DERS PLANI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "21.12.2011 DERS PLANI"

Transkript

1 DERS PLANI Ders: Türkçe Ünite: Okuma Yazma Çalışmaları Konu: sıralı kart okuma, çizgi ve karalama çalışmaları, kesme, sıkma-bırakma, yuvarlama. Süre : 40 ( ) Sınıf: 5/A Öğretmen: Nazan GÜNCÜ AMAÇLAR: Mert için belirlenen amaçlar: 1. Verilen sıralama kartlarındaki cümleleri istendiğine %100 doğrulukta okur. 2. Verilen sıralı kartları oluş sırasına göre %100 doğrulukta sıralar. 3. Verilen sıralı kartlardaki cümleleri istendiğine % 100 doğrulukta defterine yazar. Hakan için belirlenen amaçlar: 1. Kesik çizgiler üzerinde(resimli çalışma kağıtlarında) istendiğinde %100 doğrulukta dik çizgi çizer. 2. Verilen ev eşyalarını eşle dendiğinde isimleriyle %100 doğrulukta eşler. Dilber için belirlenen amaçlar: 1. İstendiğinde sınırlı alanda %100 doğrulukta karalama yapar. 2. Makasla kalın çizgi üzerinden kes dendiğinde %100 doğrulukta keser. 3. Eline verilen oyun hamurunu sık dendiğinde %100 doğrulukta sıkar. 4. Eline verilen oyun hamurunu bırak dendiğinde %100 doğrulukta bırakır. 5. Eline verilen oyun hamurunu yuvarla dendiğinde %100 doğrulukta yuvarlar. Melih için belirlenen amaçlar: 1. İstendiğinde sınırlı alanda %100 doğrulukta karalama yapar. 2. Makasla kalın çizgi üzerinden kes dendiğinde %100 doğrulukta keser. 3. Eline verilen oyun hamurunu sık dendiğinde %100 doğrulukta sıkar. 4. Eline verilen oyun hamurunu bırak dendiğinde %100 doğrulukta bırakır.

2 5. Eline verilen oyun hamurunu yuvarla dendiğinde %100 doğrulukta yuvarlar. Yöntemler(Dilber ve Melih): Melih ve Dilber için yanlışsız öğretim yöntemlerinden aşamalı yardım ayrık denemelerle öğretim formatında kullanılacaktır. Kesme, karalama ve sıkma-bırakma açma becerileri tam fiziksel ipucu kullanılarak öğretilecektir. Hedef uyaran: 1. Etkinlik (karalama) için İçini karala! dır. 2. Çizgiden kes! (makasla düz çizgi üzerinden gitme). 3. hamuru sık (oyun hamurunu sıkması için verilen yönerge ) 4. hamuru yuvarla (oyun hamurunu yuvarlaması için verilen yönerge) Kontrol edici ipucunun sunulması: Kullanılacak olan ipuçları, tepki ipucu niteliğindedir. Yani, bireyin doğru tepkide bulunma olasılığını arttıran ipuçlarıdır bunlar ve aşamalı yardımla öğretim yönteminde, öğrencilerin özelliklerine göre belirlenir. Karalama etkinliği için tam fiziksel ipucu(elin üzerinden tutulup karalama yaptırma), makasla düz çizgi üzerinden keserken de tam fiziksel ipucu kullanılır. Ayrıca oyun hamuru ile sıkma ve bırakma becerisi çalışırken, yuvarlama yaparken de aynı şekilde tam fiziksel yardıma ihtiyaç duyulmaktadır. Bir de öğrencilerin oyun hamurunu ağızlarına götürmemeleri için de tam fiziksel yardım sunulurken ellerin serbest bırakılmaması gerekmektedir. Öğretim oturumlarının sayısı: 40 dakikalık ders süresince farklı beceriler için ayrı ayrı birer oturum yaptırılacaktır.(toplam 4 oturum) Karalama etkinliği için ikişer kart hazırlanmıştır. Bu kartlar bir oturumda yaptırılacaktır. Ara etkinlikten sonra kesme becerisi için de bir oturum üst üste 10 çizgi üzerinden kesme davranışı yaptırılır. 3. oturumda oyun hamuru ile sıkma ve bırakma becerisi çalışılırken bir diğer oturumda da yuvarlama küçük kas becerisi yaptırılacaktır. İpucunu Silikleştirme Süreci: Aşamalı yardımla öğretim yöntemi kullanılırken, öğretime başlamadan önce ipucunun silikleştirilmesi için bir ölçüt belirlenmez ve uygulamacı öğretim sırasında anlık kararlar alarak ipucunu sunar ya da silikleştirme yapar. Gerektiğinde, ipucu silikleştirilmeye

3 başlandıktan sonra da daha yoğun ipuçlarının sunulmasına geri dönülebilir. Öğrencilerin düzeyleri de dikkate alındığında, olası ipucu silikleştirme süreci; sırasıyla tam fiziksel ipucu, kısmi fiziksel ipucu ve jest ipucu şeklinde devam eder. Bireyin Tepkilerine Verilecek Yanıt: a) Doğru Tepkiler: Öğrencinin doğru tepkileri, yiyecek pekiştireci ve sözel/sosyal pekiştireç kullanılarak pekiştirilir. b) Yanlış Tepkiler: Aşamalı yardımla öğretimde, bireye yanlış tepkide bulunma fırsatı verilmez. Uygulamacı, bireyin yanlış tepkide bulunacağını anladığı zaman ya da yanlış bir girişimde bulunduğu an birey durdurulur ve bireyin doğru tepkide bulunmasını kesinleştiren yardımı sunar. Tüm önlemlere rağmen birey yanlış tepkide bulunursa, hata düzeltmesi yapılacaktır. c) Tepkide Bulunmama: Tam fiziksel ipucu kullanılarak, öğrencilerin doğru tepkide bulunmaları sağlanacaktır. Denemeler Arası Süre: 1-5 saniye kadar beklenir ve bir sonraki deneme başlatılır. Bu süre içerisinde öğrencinin pekiştireci tüketmesi, uygulamacının araç-gereç hazırlaması amaçlanmaktadır. Uygulamacının bu zaman aralığında karalama kartlarını değiştirmesi ve temizlemesi, oyun hamurunun farklı rengini eline alması, diğerlerini kutuya koyması gibi işler için de bu süreye ihtiyaç duyulmaktadır. Ayrıca öğrenciyi art arda denemelerle boğmamak arada nefes almasını sağlamak da gereklidir. Bu süre bunun için oldukça önemlidir. Yöntemler (Mert ve Hakan için): Hakan ve Mert için ile sabit bekleme süreli öğretim yöntemleri kullanılacaktır. Hakan için öncelikli beceri kesik çizgi üzerinden giderek resmi tamamlamasıdır. Bunun için ipucu kısmi fiziksel olabilmektedir. Nesne isim eşleme becerisi için ise kontrol edici ipucu jestsel olmalıdır. Hakan ve Mert ile bir önceki derste alınan amaçlar öğrencilerin devamsız olmaları nedeniyle gerçekleştirilememiştir. Bu nedenle o dersten farklı bir amaç alınmamıştır. Hedef Uyaran: Mert için; 1. Çocuk ne yapıyor? 2. Oku! 3. Yaz!

4 Hakan için; 1. Dik çizgi çiz 2. eşle! İpucunu Geciktirme Süresi/Yanıt Aralığı: 4 saniye Kontrol Edici İpucu: Mert için sözel ipucu kullanmak yeterlidir. Hakan içinse jestsel ipucu kullanılarak denemeler gerçekleştirilir. Öğretim Oturumlarının Sayısı: 40 dakikalık ders süresi içinde, Mert için 2 oturum söyleme, 2 oturum okuma, 1 oturum da yazma çalışması yaptırılır. Hakan içinse 1 oturum dik çizgi çizme, 2 oturum da nesne- isim eşleme çalışılacaktır. Dilber ve Melih içinse her amaç için bir oturum şeklinde planlanmıştır. 0 saniyeli denemeler: sadece Hakan için bir 0 saniyeli deneme yaptırılacaktır. Öğrenci Davranışlarına Ne Şekilde Tepkide Bulunulacağı: Öğrenci; - İpucundan önce doğru tepki verirse; sözel pekiştireçle pekiştirilecektir. - İpucundan sonra doğru tepki verirse; sözel pekiştireçle fakat kısık sesle ve coşkusuz olarak pekiştirilecektir. - İpucundan önce yanlış tepkide; Öğrenciye beklemesi gerektiği söylenerek, hedef davranışa model olunacaktır. - İpucundan sonra yanlış tepkide; Sözel ve model ipucu kullanılarak hata düzeltmesi yapılacaktır. - Tepkide bulunmama durumunda; yönerge tekrar edilmeden önce öğrencinin dikkati çekilir(yüzü tutulup çevrilir, göz kontağı kurulur, buraya bak denir). Yönerge tekrar edilir. İpuçları: Mert için sözel ipucu ve Hakan için jestsel + sözel ipucu kullanılacaktır. Melih ve Dilber içinse tam fiziksel ipucu kullanılacaktır.

5 Pekiştireçler ve Pekiştirme Tarifesi: Öğretim sürecinde öğrencilerin doğru davranışları; - aferin, harikasın, çok güzel, çak yapma ve başını okşama gibi sosyal pekiştireçlerle, - Meyve suyu, kraker, bisküvi, jelibon gibi yiyecek pekiştireçleri ile pekiştirilecektir. Pekiştirme sürekli olacaktır. Fakat Hakan ve Mert için yiyecek pekiştireçleri etkinlik veya oturum sonlarında olacaktır. Melih ve Dilber için ise bazı becerilerde her denemede yiyecek pekiştireci kullanılması gerekmektedir. Hata Düzeltmesi: Sabit bekleme süreli öğretimde; kontrol edici ipucu sunulur ve diğer denemeye geçilir. Aşamalı yardımla öğretimde zaten hataya yer verilmez. ARAÇ-GEREÇLER: Mert için, Bir gün adlı sıralı kartlar. Defter ve kalem Hakan için, Kesik çizgili resimli kağıtlar Okul eşyaları resimli kartları Okul eşyaları isimli kartlar Dilber için, Sınırlı alan boyama kartları Çizgili kesme kağıtları Çeşitli renklerde oyun hamurları Melih için, Sınırlı alan boyama kartları Çizgili kesme kağıtları Çeşitli renklerde oyun hamurları

6 Ara Etkinliklerde Kullanılacak Olan Araç-Gereçler: Rulo kalemlik yapma çalışması için; 4 adet tuvalet kağıdı karton rulosu 4 adet renkli fon kartonu 8 adet oynayan göz Farklı renklerde kartondan süs malzemesi İsim çerçevesi yapma etkinliği için; İsimlerin yazılı olduğu kenarları delikli karton Farklı renk ve uzunlukta kalın yün ip Şarkı etkinliği için uygun kuklalar Ortam (Kroki): Sınıf ortamı 2 haftadır bireysel çalışmaya daha uygun halde kullanılmaktadır. Ayrıca grupça yapılan oyun veya şarkı etkinliklerinde kullanılmak üzere sınıfın ortasının boş olması da işimizi kolaylaştıran bir diğer faktör haline gelmiştir. En önemlisi ise öğrencilerin dikkatini dağıtacak durumlar en düşük seviyeye çekilmiştir.

7 İşleniş: Türkçe dersi çarşamba gününün ilk dersidir. Öğrenciler okula gelmeden önce sınıfta bulunulur ve gerekli düzenlemeler yapılır. Bu derste tüm öğrencilerle birebir öğretim yapılacağından ortam resimdeki gibi düzenlenir. Öğrenciler gelmeden hava durumu tablosu düzenlenir. Çarşamba gününe uygun olup olmadığı kontrol edilir. Araç gereçler masanın üzerine hazır halde dizilir. Pekiştireç kutusuna seçilen yiyecekler konur. Her öğretmen ders boyunca tek bir öğrenci ile çalışacağından araç-gereçler de her öğrenci için ayrı hazırlanır ve dersten önce öğretmene teslim edilir. Tüm etkinlikler yazılmış olan bu plan doğrultusunda sunulur. Buna göre; Nazan öğretmen Mert ile; Tülin öğretmen Melih ile; Gülistan öğretmen Dilber ile; Perihan öğretmen Hakan ile çalışacaktır. Nazan öğretmenin Mert ile çalışmasının sebebi; önceki derslerde sırayla diğer öğrenciler ile çalışılmış Mert ile çalışmaya sıra gelmiştir.

