n..t..?.+.otz a\r.o.kzon e.!ro6aor: rivryasal, nivoto.lir,nauyol,o.rix vn Ntjxr,Bnn rnnlirnt,ere nninconnv yonnncnsi rnnin ivtze UNvaNr UYGUN conug

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "n..t..?.+.otz a\r.o.kzon e.!ro6aor: rivryasal, nivoto.lir,nauyol,o.rix vn Ntjxr,Bnn rnnlirnt,ere nninconnv yonnncnsi rnnin ivtze UNvaNr UYGUN conug"

Transkript

1 AYDIN il,i rivryasal, nivoto.lir,nauyol,o.rix vn Ntjxr,Bnn rnnlirnt,ere nninconnv yonnncnsi ONAY SAYFASI HAZIRLAYAN MAKAM ADI - SOYADT UNvaNr ivtze rnnin Il Afet ve Acil Durum MiidtirliiEii Recep CO$KUN Il Afet ve Acil Durum Mtidiiri.i a\r.o.kzon UYGUN conug Aydrn Valili$ Hayrettin qiffgi Vali Yrd. n..t..?.+.otz ONAY Aydrn Valilig Kerem AL Vali e.!ro6aor:

2 T.C AYDIN VALiLiGi il Afet ve Acil Durum Miidiirliigti AYDIN il,i riuyasal, BiYoLoJiK, RADYOLOJiXVE NUT]-,EER TEHLIXETERE DAIR CONEVYONERGESi HAZIRAN 2OI3

3 icinnerirnn nininci n0ruvr (Genel Esaslar) -Amag -Kapsam -Dayanak -Tarumlar ve Krsaltmalar. Savfa No:.-...' J...3 irixci sor,unr (Giirev ve Sorumluluklar) 1. Valili[in Grirev ve Sorumluluklan... 5 z. il afet ve Acil Durum Mtidi.irlti[tini.in Gcireve Sorumluluklan Adnan Menderes Universitesi Rektdrltigilntin Grirev ve Sorumluluklarr Gamizon Komutanh$rnrn Gorev ve Sorumluluklarr Belediye Bagkanhklarrrun Grire ve Sorumluluklan Il Emniyet Miidiirltliinrin Grjrev ve Sorumluluklan il Jandarma Komutanhlrnrn G<ireve Sorumluluklan....9 S. DSi 21.Brilge Mtidtirltigtintin Gcireve Sorumluluklarr n Milli Egitim Mridtirliigtiniin Gorev ve Sorumluluklan il SaghkMiidiirlti[iiniinGcirevve Sorumluluklarr Qevre ve $ehircilik il Mtidtirhi[iiniin G6rev ve Sorumluluklan PTT Baq Miidiirlii[iinrin Gcire ve Sorumluluklan...I2 13. il nefterdarhfirmn Gcireve Sorumluluklarr Grda, Tanm ve Hayvancrhk il Mlidtirliigiiniin Gcireve Sorumluluklan Bilim, Sanayi ve Teknoloji il Miidtirlti[tintin Gdrev ve Sorumluluklarr il Meteoroloji Miidi.irli.igiimin G<ireve Sorumluluklan lt.qalrgma ve ig Kurumunun Gcireve Sorumluluklan Basrn ve Halkla iligkiter it lrttidtirltiftintin G<ireve Sorumluluklarr i1Niifus Miidiirlii[iintin Gcireve Sorumluluklan....I4 2O.Karayollan 28. $ube $efli$inin Gdrev ve Sorumluluklarr Tiirk Telekom il IrrtuOtirtti[tini.in Gdrev ve Sorumluluklarr TnrkKrzl/rayr Derne[i Aydrn $ubesinin Gdrev ve Sorumluluklan Kaymakamhklarrn Gorev ve Sorumluluklan....16

4 UcUNcU noluvr (Malzeme ve Mali Hiikiimler) -AragveMal4eme... -Biitge Hibe ve Yardrmlar uonnuncu noluvr (Qeqitli ve Son Hiikiimler) -Egitim ve Tafbikatlar. -Bilgi ve Belgpler. -Denetim -G<irev Talimfltr Hazrrlanmasr ve Yonerge De[igiklik Teklifleri t7 -Ytinirliik -Ytirttme.

5 T.C..dYDrN varirigi Afet ve Acil Durum Miidiirliifii KiMyAsAL, BiyoLoJiK, DyoLoJiK ve NUKLEER TEHLiKELERE DAiR GOREV yoxencnsi BIRINCI BOLUM (Amag, Kapsam, Dayanak, Tanrmlar ve Krsaltmalar) Amag: MADDE I - (1) Bu Yonergenin amacr; ilimizde veya gevre illerde meydana gelip ilimizi etkileyebilecekimyasal, biyolojik, radyolojik ve ntikleer tehdit ve tehlikelere kargr halkrn saslr$rnrn ve gevrenin korunmasl, can ve mal kaybrnrn en aza indirilmesi igin gerekli tedbirlerin altnmasr amacryla ilgili kamu ve ozel sektdr kurum ve kuruluglan, kaymakamhklar, belediyeler, il ozel idaresi, tiniversite, sivil toplum kuruluglan ve gontilhiler ile sivil asker igbirlifii gergevesinde, Tiirk Silahh Kuvvetlerinin tehlike oncesine, tehlike slraslna ve tehlike sonraslna iliqkin gorev ve sorumluluklannr belirlemektir. Kapsam: MADDE 2 - (l) Bu Yonerge; kimyasal, biyolojik, radyolojik ve nrikleer tehdit ve tehlikelere karqt ahnacak cjnlemler ve yaprlacak hizmetleri ytirtitmekle gorevli Valilik, kamu ve cizel sektor kurum ve kuruluglarr, kaymakamhklar, belediyeler, tiniversite ve askeri birlikler ile sivil toplum kuruluqlarr ve gcinrilhilerin tehlike oncesinde yaprlmasr gereken planlama ve hazrrhk gahgmalarr, tehlike srrasrnda ve tehlike sonrasrnd acil rnr,idahale ve iyilegtirme faaliyetlerine iligkin igbirli[i, koordinasyon ve kargrhkh yardrmlaqma esaslannr kapsar. Dayanak: MADDE 3 - (l) Bu Ydnerge tarihli ve28281 sayrh Baqbakanhk Afet ve Acil Durum Yonetimi Bagkanlr[r tarafindan grkanlan 'Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik ve Nrikleer Tehlikelere Dair Gdrev Yonetrnelifi'nin 12 nci maddesine dayanrlarak hazrrlanmr;trr. Tanrmlar ve Klsaltmalar: MADDE 4 - (1) Bu Yonergede gegen; a) Bagkanhk: Afet ve Acil Durum Yonetimi Bagkanhfrnr, b) Valilik: Aydur Valili[ini. c) Vali: Aydrn Valisini, d) Vali Yardrmctsr: Aydrn Valili[i Imza Yetkileri Yonergesi gere[ince Il Afet ve Acil Durum Mtidrirhi mlu Vali Yardrmcrsrnr. e) Mtidiirliih+'ll Durum M rid Lirl iiflirr ii.

6 0 AADYM: Afet ve Acil Durum Yonetim Merkezini. g) Iltk Biilge: Risk baglangrcrnrn tespit edildifi srcak bdlge srnrrrndan itibaren, riizgar tistrindeki anndrrma faaliyetlerinin yr_initiildrifri ve blr faalil,etler nedeniyle kirlenme riski bulunan srcak ve soguk bolge arasrndaki Eahgmalanrnr. h) ilk Mi.idahale Ekipleri: Olay bolgesinde tespit, bornba imha, kurtarma, anndrrma, itfaiye, aciltrbbi mtidahale, ilk yardrm ve ambulans gibi acil mi,idahale hizmetierini yrirtiten ekipleri, i) KBRN: Kimyasal, biyolojik, radyolojik ve nr-ikleeri, j) KBRN Riski: Kitle imha silahlarr, KBRN harp rnaddeleri ve tehlikeli endr-istriyel maddeler ile bu nitelikteki tehlikeli atrklarrn kasten veya hataen gevre ve insan sashfrna zarar verme olasrlrfirnr ve zararrn ciddiyet derecesini, k) KBRN Risk Analizi: Kitle imha silahlan, KBRN harp maddeleri ve tehlikeli endristriyel maddeler ile bu nitelikteki zararh atrklann. ilimizin bir boliimti veya btitrini] rizerinde, kasten veya hataen kullanrlma veya yayrlma olasr hfrnrn delerlendiri]mesi faaliyetlerini, l) KBRN Tehdit ve Tehlikeleri: Petrol kirlenmeleri ve salgrn hastahklar harig olmak izere; kimyasal, biyolojik, radyolojik ve niikleer maddeler, KBRN harp maddeleri ve tehlikeli endiistriyel maddeler ile bu nitelikteki tehlikeli atrklann aragtrnlmasr, tiretimi, iglenmesi, depolanmasr, nakledilmesi, kullanrlmasr ve atrk olarak iqlem gcirmesi srrasrnda gerekli dnlemler ahnmadr[rnda gevre ve insan safihfirnr tehdit eden tehlike durumlannr, kitle imha silahlarrnrn etkileri ile bu silah ve maddelerle yaprlan kagakgrhk. tercir ve sabotaj eylemlerini, m) Kimyasal Tehlike Eqik De[eri: Ortamda tespit edilen kimyasahn ozellifine gore gevrenin veya yagamrn olumsuz olarak etkilenmeye bagladt[r minimum deferi, n) KiS: Kitle imha silahlannr, o) Korunma Diizeyi: Tehdidin tririine ve yofiunlu[una gdre ekip personelinin kullanacapr "A", "B". "C" diizeyi koruyucu giysi ve donanrmrn seviyesini, p) Radyolojik ve Ni.ikleer Tehlike Eqik Deferi: Sicak bcilge srnrrlnrn belirlenecefi, kabul edilmiq en kiigtik doz srnrnnr, r) Srcak Biilge: Risk baglanglclnln tespit edildi[i egik deferden itibaren, rizgdr altrnda kalan, gevreyi ve ya$amr tehdit eden tehlikeli bc;lgeyi, s) So[uk Biilge: Ilrk bolge srnrnndan itibaren, r:j'zgltistr"inde. ilk mlidahalekiplerinin konuglandrfr, acil trbbi mtidahale ve ambulans hizmetlerinin verildifi bolgeyi, t) Tehfikeli Madde: tarihli ve (n-rr-ikerrer) sayrlr Resmi Gazete'de yayrrnlanan Tehlikeli Maddelerin ve Mristahzarlarn Srnrflandrnlmasr,Ambalajlanmasr ve Etiketlenmesi Hakkrnda Yonetrnelikte belirtilen tehlikeli maddeleri ifade eder.

7 IKINCI BOLUM (Giirev ve Sorumluluklar) MADDE 5 - (l) Valilik, kamu ve ozel kurum ve kululr,rglan. kaymakamhklar. belediyeler, tiniversiteier', sivil toplum kuruluqlan ve gclntilltiler bu yonergede kendilerine verilen gorevleri yerine getirmekten ayn ayn sorumludur. Garnizon Komutanirfir ve askeri birlikier, sivil asker igbirli[i gerqevesinde asli gorevlerir-ri aksatmayacak gekilde kendilerinden talep edilen her ttirlli deste[i yerine getirirler. (2) Bu ydnergede ongoriilen gorevlerin yerine getirilmesinden Vali veya Vali Yardrmcrsr, ilgelerde Ilge Kaymakamlan ve difer kamu kurum ve kuruluglannda, kurum ve kuruluqun en tist yoneticisi sorumludur. (3) Valilifiin Giirev ve Sorumluluklan: a) KBRN tehdit ve tehlikelerine kargr tespit, teghis ve anndrrma hizmetlerini, I1 Afet Ve Acil Durum Miidtirlti$ii Koordinatdrltifrinde, il brinyesindeki kamu ve ozel kurum ve kuruluglarla yiiriitiir. b) Il srnrrlarr iginde KB aldrnlmasrnr sa[lar. tehlikesinin halka duyurulmasrnr ve gerekli dnlemlerin c) KBRN tehdit ve tehlikelerini deferlendirerek, ilk mtidahale ekiplerinin gcireve sevk edilmesini saflar. d) Tehlikenin kaynaful olugturan maddelerin tespit ve teqhisigin; kimyasal tehdit ve tehlike durumunda Il Qevre ve $ehircilik MiidtirltgU Ekiplerince biyolojik tehlike durumunda Il Safihk Mtidtirhifii koordinasyonunda Halk Safhfr Mtidiirlti[U Ekiplerince, niikleer ve radyolojik tehlike durumunda TAEK Bagkanlrgr Ekiplerince numuneler alrnarak bu ekiplerce yeterli korunma onlemleri ve uygun ta$rma koqullan altrnda laboratuarlara sevk edilmesini saflar. e) KBRN tehdit ve tehlikelerine kargr askeri rnakamlardan yardrm talebinde bulunulmasr durumunda, AFAD Bagkanhgr aracrh[ryla Genel Kurmay Bagkanhfrndan yardrm talep eder. f) Olay b6lgesindeki rntidahale faaliyetlerinin yonlendirihnesi igin bir olay yeri koordinatorii gcirevlendirir. g) Gorevliler drqrndaki korunmasrz kigilerin tehlikeye marlrz kalmamasr igin genel koliuk kuvvetleri tarafindan olay boigesinde giivenlik gemberi olugturulmasrnr saflar. h) Tehdidin biiyrikliifitine ve risk durumuna gore iqi;leri Bakanlrgr AADYM'ne bilgi verir. Gerektiginde Baqkanhktan ve difer illerden yardrm talep eder. i) Adli tahkikat erektiren olaylarda CumhuriyetSavcrsrna bilgi verilmesini safilar. tfe.i' ii" {i td.

