HB RAY Radiant Tubes Infrared Technology

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "HB RAY Radiant Tubes Infrared Technology"

Transkript

1 HB RAY Radiant Tubes Infrared Technology GENEL BAKIŞ H+B DIŞ TĐC. DAN. VE MAKĐNA SANAYĐ LTD. ŞTĐ. Gazeteciler Sitesi, Yazarlar Sok. No:23/ 1 Esentepe Đstanbul Turkey Tel : Fax : info@hbmakina.com

2 RADYANT ISITMA NEDĐR R? Ülkemizde binalar için i in harcanan enerjinin büyük b k bir kısmk smı ısıtma için i in kullanılmaktad lmaktadır. Günümüzde yüksek, y büyük b k hacimli binaların ısıtılmasında en uygun çözüm radyant ısıtma sistemidir. Isıtman tmanın, n, işletmelerde i verimliliği i artıran ran bir yatırımd mdır. Tercih edilecek ısıtma sistemi, diğer ısıtma sistemlerine göre g ekonomiklik, emniyet ve konfor açısından üstün özelliklere sahip olmalıdır. Radyant ısıtma sistemlerinin, ülkemizde 20 dünyada d 40 yılly llık k uygulama süreci s sonucunda, yüksek y hacimli yapılarda bilinen konvansiyonel sistemlere karşı bir çok avantajı olduğundan undan tercih edilir olmuştur. Radyant ısıtma kullanılan lan alanlar; Fabrika, Depo, Antrepo, Hangar, Atölye tipi imalathane, Show-Room, ibadethane, Spor salonları, Kapalı Tenis kortları,, Branda kaplı germe çelik yapılar, şantiye binaları, Cafe & Restaurant açık k alanları.

3 RADYANT ISITMANIN FARKI Radyant sistemlerde ise taşı şınım, toplam ısı transferinde çok küçük k bir oranda kalmakta olup, ısıtma ışınım m ile gerçekle ekleştirilir. (Önce Cisimleri ve Đnsanları ısıtır.) Radyant ısıtma haricindeki her türlt rlü ısıtma sistemlerinde taşı şınım ve ışınım m birlikte bulunurlar. (Önce hava moleküllerini llerini ve havayı ısıtır, ısınan hava cisimleri ve insanları ısıtır.) Sanayi tesislerinde kullanılan lan ısıtma sistemlerini başlıca ikiye ayırabiliriz: 1) Taşı şınımla ısı geçişi i sağlayan (Konvektif) ısıtma sistemleri, 2) Işınımla ısı geçişi i sağlayan (Radyant) ısıtma sistemleri.

4 TEORĐ Bütün n cisimler yüzey y sıcakls caklıklarına bağlı olarak ışınım m yayarlar. Yayılan ışınım maddesel ortam olmaksızın n her yönde y yayılır. Đnfraruj, elektromagnetik dalgalar vasıtas tasıyla enerjinin iletilmesidir. Radyant ısıtma sistemleri enerjiyi, infraruj (kızılötesi) ışınlar ile yayarlar. Radyant tüpün t üzerindeki reflektör r yardımıyla yla bu ışınlar istenilen yere yönlendirilir. Đnfraruj ışınlar nları gözle görülmezler g ve ışık k hızıyla h hareket ederler. Görülebilen G ışıktan biraz daha uzun dalga boylu olan infrarruj ışınlar nları 0.7 ile 400µ ( 1µ 1 = 10 6 m) dalga boyu aralığı ığındadır. Radyant ısıtma sistemlerinde ışınlar µ dalga boyuna sahiptir. Kişilerle ilerle birlikte infraruj spektrumu alan mahal içerisindeki i döşeme, d cihazlar, duvar gibi elemanlar da ısıtılır. Isınan cihazlar ve bina yapısı taşı şınım m ile ısı geçişi i sağlayan çok önemli bir ısı kaynağı haline gelir. Isınm nmış yüzeylerden taşı şınımla olan ısı geçişi i sonucu havanın n sıcakls caklığı artar.

5 Konfor SıcaklS caklığı T c =1/2 (T r + T a ) ; T c : Konfor SıcaklS caklığı T r : IşıI şımadan Gelen SıcaklS caklık T a : ortam sıcakls caklığı (iletim+taşı şınım) E = σ x S x T 4 ; E : Enerji σ : Malzemenin ısı iletim katsayısı T : Kelvin cinsinden sıcakls caklık

6 - ĐNFRARED ISITMANIN FAYDALARI - Radyant ısıtma sistemlerinde infraruj enerjisi cisimleri, insanlari ve yüzeyleri y ısıtır. Havada bulunan su buhari ve karbondioksit radyant enerjiyi yutmalarina rağmen adı geçen en maddelerin miktari az olduğundan undan havadaki ısınma ihmal edilir. Cisimler ve döşemeye d gelen enerji ısıya dönüşür. d Bu ısı, - Döşeme ve cisimlerin ısısını arttırarak rarak ısı yayan birer cisim haline gelmesini sağlar. - Taşı şınım m yoluyla ısı geçişi i sayesinde havayı ısıtır. - Ortamda bulunan diğer yüzey y ve cisimlere geçer. er. - Ortam içindeki i indeki hava direkt ısıtılmadığından, havanın ısıtılacak yüzeylerle y ısı kaynağı arasında ısıl l atalete sahip izole edici bir katman olma etkisini yok eder. - Bunun sonucunda da kaynaktan hedefe homojen bir ısıtma sağlanm lanmış olur. - Geniş hacimli binalarda, ısınan havanın n yükselme y prensibinden kaynaklı, yapının n kullanılmayan lmayan bölgelerdeki b ısı birikimini ve dolayısıyla yla kayıplar plarını minimuma indirir.

7 RADYANT ISITMA CĐHAZLARININ TĐPLERĐ 1) Yüksek yoğunluklu (şiddetli) cihazlar, Elektrikli çubuk ısıtıcılar Gaz yakan açık alevli ısıtıcılar 2) Düşük yoğunluklu (şiddetli) cihazlar. Borulu tip radyant ısıtıcılar

8 IŞIMA IMA ĐLE ISITMA HB RAY ışınım m tüplt plü radyant ısıtıcılar içi mekanlarda Güneşin doğal ışıma ilkesinin benzerini yaratır. r. Mekanın n zemininde belirlenen sıcakls caklık k düzeyini d sağlarken mekanın n yüksek y kısımlark mlarındaki havanın n gereksiz yere ısıtılmasını önler.

9 Intensity ışıma yoğunlu unluğu Yüksek yoğunluklu cihazlar, açık a k bir alev ve yüksek y sıcakls caklığa a sahip (1000 o C nin üzerinde) seramik yüzeyli y cihazlardır. r. Sadece lokal ısıtma için i in uygundur. Cihaz açık a k alevli olduğundan undan mahallin iyice havalandırılmas lması gerekir. Düşük k yoğunluklu cihazlar, bir tüp t p veya tüp t p ağzıa içinde inde maksimum o C sıcaklıkta kta alev içeren i cihazlar olarak bilinir. Ortamın n tamamının ısıtılması istenen yerlerde kullanılır. Düşük k yoğunluklu cihazlar yüksek y yoğunluklu cihazlara göre g daha fazla tercih edilmektedir. Düşük k yoğunluklu cihazlar daha ucuz ve uygulamaları daha kolaydır. Endüstriyel ticari geniş mekan ısıtmasında esas olarak dört d farklı radyant ısıtma sistem seçene eneği i vardır. r. 1) Yüksek sıcakls caklıkl ( 1200< o C) elektrikli çubuk ısıtıcılar, 2) Yüksek sıcakls caklıkl ( o C) gaz yakmalı açık k alevli seramik ısıtıcılar, 3) Orta sıcakls caklıkl gaz yakmalı çelik borulu ısıtıcılar: 4) Düşük k sıcakls caklıkl (110 o C) su yada buhar taşı şıyıcılı radyant ısıtıcılar

10 Yüksek yoğunlukta ışıma yapan radyant ısıtıcılar Açık k alevli seramik radyant ısıtıcılar (seramik taşlı) ülkemizde yaygın n olarak kullanılmazlar. lmazlar. Sadece bölgesel b ısıtma için i in uygun olabilirler. Alev açıkta a olduğundan, undan, alevi bozacak şekilde bir hava akımının n olmaması gerekir. Çubuk ısıtıcıların n işletme i maliyeti, elektrik enerjisi kullanmaları nedeniyle çok yüksektir. y Bu tip ısıtıcılar ancak büyük b k mağazalar azaların n giriş kapılar larında yada benzeri yerlerde kullanılırlar. Bu sistemlerin son zamanlarda sigara yasağı nedeniyle dış mekanlarda açık a k havada kullanımlar mları artmış ıştır.

