T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ İSTANBUL TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ BİRİMLERDE İLAÇ ve MALZEME YÖNETİM TALİMATI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ İSTANBUL TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ BİRİMLERDE İLAÇ ve MALZEME YÖNETİM TALİMATI"

Transkript

1 Sayfa No : 1 / 5 1. AMAÇ Bu talimatın amacı; birimlerde bulunması gereken ilaç ve sarf malzemelerinin; kritik stok düzeylerini ve son kullanım tarihlerini kontrol altında tutulacak şekilde takibini gerçekleştirmek, ilaç ve malzemelerin uygun koşullarda saklanmasını sağlamak ve cihazların kullanıma uygun olduğuna ilişkin kontrolleri sağlamaktır. 2. KAPSAM Bu talimat ameliyathaneler, yoğun bakımlar, acil üniteleri, klinikler ve günübirlik girişim ünitelerinde bulunan mini depoların yönetimini kapsar. 3. TANIMLAR HBYS: Hastane Bilgi Yönetim Sistemi Mini depo: Birimde kullanılan ilaç ve malzemelerin bulunduğu depo ve faturalanamayan tıbbi sarfın bulundurulduğu depo 4. SORUMLULAR Bu birimlerin sorumlu hemşire ve hemşireleri 5. UYGULAMALAR 5.1. Genel İlkeler Birimlerde ilaç ve malzeme saklanan ortamların ve buzdolaplarının ısı ve nem düzeyleri her gün günde 1 kez sorumlu hemşire/hemşire tarafından kontrol edilerek Isı-Nem Takip Formu ile kayıt altına alınır Uyuşturucu ilaçlar Uyuşturucu İlaçların Kontrolü Talimatı na uygun şekilde; soğuk zincire tabi ilaçlar Soğuk Zincir İlaçların Kontrolü Talimatı na uygun şekilde yönetilir Yerleştirme, depolama, tüketim sırasında Güvenli İlaç Uygulamaları Prosedürü ne uyulur Birimlerde herhangi bir nedenle zayi olan ilaçlar, İlaç Zayi Formu ile kayıt altına alınır HBTC nın yönetimi HBTC Yönetimi Talimatı na göre yapılır.

2 Sayfa No : 2 / Hastanın yanında getirdiği, yatış öncesi evde kullandığı ilaçlardan yatış süresince kullanılacak olanlar hekim kararı ile hemşire tarafından Hasta İlaçları Teslim Formu ile teslim alınır. Yatış süresince kullanılmayacak olan ilaçlar teslim alınmaz, eve götürülmek üzere hasta veya yakınlarına teslim edilir. Hasta odalarında ilaç bulundurulmaz Birimlerde İlaç ve Malzeme Yönetimi Hasta başına istenen ürünler: Birimlerde hastaya kullanılacak ilaç ve malzemeler ilgili hekim tarafından HBYS üzerinden istenir İstem hemşire tarafından kontrol edilir, birim mini deposunda varsa mini depodan, yoksa eczaneden istem yapılır Birim mini deposunda bulunmayan ürünlerde istem eczacı tarafından onaylandıktan sonra, ilaç ve malzemeler, eczane stoğundan düşülür ve mini depo stoğuna aktarılır Ürünler ilgili birim personeli tarafından teslim alınır. Teslim işlemi İlaç-Malzeme Transfer Listesi nin eczane personeli ve birim personelinin karşılıklı imzalarıyla kayıt altına alınır Birimde ürünleri teslim alan hemşire ürünleri kontrol ederek kabul eder ve İlaç- Malzeme Transfer Listesi ni imzalar ve arşivler Kliniğe gelen ilaçlar her hastanın hemşiresi tarafından ilaç dolaplarına (her hasta için ayrılmış bölüme), malzemeler de hemşire gözetiminde personel tarafından depoya yerleştirilir Herhangi bir nedenle hastaya kullanılmayan ürünler İlaç ve Malzeme İade Talimatı uyarınca eczaneye/birim mini depoya iade edilir Mini depolara istenen ürünler: Birim mini depolarında bulundurulması gereken ürünler haftalık olarak sorumlu hemşire tarafından İlaç-Malzeme Talep Formu ile /HBYS üzerinden istenir.

3 Sayfa No : 3 / İstem eczacı tarafından onaylandıktan sonra, İlaç-Malzeme Transfer Listesi düzenlenir. Eczane çalışanları tarafından HBYS üzerinden eczane stoklarından düşülüp birim mini deposuna aktarılır Mini depoya aktarılan ürünler eczane personeli tarafından ilgili birim sorumlu hemşiresine teslim edilir; teslim işlemi İlaç-Malzeme Talep Formu nun eczane görevlisi ve sorumlu hemşire tarafından imzalanması yoluyla kayıt altına alınır Teslim alınan ürünler, hemşire gözetiminde mini depoya yerleştirilir Ürünler kullanıldıkça hemşire tarafından mini depo stoğundan düşülüp hasta faturasına yansıtılır Birimlerde mini depolarda bulunan ilaç ve malzemelerin stok düzeylerinin uygunluğu ve miadları; birim sorumlu hemşiresi tarafından HBYS üzerinden haftalık olarak kontrol edilerek sayım yapılır, kontrol sonuçları sistem çıktıları ile karşılaştırılır, sistem çıktıları imzalanarak biriminde arşivlenir Birim mini deposunda kritik stok altına düşmüş ilaç ve malzemeler için sorumlu hemşire tarafından eczaneden istem yapılır Miadının dolmasına 3 ay kalan ilaçlar, sorumlu hemşire tarafından İlaç ve Malzeme İade Talimatı uyarınca eczaneye iade edilir, mümkün olduğunda uygun miadlı ilaç ve malzeme ile değişimi sağlanır İhtiyaca göre birimlerin mini depoları arasında ilaç-malzeme transferi (eczane kontrolünde) yapılabilir. Bu durumda transfer işlemi İlaç-Malzeme Hareketi İzlem Formu ile kayıt altına alınır. Transfer işlemi HBYS üzerinden yapılır Birim mini depolarından birime bağlı farklı alanlarda kullanılmak üzere (ameliyathane, girişim üniteleri, vb) ilaç-malzeme transferi gerektiğinde transfer işlemi yine İlaç-Malzeme Hareketi İzlem Formu ile kayıt altına alınır Birimlerde bulunan acil donanımının yönetimi: Acil arabaları/çantaları/dolapları; hemşire denetiminde, erişimi kısıtlı ortamlarda tutulur Birimlerde bulunması gereken acil ilaç ve malzemeler ve bunların miktarları Acil Arabası/Çantası/Dolabı Kontrol Formları nda belirtilmiştir.

4 Sayfa No : 4 / Birimlerde bulunan acil arabasının/çantasının/dolabının rutin kontrolü birime özgü belirlenen sıklıklarda (YBÜ ve acillerde her vardiya değişiminde) birim sorumlu hemşiresi/ hemşiresi tarafından yapılır. Kontrol sonuçları Acil Arabası/Çantası/Dolabı Kontrol Formu na kaydedilir Acil arabasının/çantasının/dolabının kullanıldığı durumlar sonrasında, içindeki ilaç ve malzemeler, ilgili hemşire tarafından Acil Arabası/Çantası/Dolabı Kontrol Formu ile kontrol edilir. Eksilen (kullanılan) ilaçlar ve malzemeler temin edilir Acil arabalarında, çantalarında ve dolaplarında miadı 1 aydan kısa ilaç bulundurulmaz. Miad kontrolleri tüm birimlerde ayda bir kez, sorumlu hemşire tarafından yapılır. Kontrol sonuçları Acil Arabası/Çantası/Dolabı Kontrol Formu na kaydedilir Birimlerde cihaz yönetimi: Birimlerde bulunan tıbbi cihazların bakım ve kalibrasyonları Tıbbi Cihaz Bakım ve Onarım Prosedürü ve Tıbbi Cihaz Kalibrasyon Prosedürü uyarınca İÜ Biyomedikal Birimi tarafından gerçekleştirilir/takip edilir Bakım, onarım ve kalibrasyonlar Tıbbi Cihaz Bakım Planı ve Tıbbi Cihaz Kalibrasyon Planı doğrultusunda planlanır ve izlenir Birimlerde bulundurulan ve hemşireler tarafından kullanılan tıbbi cihazların kontrolü ilgili kullanıcı tarafından günlük olarak yapılır ve ilgili kontrol formlarına (Ameliyathane Salon Kontrol Formu, YBÜ Cihaz Kontrol Formu, Diyaliz Kontrol Formu vb) na veya Hemşire Nöbet Defterine kaydedilir Cihazlarda arıza olması durumunda Tıbbi Cihaz Bakım ve Onarım Prosedürü ne göre arıza bildirimi yapılır.

