MARATEM Kışlık Bakım Ürünü

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "MARATEM 828 - Kışlık Bakım Ürünü"

Transkript

1 MARATEM Kışlık Bakım Ürünü : E018 SAYFA 1 / 5 1-) KİMYASAL MADDE / ÜRÜNÜN TANIMI Ürün Adı/Kodu : MARATEM 828 Kışlık Bakım Ürünü Kimyasal Adı : Dimetil koko benzil amonyum klorür, Fosfonatlar Kullanım Alanları : Havuz suyunda kışlık bakım ürünü olarak kullanılır Fason Üretici Firma : Agora Kimya Sanayi ve Ticaret LTD.ŞTİ Sok. No : 4 İTOB Org. San. Bölg. Tekeli/Menderes İZMİR Acil Telefon Numarası : Faks Numarası : Satıcı Firma : Eczacıbaşı Girişim A.Ş. Mehmetçik Cad Mecidiyeköy - İstanbul Acil Telefon Numarası : Faks Numarası : Ulusal Zehir Merkezi Tel. : ) KİMYASAL BİLEŞİMİ Maddenin Kimyasal Adı : Dimetil koko benzil amonyum klorür Bileşim Maddesi Cas No Yüzde Tehlike Risk Durumları Dimetil Kokobenzil % 8-12 C. Aşındırıcı R Amonyum Klorür HEDP % 5-15 Deiyonize Su % (Bk. Bölüm 15) 3-) TEHLİKE TANIMI En Önemli Tehlike : Gözler ve cilt için tahriş edicidir.yutulursa zararlıdır. 4-)İLK YARDIM ÖNLEMLERİ Teneffüs Edilirse : Temiz hava solunması gerekir. Cilde Temas : Uzun süreli teması halinde tahrişe neden olur. Bol su ve sabun kullanılarak cilt tamamen yıkanmalıdır. Giysiler çıkarılmalıdır. Gözle Temas : Gözler için tahriş edicidir.göz kapakları açık tutularak bol su ile 15 dakika yıkanmalıdır. Doktora gönderilir. Yutulursa : Ağız su ile çalkalanır ve su içirilir. Kusturulmaz. Doktora gönderilir.

2 MARATEM Kışlık Bakım Ürünü : E018 SAYFA 2 / 5 5-) YANGINLA MÜCADELE Uygun yangın söndürme maddesi Kullanılmaması gerekenler Özel Tehlikeler Özel Metodlar Yangınla mücadelede gerekli koruyucu teçhizat : Su spreyi, kuru toz kimyasal, karbondioksit veya kimyasal köpük : Yağ yangınlarında olduğu gibi davranılmalıdır. : Kauçuk eldiven ve gözlük 6-) KAZA SONUCU DÖKÜLME; SIZINTI GİBİ OLAYLARA KARŞI ÖNLEMLER Kişisel önlemler Çevresel Önlemler Temizleme Yöntemi : Yoktur, gerekirse genel önlemler alınır. : Genel önlemler yeterlidir : Genel yöntemler uygulanır. 7-) KULLANMA VE DEPOLAMA Kullanma Depolama Ambalajlama malzemesi Diğer Önlemler : Gözle, deriyle ve elbiselerle temasından kaçının. : Çevre sıcaklığı. Yüksek sıcaklıklardan kaçınılır. 5 C nin altında saklanmamalıdır : Plastik bidon : Boşaltılan konteynırlarda ürün artıkları bulunur. Bu yüzden konteynır boş olsa dahi dikkatli olmak gerekir. 8-)MARUZ KALMA/ KİŞİSEL KORUNMA Maruz kalma limitleri değerleri Mühendislik / Koruyucu önlemler : Söz konusu değil : Depolama ve kullanım yerlerinde göz yıkama ve emniyet duşları bulunmalıdır Kişisel korunma cihazları : - Solunum : Gerekli değil - El : Nitril kauçuk eldiven - Göz : Kimyasal maddelere uygun gözlük kullanın. - Deri ve vücut : Uygun koruyucu giysi Endüstriyel Hijyen : Madde ile çalıştıktan sonra ellerinizi ve yüzünüzü yıkayınız.

3 MARATEM Kışlık Bakım Ürünü : E018 SAYFA 3 / 5 9-) FİZİKSEL VE KİMYASAL ÖZELLİKLER Fiziksel görünüm : Sıvı Görünüş : Renksiz Koku : Karekteristik Kaynama noktası PH (%1) : 2,00-3,00 Yoğunluk (20 0 C) : 0,98 ± 0,05 g/ml Suda çözünürlük : Çözünür Katı madde : %15 ± 1 Parlama noktası Patlayıcılık özellikleri Oksitleme özellikleri Buhar basıncı Donma noktası 10-) STABİLİTE VE REAKTİVE Stabilite : Stabildir. Reaktivite : Kaçınılması gerken durumlar : 5 C nin altında saklanmamalıdır. Kaçınılması gereken maddeler Tehlikeli bozunma ürünleri : Anyonlar ve kuvvetli yükseltgen maddelerden sakınılmalıdır. : Bilinen tehlikeli parçalanma ürünü yok. 11-) TOKSİKOLOJİ BİLGİLERİ Akut toksisite : LD 50 ( oral, sıçan ) > mg/kg Solunum : Cilt Teması : Tahriş edici Göz Teması : Gözün yumuşak dokularında ciddi tahribata neden olur. Yutma : Ağızda ve boğazda yanıklar Kronik zehirlik : Çözeltiye sürekli maruz kalınırsa göz burun ve boğazda tahrişler meydana gelir. Kanserojen etki : Bu ürünün uluslararası kanser araştırma ajansına göre kanserojen etkisi yoktur.

4 MARATEM Kışlık Bakım Ürünü : E018 SAYFA 4 / 5 12-) EKOLOJİK BİLGİLER Ekotoksisite göre) Akut balık zehirlilik : Biyolojik parçalanabilirlik % 80 den fazla (OECD doğrulama testine : LC 50, 96 h = 1-10 mg/l,guppy Diğer Bilgiler : 13-) DOĞADA UZAKLAŞTIRMA (BERTARAF ETME ) Diğer Bilgiler : Biyolojik arıtma tesisinde parçalanır. 14-) TAŞIMACILIK HAKKINDA BİLGİLER KARA TAŞIMACILIĞI (ADR/RID) UN NO : 3260 TAŞIMACILIK SINIFI : 3 AMBALAJ GRUBU : II UYGUN TAŞIMA ADI : Korozif sıvı HAVA TAŞIMACILIĞI (IMDG): UN NO : 3260 TAŞIMACILIK SINIFI : 3 AMBALAJ GRUBU : II UYGUN TAŞIMA ADI : Korozif sıvı DENİZ TAŞIMACILIĞI (İCAO-Tİ ve İATA DGR): UN NO : 3260 TAŞIMACILIK SINIFI : 3 AMBALAJ GRUBU : II UYGUN TAŞIMA ADI : Korozif sıvı

5 MARATEM Kışlık Bakım Ürünü : E018 SAYFA 5 / 5 15-) YÖNETMELİKLERE GÖRE SINIFLANDIRMA EEC Sınıflaması : Sembol : C: Aşındırıcı RİSK İBARELERİ VE AÇIKLAMALARI: R22 R34 : Yutulması halinde sağlığa zararlıdır. : Yanıklara neden olur. GÜVENLİK İBARELERİ VE AÇIKLAMALARI: S2 : Çoçukların ulaşbileceği yerlerden uzak tutunuz. S24/25 : Göz ve cilt temasından kaçının. S26 : Göz ile temashalinde bol su ile yıkayın ve doktora başvurun. S36/37/39 : Çalışırken uygun koruyucu giysi, koruyucu eldiven, koruyucu gözlük/ maske kullanınız. S45 : Kaza halinde veya kendinizi iyi hissetmiyorsanız, hemen bir doktora başvurun. (mümkünse bu etiketi gösterin ) S60 : Bu malzeme ve kabını tehlikeli atık olarak bertaraf edin/ettirin. 16-) DİĞER BİLGİLER Kanunlar / Yönetmelikler : - Uyarı : - Tarihçe : - İlk Yayın Tarihi : Kasım 2011 Versiyon : 1 Hazırlayan : Agora Kimya Ltd. Şti. Burada verilen bilgiler güvenilir bilgilerdir. Ancak, yazılanlar bizim bu günkü bilgilerimize dayanır ve maddenin özelliklerine dair bir garanti vermez. Oluşan kanunlar ve tayinler, ürünümüzü alanların kendi sorumluluklarına göre dikkate alınmalıdır.