11 Orta Yoğunlukta IşıI şıma yapan radyant Isıtıcılar Çelik Borulu ( tüplt plü ) radyant ısıtıcılar. 1-) ) Vakum altında çalışan çelik borulu radyant ısıtıcılar. a- ) Bireysel olarak yanma ürünlerini tahliye edecek vakum fan motorunu bünyesinde bulunduran çelik borulu radyant ısıtıcılar. b-) ) Merkezi vakum fanı yardımıyla yla birden çok radyant ısıtıcının n yanma ürünlerini tek bir noktadan vakumlu fan ile tahliye eden çelik borulu radyant ısıtıcılar. 2- ) Üflemeli Brülöre re sahip (Push Burner ) Çelik borulu radyant ısıtıcılar. Đster bireysel ister merkezi vakum fan motoru yardımıyla yla yanma ürünlerini tahliye eden çelik borulu radyant ısıtıcılar U- tip çelik borulu ve Lineer tip çelik borulu olmak üzere 2 tip radyant ısıtıcı modeli vardır. r.

12 RADYANT ISITMA SĐSTEMLERS STEMLERĐNĐN N KONVANSĐYONEL SĐSTEMLERLE STEMLERLE KARŞILA ILAŞTIRILMASI Yüzeyler arasında ışınımla ısı geçişi i sağlamas laması Sistemin sessiz olarak çalışması Ortama ısıyı homojen olarak vermesi Kişilere ilere doğrudan konfor sıcakls caklığı vermesi Hava ısıtılmadığından, ısınan hava yükselir y kuralı çerçevesinde, evesinde, çalışma olmayan yüksek y seviyelerde sıcaklığın n yüksek, y esas ısıtılması istenen alt birimlerde ise daha düşük d k sıcakls caklık k gibi büyük b k enerji kaybı yaratan olumsuzluklar ortadan kaldırmas rması.

13 RADYANT ISITMA SĐSTEMS STEMĐNĐN N AVANTAJLARI Radyant ısıtıcı üzerinde ısıtmayı sağlayan yüzeyler y ısı transferine bütünüyle b katılırlar. Isının n taşı şınmasından ndan ortaya çıkan ısıl l kayıplar çok azdır. Isıtılan ortamda hava hareketlerine sebep olmazlar. Montajı kolaydır, mahal düzenine d göre g yeniden düzenlenir. d Esnek ve geliştirilmeye uygundur. Isıtıcının n biri çalışmadığında diğerleri çalışmaya devam eder. Isıtıcılar ların ömrü 20 yılın y üzerindedir. Bakımı kolaydır Genel verim %80 Uygulama şekline göre g %30 ile %50 arasında enerjiden tasarruf sağlar Geri ödeme süresi s bir çok durum için i in 3 yıldy ldır. Yüzey ısıtma prensibine göre g hareket eder. Düşük k yoğunluklu ısıtma yaptıklar kları için in dalga boyları 2-12µ arasındad ndadır r ve ısının n sadece deri üzerinden emilimini sağlarlar.

14 KĐMYASAL REAKSĐYON VE YANMA HĐJYENH JYENĐ CH 4 + O 2 = CO 2 + H 2 O (C 3 H 8 ) Yanma gayet hijyenik olduğundan, undan, yanmış ürünler uygun hacim durumunda ortama tahliye edilebilirler. Bu da ekstra olarak iletimle ısı transferi sağlayarak, sisteme ek ısı girdisi sağlar.

15 PROJELENDĐRME RME AÇIK ALANLAR ĐÇĐN N UYGULAMA ÖRNEĞĐ

16 Uygulamalar 360 Đstanbul Restaurant Lucca Cafe & Bar

17 Uygulamalar Reina

18 Uygulamalar Reina

19 UYGULAMA Açık k alan uygulaması Cafe & Bar Ataköy 2. Kısım SAKLIBAHÇE Cafe& Bistro 55 m² açık alan BTL 23 lineer tüplü radyant ısıtıcı ( 22 kw ) Saatlik doğalgaz tüketimi 1,50 TL dır.

20 REFERANSLARIMIZDAN BAZILARI

Zehnder Group Türkiye

Zehnder Group Türkiye Zehnder Group Türkiye Zehnder Radyant Tavan Sistemleri ile sağlıklı, tasarruflu ve konforlu iklimlendirmenin tadını çıkarın! Mehmet Şenkaya İş Geliştirme Müdürü Bursa, 2015 Ajanda I. Zehnder Group Hakkında

Detaylı

Fraccaro Radyant Isıtma Sistemleri

Fraccaro Radyant Isıtma Sistemleri Fraccaro Radyant Isıtma Sistemleri Fabrikalar, hangarlar, depolar, atölyeler Stadyumlar, spor salonları, camiler Kafeler, restoranlar, mağazalar Seralar, kümesler, çiftlikler Fuarlar, teraslar ve kış bahçeleri

Detaylı

RIALTO SERAMİK RADYANT ISITICI

RIALTO SERAMİK RADYANT ISITICI RIALTO SİSTEMİNİN AVANTAJLARI RIALTO SERAMİK RADYANT ISITICI SAĞLIKLI Radyasyon hava akımı oluşturmadan doğal ısıtma sağlar. YÖNLENDİRİLEBİLME Radyant ışımasının seçili alanlara yönlendirilmesine olanak

Detaylı

MIRA INFRA NANO ENDÜSTRİYEL

MIRA INFRA NANO ENDÜSTRİYEL MIRA INFRA NANO ENDÜSTRİYEL ELEKTRİKLİ RADYANT ISITICI Yanı başınızdaki güneş YENİ NANO TEKNOLOJİ, ÜSTÜN PERFORMANS MİRA INFRA Nano Elektrikli radyant ısıtıcılar, paslanmaz çelik boru içerisindeki yüksek

Detaylı

Borulu Tip Radyant Isıtıcılar www.cukurovaisi.com

Borulu Tip Radyant Isıtıcılar www.cukurovaisi.com Yenilikçi ve Güvenilir... Borulu Tip Radyant Isıtıcılar www.cukurovaisi.com Radyant Isıtma Prensibi Vakum Fanı Radyant ısıtma; yüksek sıcaklığa sahip bir yüzeyden çıkan ışınların başka bir yüzey tarafından

Detaylı

RADYANT ISITMA SSTEMLERNN SANAYĐDEKĐ UYGULAMALARI

RADYANT ISITMA SSTEMLERNN SANAYĐDEKĐ UYGULAMALARI RADYANT ISITMA SSTEMLERNN SANAYĐDEKĐ UYGULAMALARI Kamil KAYAALP 1959 yılında Çorlu'da doğdu. Đlk ve orta öğrenimini Eskişehir'de tamamladı ve 1981 yılında ODTÜ Makina Mühendisliği bölümünden mezun oldu.

