TEMMUZ MART 2014 ÇALIŞMA RAPORU

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "TEMMUZ 2009 - MART 2014 ÇALIŞMA RAPORU"

Transkript

1 TEMMUZ MART 2014 ÇALIŞMA RAPORU

2

3

4

5

6

7

8

9 Kadın Meclisi Ofisi Yürütme Kurulu Odası Gençlik Meclisi Ofisi Koza Salon Engelliler Meclisi Ofisi Erguvan Camlı Salon Çocuk Meclisi Ofisi Çınar Camlı Salon

10

11 İÇİNDEKİLER

12

13

14

15

16

17

18

19 TEMMUZ 2009 ARALIK 2009

20 18 ¾ Bursa Kent Konseyi nin Başkanı Mehmet Semih PALA Mehmet Semih PALA ve Prof. Dr. Ulviye ÖZER in adaylığını koyduğu Bursa Kent Konseyi Başkanlık seçiminde, Mehmet Semih PALA açık farkla Bursa Kent Konseyi Başkanlığı na seçildi. Bursa Kent Konseyi nin Yürütme Kurulu üyeleri ise Ceyhun İRGİL, Cemil TEKİN, Celil ÇOLAK, Arif ÇELENK, İbrahim GÜ- NEY, Ümit DURAN, Yasin DOĞRU, Şuayip TOPRAK ve Suat GÜLÇİMEN olarak belirlendi. ¾ Başkan Altepe den Bursa Kent Konseyi ne Ziyaret Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep ALTEPE, Bursa Kent Konseyi Başkanlığı nın Merinos taki merkezini ziyaret etti. ¾ Hızlı Trende Bursa Nerede? Bursa Kent Konseyi toplantısında Hızlı Tren ve İstanbul - İzmir Körfez Geçişinde Bursa nın Yeri başlıklı konular ele alındı. ¾ İşadamlarından Bursa Kent Konseyi ne Ziyaret Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şube Başkanı ve MÜSİAD Genel Merkez yöneticileri Bursa Kent Konseyi Başkanı Mehmet Semih PALA yı Büyükşehir Belediyesi nin Tarihi Binası nda ziyaret etti. ¾ Bursa Kent Konseyi nde Büyük Buluşma Bursa ile ilgili her konunun medeni bir ortamda tartışılmasına olanak sağlayan Kent Konseyi nin ilk buluşması Merinos Parkı nda gerçekleştirildi. ¾ Bursa Stadyumu Konuştu Bursa Kent Konseyi tarafından düzenlenen, kentin tüm sivil toplum kuruluşu temsilcilerini bir araya getiren Bursa Konuşuyor toplantısında Bursa Büyükşehir Belediyesi nin Atatürk Stadı Projesi incelendi. ¾ Bursa Kent Konseyi nin Genel Sekreteri Tahsin BULUT Bursa Büyükşehir Belediyesi Tarihi Bina Encümen Salonu nda düzenlenen Bursa Kent Konseyi Yürütme Kurulu Toplantısı nda Kent Konseyi Başkanı Mehmet Semih PALA, Genel Sekreterlik e Dişhekimi Tahsin BULUT un oy birliği ile seçildiğini açıkladı. ¾ Bursa Konuşuyor Bursa Kent Konseyi Bursa Konuşuyor toplantılarının ilki Bursalılar ın yoğun katılımı ile gerçekleştirildi. ¾ Nevzat TARHAN Kadın Psikolojisi ve Kadının Aile İçindeki Yeri ni Bursalılarla Paylaştı Bursa Kent Konseyi Gönül Dostları Kadın Çalışma Grubu, Sosyal Sorumluk Projeleri kapsamında Aile ve Kadın Psikolojisi konulu bir konferans düzenleyerek, İnsani Değerler ve Ruh Sağlığı Vakfı Başkanı Nevzat TARHAN ı Bursalılarla buluşturdu.

21 ¾ Bursa Kent Konseyi nden Sosyal Sorumluluk Atağı Bursa Kent Konseyi bünyesindeki Kadın ve Gençlik Meclisleri Özel Hayat Hastanesi işbirliği ile düzenlenen Grip ve Sağlık konulu seminerle katılımcıları bilinçlendirdi. Bursa Kent Konseyi gerçekleştirilen toplantıda Hayat Hastanesi Başhekimi Ahmet ÖZKUL, gripten korunmak için yapılması gerekenler konusunda bilgiler verdi. ¾ Gençlik Meclisi nden Örnek Kampanya Bursalılık bilincinin gelişmesine yönelik çalışmalarıyla dikkat çeken Bursa Kent Konseyi nin Gençlik Meclisi üyeleri, başlattıkları kan bağışı kampanyası ile örnek bir projeye imza attı. Bursa Kent Konseyi Gençlik Meclisi üyeleri, kan vererek Bursalıları kan bağışı konusunda duyarlı olmaya çağırdı. ¾ Yerel Gündem 21 den Bursa Kent Konseyi ne Geçiş 5393 sayılı Belediye Kanunu ndaki Kent Konseyi nin uygulamaya geçirilmesiyle Bursa Yerel Gündem 21 Genel Sekreterliği bünyesindeki faaliyetler, Bursa Kent Konseyi çatısı altına taşındı. 19 ¾ Dostluk için Zar attılar 3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinlikleri kapsamında Geleneksel Tavla Turnuvası düzenlendi. ¾ Aile içi İletişimin Sırrı Diyalog Bursa Kent Konseyi Kadın Meclisi ile Anne Çocuk Eğitim Vakfı nın (AÇEV) ortaklaşa düzenledikleri Aile İçi İletişim konulu seminer, Kişisel İletişim Uzmanı Saadet ŞEN i Bursalı hanımlarla buluşturdu. ¾ Çocuklar Bursa için Buluştu Çocukların kent yönetimindeki rolünün güçlendirilmesi, sürdürülebilir kalkınma konularında eğitilmeleri ve yaşadıkları kent ile ilgili bilinçlendirilerek kent yönetimine aktif katılımda bulunmalarını sağlamak adına oluşturulan, Çocuk Meclisi nin çalışmaları yoğun katılımla gerçekleşmeye devam ediyor. ¾ Bursa Kent Konseyi nde Dil Seferberliği Bursa Kent Konseyi Çocuk Meclisi üyeleri, okullarındaki dil eğitimlerine takviye olması hedefiyle hafta sonları gerçekleştiren İngilizce derslerinde bilgilerini tazeledi. ¾ Gençlerden Sağlık Atağı üyeleri, 1 Aralık Dünya AIDS Günü etkinleri kapsamında dünyada giderek daha da ciddi bir tehlikeye dönüşen AIDS hastalığını tanıtmak adına 1 hafta süren çalışmalar gerçekleştirdi. ¾ Hedef yılda 1 milyon Turist Bursa Valiliği ve Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından tarih başkenti Bursa da düzenlenen Turizm Çalıştayı nda Bursa nın turizm sektöründeki yeri masaya yatırıldı. ¾ Temiz Nilüfer, Yeşil Bursa Bursa Mühendis ve Mimar İşadamları Derneği (BUMİAD) işbirliği ile gerçekleştirilen Temiz Nilüfer, Yeşil Bursa adlı panel akademisyenleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerini ve çevreye duyarlı vatandaşları bir araya getirdi.

22 20 ¾ Engelliler Meclisi Piknikte Doyasıya Eğlendi Bursa Kent Konseyi Engelliler Meclisi üyeleri ve aileleri Kocayayla da düzenlenen piknikte bir araya geldi. ¾ Bursa Kent Konseyi Dünyaya Örnek Oluyor Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Yerel Gündem 21 Projesi ve Yerel Yönetim Reformuna Destek Projesi uzmanlarından Uluslararası Kıdemli Uzman Paulo Cesare ARUS, Ulusal Kıdemli uzmanlar Nil AYHAN ve Sinan ÖZDEN konsey çalışmalarıyla ilgili bilgiler aldılar. ¾ Marmara Bölgesi Kent Konseyleri Bursa da Buluştu İçişleri Bakanlığı nın koordinasyonunda gerçekleştirilen Türkiye Yerel Gündem 21 Programı Kent Konseyleri Kapasite Geliştirme ve Eğitim toplantısı, Almira Otel de yapıldı. ¾ Gençlik Meclisi nde Seçim Heyecanı 7. Genel Kurul toplantısında geçmiş dönem Başkanı Başak SAYGI, yeniden Başkanlığa seçildi. ¾ İlçelerin Kent Türkiye Kent Konseyleri Bursa da Buluştu 39 ildeki 58 Kent Konseyi temsilcisi, Bursa Kent Konseyi nin ev sahipliğinde bir araya geldi. 1. Oturumda Katılımcı Demokrasi, Kamusal Alan ve Yerel Yönetim, 2. Oturumda; Kent Konseylerinin İşlevi, Önemi, Sorunları ve Sorumlulukları, 3. Oturumda; Üç Kent Üç Kent Konseyi: Uygulamalardan Örnekler, 4. Oturumda Kent Konseyleri Birliği ne Doğru başlıklı sunumlarını gerçekleştirdi. Toplantı sonunda bir İŞBİRLİĞİ AĞI kurulması yönünde çalışmalar yapmak için katılımcı kent konseyleri arasında görev dağılımı yapıldı. ¾ Oulu Heyetinden Bursa Kent Konseyi Ziyareti Bursa nın kardeş şehirlerinden Finlandiya Oulu heyeti Bursa Kent Konseyi ni ziyaret ederek çalışmalar hakkına bilgi alışverişinde bulundu. ¾ Konseyleri Bursa da Buluştu Bursa Kent Konseyi tarafından bir araya getirilen Osmangazi, Nilüfer, Yıldırım, Mudanya, Gemlik, Kestel, Gürsu Kent Konseyleri ve Bursa Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyeleri tanıştı. ¾ Bursa Kent Konseyi nde Yoğun Mesai Bursa Kent Konseyi çatısı altında faaliyetlerini sürdüren çalışma grupları koordinasyon toplantısında çalışma gruplarının amaçları, etkinlik alanları ve Bursa Kent Konseyi Çalışma Grupları Yönergesi gibi konular görüşüldü. ¾ Bursa, Yapılacak Kamu Binalarını Konuştu Bursa Kent Konseyi, özellikle son dönemde kamuoyunda tartışmalara konu olan, adliye, üniversite, hastane ve belediye binasının nereye yapılacağı konusunu, Bursa Konuşuyor toplantısıyla masaya yatırdı.

23 OCAK 2010 ARALIK 2010

24 22 ¾ Çarşılar ve Alışveriş Merkezleri nin Çalışma Koşullarını Tartışıldı Bursa Kent Konseyi nin Büyükşehir Belediyesi katkılarıyla düzenlediği Bursa Konuşuyor toplantılarında bu kez çarşılar, büyük mağazalar, alışveriş merkezleri ve marketlerin çalışma koşulları ile sorunları tartışmaya açıldı. ¾ Bursa Kent Konseyi nden Engelli Hakları Toplantısı Sabancı Vakfı Hibe Programı kapsamında desteklenen Kadınların Çok Yönlü Güçlendirilmesi Projesi nin Bursa ayağı, Bursa Kent Konseyi nde gerçekleştirildi. Bursa Kent Konseyi Kadın Meclisi ve Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) ortaklığıyla gerçekleştirilen Engelli Hakları bilgilendirme toplantısında, ulaşılan tüm gruplara engelli haklarıyla ilgili bilgiler aktarıldı. ¾ Gençlik Buluşmaları Gençlerin düşüncelerini açıkça söyleyebilme, çözüm üretebilme, karar alabilme ve uygulayabilme mekanizmalarına katılımlarını desteklemeyi ve kent dinamikleriyle çalışmalar gerçekleştirmeyi hedefleyen Bursa Kent Konseyi Gençlik Meclisi, kentteki tüm gençlere ulaşmak için siyasi parti gençlik kolları ve lise temsilcileriyle buluşmalar gerçekleştirdi. ¾ Süpermarketler için Çalışma Saatlerinde Düzenleme İsteniyor TBMM de görüşülen Perakende Yasası nda AB standartlarında düzenleme yapılmasını isteyen esnaf ve sanatkârlar, süpermarketlerin çalışma saatlerinin çarşılarla uyumlu hale getirilmesini için hazırladıkları Büyük Mağazaların Çalışma Saatleri ne yönelik dilekçenin, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı na gönderildiğini ve meclis toplantısında alınan kararla Hukuk ve Mali İşler komisyonlarına havale edildiği açıkladı. ¾ Bursa Kent Konseyi Hemşirelerin Yanında Mayıs tarihleri arasında Dünya Hemşireler Haftası nedeniyle Bursa Kent Konseyi Kadın Meclisi ve Türk Hemşireler Derneği Bursa Şubesi işbirliğiyle düzenlenen programda, hemşirelik mesleğinin değerine dikkat çekildi. ¾ Bir Gençlik Hikayesi Savunuculuk Kampanyası Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNF- PA) ve Habitat için Gençlik Derneği tarafından YPEER (Genç Akran Ağı) Türkiye ile bir gençlik, sağlık, üreme sağlığı ve hakları kampanyası kapsamında Bursa da gerçekleştirilen organizasyona Muğla, Çanakkale, Balıkesir, Yalova, İstanbul, Eskişehir, Manisa, Ankara ve Bursa illerinden çok sayıda genç katıldı. ¾ Merinos ta Üreten Eller Sergisi Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi Sanat Galerisi nde Bursa Kent Konseyi Kadın Meclisi İstihdam Çalışma Grubu üyelerinin el emeği göz nuru eserlerinden oluşan Üreten Eller sergisi, vatandaşlardan büyük ilgi gördü. ¾ Bursa Kent Konseyi Gençlik Meclisi Şampiyon Oldu 19 Mayıs Gençlik Haftası nda Ankara Başkent Öğretmenevi nde yapılan Ulusal Gençlik Parlamentosu nun 6. Genel Kurul Toplantısı nda Bursa Kent Konseyi Gençlik Meclisi, Ulusal Gençlik Parlamentosu Dönemi En İyi Gençlik Meclisi olarak seçildi. ¾ Temiz Bir Toplum için El Ele ve Yeşilay Bursa Şubesi işbirliği ile düzenlenen konferansta gençlerin sigara ve alkol bağımlılıklarına dikkat çekildi. Yeşilay Bursa Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Serhat YAMALI tarafından gençlerin kötü alışkanlıklarının önüne geçilmesi için yapılması gerekenler anlatıldı.

