Türk Nippon Sigorta Anonim Şirketi

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Türk Nippon Sigorta Anonim Şirketi"

Transkript

1 Türk Nippon Sigorta Anonim Şirketi T.C. Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı için hazırlanan rapor

2 T.C. Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı için hazırlanan rapor İçindekiler Kısım Bölüm Sayfa I tarihi itibariyle hazırlanan özel rapor 1 2 I ġirket hakkında genel bilgiler 3 A. Hukuki yapısı 3 B. Sermaye yapısı ve sermayesinin %10 unu, %20 sini, %33 ünü ya da %50 sini aģması sonucunu doğuran ve bir ortağa ait payların yukarıdaki oranların altına düģmesi sonucunu veren hisse devirleri 3 4 C. Yönetim organları, üst düzey yöneticileri ile denetçileri ve nitelikleri ve varsa bunlarda meydana gelen değiģiklikler 4 5 D. Faaliyetler ile faaliyet sonuçlarını içeren özet bilgi 6 II Uygulanan denetim ilke ve teknikleri 6 III Teknik hesapların doğrulukları ve bunların değerlendirilmesi 7 9 IV Ġç kontrol yapısı 9 10 II tarihi itibariyle finansal tablolar ve bağımsız denetim raporu 1 55

3 I. Kısım tarihi itibariyle hazırlanan özel rapor

4 1 Ocak hesap dönemine ait özel rapor Türk Nippon Sigorta Anonim ġirketi Yönetim Kurulu ve T.C. BaĢbakanlık Hazine MüsteĢarlığı na: Türk Nippon Sigorta Anonim ġirketi nin (ġirket) tarihi itibariyle ve bu tarihte sona eren yıla ait finansal tablolarını sigortacılık mevzuatı gereği yürürlükte bulunan bağımsız denetim ilkelerine iliģkin düzenlemelere uygun olarak denetlemiģ ve II. Kısım da sunulan 12 Mart 2010 tarihli denetim raporumuzda sözkonusu finansal tablolar üzerinde Ģartlı görüģ beyan etmiģ bulunmaktayız. Denetimimiz bir bütün olarak sunulan finansal tablolar üzerinde görüģ oluģturmak amacıyla gerçekleģtirilmiģ olup, ayrıca, 12 Temmuz 2008 tarih ve sayılı Resmi Gazete de yayımlanan Sigortacılık Bağımsız Denetim Ġlkelerine ĠliĢkin Yönetmelik in (Yönetmelik), 19. madde hükümleri kapsamında özel raporumuzu hazırlamıģ bulunuyoruz. Söz konusu Yönetmelik kapsamında raporda yer verilmesi gereken ve aģağıda belirtilen konulara, geçerli olduğu ölçüde, II. Kısım da yer alan finansal tablolar, dipnotlar ve denetim raporunda yer verilmiģtir: 1. Denetime tabi tutulan finansal tablolar, 2. Raporun dayandığı muhasebe ilke ve standartları çerçevesinde ana ve önemli alt hesapların her biri ayrı ayrı belirtilmek ve detaylı bir Ģekilde incelenmek suretiyle ġirket in hesaplarının söz konusu ilke ve standartlara uygunluğuna iliģkin açıklamalar, 3. Ġlgili düzenlemelerde belirtilen muhasebe ilke ve standartlarına uymayan iģlemlerin ġirket in finansal tabloları üzerindeki etkisi, 4. Muhasebe politikalarında bir önceki yıla göre değiģiklik yapılmıģ ise değiģiklik ile birlikte bu değiģikliğin ġirket in finansal tabloları üzerindeki etkisi, 5. Denetlenen bilanço döneminden sonra ġirket in durumunu etkileyebilecek önemli değiģiklik ve geliģmeleri içeren özet bilgi, 6. Finansal tablolar hakkında ulaģılan denetçi görüģü.

5 19. madde hükümleri kapsamında belirlenen diğer hususlar ise I. Kısım da sunulmaktadır. Söz konusu bilgiler temel finansal tabloların parçası olmayıp Yönetmelik kapsamında sadece ek bilgi amacıyla sunulmuģtur. ġirket in finansal tablolarında II. Kısımda yer alan 12 Mart 2010 tarihli denetim raporunda yer alan hususlar dıģında ilgili düzenlemelerde belirtilen muhasebe ilke ve standartlarına uymayan önemlilik arzeden herhangi bir iģlem bulunmamaktadır. Bu rapor T.C. BaĢbakanlık Hazine MüsteĢarlığı ve Türk Nippon Sigorta Anonim ġirketi yönetiminin bilgisi ve kullanımı için hazırlanmıģ olup, baģka kiģilerce ve baģka amaçlarla kullanılamaz. Güney Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali MüĢavirlik Anonim ġirketi A member firm of Ernst&Young Global Limited Selim Elhadef, SMMM Sorumlu Ortak, BaĢdenetçi 12 Mart 2010 Ġstanbul, Türkiye (2)

6 T.C. Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı için hazırlanan rapor (Birim Aksi belirtilmediği sürece tüm tutarlar TL olarak verilmiştir) I. Bölüm Şirket hakkında genel bilgiler A. Hukuki yapısı Türk Nippon Sigorta Anonim ġirketi (ġirket) 1991 yılında Sümerbank Anonim ġirketi nin bir iģtiraki olarak kurulmuģ olup, ana faaliyet alanı, hayat dıģı sigorta alanında Türkiye de her türlü sigorta iģlemlerini kapsamaktadır yılında ġirket in hisselerinin %96.24 üne Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından el konulmuģtur. Bu tarih itibariyle ġirket in kalan hisseleri büyük ölçüde Nipponkoa Insurance Company ye ait bulunmaktaydı yılının Ekim ayında TMSF hisselerini HNS (Hussein Nuaman Soufraki) Holding e ve Hussein Nuaman Soufraki ye satmıģtır. Daha sonra Hazine MüsteĢarlığı 24 Ocak 2005 tarihinde ġirket in poliçe düzenleme yetkisini kaldırmıģtır. 6 Kasım 2008 tarihinde HNS Group ve Hussein Nuaman Soufraki, Türk Nippon Sigorta hisselerini, Harel Insurance Investments and Financial Services Limited (%87.67), Safa Gürkan (%9.00) ve Sedat Gürkan a (%1.00) satmıģtır ve 6 Kasım 2008 tarihi itibariyle ġirket in ana ortağı Harel Insurance Investments and Financial Services Limited (Harel) olmuģtur. ġirket Hazine MüsteĢarlığı nın denetiminin ardından ve onayından sonra poliçe düzenleme yetkisini 6 Nisan 2009 tarihinde geri almıģ ve 15 Mayıs 2009 tarihinde yeniden poliçe düzenlemeye baģlamıģtır yılı içerisinde Harel, TMSF den %1.57 oranında hisse satın almıģtır. Ayrıca, ġirket 20 Mart 2009 tarihli Olağan Genel Kurul Kararı neticesinde sermayesini 11,710,000 TL den 19,710,000 TL ye, 13 Kasım 2009 tarihli Olağanüstü Genel Kurul Kararı neticesinde de sermayesini 19,710,000 TL den 28,710,000 TL ye yükseltmiģ olup, yapılmıģ olan bu sermaye artırımları ve 500,000 TL tutarındaki daha önceki ödenmemiģ sermayenin ödenmesine Harel dıģında ortakların katılmaması neticesinde, Harel in 31 Aralık 2009 tarihi itibariyle sermayedeki payı %93.87 e çıkmıģtır. ġirket in kayıtlı adresi Altunizade Mahallesi Mahir Ġz Caddesi No:24 Üsküdar Ġstanbul dur. B. Sermaye Yapısı ve Sermayesinin %10 unu, %20 sini, %33 ünü ya da %50 sini Aşması Sonucunu Doğuran ve Bir Ortağa Ait Payların Yukarıdaki Oranların Altına Düşmesi Sonucunu Veren Hisse Devirleri ve 2008 tarihleri itibariyle baģlıca hissedarlar ve sermaye yapısı aģağıda belirtilmiģtir: Adı Pay oranı (%) Pay tutarı Harel Insurance Investments and Financial Services Limited ,949,108 Safa Gürkan ,468,024 Sedat Gürkan ,114 Nipponkoa Insurance Co ,378 GentaĢ Genel Metal A.ġ ,773 Yenisan Yenileme Sanayi A.ġ ,603 Hüseyin Dernek Nominal sermaye ,710,000 ÖdenmemiĢ sermaye (2,797,688) ,912,312 (3)

7 T.C. Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı için hazırlanan rapor (Birim Aksi belirtilmediği sürece tüm tutarlar TL olarak verilmiştir) 31 Aralık 2008 Adı Pay oranı (%) Pay tutarı Harel Insurance Investments and Financial Services Limited ,266,615 Safa Gürkan ,053,900 Sedat Gürkan ,100 Nipponkoa Ins.Co ,015 GentaĢ Genel Metal A.ġ ,963 Yenisan Yenileme Sanayi A.ġ ,101 Hüseyin Dernek Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu ,306 Nominal sermaye ,710,000 ÖdenmemiĢ sermaye ,710,000 tarihi itibariyle ġirket in sermayesi, birim nominal değeri 1 KuruĢ (Kr) olan, 2,871,000,000 adet hisseden oluģmaktadır. ġirket in sermayesi 20 Mart 2009 tarihli genel kurul kararıyla 11,710,000 TL den 19,710,000 TL ye, 13 Kasım 2009 tarihli olağanüstü genel kurul kararıyla da 19,710,000 TL den 28,710,000 TL ye çıkarılmıģtır. C. Yönetim Organları, Üst Düzey Yöneticileri ile Denetçileri ve Nitelikleri ve Varsa Bunlarda Meydana Gelen Değişiklikler 1. tarihi itibariyle Şirket'in yönetim organları, üst düzey yöneticileri ve denetçileri aşağıdaki gibidir: i) Yönetim Kurulu : Yönetim Kurulu BaĢkanı Kenneth Muir DAVIDSON Yönetim Kurulu BaĢkan Yardımcısı Yona Yair HAMBURGER Üye Ben HAMBURGER Üye Moshe ABRAMOVITZ Üye Anat Eilon GANOR Üye Sedat GÜRKAN Üye ve Genel Müdür Yusuf Cemil SATOĞLU ii) Üst Düzey Yöneticiler (Genel Müdür ve Genel Müdür Yardımcıları) : Genel Müdür Yusuf Cemil SATOĞLU Genel Müdür Yardımcısı (Teknik) Ethem Baturalp PAMUKÇU Genel Müdür Yardımcısı (Pazarlama) Ela KARAHÜSEYĠN Koordinatör (Mali ĠĢler) Zeren Meray DENEÇLĠ Direktör (Bilgi Teknolojileri) Gökhan ġen iii) Kanuni Denetçiler Ali ÖNDER Satvat MAHMUTOĞLU (4)

8 T.C. Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı için hazırlanan rapor (Birim Aksi belirtilmediği sürece tüm tutarlar TL olarak verilmiştir) 2. Şirket'in yönetim organları, üst düzey yöneticileri ve denetçilerinde 2009 yılı içinde meydana gelen değişiklikler: ġirket'in yönetim organları, üst düzey yöneticileri ve denetçilerinde 2009 yılı içinde meydana gelen değiģiklikler Ģu Ģekildedir: Eski Yeni Hisseler Yönetim Kurulu AyĢe Taylan Kenneth Muir Davidson Anat Eilon Ganor Sedat Gürkan Denetçiler Levent Bozdere Satvat Mahmutoğlu 15 ġubat 2010 tarihi itibariyle Mali ĠĢler Koordinatörü Zeren Meray Deneçli yerine Cem Ekiz getirilmiģtir. 3. Yönetici ve denetçilerin nitelikleri (Denetlenmemiş) ġirket yöneticilerinin nitelikleri, 24 Ağustos 2007 tarih ve sayılı Resmi Gazete de yayımlanmıģ ve yürürlüğe girmiģ olan Sigorta ġirketleri ve Reasürans ġirketlerinin KuruluĢ ve ÇalıĢma Esaslarına ĠliĢkin Yönetmelik in 8. maddesi hükümlerine göre, ġirket tarafından sunulmuģ bilgilere dayanılarak hazırlanan aģağıdaki tabloda belirtilmektedir: Ġsim Görevi Göreve Atanma Tarihi Tahsil Göreve Atanmadan Önceki Yönetmelik Madde 11 Kapsamında Geçerli Sayılan Deneyimi Kenneth Muir Davidson Yönetim Kurulu BaĢkanı Lisans 10 Yıl ve Üstü Yona Yair Hamburger Yönetim Kurulu BaĢkan Yrd Lisans 10 Yıl ve Üstü Moshe Abramovitz Yönetim Kurulu Üyesi Lisans 10 Yıl ve Üstü Ben Hamburger Yönetim Kurulu Üyesi Lisans 10 Yıl ve Üstü Anat Eilon Ganor Yönetim Kurulu Üyesi Lisans 10 Yıl ve Üstü Sedat Gürkan Yönetim Kurulu Üyesi Lisans 10 Yıl ve Üstü Yusuf Cemil Satoğlu Yönetim Kurulu Üyesi Genel Müdür Lisansüstü 10 Yıl ve Üstü Ali Önder Denetim Kurulu Üyesi Lisans 10 Yıl ve Üstü Satvat Mahmutoğlu Denetim Kurulu Üyesi Lisans 10 Yıl ve Üstü Ethem Baturalp Pamukçu Genel Müdür Yardımcısı (Teknik) Doktora 10 Yıl ve Üstü Ela Karahüseyin Genel Müdür Yardımcısı (Pazarlama) Lisans 10 Yıl ve Üstü Zeren Meray Deneçli Koordinatör (Mali ĠĢler) Lisansüstü 10 Yıl ve Üstü (2010 da yerine Cem Ekiz geldi) Gökhan ġen Direktör (Bilgi Teknolojileri) Lisansüstü 10 Yıl ve Üstü (5)

