DOĞAYI, KAYAĞI, KIŞI SEVENLER; PALANDÖKEN'DE YAŞANMAMIŞ BİR KIŞ KEYFİ SİZİ BEKLİYOR. İçindekiler

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "DOĞAYI, KAYAĞI, KIŞI SEVENLER; PALANDÖKEN'DE YAŞANMAMIŞ BİR KIŞ KEYFİ SİZİ BEKLİYOR. İçindekiler 2-3 4-5 6-7 8-9 10-11 12-13 14-15 16-18"

Transkript

1

2 3 DOĞAYI, KAYAĞI, KIŞI SEVENLER; PALANDÖKEN'DE YAŞANMAMIŞ BİR KIŞ KEYFİ SİZİ BEKLİYOR. İçindekiler Erzurum da Kış Turizmi Palandöken Kayak Merkezi Konaklı Kayak Merkezi Kandilli Kayak Merkezi Atlama Kuleleri Kurling Arena, Buz Hokeyi Salonları Buz Pateni Salonu, Short Track Salonu Erzurum'da Kış Turizmi Haritası Erzurum İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Yayın No: 3

3 5 ERZURUM'DA KIŞ TURİZMİ Erzurum, coğrafi özellikleri, 5 ay boyunca kayak yapmaya elverişli yapısı, kar kalitesi, uzun pistleri ve tesisleriyle dünyanın sayılı kış turizm merkezlerinden biridir. Şehir merkezinin güneyinde 70 km uzunluğunda ve 5 km genişliğinde bir alanı kaplayan Palandöken Dağları, 993 yılında Kış Turizm Merkezi ilan edildi. Palandöken, Konaklı ve Kandilli kayak merkezlerinin bulunduğu Erzurum; buz salonları ve atlama kuleleri ile kış turizmine hizmet etmektedir. Kar yağışının Ekim-Kasım aylarında kendini gösterdiği Erzurum da, kayak mevsimi Kasım ayından itibaren başlamakta ve Nisan ayının sonuna kadar sürmektedir. Palandöken, kaymaya olanak sağlayan toz kar özelliğini, ikliminden dolayı, bütün kayak sezonu boyunca sürdürmektedir. İklim koşulları, kış turizmi yapılması açısından son derece elverişlidir. Yaklaşık 5 ay süren kış boyunca ortalama sıcaklık -5,-9 C dir. Kış sporları ve kış turizmi hareketleri bakımından Türkiye nin birinci derecede önemli ve öncelikli kayak alanları arasında yer alan Palandöken Dağları, serbest kayak ve kış turizmi hareketleri yönünden de uluslararası bir istasyon özelliği taşımaktadır. 0 yılında 5. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları na ev sahipliği yapan şehir, Türkiye ve dünya kış turizminin yeni cazibe merkezlerinden biri olmuştur.

4 6 7 PALANDÖKEN KAYAK MERKEZİ Dünyanın en uzun ve en dik pistleri arasında yer alan Palandöken Kayak Merkezi, metre rakım farkına sahiptir. Kayak merkezinde 7 kolay, 8 orta, profesyonel (zor) ve doğal pist yer almaktadır. Bu pistlerde 0 telesiyej, teleski, baby lift, gondol lift hizmet vermektedir. Gondol lift ile 000 metrelik bir tırmanışla 376 m yüksekliğindeki Ejder Tepesi ne ulaşılmaktadır. Alp disiplini ve snowboard için cazip pistlerin bulunduğu kayak merkezi; yamaç paraşütü, dağcılık, snowtube, paintball gibi farklı aktivitelere de olanak sağlamaktadır. Büyük slalom yarışmaları için Uluslararası Kayak Federasyonu (FIS) tarafından tescilli iki pist bulunmaktadır. Tüm pistlerde aynı anda yaklaşık bin kişi kayak yapabilmektedir. Olası çığ vakalarını önlemek amacıyla Gaz-Ex suni çığ düşürme sistemi kurulmuştur.

5 8 9 PALANDÖKEN KAYAK MERKEZİ Her seviyedeki kayakçıya hizmet verebilen Palandöken Kayak Merkezi nde, adet 5 yıldızlı, adet yıldızlı, adet 3 yıldızlı ve bir adet de yıldızlı otel bulunmaktadır. Özel ve kamuya ait tesislerde bulunan toplam yatak kapasitesi 68 dir. Bununla birlikte şehir merkezinde de 3 ve yıldızlı çok sayıda otel hizmet vermektedir. Havaalanına 5 kilometre mesafede yer alan kayak merkezinin şehir merkezine olan uzaklığı ise yalnızca kilometredir. Ulaşım tatil günlerinde Erzurum Büyükşehir Belediyesi otobüsleri ile diğer günler yalnızca özel araç ve taksilerle sağlanmaktadır.

6 0 KONAKLI KAYAK MERKEZİ 5. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları ile birlikte hizmet vermeye başlayan kayak merkezi, 60 hektarlık bir alan üzerinde m rakım farkında kurulmuştur. Eğim oranlarının çeşitlilik göstermesi nedeniyle her düzeyde kayakçıya hizmet verebilmektedir. Potansiyel olarak 6 pisti bulunan Konaklı bölgesinde, 88 hektarlık toplam kayılabilir alan oluşturulması planlanmaktadır. 6 mekanik tesisin bulunduğu kayak merkezi, aynı anda bin kayakçıya hizmet verebilmektedir. Alp disiplininin gerektirdiği bütün branşlarda hizmet veren Konaklı da; Erkekler Süper Büyük Slalom ( m), Erkekler Büyük Slalom ( ), Erkekler Slalom ( ), Bayanlar Süper Büyük Slalom ( ), Bayanlar Büyük Slalom ( ), Bayanlar Slalom ( ) pistleri bulunmaktadır. Konaklı Kayak Merkezi, Erzurum-Çat karayolu üzerinde ve şehir merkezine km mesafede yer almaktadır. Kayak merkezini kullanan sporcu ve ziyaretçilerin günübirlik ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik; kayak kiralama, satış, gişe hizmetleri, kafe, yemekhane, dinlenme ve servis üniteleri yer almaktadır. Kayak merkezine ulaşım tatil günlerinde Erzurum Büyükşehir Belediyesi otobüsleri ile diğer günler yalnızca özel araç ve taksilerle sağlanmaktadır.

7 3 KANDİLLİ KAYAK MERKEZİ 5. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları Erzurum 0 de biatlon ve kayaklı koşu müsabakalarının yapıldığı Kandilli Kayak Merkezi, 60 hektar arazi üzerine kurulmuştur. Pistlerin rakımı m arasında değişmektedir. Kandilli Kayak Merkezi, ay süreyle çok amaçlı kullanıma açık bir bölgedir. Kandilli Kayaklı Koşu Spor Tesisi;,5 km, 3,75 km ve 5 km mavi ve kırmızı pist; iki (,6 km ve,3 km) sprint pisti, kayaklı koşu stadyumu, yarışma sevk ve idare binası, her bir takım için kabinler, kayak test alanı, ısınma alanı, seyirci alanı, VIP çadırı ve diğer alanlara sahiptir. Sprint pisti;.97 m uzunluğunda, 9- m genişliğinde, m irtifa farkına sahiptir. Maksimum tırmanış 9 m ve toplam tırmanış 30 metredir. En düşük nokta.73 m ve en yüksek nokta.735 metredir. Şehir merkezine 36 km uzaklıkta bulunmaktadır.

8 5 ATLAMA KULELERİ CURLING ARENA Palandöken Kayak Merkezi nin kuzeyinde ve Erzurum-Çat karayolu üzerindeki Kiremitliktepe de yer almaktadır. 5 metrelik uzunluğu ve hilal şeklindeki görüntüsü ile Erzurum 0 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları nın sembol tesislerinden biri olmuştur. Tesis içerisinde, K5 ve K95 yarışmaları için iki atlama kulesi ve iki atlama rampası; üç adet K65, K0 ve K0 antrenman rampaları bulunmaktadır. Deniz seviyesine göre; K95 atlama tepesinin zirve noktası,.995 m, en alçak noktası.90 m; K5 atlama tepesinin zirve noktası.995 m, en alçak noktası.90 m yüksekliktedir. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları için 00 yılında inşa edilmiştir. Mecidiye Mahallesi nde bulunan tesis, 5 curling yarışma alanına ve 000 kişilik oturma kapasitesine sahiptir. Bu spor alanında hakem, jüri, başhakem, teknik delege için birer oda, sporcular için salon bulunmaktadır.

