Kara El. Hiç kimse bu loncaya nasıl üye olunacağını ve nasıl yeni üye seçtiklerini bilmez.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Kara El. Hiç kimse bu loncaya nasıl üye olunacağını ve nasıl yeni üye seçtiklerini bilmez."

Transkript

1

2 Amon Amon Diğer bir ismi büyücü katilleri olan bu lonca temel olarak güçlerini Talons gezegeninden alırlar. Efsayene göre çok uzun yıllar önce Talons gezegeninden dünyamıza bir parça düşmüş. Bunu merak eden araştırmacılar ve büyücüler oraya gidip bu parçaya dokunduklarında bütün büyü ruhaniyetlerini kaybetmişler. Bu efsane üzerine harekete geçen, büyücü düşmanı bilim insanları olay yerine gitmiş ve o gök taşını bir şekilde oradan çalmışlar. Yıllar sonra bilimin ile bu gezeğen parçasının gücünü birleştiren lonca liderleri bir çeşit silah üretmeyi başarmış. Bu silah çeşidini büyücülere karşı kullanan lonca üyeleri, büyücülerin ruhaniyet yeteneklerini yani büyü yapma yeteneklerini sonsuza denk onlardan alır. İleri derece bilim insanları tarafından yönetilen loncanın tek bir merkezi ve dış karargâhları olduğu bilinse de, nerede ve kimler olduğu bilinmez.

3 Dark Hand Kara El Aynı zamanda katiller loncası olarak da bilinir. Çok yüksek mertebelerde bulunan nadir kişilerce tanınan, gizli bir loncadır. Vazifeleri; çok yüksek meblağlara karşılık istenilen hedefi sessizce, kimsenin haberi olmadan ortadan kaldırmaktır. Bu güne kadar birçok politik olaya karışmış olan lonca çok özel, karanlık ve gizli yetenekleri olan liderler tarafından yönetilir. Lonca üyeleri hariç hiç kimse merkezlerini veya mekânlarını bilmez. Her daim sahte isim ve adres kullanır, müşteri olarak isimlendirdiği kişilerle işbirlikçiler üzerinden iletişime geçer. Hiç kimse bu loncaya nasıl üye olunacağını ve nasıl yeni üye seçtiklerini bilmez.

4 Hunters Avcılar Avcılar loncası, Avcı kampları olarak da bilinir. Doğal çeşitliliğin en zengin olduğu yerlerde yaşayan, doğayı ve macerayı çok seven insanlardan oluşur. Avcılık sanatı ile geçimlerini sağlayan bu insanlar, avladıkları hayvanın yararlı olabilecek birçok kısmını satarak geçinirler. Birçok kıtada çok sayıda avcı kampı bulunabilir. Tamamen doğal ortamda yaşamayı alışkanlık haline getirmiş olan bu kişiler sosyal olarak diğer avcı kamplarındaki arkadaşları ile vakit geçirir, şehir ve büyük topluluk hayatından uzak dururlar. Avcılık sanatı av ve avcı arasında değişik bir saygıdır ve sadece bunu anlayan insanlar loncaya girmeye hak kazanır.

5 Mercenarys Paralı Askerler Paralı Askerler birliği genel olarak meydan muharebe sanatını iyi becerebilen insanlardan oluşur. Birçok kıtada kaleleri ve birlikleri bulunur. Yönetimi genel olarak; ordudan emekli olmuş çok tecrübeli askerler veya komutanlık yeteneği çok iyi olan profesyonel savaşçılardan oluşur. Kendi içinde askeri bir hiyerarşi üzerine kurulmuş bu birlik bulundukları bölgenin şartlarına göre gerek yerel yönetime bağlı, gerekse tamamen bağımsız olarak çalışırlar. Lonca; büyük şehirlerin, önemli kaynakların ve ticaretin en yoğun olduğu bölgelerde tüccarları koruyarak veya güvenlik sağlayarak para kazanır. Çok sayıda personel ve ticari kaynağa sahiptir. Göğüs göğse muharebe sanatını becerebilen, işe yarayan ve dürüst olan herkes bu loncaya katılabilir. Loncadan kovulan kişilerin ise kulakları kesilir.

6 Mercenarys and Hand of Midas Paralı Askerler ve Midas ın Eli Midas ın Eli loncası ise Arkeolojik ve Tarihi olaylar üzerine çalışan kişilerden oluşur ve aynı zamanda Paralı Askerler loncasının beyin takımıdır. Antik dönemleri ve tarihi çok iyi bilen bilge kişiler tarafından yönetilir. Bu loncanın en büyük özelliği; Belirli ücret karşılığında antik harita, sembol, işaretler ve hazine haritaları gibi birçok şeyi deşifre edebilmesi, konuyla veya mekânla ilgili önemli ön bilgiler verebilmesi. Lonca aynı zamanda bu konularla ilgili yardım isteyen kişilere adam kiralayabiliyor. Birçok değişik yetenekleri olan personel kiralama anlaşmasının kuralı ise; bulunacak hazinenin 4/1 i loncaya verilecektir. Lonca tarafından görevlendirilen personel ise; Loncanın hakkı olan 4/1 in %2 sini, aylık maaşının haricinde komisyon olarak alır. Mistik, gizemli ve büyülü işleri seven, bundan para kazanmak isteyen, işe yarayan ve dürüst olan herkes bu loncaya katılabilir. Loncadan kovulan kişilerin ise kulakları kesilir.

7 Templar Tapınak muhafızları Dünyanın sayılı bölgesinde bulunan 3 Kule Tapınaklarının ve çok önemli bazı kutsal mekânın gerçek muhafızlarıdır. Çok nadir Guardian, Cleric ve Paladinlerin kabul edildiği bu loncaya, az sayıda da olsa çeşitli büyücüler kabul edilir. Bu muhafızlar sadece 3 Kule Tapınağındaki liderlerden veya bulundukları kutsal mekânın liderinden emir alır ve hayatı pahasına da olsa uygular. Emirler kesinlikle yüksek seviye gizlilik ilkesi taşır ve paylaşılamaz. Dünyanın birçok bölgesinden gelen güçlü istihbaratlarla çalışırlar. Lonca hakkında kimse detaylı bir bilgiye sahip değildir. Ama net olarak bilinen şey; Tapınak muhafızları sadece çok önemli görev ve vazifeler için dış dünyaya çıkar.

8 Thief Hırsızlar Adının hırsızlar loncası olması her şeyi çalacakları anlamına gelmez. Hırsızlar loncası önemli kişilerin siparişleri ve özel istekleri üzerine çalışan, gerçekten profesyonel hırsızların bulunduğu gizli bir yer altı örgütüdür. Dünyanın birçok kıtasında bulunan bütün büyük ve zengin şehirlerde merkezleri vardır. Hırsızlık için kesinlikle insan öldürmezler. Eğer bir lonca üyesi bir insanı öldürür ve bu ortaya çıkarsa; dili kesilip gözleri kör edilir ve loncadan kovulur. Ayrıca bir lonca üyesi diğer bir lonca üyesinden bir şey çalıp hırsızlık yapamaz. Lonca üyeleri istemedikleri sürece kendilerini belli etmezler. Hırsızların kendilerine has bir lisanı vardır ve bu şekilde rahatça toplum içinde anlaşabilirler. Loncaya aday olmak isteyen yeni üyeler birçok değişik testten geçer. Bu testler şehirlerin dışında boş bir arazide başlar, yeni üye lonca görevlisine güvenirliğini ispatladıkça şehir içindeki görevlere doğru ilerler. Başarılı olanlar loncaya kabul edilir ve loncaya özel elbise ve ekipmanlarla donatılır. Artık lonca için çalışmaktadır. Görev sırasında çalınması istenilen obje direk olarak lonca liderine teslim edilir, görev sırasında çevrede bulunan diğer kıymetli eşyalar ise, eğer çalabilirse görevi alan lonca üyesinindir.

