EDİTÖR ZEYNEP ENGİN HAZIRLAYANLAR MELEK KÖKSALAN ESİN ALPER AMELİTA AKYAR

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "EDİTÖR ZEYNEP ENGİN HAZIRLAYANLAR MELEK KÖKSALAN ESİN ALPER AMELİTA AKYAR"

Transkript

1 EDİTÖR ZEYNEP ENGİN HAZIRLAYANLAR MELEK KÖKSALAN ESİN ALPER AMELİTA AKYAR MAYIS 2012

2 MONTESSORI FELSEFESİ NİSAN AYINDA ÇALIŞTIĞIMIZ MONTESSORI MATERYALLERİNDEN ÖRNEKLER Pratik Yaşam Materyalleri Duyusal Materyaller Matematik Materyalleri Dil Materyalleri Kültürel Çalışmalar MAYIS AYI KÜLTÜREL KONULARI AYIN SORUSU BRANŞ ETKİNLİKLERİ İngilizce Müzik Bilgisayar Beden Eğitimi Görsel Sanatlar Satranç Bale /Modern Dans Mind Lab KİTAP ÖNERİLERİ REHBERLİK BİRİMİ SEVGİ MENÜSÜ DOĞUMGÜNLERİMİZ

3

4 1. GÖRME DUYUSU A. BÖLÜMLER * Pembe Kule * Kahverengi Merdiven * Kırmızı Çubuklar * 4 Tokmaklı Silindirler * 4 Tokmaksız Silindirler B. RENKLER * Renk Kutusu 1 ve 2 * 3. Renk Kutusu ( Tonlar ) C. ŞEKİLLER * Geometri Dolabı * Geometrik Cisimler * Geometri Kartları * Yaratıcı Üçgenler * Binomik Küp * Trinomik Küp

5 2. DOKUNMA DUYUSU A.DOKUNSAL DUYU * Pürüzlü ve pürüzsüz * Eşleştirme ve Derecelendirme Tabletleri * Kumaş kutusu B. AĞIRLIK DUYUSU * Ağırlık tabletleri C. STEREOGNİSTİK DUYU * Çeşitli malzemeler D. ISI DUYUSU * Çeşitli malzemeler 3. DUYMA DUYUSU * Ses Silindirleri * Müzikal Ziller 4. TAT ALMA DUYUSU * Çeşitli Malzemeler 5. KOKU ALMA DUYUSU * Koku Şişeleri * Çeşitli Malzemeler

6 Montessori nin duyusal materyallere Gerçekleşmiş soyutlama adını vermesinin nedeni şudur: Çocuk kazandığı deneyimlerle kazanç sağlar, net soyutlamalara varır. Böyle bir süreç materyal olmadan gerçekleşemez. Net soyutlamalara sahip olmak zihnin de net olmasını sağlar. Duyuların net sınıflandırılması düzenli bir zihin ortaya çıkarır. Sonuç olarak objelerin kalitesini ayırt etmekten öte başka bir şeyin (yaşam boyu düzen ve netlik isteğinin) ortaya çıkmasına neden olur. Dr. Montessori, çocukların dikkatini çekmek için duyusal materyalleri çekici hale getirdi. Eğer materyal kirli veya kırık ise genellikle çocuk ilgisini kaybeder. Dolayısıyla materyali orijinal güzelliği ile tutmak çok önemlidir ve bunun sorumluluğu öğretmendedir. Eğer ki materyalin kirlendiğini veya bozulduğunu görürse bunu hemen telafi etmelidir.

7 Diğer bir önemli nokta, sınıflandırma ve soyutlamalar yapma amacına, çocuk duyuları aktif olduğu kadar elleriyle de aktif olduğunda ulaşılacağıdır. Şu kesinlikle belli olmalıdır ki, çocuğun Montessori materyalleri ile kazandığı tecrübe ve deneyimler demek değildir ki, onun dışarıdan aldığı izlenimlerin yansımasıdır. Ama Montessori materyalleri çocuğa çevreyi keşfetmesi için gerekli olan anahtarı sunar. Bu da çocuğun bilimsel bir tavır içinde çevreden gelen uyaranları doğru bir şekilde sınıflandırmasını sağlar. Duyusal materyaller çocuğa çevreyi ve çevredeki nesnelerin yerlerini öğrenim sırasında tertiplemesine yarar. Bu yüzden çocuk belirsiz çevre sınıflandırmaları yerine net ve açık bir şuura, bilince sahip olur. O duyusal materyaller çalışmasında gelişiminin birinci devresinin ikinci ara devresine hazır hale gelir.

8 ½ ½ Montessori materyalleri ile egzersizler, ilişki sisteminin işlevselliğini pekiştirir. Movement (Hareket) Energy (Enerji) Work (Çalışma) Exploration (Keşfetme) Experience(Deneyim) Brain (Beyin) Impressions (Etkiler) Sense Organs (Duyu organları)

9 İlişkiler sistemi Vücuttaki bitkisel hayat işlemleri: Nefes Alma Beslenme, Dışkı boşaltımı, Kan dolaşımı Çocuk bilinç düzeyinde net algılar alır çünkü her duyusal materyal ve uyaran izole edilmiş ve odaklanmıştır. Eğitimin hedefi ruhu açmaktır. Montessori materyali, kaliteyi izole ederek dikkati kendi üzerine çeker. Sözcüklerle açıklanamayan ve sözel olarak öğrenilemeyen ne varsa çocuk onu deneyim ile öğrenir. Yaratılış itibari ile çocuğun içinde var olan dürtü becerilerini kullanarak nesnelerle bir şeyler yapmaktır.(horme). Dolayısıyla bu şekilde hazırlanmış materyaller çocuğun kendi deneyimini yaşamasına sağlar.

10 Çocuk çevresini sınıflandırma isteği ile yönlenir. Zekanın yaratılma ve organize edilme sürecinin ilk basamağı budur. Birincisi, kişi çevrede ne olduğunu, ne işe yaradığını ve özelliklerini bilmelidir. Bu süreç doğum ile başlar, örneğin 6 aylık bir bebek objeleri birbirinden ayırabilir ve her birini tanıyabilir. Bunu yapabilmek için objelerin farklı özelliklerini fark edebilmeli ve ayırabilmelidir. Çevredeki uyaranlar duyu organları ile algılandığında bizler çocuğun bu duyusal deneyimini tamamlamalıyız. Kozmik plan, yani yaşamın her alanının belli hareketlere bağlı olduğu, hakkında görüşe sahip olmak çocuğun ortaya koyduğu işi anlamaya ve ona daha iyi rehberlik etmeye yardımcı olur.

11

12

13

14

15

16

17 Direk Amaç: Farklı silindir serilerini diğerleri ile gözlemle ve karşılaştır. Dolaylı Amaç: Boyutlar hakkında fikir sahibi olma ve karşılıklı etkileme.

18

19 Direk Amaç: Çocuğa dokunma duyusunu geliştirmek için fırsat vermek.

20

21 Amaçlar: arası sayıların ismini ve terimleri öğretmek. Ardışık saymaya hazırlık.

22 Amaç: Daha ileri çalışmalar için kombinasyonları ve sonuçları konusunda uzmanlaşmak.

23

24 Direk Amaç: Daha ileri çalışmalar için kombinasyonları ve sonuçları konusunda uzmanlaşmak.

25

26

27

28

29

30

31 Direk Amaç: Yeryüzünün kara / su formlarının temel ve duyusal izlenimler ve birçok türleri arasındaki farklılıkların tanınması. Dolaylı Amaç: Fiziksel coğrafya alanında daha soyut çalışması için çocuğu hazırlamak.

32

33

34

35

36

37

38

39

40

41 Coğrafya Tarih Biyoloji Botanik / Zooloji Fen Bilgisi Mevsimlik Yaklaşım Çevre Keşfi Çevre Gezisi Güneş Sistemi Evrenin Dansı Çocuğun Hayatının Şeridi Hayvanlarda büyük ve küçük kavramı Bitkilerde büyük ve küçük kavramı Planetaryum FMV Işık Okulları Erenköy Güneş Kampüsü Rahmi M. Koç Müzesi Hareket ve lokomasyon

42 M SINIFI Bade Yağmur GÜLER: İzleri takip etmek demektir. Çocuklar anne baba olacakları için önemlidir. Berk ÇAPÇI: Bir şey bulup söylemek demektir. 23 Nisan ı çok sevdikleri için önemlidir. Çiğdem Su ÇETİNSOY: Bir şeyi önemli yapmak demektir. Çocuklar olmasaydı oyuncaklar da olmazdı o yüzden önemlidir. İnci ÇELİK: Kendini temiz tutmak önemlidir. Atatürk bize 23 Nisan ı getirdiği için önemlidirler. Cem İnan TARMUR: Bunu yapmak demektir. Çocuklar olmasaydı anne babalar tek başına kalacağı için önemlidir. Tara GÖRKEN: Önemli demek iş yapmak demektir. Çocuklar bazen çok yaramazdır ama bazı şeyleri çok iyi bildikleri için önemlidirler. Atlas ÇİMENOĞLU: Önemli şeyleri öğreniriz. Çocuklar sevilir o yüzden önemlidir. Dilan ASLAN: Birisine taş atma demektir. Doğayı kurtaracakları için önemlidir. İdil ÖZGÖNENEL: Canlı demektir. Çocuklar canlı oldukları ve anne babaları onları çok sevdikleri için önemlidir. Aslı DALLI: Bir şeyi çok sevip onun kaybolmamasıdır. Annelerine yardım ettikleri için önemlidir. Efe YÖRÜK: Bunu yapman gerekiyor demektir. Anneler bir şeyi unutursa hatırlattıkları için önemlidir. Ege UYGUR: Bir şeye geç kalınca arkadaşında gelmek istemiyorsa bu çok önemli bir şeydir. Anneleri onları sevdiği için önemlidir. Sıla TANJU: Bir kişi bir şey yaparken diğer bir şeyi yaparsa onu dönüştürebilir bu da önemlidir. Çocuklar olmazsa güzellik olamayacağı için önemlidir. Celal Efe DURMUŞOĞLU: Pes etmek yok demektir. Çocuklar büyüyüp ağabey olacağı için önemlidir. Cemil GÜZEL: Yardım etmektir. Çocuklar yardım etmek için önemlidir. Aksel YÜCEL: Önemli demek çok çok önemli demektir. Çocuklar çok şirin olduğu için önemlidir. Ömer NAMYETER: Çocukların annelerine önemli bir şeyde yardım etmesi demektir. Annelere yardım ettikleri için önemlidir. Lütfiye Bahar ŞEN: Bir şeyleri ellememek demektir. Bebekler büyüyemezse Atatürk2 ün 23 Nisan ına gelemezler bu yüzden önemlidirler. Zeynep Pelin ALPCAN: Önemli okumak demektir. Çocuklar uyumazlarsa büyüyemezler. Mehmet Özgür PARLU: Bir şeye geç kalınca oranın sahibi çok önemli bir yere gideceksin der. Çocuklarda oyun oynadıkları için önemlidir.

