YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ SENATO KARARI Toplantı Tarihi :02/07/2014 Toplantı Sayısı :2014/23 Toplantıda Alınan Karar Sayısı :15

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ SENATO KARARI Toplantı Tarihi :02/07/2014 Toplantı Sayısı :2014/23 Toplantıda Alınan Karar Sayısı :15"

Transkript

1 Üniversite Senatosu Başkanlığında toplanarak aşağıdaki kararı almıştır. Karar 2014/23-1 (Sayfa 1/4) Su Ürünleri Fakültesi Dekanlığının tarih ve 224 sayılı yazısı görüşüldü. Su Ürünleri Fakültesince hazırlanan Yüzüncü Yıl Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Laboratuar, Ünite ve Oda (SÜFLAB) Kullanım Yönergesi nin teklif edilmiş aşağıdaki şekliyle kabulüne oy birliği ile karar verildi. YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ SU ÜRÜNLERİ FAKÜLTESİ LABORATUAR, ÜNİTE VE ODA (SÜFLAB) KULLANIM YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- Bu Yönergenin amacı; Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Su Ürünleri Fakültesi Laboratuar, Ünite ve Oda (SÜFLAB), yönetim, çalışma usul ve esaslarını düzenlemektir. Kapsam MADDE 2- Bu yönerge; Yüzüncü Yıl Üniversitesi, SÜFLAB ın teşkilat, yönetim, çalışma usul ve esaslarını kapsar. Dayanak MADDE 3- Bu Yönerge; 4/11/1981 tarihli ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 14 üncü maddesine dayanılarak hazırlanmıştır. Tanımlar MADDE 4-(1) Bu Yönetmelikte geçen; a) Üniversite: Yüzüncü Yıl Üniversitesini, b) Dekan: Su Ürünleri Fakültesi Dekanını, c) SÜFLAB: Su Ürünleri Fakültesi Laboratuar, Ünite ve Odasını, d) Koordinatör: Laboratuar koordinatörünü, e) Sorumlu öğretim elemanı: Laboratuardan sorumlu öğretim elemanını, f) Sorumlu öğretim elemanı yardımcısı: Laboratuardan sorumlu öğretim elemanının yardımcısını ifade eder. İKİNCİ BÖLÜM SÜFLAB amaçları, hedefleri ve faaliyet alanları MADDE 5- SÜFLAB ın amaçları, hedefleri ve faaliyet alanları şunlardır; a) Su Ürünleri Fakültesinde temel ve uygulamalı alanlardaki öğrenci uygulamalarını, araştırma ve geliştirme faaliyetlerini bir organizasyon çerçevesinde düzenlemek.

2 Karar 2014/23-1 (Sayfa 2/4) b) Fakültede gerçekleştirilecek öğrenci uygulamaları için ortam oluşturmak. c) Verimli ve ortak çalışma grupları içeren bir araştırma ortamı oluşturmak. d) Fakültedeki bilimsel faaliyetleri nitelik ve nicelik yönünden arttırmak e) Kamu kurum ve kuruluşları ile üçüncü şahıslardan gelecek analiz tekliflerini temel araştırmalara engel olmayacak şekilde laboratuarın olanakları ölçüsünde değerlendirmek. f) Belirtilen esaslar çerçevesinde, tüm kullanıcılara açık bir öğrenci, araştırma ve uygulama laboratuarı oluşturmak. g) Meydana gelebilecek balık hastalıklarını, balık yetiştiriciliği için su kalitesi ve yem ölçümlerinin/analizlerinin laboratuarda yapılmasını sağlamak. ÜÇÜNCÜ BÖLÜM SÜFLAB Yönetim Organları ve Görevleri SÜFLAB Yönetim Organları MADDE 6- SÜFLAB yönetim organları şunlardır; a) Dekan b) SÜFLAB koordinatörü c) SÜFLAB sorumlu öğretim elemanları d) SÜFLAB sorumlu öğretim elemanı yardımcıları Dekan MADDE 7- SÜFLAB kapsamında ihtiyaç olan araştırma, geliştirme, uygulama, analiz birimlerindeki araç, gereç ve sarf malzemelerinin temini, maksimum verimle kullanımı ile sağlıklı işleyiş ve çalışması yönünde her türlü tedbiri alır ve uygular. Koordinatör MADDE 8- SÜFLAB koordinatörü, öğretim elemanları arasından fakülte dekanı tarafından 1 yıl için görevlendirilir. Süresi biten koordinatör tekrar görevlendirilebilir. Koordinatör, SÜFLAB ın tüm faaliyetlerinden fakülte dekanına karşı sorumludur. Koordinatör, SÜFLAB sorumlu öğretim elemanları ile dekanlık arasındaki koordinasyonu sağlar. Koordinatörün geçici olarak görevinden ayrılması halinde yerine sorumlu öğretim elemanlarının en kıdemli olanından başlamak üzere bir kişi vekalet eder. Sorumlu öğretim elemanları MADDE 9- SÜFLAB Sorumlu öğretim elemanlarının görevleri şunlardır; a) SÜFLAB ın amaçları doğrultusunda yönetim ve işleyişinin koordinasyonundan sorumlu kişidir. Bu yönden bütün tedbirleri alır ve uygular.

3 Karar 2014/23-1 (Sayfa 3/4) b) SÜFLAB kapsamında bulunan araştırma, geliştirme, uygulama, analiz birimlerindeki araç ve gereçlerin maksimum verimle kullanımı ile sağlıklı işleyiş ve çalışması yönünde her türlü tedbiri alır ve uygular. c) Sorumlu olduğu yerdeki ihtiyaçlarını, gerekçeleri ile birlikte hazırlayarak koordinatöre sunar. d) Görevli olduğu yerdeki tüm faaliyetlerden dolayı SÜFLAB koordinatörüne karşı sorumludur. SÜFLAB sorumlu öğretim elemanı yardımcıları MADDE 10- SÜFLAB sorumlu öğretim elemanı yardımcılarının görevleri şunlardır; a) SÜFLAB kapsamında sorumlu olduğu yerin amaçları doğrultusunda işleyişinden sorumlu kişidir. Sorumlu öğretim elemanının bilgisi dahilinde bütün tedbirleri alır ve uygular. b) SÜFLAB kapsamında sorumlu olduğu yerin tertip, düzen, temizlik takibi, araç ve gereçlerin maksimum verimle kullanımı ile sağlıklı işleyiş ve çalışması, laboratuar defterinin doldurulması ve takibini yapar. c) Sorumlu olduğu yerdeki ihtiyaçlarını gerekçeleri ile birlikte hazırlayıp sorumlu öğretim elemanına sunar. d) Görevli olduğu yerdeki tüm faaliyetlerden dolayı sorumlu öğretim elemanına karşı sorumludur. DÖRDÜNCÜ BÖLÜM Laboratuar çalışma kuralları MADDE 11- SÜFLAB çalışma kuralları şunlardır; a. Öğrenciler danışmanı olan öğretim elemanının kontrolünde çalışmalıdır. b. Önlük kullanılması zorunludur. Gerektiğinde eldiven ve koruyucu gözlük kullanılmalıdır. c. Laboratuar defterine, kullanılan malzeme ve cihazlar için kullanan kişinin bilgileri, tarih ve çalışma süreleri yazılmalıdır. d. Kullanımda olan cihazlar kapatılmamalı ya da fişi çekilmemelidir. e. Her türlü deney ve analiz hafta içi mesai saatlerinde yapılmalıdır. Hafta sonuna sarkması durumunda laboratuar sorumlusuna bilgi verilmelidir. f. Kullanılan kimyasallar, numuneler ve çözeltiler mutlaka etiketlenmeli ve gerekli ise dolapta saklanmalıdır. Etiket üzerinde hazırlanış tarihi, saklama süresi, numune sahibi, çözelti ve numunenin özelikleri gibi bilgiler yazılmalıdır. Çözelti hazırlama esnasında, asidin üzerine kesinlikle su ilave edilmemeli, asit suya azar azar karıştırılarak ilave edilmeli. g. Kullanılan kimyasallar kullanıldıktan sonra kendi yerine konulmalıdır. h. Numuneler ve çözeltiler kesinlikle kapaksız ve dengesiz kaplarda saklanmamalıdır. i. Laboratuar çalışmalarının bitiminde, kullanılan tezgahlar ve malzemeler temizlenmelidir. Cam malzemeler kullanıldıktan sonra bol su ile ön temizliği yapıldıktan sonra, yıkama çözeltisi ile temizlenmeli, sonrasında safsu ile yıkanıp yerlerine konulmalıdır. j. Laboratuarda güvenlik kurallarına dikkat edilmelidir.

4 Karar 2014/23-1 (Sayfa 4/4) a. Laboratuarda alet ve ekipmanların kullanılmasında uyulması gereken kurallara dikkat edilmelidir. b. Laboratuar kapıları güvenlik açısından daima kapalı tutulmalıdır. c. Laboratuar ortamına numune ya da kimyasal madde dökülmesi durumunda hemen temizlenmeli, gerekirse laboratuar sorumlusuna bildirilmelidir. BEŞİNCİ BÖLÜM İta amiri MADDE 12- Yüzüncü Yıl Üniversitesi, SUFLAB ita amiri Su Ürünleri Fakültesi dekanıdır. Dekan bu yetkisini SÜFLAB koordinatörüne devredebilir. Personel ihtiyacı MADDE 13- Yüzüncü Yıl Üniversitesi SÜFLAB ile ilgili akademik, teknik ve idari personel ihtiyacı Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Su Ürünleri Fakültesi dekanlığı tarafından karşılanır. Yürürlük MADDE 14- Bu Yönerge Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Yönetim Kurulu Kararı ile kabul edilince yürürlüğe girer. Yürütme MADDE 15- Bu Yönerge hükümlerini Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Su Ürünleri Fakültesi dekanı yürütür.

5 Üniversite Senatosu Başkanlığında toplanarak aşağıdaki kararı almıştır. Karar 2014/23-2 (Sayfa 1/4) Stratejik Araştırmalar Merkezi Müdürlüğünün "Yüzüncü Yıl Üniversitesi Stratejik Araştırmalar Merkezi Yönetmeliği" taslağı hususundaki tarih ve 20 sayılı yazısı görüşüldü. "Yüzüncü Yıl Üniversitesi Stratejik Araştırmalar Merkezi Yönetmeliği"nin hazırlanmış ve teklif edilmiş aşağıdaki şekliyle aynen kabulüne Resmi Gazetede yayınlanmak üzere Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğü ile Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına arzına oy birliği ile karar verildi. YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ STRATEJİK ARAŞTIRMALAR MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 Bu yönetmeliğin amacı, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Stratejik Araştırmalar Merkezi nin amaçları, organizasyonu, yönetimi, faaliyet ve çalışmalarına ilişkin usul ve esasları düzenlemektir. Kapsam MADDE 2 Bu Yönetmelik, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Stratejik Araştırmalar Merkezi nin amaç, görev ve faaliyet alanlarına, yönetim organlarına ve bu organların görevlerine ilişkin hükümleri kapsar. Dayanak MADDE 3 Stratejik Araştırmalar Merkezi, Yüzüncü Yıl Üniversitesi lüğüne bağlı olarak 2547 sayılı Yüksek Öğretim Kanununun 4 üncü maddesinin (b) ve (c) bendlerine dayanarak; 2880 sayılı Kanunla değişik 3/c ve 3708 sayılı Kanunla değişik 3/j hükümleri uyarınca kurulmuştur. MADDE 4 (1) Bu Yönetmelikte geçen; a)üniversite: Yüzüncü Yıl Üniversitesini, b): Yüzüncü Yıl Üniversitesi ünü, c)müdür: Merkez Müdürünü d)yönetim Kurulu: Merkez Yönetim Kurulunu e)danışma Kurulu: Merkezin Danışma Kurulunu, f)yüsam: Yüzüncü Yıl Üniversitesi Stratejik Araştırmalar Merkezi ni ifade eder. İKİNCİ BÖLÜM Merkezin Amacı, Görev ve Faaliyetleri Merkezin Amacı, Görev ve Faaliyetleri MADDE 5 Yüzüncü Yıl Üniversitesi Stratejik Araştırmalar Merkezi nin amacı ve görevleri şunlardır;

