%0.2 klorheksidin glukonat içerir. Yardımcı madde olarak; gliserin, limon esansı ve nane esansı içerir.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "%0.2 klorheksidin glukonat içerir. Yardımcı madde olarak; gliserin, limon esansı ve nane esansı içerir."

Transkript

1 KLORHEX GARGARA BİRİM FORMÜLÜ %0.2 klorheksidin glukonat içerir. Yardımcı madde olarak; gliserin, limon esansı ve nane esansı içerir. TIBBİ ÖZELLİKLERİ Klorheksidin bir biguanid antiseptiktir ve genel oral hijyen uygulanmadığı zaman oluşan plak ve gingivitis gelişimini azaltmada önemli rol oynar. Diş minesi hidroksiapatiti, diş yüzeyi, bakteri ve tükrük proteinleri içeren oral yapılara güçlü afinitesi vardır. Klorheksidin dental plak depozisyonunu ve beraberinde gingivada kırmızılık, şişlik veya kanamayla karakterize gingivitisi azaltır. Aft ülserlerinin oluşma sıklığını azaltır ve periodontal cerrahi sonrasında iyileşme oranını artırır. Klorheksidin glukonat, konsantrasyona bağlı olarak bakteriyostatik veya bakterisid etkili katyonik bir antiseptiktir. Pozitif yüklü olduğundan, ağız çalkalaması sırasında, negatif bir yüke sahip olan diş, plak ve oral mukoza yüzeylerine ve intraselüler komponentlerin zayıflamasına neden olan mikroorganizmaların hücre duvarı üzerine adsorbe olarak bakteri hücre membranının parçalanmasına neden olur. Klorheksidin glukonat adsorbe olduğu bu yerlerden 24 saat süresince kademeli olarak salınır. Bu salınma bakteriyostatik etkinin devamını sağlar. Çalkalamayı takiben klorheksidin glukonatın yaklaşık %30 u oral kavitede kalır ve ağızdaki sıvılar içerisine yavaş yavaş salınır. Klorheksidinin sistemik uygulamasına ilişkin çalışmalar maddenin gastrointestinal absorbsiyonunun çok zayıf olduğunu göstermiştir. İnsanlarda klorheksidinin ortalama plazma düzeyi, 300 mg oral dozu takiben; mcg/ml lık pik seviyesine 30 dakikada ulaşmıştır. İlacın yaklaşık %90 ı feçesle, %1 den azı ise idrarla atılır. Klorheksidin uygulamasından 12 saat sonra, plazmada tayin edilebilir miktarda klorheksidine rastlanmamıştır. ÖNERİLEN KULLANIM YERİ Klorhex Gargara,

2 Dental plakların oluşmasını önlemede profilaktik olarak, Gingivitis tedavisinde ve önlenmesinde, Protezin yıpranmasıyla bakteriyel ya da fungal etkilerin neden olduğu oral mukoza enflamasyonlarının tedavisinde (stomatitis), Minör aft ülserlerinde (aphtosus stomatitis), Çeşitli nedenlerden dolayı diş temizliği yapamayan kişilerde (immuno- kompromize hastalar, periodontal veya diğer oral operasyonları geçirmiş kimseler, mental ya da fiziksel özürlü kişiler gibi) ağız hijyeninin sağlanması amacıyla kullanılır. Kemoterapi ve radyoterapi sonrası ağızda görülen mukozitlere bağlı sekonder enfeksiyonların önlenmesinde, Orafarenks bölgesindeki enfeksiyonlarda (farenjit, larenjit, tonsilit vb) ve bu bölgedeki operasyonlar sonrasında tedaviye destek amacıyla kullanılır. KULLANILMAMASI GEREKEN DURUMLAR Klorheksidine karşı duyarlılık gösterenlerde kontrendikedir. Formülasyon içindeki maddelerden herhangi birine hipersensitivitesi olanlarda kullanılmaz. UYARILAR / ÖNLEMLER HARİCEN KULLANILIR 12 yaşın altındaki çocuklarda kullanılmamalıdır. 12 yaş ve üzerindeki çocuklarda doktor tavsiyesiyle kullanılmalıdır. Kesinlikle yutulmamalıdır. Kaza ile yutulduğunda su veya süt içilerek seyreltilmeli ve bir doktora danışılmalıdır. Sulandırılmadan kullanılır. Yalnızca ağız içinde kullanılır, gözler ve kulaklar ile temas ettirilmesinden kaçınılmalıdır. Ağız içinde, dil ve diş üzerinde geri dönüşümlü renk değişikliği yapabilir. Gebe kadınlarda ve deney hayvanlarında yapılan çalışmalarda, etken maddenin güvenli kullanımı saptanmamıştır. Bu nedenle ilacın gebelik sırasında kullanımı kontrendikedir. Emziren kadınlarda herhangi bir veri mevcut değildir. Bu nedenle emziren annelerde kullanımı kontrendikedir. Kullanmadan önce Kullanım Kılavuzu nu dikkatlice okuyunuz. Kullanmakta olduğunuz ilaç var ise, muhakkak doktorunuza ve eczacınıza bildiriniz.

3 YAN ETKİLER / ADVERS ETKİLER Klorheksidin ağız içinde, dil ve diş üzerinde renk değişikliklerine neden olabilir. Dil üzerindeki renk değişikliği glikoproteinlerin pigmentasyonuna bağlıdır. Klorheksidin kullanımı kesildikten sonra boyanmış hücre katmanlarında deskuamasyon gerçekleşeceğinden renk değişikliği kendiliğinden ortadan kalkar. Dişler üzerindeki renk değişikliği dişe tutunan salya kökenli glikoproteinlerin ve diğer eklentilerin boyanmasıyla meydana gelir. Bu şikayetler aşırı plak gelişimi olanlarda daha fazladır. Ayrıca yüzeyi pürüzlenmiş diş dolguları ve pürüzlü diş yüzeyleri glikoproteinlerin tutunmasına elverişli oldukları için daha fazla boyanırlar ve böylece renk değişikliği gözlenir. Diş yüzeyindeki renk değişiklikleri hastaların diş macunları ile ağız temizliği yapabilecekleri duruma gelmeleriyle büyük çapta ortadan kalkar. Pürüzlü diş yüzeyleri ve pürüzlü dolgularda kalan renk değişiklikleri diş hekimi tarafından kolaylıkla giderilebilir. Ender de olsa, bazı hastalarda Klorhex Gargara ile tedavi sırasında tad almada değişiklikler oluşabilir. Tad alma duyusundaki değişikliklerin devamlı olduğu bir vaka bildirilmemiştir. Klorhex Gargara kullanıldığında aşağıdaki etkiler sürekli olarak devam ediyorsa, ya da günlük yaşamı etkileyecek kadar rahatsızlık veriyorsa hekime başvurulmalıdır: Tad almada değişiklik, Klorhex Gargaranın nın endikasyonları, mekanik ağız temizliğinin güç olduğu ağızlar ya da bölgelere yönelik olduğundan doğal olarak dişler üzerinde biriken ancak patojenitesi olmayan plağın salyadaki iyonlarla mineralizasyonu söz konusu olduğu için dişlerde izafi olarak tartar (calculus) oluşumunda artma. Dişlerde, ağızda, diş dolgusunda, protezlerde ve ağızdaki diğer apareylerde oluşan renk değişikliğinin hastanın yaptığı mekanik temizliğe rağmen geçmemesi. Aşağıda belirtilen durumları taşıyan ya da bahsedilen medikal problemleri olan kişiler tedavi sırasında izlenmelidir: Ön dişlerinde pürüzlü yüzeye sahip dolgusu olanlarda ya da dişlerin ucunda klorheksidin renk kaybı yapabileceğinden estetik açıdan rahatsız olabilir. Hem periodontitis ve hem de gingivitiste meydana gelen gingival enflamasyon ve kanama klorheksidin ile azaltılmaktadır; bu semptomların varlığında ve yokluğunda Klorhex Gargara, ile tedaviden sonra periodontitis maskelenebilir. İstenmeyen bir etki görüldüğü zaman Sağlık Bakanlığı Türkiye Farmakovijilans Merkezi (TÜFAM) ne bildiriniz.

