.HASTANE AYDINLATMALARI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download ".HASTANE AYDINLATMALARI"

Transkript

1 .HASTANE AYDINLATMALARI

2 KURULUŞ ŞİRKET ÜNVANI : İKİZLER AYDINLATMA A.Ş KURULUŞU : 1982 ÇALIŞAN SAYISI : 140 ÜRETİM FAALİYETİ : Aydınlatma Armatürleri ÜRETİM YERİ : ADAPAZARI M² MERKEZ : İSTANBUL

3 SERTİFİKALAR VE STANDARTLAR

4 GİRİŞ

5 NEDEN İKİZLER AYDINLATMA?

6 HASTANE AYDINLATMA ÖZELİKLERİ

7 HASTANE AYDINLATMA ÖZELİKLERİ Hastanelerin koridor, hasta odaları, hasta koğuşları ve klinik alanlarının her biri, gerekli fonksiyonların yerine getirilmesine olanak sunacak nitelik ve nicelikte bir aydınlatma sistemiyle donatılmalıdır. Bu kapsamda tasarım limitleri ülkemizde de geçerli olan EN (TS EN ) standardı içerisinde tanımlanmaktadır. Hastane Aydınlatma Tasarımı Açısından En Temel Faktörler; Enerji Tasarrufu Ortalama Aydınlık Seviyesi Renksel Geriverim UGR (Unified Glare Rating) Uygun renk sıcaklığına sahip ışık kaynakları Armatür Verimi

8 SAĞLIK YAPILARI İÇİN UYGULAMA STANDARTLARI GENEL KULLANIMA YÖNELİK ALANLAR Em UGRL Ra BEKLEME ODASI KORİDORLAR (GÜNDÜZ) KORİDORLAR (GECE) GENEL ODALAR PERSONEL PERSONEL OFİSLERİ PERSONEL ODALARI KOĞUŞ GENEL AYDINLATMA OKUMA AYDINLATMASI TEMEL MUAYENE MUAYENE ve TEDAVİ GECE AYDINLATMASI HASTA BANYO ve TUVALETLERİ MUAYENE ODALARI GENEL GENEL AYDINLATMA MUAYENE ve TEDAVİ GÖZ MUAYENE ODALARI GENEL AYDINLATMA GÖZ (DIŞ) MUAYENE ALANI OKUMA VE GÖRME TEST PANELLERİ TARAMA ODALARI GENEL AYDINLATMA EKRANLI TARAMA DONANIMLARI NAKİL ODALARI GENEL AYDINLATMA MUAYENE ve TEDAVİ TEDAVİ ODALARI (GENEL) Em UGRL Ra DİALİZ DERMATOLOJİ ENDOSKOPİ ODALARI PANSUMAN ODALARI MEDİKAL BANYOLAR MASAJ VE RADYOTERAPİ AMELİYATHANE ALANLARI HAZIRLIK ALANLARI AMELİYATHANE YOĞUN BAKIM ÜNİTESİ GENEL AYDINLATMA TEMEL MUAYENE MUAYENE VE TEDAVİ GECE İZLEME DİŞÇİ GENEL AYDINLATMA HASTA ALANINDA OPERASYON ALANINDA DİŞ BEYAZLIĞI EŞLEŞTİRME LABORATUARLAR ve ECZANELER GENEL AYDINLATMA RENK EŞLEME ARINDIRMA ODALARI STERİLİZASYON ODALARI DEZENFEKSİYON ODALARI OTOPSİ ALANLARI ve MORGLAR GENEL ALANLAR DİSEKSİYON ve OTOPSİ MASASI

9 Kamaşma Endeksi (Unified Glare Ratio) HASTANE AYDINLATMA ÖZELİKLERİ Işıklılığın aşırı derecede yüksek olması veya ışık kaynağından yayılan ışınların direkt olarak göze gelerek rahatsız edici olarak algılanması parıltıdır. Parıltı görsel gürültü dür. İnsan gözünü rahatsız edecek düzeydeki parlaklık olarak algılanır. Parıltı kamaşmaya neden olur. KAMAŞMA İNDEX REAKSİYON Algılanmaz Farkedilebilir Kabul Edilebilir Rahatsız Edici >28. Dayanılmaz Tavsiye Edilen Limitler Çalışma Alanı En yüksek Değer (UGR) Laboratuarlar 16 Hasta odaları, Ameliyathaneler Koridorlar, Tuvaletler Otoparklar 25 Açık Mekan 28 İnsan Gözü Simülesi

10 Renksel Geriverim (Color Rendering Index) HASTANE AYDINLATMA ÖZELİKLERİ Bir ışığın renksel geriverimi, o ışığın, renkleri gerçek renklerine yakın gösterme özelliğidir. Ra 0 ile 100 arasında bir sayıyla gösterilir ve 0 dan 100 e doğru gidildikçe renksel geri verim yükselmektedir. Ra = 100 değerine sahip bir ışık kaynağı tüm renkleri, referans ışık kaynağı altındaki gibi optimal gösterir. CRI 70 CRI 90

11 Armatür Verimi (Light Output Ratio) HASTANE AYDINLATMA ÖZELİKLERİ Işık kaynağının çıplak halde dışarıya verdiği ışık şiddetinin, armatürün içine konulduğunda armatürün verdiği ışık şiddetine oranıdır. Burada çıplak ışık kaynağını, en yüksek değeri ile istenilen doğrultu ve yöne aktarmak için tasarım çok önemli bir rol oynamaktadır.

12 Enerji Tasarrufu HASTANE AYDINLATMA ÖZELİKLERİ Otomasyon kullanımı ile % 40 daha fazla tasarruf LED ışık kaynağı kullanımı Verimi yüksek ürünler kullanarak bir mekanda daha az armatür sayısı ile aynı ışık şiddeti alınması Doğru aydınlatma tasarımı yapmak (Amaca uygun aydınlatma ürünleri seçilerek mekânlara uygun bir aydınlatma tasarımı yapıldığı takdirde hem yeteri kadar aydınlatma armatürleri seçilir hem de daha fazla enerji tasarrufu sağlanmış olur. Yanlış aydınlatma tasarımı, hastaneye ekonomik zarar verebilir ve hastaların yaşam kalitesini düşürebilir.)

13 BİR HASTANE HANGİ BÖLÜMLERDEN OLUŞUR? HASTA ODALARI MUAYENE ODALARI STERİL ORTAM KORİDORLAR BEKLEME ALANLARI GÖRÜNTÜLEME ALANLARI BANYO ve TUVALETLER

14 BİR HASTANE HANGİ BÖLÜMLERDEN OLUŞUR? HASTA ODALARI Hasta odalarında konfor büyük önem taşır. Düşük UGR li ürünler ve fonksiyona yönelik kontrol çözümleri kullanılmalıdır. Klinik gereksinimler için yardımcı aydınlatma çözümlerine de gereksinim duyulur. Çoğunlukla günışığı (otomasyon) potansiyeli olan bölümlerdir. Dinamik çözümleri gibi yeni tekniklere imkan sağlar. Seçilecek aydınlatma ürünler hasta konforunu sağlamalıdır. Aydınlatma ürünü kamaşma yapmamalı ve homojen ışık dağılımı sağlamalı.

15 BİR HASTANE HANGİ BÖLÜMLERDEN OLUŞUR? HASTA ODALARI-BİZİM ÖNERDİKLERİMİZ SIVA ALTI DİFÜZÖRLÜ ARMATÜRLER Difüzörlü aydınlatma armatür çeşitlerimiz Işık geçirgenliği yüksek opal yapısı sebebiyle daha homojen ve düşük kamaşma oranına sahiptirler. IP40 Koruma sınıfında olduğundan dolayı armatür içinde toz birikintisi olmaz.

16 HASTA ODALARI-BİZİM ÖNERDİKLERİMİZ SIVA ÜSTÜ DİFÜZÖRLÜ ARMATÜRLER BİR HASTANE HANGİ BÖLÜMLERDEN OLUŞUR?

17 BİR HASTANE HANGİ BÖLÜMLERDEN OLUŞUR? HASTA ODALARI-BİZİM ÖNERDİKLERİMİZ SIVA ALTI/ÜSTÜ DİREKT-ENDİREKT ARMATÜRLER Endirekt yapısı sebebi ile ışık kaynağı gözükmediğinden dolayı kamaşma oranı düşüktür. Direkt-Endirekt model ise direk kısmı hasta muayenesinde kullanılmaktadır.

