i-science Citation Index Expanded (SCI-EXPANDED) (Genişletilmiş Fen Bilimleri Atıf Dizini)

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "i-science Citation Index Expanded (SCI-EXPANDED) (Genişletilmiş Fen Bilimleri Atıf Dizini)"

Transkript

1 Web of Science Web of Science, Science Citation Index (SCI) (Bilim Atıf Dizini) nin internet üzerinden hizmet sağlayan çok disiplinli bir veri tabanıdır. Bu veri tabanında, konu, yazar adı, dergi adı, yayın yılı, adres vb parametreler ile tarama yapılarak bilgi kaynağı belirlenebilir. Ayrıca belirli bir makale yada yazara kimler tarafından atıfta bulunulduğu ya da bilgi kaynağının atıfta bulunduğu diğer makalelere de ulaģmak mümkündür.

2 İÇERİK: Web of Science veritabanı içinde i-science Citation Index Expanded (SCI-EXPANDED) (Genişletilmiş Fen Bilimleri Atıf Dizini) ii-social Sciences Citation Index (SSCI) (Sosyal Bilimler Atıf Dizini) iii-arts & Humanities Citation Index (A&HCI) (Sanat ve Beşeri Bilimler Atıf Dizini)

3 Erişim adresi

4 GENERAL SEARCH: GENEL BİLGİ TARAMA BÖLÜMÜ CITED REFERENCE SEARCH: ATIF ALMIŞ KAYNAKLAR TARAMA BÖLÜMÜ ADVANCED SEARCH: GELİŞMİŞ TARAMA BÖLÜMÜ HIZLI VE PRATİK KONU TARAMA BÖLÜMÜ HIZLI VE PRATİK YAZAR TARAMA BÖLÜMÜ Belli yıllar arasını tarama seçeneği Belli bir yılı tarama seçeneği Son 1-4 hafta aralığını tarama seçeneği Fen, sosyal ve beşeri bilimlerde isteğe ve amaca uygun veritabanı seçimi

5 aralığı

6 Kurallar ve Tarama Ġpuçları Türkçe ye özgü karakterler (ğ, Ģ, ç, ı, Ġ, ö, ü) yerine, bunlara en yakın harf karakterleri (g, s, c, i, I, o, u) kullanılmalıdır. Taramada büyük-küçük harf duyarlılığı yoktur. Yani DNA kelimesi, DNA, dna, Dna, dna Ģeklinde de yazılarak taranabilir. Kelime ve kelime gruplarının çeģitli varyasyonlarını kullanmak için wildcards (belirsiz karakter, belirsiz harf) fonksiyonu kullanılabilir. WOS ta kullanılan wildcard karakterleri Ģunlardır. Asteriks (*) Karakteri Soru iģareti (?) Karakteri Dolar ($) Karakteri Parantez () karakteri

7 Asteriks (*) Karakteri: Sıfırdan baģlamak üzere bir yada birden fazla karakteri temsil eder. Örneğin, enzym*: enzym, enzyme, enzymes, enzymatic, enzymology vb kelimeleri de kapsar. Sul*ur; sulfur ve sulphur vb kelimeleri de kapsar. Soru İşareti Karakteri (?): Tek bir harf karakterini temsil eder.?? iki karakter, vb. Örneğin, volcan? Volcany, volcane, volcano vb kelimeleri kapsar. wom?n: woman, women, womyn vb kelimeleri kapsar. Dolar karakteri ($): Sıfır karakteri veya tek bir harf karakterini temsil eder. Örneğin, vapo$r: vapor ve vapour kelimelerini kapsar. colo$r: color ve colour kelimelerini kapsar.

8 Diğer örnekler

9 Tarama operatörleri AND (ve) Fonksiyonu: Taranacak kelimeler arasına AND (ve) yazılarak her iki kelimeyi beraber ihtiva eden materyaller bulunabilir. Taranacak iki kelime arasında bırakılan bir boģluk ta aynı anlama gelir. OR (veya) Fonksiyonu: Kelimeler arasına OR (veya) yazılarak anahtar kelimelerden birinin yâda her ikisinin geçtiği kaynaklar bulunur. Örnek Bromination AND dibromobenzobarrelene (=Bromination dibromobenzobarrelene) (Bu kelimelerin her ikisinin de geçtiği kaynakları gösterir). Bromination OR dibromobenzobarrelene (Anahtar kelimelerden herhangi birinin ya da her ikisinin geçtiği kaynakları gösterir).

10 Tırnak ( ) Fonksiyonu: Taranan kelimeler tırnak ( ) içine yazılarak exact phrase (tam ibare ya da deyim) taraması yapılabilir. Bu iģlevin AND fonksiyonu ile yapılan taramadan Ģöyle bir farkı vardır. AND ile yapılan taramada kelimelerin yazıldığı sırada bulunması veya ardı ardına yer alması gerekmez. Taranan kelimelerin ilgili dokümanın herhangi bir yerinde olması yeterlidir. Oysa tırnak içinde yapılan bir taramada, taranan kelime grubunun yazıldığı biçimde bilgi kaynağında olması gerekir. NOT (Hariç) Fonksiyonu: Web of Science ta tarama yapılırken, taramada hariç tutulacak kelimeler NOT ile elimine edilir. Örnek: Carbon NOT monoxide (Monoxide kelimesinin geçmediği, carbon terimini ihtiva eden kaynaklar bulunur).

11 ġematik Gösterim

12 SAME (Aynı) Fonksiyonu: Same fonksiyonu aynı birim içindeki ilgili kelime gruplarını tarar. Mesela carbon AND monoxide diye tarama yapılınca, aynı makalenin özet kısmında carbon, anahtar kelimeler veya makale baģlığında monoxide geçiyorsa, bu kaynak tarama sonuçlarında listelenir. Eğer carbon SAME monoxide diye tarama yapılırsa her iki kelime aynı birimde ise (örneğin baģlıkta (TITLE), veya özette (ABSTRACT, SYNOPSIS, SUMMARY) veya anahtar kelimelerde (KEY WORDS) tarama sonucu olarak listelenir

13 Parantez ( ) Fonksiyonu: Bir kelime yada kelime grubunu diğer bir kelime grubu ile kombinasyonunu sağlamak için kullanılan bir araçtır.

14 Eşanlamlılar veya Farklı Yazım Stilleri: EĢ anlamlı olabilecek kelimeler, bunların alabilecekleri muhtemel ekler, kelimelerin bitiģik ya da ayrık yazılabilmeleri vb durumlar asteriks ve OR operatörleri ile kolaylıkla taranabilir. Örnek: honey bee* OR honeybee* OR apis mellif*

15 Noktalama İşareti Taşıyan Terimleri Tarama: Her ne kadar tarama sonuçlarında gösterilseler de, noktalama iģaretleri bazen WOS ta boģluk olarak bazen de bitiģik olarak değerlendirilir. Bu durumda alternatif olarak hem noktalama iģaretini taģıyan hem de taģımayan anahtar kelime ile tarama yapmada fayda vardır Örneğin X-Ray kelimesini taramak için xray OR x ray OR x-ray

16 Eski Yunan Harflerini İçeren Terimleri Tarama: Taramalarda Yunan harflerinin Ġngilizce okunuģları kullanılır. Örnek: β-carotene kelimesi, beta carotene yazılarak taranırken α,ω-bis(1,1-dimethylheptyl) kelime grubu taranırken alpha omega bis 1 1 dimethylheptyl anahtar kelimesi girilir.

17 Author Search (Yazar Taraması): General Search bölümünde yapılan tarama fonksiyonlarından biri de yazar taramasıdır. TOPIC Search bölümünde anlatılan bütün temel özellikler bu bölüm için de geçerlidir. SAME hariç diğer arama operatörleri ve Wildcard lar kullanılabilir. Yazarın adından yazarın atıf indeksine giren makaleleri bulunur. Yazarın soyadı ve adının ilk harfi ile anahtar kelime girilir. Örneğin Halis Şakiroğlu için, Sakiroglu H Eğer yazar iki isimli ise, ilk harfler bitiģik girilerek tarama yapılır. Örneğin; Mehmet Emin ġengül için, Sengul ME

18 Diğer örnekler Yazarın ilk, ikinci, üçüncü adından emin olunmadığı zaman * karakteri veya diğer Wildcard fonksiyonları kullanılabilir. Hoffman E, Hoffman EA, Hoffman EJ, Hoffman EK, Hoffman EKL ve benzeri yazarları bulmak için Hoffman E* girilebilir. Hofmann E, Hoffman E, Hoffmann E alternatif taramaları için Hof$man$ E girilebilir.