43 N SINIFI ZEYNEP ÇETİN : Çocuklar anne ve babaları için önemlidir. Bir şeyin önemli olmasıdır. EREN UZUN :Bir şey unuttuğunda hemen yaparsın bu önemli bir şeydir, Çocuklar küçüktür saygı duyulmalıdır,bebekleri korumalıdırlar. Gökçe YILDIRIM :Çocukları anne ve babaları çok sever,bir şeyinin çok kıymetli olması demektir. Mehmet GÜZEL :Benim için oyuncaklarımı çok seviyorum demektir.çocuklar Büyümek için önemlidir. Can AYGÜL: Paylaşmak önemlidir. Ege ERKAN : Çalışmak için önemlidir. Sudenaz GÜLAKDENİZ : Çocuklar olmadan hiçbir şey daha eğlenceli değildir. Arat Yılmaz DEMİREL : Annemle geziye çıkmak önemlidir. Ayşe Elif PARLU :Dünyada çocuklar olmasa hiçbir insan olmazdı. Efe KÖSE: Markete gittiğinde aldığın çikolata için önelidir. Alperen SEVÜKTEKİN : Çocuk yoksa annenin bir işi yoktur. Sera NAZ AKÖZER : Annesini yormamak için önemlidir. Maya Devrim TANYILMAZ: Böceklerin korkutulmaması için önemlidir. Kemal TAPLAMACI: Annenin babasının koruması lazım bu yüzden önemlidir. Martanda ÖZKAYA : Çocuklar çok beslenirler bunun için önemlidirler. Efe AKSOY: Çocuklar dua ve sağlık içinde yaşar bunun için önemlidir. Çocuklar besleyicidir. Bunun için önemlidir.

44

45 BEDEN EĞİTİMİ *Farklı büyüklükteki topları,farklı yönlere fırlatma,el-göz koordinasyonu geliştirme *Topla birlikte hareket edebilme, topu belirli bir mesafeden yerden yuvarlama *Karşılılı gruplar halinde çocukların birbirlerine top fırlatma ve yakalama çalışması SATRANÇ GÖRSEL SANATLAR *Renkli çalışmalar (Anneler günü grup çalışması) *3 boyutlu çalışmalar *Baskı teknikleri (Fırça baskı) *Baskı teknikleri (Obje baskı) *Kağıt işleri (Kukla çalışması) BALE VE MODERN DANS MÜZİK-ORFF *Porte şatosunu kullanarak notalara giriş yapma *Ritim çalışmaları yapma *Orff etkinliği vücut perküsyonu çalışma MIND LAB *Gördüğünü ve duyduğunu hatırlama becerisinin pekiştirilmesi *'CHICKEN CHA CHA' oyununun öğrenilmesi. *İşitsel belleğin geliştirilmesi. *Hafıza kavramını algılayabilme. *'WHERE IS POUTCHE' oyununun öğrenilmesi. *Görsel hafıza becerisinin pekiştirilmesi. *'DRAGON TREASURE' oyununun öğrenilmesi. *23 Nisan töreni hakkında duygu ve düşüncelerin paylaşımı *Dans sporuna ilişkin farklı dans türlerinin tanıtılması *Serbest çalışmalar BİLGİSAYAR *Hayvanlar alemini tanıtan, doğa ve çevremizdeki materyalleri tanımaya yönelik bilgisayar oyunları oynama

46 This month the children really enjoyed learning the following songs and story. (Çocuklar bu aykı şarkıları öğrenirken çok eğlendiler.) SONG: LIZARD THE WIZARD Lizard the Wizard,look at me! I can cycle! I can cycle! Can I play with you? No, you can t! You can t! Lizard the Wizard,look at me! I can skip! I can skip! Can I play with you? No, you can t! You can t! Lizard the Wizard,look at me! I can dance! I can dance! Can I play with you? No, you can t! You can t! Lizard the Wizard,look at me! I can dance! I can dance! Can I play with you? No, you can t! You can t! Lizard the Wizard,look at me! I can skate! I can skate! Can I play with you? No, you can t! You can t! Thank you, Lizard the Wizard! Sorry! Sorry! You can play with us! Let s play Let s play! Hooray! Hooray!

47 SONG: DOWN BY THE STATION Down by the station Early in the morning, See the little pufferbellies all in a row, See the engine driver pull the little throttle, Chugg, chugg, puff, puff Off they go! CHANT:THE WIZARD SPELL Abracadabra, Abracadoo! Red, yellow, green, and blue. I touch my head, I touch my arm, 1, 2, 3, 4, 5, 6. Freeze! Help, Help, Help, Help! We can t move! We can t move DANCE: BRASS WAGON Circle to the left, the old brass wagon. Circle to the left, the old brass wagon. Circle to the left, the old brass wagon. All together now. Circle to the right, the old brass wagon. Repeat x 3 Everybody in, the old brass wagon. Repeat x 3 Everybody out, the old brass wagon. Repeat x 3 Everybody turn around, the old brass wagon. Repeat x 3 Everybody touch your shoulders and knees. Repeat x 3 Everybody touch your toes and jump Repeat x 3 Everybody clap three times Repeat x 3

48 SONG:HERE COMES A CAR Here comes a car x 2 Listen, listen, Here comes a car, Beep, beep, beep, Beep, beep, beep, Beep, beep, beep, Beep, beep. Here comes a train x2 Listen, listen, Here comes a train, Chugga, chugga, chugga, Chugga, chugga, chugga, Chugga, chugga, chugga, Chugg, chugg. Here comes a bicycle x2 Listen, listen, Here comes a bicycle, Ching, ching, ching, Ching, ching, ching, Ching, ching, ching, Ching, ching. Here comes a plane x2 Listen, listen, Here comes a plane, Whoosh, whoosh, whoosh, Whoosh, whoosh, whoosh, Whoosh, whoosh, whoosh, Whoosh, whoosh. Here comes a boat x2 Listen, listen, Here comes a boat, Toot, toot, toot, Toot, toot, toot, Toot, toot, toot, Toot-toot. We have learned lots of new vocabulary (Cok yeni kelimeler öğrendik.) Taxi Ambulance Rocket Car Wagon Airplane Bus Police car Fire Truck Helicopter Bicycle Jeep Truck/Lorry Boat

49 İNGİLİZCE In May, we will be: Continuing with Transportation and Travel Summer activities and Safety at the beach Prepositions of place Countries Numbers Concept of giving and receiving presents Mini Magic course book You can enjoy listening to your child singing Big Red Car by The Wiggles by searching for the song on

50

51 KÜÇÜK AYININ UZUN YOLCULUĞU Yazar: Yalvaç Ural Resimleyen: Feridun Oral YKY'de 1. Baskı: Nisan 2012 Küçük Ayı gözlerini açtığında Güneş i gördü karşısında... Çocuk edebiyatının en sevilen yazarlarından Yalvaç Ural dan çocuklara bir sürpriz var. Yepyeni bir kitap: Küçük Ayının Uzun Yolculuğu. Küçük Ayı, yanında annesi olmaksızın, ilk kez tek başına gezintiye çıkarsa, elbette bu uzun bir yolculuk olur... Hele yolculuğun sonunda sürpriz bir arkadaş da bulursa, bu uzun ve unutulmaz bir macera olur. Feridun Oral ın resimlediği Küçük Ayının Uzun Yolculuğu kitabını okuyan çocuklar da unutamayacak...

52 AŞK VE BEYİN Goa Basım Yayın Bülent Madi Kişisel Gelişim - Genel Aşk yanılgı mıdır? Zekâ ile ilgisi var mıdır? Aşk'a Erenler kimdir? Ve daha birçok soru sorarız aşk kavramını tanımlayabilmek için... Ve birçok kez kelimeler yetmez yaşadığımız o biricik duyguyu paylaşmaya. Belki şiir veya roman, belki bir şarkı, belki bir resim, belki de bir koku birçok anıyı aniden ortaya çıkarıverir... Aşkımızı bir yol bulup anlatmamıza rağmen hep bir şeylerin eksik kaldığını düşünürüz. Ve bizim anlatamadığımız duyguları ve durumları açıklayacağını düşündüğümüz bilimin kapısını çalarız. Bu kitap bu amaçla yazıldı. Aşk konusunda erenlerin yüzyıllardır söylediklerini ve bilimin yeni yeni ulaştığı bazı bulguları aktarmak için... Ve bu kitap dünyanın herhangi bir yerinde yazılan bir kitaptan Türkçe ye çevrilmedi; bizim kültürümüzü temel alarak dünyadaki tüm insanların ortak özellikleri üzerine yazıldı. Okuyucularla birlikte düşünüp "Aşk nedir?"i hissettirmek ve "Beyinde neler oluyor?" "Acaba aşk süresini uzatabilir miyiz?" veya "Vaz mı geçelim bu işten?" sorularına da cevap aramak için yazıldı. Son soru: Aşk gürültüye katlanır mı?

