ORTAKLIKLARIN KANUN KAPSAMINDAN ÇIKARILMASI VE BORSADA İŞLEM GÖRMESİ TEBLİĞİ TASLAĞI. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Kısaltmalar

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ORTAKLIKLARIN KANUN KAPSAMINDAN ÇIKARILMASI VE BORSADA İŞLEM GÖRMESİ TEBLİĞİ TASLAĞI. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Kısaltmalar"

Transkript

1 ORTAKLIKLARIN KANUN KAPSAMINDAN ÇIKARILMASI VE BORSADA İŞLEM GÖRMESİ TEBLİĞİ TASLAĞI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Kısaltmalar Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Tebliğ in amacı, halka açık ortaklıkların 6/12/2012 tarihli ve 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu kapsamından çıkarılma esasları ile pay sahibi sayısı nedeniyle halka açık ortaklık statüsünü kazanan ortaklıkların borsada işlem görme esaslarını düzenlemektir. (2) Bu Tebliğ hükümleri payları borsada işlem gören ortaklıklar için uygulanmaz. Dayanak MADDE 2 (1) Bu Tebliğ 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu nun 16 ncı maddesi, 33 üncü maddesinin dördüncü ve beşinci fıkraları ile Geçici 8 inci maddesinin üçüncü ve dördüncü fıkralarına dayanılarak hazırlanmıştır. Tanımlar ve kısaltmalar MADDE 3 (1) Bu Tebliğ de geçen; a) Bakanlık: Gümrük ve Ticaret Bakanlığı nı, b) Borsa: Kanun un 3 üncü maddesinin birinci fırkasının (ç) bendinde tanımlanan borsayı, c) Hakim ortak: Kurul un pay alım teklifine ilişkin düzenlemeleri çerçevesinde yönetim kontrolüne sahip olan ortaklar, ç) Halka Açık Ortaklık, Ortaklık: Payları halka arz edilmiş olan veya halka arz edilmiş sayılan anonim ortaklıkları, d) İhraççı: Sermaye piyasası araçlarını ihraç eden, ihraç etmek üzere Kurul a başvuruda bulunan veya sermaye piyasası araçları halka arz edilen tüzel kişileri, e) Kanun: 6/12/2012 tarihli ve 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu nu, f) Kurul: Sermaye Piyasası Kurulu nu, g) MKK: Merkezi Kayıt Kuruluşu Anonim Şirketi ni, ğ) Serbest İşlem Platformu, SİP: Borsa mevzuatında tanımlanan platformu, h) TTSG: Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi ni, ifade eder.

2 İKİNCİ BÖLÜM Genel Esaslar Pay sahibi sayısı beş yüzü aşan ortaklıklar MADDE 4- (1) Pay sahibi sayısı beş yüzü aşan anonim ortaklıkların payları halka arz olunmuş sayılır. Bu ortaklıklar halka açık ortaklık statüsünü kazandıktan sonra en geç iki yıl içinde paylarının işlem görmesi için borsaya ve izahnamenin onaylanması amacıyla Kurul a başvurmak zorundadır. (2) Halka açık ortaklık statüsünün kazanıldığı tarihten itibaren en geç 2 yıl içinde borsada işlem görme başvurusunda bulunmayan ve Tebliğ in 5 inci maddesi kapsamında genel kurul kararı almayan ortaklıkların paylarının borsada işlem görmesi veya bu ortaklıkların Kanun kapsamından çıkarılmaları hususunda Kurulca bu Tebliğ in ilgili maddelerine göre işlem yapılır. ÜÇÜNCÜ BÖLÜM Kanun Kapsamından Çıkma Genel kurul kararı ile Kanun kapsamından çıkma MADDE 5- (1) Pay sahibi sayısı sebebiyle halka açık sayılan ortaklıklardan, paylarının borsada işlem görmesini istemeyenler genel kurul kararı ile Kanun kapsamından çıkabilir. (2) Ortaklıklar Kanun kapsamından çıkma amacıyla yapacakları genel kurul toplantısına ilişkin gündemin ilanından önce Ek/1 de yer alan belgelerle Kurul a başvurur. Kanun kapsamından çıkma kararının görüşüleceği genel kurul toplantısının ilgili Kurul karar tarihinden itibaren 2 ay içinde yapılması zorunludur. (3) Genel kurul gündeminde; a) Ortaklığın paylarının borsada işlem görmesinin istenmemesi gerekçesiyle Kanun kapsamından çıkma hususu, b) Genel kurul toplantısına katılıp da olumsuz oy kullanan ve muhalefet şerhini toplantı tutanağına işleten pay sahiplerinin ayrılma hakkının bulunduğu ve c) Ayrılma hakkı kullanım bedeli ayrı birer madde halinde açıklanır. (4) Söz konusu genel kurul toplantısında pay sahibi tam sayısının en az üçte ikisinin olumlu oyu veya toplam oyların dörtte üçü ile karar alınması gerekir. Kanun kapsamından çıkmaya ilişkin genel kurul kararına olumlu oy kullanmayan ve muhalefet şerhini toplantı tutanağına işleten pay sahiplerine Kurul un ilgili düzenlemeleri uyarınca ayrılma hakkı kullandırılır. (5) Pay sahibinin genel kurul toplantısına katılmasına haksız bir biçimde engel olunması, genel kurul toplantısına usulüne uygun davet yapılmaması veya gündemin usulüne uygun bir biçimde ilan edilmemesi hallerinde, genel kurul kararlarına muhalif kalma ve muhalefet şerhini tutanağa kaydettirme şartı aranmaksızın dördüncü fıkra hükmü uygulanır.

3 (6) Bu madde kapsamında genel kurul toplantısının yapılmasını ve ayrılma hakkının usulüne uygun olarak kullandırılmasını takiben ortaklıklar, genel kurul kararının tescilinden önce genel kurul toplantı tutanağı ile ayrılma hakkı kullanan pay sahiplerine ve yapılan ödemelere ilişkin bilgileri Kurul a iletilir. Ortaklık yapısı uyarınca Kanun kapsamından çıkma MADDE 6- (1) Ortaklık yapısı nedeniyle Kanun kapsamından çıkmak üzere Kurul a başvuran ortaklıklardan; (a) Sermayesinin yüzde doksanı veya daha fazlasının en fazla elli pay sahibine ait olduğunu veya (b) Sermayesinin yüzde elli bir veya daha fazlasının doğrudan ve/veya dolaylı olarak il özel idarelerine, belediyelere veya diğer kamu kurum ve kuruluşlarına ait olduğunu başvuru tarihinden önceki son 6 ay içerisinde yapılmış bir genel kurul toplantısına ait hazır bulunanlar listesi ile tevsik edenler, Ek/1 de yer alan belgelerle Kurul a başvurmaları ve başvurunun Kurulca uygun görülmesi halinde Kanun kapsamından çıkarılır. (2) Ortaklık yapısı nedeniyle Kanun kapsamından çıkmaya ilişkin olarak yapılacak tespitin hazır bulunanlar listesi hariç diğer bilgi ve belgelere dayanılarak yapılması durumunda 7 nci madde hükümleri kıyasen uygulanır. (3) Esas sözleşmeleri uyarınca pay sahibi olmanın belirli özellikleri taşıyan kişilerle sınırlandırılmış ve pay devirlerinin bu özellikleri taşıyan kişilere yapılabileceği hükme bağlanmış olan ortaklıklar Kanun kapsamından çıkarılma talebi ile Ek/1 de yer alan belgelerle Kurul a başvurmaları ve başvurunun Kurulca uygun görülmesi halinde Kanun kapsamından çıkarılır. Ortak sayısı uyarınca Kanun kapsamından çıkma MADDE 7- (1) Pay sahibi sayısının beş yüzün altında olduğunu; a) Hazır bulunanlar listesi, b) Pay defteri, c) Kar payı dağıtımına dair muhasebe kayıt ve belgeleri, ç) Kuruluşa ve sermaye artırımlarına başvuran pay sahiplerine ilişkin kayıt ve belgeleri ile ortaklığın pay sahipleri ile ilişkilerine ait benzer belge ve işlemlere dayanarak mahkeme tarafından atanan bilirkişi raporu ile tespit ettiren ortaklıklar, Kanun kapsamından çıkarılma talebi ile Ek/1 de yer alan belgelerle Kurul a başvurmaları ve başvurunun Kurulca uygun görülmesi halinde Kanun kapsamından çıkarılır. (2) Bilirkişi raporunda esas alınan hazır bulunanlar listesinin başvuru tarihinden en geç bir yıl öncesinde düzenlenmiş olması ve pay defterinin güncel olması şarttır.

4 (3) Bilirkişi raporunun başvuru tarihinden önceki son üç ay içinde hazırlanmış olması ve sonuç kısmında; a) Rapor tarihi itibarıyla birinci fıkrada sayılan belgelerin tamamının incelenmesi sonucunda ortaklığın pay sahibi sayısının beş yüzün altında olduğunun tespit edildiğinin ve ortaklığın Kanun kapsamından çıkma şartını sağladığının beyan edilmesi ve b) İncelemede kullanılmayan belgelerin kullanılmama gerekçesinin belirtilmesi zorunludur. Finansal tablo kalemlerinin büyüklüğü uyarınca Kanun kapsamından çıkma MADDE 8- (1) Kurul düzenlemelerine uygun olarak hazırlanmış ve özel bağımsız denetimden geçmiş başvuru tarihinden önceki son iki yıla ait finansal tablolar itibarıyla; a) Aktif toplamı on milyon ve altı Türk Lirası, b) Net satış hasılatı beş milyon ve altı Türk Lirası veya c) Esas faaliyetinden herhangi bir gelir elde etmemesi durumunda diğer faaliyetlerden elde edilen gelir ve karları beş milyon ve altı Türk Lirası olan ortaklıklar talepleri üzerine ve Kurul un uygun görmesi halinde Kanun kapsamından çıkarılabilir. (2) Ortaklığın yıllık finansal tablolarının bağımsız denetimden geçmiş olması halinde özel bağımsız denetim şartı aranmaz. Faaliyetin devamlılığına ilişkin hususlar uyarınca Kanun kapsamından çıkma MADDE 9- (1) Ortaklıklardan; a) Bakanlık düzenlemeleri çerçevesinde ilgili ticaret sicil müdürlükleri tarafından münfesih olduğu veya münfesih sayıldığı resen belirlenerek TTSG de ilan edilmiş olanlar, b) İflas sonucundaki tasfiye dahil olmak üzere zorunlu veya gönüllü olarak tasfiyeye girenler Ek/1 de yer alan belgelerle Kurul a başvurmaları ve başvurunun Kurulca uygun görülmesi halinde Kanun kapsamından çıkarılır. Kanun kapsamından resen çıkarılma MADDE 10- (1) Tebliğ in 6 ncı, 7 nci, 8 inci ve 9 uncu maddelerinde sayılan şartların varlığının Kurulca tespit edilmesi halinde Kurul bilirkişi raporu veya özel bağımsız denetim raporu şartı aramaksızın ilgili ortaklıkların Kanun kapsamından çıkarılmasına resen karar verebilir. Ortaklıkların Kanun kapsamından resen çıkarılmasından önce Kurul bu ortaklıkların hakim ortaklarına ortaklığın diğer payları için pay alım teklifinde bulunma zorunluluğu getirebilir.

