RedCode Kurulum Bilgilendirme

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "RedCode Kurulum Bilgilendirme"

Transkript

1 Sayfa No 1 of 45 İçindekiler GİRİŞ... 2 REDCODE KURULUMU REDCODE UYGULAMA SUNUCU KURULUMU REDCODE WEB SUNUCU KURULUMU REDCODE RAPOR SUNUCU KURULUMU REDCODE UNİNSTALL... 43

2 Sayfa No 2 of 45 Giriş RedCode sürüm 5.0 web platformunda kurulumu kolaylaģtıracak kurulum uygulaması alfa sürümü tamamlanmıģtır. Bu sürüm ile daha önceden yayınlanan kurulum belgesindeki adımlar otomatik olarak uygulama tarafından gerçekleģtirilecektir. AĢağıda detaylı Ģekilde anlatılan adımlar, ilerleyen sürümlerde değiģebilir. Ġleri sürümlerde tamamlanması hedeflenen kurulum adımları aģağıda sıralanmıģtır. IIS kurulumu (iģletim sisteminde yoksa) Veritabanı kurulumu (veritabanı sunucusunda SQL/Oracle yoksa) Rapor servisi kurulumu (sql report server yoksa) RedCode Windows platformu uygulaması RedCode kurulumu alfa sürümü kapsamında, kurulumun gerçekleģmesi için izlenmesi gereken iģlem adımları aģağıda anlatılmıģtır. IIS KURULUMU DENETĠM MASASINDA PROGRAM VE ÖZELLĠKLER KISMINA GĠRĠLĠR (WINDOWS 7) SOL TARAFTAKĠ WINDOWS ÖZELLĠKLERĠNĠ AÇ TIKLANIR

3 Sayfa No 3 of 45 INTERNET INFORMATION SERVĠCES SEÇENEKLERĠ ĠġARETLENĠR.WINDOWS 7 DE KURULUM ESNASINDA INTERNET INFORMATION SERVICES ALTINDA NE VARSA ĠġARETLENMESĠ GEREKĠYOR ALT AĞAÇLAR DAHĠL,BU ĠġARETLEME SONRASINDA YÜKLEMELER BĠTTĠKTEN SONRA MAKĠNANIZI AÇIP KAPATMALISINIZ

4 Sayfa No 4 of 45 SQL KURULU ĠSE; REPORTING SERVICES KURULUMU ĠÇĠN SQL KURULUM DOSYALARI ĠÇĠNDEKĠ SETUP ÇALIġTIRILIR

5 Sayfa No 5 of 45

6 Sayfa No 6 of 45

7 Sayfa No 7 of 45 BU SAYFADA KONTROLLERĠ YAPIYOR SQL,DĠKKAT EDĠLECEK HUSUS ISS FEATURE REQUIREMENT SEÇENEĞĠNĠ OKEYLEMESĠ.EĞER OKEYLEMĠYORSA IIS KURULUMDA ĠġARETLENMEMĠġ BĠR SEÇENEK KALMIġTIR.TEKRAR WINDOWS BĠLEġENLERĠNE GĠDĠP ĠġARETLĠ OLMAYAN IIS SERVĠSLERĠNĠN KURULUMUNU YAPMANIZ GEREKĠYOR.DAHA SONRA MAKĠNANINIZI KAPATIP AÇMANIZ GEREKĠYOR VE YUKARIDAKĠ SQL KURULUMUNU TEKRAR BAġLATMANIZ GEREKĠYOR.

8 Sayfa No 8 of 45 NEXT DĠYORSUNUZ

9 Sayfa No 9 of 45 SQL DAHA ÖNCE KURULU ĠSE SADECE REPORTING SERVĠCES ĠġARETLENĠP NEXT DĠYORSUNUZ. DEFAULT INSTANCE ĠġARETLEYĠP NEXT DĠYORSUNUZ BUNDAN SONRAKĠ GELEN EKRANDA ÜST TARAFTAKĠ BUILT-IN ACCOUNT SEÇENEK ĠġARETLENĠP LOCAL SYSTEM SEÇĠLĠP NEXT DĠYORSUNUZ. SONRAKĠ EKRANLARDA NEXT NEXT DĠYEREK YÜKLEMEYĠ TAMAMLIYORSUNUZ. DİKKAT DİKKAT!!!! SQL DAHA ÖNCE KURULU İSE VE REPORTING SERVICES YENİ KURUYORSANIZ, YÜKLÜ OLAN SQL İN HANGİ SERVİCE PACK İ YÜKLENMİŞSE,TEKRAR SERVİCE PACK YÜKLEMESİ TEKRARLANMALI.ÇÜNKÜ REPORTING SERVİCES İN YAMALARINI DA YÜKLENMESİ SAĞLANMIŞ OLACAK.

10 Sayfa No 10 of 45 MAKĠNANIZI KAPATIP AÇIYORSUNUZ MAKĠNANIZ AÇILDIĞINDA BĠLGĠSAYARIMDAKĠ MANAGE/YÖNET SEÇENEĞĠ GĠRĠP SERVĠCES LERDE SQL REPORTING SERVICES IN START DURUMDA OLUP OLMADIĞINI KONTROL EDĠNĠZ,START DURUMDA DEĞĠLSE START EDĠNĠZ.

11 Sayfa No 11 of 45

12 Sayfa No 12 of 45 BAġLAT PROGRAMLARDAN SQL SERVER 2005 KLASÖRÜ ALTINDAKĠ - CONFIGURATION TOOLS REPORTING SERVĠCES CONFIGURASYON SEÇENEĞĠNE GĠRĠLĠR YUKARIDAKĠ EKRAN GELECEK BUNA CONNECT DĠYEREK BAĞLANMANIZ GEREKĠYOR.EĞER BU EKRANDA CONNECT OLAMIYORSANIZ SQL SERVERĠN REPORTING SERVĠCES YÜKLEMESĠ YAPILDIKTAN SONRA SQL SERVĠCE PACK 2 VEYA 3 HANGĠSĠ MAKĠNADA YÜKLÜ ĠSE O TEKRAR YÜKLENMEMĠġTĠR.

13 Sayfa No 13 of 45 SERVER STATUS OKEYLĠ OLARAK GELECEK BĠRġEY YAPMIYORSUNUZ

14 Sayfa No 14 of 45 REPORT SERVER VIRTUAL DIRECTORY SEÇENEĞĠNDE NEW DĠYEREK YENĠ BĠR TANIMLAMA YAPACAKSINIZ AġAĞIDAKĠ ÖRNEKTEKĠ TANIMLAMALARI AYNEN YAZINIZ

15 Sayfa No 15 of 45 REPORT MANAGER VIRTUAL DĠRECTORY NEW DĠYEREK AġAĞIDAKĠ TANIMLAMAYI YAPINIZ

16 Sayfa No 16 of 45

17 Sayfa No 17 of 45 WINDOWS SERVICES IDENTY EKRANINDA BUILT-IN ACCOUNT SEÇENEĞĠ ĠġARETLENĠP LOCAL SYSTEM SEÇĠLĠP AġAĞIDAN APPLY DĠYORSUNUZ WEB SERVICE IDENTTY EKRANINDA YUKARIDAKĠ GĠBĠ SEÇĠP APPLY DĠYORSUNUZ

18 Sayfa No 18 of 45 DATABASE SETUP EKRANINDA SERVER NAME DE SQL SERVER ĠSMĠNĠ SEÇĠP CONNECT DĠYORSUNUZ DATABASE NAME KISMINDA REPORT SERVER SEÇENEĞĠNĠ SEÇĠP TANIMLAMALARI RESĠMDEKĠ GĠBĠ YAPIP APPLY DĠYORSUNUZ. ġu ANA KADAR YAPTIĞIMIZ TÜM EKRANLARI BAġINDAKĠ ĠġARETLER OKEY E DÖNDÜYSE MAKĠNANIZI KAPATIP AÇIYORSUNUZ. ARTIK NETSIS KURULUMUNA BAġLAYABĠLĠRĠZ. NETSIS INSTALL 50 KALASÖRÜNDEKĠ KURULUM KLASÖRÜ ĠÇĠNDEKĠ SETUP UYGULAMASINI ÇALIġTIRINIZ

19 Sayfa No 19 of 45 AġAĞIDAKĠ ADIMLARI ĠZLEYĠNĠZ.

20 Sayfa No 20 of 45 RedCode Kurulumu Redcode kurulum adımları Ģu Ģekilde sıralanabilir: Adım 1: ġekil 1. RedCode Ana Kurulum KarĢılama Ekranı RedCode Kurulum Uygulaması baģlatıldığında ġekil 1 deki karģılama ekranı açılacaktır. Ġleri tuģuna basarak bir sonraki adıma geçilebilir.

21 Sayfa No 21 of 45 Adım 2: ġekil 2. Kurulum Uygulaması Seçim Ekranı Adım 2 de ġekil 2 deki ekran açılacaktır. Bu ekran üzerinden sisteme kurulmak istenilen uygulamalar seçilebilir. RedCode tek bir makinaya kurulacaksa, bütün seçeneklerin iģaretlenmesi gerekmektedir. Seçim iģlemini tamamladıktan sonra, ileri tuģu ile bir sonraki adıma geçilebilir.

