ICVB İstanbul Kongre Ve Ziyaretçi Bürosu 2013 Yılı Faaliyet Raporu

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ICVB İstanbul Kongre Ve Ziyaretçi Bürosu 2013 Yılı Faaliyet Raporu"

Transkript

1 ICVB İstanbul Kongre Ve Ziyaretçi Bürosu 2013 Yılı Faaliyet Raporu

2 Resmi Toplantı ve Ziyaretler AC Forum İstanbul ICVB-THY İşbirliği Sunum Toplantısı TUGEV-ICVB Başkanı Dr. Murat Yalçıntaş a Teşekkür ve Veda Yemeği Fuarlar ve Sektörel Birliklerin Toplantıları/Aktiviteleri ICVB nin Organize Ettiği ve/veya İştirak Ettiği Kongre Sektörü Fuarları ICVB Tarafından İştirak Edilen Workshop Sektörel Kongre ve Toplantılar İSTKA-İstanbul Kalkınma Ajansı Projesi Proje Hakkında Proje Ürünleri İSTKA Proje Kapanış Toplantısı ICCA-International Congress & Convention Association 2012 Yılı İstatistikleri Kongre Çalışmaları Kongre Teftiş Gezileri 2013 Yılında Ulusal/Uluslar arası Dernek ve Birlikler ile Gerçekleştirilen/Desteklenen Kongre Sunumları/Adaylık Dosyaları/Teklif Çalışmaları 2013 Yılı İçin Uluslar arası Kongre ve Toplantılara Tanıtım Malzemesi/Mektup Desteği Uluslar arası Kongre ve Toplantılara Tanıtım Malzemesi/Mektup Desteği Verilen Kongreler ICVB Tarafından İştirak Edilen Workshop, Sektörel Kongre ve Toplantılar ICVB Tanıtım ve İnceleme Gezileri ICVB Yayınları ve Tanıtım Malzemeleri ICVB Üyelik Çalışmaları 2013 Yılı Yeni Üyeler 2013 Yılında Gerçekleştirilen ve Devam Eden Üyelik Görüşmeleri

3

4 AC Forum İstanbul Ocak İstanbul Avrupa nın En Önemli Dernek ve Birliklerini Ağırladı AC Forum 2013 yılı yıllık toplantısı ICVB ev sahipliğinde İstanbul da gerçekleşti. Avrupa merkezli en önemli kongre organizatörü dernek ve birliklerin platformu olan AC Forum un (Associations and Conferences) yıllık toplantısı Ocak 2013 tarihleri arasında İstanbul da gerçekleşti. AC Forum adıyla, 1999 yılında Avrupa nın önde gelen 9 dernek ve birliği tarafından kurulmuş olan platform bugün dünyanın en önemli kongrelerini organize eden dernek ve birlikleri bünyesinde bulunduruyor. ICVB ev sahipliğinde büyük başarı ile gerçekleştirilen programa; Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türk Hava Yolları, Swissotel, Hilton İstanbul, Haliç Kongre Merkezi, İstanbul Kongre Merkezi, Kalyon Oteli, Sedef Fuarcılık, Consys, Visions gibi önemli kurum ve kuruluşlar büyük destek vermiştir. 2 günlük yoğun programın ardından 25 Ocak Cuma akşamı Kalyon Reji de düzenlenen Ev Sahibi Şehir İstanbul akşam yemeği İTO ve ICVB Başkanı Dr. Murat Yalçıntaş ev sahipliğinde, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Kadir Topbaş ve çok sayıda sektör temsilcisinin katılımı ile gerçekleşti. Söz konusu davete 50 yabancı misafirin yanı sıra Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilileri, TUGEV-ICVB Yönetim Kurulu Üyeleri, İstanbul Vali Yardımcısı Kazım Tekin, İBB Turizm Atölyesi Direktörü Tülin Ersöz ve Türk Hava Yolları yetkilileri de katılmışlardır. Davet sonunda Murat Yalçıntaş ve Kadir Topbaş, AC Forum Başkanı Michel Ballieu ya günün anısına İznik Çini Vakfı tarafından üretilmiş özel bir çini tabak takdim ettiler.

5 AC Forum İstanbul Ocak

6 ICVB-THY İşbirliği Sunum Toplantısı 25 Nisan Kalyon Hotel ICVB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Yılmaz Tecmen in ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya Türk Hava Yolları yetkililerinden Pazarlama ve Satış Genel Müdür Yardımcısı Faruk Çizmecioğlu, Yurtiçi Pazarlama ve Satış Başkanı Halil İbrahim Polat, Genel Müdür (Ticari) Yardımcısı Akif Konar, 2. Bölge Pazarlama ve Satış Başkanı Sezgin Sağlam, Kurumsal İletişim Başkanı Zeki Çukur, Kurumsal Anlaşmalar ve Pazarlama Müdürü Oğuz Karakaş, Harbiye Satış Müdürü Murat Cengiz ve Grup Kongre Şefi Nesrin Güley katılımda bulunmuşlardır. ICVB yi temsilen Yılmaz Tecmen, Özen Dallı, Elif Balcı Fisunoğlu, Birsen Öksüz, Çağla Demircioğlu ve Tuğçe Memişoğlu toplantıya iştirak etmişlerdir. Türk Hava Yolları Harbiye Müdürlüğü ve Grup Kongre Şefliği, 2008 yılından bu yana ulusal ve uluslar arası kongre sektöründe aktif rol oynamaktadır ve etkinliği her geçen gün daha da artmaktadır. Bu kapsamda Türk Hava Yolları ICVB ve üyeleri ile etkin ilişkiler, ulusal ve uluslar arası dernekler ile ortak çalışmalar, ağırlama ve sunumlar, ICCA kongre ve toplantılarına aktif katılım ve uluslar arası fuarlarda etkin temsil ve ortak görüşmeler gerçekleştirmektedir. Tüm bu sürekli ve etkin ortak çalışmalar ile Türk Hava Yolları kongre sektöründe İstanbul un yükselişinde başrol oynamaktadır.

7 TUGEV-ICVB Başkanı Dr. Murat Yalçıntaş a Teşekkür ve Veda Yemeği 11 Haziran Kalyon Hotel 2006 yılından bu yana TUGEV ve ICVB nin Başkanlığı nı yürüten ve Mayıs ayı sonunda İstanbul Ticaret Odası Başkanlığı ile birlikte ICVB deki görevi de sona eren Murat Yalçıntaş a Kalyon Hotel de bir teşekkür ve veda töreni düzenlenmiştir. Dr. Murat Yalçıntaş a kongre turizmine ve ICVB ye vermiş olduğu destek için TUGEV- ICVB Başkan Vekili Yılmaz Tecmen ev sahipliğinde düzenlenen davete; İstanbul Vali Yardımcısı Kazım Tekin, İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili, TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, İBB Turizm Atölyesi Koordinatörü Tülin Ersöz, ICVB Üyeleri ve çok sayıda turizmci katılmıştır. Davet sonunda Yılmaz Tecmen, Dr. Murat Yalçıntaş a ICVB ye ve kongre turizmine katkıları adına bir teşekkür plaketi takdim etmiştir. TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy da Murat Yalçıntaş a turizme katkılarından dolayı teşekkür ederek, ayrıca hediye takdiminde bulunmuştur.

8 TUGEV-ICVB Başkanı Dr. Murat Yalçıntaş a Teşekkür ve Veda Yemeği 11 Haziran Kalyon Hotel

9

10 CONFEX Fuarı Londra / U.K Mart International Confex Londra Fuarı, Mart 2013 tarihleri arasında ExCeL Fuar Merkezi nde düzenlendi. Confex in 30. yılını kutladığı fuarda 3 gün boyunca toplam kişi tarafından ziyaret edildi. Toplamda 900 katılımcı ile görüşme fırsatı bulundu. Fuarda 45 deniz aşırı ülkeden yaklaşık 250 firma yer aldı. Türkiye geçen yılda olduğu gibi bu fuarda da 80 metrekare bir stant ile yer almıştır, Confex fuarının hemen girişinde yer alan ve fuarın en büyük ülke stantlarından biri olan Türkiye standı 2010 ve 2012 yılında olduğu gibi bu yıl da En İyi Uluslararası Destinasyon Standı seçildi. Kültür ve Turizm Bakanlığımız, Londra Kültür ve Turizm Ataşeliği ile İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu tarafından organize edilen Türkiye standında 10 firma ve sektör kuruluşu yer almıştır.

11 CONFEX Fuarı Londra / U.K Mart

12 GIBTM Fuarı Abu Dabi / B.A.E Mart 2013 Reed Exhibitions tarafından düzenlenen GIBTM Fuarı bu yıl Mart 2013 tarihleri arasında, 7. kez Abu Dabi ADNEC Fuar Merkezi nde gerçekleştirildi. Toplam ziyaretçi ve davetli alıcı sayısı e ulaşan fuar da 35 ülkeden 298 firma yer almıştır. Reed Exhibitions, Asya Pasifik, Avrupa ve ABD bölgelerinin yanı sıra bölge ülkeleri Katar, Suudi Arabistan, Lübnan, Mısır, Bahreyn Krallığı, Hindistan, Azerbaycan dan da çok sayıda davetli alıcıyı fuarda ağırlayarak katılımcı firmalarla randevular gerçekleştirmelerini sağladı. Fuarda Abu Dabi Turizm Yetkili Başkanı Şeyh Sultan Bin Tahnoon Al Nahyan, Abu Dabi Büyükelçimiz Sayın Vural Altay ın daveti ile standımızı ziyaret etti. Dubai Kültür ve Turizm Ataşemiz Sayın Sedat Gönüllüoğlu fuar süresince ülkemizi temsil ettiler. GIBTM Fuarına ICVB İcra Kurulu Başkanımız Yılmaz Tecmen de katılarak sektör temsilcileri ile görüşmelerde bulundu. Kültür ve Turizm Bakanlığı Dubai Müşavirliği ile ICVB tarafından bu yıl 3. kez organize edilen 63 m2 lik Türkiye standında 13 firma ve kurum yer aldı. Fuarda en büyük Avrupa standı olarak yer alan Türkiye standı tüm davetli alıcıların yoğun ilgisini çekmiştir.

13 GIBTM Fuarı Abu Dabi / B.A.E Mart 2013

14 IT & CM Fuarı Şangay / Çin Nisan 2013 IT&CM Şanghay Fuarı, Nisan 2012 tarihleri arasında Shanghai World Expo (SWEECC) fuar merkezi nde düzenlenmiştir. Fuarda 45 farklı ülkeden Asya Pasifik ağırlıklı olmak üzere, Avrupa ve ABD pazarlarından 400 davetli alıcı stant sahipleri ile randevu gerçekleştirdi. İlk gün katılımcılara fuar ve pazar hakkında bilgilendirme toplantıları yapılmış ve mevcut randevu programlarını etkin kullanma teknikleri konusunda eğitimler verilen fuarda 2. ve 3. günlerde ise randevu programları gerçekleştirilmiştir. Pekin Kültür ve Tanıtma Müşavirliğimiz ile İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu tarafından organize edilen ve toplam 5 firma ve kuruluşun katıldığı Türkiye standı, fuarın en hareketli alanında en büyük Avrupa ve bölge dışı stant olarak yer almıştır. ICVB tarafından fuar için özel olarak hazırlatılan İngilizce, Çince Türkiye tanıtım broşürü, tüm katılımcı desk lerinde yer almıştır. Stantta görevli tercüman ise gerekli durumlarda stant sahiplerine Çince iletişim konusunda destek vermiştir. Fuarın 2. günü Türkiye standını ziyaret eden Şangay Başkonsolosumuz Deniz Eke, katılımcılar ile görüşmüştür. ICVB ekibi ile birlikte Pekin Müşavirimiz İlknur Yiğit ve stant katılımcıları, fuarın ilk günü Kerry Otel Pundong ta düzenlenen görkemli açılış törenine katılmışlardır.

15 IT & CM Fuarı Şangay / Çin Nisan 2013

16 IMEX Fuarı Frankfurt / Almanya Mayıs 2013 IMEX Frankfurt Fuarı, Mayıs 2013 tarihleri arasında Messe Frankfurt fuar Merkezi nde düzenlendi. Fuara 75 ülke den katılan nin üzerinde davetli alıcının yanı sıra dünyanın dört bir yanından toplam ziyaretçi fuara katıldı ve fuarda 3 gün boyunca davetli alıcılar ve katılımcılar arasında randevu gerçekleşti. Kongre ve Toplantı sektörünün en önemli organizasyonu olan IMEX başarısını sürdürerek katılımcı ve ziyaretçilerin verimli görüşmeler gerçekleştirdiği bir platform oldu. 400 metrekarelik bir stant ile fuarın en büyük ülke stantlarından biri olan Türkiye standı İspanya, Londra ve Abu Dabi stantları ile komşu konumda yer aldı. Kültür ve Turizm Bakanlığımız, Frankfurt Ateşeliği ile İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu tarafından organize edilen Türkiye standında 30 katılımcı ünitesinde 47 firma ve sektör kuruluşu yer aldı. Frankfurt Ataşeliği tarafından yaptırılan IMEX 2013 Türkiye standı özel ve ilk kez uygulanan stant içi koridor uygulaması ile büyük beğeni topladı. Her yıl özel sektörden katılımcı sayısı artan Türkiye standının tasarımının, ilgi ve dikkat çekici olması kadar sektör profesyonellerinin davetli alıcılarla randevularını uygun bir ortamda gerçekleştirmesine uygun olması önem taşımaktadır. Sayfa devamındaki planda da görüleceği üzere stant içine katılımcı stantları yerleştirilerek arada koridor oluşturulmuş ve ziyaretçilerin standa girişi kolaylaştırılmıştır. Katılımcılara info desk ve masa grubundan oluşan geniş alanlara ayrılmış ve ara paneller ile randevular için rahat ve özel alanlar yaratılmıştır. Panellerin çok yüksek olmaması standın açık ve ferah olmasını sağlamıştır. Katılımcılar tarafından büyük beğeni toplayan standın diğer kongre fuarlarında ve gelecek yıllarda da kullanılması ortak temenni olmuştur.

