KAMU - ÖZEL İŞ BİRLİĞİ UYGULAMALARININ MUHASEBE İŞLEMLERİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "KAMU - ÖZEL İŞ BİRLİĞİ UYGULAMALARININ MUHASEBE İŞLEMLERİ"

Transkript

1 KAMU - ÖZEL İŞ BİRLİĞİ UYGULAMALARININ MUHASEBE İŞLEMLERİ Ağustos 2015

2 Sunum Planı 2 Tebliğin Hazırlık Süreci KÖİ Modelleri Muhasebe Kayıtları

3 3 Tebliğ Çalışmalarının Tarihçesi Bakanlık Üst Yönetiminin talimatı ile KÖİ mevzuat çalışmalarına başlanmıştır. IPSAS 32- Service Concession Arrangements (Hizmet İmtiyaz Sözleşmeleri) Ocak 2013 te IPSASB tarafından yayınlandı DMSK, DMS 32- Hizmet İmtiyaz Sözleşmelerini gündemine aldı DMS 32- Hizmet İmtiyaz Sözleşmeleri tarihinde yayımlandı tarihinde yürürlüğe giren Genel Yönetim Muhasebe Yönetmeliği ve Merkezi Yönetim Muhasebe Yönetmeliğinde kamu-özel iş birliği uygulamalarının muhasebe işlemlerine yer verildi. 45 Sıra Nolu Muhasebat Genel Müdürlüğü Genel Tebliği (Kamu Özel İş Birliği Uygulamalarının Muhasebe İşlemleri) tarihinde yayımlandı.

4 HEDEFLER 4 Mevzuat çalışmalarına yön veren önemli bir husus, Hükümetin KÖİ konusuna olan yaklaşımıdır. Bu konuya ilişkin olarak; 10. Kalkınma Planında ( ); KÖİ politika ve uygulamalarının koordinasyonu güçlendirilerek, projelerin bütçe üzerindeki risk ve etkilerini ölçebilecek etkin bir izleme ve değerlendirme sisteminde oluşturulacağı, Orta Vadeli Programda ( ); KÖİ kapsamında yapılacak yatırımlar, sözleşmelerden doğacak yükümlülüklerin kamu mali dengeleri üzerindeki etkileri göz önünde bulundurularak planlanacağı, 62. Hükümet Programında; KÖİ çerçevesinde gerçekleştirilecek yatırımlar kapsamında işletmeciye verilen garantiler ile işletmeci taahhütlerinin Devlet muhasebe sisteminde takip edeceği, yer almıştır. Ayrıca; bu konuda sayın Bakanımızın 2014 yılı Eylül ayında basın açıklaması, bütçe kanun tasarısının Plan ve Bütçe Komisyonu görüşmelerinde ve TBMM genel kurulunda konuşmaları bulunmaktadır.

5 Tebliğin Hazırlık Süreci 5 Tebliğin hazırlık sürecinde ilgili kamu idareleri ile biri tarihinde geniş katılımlı olmak üzere birçok toplantı düzenlenerek uygulayıcıların görüş ve önerileri alınmıştır. Genel toplantıların dışında Kalkınma Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı Hazine Müsteşarlığı ve Türkiye İstatistik Kurumu ile birlikte ayrıca çalışmalar yapılmıştır.

6 Tebliğ İçeriği 6 Amaç ve Kapsam Dayanak Tanımlar KÖİ Modeline İlişkin Sözleşmelerin Muhasebe Esasları İdare Tarafından Muhasebe Birimine Verilecek Bilgi ve Belgeler Taahhütlerin İzlenmesi Ve Muhasebe Kayıtları Yap-işlet-devret Modelinde Varlık Ve Yükümlülük Kayıtları Talep Garantisi, Alım Garantisi Ve Katkı Payı Ödemeleri İşletme Hakkının Devri Sözleşmeleri İşletme Süresi Sona Eren Varlıkların Kayıtları Yap-Kirala-Devret Modelinde Varlık ve Yükümlülük Kayıtları Borç Üstlenimi KÖİ Modeline İlişkin Sözleşmelerin Envanter İşlemleri Tereddütlerin Giderilmesi Yürürlük Yürütme

7 Kamu Özel İş Birliği (KÖİ) Modeli 7 Hizmet imtiyaz sözleşmesi: İşletmecinin, belirlenmiş bir süre için kamu hizmetlerini sunmak amacıyla hizmet imtiyaz varlığını kullandığı ve bu hizmetlerin karşılığının işletmeci /görevli şirket/yükleniciye ödendiği idari sözleşmeleri ya da özel hukuk sözleşmelerine tabi uygulama sözleşmesini ifade eder. Hizmet imtiyaz varlığı: Hizmet imtiyaz sözleşmesine konu, sunulacak kamu hizmetlerinin ve bu hizmetlerin; kime hangi fiyatla sunulacağının idare tarafından kontrol edildiği ve sözleşme süresi sonunda idareye devredilen maddi duran varlıkları ifade eder.

8 8 Kamu Özel İş Birliği (KÖİ) Modeli KÖİ Modelleri Yap-İşlet- Devret Yap-Kirala- Devret İşletme Hakkının Devri Yap-İşlet

9 9 Yap-İşlet-Devret Modeli» İlgili mevzuatı çerçevesinde idare adına kamu hizmeti sunmak amacıyla ihtiyaç duyulan yapım işlerinin;» işletmeci / görevli şirket / yüklenici tarafından finanse edilerek yapılmasını,» sözleşme veya ilgili mevzuatında belirlenen süreyle sınırlı olarak belirlenen hizmet bedeli üzerinden kamu hizmetinin işletmeci / görevli şirket / yüklenici tarafından sunulmasını,» süre bitiminde hizmet imtiyaz varlığının idareye devredilmesini içeren, modeldir.

10 Yap-Kirala-Devret 10 Modeli» İlgili mevzuatı çerçevesinde kamu hizmeti sunmak amacıyla ihtiyaç duyulan yapım işlerinin;» işletmeci / görevli Şirket / yüklenici tarafından finanse edilerek yapılmasını,» sözleşme süresi ile sınırlı olarak belirlenen bedel üzerinden idareye kiralanmasını,» sözleşmede belirlenen bedel karşılığından yüklenici tarafından diğer hizmetlerin yerine getirilmesini,» süre bitiminde varlığın idareye devredilmesini içeren, modeldir.

11 11 İşletme Hakkının Devri Modeli» İdare mülkiyetindeki maddi duran varlıkla ilişkili olan kamu hizmetinin işletme hakkının belirlenen bedel üzerinden özel sektör birimine devredildiği modeldir.

12 Yap-İşlet Modeli 12» Kanunlarla belirlenen kamu hizmetlerine ilişkin yatırımların ilgili mevzuatı ve sözleşmelerde belirlenen esas ve usullere uygun olarak üretim şirketleri mülkiyetinde; gerçekleştirilmesini, işletilmesini ve yatırım sonrası mal ve hizmetlerin üretim ve satışını içeren modeldir.

13 13 KÖİ Modellerinin DMS 13 ve DMS-32 Çerçevesinde Değerlendirilmesi Hizmet İmtiyaz Sözleşmeleri DMS-32 Yap-İşlet- Devret Modeli İşletme Hakkının Devri 6446 Sayılı Kanun Finansal Kiralama İşlemleri DMS-13 Yap-Kirala- Devret Modeli (4283 Sayılı Kanun Kapsam Dışı)

14 14 KÖİ Modeli Kapsamında Kullanılacak Hesaplar 256- Hizmet İmtiyaz Varlıkları Hesabı 307/407- Finansal Kiralama İşlemlerinden Borçlar Hesabı 308/408- Ertelenmiş Finansal Kiralama Borçlanma Maliyetleri Hesabı (-) 922- Kamu-Özel İş Birliği Modeli Taahhütleri Hesabı 923- Kamu-Özel İş Birliği Modeli Taahhütleri Karşılığı Hesabı 930 Verilen Garantiler Hesabı 931 Verilen Garantiler Karşılığı Hesabı 934- Borç Üstlenim Taahhütleri Hesabı 935- Borç Üstlenim Taahhütleri Karşılığı Hesabı

15 İlgili Hesapların Detay Kodları(I) HİZMET İMTİYAZ VARLIKLARI HESABI Yap-İşlet-Devret Modeli Kapsamındakiler İşletme Hakkının Devri Modeli Kapsamındakiler 307 FİNANSAL KİRALAMA İŞLEMLERİNDEN BORÇLAR HESABI Yap-Kirala-Devret Modeli Kapsamındakiler Milli Eğitim Bakanlığı Sağlık Bakanlığı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu 308 ERTELENMİŞ FİNANSAL KİRALAMA BORÇLANMA MALİYETLERİ HESABI N Yılına Ait Borçlanma Maliyetleri 407 FİNANSAL KİRALAMA İŞLEMLERİNDEN BORÇLAR HESABI Yap-Kirala-Devret Modeli Kapsamındakiler Milli Eğitim Bakanlığı Sağlık Bakanlığı Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu 408 ERTELENMİŞ FİNANSAL KİRALAMA BORÇLANMA MALİYETLERİ HESABI N+1 Yılına Ait Borçlanma Maliyetleri N+2 Yılına Ait Borçlanma Maliyetleri N+3 Yılına Ait Borçlanma Maliyetleri Dört Yılın Üzerinde Olan Borçlanma Maliyetleri

16 İlgili Hesapların Detay Kodları(II) KAMU-ÖZEL İŞBİRLİĞİ MODELİ TAAHHÜTLERİ HESABI Yap-İşlet-Devret Modeli Kapsamındakiler Yap-Kirala-Devret Modeli Kapsamındakiler Sağlık Bakanlığı Milli Eğitim Bakanlığı Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu 923 KAMU-ÖZEL İŞBİRLİĞİ MODELİ TAAHHÜTLERİ KARŞILIĞI HESABI

17 İlgili Hesapların Detay Kodları(III) BORÇ ÜSTLENİM TAAHHÜTLERİ HESABI Borç Üstlenim Taahhütlerine İlişkin Anlaşmalar Yap-İşlet-Devret Sözleşmeleri Euro ABD Doları İngiliz Sterlini Japon Yeni Yap-Kirala-Devret Sözleşmeleri Borç Üstlenim Taahhütlerinin Net Kullanımları Yap-İşlet-Devret Sözleşmeleri Euro ABD Doları İngiliz Sterlini Japon Yeni Yap-Kirala-Devret Sözleşmeleri 935 BORÇ ÜSTLENİM TAAHHÜTLERİ KARŞILIĞI HESABI

18 IMF ŞEFFAFLIK RAPORU 18 IMF 8 yılda bir ülkelerde yaptığı incelemeler sonucunda şeffaflık raporu yayınlamaktadır. HAZİRAN ayı içerisinde Ülkemizi ziyaret eden IMF yetkilileri tarafından yapılan çalışmalar sonucunda KÖİ muhasebe mevzuatı ile IPSAS lara uyum sağlandığı ve yapılan düzenlemelerle bu konuda çok iyi bir aşama kaydedildiği Bakanlığımız yetkililerine bildirilmiştir.

