2 Tarak TC 11. Trützschler Tarak TC 11: Hassasiyet ve ekonomi

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "2 Tarak TC 11. Trützschler Tarak TC 11: Hassasiyet ve ekonomi"

Transkript

1 Tarak TC 11

2 2 Tarak TC 11 Trützschler Tarak TC 11: Hassasiyet ve ekonomi

3 Tarak TC Yenilikler 16 Tarama 38 Kumanda, kullanım 42 Bakım 44 Kimyasal elyaf tarama 48 IDF 52 Teknik veriler

4 4 Tarak TC 11 Trützschler tarak TC 11 ve Tarama işlemi için yeni başarı formülü Verimlilik, kalite ve üretkenlik ortaklaşa bir sentez içinde Tekstil sektörünün maliyet baskısı yıldan yıla artmaktadır. Bunun diğer bir sebebi ise, yükselen pamuk fiyatlarının iplikhaneler tarafından 1:1 oranında yansıtılamamasıdır. Aynı zamanda tüketicilerin kalite beklentileri de git gide artmaktadır. Bunun için geleceğe güven veren bir tarak makinesinin sadece verimlilik ve üretime yönelik değil, kalite ile ilgili olarak da en iyi markalara yönelik düşünülmesi gerekmektedir. Bu değerli hammaddenin gördüğü muamele de son derece önemli bir karar unsuru niteliğindedir. TC 11 tarafından optimal nitelikte bir malzeme değerlendirmesi sunulmaktadır. Takriben 40 % oranında verimlilik-artısı ve en yüksek kalite seviyesi Trützschler kuruluşu tarafından bu piyasanın meydan okuyuşu zamanında fark edilmiş olup, yeni tarak makinesi neslini temsil eden TC 11 geliştirilmiştir. TC 11 tarafından en yüksek beklentiler bile, eşi bulunmazlık özellikleri ile yerine getirilmekte olup, bunlar yüksek verimli tarak alanında eşi bulunmaz niteliktedir: Değişmeyen kompakt yer gereksinimi özelliği ile birlikte, takriben 40 % oranında verimlilik artışı Tüm tarakların daha büyük tarama uzunlugu sonucu olarak en yüksek kalite En düşük işletim maliyetleri En düşük telef miktarları Daha fazla ekonomi için esneklik Sizin iplikhanenizin rekabet edebilirliği, TC 11 tarafından sadece öne çıkan bir verimlilik ve kalite ile desteklenmekte olup, aynı zamanda en düşük işletim maliyetleri sayesinde de desteklenmektedir. Buna ise, yüksek derecede esneklik niteliğinde de, sorunsuz bir biçimde hızlı ve sık olarak parti değiştirebilme olanağı katılmaktadır. Mesela şapka, tarama segmentleri (sabit şapkaları) veya çepel bıçağının ayarı gibi, önem taşıyan ve aynı zamanda kalite için vazgeçilmez ayarlar dakikalar içersinde gerçekleştirilebilmektedir. Makine çalışır çalışmaz, T-Con sistemi tarafından bir optimizasyon potansiyeli bulunup bulunmadığı ve var ise nerede gerektiği bildirilmektedir.

5 Tarak TC 11 5 Bu sonuç hesapçı ve kalite bilincinde olanlar için doğrudur: Trützschler verimliliği = tarak tamburu en x genişliği

6 6 Tarak TC 11 Sadece Trützschler de: 5,3 m 2 kalite ve ekonomi için mükemmel bir alan gereksinimi Daha uzun karde sistemi = daha fazla kalite! Basit bir formül tarafından ifade edilen: Elyafların tambur üzerinde kat ettikleri yol ne kadar uzun ise, tarama kalitesi de o kadar yüksektir. Sadece Trützschler kuruluşunun tarak sistemleri tarafından, 2,8 metreyi aşan tarama uzunluğu ile optimal bir kalite sağlanmaktadır. Çünkü bu tarama uzunluğu sayesinde, ideal şapka çubukları sayısının yanı sıra, aynı zamanda yeterli miktarlarda tarama segmentleri ile temizleme üniteleri de yerleştirmek mümkündür. Daha fazla tarama genişliği = daha fazla üretim mi? Bunun için de bir formül vardır: Silindir geometrilerini muhafaza ederek, dana fazla genişlik sağlanması, genel olarak daha fazla verimlilik anlamına gelmektedir. Ancak, burada gerekli olan ayar hassasiyetinin daha fazla genişliğe yönelik ayar olanaklarını kısıtlamaktadır. Silindir etrafında bulunan elemanlar, belirli bir genişlikten sonra fazla masif olmalıdır, ve bunun sonucu olarak meydana gelen maliyetin, verimliliğe yönelik mantıklı bir denklemi oluşmamaktadır. Kalite ile verimlilik dengede Biz TC 11 ürününe tüm Trützschler farklılıklarını katmış bulunmaktayız: 120 yılı aşkın tecrübe, birinci sınıfı mühendislerden oluşan bir ekibin yanı sıra, sayıları belirsiz analizler, simülasyonlar ve pratikte gerçekleştirilen denemeler. Bunun sonunda ise kesin bir sonuca varılmıştır: 1,28 m çalışma genişliği sonucu olarak verimlilik ile ekonomi aralarında mükemmel bir denge sağlanmaktadır. Bu genişliğe dek meydana gelen kuvvetler, akıllıca tasarlanmış olan bir konstrüksiyon sonucu olarak optimal nitelikte kontrol altında tutulabilmektedir.

7 Tarak TC 11 7

8 8 Tarak TC 11 [1 m-tarak = 100] Fiyat hizmet oranı ,7 1,0 Daha fazla ekonomi mi aramaktasınız? Bunun cevabı ise TC 11 dir Tüm öncekilerden daha da hesaplı Yeni TC 11 ürününün teknik nitelikleri son derece etkileyicidir. Bu ürün aynı zamanda ekonomik açıdan da son derece ikna edicidir. Önceki modeller ile karşılaştırıldığında ki bu modeller de her açıdan son derece başarılı idi bu model tarafından aynı anda üç adet sarsılmaz avantaj sağlanmaktadır: En iyi fiyat hizmet oranı En düşük işletim maliyetleri Aynı yer gereksinimi doğrultusunda takriben 40 % oranında daha fazla üretim. Daha düşük yatırım maliyetleri* Önceki TC 7 serisine göre, TC 11 tarak serisinin yatırım maliyetleri daha da düşüktür. Basit olarak, daha az tarak adetine ihtiyaç duyulmaktadır. Bütün bunlara ilaveten, daha küçük bir bina gereksinimi ile daha küçük bir filtre gereksinimine olanak tanınmaktadır. 25 % oranına kadar daha düşük işletim maliyetlerin* Sonuç olarak bir yatırımın ekonomik açıdan başarılı olup olmadığına dair, Life- Cycle- Costs / kullanım ömrü süresinde maliyet hesapları karar vermektedir. TC 11 ürünü durumunda ise, Return of Investment / yatırımın geri DÖnüşünü çok fazla beklemeniz gerekmemektedir. Enerji-, filtre- ve bakım giderleri olarak da, TC 7 sistemine göre 25 % oranına kadar tasarruf sağlanmaktadır. Bu da, bir yılda yaklaşık olarak US$ anlamına gelmektedir. * Takriben 14 adet Tarak makineleri ile 140 kg/ saat ve yılda işletim saati üzerinden olmak üzere. Burada kullanılan hammadde miktarı takriben t olup, 94 USct/lbs pamuk fiyatı üzerinden tedarik edilmesi varsayılmıştır.

9 Tarak TC 11 9 Bu grafik tarafından, 1,25 1,30 m aralığı üzerinden en iyi fiyat hizmet oranı gösterilmektedir. TC 11 ürünü ise, çalışma genişliği itibariyle tam olarak o alanın içersinde yerini almaktadır. Çalışma genişliği [m] 1,5 2,0 Sanal bir örnek iplikhane tarafından 1000 kg/saat tarak bandı, ring tarak, Ne 20 üretilmektedir. Bunun hesaplama temeli, tarak-, filtre- ve bina giderleridir. Örnek iplikhaneyi müteakip sayfalarda bu sembolden tanıyabilirsiniz:

10 10 Tarak TC 11 Mükemmellik ölçülebilmektedir T-Con Verimlilik tahmini değerler ile arttırılamamaktadır Verimli bir biçimde üretmek isteyen, tarak potansiyelinin tamamını kullanmak zorundadır. Bunun için tüm çalışma unsurlarının optimal düzeyde ayarlanmış olmaları gerekmektedir. Ancak bu proses çoğu zaman tarak makinasının soğuk olması durumunda gerçekleşmesi sonucu olarak çoğu zaman temelinde tecrübe edilen değerler doğrultusunda saptanmaktadır. Çevre ısı derecesi değişiklikleri veya yüksek üretim miktarları dikkate alınmamaktadır. Hatalı degerlere (IPI) karşı en mükemmel çözüm Patentli olan Trützschler T-Con sistemi sayesinde hatalı deger (IPI) sayısı 10 % oranına kadar düşürülmektedir. Bunun için tambur, şapka ve sabit tarama elemanlarının gerçek mesafeleri tespit edilmektedir. Bunun sonuçları tarak makinesinin göstergesinde görünmekte olup, hangi ayarların iyileştirilebileceklerini göstermektedir. Tarak makinesinin mükemmel bir ayarı doğrultusunda, verimliliğin optimal niteliğe çıkartılması daha kolay bir biçimde sağlanamamaktadır. Güvenlik açıklıkları için artık fırsat yok Kaba (Tahmini) olarak ayarlanmış olan güvenlik rezervleri ise, T-Con ile artık geçmişte kalmaktadır. T-Con sistemi tarafından garnitürlerin en asgari biçimde temasları dahi algılanmakta olup, tarak makinası bir hasar durumu meydana gelmeksizin kapatılmaktadır. Bu durum ise, üretimleri bir riske girmeksizin, ideal çizgiye dek optimize etme olanağını sağlamaktadır.

11 Tarak TC Optimizasyon olanakları ekran üzerinden derlenmiş bir biçimde gösterilmektedir. Burada elyaf türü ile üretim yüksekliği dikkate alınmaktadır. T-Con ile işletim giderlerini önemli derecede düşürünüz T-Con ile elde edilen tecrübeler, 10 % oranında daha fazla üretim ve iplikte de, 10 % oranında daha az IPI sağlanabileceğini göstermekte olup, buna göre bir örnek iplikhanenin yılda takriben US$ tutarında işletim giderlerinde tasarruf edebilmesi saptanmaktadır.

12 12 Tarak TC 11 MAGNOTOP Optimal nitelikte bir Şapka-garnitürü bu kadar basit olabilmektedir Beher garnitür değişimi için ekonomik avantajları teminat altına alınız Daima eşit kalan yüksek kalitenin sağlanması için şapka garnitürlerinin belirli aralıklarda değiştirilmeleri kaçınılmazdır. Trützschler kuruluşu tarafından, Trützschler Card Clothing ile birlikte, patentli olan MAGNOTOP- System sistemi geliştirilmiştir. Bu şekilde hızlı ve basit bir biçimde değiştirilebilen şapka şeritleri, yenilmezlik niteliğinde ekonomik avantajlar sağlamaktadır: iscilik giderlerine bağlı olarak tarak makinasının beher yeni garnitür donanımı sırasında, Euro arası bir matrah tasarruf edilebilmektedir. Bir şapka atölyesi yatırımı ise (genel olarak US$ arasıdır) tamamen ortadan kalkmaktadır. Gerekli olmayan bir şeyin, maliyeti de olmamaktadır İyileştirilmiş ekonomi doğrultusunda sağlanan basit garnitür şeritleri değişimi ve şapka atölyesi gereksiniminin ortadan kalkması durumu, işletim giderlerinin düşürülmeleri ile ilgili doğrudan etkili olmaktadır. Diğer zamanlarda kaçınılmaz olan diğer giderler de MAGNOTOP-Systems unsurunun kullanımı ile ortadan kalkmaktadır: yedek şapka takımları gerekmemektedir garnitür yenileme için servis masraflarına gerek kalmaz Taşıma giderleri olmamaktadır İlk bileme olmaksızın yüksek hassasiyet MAGNOTOP ile garnitür şeritleri en baştan mükemmel oturmaktadır. Bunun sebebi ise, düşürülmüş olan toleranslar olup, garnitür şeritlerinin son derece güçlü olan Neodymmıknatısları ile şapka çubuğu üzerine sabitleştirilmeleridir. Montaj nedeniyle biçim bozukluklarının giderilmeleri için gerekli olan alışılagelmiştopuk (ilk) bileme, artık gerek kalmamaktadır. Bunun sayesinde ise kullanım ömrü de, birer bileme evresi uzamaktadır.

13 Tarak TC Şapka garnitürünün değiştirilmesinden sonra, egalize bileme gerekli olmadığı için, yeni bir şapka garnitürünün mükemmel kanca uçları muhafaza edilir. Garnitür şeritleri aletsiz ve kolay şekilde değiştirilebilir.

14 14 Tarak TC 11 Daha fazla tasarruf daha az sayıda proses adımları sayesinde elde edilmektedir Daha az adımlar ile hedefe En iyi proses adımları, halihazırda hiç olmayanlarıdır. Böylelikle sorunlar engellenir, hatalar bertaraf edilir ve gider tasarrufu sağlanır. İplikhane ortamında, pasajları azaltma olanağı son derece caziptir. Entegre cer makinesi IDF sisteminin doğrudan Trützschler Tarak TC 11 sistemine akuple edilmesi sonucu olarak bu da mümkün kılınmaktadır Özellikle OE-Rotor uygulamalarında tasarruf tüm iplik numaralarında ve karışımlarında artmaktadır. Sadece Trützschler kuruluşunun tarak/cer makineleri birleşimleri TC 11 cer makinesinin tüm avantajlarını kendisini kanıtlamış bir biçimde kombine edebildiğinden dolayı, çıkan kalite de iyileştirilmektedir. Eğirmede kısa proses süresi Tarak bantlarının doğrudan bir OE-Rotor eğirme makinesine beslenmelerinden daha kısa bir eğirme prosesi mümkün olmamaktadır. Bu beklenti ise, entegre cer makinesi IDF tarafından, dikdörtgen kovalı bir dolum istasyonu ile kombine edildiğinde mükemmel bir biçimde yerine getirilmektedir.

