2. G E N E L ŞA R T L A R :

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "2. G E N E L ŞA R T L A R :"

Transkript

1 2. G E N E L ŞA R T L A R : 2.1. T eknik özellikler kısm ında aksi belirtilm edikçe ürünler teslim tarihinden itibaren en az 2 (iki) yıl m iadlı olm alıdır İstekliler, tek lif ettikleri ürünlerin veya cihazların T İT U B B kayıt/bildirim işlem ini tam am lam ış olm alıdır. T ek lif edilen ürünlerin veya cihazların T.C. İlaç Ve T ıbbı C ihaz Ulusal Bilgi B ankası (T İT U B B ) tarafından onaylanm ış ürün num araları, teklifle birlikte yazıl, olarak verilecek tir. T İT U B B taraf,ndan onaylanm ayan ürünlerin alım, yapılm ayacaktır. A ncak, T ıbbi C ihaz Y önetm elikleri kapsam ında olm ayan ürünler veya cihazlar için T İT U B B kayıt veya bildirim i aranm ayacaktır B esiyerleri için ; ISO /T S B esiyeri Ü retim Ve H azırlam a K ılavuzu standardını tam karşılayacak şekilde kalite kontrol sertifikasına sahip olm alı ve kullanılan standart suşlar bu sertifikadan izlenebilm elidir K utu ve sertifik ad ak i seri/lot num araları izlen eb ilm eli v e aynı olm alıd ır. Bu kalite standardını karşılam ayan besiyeri m arkaları için m uadil kalite kontrol sertifikası aranır İnternette, besıyerının L O T num arası girilerek w eb tabanlı olarak C oa (analiz sertifik ası) ya ulaşılabilm elidir. (w eb tabanlı izlenebilir olm alıdır.) B utun besiyerleri ve reajenler için orijinal prospektüs ve güvenlik bilgi form ları (M SD S) verilm elidir B esiyerleri ve reajenlerin am balaj etiketi üzerinde içeriği, lot num arası, hazırlanışı, (steril ise) sterilizasyon şekli ve son kollanm a tarihi b elirtilm iş olm alıd ır B esiyerleri aksi belirtilm edikçe toz/granül şeklinde olm alıdır B esiyerlerin tüm ü aynı m arka olacaktır ve kısm i tek lif verilem ez B esiyeri ve supplem entleri aynı firm a tarafından üretilm eli ve belge ihale dosyasında sunulm alıdır T ek lif karara bağlandıktan sonra ürünler orijinal am balajında ve am balajı açılm am ış şekilde, uygun sıcak lık koşu lların d a, en geç 10 (on) gün içinde teslim ed ilecek tir..5. Ü rünler, ilgili bölüm ün talep etm esi durum unda son kullanm a tarihinden 3 (üç) ay öncesinde firm aya haber verm ek suretiyle m iktarı % 25 i geçm em ek üzere firm a tarafından uzun m iadlılarla d eğiştirilecektir Satın alınan ürünlerin belirtilen kullanm a süresi içinde stab ilite yön ü n d en bir bozulm a olduğu kurum um uz tarafından rapor ile tespit edildiğinde kullam m ı uygun olm ayan ürün ırm a tarafından aynı m iktarda, farklı seriden ve şartnam eye uygun ürünler ile 3 (üç) ay içinde değiştirilecek tir T ekliflerin yerilm esi ve değerlendirilm esi sırasında ürünlerin laboratuarım ızda denenm esi istenebileceğinden test, kontrol ve m uayenelerde kullanılan m alzem e firm a tarafından ücretsiz sağlan acak tır F irm alar tekliflerini birim fiyat üzerinden kalem bazında verecek lerd ir Şartnam ede b elirtilenler haricinde hiçbir ürün kabul edilm eyecektir Bu şartnam e toplam 36 kalem, sekiz (8) sayfadan oluşm aktadır.

2 3. B E SİY E R İ, R E A JE N VE SA R F M A L Z E M E L E R İN İN T E K N İK Ö Z E L L İK L E R İ 3.1. N essler R eaktifi Nessler reaktifi içeriğinde potassium hydroxide, potassium tetraiodomercurate (veya muadilleri) bulunmalıdır Uygun nitelikte olduğu kalite sertifikası ile belgelendirilmelidir Ürün TS EN ISO 16266/2008 standardına uygun olmalıdır. Asetaınid besiyerinde oluşmuş amonyağın gösterilmesinde kullanılacaktır Ürünüıı son kullanma tarihi teslim tarihinden itibaren en az 3 yıl olmalıdır Sülfit-D em ir A gar Besiyerinin baz terkibinde; Triptoz, maya özütü, soyton, Na-metabisülfit, Amonyum Demir (II) Sitrat ve agar (veya muadili) olmalıdır TS 8020 EN standardına uygun şekilde olmalıdır m -C P A gar Besiyeri; Tryptose, maya ekstraktı, sukroz, L-sisteiıı hidroklorid, magnezyum sülfat. 7H20, bromo kresol purple, ferric chloride. 6H20, indoksil-beta-d glucoside ve agar (veya muadili) içermelidir Ürün 98/83/EC Direktifine uygun olmalıdır Besiyeı i ile beraber temin edilecek katkılar (supplement) madde 3.4, te tanımlanmıştır m -C P selective supplem ent I ve II Madde 2.3. te tanımlanan ın-cp agar ile uyumlu katkılar olmalıdır Katkı I; sikloserin ve polimiksin içermeli, steril ve kullanıma hazır viallerde olmalıdır Katkı II; fenolfitalein difosfat içermeli, steril ve kullanıma hazır viallerde olmalıdır Katkı I ve II viallerinden birer adeti kullanılarak 500 cc m-cp agar karışımı hazırlaııabilınelidir A setam id B roth Besiyeri, TS EN ISO standardına göre P.aerııginosa bakterisinin asetamitten amonyak oluşumunu test etmek için kullanılacaktır Besiyeri içeriğinde asetamid, magnesium sülfat, sodyum klorid, sodyum molibdat, ferrous sülfat, dipotasyum hidrojen fosfat veya muadilleri bulunmalıdır Ambalaj etiketi üzerinde beisyeri içeriği, hazırlanış şekli ve son kullanma tarihi 3.6. CN agar (P seudom onas agar base) Besiyerinin baz terkibinde jelatin pepton, kazein hidrolisat, potasyum sülfat (K2S 0 4), magnezyim klorür (MgCI2), gliserol ve agar (veya muadilleri) bulunmalıdır Besiyeri TS EN ISO standardına uygun olmalıdır Ambalaj etiketi üzerinde besiyeri içeriği, hazırlanış şekli ve son kullanma tarihi Besiyerine uygun CN katkısı (supplement) 3.7. de tanımlanmıştır CN supplem ent Cetrimit ve nalidixic asit içermelidir Steril ve kullanıma hazır vialler şeklinde olmalıdır. Her bir vial madde 3.6.'da tarif edilen besiyerinin 500 mililitresinin hazırlanmasında kullanılacaktır Safra E skülin Azid A gar Terkibinde triptoıı, pepton, maya özütü, ox-safra delıidrat, sodyum klorür, eskülin, amonyum demir II sitrat, sodyum azid ve agar ( veya muadilleri) bulunmalıdır Üriin TS EN ISO standardına uygıın olmalıdır.