9 White Leader Beyaz Önderler İsmindeki Beyaz kelimesi sizi yanıltmasın. İsimleri amaçlarından gelir; sadece Human ırkında üyelerden oluşan ve dünyada sadece Human ırkının var olmasını isteyen ırkçı bir lonca. Bütün dünyayı ele geçirmek ve tek ırk olarak Human ırkını yaşatmak Loncanı birçok gizli toplantı merkezi var ama ana bir karargâhı yoktur. Liderlerinin nerede ve kim oldukları kesinlikle bilinmez, dünyanın bilinmeyen bölgelerinden loncayı yönetirler. Lonca liderleri çok önemli toplantılarda; her zaman belirli mesafelerden diğer lonca yöneticilerine ve üyelerine hitap ederler. Her bir merkezin başında profesyonel rütbeli personel bulunur ve yönetim ondan sorumludur. Başarısız yönetici direk olarak öldürülür. Lonca bütün Human ırkına açıktır ve herkes başvuruda bulunabilir. Başvuru için Lonca yöneticilerinin çevreye bıraktıkları gizli işaretler bulunmalıdır.

10 White Lotus Beyaz Lotus Onlar dünyanın ve dengenin gizli mimarları. Dünya üzerinde denge bozulduğunda harekete geçen; özel olarak birçok ırktan seçilmiş insanların bulunduğu, birçok kıta ve şehirde gizli işbirlikçileri bulunan, çok ama çok gizli bir lonca. Dünyanın birçok bölgesinde bulunan işbirlikçileri ve üyeleri sayesinde istihbarat edinir. Lonca üyelerinin sayısı diğer loncaların üye sayıların göre çok azdır. Ama buna rağmen birçok yeteneği olan özel eğitimli üyeleri sayesinde diğer loncalara nazaran çok daha fazla başarı elde ederler. Bir anda ortaya çıkar, dengenin korunması için ne yapılması gerekiyorsa yaparlar ve aynı şekilde kaybolurlar. Lonca hakkında kimse detaylı bir bilgiye sahip değildir. Onlar sadece istedikleri zaman istedikleri kişiyi bulurlar.

11

12

Anadolu eski çağlardan beri insanların dikkatini çekmiş, önemli bir yerleşim ve uygarlık merkezi olmuştur.

Anadolu eski çağlardan beri insanların dikkatini çekmiş, önemli bir yerleşim ve uygarlık merkezi olmuştur. Bilim Tarihi I Ders Notları ESKİÇAĞ DA BİLİM ANADOLU MEDENİYETLERİ Anadolu eski çağlardan beri insanların dikkatini çekmiş, önemli bir yerleşim ve uygarlık merkezi olmuştur. Hititler Anadolu da kurulan

Detaylı

1. 4 adet harita tablasını T şekli alacak şekilde birleştirip, masanın ortasına

1. 4 adet harita tablasını T şekli alacak şekilde birleştirip, masanın ortasına icer ik 72 ahşap küp (askeri birlik) ve 12 ahşap kale (şehir). 4 harita tablası, 43 kart, 44 altın pulu, 3 şato pulu, 5 araştırma pulu, 4 olay pulu, 1 zehirli bataklık pulu, 1 başlangıç bölgesi pulu ve

Detaylı

İktisat Tarihi II. 2. Hafta

İktisat Tarihi II. 2. Hafta İktisat Tarihi II 2. Hafta İKİNCİ DEVRİMİN BAŞLANGICI İkinci bir devrim kendine yeterli küçücük köyleri kalabalık kentler durumuna getirmiştir. Bu dönemde halk yerleşiktir. Köyün kendisi toprak elverdikçe

Detaylı

Rekreasyon ve Yönetim. Yrd. Doç. Dr. Kubilay ÇİMEN

Rekreasyon ve Yönetim. Yrd. Doç. Dr. Kubilay ÇİMEN Rekreasyon ve Yönetim Yrd. Doç. Dr. Kubilay ÇİMEN YÖNETİM insanları etkileme, onları toplumun ortak çıkarları ve yararları doğrultusunda yönlendirmedir. YÖNETİM Yönetim; Amaçların etkili ve verimli bir

Detaylı

Müşteri gözüyle firma performansının izlenmesi Gizli Müşteri Araştırmaları

Müşteri gözüyle firma performansının izlenmesi Gizli Müşteri Araştırmaları Müşteri gözüyle firma performansının izlenmesi Gizli Müşteri Araştırmaları Fraktal Benzer parçalardan oluşan formlar bütünü Fraktal, parçalanmış, kırılmış anlamına gelen Lâtince frāctus kelimesinden gelmiştir.

Detaylı

ALTIN BALIK. 1. Genç balıkçı neden altın balığı tekrar suya bırakmayı düşünmüş olabilir?

ALTIN BALIK. 1. Genç balıkçı neden altın balığı tekrar suya bırakmayı düşünmüş olabilir? ALTIN BALIK Bir zamanlar iki balıkçı varmış. Biri yaşlı, diğeriyse gençmiş. İki balıkçı avladıkları balıkları satarak geçinirlermiş. Bir gün yine denize açılmışlar. Ağı denize atıp beklemeye başlamışlar.

Detaylı

Kuş Gözlemciliği. Süleyman Ekşioğlu Kuş Araştırmaları Derneği

Kuş Gözlemciliği. Süleyman Ekşioğlu Kuş Araştırmaları Derneği Kuş Gözlemciliği Süleyman Ekşioğlu Kuş Araştırmaları Derneği Kuş Gözlemciliği Nedir? Kuşları doğal ortamlarında izleme uğraşısına kuş gözlemciliği, bunu yapanlara da kuş gözlemcisi denir Kimler Kuş Gözlemcisi

Detaylı

İçinde Neler Olup Bittiği Bilinmeyen Dünyadaki 10 Gizli Yapı!

İçinde Neler Olup Bittiği Bilinmeyen Dünyadaki 10 Gizli Yapı! İçinde Neler Olup Bittiği Bilinmeyen Dünyadaki 10 Gizli Yapı! Çevremiz binalarla çevrili, ancak içinde neler olup bittiğini bilmiyoruz. Sıradan yapılar bir yana, içinde bilmediğimiz bazı gizli ve gizemli

Detaylı

YAZ 2015 SAYI: 305. şehir tanıtımı

YAZ 2015 SAYI: 305. şehir tanıtımı YAZ 2015 SAYI: 305 58 59 şehir tanıtımı Çin in fuar şehri: Guangzhou GUANGZHOU, ZİYARETÇİLERİNE HEM TİCARET HEM ZİYARET İMKANLARINI BİR ARADA SUNUYOR. BAŞAR KURTBAYRAM TUR REHBERİ şehir tanıtımı 60 61

Detaylı

Satınalma Yönetiminde 14 adımlık Tasarruf Listesi

Satınalma Yönetiminde 14 adımlık Tasarruf Listesi / Satınalma Tasarruf Listesi 1 Satınalma Yönetiminde 14 adımlık Tasarruf Listesi Bu sunum sadece cengizpak.com.tr site üyeleri içindir Hazırlayan : Cengiz Pak cengizpak.com.tr Avcının Silahı Kullanılabilir

Detaylı

Gelecek nesilleri yeşille buluşturuyoruz.