8 Öğretim öncesindeki etkinlikler ile geçiş etkinlikleri tüm sınıfla ortak olacak ve Nazan öğretmen tarafından yaptırılacaktır. Fakat bu derste genellikle bireysel çalışılması gereken ara etkinlikler seçilmiştir. Sadece şarkı etkinliklerinde Nazan öğretmen sunuş yapacaktır. Diğer öğretmenler de öğrencilerin şarkılı etkinliklere katılımını sağlayacaktır. Öğrenciler sınıfa tek tek girdiklerinde üzerindekileri çıkarıp askıya asmaları istenir. Askısını asan öğrenciden yerine oturması istenir. Yerine oturan öğrenci selamlanır ve günaydın, hoş geldin, nasılsın denir. El sıkışılır. Tüm öğrenciler ve öğretmenler sınıfa girdiklerinde derse başlanır. Herkes kollarını bağlasın. denir ve kollarını bağlamayan öğrenciye yardım edilir. Öğrencilerle kollarını bağladıkları için çak! yapılır. Öğretmen sandalyeleri öğrencilerin karşılarına çekilmeden önce Nazan öğretmen öğrencilerin karşısına ortaya oturur ve herkese günaydın, yoklamamızı yapalım hemen denir ve öğrencilerin isimleri sırayla okunur. burada diyen veya elini kaldıran öğrenci sözel olarak pekiştirilir. yoklamamız bitti diyerek sınıf defteri yerine konur. Daha sonra hava durumuna geçilir. Mert ifade edici dile sahip olduğu için Mert e hava nasıl diye sorulur. Doğru tepkileri pekiştirilir. Hava durumu kartlarından uygun olanı göstermesi istenir. Mert in gösterdiği kart diğer öğrencilerin önüne konur ve tek tek bugün hava nasıl göster denerek ve model olarak göstermeleri sağlanır. Daha sonra öğrencilerden birine kart verilerek tabloda uygun yere asmaları istenir. Derse başlanır. Evet çocuklar dersimiz Türkçe, bunlar kullanacağımız araçlar. Derste kullanılacak olan araçlar öğrencilere gösterilir. Dokunmaları sağlanır. Araç gereçler masaya geri koyulur. dersimize başlamadan önce hep beraber bir şarkı söyleyelim. kırmızı balık şarkısını söylüyoruz denir ve şarkıya başlaman önce üçe kadar sayılır ve başla yönergesi verilerek şarkıya giriş yapılır. Aşağıdaki kırmızı balık şarkısı söylenir. KIRMIZI BALIK Kırmızı balık gölde, kıvrıla kıvrıla yüzüyor Balıkçı Hasan geliyor, oltasını atıyor. Kırmızı balık dinle, sakın yemi yeme. Balıkçı seni tutacak, sepetine atacak. Kırmızı balık kaç kaç kaç. Bu şarkı sırasında geçtiğimiz hafta hazırlanan akvaryumdaki kırmızı balıklar öğrencilere gösterilir. Önlerinde dolaştırarak dokunmaları/ kırmızı balığı göstermeleri sağlanır. Şarkı sınıfın aşina olmadığı bir şarkı olduğundan tekrar edilmesi yararlı olacaktır.

9 Ardından kollarını bağlamalarını kolaylaştıran sar sar sar makara şarkısı söylenir: SAR SAR MAKARA Sar sar sar makarayı (eller içe doğru döndürülür) Çöz çöz çöz makarayı(eller tam tersi yönde döndürülür) Bir şöyle bir böyle(eller belde sağa sola sallanılır) Aslan geliyor Kaplan geliyor TIP!!! (kollar bağlanır) Şarkı bittikten sonra aferin size çok güzel söylediniz diyerek öğrenciler sözel olarak pekiştirilir. Bu şarkı ile beraber tekrar kolları bağla demeye gerek kalmaz. Öğrenciler kollarını bağladıkları için yiyecek ve sözel pekiştireçle pekiştirilirler. Daha sonra her öğretmen kendisi için seçilen öğrencinin karşısına oturur. Araç setleri öğretmenlere teslim edilir. Öğretim oturumlarına geçilir. 1. Öğretim Oturumu: Nazan öğretmen ve Mert; Nazan öğretmen Mert in karşısına gelecek şekilde oturur ve Dersimiz Türkçe, hazırsan başlıyoruz. der ve öğrencinin hazır olduğuna dair herhangi bir jest, mimik ya da ipucu alındığında derse başlanır. bir gün adlı sıralı kartlar öğrenciye gösterilir. bu derste bu kartları çalışacağız denir. Öğrenciye çocuk ne yapıyor? diye sorulur. 4 saniye yanıt vermesi için beklenir. Öğrenci çocuk uyandı. Yataktan kalkıyor. Sabah oldu gibi cevaplardan herhangi birini verdiğinde sözel olarak pekiştirilir. Cevap vermediğinde ya da yanlış cevap verdiğinde kontrol edici ipucu sunulur ve diğer denemeye geçilir. Bir diğer kart (elimi yüzümü yıkarım kartı) öğrenciye gösterilir. Yönerge sunulur. çocuk ne yapıyor?. 4 saniye yanıt vermesi için beklenir. Öğrenciden elini yıkıyor, yüzünü yıkıyor ya da yıkıyor cevaplarından herhangi biri alındığında öğrenci yiyecekle ve sosyal pekiştireçle (çak yapma) pekiştirilir. Bu şekilde toplam 6 kart için aynı soru/yönerge tekrar edilir. 4 saniye beklenir. Doğru veya doğru cevaba yakın tepkiler yiyecekle ve sözel olarak pekiştirilir. Böylece birinci oturum sona erer. Ara etkinliğe geçilir. Tülin öğretmen Melih ile; Tülin öğretmen Melih in karşısına gelecek şekilde oturur ve Dersimiz Türkçe, hazırsan başlıyoruz. der ve öğrencinin hazır olduğuna dair herhangi bir jest, mimik ya da

10 ipucu alındığında derse başlanır. şimdi seninle bu şeklin içini boyayacağız der. Şeklin içinde bulunan renge uygun kalemi seçmesi için öğrenciye fırsat verilir. İki kalem arasından yuvarlağın içinde bulunan kırmızı rengine uygun olanı alması için yönerge verilir: bundan olanı al öğrenci doğru kalemi aldığında yiyecekle pekiştirilir. Alamadığında tam fiziksel ipucu kullanılarak kalemi alması sağlanır. Kullanılan kalemler keçeli kalem olduğundan kapağı açması için bir süre beklenir. Açamadığında tam fiziksel ipucu ile açması sağlanır. içini boya yönergesi verildikten sonra öğrencinin elinden tutularak şeklin içini boyaması sağlanır. Bu ilk çalışma tamamlandığında ikinci şekle geçilir. Aynı biçimde şekle uygun olan renkteki kalem seçtirilir. Karalama çalışması bir öncekinde olduğu gibi tamamlanır. Dilber ile aynı karalama kartları kullanılacağından bu iki karttan sonra Dilber in kullandıkları alınır ve karalı kısım temizlenir. Bu sırada öğrencide kısa bir süre dinlenmiş olur. Kartlar temizlendikten sonra tekrar uygun kalem seçtirilir. Kapağı açtırılır ve boyaması için tam fiziksel yardımla çalışma tamamlatılır. Toplam 4 tane kart bu şekilde boyanır/ karalanır. ben deme/gösterme davranışı önceki derslerde olduğu gibi her çalışmada tekrar edilir. Öğrenciye bunu kim yaptı? diye sorulur ve elinden tutularak kendini göstermesi sağlanır. Bu sırada ben diyerek ona model olunması şeklinde çalışılır. Ara etkinliğe geçilir. Gülistan öğretmen Dilber ile; Gülistan öğretmen Dilber in karşısına gelecek şekilde oturur ve Dersimiz Türkçe, hazırsan başlıyoruz. Hazır mısın? diye ve öğrencinin hazır olduğuna dair herhangi bir jest, mimik ya da ipucu alındığında derse başlanır. şimdi seninle bu şeklin içini boyayacağız der. Şeklin içinde bulunan renge uygun kalemi seçmesi için öğrenciye fırsat verilir. İki kalem arasından yuvarlağın içinde bulunan kırmızı rengine uygun olanı alması için yönerge verilir: bundan olanı al öğrenci doğru kalemi aldığında yiyecekle pekiştirilir. Alamadığında tam fiziksel ipucu kullanılarak kalemi alması sağlanır. Kullanılan kalemler keçeli kalem olduğundan kapağı açması için bir süre beklenir. Açamadığında tam fiziksel ipucu ile açması sağlanır. içini boya yönergesi verildikten sonra öğrencinin elinden tutularak şeklin içini boyaması sağlanır. Bu ilk çalışma tamamlandığında ikinci şekle geçilir. Aynı biçimde şekle uygun olan renkteki kalem seçtirilir. Karalama çalışması bir öncekinde olduğu gibi tamamlanır. Melih ile aynı karalama kartları kullanılacağından bu iki karttan sonra Melih in kullandıkları alınır ve karalı kısım temizlenir. Bu sırada öğrencide kısa bir süre dinlenmiş olur. Kartlar temizlendikten sonra tekrar uygun kalem seçtirilir. Kapağı açtırılır ve boyaması için tam fiziksel yardımla çalışma tamamlatılır. Toplam 4 tane kart bu şekilde boyanır/ karalanır. ben deme/gösterme davranışı önceki derslerde olduğu gibi her çalışmada tekrar

11 edilir. Öğrenciye bunu kim yaptı? diye sorulur ve elinden tutularak kendini göstermesi sağlanır. Bu sırada ben diyerek ona model olunması şeklinde çalışılır. Öğrencinin kendi kendine ben deme/ kendini gösterme davranışını yapmasına fırsat verilir. Bunun için tam fiziksel ipucu olmaksızın bunu kim yaptı? diye sorulur ve tepki vermesi beklenir. Ara etkinliğe geçilir. Perihan öğretmen Hakan ile; Perihan öğretmen Hakan ın karşısına gelecek şekilde oturur ve Dersimiz Türkçe, hazırsan başlıyoruz. der ve öğrencinin hazır olduğuna dair herhangi bir jest, mimik ya da ipucu alındığında derse başlanır. Öğretmen ilk olarak ev resimlerinin olduğu kesik çizgili kağıdı öğrencinin önüne koyar ve çizginin üzerinden git yönergesini sunar. Öğrenci her bir ev çizişinde sözel olarak ve yiyecekle pekiştirilir. Çalışma tamamlanıncaya kadar öğrencinin dikkati kaybolmamalıdır. Bunun için pekiştirme sürekli olmalıdır. Hakan diğer öğrencilere göre sözel pekiştirece karşı daha olumlu tepkiler vermektedir. Söyleneni anlamaktadır. Bu şekilde tüm çalışma kağıtları öğrenciye sunulur. çalışmaları tamamlaması ve doğru biçimde çizgiler çizmesi için sürekli çizginin üzerinden git, düzgün çiz gibi yönergeler tekrar edilmelidir. Her bir çalışma sonunda geçmiş derslerde olduğu gibi ben deme/ kendini gösterme davranışı çalışılır. Öğrenci tepkileri coşkulu bir ses tonu ile pekiştirilir. Çalışmalar tamamlandıktan sonra ara etkinliğe geçilir. Geçiş Etkinliği: Tuvalet kağıdı rulosu ile kalemlik yapma Her öğrenciye yukarıda belirtilen araçlar teslim edilir. Bu kalemlik bi ördek şekline benzeyecektir. Bunun için önceden hazırlanmış olan kartonlar ve rulolar öğrencilere verilir. Bunun yanına oynayan gözler ve yapıştırıcı da teslim edilir. Her öğrenci bir öğretmen eşliğinde çalışmayı yapar. Rulonun etrafı kartonla kaplanır. Altını kapamak için de önceden kesilmiş kalın mukavva yapıştırılır. Sonra kesik halde verilen gaga şeklinde karton da uygun yere yapıştırılır. En son ibik eklenir ve kalemlik biter. İşe yararlığını görmek adına öğrencinin boya kalemlerini içine koyması sağlanır. Not: Yapılan ara etkinliğin yapılış basamakları araç gereç formunda ayrıntılı olarak anlatılacaktır. Eklenen resimlerle etkinliğin daha iyi anlaşılmasına olanak sağlanacaktır. 2. Öğretim oturumu Nazan öğretmen ile Mert;