3 3.9. K ing B Besiyeri Besiyeri içeriğinde Pepton, dipotasyum hidrojen fosfat, magnezyum sülfat heptahidrat, agar ( veya muadilleri) bulunmalıdır Besiyerine yetecek miktarda gliserol verilmelidir Besiyeri TS EN ISO standardına göre P.aeruginosa bakterisinin floresans özelliğini tespit etmek için kullanılacaktır Slanetz-B artley A gar Besiyeri ( veya E nterrococcus Selective A gar) Besıyerının baz terkibinde; Triptoz, maya özütü, glikoz, dipotasyum hidrojen fosfat (K2HPO4) sodyum azid (NaN3) agar veya muadilleri bulunmalıdır Ürün TS EN ISO standardına uygun olmalıdır O ksidaz Stripi Ürün N,N-dimetyl-l,4-phenylene diammonium dichloride ve 1-napthol (veya muadilleri) emdirilmiş şeritler (strip) halinde olmalıdır Her kutuda en az 50 strip içermelidir Ürünün kalite sertifikası olmalıdır Ürün teslim tarihinden itibaren en az 8 ay ıııiadlı omalıdır Malzemelerle ilgili bir sorunla karşılaşırsa 72 saat içinde yenileriyle değiştirilebilınelidir Bütün kitleriıı UUB (ulusal bilgi bankası) kayıtları olmalıdır B iyolojik İndikator Biyolojik indikator kiti ISO I I ve 3 standardının gereklerini karşılamal, ve buharlı sterilizasyon etkinlik kontrolü için üretilmiş olmalıdır Buhar geçirgenliği olan sıcağa dayanıklı plastik bir tüp içerisinde, en az lxl05 BaciUus stearothermophılus (ATCC 7953) sporu bulunan kağıt şerit ve kolay kırılabilir bir cam ampiilün içerisinde uygun besiyeri olmalıdır Besıyerındekı indikator sistemi enzimatik reaksiyonu gösterebilmeli ve renk değişimi gözle görünür şekilde olmalıdır Kit, 48 saat içerisinde buharlı sterilizasyon un etkinliği hakkında güvenilir bilgi vermelidir Dış kap üzerinde, kitin uygun buharlı sterilizasyona girdiğini gösteren kimyasal indikator ve son kullanma tarihi/lot numarasını gösteren bir etiketi olmalıdır K im yasal in d ik a to r Kimyasal indikator kiti (Entegratör) ISO Standard,nın gereklerini karşrlamal, ve buna gore Class V sınıfında olmalıdır. Bu özellikleri belgelendirilmelidir Kıt ( ) C aralığında çalışmalı ve zaman bağımlı olmamalıdır Kimyasal indikator kiti otoklavların doymuş buhar, zaman ve sıcaklık parametrelerine duyarlı olmalı ve her uç parametrenin de kontrolünü yapabilmelidir Kit üzerinde toksik olmayan bir kimyasal madde sayesinde renk değiştiren bir şerit bulunacak ve uygun sterilizasyon un yapıldığını gösteren ve görsel renk ayrım, yapılmasını gerektirmeyen kabul ve red sınır, rahatlıkla izlenebilecektir Sterilizasyon işleminden sonra renk değişimi en az 6 ay sabit kalmalı ve kayıt olarak saklanabılmelidir A naerob indikator stripi Anaerob atmosfer sağland^ı strip üzerindeki renk değişikliğinden izlenebilmelidir Her kutuda en az 50 testlik strip bulunmalıdır Aerob atmosfer oluştuğunda renk tekrar geri dönmelidir. 3.14A Ürün teslim tarihinden itibaren en az 8 ay miadli olmalıdır.

4 3.15. A naerob A tm osfer Sağlayıcı Poşet/Ped Poşet/ped anaerob bakteilerin analizlerinde anaerob şartların (% 9-13 C 0 2) sağlanması için kullanılacaktır ,5 L kapasiteli kaplar/jarlar için uygıın olmalıdır Poşet/ped susuz kullanıma uygun olmalıdır O toklav bandı Yapışkan yüzeyi otoklavlanma işleminde özelliğini kaybetmemelidir Yapşkan olmayan yüzeyinde buhar indikatörü olmalı ve indkatörün renk değişimi çıplak gözle açıkça görülebilmelidir Band toksik özellik içermemelidir Genişliği en az 19 mm, uzunluğu 50 metre olmalıdır Son kullanma tarihi en az 2 yıl olmalıdır A m onyum hidroksit çözeltisi (% 25) /82/EC direktifine göre C. Perjrm gens'm identifikasyonunda kullanılacaktır %25 lik çözelti şeklinde olacak ve kalite sertifikasına sahip olacaktır En az 500 ınl lik şişede olacaktır UV lam ba cihaz normal laboratuar şartlarında 220 V 50 Hz şebeke ceyranı ile çalışmalı ve ± % 10 'lıık voltaj değişimlerinden etkilenmemelidir Cihaz mikrobiyolojik çalışmalarda, mikroorganizmaların floresans özelliklerini ortaya çıkarabilmek için uygun özelliklere sahip olmalıdır Lamba veya lambalar 254±10 ve 360±10 nm dalga boyunda çalışabilmelidir Cihazın kullanımı ile ilgili dokümanlar Türkçe ve İngilizce olarak verilecektir C hrom ogenic C oliform A gar (C C A ) Besıyerı terkibinde Peptones 3.0; sodium chloride 5.0; sodium dihydrogen phosphate 2.2; disodium hydrogen phosphate 2.7; sodium pyruvate 1.0; tryptophan 1.0; Agar-agar 10.0; Sorbitol 1.0; Tergitol ; chromogenic ınixture Besiyeri TS EN ISO (2014) standardına uygun olmalıdır Ambalaj etiketi üzerinde besiyeri içeriği, hazırlanış şekli ve son kullanma tarihi Y east extract agar Besıyerı içeriğinde pepton 6,0 g, yeast extract 3,0 g, agar 15,0 g; 1000 mi distile su olmalıdır Besiyeri TS EN ISO 6222 standartına uygun olmalıdır Ambalaj etiketi üzerinde besiyeri içeriği, hazırlanış şekli ve son kullanma tarihi Sorbitol M ac C onkey A gar (D ehidre besiyeri) Escherichia co/i nin saptanması için selektif, ayırıcı besiyeridir Besiyeri granül ya da toz şeklinde (dehidrate) olmalıdır Besiyeri içeriğinde her bir şişede 0,025 mg cefixim ve 1,25 mg potasyum tellurit vardır C efixim e-t ellurite supplem ent (Sorbitol M ac C onkey A gar için) Madde 3.21 /d a teknik özellikleri belirtilen Sorbitol Mac Conkey A ğ ara seçiciliği arttırmak için ilave edilecek steril supplementtir mi besiyerine ilave edilecek miktarda vialler içinde bulunmalıdır Her vialde potasyum tellürit 1,25 mg ve Seflksim 0,025 mg bulunmalıdır.

5 3.23. SS A gar (Salm onella Shigella A g a r ) Besiyeri içeriğinde Peptones 10,0 g/l; Lactose 10,0 g/l; Ox bile 8,5 g/l; Sodium g/l NL\ N f no ^ Amm nium İron(I11) citrate ] ^ Brilliant green. A u g 6Utral red 025 /L; Agar-agar 12,0-15,0 g/l olmalıdır ^ r indebesiyen içeriıi-hazır,an'sset,i«*» -., «t 2 3: f BeSİyeri TS EN IS 19250:2013 standardına uygun ol,nal,d,r Steril Şırınga U cu m a îu l olm al.x rlamak,ç'n d ZaJ'ama Şlrmgas,na takılmaya uygun, selüloz asetattan Porçapı 0,2 mikrometre olamlıdır. 3'24' ^ a L t d, r eri' a ", b,la jd! O İm a " a ' " b a la J Ü Barkod O kuyucu ri" d e l0 ' n U m a ra S ' Ve S " kum i" İşık kaynağı 617 nm görülebilir kırınızı LED Optik Sistem CCD Mikro işlemci 32 Bit Tarama Okuma Uzaklığı en az 300mm olmalıdır Tarama Hızı min. 300 tarama/saniye Sistem Arabirimleri Klavye, Seri (RS-232C), USB HID, USB-Seri Port ve Wa d 7. Kablo Standart 2 metre düz kablo Giriş Voltajı 5VDC ±% Çalışına Akımı 1 10 ma EMC CE & FCC DOC uyumlu, VCCI, BSMI Çalışma Sıcaklığı 0 C ~ 50 C Muhafaza Sıcaklığı -20 C ~ 60 C Nem 5% ~ 95% (Yoğunlaşınasız) Işık Seviyesi Max Lux (floresans ış ığ ı) yıl garantili olmalıdır Steril M em bran F iltrasyon K ağıdı Membran filtre 0.45 jtnvlik ve 0,2 (tnvlik gözenek çapmda olmal,d,r ,45 Mm'lik ve 0,2 Mm lik filtre adeti aynca belirtilmiştir. Tablo Filtrelerin son kullanma tarihi en az 2 yıl olmalıdır Filtreler laboratuvarm isteği doğrultusunda peyderpey teslim edilecektir Filtre laboratnvanm.zda bnlunan membran filtrasyon cihaz,na uygun olmahd.r Uygunluk laboratuvar taraf,ndan denendikten sonra karar verilecektir.(kullam,nda olan membran filtrasyon cihazı markası Sartorius tur.) O toklavlanabilir P lastik Tüp PP (polipropilen) den mamül olmalıdır Otoklava dayanıklı, maksimum 140 C sıcaklığa dayanıklı olmalıdır Steril şekilde poşetlerde ambalajlanmış olmalıdır.

