Üçüncü Ders: Hedef Kitle

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Üçüncü Ders: Hedef Kitle"

Transkript

1 103 Üçüncü Ders: Hedef Kitle

2 Kayıp Balık Nemo ya Etrafı Tanıtmak

3 Pazarlamanın en temel gerçeklerinden birisi de hedef kitlenizin doğru olduğu kadar başarınızın da mümkün olduğudur. Hedef kitle, stratejinizin yaşayacağı akvaryumdur. Akvaryumun köşelerini, diplerindeki dolambaçları ve dehlizleri strateji balığınız ne kadar iyi tanırsa o kadar yaşam şansı ve standartları yükselir. Kayıp Balık Nemo nun aslında kaybolmadığını düşünün. Hedef kitlenizi ne kadar doğru ve gerçekçi bir şekilde tanırsanız kayıp balığınız da o kadar yaşadığı yere hakim olacaktır. Pazarın sonsuz okyanusunda onlarca farklı faunanın arasında başarılı olmak istiyorsanız Nemo ya etrafı tanıtmak ve hedef kitlenizin mahiyetini ona anlatmak zorundasınız. Hedef kitle, günümüzde içerik pazarlaması söz konusu olduğunda çok daha detaylı ve geniş kapsamlı bir anlam ifade ediyor. İçerik pazarlaması hedef kitleyi size açacak bir anahtar olarak düşünülürse, elinizdeki anahtarın geçerliliğinin sizin de başarınızı belirleyen bir kıstas olduğu anlaşılabilir. Hedef kitle, içerik pazarlamasının başat elementlerinden bir tanesi. Suya bırakacağınız balığınızın zorlu ekosistemde var olabilmesi için yaşam süreceği çevreyi tanıması bir şart. İçerik 101 in bu bölümünde sizlere balığınızın Kayıp Balık Nemo konumuna gelmemesi için gerekli detay ve püf noktalarını anlatacağız. İçerik pazarlama stratejisinin başarılı olup denizlerin efendisi olmasını isteyen herkes için hedef kitle büyük önem taşıyor. Suyun yüzeyindeki koşulları ve derinliklerindeki yaşamı keşfetmek içerik pazarlamanıza başlangıçtan itibaren verimli bir yön vermenizi sağlayacak. Niche leri, yaşama elverişliliği, idealleri, avatarları ile hedef kitle ekosisteminde kayıp balık Nemo ya etrafı tanıtmak için ihtiyaç duyacağınız ipuçlarını, teçhizatı ve püf noktalarını İçerik 101: Hedef Kitle de bulabilirsiniz.

4 Balık hafızasının yaygın olarak speküle edildiği günümüzde İçerik 101: Hedef Kitle nin kalıcılığının tadını çıkartın. Macera başlasın!

5 Pazarlamada Bir Fransız Tatlısı: Niche

6 Nedir? Rock müzik bir niche tir. Bono Kulağa ilk seferde fiyakalı bir Fransız tatlısı gibi gelse de niche esas itibariyle sunduğunuz ürünün ve içeriğin odaklandığı pazara verilen addır. Niche sunacağınız ürünün ve içeriğin biçimini, üslubunu ve dilini belirleyen en önemli kıstastır. Ne Değildir? Niche demografi demek değildir. Yani kadınlar diye bir niche ten söz edemezsiniz. Niche pazar içerisinde spesifik ve belirgin bir segmentten oluşmalıdır. Yani kadınlar bir niche olamaz ama üniversitede okuyan, spor yapan kadınlar bir niche tir. Geçmişte geniş kitlelere hitap eden ürünler için ana akım niche tanımı kullanılmış olsa da günümüzdeki pratik ve teoride niche sınırları belirginleştirilmiş ve altı detaylarla doldurulabilecek pazar olarak değerlendirilmektedir. Niche bu nedenle hakkında herhangi bir detayın söylenemeyeceği belirsiz bir demografik özellik değildir.

7 Ne İşe Yarar? Bir pazarda herkese ulaşmak isterseniz sonucunda kimseye ulaşamazsınız. Herkese hitap eden tanımı aslında büyük bir yanılsamadır. Çünkü herkesin beğenisi ve arzuları farklıdır. Beğeniler ve arzular söz konusu olduğunda belirli segmentlerin birbirlerine yakın arzu ve beğeniler taşıdığını söylemek mümkündür. Bu noktada niche devreye girer. Niche lere dayanarak pazardaki belirli bir kesimin beğeni ve arzularına uygun bir dil takınmanız mümkündür. Niche bu nedenle pazarlamada olduğu gibi içerik pazarlamasında da göz önünde bulundurmanız gereken bir gerçekliktir. Hazırlayıp sunacağınız içeriği kesinlikle öncesinde bir niche e göre konumlandırmalısınız. Bu sayede içeriğiniz daha çok beğeni toplayacak ve içeriğinize daha fazla sahip çıkılacaktır. Ne Yapmalı? Belirleyeceğiniz niche in olabildiğince detaylı ve dar olması sizin yararınıza olacaktır. Bu sayede hitap ettiğiniz kesimin beğenilerini, ihtiyaçlarını belirlemek ve tahmin etmek çok daha kolaylaşacaktır. Bu noktada size mikro-niche terimi daha uygun bir tercih olarak belirir. Mikro-niche ler belirli niche lerin altında yer alan alt dallardır. Örneğin kedi severler niche nin altında mikro-niche olarak siyah kedi severler yer alacaktır. Mikro-niche leri belirleyip bunlara uygun içerik üretmek hedef kitle ile iletişime geçmek için mantıklı bir seçenek olacaktır.

8 İşi Şansa Bırakmamak: Zemin Etüdü

9 Kişi Kendinden Bilir: Zemin Etüdü İçin 7 Soru İçerik hazırlamadan önce doğru yere hitap ettiğinizi anlamak için sormanız gereken bazı soruları bulunmakta. Bu sorular sizin hitap ettiğiniz hedef kitleyi ne kadar tanıdığınızı da göstermektedir. Bu nedenle eğer yeterli sayıda cevaba sahip değilseniz kesinlikle bu soruların cevabını araştırmanız size sağlıklı bir temel oluşturacağı için gereklidir. Aşağıdaki soruları tahmine dayanmadan nesnel ve emin bir şekilde cevaplayabiliyorsanız zemin etüdü yapmaya girişebilirsiniz. İşte temeli kazmadan önce cevaplamanız gereken 7 hayati soru: Belirlediğiniz kitle sizi başarılı kılacak yeterlilikteki satış sayısı kazandırabilecek mi? Hedef kitleniz sunacağınız içeriğe ihtiyaç duyar mı ya da söz konusu içeriği görmek ister mi? Sunacağınız içerik hedef kitlenize yarar sağlayacak mı? Hedef kitlenizi ürün satın almaya teşvik eden en önemli sebep nedir? Sunacağınız ürün ya da hizmet için hedef kitleniz gerekli alım gücüne sahip mi? Hedef kitleniz sosyal medya ve kullanıyor mu? İçerik tüketim alışkanlıkları ne düzeyde, ne tip içerik biçimlerine aşinalar? Bu soruların cevabını verebildiğiniz zaman zemin etüdü yapmaya ve hedef kitlenizin ihtiyaçlarına yönelik içerik biçimlerini keşfetmeye hazırsınız.

10 Hedef kitleyi gerçekten tanıyıp tanımadığınız konusunda nihai olumlu kararı vermenizi sağlayacak bu yedi soru aynı zamanda size içerik hazırlama süreci boyunca da yardımcı olacak önemli yönlendiricilerdir. İçerik hazırlama süreci boyunca bu soruların gösterdiği yolu takip etmek markanız ve içeriğinizin verimliliği konusunda yardımcı olacaktır. En nihayetinde içeriği hedef kitleniz için hazırladığınızı unutmayın ve her detayı bu sorulara makul cevaplar verecek şekilde düzenleyin. Kısa süre içerisinde içerik hazırlama süreçleriniz kendiliğinden bu soruların cevabını taşıyor olacak. Zemin Etüdü Neden Gerekli? İçerik pazarlaması geçmişte sadece içeriğin hazırlanması ve sunulmasından ibaret bir alan iken günümüzde içerik pazarlaması içerik hazırlanmadan çok önce başlayan ciddi ölçümleme ve test gerektiren bir çalışma anlamına geliyor. İçerik pazarlamasında en genel yanılgılardan birisi de içerik kaliteli hazırlandığı ölçüde mutlaka kendisini bir şekilde kullanıcılara ulaştıracağıdır. Kaliteli içerik başarılı olmak için kesinlikle önemli bir koşuldur ancak içeriğin kalitesi başarı binasının yegane dayanağı olamaz. Bu nedenle zemin etüdü mutlaka içerik hazırlanmadan önce gözden geçirilmelidir. Zemin etüdü içerik pazarlamasında hitap edilen kitlenin gerçekten nitelik ve nicelik olarak varlığının sorgulanmasıdır. İçerik hazırlanırken hedef kitlenin niteliği ve niceliği spekülasyonlara açık bir alandır. Bu spekülasyonlar da çoğunlukla nesnel verilere dayanmadığı için yapılan yorumlar hep havada kalır. Oysa günümüzde kullanılan pek çok araçla bu varlığı sorgulamak mümkündür.

11 Doğru zemin etüdü yapılmamış ama çok başarılı bir şekilde hazırlanmış kaliteli içeriklerin sonu under-rated olarak tarihteki yerini kazanmak olmuştur. Sürdürülebilirlik ve çevre dostu markalar bunun günümüzdeki büyük örnekleri arasında yer almakta. Amerikan pazar araştırmalarında kişisel hijyen ürünlerinde yer alan yeşil markaların gerekli duygusal bağı kuramaması en bilinen fenomenler arasındadır. Yeşil markalar ürettikleri içeriklerle endüstrinin geneliyle alakalı bir fikir vermekte ancak o markaya özel bir bağın kurulmasında son derece yetersiz kalmaktadır. Cannes Lions 2013 te Trish Wheaton bu konuda yeşil niche nin toplam tüketici tabanının sadece %15 ine hitap ettiğini açıklaması da aslında ciddi bir mesaj. Bu nedenle belirli bir niche e hitap ederken bu niche in pazardaki yeri de nitelik ve nicelik bakımından kesinlikle sorgulanmalıdır. Zemin Etüdü Nasıl Yapılabilir? İçeriğinizi sunacağınız niche nin varlığını test etmek için pek çok geleneksel araçtan (focus groups, anketler, pazar araştırmaları, istatistik verileri) yararlanılabileceği gibi dijital platformlarda da ucuz ve etkili sonuçlara ulaşmak mümkündür. Google bu konuda en önemli araçlar arasında yer almaktadır. Google Trends aracılığıyla yapacağınız kısa bir keyword araştırması ile hedef kitlenizin niteliği ve niceliği hakkında bilgi edinebilirsiniz. Söz gelimi saç bakım ürünlerinin içerik pazarlamasında kitlenizin taleplerini ve ilgi gösterdikleri içerik konularını kolaylıkla belirleyebilirsiniz. Örneğin saç dökülmesi özellikle mart ve eylül aylarında kullanıcıların ilgilendiği bir konu olarak öne çıkmaktadır.

