Nefes / Solunum / Kalp Hızı Değişkenliği

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Nefes / Solunum / Kalp Hızı Değişkenliği"

Transkript

1 MONOMER MEDİKAL Nefes / Solunum / Kalp Hızı Değişkenliği NeXus Ailesi Sistemler İçin HRV Fonksiyonları Uyarı: Bu kılavuz kesinlikle tıbbi bir kaynak olarak kullanılmamalıdır. Bu kılavuzun amacı, kablosuz fizyolojik görüntüleme ve geri besleme sistemleri olan NeXus ailesi cihazları ve BioTrace+ programının solunum terapisi, nefes terapisi ve HRV Kalp Hızı Değişkenliği gibi özellikleri hakkında kullanıcıyı bilgilendirmektir. Daha detaylı bilgi için lütfen yerel dağıtıcınız Monomer Medikal < veya Mind Media B.V. < ile temasa geçiniz. Bu doküman NeXus ailesinin tüm üyeleri; NeXus 4, NeXus 10, NeXus 16, NeXus 32 için geçerlidir.

2 NeXus Ailesi Sistemler İçin HRV Fonksiyonları V Psikofizyoloji & Biofeedback İçin HRV Fonksiyonları Bu dokümanın orijinali İngilizce olarak adresinde bulunabilir. This document can be found in English on Bu kitapçık NeXus cihazları ve BioTrace+ programıyla birlikte gelen üstün HRV özelliklerini kullanıcıya açıklamak için oluşturulmuştur. NeXus 10 ve diğer NeXus ailesi üyeleri cihazlar, çok geniş bir sensör/elektrot yelpazesine sahiptir ve çok çeşitli protokoller, terapiler ve tedaviler için kullanılabilirler. Bu protokollerden biri de HRV Kalp Hızı Değişkenliği protokolüdür. Bu protokolle hem HRV ölçümü yapılabilir, hem de HRV geliştirme protokolü uygulanabilir. NeXus sistemleri Windows (XP/Vista ) tabanlı PC lerde çalışmaktadır. NeXus ailesi sistemlerin class IIa tıbbi sertifikaları vardır (EU) ve FDA (US) kayıtları bulunmaktadır. Yukarıdaki resimde çift monitörlü bir sistemde çalışan BioTrace+ programının HRV ekranı görülmektedir. Ortada kablosuz çalışan bir NeXus 10 cihazı, 10 kanallı bir fizyolojik görüntüleme ve Biofeedback/Neurofeedback platformu görülmektedir. Not: NeXus 4, NeXus 10, NeXus 16 ve NeXus 32 için BioTrace+ programı aynı HRV fonksiyonelliğini sunabilmektedir.

3 NeXus Ailesi Sistemler İçin HRV Fonksiyonları V Heart Rate (HR) sinyal alımı ve sensörler NeXus/BioTrace+ heart rate (HR) sinyalini iki metottan biriyle alır: 1) Parmağa takılmış bir BVP (blood volume pulse) sensörü ile 2) Göğse veya bileklere takılmış bir EKG (electrocardiogram) elektrotları ile. BVP sensörü kullanımının avantajı, kullanım kolaylığıdır. Özel bir hazırlık aşaması yoktur ve eller çok soğuk olmadığı sürece oldukça kolay bir biçimde mükemmel bir sinyal kalitesi vardır. Dezavantajı ise BVP sensörü hareketli durumlarda kullanılamaz. (Örn. Sporda) Bunun sebebi akışkan haldeki kanın hareketten dolayı artefakt vermesidir. EKG sinyali kullanılmasının avantajı, hem hareketli hem de hareketsiz durumlarda işe yaramasıdır. Ayrıca bu sensörden gelen bilgiler zaman skalasında daha iyi çözünürlüğe sahiptir (2048 Örnek/saniye kadar). Bu nedenle BVP sensörü genelde Biofeedback terapisi için kullanılırken, EKG elektrotları bilimsel araştırmalar ve projeler için tercih edilmektedir. EKG kullanımı için jelli elektrotlar kullanılmaktadır. Bu elektrotların yerleşimleri aşağıda gösterilmiştir. A=Negatif Elektrot, B=Pozitif Elektrot, C=Toprak Aşağıda bir BioTrace+ ekranında BVP sinyali gösterilmiştir. Ekranın altında BPM cinsinden gösterilen HR sinyalindeki büyük değişkenliklere dikkat ediniz. (65-85 bpm arası)

4 NeXus Ailesi Sistemler İçin HRV Fonksiyonları V Aşağıdaki resim, EKG bazlı bir başka HRV sinyalini ve protokol ekranını göstermektedir.biotrace+ versiyon 2008a dan sonraki sürümlerde bu ekran demo protokollerinden görülebilir. Bu ekran, üst tarafta, LF (Low Frequency Zone) un yeşil olarak gösterildiği bir HRV spektral analizi (0-0.4 Hz arası), ortada EKG sinyali ve altta ise kırmızıyla HR göstermektedir. HRV ve Multi-modal Sensörler NeXus sistemleri multi-modal platformlar olduğu için, HRV ölçümleri başka ölçümlerle birleştirilebilir. Bunlardan bazıları: 1) Solunum (karın ve göğüs kemeri) 2) Kan akışı ve ısı kayıtları 3) EMG (kas gerilimi) 4) Deri İletimi (sympathetic arousal level) 5) EEG (SCP, Delta, Theta, Alpha, Beta ve Gamma aktivitesi) 6) Oksimetre (relative oxygen saturation) SpO2. 7) Opsiyonel: Oxygen flow ve CO2 (Capnography) ** Satıcınıza danışınız 8) Opsiyonel: gerçek zamanlı Bloodpressure monitoring. ** Satıcınıza danışınız Kalp Hızı Değişkenliği (HRV) güçlü bir ölçümdür ve son yıllarda üzerinde çok fazla araştırma yapılmıştır. İnternette veri bankası en az adet 2000 HRV için yazılmış makale sunmaktadır. Gördüğünüz gibi sadece HRV ile kısıtlı kalmayarak NeXus size beyin aktivitesinden solunuma kadar bir çok alanda yardımcı olabilmektedir.

5 NeXus Ailesi Sistemler İçin HRV Fonksiyonları V Abdominal ve Torasik Solunum NeXus-10 ile, HRV kaydı, BVP ve EKG kaydı ve karın veya göğüs solunumu aynı anda kaydedebilir. Aşağıdaki BioTrace ekran görüntüsü 24 bit kesinlikteki sensörlere bir örnektir. NeXus-10 aynı anda 10 sensör bağlantısına izin verdiğinden, kullanıcının ölçüm için aşağıdaki opsiyonları bulunmaktadır: 1) Sympathetic arousal için Deri İletim Sensörü 2) Relatif vasoconstriction ve vasodilation için yüksek çözünürlüklü Deri Isısı Sensörü 3) Kas tonu ve kas aktivitesi ölçümü için EMG 4) Beyin aktivitesi ölçümü için EEG 5) Opsiyonel olarak gerçek zamanlı kan basıncı (BP) ölçümü de eklenebilir, ancak gerçek zamanlı BP sensörünün oldukça pahalı olduğu unutulmamalıdır. Stres ve Performans Testi Stres profillemesi, stres testleri ve performans (spor) testleri sırasında genellikle çok yönlü sensör yaklaşımı kullanılmaktadır. Uzun ve kısa psikofizyolojik stres testleri NeXus için BioTrace+ ile birlikte standart olarak gelmektedir.

6 NeXus Ailesi Sistemler İçin HRV Fonksiyonları V HRV (Kalp Hızı Değişkenliği) Biofeedback Terapisi Kalp hızı değişkenliği (HRV) kardiyak otonom sinir aktivitesini tahmin etmenin bir yoludur. HRV, stres, rahatlama, egzersiz gibi psikofizyolojik duruma göre değiştiği gibi aynı zamanda yaşa ve sağlığa göre de değişir. Yüksek HRV genel olarak iyidir. Stres ve rahatlama için genel HRV normları henüz oluşturulma aşamasındadır ancak yetişkin biri için aşağıdaki skorlamaları öneririz: (değerler yavaş karın solunumunda beats per minute olarak ve 6 solunum/dakikalık solunum yardımcısı (pacer)ile bulunmuştur) HRV 0-5 HRV 5-10 HRV HRV HRV Düşük Ortalama İyi Çok İyi Mükemmel Lütfen bu skorların normlara dayanmadığını unutmayınız ve sadece terapi öncesi, sırasında ve sonrasındaki rölatif değerlendirme ve ilerleme durumunu ölçmek için kullanılması gerektiğine dikkat ediniz. NeXus ile HRV terapisinde genellikle bir solunum sensörü kullanılır. Aslında işlem, otonom sinir sistemi ve kardiyo vaskular sisteminin işlevlerini optimize etmek ve dengelemek için yapılan bir biofeedback rahatlama terapisidir. Karın solunumu da kan basıncını düşüren bir yöntemdir. Yukarıdaki HRV terapi ekranında, solda HR (turuncu) in BPM olarak gösterilmiştir. Hareket etmeyen ve rahatlamış durumdaki tipik bir insanda bu değerlerin bpm gibi düşük değerler olması beklenir. İkinci bar grafiği (mavi) rölatif karın solunumunu gösterir. Kişi bu iki grafik sayesinde HRV ve solunumun nasıl birbiriyle ilişkide olduğunu rahatça gözleyebilir. Amaç, yavaş nefes alarak HRV yi ve solunum ile HR uyumunu yükseltmektir. HR ve solunumun birbirine uyumu arttıkça (0.5 linear korelasyon veya ayarlanabilir) çiçek açılacaktır.

