T.C. TARIM VE KÖYİŞLERİ BAKANLIĞI Koruma ve Kontrol Genel Müdürlüğü

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "T.C. TARIM VE KÖYİŞLERİ BAKANLIĞI Koruma ve Kontrol Genel Müdürlüğü"

Transkript

1 Sayı : /HHM /.../2006 Konu : Hastalıklardan Ari İşletmelerin Desteklenmesi DOSYA / Genelge 2006/32 Bilindiği üzere tarih ve sayılı Resmi Gazete de yayımlanan 2005/8503 Sayılı Hayvancılığın Desteklenmesi Hakkında Bakanlar Kurulu Kararının uygulama esaslarını içeren 2006/9 sayılı Tebliğ 08/03/2006 tarih ve sayılı Resmi Gazetede yayımlanmıştır. Söz konusu Karar ve Tebliğ ile Trakya Bölgesi, İstanbul ve Çanakkale illerinin Anadolu yakası, Aydın, Balıkesir, Bilecik, Bursa, Eskişehir, Manisa, Muğla, İzmir, Kocaeli ve Yalova illerinde, besi sığırı işletmeleri dışındaki tüm sığır işletmelerinin desteklenmesi hayvan sayısına bakılmaksızın aşağıdaki esaslara göre yapılır. A-MÜRACAAT VE TESPİT 1- İlgili Bakanlar Kurulu Kararı ve Tebliğin yetiştiricilere duyurulması için İl/İlçe Müdürlüklerince yoğun çaba harcanacak, bu amaçla konu hakkında muhtarlıklara, ziraat odalarına ve sığır yetiştirici birliklerine yazılı bildirim yapılacaktır. İl/İlçe Müdürlüklerince, besi sığırı dışındaki tüm sığır işletmelerinde, projenin uygulanabilmesi için, yoğun eğitim ve bilgilendirme çalışması yapılacaktır. 2- Desteklemeden yararlanmak isteyen işletme sahiplerinin, Ek-1 de yer alan dilekçe örneği ile işletmelerinin bulunduğu İl/İlçe Müdürlüklerine müracaatları halinde uygulama programı başlatılacaktır. 3- Besi sığırı işletmeleri dışında kalan tüm sığır işletmeleri hayvan sayısına bakılmaksızın desteklemelerden yararlandırılacaktır. 4- Projeye dahil olacak işletmelerdeki sığırların tamamının Bakanlıkça uygulanan programa uygun şekilde küpelenmiş ve veri tabanına girilmiş olması aranacaktır. 5- İşletmede hastalık çıkması durumunda hastalıklı hayvanlar için karantina ve gözetim işlevi görecek ayrı bir ünite bulunması, yoksa oluşturulması sağlanacaktır. 6- Müracaattan sonra işletmeye dahil edilecek hayvanlar hakkında işletme sahibince İl/İlçe Müdürlüğü bilgilendirilecek, bu hayvanların karantina ve gözetim şartları, İl/İlçe Müdürlüklerince tespit edilerek, kontrolü sağlanacaktır. 7- Ek-2 de yer alan Hastalıktan Ari Bölge Oluşturma Kapsamında Desteklemeden Yararlanacak İşletme Tespit ve İnceleme Tutanağı çerçevesinde İl/İlçe Müdürlüğünde görevli veteriner hekimler tarafından işletmenin tespiti yapılarak durumu uygun bulunan işletmeler projeye dahil edilecektir. 8- Hastalıktan Ari İşletmelerin Desteklenmesi kapsamında, serolojik test ve tüberkülin uygulamalarının yapıldığı işletme sahipleri ile uygulama yapılan hayvanlar hakkında Ek-4 de yer alan form kullanılarak, İl Müdürlüklerince, Genel Müdürlüğe bilgi verilecektir.

2 B-TUTULACAK KAYITLAR 1- İşletmelerce tarihli ve 2006/28 sayılı Onaylı Çiftlik Kontrolleri konulu genelgede belirtilen Onaylı Süt Çiftliği Kayıt Defteri tutulacaktır tarihli ve sayılı Gıda Olarak Değerlendirilen Hayvanların Bulundurulduğu Hayvancılık İşletmelerinde İlaç Kullanımı Kontrolleri konulu genelgede belirtilen Veteriner Hekimin İlaç Tavsiye, Uygulama ve Teslim Belgesi/Reçete, Hayvanlara Uygulanan Veteriner İlaçları İçin Kayıt Belgesi ve İnsan Tüketimine Sunulamayacak Hayvan ve Hayvansal Kökenli Gıda İmha Tutanağı formları işletmelerce tutulacaktır. 3- İşletmelerce tutulan defterler, yapılan denetimlerde İl/İlçe Müdürlüklerinde görevli veteriner hekimler tarafından kontrol edilecektir. C-HASTALIK TARAMALARI 1- Tüberkülin ve tüp israfından kaçınılacak, iller talep edeceği tüberkülin miktarı ile gönderecekleri serumların sayılarını ve ne zaman göndereceklerini, ilgili Enstitülerin hazırlık yapması için önceden bildirecektir. 2- Tüberkülin talepleri proje belirtilerek ücretsiz olarak doğrudan Etlik Merkez Veteriner Kontrol ve Araştırma Enstitüsü nce karşılanacaktır. Toplanacak kan serumları için ihtiyaç duyulan vakumlu tüpler İl/İlçe Müdürlükleri tarafından karşılanacaktır. 3- İşletmede önce tüberkülin testi uygulanacak, tüberkülin test sonucu menfi çıkan hayvanlardan kan serumu alınarak brucellosis yönünden serolojik muayenelerinin yaptırılması için ilgili Veteriner Kontrol ve Araştırma Enstitü Müdürlüğüne gönderilecektir. Proje belirtilerek gönderilen kan serumlarında, serolojik test uygulamaları ücretsiz olarak yapılacaktır. 4- Hayvanlardan serum toplanırken Brucella yönünden aşılı olup olmadıkları ilgili enstitüye bildirilmek üzere tespit edilecektir. Genç S-19 aşısı uygulanan hayvanların 18 aylığa kadar, ergin S-19 aşısı ile aşılananların ise aşılamadan 6 ay sonrasına kadar serolojik teste tabi tutulmamasına dikkat edilecektir. 5- Hayvan Hastalık ve Zararlıları ile Mücadele Kitabında yer alan Marazi Madde Gönderme Protokolü formu tanzim edilerek kan serumları ile birlikte gönderilecektir. 6- Tüberkülin uygulaması yapılamayan 1 aylıktan küçük buzağılar ile doğum öncesi ve doğum sonrası 15 günlük süre içerisinde tarama yapılmayan gebe düvelerin kulak numaraları tespit edilerek daha sonra taramalarının yapılması sağlanacaktır. D-SERTİFİKA DÜZENLENMESİ 1. Yapılan testler sonucunda, tüm hayvanları, Sığır Brucellozu ve Tüberkülozu yönünden menfi çıkan işletmelere ekte yer alan örneğe uygun olarak, İl Müdürlüğü nce hazırlanacak olan Sığır Tüberkülozu ve Brucellozu Hastalıklarından Ari İşletmeler İçin Sağlık Sertifikası İl Müdürü tarafından onaylandıktan sonra verilecektir. 2. İşletmede Sığır Tüberkülozu yada Brucellozu yönünden müspet hayvanlar tespit edildiğinde, 3285 sayılı Hayvan Sağlığı ve Zabıtası Kanunu ve Yönetmeliği çerçevesinde hastalık çıkışı yapılacak, yönetmelikte belirtilen önlemler alınacak ve tespit edilen hastalığın yada hastalıkların sönüşünden sonra sertifika düzenlenecektir.

3 3. Sertifikanın geçerlilik süresi, hastalıklardan ariliğin kesinleştiği tarihten itibaren 1 yıl olup, süre bitiminde işletmelerin desteklemelerden yararlanabilmesi için hayvanlar tekrar teste tabii tutulacaktır. 4. Karantina ve gözetim altında tutulmadan veya bu süre içerisinde tarama sonucunu beklemeden hastalıktan ari işletmelere hayvan dahil edilmesi halinde işletmenin, ari işletme sertifikası iptal edilecektir. E-HAKEDİŞ ÖDEMELERİ 1. İl/İlçe Müdürlüklerince yapılan testler sonucunda Sığır Brucellosisi ve Sığır Tüberkülozisi testlerinin her ikisinden de menfi çıkan bütün hayvanlar için, Ek-3 de yer alan Hastalıktan Ari Bölge Oluşturma Kapsamında Ari İşletmeleri Destekleme Hak Ediş Belgesi tanzim edilerek, destekleme ödemesi için, ilgili banka şubesine gönderilecektir yılı için hayvan başına destekleme miktarı 50-YTL. üzerinden yapılacaktır. 3. Hastalıktan Ari İşletme kapsamında yapılan tarama sonunda, her işletme için Ek-5 deki form doldurulacak ve ne gönderilecektir. F-TAZMİNAT ÖDEMELERİ 1. Hastalıklı çıkan hayvanların etleri, 3285 sayılı Hayvan Sağlığı ve Zabıtası Kanunu kapsamında şarta tabi olarak değerlendirilecektir. 2. Sığır Tüberkülozu hastalığı tespit edilen damızlık sığırlar, teamül cetvellerinin Genel Müdürlükçe onaylanmasından sonra tazminatlı olarak kestirilecek, etleri şarta tabi olarak değerlendirilecektir. 3. Sığır Brucellozu hastalığı tespit edilen damızlık boğalar dışındaki sığırlar tazminatlı olarak kestirilecek, etleri şarta tabi olarak değerlendirilecektir. Damızlık boğalar kastre edilecektir. 4. Müspet vakalarda tazminat ödenebilmesi için, tarihli, 2006/13 sayılı Hayvan Hastalıkları ile Mücadele Genelgesinin Ek-16 sında açıklanan şekilde tanzim edilmiş Hayvan İtlaf ve Tazminat Mazbataları, ekleri ile birlikte en kısa zamanda onaylanmak üzere Bakanlığa gönderilecek ve Bakanlığın talimatı üzerine hakediş belgesi tanzim edilerek ilgili banka şubesine gönderilecektir. G-DİĞER HUSUSLAR 1. Ari İşletmelerde bulunan hayvanlara, Bakanlıkça programlanan aşılamalar düzenli olarak uygulanacaktır. 2. Ari işletmeler, tarihli ve 2006/28 sayılı Onaylı Çiftlik Kontrolleri konulu genelgede belirtilen hususlar dahilinde denetlenecek ve belirlenen eksiklikler işletmelerce giderilecektir.

