YENĠ TĠCARET KANUNU NUN GENEL KURUL KONUSUNDA GETĠRDĠĞĠ YENĠLĠKLER. Prof. Dr. Hamdi YASAMAN Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "YENĠ TĠCARET KANUNU NUN GENEL KURUL KONUSUNDA GETĠRDĠĞĠ YENĠLĠKLER. Prof. Dr. Hamdi YASAMAN Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi"

Transkript

1 YENĠ TĠCARET KANUNU NUN GENEL KURUL KONUSUNDA GETĠRDĠĞĠ YENĠLĠKLER Prof. Dr. Hamdi YASAMAN Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi

2 Anlatım Planı Yeni TTK da, genel kurula iliģkin düzenlemeler md hükümleri arasında yer almaktadır. Söz konusu bölümde, bazı konularda TTK da yer alan düzenlemelerin revize edildiği; bazı konularda ise mevcut sistemde yer almayan yeni hukuki müesseseler öngörülmek suretiyle reform gerçekleģtirildiği görülmektedir. Tasarı nın sistemi, aģağıda; Toplantının gerçekleģtirilme biçimi ve toplantıya çağrı prosedürü, Oy haklarına yönelik hukuki rejim ve pay sahiplerinin temsili, Yetersayılar, Ġptal Edilebilirlik -Butlan Ġmtiyazlı pay sahipleri genel kuruluna iliģkin yenilikler baģlıkları altında özetlenecektir.

3 Toplantının GerçekleĢtirilme Biçimi- Elektronik Ortamda Genel Kurul Genel kurul, pay sahiplerinden oluģan üst karar organıdır. Yeni Kanun, elektronik ortamda genel kurul yapılabilmesi imkanını getirmektedir (md f. 5). Anonim Ģirketlerde genel kurullara elektronik ortamda; i) katılma, ii) öneride bulunma, iii) görüģ açıklama ve oy verme, fizikî katılmanın ve oy vermenin bütün hukuki sonuçlarını doğurur. Elektronik genel kurul toplantılarının ve oy verme iģleminin gerçekleģtirme biçimi Bakanlık tarafından bir tüzük ile düzenlenir (f. V).

4 Elektronik Ortamda Genel Kurul- Tek Pay Sahibi Olan ġirketler Tüzükte, genel kurula elektronik ortamda katılmaya ve oy vermeye iliģkin esas sözleģme hükmünün örneği yer alır. Anonim Ģirketler tüzükten aynen aktarılacak olan bu hükümde değiģiklik yapamazlar (f. V). Bu tüzüğün yürürlüğe girmesi ile birlikte genel kurullara elektronik ortamda katılma ve oy kullanma sisteminin uygulanması pay senetleri borsaya kote edilmiģ Ģirketlerde zorunlu hale gelir (f. V). Tek Pay Sahibi Olan ġirketler [Md. 408 (3)]: Tek pay sahipli anonim Ģirketlerde bu pay sahibi genel kurulun tüm yetkilerine sahiptir. Tek pay sahibinin genel kurul sıfatıyla alacağı kararların geçerlilik kazanabilmeleri için yazılı olmaları Ģarttır (= GK Toplantısı Yok).

5 Ġç Yönetmelik Yönetim kurulu, genel kurulun çalıģma esas ve usullerine iliģkin kuralları içeren, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından asgarî unsurları belirlenecek olan bir iç yönetmelik hazırlar ve genel kurulun onayından sonra yürürlüğe koyar. Bu iç yönetmelik tescil ve ilân edilir (md. 419/II). Genel kurul toplantıları bu iç yönetmeliğe göre gerçekleģtirilir. ġu halde, bu iç yönetmeliğin, yönetim kurulu tarafından, kuruluģtan sonraki ilk genel toplantısında mutlaka onaya sunulması gerekir.

6 Toplantıya Çağrı Genel kurul, süresi dolmuģ olsa dahi, yönetim kurulu tarafından toplantıya çağrılır. Tasfiye memurları da, görevleri ile ilgili konular için, genel kurulu toplantıya çağırabilirler (md. 410/I). Yönetim kurulunun devamlı olarak toplanamaması, nisabın oluģmaması veya mevcut olmaması halinde, mahkemenin izni ile her pay sahibi GK u toplantıya çağırabilir. Denetçiler organ olarak sistemden çıkarıldıklarından, TTK sistemde mevcut olan denetçinin genel kurulu toplantıya çağırması ihtimali, Yeni TTK nda söz konusu değildir. Azınlığın genel kurulun toplantıya davet edilmesi ya da gündeme madde eklenmesi yönündeki talebinin noter aracılığıyla yapılması gerekir (md. 411/III). Bu talep yönetim kurulu tarafından reddedildiği veya isteme 7 iģ günü içinde olumlu cevap verilmediği takdirde, azınlık mahkemeye baģvurma hakkına sahiptir (md. 412/I). Toplantıya davet ve gündem, esas sözleģmede gösterilen Ģekilde, Ticaret Sicili Gazetesi nde yapılan ilanın yanı sıra Ģirketin web sitesi üzerinden de ilan edilir (md. 414/I).

7 Toplantıya Çağrı Yalnızca STB izni ile kurulan Ģirketlerin genel kurul toplantılarında Sanayi ve Ticaret Bakanlığı temsilcisi ( Bakanlık temsilcisi ) bulunur. Temsilcilerin kimler olacağı, görevlendirilmelerine iliģkin usul ve esaslar, bunların nitelik, görev ve yetkileri ile ücret tarifeleri Sanayi ve Ticaret Bakanlığınca çıkarılacak bir yönetmelikle düzenlenir. Bakanlık temsilcisinin toplantıya katılma giderleri ve ücretleri ilgili Ģirket tarafından karģılanır (md. 407/III). Murahhas üyeler ile en az bir yönetim kurulu üyesinin genel kurul toplantısında hazır bulunmaları Ģarttır (md. 407/II). Denetçi ve kendilerini ilgilendiren konularda iģlem denetçisi de GK a katılır.

8 Gündeme Bağlılık Ġlkesi Genel kurul toplantılarında gündeme bağlılık ilkesi geçerlidir. Ancak yönetim kurulu üyelerinin, i) görevden alınmaları ve ii) yenilerinin seçimi yıl sonu finansal tablolarının müzakeresi maddesiyle ilgili sayılır (md. 413/III). ġu halde, bundan böyle, yönetim kurulu üyelerinin görevlerinden alınmaları ve yerlerine yenilerinin seçilmesi, her yıl yapılan olağan genel kurul toplantısının doğal gündemi içerisinde yer alan bir madde olarak düģünülmelidir.

9 Oy Hakkına ve Genel Kurulda Kullanımına ĠliĢkin Yenilikler Birden fazla paya sahip olan pay sahiplerine tanınacak oy sayısı esas sözleģme ile sınırlandırılabilir (md. 434/II). Pay sahipleri paylarını toplam itibari değeriyle orantılı olarak kullanır. Pay sisteminden, pay sahibinin sahip olduğu toplam itibari değer sistemine geçilmiģtir. Birikimli oy sistemi (azınlığın her bir yk üyesinin seçiminde ayrı ayrı oy kullanmak yerine, tüm oylarını biriktirip tek bir adayın seçiminde kullanmayı tercih etmesi gibi) tüm kapalı anonim ortaklıklar tarafından kullanılabilecektir. Buna iliģkin düzenleme, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından tebliğ ile yapılacaktır (md. 434/IV). Oy hakkının doğumu, açık hükümle payın kanun veya esas sözleģmeyle belirlenmiģ en az miktarının ödenmesine bağlanmıģtır (md. 435). Genel kurula katılacak temsilcinin mutlaka pay sahibi olmasını zorunlu kılan esas sözleģme hükümleri geçersiz kabul edilecektir (md. 425).

10 Güç BoĢluğunu Gidermeye Yönelik Önlemler Katılma haklarını temsilci olarak kullanan kiģi, temsil edilenin talimatına uymak zorundadır. Ancak talimata aykırılık, oyu geçersiz kılmaz (md. 427/I). Hamiline yazılı pay senedini, rehin, hapis hakkı, saklama sözleģmesi veya kullanım ödüncü sözleģmesi ve benzeri sözleģmeler sebebiyle elde bulunduran kimse, pay sahipliği haklarını, ancak pay sahibi tarafından özel bir yazılı belge ile yetkilendirilmiģse kullanabilir (md. 427/II). ġirket, kendisiyle herhangi bir Ģekilde iliģkisi bulunan bir kiģiyi, genel kurul toplantısında kendileri adına oy kullanması için yetkili temsilcileri olarak atamaları amacıyla pay sahiplerine tavsiye edecekse (ORGAN TEMSĠLCĠ), bununla birlikte Ģirketten tamamen bağımsız ve tarafsız bir diğer kiģiyi de (BAĞIMSIZ TEMSĠLCĠ) aynı görev için önermeye ve bu iki kiģiyi esas sözleģme hükmüne göre ilân edip Ģirketin internet sitesine koymaya mecburdur.

11 Güç BoĢluğunu Gidermeye Yönelik Önlemler Ayrıca, yönetim kurulu, genel kurul toplantısına çağrı ilânının Ticaret Sicili Gazetesinde yayımlanacağı ve Ģirket internet sitesinde yer alacağı tarihten en az 45 gün önce, yapacağı bir ilân ve internet sitesine koyacağı bir mesajla, paysahiplerini, önerdikleri kurumsal temsilcilerin kimliklerini ve bunlara ulaģılabilecek adres ve elektronik posta adresi ile telefon ve telefaks numaralarını en çok yedi gün içinde Ģirkete bildirmeye çağırır (KURUMSAL TEMSĠLCĠ). Kurumsal temsilcilik, meslek olarak ve ivaz karģılığında yürütülemez. Yani bu iģle uğraģan Ģirketler kurulamaz. Ücret alamayacaklarsa, bankalar, aracı kurumlar, portföy yönetim Ģirketleri niçin kurumsal temsilcilik yapsınlar? Tevdi temsilcisi, kendisine tevdi edilmiģ bulunan pay ve pay senetlerinden doğan katılma ve oy haklarını tevdi eden adına kullanma yetkisini haizse, nasıl hareket etmesi gerektiği konusunda talimat almak için, her genel kurul toplantısından önce, tevdi edene baģvurmak zorundadır. Zamanında istenmiģ olmasına karģın talimat alınamamıģsa, tevdi edilen kiģi, katılma ve oy haklarını, tevdi edenin genel talimatı uyarınca kullanır; böyle bir talimatın yokluğu hâlinde oy, yönetim kurulunun yaptığı öneriler yönünde verilir (TEVDĠ TEMSĠLCĠSĠ).

