Aken Elektrik Enerji sektörün ileri gelen markaları ile işbirliği içerisinde Elektrik, Enerji, Endüstriyel 0tomasyon pazarında faaliyet gösteren,

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Aken Elektrik Enerji sektörün ileri gelen markaları ile işbirliği içerisinde Elektrik, Enerji, Endüstriyel 0tomasyon pazarında faaliyet gösteren,"

Transkript

1 1 Aken Elektrik Enerji sektörün ileri gelen markaları ile işbirliği içerisinde Elektrik, Enerji, Endüstriyel 0tomasyon pazarında faaliyet gösteren, müşterilerinin ihtiyaçlarına güvenilir, hızlı ve kaliteli hizmet anlayışı ile çözümler üretmek üzere kurulmuştur. Satış öncesi ve sonrasında hizmette devamlılığı sağlayan firmamız anahtar teslimi projelerde en iyi çözümleri, en iyi performans ve uygun fiyatla çözme bilgi ve becerisine sahip, tecrübeli, yenilikçi, enerjisi yüksek kadrolar ile çalışır. Ekip çalışmasını önemseyen, müşteri ilişkilerinde şeffaf ve dürüstlük anlayışı ile, çevre ve etik değerlere uygun üretilen ve tüketilen enerjinin, üretiminden tüketimine kadar olan her safhasında toplumların refahını artırmak ve yaşamı kolaylaştırmak için hizmet vermektedir.

2 2 Enerji daha güçlü atılımlar için birikimdir. Alçak Pano Sistemleri MCC Panoları Ana Dağıtım Panoları Otomasyon PLC Panoları Dağıtım Panoları Konpanzasyon Panoları Aydınlatma Panoları Sayaç Panoları Şantiye Panoları Dikili Tip Panolar Harici Tip Panolar

3 3 Alçak ve Orta Gerilim Kablolar Alçak Gerilim Şalt Cihazları Busbar Sistemleri Tesisat Kabloları Orta Gerilim Kablolar Alçak Gerilim Tablolar Yangın Kablolar CCTV Kablolar Data Kablolar Koaksiyel Kablolar Telefon Kabloları Kontrol Kabloları Termik Manyetik Şalterler Kaçak Akım Kesme Şalterleri Konfaktörler Anahtarlı Otomatik Sigortalar Termik Röleler Akım,Ölçü Trafoları Pako Şalterler Motor Koruma Şalterleri Kondansatörler Kompakt Busbar Sistemleri Orta Grup Busbar Sistemleri Küçük Grup Busbar Sistemleri Aydınlatma Busbar Sistemleri

4 4 Enerji olmadan medeniyet olmaz. Orta Gerilim Sistemleri Beton Köşk, Trafo Binaları Metal Clod Hücreler SFG Gazlı Metal Muhafazalı Hücreler Akım, Gerilim Trafoları Güvenlik Ekipmanları Scada Sistemleri Orta Gerilim Röleleri Metal Enclosed Hücreler Ring Main Unit (RNU) Hücreler

5 5 Zayıf Akım ve Data Kabloları Aydınlatma Sistemleri Otomasyon Sistemleri Yangın Algılama Sistemleri Gaz Algılama Sistemleri CCTV Sistemleri Güvenlik, Kartlı Geçiş Sistemleri Konferans ve Simultane Çeviri Sistemleri İnterkom Sistemleri Hemşire Çağrı Sistemleri X-Ray, Metal Dedektör Sistemleri Seslendirme Sistemleri Data Sistemi Led Aydınlatma Çözümleri Sıva Altı Armatürler Sıva Üstü Armatürler Sokak Armatürleri Projektörler Downlight Armatürleri Bağlantılar Endüstriyel Armatürler Ampül Çeşitleri Bina Yönetimi Sistemleri Bina Otomasyonu Aydınlatma Otomasyonu Enerji Otomasyonu Sayaç Okuma, Faturalama Sistemleri Mekanik Otomasyonu

6 6 Yaratıcılık kaynaklarınızı iyi saklayabilmektir. Topraklama Sistemleri

7 7 Telekomüniskasyon Sistemleri Elektrik Tesisat Malzemeleri Kabin Pano Sistemleri

8 8

9 9

10 10 Rüzgâr Gücü, dünyada kullanımı en çok artan yenilenebilir temiz enerji kaynaklarından biridir. Günümüzde kullanım oranının çok düşük olmasına karşılık, yakın gelecekte dünyada kullanılan enerjinin büyük bir bölümü rüzgâr enerjisinden karşılanması beklenmektedir. Rüzgarlarla aydınlığa sürüklenmek

11 RES Rüzgar Enerjisi Santralleri 11 Alternatif enerji kaynaklarından rüzgar enerjisinin üretildiği santrallerde izleme, kontrol ve raporlama ana fonksiyonlarının birleştiği Enerji SCADA ları tasarlıyor ve uyguluyoruz. Güvenli kontrol Tüm türbin, indirici merkez ve şebeke dağıtım hücrelerine ait OG kesicilerin, ayırıcıların ve toprak ayırıcıların izleme ve kumanda edebilme olanağı Güvenli işletme Sistem geneline ait alarm, arıza durumlarının gerçek zamanlı ve tarihsel gösterimi. Eksiksiz izleme Türbin, indirici merkez, şebeke ana dağıtım hücrelerin tüm ekipmanlarının izlenmesi ve koruma röleleri ölçüm ve alarmlarının gerçek zamanlı ve tarihsel gösterimi ve veritabanı kaydının yapılması Doğru analiz Tarihsel verileri müşteri isteği çerçevesinde işleyen ve üretim miktarlarını saatlik, günlük, aylık periyotlarda gösteren kapsamlı raporlama imkanı Kolay erişim Web arayüzü ile santralin uzaktan izlenmesi sağlanmaktadır.

12 12 Suyun gücüyle aydınlandı dünya... Akarsu kaynaklarının gücü ile üretilen elektrik enerjisi (HES) ucuz, temiz, yerli ve yenilenebilir enerji kaynağı olarak ülke kalkınması için önemlidir. Ülkemiz hidroelektrik enerji üretimi için oldukça avantajlı coğrafi yapıya sahiptir.

13 HES Hidro Elektrik Santralleri SCADA Otomasyon Sistemi ve Senkronizasyon Sistemleri ile Hidroelektrik santrallerine efektif ve maliyeti uygun HES sistem çözümleri sunuyoruz. Santral güvenliğini üst düzeyde tutacak, güncel teknoloji ve ürünleri kullanarak, santralin bütün ihtiyaçlarını karşılayacak yazılım ve donanımlarla proje uygulamaları yapıyoruz. 13 -Tesisin SCADA sistemi ve mimik kumanda masası üzerinden izlenerek kumanda edilmesi -Su seviyesi kontrolü, -Intake gate kontrolünün sağlanması, -Türbin sıcaklıklarının kontrolü, -Türbin izleme ve kumandalarının sağlanması, Exciter ve governor kontrolleri, -YG, OG ve AG enerji dağıtım ve kumanda sistemlerinin kontrolü, koruma röleleri ve enerji analizörlerinin izlenmesi, -Jeneratörlerin senkronizasyonu, -Uyarı sistemi çalışma ve arıza bilgileri, -Santral acil durdurma senaryolarının uygulanması sağlamaktadır. Senkronizasyon sistemi ile türbinlerin frekans ve gerilim düzeltmesi yapılarak, ünitelerin kendi aralarında veya şebeke ile senkronize çalışması sağlanmaktadır..

14 14 Elektrik ve ısı enerjisinin aynı yakıttan, aynı sistem içinde, eşzamanlı olarak üretilmesidir. Yüksek oranda yakıt tasarrufu ve enerji verimliliği elde edildiği bu sistemle enerji üretimi, daha çevreci hale gelmektedir. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de kojenerasyona olan ilgi artmakta ve devlet tarafından desteklenmektedir Enerji üretiminin bizi saran sıcaklığı

15 15 Kojenerasyon Santralleri Kojenerasyon sistemlerinin ürettiği güç ve enerji miktarlarının artması ile sistemin sürekliliğinin sağlanması ve izlenebilmesi için otomasyon sistemleri kuruyoruz. Kojenerasyon santrallerinde uygulanan otomasyon sistemleri ile, - Elektriksel parametreler, ısı ve buhar değerleri izlenerek kayıt altına alınması, - Kojenerasyon santrallerinden alınan elektriksel ve mekanik bilgilerin izlenebilmesi, - Verimlilik ve sistem performansı bilgilerin alınması, - Kojenerasyon sistemlerine ait tüm bilgilerin grafik ve trend olaral elde edilmesi, - Kojenerasyon sistemi ile ilgili senkronizasyon, yük atma ve yük alma kumandaları otomatik olarak yapılması sağlanmaktadır.

16 16 Enerji

17 17

18 18 Enerjiyi taşımak üretmek kadar yatırım ister. Planlı olarak elde edilmiş elektrik enerjisinin, dağıtım hatlarına iletilmesi gerekmektedir. Elektrik üretim tesisleri ile son tüketici arasında elektrik enerjisi iletimi için gerekli elektrik hatlarının döşenmesinde maliyet, iletim hattının güzergâhı, coğrafik durum, arazi durumu, hattın güvenlik konumu gibi hususlar incelenerek elektrik hattının güvenli bir şekilde yapımı ve elektriğin minimum kayıplarla iletilmesi gerekir.

