SEÇİL KAUÇUK YÜNSA. O-Ring Kaizen Ekibi. Otonom Bakım Ekibi

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "SEÇİL KAUÇUK YÜNSA. O-Ring Kaizen Ekibi. Otonom Bakım Ekibi"

Transkript

1 SEÇİL KAUÇUK YÜNSA O-Ring Kaizen Ekibi Otonom Bakım Ekibi

2 ŞAMPİYON MAKİNE RAM -2 OTONOM BAKIM 4. ADIMDA

3 Şampiyon Makine Ram -2 Otonom Bakım 4. Adıma Geçti!

4 Tam Otonom Bakım 7. Adım 6. Adım Standardizasyon 5. Adım Otonom Kontroller 4. Adım Teknik eğitimler ve genel kontroller 3.Adım Temizlik ve Yağlama Standartları 2.Adım Problemin kaynağında tedbirler 1. Adım Ön temizlik

5 Şampiyon Makine Nasıl 4. Adıma Geçti? Takım çalışması Sahiplenme Motivasyon Düzenli kontrol Sürekli İyileştirme

6 Şampiyon Makine Nasıl 4. Adıma Geçti? 1363 Hata Kartı Asıldı 78 Önce Sonra Kaizen Yapıldı 51 Tek Nokta Eğitimi Hazırlandı 1325 Hata Kartı Kaldırıldı 5933 tl Ödül Dağıtıldı

7 Şampiyon Makine Otonom Bakım Kick Off

8 Şampiyon Makine Otonom Bakım Öncesinde Nasıldı?

9 Şampiyon Makine Otonom Bakım Öncesinde Nasıldı?

10 Şampiyon Makine Otonom Bakım Öncesinde Nasıldı?

11 Şampiyon Makine Otonom Bakım Öncesinde Nasıldı?

12 Şampiyon Makine Otonom Bakım Öncesinde Nasıldı?

13 Şampiyon Makine Otonom Bakım Öncesinde Nasıldı?

14 Şampiyon Makine Otonom Bakım Öncesinde Nasıldı?

15 Şampiyon Makinede Hedef 5 Sıfır Şampiyon makinede yapılan çalışmalar, 5 Sıfırı hedef alarak yapıldı

16 RAM 2 MAKİNESİ OTONOM BAKIM MEVCUT DURUMU 2012 YILI ( ) 2013 YILI 2014 YILI 2015 YILI KAI (TEMEL UYGULAMA GÖSTERGELERİ) Hata Kartı Sayısı (adet/yıl) Önce/Sonra Kaizen Sayısı (adet/yıl) Tek Nokta Eğitim Sayısı (adet/yıl) Eğitim Zamanı (adam*saat) Temizlik Süresi (dk./gün) KPI (TEMEL BAŞARI GÖSTERGELERİ) Verimlilik (OEE) % %50 %66 %68 %80 Arıza Sayısı (adet/ay) İş Kazası Sayısı (adet/yıl) Küçük Duruş Yüzdesi (küçük duruş zamanı/toplam çalışma süresi) %18 %7 %2.9 %1.8 Kalite hatası (metre/ay) Üretim (metre/ay)

17 Kumaş iğnelerden attığında operatörler bom kollarına iş güvenliğini düşünmeden çıkıp müdahale ediyorlardı müdahale zamanı da uzun oluyordu. Bom kollarının iki tarafına da Merdiven yapılarak operatörlerin iş güvenliği sağlandı ve müdahale zamanı kısaltıldı.

18 Soğutma Fanları Eski sistemde çıkış soğutma tamburları sadece alt bölümde vardı. Alttan üflenen soğuk hava içeriden çıkan sıcak kumaşa çarptığında terleme yaparak şasenin yağlanmasına ve kirlenmesine neden oluyordu. Çıkış soğutma fanlarının üst kısmına da tambur takılarak daha etkin soğutma ve makine kirliliğine neden olan terleme ortadan kaldırılmıştır. Bu da daha temiz ve kirlenmeyen makine görünümü sağlamıştır.

19 Ön Teleskop Gurubu Yangın riskine karşı eskiden olmayan buhar ile yangın söndürme sistemi makineye takılmıştır.

20 Temizlik Malzeme Dolabı Ve Merdiven Korkuluğu Temizlik ve iş güvenliği için kullanılan malzemeleri koyacak bir yer olmadığından malzemeler ortalık yerde dağınık ve düzensiz duruyordu.iş güvenliği ve malzeme dolabı yaptırılarak ihtiyaç olan malzemenin bu dolapta muhafaza edilmesi sağlandı buda daha düzenli bir ortam oluşturdu.

21 Bilgisayar Masası Bilgisayar masasındaki kötü görünüm kabloların toplanması ile daha düzenli bir bilgisayar dolabı olması sağlandı.

22 Bomlar Ve Emniyetli Merdiven Operatör bomlara müdahale edebilmek için makineye tırmanmak zorunda kalıyordu buda kaza riski oluşturuyordu. korunaklı merdiven yapılarak olası kaza riskinin önüne geçilmiş oldu.

23 Fular Elektrik Kanalları Fulara giden elektrik kabloları zeminde ve tehlike olacak şekilde duruyordu.kablolar zeminden alınarak kanal kapatıldı ve kaza riski ortadan kaldırıldı

24 Elektrik Kabloları Kanala Alınıp Yukarıdan Geçirildi Zemindeki kablolar kablo kanalına alınarak operatörlere engel ve tehdit oluşturmayacak şekilde makinenin üst şasesine montajı yapıldı

25 Fuların Paslı Kısımları Temizlendi Fuların paslı ve kötü görünen kısımları temizlenerek ve boyanarak kötü görünümden kurtarılmıştır.

26 Makinenin Yandan Görünümü Makine üzerinde istenmeyen,tanımsız,kötü görünen,her ne varsa düzenlenip tanımlamaları yapıldı, temizlendi ve boyandı

27 Kabin Hava Mazgalları Plastik malzemeden yapılmış kabin hava mazgalları kırılmış,işlevini yitirmiş ve kötü görünmekteydi.bunların yerine metalden ve daha sağlam mazgallar takılarak daha sağlam olması ve aynı zamanda daha güzel bir görünüme kavuşması sağlanmıştır.

28 Brulörler Eskiden Yağ ısıtmalı sisteme uygun brülörlerin yerine doğal gaza uyumlu,sıcaklık set değerini yakalayan Brülörler takıldı.

29 Soğutma Tamburları Altı Önceden kalebodur olan soğutma tamburları altı operatörlerin kayıp düşme tehlikesi geçirmesine neden oluyordu. kalebodurlar sökülerek operatörlerin ayak bastığı yerlere beton atıldı ve kaza riski ortadan kaldırılmış oldu.

30 Acil Stop Butonu Stop butonları değiştirilerek ; maliyet, küçük duruş, kalitesizlik, ile ilgili sorunu çözmüş olduk.

31 Kimyasal Filtresi Kimyasal kazanlarından fulara aktarılan kimyasalın filtreleme işlemi kadın çorabından uydurma şekilde filtreleme işlemi yapılıyordu.görüntü ve işlev olarak ta kötü görünüme sebep oluyordu. Kimyasal borusunun ucuna sökülebilir takılabilir basit ve kullanışlı filtreleme yapıldı hem işlev hem de görüntü olarak daha şık durması sağlandı.

32 Fuların Altı Fuların buhar ısıtma borusunda patlaklar buhar kaçakları ve izolasyonu olmadığı için iş kazası riski vardı.boruların izolasyonu yapıldı patlaklar tamir oldu, kaçaklar giderildi.

33 Kimyasal Karıştırma Kazanı Altı Kimyasal karıştırma kazanının altındaki borularda kaçaklar vardı,pompa motoru yetersizdi bu kaçaklar zemini kirletiyor ve kimyasal sarfiyatına sebep oluyordu.patlak eski kimyasal boruları değişti,pompa motoruna bakım yapılarak yukarıdaki kazanlara daha seri kimyasal basılması sağlandı.