8 j) Kimyasal ve bil,olojik numune anaiizlerinin Il Sa[hk Miidiirltifiri koordinatcjrltigi.inde; Il Halk Safli[r. kamu ve ozel kurum ve kurulug, riniversite laboratuarlan veya Safhk Bakanhfirnca belirlenen laboratuarlarda yapttnlmasint saflar. k) Niikleer ve radyolojik numune analizlerinin T[rkiye Atom Enerjisi Kurumu Baqkanhfr araqttrma ve inceleme laboratuarlannda yaptrrrlmasrnr, niikleer ve radyolojik madde ve kaynaklar ile sahipsiz atrklann. TAEK ekipleri tarafindan kontrol altrna airnmasrnr saflar. l) Tehlike sonrastnda iyilegtirme ve kahcr etkilerin aragtrnlmasl ve normal yagama dontilmesi igin Il Afet ve Acil Durum Miidurliifri koordinesinde ilgili kurum ve kuruluelarla qahqmalann baglatrlmasrnr sa[lar. (4) il Afet ve Acil Durum Miidiirliifiiniin Gtirev ve Sorumluluklarr: a) KBRN tehlikelerine kargr altnacak onlernleri ve yaprlacak gahgmalan, ilgili kurum ve kuruluglarla koordineli olarak belirler. b) Il bazrnda, KB tehdit ve tehlikeleriyle ilgili olarak; 1) KIS'e ydnelik risk analizinin grkanlmasr igin Garnizon Komutanhlr, it Emniyet Mridtirl ii[u, Il Jandarma Komutanhfrndan, 2) Il srnrrlan iginde veya komgu il srnrrlarr iginde olup, tedbir gerektiren kimyasal veya biyolojik igerikli tehdit veya tehlike yaratabilecek tiretim, depolama, laboratuar ve atrk tesisi ve benzeri igletmelere ydnelik risk analizlerinin grkarrlmasr igin Garnizon Komutanhfir ile ilgili kamu ve cjzel kurum ve kuruluglarrndan, 3) Ntikleer ve radyolojik tehdit veya tehlike yaratabilecek madde, kaynak, tesis ve laboratuarlara yonelik risk analizlerinin grkanlmasr igin Ti.irkiye Atom Enerjisi Kurumu Baqkanhfrndan ahnacak bilgi ve verilerin, il Afet ve Acil Durum Miidiirhigrince toplanarak, bu yonergede gorev verilen kurumlar ile birlikte 'llin Risk Analizi'nin grkarrlmasrnr safilar. c) Afet ve Acil Durum Planrnda KBRN tehdit ve tehlikelerine karqr ytinittilecek gorevlere yer verilmesini sa$lar. d) Tehdit veya tehlikenin il genelini veya birden fazla ilin bulundufu bolgeyi etkilemesi durumunda, ilgili afet ve acil dururn yonetimi merkezlerile Garnizon Komutanhfr, kamu ve ozel kurum ve kuruluglar, kaymakamhklar, belediyeler, iiniversiteler arasrndaki koordinasyonu ve igbirli[ini saflar. e) Garnizon Komutanhfir, Belediye Baqkanhfr. Adnan Menderes Universitesi. il Jandarma Komutanhfir, Il Emniyet Miidtirltifri, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Il Miidrirhi[ii, Qevre ve $ehircilik Il Miidiirltifri. Grda, Tanm ve Hal,vancrlrk il Mtrdrirliifii, it Sagtrk Miidiirhiflri, DSi 21. Bolge Mtidrirhi[ti, Tr-irkiye Atom Enerjisi Kurumu Baqkanhgr ve Kaymakamhklar ile koordineli olarak, 'Aydrtr KBRN Risk Analizi'nin yaprlmasrnr takip ve koordin eder. I Afet ve Acil Durum Yonetimi Baqkanlrgurrn KBRN ekipmanlan ve malzemeleri ile ilgili belirledi[i teknik oz kurumlara duyurulmasrnr saflar.,"'rii.:

9 g) RtizgAr altrnda tehlike stntrlan iginde kalabilecek bolgelerin gerekti[inde tahliye edilmesi ig ve iqlemlerini kolluk kuvvetleri. Ulagtrrma. Denizciiik ve Haberlegme Bakanhlrnrn tagra kurumlan ile koordine eder. h) Belediye Bagkanhklan (ltfaiye ) ile birlikte. kirli bdlgeden kurtarrlan kigiler ile arag gereg ve malzemelerinin anndrnlmasr igin KB ekipleri kurar. i) Dekontaminasyon yapar. j) MUdahalekiplerini ve ekipn-ranlannr hazrr tutar. k) KBRN olaylannda arama ve kurtarma faaliyetlerini ytirtitlir. l) KBRN olaylanna iliqkin tespit ve teghis yapar. m) Afet durumunda ortaya grkan KBRN kirlilifini izlemek, oluqabilecek riskleri ve qevreye verece[i zararlarn boyutunu belirlemek ve gereken 6nlem]erin alrnmasrnr saflar. n) Meydana gelebilecek ikincil afet durumlarrna yonelik gereken tedbirleri alrr. o) Tehlikeli maddeler nedeniyle olugabiiecek riskleri bertaraf etmek iizere ilgililere destek olur. ti) Valinin verdi[i difer g6revleri yapar. (5) Adnan Menderes Universitesinin Giirev ve Sorumluluklan: a) KBRN t+ldit ve tehlikelerine kargr e[itim. aragtrrma, geligtirme ve anahz gahqmalanyla ilgili olarak tiniversitenin veya riniversite hastanesinin bilimsel ve akademik destek saelamasr hususunda gerekli drizenlemeleri yapar. b) il Saghk Miidtirlugii ile koordineli olarak biinyesinde seyyar ve sabit laboratuarr bulunan tiniversite ve iiniversite hastaneierinin imkdnlanndan yararlanrlmasr ile ilgili gerekli dlizenlemeieri yapar. c) Il Safilrk Mtidrirliifti ile koordineli olarak, olaylardan etkilenen veya yaralanan gahrslann iiniversite hastanesinde bakrm ve tedavilerigin gerekli drjzenlemeleri yapar. d) Valinin verdifii difer gorevleri yapar. (6) Garnizon Komutanhfrnrn Giirev ve Sorumluluklan: a) KBRN risk analizlerinin gtkarrlmasr hususundaskeri makamlardan talep edilen bilgilerin verilmesini sa$lar. b) KBRN silah ve maddeleri veya bu nitelikteki tehlikeli atrklarla yaprlabilecekagakgrhk, tercir ve sabota.i eylernlerine iligkin duyum. ihbar ve istihbarat bilgilerin Valilige 1il Afet ve Acil Durum MridtirlrigLi) biidirilmesini sa[lar. c) Ttirkiye Afet Miidahale Planr 3.l.l.Operasyon Servisi Acil Durum Alt Servisinin Hizmet Gruplarr tablosu Hizmet Grubu Destek Qiiziim Ortafir" olarak gcisterilen ri' -7

10 Genelkurmay Bagkanhfrna verilen gdrev ve sorumluluklan, Genelkurmay Bagkanhfrnrn KBRN ekipleri tarafindan yerine getirilmesi faaliyetlerini takip eder. d) Valinin verdi[i difer gdrevleri yapar. (7) Belediye Baqkanhklarrnrn Gtirev ve Sorumluluklan: a) Stratejik agrdan 6nemli ve nrifusun yogun oldufu ilimiz ve ilgeierimizde ve tehlikeli endtistriyel maddeleri tireten sar-rayi tesislerinin yolun olarak bulundu[u bolgelerde, bu ycinerg esaslart dofrultusunda. itlaiye birimleri brinyelerinde tespit, kurtarma ve anndrrma faaliyetlerini ytinitmek rizere KBRN Timi kurarak, e$itim almalannr saflar. b) Kirli bdlgeden kurtartlan kigilerin, araq gereg ve malzemelerin anndrrrlmasrnr safilar. c) Tahliye veya bogaltma karan ahnan bolgelerde, halka gerekli duyuru ve yonlendirme iglemlerinin yaprlmasrnr, panik ve kargaganrn onlenmesini, tehlike b6lgesinden tahliye edilenlerin grivenli bolgelere naklini safilar. d) KB risk analizlerinin gtkarrlmasr hususunda belediyeden talep edilen bilgilerin verilmesini saflar. Tehlikeli endiistriyel maddeleri tireten Sanayi Tesisleri iqin drizenlenen igyeri agma ve gahgtrrma ruhsatlannrn ve difier talep edilen bilgilerin verilmesini sa[lar. igyeri agma ve gahgma ruhsatlannrn bir suretinin Aydrn Bilim Sanayi ve Teknolojl ii l,ttidtirlti[tine ve isteyen diger ilgili kurumlara ayhk olarak gonderir. e) Tehlike durumunun kontrol altrna ahnmasrnr mtteakip srcak bdlgedeki, bina ve alanlarrn itfaiye tegkilleri tarafindan anndrrrlmasrnr sa[lar. f) Valinin verdifii difer gorevleri yapar. (8) il Emniyet Miidiirliifiiniin Giirev ve Sorumluluklan: a) KBRN tehdit ve tehlikesinden dolayr hem tahliye karan ahnan bdlgede, hem de kabul bolgesinde gtivenlik tedbirlerinin alrnmasrnr safiiar. b) KB tehdit ve tehlikelerine ydnelik bilgi toplama ve istihbarat faaliyetlerinin, dnleyici ve caydtrtct tedbirlerin, qiipheliler ile kagakgrh[rn men ve takibi faaliyetlerinin ilgili kolluk kuvvetlerince yiiri.itiilmesini, operasyonel faaliyetlerde veya riskli gonilen durumlarda ilk mr"idahale ekiplerine ve ilgili makamlara bilgi verilmesini saflar. c) Kimyasal, biyolojik ve radyolojik maddelerin bulunduruldu[u, kullanrldrfr veya nakiedildifii yerler ile ulusal ve uluslararasr karayolu aflarrnu-i bulundu[u bolgelerde KBRN konulannda efitirnli ve donanlmlr personelden trafik, giivenlik. kontrol ve gevre emniyet ekiplerinin kurulmastnr safilar ve gerekli hallerde bu ekipleri gdreve sevk eder. d) Tahliye karan altnan bolgelerde. belediye ve gilvenlik kuvvetleri imkdnlanyla halka gerekli duyuru ve yonlendirme iglernlerinin yaprlmasrnr. panik ve kargaganrn dnlenmesini. halkrn gr-ivenli ve emin bolgelere tagrnmasrnr saflar. e) KBRN tehdi diier tilkelerden veya illerden, ilimize yonelik muhtemel nrifi tedbirleri alrr. 8

11 I Ilgili kurumlarla igbirli[i iginde KB silah ve maddeleriyle bu nitelikteki tehlikeli atrklann ve gifi kullanrmh malzemelerin ilimize kagak giriq ve grkrglannrn engellenmesini, bu ttir faaliyette bulunan gahrs veya grupiann izlenmesini ve onleyici tedbirlerin ahnmasrnr safilar. g) KBRN olal,lan nedeniyle olugan gog hareketlerini takip eder ve gerekli gtivenlik tedbirlerini alrr. h) Tehlikeli bolgelerdeki halkrn. ydreyi emniyetli bir gekilde bogaltmasr veya tahliyesiein gerekli tedbirlerin ahnmasrnr sa$lar. i) Ttirkiye Afet Mi.idahale Planr 3.l.l.Operasyon Servisi Acil Durum Alt Servisinin Hizmet Gruplarr tablosunda "KBRN Hizmet Grubu Destek Qiiziim Ortafir" olarak gosterilen Igigleri Bakanhfura verilen gorev ve sorumluluklan, Emniyet Genel Miidlirlti[iinr-in taqra tegkiiatr olarak yerei dtizeyde yerine getirir. j) Valinin verdi[i difier gdrevlerr yapar. (9) il Jandarma Komutanhfirnrn Giirev ve Sorumluluklarr: a) Jandarma Sorumluluk Bolgesinde KB tehdit ve tehlikesinden dolayr hem tahliye kararr altnan bdlgede, hem de kabul bolgesinde gtivenlik tedbirlerinin ahnmasrnr sa$ar. b) KBRN tehdit ve tehlikelerine yonelik bilgi toplama ve istihbarat faaliyetlerinin, onleyici ve caydtrtct tedbirlerin, qripheliler ile kagakgrhfrn men ve takibi faaliyetlerinin ilgili kolluk kuvvetlerince ytiriitiilmesini, operasyonel faaliyetlerde veya riskli goriilen durumlarda ilk mridahalekiplerine ve ilgili makamlara bilgi verilmesini safilar. c) Kimyasal, biyolojik ve radyolojik maddelerin bulunduruldugu, kullanrldr[r veya nakledildifi yerler ile ulusal ve uluslararasr karayolu aflarrnrn bulundufu bolgelerde Genel Kurmay Bagkanhfrnca gdrevlendirilen KB konulannda e[itimli ve donanrmlr personelden trafik. gtivenlik, kontrol ve gevre emniyet ekiplerinin gahqmalarrnr takip ve koordin eder. d) Tahliye karart altnan bdlgelerde, belediye ve gtivenlik kuvvetleri imkdnlanyla halka gerekli duyuru ve ydnlendirme iglemlerinin yaprlmasrnr, panik ve kargaqanrn cinlenmesini, lialkrn gtivenli ve emin bolgelere tagrnmasrnrn emniyetini saflar. e) KBRN tehdit ve tehiikesi nedeniyle, di$er iilkelerden veya illerden, ilimize ycinelik muhtemel ntifus hareketlerine kargr gerekli tedbirlerle ilgili verilen gdrevleri yapar. f) Ilgili kulumlarla iqbirlifi iginde KBRN silah ve maddeleriyle bu nitelikteki tehlikeli atrklartn ve gift kullanrmh malzemelerin.landarma Sorumluluk Bolgesine kaqak girig ve gtkrelarrnrn engellenmesini, bu ttir faaliyette bulunan gahrs veya gruplann rzlenmesini ve onleyici tedbirlerin allnmasrnr safilar. g) KBRN olaylannedeniyle oluqan gdg hareketlerini takip eder ve gerekli grivenlik tedbirlerini alrr., tr'a

12 h) Tehlikeli bdlgelerdeki halkrn, ydreyi emniyetli bir gekilde bogaltmasr veya tahliyesi igin gerekli tedbirlerin ahnmasrnr saflar. i) TLirkiye Afet Mridahale Planr Operasyon Servisi Acil Durum Alt Servisinin Hizrnet Gruplan tablosunda "KBRN Hizmet Grubu Destek Qiiziim Ortafr" olarak gcisterilen Igigleri Bakanh[rna verilen gorev ve sorumluluklannr, verilecek emirlere gdre Jandarma Genel Komutanhgrnrn tagra teqkilatr olarak yerel diizeyde yerine getirir. j) Valinin verdifi diler gorevleri yapar. (10) DSi 21. Biilge Miidiirliifii.iniin Giirev ve Sorumluluklan: a) Riskli bdlgelerdeki kirlenme ihtimali bulunan krta igi yr-izeysel ve yer altr su kaynaklarrnrn kullanrlmamasr igin Qevre ve $ehircilik il Miidurliigri ile koordineli olarak gerekli tedbirlerin ahnmasrnr safilar. b) Agtk su kaynaklartntn kirlenme nedeniyle kullanrlmamasr durumunda, Qevre ve $ehircilik Il Miidtirltifii ile koordineli olarak yoredeki yer altr su kaynaklannln tespit edilmesini ve gerektifiinde kullanrma arz edilmesini safilar. c) KBRN etkisi ile kirlenen su havzalannrn Qevre ve $ehircilik Il Mlidlirliifri ile koordineli olarak temizlenmesi ve arrndrnlmasr i glemlerinin yrinittilmesini saflar. d) Tehlike durumunun kontrol altrna ahnmasrnr miiteakip srcak bcjlsedeki su havzalarrnrn arrndrrrlmasrnr sagl ar. e) Kirlenme ihtimali bulunan aqrk su kaynaklarrnrn kullanrlmamasr igin gerekli tedbirlerin ahnmasrnr saflar. f)ttirkiye Afet Mridahale Planr 3.l.1,Operasyon Servisi Acil Durum Alt Servisinin Hizrnet Gruplan tablosunda "KBRN Hizmet Grubu Destek Qiiziim Ortafr" olarak gcisterilen Orman ve Su Iqleri Bakanhfirna verilen gdrev ve sorumluluklan, DSI Genel Miidrirhifiinrin tagra tegkilatr olarak yerel drizeyde yerine getirir. g) Valinin verdifi diler gorevleri yapar. (11) il Milli Egitim Miidi.irliistiniin Giirev ve Sorumluluklarr: a) Milli Egitim Bakanh[rnrr.r hazrrladr[r miifredat dofrultusunda. Il igrnde AFAD ile koordineli olarak gerekli iglemleri gonir. b) Tahliye nedeniyle ihtiyag duyulacak hallerde e[itim dfretim donemi drgrnda, okul ve yurllann gegici barrnma igin tahsisini saflar. c) Ttirkiye Afet Mtidahale Planr 3.1.l.Operasyon Servisi Acil Dururn Alt Servisinin Hizmet Gruplan tablosunda "KBRN Hizmet Grubu Destek Qiiziim Orta[1" olarak gdsterilen Milli Egitim Bakanlrfrna verilen gdrev ve sorumluluklan, Milli Efitim Genel MridtirlLiftinrin tagra tegkilatr olarak yerel dtizeyde yerine getirir. d) Valinin ver r yapar. t0

