Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Felsefe Bölümü, Sistematik Felsefe ve Mantık Anabilim Dalı Başkanı Sıhhiye, Ankara

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Felsefe Bölümü, Sistematik Felsefe ve Mantık Anabilim Dalı Başkanı Sıhhiye, Ankara"

Transkript

1 PROF. DR. SABRİ BÜYÜKDÜVENCİ Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Felsefe Bölümü, Sistematik Felsefe ve Mantık Anabilim Dalı Başkanı Sıhhiye, Ankara Tel: / 1277 e-posta: buyukduvenci@ankara.edu.tr ULUSAL YAYIN VE ETKİNLİKLER: KİTAP: 1- Postmodenizm ve Sinema, (Semire Ruken Öztürk'le ortak çeviri ve derleme), (Genişletilmiş İkinci Baskı), Dipnot Yayınları Ben Sen Biz, Luce Irigaray, (Nilgün Tutal la ortak çeviri), İmge Felsefe Eğitim Sanat, Saffet Bilhan Armağanı (Vefa Taşdelen le ortak derleme), Hece Yayınları Estetiğe Giriş (çeviri), İmge Yayınevi Felsefece Eğitişim, a yayınları, Ankara Varoluşçuluk ve Eğitim (İkinci Bası), Siyasal Kitabevi Eğitim Felsefesine Giriş (İkinci Bası), Siyasal Kitabevi Eğitim Felsefesi, Yazılar, Yargıçoğlu Matbaası, Ankara MAKALE: Kişi, Kişilik ve Kimlik Üzerine Bazı Düşünceler, Kişi, Kişilik ve Kimlik, Ilgaz Felsefe Günleri, (ed. S.Yazıcı-S.Çoşkun), Divan Kitap Buyurgan Eğitimden Buyur Eden Eğitime, Türkiye'nin Felsefe Gazetesi, 5 Ağustos Dünyanın Büyüsü Bozulurken Yaşanan Etik Sorunlar, Türkiye'nin Felsefe Gazetesi, 1 Ağustos Adli Bilimlerde Felsefenin Yeri: Kavramsal Otopsi, Adli Bilimler Dergisi, Haziran 2013, cilt:12, sayı:2, s Güzel ve İyi Üzerine Güzellemeler, Eğitimden Felsefeye, Necmettin Tozlu Armağanı, (Editörler: Vefa Taşdelen, Ahmet Yayla, Alaattin Karaca), Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü Yayını Mayıs Gabriel Marcel: Öznellik, Teknoloji ve Varlığın Gizemi, Felsefe-Sosyal Bilimler Dergisi, BIBLIOTECH, Sayı: 13, Yıl: 4, Şubat/Mart/Nisan, 2011, s Sanatta Yorumun Yorumu İkilemi, Değişen Tarihsel Süreçler Değişen Kavramlar, Uluslararası Türkiye Estetik ve Sanat Kongresi, Mayıs 2006, (Yayına hazırlayan: Kıymet Giray), Ankara Üniversitesi Basımevi Adalet, Suç ve Ceza Üzeine: Nietzsche, Ankara Üniversitesi DTCF Felsefe Bölümü Dergisi, Araştırma, Sayı 18 s. 1-9.

2 Küreselleşmenin Kültüründe ya da Kültürün Küreselleşmesinde Şiddet Aratos, Temmuz/Ağustos 2007, s Etik ve Siyaset İlişkisi Üzerine, Ankara Barosu Felsefe Kulübü, Konferanslar Dizisi-1,2006, Ankara, s Özgürlük ve Yaratıcılık, Ankara Barosu Felsefe Kulübü, Konferanslar Dizisi-1, 2006, Ankara, s Yaşamın Müziği, İnsanın Islığı, Popüler Bilim, Haziran 2005, Sayı: 136, s Modernite, Şiddet, Sorumluluk, Kocaeli Üniversitesi II. Uluslar arası Felsefe Konferansı, Sorumluluk, 29 Nisan- 1 Mayıs 2004, Kocaeli Üniversitesi Yayını, Kocaeli 2005, s Egemen Birey, I. Uluslar arası Felsefe Konferansı, Egemenlik Sorunu, Kocaeli Üniversitesi Yayını, 2004, s Ahlakın Ahlaksızlığı, Felsefe Yazın, sayı:2, Haziran-Temmuz 2004, s Ahlak Endüstrisi, 1. Ulusal Uygulamalı Etik Kongresi Kitabı, ODTÜ, 2003, s Yaşamın Saçmalığı, Araştırma, DTCF Felsefe Bölümü Dergisi, sayı:17, 2003, s Etik ve Siyaset İlişkisi Üzerine: Levinas ve Derrida, Araştırma, DTCF Felsefe Bölümü Dergisi, sayı:17, 2003, s Değerin Değeri Üzerine, Bilgi ve Değer (ed. Ş. Yalçın), Vadi Yayınları, 2002, s Modern ve Postmodern Aşk İkilemi, Doğu-Batı, Temmuz 2001, s Özgürlük ve Yaratıcılık, Bedia Akarsu Armağanı (Yayıma Hazırlayan: Doğan Özlem-Betül Çotuksöken), Inkılap, 2000, s Ölümlerden Ölüm Beğen, Düşünen Siyaset, Mayıs 1999, s Demokratikleşme Sürecinde Birey ve Toplum İkilemi, Yeni Türkiye, Demokratikleşme Özel Sayısı I, Eylül-Ekim 1999, s Bilgi Üzerine Çeşitlemeler, Yeni Türkiye, Mart-Nisan 1998, s Türkiye"nin Demokrasi ve Eğitim Sorunsalı, Yeni Türkiye, Cumhuriyet Özel Sayısı, 23-24, Eylül-Aralık 1998, s BİLDİRİ: 'Hakikat: Keşif mi, İcat mı?', Hakikat ve Demokrasi Geriliminde Kent, III. Antalya Felsefe Günleri, Mayıs 2013, Antalya Kültür Merkezi- Antalya. Etik Olanaklı mı?, Etik, Politik, Ötekilik, Antalya Felsefe Günleri, Şubat 2012, Antalya. Adli Bilimler'de Felsefenin Yeri: Kavramsal Otopsi, 8. Anadolu Adli Bilimler Kongresi, Kasım 2011, Burdur. Derrida'nın Phaidros Çözümlemesi, Sempozyum, Platon, Hacettepe Üniversitesi, Felsefe Bölümü, 17 Aralık 2010, Beytepe, Ankara. Gabriel Marcel: Öznellik, Teknoloji ve Varlığın Gizemi, Philosophy in Assos"ta Felsefe, 5-6 Şubat 2010, Assos.

3 Buyurgan Eğitimden Buyur Eden Eğitime, Küreselleşen Dünyada Eğitime Etik Bakış, Eğitim Felsefesi Konferansları-I, 19 Haziran 2009, Bahçeşehir Üniversitesi-Beşiktaş. Güzel ve İyi Üzerine Güzellemeler, Felsefe Sorunu Olarak Güzel ve İyi, Sempozyum, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Nisan 2009, Fındıklı-İstanbul. Sanat ve Muhalefet, Felsefeciler Derneği, Muhalefet Sempozyumu, Mart 2009, Ankara. Anlam(sız), Felsefe Günleri: Anlam Kongresi, Aralık 2008, ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi. Nietzsche ve Cinsellik, Hacettepe Üniversitesi Felsefe Bölümü, Sempozyum, Nietzsche ve Çağımız", 7 Mayıs Dil ve Tarih- Coğrafya Fakültesi nde Dünden Bugüne Felsefi Yansımalar, Cumhuriyet ve Dil ve Tarih- Coğrafya Fakültesi Sempozyumu, Mayıs 2008, Ankara. 'Yeni Türk Sinemasında Estetik Arayışı' (Ruken Öztürk'le ortak), Estetik Açıdan Türk Kültürüne Bakış Semineri, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, 22 Mayıs 2007, İstanbul. Sanat ve Değer, Ulusal Felsefe Sempozyumu, Süleyman Demirel Üniversitesi, Felsefe Bölümü, 3-5 Mayıs 2006, Isparta. Eğitim Felsefeleri Işığında Çağdaşlaşma ve Ulusal Eğitim Sisteminin Sorunları, Atatürk Döneminden Günümüze Cumhuriyetin Eğitim Felsefesi ve Uygulamaları Sempozyumu, Gazi Üniversitesi Rektörlüğü, Mart 2006, Ankara. Savaş ve Barış, VII. Felsefe Günleri, Savaşa Felsefeden Bakış ve Barış Kültürünü Yaratmak, Nisan 2005, İçel Sanat Kulübü, Mersin. Varoluşçuluk, Felsefe Günleri, Mayıs 2004, Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Van. Eleştirel Çağrışımlar ve Öğrenme, Öğrenmeyi Öğrenme Etkinlikleri, Kasım 2003, Türkiye Zeka Vakfı ve Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı, ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi, Ankara. Yaşamın Saçmalığı, Felsefe ve Yaşam Sempozyumu, Ankara Üniversitesi DTCF Felsefe Bölümü, Nisan 2003, Ankara. Değerin Değeri Üzerine, Bilgi ve Değer Sempozyumu, Muğla Üniversitesi Felsefe Bölümü, Mayıs 2002, Muğla. Ahlak Endüstrisi, Etik Kongresi, Kasım 2001,ODTÜ Felsefe Bölümü, Ankara. İnsan Doğallığında Aşk ın Yeri, İnsan Felsefesi, 2000 Felsefe Kongresi, 3-5 Kasım 2000, Türk Felsefe Derneği, Ankara. Olan ve Oluşturulan İnsan, Felsefe Kongresi, Mayıs 1998, Atatürk Üniversitesi, Erzurum. Eğitimimiz Nereye Koşuyor?, II. Eğitim Felsefesi Kongresi, Ekim 1996, Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Van. Hermeneutic ve Poetic Yaklaşımlardan Bilimsele Göndermeler, Felsefe Kongresi, Ekim 1995, Türk Tarih Kurumu, Ankara. Aristoteles te Mutluluk Kavramı, Felsefe Kongresi, Mayıs 1993, Türk Tarih Kurumu, Ankara.