12 Mert ile Nazan öğretmen sıralı kartları çalışmaya devam ederler. Bu kez Nazan öğretmen kartları sırayla öğrenciye gösterir, resme dikkati çekilir (bak denebilir ya da parmak ile işaret edilebilir.) birinci oturumda olduğu gibi çocuk burada ne yapıyor? diye sorulur ve öğrencinin tepkisinden sonra resmin altındaki yazı açılır ve oku denir. Okuması için 4 saniye beklenir. Öğrencinin tepkileri sözel olarak aferin diyerek pekiştirilir. Bir diğer karta geçilir. O kartta da önce çocuk ne yapıyor? diye sorulur. Öğrencinin doğru ya da doğruya yakın tepkileri sözel olarak pekiştirilir. Daha sonra resmin altındaki yazı açılır ve oku denir. Öğrenci okuduktan sonra gerekli durumlarda öğretmen yazıyı tekrar okur. Bu şekilde 6 kart da okunarak çalışma tamamlanır. Daha sonra öğrenciden bu kartları karışık halde verildikten sonra sıralaması istenir. Doğru davranışları pekiştirilir ve veri kayıt formuna işlenir. Öğrenciye yaz denir ve önüne konan kağıda sıralı kart cümlelerini okuduktan sonra yazması istenir. Öğrencinin doğru yazması için rehberlik edilir. Bu çalışmada başlık koyma becerisi de öğretilmeye çalışılmaktadır. Çünkü Mert okuma yazmada problem yaşamamaktadır. Bu sebeple bu becerilere yenileri eklenmesi gerekliliği söz konusudur. Tülin öğretmen ile Melih; Tülin öğretmen Melih ile birebir çalışmak üzere tekrar aynı yerini alır. Diğer öğretmenlerde kendileri için seçilen öğrenciyle birebir çalışmak üzere uygun yerlere otururlar. Öğretmenler kendilerine verilen araçlarla çalışmalarını sürdürürler. Melih ile çalışmadan önce öğrencinin dikkati çekilir. Önündeki makas ve diğer araçlar gösterilir. Dokunması sağlanır. Öğrenciye makasla çizgi üzerinden kesme etkinliği için tam fiziksel yardımda bulunabilmek amacıyla öğrencinin arkasına geçilir ve el bileklerinden tutularak kes yönergesi verilir. Makası doğru tutması için yardım edilir. Her kartı kestiğinde hemen yiyecekle pekiştirilir. Bu şekilde 10 kart öğrenciye kestirilir. Öğrencinin yapmak istememesi veya problem davranış ortaya çıkarması halinde parmak oyunu oynanır veya gıdıklanır. Öğrencinin başka yönlere bakması halinde kafasından hafifçe tutularak çalışmaya bakması sağlanır. Daha sonra oyun hamuru sıkma-bırakma küçük kas çalışmasına geçilir. Öğrencinin önüne kapağ kapalı oyun hamuru kutusu konur ve aç denir. Açma becerisi amaçlanmamıştır fakat yeri geldiği için çalışılması uygundur. Kapağı açan öğrenci sözel olarak pekiştirilir. Bunu yaparken de tam fiziksel ipucuna gereksinim duyulabilmektedir. Aşamalı yardım yöntemi kullanıldığından gerekli yerlerde ipucunun azaltılması ve artırımı söz konusu olabilmektedir. Kapağı açtıktan sonra öğrenciye hamuru çıkarması söylenir ve uygun miktarda hamur konmuş kutudan tüm hamuru alması sağlanır. Hamur öğrencinin tek bir eline yerleştirilir ve sık diyerek tam fiziksel ipucu ile sıkması sağlanır. Bir süre sonra bırak denerek öğrencinin elini açması için

13 parmaklarından müdahale ile eli açtırılır. Bu şekilde 10 deneme sık ve bırak çalışılır. Denemelerin sayısı yine öğrencinin durumuna göre belirlenir. Ara sıra sıktığı el değişebilir. Diğer çalışmalarda da yapıldığı üzere öğrencinin tepkileri veri kayıt formuna işlenir. Sürekli yiyecek pekiştireci ile öğrencinin çalışmaya katılım davranışının artması sağlanır. Bu çalışmanın ardından kısa bir oyun etkinliği ile yuvarlama denemelerine geçilir. En az on deneme olacak şekilde öğrenciye tam fiziksel yardımla oyun hamuru yuvarlatılır. Bir deneme yaklaşık 10 saniye kadar sürmelidir. Yuvarlanan topa bakarak dikkat çekme denemeler arası sürede gerçekleşecektir. Her denemede öğrencinin kendinin seçeceği etkili pekiştireçle (yiyecek pekiştireci) pekiştirilmesi ihmal edilmemelidir. Not: kesme çalışmalarında ve yuvarlamada da yine ben deme/ kendini gösterme becerisinin öğretimi unutulmamalıdır. Gülistan öğretmen Dilber ile; Gülistan öğretmen Dilber ile birebir çalışmak üzere tekrar aynı yerini alır. Diğer öğretmenlerde kendileri için seçilen öğrenciyle birebir çalışmak üzere uygun yerlere otururlar. Öğretmenler kendilerine verilen araçlarla çalışmalarını sürdürürler. Melih ile çalışmadan önce öğrencinin dikkati çekilir. Önündeki makas ve diğer araçlar gösterilir. Dokunması sağlanır. Öğrenciye makasla çizgi üzerinden kesme etkinliği için tam fiziksel yardımda bulunabilmek amacıyla öğrencinin arkasına geçilir ve el bileklerinden tutularak kes yönergesi verilir. Makası doğru tutması için yardım edilir. Her kartı kestiğinde hemen yiyecekle pekiştirilir. Bu şekilde 10 kart öğrenciye kestirilir. Öğrencinin yapmak istememesi veya problem davranış ortaya çıkarması halinde parmak oyunu oynanır veya gıdıklanır. Öğrencinin başka yönlere bakması halinde kafasından hafifçe tutularak çalışmaya bakması sağlanır. Daha sonra oyun hamuru sıkma-bırakma küçük kas çalışmasına geçilir. Öğrencinin önüne kapağ kapalı oyun hamuru kutusu konur ve aç denir. Açma becerisi amaçlanmamıştır fakat yeri geldiği için çalışılması uygundur. Kapağı açan öğrenci sözel olarak pekiştirilir. Bunu yaparken de tam fiziksel ipucuna gereksinim duyulabilmektedir. Aşamalı yardım yöntemi kullanıldığından gerekli yerlerde ipucunun azaltılması ve artırımı söz konusu olabilmektedir. Kapağı açtıktan sonra öğrenciye hamuru çıkarması söylenir ve uygun miktarda hamur konmuş kutudan tüm hamuru alması sağlanır. Hamur öğrencinin tek bir eline yerleştirilir ve sık diyerek tam fiziksel ipucu ile sıkması sağlanır. Bir süre sonra bırak denerek öğrencinin elini açması için parmaklarından müdehale ile eli açtırılır. Bu şekilde 10 deneme sık ve bırak çalışılır. Denemelerin sayısı yine öğrencinin durumuna göre belirlenir. Ara sıra sıktığı el değişebilir. Diğer çalışmalarda da yapıldığı üzere öğrencinin tepkileri veri kayıt formuna işlenir. Sürekli

14 yiyecek pekiştireci ile öğrencinin çalışmaya katılım davranışının artması sağlanır.. Bu çalışmanın ardından kısa bir oyun etkinliği ile yuvarlama denemelerine geçilir. En az on deneme olacak şekilde öğrenciye tam fiziksel yardımla oyun hamuru yuvarlatılır. Bir deneme yaklaşık 10 saniye kadar sürmelidir. Yuvarlanan topa bakarak dikkat çekme denemeler arası sürede gerçekleşecektir. Her denemede öğrencinin kendinin seçeceği etkili pekiştireçle (yiyecek pekiştireci) pekiştirilmesi ihmal edilmemelidir. Not: kesme çalışmalarında da yine ben deme/ kendini gösterme becerisinin öğretimi unutulmamalıdır. Perihan öğretmen Hakan ile; Perihan öğretmen ile Hakan aynı biçimde yerlerini alırlar. Gülistan öğretmen öğrencinin hazır olması için kollarını bağlamasını ister ve öğretimde kullanılacak olan resimli kartları öğrenciye gösterir. şimdi seninle bu araçları isimleriyle eşleyeceğiz denir ve öğrencinin önüne sıra resmi konur. Daha yakınına da sıra ve kalem yazan iki kart konur. Eşle yönergesinin ardından jestsel ipucu ile 0 saniyeli bir deneme yapılır. Öğrencinin tepkisi için en fazla 4 saniye beklenir. Doğru tepkisinde sözel olarak pekiştirilir. Yanlış tepkisinde tam fiziksel ipucu ile öğrencinin elinden tutularak doğru yazı kartını sıra resminin üzerine koyması sağlanır. Tek bir 0 saniyeli denemenin ardından 4 saniyeli denemeler için bir diğer araç seti masaya konur. (yapıştırıcı resmi- yapıştırıcı yazan kart ve kalemtraş yazan kart) Eşle yönergesinin ardından 4 saniye beklenir. Öğrencinin ipucundan önceki doğru tepkileri coşkulu bir ses tonu ile ve yiyecekle pekiştirilir. İpucundan sonraki doğru tepkileri ise kısık bir ses tonu ile aferin diyerek pekiştirilir. Öğrencinin tepkisiz kalması durumunda tam fiziksel ipucu ile doğru kart doğru resme doğru elinden tutularak sürüklenir. Tüm kartlarla toplam 10 deneme gerçekleşecek biçimde çalışmalar sürdürülür. Diğer öğrencilerin de durumu göz önünde bulundurularak onlarla paralel gitmek adına denemeler tekrarlanabilir. Bunun dışında bir çalışma kağıdı öğrenciye sunulabilir. Bitiş etkinliği: Tüm öğrencilere isimlerinin yazılı olduğu delikli kartonlar dağıtılır. Bu deliklerden ip geçirmeleri sağlanarak isimlerine bir çerçeve yapmaları istenir. Tüm öğrencilerin de çalışmayı tamamlaması için öğretmenler tarafından yardımda bulunulur. Bu çalışmalar panoya asılır ve öğrenciler alkışlanır. Ardından; kedi, köpek, ördek (yapılan ördek şeklindeki kalemlikler kullanılabilir.) ve keçi oyuncakları kullanılarak Neyim var? şarkısı söylenir.