34 Kimyasal Tankları Üst kattaki 1 tonluk kimyasal tanklarının seviye göstergeleri olmadığı için operatörler tanktaki kimyasalın bittiğini göremiyordu buda hatalı ürün çıkmasına neden oluyordu ayrıca kazana kimyasal basıldığında taşmalara neden olup kimyasal sarfiyatı oluyordu kazanların dış kısmına mıknatıslı seviye göstergesi takılarak bu kayıpların önüne geçildi.

35 Basınç Kontrolü Makine 6 barın altına düştüğünde alarm lambası yanıyor.operatörün 2 dk içinde kumaşı çıkartıp kılavuzu girmesi için zaman tanıyor 2 dk sonra makine duruyor.böylece böylece hatalı üretim çıkmasının önüne geçilmektedir.

36 Basınç Saatleri Bar saatleri takılarak basıncın ne seviyede olduğu rahatlıkla görünmesi sağlandı.

37 Beklerin Kontrol Paneli Beklerin kontrol düğmeleri tanımsızdı.hangi ışık hangi bek e ait bilmek zordu tanımlama yapılarak müdahale kolaylaştı.

38 Kapakların İçindeki Zincir Uzamaları Kapakların içindeki zincir uzamaları gözükmüyor, uzamaya başlayan zincir bir süre sonra arızaya sebep oluyordu.makine kapaklarını keserek fleksiglass cam taktık böylece uzamaya başlayan zincir görülerek arızaya sebep olmadan değiştirilmektedir.

39 Bomlardaki Besleme Şanzumanlarını Demontaj Ve Montaj Problemi Zorluğu bu kısımdaki kapak ölçüleri küçük anahtar çalışması zor şanzumanın boyu kapaktan büyük ve temizlik zor görsel olarak ve hava sirkülasyonu olması gerekli, kapakların ebatları büyütülerek ayrı bir profil şase ile perfore saçtan yapılması ve rahat çalışma olanağı sağlanmıştır.

40 Yağ Seviye Hortumları Yağ seviyesini görmek için her seferinde kapak açılıp kontrol öyle yapılıyordu.kapak kesilip şeffaf cam koyularak kapak açılmadan seviye tespit edilip gerekirse müdahalesi kolaylaşmıştır.

41 Sobanın Altındaki Fayanslar Sobanın altındaki fayanslar zamanla kırılıp dökülüp kötü bir görünüme sebep olmaktadır.fayanslar sökülerek beton atıldı ve kötü görünümün ortadan kalkması sağlandı.

42 Hava Mazgalları Soğutma tamburları altında makine çalışmasından dolayı sıcak hava oluşuyor bu sıcak havanın oluşmaması için kapaklar açık çalışılıyordu buda operatörler için tehlike oluşturmaktaydı.orijinal kapakların yerine delikli kapaklar yapılarak hava çıkışı sağlanmış, açık kapakların oluşturacağı tehlikenin önüne geçilmiş oldu.

43 En Açma Kapama En açma-kapama dijital göstergelerden takip ediliyor,ancak makinenin enleri bazen mekanik nedenlerden takılıyor,böyle durumlarda kumaşlarda kalitesizlik meydana geliyor kumaşlar enlerden tekrar Ramöz 2 ye geldiklerinde ayrı bir maliyet ve reproses söz konusu mekanik en açmalara da operatörün takip edeceği bir metre yapıldı.kontrol noktası olarak operatöre eğitim verildi

44 Zincir Uzamaları Kapak altında ki zincir uzamaları gözükmüyordu kapak şeffaflaştırılıp görülmesi kolaylaştı ayrıca seviye işaretlemesi yapılarak değişim zamanı gelen zincir daha kolay tespit edilip arızaya yol açmadan değişmesi sağlanmaktadır.

45 Takip Formları Makinenin yağlama bölgelerine yağlama takip formları oluşturulup asıldı böylece hangi bölgenin ne tür yağ ile ne kadar sürede ve kullanılacak yağ miktarı standart hale getirildi.

46 Tanımlamalar Makine üzerindeki elektronik gösterge panellerinin neyi gösterdiği bilinmemekteydi tanımlamaları yapılarak takıldı neyin göstergesi olduğu anlaşılır oldu.

47 Korkuluk Demiri Makinenin arasına araba giriyor makineye zarar veriyordu.koruma demiri yapılarak araba girmesi engellendi oluşacak arızaların önüne geçilmiş oldu.

48 Makine Önü Makine önünde makineye girecek işin hangisi olduğu belirsizdi bu karışıklığın önüne geçmek için demirler koyularak acil sırasına göre işlerin daha düzenli işleme alınması sağlandı.

49 1.Adım Geçme Denetimi

50 1.Adım Geçme Denetimi

51 1.Adım Geçme Denetimi

52 1.Adım Geçme Denetimi

53 2.Adım Geçme Denetimi

54 3.Adım Geçme Denetimi

55 3.Adım Geçme Denetimi

COCA-COLA İÇECEK, İZMİR FABRİKASI ENERJİ YÖNETİMİ

COCA-COLA İÇECEK, İZMİR FABRİKASI ENERJİ YÖNETİMİ COCA-COLA İÇECEK, İZMİR FABRİKASI ENERJİ YÖNETİMİ Enerji Yönetimi HEDEF : DÜNYADAKİ TÜM COCA-COLA FABRİKALARI ARASINDA ENERJİYİ EN İYİ YÖNETEN FABRİKA OLMAK ENERJİ YÖNETİM SİSTEMİ Kaynak Azaltımı Geri

Detaylı

H blok 10. kat esenjör hattı bağlantılarından su kaçağı

H blok 10. kat esenjör hattı bağlantılarından su kaçağı DURUM RAPORU H blok 10. kat esenjör hattı bağlantılarından su kaçağı H blok 10. kat taşıyıcı kolsollar bayasız H blok 10.kat su kaçakları sonuçu paslanma ve su eksilmesi H blok 3. bodrum kat hidrofor odaları

Detaylı

AKE MİKSER KONTROL KARTI-TEK HIZLI (7 SEG DOKUNMATİK YATAY TİP) KULLANIM KILAVUZU

AKE MİKSER KONTROL KARTI-TEK HIZLI (7 SEG DOKUNMATİK YATAY TİP) KULLANIM KILAVUZU AKE.207.001.04.01 MİKSER KONTROL KARTI-TEK HIZLI (7 SEG DOKUNMATİK YATAY TİP) KULLANIM KILAVUZU AKE.207.001.04.01 MİKSER KONTROL KARTI-TEK HIZLI (7 SEG DOKUNMATİK YATAY TİP) KULLANIM KILAVUZU 1 1.CİHAZ

Detaylı

DİŞ AÇMA HATTI EKİPMAN ARIZASI AZALTMA KAIZEN SUNUMU

DİŞ AÇMA HATTI EKİPMAN ARIZASI AZALTMA KAIZEN SUNUMU DİŞ AÇMA HATTI EKİPMAN ARIZASI AZALTMA KAIZEN SUNUMU Hema Endüstri, fabrika kayıp paretolarından hareketle ve kayıplara odaklı iyileştirme metodolojisi ile kaizen projelerini tetiklemektedir. Öncelikli

Detaylı

1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI

1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 3.UYARILAR Cihazı kullanmaya başlamadan önce mutlaka kullanma kılavuzu okunmalıdır ve cihaz kullanımında kılavuzdaki talimat ve uyarılara uyulmalıdır. Aksi takdirde

Detaylı

TBS 5 KUTULAMA PROSESİ ÜRETİM VERİMLİLİĞİNİ ARTTIRMA PROJESİ

TBS 5 KUTULAMA PROSESİ ÜRETİM VERİMLİLİĞİNİ ARTTIRMA PROJESİ TBS 5 KUTULAMA PROSESİ ÜRETİM VERİMLİLİĞİNİ ARTTIRMA PROJESİ 1. Adım: Konu Seçimi MUTLU AKÜ Montaj Bölümü 5.Hat TBS 5 Kutulama Prosesindeki üretim kayıpları ve kalite hatalarının önlenmesi projesi TBS5

Detaylı

PİŞİRGEN MAKİNA İMALAT SAN. DEM. SAC PROF. TİC LTD. ŞTİ.