Gelecek nesilleri yeşille buluşturuyoruz. Gelecek nesilleri yeşille buluşturuyoruz. Misyonumuz Dört mevsimin yaşandığı, iklim, toprak, ekolojik zenginlikler bakımından bereketli olan ülkemizde; üstlendiğimiz projelerin müşteri memnuniyeti açısından

Detaylı

Değişim ve Yönetim. Prof. Dr. M. HAMİL NAZİK Gazi Üniversitesi Mesleki Eğitim Fakültesi hnazik1@gmail.com

Değişim ve Yönetim. Prof. Dr. M. HAMİL NAZİK Gazi Üniversitesi Mesleki Eğitim Fakültesi hnazik1@gmail.com Değişim ve Yönetim Prof. Dr. M. HAMİL NAZİK Gazi Üniversitesi Mesleki Eğitim Fakültesi hnazik1@gmail.com Aynı durumda kalmamak 2 Başka bir biçim veya duruma geçmek Farklı yapmak veya Fark yaratmak 3 DEĞİŞİM

Detaylı

2014-2015 DEDELER İLKOKULU

2014-2015 DEDELER İLKOKULU 2014-2015 DEDELER İLKOKULU PROJE ADI: MANGALA OYUNU HEDEF KİTLE: 4-5 ve 6-7-8. Sınıf Öğrencileri PROJE SÜRESİ Başlama : 01 ARALIK 2014 Bitiş : 01 OCAK 2015 KATILIM: 4-5 ve 6-7-8. Sınıf Öğrencileri PROJENİN

Detaylı

Durûs Kitabı 1. Cilt Gramer Kuralları. Üç Hareke

Durûs Kitabı 1. Cilt Gramer Kuralları. Üç Hareke ب س م الل ه الر ح ن الر ح ي م Durûs Kitabı 1. Cilt Gramer Kuralları Üç Hareke ا ل ر ك ات الث الث ة Kesra(Esre) - Damme (Ötre) - ف ت ح ة - (Üstün) Fetha ض م ة ك س ر ة (i) (u) (a) Sükûn(Cezm) Şedde - - س

Detaylı

ARAŞTIRMA PROJELERİ BAŞVURU ve SÖZLEŞME MÜZAKERE PROSEDÜRÜ

ARAŞTIRMA PROJELERİ BAŞVURU ve SÖZLEŞME MÜZAKERE PROSEDÜRÜ Sayfa : 1 / 4 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı, Koç Üniversitesi nde üniversite dışı kaynaklarından desteklenen araştırma projeleri geliştirme sürecini tanımlamak, proje başvuru ve sözleşme müzakere sürecini

Detaylı

Mevcut Yazılım Değerlendirme Rehberi Kullandığınız yazılım ne kadar verimli?

Mevcut Yazılım Değerlendirme Rehberi Kullandığınız yazılım ne kadar verimli? Mevcut Yazılım Değerlendirme Rehberi Kullandığınız yazılım ne kadar verimli? İçindekiler 3 GİRİŞ 4 MALİYET SİSTEM GEREKSİNİMİ 6 ÜRETİM ve PLANLAMA SİSTEM GEREKSİNİMİ 8 GÜVENLİK GEREKSİNİMLERİ 9 ÜLKE KOŞULLARINA

Detaylı

İLK TÜRK DEVLETLERİNDE HUKUK

İLK TÜRK DEVLETLERİNDE HUKUK İLK TÜRK { DEVLETLERİNDE HUKUK Hukuk Anlayışı Hukuk fertlerin bir arada barış ve güven içinde yaşamasını sağlamak amacıyla oluşturulan hak ve kanunların bütünüdür. Bir devletin uzun ömürlü olabilmesi için

Detaylı

Başvuru Motivasyon Mektubu / Ön Yazı

Başvuru Motivasyon Mektubu / Ön Yazı - Giriş Resmi, erkek alıcı, bilinmeyen isim Resmi, bayan alıcı, bilinmeyen isim Resmi, bilinmeyen alıcı ismi ve cinsiyeti Sayın Yetkililer, Sayın Yetkililer, Resmi, ismi bilinmeyen bir grup insana veya

Detaylı

AFİŞLER. I. ve II. Dünya Savaşlarına ait propaganda afişleri. Propaganda, açıklamaların manipülasyonu yoluyla insan davranışını etkileme tekniğidir.

AFİŞLER. I. ve II. Dünya Savaşlarına ait propaganda afişleri. Propaganda, açıklamaların manipülasyonu yoluyla insan davranışını etkileme tekniğidir. AFİŞLER I. ve II. Dünya Savaşlarına ait propaganda afişleri Propaganda, açıklamaların manipülasyonu yoluyla insan davranışını etkileme tekniğidir. Propaganda Nedir? Açıklamaların manipülasyonu yoluyla

Detaylı

İşte bu, kişileri birbirlerinden ayıran özelliklerin tümüne, kişinin Girişimcilik Profili diyoruz.

İşte bu, kişileri birbirlerinden ayıran özelliklerin tümüne, kişinin Girişimcilik Profili diyoruz. KİŞİNİN GİRİŞİMCİLİK PROFİLİ Her insanın vücut yapısı nasıl ki her spora uygun değilse, her insanın çeşitli özellikleri de onun her türlü girişim i yapmasına uygun değildir. Bir başka deyişle, kişinin

Detaylı

Mete Yarar'dan 15 Temmuz kitabı : Darbenin Kayıp Saatleri

Mete Yarar'dan 15 Temmuz kitabı : Darbenin Kayıp Saatleri Mete Yarar'dan 15 Temmuz kitabı : Darbenin Kayıp Saatleri Araştırmacı, yazar Mete Yarar 15 Temmuz kanlı darbe girişimini farklı açıdan okurlara sunuyor. Özel Kuvvetler Komutanlığı ndan 2004 yılında kendi

Detaylı

5) Proje koordinatörü tutulması öngörülmüşse, ilgili personelin ulaşımı için araç kiralanırsa bunun bedeli uygun maliyet olur mu?

5) Proje koordinatörü tutulması öngörülmüşse, ilgili personelin ulaşımı için araç kiralanırsa bunun bedeli uygun maliyet olur mu? 1) Kısmi Hibe Destek Programları ndan yararlanan kar amacı güden gerçek ve tüzel kişiler, önceden aldıkları desteğin bitiminden itibaren 365 gün geçmedikçe ikinci bir destek için başvuru yapamazlar. Kar

Detaylı

Tüketici Davranışlarını Etkileyen Faktörler

Tüketici Davranışlarını Etkileyen Faktörler Tüketici Davranışlarını Etkileyen Faktörler Demografik ve ekonomik özellikler pazarlamacılar için çok yararlı bilgiler vermekle beraber, tüketicilerin birbirlerinden değişik davranmalarını açıklamaya yeterli

Detaylı

Cami Temizliği | Bemay Temizlik

Cami Temizliği | Bemay Temizlik Cami temizliği çok önemlidir çünkü her gün yüzlerce, binlerce insan buraya gelerek ibadet eder. Sürekli kalabalık olması nedeniyle de kalıcı bir temizlik ortamı olmalıdır. Çok kalabalık olması fazla hastalık

Detaylı

V IP. Professional Security Company

V IP. Professional Security Company V IP Professional Security Company Değerli Müşterimiz; G ünümüz iş dünyasının hızlı temposunda kuruluşlar arasında daha iyiye ulaşma çabası, belirlenen amaçlara ulaşma yolundaki rekabet, sonuçta ulaşılan

Detaylı

"Satmam" demiş ihtiyar köylü, "bu, benim için bir at değil, bir dost."