9 T.C. Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı için hazırlanan rapor (Birim Aksi belirtilmediği sürece tüm tutarlar TL olarak verilmiştir) D. Faaliyetler ile faaliyet sonuçlarını içeren özet bilgi tarihi itibariyle, T.C. Merkez Bankası tarafından belirlenen döviz kuruna göre Türk Lirası ABD Doları ve Euro karģısında 31 Aralık 2008 tarihinde geçerli kur ile karģılaģtırıldığında, ABD Doları %0,4 değer kaybetmiģ, Euro %0,9 değer kazanmıģ olup; aynı dönem için Türkiye Ġstatistik Kurumu Üretici Fiyatları Endeksine göre enflasyon oranı %5.93 olarak gerçekleģmiģtir. ġirket in aktif toplamı 2009 yılında 15,879,118 TL olarak gerçekleģmiģtir. ġirket in aktif toplamının %39 unu nakit ve nakit benzeri varlıklar, %32 sini finansal varlıklar, %10 unu esas faaliyetlerden alacaklar, %5 ini gelecek aylara ait giderler ve diğer cari varlıklar ve %14 sini ise maddi ve maddi olmayan duran varlıklar oluģturmaktadır. ġirket in pasif toplamının %6 sını esas faaliyetlerden borçlar, %30 unu sigortacılık teknik karģılıkları, %2 sini ödenecek vergi ve benzeri diğer yükümlülükler ile karģılıkları,%5 ini diğer risklere iliģkin karģılıklar, %1 sini gelecek aylara ait gelirler ve gider tahakkukları, %1 ini uzun vadeli yükümlülükler ve %55 ini özsermaye oluģturmaktadır. ġirket in 2009 yılı içerisinde prim üretmeye baģlamasından ötürü, teknik bölüm zararı 2009 yılında 7,615,007 TL olarak gerçekleģmiģtir. Yatırım gelirleri (net) 296,389 TL, olağan ve olağandıģı faaliyetlerden gelir ve karlar ile gider ve zararlar ise 207,919 TL olmuģtur. ġirket, tüm faaliyetlerinin sonucunda 2009 yılını 7,526,537 TL net zarar ile kapatmıģtır. II. Bölüm Uygulanan denetim ilke ve teknikleri Finansal tablolar üzerinde yapılan denetim çalıģması sigortacılık mevzuatı uyarınca yürürlükte bulunan bağımsız denetim ilkelerine iliģkin düzenlemelere uygun olarak gerçekleģtirilmiģtir. Söz konusu düzenlemeler, bağımsız denetimin, finansal tablolarda önemli bir hatanın olup olmadığı konusunda makul bir güvenceyi sağlamak üzere planlanmasını ve yürütülmesini gerektirmektedir. Denetim, finansal tablolarda yer alan tutar ve açıklamalara iliģkin bilgi ve verilerin test edilerek incelenmesinin ve doğrulanmasının yanı sıra, uygulanan muhasebe standartlarının ve yönetim tarafından yapılan önemli muhasebe tahminlerinin ve finansal tabloların bir bütün olarak sunumunun değerlendirilmesini içermektedir. Denetim çalıģması yürütülürken yeterli ve gerekli sayıda denetim kanıtı toplamak için önemlilik düzeyi, iç kontrol sisteminin iģleyiģi, hesap kalemlerinin önemlilik derecesi, geçmiģ denetimlerde kazanılan tecrübeler, uygulanan denetim tekniklerinin sonuçları ve mevcut bilgilerin güvenilirliği dikkate alınarak ilgili oldukları ölçüde fiziki inceleme, gözlem, doğrulama, bilgi toplama, kayıt sistemini yeniden izleme, yeniden hesaplama, belge incelemesi ve analitik inceleme gibi denetim teknikleri uygulanmıģtır. Ayrıca, Yönetim Kurulu ve Genel Kurul tutanakları incelenmiģ, ġirket yönetiminden genel temsil mektubu ve ġirket in hukuk müģavirlerinden hukuki davalara iliģkin temsil mektupları alınmıģtır. (6)

10 T.C. Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı için hazırlanan rapor (Birim Aksi belirtilmediği sürece tüm tutarlar TL olarak verilmiştir) III. Bölüm Teknik hesapların doğrulukları ve bunların değerlendirilmesi Kazanılmamış primler karşılığı: KazanılmamıĢ primler karģılığı, 1 Ocak 2008 tarihinden itibaren yürürlüğe giren Sigorta ve Reasürans ile Emeklilik ġirketlerinin Teknik KarĢılıklarının ve Bu KarĢılıkların Yatırılacağı Varlıklara ĠliĢkin Yönetmelik (Teknik KarĢılıklar Yönetmeliği) uyarınca 14 Haziran 2007 tarihinden önce tanzim edilmiģ poliçelerde bulunan deprem teminatı primleri ile nakliyat branģı primleri hariç olmak üzere 1 Ocak 31 Aralık 2009 dönemi içinde yapılan ve bilanço tarihi itibariyle yürürlükte bulunan sigorta sözleģmeleri için tahakkuk etmiģ primlerin herhangi bir indirim yapılmaksızın brüt olarak gün esasına göre ertesi hesap dönemine sarkan kısmından oluģmaktadır. 4 Temmuz 2007 tarihli Hazine MüsteĢarlığı Genelge si kapsamında 14 Haziran 2007 tarihinden sonra tanzim edilen poliçelerde bulunan deprem teminatı primleri için kazanılmamıģ primler karģılığı hesaplanmaktadır. Nakliyat sigorta sözleģmelerinde ise ilgili karģılık son üç ayda yazılan net primlerin %50 si alınarak hesaplanmaktadır. KazanılmamıĢ primler karģılığı reasürör payı tutarının hesabında yürürlükte bulunan reasürans anlaģmalarının Ģartları ile komisyonları dikkate alınmaktadır. BölüĢmesiz reasürans anlaģmaları için tahakkuk etmiģ tutarların gelecek dönem veya dönemlere isabet eden kısmı ertelenmiģ giderler hesabında takip edilmektedir. 1 Ocak 2008 tarihi ve sonrasında yazılan primler için aracılara ödenen komisyonlar ile reasürörlere devredilen primler nedeniyle alınan komisyonların gelecek dönem veya dönemlere isabet eden kısmı bilançoda sırası ile ertelenmiģ giderler (gelecek aylara ait giderler) ve ertelenmiģ gelirler (gelecek aylara ait gelirler) hesaplarında, gelir tablosunda ise faaliyet giderleri hesabı altında netleģtirilerek takip edilmektedir. Öte yandan, Hazine MüsteĢarlığı nın 28 Aralık 2007 tarihli ve 2007/25 sayılı Genelge si uyarınca 2007 yılı için komisyon düģülerek ayrılan kazanılmamıģ primler karģılığının 2008 yılı finansal tablolarına devredilmesi sebebi ile 31 Aralık 2007 tarihinden önce tanzim edilen poliçeler için komisyonlar düģüldükten sonra kazanılmamıģ primler karģılığı ayrılması uygulamasına devam edilmesi hükme bağlanmıģtır. tarihi itibariyle ġirket in kazanılmamıģ primler karģılığı 3,481,542 TL, kazanılmamıģ primler karģılığı reasürans payı 866,862 TL, ertelenmiģ komisyon gideri 556,503 TL, ertelenmiģ komisyon geliri 243,633 TL dir. Devam eden riskler karşılığı: 1 Ocak 2008 tarihinden itibaren düzenlenen sigorta sözleģmeleri için Teknik KarĢılıklar Yönetmeliği uyarınca devam eden riskler karģılığı, sigorta sözleģmesinin süresi boyunca üstlenilen risk düzeyi ile kazanılan primlerin zamana bağlı dağılımının uyumlu olmadığı kabul edilen sigorta branģlarında, kazanılmamıģ primler karģılığının ġirket in taģıdığı risk ve beklenen masraf düzeyine göre yetersiz kalması halinde ayrılmaktadır. ġirketler devam eden riskler karģılığı ayırırken, yürürlükte bulunan sigorta sözleģmeleri dolayısıyla ortaya çıkabilecek tazminatların ilgili sözleģmeler için ayrılmıģ kazanılmamıģ primler karģılığından fazla olma ihtimaline karģı, her hesap dönemi itibarıyla, son 12 ayı kapsayacak Ģekilde yeterlilik testi yapmak zorundadır. Hazine MüsteĢarlığı nca belirlenecek branģlar için beklenen hasar prim oranının %95 in üzerinde olması halinde, %95 i aģan oranın net kazanılmamıģ primler karģılığı ile çarpılması sonucunda bulunan tutar o branģın devam eden riskler karģılığı olarak hesaplanır. ġirket, 3 Ağustos 2008 tarihli B.02.1.HZN / sayılı T.C.BaĢbakanlık Hazine MüsteĢarlığı yazısına istinaden, prim üretimini takip eden 12 nci ay sonundan baģlamak üzere devam eden riskler karģılığı ayırmaya baģlayacağından, tarihi itibariyle herhangi bir karģılık ayırmamıģtır. (7)

11 T.C. Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı için hazırlanan rapor (Birim Aksi belirtilmediği sürece tüm tutarlar TL olarak verilmiştir) Muallak hasar ve tazminat karşılığı: ġirket, tahakkuk etmiģ ve hesaben tespit edilmiģ ancak daha önceki hesap dönemlerinde veya cari hesap döneminde fiilen ödenmemiģ tazminat bedelleri ile gerçekleģmiģ ancak rapor edilmemiģ tazminat bedelleri için muallak tazminat karģılığı ayırmaktadır. Muallak hasar ve tazminat karģılığı, eksper raporlarına veya sigortalı ve eksperin değerlendirmelerine uygun olarak belirlenmektedir. GerçekleĢmiĢ ancak rapor edilmemiģ hasar ve tazminat bedelleri, cari yıl hariç olmak üzere hesap dönemi sonu rakamları son 12 ayı kapsayacak Ģekilde, son beģ veya daha fazla yıllara iliģkin gerçekleģmiģ ancak rapor edilmemiģ tazminat bedellerinin ilgili yıllara ait net konservasyon prim tutarlarına oranının ağırlıklı ortalamasının alınması ve bu oranın cari hesap döneminden önceki 12 aylık net konservasyon prim tutarı ile çarpılması yoluyla hesaplanmaktadır. ġirket, tarihi itibariyle hesaplamaya konu teģkil edecek yeterli düzeyde veriye sahip olmadığı için Hazine MüsteĢarlığı nın 13 Temmuz 2009 tarihli ve sayılı yazısına istinaden sektör ortalamalarını dikkate alarak karģılık ayırmıģtır. tarihi itibariyle ayrılan, gerçekleģmiģ ancak rapor edilmemiģ hasar karģılık tutarı 234,288 TL dır. Teknik KarĢılıklar Yönetmeliği ne göre, cari hesap dönemi muallak tazminat karģılık tutarı, Hazine MüsteĢarlığı nın 29 Kasım 2007 tarihli ve 2007/24 sayılı Genelge si ile uygulama esasları belirlenen aktüeryal zincir merdiven metodu ile bulunan tutardan küçük olamaz. ġirket, tarihi itibariyle hesaplamaya konu teģkil edecek yeterli düzeyde veriye sahip olmadığı için Hazine MüsteĢarlığı nın 13 Temmuz 2009 tarihli ve sayılı yazısına istinaden sektör ortalamalarını dikkate alarak karģılık ayırmıģtır. Sigorta Ģirketleri Hazine MüsteĢarlığı nca belirlenen esaslar çerçevesinde her hesap yılı sonunda branģlar itibariyle muallak tazminat karģılığı yeterlilik tablosu düzenlemek zorundadır. Bu tablo sigorta Ģirketlerinin ayırdığı muallak tazminat karģılığının, bu karģılıkların konusu olan dosyalar için fiilen ödenmiģ olan hasar ve tazminatlar toplamına oranını gösterir. Bu oranın, cari hesap dönemi hariç olmak üzere, son beģ yıllık ortalamasının %95 in altında olması halinde, cari hesap döneminde bu oran ile %95 ın altında kalan kısmı arasındaki fark için muallak hasar ve tazminat karģılığı yeterlilik farkı hesaplanıp kayıtlara yansıtılmaktadır. ġirket, tarihi itibariyle hesaplamaya konu teģkil edecek yeterli düzeyde veriye sahip olmadığı için Hazine MüsteĢarlığı nın 13 Temmuz 2009 tarihli ve sayılı yazısına istinaden sektör ortalamalarını dikkate alarak karģılık ayırmıģtır. tarihi itibariyle ġirket in muallak hasar karģılığı 2,883,118 TL ve muallak hasar karģılığı reasürans payı 769,756 TL dır. Dengeleme karşılığı: ġirket, Hazine MüsteĢarlığı nın Teknik KarĢılıklar Yönetmeliği çerçevesinde 1 Ocak 2008 tarihinden geçerli olmak üzere dengeleme karģılığı hesaplamaktadır. Dengeleme karģılığı takip eden hesap dönemlerinde meydana gelebilecek tazminat oranlarındaki dalgalanmaları dengelemek ve katastrofik riskleri karģılamak üzere kredi ve deprem teminatları içeren sigorta sözleģmeleri için ayrılan karģılıktır. Bu karģılık her bir yıla tekabül eden deprem ve kredi net primlerinin %12 si oranında hesaplanır. Net primin hesaplanmasında, bölüģmesiz reasürans anlaģmaları için hesap döneminde tahakkuk eden tutarlar devredilen prim olarak kabul edilir. KarĢılık ayrılmasına son beģ finansal yılda yazılan net primlerin en yüksek tutarının %150 sine ulaģılıncaya kadar devam edilir ve bu tutar Diğer Teknik KarĢılıklar hesabında muhasebeleģtirilir. ġirket tarihi itibariyle 3,025 TL dengeleme karģılığı hesaplamıģtır. (8)