4 3. Hastalıktan Ari İşletmeler İl/İlçe Müdürlüklerince yılda en az iki kez kontrol edilecek ve yapılan denetim, işletme defterine işlenecektir. 4. SET-BİR, ETBİR ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği v.b. gibi kuruluşlarla pozitif çıkan hayvanların kesim işlemleri ile damızlık temininde koordinasyon sağlanacaktır. Gereğini önemle rica ederim. Dr.Durali KOÇAK Genel Müdür V. EKLER : 1 - Başvuru Dilekçesi ( Ek-1) 2 - İlgili Mevzuat ve Tebliğ Ekleri ( Ek-2, Ek-3) 3 - Uygulama Bilgi Formu (Ek-4 ) 4 - Makam Olur u (2 sayfa) 5 - Sağlık Sertifikası 6- Genelge 2006/28 DAĞITIM : Gereği : Bilgi : - Aydın, Balıkesir, Bilecik, Bursa, Çanakkale, Edirne, TÜGEM Eskişehir, Manisa, Muğla, İstanbul, İzmir,Kırklareli, Set-Bir Kocaeli, Tekirdağ, Yalova Valiliklerine (İl Müdürlüğü) Et-Bir -Merkez, Bornova ve Pendik Vet.Kont.Arş.Ens.Müd.ne Damızlık Sığır yetiştiricileri Birliği

5 Hayvancılığın Desteklenmesi Hakkında 2005/8503 Sayılı Bakanlar Kurulu Kararının Uygulama Esasları Tebliği (Tebliğ No : 2006 / 9 ) DÖRDÜNCÜ BÖLÜM Hastalıktan Ari İşletmelerin Desteklenmesi, Hayvan Kimlik Sistemleri, Hayvan Hastalıkları ile Mücadele, Hayvan Hastalıklarıyla Mücadele Çerçevesinde Programlı Aşılamalarda Uygulayıcıların Desteklenmesi, Hayvan Gen Kaynaklarının Korunması Hastalıklardan ari bölge oluşturmak üzere sığır işletmelerine ilişkin desteklemeler MADDE 15 (1) Hastalıktan ari bölge oluşturmak üzere Trakya Bölgesi, İstanbul ve Çanakkale illerinin Anadolu yakası, İzmir, Aydın, Manisa, Muğla, Balıkesir, Bursa, Eskişehir, Bilecik, Yalova ve Kocaeli illerinde besi sığırı işletmeleri dışındaki tüm sığır işletmelerinin desteklenmesi aşağıdaki esaslara göre yapılır: a) İşletmedeki sığırlar, Bakanlık programına uygun olarak küpelenmiş, pasaportu verilmiş ve veri tabanına girilmiş olacaktır. b) Kullanılan ilaç, aşı ve benzeri kayıtların işletmede bulundurulan bir deftere işlenmiş olması, doğum, ölüm ve mecburi kesim tarihlerinin tutulması ve bu kayıtların İl/İlçe Müdürlüklerince periyodik kontrol edilerek tasdik edilmesi sağlanacaktır. c) Bakanlıkça Şap ve diğer aşılama programlarının düzenli olarak uygulanmış olmasına bakılır. ç) Tüberküloz ve Brucelloz hastalıkları yönünden işletmedeki hayvanlara İl/İlçe Müdürlüklerince tarama yapılarak menfi bulunan işletmeler sertifikalandırılır, hastalıklı çıkan hayvanların etleri 3285 sayılı Hayvan Sağlığı ve Zabıtası Kanunu kapsamında şarta tabi olarak değerlendirilir ve işletmeye tazminat ödenir. d) Sertifika süresi bir yıl olup, süre bitiminde hayvanlar tekrar teste tabi tutulur. e) İşletmede, yeni gelen hayvanlar için karantina ve gözetim işlevi görecek ayrı bir ünitenin bulunması veya oluşturulması esastır. f) İşletmeye dahil edilecek hayvanların karantina ve gözetim şartlarının İl/İlçe Müdürlüklerince tespiti ve kontrolü yapılır. g) Karantina ve gözetim altında tutulmadan veya bu süre içerisinde tarama sonucunu beklemeden hastalıktan ari işletmelere hayvan dahil edilmesi halinde desteklemeden yararlandırılmaz. ğ) Desteklemeden yararlandırılacak işletmeler için İl/İlçe Müdürlüğünce İşletme Tespit ve İnceleme Tutanağı düzenlenir (ek-24). h) Hastalıktan ari işletmelerde hayvan başına destek miktarı her yıl için Bakanlıkça belirlenir. ı) Destekleme ödemesi Hak Ediş Belgesine göre (ek-25) Banka şubesince yapılır.

6 EK-1 HASTALIKTAN ARİ İŞLETMELER İÇİN MÜRACAAT FORMU.İL/İLÇE MÜDÜRLÜĞÜNE.. İli İlçesi.. köyü/mahallesi sınırları içerisindeki işletmemde bulunan.. baş hayvanım için Hayvancılığın Desteklenmesi Hakkında 2005/8503 Sayılı Bakanlar Kurulu Kararı kapsamında destekleme ödemelerinden yararlanmam için gereğini arz ederim. Tarih : İmza : Adı Soyadı : T.C. Kimlik No : Adres :

7 EK-3 HASTALIKTAN ARİ BÖLGE OLUŞTURMAK ÜZERE DESTEKLEMEDEN YARARLANACAK İŞLETMELER İÇİN HAKEDİŞ BELGESİ İŞLETME SAHİBİNİN : Adı Soyadı : T.C. Kimlik No : Tel. No : İşletme No : Tarih :././200 T.C. ZİRAAT BANKASI Şube Müdürlüğüne..adresinde bulunan a ait tarih ve.sayılı Resmi Gazete de yayımlanan Hayvancılığın Desteklemesi Hakkındaki Karar kapsamında.adet sığır için.(rakamla ve yazıyla) YTL. destekleme ödemesinin yapılmasını arz ederim. İl/İlçe Müdürü İmza ve Mühür NOT: 2 nüsha halinde düzenlenip, bir nüshası İlgili Banka Şubesine, bir nüshası İl/İlçe Müdürlüğünde muhafaza edilecektir.

8 EK-2 HASTALIKTAN ARİ BÖLGE OLUŞTURMAK ÜZERE DESTEKLEMEDEN YARARLANACAK İŞLETME TESPİT VE İNCELEME TUTANAĞI İŞLETME SAHİBİNİN : Adı Soyadı : T.C. Kimlik No : Adresi : Tel. No : Tarih :.././ 200 İŞLETMEYE AİT BİLGİLER : İşletme No : 1-) İşletmede Bulunan Toplam Sığır Sayısı.adet. Sıra No Küpe No Pasaport No Genç S-19 Aşılama Tarihi Sıra No Küpe No Pasaport No Genç S-19 Aşılama Tarihi 2-)Hastalıkların En Son Görüldüğü Tarih : (Müdürlük Kayıtları Dikkate Alınacaktır.) a) Tüberküloz : b) Brucelloz : 3) Soğutma Tankı (Bilgi için) : Var ( ), Yok ( ) Kapasitesi : 4-) Sütün Satıldığı süt işleme tesislerinde(bilgi için) : Çift cidarlı kazan : Var ( ), Yok ( ): Pastörizatör : Var ( ), Yok ( ): UHT Sistemi : Var ( ), Yok ( ): 5-) Karantina ve Gözetim Ünitesi : Var ( ), Yok ( ) İNCELEMEYİ YAPAN VETERİNER HEKİMİN Adı Soyadı Adı Soyadı İŞLETME SAHİBİ veya İmza İmza YETKİLİSİ (İmza-Kaşe) ONAYLAYAN İl/İlçe Müdürü /../200..