Detaylı

ISI SİSTEMLERİ ÜRÜN KATALOĞU

ISI SİSTEMLERİ ÜRÜN KATALOĞU ISI SİSTEMLERİ ÜRÜN KATALOĞU www.gufo.com.tr 5 SERAMİK PLAKALI RADYANT ISITICI Restaurant Cafe Otel ve Teraslar Gufo Serisi Isıtıcılar Restaurant, cafe, otel ve ofislerin kış bahçelerinde, sigara içme

Detaylı

RADYANT ISITICILAR. 1. Radyant Isıtıcı Tipleri Radyant ısıtıcılar pratikte iki ana grup altında incelenebilmektedirler:

RADYANT ISITICILAR. 1. Radyant Isıtıcı Tipleri Radyant ısıtıcılar pratikte iki ana grup altında incelenebilmektedirler: RADYANT ISITICILAR 1950 li yıllardan beri dünyada özellikle endüstriyel ve ticari tesislerde kendisine uygulama alanı bulan Radyant ısıtma sistemleri, 1990 ların başından beri ülkemizde de kullanılmaktadır.

Detaylı

Mark Climate Technology Form Endüstri Tesisleri

Mark Climate Technology Form Endüstri Tesisleri RADYANT ISITICILAR Mark Climate Technology 1945 yılında Mark kardeşler tarafından kurulmuş ve geride kalan 70 yılda Hollanda ve Belçika pazarında lider konumuna gelmiştir. Ürünlerin araştırma ve geliştirmesi

Detaylı

M 324 YAPI DONATIMI ISITICI ELEMANLAR. Dr. Salih KARAASLAN. Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü

M 324 YAPI DONATIMI ISITICI ELEMANLAR. Dr. Salih KARAASLAN. Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü M 324 YAPI DONATIMI ISITICI ELEMANLAR Dr. Salih KARAASLAN Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Gazi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü Düz Borular Isıtıcı elemanların

Detaylı

Borulu Tip Radyant Isıtıcılar www.dayhan.com.tr

Borulu Tip Radyant Isıtıcılar www.dayhan.com.tr Yenilikçi ve Güvenilir... Borulu Tip Radyant Isıtıcılar www.dayhan.com.tr Radyant Isıtma Prensibi Vakum Fanı Radyant ısıtma; yüksek sıcaklığa sahip bir yüzeyden çıkan ışınların başka bir yüzey tarafından

Detaylı

TEK BRÜLÖRLÜ BORULU RADYANT ISITICI

TEK BRÜLÖRLÜ BORULU RADYANT ISITICI TEK BRÜLÖRLÜ BORULU RADYANT ISITICI TEK BRÜLÖRLÜ BORULU RADYANT ISITICI Giriş Özellikler Modeller Avrupa nın ünlü radyant ısıtma sistemi sağlayıcısı AmbiRad, tasarım ve teknik performans anlamında radyant

Detaylı

Yenilikçi ve Güvenilir...

Yenilikçi ve Güvenilir... Yenilikçi ve Güvenilir... Cafe Restoran Isıtma Sistemleri Seramik Plakalı Radyant Isıtıcılar - Goldsun CC www.cukurovaisi.com Cafe Restoran Is tma Sistemleri 2009 y l nda yürürlüğe giren ve kapal alanlarda

Detaylı

KULLANIM ALANLARI: Kafeler, Restaurantlar, Fabrikalar, Atölyeler, Seralar, Spor Salonları, Tavuk Çiftlikleri ve bu gibi kapalı alanlar.

KULLANIM ALANLARI: Kafeler, Restaurantlar, Fabrikalar, Atölyeler, Seralar, Spor Salonları, Tavuk Çiftlikleri ve bu gibi kapalı alanlar. GAZ YAKITLI SICAK HAVA ÜRETİCİLERİ MINIJET SERİLERİ ULTRA-KOMPAKT GAZ YAKITLI HAVA ISITICISI KULLANIM ALANLARI: Kafeler, Restaurantlar, Fabrikalar, Atölyeler, Seralar, Spor Salonları, Tavuk Çiftlikleri

Detaylı

Kısa Dalga Teknolojisi

Kısa Dalga Teknolojisi Kısa Dalga Teknolojisi Infrared Isıtma: Infrared ısıtıcılar güneşin dünyamızı ısıttığı şekilde ısıtma yaparlar. Güneşin yüzeyinden yayılan ışınların uzayı kat ederek dünyamızın yüzeyine çarptığı gibi,

Detaylı

TAMGA ENDÜSTRİYEL KONTROL SİSTEMLERİ LTD.ŞTİ., ENERJİ YÖNETİMİNDE SINIRSIZ ÇÖZÜMLER SUNAR. HOŞGELDİNİZ

TAMGA ENDÜSTRİYEL KONTROL SİSTEMLERİ LTD.ŞTİ., ENERJİ YÖNETİMİNDE SINIRSIZ ÇÖZÜMLER SUNAR. HOŞGELDİNİZ TAMGA ENDÜSTRİYEL KONTROL SİSTEMLERİ LTD.ŞTİ., ENERJİ YÖNETİMİNDE SINIRSIZ ÇÖZÜMLER SUNAR. HOŞGELDİNİZ TAMGA TRİO YANMA VERİMİ Yakma ekipmanları tarafından yakıtın içerdiği enerjinin, ısı enerjisine dönüştürülme

Detaylı

Radyant Isıtma ve Sistemleri Hakkında Genel Bilgiler

Radyant Isıtma ve Sistemleri Hakkında Genel Bilgiler Radyant Isıtma ve Sistemleri Hakkında Genel Bilgiler Radyant Isıtma Nedir? Radyant ısıtma sistemleri konusunda insanlar için esin kaynağı yine doğadır. Kış aylarında bulutlu bir havada dolaştığınızı ve

Detaylı

Gaz Yakıtlı Sıcak Hava Üreteçleri www.cukurovaisi.com

Gaz Yakıtlı Sıcak Hava Üreteçleri www.cukurovaisi.com Yenilikçi ve Güvenilir... Gaz Yakıtlı Sıcak Hava Üreteçleri www.cukurovaisi.com Gaz Yakıtlı Sıcak Hava Üreteçleri Çukurova Isı nın kendi markası olan ve son teknolojiyle üretilen Silversun Hot Air Gaz

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Çukurova Isı Hakkında. Kısa Dalga Teknolojisi. Goldsun ın Farkı Nedir? 3-4. Supra Plus 5-6. Supra 7-8. Aqua. Nova. Aqua GSU.

İÇİNDEKİLER. Çukurova Isı Hakkında. Kısa Dalga Teknolojisi. Goldsun ın Farkı Nedir? 3-4. Supra Plus 5-6. Supra 7-8. Aqua. Nova. Aqua GSU. İÇİNDEKİLER Çukurova Isı Hakkında Kısa Dalga Teknolojisi Goldsun ın Farkı Nedir? 1 Supra Plus 3-4 Supra 5-6 Aqua 7-8 Aqua GSU 11 Nova 9-10 Smooth 1 Colorline 13 Aksesuarlar 14 Uygulama Resimleri 15 Çukurova

Detaylı

SANAYİ FIRINLARINDA MERKEZİ REKÜPERATÖR, REKÜPERATİF VE REJENERATİF YAKICILAR III. ENERJİ VERİMLİLİĞİ KONGRESİ 01 NİSAN 2011.

SANAYİ FIRINLARINDA MERKEZİ REKÜPERATÖR, REKÜPERATİF VE REJENERATİF YAKICILAR III. ENERJİ VERİMLİLİĞİ KONGRESİ 01 NİSAN 2011. SANAYİ FIRINLARINDA MERKEZİ REKÜPERATÖR, REKÜPERATİF VE REJENERATİF YAKICILAR III. ENERJİ VERİMLİLİĞİ KONGRESİ 01 NİSAN 2011 Sultan ÖRENAY ENDÜSTRİYEL ISIL İŞLEM PROSESLERİNDE ENERJİ KAYIPLARI Endüstriyel

Detaylı

HİTİT PROJE EKOTERMAL MÜHENDİSLİK TANITIM DOSYASI

HİTİT PROJE EKOTERMAL MÜHENDİSLİK TANITIM DOSYASI HİTİT PROJE EKOTERMAL MÜHENDİSLİK TANITIM DOSYASI EKOTERMAL MÜHENDİSLİĞİN TÜRKİYE DEKİ ÖNCÜ MARKASI: GOGAS HİTİT PROJE ISI VE YAPI SAN. TİC. LTD. ŞTİ.; 2005 yılından beri Türkiye de Radyant Isıtma Sistemleri

Detaylı

ISI POMPASI. Abdunnur GÜNAY / FENTEK Müh.Ltd.Şti.