12 Oy Hakkından Yoksunluk TTK md. 374 hükmündeki oy hakkından yoksunluğa iliģkin düzenleme Tasarı nın 436. maddesinde geniģletilmektedir: Pay sahibi kendisi, eģi, alt ve üstsoyu veya bunların ortağı oldukları Ģahıs Ģirketleri ya da hâkimiyetleri altındaki sermaye Ģirketler ile Ģirket arasındaki kiģisel nitelikte bir iģe veya iģleme veya herhangi bir yargı kurumu ya da hakemdeki davaya iliģkin olan müzakerelerde oy kullanamaz (f. I). Mevcut sistemde tartıģma konusu olan,yönetim kurulu üyelerinin birbirlerinin ibrasına iliģkin oylamada oy kullanma yasağına tabi olup olmadıkları sorunu açık hükümle düzenlenmektedir: [ġirket yönetim kurulu üyeleriyle yönetimde görevli imza yetkisini haiz kiģiler, yönetim kurulu üyelerinin ibra edilmelerine iliģkin kararlarda kendilerine ait paylardan doğan oy haklarını kullanamaz (f. II)].

13 Yetersayılar GK, aksine ağır nisap öngörülmüģ haller hariç, sermayenin en az ¼ ünü temsil eden pay sahipleri ile toplanır ve hazır bulunanların çoğunluğu ile karar verir. Ġlk toplantıda nisap elde edilemez ise, 2. toplantıda toplantı nisabı aranmaz. Mevcut sistemin en tartıģmalı konularından birine çözüm getirilmekte ve çağrısız genel kurullar da dahil olmak üzere (md. 416/I), toplantı nisabının toplantı sonuna kadar korunması gerektiği hükme bağlanmaktadır (md. 418/I). Esas sözleģme değiģiklikleri için toplantı ve karar yetersayıları yeniden düzenlenmiģtir (md. 421). Buna göre, esas sözleģmeyi değiģtiren kararlar, Ģirket sermayesinin en az yarısının temsil edildiği genel kurulda, toplantıda mevcut bulunan oyların çoğunluğu ile alınır. Ġlk toplantıda öngörülen toplantı nisabı elde edilemediği takdirde, en geç 1 ay içinde ikinci bir toplantı yapılabilir. Ġkinci toplantı için toplantı nisabı, Ģirket sermayesinin en az üçte birinin toplantıda temsil edilmesidir (TN, ½, 1/3). Bu fıkrada öngörülen nisapları düģüren veya nispî çoğunluğu öngören esas sözleģme hükümleri geçersizdir.

14 Yetersayılar Esas sözleģme değiģikliklerinde karar yetersayıları ise Ģu Ģekildedir (md. 421/II ve III): i) Bilanço zararının kapatılması için yükümlülük getiren kararlaroybirliği, ii) Merkezin yurt dıģına taģıması- oybirliği, iii) ġirketin iģletme konusunun değiģtirilmesi- sermayenin %75 i, iv) Ġmtiyazlı pay oluģturulması- % 75, v) Nama yazılı payların devrinin sınırlandırılması- % 75, vi) Diğer esas sözleģme değiģikliklerinde- mevcut oyların çoğunluğu. Bu karar nisaplarına ilk toplantıda ulaģılamadığı takdirde izleyen toplantılarda da aynı nisap aranır (md. 421/IV).

15 Yetersayılar Pay senetleri borsada iģlem gören Ģirketlerde; a) Sermayenin artırılması ve kayıtlı sermaye tavanının yükseltilmesine iliģkin esas sözleģme değiģikliklerinde, b) BirleĢmeye, bölünmeye ve tür değiģtirmeye iliģkin kararlarda, olağan toplantı ve karar yetersayıları uygulanır (md. 421/V). Olağan toplantı ve karar yetersayıları mevcut TTK sistemiyle aynıdır. ĠĢletme konusunun tamamen değiģtirilmesi veya imtiyazlı pay oluģturulmasına iliģkin genel kurul kararına olumsuz oy vermiģ nama yazılı pay sahipleri, bu kararın Türkiye Ticaret Sicili Gazetesinde yayınlanmasından itibaren altı ay boyunca payların devredilebilirliği hakkındaki kısıtlamalarla bağlı değildirler (md. 421/VI).

16 Bilgi Alma Hakkı/ Özel Denetçi Tayini Pay sahibi, genel kurulda, yönetim kurulundan, Ģirketin iģleri; denetçilerden denetimin yapılma Ģekli ve sonuçları hakkında bilgi isteyebilir (md. 437/II). Bilgi alma veya inceleme istemleri cevapsız bırakılan, haksız olarak reddedilen, ertelenen ve bu fıkra anlamında bilgi alamayan pay sahibi, reddi izleyen on gün içinde mahkemeye baģvurabilir. Mahkeme kararı, bilginin genel kurul dıģında verilmesi talimatını ve bunun Ģeklini de içerebilir. Özel denetçi tayini talebinde bulunabilmek için daha önce bilgi alma hakkının kullanılmıģ olması ön Ģarttır (md. 438/I). Yeni sistemde, genel kurul özel denetçi tayini talebini onayladığı takdirde, denetçinin atanması için mahkemeye baģvurulacaktır (md. 438/II). Genel kurul, denetçinin kim olacağını kendisi belirleme hakkına sahip değildir. Genel kurul talebi reddederse, yüzde on paya sahip olan azlık ile paylarının itibari değeri toplamı 1 Milyon TL olan pay sahipleri, red kararından 3 ay içinde mahkemeye müracaat ile özel denetçi atanmasını isteyebilir. Mevcut TTK sisteminden farklı olarak, özel denetçi tayini talebinde bulunan azlık, sahip olduğu payları teminat olarak göstermek zorunda değildir.

17 Ġmtiyazlı Pay Sahipleri Genel Kurulu Yeni Kanun da, mevcut TTK sisteminin en tartıģmalı konularından olan ĠPSGK nın iģleyiģi ile ilgili meselelere çözüm getirme çabası hissedilmektedir. Yeni TTK na göre, ĠPSGK onayı, yapılacak esas sözleģme değiģikliği imtiyazlı pay sahiplerinin haklarını haleldar ettiği takdirde aranır (md. 454/I). Ancak sermaye artırımlarının her halükarda ĠPSGK onayına tabi bulunduğunu kabul eden mevcut sistemden (TTK md. 391) farklı olarak, hakların haleldar edilmesi kriteri, sermaye artırımlarında ĠPSGK onayı aranması bakımından da geçerlidir. Yönetim kurulu, en geç genel kurul kararının ilân edildiği tarihten itibaren 1 ay içinde özel kurulu toplantıya çağırır. Aksi hâlde, her imtiyazlı pay sahibi, bu sürenin bitiminden itibaren 15 gün içinde kurulun toplantıya çağırılmasını mahkemeden talep edebilir (f. II). Özel kurul imtiyazlı payları temsil eden sermayenin % 60 ının çoğunluğuyla toplanır ve toplantıda temsil edilen payların çoğunluğuyla karar alır (f. III).

18 Ġmtiyazlı Pay Sahipleri Genel Kurulu Ġmtiyazlı payların sahipleri (veya temsilcileri), genel kurulda esas sözleģmenin değiģtirilmesine yukarıda belirtilen toplantı ve karar nisabına uygun olarak olumlu oy vermiģlerse ayrıca özel toplantı yapılmaz (f. IV). ĠPSGK, çağrıya rağmen süresi içinde toplanamazsa, genel kurul kararı onaylanmıģ sayılır (f. V). ĠPSGK toplantısında Bakanlık Temsilcisi de hazır bulunur (f. VI). Yönetim kurulu, ĠPSGK nın onaylamama kararı aleyhine, karar tarihinden itibaren 1 ay içinde, imtiyazlı pay sahiplerinin haklarının haleldar edilmediği gerekçesiyle, iptal ve genel kurul kararının tescili davası açabilir (f. VII). Ġptal davasında husumet, genel kurul kararının onaylanmasına olumsuz oy kullanan pay sahiplerine yöneltilir (f. VIII).

19 Batıl Genel Kurul Kararları Ġptal sebepleri ve iptal davasına iliģkin düzenleme aynen korunmaktadır. Ancak, mevcut sistemden farklı olarak, batıl kararlar için özel hükümle düzenleme yapılmıģtır: Genel kurulun, özellikle; a) Pay sahibinin, genel kurula katılma, asgari oy, dava ve kanundan kaynaklanan vazgeçilemez nitelikteki haklarını sınırlandıran veya ortadan kaldıran, b) Pay sahibinin bilgi alma, inceleme ve denetleme haklarını, kanunen izin verilen ölçü dıģında sınırlandıran, c) Anonim Ģirketin temel yapısını bozan veya sermayenin korunması hükümlerine aykırı olan, kararları batıldır. Açılan iptal ve/veya butlan davalarının ve bu davalara iliģkin mahkeme kararlarının Ģirketin internet sitesinde ilanı [md. 448 (1)- md. 450 (1)]. Tehiri-icra müessesesinin, butlan davalarında da uygulanması [md. 449 (1)].

