İŞ=AŞ BEYSAN SANAYİCİ VE İŞ ADAMLARI DERNEĞİ NİN www. besid.org.tr HUKUKİ, EKONOMİK, MALİ, TİCARİ HAFTALIK E-BÜLTENİDİR

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "İŞ=AŞ BEYSAN SANAYİCİ VE İŞ ADAMLARI DERNEĞİ NİN info@besid.org.tr www. besid.org.tr HUKUKİ, EKONOMİK, MALİ, TİCARİ HAFTALIK E-BÜLTENİDİR"

Transkript

1 İŞ=AŞ BEYSAN SANAYİCİ VE İŞ ADAMLARI DERNEĞİ NİN www. besid.org.tr HUKUKİ, EKONOMİK, MALİ, TİCARİ HAFTALIK E-BÜLTENİDİR R Beysan Sanayi Sitesi Fuar Cad. No:15 Beylikdüzü/İSTANBUL Tel: Bizden Haberler: Kasım2012/2 49. Hafta İçindekiler :. Yabancılar leasing e gelecek. Çalışan annelere büyük müjde. Küresel ekonominin "isimsiz kahramanları" aile şirketleri. Bakandan Emekliye Kötü Haber. Günde 172 iş kazası gerçekleşiyor BESİD İŞ=AŞ İSTİŞARE ve BİLGİLENDİRME TOPLANTILARININ 2. TOPLANTISI YAPILDI. Beysan Sanayici ve İş Adamları Derneği nin organize ettiği İŞ=AŞ İstişare ve Bilgilendirme Toplantıları nın ilk toplantı konusu olan, Yeni Türk Ticaret Kanununun Getirdiği Yenilikler ve Mükelleflere Etkileri 22 Kasım günü yapılmış olup, toplantı detaylarımız web sitemizde yayımlanmıştır. 2.Toplantı konumuz olan Ticari Hayatımızda ki Yeni Zorunluluk: İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Kanunu, 11 Aralık 2012 Salı günü dernek ofisimizde gerçekleştirildi. 4 Programdan oluşan toplantılarımızın 3. ve 4. Toplantıları 2013 yılı Ocak ve Şubat aylarında gerçekleştirilecektir. BEYSAN SANAYİ SİTEMİZİN SORUNLARINI YETKİLİ MAKAMLARA İLETTİK. Sitemizin mevcut sorunlarını yetkili makamlara dilekçe ile ilettik, cevapları merakla bekliyoruz. Yetkili makamlardan alacağımız yanıtları Beysan Sanayicisi İle paylaşacağız.. Maaşlı çalışanlar dikkat!. Türkiye İstatistik Kurumu Sanayide İşgücü Verilerini Açıkladı. Proje varsa destek de var. Geri sayım başladı: Hannover Fuarı 8-12 Nisan Hiçbir şeye ihtiyacımız yok, yalnız bir şeye ihtiyacımız vardır; Çalışkan olmak!

2 Yabancılar leasing e gelecek 30 Kasım 2012 AVRUPALI yatırımcılar finansal kiralama (leasing) şirketlerinin de kapısını çalmaya başladı. NOTER ONAYI KALKIYOR YapıKredi Leasing Genel Müdürü Nurgün Eyüboğlu, yeni çıkan kanunun finansal kiralama sektörünü yeniden tanımlama fırsatı sunduğunu belirterek, Kanunun sektöre getireceği yenilikler yabancıların dikkatini çekti. Avrupalı finansal kiralama şirketlerinin sektöre olan ilgisi son dönemde arttı. Satın almalar ortaklıklar olabilir dedi. YapıKredi Leasing in yıllık bir milyar dolarlık işlem hacmi ile sektörde lider olduğunu söyleyen Eyüboğlu, Sektörün büyümesi ve yabancı oyuncuların da bu alana girmesi, reel sektöre yarayacak diye konuştu. Yeni kanunla 4 yeni ürünün geldiğini kaydeden Eyüboğlu şunları anlattı: Eskiden her işlemin noter huzurunda yapılması gerekiyordu. Bundan sonra BDDK ya bağlı bir birlik geliyor. İşlemler bu birliğin onayı ile hızla sonuçlanacak. Bugüne kadar hep bir mal kiralaması yapılıyordu, bundan sonra hizmet kiralaması da olacak. Yani şirketler bizim kiraladığımız makinaları kullanacaklar. Projeleri bitince de bize geri verecekler. Diğer 3 yeni ürün ise, sat-geri kiralama (konut ve evi ipotek ettirerek finansman), software leasing, bütünleyici parça ve eklenti malların kiralanması.

3 Çalışan annelere büyük müjde Çalışan anneye kreş müjdesi geliyor... İşverene kreş zorunluluğu geliyor. Artık 200 çalışanı olan patronların kreş açması gerekiyor. 29 Kasım 2012 Perşembe 09:23 Hükümet, kadın istihdamını arttırmak için tarihi bir düzenlemeyi hayata geçirme kararı aldı. 200'ün üstünde işçi çalıştıran işveren, kreş açmak zorunda olacak. Hali hazırda işverene kreş açma şartı, 150 ve üzerinde kadın çalıştırması durumunda getirilirken, patronların kreş açmamak için 150'den daha az kadın çalıştırdığı ve fazlasını işe almadığı tespit edildi. Bu konuda gelen şikâyetlerin yoğunlaşması üzerine, "kadın çalıştırma" kıstası yerine "200 çalışan" şartının getirilmesi kararı alındı. 300 LİRA YARDIM Yasal düzenleme gerçekleştiğinde gelecek en çarpıcı yeniliklerden birini de maddi durumu yetersiz olan çalışan annelere "kreş yardımı" sağlanması. Bakanlık bürokratlarının yaptığı ön çalışmada kadınlara yapılacak kreş yardımının 300 liranın altında olamayacağı saptandı. Alınan olumlu görüşler ile çalışan kadınların 0-5 yaş arasındaki çocukları için aylık 300 lira maddi yardım yapılması planlanıyor. Bu yardım anneye nakit olarak değil, doğrudan kreşe ödenecek. Yardımı alabilmenin en önemli şartı ise kadının çalışma hayatında kalması. Haber Kaynağı: Star

4 Küresel ekonominin "isimsiz kahramanları" aile şirketleri 29 Kasım 2012 Perşembe 14:40 PwC tarafından yapılan araştırmaya göre küresel kriz hem dünyada hem de Türkiye'de aile şirketlerini yeniden önemli hale getirdi. İSTANBUL- Uluslararası Bağımsız Denetim ve Danışmanlık kuruluşu PwC tarafından gerçekleştirilen 2012 Küresel Aile Şirketleri Araştırması, aile şirketlerinin 21 yüzyılın vazgeçilmez iş modeli olarak öne çıktıklarına dikkat çekerek, özellikle kriz zamanlarında aile şirketlerinin "dalga kıran" bir işlev gördüklerini ortaya çıkardı ve 1990 yıllarda aile şirketi olmanın tercih edilmeyen bir durum olduğuna dikkat çeken PwC araştırması, küresel krizlerle birlikte aile şirketi olmanın önemli avantajlar taşıdığının yeniden anlaşıldığını kaydetti. Türkiye'deki aile şirketlerini de kapsayan PwC araştırması artan satışlarıyla ve agresif beş yıllık büyüme planlarıyla aile şirketlerini küresel ekonominin "isimsiz kahramanları" olarak tanımlarken, son bir yılda Türk aile şirketlerinin yüzde 81'inin satışları artarken, bu oranın küresel düzeyde yüzde 65 olarak gerçekleştiğini gösterdi. Araştırma aile şirketlerinin daha da güçlenmeleri ve kuşaklar boyunca kalıcı bir büyümeye sahip olmaları için daha çok kurumsallaşmaları ve uluslararası piyasalarda rekabetçi olmaları için cesur adımlar atmaya devam etmeleri gereğine de vurgu yapıyor. Türkiye'de Şirketlerin Yüzde 95'i Aile Türkiye'deki şirketlerin yüzde 95'inin aile şirketi modelinde olduğunu, halka açık şirketlerin de yüzde 75'inin aile şirketi statüsünde olduğu belirtildi. Araştırmaya katılan şirketlerin yüzde 71'inin birinci ve ikinci kuşak aile bireyleri tarafından yönetildiğini belirterek, en büyük sorunun şirketlerin gelecek nesillere devredilmesi ve aile içi çatışma korkusu olduğu vurgulandı. Türk aile şirketlerinin yüzde 12'si gelecek beş yıl içerisinde hızlı ve agresif bir biçimde büyümeyi planlarken, yüzde 78'i istikrarlı büyüme bekliyor. Araştırma, küresel düzeyde bu oran yüzde 69 iken, Türkiye'de aile şirketlerinin yüzde 90'ının gelecek 5 yıl için büyüme konusunda iyimser olduğunu gösteriyor.