9 EK-4 HASTALIKTAN ARİ İŞLETME UYGULAMALARI BİLGİ FORMU İL İLÇE BELDE / KÖY İŞLETME SAHİBİNİN ADI VE SOYADI././2006 Sertifika Verilen Test Uygulanan Test Uygulama Sonucu Destekleme Yapılan Tazminat Ödemeleri YTL. Brucellosis Tuberkulosis Hayvan Sayısı Brucellosis Tuberkulosis Bankaya Bankaya Gönderilen Gönderilen İşletmedeki Pozitif Menfi Pozitif Menfi Hak Ediş Ödeme Hayvan Hayvan Hayvan Hayvan Hayvan Hayvan Miktarı Hayvan Miktarı Hayvan Sayısı Brucellosis Tuberkulosis Sayısı Sayısı Sayısı Sayısı Sayısı YTL. Sayısı YTL. Sayısı İşletmenin Numarası Bankaya Gönderilen Ödeme Miktarı YTL. Arilik çalışması yapılan her işletme için ayrı ayrı doldurulacak ve ne gönderilecektir. Ari işletmeye hayvan giriş ve çıkışı olduğunda güncellenecektir. Tanzim Eden Hayvan Sağlığı Şube Müdürü İmza İmza

10

Ġnternet Sitesi : www.kkgm.gov.tr Tel : (312) 417 41 76 e-posta : kkgm@kkgm.gov.tr Fax : (312) 418 80 05

Ġnternet Sitesi : www.kkgm.gov.tr Tel : (312) 417 41 76 e-posta : kkgm@kkgm.gov.tr Fax : (312) 418 80 05 Sayı : B.12.0.KKG.0.02.01-325.01.[56]-1448 10/5/2011 019440 Konu : Ari ĠĢletmeler ve Onaylı Çiftlikler DOSYA Genelge No: 2011 / 09 Bilindiği üzere Bakanlar Kurulu Kararı ve Uygulama Esasları gereğince

Detaylı

HAYVANCILIK DESTEKLEMELERİ

HAYVANCILIK DESTEKLEMELERİ HAYVANCILIK DESTEKLEMELERİ HAYVANCILIK DESTEKLEMELERİ HAKKINDA UYGULAMA ESASLARI TEBLİĞİ (tebliğ 2016/26) *BUZAĞI DESTEKLEMESİ *MALAK DESTEKLEMESİ *ANAÇ KOYUN VE KEÇİ DESTEKLEMESİ *ÇİĞ SÜT DESTEKLEMESİ

Detaylı

YEM BİTKİLERİ DESTEKLEMESİ MÜRACAAT FORMU

YEM BİTKİLERİ DESTEKLEMESİ MÜRACAAT FORMU ek-1 YEM BİTKİLERİ DESTEKLEMESİ MÜRACAAT FORMU Müracaat Sıra No : İl: İlçe: Köy/Mh: Açık kimliğimle birlikte Çayır Mera, Yem Bitkileri ekilişi yapacağım arazilerle ilgili bilgileri doğru olarak beyan ediyor,

Detaylı

TC. TARIM VE KÖYİŞLERİ BAKANLIĞI Koruma ve Kontrol Genel Müdürlüğü

TC. TARIM VE KÖYİŞLERİ BAKANLIĞI Koruma ve Kontrol Genel Müdürlüğü TC. TARIM VE KÖYİŞLERİ BAKANLIĞI Koruma ve Kontrol Genel Müdürlüğü Sayı : 250.10.10.13/VEE/15597-027676 Konu: Gıda Olarak Değerlendirilen Hayvanların Bulundurulduğu Hayvancılık İşletmelerinde İlaç Kullanımı

Detaylı

ÇEKMEKÖY İLÇE GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI. 1- Başvuru formu ve taahhütname (Ek1)

ÇEKMEKÖY İLÇE GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI. 1- Başvuru formu ve taahhütname (Ek1) ÇEKMEKÖY İLÇE GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI SIRA NO HİZMETİN ADI İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1- Başvuru formu ve taahhütname (Ek1) 2- Nüfus cüzdanının

Detaylı

Hayvancılığın Desteklenmesi Hakkında 2005/8503 Sayılı Bakanlar Kurulu Kararının Uygulama Esasları Tebliği

Hayvancılığın Desteklenmesi Hakkında 2005/8503 Sayılı Bakanlar Kurulu Kararının Uygulama Esasları Tebliği Hayvancılığın Desteklenmesi Hakkında 2005/8503 Sayılı Bakanlar Kurulu Kararının Uygulama Esasları Tebliği Yayımlandığı R.Gazete: 17.12.2005-8503 Tebliğ No: 2005/47 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak,

Detaylı

... İL /İLÇE MÜDÜRLÜĞÜNE

... İL /İLÇE MÜDÜRLÜĞÜNE Ek- 1 Evrak Kayıt Tarihi : Evrak No :... İL /İLÇE MÜDÜRLÜĞÜNE 2011 Yılında Yapılacak Tarımsal Desteklemelere İlişkin Karar (2011/1430) kapsamında, ilgili Tebliğ (2011/.) hükümlerine uyacak şekilde arıcılık

Detaylı

Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak, Tanımlar, Kaynak Aktarımı ve Ödemeler

Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak, Tanımlar, Kaynak Aktarımı ve Ödemeler Hayvanciligin Desteklenmesi Hakkinda 2005/8503 sayili Bakanlar Kurulu Kararinin Uygulama Esaslari Teb 17.12.2005 / 26026 Tarım ve Köyişleri Bakanlığından: Hayvancılığın Desteklenmesi Hakkında 2005/8503

Detaylı

25.05.2006 / 26178. Tebliğ. Tarım ve Köyişleri Bakanlığından: Hayvancılığın Desteklenmesi Hakkında

25.05.2006 / 26178. Tebliğ. Tarım ve Köyişleri Bakanlığından: Hayvancılığın Desteklenmesi Hakkında Hayvanciligin Desteklenmesi Hakkinda Uygulama Esaslari Tebliginde Degisiklik Yapilmasina Dair Teblig ( 25.05.2006 / 26178 Tebliğ Tarım ve Köyişleri Bakanlığından: Hayvancılığın Desteklenmesi Hakkında 2005/8503

Detaylı

Ek-1 HASTALIKTAN ARİ İŞLETMELER İÇİN MÜRACAAT FORMU.İL/İLÇE MÜDÜRLÜĞÜNE.. İli İlçesi.. köyü/mahallesi sınırları içerisindeki TR.. numaralı süt sığırı işletmemde bulunan, Bakanlıkça belirlenen kriterlere

Detaylı

CANİK İLÇE GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI

CANİK İLÇE GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI CANİK İLÇE GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI SIRA NO ADI 1 3071 Sayılı Kanun Gereğince Dilekçe Hakkının Kullanılması 2 Amatör Balıkçı Belgesi 20 Dakika 30 Gün 2-Bir Adet Vesikalık

Detaylı

DÜVE ALIM DESTEKLEMESİ

DÜVE ALIM DESTEKLEMESİ DÜVE ALIM DESTEKLEMESİ DESTEKLEMENİN KAPSAMI Türkvet'e Kayıtlı Sığır İşletmesi Olan şahıs ve tüzel kişi yetiştiricilere asgari 20 baş, azami 200 baş kombine veya etçi ırk düve alım bedelinin %30 unun hibe

Detaylı

2006 / 9922 Hayvanciligin Desteklenmesi Hakkinda Kararda Degisiklik Yapilmasina Dair Karar

2006 / 9922 Hayvanciligin Desteklenmesi Hakkinda Kararda Degisiklik Yapilmasina Dair Karar 2006 / 9922 Hayvanciligin Desteklenmesi Hakkinda Kararda Degisiklik Yapilmasina Dair Karar 17.01.2006 / 26052 Bakanlar Kurulu Kararı Karar Sayısı : 2006/9922 Ekli Hayvancılığın Desteklenmesi Hakkında Kararda

Detaylı

İSTANBUL İLİ ARNAVUTKÖY İLÇESİ HİZMET STANDARTLARI

İSTANBUL İLİ ARNAVUTKÖY İLÇESİ HİZMET STANDARTLARI SIRA NO VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI 1 İşletme Kayıt Belgesi 2 Sertifikalı Fide/Fidan Kullanım Desteği İSTANBUL İLİ ARNAVUTKÖY İLÇESİ HİZMET STANDARTLARI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER 2- Meslek odası

Detaylı

BRUSELLA ERADİKASYON PROGRAMI

BRUSELLA ERADİKASYON PROGRAMI BRUSELLA ERADİKASYON PROGRAMI Dr. Nahit YAZICIOĞLU Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü Hayvan Sağlığı ve Karantina Daire Başkanı V.Türkiye Zoonotik Hastalıklar Sempozyumu-24/25 Ekim 2014-Erzurum 1 YASAL ALT

Detaylı

TEBLİĞ. Tarım ve Köyişleri Bakanlığından: HAYVANCILIĞIN DESTEKLENMESĠ HAKKINDA UYGULAMA ESASLARI TEBLĠĞĠ (TEBLĠĞ NO: 2010/13)

TEBLİĞ. Tarım ve Köyişleri Bakanlığından: HAYVANCILIĞIN DESTEKLENMESĠ HAKKINDA UYGULAMA ESASLARI TEBLĠĞĠ (TEBLĠĞ NO: 2010/13) 10 Nisan 2010 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 27548 TEBLİĞ Tarım ve Köyişleri Bakanlığından: HAYVANCILIĞIN DESTEKLENMESĠ HAKKINDA UYGULAMA ESASLARI TEBLĠĞĠ (TEBLĠĞ NO: 2010/13) Arı YetiĢtiriciliği, Bombus

Detaylı

Hayvanciligin Desteklenmesi Hakkinda Uygulama Esaslari Tebliginde Degisiklik Yapilmasina Dair Teblig

Hayvanciligin Desteklenmesi Hakkinda Uygulama Esaslari Tebliginde Degisiklik Yapilmasina Dair Teblig 12.08.2006 / 26257 12 Ağustos 2006 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 26257 TEBLİĞ Tarım ve Köyişleri Bakanlığından: HAYVANCILIĞIN DESTEKLENMESİ HAKKINDA UYGULAMA ESASLARI TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA

Detaylı

ÇAT İLÇE GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ

ÇAT İLÇE GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ 1 ADI Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Desteklemesi 1 Başvuru formu ve taahhütname, (EK 1) 2 Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmetlerinin Düzenlenmesine Dair Yönetmelik kapsamında alınan yetki belgesinin il/ilçe