5 (2) Kurul, Tebliğ in 5 inci, 6 ncı, 7 nci, 8 inci ve 9 uncu maddelerinde sayılan şartları sağlamayan ve paylarının borsada işlem görmesi için başvurmayan ortaklıkların Kanun kapsamından resen çıkarılmaları amacıyla, ilgili ortaklıkların hakim ortaklarına diğer paylar için pay alım teklifinde bulunma zorunluluğu getirebilir. (3) Faaliyet konusu imtiyaz verilen bir işi görmek olup da bu imtiyazı kaldırılan veya 19/10/2005 tarihli ve 5411 sayılı Bankacılık Kanunu uyarınca faaliyet izni kaldırılan ortaklıklar, ilgili imtiyazın veya faaliyet izninin kaldırılmasını takip eden bir yıl içinde faaliyet konusunu değiştirmedikleri sürece Kurulca Kanun kapsamından resen çıkarılabilir. Kurul bu kapsamdaki ortaklıkların hakim ortaklarına diğer paylar için pay alım teklifinde bulunma zorunluluğu getirebilir. (4) Kurulca yapılacak bildirimleri içeren tebligatları arka arkaya iki kez adresinde bulunamama sebebiyle tebellüğ etmeyen ortaklıklar, Kurulca yapılacak yerinde inceleme sonucunda ticaret sicilinde kayıtlı ortaklık merkezinde bulunmadıklarının tespit edilmesi halinde gayri faal sayılarak Kurulca Kanun kapsamından resen çıkarılabilir. (5) Ortaklıkların, pay sahibi sayısının beş yüzü aşması nedeniyle Kurul a yapacakları başvuru esnasında Kanun kapsamından çıkmaya ilişkin bu Tebliğ de belirlenen koşullarından herhangi birini sağladıklarının tespit edilmesi halinde bu ortaklıklar halka açık ortaklık statüsünü kazanmaları ile eş anlı olarak Kanun kapsamından çıkarılır. (6) Borsa tarafından sürekli olarak işlem görmekten men edilmesine veya borsa pazar ve piyasalarından çıkarılmasına karar verilmiş olan ortaklıkların paylarının, ilgili borsa kararını takip eden 1 yıl içinde tekrar işlem görmesine karar verilmemesi durumunda bu ortaklıklar Kurulca Kanun kapsamından resen çıkarılır. (7) Birleşme, bölünme veya diğer sebeplerle ticaret sicilinden terkin edilmiş olan ortaklıklar terkin işleminin TTSG de ilan tarihi itibarıyla Kanun kapsamından çıkmış sayılır. Halka açık ortaklık statüsünün geri kazanılması MADDE 11- (1) Pay sahibi sayısı beş yüzün üzerinde olan ancak Tebliğ in 6 ncı, 8 inci ve 9 uncu maddelerde sayılan şartlardan herhangi birini sağladığı için Kanun kapsamından çıkarılan ortaklıklar, bu maddelerde sayılan çıkarılma şartlarından hiçbirinin sağlanmadığının tespit edilmesini takip eden bir ay içinde halka açık ortaklık statüsünün geri kazanılması amacıyla Ek/2 de yer alan belgelerle Kurul a başvurmak zorundadır. (2) Tebliğ in 7 nci maddesi uyarınca Kanun kapsamından çıkarılan ortaklıklar ise pay sahibi sayısının yeniden beş yüzün üzerine çıktığının tespit edilmesi durumunda Kurul un ilgili düzenlemeleri uyarınca Kurul a başvurmak zorundadır. (3) Tebliğ in 5 inci maddesi uyarınca Kanun kapsamından çıkarılan ortaklıklar, Kurul un ilgili düzenlemeleri çerçevesinde paylarını yeniden halka arz etmediği sürece halka açık ortaklık statüsünü geri kazanmış sayılmaz.

6 Diğer ihraççıların Kanun kapsamından çıkarılması MADDE 12- (1) Pay dışındaki sermaye piyasası araçlarını ihraç etmiş olan ihraççılar ilgili sermaye piyasası araçlarına ilişkin itfayı veya itfa yerine geçecek zorunlu işlemlerin gerçekleştirilmesini müteakip Kanun kapsamından çıkarılmış sayılır. ALTINCI BÖLÜM Serbest İşlem Platformu Serbest İşlem Platformu nda işlem görme zorunluluğu MADDE 13- (1) Tebliğ in 4 üncü maddesinin birinci fıkrası kapsamında paylarının işlem görmesi için borsaya başvurmamış ortaklıklardan Tebliğ in 5 inci, 6 ncı, 7 nci, 8 inci ve 9 uncu maddelerinde sayılan şartlardan herhangi birini sağlamayanlar, paylarının SİP te işlem görmesi amacıyla iki yıllık sürenin dolmasını takip eden en geç bir ay içinde paylarının işlem görmesi için borsaya başvurmak zorundadır. Bu ortaklıklar tarafından süresi içinde borsaya başvuruda bulunulmaması durumunda, söz konusu ortaklıkların talebi aranmaksızın paylarının SİP te işlem görmesine Kurulca resen karar verilebilir. (2) Tebliğ in 6 ncı, 7 nci, 8 inci ve 9 uncu maddelerinde sayılan şartları sağlayan ortaklıkların paylarının başvuru üzerine veya herhangi bir başvuru olmaksızın resen SİP te işlem görmesine Kurulca karar verilebilir. (3) Birinci ve ikinci fıkrada belirtilen ortaklıkların paylarının borsanın başka bir pazar veya piyasasında işlem görmesi amacıyla başvuru yapma hakları saklıdır. (4) SİP te işlem görme amacıyla başvuruda bulunan ortaklıkların; (a) Esas sözleşmelerinde, işlem görecek paylarının devir veya tedavülünü kısıtlayıcı ve pay sahibinin haklarını kullanmasına engel teşkil edici hüküm bulunmaması, (b) MKK da ihraççı üye kaydı yaptırması ve payların ihraççı hesaplarında kayden oluşturulması, (c) Nitelikli elektronik sertifikalara sahip olması zorunludur. (5) SİP te işlem görme amacıyla başvuruda bulunacak ortaklıklar, borsaya yapılacak başvurudan önce esas sözleşmelerinde işlem görecek paylarının devir veya tedavülünü kısıtlayıcı ve pay sahibinin haklarını kullanmasına engel teşkil edici hüküm bulunması durumunda esas sözleşme değişikliği için Kurul a ve diğer işlemler için MKK ya başvurur. (6) Dördüncü fıkrada belirtilen işlemleri tamamlanan ortaklıklar, Kurul un ilgili düzenlemeleri uyarınca hazırlanmış izahnamenin onaylanması için Kurul a başvurur. Payları SİP te işlem görecek ortaklıklar tarafından hazırlanması gereken izahnamenin tek belge şeklinde hazırlanması zorunludur.

7 (7) Esas sözleşmenin son hali ile MKK nezdinde üyelik işlemlerinin tamamlandığına ilişkin bilgiler, Kurul tarafından onaylanmış izahname ile birlikte izahnamenin teslim alınmasını takiben on beş iş günü içinde ortaklığın internet sitesinde ve KAP ta ilan edilir. (8) Payları SİP te işlem gören ortaklıklarla ilgili olarak, sermaye piyasası mevzuatında açık hüküm bulunmayan hususlarda, payları Gelişen İşletmeler Piyasası nda işlem gören ortaklıklar için geçerli olan hükümler kıyasen uygulanır. DÖRDÜNCÜ BÖLÜM Son ve Geçici Hükümler Katsayı MADDE 14 (1) Bu Tebliğ de yer alan tutarlar her yıl Maliye Bakanlığınca ilan edilen yeniden değerleme katsayısı dikkate alınarak yeniden belirlenebilir. Yürürlükten kaldırılan mevzuat MADDE 15 (1) Kurul un 8/3/2008 tarihli ve sayılı Resmi Gazete de yayımlanan İhraçcıların Muafiyet Şartlarına ve Kurul Kaydından Çıkarılmalarına İlişkin Esaslar Tebliği (Seri: IV, No: 39) ve 11/2/2012 tarihli ve sayılı Resmi Gazete de yayımlanan Payları Serbest İşlem Platformunda İşlem Görecek Halka Açık Anonim Ortaklıklara İlişkin Esaslar Tebliği (Seri: IV, No: 58) yürürlükten kaldırılmıştır. (2) Kurul un diğer düzenlemelerinde İhraçcıların Muafiyet Şartlarına ve Kurul Kaydından Çıkarılmalarına İlişkin Esaslar Tebliği (Seri: IV, No: 39) ve Payları Serbest İşlem Platformunda İşlem Görecek Halka Açık Anonim Ortaklıklara İlişkin Esaslar Tebliği ne (Seri: IV, No: 58) yapılan atıflar bu Tebliğ e yapılmış sayılır. Mevcut başvuruların sonuçlandırılması GEÇİCİ MADDE 1 (1) Bu Tebliğ in yürürlüğe girdiği tarihte Kurulca karara bağlanmamış Kanun kapsamından çıkarılmaya ilişkin başvurular işbu Tebliğ hükümlerine göre sonuçlandırılır. Kanun un yayımı tarihinde halka açık olan ortaklıklar GEÇİCİ MADDE 2- (1) Kanun un yayımı tarihinde halka açık ortaklık olup da payları borsada işlem görmeyen ortaklıklar için Tebliğ in 4 üncü maddesinin birinci fıkrasında belirtilen süre 30/12/2012 tarihinde başlar.

