MÎLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "MÎLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA"

Transkript

1 / Dönem : / f\ Q Toplantı : MİLLET MECLÎSİ S. Sayısı : *tî Cumhuriyet Senatosu Adana Üyesi M. Nuri Âdemoğlu'mın, sayılı İstanbul Üniversitesi kuruluş kadroları Kanununa ek kanun teklifi ile Cumhuriyet Senatosu İstanbul Üyesi Rifat Öztürkçine'nin, sayılı İstanbul üniversiteleri kuruluş kadroları Kanunu ile bu kanuna ait saydı Kanuna bağh () saydı cetvelin (Tıp. hukuk, edebiyat ve iktisat) fakültelerinin sayılı (Orman fakülteleri Kanuna baf?lı () sayılı cetvelin ve,. 9 tarih ve sayılı Diş hekimliği fakülteleri kuruluş kadro Kanununun) () saydı cetveli ile.. 9 tarih ve 8 saydı Eczacdık Fakültesi () savdı cetvelinde değişiklik yapılması hakkında kanun teklifi ve Millî Eğitim ve Plân komisyonları raporları (/, /8) Cumhuriyet Senatosu İstanbul Üyesi Rifat öztürkçine'nin sayılı istanbul Üniversiteleri kuruluş kadroları Kanunu ile bu kanuna ait sayılı Kanuna baçlı () sayılı cetvelin (Tıp, Hukuk, Edebiyat ve İktisat) fakültelerinin savılı (Orman Fakülteleri Kanununa bağlı () sayılı cetvelin ve.. 9 tarih ve sayılı Dis Hekimlimi Fakülteleri kuruluş kadro Kanununun) () sayılı cetveli ile.. 9 tarih ve 8 sayılı Eczacılık Kakültesi () sayılı cetvelinde değişiklik yapılması hakkında kanun teklifi (/8) MÎLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA.. 9 sayılı İstanbul Üniversitesi kuruluş kadroları Kamunu ile bu kanuna ek sayılı Kanuna bağlı () sayılı cetvelin (Tıp, Hukuk, Edebiyat, Fen ve iktisat) Fakültesinin ile sayılı Orman Fakültesi Kanununa bağlı () sayılı cetvelin ve..9 tarih sayılı Diş Hekimliği Fakültesi kuruluş kadro Kanununun () sayılı cetveli ile.. 9 tarih 8 sayılı Eczacılık Fakültesi () sayılı cetvelinde değişiklik yapılması hakkındaki kanun teklifi ile gerekçesi ilişikte arz edilmiştir. Gerekli işlemin yapılmasını saygıyla dilerim. Haziran 9 Dr. Rifat öztürkçine İstanbul Cumhuriyet Senatosu Üyesi GEREKÇE. Eylemsiz profesörler, eylemli doçent kadrolarını, eylemsiz doçentlerde ; başasistan, alsistan, uzman, teknisiyen, hemşire, laborant gibi kadroları işgal etmektedirler. Hattâ hademe kadrosunda çalışan ilmî kayeyi haiz doçentler vardır. Akademik yeterlik bakımından eş liyakate sahibolmalarına rağmen hukukî mesnetten mahrumdur. işgal etmiş oldukları kadrolarının mesuliyeti dahi yoktur. Kanun ve tüzüklerde; kendine özel fonksiyonu bulun'mıyan eylemsiz doçent ve profesörlüğün, üniversiteler ve üniversite arası kurullarca sahiboldukları onanmış olan liyakat ve taşımaya hak kazandıkları unvan ile fiilen ifa etmeleri gereken ödev göz önüne alınmadığı i'çih'dir ki, ünive'rsitele'rfmizin iç bünyesinde daimî bir huzursuzluğu tevüde'tnıektedrr.

2 Esasen meselenin çözümünde hiçbir zorluk yok. Zira takdim edilen kadroların tamamı yeni kadrolar olmadığını sadece kademe farkının hukulrîleştirilmesinin temin edileceğini özellikle belirtmek isterim. Şöyle ki; ncü derecede aded profesör ayli'k 0, yıllık bin lîra. nci derecedeki profesör 0 aded ayli'k bin, yıllık 0 bin lira. nci derece doçent aded aylık 00, yıllık 9 00 lira, ncı derecede bir doçent aded aylık 0 0, yıllık 00 lira ve nci derecede aded doçent aylık 8 bin lira, yıllık' bin ceman, 00 lira bütçeye yeni malî külfet yükliyeceldi... sayın eylemsiz profesör doçentin kadrosunu işgal etmektedir ve aylıklarını bu kadrodan eylemsiz doçent de diğer kadrolardan almaktadır. Bu da senede bin liradır ki aradaki fark ise sadece bin 00 liradır ki bu da kaideme farklarından ileri gelmektedir. ncü derecedeki profesörler ile, nci dereceye ve ncı derecedeki doçentlere de nci derece olarak Yüce Meclise arz edilmiş olsa idi o zaman hiç şüphe yok ki bin liradan daha aşağı, bir yü'k taftımil edecekti. Senelerden beri hiç kadro olmayan İstanbul Üniversitesinde nci derece profesör kadrolara ile nci derecedeki doçentlerin kadrolara üst dereceyi de aştığından nci ve ncı derecede doçent kadroları konması suretiyle kadrolar arasındaki seyyaliyet verilmesi içindir. Takdir Yüce Heyetindir. Saygılarımla... Ekli listede arz edilen izahattan da anlaşılacağı veçhile İstanbul Tıp Fakültesinde 00 öğrenciye,8 öğretim üyesi isabet etmektedir ki, bu da Dünyada en geri kalmış devletlerde dahi bu nisbet daha iyidir. Dev adımlarla ilerliyen ilme uygun enstitülerin açılması tedavi kollarını ilgilendiren kliniklerin teşekkül ettirilmesi en basit bir yanık, selselleri ile plâstik cerrahi kliniğinin dahi olmadiğını Radyo Düoğnasti'k... Anesteziolagi... biyofizik... Hlkro kilinıotoloji... Alergi... Gastroenterologi... kardiolojinin (Hemodihomik lâboratuvarının dahi ) kliniklerinin kurulamadığını tedavî metotları ise bir ek olmaktan çok uzakta... Kolektif muvaffakiyetler yerine ferdî başarılar ile işlerin yürütülmeye çalışıldığını hatırlatırsam teklifin ne kadar yerinde olduğunu yüksek takdirlerinizden kaçmayacaktır. DÜNYA SAĞLIK TEŞKİLÂTI World Directory Of Medical Sohools Cenevre 9 ÇEŞİTLİ ÜLKELERE AİT TIP FAKÜLTELERİNDE ÖĞRETİM ÜYESİ VE ÖĞRENCİ SAYISI «9 00 öğrtencliyeı düşen öğretüim, üyesi sayısı Memlelket Fıalküilte öğ. üyesi öğrenci Toplam Full. T. Part. T. Birleşik Amerika Kanada Şili Lübnan Japonya Güney Afrika İsrail B. Britanya Norveç Jamayka , 9,,8,,,9, 9, 8,9,,, 9,8 9,- 0,,8 9,,,8 8,,8,, M. Meclisi (S. Sayısı : )

3 Memleket Fakiülte öğ. üyesi öğrenci 00 öğrenciye düşen öğretim rüyesi sayısı Toplam Full. T. Part. T. Irak Kore Avusturalya Uruguay Finlandiya İsveç Suriye Venezüella Hindistan Meksika Avusturya Sovyet Rusya İsviçre İrlanda B. Almanya Danimarka İtalya Yugoslavya Belçika Fransa Yunanistan İspanya İran Pakistan Endenozya Arjantin 9 İstanbul Tıp Fakültesi Q ,9,,, 8,9 8,,,,,, 0, 8,,,,,,,,, ıo,s 9,, r,8,9 8,, 9,,,8, ',,,,, 9,,8,,, 0, 8,,, İstanbul Senatörü Rıfat öztürkçine'nin teklifi sayılı İstanbul Üniversiteleri kuruluş kadrolan Kanunu ile bu kanuna ait sayılı Kanuna bağlı () sayılı cetvelin (Tıp, Huîkuk, Edebiyat ve iktisat) fakültelerinin sayılı (Orman Ftkülteleri Kanununa bağlı () sayılı cetvelin ve.. 9 tarih sayılı Diş Hekimliği Fakülteleri kuruluş kadro Kanununun) () sayılı cetveli ile.. 9 tarih ve 8 sayılı Eczacılık Fakültesi () sayılı cetvelinde değişiklik yapılması hakkında kanun teklifi. MADDE. sayılı İstanbul Üniversitesi kuruluş kadroları Kanunu ile bu kanuna ek ve, ve 8 sayılı Kanuna bağlı () sayılı cetvel ilişik cetvelde yazılı kadrolar eklenmiştir. MADDE. Bu kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer. MADDE. Bu kanunu Bakanlar Kurulu yürütür. M. Meclisi (S. Sayısı : )