PİŞİRGEN MAKİNA İMALAT SAN. DEM. SAC PROF. TİC LTD. ŞTİ. PİŞİRGEN MAKİNA İMALAT SAN. DEM. SAC PROF. TİC LTD. ŞTİ. AKARYAKIT TANKERİ 2013 A. GENEL BİLGİLER Akaryakıt tankerleri, gerek servis amaçlı gerekse kuruluşların istasyonlarında yer alan depoların ihtiyaçlarını

Detaylı

TRIFAZE START-STOP KONTROL KARTI (TOUCH ARKADAN MONTAJ) KULLANIM KILAVUZU AKE-T-TSSA-001

TRIFAZE START-STOP KONTROL KARTI (TOUCH ARKADAN MONTAJ) KULLANIM KILAVUZU AKE-T-TSSA-001 TRIFAZE START-STOP KONTROL KARTI (TOUCH ARKADAN MONTAJ) KULLANIM KILAVUZU AKE-T-TSSA-001 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 3.UYARILAR Cihazı kullanmaya başlamadan önce mutlaka kullanma kılavuzu

Detaylı

2017 MAYIS AYI FAALİYET RAPORU

2017 MAYIS AYI FAALİYET RAPORU PROJE ADI KONU ve TARİH LAVİNYA MARMARA MAYIS 2017 AYLIK 1. GİRİŞ İstanbul ili, Büyükçekmece İlçesi, Batıköy mahallesi 512 ada 1 no lu parsel üzerinde kurulu LAVİNYA MARMARA olarak adlandırılan 17 dükkan

Detaylı

AKE MİKSER KONTROL KARTI TEK HIZLI KULLANIM KILAVUZU

AKE MİKSER KONTROL KARTI TEK HIZLI KULLANIM KILAVUZU AKE.324.002.01.01 MİKSER KONTROL KARTI TEK HIZLI KULLANIM KILAVUZU AKE.324.002.04.01 MİKSER KONTROL KARTI TEK HIZLI KULLANIM KILAVUZU 1 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI AKE.324.002.04.01 MİKSER

Detaylı

BASINÇLI KAPLARDA MEYDANAGELEBİLECEK TEHLİKELER

BASINÇLI KAPLARDA MEYDANAGELEBİLECEK TEHLİKELER BASINÇLI KAPLAR Kazanlar Kompresörler Buhar ve sıcak su kapları Basınçlı asit tankları Gaz tankları Sıvılaştırılmış Petrol Gazı tankları ve tüpleri Asetilen tankları ve tüpleri İçinde zehirli ve zararlı

Detaylı

A-B BLOK 245 61 61 122 123 DÜKKAN 11 YOK 10 10 1 TOPLAM 256 61 71 132 124

A-B BLOK 245 61 61 122 123 DÜKKAN 11 YOK 10 10 1 TOPLAM 256 61 71 132 124 SAYFA : 1/8 PROJE ADI KONU ve TARİH VETRO CİTY RESİDENCE 01 ARALIK 2015 31 ARALIK 2015 AYLIK 1. GİRİŞ İstanbul ili, Esenyurt İlçesi, Cumhuriyet Mahallesi 1992 Sokak 1239 ada 16.parsel olarak kayıtlı üzerinde

Detaylı

HİDROLİK EĞİTİM SETİ TEMEL DONANIMLAR

HİDROLİK EĞİTİM SETİ TEMEL DONANIMLAR HİDROLİK EĞİTİM SETİ TEMEL DONANIMLAR www.ogenmakina.com Ogen-2010 1.HİDROLİK EĞİTİM SETİ EKİPMANLARI eğitim seti, eğitim masası, sunum seti, hidrolik güç ünitesi ve kontrol ünitesi üzere dört ana kısımdan

Detaylı

HİDROLİK VE PNÖMATİK KARŞILAŞTIRMA

HİDROLİK VE PNÖMATİK KARŞILAŞTIRMA PNÖMATİK SİSTEMLERİN KULLANIM ALANLARI Pnömatik sistemler, Hızlı fakat küçük kuvvetlerin uygulanması istenen yerlerde; temizlik ve emniyet istenen tasarımlarda da kullanılır. Pnömatik sistemler aşağıda

Detaylı

RMF BS FT TAN D E M 900 FİLTRE S IS TEMLERI RMF BS FT TAN D E M 900 FİLTRE LERİ NİN AVANTAJL ARI

RMF BS FT TAN D E M 900 FİLTRE S IS TEMLERI RMF BS FT TAN D E M 900 FİLTRE LERİ NİN AVANTAJL ARI RMF BS FT TAN D E M 900 FİLTRE S IS TEMLERI RMF BSFT Tandem 900 filtre ürünleri, hidrolik ve yağlama sistemlerinin bulunduğu her türlü endüstriyel uygulamada kullanılabilir. Sistem üzerindeki entegre pompa

Detaylı

TARİH: REVIZYON: 0 SAYFA: 1/7

TARİH: REVIZYON: 0 SAYFA: 1/7 SAYFA: 1/7 PROJE ADI KONU ve TARİH LAVİNYA MARMARA 01 MART-31 MART 2017 AYLIK FAALİYET 1. GİRİ İstanbul ili, Büyükçekmece İlçesi, Batıköy mahallesi 512 ada 1 no lu parsel üzerinde kurulu LAVİNYA MARMARA

Detaylı

SD-AY mA SEVİYE PROBU

SD-AY mA SEVİYE PROBU SD-AY420 4-20mA SEVİYE PROBU Vira Isı Endüstriyel Ürünler A.Ş. Metal İş Sanayi Sitesi 11. Blok No:37-39 İkitelli/İstanbul Tel: 0.212.549.57.70 Fax: 0.212.549.58.48 info@viravalf.com www.viravalf.com SD-AY420

Detaylı

1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI

1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 3.UYARILAR Cihazı kullanmaya başlamadan önce mutlaka kullanma kılavuzu okunmalıdır ve cihaz kullanımında kılavuzdaki talimat ve uyarılara uyulmalıdır. Aksi takdirde

Detaylı

AKE MİKSER KONTROL KARTI ÜÇ HIZLI KULLANIM KILAVUZU

AKE MİKSER KONTROL KARTI ÜÇ HIZLI KULLANIM KILAVUZU AKE.324.001.02.01 MİKSER KONTROL KARTI ÜÇ HIZLI KULLANIM KILAVUZU AKE.324.001.01.01 MİKSER KONTROL KARTI ÜÇ HIZLI KULLANIM KILAVUZU 1 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI AKE.324.001.01.01 MİKSER KONTROL

Detaylı

SEÇİL KAUÇUK. İGSAŞ O-Ring Kaizen. Grup Atılım Kalite Ekibi Çemberi

SEÇİL KAUÇUK. İGSAŞ O-Ring Kaizen. Grup Atılım Kalite Ekibi Çemberi SEÇİL KAUÇUK İGSAŞ O-Ring Kaizen Grup Atılım Kalite Ekibi Çemberi GRUP ATILIM KALİTE ÇEMBER SUNUMU GRUP ATILIM KALİTE ÇEMBERİ GRUP ÜYELERİ Rehber: MUHAMMET CAN (AMONYAK ÜRETİM BAŞ MÜHENDİSİ) Lider: EROL

Detaylı

A-B BLOK 245 75 67 142 103 DÜKKAN 11 YOK 10 10 1 TOPLAM 256 75 77 152(%59) 104

A-B BLOK 245 75 67 142 103 DÜKKAN 11 YOK 10 10 1 TOPLAM 256 75 77 152(%59) 104 SAYFA : 1/8 PROJE ADI KONU ve TARİH VETRO CİTY RESİDENCE 01 OCAK 2016 31 OCAK 2016 AYLIK 1. GİRİŞ İstanbul ili, Esenyurt İlçesi, Cumhuriyet Mahallesi 1992 Sokak 1239 ada 16.parsel olarak kayıtlı üzerinde

Detaylı

HİDROLİK MERDİVENLİ İTFAİYE EKİPMANI TEKNİK ŞARTNAMESİ

HİDROLİK MERDİVENLİ İTFAİYE EKİPMANI TEKNİK ŞARTNAMESİ HİDROLİK MERDİVENLİ İTFAİYE EKİPMANI TEKNİK ŞARTNAMESİ 1- SU TANKI: St -37 A1 kalite 5 mm sac kullanılmaktadır. Tank içinde Enine 2, Boyuna 4 adet tank malzemesi ile ayni malzemeden dalgakıran Tank üzerinde

Detaylı

SEÇİL KAUÇUK ERDEMİR. O-Ring Kaizen. Ekibi. Buhar Gücü. KaizenEkibi

SEÇİL KAUÇUK ERDEMİR. O-Ring Kaizen. Ekibi. Buhar Gücü. KaizenEkibi SEÇİL KAUÇUK ERDEMİR O-Ring Kaizen Buhar Gücü Ekibi KaizenEkibi Buhar Gücü İyileştirme Takımı Sunumu 5 No lu Buhar Kazanı Kollektör Kaçaklarının Giderilmesi Enerji Üretim ve Dağıtım Müdürlüğü Ekim 2015

Detaylı

Konu Seçimi. Temmuz 2015 Arıza Grafiği. Temmuz Ayı Mekanik Arıza Grafiği. Mekanik Elektrik Kalıp Hidrolik Pnömatik. Kolon Arızaları.