7 NeXus Ailesi Sistemler İçin HRV Fonksiyonları V HRV ve Solunum Terapisi BioTrace+ programı birçok ücretsiz fizyolojik ekran ve protokolle gelir ve bunların her biri farklı sesli, görsel vs. feedback verir. Aşağıdaki ekran görüntüsü, nefes alış ve verişine tepki veren bir balon görüntüsüdür ve burada karın solunumu terapisi görülmektedir. Nefes alımı balonu genişletirken, verişte balon küçülecektir. Aynı zamanda solunum sinyali, dalga sesi için de kullanılmaktadır. Nefes alışı sesi arttırırken veriş azaltacaktır. Aşağıdaki ekran, HRV nin frekans analizini göstermektedir. Grafik, görsel feedback için kullanılabilir.

8 NeXus Ailesi Sistemler İçin HRV Fonksiyonları V HRV ve Solunum Şablonu BioTrace+ programı standart olarak tümleşik Solunum Şablonu ile birlikte gelir. Bu araç örnek bir sinyal (şablon) yaratarak kişiye doğru yavaş karın solunumunu göstermek için kullanılır. T1: soluk alma, T2: nefes tutma, T3: soluk verme, T4: bekleme süreleri tamamen kullanıcı tarafından ayarlanabilir. Bu örnekte 5 saniye (5000 ms) soluk alma ve 5 saniye soluk verme, toplam 10 saniyelik solunum döngüsüyle dakikada 6 solunuma denk gelmektedir. (60 saniye) - veya + tuşuna basarak (veya herhangi bir zamanda klavyeden + ve tuşlarına basarak), 0.5 bpm adımlarla solunum şablonu ayarlanabilir.

9 NeXus Ailesi Sistemler İçin HRV Fonksiyonları V HRV Terapisi, Terapist Ekranı: BioTrace+ terapiste bir çok çekim ekranı sunar. Örneğin aşağıdaki ekran bunlardan biridir. Burada gerçek zamanlı HR ve solunum çiftli grafikle ve 3 bar grafikle gösterilmektedir. İlk bar grafiğinde gösterilen HRV, anlık olarak hesaplanır ve son 15 saniyedeki değişkenliği gösterir. Bu ekran ile, terapist açıkça şu parametreleri görebilir. Çizgisel Grafikler: 1) Çizgisel grafik: Solunum (mavi) ile anlık kalp hızının (HR Kırmızı) çakışması Soldan sağa bar grafikler: 2) Son 15 saniyedeki ortalama veya bpm cinsinden HRV 3) HRV nin LF (Low Freuency) bölgesindeki aktivitenin yüzdesi 4) Solunum ve HRV arasındaki uyumluluk Not: Eğer tüm bar grafikler yüksek olursa, terapi sonuçlarının daha iyi olduğunu düşünebilirsiniz. Ancak tam optimum durumun bulunması için henüz yeterli araştırma yapılmamıştır. Araştırmalar yoğun biçimde sürmektedir.

10 NeXus Ailesi Sistemler İçin HRV Fonksiyonları V Araştırmacılar İçin 24 Saate Kadar HRV Kaydı NeXus-10, 10 a kadar sinyali kaydedebilen oldukça küçük ve hafif bir sistemdir. Veriler iki şekilde elde edilebilir: 1) Canlı kayıt için kablosuz BlueTooth bağlantısı sayesinde (şimdilik 10 Metreye kadar) 2) Verileri bir flash (SD) hafıza kartına kaydederek, (24 saate kadar) Aşağıdaki resimde bir NeXus 10 ile 8 saat boyunca kaydedilmiş EKG bazlı HRV ile karın solunumu kombinasyonu görülmektedir. Bu kayıt standart bir SD karttan alınmıştır. 1. grafik: karın solunum dalgalarını gösterir. 2. grafik: Solunum oranını gösterir. 3. grafik: EKG bazlı HR (heart rate) bpm olarak gösterir. 4. grafik: LF (Low Frequency) bandındaki ( Hz) HRV aktivitesinin oranını gösterir.

11 NeXus Ailesi Sistemler İçin HRV Fonksiyonları V HRV terapisinin yanı sıra, NeXus-10 aynı zamanda HR, solunum ve diğer verileri SD kartına kaydedebilir. Kişi, NeXus-10 u birkaç saat için üzerinde taşıyabilir ve HR verisini daha sonra analiz edilmek üzere kaydedebilir. HRV analiz sonuçları özel formattaki HRV raporuna dönüştürülebilir, bu rapor basılabilir. 8 saatlik kaydın örnek HRV raporu aşağıdadır. Not: 0.1 Hz civarındaki LF tepeciğine dikkat ettiniz mi?

12 NeXus Ailesi Sistemler İçin HRV Fonksiyonları V HRV İstatistikleri BioTrace+ programı birçok veri işleme ve hesaplama yöntemi kullanabilir. Şimdilik üretilebilen istatistiksel değişkenler ve açıklamaları aşağıdadır: BioTrace+, şimdilik aşağıdaki HRV istatistiklerini sunabilmektedir. İstatistik Birim Açıklama NNMin ms Bulunan en küçük IBI (NN = IBI) NNMax ms Bulunan en büyük IBI NNMean ms Tüm IBI değerlerinin ortalaması SDNN ms Tüm NN intervallerinin standart sapması RMSSD ms Tüm interval farklarının RMS i NN50 count 50 ms ten büyük farkların sayısı pnn50 % NN50 intervallerinin yüzdesi VLF ms squared Very Low Frequency bileşenleri Hz LF ms squared Low Frequency bileşenleri Hz HF ms squared High Frequency bileşenleri Hz LF/HF ratio LF ve HF bileşenlerinin oranı %LF % LF in tüm spektruma göre yüzdesi %HF % HF in tüm spektruma göre yüzdesi BPM rate En yüksek LF spektral tepesinin BPM i IBI = Inter Beat Interval Atım Arası Aralık RMS = Root-Mean Square HRV de IBI (Inter Beat Interval Atım Arası Aralık) Tablosu İhracı (değerler ms) Lütfen Dikkat Edin: BioTrace+ tarafından oluşturulmuş IBI değerleri tablosu, başka bir programlar analizler yapmak için ihraç edilebilir. Bu tabloya, önümüzdeki sayfalarda karşılaşacağımız HRV Analiz ön izleme diyalog kutusundan ulaşılabilir. Bu tablo düz ASCII formatındadır ve her satırda milisaniye cinsinden IBI değerleri vardır. Birçok HRV analiz programı bu tabloyu okuyabilmektedir. Aşağıda, Windows Not defterinde bu ASCII tabloya bir örnek görülmektedir.

13 NeXus Ailesi Sistemler İçin HRV Fonksiyonları V HRV Analizi: 2 Örnek Kullanıcı, verilerin bir kısmını seçerek, HRV analizini sadece seçtiği verilerle de yapabilir. Bu bölümler en az 5 dakikalık olmalıdır ancak birkaç saatlik de olabilirler. Veri seçiminden sonra sonuçları gösteren bir diyalog kutusu gelir: IBI tablosu da sol tarafta gösterilir ve buradan ASCII formatına aktarılabilir. Örnek 1: Stres testi sırasında HRV analizi Örnek 2: Yavaş karın solunumu sırasındaki HRV analizi Lütfen Dikkat Ediniz: ikinci örnekte Güç Spektrumunun 0.1 Hz civarında temiz bir tepe yaptığını görünüz. Bu durumda tepe 6.3 solunum/dakika ya denk gelmektedir. (BPM)

14 NeXus Ailesi Sistemler İçin HRV Fonksiyonları V Sanal Kanal Hesaplamaları Standart HRV istatistiklerinin yanı sıra, BioTrace+ kullanıcı tarafından belirlenebilen birçok sanal kanal hesabı da yapabilir. 8 sanal kanal kullanılmış bir HRV ve Solunum çekiminin seans özet ekranı aşağıdadır: Bu özet ekranında aşağıdaki parametreler gösterilmiştir: 1. grafik: Ham BVP sinyali (Doğrudan BVP sensöründen geldiği gibi) 2. grafik: Karın solunum sinyali (Doğrudan RSP sensöründen geldiği gibi) 3. grafik: HR (heart rate) beats per minute 4. grafik: Relatif kan akışı (vasoconstriction/vasodilation) 5. grafik: LF frekansındaki ( Hz) HRV aktivitesinin yüzdesi 6. grafik: Relatif solunum amplitüdü. (relatif solunum derinliği ) 7. grafik: HRV nin amplitüdü (beats per minute) 8. grafik: Karın solunumu ve HR arasındaki linear korelasyon Buradaki doğrudan (ham) olmayan parametrelerin ve grafiklerin tamamı BioTrace+ tarafından anında hesaplanarak yansıtılmaktadır ve hem kayıtta hem okumada anında kullanıcı tarafından ayarlanabilirler. Lütfen Dikkat Ediniz: HR (heart rate) hem beats per minute (bpm) hem de zaman aralıklarıyla ifade edilebilmektedir. BioTrace+ her iki ifadeyi de kullanıcıya sunmaktadır. Araştırmacılar daha yaygın olarak HR yi, iki atım arasındaki zaman olarak (IBI - interbeat interval, milliseconds)kullanmaktadır.