5 Bakandan Emekliye Kötü Haber Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, emeklilere eksik maaş ödenmesine ilişkin soru önergesini yanıtladı. CHP Hatay Milletvekili Mehmet Ali Ediboğlu'nun bazı emeklilere eksik maaş ödenmesine ilişkin soru önergesini yanıtlayan Çalışma Bakanı, verilerin elle yazıldığı dönemlerde bazı hataların yapıldığını söyledi. şöyle konuştu: Özellikle eski dönemlerde yapılan girişlerde eksik olanlar varolduğu gibi fazla alanlarında olduğunu söyleyen bakan "Güncelleme işlemleri sırasında 1950 yılından 2000 yılına kadar aylık bağlanan tüm dosyadaki bilgiler kontrol edildiğinden özellikle eski yıllarda aylık Bağlama işlemlerinin manuel olarak yapılmasının hata oranını artırdığı tespit edilmiş olup, hatalı işlemler genelde sigortalıların aylık miktarını etkileyen aylık Bağlama oranlarının hesaplanmasında yoğunlaşmıştır. Sigortalıların, yaşlarının ve prim ödeme gün sayılarının tespitinde yapılan hatalar ile az sayıda da olsa gösterge tespitinde yapılan hatalar ve kullanıcılardan kaynaklanan maddi hatalar ile sistem hataları fazla veya eksik ödeme yapılmasına neden olmuştur.

6 Günde 172 İş Kazası Gerçekleşiyor 29 Kasım 2012 Perşembe 12:54 Türkiye ve Batı Balkanlar İş Sağlığı ve Güvenliği Forumun 'da konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik iş kazaları istatistiklerini açıkladı. "Her gün bir milyon iş kazasının meydana geldiği, her yıl 2,3 milyon insanın iş kazaları ve meslek hastalıklarından dolayı hayatını kaybettiği, her bir dakikada 4 çalışanın hayatını kaybettiği bir dünya ile karşı karşıyayız. Bu tablo korkunç bir tablodur. Yılda bir Kuveyt, bir Moğolistan büyüklüğünde bir nüfus yok oluyor, iş ve meslek hastalıklarından dolayı" dedi. İş sağlığı ve güvenliği konusunun sadece Türkiye'nin değil, dünyanın da sorunu olduğuna işaret eden Çelik, şöyle konuştu: "Türkiye'deki mevcut tablo bizi üzmektedir, üzmeye devam etmektedir. İyileşmeler, olumlu gelişmeler var ama yeterli olmadığını hepimiz bilmekteyiz. Türkiye'de her gün ortalama 172 iş kazası meydana geliyor, 4 ölüm ve 6 sürekli iş göremezlik durumu ile karşı karşıyayız. Genelde rakamlara baktığımız zaman yılları arısında işyeri sayısında yüzde 105 artış söz konusu. Aynı dönemde işçi sayısında da yüzde 124 artış söz konusu. Ölümlü iş kazalarına baktığımız zaman bu dönemde yüzde 2,5 artış söz konusu. İş kazaları sonucu 2002'de Türkiye'de 872 kişi yılda hayatını kaybederken, 2010 yılında bin 444 kişi hayatını kaybetti yılının ilk 11 alında ise 895 emekçimiz hayatını kaybetmiş. Türkiye'de iş kazalarının hangi sektörlerde daha yoğun gerçekleştiğine baktığımızda yüzde 18,3'ünün metalden eşya üretiminde, yüzde 14,4'ünün madende, yüzde 10,2'sinin ise inşaat sektöründe meydana geldiğini görüyoruz."

7 Maliye nin hazırladığı vergi taslağına göre tüm çalışanlar tıpkı kira ya da serbest meslek kazancı elde edenler gibi gelirlerini beyan edecek. 28 Kasım 2012 Çarşamba 11:00 Maliye Bakanlığı hem vergi adaletini sağlamak hem kayıt dışılığı ciddi ölçüde azaltmak amacıyla Gelir ve Kurumlar Vergisi nde köklü değişiklikler hazırladı. Bugün Gazetesi'nin haberine göre Gelir Vergisi ile Kurumlar Vergisi'nin birleştiren yeni vergi reformu taslağında ücretliler dahil herkesin beyanname vermesini öngören bir sistem öngörülüyor. Yeni düzenlemenin teknik detayları ABD, Fransa, Japonya, İtalya ve İngiltere gibi ülke örnekleri incelenerek hazırlandı. Sistem toplam 16 milyon 242 bin çalışanı kapsayacak. Son karar hükümetin Teknik hazırlığı büyük ölçüde tamamlanan ve Ekonomi Koordinasyon Kurulu nda görüşülen taslak, onay için Bakanlar Kurulu na sunulacak. Bakanlar Kurulu nun ücretli çalışanları beyanname kapsamına alan bölümü uygun bulmaması halinde, mevcut sistemin devamını öngören alternatif düzenlemeyle tasarıya son şekli verilecek. İşte yeni sistem: Yıl sonunda beyanname Memurlar dahil bütün çalışanlar, tıpkı serbest meslek kazancı elde edenler ya da gayrimenkulünü kiraya verenler gibi yıllık kazançları üzerinden yıl sonunda beyanname verecekler. Bununla birlikte tüm çalışanlar her ay elde ettikleri ücret, maaş ya da yevmiyeleri üzerinden aylık kazançları oranında peşin vergi ödemeye devam edecekler. Ödenen bu vergiler daha sonra yıllık vergiden düşülecek. Ücret dışı gelir kapsamda Ücretliler yıl sonunda Maliye ye beyanname vererek gerçek kazanç ve giderlerini beyan edecekler. Beyanname içerisinde bir yıl içerisinde elde edilen ücret ve maaş gibi çalışma karşılığı elde edilen aylık kazançlar ile yan ödeme ve diğer kazançların tümü gelir olarak yazılacak. Eğitim sağlık gibi harcamalar dahil Beyannamenin gider bölümüne ise kazançların elde edilmesi için yapılan harcama ve masraflar, eğitim, sağlık, kira, ev için yapılan enerji tasarrufu ve çevre yararına harcamalar gibi kişisel ve aile harcamaları ile yasalar kapsamında yapılan bağışlar yazılacak.

8 Yıl içerisinde gerçekleştirilen tüm bu gider ve harcamalar belli oranlarda vergi matrahından düşülecek. Ayrıca istisna ve muafiyetler de vergi matrahını düşürerek ödenecek vergiyi azaltacak. Ücretliler tüm bunların yanı sıra bekar, evli ve çocuk sayısına göre asgari geçim indirimlerinden yararlandırılacak. Vergi oranları %15-35 arası Yıl içerisinde elde edilen gelirlerden giderler düştükten sonra geriye kalan gelir çalışanların vergi matrahını oluşturacak. Bu gelir, belirlenen gelir dilimlerine göre yüzde 15 ten yüzde 35 e kadar değişen oranlarda vergilendirilecek. Yıl içerisinde her ay ödenen vergiler, yıl sonunda beyannameyle hesaplanan vergiden düşülecek. Eğer ücretlilerin ödediği vergi yıl sonunda hesaplananın altında kalmışsa, fark vergi dairelerine yatırılacak. Masraflar ve istisnalarla aylık ödeme, ödenmesi gereken vergiyi aşmışsa, çalışanlar iade alacak. Hırsızlık bile düşülüyor Ücretlilerin de beyanname sistemine geçmesiyle, çalışanlar aleyhine olan vergileme sisteminde adaletin önemli ölçüde sağlanacağı belirtiliyor. Beyanname sisteminin en yaygın uygulandığı ABD de çalışanlar tüm gelirlerini beyan ederken; tıbbi ve diş tedavi harcamaları, faiz ödemeleri, bağışlar, olağan zararlar, hırsızlık kayıpları, ağaçlandırma için yapılan harcamalar ile beyanname hazırlatma ücretlerini de vergiden düşebiliyorlar. Belge toplamak şart Ücretliler her harcamanın karşılığında fiş ve fatura toplayacak. Bunu belgelendiremeyen ücretliler fazladan vergi ödemek zorunda kalacak.

9 Türkiye İstatistik Kurumu Sanayide İşgücü Verilerini Açıkladı 30 Kasım 2012 Sanayide istihdam bu yılın 3. çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 3,6, bir önceki döneme göre yüzde 1 arttı. Dönem verilerini açıkladı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), sanayide istihdam 3. çeyrekte geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 3,6, bir önceki döneme göre yüzde 1 arttı. TÜİK, Sanayi İşgücü Girdi Endeksleri 2012 Yılı 3. Buna göre, sanayide istihdam 3. çeyrekte geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 3,6, bir önceki döneme göre yüzde 1 artış gösterdi. Temmuz-Ağustos-Eylül'ü kapsayan Üç Aylık Sanayi İstihdam Endeksi 110,9 oldu. Çalışılan saat ve maaş arttı Üç Aylık Sanayide Çalışılan Saat Endeksi, 3. çeyrekte, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2,5 artarken, 2. çeyreğe göre yüzde 1,1 azaldı. Üç Aylık Sanayide Çalışılan Saat Endeksi 105,8 oldu. Sanayide brüt ücret-maaş, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 14,5, bir önceki döneme göre yüzde 4,3 artış gösterdi. Üç Aylık Sanayide Brüt Ücret-Maaş Endeksi 220,9 olarak gerçekleşti.

