Dr. Halil KARA Ankara İl Sağlık Müdür Yardımcısı

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Dr. Halil KARA Ankara İl Sağlık Müdür Yardımcısı"

Transkript

1 Dr. Halil KARA Ankara İl Sağlık Müdür Yardımcısı

2 Sağlık Turizmi (Medikal Turizm) Sağlık (tedavi) nedeniyle başka ülkelere giden insanlar; öncelikle tedavi görecekleri ve dinlenecekleri tesislerin uluslar arası bir sertifikaya sahip olup olmadığına, kuruluşun bir akreditasyon kuruluşu tarafından denetlenip denetlenmediğine, söz konusu tesislerin uluslar arası bilinirliğinin olup olmadığına, bakmaktadırlar.

3 Sağlık Turizmi ABD de de 2008 yılında yapılan bir araştırmaya göre, yurtdışına tedavi için giden hastaların % 40 ı gelişmiş teknolojiyi, % 32 si kaliteli bakımı ön planda tuttuğunu ifade etmiştir.

4 Sağlık Turizmi Sağlık Turizminin geliştirilebilmesi için üç konu çok önem arz etmektedir. 1. Sağlık Hizmetlerinin Kalitesi, 2. Sağlık Hizmetlerine erişimin kolaylığı ve maliyeti, 3. Medikal turizm uygulamalarının başlamasıyla yerel sağlık hizmetleri sisteminin durumu,

5 Türkiye de Sağlık Turizminin Avantajları Hastanelerin alt-yapıları ve donanımlarının yüksek kalitesi, Çalışan sağlık personelinin eğitim ve deneyim düzeyinin batı ülkeleri standartlarında olması, Uluslararası JCI (Joint Commission International) akredite kuruluşuna üye 41 hastanemizle dünyada 2. sırada bulunmamız, Ulusal Hizmet Kalite Standartlarının 2005 yılından bu yana uygulanıyor ve her yıl geliştiriliyor olması.

6 Sağlık Turizmi Ülkemiz 9. Kalkınma Planındaki ( ) Sağlık Turizmi ile ilintili kararlar; Hizmet kalitesinin arttırılması amacıyla hizmet sunumuna ve personele ilişkin ulusal standartlar belirlenecektir. Sağlık kuruluşlarının akreditasyonu için gerekli sistem oluşturulacaktır. Uluslar arası kriterlere uygun sağlık veri tabanı oluşturulacaktır.

7 T.C. Sağlık Bakanlığı Stratejik Eylem Planı ( ) Hedef Sağlık hizmeti sunumunda Türkiye yi bölgesinde cazibe merkezi haline getirmek Sektör ve STK larla sağlık turizmi alanında işbirliği yapılacak, Sağlık turizmini yürüten ve yürütecek tesislere ait kriterler belirlenecek ve denetimleri sağlanacak, Termal-kaplıca turizmine sahip bölgelerde kamu-özel sektörün yurt dışı sağlık turizmi çalışmalarına destek olunacak, Medikal turizm kapsamında kamu ve özel sektörün yurt dışı sağlık turizmi çalışmalarına destek olunacak, Hasta kabulünde ve tedavi sırasında yaşanan sorunların en aza indirilmesi için çalışmalara devam edilecektir. Kaynak:S.B Stratejik Eylem Planı Sayfa 80

8 Sağlık Turizminde Kalite Çalışmaları Öncelikle hizmet kalitesinin tescili sağlanmalı ülkemizden hizmet almayı düşünen turistlerin ilk dikkat ettikleri husus sağlık kuruluşlarının kalitesinden emin olmaktır. Hizmet verecek sağlık kuruluşlarının hizmet kalitelerini uluslar arası akreditasyon kuruluşlarına tescil ettirmeleri önem arz etmektedir. Bugün bazı sağlık kuruluşlarımızın hizmetleri Amerika orijinli uluslar arası kalite kuruluşu JCI tarafından tescillenmiş durumdadır.

9 Sağlık Hizmetlerinin Kalitesi Ülkemizde 2003 yılından itibaren Sağlıkta Dönüşüm Programı çerçevesinde sağlık kurum ve kuruluşlarında kaliteli hizmet vermek adına önemli adımlar kaydedilmiştir.

10 Sağlık Hizmetlerinin Kalitesi Son beş yılda kamu hastanelerinde uygulanan Hizmet Kalite Standartları çalışmaları, özellikle büyük illerimizdeki hastaneler arasında tatlı bir rekabete dönüşmüştür yılında 100 temel kalite geliştirme kriterleri ile başlayan değerlendirme çalışmaları 621 temel kriter ile sürdürülmektedir. Hasta Ve Çalışan Güvenliği Yönetmeliği kapsamında, kurumlar hasta ve çalışan güvenliğinden taviz vermeden çalışmalarını bu doğrultuda yapılandırmaktadır.

11 Sağlık Hizmetlerinin Kalitesi Ülkemizde özel sağlık kuruluşları ve üniversite hastanelerinden dünya çapında geçerliliği olan JCI belgesine sahip 41 hastanemiz mevcuttur.

12 JCI Standartları Bölüm 1. Hasta Merkezli Standartlar Uluslararası Hasta Güvenliği Hedefleri (IPSG) Bakıma Erişim ve Bakımın Sürekliliği (ACC) Hasta ve Hasta Yakınlarının Hakları (PFR) Hastaların Değerlendirilmesi (AOP) Hastaların Bakımı (COP) Anestezi ve Cerrahi Bakım (ASC) İlaçların Yönetimi ve Kullanımı (MMU) Hasta ve Hasta Yakınlarının Eğitimi (PFE)

13 JCI Standartları Bölüm II: Sağlık Kuruluşu Yönetim Standartları Kalite İyileştirme ve Hasta Güvenliği (QPS) Enfeksiyonların Önlenmesi ve Kontrolü (PCI) Yönetişim, Liderlik ve Yönlendirme (GLD) Tesis Yönetimi ve Güvenliği (FMS) Çalışan Nitelikleri ve Eğitimi (SQE) İletişim ve Bilgi Yönetimi (MCI)

14 HKS Bölümleri Kurumsal Hizmet Yönetimi 1. Yönetim Hizmetleri 2. Hasta Bakım Hizmetleri 3. Enfeksiyonların Kontrolü Ve Önlenmesi 4. Tesis Yönetimi 5. Acil Durum Ve Afet Yönetimi 6. Bilgi Yönetimi 7. Stok Yönetimi 8. Atık Yönetimi

15 HKS Bölümleri Sağlık Hizmeti Yönetimi 1. Poliklinik Hizmetleri 2. Acil Sağlık Hizmetleri 3. Laboratuvar Hizmetleri 4. Görüntüleme Hizmetleri 5. Klinikler 6. Ameliyathane Hizmetleri 7. Yoğun Bakım Hizmetleri 8. Eczane Hizmetleri

16 HKS Bölümleri Sağlık Hizmeti Yönetimi 9. Sterilizasyon Hizmetleri 10. Transfüzyon Tıbbı Hizmetleri 11. Ağız Ve Diş Sağlığı Hizmetleri 12. Fizik Tedavi Hizmetleri 13. Diyaliz Hizmetleri 14. Doğum Hizmetleri 15. Psikiyatri Hizmetleri 16. Nükleer Tıp Hizmetleri

17 HKS Bölümleri Destek Hizmeti Yönetimi 1. Hasta Dosyası Ve Arşiv Hizmetleri 2. Mutfak Hizmetleri 3. Çamaşırhane Hizmetleri 4. Morg Hizmetleri İndikatör Yönetimi 1. Kalite İndikatörleri

18 Sağlık Hizmetlerinin Kalitesi Sağlık turizmindeki rekabetin; Güvenli tesislerde, Hasta güvenliğini ve hasta merkezli yaklaşımı benimsemiş sağlık çalışanlarıyla, Uluslararası kalite standartlarında tedavi ve bakım veren sağlık kurumlarıyla, sağlanabilmesi mümkündür.

19 HKS Fiziki Alan Kriterleri Fiziki mekan :Hastaların kaliteli bir hizmet alabilmesi için otelcilik hizmetlerinin de beklentileri karşılar düzeyde olması gerekmektedir. HKS göre; Hasta odalarında aranan nitelikler; 1. Gerekli mahremiyet şartları sağlanmış olmalıdır, 2. Lavabo, banyo ve tuvalet bulunmalıdır. 3. Temizliği günde en az iki kez yapılmalıdır. 4. Refakatçilerin dinlenebilmesi için koltuk/kanepe/yatak bulunmalıdır.

20 JCI Tesis Yönetimi ve Güvenliği Tesis ve kuruluşun faaliyetleriyle ilgili oldukları ölçüde aşağıda belirtilen alanları da içeren yazılı planlar geliştirilmelidir: 1. Güvenlik ve Emniyet 2.Tehlikeli atıklar güvenli bir şekilde bertaraf edilmelidir.

21 JCI Tesis Yönetimi ve Güvenliği 3. Acil durum yönetimi Salgın, afet ve acil durumlarda nasıl hareket edileceği planlanmalıdır. 4. Yangın güvenliğine yönelik gerekli önlemler alınmalıdır. 5. Tıbbi cihazlar; Cihazlar, riskleri azaltacak şekilde seçilmeli, bakımları yapılmalı ve kullanılmalıdır. 6. Fenni ve sıhhi tesisat (altyapı sistemleri) sistemi her an kullanıma hazır olmalıdır. 7. Çalışanlara tesis yönetimi ve güvenliği kapsamında teorik ve pratik eğitimler vermelidir.