15 NeXus Ailesi Sistemler İçin HRV Fonksiyonları V Sanal kanallar tamamen ayarlanabilir ve kullanıcı tarafından oluşturulabilir veya düzenlenebilir veri işleme fonksiyonlarıdır. BioTrace adet veya daha fazla sayıda bu kanalları desteklemektedir. Sol resimde bu kanallara bir örnek görülebilmektedir. Sağ resimde ise LF aktivitesinin yüzdesini hesaplayan bir sanal kanal gösterilmiştir. BioTrace+ veri işleme fonksiyonlarına örnekler aşağıdadır (2008 Eylül versiyonu için): Doğrusal Cebir (toplama, çıkartma, oranlar, çarpma, averajlama) Dijital Filtreler (IIR ve FIR bandpass, lowpass, highpass, bandstop, DC removal vs.) Frekans Analizi (Bandpass amplitude, % power, mean, median ve dominant frequency) Koherans ve Korelâsyon (Cross Spectrum coherence, linear correlation) Genel Sinyal İşleme (RMS amplitude, mean amplitude, pulse rate, heart rate,respiration frequency, respiration amplitude, vs.) Kullanıcı bu fonksiyonları kullanarak veri kanalları yaratabilir ve bu kanallara sanal kanal denir. Örnek: Mesela HR (heart rate) EKG sinyalinden hesaplanabilir ve RSP Rate (solunum oranı) solunum kemerinden hesaplanabilir. Bu ikisine ek olarak üçüncü bir sanal kanalı, iki gerçek kanaldan alınan bilgi ile HR ve RSP nin Oranını gösteren bir kanal olarak yaratabiliriz.

16 NeXus Ailesi Sistemler İçin HRV Fonksiyonları V HRV için Artefakt Rejection Aşağıdaki resimde, HRV için artefakt önleme özelliklerinin bulunduğu bir BioTrace+ diyalog kutusu görülmektedir. Bunlar gelen sinyal çok bozuk ise (EMG karışması gibi), tepecikler var ise (elektrot hareketi) veya kalp bir atımı yapmadığında oluşabilecek artefaktlardır. Bu özellik, özellikle büyük veri işlemeleri için kullanışlıdır (IBI tabloları). Büyük verilerde tek tek elle artefakt ayırmanın yerini bu özellik doldurmaktadır. BioTrace+ hem manüel hem otomatik, hem de ikisinin birleşimi bir kompleks artefakt ayıklama özelliğine sahiptir. < DOKÜMAN SONU > NeXus veya BioTrace+ programı ve HRV fonksiyonları için,lütfen yerel dağıtıcınız veya Mind Media ile adresinden temasa geçmekten çekinmeyiniz. Not: Bu dokümanın Telif Hakları, Mind Media BV 2008 e aittir ve içeriği değiştirilemez veya kopyalanamaz. Bununla birlikte bu dokümanın orijinal haliyle dijital ortamda PDF olarak dağıtımı serbesttir. Yazar: Erwin Hartsuiker (Hollanda) Tarih: Ekim 2008, Version V2.1

17 NeXus Ailesi Sistemler İçin HRV Fonksiyonları V NOTLAR

ATOMALTI DÜZEYDE BİR MACERA;SUNUHİ BEY RAHAT VE MUTLU EMEKLİLİĞİN TADINI ÇIKARABİLECEK Mİ?

ATOMALTI DÜZEYDE BİR MACERA;SUNUHİ BEY RAHAT VE MUTLU EMEKLİLİĞİN TADINI ÇIKARABİLECEK Mİ? BİYOFEEDBACK;DOĞRU NEFES ALMAK KANSERİ ÖNLER Mİ? YA DA ATOMALTI DÜZEYDE BİR MACERA;SUNUHİ BEY RAHAT VE MUTLU EMEKLİLİĞİN TADINI ÇIKARABİLECEK Mİ? 70 Kilo ağırlığında bir insan(adına SUNUHİ diyelim) kan

Detaylı

NeXus Sensörleri. Elektrofizyolojik Sensörler MONOMER MEDİKAL. www.monomermedikal.com

NeXus Sensörleri. Elektrofizyolojik Sensörler MONOMER MEDİKAL. www.monomermedikal.com MONOMER MEDİKAL NeXus Sensörleri Elektrofizyolojik Sensörler www.monomermedikal.com Uyarı: Bu dokümanda yer alan sensörler sadece örnek amaçlıdır. NeXus sistemleri çok yönlü ve işlevli sistemlerdir. Bu

Detaylı

ÜRETİM SÜREÇLERİNİ GÖZLEMLEMEK VE KONTROL ETMEK İÇİN KABLOSUZ ÇÖZÜM

ÜRETİM SÜREÇLERİNİ GÖZLEMLEMEK VE KONTROL ETMEK İÇİN KABLOSUZ ÇÖZÜM NETWORKER GÖZLEMLEME SİSTEMİ ÜRETİM SÜREÇLERİNİ GÖZLEMLEMEK VE KONTROL ETMEK İÇİN KABLOSUZ ÇÖZÜM Her tür makinene de kullanılabilir Kullanıcının bilgisayarına ilave bir yazılım yüklenmesi gerekmiyor Bağımsız

Detaylı

Dr Çağlar Çuhadaroğlu

Dr Çağlar Çuhadaroğlu KARDİYAK İŞLEVLERİN DEĞERLENDİRİLMESİ Tanıya katkı Solunumsal olayların yansımaları Tüm arousalların yansımaları Dr Çağlar Çuhadaroğlu Etyopataojenezin anlaşılması Tanıya Primer uyku sorunları Apne, hipopne

Detaylı

FAN SELECTOR FAN SELECTOR FAN SEÇİM YAZILIMI.

FAN SELECTOR FAN SELECTOR FAN SEÇİM YAZILIMI. FAN SELECTOR FAN SEÇİM YAZILIMI YAZILIM TANIMI Fan Selector yazılımı havalandırma ve iklimlendirme sistemlerinde kullanılan fanların performans hesaplamalarının yapılması ve çalışma şartlarına en uygun

Detaylı

SleepOne Ürün Platformu

SleepOne Ürün Platformu Kare Medikal 2003 yılında üretim,satış ve ihracat faaliyetlerini birleştirmek üzere kurulmuştur. PAP cihazları, ventilasyon, oksijen tedavisi, aerosol tedavisi ve aspirasyon ürün gruplarında ar-ge ve üretim

Detaylı

BESMAK MARKA BCO 113 SERİSİ TAM OTOMATİK BİLGİSAYAR KONTROLLÜ HİDROLİK BETON TEST PRESİ VE EĞİLME TEST SİSTEMİ

BESMAK MARKA BCO 113 SERİSİ TAM OTOMATİK BİLGİSAYAR KONTROLLÜ HİDROLİK BETON TEST PRESİ VE EĞİLME TEST SİSTEMİ BESMAK MARKA BCO 113 SERİSİ TAM OTOMATİK BİLGİSAYAR KONTROLLÜ HİDROLİK BETON TEST PRESİ VE EĞİLME TEST SİSTEMİ Resim 1- Beton Basınç Dayanımı Test Presi Resim 2 - Eğilme Test Sistemi BETON TEST PRESİ GENEL

Detaylı

FAN-SİM FAN-SİM FAN PERFORMANS HESAPLAMA VE SEÇİM YAZILIMI.

FAN-SİM FAN-SİM FAN PERFORMANS HESAPLAMA VE SEÇİM YAZILIMI. FAN-SİM FAN PERFORMANS HESAPLAMA VE SEÇİM YAZILIMI YAZILIM TANIMI Fan-Sim yazılımı havalandırma ve iklimlendirme sistemlerinde kullanılan fanların performans hesaplamalarının yapılması ve çalışma şartlarına

Detaylı

Online teknik sayfa MCS100FT-C SEOS ÇÖZÜMLERI

Online teknik sayfa MCS100FT-C SEOS ÇÖZÜMLERI Online teknik sayfa A B C D E F Ayrıntılı teknik bilgiler sistemi Sipariş bilgileri Tip Stok no. Talep üzerine Uygulama yeri ve müşteri gereklilikleri doğrultusunda kullanılacak cihazın özellikleri ve

Detaylı

Bilgisayar kontrollü elektromanyetik indüksiyon fren sistemi 6-999 Watt, devir sayısından bağımsız / DIN VDE 0750-238 standardına uygun

Bilgisayar kontrollü elektromanyetik indüksiyon fren sistemi 6-999 Watt, devir sayısından bağımsız / DIN VDE 0750-238 standardına uygun Teknik Özellikler Kardiyopulmoner rehabilitasyon ergometresi Fren sistemi Yük / doğruluk Devir sayısı aralığı Bilgisayar kontrollü elektromanyetik indüksiyon fren sistemi 6-999 Watt, devir sayısından bağımsız

Detaylı

Online teknik sayfa MCS100E HW-C SEOS ÇÖZÜMLERI

Online teknik sayfa MCS100E HW-C SEOS ÇÖZÜMLERI Online teknik sayfa A B C D E F Ayrıntılı teknik bilgiler Sistem Sipariş bilgileri Tip Stok no. Talep üzerine Uygulama yeri ve müşteri gereklilikleri doğrultusunda kullanılacak cihazın özellikleri ve spesifikasyonları

Detaylı

HOSBYNEB Mobil Aspiratör Cihazı

HOSBYNEB Mobil Aspiratör Cihazı 1 2 İçerik ASPİRATÖR CİHAZLARI... 4 OKSİJEN TERAPİ CİHAZI... 5 HASTABAŞI MONİTÖRLERİ... 6-7 EKG CİHAZLARI... 8-9 HOLTERLER... 10 KÜVÖZLER... 11 RADYANT ISITICI... 12 FOTOTERAPİ CİHAZI... 12 FETAL DOPLERLER...