15 Tarak TC Açık vaziyette ön- ve ana çekimli regüleli cer unitesi [ 1] formülü Trützschler- Konseptini temsil etmekte olup, entegre cer makinesi IDF ile bilinen iplikhane hatlarına göre, komple bir üretim adımından tasarruf etmek üzere planlanmıştır. Bu özellik ise, yatırım-, işletim- ve bakım giderlerini düşürmektedir. [ 1]

16 16 Tarak TC 11 Sadece Trützschler tarak makinelerinde bulunan özellikler ile avantajlar Tam entegre elyaf besleyici DIRECTFEED Ayar optimizasyon sistemi T-Con Esnek entegre besleme donamımı SENSOFEED+ Bant formlayıcı WEBSPEED Hassas bıçak ayar sistemi PMS Civata bağlantıları bulunmayan alüminyum şapka çubukları Mıknatıslı şapka sistemi MAGNOTOP Hassas şapka ayar sistemi PFS Şapka ölçüm sistemi FLATCONTROL Şapka hızının kademesiz olarak ayarlanabilmesi Elektronik tambur freni donanımı Neps sensoru NEPCONTROL Dokunmatik ekranlı bilgisayar yönetim sistemi Dijital motor yönetim sistemleri Spektrogram denetimi Kalın kısım denetimi Spektrogram analizi Bakım- ve garnitür yönetimi 3-silindirli-ön açma ünitesi WEBFEED WEBFEED tek silindirli İğne- veya garnitür silindirleri Girişte kalın kısımlar- ve metal denetimi Uzun- ve kısa metrajlı regüle sistemi Şapka tahriki için özel triger kayışı donanımı Düzgün biçinde tarak beslemede yüksek üretim TC 11 ürününün potansiyelinin azami bir biçimde değerlendirilebilmesi için Düşük bant hassasiyeti değişikliği için kısa metrajh regüle sistemi Tamamen bakım gerektirmeyen nitelikte Hızlı bir biçimde telef miktarı ayarı Hızlı ve takım gerektirmeyen şapka değişimi Şapka garnitürü değişimi doğrudan makine üzerinde ve takım gerekmeksizin Saniyeler içersinde degistirilebilir şapka ayarı Objektif ve en hassas şapka ayarı Saniyeler içersinde lif kalitesinin hassas bir biçimde uyarlanabilmesi Bakım ve temizlik için gerekli olan süreleri kısaltmaktadır Neps ve Trash parçalarının Online-ölçümü Kolay kullanım ve hedefe yönelik bakım Bakım gerektirmemekte ve yüksek hassasiyette Spektrogram hataları durumunda tarak makinasını durdurmaktadır Bant üzerinde aşırı kalın kısım sayısı durumunda tarak makinasını durdurmaktadır Spektrogram hatalarında sebebini bulmakta destek olmaktadır Hedefli bakım desteği koruyucu bir ön çözünürlük için kimyasal elyafların veya ELS pamuklarının tarama işlemler için Sizin ürününüze yönelik mükemmel bir biçimde uyarlanmış olarak Kalite güvenliği ve tarak makinasını korunması için Tarak bandının mükemmel derecede eşitliği için Takım gerektirmeksizin şapka değişimi yüksek derecede asilleştirilmiş çelikten imal edilen, uzatılmış kullanım ömrü tarafından daha uzun bakım evreleri temin brizör, tambur ve alıcı için TCC premyum garnitürleri edilmektedir Süper düzgün yüzeyli yüksek hassasiyette alüminyum eleman donanımları Merkezi emniyet tertibati Elyaf içeren alanlarda koruyucu metal yönlendirme donanımı Yüksek çalışma güvenliği Nerede ise burada sayılan tüm noktalar uluslar arası patentler tarafından korunmakta olup, tüm Trützschler-tarak makinasını kullanıcılarına teknik ve teknolojik öncülüğü temin etmek amacındadır.

17 Tek bakışta öne çıkan özellikler Dokunmatik ekranlı bilgisayar kumanda sistemi Mükemmel sıkıştırma ve en hassas kısa süreli regüle için esnek entegre besleme donanımı SENSOFEED+ Hava dagitma ve bölmeli besleme teknesi donanımlı tam entegre elyaf besleyici DIRECTFEED Ayar optimizasyon sistemi T-Con Hassas şapka ayar sistemi PFS Bu ölçüm çubuğu bir hassas enstrüman niteliğindedir Made by Trützschler Mıknatıslı şapka sistemi MAGNOTOP Neps sensoru NEPCONTROL TC-NCT Hassas bıçak ayar sistemi PMS Multi Webclean tüm uygulamalar için esneklik

18

19

20 Taraklama Yönetim sistemi / kullanım Bakım

21 Kimyasal elyaf tarama TC 11-S Entegre cer ünitesi IDF Teknik veriler Tarak TC SENSOFEED+ ve DIRECTFEED: Optimal nitelikte beslemenin uzmanları Sayıları den fazla tarak makineleri DIRECTFEED donanımı ile teslim edilmiş bulunmaktadır Açık elyaf besleyicisi DIRECTFEED ürünü, TC 11 tarak makinesinin entegre bir yapı parçası konumundadır. Elyaf beslemenin çekim silindiri ile tarak besleme silindiri aynıdır. Böylelikle hatalı çekim durumları veya optimal nitelikte tutturulamayan ayar durumları önlenmektedir. DIRECTFEED tarafından kendisini kanıtlamış olan Trützschler-çift giriş prensibi kullanılmaktadır: Üst giriş tarafından % oranlarda daha yüksek olan bir malzeme haznesi hacmi barındırılmakta olup, alt girişin özel geometrisi ve uzatılmış olan malzeme girişi ise, bandın önce çıkan nitelikte olan CV-değerlerini oluşturmaktadır. Hava boşaltma ızgarası doğrudan ve sürekli olarak emdirilmekte olup, hemen giriş silindirinin önünde konumlandırılmıştır. Esas tülbent oluşumu tam da burada gerçekleşmekte olup besleme silindirinin sıkıştırma yerinin sadece birkaç santimetre uzaklığındadır Bir malzeme kalınlaşması söz konusu olduğunda, o kısmın profil kenarı minimal bir deformasyona uğramaktadır. Bu simülasyonda etkili olan kuvvetler renkli olarak ön plana çıkartılmıştır SENSOFEED+ Esnek entegre profil donanımı SENSOFEED+ üzerinden tülbent kontrollü bir biçimde ön açma ünitesi WEBFEED donanımına yaklaştırılmaktadır. Açık elyaf besleme sehpası tarafından sıkıştırılmakta olup, bıçak biçiminde tasarlanmış olan tekne ucuna yönelik yaklaştırılmaktadır. Bu ucun imal edildiği malzeme kısmen elastiki deformasyonu izin vermekte olup, bu durum malzeme kalınlaşmaları söz konusu olduğunda meydana gelmektedir. Bu deformasyon bir milimetrenin birkaç yüzdebiri gibi ifade edilebilmekte olup, teknenin toplam gidişatını nerede ise hiç etkilememektedir. Buna ilave bir fonksiyon olarak entegre tekne donanımı SENSOFEED+ ürününün cer ünitesi için bir giriş denetim sistemi ile donatılabilmesine olanak tanımaktadır. 7 8 Elyaf besleyici DIRECTFEED 1 Yeni geniş hacimli üst besleme kanalı 2 Entegre hava boşaltma ızgarası 3 giriş silindiri elektrikli olarak tarak besleme silindiri ile bağlantılıdır 4 Emniyetli sıkıştırma için bölünmüş profil donanımı 5 Malzeme koruyucu iğne donanımlı açıcı silindir 6 Entegre fan donanımlı kapalı hava devresi 7 kendi kendini temizleyen hava tahliye ızgarası 8 Esnek profil donamımı SENSOFEED+

22 22 Tarak TC 11 Tarama Kumanda / kullanım Bakım WEBFEED: Koruyucu ama verimli bir çözünürlük için bir artı Bu WEBFEED-Sistemi bir büyük veya üç adet ardı ardına takip eden küçük açıcı silindir donanımlarından oluşmaktadır. Bu unsurlar tarafından, bilinen brizörlerden daha yüksek olan bir elyaf çözünürlüğü sağlanmaktadır. Bunun sonucu ise tambura verildiğinde tarak verimliliğini esas ana çalışma noktaları (tambur ve şapka/tarak elemanları) aralarında eşit ve inci bir elyaf oluşumunun sağlanmasıdır. Elyafların ön çözünürlüğü tarak prosesi için son derece önem taşımaktadır. Bu sebepten dolayı beher uygulamaya tam tamına uyum sağlanması en mantıklı olanıdır. Bunun için çeşitli versiyonların esnek ve kolay bir biçimde değiştirilebilmeleri sağlanmıştır: 3 Silindir birinci silindir: İğneler 3 Silindir birinci silindir: Tam çelik garnitür 1 Silindir: İğneler Mesela yüksek üretimlerde pamuk Mesela karışık iplikler pamuk / kimyasal elyaflar Mesela kimyasal elyaflar + ELS pamukları Bir tam çelik garnitürün 10-katı kullanım ömrünün sağlanabilmesi için bu iğne donanımları özel çelikten imal edilmiştir. Yumak büyüklüğü Çevre hızı Azami elyaf koruması için kademeli açma (3-Silindirli-WEBFEED) Garnitür hassasiyeti Garnitür-göğüs açısı

23 Kimyasal elyaf tarama TC 11-S Entegre cer ünitesi IDF Teknik veriler Tarak TC PMS: Elle çevirmeli ayar değişimi TC 11 makinesinin ana temizlik alanı WEBFEEDsisteminin ilk silindir alanında bulunmaktadır. Optimal nitelikte bir telef bileşimi için burada tahliye bıçağının tam olarak ayarlanması gerekmektedir. Tam olarak bu görevi de, kendisini kanıtlamış hassas bıçak ayar sistemi PMS üstlenmektedir. Bu sistem tarafından saniyeler içersinde, kademesiz bıçak ayarı iğne silindirinin tam orta ekseninden yönelik temin edilmektedir. Bunun sonucu olarak bıçak ucu iğne donanımlarına yönelik olarak her konumda aynı mesafede kalmaktadır. 2 1 Sirküler ayar değişimi sonucu olarak bıçak ucu iğnelere yönelik daima optimal mesafede kalmaktadır. 1 Besleme silindiri 2 Ayar kızağı bıçak ile birlikte iğne silindirinin etrafında dairesel bir rotada dönmektedir 3 Bu kol ile bıçağın konumu hızlı bir biçimde değiştirilebilmektedir 4 Sürekli emme sayesinde tarak makinası bu alanında da sürekli olarak temiz tutulmaktadır 3 4 Bu kol ile tahliye bıçağının ayarı değiştirilmektedir. Ayar kolunun serbest bir biçimde, makinenin sol tarafından ulaşılabilir olmasından dolayı, tarak makinesinin kapatılması gerekmemektedir. Saydam olan emme kanallarından ise, yeni ayarın başarılı olup olmaması tek bakışta anlaşılabilmektedir. Motor donanımlı PMS: Saniyeler içersinde mükemmel ayar konumuna Bu sistem üzerinde küçük bir servo motor donanımı, daha fazla kullanıcı dostluğunun ve hassasiyetin anahtarı olmaktadır: Dokunmatik ekran üzerinden kontrol edilerek, bıçak donanımını sirküler şekilde, orta eksenden WEBFEED donanımının 1. silindirine yönelik çevirmekte olup bunu çalışan makine üzerinde gerçekleştirmektedir. Tüm değerler ise, parti tanımlamalı olarak kaydedilebilmektedir. Bir malzemeden diğerine son derece kısa geçişlerde ise, ayarlanmış olan değerlerin PFS- ve PMS-sistemlerinde, buna WEBFEEDsilindiri tambur donanımının devir sayısı da, parti tanımlamalı biçimde dahil olmak üzere, yönetim sisteminde kaydedilebilmektedir. Bu küçük servo motoru tarafından bıçak donanımı sirküler biçimde WEBFEED sisteminin ilk silindiri orta ekseninden ayarlanmaktadır.

