T.C. DENĐZLĐ BELEDĐYESĐ MECLĐS KARARI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "T.C. DENĐZLĐ BELEDĐYESĐ MECLĐS KARARI"

Transkript

1 AMAÇ: Madde 1- Bu Yönetmeliğin amacı, Denizli Belediyesi sınırları,mücavir alanı ve Denizli Merkez Đlçe Đl sınırları içinde ikamet eden Resmi Lise ve dengi okullar ile Yüksek Öğrenim kuruluşlarında okuma hakkını elde etmiş bulunan başarılı, fakat maddi imkanları kısıtlı öğrencilerin öğrenim giderlerinin kısmen karşılanarak öğrenimini başarı ile tamamlamalarına destek olmaya ilişkin usul ve esasları düzenlemektir. KAPSAM Madde 2- Bu Yönetmelik, Resmi Lise ve dengi okullar ile Yüksek Öğrenim Kurumlarında öğrenim gören öğrencilere hangi şartlarla öğrenim yardımı verileceği ile bunların kesilmesi ve lüzumu halinde tahsiline ilişkin hak ve yükümlülükleri kapsar. YASAL DAYANAK : Madde 3- Bu Yönetmelik 5272 Sayılı Belediye Kanununun 14-a ve 15-b maddelerine dayanılarak hazırlanmıştır. TANIMLAR : Madde 4- Bu yönetmelikte adı geçen; Kurum : Denizli Belediyesini, Müdürlük : Denizli Belediyesi Eğitim Kültür Müdürlüğünü, Öğretim Kuruluşu : Resmi Lise ve dengi okullar ile Yüksek Öğretim Kurumlarını, Öğrenci : Resmi Lise ve dengi okullar ile Yüksek Öğrenim yapan bu yönetmeliğe göre yardım hakkı alan öğrenciyi, Öğrenim Yardımı (Burs) : Bu yönetmelik hükümlerine göre, öğrenciye yapılan öğrenim yardımlarını, (öğrenim yardımı bundan sonra burs olarak da anılacaktır) Öğrenim Yardımı Tahsis Kontenjanı : Her yıl ilk defa öğrenim yardımı verilecek öğrenci sayısını,

2 -2- Đhtiyaç : Öğrenci ve ailesinin sosyal ve ekonomik durumunu, Başarı (Yeterlik) : Öğrencinin burs isteğinde bulunduğu tarihte ara sınıfta ise yıl sonu başarı durumunu, Normal Öğrenim Süresi : Öğrencinin öğrenim gördüğü öğretim kurumunun hazırlık sınıfı dahil öğrenim süresini, ara sınıf öğrencilerinin ise öğretim kurumuna giriş tarihi itibariyle kalan öğrenim süresini, Öğretim Yılı : Lise ve dengi okullar için her yılın 1 Eylül tarihi ile takip eden yılın 30 Haziran tarihine, Üniversite öğrencileri için 1 Ekim tarihi ile takip eden yılın 30 Haziran tarihine kadar olan süreyi, ifade eder, Sosyal Yardım Kurulu : Öğrenci hakkında yerinde araştırma yapan ve sonucu değerlendirerek rapor hazırlayan kurulu ifade eder. SOSYAL YARDIM KURULU : Madde 5- Đlgili Başkan Yardımcısı, Eğitim Kültür Müdürü, Hukuk Đşleri Müdürü, Zabıta Müdürü, Hesap Đşleri Müdürü ve Meclis Üyeleri arasından seçilen iki Meclis Üyesi olmak üzere yedi kişiden oluşur. Başkan Yardımcısı kurulun Başkanıdır. Onun olmadığı zamanlarda Başkan Yardımcısı, yerine vekil tayin eder. Bu kurulun görevleri şunlardır. a) Bu Yönetmelik çerçevesinde öğrenim yardımlarından yararlanmak üzere başvuran öğrenciler hakkında araştırma yaparak araştırma formunu doldurmak. b) Araştırma formundaki bilgileri esas alarak değerlendirme raporunu hazırlamak. c) Bu Yönetmelik çerçevesinde öğrenim yardımlarından yararlanacak öğrencilere ilişkin tarama, tespit, bilgi toplama, hak sahipliği değerlendirme, yoklama, izleme ve hak sahipliğinden düşürme gibi işlemlerin yapılmasını sağlamak için bu konularda rapor hazırlayarak encümenin onayına sunmak. Bu kurulun kararları encümen tarafından onaylandıktan sonra yürürlüğe girer. ÖĞRENĐM YARDIMININ SAYISI MĐKTARI VE ÖDEME YÖNTEMĐ : Madde 6- Kurum bütçesi dikkate alınarak öğrenim yardımı verilecek öğrenci sayısını belirlemeye Belediye Meclisi yetkilidir. Öğrenim Yardımlarının miktarı ve sayısı aşağıdaki şekilde belirlenir: a) Her yıl kaç öğrenciye öğrenim yardımı yapılacağı ve miktarı Başkanlığın teklifi üzerine, Haziran ve Temmuz ayları olağan meclis toplantısında belirlenir. Okulların öğrenim için açık olduğu aylar süresince bu yardım yapılır. b) Öğrencinin başarı ve gelir durumu dikkate alınarak, tabi afetler ve tedavisi mümkün olmayan hastalık gibi hallerde değişik miktarlarda vermeye Belediye Encümeni yetkilidir.. c) Öğrenim yardımı her ayın başında öğrencinin bankadaki hesabına ödenir. Öğrenim yardımı kararının gecikmesi, bütçenin uygun olmaması ve kurumun işlemlerinden dolayı süresi içerisinde ödenemeyen öğrenim yardımları, geriye dönük ödenir.

3 -3- d) Bursu aldığı öğrenim yılı sonunda tüm derslerden başarılı olduğunu belgelendiren ve diğer istenilen belgeleri ibraz eden öğrencinin bursu,başarı kriterleri Sosyal Yardım Kurulunca belirlenmek üzere,gelecek öğrenim yılı için de devam eder. Aksi takdirde bursu kesilir. e) Öğrenimini tamamlayan öğrencilerin bursları öğrenim yılı sonunda kesilir. f) Öğretim kurumundan ayrılıp başka bir öğretim kurumuna kaydolan öğrencilerin, önceki öğretim kurumunda başarılı olmaları kaydı ile burslarının ödenmesine devam olunur. Ancak, öğretim kurumunu değiştiren öğrencinin önceki aldığı burs süresi ile yeni öğretim kurumunda verilecek burs süresi toplamı, yeni öğretim kurumunun normal öğrenim süresinden fazla olamaz. ĐLAN VE DUYURU : Madde 7- Öğrenim yardımı verilecek öğrenci sayısı meclis tarafından belirlendikten sonra, Kuruma burs almak için başvuruda bulunan öğrencilerden istenilen belgeler burs verecek Kurumda ilan edilir. Đlanda belirtilen tarihler arasında başvuruların alınması için hazırlanan duyurular belediye ilan panosunda ve diğer yerel basın ve reklam araçları ile başvuruların bitim tarihine kadar 30 gün süre ile duyurulur. BAŞVURU ŞEKLĐ : Madde 8- Burs almak isteyen öğrenciler, Kurum tarafından belirlenen usûl ve esaslara göre müracaatta bulunurlar. Öğrenci, kendisinden istenilen belgeleri beyanına uygun olarak süresi içerisinde Müdürlüğe vermekle yükümlüdür. Öğrenim yardımları başvurusu her yıl Lise öğrencileri için 01 Eylül-30 Eylül, üniversite öğrencileri için 01 Ekim - 31 Ekim tarihleri arasında Eğitim Kültür Müdürlüğü ne şahsen yapılır. Başvurularda; a) Yönetmelik eki; Başvuru Formu(ek 1), Bilgi Formu (ek 2) ile birlikte eksiksiz doldurularak başvuru yapan tarafından imzalanarak ilgili Müdürlüğe teslim edilir. (18 yaşından küçükler için öğrencinin imzası dışında velisinin imzası da bulunacaktır.) b) Kayıtlı olduğu öğrenim kuruluşundan "Kayıtlı öğrenci" olduğunu veya kayıt hakkı elde ettiğine dair belge, c) Kayıtlı olduğu öğrenim kuruluşunca verilen sömestr veya yıl kaybetmediğine dair belge, d) Kayıtlı olduğu öğrenim kuruluşundan disiplin cezası alıp almadığına dair belge, e) Cumhuriyet Savcılığından sabıkasızlık kaydı belgesi, f) Ailenin ikamet yeri olarak gösterdiği eve ait ve üzerine kayıtlı olan (elektrik, su, telefon, kablo tv.) başvuru tarihine yakın tarihli faturalarından en az birisini ibraz etmek, g)ailenin gelir beyanı ile ilgili olarak anne-baba, 18 yaş ve üstü bekar kardeşler için resmi yerlerden alınacak tasdikli belgeler, (varsa maaş belgesi, vergi levhası veya sosyal güvenlik kuruluşlarından alınacak emekli aylık belgesi veya kayıtlarının bulunmadığına dair belge vb.)