18 BİR HASTANE HANGİ BÖLÜMLERDEN OLUŞUR? MUAYENE ODALARI Muayene ve analiz durumları için hem aydınlığın niceliği hem de niteliği önemlidir. Genel olarak ihtiyaç duyulan aydınlık seviyeleri yüksektir. Yüksek CRI lı ve düşük UGR li aydınlatma çözümlerine ihtiyaç vardır. Fonksiyonel dimmerleme birçok durumda fayda sağlar.

19 BİR HASTANE HANGİ BÖLÜMLERDEN OLUŞUR? MUAYENE ODALARI-BİZİM ÖNERDİKLERİMİZ Konsept tasarım ürünlerimiz opal difüzörlü olduğundan daha homojen ışık sağlamak ile beraber farklı tasarım yapısıyla insanları hastane atmosferinde çıkarmaktadır.

20 BİR HASTANE HANGİ BÖLÜMLERDEN OLUŞUR? STERİL ORTAM (Ameliyathane-Laboratuvar-Yoğun Bakım) Ameliyathane, laboratuvar ve yoğun bakım ortamlarının steril olması gerekmektedir. Bu sebeple seçilecek aydınlatma ünitesinin toz ve kimyasal buharlara karşı korumalı olması gerekir (IP65). Renksel geri verimin iyi olması gerekir, bunun için LED'ler CRl >90 olmalı ve ışık rengi 4000 K tercih edilmelidir. Toz tutmasını engellemek ve kolay temizliği sağlamak için de temperli cam tercih edilmelidir.

21 BİR HASTANE HANGİ BÖLÜMLERDEN OLUŞUR? STERİL ODALAR-BİZİM ÖNERDİKLERİMİZ Endirekt armatürümüz de kamaşma oranı düşük olduğundan yoğun bakım odalarında tercih edilmektedir. Düz şeffafa ve arkası opal düfüzörlü olan ürünümüz homojen ve verimli ışığı sayesinde Ameliyathane ve laboratuvarlarda tercih edilmektedir.

22 BİR HASTANE HANGİ BÖLÜMLERDEN OLUŞUR? KORİDORLAR Hastanelerde koridor alanları için çok yüksek aydınlık seviyelerine ihtiyaç yoktur. Değişken bir dinamizmle kullanıldığından varlığa duyarlı otomasyon sistemlerinin kullanımı büyük önem taşımaktadır.

23 BİR HASTANE HANGİ BÖLÜMLERDEN OLUŞUR? KORİDORLAR-BİZİM ÖNERDİKLERİMİZ Koridorlarda ışık kaynağı olarak tasarım tercihine göre spot veya lineer ürün kullanımı tercih edilmelidir. Çünkü koridorlar dar ve uzun yapıya sahip olduğunda spotlar ve lineer aydınlatmalar daha belirgin ve yön gösterici olmaktadır. Acil durumlarda insanları yönlendir bilecek acil kaçış armatürleri de kullanılmalıdır.

24 BİR HASTANE HANGİ BÖLÜMLERDEN OLUŞUR? BEKLEME ALANLARI VE LOBİ Ev konforunda bir aydınlatma ihtiyacı vardır. Fonksiyonel otomasyon çözümlerinin kullanımı için uygun alanlardır. Değişken bir dinamizmle kullanılacağından varlığa ve günışığına bağlı kontrol sistemlerinin kullanımı yanında farklı tasarım aydınlatma ürünleri ortama daha sıcak bir hava verir.

25 BİR HASTANE HANGİ BÖLÜMLERDEN OLUŞUR? BEKLEME ALANLARI VE LOBİ-BİZİM ÖNERDİKLERİMİZ Hastane giriş ve lobileri gelen insanlara hastane atmosferini yaşatmamak ve kendilerini rahat his etmeleri için, gerek içi tasarım gerekse aydınlatma çok önem arz etmektedir. Aydınlatmada doğru ürün ve ışıklan hoş bir atmosfer sağlanabilir. İkizler aydınlatma olarak bu konuda kendine özgün aydınlatma tasarım ile ortamlara sıcak bir hava katmaktadır.

26 BİR HASTANE HANGİ BÖLÜMLERDEN OLUŞUR? GÖRÜNTÜLEME ALANLARI Görüntüleme alanlarında hasta konforu için doğru ürün ve ışık seçmek gerekir. Bu alanda kullanılan cihazlar hasta için korkunç olabilir. Seçilecek aydınlatma ürünü daha şık ve bakım personeli içinde uygun ışık seviyeleri oluşturacak şekilde olmalıdır.

27 GÖRÜNTÜLEME ALANLARI-BİZİM ÖNERDİKLERİMİZ BİR HASTANE HANGİ BÖLÜMLERDEN OLUŞUR?

28 BİR HASTANE HANGİ BÖLÜMLERDEN OLUŞUR? BANYO VE TUVALETLER Değişken kullanım dinamizmine sahip alanlardır. Varlığa duyarlı çözümlerin kullanılması için uygun alanlardır.

29 BİR HASTANE HANGİ BÖLÜMLERDEN OLUŞUR? BANYO VE TUVALETLER-BİZİM ÖNERDİKLERİMİZ Banyo ve Tuvaletler küçük ve nemli mekanlar olduğundan IP44 Downlıght ve spot tarzı ürünler kullanılmalıdır.

30 MERSİN ENTEGRE SAĞLIK KAMPÜSÜ BAZI REFERANSLARIMIZ

31 KARTAL LÜTFÜ KIRDAR EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ BAZI REFERANSLARIMIZ

32 ISPARTA ŞEHİR HASTANESİ BAZI REFERANSLARIMIZ

33 BALIKESİR ATATÜRK HASTANESİ BAZI REFERANSLARIMIZ

34 CHU AMİENS HOSPİTAL-FRANSA BAZI REFERANSLARIMIZ

35 KARDİYOLOJİ HASTANESİ-TÜRKMENİSTAN BAZI REFERANSLARIMIZ

36 ULUSLARARASI ÜNİVERSİTE HASTANESİ-BATUM BAZI REFERANSLARIMIZ

37 BURJEEL DAYCARE HOSPITAL-ABU DHABI BAZI REFERANSLARIMIZ

38 SAKARYA KONAK HASTANESİ BAZI REFERANSLARIMIZ

39 KERBELA EĞİTİM ARAŞTIRMA HASTANESİ-IRAK BAZI REFERANSLARIMIZ

40 BASRA RADYOTERAPİ HASTANESİ-IRAK BAZI REFERANSLARIMIZ

41 KUT EĞİTİM ARAŞTIRMA HASTANESİ-IRAK BAZI REFERANSLARIMIZ

42 CHAMBERY HOSPİTAL-FRANSA BAZI REFERANSLARIMIZ

43 LE POLE SANTE OUEST HASTANESİ - REUNION BAZI REFERANSLARIMIZ

44 CHU SUD HASTANESİ - REUNION BAZI REFERANSLARIMIZ

45 NOBO OTROBANDA HASTANESİ - CURACAO BAZI REFERANSLARIMIZ

46 AL-KINDI HASTANESİ - ÜRDÜN BAZI REFERANSLARIMIZ

47 Ikizler Lighting Girne Mah. Irmak Sok. No. F18 Maltepe Istanbul Turkey Tel: Fax: SON

DİKKAT ÇEKİCİ BİR AYDINLATMA KÜLTÜRÜ

DİKKAT ÇEKİCİ BİR AYDINLATMA KÜLTÜRÜ DİKKAT ÇEKİCİ BİR AYDINLATMA KÜLTÜRÜ HOŞGELDİN LED AYDINLATMADA SEÇİM ÖZGÜRLÜĞÜ YENİBİR ÇAĞ Aydınlatma çözümlerinde gelişmiş ürün serisi, SIMON LED. AYDINLATMA PROJELERİNİZDE YEPYENİ BİR BAKIŞ AÇISI Downlightlar

Detaylı

ENDÜSTRİYEL TESİSLERDE VERİMLİ AYDINLATMA TEKNİĞİ DEĞERLENDİRME KRITERLERİ

ENDÜSTRİYEL TESİSLERDE VERİMLİ AYDINLATMA TEKNİĞİ DEĞERLENDİRME KRITERLERİ ENDÜSTRİYEL TESİSLERDE VERİMLİ AYDINLATMA TEKNİĞİ DEĞERLENDİRME KRITERLERİ Nezih YAPAR / Asuman ÇALIŞKAN Trilux Aydınlatma - Sisel Müh. Elektronik San.ve Tic. A.Ş. Yukarı Dudullu Barbaros Cad. Kutup Sok.

