TÜRKÇE-İSPANYOLCA-İNGİLİZCE TEST PROGRAMI KULLANMA KILAVUZU

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "TÜRKÇE-İSPANYOLCA-İNGİLİZCE TEST PROGRAMI KULLANMA KILAVUZU"

Transkript

1 TÜRKÇE-İSPANYOLCA-İNGİLİZCE TEST PROGRAMI KULLANMA KILAVUZU Türkçe-İspanyolca-İngilizce arasında yaklaşık 7100 kelime içeren sözcük testi programımızla karşınızdayız. Program ayrıca bir adet kelimelik Türkçe-İspanyolca Sözlük ve bir adet de 9000 kelimelik İspanyolca-Türkçe Sözlük içeriyor. Öncelikle programın içinde yer alan parçaları sıralayalım; 1-) Türkçe-İspanyolca-İngilizce arasında 7100 kelimelik sözcük testi 2-) kelimelik Türkçe-İspanyolca Sözlük 3-) 9000 kelimelik İspanyolca-Türkçe Sözlük 4-) Türkçe-İspanyolca-İngilizce arasında 1. maddedeki 7100 kelimeyi içeren slayt 5-) Resimlerinize İspanyolca yazı ekleyip png formatında kaydedebilceğiniz bir araç 6-) İspanyolca Fiil Çekimleri (10 adet özel fiilin 17 adet zaman ve kipte çekimi). 7-) Kendi fiil çekimlerinizi ekleyebilmeniz için bir adet UTF Düzenleyici. 8-) 1. maddede geçen 7100 kelimeyi içeren Klavye Kelime Oyunu 9-) 1. maddede geçen 7100 kelimeyi içeren Futbol Kelime Oyunu 10-) 1. maddede geçen 7100 kelimeyi içeren Yürüyen Kelimeler Oyunu 11-) 1. maddede geçen 7100 kelimeyi içeren Kayan Sözcükler Oyunu 12-) 1. maddede geçen 7100 kelimeyi içeren Anagram Kelime Oyunu Not: Tüm parçalara siz de kendi kelimelerinizi ekleyebilirsiniz. NASIL AÇILIR? Program java diliyle yazıldı. Bu nedenle ister Windows, ister Linux isterse Mac kullanın farketmez. Eser java destekli her işletim sisteminde sorunsuz çalışır. Öncelikle bilgisayarınızda java olup olmadığına bakalım; Şu anda yüz milyonlarca bilgisayarda java kurulu durumdadır. Muhtemelen sizin bilgisayarınızda da java vardır. Bunu anlamak için Windows kullanıyorsanız bilgisayarınızın C:\Program Files dizinine göz atın. Eğer orada Java adlı bir dizin varsa ve içinde de jre1.6.0 benzeri bir dizin varsa sisteminizde java var demektir. Örneğin C:\Program Files\Java\jre1.6.0 gibi. Jre numarası 1.5, 1.4 vb de olabilir. Örneğin jre1.4.2 gibi. Linux sistemlerde ise java genelde /usr/java/jre1.x.x dizinlerinde yer alır.

2 Jre içinde bin ve lib dizinleri yer alır. Java programları buralarda yer alan dosyalar sayesinde açılıp çalıştırılır. Eğer sisteminizde java yoksa adresinden kolayca indirebilirsiniz. Java kurulumu ile ilgili detaylı bilgi içeren Java Kurulum Kullanım Kılavuzu da program ile birlikte gönderilmektedir. Zaten javanın kurulumu en fazla 2 dakika sürmektedir. Şimdi size gönderilen arşivi açın. ispanyolcatest.jar dosyasının olduğu dizine gelin. Bu dizinde programın çalışması için gereken tüm malzemeler yer almaktadır. Programı çalıştırmak için çeşitli alternatif yöntemler var. Bunlardan biri mutlaka programı açacaktır. 1-) ispanyolcatest.jar adlı dosyaya çift tıklayın. Eğer java jar dosyalarını çift tıklamayla açacak şekilde ayarlıysa program başlayacaktır. Not: Bazen jar dosyalarına çift tıklayınca winrar açılır. Böyle bir durumda önce winrarı açın. Sonra da Araçlar-Integration bölümünde jar maddesini iptal edin. Artık jar dosyaları winrar ile açılmayacaktır. 2-) ispanyolcatest.jar dosyasına sağ tıklayın ve birlikte aç seçeneği ile c:\programfiles\java\jre1.x.x\bin\java dosyasını bulup tamam deyin. Not: Bazı sistemlerde Birlikte Aç yoluyla C:\ProgramFiles\java\jre1.x.x\bin\javaw dosyasının seçilmesi de aynı işi görür. 3-) Programın yer aldığı dizinde runbat adlı bir dosya var. Bu dosyanın adı run.bat olarak değiştirilir ve bu run.bat dosyasına çift tıklanır. 4-) Programın yer aldığı dizinde run2bat adlı bir dosya daha var. Bu dosyanın adı da run2.bat olarak değiştirilir ve bu run2.bat dosyasına çift tıklanır. 5-) Java tecrübesi olan deneyimli kullanıcılar eseri komut satırından da açabilirler. Başlat-Çalıştır kutucuğuna cmd yazıp Enter'e basılarak komut satırı açılabilir. Daha sonra komut satırında cd komutunu yürüterek ispanyolcatest.jar dosyasının olduğu dizine gelinir ve java -jar ispanyolcatest.jar

3 komutu verilir. Programın Ekran Görüntüsü: Program Bileşenleri Nasıl Kullanılır? 1-) Türkçe-İspanyolca-İngilizce Sözcük Testi: Program başlayınca ekranda bir adet soru ve o soruya ait seçenekler göreceksiniz. Fare ile doğru seçeneğe tıklayın. Doğru seçeneği bulduğunuzda puan kazanacak, aksi takdirde puan kaybedeceksiniz. Siz sözcükleri cevaplarken o sözcüğe ait sorulmayan anlamları da yan pencerede göreceksiniz.

4 Sözcük testini kullanırken seviye belirleyebilirsiniz. En zor seviyede size 7 adet şık sunulmaktadır. En kolay seviyede ise 2 adet şık verilmektedir. Tüm seviyeler şöyledir; En Kolay: 2 seçenek Daha Kolay: 3 seçenek Kolay: 4 seçenek Zor: 5 seçenek Daha Zor: 6 seçenek En Zor: 7 seçenek Programda ayrıca dilediğiniz modu da seçebilirsiniz. İsterseniz Türkçe- İspanyolca sözcük testini, isterseniz İngilizce-İspanyolca testini vb açabilirsiniz.

5 Seçilebilecek tüm modlar şunlardır; Türkçe-İspanyolca İspanyolca-Türkçe Türkçe-İngilizce İngilizce-Türkçe İngilizce-İspanyolca İspanyolca-İngilizce Testte kullanılan dosyalar veriutf dizininden alınmaktadır. İstediğiniz an Dosya menüsünde yer alan Yükle seçeneği ile veriutf dizininde yer alan başka bir dosyayı seçip başka sözcüklerle teste devam edebilirsiniz.

6 Yükle seçeneğine tıklayınca karşınıza gelen dosya seçme aracında veriutf dizinine gelin ve herhangi bir utf dosyasını seçin. Yeni sözcüklerden oluşan test 2-3 saniye içinde ekrana yansıyacaktır. Eğer seçtiğiniz dosyanın içinde çok çok az sayıda kelime varsa (örneğin 4-5 kelime) dosya yüklenmeyecektir. Bu kadar az kelime içeren birkaç dosya var ve bunların içiniz siz zamanla doldurabilirsiniz. Diyelim ki siz kategorilere göre bir sözcük testi yapmak istiyorsunuz. Örneğin aile ilgili sözcükleri, meslekler ile ilgili sözcükleri vb kapsayan bir kelime testi istiyorsunuz. Bunun için Dosya menüsünde yer alan Yeni seçeneğine tıklayın. Gelen pencerede veriutf dizinine gelin ve sonu.utf ile biten bir dosya oluşturun. Örneğin meslekler.utf gibi. Artık bu meslekler.utf dosyasına dilediğiniz kadar kelime ekleyerek testi genişletebilirsiniz. Bizim önerimiz bir dosyaya en az 20, en çoksa 200 kelime eklemenizdir.

7 Resimde kullanıcının meslekler.utf adlı yeni bir dosya oluşturduğu görülüyor. Peki diyelim ki meslekler.utf adlı bir dosya oluşturdunuz. Bunun içine kendi sözcüklerinizi nasıl ekleyeceksiniz? Öncelikle Ekle menüsünü seçin;

8 Karşınıza ekleme penceresi gelecek. Pencerenin yukarısında Aç butonu yer alıyor. Bu butona tıklayarak ekleme yapmak istediğiniz dosyayı açın. Veriutf, trdata ve esdata dizilerinde yer alan dosyalara veri ekleyebilirsiniz. Resme göre kullanıcı veriutf/ka.utf dosyasını veri eklemek üzere açıyor.