Detaylı

II. BÖLÜM TABİİ TOHUMLAMA MANDA BOĞALARININ SAĞLIK TESTLERİNDE UYULMASI GEREKEN ŞARTLAR

II. BÖLÜM TABİİ TOHUMLAMA MANDA BOĞALARININ SAĞLIK TESTLERİNDE UYULMASI GEREKEN ŞARTLAR MANDA BOĞALARININ TABİİ TOHUMLAMA FAALİYETLERİ HAKKINDA TALİMAT I. BÖLÜM TABİİ TOHUMLAMA MANDA BOĞALARINDA ARANILACAK ŞARTLAR 1- Tabi tohumlama faaliyetleri Bakanlık iznine tabi olup, ıslah amaçlı olarak

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Sayı : 77979112/ Konu : Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları Yönetmeliği Bilindiği üzere Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları Yönetmeliği 27 Ekim 2014 tarihli ve 29158 sayılı Resmi Gazete de

Detaylı

Resmi Gazete nin 14.09.2004 tarih ve 25583 sayıyla yayınlanan yönetmelik: Sağlık Bakanlığından: Sürücü Davranışlarını Geliştirme Eğitimi Yönetmeliği

Resmi Gazete nin 14.09.2004 tarih ve 25583 sayıyla yayınlanan yönetmelik: Sağlık Bakanlığından: Sürücü Davranışlarını Geliştirme Eğitimi Yönetmeliği Resmi Gazete nin 14.09.2004 tarih ve 25583 sayıyla yayınlanan yönetmelik: Sağlık Bakanlığından: Sürücü Davranışlarını Geliştirme Eğitimi Yönetmeliği BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç Madde

Detaylı

2008 / 13695 Hayvanciligin Desteklenmesi Hakkinda Kararda Degisiklik Yapilmasina Iliskin Karar

2008 / 13695 Hayvanciligin Desteklenmesi Hakkinda Kararda Degisiklik Yapilmasina Iliskin Karar 2008 / 13695 Hayvanciligin Desteklenmesi Hakkinda Kararda Degisiklik Yapilmasina Iliskin Karar 24.05.2008 / 26885 24 Mayıs 2008 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 26885 BAKANLAR KURULU KARARI Karar Sayısı :

Detaylı

T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI GIDA VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HAYVAN SAĞLIĞI VE KARANTİNA DAİRE BAŞKANLIĞI

T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI GIDA VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HAYVAN SAĞLIĞI VE KARANTİNA DAİRE BAŞKANLIĞI T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI GIDA VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HAYVAN SAĞLIĞI VE KARANTİNA DAİRE BAŞKANLIĞI KANATLI SAĞLIĞI İÇİN YÜRÜTÜLEN FAALİYETLER Ümit ZORAY Veteriner Hekim KANATLI İŞLETME

Detaylı

HAYVANCILIK DESTEKLEMELERİ HAKKINDA UYGULAMA ESASLARI TEBLİĞİ (TEBLİĞ NO :2016/26) 24 HAZİRAN 2016 TARİH VE SAYILI RESMİ GAZETE

HAYVANCILIK DESTEKLEMELERİ HAKKINDA UYGULAMA ESASLARI TEBLİĞİ (TEBLİĞ NO :2016/26) 24 HAZİRAN 2016 TARİH VE SAYILI RESMİ GAZETE HAYVANCILIK DESTEKLEMELERİ HAKKINDA UYGULAMA ESASLARI TEBLİĞİ (TEBLİĞ NO :2016/26) 24 HAZİRAN 2016 TARİH VE 29752 SAYILI RESMİ GAZETE BUZAĞI DESTEKLEMESİ ŞARTLARI 1-Buzağı Turkvet ve E-ISLAH a kayıtlı

Detaylı

TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI SÜT ÜRETİMİ VE SÜT ÜRETİMİNİN DESTEKLENMESİ

TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI SÜT ÜRETİMİ VE SÜT ÜRETİMİNİN DESTEKLENMESİ TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI SÜT ÜRETİMİ VE SÜT ÜRETİMİNİN DESTEKLENMESİ Öner ÖZBEY Hayvancılık Genel Müdürlüğü ÇİĞ SÜT DESTEKLEMESİ Çiğ süt desteklemesi 1987 yılından beri bazı yıllar hariç devam etmektedir.

Detaylı

30.04.2009 / 27215. 30 Nisan 2009 PERŞEMBE. Resmî Gazete. (Mükerrer) Sayı : 27215 TEBLİĞ. Tarım ve Köyişleri Bakanlığından:

30.04.2009 / 27215. 30 Nisan 2009 PERŞEMBE. Resmî Gazete. (Mükerrer) Sayı : 27215 TEBLİĞ. Tarım ve Köyişleri Bakanlığından: 30.04.2009 / 27215 30 Nisan 2009 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 27215 (Mükerrer) TEBLİĞ Tarım ve Köyişleri Bakanlığından: ÇİĞ SÜTÜN DEĞERLENDİRİLMESİNE YÖNELİK DESTEKLEME UYGULAMA ESASLARI TEBLİĞİ (TEBLİĞ

Detaylı

DÜVE ALIM DESTEKLEMESİ

DÜVE ALIM DESTEKLEMESİ DÜVE ALIM DESTEKLEMESİ DESTEKLEMENİN KAPSAMI Türkvet'e Kayıtlı Sığır İşletmesi Olan şahıs ve tüzel kişi yetiştiricilere asgari 20 baş, azami 200 baş kombine veya etçi ırk düve alım bedelinin %30 unun hibe

Detaylı

İLÇE TARIM MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI

İLÇE TARIM MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI İLÇE TARIM MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI SIRA NO HİZMETİN ADI İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1 Çiftçi Kayıt Sistemine Kayıt 1-Başvuru Dilekçesi 2-Çiftçi 3-Tapu Müdürlüğünden Kayıtlarımıza

Detaylı

GIDA VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HAYVAN SAĞLIĞI VE KARANTİNA DAİRE BAŞKANLIĞI

GIDA VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HAYVAN SAĞLIĞI VE KARANTİNA DAİRE BAŞKANLIĞI GIDA VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HAYVAN SAĞLIĞI VE KARANTİNA DAİRE BAŞKANLIĞI HAYVAN HAREKETLERİ ve KİMLİKLENDİRME MEVZUAT 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu; Hayvanların

Detaylı

Konu: T.C. TARIM VE KÖYİŞLERİ BAKANLIĞI Koruma ve Kontrol Genel Müdürlüğü SAYI :250 10 06 11 30-29/11/2005 KONU: Uygulama Talimatı.

Konu: T.C. TARIM VE KÖYİŞLERİ BAKANLIĞI Koruma ve Kontrol Genel Müdürlüğü SAYI :250 10 06 11 30-29/11/2005 KONU: Uygulama Talimatı. SAYI :250 10 06 11 30-29/11/2005 KONU: Uygulama Talimatı. Talimat No :.VALİLİĞİNE (İl Müdürlüğü) Bilindiği üzere, 24/02/2005 tarih ve 25737 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan Hayvancılığın Desteklenmesi

Detaylı

BAYRAMPAŞA İLÇE GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI

BAYRAMPAŞA İLÇE GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI Resmi Gazete Sayısı: 27305 SAYFA NO : 1 / 5 BAYRAMPAŞA İLÇE GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK SIRA NO HİZMETİN ADI 1 Amatör Balıkçılık Belgesi 2 Tarımsal İlaç Reçetesi 3 Anaç Sığır BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER

Detaylı

DAĞITIM. Kasaplık canlı hayvan ithalatında :

DAĞITIM. Kasaplık canlı hayvan ithalatında : T.C. TARIM VE KÖYĠġLERĠ BAKANLIĞI Koruma ve Kontrol Genel Müdürlüğü Sayı : B.12.0.KKG.0.18/107-01.19.1 Konu : Kasaplık ve Besilik Canlı Sığır İthalatı DAĞITIM Yurtdışından kasaplık ve besilik sığır cinsi

Detaylı

18 Aralık 2013 ÇARŞAMBA. Resmî Gazete. Sayı : TEBLİĞ. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından

18 Aralık 2013 ÇARŞAMBA. Resmî Gazete. Sayı : TEBLİĞ. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından 18 Aralık 2013 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 28855 TEBLİĞ Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından :DONDURULMUŞ SPERMADAN NUMUNE ALMA ESASLARI HAKKINDA TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: 2013/63) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam,

Detaylı

18 Aralık 2013 ÇARŞAMBA. Resmî Gazete. Sayı : 28855 TEBLİĞ. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: DONDURULMUŞ SPERMADAN NUMUNE ALMA ESASLARI

18 Aralık 2013 ÇARŞAMBA. Resmî Gazete. Sayı : 28855 TEBLİĞ. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: DONDURULMUŞ SPERMADAN NUMUNE ALMA ESASLARI 18 Aralık 2013 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 28855 TEBLİĞ Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: DONDURULMUŞ SPERMADAN NUMUNE ALMA ESASLARI HAKKINDA TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: 2013/63) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam,

Detaylı

TEBLİĞ. 2. Büyükşehir Belediyelerinin Bulunduğu İllerde Model Yılı 1990 ve Daha Eski Olan Taşıtlara İlişkin Yapılacak İşlemler

TEBLİĞ. 2. Büyükşehir Belediyelerinin Bulunduğu İllerde Model Yılı 1990 ve Daha Eski Olan Taşıtlara İlişkin Yapılacak İşlemler 8 Nisan 2014 SALI Resmî Gazete Sayı : 28966 Maliye Bakanlığından: TEBLİĞ MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO: 44) 18/2/2009 tarihli ve 5838 sayılı Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında

Detaylı

İLİMİZDE HAYVANCILIĞIN DURUMU

İLİMİZDE HAYVANCILIĞIN DURUMU İLİMİZDE HAYVANCILIĞIN DURUMU 1.AMASYADA TARIMSAL YAPI İlimiz ekonomisinde Tarım ilk sırada yer almakta olup 29.390 çiftçi ailesinden 146.948 kişi bu sektörden geçimini sağlamaktadır. 2011 yılı Bitkisel

Detaylı

Model Yılı 1990 ve Daha Eski Olan Taşıtların Teslimine İlişkin Genel Tebliğ Resmi Gazete de Yayımlandı. DUYURU NO:2014/25

Model Yılı 1990 ve Daha Eski Olan Taşıtların Teslimine İlişkin Genel Tebliğ Resmi Gazete de Yayımlandı. DUYURU NO:2014/25 İstanbul, 08.04.2014 Model Yılı 1990 ve Daha Eski Olan Taşıtların Teslimine İlişkin Genel Tebliğ Resmi Gazete de Yayımlandı. DUYURU NO:2014/25 08.04.2014 tarih ve 28966 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan

Detaylı

TEBLİĞ ÇİFTLİK MUHASEBE VERİ AĞI SİSTEMİNE DÂHİL OLAN TARIMSAL İŞLETMELERE KATILIM DESTEĞİ ÖDEMESİ YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: 2016/14)

TEBLİĞ ÇİFTLİK MUHASEBE VERİ AĞI SİSTEMİNE DÂHİL OLAN TARIMSAL İŞLETMELERE KATILIM DESTEĞİ ÖDEMESİ YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: 2016/14) 13 Mayıs 2016 CUMA Resmî Gazete Sayı : 29711 Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: TEBLİĞ ÇİFTLİK MUHASEBE VERİ AĞI SİSTEMİNE DÂHİL OLAN TARIMSAL İŞLETMELERE KATILIM DESTEĞİ ÖDEMESİ YAPILMASINA DAİR

Detaylı

Sirküler Rapor / SERİ NO LU MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ YAYIMLANDI

Sirküler Rapor / SERİ NO LU MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ YAYIMLANDI Sirküler Rapor 08.04.2014/99-1 44 SERİ NO LU MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ YAYIMLANDI ÖZET : 44 seri No lu Motorlu Taşıtlar Vergisi Genel Tebliğinde, 6447 sayılı Kanunla değişik 6360 sayılı Kanun

Detaylı

TEBLİĞ. MADDE 3 (1) Bu Tebliğ, 2014/6091 sayılı Bakanlar Kurulu Kararının 15 inci maddesine dayanılarak hazırlanmıştır.

TEBLİĞ. MADDE 3 (1) Bu Tebliğ, 2014/6091 sayılı Bakanlar Kurulu Kararının 15 inci maddesine dayanılarak hazırlanmıştır. 7 Haziran 2014 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 29023 Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: TEBLİĞ SU ÜRÜNLERİ YETİŞTİRİCİLİĞİ DESTEKLEME TEBLİĞİ (TEBLİĞ NO: 2014/27) Amaç MADDE 1 (1) Bu Tebliğin amacı;

Detaylı

TEBLİĞ ÇİFTLİK MUHASEBE VERİ AĞI SİSTEMİNE DÂHİL OLAN TARIMSAL İŞLETMELERE KATILIM DESTEĞİ ÖDEMESİ YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: 2016/14)

TEBLİĞ ÇİFTLİK MUHASEBE VERİ AĞI SİSTEMİNE DÂHİL OLAN TARIMSAL İŞLETMELERE KATILIM DESTEĞİ ÖDEMESİ YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: 2016/14) 13 Mayıs 2016 CUMA Resmî Gazete Sayı : 29711 Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: TEBLİĞ ÇİFTLİK MUHASEBE VERİ AĞI SİSTEMİNE DÂHİL OLAN TARIMSAL İŞLETMELERE KATILIM DESTEĞİ ÖDEMESİ YAPILMASINA DAİR

Detaylı

YÖNETMELİK ÖMRÜNÜ TAMAMLAMIŞ ARAÇLARIN KONTROLÜ HAKKINDA YÖNETMELİK

YÖNETMELİK ÖMRÜNÜ TAMAMLAMIŞ ARAÇLARIN KONTROLÜ HAKKINDA YÖNETMELİK 1. 30 Aralık 2009 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 27448 YÖNETMELİK Çevre ve Orman (Şehircilik) Bakanlığından: ÖMRÜNÜ TAMAMLAMIŞ ARAÇLARIN KONTROLÜ HAKKINDA YÖNETMELİK Kapsam MADDE 2 (1) Bu Yönetmelik; 18/7/1997

Detaylı

GELENEKSEL KIYI BALIKÇILIĞININ KAYIT ALTINA ALINMASI VE DESTEKLENMESİ TEBLİĞİ (TEBLİĞ NO:

GELENEKSEL KIYI BALIKÇILIĞININ KAYIT ALTINA ALINMASI VE DESTEKLENMESİ TEBLİĞİ (TEBLİĞ NO: 29 Mayıs 2018 SALI Resmî Gazete Sayı : 30435 TEBLİĞ Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: GELENEKSEL KIYI BALIKÇILIĞININ KAYIT ALTINA ALINMASI VE DESTEKLENMESİ TEBLİĞİ (TEBLİĞ NO: 2018/25) Amaç MADDE

Detaylı

13.04.2007 / 26492. 13 Nisan 2007 CUMA. Resmî Gazete. Sayı : 26492 TEBLİĞ. Tarım ve Köyişleri Bakanlığından: HAYVANCILIĞIN DESTEKLENMESİ HAKKINDA

13.04.2007 / 26492. 13 Nisan 2007 CUMA. Resmî Gazete. Sayı : 26492 TEBLİĞ. Tarım ve Köyişleri Bakanlığından: HAYVANCILIĞIN DESTEKLENMESİ HAKKINDA 13.04.2007 / 26492 13 Nisan 2007 CUMA Resmî Gazete Sayı : 26492 TEBLİĞ Tarım ve Köyişleri Bakanlığından: HAYVANCILIĞIN DESTEKLENMESİ HAKKINDA UYGULAMA ESASLARI TEBLİĞİ (TEBLİĞ NO: 2007/20) BİRİNCİ BÖLÜM

Detaylı

TEBLİĞ. a) Anaç koyun ve keçi: OTBİS İcmali-1 de ve OTBİS İcmali-2 de de kayıtlı olan dişi koyun ve keçiyi,

TEBLİĞ. a) Anaç koyun ve keçi: OTBİS İcmali-1 de ve OTBİS İcmali-2 de de kayıtlı olan dişi koyun ve keçiyi, 8 Ağustos 2014 CUMA Resmî Gazete Sayı : 29082 Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: TEBLİĞ ORGANİK HAYVANCILIK DESTEKLEME ÖDEMESİ YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: 2014/35) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam,

Detaylı

13.06.2008 / 26905. 13 Haziran 2008 CUMA. Resmî Gazete. Sayı : 26905 TEBLİĞ. Tarım ve Köyişleri Bakanlığından: HAYVANCILIĞIN DESTEKLENMESİ HAKKINDA

13.06.2008 / 26905. 13 Haziran 2008 CUMA. Resmî Gazete. Sayı : 26905 TEBLİĞ. Tarım ve Köyişleri Bakanlığından: HAYVANCILIĞIN DESTEKLENMESİ HAKKINDA 13.06.2008 / 26905 13 Haziran 2008 CUMA Resmî Gazete Sayı : 26905 TEBLİĞ Tarım ve Köyişleri Bakanlığından: HAYVANCILIĞIN DESTEKLENMESİ HAKKINDA UYGULAMA ESASLARI TEBLİĞİ (TEBLİĞ NO: 2008/31) BİRİNCİ BÖLÜM

Detaylı

KADIKÖY İLÇE GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER

KADIKÖY İLÇE GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER KADIKÖY İLÇE GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI SIRA NO 1 HİZMETİN ADI PERAKENDE İŞLETME KAYIT NUMARASI BAŞVURUSU BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER 1-Başvuru matbu dilekçesi 2-İşyeri Açma

Detaylı

BEYLİKDÜZÜ KAYMAKAMLIĞI İLÇE GIDA,TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

BEYLİKDÜZÜ KAYMAKAMLIĞI İLÇE GIDA,TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU BEYLİKDÜZÜ KAYMAKAMLIĞI İLÇE GIDA,TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ 1 Bimer 15 gün

Detaylı

2007/20 -Hayvancılığın Desteklenmesi Hakkında Uygulama Esasları Tebliği HAYVANCILIĞIN DESTEKLENMESİ HAKKINDA UYGULAMA ESASLARI TEBLİĞİ

2007/20 -Hayvancılığın Desteklenmesi Hakkında Uygulama Esasları Tebliği HAYVANCILIĞIN DESTEKLENMESİ HAKKINDA UYGULAMA ESASLARI TEBLİĞİ 2007/20 -Hayvancılığın Desteklenmesi Hakkında Uygulama Esasları Tebliği HAYVANCILIĞIN DESTEKLENMESİ HAKKINDA UYGULAMA ESASLARI TEBLİĞİ Yayımlandığı R.Gazete: 13.04.2007-26492 Tebliğ No: 2007/20 BİRİNCİ

Detaylı

YENİŞEHİR İLÇE GIDA,TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI. 2009/44 nolu tebliğ