13 (12) Il Sa$rk Miidtirliifiiiniin Giirev ve Sorumluluklan: a) KBRN tehdit ve tehlikelerine karqr ilk yardrm ve ambulans servislerinin. acil trbbi miidahale ekiplerinin, seyyar hastanelerin kurulmasrnr saglar. b) I1 Saghk Mudtirhi[ii koordinasyonunda Kamu Hastaneleri Birlifi Genel Sekreterlifii tarafrndan KBRN tehlikelerinden etkilenenler igin il ve ilgelerde belirleyecefii hastanelerde rniidahale klinikierinin ve anndrrma rinitelerinin kurulmasrnr sallar. c) Valilik (ll Afet ve Acil durum Mr-idrirltiftj) ile koordineli olarak, gdrevii personelin KBRN tehdit ve tehlikeleline kargr e[itilmesini sa$lar. d) Il Saglrk Mudtirlufti koordinatcjrliifiinde Halk Sa[hgr MiidiirlLigii ile biyolojik tehdir ve tehlike durumunda stcak, thk ve so[uk bdlge srnrrlarrnrn belirlenmesindekiplere bilgi destegi saflar. e) Valilikge gonderilen kimyasal ve biyolojik numunelerin analizlerinin yaprlmasrnr safilar. f) Bulagrcr ve salgrn hastahk riski tagryan gripheli kigi ve maddelerle ilgili gerekli tedbirlerin ahnmasrnr sa$ar. g) KBRN tehdit ve tehlikelerine kargr halkrr-r hijyen ve anndrrma kurallanna uymasr, grda maddelerinin saklanmasl ve korunmasr hususunda bilgilendirme faaliyetlerinin ytirtitrilmesini sa!lar. h) KBRN tehdit ve tehlikelerine kargr bagrgrkhk sisteminin geligtirilmesi amacryla tiretilen agr iq ve iqlemleri ile onleyici ve tedavi edici rirtin veya ilaglarr onceden temin eder, stoklar ve ihtiyag bolgelerine sevk edilmesini saflar. i) Il Safhk Miidiirltigri koordinatorhi[iinde Kamu Hastaneleri Birlifi Genel Sekreterlifii ile olay bdlgesinden kontrolsiiz olarak hastanelere gelebilecek kigilerin anndrnlmasr igin, il baztnda belirlenecek hastanelerde gerekli dtizenlemelerin yaprlmasrnr sa[lar. i) KBRN tehlikelerinden etkilenen hasta ve yarahlarrn tedavi edilmelerini safilar. k) Ttirkiye Afet Miidahale Plant 3.l.1.Operasyon Servisi Acil Durum Alt Servisinin Hizmet Gruplart tablosunda "KBRN Hizmet Grubu Destek Qiiziim Ortafir" olarak gdsterilen Saghk Bakanltgrna verilen gorev ve sorumiuluklan, Safhk Bakanhgr Yonetim Hizmetleri Genel MtidLirltiftinrin taqra tegkilatr olarak yerel drizeyde yerine getirir. l) Valinin verdigi difer gorevleri yapar. (13) Qevre ve gehircilik il Miidiirliifiiiniin Giirev ve Sorumluluklarr: a) Haztrlanacak il risk analizlerine temel tegkil etmesi amacryla; il srnrrlan ddhilinde veya kompu il stntrlart dahilinde olup il iginde tedbir gerektiren kimyasal veya biyolojik igerikli tehdit veya tehlike yaratabilecek r,iretim, depolama, araqtrrma ve atrk tesisi ve igletmelerile laboratuar ve benzerleri nelik risk defierlendirmeleri yapat ve sonuglarrnr Il Afet ve Acil 11

14 b) Kimyasal ve biyolojik tehdit ve tehlike durumlannda, mrldtirlii[ti btinyesind efitimli ve donanrmh personelden olugmug nulnune alnia ekipleri kurar. c) Tehlikenin rneydana gelmesine neden olan kimyasal ve biyolojik madde ve kaynaklar ile attk ve iglevi biten numuneierin. Il Qevre ve $ehircilik Mridririiigii KBRN Ekiplerince imha edilmesini sa$layarak, yagamln normale donmesi qahgmalannr yapar. d) Qevredeki kalrcr etkileri ara$trrarak kurumsal mevzuatr gergevesinde gerekli gahgmalan yapar. e) 18/8/2010 tarihli ve sayth Resmi Gazete'de yayrmlanan Biiytik Endtistriyel Kazalarn Kontrolti Hakkrnda Yonetrnelik gerefii. tehlikeli madde risklerine kargr ilgili kurumlar tarafindan' Aci I Durum planlarr' nrn hazrrlanmaslnl sa[lar. 0 Kirlenme ihtimali bulunan agrk su kaynaklannrn, meralann ve tanm arazilerinin kullanrlmamasr igin ilgili kurumlarla gerekli tedbirlerin ahnmasrnr sa$lar. g) Tiirkiye Afet Mtidahale Planr 3.1.l.Operasyon Servisi Acil Durum Alt Servisinin Hizmet Gruplan tablosunda "KBRN Hizmet Grubu Destek Qiiziim Ortafir" olarak gdsterilen Qevre ve $ehircilik Bakanh[tna verilen gdrev ve sorumluluklan, Qevre ve $ehircilik Genel Miidtirltifrinun tagra tegkilatr olarak yerel diizeyde yerine getirir. h) Valinin verdifii difier gcirevleri yapar. (14) PTT Bag Miidtirliifiiniin Giirev ve Sorumluluklan: a) Tehlike bolgesine sevk edilen malzemelerin stiratle bolgeye ulagtrnlmasr igin ihtiyaq duyulan araglarrn temin edilmesini saflar. b) Tehlike b6lgesine gonderilen malzemelerin ulagtrnlmasrnda oncelik saflar. c) Ttirkiye Afet Miidahaie Planr 3.l.1.Operasyon Servisi Acil Durum Alt Servisinin Hizmet Gruplan tablosunda "KBRN Hizmet Grubu Destek Qiiziim Ortafir" olarak gosterilen Ulagtrrma Denizcilik ve Haberleqme Bakanhfrna verilen gdrev ve sorumluluklarr, ptt Genel Miidrirlil[iinrin tagra tegkilatr olarak yerel diizeyde yerine getirir. d) Valinin verdifii difier gorevleri yapar. (15) il Defterdarhfirnrn Giirev ve Sorumluluklarr: a) Satrgr ve tahsisi yaprlanlar drgrnda kalan hazineye ait mevcut bina, arsa ve arazllerin cinsleri, yerleri ve btiylikltiklerini gdsterir listeleri devamh gtincel bulundurur. b) KB tehdit ve tehlikelerine maruz kalabilecegi varsayrlarak uzun srireli bogaltma ve tahliyeler igin gerek bang durumunda. gerekse acil durumlarda Valiligimiz veya ilgili kurum ve kuruiuglartn talepleri rizerine, talep tarihinde ilgili miidtirlliiiin kayrtlarrnda mevcut bulunan bina, arsa ve arazileri gerek duyuldufiu gekilde gegici ve daimi olarak tahsis eder. c) Kamu kurum ve kuruluqlarrndan Il DefterdarhErna (MerkezMuhasebe Mtidrirhifiti ve Ilge Mal Mridrirhikleri ervisleri ) intikal eden odemebel gelerinin bekletilmeksizin r T"B, nakitaleplerini 1,apr mesini saflar. 12

15 d) Valinin verdigi di[er gorevleri yapar. (16) Grda, Tarrm ve Hayvancrhk il Miidtirliifiiintin Giirev ve Sorumluluklan: a) Tehlike bdlgesindeki tann-r alanlarr ve meralarda, su iirtinleri istihsal sahalannda, grda, tohum. gtibre ve yem stoklarrnrn bulundu$u yer ve bdlgelerde Tarrm stok alanlarr. depolarr, ofisleri, tartmsal faaliyet gdsteren binalarda, etkilenen ve zarar gdren yerler ile bu yorelerdeki gtivenli bolgelerin tespit edilmesini, kirliligin yayrlmasrnrn cinlenmesi igin gerekli tedbirlelin airnmasrnr sallar. b) Kirlilikten etkilenen insan ve hayvanlardan, kirlenen tanm arazlleri ve meralardan. su iiriinleri istihsai sahalarrndan, giftlik ve koylerden, canh ve canslz tiretirn araglan ve tesislerinden kurtartlabilecek olanlann arrndrnlmasrnr, hasar durum tespitinin yaprlmasrnr, numune alrnrp analizlerin yaprlmasrnr saflar. c) Tehlikeden etkilenmesi muhtemel bolgelerdeki insan ve hayvanlann grda, tohum, giibre ve yem stoklartntn, canlt ve canslz i.iretim ve tarrm araglarr ile tesislerinin korunmasr. insan ve hayvan saghfr igin her ttirlii hijyen gartlannrn saflanmasr, salgrn ve paraziter hayvan hastahklanna kargr gerekli tedbirlerin ahnmasr konulannda efitim verilmesini safilar. d) Yetki alantna giren konularda, riskli iiriin ve gift kullanrmh malzemelerin takibini yapar. e) Gorev alantna giren konularda, KBRN tehdit ve tehlikelerine karqr agrlarna iq ve i qlemlerinin yiiriittilmesini saflar. I) Tehlike durumunun kontrol altrna ahnmasrnrnriteakip. srcak bolgedeki tanm alanlarr ve su havzalarrnrn anndrn lmasrnr sa[lar. g) Kirlenme ihtirnali bulunan meralarrn ve tanm arazilerinin kullanrlmamasr igin gerekli tedbirlerin ahnmasrnr sa[lar. h) Bu yonerge esaslart dofirultusunda gorev alanr ile ilgili olarak, biinyesinde tespit, kufiarma ve anndrrma faaliyetlerini yiirttmek rizere KB ekibi kurulmaslnr safilar. i) Ttirkiye Afet Mtidahale Planr Operasyon Servisi Acil Durum Alt Servisinin Hizmet Gruplarr tablosunda "KBRN Hizmet Grubu Destek Qiiziim Ortafr" olarak gosterilen Grda, Tartm ve Hayvancrhk Bakanhfirna verilen gorev ve sorumluluklarr, Grda, Tanm ve Hayvancthk Genel Miidtirlii[iiniin tagra tegkilatr olarak yerel dtizeyde yerine getirir. j) Valinin verdi[i di[er gorevleri yapar. (17) Bilim, Sanayi ve Teknoloji il Miidiirliifiiniin Giirev ve Sorumluluklarr: a) Ilin risk analizinin qrkanlmasr igin Valilikge (ll Afet ve Acil Durum MudLirltifti) yaprlacak bilgi ve belge taleplerinin kargrlanmasrnr sa[lar. b) Riskli bolgelerdeki kritik dneme haiz sanayi tesislerile herhangi bir KBRN tehdidinde difier sanayi tesislerinin tespit edilmesini ve en krsa zatnanda Valilifiin uyarrlmasr 13

16 c) KBRN olaylanndan hasar goren karnu ve ozel sanayi tesislerinin yeniden galrgrr hale getirilmesini sa[lar. d)ttirkiye Af'et Miidahale Planr 3.l.1.Operasyon Servisi Acil Durum Alt Servisinin Hizmet Gruplarr tablosunda "KBRN Hizmet Grubu Destek Qiiziim Orta[r,' olarak gosterilen Bilim. Sanavi ve Teknoloji Bakanlrfrna verilen gorev ve sorumluluklan, Sanayi Genel MLidrirhifrinuir tagra tegkilatr olarak yerel diizeyde yerine getirir. e) Valinin verdifi difer gdrevleri yapar. (18) il Meteoroloji Miidiirlii[iiniin Giirev ve Sorumluluklan: a) Ydreye iligkin rtizgdr htzt, yonti. ya[rg miktan, atmosferin kararhhk durumu ve karrgrm yiiksekli[i hakkrndaki bilgilerin periyodik arahklarla ve talep edilmesi halinde, Afet ve Acil Durum Yonetim Merkezine ve sahadaki olay yeri koordinatoriine verilmesini safilar. b) Hava kogullan nedeniyle KB tehlikesinden etkilenen veya etkilenmesi muhtemel bcilgelere ait risk da[rhm haritalannrn, Afet ve Acil Durum Ydnetim Merkezine ve sahadaki olay yeri koordinatcirtine belirli arahklarla veya gerektikge verilmesini saglar. c) Ttirkiye Afet Miidahale Planr 3.l.l.Operasyon Servisi Acil Durum Alt Servisinin Hizmet Gruplarr tablosunda "KBRN Hizmet Grubu Destek Qiiziim Ortafir" olarak gdsterilen Orman ve Su Igleri Bakanhlrna verilen gorev ve sorumluluklan, Meteroloji Genel Mudrirlufiiniin ta$ra teqkilatr olarak yerer diizeyde yerine getirir. d) Valinin verdi[i difier gorevleri yapar. (19) Aydrn Qahgma ve iq Kurumunun Giirev ve sorumluluklarr: a) Kimyasal, biyolojik ve radyolojik maddeleri tireten veya bu maddelerle tiretim yapan, bunlart bulunduran, depolayan iqyerlerinde, tarihli ve 4857 sayrh ig Kanunu ve iq Guvenlifii ile ilgili difer mevzuat htikrimleri gergevesinde ahnan onlemleri denetler, tespit edilen eksik ve aksakhklarrn giderilmesini sapiar. b) Valinin verdifi difer gorevleri yapar. (20) Basrn ve Halkla iligxiler it UuOtirtiifitiniin Giirev ve Sorumluluklarr: a) KBRN tehdit ve tehlikelerine kargr, Bagkanhk ve Valiliklerce belirlenecek konularda halkrn bilgilendirilmesini saflar. b) Bir KB tehlikesi durumunda, radyo - televizyon kurum ve kuruluglarlnln o andaki yaytnlannt keserek. Bagkanhk. Valilik veya ilgili makamlarca verilecek tehlike haberlerinin yayrnlatrln-rasrnr safilar. c) Valinin verdifi diler gcirevleri yapar. (21) il Niifus Miidiirliifiiiniin Giirev ve Sorumluluklarr: a) KBRN meydana gelen ohim ve kayrplarla ilgili ntifus hareketlerini takip eder. '1 A *t Lo*rrn.;;'o't'