6 MARATEM Filtre ve Yüzey Temizleyici : E019 SAYFA 1 / 5 1-) KİMYASAL MADDE / ÜRÜNÜN TANIMI Ürün Adı / Kodu : MARATEM 829 Filtre ve Yüzey Temizleyici Kimyasal Adı : Sülfamik asit Kullanım Alanları : Havuz suyunda filtre ve yüzey temizliğinde kullanılır. Fason Üretici : Agora Kimya Sanayi ve Ticaret LTD.ŞTİ Sok. No : 4 İTOB Org. San. Bölg. Tekeli/Menderes İZMİR Acil Telefon Numarası : Faks Numarası : Satıcı Firma : Eczacıbaşı Girişim A.Ş. Mehmetçik Cad Mecidiyeköy - İstanbul Acil Telefon Numarası : Faks Numarası : Ulusal Zehir Merkezi Tel. : ) KİMYASAL BİLEŞİMİ Maddenin Kımyasal Adı : Sülfamik asit Bileşim Maddesi Cas No Yüzde Tehlike Risk Durumları Sülfamik asit % Xi: Tahriş edici R 36/38 52/53 3-) TEHLİKE TANIMI En Önemli Tehlike Çevre için tehlikeler : Cildi ve gözü tahris eder. : Sudaki organizmalar için zararlı, su ortamında uzun süreli olumsuz etkilere neden olabilir. 4-)İLK YARDIM ÖNLEMLERİ Teneffüs Edilirse Cilde Temas Gözle Temas Yutulursa : Hasta temiz havaya çıkartılır : Su ile yıkanır. Kirlenen elbiseler çıkartılır. : Göz kapakları açık şekilde 15 dak. Su ile iyice yıkanır. Rahatsızlanma görülürse doktora başvurulur. : Yutma olmussa kusturmayın. Bol miktarda su içilmesini sağlayın. Bilinci yerinde olmayan hastaya asla agız yoluyla bir seyler vermeyin. Doktor çagırın.

7 MARATEM Filtre ve Yüzey Temizleyici : E019 SAYFA 2 / 5 5-) YANGINLA MÜCADELE Uygun yangın söndürme maddesi Kullanılmaması gerekenler Özel Tehlikeler : Su spreyi, kuru toz kimyasal, karbondioksit veya kimyasal köpük Özel Metodlar Yangınla mücadelede gerekli koruyucu teçhizat : Tam yüz maskesi ya da koruyucu gözlük içeren tam korumalı (kauçuk önlük ve bot) giysi ve tasınabilir solunum cihazı kullanın. 6-) KAZA SONUCU DÖKÜLME; SIZINTI GİBİ OLAYLARA KARŞI ÖNLEMLER Kisisel Önlemler Çevreyi Koruyucu Önlemler Temizleme / Toplama Yöntemleri : Personel kontrol tedbirleri konusunda egitilmelidir. Personelin korunması açısından yeterli havalandırmayı saglayın. Tam yüz maskesi ve koruyucu giysi kullanın. Kirlenen giysiler derhal çıkartılmalı ve yeniden giyilmeden önce yıkanmalıdır. : Sızıntılar çalısma sahasına yayılmayı önlemek açısından derhal durdurulmalıdır. Ürünün yayıldıgı saha suyla yıkanmalıdır. : Sıvıyı, baglayıcı malzemelerle (Kum, talas v.b) emdiriniz. Karısmıs malzemeyi çöp olarak madde 13'e göre tasfiye ediniz. Su yada sulu temizlik maddeleri ile yıkayınız. 7-) KULLANMA VE DEPOLAMA Kullanma Depolama Ambalajlama malzemesi Diğer Önlemler : Genel tedbirler uygulanır. : Kabı sıkıca kapalı olarak kuru ve iyi havalandırılmıs yerlerde saklayınız. : Plastik bidon 8-)MARUZ KALMA/ KİŞİSEL KORUNMA Mühendislik önlemleri : İyi bir havalandırma yanında göz ve vücut duşu da bulundurulmalıdır. Kisisel Korunma Donanımları: Gözler : Tam korumalı kimyasal koruma gözlükleri kullanın. Ayrıca sıçrama yada püskürme nedeniyle yüz ve gözle temasın mümkün olabileceği durumlarda gözlüğe ilave olarak tam korumalı yüz maskesi kullanın. El : Sıvı geçirmez ya da neopren eldivenler kullanılmalıdır. Giysi : Ürünün potansiyel tehlikesi nedeniyle su giysilerin kullanılması uygundur.sızdırmaz Önlük,pantolon, baslık ve botlar giyilmelidir. Endüstriyel Hijyen : Madde ile çalıştıktan sonra ellerinizi ve yüzünüzü yıkayınız.

8 MARATEM Filtre ve Yüzey Temizleyici : E019 SAYFA 3 / 5 9-) FİZİKSEL VE KİMYASAL ÖZELLİKLER Fiziksel görünüm : Kristal Renk : Beyaz Koku : Kokusuz Kaynama noktası PH (%1) : < 2 Yoğunluk (20 0 C) : 2,10 ± 0,5 gr/ml H 3 NO 3 S : Min % 98 Suda çözünürlük : 213 g/l Parlama noktası Patlayıcılık özellikleri Oksitleme özellikleri Buhar basıncı Donma noktası 10-) STABİLİTE VE REAKTİVE Stabilite : 24 ay stabildir. Reaktivite : - Kaçınılması gerken durumlar : Isı ve günes ısığından uzak tutun. Kaçınılması gereken maddeler : Güçlü bazlar ve oksitleyicilerle reaksiyona girer. Tehlikeli bozunma ürünleri : Metallerle reaksiyona girip ve hidrojen gazı açıga çıkabilir (yanıcı, parlayıcı ve tehlikelidir). Sodyum oksitleri, azot oksitleri ve amonyak olusabilir. 11-) TOKSİKOLOJİ BİLGİLERİ Akut toksisite Solunum Cilt Teması Göz Teması Yutma Kronik zehirlik Kanserojen etki : LD 50 (oral, sıçan) : 1600 mg/kg : Deriyi tahris eder. : Gözleri tahris eder. : Zaralı etkileri henüz rapor edilmemektedir

9 MARATEM Filtre ve Yüzey Temizleyici : E019 SAYFA 4 / 5 12-) EKOLOJİK BİLGİLER Ekotoksisite Kalıcılık ve Bozunabilirlik : Balık: Alabalık LC50: 70,3 mg/l/96h Bakteri: EC50:1000mg/L/96h : Ekotoksik etkileri için bütünüyle sayısal degerler, saf re hesaplanır. Biyolojik oksijen açıgına sebep olmaz. Ürünü nötralize edilerek bertaraf edilmelidir. Yeraltı sularına ve lagımlara akıtılmamasına dikkat edilmelidir. 13-) DOĞADA UZAKLAŞTIRMA (BERTARAF ETME ) Diğer Bilgiler : Biyolojik arıtma tesisinde parçalanır. 14-) TAŞIMACILIK HAKKINDA BİLGİLER KARA TAŞIMACILIĞI (ADR/RID) UN NO : 2967 TAŞIMACILIK SINIFI : 1 AMBALAJ GRUBU : III UYGUN TAŞIMA ADI : Sülfamik asit HAVA TAŞIMACILIĞI (IMDG): UN NO : 2967 TAŞIMACILIK SINIFI : 1 AMBALAJ GRUBU : III UYGUN TAŞIMA ADI : Sülfamik asit DENİZ TAŞIMACILIĞI (İCAO-Tİ ve İATA DGR): UN NO : 2967 TAŞIMACILIK SINIFI : 1 AMBALAJ GRUBU : III UYGUN TAŞIMA ADI : Sülfamik asit