8 Pay sahibi sayısı iki yüz elli ila beş yüz arasında olan ortaklıklar GEÇİCİ MADDE 3- (1) Pay sahibi sayısı iki yüz elli ila beş yüz arasında olduğu için mülga 28/7/1981 tarihli ve 2499 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu na göre halka açık sayılan ortaklıklar, pay sahibi sayısının beş yüzün altında olması gerekçesi ile Tebliğ in 7 nci maddesinde yer alan esaslar çerçevesinde Kanun kapsamından çıkarılma talebiyle Kurul a başvurur. (2) Kurul birinci fıkra kapsamındaki ortaklıkların Kanun kapsamından çıkarılmasına bilirkişi raporu şartı aramaksızın resen karar verebilir. Ortaklıkların Kanun kapsamından resen çıkarılmasından önce Kurul bu ortaklıkların hakim ortaklarına diğer paylar için pay alım teklifinde bulunma zorunluluğu getirebilir. (3) Bu kapsamdaki ortaklıkların işlem görme talebiyle borsaya başvuru hakları saklıdır. Borsa pazar ve piyasalarından çıkarılan ortaklıklar GEÇİCİ MADDE 4 - (1) Tebliğ in yürürlük tarihinden en az iki yıl önce borsa tarafından sürekli olarak işlem görmekten men edilmesine veya borsa pazar ve piyasalarından çıkarılmasına karar verilmiş olan ortaklıklar, Tebliğ in yürürlük tarihi itibarıyla Kanun kapsamından çıkmış sayılır. Yürürlük MADDE 16 (1) Bu Tebliğ yayımı tarihinde yürürlüğe girer. Yürütme MADDE 17 (1) Bu Tebliğ hükümlerini Kurul yürütür.

9 EK/1 Kanun Kapsamından Çıkarılma Talebiyle Yapılacak Başvuru Ekinde Sunulacak Belgeler 1) İhraççıyı tanıtıcı bilgiler, 2) Yürürlükte bulunan tüm değişiklikleri içeren ve tek bir metin haline getirilmiş, ortaklığı temsile yetkili kişilerce imzalı esas sözleşme, 3) Kanun kapsamından çıkmaya ilişkin yönetim kurulu kararının aslı veya noter onaylı örneği, 4) Noter onaylı imza sirküleri, 5) Kurul düzenlemeleri uyarınca hazırlanmış son iki yıla ilişkin finansal tablolar, 6) Tebliğ in; a) 5 inci maddesi çerçevesinde genel kurul kararı ile Kanun kapsamından çıkmaya ilişkin başvurular için, ayrılma hakkı fiyatının tespitine ilişkin Kurul un ilgili düzenlemeleri çerçevesinde hazırlanmış değerleme raporu, b) 6 ncı maddesi çerçevesinde ortaklık yapısı uyarınca Kanun kapsamından çıkmaya ilişkin başvurular için, genel kurul toplantısına ait hazır bulunanlar listesi veya bilirkişi raporu, c) 7 nci maddesi çerçevesinde ortak sayısı uyarınca Kanun kapsamından çıkmaya ilişkin başvurular için, ilgili bilirkişi raporu, ç) 8 inci maddesi çerçevesinde finansal tablo kalemlerinin büyüklüğü uyarınca Kanun kapsamından çıkmaya ilişkin başvurular için, Kurul düzenlemelerine uygun olarak hazırlanmış ve özel bağımsız denetimden geçmiş başvuru tarihinden önceki son iki yıla ait finansal tablolar, d) 9 uncu maddesi çerçevesinde faaliyetlerin devamlılığı uyarınca kanun kapsamından çıkmaya ilişkin başvurular için, ilgili TTSG örneği, 7) Kurulca gerekli görülmesi halinde verilen bilgileri teyit eden belgeler ile Kurulca istenebilecek diğer belgeler.

10 EK/2 Halka Açık Ortaklık Statüsünün Geri Kazanılması Amacıyla Yapılacak Başvuru Ekinde Sunulacak Belgeler 1) Ortaklığın; a) Unvanı, b) Kuruluş tarihi, c) Faaliyet konusu ile fiilen yaptığı faaliyetler, ç) Kayıtlı sermaye sistemine tabi olup olmadığı ve ödenmiş/çıkarılmış sermayesi, d) Bilinen ortak sayısı ve ortak sayısının tespitine mesnet belgeler, e) Ortaklık sermayesinin yüzde beş veya daha fazlasına sahip oldukları bilinen ortakların ad-soyad veya unvanı, pay oran ve tutarları ile varsa pay gruplarına tanınan imtiyazlar, f) Yönetim kurulu üyelerine ilişkin bilgi, 2) Yürürlükte bulunan tüm değişiklikleri içeren ve tek bir metin haline getirilmiş, ortaklığı temsile yetkili kişilerce imzalı esas sözleşme, 3) Halka açık ortaklık statüsünün kazanıldığının tespitine ilişkin beyan ile durumu tevsik edici bilgi ve belgeler, 4) Son iki yılda yapılan genel kurul toplantılarına ilişkin toplantı tutanakları ile hazır bulunanlar listeleri, 5) Son iki yıla ait finansal tablolar.

YÖNTEM YEMİNLİ MALİ MÜ AVİRLİK ve BAĞIMSIZ DENETİM A..

YÖNTEM YEMİNLİ MALİ MÜ AVİRLİK ve BAĞIMSIZ DENETİM A.. 2008/040 10.03.2008 Konu: İhraççıların Muafiyet artlarına Ve Kurul Kaydından Çıkarılmalarına İlişkin Esaslar Tebliği Sermaye Piyasası Kanunu na tabi olmalarından kaynaklanan yükümlülüklerden muaf tutulabilme

Detaylı

TEBLİĞ ORTAKLIKTAN ÇIKARMA VE SATMA HAKLARI TEBLİĞİ (II-27.2)

TEBLİĞ ORTAKLIKTAN ÇIKARMA VE SATMA HAKLARI TEBLİĞİ (II-27.2) 12 Kasım 2014 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 29173 TEBLİĞ Sermaye Piyasası Kurulundan: ORTAKLIKTAN ÇIKARMA VE SATMA HAKLARI TEBLİĞİ (II-27.2) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam

Detaylı

BORSA İSTANBUL A.Ş. PİYASA ÖNCESİ İŞLEM PLATFORMU İŞLEYİŞ ESASLARI

BORSA İSTANBUL A.Ş. PİYASA ÖNCESİ İŞLEM PLATFORMU İŞLEYİŞ ESASLARI Belge Adı PİYASA ÖNCESİ İŞLEM PLATFORMU İŞLEYİŞ UYGULAMA USULÜ VE Türü UYGULAMA USULÜ VE Kodu 04.UUE.02 Onay Tarihi 08/09/2015 Revizyon Tarihi - Revizyon - Numarası Hazırlayan KOTASYON BÖLÜMÜ-PAY PİYASASI

Detaylı

ORTAKLIKTAN ÇIKARMA VE SATMA HAKLARI TEBLİĞİ (II-27.2) BİRİNCİ BÖLÜM

ORTAKLIKTAN ÇIKARMA VE SATMA HAKLARI TEBLİĞİ (II-27.2) BİRİNCİ BÖLÜM 12 Kasım 2014 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 29173 TEBLİĞ Sermaye Piyasası Kurulundan: ORTAKLIKTAN ÇIKARMA VE SATMA HAKLARI TEBLİĞİ (II-27.2) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam

Detaylı

KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU TEBLİĞİ (VII-128.6)

KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU TEBLİĞİ (VII-128.6) KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU TEBLİĞİ (VII-128.6) (27/12/2013 Tarih ve 28864 sayılı Resmi Gazete de yayımlanmıştır.) Tebliğ değişikliklerine ilişkin liste: 1-10/2/2017 tarihli ve 29975 sayılı Resmi Gazete

Detaylı

-SPK SİRKÜLERİ- 27 Aralık 2013 tarih 28864 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan Kamuyu Aydınlatma Platformu Tebliği aşağıda yer almaktadır.

-SPK SİRKÜLERİ- 27 Aralık 2013 tarih 28864 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan Kamuyu Aydınlatma Platformu Tebliği aşağıda yer almaktadır. Konu: Kamuyu Aydınlatma Platformu Tebliği 27 Aralık 2013 tarih 28864 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan Kamuyu Aydınlatma Platformu Tebliği aşağıda yer almaktadır. İyi çalışmalar dileriz. Amaç ve kapsam

Detaylı

İTİMAT BAĞIMSIZ DENETİM VE YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK A.Ş. TEBLİĞ HALKA AÇIK OLMAYAN ŞİRKETLERDE KAYITLI SERMAYE

İTİMAT BAĞIMSIZ DENETİM VE YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK A.Ş. TEBLİĞ HALKA AÇIK OLMAYAN ŞİRKETLERDE KAYITLI SERMAYE 19 Ekim 2012 CUMA Resmî Gazete Sayı : 28446 Gümrük ve Ticaret Bakanlığından: TEBLİĞ Amaç HALKA AÇIK OLMAYAN ŞİRKETLERDE KAYITLI SERMAYE SİSTEMİNE İLİŞKİN ESASLAR HAKKINDA TEBLİĞ MADDE 1 (1) Bu Tebliğin

Detaylı

II-15.1 SAYILI ÖZEL DURUMLAR TEBLİĞİ NDE DEĞİŞİKLİK YAPILDI

II-15.1 SAYILI ÖZEL DURUMLAR TEBLİĞİ NDE DEĞİŞİKLİK YAPILDI II-15.1 SAYILI ÖZEL DURUMLAR TEBLİĞİ NDE DEĞİŞİKLİK YAPILDI Sermaye Piyasası Kurulu ( SPK ) tarafından, 10 Şubat 2017 tarihli ve 29975 sayılı Resmî Gazete de yayımlanarak yürürlüğe giren II-15.1.a sayılı

Detaylı

II-14.1 sayılı Sermaye Piyasasında Finansal Raporlamaya İlişkin Esaslar Tebliği Değişiklik Taslağı

II-14.1 sayılı Sermaye Piyasasında Finansal Raporlamaya İlişkin Esaslar Tebliği Değişiklik Taslağı II-14.1 sayılı Sermaye Piyasasında Finansal Raporlamaya İlişkin Esaslar Tebliği Değişiklik Taslağı Mevcut Hali Değişiklik Önerisi Kapsam MADDE 2 (1) Bu Tebliğ, 4 üncü maddenin birinci fıkrasının Kapsam

Detaylı

TEBLİĞ. MADDE 2 (1) Bu Tebliğ, 6/12/2012 tarihli ve 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanununun 27 nci maddesine dayanılarak hazırlanmıştır.