4 GÜNLÜK KULLANIM ŞEKLİ VE DOZU Mekanik diş temizliği yapıldıktan sonra, ağız bol miktarda su ile çalkalanıp diş macunu artıkları iyice uzaklaştırılmalıdır. Klorhex Gargara, günde iki kez ml (bir ölçek) kadar ağıza alınarak ağız yaklaşık 1 dakika süresince çalkalanır. Kullandıktan sonra 30 dakika boyunca bir şey yiyip içilmemesi önerilir. Kullanımdan sonra ağız su ile çalkalanmamalıdır. Protezlerin temizliği için, protezler günde iki kez 1-2 dakika Klorhex Gargara içinde bırakılır. Ancak öncesinde protez yüzeyindeki renklenme potansiyeli olan glikoproteinlerin protez fırçası ile çok iyi temizlenmesi gerekir. Orofarengeal bölgedeki enfeksiyonlarda ve bu bölgedeki operasyonlar sonrasında günde iki kez bir ölçek (10-15mL) KLORHEX Gargara ile yaklaşık bir dakika gargara yapılır TİCARİ TAKDİM ŞEKLİ Karton kutuda 5, 10, 15 ml işaretli ölçekli, 200 ml lik polietilen kapaklı renkli PET şişelerde

5 İZİN SAHİBİ VE ADRESİ DROGSAN İlaçları Sanayi ve Ticaret A.Ş. Oğuzlar Mahallesi 56. Sokak, No:7/ Balgat ANKARA ÜRETİCİ İSİM VE ADRESİ DROGSAN İlaçları Sanayi ve Ticaret A.Ş. Çubuk ANKARA BULUNACAK STANDART İFADELER 25 Cnin altındaki oda sıcaklığında saklayınız ve ışıktan koruyunuz. Çocukların ulaşamayacakları yerlerde ve ambalajında saklayınız SADECE ECZANELERDE SATILIR.

6 10. DIŞ AMBALAJ ÜZERİNDE BULUNMASI GEREKEN BİLGİLER ÜRÜNÜN ADI KLORHEX GARGARA BİLEŞİMİ %0.2 klorheksidin glukonat içerir. Yardımcı madde olarak; gliserin, limon esansı ve nane esansı içerir İHTİVA ETTİĞİ NET MİKTAR 200 ml ÖNERİLEN KULLANIM YERİ Dental plakların oluşmasını önlemede profilaktik olarak, Gingivitis tedavisinde ve önlenmesinde, Protezin yıpranmasıyla bakteriyel ya da fungal etkilerin neden olduğu oral mukoza enflamasyonlarının tedavisinde (stomatitis), Minör aft ülserlerinde (aphtosus stomatitis), Çeşitli nedenlerden dolayı diş temizliği yapamayan kişilerde (immuno- kompromize hastalar, periodontal veya diğer oral operasyonları geçirmiş kimseler, mental ya da fiziksel özürlü kişiler gibi) ağız hijyeninin sağlanması amacıyla kullanılır. Kemoterapi ve radyoterapi sonrası ağızda görülen mukozitlere bağlı sekonder enfeksiyonların önlenmesinde, Orafarenks bölgesindeki enfeksiyonlarda (farenjit, larenjit, tonsilit vb) ve bu bölgedeki operasyonlar sonrasında tedaviye destek amacıyla kullanılır UYARILAR / ÖNLEMLER HARİCEN KULLANILIR Kullanmadan önce Kullanım Kılavuzu nu dikkatlice okuyunuz. Kullanmakta olduğunuz ilaç var ise, muhakkak doktorunuza ve eczacınıza bildiriniz.

7 10.6. İZİN TARİH VE NUMARASI SERİ NUMARASI, İMAL TARİHİ VE SON KULLANMA TARİHİ İZİN SAHİBİ VE ADRESİ DROGSAN İlaçları Sanayi ve Ticaret A.Ş. Oğuzlar Mah. 56. sok. 7/ Balgat / ANKARA ÜRETİCİ İSİM VE ADRESİ DROGSAN İlaçları Sanayi ve Ticaret A.Ş Çubuk / ANKARA STANDART İFADELER 25 C nin altındaki oda sıcaklığında saklayınız ve ışıktan koruyunuz. Çocukların ulaşamayacakları yerlerde ve ambalajında saklayınız SADECE ECZANELERDE SATILIR.

8 11. İÇ AMBALAJ ÜZERİNDE BULUNMASI GEREKEN BİLGİLER ÜRÜNÜN ADI KLORHEX GARGARA BİLEŞİMİ %0.2 klorheksidin glukonat içerir. Yardımcı madde olarak; gliserin, limon esansı ve nane esansı içerir İHTİVA ETTİĞİ NET MİKTAR 200 ml ÖNERİLEN KULLANIM YERİ ANTİSEPTİK UYARILAR / ÖNLEMLER HARİCEN KULLANILIR Kullanmadan önce Kullanım Kılavuzu nu dikkatlice okuyunuz. Kullanmakta olduğunuz ilaç var ise, muhakkak doktorunuza ve eczacınıza bildiriniz İZİN TARİH VE NUMARASI SERİ NUMARASI, İMAL TARİHİ VE SON KULLANMA TARİHİ İZİN SAHİBİ VE ADRESİ DROGSAN İlaçları Sanayi ve Ticaret A.Ş. Oğuzlar Mah. 56. sok. 7/ Balgat / ANKARA ÜRETİCİ İSİM VE ADRESİ DROGSAN İlaçları Sanayi ve Ticaret A.Ş. Çubuk ANKARA

9 STANDART İFADELER 25 C nin altındaki oda sıcaklığında saklayınız ve ışıktan koruyunuz. Çocukların ulaşamayacakları yerlerde ve ambalajında saklayınız. SADECE ECZANELERDE SATILIR.

OROHEKS % 0,2 ORAL SPREY

OROHEKS % 0,2 ORAL SPREY OROHEKS % 0,2 ORAL SPREY FORMÜL %0.2 klorheksidin glukonat içerir. Yardımcı madde olarak; gliserin, limon esansı ve nane esansı içerir. Bir püskürtme 0.15 ml dir ve 0.0003 g klorheksidin glukonat içerir.

Detaylı

Etkin Madde Klorheksidin glukonat (%1)tır. Yardımcı madde olarak; Kuş üzümü aroması, Kiraz aroması ve Nane esansı içerir.

