MD Mizah Ağustos 2011

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "MD Mizah Ağustos 2011"

Transkript

1 T.C. Ziraat Bankası Müfettişleri Derneği Mizah Bülteni MD MİZAH BÜLTENİ Genel Denetim Kitlesi Esprileri anlayamazsanız endişe etmeyin Dikkat! Atış Serbest Esprilerin tamamı belden yukarı olsa da ne olur ne olmaz Bize Her Yer Ziraat e-m LA MD Mizah Ağustos SAYI YAZ TURNESİ BAŞLADI:

2 1 Saygıdeğer Üstadlarımız ve Müfettiş arkadaşlarımız, Biraz gecikmeli de olsa ilk sayımızı çıkarabilmiş olmakla müşerrefiz. Her ne kadar Yönetim Kurulu Üyeleri başta olmak üzere herkesten Biraz mı!!! tepkilerini duyar gibi olsak da, şunu açıkça ifade etmek gerekir ki, kardeş dergilerimiz Ekonomi ve Teknoloji ile Kültür ve Sanat gibi ağır içerikli bir yayın sunma endişemiz olmadığı için yan gelip yattık. Bu sayıda: İşçi Liderleri Genel Greve Hazırlanıyor İş Yerinde Bir Gününüz Nasıl Geçiyor? Kaymakamdan Ziraat Bankası Müfettişine Anlamlı Hediye Gerçek Bankacı Öyküsü: Arkadaş İyi Kefil Olur Teftiş Kurulu ndan Dev Kültür Hamlesi Gerçek Bankacı Öyküsü: Evrak a Gerek Yok Plaka Yeter Bu bültenle temelde herhangi bir şey amaçlamamaktayız. Siz değerli üyelerimizi kavurucu yaz sıcaklarının ortasında, mübarek Ramazan gününde ve de yoğun iş temposu içerisinde birazcık dahi gülümsetebilir isek ne mutlu bizlere. Mizahın temel unsuru olan Atış Serbest düsturu içerisinde herhangi bir kurum, kuruluş veya kişiyi rencide etmemek ve üzmemek doğrultusunda azami derecede gayret sarf ettiğimizi özellikle belirtmek ile beraber, yine de istemeden dahi olsa düşülen ofsayt pozisyonları için başta Erman Toroğlu ve Ahmet Çakar olmak üzere, kurum, kuruluş veya kişinin kendisinden özürlerimizi kabul etmesini diler ve tüm camianın affına sığınırız. Mizaha malzeme bulma konusunda toplumca içinde bulunduğumuz zor günleri atlatmamızı müteakip en kısa süre içerisinde 2. sayımız ile karşınızda olmak ümidiyle Saygılarımızla, e-mola ekibi Karikatür Köşesi 6 4 Adımda Entel Görünümlü Kültür Bülteni Hazırlama Rehberi 7 Eski Üstadlarımızıdan İnciler 7 Bankacılık Zor Zenaat 8 Şaşı Bak Şaşı Köşesi 9 Sosyal Yardım Faaliyetleri 10

3 2 İ Ş Ç İ L İ D E R L E R İ G E N E L G R E V E H A Z I R L A N I Y O R Y u n a n h ü k ü m e t i n i n a ğ ı r e k o n o m i k k r i z l e m ü c a d e l e k a p s a m ı n d a a ç ı k l a d ı ğ ı k e m e r s ı k m a ö n l e m l e r i n e k a r ş ı ç a l ı ş a n l a r g e n e l g r e v e g i d i y o r. İşçi liderleri adına basına açıklamalarda bulunan grev sözcüsü Alexis Mermeros: Artık böyle gitmez. Halk yoksullaştı. Fakat, hükümet sadece yabancı borçlularla ilgileniyor dedi. İ ş y e r i n d e k i v a k i t g e ç i r m e y ö n t e m i n i z k i ş i l i ğ i n i z i e l e v e r i y o r. U z m a n - l a r ı m ı z t a r a f ı n d a n h a z ı r l a n a n a n k e t e k a t ı l ı n v e b i l m e d i ğ i n i z y ö n l e r i n i z i k e ş f e d i n. A) Facebook ve Twitter da vakit geçiriyorum B) Solitaire oynuyorum C) O kadar çok işim var ki hiçbir şeye vakit bulamıyorum D) Alışveriş sitelerinde vakit geçiriyorum E) İnternette rastgele sörf yapıyorum AÇIKLAMA: A) Akıllı telefonlara çok para harcıyorsunuz. B) Klasikler ölmez diyenlerdensiniz. C) Yalan söylemeyi hiç beceremiyorsunuz. D) Ürünlerle ilgili her türlü yorumu bıkmak usanmak bilmeden okumanız nedeniyle bir türlü karar veremiyorsunuz. E) Adını bilmediğiniz köşe yazarı, astrolog, ünlü diyetisyen falan yok. İ Ş Y E R İ N D E B İ R G Ü N Ü N Ü Z N A S I L G E Ç İ Y O R

4 3 K A Y M A K A M D A N Z İ R A A T B A N K A S I M Ü F E T T İ Ş İ N E A N L A M L I H E D İ Y E N i k s a r / T o k a t Ş u b e s i t e f t i ş i n i a n c a k b i r y ı l d a t a m a m - l a y a b i l e n Z i r a a t B a n k a s ı M ü f e t t i ş i İ s a ş a h a n K u m a N i k s a r K a y m a k a m ı t a r a f ı n d a n f a h r i h e m ş e r i l i k n i ş a n ı v e r i l d i. Basın mensuplarına açıklama yapan Kum adım bitişik yazılıyor, sizden bu konuda hassasiyet bekliyorum dedi. GERÇEK BANKACI ÖYKÜLERİ: ARKADAŞ İYİ KEFİL OLUR*.. Bey Selamlar, ekte maaş bordrosu ile nufus cüzdanını gönderdiğim arkadaşın kefil olması bana göre uygun olur, çünkü kendisi mengenli usta bir aşçı kime sorsanız tanır kredisi çoktur, iyi kefil olur ayrıca bozyakada 2 katlı evi var üst katın ruhsatı yok ama ev gecekondu değil arabası 87 doğan ( Tofaşın en iyi kasasıdır) yani aynı zamanda akıllı adam demek istediğim. üstelik yaşlı da sayılmaz Allah uzun ömür versin bizim kredi bitene kadar öleceğini zannetmiyorum. Yani demek istediğim kırk yıla arasanız bundan iyi kefil bulamzsınız üstelik çok samimiyizdir bana hemen kefil olurum ben sana dedi eğer kefil olarak kabul ederseniz size bir sürü yemek tarifinide verecek. Bilgisayara bir girsenizde uygunsa arkadaşı kefil yapsak olurmu olmaz ise ne diyeyim bensize bu çok iyi adam üstelik mengenli. Saygılarımla * Yazım hatalarına el sürülmemiştir.

5 4 T E F T İ Ş K U R U L U N D A N D E V K Ü L T Ü R H A M L E S İ T e f t i ş K u r u l u B a ş k a n l ı ğ ı n c a h e y e t e y e n i k a t ı l a n M ü f e t t i ş Y a r d ı m c ı l a r ı n a i l k e t a p t a b i r e r a d e t f o t o ğ r a f m a k i n e s i v e r i l d i. F o t o ğ r a f m a k i n e l e r i n i t e s l i m a l a n h e y e t ü y e l e r i s o l u ğ u e n y a k ı n m a n z a r a k e n a r ı o l a n Ç ı l d ı r G ö l ü n d e a l d ı. G ö l b a ş ı v e M o g a n, h a d i b i l e m e d i n T u z G ö l ü v a r k e n Ç ı l d ı r ı t e r c i h e t m e l e r i n i n n e d e n i n i a ç ı k l a y a m a y a n ü y e l e r, d u r u m u i l k k e z f o t o ğ r a f ç e k i y o r o l m a l a r ı n a b a ğ l a d ı l a r.

6 5 G E R Ç E K B A N K A C I Ö Y K Ü L E R İ : E V R A K A G E R E K Y O K P L A K A Y E T E R Fotoğrafın Hikayesi: Sayın abimiz hayatında ilk defa kendisine bir araba alıyor. Kısa bir süre sonra arabanın taşıt vergisi dönemi gelip çatıyor. Vergiyi yatırmadan önce iki defa git -gel yapmamak için bankayı (bizim şubemizi) arayarak vergi yatırmak için hangi evrakların lazım olduğunu soruyor. Bankamız memuru da gayet doğal bir biçimde Abi evrağa gerek yok, plaka yeter diyor Şubede teftişte olan sevgili heyet üyemize de sadece olayı fotoğraflamak kalıyor.