22 HKS Sağlık Tesislerinin Güvenliği Tüm hasta/ hasta yakını ve sağlık çalışanları güvenliğinden emin olduğu bir tesis de olmak ister. HKS kapsamında; 1. Hasta ve çalışanların can ve mal güvenliğini sağlamaya yönelik düzenlemeler (güvenlik görevlisi, güvenlik kameraları vb.) yapılmalıdır. 2.Tesis kaynaklı hasta/hasta yakını/ çalışan düşmelerini önlemek için önlemler alınmalıdır. 3. Hastaneler su, elektrik enerjisi ve medikal gaz hizmetlerini kesintisiz vermelidir. 4. Havalandırma sistemlerinin kontrolü ve bakımı yapılmalıdır.

23 HKS Sağlık Tesislerinin Güvenliği 5. Acil durum ve afet planı oluşturulmalıdır. 6. Depreme yönelik düzenleme yapılmalıdır. 7. Acil çıkışlara yönelik düzenleme bulunmalıdır. 8. Yangına yönelik düzenlemeler olmalıdır. 9. Tıbbi cihazların yönetimine yönelik düzenleme yapılmalıdır. Tıbbi cihazların bakım, onarım, ölçme, ayar ve kalibrasyonlarına yönelik plan bulunmalı, 10. Atıkların bertarafına yönelik düzenlemeler yapılmalıdır.

24 JCI Standartları Tesis Güvenliği PFR.1.4 Hastalar fiziksel saldırılara karşı korunmalıdır 1. Kurum hastaları saldırıya karşı korumak için bir süreç geliştirmiş olmalıdır. 2. Bebekler, çocuklar, yaşlılar ve kendilerini koruyamayacak olan diğer kişiler bu süreç kapsamına alınmalıdır. 3. Kimliği olmayan kişiler incelemeye alınmalıdır. 4. Tesisin uzak veya tecrit edilmiş alanları izlemeye tabi tutulmalıdır.

25 HKS Tesis Güvenliği Hasta ve çalışanların can ve mal güvenliğini sağlamaya yönelik düzenleme yapılmalıdır. 1. Hastanede 24 saat güvenlik hizmeti verilmelidir. 2. Hastane genel kullanım alanları güvenlik kamerası ile izlenmeli, o Güvenlik kamerası kayıtları en az 2 ay süreyle saklanmalıdır.

26 JCI Standartları Bilgilendirilmiş Onam Bilgilendirilmiş Onam PFR.6 Hastalardan bilgilendirilmiş onam kurumun tanımlayacağı bir süreçle alınmalı ve eğitimli personel tarafından hastanın anlayabileceği bir dilde gerçekleştirilmelidir.

27 HKS Bilgilendirilmiş Onam Hastanın bilgilendirilmesi ve rızasının alınmasına yönelik düzenleme bulunmalıdır. Bilgilendirilmesi yapılacak riskli girişimsel işlemler belirlenmeli, Riskli işlemler öncesinde bilgilendirmenin ve rızanın; Nasıl yapılacağını, kim tarafından yapılacağı belirlenmelidir. Riskli girişimsel işlemler öncesinde hasta bilgilendirilmeli ve rızası alınmalıdır.

28 JCI Standartları Hasta ve Hasta Yakınlarının Hakları PFR.1.1 Kurum, hastanın manevi ve dini inançlarıyla ilgili hastadan veya ailesinden/ yakınlarından gelebilecek din görevlisi ve benzeri talepleri karşılamak için bir süreç geliştirmelidir.

29 HKS Hasta ve Hasta Yakınlarının Hakları Hastanın, yakınının ve çalışanların dini inançlarına yönelik düzenleme bulunmalıdır. Hasta hakları birimi bulunmalıdır. Hasta memnuniyeti anketleri uygulanmalıdır, Hasta ve yakınlarının görüşleri alınmalı ve değerlendirilmelidir. Hasta mahremiyetini sağlamaya yönelik düzenlemeler bulunmalıdır.

30 JCI Standartları Hasta Mahremiyeti/Bilgi Güvenliği PFR.1.6 Hastaların bilgileri gizli tutulmalıdır. Hastalar, bilgilerinin nasıl gizli tutulacağı ve hasta bilgilerinin ifşasını zorunlu kılan ve/veya gizli tutulmalarını gerektiren yasa ve yönetmeliklerle ilgili bilgilendirilmelidir.

31 HKS Hasta Mahremiyeti/Bilgi Güvenliği Bilgi güvenliğini sağlamaya yönelik düzenleme yapılmalıdır. Bilgi güvenliğinden sorumlu bir ekip oluşturulmalı, Bilgi güvenliği konusunda çalışanlara eğitim verilmelidir. Hastane bilgi sisteminde yetkilendirme yapılmalıdır. Her kullanıcının veri tabanında hangi bilgilere erişebileceği tanımlanmalıdır. Çalışanlar yetki düzeyleri ile ilgili olarak bilgilendirilmelidir.

32 JCI Standartları Hasta Güvenliği UHGH.1 Hasta kimliğinin doğru şekilde belirlenmesi UHGH.2 Etkili iletişimin iyileştirilmesi UHGH.3 Yüksek riskli ilaçların güvenliğinin iyileştirilmesi UHGH.4 Doğru alan, doğru işlem, doğru hasta cerrahisinin sağlanması UHGH.5 Sağlık bakımıyla ilişkili (nazokomiyal) enfeksiyon riskinin azaltılması UHGH.6 Hastaların düşme neticesinde zarar görme riskinin azaltılması

33 HKS Hasta Güvenliği Uygulamaları 1) Hasta kimlik bilgilerinin tanımlanması ve doğrulanması, 2) Hastaya uygulanacak girişimsel işlemler için hastanın rızasının alınması, 3) Sağlık hizmeti sunumunda iletişim güvenliğinin sağlanması, 4) İlaç güvenliğinin sağlanması, 5) Kan ve kan ürünlerinin transfüzyon güvenliğinin sağlanması, 6) Cerrahi güvenliğin sağlanması, 7) Hasta düşmelerinin önlenmesi, 8) Radyasyon güvenliğinin sağlanması, 9) Engelli hastalara yönelik düzenlemelerin yapılması, 10) Hastane enfeksiyonlarının kontrolü ve önlenmesi,

34 HKS Çalışan Güvenliği Uygulamaları 1) Çalışan güvenliği programının hazırlanması, 2) Çalışanlara yönelik sağlık taramalarının yapılması, 3) Engelli çalışanlara yönelik düzenlemelerin yapılması, 4) Çalışanların kişisel koruyucu önlemleri almasının sağlanması, 5) Çalışanlara yönelik fiziksel saldırıların önlenmesine yönelik düzenleme yapılması,

35 Sonuç Olarak Uluslararası geçerliliği ve tanınırlığı olan Türkiye modeline uygun kalite çalışmaları yapılmalı ve akredite edilmelidir. Sağlık (medikal) turizminin gelişebilmesi için; ilgili tüm kurumlar, sivil toplum kuruluşları ve özel sektör kuruluşlarının ortak bir hareket stratejisi oluşturması önemlidir. Böylece, ortaya çıkacak sinerji ile sağlık turizminde sağlayacağımız ilerleme Türkiye ye 365 gün Sürdürülebilir Sağlık Turizmi ni gerçekleştirme fırsatını da verecektir.

36 Sonuç Olarak Sağlık Turizmi potansiyeli iyi değerlendirilebilirse birkaç yıl sonra ülkemiz Sağlık Turizmi yatırımlarından ekonomisine büyük katkılar sağlayacak, sahip olduğu geleneksel Türk konukseverliği ile Avrupa, Balkanlar, Orta Asya, Kafkasya ve Ortadoğu coğrafyasında medikal ve termal tedavi üssü olabilecektir. Sağlık kurumlarımızın dünyada hak ettiği yeri alabilmesi için akredite edilmesi, devlet tarafından desteklenmesi, kaliteli insan kaynaklarının geliştirilmesi ve sertifikasyon programlarının hazırlanması gerekmektedir.