12 T.C. Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı için hazırlanan rapor (Birim Aksi belirtilmediği sürece tüm tutarlar TL olarak verilmiştir) Komisyon gelirleri ve giderleri: Yazılan primler ile ilgili ödenen komisyonlar ve reasürans Ģirketlerine devredilen primler ile ilgili alınan komisyon gelirleri cari dönem içinde tahakkuk ettirilir. Tahakkuk esasına göre takip edilen alınan ve ödenen komisyonlar gelir tablosunda netleģtirilmiģ olarak faaliyet giderleri hesabı altında bilançoda ise, sırasıyla, gelecek aylara ait giderler ve gelirler hesaplarında izlenmektedir. ġirket, 1 Ocak hesap dönemi itibariyle 793,252 TL acente komisyonu ve 296,031 TL reasürans komisyonu tahakkuk etmiģ olup bu tutarların gelecek aylara ait olan kısımları sırasıyla 556,503 TL ve 243,633 TL dir. Rücu ve sovtaj gelirleri: Sigorta Ģirketlerinin 7 Ağustos 2007 tarihli ve sayılı resmi gazetede yayımlanan Sigorta ve Reasürans ile Emeklilik ġirketlerinin Teknik KarĢılıklarına ve Bu KarĢılıkların Yatırılacağı Varlıklara ĠliĢkin Yönetmeliğe göre muallak tazminat karģılığına iliģkin hesaplamalarda rücu, sovtaj ve benzeri gelir kalemleri tenzil edilmiģ olarak dikkate alınır. Hesap dönemi sonu itibariyle tahakkuk etmiģ muallak tazminat karģılığından tenzil edilecek rücu, sovtaj ve benzeri gelirlerin hesaplanmasında; son 5 veya daha fazla yıllarda tahakkuk etmiģ muallak hasar dosyalarına iliģkin olarak, bu hasarların oluģtuğu dönemi izleyen dönemlerde tahsil edilen rücu, sovtaj ve benzeri gelirlerin söz konusu yıllara ait tahakkuk etmiģ muallak tazminat karģılıklarına bölünmesi suretiyle bulunan ağırlıklı ortalama dikkate alınır. Cari hesap dönemi için ilgili branģ muallak tazminat karģılığından tenzil edilecek rücu, sovtaj ve benzeri gelirler, ilgili branģ için hesaplanmıģ olan ağırlıklı ortalama ile ilgili branģın cari döneme iliģkin tahakkuk etmiģ muallak tazminat karģılığının çarpılması suretiyle bulunur. ġirket in tarihi itibariyle 675,435 TL rücu alacağı bulunmakta olup, geçmiģ yıllara iliģkin olarak hesaplamaya konu teģkil edecek yeterli miktarda verisi oluģmadığı için muhtemel rücu gelirlerini ihtiyatlılık prensibi gereği muallak hasarlardan tenzil etmeyip nazım hesaplarda göstermiģtir. 31 Aralık 2009 tarihi itibariyle muhtemel rücu alacağı 675,435 TL dir. IV. Bölüm İç kontrol yapısı Sigorta Ģirketlerinin 21 Haziran 2008 tarihli ve sayılı resmi gazetede yayımlanan Sigorta ve Reasürans ile Emeklilik ġirketlerinin Ġç Sistemlerine ĠliĢkin Yönetmelik uyarınca iç denetim departmanı kurması gerekmektedir. ġirket, kurumsal yönetim prensiplerine uygun olarak Yönetim Kurulu ndan baģlamak üzere görev ve sorumlulukları tutarlı bir Ģekilde yönetim kademelerine dağıtmaktadır. Sistem yetkileri, görev tanımlarına uygun olarak tanıtılmaktadır. ġirket ayrıca yeni bir veritabanı almıģtır ve elektronik sistemlerini güncellemektedir. ġirket in tarihi itibariyle iç denetim departmanı bulunmamaktadır. Ancak ġirket, 4 Ocak 2010 tarihli ve 349/1 sayılı Yönetim Kurulu kararıyla iç denetim departmanı kurmuģ ve ġirket içi süreçleri belirlemeye baģlamıģtır. Söz konusu süreçler rapor tarihi itibariyle üst yönetim onayı aģamasında olup ve çalıģanlara iģ tanımları, görevleri ve yetkileri tanımlanmaya baģlanmıģtır. Ġlgili karar ve yönetmelik gereğince, iç kontrol departmanı ve risk yönetim birimi için ayrı bir iģe alım yapılmamıģ ve üst yönetim kadrosundaki yetkili çalıģanlar görevlendirilmiģtir. ġirket, ilgili yönetmeliğin ikinci bölümü kapsamında iç kontrol ve bilgi sistemlerini 2009 yılı içinde yenilemiģ ve geliģtirmeye baģlamıģtır. Sigorta muhasebesi ve tek düzen hesap planına uyumlu, sektörde kullanımı mevcut olan veritabanını kullanmaktadır. Eski veritabanında ve yazılımda mevcut olan ve hala taģınan hasar dosyaları ve diğer hesaplar yeni veritabanında entegre edilmiģ durumdadır. Bilgi sistemlerinde gerekli değiģim yönetimi ve eriģim yönetimi kontrolleri mevcuttur. Periyodik olarak yedeklemeler bilgi iģlem ve teknoloji departmanı ve ilgili personeller tarafından yapılmaktadır. ġirket faaliyetlerine henüz yeni baģladığından karmaģık bir bilgi iģlem yapısı mevcut değildir ve ġirket in ölçeği, faaliyetleri ve sunulan ürünlerin niteliği ve karmaģıklığı ile uyumludur. (9)

13 T.C. Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı için hazırlanan rapor (Birim Aksi belirtilmediği sürece tüm tutarlar TL olarak verilmiştir) Ġlgili yönetmeliğin üçüncü bölümü kapsamında, ġirket tarihi itibariyle iç denetim birimi ve departmanı kurmamıģtır. Ancak, yukarıda belirtilen Yönetim Kurulu kararı ile 2010 yılı içinde bir iç denetim departmanı kurmuģtur. Departmanda müdür olarak görevlendirilen personel, ilgili yönetmelik maddeleri ile uyumlu olacak Ģekilde dört yıllık üniversite mezunu ve daha önceden finans ve sigorta Ģirketlerinde tecrübeye sahiptir. Ġlgili departman görev ve sorumlulukları kapsamında iç denetim faaliyetleri bağımsız olarak yürütülmekte ve doğrudan yönetim kuruluna raporla yapmaktadır. Ancak, iç denetim departmanı henüz yeni kurulduğundan, süreç denetimleri ve belirlenmesi üst yönetim onayına henüz yeni sunulmuģtur. ġirket içinde ilgili süreç ve görev tanımları personel ile paylaģılmaya baģlanmıģ ve bilgilendirmeler yapılmıģtır. Bağımsız bir denetim ve danıģmanlık Ģirketi ile süreçler ile ilgili analizler yapılması ve rapor hazırlanması konusunda anlaģılmıģtır. Ġlgili rapor doğrultusunda iç denetim departmanı ve Yönetim Kurulu, ġirket içi süreç geliģtirme ve oluģturma faaliyetlerini rapor tarihi itibariyle sürdürmektedir. Ġlgili yönetmelik kapsamında, ġirket iç kontrol ve risk yönetimi departmanlarını tarihi itibariyle kurmamıģtır. ġirket, kendi personellerinden Yönetim Kurulu ataması ile Ġç Kontrol ve Risk Yönetimi departmanlarına görevlendirmeler yapmıģtır. Ġç kontrol ve risk yönetimi departmanları tarafından ġirket içi her türlü finansal raporlar, gerçek veriler ve bütçe analizleri periyodik olarak yapılmakta ve üst yönetim onayına sunulmaktadır. (10)

14 II. Kısım tarihi itibariyle finansal tablolar ve bağımsız denetim raporu

15 Türk Nippon Sigorta Anonim Şirketi 1 Ocak hesap dönemine ait finansal tablolar ve bağımsız denetim raporu

16 İçindekiler Sayfa Bağımsız denetim raporu 1 2 Bilanço 3 7 Gelir tablosu 8 9 Özsermaye değiģim tablosu 10 Nakit akıģ tablosu 11 Finansal tablolara iliģkin dipnotlar 12 55

17 1 Ocak hesap dönemine ait finansal tablolar hakkında bağımsız denetim raporu Türk Nippon Sigorta Anonim ġirketi Yönetim Kurulu na: 1. Türk Nippon Sigorta Anonim ġirketi nin (ġirket) tarihi itibariyle hazırlanan ve ekte yer alan bilançosunu, aynı tarihte sona eren yıla ait gelir tablosunu, özsermaye değiģim tablosunu ve nakit akıģ tablosunu, önemli muhasebe politikalarının özetini ve dipnotları denetlemiģ bulunuyoruz. Finansal tablolarla ilgili olarak Şirket yönetiminin sorumluluğu 2. ġirket yönetimi finansal tabloların sigortacılık mevzuatı gereği yürürlükte bulunan muhasebe ilke ve standartlarına göre hazırlanması ve dürüst bir Ģekilde sunumundan sorumludur. Bu sorumluluk, finansal tabloların hata ve/veya hile ve usulsüzlükten kaynaklanan önemli yanlıģlıklar içermeyecek biçimde hazırlanarak, gerçeği dürüst bir Ģekilde yansıtmasını sağlamak amacıyla gerekli iç sistemlerin tasarlanmasını, uygulanmasını ve devam ettirilmesini, koģulların gerektirdiği muhasebe tahminlerinin yapılmasını ve uygun muhasebe politikalarının seçilmesini ve uygulanmasını içermektedir. Bağımsız denetim kuruluşunun sorumluluğu 3. Sorumluluğumuz, yaptığımız bağımsız denetime dayanarak bu finansal tablolar hakkında görüģ bildirmektir. Bağımsız denetimimiz, ġartlı görüģün dayanağı kısmında yer alan hususlar haricinde, sigortacılık mevzuatı gereği yürürlükte bulunan bağımsız denetim ilkelerine iliģkin düzenlemelere uygun olarak gerçekleģtirilmiģtir. Bu düzenlemeler, etik ilkelere uyulmasını ve bağımsız denetimin, finansal tabloların gerçeği doğru ve dürüst bir biçimde yansıtıp yansıtmadığı konusunda makul bir güvenceyi sağlamak üzere planlanarak yürütülmesini gerektirmektedir. 4. Bağımsız denetimimiz, finansal tablolardaki tutarlar ve dipnotlar ile ilgili bağımsız denetim kanıtı toplamak amacıyla, bağımsız denetim tekniklerinin kullanılmasını içermektedir. Bağımsız denetim tekniklerinin seçimi, finansal tabloların hata ve/veya hileden ve usulsüzlükten kaynaklanıp kaynaklanmadığı hususu da dahil olmak üzere önemli yanlıģlık içerip içermediğine dair risk değerlendirmesini de kapsayacak Ģekilde, mesleki kanaatimize göre yapılmıģtır. Bu risk değerlendirmesinde, ġirket in iç sistemleri göz önünde bulundurulmuģtur. Ancak, amacımız iç sistemlerin etkinliği hakkında görüģ vermek değil, bağımsız denetim tekniklerini koģullara uygun olarak tasarlamak amacıyla, ġirket yönetimi tarafından hazırlanan finansal tablolar ile iç sistemler arasındaki iliģkiyi ortaya koymaktır. Bağımsız denetimimiz, ayrıca ġirket yönetimi tarafından benimsenen muhasebe politikaları ile yapılan önemli muhasebe tahminlerinin ve finansal tabloların bir bütün olarak sunumunun uygunluğunun değerlendirilmesini içermektedir. 5. Bağımsız denetim sırasında temin ettiğimiz bağımsız denetim kanıtlarının, görüģümüzün oluģturulmasına yeterli ve uygun bir dayanak oluģturduğuna inanıyoruz.

18 Şartlı görüşün dayanağı 6. ġirket in tarihi itibariyle brüt muallak hasar ve tazminat karģılığı 2,883,118 TL olup bu tutarın 769,756 TL tutarındaki kısmı reasürans payı olarak gösterilmektedir. ġirket in bu rakama istinaden yapmıģ olduğu reasürans anlaģmalarının tamamına ulaģılamamıģ olup muallak hasar ve tazminat karģılığı tutarının reasürans payı içerisindeki 234,634 TL tutarındaki bölüm doğrulanamamıģtır. Şartlı görüş 7. GörüĢümüze göre, iliģikteki finansal tablolar, ġartlı görüģün dayanağı kısmında yer alan hususlar nedeniyle ortaya çıkabilecek düzeltmeler haricinde Türk Nippon Sigorta Anonim ġirketi nin tarihi itibariyle finansal durumunu, aynı tarihte sona eren yıla ait finansal performansını ve nakit akıģlarını, sigortacılık mevzuatı gereği yürürlükte bulunan muhasebe ilke ve standartları (bkz. 2 no lu dipnot) çerçevesinde doğru ve dürüst bir biçimde yansıtmaktadır. Görüşü etkilemeyen hususlar 8. ġirket in tarihi itibariyle hazırlanmıģ iliģikteki bilançosunda yansıtıldığı üzere ġirket 2009 yılında zarar etmiģtir ve tarihi itibariyle birikmiģ zararları bulunmaktadır.1 no lu dipnotta belirtildiği üzere, 6 Kasım 2008 tarihi itibariyle ġirket in hisselerinin %87.67 si Harel Insurance Investments and Financial Services Limited (Harel) tarafından satın alınmıģtır ve ġirket 24 Ocak 2005 tarihinde kaldırılmıģ olan poliçe düzenleme yetkisini 6 Nisan 2009 tarihinde geri alarak 15 Mayıs 2009 tarihinde yeniden poliçe düzenlemeye baģlamıģtır. Ayrıca Harel, ġirket in faaliyetlerini sürdürebilmesi için gerekli sermayeyi sağlayacağını taahhüt etmiģtir. Bu kapsamda, 2009 yılı içerisinde ġirket in sermayesi 19,710,000 TL den 28,710,000 TL ye çıkarılmıģ ve 9,000,000 TL tutarındaki artıģın 6,202,312 TL tutarındaki kısmı tarihi itibariyle ödenmiģtir. 9. ġirket in 24 Ocak 2005 tarihinden itibaren kaldırılan sigorta ve reasürans sözleģmesi yapma yetkisi 6 Nisan 2009 tarihinde tekrar alınmıģ olup, ġirket, poliçe düzenleme faaliyetlerine 15 Mayıs 2009 tarihi itibarıyla yeniden baģlamıģtır. Buna istinaden, ġirket iliģikteki finansal tablolarını ve dipnotlarını bir önceki yıl ile karģılaģtırmalı olarak sunmamıģtır. Güney Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali MüĢavirlik Anonim ġirketi A member firm of Ernst & Young Global Limited Selim Elhadef, SMMM Sorumlu Ortak, BaĢdenetçi 12 Mart 2010 Ġstanbul, Türkiye (2)

19 tarihi itibariyle Ayrıntılı bilanço (Para birimi Türk Lirası (TL)) Varlıklar Bağımsız denetimden geçmiş Dipnot I Cari varlıklar A Nakit ve nakit benzeri varlıklar 6,201,151 1 Kasa Alınan çekler 3 Bankalar 2.12, 14 4,485,851 4 Verilen çekler ve ödeme emirleri () 5 Diğer nakit ve nakit benzeri varlıklar 2.12, ,715,300 B Finansal varlıklar ile riski sigortalılara ait finansal yatırımlar 5,098,344 1 Satılmaya hazır finansal varlıklar 11 5,098,344 2 Vadeye kadar elde tutulacak finansal varlıklar 3 Alım satım amaçlı finansal varlıklar 4 Krediler 5 Krediler karģılığı () 6 Riski hayat poliçesi sahiplerine ait finansal yatırımlar 7 ġirket hissesi 8 Finansal varlıklar değer düģüklüğü karģılığı () C Esas faaliyetlerden alacaklar ,528,998 1 Sigortacılık faaliyetlerinden alacaklar ,407,579 2 Sigortacılık faaliyetlerinden alacaklar karģılığı () 3 Reasürans faaliyetlerinden alacaklar 4 Reasürans faaliyetlerinden alacaklar karģılığı () 5 Sigorta ve reasürans Ģirketleri nezdindeki depolar 6 Sigortalılara krediler (ikrazlar) 7 Sigortalılara krediler (ikrazlar) karģılığı () 8 Emeklilik faaliyetlerinden alacaklar 9 Esas faaliyetlerden kaynaklanan Ģüpheli alacaklar , Esas faaliyetlerden kaynaklanan Ģüpheli alacaklar karģılığı () 12.1 (327,679) D İlişkili taraflardan alacaklar 10,586 1 Ortaklardan alacaklar 12 10,586 2 ĠĢtiraklerden alacaklar 3 Bağlı ortaklıklardan alacaklar 4 MüĢterek yönetime tabi teģebbüslerden alacaklar 5 Personelden alacaklar 6 Diğer iliģkili taraflardan alacaklar 7 ĠliĢkili taraflardan alacaklar reeskontu () 8 ĠliĢkili taraflardan Ģüpheli alacaklar 9 ĠliĢkili taraflardan Ģüpheli alacaklar karģılığı () E Diğer alacaklar 30,646 1 Finansal kiralama alacakları 2 KazanılmamıĢ finansal kiralama faiz gelirleri () 3 Verilen depozito ve teminatlar 13,786 4 Diğer çeģitli alacaklar ,860 5 Diğer çeģitli alacaklar reeskontu () 6 ġüpheli diğer alacaklar 35,499 7 ġüpheli diğer alacaklar karģılığı () 12.1 (35,499) F Gelecek aylara ait giderler ve gelir tahakkukları ,175 1 Gelecek aylara ait giderler ,503 2 Tahakkuk etmiģ faiz ve kira gelirleri 3 Gelir tahakkukları 4 Gelecek aylara ait diğer giderler ve gelir tahakkukları ,672 G Diğer cari varlıklar 18,390 1 Gelecek aylar ihtiyacı stoklar 2 PeĢin ödenen vergiler ve fonlar 16,663 3 ErtelenmiĢ vergi varlıkları 4 ĠĢ avansları 1,727 5 Personele verilen avanslar 6 Sayım ve tesellüm noksanları 7 Diğer çeģitli cari varlıklar 8 Diğer cari varlıklar karģılığı () I Cari varlıklar toplamı 13,717,290 Sayfa 12 ile 55 arasında yer alan dipnotlar bu finansal tabloların tamamlayıcı parçalarıdır. (3)