Etkin Madde Klorheksidin glukonat (%1)tır. Yardımcı madde olarak; Kuş üzümü aroması, Kiraz aroması ve Nane esansı içerir. KULLANIM KILAVUZU KLORHEX ORAL JEL Birim Formülü Etkin Madde Klorheksidin glukonat (%1)tır. Yardımcı madde olarak; Kuş üzümü aroması, Kiraz aroması ve Nane esansı içerir. Tıbbi Özellikleri Klorheksidin

Detaylı

FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ

FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ KLOROBEN GARGARA FORMÜLÜ Etkin madde Klorheksidin glukonat %0.12 ve Benzidamin HCl %0.15 Yardımcı madde olarak; Sorbitol, Etanol, Patent V mavisi, Kinolin sarısı, Nane esansı ve Limon esansı içerir. FARMAKOLOJİK

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALİMATI PERİMEX PLUS GARGARA Yalnızca ağız içine uygulanır. Etkin Madde: %0.15 Benzidamin HCl, %0.12 Klorheksidin diglukonat içerir. Yardımcı Maddeler: Etil alkol (%96), lutrol F68, sorbitol

Detaylı

DOKTORUNUZA DANIŞMADAN KULLANMAYINIZ.

DOKTORUNUZA DANIŞMADAN KULLANMAYINIZ. FARHEX Gargara FORMÜLÜ 120 ml gargara solüsyonu; 0,180 g benzidamin hidroklorür, 0,144 g klorheksidin glukonat, yardımcı madde olarak; aspartam, sodyum sakkarin, etil alkol ve nane esansı içerir. FARMAKOLOJĐK

Detaylı

FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ

FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ KLOROBEN ORAL SPREY FORMÜLÜ Etkin madde Klorheksidin glukonat %0.12 ve Benzidamin HCl %0.15 Yardımcı madde olarak; Lutrol F68, Sorbitol (%70), Etanol, Nane esansı ve limon esansı içerir. Her püskürtme

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce KULLANMA TALİMATINI dikkatlice

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce KULLANMA TALİMATINI dikkatlice KLOROBEN gargara Ağız çalkalamak için. KULLANMA TALİMATI - Etkin madde: 100 ml lik çözelti 120 mg (%0.12) klorheksidin glukonat ve 150 mg (%0.15) benzidamin hidroklorür içerir. - Yardımcı maddeler: Sorbitol

Detaylı

ANDOREX GARGARA 120 ml

ANDOREX GARGARA 120 ml ANDOREX GARGARA 120 ml FORMÜLÜ Bir şişe (120 ml) Gargara içerisinde; Etken maddeler: 0.180 g Benzidamin hidroklorür, 0.144 g Klorheksidin glukonat. Yardımcı maddeler: Sakkarin, Etanol, Metil paraben, Kinolin

Detaylı

DOKTORUNUZA DANIŞMADAN KULLANMAYINIZ.

DOKTORUNUZA DANIŞMADAN KULLANMAYINIZ. FARHEX Sprey FORMÜLÜ 30 ml sprey solüsyonu; 0,045 g benzidamin hidroklorür, 0,036 g klorheksidin glukonat, yardımcı madde olarak; aspartam, sodyum sakkarin, etil alkol ve nane esansı içerir. Bir püskürtme,

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. GERAL gargara Ağız çalkalamak için.

KULLANMA TALİMATI. GERAL gargara Ağız çalkalamak için. KULLANMA TALİMATI GERAL gargara Ağız çalkalamak için. Etkin madde: 100 ml lik çözelti 120 mg (%0.12) klorheksidin glukonat ve 150 mg (%0.15) benzidamin hidroklorür içerir. Yardımcı maddeler: Sodyum sakarin,

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. PERİMEX PLUS ORAL SPREY Yalnızca ağız içine uygulanır. KULLANMA TALİMATI Etkin Madde: %0.15 Benzidamin HCl, %0.12 Klorheksidin diglukonat içerir. Yardımcı Maddeler: Etil alkol (%96), poloxamer 188, sorbitol

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Uygulama şekli: Az miktarda su ile seyreltilerek ya da seyreltilmeden yutulmaksızın gargara yapılır.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Uygulama şekli: Az miktarda su ile seyreltilerek ya da seyreltilmeden yutulmaksızın gargara yapılır. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI: DİCLORAL gargara 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her 1 ml 0,74 mg diklofenak (serbest asit şeklinde) içerir. Yardımcı madde(ler): Yardımcı

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI Droser Burun Damlası. 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde:

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI Droser Burun Damlası. 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI Droser Burun Damlası KISA ÜRÜN BİLGİSİ 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Sodyum klorür % 0.9 (a/h) Yardımcı maddeler: Yardımcı maddeler için Bölüm 6.1 e bakınız.

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Etkin madde: 120 ml gargara solüsyonu, 180 mg benzidamin hidroklorür ve 144 mg klorheksidin glukonat içermektedir.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Etkin madde: 120 ml gargara solüsyonu, 180 mg benzidamin hidroklorür ve 144 mg klorheksidin glukonat içermektedir. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI FARHEX gargara KISA ÜRÜN BİLGİSİ 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: 120 ml gargara solüsyonu, 180 mg benzidamin hidroklorür ve 144 mg klorheksidin glukonat içermektedir.

Detaylı

2. DROSER i kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler 3. DROSER nasıl kullanılır? 4. Olası yan etkiler nelerdir? 5. DROSER in saklanması

2. DROSER i kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler 3. DROSER nasıl kullanılır? 4. Olası yan etkiler nelerdir? 5. DROSER in saklanması KULLANMA TALİMATI DROSER burun damlası Yalnızca burun içine uygulanır. Etkin madde : Sodyum klorür Yardımcı maddeler : Deiyonize su. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. FARHEX sprey 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. FARHEX sprey 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI FARHEX sprey KISA ÜRÜN BİLGİSİ 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin Maddeler: 30 ml sprey solüsyonu, 45 mg benzidamin hidroklorür ve 36 mg klorheksidin glukonat içermektedir

Detaylı

KULLANMA TALĐMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALĐMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALĐMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALĐMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. USYEX sprey Ağız içine püskürtülerek uygulanır. KULLANMA TALĐMATI Etkin madde: 30 ml sprey 0,075 g flurbiprofen ve 0,036 g klorheksidin glukonat içerir. Yardımcı maddeler: Gliserin, etil alkol (% 96),

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. OROHEKS PLUS ın yetişkin dozu 15 ml dir. Gün boyunca 1,5-3 saatlik aralıklarla uygulanır.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. OROHEKS PLUS ın yetişkin dozu 15 ml dir. Gün boyunca 1,5-3 saatlik aralıklarla uygulanır. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI OROHEKS PLUS gargara 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM 200 ml lik solüsyon Etkin madde: Klorheksidin glukonat 240 mg (%0.12) Benzidamin hidroklorür 300 mg

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. PERİMEX PLUS oral sprey 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. PERİMEX PLUS oral sprey 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI PERİMEX PLUS oral sprey 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM KISA ÜRÜN BİLGİSİ Etkin madde: Her bir püskürtme (0.15 ml), 0.180 mg klorheksidin glukonat ve 0.225 mg benzidamin hidroklorür

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALİMATI FUSİNAT 500 mg film tablet Ağızdan alınır. Etkin madde: Bir film kaplı tablet 500 mg sodyum fusidat içerir. Yardımcı maddeler: Mikrokristal selüloz PH 200, krospovidon, laktoz anhidrat,

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BESERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI GERAL gargara

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BESERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI GERAL gargara KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BESERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI GERAL gargara 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM 100 ml lik solüsyon Etkin madde: Klorheksidin glukonat 120 mg (%0.12) Benzidamin hidroklorür 150 mg (%0.15)

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. GERAL Oral Sprey Ağız ve boğaz iç yüzeyine (haricen) uygulanır.