25 ¾ Bilişimde Genç Hareket Projesi Marmara Bölgesi Eğitmen Eğitimi Büyükşehir Beledsiyesi nin desteği ile Bursa Kent Konseyi Gençlik Meclisi nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen projeye Bursa Nilüfer, Çanakkale, Balıkesir, Tekirdağ, Kütahya ve Afyonkarahisar dan gençler katıldı. 5 gün süren eğitimin sonunda CISCO Online Ağ Teknolojileri Akademisi (Networking Academy) sisteminde Bursa Habitat Akademisi kuruldu. ¾ Sanayi Teknik Gezileri Projesi Gençlik Meclisi İstihdam ve Kariyer Çalışma Grubu nun düzenlediği proje kapsamında BESAŞ fabrikası ziyaret edildi. Geziye Uludağ Üniversitesi Gıda Topluluğu üyeleri de katıldı. ¾ Arama Motorlarında Bir Numara Olmak İnternet kullanımının yaygın olduğu günümüzde web sitesi sahibi gençlere, sitelerinin arama motorlarında ilk sıralara yerleşmesini sağlayacak ipuçlarının verildiği etkinlikte Türk Ticaret Net Online Reklam Uzmanı ve Sistem Yöneticisi Murat SEZGİN tarafından bilgiler aktarıldı. ¾ Engelliler Meclisi, Yaşama Sevinci Aşılıyor Bursa Kent Konseyi Engelliler Meclisi, engellilerin yaşadığı sorunları masaya yatırdı ve çözüm yollarını tartıştı. ¾ Notaların Büyülü Dünyası Bursa Kent Konseyi Engelliler Meclisi Türk Halk Müziği Topluluğu, Gürsu da verdiği konserle müzikseverlerin gönlünde taht kurdu. ¾ Engeller Destekle Aşıldı Bursa Kent Konseyi Engelliler Meclisi nin 2009 yılında her türlü çalışmasına destek olan kurum, kuruluş ve gönüllü eğitmenlere plaket töreni düzenlendi ve katılımcılara engelliler tarafından hazırlanan ikramlar sunuldu. ¾ Sporla Moral Buldular 7 Nisan Dünya Sağlık Günü etkinlikleri kapsamında Dünya Sağlık Örgütü tarafından tüm dünyada yürütülen 1000 şehir 1000 yaşam kampanyasına Bursa kent Konseyi Engelliler Meclisi, Kültürpark ta yapılan oranizasyonla katıldı. ¾ Hayatın Senaryosu Çocuklukta Yazılıyor Bursa Kent Konseyi Engelliler Meclisi nin gerçekleştirdiği konferansta Araştırmacı Doç. Dr. Azmi VARAN tarafından ailelere çocuk yetiştirirken dikkat edilmesi gereken konular aktarıldı. ¾ Okuma Yazma Kursları, Mezunlarını Verdi Bursa Kent Konseyi Engelliler Meclisi çalışmaları kapsamında Osmangazi Halk Eğitim Merkezi ve Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) nın katkılarıyla 3 ay süren okuma yazma kurslarına katılan kursiyerlere belgeleri törenle dağıldı. ¾ Engellilerin Askerlik Heyecanı Bursa Kent Konseyi Engelliler Meclisi, fiziksel ve zihinsel engelleri yüzünden yaşıtları gibi askere gidemeyen gençlerin, bir günlüğüne de olsa vatani görevlerini yerine getirmeleri için başlatılan 1 günlük askerlik uygulaması öncesi 87 engelli genç ve ailelerine asker eğlencesi düzenledi. ¾ Çocuk Meclisi, Yeni Başkanını Seçti Katılımcı yönetim anlayışını toplumun tüm kesimlerine yaymayı amaçlayan Bursa Kent Konseyi, Çocuk Meclisi nin genel kurul toplantısını gerçekleştirdi. ¾ Çocuk Meclisi nden Gelişim Hamlesi Bursa Kent Konseyi Çocuk Meclisi, gönüllü eğitmenlerle satranç eğitimleri düzenliyor. 23

26 24 ¾ Çocuk Gözüyle Tiyatro 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü nde, Bursa Kent Konseyi Çocuk Meclisi tiyatroyu çocuklara sevdirmek ve tiyatro severleri bir araya getirmek amacıyla çeşitli etkinlikler gerçekleştirdi. ¾ Bursa Kent Konseyi nden Çevreye Duyarlılık Örneği Bursa Kent Konseyi Arazi ve Su Kaynakları Çalışma Grubu maden ocaklarını incelemeye aldı. Toplantıya Devlet Su İşleri, BUSKİ, İl Çevre ve Orman Müdürlüğü yetkilileri ile Maden yasalarıyla ilgili ruhsat veren ve denetleyen firmalar katıldı. Toplantıya katılan yetkililer, olumsuzlukları önlemeye yönelik çalışmalarını katılımcılarla paylaştı. ¾ Sosyal Bilimlerin Durumu Bursa Kent Konseyi Felsefe Çalışma Grubu, Sosyal Bilimlerin Durumu konulu panel düzenledi. ¾ Bursa nın Manevi Eğitiminde İsmail Hakkı Bursevi ve İsmail Hakkı Tekkesi ¾ Çocukların Yarışma Heyecanı Bursa Kent Konseyi Çocuk Meclisi, geçen yıl Kasım ayından bu yana gönüllü eğitimcilerle birlikte gerçekleştirdiği tiyatro, İngilizce ve satranç eğitimlerini Tayyare Kültür Merkezi nde gerçekleştirdikleri Tiyatro Gösterisi ve Belge Töreni yle noktaladı. Bursa Kent Konseyi Çekirge Çalışma Grubu tarafından gerçekleştirilen konferansta, Yrd. Doç. Dr. Murat YURTSEVER, Bursa nın Manevi Eğitiminde İsmail Hakkı Bursevi ve İsmail Hakkı Tekkesi konusundaki çalışmalarını katılımcılarla paylaştı. ¾ Bursa ya Dair Tarihi Anekdotlar Bursa Kent Konseyi Felsefe ve Arkeoloji Çalışma Grupları Bursa daki arkeolojik çalışmalar hakkında katılımcıları bilgilendirmek amacıyla bir seminer düzenledi. ¾ Bursa Kent Konseyi nde Gündem Çevre Bursa Kent Konseyi Arazi ve Su Kaynakları Çalışma Grubu, Dünya Su Günü nedeniyle, Doğa İnsan Olmadan Yaşayabilir? Su ve Hava Kirliliğine Son konulu bilgilendirme toplantısı gerçekleştirerek çevreye duyarlılık mesajları verdi. ¾ Osmalı da Eğitim Politikaları Bursa Kent Konseyi Çekirge Çalışma Grubu üyesi, İnönü Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sebahattin ARIBAŞ, Osmanlı da Kuruluş Dönemi Eğitim Politikaları konusunda vatandaşları bilgilendirdi. ¾ İttihatçılar Bursa Kent Konseyi Felsefe Çalışma Grubu ve Uludağ Felsefe Derneği işbirliğiyle İttihatçılar konulu seminer gerçekleştirildi. Seminerde, konuşmacı Güngör ŞAHİN İttihat ve Terakki Cemiyeti nin oluşumu ve kuruluşu hakkındaki bilgilerini katılımcılarla paylaştı. ¾ İnsan Hakları Bursa Kent Konseyi Felsefe Çalışma Grubu ve Uludağ Felsefe Derneği işbirliğiyle İnsan Hakları, Ayrımcılık ve Irkçılık: Futboldaki Örneklemeleri konulu bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

27 ¾ Bursa Kent Konseyi nde Gündem Su Bursa Kent Konseyi İklim Değişikliği Çalışma Grubu Temsilcisi Prof. Dr. Ulviye ÖZER ile Bursa Rotary Kulübü adına Ersin KARAASLAN, Ürünlerin kullanıma-tüketime sunuluncaya kadar geçirdiği evrelerde harcanan suyun toplam miktarı anlamına gelen Sanal Su hakkında katılımcıları bilgilendirdi. ¾ Fotoğrafçılık Temel Eğitim Programı Bursa Kent Konseyi İmece Fotoğraf Topluluğu Çalışma Grubu, fotoğraf sanatını tanıtmak ve geniş kitlelere sevdirmek amacıyla Fotoğrafçılıkta Temel Eğitim programı düzenledi. ¾ Osmanlı nın Kadın Sultanları Bursa Kent Konseyi Gönül Dostları Kadın Çalışma Grubu tarafından düzenlenen Osmanlı Dönemi nde Kadın Sultanlar konulu konferansta Prof. Dr. Yusuf HALAÇOĞLU sultanların devlete olan etkisi ve saraydaki yaşamlarını anlattı. 25 ¾ İş Sağlığı ve Güvenliği Yeni Mevzuatı Kent Konseyi nde Konuşuldu Bursa Kent Konseyi İş Sağlığı ve Güvenliği Çalışma Grubu nun Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı işbirliği ile düzenlediği toplantıda, çalışanlar için büyük önem arz eden, iş sağlığı ve güvenliğinin yeni mevzuatı işveren ve çalışanlara anlatıldı. ¾ Tayyare Kültür Merkezi nde Mustafa Karataş İzdihamı Bursa Kent Konseyi Gönül Dostları Kadın Çalışma Grubu nun, Kutlu Doğum Haftası nedeniyle düzenlediği konferansa Doç. Dr. Mustafa KARATAŞ konuşmacı olarak katıldı. ¾ Muharrem ve Aşure Bursa Kent Konseyi Gönül Dostları Kadın Çalışma Grubu tarafından Muharrem Ayı ile ilgili düzenlediği konferansa Prof. Dr. Hüseyin ALGÜL konuşmacı olarak katıldı. ¾ Griye Veda, Renklere Merhaba Fotoğraf tutkunlarının bir araya gelerek Bursa Kent Konseyi bünyesinde kurduğu Fotoğraf İmece Topluluğu Çalışma Grubu üyeleri, Griye Veda, Renklere Merhaba adlı sergi ile okulların ve diğer kamu kurumlarının duvarlarını renklendiriyor. ¾ Değerlerimize Sahip Çıkalım Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Kent Konseyi tarafından Ördekli Kültür Merkezi nde düzenlenen Emir Sultan ve Erguvan konulu panelde; Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Hüseyin ALGÜL, Prof. Dr. Mustafa KARA ve Prof. Dr. Bilal KEMİKLİ, kentin 600 yıldır sönmeyen erguvan çiçeği olarak nitelendirdikleri Emir Sultan ın kültürel mirasa katkılarını anlattı. ¾ Bursa Kent Konseyi nden Tarihi Konser Bursa Kent Konseyi Müzik Eğitim Çalışma Grubu tarafından oluşturulan Çok Sesli Koro ve Oda Orkestrası, düzenlenen konserde güzel eseler sergiledi.

28 26 ¾ Küçük Piyanistlerden Büyük Başarı Bursa Kent Konseyi Müzik Eğitim Çalışma Grubu ve Dünya Müzik Derneği (DMD) tarafından düzenlenen 1. Bursa Kent Piyano Festivali ne 7 yaş ve öncesi, 8-11 yaş ile yaş gruplarında toplam 130 ilköğretim öğrencisi katıldı. ¾ Ressamlar Çalışma Grubu ndan Karma Resimler Buras Kent Konseyi Ressamlar Çalışma Grubu, 15 Mayıs Uluslararası Aile Günü ve 5 Haziran Dünya Çevre Günü konulu sergiler düzenledi. ¾ Bursa Kent Konseyi Necip Fazıl ı Andı Bursa Kent Konseyi Şairler ve Yazarlar Çalışma Grubu, vefatının 27. yılında, Necip Fazıl ı Anma Gecesi düzenledi. ¾ Ankara dan Ödülle Döndüler Bursa Kent Konseyi Müzik Eğitim Çalışma Grubu bünyesinde çalışmalarını sürdüren Dünya Müzik Dostları Çok Sesli Korosu, Türkiye Polifonik Korolar Derneği tarafından Ankara da düzenlenen 15.Türkiye Korolar Şenliği nde Bursa yı başarıyla temsil ederek sahne hakimiyeti, koro disiplini ve görünümde başarı ödülünü kazandı. ¾ Yön Bulma Her türlü arazide yapılabilen, sporcuların hedef noktalarını harita ve pusula yardımı ile en kısa zamanda bulmaya çalıştığı bir doğa sporu olan oryantiringe gönül veren sporcular, sporu halka tanıtmak ve izcilik temel bilincini kazandırmak amacıyla Merinos Parkı nda oryantiring teorik eğitimi ve pratik çalışması yaptı. ¾ Tiyatro Eğitimi Alan Kursiyerlere Katılım Belgeleri Verildi Bursa Kent Konseyi Tiyatro Çalışma Grubu tarafından verilen yaratıcı drama, diksiyon ve oyunculuk eğitimi alan kursiyerlere katılım belgeleri törenle verildi. ¾ Bursa Kent Konseyi nden Plastik Sanatlar Sergisi Tayyare Kültür Merkezi Sami Güner Sanat Galerisi nde izlenime açılan sergide resim, baskı sanatları, illüstrasyon gibi sanat dallarından toplam 30 farklı eser yer aldı. ¾ Kanser Tedavisinde Erken Teşhis Çok Önemli Bursa Kent Konseyi Sağlık Çalışma Grubu tarafından gerçekleştirilen Kanser Tedavisinde Son Gelişmeler konulu seminerde, erken teşhisin önemi vurgulandı. ¾ Burhan Dikencik in 50. Yıl Heyecanı Türk Sanat Müziği nin usta ismi Burhan DİKENCİK, Bursa Kent Konseyi tarafından düzenlenen programda, sanat yaşamında 50 yılı geride bırakmanın sevinç ve heyecanını yaşadı.