10 30 Kasım 2012, Cuma Bakan Ergün, KOBİ'lere, esnafa desteklerin artarak devam edeceğini belirterek, "Biz proje istiyoruz. Proje varsa destek de var" dedi. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, KOBİ'lere, esnafa desteklerin artarak devam edeceğini belirterek, "Artık KOBİ'lerin peşinden koşan bir KOSGEB var. Biz proje istiyoruz. Ne yapacağını bilen KOBİ istiyoruz. Proje varsa destek de var" dedi.

11

SİRKÜLER 2018/

SİRKÜLER 2018/ SİRKÜLER 2018/53 12.06.2018 KONU : Hizmet Erbabına Ödenen Tazminatlarda İstisna, Kreş Yardımı, Konutlarda Elektrik Enerjisi Üretimi ve İlave AGİ Uygulamasına İlişkin Genel Tebliğ Yayımlandı. 11 Haziran

Detaylı

mali açıklamalar 2012/ Konu: Vergi Kanunlarında ve Diğer Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapıldı

mali açıklamalar 2012/ Konu: Vergi Kanunlarında ve Diğer Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapıldı 2012/042 15.06.2012 Konu: Vergi Kanunlarında ve Diğer Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapıldı Amme Alacaklarının Tahsili Usulü Hakkında Kanun ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına ilişkin 6322 no.lu Kanun

Detaylı

1) Kadın hizmet erbabına sağlanan kreş ve gündüz bakımevi yardımında gelir vergisi istisnası uygulanmasının kıstasları.

1) Kadın hizmet erbabına sağlanan kreş ve gündüz bakımevi yardımında gelir vergisi istisnası uygulanmasının kıstasları. (SİRKÜLER 2018 51) 03.07.2018 KONU: Hizmet Erbabına Ödenen Tazminatlarda İstisna, Kreş Yardımı, Konutlarda Elektrik Enerjisi Üretimi ve İlave Asgari Geçim İndirimi Uygulaması Hakkında. Gelir Vergisi Genel

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 15 Haziran 2015, Sayı: 15. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 15 Haziran 2015, Sayı: 15. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 15 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Çağlar Kuzlukluoğlu İnci

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 22 Mayıs 2017, Sayı: 21. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 22 Mayıs 2017, Sayı: 21. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 21 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Deniz Bayram 1 DenizBank

Detaylı

Kreş Yardımı ve İkale Ödemelerinde Gelir Vergisi İstisnası ile İlave Asgari Ücret İndirimine İlişkin Tebliğ

Kreş Yardımı ve İkale Ödemelerinde Gelir Vergisi İstisnası ile İlave Asgari Ücret İndirimine İlişkin Tebliğ Kreş Yardımı ve İkale Ödemelerinde Gelir Vergisi İstisnası ile İlave Asgari Ücret İndirimine İlişkin Tebliğ 193 sayılı Gelir Vergisi Kanunu nun 9, 23, 25, 32 ve 61 inci maddelerinde, 21/3/2018 tarihli

Detaylı

6 Aralık 2017 ÇARŞAMBA. Resmî Gazete Sayı : 30262

6 Aralık 2017 ÇARŞAMBA. Resmî Gazete Sayı : 30262 6 Aralık 2017 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 30262 TEBLİĞ Maliye Bakanlığı (Gelir İdaresi Başkanlığı) ndan: GELİR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO: 299) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Yasal Düzenlemeler Amaç MADDE

Detaylı

V E R G İ A K T Ü E L

V E R G İ A K T Ü E L S A Y I 1 N İ S A N 2 0 1 7 V E R G İ A K T Ü E L 6 8 7 S A Y I L I K H K İ L E S A Ğ L A N A N S G K P R İ M İ V E R V E R G İ T E Ş V İ K L E R İ Tüm hakları WİSDOM DD adına saklıdır. S A Y F A 1 W I

Detaylı

Söz konusu Tebliğde, 7103 sayılı Kanun ile Gelir Vergisi Kanununda değişiklik yapılan aşağıdaki hususlara ilişkin açıklamalara yer verilmiştir:

Söz konusu Tebliğde, 7103 sayılı Kanun ile Gelir Vergisi Kanununda değişiklik yapılan aşağıdaki hususlara ilişkin açıklamalara yer verilmiştir: AA BAĞIMSIZ DENETİM VE YMM AŞ Şehit Ersan Cad. No: 28 / 5 06680 Çankaya- Ankara. Tel:+90 312 4688150 Faks: +90 312 4270847 Ticaret Sicil No: Ankara-170606 www.aa-ymm.com SİRKÜLER Tarih,11/06/2018 Sayı:2018/43

Detaylı

VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2013/76

VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2013/76 DRT Yeminli Mali Müşavirlik ve Bağımsız Denetim A.Ş. Sun Plaza No:24 34398 Maslak İstanbul, Türkiye Tel: + 90 (212) 366 60 00 Fax: + 90 (212) 366 60 15 www.deloitte.com.tr www.verginet.net VERGİ SİRKÜLERİ

Detaylı

Sayı: 2009/18 Tarih: 09.08.2009 Aileler krize borçlu yakalandı; sorunu işsizlik katladı

Sayı: 2009/18 Tarih: 09.08.2009 Aileler krize borçlu yakalandı; sorunu işsizlik katladı Sayı: 2009/18 Tarih: 09.08.2009 Aileler krize borçlu yakalandı; sorunu işsizlik katladı - Ekonomik krizin şiddeti devam ederken, krize borçlu yakalanan aileler, bu dönemde artan işsizliğin de etkisi ile

Detaylı

İlgili olduğu maddeler : Gelir Vergisi Kanunu Madde 22, 40, 63, 75, 86, 89, 94 4697 Sayılı Kanun Geçici Madde 1. Verilmesini Gerektiren Gelirler

İlgili olduğu maddeler : Gelir Vergisi Kanunu Madde 22, 40, 63, 75, 86, 89, 94 4697 Sayılı Kanun Geçici Madde 1. Verilmesini Gerektiren Gelirler Bireysel emeklilik sistemi ve diğer şahıs sigortalarına ödenen katkı payı ve primlerin matrahın tespitinde indirimi ve elde edilen gelirlerin vergilendirilmesi anlatılmıştır. Tarih 13/08/2003 Sayı GVK-3/2003-3/Bireysel

Detaylı

Ö z e t B ü l t e n Tarih : Sayı : 2019/4

Ö z e t B ü l t e n Tarih : Sayı : 2019/4 Ö z e t B ü l t e n Tarih : 04.01.2019 Sayı : 2019/4 Değerli Müşterimiz; Son günlerde mevzuatımızda meydana gelen gelişmeler, konu başlıkları itibariyle aşağıdadır. A. Konu Başlıkları; -Gelir İdaresi Başkanlığı

Detaylı

Çalışma hayatında barış egemen olmalı

Çalışma hayatında barış egemen olmalı Çalışma hayatında barış egemen olmalı Ocak 19, 2012-3:31:16 olduğunu belirtti. olduğunu belirterek, ''Bu bakış açısı çerçevesinde diyalog merkezli çalışmalarımızı özellikle son 7 aydır yoğun bir şekilde

Detaylı

ÖRNEK KİRA GELİRİ BEYANLARI -2

ÖRNEK KİRA GELİRİ BEYANLARI -2 Tarih: 06.03.2015 Sayı : 2015/46 ÖRNEK KİRA GELİRİ BEYANLARI -2 İŞYERİ VE KONUT KİRA GELİRLERİNİN İSTİSNA HADDİNİ AŞMASI HALİNDE BEYANNAME NASIL DÜZENLENECEK? Uygulama 8: Bay C konut olarak kiraya verdiği

Detaylı

299 SAYILI GELİR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ 2017 / 107

299 SAYILI GELİR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ 2017 / 107 BAKIŞ MEVZUAT BAŞLIK Sayı 299 SAYILI GELİR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ 2017 / 107 ÖZET Tebliğde 2017 yılı Eylül, Ekim, Kasım ve Aralık aylarına ilişkin asgari ücretlerin vergilendirilmesi konusunda açıklama

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 19 Aralık 2016, Sayı: 49. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 19 Aralık 2016, Sayı: 49. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 49 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Deniz Bayram 1 DenizBank

Detaylı

ERTÜRK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE BAĞIMSIZ DENETİM A.Ş. SİRKÜLER 2017/34

ERTÜRK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE BAĞIMSIZ DENETİM A.Ş. SİRKÜLER 2017/34 17.03.2017 ERTÜRK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE BAĞIMSIZ DENETİM A.Ş. SİRKÜLER 2017/34 KONU: Gelir Vergisi Stopaj Desteği Uygulamasına İlişkin 297 Seri No.lu Gelir Vergisi Genel Tebliği Yayımlandı. 9 Şubat

Detaylı

SİRKÜLER İstanbul, Sayı: 2017/169 Ref: 4/169

SİRKÜLER İstanbul, Sayı: 2017/169 Ref: 4/169 SİRKÜLER İstanbul, 11.12.2017 Sayı: 2017/169 Ref: 4/169 Konu: 2017 EYLÜL, EKİM, KASIM VE ARALIK AYLARINDA GELİR VERGİSİ TARİFESİ NEDENİYLE NET ÜCRETLERİ 1.404,06 TL NİN ALTINA DÜŞENLERDE BU FARKIN TELAFİSİNE