4 [] NUMARALI CETVEL D. Aded D. Aded Profesör «Profesör Profesör Profesör a) Öğretim üyesi Tıp Fakültesi Hukuk Fakültesi Edebiyat Fakültesi Fen Fakültesi 0 S ' ' Profesör Profesör Profesör Diş j Hekimliği Fakült esi Eczacı Fakültesi Orman Fakültesi İktisat Fakültesi < Cumhuriyet Senatosu Adana Üyesi Nuri Âdemoğlu'nun, sayılı İstanbul Üniversitesi Kuruluş Kadroları Kanununa Ek Kanun teklifi. (/) Millet Meclisi Başkanlığına.. 9 sayılı İstanbul Üniversliitesli Kuruluş Kadrodan Kanununa ek Kanun teklifini iliişiklte gerekçesiyle birilikte taibdim diyorum. Gereğine mıüısaadeileronm arz ederatm. 'Sıaıygılarımla. M. N. Âdemoğlu Adana 'Senatörü ÖEBBKÇE İstanbul Üniversitesinde yıllarca çalışarak kendilerini Akademik hayata hazırlayıp muhtelif senelerde imtihanlarını vererek üniversite doçenti unvanını aldıkları halde asistan kadrolarını. işgal eden ve bugün Tıp Fakültesinde, Hukuk Fakültesinde, Edebiyat Fakültesinde, Fen Fakültesinde, İktisat, Orman ve Eczacılık Fakültelerinde birer olmak üzere ceman öğretim üyesi vardır. M. Meclisi (S. Sayısı : )

5 Kariyer Akademik için uzun yıllar f eraget ve gayretle çalışarak kendilerini yetiştiren bu gençlerin akademik durumları halen bulundukları kadrolara göre ifa etmeleri gereken hizmetlerle asla bağdaşmamaıktadır. Üniversitelerimizin fakülteleri öğretim üyesi sıkıntısı çekmektedirler. Öğrenci yetiştirme veriminin artırılması için bu sıkıntımın biran önce giderilmesi gerektir. Bir fikir vermek üzere bâzı memleketlerin üniversitelerinde 00 öğrenciye düşen öğretim üyesi sayısı aşağıya yazılmıştır. Amerika'da 00 Öğrenciye öğretim üyesi Kanada'da 0 İran'da 0 Suriye'de > G. Kore'de Türkiye'de düşmektedir. Bu oran yıllar geçtikçe daha da küçülmektedir. İstanbul Üniversitesinin 9-9 öğretim yılındaki öğrenci mevcudu 9-9 öğretim yıllımdalkinıe nazaran üç.misli 'arttığı hailde öğretim üyesi mevcudu pek az artmıştır. Hal böyle iken yetişmiş bulunan öğretim üyelerinin (lerin) kadro dışında bırakılması doğru olamaz. Zira bir dershanede, bir lâboratuvar veya klinikte, seminerde bulunan öğrenci sayısı artıık bir öğretim üyesinin hitabedeceği sayıyı aşmış bulunmaktadır, öğretim üyelerinin sayıları artırıldığı takdirde her bir öğretim üyesine düşen öğrenci azalacak bu sayede daha iyi öğrenci yetiştirilmiş olacak, araştırma ve yayın işleri de gelişecektir. İstanbul Üniversitesi faikültelerinde akademik kadrolar da esas olan pramidal sistem bozulmuştur. Yani profesör adedine nazaran doçent sayısı azdır. Bu sistemi tekrar tesis etmek bilhassa halef yetiştirme prensibini gerçekleştirmek için doçent kadroları sayısının artırılması gerekmektedir. Yukarıda açıklanan sebeplerden dolayı asgari ihtiyaç bütçeye de fazla yük yüklememe prensibi göz önünde tutarak ilişik () numaralı cetvelde yazılı kadroların İstanbul Üniversitesi Kuruluş Kanunu kadrolarına ilâvesine lüzum ve zaruret görülmüştür. Millî Eğitim Komisyonu raporu Millet Meclisi 0..9 Milli Eğitim Komisyonu Esas No: /8, / Karar No: Yüksek Başkanlığa Başkanlığınız tarafından Komisyonumuza havale edilen Cumhuriyet Senatosu İstanbul Üyesi Rifat Öztürkçine'nin, sayılı İstanbul Üniversiteleri kuruluş kadroları Kanunu ile bu kanuna ait sayılı Kanuna bağlı sayılı cetvelin (Tıp, Hukuk, Edebiyat ve İktisat) fakültelerinin sayılı (Orman Fakülteleri Kanununa bağlı () sayılı cetvelin ve.. 9 tarih ve sayılı Diş Hekimliği fakülteleri kuruluş kadro ve Kanununun) () sayılı cetveli ile.. 9 tarih ve 8 sayılı Eczacılık Fakültesi () sayılı cetvelinde değişiklik yapılması hakkında kanun teklifi ile Cumhuriyet Senatosu Adana Üyesi Nuri Âdemoğlu'nun, sayılı İstanbul Üniversitesi kuruluş kadroları Kanununa ek kanun teklifi, teklif sahipleri ve ilgili Bakanlık temsilcilerinin iştirakiyle tetkik edildi. Ayni mahiyette olan kanun tekliflerinin tevhiden görüşülmesine ve görüşülmeye esas da, Cumhuriyet Senatosu Adana Üyesi Nuri Âdemoğlu'nun teklifinin alınmasına karar verilmiştir. M. Meclisi (S. Sayısı : )

6 Teklifin tümü üzerinde cereyan eden müzakereler neticesinde teklif Komisyonumuzca tamamen benimsenmiştir. Yalnız maddelerin görüşülmesine geçildiğinde teklifin nci maddesinde zikredilen () sayılı cetvelin Komisyonumuzca tatminkâr olmadığı kanaatine varılarak yeniden () sayılı cetvel tanzim edilmiş ve teklif de bu değişikliği ile aynen kabul edilmiştir. Öncelik ve ivedilikle görüşülmek temennisiyle Plân Komisyonuna tevdi edilmek üzere Yüksek Bagkanlığa sunulur. Başkan İstanbul Prof. Dr. M. Yardımcı Sözcü Gümüşane 8. Ö. San Kâtip Kırşehir M y Güver Afyon Karahisar 0. Attild Afyon Karahisar M. Özdağ Artvin M. Rona Bursa N. Gürsoy Çanakkale A. N. Akay Erzurum N. Diler Gaziantep N. Sarıca Manisa N. Ağaoğlu Uşak F. Uğrasızoğlu Millet Meclisi Bütçe Plân Komisyonu Karar No. : 99 Esas No. : /, /8 Bütçe Plân Komisyonu raporu.. 9 Milet Meclisi Yüksek Başkanlığına Cumhuriyet Senatosu İstanbul Üyesi Rifat öztürkçine'nin, «sayılı İstanbul Üniversitesi Kuruluş Kadroları Kanunu ile bu Kanuna ait sayılı Kanuna bağlı () sayılı cetvelin «Tıp, Hukuk, Edebiyat ve İktisat fakültelerinin sayılı «Orman fakülteleri Kanununa bağlı () sayılı cetvelin ve.. 9 tarih ve sayılı Diş Hekimliği Fakülteleri Kuruluş Kadro Kanununun () sayılı cetveli ile.. 9 tarih 8 sayıl Eczacılık Fakültesi () sayılı cetvelinde değişiklik yapılması hakkında kanun teklifi ile Cumhuriyet Senatosu Adana Üyesi Nuri Ademoğlu'nun aynı mahiyeteki «sayılı İstanbul Üniversitesi Kuruluş Kadroları Kanununa ek kanun teklifleri, ilgili Hükümet temsilcilerinin katılmasiyle incelendi, görüşüldü ; Halen İstanbul Üniversitesinin çeşitli fakültelerinde görevli öğretim üyelerinin, kadro yetersizliğinden ötürü üniversitelerarası kurullarca onanmış olan liyakat ve taşımaya hak kazandıkları unvanı, fiilen yapmakta oldukları ödevler arasında aşikâr bir dengesizlik mevcudolup bunun sonucu da üniversitelerimizin iç yapısında daimî bir huzursuzluk devam edegelmektedir. örneğin, Eylemsiz profesörler, eylemli doçent kadrolarını, eylemsiz doçentler, başasistan, asistan, teknisyen, hemşire kadrolarını işgal etmektedirler. Akademik yeterlik bakımından eşdeğere sahip kimseler arasında kadro yönünden bu ayrıntı hukuk kurallarına aykırı olduğu gibi hizmetin yürütülmesinde de sakıncalı sonuçlar doğurmaktadır. M. Meclisi (S. Sayısı : )