KULLANMA TALİMATI. GERAL Oral Sprey Ağız ve boğaz iç yüzeyine (haricen) uygulanır. KULLANMA TALİMATI GERAL Oral Sprey Ağız ve boğaz iç yüzeyine (haricen) uygulanır. Etkin madde: 1 şişe (30 ml), 36 mg klorheksidin glukonat, 45 mg benzidamin HCl içerir. Yardımcı maddeler: Sodyum Sakarin,

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI: KLODAMİN Oral Sprey

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI: KLODAMİN Oral Sprey KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI: KLODAMİN Oral Sprey 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM: Etkin madde : 30 ml (1 şişe) de; Klorheksidin glukonat...36 mg Benzidamin HCl...45 mg Yardımcı maddeler

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI TERKUR %19 krem

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI TERKUR %19 krem 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI TERKUR %19 krem KISA ÜRÜN BİLGİSİ 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: 1 g krem içerisinde; Alüminyum hidroksiklorit 190 mg Yardımcı maddeler: 1 g krem içerisinde;

Detaylı

Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin/çocuğunuz için önemli bilgiler içermektedir.

Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin/çocuğunuz için önemli bilgiler içermektedir. BUTİROL 7.5 mg/5 ml şurup Ağız yoluyla alınır. Etkin madde: Her 5 ml şurup, 7.5 mg butamirat sitrat (1,5 mg/ml) içerir. Yardımcı maddeler: Nipagin M, sodyum sakarin, portakal aroması, gliserin, sorbitol.

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİLERİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. BATTICON Pomad. 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM 100 g da: Etkin Madde Povidon iyot 30/06

KISA ÜRÜN BİLGİLERİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. BATTICON Pomad. 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM 100 g da: Etkin Madde Povidon iyot 30/06 KISA ÜRÜN BİLGİLERİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI BATTICON Pomad 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM 100 g da: Etkin Madde Povidon iyot 30/06 10.00 g Yardımcı Maddeler Yardımcı maddeler için 6.1 e bakınız.

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI BUĞUMENTOL buğu. 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin maddeler:

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI BUĞUMENTOL buğu. 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin maddeler: KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI BUĞUMENTOL buğu 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin maddeler: Mentol 1 g Ökaliptol 2 g Nane esansı 2 g Rektifiye terementi esansı 2 g Yardımcı madde: Alkol

Detaylı

KULLANMA TALĐMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALĐMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALĐMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALĐMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALĐMATI ZĐNCOBEST 15 mg / 5 ml şurup Ağızdan alınır. Etkin madde: Her 5 ml şurupta 15 mg çinkoya eşdeğer 66 mg çinko sülfat heptahidrat Yardımcı maddeler: Metil paraben sodyum, sükroz, portakal

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİLERİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. STİLEX jel 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ

KISA ÜRÜN BİLGİLERİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. STİLEX jel 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ KISA ÜRÜN BİLGİLERİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI STİLEX jel 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ Etkin madde : 1 g STİLEX, etkin madde olarak 15 mg Mepiramin maleat, 15 mg Lidokain hidroklorür ve 50 mg Dekspantenol

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. OROHEKS PLUS oral sprey 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. OROHEKS PLUS oral sprey 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI OROHEKS PLUS oral sprey 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: 30 ml (1 şişe) de; Klorheksidin glukonat %20...180 mg Benzidamin HCl...45 mg Yardımcı

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. BUTİROL 7.5 mg/5 ml şurup Ağız yoluyla alınır.

KULLANMA TALİMATI. BUTİROL 7.5 mg/5 ml şurup Ağız yoluyla alınır. BUTİROL 7.5 mg/5 ml şurup Ağız yoluyla alınır. KULLANMA TALİMATI Etkin madde: Her 5 ml şurup, 7.5 mg butamirat sitrat (1,5 mg/ml) içerir. Yardımcı maddeler: Sorbitol sıvı kristalize olmayan (%70), gliserol,

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI FARDOBEN gargara

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI FARDOBEN gargara KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI FARDOBEN gargara 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM 100 ml'lik çözelti Etkin madde: Klorheksidin glukonat 120 mg (%0.12) Benzidamin hidroklorür 150 mg (%0.15)

Detaylı

KULLANMA TALİMATI OSEPTİN

KULLANMA TALİMATI OSEPTİN KULLANMA TALİMATI OSEPTİN antiseptik çözelti Haricen kullanılır. Etkin madde: Oktenidin dihidroklorür Yardımcı maddeler: Fenoksietanol, kokoamidopropil betain, sodyum glukonat, gliserin, sodyum hidroksit,

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİLERİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. KLODAMİN Gargara 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM. 100 ml lik solüsyon

KISA ÜRÜN BİLGİLERİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. KLODAMİN Gargara 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM. 100 ml lik solüsyon KISA ÜRÜN BİLGİLERİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI KLODAMİN Gargara 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM 100 ml lik solüsyon Etkin madde: Klorheksidin diglukonat 120 mg (%0.12) Benzidamin hidroklorür 150 mg

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI ANDOREX sprey

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI ANDOREX sprey 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI ANDOREX sprey KISA ÜRÜN BİLGİSİ 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM 30 ml lik çözelti Etkin madde : Bir püskürtmede (0.2 ml)'de; Klorheksidin glukonat... 0.24 mg (% 0.12) Benzidamin

Detaylı

ÜRÜN BİLGİSİ. ETACİD, erişkinler, 12 yaş ve üzerindeki adolesanlarda mevsimsel alerjik rinitin profilaksisinde endikedir.

ÜRÜN BİLGİSİ. ETACİD, erişkinler, 12 yaş ve üzerindeki adolesanlarda mevsimsel alerjik rinitin profilaksisinde endikedir. ÜRÜN BİLGİSİ 1. ÜRÜN ADI ETACİD % 0,05 Nazal Sprey 2. BİLEŞİM Etkin madde: Mometazon furoat 50 mikrogram/püskürtme 3. TERAPÖTİK ENDİKASYONLAR ETACİD erişkinler, adolesanlar ve 6-11 yaş arasındaki çocuklarda

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI: FARDOBEN oral sprey

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI: FARDOBEN oral sprey KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI: FARDOBEN oral sprey 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM: Etkin madde: 30 ml (1 şişe) de; Klorheksidin glukonat...36 mg Benzidamin HCl...45 mg Yardımcı maddeler:

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI OSEPTİN antiseptik çözelti. 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Yardımcı maddeler:

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI OSEPTİN antiseptik çözelti. 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Yardımcı maddeler: KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI OSEPTİN antiseptik çözelti 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Oktenidin dihidroklorür % 0.1 (a/a) Yardımcı maddeler: Fenoksietanol % 2.0 (a/a)