YENİŞEHİR İLÇE GIDA,TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI. 2009/44 nolu tebliğ YENİŞEHİR GIDA,TARIM VE HAYVANCILIK HİZMET STANDARTLARI SIRA NO VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER MEVZUATIN ADI HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ SÜRE) HİZMETİN SUNULDUĞU YER

Detaylı

BİRLİKLERDE VETERİNER HİZMETLERİ VE 2013 YILI DEĞERLENDİRME ÇALIŞTAYI

BİRLİKLERDE VETERİNER HİZMETLERİ VE 2013 YILI DEĞERLENDİRME ÇALIŞTAYI BİRLİKLERDE VETERİNER HİZMETLERİ VE 2013 YILI DEĞERLENDİRME ÇALIŞTAYI Veteriner Hekim İstihdamı ve Yasal Yetkileri Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı son yıllarda ciddi Veteriner Hekim istihdamı yapmış,

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMETLERİNİN DESTEKLENMESİ HAKKINDA TEBLİĞ

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMETLERİNİN DESTEKLENMESİ HAKKINDA TEBLİĞ Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından: İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMETLERİNİN DESTEKLENMESİ HAKKINDA TEBLİĞ Resmi Gazete:3.5.2014-28989 Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Tebliğin amacı, kamu kurum ve kuruluşları

Detaylı

YÖNETMELİK SUNİ TOHUMLAMA, TABİİ TOHUMLAMA VE EMBRİYO TRANSFERİ FAALİYETLERİ HAKKINDA YÖNETMELİK

YÖNETMELİK SUNİ TOHUMLAMA, TABİİ TOHUMLAMA VE EMBRİYO TRANSFERİ FAALİYETLERİ HAKKINDA YÖNETMELİK 8 Aralık 2011 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 28136 Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: YÖNETMELİK SUNİ TOHUMLAMA, TABİİ TOHUMLAMA VE EMBRİYO TRANSFERİ FAALİYETLERİ HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM

Detaylı

21.05.2009 / 27234. 21 Mayıs 2009 PERŞEMBE. Resmî Gazete. Sayı : 27234 TEBLİĞ. Tarım ve Köyişleri Bakanlığından:

21.05.2009 / 27234. 21 Mayıs 2009 PERŞEMBE. Resmî Gazete. Sayı : 27234 TEBLİĞ. Tarım ve Köyişleri Bakanlığından: 21.05.2009 / 27234 21 Mayıs 2009 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı 27234 TEBLİĞ Tarım ve Köyişleri Bakanlığından TARIMSAL YAYIM VE DANIŞMANLIK HİZMETLERİNE DESTEKLEME ÖDEMESİ YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (TEBLİĞ NO

Detaylı

Suni Tohumlama, Tabii Tohumlama ve Embriyo Transferi Faaliyetleri Hakkında Yönetmelik

Suni Tohumlama, Tabii Tohumlama ve Embriyo Transferi Faaliyetleri Hakkında Yönetmelik Suni Tohumlama, Tabii Tohumlama ve Embriyo Transferi Faaliyetleri Hakkında Yönetmelik 8 Aralık 2011 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 28136 YÖNETMELİK Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: SUNİ TOHUMLAMA,

Detaylı

KONU: MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO: 44)

KONU: MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO: 44) Sayı: Vergi/2014.021 Tarih: 09.04.2014 VERGİ SİRKÜLERİ- KONU: MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO: 44) Maliye Bakanlığı nca Motorlu Taşıtlar Vergisi Genel Tebliği (Seri No: 44) yayımlanmıştır.

Detaylı

KULUÇKAHANE ve DAMIZLIK İŞLETMELERİNİN SAĞLIK KONTROL YÖNETMELİĞİ Yetki Kanunu 3285, 441 Yayımlandığı R.Gazete 14 Eylül 1998, 23463

KULUÇKAHANE ve DAMIZLIK İŞLETMELERİNİN SAĞLIK KONTROL YÖNETMELİĞİ Yetki Kanunu 3285, 441 Yayımlandığı R.Gazete 14 Eylül 1998, 23463 KULUÇKAHANE ve DAMIZLIK İŞLETMELERİNİN SAĞLIK KONTROL YÖNETMELİĞİ Yetki Kanunu 3285, 441 Yayımlandığı R.Gazete 14 Eylül 1998, 23463 BİRİNCİ BÖLÜ Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- Bu Yönetmeliğin

Detaylı

İYİ TARIM UYGULAMALARI DESTEKLEME ÖDEMESİ ÇİFTÇİ DETAYINDA İCMAL (İCMAL 1)

İYİ TARIM UYGULAMALARI DESTEKLEME ÖDEMESİ ÇİFTÇİ DETAYINDA İCMAL (İCMAL 1) Ek 1 İLİ : İLÇESİ : İYİ TARIM UYGULAMALARI DESTEKLEME ÖDEMESİ ÇİFTÇİ DETAYINDA İCMAL (İCMAL 1) Sıra İl İlçe Bucak Köy İşletme Destek Dilekçe İşletme /Çiftçi Soyadı Baba Doğum Tarihi TC Kimlik Vergi * Desteklenen

Detaylı

Çiftlik Muhasebe veri ağı sistemine dahil olan tarımsal işletmelere katılım desteği ödemesi yapılmasına dair tebliğ (Tebliğ No:2018/30)

Çiftlik Muhasebe veri ağı sistemine dahil olan tarımsal işletmelere katılım desteği ödemesi yapılmasına dair tebliğ (Tebliğ No:2018/30) SİRKÜLER İstanbul, 17.09.2018 Sayı: 2018/3 Konu: Çiftlik Muhasebe veri ağı sistemine dahil olan tarımsal işletmelere katılım desteği ödemesi yapılmasına dair tebliğ (Tebliğ No:2018/30) Tarım ve Orman Bakanlığından

Detaylı

SU ÜRÜNLERİ YETİŞTİRİCİLİĞİ DESTEKLEME TEBLİĞİ (TEBLİĞ NO:

SU ÜRÜNLERİ YETİŞTİRİCİLİĞİ DESTEKLEME TEBLİĞİ (TEBLİĞ NO: Resmi Gazete Tarihi: 24.05.2015 Resmi Gazete Sayısı: 29365 SU ÜRÜNLERİ YETİŞTİRİCİLİĞİ DESTEKLEME TEBLİĞİ (TEBLİĞ NO: 2015/20) Amaç MADDE 1 (1) Bu Tebliğin amacı; 8/4/2015 tarihli ve 2015/7495 sayılı Bakanlar

Detaylı

T.C. ÇORUM VALİLİĞİ İL GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ KOORDİNASYON VE TARIMSAL VERİLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

T.C. ÇORUM VALİLİĞİ İL GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ KOORDİNASYON VE TARIMSAL VERİLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SAYFA 1 / 5 SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1. İstatistik Maliyet, Tarımsal üretim istatistikler ilgili kamu kurum kuruluşları, mahmakeme ve özel kurum

Detaylı

KOYUN VE KEÇİ TÜRÜ HAYVANLARIN TANIMLANMASI, TESCİLİ VE İZLENMESİ YÖNETMELİĞİNİN UYGULAMA TALİMATI I. İL/İLÇE MÜDÜRLÜKLERİNİN SORUMLULUKLARI

KOYUN VE KEÇİ TÜRÜ HAYVANLARIN TANIMLANMASI, TESCİLİ VE İZLENMESİ YÖNETMELİĞİNİN UYGULAMA TALİMATI I. İL/İLÇE MÜDÜRLÜKLERİNİN SORUMLULUKLARI KOYUN VE KEÇİ TÜRÜ HAYVANLARIN TANIMLANMASI, TESCİLİ VE İZLENMESİ YÖNETMELİĞİNİN UYGULAMA TALİMATI I. İL/İLÇE MÜDÜRLÜKLERİNİN SORUMLULUKLARI 1. Koyun ve Keçilerin Tanımlanması ve Kayıt Altına Alınması

Detaylı

/ 6 15.07.2015 15:56

/ 6 15.07.2015 15:56 15 Temmuz 2015 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 29417 (2. Mükerrer) TEBLİĞ Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: ORGANİK HAYVANCILIK VE ORGANİK SU ÜRÜNLERİ YETİŞTİRİCİLİĞİNE DESTEKLEME ÖDEMESİ YAPILMASINA

Detaylı

T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Sosyal Sigortalar Genel Müdürlüğü Kısa Vadeli Sigortalar Daire Başkanlığı

T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Sosyal Sigortalar Genel Müdürlüğü Kısa Vadeli Sigortalar Daire Başkanlığı Sayı : B.13.2.SSK.5.01.09.00/X-1093-52-76-40257 A n k a r a Konu : Geçici İş Göremezlik Ödeneği 16.01.2008 ve Emzirme Yardımı Ödemeleri GENELGE 2008/7 Kurumumuza devredilen SSK na tabi sigortalılarının

Detaylı

Ayakta Teşhis ve Tedavi Yapılan Özel Sağlık Kuruluşları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Tarih: 08.04.