19 Enerji İletim Hatları kv-380 kv Enerji İletim Hatları Enerji üretim tesislerinin Enterkonnekte Sisteme bağlanması veya mevcut yüksek gerilim trafo merkezlerinin birbiri arasındaki bağlantıların projelendirilmesi ve uygulama çalışmalarının yapımı. 154 kv-380 kv Trafo Merkezleri Kamu yada özel sektör tarafından yaptırılan trafo merkezlerinin projelendirme, ve uygulama çalışmalarının yapımı. 34,5 kv Enerji İletim Hatları Enerji üretim tesislerinin Enterkonnekte Sisteme bağlanması veya mevcut orta gerilim tesisleri birbiri arasındaki bağlantılar için projelendirme ve uygulama çalışmaları. ISO kalite belgeli firmamız uygulama çalışmalarını malzeme temini, direk montajı, tel çekimi dahil anahtar teslimi projeler yapmaktadır.

20 20 Bir dokunuşla enerjiye ulaşmak Elektrik şebekeleri kullanıldıkları gerilimlere göre alçak, orta, yüksek, çok yüksek gerilim şebekeleri olarak adlandırılır.

21 21 Alçak Gerilim, Orta Gerilim (AG-OG) Şehir ve Köy Şebekeleri Elektrik dağıtım şirketleri tarafından yaptırılan şehir ve köy şebekelerinin yer altı kablolu veya havai hatlı olarak projelendirilmesi, çalışmaları ile ilgili uygulamaların yapılması Elektrik iletim ve dağıtım şebekeleri, elektrik enerjisinin üretilmesinden tüketilmesine kadar enerjinin kesintisiz ve güvenilir bir şekilde iletilip dağıtılmasına uygun olmalıdır.

22 Üretim ile tüketim arasındaki denge 22 Şebekeler; dağıtım şekillerine göre Ring şebekeler, dallı şebekeler, ağ gözlü şebekeler ve enterkonnekte şebekeler olarak adlandırılır.

23 23 Dağıtım Şebekeleri Yerleşim birimleri ve sanayilerdeki cadde, yol, meydan ve geçitler boyunca döşenen hat parçalarının birbirine eklenmesinden, kollar ve kolların birbirine eklenmesinden de dağıtım şebekeleri meydana gelir. Elektrik şebekelerinin kurulmasında alıcıların, teknik yönden uygun ekonomik ve ergonomik beslenmesi ana kuraldır. Bu kuralları yerine getirebilmek için değişik şebeke sistemleri geliştirilmiştir. Dağıtım Merkezleri 34,5kV Enerji nakil hatlarının bağlantı noktaları olan dağıtım merkezlerinin projelendirilerek prefabrik, beton köşk yada TEDAŞ tip projesine uygun olarak inşaatının yapılması iç teçhizatının, enerji nakil hatlarına irtibatlandırılmasının malzeme temini dahil montajının yapılması.

24 24 Başka insanların hayatlarını aydınlatanlar, kendileri de bu ışıktan uzak duramazlar. Özdemir İnce Otoyol, köprü, viyadük, yaya alanları, kavşak ve tüneller gibi bir çok uygulama alanını kapsayan şehir aydınlatmaları; güvenliğin sağlanması, trafik kazalarının engellenmesi ve yaya güvenliğinin en üst seviyeye çıkartılması gibi normal hayatı etkileyecek konularda kaliteli yaşamın 24 saat devamlılığını sağlamaktadır.

25 25 Şehir Aydınlatması Tarihi ve kültürel değerlere sahip şehirlerde bu yapılar ile önemli mühendislik eserlerinin aydınlatılması şehrin güzelleşmesi ve değerlenmesi açısından önem kazanmaktadır. Şehir, Otoyol ve Tünel Aydınlatmaları Aydınlatma yapılan şehirlerde verim, konfor, ekonomi gibi teknik özellikleri göz önünde bulundurarak yaptığımız proje çalışmalarında kaynakların doğru kullanılması, uzun vadeli geçerlilik ve ışık kirliliğini önleyecek tasarruflu çözümler üreterek şehir elektrik şebekesi kapsamında otoyolların ana arterlerin ve sokakların tekniğine uygun olarak aydınlatma tesislerinin kurulmasını sağlıyoruz.

26 İletim ve dağıtımdaki kayıpları azaltmak için yeni yollar 26 araştırmak Kesintisiz ve sorunsuz enerji akışının sağlanması için Bilgisayar destekli bakım proğramları kullanarak yaptığımız koruyucu bakımlar sayesinde arıza yapabilecek sistem parçaları önceden değiştirilerek arıza oluşumu engellenir bu sayede işletme ve bakım giderleri azaltılmış olur.

27 27 Şehir Şebekeleri ve Enerji Nakil Hatları Arıza Onarım ve Bakım İşleri İşletme hakkı kamu ve özel sektörde bulunan elektrik dağıtım şirketlerinin şehir ve köy şebekelerinde bakımların yapılması ve oluşan arızaların en kısa sürede giderilerek abonelere sağlıklı ve sürekli enerji akışının sağlanması için konusunda uzman mühendis, teknisyen kadromuzla 7/24 saat hizmet vermekteyiz.

28 28 Teknolojik yatırımların görünmeyen yüzü..

29 29 Zemin Etüdü, Mini Kazık İmalatı ve Ankraj Gerekli kanunlara uygun olarak, yetkili mühendislerimizle, doğru değerler ve ölçülerle, işinde uzman elemanlar ve modern cihazlarla, hızlı ve itinalı çalışarak, projeleri en doğru şekilde yönlendirmek amacıyla - Zemin Etüdü - Enerji Nakil Hatları İçin Mini Kazık Çalışmaları - Ankraj ve Taş Kolon Uygulamaları - Su Sondajı çalışmaları yapılmaktadır.

30 30 Doğalgaz

31 31

32 32 Sürdürülebilir bir kalkınma, ancak temiz ve sürekli enerjilerle sağlanabilir. Türkmenistan ve çevresindeki ülkelerde enerji, petrol ve gaz sektörlerinde en az 4,500 MW enerji santrallerinin hayata geçirilmesinde, önemli görev üstlenen firmamız sektörün önde gelen Mühendislik Tedarik ve yapım (EPC) Firmasıdır.

33 Doğalgaz Santralleri 33 Enerji santrallerinin (basit ve kombine-çevrim enerji santralleri, kojenerasyon tesisleri), yenilenebilir enerji santrallerinin (hidro-elektrik, atık maddelerden enerji sağlama santralleri jeotermik santraller) ile enerji geri kazanım, dağıtım ve iletim tesislerinin tasarımından ve inşaatından Bütünleşik mühendislik, tedarik ve inşaat (EPC) kaynaklarımız, doğal gaz, kömür, petrol ve yenilenebilir kaynaklardan enerji üreten üretim tesislerinin inşa edilmesi ve işletilmesi için ihtiyaca özel çözümler sunmaktadır. Deneyimli profesyonel personelimizle, tesis seçiminden fizibilite çalışmalarına kadar tasarım, tedarik, inşaat, devreye alma, eğitim, danışmanlık ve işletme alanlarında hizmetler sağlamaktadır. Proje finans bilgilerimiz, müşterilerimizin uygun pazar koşullarının avantajlarını yakalamalarına ve sermaye maliyetlerini minimum düzeye indirebilmelerine olanak sağlamaktadır

34 34 Tükettiğin enerji, sahip olduğun enerjiydi... Petrol ve doğal gaz rafineri ve tesislerin yer-üstü kurulumları, kuyuların açılması, işleme tesisleri ve gaz ayrıştırma tesislerinin kurulumu, depolama sistemlerinin projelendirilmesi, fizibilite çalışmaları, yapım ve işletilmesi, rafinelerin yenileme projeleri ve bakım hizmetleri alanında uzman kadrumuzla verdiğimiz hizmetler Zemin Aşgabat Benzin İstasyonu Kompleksi

35 Fizibilite Analizi yatırım projeleri için kapsamlı fizibilite analizleri hazırlanmaktadır. Fizibilite analizleri piyasa koşullarını ve en son teknoloji çözümleri finans alternatifleri ile birlikte kapsamaktadır. Anahtar Teslimi EPC Sözleşmeleri kompleks projelerde yenilikçi kadromuzla birlikte finansal gücümüzle de istenilenden fazlasını gerçekleştirecek çözümler sunarız. 35 Proje Yönetimi iş yapma stratejilerin ve yöntemlerin iyileştirilmesi üzerinde sürekli çalışarak teslim süreleri, kalite ve maliyet parametresine uygun olan en iyi proje yönetimini garanti etmektedir. Proje Finansı finans işlemlerini düzenlesinde Proje finansı Ticaret finansı, Ticari ve ihracat kredileri Öz-kaynak finansı, Akreditif vb. Finansal araçları sağlama yeteneği İşletme ve Bakım Bakım mühendisliği ve planlama bakım işlemlerinin yapılması Komple tesis ve işletme bakımlarının yapılması ve Akıllı bakım çözümleri sunmak Aşgabat Enerji Santrali Tedarik Yönetimi ve Yedek Parçalar çalışmakta olan tesisler için, satınalmadan stok teminine ve tüm yedek parçaların stok yönetimine kadar, eksiksiz malzeme yönetim hizmetleri sağlamaktadır. Eğitim İşletme personeli, bakım ekipleri ile tesis yöneticilerinin eğitimi Danışmanlık hizmetleri.

36 36

37 Telekomünikasyon 37

38 İletişim Iletişim çağı, Çağa adını veren teknoloji.. 38 Geleneksel sabit kablosuz üzerinde IP tabanlı sistemin LTE ve WIMAX sistemleri ile gelişmiş, ekonomik, yüksek kaliteli ses, veri ve video haberleşmeleri sağlanmaktadır.

