Kullanıcı Kılavuzu. Geniş Format Tarayıcılar MODELLER: SD4410 SD4420 SD4430 SD4450 SD4490. Haziran, 2008 Yayını

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Kullanıcı Kılavuzu. Geniş Format Tarayıcılar MODELLER: SD4410 SD4420 SD4430 SD4450 SD4490. Haziran, 2008 Yayını"

Transkript

1 Kullanıcı Kılavuzu Geniş Format Tarayıcılar MODELLER: SD4410 SD4420 SD4430 SD4450 SD4490 Haziran, 2008 Yayını

2 Bu Kılavuz Hakkında 2 İçindekiler İçindekiler...2 Bu Kılavuz Hakkında...3 Tarayıcının Genel Görünümü...4 Tarayıcının önden görünümü:... 4 Tarayıcının arkadan görünümü:... 5 Kurulum...6 Sistem gereklilikleri... 6 Kurulumun Adımları... 6 Tarayıcıyı AÇIK ve KAPALI...15 Ana güç anahtarı Uyanık ve Uyku modları Uyku modu seçenekleri - otomatik giriş ve boş zaman Orijinallerin Tarayıcı içine Yüklenmesi...17 Tarayıcıya ortadan, yüzü yukarı yükleme Otomatik yükleme El ile yükleme Tarama sonrası orijinali geri çıkartma Yumuşak besleme Girdi boyutu ayarı Tarama Tarama için yazılım uygulamaları...19 Tarayıcı panosundan yazılımları çalıştırma...19 Toplu tarama...19 WIDEsystem ile tarayıcınızı izlemek...19 Bakım Tarayıcı bakımı hakkında...21 Tarama alanını temizlemek...21 Önemli Bakım Noktalarına Genel Bakış...22 Kalibrasyon Tarayıcı Bakım Programı...29 Cam plakayı Değiştirmek...32 Cam Plakayı Değiştirmek Önemli parçalara genel bakış...34 Yeni Firmware Yüklemek...41 Sorunların Giderilmesi Sizin sisteminizde hatalar nasıl gösterilir Yaygın sorunların düzeltilmesi...43 Teknik Destek...43 Tarayıcı Kurulumuna İlişkin Sorunlar...44 Tarayıcının İşletiminine İlişkin Sorunlar...45 Tarama sonuçlarına İlişkin Sorunlar...48 Ekler Önemli Güvenlik Talimatları...49 Düzenlemeler...50 Zehirli ve Zararlı Madde ve Unsurlar...50

3 Bu Kılavuz Hakkında 3 Bu Kılavuz Hakkında Bu yayın Contex A/S nin izni ile Anka Multimedya ve Grafik AS tarafından Türkçeye çevrilmiştir. Bu kullanım kılavuzu aşağıdaki modeller için geçerlidir: Tarayıcı Modeli Açıklama Copyright, Mayıs 2008 Anka Multimedya ve Grafik Ticaret AŞ Nazmi Akbacı Ticaret Merkezi No: 157 Maslak, 34398, İstanbul, Türkiye Tel: (212) Fax: (212) bilgi@ankammg.com.tr SD4410 SD4420 SD4430 SD4450 SD tek renk tarayıcı 44 renkli tarayıcı 44 renkli tarayıcı 44 renkli tarayıcı 44 renkli tarayıcı Bu kılavuz, geniş format tarayıcınızın nasıl işletileceğini ve bakımının nasıl yapılacağını açıklar. Bilgisayarınız ve işletim sistemi ile ilgili temel bilgilere sahip olduğunuzu varsayar ve bu konu ile ilgili dokümanlardaki bilgileri tekrarlamaz. Aşağıdaki kaynaklara başvurduğunuzdan emin olunuz: 1. Kurulum bölümü tarayıcınızın sürücülerinin doğru kurulumunu açıklar. 2. WIDEsystem TOOLS CD-ROM üzerindeki ws klasörü içindeki readme.htm dosyası en güncel kurulum ve İşletim Sistemi uyumuluğu konularını içerir. 3. WIDEsystem TOOLS Help Sürücülerinizi kurduktan sonra, WIDEsystem i açın ve F1 tuşuna basın. WIDEsystem uygulama yazılımı ve Scanner Maintenance (Tarayıcı Bakım) yazılımının kullanımı üzerine bilgiler içerir. Yukarıdaki bütün modeller ENERGY STAR standartını sağlar. ÖNEMLİ: tarayıcınız ile birlikte gelen ya da daha yeni bir WIDEsystem TOOLS CD-ROM kullandığınızdan emin olun. Eski versiyon WIDEsystem yazılımı tarayıcı modelinizi algılamıyabilir. NOT: Windows Uyumluluğu Tarayıcınız ve sürücüleri, en geçerli etkin Microsoft Windows İşletim Sistemleri versiyonlarını desteklemek için geliştirilmiş ve denenmiştir. Belirli Windows versiyonlarına ilişkin sürücü ve arayüz desteği Microsoft Destek yaşam Çevrimi Politikasını izleyecektir. Uyumluluk özellikleri bu yüzden uygun olarak değişebilir. En geçerli İşletim Sistemi uyumluluk özellikleri ve sürücüler üretici Contex in İnternet sitesinde mevcut olacaktır.