6 Karar 2014/23-2 (Sayfa 2/4) a) Türkiye nin bölgesel, ikili ve çok taraflı ulusal ve uluslararası ilişkilerini kapsayan tarihi, kültürel, siyasi, iktisadi, hukuki, sosyolojik, jeopolitik ve stratejik yapısına yönelik bilimsel yöntemlerle konferanslar, sempozyumlar, kongreler, araştırmalar, incelemeler ve değerlendirmeler yapmak, b) İşbirliğini gerektiren alanlarda kamu ve özel kesimle iletişim kurmak ve eğitim programları sunmak, c) Mevcut ve gelecekteki ekonomik, sosyal, kültürel, siyasal, iç ve dış güvenliğe ilişkin konularda yayın faaliyetlerinde bulunmaktır. ÜÇÜNCÜ BÖLÜM Merkezin Organları ve Görevleri Stratejik Araştırmalar Merkezi nin Organları MADDE 6 YÜSAM aşağıdaki organlardan oluşur: a) Danışma Kurulu b) Yönetim Kurulu c) Müdür MADDE 7- YÜSAM Danışma Kurulu, veya ilgili nın başkanlığında, tarafından üç yıl için görevlendirilen en az beş, en fazla on üyeden oluşur. Danışma Kurulunun Görevleri MADDE 8- Danışma Kurulu veya ilgili nın başkanlığında yılda en az iki kez toplanır. Kurul, Merkezin danışma organı olup, kararları istişarî niteliktedir. Danışma Kurulu; Merkezin yapacağı işlere ilişkin görüş bildirir veya yeni tekliflerde bulunur. Yönetim Kurulu MADDE 9- (1)Yönetim Kurulu; Merkez Müdürü ve Merkezin faaliyet alanlarına giren konularda çalışmalar yapan öğretim elemanları arasından tarafından üç yıllığına görevlendirilen sekiz üye olmak üzere toplam dokuz kişiden oluşur. Süresi sona eren üyeler yeniden görevlendirilebilir. (2) Yönetim Kuruluna, Merkez Müdürü başkanlık eder. Yönetim Kurulu ayda en az bir kez toplanır. Müdür gerekli gördüğünde Yönetim Kurulunu toplantıya çağırabilir. Yönetim Kurulu üye tam sayısının salt çoğunluğu ile toplanır ve kararlar toplantıya katılanların salt çoğunluğu ile alınır. Oylar kabul veya ret şeklinde verilir, çekimser oy kullanılmaz. Oyların eşitliği durumunda Müdürün kullandığı oy yönünde çoğunluk sağlanmış kabul edilir. İzinsiz ve mazeretsiz olarak bir yılda ardışık olarak üç toplantıya katılmayan üyenin üyeliği kendiliğinden sona erer. Yönetim Kurulunun Görevleri MADDE 10- Yönetim Kurulu aşağıdaki görevleri yerine getirir: YÜSAM Yönetim Kurulu, ilgili düzenlemeler ve Merkezin amaçları doğrultusunda, Danışma Kurulunun tavsiyelerini de dikkate alarak, aşağıdaki görevleri yerine getirir:

7 Karar 2014/23-2 (Sayfa 3/4) (a) Merkezin kuruluş amacı doğrultusunda uygun strateji ve politikaları oluşturmak, lüğün onayına sunmak; onaylanan strateji ve politikaların uygulanmasını takip ve temin etmek, (b) Merkezin etkin bir biçimde faaliyet göstermesi için gerekli olan diğer kararları almak ve uygulama sonuçlarını denetlemek, (c) Yurtiçi ve yurtdışı işbirliği ve proje tekliflerini değerlendirmek ve karara bağlamak. Müdür MADDE 11- YÜSAM Müdürü, Üniversitede görevli öğretim elemanları arasından tarafından üç yıl için görevlendirilir. Süresi dolan Müdür, aynı usulle tekrar görevlendirilebilir. MADDE 12- YÜSAM Müdürü, aşağıdaki görevleri yerine getirir: (a) YÜSAM ı temsil etmek ve yönetmek, (b) Yönetim Kurulu kararlarının Yönerge çerçevesinde uygulanmasını takip ve temin etmek, (c) Merkez bünyesindeki işgörenler ve çalışma gruplarının faaliyetlerini düzenlemek, koordine ve kontrol etmek, (ç) Üniversite içi ve dışı, ulusal ve uluslararası kişi ve kuruluşlar arasındaki işbirliği ve koordinasyonu sağlamak, (d) Merkezin amaçları doğrultusunda işin gerektirdiği diğer görevleri yerine getirmek. MADDE 13- Personel ve Kaynak İhtiyacı YÜSAM in akademik, idari, teknik personel ve kaynak ihtiyacı 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 13 üncü maddesi uyarınca, tarafından karşılanır. DÖRDÜNCÜ BÖLÜM Çeşitli ve Son Hükümler Harcama Yetkilisi MADDE 14 - (1) Merkezin harcama yetkilisi Müdürdür. Merkezin Gelirleri MADDE 15- (1) Merkezin gelirleri şunlardır: a) Üniversite bütçesinden tahsis edilen ödenekler, b) Merkeze yapılacak her türlü bağış, c) Merkez tarafından hazırlanan rapor, proje ve yayınlardan sağlanan gelirler. Merkezin Giderleri MADDE16- (1) Merkezin giderleri şunlardır: a) Merkezin amaçları doğrultusunda gerekli faaliyetlerin gerçekleştirilmesi için yapılacak giderler, b) Yönetim Kurulu kararı ile yapılacak diğer harcamalar.

8 Karar 2014/23-2 (Sayfa 4/4) Hüküm Bulunmayan Haller MADDE 17- (1) Bu Yönetmelikte hüküm bulunmayan hallerde ilgili diğer mevzuat hükümleri uygulanır. Yürürlük MADDE 18- Bu Yönerge Yüzüncü Yıl Üniversitesi Senatosu tarafından onaylanıp Resmi Gazetede yayımlandığı tarihte yürürlüğe girer. Yürütme MADDE 19- Bu Yönergeyi Yüzüncü Yıl Üniversitesi ü yürütür.

9 Üniversite Senatosu Başkanlığında toplanarak aşağıdaki kararı almıştır. Karar 2014/23-10 (Sayfa 1/8) Yüzüncü Yıl Üniversitesi Hizmet İçi Eğitim Yönergesi nin teklif edilmiş aşağıdaki şekliyle kabulüne oy birliği ile karar verildi. YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ HİZMET İÇİ EĞİTİM YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç: MADDE 1 - Bu yönerge, Yüzüncü Yıl Üniversitesinde görevli personelin günün koşullarına uygun olarak yetiştirilmelerini sağlamak, görevinin gerektirdiği bilgi, beceri ve davranışlara sahip tutum kazanmalarını sağlamak, etkinlik ve tutumluluk bilinci ile yetiştirilerek verimliliğini artırmak ve daha ileriki görevlere hazırlanmaları için uygulanacak hizmet içi eğitimin hedeflerini, ilkelerini, planlama esaslarını ve değerlendirme usulleri ile diğer hususları belirlemek amacıyla hazırlanmıştır. Kapsam: MADDE 2 - Bu yönerge Yüzüncü Yıl Üniversitesinde 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi olarak görev yapan personeli kapsar. Dayanak: MADDE 3 - Bu yönerge 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 214 üncü maddesi ile 124 sayılı Yükseköğretim Üst Kuruluşları ile Yükseköğretim Kurumlarının İdari Teşkilatı Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin 29 uncu maddesine dayanılarak hazırlanmıştır. Tanımlar : MADDE 4 Bu yönergede geçen; a) Üniversite : Yüzüncü Yıl Üniversitesini, b) : Yüzüncü Yıl Üniversitesi ünü, c) Hizmet İçi Eğitim Kurulu : Yüzüncü Yıl Üniversitesi Hizmet İçi Eğitim Kurulunu, d) Personel : 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi personeli, e) Eğitim Görevlisi : Hizmetiçi Eğitim faaliyetinde öğretici olarak görev alan kişiyi ifade eder. İKİNCİ BÖLÜM Eğitimin Esasları Hizmet İçi Eğitimin Hedefleri: MADDE 5 - Hizmet İçi Eğitimin hedefi, Devlet Memurları Eğitim Genel Planında, kalkınma planlarında ve iş programlarında eğitim için öngörülen amaçlar doğrultusunda; a) Personelin, bilgisini ve verimliliğini arttırarak hizmet içinde yetişmelerini sağlamak, daha üst görev ve kadrolara

10 Karar 2014/23-10 (Sayfa 2/8) hazırlamak, buna ilişkin görevde yükselme eğitimini düzenlemek; b) Devlet Memurlarının ödev, yetki ve sorumlulukları ile mesleki etik ilkelerini öğretmek, genel haklar ve yasaklar hakkında bilgi vermek; c) Yönetimde ve uygulamada verimlilik, etkinlik ve tutumluluğun artırılmasını sağlamak, d) Üniversiteyi bilimsel ve teknolojik olarak üst seviyeye taşımak; e) Hizmetlerin tam ve zamanında kullanıcılara ulaşmasını sağlayacak eğitimi vermek; f) Personel planlamasının uygulanmasında hizmet içi eğitimden en etkin biçimde yararlanmak; g) İnsan kaynakları planlaması doğrultusunda üniversitenin ihtiyacı olan insan gücünü yetiştirmektir. Hizmet İçi Eğitimin İlkeleri: MADDE 6 Hizmet içi eğitimin hedeflerine ulaşabilmek için uygulanacak ilkeler; a) Eğitimin, verimlilik, etkinlik ve tutumluluk ilkelerine uygun olarak yürütülmesi ve sürekli olması; b)eğitimin, Üniversitenin amaçları, görevleri, yetkileri, sorumlulukları ve ihtiyaçları dikkate alınarak düzenlenecek plan ve programlara dayandırılması; c) Eğitimden beklenen sonuçlara ulaşılıp ulaşılmadığının belirlenmesi için eğitim çalışmaları sırasında ve bitiminde değerlendirme yapılması; d) Eğitim yapılacak yerlerin eğitim şartlarına uygun olması, eğitimin gereklerine göre düzenlenmesi ve donatılması; e) Her amirin birimindeki personelinin eğitiminden ve yetiştirilişinden sorumlu olması; f) Bu yönerge hükümlerine göre eğitim görevi verilecek eğiticilerin ve eğitime tabi tutulacak personelin eğitime katılmaktan sorumlu olması; g) Hizmet içi eğitimden yararlanmada öncelikler esas alınarak, tüm personelin saptanan hizmet içi eğitim ihtiyacına göre yararlandırılması; h) Gerektiğinde ilgili tüm kurum ve kuruluşlarla eğitimde işbirliği yapılması, bilgi, belge, araç-gereç ve eğitim görevlisi değişiminin sağlanmasıdır. ÜÇÜNCÜ BÖLÜM Hizmet İçi Eğitim Teşkilatı ve Görevleri Hizmet İçi Eğitim Teşkilatı: MADDE 7 - Üniversitenin Eğitim Faaliyetleri; a) Hizmet İçi Eğitim Kurulu, b) Personel Daire Başkanlığı (Eğitim Şube Müdürlüğü) tarafından yürütülür. Hizmet İçi Eğitim Kurulu: MADDE 8 - Üniversitenin eğitim faaliyetleriyle ilgili genel politikasını tespit ve tayin etmek amacıyla kurulan Hizmet İçi Eğitim Kurulu, ün belirleyeceği nın başkanlığında, Personel Daire Başkanı, Eğitim Şube Müdürü ile ün üniversite yöneticiler arasından belirleyeceği bir akademik, bir de idari personel olmak üzere en az

11 Karar 2014/23-10 (Sayfa 3/8) beş kişiden oluşur. Kurul başkanı katılımlarına gerek duyulan diğer yetkilileri Kurul Toplantılarına davet edebilir. Kurul üyelerinin özürleri halinde Kurul toplantılarına vekilleri katılabilir. Hizmet İçi Eğitim Kurulu, hizmet içi eğitim konularını görüşmek üzere Başkanın çağrısı üzerine toplanır. Hizmet İçi Eğitim Kurulu nun kararları öneri niteliğinde olup, bu kararlar ün onayı ile kesinleşir. Gerek duyulduğunda Hizmet İçi Eğitim Kurulunun başkan ve üyeleri tarafından değiştirilebilir. Hizmet İçi Eğitim Kurulunun Görevleri: MADDE 9 Hizmet İçi Eğitim Kurulunun görevleri; a) Hizmet içi eğitim faaliyetlerinin yürütülmesi için izlenecek yol, yöntem ve eğitim politikasını saptamak; b) Eğitim Şube Müdürlüğü tarafından önerilen eğitim plan ve program taslaklarını değerlendirip son şeklini vererek, eğitim plan ve programlarının uygulanmasında idari, mali, hukuki ve teknik konularda ortaya çıkan aksaklıkları gidermek; c) Hizmet içi eğitim plan ve programları kapsamında yetiştirilmek amacıyla yurt içinde diğer kurum ve kuruluşlara gönderilecek personeli saptamak; d) Bir önceki hizmet içi eğitim faaliyetlerinin sonuçlarını değerlendirerek yeni programda aksayan hususları göz önünde bulundurmak; e) Hizmet içi eğitim çalışmaları ve uygulamaya ilişkin öneri ve başvuruları incelemek ve karara bağlamak; f) Hizmet İçi Eğitim plan ve programlarının verimli, etkin ve tutumlu bir şekilde gerçekleşmesi amacıyla diğer kurum ve kuruluşlarla işbirliği yapılarak, eğitim ve öğretim bakımından Üniversiteye yararlı olabilecek imkan ve kaynakları saptamak; g) Yurtiçinde eğitim çalışmalarına katılanların verecekleri raporların değerlendirilmesini yapmak, h) Yapılacak hizmet içi eğitim etkinliklerinin türü, süresi ve tarihi, okutulacak dersler, katılacak personel sayısı ve eğitim görevlilerini saptamak; ı) Hizmet İçi Eğitim programlarında okutulacak ders notlarının hazırlanmasını sağlamak; i) Üniversite personeline uygulanacak hizmet içi eğitim ihtiyacını saptamak; j) Gerçekleştirilen eğitim etkinliklerinin sonuçlarının değerlendirmektir. Personel Daire Başkanlığı ve Eğitim Şube Müdürlüğünün Görevleri: MADDE 10 (1) Personel Daire Başkanlığının hizmet içi eğitimle ilgili görevleri Eğitim Şube Müdürlüğü tarafından yürütülür. Personel Daire Başkanlığı, Eğitim Şube Müdürlüğünün tüm iş ve işlemlerinden birinci derecede sorumludur. (2) Eğitim Şube Müdürlüğünün Görevleri; a) Üniversitenin hizmet içi eğitim faaliyetlerine ilişkin hizmetler yürütmek, b) Üniversitenin ihtiyacı doğrultusunda yapılacak hizmet içi eğitim plan taslağını hazırlamak ve Hizmet İçi Eğitim Kuruluna sunmak: c) Hizmet İçi Eğitim Kurulunun görüşü ve ün onayından sonra eğitim planına göre programlar hazırlamak: d) Hizmet İçi Eğitim Kurulunun sekretarya hizmetlerini yürütmek;