17 b) Ttirkiye Afet Mtidahale Planr 3.l.1.Operasyon Servisi Acil Durum Alt Servisinin Hizmet Gruplarr tablosunda "KBRN Hizmet Grubu Destek Qiiziim Ortafir" olarak gosterilen Igigleri Bakanhfrna verilen gdrev ve sorumluiuklarrn, Nrifus ve vatandaghk Igleri Genel Miidtirhifiintin tagra tegkilatr olarak yerel dtizeyde yerine geririr. c) Valinin verdifi difer gcirevleri yapar. (22) Karayollarr 28. $ube $eflifinin Giirev ve Sorumluluklan: a) Gorev alaruna giren bcilgelerde ulagrrna kapah olan veya hasar goren yol ve gtizergahlann ulagrm agrlmasrnr safiar" b) Tehiike bolgesi ile il iqi ve il drgr uiagrm merkezleri arasrndaki en yakrn ulaqrm hatlannr Belediye Bagkanh[r ile belirler. c) Tlirkiye Afet MLidahale Planr 3.1.l.Operasyon Servisi Acil Durum Alt Servisinin Hizmet Gruplarr tablosunda.'kbrn Hizmet Grubu Destek Qiiztim Ortafr" olarak gdsterilen Ulaqtrrma Denizcilik ve Haberlegn-re Bakanhfirna verilen gdrev ve sorumluluklarr, Karayollan Genel Mtidtirlti$tinlin tagra tegkilatr olarak yerel diizeyde yerine getirir. d) Valinin verdi[i difer gcirevleri yapar. (22) Tiirk Telekom il nttiotirttiftiniin Giirev ve Sorumluluklan: a) Olaylardan etkilenen haberlegme sistemlerinin en krsa zamanda hizmete sokulmasrnr sa[lar. b) Tehlike bolgesi ile yaprlan haberlegmeye oncelik tanrnmasrnr sa[lar. c) Ttirkiye Afet Mtjdahale Planr Operasyon Servisi Acil Durum Alt Servisinin Hizmet Gruplarr tablosunda "KBRN Hizmet Grubu Destek Qiiziim Orta[1" olarak gosterilen Ulaqtrrma, Denizcilik ve Haberlegme Bakanh[rna verilen gorev ve sorumluluklan, Ti.irk Telekom Genel MUdtirli.i[riniin tagra tegkilatr olarak yerel diizeyde yerine getirir. d) Valinin verdi[i difier gorevleri yapar. (23) Tiirk Krzrlayr Dernefii Aydrn $ubesinin Giirev ve Sorumluluklarr: a) ihtiyag halinde it Sagtrt< MUdrirhi[U ile koordineli olarak, kan ve kan i.iriinleri ile rrbbi malzeme temini safilar. b) Ilgili kuruluglarla igbirlifi iginde. tahliye veya bogaltma nedeniyle orlaya grkacak bannma, beslenme, giyim, yakacak gibi acil ihtiyaglann afet yonetimlerinin talep ve ihtiyaglan dofrultusunda Krzllayrn imkanlan olgtisrinde kargrlanmasrnr saflar. c) Iller arasr acil yardrm ihtiyaglannn organizasyonu konusunda, Valilik ve Il Afet ve Acil Durum Mtiduirltifitl ile koordineli olarak Ttirk Krzrlayr Dernegi Genel Merkezi ve il, ilqe $ube Bagkanhklanyla temasa geger ve gerekligbirli[ini sa[lar. d) Ihtiyag ha E t rn-' yaroux r?4sli iif l.i ii,a tl8ifr*1il nnnta tesisleri kurar ve ydnetir, bu kamplarda her turlii insani slnl saelar \

18 e) Afetzedeierin sa$lrk. sosyal, psikolojik, efiitsel ihtivaglannrn kargrlanmasrna imkanlar dlgtislinde katkrda bulunur. f) Afetzedelere, gontillti kurum ve kuruluglarca yaprlacak insani yardrrn ve destek faaliyetlerini koordine eder. ihtiyag alanlanna yoneltir ve etkinlifini saflar. g) Gerek duyuldugu takdirde ulusal ve uluslar arasr yardrm ve destek proje gahqmalarrna katkr sa!iar. h) Valinin verdigi difer gdrevleri yapar (24) Kay makamhkla rrn Gii rev ve Soru m luluklarl : a) Ilge stntrlan iginde KBRN tehlikesinin halka duyurulmasrnr ve gerekli cjnlemlerin aldrrrlmasrnr safilar. b) Ilge stntrlart iginde meydana gelebilecek KBRN tehdit ve tehlikesinde cjncelikii olarak Il Afet ve Acil Durum Yonetimi Merkezine gerekli bilgilerin ulagtrnlmasrnr saflar. c) Tehdidin btiytikhigiine ve risk durumuna gore Valilikten yardrm talep eder. d) Adli tahkikat gerektiren olaylarda Cumhuriyet Savcrsrna bilgi verilnesini saalar. e) Valinin verdifi difer gcirevleri yapar UeUncu eolum (Malzeme ve Mali Hiikiimler) Arag ve Malzeme: MADDE 6 - (t) KBRN hizmetlerinde kullanrlacak arag, gereg ve malzeme listesi ileili kurumlann go.igri ahnarak Bagkanhkga belirlenir ve yayrnlanrr. (2) Ilgili kurumlarca ihtiyag duyulan ozei gorev ekipman ve malzemeleri kurumlarrnca belirlenir. (3) Bu Ycjnetmelikle belirlenen gorevlerin yerine getirilmesinde ihtiyag duyulan arag gereq ve malzemeler, ihtiyag sahibi kurumlarca temin edilir. Biitge: MADDE 7 - (l) Kurum ve kuruluglar ile r.iniversiteler, bu Yonergede kendilerine verilen gorevlerle ilgili ihtiyaq dul,acaklart harcamalar igin britqe planlalnr yaparlar. (2) KBRN tehlikesi igeren acil durumlarda, ihtiyag duyulacak malzemelerin almr ve yaprlacak harcamalar tarihli ve sayrh Resmi Gazete'de yayrmlanan Afet ve Acil Durum Harcamalarl Ycjnetmeiiginde belirtilen usul ve esaslara gore yaprlrr. 1,6

19 Hibe ve Yardrmlar: MADDE 8 - (l) KB tehdit ve tehlikeleri kapsamrnda bu Ydnergede belirtilen gorevleri yiinitecek olan kurum ve kuruiugiara hibe edilen veya gonderilen her ttirlii rnalzeme ve teknik ekipmanrn gegici veya kati ithali tarihli ve 4458 sayrh Giimrrik Kanununun 128 ila 131 inci ve 167 nci maddelerinde belirtilen usul ve esaslara gore yaprlrr. DORDUNCU BOLUM (Qeqitli ve Son Hiikiimler) Efiitim ve Tatbikatlar: MADDE 9 - (l) KBRN tehdit ve tehlikelerine kargr gdrev alacak ekip ve personelin egitici e[itimleri kurumlarrn talebi halinde it afet ve Acil Durum Mtidiirltigniin koordinasyonunda Afet ve Acil Dururn Efitim Merkezi Mtidtirltifti ile Sivil Savunma Arama ve Kurta a Birlik Mtidiirltklerinde yaptrnlrr. Difier personelin egitimi ise kurumlann elitici personeli tarafindan yaprlrr. (2) Valilik, ilgili kurum ve kuruluqlar ile Kaymakamhklar ekiplerin ve personelin efitimi igin KBRN tatbikatlarr dtizenler, bu alanda diizenlenen tatbikatlara katrhm saslar. Bilgi ve Belgeler: MADDE 10 - (l) Bu Yonerge kapsamrnda gergeklegtirilen ve gergeklegtirilecek olan ti.im galrgmalarda; Garnizon Komutanhfir, ilgili kurum ve kuruluqlar, 6zel sektdr ve Kaymakamhklar ile sivil toplum kuruluglan ve goniilliiler Valilik adrna talep edilecek her tlirhi bilgi, belge ve dokrimanr Valilifie vermek zorundadrr. Denetim: MADDE 1l - (l) Bu Ydnerge gerefince ilgili kururn ve kuruluqlarca yiiriitiilmesi ongorillen gdrevler; Vali veya gorevlendirecefli komisyon tarafindan yrlda bir kez denetlenir. Gcjrevli askeri birliklerin denetimi askeri denetim sistemine gdre yaprlrr. Giirev Talimatr Hazrrlanmasr ve Yiinerge Defigiklik Teklifleri: MADDE 12 - (l) Bu Ydnergede ve kurumlarrn kendi 6zel mevzuatrnda belirtilen KB gcirevlerinin yerine getirilmesi igin, ilgili kurum ve kuruluglarca, bu Ydnerge yayrnlandrktan sonra 'Kimyasal Biyolojik Radyolojik ve Ntikleer Tehlikelere Iligkin Gcirev Talimatr' hazrlanarak, defigen gartlara gore gtincei halde bulundurulmasr sa[lanrr. (2) Ycinerge de[igiklik teklifleri her yrl Kasrm ayrnda teklif edilir. Ytiriirliik: MADDE l3 - (l) Bu Yonerge, Valilik Makamrnca onaylandrfir tarihte yrinirhi[e girer. Yiiriitme: tikiimlerini Aydrn Valisi yiiriitrir. L7

20 DAGrrrM qizercnsi L Adnan Menderes Universitesi Rektorltipti 2. Gamizon Komutanhgr 3. Belediye Baqkanhfir 4. Il Emniyet Mtidi.irlti[ti 5. Il Jandarma KomutanhSr 6. DSi 21. Bolge Mridtrlrigi 7. Il Milli Efiitim Mtidtirhifiti S. it Sagtrk Mtidrirliigi 9. Qevre ve gehircilik il Mtidiirlugu I 0. PTT Bagmtidtirli.igri I l. il Defterdarh[r 12. Grda, Tanm ve Hayvancrhk il Mridtirltifri 13. Bilim, Sanayi ve Teknoloji it Vttidtirttigti 14. il Meteoroloji Mtidiirliigti 15. Qalrqma ve Ig Kurumu il Mtidtirltigri 16. Basrn ve Halkla iligkiler it Vttidtirltigti I 7. Ntifus Mtidtirliigii 18. Karayollan 28. gube gefli[i 19. Tituk Telekom it lzttidtirttigti 20. Ttirk Krz rayr Dernegi Aydrn $ubesi ilge Kaymakamhgr Bagbakanhk Afet ve Acil Durum Ycjnetimi Bagkanh[r 18

21 Ol - z z o- r(, '= :6 )(, IJ o 6 N.= o oth a I.Y;6,2 z '(9f, t o z? a E > UJ tt'r, E :n< -tsf o o z E tt) '6 UJ (9 IJJ N (J' '=.g r(, BT o

T.C SAMSUN VALİLİĞİ İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü SAMSUN İLİ KİMYASAL, BİYOLOJİK, RADYOLOJİK VE NÜKLEER TEHLİKELERE DAİR GÖREV YÖNERGESİ

T.C SAMSUN VALİLİĞİ İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü SAMSUN İLİ KİMYASAL, BİYOLOJİK, RADYOLOJİK VE NÜKLEER TEHLİKELERE DAİR GÖREV YÖNERGESİ T.C SAMSUN VALİLİĞİ İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü SAMSUN İLİ KİMYASAL, BİYOLOJİK, RADYOLOJİK VE NÜKLEER TEHLİKELERE DAİR GÖREV YÖNERGESİ EYLÜL 2013 1 SAMSUN İLİ KİMYASAL, BİYOLOJİK, RADYOLOJİK VE NÜKLEER

Detaylı

Ulusal KBRN Yönetmeliği ve Kurumlar Arası Organizasyon. Dr. Ayça ÇALBAY Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Servis AD, ERZURUM

Ulusal KBRN Yönetmeliği ve Kurumlar Arası Organizasyon. Dr. Ayça ÇALBAY Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Servis AD, ERZURUM Ulusal KBRN Yönetmeliği ve Kurumlar Arası Organizasyon Dr. Ayça ÇALBAY Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Servis AD, ERZURUM Amaç Halk sağlığı ve çevreyi korumak Can ve mal kaybını azaltmak Tehlike

Detaylı

T.C. BATMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı Sivil Savunma Amirliği

T.C. BATMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı Sivil Savunma Amirliği T.C. BATMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı Sivil Savunma Amirliği KİMYASAL, BİYOLOJİK, RADYOLOJİK VE NÜKLEER TEHLİKELERE DAİR GÖREV YÖNERGESİ 2013 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam,

Detaylı

T.C. MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ KİMYASAL, BİYOLOJİK, RADYOLOJİK VE NÜKLEER TEHLİKELERE İLİŞKİN GÖREV YÖNERGESİ

T.C. MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ KİMYASAL, BİYOLOJİK, RADYOLOJİK VE NÜKLEER TEHLİKELERE İLİŞKİN GÖREV YÖNERGESİ T.C. MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ KİMYASAL, BİYOLOJİK, RADYOLOJİK VE NÜKLEER TEHLİKELERE İLİŞKİN GÖREV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Yasal Dayanak, Tanımlar ve Kısaltmalar Amaç MADDE 1- (1) Bu

Detaylı

KİMYASAL, BİYOLOJİK, RADYOLOJİK VE NÜKLEER TEHLİKELERE DAİR GÖREV YÖNETMELİĞİ

KİMYASAL, BİYOLOJİK, RADYOLOJİK VE NÜKLEER TEHLİKELERE DAİR GÖREV YÖNETMELİĞİ Resmi Gazete Tarihi: 03.05.2012 Resmi Gazete Sayısı: 28281 KİMYASAL, BİYOLOJİK, RADYOLOJİK VE NÜKLEER TEHLİKELERE DAİR GÖREV YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Kısaltmalar Amaç

Detaylı

YÖNETMELİK KİMYASAL, BİYOLOJİK, RADYOLOJİK VE NÜKLEER TEHLİKELERE DAİR GÖREV YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Kısaltmalar

YÖNETMELİK KİMYASAL, BİYOLOJİK, RADYOLOJİK VE NÜKLEER TEHLİKELERE DAİR GÖREV YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Kısaltmalar 3 Mayıs 2012 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 28281 YÖNETMELİK Başbakanlık (Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı) tan: KİMYASAL, BİYOLOJİK, RADYOLOJİK VE NÜKLEER TEHLİKELERE DAİR GÖREV YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ

Detaylı

T.C. GÜMÜŞHANE VALİLİĞİ İL AFET VE ACİL DURUM MÜDÜRLÜĞÜ KBRN YÖNERGESİ

T.C. GÜMÜŞHANE VALİLİĞİ İL AFET VE ACİL DURUM MÜDÜRLÜĞÜ KBRN YÖNERGESİ T.C. GÜMÜŞHANE VALİLİĞİ İL AFET VE ACİL DURUM MÜDÜRLÜĞÜ KBRN YÖNERGESİ 2013 KİMYASAL, BİYOLOJİK, RADYOLOJİK VE NÜKLEER TEHLİKELERE DAİR YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE

Detaylı

T.C. ANKARA VALİLİĞİ İL AFET VE ACİL DURUM MÜDÜRLÜĞÜ ANKARA İLİ KİMYASAL, BİYOLOJİK, RADYOLOJİK VE NÜKLEER TEHLİKELERE DAİR GÖREV YÖNERGESİ

T.C. ANKARA VALİLİĞİ İL AFET VE ACİL DURUM MÜDÜRLÜĞÜ ANKARA İLİ KİMYASAL, BİYOLOJİK, RADYOLOJİK VE NÜKLEER TEHLİKELERE DAİR GÖREV YÖNERGESİ T.C. ANKARA VALİLİĞİ İL AFET VE ACİL DURUM MÜDÜRLÜĞÜ ANKARA İLİ KİMYASAL, BİYOLOJİK, RADYOLOJİK VE NÜKLEER TEHLİKELERE DAİR GÖREV YÖNERGESİ ŞUBAT - 2013 İ Ç İ N D E K İ L E R SAYFA NO İçindekiler... 1-2

Detaylı

Bilgi Teknolojisi Çözümleri

Bilgi Teknolojisi Çözümleri Bilgi Teknolojisi Çözümleri ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı KİMYASAL, BİYOLOJİK, RADYOLOJİK VE NÜKLEER TEHLİKELERE DAİR GÖREV YÖNERGESİ ADANA Ç. Ü. İ d a r i v e M a l i İ ş

Detaylı

YÖNETMELİK. BaĢbakanlık (Afet ve Acil Durum Yönetimi BaĢkanlığı) tan:

YÖNETMELİK. BaĢbakanlık (Afet ve Acil Durum Yönetimi BaĢkanlığı) tan: 3 Mayıs 2012 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 28281 YÖNETMELİK BaĢbakanlık (Afet ve Acil Durum Yönetimi BaĢkanlığı) tan: KĠMYASAL, BĠYOLOJĠK, RADYOLOJĠK VE NÜKLEER TEHLĠKELERE DAĠR GÖREV YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ

Detaylı

T.C. BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ KİMYASAL, BİYOLOJİK, RADYOLOJİK VE NÜKLEER TEHLİKELERE DAİR GÖREV YÖNERGESİ

T.C. BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ KİMYASAL, BİYOLOJİK, RADYOLOJİK VE NÜKLEER TEHLİKELERE DAİR GÖREV YÖNERGESİ T.C. BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ KİMYASAL, BİYOLOJİK, RADYOLOJİK VE NÜKLEER TEHLİKELERE DAİR GÖREV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Yasal Dayanak, Tanımlar ve Kısaltmalar Amaç MADDE 1- Bu yönergenin

Detaylı

FAf. I i,/'l '\- i'.; ' r. i) Ydnetim Kurulu: Anadolu Universitesi Yaqamboyu Ofrenim Uygulama ve. sirixci noluvr

FAf. I i,/'l '\- i'.; ' r. i) Ydnetim Kurulu: Anadolu Universitesi Yaqamboyu Ofrenim Uygulama ve. sirixci noluvr .. I ".'l -" )f,/7.,90/l,/ // - / -/ ANADOLU UNivrnsirnsi PERSONEL BELGELENDiRMN NiNiUi (ANAPER) yonnncrsi Amag sirixci noluvr Amag, Kapsam, Dayanak, Tanrmlar ve Krsaltmalar MADDE 1 - Bu ydnergenin?macu

Detaylı

KİMYASAL BİYOLOJİK RADYOLOJİK VE NÜKLEER TEHLİKELERE İLİŞKİN GÖREV YÖNERGESİ

KİMYASAL BİYOLOJİK RADYOLOJİK VE NÜKLEER TEHLİKELERE İLİŞKİN GÖREV YÖNERGESİ KİMYASAL BİYOLOJİK RADYOLOJİK VE NÜKLEER TEHLİKELERE İLİŞKİN GÖREV YÖNERGESİ Bu Yönerge Afyonkarahisar Valilik Makamının 19/09/2013 tarihli Onayı ile yürürlüğe girmiştir. İçindekiler GENEL TALİMAT... 4

Detaylı

OKULLARDA. cuvnnri onramrn sagranmasr. KoRUYUCU vn ONrnyici. rnnninrnnin ALTNMAsTNA. iri$rin. igninrici pnororor,u

OKULLARDA. cuvnnri onramrn sagranmasr. KoRUYUCU vn ONrnyici. rnnninrnnin ALTNMAsTNA. iri$rin. igninrici pnororor,u OKULLARDA cuvnnri onramrn sagranmasr KoRUYUCU vn ONrnyici rnnninrnnin ALTNMAsTNA iri$rin igninrici pnororor,u Haziran 2015 AMAC Madde 1. Bu protokoliin amacr; igiqleri Bakanhlr ve Milli Elitim Bakanltlt

Detaylı

rnvrsir,ciligi KURUM inani KURUL Topr,Atlrr KARARLART

rnvrsir,ciligi KURUM inani KURUL Topr,Atlrr KARARLART TUNCELi iinivnnsirnsi- BGiriM-siR-snN runcer,i trnivnnsirnsi rnvrsir,ciligi KURUM inani KURUL Topr,Atlrr KARARLART 4688 Sayrh Kamu Gorevlileri Sendikalan Kanunu'nun 22. ve 41. maddeleri ve bu kanuna dayah

Detaylı

- Genel Kurul Kararr - Uygulama Esas ve Usulleri .-.-

- Genel Kurul Kararr - Uygulama Esas ve Usulleri .-.- % T. C. YUKSUKOGRE'I'I\I KURULU BASKANLIEI Sayr : Konu : B.30.o. imi.o.oo.oo.01/ 6l 8< ttq3o Tezsiz Yuksek Lisans Bilkent / ANKARA.a2...o.L,.2a.aJ 2547 sayfi YUksekogretim Kanununun ek 27 nci maddesi gere$ince

Detaylı

ffi : Teklif Birim Fiyar-igin Tamamr ihriyac LisrESi Op.Dr.Ciineyit c0neg Bashekim Yardrmcrsr

ffi : Teklif Birim Fiyar-igin Tamamr ihriyac LisrESi Op.Dr.Ciineyit c0neg Bashekim Yardrmcrsr ffi T.C. sae LrK BAKANL GI BATMAN BOLGE DEVLET HASTANEsi SATTNALMA KoMisyoN BA$KANLtdr -j 05.08.2011 Sayrn:. Kurumumuzun ihtiyacr olan On iki Ayhk Qevre Yonetimi Ve Danrgmanhk Hizmeti Ahmr igi satrn altnacaktlr.

Detaylı

BUItDUfi DIYABET OKUTU. Aragtrrma,Bilgi Sistemleri,safh[rn Geligtirilmesi ve HaIk Saflr[r gube Miidiirliifii

BUItDUfi DIYABET OKUTU. Aragtrrma,Bilgi Sistemleri,safh[rn Geligtirilmesi ve HaIk Saflr[r gube Miidiirliifii BUItDUfi DIYABET OKUTU Aragtrrma,Bilgi Sistemleri,safh[rn Geligtirilmesi ve HaIk Saflr[r gube Miidiirliifii 1.1Giriq I.2Dayanak 1.2.a'Grirev tantmtmrz 1.2.b St. Vincent. Deklarasyonu ve Ulusal Diyabet

Detaylı

i$ninrigi PRo r or<or,t t yuxsnr OCnEXiwt KREDi vn YURTLAR KURUMU BA$BAKANLIK cenel rvrtinunrticu'ne nadr,r YURTLARDA DiYANET i$leri BASKANr,rcr

i$ninrigi PRo r or<or,t t yuxsnr OCnEXiwt KREDi vn YURTLAR KURUMU BA$BAKANLIK cenel rvrtinunrticu'ne nadr,r YURTLARDA DiYANET i$leri BASKANr,rcr BA$BAKANLIK DiYANET i$leri BASKANr,rcr n ciri M ldiizme rlnnt GBNEL tutiounructi ir-,n T.C. cenqlir vn spor BAKANT-,rcr yuxsnr OCnEXiwt KREDi vn YURTLAR KURUMU cenel rvrtinunrticu'ne nadr,r YURTLARDA KUR'AN

Detaylı

rulrun ve sosyar, iglrn uuotjnlucu conrv vrrri SORUMLULUK VE qalr$ma vonnrvrur,igi

rulrun ve sosyar, iglrn uuotjnlucu conrv vrrri SORUMLULUK VE qalr$ma vonnrvrur,igi T.C. KUTAHYA BELEDiYEsi rulrun ve sosyar, iglrn uuotjnlucu conrv vrrri SORUMLULUK VE qalr$ma vonnrvrur,igi nininci n6lurvr Amag, Kapsam, Dayanak ve Tanrmlar Kiilttir ve Sosyal igler yetki, sorumluluklarr

Detaylı

sayrh "Belediye Kanunu"nun, l4la ve 15/b maddelerindeki htikiimlere dayanrlarak

sayrh Belediye Kanununun, l4la ve 15/b maddelerindeki htikiimlere dayanrlarak Dayanak Madde 3- Bu yrinetmelik, 1310712005 tarih ve 25874 sayrh Resmi Gazetede yayrmlanan 5393 sayrh "Belediye Kanunu"nun, l4la ve 15/b maddelerindeki htikiimlere dayanrlarak hazrrlanmrgtrr. Tanrmlar

Detaylı

İLLER BANKASI ANONİM ŞİRKETİ

İLLER BANKASI ANONİM ŞİRKETİ İLLER BANKASI ANONİM ŞİRKETİ 31.12.2013 tarihi itibari ile Bağımsız Denetim Raporu, Mali Tablolar ve Dipnotlar, Genel Kurula sunulan Özet Yönetim Kurulu Raporu ile 6107 sayılı İller Bankası Anonim Şirketi

Detaylı

T.C. CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ KİMYASAL BİYOLOJİK RADYOLOJİK VE NÜKLEER TEHLİKELERE İLİŞKİN GÖREV YÖNERGESİ

T.C. CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ KİMYASAL BİYOLOJİK RADYOLOJİK VE NÜKLEER TEHLİKELERE İLİŞKİN GÖREV YÖNERGESİ T.C. CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ KİMYASAL BİYOLOJİK RADYOLOJİK VE NÜKLEER TEHLİKELERE İLİŞKİN GÖREV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Bu Yönergenin amacı; Cumhuriyet

Detaylı

.-l L/1. ililililllililililil lllilllil. - 2@s76: '::::':':"

.-l L/1. ililililllililililil lllilllil. - 2@s76: '::::':': :' W T.C., yuxsekocnnrinr KURULU nlgr.lnr,lcr Sayr: 75850160-304.03 jtq Konu: Staj Yuksek69ret im KuruIu-(Giden No) ililililllililililil lllilllil - 2@s76: '::::':':" canktrt KARATEKiN uruivrnsiresi REKTORruGurur

Detaylı

rilvr grrinni, KURGU, SESLENDiRME, sruovo gerinni, nruiunsyon,

rilvr grrinni, KURGU, SESLENDiRME, sruovo gerinni, nruiunsyon, rilvr grrinni, KURGU, SESLENDiRME, sruovo gerinni, nruiunsyon, e nnrir rasartm ve TEKNiT onrurgmanltk niznner ALtMt TEKNiT gnnrnamesi igin Tanrmr Dr Ayhan Kuzu ve gahgma ekibi tarafrndan planlanan proje

Detaylı

L^J) ilq. sayr :B.oe.o.Yic.o.l2.o8/ VALiLiGiNE (Bayrndrrhkve iskan Mildiirli[ii) T.C. BAYINDIRLIK VE iskan BAKANLICI Yapr iqleri GenelMiidiirliifii

L^J) ilq. sayr :B.oe.o.Yic.o.l2.o8/ VALiLiGiNE (Bayrndrrhkve iskan Mildiirli[ii) T.C. BAYINDIRLIK VE iskan BAKANLICI Yapr iqleri GenelMiidiirliifii / T.C. BAYINDIRLIK VE iskan BAKANLICI Yapr iqleri GenelMiidiirliifii ilq sayr :B.oe.o.Yic.o.l2.o8/?.' t:'iiiil',:iii KONU : Kazan Muayene Formu VALiLiGiNE (Bayrndrrhkve iskan Mildiirli[ii) ifci: 14.06.1994tarih

Detaylı

Yrd. Dog. Dr. H. Omer TONTU$ Bakan a. Genel Mi.idiir

Yrd. Dog. Dr. H. Omer TONTU$ Bakan a. Genel Mi.idiir Yrd. Dog. Dr. H. Omer TONTU$ Bakan a. Genel Mi.idiir Evraktn elektronik imzah suretine http://e-belge.saglik.gov.tr adresinden 9db25c7a-4db6-42c1-bfc6-3e5e90bdb98b kodu ile erigebilirsiniz Aziziye Mah.Cinnah

Detaylı

:'b//fq *ffi " ( /,, / / 't\io"/''o' iglrnnlnni im ir,cili rariunr

:'b//fq *ffi  ( /,, / / 't\io/''o' iglrnnlnni im ir,cili rariunr SERTiTIKALARTN TANZIMi nncigrinilunsi vn vizn nnilnnnsi iglrnnlnni im ir,cili rariunr MADDE-I Tartmsal Yayrm ve Daruqmanhk Hizmetlerinin Diizenlenmesine Dair yonetmelik ve Tanmsal Yayrm ve Danrqmanlft

Detaylı

rtinrive er.ivrir n, iller MEcLiSi BASKANLTGTNA

rtinrive er.ivrir n, iller MEcLiSi BASKANLTGTNA i**-*; i,:; " "'": l ii"rl -' : ;.*:;".".-"*. j t:':,.,,. I,:i i rtinrive er.ivrir n, iller MEcLiSi BASKANLTGTNA 1910412012 tarih ve 6292 sayrh orman Kdylulerinin Kalkrnmalannrn Desteklenmesi ve Hazine

Detaylı

'rs 2015. BARTIN va,lit igi 20rs yrt,r conrvnn vuxsnlme ve UNVAN onci$irligi sinav il,q.ni

'rs 2015. BARTIN va,lit igi 20rs yrt,r conrvnn vuxsnlme ve UNVAN onci$irligi sinav il,q.ni BARTIN va,lit igi 20rs yrt,r conrvnn vuxsnlme ve UNVAN onci$irligi sinav il,q.ni Bakanh[rmv merkez ve tagra tegkilatrnda bog bulunan unvanh kadrolar igin Bakanh[rmrz ile MEB arasrnda imzalanan protokol