29 ¾ Bursa Kent Konseyi nden Yine Bir İlk: Yabancılar Çalışma Grubu Bursa Kent Konseyi, bir ilke imza atarak Bursa da yaşayan, Bursalılar ile evlenmiş olan ve kentte farklı sektörlerde çalışan yabancı uyruklu vatandaşları bir araya getirdi. Çalışma grubu üyeleri, kent hayatında karşılaştıkları sorunları ve buna yönelik görüşlerini paylaşıyorlar. ¾ Gençlere Finansal Bilinç Eğitimi Bursa Kent Konseyi Gençlik, Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı, Visa Europe ve Habitat için Gençlik Derneği tarafından oluşturulan Paramı Yönetebiliyorum Projesi, gençler arasında finansal bilinci geliştirerek sürdürülebilir kalkınmaya katkı sağlamayı amaçlıyor. ¾ Semih Pala Yılın Başarılı İdarecisi Bursa da faaliyet gösteren Yerel Yönetim Dergisi tarafından ilk kez gerçekleştirilen Bursa Yerel Yönetim Ödülleri nde, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı ve Bursa Kent Konseyi Başkanı Mehmet Semih PALA yılın en başarılı yöneticisi ödülüne layık görüldü. 27 ¾ Sivil Toplum Kuruluşlarının Yerel Yönetimle İşbirliği Geliştiriliyor İl Dernekler Müdürlüğü işbirliğiyle Sivil Toplum Geliştirme Programı hazırlayan Bursa Kent Konseyi, tüm sivil toplum örgütlerinin yönetim süreçlerinde daha etkin rol almasını hedefleyerek sayıları 3 bin 235 i bulun sivil toplum kuruluşlarına yönelik, Bursa Kent Konseyi Genel Kurul Toplantısı ile Sivil Toplum Geliştirme Programı çalışmalarını başlattı. ¾ Mestanlı lı Kadınlardan Dostluk Ziyareti Bursa ya gelen Mestanlı Belediyesi kadın grubu, Bursa Kent Konseyi Kadın Meclisi nin çalışmalarını yerinde inceledi. Türkiye ve Bulgaristan daki sosyal güvenlik, emeklilik, kadın sorunları ve eğitim gibi konular hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu. ¾ Hırvatistan Heyeti Bursa Kent Konseyi ni Ziyaret Etti Bursa nın tarihi değerleri ile kültürel mirasını yerinde inceleme fırsatı bulan Hırvatistan Gunja Kenti Belediye ve Valilik temsilcileri, Bursa Kent Konseyi ni ziyaret etti. ¾ Bursa da Yaşamak Ayrıcalıktır Büyükşehir sınırlarını düzenleyen kanun kapsamında Bursa Büyükşehir Belediye-si nin ilçe belediyesi olma ihtimali gündeme gelen Orhangazi nin sorunları, Orhangazi Kaderini Tartışıyor panelinde etraflıca değerlendirildi. ¾ Sivil Toplum Kuruluşları Kapasite Geliştirme Eğitim Programı (KAGEP) Belirlenen yol haritası kapsamında Bursa Valiliği İl Dernekler Müdürlüğü ve Sivil Toplum Geliştirme Merkezi (STGM) işbirliği ile Sivil Toplum Kuruluşlarına yönelik 4 haftalık kapasite geliştirme eğitimi hayata geçirildi. ¾ Çocuklar Organik Tarımı Öğreniyor Bursa Kent Konseyi Çocuk Meclisi üyeleri, bahçe tarımını uygulama bahçesinde öğreniyor. Botanik Park ta iki bin metrekarelik alanda kurulan uygulama bahçesinde organik tarım yapan çocuklar, uygulama sayesinde hem yeni bilgiler öğreniyor, hem de özgüvenlerini geliştiriyorlar. ¾ Beykoz Kent Konseyi nde Sunum Beykoz Kent Konseyi Başkanı, Genel Sekreteri, Yürütme Kurulu üyeleri ve çalışma grupları temsilcilerinin katıldığı toplantıda, Bursa Kent Konseyi nin kuruluşu ve yürüttüğü faaliyetler anlatıldı.

30 28 ¾ Gebze Kent Konseyi nden Ziyaret Gebze Kent Konseyi Genel Sekreteri ve sekretaryadan sorumlu görevliler, Bursa Kent Konseyi ni ziyaret etti. ¾ Gençlik Meclisi, TOBB ve AIESEC TOBB Bursa Genç Girişimciler Kurulu, AIESEC ve Bursa Gençlik Meclisi arasında işbirliğini güçlendirmek, 3 kurumun ortaklığında uluslararası gençlik ve girişimcilik konulu sempozyum düzenlenebilmesi amacıyla, Bursa Kent Konseyi Gençlik Meclisi ev sahipliğinde toplantı gerçekleştirildi. ¾ Bursa Kent Konseyi, Avrupa Yerel Demokrasi Haftası nda Bursa Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyeleri Cemil TEKİN ve Arif ÇELENK, Türkiye Belediyeler Birliği tarafından Ankara da gerçekleştirilen Avrupa Yerel Demokrasi Haftası na katılarak konseyin çalışmalarını anlattı. ¾ Gençlik Yasası Masaya Yatırıldı, gençlerin sorunlarının çözümüne yönelik olarak son yıllarda atılan en önemli adımlardan biri olan Türkiye Gençlik Ajansı Yasa Tasarısı nı tüm yönleriyle masaya yatırdı. ¾ Çobankaya Dombay Çukuru Doğa Yürüyüşü Çevre ve Sağlık Çalışma Grubu ve Bursa Kent Konseyi Uludağ Çalışma Grubu ortaklığında, Uludağ Çobankaya ve Dombay Çukuru mevkileri arasında toplamda 6 saat süren doğa yürüyüşü yapıldı. ¾ Yamaç Paraşütçülerinin Kupa Sevinci Bölgesel Yamaçparaşütü Mesafe Uçuşu Eğitim Yarışması Bursa Kupası Orhangazi Gürle Dağı nda yapıldı. Yarışma sonunda Gökyüzü Hava Sporları Kulübü nden Serdar İlker birinci oldu. ¾ Bursa Kent Konseyi nde Tarafsızlık İstifası Bursa Kent Konseyi Genel Sekreteri Tahsin BULUT, AK Parti İl yönetiminde görev alması nedeniyle Kent Konseyi ndeki görevinden istifa etti ve düzenlediği basın toplantısıyla kamuoyuna duyurdu. ¾ Bursa Kent Konseyi nin Yeni Genel Sekreteri Enes Keskin Bursa Kent Konseyi Genel Sekreterliği görevinden ayrılan Tahsin BULUT un yerine, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından Kent Konseyleri yönetmeliği gereğince önerilen isimler arasından Bursa Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyelerinin kararı ve oybirliğiyle seçilen Enes Battal KESKİN, Bursa Kent Konseyi Genel Sekreteri olarak çalışmalarına başladı. ¾ Engelliler Meclisi nin Piknik Keyfi Bursa Kent Konseyi Engelliler Meclisi üyeleri, Kocayayla da düzenlenen şenlikte doyasıya eğlendiler.

31 ¾ Yeni Genel Sekreterden Başkan Altepe ye Ziyaret Tahsin Bulut tan boşalan Kent Konseyi Genel Sekreterliğine seçilen Enes Battal KESKİN, Bursa Kent Konseyi Başkanı Mehmet Semih PALA ile birlikte Büyükşehir Belediye Başkanı Recep ALTEPE yi ziyaret etti. ¾ Gençlik Meclisi İftarda Buluştu tarafından düzenlenen iftar yemeği, Bursa da yaşayan gençleri bir araya getirdi. ¾ Bursa Kent Konseyi Vatandaşları Anayasa Konusunda Bilgilendirdi Bursa Kent Konseyi, vatandaşları 12 Eylül Pazar günü yapılacak olan referandum hakkında bilgilendirmek amacıyla, Doç. Dr. Osman CAN ın sunumuyla Anayasada Neler Değişiyor? konusunu tartıştı. 29 ¾ Kent Konseyinin Uluslararası Açılımı Bursa Kent Konseyi ortaklığı ile Dünya nın 107 ülkesinde bulunan öğrenci organizasyonu AIESEC in düzenlediği Ülkeler Panayırı için 23 farklı ülkeden gelen 40 üniversite öğrencisi Bursa Kent Konseyi ni ziyaret ettiler. ¾ Bursa Kent Konseyi Depreme Duyarlılık Yürüyüşünde Yalova da gerçekleştirilen Depreme Duyarlılık yürüyüşüne ve anma törenlerine İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi nin organizasyonuyla katılan Bursa Kent Konseyi üyeleri, 11. yıldönümünde deprem konusuna dikkati çekti. ¾ Anadolu Motifleri Yeniden Hayat Buluyor Bursa Kent Konseyi Cam Seramik Çalışma grubu üyeleri Anadolu nun geleneksel motiflerinden oluşan Benim Anadolum adlı sergide eserlerini sergilediler. ¾ Engellilere Teknede Sazlı Sözlü Eğlence Bursa Büyükşehir Belediyesi Sosyal İşler Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen ücretsiz Mavi Tur Körfez Gezisine katılan Bursa Kent Konseyi Engelliler Meclisi üyeleri gönüllerince bir gün geçirdi. ¾ Bursa Kent Konseyi Ailesi İftarda Buluştu Bursa Büyükşehir Belediyesi nin desteğiyle çalışmalarını sürdüren Bursa Kent Konseyi nin idarecileri ve üyeleri, düzenlenen iftar yemeğinde bir araya geldi. ¾ Bursa Kent Konseyi nden STK Destek Projesi Bursa Kent Konseyi, Sivil Toplum Kuruluşları İçin Destek Projesi olarak bilinen TACSO projesinin ulusal kapasite geliştirme eğitimlerine başladı. AB Fonları için Proje Hazırlama ve Yönetme eğitimi iki gün boyunca Bursa Kent Konseyi nde gerçekleştirildi.

32 30 ¾ Bursa nın Anayasası nı Bursalılar Hazırlıyor Bursa Kent Konseyi tarafından düzenlenen Bursa 1/100 Bin Ölçekli Çevre Düzeni Planı Çalıştayı bilgilendirme toplantısı, yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. ¾ Bursa Kent Konseyi Çocukların Yanında Bursa Kent Konseyi Çocuk Meclisi üyeleri, Dünya Çocuk Günü nü Atatürk Kongre Kültür Merkezi nde kutladı. ¾ Anayasadaki Değişiklikler Bursa Kent Konseyi Kadın Meclisi Hukuk Çalışma Grubu tarafından düzenlenen toplantıda, 12 Eylül de yapılan referandum sonucu kabul edilen Anayasa nın değişen maddelerinin eski ve yeni metinleri karşılaştırmalı olarak Av. İlknur KUTUCU tarafından katılımcılara sunuldu. ¾ Bursa dan Çanakkale ye Tarih Yolculuğu tarafından Tarihe Yolculuk projesi kapsamında düzenlenen Çanakkale gezisi, gençleri eğlendirirken eğiten keyifli bir programa sahne oldu. ¾ Kadınlar Siyasette Daha Aktif Olmalı Bursa Kent Konseyi Kadın Meclisi Kadının Siyasi Yaşamı Çalışma Grubu tarafından düzenlenen etkinlikte AK Parti Milletvekili Canan Candemir Çelik, farklı siyasi partilerin Bursa teşkilatlarında görev alan kadınlarla bir araya geldi. ¾ Bursa nın Planlanmasında Kent Konseyi ne Önemli Görev Bursa Büyükşehir Belediyesi, kenti geleceğe taşıyacak Ulaşım Master Planı ile 1/100 binlik Çevre Düzeni Planı hazırlıkları için düğmeye basarken, iki plan arasındaki koordinasyon görevini ise Bursa Kent Konseyi yapacak. ¾ Seferihisar da Moral Depoladılar Bursa Kent Konseyi Engelliler Meclisi üyeleri, izmir seferihisar kent konseyi engelliler meclisi nin daveti üzerine gittikleri seferihisar da dalış programına katılarak moral topladılar. ¾ Yalova Üniversitesi nde Eğitim Gençler arasında finansal bilinci geliştirerek sürdürülebilir kalkınmaya katkı sağlamak amacıyla yürütülen proje kapsamında, Bursa Gençlik Meclisi Paramı Yönetebiliyorum projesi eğitmenleri tarafından Yalova Üniversitesi Safran Yerleşkesi nde üniversiteli öğrencilere, paralarını nasıl yönetebilecekleri konusunda eğitim verildi. ¾ Uluslararası Felsefe Kongresi ne Kent Konseyi nden Katkı Özgürlük, Eşitlik ve Kardeşlik konulu 1. Uluslararası Felsefe Kongresi, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Kent Konseyi nin de katkıları ile gerçekleştirildi.

33 ¾ Gençlerden Güç Birliği üyeleri, BurSanat Eğitim ve Gençlik Derneği ni ziyaret ederek, gençlik sorunları ve ortak yapılacak çalışmalar üzerine fikir alışverişinde bulundular. ¾ Çevre Düzeni Planı nda Genel İlkeler Belirlendi Bursa Kent Konseyi tarafından düzenlenen Bursa 1/100 Bin Ölçekli İl Çevre Düzeni Planı Çalıştayı kapsamında belirlenen planın genel ilkeleri kamuoyu ile paylaşıldı. ¾ Merinos AKKM de Cumhuriyet Bayramı Konseri Cumhuriyet in Kuruluşunun 87. Yıldönümü nedeniyle Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası (BBDSO) tarafından gerçekleştirilen konser, coşkulu anlara imza attı. 31 ¾ İmece den Özel Sergi Bursa Büyükşehir Belediyesi ve BUFSAD tarafından gerçekleştirilen 19. Bursa Fotoğraf Günleri, Bursa Kent Konseyi Fotoğraf İmece Topluluğu nun en güzel fotoğraflarını sanatseverlerle buluşturdu. ¾ Paramı Yönetebiliyorum Projesi Bölgesel Eğitimler Türkiye de finansal bilinç alanında ilk kez kamu, özel sektör ve sivil toplum ortaklığıyla hayata geçirilen Paramı Yönetebiliyorum projesi kapsamında, Bursa Kent Konseyi Gençlik Meclisi tarafından, Nilüfer Kent Konseyi Kadın Meclisi üyelerine eğitim verildi. ¾ Gençlere Proje Yazma Eğitimi Bursa Kent Konseyi Sivil Toplum Geliştirme Ofisi, Bursa Kent Konseyi Gençlik Meclisi ve gençlik sivil toplum kuruluşları üyelerine yönelik proje yazma eğitimi düzenledi. ¾ ABD li Heyet Bursa Kent Konseyi nde Amerika Birleşik Devletleri (A.B.D.) Başkonsolosluğu Basın ve Kültür İşleri Konsolosu Karen Morrissey, Politika ve Ekonomi Bölümü Başkan Yardımcısı Salvadore Amadeo, Bursa Kent Konseyi Genel Sekreteri Enes Battal Keskin den konsey çalışmaları hakkında bilgi aldı. ¾ Bursa Gençlik Danışma Merkezi ni Ziyaret Bursa Gençlik Meclisi üyeleri, Zafer Mahallesi nde bulunan Bursa Gençlik Danışma Merkezi ni ziyaret etti ve çalışmalar hakkında bilgi paylaşımı oldu. ¾ MS Derneği Vatandaşı Bilgilendiriyor Kısa adı MS olan Multipl Skleroz Derneği nin, Bursa Kent Konseyi desteği ile düzenledikleri toplantıda, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Faruk Turan, MS hastalığı ile ilgili merak edilen konuları yanıtladı. ¾ Fotoğraf İmece Topluluğu Çınar Lisesi nde Bursa Kent Konseyi Fotoğraf İmece Topluluğu nun Griye Veda Renklere Merhaba projesinin 15. etap sergisi, Çınar Lisesi nin duvarlarını renklendirdi.