7 6 K A R İ K A T Ü R K Ö Ş E S İ

8 7 4 A D I M D A E N T E L G Ö R Ü N Ü M L Ü K Ü L T Ü R B Ü L T E N İ H A Z I R L A M A R E H B E R İ * 1- Geniş Çaplı Araştırma Gerektirmeyen, Birkaç Alıntı Yazı Bulun: Kitap özeti çıkarmada yetenekli Türk Gençliği için çok da zor olmasa gerek. 1 paragraf baştan, 1 ortadan, 1 sondan. İnternetten iki de fotoğraf koydun mu iş tamamdır zaten. Bu arada aman ha, yeşil renkten de şaşmayın. 2- Yayın Sorumlusu Tarafından Yazılmış, Herhangi Bir Uyak, Kafiye, Redif, Cinas içermeyen, Yılmaz Özdil'in Köşe Yazılarıyla Yarışırcasına Bol Noktalı ve Ne Dediği Anlaşılamayan Bir Şiir Yayınlayın: Örnek: "yastayım, ve söktüğüm tüm saatler için dardayım". Bak sen şu Allah'ın işine. Zaten şiir ne kadar anlaşılmazsa, o kadar entelsiniz demektir. E tabi şiiri okuyan kişi de bunu anlamadığını söyleyince "kültürsüz" damgası yiyeceği için baştan "vay be, ne kadar güzel bir şiir" demek zorundadır. Deneyin, pişman olmazsınız. 3- Bültene Bol Bol Manzara, Çiçek, Böcek ve Bilimum Hayvan Çeşidini Barındıran Resimler Koyun: Çünkü ayrıntıyı içeren farklı işlere girersen, yok ışığın yansımasıydı, yok anı yakalamaktı filan derken kafayı sıyırabilirsin. Garibim kuzular, nasıl olsa neler döndüğünden habersiz iki saat aralıksız yattığı için problem yok. Ayrıca, Müfettişliğe ilk başlandığı dönemlerde Üstadların gazıyla satın alınan yüzlerce liralık fotoğraf makineleri evde bu kuzular misali yatmakta ve başka birine hediye edileceği günü beklemektedir. Ondan sonra yok cari açık niye artıyor? Neyse Bu konuyu ekonomi bültenine havale ediyoruz. 4- Hayatta Hiç Bir Müfettişin Gitmediği ve Muhtemelen De Gitmeyeceği Konser, Tiyatro, Festival, Opera, Bale Etkinliklerine İlişkin Duyuru Yapın: Hadi konser, tiyatro falan anladık da opera ve bale nedir abi? Ayrıca, 4 Temmuz daki Tosca Operası na gidip sonuna kadar seyredecek ve sonraki hafta sağlık raporu veya izin almamış Müfettişe Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Önder'in cari açığı düşünmeden satın aldığı ayfon dördünü hediye edeceğiz. Ondan sonra yok cari açık niye artıyor? (Ekonomi bültenine de amma pas attık ha bu sayıda, az daha gayret etsek onu da biz çıkaracaz demek ki ) * E-kültür bültenini hazırlayan arkadaşlarımıza ithaf olunmuştur. Aslında adettendir diye 10 adımda yapacaktık ama, daha ilk sayılarını çıkardı çocuklar, acımasızca vurmak bize yakışmaz. E S K İ Ü S T A D L A R I M I Z D A N İ N C İ L E R İlk maddemizi yazalım da topluma karışalım gençler. ****** Yaşanmadan geçen yıllar utansın ****** O mizana elini sürme, ayağınla yaparsın. ****** Muavin : Sizin imzanız iyiymiş üstadım. Üstad ****** : Sana vereyim o zaman. Senin yatacak yerin yok. Kendine bir kümbet yaptır. Toprak seni kabul etmeyecek, fırlatacak. ****** Şubeye sabah erken gelemiyoruz, bari akşam erken çıkalım.

9 8 B A N K A C I L I K Z O R Z E N A A T Müşteri: Ben Aycell faturasını bankadan yatırdım. Ama hattım borcundan dolayı kapandı. Banka memuru: Nasıl olur? Biz Aycell tahsilatı yapmıyoruz ki? Müşteri: Ben Oyak'dan yatırdım zaten. Banka memuru:? Müşteri: Ona bi baksak. Olmuyo mu? Oyak çok kalabalık da... Banka memuru: Olur mu kardeşim; ben nasıl görürüm Oyağın hesaplarını! Müşteri: Şundan baksan?(bilgisayarı gösteriyor.) Hani onlar da oradan bakıyo da. Olmuyo mu öyle? Banka memuru: Oluyo canım. Hatta elim değmişken tapuda, muhtarda falan işin varsa onu da aradan çıkaralım. ************************ Banka memuru: Doğum tarihiniz? Müşteri: 57 Banka memuru: Tam tarih alıyım? Müşteri: 1957 Banka memuru: Mezun olduğunuz ilkokul? Müşteri: Ben lise mezunuyum. Banka memuru: Tamam da bana ilkokul adı lazım. Müşteri: İyi de ben liseyi bitirdim! Banka memuru:? ************************ Banka memuru: Anne kızlık soyadı? Müşteri: Bilmiyorum. Banka memuru: (pratiğiz ya!) Dayınız soyadı? Müşteri: Ya bi kart vereceniz taa dayımı karıştırıyonuz. İstemem kart mart. ************************ Banka memuru (Müşteri Hizmetleri): Meraba ben Serkan nasıl yardımcı olabilirim? Müşteri: Benim telefonda bi problem var bankomatta işlem yapamadım. Banka memuru: Peki ilk önce telefonunuzun ''menü' tuşuna sonra da ''5'' tuşuna basın... Müşteri: Evet... Tamam... Banka memuru: Ekranda ne var şimdi? Müşteri: Show TV... Banka memuru:??? ************************ Banka memuru: İyi günler, hoş geldiniz, nasıl yardımcı olabilirim? Müşteri: Para çekemiyorum ben... Banka memuru: Şifrenizi yanlış giriyormuşsunuz Ahmet bey!... Müşteri: Şifre mi? Benim şifrem hep aynıdır, İstanbul'un kurtuluşu... Banka memuru: Lütfen, bana şifreyi söylemeyin efendim. Müşteri: Hah, tamam hatırladım, 1956!!! Banka memuru: Efendim o İstanbul un kurtuluşu değil ama... Müşteri:- Yaaaa!... Kaçtı İstanbul un kurtuluşu? Banka memuru: Efendim ben maalesef söyleyemem bunu size. Müşteri: Niye sen de mi bilmiyorsun?... Banka memuru: Biliyorum, ama güvenlik açısından benim şifreyi bilmemem gerekiyor. Müşteri: Ben sana şifreyi sormuyorum ki!... İstanbul un kurtuluşunu soruyorum. Banka memuru: Evet, ama...???!!! ************************ (Sıradaki de tersten) Müşteri Hizmetleri: Buyrun Bankacılık Destek Şube Personeli: Alo ben Konya Şube den arıyorum, Ya benim bu printer çalışmıyor!... Müşteri Hizmetleri: Windows ta mı çalışıyor? Şube Personeli: Evet Müşteri Hizmetleri: Bilgisayar printerı görüyor mu Konya? Şube Personeli: Evet, karşı karşıyalar!...

10 9 Ş A Ş I B A K Ş A Ş I R S tereogram, iki boyutlu ve düz görüntü veya görüntülerden oluşturulmuş derinliği olan bir göz yanılgısıdır. Aslında stereogram, stereoskop kullanılarak görülebilen bir çift stereo görüntüdür. Diğer çeşit stereogramlar anaglif ve otostereogram içerirler. Stereogram 1838 yılında Charles Wheatstone tarafından keşfedilmiştir. Kişinin iki adet iki boyutlu (2D) görüntüden üç boyutlu (3D) görüntü görmesini sağlayan, prizma ve aynalardan meydana gelmiş bir stereoskop yapmasını sağlayan çift gözle bakışa bir açıklama bulmuştur. Oliver Wendell Holmes, aynaları olmayan ve üretimi pahalı olmayan gelişmiş bir stereoskopu 1861 yılında icat etmiştir. Bu stereoskoplar yıllarca oldukça popüler kaldılar. Stereogramlar bilgisayarlarda otostereogramların yaratılmasıyla tekrar popüler olmuşlardır. Görüntüye bakan kişi gözlerini doğru bir şekilde odakladığında, münferit iki boyutlu bir görüntü içinde üç boyutlu bir görüntü gizlidir. Salvador Dali yaptığı çeşitli göz yanılgısı araştırmalarında bazı etkiletici stereogramlar oluşturmuştur. Türkiye ye ise özellikle 1990 ların başında girmiş olan stereogramlar, gazete ve dergilerde genellikle Şaşı Bak Şaşır başlığı altında yer bulmuş ve bu adla tanınmışlardır. Stereogram tekniği ile türetilen resimlerdeki gizli objeleri görebilmek için iki metot bulunmaktadır: GERİ ÇEKİLME; Bu metotta önce resme iyice yaklaşın. Gözlerinizi burnunuzun ucuna odaklayın ve resimden yavaş yavaş uzaklaşın cm. uzaklaştığınızda hafiften bir derinlik yakalayacaksınız. Bundan sonra o derinliğe odakladığınızda kendinizi resmin o üç boyutlu dünyası içinde bulacaksınız... YANSIMAYI KULLANMA; Bu metot uygulama açısından en kolay metotlardan biridir. Resme bakarken ekranın ardında oluşan yansımanıza odaklanın. Bir süre sonra kendi görüntünüze odaklanırken resim içindeki derinliği de yakalayacaksınız. Bundan sonra o derinliğe odakladığınızda kendinizi resmin o üç boyutlu dünyası içinde bulacaksınız...