39 Uzmanlık alanımız olan Transmisyon planlama ve optimizasyon haricinde, Kabin imalatı ve elektro mekanik iç montaj yapmakta olan firmamız ayrıca bu konularda ön çalışmalar hazırlayarak deneyimli ve uzman kadrosuyla hizmet vermektir. 39 Transmisyon Planlama Şirketimiz özellikle transmisyon planlama ve entegrasyon şirketidir. Ekibimiz deneyimli ve uzman personellere sahiptir. Araskom transmisyon planlama ekibi, planlama uzman danışmanlık hizmetleri vermektedir. Planlamalarımızı deneyimlerimiz ile hızlı, en etkili ve en güvenilir şekilde tasarlıyoruz. Transmisyon Planlama Hizmetlerimiz; 2G/3G, Wimax, SDH ve DWDM transmisyon planlama, Nominal transmisyon planlama, transmisyon saha ön çalışması, Abis/Iub Planlama / MW Call-Off Line of Sight (LOS) kontrol, Transmisyon Frekans Planlama, Transmisyon Optimizasyon ve kiralık hat azaltma ve alternatif transmisyon çözümleri (V-SAT, BWA, PtMP vs.). RF Şebeke Planlama uzman danışmanlık hizmetlerimiz tam kapsamlı piyasa analizi ve planlama, iş ve teknoloji danışmanlığını ve uygulamayı kapsamaktadır. Saha Ön çalışması ve Konuşlandırılması Şirketimiz, saha ön çalışması ile en kısa sürede hızlı, verimli, teknik uzmanlık ve uygun maliyetli çözümler sunarak müşterilerinin memnuniyetini kazanmıştır.

40 40 Ge Sesimizi duymayan kalmasın

41 41 SDH / DWDM Montaj ve Devreye Alma Yeni nesil Transmisyon sistemi olan SDH / DWDM sistemlerinin eğitimli ve profesyonel ekibimiz ile şirketimiz ön çalışma, montaj, devreye alma ve hatta kendi bünyesinde bulunan enerji sistemleri ile bu cihazların testini yapabilme olanağı vardır. P - DSLAM Kabin Üretimi ve Sistem Entegrasyonu deneyimli ve profesyonel ekibimiz ile tasarladığımız çıplak IPDSLAM kabinlerin elektrik ve elektromekanik iç montajlarını yapıp, müşterilerimizin istediği şekilde farklı çözümler sunabilmekteyiz. AC / DC Güç Sistemleri Proje yönetimi, danışmanlık ve tasarım hizmeti, üretim, yerinde kurulum ve entegrasyon hizmetleri, 1kW-72kW komple kabin tasarımı ve üretimi için malzeme temini, -48V DC. ve 288 kwa AC dağıtımı için kabin tasarımı ve üretimi. Saha için Yeşil Enerji Çözümleri Müşterilerimizin isteğine göre 500W ila 10KW arasında yeşil enerji çözümlerimiz olacağı gibi, bu konularda her türlü teknik, operasyonel, ön çalışma ve farklı çözümler sunabiliriz. Bu çözümler: Güneş Enerjisi, Rüzgar Enerjisi, Hibrid sistemli çözümlerdir

42 42 Ulaşım

43 43

44 44 Ulaştırma şirketleri, trenlerin kontrolü, birbirine bağlantılı sistemlerin kontrol edilmesi, demiryollarının taşıma kapasitesi, kesişen raylarda güvenlik, sinyalizasyon, iletişim ve kargo otomasyonunda etkinliği artırmak için bilgisayar tabanlı sistemleri tercih ediyor.

45 RAYLI SİSTEM Telekomünikasyon ve Sinyalizasyon Sistemleri 45 Raylı sistemlerin ihtiyacı olan Enerji İletim Hattı, Trafo Merkezleri, CER Postaları tasarım ve uygulama projelerinin yapılması, mühendislik hizmetlerinin verilmesi. Elektrifikasyon sistemi ( catenary system ) ; Temel dizayn çalışmaları, malzeme imalat ve montaj projeleri tasarımı, saha uygulama projeleri tasarımı, mühendisliği, süpervizörlük hizmetleri Elektrik imalat ve montaj işleri, test devreye alma ve mühendislik çalışmaları Alt sistemler tasarım, boyutlandırma, malzeme temini ve uygulama dahil olmak üzere yapmakta ve ayrıca bu sistemler ile ilgili bakım ve onarım desteği verilebilmektedir. Altyapı İnşaat İşleri Kablo kanalı inşaat işleri, Beton kanal imalat işlerinin yapılması, YF, Sinyal, Enerji ve FO Yapısal Kablolama İşleri Telekomünikasyon ve Sinyalizasyon Sistemleri iletişimenerji kabloları çekim işleri Raylı Sistem Üstyapı Ray Montaj İşleri Hat İşleri Ve Üst Yapı İnşaatı Balastlı Hat (Beton, Ahşap, Çelik Traversli), Doğrudan Betona Mesnetli Hat, Ray ve Makas Montajı, Balast Serme ve Buraj, Aluminotermit Kaynak ve Kaynak Makinesi ile Alın Kaynağı

46 46 Geleceği tasarlamak Geleceğin raylı sistemleri yeni mühendislik teknolojileri ile gelecek yıllara hazırlanıyor.

47 47 Metro sistemlerinde SIMS ve ECS adı altında iki farklı sistem olarak otomasyon uygulanmaktadır. Tramway ve hafif raylı ulaşım sistemlerinde elektrik dağıtım ve CER sistemlerinin izlenmesi ve kumandasında önem kazanmaktadır. MAS OTOMASYON olarak ulaşım sektöründe tüm bu sistemler için anahtar teslim otomasyon çözümleri sunuyoruz. Sistem kapsamında izlenen ve kontrol edilen noktalar : İstasyonlar ve tüneldeki aydınlatma noktaları, Havalandırma sistemi, Yangın algılama sistemi, Yangın senaryolarının uygulanması, OG Hücreler ve koruma rölesi, Drenaj pompaları, Asansörler ve yürüyen merdivenler, Kapılar, Enerji analizörleri, Hız kontrol cihazları

48 48 Turan Çiğdem Caddesi No : 15 Ostim - Ankara / TÜRKİYE T : F : www. aken.com.tr

Aken Elektrik Enerji sektörün ileri gelen markaları ile işbirliği içerisinde Elektrik, Enerji, Endüstriyel 0tomasyon pazarında faaliyet gösteren,

Aken Elektrik Enerji sektörün ileri gelen markaları ile işbirliği içerisinde Elektrik, Enerji, Endüstriyel 0tomasyon pazarında faaliyet gösteren, 1 Aken Elektrik Enerji sektörün ileri gelen markaları ile işbirliği içerisinde Elektrik, Enerji, Endüstriyel 0tomasyon pazarında faaliyet gösteren, müşterilerinin ihtiyaçlarına güvenilir, hızlı ve kaliteli

Detaylı

500+ Proje. Bulundukları sektörde öncü olan firmaları bünyemize katmaya devam ediyoruz. AMACIMIZ AYDINLATLAK MECİDİYEKÖY MEYDAN TÜNELİ

500+ Proje. Bulundukları sektörde öncü olan firmaları bünyemize katmaya devam ediyoruz. AMACIMIZ AYDINLATLAK MECİDİYEKÖY MEYDAN TÜNELİ 500+ Proje Bulundukları sektörde öncü olan firmaları bünyemize katmaya devam ediyoruz. AMACIMIZ AYDINLATLAK Güçlü teknik kadromuz ve alt yapımız ile güç santralleri, enerji iletim hatları, orta gerilim

Detaylı

2012 SEKTÖR RAPORU TEMSAN TÜRKİYE ELEKTROMEKANİK SANAYİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

2012 SEKTÖR RAPORU TEMSAN TÜRKİYE ELEKTROMEKANİK SANAYİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TEMSAN TÜRKİYE ELEKTROMEKANİK SANAYİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DÜNYADA ELEKTRİK ENERJİSİ SEKTÖRÜNÜN GÖRÜNÜMÜ Bilindiği üzere, elektrik enerjisi tüketimi gelişmişliğin göstergesidir. Bir ülkedeki kişi başına düşen

Detaylı

biz kimiz. Simtes / Ostim

biz kimiz. Simtes / Ostim biz kimiz. Simtes Elektrik olarak bizler; enerji iletimi, dağıtımı ve kontrolu konularında şirketinizin ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılamak üzere hizmet vermekteyiz. 1975 yılından günümüze kadar Simtes,

Detaylı

Enerji Verimliliğinde Akıllı Şebekelerin Rolü ULUSLARARASI İSTANBUL AKILLI ŞEBEKELER KONGRE VE SERGİSİ

Enerji Verimliliğinde Akıllı Şebekelerin Rolü ULUSLARARASI İSTANBUL AKILLI ŞEBEKELER KONGRE VE SERGİSİ Enerji Verimliliğinde Akıllı Şebekelerin Rolü ULUSLARARASI İSTANBUL AKILLI ŞEBEKELER KONGRE VE SERGİSİ 10.05.2013 EnerjiSA & Başkent Elektrik Dağıtım AŞ Türkiye nin en büyük sanayi ve finans topluluklarından

Detaylı

2013 SEKTÖR RAPORU TEMSAN TÜRKİYE ELEKTROMEKANİK SANAYİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

2013 SEKTÖR RAPORU TEMSAN TÜRKİYE ELEKTROMEKANİK SANAYİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TEMSAN TÜRKİYE ELEKTROMEKANİK SANAYİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DÜNYADA ELEKTRİK ENERJİSİ SEKTÖRÜNÜN GÖRÜNÜMÜ Bilindiği üzere, elektrik enerjisi tüketimi gelişmişliğin göstergesidir. Bir ülkedeki kişi başına düşen

Detaylı

2010 SEKTÖR RAPORU TEMSAN TÜRKİYE ELEKTROMEKANİK SANAYİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

2010 SEKTÖR RAPORU TEMSAN TÜRKİYE ELEKTROMEKANİK SANAYİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TEMSAN TÜRKİYE ELEKTROMEKANİK SANAYİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DÜNYADA ELEKTRİK ENERJİSİ SEKTÖRÜNÜN GÖRÜNÜMÜ Bilindiği üzere, elektrik enerjisi tüketimi gelişmişliğin göstergesidir. Bir ülkedeki kişi başına düşen

Detaylı

Profesyonel, verimli, yenilikçi çözümler...