22 Sayfa No 22 of 45 Adım 3: ġekil 3. Kurulum Uygulamasının ÇalıĢtırılması Adım 3 de ġekil 3 teki ekran açılacaktır. Bu adımda, kullanıcıların Adım 2 de seçmiģ oldukları kurulum uygulamaları, sırasıyla çalıģtırılmaya baģlanacaktır. ĠĢlemler tamamlandığında, doğrudan bir sonraki adıma geçilecektir.

23 Sayfa No 23 of 45 Adım 4: ġekil 4. Kurulum Sonu Bilgilendirme Adım 4 te ġekil 4 teki ekran açılacaktır. Bu adımda seçilen kurulum uygulamalarının sırasıyla çalıģtırıldığı bildirilmektedir ve böylece ana kurulum iģlemi tamamlanmıģtır.

24 Sayfa No 24 of 45 RedCode Uygulama Sunucu Kurulumu Uygulama Sunucusu Kurulum Uygulaması ile sisteme RedCode servisleri (Veri Servisi, ĠĢ Katmanı Servisi, Rapor Servisi, Bilgilendirme Servisi, Ġzleme Servisi) kurulacaktır. Adım 1: ġekil 5. Uygulama Sunucu Kurulumu KarĢılama Ekranı RedCode Uygulama Sunucu Kurulumu çalıģtığında ġekil 5 teki ekran açılacaktır. Ġleri tuģuna basarak bir sonraki adıma geçilebilir.

25 Sayfa No 25 of 45 Adım 2: ġekil 6. Uygulama Servisleri Yapılandırma Ekranı Adım 2 de ġekil 6 daki ekran açılacaktır. Bu ekran yardımı ile servislerin port numaraları belirlenebilir. Dikkat edilmesi gereken durumlar: Varsayılan port numaraları değiģtirildiğinde, yeni belirlenen port numaralarının baģka uygulamalar tarafından kullanılmadığından emin olunmalıdır. Rapor Servis Ayarları nda Proje Adı nın mutlaka belirlenmesi gerekmektedir.buraya yukarıdaki örnekteki rcrptsrv yazabilirsiniz. Rapor Servis Ayarları yapılırken sunucu adresi alanına sistemde kurulu olan Microsoft SQL Reporting Service için geçerli olan sanal dizin adının girilmesi gerekmektedir. Girilen proje adı ve sunucu adı Rapor Sunucu Kurulumu sırasında ilgili alana girilmelidir. Sunucu adresi olarak belirlenen sanal dizin adresinin geçerli olduğu kontrol edilmelidir(web tarayıcıları ile bu iģlem yapılabilir) Uygulama servisi yapılandırma ayarları yapıldıktan sonra, Ġleri tuģu ile bir sonraki adıma geçilebilir.

26 Sayfa No 26 of 45 Adım 3: ġekil 7. Uygulama Sunucusu Kurulum AĢaması Adım 3 te ġekil 7 deki ekran açılacaktır. Bu adımda servisler sisteme kurulur ve gerekli sistem ayarları yapılır. Servislerin kurulumu tamamlandığında bir sonraki adıma geçilebilir.

27 Sayfa No 27 of 45 Adım 4: ġekil 8. Kurulum Sonu Bilgilendirme Adım 4 te ġekil 8 deki ekran açılacaktır. Bu adımda kurulum sonu bilgilendirmesi yapılmaktadır.

28 Sayfa No 28 of 45 RedCode Web Sunucu Kurulumu RedCode Web Sunucu Kurulum Uygulaması ile web uygulaması için gerekli olan IIS ayarları yapılacaktır. Kuruluma baģlamadan önce yapılacak iģlemler: Sisteme Microsoft IIS 6 ya da daha yüksek bir versiyonu kurulmalıdır. Adım 1: ġekil 9. Web Sunucu Kurulumu KarĢılama Ekranı RedCode Web Sunucu Kurulumu çalıģtığında ġekil 9 daki ekran açılacaktır. Ġleri tuģuna basarak bir sonraki adıma geçilebilir.

29 Sayfa No 29 of 45 Adım 2: ġekil 10. Kurulum Dizini Seçimi Adım 2 de ġekil 10 daki ekran açılacaktır. Bu ekran üzerinden web sitesinin kurulacağı dizin belirlendikten sonra bir sonraki adıma geçilebilir.yukarıdaki örnekteki klasörün altında manuel olarak RCv2.0 klasörü açınız ve ekrandaki gibi seçiniz.

30 Sayfa No 30 of 45 Adım 3: ġekil 11. Web Sitesi Seçimi Adım 3 te ġekil 11 deki ekran açılacaktır. Bu adımda kurulum uygulaması, sistemdeki IIS sunucusu üzerinde bulunan Web Sitesi listesini ekrana getirecek ve listedekilerden birinin seçilmesini isteyecektir. Site seçimi yapıldıktan sonra bir sonraki adıma geçilebilir.

31 Sayfa No 31 of 45 Adım 4: ġekil 12. Paket Bilgileri Adım 4 te ġekil 12 deki ekran açılacaktır. Bu adımda Temelset paket bilgilerini girilmesi gerekmektedir. Temelset için kullanılacak olan veritabanı sunucusu adı, veritabanı adı, veritabanı kullanıcısı, Ģifre ve veritabanı tipi bilgileri girilmelidir. Bu bilgiler registry den okunmaktadır. UYARI : RedCode web uygulamasının kullanılabilmesi için VTGuvenlik dizininin adı değiģtirilmeli, veritabanı Ģifresi registry e yazılmalıdır. (Install yeni sürümlerinde bu değiģikliğe gerek kalmayacaktır) Netsis 5.0 altındaki ticari veritabanı kullanıcı adı temelset silinip sa,ģifresi sql in Ģifresi neyse yazılmalıdır.

32 Sayfa No 32 of 45

33 Sayfa No 33 of 45 Adım 5: ġekil 13. Servis Ayarları Adım 5 te ġekil 13 deki ekran açılacaktır. Bu adımda web uygulamasının kullandığı servis bilgileri düzenlenir. Tek bir makinaya kurulum yapılıyor ise varsayılan olarak getirilen değerlerin değiģtirilmemesi önerilir. Web servis ismi Reporting Service Configuration Manager da Web Service URL bölümünden ismine bakılabilir. Ayrıca web tarayıcısı ile bu servise bağlantı yapılıp yapılamadığı kontrol edilebilir. Bu sayfada dikkat edilecek en önemli husus kurulacak service lerde default gelen portlardan ikisi yanlıģlıkla aynı yazılmıģ.aynı olan bir tanesini 9011 olarak düzeltiniz.

34 Sayfa No 34 of 45 Adım 6: ġekil 14. Web Sunucusu Kurulumu AĢaması Adım 6 da ġekil 14 deki ekran açılacaktır. Bu adımda RedCode Web Sunucu kurulumu yapılacaktır. Kurulum iģlemi tamamlandığında bir sonraki adıma geçilebilir.

35 Sayfa No 35 of 45 Adım 7: ġekil 15. Kurulum Sonu Bilgilendirme Adım 7 de ġekil 15 deki ekran açılacaktır. Bu adımda kurulum sonu bilgilendirmesi yapılmaktadır.

36 Sayfa No 36 of 45 RedCode Rapor Sunucu Kurulumu RedCode Rapor Sunucu Kurulum Uygulaması ile Microsoft SQL Report Servis ayarları RedCode uyumlu hale getirilecektir. Kuruluma baģlamadan önce aģağıdaki adımların tamamlanması gerekmektedir. Microsoft IIS 6 ya da daha yüksek bir versiyon kurulumu Microsot SQL 2005 ya da daha yüksek bir versiyonda Reporting Service kurulumu Adım 1: ġekil 16. Rapor Sunucu Kurulumu KarĢılama Ekranı RedCode Rapor Sunucu Kurulumu çalıģtığında ġekil 16 daki ekran açılacaktır. Ġleri tuģuna basarak bir sonraki adıma geçilebilir.

37 Sayfa No 37 of 45 Adım 2: ġekil 17. Rapor Sunucusu Kurulum AĢaması Adım 2 de ġekil 17 deki ekran açılacaktır. Bu adımda RedCode Rapor Sunucusu nun çalıģabilmesi için SQL Reporting Service uygulaması yapılandırılmaktadır. ĠĢlem bittiğinde bir sonraki adıma geçilebilir.