12 Siz de bu dönemde saç dökülmesiyle ilgili bir içerik çalışmasını kullanıcıların dikkatine sunarsanız zemin etüdü doğru yapılmış bir içerik olacağı için alacağını geri dönüş diğer aylara nispeten çok daha yüksek olacaktır. Bu konuda içerik pazarlamanızı sadece dijital platformlarla kısıtlamamalısınız. Çünkü tüketicilerin internet alışkanlıkları günlük yaşamda da ilgi duydukları meseleleri yansıtmaktadır. Yani saç dökülmesi için sadece SEO içeriği hazırlamak yerine; markanız saç dökülmesine dair alışveriş merkezlerinde bilgilendirme ve test yaptırma platformları oluşturabilir. Ya da offline olarak yayın yapan bir dergide bu konuyla ilgili bir makale yayımlatabilirsiniz. Zemin etüdü size hem dönemsel hem de genel olarak tüketicilerin ilgilendiği konuları sunan özel bir araçtır. Google Trends kesinlikle yararlanmanız gereken bir veri tabanını size ücretsiz olarak ulaştırmaktadır. Türkiye de internet kullanıcıları 2013 itibariyle arama motoru olarak %91 oranında Google ı kullanmakta. Google Adwords de yine kullanabileceğini başka bir araçtır. Yapacağınız aramalarda aramayı aşan keyword ler size faaliyet gösterebileceğiniz alanları da gösterecektir. Aylık arama geleneksel olarak bu konuda bir baraj oluşturmaktadır. Hedef Kitleyi Anlamak İçin Çözülmesi Gereken 4 Düğüm Hedef kitleyi belirledikten sonra içeriğinizin doğru ve etkili bir biçimde sonuç vermesini istiyorsanız hedef kitlenizi tanımanız gerekmektedir.

13 Bu sayede içerik pazarlamasının öncelikli şartları arasında yer alan içeriğin kendisini pazarlayabilmesi ni de sağlamış olursunuz. Hedef kitleyi anlamak için gerekli bu dört başlığın karşısına kendi hedef kitlenize uygun özellikleri yerleştirebiliyorsanız artık içeriğinizin nasıl ilgi çekebileceğini de biliyor olacaksınız. Demografi Genel anlamıyla nüfusa dair verileri içeren demografi size hedef kitlenizin gelir düzeyi, yaşı ve eğitim durumu hakkında bilgi verir. Hedef kitlenizin demografisi şu bilgileri içerir: Yaş Yerleşim Cinsiyet Eğitim Durumu Medeni Hal Meslek Gelir Düzeyi Psikografi Belirli bir demografi içerisinde yer alan insanların beğenilerini, içerikle nasıl etkileşime geçmeyi tercih ettiklerini (yorum atmak, beğenmek, arkadaşına tavsiye etmek ya da alakalı farklı bir içerik üretmek) gösteren önemli bir daldır. Etnografi Kültürel özelliklerin belirlenmiş bir demografide yaşam biçimlerini nasıl etkilediği, ne tür bir dili kullanmayı tercih ettiklerini ve nelere karşı daha ilgi duyduklarını gösteren dal. Yerel bir örnek olarak Ramazan ayı etnografi altında yer alan bir madde şeklinde düşünülebilir.

14 Satın Alma Alışkanlıkları Kullanıcıların ürün ve hizmetleri nasıl, ne şeklinde ve nereden temin ettiklerini söyler. Hedef kitlenizin online alışveriş alışkanlıklarını, dijital içeriği nasıl tükettiklerini cevaplamak için hedef kitlenin satın alma alışkanlıkları hakkında bilgi sahibi olmalısınız.

15 Yerleşim ve Yaşam Alanlarını Belirlemek

16 Aslan Yattığı Yerden Belli Olur Pazarda hitap ettiğiniz kitleyi bulmanın ve onlara ulaşmanın hızlı ve kolay yollarından birisi de hedef kitlenizin yaşam alanlarını bulmaktan geçmektedir. Yaşam alanı burada hedef kitlenizin dahil olduğu gruplar ve sivil toplum kuruluşları olabileceği gibi demografik özelliklere uygun olarak gençlik merkezleri, meslek örgütleri de olabilir. Dijital içerik pazarlamasında yaşam alanı tanımı altında sosyal medyada üye olunan gruplar, sayfalar ve mail grupları da yer almaktadır. Eğer hali hazırda başka oyuncuların da yer aldığı bir pazarda faaliyet gösteriyorsanız diğer rakiplerinizin oluşturduğu komüniteler, Facebook grupları da size hedef kitlenizi ulaştıracak yararlı araçlar olabilir. Facebook Graph Search ile birlikte markaların hedef kitlelere daha rahat ulaşacağı bir gerçek. Bu noktada dijital araçlardan maksimum düzeyde yararlanmalısınız. Mobil içerik pazarlamasında da GSM operatörlerinin kurumsal bünyelere bu konuda sunduğu hizmetlerden yararlanabilirsiniz. Başarılı bir segmentasyon ile hedef kitleniz içerisinden lead lere ulaşmanız son derece kolaylaşacaktır. Yaşam alanı belirlenirken dikkat edilmesi gereken bir nokta faaliyet gösterdiğiniz alanda çalışan diğer markaların stratejilerini, iletişim biçimlerini de benchmark edebileceğinizi unutmamaktır. Ancak kendi iletişiminiz için ipuçları ararken diğer markaların iletişim biçimlerini mot-a-mot kopyalamak mutlaka uzak durulması gereken bir hatadır.

17 İçerik pazarlamasının alamet-i farikası olan yenilik ve özgünlük çoğu zaman bu benchmark işlemleri esnasında ortadan kaybolur ve siz de kendinizi markanız için rakiplerinizden hiçbir şekilde ayrılmayan sıradan bir içerik pazarlaması yaparken bulursunuz. Farklı alanlarda faaliyet gösteren markaların içerik pazarlama stratejilerinden yararlanmaksa daha mantıklı bir yol olacaktır. İçerik pazarlamasının avantajlarından birisi pazarlamanın b2b, FMCG gibi kategorilerinin katı çizgileri arasında kolay geçişlilik sağlamasıdır. Örneğin Coca Cola nın içerik pazarlamasından dersler çıkartarak herhangi bir yapı firmasının da içerik pazarlamasını kurmak mümkün olabilmektedir. Önemli olan içten ve ilgi çekici içeriği doğru kullanıcıya ulaştırmaktır. Yaşam Alanlarını Belirlerken Kullanılabilecek Araçlar Yaşam alanlarının hedef kitleyi belirlemek konusundaki önemi size hikaye anlatan bir veri sunmalarından kaynaklanmaktadır. Sosyolojik bir araştırmanın filme çekilmiş hali olarak düşünebilirsiniz yaşam alanlarının sunduğu bilgileri. Yaşam alanları bir bakıma içerik pazarlamasının hikayesini de anlatmaktadır. Bu nedenle yaşam alanlarını içerik hazırlama çalışmaları esnasında da ilham almak ve nesnel zemini kaybetmemek adına kullanabilirsiniz. Yaşam alanlarını belirlerken kullanabileceğini bazı temel araçlar bulunmaktadır. Özellikle dijital içerik pazarlamasının sahip olduğu avantajlar arasında bulunan bu araçlar size kolay ve düşük maliyetle yüksek karşılık sunacak hizmetlerdir.

18 Hedef kitlenizi yakından tanımak için kullanabileceğiniz günümüzdeki popüler hedef kitle ve yaşam alanı belirleme araçları şunlardır: Research.ly Sosyal verileri etki alanları, demografi, psikografi ve yönelim olarak belirleyen bir program. Özellikle markaların nasıl algılandığını, networkler arasında nasıl farklılaştığını gösteren bu programla hedef kitlenizin nelere yöneldiğini rahatlıkla görebilirsiniz. Kissmetrics İnternette içerik sunduğunuz siteleri kullanıcıların nasıl ziyaret ettiğini gösteren oldukça detaylı ve kullanışlı bir araç. Google Analytics ten farklı olarak kullanıcıların ne yaptığını değil, kullanıcıların kim olduğunu tanıtan çok detaylı web-site kullanım analizi sunan bir araçtır. Forrester İnternet sitenizi ziyaret eden kullanıcılarınızın sitenizle girdiği etkileşimi ve genel olarak kullanıcıların internette içeriği nereden aldığını gösteren bir araç. Ücretsiz olarak kullanılabilen Forrester hızlı ve kolay sonuçlara ulaşmak için ideal.

19 Avatar Oluşturmak

20 Hedef kitlenizin demografisini ve diğer özelliklerini çıkarttınız. Artık hedef kitlenizin nelere sahip olduğunu ve nasıl etkileşime geçtiği konusunda fikre sahipsiniz. Sırada avatar oluşturmak geliyor. Avatar oluşturmak esas itibariyle FRP oyunlarındaki karakter oluşturma sürecine benzemektedir. Bu noktada elinizdeki verilere sıkı sıkı bağlanmalı ve çıkartacağınız karakterin objektif olmasına dikkat etmelisiniz. Çünkü çoğu zaman istenen müşteri ile olan müşteri arasındaki makas bir hayli açıktır ve bu da sizi yanlış bir analize sürükler. Bu nedenle olabildiğince nesnel verilere dayanmalısınız. Oluşturacağınız avatar kişi özelinde sizin tüm hedef kitlenizin birleştiği, tüm hedef kitlenizi yansıtan birisi olmalıdır. Bu sayede içerik hazırlarken sürekli oluşturduğunuz karaktere göre içeriğinizi konumlandıracaksınız. Ortaya çıkan karakter içeriğinizi beğendiği ölçüde hedef kitleniz de sunduğunuz içeriğe sahip çıkacaktır. İş kurmanın amacı müşteri oluşturmaktır. Peter Drucker Karakter oluştururken yoruma açık, müphem detaylar vermekten kaçının. Örneğin karakterinizin yaşını belirlerken karakterinize bir yaş aralığı atamak yerine direkt olarak karakterinizin yaşını belirlemelisiniz. Bu sayede yaratacağınız karakter gerçek bir zemine oturacak ve üreteceğiniz içeriği de çok daha kolay bir şekilde modifiye edebileceksiniz. İçeriği uygun hale getireceğini karakter ne kadar net olursa içeriğiniz de o kadar somut ve ayakları yere basan bir paralelde ilerleyecektir.

21 Avatar Oluştururken Kullanılacak Kişi Özellikleri Avatarınızı oluştururken yararlanacağınız kişilik özellikleri esas itibariyle demografik ve psikografik temellere dayanmalıdır. Avatar oluştururken kullanılacak kişilik özellikleri şunlardan oluşmaktadır: Tüm demografik özellikler (yaş, cinsiyet, yerleşim, eğitim ve mali durum vs). Psikografik özellikler: Mizaç, Tavır, Değerler, Beğeni ve hobiler, Hayat tarzı.