37 Teşekkür Ederim! Dr. Halil KARA Ankara İl Sağlık Müdür Yardımcısı

GENEL ORYANTASYON EĞİ

GENEL ORYANTASYON EĞİ GENEL ORYANTASYON EĞİ ĞİTİMİ JCI (Joint Commission International) Hastane Akreditasyon Süreci Kalite Koordinatörlüğü Akreditasyon Nedir? Sağlık kurumunun önceden belirlenmiş ve yayınlanmış standartlara

Detaylı

Mayıs 2012. İl Performans ve Kalite Koordinatörlüğü

Mayıs 2012. İl Performans ve Kalite Koordinatörlüğü Mayıs 2012 Koordinasyon Toplantısı 24.05.2012 2012 Yılı 1. Dönem HKS Değerlendirmeleri 24.05.2012 2011 Yılı 2. Dönem HKS Değerlendirmeleri Değerlendirmeye Dahil Olan Bölümler: Standart Sayısı Puanı HKS

Detaylı

KALİTE YÖNETİM BİRİM ÇALIŞMA TALİMATI

KALİTE YÖNETİM BİRİM ÇALIŞMA TALİMATI Sayfa No 1 / 7 AMAÇ : SKS ve SAS çerçevesinde yürütülen çalışmaların koordinasyonu sağlamak. KAPSAM: Tüm Hastane KISALTMALAR: SKS: Sağlıkta Kalite Standartları SAS: Sağlıkta Akreditasyon Standartları DÖF:

Detaylı

T.C SAĞLIK BAKANLIĞI SUŞEHRİ DEVLET HASTANESİ HASTANE KOMİTLERİ

T.C SAĞLIK BAKANLIĞI SUŞEHRİ DEVLET HASTANESİ HASTANE KOMİTLERİ KOMİTELER-EKİPLER BEYAZ KOD EKİBİ PEMBE KOD EKİBİ MAVİ KOD EKİBİ YÖNETİM EKİBİ (BAŞHEKİM,BAŞHEMŞİRE HASTANE MÜDÜRÜ) KOMİTE GÖREVLİLERİ MESAİ SAATLERİ İÇİNDE EKİP SORUMLUSU BAŞHEKİM HASTANE MÜDÜRÜ BAŞHEMŞİRE

Detaylı

VİRANŞEHİR DEVLET HASTANESİ YÖNETİM HİZMETLERİ Doküman Kod YÖN.PL.23 Revizyon Tarihi Yayın Tarihi 31/05/2013 Revizyon No 00 ÖZ DEĞERLENDİRME PLANI

VİRANŞEHİR DEVLET HASTANESİ YÖNETİM HİZMETLERİ Doküman Kod YÖN.PL.23 Revizyon Tarihi Yayın Tarihi 31/05/2013 Revizyon No 00 ÖZ DEĞERLENDİRME PLANI PLANI Enfeksiyonların Kontrolü ve Önlenmesi Tesis Yönetimi Acil Durum ve Afet Yönetimi Bilgi Yönetimi ( Hasta Dosyası ve Arşiv Mutfak ( 1/5 PLANI Poliklinik Atık Yönetimi Stok Yönetimi Acil Sağlık ( (

Detaylı

1.Kapsamlı bir tatbikat uygulanmasını sağlamak

1.Kapsamlı bir tatbikat uygulanmasını sağlamak DOKÜMAN NO KU.YD.004 İLK YAYIN TARİHİ 01.01.2014 REV. NO - TARİHİ 01.14.09.2015 Sayfa 1 / 7 1 BOYUT KURUMSAL HİZMETLER BÖLÜMLER Kurumsal Yapı Kalite Yönetimi Amaç: Kurumsal Hizmetlerin İşleyişini Sorunsuz

Detaylı

YÖNETMELİK. MADDE 2 (1) Bu Yönetmelik kamu, üniversite ve özel sektör ikinci ve üçüncü basamak sağlık kurumlarını kapsar.

YÖNETMELİK. MADDE 2 (1) Bu Yönetmelik kamu, üniversite ve özel sektör ikinci ve üçüncü basamak sağlık kurumlarını kapsar. 6 Nisan 2011 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 27897 Sağlık Bakanlığından: YÖNETMELİK HASTA VE ÇALIŞAN GÜVENLİĞİNİN SAĞLANMASINA DAİR YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1

Detaylı

Evde sağlık. Palyatif Bakım. Gönül komşusu. Manevi. sosyal Bakım. bakım. Gündüzlü. Yaşlı bakımı. bakım. Engelli bakımı

Evde sağlık. Palyatif Bakım. Gönül komşusu. Manevi. sosyal Bakım. bakım. Gündüzlü. Yaşlı bakımı. bakım. Engelli bakımı PALYATİF BAKIMDA HASTA VE ÇALIŞAN,HAKKI VE GÜVENLİĞİ ONAM ALINMASI OP.DR.ORHAN KOÇ ETİMESGUT DEVLET HASTANESİ YÖNETİCİSİ SADAFE YÖNETIM KURULU BAŞKANı 21 Aralık 2015 Ankara Evde sağlık Gönül komşusu Palyatif

Detaylı

ÇORLU DEVLET HASTANESİ ÖZDEĞERLENDİRME PLANI (2014 1.ve 2.dönem)

ÇORLU DEVLET HASTANESİ ÖZDEĞERLENDİRME PLANI (2014 1.ve 2.dönem) ÇORLU DEVLET HASTANESİ ÖZDEĞERLENDİRME PLANI ( 1.ve 2.dönem) KOD:YÖN.PL.01 YAYIN TAR.:01.07.2011 REVİZYON TARİHİ:15.07.2012 REVİZYON NO:01 SAYFA NO:1/6 Değerlendirilecek Bölüm Yönetim Değerlendirme konuları

Detaylı

Radyasyon yayan cihazların bulunduğu alanlara yönelik düzenleme yapılmalıdır.

Radyasyon yayan cihazların bulunduğu alanlara yönelik düzenleme yapılmalıdır. Radyasyon yayan cihazların bulunduğu alanlara yönelik düzenleme yapılmalıdır. Radyasyon yayan cihazların bulunduğu alanların Türkiye Atom Enerjisi Kurumundan (TAEK) lisansı bulunmalıdır. Radyasyon yayan

Detaylı

HİZMET KALİTE STANDARTLARI (HKS) KODLAMA SİSTEMİ

HİZMET KALİTE STANDARTLARI (HKS) KODLAMA SİSTEMİ HİZMET KALİTE STANDARTLARI (HKS) KODLAMA SİSTEMİ Hizmet Kalite Standartları; süreçleri farklı açılardan sistematik bir şekilde ele alan, uygulayıcılara yol gösterici özellik taşıyan ve uygulamaların değerlendirilmesinde

Detaylı

MİKROBİYOLOJİ LABORATUVAR HİZMETLERİ

MİKROBİYOLOJİ LABORATUVAR HİZMETLERİ MİKROBİYOLOJİ LABORATUVAR HİZMETLERİ Laboratuvarda çalışılan tüm testleri içeren test rehberi bulunmalıdır. Test rehberi; Örneklerin çalışılma zamanını, Örnek türünü, Ön hazırlık işlemi gerektiren testlere

Detaylı

HASTA DOSYASI VE ARŞİV HİZMETLERİ

HASTA DOSYASI VE ARŞİV HİZMETLERİ HASTA DOSYASI VE ARŞİV HİZMETLERİ Hasta dosyalarına yönelik düzenleme yapılmalıdır. Hasta dosyaları için standart bir dosya içeriği belirlenmeli, o Dosyalarda bulunması gereken bilgi ve dokümanlar belirlenmeli,

Detaylı

Hasta odalarında fiziki düzenleme yapılmalıdır.

Hasta odalarında fiziki düzenleme yapılmalıdır. Hasta odalarında fiziki düzenleme yapılmalıdır. Her yatağın başında tıbbi gaz sistemine bağlı hasta başı paneli bulunmalıdır. Hasta odalarında lavabo, banyo ve tuvalet bulunmalıdır. Yatak başı bağlantılı

Detaylı

SAĞLIK TURİZMİNİN GELİŞTİRİLMESİ PROGRAMI VE POLİTİKALAR. Dr. H. Ömer Tontuş Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürlüğü

SAĞLIK TURİZMİNİN GELİŞTİRİLMESİ PROGRAMI VE POLİTİKALAR. Dr. H. Ömer Tontuş Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürlüğü SAĞLIK TURİZMİNİN GELİŞTİRİLMESİ PROGRAMI VE POLİTİKALAR Dr. H. Ömer Tontuş Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürlüğü Programın Amacı ve Kapsamı-1 2 Tıbbi tedavinin alınması, termal kaynakların kullanılması,

Detaylı

POLİKLİNİK HİZMETLERİ

POLİKLİNİK HİZMETLERİ POLİKLİNİK HİZMETLERİ Hasta kayıt işlemlerinin yapıldığı birime yönelik düzenleme bulunmalıdır. Hasta kayıt işlemlerinin yapıldığı birim bulunmalıdır. Bu birimde, bölümde hizmet veren hekimlerin listesi

Detaylı

HASTA BAKIM HİZMETLERİ

HASTA BAKIM HİZMETLERİ HASTA BAKIM HİZMETLERİ Hastanın/hasta yakınının bölüme uyumu sağlanmalıdır. Hastanın bölüme kabulünde hasta/hasta yakını; o Kahvaltı ve yemek saatleri, o Hasta ve yakınının uyması gereken kuralları, o

Detaylı

Hasta Kayıt Birimi 2

Hasta Kayıt Birimi 2 ÖRNEK UYGULAMALAR 1 Hasta Kayıt Birimi 2 Hasta Kayıt Biriminde Yeterli Oturma Grupları 3 Yaşlı ve Engelli Vatandaşların Öncelikli Oturabilmeleri 4 5 Yaşlı ve Engelli Vatandaşların Önceliği İle İlgili Bir

Detaylı

F.Nesrin CAN DİALİFE Diyaliz Merkezleri Hemşirelik Hizmetleri Koordinatörü

F.Nesrin CAN DİALİFE Diyaliz Merkezleri Hemşirelik Hizmetleri Koordinatörü F.Nesrin CAN DİALİFE Diyaliz Merkezleri Hemşirelik Hizmetleri Koordinatörü Kalite, bir ürün veya hizmet ile ilgili özelliklerin, belirlenen veya olabilecek ihtiyaçları karşılama derecesidir. Sağlık Hizmetlerinde

Detaylı

Yazılım-donanım destek birimi bulunmalıdır.