Detaylı

KULLANIM KILAVUZUNDA BULUNACAK BİLGİLER

KULLANIM KILAVUZUNDA BULUNACAK BİLGİLER İsim: Centrum Silver Birim formülü Bir film tablet içeriği : % ÖGD** Vitaminler Lutein 1000 mcg * A Vitamini 800 mcg 100 (% 50 Beta Karoten) B1 Vitamini 1.65 mg 150 B2 Vitamini 2.1 mg 150 Niasinamid 24

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI GERAL Oral Sprey

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI GERAL Oral Sprey KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI GERAL Oral Sprey 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde : 30 ml (1 şişe) de; Klorheksidin glukonat...36 mg Benzidamin HCl...45 mg Yardımcı maddeler

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI FARDOBEN gargara

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI FARDOBEN gargara KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI FARDOBEN gargara 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM 100 ml'lik çözelti Etkin madde: Klorheksidin glukonat 120 mg (%0.12) Benzidamin hidroklorür 150 mg (%0.15)

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. SEPTONAT Oral Sprey Ağız ve boğaz iç yüzeyine (haricen) uygulanır.

KULLANMA TALİMATI. SEPTONAT Oral Sprey Ağız ve boğaz iç yüzeyine (haricen) uygulanır. KULLANMA TALİMATI SEPTONAT Oral Sprey Ağız ve boğaz iç yüzeyine (haricen) uygulanır. Etkin madde: 1 şişe (30 ml), 36 mg klorheksidin glukonat, 45 mg benzidamin HCl içerir. Yardımcı madde(ler): Gliserin,

Detaylı

Ercefuryl Oral Süspansiyon

Ercefuryl Oral Süspansiyon Ercefuryl Oral Süspansiyon FORMÜLÜ Bir ölçekte (5 ml): Nifuroksazid 200 mg (Nipajin M, şeker, alkol ve portakal aroması içerir.) FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ Farmakodinamik Özellikleri: Bir nitrofuran türevi

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce KULLANMA TALİMATINI dikkatlice

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce KULLANMA TALİMATINI dikkatlice KLOROBEN gargara Ağız çalkalamak için. KULLANMA TALİMATI - Etkin madde: 100 ml lik çözelti 120 mg (%0.12) klorheksidin glukonat ve 150 mg (%0.15) benzidamin hidroklorür içerir. - Yardımcı maddeler: Polisorbat

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. FARHEX gargara Haricen uygulanır.

KULLANMA TALİMATI. FARHEX gargara Haricen uygulanır. KULLANMA TALİMATI FARHEX gargara Haricen uygulanır. Etkin madde: 120 ml gargara solüsyonu, 180 mg benzidamin hidroklorür ve 144 mg klorheksidin glukonat içermektedir. Yardımcı maddeler: Aspartam (E951),

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. DİYACURE 250 mg liyofilize toz içeren saşe Ağızdan alınır.

KULLANMA TALİMATI. DİYACURE 250 mg liyofilize toz içeren saşe Ağızdan alınır. KULLANMA TALİMATI DİYACURE 250 mg liyofilize toz içeren saşe Ağızdan alınır. Etkin madde: Her bir poşet 282.5 mg Liyofilize Saccharomyces boulardii içerir. Yardımcı maddeler: Fruktoz, karışık meyve aroması.

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI DROPLEKS kulak damlası. 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin maddeler: Her 1 ml de;

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI DROPLEKS kulak damlası. 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin maddeler: Her 1 ml de; KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI DROPLEKS kulak damlası 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin maddeler: Her 1 ml de; Fenazon 45.52 mg Lidokain hidroklorür 11.38 mg Yardımcı maddeler: Yardımcı

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. ZİNCOPLEX 15 mg / 5 ml şurup Ağızdan alınır. KULLANMA TALİMATI Etkin madde: Her 5 ml şurupta 15 mg çinkoya eşdeğer 66 mg çinko sülfat heptahidrat Yardımcı maddeler: Gliserin, sorbitol, esans olarak raspberry

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. UROCARE saşe Ağızdan uygulanır.

KULLANMA TALİMATI. UROCARE saşe Ağızdan uygulanır. KULLANMA TALİMATI UROCARE saşe Ağızdan uygulanır. Etkin madde: Her bir 8 g lık saşe, 3.0 g fosfomisine eşdeğer 5.631 gram fosfomisin trometamol içerir. Yardımcı maddeler Portakal aroması, mandalina aroması,

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. KLODAMİN Gargara Ağız çalkalamak için.

KULLANMA TALİMATI. KLODAMİN Gargara Ağız çalkalamak için. KULLANMA TALİMATI KLODAMİN Gargara Ağız çalkalamak için. - Etkin madde: 100 ml lik solüsyon 120 mg (%0.12) klorheksidin diglukonat ve 150 mg (%0.15) benzidamin hidroklorür içerir.. - Yardımcı maddeler:

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Etkin madde: Bir ölçekte (15 ml) 22,5 mg benzidamin hidroklorür ve 18 mg klorheksidin glukonat içerir.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Etkin madde: Bir ölçekte (15 ml) 22,5 mg benzidamin hidroklorür ve 18 mg klorheksidin glukonat içerir. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI ANDOREX gargara KISA ÜRÜN BİLGİSİ 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM 200 ml lik çözelti; Etkin madde: Bir ölçekte (15 ml) 22,5 mg benzidamin hidroklorür ve 18 mg klorheksidin

Detaylı

Minavit Enjeksiyonluk Çözelti

Minavit Enjeksiyonluk Çözelti Prospektüs ; berrak sarı renkli çözelti olup her ml'si 500.000 IU Vitamin A, 75.000 IU Vitamin D 3 ve 50 mg Vitamin E içerir. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ uygun farmasötik şekli, içerdiği A, D 3 ve E vitamin

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Ayrıca diğer antiseptiklerle birlikte erisipel, lupus erithematozus gibi cilt hastalıklarının tedavisine yardımcıdır.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Ayrıca diğer antiseptiklerle birlikte erisipel, lupus erithematozus gibi cilt hastalıklarının tedavisine yardımcıdır. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI İHTİYOL POMAT 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin m addeler: Her bir 20 g lık İHTİYOL POMAT, 2 g ihtiyol içerir. Y ardım cı m addeler: Yardımcı maddeler

Detaylı

Periodontoloji nedir?

Periodontoloji nedir? Periodontoloji 1 2 Periodontoloji Periodontoloji nedir? Periodontoloji, dişleri ve implantları çevreleyen yumuşak ve sert dokuların iltihabi hastalıkları ve bunların tedavisi ile ilgilenen bir dişhekimliği

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 4. KLİNİK ÖZELLİKLER 4.1 Terapötik endikasyonlar NIZORAL Ovül, akut ve kronik vulvovajinal kandidozun lokal tedavisinde kullanılır.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 4. KLİNİK ÖZELLİKLER 4.1 Terapötik endikasyonlar NIZORAL Ovül, akut ve kronik vulvovajinal kandidozun lokal tedavisinde kullanılır. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI NIZORAL 400 mg Ovül 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her bir ovül etkin madde olarak 400 mg ketokonazol içerir. Yardımcı maddeler: Bütil hidroksianizol

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. ORO İHTİYOL % 10 Merhem 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM. Etkin madde:

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. ORO İHTİYOL % 10 Merhem 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM. Etkin madde: KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI ORO İHTİYOL % 10 Merhem 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: İhtiyol 2.00 g Yardımcı maddeler: Lanolin susuz (koyun) 2,00 g Yardımcı maddeler için

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. TAMİRAL 7,5 mg/5 ml Şurup Ağız yoluyla alınır.