20 Sonuç Kanun genel olarak değerlendirildiğinde; i) anonim ortaklıklar hukuku alanında AB hukuku çizgisini yakalamayı, hatta bu çizgiyi aģmayı hedefleyen, ii) modern ortaklıklar hukukunun ihtiyaçlarına duyarsız kalmayan, bunlara yönelik cesur çözüm önerileri getiren yenilikçi ve ilerici bir çalıģma olarak değerlendirilebilir. Bu nedenle, Yeni Kanun un desteği ve ilgiyi hak ettiği inancındayız. Bu bakıģ açısından hareketle, Kanun un anonim ortaklıklar hukukunda genel kurula iliģkin olarak getirdiği reformları da gayet olumlu karģıladığımızı önemle belirtmek gerekir.

HALKA AÇIK OLMAYAN ANONİM ŞİRKETLERİN GENEL KURULLARINDA BİRİKİMLİ OY KULLANIMINA İLİŞKİN ESASLAR HAKKINDA TEBLİĞ YAYIMLANDI

HALKA AÇIK OLMAYAN ANONİM ŞİRKETLERİN GENEL KURULLARINDA BİRİKİMLİ OY KULLANIMINA İLİŞKİN ESASLAR HAKKINDA TEBLİĞ YAYIMLANDI Sirküler Rapor 29.08.2012/159-1 HALKA AÇIK OLMAYAN ANONİM ŞİRKETLERİN GENEL KURULLARINDA BİRİKİMLİ OY KULLANIMINA İLİŞKİN ESASLAR HAKKINDA TEBLİĞ YAYIMLANDI ÖZET : Bu Tebliğde, çoğunluğa sahip olmayan

Detaylı

LİMİTED ŞİRKETLERDE GENEL KURUL TOPLANTISI YOL HARİTASI LTD.ŞTİ GENEL KURUL MÜDÜRLER KURULU KARARI... 3

LİMİTED ŞİRKETLERDE GENEL KURUL TOPLANTISI YOL HARİTASI LTD.ŞTİ GENEL KURUL MÜDÜRLER KURULU KARARI... 3 2 İÇİNDEKİLER LİMİTED ŞİRKETLERDE GENEL KURUL TOPLANTISI YOL HARİTASI... 3 1. LTD.ŞTİ GENEL KURUL MÜDÜRLER KURULU KARARI... 3 2. LTD.ŞTİ GENEL KURUL ÇAĞRI-GÜNDEM... 3 3. LTD.ŞTİ GENEL KURUL ÇAĞRISIZ...

Detaylı

KONYA SMMM ODASI LİMİTED ŞİRKETLER GENEL KURUL TOPLANTISI YOL HARİTASI

KONYA SMMM ODASI LİMİTED ŞİRKETLER GENEL KURUL TOPLANTISI YOL HARİTASI KONYA SMMM ODASI LİMİTED ŞİRKETLER GENEL KURUL TOPLANTISI YOL HARİTASI LİMİTED ŞİRKETLERDE GENEL KURUL TOPLANTISI YOL HARİTASI 1. LTD.ŞTİ GENEL KURUL MÜDÜRLER KURULU KARARI TTK MADDE 617-(1) Genel kurul

Detaylı

DENİZLİ SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI. Limited Şirketler Genel Kurul Toplantısı Uygulama Rehberi

DENİZLİ SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI. Limited Şirketler Genel Kurul Toplantısı Uygulama Rehberi DENİZLİ SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI Limited Şirketler Genel Kurul Toplantısı Uygulama Rehberi 2013 LİMİTED ŞİRKETLERDE GENEL KURUL TOPLANTISI YOL HARİTASI 1. LTD.ŞTİ GENEL KURUL MÜDÜRLER KURULU

Detaylı

Yeni Türk Ticaret Kanunu. Son Düzenlemeler Çerçevesinde Önemli Hatırlatmalar ve Şirketlere Yol Haritası

Yeni Türk Ticaret Kanunu. Son Düzenlemeler Çerçevesinde Önemli Hatırlatmalar ve Şirketlere Yol Haritası Son Düzenlemeler Çerçevesinde Önemli Hatırlatmalar ve Şirketlere Yol Haritası Av. Levent Berber KPMG Hukuk Bölümü Başkanı / Ortak 27 ŞUBAT 2013 nun Kalp Atışları (6335 sayılı Kanun daki son değişiklikler

Detaylı

Dr. Hediye BAHAR SAYIN. Pay Sahibi Haklarının Korunması Kapsamında Anonim Şirket Yönetim Kurulu Kararlarının Butlanı

Dr. Hediye BAHAR SAYIN. Pay Sahibi Haklarının Korunması Kapsamında Anonim Şirket Yönetim Kurulu Kararlarının Butlanı Dr. Hediye BAHAR SAYIN Pay Sahibi Haklarının Korunması Kapsamında Anonim Şirket Yönetim Kurulu Kararlarının Butlanı İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ...VII İÇİNDEKİLER... IX KISALTMALAR LİSTESİ... XIX Giriş...1 Birinci

Detaylı

Anonim Ortaklık Genel Kurulları Elektronik Genel Kurullar

Anonim Ortaklık Genel Kurulları Elektronik Genel Kurullar Ümit YAYLA Merkezi Kayıt Kuruluşu Genel Müdür Yardımcısı Yeni Türk Ticaret Kanunu ve Yeni Sermaye Piyasası Kanunu Uyarınca Anonim Ortaklık Genel Kurulları Elektronik Genel Kurullar Borsaya Kote Şirketlerin

Detaylı

BURSA SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI

BURSA SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI BURSA SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI Anonim Şirketler Limited Şirketler 30.1.2019 1 A- ANONİM ŞİRKETLERDE GENEL KURUL 1- Genel Kurul Toplantı Çeşitleri ve Toplantı Zamanı a) Olağan Genel Kurul

Detaylı

YENİ TÜRK TİCARET KANUNU NUN ORTAKLARIN VE YÖNETİM KURULU ÜYELERİNİN ŞİRKETE BORÇLANMASINA İLİŞKİN HÜKÜMLERİ

YENİ TÜRK TİCARET KANUNU NUN ORTAKLARIN VE YÖNETİM KURULU ÜYELERİNİN ŞİRKETE BORÇLANMASINA İLİŞKİN HÜKÜMLERİ YENİ TÜRK TİCARET KANUNU NUN ORTAKLARIN VE YÖNETİM KURULU ÜYELERİNİN ŞİRKETE BORÇLANMASINA İLİŞKİN HÜKÜMLERİ TÜRKİYE KURUMSAL YÖNETİM DERNEĞİ 4 EYLÜL 2012 SONER ALTAŞ BİLİM SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI

Detaylı

6102 SAYILI YENİ TÜRK TİCARET KANUNU NA GÖRE ANONİM ŞİRKETLERDE VE LİMİTED ŞİRKETLERDE GENEL KURUL TOPLANTI VE KARAR NİSAPLARI

6102 SAYILI YENİ TÜRK TİCARET KANUNU NA GÖRE ANONİM ŞİRKETLERDE VE LİMİTED ŞİRKETLERDE GENEL KURUL TOPLANTI VE KARAR NİSAPLARI 6102 SAYILI YENİ TÜRK TİCARET KANUNU NA GÖRE ANONİM ŞİRKETLERDE VE LİMİTED ŞİRKETLERDE GENEL KURUL TOPLANTI VE KARAR NİSAPLARI HALİL ÇAMÖNÜ AVUKAT halilcamonu@gmail.com 1. GENEL BİLGİ Şirketlerin ticari

Detaylı

ANONİM ŞİRKETLERİN GENEL KURULLARINDA UYGULANACAK ELEKTRONİK GENEL KURUL SİSTEMİ HAKKINDA TEBLİĞ YAYIMLANDI

ANONİM ŞİRKETLERİN GENEL KURULLARINDA UYGULANACAK ELEKTRONİK GENEL KURUL SİSTEMİ HAKKINDA TEBLİĞ YAYIMLANDI Sirküler Rapor 29.08.2012/157-1 ANONİM ŞİRKETLERİN GENEL KURULLARINDA UYGULANACAK ELEKTRONİK GENEL KURUL SİSTEMİ HAKKINDA TEBLİĞ YAYIMLANDI ÖZET : Bu Tebliğde, anonim şirketlerin genel kurullarına elektronik

Detaylı

ANONİM ŞİRKETLER DE GENEL KURUL ÇAĞRI ŞEKLİ VE DİĞER ŞARTLAR

ANONİM ŞİRKETLER DE GENEL KURUL ÇAĞRI ŞEKLİ VE DİĞER ŞARTLAR ANONİM ŞİRKETLER DE GENEL KURUL ÇAĞRI ŞEKLİ VE DİĞER ŞARTLAR Anonim Şirketlerde genel kurul toplantıları iki şekilde gerçekleşir. Çağırı üzerine Genel Kurulun toplanması ve TTK nun 416 maddesine göre çağrısız

Detaylı

ANONİM ŞİRKETLERDE PAY SAHİBİNİN GENEL KURULA KATILMA HAKKI;BAĞIMSIZ TEMSİL VE KURUMSAL TEMSİL

ANONİM ŞİRKETLERDE PAY SAHİBİNİN GENEL KURULA KATILMA HAKKI;BAĞIMSIZ TEMSİL VE KURUMSAL TEMSİL ANONİM ŞİRKETLERDE PAY SAHİBİNİN GENEL KURULA KATILMA HAKKI;BAĞIMSIZ TEMSİL VE KURUMSAL TEMSİL Ufuk ÜNLÜ* 1. GİRİŞ Anonim şirket, sermayesi belirli ve paylara bölünmüş olan, borçlarından dolayı yalnız

Detaylı

E-REHBER LİMİTED ŞİRKETLER GENEL KURUL TOPLANTISI YOL HARİTASI ŞUBAT İstanbul Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası

E-REHBER LİMİTED ŞİRKETLER GENEL KURUL TOPLANTISI YOL HARİTASI ŞUBAT İstanbul Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası 0 E-REHBER LİMİTED ŞİRKETLER GENEL KURUL TOPLANTISI YOL HARİTASI ŞUBAT 2013 İstanbul Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası 1 Değerli Meslektaşlarım, 6102 Sayılı TTK 409.maddesinde anonim şirketlerin,