Detaylı

ir:',i{i?5 47.73 Belirli bir mala tahsis edilmig masazalarda ticareti

ir:',i{i?5 47.73 Belirli bir mala tahsis edilmig masazalarda ticareti tffi iil fiffi ilil[ililililttilu illililillil [ffi flil Sayr :38.A.0f,' TI.,RK FczActLsnr sialigi MERKEZ rurygri Konu : NACE Rev.2 Altrh Ekonomik Faaliyet Srnrflamasmrn Giincellenmesi hk. ir:',i{i?5 Y*s"$**"fllli

Detaylı

ACİL SAĞLIK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET BİRİMLERİ VE GÖREVLERİ HAKKINDA YÖNERGE. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ACİL SAĞLIK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET BİRİMLERİ VE GÖREVLERİ HAKKINDA YÖNERGE. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ACİL SAĞLIK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET BİRİMLERİ VE GÖREVLERİ HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı, Acil Sağlık Hizmetleri

Detaylı

ŞUBE MÜDÜRLÜKLERİ GÖREV TANIMLARI

ŞUBE MÜDÜRLÜKLERİ GÖREV TANIMLARI ŞUBE MÜDÜRLÜKLERİ GÖREV TANIMLARI Valilik Makamının 04/11/2015 tarih ve 1260 Sayılı Olur ları kapsamında şube müdürlüklerinin görev tanımları yeniden düzenlenmiştir. Buna göre; I- PLANLAMA VE ZARAR AZALTMA

Detaylı

. *Ayniyat Servisi. KIRKLARETI in 0ZNNIOANOSi rngrir.,ati, qali$ma ESASLARI connv solunru vn ynrri yonnncnsi

. *Ayniyat Servisi. KIRKLARETI in 0ZNNIOANOSi rngrir.,ati, qali$ma ESASLARI connv solunru vn ynrri yonnncnsi KIRKLARETI in 0ZNNIOANOSi rngrir.,ati, qali$ma ESASLARI connv solunru vn ynrri yonnncnsi l.genel Hiikiimler 2. Yetki ve Sorumluluklar 3. Tegkilat ve Gdrevliler 4. Qahgma Esaslan ve Giirev Biiltimii - Genel

Detaylı

KAHRAMANMARA$ StiTCu in,ia.u univnnsirnsi 2015 YILI KURUMSAL MALi DURUM VE BEKLENTiLER RAPORU. Kurumsal Mali Durum ve Beklentiler Raporu

KAHRAMANMARA$ StiTCu in,ia.u univnnsirnsi 2015 YILI KURUMSAL MALi DURUM VE BEKLENTiLER RAPORU. Kurumsal Mali Durum ve Beklentiler Raporu KAHRAMANMARA$ StiTCu in,a.u univnnsirnsi 2015 YL KURUMSAL MALi DURUM VE BEKLENTiLER RAPORU 5018 Sayrh Kamu Mali Y0netimi ve Kontrol Kanunu ile birlikte kalkrnma planlarr ve programlarda yer alan politika

Detaylı

'/ Egi vefat etmi$ olan gocuklu dul bayanlarda ya$ garrl aranmaz. '/ Babasr veya hem babasr hem de annesi vefat etmiq yetim bekar bayanlarda yap

'/ Egi vefat etmi$ olan gocuklu dul bayanlarda ya$ garrl aranmaz. '/ Babasr veya hem babasr hem de annesi vefat etmiq yetim bekar bayanlarda yap [K-2 SOSYAL VARDIMLA$MA VA DAYANI$MA VAKIII I3A$KANI,IEI...SOSYAL KONUT PROJtrSi...ADE'I' KONITT SATI\SI BA$VURLT DtrytJRtrstl *uo,*,,nuo,oo,u,,,:l:'::' ff';::";;ljti]:u'"0' vilriitiiren sosvar Konut projesi

Detaylı

Bunlara ilave olarak; Can Giivenligi (91/1779 Saylt Ycinetmelik 7/a) Nedeniyle Silah Tagrma Ruhsatr Talep Edenlerden:

Bunlara ilave olarak; Can Giivenligi (91/1779 Saylt Ycinetmelik 7/a) Nedeniyle Silah Tagrma Ruhsatr Talep Edenlerden: 6136 Sayh kanun Silah Tagrma Ruhsatlan 2. Saghk raporu, Bunlara ilave olarak; Can Giivenligi (91/1779 Saylt Ycinetmelik 7/a) Nedeniyle Silah Tagrma Ruhsatr Talep Edenlerden: 2. Silah tasrmaya qerekce qcisterilen

Detaylı

,lgahgma. i) Birim : Mtidtirli.ik btinyesinde Miidiir'e baeh olarak, servisler ile hizmetlerin ytiriitiilmesini sa[layan bdliimtin

,lgahgma. i) Birim : Mtidtirli.ik btinyesinde Miidiir'e baeh olarak, servisler ile hizmetlerin ytiriitiilmesini sa[layan bdliimtin NTALY,A. MURATPA$A BELEDiYE MECLiSiNiN 02.05.2012 TARII{ VE 147 SAYILI KARARI Giindemin 10. Maddesi Karar No. 147 Ozii: Karma Komisyon raporu dofirultusunda hazrrlanan Temizlik leleri Miidiirliifii Qahgma

Detaylı

AFAD Başkanlığı. A. Kerim GÜNEŞ Sivil Savunma İşleri Grup Başkanı

AFAD Başkanlığı. A. Kerim GÜNEŞ Sivil Savunma İşleri Grup Başkanı AFAD Başkanlığı A. Kerim GÜNEŞ Sivil Savunma İşleri Grup Başkanı AFAD Başkanlığı nin Görev, Yetki ve Sorumluluğu AFAD Başkanlığı SUNU AKIŞI Konu Başlıkları Kurumlarda hizmetlerin ilk sorumlusu nin seçilme

Detaylı

ctinuru: ANADoLU trxivnnsirnsi T.C. SENATO Karar Tarihi z 31,01,2012

ctinuru: ANADoLU trxivnnsirnsi T.C. SENATO Karar Tarihi z 31,01,2012 T.C. ANADoLU trxivnnsirnsi SENATO Karar Tarihi z 31,01,2012 Karar No : I ctinuru: 14- Anadolu ljniversitesi (Eskigehir/Tiirkiye) Miihendislik Mimarhk Faktiltesi Elektrik- Elektronik Mtihendislili Bdltimti

Detaylı

Sayr :16961366-604.01.0119255 Konu : Ktsa Film Destek Hibe Programt

Sayr :16961366-604.01.0119255 Konu : Ktsa Film Destek Hibe Programt T.C. BA$BAKANLIK Afet ve Acil Durum Ydnetimi Baqkanhpr Sayr :16961366-604.01.0119255 Konu : Ktsa Film Destek Hibe Programt 07.05.2014 Y ILDIZ TEKNiK LN{ IVPNSiTE,Si REKTOru-UCIXP, Bagkanll[rm z tarafndan

Detaylı

AFAD Başkanlığı. A. Kerim GÜNEŞ Sivil Savunma İşleri Grup Başkanı

AFAD Başkanlığı. A. Kerim GÜNEŞ Sivil Savunma İşleri Grup Başkanı AFAD Başkanlığı A. Kerim GÜNEŞ Sivil Savunma İşleri Grup Başkanı AFAD Başkanlığı nın Görev, Yetki ve Sorumluluğu ÜST YÖNETİCİ Üst Yöneticinin Sorumluluğu Sivil savunma Afet Acil durum Seferberlik ve Savaş

Detaylı

LERi GENELMUDUNTUGU RULU TOPLANTI TUTANAGI. nrinn 20rs. eleri Genel Miidiirltigii

LERi GENELMUDUNTUGU RULU TOPLANTI TUTANAGI. nrinn 20rs. eleri Genel Miidiirltigii TOPLANTI TARiHi TOPLANTI SAATi TOPLANTININ YERi TARIM I$LE KuRUnn iua.ni r z 27lt0l20l : 15:00 : Tarrm ig LERi GENELMUDUNTUGU RULU TOPLANTI TUTANAGI nrinn 20rs eleri Genel Miidiirltigii Tartm iqletmeleri

Detaylı

peinr negxenugr engiv poririxesl AerK Enigil,r ve KURUMSAL KUTUPHANE VE DoKUMANTASYoN lujy t,2014 Bitlis Eren Universitesi Rahva Kamptisii Bitlis

peinr negxenugr engiv poririxesl AerK Enigil,r ve KURUMSAL KUTUPHANE VE DoKUMANTASYoN lujy t,2014 Bitlis Eren Universitesi Rahva Kamptisii Bitlis KUTUPHANE VE DoKUMANTASYoN peinr negxenugr AerK Enigil,r ve KURUMSAL engiv poririxesl tsilgi palaqrldrk ga artar. lujy t,2014 Bitlis Eren Universitesi Rahva Kamptisii Bitlis Bitlis Ercn Universilesi Kiit

Detaylı

KIRKLAR]ELI in 6ZNN INANNSI rngrilati, qali$ma connv nolurvru vn ynrri yoxnncnsi

KIRKLAR]ELI in 6ZNN INANNSI rngrilati, qali$ma connv nolurvru vn ynrri yoxnncnsi KIRKLAR]ELI in 6ZNN INANNSI rngrilati, qali$ma connv nolurvru vn ynrri yoxnncnsi SASLARIT l.genel Hiikiirnler 2. Yetkd ve Sorumluluklar 3. Tegliilat ve Cliirevliler 4. Qalupma Esarslan ve Giirev Biitiimii

Detaylı

I'OKAT BELEDiYESi. 6 zr;- 6 G nn, N c i - p n nson E L se Rv i s I n ni r ox ri'r rra p I i e i

I'OKAT BELEDiYESi. 6 zr;- 6 G nn, N c i - p n nson E L se Rv i s I n ni r ox ri'r rra p I i e i I'OKAT BELEDiYESi 6 zr;- 6 G nn, N c i - p n nson E L se Rv i s I n ni r ox ri'r rra p I i e i b) Durak : Kamu hizmeti yapan yolcu taqrtlarrnrn personel ve ol

Detaylı

,:t? KYS : Kalite Yonetim Sistemini, ixttl9i. VER : Olgme ve izleme sonuglarrnr, ifade eder. 4.iLGiLiDOKUMAN 1.AMA9 2.KAPSAM 3.TANIMLAR 6.

,:t? KYS : Kalite Yonetim Sistemini, ixttl9i. VER : Olgme ve izleme sonuglarrnr, ifade eder. 4.iLGiLiDOKUMAN 1.AMA9 2.KAPSAM 3.TANIMLAR 6. ,:t? ixttl9i VERI ANALIZ REHBERI 1.AMA9 iyilegtirme veya Diizeltici/ Onleyici faaliyet yapmak iizere olgme ve izleme sonuglanntn analizinde, uygunsuzluklarrn nedenlerini ve goztimlerini saptamada yontem

Detaylı

i I { ) b) Bagkan : Alagehir Belediye Bagkamm, irinci BOLIIM Tegkilat nininci ndl0vr Arnag, Kapsam, Hukuki Dayanak ve Tanrmlar

i I { ) b) Bagkan : Alagehir Belediye Bagkamm, irinci BOLIIM Tegkilat nininci ndl0vr Arnag, Kapsam, Hukuki Dayanak ve Tanrmlar T.C ALA$EHIR BELEDiYE BA$KANLIGI SAGLTK i$leni nuntiru,ugu G6REV ve CALI$MA YoNnruuidi nininci ndl0vr Arnag, Kapsam, Hukuki Dayanak ve Tanrmlar Amag MADDE 1 : (l ) Bu ydnetmeligin amacr SalIft igleri Miidtirltiftiniin

Detaylı

r Grdalarrn bulundufu bolgede galrgan herkesin r Personelin gahgma bigimlerinin de temiz ve safihkh r Yiyeceklerle ufiragan ki5ilerin temiz ve uygunsa

r Grdalarrn bulundufu bolgede galrgan herkesin r Personelin gahgma bigimlerinin de temiz ve safihkh r Yiyeceklerle ufiragan ki5ilerin temiz ve uygunsa CAP r Grdalarrn bulundufu bolgede galrgan herkesin onsoz Beslenme insanoflunun iemel ihtiyaglarrndan biridir. Grda maddeleri yagam igin vazgegilmez unsurlar olmasrnrn yanrnda insan saflrfrnr tehlikeye

Detaylı

itgi 1a; yazrnrz ve eki "Hafizhga Y<jnelik Ytiz Yatrh Kur'an Kursu Projesi Igbirlifi Protokolli" Vakfimrzca delerlendirilmiq olup ;

itgi 1a; yazrnrz ve eki Hafizhga Y<jnelik Ytiz Yatrh Kur'an Kursu Projesi Igbirlifi Protokolli Vakfimrzca delerlendirilmiq olup ; TURKIYE DIYANET VAKFI GENEL MERKEZI s'y'oizo.pksrb22.4- Kon Glafizhk Proj esi Igbirlifi Protokolii. T.C. DIYANET i greni BA$KANLTGT (ESitim Hizmetleri Genel Mridiirliipiine) ANKARA ii,ci : a) 26.12.2012tarihve

Detaylı

T.C. MARDixvAl,iriGi T.C. r'lenoin vrt-it-i6i

T.C. MARDixvAl,iriGi T.C. r'lenoin vrt-it-i6i T.C. MARDixvAl,iriGi T.C. r'lenoin vrt-it-i6i IlnZA Ygrrirnni voxerge si 2015 T.C. MARDIN v.q.liligi ivrz.q. vnrrilnni Y0Nnncnsi r. SOLUNT GENEL ESASLAR 1 - AMAQ: Bu ydnergenin amacl kamu hizmetlerinden

Detaylı

lo"t* YETKiLi : gef AOLUM : Personel Biirosu c0rf,wi : Yazr igleri Memuru BOLUM : Personel Biirosu corevli : Ewak Kayrt Memuru cdnrvr,rni:

lot* YETKiLi : gef AOLUM : Personel Biirosu c0rf,wi : Yazr igleri Memuru BOLUM : Personel Biirosu corevli : Ewak Kayrt Memuru cdnrvr,rni: ilahiyat FAKULTESi BURoLARINA AiT GOREV TANIMI PERSONEL BTIROSU 1. Fakiiltemizin akademik ve idari personelinin atama ve emeklilik gibi buna benzer cizliik ielemlerini kanun ti.iziik ve ydnetmelikler gergevesinde

Detaylı

GEBZE PLASTiKCiLER ORGANiZE SANAYi BOLGESi. g.olagnx GENEL KURUL TOPLANTISI 2OI3 YILI. FAATiyET RAPoRU

GEBZE PLASTiKCiLER ORGANiZE SANAYi BOLGESi. g.olagnx GENEL KURUL TOPLANTISI 2OI3 YILI. FAATiyET RAPoRU GEBZE PLASTiKCiLER ORGANiZE SANAYi BOLGESi g.olagnx GENEL KURUL TOPLANTISI & 2OI3 YILI FAATiyET RAPoRU GEPOSB 2013 YILI FAALiYET RAPORU im.q.n niniui rn.q.liynt RAPoRU 1- Yapr ruhsatlarr 2013 yr[ igerisinde,

Detaylı

BOLU ILI. BOLU BELEDiYES. remizlik i gr,nni uunirru,ucu. connv, yprxi ve soruml,ur-,uxr-,,rrr ir,n. qali$ma usur, ve ESASLARTNI r.lir.