Detaylı

Oterm EE101 Kablosuz Oda Termostatı. Oterm EE101 Kullanım Kılavuzu

Oterm EE101 Kablosuz Oda Termostatı. Oterm EE101 Kullanım Kılavuzu Oterm EE101 Kullanım Kılavuzu 1 EE101-TX EE101-RX 2 Oterm EE101 Kablosuz Oda Termostatı, kombiniz ile veya diğer ısıtma cihazları ile kullanabileceğiniz, evinizin konforunu artıran modern bir ısı kontrol

Detaylı

Araç Karşılaştırma Programı

Araç Karşılaştırma Programı 1 Araç Karşılaştırma Programı Sık Sorulan Sorular 01 Ocak 2015 2 Konu: Genel 1. Soru: Sistemdeki bilgiler nereden geliyor? Cevap: Görüntüleme ve karşılaştırma yapılan programda yer alan tüm bilgiler (sonuç

Detaylı

Hızlı, Kolay ve Ekonomik Dijital Panoramik X-ray Cihazı

Hızlı, Kolay ve Ekonomik Dijital Panoramik X-ray Cihazı Hızlı, Kolay ve Ekonomik Dijital Panoramik X-ray Cihazı XMIND NOVUS Kolay görüntüleme için iyi bir seçim XMIND NOVUS Hızlı ve kullanımı kolay dijital X-ray sistemidir. Uygun fiyata, birinci sınıf panoramik

Detaylı

Vista 120 Merkezi Monitörizasyon Sistemi Hasta Monitörizasyonu Çözümü

Vista 120 Merkezi Monitörizasyon Sistemi Hasta Monitörizasyonu Çözümü Vista 120 Merkezi Monitörizasyon Sistemi Hasta Monitörizasyonu Çözümü Kullanımı kolay Vista 120 Merkezi Monitörizasyon Sistemi (CMS), Vista 120/Vista 120 S hastabaşı monitörlerine bağlı 64 hastanın yaşamsal

Detaylı

Ecat 8. Hakbim Bilgi İşlem A.Ş. Versiyon

Ecat 8. Hakbim Bilgi İşlem A.Ş. Versiyon Ecat 8 Hakbim Bilgi İşlem A.Ş. Versiyon 2015 01.01 1 Ecat8 Nedir? Firmaların elektronik yedek parça kataloğu ihtiyacını karşılamak için Hakbim Bilgi İşlem tarafından geliştirilmiş ve geliştirilmeye devam

Detaylı

BİYOVENT TÜRKİYE NİN İLK YOĞUN BAKIM TİPİ MEKANİK VENTİLATÖR CİHAZI

BİYOVENT TÜRKİYE NİN İLK YOĞUN BAKIM TİPİ MEKANİK VENTİLATÖR CİHAZI BİYOVENT TÜRKİYE NİN İLK YOĞUN BAKIM TİPİ MEKANİK VENTİLATÖR CİHAZI BİYOVENT %100 YERLİ TASARIM YERLİ ÜRETİM Biyovent Yoğun Bakım Tipi Mekanik Ventilatör Cihazı tümüyle milli imkanlarla tasarlandı ve imal

Detaylı

Performans. True Blue. Deep Blue

Performans. True Blue. Deep Blue Fikir aşamasından tamamlanmasına kadar, bir CPAP cihazının tüm dünyadaki hastalara en iyi gece uykusunu elde etmelerine nasıl yardımcı olabilir diye tekrar bir göz attık. DeVilbiss Blue serisi mükemmel

Detaylı

Soleoline, yüksek performans

Soleoline, yüksek performans TR Soleoline Soleo Sono Soleoline, yüksek performans Yüksek teknoloji ve 40 yıllık deneyimin usta bir birleşimi olan Soleoline, modern fizyoterapinin tüm ihtiyaçlarını karşılar. Sade Ergonomik Yüksek performanslı

Detaylı

EL300 ÇOK KANALLI SU KONTROL ÜNİTESİ TETHYS INSTRUMENTS 57, CHEMIN DU VIEUX CHÊNE, 38240 MEYLAN -FRANCE-

EL300 ÇOK KANALLI SU KONTROL ÜNİTESİ TETHYS INSTRUMENTS 57, CHEMIN DU VIEUX CHÊNE, 38240 MEYLAN -FRANCE- ÇOK KANALLI SU KONTROL ÜNİTESİ TETHYS INSTRUMENTS 57, CHEMIN DU VIEUX CHÊNE, 38240 MEYLAN -FRANCE- TEL : +33 4 76 41 86 39 - FAX : +33 4 76 41 92 27 MAIL : SALES@TETHYS-INSTRUMENTS.COM - WEB : WWW.TETHYS-INSTRUMENTS.COM

Detaylı

YENİLENEBİLİR ENERJİ EĞİTİM SETİ

YENİLENEBİLİR ENERJİ EĞİTİM SETİ YENİLENEBİLİR ENERJİ EĞİTİM SETİ KULLANIM KİTAPÇIĞI ve Deneyler İÇİNDEKİLER Eğitim Seti Özellikleri 3 Hibrid Şarj Regülatörü Modülü Özellikleri 4 DC-AC İnverter Modülü Özellikleri 5 AKÜ Modülü Özellikleri

Detaylı

TC ERCİYES ÜNİVERSİTESİ BİYOMEDİKAL MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BİYOMEDİKAL BAKIM-ONARIM VE KALİBRASYON LABORATUVARI DENEY NO:4 HBM TESTİ

TC ERCİYES ÜNİVERSİTESİ BİYOMEDİKAL MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BİYOMEDİKAL BAKIM-ONARIM VE KALİBRASYON LABORATUVARI DENEY NO:4 HBM TESTİ TC ERCİYES ÜNİVERSİTESİ BİYOMEDİKAL MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BİYOMEDİKAL BAKIM-ONARIM VE KALİBRASYON LABORATUVARI DENEY NO:4 HBM TESTİ Hasta başı monitörlerde (HBM) şu parametreleri görüntülemek mümkündür:

Detaylı

Gün Simülasyonlu Akvaryum Kontrol Sistemi. Zed M4.... Kullanım Kılavuzu

Gün Simülasyonlu Akvaryum Kontrol Sistemi. Zed M4.... Kullanım Kılavuzu Gün Simülasyonlu Akvaryum Kontrol Sistemi Zed M4... Kullanım Kılavuzu Tr 1 Zed M4 Kontrol Sistemi Hakkında Led Kontrol Sistemi Nedir? Led kontrol sistemi, led lerin istenilen zamanda istenilen parlaklıkta

Detaylı

Kullanım Klavuzu Titreşim Ölçer PCE-VT 2700S

Kullanım Klavuzu Titreşim Ölçer PCE-VT 2700S Kullanım Klavuzu Titreşim Ölçer PCE-VT 2700S Versiyon 1.1 Oluşturma Tarihi: 23/09/2016 İçindekiler 1 Güvenlik notları... 3 2 Özellikler... 3 3 Sistem açıklaması... 4 3.1 Yapıt... 4 3.2 Teslimat içeriği...

Detaylı

Teknik Katalog [Osiloskop]

Teknik Katalog [Osiloskop] Teknik Katalog [Osiloskop] [OX 7204] PCE Teknik Cihazlar Paz. Tic. Ltd.Şti. Halkalı Merkez Mah. Pehlivan Sok. No 6/C 34303 Küçükçekmece/ İstanbul Türkiye Mail: info@pce-cihazlari.com.tr Telefon: +90 (0)

Detaylı

EASYLAB çeker ocak kontrolörlerine yönelik

EASYLAB çeker ocak kontrolörlerine yönelik .5 X X testregistrierung Kontrol panelleri Tipi Kontrolör yapılandırmasına ait bağlantı soketi EASYLAB çeker ocak kontrolörlerine yönelik kontrolörleri ile birlikte kullanılacak kontrol panelleri, çalışma

Detaylı

Teknik Katalog [Karbondioksit Ölçüm Cihazı]

Teknik Katalog [Karbondioksit Ölçüm Cihazı] Teknik Katalog [Karbondioksit Ölçüm Cihazı] [Gasman-CO2] PCE Teknik Cihazlar Paz. Tic. Ltd.Şti. Halkalı Merkez Mah. Pehlivan Sok. No 6/C 34303 Küçükçekmece/ İstanbul Türkiye Mail: info@pce-cihazlari.com.tr

Detaylı

Web tabanlı altyapı sayesinde her cihazdan erişilebilir ve düzenlenebilir dokümanlar oluşturulup anında paylaşılabilir.