17 IMEX Fuarı Frankfurt / Almanya Mayıs 2013

18 IMEX Fuarı Las Vegas / A.B.D Ekim 2013 IMEX Amerika Fuarı, Ekim 2013 tarihleri arasında Sands Expo Fuar Merkezi nde düzenlendi. Bu sene 3. sü gerçekleşen IMEX Amerika Fuarı için IMEX Başkanı Ray Bloom yaptığı açıklamada; 50,000 birebir randevu ve 9500 davetli alıcının katılmış olduğu grup randevularının, 2012 ile karşılaştırıldığında %27 artmış olduğunu belirtti. Ray Bloom ayrıca 2012 yılında katılımcı firmanın yer aldığı fuarda bu sene katılımcı firmanın yer aldığını ekledi. Kongre ve Toplantı sektörünün en önemli organizasyonu olan IMEX, başarısını bu yıl da sürdürerek katılımcı ve ziyaretçilerin verimli görüşmeler gerçekleştirdiği bir platform oldu. IMEX Las Vegas 2014 yılında Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek. Türkiye geçen yıl da olduğu gibi fuarda 200 metrekare bir stant ile yer aldı. Türkiye standı fuarın en büyük ülke stantlarından biri oldu. Kültür ve Turizm Bakanlığımız, Los Angeles Kültür ve Turizm Ataşeliği ile İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu tarafından organize edilen Türkiye standında 13 katılımcı ünitesinde 15 firma ve sektör kuruluşu yer aldı. Türkiye standı fuarda İspanya, Madrid, İşkoçya, Atina ve Hırvatistan stantları ile komşu konumda idi. 21 Avrupa destinasyonunun ev sahipliğinde gerçekleşen Euro Party organizasyonuna Türkiye de katıldı. Partiye katılan davetli alıcılar arasında düzenlenen çekilişte kazanan talihliye ICVB tarafından Yorgun Herkül Heykeli hediye edildi. Euro Party sırasında Türkiye standında şarap ve atıştırmalık ikramının yanı sıra Türkçe Müzik yayını yapıldı.

19 IMEX Fuarı Las Vegas / A.B.D Ekim 2013

20 EIBTM Fuarı Barselona / İspanya Kasım 2013 EIBTM Barselona Fuarı, Kasım 2013 tarihleri arasında Fira Gran Via Fuar Merkezi nde düzenlendi. Fuar bu yıl ziyaretçi sayısında toplam %7.7 lik bir artış ile gerçekleşti. Söz konusu artışın %40 ının fuara ilk kez katılanlardan oluşması yeni iş imkanlarının oluşmasını sağladı. Fuarda 70 ülkeden toplamda 3000 in üzerinde firma, stant katılımcısı olarak yer aldı. Fuarda 3 gün boyunca davetli alıcılar ve katılımcılar arasında randevu gerçekleşti. Kongre ve Toplantı sektörünün en önemli organizasyonlarından olan EIBTM başarısını sürdürerek katılımcı ve ziyaretçilerin verimli görüşmeler gerçekleştirdiği bir platform oldu. Türkiye 400 metrekarelik bir stant ile fuarda merkezi bir konumda yer aldı ve fuarın en büyük ülke stantlarından biri oldu. T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı, Madrid Müşavirliği ile İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu nun işbirliğinde gerçekleştirilen fuarda Antalya, İzmir Kongre Büroları ile Türk Hava Yollarına ait özel deskler ve 32 katılımcı ünitesinde toplam 51 sektör kuruluşu yer aldı. Fuar süresince fuar idaresi tarafından düzenlenen randevu programı kapsamında Hosted Buyers Davetli Alıcı Grupları Türkiye standını ziyaret ettiler. 3 gün süresince 180 e yakın davetli alıcı ICVB tarafından karşılandı ve Antalya, İstanbul, İzmir destinasyon filmleri izlettirildi. Davetli alıcılara sunumların ardından destinasyonlar ile Türk Hava Yolları na ait hediyelik eşyalar ve tanıtım malzemeleri verildi.

21 EIBTM Fuarı Barselona / İspanya Kasım 2013

22 AIBTM Fuarı Şikago / A.B.D Haziran 2013 AIBTM Fuarı bu yıl Defining the Future of Meetings Together teması ile Şikago/McCormick te Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilmiştir. Bu yıl bölgesel ve uluslar arası olmak üzere yaklaşık hosted buyer ın katılımının gerçekleştiği fuarda, ilk kez katılanların oranı 2012 yılına göre % 31 oranında artış göstermiştir. Fuarda 50 si yeni olmak üzere toplam 707 kuruluş paylaşımcıları ile birlikte stant açmıştır. Randevu sisteminin bulunduğu fuarda, hosted buyer lar ile katılımcılar arasında yaklaşık görüşme ve toplantı gerçekleştirilmiştir.

23 ITE & MICE Fuarı Hong Kong / Çin Haziran Haziran tarihleri arasında Hong Kong Kongre ve Sergi Merkezi nde gerçekleştirilen ITE&MICE Fuarı na, ICVB Satış ve Pazarlama Koordinatörü Ayça Şentop katılmıştır. Bu yıl fuara dünya çapında 47 ülke ve bölgeden toplam 680 katılımcı iştirak etmiştir. İlginin yoğun olduğu ve ilk gün ziyaretçiyi ağırlayan fuarda toplam ziyaretçi sayısı ise e ulaşmıştır. Türkiye fuarda, hazırlıkları Pekin ve Kültür Ofisi tarafından gerçekleştirilmiş olan büyük bir stantla temsil edilmiştir. Özellikle Çinli ziyaretçiler tarafından büyük ilgi görmüş olan Türkiye standında, geleneksel Ebru sanatından örnekler de sergilenmiştir.

24 The Meetings Show U.K. Fuarı Londra / İngiltere Temmuz 2013 The Meetings Show UK Fuarı, Temmuz 2013 tarihleri arasında Olympia Fuar Merkezi nde düzenlendi. Bu yıl ilk kez düzenlenen fuarda 3 gün boyunca üzeri randevu gerçekleştirilmiştir. Fuara davetli alıcıların yanı sıra 370 katılımcı ve sektör profesyonelleri katılmıştır. Fuar süresince 190 a yakın kongre ve toplantı sektörü ile ilgili eğitim seansları verilmiştir. İstanbul a artan ilgi dolayısı ile 3 gün boyunca ICVB standına ilgi yüksek idi ve davetli alıcılar ile yoğun görüşmeler gerçekleştirildi. Fuara 6 metrekare stant ile katılan ICVB, fuar süresince 70 den fazla birebir görüşme gerçekleştirdi. Fuar organizatörlerin yapmış olduğu açıklamaya göre ICVB söz konusu rakam ile fuar süresince tüm katılımcı ülkeler arasında en çok randevusu olan kongre ve ziyaretçi bürosu unvanını elde etti. ICVB tarafından gerçekleştirilen görüşmeler neticesinde 2016, 2017, 2018 yılları için başta katılımcı sayısı arasında değişen 10 dan fazla kongre / toplantı ve 40 a yakın insentiv iş imkanı konusunda da çalışmalar başlatıldı. Turizm Geliştirme ve Eğitim Vakfı (TUGEV) ile İstanbul Ticaret Odası (İTO) ve İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu (ICVB) işbirliğiyle yürütülmekte olan ve başvurusu İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) tarafından Küresel Turizm Merkezi İstanbul Mali Destek Programı kapsamında kabul edilen Uluslararası Kongreler Şehri İstanbul projesinin lansmanı İngiltere merkezli kongre ve toplantı basınına yönelik konferans ve yemekli resepsiyon organizasyonu düzenlendi. Aynı zamanda, fuar alanında yer alan basın odasının da sponsorluğu gerçekleştirildi. Proje koordinatörlüğünü yürüten, aynı zamanda TUGEV in iktisadi işletmesi İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu nun (ICVB) Genel Müdürü olan Elif Balcı Fisunoğlu tarafından program esnasında proje faaliyetleri ve ürünleri hakkında detaylı bilgiler içeren bir de sunum yapıldı. Londra Kültür ve Turizm Ataşesi Selçuk Can da basın toplantısına katılarak basının sorularına yanıt vermiştir.

25 The Meetings Show U.K. Fuarı Londra / İngiltere Temmuz 2013

26 ICCA Mediterranean Chapter Summit Selanik/Yunanistan 31 Ocak-03 Şubat ICVB Genel Müdürü ICCA Akdeniz Bölge Başkanlığı na Seçildi ICCA nın Akdeniz, Avrupa, Ortadoğu ve İngiltere/İrlanda bölge başkanlarının katıldığı ICCA Akdeniz Bölge Zirvesi, 31 Ocak-2 Şubat tarihleri arasında Yunanistan ın Selanik şehrinde gerçekleştirildi. Toplam 40 temsilcinin katıldığı zirvenin ilk gününde ICCA CEO su Martin Sirk, ICCA Master Class konulu bir sunum gerçekleştirdi. İkinci gün ise creative meetings temalı workshop, Mike van der Vijver (MindMeeting) tarafından yönetildi. Zirvenin son gününde ICVB Genel Müdürü Elif Balcı Fisunoğlu, dört yıldır ICCA-Akdeniz Bölge Başkanlığı görevini yürüten Miranda Ioannou dan görevi devraldı.

27 ECM Spring Meeting Nice/Fransa Şubat ECM- European Cities Marketing Spring Meeting Şubat tarihleri arasında Nice te gerçekleşti. Tüm Avrupa daki kongre bürolarının çatı örgütü olan ECM toplantılarına ICVB yi temsilen katılan Elif Balcı Fisunoğlu, How to organize a familiarisation trip from Brazil başlıklı bir sunum yaptı.

28 ICCA Bölge Başk.Toplantısı ve Med.Chapter Meeting Frankfurt/Almanya Mayıs ICVB Genel Müdürü Elif Balcı Fisunoğlu 19 Mayıs tarihinde gerçekleştirilen ICCA Bölge Başkanları Toplantısı na katılmış ve 20 Mayıs günü gerçekleştirilen ICCA Akdeniz Bölge Toplantısını da yönetmiştir.

29 Association Meeting Evening and Gala Dinner Frankfurt/Almanya 20 Mayıs 20 Mayıs tarihinde Westin Grand Hotel Frankfurt ta gerçekleştirilen IMEX Association Evening resepsiyonuna, ICVB Genel Müdürü Elif Balcı Fisunoğlu ve Kongre Araştırma Sorumlusu Tuğçe Memişoğlu katıldı. IMEX geleneksel Gala Dinner ve ödül töreni ise 22 Mayıs tarihinde Marriott Hotel de gerçekleştirildi.

30 CATHIC Konferansı İstanbul/Türkiye Mayıs Orta Asya nın önde gelen otelcilik yatırım konferansı CATHIC (Türkiye ve Komşu Bölgeler Otel Yatırımları Konferansı) Mayıs tarihleri arasında The Marmara Taksim Oteli nde gerçekleşti. Konferans kapsamında gerçekleşen A FOCUS ON ISTANBUL: HAS NEW SUPPLY IMPACTED PERFORMANCE başlıklı panelde; ICVB Genel Müdürü Elif Balcı Fisunoğlu, Haluk Kaya- Bekay Property Partners, Serra Arıkök- Demsa Group ve Murat Yılmaz- Starwood Hotels & Resorts Worldwide konuşmacı olarak yer aldılar. İki gün süren programda Türk turizm sektörünü temsilen çok sayıda profesyonel yer aldı.

31 ECM Annual Meeting and General Assembly Kopenhag/Danimarka Haziran İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu-ICVB Genel Müdürü Elif Balcı Fisunoğlu, ECM-European Cities Marketing (Avrupa Turizm Şehirleri Federasyonu) Yönetim Kurulu na seçildi. ECM-European Cities Marketing, Avrupa merkezli şehir turizm ofisleri ile kongre ve ziyaretçi bürolarının üyesi olduğu en önemli organizasyondur. ECM in 32 ülkeden 100 Avrupa şehrini temsilen 110 üyesi bulunmaktadır. 7 Haziran da Kopenhag da gerçekleşen ECM Genel Kurulu sonrasında ECM Başkanlığı Dieter Hardt-Stremayr dan Barselona Turizm i temsil eden Ignacio de Delas a geçti. Toplam 14 Yönetim Kurulu üyesinin görev yaptığı kurulda, Kongre Büroları nı temsilen sadece 4 üye görev yapmaktadır.

32 ICCA Sector Destination Marketing Viyana/Avusturya Haziran European Client/Supplier Business Workshop Haziran tarihlerinde Viyana da düzenmiştir. Aralarında 16 şehrin kongre ve ziyaretçi bürolarının temsilcileri, client lar ve supplier ların da bulunduğu ICCA Genel Kurulu nda gerçekleştirilen workshop a, ICVB Genel Müdürü Elif Balcı Fisunoğlu, Avrupa Kardiyoloji Derneği nden Linda Olivereau ile birlikte katılmıştır. Workshop 27 Haziran Salı günü düzenlenen Networking Reception ile başlamıştır. Sonraki gün ise kongre ve ziyaretçi büroları şehirlerinin tanıtımları için Messe Viyana Center da 15 dakikalık görüşmeler gerçekleştirmişlerdir. Viyana Kongre Bürosu nun ev sahipliğinde gerçekleştirilen workshop ta Barselona, Berlin, Kopenhag, Floransa, Cenova, Glaskov, Göteburg, Macaristan, Lyon, Madeira, Monako, Salzburg, Stokholm, Valencia ve Viyana kongre bürolarının temsilcileri katılmışlardır.