BOLU ILI. BOLU BELEDiYES. remizlik i gr,nni uunirru,ucu. connv, yprxi ve soruml,ur-,uxr-,,rrr ir,n. qali$ma usur, ve ESASLARTNI r.lir. BOLU ILI BOLU BELEDiYES remizlik i gr,nni uunirru,ucu connv, yprxi ve soruml,ur-,uxr-,,rrr ir,n qali$ma usur, ve ESASLARTNI r.lir vonnrvrnr,ir -1,- GENELGETEKqE 5393 sayrh Belediye Kanunu' nun 15. Maddeqi

Detaylı

T.C. KARTAL BELEDİYE BAŞKANLIĞI İSTANBUL

T.C. KARTAL BELEDİYE BAŞKANLIĞI İSTANBUL KARARIN ÖZÜ : Sivil Savunma Uzmanlığı nın Görev ve ÇalıĢma Yönetmeliği. TEKLİF : Sivil Savunma Uzmanlığı nın 31.03.2010 tarih, 2010/1043 sayılı teklifi. BAġKANLIK MAKAMI NA; Ġlgi: 18.03.2010 tarih ve 129

Detaylı

:FC:S. ek iidemenin dafrtrlmasrnda uygulanacak usul ve esaslara iliqkin yiinetmelik"

:FC:S. ek iidemenin dafrtrlmasrnda uygulanacak usul ve esaslara iliqkin yiinetmelik :FC:S $/\6LlK ve SOSYAL HIZMET EMEKqI LERI SeNOilXaet Isran s u l.-al(safray gu e esl I1IE T*ADE UNION OF fubtic TMPLOOYES }N HEflT ANO SOCIAL $Ef,hACEs HASEKi cd. FASEKi CD, FIASFK SULTA.}.I MAH OZKAYA

Detaylı

1. Kigi ve Onay Bilgileri girig iglemleri:

1. Kigi ve Onay Bilgileri girig iglemleri: 6245 sayrh Harcrrah Kanunu Yurtigi Gegici Gtirev Yollulu Hazrrlama Ktlavuzu 1.GiRi9 Bu krlavuz, 6245 sayrh Harcrrah Kanunu hukiimlerine gdre diizenlenen yurtigi ge9ici gdrev yolluf,u i$lemlerinin Kamu

Detaylı

i- Kamp Katrhm Talimatr (4 sayfa) 1f6:[sru3 i ns"*n rdrr" Savr :579556851 73 oegnru: A Plam ,5au_e IU( F,..VALiLIGINE (Il Safhk Mridurlugii)

i- Kamp Katrhm Talimatr (4 sayfa) 1f6:[sru3 i ns*n rdrr Savr :579556851 73 oegnru: A Plam ,5au_e IU( F,..VALiLIGINE (Il Safhk Mridurlugii) T.C. SAGLIK BAKANLIGI Yonetim Hizmetleri Genel Miidtirhi[il IGI Ri GENEI- NIUDURLUcU - urr,a.-c6xcnlna E,ciriN,l vt ninr.r,nvn rn'sisr,rni, yarov.q,. TERMAL K-{pLrcALARr islr. inlnesi 06.04.2013 20:36-57955685/813.01.01/16060

Detaylı

rar5ot24-4orr5 I / 94 Lretrronik Ag

rar5ot24-4orr5 I / 94 Lretrronik Ag T.C. QVR V $HiRCiLiK BAKANLIGI Qevre Yonetimi Genel Mtidtirlii$i Say r 884627 25 -o t o-.1 tc't} Konu: Hava Kalitesi Delerlendirme ve Ytjnetimi Genelgesi ()i.t[!\.12013 GNLG (2013t37 Bilindili izere, 2872

Detaylı

UMKE Yönetmeliği ve Sağlık Personelinin Sahada Uygulama Yetkisi. Atatürk Üniversitesi Acil Tıp Uzm. Dr. Alpaslan ÜNLÜ 2017

UMKE Yönetmeliği ve Sağlık Personelinin Sahada Uygulama Yetkisi. Atatürk Üniversitesi Acil Tıp Uzm. Dr. Alpaslan ÜNLÜ 2017 UMKE Yönetmeliği ve Sağlık Personelinin Sahada Uygulama Yetkisi Atatürk Üniversitesi Acil Tıp Uzm. Dr. Alpaslan ÜNLÜ 2017 AMAÇ Sağlık Bakanlığı taşra teşkilatında kurulan Afet Birimi nin ve Ulusal Medikal

Detaylı

TURiZMYETURiZM OLAYI. TURiZM: Yeterli boq zamana, yeterli mali olanaklara ve seyahatten. DAR KAPSAMDA TURiZM VE OTELCiLiK

TURiZMYETURiZM OLAYI. TURiZM: Yeterli boq zamana, yeterli mali olanaklara ve seyahatten. DAR KAPSAMDA TURiZM VE OTELCiLiK Marmara lletisim Dergisi, Sayr:8, Ekim 1994 Mamara Joumal of Conununications, Number:8, October 1994 DAR KAPSAMDA TURiZM VE OTELCiLiK Arg. Giir. nuru OZCnn MARMARA r-rllvensiresi itetiqim Faktiltesi Dar

Detaylı

isr.q.nnul vnliligi il qevre ve $ehircilik Miidtirlii$i

isr.q.nnul vnliligi il qevre ve $ehircilik Miidtirlii$i gevre VE_gEHiRCiLiK BA NLIGI T.C. isr.q.nnul vnliligi il qevre ve $ehircilik Miidtirlii$i SAYI :38991 KAYIT TARIHi :12.11.2012 SAYI : B.09.4.iLM.0.34.10.00 KONU : Tehlikeli Atrk Taqrma Lisanst ERMETAL

Detaylı

Afetlerde Acil Müdahale Ekiplerinin Koordinasyonu AFŞİN EMRE KAYIPMAZ BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ACİL TIP ANABİLİM DALI

Afetlerde Acil Müdahale Ekiplerinin Koordinasyonu AFŞİN EMRE KAYIPMAZ BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ACİL TIP ANABİLİM DALI Afetlerde Acil Müdahale Ekiplerinin Koordinasyonu AFŞİN EMRE KAYIPMAZ BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ACİL TIP ANABİLİM DALI Afet nedir? Toplumun tamamı veya belli kesimleri için fiziksel, ekonomik

Detaylı

nilci i$lnvr uuuunr,uguntrn c6nnvr,nri:

nilci i$lnvr uuuunr,uguntrn c6nnvr,nri: t--- t! T.C ALA$EHiR BELEDiVE nngxanligi sir,ci i$lnu ltuntinr,ucu GOREV ve qali$ma YONETMELiGI(ie Yiinetmelik) (l n0luu r GENEL TTUXU*TINN Amag, Kapsam, Yasal Dayanak, Tanrmlar, Kuruluq AMAC: MADDE 1:

Detaylı

İL AFET VE ACİL DURUM MÜDÜRLÜKLERİNİN AFET, ACİL DURUM VE SİVİL SAVUNMAYA İLİŞKİN YATIRIMLARININ DESTEKLENMESİNE DAİR USUL VE ESASLAR

İL AFET VE ACİL DURUM MÜDÜRLÜKLERİNİN AFET, ACİL DURUM VE SİVİL SAVUNMAYA İLİŞKİN YATIRIMLARININ DESTEKLENMESİNE DAİR USUL VE ESASLAR İL AFET VE ACİL DURUM MÜDÜRLÜKLERİNİN AFET, ACİL DURUM VE SİVİL SAVUNMAYA İLİŞKİN YATIRIMLARININ DESTEKLENMESİNE DAİR USUL VE ESASLAR BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç Madde 1- (1) İl Afet ve Acil Durum

Detaylı

NÜKLEER ve RADYOLOJİK TEHLİKE DURUMU ULUSAL UYGULAMA YÖNETMELİĞİ

NÜKLEER ve RADYOLOJİK TEHLİKE DURUMU ULUSAL UYGULAMA YÖNETMELİĞİ NÜKLEER ve RADYOLOJİK TEHLİKE DURUMU ULUSAL UYGULAMA YÖNETMELİĞİ Resmi Gazete Tarihi: 15.01.2000 Resmi Gazete No: 23934 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 - Bu Yönetmelik; barış

Detaylı

T.C. EDiRNE ioa.nn MAHKEMESI ESAS NO : 201311195. yt-rntlrmnnin nunou nulmasrnl. istnvnn (olvlcr): culcan izci. vnxir,i: av.

T.C. EDiRNE ioa.nn MAHKEMESI ESAS NO : 201311195. yt-rntlrmnnin nunou nulmasrnl. istnvnn (olvlcr): culcan izci. vnxir,i: av. ioa.nn MAHKEMESI ESAS NO : 201311195 yt-rntlrmnnin nunou nulmasrnl istnvnn (olvlcr): culcan izci vnxir,i: av. Halit eui-pnr or Qrnarh Mah.6l007 Sk. Qrnarlr igh. No:3Asma Kat. 102 - Seyhar/AqANA @EDIRNEVALiLiGi

Detaylı

f.v\ >s/ Ilgi 7."- DAiITIM \Ar^Nr':/, Vali a. Vali Yardrmcrsr c.en q ej.. tht-*r.xl xt.. t,,r-r l.we,l W.e.?dde

f.v\ >s/ Ilgi 7.- DAiITIM \Ar^Nr':/, Vali a. Vali Yardrmcrsr c.en q ej.. tht-*r.xl xt.. t,,r-r l.we,l W.e.?dde f.v\ \.csxcuxvrspor Z \Ar^Nr':/, >s/ Sayr Konu Ilgi :e5738460-041 3lT :Yarrgma Duyurusu T.C. QANKTRT vnt-ilici Genglik Hizmetleri ve Spor it Uiidtirtugu c.en q ej.. tht-*r.xl xt.. t,,r-r l.we,l W.e.?dde

Detaylı

T.C. Har',r,, i,'l,iersitesi Trp Fakfiltesi Aragttrba ve Uygulama Hastanesi. l.^..\ rc'.cq. Toplam. Genel Toplam(KDV

T.C. Har',r,, i,'l,iersitesi Trp Fakfiltesi Aragttrba ve Uygulama Hastanesi. l.^..\ rc'.cq. Toplam. Genel Toplam(KDV T.C. Har',r,, i,'l,iersitesi Trp Fakfiltesi Aragttrba ve Uygulama Hastanesi l.^..\ rc'.cq Toplam Genel Toplam(KDV idare No : 63760.38.32.00.01.330 idare Adr : Han'an Universitesi Ara$hrma ve Uygulama Hastanesi

Detaylı

- -l) Toplum saphlr merkezi biinyesinde Ek 2'de yer alan formdaki standartlar

- -l) Toplum saphlr merkezi biinyesinde Ek 2'de yer alan formdaki standartlar T.C. SAGLIK BAKANLICI Tiirkiye Halk Salh[r Kurumu I!.Ul{ Hr* S3d[01 Sayr:57536863/010.06 Konu: Gebe Bilgilendirme Stntft rc sadr-r BAI{.\:iLI61. rlltudre HAt K sadli6i K(rRa\llr.Tttsx tiadi\_ \re r're\it.

Detaylı

MESGEMM İSG/Mevzuat/Yönetmelikler. İşyerlerinde Acil Durumlar Hakkında Yönetmelik. Resmi Gazete Yayım Tarih ve Sayısı : 18.06.2013 28681.

MESGEMM İSG/Mevzuat/Yönetmelikler. İşyerlerinde Acil Durumlar Hakkında Yönetmelik. Resmi Gazete Yayım Tarih ve Sayısı : 18.06.2013 28681. MESGEMM İSG/Mevzuat/Yönetmelikler Resmi Gazete Yayım Tarih ve Sayısı : 18.06.2013 28681 İçindekiler Birinci Bölüm - Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Madde 1 Amaç Madde 1 Kapsam Madde 3 Dayanak Madde 3

Detaylı

Son Bagvuru Tarihi: 01.10,2014 Yayrnlanma Tarihi : 22.09.2014. Deneyam (Ay) Boy Arah!r. Oftadlretim (Lise ve Dengi) Orta6{retim (Lise ve Dengi)

Son Bagvuru Tarihi: 01.10,2014 Yayrnlanma Tarihi : 22.09.2014. Deneyam (Ay) Boy Arah!r. Oftadlretim (Lise ve Dengi) Orta6{retim (Lise ve Dengi) T$rkiye iq Kurumu - iqgiici.i istemi Detayr Sayfa I I 2 Tiirkiye ig Kurumu I.1 r ui.'i.ltn-. rr,[j,' lttf lrtrr_t.r,rr re igguclj istemi (00002304584 i9 bagvurusu yapmak igin bireysel iiye olarak girig

Detaylı

: Kiitahya Belediyesini, : Kiitahya Belediye Baqkanrnr, Saglrk igleri Miidiir[igri Mezarhklar Birimi Qahgma Usul ve

: Kiitahya Belediyesini, : Kiitahya Belediye Baqkanrnr, Saglrk igleri Miidiir[igri Mezarhklar Birimi Qahgma Usul ve : Kiitahya Belediyesini, : Kiitahya Belediye Baqkanrnr, Saglrk igleri Miidiir[igri Mezarhklar Birimi Qahgma Usul ve Sa$hk igleri Mi.idi.irli.l!U Mezarhklar Birimi Qahgma Usul ve Esaslanna Miid0rltigU

Detaylı

ons6z irinci BASTYA onsoz iqinronrir.,nn cinig r- nnniz xinr,nrvunsi VII x

ons6z irinci BASTYA onsoz iqinronrir.,nn cinig r- nnniz xinr,nrvunsi VII x ons6z irinci BASTYA onsoz iqinronrir.,nn cinig r- nnniz xinr,nrvunsi 1-2- 3-4- Deniz Kirlenmesinin Tammr... b Deniz Kirlenmesinin Kaynaklarr...... g A- Denizlerin Gemicilik Faaliyetleri Dolayrsryla Kirlenmesi...