Web tabanlı altyapı sayesinde her cihazdan erişilebilir ve düzenlenebilir dokümanlar oluşturulup anında paylaşılabilir. Eğitimde Google Doküman Uygulamaları 1.1 Google Uygulamalarına Giriş Google Doküman uygulamaları, hem öğretmenler, hem öğrenciler, hem de veliler için birçok farklı özellik sağlar. Kelime işleme, elektronik

Detaylı

TURKÇE KULLANIM KİTABI

TURKÇE KULLANIM KİTABI TURKÇE KULLANIM KİTABI İlk Kullanım; 1.1 PAKET İÇERİĞİ 1- Taşıma Çantası 2-2 adet 2mt yüksek-gerilim dayanıklı uçlu bağlantı kablosu ( bir kırmızı ve bir mavi) 3-1 adet yüksek-gerilim dayanıklı uçlu 2mt

Detaylı

ViewStick 2. Öne Çıkan Özellikler

ViewStick 2. Öne Çıkan Özellikler ViewSync Kablosuz Sunum Adaptörü ViewSync ViewStick 2 ViewSonic ViewSync ViewStick 2 kablosuz sunum ağ geçit adaptörü sahip olduğu HDMI/MHL arayüzü ile içeriklerinizi kolayca kablosuz olarak aktarabilirsiniz.

Detaylı

PROTON IP RESISTIVIY

PROTON IP RESISTIVIY PROTON IP RESISTIVIY 1 Sayın müşterimiz; PROTON IP ürününü tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz.bu ürün yer altı kaynak sularını tespit etmenize olanak sağlar. PROTON IP Ürünü; direnç prensibini temel

Detaylı

TC ERCİYES ÜNİVERSİTESİ BİYOMEDİKAL MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BİYOMEDİKAL BAKIM-ONARIM VE KALİBRASYON LABORATUVARI DENEY NO:4 HBM TESTİ

TC ERCİYES ÜNİVERSİTESİ BİYOMEDİKAL MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BİYOMEDİKAL BAKIM-ONARIM VE KALİBRASYON LABORATUVARI DENEY NO:4 HBM TESTİ TC ERCİYES ÜNİVERSİTESİ BİYOMEDİKAL MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BİYOMEDİKAL BAKIM-ONARIM VE KALİBRASYON LABORATUVARI DENEY NO:4 HBM TESTİ HBM lerinde şu parametreleri görüntülemek mümkündür: EKG/Solunum, iki kanal

Detaylı

idealab Kullanım Bilgileri

idealab Kullanım Bilgileri idealab Kullanım Bilgileri Hızlı Başlangıç 1. idea kontrol kartını bilgisayara bağlayın. 2. Kartın gücünü açıp Bağlan tuşuna tıklayarak Modüller Ekranı na geçin. 3. Modüller Ekranı nda kart üzerindeki

Detaylı

Polisomnografi(PSG) Elektrofizyolojik Temeller

Polisomnografi(PSG) Elektrofizyolojik Temeller Polisomnografi(PSG) Elektrofizyolojik Temeller Dr.İbrahim Öztura Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Nörofizyoloji Bilim Dalı Dokuz Eylül Üniversite Hastanesi Uyku Bozuklukları

Detaylı

Online teknik sayfa VISIC50SF TÜNEL SENSÖRLERI

Online teknik sayfa VISIC50SF TÜNEL SENSÖRLERI Online teknik sayfa VISIC50SF A B C D E F H I J K L M N O P Q R S T Sipariş bilgileri Tip VISIC50SF Stok no. Talep üzerine Uygulama yeri ve müşteri gereklilikleri doğrultusunda kullanılacak cihazın özellikleri

Detaylı

AC FAZ YÜKSEK GERİLİM KORUMA CİHAZI KULLANIM KILAVUZU

AC FAZ YÜKSEK GERİLİM KORUMA CİHAZI KULLANIM KILAVUZU AC FAZ YÜKSEK GERİLİM KORUMA CİHAZI KULLANIM KILAVUZU ÖNEMLİ Bu cihaz, yüksek kaçak akımından dolayı kesinlikle soğutucu şasesi topraklandıktan sonra çalıştırılmalıdır. Cihazın montajına ve kullanımına

Detaylı

Elektrofizyolojiye Giriş. Prof.Dr. Cüneyt GÖKSOY Gülhane Askeri Tıp Akademisi Biyofizik Anabilim Dalı

Elektrofizyolojiye Giriş. Prof.Dr. Cüneyt GÖKSOY Gülhane Askeri Tıp Akademisi Biyofizik Anabilim Dalı Elektrofizyolojiye Giriş Prof.Dr. Cüneyt GÖKSOY Gülhane Askeri Tıp Akademisi Biyofizik Anabilim Dalı 1 Elektrofizyolojiye Giriş (Polisomnografi özelinde ) Prof.Dr. Cüneyt GÖKSOY Gülhane Askeri Tıp Akademisi

Detaylı

SAYFA : 2 / 9 VERSİYON GEÇMİŞİ VERSİYON TARİH AMAÇ AÇIKLAMA V V

SAYFA : 2 / 9 VERSİYON GEÇMİŞİ VERSİYON TARİH AMAÇ AÇIKLAMA V V KULLANICI DÖKÜMANI Modbus-RTU Haberleşmeli Kompakt Sensör / LED İndikatör SAYFA : 1 / 9 VERSİYON GEÇMİŞİ VERSİYON TARİH AMAÇ AÇIKLAMA V1.03 17.12.2017 V1.02 07.07.2017 V1.01 03.04.2017 YAZILIMSAL YENİLİK

Detaylı

Unidrive M200, M201 (Boy 1-4) Hızlı Başlangıç Kılavuzu

Unidrive M200, M201 (Boy 1-4) Hızlı Başlangıç Kılavuzu Bu kılavuzun amacı bir motoru çalıştırmak üzere bir sürücünün kurulması için gerekli temel bilgileri sunmaktır. Lütfen www.controltechniques.com/userguides veya www.leroy-somer.com/manuals adresinden indirebileceğiniz

Detaylı

1 Giriş Güvenlik Özellikler Nitelikler Genel Özellikler Elektriksel Özellikler (23 ±5 C)...

1 Giriş Güvenlik Özellikler Nitelikler Genel Özellikler Elektriksel Özellikler (23 ±5 C)... PCE-A 420 İçindekiler 1 Giriş... 3 2 Güvenlik... 3 3 Özellikler... 3 3.1 Nitelikler... 3 3.2 Genel Özellikler... 4 3.3 Elektriksel Özellikler (23 ±5 C)... 5 4 Sistem tanımlama... 5 5 Ölçüm Prosedürü...

Detaylı

ASPİRATÖR CİHAZLARI... HASTABAŞI MONİTÖRLERİ... HOLTERLER... TURNİKE SİSTEMLERİ... ELEKTROKOTER CİHAZLARI... 8 FETAL MONİTÖRLER...

ASPİRATÖR CİHAZLARI... HASTABAŞI MONİTÖRLERİ... HOLTERLER... TURNİKE SİSTEMLERİ... ELEKTROKOTER CİHAZLARI... 8 FETAL MONİTÖRLER... 1 2 İçerik 4 ASPİRATÖR CİHAZLARI... HASTABAŞI MONİTÖRLERİ... HOLTERLER... TURNİKE SİSTEMLERİ... ELEKTROKOTER CİHAZLARI... FETAL MONİTÖRLER... LARİNGOSKOP SETLER... TANI SETLERİ... 5-6 - - 12 3 Aspiratör

Detaylı

Kullanım ve Yardım Kılavuzu

Kullanım ve Yardım Kılavuzu Kullanım ve Yardım Kılavuzu 2007 Genel Bakış TradeMaster International, uluslar arası piyasalardaki Hisse Senedi ve Futures işlemlerini kolay ve hızlı bir şekilde yapmanıza olanak sağlayan bir uygulamadır.

Detaylı

Kullanım Kılavuzu Çubuk Termometre PCE-ST

Kullanım Kılavuzu Çubuk Termometre PCE-ST PCE Teknik Cihazları Ltd.Şti. Halkalı Merkez Mah Ataman Sok. No.:4/4 Türkiye Tel: 0212 471 11 47 Faks: 0212 705 53 93 info@pce-cihazlari.com.tr www.pce-instruments.com/turkish Kullanım Kılavuzu Çubuk Termometre

Detaylı

BT220 HEADSET. Ürün bilgileri 1 Şarj bağlantısı 2 + düğmesi 3 - düğmesi 4 İşlev göstergesi (mavi) 5 Pil göstergesi (kırmızı)

BT220 HEADSET. Ürün bilgileri 1 Şarj bağlantısı 2 + düğmesi 3 - düğmesi 4 İşlev göstergesi (mavi) 5 Pil göstergesi (kırmızı) Ürün bilgileri 1 Şarj bağlantısı 2 + düğmesi 3 - düğmesi 4 İşlev göstergesi (mavi) 5 Pil göstergesi (kırmızı) 6 Kulaklık fişi 7 Mikrofon 8 Kulaklık klipsi 9 Şarj göstergesi (kırmızı) 10 Güç göstergesi

Detaylı

Müşteri Arayüzü Kullanım Kılavuzu. 2016 version 1.1

Müşteri Arayüzü Kullanım Kılavuzu. 2016 version 1.1 Müşteri Arayüzü Kullanım Kılavuzu 06 version. Dashboard. Geçmiş ya da güncel projeler için arama alanı. Girdiye göre otomatik filtreleme yapar. Proje alanına tıklayarak projenin detaylarına ulaşabilirsiniz.