Detaylı

SAYI : 2017 / 46 İstanbul, KONU : 6 Aralık 2017 tarihli Resmi Gazete de yayımlanan 299 seri numaralı Gelir Vergisi Genel Tebliği

SAYI : 2017 / 46 İstanbul, KONU : 6 Aralık 2017 tarihli Resmi Gazete de yayımlanan 299 seri numaralı Gelir Vergisi Genel Tebliği SİRKÜLER SAYI : 2017 / 46 İstanbul,06.12.2017 KONU : 6 Aralık 2017 tarihli Resmi Gazete de yayımlanan 299 seri numaralı Gelir Vergisi Genel Tebliği 5 Aralık 2017 tarihli Resmi Gazete de yayımlanan 7061

Detaylı

SİRKÜLER 2017/33. Teşvikten, özel sektör işverenleri aşağıdaki şartlar dahilinde yararlanacaktır:

SİRKÜLER 2017/33. Teşvikten, özel sektör işverenleri aşağıdaki şartlar dahilinde yararlanacaktır: SİRKÜLER 2017/33 17/03/2017 Sayın Yetkili; İlave İstihdam Teşvikiyle İlgili Gelir Vergisi Tebliği Yayımlandı. 16.03.2017 tarihli ve 30009 sayılı Resmi Gazete'de, 31.12.2017 tarihine kadar işe alınanlar

Detaylı

İŞKUR VASITASIYLA İŞE İLAVE ALINANLAR İÇİN GETİRİLEN GELİR VERGİSİ STOPAJ DESTEĞİ HAKKINDA GENEL TEBLİĞ YAYIMLANDI:

İŞKUR VASITASIYLA İŞE İLAVE ALINANLAR İÇİN GETİRİLEN GELİR VERGİSİ STOPAJ DESTEĞİ HAKKINDA GENEL TEBLİĞ YAYIMLANDI: SİRKÜLER TARİHİ : 16 /03/2017 SİRKÜLER NO : 2017/46 İŞKUR VASITASIYLA İŞE İLAVE ALINANLAR İÇİN GETİRİLEN GELİR VERGİSİ STOPAJ DESTEĞİ HAKKINDA GENEL TEBLİĞ YAYIMLANDI: 9 Şubat 2017 tarihli Resmi Gazetede

Detaylı

İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı GELİR VERGİSİ KANUNU. İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı Mart 2017

İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı GELİR VERGİSİ KANUNU. İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı Mart 2017 1 GELİR VERGİSİ KANUNU Mart 2017 2 2016 YILINDA YAPILAN DEĞİŞİKLİKLERLE BEYANLARA YANSIYACAK DÜZENLEMELER 3 GENÇ GİRİŞİMCİLERDE KAZANÇ İSTİSNASI 4 YARARLANABİLECEKLER Ticari, zirai veya serbest meslek

Detaylı

TÜRK VERGİ SİSTEMİ DERS NOTU 3.DERS

TÜRK VERGİ SİSTEMİ DERS NOTU 3.DERS TÜRK VERGİ SİSTEMİ DERS NOTU 3.DERS III. ÜCRETLER Ücret, işverene tabi ve belli bir işyerine bağlı olarak çalışanlara hizmet karşılığı verilen para ve ayınlar ile sağlanan ve para ile temsil edilebilen

Detaylı

Ö z e t B ü l t e n Tarih : Sayı : 2017/9

Ö z e t B ü l t e n Tarih : Sayı : 2017/9 Ö z e t B ü l t e n Tarih : 13.02.2017 Sayı : 2017/9 Değerli Müşterimiz, Son günlerde mevzuatımızda meydana gelen gelişmeleri özetle bilgilerinize sunuyoruz. 1- Yatırım Teşvik Belgesi Kapsamında Yapılan

Detaylı

KOCAELİ MİLLİ İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ TOPLANTISI

KOCAELİ MİLLİ İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ TOPLANTISI T.C. KOCAELİ VALİLİĞİ KOCAELİ MİLLİ İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ TOPLANTISI 14 Şubat 2017, KOCAELİ İÇERİK İçerik 9 Şubat 17 tarihinde yayımlanan 687 Sayılı KHK Kapsamında İstihdam Teşviki SGK Prim Teşviki Gelir

Detaylı

Ekonomik Rapor Kaynak: TÜİK. Grafik 92. Yıllara göre Doğuşta Beklenen Yaşam Süresi. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği /

Ekonomik Rapor Kaynak: TÜİK. Grafik 92. Yıllara göre Doğuşta Beklenen Yaşam Süresi. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği / Grafik 92. Yıllara göre Doğuşta Beklenen Yaşam Süresi Erkek nüfus için, doğuşta beklenen yaşam süreleri 2000-2009 yılları arasında incelendiğinde 2000 yılında 68,1 yıl olan beklenen yaşam süresi 2001-2007

Detaylı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği. Dünya da ve Türkiye de Ekonomik Görünüm

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği. Dünya da ve Türkiye de Ekonomik Görünüm Dünya da ve Türkiye de Ekonomik Görünüm M. Rifat Hisarcıklıoğlu Kartepe, 12 Nisan 2014 Dünya 2013 Yeni Küresel Trendler 1. Finans haritası değişiyor 2. Ticaretin kuralları değişiyor 3. Enerji haritası

Detaylı

EKONOMİK ARAŞTIRMALAR

EKONOMİK ARAŞTIRMALAR EKONOMİK ARAŞTIRMALAR 16 Kasım2018 YÖNETİCİ ÖZETİ İşsizlik oranı Ağustos ayında Temmuz ayına göre 0,3 puan artarak %11,1 seviyesine yükseldi. Piyasaların beklentisi % 11,2 seviyesindeydi. 2018 yılı Ekim

Detaylı

Gelir Vergisi Stopaj Teşvikine İlişkin Düzenlemeler.

Gelir Vergisi Stopaj Teşvikine İlişkin Düzenlemeler. 16.03.2017 / 10 Gelir Vergisi Stopaj Teşvikine İlişkin Düzenlemeler. 16 Mart 2017 tarihli ve 30009 sayılı Resmi Gazete de, 31.12.2017 tarihine kadar işe alınanlar için sağlanacak gelir vergisi stopaj desteğine

Detaylı

VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2017/48

VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2017/48 TARİH : 16.03.2017 NUMARA : 2017/48 VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2017/48 Konu : 297 Seri No.lu Gelir Vergisi Genel Tebliği (4447 Sayılı İşsizlik Sigortası Kanununa Eklenen Geçici 18 İnci Maddenin Uygulaması) 16/3/2017

Detaylı

SİRKÜLER. Konu: İlave Asgari Geçim İndirimi Uygulaması (2017/Eylül, Ekim, Kasım, Aralık) (299 GVK Gelir Vergisi Genel Tebliği)

SİRKÜLER. Konu: İlave Asgari Geçim İndirimi Uygulaması (2017/Eylül, Ekim, Kasım, Aralık) (299 GVK Gelir Vergisi Genel Tebliği) SİRKÜLER Sayı: 2017/54 Konu: İlave Asgari Geçim İndirimi Uygulaması (2017/Eylül, Ekim, Kasım, Aralık) (299 GVK Gelir Vergisi Genel Tebliği) Mevzuat: 193 Sayılı GVK, 7061 Sayılı Kanun Web: http://taxauditingymm.com/sirkuler.aspx

Detaylı

: 6728 sayılı Kanun ile Gelir Vergisi Kanunu'nda Yapılan Değişiklikler

: 6728 sayılı Kanun ile Gelir Vergisi Kanunu'nda Yapılan Değişiklikler Sirküler No : 2016-59 Sirküler Tarihi : 15.08.2016 Konu : 6728 sayılı Kanun ile Gelir Vergisi Kanunu'nda Yapılan Değişiklikler 09.08.2016 tarih ve 29796 sayılı Resmi Gazete de yayınlanan 6728 sayılı "Yatırım

Detaylı

VERGİDEN İSTİSNA KIDEM TAZMİNATI, ÇOCUK YARDIMI VE AİLE YARDIMI İÇİN YAPILAN ÖDEMELERDE İSTİSNA SINIRI

VERGİDEN İSTİSNA KIDEM TAZMİNATI, ÇOCUK YARDIMI VE AİLE YARDIMI İÇİN YAPILAN ÖDEMELERDE İSTİSNA SINIRI Sirküler Rapor 09.07.2010 / 90-1 VERGİDEN İSTİSNA KIDEM TAZMİNATI, ÇOCUK YARDIMI VE AİLE YARDIMI İÇİN YAPILAN ÖDEMELERDE İSTİSNA SINIRI ÖZET : 01.07.2010 tarihinden geçerli olmak üzere uygulanacak Gelir

Detaylı

SİRKÜLER KONU. KONU : 297 Seri No lu Gelir Vergisi Genel Tebliği

SİRKÜLER KONU. KONU : 297 Seri No lu Gelir Vergisi Genel Tebliği SİRKÜLER TARİH : 25.03 03.201.2017 SAYI : 2017-03 03-08 KONU KONU : 297 Seri No lu Gelir Vergisi Genel Tebliği ÖZETİ : Tebliğde, özel sektör işverenlerinin 2016 yılı Aralık ayına ilişkin olarak verdikleri

Detaylı

Değerli Basın Mensupları, Değerli Basın Mensupları,

Değerli Basın Mensupları, Değerli Basın Mensupları, Değerli Basın Mensupları, Basın toplantımıza hoş geldiniz. Sizleri saygıyla selamlıyorum. Bu toplantıda sizleri ana hatları itibarıyla Yeni Gelir Vergisi Kanunu Tasarısı hakkında bilgilendirmek istiyorum.