Yazılım-donanım destek birimi bulunmalıdır. BİLGİ YÖNETİMİ Yazılım-donanım destek birimi bulunmalıdır. o Yazılım-donanım destek birimi 24 saat kesintisiz hizmet sunmalı, o Yazılım-donanım destek birimi çalışanlarının güncel iletişim bilgileri santralde

Detaylı

Enfeksiyon El Hijyeni ve Atık Yönetimi Hakkında Bilgilendirme İş ve İşçi Sağlığı Güvenliği (Çalışan Güvenliği Programı)

Enfeksiyon El Hijyeni ve Atık Yönetimi Hakkında Bilgilendirme İş ve İşçi Sağlığı Güvenliği (Çalışan Güvenliği Programı) KURUM İÇİ TÜM PERSONEL EĞİTİMLERİ 2015 EĞİTİM P Genel Oryantasyon Programı Hekim Oryantasyon Programı Medin EĞİTİM KONULARI Enfeksiyon El Hijyeni ve Atık Yönetimi Hakkında Bilgilendirme İş ve İşçi Sağlığı

Detaylı

ÖZ DEĞERLENDİRME SORU LİSTESİ

ÖZ DEĞERLENDİRME SORU LİSTESİ T.C TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU BURSA İLİ KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ ORHANELİ İLÇE DEVLET HASTANESİ VE RAPORU BİLGİ YÖNETİMİ ÖZDEĞERLENDİRME SORU LİSTESİ TARİH: Doküman Kodu Yayın

Detaylı

ÇALIŞAN GÜVENLİĞİ PLANI

ÇALIŞAN GÜVENLİĞİ PLANI 1 2 3 Enfeksiyon risklerinin Sağlık taramaları Koruyucu ekipman ve giysilerin kullanılması -El yıkama alışkanlıklarının, el hijyeninin artırılması -Kesici delici alet yaralanmalarını önlemeye yönelik düzenlemeler

Detaylı

EĞİTİM PLANI 2016 YILI

EĞİTİM PLANI 2016 YILI KODU: KEY02.PL.01 YAYIN TARİHİ: 13.09.2015 REVİZYON NO:- REVİZYON TARİHİ: - SAYFA: 1 / 5 Sıra No SKS Kod No Eğitimin Konusu Çalışan Hasta/Yakını 1 KKY02.01 2 KDY01.08 3 KGR03 Çekirdek 4 KAD06.01 5 KAD08.04

Detaylı

ENDOSKOPİ HİZMETLERİ

ENDOSKOPİ HİZMETLERİ ENDOSKOPİ HİZMETLERİ Endoskopi ünitelerinde fiziki düzenleme yapılmalıdır. Endoskopi işleminin yapıldığı odanın tüm yüzeyleri kolay temizlenebilir ve dezenfekte edilebilir nitelikte olmalıdır. Endoskopi

Detaylı

AĞIZ ve DİŞ SAĞLIĞI HİZMETLERİ

AĞIZ ve DİŞ SAĞLIĞI HİZMETLERİ AĞIZ ve DİŞ SAĞLIĞI HİZMETLERİ Ağız ve diş sağlığı hizmetlerine yönelik fiziki düzenleme yapılmalıdır. Engelli hastalar için düzenleme yapılmalı, o Hasta koltuğu başlığı (tetiyer) arkaya katlanabilir olmalı,

Detaylı

DERİNCE AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ SKS KALİTE YÖNETİMİ

DERİNCE AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ SKS KALİTE YÖNETİMİ DERİNCE AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ SKS KALİTE YÖNETİMİ www.derinceadsm.gov.tr BÖLÜM SORUMLULARI Yönetim Hizmetleri Demet YENİGÜN EROL Ahmet DEMRİ Meryem MUMCUUĞLU Kalite Yönetim Direktörü İdari ve Mali

Detaylı

2014 YILI ÖZ DEĞERLENDİRME PLANI

2014 YILI ÖZ DEĞERLENDİRME PLANI YÖN.PL.01 Yayın Tarihi :28.11.2012 Revizyon No :00 Revizyon Tarihi: 00 Sayfa No: 1/5 POLİKLİNİKLER + AĞIZ DİŞ SAĞLIĞI 01.09.2014 PLK-AĞIZ DİŞ SAĞLIĞI BÖLÜMÜ ÇAMAŞIRHANE 02.09.2014 ÇAMAŞIRHANE MUTFAK 03.09.2014

Detaylı

BİYOKİMYA LABORATUVAR HİZMETLERİ

BİYOKİMYA LABORATUVAR HİZMETLERİ BİYOKİMYA LABORATUVAR HİZMETLERİ Laboratuvarda çalışılan tüm testleri içeren test rehberi bulunmalıdır. Test rehberi; Örneklerin çalışılma zamanını, Örnek türünü, Ön hazırlık işlemi gerektiren testlere

Detaylı

Laboratuvarda çalışılan tüm test ve uygulamaları içeren rehber hazırlanmalıdır. Test ve uygulama rehberi;

Laboratuvarda çalışılan tüm test ve uygulamaları içeren rehber hazırlanmalıdır. Test ve uygulama rehberi; Laboratuvarda çalışılan tüm test ve uygulamaları içeren rehber hazırlanmalıdır. Test ve uygulama rehberi; o Örnek türünü, o Örnek kabul ve ret kriterlerini, o Örnek alımı ile ilgili kuralları, o Örneklerin

Detaylı

HKS METODOLOJİSİ PERFORMANS YÖNETİMİ VE KALİTE GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI

HKS METODOLOJİSİ PERFORMANS YÖNETİMİ VE KALİTE GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI HKS METODOLOJİSİ PERFORMANS YÖNETİMİ VE KALİTE GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI Sunum planı Boyutlandırma Standartların hazırlanması Pilot çalışma Kodlama sistemi Puanlama sistemi Puansal dağılım Sonuç BOYUTLANDIRMA

Detaylı

2014 YILI SHKS EĞİTİM PLANI. Revizyon No 00 1/22 ACİL SERVİS NO EĞİTİMİN KONUSU EĞİTİM SORUMLUSU EĞİTİMCİ TARİH

2014 YILI SHKS EĞİTİM PLANI. Revizyon No 00 1/22 ACİL SERVİS NO EĞİTİMİN KONUSU EĞİTİM SORUMLUSU EĞİTİMCİ TARİH / ACİL SERVİS Tıbbi atık yönetimi Riskli alan eğitimleri Kan ve vücut sıvılarıyla bulaşmayı önleme Çalışanların zarar görme risklerinin azaltılması Hastanın güvenli transferi Düşmelerden kaynaklanan risklerin

Detaylı

Sağlık Kurum ve Kuruluş Türüne Göre Değerlendirilecek Bölüm/Standart Listesi

Sağlık Kurum ve Kuruluş Türüne Göre Değerlendirilecek Bölüm/Standart Listesi Sağlık Kurum ve Kuruluş Türüne Göre Değerlendirilecek Bölüm/Standart Listesi 2013 yılı sağlıkta kalite değerlendirmeleri kapsamında değerlendirilecek SHKS bölümleri ve değerlendirilmesi zorunlu olan standartlar

Detaylı

HASTANE KALĠTE YÖNETĠM SĠSTEMLERĠNDE ISO 9001:2000 JCI AKREDĠTASYONU KARġILAġTIRMASI. Dr. Aylin Yaman Ankara Güven Hastanesi Kalite Yönetim Bölümü

HASTANE KALĠTE YÖNETĠM SĠSTEMLERĠNDE ISO 9001:2000 JCI AKREDĠTASYONU KARġILAġTIRMASI. Dr. Aylin Yaman Ankara Güven Hastanesi Kalite Yönetim Bölümü HASTANE KALĠTE YÖNETĠM SĠSTEMLERĠNDE ISO 9001:2000 JCI AKREDĠTASYONU KARġILAġTIRMASI Dr. Aylin Yaman Ankara Güven Hastanesi Kalite Yönetim Bölümü KALĠTE YÖNETĠM SĠSTEMĠ Bir kuruluģu kalite bakımından idare

Detaylı

2016 YILI SAĞLIKTA KALİTE STANDARTLARI EĞİTİM PLANI

2016 YILI SAĞLIKTA KALİTE STANDARTLARI EĞİTİM PLANI 2016 YILI SAĞLIKTA KALİTE STANDARTLARI EĞİTİM PLANI Eğitim Konusu Eğitimi Veren Birim/Kişi KATILIMCI Eğitim Süresi Eğitim Tarihi Eğitim Yeri Panik Değerler & Panik Değer Bildirimi Laboratuvar Birim Sorumlusu

Detaylı

SHKS (SAĞLIK HİZMET KALİTE YAPILAN ÇALIŞMALAR

SHKS (SAĞLIK HİZMET KALİTE YAPILAN ÇALIŞMALAR SHKS (SAĞLIK HİZMET KALİTE STANDARTLARI). KAPSAMINDA YAPILAN ÇALIŞMALAR SAĞLIK HİZMET KALİTE STANDARTLARI KAPSAMINDA YAPILAN ÇALIŞMALAR. SHKS (Sağlık Hizmet Kalite Standartları) zorunlu dokümanları oluşturuldu.