53 ARKADAŞLIK İLİŞKİLERİ Çocuklarımıza kazandırmak istediğimiz iki şey vardır. Biri sağlam kökler, diğeri uçmak için bir çift kanat Hooding Carter Çocuklara eğitim-öğretim yaşantısı içerisinde, akademik bilgiyi kazandırmakla birlikte, onların sosyal ve duygusal yönden de gelişmiş bireyler olarak yetişmeleri dikkate alınmalıdır. Arkadaşlık; iki kişi arasında karşılıklı paylaşım, iletişim, etkileşim, eğlence gibi öğeler yanında duygusal bağları da içeren bir ilişkidir. Bu yönleriyle arkadaşlık ilişkileri sosyal yaşamdaki en önemli etkileşim alanlarından birisidir. Çocukların ilk çocukluk yıllarıyla kazanmaya başladıkları sosyal becerilerin gelişmesinde arkadaşlıkların rolü büyüktür. Aynı zamanda kazanmış oldukları sosyal beceriler de ilerideki arkadaşlık ilişkilerine yön verecektir. Bundan hareketle arkadaşlık ilişkileri ve sosyal beceriler arasında karşılıklı bir etkileşim olduğu söylenilebilir. Çocukların arkadaş edinmelerini ve bu arkadaşlığı sürdürmelerine yardımcı olacak sosyal beceriler şöyle özetlenebilir:

54 Çocukların arkadaş edinmelerini ve bu arkadaşlığı sürdürmelerine yardımcı olacak sosyal beceriler şöyle özetlenebilir: Yeni insanlarla tanışma ve kendini tanıştırma Olaylar karşısında ne düşündüğünü ve ne hissettiğini söyleme Konuşulanları dinleme Sorumluluk alma Karşılıklı konuşmada sıra bekleme Birbirini tanımayan iki insanı tanıştırma Paylaşma Özür dileme Selamlaşma Etkinliklere katılma İzin isteme Teşekkür etme Alayla baş edebilme Sır tutma Yardımlaşma Katılmadığı düşünceyi belirtme Hayır diyebilme İlgi duyduğunu gösterebilme

55 Bu beceriler, çocukların sağlıklı arkadaş ilişkileri kurmasına destek olacak sosyal becerilerin bazılarıdır. Bebeklik döneminden itibaren çocukların gelişiminde aile,en temel etkiye sahiptir. Kişiliğin temelleri ailede atılmakta, aile ve aile ilişkilerindeki bazı yapılar çocukların iletişim özelliklerinin belirleyicisi olmaktadır. Birçok sosyal beceri önce aile içerisinde öğrenilmektedir. Aile ilişkilerinin etkileri düşünüldüğünde anne babanın çocukla ve birbiriyle olan etkileşimi, aile büyükleriyle kurulan iletişim ve kardeş ilişkileri çocukların arkadaş iletişimine de yansır. Örneğin eve gelen misafirin nasıl karşılandığı, anne babanın arkadaşlarıyla yardımlaşma biçimi, mutlu ya da mutsuz eden durumlara verilen tepkiler çocuklar tarafından dikkatle izlenir ve model alınır. Aile içindeki ilişkilerden doyum bulan çocukların arkadaşlık ilişkileri de bundan olumlu etkilenecektir. Anne babalarına güvenebilen, sorunlarını tartışabilen, demokratik bir aile ortamında yetişen çocuklar, arkadaşlık ilişkileri içinde yaşadıkları problemleri yaratıcı çözüm yollarıyla çözebilmektedirler. Aile gibi arkadaşlar da çocuğun duygusal yakınlığa, ait olmaya ve kabul görmeye olan ihtiyacını karşılamaktadır. Ancak aile içerisinde yaşanan birtakım problemler varsa çocuğun arkadaş gereksinimi daha fazla olmaktadır. Diğer yandan aile içerisinde oluşan sorunlar çocuğun benlik algısını, görüşlerini, geliştirdiği değerleri olumsuz etkileyeceğinden arkadaş veya arkadaş grubunun kurallarını kabul görmek ve onaylanmak amacıyla sorgulamadan kabul edebilir.

56 Okul Öncesi Dönemde çocuklar anne baba veya bakımında etkin olan kişi ile yoğun etkileşim içerisindedir. Ama aynı zamanda çevreyle de etkileşime gereksinim duyar. Bu dönemde kurdukları ilişkiler kısa sürelidir. Oyuncaklarını paylaşma ve oyun arkadaşlığının ön planda olduğu söylenebilir. Bu nedenle arkadaşlarını çabuk değiştirebilir ve başkasıyla arkadaşlık edebilir. Bu dönemde çocuklar her iki cinsten de arkadaş seçebilir. Bu dönemin sonuna doğru olumlu bazı özellikleri ve sosyal becerileri kazanmış çocukların arkadaş ilişkilerinde paylaşma, yardımlaşma gibi olumlu davranışlar hakimdir. Okul Öncesi Dönemde anaokuluna devam eden çocuklar daha çok arkadaşla bir arada olabilme ve etkinlikte bulunabilme olanağına sahip olduklarından sosyal etkileşimleri gelişebilir. Önceleri arkadaşlıkları oyun temeli iken ve birlikte olduğu her iki cinsle de oyun oynamak isteyen çocuklar, bu dönemin sonunda okul çağının başlamasıyla kendi cinsiyetinden arkadaş seçmeye başlar. Çünkü bu dönemde kendi cinsiyet rollerinin farkına varmaya ve buna uygun oyunlar oynamaya yönelirler. Kızlar, oyuncak ev eşyaları ve bebeklerle, erkekler ise askerler ve arabalarla oynamaktan hoşlanırlar.

57 Arkadaşlar bütün yaşam boyu insanın sağlıklı gelişimi için gereklidir. Arkadaşlığın çocuklara kazandırdıkları şöyle sıralanabilir: Ait olma ve onaylanma duygusu sağlama İletişim ve etkileşim olanağı sağlama Benlik saygısını artırma Başkalarına yardım etme olanağı sağlama Değerli olma duygusu yaşatma Sahip olduğu olumlu kişilik özeliklerini destekleme

58 Anne babaların çocukları olumlu arkadaşlık ilişkileri kurmaları konusunda yüreklendirmeleri gerekmektedir. Bunu yaparken dikkat edilmesi gereken noktalar şunlardır: Çocuğun çeşitli sosyal becerileri kazanmasına yardımcı olmak ve ortam hazırlamak, Aile içerisinde sevildiğini hissettirmek ve ait olma duygusunu yaşamasını sağlamak, Arkadaşlarıyla etkinliklerde bulunmaya teşvik etmek, Evde kendine ait ortamının olmasına özen göstermek, Arkadaşlarıyla evde vakit geçirmesini sağlamak, Çocuğun arkadaşlarını ve gerekirse ailelerini tanımak, Kendisi ile ilgili kararlar alınmasında ona söz hakkı vermek, Arkadaşlarının yanında onu eleştirmemek, Arkadaşları ile yaşadığı sorunları tarafsızca dinlemek ve abartılı tepkiler göstermemek, Arkadaşları ile yaşadığı sorunları onun adına çözmeye çalışmamak, Arkadaş edinebileceği çeşitli hobi aktivitelerine katılmasını sağlamak. Bununla birlikte her çocuğun kendine ait özelliklerinin olduğu ve her çocuğun bazı yönlerden farklı olabileceği unutulmamalıdır. Kaynak: Temel Yaşam Becerileri/Süleyman Hecebil

59 BİZ BİRBİRİNİ ÖNEMSEYEN, BİRBİRİNE ÖZEL ZAMAN AYIRAN.AİLESİYİZ Değişik manzaraların önünde çekilmiş fotoğraflarınızı beraberce inceleyin, o yerleri hatırlamaya çalışın. Eşinizin ve çocuğunuzun yemek hazırlamasını isteyin, siz onların davetlisi olun. Değişik şekillerdeki kaplara su doldurarak suyun donmasını sağlayın, sonra erime sürecini beraberce takip edin. Beraber kek, pasta yapın. Süslemesini sadece çocuğunuz yapsın. Birkaç gün zorunlu olarak yaptığınız işlerden bazılarını yapmama hakkını kendinize tanıyın Karar vermesi için seçenekli sorular sorun. Eşinize şimdiye kadar yaşadığınız en mutlu anları hatırlatan bir mektup yazın. Kendini değersiz ve önemsiz hissettirecek davranışlarla çocuğunuzu incitmeyin. Çocuğunuza suyla oynayabileceği bir ortam yaratın. Balkonu oyuncakları vb. yıkasın. Yatarken mutlaka çocuğunuzu öpün ve o gün içinde yaptığı güzel bir şey için teşekkür edin. Okul arkadaşlarına telefon açmasına izin verin. Evinizde bir ses köşesi yapın ve ses çıkaran eşyaları bu köşede biriktirin, beraberce oynayın. Aile Etkileşim Programı Prof. Dr. Belma TUĞRUL

60 MAYIS AYINDA DOĞANLAR ASLI DALLI EGE UYGUR EFE AKSOY

EDİTÖR ZEYNEP ENGİN HAZIRLAYANLAR MELEK KÖKSALAN EBRU SÖYÜK ESİN ALPER

EDİTÖR ZEYNEP ENGİN HAZIRLAYANLAR MELEK KÖKSALAN EBRU SÖYÜK ESİN ALPER EDİTÖR ZEYNEP ENGİN HAZIRLAYANLAR MELEK KÖKSALAN EBRU SÖYÜK ESİN ALPER MAYIS 2012 NİSAN AYINDA NELER YAPTIK? AYIN SORUSU MAYIS AYI ETKİNLİK ÖRNEKLERİ BRANŞ ETKİNLİKLERİ İngilizce Müzik-Orff Beden Eğitimi

Detaylı

İSTEK ÖZEL ACIBADEM İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. SINIFLAR MART AYI E-BÜLTENİ

İSTEK ÖZEL ACIBADEM İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. SINIFLAR MART AYI E-BÜLTENİ İSTEK ÖZEL ACIBADEM İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. SINIFLAR MART AYI E-BÜLTENİ TÜRKÇE Akıcı okuma, yazmada imla kurallarını uygulama ve noktalama işaretlerini doğru kullanma, dikkatli dinleme