9 6 7 BUZ HOKEYİ SALONLARI BUZ PATENİ SALONU Erkekler ve kadınlar için yapılan iki adet salon bulunmaktadır. Salonlar Cemal Gürsel Spor Kompleksi içerisinde yer almaktadır. Erkekler Buz Hokeyi Salonu 3000 kişilik oturma kapasitesine sahiptir. Pisti, 60 m x 30 m ölçülerindedir. Kadınlar Buz Hokeyi Salonu ise 500 kişilik oturma kapasitesine sahiptir. Pisti, 60 m x 30 m ölçülerindedir. Palandöken ilçesi Hacı Ahmet Baba Mahallesi nde bulunan salon 009 da hizmete açılmıştır. 000 seyirci kapasiteli bu salonda; soyunma odaları, dinlenme odaları, medikal oda, doping kontrol odası ve görevli, jüri ve teknik panel odaları bulunmaktadır. SHORT TRACK SALONU Palandöken ilçesi Hacı Ahmet Baba Mahallesi nde bulunan salon 009 da hizmete açılmıştır. Salon, 500 seyirci kapasitesine sahip olup 30x60 m ölçülerindedir. Pist soyunma odaları, dinlenme odaları, medikal oda, doping kontrol odası ve görevli, jüri ve teknik panel odaları bulunmaktadır.

10 Gondola PALANDÖKEN ALP DİSİPLİNİ SERBEST STİL KAYAK SNOWBOARD ERZURUM WINTER TOURISM MAP Ejder 380 m Ejder 30 m 5 T Bar 3 SEMBOLLER Turizm danışma Acil Gondol Telesiyej 8 Kuzey Otel Restoran 5 Dedeman Hotel Moguls Kardelen Vadi 8 9 Doğal güzellik Otopark ALP DİSİPLİNİ Çok zor Zor Kolay Çok kolay BİATHLON km 3,3 km,5 km 3 km km Gondola KANDİLLİ KAYAKLI KOŞU BİATLON Cross Country Xanadu Hotel 3 Renaissance Polat Hotel Palan Hotel Palandöken Kayak Evi Dedeman Ski Lodge Hotel BIATHLON KİREMİTLİK TEPE K 90 - K 0 ATLAMA KULELERİ KAYAKLI KOŞU Sprint.97 km Sprint.600 km.5 km km.5 km km 5 km Jumping Hills Hotel ERZURUM AIRPORT

11 Gondola en i deman Ski dge Hotel T Bar Ejder 0 ERZURUM AIRPORT Kuzey Vadi 30 m Ejder 380 m Erzurum Airport Bus Terminal Kars - Erzincan Road Erzurum - Artvin Road İRTİBATLAR Erzurum Turizm Portalı Kandilli Ski Center (37 km.) ERZURUM WINTER TOURISM FACILITIES - Jumping Hills - Ice Skating Hall 3- Short Track Hall - Ice Hockey Hall 5- Ice Hockey Hall 6- Curling Arena KONAKLI ALPINE DISCIPLINE 5 Erzurum - Erzincan Road Konaklı Ski Center (7 km.) Erzurum Havaalanı Road Konaklı Erzurum - Bingöl Road 30 m Yıl Street Cumhuriyet Street Palandöken Street 6 Erzurum-Ağrı Road Palandöken Ski Center İLGİLİ KURUMLAR Erzurum Valiliği +90 () Erzurum Büyükşehir Bel. +90 () Erzurum İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü +90 () Erzurum Gençlik Hiz. ve Spor İl Müdürlüğü +90 () Turizm Danışma +90 () Erzurum İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü +90 () Alo Ambulans: Alo Polis: 55 ULAŞIM BİLGİLERİ Erzurum Havalimanı +90 () Türk Hava Yolları Anadolujet Onur Hava Yolları +90 (850) Pegasus Hava Yolları +90 (850) Erzurum Otobüs Terminali +90 () Esadaş Turizm +90 () Dadaş Turizm Palandöken Seyahat +90 () palandokenseyahat.com TURİZM ACENTELERİ Kuşkay Tur +90 () 3 7 Tur +90() Durmazpınar Seyahat +90 () Ak-Burak Tur +90 () Eş-Dost Tur +90 () Overir Tur +90 () Tur 5 Seyahat +90 () Medam Turizm +90 (505) Kardelen Moguls KONAKLAMA BİLGİLERİ Polat Renaissance Oteli +90 () Xanadu Snow White +90 () Dedeman Palandöken +90 () 36 Dedeman Ski Lodge +90 () Tourinn Palan Otel +90 () Palandöken Kayak Evi +90 () Kule Otel +90 () Hotel Dilaver +90 () Grand Hitit Otel +90 () Otel Polat +90 () Esadaş Otel +90 () Hotel Otel Amiller +90 () Akçay Otel +90 () Hekimoğlu Oteli +90 () Gondola Kral Otel +90 () İLGİLİ BAĞLANTILAR Kayak Federasyonu Erzurum İl Başkanlığı +90 () Doğu Anadolu Doğa Sporları Derneği (DADAK) +90 () (530) Akay Dağcılık Kayak ve Kış Sporları Derneği +90 (5) (533) AKUT Arama Kurtarma +90 (53) ASYA Arama Kurtarma +90 (56) asya.kimseyokmu.org.tr ATAK Arama Kurtarma +90 (533) Dedeman

12 Bu broşür, Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı'nın desteklediği "Erzurum Turizm Ürünleri Farkındalık Projesi" kapsamında bastırılmıştır. İçerik ile ilgili tek sorumluluk İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'ne aittir ve Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı'nın görüşlerini yansıtmaz.

www.kuzeydoguanadolu.com Kıs Sporları Merkezi Sen de Kesfet...

www.kuzeydoguanadolu.com Kıs Sporları Merkezi Sen de Kesfet... www.kuzeydoguanadolu.com Kıs Sporları Merkezi Sen de Kesfet... Palandöken Kayak Merkezi 2 Doğal iklim şartları ile 6 ay boyunca kayak yapmaya elverişli kar kalitesi, uzun pistleri ve tesisleri ile dünyanın

Detaylı

ERZURUM KONAKLI BÖLGESİ KIŞ TURİZM MERKEZİ RAPORU

ERZURUM KONAKLI BÖLGESİ KIŞ TURİZM MERKEZİ RAPORU KUZEYDOĞU ANADOLU KALKINMA AJANSI ERZURUM KONAKLI BÖLGESİ KIŞ TURİZM MERKEZİ RAPORU Turizm Raporları No:2 Süleyman TOY Emine Bilgen EYMİRLİ Murat KARAPINAR Erzurum 2010 KUZEYDO U ANADOLU KALKINMA AJANSI

Detaylı

ERZURUM NEREDEDİR? Fatih TERİM A Milli Takım Teknik Direktörü

ERZURUM NEREDEDİR? Fatih TERİM A Milli Takım Teknik Direktörü ERZURUM NEREDEDİR? Erzurum, üstünde bulunduğu platosu, çevrili olduğu sıradağlar ve yaylaları ile Türkiye nin en yüksek şehri konumundadır. Doğu Anadolu Bölgesi nde yer alan Erzurum un kuzeyinde Artvin-Rize,

Detaylı

ÜNİLİG KIŞ SPOR OYUNLARINA katılacak Üniversitelerimizin Dikkatine;

ÜNİLİG KIŞ SPOR OYUNLARINA katılacak Üniversitelerimizin Dikkatine; ÜNİLİG KIŞ SPOR OYUNLARINA katılacak Üniversitelerimizin Dikkatine; Kış Spor Oyunlarına katılacak üniversitelerimiz (Kendi imkanları ile kalacak üniversiteler hariç) MEB Hizmetiçi Eğitim Enstitüsünde kalacaklardır.

Detaylı

T.C. KUZEYDOĞU ANADOLU KALKINMA AJANSI

T.C. KUZEYDOĞU ANADOLU KALKINMA AJANSI T.C. KUZEYDOĞU ANADOLU KALKINMA AJANSI Emine Bilgen EYMİRLİ ... 2... 3... 4... 7... 11 2.1. İklim Koşulları... 11 2.2. Kayak Merkezleri... 12 2.1.1. Palandöken Kayak Merkezi... 12 2.1.2. Konaklı Kayak

Detaylı

ŞİFALI TERMAL SULARI, SAĞLIK TESİSLERİ, SON TEKNOLOJİ HASTANELERİ VE KONFORLU HAVASIYLA ERZURUM, SAĞLIK VE ZİNDELİK SUNUYOR.