38 Sayfa No 38 of 45 Adım 3: ġekil 18. Proje OluĢturma Adım 3 te ġekil 18 deki ekran açılacaktır. Bu adımda SQL Reporting Service üzerinde, proje dizini oluģturulacaktır. Bir sonraki adıma geçmeden önce yapılması gereken kontroller: Microsoft IIS servisinin çalıģır duruma getirilmesi Sunucu adresinin geçerliliğinin kontrol edilmesi (Web tarayıcılarına bu adres yazılarak test edilebilir) Proje adının belirtilmesi (Proje adı ve sunucu adresi, RedCode Uygulama Sunucusu Kurulumu sırasında belirtilen proje adı ve sunucu adresiyle aynı olmalıdır)

39 Sayfa No 39 of 45 Adım 4: ġekil 19. Kurulum Sonu Bilgilendirme Adım 7 de ġekil 15 deki ekran açılacaktır. Bu adımda kurulum sonu bilgilendirmesi yapılmaktadır. Log kayıtlarından kurulum adımlarındaki iģlemler kontrol edilebilir. Kurulum iģleminin tamamlanması sonrasında web tarayıcısından uygulama çalıģtırılabilir.( Bu iģlemler bittikten sonra makinanızı kapatıp açıyorsunuz Açıldıktan sonra Bilgisayarım/yönet/servislerde REDCODE SERVĠSLERĠNĠN START DURUMDA OLDUĞUNU KONTROL EDĠN.EĞER HERHANGĠ BĠRĠ ÇALIġMIYORSA VE ÇALIġTIRMAK ĠSTEDĠĞĠNĠZDE HATA VERĠYORSA

40 Sayfa No 40 of 45 C:\RS20\RELEASE KLASÖRÜ ALTINDAKĠ APP DOSYASINI NOTEPAD ĠLE AÇIP AġAĞIDAKĠ GĠBĠ PORT NUMARALARINDA ÇAKIġAN VAR MI KONTROL EDĠNĠZ VARSA BĠRĠSĠNĠ DEĞĠġTĠRĠNĠZ.

41 Sayfa No 41 of 45 BU ĠġLEM SONRASINDA BAġLAT-ÇALIġTIRDA IISRESET YAZIP ENTER YAPIYORSUNUZ VE ÇALIġMAYAN NETSIS SERVĠSĠNĠ ÇALIġIR DURUMA GETĠRĠYORSUNUZ. ARTIK PROGRAMA GĠREBĠLĠRSĠNĠZ.ġAĞIDAKĠ ÖRNEKTE OLDUĞU GĠBĠ EXPLORER AÇIP ADRES SATIRINA AYNI ADRESĠ YAZDIĞINIZDA ÇALIġACAK.LOCALHOST YERĠNE MAKĠNA ISMIDE YAZILABĠLĠR.

42 Sayfa No 42 of 45 ġekil 20 RedCode Web uygulaması

43 Sayfa No 43 of 45 RedCode Uninstall Redcode Unistall iģleminde yapılması gereken iģlem adımları: ġekil 21 de görüldüğü gibi, denetim masası, program ayarları bölümünden Redcode Web Server,Redcode Report Server ve Redcode Application Server kaldırılmalı ġekil 21 Denetim masası üzerinden sistemde kurulu olan RedCode uygulamalarının görüntülenmesi

44 Sayfa No 44 of 45 Web sunucunun kurulduğu kök dizin içerisindeki Infragistics ve sanal dizinler silinmelidir. ġekil 22 Infragistics uygulamasının kurulu olduğu dizin IIS üzerinden silinmesi gerekenler: o Application Pools dan;redcodeapppool ve RedcodeInfAppPool o Default Web Site dan, ig_common ve Rc20WebSrv ġekil 23 IIS Yönetim Ekranı

45 Sayfa No 45 of 45 RedCode Reporting Service uygulamasının kaldırılması için silinmesi gereken dosyalar o Reporting Services\ReporterServer\bin dizini altındaki, RedCode uygulama dosyaları. ġekil 24 Microsot SQL Reporting Service dizini örneği

SQL 2005 SQL STUDIO MANAGER ACP YAZILIMI KURULUM KILAVUZU

SQL 2005 SQL STUDIO MANAGER ACP YAZILIMI KURULUM KILAVUZU SQL 2005 SQL STUDIO MANAGER ACP YAZILIMI KURULUM KILAVUZU Sayfa 1 / 18 KURULUMA BAŞLANMADAN ÖNCE YAPILMASI GEREKENLER : Sistem Özelliklerinden işletim sisteminin 32-bit mi yoksa 64-bit mi olduğu kontrol

Detaylı

Bu makalede 2003 sunucu, Windows 2003 Server anlamına gelmektedir. Aşağıda yapılan işlemler 2003 R2 sunucu üzerinde denenmiş ve çalıştırılmıştır.

Bu makalede 2003 sunucu, Windows 2003 Server anlamına gelmektedir. Aşağıda yapılan işlemler 2003 R2 sunucu üzerinde denenmiş ve çalıştırılmıştır. WINDOWS 2003 SUNUCULARI ÜZERĐNE PHP YÜKLENMESĐ ERDAL YAZICIOĞLU erdal(at)gmail.com http://barbarossa41.wordpress.com Merhabalar, Çözümpark.com adresinde bir kullanıcı ASP ve PHP yi aynı sunucu üzerinde

Detaylı

KANTAR UYGULAMASI Kurulum Kılavuzu

KANTAR UYGULAMASI Kurulum Kılavuzu KANTAR UYGULAMASI Kurulum Kılavuzu Serhat Öztürk Medyasoft Danışmanlık ve Eğitim A.Ş. v.1.0 Kantar Uygulaması üç temel parçadan oluşur. Veritabanı, WCF servisi ve Masaüstü uygulaması. Bu nedenle sistemde

Detaylı

MIRACLE DATA WORKS KURULUM DOKÜMANI

MIRACLE DATA WORKS KURULUM DOKÜMANI MIRACLE DATA WORKS KURULUM DOKÜMANI İçindekiler Server Kurulumu... 3 Microsoft.NET Framework 4.0 Kurulumu... 3 Crystal Reports 2008 Redistributable Package (C12) Kurulumu... 5 Microsoft SQL Server 2008

Detaylı

SQL Server 2014 Kurulum Adımları

SQL Server 2014 Kurulum Adımları SQL Server 2014 Kurulum Adımları Kurulum medyasını veya disk üzerindeki kurulum kaynağını kullanarak SQL Server Setup (setup.exe) programını başlatın. New SQL Server stand-alone installation or add features

Detaylı

"SQL Server Management Studio" yazılımını yüklemek için alttaki resmi sitesinden 180 günlük deneme sürümünü indirebilirsiniz.

SQL Server Management Studio yazılımını yüklemek için alttaki resmi sitesinden 180 günlük deneme sürümünü indirebilirsiniz. Microsoft SQL Server 2008 R2 Kurulumu "SQL Server Management Studio" yazılımını yüklemek için alttaki resmi sitesinden 180 günlük deneme sürümünü indirebilirsiniz. http://www.microsoft.com/sqlserver/en/us/get-sql-server/try-it.aspx

Detaylı

Kets DocPlace LOGO Entegrasyonu

Kets DocPlace LOGO Entegrasyonu Kets DocPlace LOGO Entegrasyonu Kets DocPlace Kurulumu Öncesinde Yapılması Gereken İşlemler Windows 7, Windows 8, Windows Server 2008 R2, Windows Server 2012 veya daha yeni işletim sistemlerinde Programlar

Detaylı

Microsoft SQL Server 2005 Express Edition Hızlı Kurulum Dokümanı. 1. Administrator veya denki bir kullanıcı ile logon olunmalıdır.

Microsoft SQL Server 2005 Express Edition Hızlı Kurulum Dokümanı. 1. Administrator veya denki bir kullanıcı ile logon olunmalıdır. Microsoft SQL Server 2005 Express Edition Hızlı Kurulum Dokümanı 1. Administrator veya denki bir kullanıcı ile logon olunmalıdır. 2. Kurulum yapacağınız makinede önceden kurulmuş olan SQL Server var ise

Detaylı

ETA:MOBİL KURULUM TALİMATI

ETA:MOBİL KURULUM TALİMATI ETA:MOBİL KURULUM TALİMATI ETA:Mobil Kurulum Adımları Kuruluma başlamadan önce ana bilgisayarınızda kontrol etmeniz gereken minimum gereksinimler aşağıda belirtilmiştir. 1. Microsoft Windows Versiyon Kurulum

Detaylı

Ders Tanıtım Sunumu. Database Managegement II. Elbistan Meslek Yüksek Okulu Güz Yarıyılı. Öğr. Gör. Murat KEÇECĠOĞLU

Ders Tanıtım Sunumu. Database Managegement II. Elbistan Meslek Yüksek Okulu Güz Yarıyılı. Öğr. Gör. Murat KEÇECĠOĞLU Ders Tanıtım Sunumu Database Managegement II Elbistan Meslek Yüksek Okulu 2016 2017 Güz Yarıyılı Öğr. Gör. Murat KEÇECĠOĞLU 08 Eyl. 2016 KURULUM SQL SERVER 2016 yılı başlarında piyasaya çıkan SQL Server

Detaylı

Ağ Üzerinde MATLAB kurulum rehberi (Sunucu makine)

Ağ Üzerinde MATLAB kurulum rehberi (Sunucu makine) Ağ Üzerinde MATLAB kurulum rehberi (Sunucu makine) İçindekiler Tablosu Dosyaların Bilgisayara İndirilmesi... 3 Dosyaların Bilgisayara Yüklenmesi... 5 1. İnternet Üzerinden Kurulum 5 1.1. Lisans Dosyasının

Detaylı

DESTEK DOKÜMANI. Ürün : Tiger Enterprise/ Tiger Plus/ Go Plus/Go Bölüm : Kurulum İşlemleri

DESTEK DOKÜMANI. Ürün : Tiger Enterprise/ Tiger Plus/ Go Plus/Go Bölüm : Kurulum İşlemleri LOGO PROGRAM KURULUMU VE AYARLARI Logo programlarının yüklemesi için kullanılacak,setup dosyaları ftp://download.logo.com.tr/ adresinden indirilerek yapılır. Örneğin Kobi ürünleri için; ftp://download.logo.com.tr/windows/kobi/guncel/go_plus/klasöründen

Detaylı

(PWS) gelmektedir. Ancak. Add/Remove Programs bölümünden yüklenen bir bileşen değildir. Windows 98 kurulum CD'sinden yükleyebilirsiniz.