6 Uygun sterilizasyon işleminden geçirilmeli, sterilizasyon sertifikası verilmeli ve buradan lot numarası izlenebilmelidir. Sertifika en az ISO 9001:2008 belgesine sahip kuruluş tarafından verilmelidir Tüplerin hacmi en az 5 mi, 15 mi ve 30 mi olmalıdır Şişeler kapaklı olmalı ve PP (polipropilen) den mamiil olmalıdır. Otoklava dayanıklı, maksimum 140 C sıcaklığa dayanıklı olmalıdır Hacimce adetler Tablo A da belirtilmiştir D isposable Petri K utusu Petriler, steril şekilde poşetlerde ambalajlanmış olmalıdır Petrilerin çapı 60±2 ve 30±2 çapında ve en az 8 mi besiyerini alabilecek kapasitede olmalıdır Petriler uygun sterilizasyon işleminden geçirilmeli, sterilizasyon sertifikası verilmeli ve buradan lot numarası izlenebilmelidir. Sertifika en az ISO 9001:2008 belgesine sahip kuruluş tarafından verilmelidir Hacimce adetler Tablo A da belirtilmiştir Petrilerin son kullanma tarihi, teslim tarihinden itibaren en az 2 yıl olmalıdır T riptik Soy Broth agar Besiyeri içeriğinde Peptoııe from casein 17,0 g/l; Peptone from soymeai 3,0 g/l; D(+) Glucose 2,5 g/l; NaCI 5,0 g/l; K2HP04 2,5 g/l Ambalaj etiketi üzerinde besiyeri içeriği, hazırlanış şekli ve son kullanma tarihi N ü trien t broth agar Besiyeri içeriğinde Peptone from meat 5,0 g/l; Meat extract 3,0 g/l Ambalaj etiketi üzerinde besiyeri içeriği, hazırlanış şekli ve son kullanma tarihi G iem sa B oya Solusyonu Patoloji laboratuarında kullanıma uygun, metil alkol tesbitli,sitolojik materyalleri boyayabilecek nitelikte olmalıdır En az 1litrelik orijinal ambalajında olup teslim tarihinden itibaren en az 18 ay süre ile kullanılabilir olmalıdır Oda ısında saklanabilir olmalıdır Ürünün özelliklerini belirten (üretici firma bilgileri, lot no, IVD işareti) orijinal etiketi üzerinde olmalıdır Ürün uygulamalı olarak test edilecek istenilen sonucu vermediği takdirde reddedilecektir Ürünlerde teslimat sonrası istenmeyen özellikler saptanır, ürün bozuk çıkar veya alımdan sonra kısa sürede bozulursa üç hafta içinde ücret talep etmeksizin satıcı fırına tarafından ürün değiştirilecektir. Bu süre içinde de, bölümün ihtiyaçları doğrultusunda yeterince madde temin edilecektir Ürünün güvenlik formu teslim edilmelidir.

7 3.32. K urutm a K ağıdı X40 cm ebatlarında olmalıdır Ağırlık 70 gr/mn olmalıdır Bir pakette en az 250 adet olmalıdır Kağıtlar orijinal ambalaj da olmalıdır.

T.C. SAĞ LIK BAKANLIĞI TÜRKİYE H ALK SAĞ LIĞI K URUM U Van Halk Sağlığı M üdürlüğü

T.C. SAĞ LIK BAKANLIĞI TÜRKİYE H ALK SAĞ LIĞI K URUM U Van Halk Sağlığı M üdürlüğü T.C. SAĞ LIK BAKANLIĞI TÜRKİYE H ALK SAĞ LIĞI K URUM U Van Halk Sağlığı M üdürlüğü Sayı : 37.811.563-934/ 05.05.2014 Konu : Teklife Davet Kurumumuzun ihtiyacı olan (36) kalem Halk Sağlığı Laboratuarımızda

Detaylı

BESİYERİ-REAJEN TEKNİK ŞARTNAMESİ

BESİYERİ-REAJEN TEKNİK ŞARTNAMESİ 1. KONU: BESİYERİ-REAJEN TEKNİK ŞARTNAMESİ Tüketici Güvenliği Laboratuarları Daire Başkanlığı Tüketici Ürünleri Mikrobiyolojik Araştırma Laboratuvarları nda kullanılmak üzere aşağıda cinsi, özellikleri

Detaylı

EK-2: TEKNİK ŞARTNAME

EK-2: TEKNİK ŞARTNAME EK-2: TEKNİK ŞARTNAME 1. Solunum maskesi (FFP3) a. M askeler EN 149:2001 standardına göre FFP3 sınıfında yer alm alıdır ve bu özelliği belgelendirilm iş olmalıdır. b. Maske tercihen ventilsiz (valfsiz)

Detaylı

1) HOLDING PIPET TEKNIK SARTNAMESI

1) HOLDING PIPET TEKNIK SARTNAMESI 1) HOLDING PIPET TEKNIK SARTNAMESI 1. Pipet insan oosit mikromanipulasyonlarında, oositi zarar vermeden tutma işleminde kullanılmaya uygun 2. Mikropipet borosilika camından imal edilmiş olmalıdır ve gamma

Detaylı

SALMONELLA ARANMASI. a. GENEL ÖZELLİKLERİ

SALMONELLA ARANMASI. a. GENEL ÖZELLİKLERİ SALMONELLA ARANMASI a. GENEL ÖZELLİKLERİ Enterobacteriaceae familyasına ait, Gram negatif, spor oluşturmayan, fakültatif anaerob, çubuk formunda olup, çoğu (S.pullorum, S.gallinarum ve S.arizonea türleri

Detaylı

T.C. GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanlığı Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanlığı

T.C. GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanlığı Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanlığı Evrak Tarih ve Sayısı: 10/04/2018-E.18945 T.C. GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanlığı Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanlığı *BELM4FHUF* Sayı :49364569-809.01/ Konu

Detaylı

Su Mikrobiyolojisi 02

Su Mikrobiyolojisi 02 İNSANİ TÜKETİM M AMAÇLI SULARDA MEMBRAN FİLTRASYON F YÖNTEMY NTEMİ İLE MİKROBM KROBİYOLOJİK K ANALİZLER Prof. Dr. Kadir HALKMAN Ankara Üniversitesi, Gıda Mühendisliği Bölümü Su Mikrobiyolojisi 02 Su Mikrobiyolojisi

Detaylı

TEKNİK ŞARTNAME. Ürünün çalışması için gerekli(üretici firmanın önerdiği agar ve brothların hepsi) besiyerleri

TEKNİK ŞARTNAME. Ürünün çalışması için gerekli(üretici firmanın önerdiği agar ve brothların hepsi) besiyerleri TEKNİK ŞARTNAME Teklif edilen ürünler aşağıdaki belirtilen özellikleri birebir karşılamalıdır. (ürün teslimatı sırasında şartname maddeleri tek tek kontrol edilecektir.) Muadil ürün kabul edilmeyecektir.

Detaylı

T.C. Adana Valiliği Halk Sağlığı Müdürlüğüğü. YAKLAŞıK MALİYETE ESAS FORM ... MÜ ESSESESİN E

T.C. Adana Valiliği Halk Sağlığı Müdürlüğüğü. YAKLAŞıK MALİYETE ESAS FORM ... MÜ ESSESESİN E Sayı Konu : Yaklaşık Maliyet. :.s::3 T.C. Adana Valiliği Halk Sağlığı Müdürlüğüğü YAKLAŞıK MALİYETE ESAS FORM ADANA Q./ /2012 4734... MÜ ESSESESİN E Müdürlüğ~müzün ihtiyacı olan aşağıda cinsi, miktarı

Detaylı

TEKK M Kimyasallar na güveninizden dolay teflekkür ederiz.

TEKK M Kimyasallar na güveninizden dolay teflekkür ederiz. 1970 li y llarda kurulmufl olan ve bugüne kadar kalitesinden hiçbir zaman ödün vermeyen teknik kimyasal konusunda faaliyet gösteren Akkimya 200 y l n n Aral k ay nda TEKK M ile flirket evlili ini gerçeklefltirmifltir.

Detaylı

STERİLİZASYON SİSTEMLERİ

STERİLİZASYON SİSTEMLERİ STERİLİZASYON SİSTEMLERİ Ürün kodu için seçeneklerine bakınız. 110 LT TEK KAPILI PLAZMA STERiLiZASYON CiHAZI Düşük ışılı hidrojen peroksit (H2O2) plazma sterilizasyon cihazı Diğer düşük ısılı cihazlara

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ SAGLIK, KÜL TÜR VE SPOR DAİRE BAŞKAN LiGi TEMİZLİK MALZEMESİ ALiMi TEKNİK ŞARTNAMESİ

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ SAGLIK, KÜL TÜR VE SPOR DAİRE BAŞKAN LiGi TEMİZLİK MALZEMESİ ALiMi TEKNİK ŞARTNAMESİ il HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ SAGLIK, KÜL TÜR VE SPOR DAİRE BAŞKAN LiGi TEMİZLİK MALZEMESİ ALiMi TEKNİK ŞARTNAMESİ 1) Çamaşır suyu 1. ph değeri 12,5-14 arasında, sodyum hipoklorit oranı en az %5 olmalıdır.