5 Sayfa No : 5 / 5 6. İLGİLİ DÖKÜMANLAR 6.1. Isı-Nem Takip Formu 6.2. Uyuşturucu İlaçların Kontrolü Talimatı 6.3. Soğuk Zincir İlaçların Kontrolü Talimatı 6.4. Güvenli İlaç Uygulamaları Prosedürü 6.5. İlaç Zayi Formu 6.6. HBTC Yönetimi Talimatı 6.7. Hasta İlaçları Teslim Formu 6.8. İlaç-Malzeme Transfer Listesi 6.9. İlaç ve Malzeme İade Talimatı İlaç-Malzeme Talep Formu İlaç-Malzeme Hareketi İzlem Formu Acil Arabası/Çantası/Dolabı Kontrol Formları Tıbbi Cihaz Bakım ve Onarım Prosedürü Tıbbi Cihaz Kalibrasyon Prosedürü Tıbbi Cihaz Bakım Planı Tıbbi Cihaz Kalibrasyon Planı Cihaz Kontrol Formları Hemşire Nöbet Defteri

İ.Ü. İSTANBUL TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ ECZANE İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

İ.Ü. İSTANBUL TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ ECZANE İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ Sayfa No : 1 / 10 1. AMAÇ: Bu prosedürün amacı İÜ İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi nde kullanılacak ilaç ve tıbbi malzemelerin belirlenmesi, Satın Alma Prosedürü ne uygun olarak talebin yapılması, talep

Detaylı

T.C ÇANAKKALE ONSEKİZMART ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA HASTANESİ ECZANE İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

T.C ÇANAKKALE ONSEKİZMART ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA HASTANESİ ECZANE İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ T.C ÇANAKKALE ONSEKİZMART ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA HASTANESİ ECZANE İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ KODU: ECZ.PR.01 YAYINLAMA TARİHİ: 21.04.2014 REVİZYON TARİHİ: 00 REVİZYON NO: 00 SAYFA SAYISI:07 1. AMAÇ:

Detaylı

ECZANE İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

ECZANE İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ ECZ.PR.01 30.05.2011 11.12.2013 03 1/6 1.AMAÇ: Tanı ve tedavi hizmetleri için hastalara ilaç sağlayabilmek ilaç ve sarf malzemelerin alınması, muhafazası ve dağıtımını standart hale getirmek. 2.KAPSAM:

Detaylı

Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No Madde No Ozdeğerlendirme raporu ve çalışma şekli değişikliği doğrultusunda revizyon yapıldı.

Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No Madde No Ozdeğerlendirme raporu ve çalışma şekli değişikliği doğrultusunda revizyon yapıldı. Yürürlük i:13.07.2012 DEPOLAMA ve DAĞITIM PROSEDÜRÜ Revizyon i: Sayfa: 1/5 Revizyon i Açıklama Revizyon No Madde No Ozdeğerlendirme raporu ve çalışma şekli değişikliği doğrultusunda revizyon yapıldı. 1

Detaylı

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No 15.08.2013 Kontrole tabii ilaçların kayıp, zayi vb. durum halinde 01 Eczaneden yeniden temini için madde 5.12 eklendi. Hazırlayan: Onaylayan: Onaylayan:

Detaylı

İÜ ONKOLOJİ ENSTİTÜSÜ TIBBİ BİYOKİMYA LABORATUVARI İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

İÜ ONKOLOJİ ENSTİTÜSÜ TIBBİ BİYOKİMYA LABORATUVARI İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ Sayfa No : 1 / 5 1. Amaç İÜ Onkoloji Enstitüsü Tıbbi Biyokimya Laboratuvarı nda sunulan laboratuvar hizmetlerinin; hizmet verdiği hasta popülasyonu, klinik ve polikliniklerin gereksinimleri doğrultusunda

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ İSTANBUL TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ ECZANE İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ İSTANBUL TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ ECZANE İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ Sayfa No : 1 / 9 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı İÜ İstanbul Tıp Fakültesi nde kullanılacak ilaç ve tıbbi malzemelerin belirlenmesi, Satın Alma Prosedürü ne uygun olarak talebin yapılması, talep edilen nitelik

Detaylı

ECZANE İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

ECZANE İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ Yürürlük i: 16.07.2012 ECZANE İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ Revizyon i: Sayfa: 1/5 Revizyon Açıklaması - Revize edildi - Yeni eklendi Madde No - 4.6, 4.11-4.9 KAPSAM: Eczane Hazırlayan Ecz. Mevlüde KAVVAS Eczacı Kontrol

Detaylı

AMBULANS İŞLEYİŞ TALİMATI

AMBULANS İŞLEYİŞ TALİMATI REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No Hazırlayan: Onaylayan: Onaylayan: Bakıma Erişim ve Bakımın Sürekliliği Kurulu Adem Aköl Kalite Konseyi Başkanı Sinan Özyavaş Kalite Koordinatörü 1/7

Detaylı

İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi Eczane Süreçleri Dökümantasyon Çalışması Uyuşturucu İlaçların Kontrolü Talimatı Pilot Uygulama

İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi Eczane Süreçleri Dökümantasyon Çalışması Uyuşturucu İlaçların Kontrolü Talimatı Pilot Uygulama İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi Eczane Süreçleri Dökümantasyon Çalışması Uyuşturucu İlaçların Kontrolü Talimatı Pilot Uygulama Prof. Dr. Y. M. Yeşim ÜNLÜÇERÇİ Prof. Dr. Agop ÇITAK Dr. Fulden DEMİR Hem.

Detaylı

T.C SAĞLIK BAKANLIĞI SUŞEHRİ DEVLET HASTANESİ. İLAÇ GÜVENLİĞİ ve YAN ETKİLER TALİMATI

T.C SAĞLIK BAKANLIĞI SUŞEHRİ DEVLET HASTANESİ. İLAÇ GÜVENLİĞİ ve YAN ETKİLER TALİMATI 1. AMAÇ Birimler tarafından eczaneden talep edilen ilaçların usulüne uygun olarak hazırlanıp ilgili birimlere teslim edilmesini sağlamak. 2. KAPSAM Hastanemizdeki ilaçların güvenli kullanımı ile ilgili

Detaylı

AMELİYATHANE İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

AMELİYATHANE İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ Sayfa No : 1 / 6 1. Amaç Bu prosedürün amacı ameliyathanemizde uygulanan tüm işlemlerle ilgili esasları belirlemek, ameliyathanenin işleyişini doğru ve etkin bir şekilde planlamak ve uygulamak için standart