Profesyonel, verimli, yenilikçi çözümler... www.mekatromuhendislik.com.tr Profesyonel, verimli, yenilikçi çözümler... www.mekatromuhendislik.com.tr çözüm üretiyoruz... Hakkımızda 2012 yılında endüstriyel otomasyon sektöründe yenilikçi ve kaliteli

Detaylı

SALİKS ENERJİ & TEKNOLOJİ SİSTEMLERİ SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ

SALİKS ENERJİ & TEKNOLOJİ SİSTEMLERİ SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ SALİKS ENERJİ & TEKNOLOJİ SİSTEMLERİ SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ Saliks Teknoloji Sistemleri A.Ş. olarak müşterilerimizin istek ve beklentileri doğrultusunda proseslerimizi ve buna bağlı çözümlerimizi

Detaylı

RES ELEKTRIK PROJELENDIRME SÜREÇLERI O Z A N B A S K A N O Z A N. B A S K A N @ K E S I R. C O M. T R + 9 0 ( 5 3 9 ) 7 8 5 9 7 1 4

RES ELEKTRIK PROJELENDIRME SÜREÇLERI O Z A N B A S K A N O Z A N. B A S K A N @ K E S I R. C O M. T R + 9 0 ( 5 3 9 ) 7 8 5 9 7 1 4 RES ELEKTRIK PROJELENDIRME SÜREÇLERI O Z A N B A S K A N O Z A N. B A S K A N @ K E S I R. C O M. T R + 9 0 ( 5 3 9 ) 7 8 5 9 7 1 4 ÖZET Önbilgi Projelendirmeye Bakış Elektriksel Tasarım Ön-Hazırlık Enterkonnekte

Detaylı

ENERJİ OTOMASYONU SCADA / UZAKTAN İZLEME JENERATÖR

ENERJİ OTOMASYONU SCADA / UZAKTAN İZLEME JENERATÖR SCADA / UZAKTAN İZLEME Aydınlatma Kontrol Otomasyonu SCADA Uzaktan İzleme Sistemi / RTU Enerji Otomasyonu Kojenerasyon Otomasyonu Yük Atma Ve Yük Alma Otomasyonu JENERATÖR Dizel Yakıtlı Jeneratör Senkronizasyonu

Detaylı

2014 SEKTÖR RAPORU TEMSAN TÜRKİYE ELEKTROMEKANİK SANAYİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

2014 SEKTÖR RAPORU TEMSAN TÜRKİYE ELEKTROMEKANİK SANAYİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TEMSAN TÜRKİYE ELEKTROMEKANİK SANAYİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DÜNYADA ELEKTRİK ENERJİSİ SEKTÖRÜNÜN GÖRÜNÜMÜ Gelişmekte olan ülkelerdeki sanayileşme enerjiye olan talebin hızla artmasına neden olmaktadır. Enerji,

Detaylı

Proje aşamasından başlayarak; yatırım ve uygulama aşamasını kapsayan elektrik tesisat uygulamalarını kapsamaktadır.

Proje aşamasından başlayarak; yatırım ve uygulama aşamasını kapsayan elektrik tesisat uygulamalarını kapsamaktadır. TAAHHÜT ve PROJE YÖNETİMİ Proje aşamasından başlayarak; yatırım ve uygulama aşamasını kapsayan elektrik tesisat uygulamalarını kapsamaktadır. Mühendislik desteği sağlayarak yatırımların ve uygulamaların

Detaylı

LBSG 36 KOMPLE SF6 GAZ YALITIMLI METAL MAHVAZALI MODÜLER HÜCRELER (RMU)

LBSG 36 KOMPLE SF6 GAZ YALITIMLI METAL MAHVAZALI MODÜLER HÜCRELER (RMU) LBSG 36 KOMPLE SF6 GAZ YALITIMLI METAL MAHVAZALI MODÜLER HÜCRELER (RMU) DİNAMİZM / SÜREKLİLİK / PERFORMANS / TECRÜBE ULUSOY ELEKTRİK A.Ş. 1985 yılında bir mühendislik şirketi olarak kurulmuştur. Ulusoy

Detaylı

10. ÜNİTE ENERJİ İLETİM VE DAĞITIM ŞEBEKELERİ

10. ÜNİTE ENERJİ İLETİM VE DAĞITIM ŞEBEKELERİ 10. ÜNİTE ENERJİ İLETİM VE DAĞITIM ŞEBEKELERİ KONULAR 1. Elektrik Enerjisi İletim ve dağıtım Şebekeleri 2. Şebeke Çeşitleri 10.1. Elektrik Enerjisi İletim ve dağıtım Şebekeleri Elektrik enerjisini üretmeye,

Detaylı

kurumsal katalog

kurumsal katalog www.udmuhendislik.com kurumsal katalog www.udmuhendislik.com Web Sitemizi ziyaret ederek şirke mizin tüm detaylarına erişim sağlayabilirsiniz. AG - ALÇAK GERİLİM Alçak Gerilim Sistemleri Alanında; Elektrik

Detaylı

www.ozgen.com info@ozgen.com

www.ozgen.com info@ozgen.com Şirketimiz bugüne kadar tamamlamış olduğu Elektrik Santrallarında kaliteli, emniyetli ve hızlı iş üretimi ile işverenlerin takdirini kazanmıştır. Bu broşürde Elektrik Santralları ile ilgili yapmış olduğumuz

Detaylı

ZETA ZETA. Elektrik İnşaat Müşavirlik Taahhüt ve Tic. Ltd. Şti.

ZETA ZETA. Elektrik İnşaat Müşavirlik Taahhüt ve Tic. Ltd. Şti. ZETA Elektrik İnşaat Müşavirlik Taahhüt ve Tic. Ltd. Şti. Biz Kimiz; Zeta Enerji Elektrik İnşaat Müşavirlik Taahhüt ve Tic. Ltd. Şti. tecrübeli kadrosu (Sektöründeki geçmişi 40 yıla dayanan, önemli kuruluşlarda

Detaylı

Elektrik Mühendisliğinde Enerji Otomasyon Güç Sistemleri Çözümleri

Elektrik Mühendisliğinde Enerji Otomasyon Güç Sistemleri Çözümleri Elektrik Mühendisliğinde Enerji Otomasyon Güç Sistemleri Çözümleri Şirket Profilimiz ÜÇFAZ Mühendislik Elektrik Makine Otomasyon Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. 2015 yılında Endüstriyel Otomasyon Sektöründe

Detaylı

KONELSIS Energy & Electric & Automation SCADA / DCS SİSTEMLERİ

KONELSIS Energy & Electric & Automation SCADA / DCS SİSTEMLERİ KONELSIS Energy & Electric & Automation SCADA / DCS SİSTEMLERİ 2 INDEX 1. KONELSIS 1.1 Hakkımızda 1.2 KONELSİS ve Enerji Sektörü 2. SCADA / DCS Sistemleri 2.1 KONELSIS ve SCADA / DCS Sistemleri 2.2 SCADA

Detaylı

GÜNEŞ ENERJİSİ SANTRALLERİ HİZMETLERİMİZ

GÜNEŞ ENERJİSİ SANTRALLERİ HİZMETLERİMİZ GÜNEŞ ENERJİSİ SANTRALLERİ HİZMETLERİMİZ HANEDAN ENERJİ olarak, enerji sektöründe faaliyet gösteren yerli ve yabancı tüm yatırımcılara, idari ve teknik konularda müşavirlik, mühendislik, danışmanlık ve

Detaylı

OTOMASYONDA ÇÖZÜM ORTAĞINIZ

OTOMASYONDA ÇÖZÜM ORTAĞINIZ OTOMASYONDA ÇÖZÜM ORTAĞINIZ NGT ENDÜSTRİYEL OTOMASYON PROJE VE TAAHHÜT NGT mühendislik olarak uzun yıllar otomasyon sektörüne hizmet eden deneyimli ve uzman kadromuzla, sahip olduğumuz bilgi birikim, uzmanlık

Detaylı

ENERJİNİN DOĞASINI BİLEN ÇÖZÜM ORTAĞINIZ.

ENERJİNİN DOĞASINI BİLEN ÇÖZÜM ORTAĞINIZ. ENERJİNİN DOĞASINI BİLEN ÇÖZÜM ORTAĞINIZ. NEXTEN, YENİLENEBİLİR ENERJİ PROJELERİNİZDEN EN YÜKSEK VERİMİ ALMANIZ İÇİN KURULUMUNDAN BAKIMINA KESİNTİSİZ HİZMET VEREN DENEYİMLİ BİR ÇÖZÜM ORTAĞIDIR. renewable

Detaylı

YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARI RÜZGAR ENERJİSİ SİSTEMLERİ Eğitim Merkezi Projesi

YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARI RÜZGAR ENERJİSİ SİSTEMLERİ Eğitim Merkezi Projesi YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARI RÜZGAR ENERJİSİ SİSTEMLERİ Eğitim Merkezi Projesi Konu Başlıkları Enerjide değişim Enerji sistemleri mühendisliği Rüzgar enerjisi Rüzgar enerjisi eğitim müfredatı Eğitim

Detaylı

ELEKTRİK PROJE VE TAAHHÜT. PROFESYONEL AYDINLATMA ÇÖZÜMLERİ PHILIPS Value Added Partner GÜNEŞ ENERJİ SİSTEMLERİ

ELEKTRİK PROJE VE TAAHHÜT. PROFESYONEL AYDINLATMA ÇÖZÜMLERİ PHILIPS Value Added Partner GÜNEŞ ENERJİ SİSTEMLERİ Hizmetlerimiz ELEKTRİK PROJE VE TAAHHÜT PROFESYONEL AYDINLATMA ÇÖZÜMLERİ PHILIPS Value Added Partner GÜNEŞ ENERJİ SİSTEMLERİ ELEKTRİK MALZEMELERİ ONLINE SATIŞ SİSTEMİ GREEN ELEKTRONİK HİZMETLER TİCARET

Detaylı

Genel Bakış. Dünyanın yalnızca 30 dakika boyunca aldığı güneş ışınımı, dünya üzerinde harcanan toplam yıllık enerjinin tamamını karşılayabilir.