Detaylı

Cisco Spectrum Expert TANER KOÇ-MEHMET ALİ KARAGÖL / İTÜ BİDB 2010

Cisco Spectrum Expert TANER KOÇ-MEHMET ALİ KARAGÖL / İTÜ BİDB 2010 Cisco Spectrum Expert TANER KOÇ-MEHMET ALİ KARAGÖL / İTÜ BİDB 2010 Cisco Spectrum Expert, WiFi(802.11) gibi kablosuz ağlar tarafından kullanılan RF spektrumunu monitör etmeye yarayan bir araçtır. Cisco

Detaylı

idea Kontrol Kartı (idea Board jv2.1) Kullanım Kılavuzu

idea Kontrol Kartı (idea Board jv2.1) Kullanım Kılavuzu idea Kontrol Kartı (idea Board j) Kullanım Kılavuzu 1 Genel Bakış idea (Board) Kontrol Kartı robotbilim ve mekatronik uygulamalar geliştirmek için sizlere yeni bir dünyanın kapılarını aralıyor! Bu kontrol

Detaylı

HESABINIZA GİRİŞ YAPMAK İÇİN:

HESABINIZA GİRİŞ YAPMAK İÇİN: 1. SÜRÜM KONTROLÜ: Matriks Trader'ı kullanabilmeniz için, Matriks programınızın sürümünün 2.7.6 ve üzeri olması gerekmektedir. Sürüm kontrolünü, Matriks menüsünün üzerinde fare imlecini bekleterek yapabilirsiniz.

Detaylı

Dijital manifold serisi: Soğutma sistemleri ve ısı pompalarındaki ölçümler için ideal! testo 550, 557 ve 570

Dijital manifold serisi: Soğutma sistemleri ve ısı pompalarındaki ölçümler için ideal! testo 550, 557 ve 570 Dijital manifold serisi: Soğutma sistemleri ve ısı pompalarındaki ölçümler için ideal! testo 550, 557 ve 570 testo 550, testo 557, testo 570 testo 550 testo 557 testo 570 Dijital manifold testo 550 - Soğutma

Detaylı

Dr. Oya İtil DEÜTF Uyku Bozuklukları ve Epilepsi Merkezi Göğüs Hastalıkları AD- İZMİR

Dr. Oya İtil DEÜTF Uyku Bozuklukları ve Epilepsi Merkezi Göğüs Hastalıkları AD- İZMİR Dr. Oya İtil DEÜTF Uyku Bozuklukları ve Epilepsi Merkezi Göğüs Hastalıkları AD- İZMİR Kardiyovasküler sistem regülasyonu Lokal Refleks Santral regülasyon Otonom sinir sistemi Sempatik Parasempatik Kalp:

Detaylı

İçerik. Ürün no.: SLE46CI-40.K4/4P-M12 Güvenlik tek ışın fotoelektrik sensör alıcı

İçerik. Ürün no.: SLE46CI-40.K4/4P-M12 Güvenlik tek ışın fotoelektrik sensör alıcı Ürün no.: 50126332 SLE46CI-40.K4/4P-M12 Güvenlik tek ışın fotoelektrik sensör alıcı Şekil farklılık gösterebilir İçerik Teknik veriler Uygun verici Boyutlandırılmış çizimler Elektrik bağlantısı Kumanda

Detaylı

24 KANALLI DOREMİ SİSMİK CİHAZI

24 KANALLI DOREMİ SİSMİK CİHAZI Kırılma-Yansıma-MASW-Remi uygulamaları için 24 KANALLI DOREMİ SİSMİK CİHAZI DoReMi, Sismik Kırılma,Sismik Yansıma MASW,REMI ve Kuyu Sismiği çalışmaları için geliştirilmiş modüler sayısal jeofon dizilim

Detaylı

İçerik. Ürün no.: SLE46C-70.K2/4P Güvenlik tek ışın fotoelektrik sensör alıcı

İçerik. Ürün no.: SLE46C-70.K2/4P Güvenlik tek ışın fotoelektrik sensör alıcı Ürün no.: 50121916 SLE46C-70.K2/4P Güvenlik tek ışın fotoelektrik sensör alıcı Şekil farklılık gösterebilir İçerik Teknik veriler Uygun verici Boyutlandırılmış çizimler Elektrik bağlantısı Kumanda ve gösterge

Detaylı

Online teknik sayfa FW102 SAÇILAN IŞIK-TOZ ÖLÇÜM CIHAZLARI

Online teknik sayfa FW102 SAÇILAN IŞIK-TOZ ÖLÇÜM CIHAZLARI Online teknik sayfa FW102 A B C D E F H I J K L M N O P Q R S T Sipariş bilgileri Tip FW102 Stok no. Talep üzerine Uygulama yeri ve müşteri gereklilikleri doğrultusunda kullanılacak cihazın özellikleri

Detaylı

Bir bölgede başka bir bölgeye karşılıklı olarak, veri veya haberin gönderilmesini sağlayan.sistemlerdir.

Bir bölgede başka bir bölgeye karşılıklı olarak, veri veya haberin gönderilmesini sağlayan.sistemlerdir. 1.1.3. Scada Yazılımından Beklenenler Hızlı ve kolay uygulama tasarımı Dinamik grafik çizim araçları Çizim kütüphaneleri Alarm yönetimi Tarih bilgilerinin toplanması Rapor üretimi 1.1.4. Scada Sistemleri

Detaylı

I. OASIS E GİRİŞ Sisteme daha önce sahip olduğunuz OASIS şifresi ve PIN kodları ile giriş yapınız.

I. OASIS E GİRİŞ Sisteme daha önce sahip olduğunuz OASIS şifresi ve PIN kodları ile giriş yapınız. I. OASIS E GİRİŞ Sisteme daha önce sahip olduğunuz OASIS şifresi ve PIN kodları ile giriş yapınız. Daha önce hiç OASIS e giriş yapmamış iseniz https://oasis.ieu.edu.tr/oasis/help.php adresinden OASIS şifrenizi

Detaylı

Dijital manifold serisi: testo 550, 557 ve 570

Dijital manifold serisi: testo 550, 557 ve 570 01_08 5/31/11 2:45 PM Page 1 Gelecek için hazırız Tüm soğutma sistemleri ve ısı pompalarındaki ölçümleriniz için ideal! Dijital manifold serisi: testo 550, 557 ve 570 01_08 5/31/11 2:46 PM Page 2 Dijital

Detaylı

A

A Ölçü letleri Ölçü letleri SİGM TS 559 EN 651-2 1.5 ~ S-72 6/5 2 1 2 1.5 ~ S-96 1/5 SİGM TS 559 EN 651-2 1.5 ~ S-72 6/5 2 1 2 1.5 ~ S-96 1/5 2 3 4/5 T:15min 2 4/5 T:15min SİGM TS 559 EN 651-2 1.5 ~ S-72

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU Ses Ölçüm Cihazı PCE-353

KULLANIM KILAVUZU Ses Ölçüm Cihazı PCE-353 KULLANIM KILAVUZU Ses Ölçüm Cihazı PCE-353 Versiyon 1.1 Oluşturma Tarihi: 13/02/2017 İçindekiler 1 Giriş... 3 2 Güvenlik notları... 3 3 Özellikler... 4 3.1 Teslimat İçeriği... 4 3.2 Opsiyonel aksesuarlar...

Detaylı

www.airties.com 7/24 destek hattı 444 0 239 Kolay kurulum CD si Üç yıl garanti Üç yıl garanti YM.WR.5341.UM.TR.D01REV07062011

www.airties.com 7/24 destek hattı 444 0 239 Kolay kurulum CD si Üç yıl garanti Üç yıl garanti YM.WR.5341.UM.TR.D01REV07062011 www.airties.com Kolay kurulum CD si Üç yıl garanti 7/24 destek hattı 444 0 239 7/24 destek hattı 444 0 239 Üç yıl garanti YM.WR.5341.UM.TR.D01REV07062011 Kablosuz yaşam Hızlı kurulum kılavuzu Kablosuz

Detaylı

BiLevel opsiyonu/800 Serisi Ventilatöler

BiLevel opsiyonu/800 Serisi Ventilatöler BiLevel opsiyonu/800 Serisi Ventilatöler Giriş 800 Serisi Ventilatörler için BiLevel opsiyonu (Şekil 1) zorunlu ve spontane özellikleri birleştiren karışık modda bir ventilasyondur. BiLevel modda, zorunlu

Detaylı

Türkiye nin ilk fark basınç transmitteri imalatı,

Türkiye nin ilk fark basınç transmitteri imalatı, Enelsan Endüstriyel Elektronik Sanayii Anonim Şirketi ticari faaliyetlerinin yanı sıra geliştirdiği üretim ve sistem entegrasyonu faaliyetlerini 1976 dan beri Dilovası Organize Sanayi Bölgesindeki kendi

Detaylı

TC ERCİYES ÜNİVERSİTESİ BİYOMEDİKAL MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BİYOMEDİKAL BAKIM-ONARIM VE KALİBRASYON LABORATUVARI DENEY NO:3 EKG TESTİ