Detaylı

T.C. T.C SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU Viranşehir İlçe Devlet Hastanesi PİYASA ARAŞTIRMA TEKLÎF MEKTUBU

T.C. T.C SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU Viranşehir İlçe Devlet Hastanesi PİYASA ARAŞTIRMA TEKLÎF MEKTUBU T.C. T.C SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU Viranşehir İlçe Devlet Hastanesi İhale Kodu : 00165 SAYI : KONU: Teklif Mektubu PİYASA ARAŞTIRMA TEKLÎF MEKTUBU Hastanemizin ihtiyaçlarından aşağıda

Detaylı

GIDALARDA SALMONELLA ARANMASI (RAPIDCHEK SELECT SALMONELLA)

GIDALARDA SALMONELLA ARANMASI (RAPIDCHEK SELECT SALMONELLA) 1. AMAÇ VE KAPSAM Bu talimat gıda örneklerinde Salmonella türlerinin aranmasına yöneliktir. Analiz iki aşamalı selektif zenginleştirme sonrasında protein temelli bir sistem olan Rapidchek Select Salmonella

Detaylı

MİKROBİYOLOJİ LABORATUARINDA SIK KULLANILAN BAZI BESİYERLERİNİN HAZIRLANMASI VE MUHAFAZASI

MİKROBİYOLOJİ LABORATUARINDA SIK KULLANILAN BAZI BESİYERLERİNİN HAZIRLANMASI VE MUHAFAZASI MİKROBİYOLOJİ LABORATUARINDA SIK KULLANILAN BAZI BESİYERLERİNİN HAZIRLANMASI VE MUHAFAZASI Çevre Mühendisliği Laboratuarlarında yaptığımız mikrobiyolojik deneylerde en çok buyyon ve jeloz besiyerlerini

Detaylı

Staibs Medium(Bird Seed Agar) (M675 ve/veya eşdeğeri) (100 gr/kutu) 1 kutu 26 Stuart Taşıma Besiyeri 1.000 adet 27

Staibs Medium(Bird Seed Agar) (M675 ve/veya eşdeğeri) (100 gr/kutu) 1 kutu 26 Stuart Taşıma Besiyeri 1.000 adet 27 SIRA NO TAŞJNIjR KAYIT KÖDU* TALEP M İKTARI BİRİMİ 25 Staibs Medium(Bird Seed Agar) (M675 ve/veya eşdeğeri) (00 gr/kutu) kutu 26 Stuart Taşıma Besiyeri.000 adet 27 Tinsdale suplement ( Difco 23420 veya

Detaylı

KATI ATIK ÖRNEKLERİNDE TOPLAM FOSFOR ANALİZ YÖNTEMİ

KATI ATIK ÖRNEKLERİNDE TOPLAM FOSFOR ANALİZ YÖNTEMİ S a y f a 1 KATI ATIK ÖRNEKLERİNDE TOPLAM FOSFOR ANALİZ YÖNTEMİ YÖNTEM YÖNTEMİN ESASI VE PRENSİPLERİ Metot uygulanırken, örnekte bulunan tüm fosforlar, perklorik asitle parçalama işleminden geçirilerek

Detaylı

TEKNİK ŞARTNAME. Alınacak kimyasallar ve biyolojik sarflar için şu hususlara dikkat edilmesi gerekmektedir:

TEKNİK ŞARTNAME. Alınacak kimyasallar ve biyolojik sarflar için şu hususlara dikkat edilmesi gerekmektedir: TEKNİK ŞARTNAME Alınacak kimyasallar ve biyolojik sarflar için şu hususlara dikkat edilmesi gerekmektedir: Diethylether For Analysis Emsure 100921.1000 Solubility 69 g/l Melting point -116.3 C Density

Detaylı

LABALT T80 K AŞI DOLABI PASLANMAZ TEKNİK ŞARTNAMESİ

LABALT T80 K AŞI DOLABI PASLANMAZ TEKNİK ŞARTNAMESİ LABALT T80 K AŞI DOLABI PASLANMAZ 1. Cihazın hacmi Brüt 85 lt Net 55 lt. 2. Cihazın en az 48 cm x52 cmx85 cm ölçülerinde. 3. Cihaz ideal saklama sıcaklığı olan +2/+8 C arasında çalışmalı ve +4 C ye set

Detaylı

VAN HALK SAĞLIĞI LABORATUVAR A AİT SARF MALZEME TEKNİK ŞARTNAMESİ BİRİM DEĞERİ TALEP EDİLEN MİKTAR

VAN HALK SAĞLIĞI LABORATUVAR A AİT SARF MALZEME TEKNİK ŞARTNAMESİ BİRİM DEĞERİ TALEP EDİLEN MİKTAR VAN HALK SAĞLIĞI LABORATUVAR A AİT SARF MALZEME TEKNİK ŞARTNAMESİ Sıra No HALK SAĞLIĞI LABORATUVARI SARF MALZEME İHTİYAÇ LİSTESİ TALEP EDİLEN MİKTAR BİRİM DEĞERİ 1 VDRL(SİFİLİZ) 3 500 ADET 2 Anti-A 8 000

Detaylı

T.C. TOKAT GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanlığı TEKLİF MEKTUBU (İLGİLİ FİRMALARA)

T.C. TOKAT GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanlığı TEKLİF MEKTUBU (İLGİLİ FİRMALARA) Tarih ve Sayı: 18/03/2019-E.4119 T.C. TOKAT GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanlığı *BE8VBZTC3* Sayı :32319748-934.01.04/ Konu :Malzeme Alımı Hk. TEKLİF MEKTUBU (İLGİLİ FİRMALARA)

Detaylı

MUĞLA HALK SAĞLIĞI LABORATUVARI NUMUNE KABUL KRİTERLERİ

MUĞLA HALK SAĞLIĞI LABORATUVARI NUMUNE KABUL KRİTERLERİ Sayfa No :1 / 5 1. KLİNİK DIŞI NUMUNELER 1.1. Tüm numunelerin üstünde etiket bilgileri eksiksiz olmalıdır. 1.1.1. Resmi numunelerin üzerinde, İzleme Noktası Kodu ile birlikte CBS numarası ve/veya barkodu

Detaylı

İzolasyon ve İdentifikasyon

İzolasyon ve İdentifikasyon İzolasyon ve İdentifikasyon (9. Hafta) 1 İzolasyon : Ayırmak İzolasyon Mikrobiyolojide izolasyon? Hangi amaçlarla izolasyon yapılır? Endüstriyel mikroorganizmalar Bozulma ve/veya hastalık etmeni mikroorganizmalar

Detaylı

T.C. SA Ğ LIK BA K A N LIĞ I Türkiye Halk Sağlığı K urum u Başkanlığı

T.C. SA Ğ LIK BA K A N LIĞ I Türkiye Halk Sağlığı K urum u Başkanlığı T.C. SA Ğ LIK BA K A N LIĞ I Türkiye Halk Sağlığı K urum u Başkanlığı 1 lifsciyiy K&& K U M iıü Sayı : Konu: K ati T ek lif venneye davet (2015/155) K urum um uz ihtiyacı olan 1 K alem m alzem e 4734 sayılı

Detaylı

ARTİKÜLASYON KAĞIDI U FORMU

ARTİKÜLASYON KAĞIDI U FORMU AİRFLOW TOZU 1. Airflow cihazı ile dental temizleme işlemlerinde kullanıma uygun olmalıdır. 2. İnce granüllü ve beyaz renkte olmalıdır. 3. 300 gramlık şeffaf plastik şişelerde olmalıdır. 4. Son kullanma

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ 01/03/2016 00:00:00 Döner Sermaye İşletmesi Teklif No 20161584 İLAN HASTANEMİZİN İHTİYACI OLAN AŞAĞIDA YAZILI MALZEME(LER) TEKLİF ALMA SURETİYLE SATIN ALINACAKTIR. İLGİLENEN FİRMALARIN 03/03/2016 TARİHİ,

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ 23/07/203 00:00:00 Döner Sermaye İşletmesi Teklif No 2036356 İLAN HASTANEMİZİN İHTİYACI OLAN AŞAĞIDA YAZILI MALZEME(LER) TEKLİF ALMA SURETİYLE SATIN ALINACAKTIR. İLGİLENEN FİRMALARIN 25/07/203 TARİHİ,

Detaylı

T:C: UŞAK ÜNİVERSİTESİ İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı

T:C: UŞAK ÜNİVERSİTESİ İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı T:C: UŞAK ÜNİVERSİTESİ İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümü için aşağıda belirtilen malzemelerin alınması düşünülmektedir. Firmanız tarafından

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ 0/10/015 00:00:00 Döner Sermaye İşletmesi Teklif No 015051 İLAN HASTANEMİZİN İHTİYACI OLAN AŞAĞIDA YAZILI MALZEME(LER) TEKLİF ALMA SURETİYLE SATIN ALINACAKTIR. İLGİLENEN FİRMALARIN 11/1/015 TARİHİ, SAAT

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ 02/10/2015 00:00:00 Döner Sermaye İşletmesi Teklif No 20156056 İLAN HASTANEMİZİN İHTİYACI OLAN AŞAĞIDA YAZILI MALZEME(LER) İHALE İLE SATIN ALINACAKTIR. İLGİLENEN FİRMALARIN 06/10/2015 TARİHİ, SAAT 17:00

Detaylı

KULLANIM ALANLARI. nternet Sitesi

KULLANIM ALANLARI. nternet Sitesi KULLANIM ALANLARI Kimya endüstrisi Metal endüstrisi Otomotiv endüstrisi Su ar tma tesisleri laç endüstrisi Enerji, akaryak t istasyonlar Üniversiteler Araflt rma laboratuvarlar da, meflrubat endüstrileri

Detaylı

Ürün impurities 0.01% Insoluble matter, densityi g/ml at 25 C(lit.). özellikte olmalıdır.