11 10 S O S Y A L Y A R D I M F A A L İ Y E T L E R İ e-mola Ekibi Ferhat Fahri HAMEŞ Furkan ÇALIŞKAN İsaşahan KUM Murat AYDEMİR Katkıda Bulunanlar Fatih KANDEMİR Fatih YAPILCAN Okan POLAT Özgür SOYDEMİR Dernek Yönetimi Kamil ÖNDER (Başkan) Yaşar YOLCU Vehbi Bahadır YALÇIN Melih TARHAN Sezgin KARBUZ Mustafa Can AĞANER İlknur TEREYAĞOĞLU (Yedek Üye) İsmail YILMAZ (Yedek Üye) İsaşahan KUM (Yedek Üye) Ferhat Fahri HAMEŞ (Yedek Üye) Dernek Denetim Kurulu Fatma Gülşah KAHRAMAN Murat AYDEMİR Ferhat ERDOĞAN Onur Kurulu Atilla MERMER Mehmet ERTÜRKMEN Ali KIRBAŞ

MD Mizah Ekim 2011. T.C. Ziraat Bankası Müfettişleri Derneği Mizah Bülteni 1. SAYININ AKIBETİ. Para ile satılamaz. Satılabilseydi biz satardık 2.

MD Mizah Ekim 2011. T.C. Ziraat Bankası Müfettişleri Derneği Mizah Bülteni 1. SAYININ AKIBETİ. Para ile satılamaz. Satılabilseydi biz satardık 2. T.C. Ziraat Bankası Müfettişleri Derneği Mizah Bülteni Genel Denetim Kitlesi Esprileri anlayamazsanız endişe etmeyin Dikkat! Ateş Serbest Esprilerin tamamı belden yukarı olsa da ne olur ne olmaz Bize Her

Detaylı

Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000)

Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000) Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000) 14.08.2014 SIRA SIKLIK SÖZCÜK TÜR AÇIKLAMA 1 1209785 bir DT Belirleyici 2 1004455 ve CJ Bağlaç 3 625335 bu PN Adıl 4 361061 da AV Belirteç 5 352249 de

Detaylı

12.06.2008 16:48 FİLİZ ESEN-BİROL BAŞARAN

12.06.2008 16:48 FİLİZ ESEN-BİROL BAŞARAN 12.06.2008 16:48 FİLİZ ESEN-İROL AŞARAN : Efendim : İyiyim sağol sen nasılsın : Çalışıyorum işte yaramaz birşey yok : Kim yazmış bunu : Kim yazmış bunu Milliyet te : Yani sen sen birşey yollamış mıydın

Detaylı

Anneye En Güzel Hediye Olarak Ne Alınması Gerekir?

Anneye En Güzel Hediye Olarak Ne Alınması Gerekir? Anneye En Güzel Hediye Olarak Ne Alınması Gerekir? Hayatımızın en değerli varlığıdır anneler. O halde onlara verdiğimiz hediyelerinde manevi bir değeri olmalıdır. Anneler için hediyenin maddi değeri değil

Detaylı

ABLA KARDEŞ Gerçek bir hikayeden alınmıştır.

ABLA KARDEŞ Gerçek bir hikayeden alınmıştır. SOKAK - DIŞ - GÜN ABLA KARDEŞ Gerçek bir hikayeden alınmıştır. Batu 20'li yaşlarında genç biridir. Boynunda asılı bir fotoğraf makinesi vardır. Uzun lensli profesyonel görünşlü bir digital makinedir. İlginç

Detaylı

Cemil ÇİÇEK TBMM Başkanı. Çocuklar bizim geleceğimizdir. Onlara ne kadar önem verir,onları ne kadar iyi eğitir, ne kadar donanımlı hale getirirsek,

Cemil ÇİÇEK TBMM Başkanı. Çocuklar bizim geleceğimizdir. Onlara ne kadar önem verir,onları ne kadar iyi eğitir, ne kadar donanımlı hale getirirsek, Çocuklar bizim geleceğimizdir. Onlara ne kadar önem verir,onları ne kadar iyi eğitir, ne kadar donanımlı hale getirirsek, geleceğimiz de o kadar teminat altında demektir. Cemil ÇİÇEK TBMM Başkanı 1 Ali

Detaylı

5. SINIF TÜRKÇE NOKTALAMA İŞARETLERİ TESTİ

5. SINIF TÜRKÇE NOKTALAMA İŞARETLERİ TESTİ 1- Bir gün Nasreddin Hoca şehre gelip bir arkadaşıyla birlikte handa kalmış ( ) Gece yarısı arkadaşı sormuş ( ) ( ) Hocam ( ) uyudunuz mu ( ) ( ) Buyurun bir şey mi var ( ) ( ) Biraz borç para isteyecektim

Detaylı

MD Mizah Şubat 2012. T.C. Ziraat Bankası MüfettiĢleri Derneği Mizah Bülteni. MÜFETTĠġLER DERNEĞĠ NDEN KARDAN ADAM SERGĠSĠ (Sayfa 6 da) 4.

MD Mizah Şubat 2012. T.C. Ziraat Bankası MüfettiĢleri Derneği Mizah Bülteni. MÜFETTĠġLER DERNEĞĠ NDEN KARDAN ADAM SERGĠSĠ (Sayfa 6 da) 4. T.C. Ziraat Bankası MüfettiĢleri Derneği Mizah Bülteni Genel Denetim Kitlesi Esprileri anlayamazsanız endişe etmeyin Dikkat! Ateş Serbest Esprilerin tamamı belden yukarı olsa da ne olur ne olmaz Bize Her

Detaylı

ΕΘΝΙΚΟ & ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΑΣΙΑΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Μάθηµα : ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ II ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟΝ

ΕΘΝΙΚΟ & ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΑΣΙΑΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Μάθηµα : ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ II ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ & ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΑΣΙΑΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Μάθηµα : ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ II ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΦΟΡΙΚΟ ΛΟΓΟ (70005Γ) DİNLEME İSTEKLER (9) Metinleri dinleyelim

Detaylı

KİTAP GÜNCESİ VIII. GELENEKSEL KİTAP GÜNLERİ SAYI:3

KİTAP GÜNCESİ VIII. GELENEKSEL KİTAP GÜNLERİ SAYI:3 KİTAP GÜNCESİ VIII. GELENEKSEL KİTAP GÜNLERİ SAYI:3 Issue #: [Date] MAVİSEL YENER İLE RÖPOTAJ 1. Diş hekimliği fakültesinden mezunsunuz. Bu iş alanından sonra çocuk edebiyatına yönelmeye nasıl karar verdiniz?

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ TÖMER TÜRKÇE ÖĞRETİM ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ TÜRKÇE SINAVI

ANKARA ÜNİVERSİTESİ TÖMER TÜRKÇE ÖĞRETİM ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ TÜRKÇE SINAVI ANKARA ÜNİVERSİTESİ TÖMER TÜRKÇE ÖĞRETİM ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ TÜRKÇE SINAVI T105004 ADI SOYADI NOSU UYRUĞU SINAV TARİHİ ÖĞRENCİNİN BÖLÜM Okuma Dinleme Yazma Karşılıklı Konuşma Sözlü Anlatım TOPLAM

Detaylı

Şef Makbul Ev Yemekleri'nin sahibi Pelin Tüzün Quality of magazine'e konuk oldu

Şef Makbul Ev Yemekleri'nin sahibi Pelin Tüzün Quality of magazine'e konuk oldu Şef Makbul Ev Yemekleri'nin sahibi Pelin Tüzün Quality of magazine'e konuk oldu Hayallere inanmam, insan çok çalışırsa başarır Pelin Tüzün, Bebek te üç ay önce hizmete giren Şef makbul Ev Yemekleri nin

Detaylı

MEZUNLARIMIZIN OKULUMUZ HAKKINDAKİ DÜŞÜNCELERİ

MEZUNLARIMIZIN OKULUMUZ HAKKINDAKİ DÜŞÜNCELERİ MEZUNLARIMIZIN OKULUMUZ HAKKINDAKİ DÜŞÜNCELERİ Onur BİÇER Yüksekokulumuza 2006 yılında görevime başlamış olup 2008 yılında kazanmış olduğum muhasebe ve vergi uygulamaları (İÖ) Programını okuyup 2010 yılında

Detaylı

Melih Güler. - şiirler - Yayın Tarihi: 11.9.2011. Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat

Melih Güler. - şiirler - Yayın Tarihi: 11.9.2011. Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat - şiirler - Yayın Tarihi: 11.9.2011 Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat Yayın Hakkı Notu: Bu e-kitapta yer alan şiirlerin tüm yayın hakları şairin kendisine ve / veya yasal temsilcilerine aittir.

Detaylı

Aşağıdaki 5 cümlenin hepsine evet demiyorsanız, bu pdf dosyasını incelemek için gereken 3 dakikayı ayırmasanız da olur

Aşağıdaki 5 cümlenin hepsine evet demiyorsanız, bu pdf dosyasını incelemek için gereken 3 dakikayı ayırmasanız da olur Bizden söylemesi Aşağıdaki 5 cümlenin hepsine evet demiyorsanız, bu pdf dosyasını incelemek için gereken 3 dakikayı ayırmasanız da olur. 8-18 yaşları arasında bir çocuğum var.. Bu yaz en az 2 hafta İzmir,

Detaylı

Evimi misafirlerim gidince temizlemek için saatlerce uğraşıyorsam birçok arkadaşım

Evimi misafirlerim gidince temizlemek için saatlerce uğraşıyorsam birçok arkadaşım Yeni evli bir çift vardı. Evliliklerinin daha ilk aylarında, bu işin hiç de hayal ettikleri gibi olmadığını anlayıvermişlerdi. Aslında birbirlerini sevmiyor değillerdi. Son zamanlarda o kadar sık olmasa

Detaylı

> > ADAM - Yalnız... Şeyi anlamadım : ADAMIN ismi Ahmet değil ama biz şimdilik

> > ADAM - Yalnız... Şeyi anlamadım : ADAMIN ismi Ahmet değil ama biz şimdilik KISKANÇLIK KRİZİ > > ADAM - Kiminle konuşuyordun? > > KADIN - Tanımazsın. > > ADAM - Tanısam sormam zaten. > > KADIN - Tanımadığın birini neden soruyorsun? > > ADAM - Tanımak için. > > KADIN - Peki...