19 Birden fazla isim değiģik WOS operatörleri ile kombineli bir Ģekilde taranabilmektedir. Örnek: Ömer Ġrfan Küfrevioğlu, Barbaros Nalbantoğlu ve Nazan Demir tarafından yapılan, Oktay Aslan isminin çalıģmalarda olmadığı kaynaklar General Search Bölümü ndeki AUTHOR(S) tarama alanında aģağıdaki anahtar kelimelerle taranabilmektedir. Author(S): Kufrevioglu OI AND Nalbantoglu B AND Demir N NOT Aslan O

20 Yazar taramasında SOYĠSĠM ve ilk ismin ilk harfleri Ģeklinde taramanın yapıldığı daha önce ifade edilmiģti. Tarama yapılacak isimde, isim ve soy isim ayırımında Ģüpheler varsa bütün alternatifleri tarama da fayda vardır. Örneğin YAZAR adı Uzonyi Kiss Sandor ve soy isimin hangisi olduğu net anlaģılamıyorsa, Ģu alternatifleri dikkate almak gerekir. Uzonyi KS Sandor UK Kiss SU Böyle bir yazar taramasıni AUTHOR bölümünde Uzonyi KS or Sandor UK or Kiss SU anahtar kelimelerini birlikte kullanarak sağlıklı bir Ģekilde yapabiliriz.

21 BirleĢik adlarda tarama yapılırken 1997 öncesi kaynakları bulmak için mutlaka isim bitiģik yazılarak tarama yapılmalıdır. Böyle bir yıl ayrıntısına girmeksizin, bu tür isimleri değiģik alternatifleri ile taramak daha pratik ve güvenilir bir yoldur. Örneğin, D. Lagadic-Gossmann ismi Lagadic Gossmann D OR Lagadicgossmann D olarak aranır. C. O'BRIAN ismi O'BRIAN C OR OBRIAN C olarak taranmalıdır. Ottorino De Lucchi ismi, De Lucchi O OR Delucchi O OR Lucchi OD olarak taranmalıdır.

22 Bazi dillerde veya bazı ülkelerde yaģa ve akademik dereceye göre Junior, Senior, Lord gibi unvanlar makalede isimler önüne eklenmektedir. Web of Science ın kayıtlarında bu unvanlar dikkate alınmamaktadır. Bu yüzden bu tür isim aramalarda, bu noktalar dikkate alınmalıdır. Junior W. Brunfid veya W. Brunfid, Jr ismi yazar indekste Brunfid W olarak aranmalıdır.

23 YAZARSIZ BĠR KAYNAĞI AUTHOR INDEX te TARAMA Bir komisyon tarafından hazırlanmıģ bilgi kaynağında eserin yazarı yoksa bu tür kaynaklar WOS ta aranırken AUTHOR bölümüne ANON yazılarak tarama yapılır (ANON, anonymous kelimesini ifade eder ve isimsiz, yazarsız, anonim manasına gelir). Örneğin Nanoteknolojik materyalleri konu alan bu tür bir kaynağı taramak için TOPIC bölümüne Nano* AUTHOR bölümüne ise ANON yazılmalıdır.

24 3- Group Author: Büyük araģtırma gruplarının ismi bu bölüme yazılarak ilgili grup ismine özgü araģtırma sonuçlarına ulaģılır. Örneğin ADAM STUDY GRP, DUPONT GRP, BAYER GRP vb 4-Source Title (Kaynak, Dergi Adı): Dergi yâda kaynak adı bu bölüme direkt yazılabilir veya kaynak listesi kliklenerek alfabedik sıradaki dergi adı listeden seçilebilir. Yâda, dergi adının ilk harfleri girilerek (örneğin Turkish*) kaynak taraması yapılabilir.

25 4-) Address (Adres): Kurum, Ģehir, ülke adı veya posta kodu gibi terimleri girilerek belli adreslere özgü bilimsel veriler listelenir. Örneğin: Turkey girilerek Türkiye adresli makaleler, Erzurum, girilerek Erzurum adresli makaleler, Ataturk University veya Atatürk Üniversitesi nin posta kodu (25240, orjinal makalede eğer verilmiģse) girilerek üniversite adresli makaleler listesine ulaģılabilir.

26 B-Cited Reference Search (Atıf Almış Kaynaklar Taraması): Bu kısım, üç kategoride (tek tek veya kombine olarak) taramaya imkân sağlar. Cited Author (Atıf Almış Yazar): Balci M Ģeklinde tarama ile Balci M nin atıf alan makaleleri listelenir ve her bir makaleye yapılan toplam atıf sayısı sıralanır. Cited Work (Atıf Almış Çalışma): Atıf almıģ patent, kaynak, dergi bu bölümde taranır. Cited Years: Atıf Verilen Yıl(lar): Atıf almıģ bir yazara veya bir çalıģmaya yapılan atıflar belli bir yıl veya yıl aralığında sınırlandırılarak taranabilir.

27 C-Advanced Search (Gelişmiş Tarama): GeliĢmiĢ tarama, daha karmaģık tarama sorgularını tek bir komut alanında taramak için kullanılan bir özelliktir. Tarama operatörleri ile birleģik taramalar yapılır. Alanlar ve Kısaltmalar TS=(Topic-Konu),TI=(Title-BaĢlık), AU=(Author-Yazar),SO=(Source- Kaynak), AD=(Address-Adres), GP=(Group Author Grup Adı), OG=(Organization Organizasyon, Kurum), SG=(Suborganization Alt Organizasyon, Alt Kurum), SA=(Street Address Caddde Adı), CI=(City ġehir), PS=(Province/State Bölge/devlet), CU=(Country Ülke), ZP=(Zip/Postal Code Posta Kodu).

28 ÖRNEK Yaşar Sütbeyaz veya Hasan Seçen tarafından yayınlanan, Mustafa Ceylan ın isminin olmadığı posta kodu ve Erzurum adresli Haloconduritol veya Convenient Synthesis baģlığını içeren Tetrahedron veya Journal of Organic Chemistry dergisinde yılları arasında yayınlanmıģ makaleler dil ve kaynak türü sınırlaması yapmadan aģağıdaki Ģekilde tarayabiliriz AU=(Sutbeyaz Y OR Secen H NOT Ceylan M) AND TI=(Haloconduritols OR Convenient Synthesis) AND ZP=25240 AND CI=Erzurum AND SO=(Tetrahedron OR Journal of Organic Chemistry) AND PY=( ). Tarama parametrelerinde öncelik sırası yoktur ve bütünlük Ģart değildir Örneğin yukarıdaki tarama aģağıdaki Ģekilde de yapılabilir. SO=(Tetrahedron OR Journal of Organic Chemistry) AND PY=( ) AND AU=(Sutbeyaz Y OR Secen H) AND TI=(HALOCONDURITOLS OR Convenient Synthesis) NOT AU=Ceylan M AND ZP=25240 AND CI=Erzurum

29 Tarama sonucu bulunan kaynak sayısı Tarama sonucu bulunan kaynaklar Makaleye yapılan atıf sayısı VIEW FULL TEXT: Kaynağın tam metnine erişim için kurulmuş köprü (eğer ilgili kaynağa online erişim izni (erişim aboneliği) varsa kaynağın tam metnine ulaşılabilir SORT BY: Tarama sonucu elde edilen bulgular i) Tarih sırasına ii) Atıf sayısına iii) İlk yazar adına iv) Kaynak türüne göre bu komut yoluyla sıralandırılır.

30 Bu makalede atıf yapılan kaynak sayısı Bu makaleye yapılan atıf sayısı İlgili kayıtları bul Abstract: (Özet): Eğer orjinal makalede ingilizce olarak verilmişse Web of Science'ta yer alır Alınan her yeni atıfın mail ile okuyucuya duyurulması özelliği Author Keywords: Yazar Tarafından Verilen anahtar Kelimeler Keywords Plus: Web of Science tarafından eklenen ilave anahtar kelimeler.

31 Citation Report

32 Journal Citation Reports WOS ta dergilerin yıllar itibarıyla aldıkları toplam atıf sayıları ve Impact Factor leri görülebilir. Bunun için Source Title alanına ilgili dergi adı yazılarak tarama yapılır. Tarama sonucu eriģilen sayfada herhangi bir makaleye klik yapılır ve açılan sayfada Journal Citation Reports seçilerek ilgili dergiye ait bilgilere ulaģılır. Turkish Journal of Chemistry dergisi üzerine yapılmıģ böyle bir tarama sonucu aģağıda verilmiģtir.