15 NEYİM VAR? Bir köpeğim var hav hav hav (köpek gösterilir ve hareket ettirilir.) Beni çağırır beni çağırır Hiç kızamam hiç ayrılmam Onu severim onu severim Bir kedim var miyav, miyav(köpek gösterilir ve hareket ettirilir.) Beni çağırır beni çağırır Hiç kızamam hiç ayrılmam Onu severim onu severim Bir keçim var meee, meee (köpek gösterilir ve hareket ettirilir.) Beni çağırır beni çağırır Hiç kızamam hiç ayrılmam Onu severim onu severim Bir ördeğim var vak vak vak (köpek gösterilir ve hareket ettirilir.) Beni çağırır beni çağırır Hiç kızamam hiç ayrılmam Onu severim onu severim Ardından İşte dersimiz bitti, her şey çok güzel geçti. Aferin, aferin, aferin Şarkısını söyler ve ders bitirilir. Değerlendirme: Değerlendirme bitiş etkinliğine geçmeden önce melih ve Dilber için karala, kes, sık-bırak, yuvarla yönergeleri ile birlikte sırasıyla derste uygulanan sırayla yapılır. Sonuçlar veri kayıt formlarına kaydedilir. Mert için ise kartlar kaşık halde verilir ve sıraya koy yönergesi sunulur. kartlara ait cümleler sorulur. Veri kayıt formuna kaydedilir. Hakan için ise karışık halde verilen okul eşyalarını ve bu eşyalara ait isimleri eşle yönergesi ile yerine getirmesi istenir. Öğrencilerin doğru tepkileri + yanlış tepkileri olarak değerlendirme formlarına ders sonunda kaydedilir.!!!ders planının uygulanmasına yönelik açıklamalar(plan uygulandıktan sonra görüş bildirilecektir):

16 Yönetici imzası Sınıf öğretmeninin imzası DEĞERLENDİRME FORMU 1 Mert Bildirimler Çocuk ne yapıyor? Çocuk ne yapıyor? Çocuk ne yapıyor? Çocuk ne yapıyor? Çocuk ne yapıyor? Çocuk ne yapıyor? Sıralı kartları %100 doğrulukta sıralar. Sıralı kartları %100 doğrulukta okur. Sıralı kartları %100 doğrulukta yazar. Sıralı kartlarla ilgili yazdığı paragrafı %100 doğrulukta okur. Doğru basamak yüzdesi Ölçüt %100 1.oturum 2.oturum

17 DEĞERLENDİRME FORMU 2 Hakan Bildirimler Ölçüt 9/10 1.oturum 2.oturum 3. oturum Çizginin üzerinden %100 doğrulukta gider. Sıra yazısını eşler. Kalemtıraş yazısını yazısını eşler. Okul çantası yazısını eşler. Defter yazısını eşler. Kitap yazısını eşler. Silgi yazısını eşler. Tahta yazısını eşler. Makas yazısını eşler. Yapıştırıcı yazısını eşler.

18 Kalem yazısını eşler. Doğru basamak sayısı DEĞERLENDİRME FORMU 3 Dilber Bildirimler %100 doğrulukta karalama yapar. %100 doğrulukta düz çizgi üzerinden makasla keser. Oyun hamurunu %100 doğrulukta sıkar. Ölçüt %100 1.oturum 2.oturum Oyun hamurunu %100 doğrulukta sıkar. Oyun hamurunu %100 doğrulukta yuvarlar. Doğru yapılan basamak sayısı/ açıklamalar

19 DEĞERLENDİRME FORMU 4 Melih Bildirimler %100 doğrulukta karalama yapar. %100 doğrulukta düz çizgi üzerinden makasla keser. Oyun hamurunu %100 doğrulukta sıkar. Ölçüt %100 1.oturum 2.oturum Oyun hamurunu %100 doğrulukta sıkar. Oyun hamurunu %100 doğrulukta yuvarlar. Doğru yapılan basamak sayısı/ açıklamalar

20

DERS PLANI. - Öğrenci çıkarma işlemi sorusu sorulduğunda gerçek nesneleri kullanarak tek basamaklı sayılar ile %100 doğrulukta çıkarma işlemi yapar.

DERS PLANI. - Öğrenci çıkarma işlemi sorusu sorulduğunda gerçek nesneleri kullanarak tek basamaklı sayılar ile %100 doğrulukta çıkarma işlemi yapar. Ders: Matematik DERS PLANI Ünite: Varlıklar Arasındaki İlişkiler - Doğal Sayılar Çıkarma işlemi Konu: Büyük- küçük kavramı (Büyük kavramı-dilber ve Melih için) Sınıf: 5/A Yedi (7) rakamının öğretimi (hakan

Detaylı

19.12.2011 DERS PLANI

19.12.2011 DERS PLANI Ders: Hayat bilgisi Ünite: Evimiz-Ailemiz Konu: Evin bölümleri ve ev eşyaları Süre : 40 (10.10-10.50) Sınıf: 5/A Öğretmen: Nazan GÜNCÜ DERS PLANI 19.12.2011 Amaçlar: Mert için belirlenen amaçlar: Resimli

Detaylı

EŞ ZAMANLI İPUCU İLE ÖĞRETİM DERS PLANI

EŞ ZAMANLI İPUCU İLE ÖĞRETİM DERS PLANI Yrd. Dç. Dr. Emre ÜNLÜ Bülent Ecevit Üniversitesi EŞ ZAMANLI İPUCU İLE ÖĞRETİM DERS PLANI Öğretilecek Beceri: Ev eşyalarının öğretimi Öğrenciler: Çalışmaya üç öğrenci katılmıştır. Çalışmaya katılan öğrencilerin

Detaylı

ŞUBAT AYI SON HAFTASINDA NELER YAPTIK?

ŞUBAT AYI SON HAFTASINDA NELER YAPTIK? DENİZ YILDIZLARI ANAOKULU ŞUBAT AYI SON HAFTASINDA NELER YAPTIK? SANAT ETKİNLİĞİ Dergi ve gazetelerden resimler keserek yaratıcılığımızı kullanarak insan oluşturduk. Sanat öğretmenimiz Ceren hanım çocuklarımıza

Detaylı

Eylül 1. Gün EĞİTİM AKIŞI

Eylül 1. Gün EĞİTİM AKIŞI Okulun Adı :... Tarih :... /... / 20... Öğretmen Adı :... Eylül 1. Gün EĞİTİM AKIŞI Güne Başlama Zamanı Sınıfa gelen çocuklar neşeyle karşılanır. Her birine "Kendini bugün nasıl hissediyorsun?" sorusu

Detaylı

ZİHİNSEL YETERSİZLİKTEN ETKİLENMİŞ ÖĞRENCİLERE BAKKALDAN EKMEK ALMA BECERİSİNİN EŞZAMANLI İPUCU İŞLEM SÜRECİYLE ÖĞRETİMİNİN ETKİSİ

ZİHİNSEL YETERSİZLİKTEN ETKİLENMİŞ ÖĞRENCİLERE BAKKALDAN EKMEK ALMA BECERİSİNİN EŞZAMANLI İPUCU İŞLEM SÜRECİYLE ÖĞRETİMİNİN ETKİSİ ZİHİNSEL YETERSİZLİKTEN ETKİLENMİŞ ÖĞRENCİLERE BAKKALDAN EKMEK ALMA BECERİSİNİN EŞZAMANLI İPUCU İŞLEM SÜRECİYLE ÖĞRETİMİNİN ETKİSİ T.S.K GÜLSAV ÖZEL EĞİTİM OKULU VE REHABİLİTASYON MERKEZİ ÖZEL EĞİTİM ÖĞRETMENLERİ

Detaylı

Uzun Dönemli Amaç : Öğrenci çevresindeki karışık renkli nesnelerin arasından istenilen rengin bölümlerini beş kezden dördünde gösterir.

Uzun Dönemli Amaç : Öğrenci çevresindeki karışık renkli nesnelerin arasından istenilen rengin bölümlerini beş kezden dördünde gösterir. RENK KAVRAMI ÖĞRETİMİ Amaçlar Uzun Dönemli Amaç : Öğrenci çevresindeki karışık renkli nesnelerin arasından istenilen rengin bölümlerini beş kezden dördünde gösterir. Alt Amaçlar : 1-Öğrenci verilen dört

Detaylı

Hikaye Çalışması (İki At)

Hikaye Çalışması (İki At) ADALET MART 2017 Hikaye Çalışması (İki At) Hafta Sınıf Düzeyi ve 4. Sınıf 40 Dakika Süre KAZANIM Adalet konusunda temel bilgileri kavrar. SÜREÇ Yöntem ve Teknik Drama, Sorucevap, anlatım, tartışma İKİ

Detaylı

Arzu Güngören & Erkan Altıntaş -2013 ETKİNLİK PLANI

Arzu Güngören & Erkan Altıntaş -2013 ETKİNLİK PLANI ETKİNLİK PLANI 1.Etkinliğin Adı: KELİME AVI Yaş gurubu: 7-14 yaş (çocuğun düzeyine göre değişebilir) Etkinliğin hedefi: okuma 2.Materyaller: İki adet masa 16 adet 20x20 kesilmiş mukavva üzerinde (E,Ş,E,K-K,U,Z,U-K,E,D,İ-

Detaylı

TEMA: OKULUMUZU TANIYALIM KONU: OKULUMUZ TARİH: 01 EYLÜL / 30 EYLÜL YAŞAYAN DEĞERLER: SEVGİ

TEMA: OKULUMUZU TANIYALIM KONU: OKULUMUZ TARİH: 01 EYLÜL / 30 EYLÜL YAŞAYAN DEĞERLER: SEVGİ Türkçe Dil Etkinlikleri Sanat Etkinlikleri Oyunlar Müzik Bilim Etkinlikleri TEMA: OKULUMUZU TANIYALIM KONU: OKULUMUZ TARİH: 01 EYLÜL / 30 EYLÜL YAŞAYAN DEĞERLER: SEVGİ Bu ayki yaşayan değerimiz Sevgi.

Detaylı

REHBERLİK GRUP ETKİNLİKLERİ ETKİNLİK 1

REHBERLİK GRUP ETKİNLİKLERİ ETKİNLİK 1 Oyunun Adı: Ben Kimim? Amacı: Görsel algının gelişmesi Hedef kitle : 6-5 yaş REHBERLİK GRUP ETKİNLİKLERİ ETKİNLİK 1 Malzeme: Farklı tiplerde ve özelliklerde küçük oyuncaklar Kişi sayısı: 10-15 kişi. Oyunun

Detaylı

SERBEST ZAMAN ETKİNLİĞİ:Çocuklarla selamlaşılır.çocuklar ilgi köşelerinde(eğitici oyuncaklar,lego ve tahta blok, v.b) serbest oyun oynanır.

SERBEST ZAMAN ETKİNLİĞİ:Çocuklarla selamlaşılır.çocuklar ilgi köşelerinde(eğitici oyuncaklar,lego ve tahta blok, v.b) serbest oyun oynanır. Ö.Ç BİLFEN ANAOKULU 5 YAŞ GÜNLÜK EĞİTİM PROGRAMI 5 EKİM-9 EKİM 2015 5 EKİM 2015 PAZARTESİ oyuncaklar,lego ve tahta blok, v.b) serbest oyun oynanır. TÜRKÇE DİL ETKİNLİĞİ:Çocukların sandalyelere yarım daire

Detaylı

DEMOKRASİ ARALIK 2016

DEMOKRASİ ARALIK 2016 DEMOKRASİ ARALIK 2016 1. MEYVENİ SEÇ YARIM GÜNLÜK EĞİTİM AKIŞI Okul Adı :..... Tarih : / /. Öğretmen Adı :.... Güne Başlama Zamanı Öğretmen çocukları günaydın diyerek karşılar. Oyun Zamanı Öğrenme merkezlerinde

Detaylı

1- bireyin saptanan tuvalet yapma saatinden 10 dk. önce tuvalete gitmesi sağlanır.