ISI POMPASI. Abdunnur GÜNAY / FENTEK Müh.Ltd.Şti. ISI POMPASI Abdunnur GÜNAY / Mak.M.Müh. Ş Neden Isı Pompası? Tükenen enerji kaynakları / artan fiyatlar! Ekonomik nedenler Artan Enerji talepleri Çevre dostluğu Güvenlik Bir evin enerji giderleri Isı Kaynakları

Detaylı

ECOMFORT 3 YIL. Avantajları. Fonksiyonu. Enerji Ekonomisi. Modeller

ECOMFORT 3 YIL. Avantajları. Fonksiyonu. Enerji Ekonomisi. Modeller ECOMFORT Fonksiyonu Küçük ve orta büyüklükteki iklimlendirme uygulamalarında iç ortamın ısıtılması/soğutulması ve filtrelenmesi için kullanılmaktadır. Asma tavana montaj imkanı vardır, hava dağıtımı asma

Detaylı

Şekil-1 Yeryüzünde bir düzleme gelen güneş ışınım çeşitleri

Şekil-1 Yeryüzünde bir düzleme gelen güneş ışınım çeşitleri VAKUM TÜPLÜ GÜNEŞ KOLLEKTÖR DENEYİ 1. DENEYİN AMACI: Yenilenebilir enerji kaynaklarından güneş enerjisinde kullanılan vakum tüplü kollektör tiplerinin tanıtılması, boyler tankına sahip olan vakum tüplü

Detaylı

Zehnder Group Türkiye. Zehnder Radyant Tavan Sistemleri ile sağlıklı, tasarruflu ve konforlu iklimlendirmenin tadını çıkarın!

Zehnder Group Türkiye. Zehnder Radyant Tavan Sistemleri ile sağlıklı, tasarruflu ve konforlu iklimlendirmenin tadını çıkarın! Zehnder Group Türkiye Zehnder Radyant Tavan Sistemleri ile sağlıklı, tasarruflu ve konforlu iklimlendirmenin tadını çıkarın! Mehmet Şenkaya Ürün Müdürü İstanbul, Aralık 2012 Ajanda 1. Zehnder Group Hakkında

Detaylı

M 324 YAPI DONATIMI ISITMA TESİSATI. Dr. Salih KARAASLAN. Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü

M 324 YAPI DONATIMI ISITMA TESİSATI. Dr. Salih KARAASLAN. Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü M 324 YAPI DONATIMI ISITMA TESİSATI Dr. Salih KARAASLAN Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Gazi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü Isıtma Tesisatı Isıtma tesisatı

Detaylı

Dr. Osman TURAN. Makine ve İmalat Mühendisliği Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi ISI TRANSFERİ

Dr. Osman TURAN. Makine ve İmalat Mühendisliği Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi ISI TRANSFERİ Dr. Osman TURAN Makine ve İmalat Mühendisliği Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi ISI TRANSFERİ Kaynaklar Ders Değerlendirme Ders Planı Giriş: Isı Transferi Isı İletimi Sürekli Isı İletimi Genişletilmiş

Detaylı

Isı İstasyonu Uygulamaları

Isı İstasyonu Uygulamaları Isı İstasyonu Uygulamaları 1 2 Isı İstasyonu: Isı istasyonu, merkezi sistemle ısıtılan yapılarda her daireye ayrı ayrı monte edilerek, kullanım sıcak suyunu ani ısıtma prensibiyle hazırlayan ve ısıtma

Detaylı

Demirci Mah. Baha Sok. No:3A/A-1 Nilüfer / BURSA Tel :

Demirci Mah. Baha Sok. No:3A/A-1 Nilüfer / BURSA Tel : Demirci Mah. Baha Sok. No:3A/A-1 Nilüfer / BURSA Tel : 0507 077 16 51 www.okurtes.com info@okurtes.com Faaliyet Alanlarımız Endüstriyel ve Sanayi Doğalgaz Tesisatları LNG ve CNG Gaz Tesisatları Sanayi

Detaylı

ISITMAK BİZİM İŞİMİZ

ISITMAK BİZİM İŞİMİZ ISITMAK BİZİM İŞİMİZ ORU GAZLI SERAMİK ISITICI RADYANT ISITICILAR DIŞ MEKAN ISITICILAR ALTTAN ISITMALI MASALAR GAZLI SICAK HAVA ÜRETİCİ ELEKTRİKLİ ISITICILAR G A Z L I ISITICILAR www.hottable.com.tr ELEKTRİKLİ

Detaylı

Süpermarket LED Aydınlatma Çözümleri

Süpermarket LED Aydınlatma Çözümleri Süpermarket LED Aydınlatma Çözümleri Maksimum enerji tasarrufu ve satışta pozitif etki LUXAR LED Ürünlerinin Avantajları Düşük Enerji Tüketimi Düşük Enerji Tüketimi - Yüksek Verim İçerdikleri son teknoloji

Detaylı

Döküm Kazanlar. G115-21 kw BE MAVİ ALEV BRÜLÖRLÜ KAZAN

Döküm Kazanlar. G115-21 kw BE MAVİ ALEV BRÜLÖRLÜ KAZAN Döküm Kazanlar Modern, Yüksek Kaliteli ve İşletme Emniyetli Kazan Dizaynı: EN 303' e uygun test edilmiş, Thermostream Tekniği sayesinde yüksek işletme emniyetine sahip,lpg,sıvıyakıt veya doğalgaza uygun,

Detaylı

Yoğuşmalı gaz yakıtlı kazan Kapasite: kw TRIGON XL. Kompakt tasarım, yüksek performans

Yoğuşmalı gaz yakıtlı kazan Kapasite: kw TRIGON XL. Kompakt tasarım, yüksek performans Yoğuşmalı gaz yakıtlı kazan Kapasite: 15-57 kw TRIGON XL Kompakt tasarım, yüksek performans TRIGON XL İhtiyaçlarınıza özel esnek tasarımlar Yeni nesil çözümler TRIGON XL üstün teknolojiyi yenilikçi tasarımla

Detaylı

FOUR - CFHR Yüksek Verimli Karşıt Akışlı Isı Geri Kazanım Cihazı SEASON. Doğu İklimlendirme A.Ş. Markasıdır

FOUR - CFHR Yüksek Verimli Karşıt Akışlı Isı Geri Kazanım Cihazı SEASON. Doğu İklimlendirme A.Ş. Markasıdır FOUR - CFHR Yüksek Verimli Karşıt Akışlı Isı Geri Kazanım Cihazı SEASON Doğu İklimlendirme A.Ş. Markasıdır FOUR - CFHR Yüksek Verimli Karşıt Akışlı Isı Geri Kazanım Cihazı Egzoz hava filtresi Karşıt akışlı

Detaylı

Isı transferi (taşınımı)

Isı transferi (taşınımı) Isı transferi (taşınımı) Isı: Sıcaklık farkı nedeniyle bir maddeden diğerine transfer olan bir enerji formudur. Isı transferi, sıcaklık farkı nedeniyle maddeler arasında meydana gelen enerji taşınımını

Detaylı

SANAYİ FIRINLARININ MEVCUT DURUMU ve YENİ TEKNOLOJİLER III. ENERJİ VERİMLİLİĞİ KONGRESİ 01 NİSAN Duran ÖNDER Makine Yüksek Mühendisi

SANAYİ FIRINLARININ MEVCUT DURUMU ve YENİ TEKNOLOJİLER III. ENERJİ VERİMLİLİĞİ KONGRESİ 01 NİSAN Duran ÖNDER Makine Yüksek Mühendisi SANAYİ FIRINLARININ MEVCUT DURUMU ve YENİ TEKNOLOJİLER III. ENERJİ VERİMLİLİĞİ KONGRESİ 01 NİSAN 2011 Duran ÖNDER Makine Yüksek Mühendisi SANAYİ FIRINLARININ MEVCUT DURUMU SANAYİ FIRINLARININ MEVCUT DURUMU

Detaylı

GAZORAM.