4 İnsan Yetiştirme, İnsan Yetiştirme Paneli, 15 Şubat 1992, Türk Felsefe Derneği, Ankara. Nitelikli Eğitim Sorunu, Eğitimde Arayışlar I. Kongresi, Nisan 1991, The Marmara, İstanbul. Cumhuriyet Dönemi Eğitiminde Felsefesizliğin Etkileri, Cumhuriyet Döneminde Türkiye"de Felsefe Sempozyumu, Mayıs 1990, Milli Kütüphane, Ankara. BELGESEL ARAŞTIRMASI VE METİN YAZARLIĞI: "Ötekinin Sesi", (Yön.N.Bayer, 2000, TRT, 30 dak.). Uçan Süpürge Kadın Filmleri Festivali İçin KSSGM"nin katkılarıyla Ötekinin Sesi: Yeşilçamın Görünmeyen Kadınları adlı belgeselin araştırması ve metin yazımı Dr. S. Ruken Öztürk le birlikte yapılmış ve belgesel TRT de yayınlanmıştır. "Dönüşen Bilinç", (Yön. D. Kayıran, 2002, TRT, 45 dak.). Kadının Statüsü ve Sorunları Genel Müdürlüğü için hazırlanan, Türkiye deki kurumsallaşmayı anlatan bir araştırmanın yapılıp metnin yazılması Dr. S. Ruken Öztürk le birlikte gerçekleştirilmiş ve belgesel TRT de yayınlanmıştır. TARTIŞMACI VE KONUŞMACI OLARAK KATILDIĞI TOPLANTILAR: 'Kişi, Kişilik, Kimlik ve Toplum', 3. Ilgaz Felsefe Günleri Sempozyumu', Panelist, Ekim 2013, Çankırı/ Ilgaz. 'Dünyanın Büyüsü Bozulurken Yaşanan Etik Sorunlar', Seminer, Ankara barosu Felsefe kulübü, 14 Mayıs 2013, Ankara. Varoluşçuluk, seminer, Bilkent Felsefe Topluluğu, 1 Mart 2013, Bilkent Üniversitesi. Beden Üzerine, Panel, Dünya Felsefe Günü Etkinliği, 22 Kasım 2012, DTCF, Ankara. Yüksek Öğretimde Felsefe Eğitimi Çalıştayı, Panelist, Mart 2012, Mersin Üniversitesi, Mersin. Romantik Aşk Kavramının Ortaya Çıkışı ve Kabul Görmesi, Felsefe Söyleşileri, 4 Bölüm 1, TRT Okul, 21 Şubat Çocuklarla Felsefe, Ilgaz Kış Kampı, 27 Ocak-2 Şubat 2012, Program Yöneticisi, Ilgaz. Özgürlük Kavramı, Felsefe Söyleşileri, TRT Okul, 30 Kasım 2011, Çocuklarla Felsefe, Manavgat Yaz Kampı, Ağustos 2011, Program Yöneticisi, Manavgat, Antalya. Niçin Düşünmüyoruz?, Düşünme Eğitimi Paneli, 16 Nisan 2011, Felsefeciler Derneği - Eğitim-Sen, Ankara. Eğitime Felsefi Bakış, Ankara Üniversitesi'nde Eğitim-Öğretim Sorunları ve Çözüm Önerileri Sempozyumu, 16 Nisan 2011, Ankara Bilim Platformu, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi, Morfoloji Binası, Ankara. Felsefenin Çekim Gücü, Söyleşi, 15 Nisan 2011, Aydınlıkevler Anadolu Lisesi, Ankara. Yasa, Şiddet, Adalet, Sempozyum, Oturum Başkanlığı, Felsefe Bölümü DTCF 75.Yıl Etkinliği, 25 Mart 2011, Muzaffer Göker Salonu, Ankara.

5 Varoluşçu İnsan Anlayışı, Açık Kapı Toplantıları: Felsefe Söyleşileri, 18 Mart 2011, BUSİAD Evi - Kültürpark, Bursa. Hasan Âli Yücel'in Bilim ve Kültür Dünyamıza Katkıları, Panel Yöneticisi, 17 Şubat 2011, DTCF Muzaffer Göker Salonu, Ankara. Çocuklarla Felsefe, Ilgaz Kış Kampı, 4-10 Şubat 2011, Program Yöneticisi, Ilgaz. İyi, Kötü, Güzel, Panel, Oturum Başkanlığı, 22 Kasım 2010, DTCF, Ankara. Çocuklarla Felsefe, Manavgat Yaz Kampı, Ağustos 2010, Program Yöneticisi, Antalya. İnsan Yetiştirme, Türkiye nin Sesi Radyosu, 18 Şubat 2010, Çocuklarla Felsefe, Ilgaz Kış Kampı, 29 Ocak- 4 Şubat 2010, Program Yöneticisi, Ilgaz. Felsefe Nedir?,Konferans, TED Lise Kısmı, 20 Ocak Nietzsche Söyleşisi, 15 Aralık 2009, DTCF Felsefe Topluluğu, Muzaffer Göker Salonu. Sanat ve Muhalefet, Konferans, TED Lise Kısmı, 2 Nisan Felsefe Konuşmaları, Noktalı Virgül Programı, SES TV, 25 Ocak 2009, 14.30, Ankara. Nietzsche, Dünya Felsefe Günü Etkinliği, 18 Kasım 2008, TED Ankara Koleji. Ruh Sağlığı ve Mutluluk, TRT Ankara Radyosu, Konuşa Konuşa Programı, Konuşmacı, 9 Ekim Temel Bir İnsan Hakkı olarak Eğitim Hakkı', Eğitimde Yeni Ufuklar III Sempozyomu, Türk Eğitim Derneği, Nisan 2007, Dedeman-Ankara. İnsanlar ve Toplumsal Deformasyon, "Hayat Bu" Programı, Başkent TV (BTV), Cumartesi 23.45, Konuşmacı. Türkiye de Kültür, Sanat ve Bellek, Türkiye Estetik Kongresi, Panelist, Kasım 2006, ODTÜ. Yeni Yüzyılda Felsefe, Dünya Felsefe Günü, Panelist, 16 Kasım 2006, Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü. Yaşam ve Ölüm Karşısında Felsefe, Sanat ve Bilim, Dünya Felsefe Günü Etkinlikleri, Panelist, 13 Kasım 2006, Gazi Üniversitesi Rektörlüğü. Adalet, Suç ve Ceza Üzerine: Nietzsche Konferans, Ankara Barosu Felsefe Kulübü, 29 Nisan 2006, Ankara. Buyruklar, Gerçekler, Felsefe Panelist, DTCF, 16 Kasım 2005, Ankara. Felsefe ve Eğitim Sempozyumu, Felsefeciler Derneği, Kasım 2005, Ankara. Felsefe Eğitimi, Sorunları ve Çözüm Önerileri, Sempozyum, TED Ankara Vakfı Özel Lisesi, 18 Kasım 2005, Ankara. Kanal-B, B-Şıkkı Programı, Türkiye de Felsefe Öğretimi, 27 Ocak Etik ve Siyaset İlişkisi, Ankara Barosu Felsefe Kulübü, 26 Mart Özgürlük ve Yaratıcılık, Ankara Barosu Felsefe Kulübü, 14 Mayıs Kanal-B, Atölye Programı, Sanat, 9 Ekim TRT-1 Gün Başlarken Programı, Dürüstlük, 29 Aralık Çağımızda Bilgi, Felsefe Sorunsalı, Konferans, 24 Mart 2000, Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi. 21.Yüzyılda Eğitim Paneli, Panelist, 13 Mayıs 2000, Tevfik Fikret Lisesi, Ankara.

6 Türkiye de Felsefe Öğretimi, Panelist, CTV, Yuvarlak Masa, 17 Şubat Aydınlanma-Postmodernizm, Panel, Hacettepe Üniversitesi Felsefe Bölümü, 21 Mayıs Bireysellik ve Yaratıcılık, TRT 1 (TV), Yansıma, 19 Ocak Varoluşçuluk, ODTÜ Eğitim Topluluğu, 3 Aralık Sivil İtaatsizlik, Disiplinlerarası Kolokyum, Tartışmacı, WALD,7-9 Kasım 1997, Uludağ- Bursa. Modernizm-Postmodernizm, TRT 1 (TV) Genç Yorum, 8 Kasım Yaratıcılık ve Eğitim, Panel, Kara Harp Okulu, 6-7 Şubat Demokratik ve Laik Eğitim, Panel, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği- Altındağ Belediyesi, 23 Ocak 1993, Ankara. Atatürk ve Eğitim, TRT 1 (Radyo), Mikrofon Çevresi, 10 Kasım Çağdaş Öğretim Yöntemleri, Türk Fizyolojik Bilimler Derneği 18. Ulusal Kongresi, 3-5 Kasım 1992, Ürgüp. 21. Yüzyıla Doğru Gençlik, Panel, Türk Kooperatifçilik Kurumu, 25 Mayıs 1992, Ankara. Eğitimde Çağdaş Gelişmeler ve Öğretim, Fakülte ve Yüksek Okullar Askeri Öğrenci Komutanlığı, 24 Kasım 1991, Ankara. Çağdaş Felsefe Akımları, İzmir Kültür ve Sanat Derneği/Fransız Kültür Merkezi, Felsefe Söyleşiler, 22 Mayıs 1991, İzmir. Bilgi, Bilgi Toplumu, Bilgi Çağı, TRT 1 (Radyo), Biz Bir Aileyiz Programı, 10 Ekim FELSEFE SÖZLÜĞÜ METİN YAZARLIĞI: Felsefe Sözlüğü, Sarp Erk Ulaş (hazırlayan: A.Baki Güçlü, Erkan Uzun, Serkan Uzun, Ümit Hüsrev Yolsal), Bilim ve Sanat Yayınları, İdealizm Sanat Felsefesi Martin Buber Gabriel Marcel VERDİĞİ DERSLER: Lisans: Felsefeye Giriş, Estetik ve Sanat Felsefesi, Philosophy and Ethics Yüksek Lisans: Nietzsche, Levinas Doktora: Derrida, Kıta Estetiği YÖNETTİĞİ TEZLER: Yönetiminde tamamlanan 14 Doktora Tezi ve 16 Yüksek Lisans Tezi. ALDIĞI ÖDÜLLER: Celal Bayar Vakfının düzenlediği 'Türkiye'de Gençlik Sorunları ve Çözüm Yolları' konulu yazı yarışmasında (1988) birincilik ödülü.