Detaylı

A1 DÜZEYİ A KİTAPÇIĞI NOT ADI SOYADI: OKUL NO:

A1 DÜZEYİ A KİTAPÇIĞI NOT ADI SOYADI: OKUL NO: A1 DÜZEYİ ADI SOYADI: OKUL NO: NOT OKUMA 1. Aşağıdaki metni -(y/n)a, -(n)da, -(n)dan, -(y/n)i ve -(I)yor ekleriyle tamamlayınız. (10 puan) Sevgili Ayşe, Nasılsın? Sana bu mektubu İstanbul dan yazıyorum.

Detaylı

Bölge Uzmanı Nihai Form

Bölge Uzmanı Nihai Form Bölge Uzmanı Nihai Form KİŞİSEL BİLGİLER Ad: AHMET ENES Soyad: BAŞKAYA TC Kimlik No: 65950093052 Uyruk: TÜRK Cinsiyet: Erkek Doğum Yeri: İSTANBUL Doğum Tarihi: 10/04/1995 Telefon: 5346552122 Eposta Adresi:

Detaylı

BÜLTEN AYIN KONUSU ERGONOMİ ATATÜRK Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI. Mayıs 2011 Sayı: 02

BÜLTEN AYIN KONUSU ERGONOMİ ATATÜRK Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI. Mayıs 2011 Sayı: 02 Mayıs 2011 Sayı: 02 ATATÜRK Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI AYIN KONUSU ERGONOMİ EDİTÖRÜN KALEMİNDEN O E-Bültenimizin bu sayısına, kurtuluş mücadelesini başlattığı günü doğum günü kabul eden Ata mızın isteği

Detaylı

ISBN : 978-605-65564-3-2

ISBN : 978-605-65564-3-2 ISBN : 978-605-65564-3-2 1 Baba, Bal Arısı Gibi Olmak İstemiyorum ISBN : 978-605-65564-3-2 Ali Korkmaz samsun1964@hotmail.com Redaksiyon : Pelin GENÇ Dizgi/Baskı Kardeşler Ofset Matbaacılık Muzaffer Ceylandağ

Detaylı

DÜZEY B1 Avrupa Konseyi Ortak Dil Ölçütleri Çerçevesinde BÖLÜM 4 SINAV GÖREVLİSİNİN KİTAPÇIĞI. Dönem Kasım 2009 DİKKAT

DÜZEY B1 Avrupa Konseyi Ortak Dil Ölçütleri Çerçevesinde BÖLÜM 4 SINAV GÖREVLİSİNİN KİTAPÇIĞI. Dönem Kasım 2009 DİKKAT ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΓΛΩΣΣΟΜΑΘΕΙΑΣ Milli Eğitim ve Din İşleri Bakanlığı Devlet Dil Sertifikası DÜZEY B1 Avrupa Konseyi Ortak Dil Ölçütleri Çerçevesinde BÖLÜM

Detaylı

ANKET SONUÇLARI. Anket -1 Lise Öğrencileri anketi.

ANKET SONUÇLARI. Anket -1 Lise Öğrencileri anketi. ANKET SONUÇLARI Anket -1 Lise Öğrencileri anketi. Bu anket, çoğunluğu Ankara Kemal Yurtbilir İşitme Engelliler Meslek Lisesi öğrencisi olmak üzere toplam 130 öğrenci üzerinde gerçekleştirilmiştir. Araştırmaya

Detaylı

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΝΙΑΙΕΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ : 2014 2015 Μάθημα : Τουρκικά Επίπεδο : Ε1 Διάρκεια : 2 ώρες

Detaylı

Çok Mikroskobik Bir Hikâye

Çok Mikroskobik Bir Hikâye Çok Mikroskobik Bir Hikâye ÜMMÜŞ PÖRTLEK İlköğretim Okulu nda sıradan bir ders günüydü. Eğer Hademe Kazım, yine bir gölgelikte uyuklamıyorsa, birazdan zil çalmalıydı. Öğretmenimiz, gürültü yapmadan toplanabileceğimiz

Detaylı

A1 DÜZEYİ B KİTAPÇIĞI NOT ADI SOYADI: OKUL NO:

A1 DÜZEYİ B KİTAPÇIĞI NOT ADI SOYADI: OKUL NO: A1 DÜZEYİ ADI SOYADI: OKUL NO: NOT OKUMA 1. Aşağıdaki metni -(y/n)a, -(n)da, -(n)dan, -(y/n)i ve -(I)yor ekleriyle tamamlayınız. (10 puan) Sevgili Ayşe, Nasılsın? Sana bu mektubu İstanbul dan yazıyorum.

Detaylı

GÜL-AY Basın-Meslek İlkelerine Uyar. Yazı ve ilanlar imza sahiplerine aittir. Köşe yazılarına ücret ödenmez. Makalelerinden kendileri sorumludur.

GÜL-AY Basın-Meslek İlkelerine Uyar. Yazı ve ilanlar imza sahiplerine aittir. Köşe yazılarına ücret ödenmez. Makalelerinden kendileri sorumludur. 06 EKİM 2014 REKLAM HABERLER Gül-Ay - Sayfa 3 06 EKİM 2014 Gül-Ay - Sayfa 5 HABERLER Erdemli de üzüm festivali yapıldı Erdemli'ye bağlı Üzümlü köyünde Üzüm festivali yapıldı. Erdemli Belediyesi tarafından

Detaylı

þimdi sana iþim düþtü. Uzat bana elini de birlikte çocuklara güzel öyküler yazalým.

þimdi sana iþim düþtü. Uzat bana elini de birlikte çocuklara güzel öyküler yazalým. Kaybolan Çocuk Çocuklar için öyküler yazmak istiyordum. Yazmayý çok çok sevdiðim için sevinçle oturdum masanýn baþýna. Yazdým, yazdým... Sonra da okudum yazdýklarýmý. Bana göre güzel öykülerdi doðrusu.

Detaylı

Budist Leyko dan Müslüman Leyla ya

Budist Leyko dan Müslüman Leyla ya Budist Leyko dan Müslüman Leyla ya Hiroşima da büyüdüm. Ailem ve çevrem Budist ti. Evimizde küçük bir Buda Heykeli vardı ve Buda nın önünde eğilerek ona ibadet ederdik. Bazı özel günlerde de evimizdeki

Detaylı

23 Yılllık Yazılım Sektöründen Yat Kaptanlığına

23 Yılllık Yazılım Sektöründen Yat Kaptanlığına 23 Yılllık Yazılım Sektöründen Yat Kaptanlığına Bodrum da 3 yıl önce kaptanlığa başlayan Gül Yavuz, 23 yıl yazılım sektöründe çalıştıktan sonra nasıl yat kaptanı olduğunu ve denizlerde kadın kaptan olmanın

Detaylı

============================================================================

============================================================================ SATILIK 56 CHEVY Gönderen : Turgay - 16/01/2008 02:15 Arkadaþlar satýlýk bir 56 chevy resmi buldum ama çeþitli nedenlerden dolayý burada yayýnlamak istemiyorum. Ýlgilenen arkadaþlar buraya cevap olarak

Detaylı

TATÍLDE. Biz, Ísveç`in Stockholm kentinde oturuyoruz. Yılın bir ayını Türkiye`de izin yaparak geçiririz.

TATÍLDE. Biz, Ísveç`in Stockholm kentinde oturuyoruz. Yılın bir ayını Türkiye`de izin yaparak geçiririz. TATÍLDE Biz, Ísveç`in Stockholm kentinde oturuyoruz. Yılın bir ayını Türkiye`de izin yaparak geçiririz. Ízin zamanı yaklaşırken içimizi bir sevinç kaplar.íşte bu yıl da hazırlıklarımızı tamamladık. Valizlerimizi

Detaylı

Kahraman Kit ve Akıllı Can. Technical Assistance for Promoting Registered Employment. Kayıtlı İstihdamın Teşviki için Teknik Destek Projesi

Kahraman Kit ve Akıllı Can. Technical Assistance for Promoting Registered Employment. Kayıtlı İstihdamın Teşviki için Teknik Destek Projesi Technical Assistance for Promoting Registered Employment Kayıtlı İstihdamın Teşviki için Teknik Destek Projesi Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir. This project

Detaylı

Eskiden Amcam Başkötü ye ait olan Bizim Eski Yer,

Eskiden Amcam Başkötü ye ait olan Bizim Eski Yer, Eskiden Amcam Başkötü ye ait olan Bizim Eski Yer, DEŞŞET ORMANI, YARATIKKÖY Anneciğim ve Babacığım, Mektubunuzda sevgili bebeğinizin nasıl olduğunu sormuşsunuz, hımm? Ben gayet iyiyim, sormadığınız için