24 24 Tarak TC 11 Tarama Kumanda / kullanım Bakım 3,7 m 2 : Piyasanın en büyük aktif olan tarama alanı tarafından azami verimlilik temin edilmektedir 1.28 m Trützschler-Tarak makinelerinin yeni olan 1,28 m genişliği, son derece yoğun geliştirme çalışmalarının bir sonucudur. Optimal nitelikte bir tambur genişliğine yönelik olarak yapılan ilk analizlerin sonuçları: Daha büyük bir genişliğin bu konstrüksiyonu artık ekonomik açıdan mantıklı olamayacağı kadar masif bir biçime getireceği anlaşılmıştır. Daha düşük bir genişlik ise verimliliği heba etmektedir. Bu konseptin temeli üzerinden önceki TC 7 modelinin üretim parametreleri, T-Con-Sensorik sisteminin yardımı ile değerlendirilmiştir (bakınız sayfa 38) ve bunun sonucu olarak da, yeni konstrüksiyon geliştirilmiştir. Buna aynı zamanda yeni bir statik yanı sıra, yeni olarak kullanılan malzemeler de dahil olmuştur. Üretim sırasında ise, doğrudan verimlilik artışını temin eden bir ölçüde hassasiyet gösterilmiştir. Bu teknik konsept sayıları belirsiz denemeler sonucu olarak sınanmıştır, daha da mükemmel duruma getirilerek, sonunda prototip olarak müşteri bünyesinde test edilmiştir. Bunun sonuçları ise bizim beklentilerimizi tamamen yerine getirmiştir. Aktif tarama alanı 4,0 3,7 Ön tarama işlemi Aktif tarama alanı [m 2 ] 3,0 2,0 2,1 0,5 1,1 2,4 0,5 1,3 3,0 0,6 0,5 1,8 1,1 1,5 Şapka Arka tarama işlemi 1,0 1,1 0 0,6 0,6 0,5 Diğer tarak makineleri üreticileri TC 11

25 Kimyasal elyaf tarama TC 11-S Entegre cer ünitesi IDF Teknik veriler Tarak TC ,8 m: Piyasanın en büyük olan tarama uzunluğu tarafından, kalite teminat altına alınmaktadır Ön tarama işlemi Şapka Aıka tarama işlemi Trützschler TC 11 tarak makinesi piyasada bulunan tüm tarak makinelerinin en büyük tarama uzunluğuna sahiptir. Tarak kalitesi üç adet tarama alanlarının optimal nitelikte taksim edilmeleri sonucu olarak teminat altına alınmaktadır. Burada öncelikli olarak tambur donanımı karar unsuru niteliğindedir. Hepsinden önce döner şapka donanımı ön planda olmaktadır: Bu donanımının optimal düzeyde olan şapka çubukları adeti, temizleme ile neps- ve kısa elyafların tahliye edilmelerinde etkin bir rol oynamaktadır. Bu sistemin optimal bir düzeyde çalışabilmesi için elyaf tülbendinin buna göre hazırlanmış olması gerekmektedir. Bu görev ise, temizleme ve tarama- elemanları ile birlikte, ön tarama alanının görevidir. Tarama işleminin daha yoğun ve böylelikle daha verimli bir biçimde gerçekleşebilmesi için ön çözünürlüğün mümkün olduğu kadar yüksek olması gerekmektedir. Kalanını da ve böylelikle daha da temiz bir bant ve daha yüksek bir elyaf kalitesini büyük ebatlı olan arka tarama alanı temin etmektedir. Tarak uzunluğu [m] 3,5 3,0 2,0 2,1 0,5 1,1 Tarak uzunluğu 2,4 0,5 2,0 0,4 1,3 1,2 2,8 0,8 1,2 Ön tarak işlemi Şapka Ardı tarak işlemi Burada önemli olan ise, ön- arka tarama alanları ile şapka donanımları arasında doğru dengenin sağlanabilmesidir 1,0 0 0,8 0,6 0,5 0,4 Diğer tarak makineleri üreticileri TC 11

26 26 Tarak TC 11 Tarama Kumanda / kullanım Bakım MAGNOTOP-Şapka garnitürleri: Kaliteyi mıknatıs ile çekiniz Şimdiye dek yapılan şapka garnitürleri değişiminde, beher 84 adet şapka çubuklarının tam olarak 6 kez ele alınmaları gerekmekte idi. MAGNOTOP sisteminde ise bu sadece bir kez gerekmekte olup bu özellik sayesinde 14 takriben 14 saat olan süre gereksinimi, h2 saatlik bir sürenin altına indirilmektedir. Bir şapka garnitürünün değişimi şimdiye dek çok fazla zaman ve külfet gerektiriyor idi. Şimdi ise MAGNOTOP sistemi sayesinde hız ile düşük maliyet sağlanmaktadır. Bu sistem tarafından Neodym- olarak adlandırılan mıknatıslar kullanılmakta olup, bu donanımlar en güçlü sürekli mıknatıs türleri olarak geçmektedir: Bir sigara paketinden daha da küçük olan bir Neodym-mıknatısı tarafından sorunsuz bir biçimde 100 kg ağırlık tutulabilmekte veya kaldırılabilmektedir. Bunun dışında ise, demir, Neodym ve bor ile imal edilmiş olan bu külfetli alaşımın, onyıllar boyunca mıknatıs gücünü muhafaza edebilme özelliği bulunmaktadır. 2 h MAGNOTOP-Şapka garnitürü-değişimi 1. yeni bir takım MAGNOTOP-garnitür şeritlerini getiriniz ve ambalajından çıkartınız. 2. Tarak makinesinden birer adet şapka şeridini çıkartınız ve eliniz ile garnitür şeridini yerinden alınız, yeni garnitür şeridini konumlandırınız ve şapka çubuğunu tarak makinesine geri yerleştiriniz. 3. Temel ayarlarını yapınız. 4. Eski garnitür şeritlerini hurda işlemine tabi tutunuz. Tamamen takım gerektirmeksizin, hızlı şapka garnitürü değişimi Bu yenilikçi MAGNOTOP-şapka garnitürü sabitleştirme sistemi, şerit biçiminde olan Neodymyüksek enerji mıknatıs şapka çubukları donanımları ile çalışmaktadır. Buna uygun olarak garnitür şeritleri arka kısımlarında ince ve esnek bir metal şerit ile donatılmıştır. Bu garnitür çubuklarının şapka çubuğuna konur konmaz, hassas bir biçimde yerlerini almaları ve güvenli bir biçimde sabitleştirilmeleri söz konusu olup burada uygulanan manyetik kuvvetler ise, meydana gelen tarama işlemi kuvvetlerini misli olarak aşmaktadır. Böylelikle sabitleştirme sisteminin işletim güvenliği tamamen sağlanmıştır ve diğeri ise, garnitür şeritlerinin düşük bir kuvvet gereksinimi ile şapka çubuğundan soyulabilmeleri sağlanmaktadır. MAGNOTOP sistemi, Trützschler Card Clothing in garnitür uzmanları ile Trützschler tarak geliştirme uzmanlarının beraber çalışmalarının bir ürünüdür.

27 Kimyasal elyaf tarama TC 11-S Entegre cer ünitesi IDF Teknik veriler Tarak TC Daha az külfet, daha fazla kalite MAGNOTOP sistemi tarafından kendi şapka atölyesi temsil edilmekte olup, buna mekan gereksinimi, özel makineler, bakım ve gerekli olan kalifiye personel dahil olmak üzere, gereksiz kalmaktadır. Bunun sonucu ise ile US$ arası bir yatırım maliyeti tasarrufu anlamına gelmektedir. Bu işletim giderleri tamamen ortadan kalkmaktadır. Diğer bir avantajı da, yeni şapka garnitürlerinin hızlı ve kolay bir biçimde denenebilmeleridir. Şimdiye dek kullanılmış olan ve halihazırda kullanılabilir durumda olan MAGNOTOP-Garnitür şeridi takımı ise, her daim yeniden kullanılabilmektedir. MAGNOTOP sisteminin patentli olan sabitleştirme sistemi tarafından da, ayrıca tolerans dengelemeleri sağlanmaktadır. Bu durum bir şapka garnitürünün hassas ayarının yapılmasını daha da kolay kılmakta olup, daha iyi tarak kalitelerinin sağlanmasına ve iplikte Neps oluşumlarının azaltılmasına katkıda bulunmaktadır. Daha fazla zaman ve maliyet tasarrufunun doğrudan yolu Tambur- veya dofer garnitürlerinin yerinde değiştirilmeleri günümüzde artık gayet tabi bir durumdur. Buna karşı ise, şimdiye dek şapka çubuklarının külfetli bir biçimde yerlerinden sökülmeleri, özel bir atölyeye taşınmaları ve orada değiştirilmeleri gerekmekte idi. MAGNO- TOP sistemi sayesinde komple şapka garnitürü değişimine, yol katetmeksizin doğrudan tarak makinesinin yanında olanak sağlanmaktadır. Bir derleme şeklinde MAGNOTOP-avantajları Daha yüksek hassasiyet sonucu olarak iyileştirilmiş iplik kalitesi şapka atölyesi yatırımının gerekmemesi, işletim giderlerinin olmaması ve ayrıca; harici hizmet sunucularına servis giderlerinin ödenmemesi Bir veya birden fazla yedek şapka çubukları takımlarına yönelik yatırım giderlerinin olmaması şapka takımlarının stok edilmemeleri yeni garnitür donanımının ardından, şapka garnitürlerinin bileme işlemlerinin olmaması Taşıma giderlerinin olmaması ve bunun yerine lojistiğin kolaylaştırılması Garnitür şeritleri aletsiz ve kolay şekilde, kuvvet gerekmeksizin değiştirilebilmektedir Alüminyum şapka çubuğu 2 Garnitür şeridi 3 Yapıştırma ve denkleştirme tabakası 4 Neodyum mıknatısı 5 İnce metal taşıyıcı 2 Alışılmış olan klipsli sistem MAGNOTOP-Sistemi

28 28 Tarak TC 11 Tarama Kumanda / kullanım Bakım Şapka çubuklarının değiştirilmeleri: 1 Saat, 0 takım 300 Süre [min] Konvansiyonel yüksek verimli tarak makinesi TC 11 Bir uzaktan kumanda yardımı ile şapka donanımı servis çalışmaları için tarak makinesi durduğunda da hareket ettirilebilmektedir. Beher MAGNOTOP-şapka çubuğu yüksek mukavemetli alüminyum profillerden imal edilmiş olup, hafif ve son derece deformasyon mukavemetlidir. Şapka çubukları bir çentik donanımı üzerinden doğrudan iki adet dişli kayışı ile bağlantılı olup, mükemmel bir yönlendirme sağlanmak- Şapka çubuklarının ayarı Şapka çubuklarının değişimi Bir kişi takriben bir saat içersinde şapka çubuklarını değiştirebilmektedir. tadır. Şapka çubuklarının uçlarında ise, sert metal çubukları özel bir plastik bant üzerinde kaymaktadır. Bütün bunlar ise, tek bir servis elemanının komple olarak şapka değişimini takım gerekmeksizin ve bir saatin altında olan bir süre içersinde gerçekleştirebilmesini sağlamaktadır Trützschler MAGNOTOP-Şapka çubukları kendilerini milyonlarca kez kanıtlamıştır 2 1 Optimize edilmiş, hafif alüminyum profil 2 Şapka garnitürü 3 Yıpranmaya karşı mukavemetli olan sert metal-kaydırmalı çubuk donanımları 4 Plastik taşıyıcı 5 Kaydırmalı plastik donanımları temizleme keçesi tarafından temiz tutulmaktadır

29 Kimyasal elyaf tarama TC 11-S Entegre cer ünitesi IDF Teknik veriler Tarak TC Otomatik olarak daha hızlı: Şapka donanımlarının ayarı Toplam şapkanın tambura yönelik olarak merkezi bir ayar değişimi için Trützschler kuruluşu tarafından, hassas-şapka ayar sistemi PFS geliştirilmiştir. Bu sistem tarafından şapka saniyeler içersinde ve üretim esnasında tam olarak ayarlanmaktadır. Bu ilk ayar ile bağlantılı olarak PFS-sistemi tarafından garnitür takımının toplam kullanım ömrü boyunca mesafeleri de hassas bir biçimde muhafaza edilebilmektedir. Şapka ölçüm sistemi FLATCONTROL TC-FCT sayesinde ise, temel ayar işlemi buna ilaveten kolaylaştırılmaktadır Bu şapka çubukları bir alet kullanılmaksızın, basit bir biçimde dişli kayışının çentiklerine konumlandırılabilmektedir. Hassas şapka ayar sistemi PFS Temel ayar işlemi tamamlandığında, tarak donanımının her bir tarafından basitçe bir kolun çevrilmesi sonucu olarak tüm çalışma konumunda bulunan şapka çubuklarının tambura yönelik konumlarını büyütme veya küçültme ayarı mümkün olmaktadır. Güncel ayar durumu ise, göreceli olmak üzere temel ayar konumuna yönelik bir gösterge ile gösterilmektedir. 1 Metal-esnek kemer 2 yıpranmaya karşı mukavemetli özel plastikten imal edilmiş olan kaydırma rayı 3 Ayar kolu 4 yüksek hassasiyette alüminyum şapka çubukları 5 şapka tahrik sistemi için çentikli dişli kayışı 6 Mesafe ayarının doğrudan bir gösterge üzerinden okunabilmesi mümkündür Motor donanımlı PFS: Merkezi yönlendirmeli hassasiyet Hassas, çoğaltılabilir olmakla birlikte, şapka ayar sistemi bu ayar motoru donanımı tarafından saniyeler içersinde devralınmaktadır. Şapka çubuklarının tambura yönelik mesafelerinin çoğalmaları veya azalmaları merkezi olarak yönlendirilmektedir. Makine yönetiminin göstergesi üzerinden gerekli olan ayar konumunun seçilmesi yeterli olmaktadır. Bu ayar değişimi görüntülenmekte olup, tüm diğer ayarlar gibi parti bellek sistemi üzerinden kaydedilebilmekte ve yönetilebilmektedir. Tarak makinesinin her iki tarafında bulunan şapka ayarı bir servo motor donanımı tarafından değiştirilmektedir.