7 Yukarıda kısaca belirtilen hususlan düzeltecek tedbirleri havi' kanun teklifinde, istenilen kadroların, Hazineye yıllık 00O liralık bir külfet yükliyeceği anlaşılmaktadır. Birleşik incelenen her iki teklifi, Millî Eğitim Komisyonunca yeniden düzenlenen kanun metni ve () sayılı cetvel Komisyonumuzca aynen kabul edilmiştir. öncelik ve ivedilikle görüşülmek ve Genel Kurulun tasvibine arz edilmek üzere Yüksek Başkanlığa sunulur. Başkan Aydın /. Sezgin Adıyaman M. A. Atalay Gümüşane S. Savacı Kütahya M. Erez Başkan V. Rize E. Y. Akçal Ankara î. Seçkin İstanbul İV. Eroğan Nevşehir A. B. Numanoğlu Trabzon A. R. Uzuner Sözcü Sakarya N. Bayar Eskişehir M,. Angı İzmir A. Gürsan Ordu A. H. Onat Uşak 0. Dengiz Kâtip Bolu H. î. Cop Giresun E. Kılıçoğlu Kayseri A. A. Hacıpaşaoğlu Trabzon A, î. Birincioğlu (Adana Senatörü Nuri Âdemoğlu'nun teklifi) sayılı İstanbul Üniversitesi Kuruluş Kadroları Kanununa ek Kanun MADDE. 9 sayılı h- tanfbu'l Üniversitesi Kuruluş Kadroları Kanununa bağlı () sayılı cetvele, ilişik () sayılı cetvelde yazılı kadrolar eklenrariştiır. MADDE. Bu kanun yayımı tarihinde yürürlüğe giırer. MADDE. Bu (kanunu Balkanlar Kurulu yürütür. Millî Eğitim Komisyonunun değiştirişi sayılı İstanbul Üniversitesi Kuruluş Kadroları Kanununa ek kanun teklifi MADDE. Sayılı İstanbul Üniversitesi Kuruluş Kadroları Kanununa bağlı () sayılı cetvel, ilişik () sayılı celtvelde yazılı 'kadrolar eklenmiştir. MADDE. Teklifin ikinci maddesi aynen kaibul edilmiştir. MADDE. Teklifin üçüncü maddesi aynen kaıbul edilmiştir. M. Meclisi (S. Sayısı : ) Bütçe ve Plân Komisyonunun değiştirişi sayılı İstanbul Üniversitesi Kuruluş Kadroları Kanununa ek kanun teklifi MADDE. Millî Eğitim Komisyonunun nci maddesi aynen kalbul edilmiştir. MADDE. - maddesi aynen tir. Teklifin nci kabul edümiş- MADDE. Teklifin ncü maddesi aynen kaibul edilmiştir. (Bütçe Plân Komisyonunun değiştirişine bağlı cetvel) Millî Eğitim Komisyonunun kabul ettiği () sayılı cetvel aynen kabul edilmiştir.

8 (Adana Senatörü Nuri [] Âdemoğl u'nur ı teklifine bağlı cetvel) SAYILI CETVEL ). Sayı D. Sayı ö 8 8 Edebiyat Fakültesi Hukuk Fakültesi Fen Fakültesi Tıp Fakültesi iktisat Fakültesi Orman Fakültesi Eczacılık Fakültesi (Millî Eğitim Komisyonunca değiştirilen () sayılı cetvel) [i] SAYILI CETVEL ). Sayı D. Sayı Doçenit > Edebiyat Fakültesi Hukuk Fakültesi Fen Fakültesi Doçenit Tıp Fakültesi iktisat Fakültesi Orman Fakültesi Eczacılık Fakültesi *«M. Meclisi (S. Sayısı : )

İstanbul Teknik Üniversitesi Kuruluş kadroları Kanununa ek kanun tasarısı ve Millî Eğitim ve Plân komisyonları raporları (1/519)

İstanbul Teknik Üniversitesi Kuruluş kadroları Kanununa ek kanun tasarısı ve Millî Eğitim ve Plân komisyonları raporları (1/519) Dönem : Q0 / Toplantı 4 MlLLET MECLİSİ S. Sayısı : Oû4 Kuruluş kadroları Kanununa ek kanun tasarısı ve Millî Eğitim ve Plân komisyonları raporları (/59) T. C. Başbakanlık 9. 4. 968 Kanunlar ve Kararlar

Detaylı

(Saygılarımla. Sabit Osman Avcı Millet Melodisi Başkamı

(Saygılarımla. Sabit Osman Avcı Millet Melodisi Başkamı Toplantı : CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : 60 sayılı Atatürk Üniversitesi Kuruluş Kanununa ek kanun tasarısının, Millet Meclisince kabul olunan metni ve Cumhuriyet Senatosu Millî Eğitim ve Bütçe ve Plân

Detaylı

Toplantı: 12 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : J&O

Toplantı: 12 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : J&O Toplantı: 12 *\{&G CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : J&O Ege Üniversitesi Kuruluş Kadrolarına ait 6953 sayılı Kanuna ek kanun tasarısının Millet Meclisince kabul olunan metni ve Cumhuriyet Senatosu Millî

Detaylı

Toplantı : 9 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı :

Toplantı : 9 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : Toplantı : 9 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : Ankara Üniversitesi kuruluş kadroları hakkındaki 239 ve 0 sayılı kanunlara ek kanun tasarısının Millet Meclisince kabul olunan metni ve Cumhuriyet Senatosu

Detaylı

5247 sayılı İstanbul Üniversitesi Kuruluş kadroları Kanununa ek kanun tasarısı ve Millî Eğitim ve Plân komisyonları raporları (1/568)

5247 sayılı İstanbul Üniversitesi Kuruluş kadroları Kanununa ek kanun tasarısı ve Millî Eğitim ve Plân komisyonları raporları (1/568) Dönem : 1 Toplantı 3 MİLLET MECLlSl S. Sayısı : 737 5247 sayılı İstanbul Üniversitesi Kuruluş kadroları Kanununa ek kanun tasarısı ve Millî Eğitim ve Plân komisyonları raporları (1/568) T. a. Başbakanlık

Detaylı

5247 sayılı İstanbul Üniversitesi Kuruluş Kadroları Kanununa ek kanun tasarısı ve Millî Eğitim ve Plân komisyonları raporları 0/817)

5247 sayılı İstanbul Üniversitesi Kuruluş Kadroları Kanununa ek kanun tasarısı ve Millî Eğitim ve Plân komisyonları raporları 0/817) Dönem : 3 Topfentı. MİLLET MECLİSİ S. Sayısı : 886 57 sayılı İstanbul Üniversitesi Kuruluş Kadroları Kanununa ek kanun tasarısı ve Millî Eğitim ve Plân komisyonları raporları 0/817) T. C. Başbakanlık 30