9 Açılan dosyanın önceki içeriği ekrana yazdırılıyor. Yukarıda veriutf/ka.utf dosyasının içeriği görülüyor.

10 Yukarıdaki resme göre kullanıcı veriutf/ka.utf dosyasına kalem dözcüğünü ekliyor. Not: veriutf dizinlerine dosya eklerken Türkçe=İngilizce=İspanyolca sözdizimini kullanıyoruz. Aradaki eşittir işareti önemlidir. Lütfen eşittir işaretlerini unutmayınız. Trdata dizinine söcük eklerken Türkçe=İspanyolca=İngilizce veya sadece Türkçe=İspanyolca sözdizimini kullanıyoruz. Esdata dizinine sözcük eklerkense İspanyolca=Türkçe=İngilizce veya sadece İspanyolca=Türkçe sözdizimini kullanıyoruz. Eğer ispanyolca karakter kullanmanız gerekirse ekleme penceresinin sağ yanında yer alan İspanyolca harflere tıklayarak bu karakterleri yazdırabilirsiniz. Ayrıca UTF Düzenleyici programı içerisinde de İspanyolca karakterler mevcut. Eklenecek sözcük bittikten sonra ekle butonuna tıklayın.

11 Ekrandaki tüm metin yukarırıdaki örneğe göre veriutf/ka.utf dosyasına eklenecektir. Herhangi bir yanlışlık olmaması için program size bir daha soracaktır. Kelimenizi doğru yere eklemişseniz bu soruya e yazarak cevap verip onaylayın. Artık yeni kelimeniz ilgili utf dosyası içinde yer alacaktır. 2-) Türkçe-İspanyolca Sözlük: kelimelik sözlüğümüz harf ve hecelere duyarlıdır. Siz sadece Türkçe kutusuna aradığınız kelimeyi girin. Siz harfleri girdikçe ilgili hece dosyası atranacak ve varsa sözcüğün anlamı ekrana yazdırılacaktır. Yukarıdaki resimde kullanıcı 'kalem' sözcüğünü arıyor. Türkçe-İspanyolca sözlüğe nasıl kelime ekleyebilrisiniz? Aynen Sözcük Testine ekleme yapar gibi. Yine ekle menüsü tıklanır. Trdata dizininden ilgili dosya seçilir. Türkçe=İspanyolca=İngilizce veya Türkçe=İspanyolca modunda yazılan kelime ilgili yere eklenir ve ekle butonuna tıklanır.

12 3-) İspanyolca-Türkçe Sözlük: Bu sözlüğümüz de 9000 kelime içeriyor. İspanyolca-Türkçe sözlüğe nasıl kelime ekleyebilirsiniz? Aynen Sözcük Testine ekleme yapar gibi. Yine ekle menüsü tıklanır. Esdata dizininden ilgili dosya seçilir. İspanyolca=Türkçe=İngilizce veya İspanyolca=Türkçe modunda yazılan kelime ilgili yere eklenir ve ekle butonuna tıklanır. 4-) Türkçe-İspanyolca-İngilizce Slayt: Slayt menüsüne tıklayarak kelime animasyonunu açabilirsiniz. Slayt eklentisi, kullanacağı kelimeleri veriutf dizininden okumaktadır. Bu nedenle veriutf dizinine yaptığınız her ekleme slayda aynen yansıyacaktır. Slayt hızını Ayarlar sekmesinde yer alan sure menüsü aracılığı ile değiştirebilirsiniz.

13 5-) Resme İspanyolca Yazı Ekleyici: Eğlence menüsünde yer alan Yazı Üretici maddesi ile programı açabilirsiniz. Programda yer alan Aç butonuna tıklayarak bir adet resim açın. Daha sonra da Karakterler adlı menüyü kullanarak metin kutusuna İspanyolca yazıyı ekleyin. Resme Yaz seçeneğine tıkladığınızda yazı resme eklenecektir. Daha sonra ekranda görülen resmi png formatında kaydedebilirsiniz. Yazacağınız yazının rengini, ailesini, boyutunu vb de seçebilirsiniz. Aç menüsü ile dosya seçme aracı çağrılıyor.

14 Resim dosyası seçiliyor. Resim açılıyor. Yazı yazılıyor. Karakterler menüsü yardımıyla metin yazılıp Yaz butonuna tıklanarak resme ekleniyor.

15 Kaydet menüsü ile ekrandaki yeni resim png formatında kaydedilebilir. Renk menüsü ile de yazının rengi değiştirilebilir.

16 Seçenekler: x: Yazının ekleneceği x koordinatı y: Yazının ekleneceği y koordinatı t: Eklenecek olan yazı f: Yazı ailesi s: Stil. Bold, plain, italic gibi z: Yazı boyutu (en fazla 120) 6-) İspanyolca Fiil Çekimleri Bu programda 10 adet İspanyolca fiilin toplam 17 adet zaman ve kipte çekimini bulacaksınız. Fiil kısmında fiili, zaman-kip kısmından istediğiniz zaman ya da kipi seçin ve Başla butonuna tıklayın. Hepsi bu kadar. Eğer fiillerin daha yavaş çekilmesini istiyorsanız zaman.utf dosyası içinde yer alan fiil çekimi=1024 yazısını bulun ve 1024 değerini değiştirip laydedin. Örneğin fiil çekim=2000 yazarsanız çekim aralığı 2 saniye olur. Eğer daha yavaş çekim istiyorsanız fiil çekim=3000 hatta fiil çekim=4000 yapabilirsiniz. Bu değerler program tekrar açıldığında aktif olacaktır.

17 7-) UTF Düzenleyici: Fiil çekimleri programına kendi fiillerinizin çekimlerini ekleyebilmeniz için tasarlanan bir uygulama. Yeni bir fiil ekleyeceğiniz zaman UTF Düzenleyiciyi açın. Fc dizininde yer alan dosyalarda olduğu gibi çekim kelimelerini yazın ve Kaydet butonu yardımıyla da kaydı bitirin. Yalnız dosya adı olarak seçeceğiniz kelime önemlidir.dosya adı küçük harflerle girilmelidir. Bir de dosya adı fiilin adı ile başlamalıdır. Fc dizinini inceleyerek bunu görebilirsiniz. Örneğin venir fiiline ait tüm çekimler ismi venir ile başlayan dosya adlarına yerleştirilmişlerdir. Dosyanın sonuna hangi eki getireceğinizi de yine fc dizinini inceleyerek bulabilirsiniz. Örneğin saber fiilini ekleyecekseniz yeni dosyalarımızı sabermipreind.utf, sabersubtcplus.utf gibi dosyalara kaydedip fc dizininde saklamalıyız. Bu uygulamayı kullanarak kendi metinlerinizi de yazıp UTF-8 formatına kaydedebilirsiniz.

18 8-) Klavye Kelime Oyunu: Ekranda düşmekte olan bir kelime göreceksiniz. Hızla bu kelimeyi klavyeden girin. Her doğru harf için puan alacaksınız. Kelimenin anlamı da altta verilecektir. Hem klavyeden yazma hızınızı geliştirin hem de kelime öğrenin. Oyun, sözcük testinde seçtiğiniz moda göre şekil alacaktır. Oyun, kelimeleri veriutf dizininden okumaktadır. Bu nedenle sözcük testine eklediğiniz her kelime bu oyuna da aynen yansıyacaktır. Not: Programla gelen dizinde zaman.utf adkı bir dosya var. Bu dosyayı Notepad programı ile açıp içindeki rakamı değiştirerek oyundaki sözcüklerin düşme hızını değiştirebilirsiniz. Biz bu degeri oyun=128 olarak belirledik. Yani sözcüklerin düşme hızı 128 milisaniyedir. Eğer sözcüklerin daha hızlı düşmesini istiyorsanız buradaki 128 rakamını düşürün, daha yavaş bir oyun istiyorsanız bu değeri artırın. Buraya girdiğiniz değer 64 ile 256 arasında olsun. Örneğin zaman.utf dosyasını oyun=64 olarak düzenlerseniz sözcükler çok daha hızlı, oyun=192 şeklinde düzenlerseniz daha yavaş düşeceklerdir. Zaman.utf dosyasındaki

19 değişiklik program tekrar başlatılınca etkin olacaktır. Ayrıca bu değişiklik diğer oyunlara da yansıyacaktır. Önerilen rakamlar; 64, 96, 128, 160, 192, 224, ) Futbol Kelime Oyunu: Orta sahada duran bir kelime göreceksiniz. Kale altlarında da bu sözcüğe ait anlamlar yer alacak. Siz sağ ve sol yön tuşlarını kullanarak orta sahadaki kelimeyi doğru kaleye götürün. Hedef doğru ise puan alacaksınız. Yanlış ise bilgisayarınız puan kazanacaktır. Sözcük testinde seçtiğiniz moda göre bu oyunu ve diğer oyunlarımızı tam 6 modda oynayabilirsiniz. Bu oyun da, kelimeleri veriutf dizininden okumaktadır. Bu nedenle sözcük testine eklediğiniz her kelime bu oyuna da aynen yansıyacaktır.