30 30 Tarak TC 11 Tarama Kumanda / kullanım Bakım MULTI WEBCLEAN: Tüm uygulama türleri için ısmarlama çözüm Temizleme elemanı Bu yapı parçası sürekli olarak sürekli emiş altında olan sıyırıcı bıçaklı emiciler tarafından oluşmaktadır. Bu sistem küçük kir zerrelerinin, tohum parçaları zerrelerinin, toz partiküllerinin ve ölüelyafların tahliye edilmeleri için geliştirilmiştir. Tarama segmenti Tarama segmenti bir taşıyıcı içersinde olmak üzere iki adet sabit tarama çubuklarından oluşmakta olup (TWIN TOP), bir dizi çeşitli garnitür tipleri ile incelikleri ile donatılabilmektedir ve bu kullanım yerine ve hammadde özelliklerine göre gerçekleştirilmektedir. Tarak işlemi şartlarının beher uygulama durumu için optimal düzeyde olmaları için hammaddeye, üretim yüksekliğine ve hedeflenen kaliteye yönelik uyarlanmaları gerekmektedir. Tam da bunun için Trützschler kuruluşu tarafından MULTI WEBCLEAN-Sistemi geliştirilmiştir. Kapak elemanı Her biri esnek konum olan sekiz adet ön- ve arka tarama alanı dahilinde bulunan konumlardan hiç birinde yukarıda tarif edilen elemanlar kullanılmadığında, bir şapka elemanı monte edilmektedir. Bu sistem sayesinde ön- ve arka tarama alanları tambur konumu üzerinden, onar adet özel elemanların tesis edilmelerine olanak tanınmaktadır. Burada tanımlanmış olan ise her daim birinci ve sonuncu eleman olup, diğer sekiz adet elemanın ise, söz konusu üretim görevi için uygun bir biçimde seçilebilmeleri söz konusudur. Yapı modülünün üç adet elemanı Temizleme segmenti Tarama segmenti Kapak segmenti

31 Kimyasal elyaf tarama TC 11-S Entegre cer ünitesi IDF Teknik veriler Tarak TC MULTI WEBCLEAN unsuru kullanıma bağlı olarak temizleme, tarak ve şapka elemanlarından oluşturulmaktadır. Dakikalar içersinde değişim olanağı Bu segmentlerin bir kez tam olarak ayarlanmaları sonucu olarak özel olarak geliştirilmiş olan sabitleştirme yapı parçaları sayesinde, yeni bir ayar gerekmeksizin yerlerinden sökülmeleri ve yerine takılmaları mümkündür. Prensipte ise, beher elemanın toplam 16 adet konum üzerine tesis edilebilmeleri mümkündür. Teslimat sırasında ise tarak makinesi önceden gereksinimlere yönelik ayar işlemlerine tabi tutulmuş bir konfigürasyon ile donatılmaktadır. TC-MWC 3: Açma materyal için çözüm Recycling elyaf paketi ile Trützschler kuruluşu tarafından MULTI WEBCLEAN-Sisteminin bir seçenegi sunulmakta olup, özellikle açma materyal, TC-yapı serisi tarak makinelerinde işlenebilmeleri için düşünülmüştür. İki adet temizleme segmentlerinin yanı sıra, burada ön tarama alanı için altı adet tarama - ve iki adet temizleme segmentleri eklenmektedir. Arka tarama alanı üzerinde ise, altı adet taraklama- ve iki adet temizleme segmentleri bulunmaktadır. MULTI WEBCLEAN Recycling elyaf malzemelerinin tarak uygulamaları için

32 32 Tarak TC 11 Tarama Kumanda / kullanım Bakım Sürekli emme sistemi sayesinde tarak kalitesi ve verimlilik teminat altına alınmaktadır Emiş kanallarının sabitleştirilmeleri için takım kullanımı gerekmemektedir. Yerlerine takılmaları veya yerlerinden sökülmeleri SNAPLOCKhızlı değiştirme sistemi ile gerçekleştirilmektedir. Trützschler kuruluşunun tarak makineleri standart olarak her konum üzerinden olmak üzere, sürekli emiş sistemi ile donatılmakta olup, daha fazla temizlik, ekonomi ve tozdan arındırmada verimlilik sağlanmasını amaçlamaktadır. Her şeyden önce düşük alçak basinç baglantıli ve düşük hava miktarı gereksinimi tarafından, sürekli emiş sistemlerinin ekonomik nitelikleri sağlanmaktadır Pa veya 4200 m 3 /saat arası olan değerleri (bu değerler 1 m tarak üzerinden sadece 3230 m³/saat olarak ilişkilendirilmiştir) belirgin bir biçimde diğer sistemlerin altındadır. Bunun için beher kanal elemanı hava akımı gereği optimize edilmekte olup bu avantaj sadece kağıt üzerinde kalmamaktadır Tarak makineleri için filtre donanımının düşük elektrik tüketimi Energy costs US$/year Daha az hava tahliye miktarı ve daha düşük alçak basınçların uygulanmaları, filtre donanımının daha düşük işletim maliyeti anlamına gelmektedir. Bunun sonucu olarak bizim örnek iplikhanemiz ile yapılan ilişkilendirme sonucu olarak US$/yıl tasarruf edilmektedir. 50,000 42,000 35,000 28,000 21,000 14,000 7,000 47, saat/yıl 0,112 US$ / kwh 18,200 0 Diğer tarak makineleri TC 11 Diğer tarak makineleri: 5500 m 3 /saat Pa durumunda TC 11: m 3 /saat -740 Pa durumunda ve makine üzerinde de açık bir biçimde ortaya çıkmaktadır: Saydam kanal kısımları sayesinde tarak makinesi çalışsa dahi, emiş kanalları izlenebilmektedir. [m 3 /h] [m 3 /h] Emme hava miktarı [Pa] [Pa] Bağlantı alt basıncı Diğer tarak makineleri TC 11 Düşük hava tahliye hacmi ve işletim alt basıncının düşürülmesi sonucu olarak daha düşük işletim maliyeti sağlanmaktadır.

33 Kimyasal elyaf tarama TC 11-S Entegre cer ünitesi IDF Teknik veriler Tarak TC TC-C: Olması gerektigi gibi bir kova deģiştirici donanımı Kova değiştirici sistemi TC-C ürünü mekanik bir bağlantısı bulunmaksızın tarak makinesinin önünde serbest bir biçimde durmaktadır. Kova değiştirici ile tarak makinesi arasında bulunan bir geçiş yolu ile ulaşım yolları kısaltılmaktadır. 500 m/dakika için kova değiştirici Kova değiştiricisi TC-C ürünü Trützschler tarak makinesi TC 11 ürününün standart olarak donatılan koyler sistemine bir alternatif teşkil etmektedir. Bu ürün yükseklikleri 1500 mm kadar ve çapları 1000 mm kadar olan kova donanımları için tasarlanmıştır. TC-C serisine ait olan tüm kova değiştiricileri, TC 11 ürününün yüksek üretim hızına göre geliştirilmiştir. 1 Serbest kurulumu sonucu olarak yerden ve kullanım külfetinden tasarruf edilmektedir. 1 Sadece 3,5 m olan bir merkez mesafesi mümkündür 2 Ulaşım yolu sayesinde tarak makinesinden tarak makinesine olan ulaşım mesafeleri azaltılmaktadır Optimal nitelikte ulaşılabilirlik ve kulanım özellikleri Kova değiştiricisi tarak makinesinin önünde serbest bir biçimde durmakta olup, her bir yanından optimal düzeyde ulaşılabilir durumdadır. Kova değiştiricisi ile tarak makinesi aralarında bulunan bir ulaşım yolu sayesinde, tarak makineleri aralarında en kısa ulaşım yolu özelliği sağlanmaktadır. Tarak makinesi ile kova değiştiricisi aralarında meydana gelen çekim durumu ise, münferit bir tahrik sistemi sayesinde dokunmatik ekran üzerinden optimal düzeyde uyarlanabilmektedir. Yüksek çekim gerginliği sebebiyle meydana gelen yanlış çekimler veya şerit kopmaları olmamaktadır. Kova değiştirme işlemi sırasında otomatik şerit ayırma özelliği sayesinde, daha da fazla kullanıcı dostu özelliği kazandırılmaktadır. 2

34 34 Tarak TC 11 Tarama Kumanda / kullanım Bakım Gözünden hiç bir şey kaçmayan bir kalite kontrolü TC 11 ürününde tarak şeritinin beher metresi münferit olarak kontrol edilmekte olup, bunun ardından kova kısmına ulaştırılmaktadır. Bundan ise, geniş çaplı entegre bir kalite denetim sistemi sorumlu olup, tüm alanların sensor verileri orada toplanmaktadır: Şerit numarası Şerit eşitliği Spektrogram Kalın yer sıklığı Tarak makinesi kumanda paneli tarafından ilgili veriler değerlendirilmekte olup, bunun sonuçları da, derlenmiş bir biçimde dokunmatik ekran üzerine yansıtılmaktadır. Önceden belirlenmiş olan sınırların aşılmaları durumunda, tarak makinesi otomatik olarak kapatılmaktadır. Bu üretim kontrolü yönteminde beher tarak Şeridi metresinin birer birer kontrol edilmesi sonucu olarak, bu yöntem laboratuar ortamında yapılan rastgele numune denetimlerine açık bir biçimde üstündür ve sürekli olarak online gerçekleştirilmektedir. Kalın olan yerler da güvenilir bir biçimde algılanmaktadır. Talep üzerinde kalite yönetimi diğer sistemler ve donanımlar tarafından da desteklenebilmektedir: online-neps sensoru NEPCONTROL TC-NCT tarafından sürekli olarak Neps sayısı, çepel ve tohum zerreleri (opsiyonel olarak) algılanmaktadır Kalın kısımların görüntülenmeleri

35 Kimyasal elyaf tarama TC 11-S Entegre cer ünitesi IDF Teknik veriler Tarak TC Münferit regüle sistemlerinin bir biri ile kontrollü uyumu Giren malzemenin eşitliği, tarak şeridi ve çekim sapması, ortaklaşa bir zaman ekseni üzerinden görüntülenmektedir. Resimler ve grafikler tarafından görsel bilgiler yansıtılmakta olup, bu özellik çoğu zaman için metinsel ihbarlara göre avantajlıdır (mesela hata ihbarlarında). Sürekli olarak hesaplanan spektrogramların alt kısımlarında görsel regüle kaymaları ile olası hata durumlarının yerleri hızlı bir biçimde tespit edilebilmektedir. Otomatik spektrogram analizi tarafından hesaplanan hata sebebi doğrudan dişli planı içersinde gösterilmektedir. Bakım- ve garnitür yönetimi ise kesin ilave bilgilerden faydalanmaktadır. Dokunmatik ekran üzerinden üretim parametreleri kolay ve hızlı bir biçimde girilebilmektedir.

36 36 Tarak TC 11 Tarama Kumanda / kullanım Bakım NEPCONTROL TC-NCT: Tülbent sürekli gözetim altında Neps sensoru NEPCONTROL TC-NCT ile Trützschler kuruluşu tarafından eşi bulunmayan bir sürekli kalite denetimi çözümü sunulmaktadır: TC-NCT sistemi tarafından tarak tülbendi üretim sırasında doğrudan kalite denetimine tabi tutulmaktadır. Bu işlem sırasında ise, tarak şeridinin her metresi kontrol edilmektedir. Neps seviyesi odak noktasında Alıcı silindir altında bulunan tülbent üzerinden, kamera donanımı tarafından saniyede takriben 20 adet resim alınmaktadır. Bu tamamen kapalı olan profil içersinde kamera tarafından tarak sisteminin genişliği tümüyle kontrol altında tutulmaktadır. Bu uygulama için ise, insanın görsel algısı örnek alınmış olup, bu algı dolayı ölçüm yöntemlerinden daha üstündür. Doğrudan profil üzerinde tesis edilmiş olan bir yüksek verimli bilgisayar sistemi tarafından ise, özel bir analiz yazılımı tarafından ilgili resimler değerlendirilmekte olup, bu esnada nepsler, çepeller gibi neps kabukları da ayırt edilebilmektedir. Bunun dışında NEPCONTROL TC-NCT sistemi tarafından nepslerin- ve partikül seviyesinin bir Hata partikülleri bulunan tülbent kamera tarafından böyle görünmektedir (nepsler, metal parçaları, neps kabukları). taksimat profili tüm çalışma genişliği üzerinden düzenlenmektedir. Bu yöntem sayesinde olası garnitür hasarları da hızlı bir biçimde bulunabilmektedir. Tarak üzerinde bulunan nepsler ile hata partiküllerinin değerlendirilmesi, ekran üzerine bu şekilde yansıtılmaktadır.

37 Kimyasal elyaf tarama TC 11-S Entegre cer ünitesi IDF Teknik veriler Tarak TC FLATCONTROL TC-FCT: Hızlı şapka ayarı Mesela tambur ile şapka arasında bulunan mesafenin hızlı bir biçimde ve tam olarak tayin edilmesi ise, size Trützschler kuruluşunun FLATCONTROL TC-FCT şapka ölçümlendirme sistemi çok sayıda avantajlar sunacaktır: Daha düşük ayar toleransları sonucu olarak daha iyi tarak şerit kalitesi uzatılmış garnitür işletim ömrü hızlı şapka ayarı çoğaltılabilir, objektif olarak denetlenebilir ayar konumları kişisel etkilerin devre dışı kalmaları Her daim yinelenebilir temel ayar özellikleri Şapka sisteminin FLATCONTROL TC-FCT ile temel ayarlarının yapılması sırasında önce ölçüm şapkası uzaktan kumanda yardımı ile istenilen ayar konumuna getirilmektedir. Bilgisayarın renkli ekranı üzerinde bir grafik görüntülenmekte olup, tambura yönelik güncel mesafeyi göstermektedir. Teknisyen tarafından saniyeler içersinde şapka ile tambur aralarında gerekli olan mesafe ayarlanabilmektedir ve bu işlem tüm sentil donanımların ile yapılandan daha da hassas yapılmaktadır. FLATCONTROL şapka ölçümlendirme sisteminin teslimat kapsamı Ölçüm şapkası notebook-pc aksesuarları ile birlikte kalibrasyon tertibatı Taşıma ve saklama için sağlam metal çanta iplikhane içersinde taşınabilmesi için servis arabası Ölçüm süresi için normal şapka çubukları, ölçüm şapkası ile değiştirilmektedir. Toplam şapka alanı üzerinden ölçüm Üç adet normal şapka çubukları ile değiştirildiğinde, FLATCONTROL ölçüm şapkası tarafından tambur garnitürüne yönelik mesafe sensorik olarak tespit edilmektedir. Tüm ölçüm değerleri otomatik olarak kaydedilmektedir, kablosuz olarak bir Notebook üzerine aktarılmakta ve orada grafik olarak görüntülenmektedir. Kalitenin hedefli bir biçimde optimize edilmesi FLATCONTROL TC-FCT bir ölçüm sistemi olup, çok geniş ayarlanmış olan döner şapka donanımının kalite kayıplarını önlemede yardımcı olmaktadır. Ayarın tarak grubu dahilinde serpiştirilmesi de FLATCONTROL TC-FCT sistemi tarafından hedefli bir biçimde azaltılmaktadır. Bunun sonucu ise: Beher tarak donanımının daima optimal alan dahilinde çalışması ve kalite seviyesinin belirgin bir biçimde yükseltilmesidir. Ekran tarafından şu anki şapka ayarı gösterilmektedir. Söz konusu ayarı yapabilmek için teknisyenin bir kez ekrana bakması yeterlidir.