Detaylı

Okuyarak kelime öğrenmenin Yol Haritası

Okuyarak kelime öğrenmenin Yol Haritası Kelime bilgimin büyük bir miktarını düzenli olarak İngilizce okumaya borçluyum ve biliyorsun ki kelime bilmek akıcı İngilizce konuşma yolundaki en büyük engellerden biri =) O yüzden eğer İngilizce okumuyorsan,

Detaylı

============================================================================

============================================================================ 1973 Caprice Gönderen : alparslanbirinci - 14/11/2010 21:19 Yeni aldýðým 1973 Caprice'in fotolarýný sizinle paylaþmaktan mutluluk duyuyorum http://img602.imageshack.us/img602/720/21854026.jpg http://img202.imageshack.us/img202/3420/dsc02025rx.jpg

Detaylı

İŞLETMELERDE BECERİ EĞİTİMİNE ÇIKAN ÖĞRENCİLERİN AYLIK PRİM VE HİZMET BELGESİNİ SİSTEME GÖNDERMEK https://ebildirge.sgk.gov.tr/wpeb/amp/loginldap

İŞLETMELERDE BECERİ EĞİTİMİNE ÇIKAN ÖĞRENCİLERİN AYLIK PRİM VE HİZMET BELGESİNİ SİSTEME GÖNDERMEK https://ebildirge.sgk.gov.tr/wpeb/amp/loginldap İŞLETMELERDE BECERİ EĞİTİMİNE ÇIKAN ÖĞRENCİLERİN AYLIK PRİM VE HİZMET BELGESİNİ SİSTEME GÖNDERMEK https://ebildirge.sgk.gov.tr/wpeb/amp/loginldap ÖNEMLİ : 1. Öğrencilerin Sigorta İşe Giriş Bildirgeleri,

Detaylı

SORU- Bize kısaca kendinizi tanıtır mısınız? Hangi okullarda okudunuz? Nerelerde çalıştınız bugüne kadar?

SORU- Bize kısaca kendinizi tanıtır mısınız? Hangi okullarda okudunuz? Nerelerde çalıştınız bugüne kadar? İSTANBUL TOKAT PAZARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİ BAŞKANI CENGİZ ÇEVİK DERNEK OLARAK DAĞITTIĞIMIZ KİŞİSEL GELİŞİM DERGİLERİ ÖĞRENCİLERİMİZDE İNANILMAZ GELİŞMELERE SEBEP OLMUŞ 2014 YILINDA 10.000 KİŞİSEL GELİŞİM

Detaylı

Müşteri: Üç gece için rezervasyon yaptırmak istiyorum. Tek kişilik bir oda.

Müşteri: Üç gece için rezervasyon yaptırmak istiyorum. Tek kişilik bir oda. TÜRKÇE 12-13: OKUMA - ANLAMA - YAZMA OKUMA - ANLAMA 1: Rezervasyon Müşteri: Üç gece için rezervasyon yaptırmak istiyorum. Tek kişilik bir oda. Duşlu olması şart. Otel görevlisi: Tek kişilik odamız kalmadı

Detaylı

Reşat Bey, son zamanlarda çok çalışıyordu. Gece gündüz. okuyor, hiç boş durmuyordu. Doçentlik sınavını başarıyla

Reşat Bey, son zamanlarda çok çalışıyordu. Gece gündüz. okuyor, hiç boş durmuyordu. Doçentlik sınavını başarıyla 6. GÖZ DOKTORUNDA 1 6. GÖZ DOKTORUNDA Reşat Bey, son zamanlarda çok çalışıyordu. Gece gündüz okuyor, hiç boş durmuyordu. Doçentlik sınavını başarıyla vermiş, şimdi de profesör olmak için hazırlanıyordu.

Detaylı

KOLOĞLU HOLDİNG A.Ş. tarafından eğitim- öğretim yılında üniversite öğrencilerine burs verilecektir.

KOLOĞLU HOLDİNG A.Ş. tarafından eğitim- öğretim yılında üniversite öğrencilerine burs verilecektir. KOLOĞLU HOLDİNG A.Ş. tarafından 2018-2019 eğitim- öğretim yılında üniversite öğrencilerine burs verilecektir. Koloğlu Holding Bursu, üniversitelerde öğrenim gören başarılı ve maddi imkanları yetersiz olan

Detaylı

ÇOK AMAÇLI SALONUMUZA KAVUŞTUK OKUL MÜDÜRÜMÜZ TURGAY YOLCU 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINI DEĞERLENDİRDİ. Hazırlayan: MÜCAHİT KARAKUŞ Sayfa: 1

ÇOK AMAÇLI SALONUMUZA KAVUŞTUK OKUL MÜDÜRÜMÜZ TURGAY YOLCU 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINI DEĞERLENDİRDİ. Hazırlayan: MÜCAHİT KARAKUŞ Sayfa: 1 Y A K A M O Z G A Z E T E S İ HAZİRAN 2013 EĞERCİ İLKOKULU / ORTAOKULU YIL: 2 SAYI: 4 OKUL MÜDÜRÜMÜZ TURGAY YOLCU 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINI DEĞERLENDİRDİ Saygıdeğer öğretmenlerimiz, sevgili öğrenciler

Detaylı

Selman DEVECİOĞLU. Gönül Gözü

Selman DEVECİOĞLU. Gönül Gözü Selman DEVECİOĞLU Gönül Gözü SİVAS CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ ENGELLİLER BİRİMİ YAYINLARI Yayın No: 4 Editör Prof. Dr. Recep Toparlı Baskı Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Matbaası Kapak ve İç Düzen Sivas Cumhuriyet

Detaylı

MERHABA ARKADAŞLAR BEN YEŞİLCAN!

MERHABA ARKADAŞLAR BEN YEŞİLCAN! MERHABA ARKADAŞLAR BEN YEŞİLCAN! Sağlıklı ve faydalı olan ne varsa yaparım. Zararlı olan her şeyle savaşırım. Kötülerin düşmanı, iyilerin dostuyum. Zor durumda kaldığınızda İmdaat! diye beni çağırabilirsiniz.

Detaylı

BAĞLAÇ. Eş görevli sözcük ve sözcük gruplarını, anlamca ilgili cümleleri birbirine bağlayan sözcüklere "bağlaç" denir.

BAĞLAÇ. Eş görevli sözcük ve sözcük gruplarını, anlamca ilgili cümleleri birbirine bağlayan sözcüklere bağlaç denir. BAĞLAÇ Eş görevli sözcük ve sözcük gruplarını, anlamca ilgili cümleleri birbirine bağlayan sözcüklere "bağlaç" denir. Bağlaçlar da edatlar gibi tek başlarına anlamı olmayan sözcüklerdir. Bağlaçlar her

Detaylı

ΤΠΟΤΡΓΔΙΟ ΠΑΙΓΔΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΣΙΜΟΤ ΙΓΡΤΜΑ ΓΙΑΥΔΙΡΙΗ ΑΠΟΓΔΤΜΑΣΙΝΩΝ ΚΑΙ ΒΡΑΓΙΝΩΝ ΔΠΙΜΟΡΦΩΣΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΣΩΝ ΚΡΑΣΙΚΑ ΙΝΣΙΣΟΤΣΑ ΔΠΙΜΟΡΦΩΗ

ΤΠΟΤΡΓΔΙΟ ΠΑΙΓΔΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΣΙΜΟΤ ΙΓΡΤΜΑ ΓΙΑΥΔΙΡΙΗ ΑΠΟΓΔΤΜΑΣΙΝΩΝ ΚΑΙ ΒΡΑΓΙΝΩΝ ΔΠΙΜΟΡΦΩΣΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΣΩΝ ΚΡΑΣΙΚΑ ΙΝΣΙΣΟΤΣΑ ΔΠΙΜΟΡΦΩΗ ΤΠΟΤΡΓΔΙΟ ΠΑΙΓΔΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΣΙΜΟΤ ΙΓΡΤΜΑ ΓΙΑΥΔΙΡΙΗ ΑΠΟΓΔΤΜΑΣΙΝΩΝ ΚΑΙ ΒΡΑΓΙΝΩΝ ΔΠΙΜΟΡΦΩΣΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΣΩΝ ΚΡΑΣΙΚΑ ΙΝΣΙΣΟΤΣΑ ΔΠΙΜΟΡΦΩΗ ΣΕΛΙΚΕ ΕΝΙΑΙΕ ΓΡΑΠΣΕ ΕΞΕΣΑΕΙ ΥΟΛΙΚΗ ΥΡΟΝΙΑ: 2012-2013 Μάθημα: Σοσρκικά

Detaylı

Kadınların Çalışma Deneyimleri

Kadınların Çalışma Deneyimleri Belkıs Kümbetoğlu: Kadınların Çalışma Deneyimleri Herhangi bir mağazanın, atıyorum işte, özellikle şey, markaların mağazalarına... Gece gidip, işte elimizde cihazla şeyleri, ürünleri sayıyoruz.bunu yapıyoruz

Detaylı

ÇAĞDAŞ TÜRK EDEBİYATI. Süleyman Bulut. Bilmece ŞİPŞAK BİLMECELER DEYİM VE ATASÖZLERİ. 2. basım. Resimleyen: Ferit Avcı

ÇAĞDAŞ TÜRK EDEBİYATI. Süleyman Bulut. Bilmece ŞİPŞAK BİLMECELER DEYİM VE ATASÖZLERİ. 2. basım. Resimleyen: Ferit Avcı Resimleyen: Ferit Avcı Süleyman Bulut ŞİPŞAK BİLMECELER 2 ÇAĞDAŞ TÜRK EDEBİYATI Bilmece DEYİM VE ATASÖZLERİ 2. basım Süleyman Bulut ŞİPŞAK BİLMECELER 2 DEYİM VE ATASÖZLERİ Resimleyen: Ferit Avcı www.cancocuk.com

Detaylı

Giovanni dışında bütün örenciler çok çalışıyor. O hiç çalışmıyor ama sınıfın en başarılı öğrencisi. Çok iyi Türkçe konuşuyor.