Detaylı

Dönem : 3 Toplantı : 3 MÎLLET MECLİSİ S. Sayısı : T. C. Başbakanlık Kanunlar ve Kararlar Tetltik Dairesi 10. 3. 1972 Sayı : 71-1411/2037

Dönem : 3 Toplantı : 3 MÎLLET MECLİSİ S. Sayısı : T. C. Başbakanlık Kanunlar ve Kararlar Tetltik Dairesi 10. 3. 1972 Sayı : 71-1411/2037 Dönem : 3 Toplantı : 3 MÎLLET MECLİSİ S. Sayısı : 669 Ankara Üniversitesi Kuruluş Kadroları hakkındaki 539 sayılı Kanuna ve 54 sayılı Diyarbakır Tıp Fakültesi kuruluşu hakkındaki Kanuna ek kanun tasarısı

Detaylı

Toplantı : 10 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı :

Toplantı : 10 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : Toplantı : 0 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : İzmir Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisinin Ege Üniversitesine bağlanması hakkındaki kanun tasarısının Millet Meclisince kabul olunan metni ve Cumhuriyet

Detaylı

Dönem : 2 Toplantı :2 MÎLLET MECLlSl S. Sayın :

Dönem : 2 Toplantı :2 MÎLLET MECLlSl S. Sayın : Dönem : Toplantı : MÎLLET MECLlSl S. Sayın : Ankara Üniversitesi kuruluş kadroları hakkındaki sayılı Kanuna ek Adana Ziraat Fakültesi kuruluş kadroları kanunu tasarısı ve Millî Eğitim ve Plân komisyonları

Detaylı

İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyeleri ve Öğretim Yardımcıları Kadro Kanunu

İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyeleri ve Öğretim Yardımcıları Kadro Kanunu İstanbul Üniversitesi Öğrem Üyeleri ve Öğrem Yardımcıları Kadro Kanunu (Resmî Gazete ile yayımı :.. 9 - Sayı : 9) No. 0 Kabul tarihi.. 9 MADDE. İstanbul Üniversitesinin öğrem üyeleri ve öğrem yardımcıları

Detaylı

Saygılarımla. Ferruh Bozbeyli Millet Meclisi Başkanı

Saygılarımla. Ferruh Bozbeyli Millet Meclisi Başkanı Toplantı : 9 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı 30 Ankara Üniversitesi kuruluş kadroları hakkındaki 239 sayılı Kanuna ek Elâzığ Veteriner Fakültesi kuruluş kadroları hakkında kanun tasarısının Millet Meclisince

Detaylı

DEĞİŞEN DÜNYA-DEĞİŞEN ÜNİVERSİTE:YÜKSEKÖĞRETİMİN GELECEĞİ TÜRKİYE İÇİN BİR ÖNERİ

DEĞİŞEN DÜNYA-DEĞİŞEN ÜNİVERSİTE:YÜKSEKÖĞRETİMİN GELECEĞİ TÜRKİYE İÇİN BİR ÖNERİ DEĞİŞEN DÜNYA-DEĞİŞEN ÜNİVERSİTE:YÜKSEKÖĞRETİMİN GELECEĞİ TÜRKİYE İÇİN BİR ÖNERİ Kemal Gürüz Atılım Üniversitesi 12 Mart 2012 Yirmi beş yaş üstü nüfus içinde ortaöğrenim görmüş olanların oranı, %. 2007.

Detaylı

Millî Eğitim Komisyonu raporu

Millî Eğitim Komisyonu raporu Toplantı : 7 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : Hacettepe Üniversitesi kurulması hakkındaki 892 sayılı Kanuna ek kanun tasarısının Millet Meclisince kabul olunan metni ve Cumhuriyet Senatosu Milli Eğitim

Detaylı

ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI

ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI 1 İÇİNDEKİLER SAYFA 1. ARAŞTIRMANIN KONUSU 3 1.1. FUAR KÜNYESİ 3 1.2. ARAŞTIRMANIN AMACI 3 1.3. ARAŞTIRMANIN YÖNTEMİ VE ÖRNEK YAPISI 3 2. FUAR SONUÇ ÖZET BİLGİLERİ

Detaylı

Eczacılık VII.1. ECZACILIK UYGULAMALARI VII.2. ECZACILIK EĞİTİMİ

Eczacılık VII.1. ECZACILIK UYGULAMALARI VII.2. ECZACILIK EĞİTİMİ VII.. ECZACILIK UYGULAMALARI VII.. ECZACILIK EĞİTİMİ VII.. Uygulamaları TABLO-: BRANŞLARA GÖRE ECZACI DAĞILIMI (008) BRANŞLAR ECZACI SAYISI Bakanlık ve SGK'da Çalışan Eczacılar (Kamu Eczacısı) İlaç Sektöründe

Detaylı

MÎLLET MECLÎSİ BAŞKANLIĞINA

MÎLLET MECLÎSİ BAŞKANLIĞINA DSnem : 1 Toplantı: ı MlLLETMECLlSl S. Sayısı : İstanbul'da Beşiktaş'da Vişnezade mahallesinde Teşvikiye ve Maçka meydanı sokaklarında kâin ve Hazineye ait iken parasız olarak İstanbul Belediyesine devredilmiş

Detaylı

2017 YILI İLK İKİ ÇEYREK BLOK MERMER TRAVERTEN DIŞ TİCARET VERİLERİ

2017 YILI İLK İKİ ÇEYREK BLOK MERMER TRAVERTEN DIŞ TİCARET VERİLERİ 2017 YILI İLK İKİ ÇEYREK BLOK MERMER TRAVERTEN DIŞ TİCARET VERİLERİ TUTAR 1000$ 'NİN DAKİ 1.203.101 466.269 38,756% YE 'NİN TUTAR BİRİM TUTAR 1 1 Çin 755.033 399.367 62,7572% Dünya 755.033 3.857.570 196

Detaylı

Toplantı : 10 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : 1614

Toplantı : 10 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : 1614 Toplantı : 10 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : 1614 İstanbul Teknik Üniversitesine bağlı bir teknik okul açılmasına dair 10.3. 1954 tarihli ve 6374 sayılı Kanunun kaldırılmasına ve İstanbul Teknik Üniversitesi

Detaylı

Toplantı : 11 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : (Not : Millet Meclisi S. Sayısı : 505)

Toplantı : 11 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : (Not : Millet Meclisi S. Sayısı : 505) Toplantı : 11 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : 13. 7. 1967 gün ve 904, 905 ve 906 sayılı Kanunlar uyarınca 4 Haziran 1972 Pazar günü yapılacak mahallî idare seçimlerinin yeniden düzenlenmesi hakkmda kanun

Detaylı

2016 ARALIK DIŞ TİCARET RAPORU

2016 ARALIK DIŞ TİCARET RAPORU 2016 ARALIK DIŞ TİCARET RAPORU ATSO DIŞ TİCARET SERVİSİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2016 ARALIK /

Detaylı

Ankara Üniversitesi Kuruluş kadroları hakkındaki 5239 sayılı Kanuna ek kanun tasarısı ve Millî Eğitim ve Plân komisyonları raporları (1/379)

Ankara Üniversitesi Kuruluş kadroları hakkındaki 5239 sayılı Kanuna ek kanun tasarısı ve Millî Eğitim ve Plân komisyonları raporları (1/379) Dönem : Toplantı 3 MlLLET MECLİSİ S. Sayısı : Ankara Üniversitesi Kuruluş kadroları hakkındaki 3 sayılı Kanuna ek kanun tasarısı ve Millî Eğitim ve Plân komisyonları raporları (/3) T. C. Başbakanlık Kanunlar

Detaylı

Döaem :i MİLLET MECLlSl S. Saym : Toplantı : 2

Döaem :i MİLLET MECLlSl S. Saym : Toplantı : 2 Döaem :i MİLLET MECLlSl S. Saym : Toplantı : istanbul Teknik Üniversitesine bağlı bir Teknik okulu açılmasına dair sayılı Kanuna bir madde eklenmesi hakkında kanun tasarısı ve Millî Eğitim ve Plân komisyonları