10 MARATEM Filtre ve Yüzey Temizleyici : E019 SAYFA 5 / 5 15-) YÖNETMELİKLERE GÖRE SINIFLANDIRMA EEC Sınıflaması : Xi : Tahriş edici RİSK İBARELERİ VE AÇIKLAMALARI: R36/38 : Gözleri ve cildi tahris edicidir. R52/53 : Sudaki organizmalar için zararlı, su ortamında uzun süreli olumsuz etkilere neden olabilir. GÜVENLİK İBARELERİ VE AÇIKLAMALARI: S2 : Çocukların ulaşabileceği yerlerden uzak tutun. S26 : Göz ile temas halinde bol su ile yıkayın ve doktora başvurun. S28 : Cilt ile temas halinde derhal bol su ile iyice yıkayın. S61 : Çevreye kontrolsüz verilmesinden kaçının. Özel kullanım talimatına / Güvenlik Bilgi Formuna bakın. 16-) DİĞER BİLGİLER Kanunlar / Yönetmelikler : - Uyarı : - Tarihçe : - İlk Yayın Tarihi : KASIM 2011 Versiyon : 1 Hazırlayan : Agora Kimya Ltd. Şti. Burada verilen bilgiler güvenilir bilgilerdir. Ancak, yazılanlar bizim bu günkü bilgilerimize dayanır ve maddenin özelliklerine dair bir garanti vermez. Oluşan kanunlar ve tayinler, ürünümüzü alanların kendi sorumluluklarına göre dikkate alınmalıdır.

MARATEM 820 Sıvı Algisid, Yosun Önleyici, Dezenfektan

MARATEM 820 Sıvı Algisid, Yosun Önleyici, Dezenfektan MARATEM 820 Sıvı Algisid, Yosun Önleyici, Dezenfektan : E010 SAYFA 1 / 5 1-) KİMYASAL MADDE / ÜRÜNÜN TANIMI Ürün Adı/Kodu Kimyasal Adı Formül Kullanım Alanları Fason Üretici Firma Ruhsat Sahibi Firma Acil

Detaylı

MARATEM 826 - Sertlik ve İyon Bağlayıcı

MARATEM 826 - Sertlik ve İyon Bağlayıcı MARATEM 826 - Sertlik ve İyon Bağlayıcı : E016 SAYFA 1 / 5 1-) KİMYASAL MADDE / ÜRÜNÜN TANIMI Ürün Adı/Kodu : MARATEM 826 Sertlik ve İyon Bağlayıcı Kimyasal Adı : HEDP Kullanım Alanları : Havuz suyunda

Detaylı

01. Madde / Preparat ve ġirket / ĠĢ Sahibinin Tanımı

01. Madde / Preparat ve ġirket / ĠĢ Sahibinin Tanımı 01. Madde / Preparat ve ġirket / ĠĢ Sahibinin Tanımı Ürün Adı/ Kodu : Hydra M872 Kimyasal Adı : Kullanım Alanları : Soğutma ve Proses Suyu Sistemleri İçin Brom Bazlı Klor Aktivatörü Üretici Firma : Agora

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU BLUESTEAM A 12

GÜVENLİK BİLGİ FORMU BLUESTEAM A 12 Sayfa No : 1/5 1. KİMYASAL MADDE VEYA ÜRÜNÜN VE FİRMANIN TANITIMI 1.1 Madde veya Ürünün Tanıtılması Ürün Adı : Kimyasal Adı : Organik kimyasallar karışımı CAS No : EINECS No : Kullanım Alanları : Kazan

Detaylı

01. Madde / Preparat ve Şirket / İş Sahibinin Tanımı

01. Madde / Preparat ve Şirket / İş Sahibinin Tanımı 01. Madde / Preparat ve Şirket / İş Sahibinin Tanımı Ürün Adı/ Kodu : Hydra M841 Kimyasal Adı : - Kullanım Alanları : Kazan Sistemleri İçin Sülfit Bazlı Oksijen Tutucu Üretici Firma : Agora Kimya Sanayi

Detaylı

01. Madde / Preparat ve ġirket / ĠĢ Sahibinin Tanımı

01. Madde / Preparat ve ġirket / ĠĢ Sahibinin Tanımı 01. Madde / Preparat ve ġirket / ĠĢ Sahibinin Tanımı Ürün Adı/ Kodu : Hydra M874 Kimyasal Adı : - Kullanım Alanları : Soğutma Suyu Sistemleri İçin Qac Bazlı Biyosit Üretici Firma : Agora Kimya Sanayi ve

Detaylı

01. Madde / Preparat ve Şirket / İş Sahibinin Tanımı

01. Madde / Preparat ve Şirket / İş Sahibinin Tanımı 01. Madde / Preparat ve Şirket / İş Sahibinin Tanımı Ürün Adı/ Kodu : Hydra M846 Kimyasal Adı : - Kullanım Alanları : Kazan Sistemleri İçin Sertlik Stabilizatörü ve Korozyon İnhibitörü Üretici Firma :

Detaylı

01. Madde / Preparat ve Şirket / İş Sahibinin Tanımı

01. Madde / Preparat ve Şirket / İş Sahibinin Tanımı 01. Madde / Preparat ve Şirket / İş Sahibinin Tanımı Ürün Adı/ Kodu : Hydra M891 Kimyasal Adı : - Kullanım Alanları : Kuvvetli Asidik Kireç ve Tortu Temizleyici Üretici Firma : Agora Kimya Sanayi ve Ticaret

Detaylı

Hammadde adı % CAS NO EINECS NO Hammadde Tehlike Sınıfı. N, N-Diethylhydroxylamine % Xn, R10, R20/21, R36/37/38, R53

Hammadde adı % CAS NO EINECS NO Hammadde Tehlike Sınıfı. N, N-Diethylhydroxylamine % Xn, R10, R20/21, R36/37/38, R53 01. Madde / Preparat ve Şirket / İş Sahibinin Tanımı Ürün Adı/ Kodu : Hydra M840 Kimyasal Adı : - Kullanım Alanları : Kazan Sistemleri İçin Deha Bazlı Oksijen Tutucu Üretici Firma : Agora Kimya Sanayi

Detaylı

Hammadde adı % CAS NO EINECS NO Hammadde Tehlike Sınıfı

Hammadde adı % CAS NO EINECS NO Hammadde Tehlike Sınıfı 01. Madde / Preparat ve Şirket / İş Sahibinin Tanımı Ürün Adı/ Kodu : Hydra M842 Kimyasal Adı : - Kullanım Alanları : Kazan Sistemleri İçin Sertlik Stabilizatörü ve Oksijen Tutucu Üretici Firma : Agora

Detaylı

Hammadde adı % CAS NO EINECS NO Hammadde Tehlike Sınıfı

Hammadde adı % CAS NO EINECS NO Hammadde Tehlike Sınıfı 01. Madde / Preparat ve Şirket / İş Sahibinin Tanımı Ürün Adı/ Kodu : Hydra M844 Kimyasal Adı : - Kullanım Alanları : Kazan Sistemleri İçin Korozyon İnhibitörü ve Oksijen Tutucu Üretici Firma : Agora Kimya

Detaylı

Hammadde adı % CAS NO EINECS NO Hammadde Tehlike Sınıfı. Sülfamik asit > %99 5329-14-6 226-218-8 Xi, R36/38, R52/53

Hammadde adı % CAS NO EINECS NO Hammadde Tehlike Sınıfı. Sülfamik asit > %99 5329-14-6 226-218-8 Xi, R36/38, R52/53 01. Madde / Preparat ve Şirket / İş Sahibinin Tanımı Ürün Adı/ Kodu : Hydra M892 Kimyasal Adı : - Kullanım Alanları : Hassas Yüzeyler İçin Toz Kireç ve Tortu Giderici Üretici Firma : Agora Kimya Sanayi

Detaylı

Hammadde adı % CAS NO EINECS NO Hammadde Tehlike Sınıfı

Hammadde adı % CAS NO EINECS NO Hammadde Tehlike Sınıfı 01. Madde / Preparat ve Şirket / İş Sahibinin Tanımı Ürün Adı/ Kodu : Hydra M848 Kimyasal Adı : - Kullanım Alanları : Kazan ve Kondensat Sistemleri İçin Korozyon İnhibitörü Üretici Firma : Agora Kimya