33 ICCA 52. Yıl Kongresi Şangay/Çin Kasım Dünya kongre turizminin en önemli örgütlerinden olan ve her yıl farklı bir destinasyonda düzenlenen ICCA (Uluslar arası Kongre ve Konvansiyonlar Derneği) nin Genel Kurulu, 2013 yılında Kasım tarihleri arasında Şanghay da gerçekleştirildi. Genel kurulun son gününde 2014 yılında 53. sü gerçekleştirilecek olan ICCA Genel Kurulu na Antalya nın ev sahipliği yapacak olması sebebi ile Antalya Yerel Komitesi ve Antalya Valisi Sebahattin Öztürk ün de hazır bulunduğu bir sunumla ICCA delegelerine ve tüm katılımcılara Antalya nın tanıtımı yapıldı. Antalya Kongre Bürosu tarafından hazırlanan video sunumu öncesi kısa bir giriş konuşması yapan Sinan İnan Antalya da gerçekleşecek kongrenin ICCA tarihindeki ilk her şey dahil kongre olacağına dikkat çekti ve kongrelerin en önemli öğesi olan networking olanakları bakımından delegelerin yorgun düşeceklerini belirtti. Antalya Kongre Bürosu Başkan Yardımcısı ve Lokal Komite Başkanı Nizamettin Şen yaptığı konuşma ile kongrenin İpek Yolunun başı olan Çin den sonra, son noktası Türkiye ve Antalya ya geldiğini belirtti. Batı ve doğunun gelecek yıl Antalya da bulaşacağına vurgu yaptı. Son söz olarak Antalya Valisi Sebahattin Öztürk de Antalya nın turizm de ki önemi ve Antalya nın Kongre turizmine verdiği değeri vurgulayarak tüm delegeleri Antalya ya davet etti. Sunuma ayrıca Antalya Local Komitesi olarak ev sahibi otellerden Susesi Luxury Resort Satış Direktörü Dede Akkaş, İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu Genel Müdürü Elif Balcı Fisunoğlu ile Satış ve Pazarlama Koordinatörü Çağla Demircioğlu, Haliç Kongre Merkezi Genel Müdürü Handan Boyce, Türk Hava Yolları Gurup ve Kongre Şefi Nesrin Güley ile Gurup ve Kongre Uzmanı Leyla Koray, Kenes Türkiye den Sertaç Gülban, Şebnem Baydere ve Sezen Elagöz üın yanı sıra Sosyal Komite üyeleri İstanbul Kongre Merkezi Satış Direktörü İhsan Gemici, Lütfi Kırdar Kongre Merkezi Market Araştırmacısı Volkan Yücel, Rixos Otelleri İstanbul Satış Direktörü Erol Danacı yer aldılar. Sunuma Türkiye Şanghay Başkonsolosu Deniz Eke, Kültür ve Turizm Bakanlığı Pekin Tanıtma Müşaviri İlknur Yiğit ve Şanghay Türk Hava Yolları Genel Müdürü Erkan Erdoğan da katılmak sureti ile desteklerini esirgemediler.

34 M&I (Meeting & Incentive) Forum İstanbul/Türkiye Kasım Kasım tarihleri arasında İstanbul Mövenpick Hotel de gerçekleştirilen M&I (Meeting&Incentive) Forum da Türk Hava Yolları ve Plaza Tur stantlarıyla birlikte ICVB nin de standı yer aldı. ICVB standında İstanbul Tanıtım Kiti ve Meeting Planner s Guide CD leri forum katılımcıları tarafından büyük ilgi gördü. Forum süresince ICVB standında Satış ve Pazarlama Direktörü Nihan Esen, Kongre Araştırma Sorumlusu Tuğçe Memişoğlu ve Pazarlama Sorumlusu Ayla Bilgiç tarafından katılımcılara bilgi verildi.

35 SKAL İstanbul Kasım Ayı Yemeği İstanbul/Türkiye 14 Kasım Skal İstanbul Kulübü'nün geleneksel aylık yemeği Kalyon Hotel'de yapıldı. Davette konuşma yapan Elif Balcı Fisunoğlu "Kongreler Şehri İstanbul" projesini Skal İstanbul üyelerine anlattı. Açılış konuşmasını yapan Skal İstanbul Kulübü Başkanı Patrice Lepkovksi, toplantıya katkı ve kulübe desteklerinden dolayı Kalyon Oteli Yönetim Kurulu Başkanı ve ICVB- İstanbul Kongre Ziyaretçi Bürosu İcra Kurulu Başkanı Yılmaz Tecmen'e teşekkür etti. Toplantıda TUGEV-ICVB ile İstanbul Ticaret Odası ortaklığında hazırlanan bir proje olan Uluslar arası Kongreler Şehri İstanbul projesini anlatan Elif Balcı Fisunoğlu, İstanbul un kongre turizmine katkıda bulunmak amacıyla gerçekleştirilen projenin başarı ile tamamlandığını, projenin en dikkat çekici uygulamasının ise İstanbul tanıtım filmi olduğunu vurgulayarak, filme Dream Design Factory (ddf) nin imza attığını belirtti. Toplantıya katılan misafirlere İstanbul Tanıtım Kitleri sunuldu ve film izlettirildi.

36 Star Alliance MICE Meeting&Event Brüksel/Belçika 14 Kasım Star Alliance üye hava yolları tarafından düzenlenen Star Alliance MICE Meeting&Event etkinliğine üye hava yollarının yanı sıra yerel turizm ofisleri ve kongre bürolarının katılımı gerçekleştirilmiş ve davetli seyahat acenteleri ile corporate client larla görüşmeler sağlanmıştır. ICVB den Kongre Araştırma Sorumlusu Tuğçe Memişoğlu, Türk Hava Yolları Brüksel Ofisinden Pazarlama Müdürü Odette Mjv Swinnen iprogramda İstanbul u temsil etmişlerdir.

37

38 Proje Hakkında İstanbul un kongre turizmine katkıda bulunmak amacıyla TUGEV-ICVB ile İstanbul Ticaret Odası ortaklığında geliştirilen Uluslararası Kongreler Şehri İstanbul projesinin faaliyetleri 01 Ekim 2012 tarihi itibariyle uygulanmaya başlandı. İstanbul Kalkınma Ajansı 2012 Yılı Mali Destek Programı kapsamında desteklenen proje ile İstanbul un diğer küresel turizm merkezleri ile rekabet edecek nitelikte bir cazibe merkezi olmasına destek sağlamak amacıyla gerçekleştirildi. Projenin özel amacı ise reklâm, tanıtım ve pazarlama kanallarının çeşitlendirilerek İstanbul un tanıtımının daha etkili düzeyde gerçekleştirilmesi ile kongre ve toplantı organizasyonlarında tam anlamıyla tercih edilen bir varış noktası haline gelmesine katkıda bulunulmasıdır. Böylece, İstanbul un dünyanın önde gelen kongre şehirleri sıralamasında hâlihazırdaki ilk 10 daki konumunun 2015 yılında ilk 5 şehir arasına yükselmesine katkıda bulunulması hedeflenmiştir. Proje uygulama sürecinde reklam, tanıtım ve pazarlama kanallarının çeşitlendirilerek İstanbul un tanıtımının daha etkili düzeyde gerçekleştirilmesine katkıda bulunuldu. Bu kapsamda, İstanbul un detaylı tanıtımı için bir web sitesi, havadan yapılan çekimleri de kapsayan tanıtım filmi ile birlikte broşür, dosya, harita ve DVD gibi ürünleri içeren tanıtım kiti hazırlandı.

39 İSTKA Proje Ürünleri İstanbul Tanıtım Kiti adet basılacak olan İstanbul Tanıtım Kiti ürünü, İstanbul broşürü, İstanbul katlamalı haritası, ve diğer proje ürünü İstanbul filminin jpeg formatındaki DVD si bileşenleriyle İstanbul un tanıtımını yapacak bir şehir rehberi niteliğinde oluşturulmuştur. Kit çalışmasında İstanbul un turistik ve ulaşım olanakları, ayrıca doğal ve tarihi güzellikleri hedef kitleye duyurulması ve İstanbul kongre ve toplantı turizminin pazarlanmasına katkı sağlanması amaçlanmıştır. Hazırlanan websitesi ve tanıtım filmi Türkçe nin dışında İngilizce, Almanca, Fransızca ve İspanyolca olarak 5 farklı dilde sunulmuştur. Uluslararası Kongreler Şehri İstanbul projesi için hazırlanan 7 dakikalık filmde, 2 yabancı kongre delegesinin gözünden İstanbul ve İstanbul da kongrelerin olanakları takdim edilmiştir.

40 İSTKA Proje Ürünleri Web Sitesi ve Proje Logosu Web sitesi de, bilgilendirici, yönlendirici, tanıtıcı, kongre turizm hizmetlerine ulaşabilinirliği hızlandırıcı ve kolaylaştırıcı olması aynı zamanda interaktif uygulamalarla bu hizmetlerin zenginleştirilmesine yönelik içerik faaliyetleri kapsamında gerçekleştirildi. Sitede aşağıdaki içerikler hayata geçirildi: Interaktif Harita Uygulaması Interaktif Harita Üzerinden 360 Derece Sanal Mekan İnceleme Video Uygulamaları Kongre Merkezi ve Mekan Bulma Uygulaması (venue finder) RFP Uygulaması My Istanbul Uygulaması Masaüstü Uygulaması Elektronik Kart Uygulaması E-Bülten Gönderimi Mobil Site ve Uygulamalar

41 İSTKA Proje Ürünleri İstanbul Tanıtım Filmi 3 ve 6 dakikalık iki versiyon olarak hazırlanan filmde, İstanbul 2 yabancı kongre delegesinin gözünden sunuluyor. Filmin çekimleri, 25 kişilik çekim ekibi ile, 20 günde ve 100 ün üzerinde ayrı lokasyonda gerçekleştirildi. Kurgu aşaması 3 ay süren film, Türkçe, İngilizce, Almanca, Fransızca ve İspanyolca olarak 5 dilde hazırlandı. Özel bir teknikle hazırlanan zaman atlamalı çekimler (timelapse) yapıldı. Böylece İstanbul un 24 saatini oluşturan tüm panorama 24 saniyede izleyiciye aktarıldı. Güneşin tek doğal kaynak olarak alınmasıyla, doğal, samimi ve inandırıcı atmosfer yaratıldı.

42 İSTKA Proje Kapanış Toplantısı Kalyon Hotel 09 Ekim Toplantı, TUGEV-ICVB Başkan Vekili Yılmaz Tecmen in yaptığı açış konuşması ardından başladı. İstanbul Vali Yardımcısı Kazım Tekin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Turizm Atölyesi Koordinatörü Tülin Ersöz ve T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdür Yardımcısı Levent Demirel in yapmış olduğu konuşmalarının ardından Elif Balcı Fisunoğlu, Dream Design Factory (ddf) tarafından hazırlanan Uluslar arası Kongreler Şehri İstanbul projesinin üç temel faaliyetini oluşturan İstanbul Tanıtım Filmi, İstanbul Kongre Web Sitesi ve İstanbul Tanıtım Kiti ürünlerinin yanı sıra proje faaliyetlerini takdim etti. TUGEV-ICVB Başkan Vekili Yılmaz Tecmen, açış konuşmasında, projenin İstanbul un kongre turizmine tanıtım ve pazarlamasındaki önemini vurgulayarak, proje ortağı İstanbul Ticaret Odası na, Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul Valiliği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Türk Hava Yolları na projeye ve ICVB ye vermiş oldukları destek için teşekkür etti. Ayrıca İstanbul Kalkınma Ajansı-İSTKA nın sağladığı büyük imkan sayesinde İstanbul un tanıtımı için bugüne kadar eksikliği duyulan tanıtım filmi ve yayınların hazırlandığını belirterek, İSTKA ya şükranlarını belirtti. İstanbul un diğer küresel turizm merkezleri ile rekabet edecek nitelikte bir cazibe merkezi olmasına destek sağlamak amacıyla başlatılan ve İstanbul Ticaret Odası, TUGEV ve ICVB ekipleri tarafından yürütülen proje 1 Ekim 2012 tarihi itibariyle uygulanmaya başladı. Kalyon Reji de Yılmaz Tecmen ev sahipliğinde düzenlenen davete ve sektör kurum ve kuruluşların temsilcileri, kongre merkezlerinin, otel ve acentelerin üst düzey yöneticilerinin yanı sıra Türk Hava Yolları yetkilileri de katıldı. Proje ajansı DDF firması adına Prof. Dr. Esra Ekmekçi programa katıldı. Proje İstanbul un dünyanın önde gelen kongre şehirleri sıralamasında ilk 10 daki konumunun, 2015 yılında ilk 5 şehir arasına yükselmesine katkıda bulunulmasını hedefliyor.

43 İSTKA Proje Kapanış Toplantısı Kalyon Hotel 09 Ekim

44

45 2012 Yılı İstatistikleri Tablo : 1 Kongre Sayısına Göre ; Tablo : 2 Katılımcı Sayısına Göre ; Şehir Kongre Sayısı 1 Viyana Paris Berlin Madrid Barselona Londra Singapur Kopenhag İstanbul Amsterdam 122 Şehir Katılımcı Sayısı 1 Paris Amsterdam Viyana Berlin Stockholm Singapur Lizbon İstanbul Seoul Londra istatistiklerine göre Istanbul Dünya Kongreleri Şehirleri sıralamasında 500 ve üstü katılımcı kongrelerde Dünya birinciliğini Paris ve Barselona şehirlire ile paylaşmaktadır. 500 kişi üstü kongre sayısı ise 56 dır.