(PWS) gelmektedir. Ancak. Add/Remove Programs bölümünden yüklenen bir bileşen değildir. Windows 98 kurulum CD'sinden yükleyebilirsiniz. Windows98 ile beraber "Personal Web-Server 4.0" (PWS) gelmektedir. Ancak Add/Remove Programs bölümünden yüklenen bir bileşen değildir. Windows 98 kurulum CD'sinden yükleyebilirsiniz. PWS ile bilgisayarınızı

Detaylı

INTERNET INFORMATION SERVICES 6.0 DA WEB SAYFASI YAYINLAMAK

INTERNET INFORMATION SERVICES 6.0 DA WEB SAYFASI YAYINLAMAK INTERNET INFORMATION SERVICES 6.0 DA WEB SAYFASI YAYINLAMAK INTERNET INFORMATION SERVICES 6.0 da (IIS 6.0) Web Sayfası yayınlamak için ilk olarak IIS 6.0 ın kurulu olması gereklidir. IIS Windows ta default

Detaylı

@6 SERİSİ ÜRÜN KURULUMU

@6 SERİSİ ÜRÜN KURULUMU @6 SERİSİ ÜRÜN KURULUMU Ürün Grubu [X] Fusion [X] Fusion Standard [X] Entegre W3 Kategori [X] Yeni Fonksiyon Versiyon Önkoşulu @6 Uygulama @6 serisi ürünlerin kurulum işlemleri sadece on-line internet

Detaylı

NETCAD 6 GIS KURULUMU (2012)

NETCAD 6 GIS KURULUMU (2012) NETCAD 6 GIS KURULUMU (2012) 1 İçindekiler 1. MĠNĠMUM SĠSTEM GEREKSĠNĠMĠ... 3 2. KURULUM ÖNCESĠ DĠKKAT EDĠLMESĠ GEREKENLER... 3 3. NETCAD 6 GIS KURULUMU... 3 a. TEKLĠ KURULUM... 4 i. HASP Driver Kurulumu...

Detaylı

Denetim Masası/Programlar/Windows özelliklerini Aç/Kapat

Denetim Masası/Programlar/Windows özelliklerini Aç/Kapat Merhaba arkadaşlar, Bu yazımızda yerel ağda veya Ip adresimizle bir web sitesinin paylaşıma açılması, aynı ağdan veya uzaktan bir bilgisayarın web sitemize nasıl erişebileceği konuları üzerinde duracağız.

Detaylı

3)Raporlar ile hem güncelleme durumlarını hem de özet bilgilere sahip oluruz.

3)Raporlar ile hem güncelleme durumlarını hem de özet bilgilere sahip oluruz. WSUS 3.0 Kurulumu Merhabalar; Wsus kullanmanın aşağıda saydığımız yararları bulunmaktadır: 3)Raporlar ile hem güncelleme durumlarını hem de özet bilgilere sahip oluruz. Wsus aslında yeni bir servis değildir.

Detaylı

VERİTABANI KURULUMU SQL 2005 EXPRESS EDITION KURULUMU

VERİTABANI KURULUMU SQL 2005 EXPRESS EDITION KURULUMU İŞLEMLERİ UYGULAMADAN ÖNCE TÜM DÖKÜMANI LÜTFEN SONUNA KADAR OKUYUNUZ. İŞLEMLER ESNASINDA UYGULAMA EKSİKLİKLERİNDEN, KONFİGÜRASYON YETERSİZLİKLERİNDEN VB. SEBEPLERDEN OLUŞABİLECEK HATALARDAN DOLAYI ERAY

Detaylı

Bu bölüm V- Ray License Server lisans sunucusu uygulamasının kurulumundan

Bu bölüm V- Ray License Server lisans sunucusu uygulamasının kurulumundan Lisans Sunucusu Kurulumu bahsedecektir. Bu bölüm V- Ray License Server lisans sunucusu uygulamasının kurulumundan V-Ray in bazı dağıtımlarında V-Ray License Server uygulamasını kuruludur. Yine de V- Ray

Detaylı

HİTİT Muhasebe Aktarım Kurulum ve Kullanım Kılavuzu (Netsis Modülü)

HİTİT Muhasebe Aktarım Kurulum ve Kullanım Kılavuzu (Netsis Modülü) HİTİT Muhasebe Aktarım Kurulum ve Kullanım Kılavuzu () 24.10.2011 İÇİNDEKİLER 1. Kurulum... 1 2. Uygulamayı çalıştırma... 1 3. Ayarlar... 3 3.1. Netsis Bağlantı Ayarları... 4 3.2. Şube Eşleştirme... 5

Detaylı

SoSv2 Uygulaması ile Sql2005 Kurulumu

SoSv2 Uygulaması ile Sql2005 Kurulumu SoSv2 Uygulaması ile Sql2005 Kurulumu Bu dokümanda Sql2005 kurulumlarını kolaylaştırmak ve Netsis standartlarına uygun kurulumlar gerçekleştirmek için geliştirilen SoSv2 uygulamasının kullanımı anlatılmıştır.

Detaylı

MaestroPanel Kurulum

MaestroPanel Kurulum MaestroPanel Kurulum 28.09.2011 Oğuzhan YILMAZ oguzhan@maestropanel.com Gereksinimler Windows Server 2008 R2 x64 Any Edition Web Platform Installer 3.0+ Desteklenen Yazılımlar MailEnable 5.x SQL Server

Detaylı

Turquaz Windows kurulum dökümanı. ftp://ftp.mirror.ac.uk/sites/ftp.postgresql.org/binary/v7.3.1/windows/pgsql731wina1.exe

Turquaz Windows kurulum dökümanı. ftp://ftp.mirror.ac.uk/sites/ftp.postgresql.org/binary/v7.3.1/windows/pgsql731wina1.exe 1. Giriş Turquaz programını windows üzerinde çalıştırmak için öncelikle bilgisayarınızda postgresql ve Java nın kurulu olması gerekli. Aşağıdaki bilgi ve dökümanlar windows 2000 işletim sistemi üzerinde

Detaylı

Windows Live ID ve parolanızı giriniz.

Windows Live ID ve parolanızı giriniz. Ücretsiz Deneme Hesabı Oluşturma ve Temel Özelliklerin Kullanım Kılavuzu Bilgi girilmesi gerekli alanlar Kişisel bilgi içeren alanlar http://www.windowsazure.com/tr-tr/pricing/free-trial/ adresine gidiniz

Detaylı

LOGO DESTEK DOKÜMANI

LOGO DESTEK DOKÜMANI 1) IKWeb Kurulumu IKWeb programının çalıştırılabilmesi için kurulum işleminin gerçekleştirileceği makinede IIS (Internet Information Services) ve.net Framework 2.0 kurulu olmalıdır. IKWeb kurulumu için

Detaylı

NETSİS B2B KURULUM DOKÜMANI

NETSİS B2B KURULUM DOKÜMANI NETSİS B2B KURULUM DOKÜMANI Netsis 7.0 için Versiyon 1.0.3 Kurulumu B2Bdestek@netsis.com.tr İÇİNDEKİLER B2B Tanımı... 2 Kurulum Adımları... 2 Netsis Merkezi Kimlik Yönetimi (SSO) ve Temelset 7.0 Kurulumu...

Detaylı

Uzak Masaüstü Lisans Server ı Aktive Etme

Uzak Masaüstü Lisans Server ı Aktive Etme Uzak Masaüstü Lisans Server ı Aktive Etme (Windows Server 2012) Özet: Windows Server 2012 üzerinde Uzak Masaüstü Lisans Server ı konfigure etmek, Windows Server 2008 R2 den çok farklıdır. Workgroup içerisinde

Detaylı

Bu dökümanda Eğitim seti kurulumu için yapılması gerek işlemler konusunda hangi sıralamanın izleneceğine yönelik detaylar yer almaktadır.