Ayakta Teşhis ve Tedavi Yapılan Özel Sağlık Kuruluşları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Tarih: 08.04. Ayakta Teşhis ve Tedavi Yapılan Özel Sağlık Kuruluşları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Tarih: 08.04.2004 Sayı: 25427 MADDE 1 9/3/2000 tarihli ve 23988 sayılı Resmî Gazete

Detaylı

SİLAH TAMİR YERİ AÇMA SINAV TALİMATI

SİLAH TAMİR YERİ AÇMA SINAV TALİMATI SİLAH TAMİR YERİ AÇMA SINAV TALİMATI 1. Sınav Takvimi 29 Eylül 2017 :Sınav başvurusu için son tarihtir. Bu tarihten sonra sistem kapatılacağından, il emniyet müdürlüğünce müracaat kabul edilmeyecek ve

Detaylı

YENİŞEHİR İLÇE GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI. sayılı tebliğ

YENİŞEHİR İLÇE GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI. sayılı tebliğ YENİŞEHİR İLÇE GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI Sıra Vatandaşa Sunulan No Hizmetin Adı 1 Organik Tarım ve İyi Tarım Uygulamaları Desteklemesi Başvuruda İstenilen Belgeler Mevzuatın

Detaylı

SİRKÜLER İstanbul, 11.04.2014 Sayı: 2014/079 Ref: 4/079

SİRKÜLER İstanbul, 11.04.2014 Sayı: 2014/079 Ref: 4/079 SİRKÜLER İstanbul, 11.04.2014 Sayı: 2014/079 Ref: 4/079 Konu: TÜZEL KİŞİLİĞİ KALDIRILAN İL ÖZEL İDARELERİNİN BULUNDUĞU İLLERDE MODEL YILI 1990 VE DAHA ESKİ OLAN MOTORLU TAŞITLARIN HURDAYA ÇIKARILMASI SONUCU

Detaylı

ASARCIK ĠLÇE GIDA TARIM ve HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ HĠZMET STANDARTLARI

ASARCIK ĠLÇE GIDA TARIM ve HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ HĠZMET STANDARTLARI ASARCIK ĠLÇE GIDA TARIM ve HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ HĠZMET STANDARTLARI S. NO 1 2 HĠZMETĠN ADI ÇKS İlk Kayıt (Çiftçi Kayıt Sis.) ÇKS Kaydı Güncellemesi ĠSTENEN BELGELER 1-Nüfus cüzdanı fotokopisi (TC.Kimlik

Detaylı

file://c:\documents and Settings\veldagul.tankut\Belgelerim\nurettin bey\sertifikali_t...

file://c:\documents and Settings\veldagul.tankut\Belgelerim\nurettin bey\sertifikali_t... Page 1 of 6 14 Mayıs 2010 CUMA Resmî Gazete Sayı : 27581 TEBLİĞ Tarım ve Köyişleri Bakanlığından: YURTİÇİ SERTİFİKALI TOHUM KULLANIMI DESTEKLEMESİ HAKKINDA TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: 2010/19) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç,

Detaylı

BAŞVURU DİLEKÇESİ VE TAAHHÜTNAME İL/İLÇE TARIM MÜDÜRLÜĞÜNE

BAŞVURU DİLEKÇESİ VE TAAHHÜTNAME İL/İLÇE TARIM MÜDÜRLÜĞÜNE Ek-1 BAŞVURU DİLEKÇESİ VE TAAHHÜTNAME İL/İLÇE TARIM MÜDÜRLÜĞÜNE.. 14.2.2011 tarihli ve 2011/1430 sayılı 2011 Yılında Yapılacak Tarımsal Desteklemelere İlişkin Karar ve ilgili Tebliğ gereğince 2011 yılı

Detaylı

EK-2 İZMİT İLÇE TARIM MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI

EK-2 İZMİT İLÇE TARIM MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI EK-2 İZMİT İLÇE TARIM MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1 Bitki Koruma Ürünleri Bayiliği Müracaatı 2-2 Adet Vesikalık Resim

Detaylı

Birlikle el ele, Hayvancılıkta daha ileriye

Birlikle el ele, Hayvancılıkta daha ileriye Birlikle el ele, Hayvancılıkta daha ileriye 1 KURULUŞ Birliğimiz ; 1995 Yılında 904 Sayılı hayvan ıslah kanununa göre 25 Kurucu üye tarafından kurulmuştur. 13 Haziran 2010 tarihli, 5996 sayılı Veteriner

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Personel Genel Müdürlüğü. SAYI : B.100.PER.0730023 5449 * 17.01.2005 KONU : Mal Bildirimi

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Personel Genel Müdürlüğü. SAYI : B.100.PER.0730023 5449 * 17.01.2005 KONU : Mal Bildirimi T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Personel Genel Müdürlüğü SAYI : B.100.PER.0730023 5449 * 17.01.2005 KONU : Mal Bildirimi...VALİLİĞİNE (Sağlık Müdürlüğü) GENELGE 2005/4 Bilindiği üzere; 04.05.1990 tarih ve 20508

Detaylı

Tarım ve Köyişleri Bakanlığından: Aşı,Serum, Sulandırma Sıvısı ve Biyolojik Madde Gibi Veteriner Sağlık Ürünlerinden Numune Alma Esasları Hakkındaki

Tarım ve Köyişleri Bakanlığından: Aşı,Serum, Sulandırma Sıvısı ve Biyolojik Madde Gibi Veteriner Sağlık Ürünlerinden Numune Alma Esasları Hakkındaki Tarım ve Köyişleri Bakanlığından: Aşı,Serum, Sulandırma Sıvısı ve Biyolojik Madde Gibi Veteriner Sağlık Ürünlerinden Numune Alma Esasları Hakkındaki Tebliğ TebliğNo: 2000/44 BİRİNCİBÖLÜM Amaç, Kapsam,

Detaylı

TEBLİĞ İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMETLERİNİN DESTEKLENMESİ HAKKINDA TEBLİĞ

TEBLİĞ İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMETLERİNİN DESTEKLENMESİ HAKKINDA TEBLİĞ 3 Mayıs 2014 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 28989 TEBLİĞ Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından: İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMETLERİNİN DESTEKLENMESİ HAKKINDA TEBLİĞ Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Tebliğin

Detaylı

KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU KARKAMIŞ İLÇE GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI

KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU KARKAMIŞ İLÇE GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU KARKAMIŞ İLÇE GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI SIRA HİZMETİN ADI NO ÇKS Kaydı İşlemleri 1 2 MGD Müracaatları Yem Bitkisi 3 Sertifikalı Fidan ve

Detaylı

TOHUMLUK İHRACATI UYGULAMA GENELGESİ (2013/4)

TOHUMLUK İHRACATI UYGULAMA GENELGESİ (2013/4) TOHUMLUK İHRACATI UYGULAMA GENELGESİ (2013/4) Amaç MADDE 1 (1) Ülkemizden yapılacak tohumluk ihracatı ile ilgili usul ve esasları belirlemektir. Kapsam MADDE 2 (1) Bu Genelge, ülkemizde üretilen tohumlukların

Detaylı

BURDUR - BUCAK İLÇE GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI

BURDUR - BUCAK İLÇE GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI BURDUR - BUCAK İLÇE GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI SIRA NO HİZMETİN ADI İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1 Tarımsal Yayım ve Danışmanlık 1- Başvuru formu ve

Detaylı

BÜYÜKÇEKMECE İLÇE TARIM MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER

BÜYÜKÇEKMECE İLÇE TARIM MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER BÜYÜKÇEKMECE İLÇE TARIM MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI SIRA NO 1 VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI Çalışma İzni ve Gıda Sicili Belgesi 2 Gıda Üretim İzni Belgesi 3 İhracat Sağlık Sertifikası BAŞVURUDA İSTENİLEN

Detaylı

KONU : Yeşil Kart Uygulamaları /18642

KONU : Yeşil Kart Uygulamaları /18642 T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü SAYI :B100THG0740007 KONU : Yeşil Kart Uygulamaları 01.11.2004/18642 GENELGE 2004/132 3816 sayılı Ödeme Gücü Olmayan Vatandaşların Tedavi Giderlerinin

Detaylı

TEBLİĞ ORGANİK HAYVANCILIK VE ORGANİK SU ÜRÜNLERİ YETİŞTİRİCİLİĞİNE DESTEKLEME ÖDEMESİ YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: 2015/31)

TEBLİĞ ORGANİK HAYVANCILIK VE ORGANİK SU ÜRÜNLERİ YETİŞTİRİCİLİĞİNE DESTEKLEME ÖDEMESİ YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: 2015/31) 15 Temmuz 2015 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 29417 (2. Mükerrer) Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: TEBLİĞ ORGANİK HAYVANCILIK VE ORGANİK SU ÜRÜNLERİ YETİŞTİRİCİLİĞİNE DESTEKLEME ÖDEMESİ YAPILMASINA

Detaylı

RUH HASTALARININ SEVK VE AYAKTAN TAKİPLERİ HAKKINDA GENELGE

RUH HASTALARININ SEVK VE AYAKTAN TAKİPLERİ HAKKINDA GENELGE RUH HASTALARININ SEVK VE AYAKTAN TAKİPLERİ HAKKINDA GENELGE Temel Sağlık Hizmetleri G.M.Tarih:27.02.98 Sayı:2195 T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü SAYI:B100TSH0140005/2195 KONU:Ruh

Detaylı

Düzenlemeler aşağıda özetlenmiştir. 1- Yetkilendirme Başvurusu

Düzenlemeler aşağıda özetlenmiştir. 1- Yetkilendirme Başvurusu SİRKÜLER 2018/48: Ekonomi Bakanlığı Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürlüğü tarafından yönetilen web tabanlı Elektronik Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Bilgi Sistemi (E-TUYS) uygulaması konusunda

Detaylı

MEVZUAT BİLGİLENDİRME SERVİSİ

MEVZUAT BİLGİLENDİRME SERVİSİ 18 Aralık 2013 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 28855 TEBLİĞ Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: DONDURULMUŞ SPERMADAN NUMUNE ALMA ESASLARI HAKKINDA TEBLİĞ (TEBLİĞ : 2013/63) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam,