1- bireyin saptanan tuvalet yapma saatinden 10 dk. önce tuvalete gitmesi sağlanır. Öğretim süreci içinde çocuk kaza ile altına yaptıysa öğrenci ile hiç konuşmadan çamaşırları değiştirilir ve birey temizlenir. Pekiştireç ve ceza kullanılmaz. GÜNDÜZ ÖĞRETİMİ 1. GELENEKSEL TUVALET ÖĞRETİM

Detaylı

İŞİTME YETERSİZLİĞİ OLAN BİREYLER İÇİN PERFORMANS BELİRLEME FORMU

İŞİTME YETERSİZLİĞİ OLAN BİREYLER İÇİN PERFORMANS BELİRLEME FORMU T.C Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim Rehberlik ve Danışma Hizmetleri Genel Müdürlüğü İŞİTME YETERSİZLİĞİ OLAN BİREYLER İÇİN PERFORMANS BELİRLEME FORMU 2009 PROGRAMDA YER ALAN MODÜLLER VE SÜRELERİ Modülün

Detaylı

MART AYI AYLIK BÜLTEN

MART AYI AYLIK BÜLTEN MART AYI AYLIK BÜLTEN ÖĞRENME TAKVİMİ SORUMLULUKLARIMIZ 01.03.2017 02.03.2017 03.03.2017 06.03.2017 *Yeşilay haftası ile ilgili sohbet *Türkçe dil etkinliğinde Yeşilay adlı şiir öğretilir. *Kurallı oyunlar

Detaylı

Ö.Ç BİLFEN ANAOKULU 5 YAŞ GRUBU GÜNLÜK EĞİTİM PROGRAMI 12 EKİM-16 EKİM 2015

Ö.Ç BİLFEN ANAOKULU 5 YAŞ GRUBU GÜNLÜK EĞİTİM PROGRAMI 12 EKİM-16 EKİM 2015 12 EKİM PAZARTESİ Ö.Ç BİLFEN ANAOKULU 5 YAŞ GRUBU GÜNLÜK EĞİTİM PROGRAMI 12 EKİM-16 EKİM 2015 SERBEST ZAMAN ETKİNLİĞİ: Çocuklarla selamlaşılır. Çocuklar istedikleri ilgi köşelerinde (eğitici oyuncak, lego,

Detaylı

Etkinlik No 15 Dersin Adı Görsel Sanatlar Sınıf

Etkinlik No 15 Dersin Adı Görsel Sanatlar Sınıf Etkinlik No 15 Dersin Adı Görsel Sanatlar Sınıf 4.Sınıf Tarih / /2013 Etkinlik Adı Duygusal Renklerim Önerilen Süre 40'+40 1. Renklerin ışığa göre değiştiğini fark eder. Öğrenci Kazanımları 2. Renklerin

Detaylı

Eğitim Uygulama Okulu Eğitim Programı OKUMA YAZMA DERSİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR

Eğitim Uygulama Okulu Eğitim Programı OKUMA YAZMA DERSİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR Eğitim Uygulama Okulu Eğitim Programı OKUMA YAZMA DERSİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR Türkçe öğretiminde ağır düzeyde zihinsel öğrenme yetersizliği olan çocuklar için önemli bir yeri olan Okuma Yazma dersinin

Detaylı

EK 1 Bireyselleştirilmiş Eğitim Programı Örneği

EK 1 Bireyselleştirilmiş Eğitim Programı Örneği EK 1 Bireyselleştirilmiş Eğitim Programı Örneği Bireyselleştirilmiş Eğitim Programı Kimlik Bilgileri Öğrencinin: Annenin Babanın Adı-Soyadı: Zeynep İNCİ Doğum : 13.03.2002 Yaşı: 6 Özür Türü Birinci: Hafif

Detaylı

BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI (BEP) FORMU

BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI (BEP) FORMU BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI (BEP) FORMU PROGRAMIN ADI : ZİHİNSEL ENGELLİ BİREYLER DESTEK EĞİTİM PROGRAMI BEP BAŞLAMA TARİHİ: ÖĞRENCİNİN ADI VE SOYADI : BEP BİTİŞ TARİHİ : ÖĞRENCİNİN ŞU ANKİ PERFORMANS

Detaylı

Gösterip yaptırma, yaparak-yaşayarak.

Gösterip yaptırma, yaparak-yaşayarak. t Etkinlik No 9 Dersin Adı Müzik Sınıf 4.Sınıf Tarih /.../2013 Etkinlik Adı Beste Yapıyorum Önerilen Süre 40' Öğrenci Kazanımları Öğretme-Öğrenme-Yöntem ve Teknikleri Kullanılan Eğitim Teknolojileri-Araç,

Detaylı

DERS 9: Değerlendirmede Tekli ve Çoklu Fırsat Yaklaşımları. Prof. Dr. Tevhide Kargın

DERS 9: Değerlendirmede Tekli ve Çoklu Fırsat Yaklaşımları. Prof. Dr. Tevhide Kargın DERS 9: Değerlendirmede Tekli ve Çoklu Fırsat Yaklaşımları Prof. Dr. Tevhide Kargın Tekli Fırsat Yaklaşımı Bireye ÖBT de yer alan basamakları yerine getirmesi için yönerge verilir, Birey doğru yaptığı

Detaylı

.. Özel Eğitim Uygulama Merkezi. Kaba Değerlendirme Formu

.. Özel Eğitim Uygulama Merkezi. Kaba Değerlendirme Formu .. Özel Eğitim Uygulama Merkezi Kaba Değerlendirme Formu Öğrenci Adı-Soyadı: Değerlendirme Tarihi: Sınıfı: Değerlendiren: AMAÇLAR +/- AÇIKLAMA 1. Ellerini yıkar. 2. Ellerini kurular. 3. Yüzünü yıkar. 4.

Detaylı

AYLIK BÜLTEN TEMA: ANNELER GÜNÜ - TRAFİK VE İLK YARDIM - 19 MAYIS GENÇLİK VE SPOR BAYRAM - ENGELLİLER HAFTASI - YAZ MEVSİMİ

AYLIK BÜLTEN TEMA: ANNELER GÜNÜ - TRAFİK VE İLK YARDIM - 19 MAYIS GENÇLİK VE SPOR BAYRAM - ENGELLİLER HAFTASI - YAZ MEVSİMİ AYLIK BÜLTEN TEMA: ANNELER GÜNÜ - TRAFİK VE İLK YARDIM - 19 MAYIS GENÇLİK VE SPOR BAYRAM - ENGELLİLER HAFTASI - YAZ MEVSİMİ 02.05.2016 03.04.2016 04.05.2016 ÖĞRENME TAKVİMİ -Hafta sonu hakkında sohbet

Detaylı

Okul ve öğretmenine karşı sorumluluklarını bilir.

Okul ve öğretmenine karşı sorumluluklarını bilir. 40 Dakika Örnek olay, soru cevap, yaparak yaşayarak öğrenme Okul ve öğretmenine karşı sorumluluklarını bilir. Öğrencilere sınıfta uyulması gereken kurallar ve onlardan beklenilen davranışların neler olabileceği

Detaylı

BÖLÜM 3 MATEMATİK ETKİNLİKLERİ ÖRNEKLERİ

BÖLÜM 3 MATEMATİK ETKİNLİKLERİ ÖRNEKLERİ BÖLÜM 3 MATEMATİK ETKİNLİKLERİ ÖRNEKLERİ ÖRNEK ETKİNLİK LİSTESİ NO SINIF ETKİNLİK ADI 1 1 Boş mu, Dolu mu? 2 1 En Büyük Şehir, Benim Şehir 3 1 Hem Toplarım, Hem Oynarım 4 1 Kendin Bul 5 1 Sayılarla Su

Detaylı

ÖZEL ASÇAY ANAOKULU SİHİRLİ ELLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ

ÖZEL ASÇAY ANAOKULU SİHİRLİ ELLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ ÖZEL ASÇAY ANAOKULU SİHİRLİ ELLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ Hazırlayan: Zeynep TEKİN ÖĞRETMENİN MESAJI: MERHABA;19.09.2016-07.10.2016 tarihleri arasında uygulanan etkinliklerin özetini sizlere sunmaktayım.

Detaylı

BÖLÜM 7 GÖRSEL SANATLAR ETKİNLİKLERİ ÖRNEKLERİ

BÖLÜM 7 GÖRSEL SANATLAR ETKİNLİKLERİ ÖRNEKLERİ BÖLÜM 7 GÖRSEL SANATLAR ETKİNLİKLERİ ÖRNEKLERİ ÖRNEK ETKİNLİK LİSTESİ NO SINIF ETKİNLİK ADI 1 1 Benim Tasarımım 2 1 Doğanın Sunduğu İmkânlar 3 1 Sunulan Drama Çalışmasından Görsel Çalışmalar Yapma 4 1

Detaylı

Eğitim Uygulama Okulu Eğitim Programı RESİM İŞ DERSİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR

Eğitim Uygulama Okulu Eğitim Programı RESİM İŞ DERSİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR Eğitim Uygulama Okulu Eğitim Programı RESİM İŞ DERSİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR Resim iş dersi duygu ve düşüncelerin ifade edildiği bir derstir. Çocuklar resim iş çalışmaları ile kendi iç dünyalarını doğal

Detaylı

Ö.Ç BİLFEN ANAOKULU 5 YAŞ GRUBU GÜNLÜK EĞİTİM PROGRAMI

Ö.Ç BİLFEN ANAOKULU 5 YAŞ GRUBU GÜNLÜK EĞİTİM PROGRAMI Ö.Ç BİLFEN ANAOKULU 5 YAŞ GRUBU GÜNLÜK EĞİTİM PROGRAMI 8-10 EKİM 2014 8 EKİM ÇARŞAMBA SERBEST ZAMAN ETKİNLİĞİ: Çocuklarla selamlaşıldı. Çocuklar ilgi köşelerinde (oyuncak, kitap, tahta blok, v.b) serbest

Detaylı

TÜRKÇE YETERLİK SINAVI (TYS) UYGULAMA YÖNERGESİ

TÜRKÇE YETERLİK SINAVI (TYS) UYGULAMA YÖNERGESİ TÜRKÇE YETERLİK SINAVI (TYS) UYGULAMA YÖNERGESİ S a y f a 1 İÇİNDEKİLER Giriş 2 Genel Hükümler 2 Türkçe Yeterlik Sınavı (TYS) Nedir?... 2 Sınava Kaydolmak 3 Sınav Ücreti. 3 Sınavın Bölümleri. 3 Sınav Dokümanları..

Detaylı

Ö.Ç BİLFEN ANAOKULU 5 YAŞ GRUBU GÜNLÜK EĞİTİM PROGRAMI

Ö.Ç BİLFEN ANAOKULU 5 YAŞ GRUBU GÜNLÜK EĞİTİM PROGRAMI Ö.Ç BİLFEN ANAOKULU 5 YAŞ GRUBU GÜNLÜK EĞİTİM PROGRAMI 01-05 HAZİRAN 2015 01 HAZİRAN PAZARTESİ SERBEST ZAMAN ETKİNLİĞİ: Çocuklarla selamlaşıldı ve istedikleri ilgi köşelerinde evden getirdikleri oyuncaklarla

Detaylı

Mutfak Etkinliği. Türkçe Dil Etkinlikleri Sanat Etkinlikleri Oyunlar Şarkı. Büskivili pasta yapıyoruz.

Mutfak Etkinliği. Türkçe Dil Etkinlikleri Sanat Etkinlikleri Oyunlar Şarkı. Büskivili pasta yapıyoruz. Türkçe Dil Etkinlikleri Sanat Etkinlikleri Oyunlar Şarkı Mutfak Etkinliği Sohbetler Yaşayan değerlerimizden Doğruluk ile ilgili sohbet ediyorum. Sağlığımızı korumak için neler yapmalıyız konulu sohbet

Detaylı

PEK OKULLARI 1A EYLÜL EKİM. İzimden gelin gençler! Bocalamadan, yorulmadan, sıkılmadan Tek çıkış yolunuz budur!