34 32 ¾ Gençlere Avrupa Fırsatları, Avrupa Bilgi Aktarım Ağı nın (EU- RODESK) Bursa Yerel Temas Noktası olarak görevlendirildi. ¾ Kadınlar Sorunlarını Paylaştı Bursa Kent Konseyi Kadın Meclisi Kadının Siyasi Yaşamı Çalışma Grubu ve Ka-Der Bursa Şubesi işbirliği ile düzenlenen toplantıda Siyasi Partilerin Kadın Kolları bir araya geldi. ¾ Dayanışma İçin Zar Attılar Bursa Kent Konseyi Engelliler Meclisi üyelerini 8. kez bir araya getiren tavla turnuvası, Ender Çay Bahçesi nde düzenlendi. ¾ Bursa Kent Konseyi Bursa nın Değerlerine Sahip Çıkıyor Bursa Kent Konseyi Çekirge Çalışma Grubu tarafından düzenlenen Tarihte Ulucami ve Somuncu Baba konulu seminerde, İslam Dünyası nın 5. makamı olan Ulucami ve ilk hatibi Somuncu Baba nın yaşamı ile ilgili detaylar ele alındı. ¾ Engelliler Meclisi Sıkıntılarına Çözüm Arıyor Engelliler meclisi üyeleri, yeni yasal düzenlemelerden kaynaklanan sıkıntılarla ilgili hazırladıkları raporu, bir panele katılmak üzere Bursa ya gelen Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf a iletti. ¾ Bursa Kent Konseyi nden Okuma Yazma Seferberliği Milli Eğitim Bakanlığı Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü, Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) ve Sabancı Vakfı Hibe Programı Kadınların Çok Yönlü Güçlendirme Projesi ortaklığında hayata geçirilen İşlevsel Okur-Yazarlığı gönüllü öğretici okuma yazma semineri gerçekleştirildi. açma hakkı kazandı. ¾ Küçük Müzisyenler Yeteneklerini Keşfediyor Bursa Kent Konseyi bünyesinde müzik eğitimi alan çocuklar, kendilerini daha yakından tanıma ve yeteneklerini küçük yaşlarda keşfetme fırsatı buluyor. ¾ Bursa Kent Konseyi Bursa İçin Çalışıyor Bursa Kent Konseyi, Bursa nın geleceğine yatırım yapan çalışmalarını yürütme kurulu toplantısında değerlendirdi. ¾ Çocuklar Satranç Öğreniyor Bursa Kent Konseyi Çocuk Meclisi üyeleri, kişisel gelişimlerine destek veren eğitimler kapsamında gerçekleştirilen satranç derslerine katıldı. ¾ Dağcılar Merinos a Kamp Kurdu Bursa Kent Konseyi ve Bursa Dağcılık ve Doğa Sporları İhtisas Kulübü (BUDAK) işbirliğiyle düzenlenen Latif Osman Çıkıgil i Anma Programı, Türkiye nin farklı illerinden gelen dağcıları Bursa da buluşturdu. ¾ Kent Konseyleri Gaziantep te Buluştu Bursa Kent Konseyi öncülüğünde, ilki 13 Şubat Cumartesi günü Bursa da yapılan ve kent konseyleri arasındaki iletişim, işbirliği ve deneyim paylaşımı toplantılarının üçüncüsü, Kasım tarihlerinde Gaziantep te gerçekleştirildi.

35 ¾ Engelliler Meclisinden Bir İlk Bursa Kent Konseyi Engelliler Meclisi, Türkiye de bir ilki gerçekleştirerek meclis bünyesinde Petank (Bocce) takımı kurdu. ¾ Gençlik Meclisi AIDS e Karşı Uyarıyor bünyesinde çalışmalarını sürdüren Çevre ve Sağlık Çalışma Grubu, Dünya AIDS Günü etkinlikleri kapsamında Atatürk Kongre Kültür Merkezi nde stand açtı. ¾ Bursa ve Çevresi Temiz Enerji Kaynakları Bursa Kent Konseyi Bursa Çalışma Grubu tarafından Bursa ve Çevresi Temiz Enerji Kaynakları konulu panel düzenledi. 33 ¾ Çocuk Meclisi nden Dünya Şarkıları Bursa Kent Konseyi bünyesinde çalışmalarını yürüten Çocuk Meclisi, Çocuk Hakları Günü kapsamında sergilediği müzikalle büyük beğeni topladı. ¾ Tekerlekler Birincilik İçin Döndü Bursa Kent Konseyi Engelliler Meclisi, 3 Aralık Dünya Engelliler Gününü farklı etkinliklerle kutladı. Resim sergisiyle sanattaki becerilerini sergileyen engelli vatandaşlar, tekerlekli sandalye yarışmasında ise birincilik için kıyasıya mücadele etti. ¾ Sivil Toplumda Diyalog Zirvesi İstanbul da Toplandı İstanbul da bu yıl 4. sü gerçekleştirilen Sivil Toplumla Diyalog konulu toplantıda Bursa yı, Kent Konseyi Genel Sekreteri Enes Battal KESKİN temsil etti. ¾ Griye Veda Renklere Merhaba Bursa Kent Konseyi Fotoğraf İmece Topluluğu nun Griye Veda Renklere Merhaba projesinin 16. Etap sergisi Zübeyde Hanım Kız Meslek Lisesi nde açıldı. ¾ Tayyare de Hoş Bir Seda Amatör sanatçılardan oluşan Bursa Kent Konseyi Türk Sanat Müziği Çalışma Grubu, çeşitli makamlarda seslendirdikleri eserlerle dinleyicilerden büyük alkış aldı. ¾ Bursa nın İmar Anayasası İlkeleri İl Genel Meclisi nde Oy birliğiyle kabul edilen 1/100 Bin Ölçekli İl Çevre Düzeni Planı ilke kararlarını İl Genel Meclisi toplantısında anlattı. ¾ Bursa Kent Konseyi 17 Ayda Bin Etkinlik Gerçekleştirdi Olay Televizyonu nda yayınlanan Gökhan KAPLIDAĞ ın hazırlayıp sunduğu Son Baskı programına konuk olan Bursa Kent Konseyi Başkanı Mehmet Semih PALA, kentin meselelerini yakından takip ettiklerini, 17 aylık süreçte toplam bin etkinlik gerçekleştirerek Bursa ya büyük fayda sağladıklarını söyledi.

36 34 ¾ Çağdaş Seramiğin Öncüsü Füreya Koral Bursa da Anıldı Yıldırım Gürses Sergi Salonu nda Füreya Koral ı An(la)mak temasıyla gerçekleştirilen seramik sergisine, Bursalı sanatseverler büyük ilgi gösterdi. ¾ Bursa Kent Konseyi Çalışmaları Siyasilere Anlatıldı Bursa Kent Konseyi Başkanı Mehmet Semih PALA, konseyin gerçekleştirdiği çalışmalar hakkında Ak Parti Nilüfer İlçe Teşkilatını bilgilendirdi. ¾ Orhaneli de Ağız ve Diş Sağlığı Semineri üyeleri nin Orhaneli de gerçekleştirdiği seminer, ibrahim Çağlayan İlköğretim Okulu öğrencilerini ağız ve diş sağlığı konusunda bilgilendirdi. ¾ Piyanist Füreya Ünal dan Müzik Resitali Bursa Kent Konseyi Cam Seramik Grubu, Türkiye nin ilk seramik sanatçılarından Füreya Koral ın doğumunun 100. yılı anısına Müzik Eğitim Çalışma Grubu ile birlikte konser düzenledi. ¾ Muharrem Ayı ve Kardeşlik Konulu Konferansa Yoğun Katılım Bursa Kent Konseyi Gönül Dostları Kadın Çalışma Grubu, Dr. Şaban KARASAKAL ın konuşmacı olarak katıldığı Muharrem Ayı ve Kardeşlik konulu konferans düzenledi. ¾ Gençlerden Kan Bağışı üyeleri, geleneksel hale getirdikleri kampanya kapsamında, Atatürk Kongre Kültür Merkezi Fuar alanında açılan Avrasya Hediyelik Eşya ve El Sanatları Fuarı nda stand kuran kan bağışında bulundu. ¾ Mevlana nın Tasavvuftaki Yeri Bursa Kent Konseyi Felsefe Çalışma Grubu tarafından düzenlenen Mevlana nın Tasavvuftaki Yeri konulu konferansta, Prof. Dr. Süleyman ULUDAĞ, Hz. Mevlana nın hayatı ile tasavufa bakışını anlattı. ¾ Gençlere Liderlik Semineri Bursa Kent Konseyi Gençlik Meclisi nin İzgören & Akın Eğitim Danışmanlığı ortaklığında, Türkiye Uğur Böcekleri Projesi kapsamında gerçekleştirdiği kişisel gelişim seminerinde gençlere, Kendi Hayatınızın Lideri Olun mesajı verildi. ¾ İl Özel İdareleri ve Belediyeler Bütünleştirilmeli Ak Parti Yıldırım İlçe Başkanı Necmi AKOSMAN ve Başkan Yardımcıları, Bursa Kent Konseyi Başkanı Mehmet Semih PALA yı ziyaret etti. ¾ Özerk Devlet Kurumları Öğrencilerin Gündeminde ve Uludağ Üniversitesi Kamu Yönetimi Topluluğu nun işbirliğiyle düzenlenen Özerk Devlet Kurumları Günleri, öğrencilerden yoğun ilgi gördü.

37 OCAK 2011 ARALIK 2011

38 36 ¾ Bursa Kent Konseyi nden Yeni Yıla Merhaba Bursa Kent Konseyi Ressamlar Çalışma Grubu üyeleri tarafından hazırlanan eserler, Yeni Yıla Merhaba adlı resim sergisiyle sanatseverlerin beğenisine sunuldu. ¾ Bilinçli Tüketici Olmanın Yolları Bursa Kent Konseyi Kadın Meclisi Hukuk Çalışma Grubu tarafından düzenlenen toplantıya konuşmacı olarak katılan Bursa Tüketiciler Derneği Başkanı Sıtkı Yılmaz, bilinçli alışveriş yapmanın püf noktaları hakkında bilgiler verdi. ¾ Bursa Kent Konseyi nden Busmek e Sağlık Semineri Bursa Kent Konseyi bünyesinde çalışmalarını sürdüren Sağlık Çalışma Grubu, BUSMEK e bağlı kurs merkezlerinde verilen sağlık eğitimlerine devam ediyor. ¾ Üniversiteli Gençlere Avrupa Fırsatları Tanıtımı, Bursanat Eğitim ve Gençlik Derneği ile Uludağ Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Topluluğu ortaklığında düzenlenen toplantıda gençler, Eurodesk ve Avrupa Gönüllü Hizmeti (EVS) hakkında bilgilendirildi. ¾ Bursa Kent Konseyi nden Cavit Çağlar a Ziyaret Bursa Kent Konseyi, 33 ay sonra Olay Medya yı devralan Cavit Çağlar ı ziyaret ederek başarılar diledi. ¾ Bursa Gençlik Meclisi nden Rektör Sürmen e Ziyaret Bursa Kent Konseyi bünyesinde çalışmalarını sürdüren Gençlik Meclisi, Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Sürmen i makamında ziyaret etti. ¾ Kadın Meclisi nden Verem Dersi Bursa Kent Konseyi Kadın Meclisi ve Hayat Hastanesi işbirliğiyle düzenlenen etkinlikte, Yavuz Selim Mahallesi nde yaşayan kadınlara verem hastalığıyla mücadele konusunda bilgiler verildi. ¾ Gençlik Meclisi nin Üniversite Topluluklarıyla İşbirliği Bursa Kent Konseyi, Bursa da okuyan gençlerle Gençlik Meclisi arasındaki işbirliğini güçlendirmek amacıyla Uludağ Üniversitesi nde faaliyet gösteren öğrenci topluluklarının üyeleriyle bir araya geldi. ¾ Genç Siyasetçilerden Engelliler Meclisi ne Ziyaret Bursa Kent Konseyi bünyesinde çalışmalarını sürdürerek engellilerin sesi olan Engelliler Meclisi, AK Parti Osmangazi İlçe Gençlik Kolları üyelerini ağırladı. ¾ Çekirge Çalışma Grubu Kutsal Toprakları Ele Aldı Bursa Kent Konseyi bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Çekirge Çalışma Grubu, kentin manevi değerleri ve dinamikleriyle ilgili inceleme ve araştırmalarını sürdürmeye devam ediyor.