TEBLİĞ. MADDE 2 (1) Bu Tebliğ, 6/12/2012 tarihli ve 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanununun 27 nci maddesine dayanılarak hazırlanmıştır. 2 Ocak 2014 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 28870 Sermaye Piyasası Kurulundan: TEBLİĞ ORTAKLIKTAN ÇIKARM A VE SATM A HAKLARI TEBLİĞİ (II-27.1) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam

Detaylı

KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU TEBLİĞİ (VII-128.6) YAYIMLANDI

KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU TEBLİĞİ (VII-128.6) YAYIMLANDI Sirküler Rapor 30.12.2013/229-1 KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU TEBLİĞİ (VII-128.6) YAYIMLANDI ÖZET : Tebliğde, sermaye piyasası araçları borsada işlem gören veya nitelikli yatırımcılara satılan ortaklıklar,

Detaylı

SERMAYE PİYASASINDA FİNANSAL RAPORLAMAYA İLİŞKİN ESASLAR TEBLİĞİ (II-14.1) NDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ

SERMAYE PİYASASINDA FİNANSAL RAPORLAMAYA İLİŞKİN ESASLAR TEBLİĞİ (II-14.1) NDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ 3 Şubat 2017 CUMA Resmî Gazete Sayı : 29968 TEBLİĞ Sermaye Piyasası Kurulundan: SERMAYE PİYASASINDA FİNANSAL RAPORLAMAYA İLİŞKİN ESASLAR TEBLİĞİ (II-14.1) NDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (II-14.1.a)

Detaylı

HALKA AÇIK OLMAYAN ŞİRKETLERDE KAYITLI SERMAYE SİSTEMİNE İLİŞKİN ESASLAR HAKKINDA TEBLİĞ YAYIMLANDI

HALKA AÇIK OLMAYAN ŞİRKETLERDE KAYITLI SERMAYE SİSTEMİNE İLİŞKİN ESASLAR HAKKINDA TEBLİĞ YAYIMLANDI Sirküler Rapor 22.10.2012/180-1 HALKA AÇIK OLMAYAN ŞİRKETLERDE KAYITLI SERMAYE SİSTEMİNE İLİŞKİN ESASLAR HAKKINDA TEBLİĞ YAYIMLANDI ÖZET : Tebliğde anonim şirketlerin kayıtlı sermaye sistemini kabul etmelerine,

Detaylı

BAKIŞ MEVZUAT KONU: KURULUŞU VE ESAS SÖZLEŞME DEĞİŞİKLİĞİ İZNE TABİ ANONİM ŞİRKETLERİN BELİRLENMESİNE İLİŞKİN TEBLİĞ YAYIMLANDI

BAKIŞ MEVZUAT KONU: KURULUŞU VE ESAS SÖZLEŞME DEĞİŞİKLİĞİ İZNE TABİ ANONİM ŞİRKETLERİN BELİRLENMESİNE İLİŞKİN TEBLİĞ YAYIMLANDI BAKIŞ MEVZUAT KONU: KURULUŞU VE ESAS SÖZLEŞME DEĞİŞİKLİĞİ İZNE TABİ ANONİM ŞİRKETLERİN BELİRLENMESİNE İLİŞKİN TEBLİĞ YAYIMLANDI SAYI: 2012/124 ÖZET: Gümrük ve Ticaret Bakanlığınca çıkarılan Anonim ve Limited

Detaylı

20/12/2014 tarihli ve 29211sayılı Resmi Gazete de 1 Seri Numaralı (Yükümlü Kayıt ve Takip Sistemi) Gümrük Genel Tebliği 1 yayımlanmıştır (Ek 1).

20/12/2014 tarihli ve 29211sayılı Resmi Gazete de 1 Seri Numaralı (Yükümlü Kayıt ve Takip Sistemi) Gümrük Genel Tebliği 1 yayımlanmıştır (Ek 1). GÜMRÜK SİRKÜLERİ Tarih: 22/12/2014 Sayı: 2014/122 Ref : 6/122 Konu: 1 SERİ NUMARALI (YÜKÜMLÜ KAYIT VE TAKİP SİSTEMİ) GÜMRÜK GENEL TEBLİĞİ YAYIMLANMIŞTIR A. Genel Bilgi 20/12/2014 tarihli ve 29211sayılı

Detaylı

PAYLARIN İLK HALKA ARZI İLE PAYLARI BORSA'DA İŞLEM GÖREN ŞİRKETLERİN BEDELLİ VE BEDELSİZ SERMAYE ARTIRIMLARINDA UYGULANACAK KURALLAR

PAYLARIN İLK HALKA ARZI İLE PAYLARI BORSA'DA İŞLEM GÖREN ŞİRKETLERİN BEDELLİ VE BEDELSİZ SERMAYE ARTIRIMLARINDA UYGULANACAK KURALLAR PAYLARIN İLK HALKA ARZI İLE PAYLARI BORSA'DA İŞLEM GÖREN ŞİRKETLERİN BEDELLİ VE BEDELSİZ SERMAYE ARTIRIMLARINDA UYGULANACAK KURALLAR Payların ilk halka arzı ile payları Borsa'da işlem gören şirketlerin

Detaylı

SİRKÜLER SAYI : 2018 / 33 İstanbul,

SİRKÜLER SAYI : 2018 / 33 İstanbul, SİRKÜLER SAYI : 2018 / 33 İstanbul,28.05.2018 KONU : Bağımsız Denetime Tabi Olma Hadleri Değişti. Türk Ticaret Kanununa göre bağımsız denetime tabi olacak şirketlerin, bağımsız denetime tabi olma kriterleri

Detaylı

Tarih: Sayı: 2012/123

Tarih: Sayı: 2012/123 Tarih: 15.11.2012 S İ R K Ü L E R R A P O R Sayı: 2012/123 Konu: Anonim ve Limited Şirketlerin Sermayelerini Yeni Asgari Tutarlara Yükseltmelerine ve Kuruluşu ve Esas Sözleşme Değişikliği İzne Tabi Anonim

Detaylı

YÖNETMELİK. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YÖNETMELİK. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar 7 Eylül 2016 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 29824 Sermaye Piyasası Kurulundan: YÖNETMELİK 6362 SAYILI SERMAYE PİYASASI KANUNUNUN 13 ÜNCÜ MADDESİNİN DÖRDÜNCÜ FIKRASININ KISMEN İPTALİ ÜZERİNE YATIRIMCI TAZMİN

Detaylı

YÖNTEM YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK ve BAĞIMSIZ DENETİM A.Ş.

YÖNTEM YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK ve BAĞIMSIZ DENETİM A.Ş. (Not: Mali açıklama, makale ve pratik bilgilerin toplu mail olarak paylaşıldığı listemize dahil olmak için info@yontemymm.com.tr adresine e-posta gönderebilirsiniz.) 2018/034 28.05.2018 Konu: Bağımsız

Detaylı

ANONİM ŞİRKETLERDE ELEKTRONİK ORTAMDA YAPILACAK GENEL KURULLARA İLİŞKİN YÖNETMELİK

ANONİM ŞİRKETLERDE ELEKTRONİK ORTAMDA YAPILACAK GENEL KURULLARA İLİŞKİN YÖNETMELİK SİRKÜLER TARİHİ : 29.08.2012 SİRKÜLER NO : 2012/49 SİRKÜLER ANONİM ŞİRKETLERDE ELEKTRONİK ORTAMDA YAPILACAK GENEL KURULLARA İLİŞKİN YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE

Detaylı

Portföy Yönetim Şirketleri ve Bu Şirketlerin Faaliyetlerine İlişkin Esaslar Tebliği (III-55.1) nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ Taslağı

Portföy Yönetim Şirketleri ve Bu Şirketlerin Faaliyetlerine İlişkin Esaslar Tebliği (III-55.1) nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ Taslağı Portföy Yönetim Şirketleri ve Bu Şirketlerin Faaliyetlerine İlişkin Esaslar Tebliği (III-55.1) nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ Taslağı MADDE 1-2/7/2013 tarihli ve 28695 sayılı Resmî Gazete de yayımlanan

Detaylı

TEBLİĞ. MADDE 3 (1) Bu Tebliğ, 6362 sayılı Kanunun 18 inci maddesine dayanılarak hazırlanmıştır.

TEBLİĞ. MADDE 3 (1) Bu Tebliğ, 6362 sayılı Kanunun 18 inci maddesine dayanılarak hazırlanmıştır. 25 Aralık 2013 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 28862 Sermaye Piyasası Kurulundan: TEBLİĞ KAYITLI SERMAYE SİSTEMİ TEBLİĞİ (II-18.1) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Kısaltmalar Amaç MADDE 1

Detaylı

REPO İŞLEMLERİNE İLİŞKİN ESASLAR HAKKINDA TEBLİĞ (III-45.2) (6/12/2015 tarihli ve sayılı Resmi Gazete de yayımlanmıştır.)

REPO İŞLEMLERİNE İLİŞKİN ESASLAR HAKKINDA TEBLİĞ (III-45.2) (6/12/2015 tarihli ve sayılı Resmi Gazete de yayımlanmıştır.) ARACI KURUMLAR TARAFINDAN YAPILACAK REPO VE TERS REPO İŞLEMLERİNE İLİŞKİN ESASLAR HAKKINDA TEBLİĞ (III-45.2) (6/12/2015 tarihli ve 29554 sayılı Resmi Gazete de yayımlanmıştır.) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam,

Detaylı

VEKÂLETNAME DOĞAN YAYIN HOLDİNG A.Ş.

VEKÂLETNAME DOĞAN YAYIN HOLDİNG A.Ş. VEKÂLETNAME DOĞAN YAYIN HOLDİNG A.Ş. Doğan Yayın Holding A.Ş. nin 06 Ağustos 2014 Çarşamba günü, saat 11:00 de Ülker Sports Arena Barbaros Mah. Ihlamur Sok. Batı Ataşehir İstanbul adresinde yapılacak olağanüstü

Detaylı

Sirküler Rapor Mevzuat /167-1 BAĞIMSIZ DENETİM YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK YAYIMLANDI

Sirküler Rapor Mevzuat /167-1 BAĞIMSIZ DENETİM YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK YAYIMLANDI Sirküler Rapor Mevzuat 23.12.2015/167-1 BAĞIMSIZ DENETİM YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK YAYIMLANDI ÖZET : Yönetmelik değişikliği ile 3568 sayılı Kanun uyarınca staj yapan veya hizmetleri

Detaylı

YURT İÇİNDE İHRAÇ EDİLECEK KİRA SERTİFİKASI İZAHNAMELERİNİN VEYA İHRAÇ BELGELERİNİN ONAYLANMASI İÇİN GEREKLİ BELGELER(*)

YURT İÇİNDE İHRAÇ EDİLECEK KİRA SERTİFİKASI İZAHNAMELERİNİN VEYA İHRAÇ BELGELERİNİN ONAYLANMASI İÇİN GEREKLİ BELGELER(*) EK/1 YURT İÇİNDE İHRAÇ EDİLECEK KİRA SERTİFİKASI İZAHNAMELERİNİN VEYA İHRAÇ BELGELERİNİN ONAYLANMASI İÇİN GEREKLİ BELGELER(*) 1) VKŞ ve fon kullanıcılarını tanıtıcı bilgiler. 2) VKŞ nin yürürlükte bulunan