GAZORAM. 2017 GAZORAM www.ecostar.com.tr GAZORAM brülörleri nozzle karışımlı brülörler olup endüstriyel direkt ısıtmalı fırınlar ve kurutma uygulamalarında kullanılmaktadır. Bu fırınların yanma odasında genelde

Detaylı

Güçlü ve Verimli Enerji

Güçlü ve Verimli Enerji Güçlü ve Verimli Enerji Infrared Seramik Plakalı Isıtıcılar terrasschwank made in Germany NEDEN İNFRARED ISITMA? İnfrared Teknolojisi ile Sıcaklığı Hemen Hissedin Bir buzul üzerinde güneş banyosu yapmak

Detaylı

YALITIM TEKNİĞİ. Yrd. Doç. Dr. Abid USTAOĞLU

YALITIM TEKNİĞİ. Yrd. Doç. Dr. Abid USTAOĞLU YALITIM TEKNİĞİ Yrd. Doç. Dr. Abid USTAOĞLU 1.11.2017 1 1.ISI YALITIMI Isı geçişini neler etkiler? Isı yalıtım nerelerde yapılır? Isı yalıtımı neden yapılmalıdır? 2.ISI YALITIMI MALZEMELERİ Çevresel etkiler

Detaylı

Cami Halıları HAKKIMIZDA

Cami Halıları HAKKIMIZDA HAKKIMIZDA Asil Halı; Kayseri halısının kalitesini, 1940 yılından günümüze el halıcılığı ile başlayan tecrübesiyle sizlere sunmaktadır. Camiler, oteller, yurtlar, restaurantlar, ofisler, alışveriş merkezleri,

Detaylı

5. SINIF KİMYA KONULARI

5. SINIF KİMYA KONULARI 5. SINIF KİMYA KONULARI ISI VE SICAKLIK ISI Sıcaklıkları farklı olan maddeler bir araya konulduğunda aralarında enerji alış verişi olur. Alınan ya da verilen enerji ısı enerjisi denir. Isı ve sıcaklık

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/10) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/10) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/10) Deney Laboratuvarı Adresi : İSTANBUL TUZLA OSB 9. CADDE NO:15 TEPEÖREN TUZLA 34959 İSTANBUL/TÜRKİYE Tel : 0216 593 25 75 Faks : 0216 593 25 74 E-Posta : posta@kiwa.com.tr

Detaylı

PASLANMAZ ÇELİK EŞANJÖR & GENİŞ ÜRÜN YELPAZESİ

PASLANMAZ ÇELİK EŞANJÖR & GENİŞ ÜRÜN YELPAZESİ PASLANMAZ ÇELİK EŞANJÖR & GENİŞ ÜRÜN YELPAZESİ Duvar Tipi Yer Tipi Sessiz çalışma (25 db) sınıf 5 D 95 n C KASKAD İLE 2640kW a KADAR GÜÇ Merkezi sistem için üretilmiş olan akte.mix serisi kazanlar binaların

Detaylı

Prof. Dr. Berna KENDİRLİ

Prof. Dr. Berna KENDİRLİ Prof. Dr. Berna KENDİRLİ Seracılıkta ortam sıcaklığının kontrol altında tutulması bitki büyümesi ve gelişmesi ile verim ve kalitesi üzerinde önemli bir etkiye sahiptir. Seralarda yetiştirilen ürünlerden

Detaylı

ISI VE SICAKLIK. 1 cal = 4,18 j

ISI VE SICAKLIK. 1 cal = 4,18 j ISI VE SICAKLIK ISI Isı ve sıcaklık farklı şeylerdir. Bir maddeyi oluşturan bütün taneciklerin sahip olduğu kinetik enerjilerin toplamına ISI denir. Isı bir enerji türüdür. Isı birimleri joule ( j ) ve

Detaylı

Isıtma tesisatında yıllık yakıt miktarı hesaplanarak, yakıt deposu tesisin en az 20 günlük yakıt gereksinimini karşılayacak büyüklükte olmalıdır.

Isıtma tesisatında yıllık yakıt miktarı hesaplanarak, yakıt deposu tesisin en az 20 günlük yakıt gereksinimini karşılayacak büyüklükte olmalıdır. 7. YILLIK YAKIT MĐKTARI HESABI VE YAKIT DEPOLARI Isıtma tesisatında yıllık yakıt miktarı hesaplanarak, yakıt deposu tesisin en az 20 günlük yakıt gereksinimini karşılayacak büyüklükte olmalıdır. 7.1 Yıllık

Detaylı

ECOFLOOR Elektrikli Yerden Isıtma Sistemleri

ECOFLOOR Elektrikli Yerden Isıtma Sistemleri ECOFLOOR Elektrikli Yerden Isıtma Sistemleri ECOFLOOR elektrikli yerden ısıtma sistemleri, ideal ısı dağılımı sağlıyor ve istenmeyen hava akımlarını azaltarak tozlanmayı engelliyor. Bu sistemler; büyük

Detaylı

Naviels. DAXOM / Navidens. Yoğuşmalı Duvar Tipi Kazan. Yaşamınıza Yakışan Konfor ve Güven. Avrupa Birliği EEC 92/42 Standartlarına Göre

Naviels. DAXOM / Navidens. Yoğuşmalı Duvar Tipi Kazan. Yaşamınıza Yakışan Konfor ve Güven. Avrupa Birliği EEC 92/42 Standartlarına Göre Naviels DAXOM / Navidens Yoğuşmalı Duvar Tipi Kazan Yaşamınıza Yakışan Konfor ve Güven VERİMLİLİK ««««Avrupa Birliği EEC 92/42 Standartlarına Göre Yoğuşmalı Duvar Tipi Kazan DAXOM / Navidens GENEL ÖZELLİKLER

Detaylı

CAFE RESTORAN ISITMA SİSTEMLERİ CAFE RESTORAN ISITMA SİSTEMLERİ

CAFE RESTORAN ISITMA SİSTEMLERİ CAFE RESTORAN ISITMA SİSTEMLERİ 4 CAFE RESTORAN ISITMA SİSTEMLERİ NEDEN ÇUKUROVA ISI Sektörde Öncü ve Lider 30 Yıla Yaklaşan Tecrübe Yüz Binlerce Cihaz, On Binlerce Referans Daima Yenilikçi ve Güvenilir En Geniş Ürün Yelpazesi Yakıt

Detaylı

Enerji verimliliği yüksek ve ekonomik. Döküm ve Transfer Potalarının Ön Isıtmasında Alevsiz Isıtma Çözümleri. Dökümhaneler için Isıtma Çözümleri

Enerji verimliliği yüksek ve ekonomik. Döküm ve Transfer Potalarının Ön Isıtmasında Alevsiz Isıtma Çözümleri. Dökümhaneler için Isıtma Çözümleri Enerji verimliliği yüksek ve ekonomik Döküm ve Transfer Potalarının Ön Isıtmasında Alevsiz Isıtma Çözümleri Dökümhaneler için Isıtma Çözümleri Dökümhaneler için Isıtma Çözümleri Homojen Isı Dağılımı ve

Detaylı

VIESMANN VITOSOL 222-T Heatpipe prensipli vakum borulu kolektör Güneş enerjisi ile kullanma suyu ısıtması için boyler ile

VIESMANN VITOSOL 222-T Heatpipe prensipli vakum borulu kolektör Güneş enerjisi ile kullanma suyu ısıtması için boyler ile VIESMANN VITOSOL 222-T Heatpipe prensipli vakum borulu kolektör Güneş enerjisi ile kullanma suyu ısıtması için boyler ile Teknik Bilgi Föyü Sipariş No. ve fiyatlar: Fiyat listesine bakınız VITOSOL 222-T