Bu dökümanda Eğitim seti kurulumu için yapılması gerek işlemler konusunda hangi sıralamanın izleneceğine yönelik detaylar yer almaktadır. MİKRO YAZILIMEVİ EĞİTİM CD Sİ KURULUMU Bu dökümanda Eğitim seti kurulumu için yapılması gerek işlemler konusunda hangi sıralamanın izleneceğine yönelik detaylar yer almaktadır. Programlarımızın verimli

Detaylı

KULLANICI KILAVUZU: UEA FİX KULLANICILARININ SSLVPN ERİŞİMİ İMKB İÇİNDEKİLER

KULLANICI KILAVUZU: UEA FİX KULLANICILARININ SSLVPN ERİŞİMİ İMKB İÇİNDEKİLER KULLANICI KILAVUZU: UEA FİX KULLANICILARININ SSLVPN ERİŞİMİ İMKB Tarih: 29/01/2013 Versiyon Tarih Açıklama 1.0 29-01-13 İlk yazımı İÇİNDEKİLER 1. AMAÇ... 1-2 2. SSLVPN BAĞLANTI ADIMLARI... 2-2 2.1 Linux

Detaylı

KURULUM DOKÜMANI. Netsis B2B Sürüm: v2.0 Güncelleme Tarihi: 04.02.2014. Hazırlayan: Bora KÖKEN, Proje Uzmanı, B2B Çözümleri

KURULUM DOKÜMANI. Netsis B2B Sürüm: v2.0 Güncelleme Tarihi: 04.02.2014. Hazırlayan: Bora KÖKEN, Proje Uzmanı, B2B Çözümleri KURULUM DOKÜMANI Netsis B2B Sürüm: v2.0 Güncelleme Tarihi: 04.02.2014 Hazırlayan: Bora KÖKEN, Proje Uzmanı, B2B Çözümleri Seray YORULMAZ, YDM Uzmanı B2Bdestek@netsis.com.tr İÇİNDEKİLER B2B Tanımı... 2

Detaylı

Windows Server 2012 Active Directory Kurulumu

Windows Server 2012 Active Directory Kurulumu Windows Server 2012 Active Directory Kurulumu Active Directory(A.D): Merkezi yönetim yapmamızı sağlayan servisin adı. Windows 2000 Server ile gelen özelliklerin basında "Active Directory" gelir. Active

Detaylı

SQL SERVER 2005 ENTEGRE SQL (VTY) VERİ TABANI YÖNETİM KURULUMU RESİMLİ ANLATIMI. Entegre SQL kurmadan önce SQLSERVER 2005,i kuralım öncelikle.

SQL SERVER 2005 ENTEGRE SQL (VTY) VERİ TABANI YÖNETİM KURULUMU RESİMLİ ANLATIMI. Entegre SQL kurmadan önce SQLSERVER 2005,i kuralım öncelikle. SQL SERVER 2005 ENTEGRE SQL (VTY) VERİ TABANI YÖNETİM KURULUMU RESİMLİ ANLATIMI Entegre SQL kurmadan önce SQLSERVER 2005,i kuralım öncelikle. Kurulumu başlattık.kutucuğu işaretledik resimdeki gibi. Ve

Detaylı

Coslat Monitor (Raporcu)

Coslat Monitor (Raporcu) Coslat Monitor (Raporcu) Coslat Monitor, Coslat Firewall, Hotspot ve Mirror uygulamalarında oluşturulan zaman damgalı kayıtların analiz edilmesini ve raporlanmasını sağlayan uygulamadır. Coslat Monitor

Detaylı

Lisanslama Sistemi ve Set Yükleme İşlemleri

Lisanslama Sistemi ve Set Yükleme İşlemleri Lisanslama Sistemi ve Set Yükleme İşlemleri Yeni lisanslama sistemine geçiş sonrasında karşılaşılan aksaklıkları gidermek amacı ile yükleme işlemlerinde bazı değişiklikler yapılmasına karar verildi. Yapılan

Detaylı

Kurulum Dökümanı. Sürüm : 1.3 Güncelleme Tarihi: 08.03.2013. Hazırlayan: Canan ADAMOĞLU, Proje Uzmanı, CRM Çözümleri

Kurulum Dökümanı. Sürüm : 1.3 Güncelleme Tarihi: 08.03.2013. Hazırlayan: Canan ADAMOĞLU, Proje Uzmanı, CRM Çözümleri Kurulum Dökümanı Sürüm : 1.3 Güncelleme Tarihi: 08.03.2013 Hazırlayan: Canan ADAMOĞLU, Proje Uzmanı, CRM Çözümleri İçindekiler 1 Versiyon Bilgisi... 2 2 Ön Bilgi... 3 3 NetCRM Kurulum ve Güncelleme İşlemleri...

Detaylı

SQL Server 2008 kurulum için Microsoft Windows Installer 4.5 ve üzeri bileşenin bilgisayarınızda kurulu olması gerekir. İndirmek için tıklayın

SQL Server 2008 kurulum için Microsoft Windows Installer 4.5 ve üzeri bileşenin bilgisayarınızda kurulu olması gerekir. İndirmek için tıklayın Bu yazıda SQL server 2008 Express kurulumunu anlatacağım. Sql Server kurulumuna geçmeden önce bilgisayarımızın donanım ve yazılım gereksinimlerinin neler olduğuna bir bakalım. Yazılım SQL Server 2008 kurulum

Detaylı

Yedek Almak ve Yedekten Geri Dönmek

Yedek Almak ve Yedekten Geri Dönmek McAfee EPO 4.0 Yedek Yedek Almak ve Yedekten Geri Dönmek Yedek Almak ve Yedekten Geri Dönmek Amaç Mcafee EPO 4.0 kurulum yedeğinin felaket kurtarma senaryonusa uygun şekilde alınması ve yeni bir makinada

Detaylı

VMware 4.0 vcenter Server Kurulumu

VMware 4.0 vcenter Server Kurulumu VMware 4.0 vcenter Server Kurulumu VMware ESX üzerinde sanal sunucu oluşturma makalemizde sizlere sanallaştırma teknolojilerinden birisi olan VMware ESX (vsphere) üzerinde sanal bir sunucunun nasıl oluşturulacağını

Detaylı

TÜRKİYE CUMHURİYETİ ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DASDIFFUSION DEPARTMENTAL EDITION 1. FAZ TARAMA PC KURULUM KILAVUZU

TÜRKİYE CUMHURİYETİ ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DASDIFFUSION DEPARTMENTAL EDITION 1. FAZ TARAMA PC KURULUM KILAVUZU TÜRKİYE CUMHURİYETİ ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DASDIFFUSION DEPARTMENTAL EDITION 1. FAZ TARAMA PC KURULUM KILAVUZU Hazırlayan: DAS A.Ş. 1 S a y f a D A S R & D Amaç ve Kapsam Bu doküman ile, Türkiye Cumhuriyeti

Detaylı

LST 0036 - TIPON KURULUM KILAVUZU

LST 0036 - TIPON KURULUM KILAVUZU Sayfa : 1/17 LST 0036 - TIPON Sayfa : 2/17 İMZA SAYFASI HAZIRLAYAN/LAR İsim Unvan İmza Tarih Hunain Durrani Takım Lideri 16.07.2012 GÖZDEN GEÇİREN/LER İsim Unvan İmza Tarih Türkay Yoldar Kalite Mühendisi

Detaylı

Checkpoint SSL-VPN Kurulum Prosedürü. Checkpoint Endpoint VPN Client

Checkpoint SSL-VPN Kurulum Prosedürü. Checkpoint Endpoint VPN Client Checkpoint SSL-VPN Kurulum Prosedürü Checkpoint Endpoint VPN Client SSL-VPN Kurulum Dökümanı 2 İçerik 1 Giriş... 3 1.1 Dökümanın amacı... 3 1.2 Platform Destek... 3 2 Kurulum aşamasında yapılması gerekenler...