Detaylı

VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2012/62 TARİH: 27.11.2012

VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2012/62 TARİH: 27.11.2012 VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2012/62 TARİH: 27.11.2012 KONU Anonim ve Limited Şirketlerin Sermayelerini Yeni Asgari Tutarlara Yükselmeleri ve Kuruluşu ve Esas Sözleşme Değişikliği İzne Tabi Anonim Şirketlerin Belirlenmesine

Detaylı

Halka Açık Olmayan Şirketlerde Kayıtlı Sermaye Sistemine İlişkin Esaslar Hakkında Tebliğ

Halka Açık Olmayan Şirketlerde Kayıtlı Sermaye Sistemine İlişkin Esaslar Hakkında Tebliğ www.pwc.com.tr Gümrük ve Ticaret Bakanlığından: Halka Açık Olmayan Şirketlerde Kayıtlı Sermaye Sistemine İlişkin Esaslar Hakkında Tebliğ 19 Ekim 2012 Cuma Resmî Gazete Sayı : 28446 Tebliğ Amaç, kapsam,

Detaylı

www.kanunum.com Kamuyu Aydınlatma Platformu Tebliği

www.kanunum.com Kamuyu Aydınlatma Platformu Tebliği BİLGİ, BELGE VE AÇIKLAMALARIN ELEKTRONİK ORTAMDA İMZALANARAK KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMUNA GÖNDERİLMESİNE İLİŞKİN ESASLAR HAKKINDA TEBLİĞ (Seri: VIII, No: 61) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Dayanak, Tanımlar Amaç

Detaylı

T Ü R M O B TÜRKİYE SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER VE YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLER ODALARI BİRLİĞİ SİRKÜLER RAPOR MEVZUAT

T Ü R M O B TÜRKİYE SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER VE YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLER ODALARI BİRLİĞİ SİRKÜLER RAPOR MEVZUAT Sirküler Rapor 15.11.2012/193-1 ANONİM VE LİMİTED ŞİRKETLERİN SERMAYELERİNİ YENİ ASGARİ TUTARLARA YÜKSELTMELERİNE VE KURULUŞU VE ESAS SÖZLEŞME DEĞİŞİKLİĞİ İZNE TABİ ANONİM ŞİRKETLERİN BELİRLENMESİNE İLİŞKİN

Detaylı

ANSA YATIRIM HOLDİNG ANONİM ŞİRKETİ ESAS SÖZLEŞME TADİLAT METNİ

ANSA YATIRIM HOLDİNG ANONİM ŞİRKETİ ESAS SÖZLEŞME TADİLAT METNİ ESKİ MADDE NO VE MADDE BAŞLIĞI ŞİRKETİN UNVANI MADDE 2 AMAÇ VE KONU MADDE 5-23 YENİ MADDE NO VE MADDE BAŞLIĞI ŞİRKETİN UNVANI MADDE 2 AMAÇ VE KONU MADDE 5-23 ESKİ ŞEKLİ YENİ ŞEKLİ YAPILAN DEĞİŞİKLİK GEREKÇESİ

Detaylı

DENGE YATIRIM HOLDİNG ANONİM ŞİRKETİ YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI'NDAN 28 ARALIK 2017 TARİHLİ OLAĞANÜSTÜ GENEL KURUL TOPLANTISI DAVETİ

DENGE YATIRIM HOLDİNG ANONİM ŞİRKETİ YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI'NDAN 28 ARALIK 2017 TARİHLİ OLAĞANÜSTÜ GENEL KURUL TOPLANTISI DAVETİ İstanbul Ticaret Sicil Müdürlüğü-634640 DENGE YATIRIM HOLDİNG ANONİM ŞİRKETİ YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI'NDAN 28 ARALIK 2017 TARİHLİ OLAĞANÜSTÜ GENEL KURUL TOPLANTISI DAVETİ Aşağıda yazılı gündemi görüşüp

Detaylı

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumundan:

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumundan: Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumundan: BANKALARIN BİRLEŞME, DEVİR, BÖLÜNME VE HİSSE DEĞİŞİMİ HAKKINDA YÖNETMELİK (1 Kasım 2006 tarih ve 26333 sayılı Resmi Gazete de yayımlanmıştır.) BİRİNCİ BÖLÜM

Detaylı

TEBLİĞ Sermaye Piyasası Kurulundan: PAYLARI BORSADA İŞLEM GÖRMEYEN ORTAKLIKLARA İLİŞKİN ÖZEL DURUMLAR TEBLİĞİ (II-15.

TEBLİĞ Sermaye Piyasası Kurulundan: PAYLARI BORSADA İŞLEM GÖRMEYEN ORTAKLIKLARA İLİŞKİN ÖZEL DURUMLAR TEBLİĞİ (II-15. 23 Ocak 2014 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 28891 TEBLİĞ Sermaye Piyasası Kurulundan: PAYLARI BORSADA İŞLEM GÖRMEYEN ORTAKLIKLARA İLİŞKİN ÖZEL DURUMLAR TEBLİĞİ (II-15.2) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak

Detaylı

YAZICILAR HOLDİNG A.Ş. YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NDAN OLAĞANÜSTÜ GENEL KURUL TOPLANTISI NA DAVET

YAZICILAR HOLDİNG A.Ş. YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NDAN OLAĞANÜSTÜ GENEL KURUL TOPLANTISI NA DAVET YAZICILAR HOLDİNG A.Ş. YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NDAN OLAĞANÜSTÜ GENEL KURUL TOPLANTISI NA DAVET Şirketimizin Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı, aşağıda yazılı gündem maddelerini görüşmek ve karara bağlamak

Detaylı

TÜRKİYE HALK BANKASI ANONİM ŞİRKETİ YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NDAN

TÜRKİYE HALK BANKASI ANONİM ŞİRKETİ YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NDAN TÜRKİYE HALK BANKASI ANONİM ŞİRKETİ YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NDAN Türk Ticaret Kanunu hükümleri uyarınca Bankamızın 2013 yılı faaliyet dönemine ait Olağan Genel Kurul Toplantısı, 31 Mart 2014 Pazartesi

Detaylı

YATIRIMCI TAZMİN MERKEZİ TARAFINDAN YATIRIMCILARA YAPILACAK ÖDEMELERDE DAMGA VERGİSİ İSTİSNASI

YATIRIMCI TAZMİN MERKEZİ TARAFINDAN YATIRIMCILARA YAPILACAK ÖDEMELERDE DAMGA VERGİSİ İSTİSNASI Sirküler Rapor Mevzuat 19.09.2016/110-1 YATIRIMCI TAZMİN MERKEZİ TARAFINDAN YATIRIMCILARA YAPILACAK ÖDEMELERDE DAMGA VERGİSİ İSTİSNASI ÖZET : 7/9/2016 tarihli ve 2016/9153 sayılı BKK ile konutlara ilişkin

Detaylı

VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2012/131. Varlık Yönetim Şirketlerinin Kuruluş ve Faaliyet Esasları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapıldı.

VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2012/131. Varlık Yönetim Şirketlerinin Kuruluş ve Faaliyet Esasları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapıldı. DRT Yeminli Mali Müşavirlik ve Bağımsız Denetim A.Ş. Sun Plaza No:24 34398 Maslak İstanbul, Türkiye Tel: + 90 (212) 366 60 00 Fax: + 90 (212) 366 60 15 www.deloitte.com.tr www.verginet.net VERGİ SİRKÜLERİ

Detaylı

KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU. ASİL ÇELİK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Ortaklıktan Çıkarma ve Satma Hakkına İlişkin Bildirim

KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU. ASİL ÇELİK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Ortaklıktan Çıkarma ve Satma Hakkına İlişkin Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU ASİL ÇELİK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Ortaklıktan Çıkarma ve Satma Hakkına İlişkin Bildirim Ortaklıktan Çıkarma ve Satma Hakkına İlişkin Bildirim Özet Bilgi Yapılan Açıklama Güncelleme

Detaylı

ANONİM ŞİRKETLERİN GENEL KURULLARINDA UYGULANACAK ELEKTRONİK GENEL KURUL SİSTEMİ HAKKINDA TEBLİĞ YAYIMLANDI

ANONİM ŞİRKETLERİN GENEL KURULLARINDA UYGULANACAK ELEKTRONİK GENEL KURUL SİSTEMİ HAKKINDA TEBLİĞ YAYIMLANDI Sirküler Rapor 29.08.2012/157-1 ANONİM ŞİRKETLERİN GENEL KURULLARINDA UYGULANACAK ELEKTRONİK GENEL KURUL SİSTEMİ HAKKINDA TEBLİĞ YAYIMLANDI ÖZET : Bu Tebliğde, anonim şirketlerin genel kurullarına elektronik

Detaylı

METAL GAYRİMENKUL ANONİM ŞİRKETİ YÖNETİM KURULU KARARI

METAL GAYRİMENKUL ANONİM ŞİRKETİ YÖNETİM KURULU KARARI METAL GAYRİMENKUL ANONİM ŞİRKETİ YÖNETİM KURULU KARARI Toplantı Tarihi : 14/07/2015 Toplantı No : 2015-9 Toplantı Yeri :Şirket Yönetim Merkezi Toplantı Saati : 10.00 Toplantıya Katılanlar : Ömer Saçaklıoğlu,

Detaylı

VEKÂLETNAME DOĞAN ŞİRKETLER GRUBU HOLDİNG A.Ş. (*)Yabancı uyruklu vekiller için anılan bilgilerin varsa muadillerinin sunulması zorunludur.