20 10-) Yürüyen Kelimeler Oyunu Ekranın sol altında yazmanız gereken sözcük ve seçtiğiniz moda göre anlamı verilecektir. Siz o sözcüğü klavyeden hızla giriniz. Hem kelime öğreneceksiniz hem de klavyeden yazma hızınız gelişecektir. Doğru harfler için puan alacak, yanlış harfler karşılığında ise puan kaybedeceksiniz. Yazmanız gereken kelime aynı zamanda o anda ekranda yürümekte olan ilk kelimedir. Herhangi bir kelime ekranın sol duvarına çarparsa seans bitecektir.

21 11-) Kayan Sözcükler Oyunu Ekranda bir adet sabit kelime ve bu kelimeye ait kayan 3 adet şık görülecektir. Eğer ilk sözcük sabit kelimenin anlamı ise siz klavyeden a harfine, ikinci sözcük doğru ise b harfine, yok eğer son sözcük doğru seçenek ise c tuşuna basın. Doğru seçimlerde puan alacak, yanlış seçimlerde ise puan kaybedeceksiniz.

22 12-) Anagram Kelime Oyunu Bir adet harflerinin yerleri karıştırılmış sözcük göreceksiniz. Bu sözcük o anda seçili moda göre Türkçe, İspanyolca ya da İngilizce olabilir. Siz söcüğün doğrusunu klavyeden girin ve Enter tuşuna basın. Eğer doğru sözcük bulundu ise puan alacak, aksi takdirde puan kaybedeceksiniz.

23 Programda yer alan diğer menüler: Yazı Aile: Yazı ailesini seçer. Yazı Renk: Yazı rengini değiştirir. Yazı Zemin: Buton arkaplan rengini değiştirir. Süre: Slayt geçiş aralığını değiştirir. GC: Arka planda java sanal belleğini temizler. Eğer java belleği dolmuşsa temizler ve size bir mesaj sunar. Bellek zaten yeterli ise herhangi bir işlem yapmaz. Dur: O anda yürümekte olan bir süreç varsa durdurur.

24 Fon Müziği: Slayt süresince çalınan parçayı seçmemizi sağlar. Bu seçenek tıklanınca karşımıza dosya seçme aracı gelir. Bu aracı kullanarak bir wav veya midi dosyasını seçebiliriz. Eğer seçilen parça java ile uyumlu ise fon müziği değişecektir. Kullanıcı midi_27.mid adlı dosyayı fon müziği olarak seçiyor.

25 NOTLAR: Test sözcükleri veriutf dizininden almaktadır. Bu dizine yaptığınız her katkı hem sözcük testine, hem oyunlara direkt olarak yansımaktadır. Yalnız veriutf dizininde yer alan her dosyada en az sözcük bulunmalıdır. Aksi takdirde yedi seçenekli bir test oluşması zorlaşmaktadır. Bu nedenle yüklenemeyen bir dosyanız varsa içindeki kelimeleri dikkatle gözden geçirin. Sözcüklerin arasında eşittir işareti olmalıdır. Ayrıca veriutf dizinindeki dosyalar Türkçe-İngilizce=İspanyolca modundadır. Buna dikkat edilmeli bir de her bir dosyadaki sözcük sayısı en az civarında olmalıdır. İspanyolca-Türkçe sözcüğe kelime eklerken dilerseniz sadece İspanyolca=Türkçe modunu kullanabilirsiniz. Aynı şekilde Türkçe-İspanyolca sözcüğe kelime eklerken de dilerseniz sadece Türkçe=İspanyolca modunu kullanabilirsiniz. Sonuç olarak bu programı kullanarak hem İspanyolca, hem de İngilizce sözcük bilgimizi zevkli bir biçimde hızla artırabiliriz. Yazar: Murat inan

TÜRKÇE-İNGİLİZCE TEST PROGRAMI KULLANMA KILAVUZU

TÜRKÇE-İNGİLİZCE TEST PROGRAMI KULLANMA KILAVUZU TÜRKÇE-İNGİLİZCE TEST PROGRAMI KULLANMA KILAVUZU Türkçe-İngilizce arasında yaklaşık 11.000 kelime içeren sözcük testi programımızla karşınızdayız. Program ayrıca bir adet 11.000 kelimelik Türkçe-İngilizce

Detaylı

Discount Trke Ingilizce Szck Testi Programi latest free software download ]

Discount Trke Ingilizce Szck Testi Programi latest free software download ] Discount Trke Ingilizce Szck Testi Programi latest free software download ] Description: Öncelikle programin içinde yer alan parçalari siralayalim; 1-) Türkçe-Ingilizce/Ingilizce-Türkçe arasinda 11.000

Detaylı

Best T rk e Arap a ngilizce S zc k Testi Program

Best T rk e Arap a ngilizce S zc k Testi Program Best T rk e Arap a ngilizce S zc k Testi Program Öncelikle programın içinde yer alan parçaları sıralayalım; 1-) Türkçe-Arapça-İngilizce arasında 6800 kelimelik sözcük testi 2-) 11.000 kelimelik Türkçe-Arapça

Detaylı

()Discount) Trke Ispanyolca Ingilizce Szck Testi Programi full version software free download ]

()Discount) Trke Ispanyolca Ingilizce Szck Testi Programi full version software free download ] ()Discount) Trke Ispanyolca Ingilizce Szck Testi Programi full version software free download ] Description: Öncelikle programin içinde yer alan parçalari siralayalim; 1-) Türkçe-Ispanyolca-Ingilizce arasinda

Detaylı

Get Trke Japonca Ingilizce Szck Testi Programi computer software online ]

Get Trke Japonca Ingilizce Szck Testi Programi computer software online ] Get Trke Japonca Ingilizce Szck Testi Programi computer software online ] Description: Öncelikle programin içinde yer alan parçalari siralayalim; 1-) Türkçe-Japonca-Ingilizce arasinda 1300 kelimelik "sözcük

Detaylı

TÜRKÇE-JAPONCA-İNGİLİZCE TEST PROGRAMI KULLANMA KILAVUZU

TÜRKÇE-JAPONCA-İNGİLİZCE TEST PROGRAMI KULLANMA KILAVUZU TÜRKÇE-JAPONCA-İNGİLİZCE TEST PROGRAMI KULLANMA KILAVUZU Türkçe-Japonca-İngilizce arasında yaklaşık 1300 kelime içeren sözcük testi programımızla karşınızdayız. Program ayrıca bir adet 1300 kelimelik Türkçe-Japonca

Detaylı

++Review# Trke Japonca Ingilizce Szck Testi Programi free software download website for pc full version ]

++Review# Trke Japonca Ingilizce Szck Testi Programi free software download website for pc full version ] ++Review# Trke Japonca Ingilizce Szck Testi Programi free software download website for pc full version ] Description: Öncelikle programin içinde yer alan parçalari siralayalim; 1-) Türkçe-Japonca-Ingilizce

Detaylı

)(Discount Code` Trke Japonca Ingilizce Szck Testi Programi [free version]

)(Discount Code` Trke Japonca Ingilizce Szck Testi Programi [free version] )(Discount Code` Trke Japonca Ingilizce Szck Testi Programi [free version] Description: Öncelikle programin içinde yer alan parçalari siralayalim; 1-) Türkçe-Japonca-Ingilizce arasinda 1300 kelimelik "sözcük

Detaylı

Açılan programın pencere görünümü aşağıdaki gibidir. 2. Araç Çubuğundan kaydet düğmesi ile

Açılan programın pencere görünümü aşağıdaki gibidir. 2. Araç Çubuğundan kaydet düğmesi ile POWERPOINT PROGRAMI Powerpoint bir sunu hazırlama programıdır. Belirli bir konu hakkında bilgi vermek için, derslerle ilgili bir etkinlik hazırlamak için, dinleyicilere görsel ortamda sunum yapmak için

Detaylı

TEMEL BİLGİSAYAR. Ders Notları. Yrd. Doç. Dr. Seyit Okan KARA

TEMEL BİLGİSAYAR. Ders Notları. Yrd. Doç. Dr. Seyit Okan KARA TEMEL BİLGİSAYAR Ders Notları Yrd. Doç. Dr. Seyit Okan KARA Pencerenin ortasında bulunan beyaz sayfa, slayt tasarımında kullanacağımız sayfamızdır. Sol panelde bu slayt sayfasının küçültülmüş halde bir