7 TÜBA Sosyal Bilimler Alanında Uluslararası Yayınları Özendirme Programı kapsamında 'John Dewey's Impact On Turkish Education' başlıklı makalesine (1995) teşvik ödülü verildi. ULUSLARARASI YAYIN VE ETKİNLİKLER: EDİTÖRLER KURULU ÜYELİĞİ: (1995- sürüyor) STUDIES IN PHILOSOPHY AND EDUCATION, An International Journal, (Citation Reports. Arts and Humanities Citation Index, Social Sciences Citation Index, Philosophers Citation Index) DERGİ EDİTÖRLÜĞÜ: L. P. Mc Carty; P. Farber; P. Smeyers; S. Büyükdüvenci (eds.). Studies in Philosophy and Education, vol. 14, Kluwer Academic Publishers, MAKALE: 'Debates On the Universality of Human Rights and Education', Araştırma Dergisi sayı:16, 2003, 'Power of Elusive Factors in Education', Felsefe Dünyası, 1993 (7). Solidarity Through Peace Education, Peace Education: Context and Values (eds. Angela Perucca and James Calleja), Pensa Multimedia, Lecce, Italy, 1999, Towards Intercultural Communication, Dalla Societa Educante alla Societa Interculturale, (a curi di Angela Perucca), Pensa Multimedia, Lecce, Italy, 1998, s Philosophical Conceptions of Identity and Culture, Studies in Philosophy and Education, vol.15, January-April John Dewey s Impact on Turkish Education, The New Scholarship on Dewey, Kluwer Academic Publishers, Dordrecht, Turkish Experience in Democracy and Education, Turkish Yearbook of Human Rights, vol 16, BİLDİRİYLE KATILDIĞI ULUSLARARASI TOPLANTILAR: John Dewey in Ülkemiz Eğitimine Yaptığı Olumsuz Etkiler Üzerine, Mülkiye nin 150. Yılı: Eğitim, Siyaset ve Tarih, Uluslararası Kongre, 20 Kasım 2009, Siyasal Bilgiler Fakültesi, Ankara. Sanatta Yorumun Yorumu İkilemi, Uluslararası Türkiye Estetik ve Sanat Kongresi,24-26 Mayıs 2006, DTCF, Ankara. Some Remarks on the Education of Love, The Humanities on the Birth of The Second Millenium, An International Conference, June 12-13, 2000, METU-Ankara. PADIEIA Research Project,the 4th meeting, 9-11 October, 1997,Lecce- Italy. Postmodern Corruption, Anti-Corruption Strategies, An International Symposium, 29 Sept-3 October 1997, İstanbul.

8 Aftermath of Education: Decline of Educational Thought as a Redemptive Paradigm, Paper presented at the 5th International Conference of INPE, Conflict and Consensus, August 1996, Johannesburg- South Africa. Identity, Culture and Education, the 4th International Conference of INPE, August 1994, Leuven- Belgium. The Philosophical Perspectives on Education in Turkey, Paper presented at the International Conference, Paideia II, European University for Peace Studies, January 1994, BurgSchalining- Austria. Power of Elusive Factors in Education, Paper presented at the 3rd International Conference of INPE, Power and Education, August 1992, Varna-Bulgaria. Is Peace Possible?, The 1st European Conference on Peacemaking and Conflict Resolution, April 1992, Antalya. Turkish Experience in Democracy and Democratic Education, Paper presented at the International Conference on Democracy and Education, August 1990, London- England. Küreselleşen Eğitim Küreselleşmenin Eğitimi, Uluslararası Eğitim Felsefesi Kongresi, 6-8 March 2009, Eğitim-Bir-Sen, Başkent Öğretmenevi-Ankara. Modernite, Şiddet, Sorumluluk, II. Uluslararası Felsefe Kongresi, Kocaeli Üniversitesi, 29 April-1 May 2005, Kocaeli. 'Egemen Birey', I. Uluslararası Felsefe Günleri, April 2003, Kocaeli Üniversitesi, Kocaeli. TARTIŞMACI VE KONUŞMACI OLARAK KATILDIĞI ULUSLARARASI TOPLANTILAR: Education and Ideology, Euro-Arab Dialogue Programme, Konrad Adenauer Vakfı/ Türk Demokrasi Vakfı, October 1994, Hilto Oteli- Ankara. 'Identity, Culture and Education', International Congress, Oturum Başkanlığı, Ağustos 1994, Leuven-Belçika. Conference, 'Creativity and Freedom', Uluslararası Türkmen-Türk Üniversitesi, 29 Ekim 2000, Aşkabat- Türkmenistan. Felsefe Öğretimi ve Felsefe Eğitimi, Panel, Panelist, Uluslararası Eğitim Felsefesi Kongresi, 6-8 Mart 2009, Eğitim-Bir-sen, Başkent Öğretmenevi, Ankara. The Third International Poland Week, The Academy of Humanities and Economics, Nisan 2008, Erasmus çalışma Ziyareti-Varşova- Polonya. The First International Philosophy Congress, Oturum Başkanlığı, October 2010-Bursa. Çocuklarla Felsefe, Viyana Çocuk Üniversitesi, July 2012, Viyana- Avusturya. 'Mutluluk, Yaşam ve İnsan', Konuşma, Nisan 2012, Erasmus Çalışma Ziyareti Tallinn Üniversitesi-Estonya.

9 ULUSLARARASI TOPLANTI ORGANİZASYONU: International Network of Philosophers of Education (INPE)"nın iki yılda bir düzenlediği toplantıların altıncısı Ağustos 1998 tarihlerinde Ankara Üniversitesinde gerçekleştirildi. Bu toplantının organizasyon komitesi başkanlığı Ağustos 1994 tarihlerinde Belçika da gerçekleştirilen Identity, Culture and Education başlıklı toplantıda Program Komitesi Üyeliği Mayıs 2006 tarihlerinde Ankara Üniversitesi DTCF Felsefe ve Sanat Tarihi Bölümlerinin ortaklaşa düzenledikleri Uluslararası Türkiye Estetik ve Sanat Kongresi düzenleme Eş-Başkanlığı, ATIFLAR : Gert J. J. Biesta and Siebren Miedema. Context and Interaction. How to Assess Dewey s Influence on Educational Reform in Europe?, Studies in Philosophy and Education, 19:21-37, 2000, Kluwer Academic Publishers. Biesta and Siebren Miedema. Dewey in Europe: A Case Study on the International Dimensions of the Turn-of-the-Century Educational Reform, American Journal of Education, vol.105, no.1, November 1996, The University of Chicago Pres, pp Designing Modern Childhoods, Material Culture Of Children, (Eds. Marta Gutman and Ning de Coninck-Smith), State University 2008, p.150. East West Mimesis, Auerbach in Turkey, by Kader Konuk, Stanford University Press, 2010, Stanford, California, p.226. John Dewey's Turkish Tragedy' by Shaun O'Dwyer, Holocaust and Genocide Studies, volume 25, Number 3 Winter 2011, Published by Oxford University Press, p.398. World Philosophy Day 2006, Events Organised in the World, 14 Mar 2007, UNESCO. Elif Ekin Akşit, 'Educating and Civilising the Nation: Missionaries of Nationalism', Gender, Ethnicity And The Nation-State: Anatolia and Its Neighboring region, Hrant Dink Memorial Workshop, 2009 Proceedings, Ed. by Leyla Keough, Sabancı University, İst.2011, p.73. 'Graduate Programs of Philosphy in the Philosophy Departments', March 2012, Newsletter Spring-Summer 2012, International Federation of Philosophical Societies. Lisa Jarvinen, 'A Vital, Free, Independent, and Lay Republic: John Dewey and the Role of Education in Establishing The Turkish State', Teaching America To the World and The World to America, Ed. by Richard Gurlitz and Lisa Jarvinen, Political and International Studies Collection 2012, pp Hatice Nilüfer Süzen, 'Language and Interpretation of aesthetics in art education', European Journal of research on Education, 2013, Special Issue: Art in Education, pp Hasan Ünder, 'Philosophy of Education as an Academic Discipline in Turkey:The Past and the Present', Studies in Philosophy and Education 27 (6) 2008,

10 Charles Dorn and Doris A. Santoro, 'Political Goals and Social Ideals: Dewey, Democracy and the Emergence of the Turkish Republic', Education and Culture, Volume. 27, Number v Mustafa Günay, 'The Links Between Nature of Human and Education: Historicity, Existentialism and Beyond', Journal of Alternative Education, Issue 1, January Elvan Yalçınkaya, 'The Effects of Performance assessment approach on democratic attitude of students', Academic Journals, Educational Research and Reviews, Vol. 8 (8), pp , 23 April Serap Kahraman, Türkay Baran, İ. Aydın Saatçi, 'The Fourth Visit of John Dewey to Turkey (Problem Based Learning Experience in Turkey)', New World Sciences Academy, volume. 6, Number. 4, Mustafa Gündüz, 'Sociocultural origins of Turkish educational reforms and ideological origins of late Ottoman intellectuals ( )', History of Education, vol.38, No.2, March 2009, Financing Higher Education, Suggestions for legal Regulations, (TUSİAD), Association of Turkish Businessmen and Industrialists, prepared by Latif Mutlu. Selahattin Turan, 'John Dewey's report of 1924 and his recommendations on the Turkish educational system revisited', History of Education, 2000, vol 29, no 6, Kursat Cagiltay and Barbara Bichelmeyer, 'Differences in learning Styles in Different Cultures: A Qualitative Study', 2000 ERIC. Selçuk Uygun, 'The Impact of John dewey on the teacher education system in Turkey', Asia-Pacific Journal of Teacher Education, Volume 36, Issue 4, Sibel Duru, Pre-service Elementary Education, Teachers' Beliefs About Teaching And Learning in Turkey, Dissertation, Indiana University, Hülya Kosar Altınyelken, 'Student-centered pedagogy in Turkey: Coınceptualisations, interpretations and practices', Journal of Education Policy, Volume 26, Issue 2, 2011, pp H. Koşar Altınyelken, 'Changing Pedagogy: A Comparative Analysis of reform efforts in Uganda and Turkey', FMG: Amsterdam Instıtute for Social Science research, PhD thesis, Selçuk Uygun, Gürkan Ergen, İbrahim Hakkı Öztürk, 'A Comparison between Practical Training Programs in Teacher education in Turkey, Germany and France', Elementary Education Online, 10 (2), , Seçkin Özsoy, 'Turkish Modernization, Democracy and Education. An Analysis from Dewey's perspective', Educational Sciences: Theory and Practice, V9, n4, Aut 2009, ERIC. 'The International Teacher Leadership project' a case of international action research, CARN 2009, International Teacher Leadership, In: Procs of the 33rd conference of the Collaborative Action Research Network Ozgur Bolat, 'Turkey: A Critical Perspective on Educational Leadership and reform', In. Education in Eastern Europe and Eurasia, (Ed. by Nadiya Ivanenko), Bloomsbury Academic 2014, pp