Giovanni dışında bütün örenciler çok çalışıyor. O hiç çalışmıyor ama sınıfın en başarılı öğrencisi. Çok iyi Türkçe konuşuyor. OKUMA - ANLAMA: ÖĞRENCİLER HER GÜN NELER YAPIYORLAR? 1 Türkçe dersleri başladı. Öğrenciler her gün okula gidiyorlar, yeni şeyler öğreniyorlar. Öğretmenleri, Nazlı Hanım, her Salı ve her Cuma günü sınav

Detaylı

ÜRÜN KATEGORİSİYLE İLGİLİ:

ÜRÜN KATEGORİSİYLE İLGİLİ: ÜRÜN KATEGORİSİYLE İLGİLİ: 1. Gün içinde ürünü ne zaman satın aldı/tüketti/kullandı? (Hangi saatlerde) 2. Ürünü kendisi mi satın aldı, başkası mı? Kim? 3. Ürünü tüketmesini/satın almasını/kullanmasını

Detaylı

Biz Fakir Okuluz Bizim Velimiz Bize Destek Olmuyor Bizim Velimizi Sen Bilmezsin Biz Bağış Alamıyoruz Cümlelerini kurarken bir daha düşüneceksiniz.

Biz Fakir Okuluz Bizim Velimiz Bize Destek Olmuyor Bizim Velimizi Sen Bilmezsin Biz Bağış Alamıyoruz Cümlelerini kurarken bir daha düşüneceksiniz. Aşağıda Emek vererek Yazmış olduğumuz yazı ve bilgileri 5 dakika ayırıp okur inceler ve bizden ücretsiz bir örnek kayıt dosyası talep ederseniz. Biz Fakir Okuluz Bizim Velimiz Bize Destek Olmuyor Bizim

Detaylı

Son gün kısa filmindeki Oskar animasyonunun yapım safhaları. Öncelikle önden ve yandan referans fotoğrafları çektim.

Son gün kısa filmindeki Oskar animasyonunun yapım safhaları. Öncelikle önden ve yandan referans fotoğrafları çektim. Son gün kısa filmindeki Oskar animasyonunun yapım safhaları Öncelikle önden ve yandan referans fotoğrafları çektim. Animasyonun bütün aşamalarında Softimage XSI programı kullandım. Referans resimleri programın

Detaylı

Blogger bunu uyguluyor!

Blogger bunu uyguluyor! Giriş Merhaba backlinkagi.com projemizin ilk adımını atmış bulunmaktasınız. Aramıza hoş geldiniz diyorum. Öncelikle sizlere bu projenin nasıl geliştiğini ve neye dayanarak oluşturulduğunu anlatacağım.

Detaylı

SAĞLIKLI YAŞAM VE BESLENME ALIŞKANLIKLARI BİLGİ FORMU

SAĞLIKLI YAŞAM VE BESLENME ALIŞKANLIKLARI BİLGİ FORMU SAĞLIKLI YAŞAM VE BESLENME ALIŞKANLIKLARI BİLGİ FORMU KİŞİSEL BİLGİLER Adınız: Soyadınız: Doğum Tarihi: Doğum Yeri: Adres: (Ev) (İş) Telefon:(Ev): (İş) (Cep) E-mail: Eğitim Durumunuz: Mesleğiniz: KİLO

Detaylı

365 ODA VE BORSA BAŞKANI CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN I ZİYARETETTİ Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, 365 Oda ve Borsa

365 ODA VE BORSA BAŞKANI CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN I ZİYARETETTİ Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, 365 Oda ve Borsa 365 ODA VE BORSA BAŞKANI CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN I ZİYARETETTİ Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, 365 Oda ve Borsa Başkanı ile birlikte Cumhurbaşkanı Erdoğan ı ziyaret etti.

Detaylı

Adı-Soyadı: Deniz kampa kimlerle birlikte gitmiş? 2- Kamp malzemelerini nerede taşımışlar? 3- Çadırı kim kurmuş?

Adı-Soyadı: Deniz kampa kimlerle birlikte gitmiş? 2- Kamp malzemelerini nerede taşımışlar? 3- Çadırı kim kurmuş? ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkok Benim adım Deniz. 7 yaşındayım. Bu hafta sonu annem ve babamla birlikte kampa gittik. Kampa

Detaylı

Başkan Acar SGK Müfettişlerinin Eğitim Seminerine Katıldı

Başkan Acar SGK Müfettişlerinin Eğitim Seminerine Katıldı Başkan Acar SGK Müfettişlerinin Eğitim Seminerine Katıldı SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANI FATİH ACAR: - VATANDAŞLARIMIZA DAHA KALİTELİ, NİTELİKLİ HİZMETİ VERMENİN GAYRETİ İÇERİSİNDE ÇALIŞMALARIMIZI SÜRDÜRÜYORUZ

Detaylı

Almanya'da Yaşayan Trabzonsporlu Taraftarın 61 Plakanın İlginç Azmin Hikayesi

Almanya'da Yaşayan Trabzonsporlu Taraftarın 61 Plakanın İlginç Azmin Hikayesi Almanya'da Yaşayan Trabzonsporlu Taraftarın 61 Plakanın İlginç Azmin Hikayesi Yüksekova ve Cizre nin il yapılacağı duyuldu, 70 küsur ilçe Ben de istiyorum diye ayağa kalktı. Akhisar, Tarsus, Nazilli, Alanya,

Detaylı

Kazova: Patronsuz üretim devam ediyor; herkes mutlu, herkes çalışmak istiyor.

Kazova: Patronsuz üretim devam ediyor; herkes mutlu, herkes çalışmak istiyor. Kazova: Patronsuz üretim devam ediyor; herkes mutlu, herkes çalışmak istiyor. İşçi Cephesi: Direnişiniz nasıl başladı? Kazova dan bir işçi: Bizim direnişimiz ilk önce 4 aylık maaşımızı, kıdem ve tazminat

Detaylı

T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Beslenme Hizmetleri Şube Müdürlüğü FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNE

T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Beslenme Hizmetleri Şube Müdürlüğü FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNE Evrak Tarih ve Sayısı: 10/10/2016-E.51035 T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Beslenme Hizmetleri Şube Müdürlüğü Sayı :96873316/813.01.05/ Konu :Yemek Bursu FEN BİLİMLERİ

Detaylı

.com. Faydalı Olması Dileklerimizle... Emrah&Elvan PEKŞEN

.com. Faydalı Olması Dileklerimizle... Emrah&Elvan PEKŞEN .com Faydalı Olması Dileklerimizle... Emrah&Elvan PEKŞEN ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkok Adı-Soyadı:... Önce kelimeleri tek

Detaylı

SİBER G Ü VEN LİK İŞ G Ü CÜ N E Ö N EM V ERİYO RU Z

SİBER G Ü VEN LİK İŞ G Ü CÜ N E Ö N EM V ERİYO RU Z www.barikat.com.tr SİBER G Ü VEN LİK İŞ G Ü CÜ N E Ö N EM V ERİYO RU Z Sibergüvenlikuzmanihtiyacınıkarşılamayıhedefleyenfirmamızbaşarılıvesibergüvenlikalanındaçalışmaya istekligençlerimizineğitimlerinekatkıdabulunmayıhedeflemektedir.

Detaylı

EUROSTUDENT ULUSAL ARAŞTIRMASI: TÜRKİYE SONUÇLARI

EUROSTUDENT ULUSAL ARAŞTIRMASI: TÜRKİYE SONUÇLARI EUROSTUDENT ULUSAL ARAŞTIRMASI: TÜRKİYE SONUÇLARI Prof. Dr. Nezih Güven (ODTÜ, Rektör Danışmanı) Doç. Dr. Ayşe Gündüz Hoşgör (ODTÜ,Sosyoloji Blm.) Y. Doç. Dr. Mustafa Şen (ODTÜ, Sosyoloji Bölümü) Bağlantı

Detaylı

I. Metni okuyunuz ve soruları cevaplayınız. ÖNEMLİ BİR DERS

I. Metni okuyunuz ve soruları cevaplayınız. ÖNEMLİ BİR DERS I. Metni okuyunuz ve soruları cevaplayınız. ÖNEMİ BİR DERS Genç adam evlendiğinden beri evinde kalan babası yüzünden eşiyle sürekli tartışıyordu. Eşi babasını istemiyordu. Tartışmalar bazen inanılmaz boyutlara

Detaylı

ENDÜSTRİYEL REKLAMCILIK VE BASKI SEKTÖRÜ ÖLÇÜMLEME ÇALIŞMASI SORU FORMU

ENDÜSTRİYEL REKLAMCILIK VE BASKI SEKTÖRÜ ÖLÇÜMLEME ÇALIŞMASI SORU FORMU Sayın Yetkili, ENDÜSTRİYEL REKLAMCILIK VE BASKI SEKTÖRÜ ÖLÇÜMLEME ÇALIŞMASI SORU FORMU Sektörün rakamsal verilerle tanımlanması amacıyla yapılan bu çalışmada, firmanıza ilişkin bilgiler gizlilik çerçevesinde