TC ERCİYES ÜNİVERSİTESİ BİYOMEDİKAL MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BİYOMEDİKAL BAKIM-ONARIM VE KALİBRASYON LABORATUVARI DENEY NO:3 EKG TESTİ EKG Testi TC ERCİYES ÜNİVERSİTESİ BİYOMEDİKAL MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BİYOMEDİKAL BAKIM-ONARIM VE KALİBRASYON LABORATUVARI DENEY NO:3 EKG TESTİ EKG cihazlarına hasta simülatörü bağlanarak hasta simülatöründen

Detaylı

FREKANS KONVERTÖRLÜ SİRKÜLASYON POMPASI Ürün Özellikleri Dahili frekans invertörü ile maksimum verim sağlar. Değişken devir kontrol teknolojisi ile anlık kontrol ve adaptasyon sağlar. Tek tuş ile otomatik

Detaylı

Teknik Katalog [Çekim Gücü Test Cihazı]

Teknik Katalog [Çekim Gücü Test Cihazı] [PCE-UTU 30] Teknik Katalog [Çekim Gücü Test Cihazı] PCE Teknik Cihazlar Paz. Tic. Ltd.Şti. Halkalı Merkez Mah. Pehlivan Sok. No 6/C 34303 Küçükçekmece/ İstanbul Türkiye Mail: info@pce-cihazlari.com.tr

Detaylı

İçerik. Ürün no.: SLE46CI-70.K4/4P Güvenlik tek ışın fotoelektrik sensör alıcı

İçerik. Ürün no.: SLE46CI-70.K4/4P Güvenlik tek ışın fotoelektrik sensör alıcı Ürün no.: 50126333 SLE46CI-70.K4/4P Güvenlik tek ışın fotoelektrik sensör alıcı Şekil farklılık gösterebilir İçerik Teknik veriler Uygun verici Boyutlandırılmış çizimler Elektrik bağlantısı Kumanda ve

Detaylı

Akıllı Bilet Online İşlem Merkezi Uygulaması

Akıllı Bilet Online İşlem Merkezi Uygulaması Akıllı Bilet Online İşlem Merkezi Uygulaması www.akillibiletim.com Akıllı Bilet Online İşlem Merkezi uygulamasının tasarım ve geliştirme sürecinde göz önünde bulundurulan en önemli husus, uygulamanın herkes

Detaylı

TEMEL TIBBİ CİHAZ KILAVUZU HASTABAŞI MONİTÖRÜ-HİPERBARİK OKSİJEN KABİNİ

TEMEL TIBBİ CİHAZ KILAVUZU HASTABAŞI MONİTÖRÜ-HİPERBARİK OKSİJEN KABİNİ MALİ HİZMETLER KURUM BAŞKAN YARDIMCILIĞI STOK TAKİP VE ANALİZ DAİRE BAŞKANLIĞI TEMEL TIBBİ CİHAZ KILAVUZU HASTABAŞI MONİTÖRÜ- KABİNİ BMM. Sümeyye NALBAT Ağustos 2015 HASTABAŞI MONİTÖRÜ Yetki Grubu: Fizyolojik

Detaylı

SAUPORT V3 (2014) Öğrenci Kullanım Rehberi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi

SAUPORT V3 (2014) Öğrenci Kullanım Rehberi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi SAUPORT V3 (2014) Öğrenci Kullanım Rehberi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi Bu ders içeriğinin basım, yayım ve satış hakları Sakarya Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Merkezi ne aittir. "Uzaktan

Detaylı

Öğrenci Kullanım Kılavuzu

Öğrenci Kullanım Kılavuzu Öğrenci Kullanım Kılavuzu Web tabanlı ALMS adresinizden sisteminize web tarayıcınızla (Google Chrome, Internet Explorer, Mozilla, Safari vb.) giriş yapınız. Açılan sayfada gerekli alanlara kullanıcı adı

Detaylı

BEMAK OTOMASYON TIC.LTD.STI. UCEVLER MH. 56. SK. AKNIL PLAZA NO 1B NILUFER BURSA - TURKEY - PHONE: FAX:

BEMAK OTOMASYON TIC.LTD.STI. UCEVLER MH. 56. SK. AKNIL PLAZA NO 1B NILUFER BURSA - TURKEY - PHONE: FAX: BEMAK OTOMASYON TIC.LTD.STI. UCEVLER MH. 56. SK. AKNIL PLAZA NO 1B NILUFER BURSA - TURKEY - PHONE: +90 224 443 56 06 FAX: +90 224 443 56 07 bemak@bemakotomasyon.com - www.bemakotomasyon.com - www.bemakelektromarket.com

Detaylı

KAÇAK AKIM RÖLESİ. www.ulusanelektrik.com.tr. Sayfa 1

KAÇAK AKIM RÖLESİ. www.ulusanelektrik.com.tr. Sayfa 1 DELAB TM-18C KAÇAK AKIM RÖLESİ İÇERİK GENEL / BUTON FONKSİYONLARI.2 PARAMETRE AYARLARI...2 PARAMETRE AÇIKLAMALARI 3 KAÇAK AKIM AYARLARI...3 AÇMA SÜRESİ AYARLARI.3 AŞIRI AKIM AYARLARI...4 ÇALIŞMA SÜRESİ..4

Detaylı

Ölçü Aletleri. İçindekiler. Uygulama. Uygulama Elektrik Karakteristikleri

Ölçü Aletleri. İçindekiler. Uygulama. Uygulama Elektrik Karakteristikleri ÖÇÜ ETERI ÖÇÜ ETERI SİGM TS 559 EN 651-2 1.5 ~ S-72 6/5 2 1 1.5 ~ 2 S-96 1/5 SİGM TS 559 EN 651-2 1.5 ~ S-72 6/5 2 1 1.5 ~ 2 S-96 1/5 2 3 4/5 T:15min 2 4/5 T:15min SİGM TS 559 EN 651-2 1.5 ~ S-72 5 2 2

Detaylı

GÜÇ KALİTESİ ÖLÇÜM SİSTEMİ

GÜÇ KALİTESİ ÖLÇÜM SİSTEMİ GÜÇ KALİTESİ ÖLÇÜM SİSTEMİ Ölçüm Parametreleri ve Gerekli Ölçüm Doğruluğu Tesis edilecek ölçüm cihazları Tablo 1 de verilen güç kalitesi parametrelerinin aşağıda belirtilen standartlara uygun olarak kesintisiz

Detaylı

Zincirin ardındaki güç... The power behind the cold chain

Zincirin ardındaki güç... The power behind the cold chain Zincirin ardındaki güç... The power behind the cold chain SPLİT TİP SOĞUTMA GRUPLAR SPLIT TYPE COOLING GROUP SPLİT TİP SOĞUTMA GRUPLAR UTS- H S, UTS- C S ve UTS- F S Serisi Cihazlarımız Avrupa Birliği

Detaylı

4-1. Ön Kontrol Paneli

4-1. Ön Kontrol Paneli 4-1. Ön Kontrol Paneli 1 Açma/Kapama(ON/OFF) Düğmesi.! Fan motoru termostat kontrollü olduğu için sadece soğutma gerektiğinde çalışır.! Su soğutma ünitesi otomatik kontrollüdür, sadece gerektiğinde çalışır.

Detaylı

Online teknik sayfa FLOWSIC30 GAZ SAYACI

Online teknik sayfa FLOWSIC30 GAZ SAYACI Online teknik sayfa FLOWSIC30 A B C D E F H I J K L M N O P Q R S T Sipariş bilgileri Tip FLOWSIC30 Stok no. Talep üzerine Uygulama yeri ve müşteri gereklilikleri doğrultusunda kullanılacak cihazın özellikleri

Detaylı

EndRev. 23/06/2015 TANK SEVİYE OTOMATİK DOLUM VE İZLEME CİHAZI

EndRev. 23/06/2015 TANK SEVİYE OTOMATİK DOLUM VE İZLEME CİHAZI EndRev. 23/06/2015 TANK SEVİYE OTOMATİK DOLUM VE İZLEME CİHAZI TEKNİK ÖZELLİKLER Yapılandırma 32 Adet Fiziksel Adres (Terminal Numarası) Çalışma Hızı 22.1184 Mhz Hassasiyet +/- 1% Koruma IP65 Contalı Kutu

Detaylı

Vizyokontrol Sistem Tanımı

Vizyokontrol Sistem Tanımı Vizyokontrol Sistem Tanımı Sistem mimarisi, pek çok bağımsız ısıl enerji üretim tesislerinden,dilediğiniz kadar kendisine bağlanabileceğiniz Viziyo-Kontrol merkezi hizmet sunum platformunu temel almaktadır.