19 19 Kamu-Özel İş Birliği Projeleri Bildirim Formu (1)

20 20 Kamu-Özel İş Birliği Projeleri Bildirim Formu (2) KÖİ FORMU AÇIKLAMALARI AÇIKLAMALAR (*) Her Proje için ayrı ayrı doldurulacaktır. (**) Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından Ulusal Gelir Hesaplarında KÖİ Modeli sözleşmeleri için kontrol yöntemi yerine risk yöntemi belirlendiği için riskin tespiti amacıyla bu alan doldurulacaktır. (1) İhalenin hangi ölçüte göre değerlendirildiği belirtilecektir. (En düşük işletme süresi, En çok yatırım bedeli/kira bedeli vs.) (2) Birden fazla sözleşme imzalanmış ise her biri ayrı ayrı belirtilecektir. (3) Proje ile yaratılan kapasite (Yolcu/Yıl, Km, Yataklı hastane vb.) (4) Sözleşmede yer alan yatırım tutarı belirtilecektir. Türk Lirası ve yabancı para birimleri için yılı da belirtilecektir. (5) Bu kısım sadece Yap-kirala-devret modeli kapsamında yapılan projeler için doldurulacaktır. (6) Geç teslim, bina ile ilgili teknik özelliklerin ve yasal gerekliliklerin karşılanamaması, üçüncü taraflara ödemeler gerektiren çevresel ve diğer riskler nedeniyle ortaya çıkabilecek ek maliyetlerin neden olduğu maliyet aşımları gibi durumlardan kaynaklı olayları ifade eder. (7) Yetersiz idare (kötü performans), sözleşmede belirlenmiş hizmetlerin daha az miktar veya değerde sunulması veyahut kontratta belirlenen kalite standartlarını karşılamayan hizmet sunumları gibi durumlardan kaynaklı olayları ifade eder. (8) Özel sektör ortağının varlığı oluşturmasındaki performans yetersizliği dışındaki ticari dalgalanmalardan, yeni pazar eğilimlerinden, kullanıcı tercihlerindeki değişimlerden veya teknolojinin eskimesi gibi faktörlerden kaynaklanan talepteki dalgalanmayı ifade eder.

21 VERİ BANKASI 21 Kamu özel işbirliği yatırımlarının; ulusal ve uluslararası kuruluşlara, karar vericilere ve kamuoyuna güncel olarak raporlanabilmesi için tüm bilgilerin Kamu Harcama ve Muhasebe Bilişim Sisteminde (KBS) toplanması amaçlanmıştır. Bilgilerin güncel olarak raporlanabilmesini teminen Tebliğ ekinde yer alan EK-1 Form un uygulayıcı idareler tarafından ödeme yapıldığında, sözleşme fiyatlarında güncelleme yapıldığında ve taahhütler yerine getirildiğinde, tam ve doğru olarak zamanında muhasebe birimlerine aktarılması önem arz etmektedir.

22 PROJE BİLGİLERİ 22 Kamu-Özel İş Birliği Projeleri Bildirim Formu (I)* 1. KÖİ Modeli 2. Projenin Adı 3. Projenin Numarası 4. Proje Sahibi Kurum Adı 5. Proje Sahibi Kurum Kodu 6. Sektör / Alt Sektör 7. Projenin Yeri (İl, İlçe) 8. İlgili Muhasebe Birimi 9. İşletmeci/Görevli Şirket/Yüklenici Adı 10. İşletmeci/Görevli Şirket/Yüklenici Vergi No.

23 İHALE VE SÖZLEŞME BİLGİLERİ 23 Kamu-Özel İş Birliği Projeleri Bildirim Formu (II) 11. YPK Yetki Kararı Tarih ve No. 12. İhale Duyuru Tarihi 13. İhale Gerçekleşme Tarihi 14. İhale Değerlendirme Ölçütü (1) 15. Uygulama Sözleşmesi Onay Tarih ve No. 16. Uygulama Sözleşmesi Başlangıç Tarihi 17. Yer Tesliminin Yapıldığı Tarih 18. Finansman Sözleşmesi İmza Tarihi (2) 19. Yatırımın Hizmete (İşletmeye) Girdiği Tarih 20. Yatırımın Kamuya Devir Tarihi

24 TAAHHÜT BİLGİLERİ VE GERÇEKLEŞMELER 24 Kamu-Özel İş Birliği Projeleri Bildirim Formu (III) 21. Projenin Karakteristiği ve Kapasitesi (3) Sözleşme Gerçekleşme 22. Yatırım Tutarı (4) Sözleşme Özkaynak/Kredi Oranı 23. Yatırım Süresi Sözleşme Gerçekleşme 24. Yatırım Gerçekleşmeleri Yılı Mart ayı Yılı Haziran ayı Yılı Eylül ayı Yılı Aralık ayı Yılı Toplam.... Toplam Yatırım Gerçekleşmesi

25 İŞLETME VE KİRA BİLGİLERİ Kamu-Özel İş Birliği Projeleri 25 Bildirim Formu (IV) 25. İşletme Süresi Sözleşme Gerçekleşme 26. Ödenecek Kira Bedeli (5) Yıllık Taksit Ödeme Periyodu İşletme Süresince Toplam 27. Kira Ödemeleri 1. Dönem../../.. Tarihli Ödeme Toplam Kira Ödemesi Tutarı

26 GARANTİ, KATKI PAYI VE DİĞER ÖDEMELER Kamu-Özel İş Birliği Projeleri 26 Bildirim Formu (V) 28. Talep/Alım Garantisi Garantinin Miktarı/İçeriği Yıllık İşletme Süresince Toplam 29. Talep/Alım Garantisi Ödemeleri../../.. Tarihli Ödeme 30. Katkı Payı Toplam Talep/Alım Garantisi Tutarı Katkı Payının Miktarı/İçeriği../../.. Tarihli Ödeme Toplam Katkı Payı Ödemesi Tutarı 31. Diğer Miktar/İçerik../../.. Tarihli Ödeme Toplam Diğer Ödeme Tutarı

27 BORÇ ÜSTLENİMİ BİLGİLERİ 27 Kamu-Özel İş Birliği Projeleri Bildirim Formu (VI) 32. Borç Üstlenim Taahhüdü 33. Kredi Kullanımları../../.. Tarihli Kullanım Toplam Kullanım Tutarı 34. Kredi Geri Ödemeleri../../.. Tarihli Anapara Ödemesi..../../.. Tarihli Faiz Ödemesi..../../.. Tarihli Diğer Ödemeler.. Toplam Geri Ödeme Tutarı 35. Üstlenilen Borç Tutarı Anapara Faiz Diğer Toplam Üstlenilen Borç Tutarı

28 RİSK BİLGİLERİ** 28 Kamu-Özel İş Birliği Projeleri Bildirim Formu (VII) 36 Yapım (İnşaat) Riski (6) KAMU ÖZEL SEKTÖR 37 Emre Amadelik (Sürdürülebilirlik) Riski (7) KAMU ÖZEL SEKTÖR 38 Talep Riski (8) KAMU ÖZEL SEKTÖR

29 Taahhütlerin İzlenmesi 29 Taahhüt tutarı Sözleşme fiyatı üzerinden Nazım hesaplar da izlenir. 922/923 - Kamu Özel İş Birliği Modeli Taahhütleri Hs.

30 Garantiler 30 Talep garantileri Alım garantileri (6446 Sayılı Kanun) Nazım hesaplarda izlenir. 930/931 - Verilen Garantiler Hesabı

31 31 Borç Üstlenimleri

32 32 Muhasebe Birimine Verilecek Bilgi ve Belgeler Kamu-Özel İş Birliği Projeleri Bildirim Formu (Ek: 1) Taahhüt Tutarlarından Yerine Getirilenlere İlişkin Bilgiler (3 Er Aylık Dönemler İtibarıyla) Yapım İşinin Fiilen Tamamlandığını Gösteren Belge Talep veya Alım Garantisine İlişkin Bilgi ve Belgeler Borç Üstlenimlerine İlişkin Bilgiler Sözleşmenin Feshedilmesi Durumunda Fesih Hali Bildiriminin Örneği

33 Envanter ve Muhasebeleştirme Ağustos Eylül 2015

34 34 KÖİ Modeli Muhasebe Kayıtları Yap-İşlet-Devret Modeli Muhasebe Kayıtları Yap-Kirala Devret Modeli Muhasebe Kayıtları

35 Yap-İşlet-Devret Modeli Muhasebe Kayıtları 35 Taahhütlerin Kaydı (işletmeci/görevli şirket/yüklenici) Verilen Garantilerin Kaydı Varlık ve Yükümlülük Kaydı Borç Üstlenimi Kaydı

36 Sözleşmenin Unsurları 36 Ankara ile Bolu arasına yapılacak otoyolun 3996 sayılı Bazı Yatırım ve Hizmetlerin Yap-İşlet-Devret Modeli Çerçevesinde Yaptırılması Hakkında Kanun kapsamında yap-işlet-devret yöntemiyle ihale edilmesi kararlaştırılmıştır. Karayolları Genel Müdürlüğünce yapılan ihaleyi MGM A.Ş. kazanmıştır. Bakanlar Kurulu Kararı ile borç üstlenim anlaşması imzalanmıştır. Yatırım Tutarı : TL İnşaat Süresi İşletme Süresi Talep Garantisi : tarihinden itibaren 2 yıl : tarihinden itibaren 8 yıl : araç/yıl Araç Başına Geçiş Fiyatı : 20 TL Toplam Talep Garantisi (Yatırımın İşletme Süresince Elde Edilmesi Öngörülen Gelir) : TL

37 Taahhütlerin Kaydı (I) tarihinde sözleşme imzalanmış ve ilgili belgeler muhasebe birimine verilmiştir. H.Kod Hesabın Adı Borç Alacak 922 Kamu-Özel İş Birliği Modeli Taahhütleri Hs 923 Kamu-Özel İş Birliği Modeli Taahhütleri Karşılığı Hs

38 Taahhütlerin Kaydı(II) tarihinde ilgili kamu idaresince ilk üç aylık tamamlanma yüzdesi olarak hesaplanan % 10 luk kısma isabet tutar muhasebe birimine bildirmiştir. H.Kod Hesabın Adı Borç Alacak 923 Kamu-Özel İş Birliği Modeli Taahhütleri Karşılığı Hs 922 Kamu-Özel İş Birliği Modeli Taahhütleri Hs Sonraki üçer aylık beş dönemde ilgili dönemlere ait tamamlanma yüzdesi olarak hesaplanan % 10 luk kısma isabet eden tutara ilişkin aynı muhasebe kayıtları yapılacaktır.

39 Taahhütlerin Kaydı (III) tarihinde ilgili kamu idaresince üç aylık tamamlanma yüzdesi olarak hesaplanan % 20 lik kısma isabet tutar muhasebe birimine bildirmiştir. H.Kod Hesabın Adı Borç Alacak 923 Kamu-Özel İş Birliği Modeli Taahhütleri Karşılığı Hs 922 Kamu-Özel İş Birliği Modeli Taahhütleri Hs tarihinde ilgili kamu idaresince geriye kalan % 20 lik kısmın tamamlandığı bildirildiğinde aynı kayıt yapılacaktır.

40 Varlık ve Yükümlülük Kaydı (I) tarihinde ilgili kamu idaresi tarafından işin kabulü yapılmış ve onay yazısı muhasebe birimine gönderilmiştir. H.Kod Hesabın Adı Borç Alacak 256 Hizmet İmtiyaz Varlıkları Hs Gelecek Yıllara Ait Gelirler Hs Yılsonu işlemlerinde 2017 yılı için gelir hesabına aktarılacak gelecek yıllara ait gelirler kısa vadeli hesaplara alınmıştır. H.Kod Hesabın Adı Borç Alacak 480 Gelecek Yıllara Ait Gelirler Hs Gelecek Yıllara Ait Gelirler Hs

41 Varlık ve Yükümlülük Kaydı (II) tarihinde gelecek aylara ait gelirler hesabının ilgili aya isabet eden kısmı gelirler hesabına alınmıştır. ( Merkezi Yönetim Muhasebe Yönetmeliğinin Geçici 2 nci maddesi gereğince kayıtlar tarihinden sonrasını kapsadığı için aylık olarak muhasebeleştirilmiştir.) H.Kod Hesabın Adı Borç Alacak 380 Gelecek Yıllara Ait Gelirler Hs Gelirler Hs Sonraki 11 ay boyunca da aynı kayıt ay sonlarında yapılacaktır. Yukarıdaki kayıtlar sonraki 7 yıl süresince tekrar edilecektir. Son yılda 480- Gelecek Yıllara Ait Gelirler Hesabı ve 380- Gelecek Aylara Ait Gelirler Hesabı bakiye vermeyecektir.