Detaylı

LİMİTED ŞİRKETLERDE İMTİYAZLI PAYLAR

LİMİTED ŞİRKETLERDE İMTİYAZLI PAYLAR LİMİTED ŞİRKETLERDE İMTİYAZLI PAYLAR İmtiyazlı paylar şirketlerin ekonomik ihtiyaçları doğrultusunda kardan daha çok pay alma, şirkete finansman yaratma ya da şirkete yeni yatırımcıların katılmasını sağlama

Detaylı

YAYLA ENERJĠ ÜRETĠM TURĠZM VE ĠNġAAT TĠCARET ANONĠM ġġrketġ 2015 YILI OLAĞAN GENEL KURULU TOPLANTISINA DAVET

YAYLA ENERJĠ ÜRETĠM TURĠZM VE ĠNġAAT TĠCARET ANONĠM ġġrketġ 2015 YILI OLAĞAN GENEL KURULU TOPLANTISINA DAVET YAYLA ENERJĠ ÜRETĠM TURĠZM VE ĠNġAAT TĠCARET ANONĠM ġġrketġ 2015 YILI OLAĞAN GENEL KURULU TOPLANTISINA DAVET Şirketimiz Ortaklar Olağan Genel Kurul Toplantısı 2015 yılı çalışmalarını incelemek ve aşağıda

Detaylı

VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2013/50 TARİH: 05.09.2013

VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2013/50 TARİH: 05.09.2013 VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2013/50 TARİH: 05.09.2013 KONU Sermaye Şirketlerinin Oluşturacakları İnternet Sitelerine Dair Yönetmelik Yayınlanmıştır. Bilindiği üzere 6335 sayılı Kanun ile; Sermaye Şirketlerinin

Detaylı

BAĞIMSIZ DENETĠME TABĠ ġġrketlerġn ĠNTERNET SĠTESĠ AÇMASI ve ĠNTERNET SĠTESĠNDE BULUNMASI GEREKEN ZORUNLU HUSUSLAR

BAĞIMSIZ DENETĠME TABĠ ġġrketlerġn ĠNTERNET SĠTESĠ AÇMASI ve ĠNTERNET SĠTESĠNDE BULUNMASI GEREKEN ZORUNLU HUSUSLAR BAĞIMSIZ DENETĠME TABĠ ġġrketlerġn ĠNTERNET SĠTESĠ AÇMASI ve ĠNTERNET SĠTESĠNDE BULUNMASI GEREKEN ZORUNLU HUSUSLAR 1. GĠRĠġ Teknolojinin geliģmesi hayatın her alanında bilgi akıģını ve bilgiye ulaģımı

Detaylı

AKİŞ GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. 28 ARALIK 2016 TARİHLİ İMTİYAZLI PAYSAHİPLERİ ÖZEL KURULU TOPLANTISI GÜNDEMİ

AKİŞ GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. 28 ARALIK 2016 TARİHLİ İMTİYAZLI PAYSAHİPLERİ ÖZEL KURULU TOPLANTISI GÜNDEMİ AKİŞ GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. 28 ARALIK 2016 TARİHLİ İMTİYAZLI PAYSAHİPLERİ ÖZEL KURULU TOPLANTISI GÜNDEMİ 1. Açılış ve toplantı başkanlığının oluşturulması; 2. Şirket Yönetim Kurulu ve Saf Gayrimenkul

Detaylı

Yeni Türk Ticaret Kanunu: Yeni bir başlangıç BT Yol haritası

Yeni Türk Ticaret Kanunu: Yeni bir başlangıç BT Yol haritası Yeni Türk Ticaret Kanunu: Yeni bir başlangıç BT Yol haritası 15 Haziran 2011 Hukuk Kurumsal yönetim Yeni TTK ya uyum süreci Bilgi teknolojileri Muhasebe ve finansal raporlama 2 Yeni TTK Yeni bir başlangıç

Detaylı

VAKIF FİNANSAL KİRALAMA A.Ş. ( ANA SÖZLEŞMESİ )

VAKIF FİNANSAL KİRALAMA A.Ş. ( ANA SÖZLEŞMESİ ) VAKIF FİNANSAL KİRALAMA A.Ş. ( ANA SÖZLEŞMESİ ) ESKİ HALİ Şirket Merkez ve Şubeleri Madde 4 - Şirketin Merkezi İstanbul İli Şişli İlçesindedir. Adresi Büyükdere Caddesi Gazeteciler Sitesi Matbuat Sokak

Detaylı

TÜRKĠYE FUBOL FEDERASYONU GENEL KURUL ĠÇ TÜZÜĞÜ

TÜRKĠYE FUBOL FEDERASYONU GENEL KURUL ĠÇ TÜZÜĞÜ TÜRKĠYE FUBOL FEDERASYONU GENEL KURUL ĠÇ TÜZÜĞÜ I-BAġLANGIÇ HÜKÜMLERĠ MADDE 1 Amaç ĠĢbu iç tüzüğün amacı, Türkiye Futbol Federasyonu ( TFF ) genel kurul toplantılarında izlenecek tüm usul ve esasları belirlemektir.

Detaylı

Yeminli Mali Müşavirlik Bağımsız Denetim ve Danışmanlık. Sayı: 2015 011 04.03.2015. Konu: Anonim ve Limited Şirketlerde Olağan Genel Kurul Zorunluluğu

Yeminli Mali Müşavirlik Bağımsız Denetim ve Danışmanlık. Sayı: 2015 011 04.03.2015. Konu: Anonim ve Limited Şirketlerde Olağan Genel Kurul Zorunluluğu Sirküler Sayı: 2015 011 04.03.2015 Konu: Anonim ve Limited Şirketlerde Olağan Genel Kurul Zorunluluğu Anonim ve Limited Şirketlerde olağan genel kurul toplantıları Türk Ticaret Kanunu nun (TTK) 409 ve

Detaylı

ANONĠM ġġrketlerġn YENĠ TTK'YA UYUM ÇALIġMALARINDA DĠKKAT EDĠLECEK HUSUSLAR:

ANONĠM ġġrketlerġn YENĠ TTK'YA UYUM ÇALIġMALARINDA DĠKKAT EDĠLECEK HUSUSLAR: ANONĠM ġġrketlerġn YENĠ TTK'YA UYUM ÇALIġMALARINDA DĠKKAT EDĠLECEK HUSUSLAR: 1- Şirket Ana Sözleşmesi, Yeni Kanunda Şirket Esas Sözleşmesi şeklinde değişmiştir. Ana Sözleşmelerdeki muhtelif maddelerde

Detaylı

ANONİM ORTAKLIKTA GENEL KURUL KARARLARININ HÜKÜMSÜZLÜĞÜ

ANONİM ORTAKLIKTA GENEL KURUL KARARLARININ HÜKÜMSÜZLÜĞÜ Prof. Dr. Erdoğan MOROĞLU İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Emekli Öğretim Üyesi 6102 Sayılı TÜRK TİCARET KANUNU NA GÖRE ANONİM ORTAKLIKTA GENEL KURUL KARARLARININ HÜKÜMSÜZLÜĞÜ Altıncı Baskı İstanbul

Detaylı

infisah sebeplerinden biri değildir?

infisah sebeplerinden biri değildir? www.aktifonline.net 1) Aşağıdakilerden hangisi anonim şirketlerin infisah sebeplerinden biri değildir? A) Şirketin süresinin sona ermiş olması B) İşletme konusunun elde edilmiş olması C) İşletme konusunun

Detaylı

GÜLER YATIRIM HOLDİNG A.Ş. ESAS SÖZLEŞMESİ

GÜLER YATIRIM HOLDİNG A.Ş. ESAS SÖZLEŞMESİ GÜLER YATIRIM HOLDİNG A.Ş. ESAS SÖZLEŞMESİ ESKİ METİN YÖNETİM KURULU MADDE 8- Şirket Yönetim Kurulu tarafından yönetilir ve temsil edilir. Şirket Yönetim Kurulu altı üyeden oluşur ve bu üyelerin tamamı

Detaylı

ANONİM ORTAKLIKTA GENEL KURUL KARARLARININ HÜKÜMSÜZLÜĞÜ

ANONİM ORTAKLIKTA GENEL KURUL KARARLARININ HÜKÜMSÜZLÜĞÜ Prof. Dr. Erdoğan MOROĞLU İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Emekli Öğretim Üyesi ANONİM ORTAKLIKTA GENEL KURUL KARARLARININ HÜKÜMSÜZLÜĞÜ Güncellenmiş ve Genişletilmiş Sekizinci Baskı İstanbul - 2017

Detaylı

YENİ METİN Yönetim Kurulu Madde 8:

YENİ METİN Yönetim Kurulu Madde 8: ESKİ METİN Yönetim Kurulu Madde 8: Şirketin işleri ve idaresi Türk Ticaret Kanunu hükümleri uyarınca Genel Kurul tarafından Hissedarlar arasından seçilecek 7 üyeden oluşan bir Yönetim Kurulu tarafından

Detaylı

Dayanak MADDE 3 (1) Bu Yönetmelik 13/1/2011 tarihli ve 6102 sayılı Türk Ticaret Kanununa dayanılarak hazırlanmıģtır.