Detaylı

AutoCAD 2011 Kurulumu

AutoCAD 2011 Kurulumu AutoCAD 2011 Kurulumu AutoCAD Installation Wizard Kurulum için AutoCAD 2011 DVD sini sürücüye yerleştirdiğinizde, DVD-ROM un içeriğinin okunduğunu belirten Setup Initialization penceresinden sonra, karşınıza

Detaylı

WAMP SERVER KURULUMU

WAMP SERVER KURULUMU WAMP SERVER KURULUMU Bilgisayarınızda; PHP web programlama dilini kullanarak web sayfası hazırlayacaksanız ya da PHP web programlama dili kullanılarak hazırlanmış Joomla, Wordpress, Drupal vb.. içerik

Detaylı

Nova Dental 2008-3D Ana Makine Kurulum (Windows Server 2003- XP Home/Pro)

Nova Dental 2008-3D Ana Makine Kurulum (Windows Server 2003- XP Home/Pro) Nova Dental 2008-3D Ana Makine Kurulum (Windows Server 2003- XP Home/Pro) Bu yazıda bir NovaSoft Dental yazılımının ana makinaya kurulumunu göreceğiz. Index 1.Adım : NovaSoft Dental Kurulum CD/DVD'sinin

Detaylı

ÖĞRENME FAALĠYETĠ 3 ÖĞRENME FAALĠYETĠ 3

ÖĞRENME FAALĠYETĠ 3 ÖĞRENME FAALĠYETĠ 3 ÖĞRENME FAALĠYETĠ 3 AMAÇ ÖĞRENME FAALĠYETĠ 3 Bu öğrenme faaliyetiyle elektronik posta hesabınızı, e-posta yönetim yazılımlarını kullanarak yönetmeyi öğrenebileceksiniz. ARAġTIRMA Ġnternet ortamında e-posta

Detaylı

Program Kurulum. Turquaz Muhasebe. İçindekiler

Program Kurulum. Turquaz Muhasebe. İçindekiler Program Kurulum Turquaz Muhasebe İçindekiler İÇİNDEKİLER 1 1. TEK KULLANICI 2 2. AĞ KURULUMU 4 2.1 VERİTABANI SERVER KURULUMU 4 2.2 VERİTABANI SERVER AYARLARI 11 2.3 DATALARIN YÜKLENMESİ 11 2.4 İSTEMCİ

Detaylı

Outlook Web Access'a Güvensiz Girmeyin

Outlook Web Access'a Güvensiz Girmeyin Outlook Web Access'a Güvensiz Girmeyin Maillerimize her zaman her yerden ulaşmak herkesin istediği bir konu. Bunun için mail serverların sundu çeşitli imkanlar bulunmakta. POP3 bağlantılar, Web mailler,

Detaylı

NİTELİKLİ ELEKTRONİK SERTİFİKA KURULUM AŞAMALARI

NİTELİKLİ ELEKTRONİK SERTİFİKA KURULUM AŞAMALARI NİTELİKLİ ELEKTRONİK SERTİFİKA KURULUM AŞAMALARI Kurulum Aşamaları: 1. Java Kurulumu 2. E-imza Sürücülerinin İndirilmesi 3. Kart Okuyucu Kurulumu 4. Akıllı Kart Kurulumu 5. Sertifikayı Kullanıma Açma Bilgisayarların

Detaylı

PERKON PDKS Kurulum ve hızlı başlangıç rehberi

PERKON PDKS Kurulum ve hızlı başlangıç rehberi Oluşturma 02.11.2015 Revizyon: 19.01.2016 Rev. No: 03 Yazan: Süleyman FAKİR Düzenleyen: F. DELİRİ PERKON PDKS Kurulum ve hızlı başlangıç rehberi 1) PDKS Kurulumu, Lisans Onaylaması Ve Veri Tabanı Ayarları

Detaylı

e-imzatr Kurulum Klavuzu

e-imzatr Kurulum Klavuzu e-imzatr Kurulum Klavuzu Sürüm 0.0.1 İçindekiler İşletim Sistemi Sistem Türü Öğrenme Java yükleme Akis Kurulum Kullanıcı Doğrulama İşletim Sistemi Sistem Türü Öğrenme Bu başlıkta bilgisayarımızın mevcut

Detaylı

08221 Veri Tabanı II. Elbistan Meslek Yüksek Okulu 2012 2013 GÜZ Yarıyılı. 18 Eyl. 2013 Çarş. Öğr. Gör. Murat KEÇECİOĞLU

08221 Veri Tabanı II. Elbistan Meslek Yüksek Okulu 2012 2013 GÜZ Yarıyılı. 18 Eyl. 2013 Çarş. Öğr. Gör. Murat KEÇECİOĞLU 08221 Veri Tabanı II Elbistan Meslek Yüksek Okulu 2012 2013 GÜZ Yarıyılı 18 Eyl. 2013 Çarş. Öğr. Gör. Murat KEÇECİOĞLU KURULUM SQL SERVER 2008 Kurulum SQL Server 2008 ürününün kurulumu için öncelikle SQL

Detaylı

LOGO TIGER WINGS KURULUMU VE AYARLARI

LOGO TIGER WINGS KURULUMU VE AYARLARI Bölüm LOGO TIGER WINGS KURULUMU VE AYARLARI Tiger Wings rol bazlı kişiselleştirilebilir masaüstü, ürün içi arama motoru gibi özellikler ile birlikte appin-app teknolojisini, estetik yepyeni bir tasarım

Detaylı

MSSQL Server 2000 Kurulumu

MSSQL Server 2000 Kurulumu MSSQL Server 2000 Kurulumu MSSQL Server 2000 Kurulumu ile ilgili işlem adımları Kurulum hazırlıkları : SQL Server 2000 in sistem ihtiyaçları gözden geçirilmelidir. Aşağıdaki tablo bu ürünün standart donanım

Detaylı

KURULUM DÖKÜMANI ERP/ON ÜRÜNÜ İLK KURULUM DÖKÜMANI

KURULUM DÖKÜMANI ERP/ON ÜRÜNÜ İLK KURULUM DÖKÜMANI SAYFA NO 1 / 12 DOKÜMAN NO 01-001 NO REV.000 YAYIN 2012 1.Ürün Çevre Şartları ve Kurulum İçeriği Setup / Kurulum Programı Lisans Sistemi Database Yükleme Logları Ürün Yükleme Ve Lisans Servisi Setup- Minimum

Detaylı

CLIENT MAKİNELERE IBM SPSS Statistics 21 nin KURULMASI

CLIENT MAKİNELERE IBM SPSS Statistics 21 nin KURULMASI CLIENT MAKİNELERE IBM SPSS Statistics 21 nin KURULMASI License manager ile lisanslamanın tamamlandığına emin olunduktan sonra son kullanıcıların makinalarına IBM SPSS Statistics 21 client kurulumu yapılabilir.

Detaylı

CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE VERİTABANLARINA ÜNİVERSİTE DIŞINDAN ERİŞİM

CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE VERİTABANLARINA ÜNİVERSİTE DIŞINDAN ERİŞİM Celal Bayar Üniversitesi kütüphane veritabanlarına üniversite dışından erişebilmek için kullandığınız internet tarayıcısına uygun olarak bazı ayarlar yapmanız gerekmektedir. Aşağıda tanımlanan ayarlar

Detaylı

Microsoft SQL Server 2008 Oracle Mysql (Ücretsiz) (Uygulamalarımızda bunu kullanacağız) Access

Microsoft SQL Server 2008 Oracle Mysql (Ücretsiz) (Uygulamalarımızda bunu kullanacağız) Access Programlamaya Giriş VERİ TABANI UYGULAMASI ÖN BİLGİ Veritabanları, verilere sistematik bir şekilde erişilebilmesine, depolanmasına ve güncellenmesine izin veren, yüksek boyutlu veriler için çeşitli optimizasyon

Detaylı

SQL Server 2008 Express Edition ı Kurmak

SQL Server 2008 Express Edition ı Kurmak SQL Server 2008 Express Edition ı Kurmak Download Linki: 32 bit İşletim sistemleri için http://go.microsoft.com/?linkid=9729746 64 bit İşletim sistemleri için http://go.microsoft.com/?linkid=9729747 Yukarıdaki

Detaylı

İNTERNET EXPLORER AYARLARI 1. Başlat-Ayarlar-Denetim Masası menüsünden "İnternet Özellikleri" (Seçenekleri)'ni seçiniz. Resim. 1

İNTERNET EXPLORER AYARLARI 1. Başlat-Ayarlar-Denetim Masası menüsünden İnternet Özellikleri (Seçenekleri)'ni seçiniz. Resim. 1 A.K.Ü VERİTABANLARINA UZAKTAN ERİŞİM AYARLARI Araştırmacılar, kampüs dışından erişim için kullanıcı adı ve parola doğrulaması ile Üniversitemiz sistemi üzerinden Kütüphane veri tabanlarını kullanabilmektedir.

Detaylı

V14xx Güncelleme İşlemleri

V14xx Güncelleme İşlemleri V14xx Güncelleme İşlemleri İnternet tarayıcınızdan www.mikro.com.tr web adresine giriş yapınız. Mikro web sayfasında arşivleri (exe) indirmek için MİKROCRM ikonunu mouse ise seçiniz. Açılan sayfada Kullanıcı

Detaylı

Windows 7 - IIS 7.5 üzerine PHP ve MySQL kurulumu

Windows 7 - IIS 7.5 üzerine PHP ve MySQL kurulumu Windows 7 - IIS 7.5 üzerine PHP ve MySQL kurulumu Not: "Aşağıdaki anlatım Windows 7 64 bite göredir. 32 bit kullanıyorsanız MySQL 32 bit versiyonunu yükleyiniz." Windows 7 (64 bit işletim sistemi) ve IIS

Detaylı

KURULUM DOKÜMANI. Netsis B2B Sürüm: v2.0 Güncelleme Tarihi: 11.04.2014. Hazırlayan: Bora KÖKEN, Yazılım Proje Uzmanı, B2B Çözümleri

KURULUM DOKÜMANI. Netsis B2B Sürüm: v2.0 Güncelleme Tarihi: 11.04.2014. Hazırlayan: Bora KÖKEN, Yazılım Proje Uzmanı, B2B Çözümleri KURULUM DOKÜMANI Netsis B2B Sürüm: v2.0 Güncelleme Tarihi: 11.04.2014 Hazırlayan: Bora KÖKEN, Yazılım Proje Uzmanı, B2B Çözümleri Seray YORULMAZ, YDM Uzmanı B2Bdestek@netsis.com.tr İÇİNDEKİLER B2B Tanımı...