Detaylı

BENNA ÇAMAŞIR SUYU GÜVENLİK BİLGİ FORMU (SDS) Bölüm 1. Madde / Müstahzar ve Şirket / İŞ Sahibinin Tanıtımı. 1.1. Madde / Müstahzar Tanıtılması

BENNA ÇAMAŞIR SUYU GÜVENLİK BİLGİ FORMU (SDS) Bölüm 1. Madde / Müstahzar ve Şirket / İŞ Sahibinin Tanıtımı. 1.1. Madde / Müstahzar Tanıtılması Bölüm 1. Madde / Müstahzar ve Şirket / İŞ Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde / Müstahzar Tanıtılması Ürün Adı :ÇAMAŞIR SUYU Kimyasal Adı :KARIŞIM CAS No :YOK EINECS No :YOK 1.2. Madde / Müstahzarın Kullanımı

Detaylı

01. Madde / Preparat ve Şirket / İş Sahibinin Tanımı

01. Madde / Preparat ve Şirket / İş Sahibinin Tanımı 01. Madde / Preparat ve Şirket / İş Sahibinin Tanımı Ürün Adı/ Kodu : Hydra M885 Kimyasal Adı : - Kullanım Alanları : Ters Ozmos Sistemleri İçin Alkali Membran Temizleyici Üretici Firma : Agora Kimya Sanayi

Detaylı

Hammadde adı % CAS NO EINECS NO Hammadde Tehlike Sınıfı

Hammadde adı % CAS NO EINECS NO Hammadde Tehlike Sınıfı 01. Madde / Preparat ve ġirket / ĠĢ Sahibinin Tanımı Ürün Adı/ Kodu : Hydra M856 Kimyasal Adı : - Kullanım Alanları : Proses ve Açık-Yarı Açık Soğutma Suyu Sistemleri İçin Taş Önleyici ve Korozyon İnhibitörü

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU KALKS FİLTER

GÜVENLİK BİLGİ FORMU KALKS FİLTER 1.1 Madde veya Ürünün Tanıtılması Ürün Adı : Kalks Filter Kimyasal Adı : Sülfamik Asit CAS No : 5329-14-6 EINECS No : 226-218-8 Kullanım Alanları : Havuz kum filtresi temizlik kimyasalıdır. 1.2 Firmanın

Detaylı

MARATEM 801 Stabilizatörlü, Hızlı Çözülen Granül Klor %56

MARATEM 801 Stabilizatörlü, Hızlı Çözülen Granül Klor %56 SAYFA 1 / 6 1-) KİMYASAL MADDE / ÜRÜNÜN TANIMI Ürün Adı / Kodu : Kimyasal Adı : Sodyum Dikloroizosiyanurat Formül : C 3 Cl 2 N 3 NaO 3. Kullanım Alanları : Havuz suyu dezenfeksiyonunda kullanılır Fason

Detaylı

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Jaxpel 401

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Jaxpel 401 Sayfa No : 1/5 Bölüm 1. Madde / Müstahzar ve Şirket / İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde / Müstahzar Tanıtılması Ürün Adı : Kimyasal Aile : Karışım CAS No : Yok EINECS No : Yok 1.2. Madde / Müstahzarın Kullanımı

Detaylı

Hammadde adı % CAS NO EINECS NO Hammadde Tehlike Sınıfı

Hammadde adı % CAS NO EINECS NO Hammadde Tehlike Sınıfı 01. Madde / Preparat ve Şirket / İş Sahibinin Tanımı Ürün Adı/ Kodu : Hydra M861 Kimyasal Adı : - Kullanım Alanları : Kapalı Devre Su Sistemleri İçin Molibdat Bazlı Korozyon İnhibitörü Üretici Firma :

Detaylı

Hammadde adı % CAS NO EINECS NO Hammadde Tehlike Sınıfı

Hammadde adı % CAS NO EINECS NO Hammadde Tehlike Sınıfı 01. Madde / Preparat ve Şirket / İş Sahibinin Tanımı Ürün Adı/ Kodu : Hydra M883 Kimyasal Adı : Kullanım Alanları : Ters ozmos membran sistemleri için kireç ve tortu önleyici Üretici Firma : Agora Kimya

Detaylı

01. Madde / Preparat ve ġirket / ĠĢ Sahibinin Tanımı

01. Madde / Preparat ve ġirket / ĠĢ Sahibinin Tanımı 01. Madde / Preparat ve ġirket / ĠĢ Sahibinin Tanımı Ürün Adı/ Kodu : Hydra M873 Kimyasal Adı : - Kullanım Alanları : Soğutma Suyu Sistemleri İçin Biyosit Üretici Firma : Agora Kimya Sanayi ve Ticaret

Detaylı

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Teknophos D 104

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Teknophos D 104 Bölüm 1. Madde / Müstahzar ve Şirket / İş Sahibinin Tanıtımı Sayfa No : 1/5 1.1. Madde / Müstahzar Tanıtılması Ürün Adı : Kimyasal Aile CAS No : Nanyonik : 146340-16-1 EINECS No : 1.2. Madde / Müstahzarın

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU : BLUE COOL S52

GÜVENLİK BİLGİ FORMU : BLUE COOL S52 Sayfa No : 1/5 1. KİMYASAL MADDE VEYA ÜRÜNÜN VE FİRMANIN TANITIMI 1.1 Madde veya Ürünün Tanıtılması Ürün Adı : Kimyasal Adı : Organik kimyasallar karışımı CAS No : EINECS No : Kullanım Alanları : Soğutma

Detaylı

3.2. Risk Tanımları: Üründe en son yayımlanmış "Avrupa Birliğinde Hazırlama Malzemeleri Genel

3.2. Risk Tanımları: Üründe en son yayımlanmış Avrupa Birliğinde Hazırlama Malzemeleri Genel Bölüm 1. Madde / Müstahzar ve Şirket / İŞ Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde / Müstahzar Tanıtılması Ürün Adı :GENEL TEMİZLİK Kimyasal Adı :KARIŞIM CAS No :YOK EINECS No :YOK 1.2. Madde / Müstahzarın Kullanımı

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU DEMİR-3-KLORÜR SOLÜSYON GBF NO : 200-011 TARİH : EYLÜL 98 CAS NO: 7705-08-0 1-) KİMYASAL MADDE VEYA ÜRÜNÜN VE FİRMANIN TANIMI

GÜVENLİK BİLGİ FORMU DEMİR-3-KLORÜR SOLÜSYON GBF NO : 200-011 TARİH : EYLÜL 98 CAS NO: 7705-08-0 1-) KİMYASAL MADDE VEYA ÜRÜNÜN VE FİRMANIN TANIMI 1-) KİMYASAL MADDE VEYA ÜRÜNÜN VE FİRMANIN TANIMI Ürün adı : Demir-3-Klorür Solüsyon Formulü : FeCl 3 2-) KİMYASAL BİLEŞİMİ Maddenin kimyasal adı : Demir-3-klorür (FeCl 3 ) Sinonimleri : Demir (III) Klorür

Detaylı

Hammadde adı % CAS NO EINECS NO Hammadde Tehlike Sınıfı

Hammadde adı % CAS NO EINECS NO Hammadde Tehlike Sınıfı 01. Madde / Preparat ve ġirket / ĠĢ Sahibinin Tanımı Ürün Adı/ Kodu : Hydra M859 Kimyasal Adı : - Kullanım Alanları : Açık Soğutma Suyu Sistemleri İçin Çinko Bazlı Taş Önleyici ve Korozyon İnhibitörü Üretici

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU MARATEM 806 SAYFA 1 / 6

GÜVENLİK BİLGİ FORMU MARATEM 806 SAYFA 1 / 6 SAYFA 1 / 6 1-) KİMYASAL MADDE / ÜRÜNÜN TANIMI Ürün Adı / Kodu : Stabilizatörlü, Çöktürücü ve Yosun Önleyici İçeren Klor Tablet Kimyasal Adı : Multi fonksiyon tablet klor Formül : C 3 Cl 3 N 3 O 3 Kullanım