Konu Seçimi. Temmuz 2015 Arıza Grafiği. Temmuz Ayı Mekanik Arıza Grafiği. Mekanik Elektrik Kalıp Hidrolik Pnömatik. Kolon Arızaları. Konu Seçimi Temmuz 2015 Arıza Grafiği Temmuz Ayı Mekanik Arıza Grafiği 250 200 229 212 140 120 100 124 150 80 100 102 90 60 50 55 40 20 34 24 7 5 0 Mekanik Elektrik Kalıp Hidrolik Pnömatik 0 Buhar Tesisatı

Detaylı

PETEK TEMİZLİĞİ VE KOMBİ BAKIMI NEDİR?

PETEK TEMİZLİĞİ VE KOMBİ BAKIMI NEDİR? PETEK TEMİZLİĞİ VE KOMBİ BAKIMI NEDİR? Kombi Bakımı Kombiler her yıl kış aylarına girmeden bakımlarının yapılması gereken sistemlerdir. Kombiler de yapılan bakım sayesinde gaz tüketiminiz düşer ve petekleriniz

Detaylı

1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.RÖLE KARTI ÖLÇÜLERİ

1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.RÖLE KARTI ÖLÇÜLERİ 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.RÖLE KARTI ÖLÇÜLERİ 3.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 4.UYARILAR Cihazı kullanmaya başlamadan önce mutlaka kullanma kılavuzu okunmalıdır ve cihaz kullanımında kılavuzdaki talimat ve uyarılara

Detaylı

TAHLİYE VE POMPA HORTUMLARI

TAHLİYE VE POMPA HORTUMLARI Kampa Havalandırma ve Sulama Sistemleri Ltd. Şti. olarak 2007 yılından bu yana Pompalar, Hidroforlar, Dalgıç Pompalar, Sirkülasyon Pompaları, Fanlar, Sanayi Tipi Vantilatörler, Blower/Vakum Pompası gibi

Detaylı

TARİH: REVIZYON: 0 SAYFA : 1/7 ISPARTAKULE KOZA EVLERĠ 1 MART MART 2017 AYLIK FAALĠYET RAPORU

TARİH: REVIZYON: 0 SAYFA : 1/7 ISPARTAKULE KOZA EVLERĠ 1 MART MART 2017 AYLIK FAALĠYET RAPORU SAYFA : 1/7 PROJE ADI KONU ve TARİH ISPARTAKULE KOZA EVLERĠ 1 MART 2017 31 MART 2017 AYLIK FAALĠYET RAPORU 1. GİRİŞ Ġstanbul ili, Avcılar Ġlçesi, Tahtakale Mahallesi Petunya Sokak üzerinde kurulu tekbir

Detaylı

HİDROLİK TAHRİKLİ KABLO KILAVUZU İTME-ÇEKME-SARMA MAKİNESİ

HİDROLİK TAHRİKLİ KABLO KILAVUZU İTME-ÇEKME-SARMA MAKİNESİ HİDROLİK TAHRİKLİ KABLO KILAVUZU İTME-ÇEKME-SARMA MAKİNESİ (Hidrolik Tahrikli Kablo Kılavuzu İtme -Çekme-Sarma Makinesi) 1 3 4 2 1)Kılavuz grubu 2)Hidrolik grubu 3)Palet Grubu 4)Hdp boru bağlantı grubu

Detaylı

1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI

1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 3.UYARILAR Cihazı kullanmaya başlamadan önce mutlaka kullanma kılavuzu okunmalıdır ve cihaz kullanımında kılavuzdaki talimat ve uyarılara uyulmalıdır. Aksi takdirde

Detaylı

B O Y A M A V E K U R U T M A K A B İ N L E R İ P E R İ Y O D İ K B A K I M K I L A V U Z U

B O Y A M A V E K U R U T M A K A B İ N L E R İ P E R İ Y O D İ K B A K I M K I L A V U Z U .0 B O Y A M A V E K U R U T M A K A B İ N L E R İ P E R İ Y O D İ K B A K I M K I L A V U Z U MÜŞTERİ / SERVİS ADI : KABİN TİPİ /MARKASI ADRES :.. :...... TELEFON :.. FAX :. VERGİ DAİRE / NO :. BAKIM

Detaylı

2017 YILI OCAK AYI FAALİYET RAPORU

2017 YILI OCAK AYI FAALİYET RAPORU PROJE ADI KONU ve TARİH LAVİNYA MARMARA SİTESİ 2017 OCAK AYI FAALİYET RAPORU 1. SİTE TANITIMI, YÖNETİM KURULU, ORGANİZASYON ŞEMASI İstanbul ili, Büyükçekmece İlçesi, Batıköy mahallesi 512 ada 1 no lu parsel

Detaylı

RMF TANDEM 900 OFF-LINE FİLTRELERİ

RMF TANDEM 900 OFF-LINE FİLTRELERİ Değerli Kuruluşunuza uzun yıllar güvenle hizmet verecek olan ve filtrasyon teknolojisinde günümüzün en yüksek teknolojisine sahip RMF Filtre Sistemlerine ürünlerine göstermiş olduğunuz ilgiye teşekkür

Detaylı

GENEL BAKIM TALİMATI

GENEL BAKIM TALİMATI Sayfa No 1 AMAÇ VE KAPSAM: Üretimde kullanılan makina ve teçhizatın arızalarının giderilmesi ve/veya koruyucu bakım planına göre periyodik bakımların yapılması işlemlerini belirlemek. UYGULAMA SORUMLUSU:

Detaylı

Yrd.Doç.Dr. Ali EKŞİ a_eksi@yahoo.com Ege Üniversitesi

Yrd.Doç.Dr. Ali EKŞİ a_eksi@yahoo.com Ege Üniversitesi Yrd.Doç.Dr. Ali EKŞİ a_eksi@yahoo.com Ege Üniversitesi ÖĞRENİM HEDEFLERİ Araç bakımının önemini ve gerekliliği öğrenmek, Aracın günlük, haftalık ve aylık kontrollerinin yapılmasının önemini öğrenmek, Periyodik

Detaylı

TEHLİKELİ ENERJİNİN KONTROLÜ. ETİKETLEME ve KİLİTLEME SİSTEMLERİ. Kaynak: Forum Media Yayıncılık; İş Sağlığı ve Güvenliği için eğitim Seti

TEHLİKELİ ENERJİNİN KONTROLÜ. ETİKETLEME ve KİLİTLEME SİSTEMLERİ. Kaynak: Forum Media Yayıncılık; İş Sağlığı ve Güvenliği için eğitim Seti TEHLİKELİ ENERJİNİN KONTROLÜ ETİKETLEME ve KİLİTLEME SİSTEMLERİ Kaynak: Forum Media Yayıncılık; İş Sağlığı ve Güvenliği için eğitim Seti NEDEN ENERJİNİN KONTROLÜ? Kontrolsüz Enerji Ölümcüldür! TEHLİKELİ

Detaylı

BANKET ARABASI (ELEKTRİKLİ)

BANKET ARABASI (ELEKTRİKLİ) KULLANMA VE BAKIM KİTABI BANKET ARABASI (ELEKTRİKLİ) Profesyonellere Profesyonelce AÇIKLAMA Bu kılavuzdaki talimatlar cihazın emniyetli montajı, kullanımı, temizliği ve bakımı hakkında önemli bilgiler

Detaylı

1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI

1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 3.UYARILAR Cihazı kullanmaya başlamadan önce mutlaka kullanma kılavuzu okunmalıdır ve cihaz kullanımında kılavuzdaki talimat ve uyarılara uyulmalıdır. Aksi takdirde

Detaylı

TEKNİK DOSYA SB KANATLI MAKAS - GÜVENLİK ETİKETLERİ - SEMBOL ANLAMI BULUNDUĞU YER. Sıcak yüzey. Dokunmayınız. Koruyucu giysi giyiniz.