12 Karar 2014/23-10 (Sayfa 4/8) e) Gerekli durumlarda birimlerden hizmet içi eğitim ile ilgili görüş ve taleplerini almak; f) Eğitim faaliyetleri için gerekli eğitim harcamalarını saptayarak Hizmet İçi Eğitim Kuruluna sunmak; g) Hazırlanan eğitim programı göz önünde bulundurularak Üniversite personelinin eğitimi ile ilgili bütün işleri planlayarak, organize etmek ve izlemek; h) Hizmet İçi Eğitim Kurulunca saptanan; okutulacak dersler, seçilecek eğitim görevlileri ve haftalık ders programları ile ilgili yazıları ün onayına sunmak; ı) Eğitim görevlileri ile eğitim programına katılanların devam durumlarını kontrol edip, bunlarla ilgili ders ücreti ve puantajlarını tutmak; i) Eğitim programı ile ilgili araç, gereç ve sarf malzemelerini temin etmek; j) Görevde Yükselme Eğitimi sonunda yapılacak sınav ile ilgili hazırlıkları yapmak veya yaptırmak; k) Hizmet içi eğitime katılanların bitirme belgeleri, katılım belgelerini, puantajlarını, disiplin belgelerini arşivlemek; l) Üniversite personelinin aldıkları hizmet içi eğitim kayıtlarını tutmak; m) Eğitim ve öğretim için mevcut ve gerekli bina, araç ve gereçleri saptayarak eksikliklerinin giderilmesi için plan ve program hazırlamak; n) Eğitimle ilgili plan, program, etüt, proje ve araştırmaların zamanında gerçekleştirilmesi için gerekli tedbirleri alarak, karşılaşılan güçlükleri yetkililerle koordinasyon sağlayarak gidermek; o) Hizmet içi eğitim sonuçlarını Hizmet İçi Eğitim Kuruluna sunmak; ö) Hizmet içi eğitim faaliyetleri ile ilgili araştırmalar yapmaktır. DÖRDÜNCÜ BÖLÜM Hizmet İçi Eğitim Görevlileri Hizmet İçi Eğitim Görevlilerinin Seçimi: MADDE 11 - Her düzeydeki hizmet içi eğitim faaliyetlerinin uygulanmasında öncelikle üniversite bünyesinden olmak üzere diğer kurumlardan da personel görevlendirilebilir. Görevlendirilen eğitimcilerin mazeretleri nedeniyle katılamayacakları da dikkate alınarak yedek eğitimciler görevlendirilebilir. Hizmet İçi Eğitim Görevlilerinin Nitelikleri: MADDE 12 - Hizmet içi eğitim faaliyetinde görevlendirilecek eğitimcilerin, eğitim programlarında yer alan konularda gerekli bilgi, uygulama ve öğretme yeteneğine sahip olmaları gerekmektedir. Diğer kurum ve kuruluşlardan görevlendirilecek eğitimciler için de aynı şartlar aranır. Hizmet İçi Eğitim Görevlilerinin Yetki ve Sorumlulukları: MADDE 13 Hizmet İçi Eğitim Görevlilerinin Yetki ve Sorumlulukları; a) Üstlendiği eğitim konuları ile ilgili bir plan yapmak; b) Yaptıkları planla ilgili doküman bulunmaması halinde, eğitim notlarını hazırlayıp programın başlamasından en az on gün önce Eğitim Şube Müdürlüğüne vermek; c) Programda belirlenen konuları öğretmek ve konuların personel tarafından dikkatle izlenmesini sağlayacak tedbirleri

13 Karar 2014/23-10 (Sayfa 5/8) almak; d) Eğitim konularını işlerken modern eğitim tekniklerini uygulamak; e) Gerektiğinde eğitim süresi içinde sözlü veya yazılı sınav yapmak ve değerlendirmek; f) Eğitim programı sonunda yapılacak genel sınav için soru bankası hazırlamak; g)eğitim süresince Eğitim Şube Müdürlüğü ile işbirliği yapmakla, eğitim faaliyetinin etkinliğini değerlendirmek; h) Zorunlu sebeplerle görevlerine devam edememeleri halinde durumu derhal Eğitim Şube Müdürlüğüne bildirmektir. BEŞİNCİ BÖLÜM Hizmet İçi Eğitimin Planlanması ve Uygulanması Hizmet İçi Eğitim Plan ve Programları: MADDE 14 Eğitim Şube Müdürlüğü, Hizmet İçi Eğitim Planını yıllık olarak hazırlar. Bu taslak Hizmet İçi Eğitim Kurulunda görüşüldükten sonra ün onayı ile kesinleşerek program halinde uygulamaya konulur. Hizmet İçi Eğitim Programları ün onayından sonra, eğitim çalışmalarının başlamasından en az yedi önce bütün birimlere duyurulur. Hizmet İçi Eğitim Programlarında, hizmet içi eğitim konusu, süresi, yeri, yöntemi, eğitim görevlileri, eğitim sonunda sınav yapılıp yapılmayacağı ve gerekli diğer hususlar belirtilir. Gerektiğinde il içinde veya il dışındaki kurum veya kuruluşlarla ortak eğitim programı uygulanabilir. Hizmet İçi Eğitim Planı, Onayından sonra Eğitim Şube Müdürlüğünce Üniversitemiz adresinde yayınlanır. Ayrıca Hizmet İçi Eğitim Planında yer alan hizmet içi eğitim faaliyetlerine ait planlama, düzenleme, başvuru, onay, duyuru, erteleme, değişiklik, açılış, iptal, görevlendirme vb. gibi işlemler de Eğitim Şube Müdürlüğünce Üniversitemiz adresinde yayınlanır. Hizmet İçi Eğitim: MADDE 15 - Hizmet İçi Eğitim; a) Adaylık süresi içinde; Temel Eğitim, Hazırlayıcı Eğitim ve Staj şeklinde, Aday Memurların Yetiştirilmelerine İlişkin Genel Yönetmelik, b) Asli Memurluk süresi içinde; bilgi tazeleme eğitimi ve değişikliklere intibak eğitimi Yüzüncü Yıl Üniversitesi Hizmet İçi Eğitim Yönergesi, üst görev kadrolarına hazırlama eğitimi ise, Yükseköğretim Üst Kuruluşları ile Yükseköğretim Kurumları Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde yapılır. Hizmet İçi Eğitim Programları: MADDE 16 - Hizmet İçi Eğitim Programları; a) Adaylık Eğitimi, (Temel Eğitim, Hazırlayıcı Eğitim ve Staj); b) Değişikliklere İntibak Eğitimi; c) Bilgi Tazeleme Eğitimi;

14 Karar 2014/23-10 (Sayfa 6/8) d) Üst Görevlere Hazırlama Eğitimi; e) Eğiticilerin Eğitimi olmak üzere, kurs, seminer, konferans, uygulamalı eğitim (staj), araştırma, yurt içi incelemeler ile Hizmet İçi Eğitim Kurulunun belirleyeceği metotlardan bir veya birkaçı birlikte uygulanmak suretiyle düzenlenir. Hizmet İçi Eğitim Konuları ve Süreleri: MADDE 17 - İlgili mevzuat hükümleri saklı kalmak üzere; a) Bu yönergeye göre yapılacak hizmet içi eğitimde yer alacak konular, personelin hizmet ve çalışma alanına göre ihtiyaç duyulan alanlardan seçilir. b) Programların süreleri; programın yeri, eğitim görevlileri, eğitime katılanlar, tahsis olunacak ödenek ve diğer programlarla ilişkisi gibi unsurların her biri dikkate alınarak tespit edilir. Hizmet İçi Eğitimin Yapılacağı Yer ve Yönetimi: MADDE 18 - Hizmet içi eğitimin üniversite bünyesinde (kendi yerleşkesinde bulunan sınıfı, toplantı veya konferans vb. salonlarında) uygulanması esastır. Gerektiğinde il içinde veya il dışındaki diğer kurum ve kuruluşların tesislerinden de yararlanılabilir. Hizmet İçi Eğitim Programı Eğitim Şube Müdürlüğü tarafından yönetilir. ALTINCI BÖLÜM Hizmet İçi Eğitime Katılma, Sınavlar, Değerlendirme, İzinler ve Disiplin Hizmet İçi Eğitime Katılma: MADDE 19 - Kesinleşen programlarda hizmet içi eğitime tabi tutulacak personel, o hizmet içi eğitim faaliyetine katılmak zorundadır. Kanuni mazeretleri olanlar dışında, eğitim faaliyetine katılmayanlar hakkında Yükseköğretim Kurumları Yönetici, Öğretim Elemanı ve Memurları Disiplin Yönetmeliği ilgili hükümleri uygulanır. Eğitime katılanlar, eğitim süresince idari yönden Eğitim Şube Müdürlüğüne bağlıdır. Başka kurumlarda hizmet içi eğitim faaliyetleri ile ilgili seminer, kurs, konferans ve benzeri hizmet içi eğitime katılanlar, incelenen konuları ve bilgilerini artıran hususları içine alan bir raporu eğitimin tamamlanmasını müteakip bir ay içinde Eğitim Şube Müdürlüğüne vermekle yükümlüdürler. Sınav Komisyonu: MADDE 20 Hizmet içi eğitim programlarının sonunda yapılacak sınavlarda lük Olur'uyla belirlenecek en az üç kişilik bir sınav komisyonu kurulur. Yazılı sınav süreleri, sorular ve cevap anahtarı sınavdan önce sınav komisyonunca belirlenir. Sınavlar: MADDE 21 - Eğitime katılan personelin başarıları; eğitimin özelliğine göre, eğitim süresi içinde veya sonunda yazılı, sözlü veya uygulamalı olarak ayrı ayrı veya birlikte yapılacak sınavlarla tespit olunur. Sınavlarda test usulü uygulanabilir. Sınavın şekli eğitim programlarında belirtilir. Gerektiğinde eğitim süresi içinde sınavları eğitim görevlisi yapar.

15 Karar 2014/23-10 (Sayfa 7/8) Sınavda köşesi kapalı kağıt kullanılır. Sınav sonuçlarının ilanı: MADDE 22 - Yazılı sınav kâğıtları sınav komisyonu tarafından değerlendirilerek sonuçlar, her sınav için bir liste düzenlenmek suretiyle en geç on gün içinde ilgililere duyurulur. Sınav sonuçlarına itiraz: MADDE 23 - İtirazlar sınav sonuçlarının ilgililere duyurulmasından başlayarak 7 gün içinde bir dilekçe ile sınav komisyonu başkanlığına yapılır. Bu itirazlar, Komisyonca incelenir ve sonuç en geç 10 gün içinde ilgililere bildirilir. Bu incelemeden sonra verilen puan kesindir. Sınav kağıtları Eğitim Şube Müdürlüğünce; a) Soruların cevap anahtarı, cevap kağıtları bir yıl; b) Tutanaklar, değerlendirme fişleri iki yıl; kanuni süresi içinde yargı yoluna başvuranların evrakları ise dava sonuçlanıncaya kadar saklanır. Bu şekilde yargı yoluna başvuranlar durumunu yazılı olarak bağlı oldukları birimlere de bildirirler. Değerlendirme: MADDE 24 - Sınavlarda değerlendirme 100 puan üzerinden yapılır. Eğitim programlarında özel bir sınav ve değerlendirme şeklinin öngörülmediği hallerde başarı notu 60 puandır. Sınavlarda 0,5 puan ve üstü tam puana tamamlanır. Yazılı, sözlü ve uygulamalı sınav şekillerinin birlikte uygulanılması halinde puanların aritmetik ortalaması alınır. Sınav sonunda gerekli başarı puanını alamamış olan personel, aynı düzeydeki eğitim programına bir kere daha çağrılabilir. Eğitime katılan personele eğitim çalışmaları sonunda eğitimin türüne göre "Başarı Belgesi" veya "Katılma Belgesi" verilebilir. Verilen belgelerin bir örneği ilgilinin özlük dosyasına konulur. Eğitim programının genel değerlendirmesine yardımcı olmak üzere, eğitim sırasında veya sonunda, eğitim faaliyetine katılanlar ile eğitim görevlilerinin görüş ve düşüncelerini tespit etmek üzere anketler düzenlenebilir. Disiplin: MADDE 25 - Hizmet içi eğitim faaliyetine katılması kararlaştırılmış olan personel, hastalık izni ve kanuni mazeretleri dışında eğitim faaliyetine katılmak ve düzenli bir şekilde izlemek zorundadır. Bu konuda özürsüz olarak ihmali görülen veya eğitim faaliyetinin düzenli bir şekilde yürütülmesini engelleyici davranışlarda bulunanlar ile sınavlarda kopya teşebbüsünde bulunan veya disiplini bozanlar, sınav yerinden çıkarılır ve haklarında tutanak düzenlenir. Bunlar o eğitim programında başarısız sayılır. Ayrıca haklarında, Yükseköğretim Kurumları Yönetici, Öğretim Elemanı ve Memurları Disiplin Yönetmeliği nin ilgili hükümleri uygulanır. İzinler: MADDE 26 - Hizmet içi eğitim faaliyeti süresi içinde eğitime tabi tutulan yıllık izin kullanamaz. Eğitim Görevlileri