Satmam demiş ihtiyar köylü, bu, benim için bir at değil, bir dost. Günün Öyküsü: Talih mi Talihsizlik mi? Bir zamanlar köyün birinde yaşlı bir adam yaşıyormuş. Çok fakirmiş. Ama çok güzel beyaz bir atı varmış. Kral bu ata göz koymuş. Bir zamanlar köyün birinde yaşlı bir

Detaylı

ERP ve Başarılı Olmanız İçin Gereken 5 Faktör

ERP ve Başarılı Olmanız İçin Gereken 5 Faktör ERP ve Başarılı Olmanız İçin Gereken 5 Faktör Hazırlayan : Cengiz Pak www.cengizpak.com.tr Bu sunum sadece cengizpak.com.tr site üyeleri içindir cengizpak.com.tr Avcının Silahı Kullanılabilir Bilgi Nihayet

Detaylı

Kuruluşumuzun amacı, beklentileriniz doğrultusunda kaliteli hizmeti siz değerli müşterilerimize sorunsuz ve en uygun şekilde sunmaktır.

Kuruluşumuzun amacı, beklentileriniz doğrultusunda kaliteli hizmeti siz değerli müşterilerimize sorunsuz ve en uygun şekilde sunmaktır. Değerli Müşterimiz; Günümüz iş dünyasının hızlı temposunda kuruluşlar arasında daha iyiye ulaşma çabası, belirlenen amaçlara ulaşma yolundaki rekabet, sonuçta ulaşılan başarı ve bu başarının değerini belirleyen

Detaylı

BÖLÜM 2. Bilişim Sistemleri, İş Süreçleri ve İşbirliği. Doç. Dr. Serkan ADA

BÖLÜM 2. Bilişim Sistemleri, İş Süreçleri ve İşbirliği. Doç. Dr. Serkan ADA BÖLÜM 2 Bilişim Sistemleri, İş Süreçleri ve İşbirliği Doç. Dr. Serkan ADA İş Süreçleri - 1 İş süreçleri, bir ürün yada hizmet üretmek için gerekli olan faaliyetlerin bir derlemesidir. İşletme performansı

Detaylı

TURKKI. Aramıza katılın!

TURKKI. Aramıza katılın! TURKKI Aramıza katılın! Mannerheimin Lastensuojeluliiton Varsinais-Suomen piiri ry Perhetalo Heideken (Family House Heideken) Sepänkatu 3 20700 Turku Tel. +358 2 273 6000 info.varsinais-suomi@mll.fi varsinaissuomenpiiri.mll.fi

Detaylı

OKUL MÜDÜRÜMÜZLE RÖPORTAJ

OKUL MÜDÜRÜMÜZLE RÖPORTAJ OKUL MÜDÜRÜMÜZLE RÖPORTAJ Kendinizden biraz bahseder misiniz? -1969 yılında Elazığ'da dünyaya geldim. İlk orta ve liseyi orada okudum. Daha sonra üniversiteyi Van 100.yıl Üniversitesi'nde okudum. Liseyi

Detaylı

AYA THEKLA YERALTI KİLİSESİ

AYA THEKLA YERALTI KİLİSESİ AYA THEKLA YERALTI KİLİSESİ Thekla, genç ve güzel bir kadın... Hem de bakire... Aynı Meryem gibi.. Halk bu yüzden, Thekla nın yaşadığı yeraltı kilisesine, Meryemlik demiş. Thekla nın yaşadığı, sonunda

Detaylı

Serkan Ertem. www.serkanertem.com

Serkan Ertem. www.serkanertem.com Serkan Ertem www.serkanertem.com Her insanda iki dil vardır. Bu da ne demek dediğinizi duyar gibiyim. Aslında ilk bakışta kulağa biraz garip geliyor, yani sözlü iletişimi sağladığımız dilimizden başka

Detaylı

Yüz Yüze Projesi Sorumlusu Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi

Yüz Yüze Projesi Sorumlusu Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi Yüz Yüze Projesi Sorumlusu Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi Uluslararası Af Örgütü insan haklarına saygı gösterilmesi, insan hakları ihlallerinin engellenmesi ve bu hakların korunması için çalışan

Detaylı

Prof. Dr. Münevver ÇETİN

Prof. Dr. Münevver ÇETİN Prof. Dr. Münevver ÇETİN LİDERLİKLE İLGİLİ TANIMLAR Yönetim bilimcilerin üzerinde çok durdukları kavramlardan biri de liderliktir. Warren Bennis in belirttiği gibi, liderlik, üzerinde çok durulan, yazılan

Detaylı

SATIŞ-PAZARLAMA KARŞILAŞTIRMASI. Yrd. Doç. Dr. Emin EMİRZA

SATIŞ-PAZARLAMA KARŞILAŞTIRMASI. Yrd. Doç. Dr. Emin EMİRZA SATIŞ-PAZARLAMA KARŞILAŞTIRMASI Yrd. Doç. Dr. Emin EMİRZA Kayseri 2015 Pazarlama -Satış Karşılaştırması Pazarlama ve satış öteden beri yağ ile su karışımı gibi bir şeydir. Dave Sutton ve Tom Klein, (2007).

Detaylı

İSLÂM DA CEZA SİSTEMİ HATA İLE ÖLDÜRME

İSLÂM DA CEZA SİSTEMİ HATA İLE ÖLDÜRME 190 HATA İLE ÖLDÜRME Hata ile öldürme iki kısma ayrılır: 1- Öldürülen kimsenin isabet alması istenmemesine rağmen ona isabet etmesi ve onu öldürmesidir. Bir ava atış yapılırken bir insana isabet etmesi

Detaylı

Dünya Bankası Teftiş Paneli. Sorunlarınızı dinlemeye hazırız..

Dünya Bankası Teftiş Paneli. Sorunlarınızı dinlemeye hazırız.. Dünya Bankası Teftiş Paneli Sorunlarınızı dinlemeye hazırız.. Ne Teftiş Paneli Nedir? Teftiş Paneli, Dünya Bankası İcra Direktörleri Kurulu tarafından 1993 yılında Dünya Bankası tarafından finanse edilen

Detaylı

VATANDAŞA SUNULAN HİZMETLERDE İSTENİLEN BELGELER ve İŞ BİTİRME SÜRELERİ

VATANDAŞA SUNULAN HİZMETLERDE İSTENİLEN BELGELER ve İŞ BİTİRME SÜRELERİ VATANDAŞA SUNULAN HİZMETLERDE İSTENİLEN BELGELER ve İŞ BİTİRME SÜRELERİ DOĞA KORUMA VE MİLLİ PARKLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ AV VE YABAN HAYATI DAİRESİ BAŞKANLIĞI (16. KAT) SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN

Detaylı

Birçok değişik açık arttırma çeşitleri vardır. Ayırt edici özellikler aşağıdakileri etkiler:

Birçok değişik açık arttırma çeşitleri vardır. Ayırt edici özellikler aşağıdakileri etkiler: Sloan Yönetim Okulu15.010/15.011 Massachusetts Teknoloji Ensitüsü PROBLEM ÇÖZME NOTLARI #9 Açık arttırma ve Ortak Mülkiyet Cuma - Kasım 19, 2004 BUGÜNKÜ PROBLEM ÇÖZMEIN ÖZETİ 1. Açık arttırmaların çeşitleri

