Keyifli ve Verimli Bir Gün Olması Dileğiyle

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Keyifli ve Verimli Bir Gün Olması Dileğiyle"

Transkript

1 Keyifli ve Verimli Bir Gün Olması Dileğiyle

2 TANIŞALIM ve BEKLENTİLER

3 1973, İstanbul Beşiktaş Atatürk Anadolu Lisesi 91 İstanbul Üniversitesi / İngilizce İktisat 95 Oklahoma State University / MBA 97 Danışman & Proje Yöneticisi İstanbul Business School Eğitmeni Turkcell Kardelenler Projesi Mentoru Yaşam Koçu Oklahoma State University Koçbank Koç Holding Penajans D Arcy Wunderman Turkcell DArtuc Consultancy Avea Digiboard DArtuc Consultancy

4 BÜTÇE YÖNETİMİ (Pazarlama İletişimi Perspektifi) Demet Artuç

5 1. BÖLÜM 16:15 17:30 ARA 17:30 17:45 2. BÖLÜM 17:45 18:30

6 Konu Başlıkları Bütçe Nedir? Ne kadar harcasak? Nereye harcasak? Ne kadar harcadık/kaldı? Bütçe Nelere Bağlı Kritik Başarı Faktörleri Bütünleşik Pazarlama İletişimi Pazarlama Bütçesi Bileşenleri Pazardaki Konum Yıllık Pazarlama Planı (Roadmap) Yıllık İletişim Planı Reklam İletişim Bütçesi / 360 Derece Kampanya Bütçesi Hedef Kitle Neden Önemli Küçük Bütçeler vs Yaratıcılık

7 Bütçe Nedir?

8 Bütçe Devletin, bir kuruluşun, bir aile veya bir kişinin gelecekteki belirli bir süre için tasarladığı gelir ve giderlerinin tümüdür.

9 Ne kadar harcasak?

10 Nereye harcasak?

11 Ne kadar harcadık? Ne kadar kaldı?

12 Pazarlama bütçesini belirlemede önemli bir adım; para kazanmak için nereye saldıracağınızı, neyin işleyip neyin işlemediğini ve pazarlama sermayenizi en verimli ve etkili şekilde, nerelere, ne kadar harcamanız gerektiğini kavramaktır.

13 Bütçe yapmanın sırrı; hangi kalemlere harcama yapılacağına, bunların önceliklerine ve şirket kasasından alınabilecek paraya karar vermektir.

14 Nereye harcama yapmalı? sorusuna verilebilecek en açık yanıt ise, işleyen pazarlamaya harcanması gerektiğidir

15 PAZARLAMA BÜTÇELERİNİN HAZIRLANMASINDA AKILLARI KURCALAYAN EN ÖNEMLİ SORULAR???

16 PAZARLAMAYA NE KADAR HARCAYALIM? ELDE ETTİĞİMİZ PARAYI NERELERE HARCAYALIM?

17

18 ÖNCE GİDECEĞİNİZ YERİ BELİRLEYİN Şu an neredeyiz? Nerede olmak istiyoruz? Oraya nasıl ulaşabiliriz? En iyi yol hangisi? Hareket planı ne? Hedefe ulaştık mı? Durum değerlendirmesi Hedef belirleme Stratejik opsiyonlar Karar Yol haritası Ölçümleme

19 ??? SATIŞ GELİRLERİNİN YÜZDE KAÇINI PAZARLAMAYA HARCAMALIYIZ?

20 SATIŞ GELİRLERİNİN YÜZDE KAÇININ PAZARLAMAYA HARCANMASI GEREKTİĞİ HAKKINDAKİ İSTATİSTİKSEL SORUNUN KESİN BİR YANITI YOKTUR! Bu soruyu sormak, çoğu kere insanın ne kadar yemek yemesi gerektiğini sormaya benzer. Yanıtı ne kadar aç olduğunuza ve ne tür besinler almanız gerektiğine bağlıdır.

21 HER FİRMANIN İÇİNDE BULUNDUĞU - PİYASA KOŞULLARI - STRATEJİLERİ - TECRÜBELERİ - FİNANSALLARI - BİR ÖNCEKİ YIL BÜTÇE VERİLERİ BELİRLEYİCİDİR

22 Örneğin; 2000 yılındaki dotcom döneminde birçok internet şirketi ile diğerlerinin, satış gelirlerinin üzerinde pazarlama harcaması yaptıkları görülür. Bu şirketlerin pek çoğu bugün piyasada olmadıklarından, bu düzeyde harcama yapmak pek tavsiye edilmez.

23 Siz olsanız; TL getirecek bir pazarlamaya TL harcamayı mı tercih ederdiniz, yoksa hiç para getirmeyecek olanına 2.500TL harcamayı mı?

24 Mutlak maliyet her zaman için belirleyici unsur değildir! Asıl belirleyici unsur, yatırım geri dönüşümüdür. Bazen, çalışan pazarlama aracına para yatırıncaya kadar bunu anlayamayabilirsiniz.

25 BÜTÇE NELERE BAĞLIDIR? Hedef pazarınızın ölçeğine: Eğer bölgesel ya da yerel bir pazar karşısında ulusal bir pazarı hedeflemişseniz, pazarlama bütçenizin de daha yüksek olması gerekir. Kullandığınız pazarlama silahlarınıza: Yoğun bir TV, radyo ve yazılı basın reklam kampanyasının maliyeti PR, ilişki kurma ve salık verilme stratejilerine dayalı olanınkinden daha yüksektir. İyi bir pazarlamacı ise, kârı aklından çıkartmaksızın bunların karmasını kullanır. Müşteri adaylarınızı satın almaya ikna etmeniz için gereken bağlantı sıklığına: Eğer müşteri adaylarınıza erişmeniz zor ve ürün ve hizmetleriniz de karmaşık ise, olası müşterilerinizle daha sık bağlantı kurmanız gerekir.

26 Gerekli kimliğe: BÜTÇE NELERE BAĞLIDIR? Bazı işler birinci sınıf, insanların gözüne giren, kulaklarında çanlar çaldırtacak ve süslü kimlikler gerektirir. Bazıları için kimliği yeniden kurmak gerekir. Bunların her birinin bütçesi de farklıdır. Pazar nişinizin ne kadar odaklanmış ve kısıtlanmış olduğuna: Yoğun rekabet içindeki bir genel piyasa rekabetiyle karşı karşıya iseniz, kısıtlanmış odaklı nişiniz ve az sayıdaki rakiple baş edeceğiniz bir pazarlamanınkinden daha geniş bir bütçeye gereksiniminiz var demektir. İşinizin eskiliğine: İşe yeni atılmış, adı duyulmamış ama genişlemeyi hedefleyen bir şirketin, 25 yıllık ve herkesin tanıdığı bir şirketten daha yüksek bir pazarlama bütçesine gereksinimi olur.

27 BÜTÇE NELERE BAĞLIDIR? Tanıtılacak yeni ürün ve hizmetlere: Bu durumda pazarlama bütçeleri hep daha fazla para gerektirir. Yeni işler ya ürün yelpazesinin genişletilmesiyle yeni ürünlere yeni kullanıcılar bulmayı ya rekabetten müşteri kapmayı ya da hâlihazırdaki müşterileri yeni ürün ve hizmetlerin kullanıcılarına dönüştürmeyi gerektirir. Büyüme hedeflerine: Bir işi büyütmek, her zaman için daha fazla pazarlama ve buna bağlı olarak da daha geniş pazarlama bütçeleri gerektirir.

28 Kritik Başarı Faktörleri Geçen yılki pazarlama bütçenizi bir kenara atmayın! Pazarlama bütçesinizi enflasyon oranı kadar yükseltin. Bir önceki yılın pazarlama bütçesini ve sonuçlarını tepeden tırnağa analiz edin.

29 Kritik Başarı Faktörleri Şu önemli soruların cevabını arayın : Para kazanmak için nereye saldıracağız? Bu yıl yaptıklarınızdan hangilerini yineler, hangileri için bir bütçe hazırlardınız peki Piyasaya çıkartmak istediğiniz yeni ürün ve hizmetlerinizi tespit ettikten sonra bunlar için bütçelendirilmesi gereken pazarlamanızı belirlemelisiniz. Ne işliyor ne işlemiyor? Bütçe yapmak için önce geçen yıl ya da bu yılın bugününe kadar hangi pazarlama kalemlerine para harcadığınızı, hangilerinin işe yaradığını, hangilerinin yaramadığını tespit edin. Pazarlama sermayesini en verimli ve etkili şekilde nerelere harcamalıyız? Sonra pazarlama gerektiren (insan/donanım/ürün/hizmet) başka genişleme ya da gelişme planlarınızı gözden geçirmelisiniz.

30 Kritik Başarı Faktörleri EKONOMİ BAŞ AŞAĞI DÖNSE BİLE PAZARLAMA BÜTÇENİZİ KISMAYIN! Ekonomi baş aşağı dönse bile pazarlama bütçenizi kısmayın. Yo-yo pazarlamalar bütçeleri yiyip tüketirler, ama elle tutulur bir sonuç getirmezler. Üzerinde iyi düşünülmüş bir pazarlama planıyla birlikte uygulanan bir pazarlama bütçesi, gelecekteki yol haritanız olacaktır.