Detaylı

ECZANE İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

ECZANE İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ Doküman No: ECZ.PR.01 Yayın Tarihi: 18.09.2007 Revizyon Tarihi: 29.04.2013 Revizyon No: 02 Sayfa:1 / 5 1.AMAÇ: Eczanede yürütülen faaliyetleri tanımlamak. Hastanemiz eczanemizdeki tanımlama, miad takibi,

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ İSTANBUL TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ GÜVENLİ İLAÇ UYGULAMALARI PROSEDÜRÜ

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ İSTANBUL TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ GÜVENLİ İLAÇ UYGULAMALARI PROSEDÜRÜ Sayfa No : 1 / 7 1. AMAÇ Temini İstanbul Tıp Fakültesinde Eczanemizce yapılan ve İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesinde tedavi edilen hastaların tedavilerinde kullanılacak olan tüm ilaçların; temininden saklanmasına;

Detaylı

Doküman No: HYH-P02 Revizyon No: 2 KLİNİĞE HASTA KABULÜ VE İŞLEYİŞ Yürürlük Tarihi: PROSEDÜRÜ Revizyon Tarihi:

Doküman No: HYH-P02 Revizyon No: 2 KLİNİĞE HASTA KABULÜ VE İŞLEYİŞ Yürürlük Tarihi: PROSEDÜRÜ Revizyon Tarihi: KLİNİĞE HASTA KABULÜ VE İŞLEYİŞ Yürürlük i:15.08.2013 PROSEDÜRÜ Revizyon i: Sayfa: 1/5 Revizyon Açıklaması - Revize edildi - Yeni eklendi Madde No - 3.3.4, 3.3.10-3.3.7, 3.3.8 KAPSAM: Klinikler ve Yoğun

Detaylı

T.C BEÜ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ HEMŞİRELİK HİZMETLERİ MÜDÜRLÜĞÜ 2017 YILI I. DÖNEM HİZMET İÇİ EĞİTİM PROGRAMI

T.C BEÜ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ HEMŞİRELİK HİZMETLERİ MÜDÜRLÜĞÜ 2017 YILI I. DÖNEM HİZMET İÇİ EĞİTİM PROGRAMI T.C BEÜ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ HEMŞİRELİK HİZMETLERİ MÜDÜRLÜĞÜ 2017 YILI I. DÖNEM HİZMET İÇİ EĞİTİM PROGRAMI İLAÇ GÜVENLİĞİ Hemşire Rabia Köksal İLAÇ GÜVENLİĞİ NEDİR? Hastaların tedavilerinde

Detaylı

2. Kapsam Bu prosedür, günübirlik kemoterapi ünitesini ve burada yapılan işlemleri kapsar.

2. Kapsam Bu prosedür, günübirlik kemoterapi ünitesini ve burada yapılan işlemleri kapsar. Sayfa No : 1 / 5 1. Amaç Bu prosedürün amacı, kemoterapi tedavisi görecek hastaların günübirlik kemoterapi ünitesine kabul edilmesinden çıkışına kadar, temel olarak yapılacak işlemleri ve kemoterapi ünitesinin

Detaylı

GÖZ KLİNİĞİ İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

GÖZ KLİNİĞİ İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ Sayfa No 1 / 5 1.AMAÇ: Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Sağlık Uygulama Hastanesi Göz Kliniğine alınan her hastanın tedavi bakımlarının en iyi düzeyde yapılamasını sağlamak. 2.KAPSAM: Kahramanmaraş

Detaylı

İLAÇ YÖNETİM PROSEDÜRÜ

İLAÇ YÖNETİM PROSEDÜRÜ KOD: SİY.PR.05 YAYIN TAR:01.04.2016 REVİZYON TAR:26.09.2017 REVİZYON NO:05 Sayfa 1 / 6 1.AMAÇ: Hastanemize satın alman ilaçların güvenli depolanması, dağıtılması, hastalara güvenli ilaç uygulamalarının

Detaylı

NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ MERAM TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ ECZANE İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ MERAM TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ ECZANE İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ SAYFA NO 1 / 5 1.AMAÇ VE KAPSAM İlaç istemleri, temini, siparişi, saklanması, depolanması ve hazırlanması, doğru, zamanında ve hatasız dağıtımını sağlamak, uygulamak ve yönetmektir. 2.SORUMLULAR: Başhekim,

Detaylı

T.C ÇANAKKALE ONSEKİZMART ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA HASTANESİ GÜVENLİ İLAÇ UYGULAMALARI PROSEDÜRÜ

T.C ÇANAKKALE ONSEKİZMART ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA HASTANESİ GÜVENLİ İLAÇ UYGULAMALARI PROSEDÜRÜ T.C ÇANAKKALE ONSEKİZMART ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA HASTANESİ GÜVENLİ İLAÇ UYGULAMALARI PROSEDÜRÜ KODU: ECZ.PR.02 YAYINLAMA TARİHİ: 21.04.2014 REVİZYON TARİHİ: 00 REVİZYON NO: 00 SAYFA SAYISI:06

Detaylı

NAZİLLİ DEVLET HASTANESİ TRANSFÜZYON MERKEZİ ÇALIŞMA PROSEDÜRÜ İÇİNDEKİLER 1.AMAÇ:... 2 2.KAPSAM:... 2 3.SORUMLULAR:... 2 4. UYGULAMA:...

NAZİLLİ DEVLET HASTANESİ TRANSFÜZYON MERKEZİ ÇALIŞMA PROSEDÜRÜ İÇİNDEKİLER 1.AMAÇ:... 2 2.KAPSAM:... 2 3.SORUMLULAR:... 2 4. UYGULAMA:... Sayfa Sayfa 1 / 5 İÇİNDEKİLER 1.AMAÇ:... 2 2.KAPSAM:... 2 3.SORUMLULAR:... 2 4. UYGULAMA:... 2 4.1. KAN VE KAN ÜRÜNLERİNİN İSTENMESİ:... 2 4.2. GELEN KAN İSTEMLERİNİN KARŞILANMASI:... 2 4.3. KAN ÜRÜNLERİNİN

Detaylı

İLAÇ UYGULAMA PROSEDÜRÜ

İLAÇ UYGULAMA PROSEDÜRÜ Sayfa 1 / 5 1.AMAÇ: Hakkari Devlet Hastanesi nde ilaç hatalarının önlenmesi amacıyla stratejilerin belirlenmesi, ilaç kullanım sürecinin tüm safhalarında görev alan sağlık bakımı sunanların rollerinin

Detaylı

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No 23.09.2013 Prosedür içinde adı geçen İlaç Yönetimi ve Kullanımı 01 Kurulu tanımlaması İlaç Yönetim Kurulu olarak değiştirildi ve İlaç Yönetim Kurulu

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELER KURUMU BURSA KAMU HASTANELER BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ ORHANELİ İLÇE DEVLET HASTANESİ

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELER KURUMU BURSA KAMU HASTANELER BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ ORHANELİ İLÇE DEVLET HASTANESİ T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU BURSA İLİ KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ ORHANELİ İLÇE DEVLET HASTANESİ ANESTEZİ BÖLÜM UYUM REHBERİ Doküman Kodu Yayın Tarihi Revizyon

Detaylı

YATAN HASTA PROSEDÜRÜ

YATAN HASTA PROSEDÜRÜ Sayfa No 6/1 Hazırlayan İnceleyen Onaylayan Başhemşire Kalite Yönetim Direktörü Başhekim 1. AMAÇ Özel Çevre Hastanesi'nde tedavi olmak üzere başvuran hastaların hastane ortamına en kısa sürede uyumunun

Detaylı

GÖĞÜS CERRAHİ KLİNİK İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

GÖĞÜS CERRAHİ KLİNİK İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ Sayfa No 1 / 5 1. AMAÇ: KSÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Göğüs Cerrahisi Kliniğine alınan her hastanın tedavi bakımlarının en iyi düzeyde yapılmasını sağlamak. 2. KAPSAM: KSÜ Sağlık Uygulama