Detaylı

EMİNEVİM Konutta Yeni Fikirler Yarışması Soru ve Cevapları

EMİNEVİM Konutta Yeni Fikirler Yarışması Soru ve Cevapları EMİNEVİM Konutta Yeni Fikirler Yarışması Soru ve Cevapları Tarih: 05 Eylül 2011 Yarışmayla ilgili ayrıntılı bilgi için tıklayınız. EMİNEVİM İstanbul-Tuzla da Konut Yerleşimi Tasarımı Ulusal Öğrenci Mimari

Detaylı

CÜMLENİN ÖGELERİ YÜKLEM / ÖZNE

CÜMLENİN ÖGELERİ YÜKLEM / ÖZNE CÜMLENİN ÖGELERİ YÜKLEM / ÖZNE YÜKLEM Cümlede işi, oluşu, durumu bildiren öğeye yüklem denir. Diğer öğeleri bulmak için bütün sorular yükleme yöneltilir. Dilimizde her türlü sözcük ve söz öbeği yüklem

Detaylı

TİCARİ HAYATTA BAŞARI KURALLARI

TİCARİ HAYATTA BAŞARI KURALLARI Üzeyir GARİH kitaplarından derlemedir. www.kavurmaci.net İdarenin esası plandır. Her idarenin bir planı olmalıdır. Gelişen teknolojiye ayak uydurulmalıdır. Yetki başka, idare başkadır. Emir vermek bir

Detaylı

Yeni Öğrenme Evleri açmaya davet ediyoruz

Yeni Öğrenme Evleri açmaya davet ediyoruz Yeni Öğrenme Evleri açmaya davet ediyoruz Halen Ankara ve İzmir deki ÖğrEv lere ilave olarak İstanbul dahil 15 ilde daha Öğrenme Evi açmayı hedefledik. Desteklerinizi bekliyoruz Öğrenme Evi -kısaca ÖğrEv

Detaylı

AVCILIK. İnsanlığın tarihi kadar eski bir fenomen ve bir faaliyettir.

AVCILIK. İnsanlığın tarihi kadar eski bir fenomen ve bir faaliyettir. AVCILIK İnsanlığın tarihi kadar eski bir fenomen ve bir faaliyettir. Avcılık İnsanlığın tarihi kadar eski bir fenomen Avcılık eskiden; İnsanın kendisini korumak, Karnını doyurmak, Hayvan ehlileştirmek,

Detaylı

Oyun Tasarımı. 8. Ders

Oyun Tasarımı. 8. Ders Oyun Tasarımı 8. Ders Geçtiğimiz haftalar 1. Lens: Öz Deneyim 2. Lens: Şaşırtma 3. Lens: Eğlence 4. Lens: Merak 5. Lens: Endojen 6. Lens: Problem Çözme 7. Lens: Temel Eleman Dörtlüsü 8. Lens: Hologra k

Detaylı

Bilmek Bizler uzmanız. Müşterilerimizi, şirketlerini, adaylarımızı ve işimizi biliriz. Bizim işimizde detaylar çoğu zaman çok önemlidir.

Bilmek Bizler uzmanız. Müşterilerimizi, şirketlerini, adaylarımızı ve işimizi biliriz. Bizim işimizde detaylar çoğu zaman çok önemlidir. Randstad Group İlkesi Başlık Business Principles (Randstad iş ilkeleri) Yürürlük Tarihi 27-11 -2009 Birim Grup Hukuk Belge No BP_version1_27112009 Randstad, çalışma dünyasını şekillendirmek isteyen bir

Detaylı

CANLILARIN SINIFLANDIRILMASI

CANLILARIN SINIFLANDIRILMASI CANLILARIN SINIFLANDIRILMASI CANLILARIN SINIFLANDIRILMASI Dünya da henüz bilinmeyen çok sayıda canlı var. Bugün 1, 8 milyon farklı türün varlığı bilinmekte fakat, 3-10 milyon arasında farklı canlı türü

Detaylı

ISO Nedir? denir. ISO 16001, Enerji yönetimi standardı, maliyetlerinizi ve sera gazı emisyonlarınızı indirgeme temelli, etkili bir enerji yöneti

ISO Nedir? denir. ISO 16001, Enerji yönetimi standardı, maliyetlerinizi ve sera gazı emisyonlarınızı indirgeme temelli, etkili bir enerji yöneti BS EN 16001 ENERJİ YÖNETİM SİSTEMİ BELGESİ WHİTE PAPER HAKKINDA TEMEL BİLGİLER BS EN 16001 STANDARDİZASYONU 1999 dan beri Bilgilendiriyoruz, Belgelendiriyoruz ISO 16001 Nedir? denir. ISO 16001, Enerji

Detaylı

Ahi Teşkilatı XIII.y.y. nın ilk yarısından XIX.y.y. ın ikinci yarısına dek Anadolu da, Balkanlar da ve Kırım da yaşamış olan Türk halkının, sanat ve

Ahi Teşkilatı XIII.y.y. nın ilk yarısından XIX.y.y. ın ikinci yarısına dek Anadolu da, Balkanlar da ve Kırım da yaşamış olan Türk halkının, sanat ve AHİLİK Ahi Teşkilatı XIII.y.y. nın ilk yarısından XIX.y.y. ın ikinci yarısına dek Anadolu da, Balkanlar da ve Kırım da yaşamış olan Türk halkının, sanat ve meslek alanında yetişmelerini, ahlaki yönden

Detaylı

ETKİLİ SINIF YÖNETİMİ. Fahri COŞKUN Sarar Kız Anadolu İmam-Hatip Lisesi Coğrafya Öğretmeni

ETKİLİ SINIF YÖNETİMİ. Fahri COŞKUN Sarar Kız Anadolu İmam-Hatip Lisesi Coğrafya Öğretmeni ETKİLİ SINIF YÖNETİMİ Fahri COŞKUN Sarar Kız Anadolu İmam-Hatip Lisesi Coğrafya Öğretmeni Sınıf, eğitim öğretim etkinliklerinin gerçekleştiği bir yaşama alanıdır. Sınıf; sıcak, güvenli, sağlıklı, karmaşık

Detaylı

Başvuru Referans Mektubu

Başvuru Referans Mektubu - Giriş Resmi, erkek alıcı, bilinmeyen isim Resmi, bayan alıcı, bilinmeyen isim Resmi, bilinmeyen alıcı ismi ve cinsiyeti Sayın Yetkililer, Sayın Yetkililer, Resmi, birden çok adı bilinmeyen insana veya

Detaylı

OKUL ÖNCESİNDE MÜZİK ETKİNLİKLERİ

OKUL ÖNCESİNDE MÜZİK ETKİNLİKLERİ OKUL ÖNCESİNDE MÜZİK ETKİNLİKLERİ Çocukların daha bilinçli eğitilmeleri, yeteneklerinin ortaya çıkartılması, zeka düzeylerinin saptanması gibi belli başlı amaçları olan ana okullarının yararları kuşkusuz

Detaylı

SIKÇA SORULAN SORULAR

SIKÇA SORULAN SORULAR SIKÇA SORULAN SORULAR 1. Hava Kuvvetleri nde sivil memurluğa başvurmak istiyorum. Nasıl başvurabilirim? Başvurular www.tekok.edu.tr adresinden online olarak yapılmaktadır. Posta yoluyla başvurular kabul

Detaylı

KİTAP VE OKUMA SEVGİSİ ÜZERİNE HAZIRLAYAN: FERİDUN ESER GEYVE ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ FELSEFE ÖĞRETMENİ

KİTAP VE OKUMA SEVGİSİ ÜZERİNE HAZIRLAYAN: FERİDUN ESER GEYVE ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ FELSEFE ÖĞRETMENİ KİTAP VE OKUMA SEVGİSİ ÜZERİNE HAZIRLAYAN: FERİDUN ESER GEYVE ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ FELSEFE ÖĞRETMENİ BİR GELİŞMİŞLİK ÖLÇÜTÜ: KİTAP OKUMA Günümüzde gelişmişliğin, kalkınmışlığın ölçütlerinden biri,

Detaylı

Slottet Bakım Merkezine Hoş Geldiniz

Slottet Bakım Merkezine Hoş Geldiniz Slottet Bakım Merkezine Hoş Geldiniz Slottet Bakım Merkezine Hoş Geldiniz Slottet Nørrebro içinde De Gamles By denilen güzel bir çevrede yer alır. De Gamles By park benzeri, oturma bankları ve küçük patika

Detaylı

Organ bağışında bulunan herkesin organları kullanılabilir mi?