46

47 Kongre Teftiş Gezileri Tarih Kongre Adı Yıl Katılımcı Sayısı Ocak ICSC International Council of Shopping Centers 2014& Ocak SBMT Annual World Congress of SBMT on Brain, Spinal, Cord. Mopping&Images Guided Theraphy 2017& Ocak SESTECH Conference & Exhibition 2015& Şubat Gala Convention, Globalization and Localization Association Mart IEC International Epilepsy Congress Nisan Snackex European Snackex Association Mayıs MPI/EMEC The European Meetings and Events Conference Haziran European Resuscitation Council Temmuz ICSC International Council of Shopping Centers 2014& Temmuz Annual FCI Trade Summit Presented by Master Media Worldwide Temmuz Mast Conference Eylül C-IN/Revlon Organisation Ekim World Travel & Tourism Council WTTC

48 2013 Yılında Ulusal/Uluslar arası Dernek ve Birlikler ile Gerçekleştirilen/Desteklenen Kongre Sunumları/Adaylık Dosyaları/Teklif Çalışmaları Kongre Adı Yıl Katılımcı Sayısı MPI/EMEC The European Meetings and Events Conference ECM Mercado Workshop ACTE-Association of Corporate Travel PCMA-Global Corporate Summit ICSC-International Council of Shopping Centers 2014& SESTECH Conference & Exhibition 2015& IEC-International Epilepsy Congress SNACKEX-European Snackex Association ERC-European Resusciation Council ISLTH-International Society for Health&Lung Transplantation 2015& OSISOFT, LLC-EMEA Seminar WPC World Parkinson Congress IBIA World Congress on Brain Injury Meetings APIMONDIA International Federation of Beekepers' Association IVR-World Congress on Philosophy of Law and Social Philosophy World Mobile Congress FIG International Federation of Surveyors IADR International Association Dental Research ECI European Immunology Congress IDF World Diabet Congress IALCS World Congress Lung Cancer WFH World Federation of Hemophilia EANM European Congress of Nuclear Medicine WTTC World Travel & Tourism Council ESPEGHAN European Society of Paediatric Gastroenterology ESSKA European Society for Sports Travmatology, Knee Surgery and Arthroscopy ORBICOM Network of Unesco Chairs in Communication

49 2013 Yılı için Uluslar arası Kongre ve Toplantılara Tanıtım Malzemesi/Mektup Desteği Kongre Adı Yıl Katılımcı Sayısı FERMA Risk Management Forum World Congress on Endourology ESH-EBTM Annual Blood and Morrow Transplantation Training Course RI Rotary International Young President Conference Futuralia World Hypertension

50 Uluslar arası Kongre ve Toplantılara Tanıtım Malzemesi/Mektup Desteği Verilen Kongreler Kongre Adı Yıl Katılımcı Sayısı PCIC-Petroleum and Chemical Industry Committee Europe Conference International Symposium of Nasopharyngeal Cancer TERMIS European Chapter Meeting of International Society for Tissue Engineering and Regenerative Lions Europa Forum Coordinator Conference of The European Roundtable on Suitable Consumption and Production (ERSCP) & 7th Conf. Of The Enviromental Management for Suitable Universities (EMSU) International Conference on Information Fusion-FUSION EFTA The 8th European Family Theraphy Association Congress EDTA/ERA European Dialysis and Transplant Assn. European Rend Association Congress WBCSD World Business Council for Sustainable Development Council and Liaison Delegate Meetings Breakbulk OECD Meeting The Istanbul Forum ISGNSS International Symposium on Global Navigation Satellite Systems Eurochambers Economic Forum Congress of the Forensic Science Institute, Challanges in Forensic Sciences International Conference on Alzheimer s Disease and Related Disorders in the Middle East Euroecho Immaging Meeting International Communication Conference EADV Congress of The European Academy Dermatology and Veneorology AIB Academy of International Business, Annual Meeting ESOMAR World Association of Research Professionals EMAC European Marketing Academy EDTO European Organ Donation Great Eastern Life Archievers World Congress on Paediatric Intensive and Critical Care Societies World Stroke Congress Archieves Club 2014 Sales Convention Nu Skin Southeast Asia Chemcon Europe EPTDA European Power Transmission Distributors Association GALA Language of Business Conference ICPP International Conference on Porphyrins and Phthalocyanines

51 Uluslar arası Kongre ve Toplantılara Tanıtım Malzemesi/Mektup Desteği Verilen Kongreler Katılımcı Kongre Adı Yıl Sayısı EFCCNA European Federation of Critical Care Nursing Association IEA International Engineering Alliance Meetings ECET Congress of The European Council of Enterostemal Theraphy ERC European Resusciation Council ISBS International Society of Biomechanics in Sports Congress ESSKA European Congress of The Sports Travmatology POWERGEN Europe IFES International World Summit WPC World Parkinson Congress ISAKOS Biannual Congress International Astronautical Congress DIOXIN International Symposium on Halogenated Persistent Organic Pollutants IAHR Congress of The International Association for Hydro-Enviroment Engineering and Research ICPM World Congress of The International College of Psychosomatic Medicine International Cent. On Solid State Sensors and Microsystems Transducers and Eurosensors XXXIII IDF World Diabet Congress

52 Dünya Mobil Kongresi Dünyanın en büyük teknoloji fuarlarından Mobil Dünya Kongresi (Mobile World Congress) Şubat tarihleri arasında Barselona da yapıldı. İstanbul Ticaret Odası, İstanbul un 2018 yılından itibaren kongreye ev sahipliği yapması için aday olduğunu açıkladı. Kongrenin düzenleyicisi olan Dünya GSM Birliği ne (GSMA), İTO nun sunumuyla İstanbul un fuar ve kongre imkanları tanıtıldı. Sunum GSMA yetkililerinden tam not aldı. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ın da kongreye katılan Türk firmalarının stantlarını ziyaret ettiği kongreye İstanbul Ticaret Odası ndan Başkan Yardımcısı Dursun Topçu, Yönetim Kurulu Üyesi Murat Sungurlu, Genel Sekreter Dr. Cengiz Ersun ve ICVB Genel Müdürü Elif Balcı Fisunoğlu katılmışlardır. Bilişim ve Telekomünikasyon devlerini buluşturan Mobil Dünya Kongresi, 200 farklı ülkeden 400 şirketin katılımıyla gerçekleştirildi in üzerinde kişinin ziyaret ettiği kongreye, 20 büyük Türk şirketi katılmıştır.

53 MPI-EMEC Kongresi Montrö/İsviçre 2014 yılında İstanbul da 400 e yakın uluslar arası kongre ve toplantı sektör profesyonelinin katılımı ile gerçekleşecek MPI Emec Toplantısı nın tanıtımı yapmak üzere ICVB ve MPI Turkey Club olarak Montrö de gerçekleşen 2013 Kongresi ne stant ile katılım sağlanmıştır yılında İstanbul da gerçekleşecek toplantı ülkemizin kongre turizmi açısından önemli bir etkinlik olacaktır.

54 ECI - European Congress of Immunology kişinin üzerinde tahmini katılımcı sayısı beklenen ve 2018 de İstanbul da gerçekleşecek olan ECI-European Congress of Immunology için Ağustos 2013 tarihleri arasında Milano daki kongrede Türkiye İmmunoloji Derneği ile stant açılmıştır. Stantta dernek yetkilileri, Serenas Group ve Türk Hava Yolları yetkilileri görev almış ve İstanbul un tanıtımı için kartpostal, İstanbul Visitors Guide, kongre filmi, nazar boncuğu gibi promosyonel malzemelerle ECI 2018 İstanbul Kongresinin tanıtım ve duyurusuna destek verilmiştir. ICVB yi Satış ve Pazarlama Koordinatörü Nihan Esen temsil etmiştir.

55 Apimondia Ağustos 2013 tarihinde, Arıcılık sektörünün önde gelen ve tahmini katılımcı sayısı yaklaşık delege olan APIMONDIA Dünya Arıcılık Kongresi ni 2017 senesi için İstanbul a kazandırmak amacıyla Lütfi Kırdar Kongre Merkezi nde düzenlenen toplantıda, misafirlere Uluslar arası Kongreler Şehri İstanbul filmi gösterilmiştir. ICVB üyelerinden Teamcon tarafından organize edilen toplantı Apimondia Uluslar arası Arılar Birliği Derneği, Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı, Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkezi, İstanbul Orman Bölge Birliği nden üst düzey katılımcılar ve Türk Hava Yolları ile Hacettepe Üniversitesi nden yetkililerin katılımlarıyla gerçekleştirilmiştir. 29 Eylül-4 Ekim tarihlerinde Kiev de gerçekleştirilen Apimondia Kongresi nde İstanbul, 145 oy alarak ve İtalya, İsveç, Bulgaristan gibi aday ülkeleri geride bırakarak 2017 senesi kongresi için İstanbul seçilmiştir.

56 International Communication Conference Ekim 2013 tarihleri arasında Antik Beyaz Hotel de gerçekleştirilen Uluslar arası İletişim Fakülteleri Konferansı nda, Yeni Medya Döneminde İletişim Anlayışı konusu ele alınmış ve İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi dünyanın çeşitli fakültelerinden gelen dekan ve akademisyenleri misafir etmiştir. Katılımcılara İstanbul Kalkınma Ajansı projesi kapsamında hazırlanan İstanbul Tanıtım Kiti verilmiş ve İstanbul filmi izlettirilmiştir.

57 ESSKA European Society for Sports Traumatology, Knee Surgery and Arthroscopy ESSKA-European Society for Sports Traumatology, Knee Surgery and Arthroscopy 2 yılda bir gerçekleştirilen ve ortalama arası katılımcı sayısına ulaşan bir kongredir. ICVB üyelerinden Topkon tarafından sürdürülen adaylık çalışmaları kapsamınd 30 Kasım 2013 tarihinde yurtdışından gelen heyet ve Türkiye Spor Yaralanmaları Antroskopi ve Diz Cerrahisi Derneği Başkanı, Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümü Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Halit Pınar ile derneğin yönetimi kurulu üyelerinin katılımı ile gerçekleştirilen toplantıda ICVB yi temsilen Elif Balcı Fisunoğlu ve Tuğçe Memişoğlu, Türk Hava Yolları Grup ve Kongre Uzmanı Leyla Koray ve İBB dış İlişkiler Müdür Yardımcısı Fahri Murat Tuncay katılmışlardır.

58 Kongre Teftiş Gezileri : ICVB tarafından 13 adet kongre teftiş gezisi düzenlenmiştir yılları için planlanan kongrelerin katılımcı sayısı arasındadır. Kongre Adaylık Çalışmaları ve Dosyaları : ICVB 27 uluslar arası kongreyi şehrimize kazandırmak üzere adaylık dosyası hazırlamış ve çalışmalara katkı sağlamıştır yılları için planlanan toplantılardan en küçüğü 50, en büyüğü ise delege katılımlıdır yılları arasında İstanbul da gerçekleşecek 82 kongre için ICVB adaylık çalışması ve/veya tanıtım desteği sağlamıştır. Bu kongrelerin tahmini toplam katılımcı sayısı dır.

59 2013 Yılında ICVB Üyeleri İçin Yaratılan İş İmkânları ICVB üyelerine toplam 95 adet iş imkânı yaratılmıştır. Bu talepler kongre merkezleri, oteller, PCO/DMC ler ve etkinlik mekanları içindir. İş imkânları uluslar arası dernek ve birlik kongresi, şirket toplantısı ve insentiv grupları olarak gerçekleşmiştir. Müşteriden gelen talep uyarınca ICVB üyelerine iş imkânı duyurulmuş ya da müşteriye ilgili ICVB üyelerinin iletişim bilgileri verilerek doğrudan irtibata geçmeleri sağlanmıştır. Söz konusu iş imkânları İstanbul için potansiyel gecelemeye eşittir. Toplam katılımcı sayısı kişidir. İş imkânları yılları aralığı içindir ve katılımcı sayıları 15 ile kişi arasındadır senesi için 40 iş imkânı yaratılmıştır. Toplam katılımcı sayısı kişidir senesi için 25 iş imkânı yaratılmıştır. Toplam katılımcı sayısı kişidir.

60

61 İstanbul Familiarization Trip Kasım ICVB nin katılıdığı ve Türkiye standı organizasyonunu üstlendiği IMEX Frankfurt, IMEX Amerika ve EIBTM Barselona Fuarları nda standımızın ziyaretçileri arasından seçilen katılımcılarla gerçekleştirilmiş olan İstanbul Tanıtma Gezisi, Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilmiştir. Türk Hava Yolları işbirliği ve WOW Hotels & Convention Center desteği ile gerçekleştirilen Fam Trip te, Avrupa nın çeşitli destinasyonlarından gelen 5 kişilik gruba 3 gün boyunca İstanbul un tarihi ve kültürel mekanları ile kongre merkezleri tanıtılmıştır.

62

63 İstanbul Meeting Planner s Guide & CD Rom Mayıs 2013 İstanbul E-Bulletin Aylık/Dijital Fuarlar İçin Duyuru/Broşür/İlan/ Kampanyası İlgili fuarlar öncesi

64

65 2013 Yılı Yeni Üyeler 1 Hilton Bomonti Hotel 2 Holiday Inn İstanbul City Hotel 3 Karavan Incentives 4 Renaissance Bosphorus Hotel 5 Sait Halim Paşa Yalısı 6 Wyndham Petek İstanbul Hotel

66 2013 Yılında Gerçekleştirilen ve Devam Eden Üyelik Görüşmeleri 1 Armada Pera Hotel 2 Askoç Hotel 3 Balkan Residence 4 Burkan Turizm&Kongre Organizasyon Ltd. Şti. 5 Cevahir Hotel İstanbul Asia 6 CNR Expo 7 CVK Park Bosphorus 8 Double Tree by Hilton Hotel Avcılar 9 Detay Tasarım Fuar ve Kongre Servisleri 10 Elite World Business Hotel 11 Figür International 12 Grand Tarabya Hotel 13 Hard Rock Cafe 14 Hilton Kozyatağı Conference Center 15 İstanbul Marriott Şişli Hotel 16 Lamia Tanıtım 17 Levni Hotel 18 Radisson Blue Şişli Hotel 19 Radisson Pera Hotel 20 Republica Academic Aparts 21 Richmond Nua Wellness Spa 22 Shangrila Bosphorus Hotel 23 Silence İstanbul Hotel&Convention Center 24 The Ritz Carlton Hotel 25 The Sofa Hotel 26 Travel E Ülker Arena 28 Wyndham İstanbul Kalamış Hotel 29 Humanitas Congress & Incentive 30 Martı Istanbul Hotel

IMEX FRANKFURT FUAR RAPORU. Hazırlayan: İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu

IMEX FRANKFURT FUAR RAPORU. Hazırlayan: İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu IMEX FRANKFURT FUAR RAPORU Hazırlayan: İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu Fuar Hakkında IMEX Fuarı (The Worldwide Exhibition for Incentive Travel, Meetings and Events) bu yıl 26-28 Mayıs tarihleri arasında

Detaylı

2016 IBTM WORLD BARSELONA FUAR RAPORU

2016 IBTM WORLD BARSELONA FUAR RAPORU 2016 IBTM WORLD BARSELONA FUAR RAPORU Fuar Hakkında IBTM World Barselona Fuarı, 29 Kasım 1 Aralık 2016 tarihleri arasında Fira Gran Via Fuar Merkezi nde bu yıl 28. kez kapılarını ziyaretçilerine açtı.