Detaylı

Ön Ödemeli Konut Satışlarında Sözleşmeden Dönme Hakkında Değişiklik

Ön Ödemeli Konut Satışlarında Sözleşmeden Dönme Hakkında Değişiklik BÜLTEN NO:101 Ön Ödemeli Konut Satışlarında Sözleşmeden Dönme Hakkında Değişiklik 684 sayılı KHK ile Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun un ön ödemeli konut satışına ilişkin 45.maddesi değiştirilmiştir.

Detaylı

2018 Yılı Asgari Ücreti Ve Bu Ücret Üzerinden Hesaplanan Hadler Belirlenmiştir

2018 Yılı Asgari Ücreti Ve Bu Ücret Üzerinden Hesaplanan Hadler Belirlenmiştir Tax WWW.ONERYMM.COM.TR 13.ONUR YILIMIZ 2018 01 2018 Yılı Asgari Ücreti Ve Bu Ücret Üzerinden Hesaplanan Hadler Belirlenmiştir Özet 4857 sayılı İş Kanunu nun 39. maddesi gereğince, iş sözleşmesi ile çalışan

Detaylı

AÇIKLAYICI BİLGİ NOTU

AÇIKLAYICI BİLGİ NOTU AÇIKLAYICI BİLGİ NOTU TARİH SAYI RESMİ GAZETE NO MEVZUAT TÜRÜ YAYINLANMA TARİHİ GEÇERLİLİK TARİHİ AÇIKLAMA / /2017 297 Seri No.lu Gelir Vergisi Genel Tebliği Taslağı.. Tebliğ / /2017 4447 sayılı İşsizlik

Detaylı

Olmazsa Olmaz Sosyal Güvenlik

Olmazsa Olmaz Sosyal Güvenlik Olmazsa Olmaz Sosyal Güvenlik SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANI FATİH ACAR: -TEMEL PARAMETRELERE BAKTIĞIMIZ ZAMAN SOSYAL GÜVENLİK TÜRKİYE AÇISINDAN RİSK OLMAKTAN ÇIKTI -EMEKLİLERİMİZİN YÜZLERİNİN GÜLMESİ

Detaylı

2013 Yılında Geçerli Olacak Ücret Bordrosu Parametreleri

2013 Yılında Geçerli Olacak Ücret Bordrosu Parametreleri 2013 Yılında Geçerli Olacak Ücret Bordrosu Parametreleri Her yıl olduğu gibi, bu yıl da, ücret bordroların hesaplanmasına esas; gelir vergisi tarifesinden vergiden istisna kıdem tazminatı tavanına kadar

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 8 Mayıs 2017, Sayı: 19. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 8 Mayıs 2017, Sayı: 19. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 19 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Deniz Bayram 1 DenizBank

Detaylı

Teşvikten, özel sektör işverenleri aşağıdaki şartlar dahilinde yararlanacaktır:

Teşvikten, özel sektör işverenleri aşağıdaki şartlar dahilinde yararlanacaktır: Sayı: 2017/20 Konu: Gelir Vergisi Stopaj Desteğine İlişkin Tebliğ Yayımlandı. 16 Mart 2017 tarihli ve 30009 sayılı Resmi Gazete de, 31/12/2017 tarihine kadar işe alınanlar için sağlanacak gelir vergisi

Detaylı

Mehmet ŞİMŞEK Maliye Bakanı. Maliye Bakanlığınca Hazırlanan Kanun Tasarısı Taslağı

Mehmet ŞİMŞEK Maliye Bakanı. Maliye Bakanlığınca Hazırlanan Kanun Tasarısı Taslağı Mehmet ŞİMŞEK Maliye Bakanı Maliye Bakanlığınca Hazırlanan Kanun Tasarısı Taslağı 1 AMAÇLAR Yatırımların teşviki, bölgesel gelişmişlik farklarının azaltılması Yatırım ortamının iyileştirilmesi Hizmet ihracının

Detaylı

GELİR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ TASLAĞI (SERİ NO: 297) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Yasal Düzenleme

GELİR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ TASLAĞI (SERİ NO: 297) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Yasal Düzenleme Maliye Bakanlığı (Gelir İdaresi Başkanlığı) ndan: GELİR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ TASLAĞI (SERİ NO: 297) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Yasal Düzenleme Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Tebliğde, 9/2/2017 tarihli

Detaylı

GELİR VERGİSİ STOPAJI TEŞVİKİ HAKKINDA TEBLİĞ YAYIMLANDI.

GELİR VERGİSİ STOPAJI TEŞVİKİ HAKKINDA TEBLİĞ YAYIMLANDI. GELİR VERGİSİ STOPAJI TEŞVİKİ HAKKINDA TEBLİĞ YAYIMLANDI. 9/2/2017 tarihli ve 29974 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 687 sayılı KHK ile 4447 sayılı İşsizlik Sigortası Kanununa Geçici

Detaylı

Teknolojik Ürün Yatırım Destek Programı Hakkında Yönetmelik

Teknolojik Ürün Yatırım Destek Programı Hakkında Yönetmelik Teknolojik Ürün Yatırım Destek Programı Hakkında Yönetmelik Vergi Bülteni Tarih : 29.04.2014 Sayı : 2014/5 İçerik : Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından, Teknolojik Ürün Yatırım Destek Programı na

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 21 Kasım 2016, Sayı: 45. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 21 Kasım 2016, Sayı: 45. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 45 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Deniz Bayram 1 DenizBank

Detaylı

Muhasebe, Personel Müdürlükleri ne

Muhasebe, Personel Müdürlükleri ne SİRKÜ : 2012/3 KAYSERİ Konu : 2012 Yılındaki Asgari Ücret Tutarları ile 20/01/2012 Bu Konuyla İlgili Diğer Değişiklikler Muhasebe, Personel Müdürlükleri ne Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Asgari Ücret

Detaylı

MALĠ MEVZUAT SĠRKÜLERĠ NO : 2016 / 95

MALĠ MEVZUAT SĠRKÜLERĠ NO : 2016 / 95 Ġstanbul, 28 Ekim 2016 MALĠ MEVZUAT SĠRKÜLERĠ NO : 2016 / 95 KONU : 2016 Yılı Ekim, Kasım ve Aralık Aylarında Vergi Dilimi Artışı Nedeniyle Net Asgari Ücretin 1.300,- TL nin Altına Düşmesini Önlemeye Yönelik

Detaylı

IÇINDEKILER BIRINCI BOLUM. BIREYSEL EMEKLILIK SISTEMI VE ŞAHıS SIGORTA SISTEMI HAKKıNDA GENEL AÇıKLAMALAR

IÇINDEKILER BIRINCI BOLUM. BIREYSEL EMEKLILIK SISTEMI VE ŞAHıS SIGORTA SISTEMI HAKKıNDA GENEL AÇıKLAMALAR IÇINDEKILER ÖNSÖZ IH GİRİŞ 1 BIRINCI BOLUM BIREYSEL EMEKLILIK SISTEMI VE ŞAHıS SIGORTA SISTEMI HAKKıNDA GENEL AÇıKLAMALAR 1. Genel Açıklamalar 9 2. Şahıs Sigorta (Hayat Sigortalan) Sistemi Hakkında Genel

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 15 Mayıs 2017, Sayı: 20. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 15 Mayıs 2017, Sayı: 20. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 20 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Deniz Bayram 1 DenizBank

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 23 Ocak 2017, Sayı: 4. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 23 Ocak 2017, Sayı: 4. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 4 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Deniz Bayram 1 DenizBank

Detaylı

15. BEYANNAME ÖZETLERİ

15. BEYANNAME ÖZETLERİ 15. BEYANNAME ÖZETLERİ 15.1. Gelirden Alınan Vergilere İlişkin Yıllık Beyanname Özetleri 2003 yılı vergilendirme dönemine ait bilgi giriş işlemi sonuçlandırılmış Türkiye genelindeki Gelir Vergisi, Gelir

Detaylı

SEKTÖREL GELİŞMELER İÇİNDEKİLER Otomotiv. İnşaat. Turizm. Enerji. Diğer Göstergeler. Sektörel Gelişmeler /Aralık

SEKTÖREL GELİŞMELER İÇİNDEKİLER Otomotiv. İnşaat. Turizm. Enerji. Diğer Göstergeler. Sektörel Gelişmeler /Aralık SEKTÖREL GELİŞMELER İÇİNDEKİLER Otomotiv İnşaat Kasım İtibarıyla 2013 Otomobil Satışları 2012 nin Üzerine Çıktı Konut Fiyat Artışında Hızlanma Var İnşaat Sektörü İstihdamında Düşüş Devam Ediyor Turizm