4 -4- h) Ailesinin oturduğu ev kira veya lojman ise kira sözleşmesinin sureti veya lojman belgesi, i) Herhangi bir kuruluştan burs veya burs seviyesinde yardım almadığına dair öğrenci veli beyanı, j) Öğrencinin Kuruma başvurusundan sonra beyanında meydana gelen değişiklikleri o öğretim yılına ait tahsis sonuçları açıklanıncaya kadar Müdürlüğe yazılı olarak bildirmesi ve belgelendirmesi halinde bu durumu dikkate alınır. ÖĞRENCĐLERDE ARANACAK ŞARTLAR : Madde 9- Öğrenim yardımı yapılacak öğrencilerin hak sahibi olabilmeleri için aşağıdaki şartlara haiz olmaları gerekir; a) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, b) Kamu haklarından yasaklı bulunmamak, c) Taksirli suçlar hariç ağır hapis veya altı aydan fazla hapis cezası almamış olmak, affa uğramış olsalar dahi; Devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlarla, zimmet, ihtiras, irtikap, hırsızlık, dolandırılıcılık, sahtecilik, kaçakçılık, hileli iflas gibi yüz kızartıcı bir fiilden veya siyasi suçlardan dolayı hüküm giymemiş olmak. d) Uyuşturucu ve alkol bağımlısı olmamak ve bunlardan tedavi görmemiş olmak, e) Devam ettiği okullardan disiplin cezası bulunmamak, f) ise birinci sınıfında 16 yaşını, Yüksek öğrenimin birinci sınıfında 22 yaşını geçmemiş olmak. Diğer sınıflar için yaş sınırı buna göre hesaplanır. Yüksek lisans ve Doktora yapanlar için 35 yaşını geçmemiş olmak, g) Ailesinin, Denizli Belediyesi ve mücavir alanı sınırları içerisinde ikamet ediyor olması, h) Ailenin toplam gelirinin ailedeki fert başına bölünmesi sonucu çıkan miktarın asgari ücretten fazla olmaması. Aynı hanede oturan birden fazla aile ile aileden olup evli ve geliri ayrı olan kardeşlerin gelirleri aile gelirine katılamaz. Belgelendiği takdirde ev kirası miktarı toplam gelirden düşülür. i) Hiçbir resmi yada özel kurum ve kuruluştan burs almıyor olmak (başarılı çalışmalarından dolayı ödül almak hariç) j) Özel Okullarda, açık öğretimde veya paralı özel üniversitelerde öğrenim görmüyor olmak. k) Bu şartlara haiz olmadıkları başvuru safhasında anlaşılanların başvuruları dikkate alınmaz. l) Bu Yönetmelik hükümlerine göre burs almaya yeterli bulunmayan öğrencilere burs verilmez. m) Sosyal Yardım Kurulunun uygun görmesi halinde Yüksek Okul, Üniversite,Yüksek Lisans ve Doktora yapan öğrencilerin,ailesi Denizli Merkez Đlçe sınırları içerisinde ikamet eden (hak sahiplerinin) % 5 lik kısmına Öğrenim yardımı yapılabilir. ÖĞRENĐM YARDIMI ĐÇĐN ARAŞTIRMA, TAHSĐS VE BURS ALACAKLARIN SEÇĐMĐ : Madde 10- Öğrenim yardımı başvuruları Eğitim Kültür Müdürlüğü tarafından alındıktan sonra; a) Başvuru evrakları eksik olanların talepleri işleme konulmaz. Eksiksiz başvuru evrakı bulunanlar hakkındaki başvurudaki bilgilerin doğruluğu yönünde Sosyal Yardım Kurulu tarafından araştırma yapılabilir.

5 -5- b) Başvuru belgeleri Sosyal Yardım Kurulu tarafından, değerlendirilir ve öğrenciler aldıkları puanlara göre sıra cetveline yazılır. Sıralama cetveli esas alınarak en fazla puan alanlardan başlanmak sureti ile tespit edilen kontenjan kadar öğrenci asil, yine sıraya göre kontenjanın %10 u da yedek olarak seçilir. Seçilen öğrencilere bu durum bir yazı veya diğer yollar ile duyurulur. c) Başvuru evrakı eksiksiz olan ve başvurularının bu yönetmelikte belirtilen hak sahipliği şartlarına haiz olduğu anlaşılanlara ait dosyalar Kurul tarafından hazırlanan görüş raporu ile birlikte Belediye Encümenine sunulur. d) Orta öğrenimde devlet bursları ile öğrenim görmüş olmak, özürlü, gelirsiz ve kimsesiz olmak, anne veya babasından biri ya da her ikisi de ölmüş olmak öncelik nedenidir. e) Encümene sunulan dosyalar üzerinde yapılan değerlendirmelerde başvuru yapanın gelir durumu ile başarı ve eğitim görme arzusu en önemli iki kıstastır. f) Kendilerine öğrenim yardımı tahsis edilen öğrencilerden 15 gün içinde ilgili bankadan hesap numarası getirmeleri istenerek öğrenci yardım çizelgeleri Hesap Đşleri Müdürlüğüne havale edilir ve yardımların uygulanması sağlanır. g) Talepleri bu yönetmeliğe uymayan ve hak sahibi olmadıkları tespit edilen başvurulara ait dosyalar ayrı klasörlerde arşivlenir ve gerekirse yeniden değerlendirme yapılabilir. SIRALAMA ESASLARI : Madde 11- Sıralamaya esas olmak üzere belgelerini tamamlayan her öğrenciye 50 şer puan verilir. Ayrıca, öğrencinin başarı durumu, aile ve sağlık durumu, ailenin gelir durumu, devam ettiği/edeceği okul türü, aile fert sayısı ve ailede öğrenim gören öğrenci sayıları gibi kıstaslar esas alınarak oluşturulacak puantaja göre puanlamaya gidilerek sıralama yapılabilir. Puanların eşit olması durumunda; öğrencinin not durumu dikkate alınır. TAHSĐSLE ĐLGĐLĐ ĐTĐRAZLARIN ĐNCELENMESĐ : Madde 12- Burs isteği yerine getirilmeyen öğrenci, burs almaya hak kazanan öğrencilerin listesinin Kurumda ilan edildiği tarihten itibaren 30 gün içinde, durumunun yeniden incelenmesini isteyebilir. YARDIMIN KARŞILIKSIZ OLDUĞU : Madde 13- Bu Yönetmelik çerçevesinde sağlanan öğrenim yardımları, karşılıksız ve mecburi hizmetsizdir. ÖĞRENCĐNĐN YÜKÜMLÜLÜKLERĐ : Madde 14- Öğrenim yardımı alan öğrencilerin; a) Sınıf geçme usulü uygulayan öğretim kurumlarındaki öğrenciler en geç yeni ders yılının başlamasından itibaren bir ay içinde, sömestri usulü uygulanan öğretim kurumlarındaki öğrenciler

6 -6- ise en geç yeni sömestrinin başlamasından itibaren bir ay içerisinde, bir üst yada sömestriyi geçtiklerini okullarından onaylatıp getirecekleri "öğrenci durumu izleme formu" ile belgelemek zorundadırlar. Formun geç verilmesi veya hiç verilmemesi halinde yardımın devamı konusunda komisyonca karar verilebilir. b) Sağlık sebepleri hariç öğrenimlerini normal süre içerisinde tamamlamaları esastır. c) Okula ve öğrenime düzenli şekilde devam etmeleri esastır. d) Normal öğrenim süreleri sonunda bitirme sınavlarını tamamlamaları esastır. e) Türkiye Cumhuriyeti Devletinin mevzuatına göre ülke için zararlı milli menfaatlere ve Ülke bütünlüğüne aykırı fiil ve hareketlerde bulunmamaları ve bu çeşit faaliyetlere katılmamaları esastır. f) Öğrencilik sorumluluğu ile bağdaşmayacak şekilde yaşamamaları esastır. g)hangi sebeple olursa olsun bir öğretim yılında toplam 15 günden fazla okuldan uzaklaştırıcı disiplin cezalarını gerektiren davranışlarda bulunmamaları esastır. ÖĞRENCĐLERĐN ĐZLENMESĐ VE DENETLENMESĐ : Madde 15- Öğrenim yardımının devam ettiği süre içinde, öğrencinin bu yönetmelik hükümlerine uyup uymadığı aşağıdaki şekilde izlenir; a) Öğrenim yardımları alan her öğrenci için bir sicil dosyası açılır. Öğrencinin öğrenim yardımına ilişkin tüm belgeleri bu dosyada saklanır. b) Ayrıca öğrenciler hakkında öğrenci yardım çizelgesi tutulur. Bu çizelgede öğrencinin kimlik bilgileri ile banka hesap numaraları bulunur. c) Öğrenci her öğrenim yılı sonunda öğrenim kuruluşu tarafından düzenlenen not döküm belgesi (transkrip) ve disiplin cezası almadığına dair veya almışsa bu cezaları gösteren bir belgeyi ilgili Müdürlüğe ibraz edecektir. d) Öğrenci her öğrenim yılı başında öğrenim kuruluşu tarafından düzenlenen öğrenci olduğuna dair belgeyi ilgili Müdürlüğe ibraz edecektir. e) Öğretim kuruluşu tarafından düzenlenen belgeler dışında, öğrencinin yönetmelik hükümlerine uygun durumda olup olmadığına dair belediyece hakkında her türlü araştırma yapılabilir, bu araştırmalar Sosyal Yardım Kurulu tarafından yapılır. f) Öğrenim yardımı almaya devam eden öğrenciler için Müdürlük tarafından düzenlenen yönetmelik eki Đzleme Formu (ek-3) her öğrenim yılı başında dosyasına konulur. ÖĞRENĐM YARDIMININ KESĐLMESĐ: Madde 16- Öğrenim yardımı aşağıdaki hallerde devam ettirilemez ve yardımın kesildiği, nedenleri de açıklanarak öğrenciye yazılı olarak bildirilir. a) Öğrencinin başvuru sırasında ve sonrasında kasıtlı olarak gerçek dışı beyanda bulunduğunun anlaşılması halinde öğrenim yardımı kesilir ve daha önce ödenen yardımlar Encümenin belirleyeceği şekilde Belediyeye geri ödenir.