Detaylı

Teknik Katalog [Gaz Ölçüm Cihazı]

Teknik Katalog [Gaz Ölçüm Cihazı] Teknik Katalog [Gaz Ölçüm Cihazı] [Gasman-O2] PCE Teknik Cihazlar Paz. Tic. Ltd.Şti. Halkalı Merkez Mah. Pehlivan Sok. No 6/C 34303 Küçükçekmece/ İstanbul Türkiye Mail: info@pce-cihazlari.com.tr Telefon:

Detaylı

Exacta Dijital Tork Aletleri Değişken ve Ratchet Cırcır Kafalı Modeller

Exacta Dijital Tork Aletleri Değişken ve Ratchet Cırcır Kafalı Modeller Exacta Dijital Tork Aletleri Değişken ve Ratchet Cırcır Kafalı Modeller Montaj ve kalite kontrol uygulamalarında hassas, tork datası toplama, çok yönlü ve uzun ömürlü çözümler için tasarlanmış dijital

Detaylı

İçerik. Ürün no.: SLS46CI-70.K28-M12 Güvenlik tek ışın fotoelektrik sensör verici

İçerik. Ürün no.: SLS46CI-70.K28-M12 Güvenlik tek ışın fotoelektrik sensör verici Ürün no.: 50121911 SLS46CI-70.K28-M12 Güvenlik tek ışın fotoelektrik sensör verici Şekil farklılık gösterebilir İçerik Teknik veriler Uygun alıcı Boyutlandırılmış çizimler Elektrik bağlantısı Kumanda ve

Detaylı

Türkçe. Giriş. Özelliklere Genel Bakış

Türkçe. Giriş. Özelliklere Genel Bakış Özelliklere Genel Bakış Giriş 7-inç TFT LCD Görüntü çözünürlüğü: 480(En) x 234(Boy) Görüntü modu: 4:3 ve 16:9 Desteklenen dosya biçimleri: JPEG & Hareketli-JPEG (320x240 QVGA 15 fps; 640x480 VGA 6 fps.)

Detaylı

rst yazılım E-RAPOR V

rst yazılım E-RAPOR V E-rapor; BA/BS, bakiye mutabakatı ve işverenlerin ihtiyaç duyacağı raporların bulunduğu, logo yazılımları ile online çalışan ve işletmenizi anlık olarak takip etmenizi veya kolayca müşterilerin mali süreçlerini

Detaylı

YENİLENEBİLİR ENERJİ EĞİTİM SETİ

YENİLENEBİLİR ENERJİ EĞİTİM SETİ YENİLENEBİLİR ENERJİ EĞİTİM SETİ Yenilenebilir enerji sistemleri eğitim seti temel olarak rüzgar türbini ve güneş panelleri ile elektrik üretimini uygulamalı eğitime taşımak amacıyla tasarlanmış, kapalı

Detaylı

B2 KANTAR İNDİKATÖRÜ KULLANIM KILAVUZU

B2 KANTAR İNDİKATÖRÜ KULLANIM KILAVUZU Sürüm 1.0 ERTE Endüstriyel Elektronik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Adres Sakarya Cad. 142/A Balçova İZMİR TÜRKİYE Telefon +90 232 259 7400 Faks +90 232 259 3960 E-posta Web sitesi bilgi@erte.com.tr

Detaylı

TESTBOX2010 Kullanım Kılavuzu

TESTBOX2010 Kullanım Kılavuzu TESTBOX2010 Kullanım Kılavuzu 2013 İÇİNDEKİLER 1. UYARILAR..3 2. GENEL TANITIM...4 3. TESTBOX2010 Cihaz Teknik Özellikleri 4 4. TESTBOX2010 Cihaz Görünümleri 5 4.1-Cihaz Üst Görünümü...5 4.2-Cihaz Arka

Detaylı

Performans Konfor Bağlanabilirlik

Performans Konfor Bağlanabilirlik Performans Konfor Bağlanabilirlik Fikir aşamasından bitişe kadar bir CPAP cihazının, dünya genelindeki hastaların mümkün olan en iyi gece uykusunu çekmelerine nasıl yardımcı olabileceği hususunda yeniden

Detaylı

SP-Multimetreler Kullanım Kılavuzu

SP-Multimetreler Kullanım Kılavuzu SP-Multimetreler Kullanım Kılavuzu GRUP ARGE ENERJİ VE KONTROL SİSTEMLERİ SAN. ve TİC. LTD. ŞTİ. İkitelli OSB Mah. YTÜ İkitelli Teknopark Sok. No: 1/2B1-2B7-2B8-2B9 Başakşehir / İstanbul Tel: +90 212 438

Detaylı

Online teknik sayfa VICOTEC450 TÜNEL SENSÖRLERI

Online teknik sayfa VICOTEC450 TÜNEL SENSÖRLERI Online teknik sayfa VICOTEC450 A B C D E F H I J K L M N O P Q R S T Sipariş bilgileri Tip VICOTEC450 Stok no. Talep üzerine Uygulama yeri ve müşteri gereklilikleri doğrultusunda kullanılacak cihazın özellikleri

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU Ahşap Nem Ölçer PCE-PMI 2

KULLANIM KILAVUZU Ahşap Nem Ölçer PCE-PMI 2 KULLANIM KILAVUZU Ahşap Nem Ölçer PCE-PMI 2 Versiyon 1.1 Oluşturma Tarihi: 29/09/2016 İçindekiler 1 Giriş... 3 2 Güvenlik... 3 3 Özellikler... 3 3.1 Teknik Özellikler... 3 3.2 Teslimat İçeriği:... 4 4

Detaylı

MODEL 1500 Tek Kanallı Askıda Katı Madde Ölçüm Sistemi

MODEL 1500 Tek Kanallı Askıda Katı Madde Ölçüm Sistemi MODEL 1500 Tek Kanallı Askıda Katı Madde Ölçüm Sistemi Optik ve Dijital Sıfıra Yakın Sensör Sapması Sarf Malzeme Yok Hareketli Parça Yok MLSS (Aktif Çamur), RAS (Geri Devir), WAS (Atık Aktif Çamur) Ölçümleri

Detaylı

İçerik. Ürün no.: ET5I.3/4P Enerjik ışık sensörleri

İçerik. Ürün no.: ET5I.3/4P Enerjik ışık sensörleri Ürün no.: 50127902 ET5I.3/4P Enerjik ışık sensörleri Şekil farklılık gösterebilir İçerik Teknik veriler Boyutlandırılmış çizimler Elektrik bağlantısı Diyagramlar Kumanda ve gösterge Aksesuarlar Uyarılar

Detaylı

DESTEK DOKÜMANI. Tablolu Malzeme Sınıfları

DESTEK DOKÜMANI. Tablolu Malzeme Sınıfları Tablolu Malzeme Sınıfları Malzeme Sınıfı; malzemelerin nitel ve nicel özelliklerine göre (renk,boy,beden,ebat,aksesuar,vb...) gruplanması ile oluşturulan yapılardır. Malzemelerin ortak özelliklerine göre

Detaylı

BEMAK OTOMASYON TIC.LTD.STI. UCEVLER MH. 56. SK. AKNIL PLAZA NO 1B NILUFER BURSA - TURKEY - PHONE: FAX:

BEMAK OTOMASYON TIC.LTD.STI. UCEVLER MH. 56. SK. AKNIL PLAZA NO 1B NILUFER BURSA - TURKEY - PHONE: FAX: Elektriksel ölçüm teknolojisi Yeniden keşfedildi Daha basit ve daha güvenli: ölçüm cihazlarında yeni bir dönem BEMAK OTOMASYON TIC.LTD.STI. UCEVLER MH. 56. SK. AKNIL PLAZA NO 1B NILUFER BURSA - TURKEY

Detaylı

Öğrenci Kullanım Kılavuzu

Öğrenci Kullanım Kılavuzu Öğrenci Kullanım Kılavuzu Web tabanlı ALMS adresinizden sisteminize web tarayıcınızla (Google Chrome, Internet Explorer, Mozilla, Safari vb.) giriş yapınız. Açılan sayfada gerekli alanlara TC kimlik numaranızı

Detaylı

FAN-SİM FAN-SİM FAN PERFORMANS HESAPLAMA VE SEÇİM YAZILIMI.

FAN-SİM FAN-SİM FAN PERFORMANS HESAPLAMA VE SEÇİM YAZILIMI. FAN-SİM FAN PERFORMANS HESAPLAMA VE SEÇİM YAZILIMI YAZILIM GENEL ÖZELLİKLERİ Fan-Sim yazılımı havalandırma ve iklimlendirme sistemlerinde kullanılan fanların performans hesaplamalarının yapılması ve seçilmesini

Detaylı

İLETİŞİM: Telefon: (0272) 228 11 74. Faks : (0272) 444 03 03-1383. E-Posta: uemyo@aku.edu.tr. Web: www.uemyo.aku.edu.tr

İLETİŞİM: Telefon: (0272) 228 11 74. Faks : (0272) 444 03 03-1383. E-Posta: uemyo@aku.edu.tr. Web: www.uemyo.aku.edu.tr İLETİŞİM: Adres: Afyon Kocatepe Üniversitesi, Uzaktan Eğitim Meslek Yüksekokulu, Ahmet Necdet Sezer Kampusü, Gazlıgöl Yolu, 03200 Merkez / Afyonkarahisar Telefon: (0272) 228 11 74 Faks : (0272) 444 03

Detaylı

Algılayıcılar / Transmitter

Algılayıcılar / Transmitter 1 Algılayıcı / Transmitter ATH100L Algılayıcılar / Transmitter ATH100L Kullanım Kılavuzu [Rev_1.0_ATH100L] 2 Algılayıcı / Transmitter ATH100L İÇİNDEKİLER 1. GENEL ÖZELLİKLER... 3 1.1. ATH100L... 3 1.2.

Detaylı