31 Pazarlama: daha fazla ürünü, daha çok insana, daha sık daha yüksek fiyatlarla satmaktır! Sergio Zyman

32 Doğru insana, doğru zamanda, doğru mesaj... Pazarlamanın sırrı budur. Bu bir Einstein formülü gibidir. Lester Wunderman

33 Bütünleşik = Entegre = 360 Derece Pazarlama İletişimi Nedir?

34 Bütünleşik Pazarlama İletişimi DOĞRU mesajı, DOĞRU şekilde, DOĞRU hedef kitleye, DOĞRU yerde, DOĞRU zamanda, iletmektir!

35 Bütünleşik Pazarlama İletişimi kavramı; Reklamı, Doğrudan Pazarlamayı, Halkla İlişkileri (PR), Satış Promosyonunu, Araştırma ve Ölçümlemeyi ayrı ayrı ama bir orkestra ahengiyle bütün halinde yöneterek amaçları belirli bir tanıtım çalışması olarak tanımlanmaktadır.

36 BPİ Odağında Marka Fikri Yatar REKLAM SATIŞ PROMOSYONU MARKA FİKRİ DOĞRUDAN PAZARLAMA HALKLA İLİŞKİLER (PR) Araştırma Ölçümleme

37

38 Marka Yolculuğu Yandaşlık Beni ilgilendiren şeyler yapmasıyla biliniyor Farklı şeyler yapmasıyla biliniyor İyi bir şeyle biliniyor Bir şeyle biliniyor Biliniyor Bilinmiyor

39 Bütünleşik Pazarlama İletişimi

40 Pazarlama Bütçesi Bileşenleri

41

42 İlan Çalışması

43 Deneyimsel Pazarlama (Experiencial Marketing) Uygulaması Atatürk Havalimanı Dış Hatlar

44 Açıkhava Reklam Uygulaması - Kanyon AVM

45 Kurumsal Web Sayfası

46 Sosyal Mecralarda İletişim Facebook Sayfası

47

48 Kurumsal Web Sitesi

49 Mikrosite :

50 Mikrosite :

51 PR Çalışması

52 Sosyal Mecralarda İletişim Twitter

53 Sosyal Mecralarda İletişim YouTube

54 Ne kadar harcasak?

55 BÜTÇE Mİ ÖNCE PLANLAMA MI?

56 PAZARDAKİ KONUM

57 PAZARDAKİ KONUM Ex-Lider Lider Pazar Statükocu strateji. Pazarı yönlendiren, en çok payı Durgunluk. konuşulan marka. Yüksek Yüksek ama azalan pazar payı. görünürlük, yenilik, marka özüne sadakat. En kaliteli. Kategori faydalarında algı liderliği. Takipçi Ayrışmış ürün ve marka vaadinden, imajından yoksunluk. Fiyatlandırma ve promosyon bazında rekabet. Düşük top of mind, düşük görünürlük. Challenger Lidere oranla düşük pazar payı, pay artışı. Yalnız promosyon ve fiyatla değil güçlü imaj ve söylemle rekabet. Marka evrimi

58 ANSOFF MATRIX

59

60

61 BÜTÇELEME MODELLERİ Satışlara Göre (marj veya toplam satış yüzdesi) Parça Başı (üretim maliyeti + tanıtım marjı) Rekabete göre Top-Down / Bottom-Up ROI

62 Nereye harcasak?

63 PAZARLAMA PLANI

64 YILLIK PAZARLAMA PLANI

65 VAS Stratejileri 1. Gelir Arttırıcı Servislere Odaklanmak: Cepten İnternet ve Bilgisayardan İnternet servislerinin gelirini iletişimle desteklemek Mobil İnternet konusunda servisi iyileştirmek, yeni kanallar eklemek (ATM, şifre kartı) ve trial teklifleri Operatör, Bilgi ve Eğlence kategorilerinde düzenli kampanyalar Yeni kanalların lansmanı ile içeriğin sunulması ve mevcut bayi kanallarının primle desteklenmesi 3. Segmentlere Odaklanarak Penetrasyonu Arttırmak: Gençlere yönelik data ve müzik servislerinde indirimler Prepaid tekliflere yönelik jet modem teklifi, günlük, haftalık ve aylık paketler Segmentlere yönelik trial pack leri geliştirerek deneme mekanizmalarını yaygınlaştırmak Penetrasyonu düşük servislerin segmentlere ücretsiz verilmesi (FinansInvest SME, Vringo Genç) Çalışan segmentine yönelik internet ve hediye kampanyaları Herkes e yönelik ses data bundle ları 2. Yeniliklerle Marka İmajını Desteklemek: BiDünya Paylaş Mobil Reklam Age of Heroes (MMOG) Canlı Ekran SMS Quiz MicroPayment 3G ve Sinerji: Seamless Broadband Mobile Mobile Backup Data Paylaş G de Mobil İnternet e odaklanarak TTNET ile beraber pazar payını arttırmak TTNET tekliflerinde fiyat revizyonu çalışmak Kapsama alanında yoğunlaşmayı ön planda tutarak bulunduğumuz yerlerde servis kalitesini arttırmak Deneyimin iyileşmesi için altyapı çalışmaları (DPI, seamless BB, ortak cep BB kotası) Adet hedefinin önceliği doğrultusunda rekabete göre avantajlı fiyat revizyonu çalışmaları yapmak KPIs: VAS Gelir VAS / Avea VAS ARPU Penetrasyon

66 New Services Content Services Data Services Operator Services Genç (Q1) 66 Video Call Gift Campaign MMS Pack Gift Campaign MMS Pack Offer (free 100 MMS for 250 counter loaders) 100 MB Offer (first month free, other months %50 discounted) 5 MB Offer (free 5 MB for 250 counter loaders) Jet Modem Prepaid Offer (device bundled with prepaid line and 3 months free 500 MB) Scratch Card Campaign (Free data bundled with magazines)? Valentine s Day 3G Handset Campaign Mobile Browsing (Internet via handsets)tv Campaign? USB Modem Offer for Football Clubs 3G Acquisition Campaign (Free 3G Welcome Pack: Opt-in) Daily, Weekly, Monthly Internet Packs Launch Jet Modem Wi-Fi Bundled Offer (Current offer continued) Müzikİndir ( First Month Free, then %50 discount ) Müzikİndir & MüzikÇalar First Month Free Subscription Campaign Ringa Gift Campaign MobilVizyon & Seçİzle Gift Campaigns Valentines Day Campaign Game Gift Campaign Logo-Melody Free Counter Campaign Basit Tektaş Astrology Pack Gift Campaign Data Paylaş Fifty Fifty pay for me (50-50) Seamless WIFI authentication client bidünyapaylaş MMOG AA News Pack Gift Campaign Video Portal Free Counter Campaign Finansİnvest Info Pack Free Subscription Campaign Vringo Gift Campaign bialem Free Subscription Campaign TR Müzik İndir Subscription Pack (1 counter / day monthly pack) Web to Mobile SMS Lottery Avea Mobil Ödeme Google wap search

67 New Services Data Services Content Services Operator Services 67 Herkesle (Q1) Video Call Gift Campaign Directory Assistance Campaign (subscribe & win) Scratch Card Campaign (Magazines)? Valentine s Day 3G Handset Campaign Mobile Browsing TV Campaign? USB Modem Offer for Football Clubs 3G Acquisition Campaign (Free 3G Welcome Pack: Opt-in) Daily, Weekly, Monthly Internet Packs Launch Jet Modem Prepaid Offer (device + prepaid line + 1 GB/month data bundle) TTNET Large Size Packs Jet Modem Wi-Fi Bundled Offer (Current offer continued) Müzikİndir & MüzikÇalar First Month Free Subscription Campaign Ringa Gift Campaign MobilVizyon & Seçİzle Gift Campaigns Valentines Day Campaign Game Gift Campaign Logo-Melody Free Counter Campaign Basit Tektaş Astrology Pack Gift Campaign AA News Pack Gift Campaign Video Portal Free Minutes Campaign Finansİnvest Info Pack Free Subscription Campaign Data Paylaş Data Roaming Packs Seamless WIFI authentication client Web to Mobile SMS Lottery Google wap search

68 New Services Data Services Content Services Operator Services 68 Çalışan (Q1) Video Call Gift Campaign Valentine s Day 3G Handset Campaign Mobile Browsing (Internet via handsets) TV Campaign USB Modem Offer for Football Clubs 3G Acquisition Campaign (Free 3G Welcome Pack: Opt-in) Daily, Weekly, Monthly Internet Packs Launch Jet Modem Prepaid Offer (device + prepaid line + 1 GB/month data bundle) Jet Modem Wi-Fi Bundled Offer (Current offer continued) Kamuhaber Gift Campaign Müzikİndir & MüzikÇalar First Month Free Subscription Campaign Ringa Gift Campaign MobilVizyon & Seçİzle Gift Campaigns Valentines Day Campaign Game Gift Campaign Logo-Melody Free Minutes Campaign Basit Tektaş Astrology Pack Gift Campaign AA News Pack Gift Campaign Data Roaming Packs Seamless WIFI authentication client Web to Mobile SMS Lottery Video Portal Free Minutes Campaign Finansİnvest Info Pack Free Subscription Campaign Google wap search

69 New Services Data Services Content Services Operator Services 69 Girişimci (Q1) BlackBerry & service bundle campaign USB stick discount campaign Internet pack campaign for new daily, weekly, monthly packs TTNET Large Size Packs Jet Modem Wi-Fi Bundled Offer (Current offer continued) AA News Pack Gift Campaign Finansİnvest Info Pack Free Subscription Campaign VIP SMS Corporate SMS Enhancements Seamless WIFI authentication client Web to Mobile Google wap search