TEKNİK DOSYA SB KANATLI MAKAS - GÜVENLİK ETİKETLERİ - SEMBOL ANLAMI BULUNDUĞU YER. Sıcak yüzey. Dokunmayınız. Koruyucu giysi giyiniz. Sıcak yüzey. Dokunmayınız. Radyatör, hidrolik yağ tankı ve boru hatları Koruyucu giysi giyiniz. paneli bölgesinde Çizme, bot vb. koruyucu ayakkabı kullanınız. paneli bölgesi Dikkat! Tehlike! Elektrik panosu,

Detaylı

KK01 / Rev: 00 / 20.06.2011 Sayfa 1 / 9

KK01 / Rev: 00 / 20.06.2011 Sayfa 1 / 9 NİP MAKİNA SAN. ve TİC. LTD. ŞTİ. Adres : Cumhuriyet Mah. Çilek Sok. No:7/A Yakacık Kartal / İstanbul Tel :. 0216 3773420 Faks :. 0216 3773420 Web : http://www.nippompa.com E.posta : info@nippompa.com

Detaylı

ÖNCE-SONRA KAIZEN İÇERİK FORMU (Ek 2)

ÖNCE-SONRA KAIZEN İÇERİK FORMU (Ek 2) ÖNCE-SONRA KAIZEN İÇERİK FORMU (Ek 2) Kaizen Konusu : Ekstrüzyon Hatlarında Briket Yükleme Sürelerinin İyileştirilmesi Tarih : 07/03/2017 Takım Üyeleri ve Görevleri : Anıl Yıldırım Sürekli iyileştirme

Detaylı

DEMK-V Serisi. Diko Elektrikli Cihazlar San. ve Tic. A.Ş. www.diko.com.tr 01.01.2010

DEMK-V Serisi. Diko Elektrikli Cihazlar San. ve Tic. A.Ş. www.diko.com.tr 01.01.2010 2010 DEMK-V Serisi Diko Elektrikli Cihazlar San. ve Tic. A.Ş. www.diko.com.tr 01.01.2010 DEMK-V SERİSİ VİLLA TİPİ ELEKTRİKLİ ISITMA KAZANLARI STANDART ÖZELLİKLER OPSİYONEL EKİPMAN VE TALEP SEÇENEKLERİ

Detaylı

1. Konu Ram Makinalarında En Ayar Millerinin Yağlama Sürelerinin Azaltılması

1. Konu Ram Makinalarında En Ayar Millerinin Yağlama Sürelerinin Azaltılması 1. Konu Ram Makinalarında En Ayar Millerinin Yağlama Sürelerinin Azaltılması 2. Takım : BOZKURTLAR EKİBİ (22.9.216) Sponsor Behçet GÜVEN Lider Üye Üye Üye Üye Üye Erden EKKAZAN Fehim HACIPEHLİVAN Yüksel

Detaylı

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No Hazırlayan: Onaylayan: Onaylayan: Mustafa Arnavut Adem Aköl Kalite Konseyi Başkanı Sinan Özyavaş Kalite Koordinatörü 1/6 1. AMAÇ Bu talimatın amacı

Detaylı

Konveyörlü Tip WTCS180 - elektrikli

Konveyörlü Tip WTCS180 - elektrikli Electrolux Bulaşık Yıkama Sistemleri serisi, bulaşık yıkama işleminde yüksek verimlilik, tasarruf ve ergonomi konularında yüksek beklentileri bulunan profesyoneller için üretilir. Ürün serisi bardak yıkama,

Detaylı

A3N 10 adım kaizen çalışması. A3N Verimlilik iyileştirme çalışması Senem Kunter

A3N 10 adım kaizen çalışması. A3N Verimlilik iyileştirme çalışması Senem Kunter A3N 10 adım kaizen çalışması A3N Verimlilik iyileştirme çalışması Senem Kunter Go to Insert > Header and Footer to edit this text 2 1- EKİBİN KURULMASI Go to Insert > Header and Footer to edit this text

Detaylı

1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI

1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 3.UYARILAR Cihazı kullanmaya başlamadan önce mutlaka kullanma kılavuzu okunmalıdır ve cihaz kullanımında kılavuzdaki talimat ve uyarılara uyulmalıdır. Aksi takdirde

Detaylı

PLASTĠK KALIP SOĞUTMA SĠSTEMĠ UYGULAMASI

PLASTĠK KALIP SOĞUTMA SĠSTEMĠ UYGULAMASI PLASTĠK KALIP SOĞUTMA SĠSTEMĠ UYGULAMASI BSH PROFİLO - Elektrikli Gereçler San. A.Ş./ Çerkezköy Tesisleri Resim 1 : Sistem montajının yapıldığı konteynırın dıştan görünüşü. BSH Profilo firmasının kalite,

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı MOBİL AKARYAKIT TANKERİ İKMAL MAKİNESİ OPERATÖRÜ YETİŞTİRME KURS PROGRAMI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı MOBİL AKARYAKIT TANKERİ İKMAL MAKİNESİ OPERATÖRÜ YETİŞTİRME KURS PROGRAMI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı MOBİL AKARYAKIT TANKERİ İKMAL MAKİNESİ OPERATÖRÜ YETİŞTİRME KURS PROGRAMI ANKARA 2010 KURUMUN ADI : KURUMUN ADRESİ : KURUCUNUN ADI : PROGRAMIN

Detaylı

BASINÇLI KAPLARDA MEYDANAGELEBİLECEK TEHLİKELER

BASINÇLI KAPLARDA MEYDANAGELEBİLECEK TEHLİKELER BASINÇLI KAPLAR Kazanlar Kompresörler Buhar ve sıcak su kapları Basınçlı asit tankları Gaz tankları Sıvılaştırılmış Petrol Gazı tankları ve tüpleri Asetilen tankları ve tüpleri İçinde zehirli ve zararlı

Detaylı

Bazı Filtrasyon ve Flushing Referanslarımız. The technology innovator...

Bazı Filtrasyon ve Flushing Referanslarımız. The technology innovator... İşimiz; Filtrasyon ve Flushing sistemlerinde müşterilerimize uygun seçenekler sunarak çözüm ortağı olmak ve başarıya giden yolda birlikte yürümektir. Tecrübeli ve profesyonel altyapımızla yola çıktığımız

Detaylı

PATATES SOYMA MAKİNASI KONTROL KARTI (2,4 TFT DOKUNMATİK DİKEY TİP) KULLANIM KILAVUZU AKE-PSM-301

PATATES SOYMA MAKİNASI KONTROL KARTI (2,4 TFT DOKUNMATİK DİKEY TİP) KULLANIM KILAVUZU AKE-PSM-301 PATATES SOYMA MAKİNASI KONTROL KARTI (2,4 TFT DOKUNMATİK DİKEY TİP) KULLANIM KILAVUZU AKE-PSM-301 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 3.UYARILAR Cihazı kullanmaya başlamadan önce mutlaka kullanma

Detaylı

1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 1.RÖLE KARTI VE ÖLÇÜLERİ

1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 1.RÖLE KARTI VE ÖLÇÜLERİ 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 1.RÖLE KARTI VE ÖLÇÜLERİ 3.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 4.UYARILAR Cihazı kullanmaya başlamadan önce mutlaka kullanma kılavuzu okunmalıdır ve cihaz kullanımında kılavuzdaki talimat ve uyarılara