22 İçeriğin Hedef Kitleye Ulaşması İçin 20 Nokta

23 Google yeni page rank sistemi Panda yı tanıttıktan sonra kısa sürede sıralamalarda ciddi değişiklikler olmaya başladı. Bu nedenle Google blogger lar ve webmaster lar için sıralamalarda üst sıralara yerleşmek için ne yapması gerektiklerini özetleyen bir kılavuz hazırladı. Dijital içeriğin efendisi olarak nitelendirilebilecek Google ın bu rehberi aslında içeriğini hedef kitleye ulaştırmak isteyen herkesin yararlanabileceği özel bir çalışma niteliğindeydi. İşte bu rehberden ve içerik pazarlamasının kendine özgün koşullarından yararlanılarak hazırlanmış 20 maddelik bu liste aslında kaliteli içeriğin de nasıl olması gerektiğini gösteren bir kılavuz niteliğinde. İçeriğinizin hedef kitleye ulaşması için karşılanması gereken 20 kriter: Çalışmanız hakkında en büyük önceliğinizi ve ağırlığınızı içeriğin kalitesine vermelisiniz. Orijinal bir içerik sunmalısınız. Uzmanların ve otoritelerin sunduğu görüşlerden yararlanmalısınız. Kendini tekrar eden içerikten kaçınmalısınız. Hedef kitlenizle aranızda bir güven ilişkisi kurmalısınız. İçerik kaynağınız için bir otorite inşa etmelisiniz. Temel hatalardan ve basit yanlışlardan kesinlikle kaçınmalısınız. İçeriğe ulaşım dolaysız ve kolay olmalı. Herkes için değil hedef kitleniz için belirlediğiniz avatar için içerik hazırlamalısınız. Daha önce herkesin aklına gelen ama kimsenin yapmadığı bir şeyi yapmalısınız. Uçlara gitmeden, sıcak bir üslup belirlemelisiniz.

24 İçerik mesaj sahibi olmalı. İçeriğin mesajı açık olmalı. Herkesin konuştuğu konuları tekrar etmek yerine orijinal bakış açısı sunun. Okuyanların paylaşmak ve saklamak istediği içerik sunun. Call-to-action larınız bariz olmamalı. Geleneksel yayıncılıktaki standartları korumaya çalışın. Kısa ve net olmalısınız. Çoğu kullanıcı içeriğinize çok az vakit ayıracaktır. Detay odaklı düşünün. İçeriğiniz kendini pazarlasın.

25 Kapıları Açmak: Farklı İçerik Kaynaklarından Yararlanmak

26 Hedef kitlenizin beğenilerini öğrendiniz, artık onların neleri sevdiğini ve nasıl tepki verdiğini biliyorsunuz. Hayatın akışı sürerken hedef kitlenizin olaylara ve yeniliklere verdiği karşılığı da tahmin edebiliyorsunuz. Hedef kitlenizin alışkanlıklarını ve sevdiği şeyleri bilmek artık yeni kapıları açabileceğiniz anlamına da geliyor. Kapıların çoğu farklı yerlere açılır ama bir kapı; bizi kaynağa götürür. Matrix Hedef kitleyi tanımanın önemli avantajlarından birisi farklı içerik kaynaklarından yararlanmak. İnsanların neyi sevdiğini, hangi dizileri takip ettiğini ve farklı olaylara nasıl tepkiler geliştireceğini bilerek kısa sürede içerik geliştirme aşamasında çeşitli kaynaklardan yararlanabilirsiniz. Hitap ettiğiniz kitlenin takip ettiğini bildiğiniz bir dizinin sezon finali mi yaklaşıyor? Dizinin yaratacağı rüzgardan siz de yararlanabilir ve içerik pazarlaması geminizin yelkenlerini şişirebilirsiniz. Ya da içeriğinizi direkt olarak bu dizinin üzerine inşa ederek marka olarak dizinin sahip olduğu olumlu algıdan ve tutkudan yararlanabilirsiniz. Hedef kitleyi tanıyarak farklı kapılar açabileceğinizi mutlaka aklınızda tutun. Bu sayede hem günceli takip eden dinamik bir içerik stratejisi kurabilir hem de seslendiğiniz insanlarla iletişiminizi çok daha kuvvetli bir frekansta sürdürebilirsiniz.

27 Yararlanabileceğiniz sayısız farklı kapı arasında öne çıkanlar diziler, ünlü şarkıcılar, konser ve festivaller bulunabileceği gibi aynı zamanda tüketim alışkanlıkları da yer alır. Tatil dönemlerini, hafta sonu yaygın olarak tercih edilen etkinlik biçimlerini hedef kitlenizle birlikte ele alın. Örneğin genç üniversitelilere hitap eden bir t-shirt markasının içerik pazarlaması için final dönemleri eşsiz bir fırsattır. Bu tip dönemlerden sıklıkla yararlanmaya çalışın. Kısa sürede yoğun bir geri dönüş açtığınız kapıdan size doğru gelmeye başlayacaktır.

28 Dijital Otorite Olmak İçin 5 Kriter

29 Dijital otorite olmak internetle ilgili bir işte çalışan ya da faaliyet gösteren her markanın hayalindeki zirve noktadır. Kendi akreditasyon hakkını da beraberinde getiren dijital otorite titri hedef kitle ile iletişimde de yeni bir sayfa açmak anlamına gelmekte. İçerik pazarlamasında dijital otorite kaynağına sahip olmak su başını tutmakla eş değerdir. Markanız için dilediğiniz yönlendirmeyi ve desteği sunabileceğiniz dijital otorite titrini elde etmek için aşağıda geçen beş kriteri mutlaka dikkatle uygulamalısınız. Respect My Authoritah!! Cartman, South Park İçerik Kaynağının Saygınlığı İçerik kaynağı bu noktada sizin için içeriği hazırlayan kişi ve kurumdur. Örneğin markanızın insanların hayatına kattığı değeri anlatan kısa öykülerden oluşan bir blog düşünüyorsanız bu noktada tanınmış bir blogger dan yararlanarak içerik kaynağınızı saygın kılabilirsiniz. Eğer görsel bir çalışma düşünüyorsanız ismi bilinen saygın bir illüstratör yine çalışmanıza başarıyla birlikte saygınlık da kazandıracaktır. İşin Saygınlığı Göreceli bir tabir gibi görünse de saygınlık kolaylıkla tespit edilebilir. Eğer sunduğunuz içerik okuyucular tarafından paylaşılıyor ve ürettiğiniz içerik başka çalışmalara da kaynaklık ediyorsa saygınlığı elde etmişsiniz demektir. Bu nedenle ürettiğiniz her içeriğin paylaşılabilir ve fikir verici olmasına büyük önem göstermelisiniz.

30 Dinleyici Kitlenizi Seçkinleştirmek Çok sayıda insana ulaşmayı başardınız peki sırada ne var? Sırada vermeniz gereken güç bir karar var. Dinleyici kitlenizi seçkinleştirmelisiniz. Ama neden? Cevabı aslında çok temel bir pazarlama gerçeğine dayanıyor, insanlar markalar hakkındaki izlenimlerini büyük ölçüde o ürünü kullanan insanlar üzerinden kazanırlar. Aynı biçimde içeriğinizi de takip edenler içeriğinizin kalitesini belirleyecektir. Bu nedenle hedef ve dinleyici kitlenizi seçkinleştirmelisiniz. Dinleyici kitlesinin neden olduğu algı farklılığının en temel örneğini Ekşi Sözlük ve İnci Sözlük örnekleri üzerinden görebilirsiniz. İnci nin çok daha mobilize dinleyici kitlesine rağmen dijital bir otorite olmaktan çok uzakta olmasının nedeni Ekşi sözlük kadar rafine bir kitleye hitap etmemesinden kaynaklanmaktadır. E-yayınlar günümüzde yayınevlerinin gelirinin %20 sini oluşturmaktadır. Farklı Mecralara Hakimiyet Oluşturduğunuz blog beklentilerinizi karşılıyor ve hatırı sayılı bir yere sahip ancak bir türlü dijital otorite olamıyor musunuz? Bu sorununuzun çözümü aslında basit bir çeşitlendirmeye dayanıyor. Yapmanız gereken içeriğinizi farklı mecralara uygun olarak çeşitlendirmek. Örneğin blog unuza bir Youtube sayfası açıp bazı içeriklerinizi buradan paylaşmak son derece yararlı olacaktır. Yine Slideshare, Tumblr gibi farklı araçlar da mecralara hakimiyet konusunda size yardımcı olacaktır.

31 Süreli Bir Dijital Yayın Dijital otorite oluşturmak konusunda yardımcı olacak bir diğer adım da dijital yayıncılıkta aktif bir yer almaktır. Dijital yayınlar markalara ve içerik pazarlama kaynaklarına bir otorite tonu ve prestij kazandırır. Üstelik geleneksel yayımcılıktan farklı olarak da kendisine özgü esneklikleri de beraberinde getirir. Süreli dijital yayınla öne çıkmak konusunda globaldeki önemli örnekler arasında 40 ülkede 1,5 milyon çiftçiye ulaşan Jonh Deere nin The Furrow dergisi, Google ın Zero Moment of Truth u, Lego nun Lego Club dergisi bulunmaktadır. Yerelde de bu tip benzer dijital yayıncılık örneklerini başta fotoğraf makinesi üreticilerinin ve e-bilet hizmetlerinin katalog ve bültenlerinde görebilirsiniz yılında e-yayıncılık alanında faaliyet gösteren Mag+ CEO su Gregg Hano son üç yılda 1000 den fazla online yayın yaptıklarını açıkladı.

32 Kendi Kültürünü Yaratmak

33 İçerik pazarlamanız için uzun ve dikkatli bir şekilde çalıştıktan sonra nihayet kime hitap ettiğinizi ve kiminle iş yapacağınızı artık kesin olarak biliyorsunuz. Sıra hedef kitlenizin özgün kültürü içerisinde bir alt kültür yaratmaya geldi. Güçlü ve kendinden emin bir marka yaratmanın koşulu olan kendi kültürünüzü yaratmak sizi aynı hedef kitleye hitap eden markalardan ayrıştıracak adım olacak. Böylece diğer markalardan sıyrılarak farklı olduğunuzu gösterebilecek ve size ulaşan her müşteriniz artık aynı zamanda sizin için çalışan bir marka elemanına dönüşecektir. Bu nedenle hedef kitle belirleme ve inşa etme sürecinde en yüksek gayreti ve en ince hesaplamaları kendi marka kültürünüzü yaratmak için harcamalısınız. Zamanın Aşımına Direnen Bir İmparatorluk Kurmak Sid Meier s Civilization Çalışması kadar ödülü de büyük olan kendi marka kültürünüzü yaratmak farklı dallara ayrılan ve adımlar içeren meşakkatli bir iştir. Marka kültürünü yaratmak için kullanabileceğiniz uygulama esnasında da cesaret isteyen ve gerçekleştirilmesi güç bazı uygulamalar bulunmaktadır. Bunlar arasında öne çıkanlar jargon oluşturma, sektör kalıplarını kırma, yeni kanallar bulmak ve içerik kaynağına bir karakter kazandırmaktır. Bu uygulamaları doğru ve etkili bir şekilde kullanıldığı takdirde kısa sürede markanız hedef kitle içerisinde kendi alt kültürünü içerik pazarlaması aracılığıyla kuracaktır.