70 Marketing Communication Plan-2009 Q1 December January February March 532liyim,Avealıyım Dec 7 Jan 15 Avea ya geçenler çoğalıyor.şimdi Avea zamanı Feb 10 March 10 Outdoor Newspaper Magazine Internet PP Offer: 600 min TV Newspaper Outdoor Internet Newspaper Outdoor Internet KEREM Jan 6-Feb 6 Newspaper Outdoor Internet TV Outdoor Radio Internet JAPON Jan 25-Feb 30 TV Newspaper Radio Internet TTN Mobile Nov Jan 6 Data Packs Dec 25-Jan 15 Heryöne Dec 25-Jan 15 TV Newspaper Internet TV Outdoor Newspaper Radio Internet TV Radio Internet Aran Kazan March 6-March 30 TV Internet Patlican Co-branding Jan 15-Feb 25 TV Radio Outdoor Internet

71 Brand Strategic Objectives: Consistent brand communication in line with Avea Brand Essence Totalcare of branding in all aspects to strengthen Avea Brand and create an emotional equity. Continue focusing on Avea s brand attributes Communication focusing on emotional attributes along with functional offers Segment - based communication Communicate Doya Doya concept for different benefits: Talking Messaging Mobile internet Music Football Focusing on image values through 3G launch. Balance quality value to real price. Focus on values and strenghten image. Adjusting tone of voice serving emotional attributes accordingly and increase brand likeabilty. Benefit from football and music to create emotional linkeage. Co-branded communication with strong brands (Mudo, Vatan, Levi s) to increase brand preference and coverage. Consider using a celebrity, spokes person, icon, mascot...etc. that helps differentiate the brand and invest on emotional equity. Start communicate some brand functionalities create emotional benefits (eg:online operations, alternative channels) Under Avea brand image, differentiate tone of voice for offers and image To force the competition in business market, create awareness and build clear perception. Differentiate media channels for each segment. Use local/regional communication Benefit from MVNO s to reach different customer segments Target reputable corporate accounts contributing to Avea image via: Positioning Avea as a part of TT Group by leveraging group synergy Enhancing PR effectiveness via top management support

72 ÇEYREK BAZLI İLETİŞİM PLANI 2010 PAZARLAMA İLETİŞİM TASLAK PLAN AVEA Q OCAK ŞUBAT MART HERKES ASLI-EMRE HERYONE TARİFE GENÇLİK KAMPANYA YENIYIL TARİFE ONNET YENI TARIFE VAS BIDUNYA PAYLAS- ONCESENDINLE NON-GSM TEKLİFLER MAXIMUM CARD & GARANTİ BANKASI KONSERLER ÇALIŞAN TARİFE KAMU HY EXTRA KAMU-YENI TARIFE KOBI TARİFE FATURAPAYLAS FUTBOL KULUPLER MVNO USB STICK+ican football MOBILVIZYON TURKIYE KUPASI VAS KAMPANYA JET MODEM+DATA PAKETİ LOTTERY? MARKA İŞBİRLİKLERİ HANDSET THY SAMSUNG-NOKIA 27 OCAK-18 ŞUBAT TV DESKTOP TV SEGMENTED TV NON-TV

73 Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık PRODÜKSİYON TV Basın Dergi Radyo Açıkhava Sinema Basılı Malzeme Sanatçı Ajans Hizmet MEDYA TV TV Proje Gazete Dergi Radyo Sinema Internet Aylık Açıkhava Sözleşmeli Açıkhava Alternatif Komisyon Sponsorluk ETKİNLİK Aktivite Promosyon Mekan Sponsorluk

74 REKLAM İLETİŞİM BÜTÇESİ Yapım Yayın Etkinlik

75 REKLAM İLETİŞİM BÜTÇESİ YAPIM Yayın Etkinlik

76 YAPIM BÜTÇESİ Tasarım Ajans komisyonu Tarife Fee Üretim TVC Radyo Fotoğraf çekimi Dia stok görsel Telif Müzik Baskı

77 TV PRODÜKSİYON BÜTÇESİ Montaj Animasyon Ses Müzik Dublaj Production Preproduction Postproduction Teknik Mekan Sanat Grubu Teknik Dışı 1-Yapım Öncesi Giderleri 2-Yapım Ekibi 3-Oyuncu Seçimi 4-Oyuncular 5-Kamera Ekibi 6-Kamera Malzemesi 7-Işık Ekibi 8-Işık Malzemesi 9-Ses Ekibi 10-Ses Malzemesi 11-Set Ekibi 12-Set Malzemesi 13-Sanat Grubu 14-Makyaj - Saç 15-Plato 16-Mekan 17-Kostüm 18-Yemek Giderleri 19-Nakliye Yol Giderleri 20-Seyahat ve Konaklama 21-Hammadde 22-Film Laboratuar İşlemleri 23-Video Montaj 24-Animasyon ve Efekt İşleri 25-Ses Stüdyosu 26-Müzik 27-Dublaj

78 REKLAM İLETİŞİM BÜTÇESİ Yapım YAYIN Etkinlik

79 YAYIN BÜTÇESİ Planlama Ajans komisyonu Tarife Satın Alma TV spot Sütun - cm Radyo spot Internet Sosyal ağlar Açıkhava Sponsorluk Sinema Alternatif mecralar

80 YAYIN PLANLAMA Mass Frekans Bağlılık Dikkat çekmek Bilgi vermek Eğlendirmek Newspaper Google search Television News sites Radio Magazine Cinema Social Networks Shopping Malls WOM Billboards Google search Television Newspaper News websites Social networks Sports games Magazines Google search Cinema News websites Game consoles Newspaper News websites Newspaper Cafe-bars News websites Google search Google search Cinema Cinema Newspaper IBB traffic site Gyms Radio Magazine Billboards Shopping Malls Magazine Social networks Repairers - garages Social networks Television Sports games Stop-overs Social networks Talking to friends Sports games Shopping Malls about cars Sports games

81 TV

82

83 Owned Media+Paid Media+Earned Media

84 REKLAM İLETİŞİM BÜTÇESİ Yapım Yayın ETKİNLİK

85 GRP Kullanımları - Share of Voice (SOV)-2009 SOV (12-44) Aralık ; 10% ; 50% 6.433; 40% Ocak Subat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık AVEA TURKCELL VODAFONE Avea Turkcell Vodafone 01 Ocak-31Aralık Ocak -31 Aralık 09 GRP (12-44) % Avea % Turkcell % Vodafone % Toplam % ; 49% ; 13% ; 38% Avea Turkcell Vodafone

86 Ne kadar harcadık? Ne kadar kaldı?

87 87 Avea Pazarlama İletişimi Bütçesi- MTL Budget 2009Forecast Bütçe Kırılımı 2009B 2009F Gerçekleşen* Kalan** Medya Reklam Etkinlik+Web Toplam * Ocak-Temmuz 2009 **Ağustos-Aralık 2009

88 PLANLANAN GERÇEKLEŞEN

89 Finans vs. Pazarlama

90 KRİTİK BAŞARI FAKTÖRLERİ İyi bir formatınız olsun! Planlanan ile gerçekleşeni her ay düzenli takip edin. Varyansları açıklayın ve raporlayın. Sonradan gelebilecek faturaları hesaba katın. Tüm harcamaları ve tüm faturaları tek bir yerde toplayın. Unutmayın: planlar değişirse bütçeler de değişir! Yeni yol haritası = Yeni bütçe Pazarlama bütçesi harcanmak içindir! Harcayın ama doğru ve etkili işlere harcayın!

91 TEKRAR HATIRLAYALIM

92 KİMİ ETKİLEMEK İSTİYORUZ?

93 HEDEF KİTLENİZİ SEGMENTE EDİN

94 Hürriyet Google fizy

95 HEDEF KİTLENİZİ ÖNCELİKLENDİRİN

96 EĞER küçük BİR BÜTÇENİZ VARSA Anyone who lives within their means, suffers from a lack of imagination Oscar Wilde

97 EĞER küçük BİR BÜTÇENİZ VARSA Beyin Fırtınası (Brainstorming) Basılı Malzemeler Reklam öğrencilerine tasarım Yerel dergi ilanları ve market insertleri Billboard YARATICILIK = 0 TL = TL = TL = TL = TL = Paha biçilemez

98 EĞER küçük BİR BÜTÇENİZ VARSA Eldeki kaynakları iyi değerlendirin

99 EĞER küçük BİR BÜTÇENİZ VARSA Ajansınızı ve fikirlerinizi iyi seçin

100 EĞER küçük BİR BÜTÇENİZ VARSA

101 EĞER küçük BİR BÜTÇENİZ VARSA Reklamlara güveniyorum %14 Arkadaşlarıma güveniyorum % 86 Sosyal Medya Bloglar WOM

102 EĞER küçük BİR BÜTÇENİZ VARSA

103 ÖZETLE...

104 Yönünüzü iyi belirleyin...

105 Yolun tamamını düşünerek hareket edin...

106 Hedefinize ulaşmak için tüm kanalları düşünün...

107 Kaynaklarınızı iyi kullanın...

108 Kampanyanın / planın her aşamasında kontrol edin ve raporlayın...

109 Önemli olan, yığınla anahtarlar arasından sizin için en doğru anahtarı seçebilmektir.