ŞİFALI TERMAL SULARI, SAĞLIK TESİSLERİ, SON TEKNOLOJİ HASTANELERİ VE KONFORLU HAVASIYLA ERZURUM, SAĞLIK VE ZİNDELİK SUNUYOR. 1 1 2 3 ŞİFALI TERMAL SULARI, SAĞLIK TESİSLERİ, SON TEKNOLOJİ HASTANELERİ VE KONFORLU HAVASIYLA ERZURUM, SAĞLIK VE ZİNDELİK SUNUYOR. İçindekiler Termal ve Sağlık Turizmi Erzurum'da Termal Turizmi, Ilıcalar

Detaylı

TÜRKİYE ÜNİVERSİTELER KIŞ OYUNLARI 20-26 ARALIK 2010 / ERZURUM

TÜRKİYE ÜNİVERSİTELER KIŞ OYUNLARI 20-26 ARALIK 2010 / ERZURUM TÜRKİYE ÜNİVERSİTELER 20-26 ARALIK 2010 / ERZURUM TÜRKİYE ÜNİVERSİTELER TARİH : 20-26 ARALIK 2010 YER : ERZURUM ORGANİZASYON : GENÇLİK VE SPOR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TÜRKİYE ÜNİVERSİTE SPORLARI FEDERASYONU ERZURUM

Detaylı

ERZURUM OTELLER TLF: 0242 324 14 68 FAX: 0 242 324 14 98 ADRES: ÇAĞLAYAN MAHALLESİ 2058 SK. 5/5 MURATPAŞA/ANTALYA

ERZURUM OTELLER TLF: 0242 324 14 68 FAX: 0 242 324 14 98 ADRES: ÇAĞLAYAN MAHALLESİ 2058 SK. 5/5 MURATPAŞA/ANTALYA ERZURUM OTELLER RENAISSANCE POLAT HOTEL Hotel:Özgün dağ oteli mimarisiyle tasarlanan Polat Renaissance; standart, corner ve dubleks suite olmak üzere 234 adet yaz - kış klimatize edilebilir odası ve 693

Detaylı

ERZİNCAN, ERZURUM VE SARIKAMIŞ KAYAK MERKEZLERİNİN RAYBÜS İLE ENTEGRASYONU ARAŞTIRMASI

ERZİNCAN, ERZURUM VE SARIKAMIŞ KAYAK MERKEZLERİNİN RAYBÜS İLE ENTEGRASYONU ARAŞTIRMASI [Sıra dışı bir özet ile okuyucularınızın ilgisini çekin. Bu, genellikle belgenin kısa bir özetidir. İçeriğinizi eklemeye hazır olduğunuzda, burayı tıklatarak yazmaya başlayabilirsiniz.] ERZİNCAN, ERZURUM

Detaylı

Erzurum Yatırım Ortamı ve Uygun Yatırım Alanları. KUDAKA Erzurum Yatırım Destek Ofisi Ekim 2013

Erzurum Yatırım Ortamı ve Uygun Yatırım Alanları. KUDAKA Erzurum Yatırım Destek Ofisi Ekim 2013 Erzurum Yatırım Ortamı ve Uygun Yatırım Alanları KUDAKA Erzurum Yatırım Destek Ofisi Ekim 2013 GENEL BİLGİLER Toplam Nüfus: 778 195(2012) Toplam Yüzölçümü:25.066 km² Rakım:1859 İlçe Sayısı:20 Toplam Karayolu

Detaylı

CAK 2018 TÜRKİYE ORYANTİRİNG FEDERASYONU KAYAKLA ORYANTİRİNG

CAK 2018 TÜRKİYE ORYANTİRİNG FEDERASYONU KAYAKLA ORYANTİRİNG 13-14 0CAK 2018 TÜRKİYE ORYANTİRİNG FEDERASYONU KAYAKLA ORYANTİRİNG TÜRKİYE ŞAMPİYONASI BÜLTEN 3- BÜLTEN 31. YARIŞMA TERTİP KURULU Başkan : Hacer AKYÜZ, Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Kurul Üyeleri

Detaylı

26. DÜNYA ÜNİVERSİTELER KIŞ SPOR OYUNLARI

26. DÜNYA ÜNİVERSİTELER KIŞ SPOR OYUNLARI 11-21 ARALIK 2013, TRENTİNO / İTALYA ORGANİZASYON: 26. Dünya Üniversiteler Kış Spor Oyunları TARİH: 11-21 Aralık 2013 YER: Trentino, İtalya KATILDIĞIMIZ BRANŞLAR: 1. Kayaklı Koşu 2. Alp Disiplini 3. Snowboard

Detaylı

27. DÜNYA ÜNİVERSİTELER KIş SPOR OYUNLARI. 24 OCAK 01 ŞUBAT 2015, Strbske Pleso/Osrblie SLOVAKYA ŞUBAT 2015, Granada - İSPANYA SONUÇLAR & RAPOR

27. DÜNYA ÜNİVERSİTELER KIş SPOR OYUNLARI. 24 OCAK 01 ŞUBAT 2015, Strbske Pleso/Osrblie SLOVAKYA ŞUBAT 2015, Granada - İSPANYA SONUÇLAR & RAPOR 27. DÜNYA ÜNİVERSİTELER KIş SPOR OYUNLARI 04-14 ŞUBAT 2015, Granada - İSPANYA SONUÇLAR & RAPOR ORGANİZASYON: 27. DÜNYA ÜNİVERSİTELER KIŞ SPOR OYUNLARI TARİH / YER: 24 Ocak-01 Şubat 2015/ Strbske Pleso/Osrblie

Detaylı

Kartalkaya Mevkii P.K BOLU, TÜRKİYE

Kartalkaya Mevkii P.K BOLU, TÜRKİYE Otel Adı Adres Grand Kartal Otel Kartalkaya Mevkii P.K. 50 14200 BOLU, TÜRKİYE Telefon +90 374 234 50 50 Faks +90 374 234 50 47 Web Sitesi E-posta www.grandkartal.com info@grandkartal.com Açılış Tarihi

Detaylı

TÜRKİYE ÜNİVERSİTE SPORLARI FEDERASYONU BAŞKANLIĞI

TÜRKİYE ÜNİVERSİTE SPORLARI FEDERASYONU BAŞKANLIĞI TÜRKİYE ÜNİVERSİTE SPORLARI FEDERASYONU BAŞKANLIĞI SAYI : KONU : T.Ü.S.F. / 159 "ÜNİLİG" Kış Spor Oyunları Hk. 27 / 01 / 2015 İ V E D İ. ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNE (Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığına)

Detaylı

B Ü L T E N -1- ERZURUM/TÜRKİYE

B Ü L T E N -1- ERZURUM/TÜRKİYE B Ü L T E N -1- ERZURUM/TÜRKİYE BÜLTEN 1 ESOC 2019 4-12 Şubat Erzurum-TÜRKİYE 1. Organizatörler Türkiye Oryantring Federasyonu Etkinlik Direktörü E.Direktör Yardımcısı Sekreterya Parkur Planlama Ibrahim

Detaylı

ÜNI VERSI TELER KI S OYUNLARI ERZURUM 20 11

ÜNI VERSI TELER KI S OYUNLARI ERZURUM 20 11 RAKAMLARLA 2 5. DÜNYA ÜNI VERSI TELER KI S OYUNLARI ERZURUM 20 11 Ülkemizde bugüne kadar yapilmis en büyük sportif organizasyon olan, Erzurum'un ev sahipligini yaptigi 25'nci Dünya Üniversiteler Kis Oyunlarinda

Detaylı

YATIRIMLARI BÜLTENİ ÖZEL SAYISI SAYI. Araştırma ve Tasarım

YATIRIMLARI BÜLTENİ ÖZEL SAYISI SAYI. Araştırma ve Tasarım T U R İ Z M YATIRIMLARI BÜLTENİ ÖZEL SAYISI 21 SAYI Araştırma ve Tasarım erol KaRaBuLuT PROJELER Turizm Yatırımları Bülteni DEDEMAN GRUBU Özel Sayısı yeni yatırımlarla büyümeye devam ediyor. Grubu ndan

Detaylı

I. INTERNATIONAL CONGRESS ON SPORTS ECONOMICS AND MANAGEMENT

I. INTERNATIONAL CONGRESS ON SPORTS ECONOMICS AND MANAGEMENT I. INTERNATIONAL CONGRESS ON SPORTS ECONOMICS AND MANAGEMENT OCTOBER 12-15, 2011 / IZMIR-TURKEY PROCEEDINGS EGE UNIVERSITY FACULTY OF ECONOMICS AND ADMINISTRATIVE SCIENCES EGE UNIVERSITY SCHOOL OF PHYSICAL

Detaylı

Otel Bilgisi. Otel Özellikleri. Grand Yazıcı Uludağ. Grand Yazıcı Uludağ - Uludağ

Otel Bilgisi. Otel Özellikleri. Grand Yazıcı Uludağ. Grand Yazıcı Uludağ - Uludağ Grand Yazıcı Uludağ - Uludağ Otel Bilgisi Grand Yazıcı Uludağ Grand Yazıcı Uludağ; Bursa Uludağ 1. Oteller Bölgesi'nde 235 odası ile hizmet vermektedir. Açık büfe olarak hizmet veren restoranında dilediğiniz

Detaylı

23 OCAK 2015 EMITT 19. DOĞU AKDENİZ ULUSLAR ARASI TURİZM VE SEYAHAT FUARI UÇAK ORGANİZASYONU İSTANBUL TÜRKİYE

23 OCAK 2015 EMITT 19. DOĞU AKDENİZ ULUSLAR ARASI TURİZM VE SEYAHAT FUARI UÇAK ORGANİZASYONU İSTANBUL TÜRKİYE 23 OCAK 2015 EMITT 19. DOĞU AKDENİZ ULUSLAR ARASI TURİZM VE SEYAHAT FUARI UÇAK ORGANİZASYONU İSTANBUL TÜRKİYE Hazırlayan: Nesrin SARIÇAY Şubat 2015 23 OCAK 2015 EMITT 19. DOĞU AKDENİZ ULUSLAR ARASI TURİZM