7 -7- b) Öğrencinin inci maddelerde belirtilen hususlara uymadığı, komisyon raporunda belirtildiği taktirde, Encümen kararı ile öğrenim yardımı kesilir. c) Öğrenim yardımından yararlanmak için gerekli olan ve 9.maddede sayılan şartların kaybedilmesi, d) Mali desteğe ihtiyacı kalmadığının tespit edilmesi halinde burs kesilir. e) Öğretim kurumunca başarısız olduğu bildirilen, öğretim kurumundan ayrılan, kayıt donduran, çeşitli nedenlerle öğretime kapatılan öğretim kurumlarındaki öğrencilerin bursları kesilir. f) Öğrenim yardımı öğrencinin devam ettiği öğrenim kurumunun eğitim süresi ile sınırlıdır ve öğrenimin tamamlanması ile sona erer. g) Öğrenim yardımı almaktan vazgeçen öğrencinin yardımı, vazgeçtiği tarihten itibaren kesilir ve bir daha öğrenim yardımı verilmez. h) Öğrenim görmekte olduğu öğretim kurumlarında veya eklentilerinde, kalmakta olduğu yurtta, öğretim kurumu veya barındığı yurdun dışında, münferiden veya topluca her ne şekilde olur ise olsun anarşi ve terör olaylarına karışan, öğrenim özgürlüğünü ihlal edici davranışlarda bulunan, her türlü suç aletlerinden bir veya birkaçını bulunduran öğrenciler ile belirtilen fiillere istinaden öğretim kurumlarının disiplin kurullarınca her hangi bir ceza verilmiş olan öğrencilerin öğrenim yardımları kesilir. ÖĞRENĐM YARDIMINA VATANDAŞLARIN KATILIMI VE KATKISI : Madde 17-.Belediyece açılan öğrenim yardımı hesabına her türlü bağış kabul edilebilir. Ayrıca öğrenim yardımları amacı ile kullanılmak şartı ile her türlü ayni yardım yapılabilir. Ayni yardımlar niteliğine göre, belediyece doğrudan öğrencilere verilebileceği gibi nakte dönüştürülerek öğrenim yardımlarında kullanılabilir.öğrenim yardımı amacıyla Belediyeye hibe edilen gayrimenkullar ve gelir getiren her türlü hak ve işletmelerin gelirleri öğrenim yardımları için kullanılır.vatandaşlar bu Yönetmelikte ön görülen şartlarla belli sayıda öğrenciye öğrenim yardımı yapmak istedikleri takdirde, gerekli mali kaynakları öğrenim yardımı hesabına yatırarak veya taahhüt ederek, kendi adlarına öğrenim yardımı yapılmasını sağlayabilirler. Belediye bu yardımla ilgili işlem ve takipleri yapar. YÖNETMELĐK EKLERĐ: Madde 18- Aşağıdaki belgeler bu yönetmeliğin ayrılmaz ekleridir. a) Öğrenim Yardımları Başvuru Formu b) Öğrenim Yardımları Bilgi Formu c) Öğrenim Yardımları Đzleme Formu HÜKÜM BULUNMAYAN HALLER: Madde 19- Bu Yönetmelikle ilgili hususların açıklığa kavuşturulmasında yetkilidir. Eğitim Kültür Müdürü

8 -8- YÜRÜRLÜKTEN KALDIRILAN HÜKÜMLER: Madde 20-23/10/2002 tarih ve 157 nolu Denizli Belediyesi Meclis Kararı ile kabul edilen Öğrenim Yardımları Uygulama Yönetmeliği yeni yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren yürürlükten kalkar. YÜRÜRLÜK: Madde 21- Bu Yönetmelik Belediye Meclisinin kabulü ve Mahalli gazetede ilan edilerek tarihinden itibaren yürürlüğe girer. YÜRÜTME: Madde 22- Bu Yönetmelik hükümleri Belediye Başkanlığı tarafından yürütülür. Yönetmeliğin bazı maddelerine ilave yapılmasını uygun gören Çeşitli Đşler Komisyonu Raporu okunarak Meclis ce yapılan görüşmeler sonucunda; Denizli Belediyesi Öğrenim Yardımları Yönetmeliği nin 9. maddesinin (g) fıkrasının; Ailesinin, Denizli Belediyesi ve mücavir alanı sınırları içerisinde en az 1 yıldan beri ikamet ediyor olması, aynı maddenin (m) fıkrasının iptal edilmesi ve yönetmeliğin diğer maddelerinin komisyondan geldiği şekliyle kabulüne 09/06/2005 günü oybirliğiyle karar verildi.

9

10

AKTAŞ EĞİTİM VAKFI BURS YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

AKTAŞ EĞİTİM VAKFI BURS YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar AKTAŞ EĞİTİM VAKFI BURS YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1. AKTAŞ EĞİTİM VAKFI tarafından, öğrenim aşamasındaki yetenekli ve başarılı, ancak maddi olanakları sınırlı

Detaylı

YÜKSEK ÖĞRENİM KREDİ VE YURTLAR KURUMU BURS-KREDİ YÖNETMELİĞİ

YÜKSEK ÖĞRENİM KREDİ VE YURTLAR KURUMU BURS-KREDİ YÖNETMELİĞİ YÜKSEK ÖĞRENİM KREDİ VE YURTLAR KURUMU BURS-KREDİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM : Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 - Bu Yönetmeliğin amacı, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından yüksek

Detaylı

T.C. LÜLEBURGAZ BELEDİYE BAŞKANLIĞI EĞİTİM YARDIMI YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak ve Tanımlar

T.C. LÜLEBURGAZ BELEDİYE BAŞKANLIĞI EĞİTİM YARDIMI YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak ve Tanımlar T.C. LÜLEBURGAZ BELEDİYE BAŞKANLIĞI EĞİTİM YARDIMI YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam MADDE 1- Bu Yönetmeliğin amacı, Lüleburgaz Belediyesi

Detaylı

Macahel Eğitim Kültür ve DayanıĢma Vakfı

Macahel Eğitim Kültür ve DayanıĢma Vakfı Macahel Eğitim Kültür ve DayanıĢma Vakfı BURS YÖNETMELĠĞĠ Mütevelli Heyeti Onay Tarihi: 11.01.2009 Sayı: 02 BĠRĠNCĠ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 (1) Bu Yönetmeliğin

Detaylı

TMMOB JEOFİZİK MÜHENDİSLERİ ODASI MESLEK İÇİ EĞİTİM ve BELGELENDİRME YÖNETMELİĞİ

TMMOB JEOFİZİK MÜHENDİSLERİ ODASI MESLEK İÇİ EĞİTİM ve BELGELENDİRME YÖNETMELİĞİ TMMOB JEOFİZİK MÜHENDİSLERİ ODASI MESLEK İÇİ EĞİTİM ve BELGELENDİRME YÖNETMELİĞİ Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Jeofizik mühendisleri Odası Meslek İçi Eğitim ve Belgelendirme Yönetmeliği 12 Nisan

Detaylı

HOCA AHMET YESEVİ ULUSLARARASI TÜRK-KAZAK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KABUL YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

HOCA AHMET YESEVİ ULUSLARARASI TÜRK-KAZAK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KABUL YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar HOCA AHMET YESEVİ ULUSLARARASI TÜRK-KAZAK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KABUL YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Hoca Ahmet Yesevi Uluslararası

Detaylı

TÜRKİYE EMEKLİ SUBAYLAR DERNEĞİ EĞİTİM VAKFI (TESUV) KARŞILIKSIZ BURS YÖNERGESİ

TÜRKİYE EMEKLİ SUBAYLAR DERNEĞİ EĞİTİM VAKFI (TESUV) KARŞILIKSIZ BURS YÖNERGESİ TÜRKİYE EMEKLİ SUBAYLAR DERNEĞİ EĞİTİM VAKFI (TESUV) KARŞILIKSIZ BURS YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM : Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar : Amaç : MADDE-1 Ülkemizin geleceği olan, başarılı fakat maddi olanaklardan