110 Teşekkürler

PAZARLAMA İLETİŞİMİNDE. İletiŞimde 5 duyu BÜTÇE YÖNETİMİ ONUR TUĞMAN

PAZARLAMA İLETİŞİMİNDE. İletiŞimde 5 duyu BÜTÇE YÖNETİMİ ONUR TUĞMAN PAZARLAMA İLETİŞİMİNDE İletiŞimde 5 duyu BÜTÇE YÖNETİMİ ONUR TUĞMAN . Bütçe? (eski Fransızca: bougette sözcüğünden) Devletin, bir kuruluşun, bir aile veya bir kişinin gelecekteki belirli bir süre için

Detaylı

Pazarlama İletişiminde Bütçe Yönetimi

Pazarlama İletişiminde Bütçe Yönetimi Pazarlama İletişiminde Bütçe Yönetimi Koray Ata TANIŞMA VE BEKLENTİLER Marka Yönetimi ve Grup Pazarlama İletişimi Yöneticisi Ders: Bütçe Yönetimi Konular: Temel Finans P&L Pazarlama ve Finans Hedefe göre

Detaylı

Keyifli ve Verimli Bir Gün Olması Dileğiyle

Keyifli ve Verimli Bir Gün Olması Dileğiyle Keyifli ve Verimli Bir Gün Olması Dileğiyle TANIŞALIM ve BEKLENTİLER 1973, İstanbul Beşiktaş Atatürk Anadolu Lisesi 91 İstanbul Üniversitesi / İngilizce İktisat 95 Oklahoma State University / MBA 97 Pazarlama

Detaylı

Keyifli ve Verimli Bir Gün Olması Dileğiyle

Keyifli ve Verimli Bir Gün Olması Dileğiyle Keyifli ve Verimli Bir Gün Olması Dileğiyle TANIŞALIM ve BEKLENTİLER 1973, İstanbul Beşiktaş Atatürk Anadolu Lisesi 91 İstanbul Üniversitesi / İngilizce İktisat 95 Oklahoma State University / MBA 97 Danışman

Detaylı

MediaCat Felis 2013 Ödülleri ne Başvurular Başlıyor!

MediaCat Felis 2013 Ödülleri ne Başvurular Başlıyor! BASIN BÜLTENİ MediaCat Felis 2013 Ödülleri ne Başvurular Başlıyor! MediaCat dergisi tarafından bu yıl 8. düzenlenen Felis Ödülleri medya planlama stratejilerini ödüllendirmesinin yanı sıra bu yıl genişleyen

Detaylı

Dijital Pazarlama Ajansı

Dijital Pazarlama Ajansı Ocak 2018 Strateji ve Hizmetler Dijital Pazarlama Ajansı Eda Kara Marketing Director Reklam taktikleri ve dijital çözümler İçindekiler 4 01 Hakkımızda Naapsak Sosyal Medya Ajansı hakkında merak 04 Müşteriler

Detaylı

MediaCat Felis 2013 Ödülleri ne Başvurular Başlıyor!

MediaCat Felis 2013 Ödülleri ne Başvurular Başlıyor! BASIN BÜLTENİ MediaCat Felis 2013 Ödülleri ne Başvurular Başlıyor! MediaCat dergisi tarafından bu yıl sekizincisi düzenlenen Felis Ödülleri ne başvurular 8 Temmuz Pazartesi günü başlıyor. Başvuruda bulunmak

Detaylı

www.sosyalmedyaodulleri.com.tr

www.sosyalmedyaodulleri.com.tr 2015 Sosyal Medya Kulübü SMÖ 2015 Takvim Dijital Dünya da Biz Benzer Etkinlikler Sponsorluk Türleri Ana Sponsorluk Platin Sponsorluk Gold Sponsor Silver Sponsorluk Kategori Sponsorlukları Diğer Sponsorluklar

Detaylı

Mobil Pazarlama 1. Hakan Arslan

Mobil Pazarlama 1. Hakan Arslan Mobil Pazarlama 1 Hakan Arslan 2010 a Bakış Mobile Year in Review 2012 Cep Telefonu... Yatmadan önce en son, (smartphone kullanıcılarının %45 i günü mobil internet kullanarak tamamlıyor) Uyandıktan sonra

Detaylı

Etkinlik-Organizasyon Firmaları Sunumu. Powered by MyBilet

Etkinlik-Organizasyon Firmaları Sunumu. Powered by MyBilet Etkinlik-Organizasyon Firmaları Sunumu Powered by MyBilet Online yayın nedir? MyStreamTurkey teknolojisi ile, firmanız tarafından uygun bulunulan görsel içerik ile, ekibimiz tarafından firmanızın veya

Detaylı

Dijital Pazarlama Türkiye de ve dünya çapında markanızın tüm dijital platformlarda yapılacak pazarlama faaliyetlerinin tümü SEO (arama motoru optimizasyonu), SEM (arama motoru pazarlaması), influencer

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Sunuş Bölüm I: Küresel İletişim, Değişen Paradigmalar ve Reklamın Yeni Rolü Küreselleşme Sürecinin İletişime Yansımaları

İÇİNDEKİLER. Sunuş Bölüm I: Küresel İletişim, Değişen Paradigmalar ve Reklamın Yeni Rolü Küreselleşme Sürecinin İletişime Yansımaları İÇİNDEKİLER Sunuş... 13 Bölüm I: Küresel İletişim, Değişen Paradigmalar ve Reklamın Yeni Rolü... 15 1. Küreselleşme Sürecinin İletişime Yansımaları 1.1. Küreselleşme Kavramı... 15 1.1.1. Küreselleşme Sürecinin

Detaylı

Marketing Anadolu Mektep Eğitimleri. Yerel İşletmeler

Marketing Anadolu Mektep Eğitimleri. Yerel İşletmeler Marketing Anadolu Mektep Eğitimleri Yerel İşletmeler Marketing Anadolu Platformu, üretici Anadolu sanayicisine satışı artırıcı bir fonksiyon olarak pazarlama ve bileşenleri konusunda yön göstermek amacıyla

Detaylı

EURIE TRAINING Yükseköğretimde Uluslararası Öğrenci Temini Tanıtım, Markalaşma ve Teknoloji. 6 Aralık 2016 İstanbul Aydın Üniversitesi

EURIE TRAINING Yükseköğretimde Uluslararası Öğrenci Temini Tanıtım, Markalaşma ve Teknoloji. 6 Aralık 2016 İstanbul Aydın Üniversitesi Yükseköğretimde Uluslararası Öğrenci Temini Tanıtım, Markalaşma ve Teknoloji 6 Aralık 2016 İstanbul Aydın Üniversitesi 2 SELMAN ARSLANBAŞ Uluslararası İlişkiler Direktör Yardımcısı & Aydın TÖMER Müdürü

Detaylı

Ajans Sunumu İstanbul, 2015

Ajans Sunumu İstanbul, 2015 Ajans Sunumu İstanbul, 2015 Biz Kimiz? Dijital dünyanın afacanları, sorunlarınızın çözüm ortaklarıyız. Minik ofisimize sığdırdığımız kocaman dünya ile deli dolu, enerjik bir ekibiz. Tüm bu enerjimizi,

Detaylı

TURİZM PAZARLAMASI REKLAM

TURİZM PAZARLAMASI REKLAM TURİZM PAZARLAMASI Turizm Pazarlamasında Tutundurma REKLAM Reklâm; belirli bir ücret karşılığında ve ücretin kimin tarafından ödendiği bilinecek biçimde; bir turizm işletmesinin ve turizm bölgesinin ürünlerinin

Detaylı

Bütünleşik Pazarlama İletişimi. Melis Çetinkaya Keşan 4 Ağustos 2012

Bütünleşik Pazarlama İletişimi. Melis Çetinkaya Keşan 4 Ağustos 2012 Bütünleşik Pazarlama İletişimi Melis Çetinkaya Keşan 4 Ağustos 2012 Melis... Ya siz? Eğer... Tüketici bizi aynen anlasaydı, Dünyada bir tek biz olsaydık, Sonsuz para olsaydı... Ama Tüketicinin anladığı

Detaylı

Biz Kimiz? Ekibimizi yakından tanıyın: adresgezgini.com/ekibimiz

Biz Kimiz? Ekibimizi yakından tanıyın: adresgezgini.com/ekibimiz Biz Kimiz? Ekibimizi yakından tanıyın: adresgezgini.com/ekibimiz 2007 Ekip 35 kişiye, müşteri sayısı 10.000'e ulaştı. AdresGezgini A.Ş. İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Teknoloji Geliştirme Bölgesi nde

Detaylı

Şirketinizin çalışma konusunu veya ürününüz ile ilgili çalışmayı MARKANIZI YÖNETMEK olarak algılıyoruz

Şirketinizin çalışma konusunu veya ürününüz ile ilgili çalışmayı MARKANIZI YÖNETMEK olarak algılıyoruz 1 ÖNSÖZ İşimiz; Kurumunuz için gerçekleştirilecek tüm kurumsal yenilenme, reklam, PR, basın ilişkileri, tanıtım materyalleri, strateji oluşturma, yeni müşteri ilişkileri ve marka yönetimi hizmetlerini

Detaylı

TURKCELL. Süreyya CİLİV. 28 Nisan 2011, Kiev

TURKCELL. Süreyya CİLİV. 28 Nisan 2011, Kiev TURKCELL Süreyya CİLİV 28 Nisan 2011, Kiev Turkcell Grup 2011 1.Çeyrek Finansal Sonuçları (milyon TL) 1.Ç. 10 4.Ç. 10 1.Ç. 11 Yıllık Değişim Çeyreksel Değişim Gelir 2.249 2.186 2.118 - %5,8 - %3,1 AVFÖK