38 38 Tarak TC 11 Tarama Kumanda / kullanım Bakım T-Con: Tarak ayarının daima optimal düzeyde olması gerektiği için Tarak elemanlarının bir birine karşı olan mesafeleri, tarak ayarlarının en önemli ayarlarından biridir. Bu ayarlar tarafından tarak- ve böylelikle iplik kalitesi etkilenmektedir. Bu ayarlar duran ve mümkün olduğu kadar soğuk olan makine üzerinde yapılmaktadır. İşletim sırasında meydana gelen kinetik kuvvetler veya ısı derecesi yükselmeleri gibi dinamik değişikliklerin, şu ana kadar dikkate alınmaları söz konusu değil idi. Bu değişikliklerin işletim sırasında tarak ayarlarını değiştirme özelliği bulunmaktadır. Yani şu ana dek tarama işlemi sırasında var olan gerçek ayar konumları bilinmemekte idi. Ayar optimizasyon sistemi T-Con sayesinde bu durum temelinden değişmiştir. bu sistemin en yeni modeli ise Trützschler-tarak makinesi TC 11 üzerinde donatılmaktadır. Mavi arka planlı alanlar T-Con sistemi tarafından tespit edilen optimizasyon önerilerini gösterilmektedir. Beş adet T-Con fonksiyonları T-Con ACTUAL T-Con temas denetimi T-Con mesafe optimizasyonu T-Con işletim durumu analizi T-Con Spacer Tarak kalitesi için en önemli proses ebadının göstergesi Garnitür teması için en yüksek güvenlik Kesin ayar tanımlamaları sonucu olarak optimal iplik kalitesi Kontrollü ayar işlemlerinin vazgeçilmez unsurudur Hızlı ve tam olarak yinelenebilir ayar işlemi T-Con sistemi tarafından değerlendirilen bilgiler: Temas durumları Isı dereceleri Devir sayıları Ayarlar PMS Ayar PFS Ayar şerit numarası T-Con artış Malzeme Sevk hızı

39 Kimyasal elyaf tarama TC 11-S Entegre cer ünitesi IDF Teknik veriler Tarak TC Tarak ayarlarının tam olarak tespit edilmeleri ve optimizasyonların önerilmeleri Bir optimizasyon sistemi olan T-Con ürünü bir yazılım ile birlikte tarak makinesi kumanda sistemine entegre edilmektedir. Özel sensorlar üzerinde, mesela güncel ısı dereceleri veya tarak elemanlarının devir sayıları gibi ölçüm değerleri tespit edilmektedir ve sürekli olarak işletim durumu analizi yapılmaktadır. Güncel mesafeler tarak kumanda sisteminin T-Con ekranı üzerinden gösterilmektedir ve halihazırda işlenen elyafın durumuna göre optimizasyon olanakları tavsiye edilmektedir. Ayarların hızlı ve verimli bir biçimde optimize edilmeleri Mesela şapka mesafesinin hassas-şapka ayar sistemi PFS ile saniyeler içersinde değiştirilmesi üretim sırasında dahi mümkündür. T-Con sistemi tarafından yeni işletim durumu anında tespit edilmekte ve görüntülenmektedir. Sabit tarama segmentlerinin ayarları da hiçbir ölçüm cihazı kullanılmaksızın dakikalar içersinde yapılabilmektedir. Bunun için sadece renkleri itibariyle işaretlenmiş olan hassas T-Con Spacer mesafe elemanlarının değiştirilmeleri gerekmektedir. Bu sensor tarafından tarak elemanları aralarında temas durumları tespit edilmektedir. Garnitür hasarı olanağı bulunmamaktadır T-Con sistemi çok dar ayarlar durumunda uyarmakta olup, garnitürlerin korunmalarına katkıda bulunmaktadır. İki adet tarama segmentlerinin tam çelik garnitürleri bir biri ile temas etseler dahi, tarama sistemi halihazırda bir hasar meydana gelmeden kapatılmaktadır. T-Con ile işletim giderleri önemli derecede düşürülmektedir T-Con ile elde edilen tecrübeler, 10 % oranında daha fazla üretim ve iplikte de, 10 % oranında daha az IPI sağlanabileceğini göstermekte olup, buna göre bir örnek iplikhanenin yılda takriben US$ tutarında işletim giderlerinde tasarruf edebilmesi saptanmaktadır. T-Con Spacer unsurları birkaç el hareketi ile değiştirilebilmekte olup, tarama segmentlerinin yinelenebilir bir biçimde ayarlanabilmeleri sağlanmaktadır. Bu sensor tarafından tambur ısı derecesi denetlenmektedir.

40 40 Tarak TC 11 Tarama Kumanda / kullanım Bakım Güvenilir ve kullanıcı dostu niteliğinde bir kumanda sisteminin böyle olması gerekmektedir Trützschler-tarak yönetim sistemi son derece sağlam endüstriyel hesaplama sistemi ile çalışmakta olup, tüm sensor verileri tespit edilmektedir ve buna göre, mesela tahrik- ve ayar motorlarına ilgili komutları aktarılmaktadır. Geniş çaplı ve renkli bir dokunmatik ekran donanımı üzerinden kumanda sisteminin kullanıcılar, bakım uzmanları ve kalite yöneticileri tarafından sorunsuz bir biçimde kullanılabilmesi sağlanmaktadır. Kullanıcı seviyesi: Makine personeli Az sayıda ve dile bağımlı olmayan grafikler ile semboller, kullanıcıya makine durumu hakkında bilgilendirmektedir. Kullanıcı seviyesi: Bakım personeli Buradan bir giriş şifresi tarafından korunan çok sayıda ayar olanakları olmak üzere, mesela tüm kalite denetimi üretim durdurma sınır değerleri girilebilmektedir. Kolay anlaşılabilir ve gereksinimlere yönelik programlanabilir Bu ekran kumandasinin esas avantajı ise, sistem kullanımının bir dile bağımlı olmadan, genel olarak anlaşılır semboller, grafikler veya resimler üzerinden kullanılabilmesidir. Aynı zamanda sadece güncel olarak gerekli ve mantıklı olan kullanım fonksiyonlarının gösterilmeleri de mümkündür. Olası hata durumlarında, söz konusu sorun belirgin bir biçimde sınıflandırılmaktadır ve sorun ile ilgili yer bir ayrıntı resmi veya bir grafik üzerinden gösterilmektedir. Kullanıcı seviyesi: İşletme müdürü / Kalite yönetimi Özel giriş yetkisi bulunan kişiler ise, makine konfigürasyonları ile müşteriye özel verileri değiştirebilmektedirler. Kullanıcı seviyesi: Trützschler müşteri hizmetleri personeli Servis hizmetinin mümkün olduğu kadar hızlı ve verimli bir biçimde tasarlanabilmesi için Trützschler-uzmanları için buna ilaveten son derece önemli verilere de erişim olanağı tanınmaktadır. Aralıksız kalite- ve üretim denetimi Elyaf beslemeden, tarak ünitesinden kova değiştirici donanımına kadar ve oradan entegre cer ünitesi IDF donanımına dek olmak üzere, tarak makinesi TC 11 ürününün yönetim sistemi tarafından tüm makine verileri denetim altında tutulmaktadır. TC-VSD: Ödün vermeden kademesiz ayar olanağı İstenilen tambur devir sayısının kademesiz olarak ayarlanabilmesi ve böylelikle aynı zamanda WEBFEED-devir sayılarının da tayin edilmeleri, bu teknoloji ile tambur üzerinde bulunan frekans dönüştürücülü bir tahrik motoru donanımı sayesinde sağlanmaktadır. Bunun yönetimi doğrudan tarak makinesinin ekranı üzerinden yapılmakta olup, sıkça gerçekleşen malzeme değişimlerini belirgin bir biçimde kolaylaştırmaktadır. Aynı zamanda tambur garnitürünün yıpranma durumu da minimal bir biçimde daha fazla olan tambur devir sayısı ile kompanze edilebilmektedir ve böylelikle neps seviyesine göre sabit tutulmakta ve bunun için TC-VSD sisteminin kademesiz devir sayısı ayarı kullanılmaktadır. TC-VSD sistemi ile tambur ve WEBFEED devir sayıları ekran üzerinden kademesiz olarak ayarlanabilmektedir.

Tarak TC 11. Teknik uygulamalar

Tarak TC 11. Teknik uygulamalar Tarak TC 11 Teknik uygulamalar 16 Tarak TC 11 Sadece Trützschler tarak makinelerinde bulunan özellikler ile avantajlar Tam entegre elyaf besleyici DIRECTFEED Ayar optimizasyon sistemi T-Con Esnek entegre

Detaylı

Cer TD. Teknik standartlar

Cer TD. Teknik standartlar Cer TD Teknik standartlar 4 Cer makineleri teknolojisi Geniş çaplı üstünlükler CER MAKİNELERİ TEKNOLOJİSİNDE SAĞLANMIŞTIR DAHA AZ HATA DAHA FAZLA VERIMLILIK ANLAMINA GELMEKTEDIR. nin ardından artık kalite

Detaylı

Tarak TC 11. Teknik veriler

Tarak TC 11. Teknik veriler Tarak TC 11 Teknik veriler 52 Tarak TC 11 Tarama Kumanda / kullanım Bakım Tarak TC 11: Teknik veriler 2150 3360 2180 1000 600 3410 Zemin yükü: yakl. 22.540 N/m 2 Ayak başına düşen azami yüzey basıncı:

Detaylı

2 Tarak TC 11. Trützschler Tarak TC 11: Hassasiyet ve ekonomi

2 Tarak TC 11. Trützschler Tarak TC 11: Hassasiyet ve ekonomi Tarak TC 11 2 Tarak TC 11 Trützschler Tarak TC 11: Hassasiyet ve ekonomi Tarak TC 11 3 4 Yenilikler 16 Tarama 38 Kumanda, kullanım 42 Bakım 44 Kimyasal elyaf tarama 48 IDF 2 52 Teknik veriler 4 Tarak TC

Detaylı

Cer TD. Teknik veriler

Cer TD. Teknik veriler Cer TD Teknik veriler 24 Cer makineleri TD Cer makineleri teknolojisi Cer ünitesi Regüle Kumanda Teknik veriler Trützschler kuruluşunun cer makineleri konseptleri gereği son derece esnekliğe sahiptir.

Detaylı

PENYE TEKNOLOJİSİNDE SÜREKLİ BAŞARI...

PENYE TEKNOLOJİSİNDE SÜREKLİ BAŞARI... PENYE TEKNOLOJİSİNDE SÜREKLİ BAŞARI........................................................................... Penye C A P D Makinalarla Kazanılan Deneyim Dünya genelinde 7 900 Rieter C A P D penye makinası

Detaylı

Rieter yedek parça + servis

Rieter yedek parça + servis Rieter yedek parça + servis......................... Olağanüstü performans için........................... Rieter. Aile Bayramı.. Mayıs. 2014.. Levent. Turna./ Roger. Eberhart............... 1 Rieter yedek

Detaylı

Sabit tezgahlı Fusing fırınları

Sabit tezgahlı Fusing fırınları Sabit tezgahlı Fusing fırınları GF 1425 16 C g d y m olarak² G D Y³ değer/kw Bağlantı* kg olarak GF 75 950 500 500 350 0,25 850 950 1280 3,6 1-fazlı 70 GF 75 R 950 500 500 350 0,25 850 950 1280 5,5 3-fazlı¹

Detaylı

Hazneli fırınlar, 2-taraflı ısıtma

Hazneli fırınlar, 2-taraflı ısıtma Hazneli fırınlar, 2-taraflı ısıtma N 40 E Tezgah üstü modeli N 60 E İlave donanım olarak alt tezgah kısmı ile birlikte N 40 E - N 100 E Hazneli fırın biçiminde geniş çaplı açılan kapak ile tasarlanmış

Detaylı

Cer makineleri TD Trützschler GmbH & Co. KG Textilmaschinenfabrik

Cer makineleri TD Trützschler GmbH & Co. KG Textilmaschinenfabrik Cer TD 2 Cer makineleri TD Trützschler GmbH & Co. KG Textilmaschinenfabrik P.O. Box 410164 41241 Mönchengladbach, Germany Duvenstr. 82-92 41199 Mönchengladbach, Germany Phone: +49 (0)2166 607-0 Fax: +49

Detaylı

Cer TD. Teknik uygulamalar

Cer TD. Teknik uygulamalar Cer TD Teknik uygulamalar 12 Cer makineleri TD Cer makineleri teknolojisi Cer ünitesi Regüle Kumanda Cer ünitesi geometrisinin hedefi: Daha fazla bant düzgünlülügü Trützschler kuruluşu tarafından kendisini

Detaylı

Online teknik sayfa MCS300P HW PROSES ÇÖZÜMLERI

Online teknik sayfa MCS300P HW PROSES ÇÖZÜMLERI Online teknik sayfa MCS300P HW A B C D E F H I J K L M N O P Q R S T Sipariş bilgileri Tip MCS300P HW Stok no. Talep üzerine Uygulama yeri ve müşteri gereklilikleri doğrultusunda kullanılacak cihazın özellikleri