VEKÂLETNAME DOĞAN ŞİRKETLER GRUBU HOLDİNG A.Ş. (*)Yabancı uyruklu vekiller için anılan bilgilerin varsa muadillerinin sunulması zorunludur. VEKÂLETNAME DOĞAN ŞİRKETLER GRUBU HOLDİNG A.Ş. Doğan Şirketler Grubu Holding A.Ş. nin 07 Ağustos 2014 Perşembe günü, saat 11:00 da Hilton İstanbul Bosphorus Cumhuriyet Cad. 34367 Harbiye İstanbul adresinde

Detaylı

YABANCI MERKEZĠ SAKLAMA

YABANCI MERKEZĠ SAKLAMA YABANCI MERKEZĠ SAKLAMA KURULUġLARI NIN ÜYELĠK VE HESAP AÇMA ĠġLEMLERĠ ĠLE MKK NIN YABANCI SAKLAMA KURULUġLARI NEZDĠNDE HESAP AÇTIRMASINA ĠLĠġKĠN YÖNERGE Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı, Uluslararası

Detaylı

Sermaye Piyasası Araçlarının Satışına İlişkin Özellikli Durumlar Yeni pay alma hakkının kullanımı

Sermaye Piyasası Araçlarının Satışına İlişkin Özellikli Durumlar Yeni pay alma hakkının kullanımı 3.1.10. Sermaye Piyasası Araçlarının Satışına İlişkin Özellikli Durumlar Yeni pay alma hakkının kullanımı Halka açık ortaklıkların bedelli sermaye artırımlarında birim pay başına yeni pay alma hakkı kullanım

Detaylı

OLAĞANÜSTÜ GENEL KURUL TOPLANTISI 01 HAZİRAN 2018 BİLGİLENDİRME DOKÜMANI

OLAĞANÜSTÜ GENEL KURUL TOPLANTISI 01 HAZİRAN 2018 BİLGİLENDİRME DOKÜMANI 01 HAZİRAN 2018 DENİZ GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. NİN 01 HAİZRAN 2018 TARİHLİ NA İLİŞKİN Şirketimizin İlişkili Taraf ile Önemli Nitelikteki İşlem onayına ilişkin Olağanüstü Genel Kurulu, gündemdeki

Detaylı

İSTANBUL TAKAS VE SAKLAMA BANKASI A.Ş. PAY ALIM TEKLİFİ İŞLEMLERİ PROSEDÜRÜ

İSTANBUL TAKAS VE SAKLAMA BANKASI A.Ş. PAY ALIM TEKLİFİ İŞLEMLERİ PROSEDÜRÜ İSTANBUL TAKAS VE SAKLAMA BANKASI A.Ş. PAY ALIM TEKLİFİ İŞLEMLERİ PROSEDÜRÜ DOKÜMAN TARİHÇESİ Ver. No Tarih Hazırlayan/ Değişiklik Yapan Onaylayan Açıklama V1.0 11/08/2017 Serpil CAN/ Gökhan ELİBOL Mahmut

Detaylı

BANKALAR TARAFINDAN YAPILACAK REPO VE TERS REPO İŞLEMLERİNE İLİŞKİN ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK TASLAĞI

BANKALAR TARAFINDAN YAPILACAK REPO VE TERS REPO İŞLEMLERİNE İLİŞKİN ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK TASLAĞI BANKALAR TARAFINDAN YAPILACAK REPO VE TERS REPO İŞLEMLERİNE İLİŞKİN ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK TASLAĞI Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı, bankaların repo ve ters repo işlemleri sırasında uyacakları

Detaylı

C. ÖNLİSANS VE LİSANS TADİL BAŞVURULARI İLE BİRLEŞME-BÖLÜNME VE PAY DEVİRLERİNDE SUNULMASI GEREKEN BİLGİ VE BEGELER LİSTESİ

C. ÖNLİSANS VE LİSANS TADİL BAŞVURULARI İLE BİRLEŞME-BÖLÜNME VE PAY DEVİRLERİNDE SUNULMASI GEREKEN BİLGİ VE BEGELER LİSTESİ 10/05/2018 Tarihli ve 7828 Sayılı Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu Kararı ile kabul edilmiştir. 25 Mayıs 2018 Tarihli ve 30431 Sayılı Resmi Gazete de yayımlanmıştır. C. ÖNLİSANS VE LİSANS TADİL BAŞVURULARI

Detaylı

(9/6/2011 tarihli ve 27959 sayılı Resmi Gazete de yayımlanmıştır.) Kurul Kararı. Karar No:3242/3 Karar Tarihi: 31/5/2011

(9/6/2011 tarihli ve 27959 sayılı Resmi Gazete de yayımlanmıştır.) Kurul Kararı. Karar No:3242/3 Karar Tarihi: 31/5/2011 (9/6/2011 tarihli ve 27959 sayılı Resmi Gazete de yayımlanmıştır.) Enerji Piyasası Düzenleme Kurumundan: Kurul Kararı Karar No:3242/3 Karar Tarihi: 31/5/2011 Enerji Piyasası Düzenleme Kurulunun 31/5/2011

Detaylı

SİRKÜLER 2018/47: 2018 Yılından İtibaren Bağımsız Denetime Tabi Şirketlerin Belirlenmesine Dair Karar

SİRKÜLER 2018/47: 2018 Yılından İtibaren Bağımsız Denetime Tabi Şirketlerin Belirlenmesine Dair Karar SİRKÜLER 2018/47: 2018 Yılından İtibaren Bağımsız Denetime Tabi Şirketlerin Belirlenmesine Dair Karar 26.05.2018 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan 2018/11597 sayılı Bakanlar kurulu Kararıyla 01.01.2018

Detaylı

(Resmi Gazetenin 10 Nisan 2012 tarih ve 28260 sayılı nüshasında yayımlanmıştır)

(Resmi Gazetenin 10 Nisan 2012 tarih ve 28260 sayılı nüshasında yayımlanmıştır) Türkiye Bankalar Birliği'nden: TÜRKİYE BANKALAR BİRLİĞİ RİSK MERKEZİ ÜYELERİNİN MÜŞTERİLERİNİN RİSK MERKEZİ NEZDİNDEKİ BİLGİLERİNİN KENDİLERİNE YA DA ONAY VERMELERİ KOŞULUYLA BELİRLEDİKLERİ GERÇEK VEYA

Detaylı

BAKIŞ MEVZUAT KONU: ANONİM ŞİRKETLERDE ELEKTRONİK ORTAMDA YAPILACAK GENEL KURULLARA İLİŞKİN YÖNETMELİK YAYIMLANDI

BAKIŞ MEVZUAT KONU: ANONİM ŞİRKETLERDE ELEKTRONİK ORTAMDA YAPILACAK GENEL KURULLARA İLİŞKİN YÖNETMELİK YAYIMLANDI BAKIŞ MEVZUAT KONU: ANONİM ŞİRKETLERDE ELEKTRONİK ORTAMDA YAPILACAK GENEL KURULLARA İLİŞKİN YÖNETMELİK YAYIMLANDI SAYI: 2012/99 ÖZET: Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından çıkarılan Yönetmelikte,, anonim

Detaylı

SOSYAL SİGORTA İŞLEMLERİ YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILDI

SOSYAL SİGORTA İŞLEMLERİ YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILDI Sirküler Rapor 01.11.2010 / 124-1 SOSYAL SİGORTA İŞLEMLERİ YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILDI ÖZET : Sosyal Güvenlik Kurumunca, ziraat odalarından veya ziraat odalarının müdürlüklerinden alınan kayıtlardan

Detaylı

KONU: Kar Payı Tebliği (Seri II No:19.1)

KONU: Kar Payı Tebliği (Seri II No:19.1) KONU: Kar Payı Tebliği (Seri II No:19.1) Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) Seri: IV, No:27 tebliği yürürlükten kaldıran ve yeni düzenlemeleri içeren Seri II No:15.1 sayılı Kar Payı Tebliği 23.01.2014 tarihinde

Detaylı

KESİN MİZAN GÖNDERME ZORUNLULUĞU KALDIRILDI

KESİN MİZAN GÖNDERME ZORUNLULUĞU KALDIRILDI Sirküler Rapor Mevzuat 27.07.2016/90-1 KESİN MİZAN GÖNDERME ZORUNLULUĞU KALDIRILDI ÖZET : 472 sıra No lu VUK Genel Tebliği ile bilanço esasına göre defter tutan mükelleflere elektronik ortamda yıllık kesin

Detaylı

BAKIŞ MEVZUAT. KONU: Halka Açık Olmayan Anonim Şirketlerin Genel Kurullarında Birikimli Oy Kullanımına İlişkin Esaslar Hakkında Tebliğ yayımlandı.

BAKIŞ MEVZUAT. KONU: Halka Açık Olmayan Anonim Şirketlerin Genel Kurullarında Birikimli Oy Kullanımına İlişkin Esaslar Hakkında Tebliğ yayımlandı. BAKIŞ MEVZUAT KONU: Halka Açık Olmayan Anonim Şirketlerin Genel Kurullarında Birikimli Oy Kullanımına İlişkin Esaslar Hakkında Tebliğ yayımlandı. SAYI: 2012/100 ÖZET: Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından

Detaylı

http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2013/04/20130410-18.htm

http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2013/04/20130410-18.htm Sayfa 1 / 6 10 Nisan 2013 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 28614 Ekonomi Bakanlığından: TEBLİĞ YURT DIŞI MÜTEAHHİTLİK VE TEKNİK MÜŞAVİRLİK HİZMETLERİ KAPSAMINDA YAPILACAK İHRACAT VE İTHALATA İLİŞKİN TEBLİĞ

Detaylı

KONYA ÇİMENTO SANAYİİ A.Ş. YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NDAN OLAĞANÜSTÜ GENEL KURUL TOPLANTISINA DAVET

KONYA ÇİMENTO SANAYİİ A.Ş. YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NDAN OLAĞANÜSTÜ GENEL KURUL TOPLANTISINA DAVET KONYA ÇİMENTO SANAYİİ A.Ş. YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NDAN OLAĞANÜSTÜ GENEL KURUL TOPLANTISINA DAVET Şirketimizin Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı aşağıdaki gündem maddelerini görüşüp karara bağlamak üzere

Detaylı

T.C. BAŞBAKANLIK Sermaye Piyasası Kurulu Ortaklıklar Finansmanı Dairesi Başkanlığı

T.C. BAŞBAKANLIK Sermaye Piyasası Kurulu Ortaklıklar Finansmanı Dairesi Başkanlığı T.C. BAŞBAKANLIK Sermaye Piyasası Kurulu Ortaklıklar Finansmanı Dairesi Başkanlığı Sayı :29833736-105.03.01-E.6006 10.05.2017 Konu : Borçlanma aracı ihracı talebiniz hk. DENİZ FİNANSAL KİRALAMA A.Ş. Büyükdere

Detaylı

ÖZEL DURUM AÇIKLAMA FORMU

ÖZEL DURUM AÇIKLAMA FORMU ÖZEL DURUM AÇIKLAMA FORMU Ortaklığın Unvanı : Denizbank A.Ş. Adresi : Büyükdere Caddesi No:106 34394 Esentepe/İstanbul Telefon ve Faks no : Telefon: (212) 355 08 00 Faks: (212) 336 30 80 E posta adresi

Detaylı

BANKALARIN KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLARININ DÜZENLENMESİNE İLİŞKİN TEBLİĞ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BANKALARIN KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLARININ DÜZENLENMESİNE İLİŞKİN TEBLİĞ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam BANKALARIN KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLARININ DÜZENLENMESİNE İLİŞKİN TEBLİĞ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 (1) Bu Tebliğin amacı, ana ortaklık bankaların finansal

Detaylı

AKİŞ GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. 28 ARALIK 2016 TARİHLİ İMTİYAZLI PAYSAHİPLERİ ÖZEL KURULU TOPLANTISI GÜNDEMİ