Ürün impurities 0.01% Insoluble matter, densityi g/ml at 25 C(lit.). özellikte olmalıdır. Ürünler İçin Teknik Özellikler -Teslim tarihinden sonraki gelen ürünler kesinlikle iade edilecektir. -Cihazların teslimi kesinlikle elden olup gerekirse eğitimi verilecektir. -Ürünlerin temin ve teslimi

Detaylı

STERİLİZASYON Sterilizasyon: Bir üründeki tüm yaşayan mikroorganizmaların ve sporları ile virüslerin öldürülmesi veya uzaklaşerılmasıdır.

STERİLİZASYON Sterilizasyon: Bir üründeki tüm yaşayan mikroorganizmaların ve sporları ile virüslerin öldürülmesi veya uzaklaşerılmasıdır. STERİLİZASYON 1 STERİLİZASYON Sterilizasyon: Bir üründeki tüm yaşayan mikroorganizmaların ve sporları ile virüslerin öldürülmesi veya uzaklaşerılmasıdır. Hücre kültüründe; kullanılan besi yeri, malzeme,

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ 27/01/2016 00:00:00 Döner Sermaye İşletmesi Teklif No 2016666 İLAN HASTANEMİZİN İHTİYACI OLAN AŞAĞIDA YAZILI MALZEME(LER) TEKLİF ALMA SURETİYLE SATIN ALINACAKTIR. İLGİLENEN FİRMALARIN 29/01/2016 TARİHİ,

Detaylı

YTÜ Çevre Mühendisliği Bölümü Çevre Mikrobiyolojisi 1 Laboratuarı

YTÜ Çevre Mühendisliği Bölümü Çevre Mikrobiyolojisi 1 Laboratuarı UYGULAMA 1- MİKROBİYOLOJİDE KULLANILAN MALZEME VE CİHAZLAR 1. İnkübatör (Bakteriyolojik Etüv) Mikroorganizmalar kültür ortamlarına ekildikten sonra çoğalmalarını temini için, muayyen bir ısı derecesinde

Detaylı

T.C SAĞ LIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUM U V iranşehir İlçe Devlet H astanesi PİY A SA A RAŞTIRM A TEKLİF M EKTUBU.

T.C SAĞ LIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUM U V iranşehir İlçe Devlet H astanesi PİY A SA A RAŞTIRM A TEKLİF M EKTUBU. T.C SAĞ LIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUM U V iranşehir İlçe Devlet H astanesi İhale Kodu ; 00104 SAYI : KONU: Teklif Mektubu PİY A SA A RAŞTIRM A TEKLİF M EKTUBU satmaima birimine gönderilmesini

Detaylı

EVDE BİYOTEKNOLOJİ. Yrd. Doç. Dr. Hüseyin UYSAL ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ TARIMSAL BİYOTEKNOLOJİ BÖLÜMÜ 5. DERS

EVDE BİYOTEKNOLOJİ. Yrd. Doç. Dr. Hüseyin UYSAL ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ TARIMSAL BİYOTEKNOLOJİ BÖLÜMÜ 5. DERS EVDE BİYOTEKNOLOJİ Yrd. Doç. Dr. Hüseyin UYSAL ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ TARIMSAL BİYOTEKNOLOJİ BÖLÜMÜ 5. DERS STERİLİZASYON; BİTKİ DOKU KÜLTÜRLERİNDE KULLANILAN STERİLİZASYON YÖNTEMLERİ VE BU STERİLİZASYON

Detaylı

T.C. GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanlığı İLGİLİ FİRMALARA TEKLİF MEKTUBU

T.C. GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanlığı İLGİLİ FİRMALARA TEKLİF MEKTUBU Tarih ve Sayı: 08/02/2017-E.2238 T.C. GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanlığı *BEKR3HS2C* Sayı :19823435-934.01.04/ Konu :Mal alımı hk. İLGİLİ FİRMALARA TEKLİF MEKTUBU Diş Hekimliği

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ 25/02/2017 00:00:00 Döner Sermaye İşletmesi Teklif No 20171306 İLAN HASTANEMİZİN İHTİYACI OLAN AŞAĞIDA YAZILI MALZEME(LER) TEKLİF ALMA SURETİYLE SATIN ALINACAKTIR. İLGİLENEN FİRMALARIN 03/03/2017 TARİHİ,

Detaylı

T.C. MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi

T.C. MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi Evrak Tarih ve Sayısı: 27/09/2018-3052 T.C. MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi Sayı : 98060365-934.01.11- Konu : Teklif Mektubu İLGİLİ FİRMALARA Üniversitemiz

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ 17/10/2018 00:00:00 Döner Sermaye İşletmesi Teklif No: 20185577 İLAN HASTANEMİZİN İHTİYACI OLAN AŞAĞIDA YAZILI MALZEME(LER) TEKLİF ALMA SURETİYLE SATIN ALINACAKTIR. 18/10/2018 SAAT 17:00 E KADAR EN SON

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ 29/07/2011 00:00:00 Döner Sermaye İşletmesi Teklif No 2011092 İLAN HASTANEMİZİN İHTİYACI OLAN AŞAĞIDA YAZILI MALZEME(LER) TEKLİF ALMA SURETİYLE SATIN ALINACAKTIR. İLGİLENEN FİRMALARIN 0/08/2011 TARİHİ,

Detaylı

AĞIZ AÇACAĞI TEKNİK ŞARTNAMESİ

AĞIZ AÇACAĞI TEKNİK ŞARTNAMESİ AĞIZ AÇACAĞI TEKNİK ŞARTNAMESİ - Orijinal ambalajında olmalıdır. - Kuru hava, otoklav ve kimyasal solüsyon sterilizasyonuna dayanıklı olmalıdır. Aşınmamalı ve paslanmamalıdır. - Aletin üzerinde katalog

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ 02/08/2016 00:00:00 Döner Sermaye İşletmesi Teklif No 20165297 İLAN HASTANEMİZİN İHTİYACI OLAN AŞAĞIDA YAZILI MALZEME(LER) TEKLİF ALMA SURETİYLE SATIN ALINACAKTIR. İLGİLENEN FİRMALARIN 04/08/2016 TARİHİ,

Detaylı

Envirocheck Contact plates; Yüzey Testi için 09.01

Envirocheck Contact plates; Yüzey Testi için 09.01 Envirocheck Contact plates; Yüzey Testi için 09.01 Mikrobiyel açıdan temiz olması gereken tüm yüzeylerde mikrobiyel kontaminasyonun belirlenmesinde kullanılan basit ve etkili bir araçtır. Plastik Petri

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığı T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığı 1 örfiyi? Sayı : Konu: Kati Teklif vermeye davet (2015/188) Kurumumuz ihtiyacı olan 6 Kalem malzeme 4734 sayılı ihale kanununu 22/d maddesi

Detaylı

1. AFLATOXİN M1 LOW MATRİX ELISA TEKNİK ŞARTNAMESİ a. Kit süt,süt tozu, ve peynirde competitive enzyme immunoassay yöntemi ile kantitatif olarak

1. AFLATOXİN M1 LOW MATRİX ELISA TEKNİK ŞARTNAMESİ a. Kit süt,süt tozu, ve peynirde competitive enzyme immunoassay yöntemi ile kantitatif olarak 1. AFLATOXİN M1 LOW MATRİX ELISA TEKNİK ŞARTNAMESİ a. Kit süt,süt tozu, ve peynirde competitive enzyme immunoassay yöntemi ile kantitatif olarak Aflatoxin M1 ölçümü yapabilmelidir. b. Kit 96 testlik orijinal

Detaylı

BİKARBONATLI HEMODİYALİZ SOLÜSYON TAKıMı (BİKARBONAT A,VE BİKARBONAT B) TEKNİK ŞARTNAMESİ. BİKARBONATLI DİYALİZ SOLÜSYONLARı TEKNİK ÖZELLİKLERİ