Detaylı

TREX OEE EL KİTABI OEE EL KİTABI. Eğitim Danışmanlık. www.trex.com.tr OTONOM BAKIM POKA YOKE KAIZEN SMED ÖNLEYİCİ OEE BAKIM PROAKTİF BAKIM

TREX OEE EL KİTABI OEE EL KİTABI. Eğitim Danışmanlık. www.trex.com.tr OTONOM BAKIM POKA YOKE KAIZEN SMED ÖNLEYİCİ OEE BAKIM PROAKTİF BAKIM KAIZEN OTONOM BAKIM POKA YOKE 5S SMED OEE PROAKTİF BAKIM ÖNLEYİCİ BAKIM Eğitim Danışmanlık Eğitim Danışmanlık 1 2 3 4 5 Makinelerimizde her gün karşılaştığımız örnek olayların kayıplar ile olan ilişkileri;

Detaylı

AKE GAZLI DÖNER TABANLI FIRIN KONTROL KARTI (7 TFT DOKUNMATİK) KULLANIM KILAVUZU

AKE GAZLI DÖNER TABANLI FIRIN KONTROL KARTI (7 TFT DOKUNMATİK) KULLANIM KILAVUZU AKE.370.502.01.02 GAZLI DÖNER TABANLI FIRIN KONTROL KARTI (7 TFT DOKUNMATİK) KULLANIM KILAVUZU AKE.370.502.01.02 GAZLI DÖNER TABANLI FIRIN KONTROL KARTI (7 TFT DOKUNMATİK) KULLANIM KILAVUZU 1 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ

Detaylı

AKE ELEKTRİKLİ TAŞ TABANLI FIRIN KONTROL KARTI KULLANIM KILAVUZU

AKE ELEKTRİKLİ TAŞ TABANLI FIRIN KONTROL KARTI KULLANIM KILAVUZU AKE.343.502 ELEKTRİKLİ TAŞ TABANLI FIRIN KONTROL KARTI KULLANIM KILAVUZU AKE.343.502 ELEKTRİKLİ TAŞ TABANLI FIRIN KONTROL KARTI KULLANIM KILAVUZU 1 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.RÖLE KARTI VE ÖLÇÜLERİ AKE.343.502

Detaylı

Konveyörlü Tip WTCS140 - elektrikli

Konveyörlü Tip WTCS140 - elektrikli Electrolux Bulaşık Yıkama Sistemleri serisi, bulaşık yıkama işleminde yüksek verimlilik, tasarruf ve ergonomi konularında yüksek beklentileri bulunan profesyoneller için üretilir. Ürün serisi bardak yıkama,

Detaylı

Cihazýnýzý kullanmadan önce lütfen DÝKKATLE okuyun!!..

Cihazýnýzý kullanmadan önce lütfen DÝKKATLE okuyun!!.. TOU 01 KULLANMA KLAVUZU EPC (Teknolojik deðiþiklikler nedeniyle deðiþiklik hakký saklýdýr. Üretici Firma deðiþiklikleri önceden haber verilmeksizin yapabilir.) Cihazýnýzý kullanmadan önce lütfen DÝKKATLE

Detaylı

Konveyörlü Tip WTM140

Konveyörlü Tip WTM140 serisi, bulaşık yıkama işleminde yüksek verimlilik, tasarruf ve ergonomi konularında yüksek beklentileri bulunan profesyoneller için üretilir. Ürün serisi bardak yıkama, tezgahaltı, giyotin tip, konveyörlü,

Detaylı

MANUAL DOLUM HATTI KOBETSU KAIZENİ

MANUAL DOLUM HATTI KOBETSU KAIZENİ 15.05.2018 MANUAL DOLUM HATTI KOBETSU KAIZENİ Site of Izmir 1- KONU SEÇİMİ Çalışmamız manuel dolum hattındaki ergonomik uygunsuzluklarını gidermek üzerinedir. İş Güvenliği ve İşçi Sağlığı Etmeni: Çalışanların

Detaylı

CİHAZ KALİFİYE ELEMANLARCA KULLANILMALIDIR. KULLANICI, ARAÇ MOTORU ISITMA-SOĞUTMA SİSTEMLERİ KONUSUNDA BİLGİ SAHİBİ OLMALIDIR.

CİHAZ KALİFİYE ELEMANLARCA KULLANILMALIDIR. KULLANICI, ARAÇ MOTORU ISITMA-SOĞUTMA SİSTEMLERİ KONUSUNDA BİLGİ SAHİBİ OLMALIDIR. 1 CİHAZ KALİFİYE ELEMANLARCA KULLANILMALIDIR. KULLANICI, ARAÇ MOTORU ISITMA-SOĞUTMA SİSTEMLERİ KONUSUNDA BİLGİ SAHİBİ OLMALIDIR. 2 ÖZELLİKLER Hızlı tank ısıtma Dijital zaman ve sıcaklık ayarı Elektronik

Detaylı

Çimento Stoklama & Dolum Tesisi ( ton)

Çimento Stoklama & Dolum Tesisi ( ton) Çimento Stoklama & Dolum Tesisi (10.000 ton) Ankara Merkez Atölyelerimizde İmalatı Yapılan Çelik Konstrüksiyonların Sevkiyat İşlemleri Kalite Kontrol Mühendisimiz Tarafından Sevkiyatı Yapılan Ekipmanlar,

Detaylı

ÜRETİM DEPARTMANI TAŞIMA MALİYETLERİNİ AZALTMA ÇALIŞMASI. Bulaşık Makinesi Fabrikası, 2015

ÜRETİM DEPARTMANI TAŞIMA MALİYETLERİNİ AZALTMA ÇALIŞMASI. Bulaşık Makinesi Fabrikası, 2015 ÜRETİM DEPARTMANI TAŞIMA MALİYETLERİNİ AZALTMA ÇALIŞMASI Bulaşık Makinesi Fabrikası, 2015 1. ADIM: KONU SEÇİMİ 2 Mevcut durumda ; yarı mamuller akıllı paletler ile taşınmaktadır. Bu durum incelendiğinde;

Detaylı

MEKSİS KAZAN KONTROL PANELLERİ

MEKSİS KAZAN KONTROL PANELLERİ MEKSİS KAZAN KONTROL PANELLERİ 1-ÇİFT TERMOSTATLI KAZAN PANELİ Brülör 1. ve 2. kademeye kumanda eder. Kazan suyu sıcaklığını gösterir. Kazan basıncını gösterir. Ayarlanan limit sıcaklıkta sistemi kitler.

Detaylı

2018 YILI HAZİRAN AYI FAALİYET RAPORU

2018 YILI HAZİRAN AYI FAALİYET RAPORU 2018 YILI HAZİRAN AYI FAALİYET RAPORU VİAPORT HOUSES & SUİTES Raporda mart ayında Sitemizde yapılmış olan faaliyetlerimiz yer almakta ve planlanan faaliyetlerimiz bulunmaktadır. Tel: 0216 222 01 71 Mail:

Detaylı

Konveyörlü Tip WTCS250 - elektrikli

Konveyörlü Tip WTCS250 - elektrikli Electrolux Bulaşık Yıkama Sistemleri serisi, bulaşık yıkama işleminde yüksek verimlilik, tasarruf ve ergonomi konularında yüksek beklentileri bulunan profesyoneller için üretilir. Ürün serisi bardak yıkama,

Detaylı

SD 1200 Seviye Duyargası. Montaj ve Kullanım Kitapçığı

SD 1200 Seviye Duyargası. Montaj ve Kullanım Kitapçığı SD 1200 Seviye Duyargası Montaj ve Kullanım Kitapçığı SD 1200 MKK v10.02-tr 1 İÇİNDEKİLER 1. ÖNEMLİ NOTLAR... 3 2. TANIMLAMA... 4 3. TEKNİK ÖZELLİKLER... 5 4. MONTAJ ve KABLOLAMA... 6 4.1. Duyarga Çubuklarının

Detaylı

01 MAYIS 31 MAYIS 2017 FAALİYET RAPORU

01 MAYIS 31 MAYIS 2017 FAALİYET RAPORU PROJE ADI KONU ve TARİH AUTOPIA AVM 01 MAYIS 31 MAYIS 2017 1. PROJE TANITIMI, YÖNETİM KURULU, SİTE YÖNETİM ORGANİZASYON ŞEMASI İstanbul ili, Esenyurt İlçesi, Gökevler Mahallesi Adnan Kahveci Mahallesi