11 Sabiha Bilgi, and Seçkin Özsoy, 'John Dewey's Travelings into the Project of Turkish Modernity', Inventing The Modern Self and John Dewey, (Ed. by Thomas S. Popkewitz), Palgrave Macmillan 2005, pp Bahri Ata, 'The Influence of An American Educator (John Dewey) On the Turkish Educational System', The Turkish Yearbook, (Vol. XXXI), pp S. Ruken Öztürk, 'Besieged and Liberated Women in Art Films: The Problem of Private Sphere', Ankara Üniversitesi SBF Dergisi, 58-2, pp Ayşenaz Koş, An Analytical Study on the Migration of Sartrean Existentialism into Turkey through Translation, Institute of Social Sciences, Master of Arts, Boğaziçi University, Ayşenur Koş, 'Reflections of the image of Jean-Paul Sartre in the Turkish intellectual milieu through translation', Translation Studies, Vol 3, Iss.2, 2010, pp Jürgen Oelkers and Heinz Rhyn (Eds.), Dewey and European Education, General Problems and Case Studies, Kluwer Academic Publishers, Jeremy Cole, 'Democracy exported, history expunged: John Dewey's trip to Turkey and the challenge of building 'civilised' nations for democratic life', History of Education, Journal of the History of Education Society, Volume 43, Issue 4, 2014, pp Baykal Biçer, 'Philosophy Group teacher Candidates' Preferences with regard to Educational Philosophies of Teaching and Learning Activities', Anthropologist, 16 (3): , Kamla-Raj Haci-Halil Uslucan, Handlung und Erkenntnis. Waxmann Verlag, Joseph Angolano, Politics as a craft: the equal advancement and consideration of interests. PhD Thesis, London School of Econoımics, Elena Rogacheva, 'International Dimension of John Dewey's Pedagogy:lessons for Tomorrow', Analecta Husseliana, Volume 110, 2011, pp B. Tarman Development of Social Studies Curriculum in Turkey abd John Dewe's effect on the Modernization of Turkish Education, International Journal of Progressive Education, 2011, ERIC. Güliz Akkaymak, Neo-Liberalism And Education: Analysis of Representation of Neo-Liberal Ideolgy Social Studies Curriculum in Turkey, Doctoral Dissertation, Koç University, Flavia Laviosa (ed.) Visions of Struggle in Women's Filmmaking in the Mediterranean, Comparative Feminist Studies Series, 2010.

CURRICULUM VITAE (MARCH 2015)

CURRICULUM VITAE (MARCH 2015) CURRICULUM VITAE (MARCH 2015) PROF. DR. SABRİ BÜYÜKDÜVENCİ Ankara University, Faculty of Letters Department of Philosophy Head of the Systematic Philosophy and Logic Sıhhiye Ankara, Turkey Phone: +90 (312)

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Ankara Üniversitesi, Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Tarih Bölümü. Ankara Üniversitesi, İletişim Fakültesi, Radyo TV-Sinema Bölümü.

ÖZGEÇMİŞ. Ankara Üniversitesi, Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Tarih Bölümü. Ankara Üniversitesi, İletişim Fakültesi, Radyo TV-Sinema Bölümü. ÖZGEÇMİŞ Adı-Soyadı: Aytaç Yıldız Doğum Tarihi: 10.01.1977 Doğum Yeri: Van İş ve Yazışma Adresi: Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Esenboğa/Ankara Telefon-GSM: 0533-5477242

Detaylı

ÖZGEÇMĐŞ. Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Lisans

ÖZGEÇMĐŞ. Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Lisans ÖZGEÇMĐŞ Adı Soyadı: Yeşim Özek Kaloti Doğum Tarihi: 1969 Öğrenim Durumu: Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Lisans Đngilizce DĐCLE ÜNĐVERSĐTESĐ 1988-1992 Öğretmenliği Y. Lisans TESOL University of Stirling

Detaylı

Derece Alan Üniversite Yıl. Doktora Sosyoloji Ortadoğu Teknik Üniversitesi 2010 (ODTÜ)

Derece Alan Üniversite Yıl. Doktora Sosyoloji Ortadoğu Teknik Üniversitesi 2010 (ODTÜ) ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı: Serap (Türkmen) KAVAS 2. Doğum Tarihi: 12.01.1981 3. Unvanı: Yard.Doç 4. Öğrenim Durumu: Derece Alan Üniversite Yıl Lisans İngiliz Dili ve Fatih Üniversitesi 2002 Edebiyatı Y. Lisans

Detaylı

7. Yayınlar 7.1. Uluslararası hakemli dergilerde yayınlanan makaleler (SCI & SSCI & Arts and Humanities)

7. Yayınlar 7.1. Uluslararası hakemli dergilerde yayınlanan makaleler (SCI & SSCI & Arts and Humanities) 1. Adı Soyadı: Ipek DANJU 2. Doğum Tarihi: 30.11.1978 3. Ünvanı: Dr. 4. Öğrenim Durumu: Eğitim Programları ve Öğretim Anabilim Dalı Doktora Mezunu ÖZGEÇMİŞ Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Uluslararası

Detaylı

Yrd.Doç.Dr Ahmet Kesgin, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesii Felsefe Bölümü, Sistematik Felsefe ve Mantık

Yrd.Doç.Dr Ahmet Kesgin, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesii Felsefe Bölümü, Sistematik Felsefe ve Mantık Yrd.Doç.Dr Ahmet Kesgin, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesii Felsefe Bölümü, Sistematik Felsefe ve Mantık Adı Soyadı (Unvanı) Ahmet KESGİN (Yrd. Doç. Dr.) Doktora: Ankara Üniversitesi, Sosyal Bilimler

Detaylı

Öğrenim Durumu: Derece Bölüm/Program/Alan Üniversite Bitirme Yılı Lisans Fizik / Fen Edebiyat / Fizik Dicle Üniversitesi 2004

Öğrenim Durumu: Derece Bölüm/Program/Alan Üniversite Bitirme Yılı Lisans Fizik / Fen Edebiyat / Fizik Dicle Üniversitesi 2004 ÖZGEÇMİŞ ve ESERLER LİSTESİ Genel Bilgiler: Adı Soyadı : Cihat DEMİR Doğum Yeri ve Tarihi : Diyarbakır - 14 Haziran 1982 Yazışma Adresi : Dicle Üniversitesi Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü

Detaylı

Prof.Dr. SELÇUK UYGUN

Prof.Dr. SELÇUK UYGUN Prof.Dr. SELÇUK UYGUN ÖZGEÇMİŞ DOSYASI KİŞİSEL BİLGİLER Doğum Yılı : Doğum Yeri : Sabit Telefon : Faks : E-Posta Adresi : Web Adresi : Posta Adresi : 1970 ANTALYA T: 6936 242 F: selcukuygun@akdeniz.edu.tr

Detaylı

Kişisel Bilgiler : 0236 242 01 45 / 1762. Posta Adresi : Şehitler Mahallesi Mehmetçik Cad. No: 2 45400 Mrk. Manisa

Kişisel Bilgiler : 0236 242 01 45 / 1762. Posta Adresi : Şehitler Mahallesi Mehmetçik Cad. No: 2 45400 Mrk. Manisa Kişisel Bilgiler Yrd. Doç. Dr. Hacer ÂŞIK EV Tel İş : 036 4 0 45 / 76 Faks : 036 3 0 44 Posta Adresi : Şehitler Mahallesi Mehmetçik Cad. No: 45400 Mrk. Manisa E-posta : hacerev@gmail.com hacer.ev@bayar.edu.tr

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM KURULU YARDIMCI DOÇENT 17.12.2014

YÜKSEKÖĞRETİM KURULU YARDIMCI DOÇENT 17.12.2014 AYHAN KARAMAN ÖZGEÇMİŞ YÜKSEKÖĞRETİM KURULU YARDIMCI DOÇENT 17.12.2014 Adres : Sinop Üniversitesi Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü 57000 SİNOP Telefon : 3682715526-2079 E-posta : akaraman@sinop.edu.tr

Detaylı

Yrd. Doç. Dr. Celal Deha DOĞAN. Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Ölçme ve Değerlendirme Bilim Dalı- Doktora

Yrd. Doç. Dr. Celal Deha DOĞAN. Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Ölçme ve Değerlendirme Bilim Dalı- Doktora Yrd. Doç. Dr. Celal Deha DOĞAN Öğrenim Durumu Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Ölçme ve Değerlendirme Bilim Dalı- Doktora- 2005-2011 Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Ölçme ve

Detaylı

Arş. Gör. Dr. Mücahit KÖSE

Arş. Gör. Dr. Mücahit KÖSE Arş. Gör. Dr. Mücahit KÖSE Dumlupınar Üniversitesi Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Evliya Çelebi Yerleşkesi (3100) KÜTAHYA Doğum Yeri ve Yılı: Isparta/Yalvaç Cep Telefonu: Telefon:765031-58 E-posta:

Detaylı

4. Yayınlar 5.1 Uluslararası bilimsel toplantılarda sunulan sunumlar

4. Yayınlar 5.1 Uluslararası bilimsel toplantılarda sunulan sunumlar 1. Adı Soyadı: İzlem Ali Kanlı 2. Ünvanı: Dr.. Öğrenim Durumu: Derece Alan Üniversite Yıl Lisans İletişim Ankara Üniversitesi 02 Yüksek Lisans Kültürel Politikalar University of East Anglia 05 Doktora

Detaylı

International Journal of Progressive Education, 6(2), 27-47.

International Journal of Progressive Education, 6(2), 27-47. ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ Adı Soyadı: AYŞE AYPAY Doğum Tarihi: 24 02 1969 Öğrenim Durumu: Doktora Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Lisans Psikoloji Bölümü Ankara Üniversitesi 1989 Y. Lisans

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Radyo, Tv ve Sinema Bölümü Yeditepe Üniversitesi 2003 Y. Lisans

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Radyo, Tv ve Sinema Bölümü Yeditepe Üniversitesi 2003 Y. Lisans ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı: Sanem Kulak Gökçe 2. Doğum Tarihi: 30/08/1980 3. Unvanı: Dr. Öğretim Üyesi 4. Öğrenim Durumu: Derece Alan Üniversite Lisans Radyo, Tv ve Sinema Bölümü Yeditepe Üniversitesi 2003

Detaylı

T A R K A N K A C M A Z

T A R K A N K A C M A Z T A R K A N K A C M A Z EĞĠTĠM 1996-2003 Indiana University, Bloomington, IN - ABD Doktora Eğitim Programları Müfredat ve Eğitim (Anadal) Eğitim Teknolojileri (Yandal) 1995-1996 Ege Üniversitesi Doktora

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Yardımcı Doçent Sınıf Öğretmenliği Ondokuz Mayıs Üniversitesi 2003-

ÖZGEÇMİŞ. Yardımcı Doçent Sınıf Öğretmenliği Ondokuz Mayıs Üniversitesi 2003- ı. Adı Soyadı: Cevat ELMA ÖZGEÇMİŞ 2. Doğum Tarihi: 16.04.1972 3. Unvanı: Yardımcı Doçent 4. Öğrenim Durumu: Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Eğitim Yönetimi ve Planlaması Ankara Üniversitesi 1993 Y.