Detaylı

T.C ÇOMÜ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA HASTANESİ AMELİYATHANE İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

T.C ÇOMÜ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA HASTANESİ AMELİYATHANE İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ 1.AMAÇ: Araştırma ve Uygulama Hastanesi Ameliyathanesinin ameliyata hazırlanması, temizliği ve bakımı, ameliyathane ihtiyaçlarının temini, mevcut alet ve malzemenin bakım onarım ve sterilizasyonunun sağlanması

Detaylı

BİYOKİMYA LABORATUVARI İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

BİYOKİMYA LABORATUVARI İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ Dok No:BİY.PR.01 Yayın Tarihi:HAZİRAN 2013 Rev.Tar/No:-/0 Sayfa No: 1 / 8 1.0 AMAÇ: Biyokimya Laboratuvarının ulusal ve uluslararası standartlara, kanun ve yönetmeliklere uygun olarak, düzenli, hızlı ve

Detaylı

Ameliyathane Ameliyathane Süreci ve Genel Düzenlemeler

Ameliyathane Ameliyathane Süreci ve Genel Düzenlemeler Ferit Bayram DentaFiera 6 Haziran 2016 Ameliyathane Ameliyathane Süreci ve Genel Düzenlemeler A. Temizlik ve Dezenfeksiyon Kurallarına İlişkin Düzenlemeler Sterilizasyon prosedürlerinin düzenli kontrolü

Detaylı

GENEL YOĞUN BAKIM İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

GENEL YOĞUN BAKIM İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ Dok No:YBH.PR.01 Yayın Tarihi: NİSAN 2013 Rev.Tar/No:-/0 Sayfa No: 1 / 6 1.0 AMAÇ: Erişkin yoğun bakım ünitesine yatış endikasyonu olan hastaların erişkin yoğun bakım ünitesine kabulü, izlenmesi, tedavisi,

Detaylı

GENEL CERRAHİ KLİNİĞİ İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

GENEL CERRAHİ KLİNİĞİ İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ Sayfa No 1 / 5 1. AMAÇ: Kahramanmaraş Sütçü İmam Tıp Fakültesi Hastanesi Genel Cerrahi Kliniğine alınan her hastanın tedavi bakımlarının en iyi düzeyde yapılmasını sağlamak. 2. KAPSAM: Kahramanmaraş Sütçü

Detaylı

DEPOLAMA TALİMATI. Doküman No: İlk Yayın Tarihi: Revizyon Tarihi: Revizyon No: Toplam Sayfa Sayısı: TYG_T01 07.06.2012 02.05.

DEPOLAMA TALİMATI. Doküman No: İlk Yayın Tarihi: Revizyon Tarihi: Revizyon No: Toplam Sayfa Sayısı: TYG_T01 07.06.2012 02.05. REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No 02.05.2013 Madde 5.3.6 eklendi. 01 Hazırlayan: Onaylayan: Onaylayan: Tesis Yönetimi ve Güvenliği Kurulu Adem Aköl Kalite Konseyi Başkanı Sinan Özyavaş

Detaylı

İ.Ü. ECZACILIK FAKÜLTESİ SERBEST ECZANE STAJI STAJ DEĞERLENDİRME RAPORU

İ.Ü. ECZACILIK FAKÜLTESİ SERBEST ECZANE STAJI STAJ DEĞERLENDİRME RAPORU İ.Ü. ECZACILIK FAKÜLTESİ SERBEST ECZANE STAJI STAJ DEĞERLENDİRME RAPORU DERECELENDİRMESİ ÇOK İYİ 5 İYİ 4 ORTA 3 ZAYIF 2 YETERSİZ 1 İKİNCİ DÖNEM 1 Staj yapılan eczane hakkında genel bilgileri bilir: Eczacının

Detaylı

SHKS (SAĞLIK HİZMET KALİTE YAPILAN ÇALIŞMALAR

SHKS (SAĞLIK HİZMET KALİTE YAPILAN ÇALIŞMALAR SHKS (SAĞLIK HİZMET KALİTE STANDARTLARI). KAPSAMINDA YAPILAN ÇALIŞMALAR SAĞLIK HİZMET KALİTE STANDARTLARI KAPSAMINDA YAPILAN ÇALIŞMALAR. SHKS (Sağlık Hizmet Kalite Standartları) zorunlu dokümanları oluşturuldu.

Detaylı

RADYOLOJİ İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

RADYOLOJİ İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ Sayfa No 5/1 Hazırlayan İnceleyen Onaylayan Radyoloji Teknisyeni Kalite Yönetim Direktörü Başhekim 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı; poliklinik muayenesi sonucunda, yatan hastalarda veya dışardan başka bir

Detaylı

FTR ÜNİTESİ KLİNİK İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

FTR ÜNİTESİ KLİNİK İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ Sayfa No 1 / 6 1 - AMAÇ: Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma hastanesi fiziksel olarak tedavi ve rehabilitasyon hizmeti verilmesi aşamasındaki uygulamaların bir sistem içerisinde

Detaylı

2. KAPSAM: Bu prosedür, tıbbi cihazların izlenmesi ve ölçümünün sağlanması için yapılan işlemlere yönelik faaliyetleri kapsar.

2. KAPSAM: Bu prosedür, tıbbi cihazların izlenmesi ve ölçümünün sağlanması için yapılan işlemlere yönelik faaliyetleri kapsar. Sayfa No : 1 /5 1. AMAÇ: Bu prosedürün amacı, Onkoloji Enstitüsü nde bulunan tıbbi cihazların izlenmesi ve ölçümünün sağlanması için İstanbul Üniversitesi Hastaneleri Genel Direktörlüğü Biyomedikal Bölümü

Detaylı

BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ YETKİLENDİRME LİSTESİ

BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ YETKİLENDİRME LİSTESİ Sayfa No 1 / 9 HASTANE GENELİ ÇALIŞANLAR A - HATA KODLARI ARIZA BİLDİRİM AYLIK PERFORMANS DÖKÜMÜ B - ÇALIŞAN GÜVENLİĞİ BELGE SORGULA GERİ ALMA BİLGİ İŞLEM SORUN BİLDİRME C - İLAÇ GÜVENLİĞİ D - LABORATUVAR

Detaylı

AKILCI İLAÇ KULLANIMI İLAÇ GÜVENLİĞİ ECZ. GONCA DURAK

AKILCI İLAÇ KULLANIMI İLAÇ GÜVENLİĞİ ECZ. GONCA DURAK AKILCI İLAÇ KULLANIMI İLAÇ GÜVENLİĞİ ECZ. GONCA DURAK Her madde zehirdir, zehir olmayan hiçbir şey yoktur, zehir ve ilacı ayıran onun dozudur. Paracelcus İLAÇ GÜVENLİĞİ NEDİR? Hastaların tedavilerinde

Detaylı

AMELİYATHANE İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

AMELİYATHANE İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ Dok No:AML.PR.01 Yayın Tarihi: NİSAN 2013 Rev.Tar/No:-/0 Sayfa No: 1 / 8 1.0 AMAÇ:Bu prosedürün amacı; Özel Vitale Kadın Doğum Hastanesi ameliyathanelerinin normal ve acil durumlarda her türlü ameliyat

Detaylı

1.Kapsamlı bir tatbikat uygulanmasını sağlamak

1.Kapsamlı bir tatbikat uygulanmasını sağlamak DOKÜMAN NO KU.YD.004 İLK YAYIN TARİHİ 01.01.2014 REV. NO - TARİHİ 01.14.09.2015 Sayfa 1 / 7 1 BOYUT KURUMSAL HİZMETLER BÖLÜMLER Kurumsal Yapı Kalite Yönetimi Amaç: Kurumsal Hizmetlerin İşleyişini Sorunsuz