Genel Bakış. Dünyanın yalnızca 30 dakika boyunca aldığı güneş ışınımı, dünya üzerinde harcanan toplam yıllık enerjinin tamamını karşılayabilir. Genel Bakış Dünyanın yalnızca 30 dakika boyunca aldığı güneş ışınımı, dünya üzerinde harcanan toplam yıllık enerjinin tamamını karşılayabilir. Giriş Fotovoltaik Güç Sistemleri Tasarımı kolay Kurulumu kolay

Detaylı

leri RAYINA koyma vakti geldi... fmdemiryolu.com

leri RAYINA koyma vakti geldi... fmdemiryolu.com leri RAYINA koyma vakti geldi... fmdemiryolu.com Kalite Politikamız Temel ilkelerimiz; - Yapılan işi, doğru ve zamanında yapmak. - Müşterinin istekleri doğrultusunda, isteklerinin doğru analiz edilmesi

Detaylı

Vizyon Misyon Vizyonumuz Misyonumuz

Vizyon Misyon Vizyonumuz Misyonumuz Vizyon Misyon Vizyonumuz Müşterilerimizin ve çalışanlarımızın memnuniyeti ile Tesis Yönetimi ve Danışmanlık hizmetleri sektöründe Türkiye de örnek şirket olmak. Misyonumuz İş çeşitlerimiz, çözümlerimiz,

Detaylı

Isı ile emk elde etmek

Isı ile emk elde etmek ELEKTRİK ÜRETİMİ Isı ile emk elde etmek İki farklı iletkenin birer uçları birbirine kaynak edilir ya da sıkıca birbirine bağlanır. boşta kalan uçlarına hassas bir voltmetre bağlanır ve birleştirdiğimiz

Detaylı

Mikroşebekeler ve Uygulamaları

Mikroşebekeler ve Uygulamaları Ders 1 Güz 2017 1 Dağıtık Enerji Üretimi ve Mikroşebekeler 2 Başlangıçta... Elektriğin üretimi DC Küçük güçte üretim DC şebeke Üretim-tüketim mesafesi yakın Üretim-tüketim dengesi batarya ile sağlanıyor

Detaylı

2001'den beri. KOMPLE EPC ÇÖZÜMLERi. Enerjinin oldugu yerde

2001'den beri. KOMPLE EPC ÇÖZÜMLERi. Enerjinin oldugu yerde 2001'den beri KOMPLE EPC ÇÖZÜMLERi Enerjinin oldugu yerde 2001'den beri Bio Gaz Santralleri Enerji denince KONELSIS Enerji Güç İster 2001 DEN BERİ 500 150 En son teknoloji gelişimini ve ihtiyaçlarını takip

Detaylı

Güneş Enerjisi nde Lider

Güneş Enerjisi nde Lider Güneş Enerjisi nde Lider GO Enerji, 2003 yılından itibaren, Güneş enerjisinden elektrik üretimi teknolojilerinde uzmanlaşmış ekibiyle faaliyet göstermektedir. Kendi markaları ile ABD den Avustralya ya

Detaylı

www.ervesolar.com.tr 2

www.ervesolar.com.tr 2 2 www.ervesolar.com.tr HAKKIMIZDA Hakkımızda Firmamız yenilenebilir enerji sektöründe faaliyet göstermek amacıyla 2016 yılında ERVE SOLAR ELEKTRİK ENERJİ A.Ş. olarak faaliyete geçmiştir. Firmamız uzun

Detaylı

Merkez Ofis : Up Hill Towers A1 B Blok No:146 TR- 34746 Ataşehir / Istanbul

Merkez Ofis : Up Hill Towers A1 B Blok No:146 TR- 34746 Ataşehir / Istanbul Merkez Ofis : Up Hill Towers A1 B Blok No:146 TR- 34746 Ataşehir / Istanbul 27.02.2011 1 Giriş Okosis San. Ve Tic. Ltd. Şirketi, otomasyon sektörü için yazılım ve donanım çözümleri üretmek, konusunda profesyonel

Detaylı

mühendislik ve etik www.hskelektrik.com.tr

mühendislik ve etik www.hskelektrik.com.tr mühendislik ve etik HİZMETLERİMİZ Elektrik Taahhüt Proje & Danışmanlık İşletme Sorumluluğu Ölçüm Arıza & Bakım Malzeme Satış ELEKTRİK TAAHHÜT Firmamız, eği mli ve uzman kadrosuyla günümüzün gerek rdiği

Detaylı

Güneş Enerji Sistemleri. www.cansolar.com.tr

Güneş Enerji Sistemleri. www.cansolar.com.tr Güneş Enerji Sistemleri www.cansolar.com.tr Hakkımızda Yenilenebilir ve sürdürülebilir enerji sektöründe faaliyet göstermek amacıyla 2013 yılı başlarında kurulan firmamız, uzmanlık alanı güneş enerji sistemleri

Detaylı

Mücahitler Mah Nolu Sok. ŞEHİTKAMİL/GAZİANTEP

Mücahitler Mah Nolu Sok. ŞEHİTKAMİL/GAZİANTEP Mücahitler Mah. 52023 Nolu Sok. WWW.NADEL.COM.TR ŞEHİTKAMİL/GAZİANTEP GÜNEŞ ENERJİ SANTRALİ KURULUM İŞLEMLERİ KONSTRÜKSİYON İŞLEMİ 1 KONSTRÜKSİYON İŞLEMİ Güneş Enerjisi tesisinizin uzun ömürlü olması için,

Detaylı

www. kircamuhendislik.com

www. kircamuhendislik.com TANITIM KATALOĞU www. kircamuhendislik.com HAKKIMIZDA KIRCA MÜHENDİSLİK, güçlü teknik altyapısı ile bölgesine ve ülkesine değer katmayı hedefleyen, Proje, Elektriksel Test Ölçüm Raporlama, Mühendislik,

Detaylı

Türkiye de ABB Genel bir bakış

Türkiye de ABB Genel bir bakış Türkiye de ABB Genel bir bakış ABB Grubu Güç ve otomasyon teknolojilerinde global lider ~150,000 Çalışan sayısı $ 42 milyar gelirler (2013) Faaliyet gösterdiği +100 ülkeler Kuruluş 1988 İsviçre (BBC, 1891)

Detaylı

ATC BİLİŞİM OLARAK HİZMET ALANLARIMIZ

ATC BİLİŞİM OLARAK HİZMET ALANLARIMIZ ATC BİLİŞİM OLARAK HİZMET ALANLARIMIZ Ana faaliyet alanımız olan raylı sistemler konusundaki hizmetlerimiz; Danışmanlık Anahtar Teslimi Proje Yönetimi Tüm Raylı Sistem Tipleri (Hızlı Tren Hatları, Konvansiyonel

Detaylı

Onaylı Ar-ge Projeleri Ve Elektronik Sayaçların Optik Port Aracılığı İle Haberleşmeli Sayaçlara Dönüştürülerek Uzaktan Okunmasına Sağlanması Projesi

Onaylı Ar-ge Projeleri Ve Elektronik Sayaçların Optik Port Aracılığı İle Haberleşmeli Sayaçlara Dönüştürülerek Uzaktan Okunmasına Sağlanması Projesi Onaylı Ar-ge Projeleri Ve Elektronik Sayaçların Optik Port Aracılığı İle Haberleşmeli Sayaçlara Dönüştürülerek Uzaktan Okunmasına Sağlanması Projesi 19.12.2017 Ar-ge Projeleri (2014 2015) Profil Katsayıları

Detaylı

www.yozgatcozum.com.tr

www.yozgatcozum.com.tr www.yozgatcozum.com.tr içindekiler 03 Hakkımızda 26 Tarımsal Sulama Projeleri 04 Hizmetlerimiz 28 Yenilenebilir Enerji Kaynakları 05 Hızlı Tren Elektrik Projeleri 30 Baz İstasyonları 20 Diğer Elektrik

Detaylı

ELSAN Elektrik Faaliyet Alanımız Çalışma Alanımız Referanslarımız Kabul Tutanakları. ELSAN ELEKTRİK İNŞAAT SAN. Ve TİC. LTD. ŞTİ.

ELSAN Elektrik Faaliyet Alanımız Çalışma Alanımız Referanslarımız Kabul Tutanakları. ELSAN ELEKTRİK İNŞAAT SAN. Ve TİC. LTD. ŞTİ. İçindekiler ELSAN Elektrik Faaliyet Alanımız Çalışma Alanımız Referanslarımız Kabul Tutanakları ELSAN ELEKTRİK İNŞAAT SAN. Ve TİC. LTD. ŞTİ. Adres: Barbaros Mh. Nuhkuyusu Cd. Fevzi Çakmak Sk. No:5 Üsküdar

Detaylı

ENERJİ ÜRETİMİNDE ESCO MODELİ KONFERANS VE ÇALIŞTAYI

ENERJİ ÜRETİMİNDE ESCO MODELİ KONFERANS VE ÇALIŞTAYI Organize edenler Tasarlayan Destekleyen Uygulayan ENERJİ ÜRETİMİNDE ESCO MODELİ KONFERANS VE ÇALIŞTAYI 1 Nisan 2016, Conrad Bosphorus Hotel, Istanbul Ana sponsor Altın sponsorlar Gümüş sponsor Harun AKÇINAR

Detaylı

1953 den beri Korudu / Koruyor / Koruyacak...