Detaylı

IT&CM FUARI. 17-19 NİSAN 2012 SWEECC, Şanghay/ ÇİN. Hazırlayan: İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu

IT&CM FUARI. 17-19 NİSAN 2012 SWEECC, Şanghay/ ÇİN. Hazırlayan: İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu IT&CM FUARI 17-19 NİSAN 2012 SWEECC, Şanghay/ ÇİN Hazırlayan: İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu Fuar Hakkında IT&CM Şanghay Fuarı, 17-19 Nisan 2012 tarihleri arasında Shanghai World Expo (SWEECC) fuar

Detaylı

ICVB İcra Kurulu Toplantısı 27 Şubat Kalyon Hotel TUGEV Yönetim Kurulu Toplantısı 15 Mart İTO Merkez Bina ICVB-THY İşbirliği Sunum Toplantısı 17

ICVB İcra Kurulu Toplantısı 27 Şubat Kalyon Hotel TUGEV Yönetim Kurulu Toplantısı 15 Mart İTO Merkez Bina ICVB-THY İşbirliği Sunum Toplantısı 17 ICVB İcra Kurulu Toplantısı 27 Şubat Kalyon Hotel TUGEV Yönetim Kurulu Toplantısı 15 Mart İTO Merkez Bina ICVB-THY İşbirliği Sunum Toplantısı 17 Mayıs Kalyon Hotel İstanbul Dünya 1.liği Basın Daveti 25

Detaylı

ICVB İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu 2010 YILI. Hazırlayan : İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu

ICVB İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu 2010 YILI. Hazırlayan : İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu ICVB İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu 2010 YILI FAALİYET RAPORU Hazırlayan : İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu RESMİ TOPLANTI VE ZİYARETLER ICVB Üyeler Yemeği 17 Şubat İstanbul Ticaret Odası ICVB

Detaylı

2013 KASIM FAALİYET RAPORU

2013 KASIM FAALİYET RAPORU 2013 KASIM FAALİYET RAPORU www.howtoistanbul.com Tanıtım Toplantısı 12 Kasım 2013 A. Murat Ersoy İstanbul Valiliği'nin, İstanbul Kalkınma Ajansı desteği ile İl Kültür Turizm Müdürlüğü Ortaklığı, TÜRSAB

Detaylı

ICVB İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu 2011 YILI FAALİYET RAPORU. Hazırlayan : İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu

ICVB İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu 2011 YILI FAALİYET RAPORU. Hazırlayan : İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu ICVB İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu 2011 YILI FAALİYET RAPORU Hazırlayan : İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu RESMİ TOPLANTI VE ZİYARETLER TUGEV Yönetim Kurulu Toplantısı 10 Mart İstanbul Ticaret

Detaylı

Yaklaşık 150 ülkeden katılımcıyla bu yıl 16. sı gerçekleştirilen IMEX Frankfurt Fuarı na TÜRSAB ilk kez bir stand ile katıldı.

Yaklaşık 150 ülkeden katılımcıyla bu yıl 16. sı gerçekleştirilen IMEX Frankfurt Fuarı na TÜRSAB ilk kez bir stand ile katıldı. Yaklaşık 150 ülkeden 3.500 katılımcıyla bu yıl 16. sı gerçekleştirilen IMEX Frankfurt Fuarı na TÜRSAB ilk kez bir stand ile katıldı. Fuara, ulusal ve uluslararası turizm ofisleri, ziyaretçi ve kongre büroları,

Detaylı

2016 YILI MAYIS-HAZĠRAN-TEMMUZ-AĞUSTOS-EYLÜL-EKĠM FAALĠYET RAPORU

2016 YILI MAYIS-HAZĠRAN-TEMMUZ-AĞUSTOS-EYLÜL-EKĠM FAALĠYET RAPORU 2016 YILI MAYIS-HAZĠRAN-TEMMUZ-AĞUSTOS-EYLÜL-EKĠM FAALĠYET RAPORU 05 Mayıs 2016 26-29 Ocak 2017 tarihlerinde İstanbul TÜYAP Beylikdüzü Fuar alanında Başta T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir

Detaylı

2013 EYLÜL FAALİYET RAPORU

2013 EYLÜL FAALİYET RAPORU 2013 EYLÜL FAALİYET RAPORU 06 Eylül 2013- (Hande Tibuk) Kuzey Ren-Vestfalya Ekonomi Bakanlığı ve Nrw.Invest tarafından ikinci kez Türk firmalarına Kuzey Ren-Vestfalya da gerçekleştirdikleri başarılı ve

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Önsöz... v Tablolar Listesi... xv Şekiller Listesi... xvii Resimler Listesi... xviii

İÇİNDEKİLER. Önsöz... v Tablolar Listesi... xv Şekiller Listesi... xvii Resimler Listesi... xviii İÇİNDEKİLER Önsöz... v Tablolar Listesi... xv Şekiller Listesi... xvii Resimler Listesi... xviii BİRİNCİ BÖLÜM TOPLANTI-KONGRE YÖNETİMİNE GİRİŞ KONGRE TURİZMİNİN TANIMI, GELİŞİMİ VE ÖNEMİ 1.1. Toplantının

Detaylı

18 20 EYLÜL 2015 BAKÜ / AZERBAYCAN

18 20 EYLÜL 2015 BAKÜ / AZERBAYCAN BIHE 21.ULUSLARARASI AZERBAYCAN SAĞLIK FUARI ŞEMSİYE STAND ORGANİZASYONU RAPORU 18 20 EYLÜL 2015 BAKÜ / AZERBAYCAN Aykut TERZİOĞLU Uluslararası İlişkiler Müdürlüğü Fuarcılık Şefi 1 BIHE 21.ULUSLARARASI

Detaylı

CRUISE SHIPPING MIAMI KRUVAZİYER, GEMİCİLİK FUARI VE KONFERANSI 16-19 MART 2015 MIAMI/ABD. Hazırlayanlar: Mine Güneş Kaya Aykut Terzioğlu

CRUISE SHIPPING MIAMI KRUVAZİYER, GEMİCİLİK FUARI VE KONFERANSI 16-19 MART 2015 MIAMI/ABD. Hazırlayanlar: Mine Güneş Kaya Aykut Terzioğlu CRUISE SHIPPING MIAMI KRUVAZİYER, GEMİCİLİK FUARI VE KONFERANSI 16-19 MART 2015 MIAMI/ABD Hazırlayanlar: Mine Güneş Kaya Aykut Terzioğlu 0 CRUISE SHIPPING MIAMI KRUVAZİYER, GEMİCİLİK FUARI VE KONFERANSI

Detaylı

OCAK 2013 FAALİYET RAPORU

OCAK 2013 FAALİYET RAPORU OCAK 2013 FAALİYET RAPORU 03 Ocak 2013 2012 Yılı Değerlendirme Toplantısı 2012 Yılının İstanbul Turizmi açısından değerlendirilmesinin yapıldığı, İstanbul Valisi Sayın Hüseyin Avni Mutlu nun teşrifleri

Detaylı

T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI BİLİŞİM SEKTÖRÜNE YÖNELİK TEŞVİKLER HAKKINDA BİLGİLENDİRME SEMİNERİ

T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI BİLİŞİM SEKTÖRÜNE YÖNELİK TEŞVİKLER HAKKINDA BİLGİLENDİRME SEMİNERİ Sayı 41 Şubat 2013 e-bülten İTO BİLİŞİM H e r a y ı n i l k h a f t a s ı İ T O w e b s i t e s i n d e y a y ı n l a n ı r T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI BİLİŞİM SEKTÖRÜNE YÖNELİK TEŞVİKLER HAKKINDA BİLGİLENDİRME

Detaylı

TUROB - Selanik Philoxenia 2014 Turizm Fuarı Sonuç Raporu. 2. Istanbul CD 3. İstanbul Haritası 4. Katılımcı otellerin sağladığı promosyonlar

TUROB - Selanik Philoxenia 2014 Turizm Fuarı Sonuç Raporu. 2. Istanbul CD 3. İstanbul Haritası 4. Katılımcı otellerin sağladığı promosyonlar TUROB - Selanik Philoxenia 2014 Turizm Fuarı Sonuç Raporu Fuar Tarihleri 13-16.11.2014 Fuarın Açık Olduğu saatler 11.00 20.00 Dağıtılan Malzemeler 1. Istanbul Guide 2. Istanbul CD 3. İstanbul Haritası

Detaylı

Türkiye 2009 2010 2011 2012 2013 Pazar Payı % 3,7 % 4,4 % 4,5 % 4,25 % 4,1

Türkiye 2009 2010 2011 2012 2013 Pazar Payı % 3,7 % 4,4 % 4,5 % 4,25 % 4,1 TÜRKİYE NİN HOLLANDA TURİZM PAZAR PAYI 16.8 milyon kişilik bir nüfusa sahip olan Hollanda, nüfusuna oranla en çok tatile çıkan Avrupa ülkeleri arasında yer almaktadır. Avrupa Konseyi Resmi İstatistik Dairesi

Detaylı

BELT AND ROAD BRAND EXPO 2017 KUŞAK VE YOL FUARI KATILIMI SONUÇ RAPORU 8 10 ARALIK 2017 ŞANGHAY - ÇİN

BELT AND ROAD BRAND EXPO 2017 KUŞAK VE YOL FUARI KATILIMI SONUÇ RAPORU 8 10 ARALIK 2017 ŞANGHAY - ÇİN BELT AND ROAD BRAND EXPO 2017 KUŞAK VE YOL FUARI KATILIMI SONUÇ RAPORU 8 10 ARALIK 2017 ŞANGHAY - ÇİN Aykut TERZİOĞLU Uluslararası İlişkiler Müdürlüğü Fuarcılık Şefi BELT & ROAD BRAND EXPO KUŞAK VE YOL

Detaylı

İZMİR TİCARET ODASI WTM LONDRA 2014 TURİZM FUARI DEĞERLENDİRME RAPORU

İZMİR TİCARET ODASI WTM LONDRA 2014 TURİZM FUARI DEĞERLENDİRME RAPORU İZMİR TİCARET ODASI WTM LONDRA 2014 TURİZM FUARI DEĞERLENDİRME RAPORU Hazırlayan: Görkem Şavluğ Dış Ekonomik İlişkiler ve Uluslararası Organizasyonlar Müdürlüğü 3-6 KASIM 2014 WTM LONDRA 2014 TURİZM FUARI

Detaylı

TUROB Vakantiebeurs / Utrecht - HOLLANDA 2013 Turizm Fuarı Sonuç Raporu

TUROB Vakantiebeurs / Utrecht - HOLLANDA 2013 Turizm Fuarı Sonuç Raporu TUROB Vakantiebeurs / Utrecht - HOLLANDA 2013 Turizm Fuarı Sonuç Raporu Fuar Tarihleri 08.01.2013 13.01.2013 2014 Yılı Fuar Tarihleri 07-12.01.2014 Fuarın Açık Olduğu saatler 08/09/10/12/13.01.2013 10:00-18:00

Detaylı

2014 MAYIS-HAZİRAN FAALİYET RAPORU

2014 MAYIS-HAZİRAN FAALİYET RAPORU 2014 MAYIS-HAZİRAN FAALİYET RAPORU 08 Mayıs 2014 (Turgut Gür) T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Avrupa Birliği işbirliğinde geliştirilen TUYUP: Turizm Sektöründe

Detaylı

FIT 2014 LATİN AMERİKA TURİZM FUARI SONUÇ RAPORU

FIT 2014 LATİN AMERİKA TURİZM FUARI SONUÇ RAPORU FIT 2014 LATİN AMERİKA TURİZM FUARI SONUÇ RAPORU TÜRSAB FIT 2014 LATİN AMERİKA TURİZM FUARI SONUÇ RAPORU Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) 25-28 Ekim 2014 tarihleri arasında Arjantin in Başkenti

Detaylı

Riyad Turizm Fuarı 2017 GÖREV DÖNÜŞ RAPORU

Riyad Turizm Fuarı 2017 GÖREV DÖNÜŞ RAPORU Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı Riyad Turizm Fuarı 2017 GÖREV DÖNÜŞ RAPORU 7-10 Nisan 2017 1 Konu: Riyad Turizm Fuarı 2017 Katılımı Görev Yeri : Riyad RAPOR ÖZETİ: Bölgemizin iş ve yatırım imkânlarının,

Detaylı

BODRUM ŞUBAT AYINDA 6 ÜLKEDE TANITILDI

BODRUM ŞUBAT AYINDA 6 ÜLKEDE TANITILDI BODRUM ŞUBAT AYINDA 6 ÜLKEDE TANITILDI Bodrum Yarımadası Tanıtma Vakfı (BOYTAV) Şubat ayında Bodrum u tanıtmak amacıyla 6 ülkede düzenlenen turizm fuarlarına katıldı. Belçika, İtalya, Bulgaristan, Danimarka,

Detaylı

FUARLAR KOORDİNATÖRLÜĞÜ

FUARLAR KOORDİNATÖRLÜĞÜ İSTANBUL TİCARET ODASI FUARLAR KOORDİNATÖRLÜĞÜ Fuarlar Koordinatörlüğü nün yurt içi ve yurt dışına yönelik hizmetleri üç Birim dahilinde gerçekleştirilmektedir. KOORDİNATÖR 1)Yurt İçi Fuarlar Birimi Mine

Detaylı

Hazırlayan: Mine Güneş Aykut Terzioğlu İzmir Ticaret Odası

Hazırlayan: Mine Güneş Aykut Terzioğlu İzmir Ticaret Odası CRUISE SHIPPING MIAMI KRUVAZİYER, GEMİCİLİK FUARI VE KONFERANSI 12-15 MART 2012 MIAMI/ABD Kruvaziyer dünyasını bir araya getiren en büyük fuar olma özelliğine sahip ve 29. kez düzenlenen Cruise Shipping

Detaylı

Dünya da ve Türkiye de Kongre Turizmi

Dünya da ve Türkiye de Kongre Turizmi Dünya da ve Türkiye de Kongre Turizmi Uluslararası Toplantı ve Kongreler Birliği (ICCA) tarafından hazırlanan rapora göre, 2008 yılında dünyada yaklaşık 7 bin 475 adet uluslar arası toplantı organize edildi.