PEK OKULLARI 1A EYLÜL EKİM. İzimden gelin gençler! Bocalamadan, yorulmadan, sıkılmadan Tek çıkış yolunuz budur! PEK OKULLARI 1A 2018 2019 EYLÜL EKİM İzimden gelin gençler! Bocalamadan, yorulmadan, sıkılmadan Tek çıkış yolunuz budur! 1.SINIF HAT BİLGİSİ ÜNİTE ADI: OKULUMUZDA HAT KAZANIMLAR ETKİNLİK VE AÇIKLAMALAR

Detaylı

BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI

BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI KİMLİK BİLGİLERİ Öğrencinin Adı Soyadı:. Doğum Tarihi,Yeri. Anne / Baba Adı :. Ev Adresi :. Engel Durumu: Hafif Düzeyde Zihinsel Yetersizlik R.A.M Kaynaştırma Dosya

Detaylı

Davranışların ölçülmesi

Davranışların ölçülmesi Davranışların ölçülmesi Doğal ortam ve durumlardaki davranış örüntülerini kayıt etmek, hedef davranışın boyutlarını ölçmek ve hedef değişkenle ilişkili değişkenleri belirlemek. + Kullanılan yöntemlerin

Detaylı

2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖZEL KIRAÇ ANAOKULU DEĞERLER EĞİTİMİ AİLEMİ,ARKADAŞLARIMI VE HAYVANLARI SEVMEK TEMASI FAALİYET SONU RAPORUDUR

2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖZEL KIRAÇ ANAOKULU DEĞERLER EĞİTİMİ AİLEMİ,ARKADAŞLARIMI VE HAYVANLARI SEVMEK TEMASI FAALİYET SONU RAPORUDUR 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖZEL KIRAÇ ANAOKULU DEĞERLER EĞİTİMİ AİLEMİ,ARKADAŞLARIMI VE HAYVANLARI SEVMEK TEMASI FAALİYET SONU RAPORUDUR 2014-2015 Eğitim-Öğretim yılı Özel Kıraç Anaokulu Değerler Eğitimi

Detaylı

BİREYSELLEŞTİRLMİŞ EĞİTİM PLANI (B.E.P)

BİREYSELLEŞTİRLMİŞ EĞİTİM PLANI (B.E.P) UZUN DÖNEMLİ HEDEFLER BİREYSELLEŞTİRLMİŞ EĞİTİM PLANI (B.E.P) KISA DÖNEMLİ HEDEFLER 1. Sesleri tanır. 1. sesleri verilişlerine göre tanıyarak çıkartır. 2.Sesleri birbirinden ayırt eder. 3.Sesleri tanımada

Detaylı

Matematiksel Beceriler

Matematiksel Beceriler Matematiksel Beceriler Küçük Prens ten. Büyükler sayılardan hoşlanır. Onlara yeni bir dostunuzdan söz açtınız mı, hiçbir zaman size önemli şeyler sormazlar. Size Sesi nasıl? Hangi oyunları sever? Kelebek

Detaylı

LEGOLİNO. HEDEF-1 Legolino oyununu tanıma

LEGOLİNO. HEDEF-1 Legolino oyununu tanıma LEGOLİNO HEDEF-1 Legolino oyununu tanıma 1-1 Oyunla ilgili dikkatini toplar. 1-2 Anlatılanları dikkatle dinler. 1-3 Parçaları kendisinin çıkarıp tekrar toplaması gerektiğini bilir. 1-4 Uygulama kutusunu

Detaylı

2017 MAYIS / 1. HAFTA PAZARTESİ CUMA SABAH KAHVALTISI SABAH KAHVALTISI SABAH KAHVALTISI SABAH KAHVALTISI SABAH KAHVALTISI

2017 MAYIS / 1. HAFTA PAZARTESİ CUMA SABAH KAHVALTISI SABAH KAHVALTISI SABAH KAHVALTISI SABAH KAHVALTISI SABAH KAHVALTISI TRAFİK HAFTASI 2017 MAYIS / 1. HAFTA KONU 01.05.2017 02.05.2017 03.05.2017 04.05.2017 05.05.2017 ''Kaybolanı Bul'' Trafik kuralları nelerdir? Öğreniyorum ardından trafik tabelalarının ne anlama geldiği

Detaylı

ÇİÇEK GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ

ÇİÇEK GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ ÇİÇEK GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ 2015 2016 YAZ MEVSİMİ BABALAR GÜNÜ DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ TATİL Yaz mevsiminde havada meydana gelen değişiklikler neler? Yaz mevsiminde hayvanlarda ne gibi değişiklikler olur?

Detaylı

TÜRKÇE MODÜLÜ BİREYSEL EĞİTİM PLANI (TÜRKÇE DERSİ) (1.ÜNİTE) GÜZEL ÜLKEM TÜRKİYE

TÜRKÇE MODÜLÜ BİREYSEL EĞİTİM PLANI (TÜRKÇE DERSİ) (1.ÜNİTE) GÜZEL ÜLKEM TÜRKİYE (1.ÜNİTE) GÜZEL ÜLKEM TÜRKİYE KISA DÖNEMLİ MATERYAL YÖNTEM- i doğru kullanır. 1 2 3 4 Söylenen sözcüğü tekrar eder. Gösterilen ve söylenen nesnenin adını söyler. Gösterilen nesnenin adını söyler. Resmi

Detaylı

BANA HERKESİ SEVMEYİ ÖĞRET PROJESİ

BANA HERKESİ SEVMEYİ ÖĞRET PROJESİ BANA HERKESİ SEVMEYİ ÖĞRET PROJESİ Bu proje Antalya Manavgat Rehberlik Araştırma Merkezi tarafından öğrenci ve ailelerinin özel eğitim hakkında bilgi sahibi olmaları ve farkındalık kazanmalarını sağlamak

Detaylı

MAYIS AYI AYLIK BÜLTEN

MAYIS AYI AYLIK BÜLTEN MAYIS AYI AYLIK BÜLTEN TEMA: TRAFİK HAFTASI-ANNELER GÜNÜ-19 MAYIS GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI-MÜZELER HAFTASI ÖĞRENME TAKVİMİ 02.05.2017 -Helikopter resmi sulu boya ile boyanır. -Trafik haftası hakkında sohbet

Detaylı

Etkinlik No 7 Dersin Adı Hayat Bilgisi Sınıf. 3.Sınıf Tarih

Etkinlik No 7 Dersin Adı Hayat Bilgisi Sınıf. 3.Sınıf Tarih Etkinlik No 7 Dersin Adı Hayat Bilgisi Sınıf 3.Sınıf Tarih /.../2013 Etkinlik Adı Birim Küplerle 24 saat Önerilen Süre 40'+ 40 Öğrenci Kazanımları 1. Günlük yaşamında oyun için harcayacağı süreyle ders

Detaylı

AKÇAY SANİYE KARAGÖZOĞLU ANAOKULU DEĞERLER EĞİTİMİ PROJESİ NİSAN AYI FAALİYET RAPORU

AKÇAY SANİYE KARAGÖZOĞLU ANAOKULU DEĞERLER EĞİTİMİ PROJESİ NİSAN AYI FAALİYET RAPORU AKÇAY SANİYE KARAGÖZOĞLU ANAOKULU DEĞERLER EĞİTİMİ PROJESİ NİSAN AYI FAALİYET RAPORU KONU: İYİLİK VE HOŞGÖRÜ Nisan ayı boyunca aşağıda ismi geçen iyilik ve hoşgörü konulu sınıf içi etkinlikleri gerçekleştirilmiştir.

Detaylı

Okula BaĢladık KAVRAMLAR : Renkler Sayılar Büyük-Küçük Hızlı - YavaĢ AMAÇLAR VE KAZANIMLAR

Okula BaĢladık KAVRAMLAR : Renkler Sayılar Büyük-Küçük Hızlı - YavaĢ AMAÇLAR VE KAZANIMLAR OKUL ADI : TARĠH: EYLÜL AYI 2. HAFTA (PAZARTESĠ) Okula BaĢladık KAVRAMLAR : Renkler Sayılar Büyük-Küçük Hızlı - YavaĢ Psikomotor Alan Sosyal-Duygusal Alan Dil Alan BiliĢsel Alanı Özbakım Becerileri A 2

Detaylı

İÇİNDEKİLER BÖLÜM 1 ERKEN YAŞTA DİL ÖĞRENME... 1

İÇİNDEKİLER BÖLÜM 1 ERKEN YAŞTA DİL ÖĞRENME... 1 İÇİNDEKİLER BÖLÜM 1 ERKEN YAŞTA DİL ÖĞRENME... 1 Erken Yaşta Dil Öğrenenler... 1 Çocuklar ana dillerini nasıl öğrenirler?... 2 Ana dil ediniminin aşamaları... 3 Yabancı dil öğrenimine erken başlamak faydalı

Detaylı

Ayrık Denemelerle Öğretim

Ayrık Denemelerle Öğretim Ayrık Denemelerle Öğretim Başarı, her gün toplanan küçük çabaların tekrarıdır. Robert Callier Ali Kaymak - Elmas Seyhan Tohum Türkiye Erken Tanı ve Eğitim Vakfı Oturumun Ana Hatları Ayrık Denemelerle Öğretimin

Detaylı

AYLIK BÜLTEN TEMA: HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ, DÜNYA TASARRUF GÜNÜ,CUMHURİYET HAFTASI

AYLIK BÜLTEN TEMA: HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ, DÜNYA TASARRUF GÜNÜ,CUMHURİYET HAFTASI AYLIK BÜLTEN TEMA: HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ, DÜNYA TASARRUF GÜNÜ,CUMHURİYET HAFTASI 03.10.2016 04.10.2016 ÖĞRENME TAKVİMİ *Sabah sporu ile güne başlanır. *Dünya çocuk günü ile ilgili sohbet ediyoruz. *Dünya

Detaylı

Ö.Ç BİLFEN OKULLARI GÜNLÜK EĞİTİM PROĞRAMI 6YAŞ 20.EKİM.PAZARTESİ-25.EKİM.CUMA

Ö.Ç BİLFEN OKULLARI GÜNLÜK EĞİTİM PROĞRAMI 6YAŞ 20.EKİM.PAZARTESİ-25.EKİM.CUMA 20.10.2014 PAZARTESİ Ö.Ç BİLFEN OKULLARI GÜNLÜK EĞİTİM PROĞRAMI 6YAŞ 20.EKİM.PAZARTESİ-25.EKİM.CUMA Türkçe Dil Etkinliği: Sağlıklı olmak için neler yapıyoruz? Nasıl sağlıklı olabiliriz? Soruları sorularak

Detaylı

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI 2. DÖNEM YAZ OKULU EĞİTİM PROGRAMI

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI 2. DÖNEM YAZ OKULU EĞİTİM PROGRAMI 23 TEMMUZ PAZARTESİ 24 TEMMUZ SALI 25 TEMMUZ ÇARŞAMBA 26 TEMMUZ PERŞEMBE 27 TEMMUZ CUMA *Deniz mavisi, çimen yeşili Hayatımızda renklerin yerini araştırıyoruz. Renk tonlarının ne olduğunu öğreniyoruz.

Detaylı

M.1.1. SAYILAR VE İŞLEMLER. M Doğal Sayılar

M.1.1. SAYILAR VE İŞLEMLER. M Doğal Sayılar M.1.1. SAYILAR VE İŞLEMLER M.1.1.1. Doğal Sayılar Anlamlı Sayma İlkeleri M.1.1.1.2. Nesne sayısı 20 ye kadar (20 dâhil) olan bir topluluktaki nesnelerin sayısını belirler ve bu sayıyı rakamla yazar. a)

Detaylı

EYLÜL 2014/2015 ANASINIFI BÜLTENİ. Eylül 2014 Bülten

EYLÜL 2014/2015 ANASINIFI BÜLTENİ. Eylül 2014 Bülten EYLÜL 2014/2015 ANASINIFI BÜLTENİ AYIN TEMASI: OKULUM BEN KİMİM? *Kendi isimlerimizi söyleyerek, arkadaşlarımızla tanışma. *Sınıfımızı ve öğretmenimizi öğrenme. *Arkadaşlarımızın isimlerini öğrenme. *Okula

Detaylı

ÖZEL ÖĞRENME GÜÇLÜĞÜ OLAN BİREYLER İÇİN PERFORMANS BELİRLEME FORMU

ÖZEL ÖĞRENME GÜÇLÜĞÜ OLAN BİREYLER İÇİN PERFORMANS BELİRLEME FORMU T.C Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim Rehberlik ve Danışma Hizmetleri Genel Müdürlüğü ÖZEL ÖĞRENME GÜÇLÜĞÜ OLAN BİREYLER İÇİN PERFORMANS BELİRLEME FORMU 2009 PROGRAMDA YER ALAN MODÜLLER VE SÜRELERİ Sıra

Detaylı

BÖLÜM 4 HAYAT BİLGİSİ ETKİNLİKLERİ

BÖLÜM 4 HAYAT BİLGİSİ ETKİNLİKLERİ BÖLÜM 4 HAYAT BİLGİSİ ETKİNLİKLERİ ÖRNEK ETKİNLİK LİSTESİ NO SINIF ETKİNLİK ADI 1 1 Doğal Afetler 2 1 Para Para Para 3 1 Zamanın Rengi 4 2 Dengeli ve Düzenli Beslenelim 5 2 Neler Olmadan Yaşanmaz? 6 2

Detaylı

Ö.Ç BİLFEN ANAOKULU 5 YAŞ GRUBU GÜNLÜK EĞİTİM PROGRAMI 20 EKİM 2014-24 EKİM 2014

Ö.Ç BİLFEN ANAOKULU 5 YAŞ GRUBU GÜNLÜK EĞİTİM PROGRAMI 20 EKİM 2014-24 EKİM 2014 Ö.Ç BİLFEN ANAOKULU 5 YAŞ GRUBU GÜNLÜK EĞİTİM PROGRAMI 20 EKİM 2014-24 EKİM 2014 20 EKİM 2014 PAZARTESİ SERBEST ZAMAN ETKİNLİĞİ: Çocuklarla selamlaşıldı. Öğretmen rehberliğinde çocukların tercihine göre