1953 den beri Korudu / Koruyor / Koruyacak... 1953 den beri Korudu / Koruyor / Koruyacak... YILDIRIMDAN KORUNMA TOPRAKLAMA İÇ YILDIRIMLIK / A.G.PARAFODUR Üretim Tesisi ANKARA / Hasanoğlan RADSAN A BAKIŞ Radsan, 1953 yılından beri, çalışmalarını üretim,

Detaylı

BİZ KİMİZ? VİZYONUMUZ

BİZ KİMİZ? VİZYONUMUZ HİZMETLERİMİZ Mühendislik Otomasyon Enerji Otomasyonu Makine Otomasyonu DCS Otomasyonu Proses Otomasyonu Enerji SCADA Sayaç İzleme ve Faturalama Enerji İzleme ve Raporlama Altyapı Tasarımı Pano Projelendirmesi

Detaylı

Entegre Bina Yönetimi ve Teknik İşletme Hizmetleri. mineral

Entegre Bina Yönetimi ve Teknik İşletme Hizmetleri. mineral Entegre Bina Yönetimi ve Teknik İşletme Hizmetleri mineral Hakkımızda Mineral kurulduğu günden bugüne kadar teknik işletme hizmetlerinde uluslararası ve yerli birçok kurumsal firmanın çözüm ortağı olarak

Detaylı

Olgun Keskin. Tanıtım Dosyası ELEKTRİK. Mühendislik, Proje, Taahhüt

Olgun Keskin. Tanıtım Dosyası ELEKTRİK. Mühendislik, Proje, Taahhüt ELEKTRİK Tanıtım Dosyası Mühendislik, Proje, Taahhüt 2017 NELER VAR? Hakkımızda (1) Biz Kimiz, Uzmanlığımız (2) Faaliyetlerimiz (3) Tamamlanan ve Devam eden Projeler (4-18) HAKKIMIZDA Elektrik sektöründe

Detaylı

2009 SEKTÖR RAPORU TEMSAN TÜRKİYE ELEKTROMEKANİK SANAYİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

2009 SEKTÖR RAPORU TEMSAN TÜRKİYE ELEKTROMEKANİK SANAYİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TEMSAN TÜRKİYE ELEKTROMEKANİK SANAYİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DÜNYADA ELEKTRİK ENERJİSİ SEKTÖRÜNÜN GÖRÜNÜMÜ Bilindiği üzere, elektrik enerjisi tüketimi gelişmişliğin göstergesidir. Bir ülkedeki kişi başına düşen

Detaylı

Profesyonel, verimli, yenilikçi sistemler...

Profesyonel, verimli, yenilikçi sistemler... ARKE Otomasyon Bil. Mak. San. ve Tic. Ltd. Şti. Atilla KARAÇAY Ramazan EKİN Proje & Yazılım 0.533 430 19 45 Üretim & Satış 0.533 223 13 46 atilla.karacay@arkeotomasyon.com ramazan.ekin@arkeotomasyon.com

Detaylı

TANITIM KATALOĞU. Expert Teknoloji yenilikçi ve uzman kadro

TANITIM KATALOĞU. Expert Teknoloji yenilikçi ve uzman kadro TANITIM KATALOĞU Expert Teknoloji yenilikçi ve uzman kadro Hakkımızda Expert Teknoloji, endüstriyel uygulamalarda yenilikçi ve uzman kadrosuyla ülkemize ve tüm dünyaya hizmet veren yenilikçi bir kuruluştur.

Detaylı

PROMEDA.

PROMEDA. PROMEDA 2016 www.promeda.net Otomasyon Elektromekanik Elektrik Anahtar teslim Otomasyon çözümlerimizle size; elektrik enstelasyonundan karmaşık proje imalatlarına, özel makina otomasyonundan yoğun scada

Detaylı

TEKNİK ŞARTNAME. Sayfa 1 / 5 YAPI GENEL

TEKNİK ŞARTNAME. Sayfa 1 / 5 YAPI GENEL TEKNİK ŞARTNAME YAPI GENEL Binada uygulanacak standartlar ve tasarım bileşenleri İstanbul Uluslararası Finans Merkezi Master Plan El Kitabı nda belirlenen standartlara göre oluşturulacaktır. Ayrıca aşağıdaki

Detaylı

21.DÖNEM ÇALIŞMA RAPORU

21.DÖNEM ÇALIŞMA RAPORU 21.DÖNEM ÇALIŞMA RAPORU 61 ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI ANKARA ŞUBESİ * Bu bölümde geçen kısaltmaların açılımları şöyledir; Mühendislik Geliştirme Eğitimleri: MÜ-GE Meslek İçi Sürekli Eğitim Merkezi: MİSEM

Detaylı

Tanıtım Kataloğu. www.tuncelektrik.com.tr

Tanıtım Kataloğu. www.tuncelektrik.com.tr Tanıtım Kataloğu www.tuncelektrik.com.tr www.tuncelektrik.com.tr hakkımızda Tunç Elektrik 1985 ten beri gerçekleştirdiği tasarım, mühendislik ve taahhüt hizmetleriyle elektrik taahhüt sektöründe kendine

Detaylı

Türkiye de ABB Genel bir bakış

Türkiye de ABB Genel bir bakış Türkiye de ABB Genel bir bakış ABB Grubu Güç ve otomasyon teknolojilerinde global lider ~150,000 Çalışan sayısı $ 42 milyar gelirler (2013) Faaliyet gösterdiği +100 ülkeler Kuruluş 1988 İsviçre (BBC, 1891)

Detaylı

FOTOVOLTAİK SİSTEMLER ŞEBEKEYE BAĞLI OLDUĞUNDA OLUŞAN SORUNLAR Çiğdem KANDEMİR Doç.Dr.Mehmet BAYRAK

FOTOVOLTAİK SİSTEMLER ŞEBEKEYE BAĞLI OLDUĞUNDA OLUŞAN SORUNLAR Çiğdem KANDEMİR Doç.Dr.Mehmet BAYRAK FOTOVOLTAİK SİSTEMLER ŞEBEKEYE BAĞLI OLDUĞUNDA OLUŞAN SORUNLAR Çiğdem KANDEMİR Doç.Dr.Mehmet BAYRAK YENİLENEBİLİR ENERJİ Elektrik enerjisinin büyük çoğunluğunun fosil esaslı kaynaklardan üretilmesi sonucunda

Detaylı

www.misyonelektrik.com

www.misyonelektrik.com ENERJİDE TASARRUF, GELECEKTE GÜVENCE SAVING ENERGY, THE FUTURE SECURITY www.misyonelektrik.com Biz Kimiz ENERJİDE TASARRUF, GELECEKTE GÜVENCE Misyon Elektrik, otomasyon proje ve taahhüt alanında faaliyet

Detaylı

TEPE OTOMASYON ELEKTRİK MEKANİK MÜHENDİSLİK HİZMETLERİ SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ MÜKEMMELİN İZİNDE

TEPE OTOMASYON ELEKTRİK MEKANİK MÜHENDİSLİK HİZMETLERİ SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ MÜKEMMELİN İZİNDE TEPE OTOMASYON ELEKTRİK MEKANİK MÜHENDİSLİK HİZMETLERİ SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ MÜKEMMELİN İZİNDE HAKKIMIZDA Şirketimiz 2007 yılında Ankara da TEPE MÜHENDİSLİK ELEKTRİK ismi altında şahıs firması

Detaylı

TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi 37. Dönem Çalışma Raporu. MĠSEM EĞĠTĠM ve SEMĠNERLER

TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi 37. Dönem Çalışma Raporu. MĠSEM EĞĠTĠM ve SEMĠNERLER MĠSEM EĞĠTĠM ve SEMĠNERLER MESLEK İÇİ SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ (MİSEM) ÇALIŞMALARIMIZ Günümüzde bilim, teknoloji ve mühendislik uygulama alanlarındaki hızlı gelişim, üretim süreçlerinde varolan bileşenlerin

Detaylı

A S T E K AKILLI ŞEBEKELER ELEKTRİK SAYAÇLARI UZAKTAN OKUMA SİSTEMİ SMART GRID SMART ENERGY SYSTEMS FOR PLANET S FUTURE

A S T E K AKILLI ŞEBEKELER ELEKTRİK SAYAÇLARI UZAKTAN OKUMA SİSTEMİ SMART GRID SMART ENERGY SYSTEMS FOR PLANET S FUTURE A S T E K SMART ENERGY SYSTEMS FOR PLANET S FUTURE SMART GRID AKILLI ŞEBEKELER ELEKTRİK SAYAÇLARI UZAKTAN OKUMA SİSTEMİ AKILLI ŞEBEKELER ÇÖZÜMÜ Dağıtım yapan işletmelerin otomasyon ihtiyaçları için AKILLI

Detaylı

ZM R KEMALPA A ORGAN ZE SANAY BÖLGES

ZM R KEMALPA A ORGAN ZE SANAY BÖLGES ZM R KEMALPA A ORGAN ZE SANAY BÖLGES ELEKTRİK ŞEBEKE YAPISI ZM R KEMALPA A ORGAN ZE SANAY BÖLGES PROJENİN AMAÇLARI Kayıp-Kaçak Oranlarında Azalma Maliyetlerde Azalma Güvenli faturalama sistemi Katılımcı

Detaylı

Fatih YAZITAŞ Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü Yeni Teknolojiler ve Destek Daire Başkanı