Detaylı

Hastanelerde LED Aydınlatma Çözümleri

Hastanelerde LED Aydınlatma Çözümleri Hastanelerde LED Aydınlatma Çözümleri Dinlendirici çözümlerle, maksimum enerji tasarrufu, düşük bakım maliyetleri Konforlu Mevcut manyetik balastlı floresan lambaların 50hz lik stroboskobik kırpışma sebebiyle

Detaylı

LED Projektör. GigaTera. LED Aydınlatma beyond light 1

LED Projektör. GigaTera. LED Aydınlatma beyond light 1 LED Projektör LED Aydınlatma 2017-2018 beyond light 1 İçindekiler Ürünler Açık / Kapalı Saha Aydınlatma WAPA... 8 Geniş Saha Aydınlatma MAHA... 12 SUMA... 16 Stadyum Aydınlatma SUFA-A... 20 SUFA-X...

Detaylı

UYGUN DEĞİLSE YAPILACAK FAALİYET. Bildirim

UYGUN DEĞİLSE YAPILACAK FAALİYET. Bildirim T.C ÇANAKKALE ONSEKİZMART ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA HASTANESİ BİNA TURU KONTROL VE İYİLEŞTİRME FAALİYETLERİ FORMU KODU: YÖN.FR.14 YAYINLAMA TARİHİ: 21.04.2014 REVİZYON TARİHİ: 00 REVİZYON NO:

Detaylı

ENDÜSTRİYEL TESİSLERDE AYDINLATMA UYGULAMALARI

ENDÜSTRİYEL TESİSLERDE AYDINLATMA UYGULAMALARI ENDÜSTRİYEL TESİSLERDE AYDINLATMA UYGULAMALARI Tuba BOSTANCI BASKAN Türk Philips Tic. A.Ş. Saray mah. Dr.Adnan Büyükdeniz Cad. No:13, Ümraniye, İstanbul. Tel: 0-216-636 18 62 Faks: 0-216-636 18 35 e-mail:

Detaylı

VESTEL CITY: TASARIMIN HAYAT BULDUĞU YER

VESTEL CITY: TASARIMIN HAYAT BULDUĞU YER LED AYDINLATMA UYGULAMA ALANLARI 2014 1 2 VESTEL CITY: TASARIMIN HAYAT BULDUĞU YER YAPACAKSAN EN İYİSİNİ YAP, GİDECEKSEN EN UZAĞA GİT, ÇIKACAKSAN EN YÜKSEĞE ÇIK, OLACAKSAN EN GÜÇLÜSÜ OL. Ahmet Nazif ZORLU

Detaylı

LED AYDINLATMA OFİS ÇÖZÜMLERİ 2014

LED AYDINLATMA OFİS ÇÖZÜMLERİ 2014 LED AYDINLATMA OFİS ÇÖZÜMLERİ 2014 Ofislerde %80 e varan enerji tasarrufu! Günümüzde ofis ortamlarında çok zaman geçirilmektedir ve bir ofis ortamında çalışanların verimi, ortamın konforu ile doğru orantılıdır.

Detaylı

www.asyatrafik.com.tr

www.asyatrafik.com.tr 2 2016 www.asyatrafik.com.tr ÜRÜN KATALOĞU 2016 Hakkımızda Luxtra LED li Aydınlatma Armatürleri; Türk mühendisler tarafından tasarlanıp, Türkiye de yüksek kalite standartlarında üretilmektedir. Ürünlerimiz,

Detaylı

luxtra www.asyatrafik.com.tr Luxtra rkasıdır

luxtra www.asyatrafik.com.tr Luxtra rkasıdır luxtra 2 Luxtra bir Asy a Trafik Sinyali zas yon ma rkasıdır. 2014 www.asyatrafik.com.tr ÜRÜN KATALOĞU 2014 LUXTRA LED Aydınlatma Sistemleri Hakkımızda Luxtra LED li Aydınlatma Armatürleri; Türk mühendisler

Detaylı

LED Lİ AYDINLATMA ARMATÜRLERİ VE LAMBALARININ FOTOMETRİK TESTLERİ: BÜTÜNLEŞTİRME KÜRESİ ve GONYOFOTOMETRE

LED Lİ AYDINLATMA ARMATÜRLERİ VE LAMBALARININ FOTOMETRİK TESTLERİ: BÜTÜNLEŞTİRME KÜRESİ ve GONYOFOTOMETRE LED Lİ AYDINLATMA ARMATÜRLERİ VE LAMBALARININ FOTOMETRİK TESTLERİ: BÜTÜNLEŞTİRME KÜRESİ ve GONYOFOTOMETRE Burcu Suzan ALSAÇ VESTEL Elektronik Sanayi ve Ticaret A.Ş. burcu.alsac@vestel.com.tr ÖZET Aydınlatmanın

Detaylı

KIRKLARELİ İLİ KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ BABAESKİ DEVLET HASTANESİ

KIRKLARELİ İLİ KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ BABAESKİ DEVLET HASTANESİ KIRKLARELİ İLİ KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ BABAESKİ DEVLET HASTANESİ ÖZGEÇMİŞ 1961 tarihinde 10 yataklı Sağlık Merkezi olarak hizmete başlayan kurumumuz 1974 yılında 25 yataklı Sağlık Merkezi

Detaylı

LED Aydınlatma Ofis Çözümleri

LED Aydınlatma Ofis Çözümleri LED Aydınlatma Ofis Çözümleri 1 Ofislerde %80 e varan enerji tasarrufu! Günümüzde ofis ortamlarında çok zaman geçirilmektedir ve bir ofis ortamında çalışanların verimi, ortamın konforu ile doğru orantılıdır.

Detaylı

Endüstriyel Tesis Aydınlatması

Endüstriyel Tesis Aydınlatması Endüstriyel Tesis Aydınlatması Endüstriyel Tesisler ve YÜKSEK TAVANLI MEKANLAR için Aydınlatma Armatürü ? neden DIALux PREMIUM PARTNERSHIP 2011 yılından beri Dialux Premium partneri HIZLI PROTOTIP VE TASARIM

Detaylı

Luxtra bir Asya Trafik A.Ş. markasıdır

Luxtra bir Asya Trafik A.Ş. markasıdır Luxtra bir Asya Trafik A.Ş. markasıdır. 2 2018 www.asyatrafik.com.tr ÜRÜN KATALOĞU 2018 Hakkımızda Luxtra LED li Aydınlatma Armatürleri; Türk mühendisler tarafından tasarlanıp, Türkiye de yüksek kalite

Detaylı

acrux özelleştirilebilen aydınlatma armatürlü akustik paneller tasarım BCN DESIGNSTUDIO

acrux özelleştirilebilen aydınlatma armatürlü akustik paneller tasarım BCN DESIGNSTUDIO acrux özelleştirilebilen aydınlatma armatürlü akustik paneller tasarım BCN DESIGNSTUDIO 2 acrux acrux 1 fikir & konsept 2 paneller 3 uygulama 4 detaylar içerik 3 1 özelleştirilebilen aydınlatma armatürlü

Detaylı

Mağazalar için LED Aydınlatma Çözümleri Estetik çözümler, maksimum enerji tasarrufu, düşük bakım maliyetleri

Mağazalar için LED Aydınlatma Çözümleri Estetik çözümler, maksimum enerji tasarrufu, düşük bakım maliyetleri Mağazalar için LED Aydınlatma Çözümleri Estetik çözümler, maksimum enerji tasarrufu, düşük bakım maliyetleri Etkileyici Büyük yatırımlarla oluşturulan mağazalarınızda sergilediğiniz ürünlerinizin doğru

Detaylı

Acil Aydınlatma Kullanım Kılavuzu

Acil Aydınlatma Kullanım Kılavuzu Acil Aydınlatma Kullanım Kılavuzu Acil Aydınlatma Sistemi Acil Aydınlatma Sistemi Şehir şebekesi veya benzeri bir dış elektrik beslemesinin arıza sebepli kesilmesi, yangın - deprem gibi sebeplerle bina