Detaylı

2015 YILI ÖZ DEĞERLENDİRME PLANI

2015 YILI ÖZ DEĞERLENDİRME PLANI Hazırlayan Kontrol Eden Onaylayan Kalite Yönetim Direktörü Kalite Yönetim Direktörü Hastane Yöneticisi TETKİK EDİLECEK BÖLÜM TETKİKÇİ VEYA TETKİKÇİLERİN ADI SOYADI PLANLANAN TETKİK TARİHİ GERÇEKLEŞEN TETKİK

Detaylı

T.C. ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA HASTANESİ

T.C. ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA HASTANESİ T.C. ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA HASTANESİ DOKÜMAN NO : EY.PL.01 YAYIN TARİHİ: 02/12/2015 REVİZYON NO : 02 REVİZYON TARİHİ : 27/12/2017 SAYFA NO: 1/7 2018 YILI EĞİTİM PLANI SAYI EĞİTİMİN

Detaylı

EĞİTİMİN PLANLANAN TARİHİ

EĞİTİMİN PLANLANAN TARİHİ 2015 PLANI İN KONUSU İN Cİ GÜVENLİ CERRAHİ UYGULAMALARI Hizmet İçi Toplantı Salonu 05/01/2015 1 Saat İlgili CERRAHİ GÜVENLİK + PRE-OP HAZIRLIK Hizmet İçi Toplantı Salonu 09/01/2015 1 Saat İlgili BASI YARASINI

Detaylı

Birimler Denetim Tarihi Denetim Saati Denetim Tarihi Denetim Saati. Yönetim Hizmetleri 09.06.2014 08.30-17.00 07.11.2014 08.30-17.

Birimler Denetim Tarihi Denetim Saati Denetim Tarihi Denetim Saati. Yönetim Hizmetleri 09.06.2014 08.30-17.00 07.11.2014 08.30-17. Dök. Kodu: YÖN PL 57 Yayın Tarihi: 29.07.2013 Rev. Tarihi: - Rev. No: - Sayfa No: 1 / 6 Denetçi Ġsimleri: 1.Dönem 2.Dönem Birimler Denetim Tarihi Denetim Saati Denetim Tarihi Denetim Saati Yönetim Hizmetleri

Detaylı

SÖKE ADSM 2015 YILI EĞİTİM PLANI Hedef Gruptaki Toplam Kişi Sayısı Eğitim Hemşiresi 0-60dk Tüm Merkez Personeli 92

SÖKE ADSM 2015 YILI EĞİTİM PLANI Hedef Gruptaki Toplam Kişi Sayısı Eğitim Hemşiresi 0-60dk Tüm Merkez Personeli 92 01.0.011 REVİZYON 0 REVİZYON Sayfa 1 / 9 SÖKE ADSM 015 YILI EĞİTİM PLANI Hedef Gruptaki Toplam Kişi Sayısı Sıra No Konusu in İçeriği Tarih Şekli Yer ci Süre Hedef Kitle 1. Tüberküloz Hastalığı Ve Korunma

Detaylı

ÇANKIRI ÇERKEŞ DEVLET HASTANESİ

ÇANKIRI ÇERKEŞ DEVLET HASTANESİ ÇANKIRI ÇERKEŞ DEVLET HASTANESİ ACİL TIP TEKNİSYENİ GENEL ve BÖLÜM UYUM EĞİTİM REHBERİ Hazırlayan Kontrol Eden Onaylayan Kalite Birim Sorumlusu Kalite Yönetim Direktörü Başhekim/Hastane Yöneticisi KODU:

Detaylı

Yoğun bakım ünitesi için düzenleme yapılmalıdır.

Yoğun bakım ünitesi için düzenleme yapılmalıdır. Yoğun bakım ünitesi için düzenleme yapılmalıdır. Yoğun bakım ünitelerinin giriş-çıkış kuralları belirlenmelidir. Tüm yüzeyleri pürüzsüz, yuvarlak köşeli, gözeneksiz, kolay temizlenebilir, dezenfekte edilebilir

Detaylı

T.C. ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA HASTANESİ

T.C. ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA HASTANESİ T.C. ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA HASTANESİ DOKÜMAN NO : EY.PL.01 YAYIN TARİHİ: 02/12/2015 REVİZYON NO : 01 REVİZYON TARİHİ : 23/12/2016 SAYFA NO: 1/7 2017 YILI EĞİTİM PLANI SAYI EĞİTİMİN

Detaylı

Tanıtımda Seyahat Acenteleri ve Aracı Kurumların İşbirliği. Ahmet Genç www.travelforcure.com

Tanıtımda Seyahat Acenteleri ve Aracı Kurumların İşbirliği. Ahmet Genç www.travelforcure.com Tanıtımda Seyahat Acenteleri ve Aracı Kurumların İşbirliği Ahmet Genç www.travelforcure.com Sağlık Turizmi Tanımı Kişilerin sağlık hizmetleri almak üzere seyahat etmesi ve bu hizmetlerden faydalanması

Detaylı

SHKS-DTL. Değerlendirme Ölçütü STANDARTLAR. Standart No. Revizyon. Sonuç. Puan

SHKS-DTL. Değerlendirme Ölçütü STANDARTLAR. Standart No. Revizyon. Sonuç. Puan SHKS-DTL Revizyon Standart No Değerlendirme Ölçütü STANDARTLAR Puan Sonuç 00 01 00 Laboratuvarda çalışılan tüm testleri içeren test rehberi bulunmalıdır. 10 00 01 01 Test rehberi; 00 01 01 o Örneklerin

Detaylı

HİZMET İÇİ EĞİTİM PLANI

HİZMET İÇİ EĞİTİM PLANI OCAK 1 Isparta İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Şarkikaraağaç Dr. Sadettin Bilgiç Devlet Hastanesi HİZMET İÇİ EĞİTİM PLANI Doküman Kodu YÖN.PL.02 Yürürlük Tarihi 02.01.2012 Revizyon Tarihi

Detaylı

Psikiyatri klinik/servislerine yönelik fiziki düzenleme bulunmalıdır.

Psikiyatri klinik/servislerine yönelik fiziki düzenleme bulunmalıdır. Psikiyatri klinik/servislerine yönelik fiziki düzenleme bulunmalıdır. Rehabilitasyon alanları bulunmalıdır. Sigara içen hastalar için sigara içme alanı bulunmalıdır. Ziyaret için ayrı bir alan bulunmalıdır.

Detaylı

TARİH:../ /20 STANDARTLAR. 00 01 YÖNETİM HİZMETLERİ 470 00 01 01 00 Kalite Yönetim Birimi bulunmalıdır. 15

TARİH:../ /20 STANDARTLAR. 00 01 YÖNETİM HİZMETLERİ 470 00 01 01 00 Kalite Yönetim Birimi bulunmalıdır. 15 Yay. Trh.: Kasım 2012 Rev. Trh.: - Rev. No: 00 TARİH:../ /20 Sayfa No: 1/9 00 01 HİZMETLERİ 470 00 01 01 00 Kalite Yönetim Birimi bulunmalıdır. 15 00 01 01 01 Kalite yönetim direktörü belirlenmelidir.

Detaylı

1. AMAÇ: 4. KISALTMALAR: EKK : Enfeksiyon Kontrol Komitesi SHKS : Sağlıkta Hizmet Kalite Standartları 5. UYGULAMA:

1. AMAÇ: 4. KISALTMALAR: EKK : Enfeksiyon Kontrol Komitesi SHKS : Sağlıkta Hizmet Kalite Standartları 5. UYGULAMA: Kalite Yönetim Birimi SAYFA NO 1 / 5 1. AMAÇ: Hastanemizdeki; sağlıkta hizmet kalite standartları ve kalite yönetim sistemine uygunluğunun; sürekliliğini, yeterliliğini ve etkinliğini sağlamak için, planlanmış

Detaylı

T. C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELER KURUMU Eskişehir İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Yunus Emre Devlet Hastanesi

T. C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELER KURUMU Eskişehir İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Yunus Emre Devlet Hastanesi N TARİH SAAT EĞİTİM KONUSU EĞİTİMİN ALT KONUSU EĞİTİMCİ EĞİTİM VERİLECEK PERSONEL 1. 2. 3. 4. 5. 8 Ocak 2014 Çarşamba 28 Ocak 2014 Salı 04 Şubat 2014 Salı 04 Şubat 2014 Salı 5 Şubat 2014 Çarşamba 15:00-16:00

Detaylı

YILLIK ÖZ DEĞERLENDİRME PLANI

YILLIK ÖZ DEĞERLENDİRME PLANI YILLIK ÖZ DEĞERLENDİRME PLANI Hazırlayan Kontrol Eden Onaylayan Kalite Yönetim Direktörü Ayşe ÜSTÜNOL Kalite Yönetim Direktörü Ayşe ÜSTÜNOL Doküman No Yayın Tarihi Revizyon No Revizyon Tarihi KLT.PL.01

Detaylı

Sağlık Çalışanlarının İş Sağlığı ve Güvenliği Konularında Hakları, Yükümlülükleri ve Sağlık Bakanlığı nın Faaliyetleri