Detaylı

Microsoft PowerPoint

Microsoft PowerPoint Microsoft PowerPoint GİRİŞ Microsoft Powerpoint bir sunum hazırlama programıdır. Microsoft Powerpoint sayesinde sunumlarınıza içerisinde ses,video,animasyon,grafik,resim,köprüler,web içerikleri ve çeşitli

Detaylı

Full Edition Trke Almanca ngilizce Szck Testi Program best buy software download ]

Full Edition Trke Almanca ngilizce Szck Testi Program best buy software download ] Full Edition Trke Almanca ngilizce Szck Testi Program best buy software download ] Description: Öncelikle programn içinde yer alan parçalar sralayalm; 1-) Türkçe-Almanca-ngilizce arasnda 7100 kelimelik

Detaylı

MENÜLER. Powerpoint 2007 de yedi temel menü vardır. Bunlar;

MENÜLER. Powerpoint 2007 de yedi temel menü vardır. Bunlar; MENÜLER Powerpoint 2007 de yedi temel menü vardır. Bunlar; GİRİŞ MENÜSÜ EKLE MENÜSÜ Slayt a görüntü eklemek için; Ekle menüsünden Resim ya da Küçük Resim Örneğin; Atatürk ile ilgili internetten 30 tane

Detaylı

POWER POINT SUNU PROGRAMI

POWER POINT SUNU PROGRAMI POWER POINT SUNU PROGRAMI Power Point bir Sunu (Slayt) programıdır. MS-Office uygulamasıdır ve Office CD sinden yüklenir. Programı çalıştırabilmek için; Başlat/Programlar/Microsoft Office/Microsoft Office

Detaylı

Ecat 8. Hakbim Bilgi İşlem A.Ş. Versiyon

Ecat 8. Hakbim Bilgi İşlem A.Ş. Versiyon Ecat 8 Hakbim Bilgi İşlem A.Ş. Versiyon 2015 01.01 1 Ecat8 Nedir? Firmaların elektronik yedek parça kataloğu ihtiyacını karşılamak için Hakbim Bilgi İşlem tarafından geliştirilmiş ve geliştirilmeye devam

Detaylı

T.C. istanbul ÜNiVERSiTESi ÖĞRENCi BiLGi SiSTEMi. ÖĞRETiM ELEMANI KULLANIM KILAVUZU

T.C. istanbul ÜNiVERSiTESi ÖĞRENCi BiLGi SiSTEMi. ÖĞRETiM ELEMANI KULLANIM KILAVUZU T.C. istanbul ÜNiVERSiTESi ÖĞRENCi BiLGi SiSTEMi ÖĞRETiM ELEMANI KULLANIM KILAVUZU 1 1. Sisteme Giriş Nokta Üniversite Otomasyonu sistemini kullanabilmek için öncelikle Windows işletim sisteminde bulunan

Detaylı

ÖĞRENME FAALİYETİ 3 ÖĞRENME FAALİYETİ 3

ÖĞRENME FAALİYETİ 3 ÖĞRENME FAALİYETİ 3 ÖĞRENME FAALİYETİ 3 ÖĞRENME FAALİYETİ 3 AMAÇ Bu öğrenme faaliyeti ile tasarım düzenlemelerini yapabileceksiniz. ARAŞTIRMA Tema ne demektir? Temayı oluşturan ögeler nelerdir? Araştırınız. Arka plan ne demektir?

Detaylı

GOOGLE DRİVE KULLANARAK FORM OLUŞTURMA

GOOGLE DRİVE KULLANARAK FORM OLUŞTURMA GOOGLE DRİVE KULLANARAK FORM OLUŞTURMA Google Docs yani Google Dokümanlar hizmeti bir süre önce Google Drive adlı bulut depolama hizmetinin içerisine alındı ve çok daha gelişerek yoluna devam etti. Google

Detaylı

08.11.2015 WORD KULLANIMI

08.11.2015 WORD KULLANIMI KELİME İŞLEMCİ-MİCROSOFT OFFİCE OFFICE DÜĞMESİ HIZLI ERİŞİM ARAÇ ÇUBUĞU MENÜLER ŞEKİL, RESİM EKLEME TABLO EKLEME ETKİNLİKLER 1 OFFICE DÜĞMESİ: Çalışmamız ile ilgili dosya işlemleri yapmamızı sağlar. Yeni

Detaylı

EBA Dosya Uygulaması Kullanıcı Kılavuzu ( W eb)

EBA Dosya Uygulaması Kullanıcı Kılavuzu ( W eb) EBA Dosya Uygulaması Kullanıcı Kılavuzu ( W eb) İçindekiler EBA Dosya Nedir?... 1 Kimler kullanabilir?... 2 Uygulama Ne işe Yarar?... 2 Sisteme internet üzerinden giriş nasıl yapılır?... 2 Yeni bir klasör

Detaylı

MS POWERPOINT 2010. Şekil 111 Powerpoint 2010 Programını Başlatmak

MS POWERPOINT 2010. Şekil 111 Powerpoint 2010 Programını Başlatmak MS POWERPOINT 2010 1.Giriş: PowerPoint, Windows ortamında çalışan bir sunu paket programıdır. Metin, taslak, çizim ve grafikler kullanılarak sunular, slaytlar, broşürler, bildiriler, konuşmacı notları

Detaylı

a. Giriş sekmesi: 1. Paragraf bölümünde Madde İşaretleri veya Numaralandırma seçeneklerinden istediğinize tıklayın.

a. Giriş sekmesi: 1. Paragraf bölümünde Madde İşaretleri veya Numaralandırma seçeneklerinden istediğinize tıklayın. Madde İmleri ve Numaralandırma Sıralı veya sırasız listeler oluşturmak için madde imleri ve numaralandırma seçeneğini kullanabilirsiniz. Madde İşaretli ve Numaralandırılmış Listeler Oluşturma Yazılı olan

Detaylı

Bloglar için en çok tercih edilen düzen 1.düzendir. Yani En son yazılarımın listesi. Sizlerde ödeviniz için bu düzeni seçebilirsiniz.

Bloglar için en çok tercih edilen düzen 1.düzendir. Yani En son yazılarımın listesi. Sizlerde ödeviniz için bu düzeni seçebilirsiniz. BLOG PROJE ÖDEVİ BLOG NASIL AÇILIR? 1.Adım: Kayıt Olma Üst menüde yer alan Kaydol butonuna basarak kayıt işlemini başlatın. Diğer bir seçenek ise Web Sitesi Oluştur butonuna basmak. İki butonda aynı yere

Detaylı

ÖĞRENME FAALİYETİ 1 ÖĞRENME FAALİYETİ 1

ÖĞRENME FAALİYETİ 1 ÖĞRENME FAALİYETİ 1 ÖĞRENME FAALİYETİ 1 ÖĞRENME FAALİYETİ 1 AMAÇ Bilgisayar ve elektronik tablolama yazılımı sağlandığında elektronik tablolama yazılımı çalışma alanı düzenlemelerini yapabileceksiniz. ARAŞTIRMA Güncel olarak

Detaylı

Kullanıcı Giriş Ekranı

Kullanıcı Giriş Ekranı KULLANIM KILAVUZU Kullanıcı Giriş Ekranı Programı ilk defa kurduysanız kullanıcı adınız ve şifreniz palmiye dir. Server a bağlanmak için server yazan kutuya tıklayınız. IP Numarası olarak Server IP Numarası

Detaylı

Modu l 8: Sunu Hazırlama

Modu l 8: Sunu Hazırlama Modu l 8: Sunu Hazırlama Hazırlayan: H.Hakan Çetinkaya Bu konu bittiğinde; Ms. PowerPoint programı hakkında kısaca bilgi edinecek, Ms. PowerPoint dosyalarını nasıl oluşturacağınızı ve nasıl kaydedeceğinizi

Detaylı

AEGEE-Eskişehir Online Web Yönetim Paneli ( WEBBY ) Yardım Dökümanı

AEGEE-Eskişehir Online Web Yönetim Paneli ( WEBBY ) Yardım Dökümanı AEGEE-Eskişehir Online Web Yönetim Paneli ( WEBBY ) Yardım Dökümanı Emre GÜLCAN IT Responsible & Web Admin AEGEE-Eskişehir emregulcan@gmail.com e_gulcan@hotmail.com 0535 729 55 20 1 1. YÖNETİM PANELİNE

Detaylı

UZAKTAN EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ (MMYO)EĞİTMEN YARDIM KILAVUZU

UZAKTAN EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ (MMYO)EĞİTMEN YARDIM KILAVUZU UZAKTAN EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ (MMYO)EĞİTMEN YARDIM KILAVUZU MERSİN, 2018 MERSİN MESLEK YÜKSEKOKULU ANA SAYFASI TANITIMI Mersin Meslek Yüksekokulu resmi web sitesine http://uzak4.mersin.edu.tr/index.php

Detaylı

Microsoft PowerPoint. Slayt Hazırlama. Nilgün Çokça

Microsoft PowerPoint. Slayt Hazırlama. Nilgün Çokça Microsoft PowerPoint Slayt Hazırlama Nilgün Çokça Microsoft PowerPoint İçindekiler Microsoft PowerPoint... 3 Slayt Açma... 3 İkinci Slayt Ekleme... 3 Slayt Düzeni... 4 Resim ya da Obje Ekleme... 6 Slayt

Detaylı

MEBWEB OKUL/KURUM WEB SİTELERİ KULLANIM KLAVUZU TEMEL İŞLEMLER

MEBWEB OKUL/KURUM WEB SİTELERİ KULLANIM KLAVUZU TEMEL İŞLEMLER MEBWEB OKUL/KURUM WEB SİTELERİ KULLANIM KLAVUZU TEMEL İŞLEMLER 1.WEB PANELE GİRİŞ www.okuladı.meb.k12.tr/mebpanel Resim1: Okul Web Siteleri Yönetim Paneli [MebWeb] Giriş Ekranı AÇIKLAMA: Okulunuzun web

Detaylı

VISION LINK PROGRAMINDA ŞANTİYE SINIRI VE BÖLGE UYARILARI NASIL KURULUR?