Detaylı

TRÜTZSCHLER TOYOTA. Penye dairesi. Teknik veriler

TRÜTZSCHLER TOYOTA. Penye dairesi. Teknik veriler TRÜTZSCHLER TOYOTA Penye dairesi Teknik veriler 24 Combing Regülesiz Cer TD 7 7358 7358 Model: 1000 m/dak'ya kadar sevk hızına sahip regülesiz tek kafalı cer makinesi. Besleme: Standart giriş veya SERVO

Detaylı

TARAKLAR GETTING FIBERS INTO SHAPE

TARAKLAR GETTING FIBERS INTO SHAPE TARAKLAR GETTING FIBERS INTO SHAPE TARAKLAR 4 it s true 6 Teknoloji 12 T-MOVE 15 JUMBO CANS 1.200 mm 18 T-CON 22 MAGNOTOP 26 Tarak beslemesi 30 Tarama 46 Bakım 48 Sentetik lif tarağı 52 Hijyen ürünleri

Detaylı

Kazandıran Güç MS SERİSİ. Redüktörlü Giyotin Makas. Yüksek Hız Doğru Verimli Performans

Kazandıran Güç MS SERİSİ. Redüktörlü Giyotin Makas. Yüksek Hız Doğru Verimli Performans Kazandıran Güç MS SERİSİ Redüktörlü Giyotin Makas Yüksek Hız Doğru Verimli Performans 1 2 Kazandıran Güç Durmazlar son teknoloji ile donatılmış CNC makineleri, deneyimli mühendisleri ve yalın üretim teknikleriyle

Detaylı

Kazandıran Güç MS SERİSİ. Redüktörlü Giyotin Makas. Yüksek Hız Doğru Verimli Performans

Kazandıran Güç MS SERİSİ. Redüktörlü Giyotin Makas. Yüksek Hız Doğru Verimli Performans Kazandıran Güç MS SERİSİ Redüktörlü Giyotin Makas Yüksek Hız Doğru Verimli Performans 1 Kazandıran Güç Durmazlar son teknoloji ile donatılmış CNC makineleri, deneyimli mühendisleri ve yalın üretim teknikleriyle

Detaylı

Elektronik Paketleme makinesi tam otomatik besleme ünitesiyle birlikte, yüksek üretim

Elektronik Paketleme makinesi tam otomatik besleme ünitesiyle birlikte, yüksek üretim TEKNOPAC 300 Elektronik Paketleme makinesi tam otomatik besleme ünitesiyle birlikte, yüksek üretim Kapasitesi için, düzgün ürünleri sarmak üzere tasarlanmıştır. Konsol tasarımı, modüler yapısı, yüksek

Detaylı

Tohum İşleme ve İyileştirme Teknolojik Çözüm Ortağınız AKYUREKEXCELL ELEME MAKİNELERİ SERİSİ

Tohum İşleme ve İyileştirme Teknolojik Çözüm Ortağınız AKYUREKEXCELL ELEME MAKİNELERİ SERİSİ Tohum İşleme ve İyileştirme Teknolojik Çözüm Ortağınız AKYUREKEXCELL ELEME MAKİNELERİ 200-210-220 SERİSİ AKYÜREK EXCELL 200 Serisi Süper Hassas Eleme Makineleri Akyürek Excell Süper Elekleri her tür kuru

Detaylı

J 20 Hava-Jetli İplik Makinası

J 20 Hava-Jetli İplik Makinası J 20 Hava-Jetli İplik Makinası......................... Mükemmel Com4 jet iplikleri için verimlilik artışı ve yeni sarım sistemi........................... Rieter. Aile Bayramı. Türkiye.. Mayıs. 2014.

Detaylı

Online teknik sayfa FW102 SAÇILAN IŞIK-TOZ ÖLÇÜM CIHAZLARI

Online teknik sayfa FW102 SAÇILAN IŞIK-TOZ ÖLÇÜM CIHAZLARI Online teknik sayfa FW102 A B C D E F H I J K L M N O P Q R S T Sipariş bilgileri Tip FW102 Stok no. Talep üzerine Uygulama yeri ve müşteri gereklilikleri doğrultusunda kullanılacak cihazın özellikleri

Detaylı

clarity - the new generation

clarity - the new generation clarity - the new generation we process the future Çevre Teknolojisi Hurda cam tasn f Cam benzersiz bir materyaldir. Özellikleri defalarca yapılan geri dönüşüm sirkülasyonlarında dahi değişmemektedir.

Detaylı

The experts in rubber and silicone moulding» BENCHMARK S3 benzersiz»

The experts in rubber and silicone moulding» BENCHMARK S3 benzersiz» The experts in rubber and silicone moulding» BENCHMARK S3 benzersiz» BENCHMARK S3 Yeni Standartlar Göz ve Kulaklar için BENCHMARK S3 DESMA nın tamamen yeni özellikler içeren dikey bir makinesidir. ServoGear,

Detaylı

KOMPLE SİSTEM YENİLİKLERİ

KOMPLE SİSTEM YENİLİKLERİ KOMPLE SİSTEM YENİLİKLERİ SPIDERweb - İplikhane Kontrol Sistemi- geleceğin iplikhanesini izlemek için yeni fonksiyonlar Rieter SPIDERweb İplikhane Kontrol Sistemi elyaftan ipliğe ve dört eğirme teknolojisini

Detaylı

NABERTHERM N 280-E SERAMİK ve PORSELEN FIRINI

NABERTHERM N 280-E SERAMİK ve PORSELEN FIRINI NABERTHERM N 280-E SERAMİK ve PORSELEN FIRINI Çift cidarlı ve arka bölümü havalandırmalı gövde, düşük dış hava sıcaklığı olan ortamlarda kullanım için geliştirilmiştir Nabertherm 3 taraflı ısıtmalı seramik

Detaylı

Dolum miktarı optimizasyonu

Dolum miktarı optimizasyonu RS232C Otomatik Kontrol Terazileri %100 kontrol ve veri toplama BAYKON,25 yıllık deneyime sahip mühendislik alt yapısı ile, Otomatik Kontrol Terazileri ve dinamik tartım çözümleri konusunda sağlıklı çözümler

Detaylı

Online teknik sayfa VISIC50SF TÜNEL SENSÖRLERI

Online teknik sayfa VISIC50SF TÜNEL SENSÖRLERI Online teknik sayfa VISIC50SF A B C D E F H I J K L M N O P Q R S T Sipariş bilgileri Tip VISIC50SF Stok no. Talep üzerine Uygulama yeri ve müşteri gereklilikleri doğrultusunda kullanılacak cihazın özellikleri

Detaylı

Karlı Bir Yatırım Yeni Nesil Caria Serisi

Karlı Bir Yatırım Yeni Nesil Caria Serisi Karlı Bir Yatırım Yeni Nesil Caria Serisi Caria Serisi ürünleri tasarlarken aklımızda tek bir şey vardı: Minimum kullanıcı müdahelesi Artık yeni nesil Caria serisi kazanlar eskisinden daha fazla konfor

Detaylı

Lachenmeier Stretch Hood X1. İnovasyon sınır tanımıyor...

Lachenmeier Stretch Hood X1. İnovasyon sınır tanımıyor... Lachenmeier Stretch Hood X1 İnovasyon sınır tanımıyor... Lachenmeier Stretch Hood Azaltılan elektrik tüketimi Önceki modellerimize oranla %40. Küçültülen ebatlar Maliyetli fabrika alanından avantaj. Azaltılan

Detaylı

Online teknik sayfa MCS100FT-C SEOS ÇÖZÜMLERI

Online teknik sayfa MCS100FT-C SEOS ÇÖZÜMLERI Online teknik sayfa A B C D E F Ayrıntılı teknik bilgiler sistemi Sipariş bilgileri Tip Stok no. Talep üzerine Uygulama yeri ve müşteri gereklilikleri doğrultusunda kullanılacak cihazın özellikleri ve

Detaylı

www.haus.com.tr DDE SERİSİ

www.haus.com.tr DDE SERİSİ www.haus.com.tr DDE SERİSİ HAUS DEKANTÖRLERİ, SEKTÖRDE YENİ STANDARTLAR BELİRLİYOR Modern ve yüksek performanslı HAUS dekantörler, kentsel ve endüstriyel atık su ile içme suyu arıtma tesisleri için tasarlanmıştır.

Detaylı

criterion Çevre Teknolojisi 21. Yüz yılda esnek şekilde hafif materyal işlemesi we process the future

criterion Çevre Teknolojisi 21. Yüz yılda esnek şekilde hafif materyal işlemesi we process the future criterion 21. Yüz yılda esnek şekilde hafif materyal işlemesi we process the future Çevre Teknolojisi AMACI Fosil hammaddeler tükenmektedir. Depo kapasitesi sınıra dayanmıştır. Kanuni genel şartlar sürekli

Detaylı

NABERTHERM N 70-E SERAMİK VE PORSELEN FIRINI

NABERTHERM N 70-E SERAMİK VE PORSELEN FIRINI NABERTHERM N 70-E SERAMİK VE PORSELEN FIRINI İlave donanım olarak.alt sehpa: 760 mm olan konforlu yükleme yüksekliği N 40 E - N 100 E FIRINLARA AİT GENEL ÖZELLİKLER Kapısı geniş açı ile açılabilir şekilde

Detaylı

RS232C. Otomatik Kontrol Terazileri %100 Kontrol ve Veri Toplama

RS232C. Otomatik Kontrol Terazileri %100 Kontrol ve Veri Toplama RS232C Otomatik Kontrol Terazileri %100 Kontrol ve Veri Toplama Güvenilirlik İleri teknoloji ürünü BAYKON Otomatik Kontrol Terazileri, en zorlu koşullarda yıllarca sorunsuz hizmet verecek şekilde tasarlanmış,

Detaylı

90 kw kw YENİ SERİ EKO PLUS

90 kw kw YENİ SERİ EKO PLUS 90 kw - 315 kw YENİ SERİ EKO PLUS www.ekomak.com.tr _2 3_ 90-160 Üstün vida elementi maksimum serbest hava dağıtımı ve düşük enerji tüketiminin optimum kombinasyonunu sağlamaktadır. En son teknolojiye

Detaylı

FORMULA Reinigungstechnik. Orijinal Güvenlik.

FORMULA Reinigungstechnik. Orijinal Güvenlik. Orijinal! Almanya da üretilmiştir. ***** FORMULA 600 /STEP 100 Otomatik Yürüyen Merdiven Temizleme Makinesi (Islak) Teknik Veri Uzunluk x Genişlik x Yükseklik: 1094 x 540 x 1001 mm Çalışma Genişliği: 520

Detaylı

Online teknik sayfa. FLOWSIC150 Carflow HACIMSEL DEBI ÖLÇÜM CIHAZLARI

Online teknik sayfa. FLOWSIC150 Carflow HACIMSEL DEBI ÖLÇÜM CIHAZLARI Online teknik sayfa FLOWSIC150 Carflow A B C D E F H I J K L M N O P Q R S T Sipariş bilgileri Tip FLOWSIC150 Carflow Stok no. Talep üzerine Uygulama yeri ve müşteri gereklilikleri doğrultusunda kullanılacak

Detaylı

ITME 2016 Rieter sistemleri yüksek kârlılık

ITME 2016 Rieter sistemleri yüksek kârlılık Basın Bülteni Rieter Management AG Klosterstrasse 32 P.O. Kutusu CH-8406 Winterthur T +41 52 208 71 71 F +41 52 208 70 60 www.rieter.com Winterthur 3 Kasım 2016 ITME 2016 Rieter sistemleri yüksek kârlılık

Detaylı

Yeni YENİ AKTAŞ OTOMOTİV SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ ROPA MAKİNALARI TÜRKİYE DİSTRİBÜTÖRÜ

Yeni YENİ AKTAŞ OTOMOTİV SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ ROPA MAKİNALARI TÜRKİYE DİSTRİBÜTÖRÜ Yeni YENİ AKTAŞ OTOMOTİV SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ ROPA MAKİNALARI TÜRKİYE DİSTRİBÜTÖRÜ Söküm bıçağı, kademesiz hidrolik şanzıman tahriklidir. Tek sıralı, bağımsız şekilde söküm yapmak da mümkündür. (Söküm

Detaylı

YENİ. Tooldyne Uzmanından takım balans sistemi. RM1059 tr

YENİ. Tooldyne Uzmanından takım balans sistemi. RM1059 tr YENİ Tooldyne Uzmanından takım balans sistemi RM1059 tr Tooldyne Daha az balanssızlık sayesinde daha iyi işleme kalitesi Yüksek hızda işleme günümüzde metal ve plastiklerin ekonomik şekilde işlenmesi için

Detaylı

Online teknik sayfa MCS100E HW-C SEOS ÇÖZÜMLERI

Online teknik sayfa MCS100E HW-C SEOS ÇÖZÜMLERI Online teknik sayfa A B C D E F Ayrıntılı teknik bilgiler Sistem Sipariş bilgileri Tip Stok no. Talep üzerine Uygulama yeri ve müşteri gereklilikleri doğrultusunda kullanılacak cihazın özellikleri ve spesifikasyonları

Detaylı

Sınır tanımayan pürüzsüz çalışma

Sınır tanımayan pürüzsüz çalışma Her zaman en doğrusu Bosch Compact Serisi. Sınır tanımayan pürüzsüz çalışma inanılmaz güç. Yeni, kompakt Bosch eksantrik zımpara. New Compact Generation YENİ! Yeni Compact eksantrik zımpara serisi. veya

Detaylı

Presinizi Servoprese Dönüştürmek Pres Sürücüsü PSH

Presinizi Servoprese Dönüştürmek Pres Sürücüsü PSH Presinizi Servoprese Dönüştürmek Pres Sürücüsü PSH Presinizi Yenilikçi Bir Anlayışla Kontrol Edin. Yenilikçilik PSH Pres sürücüsünde Servopompalar klasik valf ve kontrol teknolojisinin yerini alır. Bu