Detaylı

L O O P L O O K B O O K

L O O P L O O K B O O K L O O P L O O K B O O K I Ş I Ğ I N H A F I F L I Ğ I Hafif ve zarif Dairesek şekli ile Loop, ofislere bir tazelik ve dinamizm getirmesinin yanı sıra, optimum ışık kalitesini de sağlar. Loop'un ışığı,

Detaylı

Akaryakıt İstasyonları LED Aydınlatma Çözümleri

Akaryakıt İstasyonları LED Aydınlatma Çözümleri Akaryakıt İstasyonları LED Aydınlatma Çözümleri Maksimum enerji tasarrufu ve satışta pozitif etki Doğru Aydınlatma Doğru aydınlatma tekniği uygulanan satış alanlarında, ışık konforu, güvenlik hissi ve

Detaylı

acrux özelleştirilebilen aydınlatma armatürlü akustik paneller tasarım BCN DESIGNSTUDIO

acrux özelleştirilebilen aydınlatma armatürlü akustik paneller tasarım BCN DESIGNSTUDIO özelleştirilebilen aydınlatma armatürlü akustik paneller tasarım BCN DESIGNSTUDIO 1 fikir & konsept 2 paneller 3 uygulama 4 detaylar içerik 2 3 1 özelleştirilebilen aydınlatma armatürlü akustik paneller

Detaylı

AYDINLATMA TÜRLERİ 1

AYDINLATMA TÜRLERİ 1 1 AYDINLATMA TÜRLERİ Aydınlatma Türleri Işık Kökeni Bakımından Aydınlatma Türleri Doğal Aydınlatma Suni Aydınlatma Aydınlatılan Yere Göre Aydınlatma Türleri İç Aydınlatma Dış Aydınlatma Amacı Bakımından

Detaylı

CoreLine Wall-mounted LED için doğru seçenek

CoreLine Wall-mounted LED için doğru seçenek Lighting CoreLine Wall-mounted LED için doğru seçenek CoreLine Wall-mounted İster yeni bir bina için isterse mevcut bir alanın yenilenmesi için olsun, müşteriler kaliteli ışık sunan ve enerji ve bakım

Detaylı

MEDİKAL LAMBALAR. En zorlu tedavilere ışık tutuyoruz. Birlikte daha iyiyiz. MEDİKAL LAMBALAR

MEDİKAL LAMBALAR. En zorlu tedavilere ışık tutuyoruz. Birlikte daha iyiyiz. MEDİKAL LAMBALAR MEDİKAL LAMBALAR MEDİKAL LAMBALAR Birlikte daha iyiyiz. En zorlu tedavilere ışık tutuyoruz. AMELİYATHANE TAVAN LAMBALARI IP 5 4 < DUO LED CC DUO LED X1 DUO LED X2 DUO LED X3 S.K.: 22.1001 S.K.: 22.1002

Detaylı

HASTANE AYDINLATMA SİSTEMLERİNDE; VERİMLİLİK, TASARRUF, KONFOR VE PERFORMANS

HASTANE AYDINLATMA SİSTEMLERİNDE; VERİMLİLİK, TASARRUF, KONFOR VE PERFORMANS HASTANE AYDINLATMA SİSTEMLERİNDE; VERİMLİLİK, TASARRUF, KONFOR VE PERFORMANS Serhat ÖZENÇ Arif KÜNAR serhat.ozenc@vendeka.com.tr akunar@gmail.com ÖZET 2013 yılında Türkiye de 10 yıldan eski hastane yapılarındaki

Detaylı

AYDINLATMA UZMANLIĞI ENERJİ VERİMLİLİĞİ YARATAN ÇÖZÜMLER

AYDINLATMA UZMANLIĞI ENERJİ VERİMLİLİĞİ YARATAN ÇÖZÜMLER AYDINLATMA UZMANLIĞI ENERJİ VERİMLİLİĞİ YARATAN ÇÖZÜMLER Bugüne kadar geliştirdiğimiz ve sektöre sunduğumuz akıllı kontrol sistemleri ile entegre, inovatif aydınlatma çözümlerimiz, yüzlerce projede verimli,

Detaylı

CoreLine Wall-mounted LED için doğru seçenek

CoreLine Wall-mounted LED için doğru seçenek Lighting CoreLine Wall-mounted LED için doğru seçenek CoreLine Wall-mounted İster yeni bir bina için isterse mevcut bir alanın yenilenmesi için olsun, müşteriler kaliteli ışık sunan ve enerji ve bakım

Detaylı

CoreLine Wall-mounted LED için doğru seçenek

CoreLine Wall-mounted LED için doğru seçenek Lighting CoreLine Wall-mounted LED için doğru seçenek CoreLine Wall-mounted İster yeni bir bina için isterse mevcut bir alanın yenilenmesi için olsun, müşteriler kaliteli ışık sunan ve enerji ve bakım

Detaylı

ve miktarı hesaplanır.

ve miktarı hesaplanır. 1 AYDINLATMA HESABI Her bir mekan için Aydınlatma Hesabı Kullanım şekline, Alanına, Geometrisine ve Gerekli aydınlık düzeyine uygun şekilde yapılır. Hesaplamadan çıkan sonuca göre İstenilen armatürden

Detaylı

Sizin için düşündük, DAHA YAŞANABİLİR BİR İÇİN... tasarladık, uyguladık. Fermada bir YMB markasıdır.

Sizin için düşündük, DAHA YAŞANABİLİR BİR İÇİN... tasarladık, uyguladık. Fermada bir YMB markasıdır. www.fermada.com.tr DAHA YAŞANABİLİR BİR İÇİN... Sizin için düşündük, tasarladık, uyguladık Fermada bir YMB markasıdır. YMB Teknolojik Ürünler Pazarlama San. Tic. A.Ş., A Grup bünyesindeki özgün ürünlerin

Detaylı

>> >> >> >> >> >> >> >> >> >> >> >>

>> >> >> >> >> >> >> >> >> >> >> >> LED'ler (Light Emitting Diode), adından da anlaşılabileceği gibi elektriksel enerjiyi ışık enerjisine dönüştüren yarı iletken diyotlardır. LED lere gelen elektrik akımı bildiğimiz ampuller gibi akkor hale

Detaylı

CoreLine Wall-mounted LED için doğru seçenek

CoreLine Wall-mounted LED için doğru seçenek Lighting CoreLine Wall-mounted LED için doğru seçenek CoreLine Wall-mounted İster yeni bir bina için isterse mevcut bir alanın yenilenmesi için olsun, müşteriler kaliteli ışık sunan ve enerji ve bakım

Detaylı

PRATİKTE AYDINLATMA KAVRAMLARI VE TERİMLERİ

PRATİKTE AYDINLATMA KAVRAMLARI VE TERİMLERİ İSO ATMK - AGİD Sektör Toplantısı PRATİKTE AYDINLATMA KAVRAMLARI VE TERİMLERİ A.Kamuran TÜRKOĞLU, Kevork BENLİOĞLU, Tuba BASKAN 23.06.2011 1 İÇERİK 1. Işık Şiddeti - Kandela 2. Işık Akısı - Lümen 3. Aydınlık

Detaylı

LuxSpace, sıva altı yüksek verimlilik, görsel konfor ve şık tasarım

LuxSpace, sıva altı yüksek verimlilik, görsel konfor ve şık tasarım Lighting LuxSpace, sıva altı yüksek verimlilik, görsel konfor ve şık tasarım LuxSpace Mini, recessed Müşteriler kendi kaynaklarını optimize etmek istiyor, bu da yalnızca işletme maliyetlerini değil (enerji

Detaylı

Of is Aydınlatma Çözümleri

Of is Aydınlatma Çözümleri Of is Aydınlatma Çözümleri Ofisinizi ışıkla yenileyin Philips ofis aydınlatma çözümleri ile sadece iyi bir aydınlatma ürünü almakla kalmayıp, aydınlatmadaki yeniliklerden faydalanarak çalışma ortamınıza

Detaylı

KAMU YAPILARINDA ÖZEL HİZMETLER:

KAMU YAPILARINDA ÖZEL HİZMETLER: KAMU YAPILARINDA ÖZEL HİZMETLER: SAĞLIK KAMPUSLARINDA HİZMET ALANLARININ TASARIMA ETKİLERİ Ömer Ünlü Mimar / Genel Koordinatör Sağlık Sektöründe Kamu Özel Ortaklığı, Yeni Vizyon ve Şehir Hastaneleri Kongresi

Detaylı

İSTANBUL YENİ HAVALİMANI

İSTANBUL YENİ HAVALİMANI İSTANBUL YENİ HAVALİMANI LED AYDINLATMA 2017 www.fermada.com.tr Fermada bir YMB markasıdır. YMB Teknolojik Ürünler Pazarlama San. Tic. A.Ş., A Grup bünyesindeki özgün ürünlerin pazarlanması ve çeşitli

Detaylı

ENDÜSTRİYEL LED AYDINLATMA. Benzin istasyonları. Birçok uygulama için yenilikçi LED teknolojisi

ENDÜSTRİYEL LED AYDINLATMA. Benzin istasyonları. Birçok uygulama için yenilikçi LED teknolojisi ENDÜSTRİYEL LED AYDINLATMA Benzin istasyonları Birçok uygulama için yenilikçi LED teknolojisi Birçok uygulama için modüler HELLA LED teknolojisi OFİS İç Aydınlatma LED panel aydınlatması Farklı tavan türleri

Detaylı

Kompakt Gaz Deşarj Ampuller

Kompakt Gaz Deşarj Ampuller MASTER SDW-TG Mini White SON Kompakt Gaz Deşarj ler B A : Küçük, açık armatürlerde kullanılmak üzere MASTER Colour CDM-T ampullerin etrafında tasarlanmış yüksek verimli sıcak renkli deşarj ampuller Özellikleri:

Detaylı

ENDÜSTRİYEL TESİSLERDE LED AYDINLATMA ÇÖZÜMLERİ

ENDÜSTRİYEL TESİSLERDE LED AYDINLATMA ÇÖZÜMLERİ ENDÜSTRİYEL TESİSLERDE LED AYDINLATMA ÇÖZÜMLERİ Yalçın AKBAY,Fuat ARDIÇ EAE AYDINLATMA A.Ş İkitelli O.S.B Eski Turgut Özal Cad. No:20 Başakşehir/ İSTANBUL TÜRKİYE Tel: +90 212 413 21 00 yakbay@eae.com.tr,

Detaylı

Gerçek ışık hattı - zarif, enerji verimli ve ofis aydınlatma normlarıyla uyumlu

Gerçek ışık hattı - zarif, enerji verimli ve ofis aydınlatma normlarıyla uyumlu Lighting Gerçek ışık hattı - zarif, enerji verimli ve ofis normlarıyla uyumlu TrueLine, yüzeye montaj Mimarlar üzerinde çalıştıkları yerlerin iç mimarisine uygun çözümlerine ihtiyaç duyuyor. Zarif bir

Detaylı

Dräger Polaris 600 Ameliyat Lambaları

Dräger Polaris 600 Ameliyat Lambaları Dräger Polaris 600 Ameliyat Lambaları Ameliyathane lambamız, üstün teknoloji ürünüdür: Dräger Polaris 600, sezgisel kontrolleri ve çok yönlü konfigürasyon seçenekleri ile hayatınızı oldukça kolaylaştırır.

Detaylı

CoreLine Downlight LED için açık tercih

CoreLine Downlight LED için açık tercih Lighting CoreLine Downlight LED için açık tercih CoreLine Downlight CoreLine Downlight sıva altı armatür serisi, CFL-ni/CFL-i tabanlı downlight armatürlerinin yerini almak üzere tasarlanmıştır. Bunların

Detaylı

Kesintisiz aydınlatma

Kesintisiz aydınlatma Kesintisiz aydınlatma Kesintisiz aydınlatma... Süpermarket ve endüstriyel sektörde genel aydınlatmada ekonomik çözümler sunar. Sarkıt ve yüzeye montaj seçenekleri ile kullanıcıya kolaylık sağlar. 5 Aydınlatmada

Detaylı

Aydınlatma Otomasyonu LED Aydınlatma Çözümleri Akıllı uygulamalarla maksimum enerji tasarrufu

Aydınlatma Otomasyonu LED Aydınlatma Çözümleri Akıllı uygulamalarla maksimum enerji tasarrufu Aydınlatma Otomasyonu LED Aydınlatma Çözümleri Akıllı uygulamalarla maksimum enerji tasarrufu DALI Merkezi Kontrol Sistemi DALI aydınlatma kontrol uygulaması armatürlerin merkezi olarak tekil veya grup

Detaylı

GÖZÜ YÜKSEKLERDE OLANLARA...

GÖZÜ YÜKSEKLERDE OLANLARA... GÖZÜ YÜKSEKLERDE OLANLARA... SRound SRound EAE Aydınlatma, endüstriyel aydınlatma alanında yeni nesil ledli armatürü SRound'u sunuyor. Tek noktadan montaj edilerek daha hızlı devreye alınabilen SRound,

Detaylı

ÜRÜN KATALOĞU. Sanayi Tipi Led Aydınlatma Çözümleri NAKLİYE VE MONTAJ HİZMETLERİ

ÜRÜN KATALOĞU. Sanayi Tipi Led Aydınlatma Çözümleri NAKLİYE VE MONTAJ HİZMETLERİ Sanayi Tipi Led Aydınlatma Çözümleri MAKSİMUM KALİTE VE HİZMET ANLAYIŞI VERİMLİ VE EKONOMİK AYDINLATMA İÇİN ARGE NAKLİYE VE MONTAJ HİZMETLERİ ÜRÜN KATALOĞU ÜRÜN KATALOĞU ÜRÜN KATALOĞU İçindekiler 1-Yüksek

Detaylı

Yoğun ışık / Intense light 30-36 -40 Büyük objelerin etkin aydınlatılması veya ürün grubunun vurgulanması.

Yoğun ışık / Intense light 30-36 -40 Büyük objelerin etkin aydınlatılması veya ürün grubunun vurgulanması. SOLO Yüksek verimli / Highly efficient Daha yüksek verim ve homojen ışık dağılımı sağlar. Işığın çıkış açısının daha iyi kontrolünü sağlar. Ensures more uniform light distribution and higher efficiency.

Detaylı

GÖZÜ YÜKSEKLERDE OLANLARA...

GÖZÜ YÜKSEKLERDE OLANLARA... GÖZÜ YÜKSEKLERDE OLANLARA... SRound SRound EAE Aydınlatma, endüstriyel aydınlatma alanında yeni nesil ledli armatürü SRound'u sunuyor. Tek noktadan montaj edilerek daha hızlı devreye alınabilen SRound,

Detaylı

YÜKSEK TAVAN ARMATÜRLERİ GALAKSI ALÜMİNYUM GÖVDE ARMATÜR. 60x60 SIVA ÜSTÜ VE SIVA ALTI ARMATÜRLER DEKO DEKORATİF ARMATÜRLER BELGELERİMİZ

YÜKSEK TAVAN ARMATÜRLERİ GALAKSI ALÜMİNYUM GÖVDE ARMATÜR. 60x60 SIVA ÜSTÜ VE SIVA ALTI ARMATÜRLER DEKO DEKORATİF ARMATÜRLER BELGELERİMİZ AydınlatmaSistemleri LightingSystems ISO 9001-2008 YÜKSEK TAVAN ARMATÜRLERİ GALAKSI ALÜMİNYUM GÖVDE ARMATÜR 60x60 SIVA ÜSTÜ VE SIVA ALTI ARMATÜRLER DEKO DEKORATİF ARMATÜRLER BELGELERİMİZ İÇİNDEKİLER ALÜMİNYUM

Detaylı

LED aydınlatma uygulamaları artık daha fazla görülmektedir. LED teknolojilerin üretim maliyetlerinde önemli bir azalma gerçekleşmekte ve bu da LED

LED aydınlatma uygulamaları artık daha fazla görülmektedir. LED teknolojilerin üretim maliyetlerinde önemli bir azalma gerçekleşmekte ve bu da LED www.fluminens.com LED aydınlatma uygulamaları artık daha fazla görülmektedir. LED teknolojilerin üretim maliyetlerinde önemli bir azalma gerçekleşmekte ve bu da LED aydınlatmayı ticari olarak göz ardı

Detaylı

GreenSpace yüksek verimlilik sunan dayanıklı LED çözümü

GreenSpace yüksek verimlilik sunan dayanıklı LED çözümü Lighting GreenSpace yüksek verimlilik sunan dayanıklı LED çözümü GreenSpace Müşteriler, başlangıç yatırımları ile sistemin kullanım ömrü boyunca oluşacak maliyetler arasında ideal bir denge bulmak ister.