Detaylı

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Treatwater

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Treatwater Sayfa No : 1/5 Bölüm 1. Madde / Müstahzar ve Şirket / İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde / Müstahzar Tanıtılması Ürün Adı : Kimyasal Aile : Organik Asit CAS No : 2809-21-4 EINECS No : 220-552-8 1.2. Madde

Detaylı

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Ante Bulaşık Makinası Parlatıcısı

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Ante Bulaşık Makinası Parlatıcısı Sayfa No : 1/4 Bölüm 1. Madde / Müstahzar ve Şirket / İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde / Müstahzar Tanıtılması Ürün Adı : Kimyasal Aile : Karışım CAS No : - 1.2. Madde / Müstahzarın Kullanımı Bulaşık makinaları

Detaylı

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Teknophos H 45

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Teknophos H 45 Sayfa No : 1/5 Bölüm 1. Madde / Müstahzar ve Şirket / İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde / Müstahzar Tanıtılması Ürün Adı : Kimyasal Aile : Karışım CAS No : Yok EINECS No : Yok 1.2. Madde / Müstahzarın Kullanımı

Detaylı

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Teknophos H 4500

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Teknophos H 4500 Bölüm 1. Madde / Müstahzar ve Şirket / İş Sahibinin Tanıtımı Sayfa No : 1/5 1.1. Madde / Müstahzar Tanıtılması Ürün Adı : Teknophos H 45 Kimyasal Aile : Karışım CAS No : Yok EINECS No : Yok 1.2. Madde

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU VİOLEX V-202 ULTRA ÇAMAŞIR SUYU

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU VİOLEX V-202 ULTRA ÇAMAŞIR SUYU Sayfa No : 1/5 Bölüm 1. Madde / Müstahzar ve Şirket / İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde / Müstahzar Tanıtılması Ürün Adı : Kimyasal Aile : Karışım CAS No : Yok EINECS No : Yok 1.2. Madde / Müstahzarın Kullanımı

Detaylı

(91/155/EEC ve Güvenlik Bilgi Formu Hazırlama Usul ve Esasları Tebliğine ( tarih, RG No:24692 ) göre hazırlanmıştır.

(91/155/EEC ve Güvenlik Bilgi Formu Hazırlama Usul ve Esasları Tebliğine ( tarih, RG No:24692 ) göre hazırlanmıştır. 1. MALZEME VE ÜRETİCİ KURULUŞ HAKKINDA BİLGİLER Malzeme Adı : Teknobond 200 P A Bileşen Malzemenin Kullanım Amacı : Su İzolasyonu 2. BİLEŞİMİ / İÇİNDEKİLER HAKKINDA GENEL BİLGİ İhtiva Ettiği Tehlikeli

Detaylı

: TOPMATIC. Kod: Revizyon: 3 Yayın Tarihi: 21 Ekim Kimyasal Bileşimi / Bileşimdeki Tehlikeli ve Sağlığa Zararlı Maddeler Hakkında Bilgi

: TOPMATIC. Kod: Revizyon: 3 Yayın Tarihi: 21 Ekim Kimyasal Bileşimi / Bileşimdeki Tehlikeli ve Sağlığa Zararlı Maddeler Hakkında Bilgi 1. Ürünün ve Firmanın Tanımı Ürünün ticari ismi Firmanın tanımı : Endüstriyel Bulaşık Makineleri için Sıvı Deterjan Sadece profesyonel kullanım içindir. : Ecolab Temizleme Sistemleri Ltd. Şti. Altayçeşme

Detaylı

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Pool Wic

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Pool Wic Sayfa No : 1/5 Bölüm 1. Madde / Müstahzar ve Şirket / İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde / Müstahzar Tanıtılması Ürün Adı Kimyasal Aile : : Quarternary Ammonium Chloride CAS No : 7173-51-5 EINECS No : 230-525-2

Detaylı

Madde/Müstahzar Adı : NATURA TRANSFER Tarihi : 12.09..2005 ASTARI Yeni Düzenleme Tarihi : - Kaçıncı Düzenleme Olduğu : 00

Madde/Müstahzar Adı : NATURA TRANSFER Tarihi : 12.09..2005 ASTARI Yeni Düzenleme Tarihi : - Kaçıncı Düzenleme Olduğu : 00 Form No : B-592 Sayfa No : 1/ 7 1. MADDE/MÜHTAHZAR VE ŞİRKET/İŞ SAHİBİNİN TANITIMI 1.1. Madde/Mühtahzarın Tanıtılması : NATURA TRANSFER ASTARI 1.2. Madde/Mühtahzarın Kullanımı : Su bazlı, akrilik dönüşüm

Detaylı

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Teknophos CI 15

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Teknophos CI 15 Sayfa No : 1/5 Bölüm 1. Madde / Müstahzar ve Şirket / İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde / Müstahzar Tanıtılması Ürün Adı : Kimyasal Aile : Biyosit CAS No : 55965-84-9 EINECS No : - 1.2. Madde / Müstahzarın

Detaylı

Hammadde adı % CAS NO EINECS NO Hammadde Tehlike Sınıfı. Etidronic acid % Xi; R22, R36/38 2-Phosphonobutane-1,2, 4-

Hammadde adı % CAS NO EINECS NO Hammadde Tehlike Sınıfı. Etidronic acid % Xi; R22, R36/38 2-Phosphonobutane-1,2, 4- 01. Madde / Preparat ve ġirket / ĠĢ Sahibinin Tanımı Ürün Adı/ Kodu : Hydra M857 Kimyasal Adı : - Kullanım Alanları : Çelik, Bakır ve Bakır Alaşımı İçeren Proses ve Açık-Yarı Açık Soğutma Suyu Sistemleri

Detaylı

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Algaecide Bio

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Algaecide Bio 1.1. Madde / Müstahzar Tanıtılması Ürün Adı : Kimyasal Aile : Quarternary Ammonium Chloride CAS No : 7173-51-5 EINECS No : 230-525-2 1.2. Madde / Müstahzarın Kullanımı Yosun Önleyici 1.3. Firmanın Tanıtımı

Detaylı

SODYUM HİPOKLORİT CAS NO : 7681-529-9

SODYUM HİPOKLORİT CAS NO : 7681-529-9 Sayfa No : 1/5 1. MAMÜL VE FİRMA TANITIMI Ürün Adı Formülü Firma : Sodyum Hipoklorit 6-15 % (w/w) : NaOCI : TEKKİM KİMYA Organize Sanayi Bölgesi. Mavi Cad. 8 Sokak. No: 1 BURSA Telefon : 0 (224) 243 21

Detaylı

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Lopex 670

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Lopex 670 Sayfa No : 1/5 Bölüm 1. Madde / Müstahzar ve Şirket / İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde / Müstahzar Tanıtılması Ürün Adı : Kimyasal Aile : Karışım CAS No : Yok EINECS No : Yok 1.2. Madde / Müstahzarın Kullanımı

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU BLUE AİR

GÜVENLİK BİLGİ FORMU BLUE AİR GÜVENLİK BİLGİ FORMU BLUE AİR Hazırlama Tarihi : Ekim 2007 Revizyon No : 2 Sayfa No : 1/4 1. KİMYASAL MADDE VEYA ÜRÜNÜN VE FİRMANIN TANITIMI 1.1 Madde veya Ürünün Tanıtılması Ürün Adı : BLUE AİR Kimyasal

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU GÜNTABCHLOR %90

GÜVENLİK BİLGİ FORMU GÜNTABCHLOR %90 Sayfa No : 1/6 1. KİMYASAL MADDE VEYA ÜRÜNÜN VE FİRMANIN TANITIMI 1.1 Madde veya Ürünün Tanıtılması Ürün Adı : Güntabchlor %90 Kimyasal Adı : Trikloroizosiyanürik Asit CAS No : 87-90-1 EINECS No : 201-782-8

Detaylı

Hammadde adı % CAS NO EINECS NO Hammadde Tehlike Sınıfı

Hammadde adı % CAS NO EINECS NO Hammadde Tehlike Sınıfı 01. Madde / Preparat ve ġirket / ĠĢ Sahibinin Tanımı Ürün Adı/ Kodu : Hydra M893 Kimyasal Adı : Kullanım Alanları : Ağır Yağ, Kir ve Tortu Çözücü Üretici Firma : Agora Kimya Sanayi ve Ticaret LTD.ŞTİ.