Dayanak MADDE 3 (1) Bu Yönetmelik 13/1/2011 tarihli ve 6102 sayılı Türk Ticaret Kanununa dayanılarak hazırlanmıģtır. www.pwc.com.tr Anonim Şirketlerin Genel Kurul Toplantılarının Usul Ve Esasları İle Bu Toplantılarda Bulunacak Gümrük Ve Ticaret Bakanlığı Temsilcileri Hakkında Yönetmelik Anonim şirketlerin genel kurul

Detaylı

ANONİM ORTAKLIKTA GENEL KURUL KARARLARININ HÜKÜMSÜZLÜĞÜ

ANONİM ORTAKLIKTA GENEL KURUL KARARLARININ HÜKÜMSÜZLÜĞÜ Prof. Dr. Erdoğan MOROĞLU İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Emekli Öğretim Üyesi ANONİM ORTAKLIKTA GENEL KURUL KARARLARININ HÜKÜMSÜZLÜĞÜ Güncellenmiş ve Genişletilmiş Yedinci Baskı İstanbul - 2014

Detaylı

San-El Mühendislik Elektrik Taahhüt Sanayi Ve Ticaret A.ġ Yılı Olağan Genel Kurul Gündemi ve Gündeme ĠliĢkin Açıklamalar

San-El Mühendislik Elektrik Taahhüt Sanayi Ve Ticaret A.ġ Yılı Olağan Genel Kurul Gündemi ve Gündeme ĠliĢkin Açıklamalar San-El Mühendislik Elektrik Taahhüt Sanayi Ve Ticaret A.ġ. 2017 Yılı Olağan Genel Kurul Gündemi ve Gündeme ĠliĢkin Açıklamalar 1. AçılıĢ, Yönetim Kurulu Başkanı veya vekili tarafından Genel Kurul toplantısı

Detaylı

6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu ve Genel Kurullar

6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu ve Genel Kurullar 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu ve Genel Kurullar Banka ve Ticaret Hukuku Araştırma Enstitüsü Prof. Dr. Korkut Özkorkut Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İşletme Bölümü Ticaret Hukuku Anabilim

Detaylı

6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu Açısından Anonim Şirketlerde Genel Kurul T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı

6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu Açısından Anonim Şirketlerde Genel Kurul T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu Açısından Anonim Şirketlerde Genel Kurul T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı 1 Ali SELÇUK Aydın BAZİN Hüseyin TAŞ Başmüfettiş Müfettiş Müfettiş

Detaylı

KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU. AKMERKEZ GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. Genel Kurul İşlemlerine İlişkin Bildirim

KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU. AKMERKEZ GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. Genel Kurul İşlemlerine İlişkin Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU AKMERKEZ GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. Genel Kurul İşlemlerine İlişkin Bildirim Genel Kurul İşlemlerine İlişkin Bildirim Özet Bilgi Yapılan Açıklama Güncelleme mi? Yapılan

Detaylı

ANONİM ŞİRKETLERDE YÖNETİM KURULU VE ÜYELERİN BİLGİ EDİNME HAKKI

ANONİM ŞİRKETLERDE YÖNETİM KURULU VE ÜYELERİN BİLGİ EDİNME HAKKI Yrd. Doç. Dr. Ayhan KORTUNAY 6102 SAYILI TÜRK TİCARET KANUNUNA GÖRE ANONİM ŞİRKETLERDE YÖNETİM KURULU VE ÜYELERİN BİLGİ EDİNME HAKKI İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ...VII İÇİNDEKİLER... IX KISALTMALAR...XV GİRİŞ...1

Detaylı

ANONİM ŞİRKETLERDE ELEKTRONİK ORTAMDA YAPILACAK GENEL KURULLARA İLİŞKİN YÖNETMELİK

ANONİM ŞİRKETLERDE ELEKTRONİK ORTAMDA YAPILACAK GENEL KURULLARA İLİŞKİN YÖNETMELİK SİRKÜLER TARİHİ : 29.08.2012 SİRKÜLER NO : 2012/49 SİRKÜLER ANONİM ŞİRKETLERDE ELEKTRONİK ORTAMDA YAPILACAK GENEL KURULLARA İLİŞKİN YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE

Detaylı

İTTİFAK HOLDİNG A.Ş. YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NDAN

İTTİFAK HOLDİNG A.Ş. YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NDAN İTTİFAK HOLDİNG A.Ş. YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NDAN Şirketimizin 2013 yılına ilişkin Olağan Genel Kurul Toplantısı, aşağıda yer alan gündemi görüşüp karara bağlamak üzere, 29.04.2014 Salı günü saat: 15:00

Detaylı

Genel Kurul Kararlarının Hükümsüzlüğü

Genel Kurul Kararlarının Hükümsüzlüğü Genel Kurul Kararlarının Hükümsüzlüğü Giriş 1 Anonim şirketlerin zorunlu organlarından biri olan Genel Kurul, pay sahipleri veya temsilcilerinin kanunda belirlenen usuller çerçevesinde belirli bir gündemi

Detaylı

Sermaye Şirketlerinin İnternet Sitesinde Bulunması Zorunlu Unsurlar: 6102 Sayılı Yeni Türk Ticaret Kanunu nun 1524.

Sermaye Şirketlerinin İnternet Sitesinde Bulunması Zorunlu Unsurlar: 6102 Sayılı Yeni Türk Ticaret Kanunu nun 1524. Sermaye Şirketlerinin İnternet Sitesinde Bulunması Zorunlu Unsurlar: 6102 Sayılı Yeni Türk Ticaret Kanunu nun 1524.maddesi gereğince; 1.Bağımsız denetime tabi olan sermaye şirketleri, kuruluşlarının ticaret

Detaylı

ANONİM ORTAKLIKLARDA ÖZEL DENETÇİ TAYİNİ

ANONİM ORTAKLIKLARDA ÖZEL DENETÇİ TAYİNİ ANONİM ORTAKLIKLARDA ÖZEL DENETÇİ TAYİNİ Dr. Aydın ÇELİK GİRİŞ Ticaret Kanunumuzun (TK) özel denetçi tayinini düzenleyen 348. maddesinin 1. ve 2. fıkraları uyarınca: Umumi heyet bazı muayyen hususların

Detaylı

SERMAYE ŞİRKETLERİNİN AÇACAKLARI İNTERNET SİTELERİNDE YER ALMASI GEREKEN HUSUSLAR (SİRKÜLER: CXXX)

SERMAYE ŞİRKETLERİNİN AÇACAKLARI İNTERNET SİTELERİNDE YER ALMASI GEREKEN HUSUSLAR (SİRKÜLER: CXXX) 1 Sirküler No: CXXX Sirküler Tarihi: 03.06.2013 Focus Denetim ve Y.M.M. Ltd. Şti Maltepe Mah. Edirne Çırpıcı yolu No:5-4 Vatan Residans A Blok Kat:5 Daire:10 Topkapı/İstanbul Tel: 0-212-510 48.14 Fax:

Detaylı

ŞİRKETİN MERKEZİ ŞİRKETİN MERKEZİ GENEL KURUL GENEL KURUL FAVORİ DİNLENME YERLERİ ANONİM ŞİRKETİ ANA SÖZLEŞMESİ TADİL METNİ

ŞİRKETİN MERKEZİ ŞİRKETİN MERKEZİ GENEL KURUL GENEL KURUL FAVORİ DİNLENME YERLERİ ANONİM ŞİRKETİ ANA SÖZLEŞMESİ TADİL METNİ FAVORİ DİNLENME YERLERİ ANONİM ŞİRKETİ ANA SÖZLEŞMESİ TADİL METNİ ESKİ ŞEKİL YENİ ŞEKİL ŞİRKETİN MERKEZİ ŞİRKETİN MERKEZİ Madde 3. Şirketin merkezi ANKARA' dadır. Adresi Büklüm Sokak No: 48/13 Kavaklıdere-

Detaylı

VESTEL ELEKTRONİK SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ GENEL KURUL BİLGİLENDİRME DOKÜMANI

VESTEL ELEKTRONİK SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ GENEL KURUL BİLGİLENDİRME DOKÜMANI VESTEL ELEKTRONİK SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ GENEL KURUL BİLGİLENDİRME DOKÜMANI Şirketimizin Ortaklar Genel Kurulu, 2006 yılı çalışmalarını incelemek ve aşağıda yazılı gündemi görüşüp karara bağlamak

Detaylı

EGE GÜBRE SANAYİİ ANONİM ŞİRKETİ

EGE GÜBRE SANAYİİ ANONİM ŞİRKETİ EGE GÜBRE SANAYİİ ANONİM ŞİRKETİ Yönetim Kurulu Başkanlığı ndan, Şirketimizin 2014 faaliyet yılına ait Olağan Genel Kurul toplantısı aşağıdaki gündem maddelerini görüşmek üzere 2 Nisan 2015 Perşembe günü

Detaylı

A.V.O.D. KURUTULMUŞ GIDA VE TARIM ÜRÜNLERİ SAN. TİC. A.Ş.

A.V.O.D. KURUTULMUŞ GIDA VE TARIM ÜRÜNLERİ SAN. TİC. A.Ş. A.V.O.D. KURUTULMUŞ GIDA VE TARIM ÜRÜNLERİ SAN. TİC. A.Ş. NİN YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞINDAN 2017 YILINA AİT ORTAKLAR OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINA DAVET 25.07.2018 tarihinde yapılması planlanan Şirketimizin

Detaylı

ADESE ALIŞVERİŞ MERKEZLERİ TİCARET A.Ş. YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NDAN

ADESE ALIŞVERİŞ MERKEZLERİ TİCARET A.Ş. YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NDAN ADESE ALIŞVERİŞ MERKEZLERİ TİCARET A.Ş. YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NDAN Şirketimizin 2016 yılına ilişkin Olağan Genel Kurul Toplantısı, aşağıda yer alan gündemi görüşüp karara bağlamak üzere, 6 Nisan 2017

Detaylı

İŞ YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. YÖNETİM KURULUNDAN OLAĞAN GENEL KURUL VE A GRUBU İMTİYAZLI PAY SAHİPLERİ GENEL KURUL TOPLANTILARINA DAVET

İŞ YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. YÖNETİM KURULUNDAN OLAĞAN GENEL KURUL VE A GRUBU İMTİYAZLI PAY SAHİPLERİ GENEL KURUL TOPLANTILARINA DAVET İŞ YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. YÖNETİM KURULUNDAN OLAĞAN GENEL KURUL VE A GRUBU İMTİYAZLI PAY SAHİPLERİ GENEL KURUL TOPLANTILARINA DAVET Şirketimizin Olağan Genel Kurul Toplantısı, aşağıda yazılı gündem maddelerini

Detaylı

SEYİTLER KİMYA SANAYİ A.Ş. YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NDAN 27 NİSAN 2018 TARİHLİ 2017 YILI OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINA DAVET

SEYİTLER KİMYA SANAYİ A.Ş. YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NDAN 27 NİSAN 2018 TARİHLİ 2017 YILI OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINA DAVET SEYİTLER KİMYA SANAYİ A.Ş. YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NDAN 27 NİSAN 2018 TARİHLİ 2017 YILI OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINA DAVET Şirketimizin 2017 yılına ait Olağan Genel Kurul Toplantısı 27/Nisan/2018

Detaylı

GAZETECĠLĠK SANAYĠ VE TĠCARET A.ġ.

