaları açısından daha fazla başarı elde edilmiş bir hastalıktır.

Detaylı