AKİŞ GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. 28 ARALIK 2016 TARİHLİ İMTİYAZLI PAYSAHİPLERİ ÖZEL KURULU TOPLANTISI GÜNDEMİ AKİŞ GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. 28 ARALIK 2016 TARİHLİ İMTİYAZLI PAYSAHİPLERİ ÖZEL KURULU TOPLANTISI GÜNDEMİ 1. Açılış ve toplantı başkanlığının oluşturulması; 2. Şirket Yönetim Kurulu ve Saf Gayrimenkul

Detaylı

TEBLİĞ BAZI TÜKETİCİ ÜRÜNLERİNİN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2017/18)

TEBLİĞ BAZI TÜKETİCİ ÜRÜNLERİNİN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2017/18) 30 Aralık 2016 CUMA Resmî Gazete Sayı : 29934 (Mükerrer) Ekonomi Bakanlığından: TEBLİĞ BAZI TÜKETİCİ ÜRÜNLERİNİN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2017/18) Amaç ve kapsam MADDE 1 (1)

Detaylı

GENEL KURUL BİLGİLENDİRME DÖKÜMANI

GENEL KURUL BİLGİLENDİRME DÖKÜMANI A) Genel kurul gündemi GENEL KURUL BİLGİLENDİRME DÖKÜMANI SİNPAŞ GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. OLAĞANÜSTÜ GENEL KURUL GÜNDEMİ 29 Aralık 2017 Cuma 10:00 1. Açılış, Toplantı Başkanlığı nın oluşturulması

Detaylı

TEBLİĞ. BORÇLANMA ARAÇLARI TEBLİĞİ (II-31.1) NDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (II-31.1a)

TEBLİĞ. BORÇLANMA ARAÇLARI TEBLİĞİ (II-31.1) NDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (II-31.1a) 18 Şubat 2017 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 29983 Sermaye Piyasası Kurulundan: TEBLİĞ BORÇLANMA ARAÇLARI TEBLİĞİ (II-31.1) NDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (II-31.1a) MADDE 1 7/6/2013 tarihli ve

Detaylı

TEBLİĞ OYUNCAKLARIN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2017/10)

TEBLİĞ OYUNCAKLARIN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2017/10) 30 Aralık 2016 CUMA Resmî Gazete Sayı : 29934 (Mükerrer) Ekonomi Bakanlığından: TEBLİĞ OYUNCAKLARIN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2017/10) Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Tebliğin

Detaylı

TEBLİĞ YAPI MALZEMELERİNİN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2017/14)

TEBLİĞ YAPI MALZEMELERİNİN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2017/14) 30 Aralık 2016 CUMA Resmî Gazete Sayı : 29934 (Mükerrer) Ekonomi Bakanlığından: TEBLİĞ YAPI MALZEMELERİNİN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2017/14) Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Tebliğin

Detaylı

KAYITLI SERMAYE SİSTEMİ TEBLİĞİ TASLAĞI

KAYITLI SERMAYE SİSTEMİ TEBLİĞİ TASLAĞI KAYITLI SERMAYE SİSTEMİ TEBLİĞİ TASLAĞI KAYITLI SERMAYE SİSTEMİ TEBLİĞİ TASLAĞI ÖNERİLEN BİRİNCİ BÖLÜM BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Tanım ve Kısaltmalar Amaç, Kapsam, Tanım ve Kısaltmalar MADDE 3 MADDE

Detaylı

A. 1 B. 2 C. 3 D. 4 E. 6

A. 1 B. 2 C. 3 D. 4 E. 6 1. Merkezî Kayıt Kuruluşu ile ilgili olarak aşağıda verilen bilgilerden hangisi yanlıştır? A. Özel hukuk tüzel kişiliği bulunmaktadır B. Kayıtlar ihraççılar ve aracı kuruluşlar itibariyle tutulur C. Anonim

Detaylı

Merkezi Kayıt Kuruluşu A.Ş. Üyelik Yönergesi

Merkezi Kayıt Kuruluşu A.Ş. Üyelik Yönergesi Merkezi Kayıt Kuruluşu A.Ş. Üyelik Yönergesi Yayın Tarihi: 24.12.2014 Sürüm: 1.0 Doküman No : M.9-YNRG-01 Güncel Sürüm No: 1.0 Onay No: 2014-379 Sayfa No:1/6 Amaç Madde 1 - (1) Bu Yönergenin amacı Merkezi

Detaylı

TURİZMİ TEŞVİK KANUNU NUN CEZAİ HÜKÜMLERİ

TURİZMİ TEŞVİK KANUNU NUN CEZAİ HÜKÜMLERİ TURİZMİ TEŞVİK KANUNU NUN CEZAİ HÜKÜMLERİ 15 Ekim 2008 Sayı : 27025 Kültür ve Turizm Bakanlığından: TURİZMİ TEŞVİK KANUNUNUN CEZAİ HÜKÜMLERİNİN UYGULANMASI HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam,

Detaylı

Merkezi Kayıt Kuruluşu A.Ş. Üyelik Yönergesi

Merkezi Kayıt Kuruluşu A.Ş. Üyelik Yönergesi Merkezi Kayıt Kuruluşu A.Ş. Üyelik Yönergesi Yayın Tarihi: 08.11.2017 Sürüm: 1.1 Sayfa No:1/5 Amaç Madde 1 - (1) Bu Yönergenin amacı Merkezi Kayıt Kuruluşu üyelik şartlarına ilişkin usul ve esasların belirlenmesidir.

Detaylı

KARŞILAŞTIRMA CETVELİ II-31.1a BORÇLANMA ARAÇLARI TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ

KARŞILAŞTIRMA CETVELİ II-31.1a BORÇLANMA ARAÇLARI TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ II-31.1 BORÇLANMA ARAÇLARI TEBLİĞİ (7/6/2013 tarihli ve 28670 sayılı Resmi Gazete de yayımlanmıştır.) KARŞILAŞTIRMA CETVELİ II-31.1a BORÇLANMA ARAÇLARI TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ MADDE

Detaylı

BAĞIMSIZ DENETİME TABİ OLACAK ŞİRKETLERİN BELİRLENMESİNE DAİR KARAR

BAĞIMSIZ DENETİME TABİ OLACAK ŞİRKETLERİN BELİRLENMESİNE DAİR KARAR Karar No. 2012/4213 R.Gazete No. 28537 K.Tarihi: 19.12.2012 R.G. Tarihi: 23.1.2013 Ekli "Bağımsız Denetime Tabi Olacak Şirketlerin Belirlenmesine Dair Karar"ın yürürlüğe konulması; Maliye Bakanlığının

Detaylı

ODALARDA MESLEKLERİN GRUPLANDIRILMASI HAKKINDA YÖNETMELİK. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ODALARDA MESLEKLERİN GRUPLANDIRILMASI HAKKINDA YÖNETMELİK. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ODALARDA MESLEKLERİN GRUPLANDIRILMASI HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- Bu Yönetmeliğin amacı, odalarda mesleklerin gruplandırılmasında uyulacak usul ve

Detaylı

VEKÂLETNAME DOĞAN ŞİRKETLER GRUBU HOLDİNG A.Ş.

VEKÂLETNAME DOĞAN ŞİRKETLER GRUBU HOLDİNG A.Ş. VEKÂLETNAME DOĞAN ŞİRKETLER GRUBU HOLDİNG A.Ş. Doğan Şirketler Grubu Holding A.Ş. nin 11 Mayıs 2018 Cuma günü, saat 11.00 da Burhaniye Mahallesi Kısıklı Caddesi No:65 34676 Üsküdar/İstanbul adresinde yapılacak

Detaylı

GERSAN ELEKTRİK TİCARET VE SANAYİ ANONİM ŞİRKETİ. YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NDAN Olağan Genel Kurul Toplantısına Davet

GERSAN ELEKTRİK TİCARET VE SANAYİ ANONİM ŞİRKETİ. YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NDAN Olağan Genel Kurul Toplantısına Davet GERSAN ELEKTRİK TİCARET VE SANAYİ ANONİM ŞİRKETİ YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NDAN Olağan Genel Kurul Toplantısına Davet Şirketimizin 2016 Yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı, 26 Nisan 2017 Çarşamba günü,

Detaylı

Sirküler Rapor /210-1

Sirküler Rapor /210-1 Sirküler Rapor 01.12.2014/210-1 TÜRKİYE FİNANSAL RAPORLAMA STANDARTLARININ İLK UYGULAMASINA İLİŞKİNTÜRKİYE FİNANSAL RAPORLAMA STANDARDI (TFRS 1)HAKKINDA TEBLİĞ (SIRA NO: 146) DE DEĞİŞİKLİK YAPAN 38 SIRA

Detaylı

Türkiye Serbest Muhasebeci Mali MüĢavirler ve Yeminli Mali MüĢavirler Odaları Birliğinden:

Türkiye Serbest Muhasebeci Mali MüĢavirler ve Yeminli Mali MüĢavirler Odaları Birliğinden: Türkiye Serbest Muhasebeci Mali MüĢavirler ve Yeminli Mali MüĢavirler Odaları Birliğinden: SERBEST MUHASEBECĠLĠK SERBEST MUHASEBECĠ MALĠ MÜġAVĠRLĠK VE YEMĠNLĠ MALĠ MÜġAVĠRLĠK KANUNU GEREĞĠNCE YAPILACAK

Detaylı

TEBLİĞ TELSİZ VE TELEKOMÜNİKASYON TERMİNAL EKİPMANLARININ İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2017/8)

TEBLİĞ TELSİZ VE TELEKOMÜNİKASYON TERMİNAL EKİPMANLARININ İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2017/8) 30 Aralık 2016 CUMA Resmî Gazete Sayı : 29934 (Mükerrer) Ekonomi Bakanlığından: TEBLİĞ TELSİZ VE TELEKOMÜNİKASYON TERMİNAL EKİPMANLARININ İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2017/8) Amaç

Detaylı

http://rega.basbakanlik.gov.tr/eskiler/2009/01/20090121-14.htm

http://rega.basbakanlik.gov.tr/eskiler/2009/01/20090121-14.htm Page 1 of 5 21 Ocak 2009 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 27117 Sermaye Piyasası Kurulundan: TEBLİĞ ORTAKLIK VARANTLARININ KURUL KAYDINA ALINMASINA VE ALIM SATIM İŞLEMLERİNE İLİŞKİN ESASLAR TEBLİĞİ (SERİ:

Detaylı

Sirküler Rapor 27.08.2014/165-1

Sirküler Rapor 27.08.2014/165-1 Sirküler Rapor 27.08.2014/165-1 BAZI KURUM, KURULUŞ VE İŞLETMELERİN MÜNFERİT VE KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLARININ HAZIRLANMASINDA TÜRKİYE MUHASEBE STANDARTLARININ UYGULANMA ZORUNLULUĞUNA İLİŞKİN KARAR ÖZET

Detaylı

ALTINYAĞ KOMBİNALARI ANONİM ŞİRKETİ YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞINDAN OLAĞANÜSTÜ GENEL KURUL TOPLANTISINA DAVET

ALTINYAĞ KOMBİNALARI ANONİM ŞİRKETİ YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞINDAN OLAĞANÜSTÜ GENEL KURUL TOPLANTISINA DAVET ALTINYAĞ KOMBİNALARI ANONİM ŞİRKETİ YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞINDAN OLAĞANÜSTÜ GENEL KURUL TOPLANTISINA DAVET Şirketimizin Olağanüstü Genel Kurulu; İlişikteki gündem maddelerini görüşüp karara bağlamak üzere

Detaylı

7099 Sayılı Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Amacıyla Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Yayımlandı-II

7099 Sayılı Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Amacıyla Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Yayımlandı-II - Duyuru Mart, 2018 7099 Sayılı Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Amacıyla Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Yayımlandı-II Özet 10 Mart 2018 tarihli Resmi Gazete de yayımlanan 7099 sayılı

Detaylı

Sorumluluğu sınırlı olmayan ortaklara komandite, sorumluluğu sınırlı olanlara komanditer denir.