Detaylı

EDİTÖR ZEYNEP ENGİN HAZIRLAYANLAR MELEK KÖKSALAN NURÇİN DOĞAN ESİN ALPER

EDİTÖR ZEYNEP ENGİN HAZIRLAYANLAR MELEK KÖKSALAN NURÇİN DOĞAN ESİN ALPER EDİTÖR ZEYNEP ENGİN HAZIRLAYANLAR MELEK KÖKSALAN NURÇİN DOĞAN ESİN ALPER MAYIS 2012 NİSAN AYINDA NELER YAPTIK? AYIN SORUSU MAYIS AYI ETKİNLİK ÖRNEKLERİ BRANŞ ETKİNLİKLERİ İngilizce Müzik-Orff Bilgisayar

Detaylı

IŞIKLI GÜNLER EYLÜL, 2014

IŞIKLI GÜNLER EYLÜL, 2014 HAZIRLAYANLAR 5 YAŞ GRUBU ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER EYLÜL, 2014 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILININ TÜM ÖĞRENCİ İLE VELİLERİMİZE MUTLULUK VE BAŞARI GETİRMESİNİ DİLERİZ. Aylık bültenlerimizde;

Detaylı

EDİTÖR ZEYNEP ENGİN HAZIRLAYANLAR MELEK KÖKSALAN ÜMİT YÜCEL ESİN ALPER

EDİTÖR ZEYNEP ENGİN HAZIRLAYANLAR MELEK KÖKSALAN ÜMİT YÜCEL ESİN ALPER EDİTÖR ZEYNEP ENGİN HAZIRLAYANLAR MELEK KÖKSALAN ÜMİT YÜCEL ESİN ALPER MAYIS 2012 NİSAN AYINDA NELER YAPTIK? AYIN SORUSU MAYIS AYI ETKİNLİK ÖRNEKLERİ BRANŞ ETKİNLİKLERİ İngilizce Müzik-Orff Görsel Sanatlar

Detaylı

Öğr. Gör. Özlem BAĞCI

Öğr. Gör. Özlem BAĞCI Öğr. Gör. Özlem BAĞCI Çocuğun kas gelişimini sağlayan, enerjisinin boşalmasına yol açan oyun, arkadaşları ile iletişimi ve işbirliğini de sağlayarak onun dünyasını biçimlendirir. Piaget e göre oyun, çocuğun

Detaylı

FMV ÖZEL AYAZAĞA IŞIK ANAOKULU 4 YAŞ SINIFI BÜLTENİ

FMV ÖZEL AYAZAĞA IŞIK ANAOKULU 4 YAŞ SINIFI BÜLTENİ KAVRAMLAR Renk Kavramı; Kırmızı-Sarı-Mavi Zıt Kavramlar; Büyük-Küçük, Sıcak-Soğuk, Kirli-Temiz Duyu Kavramı; Pürüzlü-Pürüzsüz Şekil Kavramı; Daire-Kare-Üçgen Miktar; Ağır-Hafif GELİŞİMSEL ARŞİV (Portfolyo)

Detaylı

FMV ÖZEL AYAZAĞA IŞIK ANAOKULU 4 YAŞ SINIFI BÜLTENİ

FMV ÖZEL AYAZAĞA IŞIK ANAOKULU 4 YAŞ SINIFI BÜLTENİ KAVRAMLAR Renk Kavramı; Kırmızı Boyut Kavramı; Büyük-Küçük Şekil Kavramı; Daire FEN-MATEMATİK ETKİNLİKLERİ Yaprak ve dal toplama-inceleme etkinliği Kaç yaprak/dal topladık? Sayalım,gruplayalım GEMS- AĞAÇ

Detaylı

HAZIRLAYANLAR KADRİYE MUTLU İNCİ PİPER ÖZGE ÖZEL EDİTÖR ÜLKÜ UZUN

HAZIRLAYANLAR KADRİYE MUTLU İNCİ PİPER ÖZGE ÖZEL EDİTÖR ÜLKÜ UZUN HAZIRLAYANLAR KADRİYE MUTLU İNCİ PİPER ÖZGE ÖZEL EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER EYLÜL, 2013 Sayın Velilerimiz, 2013-2014 Eğitim Öğretim yılında, ilk öğrencilerimizle olmanın heyecanı ve mutluluğu içerisindeyiz.

Detaylı

SICAK SOĞUK AİLEM VE DUYGULARIM

SICAK SOĞUK AİLEM VE DUYGULARIM KAVRAMLAR KIRMIZI MAVİ SARI SICAK SOĞUK UZUN KISA AZ ÇOK İNCE KALIN TEMAMIZ DENEYLER YAPTIK ÇİZGİ ÇALIŞMALARI YAPIK RİTMİK SAYMA AİLEM VE DUYGULARIM TEKERLEMELER ÖĞRENDİK MAVİ RENK PARTİSİNDE EĞLENDİK

Detaylı

Mavi Pupa Montessori Anaokulu nun Sevgili Anne ve Babaları,

Mavi Pupa Montessori Anaokulu nun Sevgili Anne ve Babaları, Mavi Pupa Montessori Anaokulu nun Sevgili Anne ve Babaları, Hep beraber başladığımız yolculuğun iki haftasını geride bırakmış bulunuyoruz. Zamanın Mavi Pupa içinde bizim için daha ayrıcalıklı aktığını

Detaylı

OKUMA YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

OKUMA YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMALARI OKUMA YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMALARI Okulöncesi eğitim çevresini merak eden, öğrenmeye ve düşünmeye güdülenmiş çocuğun bu özelliklerini yönetme, teşvik etme ve geliştirme gibi çok önemli bir görevi üstlenmiştir.

Detaylı

ÇOKLU ZEKA ÖZELLİKLERİ

ÇOKLU ZEKA ÖZELLİKLERİ ÇOKLU ZEKA ÖZELLİKLERİ I- Açıklama Sizi tam olarak tanımladığına inandığınız her cümlenin yanına 1 yazın. Eğer ifade size uygun değilse, boş bırakın. Sonra her bölümdeki sayıları toplayın. Bölüm 1 Nesneleri

Detaylı

ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU 3 YAŞ B SINIFI EYLÜL EKİM AYI BÜLTENİ

ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU 3 YAŞ B SINIFI EYLÜL EKİM AYI BÜLTENİ ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU 3 YAŞ B SINIFI EYLÜL EKİM AYI BÜLTENİ SINIF ETKİNLİKLERİ Eylül Ekim ayı etkinliklerimiz Oyun teması ile başladı. TÜRKÇE DİL Türkçe Dil Etkinliklerimizde

Detaylı

2011-2012 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ EYLÜL AYI HAZIRLIK-ARI GRUBU BÜLTENİ

2011-2012 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ EYLÜL AYI HAZIRLIK-ARI GRUBU BÜLTENİ 2011-2012 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ EYLÜL AYI HAZIRLIK-ARI GRUBU BÜLTENİ OKULA UYUM OKULUM, BEN VE ARKADAŞLARIM Okulunu tanıma Okulunun ismini söyleme Öğretmen ve arkadaşlarını tanıma Okulda çalışanları gözlemleme

Detaylı

AYLIK BÜLTEN - 2 SANAT TÜRKÇE DİL ETKİNLİĞİ ANA SINIFI C. Aralık Katlama tekniğinde ''balık'' yaptık.

AYLIK BÜLTEN - 2 SANAT TÜRKÇE DİL ETKİNLİĞİ ANA SINIFI C. Aralık Katlama tekniğinde ''balık'' yaptık. ANA SINIFI C AYLIK BÜLTEN - 2 SANAT Aralık 2016 Çocuklar ne ister afişini hazırladık ve çok mutlu olduk. Katlama tekniğinde ''balık'' yaptık. Atatürk çalışmamızı yuvarlama tekniğini kullanarak tamamladık.

Detaylı

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU KASIM AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU KASIM AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU KASIM AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI SINIF ETKİNLİKLERİ TÜRKÇE DİL Sonbahar mevsimi ile ilgili paylaşımlarda bulunarak sunumlar izledik. Aynadan ilk önce kendimizi daha sonra arkadaşlarımızı

Detaylı

ANASINIFI EYLÜL- EKİM AYI ÇALIŞMA BÜLTENİ OKULUM SINIFIM

ANASINIFI EYLÜL- EKİM AYI ÇALIŞMA BÜLTENİ OKULUM SINIFIM ANASINIFI EYLÜL- EKİM AYI ÇALIŞMA BÜLTENİ OKULUM SINIFIM ÖĞRENDİĞİMİZ KAVRAMLAR *1 sayısını doğru yönde yazabilme *Düzenli-Dağınık *Büyük-Orta-Küçük * Daire şeklini tanıma *İnce-Kalın *Düzenli-Dağınık

Detaylı

ÇİÇEK GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ

ÇİÇEK GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ ÇİÇEK GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ 2014 2015 YAZ MEVSİMİ BABALAR GÜNÜ DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ TATİL Yaz mevsiminde havada meydana gelen değişiklikler neler? Yaz mevsiminde hayvanlarda ne gibi değişiklikler olur?

Detaylı

ÖZEL EFDAL GÖZTEPE ANAOKULU DENİZYILDIZI GRUBU MAYIS AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL GÖZTEPE ANAOKULU DENİZYILDIZI GRUBU MAYIS AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL GÖZTEPE ANAOKULU DENİZYILDIZI GRUBU MAYIS AYI BÜLTENİ 2015 MAYIS AYINDA NELER ÖĞRENDİK? Taşıtlar konusunda neler bildiğimizi akıl haritasında resimledik. Trafik kurallarını ve işaretlerini öğrendik.

Detaylı

ÖZEL EFDAL ANAOKULU YILDIZ GRUBU MART AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL ANAOKULU YILDIZ GRUBU MART AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL ANAOKULU YILDIZ GRUBU MART AYI BÜLTENİ BU AY ÖĞRENDİKLERİMİZ SU- BİTKİLER Su ile ilgili bildiklerimiz kavram haritası oluşturduk. Su çeşitlerini listeledik. Suyu kullandığımız yerlere göre grupladık.