33

34 SciFinder Scholar (SCIENCE FINDER SCHOLAR)

35 Gelecekte, cahil olarak tanımlanan kimseler okuma-yazma bilmeyenler değil bilgiye nasıl ulaşılacağını bilmeyenler olacaktır. Alvin Toffler Prof. Dr. Arif DAŞTAN Erzurum-2007

BİLİMSEL BİLGİYE ERİŞİM

BİLİMSEL BİLGİYE ERİŞİM BİLİMSEL BİLGİYE ERİŞİM Prof. Dr. Arif DAŞTAN Bilim, Etik ve Eğitim Dersi Gelecekte, cahil olarak tanımlanan kimseler okuma-yazma bilmeyenler değil bilgiye nasıl ulaşılacağını bilmeyenler olacaktır. Alvin

Detaylı

Bilimsel Bilgiye Erişim

Bilimsel Bilgiye Erişim Bilgi Kaynakları Bilimsel Bilgiye Erişim Magazinler Dergiler Süreli Yayın Dizinleri Gazeteler WWW Kütüphane Kataloğu Kitaplar Ansiklopediler E-Posta Bilgi Kaynağı Türleri: Birincil Kaynaklar Bilgi Kaynağı

Detaylı

Bilimsel Bilgiye Erişim Mustafa SÖZBİLİR

Bilimsel Bilgiye Erişim Mustafa SÖZBİLİR Bilimsel Bilgiye Erişim Mustafa SÖZBİLİR Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi OFMAE Bölümü Kimya Eğitimi Anabilim Dalı 25240-Erzurum Eposta: sozbilir@atauni.edu.tr Bilgi Kaynakları Magazinler

Detaylı

WOS: Web of Science. Hasan Seçen

WOS: Web of Science. Hasan Seçen WOS: Web of Science Hasan Seçen Web of Science Yayımcısı, Thomson Reuters şirketidir. Bibliyografik bir veri tabanıdır. Erişim, kurumsal abonelikle mümkündür. Kurumun abone olduğu paketler/yıllara erişim

Detaylı

Bilimsel Bilgiye Erişim

Bilimsel Bilgiye Erişim Bilgi Kaynakları Bilimsel Bilgiye Erişim Magazinler Dergiler Süreli Yayın Dizinleri Gazeteler WWW Mustafa SÖZBİLİR & F. Burcu TOPU Kütüphane Kataloğu Kitaplar Ansiklopediler E-Posta Bilgi Kaynağı Türleri:

Detaylı

WOS: Web of Science. Hasan Seçen

WOS: Web of Science. Hasan Seçen WOS: Web of Science Hasan Seçen Önce bir link bulalım Not: Kurumun aboneliği yoksa Giremezsiniz! İlk açılan sayfa: All Databases All Database kısmını görelim 3 veri tabanı görüyoruz Web of Science (1970-present)

Detaylı

Bilimsel Bilgiye Erişim

Bilimsel Bilgiye Erişim Bilimsel Bilgiye Erişim Bilgi Kaynakları Magazinler Dergiler Süreli Yayın Dizinleri Gazeteler WWW Kütüphane Kataloğu Kitaplar Bilgi Kaynakları Ansiklopediler Elektronik Posta 2 Bilgi Kaynağı Türleri: Birincil

Detaylı

Tarama Operatörleri. Bilimsel Veritabanlarında. nda. Arama Motorları ve İndeksler. Anahtar kelime çok iyi seçilmelidir!

Tarama Operatörleri. Bilimsel Veritabanlarında. nda. Arama Motorları ve İndeksler. Anahtar kelime çok iyi seçilmelidir! Arama Motorları ve İndeksler Bilimsel Veritabanlarında nda Tarama Nasıl l Yapılır? Prof. Dr. Hasan SEÇEN Atatürk Üniversitesi Fen Fak. Kimya Bölümü hsecen@atauni.edu.tr Doç. Dr. Mustafa SÖZBİLİR Atatürk

Detaylı

T H O M S O N S C I E N T I F I C MİKRO BİLGİ A.Ş. Web of Science 7.0. UASL Eğitim Programı TÜBİTAK-ULAKBİM. 10 Mayıs, 2006

T H O M S O N S C I E N T I F I C MİKRO BİLGİ A.Ş. Web of Science 7.0. UASL Eğitim Programı TÜBİTAK-ULAKBİM. 10 Mayıs, 2006 Web of Science 7.0 UASL Eğitim Programı TÜBİTAK-ULAKBİM 10 Mayıs, 2006 Köken: The Web of T H O Science M S O N S C I E ve N T I Atıf F I C MİKRO Dizinlemesi BİLGİ A.Ş. Dr. Eugene Garfield: Bilgi bilimi

Detaylı

Gazi Üniversitesi Merkez Kütüphanesi

Gazi Üniversitesi Merkez Kütüphanesi Kapsam SCOPUS; 4000 yayın evinden 14.000 eser adı içerir, Aynı zamanda 180 milyon bilimsel web sayfasını tarar (patent bilgileri de dahil), Kütüphanemizin abone olduğu elektronik dergilerin tam metnine

Detaylı

Gazi Üniversitesi Merkez Kütüphanesi

Gazi Üniversitesi Merkez Kütüphanesi SCIENCE ONLINE 1 KAPSAM American Association for the Advancement of Science (AAAS) tarafından 1883'ten beri yayınlanmakta olan Science, disiplinlerarası haftalık bir bilim dergisidir. Science Online, temel

Detaylı

Basılı Kaynak Taraması. Koleksiyonda yer alan kitap, dergi, tez gibi kaynakları elektronik katalogdan tarayabilirsiniz.

Basılı Kaynak Taraması. Koleksiyonda yer alan kitap, dergi, tez gibi kaynakları elektronik katalogdan tarayabilirsiniz. ODTÜ Kütüphanesi Katalog Taraması Kullanım m KılavuzuK Basılı Kaynak Taraması Koleksiyonda yer alan kitap, dergi, tez gibi kaynakları elektronik katalogdan tarayabilirsiniz. Basılı Kaynak Taraması Yazar,

Detaylı

Web of Science GAZİ ÜNİVERSİTESİ MERKEZ KÜTÜPHANESİ

Web of Science GAZİ ÜNİVERSİTESİ MERKEZ KÜTÜPHANESİ Web of Science 1 WEB OF SCIENCE Institute for Scientific Information (ISI) tarafından üretilen, dünyanın önde gelen fen bilimleri, sosyal bilimler ile sanat ve beşeri bilimler konularındaki süreli yayınlardan

Detaylı

Elektronik Ortamda Kütüphane Katolog Taraması ve Online Veri Tabanları Kullanımı

Elektronik Ortamda Kütüphane Katolog Taraması ve Online Veri Tabanları Kullanımı ANKARA ÜNĠVERSĠTESĠ KADIN SORUNLARI ARAġTIRMA ve UYGULAMA MERKEZĠ KASAUM, 2013 Elektronik Ortamda Kütüphane Katolog Taraması ve Online Veri Tabanları Kullanımı Ankara Üniversitesi Kütüphane ve

Detaylı

E-Bülten. Bilgi Merkezi Araç Çubuğu nu (Toolbar) yükleyebilirsiniz. http://sdu.mylibrarytoolbar.com. Bilgi Merkezi Araç Çubuğu nun Avantajları

E-Bülten. Bilgi Merkezi Araç Çubuğu nu (Toolbar) yükleyebilirsiniz. http://sdu.mylibrarytoolbar.com. Bilgi Merkezi Araç Çubuğu nun Avantajları E-Bülten Temmuz 2007 Sayı: 2 Bu Sayıda Bilgi Merkezi Araç Çubuğu (Toolbar) Journal Citation Reports BMJ Online Journals 1 2 7 Bilgi Merkezi Araç Çubuğu nu (Toolbar) yükleyebilirsiniz. http://sdu.mylibrarytoolbar.com

Detaylı

KÜTÜPHANE DEKİ KİTAPLARI ARAŞTIRMA KILAVUZU

KÜTÜPHANE DEKİ KİTAPLARI ARAŞTIRMA KILAVUZU KÜTÜPHANE DEKİ KİTAPLARI ARAŞTIRMA KILAVUZU Kütüphanede mevcut olan basılı ve elektronik bilgi kaynaklarını tarayabilmek için öncelikle http://kutuphane.ieu.edu.tr/ adresinden Kütüphane web sayfasına girmeniz

Detaylı

AKADEMİK ARAMA SERVİSLERİ

AKADEMİK ARAMA SERVİSLERİ Öğretim Teknolojileri Destek Ofisi Instructional Technology Support Office AKADEMİK ARAMA SERVİSLERİ Orta Doğu Teknik Üniversitesi Middle East Technical University İletişim Bilgileri: Web adresi: http://its.metu.edu.tr

Detaylı

Verilecek ödül miktarının belirlenmesinde aşağıdaki oranlar uygulanır:

Verilecek ödül miktarının belirlenmesinde aşağıdaki oranlar uygulanır: 04 YILINDA ULUSLARARASI ALANDA GAZİ ÜNİVERSİTESİ NİN ADINI DUYURAN YAYIN, ATIF, KİTAP/KİTAP BÖLÜMÜ, EDİTÖRLÜKLERİ ve PATENT/ENDÜSTRİYEL TASARIM/PROJEYİ TEŞVİK ADIYLA VERİLECEK ÖDÜLLERE BAŞVURU ESASLARI

Detaylı

EĞĠTĠM TEKNOLOLOJĠLERĠ ARAġTIRMALARI DERGĠSĠ

EĞĠTĠM TEKNOLOLOJĠLERĠ ARAġTIRMALARI DERGĠSĠ EĞĠTĠM TEKNOLOLOJĠLERĠ ARAġTIRMALARI DERGĠSĠ EĞĠTĠM TEKNOLOLOJĠLERĠ ARAġTIRMALARI DERGĠSĠ MAKALE YAZIM KURALLARI Versiyon 2 ETAD 2009 1 E T A D W W W. ET- AD. N E T ĠÇĠNDEKĠLER 1. GĠRĠġ... 1 2. MAKALE

Detaylı

ERZURUM TEKNİK ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK TEŞVİK UYGULAMA ESASLARI

ERZURUM TEKNİK ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK TEŞVİK UYGULAMA ESASLARI ERZURUM TEKNİK ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK TEŞVİK UYGULAMA ESASLARI Amaç: Madde 1: Erzurum Teknik Üniversitesi Akademik Teşvik Ödüllerinin amacı, Erzurum Teknik Üniversitesi bünyesinde bilimsel çalışmalarda

Detaylı

Web of Science. Hızlı başvuru kartı

Web of Science. Hızlı başvuru kartı Web of Science Hızlı başvuru kartı ISI WEB OF KNOWLEDGE SM İlgi alanınızla bağlantılı en kaliteli araştırmaları bulmak için Bilim, Sosyal bilimler, Beşeri Bilimler alanlarında 5 in üzerinde farklı dilde

Detaylı

TÜBİTAK TÜRKİYE ADRESLİ ULUSLARARASI BİLİMSEL YAYINLARI TEŞVİK (UBYT) PROGRAMI UYGULAMA USUL VE ESASLARI

TÜBİTAK TÜRKİYE ADRESLİ ULUSLARARASI BİLİMSEL YAYINLARI TEŞVİK (UBYT) PROGRAMI UYGULAMA USUL VE ESASLARI TÜBİTAK TÜRKİYE ADRESLİ ULUSLARARASI BİLİMSEL YAYINLARI TEŞVİK (UBYT) PROGRAMI UYGULAMA USUL VE ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) TÜBİTAK Türkiye Adresli

Detaylı

ECONLIT WITH FULL TEXT GAZİ ÜNİVERSİTESİ MERKEZ KÜTÜPHANESİ

ECONLIT WITH FULL TEXT GAZİ ÜNİVERSİTESİ MERKEZ KÜTÜPHANESİ ECONLIT WITH FULL TEXT 1 KAPSAM American Economic Association tarafından hazırlanan veri tabanı, 480 den fazla derginin tam metnini, ambargosuz olarak sunmaktadır. American Economic Review, Journal of

Detaylı

Kullanım Kılavuzu Eylül 2018

Kullanım Kılavuzu Eylül 2018 Kullanım Kılavuzu Eylül 2018 İçindekiler 1 Giriş... 3 2 Arama Seçeneği... 3 2.1... Bazı Atıf Tarama İpuçları... 4 2.2... Atıf Arama Sonuçlarını Yazdırın... 7 2.3... Detaylar Bölümü... 7 2.4.Gelişmiş Arama

Detaylı

http://www.mikrobilgi.com.tr

http://www.mikrobilgi.com.tr IEEE Xplore KULLANIM KILAVUZU ieee@mikrobilgi.com.tr http://www.mikrobilgi.com.tr IEEE Xplore Ana Sayfa Login eğer gerekiyorsa kullanıcı adı ve şifre ile giriş yapınız. Alert; favori dergilerin içerik

Detaylı

IEEE Xplore KULLANIM KILAVUZU

IEEE Xplore KULLANIM KILAVUZU İSTANBUL MERKEZ Levent Mah. Ülgen Sok. No:52 34330 Beşiktaş İstanbul / Türkiye Telefon: +90 212 283 56 60 +90 212 283 57 25 +90 212 283 57 26 Faks: +90 212 283 57 27 ANKARA OFİS Tunus Caddesi 44/4 06680

Detaylı

ERZURUM TEKNİK ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK TEŞVİK UYGULAMA ESASLARI

ERZURUM TEKNİK ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK TEŞVİK UYGULAMA ESASLARI ERZURUM TEKNİK ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK TEŞVİK UYGULAMA ESASLARI Amaç: Madde 1: Erzurum Teknik Üniversitesi Akademik Teşvik Ödüllerinin amacı, Erzurum Teknik Üniversitesi nde bilimsel çalışmalarda kalitenin

Detaylı

DOAJ Directory of Open Access Journals

DOAJ Directory of Open Access Journals DOAJ Directory of Open Access Journals 1 Kapsam DOAJ, tam metin olarak erişilebilen ve ücretli abonelik gerektirmeyen açık erişim dergilerini kapsar. 2300 adet bilimsel dergi, veri tabanında yer almaktadır.

Detaylı

Kullanım Kılavuzu Aralık 2017

Kullanım Kılavuzu Aralık 2017 Kullanım Kılavuzu Aralık 2017 İçindekiler 1 Giriş... 3 2 Atıfta Ara ve İçerikte Ara... 3 2.1... Bazı Atıf Tarama İpuçları... 4 2.2... Detaylar Bölümü... 5 3 Profil Görüntüleme Ekranı... 7 4 Diğer Menü

Detaylı

AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ KAPSAMINDA WEB OF SCIENCE ATIF ANALİZİ KILAVUZU. 1- ODTÜ Kütüphanesi web sayfasına (http://lib.metu.edu.tr/) gidilir.

AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ KAPSAMINDA WEB OF SCIENCE ATIF ANALİZİ KILAVUZU. 1- ODTÜ Kütüphanesi web sayfasına (http://lib.metu.edu.tr/) gidilir. AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ KAPSAMINDA WEB OF SCIENCE ATIF ANALİZİ KILAVUZU Bu kılavuz, Web of Science (SSCI, SCI-EXPANDED, AHCI) indekslerinde yer alan dergilerdeki, öğretim üyesi/elemanının yazar olarak

Detaylı

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi 2017 1 Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Geliştirme Vakfı Akademik Teşvik Ödeneği 2017 1 1. VAKIF AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ SÜREÇ TAKVİMİ Süreç Son Tarih Vakıf Akademik Teşvik Başvurularının başlama tarihi

Detaylı

T.C. GAZİ ÜNİVERSİTESİ Uluslararası Yayınları Teşvik Ödülleri Komisyonu Başkanlığı MİMARLIK FAKÜLTESİ DEKANLIĞINA

T.C. GAZİ ÜNİVERSİTESİ Uluslararası Yayınları Teşvik Ödülleri Komisyonu Başkanlığı MİMARLIK FAKÜLTESİ DEKANLIĞINA Evrak Tarih ve Sayısı: 06/0/05-756 *BE8V33YV5* T.C. GAZİ ÜNİVERSİTESİ Uluslararası Yayınları Teşvik Ödülleri Komisyonu Başkanlığı Sayı : 033659-08.04- Konu : Bilim, Sanat, Hizmet ve Teşvik Ödülleri MİMARLIK

Detaylı

MathSciNet GAZİ ÜNİVERSİTESİ MERKEZ KÜTÜPHANESİ

MathSciNet GAZİ ÜNİVERSİTESİ MERKEZ KÜTÜPHANESİ MathSciNet 1 KAPSAM MathSciNet, American Mathematical Society tarafından üretilen ve içerisinde 1.400.000 makalenin özeti ve değerlendirmesi bulunan matematik konusundaki en önemli veri tabanıdır. 1940

Detaylı

Bilimsel Bilgiye Erişim

Bilimsel Bilgiye Erişim Bilgi Kaynağı Türleri Bilimsel Bilgiye Erişim Doç. Dr. Mustafa SÖZBİLİR Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fak. Kimya Eğitimi Ana Bilim Dalı sozbilir@atauni.edu.tr Birincil Kaynaklar Geçerli bilimsel

Detaylı

YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL YAYIN VE ÇALIŞMALARI TEŞVİK PROGRAMI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç ve Kapsam Madde 1 (1) Bu

YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL YAYIN VE ÇALIŞMALARI TEŞVİK PROGRAMI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç ve Kapsam Madde 1 (1) Bu YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL YAYIN VE ÇALIŞMALARI TEŞVİK PROGRAMI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç ve Kapsam Madde 1 (1) Bu Yönergenin amacı; Yüksek İhtisas Üniversitesinde görev yapan

Detaylı

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi 2018 1 Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Geliştirme Vakfı Akademik Teşvik Ödeneği 2018 1 1. VAKIF AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ SÜREÇ TAKVİMİ Süreç Son Tarih Vakıf Akademik Teşvik Başvurularının başlama tarihi

Detaylı

ACADEMIC SEARCH PREMIER

ACADEMIC SEARCH PREMIER ACADEMIC SEARCH PREMIER ELEKTRONİK TELİF HAKLARI http://bll.epnet.com/html/terms.html KAPSAM Academic Search Premier veritabanı fen, insani ve sosyal bilimler alanındaki akademik dergi makalelerine tam

Detaylı

Kullanım Kılavuzu Aralık 2017

Kullanım Kılavuzu Aralık 2017 Kullanım Kılavuzu Aralık 2017 İçindekiler 1 Giriş... 3 2 Atıfta Ara ve İçerikte Ara... 3 2.1... Bazı Atıf Tarama İpuçları... 4 2.2... Atıf Arama Sonuçlarını Yazdırın... 7 2.3... Detaylar Bölümü... 7 3

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ MERKEZ KÜTÜPHANESİ

GAZİ ÜNİVERSİTESİ MERKEZ KÜTÜPHANESİ 1 KAPSAM OECD (Organisation( for Economic Co- operation and Development), aralarında kurucu üye olarak Türkiye nin de bulunduğu, 1947 yılında kurulmuş olan, hükümetlerarası forum niteliğindeki, uluslararası

Detaylı

ÜNİBİLGİ. Ankara Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı Bülteni Mayıs 2002 Sayı:9

ÜNİBİLGİ. Ankara Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı Bülteni Mayıs 2002 Sayı:9 ÜNİBİLGİ Ankara Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı Bülteni Mayıs 2002 Sayı:9 09 Üniversitemizin abone olduğu elektronik veri tabanlarını tanıtmaya devam ediyoruz. Amacımız veri tabanlarının

Detaylı

KÜTÜPHANE KAYNAKLARININ PSİKOLOJİ BÖLÜMÜ 1. SINIF PSY113 RESEARCH METHODS 5 EKİM 2011 HALE UYSAL

KÜTÜPHANE KAYNAKLARININ PSİKOLOJİ BÖLÜMÜ 1. SINIF PSY113 RESEARCH METHODS 5 EKİM 2011 HALE UYSAL KÜTÜPHANE KAYNAKLARININ ETKİN KULLANIMI PSİKOLOJİ BÖLÜMÜ 1. SINIF PSY113 RESEARCH METHODS 5 EKİM 2011 HALE UYSAL 1 SUNUM İÇERİĞİ Katalog Taraması Basılı Kaynaklara Erişimş Elektronik Kaynaklara Erişim

Detaylı

CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL YAYIN VE ÇALIŞMALARI TEŞVİK PROGRAMI YÖNERGESİ

CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL YAYIN VE ÇALIŞMALARI TEŞVİK PROGRAMI YÖNERGESİ CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL YAYIN VE ÇALIŞMALARI TEŞVİK PROGRAMI YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam: Madde 1- Bu Yönergenin amacı; Cumhuriyet Üniversitesinde görev yapan öğretim elemanı ve araştırıcıların uluslararası

Detaylı

ULAKBİM Danışma Hizmetlerinde Yeni Uygulamalar: Makale İstek Sistemi ve WOS Atıf İndeksleri Yayın Sayıları Tarama Robotu

ULAKBİM Danışma Hizmetlerinde Yeni Uygulamalar: Makale İstek Sistemi ve WOS Atıf İndeksleri Yayın Sayıları Tarama Robotu ULAKBİM Danışma Hizmetlerinde Yeni Uygulamalar: Makale İstek Sistemi ve WOS Atıf İndeksleri Yayın Sayıları Tarama Robotu Serpil YETGİN * Öz Günümüzde daha fazla bilginin elektronik olarak elde edilmesi,

Detaylı

Doğu Akdeniz Üniversitesi e-kurul Platformu. Karar Arama - Tarama Rehberi

Doğu Akdeniz Üniversitesi e-kurul Platformu. Karar Arama - Tarama Rehberi Doğu Akdeniz Üniversitesi e-kurul Platformu (Senato, ÜYK, ve diğer kurullar) Karar Arama - Tarama Rehberi Senato, ÜYK veya e-kurul Platformununun kullanıldığı diğer kurul sayfalarında iki türlü tarama

Detaylı

EBSCO VERİTABANLARI. İktisadi ve idari bilimlerle ilgili 2436 dergiyi kapsamakta olup 1834 derginin tam metnine ulaşılabilmektedir.

EBSCO VERİTABANLARI. İktisadi ve idari bilimlerle ilgili 2436 dergiyi kapsamakta olup 1834 derginin tam metnine ulaşılabilmektedir. EBSCO VERİTABANLARI Academic Search Elite Bilim ve teknoloji den din'e sosyal bilimlerden halkla ilişkilere kadar uzanan geniş bir yelpazedeki konu dağılımına sahip olan bu veritabanı 2552 dergiyi kapsamakta

Detaylı

Kütüphaneye girebilmeniz için öğrenci kimlik kartınızın yanınızda olması gerekmektedir.

Kütüphaneye girebilmeniz için öğrenci kimlik kartınızın yanınızda olması gerekmektedir. Leman KOZAKCI Kütüphaneye girebilmeniz için öğrenci kimlik kartınızın yanınızda olması gerekmektedir. Kütüphanede bulunan ve dışarı çıkarılmasında bir mahsuru olmayan yayını ödünç almak için kütüphaneye

Detaylı

Evrak Tarih ve Sayısı: 05/02/

Evrak Tarih ve Sayısı: 05/02/ Evrak Tarih ve Sayısı: 05/02/2014-10737 *BE6LBDPL* T.C. GAZİ ÜNİVERSİTESİ Uluslararası Yayın Ödülleri Komisyonu Sayı : 10336529-108.04- Konu : Bilim, Sanat, Hizmet ve Teşvik Ödülleri MİMARLIK FAKÜLTESİ

Detaylı

Tablo 11. Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı Not: Kod 1101 1102 1103 1104 1105 1106 1107 1108 1109 1110 1111 1112 1113 1114 1115 1116 1117

Tablo 11. Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı Not: Kod 1101 1102 1103 1104 1105 1106 1107 1108 1109 1110 1111 1112 1113 1114 1115 1116 1117 Tablo 11. Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı Not: Bu tablo ile ilgili koşul (111, 112, 113, 114, 115, 116), kısaltmalar ve tanımlar dokümanın sonunda yer almaktadır. Kod Bilim Alanı Koşul No

Detaylı

T. C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK YÜKSELTME VE ATAMA ÖLÇÜTLERİ İLE İLGİLİ ESASLAR AMAÇ

T. C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK YÜKSELTME VE ATAMA ÖLÇÜTLERİ İLE İLGİLİ ESASLAR AMAÇ T. C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK YÜKSELTME VE ATAMA ÖLÇÜTLERİ İLE İLGİLİ ESASLAR AMAÇ MADDE 1- Akademik Yükseltme ve Atama Ölçütleri İstanbul Bilim Üniversitesi ( İBÜ ) Fakülte, Enstitü ve Yüksekokullarında

Detaylı

Legal Collection. Gazi Üniversitesi Merkez Kütüphanesi

Legal Collection. Gazi Üniversitesi Merkez Kütüphanesi Legal Collection 1 Kapsam Tam metin hukuk veri tabanıdır. Uluslararası alanda en çok başvurulan 250 hukuk dergisini tam metin olarak kullanıma sunar. Adli suçlar ve davalar, uluslararası hukuk, yasalar,,

Detaylı

Oxford Online Dergi Koleksiyonu nun Etkin Kullanımı. Bölüm 1 Oxford Dergilerini Tarama ve Tarama Seçeneklerini Genişletme

Oxford Online Dergi Koleksiyonu nun Etkin Kullanımı. Bölüm 1 Oxford Dergilerini Tarama ve Tarama Seçeneklerini Genişletme Oxford Online Dergi Koleksiyonu nun Etkin Kullanımı. Bölüm 1 Oxford Dergilerini Tarama ve Tarama Seçeneklerini Genişletme Oxford Dergilerini Tarama ve Tarama Seçeneklerini Genişletme Dört bölümden oluşan

Detaylı

SCIENCE DIRECT Gazi Üniversitesi Merkez Kütüphanesi

SCIENCE DIRECT Gazi Üniversitesi Merkez Kütüphanesi ELSEVIER SCIENCE DIRECT 1 SCIENCE DIRECT KAPSAM ScienceDirect, Elsevier yayınevinin, çeşitli uzmanlık dallarını kapsayan 1800 dergisine, 1997 den günümüze tam metin erişim imkanı sağlayan bir veritabanıdır.