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Sağlık Eğitimi Genel Müdürlüğü GÜNDÜZLÜ SAĞLIK MESLEK LİSELERİ BAŞVURU VE KAYIT- KABUL ŞARTLARI İLE İLGİLİ YÖNERGE

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Sağlık Eğitimi Genel Müdürlüğü GÜNDÜZLÜ SAĞLIK MESLEK LİSELERİ BAŞVURU VE KAYIT- KABUL ŞARTLARI İLE İLGİLİ YÖNERGE T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Sağlık Eğitimi Genel Müdürlüğü GÜNDÜZLÜ SAĞLIK MESLEK LİSELERİ BAŞVURU VE KAYIT- KABUL ŞARTLARI İLE İLGİLİ YÖNERGE NİSAN 2001 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak Amaç : Madde 1- Bu

Detaylı

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA YATAY GEÇİŞ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA YATAY GEÇİŞ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA YATAY GEÇİŞ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam MADDE 1 (1)Bu yönergenin amacı,

Detaylı

SÖĞÜT BELEDİYESİNE İLK DEFA ATANMAK ÜZERE MEMUR ALIM İLANI

SÖĞÜT BELEDİYESİNE İLK DEFA ATANMAK ÜZERE MEMUR ALIM İLANI SÖĞÜT BELEDİYESİNE İLK DEFA ATANMAK ÜZERE MEMUR ALIM İLANI Söğüt Belediye Başkanlığı bünyesinde 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi olarak istihdam edilmek üzere; Mahalli İdarelere İlk Defa Atanacaklara

Detaylı

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA YATAY GEÇİŞ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA YATAY GEÇİŞ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA YATAY GEÇİŞ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam MADDE 1 (1)Bu yönergenin amacı,

Detaylı

Sadise ve Mustafa Köseoğlu Sağlık, Eğitim ve Araştırma Vakfı

Sadise ve Mustafa Köseoğlu Sağlık, Eğitim ve Araştırma Vakfı Sadise ve Mustafa Köseoğlu Sağlık, Eğitim ve Araştırma Vakfı YÜKSEK ÖĞRENİM KARŞILIKSIZ BURS YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 Bu yönetmeliğin amacı, Sadise ve Mustafa

Detaylı

BURS YÖNERGESİ GENEL ESASLAR AMAÇ Madde 1 KAPSAM Madde 2- DAYANAK Madde 3- TANIMLAR Madde 4 Dernek: Tüzük: GYK: Şube Yönetim Kurulu:

BURS YÖNERGESİ GENEL ESASLAR AMAÇ Madde 1 KAPSAM Madde 2- DAYANAK Madde 3- TANIMLAR Madde 4 Dernek: Tüzük: GYK: Şube Yönetim Kurulu: BURS YÖNERGESİ GENEL ESASLAR AMAÇ Madde 1- Bu yönergenin amacı, Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından orta ve yükseköğrenim öğrencilerine eğitimlerini sürdürebilmeleri için verilecek karşılıksız bursun

Detaylı

ÜNAK BURS YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER

ÜNAK BURS YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER ÜNAK BURS YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER Amaç ve Kapsam Madde 1- Bu yönergenin amacı, ÜNAK Derneğince, Yükseköğretim Kurulu na bağlı Üniversitelerin Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümlerinde (Vakıf

Detaylı

Đstanbul Bilgi Üniversitesi Kredili Sistem Lisans ve Önlisans Öğretim ve Sınav Yönetmeliği ne Tâbi Öğrenciler Đçin Mali Usul ve Esaslar

Đstanbul Bilgi Üniversitesi Kredili Sistem Lisans ve Önlisans Öğretim ve Sınav Yönetmeliği ne Tâbi Öğrenciler Đçin Mali Usul ve Esaslar Đstanbul Bilgi Üniversitesi Kredili Sistem Lisans ve Önlisans Öğretim ve Sınav Yönetmeliği ne Tâbi Öğrenciler Đçin Mali Usul ve Esaslar Kabul eden makam, tarih ve sayı : Mütevelli Heyet, 16.07.2004 (246)

Detaylı

TMMOB Jeofizik Mühendisleri Odası Eğitim ve Burs Yönetmeliği. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam Dayanak ve Tanımlar

TMMOB Jeofizik Mühendisleri Odası Eğitim ve Burs Yönetmeliği. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam Dayanak ve Tanımlar TMMOB Jeofizik Mühendisleri Odası Eğitim ve Burs Yönetmeliği BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu yönetmeliğin amacı; Türkiye deki Üniversitelerin jeofizik mühendisliği bölümlerindeki

Detaylı

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI HUKUK MÜŞAVİRLİĞİ VE AVUKATLIK SINAV VE ATAMA YÖNETMELİĞİ İKİNCİ BÖLÜM

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI HUKUK MÜŞAVİRLİĞİ VE AVUKATLIK SINAV VE ATAMA YÖNETMELİĞİ İKİNCİ BÖLÜM 22 Şubat 2014 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 28921 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından: YÖNETMELİK ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI HUKUK MÜŞAVİRLİĞİ VE AVUKATLIK SINAV VE ATAMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ

Detaylı

İSTANBUL ŞEHİR ÜNİVERSİTESİ YAZ ÖĞRETİMİ YÖNETMELİĞİ

İSTANBUL ŞEHİR ÜNİVERSİTESİ YAZ ÖĞRETİMİ YÖNETMELİĞİ İSTANBUL ŞEHİR ÜNİVERSİTESİ YAZ ÖĞRETİMİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; İstanbul Şehir Üniversitesinde uygulanacak yaz öğretimine ilişkin

Detaylı

HARRAN ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA YATAY GEÇİŞ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE

HARRAN ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA YATAY GEÇİŞ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE HARRAN ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA YATAY GEÇİŞ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 Bu Yönergenin amacı, önlisans

Detaylı

T.C. ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ TÜRKÇE ÖĞRETİMİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ

T.C. ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ TÜRKÇE ÖĞRETİMİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ T.C. ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ TÜRKÇE ÖĞRETİMİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönerge nin amacı;

Detaylı

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI VE YANDAL PROGRAMI UYGULAMA ESASLARI. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI VE YANDAL PROGRAMI UYGULAMA ESASLARI. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI VE YANDAL PROGRAMI UYGULAMA ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Uygulama Esaslarının amacı; Atatürk Üniversitesi bünyesinde

Detaylı

YAPI VE KREDİ BANKASI AŞ. EMEKLİLERİ

YAPI VE KREDİ BANKASI AŞ. EMEKLİLERİ YAPI VE KREDİ BANKASI AŞ. EMEKLİLERİ SOSYAL YARDIMLAŞMA DERNEĞİ GENEL MERKEZİ KARŞILIKSIZ EĞİTİM YARDIMI YÖNETMELİĞİ AMAÇ : Maddi olanakları kısıtlı, ihtiyaç içinde bulunan dernek üyelerinin bakmakla yükümlü

Detaylı

AKSARAY ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA YATAY GEÇİŞ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM

AKSARAY ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA YATAY GEÇİŞ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM AKSARAY ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA YATAY GEÇİŞ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE Amaç ve Kapsam MADDE 1 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Bu Yönergenin amacı,

Detaylı

BURS BAŞVURU FORMU İMAM-HATİP LİSELERİ MEZUNLARI VAKFI BAŞKANLIĞINA YOZGAT

BURS BAŞVURU FORMU İMAM-HATİP LİSELERİ MEZUNLARI VAKFI BAŞKANLIĞINA YOZGAT BURS BAŞVURU FORMU İMAM-HATİP LİSELERİ MEZUNLARI VAKFI BAŞKANLIĞINA YOZGAT 201.. /201.. Öğretim Yılı.. Üniversitesi...Fakültesini......bölümünü kazandım. Vakfınızdan burs almak istiyorum. Gereğini Arz

Detaylı

BURS YÖNETMELİĞİ TÜRKİYE GÜÇSÜZLER VE KİMSESİZLERE YARDIM VAKFI

BURS YÖNETMELİĞİ TÜRKİYE GÜÇSÜZLER VE KİMSESİZLERE YARDIM VAKFI TÜRKİYE GÜÇSÜZLER VE KİMSESİZLERE YARDIM VAKFI BURS YÖNETMELİĞİ GENEL MERKEZ:Fatih Cad. Tepebaşı Durağı Keçiören / ANKARA TEL: (0312) 314 30 34 314 39 93 FAKS:(0312) 360 30 40 1 GENEL HÜKÜMLER AMAÇ: MADDE

Detaylı

Saint-Joseph liler Derneği Burs Yönetmeliği

Saint-Joseph liler Derneği Burs Yönetmeliği Saint-Joseph liler Derneği Burs Yönetmeliği Madde 1- AMAÇ Bu Yönetmeliğin amacı, Saint-Joseph liler Derneği (SJD) tarafından Özel İstanbul Saint-Joseph Fransız Lisesi nde (SJ Lisesi) okumakta olan veya

Detaylı

DOĞUŞ ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ

DOĞUŞ ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ DOĞUŞ ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ (Üniversite Senatosunun 13/02/2014 tarih ve 2014/06 sayılı toplantısında kabul edilerek, 17.02.2014 tarih ve 2014/10 sayılı Mütevelli Heyeti yazısı ile onaylanmıştır.)