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl. Unvan Alan Kurum Yıl Prof. Dr. Doç. Dr. Yrd. Doç. Dr. Görev Kurum Yıl

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl. Unvan Alan Kurum Yıl Prof. Dr. Doç. Dr. Yrd. Doç. Dr. Görev Kurum Yıl Arş. Gör. Dr. Çiğdem APAYDIN ÖZGEÇMİŞ Adres Akdeniz Üniversitesi, Eğitim Fakültesi, Dumlupınar Bulvarı, Kampus, 07058/ Antalya E-posta cigdemapaydin@akdeniz.edu.tr Telefon 0 242-310 2077 Faks 0 242-2261953

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl. Doktora Okul Öncesi Eğitimi Hacettepe Üniversitesi Devam ediyor.

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl. Doktora Okul Öncesi Eğitimi Hacettepe Üniversitesi Devam ediyor. ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı : Dilara YAYA 2. Doğum Tarihi : 26 Temmuz 1986 3. Unvanı : Araştırma Görevlisi 4. Öğrenim Durumu : Derece Alan Üniversite Yıl Doktora Okul Öncesi Eğitimi Hacettepe Üniversitesi 2012

Detaylı

ZEYNEP KUTLUATA.

ZEYNEP KUTLUATA. ZEYNEP KUTLUATA zeynepkutluata@gmail.com EĞİTİM 2006-2014 Sabancı Üniversitesi, Tarih Bölümü, Doktora. Tez Başlığı: Ottoman Women and the State during World War I (Birinci Dünya Savaşı nda Osmanlı Kadınları

Detaylı

Dr. Yasemin ESEN ÖZGEÇMİŞ. Yardımcı Doçent Doktor. Ankara Üniversitesi. Sosyal Bilgiler Eğitimi. esenyasemin@hotmail.com. yesen@ankara.edu.

Dr. Yasemin ESEN ÖZGEÇMİŞ. Yardımcı Doçent Doktor. Ankara Üniversitesi. Sosyal Bilgiler Eğitimi. esenyasemin@hotmail.com. yesen@ankara.edu. Dr. Yasemin ESEN ÖZGEÇMİŞ Adı Soyadı: Ünvanı: Kurumu: Fakültesi: Bölümü: Anabilim Dalı: Yasemin Esen Yardımcı Doçent Doktor Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri İlköğretim Sosyal Bilgiler Eğitimi Tel (İş):

Detaylı

Ders Kodu Ders Adı İngilizce Ders Adı TE PR KR AKTS SOS 104 Ekonomiye Giriş SOS 106 Sosyal Psikolojiye Giriş

Ders Kodu Ders Adı İngilizce Ders Adı TE PR KR AKTS SOS 104 Ekonomiye Giriş SOS 106 Sosyal Psikolojiye Giriş FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ SOSYOLOJİ BÖLÜMÜ BÖLÜM KODU : 311 01.Yarıyıl leri 02.Yarıyıl leri SOS 101 SOS 102 Sosyolojiye Giriş I Introduction to Sociology I 0 Sosyolojiye Giriş II Introduction to Sociology

Detaylı

Yrd.Doç.Dr. BERFİN KART

Yrd.Doç.Dr. BERFİN KART Yrd.Doç.Dr. BERFİN KART Fen-edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü Sistematik Felsefe Ve Mantık Anabilim Dalı Eğitim Bilgileri 1999-2003 Lisans Hacettepe ÜniversitesiEdebiyat Fakültesi Felsefe Felsefe 2003-2006

Detaylı

7.1. Uluslararası hakemli dergilerde yayınlanan makaleler (SCI & SSCI & Arts and Humanities)

7.1. Uluslararası hakemli dergilerde yayınlanan makaleler (SCI & SSCI & Arts and Humanities) ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı: Mikail YALÇIN 2. Doğum Tarihi: 1985 3. Unvanı: Araştırma Görevlisi 4. Öğrenim Durumu: Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Lisans İlköğretim Matematik Öğretmenliği Cumhuriyet Üniversitesi

Detaylı

Kişisel Bilgiler. Doç. Dr. Hacer ÂŞIK EV. Tel İş : / 1762 Faks :

Kişisel Bilgiler. Doç. Dr. Hacer ÂŞIK EV. Tel İş : / 1762 Faks : : Kişisel Bilgiler Doç. Dr. Hacer ÂŞIK EV Tel İş : 06 4 0 45 / 76 Faks : 06 0 44 Posta Adresi : Şehitler Mahallesi Mehmetçik Cad. No: 45400 Mrk. Manisa E-posta : hacerev@gmail.com hacer.ev@bayar.edu.tr

Detaylı

Yrd. Doç. Dr. Halil Rahman AÇAR. Yıldırım Beyazıt Üniversitesi. İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, Felsefe Bölümü Öğretim Üyesi

Yrd. Doç. Dr. Halil Rahman AÇAR. Yıldırım Beyazıt Üniversitesi. İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, Felsefe Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Halil Rahman AÇAR Yıldırım Beyazıt Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, Felsefe Bölümü Öğretim Üyesi Adı Soyadı (Unvanı) Halil Rahman AÇAR (Yrd. Doç. Dr.) Doktora: ODTÜ, Sosyal

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl. OrtaöğretimMatematikEğitimi BoğaziciÜniversitesi 2007

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl. OrtaöğretimMatematikEğitimi BoğaziciÜniversitesi 2007 ÖZGEÇMİŞ 1. AdıSoyadı: Rukiye Didem Taylan 2. DoğumTarihi: 25 Temmuz 1984 3. Unvanı: Yrd. Doç. Dr. 4. ÖgrenimDurumu: Derece Alan Üniversite Yıl Lisans OrtaöğretimMatematikEğitimi BoğaziciÜniversitesi 2007

Detaylı

I.YIL HAFTALIK DERS AKTS

I.YIL HAFTALIK DERS AKTS I.YIL SOS 101 Z Sosyal Bilgilerin Temelleri Basics of Social Sciences 2-0-2 4 I SOS 103 Z Sosyal Psikoloji Social Psychology 2-0-2 4 SOS 105 Z Arkeoloji Archeology SOS 107 Z Sosyoloji Sociology SOS 109

Detaylı

2012, Hacettepe Üniversitesi Sosyal Hizmet Anabilim Dalı Bütünleşik Doktora Programı

2012, Hacettepe Üniversitesi Sosyal Hizmet Anabilim Dalı Bütünleşik Doktora Programı ÖZGEÇMİŞ (CV) ANAHATTI 1. Kişisel Bilgiler Buğra YILDIRIM 02.01.1986 Erzurum bugrayildirim58@gmail.com 2. Eğitim Özgeçmişi 2012, Hacettepe Üniversitesi Sosyal Hizmet Anabilim Dalı Bütünleşik Doktora Programı

Detaylı

Yrd. Doç. Dr. Esma ESGİN GÜNDER

Yrd. Doç. Dr. Esma ESGİN GÜNDER ÖZGEÇMİŞ Yrd. Doç. Dr. Esma ESGİN GÜNDER Doğum Yeri ve Yılı : Bandırma / 977 Ünvanı : Yrd. Doç. Dr. Yabancı Dili : İngilizce Çalışma Alanı : Eğitim Sosyolojisi Mail Adresi : esma.esgin@bayar.edu.tr Tel

Detaylı

YBÜ SBF Uluslararası İlişkiler Bölümü Lisans Programı Department of International Relations Undergraduate Curriculum

YBÜ SBF Uluslararası İlişkiler Bölümü Lisans Programı Department of International Relations Undergraduate Curriculum YBÜ SBF Uluslararası İlişkiler Bölümü Lisans Programı Department of International Relations Undergraduate Curriculum INRE First Year/ Fall PSPA101 Siyasete Giriş Introduction to Politics Zorunlu 3 5 PSPA103

Detaylı

Title Institution / University Year Assistant Philosophy/ Muğla Sıtkı Koçman Assistant Prof. Philosophy/Celal Bayar 2013

Title Institution / University Year Assistant Philosophy/ Muğla Sıtkı Koçman Assistant Prof. Philosophy/Celal Bayar 2013 CV Name: Aylin Çankaya Date of Birth: 23.04.1982 Academic Title: Assistant Prof. Education Programme/Department University Graduation Bachelor Philosophy Pamukkale University 2000-2004 Master Philosophy

Detaylı

Doktora, Uludağ Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü 2014

Doktora, Uludağ Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü 2014 Nilüfer ÖZER Tel: 0224 294 0951 e-mail: niluferyilmaz@uludag.edu.tr Bu EĞİTİM Doktora, Uludağ Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü 2014 Yüksek Lisans, Gazi Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Müzik

Detaylı

EĞİTİM FAKÜLTESİ Ortaöğretim Fen ve Ortaöğretim Fen ve ENSTİTÜSÜ

EĞİTİM FAKÜLTESİ Ortaöğretim Fen ve Ortaöğretim Fen ve ENSTİTÜSÜ ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ Adı Soyadı : SAFİYE ASLAN Doğum Tarihi : 15/05/1979 E-posta : safiyeaslan@gmail.com 1. EĞİTİM DURUMU Unvan Bölüm/Anabilim Dalı Fakülte / Y.Okul Üniversite Yıllar Lisans Kimya

Detaylı

İletişim Fakültesi Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Bölümü

İletişim Fakültesi Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Bölümü ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı: NEJLA POLAT 2. Ünvanı: Yrd.Doç.Dr. 3. Doğum Tarihi: 01.03.1954 İletişim Bilgileri: Tel. 0216 4002222 / 2976 E-mail : nejla.polat@uskudar.edu.tr 4. Öğrenim Durumu: Derece Lisans

Detaylı

EĞİTİM FAKÜLTESİ Ortaöğretim Fen ve Ortaöğretim Fen ve ENSTİTÜSÜ

EĞİTİM FAKÜLTESİ Ortaöğretim Fen ve Ortaöğretim Fen ve ENSTİTÜSÜ ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ Adı Soyadı E-posta : SAFİYE ASLAN : safiyeaslan@gmail.com 1. EĞİTİM DURUMU Unvan Bölüm/Anabilim Dalı Fakülte / Y.Okul Üniversite Yıllar Lisans Kimya Öğretmenliği/ EĞİTİM FAKÜLTESİ