Organ bağışında bulunan herkesin organları kullanılabilir mi? Organ Doku Birimi ve Bağış Organ Bağışı Başka Hayatlara Can Katmaktır Organ bağışı nedir? Organ bağışı kişinin hayatta iken kendi özgür iradesiyle, organlarının bir kısmını veya tamamını ölümünden sonra

Detaylı

MİSYON, VİZYON VE DEĞERLER

MİSYON, VİZYON VE DEĞERLER MİSYON, VİZYON VE DEĞERLER KURUMSAL KÜLTÜRÜMÜZ VE DEĞERLERİMİZ KURUMSAL KÜLTÜRÜMÜZ VE DEĞERLERİMİZ GÜVEN Dürüstlüğümüz, doğruluğumuz ve etik iş uygulamalarımız ile güven kazanırız. Doğruluk ve yüksek

Detaylı

Avrupa hastanelerinde

Avrupa hastanelerinde Avrupa hastanelerinde mesleki katılım Baş hekimler ve hemşireler için anket (PTE1) Baş hekimler ve hemşirelerin hastanede yönetici rolü oynadıkları düşünülmektedir. Aynı zamanda resmi yönetim rolleri de

Detaylı

www.konusmakulubu.net Neden Konuşma Kulübü? Pek çok insan İngilizce ile ilgili anlıyorum ama konuşamıyorum ifadesini çokça kullanır. Bu durum insanların eğitim hayatından, iş hayatına hatta sosyal hayatına

Detaylı

YÖNETİM VE YÖNETİCİ GELİŞTİRME SEMİNERLERİ ŞİRKET İÇİ TAKIM TUHU VE ETKİLİ TAKIM ÇALIŞMASININ İLKELERİ

YÖNETİM VE YÖNETİCİ GELİŞTİRME SEMİNERLERİ ŞİRKET İÇİ TAKIM TUHU VE ETKİLİ TAKIM ÇALIŞMASININ İLKELERİ YÖNETİM VE YÖNETİCİ GELİŞTİRME SEMİNERLERİ ŞİRKET İÇİ TAKIM TUHU VE ETKİLİ TAKIM ÇALIŞMASININ İLKELERİ 08.10.2012 YÜKSEK PERFORMANSLI İŞ TAKIMLARININ OLUŞTURULMA YÖNTEMLERİ A. Takım türlerinin grupları:

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ BÖLÜMÜ REKTÖRLÜK KUPASI FAKÜLTELER ARASI ÖĞRENCİ TURNUVALARI GENEL KURALLARI

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ BÖLÜMÜ REKTÖRLÜK KUPASI FAKÜLTELER ARASI ÖĞRENCİ TURNUVALARI GENEL KURALLARI FAKÜLTELER ARASI ÖĞRENCİ TURNUVALARI GENEL KURALLARI. Turnuvanın yürütülmesinden Beden Eğitimi Bölümü sorumludur. Her türlü olay karşısında Beden Eğitimi Bölümü tarafından alınan kararlar uygulanacaktır..

Detaylı

Göller Bölgesi Aylık Hakemli Ekonomi ve Kültür Dergisi Ayrıntı/ 47

Göller Bölgesi Aylık Hakemli Ekonomi ve Kültür Dergisi Ayrıntı/ 47 ÖZET: Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Veteriner Fakültesi Cerrahi AD ve TÜBİTAK Proje yürütücüsü Yrd. Doç. Dr. Özlem ŞENGÖZ ŞİRİN: Her gün güvenli seviyelerde duyulan sesler işitme kabiliyetini etkilemez.

Detaylı

RappelzOnline.Net Pet Rehberi Yarışması. Genç: Ork Yetişkin: Asker Ork Elit: Thorg

RappelzOnline.Net Pet Rehberi Yarışması. Genç: Ork Yetişkin: Asker Ork Elit: Thorg RappelzOnline.Net Pet Rehberi Yarışması Cikoritta / Serafin Genç: Ork Yetişkin: Asker Ork Elit: Thorg Olağan; Ork: İnsani türden olup yakın dövüş ustasıdır. Fiziksel saldırı ve savunma yetenekleri ile

Detaylı

2- Takside. Türk kadınla Alman kadın aynı yerden taksiye bindiler aynı mesafeyi gidip aynı yerde indiler.

2- Takside. Türk kadınla Alman kadın aynı yerden taksiye bindiler aynı mesafeyi gidip aynı yerde indiler. Alman televizyon kanalı RTL de pazartesi akşamı yayınlanan Ekstra Magazin (Extra-Das RTL-Magazin) adlı program, bir Türk ve bir Alman kadını Türkiye ye tatile gönderdi ve yaşadıklarını başından sonuna

Detaylı

12/27/2011. Yenileme kararları. Bu dersin amacı

12/27/2011. Yenileme kararları. Bu dersin amacı Yenileme kararları Bu dersin amacı Elimizdeki varlığı serviste tutmalı mıyız yoksa yeni bir makine ile değiştirmeli miyiz sorusuna cevap vermektir. Bu alternatifler birbirini dışlayan alternatiflerdir,

Detaylı

KKTC YÜKSEK YÖNETİM DENETÇİSİ OMBUDSMAN

KKTC YÜKSEK YÖNETİM DENETÇİSİ OMBUDSMAN KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ YÜKSEK YÖNETİM DENETÇİSİ (OMBUDSMAN) KKTC YÜKSEK YÖNETİM DENETÇİSİ OMBUDSMAN 1. İlk Ombudsman Nail Atalay 2. Anayasa nın 114. Maddesi 3. Ombudsman Yasası 4. Ombudsman ın atanması

Detaylı

Kayıtdışı İstihdama Dair Yanıtlanmayı Bekleyen Bazı Sorular

Kayıtdışı İstihdama Dair Yanıtlanmayı Bekleyen Bazı Sorular PLATFORM NOTU'15 / P-3 Yayınlanma Tarihi: 05.02.2015 * Kayıtdışı İstihdama Dair Yanıtlanmayı Bekleyen Bazı Sorular Cem Başlevent 1 YÖNETİCİ ÖZETİ Son yıllarda yaşanan olumlu gelişmelere rağmen, kayıtdışı

Detaylı

Mağazanızın içinde olduğu AVM ve AVM deki konumu ne kadar doğru?