Detaylı

İLLÜSTRASYON KİTAP KAPAĞI RESİMLEME. Orta düzey

İLLÜSTRASYON KİTAP KAPAĞI RESİMLEME. Orta düzey GRAFİK VE FOTOĞRAF BÖLÜMÜ DERS PLANI DERS İLLÜSTRASYON SINIF 11 - D ÜNİTE KİTAP KAPAĞI RESİMLEME KONU KİTAP KAPAĞI İLLÜSTRASYONU RENKLENDİRME ÖĞRENCİ TANIMLAMASI 16-17 yaş ortalamasında öğrenciler Genel

Detaylı

4.SINIF DERS ADI YARDIMCI KAYNAKLAR YARDIMCI KAYNAKLAR YARDIMCI KAYNAKLAR KIRTASİYE YILDIZ YAYINLARI DİL BİLGİSİ TÜRKÇE

4.SINIF DERS ADI YARDIMCI KAYNAKLAR YARDIMCI KAYNAKLAR YARDIMCI KAYNAKLAR KIRTASİYE YILDIZ YAYINLARI DİL BİLGİSİ TÜRKÇE FEN BİLİMLERİ SOSYAL 4.SINIF YILDIZ YAYINLARI DİL BİLGİSİ YILDIZ YAYINLARI BİREBİR 2 Ortalı,çizgili, büyük boy defter (Mavi çizgili ve kenarında kırmızı çizgi olacak) 2 ortalı, büyük boy kareli defter(mavi

Detaylı

Türkçe Dil Etkinlikleri Sanat Etkinlikleri Oyunlar Şarkı

Türkçe Dil Etkinlikleri Sanat Etkinlikleri Oyunlar Şarkı Türkçe Dil Etkinlikleri Sanat Etkinlikleri Oyunlar Şarkı Sohbetler Düzenli olmak nedir? Konulu sohbet ediyorum. Kış mevsimi ile tanışıyorum. Düzenli olduğumuzda ne kadar mutlu oluyoruz adına sohbet ediyorum.

Detaylı

DENİZ YILDIZLARI ANAOKULU. NİSAN AYI 1. ve 2. HAFTASINDA NELER YAPTIK?

DENİZ YILDIZLARI ANAOKULU. NİSAN AYI 1. ve 2. HAFTASINDA NELER YAPTIK? DENİZ YILDIZLARI ANAOKULU NİSAN AYI 1. ve 2. HAFTASINDA NELER SERBEST ZAMAN YAPTIK? Çocuklara sporun önemi anlatıldı ve her sabah spor yaptırıldı. Çocuklar ilgi köşelerinde öğretmen rehberliğinde serbest

Detaylı

BİLFEN YAYINLARI ADA ile ARDA EĞİTİM SETİ. EYLÜL AYI AYLIK PLANI, TAM GÜNLÜK EĞİTİM AKIŞI ve ETKİNLİK PLANLARI

BİLFEN YAYINLARI ADA ile ARDA EĞİTİM SETİ. EYLÜL AYI AYLIK PLANI, TAM GÜNLÜK EĞİTİM AKIŞI ve ETKİNLİK PLANLARI BİLFEN YAYINLARI ADA ile ARDA EĞİTİM SETİ EYLÜL AYI AYLIK PLANI, TAM GÜNLÜK EĞİTİM AKIŞI ve ETKİNLİK PLANLARI EYLÜL AYI TAM GÜNLÜK KAZANIM VE GÖSTERGELERİ BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1: Nesne/ durum/ olaya

Detaylı

RENK, MEVYE VE KELİMELER İLE İNGİLİZCE ÖĞRENİMİ OYUN GELİŞTİRME AŞAMALARI

RENK, MEVYE VE KELİMELER İLE İNGİLİZCE ÖĞRENİMİ OYUN GELİŞTİRME AŞAMALARI RENK, MEVYE VE KELİMELER İLE İNGİLİZCE ÖĞRENİMİ OYUN GELİŞTİRME AŞAMALARI Oyununuzun senaryosunu kısaca tanıtınız/ amacını da belirtiniz: Oyun, 1. Aşamada resim üzerinde yer alan yolda bulunan renk toplarına

Detaylı

EĞİTSEL DEĞERLENDİRME İSTEĞİ FORMU (İlköğretim Okulları )

EĞİTSEL DEĞERLENDİRME İSTEĞİ FORMU (İlköğretim Okulları ) EĞİTSEL DEĞERLENDİRME İSTEĞİ FORMU (İlköğretim Okulları ) T.C Millli Eğitim Bakanlığı....İlköğretim Okulu Müdürlüğü Sayı:.. Konu: Eğitsel Değerlendirme İsteği././20.... REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜNE

Detaylı

LOKAL KATI TENEFFÜS DEĞERLENDİRME ETKİNLİĞİ

LOKAL KATI TENEFFÜS DEĞERLENDİRME ETKİNLİĞİ 05 ŞUBAT 2018 ADI: DON-ATEŞ 1) Oyun bir ebeleme oyunudur. 2) Ebe kaçan oyuncuları yakalayıp don dediğinde, o kişi hareketsiz bir şekilde kalır. 3) Diğer oyunculardan biri donan kişiye dokunup ateş derse

Detaylı

ÇİÇEK GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ

ÇİÇEK GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ ÇİÇEK GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ 2014 2015 YAZ MEVSİMİ BABALAR GÜNÜ DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ TATİL Yaz mevsiminde havada meydana gelen değişiklikler neler? Yaz mevsiminde hayvanlarda ne gibi değişiklikler olur?

Detaylı

BİLFEN YAYINLARI ADA ile ARDA EĞİTİM SETİ. EYLÜL AYI AYLIK PLANI, YARIM GÜNLÜK EĞİTİM AKIŞI ve ETKİNLİK PLANLARI

BİLFEN YAYINLARI ADA ile ARDA EĞİTİM SETİ. EYLÜL AYI AYLIK PLANI, YARIM GÜNLÜK EĞİTİM AKIŞI ve ETKİNLİK PLANLARI BİLFEN YAYINLARI ADA ile ARDA EĞİTİM SETİ EYLÜL AYI AYLIK PLANI, YARIM GÜNLÜK EĞİTİM AKIŞI ve ETKİNLİK PLANLARI EYLÜL AYI YARIM GÜNLÜK KAZANIM VE GÖSTERGELERİ BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1: Nesne/ durum/

Detaylı

EYLÜL AYI BÜLTENİMİZ

EYLÜL AYI BÜLTENİMİZ EYLÜL AYI BÜLTENİMİZ BÜLTENİMİZDE NELER VAR? ORYANTASYON ETKİNLİKLERİMİZ BAHÇE ETKİNLİKLERİMİZ SINIF ETKİNLİKLERİMİZ OKUMA-YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMALARIMIZ BRANŞ DERSLERİMİZ MATEMATİK ETKİNLİKLERİMİZ FEN

Detaylı

ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU 3 YAŞ B SINIFI EYLÜL EKİM AYI BÜLTENİ

ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU 3 YAŞ B SINIFI EYLÜL EKİM AYI BÜLTENİ ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU 3 YAŞ B SINIFI EYLÜL EKİM AYI BÜLTENİ SINIF ETKİNLİKLERİ Eylül Ekim ayı etkinliklerimiz Oyun teması ile başladı. TÜRKÇE DİL Türkçe Dil Etkinliklerimizde

Detaylı

AMAÇLAR VE KAZANIMLAR. Psikomotor Alan Sosyal-Duygusal Alan Dil Alan BiliĢsel Alanı Özbakım Becerileri

AMAÇLAR VE KAZANIMLAR. Psikomotor Alan Sosyal-Duygusal Alan Dil Alan BiliĢsel Alanı Özbakım Becerileri OKUL ADI : TARĠH: NĠSAN AYI 4. HAFTA (PAZARTESĠ) KAVRAMLAR : Hızlı yavaģ 3-2-1 Araç Olarak Seçilen Konu Karanlık aydınlık Siyah Beyaz Psikomotor Alan Sosyal-Duygusal Alan Dil Alan BiliĢsel Alanı Özbakım

Detaylı

CUMHURİYET ORTAOKULU 7. SINIF GÖRSEL SANATLAR GÜNLÜK DERS PLANI

CUMHURİYET ORTAOKULU 7. SINIF GÖRSEL SANATLAR GÜNLÜK DERS PLANI CUMHURİYET ORTAOKULU 7. SINIF GÜNLÜK PLANI Süre 40 dakika Görsel Sanatlarda Biçimlendirme (G.S.B.) ALT LERİ KONU: Ders Araç Gereçlerinin Tanıtımı Görsel sanatlar kavramı, bazen bir amaca yönelik olarak

Detaylı

P.Y. Tanı Süreci: Temmuz 2014 doğumlu P. nin 2,5 yaşını geçmesine rağmen konuşmaması, yerinde sallanması ailenin çocuğunda bir şeylerin yolunda

P.Y. Tanı Süreci: Temmuz 2014 doğumlu P. nin 2,5 yaşını geçmesine rağmen konuşmaması, yerinde sallanması ailenin çocuğunda bir şeylerin yolunda P.Y. Tanı Süreci: Temmuz 2014 doğumlu P. nin 2,5 yaşını geçmesine rağmen konuşmaması, yerinde sallanması ailenin çocuğunda bir şeylerin yolunda gitmediğini gösteren ilk işaretler olmuştur. Aile, bir çocuk

Detaylı

BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI (BEP) FORMU

BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI (BEP) FORMU BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI (BEP) FORMU Öğrencinin Adı- Soyadı: Sınıfı: 4/... Öğretmenin Adı-Soyadı: Ünite/ Konu Doğal sayılar Öğrencinin Performans Düzeyi MERT, Matematik Dersi doğal sayılar temasına

Detaylı

Eğitim Uygulama Okulu Müzik Dersi Öğretim Programı MÜZİK DERSİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR

Eğitim Uygulama Okulu Müzik Dersi Öğretim Programı MÜZİK DERSİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR Eğitim Uygulama Okulu Müzik Dersi Öğretim Programı MÜZİK DERSİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR Müzik, yetersizliği olan çocukların eğitimlerinde kullanılan ve tüm gelişim alanlarını da destekleyen bir disiplin

Detaylı

1. Alternatif. 2. Alternatif Say Toplamak. 3. Alternatif Ìlk Toplama Dersi. Renk Toplamak. Oyuncu Sayısı: Yaş: İçindekiler:

1. Alternatif. 2. Alternatif Say Toplamak. 3. Alternatif Ìlk Toplama Dersi. Renk Toplamak. Oyuncu Sayısı: Yaş: İçindekiler: OYUN TALİMATLARI Oyuncu Sayısı: Yaş: İçindekiler: 2-4 oyuncu 3 yaş ve üzeri 4 adet toplama tüpü, birleştirilebilir oyun alanı, 60 adet sayı baskılı renkli top, 55 oyun kartı ve oyun kılavuzu Oyun Haz rl

Detaylı

TEMA: OKULUMUZU TANIYALIM KONU: OKULUMUZ TARİH: 01 EYLÜL / 30 EYLÜL YAŞAYAN DEĞERLER: SEVGİ

TEMA: OKULUMUZU TANIYALIM KONU: OKULUMUZ TARİH: 01 EYLÜL / 30 EYLÜL YAŞAYAN DEĞERLER: SEVGİ Türkçe Dil Etkinlikleri Sanat Etkinlikleri Oyunlar Müzik Bilim Etkinlikleri TEMA: OKULUMUZU TANIYALIM KONU: OKULUMUZ TARİH: 01 EYLÜL / 30 EYLÜL YAŞAYAN DEĞERLER: SEVGİ Bu ayki yaşayan değerimiz Sevgi.