34 Böylece markanızı bir imparatorluğa dönüştürürken içerik pazarlaması sizin en büyük itici gücünüz olacaktır. En nihayetinde markanız içeriğinin biçimine göre hedef kitle gözünde konumlanacaktır. Jargon Oluşturma: Mahallenin Cool Çocukları İçerik pazarlamasında öncelikli amacın hedef kitleyi etkileyip tılsım altına almak olduğu düşünüldüğünde jargon oluşturmanın esprisi de ortaya çıkar. Diğer rakiplerinizle birlikte markanızı bir mahallede oturan çocuk olduğunu varsayın. Ve mahallede düzenlenen maçı size kazandıracak yetenekte yeni bir çocuğun taşındığını düşünün. Rakiplerinizin önüne geçmek için yeni gelen çocuğu elde etmeniz şart. İşte bu noktada devreye jargonunuz girer. Farklı ve eğlenceli sözcükler kullanan; zengin görsel bir imaj oluşturan mahallenin gediklisi olarak yeni taşınan çocuğu jargonla elde edebilirsiniz. Jargon bir metafordur ve her metafor bir şiirdir.sid Gilbert K. Chesterton Hedef kitleyi büyüleme göreviniz de mahallenin cool çocuğu rolünü oynamaktan esas itibariyle çok farklı değildir. Marka içeriğinizi kendinize has bir üslupla birleştirdiğiniz takdirde diğer mahalle sakinlerinden farklılaşıp kendinizi sıra dışı ve etkileyici gösterebilirsiniz. Bu noktada Starbucks örneğini düşünebilirsiniz. Starbucks müşterilerini misafir olarak adlandırarak onlara bir samimiyet ve seçkinlik atfetmektedir. Aslında Starbucks ın yaptığı bir jargon üretmektir.

35 Siz de içerik pazarlamanızda bu tip jargon denemelerine girişebilirsiniz. Kurumsal blog yerine sizi ve markanızı ifade eden farklı bir kelime seçebilir. Facebook sayfanızı bir sayfa olmaktan çıkartıp daha dinamik ve heyecan verici bir isimle adlandırabilirsiniz. Jargon sizi diğer markalardan farklı göstereceği gibi aynı zamanda içerikle birlikte sunacağınız mesajı kuvvetlendirecek bir takviye niteliğine sahiptir. Mahallenin cool çocuğu olarak bu süslü ve sıcak kelimelerinizle kısa sürede yeni taşınan çocuğu etkileyebilirsiniz. Bu sayede maçı kazanmanız da bir hayal olmaktan çıkıp bir gerçeklik halini alır. Aynı zamanda kendi kültürünüzü yaratmak konusunda da temel adımı atmış olursunuz. Neticede tüm kültür sözcükle başlar ve sözcükle yayılır. Oluşturduğunuz jargon günlük hayata yerleştikçe sizin de marka olarak hedef kitle üzerindeki etkinliğiniz ve gücünüz artmaya başlar. Sektör Kalıplarını Kırmak Yenilikçi olmak aslında iş hayatında başarılı olmak için yaygın olarak tercih edilen bir yöntemdir. Ancak çoğu zaman yenilik için yenilik le sonuçlanan kısır ve verimsiz bir döngünün de sebebi bu yenilik arayışıdır. İçerik pazarlamasında da yenilikçi olmak özellikle dengelerin ve biçimlerin hızla değiştiği bir alan olması bakımından çok önemlidir. Gelişmek değişimdir, mükemmellik sık değişiklik yapabilmektir. Winston Churchill

36 Fakat yine yenilik için yenilik riskiyle karşılaşmak mümkündür. Bu nedenle sektörel kalıpları kırmak konusunda çizgileri netleştirmek gerekmekte. Öncelikle hedef kitlenin beklentilerinin getirilecek yenilikler için temel motivasyon olması şartı içerik stratejinizin temeline yerleşmelidir. Bu konuda sormanız gereken Hedef kitlenin sektörden beklentileri neler? sorusudur. Eğer bu konuda kesin ve net yanıtlara ulaşmanız mümkün olmuyorsa bu sefer ikinci soruyu sormalısınız: Hedef kitlenin sektörden şikayetleri neler?. İkinci sorunun yanıtını bulmak çok daha kolay ve hızlı olacaktır. Bu konuda içerik yayını yaptığınız kanallardaki ölçümlemeleri bir yanıt olarak bulabilirsiniz. Hangi tip içerikleriniz daha az etkileşim sunuyor? Hangi içeriklerde negatif geri dönüş alıyorsunuz? Sosyal medyadan bu konuda faydalanabilirsiniz. Büyük yenilikler ve farklı bir yaklaşım getiren sosyal medya pazarlaması geçtiğimiz dönemde birbirinin aynı şablon içeriklere dönüştü. İçerik pazarlamasını da ilgilendiren bu durum markanızın farklılaşmasını bir faydadan ziyade zorunluluğa çeviriyor. İşte bu nedenle sektörel kalıpları içerik pazarlamasında kırmanız son derece önemli. Rakiplerinizin standart iletişim biçimlerini bir kenara ayırın ve daha farklı neleri deneyebileceğiniz üzerine kafa yorun. Bu konuda farklı sektörlerdeki içerik biçimlerini incelemelisiniz. Özellikle insanların çok daha günlük hayatına dahil olan içerik biçimlerinden kendi açınızdan yararlanabilirsiniz. Örneğin FMCG alanında faaliyet gösteren bir marka olarak hizmet sektöründe faaliyet gösteren firmaların içerik pazarlamasında kullandığı biçim ve yöntemleri deneyebilirsiniz. Bu sayede hem sektör-dışı oyuncuların yenilikçiliğinden yararlanabilir hem de içerik pazarlamasını değerli kılan farklılaşmayı gerçekleştirebilirsiniz.

0216 693 08 08 info@ph1istanbul.com

0216 693 08 08 info@ph1istanbul.com 0216 693 08 08 info@ph1istanbul.com Adını aldığı Ph1 gezegenin sahip olduğu 4 güneşi Kalite, Uzmanlık, Güven ve Yenilikçi olarak yörüngesine koyarak, markanızı 4 koldan saracak ve sizi gezegen savaşlarına

Detaylı

AJANS SUNUMU.

AJANS SUNUMU. AJANS SUNUMU SİZİN İÇİN NELER YAPIYORUZ! WEB SİTE TASARIMI WEB SİTE YAZILIMI SOSYAL MEDYA İÇERİK YÖNETİMİ E-TİCARET YÖNETİMİ SEO DİJİTAL MEDYA REKLAMLARI E-POSTA PAZARLAMA Pazarlama ürettiğiniz şey neyse,

Detaylı

info@ph1istanbul.com

info@ph1istanbul.com 0216 693 08 08 info@ph1istanbul.com DİJİTAL DÜNYA YA DAİR NE VARSA.. Mevcut Durum Analizi Algı Yönetimi Sürdürülebilir İlişkiler Hedef Kitle Analizi Dijital Strateji Kurulumu Marka Konumlandırma Rakip

Detaylı

KURUMSAL İÇERİK ÇÖZÜMLERİ DİJİTAL YAYINCILIK E-TİCARET ÇÖZÜMLERİ MOBİL KONSEPT GELİŞTİRME SOSYAL MEDYA İÇERİK ÇÖZÜMLERİ

KURUMSAL İÇERİK ÇÖZÜMLERİ DİJİTAL YAYINCILIK E-TİCARET ÇÖZÜMLERİ MOBİL KONSEPT GELİŞTİRME SOSYAL MEDYA İÇERİK ÇÖZÜMLERİ KURUMSAL İÇERİK ÇÖZÜMLERİ DİJİTAL YAYINCILIK MOBİL KONSEPT GELİŞTİRME E-TİCARET ÇÖZÜMLERİ SOSYAL MEDYA İÇERİK ÇÖZÜMLERİ KURUMSAL İÇERİK ÇÖZÜMLERİ Kurumunuzu veya markalarınızdan birini tanıtmak, farkınızı

Detaylı

IRMAK HANDAN iarslanoglu@boomads.com. : @irmakhandan

IRMAK HANDAN iarslanoglu@boomads.com. : @irmakhandan IRMAK HANDAN iarslanoglu@boomads.com : @irmakhandan What s yours? Bulunduğumuz çağın ekosisteminin özünde «paylaşmak» ve «konuşmak» yer alıyor. TÜKETİCİ HİKAYELERİ HİKAYELERİN GÜCÜ NEREDEN GELİYOR? EĞLENCELİ

Detaylı

SEO ve Sosyal Medya Tanıtım Semineri SEMİNER SÜRESİ 2 SAAT BİLGİYAZAN YAZILIM EĞİTİM VE DANIŞMANLIK HİZMETLERİ

SEO ve Sosyal Medya Tanıtım Semineri SEMİNER SÜRESİ 2 SAAT BİLGİYAZAN YAZILIM EĞİTİM VE DANIŞMANLIK HİZMETLERİ SEO ve Sosyal Medya Tanıtım Semineri SEMİNER SÜRESİ 2 SAAT BİLGİYAZAN YAZILIM EĞİTİM VE DANIŞMANLIK HİZMETLERİ Eğitim Ücreti: Ücretsiz Eğitim Programının Amacı: SEO Sosyal Medya Dijital Pazarlama Sanatı

Detaylı

L Oréal in Dijital Dönüşümü

L Oréal in Dijital Dönüşümü L Oréal in Dijital Dönüşümü Yazan: Marie Gulin-Merle Yayınlanma tarihi: Nisan 2017 Konular Reklamcılık, Perakende, Mobil, Önemli Anlar Dijital dünyada, özellikle de mobil platformda tüketicilere gitgide

Detaylı

Hashtag ile ilgili bilmeniz gereken herşey Ne zaman hashtag yapmalıyım, nasıl hashtag oluşturmalıyım? HASHTAG KULLANIM REHBERİ

Hashtag ile ilgili bilmeniz gereken herşey Ne zaman hashtag yapmalıyım, nasıl hashtag oluşturmalıyım? HASHTAG KULLANIM REHBERİ HASHTAG KULLANMA REHBERİ 1 Hashtag ile ilgili bilmeniz gereken herşey Ne zaman hashtag yapmalıyım, nasıl hashtag oluşturmalıyım? #HASHTAG Hangimiz günlük olarak kullandığımız sosyal medya platformlarında

Detaylı

Google Adwords. Yalnızca Sonuç Aldığınızda Para Ödersiniz. Neden Adwords?