Sağlık Çalışanlarının İş Sağlığı ve Güvenliği Konularında Hakları, Yükümlülükleri ve Sağlık Bakanlığı nın Faaliyetleri Sağlık Çalışanlarının İş Sağlığı ve Güvenliği Konularında Hakları, Yükümlülükleri ve Sağlık Bakanlığı nın Faaliyetleri Dr. Sedat GÜLAY Çalışan Sağlığı ve Güvenliği Daire Başkanı Devlet Devletin Ödevi İşverenlerin

Detaylı

2016 YILI ÖZ DEĞERLENDİRME PLANI

2016 YILI ÖZ DEĞERLENDİRME PLANI Kodu: KY.PL.02 Yayın : 10/06/2010 Revizyon No: 05 Revizyon : 10/01/2016 Sayfa No: 1/5 Öz Ekibi Öz Ekibi Kurumsal Yapı EMEL YAZICI CİHAT CİVA Kalite EMEL YAZICI CİHAT CİVA Doküman ARZU DİNÇ, Risk ARZU DİNÇ

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU Artvin İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Artvin Devlet Hastanesi

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU Artvin İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Artvin Devlet Hastanesi Sayfa No: 1/6 RİSK BÖLÜMLER OLUŞMA NEDENİ KORUYUCU ÖNLEMLER ENFEKSİYON Yoğun bakım, Diyaliz Ünitesi, Laboratuvarlar Ameliyathane, Yoğun bakım, Yeni doğan Yoğun bakım Vücut kan ve sıvı sıçraması Kişisel

Detaylı

2014 YILLIK EĞİTİM PLANI. Ocak. Eğitim Alan Grup / Bölüm ZORUNLU EĞİTİM. Laboratuar Çalışanları. Psikiyatri Servis.

2014 YILLIK EĞİTİM PLANI. Ocak. Eğitim Alan Grup / Bölüm ZORUNLU EĞİTİM. Laboratuar Çalışanları. Psikiyatri Servis. Dok.Kod.: SPEH.EGT.PL.02 2014 YILLIK EĞİTİM PLANI Hazırlanma Tar.: 19/08/14 Sayfa No: 1/1 Sıra No Eğitim Eğitimci Eğitim Alan Grup / Bölüm Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim

Detaylı

2014 YILI SAĞLIKTA KALİTE STANDARTLARI EĞİTİM PLANI. YÖN. PL.24 Yayın Tarihi: 18.01.2013 Revizyon No: 00 Revizyon Tarihi: 00 Sayfa No: 1/16

2014 YILI SAĞLIKTA KALİTE STANDARTLARI EĞİTİM PLANI. YÖN. PL.24 Yayın Tarihi: 18.01.2013 Revizyon No: 00 Revizyon Tarihi: 00 Sayfa No: 1/16 OCAK-2014 YÖN. PL.24 Yayın Tarihi: 18.01.2013 Revizyon No: 00 Revizyon Tarihi: 00 Sayfa No: 1/16 SIRA NO 1 2 DÖNEM EĞİTİMİN KONUSU KATILIMCILAR EĞİTİMCİ HASTA BAŞI TEST CİHAZI TEMİZLİĞİ VE BAKIMI HASTALARIN

Detaylı

T.C ÇANAKKALE ONSEKİZMART ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA HASTANESİ ÇALIŞAN GÜVENLİĞİ PROSEDÜRÜ

T.C ÇANAKKALE ONSEKİZMART ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA HASTANESİ ÇALIŞAN GÜVENLİĞİ PROSEDÜRÜ T.C ÇANAKKALE ONSEKİZMART ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA HASTANESİ ÇALIŞAN GÜVENLİĞİ PROSEDÜRÜ KODU: YÖN.PR.09 YAYINLAMA TARİHİ: 21.04.2014 REVİZYON TARİHİ: 00 REVİZYON NO: 00 SAYFA SAYISI:05 1. AMAÇ:

Detaylı

TURĠZM SEKTÖRÜ ÇALIġTAYI. 23 Haziran 2011, Zonguldak. ÇALIġTAY RAPORU

TURĠZM SEKTÖRÜ ÇALIġTAYI. 23 Haziran 2011, Zonguldak. ÇALIġTAY RAPORU TURĠZM SEKTÖRÜ ÇALIġTAYI 23 Haziran 2011, Zonguldak ÇALIġTAY RAPORU GĠRĠġ Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) tarafından organize edilen Turizm Sektörü konulu çalıştay, 23 Haziran 2011 tarihinde Batı

Detaylı

Doğumhaneye yönelik düzenleme yapılmalıdır.

Doğumhaneye yönelik düzenleme yapılmalıdır. Doğumhaneye yönelik düzenleme yapılmalıdır. Doğumhane girişinde çalışanlar için giyinme odası bulunmalıdır. Doğum öncesi izlem ve doğum işlemi tek kişilik odalarda yapılmalıdır. Doğum öncesi izlem, doğum

Detaylı

MEDICANA SAĞLIK GRUBU..HASTANESİ EĞİTİM PLANI

MEDICANA SAĞLIK GRUBU..HASTANESİ EĞİTİM PLANI MEDICANA SAĞLIK GRUBU..HASTANESİ EĞİTİM PLANI EĞİTİMİN TÜRÜ GENEL UYUM EĞİTİMİ () KURUM TANITIMI Medicana Sağlık Grubu Tanıtımı Hastanenin Fiziksel Yapısı Hizmet Sunulan Birimler Yönetsel Yapı ve Yöneticiler

Detaylı

ÖZ DEĞERLENDİRME SORU LİSTESİ

ÖZ DEĞERLENDİRME SORU LİSTESİ T.C TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU BURSA İLİ KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ ORHANELİ İLÇE DEVLET HASTANESİ VE RAPORU STERİLİZASYON HİZMETLERİ ÖZDEĞERLENDİRME SORU LİSTESİ TARİH: Doküman Kodu

Detaylı

Sterilizasyon ünitesine yönelik fiziki düzenleme yapılmalıdır.

Sterilizasyon ünitesine yönelik fiziki düzenleme yapılmalıdır. Sterilizasyon ünitesine yönelik fiziki düzenleme yapılmalıdır. Sterilizasyon Ünitesi kirli, temiz ve steril alan olmak üzere üç alandan oluşmalıdır. Kirli, temiz ve steril alanlar arasındaki geçiş noktalarında

Detaylı

Transfüzyon merkezinde süreçlerin işleyişine yönelik yazılı düzenleme bulunmalıdır. Yazılı düzenleme;

Transfüzyon merkezinde süreçlerin işleyişine yönelik yazılı düzenleme bulunmalıdır. Yazılı düzenleme; Transfüzyon merkezinde süreçlerin işleyişine yönelik yazılı düzenleme bulunmalıdır. Yazılı düzenleme; o Hangi durumlarda bağışçıdan kan alınacağı, o Bağışçının seçilmesi, bağışçının reddi, bağışçıdan kan

Detaylı

SÖKE ADSM 2014 YILI EĞİTİM PLANI Hedef Gruptaki Toplam Kişi Sayısı Eğitim Hemşiresi 0-60dk Tüm Merkez Personeli 81

SÖKE ADSM 2014 YILI EĞİTİM PLANI Hedef Gruptaki Toplam Kişi Sayısı Eğitim Hemşiresi 0-60dk Tüm Merkez Personeli 81 0.07.0 REVİZYON 07.0.04 SAYFA/ Sayfa / SÖKE ADSM 04 YILI EĞİTİM PLANI Hedef Gruptaki Toplam Kişi Sayısı 0-0dk Tüm Merkez Personeli 8 Sıra No Konusu in İçeriği Tarih Şekli Yer ci Süre Hedef Kitle. Tüberküloz

Detaylı

HAZIRLAYAN KONTROL EDEN ONAYLAYAN

HAZIRLAYAN KONTROL EDEN ONAYLAYAN DAMAR CERRAHİSİ EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ Sayfa No : 01 KALİTE KOMİTESİ HEDEF 1. Enerji Kesilmesinin önlenmesi PLANLANAN FAALİYETLER SORUMLU UYGULAMA İZLEME YÖNTEMİ TERMİN 1.a)Jenaratörün Devreye Girmesi

Detaylı

SAĞLIK BAKANLIĞI ÖZEL HASTANELER YÖNETMELĐĞĐ

SAĞLIK BAKANLIĞI ÖZEL HASTANELER YÖNETMELĐĞĐ 2. BÖLÜM: HĐZMET BĐRĐMLERĐNE ESAS BĐLGĐLER HĐZMET BĐRĐMLERĐNE ESAS BĐLGĐ VE BELGELER 1- genelinde hijyene uygun temizlik ve bakım sağlanmış mı (uygun olmayan birimler açıkça belirtilecektir) 2-Acil ünitesi

Detaylı

T.C.DİCLE ÜNİVERSİTESİ HASTANELERİ 1 / 63 ACİL TIP ANABİLİM DALI BAŞKANLIĞI

T.C.DİCLE ÜNİVERSİTESİ HASTANELERİ 1 / 63 ACİL TIP ANABİLİM DALI BAŞKANLIĞI EYLEMCAN TIRPANCI-SERFİRAZ ATABEY EYLEMCAN TIRPANCI-SERFİRAZ ATABEY BİRİM ACİL TIP ANABİLİM DALI TETKİK EDİLECEK KRİTER/DOKÜMAN Acil Tıp AD Başkanlığı İş Akış Acil Servis Süreci Radyoloji Süreci Beslenme