Detaylı

TİP GENİŞLİK (mm) Güç (W/m²) Uzunluk (m) Toplam Güç Toplam Aktif. (W) Eset 60-1,5/50

TİP GENİŞLİK (mm) Güç (W/m²) Uzunluk (m) Toplam Güç Toplam Aktif. (W) Eset 60-1,5/50 ECOFILM Isıtma Folyoları En yeni teknolojilerden yararlanılarak üretilen Ecofilm ısıtma folyoları, özellikle büyük yüzeylerin ısıtılmasında kullanılıyor. Bu ısıtma sistemleri; grafit kaplamalı polyester

Detaylı

AKSİYAL ISITMA APAREYLERİ

AKSİYAL ISITMA APAREYLERİ Yüksekten Uçuyoruz! Ekonomik ısıtma çözümlerinin vazgeçilmez argümanı olan hava apareyleri radyal ve aksiyal olarak iki değişin yapıda imal edilir. Uzun mesafelere hava atışı gerçekleştirmek için radyal

Detaylı

Yüksek verimli gaz yakıtlı çelik kazan CompactGas

Yüksek verimli gaz yakıtlı çelik kazan CompactGas Yüksek verimli gaz yakıtlı çelik kazan CompactGas Patentli alufer teknolojisi ile yüksek verim, düşük emisyon 1 CompactGas ın (1000-2800) avantajları Hoval CompactGas; konfor,ekonomi, güvenilirlik ve teknik

Detaylı

ENERJİ DENKLİKLERİ 1

ENERJİ DENKLİKLERİ 1 ENERJİ DENKLİKLERİ 1 Enerji ilk kez Newton tarafından ortaya konmuştur. Newton, kinetik ve potansiyel enerjileri tanımlamıştır. 2 Enerji; Potansiyel, Kinetik, Kimyasal, Mekaniki, Elektrik enerjisi gibi

Detaylı

Verimli Kümesler İçin Isı Geri Kazanım Cihazı

Verimli Kümesler İçin Isı Geri Kazanım Cihazı VERİMLİ KÜMES SİSTEMLERİ Verimli Kümesler İçin Isı Geri Kazanım Cihazı www.tavsan.com.tr Isı geri kazanım entegreli, yüksek ve dengeli ısıtma sistemi. Dikili tip ve diğer kombinasyonlar ile mükemmel çevreci.

Detaylı

GoGaS Stadyum Isıtma Sistemleri

GoGaS Stadyum Isıtma Sistemleri GoGaS Stadyum Isıtma Sistemleri Agenda 1. GoGaS kimliği 2. GoGaS stadyum ısıtma çözümleri 3. Stadyum işletmecileri için fırsatlar 4. Referanslar GoGaS Aile şirketi olarak 1946 da kuruldu. 80 çalışanı vardır.

Detaylı

ENDÜSTRİYEL FIRINLARDA ENERJİ ETÜDÜ ÇALIŞMASI. Abdulkadir Özdabak Enerji Yöneticisi(EİEİ/JICA) aozdabak49@hotmail.com

ENDÜSTRİYEL FIRINLARDA ENERJİ ETÜDÜ ÇALIŞMASI. Abdulkadir Özdabak Enerji Yöneticisi(EİEİ/JICA) aozdabak49@hotmail.com ENDÜSTRİYEL FIRINLARDA ENERJİ ETÜDÜ ÇALIŞMASI Abdulkadir Özdabak Enerji Yöneticisi(EİEİ/JICA) aozdabak49@hotmail.com Özet Türkiye de enerjinin yaklaşık %30 sanayide tüketilmektedir. Bu nedenle yapılacak

Detaylı

Fanlı Isıtıcılar.

Fanlı Isıtıcılar. Fanlı Isıtıcılar www.ozenisrezistans.com 37 yılını sektöre adamış olan firmamız kurulduğu günden bugüne müşteri memnuniyetini ve iş kalitesini ön planda tutan politikası neticesinde her gün bünyesine yeni

Detaylı

Isı İstasyonu Ürün Kataloğu

Isı İstasyonu Ürün Kataloğu Isı İstasyonu Ürün Kataloğu Nisan 2014 1 2 DAF Enerji 2007 yılında çıkan Enerji Verimliği Kanunu sonrasında, MASDAF Grup un yöneticileri tarafından yarım asırlık sektör tecrübesi ile 2009 yılından tamamen

Detaylı

ÜNİTE : MADDE VE ISI ÜNİTEYE GİRİŞ

ÜNİTE : MADDE VE ISI ÜNİTEYE GİRİŞ MADDE VE ISI ÜNİTE : MADDE VE ISI ÜNİTEYE GİRİŞ Evrendeki, dünyadaki tüm maddeler, tüm cisimler atomlardan oluşmuştur. Ve katı, sıvı ve gaz gibi çeşitli hâllerde bulunurlar. Tüm maddeleri ve cisimleri

Detaylı

KONUTLARDA VE SANAYİDE ISI YALITIMI İLE ENERJİ TASARRUFU - SU YALITIMI EĞİTİMİ VE GAP ÇALIŞTAYI

KONUTLARDA VE SANAYİDE ISI YALITIMI İLE ENERJİ TASARRUFU - SU YALITIMI EĞİTİMİ VE GAP ÇALIŞTAYI MARDİN ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ (PROJE ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ) KONUTLARDA VE SANAYİDE ISI YALITIMI İLE ENERJİ TASARRUFU - SU YALITIMI EĞİTİMİ VE GAP ÇALIŞTAYI TS 825 in Bina Yaklaşımı Her hacim ayrı ayrı

Detaylı

formülü verilmektedir. Bu formüldeki sembollerin anlamları şöyledir: için aşağıdaki değerler verilmektedir.

formülü verilmektedir. Bu formüldeki sembollerin anlamları şöyledir: için aşağıdaki değerler verilmektedir. 11.YILLIK YAKIT MİKTARI HESABI VE YAKIT DEPOLARI Isıtma tesisatında yıllık yakıt miktarı hesaplanarak, yakıt deposu tesisin en az 20 günlük yakıt gereksinimini karşılayacak büyüklükte olmalıdır. 11.1 Yıllık

Detaylı

ISO 9001. CE Kalite Belgesi. www.isijet.com.tr

ISO 9001. CE Kalite Belgesi. www.isijet.com.tr 2015 ISIJET Ortam Isıtıcıları, konusunda uzman markaların en yüksek kalitedeki ürünlerini kullanarak TÜRKİYE'deki fabrikasında üretilmektedir. Fabrikamızda her daim her modelden yüksek adette stok bulundurarak,

Detaylı

Fotovoltaik Teknoloji

Fotovoltaik Teknoloji Fotovoltaik Teknoloji Bölüm 3: Güneş Enerjisi Güneşin Yapısı Güneş Işınımı Güneş Spektrumu Toplam Güneş Işınımı Güneş Işınımının Ölçülmesi Dr. Osman Turan Makine ve İmalat Mühendisliği Bilecik Şeyh Edebali

Detaylı

Paket Tip Isı Pompaları

Paket Tip Isı Pompaları Paket Tip Isı Pompaları Daire, villa, yazlık, ofis, mağaza gibi bireysel kullanımlar için Tesisat ekipmanları aynı gövdenin içine yerleştirilmiş Yüksek verim değerleri ile elektrik tüketimi düşük Isıtma,

Detaylı

ISININ YAYILMA YOLLARI

ISININ YAYILMA YOLLARI ISININ YAYILMA YOLLARI Isı 3 yolla yayılır. 1- İLETİM : Isı katılarda iletim yoluyla yayılır.metal bir telin ucu ısıtıldığında diğer uçtan tutan el ısıyı çok çabuk hisseder.yoğun maddeler ısıyı daha iyi