39 ¾ Kent Konseyleri İstanbul da Buluştu Türkiye Kent Konseyleri Marmara ve Ege Bölgesi Bilgilendirme Toplantısı, 14 Kent Konseyi Başkanı ve Genel Sekreteri nin katılımı ile Marmara Belediyeler Birliği nin Hızır Çelebi Salonu nda gerçekleştirildi. ¾ Engelliler Meclisi nden Merinos ta Resim Sergisi Bursa Kent Konseyi bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Engelliler Meclisi nin üyeleri, resim sanatındaki becerilerini düzenlenen sergiyle gözler önüne serdi. ¾ Bursa da Şairler Buluşması Bursa Kent Konseyi Şairler ve Yazarlar Çalışma Grubu tarafından bu yıl 2. si düzenlenen Bursa Kent Günleri, şiir sevdalılarını ve aşıkları bir araya getirdi. 37 ¾ Başkan Altepe Bursa Kent Konseyi nde Bursa daki sivil ve resmi toplum örgütlerinin çatı kuruluşu olan Bursa Kent Konseyi ni ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa Kent Konseyi Başkanı Mehmet Semih Pala dan çalışmalar hakkında bilgi aldı. ¾ Gençlerden Dayanışma Örneği Bursa İl Öğrenci Meclisi Başkanı Bedriye Taç, Bursa Kent Konseyi Gençlik Meclisi ni Atatürk Kongre Kültür Merkezi nde bulunan ofislerinde ziyaret etti. ¾ Kahramanmaraş ta Kent Konseyleri Zirvesi Türkiye Kent Konseyleri Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu ve Akdeniz Bölgeleri bilgilendirme toplantısı, kent konseyleri temsilcilerini Kahramanmaraş ta bir araya getirdi. ¾ Gündem Sosyal Belediyecilik Bursa Kent Konseyi ile Türkiye Ekonomik ve Sosyal Etüdler Vakfı (TE- SEV) tarafından düzenlenen bilgilendirme toplantısında, Sosyal belediyecilik ve kadına duyarlı bütçe oluşturulması konuları konuşuldu. ¾ Kent Konseyi Başkanı Pala Has Sohbetlere Konuk Oldu Halkın Sesi Partisi (HAS Parti) Yıldırım İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen Geleneksel Has Sohbetler e katılan Bursa Kent Konseyi Başkanı Mehmet Semih Pala, konseyin çalışmaları hakkında bilgi verdi. ¾ Sarıkamış Şehitleri Bursa da Anıldı Sarıkamış Harekatı nda şehit olan 90 bin asker, Kars Ardahan Iğdır Dernekleri Federasyonu ve Bursa Sarıkamış Derneği tarafından Bursa Kent Konseyi nin katkılarıyla Bursa da düzenlenen etkinlikle anıldı. ¾ Öğrencilere Avrupa Fırsatları Tanıtıldı, Hamitler TOKİ Şehit Onbaşı Hakan Yutkun Anadolu Lisesi nde düzenlenen bilgilendirme toplantısında Avrupa Bilgi Aktarım Ağı ve Avrupa Gençlik Programları başlıklı konular hakkında bilgiler verdi. ¾ Bursa Tarihiyle Buluştu Bursa da 1938 yılında Mustafa Kemal Atatürk tarafından açılan eski Merinos Fabrikası nın çalışanları, Bursa Kent Konseyi tarafından düzenlenen programda bir araya gelerek hasret giderdi.

40 38 ¾ Gençlik Meclisi Genç Girişimciler Kurulunu Ziyaret Etti üyeleri, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Genç Girişimciler Kurulu Bursa Şubesi Başkanı Murat Coşkunkan ve Genel Sekreter Nilgün Durmaz ı ziyaret etti. ¾ İş Sağlığı Ve Güvenliği Çalışma Grubu nda Seçim Heyecanı Bursa Kent Konseyi İş Sağlığı ve Güvenliği Çalışma Grubu tarafından yapılan 2011 yılının ilk toplantısında Hülya Erdoğan temsilci seçildi. ¾ Kent Konseylerinden Undp ye Ziyaret Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı nın (UNDP) talebi doğrultusunda Kent Konseyi temsilcileri Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Türkiye Daimi Temsilcisi Shahid Najan ile bir araya geldiler. ¾ Hemşehri Dernekleri Bir Araya Geldi Bursa Kent Konseyi Hemşehri Dayanışma Dernekleri Çalışma Grubu tarafından düzenlenen bilgilendirme toplantısında, dernekler arasındaki işbirliğin artırılması ve yapılabilecek etkinlikler konuşuldu. ¾ Kent Konseylerinden Avrupa Birliği Genel Sekreterliği ne Ziyaret Bursa, Yalova, Kocaeli, Gaziantep ve Karabük Kent Konseylerinin temsilcileri Avrupa Birliği Genel Sekreterliği Proje Uygulama Daire Başkanlığı nı ziyaret etti. Ziyarette Bursa Kent Konseyi ni Genel Sekreter Enes Battal Keskin temsil etti. ¾ Kadınlararası Dayanışma İstanbul Sancaktepe Kent Konseyi Kadın Meclisi, Bursa Kent Konseyi Kadın Meclisi ni ziyaret ederek çalışmaları hakkında fikir alışverişinde bulundu. ¾ Yeşilay dan Pala ya Ziyaret Yeşilay Bursa Şube Başkanı Dr. Serhat Yamalı, Başkan Yardımcısı Dr. Yaşar Dursun Ay, yönetim kurulu üyeleri Abdullah Bakioğlu ve Serkan Subaşı ile beraber Bursa Kent Konseyi Başkanı Mehmet Semih Pala yı makamında ziyaret etti. ¾ Büyükşehir Kültür ve Sanatta da Planlı Çalışıyor Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen kültürel faaliyetlerin planlandığı ve belediyeye bağlı kültürel mekânlarda yapılmak istenen etkinliklerle ilgili taleplerin değerlendirildiği Kültür Sanat Koordinasyon Kurulu toplandı. ¾ Gönüllerde Taht Kurdular Bursa Kent Konseyi bünyesinde faaliyet gösteren Engelliler Meclisi üyelerinden oluşan Türk Halk Müziği Korosu, sanatseverlerin gönüllerinde taht kurdu. ¾ Bölgesel Güç Birliği Bursa, Eskişehir, Bilecik Kent Konseyi Başkan ve Genel Sekreterleri Bursa Bilecik Eskişehir Kalkınma Ajansı (BEBKA) Genel Sekreteri Dr. Mehmet Sait Cülfik ile bir araya geldi. ¾ Bursa Kent Konseyi Gençleri Geleceğe Taşıyor Line TV ekranlarında Neslihan Çelik Alkoçlar ın sunduğu Burası Bursa adlı programın bu haftaki konuğu Bursa Kent Konseyi Başkanı Mehmet Semih Pala ve Gençlik Meclisi üyeleri oldu.

41 ¾ Kent Konseyi nden Türk Sanat Müziği Konseri Bursa Kent Konseyi Türk Sanat Müziği Çalışma Grubu üyelerinden oluşan koro tarafından gerçekleştirilen konser, Bursalı sanatseverlerin büyük beğenisini topladı. ¾ Kent Konseyi nden Bitki Kimyası ve Tohumlar Konferansı Bursa Kent Konseyi bünyesinde faaliyet gösteren Gönül Dostları Çalışma Grubu, nun düzenlediği Bitki kimyası ve tohumlar adlı konferansa, İstanbul Aydın Üniversitesi Gıda Mühendisliği Öğretim üyesi Prof. Dr. İbrahim Adnan Saraçoğlu konuşmacı olarak katıldı. ¾ Gençler Engelli Hakları Konusunda Bilgilendirildi Sabancı Vakfı Hibe Programı kapsamında AÇEV tarafından düzenlenen Kadınların Çok Yönlü Güçlendirilmesi Projesi kapsamında Bursa daki 3. toplumu bilgilendirme toplantısı engelli hakları ve engellilerin eğitime erişimi temasıyla Bursa Kent Konseyi Gençlik Meclisi nin ev sahipliğinde düzenlendi. 39 ¾ Gönüllü Öğretmenler Sertifikalarını Aldı Sağlıklı ve gelişmiş bir kent oluşumuna destek veren çalışmalarıyla dikkat çeken Bursa Kent Konseyi, Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) tarafından düzenlenen gönüllü öğretici okuma yazma seminerine katkı sağladı. ¾ Engellilerden Dayanışma Örneği Bursa Kent Konseyi Engelliler Meclisi, Kocaeli Kent Konseyi Engelliler Meclisi üyelerini ağırladı. ¾ Azerbaycanlı Gençlerden Kent Konseyine Ziyaret Başbakanlık Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü nün ev sahipliğinde Türkiye ye gelen Azerbaycan Cumhuriyeti Gençlik Teşkilatları Milli Şurası na bağlı gençler Bursa Kent Konseyi ni ziyaret etti. ¾ Yerel Gündemde Strateji Belgesi Hazırlığı Türkiye Yerel Gündem 21 Programı Strateji Belgesi Hazırlığına Yönelik Görüş Alışverişi Toplantısı, kent konseyleri, yerel gündem 21 ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin katılımı ile gerçekleştirildi. ¾ Kent Konseyi Türk Medeni Kanunu nu Kutladı Bursa Kent Konseyi bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Kadın Meclisi, Türk Medeni Kanunu nun Kabul Edilişinin 85. Yıldönümü münasebetiyle düzenlenen toplantıda üyelerini kanunla ilgili bilgilendirdi. ¾ Kent Konseyleri Arasında Bölgesel İşbirliği Eskişehir ve Bilecik Kent Konseyleri başkan ve genel sekreterleri Bursa Kent Konseyi ni ziyaret etti. ¾ Kent Konseyi Köylülere Hes Hakkında Bilgi Verdi Bursa Kent Konseyi bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Arazi ve Su Kaynakları Çalışma Grubu, 12 Mart tarihinde gerçekleştirilecek olan Bursa daki Hidroelektrik Santrallerinin (HES) Durumu konulu panel öncesinde Orhaneli ilçesinde çeşitli temaslarda bulundu.

42 40 ¾ Gençler Siyasette Yer Almak İstiyor Uludağ Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Topluluğu tarafından bu yıl 3. sü düzenlenen Uludağ Öğrenci Kulüpleriarası Diyalog Kongresi, Türkiye nin dört bir tarafından üniversite öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirildi. ¾ Kadın Meclisleri Yalova da Toplandı Yalova Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından organize edilen çalıştayda, Marmara Bölgesi nde bulunan kadın meclislerinin temsilcileri bir araya geldi. Çalıştaya, Bursa Kent Konseyi Kadın Meclisi adına Başkan Yardımcısı Kadriye Sarıbıyık da katıldı. ¾ Kent Konseyi nden Sürdürülebilir Kalkınma Çalışması Türkiye Enerji Verimliliği Derneği (ENVERDER) Bursa Şube Başkanı ve Türkiye Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler, Serbest Meslek Mensupları ve Yöneticiler Vakfı (TOSYÖV) Bursa Destekleme Derneği Başkanı, Bursa Kent Konseyi ni ziyaret ederek, sürdürülebilir kalkınma noktasında Bursa nın organizasyon, üretim ve çözüm gücünü ortaya koyabilmek için bir araya geldiklerini belirttiler. ¾ Kent Konseyi Resmi Kurum Binalarını İnceliyor Engelli vatandaşların sosyal yaşamdan yararlanmalarını sağlamak amacıyla Valilik tarafından kamu binalarının denetimi için görevlendirilen Bursa Kent Konseyi Engelli Meclisi, toplam 127 kurumun 85 tanesinde çalışmalarını bitirdi. ¾ Gençler Kamuyu Tercih Ediyor İstihdam ve Kariyer Çalışma Grubu, gençlerin istihdam sorununa yönelik çözüm önerileri sunmaya yönelik bir eğitim düzenledi. ¾ Kadınlar Şiirlerle Anlatıldı Bursa Kent Konseyi bünyesinde çalışmalarını sürdüren Şairler ve Yazarlar Çalışma Grubu tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen programda, kadının değeri şiirlerle anlatıldı. ¾ Bursa Kent Konseyi nden STK lara Kredi Katkısı Bursa Kent Konseyi nin ortak ve yönlendirici olduğu 3 proje, sivil toplum kuruluşlarının geliştirdiği projelerin desteklenmesi hedefiyle açılan Yerel Düzeyde Sivil Katılımın Güçlendirilmesi Hibe Programı nda kabul gördü. ¾ Kent Konseyleri Bolu da Toplandı Türkiye Kent Konseyleri Karadeniz Bölgesi bilgilendirme toplantısı, kent konseylerinin başkan ve genel sekreterlerinin katılımı ile Bolu da gerçekleştirildi. ¾ Gönüllü Ressamlardan Kadınlara Özel Sergi Bursa Kent Konseyi bünyesinde çalışmalarını aktif bir şekilde sürdüren Ressamlar Çalışma Grubu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü temasıyla düzenledikleri resim sergisini sanatseverlerin beğenisine sundu. ¾ 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Bursa Kent Konseyi Kadın Meclisi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Heykel Atatürk Anıtı na çelenk bıraktı.

BURSA KENT KONSEYİ BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ NİN KATKILARIYLA

BURSA KENT KONSEYİ BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ NİN KATKILARIYLA BURSA KENT KONSEYİ BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ NİN KATKILARIYLA KENT KONSEYİ MEVZUATI YASA 5393 SAYILI BELEDİYE KANUNU (TC Resmi Gazete Tarih: 13 Temmuz 2005, Sayı 25874) Kent Konseyi MADDE 76 Kent Konseyi

Detaylı

EKİM AYI MECLİS TOPLANTISI / YÖNETİM KURULU FALİYET RAPORU SUNUMU. YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 27 Ekim 2014

EKİM AYI MECLİS TOPLANTISI / YÖNETİM KURULU FALİYET RAPORU SUNUMU. YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 27 Ekim 2014 YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 27 Ekim 2014 Ekim ayı içerisinde Odamız tarafından; üyelerimizce talep edilen 37 adet Kapasite Raporu, 15 adet Ekspertiz raporu ve 6 adet de Fiili Tüketim Belgesi düzenlenmiştir.

Detaylı

2011 YILI FAALİYET RAPORU Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı

2011 YILI FAALİYET RAPORU Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı 2011 YILI FAALİYET RAPORU Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı YÖNETİM KURULU 2011 FAALİYETLERİ 13.07.2011 Batı Akdeniz bölgesinin istihdam sorununa çözüm yaratmak amacıyla Akdeniz Radyo Televizyon

Detaylı

BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ FAALİYET RAPORU

BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ FAALİYET RAPORU BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ FAALİYET RAPORU Bingöl Üniversitesi Öğrenci Konseyi üniversite genelinde yapılan öğrenci konseyi seçimleri sonucunda 25.11.2009 tarihinde kurulmuştur. Konsey; Ayşe Aras

Detaylı

Kasım 2013 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

Kasım 2013 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili Kasım 2013 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Mersin/Mezitli İlçesi CHP Belediye Başkanı aday adaylarının

Detaylı

Tekfen Filar Mini Resim Yarışması Sonuçlandı 2013 / 2014 SAYI: 19. Haftanın Bazı Başlıkları

Tekfen Filar Mini Resim Yarışması Sonuçlandı 2013 / 2014 SAYI: 19. Haftanın Bazı Başlıkları 2013 / 2014 SAYI: 19 İklim Değişikliği Konferansı Haftanın Bazı Başlıkları Tekfen Filar Mini Resim Yarışması Sonuçlandı Hayatın İçinde Öğreniyoruz İklim Değişikliği Konferansı Tanıdık ve Tanıttık Uludağ

Detaylı

Öğrenmek İstiyorum Kampanyası

Öğrenmek İstiyorum Kampanyası Öğrenmek İstiyorum Kampanyası TRABZON DA KAMPANYAYA İLGİ ARTIYOR sağlık üreme sağlığı bilgilerinin girmesine yönelik olarak başlanan Öğrenmek İstiyorum Kampanyası kapsamında Trabzon da ilgi gün geçtikçe

Detaylı

Eylül 2013 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

Eylül 2013 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili Eylül 2013 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Mersin/Yenişehir İlçesi CHP Belediye Başkanı aday

Detaylı

Trans Terapi ve Dayanışma Grubu Toplantılarının Yedincisi Gerçekleşti. SPoD CHP Beyoğlu Belediyesi Başkan Aday Adayı Gülseren Onanç ile görüştü

Trans Terapi ve Dayanışma Grubu Toplantılarının Yedincisi Gerçekleşti. SPoD CHP Beyoğlu Belediyesi Başkan Aday Adayı Gülseren Onanç ile görüştü Trans Terapi ve Dayanışma Grubu Toplantılarının Yedincisi Gerçekleşti SPoD un ve Uzman Psikiyatrist Dr. Seven Kaptan ın gönüllü işbirliğiyle düzenlenen Trans Terapi Toplantısı nın yedincisi 4 Eylül Çarşamba

Detaylı

NİSAN 2014. KONYA İLİ KONYA GENÇLİK MERKEZİ 2014 YILI 3 AYLIK (Nisan-Mayıs- Haziran) FAALİYET RAPORU

NİSAN 2014. KONYA İLİ KONYA GENÇLİK MERKEZİ 2014 YILI 3 AYLIK (Nisan-Mayıs- Haziran) FAALİYET RAPORU NİSAN 2014 KONYA İLİ KONYA GENÇLİK MERKEZİ 2014 YILI 3 AYLIK (Nisan ) FAALİYET RAPORU AY HAFTA 2013 FAALİYET PLANINIZA GÖRE BU HAFTA FAALİYETLERİNİZ İletişim Akademi Projesi 2 (Uygulamalı İletişim, Etkili

Detaylı

BURSA KENT KONSEYİ; Türkiye ye örnek, Bursa Markası olma yolunda ilerliyor...