BİKARBONATLI HEMODİYALİZ SOLÜSYON TAKıMı (BİKARBONAT A,VE BİKARBONAT B) TEKNİK ŞARTNAMESİ. BİKARBONATLI DİYALİZ SOLÜSYONLARı TEKNİK ÖZELLİKLERİ BİKARBONATLI HEMODİYALİZ SOLÜSYON TAKıMı (BİKARBONAT A,VE BİKARBONAT B) TEKNİK ŞARTNAMESİ Bir takım Bikarbonatlı Hemodiyaliz Solüsyon Takımı: Bikarbonat A:6- io litrelik Asidik bikarbonat solüsyonu ve

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ 23/11/2018 00:00:00 Döner Sermaye İşletmesi Teklif No: 20186414 İLAN HASTANEMİZİN İHTİYACI OLAN AŞAĞIDA YAZILI MALZEME(LER) TEKLİF ALMA SURETİYLE SATIN ALINACAKTIR. İLGİLENEN FİRMALARIN 27/11/2018 TARİHİ,

Detaylı

Bacillus cereus ve Analiz Yöntemleri

Bacillus cereus ve Analiz Yöntemleri Bacillus cereus ve Analiz Yöntemleri Bacillus cereus Gram pozitif ve spor olu turan g da zehirlenme etkeni bakteriler aras nda yer almaktad r. Sporlar s l i leme oldukça dirençlidir. Genellikle 10 7 /g

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ 17/10/2011 00:00:00 Döner Sermaye İşletmesi Teklif No 20116520 İLAN HASTANEMİZİN İHTİYACI OLAN AŞAĞIDA YAZILI MALZEME(LER) TEKLİF ALMA SURETİYLE SATIN ALINACAKTIR. İLGİLENEN FİRMALARIN 19/10/2011 TARİHİ,

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ 05/10/2018 00:00:00 Döner Sermaye İşletmesi Teklif No: 20185251 İLAN HASTANEMİZİN İHTİYACI OLAN AŞAĞIDA YAZILI MALZEME(LER) TEKLİF ALMA SURETİYLE SATIN ALINACAKTIR. İLGİLENEN FİRMALARIN 09/10/2018 TARİHİ,

Detaylı

TEMİZLİK MALZEMESİ LİSTESİ

TEMİZLİK MALZEMESİ LİSTESİ TEMİZLİK MALZEMESİ LİSTESİ 1 30 ADET ÇAMAŞIR SUYU 1'LT LİK 2 50 ADET SIVI BULAŞIK DETERJANI 1,5 LT'LİK 3 20 ADET SIVI BULAŞIK MAKİNASI DETERJANI 2,5 LT'LİK 4 20 ADET SIVI ÇAMAŞIR MAKİNASI DETERJANI 4 LT'LİK

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ 27/11/2018 00:00:00 Döner Sermaye İşletmesi Teklif No: 20186485 İLAN HASTANEMİZİN İHTİYACI OLAN AŞAĞIDA YAZILI MALZEME(LER) TEKLİF ALMA SURETİYLE SATIN ALINACAKTIR. İLGİLENEN FİRMALARIN 30/11/2018 TARİHİ,

Detaylı

Tüm kimyasallar analitik saflıkta olmalıdır.

Tüm kimyasallar analitik saflıkta olmalıdır. Tüm kimyasallar analitik saflıkta olmalıdır. 0.02-0.2 ml ARASI AYARLANABİLİR 1. Pipetlerin hacim aralıkları, hacim ayarlama değeri, ve hata payları aşağıdaki gibi olmalıdır: Sistematik Rasgele Hacim Hacim

Detaylı

SU NUMUNE KABUL KRĠTERLERĠ TALĠMATI

SU NUMUNE KABUL KRĠTERLERĠ TALĠMATI Sayfa No:1 /6 1. AMAÇ Bu talimat, insan sağlığını ve çevreyi korumak üzere EHSL Kimyasal ve Mikrobiyoloji laboratuarına analiz için getirilen numunelerin kabul şartlarını belirlemek amacıyla hazırlanmıştır.

Detaylı

LARİNGOSKOP SETİ TEKNİK ŞARTNAMESİ

LARİNGOSKOP SETİ TEKNİK ŞARTNAMESİ T.C. T.C SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUM U Viranşehir İlçe Devlet Hastanesi İhale Kodu : 00419 SAYI : KONU: T e k lif M ektubu P İY A SA A R A Ş T IR M A T E K L İF M E K T U B U H astanem

Detaylı

1.5 Kalite Kontrol Bölüm Fiziksel Kalite Kriterleri Bölüm Mikrobiyolojik Kalite Kriterleri Mikrobiyal Kontaminasyon

1.5 Kalite Kontrol Bölüm Fiziksel Kalite Kriterleri Bölüm Mikrobiyolojik Kalite Kriterleri Mikrobiyal Kontaminasyon 1.5 Kalite Kontrol Günümüzde gıda mikrobiyolojisi laboratuarlarında yaygın olarak ticari dehidre formülasyonlardan hazırlanan besiyerleri veya kullanıma hazır besiyerleri kullanılmaktadır. Kullanıma hazır

Detaylı

101 laboratuvarürünleri. PENSLER - g e n e l k u l l a n ı m. PENSLER- d is e k s iy o n. PENSLER - A B S - te k k u lla n ım lık

101 laboratuvarürünleri. PENSLER - g e n e l k u l l a n ı m. PENSLER- d is e k s iy o n. PENSLER - A B S - te k k u lla n ım lık 2016 PENSLER 101 laboratuvarürünleri PENSLER - g e n e l k u l l a n ı m > AISI 304 kalitede paslanmaz çelikten üretilirler. > Tek parçadan oluşan gövde uzun yıllar kullanıma uygundur. Parlatılmış dış

Detaylı

ATIKSULARDA FENOLLERİN ANALİZ YÖNTEMİ

ATIKSULARDA FENOLLERİN ANALİZ YÖNTEMİ ATIKSULARDA FENOLLERİN ANALİZ YÖNTEMİ YÖNTEM YÖNTEMİN ESASI VE PRENSİBİ Fenolik maddeler uçucu özellik göstermeyen safsızlıklardan distilasyon işlemiyle ayrılır ve ph 7.9 ± 0.1 de potasyum ferriksiyanür

Detaylı

18- Teklif veren firma üretici firmadan aldığı yetki belgesini sunmalıdır.

18- Teklif veren firma üretici firmadan aldığı yetki belgesini sunmalıdır. 1- TOPLAM ANTİOKSİDAN KAPASİTE ÖLÇÜM (TAS) KİTİ TEKNİK ŞARTNAMESİ 1- Kitin reaktifleri ve standartları tamamen likit 2- Toplam Antioksidan Kapasite Direkt olarak ölçmelidir. 3- Kit kullanıma hazır 4- Kit

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ 03/03/2011 00:00:00 Döner Sermaye İşletmesi Teklif No 20111519 İLAN HASTANEMİZİN İHTİYACI OLAN AŞAĞIDA YAZILI MALZEME(LER) TEKLİF ALMA SURETİYLE SATIN ALINACAKTIR. İLGİLENEN FİRMALARIN 07/03/2011 TARİHİ,

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ 06/12/2011 00:00:00 Döner Sermaye İşletmesi Teklif No 20117496 İLAN HASTANEMİZİN İHTİYACI OLAN AŞAĞIDA YAZILI MALZEME(LER) TEKLİF ALMA SURETİYLE SATIN ALINACAKTIR. İLGİLENEN FİRMALARIN 08/12/2011 TARİHİ,

Detaylı

> Güçlendirilmiş kalın ağız kenarları, taşıma ve yıkama. > Derecelendirmeler, cam için özel olarak tasarlanmış. beyaz boya ile yapılmıştır.

> Güçlendirilmiş kalın ağız kenarları, taşıma ve yıkama. > Derecelendirmeler, cam için özel olarak tasarlanmış. beyaz boya ile yapılmıştır. 2016 BALONLAR m laboratuvarürünleri B A L O N L A R - dibi i z & yuvarlak - cam B A L O N L A R - dibi üz & yuvarlak - li > Borosilikat 3.3 camdan ISO 1773 ve DIN 12353 standartlarına tam uygun üretilmişlerdir.