Detaylı

SİHİRLİ ELLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ

SİHİRLİ ELLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ ÖZEL ASÇAY ANAOKULU SİHİRLİ ELLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ Hazırlayan: Zeynep TEKİN ÖĞRETMENİN MESAJI: MERHABA:.2811.2016-02.12.2016 tarihleri arasında uygulanan etkinliklerin özetini sizlere sunmaktayım.

Detaylı

BEP Plan Hazırla T.C Yakutiye Kaymakamlığı HİLALLKENT 125. YIL ANAOKULU Müdürlüğü Okul öncesi(otizm 3-6 yaş) Dersi Bireyselleştirilmiş Eğitim Planı

BEP Plan Hazırla T.C Yakutiye Kaymakamlığı HİLALLKENT 125. YIL ANAOKULU Müdürlüğü Okul öncesi(otizm 3-6 yaş) Dersi Bireyselleştirilmiş Eğitim Planı BEP Plan Hazırla T.C Yakutiye Kaymakamlığı HİLALLKENT 125. YIL ANAOKULU Müdürlüğü Okul öncesi(otizm 3-6 yaş) Dersi Bireyselleştirilmiş Eğitim Planı Öğrenci : NURULLAH Eğitsel Performans İstenilen süre

Detaylı

Sayı Kavramı ve Sayma

Sayı Kavramı ve Sayma Sayı Kavramı ve Sayma Elma nedir? Elma??? Elma Elma Elma Elma Elma Elma Elma Elma Elma Elma Elma Elma Bir??? Bir Bir Bir Bir Bir SAYI KAVRAMI VE SAYMA Her ne kadar basit gibi gözükse de sayı ve sayma işlemi

Detaylı

YÜZ YÜZE 2016 ISTANBUL 2016

YÜZ YÜZE 2016 ISTANBUL 2016 YÜZ YÜZE 2016 ISTANBUL 2016 İyi Öğretmenin Önemi Çocukta etki bırakır (doğrudan veya dolaylı) Eğitime yakınlaştırır veya uzaklaştırır Rol modeldir Hayat felsefesini aşılayabilir Karakter oluşumunda etki

Detaylı

SHAPYY. HEDEF 2. Belirtilen şekillere ait kartı bulur

SHAPYY. HEDEF 2. Belirtilen şekillere ait kartı bulur SHAPYY HEDEF -1. Oyunu ve kurallarını tanır. 1-1 Oyunun adını doğru söyler 1-2 Oyunun bir grup uygulaması olduğunu belirtir. 1-3 Oyuna ait parçaları tanır. 1-4 Uygulamaya başlamak için gerekli parçaları

Detaylı

MATEMATİK DERSİ ÖRÜNTÜLER DERS PLANI

MATEMATİK DERSİ ÖRÜNTÜLER DERS PLANI MATEMATİK DERSİ ÖRÜNTÜLER DERS PLANI SINIF 3 SÜRE 2 ders saati TARİH ÖĞRENME ALANI Sayılar ALT ÖĞRENME A. Doğal Sayılar KAZANIMLAR İLİŞKİLENDİRME TEMEL BECERİLER M.3.1.33 Bir sayı örüntüsü oluşturur. Kuralında

Detaylı

Etkinlik No 4 Dersin Adı. Hayat Bilgisi Sınıf. 2.Sınıf Tarih. /.../2013 Etkinlik Adı

Etkinlik No 4 Dersin Adı. Hayat Bilgisi Sınıf. 2.Sınıf Tarih. /.../2013 Etkinlik Adı Etkinlik No 4 Dersin Adı Hayat Bilgisi Sınıf 2.Sınıf Tarih /.../2013 Etkinlik Adı Dengeli ve Düzenli Beslenelim Önerilen Süre 40' Öğrenci Kazanımları 1. Neden dengeli ve düzenli beslenmesi gerektiğini

Detaylı

BU VATAN BENİM 1. HAFTA TEMA : VATANSEVERLİK. YARIM GÜNLÜK EĞİTİM AKIŞI Okul Adı

BU VATAN BENİM 1. HAFTA TEMA : VATANSEVERLİK. YARIM GÜNLÜK EĞİTİM AKIŞI Okul Adı BU VATAN BENİM 1. YARIM GÜNLÜK EĞİTİM AKIŞI Okul Adı :..... Tarih : / /. Öğretmen Adı :.... Güne Başlama Zamanı Öğretmen çocukları günaydın diyerek karşılar. Oyun Zamanı Öğrenme merkezlerinde oyun Kahvaltı-Temizlik

Detaylı

DENİZ YILDIZLARI ANAOKULU MAYIS AYI 1. HAFTASINDA NELER YAPTIK?

DENİZ YILDIZLARI ANAOKULU MAYIS AYI 1. HAFTASINDA NELER YAPTIK? DENİZ YILDIZLARI ANAOKULU MAYIS AYI 1. HAFTASINDA NELER SERBEST ZAMAN YAPTIK? Çocuklara sporun önemi anlatıldı ve her sabah spor yaptırıldı. Çocuklar ilgi köşelerinde öğretmen rehberliğinde serbest oyun

Detaylı

OKUL ÖNCESİ 1 VE 2 GRUBU ARTS&CRAFT ATÖLYESİ 2. DÖNEM HAFTASONU ÇALIŞMALARI

OKUL ÖNCESİ 1 VE 2 GRUBU ARTS&CRAFT ATÖLYESİ 2. DÖNEM HAFTASONU ÇALIŞMALARI OKUL ÖNCESİ 1 VE 2 GRUBU ARTS&CRAFT ATÖLYESİ 2. DÖNEM HAFTASONU ÇALIŞMALARI TARİH ARTS&CRAFT ATÖLYE ÇALIŞMALARI 18.02.2017 MOZAİK ÇALIŞMASI 1.HAFTA Küçük kas motor becerilerimizi geliştiriyoruz. Malzemeler:

Detaylı

TÜRKÇE DİL ETKİNLİKLERİ

TÜRKÇE DİL ETKİNLİKLERİ TÜRKÇE DİL ETKİNLİKLERİ ŞİİR Gördün mü anneciğim Yatağımı düzelttim Sen bana öğrettikçe Çok işler yapacağım PARMAK OYUNLARI Sar sar sar makarayı Çöz çöz çöz makarayı On kilo pekmez Yala yala bitmez Ayşe,Fatma,boncuk

Detaylı

FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU 3 YAŞ DENİZYILDIZLARI SINIFI AYLIK EĞİTİM VE BRANŞ DERSLERİ PROGRAMI

FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU 3 YAŞ DENİZYILDIZLARI SINIFI AYLIK EĞİTİM VE BRANŞ DERSLERİ PROGRAMI FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU 3 YAŞ DENİZYILDIZLARI SINIFI AYLIK EĞİTİM VE BRANŞ DERSLERİ PROGRAMI DİL BECERİLERİM VE BEN Hikâye / Öykü / Masal: Yardımlaşalım adlı hikayemizi biz hazırladık. Tekerlemeler:

Detaylı

... REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜNE

... REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜNE Konu : Eğitsel Değerlendirme İsteği... REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜNE Adı. Soyadı ve T.C kimlik numarası belirtilen öğrencimiz. Özel Eğitim Hizmetleri Yönetmenliğinin 23. maddesinde belirtilen

Detaylı

Ö. Ç. BİLFEN ANAOKULU 6 YAŞ GRUBU GÜNLÜK EĞİTİM PROGRAMI

Ö. Ç. BİLFEN ANAOKULU 6 YAŞ GRUBU GÜNLÜK EĞİTİM PROGRAMI 03.11.2014 PAZARTESİ Ö. Ç. BİLFEN ANAOKULU 6 YAŞ GRUBU GÜNLÜK EĞİTİM PROGRAMI SERBEST ZAMAN ETKİNLİĞİ: Çocuklarla selamlaşıldı. Müzik eşliğinde öğretmenin yönergelerine uygun ısınma hareketleri yapıldı.

Detaylı

BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI UYGULAMA ÖRNEĞİ. Neşe EKŞİ, Meryem DEMİRTAŞ TSK Sağvak Güvercinlik Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi / Ankara

BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI UYGULAMA ÖRNEĞİ. Neşe EKŞİ, Meryem DEMİRTAŞ TSK Sağvak Güvercinlik Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi / Ankara BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI UYGULAMA ÖRNEĞİ Neşe EKŞİ, Meryem DEMİRTAŞ TSK Sağvak Güvercinlik Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi / Ankara güvercinlikozelegitim@yahoo.com ÖZET Bu uygulamanın

Detaylı

BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI. Uzun Dönemli Amaç 1- İletişim becerilerini geliştirebilme. ( )

BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI. Uzun Dönemli Amaç 1- İletişim becerilerini geliştirebilme. ( ) BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI Uzun Dönemli 1- İletişim becerilerini geliştirebilme. (.. 4-...) ve Bitiş 1- Üç sözcük kullanarak cümle kurar. Özne. Nesne ve yüklemden oluşan üç sözcüklü cümleyle yanıtlanacak

Detaylı

KKTC de ilkokulda zihin engelli öğrencilere okuma öğretiminde uygulanan yöntem cümle çözümleme yöntemidir. Bu yöntem Türkiye deki Eğitim Uygulama

KKTC de ilkokulda zihin engelli öğrencilere okuma öğretiminde uygulanan yöntem cümle çözümleme yöntemidir. Bu yöntem Türkiye deki Eğitim Uygulama CÜMLE YÖNTEMİ KKTC de ilkokulda zihin engelli öğrencilere okuma öğretiminde uygulanan yöntem cümle çözümleme yöntemidir. Bu yöntem Türkiye deki Eğitim Uygulama Okulları için de kullanılmaktadır. Bu yöntemde

Detaylı

SABİT BEKLEME SÜRELİ İPUCU YÖNETEMİ İLE İFADE EDİCİ DİL BECERİLERİNİN KAZANDIRILMASI T.S.K. GÜLSAV ÖZEL EĞİTİM OKULU VE REHABİLİTASYON MERKEZİ

SABİT BEKLEME SÜRELİ İPUCU YÖNETEMİ İLE İFADE EDİCİ DİL BECERİLERİNİN KAZANDIRILMASI T.S.K. GÜLSAV ÖZEL EĞİTİM OKULU VE REHABİLİTASYON MERKEZİ SABİT BEKLEME SÜRELİ İPUCU YÖNETEMİ İLE İFADE EDİCİ DİL BECERİLERİNİN KAZANDIRILMASI T.S.K. GÜLSAV ÖZEL EĞİTİM OKULU VE REHABİLİTASYON MERKEZİ ÖZEL EĞİTİM ÖĞRETMENLERİ : Hatice ABAZ Reyhan BAYRU Uğur ARMUTCU

Detaylı

MAYIS AYI AYLIK BÜLTEN

MAYIS AYI AYLIK BÜLTEN MAYIS AYI AYLIK BÜLTEN TEMA: YAZ, ANNELER GÜNÜ, MÜZELER HAFTASI, ENGELLİLER HAFTASI, TRAFİK HAFTASI 02.05.2017 03.05.2017 ÖĞRENME TAKVİMİ Çocuklarla sabah sporu yapılır. çeşitli bilmeceler sorulur. Hikaye

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3 YAŞ GRUBU HAZİRAN AYI EĞİTİM

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3 YAŞ GRUBU HAZİRAN AYI EĞİTİM 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3 YAŞ GRUBU HAZİRAN AYI EĞİTİM 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3 YAŞ GRUBU HAZİRAN AYI EĞİTİM PROGRAMI KONULARIMIZ: *Babalar Gününü Niçin Kutluyoruz? Baba Sevgisi Babamızın

Detaylı

Erken (Filizlenen) Okuryazarlık

Erken (Filizlenen) Okuryazarlık Erken (Filizlenen) Okuryazarlık Hazırlayan: Berrin Baydık Hazırlayan: Berrin Baydık 1 Okul ve okul sonrası başarı için gerekli. 0-8 yaş Doğumdan okul yaşına kadar geçen sürede yalnızca okuma değil, yazma

Detaylı

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU KASIM AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU KASIM AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU KASIM AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI SINIF ETKİNLİKLERİ TÜRKÇE DİL Öğrencilerimiz kendilerini tanıtan oyuncaklar, giysiler, sevdiği eşyalarını anlatarak paylaşımlarda bulundular. Öğrenciler

Detaylı