Detaylı

14-16 OCAK 2016 SPONSORLUK DOSYASI. WOW Convention Center, Istanbul / Türkiye 7. ENERJİ VERİMLİLİĞİ FORUMU VE FUARI. www.evf.gov.tr info@evf.gov.

14-16 OCAK 2016 SPONSORLUK DOSYASI. WOW Convention Center, Istanbul / Türkiye 7. ENERJİ VERİMLİLİĞİ FORUMU VE FUARI. www.evf.gov.tr info@evf.gov. 6 6 5. RİMLİLİĞİ FORUMU VE FUARI SPONSORLUK DOSYASI 14-16 OCAK 2016 WOW Convention Center, Istanbul / Türkiye www.evf.gov.tr info@evf.gov.tr FORUM HAKKINDA Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ndan üst

Detaylı

22 Şubat 2018 SPONSORLUK DOSYASI

22 Şubat 2018 SPONSORLUK DOSYASI 22 Şubat 2018 SPONSORLUK SPONSORLUK Türkiye nin en görkemli MICE sektörü buluşması AMEzing Parti, Turizm Medya Grubu organizasyonunda, ACE of M.I.C.E. Exhibition by Turkish Airlines ın ikinci gününde,

Detaylı

ATM DUBAİ TURİZM FUARI DEĞERLENDİRME RAPORU

ATM DUBAİ TURİZM FUARI DEĞERLENDİRME RAPORU ATM -2017 DUBAİ TURİZM FUARI DEĞERLENDİRME RAPORU BURSA STAND. 24-27 Nisan 2017 tarihleri arasında Dubai de gerçekleşen Arabian Travel Market Turizm Fuarı na BTSO desteği ile ilk kez BURSA olarak katıldık.

Detaylı

TRAVEL TURKEY İZMİR 10 13 ARALIK 2015 TURİZM FUAR RAPORU

TRAVEL TURKEY İZMİR 10 13 ARALIK 2015 TURİZM FUAR RAPORU TRAVEL TURKEY İZMİR 10 13 ARALIK 2015 TURİZM FUAR RAPORU TRAVEL TURKEY İZMİR Bu yıl 10 13 Aralık 2015 tarihlerinde İzmir in yeni fuar alanı olan FUAR İZMİR de kapılarını katılımcılara ve ziyaretcilere

Detaylı

9. DÖNEM YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU

9. DÖNEM YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU 9. DÖNEM YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU 22.04.2017 Değerli Üyelerimiz, Derneğimiz tüzüğünde belirtilen amaçlar doğrultusunda ahşabın dünyada olduğu gibi ülkemizde de hak ettiği yeri alması için çalışmalarını

Detaylı

İZMİR TİCARET ODASI LONDRA İŞ VE İNCELEME GEZİSİ ZİYARET RAPORU

İZMİR TİCARET ODASI LONDRA İŞ VE İNCELEME GEZİSİ ZİYARET RAPORU İZMİR TİCARET ODASI LONDRA İŞ VE İNCELEME GEZİSİ ZİYARET RAPORU 6-8 MART 2012 LONDRA İŞ VE İNCELEME GEZİSİ ZİYARET RAPORU Odamızın 2012 yılı Çalışma Programı nda yer alan Londra İş ve İnceleme gezisi 06-08

Detaylı

TUR 2013 GÖTEBORG TURİZM FUARI RAPORU 21 24 MART 2013 GÖTEBORG - İSVEÇ

TUR 2013 GÖTEBORG TURİZM FUARI RAPORU 21 24 MART 2013 GÖTEBORG - İSVEÇ TUR 2013 GÖTEBORG TURİZM FUARI RAPORU 21 24 MART 2013 GÖTEBORG - İSVEÇ Aykut TERZİOĞLU Dış Ekonomik İlişkiler ve Uluslararası Organizasyonlar Müdürlüğü Fuarcılık Masası Uzmanı TUR 2013 GÖTEBORG TURİZM

Detaylı

OCT Organisation Congress Travel

OCT Organisation Congress Travel OCT Organisation Congress Travel OCT müşterilerinin vazgeçilmez çözüm ortağı olma hedefini 1996 yılından bu yana tutkuyla sürdürmektedir. Bu dinamizm ve butik hizmet anlayışı ile OCT imza attığı yüzlerce

Detaylı

İZMIR TİCARET ODASI MIAMI SEATRADE KRUVAZİYER, GEMİCİLİK FUARI VE KONFERANSI 12-15 MART 2012 MIAMI/ABD. Hazırlayanlar: Mine Güneş Aykut Terzioğlu

İZMIR TİCARET ODASI MIAMI SEATRADE KRUVAZİYER, GEMİCİLİK FUARI VE KONFERANSI 12-15 MART 2012 MIAMI/ABD. Hazırlayanlar: Mine Güneş Aykut Terzioğlu İZMIR TİCARET ODASI MIAMI SEATRADE KRUVAZİYER, GEMİCİLİK FUARI VE KONFERANSI 12-15 MART 2012 MIAMI/ABD Hazırlayanlar: Mine Güneş Aykut Terzioğlu MIAMI SEATRADE KRUVAZİYER, GEMİCİLİK FUARI VE KONFERANSI

Detaylı

MPI TÜRKİYE KULÜBÜ. MPI Türkiye, ülkemizin toplantı

MPI TÜRKİYE KULÜBÜ. MPI Türkiye, ülkemizin toplantı MPI TÜRKİYE KULÜBÜ MPI Türkiye, ülkemizin toplantı sektörü profesyonellerini uluslararası topluluk ile bir araya getirmekte aracı olmak, MPI Global in sunduğu eğitim ve gelişim platformunu üyeleri ile

Detaylı

IFTM TOP RESA TURİZM FUARI RAPORU

IFTM TOP RESA TURİZM FUARI RAPORU IFTM TOP RESA TURİZM FUARI RAPORU 20 23 EYLÜL 2016 PARİS / FRANSA Aykut TERZİOĞLU Uluslararası İlişkiler Müdürlüğü Fuarcılık Şefi IFTM TOP RESA TURİZM FUARI RAPORU IFTM Top Resa Turizm Fuarı, 20 23 Eylül

Detaylı

HAKKINDA HINDISTAN. Organizasyon, dünyanın farklı ülkelerinden, alanlarında en iyi MICE ve Wedding acenteleri, CEO ve üst düzey

HAKKINDA HINDISTAN. Organizasyon, dünyanın farklı ülkelerinden, alanlarında en iyi MICE ve Wedding acenteleri, CEO ve üst düzey SPONSORLUK DOSYASI International MICE & Wedding Forum, ilk olarak 03 Nisan - 09 Nisan 2016 tarihleri arasında Inventum Global Workshop adı altında St.Regis, Mumbai ve Grand Hotel, New Delhi'de gerçekleşmiştir.

Detaylı

TUROB - Selanik Philoxenia 2013 Turizm Fuarı Sonuç Raporu

TUROB - Selanik Philoxenia 2013 Turizm Fuarı Sonuç Raporu TUROB - Selanik Philoxenia 2013 Turizm Fuarı Sonuç Raporu Fuar Tarihleri 21-24.11.2013 Fuarın Açık Olduğu saatler 11.00 20.00 Dağıtılan Malzemeler 1. Istanbul Guide 2. Istanbul CD 3. İstanbul Haritası

Detaylı

smart solutions FUAR KAPANIŞ RAPORU

smart solutions FUAR KAPANIŞ RAPORU 2017 smart solutions FUAR KAPANIŞ RAPORU BAŞARILARLA DOLU BİR YILI DAHA GERİDE BIRAKIRKEN ISAF MARKASI 21. 21.si düzenlenen ISAF; Güvenlik, Bilişim Güvenliği, Akıllı Bina, İş Sağlığı ve Güvenliği ve Yangın,

Detaylı

ITB BERLİN TURİZM FUARI 6-10 MART 2013 BERLİN / ALMANYA

ITB BERLİN TURİZM FUARI 6-10 MART 2013 BERLİN / ALMANYA ITB BERLİN TURİZM FUARI 6-10 MART 2013 BERLİN / ALMANYA Hazırlayan: Ahmet Sabuncu Almanya nın ve Dünyanın en önemli turizm fuarı olan ITB Berlin Turizm Fuarı 6-10 Mart 2013 tarihleri arasında, Almanya

Detaylı

WETEX 2013 FUAR KATILIMI DEĞERLENDİRME RAPORU

WETEX 2013 FUAR KATILIMI DEĞERLENDİRME RAPORU WETEX 2013 FUAR KATILIMI DEĞERLENDİRME RAPORU Dubai Electricity and Water Authority (Dewa) tarafından düzenlenen The 15th Water, Energy, Technology and Environment Exhibition (WETEX) 2013, 15 17 Nisan

Detaylı

FITUR MADRİD TURİZM FUARI MADRİD/İSPANYA OCAK 2018

FITUR MADRİD TURİZM FUARI MADRİD/İSPANYA OCAK 2018 FITUR MADRİD TURİZM FUARI MADRİD/İSPANYA 17-21 OCAK 2018 HAZIRLAYAN: AYŞEGÜL SELÇUKİ- Müze Sorumlusu/Arkeolog FITUR MADRİD TURİZM FUARI MADRİD/İSPANYA 17-21 OCAK 2018 Hazırlayan: Ayşegül Selçuki-Müze Sorumlusu/Arkeolog

Detaylı

Bin Yıllık Musiki Kültürümüze Katkı Sunuyoruz. 14 Ocak 2014 Kürdilihicazkâr Faslı Beraber ve Solo Şarkılar Konseri

Bin Yıllık Musiki Kültürümüze Katkı Sunuyoruz. 14 Ocak 2014 Kürdilihicazkâr Faslı Beraber ve Solo Şarkılar Konseri Bin Yıllık Musiki Kültürümüze Katkı Sunuyoruz 14 Ocak 2014 Kürdilihicazkâr Faslı Beraber ve Solo Şarkılar Konseri Müdürlüğümüz bünyesinde faaliyet gösteren AKM Klasik Türk Sanat Müziği Korosunun Şef Mitat

Detaylı

AK PARTİ GENÇLİK KOLLARI MUMCULAR BÖLGESİNDE YANAN ORMANLIK ALANLARA FİDAN DİKTİ

AK PARTİ GENÇLİK KOLLARI MUMCULAR BÖLGESİNDE YANAN ORMANLIK ALANLARA FİDAN DİKTİ AK PARTİ GENÇLİK KOLLARI MUMCULAR BÖLGESİNDE YANAN ORMANLIK ALANLARA FİDAN DİKTİ Ak Parti Bodrum İlçe Teşkilatı Gençlik Kollarının düzenlediği fidan dikme etkinliğine AK Parti Bodrum İlçe Başkanı Çiğdem

Detaylı

ITTFA BELGRAD 2014 TURİZM FUARI SONUÇ RAPORU

ITTFA BELGRAD 2014 TURİZM FUARI SONUÇ RAPORU ITTFA BELGRAD 2014 TURİZM FUARI SONUÇ RAPORU TÜRSAB ITTFA BELGRAD 2014 TURİZM FUAR RAPORU Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) bu yıl 27 Şubat 2 Mart tarihleri arasında Sırbistan ın Başkenti Belgrad

Detaylı

2014 OCAK-ŞUBAT FAALİYET RAPORU

2014 OCAK-ŞUBAT FAALİYET RAPORU 2014 OCAK-ŞUBAT FAALİYET RAPORU 08 Ocak 2014 - (A. Murat Ersoy - Hande Tibuk) 2014 CATHIC organizasyonu PR hazırlıklarını yürüten Alkaş firmasından Esra Dalgıç ile Dernek Başkanımız Sayın Murat Ersoy ve

Detaylı

BASIN YAYIN BİRLİĞİ OCAK-ŞUBAT 2015 ETKİNLİK BÜLTENİ

BASIN YAYIN BİRLİĞİ OCAK-ŞUBAT 2015 ETKİNLİK BÜLTENİ BASIN YAYIN BİRLİĞİ OCAK-ŞUBAT 2015 ETKİNLİK BÜLTENİ 1. 2014 Türkiye Kitap Pazarı İstatistikleri Açıklandı. Kültür ve Turizm Bakanlığı ISBN Ajansı, Telif Hakları ve Sinema Genel Müdürlüğü ve Yayımcı Meslek

Detaylı

ATM DUBAI 2015 ULUSLARARASI TURİZM FUARI DEĞERLENDİRME RAPORU

ATM DUBAI 2015 ULUSLARARASI TURİZM FUARI DEĞERLENDİRME RAPORU ATM DUBAI 2015 ULUSLARARASI TURİZM FUARI DEĞERLENDİRME RAPORU ATM DUBAI 2015 ULUSLARARASI TURİZM FUAR RAPORU Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) bu yıl 22 inci kez gerçekleştirilen ATM Dubai 2015

Detaylı

Çin ve çevre ülkelerden ziyaretçilere ait kartların örnekleri yazı ekinde bilgilerinize sunulmuştur.