GAZETECĠLĠK SANAYĠ VE TĠCARET A.ġ. 28.05.2015 TARĠHĠNDE SAAT 11:00 DE YAPILACAK 2014 YILI OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINA ĠLĠġKĠN BĠLGĠLENDĠRME DOKÜMANI Şirketimizin 2014 yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı aşağıdaki gündemi görüşüp karara

Detaylı

MENSA SINAİ TİCARİ VE MALİ YATIRIMLAR A.Ş. nin Yönetim Kurulu Başkanlığı ndan Ortaklar Olağan Genel Kurul Toplantı Çağrısı

MENSA SINAİ TİCARİ VE MALİ YATIRIMLAR A.Ş. nin Yönetim Kurulu Başkanlığı ndan Ortaklar Olağan Genel Kurul Toplantı Çağrısı MENSA SINAİ TİCARİ VE MALİ YATIRIMLAR A.Ş. nin Yönetim Kurulu Başkanlığı ndan Ortaklar Olağan Genel Kurul Toplantı Çağrısı 02.06.2016 tarihinde yapılması planlanan Şirketimizin 2015 yılına ilişkin Ortaklar

Detaylı

2) Aşağıdakilerden hangi durumda Halka açık bir anonim şirketin yönetim kontrolünün elde edilmesi olarak kabul edilir?

2) Aşağıdakilerden hangi durumda Halka açık bir anonim şirketin yönetim kontrolünün elde edilmesi olarak kabul edilir? www.aktifonline.net 1) Tür değiştirmek isteyen şirket Aşağıdakilerden hangi durumda Ara bilanço çıkarmak zorundadır? A) Tür değiştirmek isteyen şirketin bilanço düzenlendiği tarih arasında altı aydan fazla

Detaylı

Ticaret Sicil Müdürlüğü. Tescil ve İlan İşlemleri. Yeni Mersis Sistemi Uygulaması. ve Genel Kurullar

Ticaret Sicil Müdürlüğü. Tescil ve İlan İşlemleri. Yeni Mersis Sistemi Uygulaması. ve Genel Kurullar Ticaret Sicil Müdürlüğü Tescil ve İlan İşlemleri Yeni Mersis Sistemi Uygulaması ve Eskişehir Ticaret İl Müd.lüğü Eskişehir Ticaret Sicil Müd.lüğü Eskişehir Ticaret İl Müd.lüğü Bakanlık Temsilcisi Bulundurma

Detaylı

Bağımsız Denetim Kapsamına Giren Şirketlerin Yükümlülükleri

Bağımsız Denetim Kapsamına Giren Şirketlerin Yükümlülükleri Bağımsız Denetim Kapsamına Giren Şirketlerin Yükümlülükleri BAĞIMSIZ DENETİM Türk Ticaret Kanunu nun 397 nci maddesinde açıklandığı üzere; denetime tabi olan anonim şirketlerin ve şirketler topluluğunun

Detaylı

Türk Ticaret Kanunu nda Kurumsal Yönetim (Corporate Governance)

Türk Ticaret Kanunu nda Kurumsal Yönetim (Corporate Governance) Yrd. Doç. Dr. Cafer EMİNOĞLU Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ticaret Hukuku Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Türk Ticaret Kanunu nda Kurumsal Yönetim (Corporate Governance) İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ...VII

Detaylı

Ġstanbul Ticaret Sicil Müdürlüğü (Mersis No: )

Ġstanbul Ticaret Sicil Müdürlüğü (Mersis No: ) Ġstanbul Ticaret Sicil Müdürlüğü-359254 (Mersis No: 0937010013000015) YÖNETĠM KURULU BAġKANLIĞI'NDAN 26 MART 2014 TARĠHLĠ OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISI NA DAVET ġirketimizin Olağan Genel Kurul Toplantısı,

Detaylı

MADDE 9 - YÖNETİM KURULUNUN SEÇİMİ, GÖREVLERİ, SÜRESİ VE YÖNETİM KURULU TOPLANTILARI

MADDE 9 - YÖNETİM KURULUNUN SEÇİMİ, GÖREVLERİ, SÜRESİ VE YÖNETİM KURULU TOPLANTILARI AKFEN HOLDİNG A.Ş. ESAS SÖZLEŞME TADİL METİNLERİ ESKİ METİN MADDE 9 - YÖNETİM KURULUNUN SEÇİMİ, GÖREVLERİ, SÜRESİ VE YÖNETİM KURULU TOPLANTILARI A. Yönetim Kurulunun Seçimi ve Görevleri Şirket in işleri

Detaylı

2012 YILINA AİT 18 NİSAN 2013 TARİHİNDE YAPILACAK AIT ORTAKLAR OLAGAN GENEL KURUL TOPLANTISI NA DAVET

2012 YILINA AİT 18 NİSAN 2013 TARİHİNDE YAPILACAK AIT ORTAKLAR OLAGAN GENEL KURUL TOPLANTISI NA DAVET 2012 YILINA AİT 18 NİSAN 2013 TARİHİNDE YAPILACAK AIT ORTAKLAR OLAGAN GENEL KURUL TOPLANTISI NA DAVET Şirketimizin 2012 yılına ilişkin Ortaklar Olağan Genel Kurul Toplantısı 18 Nisan 2013 günü saat 11:00

Detaylı

BANVİT BANDIRMA VİTAMİNLİ YEM SANAYİ A.Ş. OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINA İLİŞKİN ÇAĞRI

BANVİT BANDIRMA VİTAMİNLİ YEM SANAYİ A.Ş. OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINA İLİŞKİN ÇAĞRI BANVİT BANDIRMA VİTAMİNLİ YEM SANAYİ A.Ş. OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINA İLİŞKİN ÇAĞRI Yönetim Kurulu Başkanlığı ndan; Şirketimizin 2016 yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı 13 Nisan 2017 Perşembe günü

Detaylı

JANTSA JANT SANAYİ VE TİCARET A.Ş. YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NDAN PAY SAHİPLERİ OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTI ÇAĞRISI

JANTSA JANT SANAYİ VE TİCARET A.Ş. YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NDAN PAY SAHİPLERİ OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTI ÇAĞRISI JANTSA JANT SANAYİ VE TİCARET A.Ş. YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NDAN PAY SAHİPLERİ OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTI ÇAĞRISI Şirketimizin Olağan Genel Kurul Toplantısı, 2015 yılı faaliyetleri ile ilgili olarak

Detaylı

TÜRK TİCARET KANUNU KAPSAMINDA ANONİM ŞİRKETLERDE AZINLIK PAY SAHİPLERİNİN HAKLARI

TÜRK TİCARET KANUNU KAPSAMINDA ANONİM ŞİRKETLERDE AZINLIK PAY SAHİPLERİNİN HAKLARI TÜRK TİCARET KANUNU KAPSAMINDA ANONİM ŞİRKETLERDE AZINLIK PAY SAHİPLERİNİN HAKLARI Serbay MORAY 18 ÖZ Anonim şirketin en yetkili organı olan genel kurul; çoğunluk pay sahiplerinin alacağı kararlar doğrultusunda

Detaylı

KONU : Sermaye Piyasası Kurulu nun Seri : VIII, No:39 Sayılı Tebliği uyarınca yapılan açıklamadır.

KONU : Sermaye Piyasası Kurulu nun Seri : VIII, No:39 Sayılı Tebliği uyarınca yapılan açıklamadır. ÖZEL DURUM AÇIKLAMA FORMU Tarih 29 Ocak 2009 Ortaklığın Ünvanı / Ortakların Adı : TAT KONSERVE SANAYĠĠ A.ġ. Adresi : Sırrı Çelik Bulvarı No:3 34788-TaĢdelen ĠSTANBUL Telefon ve Fax No. : 0216 430 00 00

Detaylı

Limited Şirketlerde Yönetim ve Yöneticilerin Sorumluluğu

Limited Şirketlerde Yönetim ve Yöneticilerin Sorumluluğu Limited Şirketlerde Yönetim ve Yöneticilerin Sorumluluğu Prof. Dr. H. Ercüment Erdem Erdem & Erdem Ortak Avukatlık Bürosu Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi E. Öğretim Üyesi TTK Komisyonu Üyesi 12

Detaylı

Yönetim Kurulu Başkanlığı ndan

Yönetim Kurulu Başkanlığı ndan EGE GÜBRE SANAYİİ A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığı ndan Şirketimizin 2017 faaliyet yılına ait Olağan Genel Kurul Toplantısı aşağıdaki gündem maddelerini görüşmek üzere 12 Nisan 2018 günü saat 14.00 da 25.