VISION LINK PROGRAMINDA ŞANTİYE SINIRI VE BÖLGE UYARILARI NASIL KURULUR? VISION LINK PROGRAMINDA ŞANTİYE SINIRI VE BÖLGE UYARILARI NASIL KURULUR? Vision Link Programında Şantiye Sınırı Uyarısı ve Bölge Uyarısı Oluşturma Adımları Vision Link te makinalarınızın çalıştığı yerde

Detaylı

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi. Moodle Uzaktan Eğitim Sistemi. Öğretim Elemanı Bilgilendirme Kılavuzu

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi. Moodle Uzaktan Eğitim Sistemi. Öğretim Elemanı Bilgilendirme Kılavuzu Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Moodle Uzaktan Eğitim Sistemi Öğretim Elemanı Bilgilendirme Kılavuzu 1. Moodle Uzaktan Eğitim Sistemine nasıl giriş yapılır? 2. Derse giriş yapma ve yeni bir sanal

Detaylı

Windows 10 için Java JDK 8 ve NetBeans IDE 8.2 Kurulumu Detaylı Anlatım

Windows 10 için Java JDK 8 ve NetBeans IDE 8.2 Kurulumu Detaylı Anlatım Windows 10 için Java JDK 8 ve NetBeans IDE 8.2 Kurulumu Detaylı Anlatım Merhaba arkadaşlar bu yazımızda sizlere windows 10 platforumunda java development kit (java geliştirme kiti) Java JDK nın kurulumundan

Detaylı

Eğitmen. Öğretmen/Eğitmen.

Eğitmen. Öğretmen/Eğitmen. Öğretmen/Eğitmen İçindekiler VeduBox İçeriği- Öğretmen... 3 Ana Sayfa... 3 Takvimim... 4 Takvimim... 4 Akademik Takvim... 4 Derslerim... 4 Ders Profili... 5 İçerik... 5 Duyurular... 7 Ödevler:... 8 Anketler...

Detaylı

DENEME SINAVI CEVAP ANAHTARI

DENEME SINAVI CEVAP ANAHTARI DENEME SINAVI CEVAP ANAHTARI ECDL BAŞLANGIÇ Bilgisayarı Kullanmak ve Dosyaları Yönetmek 1) Bilgisayar ı doğru şekilde kapatıp, açmak için uygun metodu uygulayınız.(bilgisayarı kapatın ve tekrar açın.)

Detaylı

NİTELİKLİ ELEKTRONİK SERTİFİKA KURULUM AŞAMALARI

NİTELİKLİ ELEKTRONİK SERTİFİKA KURULUM AŞAMALARI NİTELİKLİ ELEKTRONİK SERTİFİKA KURULUM AŞAMALARI Kurulum Aşamaları: 1. Java Kurulumu 2. E-imza Sürücülerinin İndirilmesi 3. Kart Okuyucu Kurulumu 4. Akıllı Kart Kurulumu 5. Sertifikayı Kullanıma Açma Bilgisayarların

Detaylı

PALET TEYİT EKRANI EĞİTİM NOTU

PALET TEYİT EKRANI EĞİTİM NOTU PALET TEYİT EKRANI EĞİTİM NOTU 1. Adım: Oturumu aç Butonunun üzerini tıklayın. 2. Adım: Kullanıcı adı ve parolanızı ilgili kutucuklara yazın ve Enter tuşuna basın. 3. Adım: 1 Kullanıcı adı ve şifrenizi

Detaylı

1. Bilgisayarınızda kullandığınız Web tarayıcı programını (Internet Explorer, Mozilla Firefox vb.) çalıştırınız.

1. Bilgisayarınızda kullandığınız Web tarayıcı programını (Internet Explorer, Mozilla Firefox vb.) çalıştırınız. Kurulum WEB UI Değerli Müşterimiz, Cihazınızın İnternet ayarlarını yapabilmek için lütfen aşağıdaki adımları takip ediniz. Öncelikle modem ve bilgisayarınız arasına lütfen bir Eternet (LAN) kablosu takınız.

Detaylı

Moodle MOODLE ÖĞRENCİ EL KİTABI HAZIRLAYAN ULAŞ REMZİ KORALAY

Moodle MOODLE ÖĞRENCİ EL KİTABI HAZIRLAYAN ULAŞ REMZİ KORALAY Moodle MOODLE ÖĞRENCİ EL KİTABI HAZIRLAYAN ULAŞ REMZİ KORALAY İÇİNDEKİLER 1. ÖĞRETİMİN AMAÇLARI 2. MOODLE NEDİR? 3. MODDLE YAZILIMINA ÖDEV EKLEME-İNDİRME 4. MOODLE YAZILIMINA VİDEO EKLEME-İNDİRME 5. MOODLE

Detaylı

Toplu Kayıt Kullanıcı Kitapçığı

Toplu Kayıt Kullanıcı Kitapçığı OnSync Web Toplantı, Sanal Sınıf, Web ve Video Toplantı Servisi Toplu Kayıt Kullanıcı Kitapçığı 1 Öncelikle Etgi Grup u tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. OnSync sistemine giriş yapmadan önce toplu

Detaylı

Her bir ofis programının olduğu gibi FrontPage inde bir dosya uzantısı vardır. Bunlar *.html veya *.htm dosya uzantılarıdır.

Her bir ofis programının olduğu gibi FrontPage inde bir dosya uzantısı vardır. Bunlar *.html veya *.htm dosya uzantılarıdır. FrontPage Nasıl Kullanılır? 1 Giriş FrontPage programı kolay şekilde web siteler hazırlayabileceğiniz ofis yazılımlarından birisidir. Hiçbir kod bilgisi gerektirmeden tasarımlarını kolay şekilde yapabileceğini

Detaylı

POWER POINT 2007. Power Point ile Çalışmaya Başlamak

POWER POINT 2007. Power Point ile Çalışmaya Başlamak POWER POINT 2007 Power Point ile Çalışmaya Başlamak PowerPoint Nedir? PowerPoint; hareketli metin, resim, grafik veya tablolar gibi nesneler içeren, slaytları hazırlayarak sunu oluşturmamızı sağlayan bir

Detaylı

GOSS SORU BANKASI ÖNERİ HAVUZU OLUŞTURMA KILAVUZU

GOSS SORU BANKASI ÖNERİ HAVUZU OLUŞTURMA KILAVUZU SPARK Bilgi İşlem Sistemleri A.Ş. Tarih:2011-02-04 Sayfa:1 T. C. BAŞBAKANLIK DENİZCİLİK MÜSTEŞARLIĞI DENİZ ULAŞTIRMASI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ GOSS SORU BANKASI ÖNERİ HAVUZU OLUŞTURMA KILAVUZU Sürüm: V-2011/1

Detaylı

5.Slayt ana hat görünümü 6.Görev bölmesi penceresi 7.Not alanı 8.Durum çubuğu

5.Slayt ana hat görünümü 6.Görev bölmesi penceresi 7.Not alanı 8.Durum çubuğu MS POWERPOINT 2010 PowerPoint, Windows ortamında çalışan bir sunu paket programıdır. Metin, taslak, çizim ve grafikler kullanılarak sunular, slaytlar, broşürler, bildiriler, konuşmacı notları ve taslaklar

Detaylı

www.elektrikogretmenleri.com

www.elektrikogretmenleri.com FIREWORKS (MENU OLUŞ TURMA) 1 Önce Başlat menüsü Programlar Adobe Web Premium CS3 Adobe Fireworks CS3 kısayol simgesi ile Fireworks programı açılır. 2 Fireworks programı açıldığında Karşımıza gelen Yeni