Detaylı

Donmuş muhafaza odaları 7-8 m³

Donmuş muhafaza odaları 7-8 m³ Electrolux, soğuk odalarla ilgili geniş bir ürün yelpazesine sahiptir, çok farklı boyutları vardır. Tropik koşullarda (+43 C ortam sıcaklığında) çalışmaya uygundurlar. Soğuk odaların (-2 /+8 C) panel kalınlığı

Detaylı

kabinler Rack Server server rack kabinler

kabinler Rack Server  server rack kabinler 4 kabinler Server Rack www.gunko.com.tr 76 77 Server Rack Server Rack serisi kabinetler, dünyanın önde gelen profesyonel tüm Server markaları (Hp,Ibm,Dell vb.) ile uyumludur. 26U dan 47U ya kadar 5 farklı

Detaylı

TÜRKÇE DP-2100/IP-420 GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

TÜRKÇE DP-2100/IP-420 GÜVENLİK ÖNLEMLERİ TÜRKÇE DP-2100/IP-420 GÜVENLİK ÖNLEMLERİ UYARI : ❶ ❷ ❶ ❷ ❸ ❸ ❶ ❷ ❸ i GÜVENLIK ÖNLEMLERI - ii iii iv GÜVENLI ÇALIŞMA İÇIN 1. Elektrik çarpmasından kaynaklanan kazaların önüne geçmek için güç anahtarı açık

Detaylı

DEMK-M SERİSİ MARİN TİP ELEKTRİKLİ ISITMA KAZANLARI

DEMK-M SERİSİ MARİN TİP ELEKTRİKLİ ISITMA KAZANLARI DEMK-M SERİSİ MARİN TİP ELEKTRİKLİ ISITMA KAZANLARI STANDART ÖZELLİKLER OPSİYONEL EKİPMAN VE TALEP SEÇENEKLERİ ÜRÜN TANIMI KULLANIM ALANLARI TESİSAT BAĞLANTI ÖLÇÜLERİ BOYUTLAR - ÇİZİM BOYUTLAR - TABLO

Detaylı

SD 2400 Seviye Duyargası. Montaj ve Kullanım Kitapçığı

SD 2400 Seviye Duyargası. Montaj ve Kullanım Kitapçığı SD 2400 Seviye Duyargası Montaj ve Kullanım Kitapçığı SD 2400 MKK v10.02-tr 1 İÇİNDEKİLER 1. ÖNEMLİ NOTLAR... 3 2. TANIMLAMA... 4 3. TEKNİK ÖZELLİKLER... 5 4. MONTAJ ve KABLOLAMA... 6 4.1. Duyarga Çubuklarının

Detaylı

EVYAP. Çözüm Üretim Kalite Çemberi

EVYAP. Çözüm Üretim Kalite Çemberi EVYAP Çözüm Üretim Kalite Çemberi ÇÖZÜM ÜRETiM Grup Lideri: Sırrı KABUL Operatör: Ensar UYKUN Yazıcı: Selmin SEFA ACMA 1 DOLUM-AMBALAJ MAKİNESİNDE İŞÇİLİK TASARRUFU ACMA 1 ACMA 1 Acma Hattı OSD Acma

Detaylı

ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR

ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR 16.03.2012 00-1-5 ÜRT.04.01 TP 02 1.0 AMAÇ Eker Süt Ürünlerinde, yoğurt departmanında etüvlerin uygun kullanılması için etkin bir yöntem belirlemek. 2.0 KAPSAM VE GEÇERLİLİK EKER Süt Ürünleri bünyesindeki,

Detaylı

Kaynatma kazanları - Promix

Kaynatma kazanları - Promix Electrolux elektrikli kaynatma kazanları farklı ihtiyaçlara göre çok değişik özelliklere sahiptir. Bu özellikler yüksek kapasite, yüksek güç, hız ayarlı mikser, motorlu devirme tertibatı, konforlu elektronik

Detaylı

K u r a l ı n a G ö r e M e k a n i k M E K A N O R M M Ü H E N D İ S L İ K S A N. T İ C. L T D. Ş T İ.

K u r a l ı n a G ö r e M e k a n i k M E K A N O R M M Ü H E N D İ S L İ K S A N. T İ C. L T D. Ş T İ. K u r a l ı n a G ö r e M e k a n i k Faaliyet Konularımız Soğutma tesisatları Isıtma tesisatları Sıhhi tesisat Yangından Korunma tesisatları Havalandırma tesisatları Enerji verimliliği Buhar tesisatları

Detaylı

AKE GAZLI SABİT TABANLI FIRIN KONTROL KARTI (7 TFT DOKUNMATİK) KULLANIM KILAVUZU

AKE GAZLI SABİT TABANLI FIRIN KONTROL KARTI (7 TFT DOKUNMATİK) KULLANIM KILAVUZU AKE.370.502.01.03 GAZLI SABİT TABANLI FIRIN KONTROL KARTI (7 TFT DOKUNMATİK) KULLANIM KILAVUZU AKE.370.502.01.03 GAZLI SABİT TABANLI FIRIN KONTROL KARTI (7 TFT DOKUNMATİK) KULLANIM KILAVUZU 1 AKE.370.502.01.03

Detaylı

Donmuş muhafaza odaları 8-10 m³

Donmuş muhafaza odaları 8-10 m³ Electrolux, soğuk odalarla ilgili geniş bir ürün yelpazesine sahiptir, çok farklı boyutları vardır. Tropik koşullarda (+43 C ortam sıcaklığında) çalışmaya uygundurlar. Soğuk odaların (-2 /+8 C) panel kalınlığı

Detaylı

Eczacıbaşı - Askaynak EXPRESSWELD. Inverter 405-Ultra SINIFININ EN GÜÇLÜSÜ! Örtülü Elektrod Kaynak Makinesi. %45 te 400A SADECE 20,5.

Eczacıbaşı - Askaynak EXPRESSWELD. Inverter 405-Ultra SINIFININ EN GÜÇLÜSÜ! Örtülü Elektrod Kaynak Makinesi. %45 te 400A SADECE 20,5. Eczacıbaşı - Askaynak EXPRESSWELD Inverter 405-Ultra SINIFININ EN GÜÇLÜSÜ! %45 te 400A Örtülü Elektrod Kaynak Makinesi SADECE 20,5 kilogram Inverter 405-Ultra 5.0 mm Düşük Elektrik Tüketimi Şebekeden çekilen

Detaylı

TEZGAH ÇALIŞTIRMA VE BAKIM TALİMATI

TEZGAH ÇALIŞTIRMA VE BAKIM TALİMATI TEZGAH VE BAKIM TALİMATI PRES TEZGAHI 1.Malzemeye uygun olarak kurs ayarı ve koç masa arası mesafe ayarını yap. 2. Kalıpları tezgaha monte et. 3.Tezgahın şalterini aç. 4.Tezgahta çalışmaya başla. 5.Presleme

Detaylı

HIZLI PVC KATLANIR KAPILAR

HIZLI PVC KATLANIR KAPILAR HIZLI PVC KATLANIR KAPILAR MARKASI 1-MODEL Sarmal Tip 2- TEKNIK ÖZELLİKLER : Kanatlı ve sürgülü kapılara kıyasla ölü alan kaybı yoktur.yaklaşık 60-70 km/h rüzgara dayanıklı. ( ortam şartlarına göre arttırılabilir

Detaylı

GAZORAM.