Detaylı

GERSAN ELEKTRİK TİCARET VE SANAYİ ANONİM ŞİRKETİ. YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NDAN Olağan Genel Kurul Toplantısına Davet

GERSAN ELEKTRİK TİCARET VE SANAYİ ANONİM ŞİRKETİ. YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NDAN Olağan Genel Kurul Toplantısına Davet GERSAN ELEKTRİK TİCARET VE SANAYİ ANONİM ŞİRKETİ YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NDAN Olağan Genel Kurul Toplantısına Davet Şirketimizin 2016 Yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı, 26 Nisan 2017 Çarşamba günü,

Detaylı

LOGO YAZILIM SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NDAN 27/10/2016 TARİHLİ OLAĞANÜSTÜ GENEL KURUL TOPLANTISI NA DAVET

LOGO YAZILIM SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NDAN 27/10/2016 TARİHLİ OLAĞANÜSTÜ GENEL KURUL TOPLANTISI NA DAVET LOGO YAZILIM SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NDAN 27/10/2016 TARİHLİ OLAĞANÜSTÜ GENEL KURUL TOPLANTISI NA DAVET Şirketimizin Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı aşağıdaki gündem

Detaylı

MİSTRAL GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI ANONİM ŞİRKETİ YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NDAN OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISI NA DAVET

MİSTRAL GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI ANONİM ŞİRKETİ YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NDAN OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISI NA DAVET MİSTRAL GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI ANONİM ŞİRKETİ YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NDAN OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISI NA DAVET Sayın Ortaklarımız, Şirketimizin 2017 yılına ait Olağan Genel Kurul Toplantısı

Detaylı

NET HOLDİNG ANONİM ŞİRKETİ YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NDAN

NET HOLDİNG ANONİM ŞİRKETİ YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NDAN YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NDAN Sermaye Piyasası Kurulu nun, Sermaye Piyasasında Bağımsız Denetim Standartları Hakkında Seri: X, No.22 Tebliği gereğince, Şirket Ana Sözleşmesine bir madde eklenmesinin ve

Detaylı

A.V.O.D. KURUTULMUŞ GIDA VE TARIM ÜRÜNLERİ SAN. TİC. A.Ş. Nazım TORBAOĞLU

A.V.O.D. KURUTULMUŞ GIDA VE TARIM ÜRÜNLERİ SAN. TİC. A.Ş. Nazım TORBAOĞLU A.V.O.D. KURUTULMUŞ GIDA VE TARIM ÜRÜNLERİ SAN. TİC. A.Ş. NİN YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞINDAN 2018 YILINA AİT ORTAKLAR OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINA DAVET Şirketimiz 2018 yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı

Detaylı

GÜLER YATIRIM HOLDİNG A.Ş. ESAS SÖZLEŞMESİ

GÜLER YATIRIM HOLDİNG A.Ş. ESAS SÖZLEŞMESİ GÜLER YATIRIM HOLDİNG A.Ş. ESAS SÖZLEŞMESİ ESKİ METİN YÖNETİM KURULU MADDE 8- Şirket Yönetim Kurulu tarafından yönetilir ve temsil edilir. Şirket Yönetim Kurulu altı üyeden oluşur ve bu üyelerin tamamı

Detaylı

ADESE ALIŞVERİŞ MERKEZLERİ TİCARET A.Ş. YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NDAN

ADESE ALIŞVERİŞ MERKEZLERİ TİCARET A.Ş. YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NDAN YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NDAN Şirketimizin 2014 yılına ilişkin Olağan Genel Kurul Toplantısı, aşağıda yer alan gündemi görüşüp karara bağlamak üzere, 28.05.2015 Perşembe günü saat 15:00 da, Musalla Bağları

Detaylı

ANSA YATIRIM HOLDİNG ANONİM ŞİRKETİ ESAS SÖZLEŞME TADİLAT METNİ

ANSA YATIRIM HOLDİNG ANONİM ŞİRKETİ ESAS SÖZLEŞME TADİLAT METNİ ESKİ MADDE NO VE MADDE BAŞLIĞI ŞİRKETİN UNVANI MADDE 2 AMAÇ VE KONU MADDE 5-23 YENİ MADDE NO VE MADDE BAŞLIĞI ŞİRKETİN UNVANI MADDE 2 AMAÇ VE KONU MADDE 5-23 ESKİ ŞEKLİ YENİ ŞEKLİ YAPILAN DEĞİŞİKLİK GEREKÇESİ

Detaylı

OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINA VE 07.09.2012 TARİHLİ (A) GRUBU İMTİYAZLI PAY SAHİPLERİ GENEL KURUL TOPLANTISINA DAVET

OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINA VE 07.09.2012 TARİHLİ (A) GRUBU İMTİYAZLI PAY SAHİPLERİ GENEL KURUL TOPLANTISINA DAVET ATA YATIRIM ORTAKLIĞI ANONİM ŞİRKETİ NİN 07.09.2012 TARİHLİ OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINA VE 07.09.2012 TARİHLİ (A) GRUBU İMTİYAZLI PAY SAHİPLERİ GENEL KURUL TOPLANTISINA DAVET - Şirketimizin 2011 faaliyet

Detaylı

Sayın Pay sahiplerimizin bilgi edinmelerini, belirtilen yer, gün ve saatte Genel Kurulumuza iştiraklerini rica ederiz.

Sayın Pay sahiplerimizin bilgi edinmelerini, belirtilen yer, gün ve saatte Genel Kurulumuza iştiraklerini rica ederiz. BAGFAŞ Bandırma Gübre Fabrikaları A.Ş. 30 Mart 2017 Tarihli Genel Kurul Toplantı İlânı Yönetim Kurulu Başkanlığı ndan; Şirketimizin 47. Olağan Genel Kurul toplantısı, 30 Mart 2017 Perşembe günü, saat 11:00

Detaylı

Hasan Türk Mustafa Levent Kalpakçı Bilgütay Maldar Yön Kur Üyesi Yön Kur Üyesi Yön Kur Üyesi

Hasan Türk Mustafa Levent Kalpakçı Bilgütay Maldar Yön Kur Üyesi Yön Kur Üyesi Yön Kur Üyesi PLASPAK KİMYA SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ YÖNETİM KURULU KARARI KARAR TARİHİ : 30.03.2015 KARAR NO : 2015 / 11 GÜNDEM : 2014 yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı yapılması hakkında, Şirketimizin 2014

Detaylı

Yönetim Kurulu Başkanlığı ndan

Yönetim Kurulu Başkanlığı ndan Yönetim Kurulu Başkanlığı ndan Şirketimizin 2018 faaliyet yılına ait Olağan Genel Kurul Toplantısı aşağıdaki gündem maddelerini görüşmek üzere 02 Nisan 2019 Salı günü saat 14.00 da 25. Cadde No: 2 Çakmaklı

Detaylı

GOODYEAR LASTİKLERİ TÜRK ANONİM ŞİRKETİ YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞINDAN

GOODYEAR LASTİKLERİ TÜRK ANONİM ŞİRKETİ YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞINDAN GOODYEAR LASTİKLERİ TÜRK ANONİM ŞİRKETİ YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞINDAN Şirketimizin 2014 yılı hesap dönemine ilişkin Olağan Genel Kurul Toplantısı, 26 Mart 2015, Perşembe günü saat 10:30 da ekte sunulan

Detaylı

İPEK OKUCU TAFTALI 6102 SAYILI TÜRK TİCARET KANUNU UYARINCA ANONİM ŞİRKETLERDE İMTİYAZ

İPEK OKUCU TAFTALI 6102 SAYILI TÜRK TİCARET KANUNU UYARINCA ANONİM ŞİRKETLERDE İMTİYAZ İPEK OKUCU TAFTALI 6102 SAYILI TÜRK TİCARET KANUNU UYARINCA ANONİM ŞİRKETLERDE İMTİYAZ İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER... V KISALTMALAR... XI GİRİŞ...1 BİRİNCİ BÖLÜM İMTİYAZ KAVRAMI 1.1. GENEL BAKIŞ...5 1.1.1.

Detaylı

BAKIŞ MEVZUAT KONU: ANONİM ŞİRKETLERDE ELEKTRONİK ORTAMDA YAPILACAK GENEL KURULLARA İLİŞKİN YÖNETMELİK YAYIMLANDI

BAKIŞ MEVZUAT KONU: ANONİM ŞİRKETLERDE ELEKTRONİK ORTAMDA YAPILACAK GENEL KURULLARA İLİŞKİN YÖNETMELİK YAYIMLANDI BAKIŞ MEVZUAT KONU: ANONİM ŞİRKETLERDE ELEKTRONİK ORTAMDA YAPILACAK GENEL KURULLARA İLİŞKİN YÖNETMELİK YAYIMLANDI SAYI: 2012/99 ÖZET: Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından çıkarılan Yönetmelikte,, anonim

Detaylı

TÜRK TİCARET KANUNU TASARISI HALKA AÇIK ANONİM ORTAKLIKLAR VE YATIRIMCI İLİŞKİLERİ

TÜRK TİCARET KANUNU TASARISI HALKA AÇIK ANONİM ORTAKLIKLAR VE YATIRIMCI İLİŞKİLERİ TÜRK TİCARET KANUNU TASARISI HALKA AÇIK ANONİM ORTAKLIKLAR VE YATIRIMCI İLİŞKİLERİ YATIRIMCI GÜVENİNİN ARTIRILMASI Pay Sahiplerinin Şirkete Borçlanmasının Yasaklanması İstisnaları İştirak taahhüdünden

Detaylı

KAYITLI SERMAYE SİSTEMİ TEBLİĞİ TASLAĞI

KAYITLI SERMAYE SİSTEMİ TEBLİĞİ TASLAĞI KAYITLI SERMAYE SİSTEMİ TEBLİĞİ TASLAĞI KAYITLI SERMAYE SİSTEMİ TEBLİĞİ TASLAĞI ÖNERİLEN BİRİNCİ BÖLÜM BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Tanım ve Kısaltmalar Amaç, Kapsam, Tanım ve Kısaltmalar MADDE 3 MADDE

Detaylı

1- Aşağıda verilenlerden hangisi ticaret şirketlerine uygulanacak mevzuat hükümlerinden