BURSA KENT KONSEYİ; Türkiye ye örnek, Bursa Markası olma yolunda ilerliyor... BURSA KENT KONSEYİ; Türkiye ye örnek, Bursa Markası olma yolunda ilerliyor... 5393 sayılı Belediye Kanunu nun 76. maddesi ve 6 Haziran 2009 tarihli Kent Konseyi Yönetmeliği ne göre faaliyetlerine devam

Detaylı

Vizyon Siyasi Kalkınma Merkezi tarafından düzenlenen Filistin Ulusal Projesi Görüşler ve Perspektifler Sempozyumu Filistin in çeşitli kesimlerinden

Vizyon Siyasi Kalkınma Merkezi tarafından düzenlenen Filistin Ulusal Projesi Görüşler ve Perspektifler Sempozyumu Filistin in çeşitli kesimlerinden Neler Yaptık? Vizyon Siyasi Kalkınma Merkezi, Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı ve Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ın himayesinde 15 16 Eylül 2015 tarihleri

Detaylı

MART 2016 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

MART 2016 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili MART 2016 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Mersin/Akdeniz/Karaduvar Mahallesinde saha çalışması

Detaylı

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği. Haftalık Türkiye - AB Gündemi 51. Hafta (19-26 Aralık 2010)

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği. Haftalık Türkiye - AB Gündemi 51. Hafta (19-26 Aralık 2010) Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği 19 ARALIK 2010, PAZAR Haftalık Türkiye - AB Gündemi 51. Hafta (19-26 Aralık 2010) 18:00-20:00 Devlet Bakanı ve Başmüzakereci

Detaylı

BURSA KENT KONSEYİ; Türkiye ye örnek, Bursa Markası olma yolunda ilerliyor...

BURSA KENT KONSEYİ; Türkiye ye örnek, Bursa Markası olma yolunda ilerliyor... BURSA KENT KONSEYİ; Türkiye ye örnek, Bursa Markası olma yolunda ilerliyor... 5393 sayılı Belediye Kanunu nun 76. maddesi ve 6 Haziran 2009 tarihli Kent Konseyi Yönetmeliği ne göre faaliyetlerine devam

Detaylı

20. ŞUBE ÇALIŞMA RAPOR ÖZETLERİ

20. ŞUBE ÇALIŞMA RAPOR ÖZETLERİ 20. ŞUBE ÇALIŞMA RAPOR ÖZETLERİ ADANA ŞUBE 10. GENEL KURULUMUZ Şubemiz 10. Olağan Genel Kurulu Makina Mühendisleri Odası Adana Şubesi Toplantı Salonu nda 08-09 Şubat2014 tarihlerinde yapıldı. 13.02.2014

Detaylı

SAĞLIKLI ŞEHİR HAREKETİ KADIN ÇALIŞMALARI Kasım Eylül 2011

SAĞLIKLI ŞEHİR HAREKETİ KADIN ÇALIŞMALARI Kasım Eylül 2011 SAĞLIKLI ŞEHİR HAREKETİ KADIN ÇALIŞMALARI Kasım 2009- Eylül 2011 ESKİŞEHIR TEPEBAŞI BELEDİYESİ NCE YAŞANABİLİR BİR KENT Güçlü Dayanışma içinde Kendi yaşamını etkileyen kararlara katılımı olan bir toplum

Detaylı

DİDİM. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 78. yılında Didim de anıldı

DİDİM. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 78. yılında Didim de anıldı Sayfa 4 15 Temmuz Demokrasi Parkı törenle açıldı Hafta içi 08:00 / 17.30 saatleri arasında hizmet vermekteyiz 3 10/Kasım/2016 DİDİM VATANDAŞLARIMIZIN DAİMA HİZMETİNDE... Çağrı Merkezi ve Halk Masası 444

Detaylı

AFYONKARAHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI

AFYONKARAHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI AFYONKARAHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI E- BÜLTEN 2017 YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU (24.02.2017-30.03.2017) Oda Meclisimizin 30 Mart 2017 tarih ve 49 sayılı toplantısının gündeminde yer alan, Yönetim

Detaylı

VAKIF ÜNİVERSİTESİNİN ADI : T.C İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ

VAKIF ÜNİVERSİTESİNİN ADI : T.C İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ VAKIF ÜNİVERSİTESİNİN ADI : T.C İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ FORM-19 A 2014-2015 ÖĞRETİM YILINDA YAPILAN ULUSAL BİLİMSEL TOPLANTILAR VE BUNLARIN SAYISAL DAĞILIMI (KONGRE, SEMPOZYUM, SEMİNER, FORUM, WORKSHOP

Detaylı

HAYRABOLU TİCARET BORSASI 2014 YILI FAALİYET RAPORU

HAYRABOLU TİCARET BORSASI 2014 YILI FAALİYET RAPORU HAYRABOLU TİCARET BORSASI 2014 YILI FAALİYET RAPORU Türkiye Muharip Gaziler Derneği Hayrabolu Temsilci Ali Güz Borsamızca Derneklerine yapılan yardımlardan dolayı Borsamız Yönetim Kurulu Başkanı Süreyya

Detaylı

Bakanımız, Çocuk Bakım Kuruluşları Öz Değerlendirme Toplantısında

Bakanımız, Çocuk Bakım Kuruluşları Öz Değerlendirme Toplantısında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Yayın Organı Mart 2014 Yıl: 1 Sayı: 10 Bakanımız, Çocuk Bakım Kuruluşları Öz Değerlendirme Toplantısında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Çocuk Hizmetleri

Detaylı

Faaliyet ve Proje Bilgileri BURSA KENT KONSEYİ BAŞKANLIĞI 2010 yılında aşağıdaki konularda toplantılar gerçekleştirilmiştir:

Faaliyet ve Proje Bilgileri BURSA KENT KONSEYİ BAŞKANLIĞI 2010 yılında aşağıdaki konularda toplantılar gerçekleştirilmiştir: Faaliyet ve Proje Bilgileri BURSA KENT KONSEYİ BAŞKANLIĞI 2010 yılında aşağıdaki konularda toplantılar gerçekleştirilmiştir: Toplantı No Gündem Tarih 56. Toplantı Sivil Toplum Geliştirme Program Ön Toplantısı

Detaylı

Öğr. Gör. Dr. Çiğdem YİĞİT

Öğr. Gör. Dr. Çiğdem YİĞİT Öğr. Gör. Dr. Çiğdem YİĞİT Tel: +90 (224) 2940962 e-mail: cigdemyigit07@gmail.com Ankara da doğdu. Müzik eğitimine Ankara Devlet Opera ve Balesi Çocuk Korosunda şarkı söyleyerek başladı. 1992 yılında Gazi

Detaylı

TOBB GGK nın Onursal Başkanı Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Başkanı Sayın Ali Sabancı dır.

TOBB GGK nın Onursal Başkanı Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Başkanı Sayın Ali Sabancı dır. TOBB GGK, TOBB bünyesinde teşekkül ettirilen ve TOBB Yönetim Kurulu nun alacağı kararlara ışık tutan, genç girişimcilik konusunda genel politikalar geliştiren ve görüş oluşturulmasına katkıda bulunan istişari

Detaylı

KASIM 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

KASIM 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili KASIM 2014 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Mersin/Akdeniz Karaduvar Mahallesinde muhtarları

Detaylı

EÜ ZİRAAT FAKÜLTESİ TARIM TOPLULUĞU 2011 FAALİYET RAPORU

EÜ ZİRAAT FAKÜLTESİ TARIM TOPLULUĞU 2011 FAALİYET RAPORU EÜ ZİRAAT FAKÜLTESİ TARIM TOPLULUĞU 2011 FAALİYET RAPORU Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi bünyesinde 2011 Şubat ayında kurulan Tarım Topluluğu, Ziraat Mühendisliği eğitimi alan öğrencilerin her alanda

Detaylı

Sayı: 16 MAYIS 2013. (21 Mayıs 2013 Salı) İspanyol Ar-Ge Firması Odamızı Ziyaret Etti

Sayı: 16 MAYIS 2013. (21 Mayıs 2013 Salı) İspanyol Ar-Ge Firması Odamızı Ziyaret Etti 21 Mayıs Dünya Süt Günümüzü Mecidiyeköy Meydanında Kutladık TMMOB Gıda Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi Üyeleri, Dünya Süt Günü etkinlikleri çerçevesinde süt ile alakalı yaşanan bilgi kirliliğini ortadan

Detaylı

ORHANGAZİ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN

ORHANGAZİ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN ORHANGAZİ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN GÜNDEM -Orhangazi Vizyon Çalıştayı Sonuç sunumlarının yer aldığı toplantının ikinci bölümünü gerçekleştirdik -Çalışma Hayatında Milli Seferberlik Kapsamında Gemlik

Detaylı

Sosyal Faaliyetler. Ankara Sanayi Odası. 2008 Yılı Faaliyet Raporu

Sosyal Faaliyetler. Ankara Sanayi Odası. 2008 Yılı Faaliyet Raporu Sosyal Faaliyetler 29 Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Türkiye deki oda ve borsalar arasında düzenlenen futbol turnuvası nın Ankara bölgesi grup maçları Odamızın ev sahipliğinde 15 Mart 2008

Detaylı

TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI DİYARBAKIR ŞUBESİ 16. DÖNEM ÇALIŞMA RAPORU TEMSİLCİLİKLERİMİZDEN

TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI DİYARBAKIR ŞUBESİ 16. DÖNEM ÇALIŞMA RAPORU TEMSİLCİLİKLERİMİZDEN TEMSİLCİLİKLERİMİZDEN 125 7. TEMSİLCİLİKLERİMİZDEN AĞRI İL TEMSİLCİLİĞİ 02 Temmuz 2011 tarihinde, Van da düzenlenen Van, Hakkâri, Muş, Ağrı, Bitlis İlleri Enerji Forumu na Temsilcilik heyeti ve üyelerce

Detaylı

Prof. Dr. Figen ÇOK Okulumuz Velilerine Yönelik Günümüzde Çocuklar ve Ergenler Konulu Seminer Verdi

Prof. Dr. Figen ÇOK Okulumuz Velilerine Yönelik Günümüzde Çocuklar ve Ergenler Konulu Seminer Verdi Prof. Dr. Figen ÇOK Okulumuz Velilerine Yönelik Günümüzde Çocuklar ve Ergenler Konulu Seminer Verdi TED Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Eğitim Bilimleri Bölüm Başkanı, Rehberlik ve Psikolojik Danışma Öğretim

Detaylı

Kırıkhan Ticaret ve Sanayi Odası. 2014 Yılı Faaliyet Raporu

Kırıkhan Ticaret ve Sanayi Odası. 2014 Yılı Faaliyet Raporu Kırıkhan Ticaret ve Sanayi Odası 2014 Yılı Faaliyet Raporu BAŞKANDAN Odamızın kurumsal yapısı ve yarım asırlık tarihinden elde ettiği tecrübe ve birikim sayesinde, son derece sağlam temeller üzerinde yapılanmıştır.