Detaylı

AKÜMÜLASYON TANKI SICAK SU DEPOLAMA TANKI

AKÜMÜLASYON TANKI SICAK SU DEPOLAMA TANKI AKÜMÜLASYON TANKI SICAK SU DEPOLAMA TANKI 71AT Serisi Ürün No: 71 İSTANBUL KAZAN İmalat Makina İnşaat San. ve Tic. Ltd Şti. www.istanbulkazan.com.tr info@istanbulkazan.com.tr www.eastanbulwaterheater.com.tr

Detaylı

TİCARİ TİP SU ISITICILAR

TİCARİ TİP SU ISITICILAR TİCARİ TİP SU ISITICILAR 21 Ağustos tan beri cepten yiyoruz! Dünyadan Uyarı: Limit Aşımı Dünya Nüfusundaki Artış Kaynak: www.timeforchange.org Nerede Olmak İstiyoruz? YIL: 1980 Ozon Tabakasında Delinme

Detaylı

Prof. Dr. Berna KENDİRLİ

Prof. Dr. Berna KENDİRLİ Prof. Dr. Berna KENDİRLİ Genel olarak havalandırma, yapı içerisindeki kullanılmış havanın doğal veya yapay olarak yapı dışındaki temiz havayla yer değiştirmesidir. Sera içinde ortam sıcaklığının aşırı

Detaylı

Hava kanallı termal güneş panelli - Isı geri kazanımlı, Destek ısıtmalı, tam otomatik Meyve - Sebze Kurutma Kabini PSM 8Mini

Hava kanallı termal güneş panelli - Isı geri kazanımlı, Destek ısıtmalı, tam otomatik Meyve - Sebze Kurutma Kabini PSM 8Mini Hava kanallı termal güneş panelli - Isı geri kazanımlı, Destek ısıtmalı, tam otomatik Meyve - Sebze Kurutma Kabini PSM 8Mini Meyve ve sebzeler mevsiminde ziyan olmasın diye tasarlandı Hızlı ve sağlıklı

Detaylı

DAIKIN ALTHERMA HİBRİT ISI POMPASI

DAIKIN ALTHERMA HİBRİT ISI POMPASI Isı tüketimi( kwh) DAIKIN ALTHERMA HİBRİT ISI POMPASI Türker Pekgüç Daikin Türkiye Isıtma Ürünleri Şefi İletişim adresi: t.pekguc@daikin.com.tr Daikin Altherma Hibrit Isı Pompası, son teknolojiye sahip

Detaylı

ELEKTRİKLİ VE MAZOTLU ISITICILAR ÜRÜN KATALOĞU

ELEKTRİKLİ VE MAZOTLU ISITICILAR ÜRÜN KATALOĞU ELEKTRİKLİ VE MAZOTLU ISITICILAR ÜRÜN KATALOĞU www.makrofer.com.tr Neden Makrofer? MAKROFER ortam ısıtıcıları ısınma, kurutma ve nem alma ihtiyaçlarını karşılamak için üretilmektedir. MAKROFER, kaliteden

Detaylı

HRV-DX Plus. DX Tavan Tipi Isı Geri Kazanım Cihazı

HRV-DX Plus. DX Tavan Tipi Isı Geri Kazanım Cihazı HRV-DX Plus DX Tavan Tipi Isı Geri Kazanım Cihazı HRV-DX Plus DX Tavan Tipi Isı Geri Kazanım Cihazı IGK cihazları kapalı mekanlardaki egzoz ve taze hava ihtiyacını karşılamakta amacı ile tasarlanmış özel

Detaylı

TARIMSAL YAPILAR. Prof. Dr. Metin OLGUN. Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümü

TARIMSAL YAPILAR. Prof. Dr. Metin OLGUN. Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümü TARIMSAL YAPILAR Prof. Dr. Metin OLGUN Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümü HAFTA KONU 1 Giriş, İklimsel Çevre ve Yönetimi Temel Kavramlar 2 İklimsel Çevre Denetimi Isı

Detaylı

Özellikler: Vakum tüpü ve ısıtma borusunun mükemmel bileşimi.

Özellikler: Vakum tüpü ve ısıtma borusunun mükemmel bileşimi. Özellikler: Vakum tüpü ve ısıtma borusunun mükemmel bileşimi. 1) Daha yüksek ısı verimliliği: Isı borusunun ileri ısı iletme tarzı, mükemmel seçici, emici kaplama ve yüksek vakumlu ısı korunması ile eksiksiz

Detaylı

Avrupanıın en hızlı satan gazifikasyon kazanı!

Avrupanıın en hızlı satan gazifikasyon kazanı! Avrupanıın en hızlı satan gazifikasyon kazanı! Yeni nesil Ventum gazifikasyon kazanları çok sessiz, verimli ve ekonomik bir sistem olarak tasarlanmıştır. Geniş yanma odası 7 saate kadar ısıtmaya yetecek

Detaylı

AYDINLATMA SİSTEMLERİ. İbrahim Kolancı Enerji Yöneticisi

AYDINLATMA SİSTEMLERİ. İbrahim Kolancı Enerji Yöneticisi AYDINLATMA SİSTEMLERİ İbrahim Kolancı Enerji Yöneticisi Işık Göze etki eden özel bir enerji şekli olup dalga veya foton şeklinde yayıldığı kabul edilir. Elektromanyetik dalgalar dalga uzunluklarına göre

Detaylı

YÜKSEK ENERJİ VERİMLİ

YÜKSEK ENERJİ VERİMLİ YÜKSEK ENERJİ VERİMLİ ENDÜSTRİYEL ORTAM ISITICILARI Çağan Cem GEZİCİ & Bülent SAYAR CLIMATECH PROJE ÖZETİ Proje konusu ürün; seralar, üretim çiftlikleri, depolar, işyerleri ve haneler gibi tüm kapalı ortamların

Detaylı

ENERJİ TASARRUFUNDA CAM FAKTÖRÜ

ENERJİ TASARRUFUNDA CAM FAKTÖRÜ GÜNDEM ENERJİ NEDİR KÜRESEL ISINMA ve KYOTO PROTOKOLÜ TÜRKİYE DE NELER YAPILIYOR? ENERJİ KİMLİK BELGESİ ve LEED SERTİFİKASI YALITIM MALZEMESİ OLARAK CAM ISI, GÜNEŞ VE IŞIK SÖZ KONUSU OLDUĞUNDA CAM İLE

Detaylı

ISI GERİ KAZANIM CİHAZLARI

ISI GERİ KAZANIM CİHAZLARI ISI GERİ KAZANIM CİHAZLARI 1 ISI GERİ KAZANIM CİHAZLARI Tavan tipi ısı geri kazanım cihazları, enerji tasarrufu sağlamanın yanında, yüksek iç hava kalitesi elde etmek için tasarlanmıştır. Isı geri kazanımlı

Detaylı

Yeni Nesil Yalıtım Levhası

Yeni Nesil Yalıtım Levhası Yeni Nesil Yalıtım Levhası, ara bölme duvarlarda ve giydirme cephelerde, ısı ve ses yalıtımında kullanılabilen, esnek, dayanıklı, ve uygulaması kolay mineral yün esaslı yalıtım levhasıdır. Isı ve ses yalıtımı

Detaylı

Havadan Suya Isı Pompası (Split Tip) [ Hava ] [ Su ] [ Toprak ] [ Buderus ] Kışın sıcaklığı ve yazın ferahlığı. Logatherm WPLS. Isıtma bizim işimiz

Havadan Suya Isı Pompası (Split Tip) [ Hava ] [ Su ] [ Toprak ] [ Buderus ] Kışın sıcaklığı ve yazın ferahlığı. Logatherm WPLS. Isıtma bizim işimiz [ Hava ] [ Su ] Havadan Suya Isı Pompası (Split Tip) [ Toprak ] [ Buderus ] Kışın sıcaklığı ve yazın ferahlığı Logatherm WPLS Isıtma bizim işimiz Tüm yıl boyunca konfor için yenilenebilir enerjiye yer

Detaylı

IHRA-HP modeli ısı pompalı ısı geri kazanım üniteleri 6 ana model ile 750 m /h'ten 4000m /h'e kadar çok geniş bir uygulama alanını kapsarlar.