20 tarihi itibariyle Ayrıntılı bilanço (Para birimi Türk Lirası (TL)) Varlıklar Bağımsız denetimden geçmiş Dipnot II Cari olmayan varlıklar A Esas faaliyetlerden alacaklar 1 Sigortacılık faaliyetlerinden alacaklar 2 Sigortacılık faaliyetlerinden alacaklar karģılığı () 3 Reasürans faaliyetlerinden alacaklar 4 Reasürans faaliyetlerinden alacaklar karģılığı () 5 Sigorta ve reasürans Ģirketleri nezdindeki depolar 6 Sigortalılara krediler (ikrazlar) 7 Sigortalılara krediler (ikrazlar) karģılığı () 8 Emeklilik faaliyetlerinden alacaklar 9Esas faaliyetlerden kaynaklanan Ģüpheli alacaklar 10 Esas faaliyetlerden kaynaklanan Ģüpheli alacaklar karģılığı () B İlişkili taraflardan alacaklar 1 Ortaklardan alacaklar 2 ĠĢtiraklerden alacaklar 3 Bağlı ortaklıklardan alacaklar 4 MüĢterek yönetime tabi teģebbüslerden alacaklar 5 Personelden alacaklar 6 Diğer iliģkili taraflardan alacaklar 7 ĠliĢkili taraflardan alacaklar reeskontu () 8 ĠliĢkili taraflardan Ģüpheli alacaklar 9 ĠliĢkili taraflardan Ģüpheli alacaklar karģılığı () C Diğer alacaklar 1 Finansal kiralama alacakları 2 KazanılmamıĢ finansal kiralama faiz gelirleri () 3 Verilen depozito ve teminatlar 4 Diğer çeģitli alacaklar 5 Diğer çeģitli alacaklar reeskontu() 6 ġüpheli diğer alacaklar 7 ġüpheli diğer alacaklar karģılığı () D Finansal varlıklar 1 Bağlı menkul kıymetler 2 ĠĢtirakler 3 ĠĢtirakler sermaye taahhütleri () 4 Bağlı ortaklıklar 5 Bağlı ortaklıklar sermaye taahhütleri () 6 MüĢterek yönetime tabi teģebbüsler 7 MüĢterek yönetime tabi teģebbüsler sermaye taahhütleri () 8 Finansal varlıklar ve riski sigortalılara ait finansal yatırımlar 9 Diğer finansal varlıklar 10 Finansal varlıklar değer düģüklüğü karģılığı () E Maddi varlıklar 6,7 1,304,147 1 Yatırım amaçlı gayrimenkuller 7 127,224 2 Yatırım amaçlı gayrimenkuller değer düģüklüğü karģılığı () 3 Kullanım amaçlı gayrimenkuller 4 Makine ve teçhizatlar 5 DemirbaĢ ve tesisatlar 6 1,024,349 6 Motorlu taģıtlar 7 Diğer maddi varlıklar (özel maliyet bedelleri dahil) 6 407,026 8 Kiralama yoluyla edinilmiģ maddi varlıklar 9 BirikmiĢ amortismanlar () 6 (254,452) 10 Maddi varlıklara iliģkin avanslar (yapılmakta olan yatırımlar dahil) F Maddi olmayan varlıklar 857,681 1 Haklar 8 1,237,025 2 ġerefiye 3 Faaliyet öncesi döneme ait giderler 4 AraĢtırma ve geliģtirme giderleri 6 Diğer maddi olmayan varlıklar 7 BirikmiĢ itfalar (amortismanlar) () 8 (379,344) 8 Maddi olmayan varlıklara iliģkin avanslar GGelecek yıllara ait giderler ve gelir tahakkukları 1 Gelecek yıllara ait giderler 2 Gelir tahakkukları 3 Gelecek yıllara ait diğer giderler ve gelir tahakkukları HDiğer cari olmayan varlıklar 1 Efektif yabancı para hesapları 2 Döviz hesapları 3 Gelecek yıllar ihtiyacı stoklar 4 PeĢin ödenen vergiler ve fonlar 5 ErtelenmiĢ vergi varlıkları 6 Diğer çeģitli cari olmayan varlıklar 7 Diğer cari olmayan varlıklar amortismanı () 8 Diğer cari olmayan varlıklar karģılığı () II Cari olmayan varlıklar toplamı 2,161,828 Varlıklar toplamı 15,879,118 Sayfa 12 ile 55 arasında yer alan dipnotlar bu finansal tabloların tamamlayıcı parçalarıdır. (4)

21 tarihi itibariyle Ayrıntılı bilanço (Para birimi Türk Lirası (TL)) Yükümlülükler Bağımsız denetimden geçmiş Dipnot III Kısa vadeli yükümlülükler A Finansal borçlar 1 Kredi kuruluģlarına borçlar 2 Finansal kiralama iģlemelerinden borçlar 3 ErtelenmiĢ finansal kiralama borçlanma maliyetleri () 4 Uzun vadeli kredilerin anapara taksitleri ve faizleri 5 ÇıkarılmıĢ tahviller(bonolar) anapara, taksit ve faizleri 6 ÇıkarılmıĢ diğer finansal varlıklar 7 ÇıkarılmıĢ diğer finansal varlıklar ihraç farkı () 8 Diğer finansal borçlar (yükümlülükler) B Esas faaliyetlerden borçlar ,166 1 Sigortacılık faaliyetlerinden borçlar ,166 2 Reasürans faaliyetlerinden borçlar 3 Sigorta ve reasürans Ģirketlerinden alınan depolar 4 Emeklilik faaliyetlerinden borçlar 5 Diğer esas faaliyetlerden borçlar 6 Diğer esas faaliyetlerden borçlar borç senetleri reeskontu () C İlişkili taraflara borçlar 7,911 1 Ortaklara borçlar ,911 2 ĠĢtiraklere borçlar 3 Bağlı ortaklıklara borçlar 4 MüĢterek yönetime tabi teģebbüslere borçlar 5 Personele borçlar 6 Diğer iliģkili taraflara borçlar D Diğer borçlar 19 53,945 1 Alınan depozito ve teminatlar 19 4,239 2 Diğer çeģitli borçlar 19, ,706 3 Diğer çeģitli borçlar reeskontu () E Sigortacılık teknik karşılıkları 4,731,067 1 KazanılmamıĢ primler karģılığı net ,614,680 2 Devam eden riskler karģılığı net 3 Hayat matematik karģılığı net 4 Muallak hasar ve tazminat karģılığı net ,113,362 5 Ġkramiye ve indirimler karģılığı net 6 Yatırım riski hayat sigortası poliçe sahiplerine ait poliçeler için ayrılan karģılık net 7 Diğer teknik karģılıklar net ,025 F Ödenecek vergi ve benzeri diğer yükümlülükler ile karşılıkları 351,048 1 Ödenecek vergi ve fonlar 297,864 2 Ödenecek sosyal güvenlik kesintileri 53,184 3 Vadesi geçmiģ, ertelenmiģ veya taksitlendirilmiģ vergi ve diğer yükümlülükler 4 Ödenecek diğer vergi ve benzeri yükümlülükler 5 Dönem karı vergi ve diğer yasal yükümlülük karģılıkları 6 Dönem karının peģin ödenen vergi ve diğer yükümlülükleri () 7 Diğer vergi ve benzeri yükümlülük karģılıkları G Diğer risklere ilişkin karşılıklar 754,613 1 Kıdem tazminatı karģılığı 2 Sosyal yardım sandığı varlık açıkları karģılığı 3 Maliyet giderleri karģılığı 23.2, ,613 H Gelecek aylara ait gelirler ve gider tahakkukları 244,942 1 Gelecek aylara ait gelirler 244,942 2 Gider tahakkukları 3 Gelecek aylara ait diğer gelirler ve gider tahakkukları I Diğer kısa vadeli yükümlülükler 1 ErtelenmiĢ vergi yükümlüğü 2 Sayım ve tesellüm fazlalıkları 3 Diğer çeģitli kısa vadeli yükümlülükler III Kısa vadeli yükümlülükler toplamı 7,077,692 Sayfa 12 ile 55 arasında yer alan dipnotlar bu finansal tabloların tamamlayıcı parçalarıdır. (5)

22 tarihi itibariyle Ayrıntılı bilanço (Para birimi Türk Lirası (TL)) Yükümlülükler Bağımsız denetimden geçmiş Dipnot IV Uzun vadeli yükümlülükler A Finansal borçlar 1 Kredi kuruluģlarına borçlar 2 Finansal kiralama iģlemlerinden borçlar 3 ErtelenmiĢ finansal kiralama borçlanma maliyetleri () 4 ÇıkarılmıĢ tahviller 5 ÇıkarılmıĢ diğer finansal varlıklar 6 ÇıkarılmıĢ diğer finansal varlıklar ihraç farkı () 7 Diğer finansal borçlar (yükümlülükler) B Esas faaliyetlerden borçlar 1 Sigortacılık faaliyetlerinden borçlar 2 Reasürans faaliyetlerinden borçlar 3 Sigorta ve reasürans Ģirketlerinden alınan depolar 4 Emeklilik faaliyetlerinden borçlar 5 Diğer esas faaliyetlerden borçlar 6 Diğer esas faaliyetlerden borçlar borç senetleri reeskontu () C İlişkili taraflara borçlar 1 Ortaklara borçlar 2 ĠĢtiraklere borçlar 3 Bağlı ortaklıklara borçlar 4 MüĢterek yönetime tabi teģebbüslere borçlar 5 Personele borçlar 6 Diğer iliģkili taraflara borçlar D Diğer borçlar 1 Alınan depozito ve teminatlar 2 Diğer çeģitli borçlar 3 Diğer çeģitli borçlar reeskontu E Sigortacılık teknik karşılıkları 1 KazanılmamıĢ primler karģılığı net 2 Devam eden riskler karģılığı net 3 Hayat matematik karģılığı net 4 Muallak hasar ve tazminat karģılığı net 5 Ġkramiye ve indirimler karģılığı net 6Yatırım riski hayat sigortası poliçe sahiplerine ait poliçeler için ayrılan karģılık net 7 Diğer teknik karģılıklar net F Diğer yükümlülükler ve karşılıkları 1 Ödenecek diğer yükümlülükler 2 Vadesi geçmiģ, ertelenmiģ veya taksitlendirilmiģ vergi ve diğer yükümlülükler 3Diğer borç ve gider karģılıkları G Diğer risklere ilişkin karşılıklar 107,365 1 Kıdem tazminatı karģılığı 22, ,365 2 Sosyal yardım sandığı varlık açıkları karģılığı H Gelecek yıllara ait gelirler ve gider tahakkukları 1 Gelecek yıllara ait gelirler 2 Gider tahakkukları 3 Gelecek yıllara ait diğer gelirler ve gider tahakkukları I Diğer uzun vadeli yükümlülükler 1 ErtelenmiĢ vergi yükümlülüğü 2 Diğer uzun vadeli yükümlülükler IV Uzun vadeli yükümlülükler toplamı 107,365 Sayfa 12 ile 55 arasında yer alan dipnotlar bu finansal tabloların tamamlayıcı parçalarıdır. (6)

23 tarihi itibariyle Ayrıntılı bilanço (Para birimi Türk Lirası (TL)) Özsermaye Bağımsız denetimden geçmiş Dipnot V Özsermaye A Ödenmiş sermaye 25,912,312 1 (Nominal) sermaye 1.1, 2.13, ,710,000 2 ÖdenmemiĢ sermaye () 2.13 (2,797,688) 3 Sermaye düzeltmesi olumlu farkları 4 Sermaye düzeltmesi olumsuz farkları () 5 Tescili beklenen sermaye B Sermaye yedekleri 1 Hisse senedi ihraç primleri 2 Hisse senedi iptal karları 3 Sermayeye eklenecek satıģ karları 4 Yabancı para çevirim farkları 5 Diğer sermaye yedekleri C Kar yedekleri 416,690 1 Yasal yedekler ,406 2 Statü yedekleri 3 Olağanüstü yedekler 370,585 4 Özel fonlar (yedekler) 5 Finansal varlıkların değerlemesi ,699 6 Diğer kar yedekleri D Geçmiş yıllar karları 1 GeçmiĢ yıllar karları E Geçmiş yıllar zararları () (10,108,404) 1 GeçmiĢ yıllar zararları (10,108,404) F Dönem net karı (7,526,537) 1 Dönem net karı 2 Dönem net zararı () (7,526,537) Özsermaye toplamı 8,694,061 Yükümlülükler toplamı 15,879,118 Sayfa 12 ile 55 arasında yer alan dipnotlar bu finansal tabloların tamamlayıcı parçalarıdır. (7)