Detaylı

Bodrum a gönül veren ünlüler Trafo da buluştu

Bodrum a gönül veren ünlüler Trafo da buluştu Bodrum a gönül veren ünlüler Trafo da buluştu Bodrum Ticaret Odası (BODTO) ve Bodrum Belediyesi tarafından ortaklaşa düzenlenen organizasyon ile yaşamının bir bölümünü Bodrum da geçirmiş ve Bodrum a gönül

Detaylı

O sabah minik kuşların sesleriyle uyandı Melek. Yatağından kalktı ve pencereden dışarıya baktı. Hava çok güzeldi. Güneşin ışıkları Melek e sevinç

O sabah minik kuşların sesleriyle uyandı Melek. Yatağından kalktı ve pencereden dışarıya baktı. Hava çok güzeldi. Güneşin ışıkları Melek e sevinç O sabah minik kuşların sesleriyle uyandı Melek. Yatağından kalktı ve pencereden dışarıya baktı. Hava çok güzeldi. Güneşin ışıkları Melek e sevinç katıyordu. Bulutlar gülümsüyor ve günaydın diyordu. Melek

Detaylı

HEM DÜŞÜNECEĞİZ, HEM ÖĞRENECEĞİZ HEM DE SÜRPRİZ HEDİYELER KAZANMA ŞANSINA SAHİP OLACAĞIZ.

HEM DÜŞÜNECEĞİZ, HEM ÖĞRENECEĞİZ HEM DE SÜRPRİZ HEDİYELER KAZANMA ŞANSINA SAHİP OLACAĞIZ. HEM DÜŞÜNECEĞİZ, HEM ÖĞRENECEĞİZ HEM DE SÜRPRİZ HEDİYELER KAZANMA ŞANSINA SAHİP OLACAĞIZ. Sorular her ay panolara asılacak ve hafta sonuna kadar panolarda kalacak. Öğrenciler çizgisiz A5 kâğıdına önce

Detaylı

Mehmet Ali Aktar. - şiirler - Yayın Tarihi: 12.5.2007. Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat

Mehmet Ali Aktar. - şiirler - Yayın Tarihi: 12.5.2007. Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat - şiirler - Yayın Tarihi: 12.5.2007 Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat Yayın Hakkı Notu: Bu e-kitapta yer alan şiirlerin tüm yayın hakları şairin kendisine ve / veya yasal temsilcilerine aittir.

Detaylı

ÇAĞDAŞ TÜRK EDEBİYATI. Refik Durbaş. Öykü KURABİYE EV. Resimleyen: Burcu Yılmaz

ÇAĞDAŞ TÜRK EDEBİYATI. Refik Durbaş. Öykü KURABİYE EV. Resimleyen: Burcu Yılmaz Resimleyen: Burcu Yılmaz Refik Durbaş KURABİYE EV ÇAĞDAŞ TÜRK EDEBİYATI Öykü Refik Durbaş KURABİYE EV Resimleyen: Burcu Yılmaz www.cancocuk.com cancocuk@cancocuk.com Yayın Koordinatörü: İpek Şoran Editör:

Detaylı

Anne Ben Yapabilirim Resimleyen: Reha Barış

Anne Ben Yapabilirim Resimleyen: Reha Barış Anne Ben Yapabilirim Resimleyen: Reha Barış MERAKLI KİTAPLAR 3. B A S I M Çocuklarla İlgili Her Türlü Faaliyette, Çocuğun Temel Yararı, Önceliklidir! 2 Süleyman Bulut Anne Ben Yapabilirim 4 Süleyman

Detaylı

Doğum Günü Hediyesi. Ücretsiz kargo lu ürün seçenekleri ile 1001hediye.com.tr adresinde, doğum günleri için harika hediyeler var.

Doğum Günü Hediyesi. Ücretsiz kargo lu ürün seçenekleri ile 1001hediye.com.tr adresinde, doğum günleri için harika hediyeler var. Doğum Günü Hediyesi Eğer sizde doğum günlerini asla unutmayan biriyseniz muhtemelen zamanla sevdiklerinize hediye bulmakta zorlanıyorsunuzdur. Peki 1001hediye.com.tr daki 1001 çeşidi gördünüz mü? En yakın

Detaylı

10SORUDA AİLE SİGORTASI

10SORUDA AİLE SİGORTASI 10 SORUDA AİLE SİGORTASI T.C. ANAYASASI MADDE 60: Herkes, sosyal güvenlik hakkına sahiptir. Devlet, bu güvenliği sağlayacak gerekli tedbirleri alır ve teşkilatı kurar. 1. AİLE SİGORTASI Nedir? Aile Sigortası,

Detaylı

2. SINIF İŞİTME ENGELLİ ÖĞRENCİLERİ İÇİN TEST ÇALIŞMASI. Hazırlayan Engin GÜNEY İşitme Engelliler sınıf Öğretmeni

2. SINIF İŞİTME ENGELLİ ÖĞRENCİLERİ İÇİN TEST ÇALIŞMASI. Hazırlayan Engin GÜNEY İşitme Engelliler sınıf Öğretmeni 2. SINIF İŞİTME ENGELLİ ÖĞRENCİLERİ İÇİN TEST ÇALIŞMASI Hazırlayan İşitme Engelliler sınıf Öğretmeni 1 Saçları hangisi tarar? o A) Bıçak o B) Tarak o C) Eldiven o D) Makas 2 Hangisi okul eşyası değil?

Detaylı

PROJE: WEBWISE PARENTS (WEB UZMANI EBEVEYNLER) EBEVEYNLER İÇİN ANKET

PROJE: WEBWISE PARENTS (WEB UZMANI EBEVEYNLER) EBEVEYNLER İÇİN ANKET PROJE: WEBWISE PARENTS (WEB UZMANI EBEVEYNLER) EBEVEYNLER İÇİN ANKET Yaşınız: Mezuniyet: İlkokul / Lise / Üniversite Baba Anne 1- Kaç çocuğunuz var? Kız(lar). Erkek(ler). 2- Kaç yaşındalar? Kız(lar)...

Detaylı

Şiir. Kategori: Şiir Cuma, 23 Nisan 2010 16:15 tarihinde yayınlandı. Gösterim: 4075. 1 / 7 Phoca PDF 1. SEN (1973) Senden, senden, hep senden,

Şiir. Kategori: Şiir Cuma, 23 Nisan 2010 16:15 tarihinde yayınlandı. Gösterim: 4075. 1 / 7 Phoca PDF 1. SEN (1973) Senden, senden, hep senden, Çemberlitaş taki dedesinin konağında büyüyen şair, Amerikan ve Fransız kolejlerinde başladığı ilk ve lise öğrenimini Deniz Lisesi nde tamamladı. İ. Ü. Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü nü 1924 te bitirince

Detaylı

Açılış. Tüccarpos Uygulaması Kullanım Kılavuzu. Üye olmasanız bile görüntüleyebileceğiniz ekrandır. Tüccarpos tan haberler, duyurular vb.

Açılış. Tüccarpos Uygulaması Kullanım Kılavuzu. Üye olmasanız bile görüntüleyebileceğiniz ekrandır. Tüccarpos tan haberler, duyurular vb. Açılış Tüccarpos iletişim/tanıtım sayfası Üye olmasanız bile görüntüleyebileceğiniz ekrandır. Tüccarpos tan haberler, duyurular vb. Ana menü ekranında Tüccarpos logosuna tıklayarak da bu ekrana ulaşırsınız.

Detaylı

B1 DÜZEYİ A KİTAPÇIĞI NOT ADI SOYADI: OKUL NO:

B1 DÜZEYİ A KİTAPÇIĞI NOT ADI SOYADI: OKUL NO: B1 DÜZEYİ ADI SOYADI: OKUL NO: NOT OKUMA ARKADAŞLIKLAR İnsan yaşamında aile kadar dostluk da önemlidir. Arkadaşlarımız bize yardım..(1) zor günlerimizde yanımızda olur. Arkadaşlarımız bazı zamanlarda bize

Detaylı

http://www.ilkyar.org.tr/izlenimler/140717%20nasil%20destek%20olabilirsiniz.pdf

http://www.ilkyar.org.tr/izlenimler/140717%20nasil%20destek%20olabilirsiniz.pdf ilk yar'larımızın sevgili dostları, ilkyar desteklerinizle giderek büyüyen bir aile olarak varlığını sürdürüyor. Yeni yeni ilk yar'larımızla tanışırken bir taraftan fedakar gönüllülerimizi, ve bir zamanlar

Detaylı

SU ÜRÜNLERİ FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİNİN DUYURU

SU ÜRÜNLERİ FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİNİN DUYURU SU ÜRÜNLERİ FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİNİN DUYURU İstanbul Üniversitesi KYK (Rektörlük) bursuna başvurmak isteyen ön lisans- lisans, yüksek lisans (hazırlık sınıfı hariç) öğrencilerimiz burs başvuru formu ve

Detaylı

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΝΙΑΙΕΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ: 2013-2014 Μάθημα: Τουρκικά Επίπεδο: Ε3 Διάρκεια: 2 ώρες Ημερομηνία:

Detaylı

TEOG YAZ TATİLİNDE KAZANILIR

TEOG YAZ TATİLİNDE KAZANILIR TEOG YAZ TATİLİNDE KAZANILIR Sevgili öğrencim, Yoğun bir yılı bitirdin ve artık TEOG sınavı hazırlık sürecinde geri sayıma başladın. Öncelikle TEOG un düzenli çalışan her öğrencinin kolaylıkla başarabileceği

Detaylı

Fransa da ki saldırıya Bodrumdan tepki

Fransa da ki saldırıya Bodrumdan tepki Fransa da ki saldırıya Bodrumdan tepki Gazeteciler Günü Trafo da Kutlandı Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Bodrum da görev yapan gazetecilerle Trafo Bodrum

Detaylı

Paketi. Albüm ve Baskı Seçenekleri

Paketi. Albüm ve Baskı Seçenekleri Çikolata Düğün ya da nişan fotoğrafı çekimi için zamanınız kısıtlı mı? Yoksa Biz o çok fotoğraf çekilmeyi sevmeyenlerdeniz ama bir anı olsun diye istiyoruz diye mi düşünüyorsunuz? Hiç endişelenmeyin bizimle

Detaylı

============================================================================

============================================================================ Ailem de Ýlk Ve Son ANADOL Gönderen : papatya54-31/03/2008 11:15 http://img241.imageshack.us/img241/6535/aaaaaaaqgz2.jpg http://img139.imageshack.us/img139/1395/sddddddddcq9.jpg Arabalarla olan iliþkilerimiz

Detaylı

Kampın iyi bir. Kendimi İspatlamak İstiyorum

Kampın iyi bir. Kendimi İspatlamak İstiyorum 11 TEMMUZ 2013 Kendimi İspatlamak İstiyorum Kampın iyi bir şekilde devam ettiğini söyleyen Muhammed şunları söyledi: Başarılı olmak için elimden geleni yapıyorum. Geçen sezon başı benim için iyi geçmişti.

Detaylı

Söylemek istemediğimiz birçok şey, söylemek istediğimiz zaman dinleyici bulamaz.

Söylemek istemediğimiz birçok şey, söylemek istediğimiz zaman dinleyici bulamaz. Söylenen her söz, içinden çıktığı kalbin kılığını üzerinde taşır. Ataullah İskenderî Söz ilaç gibidir. Gereği kadar sarf edilirse fayda veriri; gerektiğinden fazlası ise zarara neden olur. Amr bin As Sadece

Detaylı

ΣΔΛΙΚΔ ΔΝΙΑΙΔ ΓΡΑΠΣΔ ΔΞΔΣΑΔΙ. ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 2 ώρες ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 24 Μαΐοσ 2011 ΣΟ ΔΞΔΣΑΣΙΚΟ ΓΟΚΙΜΙΟ ΑΠΟΣΔΛΔΙΣΑΙ ΑΠΟ 8 (ΟΚΣΩ) ΔΛΙΓΔ. Τπογραφή καθηγητή:

ΣΔΛΙΚΔ ΔΝΙΑΙΔ ΓΡΑΠΣΔ ΔΞΔΣΑΔΙ. ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 2 ώρες ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 24 Μαΐοσ 2011 ΣΟ ΔΞΔΣΑΣΙΚΟ ΓΟΚΙΜΙΟ ΑΠΟΣΔΛΔΙΣΑΙ ΑΠΟ 8 (ΟΚΣΩ) ΔΛΙΓΔ. Τπογραφή καθηγητή: ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΠΟΤΡΓΔΙΟ ΠΑΙΓΔΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΣΙΜΟΤ ΓΙΔΤΘΤΝΗ ΜΔΗ ΔΚΠΑΙΓΔΤΗ ΚΡΑΣΙΚΑ ΙΝΣΙΣΟΤΣΑ ΔΠΙΜΟΡΦΩΗ ΣΔΛΙΚΔ ΔΝΙΑΙΔ ΓΡΑΠΣΔ ΔΞΔΣΑΔΙ ΜΑΘΗΜΑ: ΣΟΤΡΚΙΚΑ ΕΠΙΠΕΔΟ: Γ ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 2 ώρες ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 24 Μαΐοσ 2011

Detaylı

ADIN YERİNE KULLANILAN SÖZCÜKLER. Bakkaldan. aldın?

ADIN YERİNE KULLANILAN SÖZCÜKLER. Bakkaldan. aldın? 1. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde ismin yerini tutan bir sözcük kullanılmıştır? A) Onu bir yerde görmüş gibiyim. B) Bahçede, arkadaşımla birlikte oyun oynadık. C) Güneş gören bitkiler, çabuk büyüyor.

Detaylı

KILIÇDAROĞLU K.MARAŞ'TA

KILIÇDAROĞLU K.MARAŞ'TA KILIÇDAROĞLU K.MARAŞ'TA Chp Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kahramanmaraş ın Elbistan İlçesi nde siyaseti sadece insan için yaptıklarını, iktidara gelmeleri halinde terörü sonlandırıp ülkeye huzuru getireceklerini

Detaylı

Evrakları kargo ile gönderecekler için Vakıf adresimiz;

Evrakları kargo ile gönderecekler için Vakıf adresimiz; Değerli Öğrencilerimiz, 2018-2019 eğitim öğretim dönemi için tüm burs başvurular 5 Eylül 2018 21 Eylül 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olup, belirtilen belgelerin bu süreler içerisinde vakıf

Detaylı

1. ONLINE İŞLEMLER MENÜSÜNDEN NES BİREYSEL HESABINA GİRİŞ

1. ONLINE İŞLEMLER MENÜSÜNDEN NES BİREYSEL HESABINA GİRİŞ Kamu SM den aldığınız e-imza sertifikasının detaylarında SHA-1 yazıyorsa ve sertifikanın bitiş tarihi 15.09.2014 ü aşıyorsa sizin için SHA-256 lı yeni bir sertifika üretilmiştir ve bu yeni sertifikayı

Detaylı

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΟ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟ ΔΟΚΙΜΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΕΞΙ ( 6 ) ΣΕΛΙΔΕΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΟ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟ ΔΟΚΙΜΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΕΞΙ ( 6 ) ΣΕΛΙΔΕΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΝΑΙΕΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2011-2012 Μάθημα: Τουρκικά Επίπεδο: 1 Διάρκεια: 2 ώρες Ημερομηνία:

Detaylı

ÇAYLAK. Çevresinde güzel bahçeleri olan bir villaydı.

ÇAYLAK. Çevresinde güzel bahçeleri olan bir villaydı. ÇAYLAK Çevresinde güzel bahçeleri olan bir villaydı. Alt katta genel tıbbi muayene ve müdahaleleri yapılıyordu. Bekleme salonu ve küçük bir de laboratuar vardı. Orta katta diş kliniği ve ikinci bir muayene

Detaylı

OKUL MÜDÜRÜMÜZLE RÖPORTAJ

OKUL MÜDÜRÜMÜZLE RÖPORTAJ OKUL MÜDÜRÜMÜZLE RÖPORTAJ Kendinizden biraz bahseder misiniz? -1969 yılında Elazığ'da dünyaya geldim. İlk orta ve liseyi orada okudum. Daha sonra üniversiteyi Van 100.yıl Üniversitesi'nde okudum. Liseyi

Detaylı

T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Kültür ve Sanat Hizmetleri Şube Müdürlüğü FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNE

T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Kültür ve Sanat Hizmetleri Şube Müdürlüğü FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNE Ege Ünv. Evrak Tarih ve Sayısı: 28/09/2018-E.273753 T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Kültür ve Sanat Hizmetleri Şube Müdürlüğü *BE8V647Z0* Sayı : 42937845-304.01

Detaylı

"Satmam" demiş ihtiyar köylü, "bu, benim için bir at değil, bir dost."

Satmam demiş ihtiyar köylü, bu, benim için bir at değil, bir dost. Günün Öyküsü: Talih mi Talihsizlik mi? Bir zamanlar köyün birinde yaşlı bir adam yaşıyormuş. Çok fakirmiş. Ama çok güzel beyaz bir atı varmış. Kral bu ata göz koymuş. Bir zamanlar köyün birinde yaşlı bir

Detaylı

Yeryüzünde Çocuklar. Sınıfa girmeden önce çocuk fotoğraflarını yerküre üzerinde farklı yerlere yerleştiriniz.

Yeryüzünde Çocuklar. Sınıfa girmeden önce çocuk fotoğraflarını yerküre üzerinde farklı yerlere yerleştiriniz. UYGULAMA REHBERI Yeryüzünde Çocuklar Okul Öncesi ve İlkokul 1. Sınıf Malzemeler Yerküre, çocuk fotoğrafları Zihinsel Hazırlık Sınıfa girmeden önce çocuk fotoğraflarını yerküre üzerinde farklı yerlere yerleştiriniz.

Detaylı

Kaplumbaða h1zý ile ilerleyen toplama aþama sonunda 56'ya bu parçalarýn lazým olduðu anlaþýldý. :( :(

Kaplumbaða h1zý ile ilerleyen toplama aþama sonunda 56'ya bu parçalarýn lazým olduðu anlaþýldý. :( :( 56\'ya Lazým Parçalar Gönderen : classic61-17/07/2012 12:15 Sedat abi ve sevgili klasik severler; Kaplumbaða h1zý ile ilerleyen toplama aþama sonunda 56'ya bu parçalarýn lazým olduðu anlaþýldý. :( :( *

Detaylı