IHRA-HP modeli ısı pompalı ısı geri kazanım üniteleri 6 ana model ile 750 m /h'ten 4000m /h'e kadar çok geniş bir uygulama alanını kapsarlar. IHRA-HP IHRA-HP modeli ısı pompalı ısı geri kazanım ünitelerindeki temel prensip, egzost edilen hava ile taze havanın ısıtılıp veya soğutularak ısı geri kazanım yapılmasının yanında, ısı pompası sayesinde

Detaylı

İçindekiler. Kombiler

İçindekiler. Kombiler Kombi Kataloğu 1 İçindekiler Kombiler Kombilerin Artısı Çok! Kombi Faydalı Bilgiler Premix Yoğuşmalı Kombiler Yoğuşmalı Elektronik Kombiler Konvansiyonel Kombiler Şofben 3 Arçelik Kombilerin Artısı Çok

Detaylı

ISI Mühendisliği İçindekiler

ISI Mühendisliği İçindekiler ISI Mühendisliği İçindekiler Aktarım hesabı...2 Genel...2 Nominal tüketim...2 Nominal tüketimin hesaplanması...4 Tesis kapasitesi...6 Tesis kapasitesinin hesaplanması...8 1 Aktarım Hesabı Genel Aktarım

Detaylı

Isı Cisimleri Hareket Ettirir

Isı Cisimleri Hareket Ettirir Isı Cisimleri Hareket Ettirir Yakıtların oksijenle birleşerek yanması sonucunda oluşan ısı enerjisi harekete dönüşebilir. Yediğimiz besinler enerji verir. Besinlerden sağladığımız bu enerji ısı enerjisidir.

Detaylı

BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNE VE İMALAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNE VE İMALAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNE VE İMALAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ MÜHENDİSLİKTE DENEYSEL METODLAR -I TAŞINIM VE IŞINIMLA BİRLEŞİK ISI TRANSFERİ DENEY FÖYÜ 1. Deney Amacı Farklı

Detaylı

AirMini 04 08 kw Serisi Isı Pompası Sistemleri

AirMini 04 08 kw Serisi Isı Pompası Sistemleri AirMini 04 08 kw Serisi Isı Pompası Sistemleri Daire, villa, yazlık, ofis, mağaza gibi bireysel kullanımlar için Yüksek verim değerleri ile elektrik tüketimi düşük Isıtma, soğutma, kullanım sıcak suyu

Detaylı

HAVA PERDELERİ. Yaz sıcağı Kışın Sıcak H. Temiz hava Toz

HAVA PERDELERİ. Yaz sıcağı Kışın Sıcak H. Temiz hava Toz HAVA PERDELERİ Yaz sıcağı Kışın Sıcak H av a Kış soğuğu Eksoz gazları Temiz hava Toz Duman Yazın Soğuk Kokular hava Hava Perdesi Nedir? Hava perdesi; iç ortamda bulunan ısıtılmış veya soğutulmuş havanın

Detaylı

Yüksek Yoğunluklu Profesyonel Infrared Isıtıcılar. www.goldsun.com.tr

Yüksek Yoğunluklu Profesyonel Infrared Isıtıcılar. www.goldsun.com.tr Yüksek Yoğunluklu Profesyonel Infrared Isıtıcılar www.goldsun.com.tr Çukurova Isı Çukurova Isı, ısıtma sektöründe hizmet vermek üzere, 1991 yılının ilk çeyreğinde, ısıtılması zor olan büyük ve geniş hacimler

Detaylı

Tasarruflu Doğal gaz kullanımı

Tasarruflu Doğal gaz kullanımı Tasarruflu Doğal gaz kullanımı TASARRUFLU DOĞAL GAZ KULLANIMI Çatı izolasyonunuz yetersiz ise izolasyonunuzu uygun bir şekilde yaptırınız. Çatınızdaki ısı kaybınız %20 civarındadır. Bu şekilde ısıtma maliyetinizi

Detaylı

MOLEKÜL HAREKETİ SICAKLIĞIN DEĞİŞMESİNE YOL AÇAR.

MOLEKÜL HAREKETİ SICAKLIĞIN DEĞİŞMESİNE YOL AÇAR. I S I ENERJİSİ MOLEKÜL HAREKETİ SICAKLIĞIN DEĞİŞMESİNE YOL AÇAR. BÜTÜN MOLEKÜLLER HAREKETLİDİR MOLEKÜLLERİN ISINDIKÇA HIZLARI ARTAR. KATI CİSİMLERİN MOLEKÜLLERİ ÇOK AZ HAREKET EDERLER. SIVILARIN MOLEKÜLLERİ

Detaylı

Hoş geldiniz GoGaS. Proses Isıtma (Kurutma/Fırınlama) Goch GmbH & Co. KG. GoGaS ın 60 yılı aşkın deneyimiyle!

Hoş geldiniz GoGaS. Proses Isıtma (Kurutma/Fırınlama) Goch GmbH & Co. KG. GoGaS ın 60 yılı aşkın deneyimiyle! Hoş geldiniz GoGaS Goch GmbH & Co. KG Proses Isıtma (Kurutma/Fırınlama) GoGaS ın 60 yılı aşkın deneyimiyle! Konu Başlıkları 1. GoGaS a genel bakış 2. İnfrared brülör kavramları 3. Uygulamalar and referanslar

Detaylı

KMPT-Montaj-Bakım Kılavuzu

KMPT-Montaj-Bakım Kılavuzu KMPT-Montaj-Bakım Kılavuzu İÇİNDEKİLER 1. Genel Bilgi 2. Çalışma Prensibi 3. Sistem Bileşenleri 4. Montaj 5. Resimlerle Kolektör Montajı 6. Teknik Detaylar 7. Teknik Bilgi 8. Bakım 9. Tesisat Şeması Genel

Detaylı

Yoğuşma Teknolojisi. Teknolojisi. Nedir?

Yoğuşma Teknolojisi. Teknolojisi. Nedir? YOĞUŞMA TEKNOLOJİSİ Yoğuşma Teknolojisi Yoğuşma Teknolojisi Nedir? Yoğuşma Teknolojisi Hava (O 2 ) Kayıplar Yakıt Doğal gaz, Fuel-oil, Motorin vb. (C,H,O ) Isıtma Enerjisi + CO 2 + H 2 0 (Su buharı) Yoğuşma

Detaylı

STANDARTLAR. 6 TS 615 EN 26 Ani su ısıtıcılar(şofbenler)- Gaz yakan, Atmosferik brülörlü

STANDARTLAR. 6 TS 615 EN 26 Ani su ısıtıcılar(şofbenler)- Gaz yakan, Atmosferik brülörlü STANDARTLAR NO STANDART NO AÇIKLAMA 1 TS EN 297 2 TS EN 483 3 TS EN 625 4 TS EN 677 5 TS 12514 Gaz yakan merkezi Isıtma kazanları -Anma ısı yükü 70 kw'ı Aşmayan atmosferik brülörlü B11 ve B11BS Tipi Kazanlar

Detaylı

girişi açın! Havayı perdeleyin.

girişi açın! Havayı perdeleyin. Soluk aldıran çözümler. Müşterilerinize kapılarınız her zaman açık olsun diye... Hava Perdeleri ile girişi açın! Havayı perdeleyin. İçeride enerji, zaman ve para harcayarak iklimlendirdiğiniz, tazelediğiniz

Detaylı

www.enkomekanik.com.tr BİZ KİMİZ Yıllardır çeşitli ülkelerde yatırım yapan Enko Elektromekanik 2016 yılından bu yana Türkiyede de hizmet vermeye başlamıştır. Enko Elektromekanik teknik kadrosu ve başarılı

Detaylı