Sorumluluğu sınırlı olmayan ortaklara komandite, sorumluluğu sınırlı olanlara komanditer denir. KOMANDİT ŞİRKETLER ADİ KOMANDİT ŞİRKET Ticari bir işletmeyi bir ticaret unvanı altında işletmek amacıyla kurulan, şirket alacaklılarına karşı ortaklardan bir veya birkaçının sorumluluğu sınırlandırılmamış

Detaylı

/164 ÖZET :

/164 ÖZET : 01.12.2009/164 SERMAYE ŞİRKETLERİNİN GENEL KURUL TOPLANTILARI VE BU TOPLANTILARDA BULUNACAK SANAYİ VE TİCARET BAKANLIĞI KOMİSERLERİ HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILDI ÖZET : 7.8.1996 tarihli ve 22720

Detaylı

Ticaret Borsalarında Mesleklerin Gruplandırılması Hakkında Yönetmelik

Ticaret Borsalarında Mesleklerin Gruplandırılması Hakkında Yönetmelik Ticaret Borsalarında Mesleklerin Gruplandırılması Hakkında Yönetmelik Yürürlük:19.01.2005 tarih, 25705 sayılı Resmi Gazete Değişiklik:09.04.2011 tarih, 27900 sayılı Resmi Gazete Değişiklik:03.06.2012 tarih,29312

Detaylı

IŞIKLAR ENERJİ VE YAPI HOLDİNG A.Ş. OLAĞANÜSTÜ GENEL KURUL TOPLANTISINA İLİŞKİN BİLGİLENDİRME DOKÜMANI

IŞIKLAR ENERJİ VE YAPI HOLDİNG A.Ş. OLAĞANÜSTÜ GENEL KURUL TOPLANTISINA İLİŞKİN BİLGİLENDİRME DOKÜMANI OLAĞANÜSTÜ GENEL KURUL TOPLANTISINA İLİŞKİN BİLGİLENDİRME DOKÜMANI Şirketimizin Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı 14 Ağustos 2017 Pazartesi günü saat 11:00 de Dereboyu Cad. Meydan Sok. Beybi Giz Plaza.

Detaylı

YAZILIM İÇİN YERLİ MALI BELGESİ DÜZENLEMESİNE İLİŞKİN UYGULAMA ESASLARI

YAZILIM İÇİN YERLİ MALI BELGESİ DÜZENLEMESİNE İLİŞKİN UYGULAMA ESASLARI YAZILIM İÇİN YERLİ MALI BELGESİ DÜZENLEMESİNE İLİŞKİN UYGULAMA ESASLARI Amaç MADDE 1- (1) Bu Uygulama Esaslarının amacı; 13/09/2014 tarih ve 29118 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan SGM 2014/35 sayılı Yerli

Detaylı

HALKA AÇIK OLMAYAN ANONİM ŞİRKETLERİN GENEL KURULLARINDA BİRİKİMLİ OY KULLANIMINA İLİŞKİN ESASLAR HAKKINDA TEBLİĞ YAYIMLANDI

HALKA AÇIK OLMAYAN ANONİM ŞİRKETLERİN GENEL KURULLARINDA BİRİKİMLİ OY KULLANIMINA İLİŞKİN ESASLAR HAKKINDA TEBLİĞ YAYIMLANDI Sirküler Rapor 29.08.2012/159-1 HALKA AÇIK OLMAYAN ANONİM ŞİRKETLERİN GENEL KURULLARINDA BİRİKİMLİ OY KULLANIMINA İLİŞKİN ESASLAR HAKKINDA TEBLİĞ YAYIMLANDI ÖZET : Bu Tebliğde, çoğunluğa sahip olmayan

Detaylı

TEBLİĞ KİŞİSEL KORUYUCU DONANIMLARIN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ

TEBLİĞ KİŞİSEL KORUYUCU DONANIMLARIN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ 30 Aralık 2012 PAZAR Resmî Gazete Ekonomi Bakanlığından: TEBLİĞ Sayı : 28513 (2. Mükerrer) KİŞİSEL KORUYUCU DONANIMLARIN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2013/11) Amaç ve kapsam MADDE

Detaylı

01/02/2018 ELS Sınavına Girenlerin hatırladıkları soruların benzer soru örnekleri

01/02/2018 ELS Sınavına Girenlerin hatırladıkları soruların benzer soru örnekleri # Soru Sonuç 1 Aşağıdakilerden hangisi TSPB 'nin Etik İlkeleri arasında sayılamaz? A Tutarlılık B Özen ve Titizlik C Sürekli Gelişim D Bağımsızlık, Dürüstlük ve Adillik E Sır Saklama 2 Anonim ortaklıkların,

Detaylı

BANKALARCA YILLIK FAALİYET RAPORUNUN HAZIRLANMASINA VE YAYIMLANMASINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK 1

BANKALARCA YILLIK FAALİYET RAPORUNUN HAZIRLANMASINA VE YAYIMLANMASINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK 1 Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumundan: BANKALARCA YILLIK FAALİYET RAPORUNUN HAZIRLANMASINA VE YAYIMLANMASINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK 1 (1 Kasım 2006 tarih ve 26333 sayılı Resmi

Detaylı

II-23.1 ÖNEMLİ NİTELİKTEKİ İŞLEMLERE İLİŞKİN ORTAK ESASLAR VE AYRILMA HAKKI TEBLİĞİ (24.12.2013 Tarih ve 28861 sayılı Resmi Gazete de yayımlanmıştır.

II-23.1 ÖNEMLİ NİTELİKTEKİ İŞLEMLERE İLİŞKİN ORTAK ESASLAR VE AYRILMA HAKKI TEBLİĞİ (24.12.2013 Tarih ve 28861 sayılı Resmi Gazete de yayımlanmıştır. II-23.1 ÖNEMLİ NİTELİKTEKİ İŞLEMLERE İLİŞKİN ORTAK ESASLAR VE AYRILMA HAKKI TEBLİĞİ (24.12.2013 Tarih ve 28861 sayılı Resmi Gazete de yayımlanmıştır.) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç

Detaylı

BAĞIMSIZ DENETİME TABİ OLACAK ŞİRKETLERİN BELİRLENMESİNE DAİR KARAR

BAĞIMSIZ DENETİME TABİ OLACAK ŞİRKETLERİN BELİRLENMESİNE DAİR KARAR 23 Ocak 2013 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 28537 BAKANLAR KURULU KARARI Karar Sayısı : 2012/4213 Ekli Bağımsız Denetime Tabi Olacak Şirketlerin Belirlenmesine Dair Karar ın yürürlüğe konulması; Maliye Bakanlığının

Detaylı

BAKIŞ MEVZUAT KONU 2013 YILINDA BAĞIMSIZ DENETİME TABİ OLACAK ŞİRKETLER

BAKIŞ MEVZUAT KONU 2013 YILINDA BAĞIMSIZ DENETİME TABİ OLACAK ŞİRKETLER BAKIŞ MEVZUAT KONU 2013 YILINDA BAĞIMSIZ DENETİME TABİ OLACAK ŞİRKETLER SAYI 2013/ 027 ÖZET 19.12.2012 tarihli ve 2012/ 4213 sayılı Bakanlar Kurulu Kararında 6102 sayılı Türk Ticaret Kanununun 398 inci

Detaylı

TARİHLİ RESMİ GAZETEDE. Hizmet Alımı İhale Uygulama Yönetmeliğinde Değişikliklerin Yapılmasına İlişkin Düzenlemeler Yayımlanmıştır.

TARİHLİ RESMİ GAZETEDE. Hizmet Alımı İhale Uygulama Yönetmeliğinde Değişikliklerin Yapılmasına İlişkin Düzenlemeler Yayımlanmıştır. 25.01.2017 TARİHLİ RESMİ GAZETEDE Hizmet Alımı İhale Uygulama Yönetmeliğinde Değişikliklerin Yapılmasına İlişkin Düzenlemeler Yayımlanmıştır. Söz Konusu Değişiklikler Yayım Tarihinde Yürürlüğe Girecektir.

Detaylı

TÜRK TİCARET KANUNUNA İLİŞKİN GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI YAZISI

TÜRK TİCARET KANUNUNA İLİŞKİN GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI YAZISI Sirküler Rapor 10.07.2012/130-1 TÜRK TİCARET KANUNUNA İLİŞKİN GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI YAZISI ÖZET : Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından Ticaret Sicili Müdürlüklerine gönderilen 3 Temmuz 2012 tarihli

Detaylı

İSTANBUL TAKAS VE SAKLAMA BANKASI A.Ş. NİN BORSA İSTANBUL A.Ş KIYMETLİ MADENLER PİYASASINDA YÜRÜTECEĞİ NAKİT TAKAS VE TEMİNAT

İSTANBUL TAKAS VE SAKLAMA BANKASI A.Ş. NİN BORSA İSTANBUL A.Ş KIYMETLİ MADENLER PİYASASINDA YÜRÜTECEĞİ NAKİT TAKAS VE TEMİNAT İSTANBUL TAKAS VE SAKLAMA BANKASI A.Ş. NİN BORSA İSTANBUL A.Ş KIYMETLİ MADENLER PİYASASINDA YÜRÜTECEĞİ NAKİT TAKAS VE TEMİNAT işlemleri HİZMETİ VE BU HİZMETE İLİŞKİN ESASLAR YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Genel

Detaylı