KULLANMA TALİMATI. TAMİRAL 7,5 mg/5 ml Şurup Ağız yoluyla alınır. KULLANMA TALİMATI TAMİRAL 7,5 mg/5 ml Şurup Ağız yoluyla alınır. Etkin madde: Her 5 ml şurup 7,5 mg butamirat sitrat içerir. Yardımcı maddeler: Sodyum sakarin, benzoik asit, sodyum karboksimetil selüloz,

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. NETİRA göz damlası 5 ml Göze uygulanır. Etkin madde :

KULLANMA TALİMATI. NETİRA göz damlası 5 ml Göze uygulanır. Etkin madde : KULLANMA TALİMATI NETİRA göz damlası 5 ml Göze uygulanır. Etkin madde : Netilmisin sülfat. 100 ml de, 0.300 g Netilmisin e eşdeğer 0.455 g Netilmisin sülfat içerir. Yardımcı Maddeler : Sodyum klorür, Benzalkonyum

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Etkin madde: Bir püskürtmede (0.2 ml) 0.30 mg benzidamin hidroklorür ve 0.24 mg klorheksidin glukonat içerir.

KULLANMA TALİMATI. Etkin madde: Bir püskürtmede (0.2 ml) 0.30 mg benzidamin hidroklorür ve 0.24 mg klorheksidin glukonat içerir. KULLANMA TALİMATI ANDOREX sprey Ağız ve boğaz iç yüzeyine (haricen) uygulanır. Etkin madde: Bir püskürtmede (0.2 ml) 0.30 mg benzidamin hidroklorür ve 0.24 mg klorheksidin glukonat içerir. Yardımcı maddeler:

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 3. FARMASÖTİK FORM Kullanıma hazır oral süspansiyon. Hafif, krem sarısı, homojen, vişne/nane aromalı opak süspansiyon.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 3. FARMASÖTİK FORM Kullanıma hazır oral süspansiyon. Hafif, krem sarısı, homojen, vişne/nane aromalı opak süspansiyon. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI MIKOSTATIN oral süspansiyon 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Nistatin 100.000 ünite/ml Yardımcı maddeler: Etanol Sukroz 8,07 mg/ml 500 mg/ml

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KETORAL vajinal suppozituar Vajina içerisine uygulanarak kullanılır. KULLANMA TALİMATI Etkin madde: Ketokonazol. Her bir KETORAL vajinal suppozituar, 400 miligram ketokonazol içerir. Yardımcı maddeler:

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALİMATI FARHEX FORTE sprey Ağız ve boğaz iç yüzeyine (haricen) uygulanır.» Etkin madde: 15 mi sprey solüsyonu, 45 mg benzidamin hidroklorür ve 18 mg klorheksidin glukonat içermektedir. 30 mi

Detaylı

1. BENZİDAN 2. BENZİDAN 3. BENZİDAN

1. BENZİDAN 2. BENZİDAN 3. BENZİDAN KULLANMA TALİMATI BENZİDAN Oral Sprey Haricen kullanılır Etkin madde: 30 ml sprey solüsyonunda 45 mg benzidamin HCl bulunur. Bir püskürtme 0.18 ml dir ve 0.27 mg benzidamin HCl içerir. Yardımcı maddeler:

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. PERİMEX PLUS oral sprey Ağız ve boğaz iç yüzeyine (haricen) uygulanır. KULLANMA TALİMATI Etkin maddeler: Her bir püskürtme (0.15 ml), 0.180 mg klorheksidin glukonat ve 0.225 mg benzidamin hidroklorür içerir.

Detaylı

Etkin madde: Her bir film kaplı tablette 500 mg; saflaştırılmış mikronize flavonoid fraksiyonu bulunmaktadır. Bir fraksiyon;

Etkin madde: Her bir film kaplı tablette 500 mg; saflaştırılmış mikronize flavonoid fraksiyonu bulunmaktadır. Bir fraksiyon; KULLANMA TALİMATI VARİDOS 450 mg/50 mg film kaplı tablet Ağızdan alınır. Etkin madde: Her bir film kaplı tablette 500 mg; saflaştırılmış mikronize flavonoid fraksiyonu bulunmaktadır. Bir fraksiyon; Diosmin...450

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu Kullanma Talimatında:

KULLANMA TALİMATI. Bu Kullanma Talimatında: KULLANMA TALİMATI FARDOBEN gargara Ağız çalkalamak için Etkin madde: 100 ml'lik çözelti 120 mg (%0.12) klorheksidin glukonat ve 150 mg (%0.15) benzidamin hidroklorür içerir. Yardımcı maddeler: Sodyum sakarin,

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Etkin madde: %2 a/a mupirosin içerir. Yardımcı maddeler: Makrogol 400, Makrogol 4000, Propilen glikol, Saf su

KULLANMA TALİMATI. Etkin madde: %2 a/a mupirosin içerir. Yardımcı maddeler: Makrogol 400, Makrogol 4000, Propilen glikol, Saf su KULLANMA TALİMATI BALABAN %2 Pomad Haricen kullanılır. Etkin madde: %2 a/a mupirosin içerir. Yardımcı maddeler: Makrogol 400, Makrogol 4000, Propilen glikol, Saf su Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 3. FARMASÖTİK FORM Gargara çözeltisi. Yeşil renkli, tatlımsı buruk tada sahip, ferahlatıcı nane kokulu, berrak çözelti.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 3. FARMASÖTİK FORM Gargara çözeltisi. Yeşil renkli, tatlımsı buruk tada sahip, ferahlatıcı nane kokulu, berrak çözelti. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI KLOROBEN gargara KISA ÜRÜN BİLGİSİ 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM 100 ml de; Etkin madde: Klorheksidin glukonat 120 mg (%0.12) Benzidamin hidroklorür 150 mg (%0.15) Yardımcı

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 16 mg

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 16 mg KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI KETOBER %1.6 gargara 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Her 1 ml çözelti, Etkin madde: Ketoprofen lizinat (10 mg Ketoprofene eşdeğer) 16 mg içerir. Yardımcı

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. ORİZİNC 15mg/5ml şurup Ağızdan alınır.

KULLANMA TALİMATI. ORİZİNC 15mg/5ml şurup Ağızdan alınır. KULLANMA TALİMATI ORİZİNC 15mg/5ml şurup Ağızdan alınır. Etkin madde: Her 5 ml şurupta 15 mg çinkoya eşdeğer 66 mg çinko sülfat heptahidrat bulunur. Yardımcı maddeler: Ksantan gum, gliserol, sodyum sitrat,

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Etkin madde: 200 ml gargara solüsyonu, 0.50 g flurbiprofen ve 0,24 g klorheksidin glukonat içermektedir.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Etkin madde: 200 ml gargara solüsyonu, 0.50 g flurbiprofen ve 0,24 g klorheksidin glukonat içermektedir. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI FLUREND PLUS gargara KISA ÜRÜN BİLGİSİ 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: 200 ml gargara solüsyonu, 0.50 g flurbiprofen ve 0,24 g klorheksidin glukonat içermektedir.