Detaylı

TÜRKİYE OTOMOBİL SPORLARI FEDERASYONU

TÜRKİYE OTOMOBİL SPORLARI FEDERASYONU TÜRKİYE OTOMOBİL SPORLARI FEDERASYONU OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISI 12 KASIM 2016 CUMARTESİ DUYURU Duyuru No : 05 Konu : Federasyon Başkanı Adaylığı ile ilgili hususlar 10.10.2016 Türkiye Otomobil Sporları

Detaylı

AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ ÖGRENCİ BURS DESTEK YÖNERGESİ

AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ ÖGRENCİ BURS DESTEK YÖNERGESİ AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ (Senatonun 29.02.2016 tarih ve 2016/05-02 sayılı kararıyla kabul edilmiştir.) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanım ve Kısaltmalar Amaç Madde 1 (1) Bu Yönergenin amacı; Ahi

Detaylı

YURT MADENCİLİĞİNİ GELİŞTİRME VAKFI BURS DAĞITIM YÖNETMELİĞİ

YURT MADENCİLİĞİNİ GELİŞTİRME VAKFI BURS DAĞITIM YÖNETMELİĞİ 1. KONU VE AMAÇ YURT MADENCİLİĞİNİ GELİŞTİRME VAKFI BURS DAĞITIM YÖNETMELİĞİ Vakıf Resmi Senedinin 2. ve 17.maddelerinde belirtilen öğrenci bursları bu yönetmelik esaslarına göre dağıtılır. Yönetmelik

Detaylı

ORDU ÜNİVERSİTESİNDEN DİĞER KAMU KURULUŞLARINA NAKLEN GEÇMEK İSTEYEN İDARİ PERSONELE MUVAFAKAT VERİLMESİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR

ORDU ÜNİVERSİTESİNDEN DİĞER KAMU KURULUŞLARINA NAKLEN GEÇMEK İSTEYEN İDARİ PERSONELE MUVAFAKAT VERİLMESİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR ORDU ÜNİVERSİTESİNDEN DİĞER KAMU KURULUŞLARINA NAKLEN GEÇMEK İSTEYEN İDARİ PERSONELE MUVAFAKAT VERİLMESİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç: Madde 1-657 sayılı

Detaylı

BESİYAD. Beşiktaşlı Sanayici İşadamları ve Yatırımcıları Derneği. BeĢiktaĢlı Sanayici ĠĢadamları ve Yatırımcıları Derneği Burs Yönergesi

BESİYAD. Beşiktaşlı Sanayici İşadamları ve Yatırımcıları Derneği. BeĢiktaĢlı Sanayici ĠĢadamları ve Yatırımcıları Derneği Burs Yönergesi BESİYAD Beşiktaşlı Sanayici İşadamları ve Yatırımcıları Derneği BeĢiktaĢlı Sanayici ĠĢadamları ve Yatırımcıları Derneği Burs Yönergesi BÖLÜM 1 GENEL ESASLAR AMAÇ Madde 1- Bu yönergenin amacı, Beşiktaşlı

Detaylı

Yayın Tarihi: 14.3.2014 TÜRKİYE YEŞİLAY CEMİYETİ

Yayın Tarihi: 14.3.2014 TÜRKİYE YEŞİLAY CEMİYETİ Sayfa 1 / 6 TÜRKİYE YEŞİLAY CEMİYETİ 1 Sayfa 2 / 6 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak, Tanımlar Amaç Madde 1: Bu Yönetmeliğin amacı; Üniversiteler, Enstitüler ve Araştırma Merkezleri nde yapılan

Detaylı

ÇANKAYA BELEDİYESİ ÇANKAYA NIN FİLİZLERİ PROJESİ

ÇANKAYA BELEDİYESİ ÇANKAYA NIN FİLİZLERİ PROJESİ ÇANKAYA BELEDİYESİ ÇANKAYA NIN FİLİZLERİ PROJESİ ÇANKAYA NIN FİLİZLERİ İÇİN; ÇANKAYA NIN FİLİZLERİ İÇİN; SAMİMİYET SÖZLEŞMESİ KRİTERLERİ BÖLÜM I: GENEL HÜKÜMLER MADDE 1: AMAÇ Bu yönetmeliğin amacı; maddi

Detaylı

BİLİŞİM EĞİTİM KÜLTÜR ve ARAŞTIRMA DERNEĞİ

BİLİŞİM EĞİTİM KÜLTÜR ve ARAŞTIRMA DERNEĞİ HUKUK MAHKEMELERİ İÇİN BİLİRKİŞİ İLAN METNİ 12/01/2011 tarih ve 6100 sayılı Hukuk Muhakemeleri Kanunun 268 inci maddesinin üçüncü fıkrasına göre hazırlanan 08/04/2012 tarih ve 28258 sayılı resmi gazetede

Detaylı

T.C. SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ STAJ İLKELERİ

T.C. SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ STAJ İLKELERİ T.C. SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ STAJ İLKELERİ Amaç MADDE 1 (1) Bu staj ilkelerinin amacı; Süleyman Demirel Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencilerine öğrencilik süresince

Detaylı

No :... Sınıfı :... Adı ve Soyadı :...

No :... Sınıfı :... Adı ve Soyadı :... ÖĞRENCİNİN No :... Sınıfı :... Adı ve Soyadı :... Babası nın Adı ve Soyadı :... Babası nın Öğrenim Durumu : O O O İlk Orta Yüksek İşi ve İş Ünvanı :... İş Adresi :... Ev Telefon No. :... Ev Adresi :...

Detaylı

YAPI VE KREDİ BANKASI AŞ. EMEKLİLERİ SOSYAL YARDIMLAŞMA DERNEĞİ GENEL MERKEZİ KARŞILIKSIZ EĞİTİM YARDIMI YÖNETMELİĞİ

YAPI VE KREDİ BANKASI AŞ. EMEKLİLERİ SOSYAL YARDIMLAŞMA DERNEĞİ GENEL MERKEZİ KARŞILIKSIZ EĞİTİM YARDIMI YÖNETMELİĞİ YAPI VE KREDİ BANKASI AŞ. EMEKLİLERİ SOSYAL YARDIMLAŞMA DERNEĞİ GENEL MERKEZİ KARŞILIKSIZ EĞİTİM YARDIMI YÖNETMELİĞİ 2018-11-15 AMAÇ : Maddi olanakları kısıtlı, ihtiyaç içinde bulunan dernek üyelerinin

Detaylı

İSTANBUL KAVRAM MESLEK YÜKSEKOKULU YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ (Yüksekokul Kurulu nun tarih ve 73 sayılı kararı)

İSTANBUL KAVRAM MESLEK YÜKSEKOKULU YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ (Yüksekokul Kurulu nun tarih ve 73 sayılı kararı) İSTANBUL KAVRAM MESLEK YÜKSEKOKULU YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ (Yüksekokul Kurulu nun 20.06.2017 tarih ve 73 sayılı kararı) Amaç ve Kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı, İstanbul Kavram Meslek Yüksekokulu

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı, Dokuz Eylül Üniversitesi önlisans ve lisans programlarına yatay geçiş

Detaylı

BURSİYER BİLGİ FORMU KİMLİK BİLGİLERİ ADI SOYADI: TC KİMLİK NO: YAŞINIZ:. İLETİŞİM BİLGİLERİ E-POSTA

BURSİYER BİLGİ FORMU KİMLİK BİLGİLERİ ADI SOYADI: TC KİMLİK NO: YAŞINIZ:. İLETİŞİM BİLGİLERİ E-POSTA BURSİYER BİLGİ FORMU Bursiyer Sicil No :. (İnci Vakfı tarafından doldurulacaktır) FOTOĞRAF KİMLİK BİLGİLERİ ADI SOYADI: TC KİMLİK NO: (ESKİ KİMLİK KARTLARI KULLANICILARI): (YENİ KİMLİK KARTLARI KULLANICILARI):

Detaylı

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ YAŞAMBOYU EĞİTİM ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ YAŞAMBOYU EĞİTİM ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar EK-2 DÜZCE ÜNİVERSİTESİ YAŞAMBOYU EĞİTİM ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam Madde 1. Bu Yönergenin amacı; Düzce Üniversitesi Yaşam Boyu