Detaylı

EYLÜL AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ

EYLÜL AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ EYLÜL AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 28.09.2015 Eylül ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 25 üyeye Kapasite Raporu, 5 üyemize Ekspertiz Raporu ve

Detaylı

YENİŞEHİR BELEDİYESİ ENGELLİLER RAPORU - 2014

YENİŞEHİR BELEDİYESİ ENGELLİLER RAPORU - 2014 1. ENGELLİLER PARKI : 2007 yılından; buyana Engellilere Yönelik Psikolojik Destek ve Yaşam Kalitesinin Artırılması Projesi kapsamında; Menteş Mahallesi, Engellilere tahsisli, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü,

Detaylı

DİCLE ÜNİVERSİTESİ PROJE KOORDİNASYON UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ

DİCLE ÜNİVERSİTESİ PROJE KOORDİNASYON UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ DİCLE ÜNİVERSİTESİ PROJE KOORDİNASYON UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ 2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılı ETKİNLİK BÜLTENİ 1 Proje Koordinasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı 2008

Detaylı

Beşiktaş Gazetesi. Gençlere anlatacaklar

Beşiktaş Gazetesi. Gençlere anlatacaklar Gençlere anlatacaklar BEŞİKTAŞ Belediyesi genç girişimciler için başlattığı projesi ile eğitimde çalışmalarını sürdürüyor. Genç girişimciler için düzenlenen seminer etkinliklerinde etkinliğe katılacaklara

Detaylı

Gezimiz, meslekler ve bölümler ile ilgili olarak birçok

Gezimiz, meslekler ve bölümler ile ilgili olarak birçok Ankara Üniversite Oryantasyon Gezisi Mesleki rehberlik çalışmaları çerçevesinde 9. sınıf öğrencilerimize Ankara gezisi düzenlendi. Öğrencilerimizin, birçok üniversite ve bölüm hakkında bilgi sahibi olmalarını

Detaylı

7. dönem çalışma raporu SOSYAL ETKİNLİKLER. EMO Kocaeli Şubesi

7. dönem çalışma raporu SOSYAL ETKİNLİKLER. EMO Kocaeli Şubesi SOSYAL ETKİNLİKLER 134 Geneksel Bahar Pikniği 27 Mayıs 2012 Şubemizin Geleneksel Pikniği 27 Mayıs Pazar Günü Sapanca`da gerçekleştirildi. Beraber yapılan kahvaltı ile başlayan pikniğe üyelerimiz aileleriyle

Detaylı

E-BÜLTEN. twiitter.com/edremitticaret

E-BÜLTEN. twiitter.com/edremitticaret ETO YENİ BAŞKANI COŞKUN SALON U, İDA EĞİTİM YARDIMLAŞMA DERNEĞİ VE AKBANK A.Ş. EDREMİT ŞUBE MÜDÜRÜ TEBRİK ZİYARETİNDE BULUNDULAR. İda Eğitim Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı;Zehra

Detaylı

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry NİSAN 2015 Afyonkarahisar AFYONKARAHİSAR Chamber of Commerce TİCARET VE and Industry SANAYİ ODASI II- İLİMİZ İHRACAT RAKAMI 2015 MART / AFYONKARAHİSAR

Detaylı

HAZİRAN 2012 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

HAZİRAN 2012 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili HAZİRAN 2012 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Mersin CHP İl Kongresine katılarak bir konuşma

Detaylı

KARİYER GÜNLERİ ETKİNLİKLERİ

KARİYER GÜNLERİ ETKİNLİKLERİ KARİYER GÜNLERİ ETKİNLİKLERİ Kariyer Günleri kapsamında lise öğrencilerimize 14.05.2014 Salı günü tıp fakültesi tanıtımı yapıldı. Tanıtıma,TED Kayseri Koleji Vakfı yönetim kurulu üyesi Sayın Op. Dr. Suat

Detaylı

TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI DİYARBAKIR ŞUBESİ 17. DÖNEM ÇALIŞMA RAPORU PANEL, ÇALIŞTAY, FORUM, SEMPOZYUM, KURULTAY, KONFERANS, KONGRE

TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI DİYARBAKIR ŞUBESİ 17. DÖNEM ÇALIŞMA RAPORU PANEL, ÇALIŞTAY, FORUM, SEMPOZYUM, KURULTAY, KONFERANS, KONGRE 5 PANEL, ÇALIŞTAY, FORUM, SEMPOZYUM, KURULTAY, KONFERANS, KONGRE 79 5. PANEL, ÇALIŞTAY, FORUM, SEMPOZYUM, KURULTAY, KONFERANS, KONGRELER 5.1 TMMOB Diyarbakır İl Koordinasyon Kurulu İle Yapılan Ortak Etkinlikler

Detaylı

ANTALYA ŞUBE TMMOB İL KOORDİNASYON KURULU SEKRETARYA SEÇİMİ YAPILDI ANTALYA İL KOORDİNASYON KURULU TOPLANTISI YAPILDI

ANTALYA ŞUBE TMMOB İL KOORDİNASYON KURULU SEKRETARYA SEÇİMİ YAPILDI ANTALYA İL KOORDİNASYON KURULU TOPLANTISI YAPILDI ANTALYA ŞUBE TMMOB İL KOORDİNASYON KURULU SEKRETARYA SEÇİMİ 3 Nisan 2014 tarihinde TMMOB Antalya İl Koordinasyon Kurulu yeni dönem Sekretarya seçimi için yapılan toplantıya Başkan Ömer Pınar Afşar katıldı.

Detaylı

NİSAN 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

NİSAN 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili NİSAN 2014 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili 1 CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Mezitli Belediye Başkanı nı makamında ziyaret ederek

Detaylı

MAYSI AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ

MAYSI AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ MAYSI AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 28.04.2015 Mayıs ayı içerisinde Odamız tarafından; üyelerimizce talep edilen 37 adet Kapasite Raporu, 14 adet Ekspertiz

Detaylı

KÜTAHYA TİCARET VE SANAYİ ODASI LOBİ FAALİYETLERİ TAKİP LİSTESİ

KÜTAHYA TİCARET VE SANAYİ ODASI LOBİ FAALİYETLERİ TAKİP LİSTESİ S.NO TARİH KONU İLETİŞİME GEÇİLEN/GÖRÜŞ BİLDİRİLEN MAKAM SONUÇ GÖZDEN GEÇİRMEYE YÖNELİK DEĞERLENDİRME 1 10/01/2017 6802 Sayılı Gider Vergisi Kanunu Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Hukuk Müşavirliğimiz

Detaylı

Askerlik Durumu : Tamamladı (20.11.1999-20.03.2001)

Askerlik Durumu : Tamamladı (20.11.1999-20.03.2001) Adı ve Soyadı : Gökhan TENİKLER Doğum Tarihi : 11/10/1974 Medeni Durumu : Evli Uyruğu : T.C. Askerlik Durumu : Tamamladı (20.11.1999-20.03.2001) EĞİTİM DURUMU İlk ve Ortaöğrenimini İzmir de Tamamlamıştır.

Detaylı

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry MART 2015 Afyonkarahisar AFYONKARAHİSAR Chamber of Commerce TİCARET VE and Industry SANAYİ ODASI İLİMİZ İHRACAT RAKAMI 2015 ŞUBAT / AFYONKARAHİSAR

Detaylı

YOZGAT TİCARET VE SANAYİ ODASI. 2014 Yılı Faaliyet Raporu

YOZGAT TİCARET VE SANAYİ ODASI. 2014 Yılı Faaliyet Raporu YOZGAT TİCARET VE SANAYİ ODASI 2014 Yılı Faaliyet Raporu Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası 2014 Yılı Oda Faaliyetlerimiz 69 Slayt 31.01.2014 AB Slovenia Projesi Denetimi 03.01.2014 Belediye Başkan Adayı Kazım

Detaylı

GAZ ANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL OKULLARI

GAZ ANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL OKULLARI ANAOKULU LKOKUL ORTAOKUL ANADOLU L SES FEN L SES CEM L ALEVL KOLEJ GAZ ANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL OKULLARI ÖĞRENCİNİN Adı : Soyadı : Sınıfı : Eylül 2013 Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe 2 Eylül 2013 Pazartesi

Detaylı

TMMOB GIDA MÜHENDİSLERİ ODASI

TMMOB GIDA MÜHENDİSLERİ ODASI TMMOB GIDA MÜHENDİSLERİ ODASI Meşrutiyet Caddesi 22/13 Kızılay/ANKARA Tel: 0312 418 28 46-47 Faks : 0312 418 28 43 E-Posta : gidamo@gidamo.org.tr Web : http://www.gidamo.org.tr MERSİN ŞUBE GENEL MERKEZ

Detaylı

OKULLAR YENİ YAŞAM ALANLARIMIZ

OKULLAR YENİ YAŞAM ALANLARIMIZ OKULLAR HAYAT OLSUN OKULLAR YENİ YAŞAM ALANLARIMIZ Okullarımız halka açıldı Okullar eğitim-öğretim saatleri dışında; akşam saatleri, hafta sonları ve yaz aylarında halkımızın hizmetine açıldı. Derslikler,

Detaylı

E Y L Ü L Ders Yılı nın Başlaması Tören/Program Komisyonu 08:30

E Y L Ü L Ders Yılı nın Başlaması Tören/Program Komisyonu 08:30 E Y L Ü L 2 0 1 8 1 Eylül Cumartesi 2 Eylül Pazar 3 Eylül Pazartesi 4 Eylül Salı Sene Başı Öğretmenler Kurulu Okul Müdürü 09:00 Okul Yönetimi 5 Eylül Çarşamba / Kurulu 6 Eylül Perşembe Alan / Zümre Toplantıları

Detaylı

ihh 6. ULUSLARARASI ÇOCUK BULUŞMASI RAPORU

ihh 6. ULUSLARARASI ÇOCUK BULUŞMASI RAPORU ihh 6. ULUSLARARASI ÇOCUK BULUŞMASI RAPORU 18 EKiM 2014 Uluslararası Çocuk Buluşması, İHH İnsani Yardım Vakfı nın dünyanın farklı coğrafyalarında gerçekleştirdiği yetim çalışmalarını Türkiye halkına anlatmak

Detaylı

SEKTÖR KURULLARI ve İŞ GELİŞTİRME KOMİSYONU Bölgesel İş Geliştirme Forumu

SEKTÖR KURULLARI ve İŞ GELİŞTİRME KOMİSYONU Bölgesel İş Geliştirme Forumu SEKTÖR KURULLARI ve İŞ GELİŞTİRME KOMİSYONU Bölgesel İş Geliştirme Forumu 28-29 Kasım 2014 - Bursa Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şubesi, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ve

Detaylı

7. dönem çalışma raporu ÜYE TOPLANTILARI. EMO Kocaeli Şubesi

7. dönem çalışma raporu ÜYE TOPLANTILARI. EMO Kocaeli Şubesi ÜYE TOPLANTILARI 60 Gebze de Temsilcilik Ve Üye Toplantısı Gerçekleştirildi 24 Şubat 2012 7. Dönem yönetim kurulu 24 Şubat Cuma günü Gebze temsilciliği üyeleriyle bir araya geldi. Buluşmada Şube Başkanı

Detaylı

MART 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

MART 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili MART 2014 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. CHP Mersin Büyükşehir ve ilçe belediye başkan adaylarının

Detaylı

OCAK 2012 FAALİYET RAPORU. Prof.Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

OCAK 2012 FAALİYET RAPORU. Prof.Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili OCAK 2012 FAALİYET RAPORU Prof.Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Yenice Belde Belediye Başkanı Ali Kuru yu makamında ziyaret

Detaylı

KASIM 2011 FAALİYET RAPORU. Prof.Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

KASIM 2011 FAALİYET RAPORU. Prof.Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili KASIM 2011 FAALİYET RAPORU Prof.Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. CHP Genel Merkezi tarafından Bingöl ilinden sorumlu Milletvekili

Detaylı

MAYIS 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

MAYIS 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili MAYIS 2014 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Mersin/Aydıncık CHP İlçe Yönetim Kurulu ve Belediye

Detaylı

SAĞLIK KÜLTÜR ve SPOR DAİRE BAŞKANLIĞININ 2012 YILI SOSYAL FAALİYETLERİNDEN GÖRÜNTÜLER

SAĞLIK KÜLTÜR ve SPOR DAİRE BAŞKANLIĞININ 2012 YILI SOSYAL FAALİYETLERİNDEN GÖRÜNTÜLER SAĞLIK KÜLTÜR ve SPOR DAİRE BAŞKANLIĞININ 2012 YILI SOSYAL FAALİYETLERİNDEN GÖRÜNTÜLER Üniversitemiz Merkez Kütüphane Konferans Salonunda İnovasyon ve Liderlik Topluluğu tarafından gerçekleştirilen Anılarla

Detaylı

ÖZEL ÜLKEM KOLEJİ EYLÜL EKİM 2017 AYLIK BÜLTEN

ÖZEL ÜLKEM KOLEJİ EYLÜL EKİM 2017 AYLIK BÜLTEN ÖZEL ÜLKEM KOLEJİ EYLÜL EKİM 2017 AYLIK BÜLTEN KURA ÇEKİLİŞLERİ YAPILDI 2017-2018 eğitim - öğretim yılı için,anaokulu 4 yaş gruplarının kura çekilişleri yapıldı. Aylık gruplara göre kız-erkek olarak ayrılan

Detaylı

MANİSA VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI 24 ÜNCÜ VERGİ HAFTASI KUTLAMA PROGRAMI (Resimler için lütfen ilgili etkinliğe tıklayınız.)

MANİSA VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI 24 ÜNCÜ VERGİ HAFTASI KUTLAMA PROGRAMI (Resimler için lütfen ilgili etkinliğe tıklayınız.) MANİSA VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI 24 ÜNCÜ VERGİ HAFTASI KUTLAMA PROGRAMI (Resimler için lütfen ilgili etkinliğe tıklayınız.) 25 ŞUBAT 2013 Pazartesi 09.00 Atatürk Anıtına Çelenk konulması 09.30 Valilik Makamını

Detaylı

AĞUSTOS 2016 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

AĞUSTOS 2016 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili AĞUSTOS 2016 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili 1 CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Mersin/Mezitli İlçe Başkanlığı binasında yönetici

Detaylı

GERÇEKLEŞEN FAALİYETLER

GERÇEKLEŞEN FAALİYETLER Aşağı Nohutlu Mahallesi, Sakarya Caddesi, Açıkgöz Apt Kat:2 Nu:4 Web:www.yozgattb.org.tr Tel: l:(0354)2129677 Fax:(0354)2170164 email: yozgattb@tobb.org.tr GERÇEKLEŞEN FAALİYETLER Borsamızın da Katılımıyla

Detaylı

2013 EYLÜL FAALİYET RAPORU

2013 EYLÜL FAALİYET RAPORU 2013 EYLÜL FAALİYET RAPORU 06 Eylül 2013- (Hande Tibuk) Kuzey Ren-Vestfalya Ekonomi Bakanlığı ve Nrw.Invest tarafından ikinci kez Türk firmalarına Kuzey Ren-Vestfalya da gerçekleştirdikleri başarılı ve

Detaylı

SPoD İnsan Hakları Örgütlerinin Kasım Ayı Buluşmasına Katıldı. SPoD Nefret Suçları Yasa Kampanyası Platformu nun Basın Açıklamasındaydı

SPoD İnsan Hakları Örgütlerinin Kasım Ayı Buluşmasına Katıldı. SPoD Nefret Suçları Yasa Kampanyası Platformu nun Basın Açıklamasındaydı SPoD İnsan Hakları Örgütlerinin Kasım Ayı Buluşmasına Katıldı İnsan Hakları Derneği, Türkiye İnsan Hakları Vakfı, Helsinki Yurttaşlar Derneği, Af Örgütü ve Hakikat Adalet Hafıza Derneği'nin her ay düzenledikleri

Detaylı

BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR 2015 2019 STRATEJİK PLANI

BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR 2015 2019 STRATEJİK PLANI BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR BEL E D İ Y E S İ 2015 2019 STRATEJİK PLANI 2015-2019 Stratejik Pl an ı 3.4.11 Stratejik Alan 11 : Kültür ve Sosyal İşler 70 A1 Katılımcılığı Esas Alarak Balıkesir'i Kültürel Ve Sportif

Detaylı

İstanbul Feshane de gerçekleştirilen Çanakkale Tanıtım Günlerinde, Çanakkale başarılı bir şekilde tanıtıldı. Çanakkale Savaşları nın 100.