Detaylı

Sirküler No: 2017 / 25 Tarih:

Sirküler No: 2017 / 25 Tarih: Sirküler No: 2017 / 25 Tarih: 23.03.2017 Konu: Gelir Vergisi Stopaj Desteğine ilişkin Tebliğ Yayımlandı. 2 Bu kez 16 Mart 2017 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan 297 seri numaralı Gelir Vergisi Genel Tebliği

Detaylı

VERGİDEN İSTİSNA KIDEM TAZMİNATI, ÇOCUK YARDIMI VE AİLE YARDIMI İÇİN YAPILAN ÖDEMELERDE İSTİSNA SINIRI

VERGİDEN İSTİSNA KIDEM TAZMİNATI, ÇOCUK YARDIMI VE AİLE YARDIMI İÇİN YAPILAN ÖDEMELERDE İSTİSNA SINIRI 09.01.2017/15-1 VERGİDEN İSTİSNA KIDEM TAZMİNATI, ÇOCUK YARDIMI VE AİLE YARDIMI İÇİN YAPILAN ÖDEMELERDE İSTİSNA SINIRI ÖZET : 1.1.2017-30.06.2017 tarihleri arasında geçerli olmak üzere uygulanacak gelir

Detaylı

GELİR VERGİSİ KANUN TASARISINDA GERÇEK KİŞİLERİN VERGİLENDİRİLMESİ İLE İLGİLİ YENİ HÜKÜMLER GVK TASARI MADDE 51-88

GELİR VERGİSİ KANUN TASARISINDA GERÇEK KİŞİLERİN VERGİLENDİRİLMESİ İLE İLGİLİ YENİ HÜKÜMLER GVK TASARI MADDE 51-88 GELİR VERGİSİ KANUN TASARISINDA GERÇEK KİŞİLERİN VERGİLENDİRİLMESİ İLE İLGİLİ YENİ HÜKÜMLER GVK TASARI MADDE 51-88 HÜSEYİN F. SALTIK İSTANBUL YMM ODASI İSTANBUL, 18.02.2016 Page 1 Emsal Kira Bedeli Esası

Detaylı

PRATĐK BĐLGĐLER 2011 YILI. Yıllık Kurumlar Vergisi 25 Nisan akşamına kadar Nisan sonu tamamı

PRATĐK BĐLGĐLER 2011 YILI. Yıllık Kurumlar Vergisi 25 Nisan akşamına kadar Nisan sonu tamamı PRATĐK BĐLGĐLER 2011 YILI 01.01.2011 tarihi itibariyle Vergi Kanunlarında yapılan değişiklikler ve güncel hatırlatmalar aşağıda sıralanmıştır; 1. Vergi Beyannamelerinin verilme ve ödeme süreleri; Beyanname

Detaylı

SİRKÜLER NO: YORDAM 2010/S 16 İST ÜCRET GELİRLERİNE İLİŞKİN GELİR VERGİSİ TARİFESİ YENİDEN YAYINLANDI

SİRKÜLER NO: YORDAM 2010/S 16 İST ÜCRET GELİRLERİNE İLİŞKİN GELİR VERGİSİ TARİFESİ YENİDEN YAYINLANDI SİRKÜLER NO: YORDAM 2010/S 16 İST. 09.08.2010 ÜCRET GELİRLERİNE İLİŞKİN GELİR VERGİSİ TARİFESİ YENİDEN YAYINLANDI 6009 sayılı Kanunla Gelir Vergisi Kanununun 103 üncü maddesinde yer alan gelir vergisi

Detaylı

Ücret Sistemleri Dersi Prof. Dr. Mustafa Yaşar TINAR

Ücret Sistemleri Dersi Prof. Dr. Mustafa Yaşar TINAR Ücret Sistemleri Dersi Prof. Dr. Mustafa Yaşar TINAR Ücret Hesaplama ve Bordrolama Sunum : Ümit KACAR 10 Aralık 2013, Salı Ücret Nedir? 2 Ücret, işverene tabi ve belirli bir işyerine bağlı olarak çalışanlara

Detaylı

EKONOMİ POLİTİKALARI GENEL BAŞKAN YARDIMCILIĞI Eylül 2013, No: 72

EKONOMİ POLİTİKALARI GENEL BAŞKAN YARDIMCILIĞI Eylül 2013, No: 72 EKONOMİ POLİTİKALARI GENEL BAŞKAN YARDIMCILIĞI Eylül 2013, No: 72 i Bu sayıda; Haziran İşgücü ve İstihdam gelişmeleri; Ocak-Ağustos Bütçe verileri değerlendirilmiştir. i 1 Gerçek işsizlikte ciddi artış

Detaylı

İlave İstihdama Sağlanan Gelir Vergisi Stopaj Teşviklerine İlişkin Uygulama Esasları Açıklanmıştır

İlave İstihdama Sağlanan Gelir Vergisi Stopaj Teşviklerine İlişkin Uygulama Esasları Açıklanmıştır Tax WWW.ONERYMM.COM.TR 13.ONUR YILIMIZ 2018 27 İlave İstihdama Sağlanan Gelir Vergisi Stopaj Teşviklerine İlişkin Uygulama Esasları Açıklanmıştır Özet Büromuzun 2018-17 sayılı sirkülerinde ayrıntılı olarak

Detaylı

VERGİDEN İSTİSNA KIDEM TAZMİNATI, ÇOCUK YARDIMI VE AİLE YARDIMI İÇİN YAPILAN ÖDEMELERDE İSTİSNA SINIRI

VERGİDEN İSTİSNA KIDEM TAZMİNATI, ÇOCUK YARDIMI VE AİLE YARDIMI İÇİN YAPILAN ÖDEMELERDE İSTİSNA SINIRI 10.07.2017/92-1 VERGİDEN İSTİSNA KIDEM TAZMİNATI, ÇOCUK YARDIMI VE AİLE YARDIMI İÇİN YAPILAN ÖDEMELERDE İSTİSNA SINIRI ÖZET : 1 Temmuz.2017 tarihinden itibaren, Gelir Vergisinden istisna edilecek kıdem

Detaylı

Konya Ekonomik Verileri. Temmuz 2015

Konya Ekonomik Verileri. Temmuz 2015 Konya Ekonomik Verileri Temmuz 2015 DIŞ TİCARET VERİLERİ İHRACAT BİLGİLERİ Tablo 1-İhracatta Türkiye Konya Karşılaştırması (1000 $) İHRACAT RAKAMLARI -1.000 $ TEMMUZ OCAK-TEMMUZ KONYA 114.893 106.076-7,7%

Detaylı

Sirküler 2016/02 11 Ocak 2016

Sirküler 2016/02 11 Ocak 2016 Sirküler 2016/02 11 Ocak 2016 Konu: İnsan Kaynakları Bordro Bölümünün 2016 Yılında Kullanacağı Yasal Had ve Tutarlar 1. 01.01.2016 Tarihinden İtibaren Geçerli Asgari Ücret Tutarları 4857 sayılı İş Kanunu'nun

Detaylı

VERGİDEN İSTİSNA KIDEM TAZMİNATI, ÇOCUK YARDIMI VE AİLE YARDIMI İÇİN YAPILAN ÖDEMELERDE İSTİSNA SINIRI

VERGİDEN İSTİSNA KIDEM TAZMİNATI, ÇOCUK YARDIMI VE AİLE YARDIMI İÇİN YAPILAN ÖDEMELERDE İSTİSNA SINIRI Sirküler Rapor Mevzuat 11.07.2016/86-1 VERGİDEN İSTİSNA KIDEM TAZMİNATI, ÇOCUK YARDIMI VE AİLE YARDIMI İÇİN YAPILAN ÖDEMELERDE İSTİSNA SINIRI ÖZET : 1.7.2016-31.12.2016 tarihleri arasında geçerli olmak

Detaylı

2017 Yılında Uygulanacak İstihdam Teşviğine İlişkin Yayımlanan 297 Seri Numaralı Gelir Vergisi Genel Tebliği Hakkında

2017 Yılında Uygulanacak İstihdam Teşviğine İlişkin Yayımlanan 297 Seri Numaralı Gelir Vergisi Genel Tebliği Hakkında Sirküler 2017 / 026 Referansımız: 0259/ 2017/ YMM/ EK Telefon: +90 (212) 291 57 10 Fax: +90 (212) 241 46 04 E-Mail: info@kutlanpartners.com İstanbul, 16.03.2017 2017 Yılında Uygulanacak İstihdam Teşviğine

Detaylı

Daha önce yapılan aşağıdaki düzenlemeler de göz önünde bulundurularak, Tebliğ deki açıklamalardan öne çıkan hususlar bültenimizde özetlenmiştir.