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ Adı Soyadı: Yasin ASLAN Doğum Tarihi: 12 Mayıs 1975 Öğrenim Durumu: Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Lisans Ġngilizce Öğretmenliği ABD Selçuk Üniversitesi 1996-97

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Doktora Tezi/S.Yeterlik Çalışması/Tıpta Uzmanlık Tezi Başlığı ve Danışman(lar)ı:

ÖZGEÇMİŞ. Doktora Tezi/S.Yeterlik Çalışması/Tıpta Uzmanlık Tezi Başlığı ve Danışman(lar)ı: 1. Adı Soyadı :Asuman KUTLU ÖZGEÇMİŞ 2. Doğum Tarihi :06 Nisan 1983 3. Unvanı :Doktor 4. Öğrenim Durumu: Derece Alan Üniversite Yıl Lisans İngiliz Dili ve Edebiyatı İstanbul Üniversitesi 2005 Yüksek Lisans

Detaylı

20. ENSTİTÜLERE GÖRE LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ SAYILARI NUMBER OF GRADUATE STUDENTS IN THE VARIOUS GRADUATE SCHOOLS

20. ENSTİTÜLERE GÖRE LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ SAYILARI NUMBER OF GRADUATE STUDENTS IN THE VARIOUS GRADUATE SCHOOLS 124 TÜRKİYE TOPLAMI T 20971 16738 4233 71398 50986 20412 10693 8329 2364 TOTAL FOR TURKEY K 6856 5444 1412 24797 17661 7136 3981 3173 808 E 14115 11294 2821 46601 33325 13276 6712 5156 1556 ÜNİVERSİTELER

Detaylı

BEZCİ-BİRCAN, FİLİZ EĞİTİM DURUMU:

BEZCİ-BİRCAN, FİLİZ EĞİTİM DURUMU: BEZCİ-BİRCAN, FİLİZ E-mail: filizbezci@gmail.com Tel: 0376 218 95 50-7513 Adres: Uluyazı Kampüsü Çankırı Karatekin Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Oda No:227 EĞİTİM DURUMU: 2013 Devam Yüksek Lisans (Tez

Detaylı

Öğr. Gör. Dilruba BİNBOĞA

Öğr. Gör. Dilruba BİNBOĞA Öğr. Gör. Dilruba BİNBOĞA ÖZGEÇMİŞ 1958 Eskişehir doğumludur. 1982. Ege Üniversitesi Hemşirelik Yüksekokulu Lisans, 2002 Dokuz Eylül Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsünde hemşirelik esaslarında yüksek

Detaylı

Available online at

Available online at Available online at www.sciencedirect.com Procedia - Social and Behavioral Sciences 55 ( 2012 ) 1079 1088 *English Instructor, Abant Izzet Baysal University, Golkoy Campus, 14100, Bolu, Turkey (karakis_o@ibu.edu.tr)

Detaylı

Kişisel Bilgiler : İlahiyat Fakültesi

Kişisel Bilgiler : İlahiyat Fakültesi Kişisel Bilgiler Doç. Dr. Hacer ÂŞIK EV Tel İş : 0236 242 0 45 / 762 Faks 0236 : 0236 232 0 44 Posta Adresi : Şehitler Mahallesi Mehmetçik Cad. No: 2 45400 Mrk. Manisa E-posta : hacerev@gmail.com hacer.ev@bayar.edu.tr

Detaylı

Prof. Dr. Orhan ŞENER. Görevi Kadir Has Üniversitesi Hukuk Fakültesi Mali Hukuk Anabilim Dalı Başkanı ( dan itibaren)

Prof. Dr. Orhan ŞENER. Görevi Kadir Has Üniversitesi Hukuk Fakültesi Mali Hukuk Anabilim Dalı Başkanı ( dan itibaren) Prof. Dr. Orhan ŞENER Görevi Kadir Has Üniversitesi Hukuk Fakültesi Mali Hukuk Anabilim Dalı Başkanı (2.11.2010 dan itibaren) İlgi Alanları Kamu Ekonomisi, Siyasal Maliye, Uluslararası Vergileme, Sanat

Detaylı

TUĞRUL ÖZKARACALAR CURRICULUM VITAE

TUĞRUL ÖZKARACALAR CURRICULUM VITAE ÖĞRENİM DURUMU: TUĞRUL ÖZKARACALAR CURRICULUM VITAE Ortaöğrenim = Kadıköy Anadolu Lisesi Yükseköğrenim = 2002 = Boğaziçi Üniversitesi Felsefe Bölümü (LİSANS) 2005 = Boğaziçi Üniversitesi Felsefe Bölümü

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl Lisans. Ankara Üniversitesi 1991 Lisans İletişim Fakültesi/Gazetecilik Gazi Üniversitesi 1995

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl Lisans. Ankara Üniversitesi 1991 Lisans İletişim Fakültesi/Gazetecilik Gazi Üniversitesi 1995 ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı : Derya Erdem 2. Doğum Tarihi : 20.09.1972 3. Unvanı 4. Öğrenim Durumu : Yrd. Doç. Dr. : Doktora Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Ankara Üniversitesi

Detaylı

SOSYOLOJİ BÖLÜMÜN MÜFREDAT PROGRAMI( 4Yıllık) 1.SINIF GÜZ. Introduction to Philosophy. İNG103 Temel İngilizce I Basic English I Zorunlu 2 2

SOSYOLOJİ BÖLÜMÜN MÜFREDAT PROGRAMI( 4Yıllık) 1.SINIF GÜZ. Introduction to Philosophy. İNG103 Temel İngilizce I Basic English I Zorunlu 2 2 1.SINIF GÜZ DERS KODU FEL131 Felsefeye Giriş Philosophy ZORUNLU SEÇMELİ TEORİ/UYG./LAB (SAAT) 3 İNG103 Temel İngilizce I Basic English I 2 2 PSİ123 Genel Psikoloji General Pshicology 3 SBKY101 Siyaset

Detaylı

Kişisel Bilgiler Soyadı Adı : YILDIRIM Mustafa Akademik Unvanı : Yrd. Doç. Dr. Doğum Yeri / Doğum Tarihi : BURSA / 0.0.97 Uyruğu : TC. Yabancı Dil (ler) : İngilizce / Arapça Cinsiyet : Erkek Tel İş : 0

Detaylı

Matematik Eğitimi ABD. Mesleki Deneyim: Indiana University, School of Education, Curriculum and

Matematik Eğitimi ABD. Mesleki Deneyim: Indiana University, School of Education, Curriculum and Adı soyadı Belma Türker Biber Lisans Y. Lisans Ankara Üniversitesi, Fen Fakültesi, Matematik Bölümü. Ankara Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Matematik ABD. Hacettepe Üniversitesi, Eğitim Bilimleri

Detaylı

Kişisel Bilgiler. Akademik Ünvan : Dr.(PHD) Doğum Yeri : İSTANBUL Doğum Tarihi : 1972 Ana Dil(ler) : TÜRKÇE

Kişisel Bilgiler. Akademik Ünvan : Dr.(PHD) Doğum Yeri : İSTANBUL Doğum Tarihi : 1972 Ana Dil(ler) : TÜRKÇE Kişisel Bilgiler Adı Soyadı : ERSİN ŞAHİN Akademik Ünvan : Dr.(PHD) Doğum Yeri : İSTANBUL Doğum Tarihi : 1972 Ana Dil(ler) : TÜRKÇE Cinsiyet : ERKEK Tel : 555 483 44 63 İş Tel : 294 22 46 Posta Adresi

Detaylı

Yrd.Doç.Dr. GÖZDE İNAL KIZILTEPE

Yrd.Doç.Dr. GÖZDE İNAL KIZILTEPE Yrd.Doç.Dr. GÖZDE İNAL KIZILTEPE Eğitim Fakültesi Temel Eğitim Bölümü Okul Öncesi Eğitim Bilgileri Eğitim Fakültesi Temel Eğitim Bölümü Okul 1999-2003 Lisans Hacettepe Üniversitesi Öncesi 2003-2006 Yüksek

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. : / :

ÖZGEÇMİŞ. : / : ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı : Serdal IŞIKTAŞ Adres Telefon Mail : Yakın Doğu Üniversitesi / Kıbrıs Sağlık Toplum Bilimleri Üniversitesi : 0533 860 74 69 / 0541 206 91 93 : serdallisiktas@gmail.com, serdal.isiktas@neu.edu.tr.

Detaylı

CURRICULUM VITAE. TELEFON (Tel.) : (1171)- (2379) :

CURRICULUM VITAE. TELEFON (Tel.) : (1171)- (2379) : CURRICULUM VITAE ADI-SOYADI (Name-Surname) : Seda Orbay Yücel DOĞUM TARİHİ VE YERİ (Place of Birth&Date) : 1979, Lefkoşa KKTC ADRES (Address) : Doğu Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Gazimağusa-Kıbrıs.

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl Çocuk Gelişimi ve Hacettepe Üniversitesi, 1983. 1994 Çocuk Gelişimi ve

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl Çocuk Gelişimi ve Hacettepe Üniversitesi, 1983. 1994 Çocuk Gelişimi ve ÖZGEÇMİŞ Adı Soyadı: Mesude ATAY Doğum Tarihi: 18.01.1961 Ünvanı: Profesör Öğrenim Durumu: Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Çocuk Gelişimi ve Hacettepe Üniversitesi, 1983 Eğitimi Ankara Y. Lisans Çocuk

Detaylı

EK-3 ÖZGEÇMİŞ (ÖRNEK FORM)

EK-3 ÖZGEÇMİŞ (ÖRNEK FORM) 1. Adı Soyadı: Meral Sağır Öztoprak 2. Doğum Tarihi: 1959 3. Unvanı: Profesör 4. Öğrenim Durumu: EK-3 ÖZGEÇMİŞ (ÖRNEK FORM) Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Kamu Yönetimi Ankara Üniversitesi 1984 Y. Lisans

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Akdeniz Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türkçe. Derece Alan Üniversite Yıl

ÖZGEÇMİŞ. Akdeniz Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türkçe. Derece Alan Üniversite Yıl Yrd.Doç.Dr. ÜMİT YILDIZ Adres ÖZGEÇMİŞ Eğitimi Bölümü Kampus Antalya E-posta umit@tut.by umityildiz@akdeniz.edu.tr Telefon +902423106671 Faks - 1. Eğitim Bilgileri Derece Alan Üniversite Yıl Doktora Eğitim

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. 1.Adı Soyadı: Seda Gökçe TURAN. 2.Doğum tarihi: 27 \ 02 \1 982. 3.Unvanı: Öğretim Görevlisi. 4.Öğrenim Durumu: Derece Alan Üniversite Yıl