24 tarihinde sona eren hesap dönemine ait Ayrıntılı gelir tablosu (Para birimi Türk Lirası (TL)) I Teknik bölüm Dipnot Bağımsız denetimden geçmiş 1 Ocak A Hayat dışı teknik gelir 345,933 1 KazanılmıĢ primler (reasürör payı düģülmüģ olarak) (271,997) 1.1 Yazılan primler (reasürör payı düģülmüģ olarak) 24 2,886, Brüt yazılan primler (+) 4,189, Reasüröre devredilen primler () (1,303,306) 1.2 KazanılmamıĢ primler karģılığında değiģim (reasürör payı ve devreden kısım düģülmüģ olarak)(+/) (2,614,680) KazanılmamıĢ primler karģılığı () (3,481,542) KazanılmamıĢ primler karģılığında reasürör payı (+) , Devam eden riskler karģılığında değiģim (reasürör payı ve devreden kısım düģülmüģ olarak)(+/) Devam eden riskler karģılığı () Devam eden riskler karģılığında reasürör payı (+) 2 Teknik olmayan bölümden aktarılan yatırım gelirleri 3 Diğer teknik gelirler (reasürör payı düģülmüģ olarak) 73, Brüt diğer teknik gelirler (+) 73, Brüt diğer teknik gelirlerde reasürör payı () B Hayat dışı teknik gider () (7,960,940) 1 GerçekleĢen hasarlar (reasürör payı düģülmüģ olarak) (450,115) 1.1 Ödenen hasarlar (reasürör payı düģülmüģ olarak) (536,125) Brüt ödenen hasarlar () (558,397) Ödenen hasarlarda reasürör payı (+) , Muallak hasarlar karģılığında değiģim (reasürör payı ve devreden kısım düģülmüģ olarak) (+/) 47.5, , Muallak hasarlar karģılığı () , Muallak hasarlar karģılığında reasürör payı (+) (160,722) 2 Ġkramiye ve indirimler karģılığında değiģim (reasürör payı ve devreden kısım düģülmüģ olarak) (+/) 2.1 Ġkramiye ve indirimler karģılığı () 2.2 Ġkramiye ve indirimler karģılığında reasürör payı (+) 3 Diğer teknik karģılıklarda değiģim (reasürör payı ve devreden kısım düģülmüģ olarak) (+/) (3,025) 4 Faaliyet giderleri () 32 (7,507,800) C Teknik bölüm dengesi Hayat dışı (A B) (7,615,007) D Hayat teknik gelir 1 KazanılmıĢ primler (reasürör payı düģülmüģ olarak) 1.1 Yazılan primler (reasürör payı düģülmüģ olarak) Brüt yazılan primler (+) Reasüröre devredilen primler () 1.2 KazanılmamıĢ primler karģılığında değiģim (reasürör payı ve devreden kısım düģülmüģ olarak) (+/) 1.2.1KazanılmamıĢ primler karģılığı () KazanılmamıĢ primler karģılığında reasürör payı (+) 1.3 Devam eden riskler karģılığında değiģim (reasürör payı ve devreden kısım düģülmüģ olarak) (+/) Devam eden riskler karģılığı () Devam eden riskler karģılığında reasürör payı (+) 2 Hayat branģı yatırım geliri 3 Yatırımlardaki gerçekleģmemiģ karlar 4 Diğer teknik gelirler (reasürör payı düģülmüģ olarak) E Hayat teknik gider 1 GerçekleĢen hasarlar (reasürör payı düģülmüģ olarak) 1.1 Ödenen tazminatlar (reasürör payı düģülmüģ olarak) Brüt ödenen tazminatlar () Ödenen tazminatlarda reasürör payı (+) 1.2 Muallak tazminatlar karģılığında değiģim (reasürör payı ve devreden kısım düģülmüģ olarak) (+/) Muallak tazminatlar karģılığı () Muallak hasarlar karģılığında reasürör payı (+) 2 Ġkramiye ve indirimler karģılığında değiģim (reasürör payı ve devreden kısım düģülmüģ olarak) (+/) 2.1 Ġkramiye ve indirimler karģılığı () 2.2 Ġkramiye ve indirimler karģılığında reasürör payı (+) 3 Hayat matematik karģılığında değiģim (reasürör payı ve devreden kısım düģülmüģ olarak)(+/) 3.1 Hayat matematik karģılığı () 3.2 Hayat matematik karģılığında reasürör payı (+) 4 Yatırım riski hayat sigortası poliçe sahiplerine ait poliçeler için ayrılan karģılıklarda değiģim (reasürör payı ve devreden kısım düģülmüģ olarak)(+/) 4.1 Yatırım riski hayat sigortası poliçe sahiplerine ait poliçeler için ayrılan karģılıklar() 4.2 Yatırım riski hayat sigortası poliçe sahiplerine ait poliçeler için ayrılan karģılıklarda reasürör payı (+) 5 Diğer teknik karģılıklarda değiģim (reasürör payı ve devreden kısım düģülmüģ olarak) (+/) 6 Faaliyet giderleri () 7 Yatırım giderleri () 8 Yatırımlardaki gerçekleģmemiģ zararlar () 9 Teknik olmayan bölüme aktarılan yatırım gelirleri () F Teknik bölüm dengesi Hayat (D E) G Emeklilik teknik gelir 1 Fon iģletim gelirleri 2 Yönetim gideri kesintisi 3 GiriĢ aidatı gelirleri 4 Ara verme halinde yönetim gideri kesintisi 5 Özel hizmet gideri kesintisi 6 Sermaye tahsis avansı değer artıģ gelirleri 7 Diğer teknik gelirler H Emeklilik teknik gideri 1 Fon iģletim giderleri () 2 Sermaye tahsis avansları değer azalıģ giderleri () 3 Faaliyet giderleri () 4 Diğer teknik giderler () I Teknik bölüm dengesi Emeklilik (G H) Sayfa 12 ile 55 arasında yer alan dipnotlar bu finansal tabloların tamamlayıcı parçalarıdır. (8)

25 tarihinde sona eren hesap dönemine ait Ayrıntılı gelir tablosu (Para birimi Türk Lirası (TL)) II Teknik olmayan bölüm Dipnot Bağımsız denetimden geçmiş 1 Ocak C Teknik bölüm dengesi Hayat dışı (A B) (7,615,007) F Teknik bölüm dengesi Hayat (D E) I Teknik bölüm dengesi Emeklilik (G H) J Genel teknik bölüm dengesi (C+F+I) (7,615,007) K Yatırım gelirleri ,954 1 Finansal yatırımlardan elde edilen gelirler ,003 2Finansal yatırımların nakde çevrilmesinden elde edilen karlar 3 Finansal yatırımların değerlemesi 4 Kambiyo karları 26, 36 8,322 5 ĠĢtiraklerden gelirler 6 Bağlı ortaklıklar ve müģterek yönetime tabi teģebbüslerden gelirler 7 Arazi, arsa ile binalardan elde edilen gelirler 8 Türev ürünlerden elde edilen gelirler 9 Diğer yatırımlar 26 2, Hayat teknik bölümünden aktarılan yatırım gelirleri L Yatırım giderleri () (624,565) 1 Yatırım yönetim giderleri faiz dahil () 2 Yatırımlar değer azalıģları () 3 Yatırımların nakde çevrilmesi sonucunda oluģan zararlar () 4 Hayat dıģı teknik bölümüne aktarılan yatırım gelirleri () 5 Türev ürünler sonucunda oluģan zararlar () 6 Kambiyo zararları () 36 (23,347) 7 Amortisman giderleri () 6, 8 (601,218) 8 Diğer yatırım giderleri () M Diğer faaliyetlerden ve olağandışı faaliyetlerden gelir ve karlar ile gider ve zararlar (+/) (207,919) 1 KarĢılıklar hesabı (+/) 47.5 (236,915) 2 Reeskont hesabı (+/) 3 Özellikli sigortalar hesabı (+/) 4 Enflasyon düzeltmesi hesabı (+/) 5 ErtelenmiĢ vergi varlığı hesabı (+/) 6 ErtelenmiĢ vergi yükümlülüğü gideri () 7 Diğer gelir ve karlar 16 8 Diğer gider ve zararlar () (110,952) 9 Önceki yıl gelir ve karları 139, Önceki yıl gider ve zararları() N Dönem net karı veya zararı (7,526,537) 1 Dönem karı veya zararı (7,526,537) 2 Dönem karı vergi ve diğer yasal yükümlülük karģılıkları () 3 Dönem net karı veya zararı (7,526,537) 4 Enflasyon düzeltme hesabı Sayfa 12 ile 55 arasında yer alan dipnotlar bu finansal tabloların tamamlayıcı parçalarıdır. (9)

AvivaSA Emeklilik ve Hayat Anonim Şirketi 31 ARALIK 2015 TARİHİ İTİBARIYLA BİLANÇO (Tüm Tutarlar Türk Lirası (TL) olarak gösterilmiştir.

AvivaSA Emeklilik ve Hayat Anonim Şirketi 31 ARALIK 2015 TARİHİ İTİBARIYLA BİLANÇO (Tüm Tutarlar Türk Lirası (TL) olarak gösterilmiştir. 31 ARALIK 2015 TARİHİ İTİBARIYLA BİLANÇO VARLIKLAR I- Cari Varlıklar A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 447.814.449 394.414.565 1- Kasa 14-142 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 14 261.688.873 238.263.597

Detaylı

AvivaSA Emeklilik ve Hayat Anonim Şirketi 31 MART 2016 TARİHİ İTİBARIYLA BİLANÇO (Tüm Tutarlar Türk Lirası (TL) olarak gösterilmiştir.

AvivaSA Emeklilik ve Hayat Anonim Şirketi 31 MART 2016 TARİHİ İTİBARIYLA BİLANÇO (Tüm Tutarlar Türk Lirası (TL) olarak gösterilmiştir. 31 MART 2016 TARİHİ İTİBARIYLA BİLANÇO VARLIKLAR Bağımsız I- Cari Varlıklar 31 Mart 2016 31 Aralık 2015 A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 450.356.015 447.814.449 1- Kasa 14 2- Alınan Çekler 3- Bankalar

Detaylı

AvivaSA Emeklilik ve Hayat Anonim Şirketi 30 HAZİRAN 2016 TARİHİ İTİBARIYLA BİLANÇO (Tüm Tutarlar Türk Lirası (TL) olarak gösterilmiştir.

AvivaSA Emeklilik ve Hayat Anonim Şirketi 30 HAZİRAN 2016 TARİHİ İTİBARIYLA BİLANÇO (Tüm Tutarlar Türk Lirası (TL) olarak gösterilmiştir. 30 HAZİRAN 2016 TARİHİ İTİBARIYLA BİLANÇO VARLIKLAR Düzenlenmiş Sınırlı Bağımsız Not (2.1.6)) Bağımsız I- Cari Varlıklar Dipnot 30 Haziran 2016 31 Aralık 2015 A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 455.035.054

Detaylı

AvivaSA Emeklilik ve Hayat Anonim Şirketi 31 ARALIK 2016 TARİHİ İTİBARIYLA BİLANÇO (Tüm Tutarlar Türk Lirası (TL) olarak gösterilmiştir.

AvivaSA Emeklilik ve Hayat Anonim Şirketi 31 ARALIK 2016 TARİHİ İTİBARIYLA BİLANÇO (Tüm Tutarlar Türk Lirası (TL) olarak gösterilmiştir. 31 ARALIK 2016 TARİHİ İTİBARIYLA BİLANÇO (Tüm Tutarlar Türk Lirası (TL) olarak gösterilmiştir.) VARLIKLAR Not (2.1.6)) Önceki Dönem I- Cari Varlıklar 31 Aralık 2016 31 Aralık 2015 A- Nakit Ve Nakit Benzeri

Detaylı

VARLIKLAR Cari Dönem Bağımsız Sınırlı Denetimden Geçmiş. Önceki Dönem Bağımsız Denetimden Geçmiş I- Cari Varlıklar Dipnot

VARLIKLAR Cari Dönem Bağımsız Sınırlı Denetimden Geçmiş. Önceki Dönem Bağımsız Denetimden Geçmiş I- Cari Varlıklar Dipnot 30 HAZİRAN 2017 TARİHİ İTİBARIYLA BİLANÇO (Tüm Tutarlar Türk Lirası (TL) olarak gösterilmiştir.) VARLIKLAR Bağımsız I- Cari Varlıklar 31 Aralık 2016 A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 554.636.907 529.124.443

Detaylı

TEB SİGORTA ANONİM ŞİRKETİ

TEB SİGORTA ANONİM ŞİRKETİ I- Cari Varlıklar VARLIKLAR 63.806.323 1- Kasa 302 2- Alınan Çekler 0 3- Bankalar 61.638.135 4- Verilen Çekler Ve Ödeme Emirleri (-) -6.442 5- Diğer Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 2.174.329 B- Finansal

Detaylı

Yapı Kredi Sigorta A.Ş.

Yapı Kredi Sigorta A.Ş. 31 Aralık 2012 tarihi itibariyle konsolide finansal tablolar 31 Aralık 2012 tarihi itibariyle ayrıntılı konsolide bilanço Varlıklar Dipnot 31 Aralık 2012 31 Aralık 2011 I- Cari Varlıklar A-Nakit ve Nakit

Detaylı

AVĠVA SĠGORTA A.ġ. Takip eden dipnotlar finansal tabloların tamamlayıcı parçasını oluştururlar.

AVĠVA SĠGORTA A.ġ. Takip eden dipnotlar finansal tabloların tamamlayıcı parçasını oluştururlar. VARLIKLAR I- Cari Varlıklar Dipnot A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 2.12, 14 254.181.293 206.650.576 1- Kasa 2.12, 14 1.365-2- Alınan Çekler 3- Bankalar 2.12, 14 218.701.697 172.542.578 4- Verilen Çekler

Detaylı

AvivaSA Emeklilik ve Hayat Anonim Şirketi. 30 Haziran 2012 tarihi itibarıyla ayrıntılı bilanço (Para birimi - Türk Lirası (TL)) Varlıklar

AvivaSA Emeklilik ve Hayat Anonim Şirketi. 30 Haziran 2012 tarihi itibarıyla ayrıntılı bilanço (Para birimi - Türk Lirası (TL)) Varlıklar Varlıklar I- Cari varlıklar A- Nakit ve nakit benzeri varlıklar 2.12, 14 272,991,104 268,144,617 1- Kasa 14 1,413 830 2- Alınan çekler 3- Bankalar 14 217,335,404 214,427,517 4- Verilen çekler ve ödeme

Detaylı

VARLIKLAR Cari Dönem Bağımsız Sınırlı Denetimden Geçmiş. Önceki Dönem Bağımsız Denetimden Geçmiş I- Cari Varlıklar Dipnot

VARLIKLAR Cari Dönem Bağımsız Sınırlı Denetimden Geçmiş. Önceki Dönem Bağımsız Denetimden Geçmiş I- Cari Varlıklar Dipnot 31 MART 2017 TARİHİ İTİBARIYLA BİLANÇO (Tüm Tutarlar Türk Lirası (TL) olarak gösterilmiştir.) VARLIKLAR I- Cari Varlıklar 31 Mart 2017 31 Aralık 2016 A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 516.739.801

Detaylı

30 EYLÜL 2012 ve 31 ARALIK 2011 TARĠHLERĠ ĠTĠBARĠYLE AYRINTILI BĠLANÇOLAR (Para birimi aksi belirtilmedikçe Türk Lirası ( TL ) olarak gösterilmiştir.

30 EYLÜL 2012 ve 31 ARALIK 2011 TARĠHLERĠ ĠTĠBARĠYLE AYRINTILI BĠLANÇOLAR (Para birimi aksi belirtilmedikçe Türk Lirası ( TL ) olarak gösterilmiştir. VARLIKLAR I- Cari Varlıklar Denetimden GeçmemiĢ Denetimden GeçmiĢ A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 229.657.224 206.650.576 1- Kasa 2.12, 14 6.441-2- Alınan Çekler 3- Bankalar 2.12, 14 195.188.386

Detaylı

AvivaSA Emeklilik ve Hayat Anonim Şirketi 30 EYLÜL 2016 TARİHİ İTİBARIYLA BİLANÇO (Tüm Tutarlar Türk Lirası (TL) olarak gösterilmiştir.