Detaylı

ÖZEL EFDAL GÖZTEPE ANAOKULU 2014-2015 ÇİÇEK GRUBU EYLÜL AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL GÖZTEPE ANAOKULU 2014-2015 ÇİÇEK GRUBU EYLÜL AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL GÖZTEPE ANAOKULU 2014-2015 ÇİÇEK GRUBU EYLÜL AYI BÜLTENİ UMUTLAR NEREDE BÜYÜRSE MUCİZELER ORADA ÇİÇEK AÇAR OKULUM BENİM HAKKIMDA HERŞEY EVİMİZ-AİLEMİZ İLKÖĞRETİM HAFTASI Okulunu tanıma Okulunun

Detaylı

Matematiksel Beceriler

Matematiksel Beceriler Matematiksel Beceriler Küçük Prens ten. Büyükler sayılardan hoşlanır. Onlara yeni bir dostunuzdan söz açtınız mı, hiçbir zaman size önemli şeyler sormazlar. Size Sesi nasıl? Hangi oyunları sever? Kelebek

Detaylı

Nasıl Bir Zekâya Sahipsiniz? - Genç Gelişim Kişisel Gelişim. Ayın Testi

Nasıl Bir Zekâya Sahipsiniz? - Genç Gelişim Kişisel Gelişim. Ayın Testi Ayın Testi Prof. Gardner yıllar boyu hâkimiyetini sürdüren, insanların tek bir zekâya sahip oldukları IQ denen zekâ anlayışını kırdı. Gardner'a göre insanların sahip oldukları çoklu zekâların her biri

Detaylı

İSTEK ÖZEL ACIBADEM İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. SINIFLAR MAYIS-HAZİRAN AYI E-BÜLTENİ

İSTEK ÖZEL ACIBADEM İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. SINIFLAR MAYIS-HAZİRAN AYI E-BÜLTENİ İSTEK ÖZEL ACIBADEM İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. SINIFLAR MAYIS-HAZİRAN AYI E-BÜLTENİ TÜRKÇE Öğrencilerimizle metni takip ederek dinleme, bitişik eğik yazı harflerini kurallara uygun yazma,

Detaylı

ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU 4 YAŞ GRUBU ARALIK AYI BÜLTENİMİZ

ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU 4 YAŞ GRUBU ARALIK AYI BÜLTENİMİZ ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU 4 YAŞ GRUBU ARALIK AYI BÜLTENİMİZ MATEMATİK ETKİNLİKLERİMİZ Üçgen şekli ile oyun etkinliklerine yer verdik. 1-10 arası rakamları tanıma ve 1-5 arası sayıları

Detaylı

Rutinler temamız kapsamında sabah sporu yaptık, grup sohbetleri ile paylaşımlarda bulunduk. Sabah sporunda reçel yaptık, hayali reçellerimizi

Rutinler temamız kapsamında sabah sporu yaptık, grup sohbetleri ile paylaşımlarda bulunduk. Sabah sporunda reçel yaptık, hayali reçellerimizi Rutinler temamız kapsamında sabah sporu yaptık, grup sohbetleri ile paylaşımlarda bulunduk. Sabah sporunda reçel yaptık, hayali reçellerimizi pişirdik. Topla tanışma oyunları oynadık. Heykel ol, adını

Detaylı

İnci Değer 2012 2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ARI GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ YAZ MEVSİMİ

İnci Değer 2012 2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ARI GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ YAZ MEVSİMİ İnci Değer 2012 2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ARI GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ YAZ MEVSİMİ BABALAR GÜNÜ DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ TATİL - VEDALAŞMA Yaz mevsiminde havada meydana gelen değişiklikler neler? Yaz mevsiminde

Detaylı

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI DÜNYA KİTAP GÜNÜ DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ CANLI-CANSIZ

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI DÜNYA KİTAP GÜNÜ DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ CANLI-CANSIZ 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI DÜNYA KİTAP GÜNÜ DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ CANLI-CANSIZ Mustafa Kemal Atatürk ün Yaşamımızdaki Önemi Türk kültürü Bayrağımız Dünya çocukları İlkbahar Mevsimi Canlıların

Detaylı

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ ÖZEL BAŞKENT İLKOKULU

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ ÖZEL BAŞKENT İLKOKULU 1.HAFTA BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ ÖZEL BAŞKENT İLKOKULU Kasım Ayı Bülteni (5Yaş) DEĞERLER EĞİTİMİ: TOPLUMSAL DUYARLILIK- PAYLAŞIM (02.11.2015) ARKADAŞLARIMI ÇOK SEVİYORUM TÜRKÇE-MÜZİK-SANAT ETK. (03.11.2015)

Detaylı

ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (07 Aralık Ocak 2016)

ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (07 Aralık Ocak 2016) ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (07 Aralık 2015-15 Ocak 2016) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

YAYLACIK İLKOKULU 0-18 (7-11 YAŞ MODÜLÜ) AİLE EĞİTİMİ PROGRAMI YILLIK DERS PLANI(2.GRUP)

YAYLACIK İLKOKULU 0-18 (7-11 YAŞ MODÜLÜ) AİLE EĞİTİMİ PROGRAMI YILLIK DERS PLANI(2.GRUP) ŞUBAT 24/02/2016 1. Programa ilişkin olumlu görüş geliştirmeye başlar. 2. Programın genel amaç ve işleyişi hakkında bilgi sahibi olur. 3. Programa devam etme konusunda motivasyonu artar. 4. Programdan

Detaylı

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU OCAK-ŞUBAT AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU OCAK-ŞUBAT AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU OCAK-ŞUBAT AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI SINIF ETKİNLİKLERİ TÜRKÇE DİL Ocak ayında kış mevsimi, Şubat ayında taşıtlar temalarımızı işledik.hava, deniz ve kara taşıtlarıyla ilgili

Detaylı

BELİRLİ GÜN VE HAFTALAR İNSAN HAKLARI VE DEMOKRASİ (10 ARALIK GÜNÜNÜ İÇİNE ALAN HAFTA) YENİ YIL (31 ARALIK 1 OCAK) KAVRAMLAR

BELİRLİ GÜN VE HAFTALAR İNSAN HAKLARI VE DEMOKRASİ (10 ARALIK GÜNÜNÜ İÇİNE ALAN HAFTA) YENİ YIL (31 ARALIK 1 OCAK) KAVRAMLAR 2016 ARALIK AYI BÜLTENİ BELİRLİ GÜN VE HAFTALAR İNSAN HAKLARI VE DEMOKRASİ (10 ARALIK GÜNÜNÜ İÇİNE ALAN HAFTA) YENİ YIL (31 ARALIK 1 OCAK) KAVRAMLAR SİYAH-BEYAZ SAYI (1-10 RAKAMI) 5 YILDIZ-ELİPS SICAK-SOĞUK-ILIK

Detaylı

SİHİRLİ ELLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ

SİHİRLİ ELLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ ÖZEL ASÇAY ANAOKULU SİHİRLİ ELLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ Hazırlayan:EBRU BAHADIR ÖĞRETMENİN MESAJI: MERHABA; 13.10.2014-17.10.2014 Tarihleri arasında uygulanan etkinlikleri siz değerli velilerimizle paylaşıyoruz.

Detaylı

HAZIRLAYANLAR AMELİTA AKYAR MONTESSORİ SINIFI ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER EYLÜL 2015

HAZIRLAYANLAR AMELİTA AKYAR MONTESSORİ SINIFI ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER EYLÜL 2015 HAZIRLAYANLAR AMELİTA AKYAR MONTESSORİ SINIFI ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER EYLÜL 2015 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILININ TÜM ÖĞRENCİ İLE VELİLERİMİZE MUTLULUK VE BAŞARI GETİRMESİNİ DİLERİZ.

Detaylı

ŞUBAT AYI BÜLTENİMİZ

ŞUBAT AYI BÜLTENİMİZ ŞUBAT AYI BÜLTENİMİZ BÜLTENİMİZDE NELER VAR? SINIF ETKİNLİKLERİMİZ TİYATRO 100.GÜN ETKİNLİKLERİMİZ 100.GÜN PARTİMİZ BRANŞ DERSLERİMİZ ECO SCHOOLS ÇALIŞMALARIMIZ SOSYAL ETKİNLİKLERİMİZ AİLE KATILIMIMIZ

Detaylı

Sevgili Velilerimiz, SINIF İÇİ ETKİNLİKLER

Sevgili Velilerimiz, SINIF İÇİ ETKİNLİKLER Sevgili Velilerimiz, Bizler Ocak ayında yaptığımız etkinliklerimizle çocuklarımızın tüm gelişim alanlarını baz alarak planladık ve uyguladık. 2014-2015 eğitim ve öğretim yılının 1. dönemini siz değerli

Detaylı

TÜRKÇE DİL ETKİNLİKLERİ

TÜRKÇE DİL ETKİNLİKLERİ TÜRKÇE DİL ETKİNLİKLERİ ŞİİR Gördün mü anneciğim Yatağımı düzelttim Sen bana öğrettikçe Çok işler yapacağım PARMAK OYUNLARI Sar sar sar makarayı Çöz çöz çöz makarayı On kilo pekmez Yala yala bitmez Ayşe,Fatma,boncuk

Detaylı

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU MAYIS-HAZİRAN AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU MAYIS-HAZİRAN AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU MAYIS-HAZİRAN AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI SINIF ETKİNLİKLERİ TÜRKÇE DİL Mayıs ayında Duyularımla Hissediyorum, Haziran ayında Açık Hava Oyunları temalarımızı işledik.elif Öğreniyor

Detaylı

İSTEK ÖZEL BARIŞ ANAOKULU EKİM KASIM 2016 BÜLTENİ

İSTEK ÖZEL BARIŞ ANAOKULU EKİM KASIM 2016 BÜLTENİ İSTEK ÖZEL BARIŞ ANAOKULU EKİM KASIM 2016 BÜLTENİ TEMAMIZ: Kim Olduğumuz ANA FİKİR: İnsanların bedenlerini keşfetmeleri kendilerini tanımalarına yardımcı olur. NELERİ ÖĞRENECEĞİZ Fiziksel özelliklerimizi