Detaylı

BİLGİSAYARDA OFİS PROGRAMLARI BİÇİMLENDİRME

BİLGİSAYARDA OFİS PROGRAMLARI BİÇİMLENDİRME BİLGİSAYARDA OFİS PROGRAMLARI BİÇİMLENDİRME Büro Yönetimi Öğretmeni Fatma GEZ BİÇİMLENDİRME Yazmış olduğumuz metinleri farklı boyut, renk, yazı tipi vb. özelliklerde yazabilmek için biçimlendirme işlemi

Detaylı

Hukuk Parter Rapor Modülü (Q-Biz Viewer) Kullanım Klavuzu

Hukuk Parter Rapor Modülü (Q-Biz Viewer) Kullanım Klavuzu Hukuk Parter Rapor Modülü (Q-Biz Viewer) Kullanım Klavuzu Hukuk Partner Rapor Modülü (Q-Biz Viewer) Kullanım Klavuzu İÇİNDEKİLER Hukuk Partner Rapor Modülü... 3 Bir Raporu Çalıştırmak... 4 Rapor Serbest

Detaylı

MAC İşletim Sistemine Sahip Makineler İçin Elektronik İmza Kurulumu

MAC İşletim Sistemine Sahip Makineler İçin Elektronik İmza Kurulumu MAC İşletim Sistemine Sahip Makineler İçin Elektronik İmza Kurulumu MAC İşletim Sistemine Sahip Makineler İçin Elektronik İmza Kurulumu nda, aşağıdaki adımlar sırası ile takip edilmelidir. 1 - MAC İçin

Detaylı

Metin İşlemleri, Semboller

Metin İşlemleri, Semboller Ankara Üniversitesi Nallıhan Meslek Yüksekokulu Metin İşlemleri, Semboller NBP108 - GRAFİK ANİMASYON il Öğr.Gör. Salih ERDURUCAN 1 / 13 3. METİN İŞLEMLERİ 3.1. Metin Aracı Animasyon yazılımı yazı yazmak

Detaylı

Donatlar-NotePad DONATILAR

Donatlar-NotePad DONATILAR Donatlar-NotePad DONATILAR Donatılar işletim sistemiyle birlikte gelen programların yer aldığı bölümdür. Bu programlara Başlat-Tüm Programlar- Donatılar adımlarıyla ulaşılır. Not Defteri (Notepad) Sadece

Detaylı

Kurumsal Grup E-Posta Eğitim Dokümanı

Kurumsal Grup E-Posta Eğitim Dokümanı Kurumsal Grup E-Posta Eğitim Dokümanı Bu Eğitim Dokümanı Bilişim Merkezi Modelleme Grubu Öğrencileri Tarafından Hazırlanmıştır. İçindekiler Kurumsal Grup E-Posta Nedir?... 2 Amaçlar... 3 1. Liste Talebinde

Detaylı

İçindekiler. Akıllı Tahta Uygulaması (ATU) Kullanma Kılavuzu. İçindekiler. Bölüm 1: Uygulama Hakkında Genel bilgi 2

İçindekiler. Akıllı Tahta Uygulaması (ATU) Kullanma Kılavuzu. İçindekiler. Bölüm 1: Uygulama Hakkında Genel bilgi 2 İçindekiler 1 İçindekiler Bölüm 1: Uygulama Hakkında Genel bilgi 2 Bölüm 2: Akıllı Tahta Uygulamasının Yüklenmesi Akıllı Tahta Uygulaması nı yükleme 3 Akıllı Tahta Uygulaması nı kaldırma 3 Akıllı Tahta

Detaylı

Açılan penceren gerekli ayarlamalar yapılarak sayfa numaraları görüntülenir.

Açılan penceren gerekli ayarlamalar yapılarak sayfa numaraları görüntülenir. Sayfa numarası ekleme: Ekle menüsünden sayfa numaraları seçeneğine tıklandığında Açılan penceren gerekli ayarlamalar yapılarak sayfa numaraları görüntülenir. Tarih ve saat ekleme: Ekle menüsünden Tarih

Detaylı

Copyright 2017 HP Development Company, L.P.

Copyright 2017 HP Development Company, L.P. Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2017 HP Development Company, L.P. Bu belgede yer alan bilgiler önceden bildirilmeden değiştirilebilir. HP ürünleri ve hizmetlerine ilişkin garantiler, bu ürünler ve hizmetlerle

Detaylı

BİLGİSAYAR PROGRAMLAMA. Yrd. Doç. Dr. Beytullah EREN beren@sakarya.edu.tr 0264 295 5642

BİLGİSAYAR PROGRAMLAMA. Yrd. Doç. Dr. Beytullah EREN beren@sakarya.edu.tr 0264 295 5642 BİLGİSAYAR PROGRAMLAMA Yrd. Doç. Dr. Beytullah EREN beren@sakarya.edu.tr 0264 295 5642 EXCEL DE GRAFİK UYGULAMA GRAFİKLER Grafikler, çok sayıda verinin ve farklı veri serileri arasındaki ilişkinin anlaşılmasını

Detaylı

Hizalama Word dokümanlarınızda oluşturduğunuz veya oluşturacağınız metinlerin hizalamasını yapabilirsiniz. Bu işlem için:

Hizalama Word dokümanlarınızda oluşturduğunuz veya oluşturacağınız metinlerin hizalamasını yapabilirsiniz. Bu işlem için: Biçimleme Metin biçimleme Hizalama Word dokümanlarınızda oluşturduğunuz veya oluşturacağınız metinlerin hizalamasını yapabilirsiniz. Bu işlem için: 1. Hizalamak istediğiniz metni seçin. 2. Giriş sekmesini

Detaylı

Video Hazırlama Programı ile Öğretim Materyali Oluşturulması

Video Hazırlama Programı ile Öğretim Materyali Oluşturulması Öğretim Teknolojileri Destek Ofisi Instructional Technology Support Office Video Hazırlama Programı ile Öğretim Materyali Oluşturulması Orta Doğu Teknik Üniversitesi Middle East Technical University İletişim

Detaylı

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ WEBMAIL KULLANIM KLAVUZU

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ WEBMAIL KULLANIM KLAVUZU ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ WEBMAIL KULLANIM KLAVUZU Üniversitemiz Webmail servisi yenilenmiş olup Roundcube webmail üzerinden servis vermeye başlamıştır. Daha önce kullanılan SquirrelMail servisi https://oldwebmail.cankaya.edu.tr/

Detaylı

www.wikispaces.com Kullanım Kılavuzu

www.wikispaces.com Kullanım Kılavuzu www.wikispaces.com Kullanım Kılavuzu İnternet tarayıcınıza(internet Explorer vb.) www.wikispaces.com adresini yazıp enter tuşuna bastığınızda yukarıdaki ekranla karşılaşacaksınız. Önceden oluşturmuş olduğunuz

Detaylı

Cihazınızın İnternet ayarlarını yapabilmek için lütfen aşağıdaki adımları takip ediniz;

Cihazınızın İnternet ayarlarını yapabilmek için lütfen aşağıdaki adımları takip ediniz; Kurulum WEB UI Değerli Müşterimiz, Cihazınızın İnternet ayarlarını yapabilmek için lütfen aşağıdaki adımları takip ediniz; Öncelikle modem ve bilgisayarınız arasına lütfen bir Ethernet (LAN) kablosu takınız.

Detaylı

T.C. İçişleri Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı. Evrak Logo Ekleme Kılavuzu. Kasım 2012

T.C. İçişleri Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı. Evrak Logo Ekleme Kılavuzu. Kasım 2012 T.C. İçişleri Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı Evrak Logo Ekleme Kılavuzu Kasım 2012 İçerik 1 Birim Logosu Kayıt İşlemleri... 3 1.1 Tek Logo Ekleme İşlemleri... 4 1.1.1 Logo Pozisyonu :... 5 1.1.2

Detaylı

BİLGİSAYARDA OFİS PROGRAMLARI NESNE İŞLEMLERİ

BİLGİSAYARDA OFİS PROGRAMLARI NESNE İŞLEMLERİ BİLGİSAYARDA OFİS PROGRAMLARI NESNE İŞLEMLERİ Büro Yönetimi Öğretmeni Fatma GEZ RESİM EKLEME RESİM EKLEME Kelime işlemci programı, hazırlamış olduğumuz belgenin istenilen yerine resim ekleme özelliğine

Detaylı

YENİ DÜNYALAR REKLAM POWERLED KULLANIM KILAVUZU

YENİ DÜNYALAR REKLAM POWERLED KULLANIM KILAVUZU YENİ DÜNYALAR REKLAM POWERLED KULLANIM KILAVUZU 1- Kayan yazı tabelasının enerji kablosuna 220V enerji veriniz. Tabelada daha önce yazılmış bilgiler varsa ekranda akmaya başlayacaklardır. 2- Kayan yazı

Detaylı

SAP ÜRETİM TEYİT EKRANI EĞİTİM NOTU

SAP ÜRETİM TEYİT EKRANI EĞİTİM NOTU SAP ÜRETİM TEYİT EKRANI EĞİTİM NOTU 1. Adım: Oturumu aç Butonunun üzerini tıklayın. 2. Adım: Kullanıcı adı ve parolanızı ilgili kutucuklara yazın ve Enter tuşuna basın. 3. Adım: 1 Kullanıcı adı ve şifrenizi

Detaylı

OKUL HABER EKLEME MODÜLÜ TANITIM DOSYASI. Okul haberlerinizi ilçemiz web sitesinde yayınlayabilmek için aşağıdaki adımları uygulamanız gerekmektedir.