Detaylı

Sosyal Medya Uzmanlığı Ders Programı

Sosyal Medya Uzmanlığı Ders Programı Sosyal Medya Uzmanlığı - Müfredat // Ders Saati: 48 Saat Orhan Akkuş - Sosyal Beyin 23 Ocak 2015 Sosyal Medya Uzmanlığı Ders Programı Sosyal Medyada Uzmanı Nedir? Ne İş yapar? Ders Saati ( 2 Saat) Giriş

Detaylı

DORANABIZ 8 Kurumsal iletişim Çalışması

DORANABIZ 8 Kurumsal iletişim Çalışması DORANABIZ 8 Kurumsal iletişim Çalışması Şubat 2012 2012 Dora Research. Her hakkı saklıdır Araştırma Hakkında Çalışmanın saha aşaması, 08-10 Şubat 2012 tarihleri arasında ONLINE veri toplama yöntemi kullanılarak

Detaylı

Biz Kimiz? Ekibimizi yakından tanıyın: adresgezgini.com/ekibimiz

Biz Kimiz? Ekibimizi yakından tanıyın: adresgezgini.com/ekibimiz Biz Kimiz? Ekibimizi yakından tanıyın: adresgezgini.com/ekibimiz 2007 Ekip 35 kişiye, müşteri sayısı 10.000'e ulaştı. Global All-Star Ödülü kazandı. İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Teknoloji Geliştirme

Detaylı

ORGANİK HABERLEŞME TEKNOLOJİLERİ

ORGANİK HABERLEŞME TEKNOLOJİLERİ Mobil pazarlama nedir? Mobil pazarlama, tüke4cide sa7n alma isteği yaratma amacıyla, mobil mecra üzerinden ve/ veya mobil ürünler kullanılarak yapılan faaliyetler olarak tanımlanmaktadır. Bir başka ifadeyle;

Detaylı

Online ve Offline Medya Planlama

Online ve Offline Medya Planlama Online ve Offline Medya Planlama Gizem Yücel 21.07.2012 gizemyucel mgyucel Dijitalist Online ve Offline ın Güncel Durumu Geleneksel Pazarlama, TV yi Koruyor «TV büyüyor.» «Daha da büyüyeceğini söylüyorlar.»

Detaylı

e-mikro MBA Sertifika Programı Eğitim Fiyatları ve Bilgilendirme Broşürü 2014

e-mikro MBA Sertifika Programı Eğitim Fiyatları ve Bilgilendirme Broşürü 2014 Mikro MBA Sertifika Eğitim Fiyatları 1. Kategori Perfect Eğitim Paketi (10 Eğitim) 279,00 TL! 2. Kategori Plus Eğitim Paketi (5 Eğitim) 159,00 TL! 3. Kategori Pro Eğitim Paketi (3 Eğitim) 109,00TL! 4.

Detaylı

Elif Öven Esra Akkan. Özge Aytekin Seda Buz

Elif Öven Esra Akkan. Özge Aytekin Seda Buz Elif Öven Esra Akkan Özge Aytekin Seda Buz 1 durum analizi 2 problem 3 analizi hedef kitle 4 strateji 5 yaratıcı işler 6 medya planlama durum analizi 500 marka, %80 i yabancı Uzakdoğu ülkelerinin fiyat

Detaylı

7. VE SPONSORLUK DOSYASI.

7. VE SPONSORLUK DOSYASI. 7. VE SPONSORLUK DOSYASI www.miceodulleri.com NEDİR ACE of M.I.C.E. Awards Etkinlik ve Toplantı Sektörü Ödülleri; kongre, toplantı ve etkinlik faaliyetlerinin sürdürülebilir büyümesine yön vermeyi, sektörde

Detaylı

DİJİTAL PAZARLAMA VE SOSYAL MEDYA YÖNETİMİ SERTİFİKA PROGRAMI EĞİTİM İÇERİĞİ. Tarih: 21 28 Mayıs 2016 Cumartesi. (2 Gün / 16 Saat / 09:00 18:00)

DİJİTAL PAZARLAMA VE SOSYAL MEDYA YÖNETİMİ SERTİFİKA PROGRAMI EĞİTİM İÇERİĞİ. Tarih: 21 28 Mayıs 2016 Cumartesi. (2 Gün / 16 Saat / 09:00 18:00) DİJİTAL PAZARLAMA VE SOSYAL MEDYA YÖNETİMİ SERTİFİKA PROGRAMI EĞİTİM İÇERİĞİ Tarih: 21 28 Mayıs 2016 Cumartesi (2 Gün / 16 Saat / 09:00 18:00) 1) DİJİTAL PAZARLAMA Sosyal Medyanın Dayanılmaz Cazibesi 3Ders

Detaylı

İ.Ü. AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ Tanıtım Faaliyetleri Standartları Standardı

İ.Ü. AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ Tanıtım Faaliyetleri Standartları Standardı Dök. No: AUZEF-SS-2.1-10 Yayın Tarihi:30.06.2014 Rev.No:00 Rev Tarihi: Sayfa 1 / 8 1. AMAÇ... 3 2. KAPSAM... 3 3. SORUMLULAR... 3 4. TANIMLAR... 3 5. AUZEF Tanıtım Faaliyetlerin Standartları... 3 5.1.

Detaylı

Mobil Pazarlama İzinli Veritabanı ve Hedefli Lokasyon Genel Teklifi

Mobil Pazarlama İzinli Veritabanı ve Hedefli Lokasyon Genel Teklifi Mobil Pazarlama İzinli Veritabanı ve Hedefli Genel Teklifi 26 Ocak 2015 Mobil Pazarlama Mobil cihaz aracılığı ile herhangi bir ağ üzerinden karşılıklı olarak kullanıcılarla iletişime geçildiği uygulamaların

Detaylı

İşimizi aşımızı müşterimizi Sosyal Medyayla BÜYÜTÜYORUZ.

İşimizi aşımızı müşterimizi Sosyal Medyayla BÜYÜTÜYORUZ. Yeni nesil dijital liderlik ajansı İşimizi aşımızı müşterimizi Sosyal Medyayla BÜYÜTÜYORUZ. Dijital yolculukta, 48 milyon sabit internet kullanıcısı, 45.3 milyon mobil internet kullanıcısı 8 milyon aktif

Detaylı

AJANS SUNUMU.

AJANS SUNUMU. AJANS SUNUMU SİZİN İÇİN NELER YAPIYORUZ! WEB SİTE TASARIMI WEB SİTE YAZILIMI SOSYAL MEDYA İÇERİK YÖNETİMİ E-TİCARET YÖNETİMİ SEO DİJİTAL MEDYA REKLAMLARI E-POSTA PAZARLAMA Pazarlama ürettiğiniz şey neyse,

Detaylı

Finans Sektöründe Google ile Özel Dijital Fırsatlar

Finans Sektöründe Google ile Özel Dijital Fırsatlar Finans Sektöründe Google ile Özel Dijital Fırsatlar Türkiye de Online Kullanıcı Trendleri Dünyada internet kullanıcısı sayısı: 3.3 Milyar Google üzerinden günde 3.7 Milyar yılda 1.4 Trilyon arama yapılıyor

Detaylı

Dünya da ve Türkiye de Mobil in Yeri

Dünya da ve Türkiye de Mobil in Yeri MOBİL PAZARLAMA Dünya da ve Türkiye de Mobil in Yeri Dünyada 1,5 milyar insan akıllı telefon kullanıyor. Türkiye de kadınların %44 ü, erkeklerin %56 sı akıllı telefon kullanıyor. Cep telefonu kullanıcılarının

Detaylı

Marketing Anadolu Mektep Eğitimleri. Yerel Ajanslar

Marketing Anadolu Mektep Eğitimleri. Yerel Ajanslar Marketing Anadolu Mektep Eğitimleri Yerel Ajanslar Marketing Anadolu Platformu, üretici Anadolu sanayicisine satışı artırıcı bir fonksiyon olarak pazarlama ve bileşenleri konusunda yön göstermek amacıyla

Detaylı

www.signaturebrand.com.tr SIGNATUREBRAND ALL ABOUT BRAND SIGNATURE BRAND Marka potansiyellerini açığa çıkaran stratejisi sağlam yaratıcı marka danışmanlık hizmetleri sunan Signature Brand, trend olan pazarlama

Detaylı

OCT Organisation Congress Travel

OCT Organisation Congress Travel OCT Organisation Congress Travel OCT müşterilerinin vazgeçilmez çözüm ortağı olma hedefini 1996 yılından bu yana tutkuyla sürdürmektedir. Bu dinamizm ve butik hizmet anlayışı ile OCT imza attığı yüzlerce

Detaylı

GalataMOON Neler Yapar?