Mağazanızın içinde olduğu AVM ve AVM deki konumu ne kadar doğru? Mağazanızın içinde olduğu AVM ve AVM deki konumu ne kadar doğru? Paranın icadından AVM lere Ticaret, insanlık tarihi kadar eskidir, yalnızca araçlar değişmiştir. Kullanılan araçlarla beraber, ticaretin

Detaylı

T Lenfositleri. Dr. Göksal Keskin

T Lenfositleri. Dr. Göksal Keskin T Lenfositleri Dr. Göksal Keskin Lenfositlerin ortak özellikleri-1 Kazanılmış bağışıklık sisteminin en önemli elemanlarıdır Spesifite özellikleri var Bellekleri var Primer lenfoid organlarda üretilirler

Detaylı

Filmin Adı: Şaban Oğlu Şaban. Oyuncular: Kemal Sunal, Halit Akçatepe, Adile Naşit, Şener Şen. Filmin Yönetmeni: Ertem Eğilmez. Senaryo: Sadık Şendil

Filmin Adı: Şaban Oğlu Şaban. Oyuncular: Kemal Sunal, Halit Akçatepe, Adile Naşit, Şener Şen. Filmin Yönetmeni: Ertem Eğilmez. Senaryo: Sadık Şendil 1 Filmin Adı: Şaban Oğlu Şaban Oyuncular: Kemal Sunal, Halit Akçatepe, Adile Naşit, Şener Şen Filmin Yönetmeni: Ertem Eğilmez Senaryo: Sadık Şendil Müzik: Kemani Sebuh Efendi- Kürdilihicazkar Longa Filmin

Detaylı

Bosch Genel Seslendirme Sistemi Akustik mükemmelliğe giden yolda öncü

Bosch Genel Seslendirme Sistemi Akustik mükemmelliğe giden yolda öncü Bosch Genel Seslendirme Sistemi Akustik mükemmelliğe giden yolda öncü 2 Akustik mükemmelliğe giden yolda öncü Gelişmiş akustik uzmanlık Tasarımda ve elektro-akustik teknolojisinde 60 yıldan fazla deneyime

Detaylı

TEİD VERİ İHLALLERİ. Etik ve İtibar Derneği. Av. Hande Kıstak. Siemens San. ve Tic.A.Ş.

TEİD VERİ İHLALLERİ. Etik ve İtibar Derneği. Av. Hande Kıstak. Siemens San. ve Tic.A.Ş. VERİ İHLALLERİ Etik ve İtibar Derneği Av. Hande Kıstak TEİD Siemens San. ve Tic.A.Ş. *Bu sunumda yer alan yazılı ve sözlü görüş ve değerlendirmeler sunumu yapan kişi/kişilerin kişisel değerlendirmeleri

Detaylı

2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI LİSANS PROGRAMLARINA ULUSLARARASI ÖĞRENCİ BAŞVURULARI

2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI LİSANS PROGRAMLARINA ULUSLARARASI ÖĞRENCİ BAŞVURULARI 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI LİSANS PROGRAMLARINA ULUSLARARASI ÖĞRENCİ BAŞVURULARI 1. Başvuru dönemi: 6 Temmuz 2015-7 Ağustos 2015. 2. Adaylar başvuru döneminde, aşağıda listesi verilen evrakları Uluslararası

Detaylı

Gayrimenkul markalarının tüm proje pazarlama ve satış süreçlerini etkili bir şekilde yöneterek yenilikçi hizmetler sunmak.

Gayrimenkul markalarının tüm proje pazarlama ve satış süreçlerini etkili bir şekilde yöneterek yenilikçi hizmetler sunmak. V İ L L A V. I. P P R O J E VILLA V.I.P GAYRİMENKUL lüks gayrimenkul sektöründeki 10 yıllık tecrübesine dayanarak, toplu konut projelerinde de bir marka olabilmek adına VILLA V.I.P PROJE yi yaratmıştır.

Detaylı

ASTRONOMİ TARİHİ. 2. Bölüm Antik Astronomi. Serdar Evren 2013

ASTRONOMİ TARİHİ. 2. Bölüm Antik Astronomi. Serdar Evren 2013 ASTRONOMİ TARİHİ 2. Bölüm Antik Astronomi Serdar Evren 2013 Fotoğraf: Eski Yunan mitolojisinde sırtında gök küresini taşıyan astronomi tanrısı, ATLAS. En Eski Astronomi (Antik veya Teleskop Öncesi) Kültürel

Detaylı

Birinci Seviye Robot Eğitimi Bölüm 4

Birinci Seviye Robot Eğitimi Bölüm 4 Birinci Seviye Robot Eğitimi Bölüm 4 İçerik; - LDR (Işık) modülü nedir, nası çalışır - Işık ölçüm uygulaması - Siyah-beyza algılama uygulaması - Fiber iletişim uygulaması - Yolcu sayma uygulaması - Yazılımda

Detaylı

Cumhuriyet Halk Partisi

Cumhuriyet Halk Partisi 1 SÖZCÜ / AKP de bir kişi konuşur, diğerleri asker gibi bekler! Tarih : 06.01.2012 CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu hem AKP deki tek adamlığı hem de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ın üslubunu ve liderliğini

Detaylı

Jurte'lerin Tarihi. Çadır Elemanları. Siyah Çadırların Kökeni. Orta Asya'dan Almanya'ya. Üçgen Parçaları

Jurte'lerin Tarihi. Çadır Elemanları. Siyah Çadırların Kökeni. Orta Asya'dan Almanya'ya. Üçgen Parçaları Jurte'lerin Tarihi Siyah Çadırların Kökeni Jurte ler aslen Orta Asya da göçebe yaşayan Türkler in ve Moğollar ın kullandıkları yurt adı verilen çadırlardır. Bu çadırlar halklarca göçebe yaşam tarzına uygun

Detaylı

İş Yerinde Ruh Sağlığı

İş Yerinde Ruh Sağlığı İş Yerinde Ruh Sağlığı Yeni bir Yaklaşım Freud a göre, bir insan sevebiliyor ve çalışabiliyorsa ruh sağlığı yerindedir. Dünya Sağlık Örgütü nün tanımına göre de ruh sağlığı, yalnızca ruhsal bir rahatsızlık

Detaylı

Emniyet Genel Müdürlüğü Bilgi İşlem Daire Başkanlığı

Emniyet Genel Müdürlüğü Bilgi İşlem Daire Başkanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü Bilgi İşlem Daire Başkanlığı Merhaba Sevgili Arkadaşlar Sevgili Genç Arkadaşlar, İnternetten yararlanmak sizin temel hakkınızdır. İnternet sizi istediğiniz yere götüren uçan halı

Detaylı

ŞİKAYET VE İTİRAZLARIN DEĞERLENDİRİLMESİ PROSEDÜRÜ

ŞİKAYET VE İTİRAZLARIN DEĞERLENDİRİLMESİ PROSEDÜRÜ 1. AMAÇ INSPEGO da verilen muayene hizmetinin kalitesini ve güvenilirliğini arttırmak, müşterilerinden ve diğer ilgililerden gelen şikayetlerin, itirazların ve memnuniyetlerin araştırılması, değerlendirilmesi,

Detaylı

Vedic Çocuk Analizi 1

Vedic Çocuk Analizi 1 Vedic Çocuk Analizi 1 VEDİC VE BATI SİSTEMİ İLE ÇOCUK ANALİZİ Adı ve Soyadı : Bir Kadın Kişi (Yapılan analizlerden seçilmiştir) Doğum Bilgileri : 04 Ağustos 1981 / Türkiye* / 11.30 Özel İşaretler : Doğum

Detaylı

EK 10 YENİDEN YERLEŞİM EYLEM PLANI FORMATI

EK 10 YENİDEN YERLEŞİM EYLEM PLANI FORMATI YENİDEN YERLEŞİM EYLEM PLANI FORMATI 1 İçindekiler: 1. AMAÇ... 2 2. KAPSAM... 2 3. MEVZUAT... 2 4. UYGULAMA PLANI... 2 4.1 Proje Alanını Tanıtıcı Bilgiler... 2 4.2 Envanteri yapılması zorunlu taşınmazların