ÖZGEÇMİŞ. 1.Adı Soyadı: Seda Gökçe TURAN. 2.Doğum tarihi: 27 \ 02 \1 982. 3.Unvanı: Öğretim Görevlisi. 4.Öğrenim Durumu: Derece Alan Üniversite Yıl 1.Adı Soyadı: Seda Gökçe TURAN 2.Doğum tarihi: 27 \ 02 \1 982 3.Unvanı: Öğretim Görevlisi 4.Öğrenim Durumu: ÖZGEÇMİŞ Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Okul Öncesi ODTÜ 2005 Öğretmenliği Yüksek Lisans Çocuk

Detaylı

2000-2001 Öğretmen, Karaca Dil Okulu

2000-2001 Öğretmen, Karaca Dil Okulu ADI-SOYADI İlksen Büyükdurmuş Selçuk BİRİMİ Modern Diller Birimi ÜNVANI Okutman E-POSTA ilksen.buyukdurmusselcuk@hacettepe.edu.tr TEL 0 312 297 80 91 EĞİTİM Lisans Yüksek Lisans İngilizce Öğretmenliği,

Detaylı

Turaşlı K. N.. (2012), Intercultural Approach in Early Childhood Education, Journal Of Education And Future,, ıssue:1 p. 37-47, ISSN 2146-8249

Turaşlı K. N.. (2012), Intercultural Approach in Early Childhood Education, Journal Of Education And Future,, ıssue:1 p. 37-47, ISSN 2146-8249 Nalan Kuru Turaşlı Tel: +90 5326671867 e-mail: nalanturasli@gmail.com 2000 yılında Marmara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Okul Öncesi Öğretmenliği Programı nda yüksek lisans, 2006 yılında yine

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ Adı Soyadı: FEYYAT GÖKÇE Doğum Tarihi: 25 Haziran 1957 Öğrenim Durumu: Doktora Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Lisans Eğitim Yönetimi Teftişi Hacettepe Üniversitesi

Detaylı

SOFTWARE ENGINEERS EDUCATION SOFTWARE REQUIREMENTS/ INSPECTION RESEARCH FINANCIAL INFORMATION SYSTEMS DISASTER MANAGEMENT INFORMATION SYSTEMS

SOFTWARE ENGINEERS EDUCATION SOFTWARE REQUIREMENTS/ INSPECTION RESEARCH FINANCIAL INFORMATION SYSTEMS DISASTER MANAGEMENT INFORMATION SYSTEMS SOFTWARE REQUIREMENTS/ INSPECTION SOFTWARE ENGINEERS EDUCATION RESEARCH FINANCIAL INFORMATION SYSTEMS DISASTER MANAGEMENT INFORMATION SYSTEMS SOFTWARE REQUIREMENTS/ INSPECTION Ö. Albayrak, J. C. Carver,

Detaylı

TUĞRUL ÖZKARACALAR CURRICULUM VITAE

TUĞRUL ÖZKARACALAR CURRICULUM VITAE ÖĞRENİM DURUMU: TUĞRUL ÖZKARACALAR CURRICULUM VITAE Ortaöğrenim = Kadıköy Anadolu Lisesi Yükseköğrenim = 2002 = Boğaziçi Üniversitesi Felsefe Bölümü (LİSANS) 2005 = Boğaziçi Üniversitesi Felsefe Bölümü

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Kamu Yönetimi Trakya Üniversitesi 2001

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Kamu Yönetimi Trakya Üniversitesi 2001 ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı : Volkan TATAR 2. Doğum Tarihi : 08.04.1977 3. Unvanı : Yrd. Doç. Dr. 4. Öğrenim Durumu: Doktora Derece Alan Üniversite Lisans Kamu Yönetimi Trakya Üniversitesi 2001 Y.Lisans Uluslararası

Detaylı

AOSB EĞİTİM VE KALİTE MÜDÜRLÜĞÜ

AOSB EĞİTİM VE KALİTE MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTMEN Prof. Dr. ERHAN EROĞLU NUN ÖZGEÇMİŞİ 1. Doğum tarihi: 2 NBisan 1972 2.Öğrenim durumu: Okul Bölüm İletişim Bilimleri Fakültesi Eğitim İleitşimi ve Planlaması Bölümü İletişim Bilimleri Anabilim Dalı(Yüksek

Detaylı

Nagihan OĞUZ DURAN Tel: +90 (224) 294 22 11 e-mail: nagihan@uludag.edu.tr

Nagihan OĞUZ DURAN Tel: +90 (224) 294 22 11 e-mail: nagihan@uludag.edu.tr Nagihan OĞUZ DURAN Tel: +90 (224) 294 22 11 e-mail: nagihan@uludag.edu.tr EĞİTİM Doktora,Orta Doğu Teknik Üniversitesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik Bilim Dalı (2006) Yüksek Lisans, Uludağ Üniversitesi

Detaylı

Yrd. Doç. Dr. Recep Serkan Arık

Yrd. Doç. Dr. Recep Serkan Arık Yrd. Doç. Dr. Recep Serkan Arık Dumlupınar Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme Ana Bilim Dalı Evliya Çelebi Yerleşkesi (43100) KÜTAHYA Cep Telefonu: Telefon:

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI A PROGRAM ADI : Felsefe İngilizce Lisans Programı...SINIF /...YARIYIL* ANADAL EĞİTİM PROGRAMI ZORUNLU DERSLERİ Dersin ön koşulu var mı? ***** İntibak Dersi mi? **** ** Kredisi ** YDF 0 YDA 0 Foreign Language

Detaylı

JOURNAL OF ATATÜRK RESEARCH CENTER

JOURNAL OF ATATÜRK RESEARCH CENTER JOURNAL OF ATATÜRK RESEARCH CENTER VOLUME: XXVII NOVEMBER 2011 NUMBER: 81 Mart, Temmuz ve Kasım Aylarında Yayımlanan Hakemli Dergi Peer Reviewed Journal Published in March, July and November ATATÜRK KÜLTÜR,

Detaylı

6. Tez Çalışmaları : Derece Bölüm/Program Yıl Doktora Animasyon Destekli Haritalarla Tarih Öğretiminin Öğrencilerin

6. Tez Çalışmaları : Derece Bölüm/Program Yıl Doktora Animasyon Destekli Haritalarla Tarih Öğretiminin Öğrencilerin ÖZGEÇMİŞ 1.Adı Soyadı : Tuba ŞENGÜL BİRCAN 2.Doğum Tarihi : 1979 3.Unvanı : Yrd. Doç. Dr. 4.Öğrenim Durumu : Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Doktora Tarih Eğitimi Gazi Üniversitesi 2013 Yüksek Lisans

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Araştırma Görevlisi Okul Öncesi Öğretmenliği Gazi Üniversitesi 2005-2013

ÖZGEÇMİŞ. Araştırma Görevlisi Okul Öncesi Öğretmenliği Gazi Üniversitesi 2005-2013 ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı: Döndü Neslihan Bay İletişim Bilgileri Adres: Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Eğitim Fakültesi, Meşelik Yerleşkesi, 26480 ESKİŞEHİR Telefon: +90 222 239 37 50 / 1622 Mail: bayneslihan@gmail.com

Detaylı

Yrd.Doç.Dr. AYŞE ELİTOK KESİCİ

Yrd.Doç.Dr. AYŞE ELİTOK KESİCİ Yrd.Doç.Dr. AYŞE ELİTOK KESİCİ Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Eğitim Programları Ve Öğretim Anabilim Dalı Eğitim Bilgileri 1991-1996 Lisans Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Eğitim

Detaylı

Fen Bilgisi Eğitimi ( Yüksek Lisans) Adnan Menderes Üniversitesi (Aydın) Fen Bilgisi Eğitimi ( Yüksek Lisans)

Fen Bilgisi Eğitimi ( Yüksek Lisans) Adnan Menderes Üniversitesi (Aydın) Fen Bilgisi Eğitimi ( Yüksek Lisans) Adınız ve Soyadınız E-mail : mtdemirbag@gmail.com Mehmet Demirbağ 13.12.1986 yılında dünyaya geldi. İlk ve ortaöğretimini Aydın ın Söke ilçesinde tamamladı.2005 yılında Atatürk Üniversitesi K.Karabekir

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı: Nevin GÜNER YILDIZ 2. Doğum Tarihi: 1971 3. Unvanı: Doç. Dr. 4. Öğrenim Durumu: Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Marmara Üniversitesi 1997 Yüksek

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. İş Adresi: MCBÜ Yabancı Diller Yüksekokulu, Oda:215. Şehzadeler/Manisa

ÖZGEÇMİŞ. İş Adresi: MCBÜ Yabancı Diller Yüksekokulu, Oda:215. Şehzadeler/Manisa ÖZGEÇMİŞ ÖZGEÇMİŞ Adı ve Soyadı: Seden Onsoy Akademik Unvanı: Öğretim Görevlisi Telefonu: 0 (236) 239 45 32-215 İş Adresi: MCBÜ Yabancı Diller Yüksekokulu, Oda:215. Şehzadeler/Manisa E-postası: seden.onsoy@cbu.edu.tr

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. ODTÜ (1997-2002) Sosyoloji Bölümü Lisans Derecesi (3.43/4.00) Hacettepe Üniversitesi Sosyal Hizmet Ana Bilim Dalı Yüksek Lisans Programı

ÖZGEÇMİŞ. ODTÜ (1997-2002) Sosyoloji Bölümü Lisans Derecesi (3.43/4.00) Hacettepe Üniversitesi Sosyal Hizmet Ana Bilim Dalı Yüksek Lisans Programı ÖZGEÇMİŞ gokhant@hacettepe.edu.tr 1. Soyadı: TOPÇU 2. Adı: Gökhan 3. Doğum Tarihi: 24.09.1979 4. Uyruğu : T.C. 5. Eğitim: Kurum Derece ve Diplomalar [ Tarih ] ODTÜ (1997-2002) Sosyoloji Bölümü Lisans Derecesi

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı : Aybike SERTTAŞ 2. Doğum Tarihi : 1 Temmuz 1980 3. Unvanı : Yrd.Doç. Dr. 4. Öğrenim Durumu : Doktora 5. Çalıştığı Kurum : Arel Üniversitesi Derece Alan Üniversite Yıl Doktora İletişim

Detaylı

Doktora Tezi/S.Yeterlik Çalışması/Tıpta Uzmanlık Tezi Başlığı (özeti ekte) ve Danışman(lar)ı :

Doktora Tezi/S.Yeterlik Çalışması/Tıpta Uzmanlık Tezi Başlığı (özeti ekte) ve Danışman(lar)ı : ÖZGEÇMİŞ Adı Soyadı: AHMET KEMAL BAYRAM Doğum Tarihi: 16.05.1970 Öğrenim Durumu: Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Lisans FELSEFE Orta Doğu Teknik Üniversitesi 1993 Y. Lisans KAMU YÖNETİMİ Dokuz Eylül

Detaylı

Sağlık sosyolojisi, suç, sapma, toplumsal cinsiyet,, sosyal bilimlerde istatistik, sosyoloji teorileri

Sağlık sosyolojisi, suç, sapma, toplumsal cinsiyet,, sosyal bilimlerde istatistik, sosyoloji teorileri Yrd. Doç. Dr. AYÇA GELGEÇ BAKACAK Ödül: İletişim bilgileri: Yazışma adresi: Hacettepe Üniversitesi Sosyoloji Bölümü 06800, Beytepe,Ankara, Türkiye Telefon: (0312) 297 84 85 E-posta: abakacak@hacettepe.edu.tr

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ Adı Soyadı: Doç. Dr. Cavide DEMİRCİ Öğrenim Durumu: Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Lisans Eğitim Fakültesi Almanca Biyoloji Hacettepe Üniversitesi 1993 Öğretmenliği Y.