Detaylı

ÖZ DEĞERLENDİRME PLANI. -01-0 ile 00-01-01-69-00 arası standart maddeler. 00-02-08-01-00 ile 00-01-01-69-00 arası standart maddeler

ÖZ DEĞERLENDİRME PLANI. -01-0 ile 00-01-01-69-00 arası standart maddeler. 00-02-08-01-00 ile 00-01-01-69-00 arası standart maddeler Tetkik Edilecek Bölüm Tetkik Ekibi Standart Madde Planlanan Ay Gerçekleşen Tarih Ameliyathane Opr. Dr. A. Hikmet -01-0 ile MART 01/03/ Klinik Melis YILMAZ Özgür ŞAR 00-02-08-01-00 ile MART 04/03/ Biyokimya

Detaylı

SAĞLIK BAKANLIĞI-ORDU ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ 2014 YILI HİZMET İÇİ EĞİTİM PLANI

SAĞLIK BAKANLIĞI-ORDU ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ 2014 YILI HİZMET İÇİ EĞİTİM PLANI VE ARAŞTIRMA HASTANESİ 2014 YILI HİZMET İÇİ PLANI YÖN.PL.03 10.01.2013-00 1 / 12 TARİH İN KONUSU İN ALT KONUSU YER SÜRE CİNİN ADI SOYADI KATILIMCILAR OCAK HASTA HAKLARI VE GÜVENLİĞİ HASTA HAKLARI VE HASTA

Detaylı

ÖZ DEĞERLENDİRME PLAN FORMU

ÖZ DEĞERLENDİRME PLAN FORMU ÖZ PLAN FORMU DOK.KODU:YÖN.FR.37 YAY.TRH:03.01.2011 REV.TRH:01.07.2013 REV.NO:01 STOK YÖNETİMİ (SARF DEPO) Nurcan ERDOĞAN (K.y.b ) 1.7.1-1.7.2-1.7.3-1.7.4-1.7.5 25.03.2014 STOK YÖNETİMİ (AMBAR) Nurcan

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI PERFORMANS YÖNETİMİ VE KALİTE GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI. Diş Hekimi İsmail SERDAROĞLU

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI PERFORMANS YÖNETİMİ VE KALİTE GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI. Diş Hekimi İsmail SERDAROĞLU T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI PERFORMANS YÖNETİMİ VE KALİTE GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI Diş Hekimi İsmail SERDAROĞLU Hizmet Kalite Standartlarının Amacı Hizmet Kalite Standartları AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI HİZMETLERİ

Detaylı

HİZMET İÇİ EĞİTİM PLANI

HİZMET İÇİ EĞİTİM PLANI 1 Isparta İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Şarkikaraağaç Dr. Sadettin Bilgiç Devlet Hastanesi HİZMET İÇİ EĞİTİM PLANI Doküman Kodu YÖN.PL.02 Yürürlük Tarihi 2.1.2012 Revizyon Tarihi Revizyon

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Didim Devlet Hastanesi Baştabipliği SHKS KOMİTE VE EKİPLER

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Didim Devlet Hastanesi Baştabipliği SHKS KOMİTE VE EKİPLER D. NO:YÖN.LS.04 YAYIN TAR:11/11/2009 REV. NO:5 REV. TAR.: AĞUSTOS 2015 SY. NO / SY.S.:5/1 KOMİTELER-EKİPLER KALİTE BİRİMİ YÖNETİMİ BİRİM KALİTE TEMSİLCİLERİ KOMİTE GÖREVLİLERİ Kalite Yönetim Direktörü

Detaylı

Doç.Dr.Gülbiye Y. YAŞAR, Dr.Emirali KARADOĞAN

Doç.Dr.Gülbiye Y. YAŞAR, Dr.Emirali KARADOĞAN Doç.Dr.Gülbiye Y. YAŞAR, Dr.Emirali KARADOĞAN Sağlık Çalışanı kimdir? Dünya Sağlık Örgütü ne göre sağlık çalışanı toplumun sağlığını iyileştirme, koruma ve geliştirme işiyle uğraşan tüm insanlar olarak

Detaylı

1. KNA ve HTEA 2. Risk Analizi 3. Kalite Kavramı 4. Hastane ç Tetkikçi Eğitimi 5. Klinik ve dari Süreçler 6. ndikatör Kavramı ve ndikatörler 7.

1. KNA ve HTEA 2. Risk Analizi 3. Kalite Kavramı 4. Hastane ç Tetkikçi Eğitimi 5. Klinik ve dari Süreçler 6. ndikatör Kavramı ve ndikatörler 7. 1. KNA ve HTEA 2. Risk Analizi 3. Kalite Kavramı 4. Hastane ç Tetkikçi Eğitimi 5. Klinik ve dari Süreçler 6. ndikatör Kavramı ve ndikatörler 7. Sağlık Kurumlarında Entegre Kalite Yönetim Sistemleri 8.

Detaylı

TEKNİK HİZMETLER BOYUTU

TEKNİK HİZMETLER BOYUTU T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü TEKNİK HİZMETLER BOYUTU Hikmet ÇIRNIK KHGM Tedarik Planlama, Stok ve Lojistik Yönetimi Dairesi Başkanlığı Lojistik Yönetimi Birim Sorumlusu 2018 1

Detaylı

2016 EĞİTİM PLANI EĞİTİMİN EĞİTİM VERİLECEK GRUBUN NİTELİĞİ EĞİTİMCİ PLANLANAN TARİHİ EĞİTİMİN KONUSU MATERYALİ

2016 EĞİTİM PLANI EĞİTİMİN EĞİTİM VERİLECEK GRUBUN NİTELİĞİ EĞİTİMCİ PLANLANAN TARİHİ EĞİTİMİN KONUSU MATERYALİ 2016 PLANI İN KONUSU İN Cİ GÜVENLİ CERRAHİ UYGULAMALARI Hizmet İçi Toplantı Salonu 05/01/2016 1 Saat İlgili CERRAHİ GÜVENLİK + PRE-OP HAZIRLIK Hizmet İçi Toplantı Salonu 09/01/2016 1 Saat İlgili BASI YARASINI

Detaylı

Sağlık Çalışanlarının Güvenceleri

Sağlık Çalışanlarının Güvenceleri OTURUM 4: Kalitenin Farkedilmeyen Yönü; Çalışan Avukatlığı Sağlık Çalışanlarının Güvenceleri DOÇ. DR. AHSEN KAYA EÜTF ADLİ TIP AD, 30.09.2106 KALİTE Dinamik ve çok boyutlu bir kavram. ÜRÜN KALİTESİ performans,

Detaylı

EĞİTİM PLANI PLANLANAN GERÇEKLEŞEN SÜRESİ YERİ YÖNTEMİ. 16 Saat Konferans Salonu. 18 Saat Konferans Salonu

EĞİTİM PLANI PLANLANAN GERÇEKLEŞEN SÜRESİ YERİ YÖNTEMİ. 16 Saat Konferans Salonu. 18 Saat Konferans Salonu Kod: YÖN. PL.07 Yayın Tarihi:01.07.2011 Revizyon Tarihi:13.12.2014 Revizyon :01 Sayfa : 1/11 1 İş Sağlığı ve Güvenliği 2 Bebek Dostu Hastane Eğitimleri 3 Test Rehberi 4 5 6 7 22.01.2014 29.01.2014 07.01.2014

Detaylı

PERSONEL EĞİTİM PLANI

PERSONEL EĞİTİM PLANI 60 Dakika 120 Dakika Ön test-son test Toplu Desk Başı- İntranet Video Konferans Temel eğitim İleri Düzey eğitim Teorik Eğitim Pratik eğitim Eğitimin Yeri Eğitimin süresi Eğitimin içeriği Eğitim için gerekli

Detaylı

ÖZEL YALOVA HASTANESİ EĞİTİM PLANI

ÖZEL YALOVA HASTANESİ EĞİTİM PLANI 2018 YILI HİZMET İÇİ HİZMET İÇİ EĞİTİM Tarihi Süresi Konusu Alt Konuları/İçeriği cisi Yeri Materyalleri Değerlendirme Verilecek Adı Soyadı Görev/Ünvan 01.01.2018 31.12.2018 1 Hafta Uyum leri 1-Genel Uyum

Detaylı

NASIL AKREDİTE OLUNUR? DR. YASEMİN HEPER ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ KAN MERKEZİ SORUMLUSU

NASIL AKREDİTE OLUNUR? DR. YASEMİN HEPER ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ KAN MERKEZİ SORUMLUSU NASIL AKREDİTE OLUNUR? DR. YASEMİN HEPER ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ KAN MERKEZİ SORUMLUSU Akreditasyon yolculuğu ETKİLİ BİR LİDERLİK TAKIM ÇALIŞMASI HERKESİN KATILIMI ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ

Detaylı

Hasta Güvenliği Eğitimleri

Hasta Güvenliği Eğitimleri Sıra No (A) Eğitim Konusu Hasta Güvenliği Eğitimleri T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU ARTVİN İLİ KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ ARTVİN DEVLET HASTANESİ Doküman No: YÖN.PL.25

Detaylı

ÖZEL UNCALI MEYDAN HASTANESİ HASTA GÜVENLİĞİ PLANI

ÖZEL UNCALI MEYDAN HASTANESİ HASTA GÜVENLİĞİ PLANI Sayfa No: 1/7 NO AMAÇ PLANLANA 1 Hasta kimliğinin belirlenmesinde hataların en aza indirilmesi 2 Cerrahi güvenliğin Hasta kimlik bilekliklerinin kullanılması Bakım, tedavi veya hizmet sağlarken hastayı

Detaylı

T.C D.Ü. DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ HASTANESİ YILLIK EĞİTİM PLANI. Konferans Salonu. Konferans Salonu. Konferans Salonu.