42 Varlık ve Yükümlülük Kaydı (III) 42 İşletme süresi sonunda; varlık ilgili kamu idaresine devredileceğinden aşağıdaki kayıt yapılarak hizmet imtiyaz varlıklarına ilişkin işlemler sonuçlanmış olacaktır. H.Kod Hesabın Adı Borç Alacak 251 Yeraltı ve Yerüstü Düzenleri Hs Hizmet İmtiyaz Varlıkları Hs

43 Talep Garantisi Kaydı (I) 43 Sözleşme imzalandıktan sonra verilen talep garantisine ilişkin belge muhasebe birimine gönderilmiştir. Talep Garantisi Araç Başına Geçiş Fiyatı Toplam Talep Garantisi : araç/yıl : 20 TL : TL H.Kod Hesabın Adı Borç Alacak 930 Verilen Garantiler Hs Verilen Garantiler Karşılığı Hs

44 Talep Garantisi Kaydı (II) 44 Otoyolun işletmeye alındığı 2017 yılı için Karayolları Genel Müdürlüğü ile MGM A.Ş. arasında 2017 yılında otoyoldan geçen araç sayısının otomobil eşdeğeri olduğu hususunda mutabakata varılmıştır. İlgili mutabakat metnine dayanarak eksik geçen 5 milyon araç için Karayolları Genel Müdürlüğü nce işletmeciye ödeme yapılmıştır. İşletmeciye Ödenecek Tutar = ( ) x 20 = TL H.Kod Hesabın Adı Borç Alacak 630 Giderler Hs Verilen Çekler ve Gönder. Emir. Hs Bütçe Giderleri Hs Gider Yansıtma Hs Verilen Garantiler Karşılığı Hs Verilen Garantiler Hs

45 Talep Garantisi Kaydı (III) 45 Otoyolun işletmeye alındığı 2017 yılı için Karayolları Genel Müdürlüğü ile MGM A.Ş. arasında 2017 yılında otoyoldan geçen araç sayısının otomobil eşdeğeri olduğu hususunda mutabakata varılmıştır. İlgili mutabakat metnine dayanarak talep garantisi sayısından fazla geçen 5 milyon araçtan tahsil edilen tutarın %50 si tahakkuk ettirilerek muhasebe kayıtlarına alınmış ve daha sonra MGM A.Ş. den tahsil edilmiştir. Tahsilat Tutarı = ( ) x 20 TL = TL /2 = TL H.Kod Hesabın Adı Borç Alacak 120 Gelirlerden Alacaklar Hs Gelirler Hs Banka Hs Gelirlerden Alacaklar Hs Gelir Yansıtma Hs Bütçe Gelirleri Hs Verilen Garantiler Karşılığı Hs Verilen Garantiler Hs

46 Borç Üstlenimi (I) 46 Bakanlar Kurulu Kararını müteakip Hazine Müsteşarlığı ile kreditör arasında tarihinde TL lik borç üstlenim anlaşması imzalanmıştır. H.Kod Hesabın Adı Borç Alacak 934 Borç Üstlenim Taahhütleri Hs. ( Borç Üstlenim Taahhütlerine İlişkin Anlaşmalar Hesabı) 935 Borç Üstlenim Taahhütleri Karşılığı Hs. Devlet Borçları Muhasebe Birimi

47 Borç Üstlenimi (II) 47 Bir hafta sonra MGM A.Ş dış finansman kaynağından 8 yıl vadeli 1,5 milyar ABD doları kredi kullanmıştır. (1 $=2 TL) H.Kod Hesabın Adı Borç Alacak 934 Borç Üstlenim Taahhütleri Hs. ( Borç Üstlenim Taahhütlerinin Net Kullanımları Hesabı) Borç Üstlenim Taahhütleri Hs. ( Borç Üstlenim Taahhütlerine İlişkin Anlaşmalar Hesabı) MGM A.Ş tarihi itibarıyla 1 milyar TL kredi geri ödemesi yapmıştır H.Kod Hesabın Adı Borç Alacak 935 Borç Üstlenim Taahhütleri Karşılığı Hs Borç Üstlenim Taahhütleri Hs. ( Borç Üstlenim Taahhütlerinin Net Kullanımları Hesabı) Devlet Borçları Muhasebe Birimi Devlet Borçları Muhasebe Birimi

48 Borç Üstlenimi (III) 48 1/1/2018 tarihinde MGM A.Ş. nin işletme sürecine ilişkin yükümlülüklerini yerine getiremeyeceği anlaşılmış olup, sözleşme feshedilerek Hazine Müsteşarlığınca borç üstlenimi gerçekleştirilmesine karar verilmiştir. H.Kod Hesabın Adı Borç Alacak 935 Borç Üstlenim Taahhütleri Karşılığı Hs Borç Üstlenim Taahhütleri Hs. ( Borç Üstlenim Taahhütlerinin Net Kullanımları Hesabı) 630 Giderler Hs. ( Sermaye Transferleri) 410 Dış Malî Borçlar Hs. ( TL işlemiş faiz dâhil) Devlet Borçları Muhasebe Birimi

49 Borç Üstlenimi (IV) İşletme Süresi İçinde Borç Üstlenimi 49 1/1/2018 tarihinde MGM A.Ş. nin işletme sürecine ilişkin yükümlülüklerini yerine getiremeyeceği anlaşılmış olup, sözleşme feshedilerek Hazinece borç üstlenimi gerçekleştirilmesine karar verilmiştir. H.Kod Hesabın Adı Borç Alacak Gelecek Yıllara Ait Gelirler Hs. Gelecek Aylara Ait Gelirler Hs. Karayolları GM Muhasebe Birimi Gelirler Hs. ( Hazine Yardımı) Gelirler Hs. 830 Bütçe Giderleri Hs Gider Yansıtma Hs. 251 Yeraltı ve Yerüstü Düzenleri Hs Hizmet İmtiyaz Varlıkları Hs. 931 Verilen Garantiler Karşılığı Hs Verilen Garantiler Hs

50 Borç Üstlenimi (V) Yapım Süresi İçinde Borç Üstlenimi tarihinde MGM A.Ş. nin işletme sürecine ilişkin yükümlülüklerini yerine getiremeyeceği anlaşılmış olup, sözleşme feshedilerek Hazine Müsteşarlığınca borç üstlenimi gerçekleştirilmesine karar verilmiştir. Hakediş belgelerinden sözleşmede belirlenen TL tutarındaki yapım işinin TL tutarındaki kısmının tamamlandığı anlaşılmaktadır. Karayolları GM. Muhasebe Birimi H.Kod Hesabın Adı Borç Alacak 258 Yapılmakta Olan Yatırımlar Hesabı Gelirler Hs. ( Hazine Yardımı) 600 Gelirler Hs. 830 Bütçe Giderleri Hs Gider Yansıtma Hs. 931 Verilen Garantiler Karşılığı Hs Verilen Garantiler Hs

51 Borç Üstlenimi (VI) Yapım Süresi İçinde İdarece Borç Üstlenimi tarihinde MGM A.Ş. nin işletme sürecine ilişkin edimlerini yerine getiremeyeceği anlaşılmış olup, sözleşme feshedilerek Karayolları Genel Müdürlüğünce borç üstlenimi gerçekleştirilmesine karar verilmiştir. Hakediş belgelerinden sözleşmede belirlenen TL tutarındaki yapım işinin TL tutarındaki kısmının tamamlandığı anlaşılmaktadır. H.Kod Hesabın Adı Borç Alacak 258 Yapılmakta Olan Yatırımlar Hesabı Dış Mali Borçlar Hs. Gelirler Hs. 830 Bütçe Giderleri Hs Gider Yansıtma Hs. 931 Verilen Garantiler Karşılığı Hs Verilen Garantiler Hs. Karayolları GM. Muhasebe Birimi

52 Borç Üstlenimi (VII) İşletme Süresi İçinde İdarece Borç Üstlenimi tarihinde MGM A.Ş. nin işletme sürecine ilişkin yükümlülüklerini yerine getiremeyeceği anlaşılmış olup, sözleşme feshedilerek Karayolları Genel Müdürlüğünce borç üstlenimi gerçekleştirilmesine karar verilmiştir. Karayolları GM. Muhasebe Birimi H.Kod Hesabın Adı Borç Alacak Gelecek Yıllara Ait Gelirler Hs. Gelecek Aylara Ait Gelirler Hs Dış Mali Borçlar Hs. Gelirler Hs. 830 Bütçe Giderleri Hs Gider Yansıtma Hs. 251 Yeraltı ve Yerüstü Düzenleri Hs Hizmet İmtiyaz Varlıkları Hs. 931 Verilen Garantiler Karşılığı Hs Verilen Garantiler Hs

53 53 Yap-Kirala Devret Modeli Muhasebe Kayıtları Taahhütlerin Kaydı Varlık ve Taahhüt Kaydı Borç Üstlenimi Kayıtları

54 Sözleşmenin Unsurları 54 Sağlık Bakanlığı ile MGM A.Ş. arasında Antalya Şehir Hastaneleri binasının yapımı ve 8 yıl süreyle kiralanmasına ilişkin sözleşme imzalanmıştır. Hastane binası hazineye ait arsa üzerine 2 yıl içinde inşa edilecek olup yapım işinin bitirilmesini müteakip 8 yıl süreyle yapılan varlık Sağlık Bakanlığı tarafından kiralanacaktır. Kira ödemeleri her yılın Aralık ayında yapılacaktır. 8 Yıllık kiralama süresi sonunda bina bedelsiz olarak Sağlık Bakanlığına devredilecektir. Yatırım Tutarı İnşaat Süresi Kiralama Süresi Yıllık Kira Bedeli : TL : tarihinden itibaren 2 yıl : tarihinden itibaren 8 yıl : TL Kira Öd. Bugünkü Değeri : TL Gerçeğe Uygun Değeri : TL

55 Taahhütlerin Kaydı (I) tarihinde sözleşme imzalanmış ve ilgili belgeler muhasebe birimine verilmiştir. H.Kod Hesabın Adı Borç Alacak 922 Kamu-Özel İş Birliği Modeli Taahhütleri Hs Kamu-Özel İş Birliği Modeli Taahhütleri Karşılığı Hs

56 Taahhütlerin Kaydı (II) tarihinde ilgili kamu idaresince ilk üç aylık tamamlanma yüzdesi olarak hesaplanan % 10 luk kısma isabet tutar muhasebe birimine bildirmiştir. H.Kod Hesabın Adı Borç Alacak 923 Kamu-Özel İş Birliği Modeli Taahhütleri Karşılığı Hs 922 Kamu-Özel İş Birliği Modeli Taahhütleri Hs Sonraki üçer aylık beş dönemde ilgili dönemlere ait tamamlanma yüzdesi olarak hesaplanan % 10 luk kısma isabet eden tutara ilişkin aynı muhasebe kayıtları yapılacaktır.

57 Taahhütlerin Kaydı (III) tarihinde ilgili kamu idaresince üç aylık tamamlanma yüzdesi olarak hesaplanan % 20 lik kısma isabet tutar muhasebe birimine bildirmiştir. H.Kod Hesabın Adı Borç Alacak 923 Kamu-Özel İş Birliği Modeli Taahhütleri Karşılığı Hs 922 Kamu-Özel İş Birliği Modeli Taahhütleri Hs tarihinde ilgili kamu idaresince üç aylık tamamlanma yüzdesi olarak hesaplanan % 20 lik kısma isabet eden tutar için de aynı kayıt yapılacaktır.