AvivaSA Emeklilik ve Hayat Anonim Şirketi 30 EYLÜL 2016 TARİHİ İTİBARIYLA BİLANÇO (Tüm Tutarlar Türk Lirası (TL) olarak gösterilmiştir. 30 EYLÜL 2016 TARİHİ İTİBARIYLA BİLANÇO VARLIKLAR Düzenlenmiş Sınırlı Bağımsız Not (2.1.6)) Bağımsız I- Cari Varlıklar 30 Eylül 2016 31 Aralık 2015 A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 504.064.044 447.814.449

Detaylı

30 HAZİRAN 2018 VE 31 ARALIK 2017 TARİHLERİ İTİBARIYLA BİLANÇO (Tüm Tutarlar Türk Lirası (TL) olarak gösterilmiştir.)

30 HAZİRAN 2018 VE 31 ARALIK 2017 TARİHLERİ İTİBARIYLA BİLANÇO (Tüm Tutarlar Türk Lirası (TL) olarak gösterilmiştir.) VARLIKLAR I- Cari Varlıklar Bağımsız 31 Aralık 2017 A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 2.12, 14 540.502.996 589.738.443 1- Kasa - - 2- Alınan Çekler - - 3- Bankalar 2.12, 14 303.143.981 340.823.953 4-

Detaylı

AvivaSA Emeklilik ve Hayat Anonim Şirketi

AvivaSA Emeklilik ve Hayat Anonim Şirketi Varlıklar Denetimden Dipnot 2013 31 Aralık 2012 I- Cari varlıklar A- Nakit ve nakit benzeri varlıklar 2.12, 14 326,840,892 299,185,453 1- Kasa 14 1,965 1,844 2- Alınan çekler - - 3- Bankalar 14 242,167,124

Detaylı

AvivaSA Emeklilik ve Hayat Anonim Şirketi

AvivaSA Emeklilik ve Hayat Anonim Şirketi Varlıklar I- Cari varlıklar A- Nakit ve nakit benzeri varlıklar 2.12, 14 306,276,198 314,537,220 1- Kasa 14 1,957 401 2- Alınan çekler 3- Bankalar 14 203,727,607 226,279,431 4- Verilen çekler ve ödeme

Detaylı

AvivaSA Emeklilik ve Hayat Anonim Şirketi. 31 Mart 2013 tarihi itibariyle ayrıntılı bilanço (Para birimi - Türk Lirası (TL)) Varlıklar

AvivaSA Emeklilik ve Hayat Anonim Şirketi. 31 Mart 2013 tarihi itibariyle ayrıntılı bilanço (Para birimi - Türk Lirası (TL)) Varlıklar ayrıntılı bilanço Varlıklar geçmiş Dipnot 31 Mart 2013 31 Aralık 2012 I- Cari varlıklar A- Nakit ve nakit benzeri varlıklar 2.12, 14 340,950,876 299,185,453 1- Kasa 2.12, 14 1,486 1,844 2- Alınan Çekler

Detaylı

VARLIKLAR Bağımsız Bağımsız Denetimden Geçmiş Denetimden Geçmiş Dipnot 31 Aralık Aralık 2013

VARLIKLAR Bağımsız Bağımsız Denetimden Geçmiş Denetimden Geçmiş Dipnot 31 Aralık Aralık 2013 VARLIKLAR Bağımsız Bağımsız I- Cari Varlıklar A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 4 ve 14 147.648.170 127.439.598 1- Kasa - - 2- Alınan Çekler - - 3- Bankalar 2.12 ve 14 137.321.333 115.986.832 4- Verilen

Detaylı

AvivaSA Emeklilik ve Hayat Anonim Şirketi

AvivaSA Emeklilik ve Hayat Anonim Şirketi Varlıklar I- Cari varlıklar A- Nakit ve nakit benzeri varlıklar 2.12, 14 314,537,220 299,185,453 1- Kasa 14 401 1,844 2- Alınan çekler 3- Bankalar 14 226,279,431 235,212,090 4- Verilen çekler ve ödeme

Detaylı

Yapı Kredi Sigorta Anonim Şirketi. 30 Eylül 2014 Tarihinde Sona Eren Ara Hesap Dönemine Ait Konsolide Olmayan Finansal Tablolar ve Dipnotları

Yapı Kredi Sigorta Anonim Şirketi. 30 Eylül 2014 Tarihinde Sona Eren Ara Hesap Dönemine Ait Konsolide Olmayan Finansal Tablolar ve Dipnotları Yapı Kredi Sigorta Anonim Şirketi 30 Eylül 2014 Tarihinde Sona Eren Ara Hesap Dönemine Ait Konsolide Olmayan Finansal Tablolar ve Dipnotları 30 Eylül 2014 Tarihi İtibariyle Konsolide Olmayan Finansal Tablolar

Detaylı

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 31 Mart 2014 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir.

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 31 Mart 2014 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir. Tarihi İtibarıyla Bilanço VARLIKLAR 31 Aralık 2013 I- Cari Varlıklar A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 218.328.596 192.979.883 1- Kasa 14 788 203 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 14 211.055.473 186.395.687

Detaylı

ANADOLU HAYAT EMEKLİLİK A.Ş. AYRINTILI SOLO BİLANÇO. VARLIKLAR I- Cari Varlıklar

ANADOLU HAYAT EMEKLİLİK A.Ş. AYRINTILI SOLO BİLANÇO. VARLIKLAR I- Cari Varlıklar Sınırlı VARLIKLAR I- Cari Varlıklar A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 77,202,854 35,354,950 1- Kasa 8,048 8,740 2- Alınan Çekler - - 3- Bankalar Mad.35 52,302,566 13,839,095 4- Verilen Çekler ve Ödeme

Detaylı

VARLIKLAR 01 Ocak 2008 Dipnot 30 Eylül 2008

VARLIKLAR 01 Ocak 2008 Dipnot 30 Eylül 2008 CARDİF SİGORTA A.Ş. VARLIKLAR 01.01.200830.09.2008 DÖNEMİ BİLANÇOSU I Cari Varlıklar A Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 6.093.492,94 1 Kasa 2 Alınan Çekler 3 Bankalar 6.093.492,94 4 Verilen Çekler ve Ödeme

Detaylı

ANADOLU HAYAT EMEKLİLİK A.Ş. AYRINTILI SOLO BİLANÇO YTL VARLIKLAR

ANADOLU HAYAT EMEKLİLİK A.Ş. AYRINTILI SOLO BİLANÇO YTL VARLIKLAR YTL VARLIKLAR I- Cari Varlıklar A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 35,354,950 62,944,260 1- Kasa 8,740 3,038 2- Alınan Çekler - - 3- Bankalar Mad.35 13,839,095 47,657,704 4- Verilen Çekler Ve Ödeme Emirleri

Detaylı

VARLIKLAR Bağımsız Sınırlı Bağımsız Denetimden Geçmiş Denetimden Geçmiş Dipnot 30 Haziran Aralık 2013

VARLIKLAR Bağımsız Sınırlı Bağımsız Denetimden Geçmiş Denetimden Geçmiş Dipnot 30 Haziran Aralık 2013 VARLIKLAR Bağımsız Sınırlı Bağımsız I- Cari Varlıklar A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 4 ve 14 132,638,061 127,439,598 1- Kasa - - 2- Alınan Çekler - - 3- Bankalar 2.12 ve 14 122,130,270 115,986,832

Detaylı

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 31 Mart 2015 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir.

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 31 Mart 2015 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir. Tarihi İtibarıyla Bilanço VARLIKLAR 1 Denetimden Cari Dönem Denetimden Geçmiş 31 Aralık 2014 I- Cari Varlıklar A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 399.876.679 329.752.725 1- Kasa 14 3.009 2.079 2- Alınan

Detaylı

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 30 Haziran 2011 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir.

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 30 Haziran 2011 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir. Tarihi İtibarıyla Bilanço VARLIKLAR Bağımsız Önceki Dönem 31 Aralık 2010 I- Cari Varlıklar A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 101,515,283 101,627,844 1- Kasa 14 904 798 2- Alınan Çekler 3- Bankalar

Detaylı

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 30 Haziran 2018 Tarihi İtibarıyla Bilanço

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 30 Haziran 2018 Tarihi İtibarıyla Bilanço Tarihi İtibarıyla Bilanço VARLIKLAR Bağımsız Önceki Dönem 31 Aralık 2017 I- Cari Varlıklar A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 963.567.450 948.408.737 1- Kasa 14 204 204 2- Alınan Çekler 3- Bankalar

Detaylı

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 30 Haziran 2016 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir.

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 30 Haziran 2016 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir. Tarihi İtibarıyla Bilanço VARLIKLAR Cari Dönem Bağımsız Önceki Dönem 31 Aralık 2015 I- Cari Varlıklar A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 511.630.615 400.623.476 1- Kasa 14 539 46 2- Alınan Çekler 3-

Detaylı

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 31 Mart 2013 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir.

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 31 Mart 2013 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir. Tarihi İtibarıyla Bilanço VARLIKLAR Geçmiş Cari 31 Aralık 2012 I- Cari Varlıklar A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 169.842.323 155.736.446 1- Kasa 14 568 2.165 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 14 166.945.028

Detaylı

Yapı Kredi Sigorta A.Ş.

Yapı Kredi Sigorta A.Ş. 31 Mart 2013 tarihi itibariyle konsolide finansal tablolar 31 Mart 2013 tarihi itibariyle konsolide finansal tablolar ve açıklayıcı dipnotlar İçindekiler Sayfa Konsolide bilançolar... 1-5 Konsolide gelir

Detaylı

VARLIKLAR Bağımsız Sınırlı Bağımsız Denetimden Geçmemiş Denetimden Geçmiş Dipnot 31 Mart 2015 31 Aralık 2014

VARLIKLAR Bağımsız Sınırlı Bağımsız Denetimden Geçmemiş Denetimden Geçmiş Dipnot 31 Mart 2015 31 Aralık 2014 VARLIKLAR Bağımsız Sınırlı Bağımsız I- Cari Varlıklar A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 154.232.766 147.648.170 1- Kasa - - 2- Alınan Çekler - - 3- Bankalar 2.12, 14 142.884.508 137.321.333 4- Verilen

Detaylı

VARLIKLAR Bağımsız Sınırlı Bağımsız Denetimden Geçmemiş Denetimden Geçmiş Dipnot 30 Eylül 2015 31 Aralık 2014

VARLIKLAR Bağımsız Sınırlı Bağımsız Denetimden Geçmemiş Denetimden Geçmiş Dipnot 30 Eylül 2015 31 Aralık 2014 VARLIKLAR Bağımsız Sınırlı Bağımsız I Cari Varlıklar A Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 153.735.677 147.648.170 1 Kasa 2 Alınan Çekler 3 Bankalar 2.12, 14 141.629.618 137.321.333 4 Verilen Çekler ve Ödeme

Detaylı

Yapı Kredi Sigorta A.Ş. 1 Ocak - 30 Eylül 2013 ara hesap dönemine ait konsolide olmayan finansal tablolar

Yapı Kredi Sigorta A.Ş. 1 Ocak - 30 Eylül 2013 ara hesap dönemine ait konsolide olmayan finansal tablolar 1 Ocak - 30 Eylül 2013 ara hesap dönemine ait konsolide olmayan finansal tablolar İçindekiler Sayfa Konsolide Olmayan Bilançolar... 1-5 Konsolide Olmayan Gelir Tabloları... 6-7 Konsolide Olmayan Nakit

Detaylı

UNİCO SİGORTA A.Ş. 31 MART 2018 TARİHİ İTİBARİYLE AYRINTILI BİLANÇO (Para birimi aksi belirtilmedikçe Türk Lirası ( TL ) olarak gösterilmiştir.

UNİCO SİGORTA A.Ş. 31 MART 2018 TARİHİ İTİBARİYLE AYRINTILI BİLANÇO (Para birimi aksi belirtilmedikçe Türk Lirası ( TL ) olarak gösterilmiştir. VARLIKLAR I- Cari Varlıklar A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 254.400.256 309.881.821 1- Kasa 2.12 ve 14 1.175 19 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 2.12 ve 14 203.368.459 256.721.317 4- Verilen Çekler

Detaylı

VARLIKLAR. Dip Denetimden Geçmiş Denetimden Geçmiş Yeniden düzenlenmiş (*) I- Cari Varlıklar

VARLIKLAR. Dip Denetimden Geçmiş Denetimden Geçmiş Yeniden düzenlenmiş (*) I- Cari Varlıklar EGE SİGORTA ANONİM ŞİRKETİ 31 ARALIK 2014 TARİHİ İTİBARİYLE SOLO BİLANÇO (Tutarlar Türk Lirası ''TL'' olarak ifade edimiştir.) VARLIKLAR I- Cari Varlıklar Not 31.12.2014 31.12.2013 A- Nakit Ve Nakit Benzeri

Detaylı

AYRINTILI SOLO BİLANÇO V A R L I K L A R

AYRINTILI SOLO BİLANÇO V A R L I K L A R AYRINTILI SOLO BİLANÇO V A R L I K L A R I- CARİ VARLIKLAR A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 114.597.862,85 97.908.467,33 1- Kasa 14 706,26 2.309,06 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 14 114.578.347,59

Detaylı

AYRINTILI SOLO BİLANÇO V A R L I K L A R

AYRINTILI SOLO BİLANÇO V A R L I K L A R AYRINTILI SOLO BİLANÇO V A R L I K L A R I- CARİ VARLIKLAR A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 135.557.693,98 97.908.467,33 1- Kasa 14 1.504,78 2.309,06 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 14 135.110.587,67

Detaylı

Ekteki Dipnotlar bu mali tabloların tamamlayıcısıdır. 1

Ekteki Dipnotlar bu mali tabloların tamamlayıcısıdır. 1 ANADOLU HAYAT EMEKLİLİK A.Ş. ANHYT VARLIKLAR I- CARİ VARLIKLAR A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 56,093,437 62,944,260 1- Kasa 8,658 3,038 2- Alınan Çekler - - 3- Bankalar Mad.35 37,814,523 47,657,704

Detaylı

Bağımsız Denetimden Geçmiş Önceki Dönem 31 Aralık 2016

Bağımsız Denetimden Geçmiş Önceki Dönem 31 Aralık 2016 Tarihi İtibarıyla Bilanço VARLIKLAR Cari Dönem Geçmiş Önceki Dönem 31 Aralık 2016 I Cari Varlıklar A Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 886,616,489 634,168,416 1 Kasa 14 204 204 2 Alınan Çekler 3 Bankalar

Detaylı

AKSİGORTA ANONİM ŞİRKETİ AYRINTILI BİLANÇO

AKSİGORTA ANONİM ŞİRKETİ AYRINTILI BİLANÇO AYRINTILI BİLANÇO VARLIKLAR I- CARİ VARLIKLAR Cari Dönem Önceki Dönem (31/12/2012) (31/12/2011) A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 739.798.890 651.602.160 1- Kasa - - 2- Alınan Çekler - - 3- Bankalar

Detaylı

AKSİGORTA ANONİM ŞİRKETİ AYRINTILI BİLANÇO

AKSİGORTA ANONİM ŞİRKETİ AYRINTILI BİLANÇO VARLIKLAR I- CARİ VARLIKLAR Cari Dönem Önceki Dönem A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 771.817.698 739.798.890 1- Kasa - - 2- Alınan Çekler - - 3- Bankalar 14 573.084.935 586.948.648 4- Verilen Çekler

Detaylı

AKSİGORTA ANONİM ŞİRKETİ AYRINTILI BİLANÇO

AKSİGORTA ANONİM ŞİRKETİ AYRINTILI BİLANÇO VARLIKLAR I- CARİ VARLIKLAR Cari Dönem Önceki Dönem A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 904.312.219 739.798.890 1- Kasa - - 2- Alınan Çekler - - 3- Bankalar 14 664.479.204 586.948.648 4- Verilen Çekler

Detaylı

AvivaSA Emeklilik ve Hayat Anonim Şirketi. 31 Mart 2009 tarihinde sona eren hesap dönemine ait Ayrıntılı Bilanço (Para birimi - Türk Lirası (TL))

AvivaSA Emeklilik ve Hayat Anonim Şirketi. 31 Mart 2009 tarihinde sona eren hesap dönemine ait Ayrıntılı Bilanço (Para birimi - Türk Lirası (TL)) Varlıklar I- Cari varlıklar A- Nakit ve nakit benzeri varlıklar 2.12, 14 44,608,349 1- Kasa 14 6,889 2- Alınan çekler - 3- Bankalar 14 8,858,622 4- Verilen çekler ve ödeme emirleri (-) - 5- Diğer nakit

Detaylı

AvivaSA Emeklilik ve Hayat Anonim Şirketi. 31 Mart 2010 tarihinde sona eren hesap dönemine ait Ayrıntılı Bilanço (Para birimi - Türk Lirası (TL))

AvivaSA Emeklilik ve Hayat Anonim Şirketi. 31 Mart 2010 tarihinde sona eren hesap dönemine ait Ayrıntılı Bilanço (Para birimi - Türk Lirası (TL)) Varlıklar geçmiş I- Cari varlıklar A- Nakit ve nakit benzeri varlıklar 2.12, 14 108,496,514 76,630,825 1- Kasa 14 3,078 1,254 2- Alınan çekler 3- Bankalar 14 71,433,774 38,082,077 4- Verilen çekler ve

Detaylı

Yapı Kredi Sigorta A.Ş.