T.C D.Ü. DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ HASTANESİ YILLIK EĞİTİM PLANI. Konferans Salonu. Konferans Salonu. Konferans Salonu. SAĞLIKTA KALİTE STANDARTLARI EĞİTİMLERİ (ZORUNLU) Revizyon No 0 09.02.205 Revizyon i 02.0.208 Sayfa No Sayfa /2 Yılı:208 in Adı/Genel / in Yer Yöntemi Grup Kodu Temel Kalite i ın Şubat 0,20,30 ların Önlenmesi

Detaylı

Uluslararası Yeşil Anahtar Ödülü. Arzu Akdağ Yeşil Anahtar Programı Ulusal Koordinatörü Çevre Mühendisi

Uluslararası Yeşil Anahtar Ödülü. Arzu Akdağ Yeşil Anahtar Programı Ulusal Koordinatörü Çevre Mühendisi Uluslararası Yeşil Anahtar Ödülü Arzu Akdağ Yeşil Anahtar Programı Ulusal Koordinatörü Çevre Mühendisi Sunumun İçeriği Yeşil Anahtar Ödülü nedir? Yeşil Anahtarlı Tesisler Yeşil Anahtar Ödülü nün Kriterleri

Detaylı

Söke Adsm 2014 Yılı Eğitim Planı Hedef Gruptaki Toplam Kişi Sayısı Eğitim Hemşiresi 0-60dk Tüm Merkez Personeli 81

Söke Adsm 2014 Yılı Eğitim Planı Hedef Gruptaki Toplam Kişi Sayısı Eğitim Hemşiresi 0-60dk Tüm Merkez Personeli 81 0.07.0 REVİZYON 0 REVİZYON 3.05.04 SAYFA/ Sayfa / 3 Söke Adsm 04 Yılı Planı Hedef Gruptaki Toplam Kişi Sayısı Sıra No Konusu in İçeriği Tarih Şekli Yer ci Süre Hedef Kitle. Tüberküloz Hastalığı Ve Korunma

Detaylı

2014 YILI YILLIK EĞİTİM PLANI

2014 YILI YILLIK EĞİTİM PLANI 26.12.2013 Sayfa 1 KONUSU ALT KONUSU TARİHİ 1 2 GENELGESİ GENELGESİ BİRİMİ 6245 SAYILI HARCIRAH KANUNU 6245 SAYILI HARCIRAH KANUNU MAAŞ MUTEMETLİĞİ 1 4 16.01.2014 UZM.DR.GÖKHAN BÜYÜKKARAMAN 2.01.2014 ALİ

Detaylı

2014 HİZMET İÇİ YILLIK EĞİTİM PLANI

2014 HİZMET İÇİ YILLIK EĞİTİM PLANI 2014 HİZMET İÇİ YILLIK PLANI DÖK.NO: YÖN.PL.02 YAY.TARH:21.01.2013 REV.TRH:00 REV.NO:00 SAYFA NO: 1 / 9 KONUSU İ ALACAK KİŞİLER İ VERECEK ANNE SÜTÜYLE BESLENME VE ANNE SÜTÜNÜN ÖNEMİ, EMZİRME NASIL OLUR,

Detaylı

JCI (JOINT COMMISSION INTERNATIONAL) AKREDİTASYONU NUN. Prof. Dr. İnci OKTAY

JCI (JOINT COMMISSION INTERNATIONAL) AKREDİTASYONU NUN. Prof. Dr. İnci OKTAY JCI (JOINT COMMISSION INTERNATIONAL) AKREDİTASYONU NUN DİŞ HEKİMLİĞİ HİZMETLERİ VEREN KURUMLARA KATKISI Prof. Dr. İnci OKTAY Yeditepe Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi Akreditasyon; herhangi bir kurumun

Detaylı

Bu kitap yeni atanan personelin birimine uyumunu sağlamak için yapılmıştır.

Bu kitap yeni atanan personelin birimine uyumunu sağlamak için yapılmıştır. T.C SAĞLIK BAKANLIĞI PENDİK DEVLET HASTANESİ GÖRÜNTÜLEME HİZMETLERİ BÖLÜM ORYANTASYON REHBERİ Bu kitap yeni atanan personelin birimine uyumunu sağlamak için yapılmıştır. EĞİTİM KOMİTESİ 1-YÖNETİCİ VE ÇALIŞANLARI

Detaylı

Sağlık Kurum ve Kuruluş Türüne Göre Değerlendirilecek Bölüm/Standart Listesi

Sağlık Kurum ve Kuruluş Türüne Göre Değerlendirilecek Bölüm/Standart Listesi Sağlık Kurum ve Kuruluş Türüne Göre Değerlendirilecek Bölüm/Standart Listesi 2014 yılı Sağlıkta Kalite Değerlendirmeleri kapsamında değerlendirilecek SHKS bölümleri ve değerlendirilmesi zorunlu olan standartlar

Detaylı

KARAPÜRÇEK AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ 2016 YILI EĞİTİM PLANI EĞİTİMİN ALT KONUSU KODU VE ADI 1. DÖNEM

KARAPÜRÇEK AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ 2016 YILI EĞİTİM PLANI EĞİTİMİN ALT KONUSU KODU VE ADI 1. DÖNEM TARİH SAAT YER KARAPÜRÇEK AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ 2016 YILI EĞİTİM PLANI EĞİTİM KONUSU KODU VE ADI EĞİTİMİN ALT KONUSU KODU VE ADI 1. DÖNEM EĞİTİM VERİLECEK GRUP EĞİTİMİ VERECEK KİŞİ 21 Ocak 2016 12:30

Detaylı

T.C KAFKAS ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ 2018 YILI HİZMET KALİTE STANDARTLARI EĞİTİM PLANI

T.C KAFKAS ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ 2018 YILI HİZMET KALİTE STANDARTLARI EĞİTİM PLANI DOK. KOD: PL.03 YAYIN TARİHİ:01.04.2012 REVİZYON NO:01 REVİZYON TARİHİ:02.01.2017 SAYFA NO: 1 / 5 Sıra No EĞİTİM ANA BAŞLIK N ALT KONU BAŞLIKLARI 1 TEMİZLİK PERSONEL 2 HASTA HAKLARI 3 ÇALIŞAN HAKLARI *Genel

Detaylı

EĞİTİM HEMŞİRELİĞİ YILLIK EĞİTİM PLANI

EĞİTİM HEMŞİRELİĞİ YILLIK EĞİTİM PLANI LİĞİ YILLIK PLANI Sayfa No: 1 İN ADI BİLGİ GÜVENLİĞİ 03.01.2014 09.01.2014 10.01.2014 LABORATUVARA ÖRNEK ALIMI VE TRANSFERİ 22.01.2014 23.01.2014 TRANSFÜZYON GÜVENLİĞİ 22.01.2014 23.01.2014 STERİLİZASYON

Detaylı

Yönetim sistemleri Birimi 0422 341 06 60 /2157 yonetimsistemleri@inonu.edu.tr

Yönetim sistemleri Birimi 0422 341 06 60 /2157 yonetimsistemleri@inonu.edu.tr Yönetim sistemleri Birimi 0422 341 06 60 /2157 yonetimsistemleri@inonu.edu.tr Çağdaş sağlık hizmetini, en kaliteli ve güvenilir şekilde, çevresine zarar vermeden sunmayı hedefleyen kurumumuz, çalışmalarını

Detaylı

, ,

, , Yürürlük i: 11.10.2012 HASTA GÜVENLİĞİ PROSEDÜRÜ Revizyon i: Sayfa: 1/6 Revizyon Açıklaması - Revize edildi - Yeni eklendi - İptal Madde No - 3.1.3.2, 3.14.3, 3.16.1-3.1.1.5, 3.8, 3.9, 3.10, 3.11, 3.12,

Detaylı

ENFEKSİYON KONTROL KOMİTESİ ÇALIŞMA TALİMATI

ENFEKSİYON KONTROL KOMİTESİ ÇALIŞMA TALİMATI Sayfa No 1 / 5 Hazırlayan İnceleyen Onaylayan Enfeksiyon Kontrol Komitesi Kalite Yönetim Temsilcisi Başhekim 1.AMAÇ Ümraniye Eğitim Araştırma Hastanesi nde sağlık hizmetleri ile ilişkili enfeksiyonların

Detaylı

Hastane Akreditasyonu ve lanmış

Hastane Akreditasyonu ve lanmış Hastane Akreditasyonu ve İmmün Sistemi Baskılanm lanmış Hasta Dr. Yeşim Çetinkaya Şardan Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı İnfeksiyon Hastalıkları Ünitesi Hastane Akreditasyonu

Detaylı