Detaylı

İLAÇ GÜVENLİĞİ RAMAK KALA BİLDİRİMLERİMİZ VE KAZANIMLARIMIZ

İLAÇ GÜVENLİĞİ RAMAK KALA BİLDİRİMLERİMİZ VE KAZANIMLARIMIZ İLAÇ GÜVENLİĞİ RAMAK KALA BİLDİRİMLERİMİZ VE KAZANIMLARIMIZ OPSAR SOLMAZ Figen, TUNÇMAN Gökçe, SERBEST Nesrin, YILDIRIM Ayşe, YILMAZLAR Aysun ÖZEL MEDICABIL HASTANESİ, BURSA İlaç Güvenliği Hastaların tedavilerinde

Detaylı

İLAÇ YÖNETİM PROSEDÜRÜ

İLAÇ YÖNETİM PROSEDÜRÜ 1. AMAÇ: İlaç istemi, ilaçların hazırlanması, dağıtımı ve ilaçların hasta hesabına girişi sırasında alınacak tedbir ve güvenlik önlemleri hakkında izlenecek yolları belirlemek. 2. KAPSAM: Prosedür ilaç

Detaylı

AMELİYAT MALZEMELERİNİN YALINLAŞTIRILMASI. AĞAOĞLU Halime, YILDIRIM Ayşe, YILMAZLAR Aysun Özel Medicabil Hastanesi, BURSA

AMELİYAT MALZEMELERİNİN YALINLAŞTIRILMASI. AĞAOĞLU Halime, YILDIRIM Ayşe, YILMAZLAR Aysun Özel Medicabil Hastanesi, BURSA AMELİYAT MALZEMELERİNİN YALINLAŞTIRILMASI AĞAOĞLU Halime, YILDIRIM Ayşe, YILMAZLAR Aysun Özel Medicabil Hastanesi, BURSA Amaç Malzemelerin depo çıkış sayılarını kontrol edebilmek Tüketimlerin takibini

Detaylı

T.C. CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ HAFSA SULTAN HASTANESİ

T.C. CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ HAFSA SULTAN HASTANESİ OP-01: HASTANIN GELİŞİ T.C. CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ HAFSA SULTAN HASTANESİ YAYIN TARİHİ:28.03.2008 REVİZE TARİHİ: 15.01.2016 DOKÜMAN NO:PAŞ-06-E BASKI NO:01 REVİZE NO:01 SAYFA NO:1/6 -YATAKLI TEDAVİ HİZMETLERİ

Detaylı

Kalite Konseyi Başkanı Kalite Koordinatörü

Kalite Konseyi Başkanı Kalite Koordinatörü REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No 26.09.2013 Kat Koordinatörü tanımı Yatan Hasta Danışmanı olarak 01 değiştirildi. Hasta Bilgilendirme ve Çıkış Formu talimata eklendi. Hazırlayan: Onaylayan:

Detaylı

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ - KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ Doküman No: HAÜ-P01

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ - KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ Doküman No: HAÜ-P01 TERAPÖTİK AFEREZ SÜRECİ Yürürlük i: 03.06.2014 İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ Revizyon i: - Sayfa: 1/5 Revizyon Açıklaması Yeni yayınlandı Madde No KAPSAM: Tıbbi birimler Hazırlayanlar İbrahim ÖZASLAN Birim Kalite

Detaylı

T.C ÇANAKKALE ONSEKİZMART ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA HASTANESİ AMELİYATHANE HASTA GÜVENLİĞİ

T.C ÇANAKKALE ONSEKİZMART ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA HASTANESİ AMELİYATHANE HASTA GÜVENLİĞİ SIRA NO HEDEF YAPILACAK UYGULAMA İŞLEM SORUMLUSU 1.0 KİMLİK TANIMLAMA HATALARINI ÖNLEMEK 1.1 Hastaların doğru Barkotlu kimlik tanımlayıcıda; Bilgi işlem merkezi kimliklendirilmesi Hasta adı soyadı, Hasta

Detaylı

HBYS Nedir? HBYS, sağlık kurumlarında yaşanan sorunları ve kaçakları en aza indirmek, başarı seviyesi, zaman, iş gücü ve tıbbi cihazların verimini en

HBYS Nedir? HBYS, sağlık kurumlarında yaşanan sorunları ve kaçakları en aza indirmek, başarı seviyesi, zaman, iş gücü ve tıbbi cihazların verimini en HBYS Nedir? HBYS, sağlık kurumlarında yaşanan sorunları ve kaçakları en aza indirmek, başarı seviyesi, zaman, iş gücü ve tıbbi cihazların verimini en üst düzeye çıkarmak amacıyla geliştirdiğimiz yazılımlardan

Detaylı

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No 07.11.2013 Ex. olan hastanın kimliğinin doğrulanması için 01 Ex. Kimlik Etiketi kullanımı tarif edildi. 19.03.2014 Madde 5.3.4 te psikiyatri hastaları

Detaylı

Doküman No: İlk Yayın Tarihi: Revizyon Tarihi: Revizyon No: Toplam Sayfa Sayısı: IYK_T REVİZYON DURUMU

Doküman No: İlk Yayın Tarihi: Revizyon Tarihi: Revizyon No: Toplam Sayfa Sayısı: IYK_T REVİZYON DURUMU REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No 29.02.2013 Distile suyun crashcart üzerinde sürekli 01 bulundurulacağı ve kontrol formundan takip edileceğine ilişkin 5.10.4 maddesi eklendi. 5.10.3.

Detaylı

T.C. CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ HAFSA SULTAN HASTANESİ

T.C. CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ HAFSA SULTAN HASTANESİ OP-01: HASTANIN GELİŞİ T.C. CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ HAFSA SULTAN HASTANESİ YAYIN TARİHİ:28.03.2008 REVİZE TARİHİ: 15.01.2016 DOKÜMAN NO:PAŞ-06-D BASKI NO:01 REVİZE NO:01 SAYFA NO:1/5 -YATAKLI TEDAVİ HİZMETLERİ

Detaylı

MİKROBİYOLOJİ LABORATUVAR HİZMETLERİ

MİKROBİYOLOJİ LABORATUVAR HİZMETLERİ MİKROBİYOLOJİ LABORATUVAR HİZMETLERİ Laboratuvarda çalışılan tüm testleri içeren test rehberi bulunmalıdır. Test rehberi; Örneklerin çalışılma zamanını, Örnek türünü, Ön hazırlık işlemi gerektiren testlere

Detaylı

AMAÇ DÖK.KOD YÖN.PR.13 YAYIN TAR. 15/08/2006 REV. TAR/NO 26/06/2014/03 SAYFA 1 / 6

AMAÇ DÖK.KOD YÖN.PR.13 YAYIN TAR. 15/08/2006 REV. TAR/NO 26/06/2014/03 SAYFA 1 / 6 SAYFA 1 / 6 AMAÇ Hastanemizde ürünler için yasal şart ve mevzuat gereklerinin eksiksiz yerine getirilmesi ve uygulamada yanlış kullanımın önlenmesi, hizmet sağlama sürecinde hasta beklentileri ve yasal

Detaylı

DOKÜMAN KODU TP.16.01 RADYASYON ONKOLOJİ KLİNİK İŞLEYİŞ YAYIN TARİHİ 01.04.2013 PROSEDÜRÜ

DOKÜMAN KODU TP.16.01 RADYASYON ONKOLOJİ KLİNİK İŞLEYİŞ YAYIN TARİHİ 01.04.2013 PROSEDÜRÜ RADYASYON ONKOLOJİ SAYFA NO 1 / 7 1. AMAÇ: Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Radyasyon Onkolojisi Kliniğine alınan her hastanın tedavi bakımlarının en iyi düzeyde yapılmasını