Yapı Kredi Sigorta A.Ş. 31 Mart 2013 tarihi itibariyle konsolide olmayan finansal tablolar Konsolide Olmayan Finansal Tablolar ve Açıklayıcı Dipnotlar İçindekiler Sayfa Konsolide Olmayan Bilançolar... 1-5 Konsolide Olmayan Gelir

Detaylı

Yapı Kredi Sigorta A.Ş. 1 Ocak - 30 Eylül 2013 ara hesap dönemine ait konsolide finansal tablolar

Yapı Kredi Sigorta A.Ş. 1 Ocak - 30 Eylül 2013 ara hesap dönemine ait konsolide finansal tablolar 1 Ocak - 30 Eylül 2013 ara hesap dönemine ait konsolide finansal tablolar 1 Ocak 30 Eylül 2013 ara hesap dönemine ait konsolide finansal tablolar ve konsolide finansal tablolara ilişkin açıklayıcı dipnotlar

Detaylı

UNİCO SİGORTA A.Ş. 30 EYLÜL 2017 TARİHİ İTİBARİYLE AYRINTILI BİLANÇOSU (Para birimi aksi belirtilmedikçe Türk Lirası ( TL ) olarak gösterilmiştir.

UNİCO SİGORTA A.Ş. 30 EYLÜL 2017 TARİHİ İTİBARİYLE AYRINTILI BİLANÇOSU (Para birimi aksi belirtilmedikçe Türk Lirası ( TL ) olarak gösterilmiştir. VARLIKLAR I- Cari Varlıklar Bağımsız Bağımsız Dipnot Denetimden Geçmemiş Denetimden Geçmiş A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 317.949.895 301.663.068 1- Kasa 2.12 ve 14 544 19 2- Alınan Çekler 3- Bankalar

Detaylı

AVİVA SİGORTA A.Ş. Takip eden dipnotlar finansal tabloların tamamlayıcı parçasını oluştururlar.

AVİVA SİGORTA A.Ş. Takip eden dipnotlar finansal tabloların tamamlayıcı parçasını oluştururlar. VARLIKLAR I- Cari Varlıklar Denetimden Geçmemiş Denetimden Geçmemiş A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 281.090.354 313.301.107 1- Kasa 2.12 ve 14 13.085 1.154 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 2.12 ve 14

Detaylı

VARLIKLAR I- Cari Varlıklar Bağımsız Bağımsız Dipnot

VARLIKLAR I- Cari Varlıklar Bağımsız Bağımsız Dipnot 31 MART 2014 ve 31 ARALIK 2013 TARİHLERİ İTİBARİYLE AYRINTILI BİLANÇOLAR VARLIKLAR I- Cari Varlıklar Denetimden Geçmemiş Denetimden Geçmiş 31 Mart 2014 31 Aralık 2013 A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar

Detaylı

CİV Hayat Sigorta Anonim Şirketi 31 Aralık 2014 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir.)

CİV Hayat Sigorta Anonim Şirketi 31 Aralık 2014 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir.) 31 Aralık 2014 Tarihi İtibarıyla Bilanço VARLIKLAR 1 Geçmiş Önceki 31 Aralık 2014 I- Cari Varlıklar A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 14,169,311 15,618,483 1- Kasa 2.12, 14 698 123 2- Alınan Çekler 3-

Detaylı

Yapı Kredi Sigorta A.Ş. 31 Aralık 2013 tarihi itibariyle konsolide olmayan finansal tablolar ve bağımsız denetim raporu

Yapı Kredi Sigorta A.Ş. 31 Aralık 2013 tarihi itibariyle konsolide olmayan finansal tablolar ve bağımsız denetim raporu 31 Aralık 2013 tarihi itibariyle konsolide olmayan finansal tablolar ve bağımsız denetim raporu Yapı Kredi Sigorta Anonim Şirketi nin 31 Aralık 2013 tarihi itibariyle konsolide olmayan bağımsız denetim

Detaylı

AVİVA SİGORTA A.Ş. Takip eden dipnotlar finansal tabloların tamamlayıcı parçasını oluştururlar.

AVİVA SİGORTA A.Ş. Takip eden dipnotlar finansal tabloların tamamlayıcı parçasını oluştururlar. VARLIKLAR I- Cari Varlıklar A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 313.301.107 296.879.892 1- Kasa 2.12 ve 14 1.154 3.477 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 2.12 ve 14 295.062.351 269.437.190 4- Verilen Çekler

Detaylı

AVİVA SİGORTA A.Ş. Takip eden dipnotlar ara dönem finansal tabloların tamamlayıcı parçasını oluştururlar.

AVİVA SİGORTA A.Ş. Takip eden dipnotlar ara dönem finansal tabloların tamamlayıcı parçasını oluştururlar. VARLIKLAR I- Cari Varlıklar Bağımsız Sınırlı Bağımsız Dipnot Denetimden Geçmiş Denetimden Geçmiş A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 299.760.448 313.301.107 1- Kasa 2.12 ve 14 12.413 1.154 2- Alınan

Detaylı

FİNANS EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. AYRINTILI BİLANÇO YTL VARLIKLAR Cari

FİNANS EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. AYRINTILI BİLANÇO YTL VARLIKLAR Cari BİLANÇO VARLIKLAR I Varlıklar A Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 4,925,810 1 Kasa 14 2 2 Alınan Çekler 3 Bankalar 14 4,889,175 4 Verilen Çekler Ve Ödeme Emirleri () 5 Diğer Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar

Detaylı

AKSİGORTA ANONİM ŞİRKETİ AYRINTILI BİLANÇO

AKSİGORTA ANONİM ŞİRKETİ AYRINTILI BİLANÇO 31 ARALIK 2015 TARİHİ İTİBARİYLE VARLIKLAR I- CARİ VARLIKLAR Dipnot (31/12/2015) (31/12/2014) A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 551.303.762 819.757.469 1- Kasa 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 14 374.800.368

Detaylı

AKSİGORTA ANONİM ŞİRKETİ AYRINTILI SOLO BİLANÇO

AKSİGORTA ANONİM ŞİRKETİ AYRINTILI SOLO BİLANÇO AKSİGORTA A.Ş. AKGRT AKSİGORTA ANONİM ŞİRKETİ VARLIKLAR I- Cari Varlıklar Dip Cari Önceki A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 300.320.894 152.869.536 1- Kasa 381 730 2- Alınan Çekler 0 0 3- Bankalar Mad.35

Detaylı

Bağımsız Denetimden Geçmemiş Dipnot Cari Dönem Cari Dönem I- Cari Varlıklar

Bağımsız Denetimden Geçmemiş Dipnot Cari Dönem Cari Dönem I- Cari Varlıklar ( ) VARLIKLAR I- Cari Varlıklar A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 4,14 54.400.683 28.327.786 1- Kasa 2.12,14 5.588 3.924 2- Alınan Çekler - - 3- Bankalar 2.12,14 32.366.735 8.595.579 4- Verilen Çekler

Detaylı

Ekteki dipnotlar bu finansal tabloların tamamlayıcısıdır. 1

Ekteki dipnotlar bu finansal tabloların tamamlayıcısıdır. 1 VARLIKLAR I- CARİ VARLIKLAR A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 135,139,181 133,722,404 1- Kasa 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 14 121,417,928 125,778,170 4- Verilen Çekler Ve Ödeme Emirleri (-) 5- Banka

Detaylı

Yapı Kredi Sigorta A.Ş. 31 Mart 2014 tarihi itibariyle konsolide olmayan finansal tablolar

Yapı Kredi Sigorta A.Ş. 31 Mart 2014 tarihi itibariyle konsolide olmayan finansal tablolar 31 Mart 2014 tarihi itibariyle konsolide olmayan finansal tablolar 31 Mart 2014 Tarihi İtibariyle Ayrıntılı Konsolide Olmayan Bilanço (Para Birimi Aksi Belirtilmedikçe Türk Lirası ( TL ) Olarak Gösterilmiştir)

Detaylı

VARLIKLAR I- Cari Varlıklar Bağımsız Bağımsız

VARLIKLAR I- Cari Varlıklar Bağımsız Bağımsız VARLIKLAR I- Cari Varlıklar Denetimden Geçmemiş Denetimden Geçmiş A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 320.448.899 326.364.201 1- Kasa 2.12 ve 14 12.152 1.708 2- Alınan Çekler 2.12 ve 14 130.000 205.000

Detaylı

UNİCO SİGORTA A.Ş. Takip eden dipnotlar ara dönem finansal tabloların tamamlayıcı parçasını oluştururlar.

UNİCO SİGORTA A.Ş. Takip eden dipnotlar ara dönem finansal tabloların tamamlayıcı parçasını oluştururlar. VARLIKLAR I- Cari Varlıklar Bağımsız Bağımsız Dipnot Denetimden Geçmemiş Denetimden Geçmiş A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 302.097.565 313.301.107 1- Kasa 2.12 ve 14 8.726 1.154 2- Alınan Çekler

Detaylı

AEGON EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. AYRINTILI SOLO BİLANÇO. (30/09/2008) A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar Kasa 1.396

AEGON EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. AYRINTILI SOLO BİLANÇO. (30/09/2008) A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar Kasa 1.396 AYRINTILI SOLO BİLANÇO VARLIKLAR I- CARİ VARLIKLAR (3/9/28) A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 47.487.893 1- Kasa 1.396 2- Alınan Çekler - 3- Bankalar 14 47.485.676 4- Verilen Çekler Ve Ödeme Emirleri

Detaylı

Ekteki dipnotlar bu finansal tabloların tamamlayıcısıdır. 1

Ekteki dipnotlar bu finansal tabloların tamamlayıcısıdır. 1 1 VARLIKLAR I- CARİ VARLIKLAR Denetimden Geçmemiş Denetimden Geçmiş A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 26,323,433 32,870,248 1- Kasa - - 2- Alınan Çekler - - 3- Bankalar 14 24,802,294 32,542,783 4- Verilen

Detaylı

AKSİGORTA ANONİM ŞİRKETİ AYRINTILI BİLANÇO VARLIKLAR

AKSİGORTA ANONİM ŞİRKETİ AYRINTILI BİLANÇO VARLIKLAR VARLIKLAR I- CARİ VARLIKLAR A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 415,619,719 340,737,486 1- Kasa 646 544 2- Alınan Çekler - - 3- Bankalar 399,206,049 321,015,151 4- Verilen Çekler Ve Ödeme Emirleri (-)

Detaylı

AVİVA SİGORTA A.Ş. Takip eden dipnotlar finansal tabloların tamamlayıcı parçasını oluştururlar.

AVİVA SİGORTA A.Ş. Takip eden dipnotlar finansal tabloların tamamlayıcı parçasını oluştururlar. VARLIKLAR I- Cari Varlıklar A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 296.879.892 254.181.293 1- Kasa 2.12, 14 3.477 1.365 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 2.12, 14 269.437.190 218.701.697 4- Verilen Çekler Ve

Detaylı

Bağımsız Denetimden Geçmemiştir. 31 03 2005

Bağımsız Denetimden Geçmemiştir. 31 03 2005 ANADOLU HAYAT EMEKLİLİK A.Ş. Ayrıntılı Bilanço (YTL) ANHYT VARLIKLAR Dip Not Bağımsız Denetimden Geçmemiştir. 31 03 2005 I- Cari (Dönen) Varlıklar A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar (Hazır Değerler) 14,834,247

Detaylı

VARLIKLAR. I- Cari Varlıklar Dipnot

VARLIKLAR. I- Cari Varlıklar Dipnot AYRINTILI SOLO BİLANÇO VARLIKLAR I- Cari Varlıklar 31.12.2012 31.12.2011 A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 12.405.410 10.159.873 1- Kasa 2.12, 14 1.699 1.753 2- Alınan Çekler 0 0 3- Bankalar 2.12, 14

Detaylı

UNİCO SİGORTA A.Ş. Takip eden dipnotlar finansal tabloların tamamlayıcı parçasını oluştururlar. VARLIKLAR I- Cari Varlıklar Bağımsız Bağımsız.

UNİCO SİGORTA A.Ş. Takip eden dipnotlar finansal tabloların tamamlayıcı parçasını oluştururlar. VARLIKLAR I- Cari Varlıklar Bağımsız Bağımsız. VARLIKLAR I- Cari Varlıklar Denetimden Geçmiş Denetimden Geçmiş A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 326.364.201 313.301.107 1- Kasa 2.12 ve 14 1.708 1.154 2- Alınan Çekler 2.12 ve 14 205.000-3- Bankalar

Detaylı

TEB SİGORTA ANONİM ŞİRKETİ AYRINTILI SOLO BİLANÇOLAR VARLIKLAR

TEB SİGORTA ANONİM ŞİRKETİ AYRINTILI SOLO BİLANÇOLAR VARLIKLAR AKSİGORTA A.Ş. TEB SİGORTA ANONİM ŞİRKETİ VARLIKLAR I- Varlıklar Not 31/12/2007 31/12/2006 A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 58.580.501 37.208.737 1- Kasa 434 30.368 2- Alınan Çekler 0 0 3- Bankalar

Detaylı

AEGON EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. AYRINTILI SOLO BİLANÇO (Bağımsız Sınırlı Denetimden Geçmiş) VARLIKLAR

AEGON EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. AYRINTILI SOLO BİLANÇO (Bağımsız Sınırlı Denetimden Geçmiş) VARLIKLAR ( ) I- Cari Varlıklar VARLIKLAR Bağımsız A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 24,181,516 21,681,608 1- Kasa 14 2,614 1,043 2- Alınan Çekler - - 3- Bankalar 14 19,700,063 18,087,148 4- Verilen Çekler

Detaylı

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 31 Aralık 2016 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir.