16 Karar 2014/23-10 (Sayfa 8/8) Hizmet İçi Eğitim Programını aksatacak şekilde yıllık izin kullanamaz. YEDİNCİ BÖLÜM Çeşitli Hükümler Hizmet İçi Eğitim Giderleri: MADDE 27 - Hizmet içi eğitim faaliyetlerinin gerektirdiği harcamalar Personel Daire Başkanlığı bütçesinden karşılanır. Hizmet İçi Eğitim Görevlilerinin ve Eğitime Katılanların Giderleri: MADDE 28 - Eğitim görevlilerine eğitime katıldıkları süreler dikkate alınarak, 6245 sayılı Harcırah Kanunu, Bütçe Kanunu, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu, 2914 sayılı Yükseköğretim Personel Kanununun ilgili hükümleri uygulanır. Saklı Hükümler: MADDE 29 - Bu yönergede hüküm bulunmayan hallerde "657 sayılı Devlet Memurları Kanunu, Eğitim Genel Planı, Aday Memurların Yetiştirilmelerine İlişkin Genel Yönetmelik hükümleri ile Yükseköğretim Üst Kuruluşları ile Yükseköğretim Kurumları Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği hükümleri uygulanır. Yürürlük: MADDE 30 - Bu yönerge üniversite senatosunun onayladığı tarihte yürürlüğe girer. Yürütme: MADDE 31 - Bu yönergeyi Yüzüncü Yıl Üniversitesi ü yürütür.

17 Üniversite Senatosu Başkanlığında toplanarak aşağıdaki kararı almıştır. Karar 2014/23-11 (Sayfa 1/3) Yüzüncü Yıl Üniversitesi Afiş-Poster-İlan-Duyuru Yönergesi nin teklif edilmiş aşağıdaki şekliyle kabulüne oy birliği ile karar verildi. YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ AFİŞ-POSTER-İLAN-DUYURU YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM VE TANIMLAR Amaç MADDE 1- (1) Bu yönergenin amacı; Yüzüncü Yıl Üniversitesinin açık ve kapalı alanlarında kullanılacak afiş, poster, pankart, ilan ve duyurularla ilgili işleyişin üniversite tarafından belirlenmiş kurallar dâhilinde yürütülmesidir. Kapsam MADDE 2- (1) Bu yönerge, Yüzüncü Yıl Üniversitesinin açık ve kapalı mekânlarında duyuru ve ilan amaçlı her türlü afiş, pankart ve posterlerin asılmasına yönelik usul ve esasları kapsar. Tanımlar MADDE 3- (1) Bu yönergede geçen; a) Çalışan: Yüzüncü Yıl Üniversitesi çalışanını, b) Genel Sekreter: Yüzüncü Yıl Üniversitesi Genel Sekreterini, c) Kişiler: Yüzüncü Yıl Üniversitesi öğrencisi ve çalışanı olmayan kişileri, ç) Kurumlar: Yüzüncü Yıl Üniversitesi dışındaki kurum ve kuruluşları, d) : Yüzüncü Yıl Üniversitesi ünü, e) Öğrenci: Yüzüncü Yıl Üniversitesi öğrencisini, f) Üniversite: Yüzüncü Yıl Üniversitesini, ifade eder. İKİNCİ BÖLÜM GENEL ŞARTLAR, AFİŞ, POSTER, PANKART, DUYURU VE İLANLARIN YERLERİ VE AFİŞ, POSTER, PANKART, DUYURU VE İLANLARIN SÜRESİ Genel Şartlar MADDE 4-1) Üniversitenin açık ve kapalı alanlarına afiş, poster, duyuru ve ilanlar Üniversite tarafından belirlenmiş yetkililerin onayı ile asılabilir. 2) Etkinlik afişlerinin asılabilmesi ve etkinliğe dair duyuruların yapılabilmesi için öncelikle etkinliğin üniversite tarafından onaylanmış olması gerekir. Onay işlemleri tamamlanmamış etkinliklerin duyurusu yapılamaz. 3) Cinsiyet, ırk, din, ulusal ve etnik köken, renk, bedensel engel, dış görünüş, medeni ya da ailevi durum, yaş

18 Karar 2014/23-11 (Sayfa 2/3) ya da politik aidiyet ayrımı içeren afiş, poster, duyuru ve ilanlar kesinlikle kullanılamaz. Afiş, poster, pankart, duyuru ve ilanların yerleri MADDE 5-1) Panoların hangi amaçla kullanılacağına dair bilgiler İlan Panosu Kullanım Çizelgesi adlı dokümanda belirtilir. Panolar ayrılan amaca uygun kullanılmadığında söz konusu olan duyuru ve ilanlar ilgili birimlerce toplanarak, herhangi bir bilgilendirmeye gerek duymadan imha edilir. 2) Panolar dışında kalan kapı, pencere, cam, bina duvarı, asansör, sütun ve ağaç gövdeleri gibi yerlere hiç bir afiş, pankart, duyuru ve ilan asılamaz. 3) Üniversitede ayrılmış olan Şehir Duvarı'na ilan ve duyuru asmak için herhangi bir onaya gerek bulunmamakta olup, Genel Şartlar kısmında belirtilmiş olan koşullara uygun olduğu sürece, isteyen öğrenci ve çalışanlar tarafından Şehir Duvarı'na ilan asılabilir. Şehir Duvarı'nın yeri İlan Panosu Kullanım Çizelgesi adlı dokümanda belirtilmiş olup, söz konusu panoların üzerinde Şehir Duvarı ibaresi bulunmaktadır. Afiş, poster, pankart, duyuru ve ilanların süresi MADDE 6-1) Afiş, poster, pankart, duyuru ve ilanlar etkinlik tarihinin iki hafta öncesinde asılabilir ve etkinlik tarihinde mesai bitiminden sonra ilgili birimler tarafından toplanır. 2) Afiş, pankart, duyuru ve ilanların arkasında asılma ve kaldırılma tarihleri bulunur ve kaldırılma tarihinde toplanarak imha edilir. 3) Onay kısmında belirtilmiş tarihlere uygun olmayan duyuru ve ilanlar İlgili birimler tarafından toplanarak imha edilir. ÜÇÜNCÜ BÖLÜM AFİŞ, POSTER, PANKART, DUYURU VE İLANLARIN ONAY YERLERİ VE ÜNİVERSİTE TARAFINDAN GEREK DUYULAN AFİŞ, POSTER, PANKART, DUYURU VE İLANLAR Afiş, poster, pankart, duyuru ve ilanların onay yerleri MADDE 7-1) İlan ve duyuruların asılması için onay yerleri şunlardır: a) Öğrenci Etkinliklerinin Duyuru ve İlanları: Öğrenci Etkinlikleri Kurulu tarafından onaylanmış bulunan "Öğrenci Etkinliği" duyuru ve ilanları için Öğrenci Etkinlikleri Sorumlusunun onayı gerekir. b) Üniversite dışından gelen duyuru ve ilanlar için Genel Sekreterlik onayı gerekir. c) Her türlü afiş, pankart, duyuru ve ilanlar yetkililerden yazılı izin alınmadıkça, açık ve kapalı mekânlara asılamaz. Herhangi bir afiş, pankart, duyuru ve ilanın dağıtılması için üniversite dışındaki resmi kurumlardan izin alınmış olması, Üniversite yetkililerinden yazılı izin alınması zorunluluğunu ortadan kaldırmaz.

19 Karar 2014/23-11 (Sayfa 3/3) Üniversite tarafından gerek duyulan afiş, poster, pankart, duyuru ve ilanlar MADDE 8- (1) Doğrudan doğruya lük, Genel Sekreterlik, Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı ve Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından yapılmasına gerek duyulan ilan ve duyurular için bu yönerge hükümleri uygulanmaz. DÖRDÜNCÜ BÖLÜM YÜRÜRLÜK VE YÜRÜTME Yürürlük MADDE 9 (1) Bu yönerge Üniversite Senatosunca onaylandığı tarihte yürürlüğe girer. Yürütme MADDE 10- (2) Bu yönerge hükümlerini Yüzüncü Yıl Üniversitesi ü yürütür. EK 1. İlan Panosu Kullanım Çizelgesi: DOĞU KAMPÜS BAŞLIK SAYI MEKAN Akademik 5 adet 1. kat girişi 1. kat turuncu koltuklar 2. kat yemekhane girişi 3. kat rektörlük önü 4. kat koridoru Kulüpler 5 adet 1. kat girişi 1. kat turuncu koltuklar 2. kat yemekhane girişi 3. kat rektörlük önü 4. kat koridoru Şehir Dışı Etkinlikler 2 adet 2. kat yemekhane girişi 3. kat koridoru Şehir Duvarı 1 adet 3. Kat bakkal yanı Öğrenci İşleri 1 adet 2. Kat öğrenci işleri ofisi yanı TOPLAM 14 adet

20 Üniversite Senatosu Başkanlığında toplanarak aşağıdaki kararı almıştır. Karar 2014/23-12 (Sayfa 1/6) Yüzüncü Yıl Üniversitesi Spor Tesisleri İşletme Yönergesi nin teklif edilmiş aşağıdaki şekliyle kabulüne oy birliği ile karar verildi. YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ SPOR TESİSLERİ İŞLETME YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1. Bu Yönergenin amacı; Yüzüncü Yıl Üniversitesine ait her türlü spor tesislerinin eğitim, araştırma ve spor amaçlı işletilmesi, mensuplarına sağlıklı yaşam koşulları içinde spor yapma imkanı sağlayarak, spor organizasyonlarının yapılması esaslarını, ilgililerin görev, yetki ve sorumlulukları ile ilgili tüm birimlerin ilişkilerini düzenlemektir. Kapsam MADDE 2. Bu Yönerge, Yüzüncü Yıl Üniversitesine ait her türlü spor tesislerinin işletilmesine ilişkin usul ve esaslar ile her türlü spor organizasyonları, Üniversite içi ve üniversiteler arası sportif faaliyetleri, organizasyonlara katılımı ve bu organizasyonlara ilişkin yönetim, görev, işleyiş ve esasları kapsar. Dayanak MADDE 3. Bu Yönerge, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 47 nci maddesi ile Yükseköğretim Kurumları Mediko-Sosyal, Sağlık, Kültür ve Spor İşleri Dairesi Uygulama Yönetmeliğine dayanılarak düzenlenmiştir. Tanımlar MADDE 4. Bu Yönergede geçen, a) Üniversite : Yüzüncü Yıl Üniversitesini, b) : Yüzüncü Yıl Üniversitesi ünü, c) Senato: Yüzüncü Yıl Üniversitesi Senatosunu, d) Yönetim Kurulu : Yüzüncü Yıl Üniversitesi Yönetim Kurulunu, e) Daire Başkanlığı: Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığını, f) Şube Müdürlüğü : Yüzüncü Yıl Üniversitesi Sağlık-Kültür ve Spor Daire Başkanlığı, Spor Şube Müdürlüğünü, g) Tesis Sorumlusu: İlgili spor tesisinden sorumlu görevliyi h) Tesisler : Yüzüncü Üniversitesi Spor Tesislerini, ifade eder. İKİNCİ BÖLÜM Spor Tesisleri Personel Görev ve Yetkileri Şube Müdürü