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU LAKTİK ASİT

GÜVENLİK BİLGİ FORMU LAKTİK ASİT Sayfa No : 1/4 1. MAMÜL VE FİRMA TANITIMI Ürün Adı : Laktik Asit %80 Formülü : C3H6O3 Firma : TEKKİM KİMYA. Organize Sanayi Bölgesi. Mavi Cad. 8 Sokak. No: 1 BURSA Telefon : 0 (224) 243 21 71 Acil Telefon

Detaylı

Ürün Güvenlik Bilgi Formu

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Ürün Güvenlik Bilgi Formu 91/155/EEC- ISO 11014-1 ve Güvenlik Bilgi Formu Hazırlama Usül ve Esasları Tebliğine uygun olarak hazırlanmıştır. Sayfa 1 of 5 MSDS No. 283540-908187 V002 Revizyon tarihi: 12.04.2011

Detaylı

Madde/Müstahzar Adı : NATURA A1 AKRİLİK Hazırlama Tarihi : 09.08..2005 Yeni Düzenleme Tarihi : - Kaçıncı Düzenleme Olduğu : 00

Madde/Müstahzar Adı : NATURA A1 AKRİLİK Hazırlama Tarihi : 09.08..2005 Yeni Düzenleme Tarihi : - Kaçıncı Düzenleme Olduğu : 00 Form No : B-350 Sayfa No : 1/ 6 1. MADDE/MÜHTAHZAR VE ŞİRKET/İŞ SAHİBİNİN TANITIMI 1.1. Madde/Mühtahzarın Tanıtılması : NATURA A1 AKRİLİK Su bazlı akrilik dış cephe boyası 1.2. Madde/Mühtahzarın Kullanımı

Detaylı

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Forest G 302

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Forest G 302 Sayfa No : 1/5 Bölüm 1. Madde / Müstahzar ve Şirket / İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde / Müstahzar Tanıtılması Ürün Adı : Kimyasal Aile CAS No : Karışım : Yok EINECS No : Yok 1.2. Madde / Müstahzarın Kullanımı

Detaylı

91/155/EEC ve Güvenlik Bilgi Formu Hazırlama Usul ve Esasları'na (11/03/2002-24692) göre hazırlanmıştır.

91/155/EEC ve Güvenlik Bilgi Formu Hazırlama Usul ve Esasları'na (11/03/2002-24692) göre hazırlanmıştır. Sayfa No : 1/5 Bölüm 1. Madde / Müstahzar ve Şirket / İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde / Müstahzar Tanıtılması Ürün Adı : ANA YIKAMA DETERJANI Kimyasal Aile : Karışım CAS No : Yok EINECS No : Yok 1.2.

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU 1.Madde Müstahzar ve Şirket/İş Sahibinin Tanımı KİMYASAL ADI Karışım TİCARİ ADI TEMIZLIK MADDESI ÇIÇEK KULLANIM ALANI Genel amaçlı temizlik ÜRETİCİ FİRMA SAFYUR TEMİZLİK MADDELERİ KİMYA SANAYİ VE TİCARET

Detaylı

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Algaecide Bio

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Algaecide Bio Sayfa No : 1/5 Bölüm 1. Madde / Müstahzar ve Şirket / İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde / Müstahzar Tanıtılması Ürün Adı : Kimyasal Aile : Quarternary Ammonium Chloride CAS No : 7173-51-5 EINECS No : 230-525-2

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU 1.Madde Müstahzar ve Şirket/İş Sahibinin Tanımı KİMYASAL ADI Karışım TİCARİ ADI SAFYU ÇELIK YÜZEY TEMIZLEME VE PARLATMA maddesi KULLANIM ALANI Mutfak hijjeni Genel bakım ÜRETİCİ FİRMA SAFYUR TEMİZLİK MADDELERİ

Detaylı

1. ÜRÜN VE FİRMA TANITIMI KİMYASAL ADI SODYUM HİPOKLORİT KAPALI FORMULÜ NaOCl TİCARİ ADI HYPO

1. ÜRÜN VE FİRMA TANITIMI KİMYASAL ADI SODYUM HİPOKLORİT KAPALI FORMULÜ NaOCl TİCARİ ADI HYPO 1. VE FİRMA TANITIMI KİMYASAL ADI SODYUM HİPOKLORİT KAPALI FORMULÜ NaOCl TİCARİ ADI HYPO KULLANIM ALANI Textil ağartılması, ev ve çamaşırhanelerde beyazlatıcı olarak, su klorlanması ve genel dezenfektasyon

Detaylı

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Teknophos MIX

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Teknophos MIX Bölüm 1. Madde / Müstahzar ve Şirket / İş Sahibinin Tanıtımı Sayfa No : 1/6 1.1. Madde / Müstahzar Tanıtılması Ürün Adı : Teknophos MİX Kimyasal Aile : Karışım CAS No : Yok EINECS No : Yok 1.2. Madde /

Detaylı

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Teknophos RPH 47

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Teknophos RPH 47 Bölüm 1. Madde / Müstahzar ve Şirket / İş Sahibinin Tanıtımı Sayfa No : 1/5 1.1. Madde / Müstahzar Tanıtılması Ürün Adı : Kimyasal Aile : İnorganik baz. CAS No : 1310-73-2 EINECS No : 215-185-5 1.2. Madde

Detaylı

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Ante Çamaşır Suyu

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Ante Çamaşır Suyu Sayfa No : 1/5 Bölüm 1. Madde / Müstahzar ve Şirket / İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde / Müstahzar Tanıtılması Ürün Adı : Kimyasal Aile : Karışım 1.2. Madde / Müstahzarın Kullanımı Çamaşır ağartıcı, dezenfekte

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91/155/EC

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91/155/EC 91/155/EC ve ve Müstahzarlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formlarının Hazırlanması ve Dağıtılması Hakkında Yönetmelik Düzenleme tarihi 01/12/2012 1. Ürün ve Firma Tanıtımı Ürün Adı FAGOR FİNAL-P Ürün Tanımı

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU(MSDS) ÇELİK PARLATICI

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU(MSDS) ÇELİK PARLATICI 1. Madde / Müstahzar ve Şirket / İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde / Müstahzar Tanıtılması Ürün Adı Can Star Çelik Parlatıcı CAS No - EC No - 1.2. Madde / Müstahzarın Kullanımı Çelik yüzey temizleyicisi.k

Detaylı

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Teknophos BI 20

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Teknophos BI 20 Sayfa No : 1/5 Bölüm 1. Madde / Müstahzar ve Şirket / İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde / Müstahzar Tanıtılması Ürün Adı : Kimyasal Aile : Karışım 1.2. Madde / Müstahzarın Kullanımı Soğutma kuleleri için

Detaylı

Ürün Güvenlik Bilgi Formu

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Ürün Güvenlik Bilgi Formu 91/155/EEC- ISO 11014-1 ve Güvenlik Bilgi Formu Hazırlama Usül ve Esasları Tebliğine uygun olarak hazırlanmıştır. Sayfa 1 of 5 MSDS No. 237315-B V002 1. Ürünün ve Firmanın Tanımı

Detaylı

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Ponka Mutfak

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Ponka Mutfak Sayfa No : 1/5 Bölüm 1. Madde / Müstahzar ve Şirket / İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde / Müstahzar Tanıtılması Ürün Adı : Kimyasal Aile : Karışım CAS No : Yok 1.2. Madde / Müstahzarın Kullanımı Mutfaktaki

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 / 6 1.Madde Müstahzar ve Şirket/İş Sahibinin Tanımı KİMYASAL ADI Karışım TİCARİ ADI KULLANIM ALANI Çamaşır hijyeni ÜRETİCİ FİRMA SAFYUR TEMİZLİK MADDELERİ KİMYA SANAYİ VE TİCARET ADRES Yeni sanayi

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91 / 155 / EEC ve Güvenlik Bilgi Formu Hazırlama Usul ve Esaslarına (11 / 03 / 2002 24692) göre hazırlanmıştır. 1. Madde / Müstahzar ve Şirket/ İş Sahibinin Tanımı: Ürünün Ticari İsmi : VP CRYSTAL Ürün