Detaylı

AKILCI İLAÇ KULLANIMI AKILCI ANTİBİYOTİK KULLANIMI. Adana Devlet Hastanesi 2016 Ecz. Gonca DURAK

AKILCI İLAÇ KULLANIMI AKILCI ANTİBİYOTİK KULLANIMI. Adana Devlet Hastanesi 2016 Ecz. Gonca DURAK AKILCI İLAÇ KULLANIMI AKILCI ANTİBİYOTİK KULLANIMI Adana Devlet Hastanesi 2016 Ecz. Gonca DURAK Akılcı İlaç Kullanımı tanımı ilk defa 1985 yılında Dünya Sağlık Örgütü tarafından yapılmıştır. Kişilerin

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. BUTAMCOD 7.5 mg/ 5ml Şurup. Ağızdan alınır.

KULLANMA TALİMATI. BUTAMCOD 7.5 mg/ 5ml Şurup. Ağızdan alınır. BUTAMCOD 7.5 mg/ 5ml Şurup Ağızdan alınır. KULLANMA TALİMATI Etkin madde: Her 5 ml şurupta 7.5 mg Butamirat sitrat Yardımcı maddeler: Sorbitol % 70, sakarin sodyum, benzoik asit, etanol, vanilin, sükroz,

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI HEXİNAT Gargara

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI HEXİNAT Gargara 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI HEXİNAT Gargara KISA ÜRÜN BİLGİSİ 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM 100 ml lik çözelti Etkin madde: Benzidamin hidroklorür 150 mg (% 0,15) Klorheksidin glukonat 120 mg (% 0,12)

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Etkin madde: 30 ml sprey solüsyonunda 45 mg benzidamin HCl bulunur.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Etkin madde: 30 ml sprey solüsyonunda 45 mg benzidamin HCl bulunur. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI TANFLEX oral sprey %0.15 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: 30 ml sprey solüsyonunda 45 mg benzidamin HCl bulunur. Yardımcı madde(ler): Metil parahidroksibenzoat

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. ACNEDUR Merhem. Haricen uygulanır.

KULLANMA TALİMATI. ACNEDUR Merhem. Haricen uygulanır. KULLANMA TALİMATI ACNEDUR Merhem Haricen uygulanır. Etkin madde: 100 g merhem 3 g Tetrasiklin hidroklorür içerir. Yardımcı maddeler: Beyaz vazelin, orta zincirli trigliserid, titanyum (IV) oksit (E 171),

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. HEXİNAT Gargara Ağız çalkalamak için.

KULLANMA TALİMATI. HEXİNAT Gargara Ağız çalkalamak için. HEXİNAT Gargara Ağız çalkalamak için. KULLANMA TALİMATI Etkin madde: 200 ml lik çözelti 300 mg (%0,15) benzidamin hidroklorür ve 240 mg (%0,12) klorheksidin glukonat içerir. Yardımcı maddeler: Poloksamer

Detaylı

EXELDERM KREM KISA ÜRÜN BİLGİLERİ. : % 1 Sulkonazol nitrat

EXELDERM KREM KISA ÜRÜN BİLGİLERİ. : % 1 Sulkonazol nitrat KISA ÜRÜN BİLGİLERİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI EXELDERM krem 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ Etkin madde : % 1 Sulkonazol nitrat Yardımcı maddeler : Propilen Glikol Stearil alkol Setil alkol 5.000

Detaylı

KULLANMA TALİMATI BUĞUMENTOL

KULLANMA TALİMATI BUĞUMENTOL KULLANMA TALİMATI BUĞUMENTOL buğu Su buharı ile inhale edilerek (solunarak) kullanılır. Etkin maddeler : 1 g Mentol, 2 g ökaliptol, 2 g nane esansı, 2 g rektifiye terementi esansı Yardımcı madde : 33 g

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Yardımcı maddeler: Polietilen glikol g Polietilen glikol g. Setil alkol g.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Yardımcı maddeler: Polietilen glikol g Polietilen glikol g. Setil alkol g. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI DERİVERİN Merhem 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: 25 gram kremde; Aluminyum hidroksid jel (kuru)...2.50 g. Çinko oksid...1.25 g. Borik asid...1.25

Detaylı

KISA ÜRÜN BĐLGĐSĐ. Kuru göz sendromunun semptomatik tedavisinde kullanılır.

KISA ÜRÜN BĐLGĐSĐ. Kuru göz sendromunun semptomatik tedavisinde kullanılır. KISA ÜRÜN BĐLGĐSĐ 1. BEŞERĐ TIBBĐ ÜRÜNÜN ADI EYESTIL 10 ml göz damlası 2. KALĐTATĐF VE KANTĐTATĐF BĐLEŞĐM Etkin madde : 100 ml de : 0.150 g hiyalüronik asit sodyum tuzu içerir. Yardımcı maddeler : Yardımcı

Detaylı

Netilmisin sülfat. Her tek dozluk kap (0.3 ml) mg netilmisin sülfat (0.900 mg Netilmisin e eşdeğer) içerir.

Netilmisin sülfat. Her tek dozluk kap (0.3 ml) mg netilmisin sülfat (0.900 mg Netilmisin e eşdeğer) içerir. KULLANMA TALİMATI NETİRA tek doz göz damlası Göze uygulanır. Etkin madde : Netilmisin sülfat. Her tek dozluk kap (0.3 ml) 1.365 mg netilmisin sülfat (0.900 mg Netilmisin e eşdeğer) içerir. Yardımcı Maddeler

Detaylı

1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin maddeler: Yardımcı maddeler: 3. FARMASÖTİK FORM

1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin maddeler: Yardımcı maddeler: 3. FARMASÖTİK FORM 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI KURSEPT krem, 30 g 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin maddeler: 1 g krem içerisinde: Alüminyum hidroksiklorit Triklozan 190 mg 10 mg Yardımcı maddeler: 1 g krem içerisinde:

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. CUTMİRAT 7,5 mg/5 ml şurup Ağız yoluyla alınır.

KULLANMA TALİMATI. CUTMİRAT 7,5 mg/5 ml şurup Ağız yoluyla alınır. KULLANMA TALİMATI CUTMİRAT 7,5 mg/5 ml şurup Ağız yoluyla alınır. Etkin madde: Her 5 ml şurup 7,5 mg butamirat sitrat (1,5 mg/ml) içerir. Yardımcı maddeler: Sorbitol %70, glukoz, gliserol, sodyum sakarin,

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. - Etkin madde: 1 şişe (30 ml), 36 mg klorheksidin glukonat, 45 mg benzidamin HCI içerir.

KULLANMA TALİMATI. - Etkin madde: 1 şişe (30 ml), 36 mg klorheksidin glukonat, 45 mg benzidamin HCI içerir. KULLANMA TALİMATI KLOROBEN oral sprey Ağız ve boğaz iç yüzeyine (haricen) uygulanır. - Etkin madde: 1 şişe (30 ml), 36 mg klorheksidin glukonat, 45 mg benzidamin HCI içerir. - Yardımcı maddeler: Polisorbat

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. BUTİROL FORT 22.5 mg/5 ml şurup Ağızdan alınır.