GalataMOON Neler Yapar? GalataMOON 2011 yılında farklı bir isimle faaliyete başlayan firmamız, 2014 yılından itibaren yeni bir yapılanmaya girerek GalataMOON ismiyle, hizmet vermeye başlamıştır. Uzun yıllar televizyon, yapım

Detaylı

farkımız, bakış açımız.

farkımız, bakış açımız. farkımız, bakış açımız. ÜRÜN FOTOĞRAFLAMA ÜRÜN FOTOĞRAFLAMA Ürün çekiminde firmanıza gelerek veya stüdyomuzda, uzman kadromuz ile ürünlerinize en doğru fon ve format ile ayrı bir boyut katarak detaylı

Detaylı

Mobil Pazarlama. Ayşegül Şamiloğlu 4play Digital Workshop Ürün Yöneticisi

Mobil Pazarlama. Ayşegül Şamiloğlu 4play Digital Workshop Ürün Yöneticisi Mobil Pazarlama Ayşegül Şamiloğlu 4play Digital Workshop Ürün Yöneticisi Ajanda Mobil Dünyaya Genel Bakış Kavramlar&Rakamlarla Mobil Pazarlama Trendler Kampanya Yaratım Süreci 2011 e Bakış Mobile Year

Detaylı

SOSYAL MEDYA YÖNETİMİ SUNUM DOSYASI

SOSYAL MEDYA YÖNETİMİ SUNUM DOSYASI SOSYAL MEDYA YÖNETİMİ SUNUM DOSYASI Sosyal Medya Kanallarımız Günlük olarak milyonlarca insan tarafından kullanan tüm sosyal medya ortamlarında HEM BİLGİSAYAR HEM DE MOBİL CİHAZLARDA en sık kullanılan

Detaylı

2011 yılında yeni konsepti ve büyüyen ekibiyle şu anki yüzüne kavuşmuştur.

2011 yılında yeni konsepti ve büyüyen ekibiyle şu anki yüzüne kavuşmuştur. 2002 2005 2008 2011 2014 2016 Adjans Kimdir Dijital reklam ajansı olan Adjans, 2002 yılında dijital dünya sektörüne giriş yapmış ve sektörde hızla yükselerek adını duyurmuş prestijli bir kuruluştur. Markanızı

Detaylı

Omnichannel ile Multichannel Pazarlama Arasındaki 4 Temel Fark

Omnichannel ile Multichannel Pazarlama Arasındaki 4 Temel Fark Omnichannel ile Multichannel Pazarlama Arasındaki 4 Temel Fark Birbirleriyle karıştırılan terimleri düşününce akla ilk olarak multichannel ve omnichannel pazarlama geliyor. Omnichannel ve multichannel

Detaylı

0216 693 08 08 info@ph1istanbul.com

0216 693 08 08 info@ph1istanbul.com 0216 693 08 08 info@ph1istanbul.com Adını aldığı Ph1 gezegenin sahip olduğu 4 güneşi Kalite, Uzmanlık, Güven ve Yenilikçi olarak yörüngesine koyarak, markanızı 4 koldan saracak ve sizi gezegen savaşlarına

Detaylı

E-ticarette finans. Hakan Orhun ETİD Yönetim Kurulu Başkanı

E-ticarette finans. Hakan Orhun ETİD Yönetim Kurulu Başkanı E-ticarette finans Hakan Orhun ETİD Yönetim Kurulu Başkanı Eğitim Programı Dünyada eticaret Türkiye de ticaret ve ETİD Eticaret iş modelleri Eticaret süreçleri Eticaret iş planı modeli Eticaret finansal

Detaylı

PAZARLAMA YÖNETİMİNDE SATIŞ PROMOSYONU

PAZARLAMA YÖNETİMİNDE SATIŞ PROMOSYONU PAZARLAMA YÖNETİMİNDE SATIŞ PROMOSYONU Tutundurma karmasının tekrar hatırlayacak olursak Satış promosyonu, tutundurma karmasının bir bileşenidir. Tutundurma elemanları: 1. Reklam, 2. Halkla ilişkiler (PR),

Detaylı

DESKPORT. Bilișim Hizmetleri. 2014 Yılı Hizmet Tanıtım Kataloğu

DESKPORT. Bilișim Hizmetleri. 2014 Yılı Hizmet Tanıtım Kataloğu 2014 Yılı Hizmet Tanıtım Kataloğu info@deskport.net BİZ KİMİZ? Biz Kimiz? Deskport Bilişim ekibinin karakteristik özellikleri olan; özgüven, çalısma azmi, tecrübe ve liderlik vasıflarımızla amacımız, müşterilerimizi

Detaylı

JEOTERMALHABERLER 2017 MEDYA SETI. Dünyanın önde gelen jeotermal Enerji haber platformu ThinkGeoEnergy nin Türkçe hizmetidir.

JEOTERMALHABERLER 2017 MEDYA SETI. Dünyanın önde gelen jeotermal Enerji haber platformu ThinkGeoEnergy nin Türkçe hizmetidir. JEOTERMALHABERLER 2017 MEDYA SETI Dünyanın önde gelen jeotermal Enerji haber platformu ThinkGeoEnergy nin Türkçe hizmetidir. www.jeotermalhaberler.com JEOTERMALHABERLER - 2017 MEDYA SETI TANITIM Jeotermal

Detaylı

Marmara Üniversitesi Kurumsal İletişim ve Marka Yönetimi Sertifika Programı Marmara University Corporate Communication & Brand Management Program

Marmara Üniversitesi Kurumsal İletişim ve Marka Yönetimi Sertifika Programı Marmara University Corporate Communication & Brand Management Program Marmara Üniversitesi Kurumsal İletişim ve Marka Yönetimi Sertifika Programı Marmara University Corporate Communication & Brand Management Program Amaç Kurumsal iletişim bir kuruluşun hedeflediği kitleye

Detaylı

Mobil Pazarlama, İnteraktif SMS ve Toplu SMS Genel Teklifi

Mobil Pazarlama, İnteraktif SMS ve Toplu SMS Genel Teklifi Mobil Pazarlama, İnteraktif SMS ve Toplu SMS Genel Teklifi 26 Ocak 2015 Mobil Pazarlama Mobil cihaz aracılığı ile herhangi bir ağ üzerinden karşılıklı olarak kullanıcılarla iletişime geçildiği uygulamaların

Detaylı

Pazarlama İletişimi-3

Pazarlama İletişimi-3 Pazarlama İletişimi-3 Reklamın Makro Ekonomik Rolü Ad=Market Power Ad=Information Sentezci görüş Reklam Türleri Doğrudan harekete geçirici Dolaylı olarak etkili Birincil talep yaratan reklamlar Seçici

Detaylı

TURQUALITY DESTEKLERİ

TURQUALITY DESTEKLERİ TURQUALITY DESTEKLERİ PROGROUP, Dünyanın En Güvenilir Danışmanlık ve Eğitim Markasıdır Faydalı Model, Endüstriyel Tasarım, Marka Tesciline İlişkin Harcamalar Yurtdışında tescil ettirilmesine ilişkin bütün

Detaylı

DR. RAMAZAN DEMİR TÜRK TELEKOM 9 MART 2010 CONRAD HOTEL

DR. RAMAZAN DEMİR TÜRK TELEKOM 9 MART 2010 CONRAD HOTEL DR. RAMAZAN DEMİR TÜRK TELEKOM 9 MART 2010 CONRAD HOTEL Yeni bir dünyaya doğru 1 Milyar İnternet kullanıcısı 2 Milyar Web sayfası 2.6 Milyar Cep telefonu 3 Milyar Web araması 500 Milyar Gigabayte dijital

Detaylı

Mercedes-Benz Türk Kamyon Pazarlama İletişimi Stratejileri ve Planı 2011

Mercedes-Benz Türk Kamyon Pazarlama İletişimi Stratejileri ve Planı 2011 Mercedes-Benz Türk Kamyon Pazarlama İletişimi Stratejileri ve Planı 2011 / Kamyon Pazarlama ve Satış Mercedes-Benz / Türk A.Ş. Truck Sales, 01.07.2008 1 Gündem 1 2 2011 MB Kamyon Pazarlama İletişimi Stratejileri

Detaylı

LOGO KULLANIM HAKLARI. 35 adet Digital Age Summit 2015 katılım davetiyesi ALAN KULLANIM HAKLARI

LOGO KULLANIM HAKLARI. 35 adet Digital Age Summit 2015 katılım davetiyesi ALAN KULLANIM HAKLARI SPONSORLUK LOGO KULLANIM HAKLARI Digital Age Summit 2015 gazete ve dergi ilanlarında logo kullanımı Digital Age Summit 2015 açıkhava ilanlarında logo kullanımı Digital Age Summit 2015 TV tanıtımlarında

Detaylı

Dijital Pazarlama Türkiye de ve dünya çapında markanızın tüm dijital platformlarda yapılacak pazarlama faaliyetlerinin tümü SEO (arama motoru optimizasyonu), SEM (arama motoru pazarlaması), influencer

Detaylı

Enerjide alternatif bir yaklaşım

Enerjide alternatif bir yaklaşım alternatifenerji.com temiz enerji, enerji verimliliği, eko binalar, yeşil ulaşım, enerji mevzuatı konularında çalışma yapan profesyoneller, yatırımcılar ve bu konularda bilgi sahibi olmak isteyen herkes

Detaylı

Eğitim Mh.Ahsen Sk.n:12/30 Kadıköy - İstanbul +9 (0) 216 345 AN DA +9 (0) 216 345 32 65. bilgi@anda.web.tr www.anda.web.tr

Eğitim Mh.Ahsen Sk.n:12/30 Kadıköy - İstanbul +9 (0) 216 345 AN DA +9 (0) 216 345 32 65. bilgi@anda.web.tr www.anda.web.tr Eğitim Mh.Ahsen Sk.n:12/30 Kadıköy - İstanbul +9 (0) 216 345 AN DA +9 (0) 216 345 32 65 bilgi@anda.web.tr www.anda.web.tr Anda İnteraktif Tanıtım Dosyası 1 Hakkımızda 2013 Şubat ayı itibariyle Anda İnteraktive