Detaylı

*her iki takımda da olan ortak sporcu

*her iki takımda da olan ortak sporcu 24. DÜNYA ÜNİVERSİTELER KIŞ OYUNLARI (24th WINTER UNIVERSIADE) 18-28 ŞUBAT 2009 / HARBİN, ÇİN 24. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları 18-28 Şubat 2009 tarihleri arasında Çin Halk Cumhuriyeti nin Harbin kentinde

Detaylı

DOĞAYA, KÜLTÜRE SAYGILI; MACERAYI VE KEŞFETMEYİ SEVEN EKOTURİSTLER; ERZURUM SİZİ BEKLİYOR. İçindekiler 2-3 4-5 8-11 12-13 14-15 16-18

DOĞAYA, KÜLTÜRE SAYGILI; MACERAYI VE KEŞFETMEYİ SEVEN EKOTURİSTLER; ERZURUM SİZİ BEKLİYOR. İçindekiler 2-3 4-5 8-11 12-13 14-15 16-18 1 1 2 3 DOĞAYA, KÜLTÜRE SAYGILI; MACERAYI VE KEŞFETMEYİ SEVEN EKOTURİSTLER; ERZURUM SİZİ BEKLİYOR. İçindekiler Erzurum da Eko Agro ve Aktif Turizm Neden Erzurum? Pehlivanlı - Serdarlı - Sırakonaklar Uzundere

Detaylı

T.C. GAZİ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ANABİLİM DALI

T.C. GAZİ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ANABİLİM DALI T.C. GAZİ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ANABİLİM DALI KAYAK ALANLARININ YÖNETİMİ VE GÜVENLİĞİ: PALANDÖKEN KAYAK MERKEZİ UYGULAMASI DOKTORA TEZİ ORCAN MIZRAK Tez Danışmanı

Detaylı

TÜRKİYE ORYANTİRİNG FEDERASYONU 14 YAŞ ALTI ŞİRİNCE/İZMİR 1.KADEME YARIŞI BÜLTEN 3

TÜRKİYE ORYANTİRİNG FEDERASYONU 14 YAŞ ALTI ŞİRİNCE/İZMİR 1.KADEME YARIŞI BÜLTEN 3 TÜRKİYE ORYANTİRİNG FEDERASYONU 14 YAŞ ALTI ŞİRİNCE/İZMİR 1.KADEME YARIŞI BÜLTEN 3 YARIŞMA TARİHİ: 11/KASIM /2017 1. YARIŞMA TERTİP KURULU Başkan : Hacer AKYÜZ, Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı

Detaylı

Kaya Palazzo Ski Mountain

Kaya Palazzo Ski Mountain Kaya Palazzo Ski Mountain Otel Özelliklerii Genel Bilgi Dünyanın en ünlü kayak merkezlerinden beklediğiniz ne varsa, çok daha fazlası Kartalkaya'da. Lüks butik dağ oteli konseptiyle Aralık 2011'de hizmete

Detaylı

2010 YILI YATIRIM PROGRAMI DETAY DAĞILIMLARI

2010 YILI YATIRIM PROGRAMI DETAY DAĞILIMLARI 2010 YILI YATIRIM PROGRAMI DETAY DAĞILIMLARI SEKTÖRÜ:EĞİTİM-BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR PROJE SAHİBİ:GENÇLİK VE SPOR GN.MÜD. TL. PROJE TUTARI 2009 SONUNA KADAR TAHMİNİ HARCAMA ÖZEL BÜTÇE 2010 YATIRIM ÖDENEĞİ

Detaylı

İÇİNDEKİLER BÖLÜM I: TANIM BÖLÜM II: KAPSAM BÖLÜM III: KAYAK MERKEZLERİ 1. Yurtiçi Kayak Merkezleri 1.1. Bolu Kartalkaya 1.2. Bursa Uludağ 1.3.

İÇİNDEKİLER BÖLÜM I: TANIM BÖLÜM II: KAPSAM BÖLÜM III: KAYAK MERKEZLERİ 1. Yurtiçi Kayak Merkezleri 1.1. Bolu Kartalkaya 1.2. Bursa Uludağ 1.3. İÇİNDEKİLER BÖLÜM I: TANIM BÖLÜM II: KAPSAM BÖLÜM III: KAYAK MERKEZLERİ 1. Yurtiçi Kayak Merkezleri 1.1. Bolu Kartalkaya 1.2. Bursa Uludağ 1.3. Erzurum Palandöken 1.4. Kayseri Erciyes 1.5. Kastamonu Ilgaz

Detaylı

KOÇ SPOR FEST TÜRKİYE ÜNİVERSİTELER KAYAK VE SNOWBOARD ŞAMPİYONASI YARIŞMA TALİMATI

KOÇ SPOR FEST TÜRKİYE ÜNİVERSİTELER KAYAK VE SNOWBOARD ŞAMPİYONASI YARIŞMA TALİMATI KOÇ SPOR FEST TÜRKİYE ÜNİVERSİTELER KAYAK VE SNOWBOARD ŞAMPİYONASI YARIŞMA TALİMATI 1. İki etap şeklinde farklı tarihlerde gerçekleştirilir. I. Etap Yarışmalar: a. Büyük Slalom (Kayak / Snowboard) b. Ski

Detaylı

TÜRKİYE KAYAK FEDERASYONU BAŞKANLIĞI FAALİYET RAPORU

TÜRKİYE KAYAK FEDERASYONU BAŞKANLIĞI FAALİYET RAPORU TÜRKİYE KAYAK FEDERASYONU BAŞKANLIĞI FAALİYET RAPORU ULUSLARARASI MADALYA SAYILARI (2015 ve 2016 SEZONLARI) ALP DİSİPLİNİ (16-22) KUZEY DİSİPLİNİ (5-9) KAYAKLA ATLAMA (7-0) BİATLON (13-0) SNOWBOARD (0-4)

Detaylı

ERKEN REZERVASYON Bulgaristan Bansko Kayak Merkezi nde 10 Numara Bir Kış Tatili

ERKEN REZERVASYON Bulgaristan Bansko Kayak Merkezi nde 10 Numara Bir Kış Tatili ERKEN REZERVASYON Bulgaristan Bansko Kayak Merkezi nde 10 Numara Bir Kış Tatili Hotel Saint Ivan Rilski & SPA 4* Otel HB Konaklamalı Bansko Merkezi Yürüyerek Sadece 15 Dakikalık Mesafededir. (Açık Büfe

Detaylı

www.didimegeyildizi.com +90 256 813 17 18

www.didimegeyildizi.com +90 256 813 17 18 www.didimegeyildizi.com +90 256 813 17 18 www.didimegeyildizi.com +90 256 813 17 18 Tarihin, kültürün ve doğanın destansı aşkı; Türkiye Büyük bir aşkın adıdır Türkiye. Tarihiyle, kültürüyle, insanlarıyla,

Detaylı

T.C. Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Düzce Yatırım Destek Ofisi Yatırıma Uygun Turizm Alanları Raporu Sektörel Raporlar Serisi IX

T.C. Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Düzce Yatırım Destek Ofisi Yatırıma Uygun Turizm Alanları Raporu Sektörel Raporlar Serisi IX T.C. Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Düzce Yatırım Destek Ofisi Yatırıma Uygun Turizm Alanları Raporu Sektörel Raporlar Serisi IX AĞUSTOS 2014 DÜZCE TURİZM YATIRIM ALANLARI T.C. DOĞU MARMARA KALKINMA AJANSI

Detaylı

PLAN AÇIKLAMA RAPORU

PLAN AÇIKLAMA RAPORU BALIKESİR İLİ, KARESİ İLÇESİ, PAŞAALANI MAHALLESİ, ADA 8970, PARSELLER 1-2-3-4 VE 5 DE KAYITLI TAŞINMAZLAR İÇİN HAZIRLANAN 1/5000 ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ PLAN AÇIKLAMA RAPORU OCAK 2018 Balıkesir

Detaylı

Karadağ da Turizm Alanında Yapılabilecek Yatırımlar. 2/26/2013 Sayfa:1 T.C. Podgorica Büyükelçiliği Ticaret Müşavirliği

Karadağ da Turizm Alanında Yapılabilecek Yatırımlar. 2/26/2013 Sayfa:1 T.C. Podgorica Büyükelçiliği Ticaret Müşavirliği Karadağ da Turizm Alanında Yapılabilecek Yatırımlar 2/26/2013 Sayfa:1 T.C. Podgorica Büyükelçiliği Ticaret Müşavirliği GELİŞTİRME PROJELERİNİN SEKRETERLİĞİ Kalkınma Projeleri Sekreteriği, Karadağ Hükümeti

Detaylı

2. Müsabaka Takvimi, Müsabakalar ve Müsabaka Programı

2. Müsabaka Takvimi, Müsabakalar ve Müsabaka Programı 1. Ulusal Federasyon TÜRKİYE BEDENSEL ENGELLİLER SPOR FEDERASYONU BAŞKAN Demirhan ŞEREFHAN GENEL SEKRETER Mehmet TURHAN ADRES : Ulus İşhanı A Blok Kat:1 Ulus-Ankara TÜRKİYE TEL: +90 312 309 73 97 FAKS:

Detaylı

B O D R U M HOTEL & CONVENTION CENTER

B O D R U M HOTEL & CONVENTION CENTER B O D R U M B O D R U M Adres İçmeler P.K. 357 48400 Bodrum / MUĞLA / TÜRKİYE Tel +90 252 3168980 313 73 00 Faks +90 252 313 73 01 Web Adresi E-mail Kategori www.ersan.com.tr booking@ersan.com.tr 5 Star

Detaylı

T.C. ISPARTA VALİLİĞİ İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü. Isparta Davraz Dağı - Karlıyayla Kış Sporları Turizm Merkezi

T.C. ISPARTA VALİLİĞİ İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü. Isparta Davraz Dağı - Karlıyayla Kış Sporları Turizm Merkezi T.C. ISPARTA VALİLİĞİ İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Isparta Davraz Dağı - Karlıyayla Kış Sporları Turizm Merkezi Isparta Davraz Da - Karl yayla K fl Sporlar Turizm Merkezi 1 Davraz Da ı, 2635 m zirve yüksekli

Detaylı

KEŞFETMEYİ SEVEN, TARİH VE KÜLTÜR MERAKLILARI; ANADOLU'NUN KAPISI SİZI BEKLİYOR. TARİH VE KÜLTÜRÜN SIRLARI BU PLATODA. İçindekiler 2-3 4-5 6-7 8-9

KEŞFETMEYİ SEVEN, TARİH VE KÜLTÜR MERAKLILARI; ANADOLU'NUN KAPISI SİZI BEKLİYOR. TARİH VE KÜLTÜRÜN SIRLARI BU PLATODA. İçindekiler 2-3 4-5 6-7 8-9 1 1 2 3 KEŞFETMEYİ SEVEN, TARİH VE KÜLTÜR MERAKLILARI; ANADOLU'NUN KAPISI SİZI BEKLİYOR. TARİH VE KÜLTÜRÜN SIRLARI BU PLATODA. İçindekiler Kültür ve Kreatif Turizm Erzurum Kalesi, Saat Kulesi, Pasinler

Detaylı

SkyWay Güzergahı Kentsel Konsepti. Erzurum Şehri

SkyWay Güzergahı Kentsel Konsepti. Erzurum Şehri «Raylı Teknolojiler» A.Ş Belarus Cumhuriyeti, Minsk,. Dzerzhinskogo,104 B, www.sw-tech.by, info@sw-tech.by, Tel:. +375-17-3882020 SkyWay Güzergahı Kentsel Konsepti Erzurum Şehri Ön Teklif Minsk 2016 Teknik

Detaylı

a 3 -<» rt3 ft3 Ö o\3 CO o\3 Ö o\3 CO v-< 0x3 Ö V-i -i» 3 Gezi / İlgaz Anadolu'nun Sen Yüce Bir Dağısın 0x3 Ö 0x3 Kitap / Kayıp Gül

a 3 -<» rt3 ft3 Ö o\3 CO o\3 Ö o\3 CO v-< 0x3 Ö V-i -i» 3 Gezi / İlgaz Anadolu'nun Sen Yüce Bir Dağısın 0x3 Ö 0x3 Kitap / Kayıp Gül ft o\ I V-i :p --( a * > Gezi / İlgaz Anadolu'nun Sen Yüce Bir Dağısın Kitap / Kayıp Gül Röportaj / Dr. Süleyman Ozüpekçe El Sanatları / Geleneksel Sanatlarımız/

Detaylı

Yenİlİkçİ. UZMAN. Başarılı. SAHINİnvest

Yenİlİkçİ. UZMAN. Başarılı. SAHINİnvest Yenİlİkçİ. UZMAN. Başarılı SAHINİnvest 02 03 Siriustown Antalya Kundu da Sİrİustown la Yaşamın Keyfİne Varın! Doğa, kültür ve tarih kokan Antalya da Siriustown Residence ile sunulan kaliteli yaşam ayrıcalıkları

Detaylı

PLAN AÇIKLAMA RAPORU

PLAN AÇIKLAMA RAPORU BALIKESİR İLİ, KARESİ İLÇESİ, ATATÜRK MAHALLESİ, ADA 4324/PARSEL 30, ADA 4325/PARSELLER 8-9-10 VE 11 DE KAYITLI TAŞINMAZLAR İÇİN HAZIRLANAN 1/5000 ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ PLAN AÇIKLAMA RAPORU

Detaylı

İksir Resort Town. Daday / Kastamonu

İksir Resort Town. Daday / Kastamonu İksir Resort Town Daday / Kastamonu Daday Kastamonu iline 29 km. mesafede bulunan Daday, en yakın ilçe konumundadır. 3.100 nüfuslu ilçe, Türkiye nin ikinci Göğüs Hastalıkları Hastanesi olan Ballıdağ Sanatoryumuna

Detaylı

KOÇ SPOR FEST TÜRKİYE ÜNİVERSİTELER KAYAK VE SNOWBOARD ŞAMPİYONASI YARIŞMA TALİMATI

KOÇ SPOR FEST TÜRKİYE ÜNİVERSİTELER KAYAK VE SNOWBOARD ŞAMPİYONASI YARIŞMA TALİMATI KOÇ SPOR FEST TÜRKİYE ÜNİVERSİTELER KAYAK VE SNOWBOARD ŞAMPİYONASI YARIŞMA TALİMATI GENEL VE TEMEL PRENSİPLER Üniversite Sporları Federasyonu Yarışma Talimatı, Disiplin Talimatı ve Etik Değerleri geçerli

Detaylı

Kardiyak Görüntüleme Sempozyumu

Kardiyak Görüntüleme Sempozyumu Değerli Meslektaşlarımız, Son yıllarda konvansiyonel kateter anjiografiye alternatif olarak gelişen radyolojik yöntemler, hekim ve hasta grupları arasında ilgi ve aynı zamanda sorgulamacı bakışla izlenmektedir.

Detaylı

Konuşulan Diller: Türkçe, İngilizce, Almanca, Rusça Oda Kahvaltı (BB), Yarım Pansiyon (HB),Tam Pansiyon (FB) Toplam Oda Sayısı 158

Konuşulan Diller: Türkçe, İngilizce, Almanca, Rusça Oda Kahvaltı (BB), Yarım Pansiyon (HB),Tam Pansiyon (FB) Toplam Oda Sayısı 158 GENEL Adres: Kayak Merkezi Palandöken ERZURUM Kategori: 4* Telefon: +90 442 31 0 0 Fax: +90 442 31 0 00 Genel Müdür: Oktay KODAK E-mail adresi: info@palanotel.com. WEB Sitesi: www.palanotel.com Kuruluş

Detaylı

Kış Sporları Turizmi Kayak Turistlerinin Kış Turizm Merkezlerini Algı ve Değerlendirmelerine Ait Bir Araştırma (Palandöken de Bir Uygulama)

Kış Sporları Turizmi Kayak Turistlerinin Kış Turizm Merkezlerini Algı ve Değerlendirmelerine Ait Bir Araştırma (Palandöken de Bir Uygulama) Atatürk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi 2013 17 (2): 293-324 Kış Sporları Turizmi Kayak Turistlerinin Kış Turizm Merkezlerini Algı ve Değerlendirmelerine Ait Bir Araştırma (Palandöken de

Detaylı

KAYAK & SNOWBOARD 2012/2013

KAYAK & SNOWBOARD 2012/2013 KAYAK & SNOWBOARD 2012/2013 BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR KAYAK & SNOWBOARD BRANŞI; 4 Kayak/ Snowboard Antrenörü,lisanslı 11 snowboard sporcusu,17 alp disiplini kayak sporcusu ve 150 Temel Eğitim öğrencisiyle

Detaylı

SĠDE CROWN PALACE YAZ SEZONU HER ġey DAHĠL KONSEPT

SĠDE CROWN PALACE YAZ SEZONU HER ġey DAHĠL KONSEPT SĠDE CROWN PALACE 2018 YAZ SEZONU HER ġey DAHĠL KONSEPT Side Crown Palace, Evrenseki turizm merkezinin en güzel yerinde, Manavgat a 12 km, Antalya Havalimanına 55 km ve Side Antik kentine 12 km mesafededir.