Detaylı

Opera V2 Kurulum Klavuzu V0.01

Opera V2 Kurulum Klavuzu V0.01 İçindekiler 1. MySQL Kurulumu... 2 2. MySQL Ayarlarının Yapılması... 3 3. Veritabanı Kurulumu...4 4. ISP Opera Kurulumu... 5 5. ISP Opera Lisanslama... 5 6. Programa giriş yapmak... 5 7. Merkez Ekleme...

Detaylı

Security Configuration Wizard ile güvenliği artırmak

Security Configuration Wizard ile güvenliği artırmak Security Configuration Wizard ile güvenliği artırmak Bu makalede sizlere Security Configuration Wizard kullanımını, bu tool sunucunun nasıl daha güvenli hale getirildiğini ve bu tool ile hazırlanan xml

Detaylı

SHOP INGENICO DOKUMANI

SHOP INGENICO DOKUMANI SHOP INGENICO DOKUMANI Kurulum işlemimizin ilk sırası _POS_Setup kurulumu ile başlıyoruz. Unutmayınız ki pos setup ve kurmuş olduğunuz shop un versiyonlarının güncel olması gerekmektedir. Pos setup ın

Detaylı

WebInstaller. 1. Kurulum Đçin Gereksinimler

WebInstaller. 1. Kurulum Đçin Gereksinimler WebInstaller Ürün Grubu [X] Fusion@6 [X] Fusion@6 Standard Kategori [X] Yeni Fonksiyon Versiyon Önkoşulu @6 Uygulama E-Netsis.Net uygulamasının kurulumu Netsis\ENetsis.Net\Kurulum dizininde bulunan NetsisWebInstall.exe

Detaylı

NİTELİKLİ ELEKTRONİK SERTİFİKA KURULUM AŞAMALARI

NİTELİKLİ ELEKTRONİK SERTİFİKA KURULUM AŞAMALARI NİTELİKLİ ELEKTRONİK SERTİFİKA KURULUM AŞAMALARI Kurulum Aşamaları: 1. Java Kurulumu 2. E-imza Sürücülerinin İndirilmesi 3. Kart Okuyucu Kurulumu 4. Akıllı Kart Kurulumu 5. Sertifikayı Kullanıma Açma Bilgisayarların

Detaylı

TÜRKİYE NOTERLER BİRLİĞİ

TÜRKİYE NOTERLER BİRLİĞİ NOTERLİK BİLGİ SİSTEMİ Değişiklik Numarası: 1.8 11/04/2012 İÇİNDEKİLER 1 ŞEKİL LİSTESİ... 3 1 T.N.B. DUYURU SİSTEMİ... 4 2 T.N.B. DUYURU SİSTEMİ UYGULAMASI İÇİN GEREKLİLİKLER... 6 3 T.N.B. DUYURU SİSTEMİ

Detaylı

Windows Server 2008R2 de Lisans Server ın Aktive Edilmesi

Windows Server 2008R2 de Lisans Server ın Aktive Edilmesi Windows Server 2008R2 de Lisans Server ın Aktive Edilmesi Windows Server 2008 R2 kurulumunu ilk yaptığınız zaman, 120 günlük deneme süreniz başlar. Bu süre içerisinde deneme sürümünü kullanabileceğiniz

Detaylı

Ders Tanıtım Sunumu. 08221 Veri Tabanı II. Elbistan Meslek Yüksek Okulu 2012 2013 GÜZ Yarıyılı. 17 Eyl. 2012 Pzt. Öğr. Gör.

Ders Tanıtım Sunumu. 08221 Veri Tabanı II. Elbistan Meslek Yüksek Okulu 2012 2013 GÜZ Yarıyılı. 17 Eyl. 2012 Pzt. Öğr. Gör. Ders Tanıtım Sunumu 08221 Veri Tabanı II Elbistan Meslek Yüksek Okulu 2012 2013 GÜZ Yarıyılı 17 Eyl. 2012 Pzt. Öğr. Gör. Murat KEÇECİOĞLU Dersin Adı Ders Tanıtım Bilgileri Veri Tabanı II Ders Kodu 08221

Detaylı

Network üzerinde MATLAB kurulması

Network üzerinde MATLAB kurulması Network üzerinde MATLAB kurulması MATLAB&Simulink www.figes.com.tr Bir network üzerinde MATLAB ın kurulmasına başlanmadan önce bir network lisansı açılması ve bunun için de kurulum yapılacak sunucunun

Detaylı

27 Kasım Ekran 1: ETA:SQL Yazılım Güncelleme Uygulaması

27 Kasım Ekran 1: ETA:SQL Yazılım Güncelleme Uygulaması 27 Kasım 2017 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL, ETA:SB İlgili Modül/ler : Genel ETA:SQL YAZILIM GÜNCELLEME UYGULAMASI Programlarımız teknolojik gelişmeler, mevzuat değişiklikleri, kullanıcı talepleri

Detaylı

MAKİNELERE IBM SPSS Statistics 24 nin KURULMASI. IBM SPSS Statistics 24 Yüklemeye Başlamadan Önce Kontrol Edilmesi Gerekenler

MAKİNELERE IBM SPSS Statistics 24 nin KURULMASI. IBM SPSS Statistics 24 Yüklemeye Başlamadan Önce Kontrol Edilmesi Gerekenler MAKİNELERE IBM SPSS Statistics 24 nin KURULMASI IBM SPSS Statistics 24 Yüklemeye Başlamadan Önce Kontrol Edilmesi Gerekenler 1. Antivirüs programları kapalı olmalı 2. Kurulum süresince Administrator yetkisi

Detaylı

Kets DocPlace Bilgi Bankası. 1. İstemcilerde sunucuya ulaşılamadı şeklinde bağlantı hatası alınıyor... 2

Kets DocPlace Bilgi Bankası. 1. İstemcilerde sunucuya ulaşılamadı şeklinde bağlantı hatası alınıyor... 2 Bilgi Bankası İçindekiler 1. İstemcilerde sunucuya ulaşılamadı şeklinde bağlantı hatası alınıyor.... 2 2. İstemcilerde System.Runtime.Remoting.RemotingException: Port is Busy: All pipe instances are busy.

Detaylı

1. Sertifika istenmesi

1. Sertifika istenmesi Tele Tıp için SSL sertifikasının alınması ve ISS yüklenmesi için yapılması gerekli işlemlerin anlatan yardım dokümanıdır. Tüm işlemler PACS sunucusu üzerinden yapılmalıdır. 1. Sertifika istenmesi a. Sub

Detaylı

Linux Kurulumu (Sürüm 1.52) İçindekiler

Linux Kurulumu (Sürüm 1.52) İçindekiler Linux Kurulumu (Sürüm 1.52) İçindekiler 1. Kurulum Başlangıcı 2. Kurulum Yönergeleri 3. Uygulama Çalıştırma Yönergeleri 4. Uygulama Kaldırma 5. Notlar 6. Ek: Sürüm 1.5.2 7. Logoların değiştirilmesi 8.

Detaylı

Bilgi ve Olay Yönetim Sistemi

Bilgi ve Olay Yönetim Sistemi 1 Bilgi ve Olay Yönetim Sistemi Kurulum Kılavuzu Ağustos 2017 Versiyon Sürüm 2.2.5 2 İçindekiler Bilgi ve Olay Yönetim Sistemi... 1 1. Sistem Gereksinimleri... 3 2. Kurulum... 3 3. Lisanslama... 7 4. Windows

Detaylı

e-imzatr Kurulum Klavuzu

e-imzatr Kurulum Klavuzu e-imzatr Kurulum Klavuzu Sürüm 0.0.1 1 İçindekiler İşletim Sistemi Sistem Türü Öğrenme Java yükleme Akis Kurulum Kart Okuyucu Sürücü Kurulum Kullanıcı Doğrulama 2 İşletim Sistemi Sistem Türü Öğrenme Bu

Detaylı

Seri No Takibi İÇERİK

Seri No Takibi İÇERİK Doküman Kodu : TNS008 İlk Yayın Tarihi : Mart 2018 Revizyon Tarihi : Mart 2018 Revizyon No : 1 İÇERİK GENEL BĠLGĠ SERĠ NO TAKĠBĠ Seri No Seri No Parametre Seçimi ile Stok menü Stok kart Alım genel parametreleri

Detaylı

DESTEK DÖKÜMANI GO 3 DEMO KURULUMU VE AYARLARI

DESTEK DÖKÜMANI GO 3 DEMO KURULUMU VE AYARLARI GO 3 DEMO KURULUMU VE AYARLARI GO 3 demo setinin çalışması için öncelikle bilgisayarda veya sunucuda Microsoft Sql Server ın kurulu olması gerekmektedir.eğer mevcut değil ise aşağıdaki linklerden kurulum

Detaylı

Yeni kullanıcı hesabı açmak ya da varolan hesaplar üzerinde düzenlemeler yapmak.