Detaylı

ÖZEL ASÇAY ANAOKULU PAMUK ŞEKERLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ. Hazırlayan: MELTEM DÖKÜLMEZ

ÖZEL ASÇAY ANAOKULU PAMUK ŞEKERLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ. Hazırlayan: MELTEM DÖKÜLMEZ ÖZEL ASÇAY ANAOKULU PAMUK ŞEKERLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ Hazırlayan: MELTEM DÖKÜLMEZ BU HAFTA NELER ÖĞRENDİK *Yerli malını kutladık. *Tutum ve yatırımın kelime anlamlarını öğrendik. *Tutumlu olmayı,

Detaylı

OYUN ETKİNLİĞİ Çocukların okula geldikleri ilk saatlerde ve günün farklı saatlerinde sınıflarda bulunan öğrenme merkezlerinde (evcilik, kitap, kukla,

OYUN ETKİNLİĞİ Çocukların okula geldikleri ilk saatlerde ve günün farklı saatlerinde sınıflarda bulunan öğrenme merkezlerinde (evcilik, kitap, kukla, OYUN ETKİNLİĞİ Çocukların okula geldikleri ilk saatlerde ve günün farklı saatlerinde sınıflarda bulunan öğrenme merkezlerinde (evcilik, kitap, kukla, blok, fen-doğa, yapılandırılmamış oyuncak, müzik, sanat)

Detaylı

ÇİÇEK GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ

ÇİÇEK GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ ÇİÇEK GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ 2015 2016 YAZ MEVSİMİ BABALAR GÜNÜ DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ TATİL Yaz mevsiminde havada meydana gelen değişiklikler neler? Yaz mevsiminde hayvanlarda ne gibi değişiklikler olur?

Detaylı

FMV ÖZEL AYAZAĞA IŞIK ANAOKULU 4 YAŞ SINIFI EYLÜL BÜLTENİ

FMV ÖZEL AYAZAĞA IŞIK ANAOKULU 4 YAŞ SINIFI EYLÜL BÜLTENİ FMV ÖZEL AYAZAĞA IŞIK ANAOKULU 4 YAŞ SINIFI EYLÜL BÜLTENİ Sayın Velimiz, Öğrenci ve öğretmenlerimiz tarafından yapılan ve yapılacak olan çalışmalar/etkinlikler hakkında sizlere bilgi vermek üzere hazırlanan

Detaylı

ÖZEL İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ VAKFI ADIGÜZEL ANAOKULU GÖKYÜZÜ SINIFI KASIM AYI KAVRAM VE ŞARKILAR

ÖZEL İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ VAKFI ADIGÜZEL ANAOKULU GÖKYÜZÜ SINIFI KASIM AYI KAVRAM VE ŞARKILAR RENKLER Ben bir küçük ressamım Pembe sarı boyarım Yeşil yeşil ormanlar Mavi mavi denizler Turuncudur portakal Gökte sarı güneş var Fırça kalem ve kağıt Olmazsa resim olmaz Reklerle oynamaktan Hiç bir çocuk

Detaylı

Tek düze düşünmek yerine çok boyutlu düşünebilme.

Tek düze düşünmek yerine çok boyutlu düşünebilme. Drama Yetenekleri Nelerdir? Sabit fikirler yerine yaratıcı fikirler üretebilme. Tek düze düşünmek yerine çok boyutlu düşünebilme. Tek başına karar verebilme. Bilgiyi her yerde kullanabilme. Ezbercilik

Detaylı

ARILAR OCAK AYI BÜLTENİ

ARILAR OCAK AYI BÜLTENİ ARILAR OCAK AYI BÜLTENİ GİRİŞ Sayın Velimiz, Sizlere öğrenci ve öğretmenlerimiz tarafından yapılan ve yapılacak olan çalışmalar / etkinlikler hakkında bilgi vermek üzere hazırlanan bu bülteni her ay için

Detaylı

ÖZEL EFDAL ANAOKULU KELEBEK VE YILDIZ GRUPLARI HAZİRAN AYI BÜLTENİ HAZİRAN AYINDA NELER ÖĞRENDİK? * Babalar günü hediyelerimizi ailelerimize sunduk. Babalarımızın bizim için neler yaptığını tartıştık.

Detaylı

ÇİÇEK GRUBU NİSAN BÜLTENİ

ÇİÇEK GRUBU NİSAN BÜLTENİ 2016-2017 ÇİÇEK GRUBU NİSAN BÜLTENİ 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI DÜNYA KİTAP GÜNÜ DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ Mustafa Kemal Atatürk ün Yaşamımızdaki Önemi Türk kültürü Bayrağımız Dünya çocukları İlkbahar

Detaylı

FORUM EGE GÜNESI ANAOKULU 3-4 YAS GRUBU AYLIK PROGRAMI

FORUM EGE GÜNESI ANAOKULU 3-4 YAS GRUBU AYLIK PROGRAMI FORUM EGE GÜNESI ANAOKULU 3-4 YAS GRUBU AYLIK PROGRAMI DIL BECERILERIM VE BEN Hikaye / Öykü / Masal Tekerlemeler: Skinner tekniği ile okulum,tik tak,her sabah,çocuklar adli tekerlemelerini öğreniyorum.

Detaylı

2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ ÇİÇEK GRUBU EYLÜL AYI BÜLTENİ

2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ ÇİÇEK GRUBU EYLÜL AYI BÜLTENİ 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ ÇİÇEK GRUBU EYLÜL AYI BÜLTENİ OKULUM VE ARKADAŞLARIM BEN KİMİM? Okulunu tanıma Okulunun ismini söyleme Öğretmen ve arkadaşlarını tanıma Okulda çalışanları gözlemleme Sınıfını

Detaylı

ÖZEL EFDAL ANAOKULU KELEBEK VE YILDIZ GRUPLARI MAYIS AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL ANAOKULU KELEBEK VE YILDIZ GRUPLARI MAYIS AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL ANAOKULU KELEBEK VE YILDIZ GRUPLARI MAYIS AYI BÜLTENİ MAYIS AYINDA NELER ÖĞRENDİK? * Anneler Günü Hediyelerimizi ailelerimize sunduk. Annelerimizin bizim için neler yaptığını tartıştık. Annemize

Detaylı

KIRKPABUÇ ÜRÜN KATALOĞU 2013

KIRKPABUÇ ÜRÜN KATALOĞU 2013 KIRKPABUÇ ÜRÜN KATALOĞU 2013 Eğitici Oyuncak Dr. Özlem ALKAN ERSOY Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alanında Öğretim Üyesi Eğitici oyuncak, çocuk için hem oyuncak hem de oyun anlamına gelmektedir. Çocuk, oyuncağı

Detaylı

BÜLTENİMİZDE NELER VAR?

BÜLTENİMİZDE NELER VAR? EKİM AYI BÜLTENİMİZ BÜLTENİMİZDE NELER VAR? SINIF ETKİNLİKLERİMİZ BRANŞ DERSLERİMİZ DEMOKRASİ SEÇİMİ SOSYAL ETKİNLİKLERİMİZ 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI TÖRENİ PARTİ TİYATRO GEZİ SİNEMA SINIF ETKİNLİKLERİMİZ

Detaylı

KASIM AYINDA NELER YAPTIK?

KASIM AYINDA NELER YAPTIK? KASIM AYINDA NELER YAPTIK? Değerli Velilerimiz; Kasım ayı projemiz Su ile keyifle geçen bir ayı daha geride bıraktık. 4 hafta süren proje çalışmalarımızda sınıfımız su hakkında çok detaylı bilgiler edindiler.

Detaylı

Özel GOP ANASINIFI. Ekim 2018 EĞİTİM BÜLTENİ

Özel GOP ANASINIFI. Ekim 2018 EĞİTİM BÜLTENİ Özel GOP ANASINIFI Ekim 2018 EĞİTİM BÜLTENİ 1 ÖZEL GOP ANASINIFI EKİM 2018 BÜLTENİ Değerli velilerimiz Ekim ayını geride bırakıyoruz. Bu ay öğrencilerimize neler kazandırdık, hangi etkinlikleri yaptık,

Detaylı

Otizm Spektrum Bozukluğu. Özellikleri

Otizm Spektrum Bozukluğu. Özellikleri Otizm Spektrum Bozukluğu Özellikleri Otizm Spektrum Bozukluğu olan çocukların büyük bir bölümünde duyusal uyaranlara karşı abnormal tepki (örn. aşırı hassasiyet ya da tepkisizlik) gözlemlenmektedir. Yaygın

Detaylı

ODTÜ HAFTA SONU KURSLARI ODTÜ HAFTA SONU KURSLARI SPORTİF ETKİNLİKLERİMİZ SPORTİF ETKİNLİKLERİMİZ. Voleybol. Okçuluk

ODTÜ HAFTA SONU KURSLARI ODTÜ HAFTA SONU KURSLARI SPORTİF ETKİNLİKLERİMİZ SPORTİF ETKİNLİKLERİMİZ. Voleybol. Okçuluk Voleybol Voleybol, uzun ve kısa vadede hedef belirleyip, bu hedeflere ulaşma konusunda yöntem geliştirmeyi öğretir. Hem bireysel hem de takım olarak hedef koymayı ve bu hedeflere ulaşmak için grupla birlikte

Detaylı

Veli Mektupları MyLittle Island 1

Veli Mektupları MyLittle Island 1 Veli Mektupları MyLittle Island Unit My Little Island ın ilk ünitesine hoş geldiniz. Bu ünite çocuğunuzu programla tanıştırır. Bu Hoş geldin ünitesinde çocuklar ada macerasıyla ve kitabın ana karakterleri

Detaylı

ODTÜ GV. DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU 4 YAŞ KASIM AYI BÜLTENİMİZ

ODTÜ GV. DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU 4 YAŞ KASIM AYI BÜLTENİMİZ ODTÜ GV. DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU 4 YAŞ KASIM AYI BÜLTENİMİZ MATEMATİK ETKİNLİKLERİMİZ Üçgen şeklini ve 4,5,6 rakamını öğrendik. Dinlediğimiz müzikte önceden belirlenen kelimeyi her duyduğumuzda,

Detaylı

DENİZ YILDIZLARI ANAOKULU. NİSAN AYI 1. ve 2. HAFTASINDA NELER YAPTIK?