21 Karar 2014/23-12 (Sayfa 2/6) MADDE 5. Şube Müdürü, tesislerin işletilmesinden Sağlık-Kültür ve Spor Daire Başkanlığı na karşı sorumludur. Şube Müdürünün yetki ve sorumlulukları MADDE 6. Şube Müdürünün yetki ve sorumlulukları şunlardır: a) Tesislerin bakımlı ve hizmete hazır olmasını sağlamak, b) Tesislerin bakım, onarım ve korunması için önlemler almak, c) Tesislerin günlük kontrollerinin yapılarak eksikliklerinin giderilmesini sağlamak, d) Tesislerde bulunan demirbaşların temiz, bakımlı ve kullanılır halde bulundurulmasını temin etmek, e) Tesislerin "Tesis Bilgi Dosyası"nın tutulmasını sağlamak, f) Tesislerde yapılacak spor faaliyetlerinin takvimini hazırlamak, g) Tesislerde yapılacak çalışma ve antrenman isteklerine uygun cevap vermek, h) Üç ayda bir Daire Başkanlığına tesislerin genel durumu hakkında rapor vermek, i) Spor tesislerinin sağlık ve hijyen açısından kontrollerini yapmak ve ilgili kurumlara iletilmek üzere raporları düzenleyerek Daire Başkanlığına göndermek. Tesis Sorumlusunun görev ve sorumlulukları MADDE 7. İlgili Spor Tesisi sorumlusu, madde 6 da belirtilen görevleri yerine getirir ve her konuda Şube Müdürüne karşı sorumludur. Spor tesislerinin işleyiş, bakım ve onarımı MADDE 8. Spor Tesislerinin işleyişi, personel ihtiyacı, bakım ve onarımında aşağıdaki hususlar dikkate alınır: 1) Tesislerin işletilmesinde ihtiyaç duyulan personel ve kısmi statüde çalışan öğrenci ihtiyacı, Şube Müdürlüğünün talebi, Daire Başkanlığının teklifi ve veya ilgili nın onayı ile karşılanır. 2) Tesislerin bakımı, onarımı ve her türlü giderleri, Sağlık-Kültür ve Spor Daire Başkanlığı nın ilgili bütçe tertibinden karşılanır. Tesislere Giriş Kartlarının verilmesine ilişkin esaslar: MADDE 9. Tesislere girebilmek için kart sistemi uygulanır. Giriş kartları aşağıdaki kişilere verilir: 1) Yüzüncü Yıl Üniversitesi çalışan ve emekli personeli ile bunların eşleri, altsoy ve üstsoy kan hısımları, 2) Yüzüncü Yıl Üniversitesi öğrencileri, 3) lük Makamı tarafından faydalandırılması uygun görülen diğer kişiler. Tesislere Giriş Kartı İçin Gerekli Belgeler MADDE 10. Giriş kartı düzenlenmesi için aşağıdaki belgelerin sunulması gerekir: 1) Fotoğraflı Spor Tesisleri Başvuru Formu, (Basılı veya dijital Ek-1) 2) Kimlik fotokopisi veya ilgili makamdan alınmış görev belgesi, a) Yakınlar için nüfus cüzdanı fotokopileri, b) Diğer kişiler için, lük Makamınca verilen uygunluk yazısı, (Ek-2)

22 Karar 2014/23-12 (Sayfa 3/6) ÜÇÜNCÜ BÖLÜM Spor Tesisleri ve Uyulacak Kurallar Spor Tesisleri MADDE 11. Bu yönergeye esas olan spor tesisleri şunlardır: 1) Spor Salonları, 2) Halı Sahalar, 3) Kondisyon Salonları, 4) Futbol ve Atletizm Sahaları, 5) Tenis Kortları, 6) Açık Basketbol ve Voleybol Sahaları. Spor Tesislerinde Uyulması Gereken Kurallar: MADDE 12. Tesisleri kullananların uyması gereken kurallar aşağıda sıralanmıştır: Genel Kurallar: 1) Spor Tesis Giriş Kartı olmayanlar tesislerden yararlanamaz. 2) Tesislere girişte görevliye müracaat edilmeden giriş yapılamaz. 3) Tesislerde sigara içilmesi kesinlikle yasaktır. 4) Tesislerden sadece tesise özel spor kıyafeti ve ayakkabısı ile faydalanılabilir. 5) Tesisler, Şube Müdürlüğü tarafından yapılacak haftalık program dahilinde kullandırılır. 6) Tesisleri kullanan üyelerimizin verdiği her türlü zarar, maddi olarak kendilerinden tahsil edilir. 7) Rezervasyon gereken tesisler için önceden rezervasyon yaptırılması zorunludur. 8) Tesislerde kaybolan eşyalardan kişilerin kendileri sorumludur. 9) Spor Tesisi kullanım ücreti ve üyelik aidatı Yönetim Kurulu tarafından belirlenir. Ücretlerin kullanım öncesi ödenmesi zorunludur. 10) Tesis kurallarına uymayan ve huzursuzluk çıkaran üyelerin kartlarının iptali konusunda Daire Başkanlığı yetkilidir. Kurallara uyulmaması durumunda: Birinci defa yazılı ihtar, ikincisinde bir ay süre ile geçici iptal, üçüncüsünde bir yıl süre ile kart iptali müeyyidesi uygulanır ve üyelik aidatı geri ödenmez. 11) Spor Tesislerinde gözetim altında tutulması gereken yerlerde, tesis ve sağlık kurallarına uymayanlar ile gözetim eşliğinde spor yapmayan kişilerde meydana gelecek sağlık sorunları vb. rahatsızlıklardan Üniversite sorumlu değildir. MADDE 13. Spor Salonlarında uyulması gereken kurallar: 1) Spor Salonlarına uygun spor kıyafeti ve spor ayakkabısı bulunmayanlar giremez. 2) Çamurlu ve kirli spor ayakkabısı ile salona girilemez.

23 Karar 2014/23-12 (Sayfa 4/6) 3) Spor Salonu içerisinde hiçbir gıda maddesi yenmez, 4) Spor Salonu doğru ve amacına uygun olarak kullanılır. Araç gereçlere ve zemine zarar verilmemelidir. 5) Soyunma odaları temiz ve düzenli kullanılmalıdır. 6) Soyunma odalarındaki duşlar amaç dışı kullanılmamalıdır, (kıyafet, ayakkabı yıkamak vb ). 7) Spor Salonunu kullananlar, görevliden dolap anahtarlarını alarak eşyalarını dolaplara koymalıdırlar. MADDE 14. Kapalı Halı Sahada uyulması gereken kurallar: 1) Halı Sahadan yararlanmak isteyen kişilerin, önceden rezervasyon yaptırmaları gerekmektedir. 2) Halı Saha içerisinde uygun spor kıyafeti ve spor ayakkabısı giyilmesi zorunludur. 3) Soyunma odaları ve dolap anahtarları salon görevlilerinden temin edilir. 4) Halı Sahada, zemine zarar veren ayakkabı kullanımı yasaktır. 5) Halı Saha içerisinde hiçbir gıda maddesi yenmez, 6) Alınan seans sürelerinde başlama ve bitiş saatlerine uymak zorunludur. 7) Halı Sahayı kullananlardan saat ücreti, tesisi kullanmadan önce makbuz karşılığı peşin olarak tahsil edilir. MADDE 15. Kondisyon Salonunda uyulması gereken kurallar: 1) Kondisyon salonunu kullanırken uygun spor giysileri kullanılmalıdır. 2) Kondisyon salonunda kullanılmak üzere temiz spor ayakkabısı bulundurulmalıdır. 3) Kondisyon salonunu kullanırken havlu bulundurulması zorunludur. 4) Kondisyon salonu içerisinde hiçbir gıda maddesi yenmez. 5) Kondisyon salonuna girişte görevliye müracaat edip, kayıt yaptırdıktan sonra görevli rehberliğinde çalışılmalıdır. 6) Kondisyon Salonunda bulunan spor aletlerinin, parçalarını sökmek, yerlerini değiştirmek yasaktır. 7) Kondisyon salonunda öğrenci-personel seanslarına uyulmalıdır. 8) Elektronik aletleri kullanmak için görevliden yardım alınmalıdır. 9) Kondisyon aletlerinin kullanım şekli değiştirilmek istendiğinde görevliden yardım alınmalıdır. 10) Kondisyon Salonu kullanımı sırasında üyelerin sağlık kontrollerini yaptırmadıkları için oluşabilecek tüm sorunların sorumluluğu kendilerine aittir. MADDE 16. Futbol ve Atletizm Sahasında uyulması gereken kurallar: 1) Futbol ve Atletizm Sahasından yararlanmak isteyen kişilerin, önceden rezervasyon yaptırmaları gerekmektedir. 2) Futbol ve Atletizm Sahası içerisinde uygun spor kıyafeti ve spor ayakkabısı giyilmesi zorunludur. 3) Soyunma odaları ve dolap anahtarları salon görevlilerinden temin edilecektir. 4) Atletizm Sahasında, atletizm ayakkabısı dışında ayakkabı kullanımı yasaktır. 5) Futbol ve Atletizm Sahası içerisinde hiçbir gıda maddesi yenmez. 6) Alınan seans sürelerinde başlama ve bitiş saatlerine uymak zorunludur. 7) Futbol Sahasını kullananlardan saat ücreti, tesisi kullanmadan önce makbuz karşılığı peşin olarak tahsil edilir.

24 Karar 2014/23-12 (Sayfa 5/6) 8) Futbol ve Atletizm Sahasının eğitim amaçlı kullanıldığı saatlerde, öğrenciler ders öğretmeni nezaretinde tesisi kullanabilirler. MADDE 17: Kapalı ve Açık Tenis Kortlarında uyulması gereken kurallar: 1) Tenis Kortlarına uygun spor kıyafeti ve spor ayakkabısı bulunmayanlar giremez. 2) Tenis Kortları içerisinde her türlü gıda maddesi yemek yasaktır. 3) Tenis Kortlarından yararlananların raket ve topları kendilerinin temin etmeleri gerekmektedir. 4) Salonda öğrenci-personel seanslarına ve sürelerine uyulması zorunludur DÖRDÜNCÜ BÖLÜM Spor Tesisleri Tahsisi ve Ücretlendirme Tahsis MADDE 18. Üniversiteye ait tesisler aşağıdaki şartlarda lük tarafından kısa veya uzun süreli olarak tahsis edilebilir: 1) Tesisler esas itibariyle eğitim-öğretim, serbest zaman ve spor faaliyetlerine, 2) Eğitim-öğretim ve Üniversitenin spor faaliyetlerini aksatmayacak şekilde, tesislerin fiziki alt yapısını ve saha içi dokusunun korunarak kullanılması kaydıyla Üniversitemiz birimlerine, a) lükçe gerekli görülen her türlü toplantı, kültür, spor ve sanat faaliyetlerine, b) Yönetim Kurulunca belirlenecek günlük, haftalık ve aylık ücretler karşılığı Üniversite dışı spor kulüpleri ve diğer kuruluşlara tahsis edilir. Ancak tahsis için Daire Başkanlığına en az bir hafta önceden müracaat edilmesi gerekir. Tahsisin reddi halinde gerekçesi ilgili birime bildirilir. Tahsis başvurusu MADDE 19. Tahsis başvuru işlemleri aşağıda belirtilmiştir: 1) Tesislerin tahsisini isteyen gerçek ve tüzel kişiler, Yüzüncü Yıl Üniversitesi lüğü Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığına başvururlar. 2) Başvurular eğitim ve öğretimi engellemeyecek şekilde, Daire Başkanlığı tarafından değerlendirilir. 3) Aynı spor tesisi için aynı günde birden fazla talep olması halinde; söz konusu tesis, Üniversite içi faaliyetlere öncelikli olmak üzere, kamu kurum ve kuruluşlarına ve son olarak gerçek ve tüzel kişilere tahsis edilebilir. 4) Tahsis bedeli, Üniversite Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı'nın hesabına yatırıldığına dair belgenin ibrazından sonra kullanıcılara uygun çalışma saati verilir. Ücret MADDE 20. Tesislerin ücretlendirmesi aşağıdaki şartlarda yapılır: 1) Tesislerin kullanım ücretleri, her yıl Maliye Bakanlığı tarafından yayınlanan, Kamu Sosyal Tesislerine İlişkin Tebliğ esasları dikkate alınmak suretiyle, Üniversite Yönetim Kurulu tarafından belirlenir. 2) Ücretler, Tesislerde görevli Muhasebe Yetkilisi Mutemetleri tarafından makbuz veya banka kartı ile tahsil edilir.

25 Karar 2014/23-12 (Sayfa 6/6) 3) Muhasebe Yetkilisi Mutemetleri tarafından tahsil edilen ücretler, Maliye Bakanlığı tarafından yayınlanan yönetmelik ve tebliğ hükümleri dikkate alınmak suretiyle, Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı banka hesabına/veznesine yatırılır. 4) Belirlenen ücretler kurulacak bir otomasyon sistemi üzerinden de tahsil edilebilir. BEŞİNCİ BÖLÜM Çeşitli ve Son Hükümler Yürürlük MADDE: 21 Bu Yönerge Senatoda kabul edildiği tarihte yürürlüğe girer. Yürütme MADDE 22 Bu Yönerge hükümlerini Yüzüncü Yıl Üniversitesi ü yürütür. Ek:1 T.C. YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ (Sağlık-Kültür ve Spor Daire Başkanlığı na) Ekli formda kimlik bilgileri bulunan,... ın Üniversitemiz Spor Tesislerinden yararlanmak üzere Spor Tesisleri Giriş Kartı verilmesi uygun görülmüştür. U Y G U N D U R.../.../20.