Detaylı

TATİL EVİM DENİZ YILDIZI FAMILY HOLIDAY CLUB Tatilevim hakkında ;

TATİL EVİM DENİZ YILDIZI FAMILY HOLIDAY CLUB Tatilevim hakkında ; www.tatilevim.com TATİL EVİM DENİZ YILDIZI FAMILY HOLIDAY CLUB Tatilevim hakkında ; Tatilevim Türkiye'nin ilk aile tatil şirketidir. Her yıl binlerce aile Tatilevim aracılığı ile Türkiye'nin en nitelikli

Detaylı

KLÜ MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI MİMARİ PROJE VI

KLÜ MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI MİMARİ PROJE VI KLÜ MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ 2018-2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI MİMARİ PROJE VI KONU YER PROGRAM KAPASİTE : ÇOK AMAÇLI KAPALI SPOR SALONU KOMPLEKSİ : Rumelihisarı mahallesi, 2012 ada,

Detaylı

Değerli Dostlarımız,

Değerli Dostlarımız, Değerli Dostlarımız, Uzun yıllardır birlik ve beraberliğimiz devam ediyor bundan sonrada devam edeceğinden hiç kuşkumuz yok. Yorucu geçen 2016 yılının ardından siz değerli dostlarımıza bir nebzede olsa

Detaylı

W O W I S T A N B U L H O T E L & C O N V E N T I O N C E N T E R FACT SHEET

W O W I S T A N B U L H O T E L & C O N V E N T I O N C E N T E R FACT SHEET WO W I S TA N B U L H OT E L & C O N V E N T I O N C E N T E R WOW KONGRE MERKEZİ Adres : WOW Convention Center Yeşilköy Mahallesi Atatürk Caddesi 34149 No: 15-17-19 Bakırköy / İstanbul Tel : 00 90 212

Detaylı

KOÇ SPOR FEST TÜRKİYE ÜNİVERSİTELER KAYAK VE SNOWBOARD ŞAMPİYONASI YARIŞMA TALİMATI

KOÇ SPOR FEST TÜRKİYE ÜNİVERSİTELER KAYAK VE SNOWBOARD ŞAMPİYONASI YARIŞMA TALİMATI KOÇ SPOR FEST TÜRKİYE ÜNİVERSİTELER KAYAK VE SNOWBOARD ŞAMPİYONASI YARIŞMA TALİMATI 1. Koç Spor Fest Türkiye Üniversiteler Kayak ve Snowboard Şampiyonası 28 Şubat - 4 Mart 2018 tarihleri arasında Koç Holding

Detaylı

R A D I S S O N B L U H O T E L I S TA N B U L ATA K O Y

R A D I S S O N B L U H O T E L I S TA N B U L ATA K O Y R A D I S S O N B L U H O T E L I S TA N B U L ATA K O Y İLK BAKIŞTA... UZAKLIK Şehir Merkezi: 10 km Atatürk Havalimanı: 10 km CNR Expo: 10 km Tarihi yarımada: 9 km HİZMETLER Marmara Denizi manzaralı 133

Detaylı

TÜRKİYE TURİZM PİYASALARI 2010-(Balıkesir)

TÜRKİYE TURİZM PİYASALARI 2010-(Balıkesir) TÜRKİYE TURİZM PİYASALARI 2010-(Balıkesir) Gayrimenkul değerlemesi ve gayrimenkul danışmanlığı hizmeti vermekte olan İstanbul Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık A.Ş. nin Haziran-2011 de yayınladığı raporun

Detaylı

TÜRKİYE BUZ HOKEYİ FEDERASYONU

TÜRKİYE BUZ HOKEYİ FEDERASYONU TANIMLAR Bu Statüde geçen; TBHF : Türkiye Buz Hokeyi Federasyonunu, GMT : Genel Müsabaka Talimatını, Gençler Ligi : 2014-2015 Sezonu Genç Erkekler Ligini ifade eder. ESAS HÜKÜMLER 1. TBHF Gençler Ligi

Detaylı

KOÇ TOPLULUĞU ŞİRKETLERİ 1.KIŞ SPOR OYUNLARI PROTOKOLÜ VE YARIŞ KURALLARI

KOÇ TOPLULUĞU ŞİRKETLERİ 1.KIŞ SPOR OYUNLARI PROTOKOLÜ VE YARIŞ KURALLARI 22 Şubat 2012 KOÇ TOPLULUĞU ŞİRKETLERİ 1.KIŞ SPOR OYUNLARI PROTOKOLÜ VE YARIŞ KURALLARI Topluluğumuz şirketleri arasında yakınlaşma sağlayarak, Topluluk imajını geliştirmek, çalışanlarımızın beden ve ruh

Detaylı

TÜRKİYE ORYANTİRİNG FEDERASYONU

TÜRKİYE ORYANTİRİNG FEDERASYONU TÜRKİYE ORYANTİRİNG FEDERASYONU GELİBOLU BARIŞ KUPASI ve TÜRKİYE ŞAMPİYONASI YARIŞMA BÜLTENİ 01-03 MAYIS 2015/ÇANAKKALE DÜZENLEME KURULU: Türkiye Oryantiring Federasyonu adına Etkinlik Direktörü: Umut

Detaylı

Mutlu Bir Yaşam İçin

Mutlu Bir Yaşam İçin Mutlu Bir Yaşam İçin Akıllı Yatırım Gayrimenkul yatırımcısının ilk kriteri, yaptığı yatırımın ne kadar zamanda kendisine geri döneceğidir. Bundan dolayı ; elini taşın altına daha fazla koyan inşaat firmalarının

Detaylı

TÜRKİYE ORYANTİRİNG FEDERASYONU 14 YAŞ VE ALT YAŞ GRUPLARI BÖLGESEL YARIŞMALARI 2.GRUP (KIRMIZI)-4.BÖLGE-1.KADEME YARIŞMASI

TÜRKİYE ORYANTİRİNG FEDERASYONU 14 YAŞ VE ALT YAŞ GRUPLARI BÖLGESEL YARIŞMALARI 2.GRUP (KIRMIZI)-4.BÖLGE-1.KADEME YARIŞMASI TÜRKİYE ORYANTİRİNG FEDERASYONU 14 YAŞ VE ALT YAŞ GRUPLARI BÖLGESEL YARIŞMALARI 2.GRUP (KIRMIZI)-4.BÖLGE-1.KADEME YARIŞMASI 04 MART 2017 MERSİN (Adana,Gaziantep,Hatay,Kahramanmaraş,Karaman,Kilis,Mersin,Osmaniye)

Detaylı

I. KARADENİZ OYUNLARI 02-08 TEMMUZ 2007 TRABZON

I. KARADENİZ OYUNLARI 02-08 TEMMUZ 2007 TRABZON Günceleme Tarihi 10 Haziran 1. Ulusal Federasyon TÜRKİYE VOLEYBOL FEDERASYONU BAŞKAN Erol Ünal KARABIYIK GENEL SEKRETER Recep NURTANIŞ ADRES: Selim Sırrı Tarcan Spor Salonu, No:32 Opera-Ankara TEL: +90

Detaylı

SĠDE CROWN SUNSHINE YAZ SEZONU HER ġey DAHĠL KONSEPT

SĠDE CROWN SUNSHINE YAZ SEZONU HER ġey DAHĠL KONSEPT SĠDE CROWN SUNSHINE 2018 YAZ SEZONU HER ġey DAHĠL KONSEPT Gündoğdu turizm merkezinde kurulan tesisimiz, Manavgat a 15 km, Antalya Havalimanı na 55 km ve Side Antik Kentine 12 km uzaklıktadır. 10.000 m2

Detaylı

SARIKAMIŞ KAYAK KEYFİ

SARIKAMIŞ KAYAK KEYFİ İZMİR DEN KARS A SUN EXPRESS HAVAYOLLARI İLE AKTARMASIZ UÇUŞ İMKANI!!!!! SARIKAMIŞ KAYAK KEYFİ 4* HABİTAT OTEL DE TAM PANSİYON KONAKLAMA SABAH KAHVALTISI - ÖĞLE YEMEĞİ- 5 ÇAYI AKŞAM YEMEĞİ KARS HAVALİMANI

Detaylı

EDİRNE UZUNKÖPRÜ DOĞAL ORTAMI TEMİZ HAVASI İLE SÜPER BİR YAŞAM BURADA UZUNKÖPRÜ DE. MÜSTAKİL TAPULU İMARLI ARSA SATIŞI İSTER YATIRIM YAPIN KAZANIN

EDİRNE UZUNKÖPRÜ DOĞAL ORTAMI TEMİZ HAVASI İLE SÜPER BİR YAŞAM BURADA UZUNKÖPRÜ DE. MÜSTAKİL TAPULU İMARLI ARSA SATIŞI İSTER YATIRIM YAPIN KAZANIN EDİRNE UZUNKÖPRÜ MÜSTAKİL TAPULU İMARLI ARSA SATIŞI Yunanistan sınırına 6 kilometre uzaklıkta yer alan Edirne nin Uzunköprü ilçesi, Osmanlı İmparatorluğu nun Trakya daki ilk yerleşimlerinden biri. Ergene

Detaylı

TÜRKİYE ÜNİVERSİTE SPORLARI FEDERASYONU DÖNEMİ YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU

TÜRKİYE ÜNİVERSİTE SPORLARI FEDERASYONU DÖNEMİ YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU TÜRKİYE ÜNİVERSİTE SPORLARI FEDERASYONU 01.10.2014 31.08.2016 DÖNEMİ YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU Federasyonumuz tarafından daha önce belirlenmiş olan program çerçevesinde 2014 2015 ve 2015 2016 yılı