58 Varlık ve Finansal Kiralama Kaydı (I) tarihinde ilgili kamu idaresi tarafından işin kabulü yapılmış ve onay yazısı muhasebe birimine gönderilmiştir. H.Kod Hesabın Adı Borç Alacak Binalar Hs. Ertelenmiş Finansal Kiralama Borçlanma Maliyetleri Hs. 407 Finansal Kiralama İşlemlerinden Borçlar Hs

59 59 Varlık ve Finansal Kiralama Kaydı (II) Yılsonu işlemlerinde 2017 yılı için gelir hesabına aktarılacak gelecek yıllara ait gelirler kısa vadeli hesaplara alınmıştır. H.Kod Hesabın Adı Borç Alacak Finansal Kiralama İşlemlerinden Borçlar Hs. Ertelenmiş Finansal Kiralama Borçlanma Maliyetleri Hs. Finansal Kiralama İşlemlerinden Borçlar Hs. Ertelenmiş Finansal Kiralama Borçlanma Maliyetleri Hs

60 60 Varlık ve Finansal Kiralama Kaydı (III) tarihinde finansal kiralama borçlanma maliyetlerinin Ocak ayına isabet eden kısmı giderleştirilmiştir. H.Kod Hesabın Adı Borç Alacak 630 Giderler Hs Ertelenmiş Finansal Kiralama Borçlanma Maliyetleri Hs Sonraki 11 ay boyunca da aynı kayıt ay sonlarında yapılır yılı Aralık ayında bir yıllık kira bedeli ödemesi yapılmıştır. H.Kod Hesabın Adı Borç Alacak 307 Finansal Kiralama İşlemlerinden Borçlar Hs Nakit Talep ve Tahsisleri Hs Bütçe Giderleri Hs Gider Yansıtma Hs Kira süresi sonuna kadar (2024 yılı sonuna kadar) her yıl tekrar edilir.

61 Borç Üstlenimi Kaydı (I) 61 Bakanlar Kurulu Kararını müteakip tarihinde Hazine Müsteşarlığı ve kreditör arasında TL tutarında borç üstlenim sözleşmesi imzalanmıştır. H.Kod Hesabın Adı Borç Alacak 934 Borç Üstlenim Taahhütleri Hs. ( Borç Üstlenim Taahhütlerine İlişkin Anlaşmalar Hesabı) 935 Borç Üstlenim Taahhütleri Karşılığı Hs. Devlet Borçları Muhasebe Birimi

62 Borç Üstlenimi Kaydı (II) 62 Bir hafta sonra MGM A.Ş dış finansman kaynağından 8 yıl vadeli 500 milyon ABD doları kredi kullanmıştır. (1 $=2 TL) H.Kod Hesabın Adı Borç Alacak 934 Borç Üstlenim Taahhütleri Hs. ( Borç Üstlenim Taahhütlerinin Net Kullanımları Hesabı) Borç Üstlenim Taahhütleri Hs. ( Borç Üstlenim Taahhütlerine İlişkin Anlaşmalar Hesabı) MGM A.Ş tarihi itibarıyla 200 milyon TL kredi geri ödemesi yapmıştır. H.Kod Hesabın Adı Borç Alacak 935 Borç Üstlenim Taahhütleri Karşılığı Hs Borç Üstlenim Taahhütleri Hs. ( Borç Üstlenim Taahhütlerinin Net Kullanımları Hesabı) Devlet Borçları Muhasebe Birimi Devlet Borçları Muhasebe Birimi

63 Borç Üstlenimi Kaydı (III) tarihinde MGM A.Ş. nin işletme sürecine ilişkin yükümlülüklerini yerine getiremeyeceği anlaşılmış olup, sözleşme feshedilerek borç üstlenimi gerçekleştirilmesine karar verilmiştir. H.Kod Hesabın Adı Borç Alacak 935 Borç Üstlenim Taahhütleri Karşılığı Hs Borç Üstlenim Taahhütleri Hs. ( Borç Üstlenim Taahhütlerinin Net Kullanımları Hesabı) 511 Muhasebe Birimleri Arası İşlemler Hs Dış Malî Borçlar Hs. ( TL işlemiş faiz dâhil) Devlet Borçları Muhasebe Birimi

64 Borç Üstlenimi Kaydı (IV) Yapım Süreci Tamamlandıktan Sonra 64 H.Kod Hesabın Adı Borç Alacak Finansal Kiralama İşlemlerinden Borçlar Hs. Finansal Kiralama İşlemlerinden Borçlar Hs. Ertelenmiş Finansal Kiralama Borçlanma Maliyetleri Hs. Ertelenmiş Finansal Kiralama Borçlanma Maliyetleri Hs. Muhasebe Bir. Arası İşlemler Hs. Gelirler Hs Bütçe Giderleri Hs Gider Yansıtma Hs. Sağlık Bakanlığı Muhasebe Birimi

65 65 Borç Üstlenimi Kaydı (V) Yapım Süreci Tamamlanmadan Sağlık Bakanlığı Muhasebe Birimi H.Kod Hesabın Adı Borç Alacak 258 Yapılmakta Olan Yatırımlar Hesabı Muhasebe Bir. Arası İşlemler Hs. 830 Bütçe Giderleri Hs Gider Yansıtma Hs

66 Hizmet imtiyaz varlığının üzerine inşa edildiği arsa ve arazilerin muhasebeleştirilmesi 66 Kamu idaresinin mülkiyetinde veya tahsisli kullanımında olan ve hizmet imtiyaz varlığı inşasında kullanılan, kayıtlı değeri TL olan arsa, söz konusu arsanın değerinin gerçeğe uygun değer üzerinden 256-Hizmet İmtiyaz Varlıkları Hesabına kaydedilen tutarın içerisinde yer alması nedeniyle işletmeye başlanıldığı tarih itibarıyla kayıtlardan çıkarılacaktır. HESAP KODU HESAP ADI BORÇ ALACAK 630 Giderler Hs TL 250 Arsa ve Araziler Hs TL

67 Katılımınız İçin Teşekkür Ederiz. İletişim: İrtibat tel: (0312) / /

TEBLİĞ MUHASEBAT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ GENEL TEBLİĞİ (SIRA NO: 45) KAMU ÖZEL İŞ BİRLİĞİ UYGULAMALARININ MUHASEBE İŞLEMLERİ

TEBLİĞ MUHASEBAT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ GENEL TEBLİĞİ (SIRA NO: 45) KAMU ÖZEL İŞ BİRLİĞİ UYGULAMALARININ MUHASEBE İŞLEMLERİ 8 Temmuz 2015 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 29410 Maliye Bakanlığından: TEBLİĞ MUHASEBAT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ GENEL TEBLİĞİ (SIRA NO: 45) KAMU ÖZEL İŞ BİRLİĞİ UYGULAMALARININ MUHASEBE İŞLEMLERİ Amaç ve kapsam

Detaylı

T.C. MALĠYE BAKANLIĞI Muhasebat Genel Müdürlüğü. Sayı : 90192509-010.03-14955 31/12/2014 Konu : Muhasebe Yönetmelikleri

T.C. MALĠYE BAKANLIĞI Muhasebat Genel Müdürlüğü. Sayı : 90192509-010.03-14955 31/12/2014 Konu : Muhasebe Yönetmelikleri T.C. MALĠYE BAKANLIĞI Muhasebat Genel Müdürlüğü Sayı : 90192509-010.03-14955 31/12/2014 Konu : Muhasebe Yönetmelikleri Genel bütçe kapsamındaki kamu idarelerinin idare hesaplarının Sayıştaya verilmesi

Detaylı

MUHASEBE YÖNETMELİKLERİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

MUHASEBE YÖNETMELİKLERİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI MUHASEBE YÖNETMELİKLERİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI Mart 2015 Genel Yönetim Muhasebe Yönetmeliği Merkezi Yönetim Muhasebe Yönetmeliği Mahalli İdareler Bütçe Ve Muhasebe Yönetmeliği Sosyal Güvenlik Kurumu

Detaylı

T.C. MALİYE BAKANLIĞI Muhasebat Genel Müdürlüğü. Sayı : 90192509-010.03-4167 27/04/2015 Konu : Taşınmaz Tahsis İşlemleri.

T.C. MALİYE BAKANLIĞI Muhasebat Genel Müdürlüğü. Sayı : 90192509-010.03-4167 27/04/2015 Konu : Taşınmaz Tahsis İşlemleri. T.C. MALİYE BAKANLIĞI Muhasebat Genel Müdürlüğü Sayı : 90192509-010.03-4167 27/04/2015 Konu : Taşınmaz Tahsis İşlemleri. İlgi : 31/12/2014 tarihli ve 90192509-010.03-14955 sayılı genel yazı. 23/12/2014

Detaylı

Erkan KARAARSLAN www.erkankaraarslan.org

Erkan KARAARSLAN www.erkankaraarslan.org HAKEDİŞ ÖDENMESİ SURETİYLE MADDİ DURAN VARLIK EDİNİLMESİ İŞLEM SÜRECİ Erkan KARAARSLAN www.erkankaraarslan.org Bu çalışma bir örnek üzerinden yapılacaktır. Örneğin yapıldığı kamu idaresinde tek bir muhasebe

Detaylı

SİRKÜLER İstanbul, Sayı: 2012/83 Ref: 4/83

SİRKÜLER İstanbul, Sayı: 2012/83 Ref: 4/83 SİRKÜLER İstanbul, 10.04.2012 Sayı: 2012/83 Ref: 4/83 Konu: YAP-İŞLET-DEVRET MODELİ ÇERÇEVESİNDE GERÇEKLEŞTİRİLECEK PROJELER İLE SAĞLIK HİZMETLERİ TEMEL KANUNUNUN EK 7 İNCİ MADDESİNE GÖRE YÜKSEK PLANLAMA

Detaylı

T.C. MALİYE BAKANLIĞI Muhasebat Genel Müdürlüğü. Sayı : 90192509-010.03-4167 27/04/2015. Kırıkkale Valiliğine (Defterdarlık)

T.C. MALİYE BAKANLIĞI Muhasebat Genel Müdürlüğü. Sayı : 90192509-010.03-4167 27/04/2015. Kırıkkale Valiliğine (Defterdarlık) T.C. MALİYE BAKANLIĞI Muhasebat Genel Müdürlüğü Sayı : 90192509-010.03-4167 27/04/2015 Konu : Taşınmaz Tahsis İşlemleri. Kırıkkale Valiliğine (Defterdarlık) İlgi : 31/12/2014 tarihli ve 90192509-010.03-14955

Detaylı

T.C. BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI KAMU HİZMETLERİ STANDARTLARI HİZMET ENVANTERİ TABLOSU

T.C. BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI KAMU HİZMETLERİ STANDARTLARI HİZMET ENVANTERİ TABLOSU T.C. BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI KAMU HİZMETLERİ STANDARTLARI HİZMET ENVANTERİ TABLOSU Sıra Hizmetin Adı Hizmetin Tanımı Hizmetin Dayanağı Hizmetten Yararlananlar Hizmetin

Detaylı

Beledeiyeler İle İller Bankası Arasındaki İşlemler. Erkan KARAARSLAN www.erkankaraarslan.org

Beledeiyeler İle İller Bankası Arasındaki İşlemler. Erkan KARAARSLAN www.erkankaraarslan.org Beledeiyeler İle İller Bankası Arasındaki İşlemler Erkan KARAARSLAN www.erkankaraarslan.org İLLER BANKASININ SERMAYE YAPISI a) İl özel idareleri ve belediyelerin, yıllık gelirleri tahsilatı ile bu idarelere