Google Adwords. Yalnızca Sonuç Aldığınızda Para Ödersiniz. Neden Adwords? 1 Google Adwords Adwords, Google'ın reklamcılık ürünüdür. Adwords ile Google arama sonuçlarında, görüntülü reklamcılık ağında, YouTube'da, Google Play'de ve diğer web sitelerinde reklamlarınızı yayınlayabilirsiniz.

Detaylı

Google Ads Müşteri Bilgilendirme Dökümanı

Google Ads Müşteri Bilgilendirme Dökümanı Google Ads Müşteri Bilgilendirme Dökümanı 1 Google Ads Ads, Google'ın reklamcılık ürünüdür. Ads ile Google arama sonuçlarında, görüntülü reklamcılık ağında, YouTube'da, Google Play'de ve diğer web sitelerinde

Detaylı

İNOVANKA TANITIM DOKÜMANI. Dijital Dünya da zirveyi arzulayan işletmelerin adresi

İNOVANKA TANITIM DOKÜMANI. Dijital Dünya da zirveyi arzulayan işletmelerin adresi İNOVANKA TANITIM DOKÜMANI Dijital Dünya da zirveyi arzulayan işletmelerin adresi Türksat ın Tercihi İnovanka Türksat A.Ş, Kablo Tv, Uydu Net, E-devlet sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlarına tarafımızca

Detaylı

2KiloMavi de. Misafir Yazarlık. Eylül 2012. 2kilomavi.wordpress.com

2KiloMavi de. Misafir Yazarlık. Eylül 2012. 2kilomavi.wordpress.com de Misafir Yazarlık Eylül 2012 de Misafir Yazarlık Nedir? Misafir yazarlık, de yazar olmayan takipçilerimizin yazdıkları herhangi bir yazılarının de yayınlanması anlamına gelir. Kendi bloğunuz olsun ya

Detaylı

Büyük düşün... İstanbul da Yaklaşan Etkinlik Büyük düşün ve Pazarını Küresel Olarak Genişlet! 195 ülke potansiyel pazarınızdır

Büyük düşün... İstanbul da Yaklaşan Etkinlik Büyük düşün ve Pazarını Küresel Olarak Genişlet! 195 ülke potansiyel pazarınızdır Büyük düşün... David Avrin Bugün dünyada en çok talep gören İş Dünyası Pazarlama/Markalaştırma Konuşmacısı olan DAVİD AVRİN, Görünürlük Koçu olarak tanınır. Şaşırtıcı derecede eğlenceli bir tarzı olan

Detaylı

Omnichannel ile Multichannel Pazarlama Arasındaki 4 Temel Fark

Omnichannel ile Multichannel Pazarlama Arasındaki 4 Temel Fark Omnichannel ile Multichannel Pazarlama Arasındaki 4 Temel Fark Birbirleriyle karıştırılan terimleri düşününce akla ilk olarak multichannel ve omnichannel pazarlama geliyor. Omnichannel ve multichannel

Detaylı

17 Haziran 2014 DenizBank Güncel Haber Bülteni

17 Haziran 2014 DenizBank Güncel Haber Bülteni 17 Haziran 2014 DenizBank Güncel Haber Bülteni Mobil RTB Harcamaları %459 Artış Gösterdi emarketer tahminlerine göre RTB harcamaları (tüm reklam çeşitleri dahil) 2018 yılında toplamda $12 milyar a ulaşacak.

Detaylı

SOSYAL MEDYA YÖNETİMİ ve SOSYAL MEDYADA REKLAM UYGULAMALARI

SOSYAL MEDYA YÖNETİMİ ve SOSYAL MEDYADA REKLAM UYGULAMALARI SOSYAL MEDYA YÖNETİMİ ve SOSYAL MEDYADA REKLAM UYGULAMALARI SOSYAL MEDYA YÖNETİMİ ve SOSYAL MEDYADA REKLAM UYGULAMALARI Sosyal medya yönetimine artık diğer pazarlama aktivasyonları gibi stratejik bir bakış

Detaylı

seozeo data-driven SEO agency

seozeo data-driven SEO agency M e r h a b a SEO da performans gösteren içerikler üretmek Mehmet Aktuğ SEOzone Meetups #2 30 Haziran 2015 seozeo data-driven SEO agency Ben Kimim? Mehmet Aktuğ Operasyon Yöneticisi, SEOZEO Doğru bilinen

Detaylı

Dijital pazarlama bir satış yöntemi değil; ulaşılan sonuçları sayesinde satış artışı sağlayan, bir ilişkilendirme ve iletişim sürecidir.

Dijital pazarlama bir satış yöntemi değil; ulaşılan sonuçları sayesinde satış artışı sağlayan, bir ilişkilendirme ve iletişim sürecidir. Dijital pazarlama bir satış yöntemi değil; ulaşılan sonuçları sayesinde satış artışı sağlayan, bir ilişkilendirme ve iletişim sürecidir. Dijital Pazarlama, rekabet avantajı için yeni kaynaklara ulaşımı

Detaylı

Sosyal Medya Uzmanlığı Ders Programı

Sosyal Medya Uzmanlığı Ders Programı Sosyal Medya Uzmanlığı - Müfredat // Ders Saati: 48 Saat Orhan Akkuş - Sosyal Beyin 23 Ocak 2015 Sosyal Medya Uzmanlığı Ders Programı Sosyal Medyada Uzmanı Nedir? Ne İş yapar? Ders Saati ( 2 Saat) Giriş

Detaylı

Your Digital Agency in Europe. Web Tasarım & Dijital Medya Çözümleri

Your Digital Agency in Europe. Web Tasarım & Dijital Medya Çözümleri Paragon Web Tasarım & Dijital Medya Çözümleri Hakkımızda DENEYİM Rakipsiz YARATICILIK Takip edilen YENİLİKLER Biz Kimiz? ParagonTasarım dijital medya alanında hizmet veren İstanbul merkezli bir tasarım

Detaylı

Dijital Pazarlama Türkiye de ve dünya çapında markanızın tüm dijital platformlarda yapılacak pazarlama faaliyetlerinin tümü SEO (arama motoru optimizasyonu), SEM (arama motoru pazarlaması), influencer

Detaylı

SHARKUTERİ MEDYA Genel Sunum 2016

SHARKUTERİ MEDYA Genel Sunum 2016 SHARKUTERİ MEDYA Genel Sunum 2016 STRATEJİK DİJİTAL MEDYA PLANLAMA MEDYA SATIN ALMA SOSYAL MEDYA YÖNETİMİ KREATİF TASARIM ÇALIŞMALARI Stratejik Planlama Nedir? Dijital, gerçek zamanlı, tam detaylı ve

Detaylı

YouTube Türkiye Verileri

YouTube Türkiye Verileri YouTube REKLAMLARI YouTube Türkiye Verileri Aralık 2013 verilerine göre; Türkiye de YouTube tekil kullanıcı sayısı 24.9 milyon kişi İzlenen video sayısı 3,5 milyar video İzleyici başına video 142,4 adet

Detaylı

2011 yılında yeni konsepti ve büyüyen ekibiyle şu anki yüzüne kavuşmuştur.

2011 yılında yeni konsepti ve büyüyen ekibiyle şu anki yüzüne kavuşmuştur. 2002 2005 2008 2011 2014 2016 Adjans Kimdir Dijital reklam ajansı olan Adjans, 2002 yılında dijital dünya sektörüne giriş yapmış ve sektörde hızla yükselerek adını duyurmuş prestijli bir kuruluştur. Markanızı

Detaylı

AJANSLAR ve MARKALAR için

AJANSLAR ve MARKALAR için AJANSLAR ve MARKALAR için Video içeriğin önemine inanan disiplinler üstü bir içerik atölyesidir. Hem Yara?cıların* Hem De Markaların YouTube Kanallarını, ROKETLiYORUZ! *YouTube daki kanal sahipleri RocketWorks,

Detaylı

LSI Keywords İle Sitenizin Sıralamasını Ve Trafiğini Arttırın

LSI Keywords İle Sitenizin Sıralamasını Ve Trafiğini Arttırın LSI Keywords İle Sitenizin Sıralamasını Ve Trafiğini Arttırın Giriş Her web sitesi sahibi, Seo açısından anahtar kelimelerin önemi çok iyi bilir. Fakat içeriğinizi optimize etmek için kullandığınız ana

Detaylı

BİZ KİMİZ? Yani herhangi bir bilgisayardan veya web browser ı olan bir mobil cihazdan GZONE a kolayca ulaşırsınız.

BİZ KİMİZ? Yani herhangi bir bilgisayardan veya web browser ı olan bir mobil cihazdan GZONE a kolayca ulaşırsınız. MEDYA KIT BİZ KİMİZ? GZONE, Türkiye nin tek eşcinsel yaşam ve kültür dergisidir. GZONE, hem aylık yayınlanan online dergisi hem de her gün sıklıkla güncellenen web sitesiyle hedef kitlesine ulaşır. Türkiye

Detaylı

Dijital Pazarlama Türkiye de ve dünya çapında markanızın tüm dijital platformlarda yapılacak pazarlama faaliyetlerinin tümü SEO (arama motoru optimizasyonu), SEM (arama motoru pazarlaması), influencer

Detaylı

Biz Kimiz? Ekibimizi yakından tanıyın: adresgezgini.com/ekibimiz

Biz Kimiz? Ekibimizi yakından tanıyın: adresgezgini.com/ekibimiz Biz Kimiz? Ekibimizi yakından tanıyın: adresgezgini.com/ekibimiz 2007 Ekip 35 kişiye, müşteri sayısı 10.000'e ulaştı. Global All-Star Ödülü kazandı. İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Teknoloji Geliştirme

Detaylı

İ.Ü. AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ Tanıtım Faaliyetleri Standartları Standardı

İ.Ü. AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ Tanıtım Faaliyetleri Standartları Standardı Dök. No: AUZEF-SS-2.1-10 Yayın Tarihi:30.06.2014 Rev.No:00 Rev Tarihi: Sayfa 1 / 8 1. AMAÇ... 3 2. KAPSAM... 3 3. SORUMLULAR... 3 4. TANIMLAR... 3 5. AUZEF Tanıtım Faaliyetlerin Standartları... 3 5.1.

Detaylı

Dijital Pazarlama Ajansı

Dijital Pazarlama Ajansı Ocak 2018 Strateji ve Hizmetler Dijital Pazarlama Ajansı Eda Kara Marketing Director Reklam taktikleri ve dijital çözümler İçindekiler 4 01 Hakkımızda Naapsak Sosyal Medya Ajansı hakkında merak 04 Müşteriler

Detaylı

Gürc r an n B ange g r

Gürc r an n B ange g r Gürcan Banger Hareket Noktası Kendi işini kurmaya karar vermede başlıca etkenler şunlardır: 1. İşini kaybetmek, 2. İşsizlik döneminin uzun sürmesine tepki, 3. Bir iş fırsatının belirlenmesi, 4. Daha çok

Detaylı

Sanal dünyada sağlıklı çözümler için...