26 Üniversite Senatosu Başkanlığında toplanarak aşağıdaki kararı almıştır. Karar 2014/23-13 (Sayfa 1/4) Yüzüncü Yıl Üniversitesi Lisansüstü Akademik Danışmanlık Yönergesi nin teklif edilmiş aşağıdaki şekliyle kabulüne oy birliği ile karar verildi. YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ AKADEMİK DANIŞMANLIK YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- Bu Yönergenin amacı; Yüzüncü Yıl Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretiminde ders, Tez/Sanatta Yeterlik çalışması danışmanlarının sahip olması gereken nitelikler, atanmaları ile görev ve yetkilerine ilişkin usul ve esasları düzenlemektir. Kapsam MADDE 2- Bu Yönerge ile belirlenen ölçütler, Lisansüstü ders, Tezli Yüksek Lisans ve Doktora tezi ile Sanatta Yeterlik çalışması danışmanlığı ile sınırlıdır. Dayanak MADDE 3- Bu Yönerge tarih ve sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Yüzüncü Yıl Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği nin 26. maddesine dayanılarak hazırlanmıştır. Tanımlar MADDE 4 - Bu Yönergede geçen; a) Enstitü Yönetim Kurulu: İlgili Enstitünün Müdürü başkanlığında; Müdür yardımcıları ve Enstitü Kurulu tarafından üç yıl için seçilen üç Öğretim Üyesinden oluşan kurulu, b) Anabilim/Ana Sanat Dalı: Yüzüncü Yıl Üniversitesine bağlı Eğitim-Öğretim hizmeti veren Enstitülere bağlı ilgili Anabilim/Ana Sanat Dalını, c) Anabilim/Ana Sanat Dalı Akademik Kurulu: İlgili Anabilim/Ana sanat dalında bulunan tüm Öğretim Üyelerinden oluşan kurulu, ç) Anabilim/Ana Sanat Dalı Kurulu: İlgili Anabilim Dalı Başkanı ve Bilim Dalı Başkanlarından oluşan kurulu, d) Danışman: Enstitüde kayıtlı öğrenciye; Ders ve Tez (Yüksek Lisans Tezi, Doktora Tezi, Sanatta Yeterlik Tezi veya Dönem Projesi) dönemlerinde rehberlik etmek üzere Anabilim/Ana Sanat Dalı Başkanlığı tarafından önerilen ve Enstitü Yönetim Kurulunca atanan Öğretim Üyesini veya Doktoralı Öğretim Görevlisini, e) İkinci danışman: Lisansüstü program öğrencisinin Tez, Sanatta Yeterlik çalışmasının gerektirdiği durumlarda öğrenci ile danışman Öğretim Üyesinin talepleri doğrultusunda ilgili Anabilim Dalı Başkanlığının önerisi ile Enstitü Yönetim Kurulunca atanan Üniversite içinden veya başka bir Yükseköğretim Kurumunda görevli Öğretim Üyesi veya Yükseköğretim Kurumu dışında Kamu veya Özel Sektörde çalışan Doktora yapmış alanında uzman araştırmacılar arasından seçilen kişiyi,

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ SPOR TESİSLERİ İŞLETME YÖNERGESİ

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ SPOR TESİSLERİ İŞLETME YÖNERGESİ YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ SPOR TESİSLERİ İŞLETME YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1. Bu Yönergenin amacı; Yüzüncü Yıl Üniversitesine ait her türlü spor tesislerinin eğitim,

Detaylı

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ HİZMET İÇİ EĞİTİM YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ HİZMET İÇİ EĞİTİM YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar TRAKYA ÜNİVERSİTESİ HİZMET İÇİ EĞİTİM YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönerge, Trakya Üniversitesinde görevli personelin günün koşullarına uygun olarak yetiştirilmelerini

Detaylı

HİZMET İÇİ EĞİTİM YÖNERGESİ

HİZMET İÇİ EĞİTİM YÖNERGESİ YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ HİZMET İÇİ EĞİTİM YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç: MADDE 1 - Bu yönerge, Yüzüncü Yıl Üniversitesinde görevli personelin günün koşullarına uygun olarak yetiştirilmelerini

Detaylı

YALOVA ÜNİVERSİTESİ SPOR TESİSLERİ İŞLETME YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YALOVA ÜNİVERSİTESİ SPOR TESİSLERİ İŞLETME YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Senato:08.12.2015/95 Madde:9 un ekidir. YALOVA ÜNİVERSİTESİ SPOR TESİSLERİ İŞLETME YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- Bu Yönergenin amacı; Yalova Üniversitesine ait

Detaylı

GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ SPOR TESİSLERİ İŞLETME YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ SPOR TESİSLERİ İŞLETME YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ SPOR TESİSLERİ İŞLETME YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 Bu Yönergenin amacı; Gaziosmanpaşa Üniversitesine ait her türlü spor tesislerinin

Detaylı

HİZMET İÇİ EĞİTİM YÖNETMELİĞİ

HİZMET İÇİ EĞİTİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç Madde 1 Bu Yönetmelik, Ahi Evran Üniversitesinde görevli personelin Üniversitenin hedeflerine ulaştıracak yetkinlik düzeyine ulaşmalarını ve görevinin gerektirdiği bilgi,

Detaylı

AFİŞ-POSTER-İLAN-DUYURU YÖNERGESİ

AFİŞ-POSTER-İLAN-DUYURU YÖNERGESİ YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ AFİŞ-POSTER-İLAN-DUYURU YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç AMAÇ, KAPSAM VE TANIMLAR MADDE 1- (1) Bu yönergenin amacı; Yüzüncü Yıl Üniversitesinin açık ve kapalı alanlarında kullanılacak

Detaylı

ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANLIĞI HİZMET İÇİ EĞİTİM YÖNERGESİ

ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANLIĞI HİZMET İÇİ EĞİTİM YÖNERGESİ ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANLIĞI HİZMET İÇİ EĞİTİM YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç Madde 1 Bu Yönerge, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığında görevli personelin günün koşullarına uygun olarak

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ HİZMET İÇİ EĞİTİM YÖNETMELİĞİ

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ HİZMET İÇİ EĞİTİM YÖNETMELİĞİ Sayfa 1/11 BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç Madde 1 Bu Yönetmelik, Yıldız Teknik Üniversitesinde görevli personelin günün koşullarına uygun olarak yetişmelerini sağlamak, görevinin gerektirdiği bilgi,

Detaylı

GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜHİZMET İÇİ EĞİTİM YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜHİZMET İÇİ EĞİTİM YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜHİZMET İÇİ EĞİTİM YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Bu Yönerge, Gaziosmanpaşa Üniversitesi nde görevli personelin günün koşullarına

Detaylı

ERZĠNCAN ÜNĠVERSĠTESĠ HĠZMET ĠÇĠ EĞĠTĠM YÖNERGESĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM. Genel Hükümler

ERZĠNCAN ÜNĠVERSĠTESĠ HĠZMET ĠÇĠ EĞĠTĠM YÖNERGESĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM. Genel Hükümler ERZĠNCAN ÜNĠVERSĠTESĠ HĠZMET ĠÇĠ EĞĠTĠM YÖNERGESĠ Amaç BĠRĠNCĠ BÖLÜM Genel Hükümler Madde 1 Bu Yönerge; Erzincan Üniversitesi nde görev yapmakta olan idarî personelin günün koşullarına uygun olarak yetişmelerini

Detaylı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ HİZMET İÇİ EĞİTİM YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Genel Hükümler

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ HİZMET İÇİ EĞİTİM YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Genel Hükümler 08.12.2009 tarih ve 2009/226 sayılı kararın ekidir. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ HİZMET İÇİ EĞİTİM YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç Madde 1 Bu Yönerge, Ondokuz Mayıs Üniversitesinde görevli personelin

Detaylı

MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ HİZMET İÇİ EĞİTİM YÖNETMELİĞİ

MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ HİZMET İÇİ EĞİTİM YÖNETMELİĞİ MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ HİZMET İÇİ EĞİTİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Bu Yönetmelik, Muğla Büyükşehir Belediyesinde çalışmakta olan veya işe yeni

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HİZMETİÇİ EĞİTİM YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HİZMETİÇİ EĞİTİM YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HİZMETİÇİ EĞİTİM YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı, İstanbul Üniversitesinde görevli 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununa tâbi personele

Detaylı

ÇUKUROVA BELEDİYE BAŞKANLIĞI HİZMET İÇİ EĞİTİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Genel Hükümler

ÇUKUROVA BELEDİYE BAŞKANLIĞI HİZMET İÇİ EĞİTİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Genel Hükümler ÇUKUROVA BELEDİYE BAŞKANLIĞI HİZMET İÇİ EĞİTİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç Madde 1-(1) Bu Yönetmeliğin amacı, Çukurova Belediye Başkanlığında görevli personelin günün koşullarına uygun

Detaylı

Yönerge No: 53 ETİ MADEN İŞLETMELERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET İÇİ EĞİTİM YÖNERGESİ

Yönerge No: 53 ETİ MADEN İŞLETMELERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET İÇİ EĞİTİM YÖNERGESİ Yönerge No: 53 ETİ MADEN İŞLETMELERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET İÇİ EĞİTİM YÖNERGESİ Ağustos / 2014 ETİ MADEN İŞLETMELERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KURUMSAL PROJE YÖNETİMİ YÖNERGESİ İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM... 1 Amaç,

Detaylı

25 Haziran 2010 Cuma YÖNERGE Sayı :34

25 Haziran 2010 Cuma YÖNERGE Sayı :34 T.C. RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ HİZMETİÇİ EĞİTİM YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç MADDE-1: (Değişik S.T:03.05.2012/55) Bu Yönerge, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinde görevli personelin

Detaylı

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ HİZMET İÇİ EĞİTİM YÖNETMELİĞİ I.BÖLÜM Genel Hükümler

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ HİZMET İÇİ EĞİTİM YÖNETMELİĞİ I.BÖLÜM Genel Hükümler BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ HİZMET İÇİ EĞİTİM YÖNETMELİĞİ I.BÖLÜM Genel Hükümler AMAÇ : 1-Bursa Büyükşehir Belediyesi nde görevli personelin yetiştirilmesini sağlamak, verimliliğini artırmak ve daha ileriki

Detaylı

ET VE BALIK KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMETİÇİ EĞİTİM YÖNERGESİ

ET VE BALIK KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMETİÇİ EĞİTİM YÖNERGESİ ET VE BALIK KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMETİÇİ EĞİTİM YÖNERGESİ I. BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar, Hedefler, İlkeler Amaç MADDE 1- (1) Et ve Balık Kurumu Genel Müdürlüğünde ve taşra teşkilatlarında

Detaylı

TÜRKİYE İŞ KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET İÇİ EĞİTİM YÖNETMELİĞİ

TÜRKİYE İŞ KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET İÇİ EĞİTİM YÖNETMELİĞİ TÜRKİYE İŞ KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET İÇİ EĞİTİM YÖNETMELİĞİ Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı nın 07.08.2001 gün ve 4759 sayılı Onayı ile yürürlüğe girmiştir Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Madde

Detaylı

MARMARA ÜNİVERSİTESİ HİZMET İÇİ VE İDARİ GÖREVLİLERE VERİLECEK EĞİTİM HAKKINDA YÖNERGE Senato: 3 Nisan 2018 / B

MARMARA ÜNİVERSİTESİ HİZMET İÇİ VE İDARİ GÖREVLİLERE VERİLECEK EĞİTİM HAKKINDA YÖNERGE Senato: 3 Nisan 2018 / B MARMARA ÜNİVERSİTESİ HİZMET İÇİ VE İDARİ GÖREVLİLERE VERİLECEK EĞİTİM HAKKINDA YÖNERGE Senato: 3 Nisan 2018 / 365-4-B BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç Madde 1- (1) Bu Yönerge, Marmara Üniversitesi nde

Detaylı

SULTANGAZİ BELEDİYE BAŞKANLIĞI HİZMET İÇİ EĞİTİM YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler

SULTANGAZİ BELEDİYE BAŞKANLIĞI HİZMET İÇİ EĞİTİM YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler SULTANGAZİ BELEDİYE BAŞKANLIĞI HİZMET İÇİ EĞİTİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç MADDE 1 - (1) Bu Yönetmelik, Sultangazi Belediye Başkanlığında görevli personelin günün koşullarına uygun

Detaylı

MASKİ EĞİTİM YÖNETMELİĞİ

MASKİ EĞİTİM YÖNETMELİĞİ Yönetim Kurulu Kararı - Tarihi: 12.04.2016, Sayısı: 143 Genel Kurul Kararı - Tarihi: 17.05.2016, Sayısı: 416668568-050.01.04.01.01-2 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Malatya

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARAR ÖRNEĞİ

ANKARA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARAR ÖRNEĞİ Karar Tarihi : 18/04/2014 Toplantı Sayısı : 386 Karar Sayısı : 3261 ANKARA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARAR ÖRNEĞİ 3261-04/03/2014 tarih ve 382/3231 sayılı Üniversite Senatosu kararı ile kabul edilen ve 657 sayılı

Detaylı

MASKİ HİZMETİÇİ EĞİTİM YÖNETMELİĞİ

MASKİ HİZMETİÇİ EĞİTİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- (1) Malatya Su ve Kanalizasyon İdaresinde görevli personelin mesleki ve teknik yönden yetiştirilmesini sağlamak, verimliliğini artırmak ve

Detaylı

KARATAY BELEDİYE BAŞKANLIĞI HİZMET İÇİ EĞİTİM YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler

KARATAY BELEDİYE BAŞKANLIĞI HİZMET İÇİ EĞİTİM YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler KARATAY BELEDİYE BAŞKANLIĞI HİZMET İÇİ EĞİTİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç Madde 1-(1) Bu Yönetmeliğin amacı, Karatay Belediye Başkanlığında görevli personelin günün koşullarına uygun

Detaylı

TARIM İŞLETMELERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET İÇİ EĞİTİM YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler

TARIM İŞLETMELERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET İÇİ EĞİTİM YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler TARIM İŞLETMELERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET İÇİ EĞİTİM YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç Madde 1- (1) Bu Yönerge, Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü ile bağlı İşletme Müdürlüklerinde görevli personelin

Detaylı

ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANLIĞI HİZMET İÇİ EĞİTİM YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler

ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANLIĞI HİZMET İÇİ EĞİTİM YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANLIĞI HİZMET İÇİ EĞİTİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönetmelik, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığında görevli personelin

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ KARİYER GELİŞTİRME UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ KARİYER GELİŞTİRME UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ KARİYER GELİŞTİRME UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 - (1) Bu Yönetmeliğin amacı, İstanbul Üniversitesi Kariyer

Detaylı

T.C. BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ

T.C. BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ T.C. BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ HİZMET İÇİ EĞİTİM YÖNERGESİ BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ HİZMETİÇİ EĞİTİM YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1-(1) Bu Yönergenin amacı; Bingöl

Detaylı

GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ HİZMET İÇİ EĞİTİM YÖNERGESİ

GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ HİZMET İÇİ EĞİTİM YÖNERGESİ GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ HİZMET İÇİ EĞİTİM YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Bu Yönerge, Gaziosmanpaşa Üniversitesi nde görevli personelin günün

Detaylı

TÜRKİYE CUMHURİYETİ ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ HİZMET İÇİ EĞİTİM YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler

TÜRKİYE CUMHURİYETİ ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ HİZMET İÇİ EĞİTİM YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç MADDE 1 - (1) Bu Yönetmelik, Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanlığında görevli personelin günün koşullarına uygun olarak yetişmelerini sağlamak, görevlerinin gerektirdiği

Detaylı

ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL, ENDÜSTRİYEL VE TEKNOLOJİK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ

ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL, ENDÜSTRİYEL VE TEKNOLOJİK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL, ENDÜSTRİYEL VE TEKNOLOJİK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Madde 1 (1) Bu yönetmeliğin amacı; Abant

Detaylı

TÜRKİYE KÖMÜR İŞLETMELERİ KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET İÇİ EĞİTİM YÖNETMELİGİ

TÜRKİYE KÖMÜR İŞLETMELERİ KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET İÇİ EĞİTİM YÖNETMELİGİ TÜRKİYE KÖMÜR İŞLETMELERİ KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET İÇİ EĞİTİM YÖNETMELİGİ 2006 (Bu yönetmelik, Yönetim Kurulunun 14.02.2006 tarih ve 7/54 sayılı kararı ile yürürlüğe girmiştir.) 1 TÜRKİYE KÖMÜR İŞLETMELERİ

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HİZMET İÇİ EĞİTİM YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HİZMET İÇİ EĞİTİM YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HİZMET İÇİ EĞİTİM YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönerge, İstanbul Üniversitesinde görevli personelin günün koşullarına uygun olarak yetişmelerini sağlamak,

Detaylı

T.C. DÜZCE BELEDİYESİ HİZMET İÇİ EĞİTİM YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler

T.C. DÜZCE BELEDİYESİ HİZMET İÇİ EĞİTİM YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler T.C. DÜZCE BELEDİYESİ HİZMET İÇİ EĞİTİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç MADDE 1- Düzce Belediye Başkanlığı'nda görevli personelin yetiştirilmesini sağlamak, verimliliğini artırmak ve ileri

Detaylı

ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ YENİLİKÇİ GIDA TEKNOLOJİLERİ GELİŞTİRME UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ

ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ YENİLİKÇİ GIDA TEKNOLOJİLERİ GELİŞTİRME UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ Sayfa No 1 / 5 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ GELİŞTİRME UYGULAMA VE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Abant İzzet Baysal Üniversitesine bağlı olarak

Detaylı

PAMUKKALE BELEDİYE BAŞKANLIĞI HİZMET İÇİ EĞİTİM YÖNETMELİĞİ. I.BÖLÜM Genel Hükümler

PAMUKKALE BELEDİYE BAŞKANLIĞI HİZMET İÇİ EĞİTİM YÖNETMELİĞİ. I.BÖLÜM Genel Hükümler PAMUKKALE BELEDİYE BAŞKANLIĞI HİZMET İÇİ EĞİTİM YÖNETMELİĞİ I.BÖLÜM Genel Hükümler AMAÇ: Madde 1- Pamukkale Belediyesi nde görevli personelin yetiştirilmesini sağlamak, verimliliğini artırmak ve daha ileriki

Detaylı

YÖNETMELİK. Giresun Üniversitesinden: GİRESUN ÜNİVERSİTESİ MERKEZİ ARAŞTIRMA LABORATUVARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM

YÖNETMELİK. Giresun Üniversitesinden: GİRESUN ÜNİVERSİTESİ MERKEZİ ARAŞTIRMA LABORATUVARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM 17 Ocak 2013 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 28531 Giresun Üniversitesinden: YÖNETMELİK GİRESUN ÜNİVERSİTESİ MERKEZİ ARAŞTIRMA LABORATUVARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam,

Detaylı

ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ

ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ Sayfa No 1 / 5 ABANT İZZET BAYSAL BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı olarak kurulan Abant İzzet

Detaylı

T.C. ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Bu yönergenin amacı, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesinde

Detaylı

MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SU VE KANALİZASYON İDARESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET İÇİ EĞİTİM YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar

MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SU VE KANALİZASYON İDARESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET İÇİ EĞİTİM YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar - 1 - MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SU VE KANALİZASYON İDARESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET İÇİ EĞİTİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç Madde 1- (1)Muğla Su ve Kanalizasyon İdaresinde

Detaylı

T.C. HENDEK BELEDİYESİ HİZMET İÇİ EĞİTİM YÖNETMELİĞİ. I.BÖLÜM Genel Hükümler. Madde 2- Bu Yönetmelik Hendek Belediyesi nde görevli personeli kapsar.

T.C. HENDEK BELEDİYESİ HİZMET İÇİ EĞİTİM YÖNETMELİĞİ. I.BÖLÜM Genel Hükümler. Madde 2- Bu Yönetmelik Hendek Belediyesi nde görevli personeli kapsar. T.C. HENDEK BELEDİYESİ HİZMET İÇİ EĞİTİM YÖNETMELİĞİ I.BÖLÜM Genel Hükümler AMAÇ : Madde 1- Hendek Belediyesi nde görevli personelin yetiştirilmesini sağlamak, verimliliğini artırmak ve daha ileriki görevlere

Detaylı

YÖNETMELİK. Mehmet Akif Ersoy Üniversitesinden: MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL VE TEKNOLOJİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ

YÖNETMELİK. Mehmet Akif Ersoy Üniversitesinden: MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL VE TEKNOLOJİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ 5 Aralık 2011 PAZARTESİ Resmî Gazete Sayı : 28133 Mehmet Akif Ersoy Üniversitesinden: YÖNETMELİK MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL VE TEKNOLOJİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM

Detaylı

MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ SPOR TESİSLERİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ SPOR TESİSLERİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ SPOR TESİSLERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı; ; Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi nde bulunan kullanıma açık,

Detaylı

-> 5 07.08.2014 13:06

-> 5 07.08.2014 13:06 27 Temmuz 2014 PAZAR Resmî Gazete Sayı : 29073 Adıyaman Üniversitesinden: YÖNETMELİK ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç,

Detaylı

FIRAT ÜNİVERSİTESİ PROJE KOORDİNASYON VE DANIŞMANLIK OFİSİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

FIRAT ÜNİVERSİTESİ PROJE KOORDİNASYON VE DANIŞMANLIK OFİSİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar FIRAT ÜNİVERSİTESİ PROJE KOORDİNASYON VE DANIŞMANLIK OFİSİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı; Fırat Üniversitesine bağlı olarak kurulan Proje

Detaylı

KANUNİ DAYANAK : Madde 3- Bu Yönetmelik 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun değişik 214 üncü maddesine dayanılarak hazırlanmıştır.

KANUNİ DAYANAK : Madde 3- Bu Yönetmelik 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun değişik 214 üncü maddesine dayanılarak hazırlanmıştır. ÇERKEZKÖY BELEDİYE BAŞKANLIĞI HİZMET İÇİ EĞİTİM YÖNETMELİĞİ I.BÖLÜM Genel Hükümler AMAÇ : Madde 1-Çerkezköy Belediyesi nde görevli personelin yetiştirilmesini sağlamak, verimliliğini artırmak ve daha ileriki

Detaylı

SİNOP ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

SİNOP ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar SİNOP ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Sinop Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı

Detaylı

YÖNETMELİK GİRESUN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ

YÖNETMELİK GİRESUN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ YÖNETMELİK GİRESUN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak Ve Tanımlar Amaç MADDE 1-(1) Bu Yönetmeliğin amacı; Giresun Üniversitesi Sağlık Uygulama

Detaylı

YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Yüksek İhtisas Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi

Detaylı

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü Hizmet İçi Eğitim Yönetmeliği

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü Hizmet İçi Eğitim Yönetmeliği Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü Hizmet İçi Eğitim Yönetmeliği (Bu mevzuat sayfaları Kültür ve Turizm Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı tarafından derlenmekte ve güncellenmektedir.) Makam Onayı

Detaylı

T.C. İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ BİYOMEDİKAL TEST KALİBRASYON VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (BİYOMEDKAM) YÖNETMELİĞİ

T.C. İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ BİYOMEDİKAL TEST KALİBRASYON VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (BİYOMEDKAM) YÖNETMELİĞİ T.C. İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ BİYOMEDİKAL TEST KALİBRASYON VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (BİYOMEDKAM) YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 Bu Yönetmeliğin amacı; İzmir

Detaylı

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar YÖNETMELİK 1 BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Bursa Teknik Üniversitesi

Detaylı

YÖNETMELİK. b) Merkez (Hastane): Turgut Özal Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezini,

YÖNETMELİK. b) Merkez (Hastane): Turgut Özal Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezini, 19 Ocak 2014 PAZAR Resmî Gazete Sayı : 28887 Turgut Özal Üniversitesinden: YÖNETMELİK TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Detaylı

T.C. BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ PİLOT ÜNİVERSİTE KOORDİNASYON MERKEZ BİRİMİ YÖNERGESİ

T.C. BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ PİLOT ÜNİVERSİTE KOORDİNASYON MERKEZ BİRİMİ YÖNERGESİ T.C. BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ PİLOT ÜNİVERSİTE KOORDİNASYON MERKEZ BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı, Bingöl Üniversitesine bağlı olarak kurulan

Detaylı

MANİSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SU VE KANALİZASYON İDARESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET İÇİ EĞİTİM YÖNETMELİĞİ

MANİSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SU VE KANALİZASYON İDARESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET İÇİ EĞİTİM YÖNETMELİĞİ MANİSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SU VE KANALİZASYON İDARESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET İÇİ EĞİTİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar, Hedef ve Esaslar Amaç Madde 1- Manisa Su ve Kanalizasyon

Detaylı

BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ ÇEVRE SORUNLARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ

BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ ÇEVRE SORUNLARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ 08 Temmuz 2015 CUMA Resmî Gazete Sayı : 29764 YÖNETMELİK Bitlis Eren Üniversitesinden: BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ ÇEVRE SORUNLARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak

Detaylı

(Resmi Gazete Tarihi: 22.09.2013; Resmi Gazete Sayısı: 28773)

(Resmi Gazete Tarihi: 22.09.2013; Resmi Gazete Sayısı: 28773) 22 Eylül 2013 PAZAR Resmî Gazete Sayı : 28773 YÖNETMELİK (Resmi Gazete Tarihi: 22.09.2013; Resmi Gazete Sayısı: 28773) İpek Üniversitesinden: İPEK ÜNİVERSİTESİ DİL EĞİTİMİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ

Detaylı

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Uludağ Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama

Detaylı

YÖNETMELİK NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YÖNETMELİK NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar 17 Ağustos 2010 SALI Resmî Gazete Sayı : 27675 Namık Kemal Üniversitesinden: YÖNETMELİK NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak

Detaylı

ORDU ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL EĞİTİMİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ORDU ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL EĞİTİMİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ORDU ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL EĞİTİMİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- Buyönetmeliğin amacı; Ordu Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı

Detaylı

GİRESUN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ

GİRESUN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ GİRESUN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Giresun Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma

Detaylı

OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ (OKÜSEM) YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ (OKÜSEM) YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ (OKÜSEM) YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi'nin eğitim verdiği örgün lisans

Detaylı

YÖNETMELİK. Tanımlar MADDE 4 (1) Bu Yönetmelikte geçen; a) Merkez: Bitlis Eren Üniversitesi Kariyer Araştırma ve Uygulama Merkezini,