Detaylı

>> Endüstriyel Aydınlatmalar

>> Endüstriyel Aydınlatmalar Tube Line Çok Amaçlı Aydınlatma 50cm den 400cm ye kadar istenilen ölçüde üretilebilen Tube Line koridor, dar ve geniş alanlar, tezgah üstleri gibi iç mekan aydınlatma ihtiyaçlarının yanı sıra bina dışı

Detaylı

OFİSLERİN AYDINLATMALARI ÜZERİNE BİR İNCELEME: A TASARIM MİMARLIK OFİSİ ÖRNEĞİ

OFİSLERİN AYDINLATMALARI ÜZERİNE BİR İNCELEME: A TASARIM MİMARLIK OFİSİ ÖRNEĞİ OFİSLERİN AYDINLATMALARI ÜZERİNE BİR İNCELEME: A TASARIM MİMARLIK OFİSİ ÖRNEĞİ Aslı ER AKAN 1 Semra ARSLAN SELÇUK 2 1,2 Mimarlık Bölümü Mimarlık Fakültesi Orta Doğu Teknik Üniversitesi, 06531, Ankara 1

Detaylı

Hemş.Dilek ZENCİROĞLU. Dr.Erhan KABASAKAL

Hemş.Dilek ZENCİROĞLU. Dr.Erhan KABASAKAL Dr.Erhan KABASAKAL Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Sağlık Hizmet Standartları Daire Başkanlığı Hastane Enfeksiyonları Sorumlusu erhan.kabasakal@saglik.gov.tr Hemş.Dilek ZENCİROĞLU Dezenfeksiyon Antisepsi

Detaylı

ÖZEL YALOVA HASTANESİ KİŞİSEL KORUYUCU EKİPMANLARIN BÖLÜMLERE GÖRE KULLANIM PLANI KİŞİSEL KORUYUCU EKİPMAN KULLANIM ALANLARI DAHİLİ BRANŞLAR

ÖZEL YALOVA HASTANESİ KİŞİSEL KORUYUCU EKİPMANLARIN BÖLÜMLERE GÖRE KULLANIM PLANI KİŞİSEL KORUYUCU EKİPMAN KULLANIM ALANLARI DAHİLİ BRANŞLAR LARIN DAHİLİ BRANŞLAR Steril olmayan eldiven Steril eldiven Bariyerli eldiven -Her iki yatak arasında bir adet olacak biçimde - Pansuman ya da invaziv işlem odaları -Doktor odaları -Hemşire ilaç hazırlama

Detaylı

TrueLine, sarkıt - Doğru ışık hattı: Zarif, enerji verimli ve ofis aydınlatma normlarıyla uyumlu

TrueLine, sarkıt - Doğru ışık hattı: Zarif, enerji verimli ve ofis aydınlatma normlarıyla uyumlu Lighting TrueLine, sarkıt - Doğru ışık hattı: Zarif, enerji verimli ve ofis aydınlatma normlarıyla uyumlu TrueLine, askılı Mimarlar üzerinde çalıştıkları yerlerin iç mimarisine uygun aydınlatma çözümlerine

Detaylı

Ofis Aydınlatma. Profesyonel İç Mekan Aydınlatma Armatürleri Quatro Flat 27

Ofis Aydınlatma. Profesyonel İç Mekan Aydınlatma Armatürleri Quatro Flat 27 Profesyonel İç Mekan Aydınlatma Armatürleri Ofisler, devlet daireleri, hastaneler, bankalar, eğitim kurumları gibi yoğun çalışma hayatının olduğu alanlarda aydınlatmanın standartlara uygun yapılması ve

Detaylı

Entegre Soğutma elemanları yukarıdan hafif soğutma

Entegre Soğutma elemanları yukarıdan hafif soğutma OWAconstruct Entegre Soğutma elemanları yukarıdan hafif soğutma OWAcoustic tavanlarını soğutma elemanlarıyla birleştirmenin yararları: DIN 1946 bölüm 2 koşulları sağlanır. hava akımı yok çok sessiz Kolay

Detaylı

FİYAT LİSTESİ 2017/2

FİYAT LİSTESİ 2017/2 FİYAT LİSTESİ 17/2 ÇALIŞKAN LED ELEKTRiK S A N A Y İ V E T İ C A R E T L T D. Ş T İ. Firmamız Ordu da 33 Yıllık Deneyim Ve Alanında Eğitimli Kadrosu İle Modern Aydınlatma, Elektrik Proje, Taahhüt Ve Bakım

Detaylı

BAR Dış aydınlatma aygıtları / Outdoor luminaires BAR 65

BAR Dış aydınlatma aygıtları / Outdoor luminaires BAR 65 BAR Dış aydınlatma aygıtları / Outdoor luminaires BAR 65 264 BAR Dış aydınlatma aygıtları / Outdoor luminaires BAR 65 12 18 30 40 42-2 22 36 41 41-7 Elektrostatik toz boyalı Alüminyum profil gövde Alüminyum

Detaylı

HID Ampuller. Master City CDO/CosmoPolis CPO MASTER CosmoPolis CPO-T White. 9 Ağustos Uygulama alanları:

HID Ampuller. Master City CDO/CosmoPolis CPO MASTER CosmoPolis CPO-T White. 9 Ağustos Uygulama alanları: MASTER CosmoPolis CPO-T White HID ler B A : Şeffaf tüplü seramik deşarj tüplü, yüksek verimli ve kompakt dış aydınlatma ampulü Özellikleri: Yüksek verimlilik ve düşük kayıplar ile çevre dostu. Bu sayede

Detaylı

GRID. Ankastre aygıtlar / Recessed luminaires

GRID. Ankastre aygıtlar / Recessed luminaires 272 GRID Genel aydınlatma istenen her türlü mekan için bir çözüm olarak geliştirilen GRID ailesi, yüksek verimli LED çiplerin yanı sıra, 35W metal halide lambalı versiyonları ile de kullanılabiliyor. Tekli,

Detaylı

TrueLine, sarkıt - Doğru ışık hattı: Zarif, enerji verimli ve ofis aydınlatma normlarıyla uyumlu

TrueLine, sarkıt - Doğru ışık hattı: Zarif, enerji verimli ve ofis aydınlatma normlarıyla uyumlu Lighting TrueLine, sarkıt - Doğru ışık hattı: Zarif, enerji verimli ve ofis aydınlatma normlarıyla uyumlu TrueLine, askılı Mimarlar üzerinde çalıştıkları yerlerin iç mimarisine uygun aydınlatma çözümlerine

Detaylı

OptiVision LED gen2 akıllı alan ve eğlence amaçlı spor alan aydınlatmasında yeni bir çağ

OptiVision LED gen2 akıllı alan ve eğlence amaçlı spor alan aydınlatmasında yeni bir çağ Lighting akıllı alan ve eğlence amaçlı spor alan aydınlatmasında yeni bir çağ Yüksek verimli LED teknolojisinde son nokta olan Philips projektörlü aydınlatma sistemi en basitinden en karmaşık alana ve

Detaylı

TrueLine, sarkıt - Doğru ışık hattı: Zarif, enerji verimli ve ofis aydınlatma normlarıyla uyumlu

TrueLine, sarkıt - Doğru ışık hattı: Zarif, enerji verimli ve ofis aydınlatma normlarıyla uyumlu Lighting TrueLine, sarkıt - Doğru ışık hattı: Zarif, enerji verimli ve ofis aydınlatma normlarıyla uyumlu TrueLine, askılı Mimarlar üzerinde çalıştıkları yerlerin iç mimarisine uygun aydınlatma çözümlerine

Detaylı

CromaStreet. Çağdaş aydınlatma tarzı... LED LEDLine DecoPendant CromaDown WallWasher CromaStreet