OKUL HABER EKLEME MODÜLÜ TANITIM DOSYASI. Okul haberlerinizi ilçemiz web sitesinde yayınlayabilmek için aşağıdaki adımları uygulamanız gerekmektedir. OKUL HABER EKLEME MODÜLÜ TANITIM DOSYASI Okul haberlerinizi ilçemiz web sitesinde yayınlayabilmek için aşağıdaki adımları uygulamanız gerekmektedir. http://maltepe.meb.gov.tr/mebpanel adresine giriniz.

Detaylı

MEBİS Kullanım Kılavuzu. Öğrenci. 2013-2015 - İstanbul Medipol Üniversitesi

MEBİS Kullanım Kılavuzu. Öğrenci. 2013-2015 - İstanbul Medipol Üniversitesi MEBİS Kullanım Kılavuzu Öğrenci 2013-2015 - İstanbul Medipol Üniversitesi İçindekiler 1. Uzem 1. Uzem Seçili haftaya öğretim elemanının eklediği bir canlı ders varsa dersin başlığı üzerine tıklayınız açılan

Detaylı

AYBEL YAZILIM E-REÇETE PROGRAMI

AYBEL YAZILIM E-REÇETE PROGRAMI AYBEL YAZILIM E-REÇETE PROGRAMI İŞYERİ HEKİMLERİNİN YAPMASI GEREKEN İŞLEMLER E-REÇETE YAZABİLMELERİ İÇİN - E-imza sahibi olmak, Elektronik imza (e-imza) usb dongle cihazınızın bilgisayarınıza tanıtılması

Detaylı

Prezi kullanım hatırlatmaları

Prezi kullanım hatırlatmaları Prezi kullanım hatırlatmaları Prezi bize daha ilgi çekici sunumları hazırlama olanağı sunan çevrimiçi bir araç. edu uzantılı e-posta adresiyle alınan üyelikler daha kapsamlı özelliklere sahip. Hesabımızı

Detaylı

DENEME SINAVI. ECDL BAŞLANGIÇ Hesap Tablosu

DENEME SINAVI. ECDL BAŞLANGIÇ Hesap Tablosu DENEME SINAVI ECDL BAŞLANGIÇ Hesap Tablosu 1. Hesap Çizelgesi (Microsoft Office - Excel) uygulamasını açınız. Başlat > Programlar > Microsoft Office > Microsoft Office Excel 2003 yolu izlenerek Excel programı

Detaylı

CAMPUSIUM UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU

CAMPUSIUM UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU CAMPUSIUM UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU YÖNETİM PANELİ 1-Kategori Tanımlama: Sistemde öncelikle kategori eklemelisiniz. Kategori eklemek için işlemler menüsünden kategoriler sekmesini tıklayınız.

Detaylı

TEMEL SUNUM İŞLEMLERİ SUNUMA SES, VIDEO EKLEME SUNUM TASARIMI ANİMASYONLAR SLAYT GEÇİŞİ KÖPRÜ KAYDETME SUNUM TASARIM TEKNİKLERİ ETKİNLİKLER

TEMEL SUNUM İŞLEMLERİ SUNUMA SES, VIDEO EKLEME SUNUM TASARIMI ANİMASYONLAR SLAYT GEÇİŞİ KÖPRÜ KAYDETME SUNUM TASARIM TEKNİKLERİ ETKİNLİKLER 1 TEMEL SUNUM İŞLEMLERİ SUNUMA SES, VIDEO EKLEME SUNUM TASARIMI ANİMASYONLAR SLAYT GEÇİŞİ KÖPRÜ KAYDETME SUNUM TASARIM TEKNİKLERİ ETKİNLİKLER 2 Sunu: Belli bir konunun resim, grafik, metin, ses ve görüntüler

Detaylı

ÖĞRENME FAALİYETİ 2 ÖĞRENME FAALİYETİ 2

ÖĞRENME FAALİYETİ 2 ÖĞRENME FAALİYETİ 2 ÖĞRENME FAALİYETİ 2 ÖĞRENME FAALİYETİ 2 AMAÇ Bilgisayar ve elektronik tablolama yazılımı sağlandığında elektronik tablolama yazılımında veri girme, veri seçme, satır ve sütun işlemlerini yapabileceksiniz.

Detaylı

WORDPRESS İLE BLOG TASARLAMA REHBERİ İçindekiler

WORDPRESS İLE BLOG TASARLAMA REHBERİ İçindekiler WORDPRESS İLE BLOG TASARLAMA REHBERİ İçindekiler 1. Başlarken 2. Blogunuzu gösterme 3. Yaz ekranındandaki öğeler ve yeni kayıt ekleme 4. Resim ekleme 5. Video ekleme 6. Yeni sayfa ekleme 7. Bağlantı ekleme

Detaylı

NPratik Yazılım Kurulum Kılavuzu. Yedekleme İşlemi

NPratik Yazılım Kurulum Kılavuzu. Yedekleme İşlemi NPratik Yazılım Kurulum Kılavuzu Herhangi bir neden ile bilgisayarınızı formatlamadan önce NPratik Yazılım Verilerinizi yedeklemeniz gerekmektedir. Programı ilk defa kuruyorsanız NPratik Yazılım Kurulum

Detaylı

Buy Trke Japonca ngilizce Szck Testi Program free software download for pc windows xp ]

Buy Trke Japonca ngilizce Szck Testi Program free software download for pc windows xp ] Buy Trke Japonca ngilizce Szck Testi Program free software download for pc windows xp ] Description: Öncelikle programn içinde yer alan parçalar sralayalm; 1-) Türkçe-Japonca-ngilizce arasnda 1300 kelimelik

Detaylı

SAB 103 TEMEL BİLGİSAYAR KULLANIMI

SAB 103 TEMEL BİLGİSAYAR KULLANIMI SAB 103 TEMEL BİLGİSAYAR KULLANIMI Kelime İşlemci - Word Prof.Dr. Fatih TANK Ankara Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Sigortacılık ve Aktüerya Bilimleri Bölümü Prof.Dr. Fatih TANK - Temel - Ders

Detaylı

düğmesine ile bir sayfa yukarıya, düğmesi ile bir sayfa aşağı gidebilirsiniz.

düğmesine ile bir sayfa yukarıya, düğmesi ile bir sayfa aşağı gidebilirsiniz. Metin işlemleri Bu bölümde belgenizde değişiklik veya düzenleme yapmak istediğinizde ihtiyaç duyacağınız işlemler ile metin girişini kolaylaştıracak araçlara yer verilmiştir. Dolaşma Belge içinde dolaşmak

Detaylı

POWERPOINT KULLANIMI

POWERPOINT KULLANIMI TEMEL SUNUM İŞLEMLERİ SUNUMA SES, VIDEO EKLEME SUNUM TASARIMI ANİMASYONLAR SLAYT GEÇİŞİ KÖPRÜ KAYDETME SUNUM TASARIM TEKNİKLERİ ETKİNLİKLER Powerpoint 2003 Uzantısı.doc Powerpoint 2007/2010 Uzantısı.docx

Detaylı

Review Trke ngilizce Szck Testi Program cheap software online uk ]

Review Trke ngilizce Szck Testi Program cheap software online uk ] Review Trke ngilizce Szck Testi Program cheap software online uk ] Description: Öncelikle programn içinde yer alan parçalar sralayalm; 1-) Türkçe-ngilizce/ngilizce-Türkçe arasnda 11.000 kelimelik "sözcük

Detaylı

MS WORD 4.BÖLÜM. Bölüm Adı: NESNE EKLEME Bölümün Amacı: Belgeye nesne ekleme işlemlerini gerçekleştirmek.

MS WORD 4.BÖLÜM. Bölüm Adı: NESNE EKLEME Bölümün Amacı: Belgeye nesne ekleme işlemlerini gerçekleştirmek. MS WORD 4.BÖLÜM Bölüm Adı: NESNE EKLEME Bölümün Amacı: Belgeye nesne ekleme işlemlerini gerçekleştirmek. Neler Öğreneceksiniz? Bu bölümü bitiren kişi: 1. Ekle sekmesini tanır. 2. Kapak sayfası oluşturabilir.