Detaylı

Teknik sistem kataloğu Tutamaklı kumanda panelleri

Teknik sistem kataloğu Tutamaklı kumanda panelleri Teknik sistem kataloğu Tutamaklı kumanda panelleri Tutamaklı kumanda panelleri yüksek ergonomileri, montaj kolaylığı ve cazip tasarımları ile öne çıkar ve stoklarımızda bulunur. Çeşitli boyutlar ve montaj

Detaylı

ErgoPack Air ErgoPack Air ErgoPack Air

ErgoPack Air ErgoPack Air ErgoPack Air ErgoPack Air 712-580 ErgoPack Air 725-580 ErgoPack Air 740-580 Sizin Verimliliğiniz, Sizin Konforunuz, Sizin Güvenliğiniz. Sizin talepleriniz bizim motivasyonumuz oldu! Teşekkürler. Hepsi birarada? Hepsi

Detaylı

Şekil 1: Karde Esnek İplik Üretim Hattı Makine Parkı Yerleşimi

Şekil 1: Karde Esnek İplik Üretim Hattı Makine Parkı Yerleşimi Çukurova Üniversitesi, Tekstil Mühendisliği Bölümü Karde Esnek İplik Üretim Hattı; Eğitim-Öğretim, Ürün Geliştirme ve Ar-Ge Faaliyetleri için Hizmet Vermeye Başlamıştır 2005 yılının sonunda TTI Wuppertal

Detaylı

Paletli Konkasör Darbeli Dragon 500

Paletli Konkasör Darbeli Dragon 500 Paletli Konkasör Darbeli Dragon 500 * İnşaat, yıkım veya nakliye firması sahibi misiniz? Harfiyat veya inşaat malzemesi üretimi mi yapıyorsunuz? * Paranızı döküm alanında bırakmak yerine, atıklarınızı

Detaylı

Ürün serisi tanımı: Wilo-Stratos

Ürün serisi tanımı: Wilo-Stratos Ürün serisi tanımı: Wilo- Benzer resim Yapı türü Islak rotorlu sirkülasyon pompası, rakor veya flanş bağlantılı, otomatik güç uyarlamalı EC motoru Uygulama alanı Tüm sistemlerin sıcak sulu ısıtma tesisatları,

Detaylı

Rieter Open End Makinaları

Rieter Open End Makinaları Rieter Open End Makinaları......................... Son teknolojinin sağladığı ekonomik avantajlar........................... Rieter. Aile Bayramı.. Mayıs. 2014.. Erman. Coşkun. / Stephan. Weidner-Bohnenberger...............

Detaylı

Cer makineleri TD Trützschler GmbH & Co. KG Textilmaschinenfabrik

Cer makineleri TD Trützschler GmbH & Co. KG Textilmaschinenfabrik Cer TD 2 Cer makineleri TD Trützschler GmbH & Co. KG Textilmaschinenfabrik P.O. Box 410164 41241 Mönchengladbach, Germany Duvenstr. 82-92 41199 Mönchengladbach, Germany Phone: +49 (0)2166 607-0 Fax: +49

Detaylı

Sektöre ÖzgüRedüktörler - 1

Sektöre ÖzgüRedüktörler - 1 Sektöre ÖzgüRedüktörler - 1 Yılmaz Redüktörün standart üretim yelpazesinin içerisinde genel kullanım amaçlı üretilen redüktörlerin dışında sektöre özgü imal edilmiş özel redüktörlerde bulunmaktadır. Bu

Detaylı

TopClean 60 Profesyonel hijyen güvenliği

TopClean 60 Profesyonel hijyen güvenliği Profesyonel temizleme ve teknolojisi TopClean 60 Profesyonel hijyen güvenliği Tüm ayrıntılarıyla TopClean 60 www.meiko.com.tr TopClean 60 Üstün kalite makine temizliği Giriş yüksekliği (mm) Y 420 Ebatlar

Detaylı

TÜRKÇE. hartl-crusher.com HİÇBİR ŞEY DENEYİM YERİNE GEÇEMEZ HARTL UZMANLIĞI

TÜRKÇE. hartl-crusher.com HİÇBİR ŞEY DENEYİM YERİNE GEÇEMEZ HARTL UZMANLIĞI TÜRKÇE hartl-crusher.com HİÇBİR ŞEY DENEYİM YERİNE GEÇEMEZ HARTL UZMANLIĞI HBC 650-1250 EŞSİZ - QUATTRO MOVEMENT Ayar plakasının eşsiz, yukarıya doğru yöneltilmiş konumu sayesinde benzersiz Quattro, yani

Detaylı

Resim 1: Londra'nın en son önemli yapısı, "The Gherkin", 30 St Mary Axe, Kaynak: Swegon AB

Resim 1: Londra'nın en son önemli yapısı, The Gherkin, 30 St Mary Axe, Kaynak: Swegon AB Wall Street Journal kararını verdi: dünyanın herhangi bir yerinde son 30 yılda inşa edilmiş en ilham verici ve şık yeni gökdelen. 30 St Mary Axe te mükerrer sigorta şirketi Swiss Re tarafından kullanılan

Detaylı

Yenilikçi Teknolojiler www.ermaksan.com.tr Makas Serisi HGS. Hidrolik Devirmeli Makas HGS

Yenilikçi Teknolojiler www.ermaksan.com.tr Makas Serisi HGS. Hidrolik Devirmeli Makas HGS Yenilikçi Teknolojiler www.ermaksan.com.tr Makas Serisi HGS Hidrolik Devirmeli Makas HGS Hidrolik Devirmeli Makas Dünyada ispatlamış olduğu tecrübesiyle ERMAKSAN, yüksek teknoloji kullanarak 19 den beri

Detaylı

DHR - ISI GERİ KAZANIM CİHAZLARI

DHR - ISI GERİ KAZANIM CİHAZLARI DHR - ISI GERİ KAZANIM CİHAZLARI Hem enerji ekonomisinin sağlanması, hem de iç hava kalitesinin arttırılabilmesi için ısı geri kazanımlı havalandırma cihazları yüksek verimli ve yıllarca sorunsuz çalışabilecek

Detaylı

Konveyörlü Tip WTM140

Konveyörlü Tip WTM140 serisi, bulaşık yıkama işleminde yüksek verimlilik, tasarruf ve ergonomi konularında yüksek beklentileri bulunan profesyoneller için üretilir. Ürün serisi bardak yıkama, tezgahaltı, giyotin tip, konveyörlü,

Detaylı

YARI OTOMATiK PELET KAZANI. Yeni Nesil Eco Mini Serisi

YARI OTOMATiK PELET KAZANI. Yeni Nesil Eco Mini Serisi YARI OTOMATiK PELET KAZANI Yeni Nesil Eco Mini Serisi Özellikler Geri Yanma Kontrolü: Gelişmiş Yanma Sistemi: Çok Yönlü Kontrol Sistemi: Dijital Kontrol Paneli: Kompakt Brülör Ünitesi: Manuel Türbülatör

Detaylı

Ticari araçlarda yüklerin korunması ve muhafazasına yönelik ekipman www.vanycare.com

Ticari araçlarda yüklerin korunması ve muhafazasına yönelik ekipman www.vanycare.com Ticari araçlarda yüklerin korunması ve muhafazasına yönelik ekipman www.vanycare.com Bir Blomberger Holzindustrie B. Hausmann GmbH & Co. KG markasıdır 1 2 3 4 5 Imalatçi DELIGNIT teknik özel kontrplağı

Detaylı

yarnmaster İplik Hataları ve Splays'ların

yarnmaster İplik Hataları ve Splays'ların Masters in Textile textile Quality Control Masters in textile Quality Control yarnmaster facts yarnmaster İplik Hataları ve Splays'ların Sınıflandırılması 045912/007t İPLİK HATALARININ SINIFLANDIRILMASI

Detaylı

BESMAK MARKA BCO 113 SERİSİ TAM OTOMATİK BİLGİSAYAR KONTROLLÜ HİDROLİK BETON TEST PRESİ VE EĞİLME TEST SİSTEMİ

BESMAK MARKA BCO 113 SERİSİ TAM OTOMATİK BİLGİSAYAR KONTROLLÜ HİDROLİK BETON TEST PRESİ VE EĞİLME TEST SİSTEMİ BESMAK MARKA BCO 113 SERİSİ TAM OTOMATİK BİLGİSAYAR KONTROLLÜ HİDROLİK BETON TEST PRESİ VE EĞİLME TEST SİSTEMİ Resim 1- Beton Basınç Dayanımı Test Presi Resim 2 - Eğilme Test Sistemi BETON TEST PRESİ GENEL

Detaylı

NEW HOLLAND BC 5000 Serisi Balya Makineleri bc 5040 bc 5040 Hb bc 5050 Hb bc 5060 bc 5070

NEW HOLLAND BC 5000 Serisi Balya Makineleri bc 5040 bc 5040 Hb bc 5050 Hb bc 5060 bc 5070 NEW HOLLAND BC 5000 Serisi Balya Makineleri bc 5040 bc 5040 Hb bc 5050 Hb bc 5060 bc 5070 BC Serisi Haşbaysız Balya Makineleri BC 5060 BC 5070 Çeki okunun doğrudan aksa bağlanması ile daima güvenli çalışabilme

Detaylı

MAKAS HİDROLİK HİDROLİKMAKAS.

MAKAS HİDROLİK HİDROLİKMAKAS. DENER MAKİNA SAN. TİC. LTD. ŞTİ. +90 352 321 13 50 +90 352 321 13 53 O.S.B. 8.Cadde No:40-42 38070 Kayseri / TÜRKİYE info@dener.com HİDROLİKMAKAS HİDROLİK MAKAS HAKKIMIZDA DENER MAKİNA, yüksek teknoloji

Detaylı

Online teknik sayfa S710 E S700 EKSTRAKTIF GAZ ANALIZ CIHAZLARI

Online teknik sayfa S710 E S700 EKSTRAKTIF GAZ ANALIZ CIHAZLARI Online teknik sayfa S71 E 1217513 S7 A B C D E F C US Ayrıntılı teknik bilgiler Teknik bilgiler Açıklama Sipariş bilgileri Tip Stok no. S71 E 1217513 1217513 Diğer cihaz modelleri ve aksesuar www.sick.com/s7

Detaylı

NEW HOLLAND T4 F/N/V Serisi

NEW HOLLAND T4 F/N/V Serisi NEW HOLLAND T4 F/N/V Serisi t4.75f/n/v t4.85f/n/v t4.95f/n/v Bağ ve bahçe uygulamaları için tasarlanmış, her biri kendi alanının uzmanı modellerimizle tanışın New Holland T4 F/N/V serisi traktörler kompakt

Detaylı

Nesne Birim başına ücret Miktar

Nesne Birim başına ücret Miktar Lfd. Nr. Parça sayısı KSB Calio 25-60 Nesne Birim başına ücret Miktar Bakım gerektirmeyen, vidalı bağlantıya ve entegre edilmiş, kademesiz basınç farkı kontrol sistemi ile ErP 2015 gereksinimlerini yerine

Detaylı

NEM ALMA CİHAZI TTK 100 E 1500 TL + %16 KDV

NEM ALMA CİHAZI TTK 100 E 1500 TL + %16 KDV NEM ALMA CİHAZI TTK 100 E 1500 TL + %16 KDV Nem alma kapasitesi, 30 C / %80 bağıl nemde: 30 litre / 24saat Uygun olduğu maks. oda büyüklüğü: 90 m² / 225 m³ Çalışma aralığı, sıcaklık: 5 ila 35 C Çalışma

Detaylı

Standart Ürünler. Teleskopik Kapaklar. www.pei.eu

Standart Ürünler. Teleskopik Kapaklar. www.pei.eu Teleskopik Kapaklar Dünyada birçok firma Teleskopik kapakları üretmekte veya satmaktadır.firmamız hacimli ve standart ürünleri sağlama yeteneğiyle, pazardaki en tepe noktasına gelmiştir. Makinalara yapılan

Detaylı

Teknik sistem kataloğu Kompakt panolar AE

Teknik sistem kataloğu Kompakt panolar AE Teknik sistem kataloğu Kompakt panolar AE 3 4 1 6 3 4 8 7 5 2 Orjinal Dünya çapında onayları ile stoklarımızda derhal gönderime hazır. Sayısız pratik boyutları ve tüm ortak uygulamalar için fonksiyonel

Detaylı

Online teknik sayfa VICOTEC450 TÜNEL SENSÖRLERI

Online teknik sayfa VICOTEC450 TÜNEL SENSÖRLERI Online teknik sayfa VICOTEC450 A B C D E F H I J K L M N O P Q R S T Sipariş bilgileri Tip VICOTEC450 Stok no. Talep üzerine Uygulama yeri ve müşteri gereklilikleri doğrultusunda kullanılacak cihazın özellikleri

Detaylı

Online teknik sayfa FLOWSIC30 GAZ SAYACI

Online teknik sayfa FLOWSIC30 GAZ SAYACI Online teknik sayfa FLOWSIC30 A B C D E F H I J K L M N O P Q R S T Sipariş bilgileri Tip FLOWSIC30 Stok no. Talep üzerine Uygulama yeri ve müşteri gereklilikleri doğrultusunda kullanılacak cihazın özellikleri

Detaylı

Hassas Ekim Makineleri

Hassas Ekim Makineleri Hassas Ekim Makineleri İKİ PARÇALI PORTATİF ELEKLER Gübre deposu içerisinde bulunan iki parçalı portatif elekler sayesinde yabancı maddelerin kursaklara girmesi engellenir ve karıştırıcı sayesinde gübrenin

Detaylı

Elektrikli El Aletleri

Elektrikli El Aletleri Yeniliğin, değişimin, kalitenin referans noktası Elektrikli El Aletleri EIBENSTOCK Birlikteysek gücümüz değerli ŞANTİYE ÇEVRESİNDEKİ TÜM ÇÖZÜMLERİ Yüzeylerin zımparalanması, frezeleme/yüzey düzeltme Kanal