Detaylı

KATMA DEĞER VERGİSİ KANUNUNDA DEĞİŞKLİK YAPILDI

KATMA DEĞER VERGİSİ KANUNUNDA DEĞİŞKLİK YAPILDI Sirküler Rapor 05.04.2012/78-1 KATMA DEĞER VERGİSİ KANUNUNDA DEĞİŞKLİK YAPILDI ÖZET : Katma Değer Vergisi Kanununa eklenen Geçici 29 uncu maddede - 3996 sayılı Bazı Yatırım ve Hizmetlerin Yap-İşlet- Devret

Detaylı

MALİ TAKVİM Erkan KARAARSLAN OCAK - Maliye Bakanlığınca (Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü/BÜMKO) merkezi yönetim bütçesiyle ilgili ayrıntılı harcama ve finansman programlarının hazırlanmasına ilişkin

Detaylı

Maliye Bakanlığı (BÜMKO) 190 sayılı Kanun Hükmünde Kararname uyarınca bir önceki yılda Başbakan oluru ile iptal edilen boş sürekli işçi kadrolarını il

Maliye Bakanlığı (BÜMKO) 190 sayılı Kanun Hükmünde Kararname uyarınca bir önceki yılda Başbakan oluru ile iptal edilen boş sürekli işçi kadrolarını il OCAK Maliye Bakanlığınca (Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü/BÜMKO) merkezi yönetim bütçesiyle ilgili ayrıntılı harcama ve finansman programlarının hazırlanmasına ilişkin usul ve esasların belirlendiği

Detaylı

ANTALYA DÖŞEMEALTI BELEDİYESİ 2013 YILI SAYIŞTAY DENETİM RAPORU

ANTALYA DÖŞEMEALTI BELEDİYESİ 2013 YILI SAYIŞTAY DENETİM RAPORU ANTALYA DÖŞEMEALTI BELEDİYESİ 2013 YILI SAYIŞTAY DENETİM RAPORU Eylül 2014 İÇİNDEKİLER KAMU İDARESİNİN MALİ YAPISI VE MALİ TABLOLARI HAKKINDA BİLGİ... 1 DENETLENEN KAMU İDARESİ YÖNETİMİNİN SORUMLULUĞU...

Detaylı

Amaç ve kapsam. Dayanak

Amaç ve kapsam. Dayanak YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI BÜTÇELERİNDE BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ İÇİN TEFRİK EDİLEN ÖDENEKLERİN ÖZEL HESABA AKTARILARAK KULLANIMI, MUHASEBELEŞTİRİLMESİ İLE ÖZEL HESABIN İŞLEYİŞİNE İLİŞKİN ESAS VE USULLER

Detaylı

UZUN VADELİ YABANCI KAYNAK HESAPLARI. Erkan KARAARSLAN www.erkankaraarslan.org

UZUN VADELİ YABANCI KAYNAK HESAPLARI. Erkan KARAARSLAN www.erkankaraarslan.org UZUN VADELİ YABANCI KAYNAK HESAPLARI Erkan KARAARSLAN www.erkankaraarslan.org Uzun Vadeli Yabancı Kaynak Hesapları Bu ana hesap grubu, bir yıldan uzun vadeli yabancı kaynakları kapsar. Uzun vadeli yabancı

Detaylı

No: 2012/54 Tarih:

No: 2012/54 Tarih: No: 2012/54 Tarih: 05.04.2012 ERK Denetim ve Yeminli Mali Müşavirlik Hizmetleri Ltd. Şti. Acıbadem Cd. Çamlıca Apt. No.77 K.4 34718 Acıbadem-Kadıköy/ISTANBUL Tel :0.216.340 00 86 Fax :0.216.340 00 87 E-posta:

Detaylı

MALİ TAKVİM OCAK. - Maliye Bakanlığınca (BÜMKO) ayrıntılı harcama programı vizeleri yapılır.

MALİ TAKVİM OCAK. - Maliye Bakanlığınca (BÜMKO) ayrıntılı harcama programı vizeleri yapılır. MALİ TAKVİM OCAK - Maliye Bakanlığınca (Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü/BÜMKO) merkezi yönetim bütçesiyle ilgili ayrıntılı harcama ve finansman programlarının hazırlanmasına ilişkin usul ve esasların

Detaylı

Genel Muhasebe - II. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İşletme Bölümü Muhasebe ve Finansman Anabilim Dalı

Genel Muhasebe - II. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İşletme Bölümü Muhasebe ve Finansman Anabilim Dalı Genel Muhasebe - II Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İşletme Bölümü Muhasebe ve Finansman Anabilim Dalı KAYNAK HESAPLARI KAYNAK HESAPLARI - Yabancı Kaynaklar - Kısa Vadeli Yabancı Kaynaklar

Detaylı

TÜRK PARASININ KIYMETİNİ KORUMA HAKKINDA 32 SAYILI KARARDA YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER HAKKINDA BİLGİLENDİRME

TÜRK PARASININ KIYMETİNİ KORUMA HAKKINDA 32 SAYILI KARARDA YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER HAKKINDA BİLGİLENDİRME 05.04.2018 TÜRK PARASININ KIYMETİNİ KORUMA HAKKINDA 32 SAYILI KARARDA YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER HAKKINDA BİLGİLENDİRME Türk Parasının Kıymetini Koruma Hakkında 32 Sayılı Karar ve Karara İlişkin Tebliğ (2008-32/34)

Detaylı

d) Gerçekleştirme görevlisi: Harcama yetkilisi tarafından belirlenen kişiyi ya da

d) Gerçekleştirme görevlisi: Harcama yetkilisi tarafından belirlenen kişiyi ya da YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI BÜTÇELERİNDE BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ İÇİN TEFRİK EDİLEN ÖDENEKLERİN ÖZEL HESABA AKTARILARAK KULLANIMI, MUHASEBELEŞTİRİLMESİ İLE ÖZEL HESABIN İŞLEYİŞİNE İLİŞKİN ESAS VE USULLER

Detaylı

GENEL MUHASEBE. KVYK-Mali Borçlar. Yrd. Doç. Dr. Serap DURUKAN KÖSE Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi

GENEL MUHASEBE. KVYK-Mali Borçlar. Yrd. Doç. Dr. Serap DURUKAN KÖSE Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi GENEL MUHASEBE KVYK-Mali Borçlar Yrd. Doç. Dr. Serap DURUKAN KÖSE Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi KAYNAK KAVRAMI Kaynaklar, işletme varlıklarının hangi yollarla sağlandığını göstermektedir. Varlıklar,

Detaylı

STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI MEVZUAT TAKİP FORMU

STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI MEVZUAT TAKİP FORMU 841.02.03.00 602.07.01.00 841.01.01.00 602.08.01.00 STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI MEVZUAT TAKİP FORMU 1 Performans Programının Hazırlanması 1-5018 sayılı Kamu Mali Yönetim ve Kontrol Kanun un 9.

Detaylı

T.C. ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI MİZAN İNCELEME SONUÇ RAPORU

T.C. ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI MİZAN İNCELEME SONUÇ RAPORU T.C. ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI MİZAN İNCELEME SONUÇ RAPORU 2013 1- GENEL OLARAK DEVLET MUHASEBESİ 1 2- ANTALYA BŞB MUHASEBE SİSTEMİ 1 3- ANTALYA BŞB MUHASEBE VERİLERİNİN İNCELEME SONUÇLARI

Detaylı

BAZI YATIRIM VE HİZMETLERİN YAP-İŞLET-DEVRET MODELİ ÇERÇEVESİNDE YAPTIRILMASI HAKKINDA KANUN

BAZI YATIRIM VE HİZMETLERİN YAP-İŞLET-DEVRET MODELİ ÇERÇEVESİNDE YAPTIRILMASI HAKKINDA KANUN BAZI YATIRIM VE HİZMETLERİN YAP-İŞLET-DEVRET MODELİ ÇERÇEVESİNDE YAPTIRILMASI HAKKINDA KANUN Kanun Numarası: 3996 Kabul Tarihi: 08/06/1994 Yayımlandığı Resmi Gazete Tarih : 13/06/1994 Yayımlandığı Resmi

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI HİZMET ENVANTERİ TABLOSU

GAZİ ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI HİZMET ENVANTERİ TABLOSU GAZİ ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI HİZMET ENVANTERİ TABLOSU SIRA NO KURUM KODU STANDART DOSYA PLANI KODU HİZMETİN ADI HİZMETİN TANIMI HİZMETİN DAYANAĞI MEVZUATIN ADI VE MADDE NUMARASI

Detaylı

Dış Borç Ödeme Hesabı Oluşturulması ve İşleyişine İlişkin Esas ve Usullere Dair Yönetmelik

Dış Borç Ödeme Hesabı Oluşturulması ve İşleyişine İlişkin Esas ve Usullere Dair Yönetmelik Devlet Bakanlığından: Dış Borç Ödeme Hesabı Oluşturulması ve İşleyişine İlişkin Esas ve Usullere Dair Yönetmelik Amaç Madde 1- Bu Yönetmeliğin amacı, büyükşehir belediyeleri, belediyeler ve bunlara bağlı

Detaylı

2014/1.DÖNEM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAVLARI FİNANSAL MUHASEBE 16 Mart 2014-Pazar 09:00-12:00

2014/1.DÖNEM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAVLARI FİNANSAL MUHASEBE 16 Mart 2014-Pazar 09:00-12:00 2014/1.DÖNEM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAVLARI FİNANSAL MUHASEBE 16 Mart 2014-Pazar 09:00-12:00 SORU:1: TANIR Ticaret AŞ nin 31.12.2013 tarihinde düzenlenen genel geçici mizanı ve 31.12.2013

Detaylı

YILLARA YAYGIN İNŞAAT VE ONARMA İŞLERİNE İLİŞKİN MUHASEBE İŞLEMLERİ

YILLARA YAYGIN İNŞAAT VE ONARMA İŞLERİNE İLİŞKİN MUHASEBE İŞLEMLERİ YILLARA YAYGIN İNŞAAT VE ONARMA İŞLERİNE İLİŞKİN MUHASEBE İŞLEMLERİ İsmail PAMUK-Yeminli Mali Müşavir 1-Giriş Vergi hukukumuzda inşaat işleri; yıllara yaygın inşaatlar ve özel inşaatlar olarak ikili sınıflandırmaya

Detaylı

KAMU İDARELERİNE AİT TAŞINMAZLARIN KAYDINA İLİŞKİN YÖNETMELİK

KAMU İDARELERİNE AİT TAŞINMAZLARIN KAYDINA İLİŞKİN YÖNETMELİK 2 Ekim 2006 PAZARTESİ Resmî Gazete Sayı : 26307 YÖNETMELİK Karar Sayısı : 2006/10970 Ekli Kamu İdarelerine Ait Taşınmazların Kaydına İlişkin Yönetmelik in yürürlüğe konulması; Maliye Bakanlığının 15/8/2006

Detaylı

İKİNCİ KISIM. Amaç ve Hukuki Dayanak

İKİNCİ KISIM. Amaç ve Hukuki Dayanak ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞI GÖREV, ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ KISIM Amaç ve Hukuki Dayanak Amaç Madde 1- Bu Yönergenin amacı; Strateji Geliştirme

Detaylı

Erkan KARAARSLAN. info@erkankaraarslan.org

Erkan KARAARSLAN. info@erkankaraarslan.org Erkan KARAARSLAN info@erkankaraarslan.org Kısa Vadeli Yabancı Kaynaklar Bu ana hesap grubu, bir yıl içinde geri ödenmesi gereken yabancı kaynakları kapsar. 3- Kısa Vadeli Yabancı Kaynaklar 30 Kısa Vadeli

Detaylı

Tek Düzen Hesap Planı, Muhasebe Hesap Kodları 1. DÖNEN VARLIKLAR 10. Hazır Değerler 100. Kasa 101. Alınan Çekler 102. Bankalar 103.