Çin ve çevre ülkelerden ziyaretçilere ait kartların örnekleri yazı ekinde bilgilerinize sunulmuştur. BEİJİNG INTERNATİONAL IMPORT FOOD EXPO 2015( CİPFE 2015) FUAR RAPORU Kuru Meyve Tanıtım Grubu 03-05 Temmuz 2015 tarihleri arasında Pekin Fuar merkezinde düzenlenen Beijing International Import Food Expo

Detaylı

Bodrum Tanıtma Vakfı fuar sezonunu Fransa ile açtı

Bodrum Tanıtma Vakfı fuar sezonunu Fransa ile açtı Bodrum Tanıtma Vakfı fuar sezonunu Fransa ile açtı Bodrum Tanıtma Vakfı 2014-2015 Turizm Fuarları Dönemine 23-26 Eylül 2014 tarihleri arasında Paris te düzenlenen IFTM Top Resa Turizm Fuarı ile adım attı.

Detaylı

IMEX FRANKFURT KONGRE TURİZMİ FUARI NİSAN 2016 FRANKFURT ALMANYA. Hazırlayan: Mine Güneş Kaya

IMEX FRANKFURT KONGRE TURİZMİ FUARI NİSAN 2016 FRANKFURT ALMANYA. Hazırlayan: Mine Güneş Kaya IMEX FRANKFURT KONGRE TURİZMİ FUARI 19-21 NİSAN 2016 FRANKFURT ALMANYA Hazırlayan: Mine Güneş Kaya 0 IMEX FRANKFURT KONGRE TURİZMİ FUARI 19-21 NİSAN 2016 FRANKFURT ALMANYA Bu yıl 14. sü düzenlenen IMEX

Detaylı

BİYOTEKNOLOJİ DERNEĞİ /BIOTECHNOLOGY ASSOCIATION. Biyoteknoloji Bülteni

BİYOTEKNOLOJİ DERNEĞİ /BIOTECHNOLOGY ASSOCIATION. Biyoteknoloji Bülteni BİYOTEKNOLOJİ DERNEĞİ /BIOTECHNOLOGY ASSOCIATION Biyoteknoloji Bülteni Başlarken: iyoteknoloji Bülteni'nin 2012 yılına ait Kongre Özel Sayısı ile Bsizlere ulaşıyoruz. Sayın Üyemiz, Bu sayımızda siz değerli

Detaylı

29 Ocak EMITT 20. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı Uçak Organizasyonu ve Stand Katılımı İSTANBUL

29 Ocak EMITT 20. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı Uçak Organizasyonu ve Stand Katılımı İSTANBUL 29 Ocak 2016 EMITT 20. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı Uçak Organizasyonu ve Stand Katılımı I. EMITT TURİZM FUARI HAKKINDA GENEL BİLGİ İSTANBUL Emitt Fuarı, ilk olarak 1997 yılında Voyager

Detaylı

ASANSÖR İSTANBUL 2015 SONUÇ RAPORU

ASANSÖR İSTANBUL 2015 SONUÇ RAPORU ASANSÖR İSTANBUL 2015 SONUÇ RAPORU Uluslararası ASANSÖR İstanbul Fuarı, 26-29 Mart 2015 tarihlerinde Asansör ve Yürüyen Merdiven Sanayicileri Derneği AYSAD ın desteği ile 14. kez kıtaları buluşturdu. 28

Detaylı

UFI EUROPEAN CONFERENCE 2017 FUAR ENDÜSTRİSİ KÜRESEL BİRLİĞİ AVRUPA FUARCILIK KONFERANSI MAYIS 2017 KÖLN ALMANYA

UFI EUROPEAN CONFERENCE 2017 FUAR ENDÜSTRİSİ KÜRESEL BİRLİĞİ AVRUPA FUARCILIK KONFERANSI MAYIS 2017 KÖLN ALMANYA UFI EUROPEAN CONFERENCE 2017 FUAR ENDÜSTRİSİ KÜRESEL BİRLİĞİ AVRUPA FUARCILIK KONFERANSI 2017 10 12 MAYIS 2017 KÖLN ALMANYA Aykut TERZİOĞLU Uluslararası İlişkiler Müdürlüğü Fuarcılık Şefi UFI EUROPEAN

Detaylı

Hazırlayan: Ayşegül SELÇUKİ / İzmir Ticaret Tarihi Müzesi Sorumlusu / Arkeolog

Hazırlayan: Ayşegül SELÇUKİ / İzmir Ticaret Tarihi Müzesi Sorumlusu / Arkeolog VAKANTIEBEURS 2016 UTRECHT TURİZM FUARI 12-17 OCAK 2016 UTRECHT / HOLLANDA Hazırlayan: Ayşegül SELÇUKİ / İzmir Ticaret Tarihi Müzesi Sorumlusu / Arkeolog VAKANTIEBEURS 2016 UTRECHT TURİZM FUARI 12-17 OCAK

Detaylı

KONGRE. Kongre 7.1. MEVCUT DURUM

KONGRE. Kongre 7.1. MEVCUT DURUM 7.1. MEVCUT DURUM Uluslararası Dernekler Birliği (UIA) verilerine göre dünyanın 218 ülkesinde her yıl 9 bine yakın kongre düzenlenmekte ve bu kongreler için 75 milyon kişi seyahat etmektedir. Katılımcılarının,

Detaylı

TürkiyeEnerjiForumu. Enerji profesyonellerinin vazgeçilmez doruğu 12.yaşında! ANTALYA. 15-19 Nisan 2014. Club Med Palmiye, Kemer

TürkiyeEnerjiForumu. Enerji profesyonellerinin vazgeçilmez doruğu 12.yaşında! ANTALYA. 15-19 Nisan 2014. Club Med Palmiye, Kemer Uluslararası 06 TürkiyeEnerjiForumu 12. Yıl Club Med Palmiye, Kemer 2014 ANTALYA 15-19 Nisan 2014 Enerji profesyonellerinin vazgeçilmez doruğu 12.yaşında! Antalya da unutulmuz tarihi zirve için geriye

Detaylı

1 Şubat 2015 Karadeniz İpek Yolu Koridoru projesine ilişkin ilerleme raporu Avrupa Birliği ve Avrupa Birliği Bakanlığı`na gönderildi.

1 Şubat 2015 Karadeniz İpek Yolu Koridoru projesine ilişkin ilerleme raporu Avrupa Birliği ve Avrupa Birliği Bakanlığı`na gönderildi. 2015 YILI FAALİYET RAPORU OCAK 7 Ocak 2015 Karadeniz İpek Yolu Koridoru projesi, Merkezi Finans ve İhale Birimi ile yapılan görüşmeler sonrasında 7 Nisan 2015 tarihine kadar uzatıldı. ŞUBAT 1 Şubat 2015

Detaylı

ORTA KARADENİZ BÖLGESİ SINIRÖTESİ İŞBİRLİĞİ İŞ FORUMU

ORTA KARADENİZ BÖLGESİ SINIRÖTESİ İŞBİRLİĞİ İŞ FORUMU ORTA KARADENİZ BÖLGESİ SINIRÖTESİ İŞBİRLİĞİ İŞ FORUMU www.oka.org.tr trbusinessforum@oka.org.tr facebook/trbusinessforum Bölgeler arası uluslararası işbirliklerini kurmak ve geliştirmek amacıyla düzenlenen

Detaylı

Dünya Buluşmasına Davetlisiniz... 02-04.Haziran.2016 İstanbul Kongre Merkezi (ICC) Harbiye / İstanbul

Dünya Buluşmasına Davetlisiniz... 02-04.Haziran.2016 İstanbul Kongre Merkezi (ICC) Harbiye / İstanbul Dünya Buluşmasına Davetlisiniz... 02-04.Haziran.2016 İstanbul Kongre Merkezi (ICC) Harbiye / İstanbul IFES Kimdir? IFES (International Federation of Exhibition and Event Services); Dünyadaki stand dekoratörlerinin

Detaylı

TUROB ITTFA / Belgrad - SIRBİSTAN 2014 Turizm Fuarı Sonuç Raporu

TUROB ITTFA / Belgrad - SIRBİSTAN 2014 Turizm Fuarı Sonuç Raporu TUROB ITTFA / Belgrad - SIRBİSTAN 2014 Turizm Fuarı Sonuç Raporu Fuar Tarihleri 27.02-02.03.2014 Fuarın Açık Olduğu saatler 10:00-19:00 Ziyaretçi Sayısı 62.500 Dağıtılan Malzemeler 1. İstanbul Guide 2014

Detaylı

22-25 EYLÜL 2016 JATA TURİZM FUARI TOKYO-JAPONYA Hazırlayan: Ayşegül SELÇUKİ / İzmir Ticaret Tarihi Müzesi Sorumlusu / Arkeolog

22-25 EYLÜL 2016 JATA TURİZM FUARI TOKYO-JAPONYA Hazırlayan: Ayşegül SELÇUKİ / İzmir Ticaret Tarihi Müzesi Sorumlusu / Arkeolog 22-25 EYLÜL 2016 JATA TURİZM FUARI TOKYO-JAPONYA Hazırlayan: Ayşegül SELÇUKİ / İzmir Ticaret Tarihi Müzesi Sorumlusu / Arkeolog 1 22-25 EYLÜL 2016 JATA TURİZM FUARI TOKYO-JAPONYA Hazırlayan: Ayşegül SELÇUKİ

Detaylı

BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ FAALİYET RAPORU

BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ FAALİYET RAPORU BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ FAALİYET RAPORU Bingöl Üniversitesi Öğrenci Konseyi üniversite genelinde yapılan öğrenci konseyi seçimleri sonucunda 25.11.2009 tarihinde kurulmuştur. Konsey; Ayşe Aras

Detaylı

TÜRSAB VAKANTIEBEURS 2016 TURİZM FUARI DEĞERLENDİRME RAPORU

TÜRSAB VAKANTIEBEURS 2016 TURİZM FUARI DEĞERLENDİRME RAPORU TÜRSAB VAKANTIEBEURS 2016 TURİZM FUARI DEĞERLENDİRME RAPORU Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) bu yıl 12-17 Ocak tarihleri arasında Hollanda nın Utrecht kentinde gerçekleştirilen Vakantiebeurs

Detaylı

COĞRAFYACILAR DERNEĞİ ULUSLARARASI KONGRESİ Avrupa Coğrafyacılar Derneği-EUROGEO Kongresi İle Ortak Olarak

COĞRAFYACILAR DERNEĞİ ULUSLARARASI KONGRESİ Avrupa Coğrafyacılar Derneği-EUROGEO Kongresi İle Ortak Olarak COĞRAFYACILAR DERNEĞİ ULUSLARARASI KONGRESİ Avrupa Coğrafyacılar Derneği-EUROGEO Kongresi İle Ortak Olarak International Congress of the Turkish Association of Geographers as a joint event with the EUROGEO

Detaylı

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ŞUBAT 2012 ADANA SAĞLIK TURĠZMĠ DERNEĞĠ ġubat AYI FAALĠYET RAPORU 1. Sektörel Brifingler, GerçekleĢtirilen Toplantılar ve Bilgilendirmeler Göreve yeni gelmiş olan Çukurova

Detaylı

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği. Haftalık Türkiye - AB Gündemi 6. Hafta (7 14 Şubat 2010)

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği. Haftalık Türkiye - AB Gündemi 6. Hafta (7 14 Şubat 2010) Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği Haftalık Türkiye - AB Gündemi 6. Hafta (7 14 Şubat 2010) 7 ŞUBAT 2010, PAZAR 17:00 Devlet Bakanı ve Başmüzakereci

Detaylı

FAALİYET BİLGİ RAPORU

FAALİYET BİLGİ RAPORU FAALİYET BİLGİ RAPORU Faaliyetin Adı Helal Expo 2013 FAALİYET İLE İLGİLİ BİLGİLER Faaliyetin Konusu Düzenleyen Kurum/Kuruluş(lar) Faaliyet Yeri (Şehir/Ülke) Faaliyetin Başlama-Bitiş Tarihleri ve Saatleri

Detaylı

İZMIR TİCARET ODASI SEATRADE MED AKDENİZ KRUVAZİYER FUARI VE KONFERANSI 27-29 KASIM 2012 MARSİLYA/FRANSA. Hazırlayanlar: Mine Güneş Gündem Kont

İZMIR TİCARET ODASI SEATRADE MED AKDENİZ KRUVAZİYER FUARI VE KONFERANSI 27-29 KASIM 2012 MARSİLYA/FRANSA. Hazırlayanlar: Mine Güneş Gündem Kont İZMIR TİCARET ODASI SEATRADE MED AKDENİZ KRUVAZİYER FUARI VE KONFERANSI 27-29 KASIM 2012 MARSİLYA/FRANSA Hazırlayanlar: Mine Güneş Gündem Kont SEATRADE MED AKDENİZ KRUVAZİYER FUARI VE KONFERANSI27-29 KASIM

Detaylı

FUAR RAPORU Aralık 2017 Kazablanka FAS 2. ULUSLARARASI GIDA İŞLEME, PAKETLEME VE MAKİNE FUARI

FUAR RAPORU Aralık 2017 Kazablanka FAS 2. ULUSLARARASI GIDA İŞLEME, PAKETLEME VE MAKİNE FUARI 2. ULUSLARARASI GIDA İŞLEME, PAKETLEME VE MAKİNE FUARI 08-10 Aralık 2017 Kazablanka FAS O.F.E.C. l'office des Foires et Expositions de Casablanca Afrika pazarına açılmak için bu fuara katıldık,ilk katılımımız

Detaylı

MAYIS 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ

MAYIS 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ MAYIS 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ KONYA SANAYİ ODASI FAALİYET RAPORU Üye Talepleri Mayıs ayı içerisinde üyelerimizden gelen talepler doğrultusunda 76 adet Kapasite Raporu, 14 adet Ekspertiz