Fatih YAZITAŞ Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü Yeni Teknolojiler ve Destek Daire Başkanı Fatih YAZITAŞ Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü Yeni Teknolojiler ve Destek Daire Başkanı İstanbul, Kasım 2014 Son 10 Yılda Gelinen Nokta(2003-2013) Elektrik tüketimi yaklaşık 2 kat artışla 245 milyar

Detaylı

OG VE AG GENİŞBANT POWER LINE HABERLEŞME

OG VE AG GENİŞBANT POWER LINE HABERLEŞME DAĞITIM ŞİRKETİ Kontrol Odası Yönetimi IP Altyapısı MV Akıllı şebekeleri ve akıllı sayaç okumaları hayata geçirebilmek için anahtar nitelikteki enerji değerlerini gerçek zamanlı olarak transfer edilebilecek

Detaylı

OG VE AG GENİŞBANT POWER LINE HABERLEŞME

OG VE AG GENİŞBANT POWER LINE HABERLEŞME OG VE AG GENİŞBANT POWER LINE HABERLEŞME Akıllı şebekeleri ve akıllı sayaç okumaları hayata geçirebilmek için anahtar nitelikteki enerji değerlerini gerçek zamanlı olarak transfer edilebilecek bir haberleşme

Detaylı

BİNALARDA ENERJİ VERİMLİLİĞİ ÖN ETÜDÜ

BİNALARDA ENERJİ VERİMLİLİĞİ ÖN ETÜDÜ BİNALARDA ENERJİ VERİMLİLİĞİ ÖN ETÜDÜ Murat BAYRAM Binalarda Enerji Verimliliği Şubesi Şube Müd.V. bayram.bay@gmail.com Enerji Nedir? İş yapabilme kabiliyetidir. Enerji Yönetimi Nedir? Yaşam için gerekli

Detaylı

ÖMER EKİNCİ Elektrik-Elektronik Müh. AKSARAY ENERJİ KURUCU ORTAK GÜNEŞ ENERJİ SANTRALLERİ

ÖMER EKİNCİ Elektrik-Elektronik Müh. AKSARAY ENERJİ KURUCU ORTAK GÜNEŞ ENERJİ SANTRALLERİ ÖMER EKİNCİ Elektrik-Elektronik Müh. AKSARAY ENERJİ KURUCU ORTAK GÜNEŞ ENERJİ SANTRALLERİ GÜNEŞ ENERJİ SANTRALLERİ Türkiye Güneş Enerjisinden elektrik üretimi ile 2013 yılında yapılan düzenlemeler ile

Detaylı

VİZYONUMUZ: MİSYONUMUZ:

VİZYONUMUZ: MİSYONUMUZ: HAKKIMIZDA: Entegre Teknik Mühendislik San. Tic. Ltd. Şti. yaklaşık 15 yıllık yurt içi ve yurt dışı bir çok projenin tecrübesiyle 2014 te kurulmuştur. Ana faaliyet konusu Binalara Yönelik Elektrik ve Elektronik

Detaylı

Ar-Ge Projeleri. 1-) Depolama sistemleri için en iyi dünya örnekleri incelenerek, ADM EDAŞ şebekesi için optimum uygulamanın belirlenmesi.

Ar-Ge Projeleri. 1-) Depolama sistemleri için en iyi dünya örnekleri incelenerek, ADM EDAŞ şebekesi için optimum uygulamanın belirlenmesi. Ar-Ge Projeleri Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunca Elektrik ve Doğalgaz Dağıtım Sektöründe araştırma ve geliştirme faaliyetlerini desteklemek amacı ile dağıtım faaliyetleri kapsamında verilen Ar- Ge bütçelerinin

Detaylı

Yüzünüzü Enerjiye Dönün

Yüzünüzü Enerjiye Dönün Yüzünüzü Enerjiye Dönün HAKKIMIZDA AKYAS Mühendislik, geçmişten edindiğimiz tecrübelerle en yeni ve en kaliteli hizmeti vermek amacıyla kurulmuştur. AKYAS Mühendisliğin prensipleri arasında, siz değerli

Detaylı

Turkmen Energetika 10-12 EYLÜL 2015 8. ULUSLARARASI ENERJİ, ELEKTRİK ENDÜSTRİSİ FUARI

Turkmen Energetika 10-12 EYLÜL 2015 8. ULUSLARARASI ENERJİ, ELEKTRİK ENDÜSTRİSİ FUARI Turkmen Energetika Türkmenistanyň energetika senagatynyň ösüşiniň esasy ugurlary atly halkara sergisi 8. ULUSLARARASI ENERJİ, ELEKTRİK ENDÜSTRİSİ FUARI 10-12 EYLÜL 2015 Turkmenistan Ticaret ve Sanayi Odası

Detaylı

ENERJİMİZ PROJENİZ İÇİN

ENERJİMİZ PROJENİZ İÇİN ENERJİMİZ PROJENİZ İÇİN www.zorluenerji.com.tr EPC/Anahtar Teslim Projeler Zorlu Enerji, Zorlu Holding değer ve stratejileri doğrultusunda, iş güvenliği, kalite ve çevreye önem veren anlayışıyla; 1993

Detaylı

Vizyon - Misyon. Şirket Profili

Vizyon - Misyon. Şirket Profili www.ak-grup.com.tr Vizyon - Misyon Şirket Profili Misyon Müşteri odaklı çözümler sağlayarak güncel ve gelişen teknolojilerle uyumlu, nitelikli ve maliyet etkin ürün ve sistemler tasarlamak, geliştirmek,

Detaylı

REMTEK SOLAR Güneş Enerjili Sulama Sistemleri

REMTEK SOLAR Güneş Enerjili Sulama Sistemleri REMTEK SOLAR Güneş Enerjili Sulama Sistemleri REMTEK SOLAR ENERJİ SİSTEMLERİ 2010 yılında kurulan firmamız 600VA 'dan 5,4MVA 'ya kadar kesintisiz güç kaynakları, frekans konvertörleri, anahtar teslim güneş

Detaylı

YENİLENEBİLİR ENERJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

YENİLENEBİLİR ENERJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ YENİLENEBİLİR ENERJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ M E H M E T A Ş K E R, 2 5. 0 9. 2 0 1 3 I S T A N B U L TÜRKİYE'NİN YENİLENEBİLİR ENERJİ POLİTİKALARI : Elektrik enerjisi üretmek için yenilenebilir kaynakların kullanımını

Detaylı

Geleceğe Enerjiniz Kalsın

Geleceğe Enerjiniz Kalsın Geleceğe Enerjiniz Kalsın Günümüzün dinamik pazar koşullarında işletmeler her geçen gün rekabet güçlerini artırmaya yönelik ilerlemeler gerçekleştirmekte, bunu ise genel olarak hizmet kalitelerini artırarak

Detaylı

TÜRKİYE RÜZGAR ENERJİSİ POTANSİYELİ. Mustafa ÇALIŞKAN EİE - Yenilenebilir Enerji Kaynakları Şubesi Müdür Vekili

TÜRKİYE RÜZGAR ENERJİSİ POTANSİYELİ. Mustafa ÇALIŞKAN EİE - Yenilenebilir Enerji Kaynakları Şubesi Müdür Vekili TÜRKİYE RÜZGAR ENERJİSİ POTANSİYELİ Mustafa ÇALIŞKAN EİE - Yenilenebilir Enerji Kaynakları Şubesi Müdür Vekili Dünya nüfusunun, kentleşmenin ve sosyal hayattaki refah düzeyinin hızla artması, Sanayileşmenin

Detaylı

Doğru ve hızlı çözümler sunar. Tanıtım Kataloğu

Doğru ve hızlı çözümler sunar. Tanıtım Kataloğu www.emienerji.com Doğru ve hızlı çözümler sunar. Tanıtım Kataloğu Doğru ve hızlı çözümler sunar. HAKKIMIZDA Emi Enerji A. Ş. 1974 ten beri faaliyetlerini sürdürmekte olan Emi Grup bünyesinde faaliyet göstermektedir.

Detaylı

NEDEN AKILLI ŞEBEKELER?

NEDEN AKILLI ŞEBEKELER? NEDEN AKILLI ŞEBEKELER? Engin AKSOY Vodafone Kurumsal İşbirimi İcra Kurulu Üyesi Nüfus artışı Sanayileşme Şehirleşme Teknolojik ilerlemeler Artan enerji ihtiyacı Azalan doğal kaynaklar 2 Insert Confidentiality

Detaylı

ARS MOTOR&JENERATÖR SAHA SERVİSİ

ARS MOTOR&JENERATÖR SAHA SERVİSİ ARS MOTOR&JENERATÖR SAHA SERVİSİ ARS, motor ve jeneratörlere müşteri sahalarında uluslararası standartlara göre koruyucu bakımlar yapılabilmesi için kurulmuş bir mühendislik firmasıdır. Bakım periyotlarının,

Detaylı

Vizyon Uzmanlaştığımız alanda kusursuz ve güvenilir çözüm ortağınız olmak.