Yeni kullanıcı hesabı açmak ya da varolan hesaplar üzerinde düzenlemeler yapmak. Windows Server 2008 R2 İle Active Directory Domain Servislerinde Gelen Yenilikler Active Directory Administrative Center (Active Directory Yönetim Merkezi) Hepimizin heyecanla beklediği ve ilk beta versiyonlarından

Detaylı

İŞLEM COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMLERİ MÜHENDİSLİK VE EĞİTİM LTD. ŞTİ. ArcGIS 10.1 Desktop Ücretsiz Deneme Lisanslaması

İŞLEM COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMLERİ MÜHENDİSLİK VE EĞİTİM LTD. ŞTİ. ArcGIS 10.1 Desktop Ücretsiz Deneme Lisanslaması İŞLEM COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMLERİ MÜHENDİSLİK VE EĞİTİM LTD. ŞTİ. ArcGIS 10.1 Desktop Ücretsiz Deneme Lisanslaması 2012 İçerik Sayfa 1. Sistem Gereksinimleri...1 2. Esri Hesabı Oluşturma 3 3. Esri Hesabınız

Detaylı

SQL ALWAYS ON SİSTEMİNE YENİ CLUSTER NODE EKLENMESİ

SQL ALWAYS ON SİSTEMİNE YENİ CLUSTER NODE EKLENMESİ SQL ALWAYS ON SİSTEMİNE YENİ CLUSTER NODE EKLENMESİ Windows ve SQL Update seviyelerinin aynı olması gerekmektedir. Windows versiyonu aynı olmalıdır. Ayrıca Disk ve Disklerin içinde ki klasörler diğer SQL

Detaylı

Bilgi ve Olay Yönetim Sistemi

Bilgi ve Olay Yönetim Sistemi 1 Bilgi ve Olay Yönetim Sistemi Kurulum Kılavuzu Nisan 2016 Versiyon Sürüm 2.1.3 2 İçindekiler Bilgi ve Olay Yönetim Sistemi... 1 1. Sistem Gereksinimleri... 3 2. Kurulum... 3 3. Lisanslama... 10 4. Windows

Detaylı

DESTEK DOKÜMANI. GOWeb programının çalıştırılabilmesi için sırasıyla aşağıdaki servis ve programların ilgili makinada kurulu olması gerekmektedir.

DESTEK DOKÜMANI. GOWeb programının çalıştırılabilmesi için sırasıyla aşağıdaki servis ve programların ilgili makinada kurulu olması gerekmektedir. Bölüm GOWeb programının çalıştırılabilmesi için sırasıyla aşağıdaki servis ve programların ilgili makinada kurulu olması gerekmektedir. IIS (Internet Information Services) DotNetFramework.2.0 GOWeb programı

Detaylı

Uzaktan Kurulum Kılavuzu

Uzaktan Kurulum Kılavuzu Uzaktan Kurulum Kılavuzu Uzak yönetim konsolu aracılığı ile ShadowProtect kurulumu ve yönetimi. Sürüm: 4.0+ Tarih: 30.03.2011 Copyright StorageCraft Technology Corporation 2008 Sayfa 1 / 10 ShadowProtect

Detaylı

TachoMobile Server Uygulaması Kullanım Kılavuzu

TachoMobile Server Uygulaması Kullanım Kılavuzu TachoMobile Yönetim Sistemi Proje Destek Dokümanı / Server Uygulaması v1.00.01 İÇİNDEKİLER Server Uygulaması 1. YAZILIM KURULUMLARI 1.1 Java 1.1.1 Kurulum 1.2 TachoMobile Server Uygulaması 1.2.1 Kurulum

Detaylı

Link: ftp://download.logo.com.tr/windows/tools/sql_kurulum/sql_2012_express/

Link: ftp://download.logo.com.tr/windows/tools/sql_kurulum/sql_2012_express/ START DEMO KURULUMU VE AYARLARI START demo setinin çalışması için öncelikle bilgisayarda Microsoft Sql Server ın kurulu olması gerekmektedir.eğer mevcut değil ise aşağıdaki linklerden kurulum dosyası ve

Detaylı

WeldEYE. Kurulum Kılavuzu. İçindekiler

WeldEYE. Kurulum Kılavuzu. İçindekiler WeldEYE Kurulum Kılavuzu İçindekiler Giriş... Hata! Yer işareti tanımlanmamış. Kurulum... Hata! Yer işareti tanımlanmamış. Sistem/Ortam gerekleri... 3 Yazılımın kurulması... 3 Kamera sürücüsünün kurulumu...

Detaylı

KURULUM VE LİSANS KURULUM KILAVUZU

KURULUM VE LİSANS KURULUM KILAVUZU 1. CAMWORKS PAKET İÇERİĞİ; KURULUM VE LİSANS KURULUM KILAVUZU Bir adet CAMWorks kurulum DVD si Bulunmaktadır. CAMWorks Kurulumu mevcut kurulum dosyaları ile ya da kurulum DVD si ile yapılabilir. 2. KURULUMDAN

Detaylı

Kurulum Kılavuzu. www.entes.com.tr

Kurulum Kılavuzu. www.entes.com.tr ENTES 1983 yılından bu yana enerji kalitesi, kompanzasyon, ölçme, koruma & kontrol ve uzaktan izleme alanlarında ürettiği cihaz ve yazılımlarla Türkiye de lider firma konumundadır. Kurulum Kılavuzu ENTES

Detaylı

Amadeus Selling Platform. Yükleme Kılavuzu

Amadeus Selling Platform. Yükleme Kılavuzu Amadeus Selling Platform Yükleme Kılavuzu Amadeus Selling Platform Yükleme Aşamaları Amadeus Selling Platform yüklenecek bilgisayarda Amadeus Selling Platform yüklenecek bilgisayar kullanıcısının ADMIN,

Detaylı

MOBİLTEG MİKRO DEPO OTOMASYONU

MOBİLTEG MİKRO DEPO OTOMASYONU MOBİLTEG MİKRO DEPO OTOMASYONU KURULUM KILAVUZU Mikro v.15 Entegre El Terminali Depo Otomasyonu kurulumu için öncelikle www.mikroelterminali.com adresine giriyoruz. Orada yer alan DEPO OTOMASYONU DEMO

Detaylı

DESTEK DÖKÜMANI START DEMO KURULUMU VE AYARLARI

DESTEK DÖKÜMANI START DEMO KURULUMU VE AYARLARI START DEMO KURULUMU VE AYARLARI START demo setinin çalışması için öncelikle bilgisayarda Microsoft Sql Server ın kurulu olması gerekmektedir.eğer mevcut değil ise aşağıdaki linklerden kurulum dosyası ve

Detaylı

08217 Internet Programcılığı I Internet Programming I

08217 Internet Programcılığı I Internet Programming I Ders Tanıtım Sunumu 08217 Internet Programcılığı I Internet Programming I Elbistan Meslek Yüksek Okulu 2012 2013 GÜZ Yarıyılı 17 Eyl. 2012 Pzt. Öğr. Gör. Murat KEÇECİOĞLU Dersin Adı Ders Tanıtım Bilgileri

Detaylı

AHTAPOT Güvenlik Duvarı Yönetim Sistemi Kullanımı

AHTAPOT Güvenlik Duvarı Yönetim Sistemi Kullanımı AHTAPOT Güvenlik Duvarı Yönetim Sistemi Kullanımı Bu dökümanda, Ahtapot Güvenlik Duvarı Yönetim Sisteminde güvenlik duvarı kurulum ve yönetimi anlatılıyor. Gereken : 1. GYDS Entegrasyonu yapılmış Ansible,

Detaylı

İnternet. Küçük düzeyli ağ. Ağ üzerinden çok kullanıcılı kilit modeli. İnternet üzerinden çok kullanıcılı kilit modeli

İnternet. Küçük düzeyli ağ. Ağ üzerinden çok kullanıcılı kilit modeli. İnternet üzerinden çok kullanıcılı kilit modeli Hasp4 ve HaspHL sistemlerinin ağ ve internet üzerinden kullanılması Çok kullanıcılı ağ kilitleri, aynı ağda bulunan diğer bilgisayarlardan ve internet üzerinden bağlanan bilgisayarlardan kullanılabilirler.

Detaylı

SQL Uyarı Programı Kurulum ve Kullanımı

SQL Uyarı Programı Kurulum ve Kullanımı SQL Uyarı Programı Kurulum ve Kullanımı Kurulum 1. SQL Uyarı.zip dosyası açılır. 2. SQL Uyarı.exe programı çalıştırılır. 3. Üstteki ekran açılır ok. Butonuna basılır. 4. Ayarlar ekranı seçilir. 4.1 Server

Detaylı