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ Adı Soyadı: Barış EROĞLU Doğum Tarihi: 23.03.1985 Öğrenim Durumu: Derece Bölüm/Program Üniversite Bitirme Yılı Lisans İlköğretim Bölümü / Fen Bilgisi Öğretmenliği Anabilim Dalı

Detaylı

HALE BALSEVEN. Lisans, Gazi Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Maliye Bölümü, Ankara, 1993.

HALE BALSEVEN. Lisans, Gazi Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Maliye Bölümü, Ankara, 1993. HALE BALSEVEN Adres *********************************** Akdeniz Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümü, A Blok, Kat:4, Ofis:319 Dumlupınar Bulvarı, Kampüs 07058, Antalya TÜRKİYE

Detaylı

Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Edebiyat Fakültesi Kütüphanecilik İstanbul Üniversitesi 1987

Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Edebiyat Fakültesi Kütüphanecilik İstanbul Üniversitesi 1987 1. Adı Soyadı: NEJLA POLAT 2. Ünvanı: Yrd.Doç.Dr. 3. Doğum Tarihi: 01.03.1954 ÖZGEÇMİŞ İletişim Bilgileri: Tel.: 0212 4445001/1547 4. Öğrenim Durumu: E mail: nejla.polat@yeniyuzyil.edu.tr Derece Bölüm/Program

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Gazetecilik ve Halkla Marmara Üniversitesi 1996

ÖZGEÇMİŞ. Gazetecilik ve Halkla Marmara Üniversitesi 1996 ÖZGEÇMİŞ Adı Soyadı: MİNE DEMİRTAŞ İletişim Bilgileri: Tel: 0216 626 10 50 / 2746 Mail :minedemirtas@maltepe.edu.tr Adres:Marmara Eğitim Köyü İletişim Fakültesi Doğum Tarihi:10.02.1959 Öğrenim Durumu:

Detaylı

Öz Geçmiş. Öğretmen MEB (1999 2009) Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü, Yeni Türk Dili Anabilim Dalı (2011-2012)

Öz Geçmiş. Öğretmen MEB (1999 2009) Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü, Yeni Türk Dili Anabilim Dalı (2011-2012) Öz Geçmiş I. Adı Soyadı (Unvanı) Nihal Çalışkan (Yrd. Doç. Dr.) Doktora: Gazi Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2009 E-posta: (kurum/özel) ncaliskan@ybu.edu.tr; caliskanihal@hotmail.com; nihalcaliskan@gmail.com

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl. Y. Lisans Matematik Eğitimi University of Warwick 2010 Y. Lisans Matematik Eğitimi University of Cambridge 2012

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl. Y. Lisans Matematik Eğitimi University of Warwick 2010 Y. Lisans Matematik Eğitimi University of Cambridge 2012 ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı: Gülay BOZKURT İletişim Bilgileri: Adres: Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Oda No: 403 Odunpazarı/Eskişehir Telefon: 0(222) 2293123 1676 email: gbozkurt@ogu.edu.tr

Detaylı

Eğitim Fakültesi, Kimya Öğretmenliği Programı, Yüzüncü Yıl Üniversitesi. 1999-2004 Eğitim Fakültesi, Kimya Öğretmenliği Lisansla

Eğitim Fakültesi, Kimya Öğretmenliği Programı, Yüzüncü Yıl Üniversitesi. 1999-2004 Eğitim Fakültesi, Kimya Öğretmenliği Lisansla Ünvanı : Yrd. Doç. Dr. Adı Soyadı : Nail İLHAN Doğum Yeri ve Tarihi : Osmaniye- 1981 Bölüm: İlköğretim Bölümü E-Posta: naililhan @ gmail.com naililhan @ kilis.edu.tr Website: http://atauni.academia.edu/naililhan

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ Adı Soyadı: Cihan ERDÖNMEZ Doğum Tarihi: 20 Mart 1970 Öğrenim Durumu: Doktora Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Lisans Orman Mühendisliği İstanbul Üniversitesi 1990

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl. İletişim 2007- Bilimleri/Radyo Marmara Üniversitesi 2010

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl. İletişim 2007- Bilimleri/Radyo Marmara Üniversitesi 2010 Adı Soyadı: AYBİKE SERTTAŞ Unvanı: Ph.D Öğrenim Durumu: Doktora ÖZGEÇMİŞ Derece Alan Üniversite Yıl Doktora İletişim 2007- Bilimleri/Radyo Marmara Üniversitesi 2010 Televizyon Yüksek Lisans İletişim Bilimleri/Radyo

Detaylı

Prof. Dr. Serap Yazıcı

Prof. Dr. Serap Yazıcı Prof. Dr. Serap Yazıcı syazici@bilgi.edu.tr ; Kurtuluş Deresi Cad. Yahya Köprüsü Sok. No:1 Dolapdere 34440 Beyoğlu-İstanbul; Ofis No: 0212 311 52 67 Akademik Özgeçmiş - 1984 de, Ankara Üniversitesi Hukuk

Detaylı

Yrd. Doç.Dr. Menekşe BOZ

Yrd. Doç.Dr. Menekşe BOZ Yıl Yrd. Doç.Dr. Menekşe BOZ mbozster@gmail.com mboz@hacettepe.edu.tr Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Okul Öncesi Eğitimi Anabilim Dalı AKADEMİK VE MESLEKİ ÖZGEÇMİŞ Akademik ler

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Lisans Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Anadolu Üniversitesi 2003

ÖZGEÇMİŞ. Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Lisans Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Anadolu Üniversitesi 2003 Adı Soyadı : Esra EREN Doğum Tarihi : 08.12.1980 Unvanı Öğrenim Durumu : Yrd.Doç.Dr. : Doktora ÖZGEÇMİŞ Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Lisans Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Anadolu Üniversitesi

Detaylı

Yrd.Doç.Dr. Nihal TUNCA

Yrd.Doç.Dr. Nihal TUNCA Yrd.Doç.Dr. Nihal TUNCA Dumlupınar Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Eğitim Programları ve Öğretim Ana Bilim Dalı Evliya Çelebi Yerleşkesi (43100) KÜTAHYA Cep Telefonu: Telefon: Faks: E-posta: tuncanihal@gmail.com

Detaylı

Arş. Gör. Raziye SANCAR

Arş. Gör. Raziye SANCAR Arş. Gör. Raziye SANCAR EĞİTİM DURUMU Derece Üniversite/Bölüm/Program Yıl Doktora Yüksek Lisans Lisans Eğitim Teknolojisi Doktora Programı. Eğitim Teknolojisi Yüksek Lisans Programı. Selçuk Üniversitesi,

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. : 0216 626 10 50 / 2233 (ofis); 0532 718 49 83 (cep) : zekiyekutlusoy@maltepe.edu.tr

ÖZGEÇMİŞ. : 0216 626 10 50 / 2233 (ofis); 0532 718 49 83 (cep) : zekiyekutlusoy@maltepe.edu.tr ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı : Zekiye Kutlusoy İletişim Bilgileri Adres Telefon E-Posta : Maltepe Üniversitesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Felsefe Bölümü, Marmara Eğitim Köyü, 34857 Maltepe/İSTANBUL : 0216 626

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Mezun Olduğu Lise : Türkoğlu Yabancı Dil Ağırlıklı Lisesi (Süper Lise), 2001 Kahramanmaraş

ÖZGEÇMİŞ. Mezun Olduğu Lise : Türkoğlu Yabancı Dil Ağırlıklı Lisesi (Süper Lise), 2001 Kahramanmaraş ÖZGEÇMİŞ Adı Soyadı Doğum Tarihi ve Yeri : Ali ERDEM : 01.12.1982, İslahiye- Gaziantep Eğitim Durumu Mezun Olduğu Lise : Türkoğlu Yabancı Dil Ağırlıklı Lisesi (Süper Lise), 2001 Kahramanmaraş Lisans Diploması

Detaylı

YÜKSEK LİSANS (MASTER DEGREE) BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ABD. DOKTORA (Ph.D.)

YÜKSEK LİSANS (MASTER DEGREE) BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ABD. DOKTORA (Ph.D.) Yusuf Soylu YUSUF SOYLU Siirt Üniversitesi- Öğretim Görevlisi Çiftlik Mah. 6350 Sokak No. 29/2 Merkez/Aksaray soylusyusuf@gmail.com Çaykara / Trabzon 18.02.1989 EDUCATION - EĞİTİM AKSARAY ÜNİVERSİTESİ

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. 1. Adı Soyadı: Başak Gorgoretti 2. Doğum Tarihi: 04 Kasım Ünvanı: Yardımcı Doçent 4. Öğrenim Durumu

ÖZGEÇMİŞ. 1. Adı Soyadı: Başak Gorgoretti 2. Doğum Tarihi: 04 Kasım Ünvanı: Yardımcı Doçent 4. Öğrenim Durumu ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı: Başak Gorgoretti 2. Doğum Tarihi: 04 Kasım 1976 3. Ünvanı: Yardımcı Doçent 4. Öğrenim Durumu Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Müzik Öğretmenliği Gazi Üniversitesi 1999 Yüksek Lisans

Detaylı

Dr. DENİZ ATAL PERSONAL INFORMATION. Contact Information. Educational Background. Name-Surname: Deniz ATAL. Address:

Dr. DENİZ ATAL PERSONAL INFORMATION. Contact Information. Educational Background. Name-Surname: Deniz ATAL. Address: Dr. DENİZ ATAL PERSONAL INFORMATION Name-Surname: Deniz ATAL Contact Information Address: Ankara University, Faculty of Educational Science, Department of Computer and Instructional Technologies Education,

Detaylı