Tek Düzen Hesap Planı, Muhasebe Hesap Kodları 1. DÖNEN VARLIKLAR 10. Hazır Değerler 100. Kasa 101. Alınan Çekler 102. Bankalar 103. Tek Düzen Hesap Planı, Muhasebe Hesap Kodları 1. DÖNEN VARLIKLAR 10. Hazır Değerler 100. Kasa 101. Alınan Çekler 102. Bankalar 103. Verilen Çekler Ve Ödeme Emirleri(-) 108. Diğer Hazır Değerler 11. Menkul

Detaylı

T.C. BARTIN ÜNİVERSİTESİ

T.C. BARTIN ÜNİVERSİTESİ T.C. BARTIN ÜNİVERSİTESİ 2016 YILI GEÇİCİ BÜTÇE DÖNEMİ DEĞERLENDİRME RAPORU STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRESİ BAŞKANLIĞI NİSAN - 2016 BARTIN A. 2016 YILI GEÇİCİ BÜTÇE DÖNEMİ GERÇEKLEŞMELERİ 5018 sayılı Kamu

Detaylı

OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ YAPI İŞLERİ VE TEKNİK DAİRE BAŞKANLIĞI KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) SIRA NO

OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ YAPI İŞLERİ VE TEKNİK DAİRE BAŞKANLIĞI KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) SIRA NO OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ YAPI İŞLERİ VE TEKNİK DAİRE BAŞKANLIĞI KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO HİZMETİN ADI İSTENİLEN BELGELER 1 Proje incelemesi 2 Röleve projeleri 3 Tadilat projeleri

Detaylı

GENEL MUHASEBE. Yrd. Doç. Dr. Serap DURUKAN KÖSE Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi

GENEL MUHASEBE. Yrd. Doç. Dr. Serap DURUKAN KÖSE Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi GENEL MUHASEBE Dönen Varlıklar- Yıllara Yaygın İnşaat ve Onarım Maliyetleri Dönen Varlıklar- Aktif Nitelikli Dönem Ayırıcı Hesaplar Dönen Varlıklar- Diğer Dönen Varlıklar Yrd. Doç. Dr. Serap DURUKAN KÖSE

Detaylı

Hak sahibi, başvuru ve doğrudan satış MADDE 6- (1)

Hak sahibi, başvuru ve doğrudan satış MADDE 6- (1) 6292 sayılı Orman Köylülerinin Kalkınmalarının Desteklenmesi ve Hazine Adına Orman Sınırları Dışına Çıkarılan Yerlerin Değerlendirilmesi ile Hazineye Ait Tarım Arazilerinin Satışı Hakkında Kanun Değişiklikten

Detaylı

ÖNSÖZ Şakir FAKILI Büyükelçi Yardım Heyeti Başkanı

ÖNSÖZ Şakir FAKILI Büyükelçi Yardım Heyeti Başkanı ÖNSÖZ Türkiye Cumhuriyeti tarafından Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetine yönelik yapılacak yardımların ayrıntıları 2004 yılından itibaren başlatılan uygulama çerçevesinde kamuoyuna açıklanmaktadır. Bu çerçevede;

Detaylı

Kasım 2015 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : TEBLİĞ

Kasım 2015 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : TEBLİĞ Kasım 2015 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 29522 TEBLİĞ Maliye Bakanlığından: MUHASEBAT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ GENEL TEBLİĞİ (SIRA NO: 47) AMORTİSMAN VE TÜKENME PAYLARI Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Tebliğin amacı,

Detaylı

MİLLİ EMLAK GENEL TEBLİĞİ (SIRA NO: 310)

MİLLİ EMLAK GENEL TEBLİĞİ (SIRA NO: 310) 15 Şubat 2007 tarih ve 26435 sayılı Resmi Gazete de yayınlanmıştır Maliye Bakanlığından: MİLLİ EMLAK GENEL TEBLİĞİ (SIRA NO: 310) Bilindiği üzere; Hazinenin özel mülkiyetinde bulunan taşınmazlar üzerinde

Detaylı

T.C. KÜTAHYA valiligi Defterdarlık Muhasebe Müdürlüğü... MALMÜDÜRLÜGÜNE

T.C. KÜTAHYA valiligi Defterdarlık Muhasebe Müdürlüğü... MALMÜDÜRLÜGÜNE z: Sayı : Konu: 67882964-708.01- i ~9Lr3 Hatalı Kayıtlar. T.C. KÜTAHYA valiligi Defterdarlık Muhasebe Müdürlüğü 1111112015... MALMÜDÜRLÜGÜNE Bakanlığımız Muhasebat Genel Müdürlüğünün, Hatalı Kayıtlara

Detaylı

SİRKÜLER İstanbul, Sayı: 2016/202 Ref: 4/202

SİRKÜLER İstanbul, Sayı: 2016/202 Ref: 4/202 SİRKÜLER İstanbul, 25.11.2016 Sayı: 2016/202 Ref: 4/202 Konu: CAZİBE MERKEZLERİ PROGRAMI 22.11.2016 tarih ve 29896 sayılı Resmi Gazete de yayınlanan 678 Sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Düzenlemeler

Detaylı

SANDIKLI BELEDİYESİ Mali Hizmetler ve Muhasebe Müdürlüğü 2006 Yılı Faaliyet Raporu

SANDIKLI BELEDİYESİ Mali Hizmetler ve Muhasebe Müdürlüğü 2006 Yılı Faaliyet Raporu SANDIKLI BELEDİYESİ Mali Hizmetler ve Muhasebe Müdürlüğü 2006 Yılı Faaliyet Raporu 1 Mali Hizmetler ve Muhasebe Müdürlüğümüz tarafından 01/01/2006 tarihinde 1 nolu yevmiye kaydı ile 2005 yılından 2006

Detaylı

Genel Muhasebe - II. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İşletme Bölümü Muhasebe ve Finansman Anabilim Dalı

Genel Muhasebe - II. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İşletme Bölümü Muhasebe ve Finansman Anabilim Dalı Genel Muhasebe - II Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İşletme Bölümü Muhasebe ve Finansman Anabilim Dalı DİĞER BORÇLAR Herhangi bir ticari nedene dayanmadan meydana gelmiş ve en çok bir yıl

Detaylı

İL MÜDÜRLÜĞÜMÜZCE SUNULAN HİZMETLERDE İSTENİLEN BELGELER VE İŞ BİTİRME SÜRELERİ

İL MÜDÜRLÜĞÜMÜZCE SUNULAN HİZMETLERDE İSTENİLEN BELGELER VE İŞ BİTİRME SÜRELERİ İL MÜDÜRLÜĞÜMÜZCE SUNULAN HİZMETLERDE İSTENİLEN BELGELER VE İŞ BİTİRME SÜRELERİ YAPIM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1 Ödenek Teminine

Detaylı

BÖLÜM 1 TEMEL KAVRAMLAR...III

BÖLÜM 1 TEMEL KAVRAMLAR...III İÇİNDEKİLER BÖLÜM 1 TEMEL KAVRAMLAR...III 1.1. MUHASEBENİN TANIMI... 1 1.2. MUHASEBENİN KURAMSAL YAPISI... 4 1.3. MUHASEBE UYGULAMASINI ZORUNLU KILAN NEDENLER... 5 1.3.1. Yasal Nedenler... 5 1.3.2. İlgili

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Strateji Geliştirme Başkanlığı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Strateji Geliştirme Başkanlığı ..... VALİLİĞİNE (İl Sağlık Müdürlüğü) GENELGE 2011/43 Bilindiği üzere 6225 sayılı Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun un 2 inci maddesi ile 4/1/1961 tarihli ve

Detaylı

MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO 1 HİZMETİN ADI Ayrıntılı Harcama Finansman Programı Tekliflerinin Hazırlanması ve uygulanması 2

Detaylı

3) I- Yapılan işle ilgili katlanılan sözleşme maliyetlerinin öngörülen toplam inşaat maliyetlerine

3) I- Yapılan işle ilgili katlanılan sözleşme maliyetlerinin öngörülen toplam inşaat maliyetlerine 1) Bir inşaat taahhüt işletmesi, taahhüt etmiş olduğu bina inşaatında çalıştırdığı iş makineleri için aldığı yakıtlara 500TL+KDV tutarında ödemede bulunmuştur. Ödemede yakıt bedeli 7/A sisteminde, hangi

Detaylı

2016 YILI TÜRKİYE CUMHURİYETİ KAYNAKLARINDAN KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ NE SAĞLANAN KREDİNİN KULLANIMINA İLİŞKİN PROTOKOL

2016 YILI TÜRKİYE CUMHURİYETİ KAYNAKLARINDAN KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ NE SAĞLANAN KREDİNİN KULLANIMINA İLİŞKİN PROTOKOL 87 88 2016 YILI TÜRKİYE CUMHURİYETİ KAYNAKLARINDAN KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ NE SAĞLANAN KREDİNİN KULLANIMINA İLİŞKİN PROTOKOL Türkiye Cumhuriyeti (T.C.) ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) arasında

Detaylı

İnşaat ve Gayrimenkul Muhasebesi Dönem Deneme Sınavı I A) 500 TL B) TL C) TL D) TL E) TL

İnşaat ve Gayrimenkul Muhasebesi Dönem Deneme Sınavı I A) 500 TL B) TL C) TL D) TL E) TL 1) Aşağıdakilerden hangisi kesinlikle bir yıllara yaygın inşaat taahhüt işidir? A) Milli Eğitim Bakanlığı için temizlik hizmeti verilmesi B) Karayolları genel müdürlüğü için köprü inşaatı C) SP. Kurulunun

Detaylı

KAMU ALTYAPI YATIRIMLARININ FİNANSMANINDA ALTERNATİF YAKLAŞIMLAR RLİĞİ

KAMU ALTYAPI YATIRIMLARININ FİNANSMANINDA ALTERNATİF YAKLAŞIMLAR RLİĞİ DPT MÜSTEŞARLIĞI KAMU ALTYAPI YATIRIMLARININ FİNANSMANINDA ALTERNATİF YAKLAŞIMLAR KAMU-ÖZEL İŞBİRL RLİĞİ 26 Aralık 2006 1 YATIRIMLARIN GSMH İÇİNDEKİ PAYI (%) YÜZDE 30 25 21,6 20 12,8 15 10 5 8,8 24,2 22,8

Detaylı

T.C. SAYIŞTAY BAŞKANLIĞI BURSA NİLÜFER BELEDİYESİ 2012 YILI DENETİM RAPORU

T.C. SAYIŞTAY BAŞKANLIĞI BURSA NİLÜFER BELEDİYESİ 2012 YILI DENETİM RAPORU T.C. SAYIŞTAY BAŞKANLIĞI BURSA NİLÜFER BELEDİYESİ 2012 YILI DENETİM RAPORU ARALIK 2013 T.C. SAYIŞTAY BAŞKANLIĞI 06100 Balgat / ANKARA Tel: 0 312 295 30 00; Faks: 0 312 295 40 94 e-posta: sayistay@sayistay.gov.tr

Detaylı

Dövize Endeksli Kredilerde Kaynak Kullanımını Destekleme Fonu Uygulamasına İlişkin

Dövize Endeksli Kredilerde Kaynak Kullanımını Destekleme Fonu Uygulamasına İlişkin Dövize Endeksli Kredilerde Kaynak Kullanımını Destekleme Fonu Uygulamasına İlişkin Tarih 14/01/2009 Sayı KKDF-1/2009-1 Kapsam T.C. MALİYE BAKANLIĞI Gelir İdaresi Başkanlığı Kaynak Kullanımını Destekleme