DENİZ YILDIZLARI ANAOKULU. NİSAN AYI 1. ve 2. HAFTASINDA NELER YAPTIK? DENİZ YILDIZLARI ANAOKULU NİSAN AYI 1. ve 2. HAFTASINDA NELER SERBEST ZAMAN YAPTIK? Çocuklara sporun önemi anlatıldı ve her sabah spor yaptırıldı. Çocuklar ilgi köşelerinde öğretmen rehberliğinde serbest

Detaylı

Çoklu Zekâ Teorisi Ek 2

Çoklu Zekâ Teorisi Ek 2 ÇOCUKLAR İÇİN ÇOKLU ZEKÂ GÖZLEM FORMU Öğrencinin Adı Soyadı: Cinsiyeti: Tarih: Sınıfı: Lütfen formda yer alan her ifadenin sizin için ne derece uygun olup olmadığını aşağıdaki beşli dereceleme ölçeği üzerinde

Detaylı

KELEBEKLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ

KELEBEKLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ ÖZEL ASÇAY ANAOKULU KELEBEKLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ Hazırlayan: YASEMİN YILDIR ÖĞRETMENİN MESAJI: MERHABA;11.05.2015-15.05.2015 tarihleri arasında uyguladığımız etkinliklerimizin özetini siz değerli

Detaylı

ANA SINIFI B AYLIK BÜLTEN - 1 SANAT

ANA SINIFI B AYLIK BÜLTEN - 1 SANAT ANA SINIFI B AYLIK BÜLTEN - 1 SANAT Ekim 2016 Anahtarların kenarından kalemle çizdik ve anahtarların şeklini çıkardık. Her anahtarın girinti ve çıkıntılarının farklı olduğunu gördük. Aile bireylerimizi

Detaylı

ÖZEL ASÇAY ANAOKULU ÇALIŞKAN ARILAR HAFTALIK BÜLTEN

ÖZEL ASÇAY ANAOKULU ÇALIŞKAN ARILAR HAFTALIK BÜLTEN ÖZEL ASÇAY ANAOKULU ÇALIŞKAN ARILAR HAFTALIK BÜLTEN 26.12.2016-30.12.2016 BU HAFTA NELER ÖĞRENDİK *Televizyonun yararları ve zararları hakkında sohbet ettik. *Kar nasıl oluşur öğrendik. *Güneş sistemimiz

Detaylı

Hamileliğe başlangıç koşulları

Hamileliğe başlangıç koşulları Zeka aslında tek bir kavram değildir. Zekayı oluşturan alt yeteneklere bakıldığında bu yeteneklerin doğuştan getirilen yeteneklerin yanı sıra sonradan kazanılmış, gerek çocuğun kendi çabasıyla edindiği,

Detaylı

1 SF. Kuzucuk Okul Öncesi Eğitim Seti

1 SF. Kuzucuk Okul Öncesi Eğitim Seti Kuzucuk Okul Öncesi Eğitim Seti 1 SF SF 2 Kuzucuk Okul Öncesi Eğitim Seti Eğitimin temel basamağı olan Okul Öncesi Eğitim nitelikli ve çok yönlü bir eğitim sürecini gerektirir. Çocukların keyifli zengin

Detaylı

TEMALARIMIZ KULELER DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ DÜNYA EL YIKAMA GÜNÜ KURBAN BAYRAMI KIRMIZI GÜNÜ

TEMALARIMIZ KULELER DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ DÜNYA EL YIKAMA GÜNÜ KURBAN BAYRAMI KIRMIZI GÜNÜ 2013-2014 EĞİTİM DÖNEMİ EKİM AYI KELEBEK GRUBU BÜLTENİ TEMALARIMIZ KULELER DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ DÜNYA EL YIKAMA GÜNÜ KURBAN BAYRAMI KIRMIZI GÜNÜ Kule nedir? Kule resimlerini inceleme

Detaylı

Matematik ile İlgili Ne Öğrenmek İstiyoruz? Ege S. : Matematik işaretlerinin nasıl kullanıldığını öğrenmek Göksun Deniz T. : Labirent çalışmalarının n

Matematik ile İlgili Ne Öğrenmek İstiyoruz? Ege S. : Matematik işaretlerinin nasıl kullanıldığını öğrenmek Göksun Deniz T. : Labirent çalışmalarının n Matematik ile İlgili Ne Biliyoruz? Ege S. : Nesnelerle toplama yapmayı biliyorum. Göksun Deniz T. : 20 ye kadar saymayı biliyorum. Meliha Melis Y. : Şekillerin yönlerini biliyorum. Efe Yağız K. : Sayıları

Detaylı

İstek Özel Kemal Atatürk Anaokulu Eğitim Öğretim Yılı. Mart Ayı Bülteni ÜNİTE BAŞLIĞI: Uğurböcekleri (GEMS) Dünyanın İşleyişi (PYP) 4A 4B

İstek Özel Kemal Atatürk Anaokulu Eğitim Öğretim Yılı. Mart Ayı Bülteni ÜNİTE BAŞLIĞI: Uğurböcekleri (GEMS) Dünyanın İşleyişi (PYP) 4A 4B İstek Özel Kemal Atatürk Anaokulu 2015 2016 Eğitim Öğretim Yılı Mart Ayı Bülteni ÜNİTE BAŞLIĞI: Uğurböcekleri (GEMS) Dünyanın İşleyişi (PYP) 4A 4B Martılar-Leylekler Sınıfı TEMA : Dünyanın İşleyişi

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI İZMİR OKULLARI EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1.VELİ BÜLTENİ

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI İZMİR OKULLARI EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1.VELİ BÜLTENİ İTÜ GELİŞTİRME VAKFI İZMİR OKULLARI 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1.VELİ BÜLTENİ ANAOKULU SINIF ETKİNLİKLERİ MERKÜR Fen ve Doğa Etkinliği dersinde büyüteçlerle bire bir gözlem yaparak etkinliği tamamladılar.

Detaylı

Değerli Velilerimiz, Ana Fikir: Yaratıcılığımızı kullanmak, gelişmemize yardımcı olur.

Değerli Velilerimiz, Ana Fikir: Yaratıcılığımızı kullanmak, gelişmemize yardımcı olur. Değerli Velilerimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her altı haftada bir iletilecektir. 12 Kasım 2018-18

Detaylı

ÖZEL EFDAL ANAOKULU ŞUBAT AYI BÜLTENİ UĞUR BÖCEĞİ GRUBU İLGİ KÖŞELERİ Fen ve doğa köşesi Tatil panosu köşesi Değerler eğitimi köşesi 100. gün etkinlikleri köşesi Yapboz köşesi Sevgi köşesi Diş sağlığı

Detaylı

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK BİRİMİ REHBERLİK POSTASI 1

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK BİRİMİ REHBERLİK POSTASI 1 ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK BİRİMİ REHBERLİK POSTASI 1 15 Kasım 2013 Sayın Velimiz, Anabilim Anaokulları Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Hizmetleri kapsamında, öğretim

Detaylı

2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ KELEBEK GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ

2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ KELEBEK GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ KELEBEK GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ TEMALARIMIZ KALELER DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ DÜNYA EL YIKAMA GÜNÜ KURBAN BAYRAMI KIRMIZI GÜNÜ 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI Kale

Detaylı

ÇOCUK VE OYUN. Doç. Dr. Ayperi Sığırtmaç. Ç.Ü. Eğitim Fak. İlköğretim Böl. Okul Öncesi Öğretmenliği Anabilim Dalı

ÇOCUK VE OYUN. Doç. Dr. Ayperi Sığırtmaç. Ç.Ü. Eğitim Fak. İlköğretim Böl. Okul Öncesi Öğretmenliği Anabilim Dalı ÇOCUK VE OYUN Doç. Dr. Ayperi Sığırtmaç Ç.Ü. Eğitim Fak. İlköğretim Böl. Okul Öncesi Öğretmenliği Anabilim Dalı Çocuk için çok ciddi bir uğraş olan oyun, aynı zamanda bir eğlence ve öğrenme kaynağıdır.

Detaylı

ÇİÇEK GRUBU 2013-2014 HAZİRAN AYI BÜLTENİ YAZ MEVSİMİ BABALAR GÜNÜ DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ TATİL Yaz mevsiminde havada meydana gelen değişiklikler neler? Yaz mevsiminde hayvanlarda ne gibi değişiklikler olur?

Detaylı

ARI GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ

ARI GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ 2014 2015 ARI GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ DÜNYA HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ DÜNYA EL YIKAMA GÜNÜ ARKADAŞLIK HAFTASI CUMHURİYET BAYRAMI BU AY ÖĞRENDİKLERİMİZ Kale nedir? Kaleler ne için yapılır?

Detaylı

REHBERLİK POSTASI -1

REHBERLİK POSTASI -1 ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK BİRİMİ REHBERLİK POSTASI -1 TARİH: 02.11.2012 Sayın Velimiz, Anaokullarımızda, öğrencilerimizin katılımlarıyla renklenen, çeşitli branş dersleri,

Detaylı

EYLÜL ÜNİTELERİ SEPTEMBER UNITS AGE 3-4. www.englishkidsacademy.com

EYLÜL ÜNİTELERİ SEPTEMBER UNITS AGE 3-4. www.englishkidsacademy.com EYLÜL ÜNİTELERİ SEPTEMBER UNITS AGE 3-4 Ailem My Family Bebek-Baby Baba-Father Anne-Mother Abi-Brother Kızkardeş-Sister Kız-Girl Erkek Çocuk-Boy Çocuğunuza Sorun: Türkçe-İngilizce Bebek ne demek? What

Detaylı

ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (19 Aralık Şubat 2017)

ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (19 Aralık Şubat 2017) ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (19 Aralık 2016-10 Şubat 2017) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

AYLIK BÜLTEN - 1 SANAT ANA SINIFI A. Ekim Ekim tacı yaptık. Renkli maskelerimizi yaptık. 29 Ekim kravatı yaptık.