Sanal dünyada sağlıklı çözümler için... Sanal dünyada sağlıklı çözümler için... http://www.okaynet.net MERHABA OkayNet Bilişim Hizmetleri olarak iş yerinizi yeniden inşa ediyoruz. Duvarlarınızı yıkıyor, çerçevelerinizi değiştiriyor ve masalarınızı

Detaylı

Online Kriz Yönetimi. Samet Ensar SARI 03/03/12. Sunum notları

Online Kriz Yönetimi. Samet Ensar SARI 03/03/12. Sunum notları Online Kriz Yönetimi Sunum notları Samet Ensar SARI 03/03/12 Şirketler için en önemli değer KURUMSAL İTİBAR Gerçekler ve algılar var Sosyal paydaşlarla oluşturulan rasyonel ve duygusal bağlar bulunuyor

Detaylı

Ajans Sunumu İstanbul, 2015

Ajans Sunumu İstanbul, 2015 Ajans Sunumu İstanbul, 2015 Biz Kimiz? Dijital dünyanın afacanları, sorunlarınızın çözüm ortaklarıyız. Minik ofisimize sığdırdığımız kocaman dünya ile deli dolu, enerjik bir ekibiz. Tüm bu enerjimizi,

Detaylı

Satış Servisi Müşterilerinizin soru ve problemlerine satıştan önce ve sonra nasıl cevap vereceksiniz?

Satış Servisi Müşterilerinizin soru ve problemlerine satıştan önce ve sonra nasıl cevap vereceksiniz? Web Sitesi Hazırlarken İş Stratejisi Birçok firma başarısını web sitesine olan ziyaret sayısı ile ölçer. Hâlbuki gerçek başarı genel olarak belirlenen strateji ile ilgilidir. Web tasarımcıları ile çalışmaya

Detaylı

Yrd. Doç. Dr. Gökçe BECİT İŞÇİTÜRK. Gökçe BECİT İŞÇİTÜRK 1

Yrd. Doç. Dr. Gökçe BECİT İŞÇİTÜRK. Gökçe BECİT İŞÇİTÜRK 1 Yrd. Doç. Dr. Gökçe BECİT İŞÇİTÜRK Gökçe BECİT İŞÇİTÜRK 1 Gökçe BECİT İŞÇİTÜRK 2 Kullanıcıların site içeriğini belirlemede rol oynadığı, Dinamik, Teknik bilgi gerektirmeyen, Çok yönlü etkileşim sağlayan,

Detaylı

«Pek çok küçük şey, doğru reklamla devleşmiştir.» Mark Twain

«Pek çok küçük şey, doğru reklamla devleşmiştir.» Mark Twain Video Reklamlar «Pek çok küçük şey, doğru reklamla devleşmiştir.» Mark Twain 1 2 3 4 Türkiye deki Arama Türkiye Pazarında Arama Hacmi Türkiye de Beyazperde Nerede? Rakip Analizi, Yıllık Analiz YouTube

Detaylı

Google Adwords Reklam Stratejileri ve Markalar İçin Önemi

Google Adwords Reklam Stratejileri ve Markalar İçin Önemi Google Adwords Reklam Stratejileri ve Markalar İçin Önemi Türkiye de İnternet Kullanımı Potansiyel Müşterileriniz Artık Size İnternet Üzerinden Ulaşıyor Amacınız işletmenizin daha fazla ulaşılır olmasını

Detaylı

YVM MEDYADİJİTALPAZARLAMA

YVM MEDYADİJİTALPAZARLAMA YVM MEDYADİJİTALPAZARLAMA YVM MEDYA CREATIVE AJANS info@yvmedya.com SUNDUĞUMUZ ÇÖZÜMLER MARKA DEĞERİNİZ BİZİMLE YÜKSELSİN Şirketlerin sosyal medyayı aktif olarak kullanımı ve kurumsal bir kimlik oluşturması

Detaylı

A/B TESTING. Mert Hakan ÖZLÜ N14111368

A/B TESTING. Mert Hakan ÖZLÜ N14111368 A/B TESTING Mert Hakan ÖZLÜ N14111368 İÇERİK A/B Testi Nedir? A/B Testinin Amacı Nedir? A/B Testi Nasıl Uygulanır? A/B Testi Nerelerde Kullanılır? A/B Testi ile Nasıl Değişiklikler Yapılabilir? A/B Testi

Detaylı

Biz Kimiz? Ekibimizi yakından tanıyın: adresgezgini.com/ekibimiz

Biz Kimiz? Ekibimizi yakından tanıyın: adresgezgini.com/ekibimiz Biz Kimiz? Ekibimizi yakından tanıyın: adresgezgini.com/ekibimiz 2007 Ekip 35 kişiye, müşteri sayısı 10.000'e ulaştı. AdresGezgini A.Ş. İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Teknoloji Geliştirme Bölgesi nde

Detaylı

NEDEN DOĞULİNE. Detaylı Analiz. Doğru Planlama. Hedef Kitleye Uygunluk. Doğru İçerik Stratejisi. 7/24 Destek. Deneyimli Ekip

NEDEN DOĞULİNE. Detaylı Analiz. Doğru Planlama. Hedef Kitleye Uygunluk. Doğru İçerik Stratejisi. 7/24 Destek. Deneyimli Ekip NEDEN DOĞULİNE Detaylı Analiz Yapılan tüm çalışmaların temeli ve ilk adımı, detaylı analizdir. Analiz adımında, ürünün teknik, anahtar kelime, UI & UX, backlink, hedef kitle ve rakip analizi yapılır. Analiz

Detaylı

HP, Y Kuşağına Ulaşmak için İlgi Çekici YouTube Reklamları Kullanıyor

HP, Y Kuşağına Ulaşmak için İlgi Çekici YouTube Reklamları Kullanıyor HP, Y Kuşağına Ulaşmak için İlgi Çekici YouTube Reklamları Kullanıyor Yayınlanan Mayıs ayı 2016 Konular Video Reklâm HP artık dijital video ile tek bir platform üzerinden tüm Y kuşağı kitlesine ulaşabiliyor.

Detaylı

Neden Sosyal Medyanın Geleceği Reklam Değil, Yayıncılık?

Neden Sosyal Medyanın Geleceği Reklam Değil, Yayıncılık? Neden Sosyal Medyanın Geleceği Reklam Değil, Yayıncılık? Bu pazarlamacılar, sosyal medya 'uzmanları' ve PR uzmanlarının her gün konuştuğu konu; Sosyal medyanın geleceği nasıl gözüküyor? 1. Geleneksel medya,

Detaylı

Veriye dayalı pazarlamayla dönüşüm oranlarınızı artırın.

Veriye dayalı pazarlamayla dönüşüm oranlarınızı artırın. Veriye dayalı pazarlamayla dönüşüm oranlarınızı artırın. Satışlarınızı ve müşteri bağlılığını, reklam yatırımlarına oranla en yüksek seviyeye çıkarmak için pazarlama teknolojileri geliştiriyoruz. Amacımız,

Detaylı

SOSYAL MEDYA. Sosyal Medya Nedir? Sosyal Medya Araçları Nelerdir? Sosyal Medyayı Kullanırken Dikkat Etmemiz Gereken Kurallar Nelerdir?

SOSYAL MEDYA. Sosyal Medya Nedir? Sosyal Medya Araçları Nelerdir? Sosyal Medyayı Kullanırken Dikkat Etmemiz Gereken Kurallar Nelerdir? SOSYAL MEDYA Sosyal Medya Nedir? Sosyal Medya Araçları Nelerdir? Sosyal Medyayı Kullanırken Dikkat Etmemiz Gereken Kurallar Nelerdir? Sosyal Medya Nedir? Sosyal medya, kişilerin internet üzerinden birbiriyle

Detaylı

Video Reklamcılığında, Daha Uzun Videolar Daha Güçlü Videolar mıdır?

Video Reklamcılığında, Daha Uzun Videolar Daha Güçlü Videolar mıdır? Video Reklamcılığında, Daha Uzun Videolar Daha Güçlü Videolar mıdır? Yayınlanan Aralık 2015 Konular Video Çekirdek kitlenizde kaç oyun meraklısı olduğunu biliyor musunuz? MediaVest te Grup Kıdemli Başkan

Detaylı

TTL İNTERAKTİF ZEMİN HAYATA BİZİMLE DOKUNUN! Touch To Life

TTL İNTERAKTİF ZEMİN HAYATA BİZİMLE DOKUNUN! Touch To Life TTL İNTERAKTİF ZEMİN HAYATA BİZİMLE DOKUNUN! Touch To Life Bir adımda değişir HAYAT! Touch Box interaktif zemin ve yüzey çözümü, yansıtılan görüntü ile insan vücudu hareketlerine bağlı olarak görsel efektler

Detaylı

AD DRONE. Tüm görüş ve önerileriniz için

AD DRONE. Tüm görüş ve önerileriniz için AD DRONE Dijital dünyanın gelişmesiyle birlikte aynı orantıda internet dünyasıyla olan bağlarımız güçlenmeye devam ediyor. İşte tam da bu adımda AD Drone ekibi olarak sizleri güler yüz ve sıcakkanlılığımız

Detaylı

Verileri Daha Verimli Kullanmak için 3 İpucu

Verileri Daha Verimli Kullanmak için 3 İpucu Verileri Daha Verimli Kullanmak için 3 İpucu Yayınlanma tarihi: Aralık 2016 Konular Ölçüm, Reklamcılık Bugünün çok kanallı ve çok cihazlı dünyasında, veriler bir markanın hem en önemli varlığı hem de karşılaştığı

Detaylı

AdWords Kitle Çözümleri Önemli anlarda alakalı bağlantılar sunar

AdWords Kitle Çözümleri Önemli anlarda alakalı bağlantılar sunar Önemli anlarda alakalı bağlantılar sunar Değineceğimiz konular Mobil ağa geçiş Mikro anlar önemlidir Mikro anlarla dolu bir dünyada başarılı olma Müşteri Eşleştirme Tanımadığınız kullanıcıları hedefleme

Detaylı

Görüntülü Reklamcılık neden önemlidir? Google Görüntülü Reklam Ağı. Önemlidir? MURATOLMEZ.COM

Görüntülü Reklamcılık neden önemlidir? Google Görüntülü Reklam Ağı. Önemlidir? MURATOLMEZ.COM Google Görüntülü Ağı. Görüntülü ü cılıkneden ede Önemlidir? Program. Neden çevrimiçi reklamcılık? Müşteri Satın Alma Döngüsü Neden? Doğru hedefleme seçeneklerini belirleme i i denetleme Çevrimiçi reklamcılık

Detaylı

YouTube SEO Kılavuzu. Video İzlenme Oranlarını Artırmak ve Sıralamayı Yükseltmek İçin Etkili İpuçları

YouTube SEO Kılavuzu. Video İzlenme Oranlarını Artırmak ve Sıralamayı Yükseltmek İçin Etkili İpuçları YouTube SEO Kılavuzu Video İzlenme Oranlarını Artırmak ve Sıralamayı Yükseltmek İçin Etkili İpuçları Temel YouTube Arama Motoru Optimizasyonu Kılavuzu İçindekiler 1. Giriş 2. Video Konusu Seçerken Dikkat

Detaylı

İnteraktif Pazarlama Stratejimiz. www.grafiketinteractive.com

İnteraktif Pazarlama Stratejimiz. www.grafiketinteractive.com İnteraktif Pazarlama Stratejimiz amaç Neden İnteraktif Pazarlama? Günümüz Dünyasında internet, hızlı bilgi paylaşımı ve iletişimin yanısıra, pazarlama ve satış alanında çok ciddi avantajlar geliştirmiştir.