Detaylı

Birinci Medya Reklam. Markanıza Değer KATALIM. Yeni Nesil TV - GençTVExpress Apple Ipad Online SMS EXPRESS CEP ABONE 2399

Birinci Medya Reklam. Markanıza Değer KATALIM. Yeni Nesil TV - GençTVExpress Apple Ipad Online SMS EXPRESS CEP ABONE 2399 HABER PORTALINIZ www.kibrisgenctv.com Kıbrıs ta Birinci, Akdeniz de bir inci 90.0* 96.6 Mağusa Yeni Nesil TV - GençTVExpress Apple Ipad Online SMS EXPRESS CEP ABONE 2399 Birinci Medya Reklam Markanıza

Detaylı

w w w. m s b a j a n s. c o m

w w w. m s b a j a n s. c o m www.msbajans.com Dikkat çekecek harika bir fikrim var: gelin doğruyu söyleyelim William Bill BERNBACH İşimiz, markaların ruhunu bir bütün olarak kavramak ve onu dışarıya yansıtmaktır. M. SAMİ BELEN MSB

Detaylı

TR REKLAM PAZARI MECRA BAZINDA OTOMOTİV SEKTÖRÜ DEĞERLENDİRMESİ OCAK 2015 VERİLERİ

TR REKLAM PAZARI MECRA BAZINDA OTOMOTİV SEKTÖRÜ DEĞERLENDİRMESİ OCAK 2015 VERİLERİ TR REKLAM PAZARI MECRA BAZINDA OTOMOTİV SEKTÖRÜ DEĞERLENDİRMESİ OCAK 215 VERİLERİ Copyright 212 The Nielsen Company. Confidential and proprietary. NIELSEN MEDYA HİZMETLERİ HAKKINDA Nielsen Medya hizmetleri

Detaylı

BAŞVURU. Proje Adı İngilizce Adı Proje Kod Adı Projenin tek satırda özeti Yapımcı Firma Yapımcı Yönetmen

BAŞVURU. Proje Adı İngilizce Adı Proje Kod Adı Projenin tek satırda özeti Yapımcı Firma Yapımcı Yönetmen Aşağıda sayfa sayfa tarif edilen başvurunuzu projenizin Kod adı nı kullanarak pdf olarak kaydedin. Başvurunun Türkçe versiyonunu bir pdf olarak kaydedin: [proje kod adı].pdf, İngilizce versiyonunu ise

Detaylı

KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ REKLAMCILIK BÖLÜMÜ YANDAL KILAVUZU. Öğrencinin Anadal programıyla Yandal programının ayrılığı esastır.

KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ REKLAMCILIK BÖLÜMÜ YANDAL KILAVUZU. Öğrencinin Anadal programıyla Yandal programının ayrılığı esastır. REKLAMCILIK BÖLÜMÜ Reklamcılık Bölümü nde Yandal yapmak isteyen öğrenciler kendi bölüm müfredatlarına ek olarak 18 kredi ders yükünü tamamlamak zorundadır. Advertising Strategy / Reklam Stratejisi ve Advertising

Detaylı

Sosyal Ağlar ve Pazarlama

Sosyal Ağlar ve Pazarlama Sosyal Ağlar ve Pazarlama Umut Al umutal@hacettepe.edu.tr BBY 465, 8 Aralık 2014-1 Pazarlamanın Hedefleri Kaliteli hizmet Süreklilik Güven Müşteri memnuniyeti Pazar payını korumak/artırmak Bağlılığı artırmak

Detaylı

1 )Herhangi bir iletişim kanalı yardımıyla farklı ortamlarda bulunan kaynak ve alıcının gerçekleştirdiği iletişime ne ad verilir?

1 )Herhangi bir iletişim kanalı yardımıyla farklı ortamlarda bulunan kaynak ve alıcının gerçekleştirdiği iletişime ne ad verilir? 1 )Herhangi bir iletişim kanalı yardımıyla farklı ortamlarda bulunan kaynak ve alıcının gerçekleştirdiği iletişime ne ad verilir? Görsel iletişim Yüz yüze iletişim Sözsüz iletişim Sözlü iletişim Araçlı

Detaylı

Görüntülü Reklamcılık neden önemlidir? Google Görüntülü Reklam Ağı. Önemlidir? MURATOLMEZ.COM

Görüntülü Reklamcılık neden önemlidir? Google Görüntülü Reklam Ağı. Önemlidir? MURATOLMEZ.COM Google Görüntülü Ağı. Görüntülü ü cılıkneden ede Önemlidir? Program. Neden çevrimiçi reklamcılık? Müşteri Satın Alma Döngüsü Neden? Doğru hedefleme seçeneklerini belirleme i i denetleme Çevrimiçi reklamcılık

Detaylı

Google Adwords. Yalnızca Sonuç Aldığınızda Para Ödersiniz. Neden Adwords?

Google Adwords. Yalnızca Sonuç Aldığınızda Para Ödersiniz. Neden Adwords? 1 Google Adwords Adwords, Google'ın reklamcılık ürünüdür. Adwords ile Google arama sonuçlarında, görüntülü reklamcılık ağında, YouTube'da, Google Play'de ve diğer web sitelerinde reklamlarınızı yayınlayabilirsiniz.

Detaylı

Dijital Pazarlama Planı

Dijital Pazarlama Planı 2015 için güncellendi 2015 Dijital Pazarlama Planı Değişen pazarlama kurallarını yakından takip eden markalar, internet pazarlama çabalarını kalıcı kılmak ve elde ettikleri sonuçları takip etmek için uğraşmaktadır.

Detaylı

Sosyal Ağlar ve Pazarlama

Sosyal Ağlar ve Pazarlama Sosyal Ağlar ve Pazarlama Umut Al umutal@hacettepe.edu.tr BBY 401, 17 Aralık 2013-1 Pazarlamanın Hedefleri Kaliteli hizmet Süreklilik Güven Müşteri memnuniyeti Pazar payını korumak/artırmak Bağlılığı artırmak

Detaylı

Birinci Medya Reklam. Markanıza Değer KATALIM. Yeni Nesil TV - GençTVExpress Apple Ipad Online SMS EXPRESS CEP ABONE 2399

Birinci Medya Reklam. Markanıza Değer KATALIM. Yeni Nesil TV - GençTVExpress Apple Ipad Online SMS EXPRESS CEP ABONE 2399 HABER PORTALINIZ www.kibrisgenctv.com Kıbrıs ta Birinci, Akdeniz de bir inci 90.0* 96.6 Mağusa Yeni Nesil TV - GençTVExpress Apple Ipad Online SMS EXPRESS CEP ABONE 2399 Birinci Medya Reklam Birinci Medya

Detaylı

TELEVIDYON.COM. Medya Kiti

TELEVIDYON.COM. Medya Kiti TELEVIDYON.COM Medya Kiti MYK MEDYA HAKKINDA Televidyon.com adresinde şu ana kadar 9 kategorideki 27 programda 2000'in üstünde yapımın hazırlanması, çekimi, montajı, yayını ve yönetimini gerçekleştirdik.

Detaylı

İzmir Ekonomi Üniversitesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü

İzmir Ekonomi Üniversitesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü İzmir Ekonomi Üniversitesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü İZMİR EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ GÖRSEL İLETİŞİM TASARIMI BÖLÜMÜ Günün Menüsü Görsel İletişim Tasarımı nedir? Görsel İletişim Tasarımcısı ne yapar?

Detaylı

Google Ads Müşteri Bilgilendirme Dökümanı

Google Ads Müşteri Bilgilendirme Dökümanı Google Ads Müşteri Bilgilendirme Dökümanı 1 Google Ads Ads, Google'ın reklamcılık ürünüdür. Ads ile Google arama sonuçlarında, görüntülü reklamcılık ağında, YouTube'da, Google Play'de ve diğer web sitelerinde

Detaylı

İNOVANKA TANITIM DOKÜMANI. Dijital Dünya da zirveyi arzulayan işletmelerin adresi

İNOVANKA TANITIM DOKÜMANI. Dijital Dünya da zirveyi arzulayan işletmelerin adresi İNOVANKA TANITIM DOKÜMANI Dijital Dünya da zirveyi arzulayan işletmelerin adresi Türksat ın Tercihi İnovanka Türksat A.Ş, Kablo Tv, Uydu Net, E-devlet sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlarına tarafımızca

Detaylı

Web 2.0 ve E-Pazarlama

Web 2.0 ve E-Pazarlama Web 2.0 ve E-Pazarlama Yaşar Tonta, Orçun Madran ve Umut Al tonta@hacettepe.edu.tr omadran@baskent.edu.tr umutal@hacettepe.edu.tr -1 Pazarlamanın Hedefleri Kaliteli hizmet Süreklilik Güven Müşteri memnuniyeti

Detaylı

Doğruların buluştuğu adres...