CromaStreet. Çağdaş aydınlatma tarzı... LED LEDLine DecoPendant CromaDown WallWasher CromaStreet CromaStreet 24.3Cadde - Sokak Aydınlatma Ürünleri Kataloğu TR LED LEDLine DecoPendant CromaDown WallWasher CromaStreet CromaFloor AquaCroma CromaGardena CromaBollard LEDCell Elektronik FiberOptik Çağdaş

Detaylı

US AYDINLATMA ÜRÜN KATALOĞU. www.usaydinlatma.com

US AYDINLATMA ÜRÜN KATALOĞU. www.usaydinlatma.com US AYDINLATMA ÜRÜN KATALOĞU www.usaydinlatma.com US AYDINLATMA Toplamda 10 yılı aşkın sektörel deneyimi, en güncel çözümleri üretebilme esnekliği ve müşteri odaklı projelendirme anlayışıyla,yenilenen aydınlatma

Detaylı

KENTSEL LED AYDINLATMA ELEMANLARI

KENTSEL LED AYDINLATMA ELEMANLARI KENTSEL LED AYDINLATMA ELEMANLARI H A K K I M I Z D A Son yıllarda gelişen ve günümüzde kullanım alanları oldukça artan aydınlatma teknolojisi; LED aydınlatma sistemleridir. Düşük enerji kullanarak uzun

Detaylı

GÖZÜ YÜKSEKLERDE OLANLARA...

GÖZÜ YÜKSEKLERDE OLANLARA... GÖZÜ YÜKSEKLERDE OLANLARA... SRound SRound SRound, (@70 0 C'de) 60.000 saati aşan armatür ömrü sayesinde flouresanlı armatürlere nazaran 2 kat, metal halideli armatürlere nazaran 6 kat daha uzun ömürlüdür.

Detaylı

KENTSEL LED AYDINLATMA ELEMANLARI

KENTSEL LED AYDINLATMA ELEMANLARI KENTSEL LED AYDINLATMA ELEMANLARI H A K K I M I Z D A Son yıllarda gelişen ve günümüzde kullanım alanları oldukça artan aydınlatma teknolojisi; LED aydınlatma sistemleridir. Düşük enerji kullanarak uzun

Detaylı

HİZMET KALİTE STANDARTLARI (HKS) KODLAMA SİSTEMİ

HİZMET KALİTE STANDARTLARI (HKS) KODLAMA SİSTEMİ HİZMET KALİTE STANDARTLARI (HKS) KODLAMA SİSTEMİ Hizmet Kalite Standartları; süreçleri farklı açılardan sistematik bir şekilde ele alan, uygulayıcılara yol gösterici özellik taşıyan ve uygulamaların değerlendirilmesinde

Detaylı

Eğitim Kurumlarındaki Aydınlatmanın Uluslararası Standartlara Göre İncelenmesi

Eğitim Kurumlarındaki Aydınlatmanın Uluslararası Standartlara Göre İncelenmesi http://www.dergipark.gov.tr/mbd MBD 2018, 7 (2): 240 246 http://www.meslekibilimler.com Mesleki Bilimler Dergisi (MBD) 2 nd July 18 Received; reviewed; 15 th August 18 accepted Eğitim Kurumlarındaki Aydınlatmanın

Detaylı

Kesintisiz aydınlatma

Kesintisiz aydınlatma Kesintisiz aydınlatma Kesintisiz aydınlatma... Süpermarket ve endüstriyel sektörde genel aydınlatmada ekonomik çözümler sunar. Sarkıt ve yüzeye montaj seçenekleri ile kullanıcıya kolaylık sağlar. 5 Aydınlatmada

Detaylı

CoreLine Downlight LED için açık tercih

CoreLine Downlight LED için açık tercih Lighting CoreLine Downlight LED için açık tercih CoreLine Downlight CoreLine Downlight sıva altı armatür serisi, CFL-ni/CFL-i tabanlı downlight armatürlerinin yerini almak üzere tasarlanmıştır. Bunların

Detaylı

LuxSpace, yüzeye monte yüksek verimlilik, görsel konfor ve şık tasarım

LuxSpace, yüzeye monte yüksek verimlilik, görsel konfor ve şık tasarım Lighting LuxSpace, yüzeye monte yüksek verimlilik, görsel konfor ve şık tasarım LuxSpace, surface mounted Müşteriler kendi kaynaklarını optimize etmek istiyor, bu da yalnızca işletme maliyetlerini değil

Detaylı

DERSLĐKLERDE GÖRSEL KONFOR VE OPTĐMUM ENERJĐ KULLANIMI ĐÇĐN FARKLI AYDINLATMA DÜZENLERĐNĐN KARŞILAŞTIRILMASI

DERSLĐKLERDE GÖRSEL KONFOR VE OPTĐMUM ENERJĐ KULLANIMI ĐÇĐN FARKLI AYDINLATMA DÜZENLERĐNĐN KARŞILAŞTIRILMASI DERSLĐKLERDE GÖRSEL KONFOR VE OPTĐMUM ENERJĐ KULLANIMI ĐÇĐN FARKLI AYDINLATMA DÜZENLERĐNĐN KARŞILAŞTIRILMASI Tuba BOSTANCI BASKAN Müjgan ŞEREFHANOĞLU SÖZEN Türk Philips Tic. A.Ş. Yıldız Teknik Üniversitesi

Detaylı

TrueLine, sarkıt - Doğru ışık hattı: Zarif, enerji verimli ve ofis aydınlatma normlarıyla uyumlu

TrueLine, sarkıt - Doğru ışık hattı: Zarif, enerji verimli ve ofis aydınlatma normlarıyla uyumlu Lighting TrueLine, sarkıt - Doğru ışık hattı: Zarif, enerji verimli ve ofis aydınlatma normlarıyla uyumlu TrueLine, askılı Mimarlar üzerinde çalıştıkları yerlerin iç mimarisine uygun aydınlatma çözümlerine

Detaylı

Sokak Aydınlatmaları

Sokak Aydınlatmaları Sokak Aydınlatmaları S okak aydınlatması uygulamalar da profesyonel düzeyle binlerce deneyimimizi şimdi yeni teknoloji olan Led ışık kaynakları ile tanıştırıyoruz. Led armatürlerimizin tasarımını yaparken,

Detaylı

LED AYDINLATMA II.

LED AYDINLATMA II. AYDINLATMA 2015 - II www.fermada.com.tr Fermada bir YMB markasıdır. YMB Teknolojik Ürünler Pazarlama San. Tic. A.Ş., A Grup bünyesindeki özgün ürünlerin pazarlanması ve çeşitli uluslararası üreticilerin

Detaylı

CoreLine Downlight LED için açık tercih

CoreLine Downlight LED için açık tercih Lighting CoreLine Downlight LED için açık tercih CoreLine Downlight CoreLine Downlight sıva altı armatür serisi, CFL-ni/CFL-i tabanlı downlight armatürlerinin yerini almak üzere tasarlanmıştır. Bunların

Detaylı

aynı hedefi paylaşıyoruz AWD 655 Cerrahi Alet Yıkama Dezenfeksiyon Cihazı

aynı hedefi paylaşıyoruz AWD 655 Cerrahi Alet Yıkama Dezenfeksiyon Cihazı aynı hedefi paylaşıyoruz AWD 655 Cerrahi Alet Yıkama Dezenfeksiyon Cihazı AWD 655 AT-OS cerrahi alet yıkama dezenfeksiyon cihazı AT-OS cerrahi alet yıkama dezenfeksiyon cihazı ISO standardı EN-ISO 15883-12,

Detaylı

LED LER VE AYDINLATMA

LED LER VE AYDINLATMA WIN FAZ II PANEL TÜYAP - BÜYÜKÇEKMECE LED LER VE AYDINLATMA 19 Mart 2011 Cumartesi Prof. Dr. Sermin ONAYGİL İTÜ Enerji Enstitüsü Giriş Aydınlatma: tüketilen toplam elektrik enerjisi içindeki payı - ~%20

Detaylı

KOÇTAŞ TEKNOLOJİ LED LINEAR

KOÇTAŞ TEKNOLOJİ LED LINEAR KOÇTAŞ TEKNOLOJİ LED LINEAR KOÇTAŞ TEKNOLOJİ ile enerji tasarruflu LED aydınlatmaya dönüşüm her zamankinden daha kolay hale getiriyor. Geleneksel floresan tüplerin (T5/T8) yerini alabilecek Ofis ve Ticari

Detaylı

OptiFlood LED alan aydınlatma için ihtiyaç duyduğunuz her şey

OptiFlood LED alan aydınlatma için ihtiyaç duyduğunuz her şey Lighting OptiFlood LED alan aydınlatma için ihtiyaç duyduğunuz her şey OptiFlood LED BVP506 OptiFlood LED, büyük alanların ışıkla aydınlatılması için kullanılabilen, şık ve oldukça etkili asimetrik aydınlatmalardan

Detaylı

Dekoratif Ayd nlatma sektöründe VISIONLIGHT ismi genellikle yenilikler ile an l r.