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 31 Aralık 2016 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir. 31 Aralık 2016 Tarihi İtibarıyla Bilanço VARLIKLAR I- Cari Varlıklar A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 634.168.416 400.623.476 1- Kasa 14 204 46 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 14 606.968.203 376.688.815

Detaylı

Ekteki dipnotlar bu finansal tabloların tamamlayıcısıdır. 1

Ekteki dipnotlar bu finansal tabloların tamamlayıcısıdır. 1 VARLIKLAR I- CARİ VARLIKLAR A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 96.149.109 86.360.135 1- Kasa 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 14 90.035.797 81.142.222 4- Verilen Çekler Ve Ödeme Emirleri (-) 5- Banka Garantili

Detaylı

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 31 Aralık 2013 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir.

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 31 Aralık 2013 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir. Tarihi İtibarıyla Bilanço VARLIKLAR Geçmiş Önceki Dönem I- Cari Varlıklar A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 192.979.883 155.736.446 1- Kasa 14 203 2.165 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 14 186.395.687

Detaylı

Bağımsız Denetimden Geçmiş Dipnot Cari Dönem Cari Dönem I- Cari Varlıklar

Bağımsız Denetimden Geçmiş Dipnot Cari Dönem Cari Dönem I- Cari Varlıklar ( ) VARLIKLAR Geçmiş I- Cari Varlıklar A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 4,14 34,461,053 33,270,237 1- Kasa 2.12,14 5,399 3,936 2- Alınan Çekler - - 3- Bankalar 2.12,14 5,328,477 6,888,908 4- Verilen

Detaylı

AEGON EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. AYRINTILI SOLO BİLANÇO (Bağımsız Denetimden Geçmemiş) VARLIKLAR

AEGON EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. AYRINTILI SOLO BİLANÇO (Bağımsız Denetimden Geçmemiş) VARLIKLAR (Bağımsız Denetimden ) VARLIKLAR I- Cari Varlıklar A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 93,389,164 53,314,802 1- Kasa 5,215 776 2- Alınan Çekler - - 3- Bankalar 53,280,271 17,316,628 4- Verilen Çekler -

Detaylı

AEGON EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. AYRINTILI SOLO BİLANÇO (Bağımsız Denetimden Geçmiş) VARLIKLAR

AEGON EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. AYRINTILI SOLO BİLANÇO (Bağımsız Denetimden Geçmiş) VARLIKLAR (Bağımsız Denetimden ) VARLIKLAR I- Cari Varlıklar A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 53.314.802 40.038.800 1- Kasa 776 5.621 2- Alınan Çekler - - 3- Bankalar 17.316.628 7.954.704 4- Verilen Çekler -

Detaylı

AEGON EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. AYRINTILI SOLO BİLANÇO (Bağımsız Sınırlı Denetimden Geçmiş) VARLIKLAR. Bağımsız Denetimden Geçmiş

AEGON EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. AYRINTILI SOLO BİLANÇO (Bağımsız Sınırlı Denetimden Geçmiş) VARLIKLAR. Bağımsız Denetimden Geçmiş ( ) VARLIKLAR Bağımsız Denetimden Geçmiş I- Cari Varlıklar A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 66.024.750 53.314.802 1- Kasa 4.031 776 2- Alınan Çekler - - 3- Bankalar 25.093.400 17.316.628 4- Verilen

Detaylı

AEGON EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. AYRINTILI SOLO BİLANÇO (Bağımsız Denetimden Geçmiş) VARLIKLAR

AEGON EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. AYRINTILI SOLO BİLANÇO (Bağımsız Denetimden Geçmiş) VARLIKLAR VARLIKLAR I- Cari Varlıklar A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 4,14 40,038,800 33,270,237 1- Kasa 2.12,14 5,621 3,936 2- Alınan Çekler - - 3- Bankalar 2.12,14 7,954,704 6,888,908 4- Verilen Çekler Ve

Detaylı

AEGON EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. AYRINTILI SOLO BİLANÇO

AEGON EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. AYRINTILI SOLO BİLANÇO VARLIKLAR I- Cari Varlıklar A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 93,484,280 53,314,802 1- Kasa 5,291 776 2- Alınan Çekler - - 3- Bankalar 47,392,131 17,316,628 4- Verilen Çekler Ve Ödeme Emirleri (-) -

Detaylı

AEGON EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. AYRINTILI SOLO BİLANÇO (Bağımsız Denetimden Geçmemiş)

AEGON EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. AYRINTILI SOLO BİLANÇO (Bağımsız Denetimden Geçmemiş) VARLIKLAR I- Cari Varlıklar A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 57.340.678 40.038.800 1- Kasa 2.122 5.621 2- Alınan Çekler - - 3- Bankalar 25.977.955 7.954.704 4- Verilen Çekler - - Ve Ödeme Emirleri 5-Banka

Detaylı

BİRLİK HAYAT SİGORTA A.Ş AYRINTILI BİLANÇO (YTL)

BİRLİK HAYAT SİGORTA A.Ş AYRINTILI BİLANÇO (YTL) VARLIKLAR Dipnot 30.09.2007 31.12.2006 I- Cari Varlıklar A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 686.426 548.065 1- Kasa 1.119 772 2- Alınan Çekler 0 0 3- Bankalar 685.307 547.293 4- Verilen Çekler Ve Ödeme

Detaylı

BİRLİK HAYAT SİGORTA A.Ş AYRINTILI BİLANÇO (YTL)

BİRLİK HAYAT SİGORTA A.Ş AYRINTILI BİLANÇO (YTL) VARLIKLAR Dipnot 31.03.2007 31.12.2006 I- Cari Varlıklar A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 467.618 548.065 1- Kasa 1.299 772 2- Alınan Çekler 0 0 3- Bankalar 466.319 547.293 4- Verilen Çekler Ve Ödeme

Detaylı

Aksigorta Anonim Şirketi. 1 Ocak - 31 Mart 2016 ara hesap dönemine ait finansal tablolar

Aksigorta Anonim Şirketi. 1 Ocak - 31 Mart 2016 ara hesap dönemine ait finansal tablolar Aksigorta Anonim Şirketi 1 Ocak - 31 Mart 2016 ara hesap dönemine ait finansal tablolar 31 MART 2016 TARİHİ İTİBARİYLE VARLIKLAR I- CARİ VARLIKLAR Dipnot (31/03/2016) (31/12/2015) A- Nakit ve Nakit Benzeri

Detaylı

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 31 Mart 2016 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir.

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 31 Mart 2016 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir. Tarihi İtibarıyla Bilanço VARLIKLAR 1 Cari Dönem Önceki Dönem 31 Aralık 2015 I Cari Varlıklar A Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 466.984.037 400.623.476 1 Kasa 14 247 46 2 Alınan Çekler 3 Bankalar 14

Detaylı

AKSİGORTA ANONİM ŞİRKETİ AYRINTILI BİLANÇO

AKSİGORTA ANONİM ŞİRKETİ AYRINTILI BİLANÇO VARLIKLAR I- CARİ VARLIKLAR Cari Dönem Önceki Dönem A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 750.298.134 651.602.160 1- Kasa - - 2- Alınan Çekler - - 3- Bankalar 14 603.338.065 519.894.669 4- Verilen Çekler

Detaylı

FİBA EMEKLİLİK VE HAYAT ANONİM ŞİRKETİ 30 EYLÜL 2013 TARİHİ İTİBARİYLE BİLANÇO V A R L I K L A R

FİBA EMEKLİLİK VE HAYAT ANONİM ŞİRKETİ 30 EYLÜL 2013 TARİHİ İTİBARİYLE BİLANÇO V A R L I K L A R I- CARİ VARLIKLAR V A R L I K L A R A-Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 10.089.165 5.055.138 1- Kasa - - 2- Alınan Çekler - - 3- Bankalar 10.039.100 5.055.138 4- Verilen Çekler ve Ödeme Emirleri (-) - -

Detaylı

AEGON EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. AYRINTILI SOLO BİLANÇO (Bağımsız Denetimden Geçmiş) VARLIKLAR

AEGON EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. AYRINTILI SOLO BİLANÇO (Bağımsız Denetimden Geçmiş) VARLIKLAR VARLIKLAR I- Cari Varlıklar A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 97.685.257 53.314.802 1- Kasa 8.755 776 2- Alınan Çekler - - 3- Bankalar 52.807.849 17.316.628 4- Verilen Çekler Ve Ödeme Emirleri (-) -

Detaylı

AEGON EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. AYRINTILI SOLO BİLANÇO (Bağımsız Sınırlı Denetimden Geçmiş) VARLIKLAR. Bağımsız Denetimden Geçmiş

AEGON EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. AYRINTILI SOLO BİLANÇO (Bağımsız Sınırlı Denetimden Geçmiş) VARLIKLAR. Bağımsız Denetimden Geçmiş ( ) VARLIKLAR Cari Dönem Bağımsız Denetimden Geçmiş Cari Dönem I- Cari Varlıklar A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 42.562.301 40.038.800 1- Kasa 2.055 5.621 2- Alınan Çekler - - 3- Bankalar 10.109.040

Detaylı

Ekteki dipnotlar bu finansal tabloların tamamlayıcısıdır. 1

Ekteki dipnotlar bu finansal tabloların tamamlayıcısıdır. 1 AYRINTILI BİLANÇO VARLIKLAR I- CARİ VARLIKLAR Dipnot (31/12/2012) (31/12/2011) A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 133.722.404 86.360.135 1- Kasa 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 14 125.778.170 81.142.222

Detaylı

VAKIF EMEKLİLİK ANONİM ŞİRKETİ. 30 EYLÜL 2008 TARİHİ İTİBARİYLE BİLANÇOSU (Tutarlar Yeni Türk Lirası ''YTL'' olarak ifade edimiştir.

VAKIF EMEKLİLİK ANONİM ŞİRKETİ. 30 EYLÜL 2008 TARİHİ İTİBARİYLE BİLANÇOSU (Tutarlar Yeni Türk Lirası ''YTL'' olarak ifade edimiştir. VAKIF EMEKLİLİK ANONİM ŞİRKETİ 30 EYLÜL 2008 TARİHİ İTİBARİYLE BİLANÇOSU Cari Dönem Dipnot 30 Eylül 2008 VARLIKLAR I Cari Varlıklar A Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar Dipnot 14 28.421.852 1 Kasa 5.772

Detaylı

Ekteki dipnotlar finansal tabloların tamamlayıcısıdır.

Ekteki dipnotlar finansal tabloların tamamlayıcısıdır. VAKIF EMEKLİLİK ANONİM ŞİRKETİ 30 HAZİRAN 2008 TARİHİ İTİBARİYLE BİLANÇOSU Cari Dönem Dipnot 30 Haziran 2008 VARLIKLAR I- Cari Varlıklar A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar Dipnot 13 15.828.408 1- Kasa

Detaylı

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 31 Aralık 2014 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir.

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 31 Aralık 2014 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir. 31 Aralık 2014 Tarihi İtibarıyla Bilanço VARLIKLAR 31 Aralık 2014 I- Cari Varlıklar A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 329.752.725 192.979.883 1- Kasa 14 2.079 203 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 14 316.697.160

Detaylı

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 31 Mart 2018 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir.

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 31 Mart 2018 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir. 31 Mart 2018 Tarihi İtibarıyla Bilanço VARLIKLAR 1 Ocak- 31 Aralık 2017 I- Cari Varlıklar A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 1,046,857,838 948.408.737 1- Kasa 14 204 204 2- Alınan Çekler 3- Bankalar

Detaylı

ZURICH SİGORTA ANONİM ŞİRKETİ ve TARİHLERİ İTİBARİYLE AYRINTILI BİLANÇOLAR VARLIKLAR

ZURICH SİGORTA ANONİM ŞİRKETİ ve TARİHLERİ İTİBARİYLE AYRINTILI BİLANÇOLAR VARLIKLAR ZURICH SİGORTA ANONİM ŞİRKETİ 31.12.2012 ve 31.12.2011 TARİHLERİ İTİBARİYLE AYRINTILI BİLANÇOLAR VARLIKLAR I- Varlıklar DİPNOT 31/12/2012 31/12/2011 I- Varlıklar 377,590,795 324,701,546 A- Nakit Ve Nakit

Detaylı

VARLIKLAR Bağımsız Denetimden Geçmiş Cari Dönem 31 Aralık Bağımsız Denetimden Geçmiş Önceki Dönem 31 Aralık 2017

VARLIKLAR Bağımsız Denetimden Geçmiş Cari Dönem 31 Aralık Bağımsız Denetimden Geçmiş Önceki Dönem 31 Aralık 2017 VARLIKLAR 31 Aralık 2018 31 Aralık 2017 I- Cari Varlıklar A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 1.120.707.680 948.408.737 1- Kasa 14 204 204 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 14 1.083.885.628 917.590.909 4-

Detaylı

ANADOLU HAYAT EMEKLĠLĠK A.ġ. AYRINTILI KONSOLĠDE BĠLANÇO VARLIKLAR. I- CARĠ VARLIKLAR Dipnot

ANADOLU HAYAT EMEKLĠLĠK A.ġ. AYRINTILI KONSOLĠDE BĠLANÇO VARLIKLAR. I- CARĠ VARLIKLAR Dipnot VARLIKLAR I CARĠ VARLIKLAR (30/09/2010) A Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 121.786.136 1 Kasa 14 20.142 2 Alınan Çekler 3 Bankalar 14 74.166.822 4 Verilen Çekler Ve Ödeme Emirleri () 14 (51.540) 5 Diğer

Detaylı

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 31 Mart 2017 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir.

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 31 Mart 2017 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir. 31 Mart 2017 Tarihi İtibarıyla Bilanço VARLIKLAR I- Cari Varlıklar A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 701.787.908 634.168.416 1- Kasa 14 204 204 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 14 670.263.584 606.968.203

Detaylı

Ekteki dipnotlar bu finansal tabloların tamamlayıcısıdır. 1

Ekteki dipnotlar bu finansal tabloların tamamlayıcısıdır. 1 Ekteki dipnotlar bu finansal tabloların tamamlayıcısıdır. 1 FİNANS EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. AYRINTILI BİLANÇO VARLIKLAR I- CARİ VARLIKLAR Dipnot (31/12/2009) (31/12/2008) A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar

Detaylı

Hesap Kodu Hesap Adı YTL

Hesap Kodu Hesap Adı YTL Hesap Kodu Hesap Adı YTL 1 Cari Varlıklar 46.722.460,48 10 Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 25.925.242,17 100 Kasa 60.746,12 101 Alınan Çekler 0,00 102 Bankalar 25.861.797,80 103 Verilen Çekler Ve Ödeme

Detaylı

ANADOLU ANONİM TÜRK SİGORTA ŞİRKETİ AYRINTILI BİLANÇO

ANADOLU ANONİM TÜRK SİGORTA ŞİRKETİ AYRINTILI BİLANÇO AYRINTILI BİLANÇO I- Cari Varlıklar VARLIKLAR Bağımsız Denetimden 30.06.2018 31.12.2017 A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 3.815.809.477 3.504.676.959 1- Kasa 14 45.563 62.857 2- Alınan Çekler 3- Bankalar

Detaylı