YÖNETMELİK. Tanımlar MADDE 4 (1) Bu Yönetmelikte geçen; a) Merkez: Bitlis Eren Üniversitesi Kariyer Araştırma ve Uygulama Merkezini, 1 Nisan 2015 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 29313 YÖNETMELİK BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ KARİYER UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu

Detaylı

YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ

YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ 1 YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve

Detaylı

YÖNETMELİK. Nevşehir Üniversitesinden: NEVŞEHİR ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM

YÖNETMELİK. Nevşehir Üniversitesinden: NEVŞEHİR ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM 26 Mayıs 2009 SALI Resmî Gazete Sayı : 27239 YÖNETMELİK Nevşehir Üniversitesinden: NEVŞEHİR ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve

Detaylı

T.C. RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ KARADENİZ STRATEJİK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ KARADENİZ STRATEJİK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ KARADENİZ STRATEJİK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Recep Tayyip

Detaylı

YÖNETMELİK NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YÖNETMELİK NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar 12 Eylül 2013 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 28763 Namık Kemal Üniversitesinden: YÖNETMELİK NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak

Detaylı

14 Şubat 2018 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 30332

14 Şubat 2018 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 30332 14 Şubat 2018 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 30332 YÖNETMELİK İzmir Demokrasi Üniversitesinden: İZMİR DEMOKRASİ ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam,

Detaylı

Resmi Gazete Tarihi: Resmi Gazete Sayısı: 26453

Resmi Gazete Tarihi: Resmi Gazete Sayısı: 26453 Resmi Gazete Tarihi: 05.03.2007 Resmi Gazete Sayısı: 26453 AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç

Detaylı

ATILIM ÜNİVERSİTESİ ROBOT TEKNOLOJİLERİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ATILIM ÜNİVERSİTESİ ROBOT TEKNOLOJİLERİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar 31.03.2010 gün 27538 Sayılı Resmi Gazete Amaç ATILIM ÜNİVERSİTESİ ROBOT TEKNOLOJİLERİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin

Detaylı

Sayfa:18 RESMİ GAZETE 22 Ekim 1990 Sayı:20673 Yönetmelik. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Çevre Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliği

Sayfa:18 RESMİ GAZETE 22 Ekim 1990 Sayı:20673 Yönetmelik. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Çevre Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliği Sayfa:18 RESMİ GAZETE 22 Ekim 1990 Sayı:20673 Yönetmelik Ondokuz Mayıs Üniversitesi Çevre Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliği Kuruluş : MADDE 1 Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı

Detaylı

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar DÜZCE ÜNİVERSİTESİ ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu yönergenin amacı; Düzce Üniversitesi nde öğrenim gören engelli öğrencilerin öğrenim

Detaylı

SİİRT ÜNİVERSİTESİ BİLİM VE TEKNOLOJİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ. (Değişik :RG-05/08/2015-29436) BİRİNCİ BÖLÜM

SİİRT ÜNİVERSİTESİ BİLİM VE TEKNOLOJİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ. (Değişik :RG-05/08/2015-29436) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç SİİRT ÜNİVERSİTESİ BİLİM VE TEKNOLOJİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ (Değişik :RG-05/08/2015-29436) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1- (Değişik :RG-05/08/2015-29436)

Detaylı

KAFKAS ÜNİVERSİTESİ YABAN HAYATI KORUMA, KURTARMA, REHABİLİTASYON VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ

KAFKAS ÜNİVERSİTESİ YABAN HAYATI KORUMA, KURTARMA, REHABİLİTASYON VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ KAFKAS ÜNİVERSİTESİ YABAN HAYATI KORUMA, KURTARMA, REHABİLİTASYON VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönetmenliğin amacı; Kafkas Üniversitesine

Detaylı

MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ KURUMSAL İLETİŞİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ KURUMSAL İLETİŞİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar 24 Ekim 2017 SALI Resmî Gazete Sayı : 30220 YÖNETMELİK Mehmet Akif Ersoy Üniversitesinden: MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ KURUMSAL İLETİŞİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç,

Detaylı

SİİRT ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM, UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar. Amaç

SİİRT ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM, UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar. Amaç SİİRT ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM, UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Siirt Üniversitesi Sürekli Eğitim, Uygulama

Detaylı

İÇİNDEKİLER... 2 MAKAM ONAYI... 4 EĞİTİM KURULU TOPLANTI TUTANAĞI... 5 MERKEZ TEŞKİLATI PROGRAMI... 6 HİZMET İÇİ EĞİTİM YÖNETMELİĞİ MAKAM ONAYI...

İÇİNDEKİLER... 2 MAKAM ONAYI... 4 EĞİTİM KURULU TOPLANTI TUTANAĞI... 5 MERKEZ TEŞKİLATI PROGRAMI... 6 HİZMET İÇİ EĞİTİM YÖNETMELİĞİ MAKAM ONAYI... HİZMETİÇİ EĞİTİMLER 1 İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER... 2 MAKAM ONAYI... 4 EĞİTİM KURULU TOPLANTI TUTANAĞI... 5 MERKEZ TEŞKİLATI PROGRAMI... 6 HİZMET İÇİ EĞİTİM YÖNETMELİĞİ MAKAM ONAYI... 11 HİZMET İÇİ EĞİTİM

Detaylı

YÖNETMELİK SİİRT ÜNİVERSİTESİ TÜRKÇE ÖĞRETİMİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YÖNETMELİK SİİRT ÜNİVERSİTESİ TÜRKÇE ÖĞRETİMİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar 10 Mart 2014 PAZARTESİ Resmî Gazete Sayı : 28937 Siirt Üniversitesinden: YÖNETMELİK SİİRT ÜNİVERSİTESİ TÜRKÇE ÖĞRETİMİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Detaylı

YÖNETMELİK. c) Merkez (Hastane): Gazi Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezini,

YÖNETMELİK. c) Merkez (Hastane): Gazi Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezini, 16 Ocak 2013 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 28530 Gazi Üniversitesinden: YÖNETMELİK GAZİ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç

Detaylı

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ KARİYER MERKEZİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ KARİYER MERKEZİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ KARİYER MERKEZİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Kariyer Merkezinin amaçlarına,

Detaylı

YÖNETMELİK GAZİ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YÖNETMELİK GAZİ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar 16 Ocak 2013 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 28530 Gazi Üniversitesinden: YÖNETMELİK GAZİ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç

Detaylı

Anadolu Üniversitesinden:

Anadolu Üniversitesinden: Sayfa : 4 RESMÎ GAZETE 11 Ekim 2014 Sayı : 29142 Anadolu Üniversitesinden: ANADOLU ÜNİVERSİTESİ YURT DIŞI TÜRKLER UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Detaylı

YÖNETMELİK. Giresun Üniversitesinden: GİRESUN ÜNİVERSİTESİ FINDIK ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM

YÖNETMELİK. Giresun Üniversitesinden: GİRESUN ÜNİVERSİTESİ FINDIK ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM 5 Temmuz 2009 PAZAR Resmî Gazete Sayı : 27279 Giresun Üniversitesinden: YÖNETMELİK GİRESUN ÜNİVERSİTESİ FINDIK ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Detaylı

YÖNETMELİK KAYSERİ ÜNİVERSİTESİ KARİYER PLANLAMA UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YÖNETMELİK KAYSERİ ÜNİVERSİTESİ KARİYER PLANLAMA UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar 7 Nisan 2019 PAZAR Resmî Gazete Sayı : 30738 Kayseri Üniversitesinden: YÖNETMELİK KAYSERİ ÜNİVERSİTESİ KARİYER PLANLAMA UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve

Detaylı

YÖNERGE NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ SPOR BİRLİĞİ YÖNERGESİ

YÖNERGE NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ SPOR BİRLİĞİ YÖNERGESİ 04/10/2010 SKS Daire Bşk. YÖNERGE NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ SPOR BİRLİĞİ YÖNERGESİ Kuruluş ve Kapsam MADDE 1 - Bu Yönerge, 2547 Sayılı Kanunun 4 üncü ve 47 nci maddeleri ile Yüksek Öğretim Kurumları Mediko-Sosyal,

Detaylı

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ VE TEKNOLOJİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ VE TEKNOLOJİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ VE TEKNOLOJİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ Yayımlandığı Resmi Gazete (Tarihi: 26.04.2019 Sayısı: 30756) Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE

Detaylı

Anadolu Üniversitesinden:

Anadolu Üniversitesinden: 21 Kasım 2013 Sayı : 28828 RESMÎ GAZETE Sayfa : 19 Anadolu Üniversitesinden: ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İLERİ TEKNOLOJİLER UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Detaylı

T.C. GÜNEY MARMARA KALKINMA AJANSI HİZMET İÇİ EĞİTİM YÖNERGESİ

T.C. GÜNEY MARMARA KALKINMA AJANSI HİZMET İÇİ EĞİTİM YÖNERGESİ Sıra No :GMKA/Yönerge/18 Revizyon No : 1 Tarih : 26/09/2011 T.C. HİZMET İÇİ EĞİTİM YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanım, Hedef, İlkeler Amaç MADDE 1 - (1) Bu yönerge amacı, Güney Marmara

Detaylı

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ KARİYER MERKEZİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ KARİYER MERKEZİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ KARİYER MERKEZİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1-(1) Bu Yönergenin amacı; Karadeniz Teknik Üniversitesi Kariyer Merkezi nin amaçlarına,

Detaylı

İNCESU BELEDİYESİ HİZMET İÇİ EĞİTİM YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler. Madde 2- Bu Yönetmelik İncesu Belediyesi nde görevli personeli kapsar.

İNCESU BELEDİYESİ HİZMET İÇİ EĞİTİM YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler. Madde 2- Bu Yönetmelik İncesu Belediyesi nde görevli personeli kapsar. İNCESU BELEDİYESİ HİZMET İÇİ EĞİTİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç: Madde 1-Bu yönetmeliğin amacı; İncesu Belediyesi nde görevli personelin günün koşullarına uygun olarak yetiştirilmesini

Detaylı

YÖNETMELİK. Giresun Üniversitesinden: GİRESUN ÜNİVERSİTESİ İSTATİSTİK DANIŞMANLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM

YÖNETMELİK. Giresun Üniversitesinden: GİRESUN ÜNİVERSİTESİ İSTATİSTİK DANIŞMANLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM 19 Aralık 2014 CUMA Resmî Gazete Sayı : 29210 (Mükerrer) Giresun Üniversitesinden: YÖNETMELİK GİRESUN ÜNİVERSİTESİ İSTATİSTİK DANIŞMANLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam,

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar SAKARYA ÜNİVERSİTESİ BİYOMEDİKAL, MANYETİK VE YARIİLETKEN MALZEMELER UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ ( 24/11/2014 gün ve 29185 sayılı R.G.de yayımlanmıştır) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak

Detaylı

YÖNETMELİK İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ PSİKOLOJİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ

YÖNETMELİK İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ PSİKOLOJİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ 30 Mart 2012 CUMA Resmî Gazete Sayı : 28249 YÖNETMELİK İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ PSİKOLOJİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1

Detaylı

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ PROF. DR. O. CENAP TEKİNŞEN ET VE SÜT ÜRÜNLERİ ARAŞTIRMA - GELİŞTİRME UYGULAMA ÜNİTESİ YÖNERGESİ

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ PROF. DR. O. CENAP TEKİNŞEN ET VE SÜT ÜRÜNLERİ ARAŞTIRMA - GELİŞTİRME UYGULAMA ÜNİTESİ YÖNERGESİ SELÇUK ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ PROF. DR. O. CENAP TEKİNŞEN ET VE SÜT ÜRÜNLERİ ARAŞTIRMA - GELİŞTİRME UYGULAMA ÜNİTESİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1)

Detaylı

KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ TÜRKÇE ÖĞRETİM, UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ TÜRKÇE ÖĞRETİM, UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ TÜRKÇE ÖĞRETİM, UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Kırklareli Üniversitesine bağlı

Detaylı

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ KADIN ARAŞTIRMALARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ KADIN ARAŞTIRMALARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA SAKARYA ÜNİVERSİTESİ KADIN ARAŞTIRMALARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Sakarya Üniversitesine bağlı olarak

Detaylı

Resmi Gazete Tarihi: Resmi Gazete Sayısı: NİĞDE ÜNİVERSİTESİ KADIN ARAŞTIRMALARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ

Resmi Gazete Tarihi: Resmi Gazete Sayısı: NİĞDE ÜNİVERSİTESİ KADIN ARAŞTIRMALARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ Resmi Gazete Tarihi: 09.11.2015 Resmi Gazete Sayısı: 29527 Amaç NİĞDE ÜNİVERSİTESİ KADIN ARAŞTIRMALARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1

Detaylı

ATILIM ÜNİVERSİTESİ SAVUNMA TEKNOLOJİLERİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ATILIM ÜNİVERSİTESİ SAVUNMA TEKNOLOJİLERİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar (16.02.2011 gün ve 27848 Sayılı Resmi Gazete) Amaç ATILIM ÜNİVERSİTESİ SAVUNMA TEKNOLOJİLERİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin

Detaylı