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM. Genel Hükümler

BİRİNCİ BÖLÜM. Genel Hükümler Hayvancılığın Desteklenmesi Hakkında Bakanlar Kurulu Kararının Uygulama Esasları Tebliği (22.09.2005 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan tebliğ) BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç ve Kapsam Madde 1-Bu Tebliğ

Detaylı

SIRA YAPILACAK İŞLEMLER TARİHİ

SIRA YAPILACAK İŞLEMLER TARİHİ 2015 2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI SAMSUN İLKADIM GÜLİZAR HASAN YILMAZ SPOR LİSESİ ne 2.YETENEK SINAVI İÇİN ÖĞRENCİ ALIMI ÇALIŞMA TAKVİMİ SIRA YAPILACAK İŞLEMLER TARİHİ 1 Yetenek Sınavı Başvuruları 14-18 Eylül

Detaylı

M.Coşkun GÜNAY Orm.End. Müh. (6421)

M.Coşkun GÜNAY Orm.End. Müh. (6421) M.Coşkun GÜNAY Orm.End. Müh. (6421) Orman Mühendisleri Odasının, Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) nezdinde yaptığı resmi girişimler sonunda; Orman Genel Müdürlüğü nce yürürlüğe konulan

Detaylı

TEBLİĞ. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından:

TEBLİĞ. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: 16 Mart 2013 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 28589 Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: TEBLİĞ GÜNEYDOĞU VE DOĞU ANADOLU PROJESİ KAPSAMINDAKİ İLLERDE KURULACAK DAMIZLIK SIĞIR İŞLETMESİ YATIRIMLARININ

Detaylı

T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü HAYVAN HASTALIKLARI İLE MÜCADELE VE HAYVAN HAREKETLERİ KONTROLÜ PROGRAMI

T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü HAYVAN HASTALIKLARI İLE MÜCADELE VE HAYVAN HAREKETLERİ KONTROLÜ PROGRAMI T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü HAYVAN HASTALIKLARI İLE MÜCADELE VE HAYVAN HAREKETLERİ KONTROLÜ PROGRAMI SAĞLIKLI HAYVAN, GÜVENLİ GIDA, SAĞLIKLI İNSAN ANKARA, 2014

Detaylı

TEBLİĞ SU ÜRÜNLERİ YETİŞTİRİCİLİĞİ DESTEKLEME TEBLİĞİ (TEBLİĞ NO: 2012/50)

TEBLİĞ SU ÜRÜNLERİ YETİŞTİRİCİLİĞİ DESTEKLEME TEBLİĞİ (TEBLİĞ NO: 2012/50) 30 Haziran 2012 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 28339 Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: TEBLİĞ SU ÜRÜNLERİ YETİŞTİRİCİLİĞİ DESTEKLEME TEBLİĞİ (TEBLİĞ NO: 2012/50) Amaç MADDE 1 (1) Bu Tebliğ, 16/4/2012

Detaylı

GÜNEYDOĞU ANADOLU PROJESĠ EYLEM PLANI KAPSAMINDAKĠ ĠLLERDE SÜT SIĞIRCILIĞI YATIRIMLARININ DESTEKLENMESĠNE

GÜNEYDOĞU ANADOLU PROJESĠ EYLEM PLANI KAPSAMINDAKĠ ĠLLERDE SÜT SIĞIRCILIĞI YATIRIMLARININ DESTEKLENMESĠNE 20 Kasım 2009 CUMA Resmî Gazete Sayı : 27412 TEBLİĞ Tarım ve Köyişleri Bakanlığından: GÜNEYDOĞU ANADOLU PROJESĠ EYLEM PLANI KAPSAMINDAKĠ ĠLLERDE SÜT SIĞIRCILIĞI YATIRIMLARININ DESTEKLENMESĠNE ĠLĠġKĠN UYGULAMA

Detaylı

TEBLİĞ. MADDE 3 (1) Bu Tebliğ, 2014/6091 sayılı Bakanlar Kurulu Kararının 15 inci maddesine dayanılarak hazırlanmıştır.

TEBLİĞ. MADDE 3 (1) Bu Tebliğ, 2014/6091 sayılı Bakanlar Kurulu Kararının 15 inci maddesine dayanılarak hazırlanmıştır. 7 Haziran 2014 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 29023 Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: TEBLİĞ SU ÜRÜNLERİ YETİŞTİRİCİLİĞİ DESTEKLEM E TEBLİĞİ (TEBLİĞ NO: 2014/27) Amaç MADDE 1 (1) Bu Tebliğin amacı;

Detaylı

15.05.2009 / 27229. 15 Mayıs 2009 CUMA. Resmî Gazete. Sayı : 27229 TEBLİĞ. Köyişleri Bakanlığından: HAYVANCILIĞIN DESTEKLENMESİ HAKKINDA

15.05.2009 / 27229. 15 Mayıs 2009 CUMA. Resmî Gazete. Sayı : 27229 TEBLİĞ. Köyişleri Bakanlığından: HAYVANCILIĞIN DESTEKLENMESİ HAKKINDA 15.05.2009 / 27229 15 Mayıs 2009 CUMA Resmî Gazete Sayı : 27229 TEBLİĞ Tarım ve Köyişleri Bakanlığından: HAYVANCILIĞIN DESTEKLENMESİ HAKKINDA UYGULAMA ESASLARI TEBLİĞİ (TEBLİĞ NO: 2009/44) BİRİNCİ BÖLÜM

Detaylı

T.C ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TUFANBEYLİ, SAİMBEYLİ, FEKE, ALADAĞ, KOZAN, İMAMOĞLU, POZANTI ET SIĞIRICILIĞINI GELİŞTİRME PROJESİ

T.C ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TUFANBEYLİ, SAİMBEYLİ, FEKE, ALADAĞ, KOZAN, İMAMOĞLU, POZANTI ET SIĞIRICILIĞINI GELİŞTİRME PROJESİ T.C ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TUFANBEYLİ, SAİMBEYLİ, FEKE, ALADAĞ, KOZAN, İMAMOĞLU, POZANTI ET SIĞIRICILIĞINI GELİŞTİRME PROJESİ PROJE UYGULAMA REHBERİ 2018 1 I.BÖLÜM AMAÇ VE KAPSAM, YASAL DAYANAKLAR,

Detaylı

Birliği. Avrupa Birliği. Avrupa. Politikaları. Ortak Tarım. Dr.Mustafa ALTUNTAŞ Uzman Veteriner Hekim. ığır r ve Dana Eti. 3.

Birliği. Avrupa Birliği. Avrupa. Politikaları. Ortak Tarım. Dr.Mustafa ALTUNTAŞ Uzman Veteriner Hekim. ığır r ve Dana Eti. 3. Avrupa Birliği Hayvancılık Politikaları Avrupa Birliği Ortak Tarım Politikaları 1.- ığır r ve Dana Eti 2.-Koyun ve Keçi i Eti 3.-Kuru Yem 4.-Süt t ve Süt Ürünleri 5.Kanatlı Eti ve Yumurta Dr.Mustafa ALTUNTAŞ

Detaylı

TOHUMLUK ĐHRACATI UYGULAMA GENELGESĐ (2015/4)

TOHUMLUK ĐHRACATI UYGULAMA GENELGESĐ (2015/4) TOHUMLUK ĐHRACATI UYGULAMA GENELGESĐ (2015/4) Amaç MADDE 1 (1) Ülkemizden yapılacak tohumluk ihracatı ile ilgili usul ve esasları belirlemektir. Kapsam MADDE 2 (1) Bu Genelge, ülkemizde üretilen tohumluklar

Detaylı

KONU: Çiftlik Muhasebe Veri Ağı Sistemine Dâhil Olan Tarımsal İşletmelere Katılım Desteği Ödemesi Yapılmasına Dair Tebliğ

KONU: Çiftlik Muhasebe Veri Ağı Sistemine Dâhil Olan Tarımsal İşletmelere Katılım Desteği Ödemesi Yapılmasına Dair Tebliğ AA BAĞIMSIZ DENETİM VE YMM AŞ Şehit Ersan Cad. No: 28 / 5 06680 Çankaya- Ankara. Tel:+90 312 4688150 Faks: +90 312 4270847 Ticaret Sicil No: Ankara-170606 www.aa-ymm.com SİRKÜLER Tarih,17/09/2018 Sayı:2018/60

Detaylı

T.C. UZUNDERE KAYMAKAMLIĞI İLÇE GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ

T.C. UZUNDERE KAYMAKAMLIĞI İLÇE GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ T.C. UZUNDERE KAYMAKAMLIĞI İLÇE GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ Yapılan çalışmalar 1- Çiftçi Kursları Sıra No 2014 YILI Kursun Konusu Açılan Kurs Sayısı Kursiyer Sayısı 1 Arıcılık Kursu 1 30 2 Süt

Detaylı

İHBARI MECBURİ TAVUK VEBASI (AVİAN İNFLUENZA) HASTALIĞINDAN ARİ BÖLGELERİN TANIMLANMASI VE İLANI HAKKINDA TALİMAT

İHBARI MECBURİ TAVUK VEBASI (AVİAN İNFLUENZA) HASTALIĞINDAN ARİ BÖLGELERİN TANIMLANMASI VE İLANI HAKKINDA TALİMAT İHBARI MECBURİ TAVUK VEBASI (AVİAN İNFLUENZA) HASTALIĞINDAN ARİ BÖLGELERİN TANIMLANMASI VE İLANI HAKKINDA TALİMAT Amaç MADDE 1 - (1) Bu Talimatın amacı, hayvan sağlığı ve halk sağlığının korunması, güvenli

Detaylı