Detaylı

2015 EYLÜL DIŞ TİCARET RAPORU

2015 EYLÜL DIŞ TİCARET RAPORU 2015 EYLÜL DIŞ TİCARET RAPORU ATSO DIŞ TİCARET SERVİSİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2015 EYLÜL / TÜRKİYE

Detaylı

2017 EKİM DIŞ TİCARET RAPORU

2017 EKİM DIŞ TİCARET RAPORU 2017 EKİM DIŞ TİCARET RAPORU ATSO DIŞ TİCARET SERVİSİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2017 EKİM / TÜRKİYE

Detaylı

2018 ŞUBAT DIŞ TİCARET RAPORU

2018 ŞUBAT DIŞ TİCARET RAPORU 2018 ŞUBAT DIŞ TİCARET RAPORU ATSO AR-GE VE DIŞ İLİŞKİLER BİRİMİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2018

Detaylı

2017 ŞUBAT DIŞ TİCARET RAPORU

2017 ŞUBAT DIŞ TİCARET RAPORU 2017 ŞUBAT DIŞ TİCARET RAPORU ATSO DIŞ TİCARET SERVİSİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2017 ŞUBAT / TÜRKİYE

Detaylı

2017 YILI İLK İKİ ÇEYREK İŞLENMİŞ MERMER VE TRAVERTEN DIŞ TİCARET VERİLERİ

2017 YILI İLK İKİ ÇEYREK İŞLENMİŞ MERMER VE TRAVERTEN DIŞ TİCARET VERİLERİ 2017 YILI İLK İKİ ÇEYREK İŞLENMİŞ MERMER VE TRAVERTEN DIŞ TİCARET VERİLERİ DÜNYA TUTARI DÜNYADAKİ 1.264.850 452.261 36% DÜNYA 1 1 Amerika Birleşik MEVCUT YE TUTARI NİN NİN DÜNYA MEVCUT DEKİ LAR TUTAR TUTAR

Detaylı

TÜRKİYE DEKİ YABANCI ÜLKE TEMSİLCİLİKLERİ

TÜRKİYE DEKİ YABANCI ÜLKE TEMSİLCİLİKLERİ Ülke TÜRKİYE DEKİ YABANCI ÜLKE TEMSİLCİLİKLERİ Temsilcilik Türü Şehir Telefon Faks e-posta A.B.D. Başkonsolosluk Adana (0322) 346 62 62 (0322) 346 79 16 A.B.D. Büyükelçilik Ankara 455 55 55 467 00 19 A.B.D.

Detaylı

2017 ARALIK DIŞ TİCARET RAPORU

2017 ARALIK DIŞ TİCARET RAPORU 2017 ARALIK DIŞ TİCARET RAPORU ATSO DIŞ TİCARET SERVİSİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2017 ARALIK /

Detaylı

Dönem : 2 Toplantı :i MİLLET MECLİSİ S. Sayısı :

Dönem : 2 Toplantı :i MİLLET MECLİSİ S. Sayısı : Dönem : 2 Toplantı :i MİLLET MECLİSİ S. Sayısı : ıı Antalya Milletvekili İhsan AtaöVün, gece öğretimi yapan yüksek dereceli İstanbul Akşam Teknik Okulunda görevlendirilecek öğretmenler ile asistanlara

Detaylı

istanbul Teknik Üniversitesi kuruluş kadroları Kanununa ek kanun tasarısı ve Millî Eğitim ve Plân komisyonları raporları (1/310)

istanbul Teknik Üniversitesi kuruluş kadroları Kanununa ek kanun tasarısı ve Millî Eğitim ve Plân komisyonları raporları (1/310) Dönem : Toplantı : MİLLET MECLİSİ S.'Sayışı : 9 istanbul Teknik Üniversitesi kuruluş kadroları Kanununa ek kanun tasarısı ve Millî Eğitim ve Plân komisyonları raporları (/30) T. a Başbakanlık Kanunlar

Detaylı

International Cartographic Association-ICA

International Cartographic Association-ICA International Cartographic Association-ICA 1.AMAÇ: Uluslararası Kartografya Birliği (International Cartographic Association-ICA), 1959 yılında kurulmuştur. Hükümetler dışı bir kuruluş olan ICA nın ana

Detaylı

2017 YILI İLK İKİ ÇEYREK BLOK GRANİT DIŞ TİCARET VERİLERİ

2017 YILI İLK İKİ ÇEYREK BLOK GRANİT DIŞ TİCARET VERİLERİ 2017 YILI İLK İKİ ÇEYREK BLOK GRANİT DIŞ TİCARET VERİLERİ DÜNYA DÜNYA PAZARINDA 1.406.544 2.178 0,155% DÜNYA ÇI ÇI NİN MEVCUT YE ÇI NİN DÜNYA INDAKİ ÇI MEVCUT DEKİ RAKİP ÇILAR MİKTAR 1 - Çin 521.837 0

Detaylı

Dayanak MADDE 2 - (1) Bu Esas ve Usuller, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 10 uncu maddesine dayanılarak hazırlanmıştır.

Dayanak MADDE 2 - (1) Bu Esas ve Usuller, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 10 uncu maddesine dayanılarak hazırlanmıştır. ÖĞRETİM ÜYESİ VE ARAŞTIRMACI YETİŞTİRİLMESİ AMACIYLA YURTDIŞINA GÖNDERİLECEK ÖĞRETİM ELEMANLARINA SAĞLANACAK DESTEKLER İLE DİĞER HUSUSLARA İLİŞKİN ESAS VE USULLER Amaç ve kapsam MADDE 1 - (1) Bu Esas ve

Detaylı

2018 NİSAN DIŞ TİCARET RAPORU

2018 NİSAN DIŞ TİCARET RAPORU 2018 NİSAN DIŞ TİCARET RAPORU ATSO AR-GE VE DIŞ İLİŞKİLER BİRİMİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2018

Detaylı

MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA Topiant, : ıs CUMHURİYET SENATOSU S, Sayısı : Fırat Üniversitesi Öğretim Üyeleri ve Öğretim Yardımcıları Kadro Kanunu Tasarısı ve Bütçe Karma Komisyonu Raporu (M. Meclisi : /; C. Senatosu : /9), C. Başbakanlık..

Detaylı

AĞAÇ İŞLEME MAKİNESİ 2006 19. Uluslararası Ağaç İşleme Makineleri, Kesici Takımlar, El Aletleri Fuarı

AĞAÇ İŞLEME MAKİNESİ 2006 19. Uluslararası Ağaç İşleme Makineleri, Kesici Takımlar, El Aletleri Fuarı AĞAÇ İŞLEME MAKİNESİ 2006 19. Uluslararası Ağaç İşleme Makineleri, Kesici Takımlar, El Aletleri Fuarı İNTERMOB 2006 9. Uluslararası Mobilya Yan Sanayii ve Aksesuarları, Orman Ürünleri ve Ahşap Teknolojisi

Detaylı

Plast Eurasia İstanbul 2015 Fuar Sonuç Raporu

Plast Eurasia İstanbul 2015 Fuar Sonuç Raporu Plast Eurasia İstanbul 2015 Fuar Sonuç Raporu 2 BAŞARI GÜVEN TECRÜBE BİLGİ TEKNOLOJİ Plast Eurasia İstanbul Avrasya Plastik Sektörünün Buluşma Noktası T 10 Salon 98.000 m2 S Avrasya nın En Büyüğü SAYISAL

Detaylı

(Resmî Gazete ile yayımı : 23.2.1965 - Sayı : 11936)

(Resmî Gazete ile yayımı : 23.2.1965 - Sayı : 11936) 03 Ankara Üniversitesi kuruluş kadroları hakkındaki 5239 sayılı Kanuna ek Kanun (Resmî Gazete ile yayımı : 23.2.965 - Sayı : 936) No. Kabul tarihi 534 6. 2. 965 MADDE. 4936 sayılı Üniversiteler Kanununun