KULLANMA TALİMATI. BUTİROL FORT 22.5 mg/5 ml şurup Ağızdan alınır. KULLANMA TALİMATI BUTİROL FORT 22.5 mg/5 ml şurup Ağızdan alınır. Etkin madde : Her 5 ml şurup 22.5 mg butamirat sitrat içerir. Yardımcı maddeler : Sorbitol (% 70 lik kristalize olmayan), sodyum benzoat,

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI TANTUM VERDE spray

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI TANTUM VERDE spray 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI TANTUM VERDE spray KISA ÜRÜN BİLGİSİ 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: 30 ml sprey solüsyonunda 45 mg benzidamin HCl bulunur. Yardımcı madde(ler): 30 ml sprey solüsyon

Detaylı

KULLANMA TALĐMATI. PULMĐSTAT FORT 22.5mg / 5ml şurup Ağız yoluyla alınır. Etkin madde: Her 5 ml şurup, 22,5 mg butamirat sitrat içerir.

KULLANMA TALĐMATI. PULMĐSTAT FORT 22.5mg / 5ml şurup Ağız yoluyla alınır. Etkin madde: Her 5 ml şurup, 22,5 mg butamirat sitrat içerir. PULMĐSTAT FORT 22.5mg / 5ml şurup Ağız yoluyla alınır. KULLANMA TALĐMATI Etkin madde: Her 5 ml şurup, 22,5 mg butamirat sitrat içerir. Yardımcı maddeler: Sodyum sakarin dihidrat, karboksimetil selüloz

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Etkin madde: 100 ml'lik çözelti 120 mg (%0,12) klorheksidin diglukonat ve 150 mg (%0,15) benzidamin hidroklorür içerir.

KULLANMA TALİMATI. Etkin madde: 100 ml'lik çözelti 120 mg (%0,12) klorheksidin diglukonat ve 150 mg (%0,15) benzidamin hidroklorür içerir. HEKSOBEN % 0,15/0,12 Gargara Ağız çalkalamak için. KULLANMA TALİMATI Etkin madde: 100 ml'lik çözelti 120 mg (%0,12) klorheksidin diglukonat ve 150 mg (%0,15) benzidamin hidroklorür içerir. Yardımcı maddeler:

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. INDOCOLIR %0.1 göz damlası Göze uygulanır. Etkin madde: 5 ml damla 5 mg indometasin içerir.

KULLANMA TALİMATI. INDOCOLIR %0.1 göz damlası Göze uygulanır. Etkin madde: 5 ml damla 5 mg indometasin içerir. INDOCOLIR %0.1 göz damlası Göze uygulanır. KULLANMA TALİMATI Etkin madde: 5 ml damla 5 mg indometasin içerir. Yardımcı maddeler: Tiyomersal, Arginin, Hidroksipropil-β-siklodekstrin, yeter miktarda hidroklorik

Detaylı

KISA ÜRÜN BĐLGĐSĐ. 1. BEŞERĐ TIBBĐ ÜRÜNÜN ADI TEARON % 0.05 Oftalmik Emülsiyon Đçeren Tek Dozluk Flakon

KISA ÜRÜN BĐLGĐSĐ. 1. BEŞERĐ TIBBĐ ÜRÜNÜN ADI TEARON % 0.05 Oftalmik Emülsiyon Đçeren Tek Dozluk Flakon KISA ÜRÜN BĐLGĐSĐ 1. BEŞERĐ TIBBĐ ÜRÜNÜN ADI TEARON % 0.05 Oftalmik Emülsiyon Đçeren Tek Dozluk Flakon 2. KALĐTATĐF VE KANTĐTATĐF BĐLEŞĐM Etkin madde: Her 1 ml de etkin madde olarak 0.5 (%0.05) mg siklosporin

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİLERİ. 3. FARMASÖTİK FORM Gargara çözeltisi. Tatlımsı buruk, ferahlatıcı nane kokulu, yeşil renkli, berrak çözelti.

KISA ÜRÜN BİLGİLERİ. 3. FARMASÖTİK FORM Gargara çözeltisi. Tatlımsı buruk, ferahlatıcı nane kokulu, yeşil renkli, berrak çözelti. KISA ÜRÜN BİLGİLERİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI GERAKS gargara 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM 100 ml lik çözelti; Etkin madde: Klorheksidin diglukonat 120 mg (%0.12) Benzidamin hidroklorür 150 mg (%0.15)

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI HEKSOBEN % 0,15/0,12 Oral Sprey, Çözelti

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI HEKSOBEN % 0,15/0,12 Oral Sprey, Çözelti KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI HEKSOBEN % 0,15/0,12 Oral Sprey, Çözelti 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde : 30 ml (1 şişe) 'de; Klorheksidin diglukonat... 36 mg (% 0,12) Benzidamin

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALİMATI GYNOTİN Vajinal Ovül Vajina içine (hazneye) uygulanır. Etkin madde: Her bir ovül 300 mg tiokonazol içerir. Yardımcı madde: Novata BCF PH Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALİMATI İHTİYOL POMAT Cilt üzerine uygulanır. Etkin madde: Her bir tüp 2 g ihtiyol içerir. Yardımcı maddeler: Beyaz vazelin Bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu Kullanma Talimatında:

KULLANMA TALİMATI. Bu Kullanma Talimatında: KULLANMA TALİMATI HEXİNAT Oral Sprey Ağız ve boğaz iç yüzeyine (haricen) uygulanır. Etkin madde: 1 şişe (30 ml), 45 mg benzidamin hidroklorür, 36 mg klorheksidin glukonat içerir. Yardımcı maddeler: Poloksamer

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu Kullanma Talimatında:

KULLANMA TALİMATI. Bu Kullanma Talimatında: KULLANMA TALİMATI GERAKS Oral Sprey Ağız ve boğaz iç yüzeyine (haricen) uygulanır. Etkin madde: 1 şişe (30 ml), 36 mg klorheksidin diglukonat, 45 mg benzidamin HCl içerir. Yardımcı maddeler: Sorbitol (%70),

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. PROSTAGOOD MONO kapsül Ağızdan alınır. KULLANMA TALİMATI Etkin madde: Bir kapsülde 160 mg standardize Saw palmetto (cüce palmiye) meyve sıvı ekstresi içerir. Yardımcı maddeler:. Süksine edilmiş jelatin,

Detaylı

Kısa Ürün Bilgisi. 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Beher 5 ml süspansiyon, 680 mg Kalsiyum karbonat ve 80 mg Magnesyum karbonat içermektedir.

Kısa Ürün Bilgisi. 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Beher 5 ml süspansiyon, 680 mg Kalsiyum karbonat ve 80 mg Magnesyum karbonat içermektedir. Kısa Ürün Bilgisi 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI MAGCAR SÜSPANSİYON, 100 ml 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Beher 5 ml süspansiyon, 680 mg Kalsiyum karbonat ve 80 mg Magnesyum karbonat içermektedir. Yardımcı

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI TANTUM VERDE gargara

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI TANTUM VERDE gargara 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI TANTUM VERDE gargara KISA ÜRÜN BİLGİSİ 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: 120 ml gargara içinde 180 mg benzidamin HCl bulunur. Yardımcı madde(ler): 120 ml de, Metil

Detaylı