Detaylı

Neonatoloji Yoğun Bakım Servisi Çalışma Prosedürü (Yeni Doğan)

Neonatoloji Yoğun Bakım Servisi Çalışma Prosedürü (Yeni Doğan) T.C. Süleyman Demirel Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Doküman Adı Neonatoloji Yoğun Bakım Servisi Çalışma Prosedürü (Yeni Doğan) Doküman Numarası TBH/603/PR-001 ISO 9001:2008 KYS Kriter No

Detaylı

BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ YETKİLENDİRME LİSTESİ

BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ YETKİLENDİRME LİSTESİ BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ YETKİLENDİRME LİSTESİ HASTANE GENELİ ÇALIŞANLAR A - HATA KODLARI ARIZA BİLDİRİM AYLIK PERFORMANS DÖKÜMÜ B - ÇALIŞAN GÜVENLİĞİ BELGE SORGULA GERİ ALMA BİLGİ İŞLEM SORUN BİLDİRME C

Detaylı

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No Hazırlayan: Onaylayan: Onaylayan: Gülay Beyaz, İlaç Yönetimi ve Kullanımı Kurulu Adem Aköl Kalite Konseyi Başkanı Sinan Özyavaş Kalite Koordinatörü

Detaylı

Hasta Kayıt Birimi 2

Hasta Kayıt Birimi 2 ÖRNEK UYGULAMALAR 1 Hasta Kayıt Birimi 2 Hasta Kayıt Biriminde Yeterli Oturma Grupları 3 Yaşlı ve Engelli Vatandaşların Öncelikli Oturabilmeleri 4 5 Yaşlı ve Engelli Vatandaşların Önceliği İle İlgili Bir

Detaylı

Fatma TANRIKULU ĠNCE / Özellikli Planlama Gerektiren Tıbbi Hizmetler Uzmanlığı

Fatma TANRIKULU ĠNCE / Özellikli Planlama Gerektiren Tıbbi Hizmetler Uzmanlığı ÇALIŞMANIN ADI: * ACĠL SERVĠSLERDE BULUNAN ĠLAÇ VE SARF MALZEME KAYIPLARININ ÖNLENMESĠ, * ACĠL SERVĠSLERDE ĠLAÇ VE SARF MALZEME KULLANIMI YÖNETĠMĠNĠN ETKĠN OLARAK SAĞLANMASI ÜZERĠNE ÖNERĠLER Fatma TANRIKULU

Detaylı

ENFEKSİYON HASTALIKLARI KLİNİĞİ İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

ENFEKSİYON HASTALIKLARI KLİNİĞİ İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ Sayfa No 1 / 5 1.AMAÇ: Sütçü İmam Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Kliniğine alınan her hastanın tedavi bakımlarının en iyi düzeyde yapılmasını sağlamak. 2.KAPSAM: Sütçü İmam

Detaylı

AMELİYAT MALZEMELERİNİN YALINLAŞTIRILMASI. AĞAOĞLU Halime, YILDIRIM Ayşe, YILMAZLAR Aysun Özel Medicabil Hastanesi, BURSA

AMELİYAT MALZEMELERİNİN YALINLAŞTIRILMASI. AĞAOĞLU Halime, YILDIRIM Ayşe, YILMAZLAR Aysun Özel Medicabil Hastanesi, BURSA AMELİYAT MALZEMELERİNİN YALINLAŞTIRILMASI AĞAOĞLU Halime, YILDIRIM Ayşe, YILMAZLAR Aysun Özel Medicabil Hastanesi, BURSA Amaç Malzemelerin depo çıkış sayılarını kontrol edebilmek Tüketimlerin takibini

Detaylı

PERSONEL KILIK KIYAFET PROSEDÜRÜ REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No

PERSONEL KILIK KIYAFET PROSEDÜRÜ REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No 27.08.2012 İş Kıyafeti Temizlik Takip Formu nun adı Personel Kuru Temizleme Takip ve Teslim Formu olarak değiştirildi. 01 28.09.2012 Acil Servis, KVC

Detaylı

ARŞİV BİRİMİNİN İŞLEYİŞİNE YÖNELİK PROSEDÜR

ARŞİV BİRİMİNİN İŞLEYİŞİNE YÖNELİK PROSEDÜR Doküman Kodu: ARŞ.PR.01 Yayın Tarihi:Mayıs 2013 Revizyon Tarihi:- Revizyon No:0 Sayfa No:1/5 1. Amaç: Tarsus Devlet Hastanesi Ana Hizmet Binası ve Ek Hizmet Binası hizmetleri ve faaliyetleri sonucunda

Detaylı

3. SORUMLULAR: DOKÜMAN KODU TP.14.04 GASTROENTEROLOJI KLİNİK İŞLEYİŞ YAYIN TARİHİ 01.04.2013 PROSEDÜRÜ

3. SORUMLULAR: DOKÜMAN KODU TP.14.04 GASTROENTEROLOJI KLİNİK İŞLEYİŞ YAYIN TARİHİ 01.04.2013 PROSEDÜRÜ GASTROENTEROLOJI SAYFA NO 1 / 5 1. AMAÇ: Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Gastroenteroloji Kliniğine alınan her hastanın tedavi bakımlarının en iyi düzeyde yapılmasını sağlamak.

Detaylı

1. AMAÇ: 4. KISALTMALAR: EKK : Enfeksiyon Kontrol Komitesi SHKS : Sağlıkta Hizmet Kalite Standartları 5. UYGULAMA:

1. AMAÇ: 4. KISALTMALAR: EKK : Enfeksiyon Kontrol Komitesi SHKS : Sağlıkta Hizmet Kalite Standartları 5. UYGULAMA: Kalite Yönetim Birimi SAYFA NO 1 / 5 1. AMAÇ: Hastanemizdeki; sağlıkta hizmet kalite standartları ve kalite yönetim sistemine uygunluğunun; sürekliliğini, yeterliliğini ve etkinliğini sağlamak için, planlanmış

Detaylı

1 ENDOSKOPİ ÜNİTESİ İŞLEYİŞ

1 ENDOSKOPİ ÜNİTESİ İŞLEYİŞ ENDOSKOPİ ÜNİTESİ İŞLEYİŞ Yürürlük i:11.10.2012 Revizyon i:03.06.2014 Sayfa: 1/5 Revizyon açıklaması - Revize edildi. - İptal edildi. - Yeni eklendi. KAPSAM: Endoskopi Ünitesi Hazırlayan Mahmut ATAŞ Endoskopi

Detaylı

İLAÇ GÜVENLİĞİ VE UYGULAMA PROSEDÜRÜ

İLAÇ GÜVENLİĞİ VE UYGULAMA PROSEDÜRÜ Sayfa No 5/1 Hazırlayan İnceleyen Onaylayan Eczacı Kalite Yönetim Direktörü Başhekim 1.AMAÇ Özel Çevre Hastanesi nde ilaç hatalarının önlenmesi amacıyla stratejilerin belirlenmesi, ilaç kullanım sürecinin

Detaylı

RADYOLOJİ İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

RADYOLOJİ İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No Hazırlayan: Onaylayan: Onaylayan: Prof. Dr. Nail Bulakbaşı, Adem Aköl Sinan Özyavaş Hasta Değerlendirme Kurulu Kalite Konseyi Başkanı Kalite Koordinatörü