Detaylı

Tablo 1 - Eğitim Bilimleri Temel Alanı

Tablo 1 - Eğitim Bilimleri Temel Alanı Kod Bilim Alanı Koşul No 113 Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi 11 104 Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Eğitimi 11 102 Eğitim Bilimleri 11 105 Güzel Sanatlar Eğitimi 11 114 Matematik ve Fen Bilimleri

Detaylı

Literatür Tarama. Doç. Dr. Özlem TUNCAY E.Ü. Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü

Literatür Tarama. Doç. Dr. Özlem TUNCAY E.Ü. Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Literatür Tarama Doç. Dr. Özlem TUNCAY E.Ü. Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü NEREDEN BAŞLAMALI? Sabırlı olun! Araştırma yapmak istediğiniz konu ile ilgili temel bilgiye sahip olun. Genelden başlayıp

Detaylı

BİLİMSEL ETKİNLİKLERİ VE YAYINLARI ÖZENDİRME DESTEĞİ (BEYÖD) YÜRÜTME İLKELERİ

BİLİMSEL ETKİNLİKLERİ VE YAYINLARI ÖZENDİRME DESTEĞİ (BEYÖD) YÜRÜTME İLKELERİ BİLİMSEL ETKİNLİKLERİ VE YAYINLARI ÖZENDİRME DESTEĞİ (BEYÖD) YÜRÜTME İLKELERİ AMAÇ Madde 1. Bu ilkelerin amacı, Ankara Üniversitesi nde çalışan araştırmacıların gerçekleştirdiği bilimsel etkinliklerinin/yayınlarının

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ MERKEZ KÜTÜPHANESİ

GAZİ ÜNİVERSİTESİ MERKEZ KÜTÜPHANESİ ERIC 1 KAPSAM ERIC, eğitim ve ilişkili konularda temel bir veri tabanıdır. Eğitim ve ilişkili konulardaki 980'den fazla dergide yer alan makalelerin özetçe ve bibliyografik bilgilerini, 1967'den günümüze,

Detaylı

T.C. DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

T.C. DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ T.C. DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ Öğrencinin Adı Soyadı Anabilim Dalı Programı Çalıştığı Kurum Ünvanı Yüksek Lisans Tez Başlığı Doktora Tez Başlığı Programa Başlama Tarihi: Programı

Detaylı

BMJ JOURNALS. Gazi Üniversitesi Merkez Kütüphanesi

BMJ JOURNALS. Gazi Üniversitesi Merkez Kütüphanesi BMJ JOURNALS 1 Kapsam BMJ Journals, British Medical Association tarafından yayınlanmakta olan dergileri içermektedir. Veri tabanı, sadece BMJ koleksiyonunu değil, sağlık bakım yönetiminden nörolojiye kadar

Detaylı

COMPUTERS & APPLIED SCIENCES COMPLETE GAZİ ÜNİVERSİTESİ MERKEZ KÜTÜPHANESİ

COMPUTERS & APPLIED SCIENCES COMPLETE GAZİ ÜNİVERSİTESİ MERKEZ KÜTÜPHANESİ COMPUTERS & APPLIED SCIENCES COMPLETE 1 KAPSAM Computers & Applied Sciences Complete (CASC), hesaplama ve uygulamalı bilimlere ait disiplinlerin araştırmalarını ve gelişimsel spektrumunu kapsar. Geleneksel

Detaylı

ĠTÜ ĠNġAAT FAKÜLTESĠ GEOMATĠK MÜHENDĠSLĠĞĠ BÖLÜMÜ (Lisans Öğretimi) ÖDEV-PROJE-ÇALIġMA RAPORU YAZMA DÜZENĠ

ĠTÜ ĠNġAAT FAKÜLTESĠ GEOMATĠK MÜHENDĠSLĠĞĠ BÖLÜMÜ (Lisans Öğretimi) ÖDEV-PROJE-ÇALIġMA RAPORU YAZMA DÜZENĠ ĠTÜ ĠNġAAT FAKÜLTESĠ GEOMATĠK MÜHENDĠSLĠĞĠ BÖLÜMÜ (Lisans Öğretimi) ÖDEV-PROJE-ÇALIġMA RAPORU YAZMA DÜZENĠ HAZIRLAYAN: JFM EĞĠTĠM GELĠġTĠRME KOMĠSYONU Kasım 2003 1. AMAÇ VE KAPSAM Bu çalıģma ĠTÜ Jeodezi

Detaylı

Tablo 9 Mühendislik Temel Alanı

Tablo 9 Mühendislik Temel Alanı Kod Bilim Alanı Koşul No 901 Atmosfer Bilimleri ve Meteoroloji Mühendisliği 91 924 Bilgisayar Bilimleri ve Mühendisliği 91 925 Biyomedikal Mühendisliği 91 92 Biyomühendislik 91 90 Çevre Bilimleri ve Mühendisliği

Detaylı

Tablo 12 Ziraat, Orman ve Su Ürünleri Temel Alanı

Tablo 12 Ziraat, Orman ve Su Ürünleri Temel Alanı Kod Bilim Alanı Koşul No 1201 Bahçe Bitkileri Yetiştirme ve Islahı 121 1202 Bitki Koruma 121 1214 Biyosistem Mühendisliği 121 1204 Orman Endüstri Mühendisliği 121 1205 Orman Mühendisliği 121 1206 Peyzaj

Detaylı

Business Source Complete. Gazi Üniversitesi Merkez Kütüphanesi

Business Source Complete. Gazi Üniversitesi Merkez Kütüphanesi Business Source Complete 1 Kapsam İndekslenen dergi sayısı: : 4,730 Tam metin dergi sayısı: : 3,629 Hakemli (peer( peer-reviewed) ) dergi sayısı: : 2,657 Toplam hakemli tam metin dergi sayısı: : 1,932

Detaylı

Tablo 8 Mimarlık, Planlama ve Tasarım Temel Alanı

Tablo 8 Mimarlık, Planlama ve Tasarım Temel Alanı Kod Bilim Alanı Koşul No 80 Endüstri Ürünleri Tasarımı 81 804 İç Mimarlık 81 801 Mimarlık 81 805 Peyzaj Mimarlığı 81 802 Şehir ve Bölge Planlama 81 Koşul No Başvuru Şartları Puan 81 Mimarlık, Planlama,

Detaylı

ELEKTRONİK SAĞLIK BİLİMLERİ SÜRELİ YAYINLARININ WEB İÇERİK ÖZELLİKLERİ VE ANALİZİ

ELEKTRONİK SAĞLIK BİLİMLERİ SÜRELİ YAYINLARININ WEB İÇERİK ÖZELLİKLERİ VE ANALİZİ ELEKTRONİK SAĞLIK BİLİMLERİ SÜRELİ YAYINLARININ WEB İÇERİK ÖZELLİKLERİ VE ANALİZİ ÖZET Güssün GÜNEŞ-Huriye ÇOLAKLAR Amaç: Türkiye de tıp ve sağlık bilimleri alanında yayınlanan, ULAKBİM in Tıp Veri Tabanı

Detaylı

- Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı tarafından yapılan doçentlik sınavında başarılı olmak.

- Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı tarafından yapılan doçentlik sınavında başarılı olmak. FEN FAKÜLTESİ YARDIMCI DOÇENT BAŞVURU KOŞULLARI - YDS den en az 60 puan veya Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nce (ÖSYM) eşdeğerliği kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puan almış olmak. (Bu

Detaylı

Akademik Çalışmalar (Bilimsel Yayınlar) Kemal Şahin

Akademik Çalışmalar (Bilimsel Yayınlar) Kemal Şahin Akademik Çalışmalar (Bilimsel Yayınlar) Kemal Şahin Ne yapıyoruz? Bir önceki çalışmaların üzerine yeni birşeyler eklemek, katkıda bulunmak Nasıl yapıyoruz? Konuyu belirle Başlığı tanımla Literatürü tara

Detaylı

ULUSLARARASI BİLİMSEL ETKİNLİK DESTEK (UBED)

ULUSLARARASI BİLİMSEL ETKİNLİK DESTEK (UBED) ULUSLARARASI BİLİMSEL ETKİNLİK DESTEK (UBED) BAŞVURU FORMU Bu form ekleriyle birlikte Dekanlık veya Müdürlükler tarafından ön yazı ile Rektörlük Makamına iletilecektir. (8) Bilimsel Etkinliğe Katılım Şekli

Detaylı

Tablo 13 Spor Bilimleri Temel Alanı

Tablo 13 Spor Bilimleri Temel Alanı Kod Bilim Alanı Koşul No 1301 Spor Bilimleri 131 Koşul No Başvuru Şartları Puan 131 Spor Bilimleri temel alanında başvurulan doçentlik bilim alanı ile ilgili olarak aşağıdaki çalışmalara verilen birim

Detaylı

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU ANTRENÖRLÜK EĞİTİMİ BÖLÜMÜ BİTİRME TEZİ KILAVUZU

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU ANTRENÖRLÜK EĞİTİMİ BÖLÜMÜ BİTİRME TEZİ KILAVUZU T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU ANTRENÖRLÜK EĞİTİMİ BÖLÜMÜ BİTİRME TEZİ KILAVUZU 1.BİTİRME TEZİ GENEL İLKELERİ 1.1. Tez dili Türkçedir ve olabildiğince Türkçe

Detaylı

DAO İLE SQL KOMUTLARI. Sql komutlarını artık veri tabanında kullanmaktan başka çaremiz yok arkadaşlar. Şimdi bu sql derslerimize başlayalım.

DAO İLE SQL KOMUTLARI. Sql komutlarını artık veri tabanında kullanmaktan başka çaremiz yok arkadaşlar. Şimdi bu sql derslerimize başlayalım. DAO İLE SQL KOMUTLARI Sql komutlarını artık veri tabanında kullanmaktan başka çaremiz yok arkadaşlar. Şimdi bu sql derslerimize başlayalım. SQL-1 SELECT En basit SQL cümleciği oluşturmak için SELECT sözcüğü

Detaylı

Soyadı Adı : ÖZTÜRK KEVSER. Akademik Unvanı : ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ : ESKİŞEHİR /

Soyadı Adı : ÖZTÜRK KEVSER. Akademik Unvanı : ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ : ESKİŞEHİR / Kişisel Bilgiler Soyadı Adı : ÖZTÜRK KEVSER Akademik Unvanı : ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ Doğum Yeri / Doğum Tarihi : ESKİŞEHİR /.0.99 Uyruğu : T.C Ana Dil (ler) : TÜRKÇE Cinsiyet : BAYAN Tel İş : Faks : Posta

Detaylı

ÜNİTE NESNE TABANLI PROGRAMLAMA I. Uzm. Orhan ÇELİKER VERİTABANI SORGULARI İÇİNDEKİLER HEDEFLER

ÜNİTE NESNE TABANLI PROGRAMLAMA I. Uzm. Orhan ÇELİKER VERİTABANI SORGULARI İÇİNDEKİLER HEDEFLER VERİTABANI SORGULARI İÇİNDEKİLER Select İfadesi Insert İfadesi Update İfadesi Delete İfadesi Verileri Sıralamak Verileri Gruplandırmak Veriler Üzerinde Arama Yapmak NESNE TABANLI PROGRAMLAMA I Uzm. Orhan

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ MERKEZ KÜTÜPHANESİ

GAZİ ÜNİVERSİTESİ MERKEZ KÜTÜPHANESİ SciFinder 1 KAPSAM SciFinder, dünyanın kimyayla ilgili en geniş ve en kapsamlı bilgi derlemesine erişim sağlayan veri tabanıdır. Kimyasal madde tanımlama evrensel standardı ve dünyanın en geniş kimyasal

Detaylı

ŞIRNAK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ELEMANI KADROLARINA İLK ATANMA, YENİDEN ATANMA (GÖREV SÜRESİ UZATIMI), YÜKSELTİLME VE ATANMA ŞARTLARI

ŞIRNAK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ELEMANI KADROLARINA İLK ATANMA, YENİDEN ATANMA (GÖREV SÜRESİ UZATIMI), YÜKSELTİLME VE ATANMA ŞARTLARI ŞIRNAK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ELEMANI KADROLARINA İLK ATANMA, YENİDEN ATANMA (GÖREV SÜRESİ UZATIMI), YÜKSELTİLME VE ATANMA ŞARTLARI A- PROFESÖR KADROSUNA ATANMA Profesörlüğe yükseltilme ve atanma işlemleri

Detaylı

KÜTÜPHANE YENİ ARAYÜZ-2018

KÜTÜPHANE YENİ ARAYÜZ-2018 KÜTÜPHANE YENİ ARAYÜZ-2018 1) Abone Veritabanları Sayfası: Bu sayfada; Üniversitemizin abone olduğu veritabanları alfabetik olarak sıralanmaktadır. Tür alanında tam metin ya da bibliyografik erişim bilgisi,

Detaylı

Soyadı Adı : Demiroğlu Kadir. Akademik Unvanı : Araştırma Görevlisi. : Devrek (Zonguldak)

Soyadı Adı : Demiroğlu Kadir. Akademik Unvanı : Araştırma Görevlisi. : Devrek (Zonguldak) Kişisel Bilgiler Soyadı Adı : Demiroğlu Kadir Akademik Unvanı : Araştırma Görevlisi Doğum Yeri / Doğum Tarihi : Devrek (Zonguldak) 0.0.98 Uyruğu : T.C Ana Dil (ler) : Arapça (Yabancı dil) Cinsiyet : Erkek

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Makale ve Diğer Teşvik Başvuruları / Başvuru Rehberi 01 Ocak Aralık 2016 Dönemi (Tüm Teşvik Kalemleri)

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Makale ve Diğer Teşvik Başvuruları / Başvuru Rehberi 01 Ocak Aralık 2016 Dönemi (Tüm Teşvik Kalemleri) YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Makale ve Diğer Teşvik Başvuruları / Başvuru Rehberi 01 Ocak 2016 31 Aralık 2016 Dönemi (Tüm Teşvik Kalemleri) Aşağıda teşvik başvurularının eksiksiz yapılması amacıyla hazırlanmış

Detaylı

Kimler başvurabilir? İ.Ü. öğretim üyeleri & doktora, tıpta uzmanlık veya sanatta yeterlik eğitimini tamamlamış kadrolu araştırıcılar

Kimler başvurabilir? İ.Ü. öğretim üyeleri & doktora, tıpta uzmanlık veya sanatta yeterlik eğitimini tamamlamış kadrolu araştırıcılar Kimler başvurabilir? Araştırmalarının sonuçlarını uluslararası ve ulusal bilimsel toplantılarda bildiri olarak sunacak olan ; İ.Ü. öğretim üyeleri & doktora, tıpta uzmanlık veya sanatta yeterlik eğitimini

Detaylı

Bu form ekleriyle birlikte Dekanlık veya M üdürlükler tarafından ön yazı ile Rektörlük Makamına iletilecektir.

Bu form ekleriyle birlikte Dekanlık veya M üdürlükler tarafından ön yazı ile Rektörlük Makamına iletilecektir. ONU/ s. ULUSLARARASI BİLİMSEL ETKİNLİK DESTEK (UBED) BAŞVURU FORMU > b Bu form ekleriyle birlikte Dekanlık veya M üdürlükler tarafından ön yazı ile Rektörlük Makamına iletilecektir. Başvuru Sahibi Bilgile

Detaylı

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ BİRİMLERİNDE PROFESÖR KADROSUNA ATANMA İLKELERİ

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ BİRİMLERİNDE PROFESÖR KADROSUNA ATANMA İLKELERİ BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ BİRİMLERİNDE PROFESÖR KADROSUNA ATANMA İLKELERİ ** MADDE 1- Bülent Ecevit Üniversitesi birimlerinde profesör kadrosuna atanmak üzere başvuracak adayların başvurularında, 2547

Detaylı

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU ANTRENÖRLÜK EĞİTİMİ BÖLÜMÜ BİTİRME TEZİ YÖNERGESİ

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU ANTRENÖRLÜK EĞİTİMİ BÖLÜMÜ BİTİRME TEZİ YÖNERGESİ T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU ANTRENÖRLÜK EĞİTİMİ BÖLÜMÜ BİTİRME TEZİ YÖNERGESİ 1.BİTİRME TEZİ GENEL İLKELERİ 1.1. Tez dili Türkçedir ve olabildiğince Türkçe