Detaylı

SERAMİK KAPLAMA MALZEMELERİ VE SERAMİK SAĞLIK GEREÇLERİ SEKTÖRÜNDE DÜNYA İTHALAT RAKAMLARI ÇERÇEVESİNDE HEDEF PAZAR ÇALIŞMASI

SERAMİK KAPLAMA MALZEMELERİ VE SERAMİK SAĞLIK GEREÇLERİ SEKTÖRÜNDE DÜNYA İTHALAT RAKAMLARI ÇERÇEVESİNDE HEDEF PAZAR ÇALIŞMASI SERAMİK KAPLAMA MALZEMELERİ VE SERAMİK SAĞLIK GEREÇLERİ SEKTÖRÜNDE DÜNYA İTHALAT RAKAMLARI ÇERÇEVESİNDE HEDEF PAZAR ÇALIŞMASI ORTA ANADOLU İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ Seramik sektörünün en

Detaylı

2014 MART DIŞ TİCARET RAPORU

2014 MART DIŞ TİCARET RAPORU 2014 MART DIŞ TİCARET RAPORU ATSO DIŞ TİCARET SERVİSİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2014 MART / TÜRKİYE

Detaylı

2015 KASIM DIŞ TİCARET RAPORU

2015 KASIM DIŞ TİCARET RAPORU 2015 KASIM DIŞ TİCARET RAPORU ATSO DIŞ TİCARET SERVİSİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2015 KASIM / TÜRKİYE

Detaylı

ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI

ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi Büyükçekmece İstanbul İÇİNDEKİLER SAYFA 1. ARAŞTIRMANIN KONUSU 3 1.1. FUAR KÜNYESİ 3 1.2. ARAŞTIRMANIN AMACI 3 1.3. ARAŞTIRMANIN YÖNTEMİ

Detaylı

2019 ŞUBAT DIŞ TİCARET RAPORU

2019 ŞUBAT DIŞ TİCARET RAPORU 2019 ŞUBAT DIŞ TİCARET RAPORU ATSO AR-GE VE DIŞ İLİŞKİLER BİRİMİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2019

Detaylı

2015 AĞUSTOS DIŞ TİCARET RAPORU

2015 AĞUSTOS DIŞ TİCARET RAPORU 2015 AĞUSTOS DIŞ TİCARET RAPORU ATSO DIŞ TİCARET SERVİSİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2015 AĞUSTOS

Detaylı

2018 HAZİRAN DIŞ TİCARET RAPORU

2018 HAZİRAN DIŞ TİCARET RAPORU 2018 HAZİRAN DIŞ TİCARET RAPORU ATSO AR-GE VE DIŞ İLİŞKİLER BİRİMİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2018

Detaylı

2018 TEMMUZ DIŞ TİCARET RAPORU

2018 TEMMUZ DIŞ TİCARET RAPORU 2018 TEMMUZ DIŞ TİCARET RAPORU ATSO AR-GE VE DIŞ İLİŞKİLER BİRİMİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2018

Detaylı

2014 HAZİRAN DIŞ TİCARET RAPORU

2014 HAZİRAN DIŞ TİCARET RAPORU 2014 HAZİRAN DIŞ TİCARET RAPORU ATSO DIŞ TİCARET SERVİSİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2014 HAZİRAN

Detaylı

Toplantı : 12 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : İO

Toplantı : 12 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : İO Toplantı : f%fe CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : İO.. 96 tarih ve sayılı İlköğretim ve Eğitim Kanununun 78 nci maddesinin (b) fıkrasının değiştirilmesine dair kanun tasarısının Millet Meclisince kabul olunan

Detaylı

2017 HAZİRAN DIŞ TİCARET RAPORU

2017 HAZİRAN DIŞ TİCARET RAPORU 2017 HAZİRAN DIŞ TİCARET RAPORU ATSO DIŞ TİCARET SERVİSİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2017 HAZİRAN

Detaylı

2017 EYLÜL DIŞ TİCARET RAPORU

2017 EYLÜL DIŞ TİCARET RAPORU 2017 EYLÜL DIŞ TİCARET RAPORU ATSO DIŞ TİCARET SERVİSİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2017 EYLÜL / TÜRKİYE

Detaylı

Anayasa ve Adalet Komisyonu raporu

Anayasa ve Adalet Komisyonu raporu Toplantı : 7 I f QQ CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : Siyasi Partiler Kanununun 74 ncü maddesinin değiştirilmesine dair kanun teklifinin Millet Meclisince kabul olunan metni ve Cumhuriyet Senatosu Anayasa

Detaylı

2014 TEMMUZ DIŞ TİCARET RAPORU

2014 TEMMUZ DIŞ TİCARET RAPORU 2014 TEMMUZ DIŞ TİCARET RAPORU ATSO DIŞ TİCARET SERVİSİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2014 TEMMUZ /

Detaylı

2016 KASIM DIŞ TİCARET RAPORU

2016 KASIM DIŞ TİCARET RAPORU 2016 KASIM DIŞ TİCARET RAPORU ATSO DIŞ TİCARET SERVİSİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2016 KASIM / TÜRKİYE

Detaylı

2017 OCAK DIŞ TİCARET RAPORU

2017 OCAK DIŞ TİCARET RAPORU 2017 OCAK DIŞ TİCARET RAPORU ATSO DIŞ TİCARET SERVİSİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2017 OCAK / TÜRKİYE

Detaylı

TOPLAM

TOPLAM 2017-2018 AKADEMİK YILI ÖĞRENCİ DAĞILIMLARI TÜRK ÖĞRENCİ SAYISI ULUSLARARASI ÖĞRENCİ SAYISI TOPLAM ÖĞRENCİ SAYISI LİSANS ÖNLİSANS LİSANSÜSTÜ 9857 1324 11181 478 20 498 4033 285 4318 TOPLAM 14368 1629 15997

Detaylı

2018 MAYIS DIŞ TİCARET RAPORU

2018 MAYIS DIŞ TİCARET RAPORU 2018 MAYIS DIŞ TİCARET RAPORU ATSO AR-GE VE DIŞ İLİŞKİLER BİRİMİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2018

Detaylı

2016 TEMMUZ DIŞ TİCARET RAPORU

2016 TEMMUZ DIŞ TİCARET RAPORU 2016 TEMMUZ DIŞ TİCARET RAPORU ATSO DIŞ TİCARET SERVİSİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2016 TEMMUZ /

Detaylı

2017 TEMMUZ DIŞ TİCARET RAPORU

2017 TEMMUZ DIŞ TİCARET RAPORU 2017 TEMMUZ DIŞ TİCARET RAPORU ATSO DIŞ TİCARET SERVİSİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2017 TEMMUZ /

Detaylı

A.ERDAL SARGUTAN EK TABLOLAR. Ek 1. Ek 1: Ek Tablolar 3123

A.ERDAL SARGUTAN EK TABLOLAR. Ek 1. Ek 1: Ek Tablolar 3123 Ek 1: Ek Tablolar 3123 Ek 1 EK TABLOLAR Tablolar, - (129) Dünya Sağlık Örgütü: WHO Dünya Sağlık Raporu - (123) Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı: UNDP İnsani Gelişme Raporu - (128) Dünya Bankası: WB

Detaylı

Dönem : 1 Toplası* : 6 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : (Not : Millet Meclisi S. Sayısı : 242)

Dönem : 1 Toplası* : 6 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : (Not : Millet Meclisi S. Sayısı : 242) Dönem : Toplası* : 6 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : Vakıflar Genel Müdürlüğü görev ve kuruluşu hakkındaki Kanuna bir ek ve bir geçici madde eklenmesine ve bu kanuna bağlı () sayılı cetvelde değişiklik

Detaylı

TOPLAM

TOPLAM 2017-2018 AKADEMİK YILI ÖĞRENCİ DAĞILIMLARI TÜRK ÖĞRENCİ SAYISI ULUSLARARASI ÖĞRENCİ SAYISI TOPLAM ÖĞRENCİ SAYISI LİSANS ÖNLİSANS LİSANSÜSTÜ 8906 1233 10139 435 20 455 3977 286 4263 TOPLAM 13318 1539 14857