Detaylı

Entegre Acil Durum Yönetimi Sistemine Giriş

Entegre Acil Durum Yönetimi Sistemine Giriş İstanbul Teknik Üniversitesi Geomatik Mühendisliği Bölümü CBS & UA ile Afet Yönetimi Entegre Acil Durum Yönetimi Sistemine Giriş Amaçlar (1) Kriz yönetimi kavramının tartışılması Tehlike, acil durum ve

Detaylı

SAVUNMA SANAYİİ GÜVENLİĞİ KANUNU

SAVUNMA SANAYİİ GÜVENLİĞİ KANUNU SAVUNMA SANAYİİ GÜVENLİĞİ KANUNU Kanun Numarası : 5202 Kabul Tarihi : 29/6/2004 Yayımlandığı R.Gazete : Tarih : 3/7/2004 Sayı :25511 Yayımlandığı Düstur : Tertip : 5 Cilt : 43 Sayfa: Amaç Madde 1- Bu Kanunun

Detaylı

4Atrl'1. nininci nor,uvr Ad, Merkez, Tanrmlar, Amag ve Qahpma Alanl. o6-p;rl+*'ca 3, ' *1, 1...:* h 4. { t. sagltk MENSUpLART DERNnGi TUzUGU

4Atrl'1. nininci nor,uvr Ad, Merkez, Tanrmlar, Amag ve Qahpma Alanl. o6-p;rl+*'ca 3, ' *1, 1...:* h 4. { t. sagltk MENSUpLART DERNnGi TUzUGU o6-p;rl+*'ca 3, sagltk MENSUpLART DERNnGi TUzUGU nininci nor,uvr Ad, Merkez, Tanrmlar, Amag ve Qahpma Alanl { t ' *1, 1...:* h 4 4Atrl'1 Ad ve Merkez Madde l- Derne[in Adr Dernelin Merkezi Tanlmlar Madde

Detaylı

ixixcisdi,tim nininci soliinr Amag, Kapsam, Hukuki Dayanak, Tanlmlar

ixixcisdi,tim nininci soliinr Amag, Kapsam, Hukuki Dayanak, Tanlmlar YUKSEK6GRETiM KURUMLARINDA YIJRUTULEN YAz okullari PROGRAMLARI UYGULAMA ESAS ve USULLERi nininci soliinr Amag, Kapsam, Hukuki Dayanak, Tanlmlar Amag ve Kapsam Madde I - Bu Esas ve Usullerin amacr, ytiksekii[retim

Detaylı

b) 04.05.2009 tarih ve 31 sayrh Genelge c) 26.12.2012 rarih ve 5 sayrlt Olum nildirim Sistemi Genelgesi

b) 04.05.2009 tarih ve 31 sayrh Genelge c) 26.12.2012 rarih ve 5 sayrlt Olum nildirim Sistemi Genelgesi t, v T.C, Tiirkiye Halk Salhgr Kurumu T.c. sa&,rk BA(ANudI. TFSK CocLX ve ERoE:,r sadu& DAhr BA9K{\1Id. Tltsk (.JCI:R \T FNOF\ SAdU6IDAIRI 845?'A\'116I El,T,{K BhM 1.201.r ll l5-2014.5 9Jl I010.06.02 r

Detaylı

ANACKULU H\ZMIET ALIMI TEKNiK. EMZ RME ODASL COCUK EAK.fvt. SAffTNAMESf. YURTLAR!, OAWNUZ BAKIMEVi VE. TIJRKKHH$tAYil

ANACKULU H\ZMIET ALIMI TEKNiK. EMZ RME ODASL COCUK EAK.fvt. SAffTNAMESf. YURTLAR!, OAWNUZ BAKIMEVi VE. TIJRKKHH$tAYil li TIJRKKHH$tAYil 1868 EMZ RME ODASL COCUK EAK.fvt YURTLAR!, OAWNUZ BAKIMEVi VE ANACKULU H\ZMIET ALIMI TEKNiK SAffTNAMESf i-^^^ - rz I r lnsan Kal,naklan Direktcirlii[U ii _,"*.: ""J i,.l,',-,r urt LJ\Lvr

Detaylı

Yapı ve Deprem Yönetmelikleri, alan kullanım yönetmeliklerinin gözden geçirilmesi ve gerekiyorsa yeniden düzenlenmesi

Yapı ve Deprem Yönetmelikleri, alan kullanım yönetmeliklerinin gözden geçirilmesi ve gerekiyorsa yeniden düzenlenmesi Afet Yö netimi İnsan toplulukları için risk oluşturan afetlerin önlenmesi ve zararlarının azaltılması, afetlere karşı hazırlıklı olunması, afet anında hızlı ve etkili bir kurtarma, ilk yardım, geçici barındırma

Detaylı

1 Şubat 2015 PAZAR Resmî Gazete Sayı : 29254

1 Şubat 2015 PAZAR Resmî Gazete Sayı : 29254 1 Şubat 2015 PAZAR Resmî Gazete Sayı : 29254 BÜYÜKŞEHİR BELEDİYELERİ VE İL ÖZEL İDARELERİ TARAFINDAN AFET VE ACİL DURUMLAR İLE SİVİL SAVUNMAYA İLİŞKİN YATIRIMLARA AYRILAN BÜTÇEDEN YAPILACAK HARCAMALARA

Detaylı

: 1_ Turk DermatolojiDernegi. 2- Tiirk ptastik Rekonstrtktif Ve Estetik. :Av. Ziynet OZgelirc. : 1_ igigleri Bakanlrgr. : Hukuk MrigaviriAhmet SARAC

: 1_ Turk DermatolojiDernegi. 2- Tiirk ptastik Rekonstrtktif Ve Estetik. :Av. Ziynet OZgelirc. : 1_ igigleri Bakanlrgr. : Hukuk MrigaviriAhmet SARAC serizirubi oainp Esas No :201gl2\gg : 1_ Turk DermatolojiDernegi 2- Tiirk ptastik Rekonstrtktif Ve Estetik Vekilleri Cerrahi Derne$i :Av. Ziynet OZgelirc Tunus Cad. No:2113 Davalr hy Vekilleri Kavaklrdere/ANKARA

Detaylı

LdJ. 2L r l3tzott. ADANAVALILIGI it sagtrt utaiirttigti YAKLA$IK MALIYETE ESAS FORM

LdJ. 2L r l3tzott. ADANAVALILIGI it sagtrt utaiirttigti YAKLA$IK MALIYETE ESAS FORM t LdJ saot& Sagirnt.St Sayr : Konu : 77090304.Satmalna i t\08\ Yaklagrk Maliyet.L. ADANAVALLG it sagtrt utaiirttigti 2L r l3tzott YAKLA$K MALYETE ESAS FORM MUESSESESNE Miidiirliiliimiiz ve Miidiirliiliimiize

Detaylı

T.C. ÜSKÜDAR KAYMAKAMLIĞI İTÜ GELİŞTİRME VAKFI ÖZEL BEYLERBEYİ ANAOKULU, İLKOKULU VE ORTAOKULU

T.C. ÜSKÜDAR KAYMAKAMLIĞI İTÜ GELİŞTİRME VAKFI ÖZEL BEYLERBEYİ ANAOKULU, İLKOKULU VE ORTAOKULU T.C. ÜSKÜDAR KAYMAKAMLIĞI İTÜ GELİŞTİRME VAKFI ÖZEL BEYLERBEYİ ANAOKULU, İLKOKULU VE ORTAOKULU 2017-2018 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI ACİL DURUM YÖNETİM KURULU YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve

Detaylı

MEBte OYP 'de gdrev alan personellerin Doner Sermaye iglemlerini ve ddemelerini yadar.

MEBte OYP 'de gdrev alan personellerin Doner Sermaye iglemlerini ve ddemelerini yadar. T.C. ANKARA UNiVERSiTESi A- ffi 0l- Akademik ve idari personelin maa$ islemlerini ve ddemelerini yapar. 02- Personelin yurt igi, )urt dl$r geqici gorev yolluklan ile si.lrekli gdrev yolluklarrnr icin gerekli

Detaylı

ilit#'ifiu,ici'iiiilrvrnnixnv^lhl^q.cakekyeru-,n$rinnandrryuru

ilit#'ifiu,ici'iiiilrvrnnixnv^lhl^q.cakekyeru-,n$rinnandrryuru nizn ir,nun ynxi ACILAN VEnmYA ImRIIANCi nin SEBEPLE BO$ALAN ilit#'ifiu,ici'iiiilrvrnnixnv^lhl^q.cakekyeru-,n$rinnandrryuru METI\I A5l0ll200g tarihinde ilimizde baglanan Aile sebeplerle bogalan 4 (dd yapriacaktuiniil

Detaylı

Sayr : B.23.1.SUE.0.00.00.00-821.051 0i

Sayr : B.23.1.SUE.0.00.00.00-821.051 0i T.C. RMAN V SU i$lri BAKANLTGT Tiirkiye Su nstitiisii Sayr : B.23.1.SU.0.00.00.00-821.051 0i Knu : Tiirkiye Su nstitiisl (SUN) Lg Tasanm Yangmasr c).2 0/./2013 SULYMAN DMIRL UNIVRSiTSI RKTORLUGUN 32260

Detaylı

:Eg .,E. =6s ; *; E9E F -* -.E. r-! 6A 6; *o 6<.i >xe. *F.i '=9. b!5. !!f 6 : r!e. ,5op1 c:<.1. F,o,: '5!Y 66iJ. d 6. E,Ir H.? !!t ,-F.9.2.

:Eg .,E. =6s ; *; E9E F -* -.E. r-! 6A 6; *o 6<.i >xe. *F.i '=9. b!5. !!f 6 : r!e. ,5op1 c:<.1. F,o,: '5!Y 66iJ. d 6. E,Ir H.? !!t ,-F.9.2. .-?' 2 d qt!!f -9 -q.g u> F :9 g5 ;i; ;=!!t d9 F- H.? s..a o,,l. _9 : -N '0 t ',f _g, -9. - ' g. -9 -q! tr.t2 _q).o -q : ' q) -q ii :g : p :=,..; ' n s = o s -g e Y F- g g -! Y _9! 'a :] t -. 3 l! g :

Detaylı

l(rrtt ll lh;fthd&tn l*unxm

l(rrtt ll lh;fthd&tn l*unxm T'C. BiNGOL iu oexeu uecuisi ^"\RT onlb : av'v \ oonem ; rvrr i ivrt '-i- -. Karar Tarihi : 02 03 201 ^:- Karar No : 055 \ ropttntr : o2'03 201 iu Crneu MECLisi rnnnnt r*. t ir Genel Mecrisinin 2015 yrrr

Detaylı

all,r'maz. Madde 6 - Bildirim ve tebligat esaslan

all,r'maz. Madde 6 - Bildirim ve tebligat esaslan izpti n xalir qtleui all,r'maz. Madde 6 - Bildirim ve tebligat esaslan gergevesinde gergekle$tirilir. 6.3. Tebtigatrn hakh veya zorunlu yaprlamamasr halinde Kanunun 65 kanunlanna sunulan ve tarafindan

Detaylı

!) Ust meslek kuruluqu: Ttirkiye Odalar ve Borsalar Birlili ile Tiirkiye Esnaf ve. BiRiNCi BOLUM Genel Hiikiimler

!) Ust meslek kuruluqu: Ttirkiye Odalar ve Borsalar Birlili ile Tiirkiye Esnaf ve. BiRiNCi BOLUM Genel Hiikiimler ALI$VERi$ MERI(EZLERi IIAKKINDA YONETMELiK TASLAGI BiRiNCi BOLUM Genel Hiikiimler Amaq ve kapsam MADDE I - (l) Bu Y0netmeli[in amact, allgverig merkezlerinin nitelikleri ile a9rh5, faaliyet ve denetimlerine

Detaylı

l. Fiyatlar KDV Harig Olacakhr.

l. Fiyatlar KDV Harig Olacakhr. T.C. 5A6LIK BAKANLI6I BURSA SAdLIK MUDURLUGI, Sayrn Teklif istenmesi Salhk Miidiirliifii Acil Salhk Hizmetleri istasyonlarrna 5 Adet Giig Kaynalr Ahmr igine ait agaptda cinsi, dzellikleri ve miktan belirtilen

Detaylı

Kitlesel Olaylarda Ne Durumdayız z?

Kitlesel Olaylarda Ne Durumdayız z? Kitlesel Olaylarda Ne Durumdayız z? Dr. Turhan SOFUOĞLU İzmir Sağlık Müdür Yardımcısı Acil Ambulans Hekimleri Derneği Başkanı 112 ve UMKE Ege Bölge Koordinatörü turhans112@yahoo.com Kitlesel Olayların

Detaylı

b) Turizm faaliyetleri ile ilgili olarak yaprlmasr lazrm gelen her igi yapmak rehber kurye

b) Turizm faaliyetleri ile ilgili olarak yaprlmasr lazrm gelen her igi yapmak rehber kurye TATKOY TuRizM YATIRTMLARI ve TiCARET ANoNiM $irr(eti ANA SOZLESMESi Kuruluq Madde 1 Agafrda adlarr, soyadlarr ve agrk adresleri yazh kurucular arasrnda Turk Ticaret Kanunun Rnonim girketlerin ani qekilde

Detaylı

A BABACAN I GULLUCE. A g Krlrg C YILMAZ

A BABACAN I GULLUCE. A g Krlrg C YILMAZ Bagbakanhk Mevzuatr Geligtirme ve Yayrn Genel Mudr.irhifri Sayfa 1 / 1 17 Ekim 2014 CUMA Resm? {}az*t* Sayr :29148 BAKANLAR KURULU KARARI Karar Sayrsr : 2014/6841 Yilksek Planlama Kurulunun 261912014 tarihli

Detaylı

Sayr : 72728350-010.0319407

Sayr : 72728350-010.0319407 Sayr : 72728350-010.0319407 T.C. GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIGI Tanmsal Aragtrr:malar ve Politikalar Genel Mudiirlugii 0910.14"UU5408 Konu ; Hat Devri ve pazarlama Satrg Haklu?80$2 runrivn ToHuMcuLAR

Detaylı

ir,nriginn nir,cir,nni

ir,nriginn nir,cir,nni r- cnnnr- nir,cir,nn TREND FAKToRiNG ANor\iM $inrnri 0 t, 0 1.2 0 1 3-3 t.t2,20tg n onrvri yrl,r,rk r,n ar,iynr RApoRU Raporun Ait Oldu[u Diinem t 0ll0tl20l3-3Ut2l\0l3 Ticaret unvanl Ticaret sicili numarasl

Detaylı

ESPİYE BELEDİYESİ İTFAİYE MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç

ESPİYE BELEDİYESİ İTFAİYE MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ESPİYE BELEDİYESİ İTFAİYE MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM MADDE 1- (1) Bu yönetmeliğin amacı; Espiye Belediyesi İtfaiye teşkilatının kuruluş,

Detaylı

T.C. ÜSKÜDAR KAYMAKAMLIĞI İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları Özel Beylerbeyi Anaokulu, İlkokulu ve Ortaokulu

T.C. ÜSKÜDAR KAYMAKAMLIĞI İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları Özel Beylerbeyi Anaokulu, İlkokulu ve Ortaokulu T.C. ÜSKÜDAR KAYMAKAMLIĞI İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları Özel Beylerbeyi Anaokulu, İlkokulu ve Ortaokulu 2016-2017 Eğitim ve Öğretim Yılı Acil Durum Yönetim Kurulu Yönergesi İÇİNDEKİLER Acil Durum Yönetim

Detaylı