Dekoratif Ayd nlatma sektöründe VISIONLIGHT ismi genellikle yenilikler ile an l r. ÜRÜN KATALOĞU 15 Dekoratif Ayd nlatma sektöründe VISIONLIGHT ismi genellikle yenilikler ile an l r. Bir çok yeni ürünümüzü kapsayan 15 ürün kataloğumuzda; uygulay c n n ve kullan c n n daha detayl bilgiye

Detaylı

TownGuide Yeni nesil dekoratif aydınlatma armatürü

TownGuide Yeni nesil dekoratif aydınlatma armatürü Lighting TownGuide Yeni nesil dekoratif aydınlatma armatürü TownGuide Core TownGuide ailesi, iki modern tasarımdan oluşur: Düz Koni tip (BDP001) ve eğimli çanak tip(bdp002). Kapsamlı bir lümen paketi çeşitleri

Detaylı

Sürdürülebilir ve aydınlık bir gelecek için yeni nesil teknolojiler ve ürünler

Sürdürülebilir ve aydınlık bir gelecek için yeni nesil teknolojiler ve ürünler 2 Sürdürülebilir ve aydınlık bir gelecek için yeni nesil teknolojiler ve ürünler VİKO by Panasonic, İstanbul Sancaktepe de 56.000 metrekare kapalı alana sahip Türkiye nin sektöründeki en büyüğü olarak

Detaylı

En güvenilir! MASTER PL-L 4 Pinli. Faydaları. Özellikler. Uygulama

En güvenilir! MASTER PL-L 4 Pinli. Faydaları. Özellikler. Uygulama Lighting En güvenilir! MASTER PL-L 4 Pinli MASTER PL-L genellikle, yüksek düzeyde aydınlatma gerektiren mağaza, hastane ve ofis uygulamalarında bulunan genel amaçlı aydınlatma sağlayan tavan armatürleri

Detaylı

BĠNA TURU FORMU POLĠKLĠNĠKLER TY.FR Doküman Kodu Yayın Tarihi Revizyon No Revizyon Tarihi. Sayfa No. D.Ö.F AçılmıĢsa Tarih ve Sorumlusu

BĠNA TURU FORMU POLĠKLĠNĠKLER TY.FR Doküman Kodu Yayın Tarihi Revizyon No Revizyon Tarihi. Sayfa No. D.Ö.F AçılmıĢsa Tarih ve Sorumlusu ĠyileĢtirm e 7.8.217 POLĠKLĠNĠKLER 1 AçılmıĢsa Tarih OTURMA ALANLARININ TEMİZLİK VE DÜZENİ / İKLİMLENDİRME PERSONEL KILIK KIYAFETİ-KİMLİK KARTI EMZİRME ODASI MUAYENE ODALARININ TEMİZLİK VE DÜZENİ TIBBİ

Detaylı

CTK Aydınlatma & Enerji, gerekli gördüğü uygun değişiklikleri önceden bildirmeden yapma hakkına sahiptir. Katalogta yer alan ürünler ve detaylar

CTK Aydınlatma & Enerji, gerekli gördüğü uygun değişiklikleri önceden bildirmeden yapma hakkına sahiptir. Katalogta yer alan ürünler ve detaylar CTK Aydınlatma & Enerji, gerekli gördüğü uygun değişiklikleri önceden bildirmeden yapma hakkına sahiptir. Katalogta yer alan ürünler ve detaylar hakkında bilgi almak için lütfen iletişime geçiniz. REFERANSLARIMIZ

Detaylı

LİTPA TEKNOMAX, Aydınlatmada yeni bir çığır açıyor...

LİTPA TEKNOMAX, Aydınlatmada yeni bir çığır açıyor... LİTPA TEKNOMAX, Aydınlatmada yeni bir çığır açıyor... TEKNOMAX, teknolojinin sunduğu son nesil LED lerle, optik ve aydınlatmada yüksek bilgi birikimini buluşturuyor. Böylelikle, armatür tipleri arasında

Detaylı

CoreLine Downlight LED için açık tercih

CoreLine Downlight LED için açık tercih Lighting LED için açık tercih sıva altı armatür serisi, CFL-ni/CFL-i tabanlı downlight armatürlerinin yerini almak üzere tasarlanmıştır. Bunların çekici TCO özelliği müşterilerin LED'e geçmesine yardımcı

Detaylı

AK T E L.

AK T E L. AK T E L REFERANSLARIMIZ AK T E L Aktel Elektronik Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. faaliyetlerine 1990 yılında başlamış olup kurumsal ve yapısal kimliğini koruyarak çalışmalarını; grafik pano ( video board

Detaylı

INDEX PANEL GRUBU PANEL SERIES VEKLIGHT 2 VEKROUND GRUBU VEKROUND SERIES ETANJ ARMATÜRLER WATERPROOF LUMINAIRES VEKTANJ 24

INDEX PANEL GRUBU PANEL SERIES VEKLIGHT 2 VEKROUND GRUBU VEKROUND SERIES ETANJ ARMATÜRLER WATERPROOF LUMINAIRES VEKTANJ 24 AYDINLATMA ÇÖZÜMLERİ - LIGHTING SOLUTIONS : 2017 INDEX PANEL GRUBU PANEL SERIES VEKLIGHT 2 PANEL R 4 VEKLIGHT S 6 PANEL S 8 UP / DOWN 10 VEKDESING 12 VEKCLEAN 14 VEKROUND GRUBU VEKROUND SERIES VEKROUND

Detaylı

SOKAK AYDINLATMA ARMATÜRÜ LXDA SK1-30

SOKAK AYDINLATMA ARMATÜRÜ LXDA SK1-30 LED AYDINLATMA SISTEMLERI Luxtra LED li Aydınlatma Armatürleri; Türk mühendisler tarafından tasarlanıp, Türkiye de yüksek kalite standartlarında üretilmektedir. Ürünlerimiz, geleneksel armatürlere göre

Detaylı

Kompakt Floresanlar CFL I

Kompakt Floresanlar CFL I Ambiance Pro A-şekil Ampul: Normal enkandesan ampul biçimine yakın enerji tasarruflu ampul Özellikleri: Profesyonel kullanımlara uygun Anlık titremesiz başlangıç Nominal ışık çıkışının %80 ine 2 dakika

Detaylı

Ameliyathane Ameliyathane Süreci ve Genel Düzenlemeler

Ameliyathane Ameliyathane Süreci ve Genel Düzenlemeler Ferit Bayram DentaFiera 6 Haziran 2016 Ameliyathane Ameliyathane Süreci ve Genel Düzenlemeler A. Temizlik ve Dezenfeksiyon Kurallarına İlişkin Düzenlemeler Sterilizasyon prosedürlerinin düzenli kontrolü

Detaylı

LuxSpace, yüzeye monte yüksek verimlilik, görsel konfor ve şık tasarım

LuxSpace, yüzeye monte yüksek verimlilik, görsel konfor ve şık tasarım Lighting LuxSpace, yüzeye monte yüksek verimlilik, görsel konfor ve şık tasarım LuxSpace, surface mounted Müşteriler kendi kaynaklarını optimize etmek istiyor, bu da yalnızca işletme maliyetlerini değil

Detaylı

CoreLine SlimDownlight - LED'e dönüş için optimum çözüm

CoreLine SlimDownlight - LED'e dönüş için optimum çözüm Lighting - LED'e dönüş için optimum çözüm ultra ince sıva altı armatür serisi, CFL-ni/CFL-I teknolojisini kullanan downlight aydınlatma armatürlerinin yerini almak üzere tasarlanmıştır. Sunulan dikkat

Detaylı