Daha önce yapılan aşağıdaki düzenlemeler de göz önünde bulundurularak, Tebliğ deki açıklamalardan öne çıkan hususlar bültenimizde özetlenmiştir. Mali Bülten VERGİ 2017/18 İlave İstihdama Teşvik Uygulamasına İlişkin Gelir Vergisi Genel Tebliği Yayımlandı 16.03.2017 Özet: 16 Mart 2017 tarihli ve 30009 sayılı Resmi Gazete'de, 31/12/2017 tarihine kadar

Detaylı

KONYA TİCARET ODASI İSTİHDAM İZLEME BÜLTENİ

KONYA TİCARET ODASI İSTİHDAM İZLEME BÜLTENİ HABER BÜLTENİ 04.08.2015 Sayı 42 Konya, sigortalı çalışan sayısını en hızlı artıran 4. il oldu: SGK verilerine göre Nisan 2015 te sigortalı ücretli (4/a) çalışanların sayısı Türkiye genelinde 13 milyon

Detaylı

Tarih : No : 28

Tarih : No : 28 Tarih : 18.08.2016 No : 28 Konu : 6728 sayılı Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Amacıyla Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile Gelir Vergisi Kanunu nda yapılan değişiklikler hk. 6728 sayılı

Detaylı

Muhasebe, Personel Müdürlükleri ne

Muhasebe, Personel Müdürlükleri ne SİRKÜ : 2013/03 KAYSERİ Konu : 2013 Yılındaki Asgari Ücret Tutarları ile 11/01/2013 Bu Konuyla İlgili Diğer Değişiklikler Muhasebe, Personel Müdürlükleri ne Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Asgari

Detaylı

İnşaat Sektöründe Sosyal Güvenlik Ve Çözüm Önerileri SOSYAL GÜVENLİK KURUMU SİGORTA PRİMLERİ GENEL MÜDÜRÜ CÜNEYT OLGAÇ:

İnşaat Sektöründe Sosyal Güvenlik Ve Çözüm Önerileri SOSYAL GÜVENLİK KURUMU SİGORTA PRİMLERİ GENEL MÜDÜRÜ CÜNEYT OLGAÇ: İnşaat Sektöründe Sosyal Güvenlik Ve Çözüm Önerileri SOSYAL GÜVENLİK KURUMU SİGORTA PRİMLERİ GENEL MÜDÜRÜ CÜNEYT OLGAÇ: - SGK DA BUGÜNE KADAR YAPILMAMIŞ BİR ÇALIŞMAYA İMZA ATTIK - KAYIT DIŞI ÇALIŞTIRMA

Detaylı

Ö z e t B ü l t e n Tarih : Sayı : 2017/16

Ö z e t B ü l t e n Tarih : Sayı : 2017/16 Değerli Müşterimiz, Ö z e t B ü l t e n Tarih : 17.03.2017 Sayı : 2017/16 2017 yılında uygulanacak olan istihdam teşvikine ilişkin 297 No lu Gelir Vergisi Genel Tebliği, 16.03.2017 tarih ve 30009 sayılı

Detaylı

Konu: 297 Seri No.lu Gelir Vergisi Genel Tebliğ, 16/03/2017 tarih ve sayılı Resmi Gazete'de yayımlanmıştır.

Konu: 297 Seri No.lu Gelir Vergisi Genel Tebliğ, 16/03/2017 tarih ve sayılı Resmi Gazete'de yayımlanmıştır. No: 2017/34 Tarih: 16.03.2017 ERK Denetim ve Yeminli Mali Müşavirlik Hizmetleri Ltd. Şti. Küçükbakkalköy Mah. Vedat Günyol Cad. Defne Sok. No:1 Flora Residence K:11 D.141-142 Ataşehir/İSTANBUL Tel : 0.216.340

Detaylı

26 milyar YTL'den işsize düşen 1.2 milyar YTL

26 milyar YTL'den işsize düşen 1.2 milyar YTL İSTANBUL SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI 07/06/2007 26 milyar YTL'den işsize düşen 1.2 milyar YTL İşsizlik Sigortası'nın uygulamaya başladığı Mart 2002 tarihinden 31 Mart 2007 tarihine kadar geçen

Detaylı

Muhasebe, Personel Müdürlükleri ne

Muhasebe, Personel Müdürlükleri ne SİRKÜ : KAYSERİ Konu : 2009 Yılı Asgari Ücret Tutarları ile 14.01.2009 Bu Konuyla İlgili Diğer Değişiklikler Muhasebe, Personel Müdürlükleri ne Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Asgari Ücret Tespit

Detaylı

ASGARİ ÜCRETİN (1.300 TL ) NIN ALTINDA KALAN ÜCRETLER İÇİN AGİ MİKTARI ARTIRILDI

ASGARİ ÜCRETİN (1.300 TL ) NIN ALTINDA KALAN ÜCRETLER İÇİN AGİ MİKTARI ARTIRILDI ASGARİ ÜCRETİN (1.300 TL ) NIN ALTINDA KALAN ÜCRETLER İÇİN AGİ MİKTARI ARTIRILDI Değerli Üyemiz. 28/10/2016 2016 yılında asgari ücret tutarında yapılan artış nedeniyle 1.647 TL brüt asgari ücret geliri

Detaylı

BAKANLAR KURULU TOPLANTISI ADALET BAKANI VE HÜKÜMET SÖZCÜSÜ ÇİÇEK, KOBİ LERİN BORÇLARININ YEN

BAKANLAR KURULU TOPLANTISI ADALET BAKANI VE HÜKÜMET SÖZCÜSÜ ÇİÇEK, KOBİ LERİN BORÇLARININ YEN BAKANLAR KURULU TOPLANTISI ADALET BAKANI VE HÜKÜMET SÖZCÜSÜ ÇİÇEK, KOBİ LERİN BORÇLARININ YEN Kasım 20, 2006-12:00:00 BAKANLAR KURULU TOPLANTISI ADALET BAKANI VE HÜKÜMET SÖZCÜSÜ ÇİÇEK, KOBİ'LERİN BORÇLARININ

Detaylı

VERGİDEN İSTİSNA KIDEM TAZMİNATI, ÇOCUK YARDIMI VE AİLE YARDIMI İÇİN YAPILAN ÖDEMELERDEN İSTİSNA SINIRI

VERGİDEN İSTİSNA KIDEM TAZMİNATI, ÇOCUK YARDIMI VE AİLE YARDIMI İÇİN YAPILAN ÖDEMELERDEN İSTİSNA SINIRI VERGİDEN İSTİSNA KIDEM TAZMİNATI, ÇOCUK YARDIMI VE AİLE YARDIMI İÇİN YAPILAN ÖDEMELERDEN İSTİSNA SINIRI Özet: 01.01.2015 30.06.2015 ile 01.07.2015 31.12.2015 tarihleri arasında geçerli olmak üzere uygulanacak

Detaylı

PRATĐK BĐLGĐLER 2012 YILI. Yıllık Kurumlar Vergisi 25 Nisan akşamına kadar Nisan sonu tamamı

PRATĐK BĐLGĐLER 2012 YILI. Yıllık Kurumlar Vergisi 25 Nisan akşamına kadar Nisan sonu tamamı PRATĐK BĐLGĐLER 2012 YILI 01.01.2012 tarihi itibariyle Vergi Kanunlarında yapılan değişiklikler ve güncel hatırlatmalar aşağıda sıralanmıştır; 1. Vergi Beyannamelerinin verilme ve ödeme süreleri; Beyanname

Detaylı

İTO Başkanı İbrahim Çağlar: İstanbul yerli ve yabancı yatırımcıya muazzam fırsatlar sunuyor

İTO Başkanı İbrahim Çağlar: İstanbul yerli ve yabancı yatırımcıya muazzam fırsatlar sunuyor İstanbul görkemli maketi ve inşaat firmalarıyla MIPIM Fuarı nda İTO Başkanı İbrahim Çağlar: İstanbul yerli ve yabancı yatırımcıya muazzam fırsatlar sunuyor "Nasıl ki Nuri Bilge, Cannes film festivalinin

Detaylı

- SOSYAL GÜVENLİK KURUMU NUN SAĞLIK ALANINDA ÜSTLENDİĞİ ÇOK ÖNEMLİ GÖREVLER BULUNMAKTADIR

- SOSYAL GÜVENLİK KURUMU NUN SAĞLIK ALANINDA ÜSTLENDİĞİ ÇOK ÖNEMLİ GÖREVLER BULUNMAKTADIR SGK Başkanı Yadigar Gökalp İlhan 3. Yaş Baharı Kongresine Katıldı SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANI YADİGAR GÖKALP İLHAN: - SOSYAL GÜVENLİK KURUMU NUN SAĞLIK ALANINDA ÜSTLENDİĞİ ÇOK ÖNEMLİ GÖREVLER BULUNMAKTADIR

Detaylı

2017 Yılı Asgari Ücreti Ve Bu Ücrete Göre Hesaplanan Hadler ve Tutarlar

2017 Yılı Asgari Ücreti Ve Bu Ücrete Göre Hesaplanan Hadler ve Tutarlar WWW. O N E R Y M M.COM. TR 2017 2 2017 Yılı Asgari Ücreti Ve Bu Ücrete Göre Hesaplanan Hadler ve Tutarlar Özet 4857 sayılı İş Kanunu nun 39. maddesi gereğince, iş sözleşmesi ile çalışan ve bu Kanunun kapsamında