Detaylı

Açılıs Sayfası. Deneyimi

Açılıs Sayfası. Deneyimi Açılıs Sayfası. Deneyimi Açılıs Sayfası Nedir?. Bir kullanıcının sitenize giriş sağladığı sayfaya verilen isimdir. İniş Sayfası (Landing Page) olarak da adlandırılır. Neden Önemlidir? Tıklama oranı yüksek

Detaylı

KÜRESEL PAZARLAMA Pzl-402u

KÜRESEL PAZARLAMA Pzl-402u KÜRESEL PAZARLAMA Pzl-402u KISA ÖZET www.kolayaof.com DİKKAT Burada ilk 4 sayfa gösterilmektedir. Özetin tamamı için sipariş veriniz www.kolayaof.com 2 İÇİNDEKİLER Ünite 1: Küresel Pazarlama: Temel Kavramlar

Detaylı

herkesin bir reklamı olmalı

herkesin bir reklamı olmalı bilgi@herkesinreklami.com www.herkesinreklami.com herkesin bir reklamı olmalı herkesin bir reklamı olmalı Günümüzde reklam ve tanıtım gibi faaliyetlerin öneminin herkes farkında. Ancak çok zaman bu işler

Detaylı

SEO ALANLARINA YAZILMASI GEREKENLER

SEO ALANLARINA YAZILMASI GEREKENLER SEO ALANLARINA YAZILMASI GEREKENLER SEO (Search Engine Optimization) yani arama motorları için optimizasyon demektir. Adından da anlışılacağı üzere, E-ticaret sitenizin arama motorlarında yükselmesi ve

Detaylı

DİJİTAL PAZARLAMA. İnternet çağının yeni pazarlama yöntemi

DİJİTAL PAZARLAMA. İnternet çağının yeni pazarlama yöntemi DİJİTAL PAZARLAMA İnternet çağının yeni pazarlama yöntemi DİJİTAL ÇAĞ Dijitalleşme süreci internetin günlük hayatımıza girmesi ile başladı. Bu ilk dönemde şirketler tek taraflı iletişim sağlayan kurumsal

Detaylı

Dijital Pazarlamada. Trendleri ye merhaba demeden önce bir önceki senede neler olduğunu birlikte incelemek istedik.

Dijital Pazarlamada. Trendleri ye merhaba demeden önce bir önceki senede neler olduğunu birlikte incelemek istedik. Dijital Pazarlamada 2016 Trendleri 2017 ye merhaba demeden önce bir önceki senede neler olduğunu birlikte incelemek istedik. Dijital pazarlamanın 2016 daki trendlerini sizler için bir araya getirdik. Böylece

Detaylı

İşletme Sonuçları Elde Etmek için Daha İyi Bir Çağrı Merkezi Deneyimi Sunma

İşletme Sonuçları Elde Etmek için Daha İyi Bir Çağrı Merkezi Deneyimi Sunma İşletme Sonuçları Elde Etmek için Daha İyi Bir Çağrı Merkezi Deneyimi Sunma Yayınlanan Temmuz 2016 Konular Hareketli Arama Tüketicilerin aklına takılan soruları yanıtlamanın en kolay yolu bazen gerçek

Detaylı

PERSONEL İYİLEŞTİRME EĞİTİM VE MARKALAŞMA PLANI

PERSONEL İYİLEŞTİRME EĞİTİM VE MARKALAŞMA PLANI 2014-2015 YILI PERSONEL İYİLEŞTİRME EĞİTİM VE MARKALAŞMA PLANI A.Hakan BAŞARAN 2 1 - DANIŞMANLIK STRATEJİSİ MARKANIN İNCELENMESİ Markanın geldiği nokta analiz edilerek kendi içindeki mevcut durumu belirlemek,

Detaylı

SAP OEM PROGRAM ORTAKLIĞI REHBERİ. Türkiye nin ilk SAP OCP İş Ortağı MDS ap den OEM Programı Hakkında Bilmek İstedikleriniz...

SAP OEM PROGRAM ORTAKLIĞI REHBERİ. Türkiye nin ilk SAP OCP İş Ortağı MDS ap den OEM Programı Hakkında Bilmek İstedikleriniz... SAP OEM PROGRAM ORTAKLIĞI REHBERİ Türkiye nin ilk SAP OCP İş Ortağı MDS ap den OEM Programı Hakkında Bilmek İstedikleriniz... OEM İŞ ORTAKLIĞI NEDİR? MDS ap SAP OEM iş ortaklığı modeli, SAP platformlarını

Detaylı

Merhaba dediğini görün. Şimdi Cisco TelePresence ile gelecek yanınızda.

Merhaba dediğini görün. Şimdi Cisco TelePresence ile gelecek yanınızda. Broşür Merhaba dediğini görün. Şimdi Cisco TelePresence ile gelecek yanınızda. 2010 Cisco ve/veya bağlı kuruluşları. Tüm hakları saklıdır. Bu belge Genel Cisco Bilgileri ni içerir. Sayfa 1/5 Yeni Çalışma

Detaylı

Tasarımda Farklılık ve Sektörel Tasarım Takipleri

Tasarımda Farklılık ve Sektörel Tasarım Takipleri Tasarımda Farklılık ve Sektörel Tasarım Takipleri Hayatın Estetiği Tasarım Rakiplerinizle Aranız Sadece Farklılığınızla Açılsın İçerik Farklılık Gereksinimi Tasarımla Farklılık Yaratmak Farklı Tasarımların

Detaylı

Marka ya üyelik farklılık yaratır

Marka ya üyelik farklılık yaratır Marka ya üyelik farklılık yaratır bestwestern.com Best Western, dünyanın en büyük otel zincirine katılmanın avantajları. Best Western bağımsız kişiler tarafindan sahip olunan ve yönetilen bir otelciler

Detaylı

ISL 201 Pazarlama İlkeleri. Doç. Dr. Hayrettin ZENGİN

ISL 201 Pazarlama İlkeleri. Doç. Dr. Hayrettin ZENGİN ISL 201 Pazarlama İlkeleri Doç. Dr. Hayrettin ZENGİN Pazarlama Bilgi Sistemi (PBS) Bir işletmenin pazarlama ile ilgili kararlarının alınmasına yardımcı olacak bilgilerin toplanması, işlenmesi, saklanması

Detaylı

Baykuş Ödülleri 2013 -Ödül Alan Projeler

Baykuş Ödülleri 2013 -Ödül Alan Projeler Baykuş Ödülleri 2013 -Ödül Alan Projeler Proje Adı: TÜKETİCİ İÇGÖRÜSÜ VE MARKA KONUMLANDIRMA ARAŞTIRMASI Araştırma Şirketi: ERA RESEARCH & CONSULTANCY Araştırma Veren: İNCİ DERİ MAMULLERİ SAN. VE TİC.

Detaylı

İleriye doğru açık bir yol

İleriye doğru açık bir yol Broşür İleriye doğru açık bir yol Bir HP PartnerOne İş Ortağı ile çalışmanın avantajlarını keşfedin HP portföyünün eşsiz zenginliği, yetkili HP PartnerOne İş Ortağı nın becerileriyle birlikte size piyasada

Detaylı

İşletmeniz için en etkili tanıtım aracıdır. Düşük maaliyetli ve yüksek kalitelidir.

İşletmeniz için en etkili tanıtım aracıdır. Düşük maaliyetli ve yüksek kalitelidir. İşletmeniz için en etkili tanıtım aracıdır. Düşük maaliyetli ve yüksek kalitelidir. Street View, Tarayıcı, Google Haritalar, Google+ gibi tüm diğer Google servisleriyle entegredir. Erişiminizi genişletir

Detaylı

DİJİTAL KİMYA TEKNOLOJİLERİ GAZETESİ medyakit 2017 / 2018

DİJİTAL KİMYA TEKNOLOJİLERİ GAZETESİ medyakit 2017 / 2018 www.chemlife.com.tr DİJİTAL KİMYA TEKNOLOJİLERİ GAZETESİ medyakit 2017 / ChemLife Kimya Teknolojileri Gazetesi nin amacı; kimya bilimi, sanayisi ve bağlı alt sektörlerin gelişmesine katkıda bulunarak,

Detaylı

Duygusal ve sosyal becerilere sahip Genç profesyoneller

Duygusal ve sosyal becerilere sahip Genç profesyoneller Duygusal ve sosyal becerilere sahip Genç profesyoneller Y jenerasyonunun internet bağımlılığı İK yöneticilerini endişelendiriyor. Duygusal ve sosyal becerilere sahip genç profesyonel bulmak zorlaştı. İnsan

Detaylı

MediaCat Felis 2013 Ödülleri ne Başvurular Başlıyor!

MediaCat Felis 2013 Ödülleri ne Başvurular Başlıyor! BASIN BÜLTENİ MediaCat Felis 2013 Ödülleri ne Başvurular Başlıyor! MediaCat dergisi tarafından bu yıl 8. düzenlenen Felis Ödülleri medya planlama stratejilerini ödüllendirmesinin yanı sıra bu yıl genişleyen

Detaylı

E-KİTAP SATIŞLARINIZLA, SÜREKLİ BİR GELİRE NE DERSİNİZ? Www.EkitapKazanclari.coM. By Alia RİOR. Alia RİOR www.ekitapkazanclari.com

E-KİTAP SATIŞLARINIZLA, SÜREKLİ BİR GELİRE NE DERSİNİZ? Www.EkitapKazanclari.coM. By Alia RİOR. Alia RİOR www.ekitapkazanclari.com E-KİTAP SATIŞLARINIZLA, SÜREKLİ BİR GELİRE NE DERSİNİZ? E-KİTAP KAZANÇLARI Www.EkitapKazanclari.coM By Alia RİOR Alia RİOR www.ekitapkazanclari.com Sorumluluk Sınırları ve Garanti Feragatnamesi ÖNEMLİ:

Detaylı

Google Görüntülü Reklam Ağı.Hedefleme

Google Görüntülü Reklam Ağı.Hedefleme Google Görüntülü Reklam Ağı.Hedefleme seçenekleri. Hedefleme seçeneğiniz. Google Görüntülü Reklam Ağı Nedir? (GDN), reklamlarınızı yerleştirebileceğiniz reklam alanlarına sahip web sitesi ağıdır, ilgi

Detaylı

Ülker Çikolata ya Yeni Bir Lezzet Kat, Fikirlerinle Fark Yarat!!!