1- Aşağıda verilenlerden hangisi ticaret şirketlerine uygulanacak mevzuat hükümlerinden 1- Aşağıda verilenlerden hangisi ticaret şirketlerine uygulanacak mevzuat hükümlerinden A) Şirket sözleşmesi hükümleri B) Ticari örf ve adet hukuku kuralları C) Tamamlayıcı ve yorumlayıcı hükümler D) Emredici

Detaylı

DÖKTAŞ DÖKÜMCÜLÜK TİCARET VE SANAYİ A.Ş. YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NDAN

DÖKTAŞ DÖKÜMCÜLÜK TİCARET VE SANAYİ A.Ş. YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NDAN DÖKTAŞ DÖKÜMCÜLÜK TİCARET VE SANAYİ A.Ş. YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NDAN Şirketimiz 46. Ortaklar Olağan Genel Kurul Toplantısı, 2018 yılı çalışmalarını incelemek ve aşağıda yazılı bulunan gündemi görüşüp

Detaylı

SĠRKÜLER. SAYI : 2013 / 21 İstanbul,22.02.2013 KONU : Yeni TTK Kapsamında Bazı Hatırlatmalar

SĠRKÜLER. SAYI : 2013 / 21 İstanbul,22.02.2013 KONU : Yeni TTK Kapsamında Bazı Hatırlatmalar SĠRKÜLER SAYI : 2013 / 21 İstanbul,22.02.2013 KONU : Yeni TTK Kapsamında Bazı Hatırlatmalar Sirkülerimizde, 6102 sayılı yeni Türk Ticaret Kanunu ile ilgili bazı hususlara hatırlatma amacıyla kısaca yer

Detaylı

RHEA GİRİŞİM SERMAYESİ YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. / RHEAG, 2015 [] 19.06.2015 18:10:52. Genel Kurul Toplantısı Çağrısı

RHEA GİRİŞİM SERMAYESİ YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. / RHEAG, 2015 [] 19.06.2015 18:10:52. Genel Kurul Toplantısı Çağrısı RHEA GİRİŞİM SERMAYESİ YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. / RHEAG, 2015 [] 19.06.2015 18:10:52 Genel Kurul Toplantısı Çağrısı Adres Telefon 212-3862600 Faks 212-3862635 Yatırımcı/Pay Sahipleri İle İlişkiler Birimi

Detaylı

Zorunlu çağrıyı doğuran pay edinimlerinden önceki ortaklık yapısı Adı Soyadı/Ticaret Unvanı. Sermaye Tutarı (TL)

Zorunlu çağrıyı doğuran pay edinimlerinden önceki ortaklık yapısı Adı Soyadı/Ticaret Unvanı. Sermaye Tutarı (TL) INFOTREND B TĠPĠ MENKUL KIYMETLER YATIRIM ORTAKLIĞI A.ġ. PAYLARININ ZORUNLU ÇAĞRI YOLUYLA VBG HOLDĠNG A.ġ. TARAFINDAN DEVRALINMASINA ĠLĠġKĠN BĠLGĠ FORMU 1. Çağrıya Konu ġirket e ĠliĢkin Bilgiler: a) Ticaret

Detaylı

SELÇUK ECZA DEPOSU TİCARET VE SANAYİ ANONİM ŞİRKETİ ANA SÖZLEŞMESİ TADİL TASARISI-GEREKÇELİ

SELÇUK ECZA DEPOSU TİCARET VE SANAYİ ANONİM ŞİRKETİ ANA SÖZLEŞMESİ TADİL TASARISI-GEREKÇELİ SELÇUK ECZA DEPOSU TİCARET VE SANAYİ ANONİM ŞİRKETİ ANA SÖZLEŞMESİ TADİL TASARISI-Lİ YENİ MADDE Kurumsal Yönetim İlkelerine Uyum : Madde 9/A Yönetimde Sermaye Piyasası Kurulu tarafından uygulaması zorunlu

Detaylı

YAYLA ENERJĠ ÜRETĠM TURĠZM VE ĠNġAAT TĠCARET A.ġ. GENEL KURUL BĠLGĠLENDĠRME DOKÜMANI

YAYLA ENERJĠ ÜRETĠM TURĠZM VE ĠNġAAT TĠCARET A.ġ. GENEL KURUL BĠLGĠLENDĠRME DOKÜMANI YAYLA ENERJĠ ÜRETĠM TURĠZM VE ĠNġAAT TĠCARET A.ġ. GENEL KURUL BĠLGĠLENDĠRME DOKÜMANI Şirketimiz Ortaklar Olağan Genel Kurul Toplantısı 2015 yılı çalışmalarını incelemek ve aşağıda yazılı gündemi görüşüp

Detaylı

SĠRKÜLER (2019/39) Bilindiği üzere 6102 sayılı TTK nun 516,518,565 ve 610.ncu maddeleri hükümlerine göre;

SĠRKÜLER (2019/39) Bilindiği üzere 6102 sayılı TTK nun 516,518,565 ve 610.ncu maddeleri hükümlerine göre; Ġstanbul, 24.02.2019 SĠRKÜLER (2019/39) Konu Yıllık Faaliyet Raporları Bilindiği üzere 6102 sayılı TTK nun 516,518,565 ve 610.ncu maddeleri hükümlerine göre; Anonim ġirketler ve kooperatiflerde yönetim

Detaylı

VESTEL ELEKTRONİK SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ GENEL KURUL BİLGİLENDİRME DOKÜMANI

VESTEL ELEKTRONİK SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ GENEL KURUL BİLGİLENDİRME DOKÜMANI VESTEL ELEKTRONİK SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ GENEL KURUL BİLGİLENDİRME DOKÜMANI Vestel Elektronik A.Ş., Ortaklar Genel Kurulu, 2005 yılı çalışmalarını incelemek ve Genel Kurul gündemini görüşüp karara

Detaylı

İÇİNDEKİLER I. ÇÖZÜMLÜ OLAYLAR

İÇİNDEKİLER I. ÇÖZÜMLÜ OLAYLAR İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ İÇİNDEKİLER KISALTMALAR V VII XV I. ÇÖZÜMLÜ OLAYLAR A. ADİ ORTAKLIKLARA İLİŞKİN ÇÖZÜMLÜ OLAYLAR 1 1. Olay: Ortaklık Sözleşmesinin Şekli, Sermaye Olarak Adi Ortaklığa Alacak Taahhüdü ve

Detaylı

Özel Durum Açıklaması. Tarih : 05 Mart Konu : Ana Sözleşme değişikliği

Özel Durum Açıklaması. Tarih : 05 Mart Konu : Ana Sözleşme değişikliği Özel Durum Açıklaması Tarih : 05 Mart 2012 Konu : Ana Sözleşme değişikliği Şirketimizin 02.03.2012 tarihli Yönetim Kurulu toplantısında, Ana Sözleşmemizin 13,15,17,20 ve 21'inci maddelerinin ekteki şekilde

Detaylı

KONYA ÇİMENTO SANAYİİ A.Ş. YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NDAN OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINA DAVET

KONYA ÇİMENTO SANAYİİ A.Ş. YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NDAN OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINA DAVET KONYA ÇİMENTO SANAYİİ A.Ş. YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NDAN OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINA DAVET Şirketimizin 2017 yılına ilişkin Olağan Genel Kurul Toplantısı aşağıdaki gündem maddelerini görüşüp karara

Detaylı

İstanbul Ticaret Sicil : 748556 VANET GIDA SANAYİ İÇ VE DIŞ TİCARET ANONİM ŞİRKETİ YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NDAN

İstanbul Ticaret Sicil : 748556 VANET GIDA SANAYİ İÇ VE DIŞ TİCARET ANONİM ŞİRKETİ YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NDAN İstanbul Ticaret Sicil : 748556 YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NDAN Şirketimiz 2014 yılı faaliyetlerine ilişkin Olağan Genel Kurul Toplantısı aşağıdaki gündemi görüşmek ve karara bağlamak üzere; 04 Aralık 2015

Detaylı

BEREKET SİGORTA ANONİM ŞİRKETİ ESAS SÖZLEŞME TADİL TASARISI ESKi ŞEKİL MADDE 5- SÜRE Şirketin süresi kuruluşundan başlamak üzere süresizdir. Ortaklar

BEREKET SİGORTA ANONİM ŞİRKETİ ESAS SÖZLEŞME TADİL TASARISI ESKi ŞEKİL MADDE 5- SÜRE Şirketin süresi kuruluşundan başlamak üzere süresizdir. Ortaklar BEREKET SİGORTA ANONİM ŞİRKETİ YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞINDAN SİCİL NO : 22172/8 BEREKET SİGORTA ANONİM ŞİRKETİ'nin 2017 Yılına ait Olağan Genel Kurul toplantısı 30.03.2018 tarihinde saat 14.00 te Saray

Detaylı

MALİ YILINA İLİŞKİN 30/04/2019 TARİHLİ OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISI NA DAVET

MALİ YILINA İLİŞKİN 30/04/2019 TARİHLİ OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISI NA DAVET 1. 2018 MALİ YILINA İLİŞKİN 30/04/2019 TARİHLİ OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISI NA DAVET Şirketimiz Ortakları 2018 mali yılına ait Olağan Genel Kurul toplantısı, 30/04/2019 tarihinde saat 10:00 da, Barbaros

Detaylı

MMC SANAYİ VE TİCARİ YATIRIMLAR A.Ş. nin Yönetim Kurulu Başkanlığı ndan Ortaklar 2016 Yılı Olağan Genel Kurul Toplantı Çağrısı

MMC SANAYİ VE TİCARİ YATIRIMLAR A.Ş. nin Yönetim Kurulu Başkanlığı ndan Ortaklar 2016 Yılı Olağan Genel Kurul Toplantı Çağrısı İstanbul Ticaret Sicil Müdürlüğü 569126 MMC SANAYİ VE TİCARİ YATIRIMLAR A.Ş. nin Yönetim Kurulu Başkanlığı ndan Ortaklar 2016 Yılı Olağan Genel Kurul Toplantı Çağrısı Şirketimiz 2016 yılı Olağan Genel

Detaylı