İstanbul Feshane de gerçekleştirilen Çanakkale Tanıtım Günlerinde, Çanakkale başarılı bir şekilde tanıtıldı. Çanakkale Savaşları nın 100. İstanbul Feshane de gerçekleştirilen Çanakkale Tanıtım Günlerinde, Çanakkale başarılı bir şekilde tanıtıldı. Çanakkale Savaşları nın 100. yıldönümü kapsamında Çanakkale Valiliği öncülüğünde, 2015 Koordinasyon

Detaylı

Hollanda Türkevi Topluluğu nun Ankara Ziyareti

Hollanda Türkevi Topluluğu nun Ankara Ziyareti H A B E R B Ü L T E N İ Hollanda Türkevi Topluluğu nun Ankara Ziyareti Hollanda Türkevi Topluluğu, geçtiğimiz hafta Ankara da hem yeni görevleri dolayısıyla dostları tebrik etmek, hem de gerek mevcut işbirliğinin

Detaylı

ETTOM BÜLTEN TEZ NASIL YAZILIR? EĞİTİMİ

ETTOM BÜLTEN TEZ NASIL YAZILIR? EĞİTİMİ M A R K A D E M İ B U L U Ş M A L A R I ETTOM İletişim Bilgileri ESOGÜ Meşelik Yerleşkesi 26040 Eskişehir ettom@ogu.edu.tr www.eskisehirttp.com 0 222 229 39 54 10 Ocak 2018 tarihinde Eskişehir Osmangazi

Detaylı

TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI DİYARBAKIR ŞUBESİ 17. DÖNEM ÇALIŞMA RAPORU TEMSİLCİLİKLERİMİZDEN

TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI DİYARBAKIR ŞUBESİ 17. DÖNEM ÇALIŞMA RAPORU TEMSİLCİLİKLERİMİZDEN 7 TEMSİLCİLİKLERİMİZDEN 99 7. Temsilciliklerimizden Batman İl Temsilciliği 27 Ocak 2012 tarihinde Batman Telekom İl Müdürlüğünde SMM li üyelerin katılımıyla projelerde Cat-6 Kablo kullanımına ilişkin yapılan

Detaylı

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU Yayın Tarihi :06.12.2014 Sayfası :1-16. Syf Yayın Tarihi :06.12.2013 Sayfası :10.Syf Yayın Tarihi :06.12.2014 Sayfası :7. Syf Yayın Tarihi :06.12.2014 Sayfası :1-11. Syf Yayın Tarihi :06.12.2014 Sayfası

Detaylı

qwertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq wertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq wertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq wertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq

qwertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq wertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq wertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq wertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq qwertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq wertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq wertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq wertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq Çamlıhemşin Çok Programlı wertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq Anadolu Lisesi

Detaylı

SİMAV BELEDİYE BAŞKANLIĞI KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV, YETKİ, SORUMLULUK VE ÇALIŞMA ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK

SİMAV BELEDİYE BAŞKANLIĞI KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV, YETKİ, SORUMLULUK VE ÇALIŞMA ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK SİMAV BELEDİYE BAŞKANLIĞI KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV, YETKİ, SORUMLULUK VE ÇALIŞMA ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, HUKUKİ DAYANAK AMAÇ MADDE 1 Bu Yönetmeliğin amacı,

Detaylı

Ocak-Şubat-Mart 2013 UGLA da Eğitimler ve Etkinlikler

Ocak-Şubat-Mart 2013 UGLA da Eğitimler ve Etkinlikler Ocak-Şubat-Mart 2013 UGLA da Eğitimler ve Etkinlikler 2013 yılının Ocak Şubat Mart aylarında, UGLA bünyesinde 5 farklı konuda yerel eğitimler verildi. Toplamda, akran eğitmenlerimiz ve kolaylaştırıcılarımız

Detaylı

İBRAHİM ARAP. e-posta: ibrahim.arap@deu.edu.tr Tel: +0. 232. 420 41 80 / 20620. 2004-2009 : Dokuz Eylül Üni. Sosyal Bilimler Enst.

İBRAHİM ARAP. e-posta: ibrahim.arap@deu.edu.tr Tel: +0. 232. 420 41 80 / 20620. 2004-2009 : Dokuz Eylül Üni. Sosyal Bilimler Enst. İBRAHİM ARAP e-posta: ibrahim.arap@deu.edu.tr Tel: +0. 232. 420 41 80 / 20620 KİŞİSEL BİLGİLER Uyruğu : T.C Doğum Tarihi : 01.02.1972 Doğum Yeri : Mersin Medeni Durumu : Evli ÖĞRENİM 2004-2009 : Dokuz

Detaylı

ARALIK E-BÜLTEN YIL:2018 SAYI:12 DÖNEM:1

ARALIK E-BÜLTEN YIL:2018 SAYI:12 DÖNEM:1 ARALIK E-BÜLTEN YIL:2018 SAYI:12 DÖNEM:1 SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANI VARANK SAMSUN TEKNOPARK TA Bir dizi ziyaret ve temaslar için Samsun da bulunan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Samsun Teknopark

Detaylı

Ağustos ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 45 üyeye Kapasite Raporu, 6 üyemize Ekspertiz Raporu ve 4 adette Fiili Tüketim Belgesi

Ağustos ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 45 üyeye Kapasite Raporu, 6 üyemize Ekspertiz Raporu ve 4 adette Fiili Tüketim Belgesi 1 Ağustos ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 45 üyeye Kapasite Raporu, 6 üyemize Ekspertiz Raporu ve 4 adette Fiili Tüketim Belgesi düzenlenmiştir. Yine bu zaman zarfında Odamıza 9 adet yeni üye

Detaylı

GAZİANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL OKULLARI

GAZİANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL OKULLARI GAZİANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL OKULLARI EYLÜL / 2014 ÖĞRENCİNİN Adı : Soyadı : Sınıfı : 1 EYLÜL / 2014 Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe 1 EYLÜL 2014-2015 Eğitim Öğretim yılı Öğretmen Seminerlerinin Başlaması

Detaylı

UGLA nın AÇILIŞI Türkiye den, İstanbul dan ve 14 ülkeden gençler

UGLA nın AÇILIŞI Türkiye den, İstanbul dan ve 14 ülkeden gençler UGLA nın AÇILIŞI UGLA nın yeni dönemine Türkiye den, İstanbul dan ve 14 ülkeden gençler ile başladık. Açılışa Türkiye den ve Hollanda dan ortaklarımız ve paydaşlarımız katıldı. Corio nun CEO su Gerard

Detaylı

Derece Alan Üniversite Yıl. Sanatlar Fakültesi Y. Lisans Fotoğraf Mimar Sinan Güzel Sanatlar 2011- Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Doktora

Derece Alan Üniversite Yıl. Sanatlar Fakültesi Y. Lisans Fotoğraf Mimar Sinan Güzel Sanatlar 2011- Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Doktora ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı: Nevzat Yıldırım 2. Doğum Tarihi: 02.12.1987 3. Unvanı: Öğretim Görevlisi 4. Öğrenim Durumu: Yüksek Lisans Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Fotoğraf ve Grafik Kocaeli Üniversitesi

Detaylı

ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ

ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ 24.04.2012 22.05.2012 TAPU KANUNU DEĞİŞİKLİĞİ RESMİ GAZETEDE YAYINLANDI BÖLGEMİZ EKONOMİSİNİ YAKINDAN İLGİLENDİRECEK BİR KONUDA GEÇTİĞİMİZ GÜNLERDE ÖNEMLİ BİR MESAFE ALINMIŞ

Detaylı

Genç Fikirler Kulübü. 2014-2015 Akademik Yılı Bülteni. Genç Fikirler Kulübü

Genç Fikirler Kulübü. 2014-2015 Akademik Yılı Bülteni. Genç Fikirler Kulübü 2014-2015 Akademik Yılı Bülteni 2014-2015 Akademik Yılı Bülteni OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ GENÇ FİKİRLER KULÜBÜ -2015 Akademik Yılı Bülteni İçindekiler Kulübümüz Hakkında 1 Yönetim Kurulu 2 Bülten

Detaylı

Temmuz 2013 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

Temmuz 2013 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili Temmuz 2013 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili 1 CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Mersin / Mezitli Belediye Başkanı nı ziyaret ederek

Detaylı

HAZİRAN 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ

HAZİRAN 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ HAZİRAN 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ KONYA SANAYİ ODASI FAALİYET RAPORU ÜYE TALEPLERİ Haziran ayında Odamızca; üyelerimizin talepleri doğrultusunda 48 Kapasite Raporu, 16 Ekspertiz Raporu,

Detaylı

YALOVA SMMM ODASI 2013 YILI ETKİNLİKLERİMİZ Tarihinde Sakarya SMMM Odasının Yeni Hizmet Binası açılış töreni

YALOVA SMMM ODASI 2013 YILI ETKİNLİKLERİMİZ Tarihinde Sakarya SMMM Odasının Yeni Hizmet Binası açılış töreni YALOVA SMMM ODASI 2013 YILI ETKİNLİKLERİMİZ... 05.01.2013 Tarihinde Sakarya SMMM Odasının Yeni Hizmet Binası açılış töreni 08.01.2013 SM ŞERİF ÖZTÜRK RUHSAT TÖRENİ 22.01.2013 Tarihinde Yalova SGK il Müdürlüğü'nün

Detaylı

JCI BURSA e-bülten Mart-Haziran 2015

JCI BURSA e-bülten Mart-Haziran 2015 6 Mart 2015 Resmi Kurum Ziyaretleri 6 Mart 2015 günü, JCI olarak, JCI Türkiye Başkanımız Ahmet Erhan Tanyeri ile birlikte Vali Vekili Sn. Vedat Müftüoğlu nu ve Büyükşehir Belediye Başkan vekili Sn. Atilla

Detaylı

Şebinkarahisar lı bir baba ve Rumeli göçmeni bir annenin oğlu, İlk, orta ve lise öğrenimini Özel Tarhan Koleji'nde tamamladı,

Şebinkarahisar lı bir baba ve Rumeli göçmeni bir annenin oğlu, İlk, orta ve lise öğrenimini Özel Tarhan Koleji'nde tamamladı, AHMET BAHA ÖĞÜTKEN 24.DÖNEM İSTANBUL MİLLETVEKİLİ TEŞKİLAT BAŞKAN YARDIMCISI 1961'de İstanbul, Fatih te doğdu, Şebinkarahisar lı bir baba ve Rumeli göçmeni bir annenin oğlu, İlk, orta ve lise öğrenimini

Detaylı

EKİM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

EKİM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI EKİM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI KASIM AYI FAALİYETLERİ ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİNİN KASIM AYI TOPLANTILARINDA TOPLAM 12 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE TARIMSAL

Detaylı

TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi 37. Dönem Çalışma Raporu. TEMSĠLCĠLĠK ve ÜYE TOPLANTILARI

TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi 37. Dönem Çalışma Raporu. TEMSĠLCĠLĠK ve ÜYE TOPLANTILARI TEMSĠLCĠLĠK ve ÜYE TOPLANTILARI ENEL ELEKTRONİK İŞ YERİNDE ÜYE TOPLANTISI YAPILDI ENEL Elektronik iş yerinde meslektaşlarımızla 7 Temmuz 2010 tarihinde oda çalışmalarını değerlendirmek ve İşyeri temsilcisini

Detaylı

TMMOB METALURJİ VE MALZEME MÜHENDİSLERİ ODASI

TMMOB METALURJİ VE MALZEME MÜHENDİSLERİ ODASI TMMOB METALURJİ VE MALZEME MESLEK ÖRGÜTÜ NEDİR? Siyasi partiler; ideolojik örgütlerdir. Sendikalar; ekonomik çıkarı aynı olan kişilerden oluşan sınıf temelli örgütlerdir. Meslek Odaları; Farklı sınıflardan

Detaylı

MAYIS 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ

MAYIS 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ MAYIS 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ KONYA SANAYİ ODASI FAALİYET RAPORU Üye Talepleri Mayıs ayı içerisinde üyelerimizden gelen talepler doğrultusunda 76 adet Kapasite Raporu, 14 adet Ekspertiz

Detaylı

Fethiye den 7 Kooperatif Ulaşımda Dönüşüme Katıldı

Fethiye den 7 Kooperatif Ulaşımda Dönüşüme Katıldı Fethiye den 7 Kooperatif Ulaşımda Dönüşüme Katıldı Muğla Büyükşehir Belediyesi nin il genelinde sürdürdüğü Ulaşımda Dönüşüm Projesi ne Fethiye İlçesinde faaliyet gösteren 7 kooperatif daha katıldı. Muğla

Detaylı

T.C AKDENİZ BELEDİYELER BİRLĞİ 2011 YILI ÇALIŞMA PROGRAMI

T.C AKDENİZ BELEDİYELER BİRLĞİ 2011 YILI ÇALIŞMA PROGRAMI T.C AKDENİZ BELEDİYELER BİRLĞİ 2011 YILI ÇALIŞMA PROGRAMI Akdeniz Belediyeler Birliği, üyelerine üst düzey hizmet sunan, yerel ölçekteki Reform süreçlerine ve Ülkemizin AB ile bütünleşme sürecine destek

Detaylı

SO SYAL KÜ L TÜREL FASAL İYETL ER

SO SYAL KÜ L TÜREL FASAL İYETL ER SAYFA 2 2014-20 15 SO SYAL KÜ L TÜREL FASAL İYETL ER 23-27 Kasım 2017 tarihleri arasında eğitimci yazar Alişan KAPAKLIKAYA okulumuzda bir dizi seminer programları sundu. Her biri en az iki saati bulan

Detaylı

ELECO 2005 3. Uluslar arası Elektrik, Elektronik, Aydınlatma, Otomasyon ve İletişim Fuarı. 7 11 Aralık 2005. Ziyaretçi Araştırması Özet Sonuçları

ELECO 2005 3. Uluslar arası Elektrik, Elektronik, Aydınlatma, Otomasyon ve İletişim Fuarı. 7 11 Aralık 2005. Ziyaretçi Araştırması Özet Sonuçları ELECO 2005 3. Uluslar arası Elektrik, Elektronik, Aydınlatma, Otomasyon ve İletişim Fuarı 7 11 Aralık 2005 Ziyaretçi Araştırması Özet Sonuçları TÜYAP BURSA FUARCILIK A.Ş. TÜYAP Bursa Uluslararası Fuar

Detaylı