Detaylı

T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ 100/2000 YÖK DOKTORA BURSLARINA İLİŞKİN UYGULAMA ESASLARI

T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ 100/2000 YÖK DOKTORA BURSLARINA İLİŞKİN UYGULAMA ESASLARI T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ 100/2000 YÖK DOKTORA BURSLARINA İLİŞKİN UYGULAMA ESASLARI Amaç ve Kapsam MADDE 1- Bu uygulama esasları, Ege Üniversitesi ndeki doktora programlarında öğrenim gören öğrencileri desteklemek

Detaylı

SİRKÜLER 2017/25. Son üç takvim yılı itibarıyla, ilgili her takvim yılında ihracat yapmak şartıyla yıllık ortalama ihracatı;

SİRKÜLER 2017/25. Son üç takvim yılı itibarıyla, ilgili her takvim yılında ihracat yapmak şartıyla yıllık ortalama ihracatı; SİRKÜLERİN SİRKÜLER 2017/25 Tarihi : 24.03.2017 Konusu : 23.03.2017 Tarihinden İtibaren Uygulanmak Üzere Son 3 Takvim Yılı İtibarıyla İlgili Her Takvim Yılında İhracat Yapmak Şartıyla Yıllık Ortalama İhracatı

Detaylı

ÇANAKKALE TİCARET VE SANAYİ ODASI BURS İSTEK FORMU

ÇANAKKALE TİCARET VE SANAYİ ODASI BURS İSTEK FORMU ÇANAKKALE TİCARET VE SANAYİ ODASI BURS İSTEK FORMU Burs formundaki bütün alanların doldurulması zorunlu olup, eksik formlar değerlendirmeye alınmayacaktır. Adı - Soyadı :... T.C.Kimlik No :... Nüfusa Kayıtlı

Detaylı

BURS YÖNERGESİ. Rektör Prof. Dr.Abdullah DİNÇKOL. Kalite Koordinatörü Prof. Dr.Mesut KUMRU. Doküman No

BURS YÖNERGESİ. Rektör Prof. Dr.Abdullah DİNÇKOL. Kalite Koordinatörü Prof. Dr.Mesut KUMRU. Doküman No Sayfa 1 / 7 (Üniversite Senatosunun 13/02/2014 tarih ve 2014/06 sayılı toplantısında kabul edilerek, 17.02.2014 tarih ve 2014/10 sayılı Mütevelli Heyeti yazısı ile onaylanmıştır.) 1. AMAÇ MADDE 1- Bu yönergenin

Detaylı

BURS BAŞVURUSUNA EKLENECEK BELGELER: 1- Ailenizin ikamet ettiği yeri gösteren ikametgah belgesi. 2- TC Nolu nufus kimlik fotokopisi

BURS BAŞVURUSUNA EKLENECEK BELGELER: 1- Ailenizin ikamet ettiği yeri gösteren ikametgah belgesi. 2- TC Nolu nufus kimlik fotokopisi BURS BAŞVURUSUNA EKLENECEK BELGELER: 1- Ailenizin ikamet ettiği yeri gösteren ikametgah belgesi 2- TC Nolu nufus kimlik fotokopisi 3- Gelir Beyanı ile ilgili olarak: a- Aile reisinin (Anne veya Baba yada

Detaylı

KATKI KREDİSİ YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler

KATKI KREDİSİ YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler KATKI KREDİSİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç Madde 1- Bu Yönetmeliğin amacı, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumunca verilecek katkı kredisi ile ilgili işlemlerin usul ve esaslarını tespit

Detaylı

T.C. BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ KISMİ ZAMANLI ÖĞRENCİ ÇALIŞTIRMA YÖNERGESİ

T.C. BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ KISMİ ZAMANLI ÖĞRENCİ ÇALIŞTIRMA YÖNERGESİ T.C. BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ KISMİ ZAMANLI ÖĞRENCİ ÇALIŞTIRMA YÖNERGESİ I. BÖLÜM Genel Hükümler Amaç MADDE 1 - (1) Kısmi Zamanlı Öğrenci Çalıştırma Programı uygulamasının amacı, Bilecik

Detaylı

T.C. AVRASYA ÜNİVERSİTESİ YANDAL PROGRAMI YÖNERGESİ

T.C. AVRASYA ÜNİVERSİTESİ YANDAL PROGRAMI YÖNERGESİ T.C. AVRASYA ÜNİVERSİTESİ YANDAL PROGRAMI YÖNERGESİ Amaç MADDE 1- (1) Yandal programının amacı, kayıtlı olduğu lisans programını başarı ile yürüten öğrencilerin ilgi duydukları başka bir dalda bilgilenmelerini

Detaylı

İSTANBUL ŞİŞLİ MESLEK YÜKSEKOKULU KURUM İÇİ VE KURUMLAR ARASI YATAY GEÇİŞ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE

İSTANBUL ŞİŞLİ MESLEK YÜKSEKOKULU KURUM İÇİ VE KURUMLAR ARASI YATAY GEÇİŞ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE İSTANBUL ŞİŞLİ MESLEK YÜKSEKOKULU KURUM İÇİ VE KURUMLAR ARASI YATAY GEÇİŞ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 - (1) Bu yönergenin amacı; diğer Meslek

Detaylı

T.C. KİLİS VALİLİĞİ GKK ALIMI BAŞVURU SEÇME SINAVLARI KILAVUZU

T.C. KİLİS VALİLİĞİ GKK ALIMI BAŞVURU SEÇME SINAVLARI KILAVUZU T.C. KİLİS VALİLİĞİ GKK ALIMI BAŞVURU VE SEÇME SINAVLARI KILAVUZU 2015 BAŞVURULAR 11 ARALIK 21 ARALIK 2015 TARİHLERİ ARASINDA KİLİS VALİLİĞİ YAZI İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ VE İL MERKEZ JANDARMA KOMUTANLIĞINA YAPILACAKTIR.

Detaylı

YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ YATAY GEÇİŞ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM

YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ YATAY GEÇİŞ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ YATAY GEÇİŞ YÖNETMELİĞİ Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar BİRİNCİ BÖLÜM Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı, Yakın Doğu Üniversitesi önlisans ve lisans programlarına yatay geçiş

Detaylı

T.C. HALİÇ ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM

T.C. HALİÇ ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç, Kapsam ve Dayanak Madde 1 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun ek 9. maddesinin 3. fıkrasına ve T.C. Haliç Üniversitesi Ana Yönetmeliği dayanılarak hazırlanan bu Yönergenin

Detaylı

SANKO ÜNİVERSİTESİ KISMİ ZAMANLI ÇALIŞTIRILAN ÖĞRENCİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

SANKO ÜNİVERSİTESİ KISMİ ZAMANLI ÇALIŞTIRILAN ÖĞRENCİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar SANKO ÜNİVERSİTESİ KISMİ ZAMANLI ÇALIŞTIRILAN ÖĞRENCİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu yönerge; SANKO Üniversitesi nde kısmi zamanlı olarak geçici işlerde

Detaylı

Resmî Gazete Sayı : YÖNETMELİK

Resmî Gazete Sayı : YÖNETMELİK 29 Nisan 2017 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 30052 YÖNETMELİK MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU YABANCI DİL HAZIRLIK EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak

Detaylı

ÖĞRENİM KREDİSİ YÖNETMELİĞİ

ÖĞRENİM KREDİSİ YÖNETMELİĞİ ÖĞRENİM KREDİSİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç Madde 1- Bu Yönetmeliğin amacı, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumunca verilecek öğrenim kredisi ile ilgili işlemlerin usul ve esaslarını

Detaylı

YURTDIŞI VATANDAŞLARA BURS VERİLMESİNE İLİŞKİN YÖNETMELİK

YURTDIŞI VATANDAŞLARA BURS VERİLMESİNE İLİŞKİN YÖNETMELİK Resmi Gazete Tarihi: 14.04.2017 Resmi Gazete Sayısı: 30038 YURTDIŞI VATANDAŞLARA BURS VERİLMESİNE İLİŞKİN YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı;

Detaylı

İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç: Madde 1. (1) Bu yönergenin amacı, İstanbul Kemerburgaz Üniversitesinin önlisans, lisans ve lisansüstü

Detaylı

ÖZEL ÖĞRETİM KURUMLARINDA ÜCRETSİZ VEYA BURSLU OKUTULACAK ÖĞRENCİ VE KURSİYERLER HAKKINDA YÖNETMELİK

ÖZEL ÖĞRETİM KURUMLARINDA ÜCRETSİZ VEYA BURSLU OKUTULACAK ÖĞRENCİ VE KURSİYERLER HAKKINDA YÖNETMELİK ÖZEL ÖĞRETİM KURUMLARINDA ÜCRETSİZ VEYA BURSLU OKUTULACAK ÖĞRENCİ VE KURSİYERLER HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM 7 Nisan 2011 Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı,

Detaylı

ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ YURT KAYIT-KABUL YÖNERGESİ

ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ YURT KAYIT-KABUL YÖNERGESİ Sayfa No 1 / 5 Amaç ve Kapsam ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ YURT KAYIT-KABUL (Senatonun 08.05.2009 tarih ve 2009/47 sayılı kararıyla kabul edilmiştir.) 1. BÖLÜM GENEL ESASLAR Madde 1-Bu yönergenin amacı

Detaylı

ÜMRANİYE BELEDİYE BAŞKANLIĞI ZABITA MEMURU ALIM İLANI. GİH Ortaöğretim kurumlarından (lise veya dengi okul) mezun olmak.