AYLIK BÜLTEN - 1 SANAT ANA SINIFI A. Ekim Ekim tacı yaptık. Renkli maskelerimizi yaptık. 29 Ekim kravatı yaptık. ANA SINIFI A AYLIK BÜLTEN - 1 SANAT Ekim 2016 29 Ekim tacı yaptık. Renkli maskelerimizi yaptık. 29 Ekim kravatı yaptık. Cumhuriyet yıldızı hazırladık. Kesme yapıştırma tekniği ile kurbağa yaptık. Makarnalarımızı

Detaylı

O Oyunların vazgeçilmez öğeleri olan oyuncaklar çocuğun bilişsel, bedensel ve psikososyal gelişimlerini destekleyen, hayal gücünü ve yaratıcılığını

O Oyunların vazgeçilmez öğeleri olan oyuncaklar çocuğun bilişsel, bedensel ve psikososyal gelişimlerini destekleyen, hayal gücünü ve yaratıcılığını EĞİTİCİ OYUNCAKLAR O Oyunların vazgeçilmez öğeleri olan oyuncaklar çocuğun bilişsel, bedensel ve psikososyal gelişimlerini destekleyen, hayal gücünü ve yaratıcılığını geliştiren en değerli araçlardır.

Detaylı

PENGUEN GRUBU MAYIS AYI BÜLTENİ

PENGUEN GRUBU MAYIS AYI BÜLTENİ PENGUEN GRUBU MAYIS AYI BÜLTENİ MAYIS AYINDA NELER ÖĞRENDİK? ANNELER GÜNÜ TRAFİK VE TAŞITLAR DÜNYA SÜT GÜNÜ MÜZELER HAFTASI 19 MAYIS GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI Taşıtların özelliklerini, benzerlik ve farklılıklarını

Detaylı

ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUEN GRUBU ŞUBAT AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUEN GRUBU ŞUBAT AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUEN GRUBU ŞUBAT AYI BÜLTENİ 00.GÜN SEVGİ GÜNÜ GÜLEN DİŞLER TAŞITLAR-MESLEKLER Okulumuzun 00. Günü için ailemizle 00 parçalı ürünler hazırladık. Okulumuzda 00.gün sergimizi

Detaylı

BATIKENT O ZEL I NCI OKULLARI YAŞAYAN DEĞ ERLER EĞ I TI MI PROĞRAMI

BATIKENT O ZEL I NCI OKULLARI YAŞAYAN DEĞ ERLER EĞ I TI MI PROĞRAMI BATIKENT O ZEL I NCI OKULLARI YAŞAYAN DEĞ ERLER EĞ I TI MI PROĞRAMI Bilgi ancak değerle birleştiğinde anlam kazanır. Çünkü değerler kişinin yaşamına yol gösteren ilkelerdir. İNCİ YAŞAYAN DEĞERLER EĞİTİMİ

Detaylı

İSTEK ÖZEL ACIBADEM İLKOKULU PDR BÖLÜMÜ 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

İSTEK ÖZEL ACIBADEM İLKOKULU PDR BÖLÜMÜ 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İSTEK ÖZEL ACIBADEM İLKOKULU PDR BÖLÜMÜ 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İSTEK ÖZEL ACIBADEM İLKOKULU Yaş Dönem Özellikleri BÜYÜME VE GELİŞME Gelişme kavramı düzenli, sürekli ve uyumlu bir ilerlemeyi dile

Detaylı

DUYGUSAL GELİŞİME UYGUN ETKİNLİKLER

DUYGUSAL GELİŞİME UYGUN ETKİNLİKLER DUYGUSAL GELİŞİM-2 DUYGUSAL GELİŞİME UYGUN ETKİNLİKLER Duygusal gelişimin erken çocukluk döneminde yeri ve önemi büyüktür. Özellikle erken çocukluk döneminde duygusal gelişimle ilgili duygusal tepkiler,

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ DENİZYILDIZI GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ

EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ DENİZYILDIZI GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ DENİZYILDIZI GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ EKİM AYINDA ÖĞRENDİKLERİMİZ Hayvanları Koruma Günü nedeniyle okul bahçemizde yürüyüş yaptık. Hayvanlar sergisini oluşturduk ve inceledik.

Detaylı

ŞUBAT AYINDA NELER ÖĞRENDİK? Yarıyıl tatilinden ilginç çoraplarımızla döndük. İLGİNÇ ÇORAPLAR PARTİSİ düzenleyerek, çoraplarımızı renk, şekil, vb. öze

ŞUBAT AYINDA NELER ÖĞRENDİK? Yarıyıl tatilinden ilginç çoraplarımızla döndük. İLGİNÇ ÇORAPLAR PARTİSİ düzenleyerek, çoraplarımızı renk, şekil, vb. öze KELEBEK GRUBU ŞUBAT AYI BÜLTENİ ŞUBAT AYINDA NELER ÖĞRENDİK? Yarıyıl tatilinden ilginç çoraplarımızla döndük. İLGİNÇ ÇORAPLAR PARTİSİ düzenleyerek, çoraplarımızı renk, şekil, vb. özelliklerine göre saydık,

Detaylı

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI ANAOKULLARI BÜLTENİ

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI ANAOKULLARI BÜLTENİ ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI ANAOKULLARI BÜLTENİ Sayı : 1 Yaş Grubu : 5-6 EYLÜL 2014 İÇİNDEKİLER Merhaba, KGP etkinlikleri YGP Etkinlikleri Düşünme Becerileri Etkinlikleri 2014-2015 Eğitim ve Öğretim Yılı

Detaylı

AYLIK BÜLTEN - 2 SANAT ANA SINIFI A. Kasım Atatürk ağacını buruşturma tekniği kullanarak tamamladık.

AYLIK BÜLTEN - 2 SANAT ANA SINIFI A. Kasım Atatürk ağacını buruşturma tekniği kullanarak tamamladık. ANA SINIFI A AYLIK BÜLTEN - 2 SANAT Kasım 2016 Atatürk ağacını buruşturma tekniği kullanarak tamamladık. Kızılay ın önemini konuşarak ambulans ve hemşire yaptık. Yaprak baskısı yaparken bütün renkleri

Detaylı

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU ARALIK AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU ARALIK AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU ARALIK AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI SINIF ETKİNLİKLERİ TÜRKÇE DİL Bu ay mevsimler temamızı işledik. Kış mevsimine ait sunumumuzu izleyerek çeşitli paylaşımlarda bulunduk. Kıyafet

Detaylı

7-11 MART 2016 ÖZEL ASÇAY ANAOKULU 3 YAŞ GRUBU HAFTALIK BÜLTEN

7-11 MART 2016 ÖZEL ASÇAY ANAOKULU 3 YAŞ GRUBU HAFTALIK BÜLTEN 7-11 MART 2016 ÖZEL ASÇAY ANAOKULU 3 YAŞ GRUBU HAFTALIK BÜLTEN BU HAFTA NELER ÖĞRENDİK * Taze-bayat kavramını işledik. *Sağ ve sol kavramını işledik. *Mutfak etkinliğimizde nefis kurabiyeler yapıp afiyetle

Detaylı

Ders seçimi; öğrencilerin ilgi, yetenek ve yaşamdan beklentilerinin değerlendirilmesini gerektiren zor bir süreçtir.

Ders seçimi; öğrencilerin ilgi, yetenek ve yaşamdan beklentilerinin değerlendirilmesini gerektiren zor bir süreçtir. Değerli Anne ve Babalar, Anne-baba olarak ders seçimi aşamasında etkimiz ne kadar olmalı?, Çocuğumun ilgi ve yeteneklerini nasıl belirlerim?, Çocuğuma uygun meslek grupları nelerdir?, ve Ders seçimi sürecinde

Detaylı

5 YAŞ ANASINIFI ARALIK AYI BÜLTENİ

5 YAŞ ANASINIFI ARALIK AYI BÜLTENİ 5 YAŞ ANASINIFI ARALIK AYI BÜLTENİ FEN VE DOĞA ETKİNLİĞİ DRAMA Araştırma ve problem çözme becerilerini Arkadaş ilişkilerini geliştirmek,akıcı geliştirmek konuşmalarını kendine güvenmelerini - Öğrenmeyi

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3 YAŞ GRUBU MAYIS AYI EĞİTİM PROGRAMI

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3 YAŞ GRUBU MAYIS AYI EĞİTİM PROGRAMI 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3 YAŞ GRUBU MAYIS AYI EĞİTİM PROGRAMI Beni de bir ana doğurmadı mı? Türk anaları daha nice Mustafa Kemal'ler doğurur. TÜM ANNELERİMİZİN ANNELER GÜNÜ KUTLU OLSUN 2016-2017

Detaylı

ÖZEL İSTANBUL ÜNİVERİSTESİ VAKFI ADIGÜZEL OKULLARI ÇEKMEKÖY ANAOKULU TAVŞANLAR SINIFI MAYIS AYI KAVRAM VE ŞARKILAR

ÖZEL İSTANBUL ÜNİVERİSTESİ VAKFI ADIGÜZEL OKULLARI ÇEKMEKÖY ANAOKULU TAVŞANLAR SINIFI MAYIS AYI KAVRAM VE ŞARKILAR ANNEM ANNEM Annem annem canım annem, Gönlüm senle kalbim senle Canım annem gülüm annem Dünyam sensin benim bir tanem.. Biliyorum elbet bir gün gelecek Bir başka bebekte bana annem diyecek Bende hep iyi

Detaylı

FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU 3-4 YAŞ GRUBU AYLIK PROGRAMI. Tekerlemeler: Hanım kızı, ebe tekerlemelerini öğreniyorum.

FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU 3-4 YAŞ GRUBU AYLIK PROGRAMI. Tekerlemeler: Hanım kızı, ebe tekerlemelerini öğreniyorum. FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU 3-4 YAŞ GRUBU AYLIK PROGRAMI DİL BECERİLERİM VE BEN Hikaye / Öykü / Masal Tekerlemeler: Hanım kızı, ebe tekerlemelerini öğreniyorum. Bilmeceler: Beyin fırtınası tekniği ile telefon,

Detaylı