Detaylı

Google Ads Müşteri Bilgilendirme Dökümanı

Google Ads Müşteri Bilgilendirme Dökümanı Google Ads Müşteri Bilgilendirme Dökümanı 1 Google Ads Ads, Google'ın reklamcılık ürünüdür. Ads ile Google arama sonuçlarında, görüntülü reklamcılık ağında, YouTube'da, Google Play'de ve diğer web sitelerinde

Detaylı

Türk Armatörler Birliği

Türk Armatörler Birliği Cilt 1, Sayı 7-8 Bülten Tarihi : 19 AĞUSTOS 2016 TAB E-BÜLTEN TEMMUZ-AĞUSTOS 2016 Türk Armatörler Birliği 15 TEMMUZ 2016 TÜRKİYE nin KARA GÜNÜ Kara Bir Gün 15 Temmuz 2016 günü akşam saatlerinde Türkiye

Detaylı

SB-200 SPIN BIKE KULLANICI EL KİTABI

SB-200 SPIN BIKE KULLANICI EL KİTABI SB-200 SPIN BIKE KULLANICI EL KİTABI ÖNEMLİ NOT! LÜTFEN BİSİKLETİ KULLANMADAN ÖNCE BU KİTABI İYİCE OKUYUNUZ 1 Güvenlik Talimatları Ürünümüzü satın aldığınız için teşekkür ederiz. Ürünlerimizin doğru kullanılması

Detaylı

Amerika da Üniversite Eğitimini Kimler Alablir?

Amerika da Üniversite Eğitimini Kimler Alablir? Amerika da Üniversite Eğitimini Kimler Alablir? Üniversite eğitimi almak için Amerika gerçekten de çok iyi bir seçimdir. Amerikan Üniversiteleri dünyaca tanınmış bir kaliteye sahip olmakla beraber dünyadaki

Detaylı

TOPLANTI VE SUNU TEKNİKLERİ

TOPLANTI VE SUNU TEKNİKLERİ TOPLANTI VE SUNU TEKNİKLERİ KISA ÖZET KOLAYAOF DİKKAT Burada ilk 4 sayfa gösterilmektedir. Özetin tamamı için sipariş veriniz www.kolayaof.com 2 Kolayaof.com 0 362 2338723 Sayfa 2 İÇİNDEKİLER 1. ÜNİTE-TOPLANTILARA

Detaylı

Yer altı şehrine açılan kapı, Kayıp İncil, cinayet ve MİT : Tarsus taki gizemli evde ne oluyor?

Yer altı şehrine açılan kapı, Kayıp İncil, cinayet ve MİT : Tarsus taki gizemli evde ne oluyor? Yer altı şehrine açılan kapı, Kayıp İncil, cinayet ve MİT : Tarsus taki gizemli evde ne oluyor? HABER MERKEZİ- Mersin in Tarsus ilçesinde yaklaşık 1 yıldır devam eden kazı ile ilgili gizem her geçen gün

Detaylı

89 ve 102. Maddeler Altında Tüzük

89 ve 102. Maddeler Altında Tüzük ÖĞRETMENLER YASASI (2/198, 33/198, 11/1986, 32/1987, 14/1988 ve 34/1988 Sayılı Yasalar) 89 ve 102. Maddeler Altında Tüzük R.G.20 A.E.81 23.2.1990 Kısa İsim Tefsir Kapsam Amaç Ödüllendirme Teşekkür belgesi

Detaylı

KITASINDA ETKİN BÖLGESİNDE LİDER ÖNSÖZ

KITASINDA ETKİN BÖLGESİNDE LİDER ÖNSÖZ HAVA KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI VİZYON 2035 KITASINDA ETKİN BÖLGESİNDE LİDER ÖNSÖZ Vizyon-2035 Dokümanı, Hv.K.K.lığının geleceğe yönelik hedeflerini belirlemek amacıyla; Dünya ve Türkiye de güvenlik anlayışındaki

Detaylı

ZAMİR Varlıkların veya onların isimlerinin yerini geçici veya kalıcı olarak tutabilen, isim gibi kullanılabilen, isim soylu kelimelerle, bazı eklere zamir denir. Zamirlerin Özellikleri: İsim soyludur.

Detaylı

KKTC YÜKSEK YÖNETİM DENETÇİSİ OMBUDSMAN. 5. Ombudsman ın görev ve yetkileri ile yetki devri. 6. Ombudsman ın yetkisi dışında olan konular

KKTC YÜKSEK YÖNETİM DENETÇİSİ OMBUDSMAN. 5. Ombudsman ın görev ve yetkileri ile yetki devri. 6. Ombudsman ın yetkisi dışında olan konular KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ YÜKSEK YÖNETİM DENETÇİSİ (OMBUDSMAN) Adres: 143, Bedrettin Demirel Caddesi, Kat: 4 Lefkoşa Telefon: 22 75 814-22 75 954 Fax: 22 88 907 1. Anayasa nın 114. Maddesi 2. Ombudsman

Detaylı

2. Gün: Stratejik Planlamanın Temel Kavramları

2. Gün: Stratejik Planlamanın Temel Kavramları 2. Gün: Stratejik Planlamanın Temel Kavramları Virpi Einola-Pekkinen 11.1.2011 1 Strateji Nedir? bir kağıt bir belge bir çalışma planı bir yol bir süreç bir ortak yorumlama ufku? 2 Stratejik Düşünme Nedir?

Detaylı

sosyal ve zihinsel olarak sağlıklı gelişmeleri için hayati önem taşımaktadır. çocuklar için mükemmel yeteneklere dönüşebilir ve çoğalarak

sosyal ve zihinsel olarak sağlıklı gelişmeleri için hayati önem taşımaktadır. çocuklar için mükemmel yeteneklere dönüşebilir ve çoğalarak Sevgili anne ve babalar Çocuklarımız için en önemli yaratıcı etkinliklerden biri hiç şüphesiz oyundur. Oyun çocuklar için en önemli işlerden biridir ve onlara tanınan özgürce oynama fırsatları, fiziksel,

Detaylı

O Drama, temel kuralları önceden belirlenmiş, bir grupta yaşanan, yetişkin bir lider (örneğin bir öğretmen) tarafından yönlendirilen ya da en azından

O Drama, temel kuralları önceden belirlenmiş, bir grupta yaşanan, yetişkin bir lider (örneğin bir öğretmen) tarafından yönlendirilen ya da en azından DRAMA ÇALIŞMALARI O Drama, temel kuralları önceden belirlenmiş, bir grupta yaşanan, yetişkin bir lider (örneğin bir öğretmen) tarafından yönlendirilen ya da en azından başlatılan ve çocuklar tarafından

Detaylı

Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü

Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü (WIPO), Fikri Mülkiyet ve Genetik Kaynaklar, Geleneksel Bilgi ve Kültürel Anlatımlar Hükümetler arası Komitesi nin 26. Oturumu

Detaylı

DARÜŞŞAFAKA CEMİYETİ DENETİM KOMİSYONU OLUŞUM, GÖREV, ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK 1

DARÜŞŞAFAKA CEMİYETİ DENETİM KOMİSYONU OLUŞUM, GÖREV, ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK 1 DARÜŞŞAFAKA CEMİYETİ DENETİM KOMİSYONU OLUŞUM, GÖREV, ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK 1 1 Darüşşafaka Cemiyeti Yönetim Kurulunun 16.10.2012 tarih / 58 sayılı kararı ile kabul edilmiş olup, Yönetmelikte

Detaylı