Detaylı

İÇİNDEKİLER SAYFA NO BAKANLAR VE ÜST YÖNETİCİLER CETVELİ (Form:1)... 1 GEÇİCİ MİZAN (Form:2)... 3-7 KESİN MİZAN (Form:2/1)... 9-13 BÜTÇE GİDERLERİ

İÇİNDEKİLER SAYFA NO BAKANLAR VE ÜST YÖNETİCİLER CETVELİ (Form:1)... 1 GEÇİCİ MİZAN (Form:2)... 3-7 KESİN MİZAN (Form:2/1)... 9-13 BÜTÇE GİDERLERİ İÇİNDEKİLER SAYFA NO BAKANLAR VE ÜST YÖNETİCİLER CETVELİ (Form:1)... 1 GEÇİCİ MİZAN (Form:)... 3-7 KESİN MİZAN (Form:/1)... 9-13 BÜTÇE GİDERLERİ KESİN HESAP CETVELİ (Form:3A-3B)... 15-9 FİNANSAL SINIFLANDIRMAYA

Detaylı

GENEL MUHASEBE KAYNAKLAR

GENEL MUHASEBE KAYNAKLAR GENEL MUHASEBE SKY 102 MUHASEBE-II KAYNAKLAR 9. Hafta Ders İçeriği Kaynak Kavramı ve Kaynakların Sınıflandırılması Kısa Vadeli Yabancı Kaynaklar Mali Borçlar Hesap Grubu (30) Örnekler PAYZİNER 1 KAYNAK

Detaylı

ı) Muhasebe Yetkilisi: Muhasebe biriminin yönetiminden ve yetkili mercilere hesap vermekten sorumlu yetkiliyi,

ı) Muhasebe Yetkilisi: Muhasebe biriminin yönetiminden ve yetkili mercilere hesap vermekten sorumlu yetkiliyi, YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI BÜTÇELERİNDE BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ İÇİN TEFRİK EDİLEN ÖDENEKLERİN ÖZEL HESABA AKTARILARAK KULLANIMI, MUHASEBELEŞTİRİLMESİ İLE ÖZEL HESABIN İŞLEYİŞİNE İLİŞKİN ESAS VE USULLER

Detaylı

T.C. Resmî Gazete. Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğünce Yayımlanır TÜZÜK. Recep Tayyip ERDOĞAN CUMHURBAŞKANI

T.C. Resmî Gazete. Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğünce Yayımlanır TÜZÜK. Recep Tayyip ERDOĞAN CUMHURBAŞKANI T.C. Resmî Gazete Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğünce Yayımlanır 8 Temmuz 2015 ÇARŞAMBA YÜRÜTME VE İDARE BÖLÜMÜ TÜZÜK Sayı : 29410 Karar Sayısı : 2015/7911 Ekli Emniyet Örgütü Disiplin

Detaylı

SERTAÇ BEZCİ MALİYE UZMANI GENEL YÖNETİM MALİ İSTATİSTİKLERİ ŞUBESİ ANKARA 2012

SERTAÇ BEZCİ MALİYE UZMANI GENEL YÖNETİM MALİ İSTATİSTİKLERİ ŞUBESİ ANKARA 2012 SERTAÇ BEZCİ MALİYE UZMANI GENEL YÖNETİM MALİ İSTATİSTİKLERİ ŞUBESİ ANKARA 2012 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu Kamu Finansmanı ve Borç Yönetiminin Düzenlenmesi Hakkında Kanun 5393 sayılı

Detaylı

FASIL 5 KAMU ALIMLARI

FASIL 5 KAMU ALIMLARI FASIL 5 KAMU ALIMLARI Öncelik 5.1 Kamu alımları konusunda tutarlı bir politika oluşturulması ve bu politikanın uygulanmasının izlenmesi görevinin bir kuruma verilmesi 1 Mevzuat uyum takvimi Tablo 5.1.1

Detaylı

HİZMET ENVANTERİ TABLOSU

HİZMET ENVANTERİ TABLOSU HİZMET ENVANTERİ TABLOSU Sıra No Kurum Kodu Standart Dosya Planı Kodu Hizmetin Adı Hizmetin Tanımı Hizmetin Dayanağı Mevzuatın Adı ve Numarası Hizmetten Yararlananlar Hizmeti Sunmakla Görevli Kurum/ Birim

Detaylı

2014 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU

2014 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU 1 SUNUŞ 5018 Sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanununun 30 uncu maddesinde yer alan; Genel yönetim kapsamındaki

Detaylı

T.C. GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI KOCAELİ VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI. Mükellef Hizmetleri Grup Müdürlüğü. Sayı : [ /5]

T.C. GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI KOCAELİ VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI. Mükellef Hizmetleri Grup Müdürlüğü. Sayı : [ /5] T.C. GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI KOCAELİ VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI Mükellef Hizmetleri Grup Müdürlüğü Sayı : 70280967-105[269-2015/5]-45 11.05.2016 Konu : Yapılmakta Olan Yatırımlar" hesabında yer alan bakiyenin,

Detaylı

Belediyelere Ait Özel Hesapların Muhasebeleştirilmesi Düzenlendi

Belediyelere Ait Özel Hesapların Muhasebeleştirilmesi Düzenlendi www.mevzuattakip.com.tr Belediyelere Ait Özel Hesapların Muhasebeleştirilmesi Düzenlendi 17 Ekim 2017 tarih ve 30213 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Kamu İdarelerine Ait Özel Hesaplara İlişkin İşlemlerin

Detaylı

BOZOK ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI HİZMET ENVANTERİ

BOZOK ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI HİZMET ENVANTERİ TAMAMLANMA 1 602040000 Stratejik Planlama Üniversitemiz Stratejik Planının Hazırlanması, Yenilenmesi Ve Güncellenmesi Konusunda Koordinasyonu Sağlamak Kanunu (Md.9,60) 2-Kamu İdarelerinde Stratejik Planlamaya

Detaylı

KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI

KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI SIRA ADI 1 Ayrıntılı Harcama Finansman Programı Tekliflerinin Hazırlanması ve uygulanması 1-Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol

Detaylı

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ 0 5018 sayılı Mali Yönetimi ve Kontrol Kanununun 30 uncu maddesinde, genel yönetim kapsamındaki idarelerin, ilk altı aylık bütçe uygulama sonuçları, ikinci altı aya ilişkin beklentiler ve hedefler ile

Detaylı

27 KASIM 2007 TARIHLI VE 26713 SAYILI RESMI GAZETEDE YAYIMLANMIŞTIR.

27 KASIM 2007 TARIHLI VE 26713 SAYILI RESMI GAZETEDE YAYIMLANMIŞTIR. 27 KASIM 2007 TARIHLI VE 26713 SAYILI RESMI GAZETEDE YAYIMLANMIŞTIR. AVRUPA BİRLİĞİ VE ULUSLARARASI KURULUŞLARIN KAYNAKLARINDAN KAMU İDARELERİNE PROJE KARŞILIĞI AKTARILAN HİBE TUTARLARININ HARCANMASI VE

Detaylı

T.C. BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ 2017 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU

T.C. BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ 2017 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU T.C. BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ 2017 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU BİNGÖL Temmuz 2017 11 SUNUŞ 5018 Sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanununun 30 uncu maddesinde, genel yönetim kapsamındaki

Detaylı

ANTALYA MANAVGAT BELEDİYESİ 2014 YILI SAYIŞTAY DENETİM RAPORU

ANTALYA MANAVGAT BELEDİYESİ 2014 YILI SAYIŞTAY DENETİM RAPORU ANTALYA MANAVGAT BELEDİYESİ 2014 YILI SAYIŞTAY DENETİM RAPORU Ekim 2015 İÇİNDEKİLER 1. KAMU İDARESİNİN MALİ YAPISI VE MALİ TABLOLARI HAKKINDA BİLGİ... 1 2. DENETLENEN KAMU İDARESİ YÖNETİMİNİN SORUMLULUĞU...

Detaylı

T.C. BARTIN ÜNİVERSİTESİ

T.C. BARTIN ÜNİVERSİTESİ T.C. BARTIN ÜNİVERSİTESİ 2018 MALİ YILI I. ÜÇ AYLIK BÜTÇE, PERFORMANS PROGRAMI ve MUHASEBE GERÇEKLEŞMELERİ DEĞERLENDİRME RAPORU STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI NİSAN - 2018 BARTIN A. 2018 MALİ YILI

Detaylı

KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU FIRAT ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI

KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU FIRAT ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU FIRAT ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1 Stratejik Planlama Çalışmaları

Detaylı

VAKIF PORTFÖY ÜÇÜNCÜ PARA PİYASASI FONU (Eski adıyla Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O. B Tipi Havuz Likit Fonu )

VAKIF PORTFÖY ÜÇÜNCÜ PARA PİYASASI FONU (Eski adıyla Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O. B Tipi Havuz Likit Fonu ) (Eski adıyla Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O. B Tipi Havuz Likit Fonu ) 1 OCAK - 31 ARALIK 2015 HESAP DÖNEMİNE AİT PORTFÖY DAĞILIM RAPORU VE PAY FİYATININ HESAPLANMASINA DAYANAK TEŞKİL EDEN PORTFÖY DEĞERİ

Detaylı

TMS 18 HASILAT 1. KAPSAMI

TMS 18 HASILAT 1. KAPSAMI TMS 18 HASILAT 1. KAPSAMI Bu standart aşağıdaki işlem ve olaylardan kaynaklanan hasılatın a) Mal satışları b) Hizmet sunumları ve c) İşletme varlıklarının başkaları tarafından kullanılmasından sağlanan

Detaylı

VAKIF PORTFÖY BİRİNCİ PARA PİYASASI FONU (Eski adıyla Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O. B Tipi Likit Fon )

VAKIF PORTFÖY BİRİNCİ PARA PİYASASI FONU (Eski adıyla Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O. B Tipi Likit Fon ) (Eski adıyla Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O. B Tipi Likit Fon ) 1 OCAK - 31 ARALIK 2015 HESAP DÖNEMİNE AİT PORTFÖY DAĞILIM RAPORU VE PAY FİYATININ HESAPLANMASINA DAYANAK TEŞKİL EDEN PORTFÖY DEĞERİ TABLOSU

Detaylı

Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı: İdarede 5018 sayılı Kanunun 60 ıncı maddesinde belirtilen görevleri yürüten birimi ifade eder.

Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı: İdarede 5018 sayılı Kanunun 60 ıncı maddesinde belirtilen görevleri yürüten birimi ifade eder. MALİ İŞLEMLERİN SÜREÇ AKIM ŞEMASI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam Madde 1- Mali işlemlerin süreç ve akım şemasının amacı, Iğdır Üniversitesi harcama birimlerinin faaliyetlerinin

Detaylı

2004 YILI HAZİNE İŞLEMLERİ RAPORU (ÖZET)

2004 YILI HAZİNE İŞLEMLERİ RAPORU (ÖZET) SAYIŞTAY RAPORLARI 2004 Yılı Hazine İşlemleri Raporu (Özet) 2004 YILI HAZİNE İŞLEMLERİ RAPORU (ÖZET) 2004 yılı Hazine İşlemleri Raporu esas olarak dört ana bölümden oluşmaktadır: Bütçe Finansmanı Hazine

Detaylı

VAKIF PORTFÖY İKİNCİ PARA PİYASASI FONU (Eski adıyla Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O. B Tipi Likit İnternet Fon )

VAKIF PORTFÖY İKİNCİ PARA PİYASASI FONU (Eski adıyla Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O. B Tipi Likit İnternet Fon ) (Eski adıyla Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O. B Tipi Likit İnternet Fon ) 1 OCAK - 31 ARALIK 2015 HESAP DÖNEMİNE AİT PORTFÖY DAĞILIM RAPORU VE PAY FİYATININ HESAPLANMASINA DAYANAK TEŞKİL EDEN PORTFÖY DEĞERİ

Detaylı

Bu rapor, 6085 sayılı Sayıştay Kanunu uyarınca yürütülen düzenlilik denetimi sonucu hazırlanmıştır.