Detaylı

CAM İYONOMER YAPIŞTIRMA SİMANI

CAM İYONOMER YAPIŞTIRMA SİMANI CAM İYONOMER YAPIŞTIRMA SİMANI 1. Kendiliğinden polimerize olacak ışık uygulaması gerektirmeyecektir. 2. Florid salınımı yapacaktır. 3. Dentine bağlanma kuvveti en az 3 Mpa olacaktır. 4. Diş sert dokuları

Detaylı

VARİSTİM TEKNİK ŞARTNAMESİ

VARİSTİM TEKNİK ŞARTNAMESİ VARİSTİM 1- Direkt sabit akım veren stimulatör olmalıdır. 2- Akım kurguları 0,5-1,0 ve 2,0mA a kadar ayarlanabilmelidir. Bu akım şiddetleri malzeme üzerine yazılı olmalıdır ve beyaz işaret bu eğerlere

Detaylı

AŞI NAKİL ÇANTALARI. www.tamkanlab.com 1 96 LİTRE TEKERLEKLİ AŞI NAKİL SANDIĞI 114 LİTRE TEKERLEKLİ AŞI NAKİL SANDIĞI STOKTAYOK

AŞI NAKİL ÇANTALARI. www.tamkanlab.com 1 96 LİTRE TEKERLEKLİ AŞI NAKİL SANDIĞI 114 LİTRE TEKERLEKLİ AŞI NAKİL SANDIĞI STOKTAYOK AŞI NAKİL ÇANTALARI 114 LİTRE TEKERLEKLİ AŞI NAKİL SANDIĞI 96 LİTRE TEKERLEKLİ AŞI NAKİL SANDIĞI 1. Aşı taşıma sandığı kapasitesi 114 Litre 2. Dış Ölçüler, 99.7 x 45 x 45 cm 3. UV ışınlarını geçirmeyen

Detaylı

İhtiyaç Listesi. T.C. VAN VALİLİĞİ Van H alk Sağlığı M üdürlüğü 07.01.2015. Sayı : 37.811.563-934/ K o n u : T eklif M ektubu

İhtiyaç Listesi. T.C. VAN VALİLİĞİ Van H alk Sağlığı M üdürlüğü 07.01.2015. Sayı : 37.811.563-934/ K o n u : T eklif M ektubu Sayı : 37.811.563-934/ K o n u : T eklif M ektubu T.C. VAN VALİLİĞİ Van H alk Sağlığı M üdürlüğü 07.01.2015 Kurum um uzun ihtiyacı olan (42) kalem LO BO RA TU VAR M A LZEM ESİ ALIM I( ) işi satın alınacaktır.

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI ERCİŞ DEVLET HASTANESİ BAŞTABİPLİĞİ (Satınalma)

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI ERCİŞ DEVLET HASTANESİ BAŞTABİPLİĞİ (Satınalma) T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI ERCİŞ DEVLET HASTANESİ BAŞTABİPLİĞİ (Satınalma) SAYI: KONİ G A Z V E KAN G R U B L A R I ALIMI 29.12.2015 S.N O Brim i Fiyata E s a s İş Kalem inin Adı Birim Miktarı Birim 1 O K S

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ 0/0/0 00:00:00 Döner Sermaye İşletmesi Teklif No 079 İLAN HASTANEMİZİN İHTİYACI OLAN AŞAĞIDA YAZILI MALZEME(LER) TEKLİF ALMA SURETİYLE SATIN ALINACAKTIR. İLGİLENEN FİRMALARIN 09/0/0 TARİHİ, SAAT :00 'E/A

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ 1/01/019 00:00:00 Döner Sermaye İşletmesi Teklif No: 0191 İLAN HASTANEMİZİN İHTİYACI OLAN AŞAĞIDA YAZILI MALZEME(LER) TEKLİF ALMA SURETİYLE SATIN ALINACAKTIR. İLGİLENEN FİRMALARIN 18/01/019 TARİHİ, SAAT

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ 14/03/2011 00:00:00 Döner Sermaye İşletmesi Teklif No 20111738 İLAN HASTANEMİZİN İHTİYACI OLAN AŞAĞIDA YAZILI MALZEME(LER) TEKLİF ALMA SURETİYLE SATIN ALINACAKTIR. İLGİLENEN FİRMALARIN 17/03/2011 TARİHİ,

Detaylı

T.C. KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRE BAŞKANLIĞI

T.C. KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRE BAŞKANLIĞI T.C. KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRE BAŞKANLIĞI İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı nca Satın Alınacak TONER VE KARTUŞ /KIRTASİYE VE TEMİZLİK MALZEMELERİNE Ait

Detaylı

TÜRK KIZILAYI KUZEY MARMARA BÖLGE KAN MERKEZİ ELEKTRİKLİ KAN NAKİL KUTUSU TEKNİK ŞARTNAMESİ KIZILAY

TÜRK KIZILAYI KUZEY MARMARA BÖLGE KAN MERKEZİ ELEKTRİKLİ KAN NAKİL KUTUSU TEKNİK ŞARTNAMESİ KIZILAY TÜRK I KUZEY MARMARA BÖLGE KAN MERKEZİ ELEKTRİKLİ KAN NAKİL KUTUSU TEKNİK ŞARTNAMESİ İÇİNDEKİLER 1.-2. TEDARİK EDİLECEK CİHAZLARIN TEKNİK ÖZELİKLERİ 1 3. İHALE AŞAMASINDA İSTENİLEN EVRAKLAR..1 4. GARANTİ

Detaylı

T.C. VAKLAŞıK MALİvETE ESAS FORM. ... MÜESSESESiNE

T.C. VAKLAŞıK MALİvETE ESAS FORM. ... MÜESSESESiNE T.C. Adana Valiliği Sayı Konu : ~..r(, : Yaklaşık Maliyet Halk Sağlığı Müdürlüğü ADANA ı$. /Ç}~ / 2012 VAKLAŞıK MALİvETE ESAS FORM... MÜESSESESiNE Müdürlüğümüzün ihtiyacı olan aşağıda cinsi, miktarı ve

Detaylı

GRANÜL MERCK BESİYERLERİ

GRANÜL MERCK BESİYERLERİ GRANÜL MERCK BESİYERLERİ Bütün besiyerleri granül yapıda olan yegane marka MERCK tir. Bu yapının, kullanıcı açısından ihmal edilemez çok önemli üstünlükleri vardır. - Çalışanların Sağlık Güvencesi - Daha

Detaylı

ASİT JEL TEKNİK ŞARTNAMESİ

ASİT JEL TEKNİK ŞARTNAMESİ ASİT JEL TEKNİK ŞARTNAMESİ - Ürün şırınga formunda olmalıdır. - Ürün şırınga içinde kalan miktar görülebilecek yapıda olmalıdır. - Ürün ambalaj miktarında en az 3 ml olmalıdır. - Ürün mavi renkte olmalıdır.

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU Ağrı ili Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Patnos ilçe Devlet Hastanesi

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU Ağrı ili Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Patnos ilçe Devlet Hastanesi T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU Ağrı ili Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Patnos ilçe Devlet Hastanesi KONU 8 (SEKİZ) KALEM TIBBİ SARF VE M ALZEM E ALIM İŞİ 31.05.2016

Detaylı

Enerjimiz Herseye Yeter

Enerjimiz Herseye Yeter PERSONEL GEÇİŞ CİHAZI TEKNİK ŞARTNAMESİ Parmak izi onaylama hızı 0.3 saniye veya daha az olmalıdır. Hata kabul oranı 0,00001 den daha yüksek olmamalıdır. Hatalı reddetme %0,01 veya daha az olmalıdır. Cihaz

Detaylı

Sayı : Konu: Teklife Davet

Sayı : Konu: Teklife Davet Tarih ve Sayı: 03//206-E.502 T.C. GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ Almus Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü Sayı : 53527-93.0-03..206 Konu: Teklife Davet Meslek Yüksekokulumuz laboratuvarında kullanılmak üzere ekli

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ 06/10/201 00:00:00 Döner Sermaye İşletmesi Teklif No 2016138 İLAN HASTANEMİZİN İHTİYACI OLAN AŞAĞIDA YAZILI MALZEME(LER) İHALE İLE SATIN ALINACAKTIR. İLGİLENEN FİRMALARIN 08/10/201 TARİHİ, SAAT 17:00 'E/A

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/6) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/6) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/6) Deney Laboratuvarı Adresi : Osmangazi Mah. Gazi Cad. No:21 ESENYURT 34522 İSTANBUL/TÜRKİYE Tel : 0212 689 02 20 Faks : 0212 689 02 29 E-Posta : labinfo@bicakcilar.com

Detaylı

DOĞAL MĠNERALLĠ SULARIN ĠNSAN SAĞLIĞINA UYGUNLUĞUNUN MĠKROBĠYOLOJĠK YÖNDEN DEĞERLENDĠRĠLMESĠ

DOĞAL MĠNERALLĠ SULARIN ĠNSAN SAĞLIĞINA UYGUNLUĞUNUN MĠKROBĠYOLOJĠK YÖNDEN DEĞERLENDĠRĠLMESĠ DOĞAL MĠNERALLĠ SULARIN ĠNSAN SAĞLIĞINA UYGUNLUĞUNUN MĠKROBĠYOLOJĠK YÖNDEN DEĞERLENDĠRĠLMESĠ Bil.Uz.Sevinç ERTAġ Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Tüketici Güvenliği Laboratuvarları Daire BaĢkanlığı Su ve Gıda

Detaylı

K O L O N L A R - kromatografi :

K O L O N L A R - kromatografi : 2016 KROMATOGRAFİ 047 K O L O N L A R - kromatografi : > Isıya ve hemen hemen tüm kimyasallara dayanıklı borosilikat 3.3 camdan DIN standartlarına uygun olarak > Şilifli ölçüleri DIN 12242 standartlarına

Detaylı

DENTAL RÖNTGEN FİLMİ İÇİN KULLANIMA HAZIR BANYO SOLÜSYONU (DEVELOPER) TEKNİK ŞARTNAMESİ

DENTAL RÖNTGEN FİLMİ İÇİN KULLANIMA HAZIR BANYO SOLÜSYONU (DEVELOPER) TEKNİK ŞARTNAMESİ DENTAL RÖNTGEN FİLMİ İÇİN KULLANIMA HAZIR BANYO SOLÜSYONU (DEVELOPER) TEKNİK ŞARTNAMESİ 5 litrelik orijinal ambalajında olmalıdır. Kullanıma hazır olmalıdır. Berrak görüntülü olmalıdır. Tortu yapmamalıdır.