Detaylı

Tablo 6 - İlahiyat Temel Alanı

Tablo 6 - İlahiyat Temel Alanı Kod Bilim Alanı Koşul No 602 Felsefe ve Din Bilimleri 61 603 İslam Tarihi ve Sanatları 61 604 Temel İslam Bilimleri 61 Koşul No Başvuru Şartları Puan 61 İlahiyat temel alanında başvurulan doçentlik bilim

Detaylı

YAYIN TEŞVİK UYGULAMA YÖNERGESİ

YAYIN TEŞVİK UYGULAMA YÖNERGESİ YAYIN TEŞVİK UYGULAMA YÖNERGESİ Erdem Çiçek İTÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 285 63 33 0 İçindekiler Tablosu 1. Giriş Ekranı...2 2. Ana sayfa...3 3. Başvuru Ana Sayfası...4 3.1. Kişisel Bilgiler Ekranı...4

Detaylı

BARTIN ÜNİVERSİTESİ ÖDÜL YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Tanımlar ve İlkeler

BARTIN ÜNİVERSİTESİ ÖDÜL YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Tanımlar ve İlkeler BARTIN ÜNİVERSİTESİ ÖDÜL YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Tanımlar ve İlkeler MADDE 1 - (1) Bu yönergenin amacı Bartın Üniversitesi nde görevli, tam zamanlı öğretim elemanlarının nitelikli

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Makale ve Diğer Teşvik Başvuruları / Başvuru Rehberi 1 Ocak Aralık 2017 Dönemi (Tüm Teşvik Kalemleri)

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Makale ve Diğer Teşvik Başvuruları / Başvuru Rehberi 1 Ocak Aralık 2017 Dönemi (Tüm Teşvik Kalemleri) YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Makale ve Diğer Teşvik Başvuruları / Başvuru Rehberi 1 Ocak 2017 31 Aralık 2017 Dönemi (Tüm Teşvik Kalemleri) Aşağıda teşvik başvurularının eksiksiz yapılması amacıyla hazırlanmış

Detaylı

CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ÖDÜL-TEŞVİK YÖNERGESİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA İLİŞKİN YÖNERGE

CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ÖDÜL-TEŞVİK YÖNERGESİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA İLİŞKİN YÖNERGE CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ÖDÜL-TEŞVİK YÖNERGESİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA İLİŞKİN YÖNERGE Madde 1- Celal Bayar Üniversitesi Bilimsel Ödül-Teşvik Yönergesi nin 2.maddesinin son cümlesi Ödül değerlendirmelerinde

Detaylı

TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ BİTİRME ÇALIŞMASI VE TASARIM RAPORU YAZIM KILAVUZU

TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ BİTİRME ÇALIŞMASI VE TASARIM RAPORU YAZIM KILAVUZU TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ BİTİRME ÇALIŞMASI VE TASARIM RAPORU YAZIM KILAVUZU 1- GENEL BĠÇĠM VE YAZIM PLANI 1-1-Kullanılacak Kâğıdın Özelliği: Tez yazımında kullanılacak kâğıtlar A4 standardında (210x297) birinci

Detaylı

Gazi Üniversitesi Merkez Kütüphanesi

Gazi Üniversitesi Merkez Kütüphanesi Humanities International Complete 1 Kapsam Humanities International Complete dünya üzerinde, beşeri bilimler alanında yayınlanmakta olan yüzlerce dergi, kitap ve diğer kaynakların tam metinlerini kullanıma

Detaylı

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE ATAMA VE YÜKSELTME ÖLÇÜTLERİ (22 Ağustos 2013 tarihindeki 813 sayılı Senato Toplantısında yapılan değişikliklerle yürürlüğe girmiştir).

Detaylı

springerlink.com SpringerLink springerlink.com

springerlink.com SpringerLink springerlink.com springerlink.com SpringerLink springerlink.com SpringerLink İçeriği Springerlink.com springerlink.com ISI Journal Citation Index Kayıtlarında SpringerLink SpringerLink ile 1.550 dergi JCR Science edisyonunda

Detaylı

T.C. TURGUT ÖZAL ÜNĠVERSĠTESĠ AKADEMĠK PERSONEL ATAMA VE YÜKSELTME ESASLARI YÖNERGESĠ

T.C. TURGUT ÖZAL ÜNĠVERSĠTESĠ AKADEMĠK PERSONEL ATAMA VE YÜKSELTME ESASLARI YÖNERGESĠ ÜYK Toplantı Tarihi: 03/03/2010 Senato Toplantı Tarihi: 08/12/2010 Toplantı Sayısı:3: Karar:1 Toplantı Sayısı: 21 Karar:_3 T.C. TURGUT ÖZAL ÜNĠVERSĠTESĠ AKADEMĠK PERSONEL ATAMA VE YÜKSELTME ESASLARI YÖNERGESĠ

Detaylı

Tablo 11 - Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı

Tablo 11 - Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı Kod Bilim Alanı Koşul No 1179 Açık ve Uzaktan Öğrenme 111 1180 Arkeoloji 111 1181 Atatürk İlkeleri ve Cumhuriyet Tarihi 111 1176 Avrupa Birliği 111 1182 Bankacılık ve Sigortacılık 111 1102 Batı Sanatı

Detaylı

T.C. SÜLEYMAN ŞAH ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL YAYINLARI TEŞVİK PROGRAMI UYGULAMA ESASLARI YÖNERGESİ

T.C. SÜLEYMAN ŞAH ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL YAYINLARI TEŞVİK PROGRAMI UYGULAMA ESASLARI YÖNERGESİ T.C. SÜLEYAN ŞAH ÜNİVERSİTESİ BİLİSEL YAYINLARI TEŞVİK PROGRAI UYGULAA ESASLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜ AAÇ, KAPSA, GÖREV, SORULULUKLAR VE DAYANAK Amaç ve Kapsam ADDE 1- (1) Bu Uygulama Yönergesi nin amacı;

Detaylı

OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE ATAMA VE YÜKSELTME YÖNERGESİ

OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE ATAMA VE YÜKSELTME YÖNERGESİ OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE ATAMA VE YÜKSELTME YÖNERGESİ Osmaniye, 2014 AMAÇ Madde 1- Bu yönergenin amacı, yönergede belirtilen ilke ve esaslarla; a) Osmaniye Korkut Ata Üniversitesinde

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ MERKEZ KÜTÜPHANESİ

GAZİ ÜNİVERSİTESİ MERKEZ KÜTÜPHANESİ 1 KAPSAM SAGE Publication" iletişim, eğitim, yönetim ve organizasyon, malzeme bilimi, kriminoloji, hemşirelik ve sağlık bilimleri, siyaset, politika, psikoloji, sosyoloji, kentsel araştırmalar ve şehir

Detaylı

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ BİRİMLERİNDE DOÇENT KADROSUNA ATANMA İLKELERİ

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ BİRİMLERİNDE DOÇENT KADROSUNA ATANMA İLKELERİ BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ BİRİMLERİNDE DOÇENT KADROSUNA ATANMA İLKELERİ *** MADDE 1- Bülent Ecevit Üniversitesi birimlerinde doçent kadrosuna atanmak üzere başvuracak adayların başvurularında, 2547 sayılı

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ. BİLİM ve HİZMET TEŞVİK ÖDÜLLERİ YÖNERGESİ

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ. BİLİM ve HİZMET TEŞVİK ÖDÜLLERİ YÖNERGESİ ANKARA ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ BİLİM ve HİZMET TEŞVİK ÖDÜLLERİ YÖNERGESİ l. AMAÇ VE KAPSAM Madde 1: Bu yönergenin amacı, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakülte sinde çalışmış veya çalışmakta olan öğretim

Detaylı

ÜNİBİLGİ 26. Üniversitemizin yeni Kütüphane Otomasyon Programı olan e-libs in kullanımını tanıtacağız.

ÜNİBİLGİ 26. Üniversitemizin yeni Kütüphane Otomasyon Programı olan e-libs in kullanımını tanıtacağız. ÜNİBİLGİ 26 Ankara Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı Bülteni Ekim 2003 Sayı:26 Üniversitemizin yeni Kütüphane Otomasyon Programı olan e-libs in kullanımını tanıtacağız. Üniversitemizin

Detaylı

T.C. ŞIRNAK ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK PERSONEL İLK VE YENİDEN ATAMA KRİTERLERİ

T.C. ŞIRNAK ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK PERSONEL İLK VE YENİDEN ATAMA KRİTERLERİ T.C. ŞIRNAK ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK PERSONEL İLK VE YENİDEN ATAMA KRİTERLERİ PROFESÖRLÜĞE YÜKSELTİLME VE ATANMA ŞARTLARI 247 Sayılı Yükseköğretim Kanunu ve ilgili yönetmelik hükümleri saklı kalmak kaydıyla

Detaylı