Detaylı

Evinizden uzaktaki eviniz

Evinizden uzaktaki eviniz ADRES : Gürsel Mah., Tümleç Sk. No:2, 34400, KÂĞITHANE/İSTANBUL TEL : +90 212 368 86 33 FAKS : +90 212 288 57 74 WEB : www.tempohotels.com E-MAIL : caglayan@tempohotels.com KATEGORİ : ŞEHİR OTELİ AÇILIŞ

Detaylı

MALATYA KONFEKSİYON YATIRIMLARI REHBERİ

MALATYA KONFEKSİYON YATIRIMLARI REHBERİ MALATYA KONFEKSİYON YATIRIMLARI REHBERİ Nüfus Malatya, Doğu Anadolu Bölgesinin ekonomik açıdan en gelişmiş ilidir. 2010 ADNKS verilerine göre il nüfusu 740.643, il merkezi nüfusu 400 binin üzerinde, şehirleşme

Detaylı

k aya Meetıngs M eetıngs ıncentives ı NCENTIVES CONVENTIONS C ONVENTIONS EXHIBITIONS E TECHNIC

k aya Meetıngs M eetıngs ıncentives ı NCENTIVES CONVENTIONS C ONVENTIONS EXHIBITIONS E TECHNIC k aya Meetıngs ıncentives CONVENTIONS EXHIBITIONS TECHNIC KAYA RAMADA PLAZA KONGRE MERKEZİ KAYA RAMADA PLAZA KONGRE MERKEZİ A1 KATI SALONLAR ALAN - m 2 TİYATRO SINIF U DÜZENİ BANKET RESEPSİYON (KOKTEYL)

Detaylı

KRUVAZİYER TURİZMİ ve DESTİNASYONA KATKISI. Erkunt Öner 2012

KRUVAZİYER TURİZMİ ve DESTİNASYONA KATKISI. Erkunt Öner 2012 KRUVAZİYER TURİZMİ ve DESTİNASYONA KATKISI Erkunt Öner 2012 1 1. Kruvaziyer Endüstrisinin Gelişimi Global olarak kruvaziyer endüstrisi, son 5 yılda turizmin en fazla büyüme gösteren alanı olmuştur. Yapılan

Detaylı

SPOR DALI 2016 EĞİTİM PLANI TARİH YER

SPOR DALI 2016 EĞİTİM PLANI TARİH YER 1.Kademe Yardımcı Antrenör YetiĢtirme Kursu 10-25 ġubat 2016 ANKARA AVCILIK VE ATICILIK ATLETİZM 1.Kademe Yardımcı Antrenör YetiĢtirme Kursu 07-12 Nisan 2016 ERZĠNCAN 1.Kademe Yardımcı Antrenör YetiĢtirme

Detaylı

TÜRKİYE ORYANTİRİNG FEDERASYONU. ERGAN KAYAK ORYANTİRİNG YARIŞMALARI Şubat 2017 ERZİNCAN BÜLTEN 3

TÜRKİYE ORYANTİRİNG FEDERASYONU. ERGAN KAYAK ORYANTİRİNG YARIŞMALARI Şubat 2017 ERZİNCAN BÜLTEN 3 TÜRKİYE ORYANTİRİNG FEDERASYONU ERGAN KAYAK ORYANTİRİNG YARIŞMALARI 12-13 Şubat 2017 ERZİNCAN BÜLTEN 3 YARIŞMA TERTİP KURULU Başkan : Hacer AKYÜZ Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Erzincan İl Temsilcisi

Detaylı

ATLETİZM OYUN KURALLARI VE DERS NOTLARI

ATLETİZM OYUN KURALLARI VE DERS NOTLARI ATLETİZM OYUN KURALLARI VE DERS NOTLARI İ İ Ş 1 Bir pist veya alanda yapılan, dünyanın en eski sporlarından biridir. Bu oyunlarda atletler koşu, yürüyüş, atlama ve atma yeteneklerini gösterirler. Bu tür

Detaylı

PLAN AÇIKLAMA RAPORU

PLAN AÇIKLAMA RAPORU BALIKESİR İLİ, İVRİNDİ İLÇESİ, GÖKÇEYAZI MAHALLESİ, ADA 238, PARSELLER 79-80-263 VE 265 DE KAYITLI TAŞINMAZLAR İÇİN HAZIRLANAN 1/5000 ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANI PLAN AÇIKLAMA RAPORU TEMMUZ 2017 Balıkesir

Detaylı

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇEVRE KORUMA

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇEVRE KORUMA Aktarma İstasyonları ÇEVRE KORUMA ve KONTROL DAİRESİ BAŞKANLIĞI 1 Genel Bursa İli Osmangazi, Yıldırım, Nilüfer, Mudanya, Gemlik, Gürsu, Kestel, Karacabey, Orhangazi, Yenişehir, Mustafakemalpaşa, İnegöl,

Detaylı

İstanbul Çağlayan Adliye Sarayı. İstanbul Çağlayan Adliye Sarayı binası tüm mekanik tesisat işleri firmamız tarafından yapılmıştır.

İstanbul Çağlayan Adliye Sarayı. İstanbul Çağlayan Adliye Sarayı binası tüm mekanik tesisat işleri firmamız tarafından yapılmıştır. 2 3 İstanbul Çağlayan Adliye Sarayı İstanbul Çağlayan Adliye Sarayı binası tüm mekanik tesisat işleri firmamız tarafından yapılmıştır. 5 T.C. Anayasa Mahkemesi T.C. Anayasa Mahkemesi binası tüm mekanik

Detaylı

Erzurum Yatırım Ortamı ve Uygun Yatırım Alanları. KUDAKA Erzurum Yatırım Destek Ofisi

Erzurum Yatırım Ortamı ve Uygun Yatırım Alanları. KUDAKA Erzurum Yatırım Destek Ofisi Erzurum Yatırım Ortamı ve Uygun Yatırım Alanları KUDAKA Erzurum Yatırım Destek Ofisi GENEL BİLGİLER- ERZURUM GENEL BİLGİLER Toplam Nüfus: 776.729(2013) Toplam Yüzölçümü:25.066 km² Rakım:1859 İlçe Sayısı:20

Detaylı

Özelleştirme İdaresi Başkanlığından:

Özelleştirme İdaresi Başkanlığından: 3 Ocak 2014 Sayı : 28871 RESMÎ GAZETE Sayfa : 59 Karar No : 2013/201 Konu : Karayolları Genel Müdürlüğü ve Maliye Hazinesi adına kayıtlı; İzmir ili, Bornova ilçesi, Kazımdirik Mahallesi, 14217 ada, 1 nolu

Detaylı

The products below are presented to be sold and marketed outside of European Union! The products below are presented to be sold and marketed outside of European Union! The products below are presented

Detaylı

ERZURUM PALANDÖKEN İN KIŞ TURİZMİ AÇISINDAN DEĞERLENDİRİLMESݹ

ERZURUM PALANDÖKEN İN KIŞ TURİZMİ AÇISINDAN DEĞERLENDİRİLMESݹ Atatürk Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi ATA Planlama ve Tasarım Dergisi Yıl: 2017, Cilt:1, Sayı:1 http://ataptd.atauni.edu.tr ERZURUM PALANDÖKEN İN KIŞ TURİZMİ AÇISINDAN DEĞERLENDİRİLMESݹ Bengi

Detaylı

HER ŞEY DAHİL 10.00 24.00

HER ŞEY DAHİL 10.00 24.00 FACT SHEET PGS ROSE RESIDENCE BEACH HOTEL 5* HER ŞEY DAHİL 10.00 24.00 Adres: Atatürk Bulvarı, Yenimahalle 07980 Kemer - Antalya / TÜRKİYE Tel: (+90)242 814 56 00 Fax: (+90)242 814 55 52 E-Mail: Web: info@rosehotels.com.tr

Detaylı

[vc_row][vc_column][vc_column_text css=.vc_custom_ {marginbottom: 10px!important;} ]

[vc_row][vc_column][vc_column_text css=.vc_custom_ {marginbottom: 10px!important;} ] Çok ucuz fiyatlarla Artvin Elazığ uçak bileti de TatilCity.NET de. Ucuz uçak bileti satın almak için en doğru adrestesiniz. Artvin den Elazığ a en az iki uçuş yapılmaktadır. Uçuş süresi aktarma dahilinde

Detaylı

www.egirdiruygulamaoteli.com Sayfa 1

www.egirdiruygulamaoteli.com Sayfa 1 Otelimiz kendine özgü atmosferiyle okulumuzda verilen kaliteli eğitimin sonucunda oluşan ürünü, siz saygıdeğer misafirlerimize öğrencilerimiz aracılığı ile sunmaktan mutluluk duymaktayız. www.egirdiruygulamaoteli.com

Detaylı

http://www.cankiri.gov.tr

http://www.cankiri.gov.tr http://www.cankiri.gov.tr Sayın Valimiz Vahdettin Özcan, Ilgaz Kadınçayırı Yıldıztepe Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi nde yer alan, inşaatı %95 oranında tamamlanan Resmi Kurum Binasında 5 Şubat

Detaylı

KAYAK ALP DİSİPLİNİ TÜRKİYE ŞAMPİYONASI SONUÇLARININ BAZI İLLER AÇISINDAN İNCELENMESİ ( Yılları)

KAYAK ALP DİSİPLİNİ TÜRKİYE ŞAMPİYONASI SONUÇLARININ BAZI İLLER AÇISINDAN İNCELENMESİ ( Yılları) KAYAK ALP DİSİPLİNİ TÜRKİYE ŞAMPİYONASI SONUÇLARININ BAZI İLLER AÇISINDAN İNCELENMESİ (2005-2013 Yılları) Buket SEVİNDİK Spor Sağlık Bilimleri Anabilim Dalı Tez Yöneticisi Yrd. Doç. Dr. Fatih KIYICI Yüksek

Detaylı

Ö:1/5000 25/02/2015. Küçüksu Mah.Tekçam Cad.Söğütlü İş Mrk.No:4/7 ALTINOLUK TEL:0 533 641 14 59 MAİL:altinoluk_planlama@hotmail.