Detaylı

DOKÜMAN KODU IP.16.01 TEKNİK BÖLÜM YAYIN TARİHİ 01.05.2006 İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

DOKÜMAN KODU IP.16.01 TEKNİK BÖLÜM YAYIN TARİHİ 01.05.2006 İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ Teknik Bölüm SAYFA NO 1 / 6 1. AMAÇ Hastanemiz bünyesindeki tüm makine ve teçhizatın arıza, bakım ve işletimleri ile ilgili faaliyetlerini düzenlemek ve yetki ve sorumlulukları belirlemektir. 2. KAPSAM

Detaylı

Hazırlayan: Onaylayan: Onaylayan: Yrd. Doç.Dr. Deniz Bedel, Adem Aköl Hasta Değerlendirme Kurulu Kalite Konseyi Başkanı Kalite Koordinatörü

Hazırlayan: Onaylayan: Onaylayan: Yrd. Doç.Dr. Deniz Bedel, Adem Aköl Hasta Değerlendirme Kurulu Kalite Konseyi Başkanı Kalite Koordinatörü REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No Hazırlayan: Onaylayan: Onaylayan: Yrd. Doç.Dr. Deniz Bedel, Adem Aköl Sinan Özyavaş Hasta Değerlendirme Kurulu Kalite Konseyi Başkanı Kalite Koordinatörü

Detaylı

NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ MERAM TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ ÇOCUK ENFEKSİYON YOĞUN BAKIM İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ MERAM TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ ÇOCUK ENFEKSİYON YOĞUN BAKIM İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ Sayfa No 1 / 5 1.AMAÇ: Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk Enfeksiyon yoğun bakım ünitesinde yatmakta olan her hastanın vital organ fonksiyonlarının desteklenmesi; organ

Detaylı

DOKÜMAN KODU TP.02.01 AMELİYATHANE İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

DOKÜMAN KODU TP.02.01 AMELİYATHANE İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ AMELİYATHANE SAYFA NO 1 / 5 1. AMAÇ: Hastane ameliyathanesinin ameliyatta hazırlanması, temizliği ve bakımı, ameliyathane ihtiyaçlarının temini, mevcut alet ve malzemenin bakım onarım ve sterilizasyonunun

Detaylı

T.C ÇANAKKALE ONSEKİZMART ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA HASTANESİ ÇALIŞAN GÜVENLİĞİ PROSEDÜRÜ

T.C ÇANAKKALE ONSEKİZMART ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA HASTANESİ ÇALIŞAN GÜVENLİĞİ PROSEDÜRÜ T.C ÇANAKKALE ONSEKİZMART ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA HASTANESİ ÇALIŞAN GÜVENLİĞİ PROSEDÜRÜ KODU: YÖN.PR.09 YAYINLAMA TARİHİ: 21.04.2014 REVİZYON TARİHİ: 00 REVİZYON NO: 00 SAYFA SAYISI:05 1. AMAÇ:

Detaylı

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No Hazırlayan: Onaylayan: Onaylayan: Gülay Beyaz, İlaç Yönetimi ve Kullanımı Kurulu Adem Aköl Kalite Konseyi Başkanı Sinan Özyavaş Kalite Koordinatörü

Detaylı

ARŞİVDE MALZEME SAKLAMA SÜRESİNİN LİSTESİ

ARŞİVDE MALZEME SAKLAMA SÜRESİNİN LİSTESİ ARŞİVDE MALZEME NİN LİSTESİ ARŞ.LS.01 01.08.2013 0 1/5 BİRİM ARŞİV KURUM ARŞİV Yatan Hasta Dosyası Kurumda saklanır Ameliyat defteri 20 yıl Kurumda saklanır Hasta Kayıt Defteri (Servisler) 20 yıl Devlet

Detaylı

3. SORUMLULAR: DOKÜMAN KODU TP.27.01 GÖZ HASTALIKLARI KLİNİK İŞLEYİŞ YAYIN TARİHİ 01.04.2013 PROSEDÜRÜ

3. SORUMLULAR: DOKÜMAN KODU TP.27.01 GÖZ HASTALIKLARI KLİNİK İŞLEYİŞ YAYIN TARİHİ 01.04.2013 PROSEDÜRÜ GÖZ HASTALIKLARI SAYFA NO 1 / 6 1. AMAÇ: Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Göz Hastalıkları Kliniğine alınan her hastanın tedavi bakımlarının en iyi düzeyde yapılmasını sağlamak.

Detaylı

HASTA KAYIT, YATIŞ VE TABURCULUK İŞLEMLERİ PROSEDÜRÜ

HASTA KAYIT, YATIŞ VE TABURCULUK İŞLEMLERİ PROSEDÜRÜ Sayfa No 6/1 Hazırlayan İnceleyen Onaylayan Kalite Temsilcisi Kalite Yönetim Direktörü Başhekim 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı; Özel Çevre Hastanesi teşhis ve tedavi görecek, yatışına karar verilen hastaların

Detaylı

KAMU HASTANELERINDE İLAÇ VE MALZEME KAYNAKLARıNıN ETKIN KULLANILMASINDA YALIN FELSEFENIN ROLÜ

KAMU HASTANELERINDE İLAÇ VE MALZEME KAYNAKLARıNıN ETKIN KULLANILMASINDA YALIN FELSEFENIN ROLÜ KAMU HASTANELERINDE İLAÇ VE MALZEME KAYNAKLARıNıN ETKIN KULLANILMASINDA YALIN FELSEFENIN ROLÜ Uzm. Ecz.İrem MÜHÜRCÜ, Sevtap KILIÇASLAN (Türkiye Kamu Hastaneler Kurumu Stok Takip Ve Analiz Daire Başkanlığı)

Detaylı

T.C. CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ HAFSA SULTAN HASTANESİ

T.C. CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ HAFSA SULTAN HASTANESİ OP-01: HASTANIN GELİŞİ T.C. CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ HAFSA SULTAN HASTANESİ YAYIN TARİHİ:28.03.2008 REVİZE TARİHİ: 15.01.2016 DOKÜMAN NO:PAŞ-06-B BASKI NO:01 REVİZE NO:01 SAYFA NO:1/6 -YATAKLI TEDAVİ HİZMETLERİ

Detaylı

SATIN ALMA VE TEDARİKÇİ DEĞERLENDİRME PROSEDÜRÜ

SATIN ALMA VE TEDARİKÇİ DEĞERLENDİRME PROSEDÜRÜ Sayfa No 7/1 Hazırlayan İnceleyen Onaylayan Satınalma ve Depo Sorumlusu Kalite Yönetim Direktörü Başhekim 1. AMAÇ Özel Çevre Hastanesi nin ihtiyacı olan değişik kategorilerdeki malzemelerin ve cihazların

Detaylı

NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ MERAM TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ GENEL PEDİATRİ SERVİS KAT 2 İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ MERAM TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ GENEL PEDİATRİ SERVİS KAT 2 İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ Sayfa No 1 / 7 1.AMAÇ: Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk Genel Pediatri Servisinde bakım ünitesindeki her hastanın bakım ve tedavilerinin en iyi düzeyde yapılmasını amaçlar.

Detaylı

UÜ-SK KLİNİKTE HASTA BAKIMI PROSEDÜRÜ

UÜ-SK KLİNİKTE HASTA BAKIMI PROSEDÜRÜ 1 / 6 1. Amaç: Bu prosedür, UÜ-SK da yatan tüm hastaların aynı kalitede bakım hizmeti almasını tanı-tedavi hizmetlerinin planlı bir şekilde yürütülmesini ve kayıt altına alınmasını amaçlamaktadır. 2. Kapsam:

Detaylı

2014 YILI SAĞLIKTA KALİTE STANDARTLARI EĞİTİM PLANI. YÖN. PL.24 Yayın Tarihi: 18.01.2013 Revizyon No: 00 Revizyon Tarihi: 00 Sayfa No: 1/16

2014 YILI SAĞLIKTA KALİTE STANDARTLARI EĞİTİM PLANI. YÖN. PL.24 Yayın Tarihi: 18.01.2013 Revizyon No: 00 Revizyon Tarihi: 00 Sayfa No: 1/16 OCAK-2014 YÖN. PL.24 Yayın Tarihi: 18.01.2013 Revizyon No: 00 Revizyon Tarihi: 00 Sayfa No: 1/16 SIRA NO 1 2 DÖNEM EĞİTİMİN KONUSU KATILIMCILAR EĞİTİMCİ HASTA BAŞI TEST CİHAZI TEMİZLİĞİ VE BAKIMI HASTALARIN

Detaylı

2. KAPSAM: Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi nin Fizik tedavi yöntemlerinin uygulanması ve FTR Ünitelerini kapsar.