Bu rapor, 6085 sayılı Sayıştay Kanunu uyarınca yürütülen düzenlilik denetimi sonucu hazırlanmıştır. T..C.. SAYIIŞTAY BAŞKANLIIĞII MUĞLA SIITKII KOÇMAN ÜNİİVERSİİTESİİ 2012 YIILII DENETİİM RAPORU EYLÜL 2013 T.C. SAYIŞTAY BAŞKANLIĞI 06100 Balgat / ANKARA Tel: 0 312 295 30 00; Faks: 0 312 295 40 94 e-posta:

Detaylı

TMS 23 BORÇLANMA MALİYETLERİ

TMS 23 BORÇLANMA MALİYETLERİ TMS 23 BORÇLANMA MALİYETLERİ M. Vefa TOROSLU Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Mayıs 2009 Standardın Amacı Standardın amacı, borçlanma maliyetlerinin unsurları olan faiz, komisyon, kur farkı gibi giderlerin

Detaylı

DERNEK 12/2015 AYRINTILI BİLANÇOSU

DERNEK 12/2015 AYRINTILI BİLANÇOSU AKTİF(VARLIKLAR) DERNEK 12/2015 AYRINT A I-DÖNEN VARLIKLAR 1.923.702,33 A B A-Hazır Değerler 452.021,16 A C 1-Kasa 7.189,99 B C 2-Alınan Çekler 0,00 C C 3-Bankalar 442.553,65 C C 4-Verilen Çekler ve Ödeme

Detaylı

STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI İMZA VE PARAF ADIMLARI

STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI İMZA VE PARAF ADIMLARI 841.02.03.00 602.07.01.00 841.01.01.00 602.08.01.00 STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI İMZA VE PARAF ADIMLARI İÇ LARI DIŞ LAR 1 Performans Programının Hazırlanması 2-Sayıştay 3-4-Kalkınma Bakanlığı 5-6-Kamuoyu

Detaylı

VI-8 MERKEZİ YÖNETİM MUHASEBE YÖNETMELİĞİ GENEL TEBLİĞİ (SAYI: 2)

VI-8 MERKEZİ YÖNETİM MUHASEBE YÖNETMELİĞİ GENEL TEBLİĞİ (SAYI: 2) VI-8 MERKEZİ YÖNETİM MUHASEBE YÖNETMELİĞİ GENEL TEBLİĞİ (SAYI: 2) MERKEZİ YÖNETİM MUHASEBE YÖNETMELİĞİ GENEL TEBLİĞİ (SAYI: 2) R.G. Tarihi : 07/03/2009 R.G. Sayısı : 27162 I- Giriş (1) Merkezi Yönetim

Detaylı

TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU Döner Sermaye Bütçe ve Muhasebe İşlemleri Daire Başkanlığı Tek Düzen Muhasebe Birimi

TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU Döner Sermaye Bütçe ve Muhasebe İşlemleri Daire Başkanlığı Tek Düzen Muhasebe Birimi TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU Döner Sermaye Bütçe ve Muhasebe İşlemleri Daire Başkanlığı Tek Düzen Muhasebe Birimi MUHASEBEDE SIK YAPILAN HATALAR VE SIKÇA SORULAN SORULAR MEHMET DEVİREN & ADİL DUMANLILAR

Detaylı

T.C. MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI MUHASEBE KESİN HESAP VE RAPORLAMA BİRİMİ İŞ TANIM ÇİZELGESİ

T.C. MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI MUHASEBE KESİN HESAP VE RAPORLAMA BİRİMİ İŞ TANIM ÇİZELGESİ 911.MKH.BİT/F01 1 / 10 REVİZYON DURUM Revizyon Tarihi Revizyon Açıklama 911.MKH.BİT/F01 2 / 10 Adı sında 1 2 Üniversite bütçesinden yapılacak ödemelerin muhasebeleştirilmesi Bütçe dışı proje ödemelerinin

Detaylı

EPDAD Bütçe ve Mali İşler Yönetmeliği

EPDAD Bütçe ve Mali İşler Yönetmeliği EPDAD Bütçe ve Mali İşler Yönetmeliği EPDAD EĞİTİM FAKÜLTELERİ PROGRAMLARINI DEĞERLENDİRME VE AKREDİTASYON DERNEĞİ Eğitim Fakülteleri Programlarını Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği tarafından öğretmen

Detaylı

YAP-İŞLET MODELİ İLE ELEKTRİK ENERJİSİ ÜRETİM TESİSLERİNİN KURULMASI VE İŞLETİLMESİ İLE ENERJİ SATIŞININ DÜZENLENMESİ HAKKINDA KANUN

YAP-İŞLET MODELİ İLE ELEKTRİK ENERJİSİ ÜRETİM TESİSLERİNİN KURULMASI VE İŞLETİLMESİ İLE ENERJİ SATIŞININ DÜZENLENMESİ HAKKINDA KANUN 7557 YAP-İŞLET MODELİ İLE ELEKTRİK ENERJİSİ ÜRETİM TESİSLERİNİN KURULMASI VE İŞLETİLMESİ İLE ENERJİ SATIŞININ DÜZENLENMESİ HAKKINDA KANUN Kanun Numarası : 4283 Kabul Tarihi : 16/7/1997 Yayımlandığı R.Gazete

Detaylı

120 Alıcılar 798.608,77 121 Alacak Senetleri - 122 Alacak Senetleri Reeskontu(-) - 126 Verilen Depozito ve Teminatlar - 12 Ticari Alacaklar

120 Alıcılar 798.608,77 121 Alacak Senetleri - 122 Alacak Senetleri Reeskontu(-) - 126 Verilen Depozito ve Teminatlar - 12 Ticari Alacaklar ENERVİS ENERJİ SERVİS SANAYİ VE TİCARET A.Ş. AKTİF (VARLIKLAR) 31.12.2012 1 DÖNEN VARLIKLAR TOPLAMI 1.155.393,33 10 Hazır Değerler 333.817,62 100 Kasa - 101 Alınan çekler - 102 Bankalar 333.817,62 103

Detaylı

T.C. ORDU BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU RAPORU BAŞKANLIK MAKAMINA

T.C. ORDU BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU RAPORU BAŞKANLIK MAKAMINA KONU: Ordu Büyükşehir Belediyesinin 2015 yılı Kesin Hesabı. KOMİSYON İNCELEMESİ: Büyükşehir Belediye Meclisimizin 2016 yılı Mayıs ayı Toplantısının 12.05.2016 tarihli ilk birleşiminin 17. gündem maddesi

Detaylı

Erkan Karaarslan TASLAK FORM

Erkan Karaarslan TASLAK FORM TARIM VE KIRSAL KALKINMAYI DESTEKLEME KURUMU BÜTÇE VE MUHASEBE İŞLEMLERİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR Erkan Karaarslan TASLAK FORM 1 2 İÇİNDEKİLER 1 TARIM VE KIRSAL KALKINMAYI DESTEKLEME KURUMU... 8 BÜTÇE

Detaylı

T.C NİĞDE ÜNİVERSİTESİ. 2014 Yılı Kurumsal Mali Durum ve Beklentiler Raporu

T.C NİĞDE ÜNİVERSİTESİ. 2014 Yılı Kurumsal Mali Durum ve Beklentiler Raporu T.C NİĞDE ÜNİVERSİTESİ 2014 Yılı Kurumsal Mali Durum ve Beklentiler Raporu Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı TEMMUZ 2014 I. OCAK - HAZİRAN 2014 DÖNEMİ BÜTÇE UYGULAMA SONUÇLARI A. Bütçe Giderleri Üniversitemize,

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMET ENVANTERİ TABLOSU

ANKARA ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMET ENVANTERİ TABLOSU 1 841.02.00.00 65.01.00-D Bütçe nin Gerçekleştiril mesi ve Kaydedilmesi Ödenek Talebi, Aktarma, Serbest Bırakma, Talebinin oluşturulması Kontrol Kanunu (Madde 20,21,39,40,60) 2-Yılı Bütçe Kanunu 3-2547

Detaylı

2016 Meclis Denetim Komisyon Raporu

2016 Meclis Denetim Komisyon Raporu T.C. DİYARBAKIR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ 2016 Meclis Denetim Komisyon Raporu Denetim Konusu Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığının 2016 Mali Yılı Gelir ve Giderleri İle bunlara ilişkin hesap kayıt

Detaylı

Hesap No Hesap Adı Borç Alacak

Hesap No Hesap Adı Borç Alacak I ÖDENEK AKTARMA İŞLEMLERİ Yükseköğretim Kurumları Bütçelerinde Bilimsel Araştırma Projeleri için Tefrik Edilen Ödeneklerin Özel Hesaba Aktarılarak Kullanımı, Muhasebeleştirilmesi ile Özel n İşleyişine

Detaylı

T.C. AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE

T.C. AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE T.C. AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam Madde(1)- (1)Bu yönergenin amacı,

Detaylı

MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO 1 HİZMETİN ADI Ayrıntılı Harcama Finansman Programı Tekliflerinin Hazırlanması ve uygulanması 2

Detaylı

T.C. BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ 2016 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU

T.C. BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ 2016 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU T.C. BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ 2016 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU BİNGÖL Temmuz 2016 11 SUNUġ 5018 Sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanununun 30 uncu maddesinde, genel yönetim kapsamındaki

Detaylı

SAĞLIK YATIRIMLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

SAĞLIK YATIRIMLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK YATIRIMLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 72 BAKANLIK MERKEZ TEŞKİLATI VE BAĞLI KURULUŞLAR Kadir Serdar TAFLAN Sağlık Bakanlığı Sağlık Yatırımları Genel Müdürü 1964 yılında Erzurum da doğdu. Yüksek öğrenimini

Detaylı

Sözleşmelerin Döviz Cinsinden Belirlenebileceği Hallerde Son Durum

Sözleşmelerin Döviz Cinsinden Belirlenebileceği Hallerde Son Durum Sözleşmelerin Döviz Cinsinden Belirlenebileceği Hallerde Son Durum 11 Ekim 2018 tarihli Dünya Gazetesinde yayımlanan Sözleşmelerin Döviz Cinsinden Belirlenebileceği Haller başlıklı yazımızda; Türk Parası

Detaylı

İÇİNDEKİLER ÖN SÖZ... XVII BİRİNCİ BÖLÜM MUHASEBE

İÇİNDEKİLER ÖN SÖZ... XVII BİRİNCİ BÖLÜM MUHASEBE İÇİNDEKİLER ÖN SÖZ... XVII BİRİNCİ BÖLÜM MUHASEBE 1.1. Muhasebenin Sorumluluk Alanı...3 1.2. Muhasebenin Ülke ve Dünya Ekonomisindeki Yeri...4 1.3. Muhasebe Verilerinin İlgi Çevreleri...7 1.4. Muhasebenin

Detaylı

BİRİM GÖREV TANIMLARI

BİRİM GÖREV TANIMLARI T.C. ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ BİRİM GÖREV TANIMLARI BİRİM: BAĞLI OLDUĞU BİRİM: İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRE BAŞKANLIĞI GENEL SEKRETERLİK GÖREVİN KISA TANIMI: Üniversitemiz birimlerinin hizmetlerini en iyi şekilde

Detaylı