ÜMRANİYE BELEDİYE BAŞKANLIĞI ZABITA MEMURU ALIM İLANI. GİH Ortaöğretim kurumlarından (lise veya dengi okul) mezun olmak. ÜMRANİYE BELEDİYE BAŞKANLIĞI ZABITA MEMURU ALIM İLANI Ümraniye Belediye Başkanlığı bünyesinde 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi olarak istihdam edilmek üzere; Belediye Zabıta Yönetmeliği hükümlerine

Detaylı

HİTİT ÜNİVERSİTESİ YANDAL PROGRAMI YÖNERGESİ

HİTİT ÜNİVERSİTESİ YANDAL PROGRAMI YÖNERGESİ HİTİT ÜNİVERSİTESİ YANDAL PROGRAMI YÖNERGESİ Amaç MADDE 1- (1) Bu yönergenin amacı; Hitit Üniversitesinin fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokullarında normal ve ikinci öğretimlerde anadal önlisans/lisans

Detaylı

SÖĞÜT BELEDİYESİNE İLK DEFA ATANMAK ÜZERE MEMUR ALIM İLANI

SÖĞÜT BELEDİYESİNE İLK DEFA ATANMAK ÜZERE MEMUR ALIM İLANI SÖĞÜT BELEDİYESİNE İLK DEFA ATANMAK ÜZERE MEMUR ALIM İLANI Söğüt Belediye Başkanlığı bünyesinde 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi olarak istihdam edilmek üzere; Belediye İtfaiye Yönetmeliği ve

Detaylı

TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU BAŞKANLIĞI KONUT TAHSİS YÖNERGESİ

TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU BAŞKANLIĞI KONUT TAHSİS YÖNERGESİ KONUT TAHSİS YÖNERGESİ Amaç ve dayanak MADDE 1- (1) Bu Yönerge, Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığına tahsis edilen konutların personele tahsisine ve boşaltılmasına ilişkin usul ve esasları belirlemek

Detaylı

İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ KONUT TAHSİS YÖNERGESİ

İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ KONUT TAHSİS YÖNERGESİ İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ KONUT TAHSİS YÖNERGESİ Amaç: Madde 1: İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü personelinin yararlanması için inşa ettirme, satın alma, bağış ve kiralama suretiyle sağlanan konutların

Detaylı

DOĞANHİSAR BELEDİYESİNE İLK DEFA ATANMAK ÜZERE MEMUR ALIM İLANI

DOĞANHİSAR BELEDİYESİNE İLK DEFA ATANMAK ÜZERE MEMUR ALIM İLANI DOĞANHİSAR BELEDİYESİNE İLK DEFA ATANMAK ÜZERE MEMUR ALIM İLANI Doğanhisar Belediye Başkanlığı bünyesinde 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi olarak istihdam edilmek üzere; Mahalli İdarelere İlk

Detaylı

T.C. MALTEPE ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS, LİSANS VE LİSANSÜSTÜ BURS VE İNDİRİM YÖNERGESİ

T.C. MALTEPE ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS, LİSANS VE LİSANSÜSTÜ BURS VE İNDİRİM YÖNERGESİ T.C. MALTEPE ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS, LİSANS VE LİSANSÜSTÜ BURS VE İNDİRİM YÖNERGESİ Amaç Madde 1- Bu yönergenin amacı öğrencileri öğretim programı çerçevesinde ve bu çerçeveye ek olarak, öğrenci kulüpleri

Detaylı

T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ 100/2000 YÖK DOKTORA BURSLARINA İLİŞKİN UYGULAMA ESASLARI

T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ 100/2000 YÖK DOKTORA BURSLARINA İLİŞKİN UYGULAMA ESASLARI T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ 100/2000 YÖK DOKTORA BURSLARINA İLİŞKİN UYGULAMA ESASLARI Amaç ve Kapsam MADDE 1- Bu uygulama esasları, Ege Üniversitesi ndeki doktora programlarında öğrenim gören öğrencileri desteklemek

Detaylı

BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ PROGRAMLAR ARASINDA GEÇİŞ, ÇİFT ANADAL, YANDAL İLE DEĞİŞİM PROGRAMLARINA İLİŞKİN UYGULAMA ESASLARI YÖNERGESİ

BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ PROGRAMLAR ARASINDA GEÇİŞ, ÇİFT ANADAL, YANDAL İLE DEĞİŞİM PROGRAMLARINA İLİŞKİN UYGULAMA ESASLARI YÖNERGESİ BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ PROGRAMLAR ARASINDA GEÇİŞ, ÇİFT ANADAL, YANDAL İLE DEĞİŞİM PROGRAMLARINA İLİŞKİN UYGULAMA ESASLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak Amaç Madde 1 (1) Bu yönergenin

Detaylı

26/11/2018 Senato Kararı 2012/152

26/11/2018 Senato Kararı 2012/152 26/11/2018 Senato Kararı 2012/152 BAYBURT ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL PROGRAMLARI UYGULAMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı; Bayburt

Detaylı

TÜRKİYE ORTOPEDİK ENGELLİLER FEDERASYONU EĞİTİM BURSU BAŞVURU FORMU

TÜRKİYE ORTOPEDİK ENGELLİLER FEDERASYONU EĞİTİM BURSU BAŞVURU FORMU TÜRKİYE ORTOPEDİK ENGELLİLER FEDERASYONU EĞİTİM BURSU BAŞVURU FORMU * Bu form Üniversiteler ile Lisede okuyacak/okuyan engelilere yönelik olduğundan bu şartı haiz olmayan başvurular dikkate alınmaz. *

Detaylı

HİTİT ÜNİVERSİTESİ YANDAL PROGRAMI YÖNERGESİ. Kapsam MADDE 2- (1) Bu yönerge; Hitit Üniversitesi Yandal Programlarına ilişkin hükümleri kapsar.

HİTİT ÜNİVERSİTESİ YANDAL PROGRAMI YÖNERGESİ. Kapsam MADDE 2- (1) Bu yönerge; Hitit Üniversitesi Yandal Programlarına ilişkin hükümleri kapsar. HİTİT ÜNİVERSİTESİ YANDAL PROGRAMI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu yönergenin amacı; Hitit Üniversitesinin fakülte ve yüksekokullarda anadal lisans Diploma

Detaylı

İZMİR BAKIRÇAY ÜNİVERSİTESİ ÖZEL ÖĞRENCİ YÖNERGESİ

İZMİR BAKIRÇAY ÜNİVERSİTESİ ÖZEL ÖĞRENCİ YÖNERGESİ İZMİR BAKIRÇAY ÜNİVERSİTESİ ÖZEL ÖĞRENCİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı, İzmir Bakırçay Üniversitesine özel öğrenci kabulüne ve İzmir Bakırçay

Detaylı

DIŞ KAYNAKTAN MUVAZZAF ASTSUBAY TEMİN YÖNETMELİĞİ 1. BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Tanımlar ve Hukukî Dayanak

DIŞ KAYNAKTAN MUVAZZAF ASTSUBAY TEMİN YÖNETMELİĞİ 1. BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Tanımlar ve Hukukî Dayanak 1 DIŞ KAYNAKTAN MUVAZZAF ASTSUBAY TEMİN YÖNETMELİĞİ 1 Amaç BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Tanımlar ve Hukukî Dayanak Madde 1 Bu Yönetmeliğin amacı, kendi nam ve hesabına en az iki yıl süreli yüksekokul, meslek

Detaylı

YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS, LİSANS BURS YÖNERGESİ

YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS, LİSANS BURS YÖNERGESİ YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS, LİSANS BURS YÖNERGESİ Amaç Madde 1 (1) İşbu yönerge Yeni Yüzyıl Üniversitesi öğrencilerini eğitimleri çerçevesinde gerek üniversiteye girişte gerek eğitim süresince göstermiş

Detaylı

ATILIM ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNETMELİĞİ

ATILIM ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNETMELİĞİ ATILIM ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNETMELİĞİ Kapsam Madde 1- Bu yönetmelik Atılım Üniversitesi Mütevelli Heyeti tarafından Atılım Üniversitesinde lisans ve önlisans programlarında öğrenim gören öğrencilere burs

Detaylı

SENDİKAMIZIN GÖRÜŞLERİ KIRMIZI OLARAK BELİRTİLMİŞTİR. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI TAŞRA TEŞKİLATI YÖNETİCİLERİ YER DEĞİŞTİRME YÖNETMELİĞİ