Detaylı

Linux Kurulumu (Sürüm 1.52) İçindekiler

Linux Kurulumu (Sürüm 1.52) İçindekiler Linux Kurulumu (Sürüm 1.52) İçindekiler 1. Kurulum Başlangıcı 2. Kurulum Yönergeleri 3. Uygulama Çalıştırma Yönergeleri 4. Uygulama Kaldırma 5. Notlar 6. Ek: Sürüm 1.5.2 7. Logoların değiştirilmesi 8.

Detaylı

ÖĞRENCİ BİLGİ EKRANI )ZORUNLU DERSLER )ÜST DÖNEM DERSLERİ )BAŞARILI OLUNAN DERSLER )SEÇMELİ DERSLER...

ÖĞRENCİ BİLGİ EKRANI )ZORUNLU DERSLER )ÜST DÖNEM DERSLERİ )BAŞARILI OLUNAN DERSLER )SEÇMELİ DERSLER... ÖĞRENCİ BİLGİ EKRANI... 2 1)ZORUNLU DERSLER... 5 2)ÜST DÖNEM DERSLERİ... 7 3)BAŞARILI OLUNAN DERSLER... 8 4)SEÇMELİ DERSLER... 9 5)PROGRAM DIŞI DERSLER... 10 6)DERS SEÇİMİ KAYDETME VE DANIŞMANA GÖNDERME...

Detaylı

POWERPOINT 2010 KULLANIMI

POWERPOINT 2010 KULLANIMI Modül 7 MODÜL 7 POWERPOINT 2010 KULLANIMI TEMEL SUNUM İŞLEMLERİ SUNUMA SES, VIDEO EKLEME SUNUM TASARIMI ANİMASYONLAR SLAYT GEÇİŞİ KÖPRÜ KAYDETME SUNUM TASARIM TEKNİKLERİ ETKİNLİKLER Powerpoint 2003 Uzantısı.doc

Detaylı

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENME VE İÇERİK YÖNETİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENME VE İÇERİK YÖNETİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU moodle.baskent.edu.tr BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENME VE İÇERİK YÖNETİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU Hazırlayan: Yrd. Doç. Dr. Halil Ersoy BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ İİBF / TEKNOLOJİ VE BİLGİ YÖNETİMİ BÖLÜMÜ BİLGİ

Detaylı

Windows Live Movie Maker

Windows Live Movie Maker Windows Live Movie Maker Nedir? Movie Maker ile, bilgisayarınızda yer alan fotoğraf ve videolarınızı kullanarak, bunlar üzerinde düzenlemeler, değişiklikler yapabilir, müzik dosyaları ekleyebilir, mikrofon

Detaylı

Kişisel Web Sayfası Tasarım Sistemi

Kişisel Web Sayfası Tasarım Sistemi Kişisel Web Sayfası Tasarım Sistemi Kullanım Kılavuzu Faik Demirbaş Ankara 2010 2 Kişisel Web Sayfası Tasarım Sistemi İçindekiler Giriş... 3 Kişisel Web Sayfası Tasarım Sistemine Giriş... 3 Menü İşlemleri...

Detaylı

IOF Eventor için Sporcu Kılavuzu

IOF Eventor için Sporcu Kılavuzu IOF Eventor için Sporcu Kılavuzu İçindekiler Sporcu İçin Kullanıcı Hesabı Oluşturma Profilimi düzenle Herkese açık profilini görüntüle Profil metninizi düzenleyin Fotoğrafınızı değiştirme / Ekleme Yarışmalarımı

Detaylı

SATIŞ EKRANININ KULLANIMI:

SATIŞ EKRANININ KULLANIMI: , Teperes KULLANIM PROGRAMI ÇALIŞTIRMAK: Programı çalıştırmak için masa üstündeki, Teperes Sale simgesine çift tıklayınız. Açılan pencerede işlem yapılacak P.O.S u ( point tof sale) seçiniz ve satış görünümüne

Detaylı

WORD KULLANIMI

WORD KULLANIMI KELİME İŞLEMCİ-MİCROSOFT OFFİCE q OFFICE DÜĞMESİ q HIZLI ERİŞİM ARAÇ ÇUBUĞU q MENÜLER q ŞEKİL, RESİM EKLEME q TABLO EKLEME q ETKİNLİKLER 1 OFFICE DÜĞMESİ: Çalışmamız ile ilgili dosya işlemleri yapmamızı

Detaylı

Avrasya Üniversitesi. Tuncay AYDEMİR

Avrasya Üniversitesi. Tuncay AYDEMİR Avrasya Üniversitesi Moodle Sistemi Kullanım Klavuzu Hazırlayan Tuncay AYDEMİR Moodle Nedir? Moodle; Öğrenci eğitimci arasında internet ortamında paylaşımların yapılabilmesini sağlayan bir sistemdir. Eğitimci

Detaylı

Elektra Raporlama Sistemi Sunumu

Elektra Raporlama Sistemi Sunumu Elektra Raporlama Sistemi Sunumu Raporlama Araçları Açıklamaları: 1-Seçilen nesneyi raporlar. 2-Yeni boş bir rapor eklemeyi sağlar. 3-Seçilen raporları düzenlemeyi sağlar. 4-Seçilen raporu siler. 5-Seçilen

Detaylı

Bölüm 4 Microsoft Power Point Sunum Hazırlama

Bölüm 4 Microsoft Power Point Sunum Hazırlama Bölüm 4 Microsoft Power Point Sunum Hazırlama 4.1 POWERPOINT Sunu Programı Giriş Power Point sunu hazırlama programı, bir konu hakkında bilgi vermek veya herhangi bir ürünü tanıtmak gibi istenen anlatımları

Detaylı

TAKSİ-DURAK MÜŞTERİ TAKİP PROGRAMI

TAKSİ-DURAK MÜŞTERİ TAKİP PROGRAMI TAKSİ-DURAK MÜŞTERİ TAKİP PROGRAMI Bu programa müşterilerinizi ekleyerek müşterilerinizin listesini takip edebilirsiniz, aynı zamanda müşterilerinize sms gönderebilir ve arayan müşterilerinizin listesini

Detaylı

POWER POİNT 2007 DERS NOTLARI

POWER POİNT 2007 DERS NOTLARI POWER POİNT 2007 DERS NOTLARI Power Point sunu yapmak için kullanılan bir programdır. İçerisindeki slaytlar çoğaltıltıp düzenlenerek sunu gerçekleştirilir. Bir Power Point 2007 programının dosya uzantısı

Detaylı

Ecza Depolarına Ait E-Fatura Aktarım Modülü

Ecza Depolarına Ait E-Fatura Aktarım Modülü Bilge Elektronik Ltd. Şti. Eczanem Otomasyon Sistemi Ecza Depolarına Ait E-Fatura Aktarım Modülü 1 1. SELÇUK/AS/NEVZAT/DİLEK Ecza Depoları E-Fatura Aktarımı.. 3 2. HEDEF Ecza Deposu E-Fatura Aktarımı..

Detaylı

Trakya Üniversitesi Personel Web Sayfası Düzenleme Kılavuzu

Trakya Üniversitesi Personel Web Sayfası Düzenleme Kılavuzu Trakya Üniversitesi Personel Web Sayfası Düzenleme Kılavuzu Trakya Üniversitesi Web Anasayfası nda Kullanıcı Girişi tıklanır. Karşınıza Tek Noktadan Erişim sağlamak için giriş yapacağınız ekran gelir.

Detaylı

MEKAN TAKİP UYGULAMASI

MEKAN TAKİP UYGULAMASI Imona Technologies Ltd. www.imona.com ITU Ayazaga Kampusu, Teknokent ARI-3, No: B204-2, 34469, Maslak, Istanbul, Turkey Tel: +90 212 366 57 46 Fax: +90 212 366 5802 MEKAN TAKİP UYGULAMASI Sosyal Görüntü

Detaylı

PowerPoint 2010 Sunu Hazırlama Programı

PowerPoint 2010 Sunu Hazırlama Programı 1 PowerPoint 2010 Sunu Hazırlama Programı 1-PowerPoint i Tanıyalım 2-PowerPoint programını açmak 3-Slayt Kavramı ve yeni slaytlar ekleme 4-Slayt Düzeni işlemleri 5-Slayt Tasarımı 6-Slayt geçişleri 7-Animasyonlar

Detaylı

Admin. Admin.

Admin. Admin. Admin İçindekiler VeduBox Admin... 3 Ana Sayfa... 3 Ayarlar... 3 Genel... 3 Ödeme... 4 Ders... 4 Sms-Email... 4 Diğer... 5 Şube Yetkilileri... 5 Öğretmenler... 5 Kullanıcı İşlemleri... 5 Şubeler... 5 Şube

Detaylı

Milli Eğitim Bakanlığının meb.k12.tr Uzantılı e-posta Adresleri için Outlook Ayarları 1. Adım: Öncelikle Outlook Express programını çalıştırmak için başlat menüsünden Tüm Programlar a gelinir. Buradan

Detaylı