Ö:1/5000 25/02/2015. Küçüksu Mah.Tekçam Cad.Söğütlü İş Mrk.No:4/7 ALTINOLUK TEL:0 533 641 14 59 MAİL:altinoluk_planlama@hotmail. ÇANAKKALE İli, AYVACIK İLÇESİ, KÜÇÜKKUYU BELDESİ,TEPE MAHALLESİ MEVKİİ I17-D-23-A PAFTA, 210 ADA-16 PARSELE AİT REVİZYON+İLAVE NAZIM İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ AÇIKLAMA RAPORU Ö:1/5000 25/02/2015 Küçüksu Mah.Tekçam

Detaylı

TÜRKİYE ORYANTİRİNG FEDERASYONU KAYAKLA ORYANTİRİNG ŞAMPİYONASI 5 6 MART 2016/SARIKAMIŞ ...BÜLTEN

TÜRKİYE ORYANTİRİNG FEDERASYONU KAYAKLA ORYANTİRİNG ŞAMPİYONASI 5 6 MART 2016/SARIKAMIŞ ...BÜLTEN TÜRKİYE ORYANTİRİNG FEDERASYONU KAYAKLA ORYANTİRİNG ŞAMPİYONASI 5 6 MART 2016/SARIKAMIŞ...BÜLTEN 1-2... TERTİP KURULU: Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı: Doç. Dr. Tekin ÇOLAKOĞLU Etkinlik Direktörü:

Detaylı

TUR 2013 GÖTEBORG TURİZM FUARI RAPORU 21 24 MART 2013 GÖTEBORG - İSVEÇ

TUR 2013 GÖTEBORG TURİZM FUARI RAPORU 21 24 MART 2013 GÖTEBORG - İSVEÇ TUR 2013 GÖTEBORG TURİZM FUARI RAPORU 21 24 MART 2013 GÖTEBORG - İSVEÇ Aykut TERZİOĞLU Dış Ekonomik İlişkiler ve Uluslararası Organizasyonlar Müdürlüğü Fuarcılık Masası Uzmanı TUR 2013 GÖTEBORG TURİZM

Detaylı

SĠDE CROWN CHARM YAZ SEZONU HER ġey DAHĠL KONSEPT

SĠDE CROWN CHARM YAZ SEZONU HER ġey DAHĠL KONSEPT SĠDE CROWN CHARM 2018 YAZ SEZONU HER ġey DAHĠL KONSEPT Side Crown Charm tesisimiz 5 yıldızlı olup sayısız aktivitelerle çiftler ve aileler için mükemmel bir tatil imkanı sağlamaktadır. Manavgat şehir merkezine

Detaylı

Buenos Aires 2018 Yaz Gençlik Olimpiyat Oyunları Disiplinler ve Maksimum Ülke Kotaları

Buenos Aires 2018 Yaz Gençlik Olimpiyat Oyunları Disiplinler ve Maksimum Ülke Kotaları Buenos Aires 2018 Yaz Gençlik Olimpiyat Oyunları Disiplinler ve Maksimum Ülke Kotaları *Takım Sporlarıyla İlgili Önemli Not Buenos Aires 2018 YOG programında yer alan takım sporlarının Futbol, Hokey, Plaj

Detaylı

PLAN AÇIKLAMA RAPORU

PLAN AÇIKLAMA RAPORU BALIKESİR İLİ, KARESİ İLÇESİ, ATATÜRK MAHALLESİ, ADA 8219, PARSEL 17 DE KAYITLI TAŞINMAZ İÇİN HAZIRLANAN 1/5000 ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ PLAN AÇIKLAMA RAPORU ARALIK 2017 Balıkesir İli, Karesi

Detaylı

TEVFİK FİKRET OKULLARI 5 YAŞ 12 YAŞ(5.SINIF) ÖĞRENCİLERİMİZE YÖNELİK KIŞ KAYAK KAMPI (Aileler ile katılım zorunludur.)

TEVFİK FİKRET OKULLARI 5 YAŞ 12 YAŞ(5.SINIF) ÖĞRENCİLERİMİZE YÖNELİK KIŞ KAYAK KAMPI (Aileler ile katılım zorunludur.) TEVFİK FİKRET OKULLARI 5 YAŞ 12 YAŞ(5.SINIF) ÖĞRENCİLERİMİZE YÖNELİK KIŞ KAYAK KAMPI (Aileler ile katılım zorunludur.) TFSK ile işbirliği yapılacak olan kış kayak kampımızın detayları aşağıdaki gibidir;

Detaylı

İlin yatırımlar yönünden cazibesi nedir? İlde hangi sektörler yatırımcıları çağırmaktadır?

İlin yatırımlar yönünden cazibesi nedir? İlde hangi sektörler yatırımcıları çağırmaktadır? İlin yatırımlar yönünden cazibesi nedir? İlde hangi sektörler yatırımcıları çağırmaktadır? 1. Konum (Taşımacılık ve Lojistik Avantaj) 2. Yetişmiş insan gücü 3. Zengin yer altı kaynakları (Maden, Termal)

Detaylı

MARMARA COĞRAFYA DERGİSİ SAYI: 33, OCAK - 2016, S.241-275 İSTANBUL ISSN:1303-2429 E-ISSN 2147-7825 copyright 2016 http://www.marmaracografya.

MARMARA COĞRAFYA DERGİSİ SAYI: 33, OCAK - 2016, S.241-275 İSTANBUL ISSN:1303-2429 E-ISSN 2147-7825 copyright 2016 http://www.marmaracografya. MARMARA COĞRAFYA DERGİSİ SAYI: 33, OCAK - 2016, S.241-275 İSTANBUL ISSN:1303-2429 E-ISSN 2147-7825 copyright 2016 http://www.marmaracografya.com SARIKAMIŞ BAYRAKTEPE (CIBILTEPE) KIŞ SPORLARI VE TURİZMİ

Detaylı

MANİSA İLİ ALAŞEHİR İLÇESİ BEŞEYLÜL MAHALLESİ

MANİSA İLİ ALAŞEHİR İLÇESİ BEŞEYLÜL MAHALLESİ MANİSA İLİ ALAŞEHİR İLÇESİ- İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ PLAN AÇIKLAMA RAPORU MANİSA İLİ ALAŞEHİR İLÇESİ BEŞEYLÜL MAHALLESİ 1201 ADA ve 1202 ADA 10 PARSEL 1/5000 VE 1/1000 ÖLÇEKLİ İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ AÇIKLAMA

Detaylı

ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ

ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ w w w. o h u. e d u. t r NİĞDE Anadolu nun ortasında yer alan Niğde, karayolu ve demiryolu ulaşımı bakımından son derece elverişli bir konuma sahiptir. Kapadokya Bölgesi nin

Detaylı

BURHAN ERDAYI KAPALI SPOR SALONU

BURHAN ERDAYI KAPALI SPOR SALONU BURHAN ERDAYI KAPALI SPOR SALONU Balıkesir Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı' na ait her türlü spor salonlarının eğitim ve spor amaçlı kullanılması talimatı, öğrencilere ve personele

Detaylı

YATIRIMLARI BÜLTENİ. Grup ve Şirketlerin Yatırım Planları SAYI. Araştırma ve Tasarım

YATIRIMLARI BÜLTENİ. Grup ve Şirketlerin Yatırım Planları SAYI. Araştırma ve Tasarım T U R İ Z M YATIRIMLARI BÜLTENİ Grup ve Şirketlerin Yatırım Planları 16 SAYI Araştırma ve Tasarım erol KaRaBuLuT PROJELER Avantgarde Collection Majesty Hotels Dedeman Hotels Tavros Holding Yılmaz Ulusoy

Detaylı

N A Z I M İ M A R P L A N I D E Ğ İ Ş İ K L İ Ğ İ

N A Z I M İ M A R P L A N I D E Ğ İ Ş İ K L İ Ğ İ K A Y S E R İ B Ü Y Ü K Ş E H İ R B E L E D İ Y E S İ N A Z I M İ M A R P L A N I D E Ğ İ Ş İ K L İ Ğ İ A Ç I K L A M A R A P O R U A) PLANLAMA ALANININ TANIMI Planlama alanı; Kayseri İli, Özvatan ilçesi,

Detaylı