Detaylı

VERGİ SİRKÜLERİ Tarih : Sayı : 2016/144 Konu : Yurt dışına hizmet veren şirketlerde indirim

VERGİ SİRKÜLERİ Tarih : Sayı : 2016/144 Konu : Yurt dışına hizmet veren şirketlerde indirim VERGİ SİRKÜLERİ Tarih :03.10.2016 Sayı : 2016/144 Konu : Yurt dışına hizmet veren şirketlerde indirim 2/10/2016 tarih ve 29845 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan 293 Seri No.lu Gelir Vergisi Genel Tebliğinde;

Detaylı

DERS SAATİ ÜCRETLİ OLARAK İSTİHDAM EDİLENLERİN SGK İŞLEMLERİ TOPLANTISI

DERS SAATİ ÜCRETLİ OLARAK İSTİHDAM EDİLENLERİN SGK İŞLEMLERİ TOPLANTISI www.nku.edu.tr DERS SAATİ ÜCRETLİ OLARAK İSTİHDAM EDİLENLERİN SGK İŞLEMLERİ TOPLANTISI Varol BOZ Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı Şube Müdürü 1 Hizmet akdi ile bir veya birden fazla işveren tarafından

Detaylı

S İ R K Ü L E R : /

S İ R K Ü L E R : / S İ R K Ü L E R : 2 0 1 6 / 51 31.10.2016 2016 EKİM KASIM ARALIK AYLARINDA GELİR VERGİSİ TARİFESİ NEDENİYLE AYLIK NET ÜCRETİ 1.300,99 TL NİN ALTINA DÜŞENLERE İLAVE ASGARİ GEÇİM İNDİRİMİ UYGULAMASINA İLİŞKİN

Detaylı

Ö z e t B ü l t e n Tarih : Sayı : 2018/56

Ö z e t B ü l t e n Tarih : Sayı : 2018/56 Ö z e t B ü l t e n Tarih : 13.07.2018 Sayı : 2018/56 Değerli Müşterimiz; Gelir vergisi stopaj teşviki uygulamasına ilişkin usul ve esasların belirlendiği Seri No:304 Gelir Vergisi Genel Tebliği 06.07.2018

Detaylı

SİRKÜLER 2016/25. Asgari Ücretin 1.300,99 TL Altına Düşmemesi Hk. Kanun

SİRKÜLER 2016/25. Asgari Ücretin 1.300,99 TL Altına Düşmemesi Hk. Kanun Sayı : 2016/S-25 Konu : Asgari Ücretin 1.300,99 TL Altına Düşmemesi Hk. Kanun Ankara,28.10.2016 SİRKÜLER 2016/25 Asgari Ücretin 1.300,99 TL Altına Düşmemesi Hk. Kanun Asgari ücretin gelir vergisi dilimini

Detaylı

VERGİDEN İSTİSNA KIDEM TAZMİNATI, ÇOCUK YARDIMI VE AİLE YARDIMI İÇİN YAPILAN ÖDEMELERDE İSTİSNA SINIRI

VERGİDEN İSTİSNA KIDEM TAZMİNATI, ÇOCUK YARDIMI VE AİLE YARDIMI İÇİN YAPILAN ÖDEMELERDE İSTİSNA SINIRI 08.01.2018/20-1 VERGİDEN İSTİSNA KIDEM TAZMİNATI, ÇOCUK YARDIMI VE AİLE YARDIMI İÇİN YAPILAN ÖDEMELERDE İSTİSNA SINIRI ÖZET : 1.1.2018 / 30.06.2018 ile 1.7.2018 / 31.12.2018 tarihleri arasında geçerli

Detaylı

Sirküler Rapor Mevzuat 07.07.2015/130-2 VERGİDEN İSTİSNA KIDEM TAZMİNATI, ÇOCUK YARDIMI VE AİLE YARDIMI İÇİN YAPILAN ÖDEMELERDE İSTİSNA SINIRI

Sirküler Rapor Mevzuat 07.07.2015/130-2 VERGİDEN İSTİSNA KIDEM TAZMİNATI, ÇOCUK YARDIMI VE AİLE YARDIMI İÇİN YAPILAN ÖDEMELERDE İSTİSNA SINIRI VERGİDEN İSTİSNA KIDEM TAZMİNATI, ÇOCUK YARDIMI VE AİLE YARDIMI İÇİN YAPILAN ÖDEMELERDE İSTİSNA SINIRI ÖZET : 1.7.2015-31.12.2015 tarihinden arasında geçerli olmak üzere uygulanacak Gelir Vergisinden istisna

Detaylı

Nisan 2015. Konya Ekonomik Verileri

Nisan 2015. Konya Ekonomik Verileri Nisan 2015 Konya Ekonomik Verileri Dış Ticaret İHRACAT BİLGİLERİ Tablo 1-İhracatta Türkiye Konya Karşılaştırması İHRACAT 1000 $ Nisan 14 Nisan 15 Değişim % Ocak-Nisan 14 Ocak-Nisan 15 Değişim % Konya 140.853

Detaylı

2019 Yılı Asgari Ücreti Ve Bu Ücrete Göre Hesaplanan Hadler Belirlenmiştir

2019 Yılı Asgari Ücreti Ve Bu Ücrete Göre Hesaplanan Hadler Belirlenmiştir Tax WWW. ON ERYMM.COM.TR 13.ONUR YILIMIZ 2018 44 2019 Yılı Asgari Ücreti Ve Bu Ücrete Göre Hesaplanan Hadler Belirlenmiştir Özet 4857 sayılı İş Kanunu nun 39. maddesi gereğince, iş sözleşmesi ile çalışan

Detaylı

FK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK LTD. ŞTİ.

FK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK LTD. ŞTİ. SİRKÜLER NO:2016/130 31/Ekim/2016 İçindekiler: * 2016 yılı Ekim, Kasım, Aralık aylarında aylık net ücreti 1.300,99 TL nın altına düşenlere ilave asgari geçim indirimi uygulanmasına ilişkin düzenleme yapıldı.

Detaylı

Sirküler 2017/01 09 Ocak 2017

Sirküler 2017/01 09 Ocak 2017 Sirküler 2017/01 09 Ocak 2017 Konu: İnsan Kaynakları Bordro Bölümünün 2017 Yılında Kullanacağı Yasal Had ve Tutarlar 1. 01.01.2017 Tarihinden İtibaren Geçerli Asgari Ücret Tutarları 4857 sayılı İş Kanunu'nun

Detaylı

EKONOMİK GELİŞMELER Şubat 2014

EKONOMİK GELİŞMELER Şubat 2014 EKONOMİK GELİŞMELER Şubat 2014 Kaynak: Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) AR-GE MÜDÜRLÜĞÜ TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU İÇİNDEKİLER 1 GAYRİ SAFİ YURTİÇİ HASILA (GSYH) 2 İSTİHDAM - İŞSİZLİK

Detaylı

İstihdam Seferberliği Ekrem GÜLCEMAL Sosyal Güvenlik İl Müdürü

İstihdam Seferberliği Ekrem GÜLCEMAL Sosyal Güvenlik İl Müdürü İstihdam Seferberliği Ekrem GÜLCEMAL Sosyal Güvenlik İl Müdürü Kanuni Teşviklerden Yararlanma Sayıları TEŞVİK AÇIKLAMA İŞYERİ SAYISI SİGORTALI SAYISI TEŞVİK TUTARI 5510 Malullük, Yaşlılık Ölüm Sigortası

Detaylı

SİRKÜLER. SAYI : 2016 / 59 İstanbul,

SİRKÜLER. SAYI : 2016 / 59 İstanbul, SİRKÜLER SAYI : 2016 / 59 İstanbul,28.10.2016 KONU : Gelir Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair 6753 Sayılı Kanun ve Gelir Vergisi Genel Tebliği (Seri No 294) Yayımlanmıştır. 28/10/2016 tarihli

Detaylı

Sezgin Özcan. 18 Haziran Yazarın Diğer Yazıları. Tüm Yazarlar

Sezgin Özcan. 18 Haziran Yazarın Diğer Yazıları. Tüm Yazarlar Sezgin Özcan 18 Haziran 2008 Yazarın Diğer Yazıları Tüm Yazarlar İşe giriş tarihim 01.09.1992, şu ana kadar SSK pirim gün sayım 3625. Aralarda çalışmadığım veya sigortasız çalıştırıldığım zamanlar var.

Detaylı

VERGİDEN İSTİSNA KIDEM TAZMİNATI, ÇOCUK YARDIMI VE AİLE YARDIMI İÇİN YAPILAN ÖDEMELERDE İSTİSNA SINIRI

VERGİDEN İSTİSNA KIDEM TAZMİNATI, ÇOCUK YARDIMI VE AİLE YARDIMI İÇİN YAPILAN ÖDEMELERDE İSTİSNA SINIRI 15.01.2019/31-1 VERGİDEN İSTİSNA KIDEM TAZMİNATI, ÇOCUK YARDIMI VE AİLE YARDIMI İÇİN YAPILAN ÖDEMELERDE İSTİSNA SINIRI ÖZET : Sirkülerde 1.1.2019-30.06.2019 tarihleri arasında geçerli olmak üzere uygulanacak

Detaylı