GAZORAM. 2017 GAZORAM www.ecostar.com.tr GAZORAM brülörleri nozzle karışımlı brülörler olup endüstriyel direkt ısıtmalı fırınlar ve kurutma uygulamalarında kullanılmaktadır. Bu fırınların yanma odasında genelde

Detaylı

ETHK-20 MEYVE SEBZE KURUTUCU ISI POMPASI PLC KULLANIM KLAVUZU

ETHK-20 MEYVE SEBZE KURUTUCU ISI POMPASI PLC KULLANIM KLAVUZU ETHK-20 MEYVE SEBZE KURUTUCU ISI POMPASI PLC KULLANIM KLAVUZU 1. Manuel Mod Şekil I Manuel Mod geçmek için Manuel Moda Geç butonuna dokununuz. Karşımıza gelen ekranda ki fonksiyonları değiştirmek için

Detaylı

MİDEA ISI POMPASI-HAVUZ /SPA SU ISITMA

MİDEA ISI POMPASI-HAVUZ /SPA SU ISITMA MİDEA ISI POMPASI-HAVUZ /SPA SU ISITMA Bireysel ve Ticari Tipler üzme Havuzu için Isıtma ve Soğutma Suyu sağlar. Kapasite Durumu 6 kw: 40m³ 8 kw: 50m³ BİREYSEL HAVUZ/SPA ISI POMPASI 12kW: 60~85m³ 14kW:

Detaylı

GRANUL (KIRIK) BUZ MAKİNASI HİJYENİK TEMİZ SU SOĞUTMA CİHAZI SU SOĞUTMA (CHİLLER) CİHAZLARI SOĞUK HAVA DEPOLARI KALIP BUZ MAKİNASI

GRANUL (KIRIK) BUZ MAKİNASI HİJYENİK TEMİZ SU SOĞUTMA CİHAZI SU SOĞUTMA (CHİLLER) CİHAZLARI SOĞUK HAVA DEPOLARI KALIP BUZ MAKİNASI GRANUL (KIRIK) BUZ MAKİNASI HİJYENİK TEMİZ SU SOĞUTMA CİHAZI SU SOĞUTMA (CHİLLER) CİHAZLARI SOĞUK HAVA DEPOLARI KALIP BUZ MAKİNASI www.eserteknik.com GRANÜL (KIRIK) BUZ MAKİNESİ Balıkçılar ve fırınlar

Detaylı

TR-AKS-400 YENI NESIL AYARLI KALIPLAR

TR-AKS-400 YENI NESIL AYARLI KALIPLAR Yıllardır edindiğimiz tecrübelere istinaden yeni nesil kalıpları geliştirme ihtiyacı hissettik. Mevcut çalışma sistemlerinde sıklıkla karşılaştığımız arızalar ve sonucunda karşımıza çıkan iş kayıplarını

Detaylı

Cihazlar yalnızca soğutma modunda çalışmaktadır.

Cihazlar yalnızca soğutma modunda çalışmaktadır. Cihazlar yalnızca soğutma modunda çalışmaktadır. Standart ürünlerde çevre dostu R407c soğutucu akışkan kullanılmaktadır. Su sıcaklık rejimine veya isteğe göre farklı soğutucu akışkan ile sistem oluşturulabilmektedir.

Detaylı

IGK ISI GERİ KAZANIM CİHAZI. Doğu İklimlendirme A.Ş. Markasıdır

IGK ISI GERİ KAZANIM CİHAZI. Doğu İklimlendirme A.Ş. Markasıdır IGK ISI GERİ KAZANIM CİHAZI Doğu İklimlendirme A.Ş. Markasıdır KAPAK ARKASI BASKISIZ IGK - Isı Geri Kazanım Cihazı Sessiz ve yüksek verimli Genel Özellikler Daha düşük enerji tüketimi için yüksek verimli

Detaylı

Rakiplerimizle rekabet için daha az enerji tüketimi Gelecek kuşaklara yaşanabilir bir Dünya

Rakiplerimizle rekabet için daha az enerji tüketimi Gelecek kuşaklara yaşanabilir bir Dünya NEDEN ENERJİYE ODAKLANDIK? Rakiplerimizle rekabet için daha az enerji tüketimi Gelecek kuşaklara yaşanabilir bir Dünya Ölçemediğimiz hiç bir şeyi iyileştiremeyiz Felsefesi ile yola çıkarak kullandığımız

Detaylı

Etkinliği Arttırılmış Soğutma Sistemi

Etkinliği Arttırılmış Soğutma Sistemi Dünya ekskavatör lideri itachi, yeni geliştirdiği 5 serisi mini ekskavatör modellerinde sektöre yön verecek bir çok yenilik getirmiştir.itachi, mini ekskavatör kullanıcılarının beklentilerine odaklanarak

Detaylı

KAYM KAMA AÇMA MAKİNESİ KULLANIM KILAVUZU VE TEKNİK ÖZELLİKLERİ

KAYM KAMA AÇMA MAKİNESİ KULLANIM KILAVUZU VE TEKNİK ÖZELLİKLERİ KAYM KAMA AÇMA MAKİNESİ KULLANIM KILAVUZU VE TEKNİK ÖZELLİKLERİ İÇİNDEKİLER Teknik özellikleri....2 Makine ölçüleri..... 2 Kullanım kılavuzu 3 Kurulum ve yerleşim... 3 Makine kullanımı... 3 Kama broşu

Detaylı

AKE ELEKTRİKLİ DÖNER TABANLI FIRIN KONTROL KARTI (7 TFT DOKUNMATİK) KULLANIM KILAVUZU

AKE ELEKTRİKLİ DÖNER TABANLI FIRIN KONTROL KARTI (7 TFT DOKUNMATİK) KULLANIM KILAVUZU AKE.370.502.01.01 ELEKTRİKLİ DÖNER TABANLI FIRIN KONTROL KARTI (7 TFT DOKUNMATİK) KULLANIM KILAVUZU AKE.370.502.01.01 ELEKTRİKLİ DÖNER TABANLI FIRIN KONTROL KARTI KULLANIM KILAVUZU 1 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.RÖLE

Detaylı

SD 3400 Kapasitans Seviye Duyargası. Montaj ve Kullanım Kitapçığı

SD 3400 Kapasitans Seviye Duyargası. Montaj ve Kullanım Kitapçığı SD 3400 Kapasitans Seviye Duyargası Montaj ve Kullanım Kitapçığı SD 3400 MKK v10.02-tr 1 İÇİNDEKİLER 1. ÖNEMLİ NOTLAR... 3 2. TANIMLAMA... 4 3. TEKNİK ÖZELLİKLER... 5 4. MONTAJ ve KABLOLAMA... 6 4.1. Montaj...

Detaylı

MONTAJ İŞLETME ve BAKIM KILAVUZU ÇATI TİPİ FANLAR

MONTAJ İŞLETME ve BAKIM KILAVUZU ÇATI TİPİ FANLAR MONTAJ İŞLETME ve BAKIM KILAVUZU ÇATI TİPİ FANLAR VENCO Havalandırma ve Makina San.ve Tic. A.Ş. 2004. Cad. No:5 45400 OSB Turgutlu MANİSA / TÜRKİYE Tel: 0 (236) 332 5070 Fax: 0 (236) 332 5030 www.venco.com.tr

Detaylı

OTOMATİK KLİMA SİSTEMİ

OTOMATİK KLİMA SİSTEMİ OTOMATİK KLİMA SİSTEMİ Kabin içerisinin serinletilmesi ve ısıtılması işlemi, klima kontrol ünitesi tarafından kontrol edilir.klima kontrol ünitesi; kendisi ile bağlantılı olan parçaların sürat ve hareketleri

Detaylı

Güç Bankası 10000 mah

Güç Bankası 10000 mah Güç Bankası 10000 mah Kılavuz 31883 I. Giriş Bu ürün, her an her yerde kullanılabilen çoğu taşınabilir cihazlar için hafif, yüksek kapasiteli, şık ve çevre dostu bir taşınabilir güç bankasıdır. Ürün, yüksek

Detaylı

kabinler Wall Elegant elegant wall kabinler

kabinler Wall Elegant  elegant wall kabinler 6 kabinler Elegant all www.gunko.com.tr 104 105 Elegant all Elegant-all serisi duvar tipi kabinetler, aktif, pasif network ve tüm 19 elektronik cihazlarınız için yüksek kalite, estetik tasarım ve güvenliğin

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/2) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/2) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/2) Akreditasyon No: Adresi Tel : 0 216 593 25 75 Faks : 0 216 593 25 74 E-Posta : posta@kiwa.com.tr Website : www.kiwa.com.tr Muayene Alanı Muayene Türü Standard /

Detaylı