Detaylı

Sosyal îşler Komisyonu raporu

Sosyal îşler Komisyonu raporu S. SAYISI : I Ankara Üniversitesi kuruluş kadroları hakkındaki 3 sayılı Kanuna eki kanun tasarısı ve Sosyal işler ve iktisat komisyonları raporları (/03) T. C. Başbakanlık. 0.0 Kanurâar ve Kararlar Tetkik

Detaylı

TOPLAM

TOPLAM 2017-2018 AKADEMİK YILI ÖĞRENCİ DAĞILIMLARI TÜRK ÖĞRENCİ SAYISI ULUSLARARASI ÖĞRENCİ SAYISI TOPLAM ÖĞRENCİ SAYISI LİSANS ÖNLİSANS LİSANSÜSTÜ 9845 1322 11167 477 20 497 4000 285 4285 TOPLAM 14323 1627 15950

Detaylı

TOPLAM

TOPLAM 2017-2018 AKADEMİK YILI ÖĞRENCİ DAĞILIMLARI (23.07.2018) TÜRK ÖĞRENCİ SAYISI ULUSLARARASI ÖĞRENCİ SAYISI TOPLAM ÖĞRENCİ SAYISI LİSANS ÖNLİSANS LİSANSÜSTÜ 8612 1206 9818 413 20 433 3474 267 3741 TOPLAM

Detaylı

2016 AĞUSTOS DIŞ TİCARET RAPORU

2016 AĞUSTOS DIŞ TİCARET RAPORU 2016 AĞUSTOS DIŞ TİCARET RAPORU ATSO DIŞ TİCARET SERVİSİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2016 AĞUSTOS

Detaylı

TOPLAM

TOPLAM 2017-2018 AKADEMİK YILI ÖĞRENCİ DAĞILIMLARI TÜRK ÖĞRENCİ SAYISI ULUSLARARASI ÖĞRENCİ SAYISI TOPLAM ÖĞRENCİ SAYISI LİSANS ÖNLİSANS LİSANSÜSTÜ 9889 1326 11215 480 21 501 4155 291 4446 TOPLAM 14524 1638 16162

Detaylı

2019 MART DIŞ TİCARET RAPORU

2019 MART DIŞ TİCARET RAPORU 2019 MART DIŞ TİCARET RAPORU ATSO AR-GE VE DIŞ İLİŞKİLER BİRİMİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2019

Detaylı

Millet Meclisi Yüce Başkanlığına

Millet Meclisi Yüce Başkanlığına Dönem : 2 Toplantı :2 MlLLET MECLÎSİ S. Sayısı : 256 Trabzon Milletvekili Hamdi Orhon ile Cumhuriyet Senatosu Bursa Üyesi Şeref Kayalar'ın, çeşitli teadül ve teşkilât kanunları ile diğer değiştirilmesi

Detaylı

2017 MAYIS DIŞ TİCARET RAPORU

2017 MAYIS DIŞ TİCARET RAPORU 2017 MAYIS DIŞ TİCARET RAPORU ATSO DIŞ TİCARET SERVİSİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2017 MAYIS / TÜRKİYE

Detaylı

T.C. YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNE

T.C. YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNE T.C. YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI B.30.0.PER.0.00.00.01/01 - O o t o 2202.2011*007940 Yurtdışı Destekleri ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNE İlgi: Maliye Bakanlığı nm 03.02.2011 tarih ve B.07.0.BMK.0.10.38.01.310-1458

Detaylı

2015 NİSAN DIŞ TİCARET RAPORU

2015 NİSAN DIŞ TİCARET RAPORU 2015 NİSAN DIŞ TİCARET RAPORU ATSO DIŞ TİCARET SERVİSİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2015 NİSAN / TÜRKİYE

Detaylı

2017 MART DIŞ TİCARET RAPORU

2017 MART DIŞ TİCARET RAPORU 2017 MART DIŞ TİCARET RAPORU ATSO DIŞ TİCARET SERVİSİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2017 MART / TÜRKİYE

Detaylı

2014 EKİM DIŞ TİCARET RAPORU

2014 EKİM DIŞ TİCARET RAPORU 2014 EKİM DIŞ TİCARET RAPORU ATSO DIŞ TİCARET SERVİSİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2014 EKİM / TÜRKİYE

Detaylı

2016 EKİM DIŞ TİCARET RAPORU

2016 EKİM DIŞ TİCARET RAPORU 2016 EKİM DIŞ TİCARET RAPORU ATSO DIŞ TİCARET SERVİSİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2016 EKİM / TÜRKİYE

Detaylı

HALI SEKTÖRÜ. Ekim Ayı İhracat Bilgi Notu. TDH AR&GE ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği. Page 1

HALI SEKTÖRÜ. Ekim Ayı İhracat Bilgi Notu. TDH AR&GE ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği. Page 1 2015 HALI SEKTÖRÜ Ekim Ayı İhracat Bilgi Notu TDH AR&GE ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği Page 1 HALI SEKTÖRÜ 2015 EKİM AYI İHRACAT PERFORMANSI Ülkemizin halı ihracatı 2014 yılını % 7,3 oranında

Detaylı

1/11. TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU DIŞ TİCARET İSTATİSTİKLERİ VERİ TABANI Rapor tarih 30/03/2018 Yıl 01 Ocak - 28 Subat 2018

1/11. TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU DIŞ TİCARET İSTATİSTİKLERİ VERİ TABANI Rapor tarih 30/03/2018 Yıl 01 Ocak - 28 Subat 2018 ve ye göre dış ticaret Miktar m2 Miktar m2 690721 ABD 29.636.682 1.428.016 0 0 8.481.569 6.912.337 690722 ABD 226.394 13.790 0 0 68.891 55.759 690723 ABD 826.034 61.902 0 0 349.614 285.071 690730 ABD 88.188

Detaylı

TOPLAM

TOPLAM 2017-2018 AKADEMİK YILI LİSANS ÖĞRENCİ DAĞILIMLARI TÜRK ÖĞRENCİ SAYISI ULUSLARARASI ÖĞRENCİ SAYISI TOPLAM ÖĞRENCİ SAYISI LİSANS ÖNLİSANS LİSANSÜSTÜ 10063 1343 11406 515 21 568 4563 285 4848 TOPLAM 15141

Detaylı

2018 AĞUSTOS DIŞ TİCARET RAPORU

2018 AĞUSTOS DIŞ TİCARET RAPORU 2018 AĞUSTOS DIŞ TİCARET RAPORU ATSO AR-GE VE DIŞ İLİŞKİLER BİRİMİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2018

Detaylı

TOPLAM

TOPLAM 2018-2019AKADEMİK YILI ÖĞRENCİ DAĞILIMLARI (02.11.2018) TÜRK ÖĞRENCİ SAYISI ULUSLARARASI ÖĞRENCİ SAYISI TOPLAM ÖĞRENCİ SAYISI LİSANS ÖNLİSANS LİSANSÜSTÜ 11721 1545 13266 1591 74 1665 4187 400 4587 TOPLAM

Detaylı

TOPLAM

TOPLAM 2017-2018 AKADEMİK YILI LİSANS ÖĞRENCİ DAĞILIMLARI TÜRK ÖĞRENCİ SAYISI ULUSLARARASI ÖĞRENCİ SAYISI TOPLAM ÖĞRENCİ SAYISI LİSANS ÖNLİSANS LİSANSÜSTÜ 10079 1343 11422 517 21 538 4588 282 4870 TOPLAM 15184

Detaylı

HALI SEKTÖRÜ. Eylül Ayı İhracat Bilgi Notu. TDH Ar&Ge ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği. Page 1

HALI SEKTÖRÜ. Eylül Ayı İhracat Bilgi Notu. TDH Ar&Ge ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği. Page 1 2015 HALI SEKTÖRÜ Eylül Ayı İhracat Bilgi Notu TDH Ar&Ge ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği Page 1 HALI SEKTÖRÜ 2015 EYLÜL AYI İHRACAT PERFORMANSI Ülkemizin halı ihracatı 2014 yılını % 7,3 oranında