Detaylı

Stratejik Ortaklar Destekleyen Kurumlar Organizasyon

Stratejik Ortaklar Destekleyen Kurumlar Organizasyon ULUSLARARASI AYDINLATMA & ELEKTRİK MALZEMELERİ FUARI VE KONGRESİ 19-22 EYLÜL 2018 İSTANBUL FUAR MERKEZİ FUAR SONUÇ RAPORU www.istanbullight.com Stratejik Ortaklar Destekleyen Kurumlar Organizasyon BU FUAR

Detaylı

İZMİR TİCARET ODASI IDS 2015 KÖLN ULUSLARARASI DİŞÇİLİK FUARI ŞEMSİYE STAND ORGANİZASYONU DEĞERLENDİRME RAPORU

İZMİR TİCARET ODASI IDS 2015 KÖLN ULUSLARARASI DİŞÇİLİK FUARI ŞEMSİYE STAND ORGANİZASYONU DEĞERLENDİRME RAPORU İZMİR TİCARET ODASI IDS 2015 KÖLN ULUSLARARASI DİŞÇİLİK FUARI ŞEMSİYE STAND ORGANİZASYONU DEĞERLENDİRME RAPORU Hazırlayan: Görkem Şavluğ Uluslararası İlişkiler Müdürlüğü 10-14 MART 2015 IDS KÖLN 2015 ULUSLARARASI

Detaylı

IMEX KONGRE TURİZMİ FUARI FRANKFURT MAYIS 2017

IMEX KONGRE TURİZMİ FUARI FRANKFURT MAYIS 2017 IMEX KONGRE TURİZMİ FUARI FRANKFURT 16-18 MAYIS 2017 Hazırlayan Ayşegül Selçuki İzmir Ticaret Tarihi Müzesi Sorumlusu/Arkeolog 16-18 MAYIS 2017 IMEX KONGRE TURİZMİ FUARI ALMANYA Hazırlayan: Ayşegül SELÇUKİ

Detaylı

23 OCAK 2015 EMITT 19. DOĞU AKDENİZ ULUSLAR ARASI TURİZM VE SEYAHAT FUARI UÇAK ORGANİZASYONU İSTANBUL TÜRKİYE

23 OCAK 2015 EMITT 19. DOĞU AKDENİZ ULUSLAR ARASI TURİZM VE SEYAHAT FUARI UÇAK ORGANİZASYONU İSTANBUL TÜRKİYE 23 OCAK 2015 EMITT 19. DOĞU AKDENİZ ULUSLAR ARASI TURİZM VE SEYAHAT FUARI UÇAK ORGANİZASYONU İSTANBUL TÜRKİYE Hazırlayan: Nesrin SARIÇAY Şubat 2015 23 OCAK 2015 EMITT 19. DOĞU AKDENİZ ULUSLAR ARASI TURİZM

Detaylı

gffsad www.ite-promo.com

gffsad www.ite-promo.com FUAR DEĞERLENDİRME RAPORU gffsad PROMOTURK 2010 Fuarı Künye Bilgileri: Fuar Tarihi : 22 25 Eylül 2010 Fuar Açılımı Yer Düzenlenme Sıklığı : Yılda bir kez Organizatör Destekleyen : 25. Uluslararası Promosyon

Detaylı

CeBIT Bilişim Eurasia 2014

CeBIT Bilişim Eurasia 2014 CeBIT Bilişim Eurasia 2014 FUAR KAPANIŞ RAPORU 11 14 Eylül İstanbul,Turkiye cebitbilisim.com CeBIT Bilişim Eurasia 2014 Kabuk Değiştirdi Sadece İş Dünyası %100 B2B konsepti Fuar ve Konferanslar CeBIT Global

Detaylı

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği. Haftalık Türkiye - AB Gündemi 51. Hafta (19-26 Aralık 2010)

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği. Haftalık Türkiye - AB Gündemi 51. Hafta (19-26 Aralık 2010) Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği 19 ARALIK 2010, PAZAR Haftalık Türkiye - AB Gündemi 51. Hafta (19-26 Aralık 2010) 18:00-20:00 Devlet Bakanı ve Başmüzakereci

Detaylı

FUAR RAPORU Aralık 2017 Kazablanka FAS 3. ULUSLARARASI KOZMETİK, GÜZELLİK VE SAĞLIK FUARI

FUAR RAPORU Aralık 2017 Kazablanka FAS 3. ULUSLARARASI KOZMETİK, GÜZELLİK VE SAĞLIK FUARI 3. ULUSLARARASI KOZMETİK, GÜZELLİK VE SAĞLIK FUARI 08-10 Aralık 2017 Kazablanka FAS O.F.E.C. l'office des Foires et Expositions de Casablanca 33 ülkeye ihracat yapıyoruz fuar sayesinde artık Fas ta da

Detaylı

E-Devlet ve Veri Yönetiminde Kurumlararası İşbirliği

E-Devlet ve Veri Yönetiminde Kurumlararası İşbirliği 2 E-Devlet ve Veri Yönetiminde Kurumlararası İşbirliği TEKNOLOJİ Başkent te BULUŞUYOR 4 2 kamu vizyonu teknoloji geleceği içindekiler 1. Kamu Teknoloji Platformu 2. Organizasyon Hakkında 3. Organizasyon

Detaylı

SONUÇ RAPORU. CYF Fuarcılık A.Ş.

SONUÇ RAPORU. CYF Fuarcılık A.Ş. SONUÇ RAPORU Bitki sektörünün dev buluşması bu yılda 28 Kasım - 01 Aralık 2013 tarihleri arasında, İstanbul Fuar Merkezi nde gerçekleşti. Kıtaların buluşma noktası İstanbul da 21 farklı ülkeden gelen 286

Detaylı

13 Nisan 2012, Majesty Mirage Park Resort Hotel, Antalya

13 Nisan 2012, Majesty Mirage Park Resort Hotel, Antalya Dr. Mehmet ÖZDEMİR Hacettepe Üniversitesi Sosyal ve İdari Bilimler Fakültesi Sosyoloji bölümünü 1973 yılında bitirdi. Aynı üniversitede Siyaset, Kültür ve Edebiyat Sosyolojisi dallarında yüksek lisans

Detaylı

YENİ TÜRK TİCARET KANUNU NDA BİLİŞİM UYGULAMALARI 3 SEMİNERİ - 16 EKİM 2012

YENİ TÜRK TİCARET KANUNU NDA BİLİŞİM UYGULAMALARI 3 SEMİNERİ - 16 EKİM 2012 İTO BİLİŞİM Sayı 37 Ekim 2012 Her ayın ilk haftası İTO web sitesinde yayınlanır. YENİ TÜRK TİCARET KANUNU NDA BİLİŞİM UYGULAMALARI 3 SEMİNERİ - 16 EKİM 2012 Ülkemizin 2023 yılında dünyanın en büyük 10

Detaylı

TÜRKİYE RÜZGAR ENERJİSİ KONGRESİ

TÜRKİYE RÜZGAR ENERJİSİ KONGRESİ TÜRKİYE RÜZGAR ENERJİSİ KONGRESİ (TÜREK 2014 ) 5-6 Kasım 2014, İstanbul Fotoğraf: Emrah TAŞKIRAN TÜRKİYE RÜZGAR ENERJİSİ KONGRESİ / 5-6 KASIM Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği (TÜREB) tarafından üçüncüsü

Detaylı

7. VE SPONSORLUK DOSYASI.

7. VE SPONSORLUK DOSYASI. 7. VE SPONSORLUK DOSYASI www.miceodulleri.com NEDİR ACE of M.I.C.E. Awards Etkinlik ve Toplantı Sektörü Ödülleri; kongre, toplantı ve etkinlik faaliyetlerinin sürdürülebilir büyümesine yön vermeyi, sektörde

Detaylı

15 22 OCAK 2015 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER / MÜNİH

15 22 OCAK 2015 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER / MÜNİH HEIMTEXTIL EV TEKSTİLİ VE DEKORASYON & DOMOTEX HALI VE ZEMİN KAPLAMALARI FUARI ZİYARET RAPORU 15 22 OCAK 2015 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER / MÜNİH Aykut TERZİOĞLU Uluslararası İlişkiler Müdürlüğü Fuarcılık

Detaylı

İstanbul Feshane de gerçekleştirilen Çanakkale Tanıtım Günlerinde, Çanakkale başarılı bir şekilde tanıtıldı. Çanakkale Savaşları nın 100.

İstanbul Feshane de gerçekleştirilen Çanakkale Tanıtım Günlerinde, Çanakkale başarılı bir şekilde tanıtıldı. Çanakkale Savaşları nın 100. İstanbul Feshane de gerçekleştirilen Çanakkale Tanıtım Günlerinde, Çanakkale başarılı bir şekilde tanıtıldı. Çanakkale Savaşları nın 100. yıldönümü kapsamında Çanakkale Valiliği öncülüğünde, 2015 Koordinasyon

Detaylı

Sektör paydaşı seçkin bir davetli grubu ile gerçekleştirilen Çalıştayda, aşağıdaki soruların yanıtları aranmıştır:

Sektör paydaşı seçkin bir davetli grubu ile gerçekleştirilen Çalıştayda, aşağıdaki soruların yanıtları aranmıştır: Likya Yolunun Turizme Kazandırılması Projesi, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) 2015 Yılı Proje Teklif Çağrısı Alternatif Turizmin Desteklenmesi Mali Destek Programı kapsamında, TR61/15/TRZMK/0022 sözleşme

Detaylı

ETKİNLİK DEĞERLENDİRME RAPORU. Hazırlayan: D. Özden Özkan Çayırlı İMSAD Kurumsal İletişim Yöneticisi oozkan@imsad.org

ETKİNLİK DEĞERLENDİRME RAPORU. Hazırlayan: D. Özden Özkan Çayırlı İMSAD Kurumsal İletişim Yöneticisi oozkan@imsad.org ETKİNLİK DEĞERLENDİRME RAPORU Hazırlayan: D. Özden Özkan Çayırlı İMSAD Kurumsal İletişim Yöneticisi oozkan@imsad.org İMSAD tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen 3. Uluslararası İnşaatta Kalite Zirvesi

Detaylı

CATHIC Nedir? o CATHIC in 4 üncü yılında, Türkiye temsilciliğini Alkaş yapmaktadır.

CATHIC Nedir? o CATHIC in 4 üncü yılında, Türkiye temsilciliğini Alkaş yapmaktadır. CATHIC Nedir? Central Asia & Turkey Hotel Investment Conference (CATHIC); o International Hotel Investment Forum (IHIF) in, Türkiye ayağı olarak düzenlenmektedir. o CATHIC in 4 üncü yılında, Türkiye temsilciliğini

Detaylı

DESTEKLERİYLE. 32 nd FIAP CONGRESS 32. FIAP KONGRESİ 01-07 SEPTEMBER 2014 ANKARA - CAPPADOCIA 01-07 EYLÜL 2014 ANKARA-KAPADOKYA

DESTEKLERİYLE. 32 nd FIAP CONGRESS 32. FIAP KONGRESİ 01-07 SEPTEMBER 2014 ANKARA - CAPPADOCIA 01-07 EYLÜL 2014 ANKARA-KAPADOKYA DESTEKLERİYLE 32. FIAP KONGRESİ 01-07 EYLÜL 2014 ANKARA-KAPADOKYA www.tfsf.org.tr 32 nd FIAP CONGRESS 01-07 SEPTEMBER 2014 ANKARA - CAPPADOCIA www.fiap32congress.org 32. FIAP KONGRESİ TÜRKİYE DE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Detaylı

PLANLANAN TARİH. 16-17 Mayıs 2013 DÜZENLEYEN ULUSLARARASI UYGUNLUK DEĞERLENDİRME CEMİYETİ

PLANLANAN TARİH. 16-17 Mayıs 2013 DÜZENLEYEN ULUSLARARASI UYGUNLUK DEĞERLENDİRME CEMİYETİ PLANLANAN TARİH 16-17 Mayıs 2013 DÜZENLEYEN ULUSLARARASI UYGUNLUK DEĞERLENDİRME CEMİYETİ 1.PERSONEL BELGELENDİRME KONFERANSI HAZIRLIK ÇALIŞMASI PLANI Amaç : Şirketlerin temel varlık gücü olan rekabeti

Detaylı

LONDRA ULUSLARARASI TURİZM FUARI

LONDRA ULUSLARARASI TURİZM FUARI LONDRA ULUSLARARASI TURİZM FUARI 4-7 KASIM 2013 İNGİLTERE / LONDRA WTM 2013 Londra Uluslararası Turizm Fuarı nın 34. sü 4-7 Kasım 2013 tarihleri arasında İngiltere, Londra, Excel Fuar Alanı nda gerçekleştirilmiştir.

Detaylı

TOBB SEKTÖREL HABER BÜLTENİ

TOBB SEKTÖREL HABER BÜLTENİ 2010 TURİZM HABER BÜLTENİ 11 Kasım 2010 TOBB SEKTÖREL HABER BÜLTENİ Türkiye Seyahat Acenteleri ve Rehberler Meclisi Türkiye Turizm Meclisi 11/11/2010 TOBB 1 İNGİLTERE'DEKİ TURİZM OSKARINI TÜRK OTELİ KAZANDI

Detaylı

IFIA INTERNATIONAL FEDERATION

IFIA INTERNATIONAL FEDERATION ISIF 18 Ülkemizin gelişimine değer katacak buluş, ar-ge ve inovasyon faaliyetlerinin ulusal ve uluslararası katılımcılarla buluşturulması ve üretilen teknik bilginin ticarileştirilerek toplumun yararına

Detaylı

FAALİYET BİLGİ RAPORU. 2012 Emitt Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı

FAALİYET BİLGİ RAPORU. 2012 Emitt Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı FAALİYET BİLGİ RAPORU FUAR İLE İLGİLİ BİLGİLER Faaliyetin Adı Faaliyetin Konusu Düzenleyen Kurum/Kuruluş(lar) Faaliyet Yeri (Şehir/Ülke) 2012 Emitt Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı Turizm

Detaylı