SENDİKAMIZIN GÖRÜŞLERİ KIRMIZI OLARAK BELİRTİLMİŞTİR. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI TAŞRA TEŞKİLATI YÖNETİCİLERİ YER DEĞİŞTİRME YÖNETMELİĞİ SENDİKAMIZIN GÖRÜŞLERİ KIRMIZI OLARAK BELİRTİLMİŞTİR. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI TAŞRA TEŞKİLATI YÖNETİCİLERİ YER DEĞİŞTİRME YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Temel İlkeler Amaç

Detaylı

T.C. ERZİNCAN BİNALİ YILDIRIM ÜNİVERSİTESİ Çift Anadal ve Yandal Programı Uygulama Esasları. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. ERZİNCAN BİNALİ YILDIRIM ÜNİVERSİTESİ Çift Anadal ve Yandal Programı Uygulama Esasları. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. ERZİNCAN BİNALİ YILDIRIM ÜNİVERSİTESİ Çift Anadal ve Yandal Programı Uygulama Esasları BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu uygulama esaslarının amacı, Erzincan Binali

Detaylı

PİYALEPAŞA GAYRİMENKUL A.Ş BURS YÖNETMELİĞİ

PİYALEPAŞA GAYRİMENKUL A.Ş BURS YÖNETMELİĞİ PİYALEPAŞA GAYRİMENKUL A.Ş BURS YÖNETMELİĞİ AMAÇ-KAPSAM Madde 1- Bu yönetmeliğin amacı; Piyalepaşa Gayrimenkul Geliştirme Yatırımı ve Tic. A.Ş tarafından, Türkiye genelinde lise ve üniversitede eğitim

Detaylı

CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ

CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam Madde 1 - Bu staj yönergesi, Celal Bayar Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencilerinin teorik bilgilerini pratikle geliştirmek

Detaylı

T.C. AMASYA BELEDİYESİ RUHSAT VE DENETİM MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM

T.C. AMASYA BELEDİYESİ RUHSAT VE DENETİM MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM T.C. AMASYA BELEDİYESİ RUHSAT VE DENETİM MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- Bu yönetmeliğin amacı, Amasya Belediyesi Ruhsat ve Denetim

Detaylı

T.C. SİNCAN BELEDİYE MECLİSİ

T.C. SİNCAN BELEDİYE MECLİSİ KARAR NO: 189 02.10.2015 K A R A R Muhtarlık İşleri Müdürlüğü kuruluş, görev, yetki, sorumluluk ve çalışma esaslarına ilişkin hazırlanan yönetmelik ile ilgili Hukuk ve Tarifeler Komisyonu ile Plan ve Bütçe

Detaylı

YÖNETMELİK. MADDE 2 (1) Bu Yönetmelik, 2828 sayılı Kanunun ek 1 inci maddesi kapsamına girenlerin;

YÖNETMELİK. MADDE 2 (1) Bu Yönetmelik, 2828 sayılı Kanunun ek 1 inci maddesi kapsamına girenlerin; 12 Haziran 2014 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 29028 YÖNETMELİK Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı (Devlet Personel Başkanlığı) ndan: SOSYAL HİZMETLER KANUNU KAPSAMINDA TANINAN İSTİHDAM HAKKININ KULLANIMINA

Detaylı

KONYA GIDA ve TARIM ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (TAGSEM) YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

KONYA GIDA ve TARIM ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (TAGSEM) YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar KONYA GIDA ve TARIM ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (TAGSEM) YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı; Konya Gıda

Detaylı

KONYA GIDA VE TARIM ÜNİVERSİTESİ İlk Yayın Tarihi MH Onay Tarihi Revizyon Tarih/No -/00 YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ

KONYA GIDA VE TARIM ÜNİVERSİTESİ İlk Yayın Tarihi MH Onay Tarihi Revizyon Tarih/No -/00 YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ Amaç ve kapsam BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı, Konya Gıda ve Tarım Üniversitesindeki fakülte bünyesinde yer alan diploma programları arasında veya diğer

Detaylı

Resmi Gazete Tarihi: Resmi Gazete Sayısı: 29474

Resmi Gazete Tarihi: Resmi Gazete Sayısı: 29474 Resmi Gazete Tarihi: 13.09.2015 Resmi Gazete Sayısı: 29474 ANADOLU ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU YABANCI DİL EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Detaylı

TÜRKĠYE MODERN PENTATLON FEDERASYONU DIġ ĠLĠġKĠLER KURUL TALĠMATI. BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar

TÜRKĠYE MODERN PENTATLON FEDERASYONU DIġ ĠLĠġKĠLER KURUL TALĠMATI. BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar YÖNETĠM KURULU : MODERN PENTATLON FEDERASYONU KARAR TARĠHĠ : 19.05.2009 KARAR NO : 29 TÜRKĠYE MODERN PENTATLON FEDERASYONU DIġ ĠLĠġKĠLER KURUL TALĠMATI BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç

Detaylı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ KONUT TAHSİS YÖNERGESİ

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ KONUT TAHSİS YÖNERGESİ 19.11.2009 tarih ve 2009/221 sayılı Senato Kararı ile kabul edilmiştir. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ KONUT TAHSİS YÖNERGESİ Amaç ve Dayanak: Madde 1: Bu Yönerge, Ondokuz Mayıs Üniversitesi personelinin yararlanması

Detaylı

YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler

YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Kapsam Madde 1- Bu yönerge Yüksek İhtisas Üniversitesi Mütevelli Heyeti tarafından Yüksek İhtisas Üniversitesinde lisans ve ön lisans

Detaylı

ATILIM ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNETMELİĞİ

ATILIM ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNETMELİĞİ ATILIM ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNETMELİĞİ Kapsam Madde 1- Bu yönetmelik Atılım Üniversitesi Mütevelli Heyeti tarafından Atılım Üniversitesinde öğrenim gören öğrencilere burs verilmesiyle ilgili hükümleri kapsar.

Detaylı

KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ

KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ Amaç MADDE 1- Bu Yönergenin amacı; Kastamonu Üniversitesinde bir lisans programını başarıyla sürdüren öğrencilerin, gerekli şartları sağladıkları ve

Detaylı

GÜNEY EĞİTİM VAKFI YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞINA ADANA

GÜNEY EĞİTİM VAKFI YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞINA ADANA Form 1 GÜNEY EĞİTİM VAKFI YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞINA ADANA Burs Başvuru Formundaki bilgilerin doğru olduğunu, burs koşullarını incelediğimi, bursiyer seçilmem halinde Vakıf Yönetim Kurulunun alacağı bütün

Detaylı

AKDENİZ İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ PERSONEL ALIMI DUYURUSU

AKDENİZ İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ PERSONEL ALIMI DUYURUSU AKDENİZ İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ PERSONEL ALIMI DUYURUSU 1- Aşağıda belirtildiği şekilde Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB) Genel Sekreterliği'ne 3 (üç) Uzman Yardımcısı, 1 (Bir) Bilgisayar

Detaylı

T.C. GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI YÜKSEK ÖĞRENİM KREDİ VE YURTLAR KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

T.C. GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI YÜKSEK ÖĞRENİM KREDİ VE YURTLAR KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ T.C. GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI YÜKSEK ÖĞRENİM KREDİ VE YURTLAR KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 2013 2014 ÖĞRETİM YILI YURT İÇİNDE OKUYAN ÖNLİSANS / LİSANS, ÖZEL YETENEK, MASTER, DOKTORA ÖĞRENCİLERİ İÇİN BURS VE

Detaylı

ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ ÖZEL ÖĞRENCİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ ÖZEL ÖĞRENCİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ ÖZEL ÖĞRENCİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesine özel öğrenci kabulüne

Detaylı

ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU HAZIRLIK BÖLÜMÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ

ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU HAZIRLIK BÖLÜMÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ Sayfa No 1 / 5 ABANT İZZET BAYSAL BÖLÜMÜ EĞİTİM- ÖĞRETİM VE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Abant İzzet Baysal Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu

Detaylı

ATILIM ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI ÖĞRENCİ KABULÜNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR YÖNERGESİ

ATILIM ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI ÖĞRENCİ KABULÜNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR YÖNERGESİ (21.03.2017 gün ve 04 sayılı Senato Kararı) ATILIM ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI ÖĞRENCİ KABULÜNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1-(1) Bu yönergenin

Detaylı

T.C. HALİÇ ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Genel Hükümler Amaç, Kapsam ve Dayanak

T.C. HALİÇ ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Genel Hükümler Amaç, Kapsam ve Dayanak BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç, Kapsam ve Dayanak Madde 1 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun ek 9. maddesinin 3. fıkrasına ve T.C. Haliç Üniversitesi Ana Yönetmeliği dayanılarak hazırlanan bu Yönergenin

Detaylı

ATILIM ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA YATAY GEÇİŞ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç-Kapsam-Dayanak

ATILIM ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA YATAY GEÇİŞ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç-Kapsam-Dayanak (22.06.2011 gün ve 06 Sayılı Senato Kararı) ATILIM ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA YATAY GEÇİŞ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç-Kapsam-Dayanak Amaç MADDE 1-

Detaylı