Detaylı

ARV63. . ArVına. otomatik kapı. Asansör için yenilikler

ARV63. . ArVına. otomatik kapı. Asansör için yenilikler Asansör için yenilikler 0216-706-0883 wwwarvinacomtr Otomatik kapı için uygun çözümler Otomatik kapı ürünleri, yeni asansör montajı işlerinde artık vazgeçilmez bir ürün haline gelmiştir Bu yüzden üretimine

Detaylı

SpeedMIG. Sinerjik Kaynak Makineleri Serisi! MIG/ MAG

SpeedMIG. Sinerjik Kaynak Makineleri Serisi!  MIG/ MAG SpeedMIG Sinerjik Kaynak Makineleri Serisi! MIG/ MAG www.merkle.com.tr MERKLE SpeedMIG Yüksek Teknoloji, Kalite ve Verimlilik! Merkle SpeedMIG jenerasyonu, birinci sınıf avantajlar sunan yeni dizayn kontrol

Detaylı

Online teknik sayfa. Flow-X AKIŞ BILGISAYARI

Online teknik sayfa. Flow-X AKIŞ BILGISAYARI Online teknik sayfa A B D E F H I J K L M N O P Q R S T Sipariş bilgileri Tip Stok no. Talep üzerine Uygulama yeri ve müşteri gereklilikleri doğrultusunda kullanılacak cihazın özellikleri ve spesifikasyonları

Detaylı

Kazandıran Güç MS SERİSİ REDÜKTÖRLÜ GİYOTİN MAKAS. Kolay Kullanım Hızlı Verimli Kazandıran Ergonomik

Kazandıran Güç MS SERİSİ REDÜKTÖRLÜ GİYOTİN MAKAS. Kolay Kullanım Hızlı Verimli Kazandıran Ergonomik Kazandıran Güç MS SERİSİ REDÜKTÖRLÜ GİYOTİN MAKAS Kolay Kullanım Hızlı Verimli Kazandıran Ergonomik 1 Kazandıran Güç 2 Durmazlar son teknoloji ile donatılmış CNC makineleri, deneyimli mühendisleri ve yalın

Detaylı

AKILLI ÜRETİM İÇİN ÇİFT ŞERİTLİ PALET SİSTEMİ TEKNİK GENEL BAKIŞ

AKILLI ÜRETİM İÇİN ÇİFT ŞERİTLİ PALET SİSTEMİ TEKNİK GENEL BAKIŞ AKILLI ÜRETİM İÇİN ÇİFT ŞERİTLİ PALET SİSTEMİ TEKNİK GENEL BAKIŞ MONTAJ, IŞLEME VE TEST IÇIN Transferler, yerleştirme istasyonları ve durdurucular gibi işlevlerin tümü elektriklidir. IIoT ile kullanıma

Detaylı

ipunch CNC TARET PANÇ PRESLER

ipunch CNC TARET PANÇ PRESLER ipunch CNC TARET PANÇ PRESLER 1950 1971 1974 1981 1994 2001 2003 2011 MVD ilk makinasını imal etmiştir. İlk sac işleme makinası olan sac delme presini imal etmiştir. Ana üretim konusu olan ağır tip abkant

Detaylı

Online teknik sayfa S710 E S700 EKSTRAKTIF GAZ ANALIZ CIHAZLARI

Online teknik sayfa S710 E S700 EKSTRAKTIF GAZ ANALIZ CIHAZLARI Online teknik sayfa S71 E 1217512 S7 A B C D E F C US Ayrıntılı teknik bilgiler Teknik bilgiler Açıklama Sipariş bilgileri Tip Stok no. S71 E 1217512 1217512 Diğer cihaz modelleri ve aksesuar www.sick.com/s7

Detaylı

BIVITEC. Yüksek ayırt edici sistemde zor elenebilir dökme ürünler

BIVITEC. Yüksek ayırt edici sistemde zor elenebilir dökme ürünler BIVITEC Yüksek ayırt edici sistemde zor elenebilir dökme ürünler Amaç Eleme amaçlı tasnif dökme ürünlerin işlenmesinde önemli bir adımdır. Binder+Co şirketi BIVITEC i, konvansiyonel eleme tekniğinin yetersiz

Detaylı

CONTROLS MARKA PAVELAB50 MODEL OTOMATİK KAPALI SİSTEM ASFALT ANALİZÖRÜ

CONTROLS MARKA PAVELAB50 MODEL OTOMATİK KAPALI SİSTEM ASFALT ANALİZÖRÜ CONTROLS MARKA PAVELAB50 MODEL OTOMATİK KAPALI SİSTEM ASFALT ANALİZÖRÜ (Temsilidir.) Otomatik Kapalı Sistem Asfalt Analizörü, Bağlayıcı içeriğini belirlemek veya penetrasyon, yumuşatma noktası vb. gibi

Detaylı

GRANUL (KIRIK) BUZ MAKİNASI HİJYENİK TEMİZ SU SOĞUTMA CİHAZI SU SOĞUTMA (CHİLLER) CİHAZLARI SOĞUK HAVA DEPOLARI KALIP BUZ MAKİNASI

GRANUL (KIRIK) BUZ MAKİNASI HİJYENİK TEMİZ SU SOĞUTMA CİHAZI SU SOĞUTMA (CHİLLER) CİHAZLARI SOĞUK HAVA DEPOLARI KALIP BUZ MAKİNASI GRANUL (KIRIK) BUZ MAKİNASI HİJYENİK TEMİZ SU SOĞUTMA CİHAZI SU SOĞUTMA (CHİLLER) CİHAZLARI SOĞUK HAVA DEPOLARI KALIP BUZ MAKİNASI www.eserteknik.com GRANÜL (KIRIK) BUZ MAKİNESİ Balıkçılar ve fırınlar

Detaylı

Elektrikli Devrilir Tavalar

Elektrikli Devrilir Tavalar Electrolux THERMALINE otel, işyeri mutfakları, hastane, merkezi mutfaklar ve havaalanı inflight mutfaklarının ağır iş gereksinimleri için tasarlanmıştır. Ekipman serisi geniş seçenekler sunar; tek tek

Detaylı

HRV-IP. Tavan Tipi Isı Pompalı Isı Geri Kazanım Cihazı

HRV-IP. Tavan Tipi Isı Pompalı Isı Geri Kazanım Cihazı HRV-IP Tavan Tipi Isı Pompalı Isı Geri Kazanım Cihazı HRV-IP Tavan Tipi Isı Pompalı Isı Geri Kazanım Cihazı Tavan tipi ısı pompalı ısı geri kazanım cihazları kapalı mekanlardaki egzoz ve taze hava ihtiyacını

Detaylı

AERO 21 Küçük ve etkili

AERO 21 Küçük ve etkili AERO 21 Küçük ve etkili Yenilenen AERO serisi Yenilenen AERO serisi, kompakt ve çok amaçlı bir ıslak&kuru vakum makinesi olarak tasarlanmıştır. AERO modeli, aşağıdaki özellikleri ile öne çıkmaktadır; Kompakt

Detaylı

MODEL 1500 Tek Kanallı Askıda Katı Madde Ölçüm Sistemi

MODEL 1500 Tek Kanallı Askıda Katı Madde Ölçüm Sistemi MODEL 1500 Tek Kanallı Askıda Katı Madde Ölçüm Sistemi Optik ve Dijital Sıfıra Yakın Sensör Sapması Sarf Malzeme Yok Hareketli Parça Yok MLSS (Aktif Çamur), RAS (Geri Devir), WAS (Atık Aktif Çamur) Ölçümleri

Detaylı

Lachenmeier Stretch Hood T1. Küçük ve güçlü

Lachenmeier Stretch Hood T1. Küçük ve güçlü Lachenmeier Stretch Hood T1 Küçük ve güçlü Lachenmeier Stretch Hood Stretch hood teknolojisi palet sarma yöntemlerinin diğer türlerine göre önemli avantajlar sunmaktadır. Film ve enerji tüketiminde tasarruf

Detaylı

YARI OTOMATiK PELET KAZANI. Yeni Nesil Eco Mini Serisi

YARI OTOMATiK PELET KAZANI. Yeni Nesil Eco Mini Serisi YARI OTOMATiK PELET KAZANI Yeni Nesil Eco Mini Serisi Yarı Otomatik Pelet Kazanı. Yeni Nesil Eco Mini Serisi Bütçenize Uygun Bir Pellet Kazanı Eco-Mini serisi kazanlar, dikey tasarlanan borulari ve verim

Detaylı

BOZKURT MAKİNA. Çivi Üretim Makinaları, Yedek Parça ve Ekipmanları BF1 MODEL ÇİVİ ÜRETİM MAKİNASI

BOZKURT MAKİNA. Çivi Üretim Makinaları, Yedek Parça ve Ekipmanları BF1 MODEL ÇİVİ ÜRETİM MAKİNASI BOZKURT MAKİNA Çivi Üretim Makinaları, Yedek Parça ve Ekipmanları BF1 MODEL ÇİVİ ÜRETİM MAKİNASI ÇİVİ ÇAPI ÇİVİ BOYU KAPASİTE MOTOR GÜCÜ MAXİMUM ÇİVİ KAFA ÖLÇÜSÜ MAKİNA PARKURU ÖLÇÜLERİ (AxBxC) AĞIRLIK

Detaylı

Teknik İnceleme G3 Dijital Kesici

Teknik İnceleme G3 Dijital Kesici 02/2011 Teknik İnceleme G3 Dijital Kesici Maksimum verimlilik için gelişmiş tabaka kesici/router Modüler kesim konsepti. Akıllı, verimli, geleceğe hazır. G3 sadece, yapısı, temeli ve opsiyonel ekipmanlarıyla

Detaylı

pozisyon ve markalama metninde değişim yapılabilir.

pozisyon ve markalama metninde değişim yapılabilir. Tablalı Markalama Sistemi NetMarker NetMarker Kompakt yapılı tablalı Markalama Sistemi Yaratıcı (inovasyon) ve network kabiliyetine sahip CNC- tablalı markalama sistemi NetMarker yüksek markalama kalitesinin

Detaylı

VOLÜMETRİK DEBİMETRE KDDM 2

VOLÜMETRİK DEBİMETRE KDDM 2 VOLÜMETRİK DEBİMETRE KDDM 2 Volümetrik debimetre nedir?? Fark basınç ölçümü ile hava akış verimini kontrol etmenizi sağlayan, bakım gerektirmeyen, yenilikçi bir Pnömatik otomasyon kontrol sistemidir, bu

Detaylı

Paket Tip Isı Pompaları

Paket Tip Isı Pompaları Paket Tip Isı Pompaları Daire, villa, yazlık, ofis, mağaza gibi bireysel kullanımlar için Tesisat ekipmanları aynı gövdenin içine yerleştirilmiş Yüksek verim değerleri ile elektrik tüketimi düşük Isıtma,

Detaylı

Sürülebilir alüminyum köprülü vinç, yük altında sürülebilir, taşıma yükü 1.000 kg ve 1.500 kg

Sürülebilir alüminyum köprülü vinç, yük altında sürülebilir, taşıma yükü 1.000 kg ve 1.500 kg www.schilling-fn.de Sürülebilir alüminyum köprülü vinç, yük altında sürülebilir, taşıma yükü 1.000 kg ve 1.500 kg Taşıyıcı uzunluğu (toplam) Taşıyıcı uzunluğu (iç genişlik) Kullanılabilir uzunluk 290 400

Detaylı

Online teknik sayfa FLOWSIC60 AKIŞ HIZI ÖLÇÜM CIHAZI

Online teknik sayfa FLOWSIC60 AKIŞ HIZI ÖLÇÜM CIHAZI Online teknik sayfa FLOWSIC60 A B C D E F H I J K L M N O P Q R S T Sipariş bilgileri Tip FLOWSIC60 Stok no. Talep üzerine Uygulama yeri ve müşteri gereklilikleri doğrultusunda kullanılacak cihazın özellikleri

Detaylı

Speed Up. Smart Conveying Technology.

Speed Up. Smart Conveying Technology. Speed Up. Smart Conveying Technology. Hızlı, daha hızlı, seepex. 2008 yılında, Smart Stator Technology ile, bakım süreleri ile pompalarınızın montajı ve sökülmesi için harcanan zamanı belirgin şekilde

Detaylı

Acvatix yüksek enerji verimliliği için mükemmel tasarlanmış kombine balans vanaları

Acvatix yüksek enerji verimliliği için mükemmel tasarlanmış kombine balans vanaları Acvatix yüksek enerji verimliliği için mükemmel tasarlanmış kombine balans vanaları HVAC tesisatlarının planlanması, montajı ve işletmeye alınması için artırılmış esneklik ve kolaylık Answers for infrastructure.

Detaylı

140 Profesyonel elektrikli el aletleri. Sabit cihazlar

140 Profesyonel elektrikli el aletleri. Sabit cihazlar 140 Profesyonel elektrikli el aletleri Profesyonel elektrikli el aletleri 141 Bosch un gönye kesme makineleri: her zorluğun üstesinden gelir Bosch'un gönye kesme makineleri ve tezgah tipi daire testereleri

Detaylı

Rio Eco Z N. Rio-Eco Z N 32-120

Rio Eco Z N. Rio-Eco Z N 32-120 lfd. no. Parça sayısı Nesne Birim başına ücret Rio-Eco Z N 32-120 Miktar Bakım gerektirmeyen, ikiz pompa olarak kullanılan, flanş bağlantısına, entegre edilmiş, kademesiz, fark basıncı kontrolü ve ErP

Detaylı

AirHome Serisi Paket Tip Isı Pompaları

AirHome Serisi Paket Tip Isı Pompaları AirHome Serisi Paket Tip Isı Pompaları Apartman, siteler gibi toplu konut projelerinde ve Daire, villa, yazlık, ofis, mağaza gibi bireysel kullanımlar için 20 kw'a kadar performans aralığında Tesisat ekipmanları

Detaylı