Detaylı

BASINÇLI BUHAR İLE STERİLİZASYON

BASINÇLI BUHAR İLE STERİLİZASYON BASINÇLI BUHAR İLE STERİLİZASYON AYŞE ARI ayse.ari@anadolusaglik.org 2007 NİSAN STERİLİZASYON Tanı ve tedavi amaçlı bir uygulamada kullanılan medikal aletlerin yeniden kullanıma hazır hale getirilmesidir.

Detaylı

Clostridium perfringens Analizi (Kaynak 2) 1

Clostridium perfringens Analizi (Kaynak 2) 1 Clostridium perfringens Analizi (Kaynak 2) 1 01. Genel Bilgiler 02. Gıda Örneğinin Hazırlanması 03. Selektif Besiyerine Ekim 04. Cl. perfringens 'in Doğrulanması 04.01. Hareket-Nitrat Testi 04.02. Laktoz

Detaylı

Üzerinde kontrollü kopya kaşesi bulunmayan basılı kopyalar kontrolsüz dokümandır.

Üzerinde kontrollü kopya kaşesi bulunmayan basılı kopyalar kontrolsüz dokümandır. . /. /2015 Sayın....Üniversitesi MKÜ MARGEM bünyesinde bulunan cihaz ve analiz yöntemleri için EK te belirtilmiştir. Saygılarımla. MARGEM Md. Sayfa: 1 / 9 TOPRAK ANALİZLERİ ph Analizi Toprak 30 50 g İletkenlik

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ 17/12/2015 00:00:00 Döner Sermaye İşletmesi Teklif No 20157791 İLAN HASTANEMİZİN İHTİYACI OLAN AŞAĞIDA YAZILI MALZEME(LER) TEKLİF ALMA SURETİYLE SATIN ALINACAKTIR. İLGİLENEN FİRMALARIN 21/12/2015 TARİHİ,

Detaylı

OTOMATİK MİKROPİPET SETİ (BEŞ DEĞİŞİK HACİMLİ PİPET VE STANDIYLA) TEKNİK ŞARTNAMESİ

OTOMATİK MİKROPİPET SETİ (BEŞ DEĞİŞİK HACİMLİ PİPET VE STANDIYLA) TEKNİK ŞARTNAMESİ OTOMATİK MİKROPİPET SETİ (BEŞ DEĞİŞİK HACİMLİ PİPET VE STANDIYLA) 1 TEKNİK ŞARTNAMESİ 1.Mikropipetler sürekli piston vuruşlu ve ayarlanabilir hacimli olmalıdır. 2.Mikropipetler elektronik ve renkli ekrana

Detaylı

TÜRK KIZILAYI FLEBOTOMİ CİLT TEMİZLEME ÇUBUĞU TEKNİK ŞARTNAMESİ

TÜRK KIZILAYI FLEBOTOMİ CİLT TEMİZLEME ÇUBUĞU TEKNİK ŞARTNAMESİ TÜRK KIZILAYI FLEBOTOMİ CİLT TEMİZLEME ÇUBUĞU TEKNİK ŞARTNAMESİ İÇİNDEKİLER 1. TEKNİK TANIMLAR... 2 2. TEDARİK EDİLECEK FLEBOTOMİ CİLT TEMİZLEME ÇUBUĞU TEKNİK ÖZELLİKLERİ... 2 3. İHALE AŞAMASINDA İSTENİLEN

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ 31/01/2019 00:00:00 Döner Sermaye İşletmesi Teklif No: 2019641 İLAN HASTANEMİZİN İHTİYACI OLAN AŞAĞIDA YAZILI MALZEME(LER) TEKLİF ALMA SURETİYLE SATIN ALINACAKTIR. İLGİLENEN FİRMALARIN 05/02/2019 TARİHİ,

Detaylı

Volumetrik ve Standart Çözeltiler

Volumetrik ve Standart Çözeltiler Volumetrik ve Standart Çözeltiler 100510 1-NAFTİLAMİN 100520 AMONYAK ÇÖZELTİSİ 0.1N 100530 AMONYAK ÇÖZELTİSİ 1N 100540 AMONYAK ÇÖZELTİSİ %9.7 100542 AMONYAK ÇÖZELTİSİ 10% 100550 AMONYUM DEMİR(II) SÜLFAT

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ 08/11/2018 00:00:00 Döner Sermaye İşletmesi Teklif No: 20186048 İLAN HASTANEMİZİN İHTİYACI OLAN AŞAĞIDA YAZILI MALZEME(LER) TEKLİF ALMA SURETİYLE SATIN ALINACAKTIR. İLGİLENEN FİRMALARIN 14/11/2018 TARİHİ,

Detaylı

Her zaman yanınızda olan yeni laboratuvarınız. Spectroquant Move 100 taşınabilir kolorimetre

Her zaman yanınızda olan yeni laboratuvarınız. Spectroquant Move 100 taşınabilir kolorimetre Her zaman yanınızda olan yeni laboratuvarınız. taşınabilir kolorimetre Taşınabilir sonuçlar. Her zaman yanınızda. Her yerde doğru ve tutarlı analiz Sahada çalışırken hızlı ve güvenilir su analizleri için

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ 05/10/2015 00:00:00 Döner Sermaye İşletmesi Teklif No 20156066 İLAN HASTANEMİZİN İHTİYACI OLAN AŞAĞIDA YAZILI MALZEME(LER) İHALE İLE SATIN ALINACAKTIR. İLGİLENEN FİRMALARIN 07/10/2015 TARİHİ, SAAT 17:00

Detaylı

T.C. ARTVİN DEVLET HASTANESİ MİKROBİYOLOJİ 2014 YILI KİT VE MUHTELİF LABORATUVAR MALZEMELERİ TEMİNİ TEKNİK ŞARTNAMESİ

T.C. ARTVİN DEVLET HASTANESİ MİKROBİYOLOJİ 2014 YILI KİT VE MUHTELİF LABORATUVAR MALZEMELERİ TEMİNİ TEKNİK ŞARTNAMESİ T.C. ARTVİN DEVLET HASTANESİ MİKROBİYOLOJİ 2014 YILI KİT VE MUHTELİF LABORATUVAR MALZEMELERİ TEMİNİ TEKNİK ŞARTNAMESİ Konu: Artvin Devlet Hastanesi Mikrobiyoloji Laboratuvarının gereksinimi olan besiyerleri,

Detaylı

Riketsia, Bedsonia, Klamidya ve virüsler canlı ortamlarda ürerler. Canlı ortamlar üç kısma ayrılır.

Riketsia, Bedsonia, Klamidya ve virüsler canlı ortamlarda ürerler. Canlı ortamlar üç kısma ayrılır. MİKRO ORGANİZMALARIN ÜRETİLMESİ İÇİN BESİYERLERİ Mikroorganizmaları izole etmek ve saf kültür olarak üretebilmek için birçok ortamlar geliştirilmiştir (Besiyerleri, vasatlar). Besi yerleri başlıca iki

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ 06/06/2017 00:00:00 Döner Sermaye İşletmesi Teklif No 20173923 İLAN HASTANEMİZİN İHTİYACI OLAN AŞAĞIDA YAZILI MALZEME(LER) TEKLİF ALMA SURETİYLE SATIN ALINACAKTIR. İLGİLENEN FİRMALARIN 09/06/2017 TARİHİ,

Detaylı

SANİTER GIDA-ÇEVRE BİLİMİ LTD.ŞTİ.

SANİTER GIDA-ÇEVRE BİLİMİ LTD.ŞTİ. EK RAPOR IC-1001 İÇ CEPHE BİR KAPLAMADA MANTARLARA KARŞI FİLM KORUYUCULARIN ETKİNLİK TESTİ (TS EN 15457) MAYIS 2011 * BRT001-11 No lu raporun ekidir. Sayfa 1 / 6 İÇİNDEKİLER 01. GİRİŞ 02. NUMUNENİN TANITILMASI

Detaylı