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU FOSFORİK ASİT CAS NO : [7664-38-2] EC NO :233-633-2

GÜVENLİK BİLGİ FORMU FOSFORİK ASİT CAS NO : [7664-38-2] EC NO :233-633-2 Sayfa No : 1/4 1. MAMÜL VE FİRMA TANITIMI Ürün Adı :o-fosforik asit Formülü :H 3 PO 4 Firma : TEKKİM KİMYA. Organize Sanayi Bölgesi. Mavi Cad. 8 Sokak. No: 1 BURSA Telefon : 0 (224) 243 21 71 Acil Telefon

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU(MSDS) POLİMER CİLA

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU(MSDS) POLİMER CİLA 1. Madde / Müstahzar ve Şirket / İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde / Müstahzar Tanıtılması Ürün Adı Can Star Polimer Cila CAS No - EC No - 1.2. Madde / Müstahzarın Kullanımı Polimer cila. 1.3. Firmanın

Detaylı

Bölüm 1. Kimyasal / Malzeme ve Kurum / İş Sahibinin Tanıtımı

Bölüm 1. Kimyasal / Malzeme ve Kurum / İş Sahibinin Tanıtımı Bölüm 1. Kimyasal / Malzeme ve Kurum / İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde/Müstahzar, Kimyasalın /Malzemenin Tanıtılması Ürün Adı : CAS No : 57-55-6 Kullanım alanları : Polyester üretiminde, kozmetik sanayisinde,

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91 / 155 / EEC ve Güvenlik Bilgi Formu Hazırlama Usul ve Esaslarına (11 / 03 / 2002 24692) göre hazırlanmıştır. 1. Madde / Müstahzar ve Şirket/ İş Sahibinin Tanımı: Ürünün Ticari İsmi : VP BOOSTER ENZİMLİ

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU 1.Madde Müstahzar ve Şirket/İş Sahibinin Tanımı KİMYASAL ADI Karışım TİCARİ ADI SAFYU BULAŞıK MAKINASı PARLATıCıSı KULLANIM ALANI Mutfak hijyeni ÜRETİCİ FİRMA SAFYUR TEMİZLİK MADDELERİ KİMYA SANAYİ VE

Detaylı

FİBRO GEL YayınTarihi: 01.08.2009

FİBRO GEL YayınTarihi: 01.08.2009 1. ÜRÜN ve ŞİRKET TANITIMI Ürün Adı : Kullanım Amacı : İnsektisit Kimyasal Grubu : phenylpyrazole Üretici ve Ruhsat Sahibi: Koru -San Çevre Koruma Kimyasalları San.ve Tic.Ltd.Şti Adres: : 104.Cadde No:138

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU BLUECOOL OXİ 15

GÜVENLİK BİLGİ FORMU BLUECOOL OXİ 15 Sayfa No : 1/5 1. KİMYASAL MADDE VEYA ÜRÜNÜN VE FİRMANIN TANITIMI 1.1 Madde veya Ürünün Tanıtılması Ürün Adı : BLUECOOL OXI 15 Kimyasal Adı : Organik kimyasallar karışımı CAS No : EINECS No : Kullanım

Detaylı

Kimyasal Yapısı Tanım : Tehlikesiz hammaddelerin ve aşağıda listelenen maddelerin sudaki karışımı

Kimyasal Yapısı Tanım : Tehlikesiz hammaddelerin ve aşağıda listelenen maddelerin sudaki karışımı 9191/155/EC ve ve Müstahzarlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formlarının Hazırlanması ve Dağıtılması Hakkında Yönetmelik Yayın Tarihi 01/12/2012 1. Ürün ve Firma Tanıtımı Ürün Adı FAGOR HEAVY L Ürün Tanımı Ağır

Detaylı

%8-10 13845-36-8 237-574-9 S 26 S 36 1% 28348-53-0 248-983-7 _ 2% _

%8-10 13845-36-8 237-574-9 S 26 S 36 1% 28348-53-0 248-983-7 _ 2% _ Bölüm 1. Madde / Müstahzar ve Şirket / İŞ Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde / Müstahzar Tanıtılması Ürün Adı ENDÜSTRİYEL BULAŞIK MAKİNASI DETERJANI Kimyasal Adı KARIŞIM CAS No :YOK EINECS No :YOK 1.2. Madde

Detaylı

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Jaxpel 405

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Jaxpel 405 01 Sayfa No : 1.1. Madde / Müstahzar Tanıtılması Ürün Adı Kimyasal Aile : : Karışım CAS No : Yok EINECS No : Yok 1.2. Madde / Müstahzarın Kullanımı Leke çıkartıcı ön daldırma maddesi. 1.3. Firmanın Tanıtımı

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU : BLUE CLOSE M51

GÜVENLİK BİLGİ FORMU : BLUE CLOSE M51 Sayfa No : 1/5 1. KİMYASAL MADDE VEYA ÜRÜNÜN VE FİRMANIN TANITIMI 1.1 Madde veya Ürünün Tanıtılması Ürün Adı : Kimyasal Adı : Karışım CAS No : EINECS No : Kullanım Alanları Isıtma kazanları,soğutma kapalı

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLĐK BĐLGĐ FORMU

ÜRÜN GÜVENLĐK BĐLGĐ FORMU Sayfa 1/7 ÜRÜN GÜVENLĐK BĐLGĐ FORMU Düzenlenme tarihi: 26.09.2007 1 Ürün ve firma tanıtımı Ürün adı: DONA KLOR 90 Ürünün uygulama alanı: Havuz Kimyasalı Üretici/Tedarikçi:UKM Uğur Kimya Makina Bilgi merkezi:

Detaylı

Madde/Müstahzar Adı : EXELANS MACRO Hazırlama Tarihi : 09.08..2006 Yeni Düzenleme Tarihi : - Kaçıncı Düzenleme Olduğu : 00

Madde/Müstahzar Adı : EXELANS MACRO Hazırlama Tarihi : 09.08..2006 Yeni Düzenleme Tarihi : - Kaçıncı Düzenleme Olduğu : 00 Sayfa No : 1/ 7 1. MADDE/MÜHTAHZAR VE ŞİRKET/İŞ SAHİBİNİN TANITIMI 1.1. Madde/Mühtahzarın Tanıtılması : EXELANS MACRO Kendi kendini yıkayan su bazlı dış cephe boyası 1.2. Madde/Mühtahzarın Kullanımı :

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU MOIL BLUE

GÜVENLİK BİLGİ FORMU MOIL BLUE 1. MADDE / MÜSTAHZAR VE ŞİRKET / İŞ SAHİBİNİN TANITIMI 1.1 Madde/ Müstahzarın Tanıtılması Ürün adı 1.2 Madde / Müstahzarın Kullanımı Adblue 1.3 Firmanın Tanıtımı MİLAN PETROL SANAYİ VE TİCARET A.Ş. 10013

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91 / 155 / EEC, 93 / 112 / EC, 2001 / 58 / EC ye göre

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91 / 155 / EEC, 93 / 112 / EC, 2001 / 58 / EC ye göre Düzenleme tarihi 01/12/2012 1. Ürün ve Firma Tanıtımı Ürün Adı FAGOR CARP Ürün Tanımı Kuru Köpük Halı Yıkama Maddesi Ürün Kodu GH-011 Üretici/Tedarikçi Bayer Kimya Temizlik Hijyen ve Kozmetik Ürünleri

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU VİOLEX V-209 YAĞ VE KİR ÇÖZÜCÜ YARDIMCI YIKAMA MADDESİ

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU VİOLEX V-209 YAĞ VE KİR ÇÖZÜCÜ YARDIMCI YIKAMA MADDESİ Sayfa No : 1/5 Bölüm 1. Madde / Müstahzar ve Şirket / İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde / Müstahzar Tanıtılması Ürün Adı : Kimyasal Aile : Karışım CAS No : Yok EINECS No : Yok 1.2. Madde / Müstahzarın Kullanımı

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91 / 155 / EEC, 93 / 112 / EC, 2001 / 58 / EC ye göre