Detaylı

MÜCEVHER İHRACATÇILARI BİRLİĞİ MAL GRUBU ÜLKE RAPORU (TÜRKİYE GENELİ) - (KÜMÜLATİF)

MÜCEVHER İHRACATÇILARI BİRLİĞİ MAL GRUBU ÜLKE RAPORU (TÜRKİYE GENELİ) - (KÜMÜLATİF) ALTINDAN MAMUL MÜCEVHERCİ VE KUYUMCU EŞYASI 1 BİRLEŞİK ARAP EMİRLİ 269.665.223,68 305.580.419,69 13,32 ALTINDAN MAMUL MÜCEVHERCİ VE KUYUMCU EŞYASI 2 IRAK 155.240.675,64 92.044.938,69-40,71 ALTINDAN MAMUL

Detaylı

2018 MART DIŞ TİCARET RAPORU

2018 MART DIŞ TİCARET RAPORU 2018 MART DIŞ TİCARET RAPORU ATSO AR-GE VE DIŞ İLİŞKİLER BİRİMİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2018

Detaylı

Küresel Girişimcilik Endeksi Türkiye 2014 Sonuçları

Küresel Girişimcilik Endeksi Türkiye 2014 Sonuçları Küresel Girişimcilik Endeksi Türkiye 2014 Sonuçları GEM Nedir? 1997 DE KURULDU VE KATKILARIYLA 2013 DE İLK DEFA BÖLGESEL BAZDA TÜRKİYE NİN GİRİŞİMCİLİK KARNESİ ÇIKTI. GEM Projesine Katılan Ülkeler Bangladeş

Detaylı

2018 EYÜL DIŞ TİCARET RAPORU

2018 EYÜL DIŞ TİCARET RAPORU 2018 EYÜL DIŞ TİCARET RAPORU ATSO AR-GE VE DIŞ İLİŞKİLER BİRİMİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2018

Detaylı

İstanbul Üniversitesi Kuruluş kadroları hakkında 5247 sayılı Kanuna ek Kanun tasarısı ve Millî Eğitim ve Bütçe Komiyonları raporları

İstanbul Üniversitesi Kuruluş kadroları hakkında 5247 sayılı Kanuna ek Kanun tasarısı ve Millî Eğitim ve Bütçe Komiyonları raporları S. sı: İstanbul Üniversitesi Kuruluş kadroları hakkında sayılı Kanuna ek Kanun tasarısı ve Millî Eğitim ve Bütçe Komiyonları raporları (/) T. C. Başbakanlık Muamelât Genel Müdürlüğü,. V. Tetkik Müdürlüğü

Detaylı

TOPLAM

TOPLAM 2018-2019AKADEMİK YILI ÖĞRENCİ DAĞILIMLARI (12.09.2018) TÜRK ÖĞRENCİ SAYISI ULUSLARARASI ÖĞRENCİ SAYISI TOPLAM ÖĞRENCİ SAYISI LİSANS ÖNLİSANS LİSANSÜSTÜ 11816 1486 13302 1533 75 1608 4056 297 4353 TOPLAM

Detaylı

Toplantı : 8 1 AA ğ CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : Z04

Toplantı : 8 1 AA ğ CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : Z04 Toplantı : 8 1 AA ğ CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : Z04 Ege Üniversitesi Tıp Fakültesinde görevli öğretim üyeleri ile öğretim yardımcılarına döner sermayeden ödenek ve prim, yardımcı tıp personeline prim

Detaylı

2015 OCAK DIŞ TİCARET RAPORU

2015 OCAK DIŞ TİCARET RAPORU 2015 OCAK DIŞ TİCARET RAPORU ATSO DIŞ TİCARET SERVİSİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2015 OCAK / TÜRKİYE

Detaylı

TOPLAM

TOPLAM 2018-2019AKADEMİK YILI ÖĞRENCİ DAĞILIMLARI (28.09.2018) TÜRK ÖĞRENCİ SAYISI ULUSLARARASI ÖĞRENCİ SAYISI TOPLAM ÖĞRENCİ SAYISI LİSANS ÖNLİSANS LİSANSÜSTÜ 11936 1512 13448 1527 76 1603 4154 356 4510 TOPLAM

Detaylı

INCOMING TURİZM RAPORU / ARALIK 2017

INCOMING TURİZM RAPORU / ARALIK 2017 Özet Sonuçlar Ocak-Aralık döneminde gelen yabancı ziyaretçi sayısında % 27.84 oranında artış Aralık ayında gelen yabancı ziyaretçi sayısında %30.84 oranında artış Ocak- Aralık döneminde OECD ülkelerinden

Detaylı

2015 HAZİRAN DIŞ TİCARET RAPORU

2015 HAZİRAN DIŞ TİCARET RAPORU 2015 HAZİRAN DIŞ TİCARET RAPORU ATSO DIŞ TİCARET SERVİSİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2015 HAZİRAN

Detaylı

RAKAMLARLA DÜNYA ÜLKELERİ

RAKAMLARLA DÜNYA ÜLKELERİ İSTANBUL YAYIN NO: 1991-22 TİCARET ODASİ RAKAMLARLA DÜNYA ÜLKELERİ Hazırlayan BİRGÜL ACARI Reklamcılık ve Matbaacılık San. Tic. Ltd. Şti. Haznedar, Menderes Cad. 25/2 34600 Bakırköy/İSTANBUL Tel: 556 04

Detaylı

HALI SEKTÖRÜ. Nisan Ayı İhracat Bilgi Notu. TDH AR&GE ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği. Page 1

HALI SEKTÖRÜ. Nisan Ayı İhracat Bilgi Notu. TDH AR&GE ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği. Page 1 2017 HALI SEKTÖRÜ Nisan Ayı İhracat Bilgi Notu TDH AR&GE ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği Page 1 HALI SEKTÖRÜ 2017 NİSAN AYI İHRACAT PERFORMANSI 2017 yılı Ocak-Nisan döneminde Türkiye nin toplam

Detaylı

2015 MAYIS DIŞ TİCARET RAPORU

2015 MAYIS DIŞ TİCARET RAPORU 2015 MAYIS DIŞ TİCARET RAPORU ATSO DIŞ TİCARET SERVİSİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2015 MAYIS / TÜRKİYE

Detaylı

İSMOB FUAR SONUÇ RAPORU Ocak 2017

İSMOB FUAR SONUÇ RAPORU Ocak 2017 İSMOB FUAR SONUÇ RAPORU 10-15 Ocak 2017 1 1. ARAŞTIRMANIN KONUSU Bu araştırma raporu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) denetiminde 10 15 Ocak 2017 tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi

Detaylı

BURTARIM 2014 ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI

BURTARIM 2014 ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI BURTARIM 2014 Bursa 12. Uluslararası Tarım, Tohumculuk, Fidancılık ve Süt Endüstrisi Fuarı BURSA 7. ULUSLARARASI HAYVANCILIK VE EKİPMANLARI FUARI 14 18 Ekim 2014 ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI Bursa

Detaylı

TÜ ROFED TÜRİ ZM BÜ LTENİ

TÜ ROFED TÜRİ ZM BÜ LTENİ TÜ ROFED TÜRİ ZM BÜ LTENİ Eylül - 2018 Hazırlayan: Aslı VAZ İçindekiler 1. TÜRKİYE'YE VE DÖRT İLİMİZE GELEN ZİYARETÇİLERİN YILLARA VE AYLARA GÖRE DAĞILIMI... 1 1.1. TÜRKİYE YE GELEN ZİYARETÇİLERİN YILLARA

Detaylı

2016 MAYIS DIŞ TİCARET RAPORU

2016 MAYIS DIŞ TİCARET RAPORU 2016 MAYIS DIŞ TİCARET RAPORU ATSO DIŞ TİCARET SERVİSİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2016 MAYIS / TÜRKİYE

Detaylı