2. KAPSAM: Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi nin Fizik tedavi yöntemlerinin uygulanması ve FTR Ünitelerini kapsar. FTR SAYFA NO 1 / 6 1. AMAÇ: Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Fiziksel olarak tedavi ve rehabilitasyon hizmeti verilmesi aşamasındaki uygulamaların bir sistem içerisinde yapılmasını

Detaylı

AYAKTAN HASTA DEĞERLENDİRME PROSEDÜRÜ

AYAKTAN HASTA DEĞERLENDİRME PROSEDÜRÜ REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No 24.03.2014 CureMed te tanımlanmış anamnez modüller eklendi. 01 FTR Tedavi Formu prosedüre tanımlandı. Hazırlayan: Onaylayan: Onaylayan: Hasta Değerlendirme

Detaylı

T.C. CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ HAFSA SULTAN HASTANESİ

T.C. CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ HAFSA SULTAN HASTANESİ T.C. CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ HAFSA SULTAN HASTANESİ YAYIN TARİHİ:28.03.2008 REVİZE TARİHİ: 15.01.2016 DOKÜMAN NO:PAŞ-13-A BASKI NO:01 REVİZE NO:01 SAYFA NO:1/5 İŞİN TANIMI/SORUMLUSU KULLANILAN REFERANS

Detaylı

SAĞLIK BAKANLIĞI ÖZEL HASTANELER YÖNETMELĐĞĐ

SAĞLIK BAKANLIĞI ÖZEL HASTANELER YÖNETMELĐĞĐ 2. BÖLÜM: HĐZMET BĐRĐMLERĐNE ESAS BĐLGĐLER HĐZMET BĐRĐMLERĐNE ESAS BĐLGĐ VE BELGELER 1- genelinde hijyene uygun temizlik ve bakım sağlanmış mı (uygun olmayan birimler açıkça belirtilecektir) 2-Acil ünitesi

Detaylı

DÂHİLİYE SERVİSİ İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

DÂHİLİYE SERVİSİ İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ Sayfa No 1 / 5 1.AMAÇ: Hastanemize başvuran hastaların iyileşmesi, tedavi edilmesi, kişisel, fiziksel, ruhsal ve sosyal olarak tam bir iyilik haline kavuşmasını sağlamak, hasta bakım sürecinin her aşamasında

Detaylı

İLAÇ YÖNETİMİ PROSEDÜRÜ

İLAÇ YÖNETİMİ PROSEDÜRÜ İLAÇ YÖNETİMİ PROSEDÜRÜ Sayfa Numarası 1/8 1. AMAÇ İlaç yönetim sürecinden görev alan tüm sağlık personelinin rollerinin belirlenmesi, hastanemizde kullanılan ilaçların satın alınması, teslim alınması

Detaylı

2016 YILI SAĞLIKTA KALİTE STANDARTLARI EĞİTİM PLANI

2016 YILI SAĞLIKTA KALİTE STANDARTLARI EĞİTİM PLANI 2016 YILI SAĞLIKTA KALİTE STANDARTLARI EĞİTİM PLANI Eğitim Konusu Eğitimi Veren Birim/Kişi KATILIMCI Eğitim Süresi Eğitim Tarihi Eğitim Yeri Panik Değerler & Panik Değer Bildirimi Laboratuvar Birim Sorumlusu

Detaylı

HASTA GÜVENLĠĞĠ PROSEDÜRÜ

HASTA GÜVENLĠĞĠ PROSEDÜRÜ KODU: KKY.PR.82 YAYIN TA: 08.05.2018 REVĠZYON TA: 19.09.2018 REVĠZYON NO:01 Sayfa 1 / 8 1. AMAÇ Sağlık hizmetlerimizin sunumu sırasında hastalarımıza zarar verilmesini önlemek, daha güvenli bir tedavi

Detaylı

CERRAHİ SERVİS HEMŞİRESİ

CERRAHİ SERVİS HEMŞİRESİ REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No Hazırlayan: Onaylayan: Onaylayan: Eşit Tevfik Candan Öngün Adem Aköl Kalite Konseyi Başkanı Sinan Özyavaş Kalite Koordinatörü 1/5 1. ÇALIŞTIĞI BÖLÜM

Detaylı

YATAN HASTA İLAÇ İSTEM PROSEDÜRÜ

YATAN HASTA İLAÇ İSTEM PROSEDÜRÜ REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No 26.09.2013 Prosedür içinde Otomasyon Sistemi ile ilgili tanımlamalar 01 manuel orderlama sistemine uygun olacak şekilde çıkartıldı. Madde 5.5.2.de hastanın

Detaylı

ECZANE İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

ECZANE İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ SAYFA 1 / 5 1.AMAÇ: Bu Prosedürün amacı, hastanemiz eczanesinin işleyişini tanımlamaktır. 2.KAPSAM: Bu prosedür, tüm klinik, eczacı ve eczane çalışanlarını kapsar. 3. KISALTMALAR: - 4.TANIMLAR: Eczane

Detaylı

Erzincan Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Staj Programı. I. Dönem Eczane Staj Programı (Staj Raporu İçeriğinde Bulunması gereken Hususlar)

Erzincan Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Staj Programı. I. Dönem Eczane Staj Programı (Staj Raporu İçeriğinde Bulunması gereken Hususlar) Erzincan Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Staj Programı I. Dönem Eczane Staj Programı (Staj Raporu İçeriğinde Bulunması gereken Hususlar) A. Serbest Eczane stajı: Eczacılığın Tanımı Eczacının tanımı Eczacının

Detaylı

KARAMAN MÜMİNE HATUN HASTANESİ ÖZ DEĞERLENDİRME SORULARI

KARAMAN MÜMİNE HATUN HASTANESİ ÖZ DEĞERLENDİRME SORULARI KARAMAN MÜMİNE HATUN HASTANESİ ÖZ DEĞERLENDİRME SORULARI YAYIN TARİHİ: 12/06/2013 PROSEDÜR NO: 071 REV NO: REV TARİHİ: SIRA ÖZ DEĞERLENDİRME SORULARI DEĞERLENDİRME ACİL SERVİS CİHAZ YÖNETİM SORULARI 4

Detaylı

BİYOKİMYA LABORATUVAR HİZMETLERİ

BİYOKİMYA LABORATUVAR HİZMETLERİ BİYOKİMYA LABORATUVAR HİZMETLERİ Laboratuvarda çalışılan tüm testleri içeren test rehberi bulunmalıdır. Test rehberi; Örneklerin çalışılma zamanını, Örnek türünü, Ön hazırlık işlemi gerektiren testlere

Detaylı

PERSONEL TEMİN PLANI

PERSONEL TEMİN PLANI BÖLÜMLER Özellikler Mevcut Personel Sayısı Asgari Nöbet Tutan Personel Sayısı İç Kaynaklardan Transfer Dış Kaynaklardan İstem Beyin Cerrahi - KBB- Cildiye Kliniği Yatak sayısı: 40 Branş Sayısı: 3 1 Sorumlu

Detaylı