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91 / 155 / EEC, 93 / 112 / EC, 2001 / 58 / EC ye göre Düzenleme tarihi 1/12/2012 1. Ürün ve Firma Tanıtımı Ürün Adı FAGOR DAİLY MAT Ürün Tanımı Otomatlar için Günlük Temizlik ve Bakım Maddesi Ürün Kodu ZH-008 Ürünün Uygulama Alanı Zemin Hijyeni Üretici/Tedarikçi

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU(MSDS) MİNERALLİ KREM

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU(MSDS) MİNERALLİ KREM 1. Madde / Müstahzar ve Şirket / İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde / Müstahzar Tanıtılması Ürün Adı Can Star Mineralli Krem CAS No - EC No - 1.2. Madde / Müstahzarın Kullanımı Tezgah ve lavabolardaki yoğun

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU GÜNCHLOR %56 GRANÜL KLOR

GÜVENLİK BİLGİ FORMU GÜNCHLOR %56 GRANÜL KLOR 1.1 Madde veya Ürünün Tanıtılması Ürün Adı : Günchlor %56 Granül Klor Kimyasal Adı : Sodyum dikloroizosiyonürat CAS No : 2893-78-9 EINECS No : 220767-7 Kullanım Alanları : havuz suyu hijyen ürünüdür. 1.2

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91 / 155 / EEC ve Güvenlik Bilgi Formu Hazırlama Usul ve Esaslarına (11 / 03 / 2002 24692) göre hazırlanmıştır. 1. Madde / Müstahzar ve Şirket/ İş Sahibinin Tanımı: Ürünün Ticari İsmi : VP SOFT SENSITIVE

Detaylı

: Telefon : +90 212 875 77 50 (3 hat) Fax : +90 212 875 08 22 web : www.anadolukimya.com e-mail : info@anadolukimya.com

: Telefon : +90 212 875 77 50 (3 hat) Fax : +90 212 875 08 22 web : www.anadolukimya.com e-mail : info@anadolukimya.com 1. ÜRÜN VE FİRMA TANIMI Sayfa : 1/5 Ticari İsmi Kullanım Alanı : : Endüstriyel Tekstil Baskı Uygulamaları Firma Adı : Anadolu Kimya San.Tic.Ltd.Şti. Firma Adresi : Akçaburgaz Mah. 109. Sokak No: 8-12 Esenyurt

Detaylı

Ürün Güvenlik Bilgi Formu

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Ürün Güvenlik Bilgi Formu 91/155/EEC- ISO 11014-1 ve Güvenlik Bilgi Formu Hazırlama Usül ve Esasları Tebliğine uygun olarak hazırlanmıştır. Sayfa 1 of 5 MSDS No. 1368314 V001 Revizyon tarihi: 05.05.2005

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91/155/EC

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91/155/EC 91/155/EC ve Maddeler ve Müstahzarlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formlarının Hazırlanması ve Dağıtılması Hakkında Yönetmelik Düzenleme tarihi 01/12/2012 1. Ürün ve Firma Tanıtımı Ürün Adı FAGOR FİNAL-L Ürün

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU VİOLEX V-103 ENDÜSTRİYEL BULAŞIK MAKİNESİ DURULAMA MADDESİ

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU VİOLEX V-103 ENDÜSTRİYEL BULAŞIK MAKİNESİ DURULAMA MADDESİ Sayfa No : 1/5 Bölüm 1. Madde / Müstahzar ve Şirket / İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde / Müstahzar Tanıtılması Ürün Adı : Kimyasal Aile : Karışım CAS No : Yok EINECS No : Yok 1.2. Madde / Müstahzarın Kullanımı

Detaylı

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Jaxpel 440

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Jaxpel 440 Sayfa No : 1/5 Bölüm 1. Madde / Müstahzar ve Şirket / İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde / Müstahzar Tanıtılması Ürün Adı : Kimyasal Aile : Karışım CAS No : Yok 1.2. Madde / Müstahzarın Kullanımı Profesyonel

Detaylı

Hammadde adı % CAS NO EINECS NO Hammadde Tehlike Sınıfı

Hammadde adı % CAS NO EINECS NO Hammadde Tehlike Sınıfı 01. Madde / Preparat ve Şirket / İş Sahibinin Tanımı Ürün Adı/ Kodu : Hydra M878 Kimyasal Adı : - Kullanım Alanları : İçme, Proses ve Kullanım Suyu İçin Biyosit Üretici Firma : Agora Kimya Sanayi ve Ticaret

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU 1. KİMYASAL MADDE VEYA ÜRÜNÜN VE FİRMANIN TANIMI Ürün Adı : HMPlus Mikronütrient Şirket : Kayhan ÜNLÜALP HidroMetan Biyogaz ve Arıtma Teknolojileri 1768 Sokak No:4/5 Karşıyaka İZMİR Acil Telefon numarası

Detaylı

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Alcov C 1

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Alcov C 1 Sayfa No : 1/5 Bölüm 1. Madde / Müstahzar ve Şirket / İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde / Müstahzar Tanıtılması Ürün Adı : Kimyasal Aile : Karışım 1.2. Madde / Müstahzarın Kullanımı Kir ve cila sökücü.

Detaylı

: NF 62 PLASTISOL FLOK TUTKALI

: NF 62 PLASTISOL FLOK TUTKALI 1. ÜRÜN VE FİRMA TANIMI Sayfa : 1/5 Ticari İsmi Kullanım Alanı : : Endüstriyel Tekstil Baskı Uygulamaları Firma Adı : Anadolu Kimya San.Tic.Ltd.Şti. Firma Adresi : Akçaburgaz Mah. 109. Sokak No: 8-12 Esenyurt

Detaylı

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Jaxpel 409

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Jaxpel 409 Sayfa No : 1/5 Bölüm 1. Madde / Müstahzar ve Şirket / İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde / Müstahzar Tanıtılması Ürün Adı : Kimyasal Aile : Karışım 1.2. Madde / Müstahzarın Kullanımı Fırın ve yanmış yağları

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU GÜNEX POOL

GÜVENLİK BİLGİ FORMU GÜNEX POOL 1.1 Madde veya Ürünün Tanıtılması Ürün Adı : Günex Pool Kimyasal Adı : HNO3 CAS No : 7697 / 37-2 EINECS No : 231-714-2 Kullanım Alanları : Seramik, fayans yüzey temizleyici 1.2 Firmanın Tanıtılması Firmanın

Detaylı

Yayın Tarihi: 21.08.2009

Yayın Tarihi: 21.08.2009 1/5 1. VE FİRMA TANITIMI KİMYASAL ADI KAPALI FORMULÜ TİCARİ ADI SODYUM HİDROKSİT NaOH Payet Kostik KULLANIM ALANI Deterjan ve sabun endüstrileri. alüminyum ve gıda endüstrisi, Suni ipek, kâğıt hamuru,

Detaylı

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Cappel P 115

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Cappel P 115 Sayfa No : 1/5 1.1. Madde / Müstahzar Tanıtılması Ürün Adı : Kimyasal Aile : Karışım CAS No : Yok EINECS No : Yok 1.2. Madde / Müstahzarın Kullanımı Alüminyum yüzey temizleme maddesi. 1.3. Firmanın Tanıtımı

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91/155/EC

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91/155/EC 91/155/EC ve ve Müstahzarlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formlarının Hazırlanması ve Dağıtılması Hakkında Yönetmelik Yayın tarihi 01/12/2012 1. Ürün ve Firma Tanıtımı Ürün Adı FAGOR F 10 Ürün Tanımı Konsantre

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 / 5 1.Madde Müstahzar ve Şirket/İş Sahibinin Tanımı KİMYASAL ADI Karışım TİCARİ ADI KULLANIM ALANI Çamaşır hijyeni ÜRETİCİ FİRMA SAFYUR TEMİZLİK MADDELERİ KİMYA SANAYİ VE TİCARET ADRES Yeni sanayi

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91 / 155 / EEC ve Güvenlik Bilgi Formu Hazırlama Usul ve Esaslarına (11 / 03 / 2002 24692) göre hazırlanmıştır. 1. Madde / Müstahzar ve Şirket/ İş Sahibinin Tanımı: Ürünün Ticari İsmi : VP MIX RINSE PLUS

Detaylı