Vizyon Uzmanlaştığımız alanda kusursuz ve güvenilir çözüm ortağınız olmak. Vizyon Uzmanlaştığımız alanda kusursuz ve güvenilir çözüm ortağınız olmak. Misyon Müşteri odaklı çözümler sağlayarak güncel ve gelişen teknolojilerle uyumlu, nitelikli ve maliyet etkin ürün ve sistemler

Detaylı

FİRMA PROFİLİ YETENEKLERİMİZ

FİRMA PROFİLİ YETENEKLERİMİZ FİRMA PROFİLİ YETENEKLERİMİZ Mayıs 2013 İçindekiler ENDOKS - Hakkımızda Firma Profili Başlıca Müşterilerimiz SVC Uygulamaları OG Kompanzasyon Sistemleri Enerji İzleme Sistemleri SCADA Uygulamaları 2 Hakkımızda

Detaylı

ENERJİ VERİMLİLİĞİ BUĞRA DOĞUKAN CANPOLAT

ENERJİ VERİMLİLİĞİ BUĞRA DOĞUKAN CANPOLAT 1 ENERJİ VERİMLİLİĞİ BUĞRA DOĞUKAN CANPOLAT 16360018 2 ENERJİ VERİMLİLİĞİ Türkiye de Sektörel Enerji Verimliliği Konut Sektörü Ulaştırma Sektörü Elektrik Sektörü Türkiye de İmalat Sektöründe Enerji Verimliliği

Detaylı

İleri Teknoloji - Profesyonel Destek

İleri Teknoloji - Profesyonel Destek İleri Teknoloji - Profesyonel Destek 2004 YILINDA KURULAN AKIŞ KONTROL ENDÜSTRİYEL TESİSLERE YÖNELİK; MALZEME TEMİNİ MÜHENDİSLİK DANIŞMANLIK TAAHHÜT KONULARINDA HİZMET VERMEKTEDİR. Uzman ve dinamik şirket

Detaylı

Güneş Enerji Santrali (GES) Uygulamaları

Güneş Enerji Santrali (GES) Uygulamaları Güneş Enerji Santrali (GES) Uygulamaları Yusuf EMANET Yenilenebilir Enerjiler Koordinatörü Ali Oğuz GENÇ Reklam ve Tanıtım Yöneticisi Yeni Enerji, Yenilenebilir Enerji Vizyonumuz İhtiyaca Yönelik Çözüm:

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : ELEKTRİK ENERJİSİ ÜRETİMİ,İLETİMİ VE DAĞITIMI Ders No : 0690220072 Teorik : 3 Pratik : 1 Kredi : 3.5 ECTS : 5 Ders Bilgileri

Detaylı

AEP ELEKTRİK SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ

AEP ELEKTRİK SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ AEP ELEKTRİK SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ 30 Yıla yaklaşan deneyim ve tecrübemizi siz değerli müşterilerimizle paylaşıyoruz. Bugüne kadar geçen süreçte birçok projeye çözüm ortağı olduk. Projelendirme

Detaylı

Raylı Sistemlerin Temelleri. 9. Elektrifikasyon. Hasan Hüseyin Erkaya

Raylı Sistemlerin Temelleri. 9. Elektrifikasyon. Hasan Hüseyin Erkaya Raylı Sistemlerin Temelleri 9. Elektrifikasyon Hasan Hüseyin Erkaya Kaynak: C.F. Bonnett, Practical Railway Engineering, 2nd Ed., London: Imperial College Press, 2005 Eskişehir Osmangazi Üniversitesi 2016

Detaylı

ERBİL GRUP ELEKTROMEKANİK TAAHHÜT TE HEDEFİMİZ KALİTE VE GÜVEN. www.erbilgrup.net

ERBİL GRUP ELEKTROMEKANİK TAAHHÜT TE HEDEFİMİZ KALİTE VE GÜVEN. www.erbilgrup.net ELEKTROMEKANİK TAAHHÜT TE HEDEFİMİZ KALİTE VE GÜVEN Kurumsal Hakkımızda Erbil Grup temellerini 2000 yılında Erbil Endüstriyel Elektrik Elektronik Makina İnşaat San. ve Tic. Ltd. Şti. adı atında kurmuştur.

Detaylı

46.Yıl. 2009 Yılı Faaliyet Raporu 2İNŞAAT ÇALIŞMALARI. ASO II.-III. Organize Sanayi Bölgesi

46.Yıl. 2009 Yılı Faaliyet Raporu 2İNŞAAT ÇALIŞMALARI. ASO II.-III. Organize Sanayi Bölgesi 2İNŞAAT ÇALIŞMALARI 2.1.Sanayi Parsellerinin Tesviye İşleri Bölgemizde tüm parsellerin tesviye işlemleri tamamlanmış olmasına rağmen, yapılan son İmar Planı revizyonu sonucunda oluşan parsellerin tesviye

Detaylı

BİRLEŞİK GÜÇ ve ISI SANTRALLERİ

BİRLEŞİK GÜÇ ve ISI SANTRALLERİ BİRLEŞİK GÜÇ ve ISI SANTRALLERİ ENERJİ GİDERLERİNİZİ AZALTMAYA, OPERASYON GELİRLERİNİZİ ARTTIRMAYA, KESİNTİSİZ,TEMİZ ve BAĞIMSIZ KENDİ ENERJİLERİNİZİ SAĞLAMAYA, GELECEĞE HAZIR MISINIZ?... Tres Enerji Üretim

Detaylı

İNOVASYON. TMC Bilişim Otomasyon Makina Elektrik Elektronik Sanayi Dış Ticaret Ltd.Şti. Serhat Mahallesi 1456 Sokak No: 16 İvogsan/ANKARA-TÜRKİYE

İNOVASYON. TMC Bilişim Otomasyon Makina Elektrik Elektronik Sanayi Dış Ticaret Ltd.Şti. Serhat Mahallesi 1456 Sokak No: 16 İvogsan/ANKARA-TÜRKİYE TMC Bilişim Otomasyon Makina Elektrik Elektronik Sanayi Dış Ticaret Ltd.Şti Serhat Mahallesi 1456 Sokak No: 16 İvogsan/ANKARA-TÜRKİYE Tel: 00 90 312 395 92 24 Gsm: 00 90 535 587 42 24 e-mail : info@bilisimotomasyon.com

Detaylı

EĞİTİM PROGRAMI ÇERÇEVESİ BİRİNCİ EĞİTİM MODÜLÜ

EĞİTİM PROGRAMI ÇERÇEVESİ BİRİNCİ EĞİTİM MODÜLÜ EK-2 PROGRAMI ÇERÇEVESİ BİRİNCİ MODÜLÜ MÜFREDAT KONUSU MODÜL GENEL Enerji verimliliği mevzuatı, M1 Teorik Enerjide arz ve talep tarafındaki gelişmeler, M1 Teorik Enerji tasarrufunun ve verimliliğin önemi

Detaylı

AMAÇ. Kesintisiz ATM hizmetlerini en uygun maliyetlerle sunarak, müşteri memnuniyetini ve kârlılığı artırmak

AMAÇ. Kesintisiz ATM hizmetlerini en uygun maliyetlerle sunarak, müşteri memnuniyetini ve kârlılığı artırmak AMAÇ Kesintisiz ATM hizmetlerini en uygun maliyetlerle sunarak, müşteri memnuniyetini ve kârlılığı artırmak ATM YÖNETİMİNDE KARŞILAŞILAN BAŞLICA SORUNLAR Kesintilerden/arızalardan haberdar olamama Yerinde

Detaylı

SANAYİ VE TİCARET LTD. ŞTİ. ENERJİ SİSTEMLERİ. www.yolparsan.com.tr. e-mail: murat.yetis@yolparsan.com.tr

SANAYİ VE TİCARET LTD. ŞTİ. ENERJİ SİSTEMLERİ. www.yolparsan.com.tr. e-mail: murat.yetis@yolparsan.com.tr SANAYİ VE TİCARET LTD. ŞTİ. ENERJİ SİSTEMLERİ e-mail: murat.yetis@yolparsan.com.tr. TANITIM Firmamız 1993 yılında elektrik otomasyon kapsamında proses kontrol sistemleri ana konusunda faaliyet göstermek

Detaylı

Endüstriyel Otomasyon

Endüstriyel Otomasyon Endüstriyel Otomasyon Endüstriyel otomasyon çok geniş kapsamlı bir konu olmakla birlikte temel olarak makinaların ve proseslerin otomatik kontrolü olarak tanımlanabilir. PLC, HMI paneller ve scada kullanılarak

Detaylı

accurate solution for engineering

accurate solution for engineering hakkımızda Şirketimiz 2006 Yılında, Elektrik Sektöründe Danışmanlık, Proje ve Taahhüt konularında hizmet vermek üzere kurulmuştur. Uluslar arası düzeyde uygulama projeleri geliştirerek, geliştirdiği bu

Detaylı

ATIK ISIDAN ELEKTRİK ÜRETİMİ

ATIK ISIDAN ELEKTRİK ÜRETİMİ ATIK ISIDAN ELEKTRİK ÜRETİMİ ORGANIC RANKINE CYCLE (ORC) TEKNOLOJİSİ www.durr.com ATIK ISINIZI EN İYİ ŞEKİLDE DEĞERLENDIRIN DEĞERLENDİRİN Organic Rankine Cycle (ORC), desantral ısı kaynaklarından elektrik

Detaylı

20 sene וart 2 dakika"

20 sene וart 2 dakika Erka Sistem Hakkוnda Zamanוn birinde bozulan bir saatin tamiri ic;in ehirdeki tamircilerin tumu teker teker c;agוrוlוr. Ancak c;agוrוlan ki iler, gunler suren c;abalara ragmen bozulan saati onarmak konusunda

Detaylı

TERMİK SANTRALLARIN KURULUMUNDA YERLİ MÜHENDİSLİK ve MÜŞAVİRLİK HİZMETLERİ. İsmail Salıcı (İnş.Yük.Müh, İTÜ-1970)

TERMİK SANTRALLARIN KURULUMUNDA YERLİ MÜHENDİSLİK ve MÜŞAVİRLİK HİZMETLERİ. İsmail Salıcı (İnş.Yük.Müh, İTÜ-1970) TERMİK SANTRALLARIN KURULUMUNDA YERLİ MÜHENDİSLİK ve MÜŞAVİRLİK HİZMETLERİ İsmail Salıcı (İnş.Yük.Müh, İTÜ-1970) TARİHÇE 1970 Öncesi, Yerli Mühendislik etkili değil, 1967 1972 Arası Türkiye nin en büyük

Detaylı