Ülker Çikolata ya Yeni Bir Lezzet Kat, Fikirlerinle Fark Yarat!!! Ülker Çikolata ya Yeni Bir Lezzet Kat, Fikirlerinle Fark Yarat!!! Ülker Çikolata ya yeni bir lezzet katarak fark yaratmaya var mısın? Bu çalışmada sizlerden Ülker Çikolata ya yeni bir lezzet katacak yepyeni

Detaylı

DESKPORT. Bilișim Hizmetleri. 2014 Yılı Hizmet Tanıtım Kataloğu

DESKPORT. Bilișim Hizmetleri. 2014 Yılı Hizmet Tanıtım Kataloğu 2014 Yılı Hizmet Tanıtım Kataloğu info@deskport.net BİZ KİMİZ? Biz Kimiz? Deskport Bilişim ekibinin karakteristik özellikleri olan; özgüven, çalısma azmi, tecrübe ve liderlik vasıflarımızla amacımız, müşterilerimizi

Detaylı

Marketing Camp 17 Summer Nedir?

Marketing Camp 17 Summer Nedir? Marketing Camp 17 Summer Nedir? Marketing Camp 17 Summer Türkiye de ilk kez hikayeleştirme, oyunlaştırma ve kullanıcı deneyimi olmak üzere güncel pazarlama disiplinlerini tasarımsal düşünce perspektifiyle

Detaylı

Henüz bir Mobil Şubeniz Yokmu?

Henüz bir Mobil Şubeniz Yokmu? Henüz bir Mobil Şubeniz Yokmu? Mobil Şubenizi Açın İşlerinizi Kolaylaştırın! www.mobilsubem.com Mobil Şubeniz Her an Yanınızda! Bu E-Kataloğumuzda Mobil Şubem Hizmetlerinin genel bir tanıtımını bulabilirsiniz.

Detaylı

Markaların 2017 Sonu Büyüme Hedefleri. 7,000 Mağaza. 6,000 Mağaza 5,000 Mağaza

Markaların 2017 Sonu Büyüme Hedefleri. 7,000 Mağaza. 6,000 Mağaza 5,000 Mağaza EKİM 2017 Geride bıraktığımız son iki yılda, Türkiye ekonomik olarak tarihindeki en dalgalı dönemlerinden birisini yaşadı. Bu dalgalanmayı sektörlere indirgediğimizde, markaların ve tüketicilerin denizleri

Detaylı

Misyonumuz. Vizyonumuz

Misyonumuz. Vizyonumuz Misyonumuz Bütçeleri ne olursa olsun eğlence ve iş gezilerinde kullanıcıların dünya çapında kalabileceği en iyi yerleri kolaylıkla keşfetmesini, rezervasyon yapmasını ve buralarda gezilerinin tadını çıkarmasını

Detaylı

MediaCat Felis 2013 Ödülleri ne Başvurular Başlıyor!

MediaCat Felis 2013 Ödülleri ne Başvurular Başlıyor! BASIN BÜLTENİ MediaCat Felis 2013 Ödülleri ne Başvurular Başlıyor! MediaCat dergisi tarafından bu yıl sekizincisi düzenlenen Felis Ödülleri ne başvurular 8 Temmuz Pazartesi günü başlıyor. Başvuruda bulunmak

Detaylı

Rafine. 360 Hizmet Özünde tutku var. Hızlı Güçlü Sanatsal Yenilikçi. İşi bilen yapar! Farabians Strategy #araştır. Rafine Video #derinleş

Rafine. 360 Hizmet Özünde tutku var. Hızlı Güçlü Sanatsal Yenilikçi. İşi bilen yapar! Farabians Strategy #araştır. Rafine Video #derinleş Rafine Hızlı Güçlü Sanatsal Yenilikçi Sektörel Reklam Ajansı Rafine; mobilya sektöründe uzmanlaşan kadrosuyla, sektörel hizmet veren bir reklam ajansıdır. 20 yıllık Mobilya Sektörü tecrübemize güveniriz.

Detaylı

Araştırma Modeli. KalDer - Üye Memnuniyeti Araştırması 2012 - TMME

Araştırma Modeli. KalDer - Üye Memnuniyeti Araştırması 2012 - TMME Araştırma Modeli Araştırma, KalDer in 2005 yılından bu yana KA Araştırma tarafından yürütülen TMME modelinin KalDer müşterileri nezdinde uygulanması ile gerçekleştirilmiştir. Çalışmada, KA Araştırma ve

Detaylı

KONAKLAMA IŞLETMELERİNDE STRATEJİK YÖNETİM. Pazarlama Yönetmeni ve Eğitmen

KONAKLAMA IŞLETMELERİNDE STRATEJİK YÖNETİM. Pazarlama Yönetmeni ve Eğitmen KONAKLAMA IŞLETMELERİNDE STRATEJİK YÖNETİM SEVGİ ÖÇVER Pazarlama Yönetmeni ve Eğitmen 1 Stratejik yönetim, uzun vadeli planlamalar ve kararlar ile konaklama isletmelerinin en üst düzeyde etkin ve verimli

Detaylı

Soru ve Yanıt Örnekler ve Teknikler

Soru ve Yanıt Örnekler ve Teknikler Soru ve Yanıt Örnekler ve Teknikler Sosyal Medya Sosyal Etkileşim, iletişim, sadakat, birliktelik Medya Eğlendirici, tatminkar, bilgilendirici Birleştirici ortam Tematik Enformatif Mesaj verici Yakınlaştırıcı

Detaylı

2015Yılında Bilinmesi Gereken 5 Önemli Dijital Trend

2015Yılında Bilinmesi Gereken 5 Önemli Dijital Trend DIGINEWS 2015 2 2015Yılında Bilinmesi Gereken 5 Önemli Dijital Trend Temel bazı trendler 2015 te de değişmeyecek, fakat daha çok kabullenilmeleri ve akılda tutulmaları gerekecek. Mobil Aramalar Çapraz

Detaylı

Yakında Geliyor. Yeni Deneyim. Daha iyi sonuçlar.

Yakında Geliyor. Yeni Deneyim. Daha iyi sonuçlar. Yakında Geliyor 2019 SDL Trados Studio 2019 Yakında Geliyor! Dünyanın en oturmuş BDÇ aracı olan SDL Trados Studio 2019 ile yepyeni bir deneyim yaşayacaksınız. 30 yılı aşkın bir süredir profesyonel çevirmenlere

Detaylı

Online Videoların Marka Metrikleri Üzerindeki Etkisini Ölçme

Online Videoların Marka Metrikleri Üzerindeki Etkisini Ölçme Online Videoların Marka Metrikleri Üzerindeki Etkisini Ölçme Yayınlanan Nisan 2015 Konular Reklâm Etkileşim metrikleri kullanıcıların online videolara nasıl tepki verdiğini gösterir. Ancak marka metrikleri

Detaylı

Yükselen Yıldız: Anlık İleti Uygulamaları

Yükselen Yıldız: Anlık İleti Uygulamaları DIGINEWS 2015 Yükselen Yıldız: Anlık İleti Uygulamaları Anlık İleti Uygulamaları Anlık mesajlaşma, internet üzerinden gerçek zamanlı olarak ileti transferi sağlayan bir online mesajlaşma şeklidir. Mart

Detaylı

Uygulama Pazarlaması Neden Küçük Adımlara Dayalı Bir Oyundur?

Uygulama Pazarlaması Neden Küçük Adımlara Dayalı Bir Oyundur? Uygulama Pazarlaması Neden Küçük Adımlara Dayalı Bir Oyundur? Yazan: Ken Rudin Yayınlanma tarihi: Nisan 2017 Konular Uygulamalar, Ölçüm Yeni indirme işlemleri uygulama pazarlamacılarını çok mutlu edebilir,

Detaylı

SOCIAL ADS ALICILARINIZI FACEBOOK TA HEDEFLEYİN. ÇOK KANALLI PAZARLAMA YAPIN

SOCIAL ADS ALICILARINIZI FACEBOOK TA HEDEFLEYİN. ÇOK KANALLI PAZARLAMA YAPIN SOCIAL ADS ALICILARINIZI FACEBOOK TA HEDEFLEYİN. ÇOK KANALLI PAZARLAMA YAPIN SOCIAL ADS ALICILARINIZI FACEBOOK TA HEDEFLEYİN. ÇOK KANALLI PAZARLAMA YAPIN Social Ads Social ads mevcut müşterilerinizi facebook

Detaylı

Makul bütçelerle, maksimum verim sağlamak bizim işimiz değil, hobimiz.

Makul bütçelerle, maksimum verim sağlamak bizim işimiz değil, hobimiz. TANITIM DOSYASI Makul bütçelerle, maksimum verim sağlamak bizim işimiz değil, hobimiz. TANITIM DOSYASI BİZ KİMİZ? Başarı Bilişim, web sitesi tasarımı ve dijital pazarlama konularında 18 yılı aşan tecrübe

Detaylı

KİMDİR BU.

KİMDİR BU. ? KİMDİR BU? PR, etkinlik, reklam süreçinlerinde müşterilerine kreatif çözümler sunan rekabetin kendisini iyiden iyiye hissettirdiği günümüz dünyasında müşterilerini doğru stratejilere yönlendirmek, marka

Detaylı

Sosyal Medya Uzmanlığı Sertifika Programı

Sosyal Medya Uzmanlığı Sertifika Programı Sosyal Medya Uzmanlığı Sertifika Programı 19 Nisan 27 Haziran 2014 Her Cumartesi Saat 10:30 17:30 arası toplam 66 saat yapılacaktır. Program Ücreti 2250 TL + KDV (%8) Kadir Has Üniversitesi Yaşam Boyu

Detaylı

Türkiye nin En Büyük Online Mağazacılık Sistemine Hoşgeldiniz

Türkiye nin En Büyük Online Mağazacılık Sistemine Hoşgeldiniz Türkiye nin En Büyük Online Mağazacılık Sistemine Hoşgeldiniz MARPAR Ev Gereçleri San.ve Tic. Ltd. Şti. 2001-2009 tarihleri arasında ulusal ve uluslararası alanda bilinen markaların Karadeniz ve Doğu Anadolu

Detaylı

Street Smart Marketing

Street Smart Marketing Tek bir hedef için tasarlanmış kamu hizmeti şirket programları. Başarı. Street Smart Marketing Müşterilerinizi cezbeden pazarlama kampanyaları 30 yıllık deneyim Tasarlarız. Yakalarız. İlerleriz. 1.4 milyon

Detaylı