Doğruların buluştuğu adres... M E D I A Doğruların buluştuğu adres... İletişim Sanattır Firmaların kıyasıya rekabet ettikleri Etnik Pazar sürekli yeniliklere açıktır. Reklam stratejileri yapılırken hedef kitlenin doğru bir şekilde

Detaylı

TR REKLAM PAZARI MECRA BAZINDA OTOMOTİV SEKTÖRÜ DEĞERLENDİRMESİ KASIM 2014 VERİLERİ

TR REKLAM PAZARI MECRA BAZINDA OTOMOTİV SEKTÖRÜ DEĞERLENDİRMESİ KASIM 2014 VERİLERİ TR REKLAM PAZARI MECRA BAZINDA OTOMOTİV SEKTÖRÜ DEĞERLENDİRMESİ KASIM 214 VERİLERİ NIELSEN MEDYA HİZMETLERİ HAKKINDA Nielsen Medya hizmetleri sayesinde; Rakip Rakiplerinizin son çıkan kampanyalarını günlük

Detaylı

TR REKLAM PAZARI MECRA BAZINDA OTOMOTİV SEKTÖRÜ DEĞERLENDİRMESİ ARALIK 2014 VERİLERİ

TR REKLAM PAZARI MECRA BAZINDA OTOMOTİV SEKTÖRÜ DEĞERLENDİRMESİ ARALIK 2014 VERİLERİ TR REKLAM PAZARI MECRA BAZINDA OTOMOTİV SEKTÖRÜ DEĞERLENDİRMESİ ARALIK 214 VERİLERİ Copyright 212 The Nielsen Company. Confidential and proprietary. NIELSEN MEDYA HİZMETLERİ HAKKINDA Nielsen Medya hizmetleri

Detaylı

Akıllı E-Ticaret : Websphere Commerce. Devran Eroğul INTEXIS Bilgi Teknolojileri 7 Haziran 2012. 2012 IBM Corporation

Akıllı E-Ticaret : Websphere Commerce. Devran Eroğul INTEXIS Bilgi Teknolojileri 7 Haziran 2012. 2012 IBM Corporation Akıllı E-Ticaret : Websphere Commerce Devran Eroğul INTEXIS Bilgi Teknolojileri 7 Haziran 2012 Teknoloji ve bilgi paylaşımı ile müşterinin en güçlü olduğu çağda yaşıyoruz Müşteriler bilgiye sınırsızca

Detaylı

ACE of M.I.C.E. Awards Kongre, Toplantı ve Etkinlik Ödülleri; kongre, toplantı ve etkinlik faaliyetlerinin sürdürülebilir büyümesine yön vermeyi,

ACE of M.I.C.E. Awards Kongre, Toplantı ve Etkinlik Ödülleri; kongre, toplantı ve etkinlik faaliyetlerinin sürdürülebilir büyümesine yön vermeyi, SPONSORLUK DOSYASI ACE of M.I.C.E. Awards Kongre, Toplantı ve Etkinlik Ödülleri; kongre, toplantı ve etkinlik faaliyetlerinin sürdürülebilir büyümesine yön vermeyi, sektörde hizmet veren kurum ve kuruluşlarda

Detaylı

DESTEKLENECEK FAALİYET

DESTEKLENECEK FAALİYET LENECEK FAALİYETLER I.TASARIMCI ŞİRKETLERİNİN LENMESİ Tasarımcı şirketlerin yurt dışında tanınmaları ve markalaşmaları amacıyla aşağıdaki faaliyetler belirtilen tutarda desteklenmektedir. LENECEK FAALİYET

Detaylı

Eco new farmers. Modül 1- Organik Tarıma Giriş. Bölüm 7- Organik Tarım Pazarlaması

Eco new farmers. Modül 1- Organik Tarıma Giriş. Bölüm 7- Organik Tarım Pazarlaması Eco new farmers Modül 1- Organik Tarıma Giriş Bölüm 7- Organik Tarım Pazarlaması Modul 1- Organik Tarıma Giriş Bölüm 7 Organik üretimde pazarlama www.econewfarmers.eu Bu bölümde organik ürünlerin kavramları,

Detaylı

Makul bütçelerle, maksimum verim sağlamak bizim işimiz değil, hobimiz.

Makul bütçelerle, maksimum verim sağlamak bizim işimiz değil, hobimiz. TANITIM DOSYASI Makul bütçelerle, maksimum verim sağlamak bizim işimiz değil, hobimiz. TANITIM DOSYASI BİZ KİMİZ? Başarı Bilişim, web sitesi tasarımı ve dijital pazarlama konularında 18 yılı aşan tecrübe

Detaylı

Sanal dünyada sağlıklı çözümler için...

Sanal dünyada sağlıklı çözümler için... Sanal dünyada sağlıklı çözümler için... http://www.okaynet.net MERHABA OkayNet Bilişim Hizmetleri olarak iş yerinizi yeniden inşa ediyoruz. Duvarlarınızı yıkıyor, çerçevelerinizi değiştiriyor ve masalarınızı

Detaylı

A/B TESTING. Mert Hakan ÖZLÜ N14111368

A/B TESTING. Mert Hakan ÖZLÜ N14111368 A/B TESTING Mert Hakan ÖZLÜ N14111368 İÇERİK A/B Testi Nedir? A/B Testinin Amacı Nedir? A/B Testi Nasıl Uygulanır? A/B Testi Nerelerde Kullanılır? A/B Testi ile Nasıl Değişiklikler Yapılabilir? A/B Testi

Detaylı

Marketing Anadolu Mektep Eğitimleri. Yerel Medya

Marketing Anadolu Mektep Eğitimleri. Yerel Medya Marketing Anadolu Mektep Eğitimleri Yerel Medya Marketing Anadolu Platformu, üretici Anadolu sanayicisine satışı artırıcı bir fonksiyon olarak pazarlama ve bileşenleri konusunda yön göstermek amacıyla

Detaylı

Marka ve Web Kuruluşlarımız

Marka ve Web Kuruluşlarımız Marka ve Web Kuruluşlarımız www.aktivite.com.tr www.piknikcim.com www.biyografilm.com www.danscilar.com.tr www.kinapaketi.com www.sesisikdj.com www.gizliparti.com.tr www.animator.com.tr www.e-lencelik.com

Detaylı

HAKKIMIZDA Araba Ekspertiz, girişimci bir proje olup, ülkedeki en yaygın ekspertiz ağına sahip olan firmadır. Araba Ekspertiz in amacı 2. el araç alım/satımı esnasında alıcının talep ettiği ekspertiz raporunun

Detaylı

2008/2 Sayılı Tebliğin 4 üncü ve 5 inci Maddeleri Kapsamında Değerlendirilen Tanıtım Faaliyetleri Şunlardır:

2008/2 Sayılı Tebliğin 4 üncü ve 5 inci Maddeleri Kapsamında Değerlendirilen Tanıtım Faaliyetleri Şunlardır: Ek 1 2008/2 Sayılı Tebliğin 4 üncü ve 5 inci Maddeleri Kapsamında Değerlendirilen Tanıtım Faaliyetleri Şunlardır: TV TV reklamları TV reklam yayın telifi TV reklam videolarının ülke bazlı adaptasyonu TV

Detaylı

PROJE TEKLİF FORMU. Haydi birlikte harika bir iş çıkartalım.

PROJE TEKLİF FORMU. Haydi birlikte harika bir iş çıkartalım. Projeniz için Artegra yı seçtiğiniz için teşekkür ederiz. Lütfen bu formun içerisinde projenizle ilgili olan kısımları doldurun, bu projenizi daha iyi anlamamıza yardımcı olacaktır. İyi sonuçlar elde etmek

Detaylı

D E Ğ İ Ş İ M Z A M A N I

D E Ğ İ Ş İ M Z A M A N I DEĞİŞİM ZAMANI DEĞİŞİME HAZIR MISINIZ? Sosyal Medya Kampüsü sizi bugünün ve geleceğin koşullarına hazırlamak adına gereken bilgi ve uygulamaları sunmak için hazır! 2 SOSYAL MEDYA KAMPÜSÜ HAKKINDA 3 2014

Detaylı

REKLAM VE REKLAM YAZARLIĞI VİZE SORU VE CEVAPLARI

REKLAM VE REKLAM YAZARLIĞI VİZE SORU VE CEVAPLARI REKLAM VE REKLAM YAZARLIĞI VİZE SORU VE CEVAPLARI 2015-2016 1 ) Daha samimi, daha şahsi ve nazik bir hitap şekline sahip ve bireysel ziyaretler kadar etkili olan doğrudan postalama reklam aracı Mektup

Detaylı

Büyük düşün... İstanbul da Yaklaşan Etkinlik Büyük düşün ve Pazarını Küresel Olarak Genişlet! 195 ülke potansiyel pazarınızdır

Büyük düşün... İstanbul da Yaklaşan Etkinlik Büyük düşün ve Pazarını Küresel Olarak Genişlet! 195 ülke potansiyel pazarınızdır Büyük düşün... David Avrin Bugün dünyada en çok talep gören İş Dünyası Pazarlama/Markalaştırma Konuşmacısı olan DAVİD AVRİN, Görünürlük Koçu olarak tanınır. Şaşırtıcı derecede eğlenceli bir tarzı olan

Detaylı

Sosyal Ağlar ve Pazarlama

Sosyal Ağlar ve Pazarlama Sosyal Ağlar ve Pazarlama Umut Al umutal@hacettepe.edu.tr BBY 465, 1 Aralık 2015-1 Pazarlamanın Hedefleri Kaliteli hizmet Süreklilik Güven Müşteri memnuniyeti Pazar payını korumak/artırmak Bağlılığı artırmak

Detaylı

SHARKUTERİ MEDYA Genel Sunum 2016

SHARKUTERİ MEDYA Genel Sunum 2016 SHARKUTERİ MEDYA Genel Sunum 2016 STRATEJİK DİJİTAL MEDYA PLANLAMA MEDYA SATIN ALMA SOSYAL MEDYA YÖNETİMİ KREATİF TASARIM ÇALIŞMALARI Stratejik Planlama Nedir? Dijital, gerçek zamanlı, tam detaylı ve

Detaylı