4 Tarayıcının Genel Görünümü 4 Tarayıcının Genel Görünümü Tarayıcıyı kullanmak için tanımanız gereken parçalar, tuşlar ve alanlar aşağıdadır: Tarayıcının önden görünümü: Tarayıcı kapağını açmak için kilit tuşları (bakım için) Tarayıcı Kapağı Döküman yerleştirme yuvası Operatör Panosu Tarayıcı yatağı Kağıt besleme alanı Kağıt hazır göstergesi Hata ışığı Güç tuşu ve göstergesi Kağıt ileri tuşu Kağıt geri tuşu Tek dokunuş tuşları

5 Tarayıcının Genel Görünümü 5 Tarayıcının arkadan görünümü: Tarayıcı Kapağını açmak için kilit tuşlarına basınız. (Bakım için) Bağlantı panosu USB bağlantı arayüzü 4 Diagnostik Işığı (servis sağlayıcıya rapor vermek için) Ana Güç Bağlantı Yuvası Ana Güç Anahtarı

6 Kurulum 6 6 Kurulum Aşağıda takip eden adımlarda tarayıcınızın ve sürücülerinin kolay ve hızlı bir şekilde kurulumu açıklanmaktadır. Sistem gereklilikleri PC ya da desteklenen iş istasyonu. Önerilen gereklilikler: Core 2 işlemci, 2 GB RAM, 5 GB boş harddisk alanı Uyumlu Windows İşletim Sistemi WIDEsystem TOOLS CD-ROM içindeki ws/readmw.htm dosyasına bakınız. PC niz üzerinde işler bir USB çıkışı Tarayıcınız ile birlikte gelen WIDEsystem TOOLS CD si Tarama yazılımı ya da uyumlu üçüncü taraf yazılımlar. Topraklı elektrik çıkışı. Kurulumun Adımları 1 Tarama istasyonunu kurun Tarayıcınız ya özel olarak tasarımlanmış kendi başına bir ayak ya da sağlam bir masa üzerine yerleştirilmelidir. Medyanın arkadan çıkmasına izin verecek şekilde tarayıcının arkasında yeterli boşluk olduğundan emin olun. ÖNEMLİ: TARAYICINIZI PC ye ya da ELEKTRİK e HENÜZ BAĞLAMAYIN. Bu işletmen kılavuzunun sonudaki Güvenlik Talimatlarına da bakın. 2 PC nize sürücüleri ve araçları kurun ÖNEMLİ: Tarayıcı bağlantısı yapmazdan ve herhangi bir tarama yazılımını kurmazdan önce tarayıcınızın sürücülerinin ve araçlarının kurulumunu yapmalısınız. 1. WIDEsystem TOOLS CD-ROM u PC nize yerleştirin. Normal olarak kuran programın arayüzü otomatik olarak başlayacaktır. Eğer başlamaz ise, CD içinde setup.exe dosyasının yerini bulun ve onu el ile başlatın. 2. WIDEsystem yazılımını kurun. Ekranınızdaki kurulum kılavuzunu izleyin. Sizden kullanma diliniz ve diğer önemli sistem tercihleriniz istenecektir. 3. Tarayıcı Bakım (Scanner Maintenance) yazılımını kurun. Ekranınızdaki kurulum kılavuzunu izleyin. Dilinizi seçmeniz istenecektir. 4. Kurulum tamamlandığında CD-ROM u çıkartın.

7 Kurulum PC yi kapatın PC niz tarayıcıya bağlanmazdan önce kapatılmalıdır. 4 PC nin güç kablosunu fişten çekin UYARI: Bu adım sizin kendi güvenliğinizi güvence altına almak ve aygıtınızı potansiyel hasarlardan korumaya yardımcı olmak içindir.

8 Kurulum Tarayıcının besleme yatağını temizleyin Bu yerleştirme yuvasının önündeki düz yüzeydir. Kuru bir bez ile temizleyin böylece kirler ve tozlar taranacak orijinal ile tarama alanına sürüklenmesin. 6 Tarayıcının kapağını açın Kapak kilit tuşlarına basınız Paketleme ve nakliye sırasında dahili tarama alanında biriken tozu temizlemelisiniz. Tarama alanı kapağın altındadır bu yüzden onu açmanız gereklidir. Kapağı açan tuşlar ise kapağın arkasındadır. 1. Tarayıcının önünde durun. 2. Parmaklarınız ile eşzamanlı olarak kapak tuşlarını kilitin açıldığını hissedene kadar tarayıcının merkezine doğru kaydırın. 3. Diğer parmaklarınız ile kapağın kenarından kavrayınız.

9 Kurulum Tarayıcı kapağını açın Kapağı geri çekin Kapak tam olarak açılana kadar kapak tuşlarını bırakmayınız ve kapağı kendinize doğru çekerek tam olarak açınız. Tarayıcı kapağını geriye doğru tam olarak açın. 8 Tarama alanını temizleyin Dahili tarama alanını tozlardan temizleyin. Kuru tüysüz bir bez kullanın. Eğer kuru bez ile temizlenemeyen leke görürseniz, tarayıcı bakımına ilişkin olarak tarama alanının kapsamlı temizliği üzerine talimatlar için bu kılavuzun Tarama alanını temizleme bölümüne başvurunuz.

10 Kurulum Arayüz kablosunu tarayıcıya bağlayın B-konnektörü (kare şeklinde sonlanan) tarayıcınızdaki USB bağlantı yuvasına bağlayınız. USB bağlantı yuvası tarayıcının arkasındadır 10 Kablonun diğer ucunu PC nin USB yuvasına bağlayın A-Konnektörü (düz şekilde sonlanan) bilgisayarınızın USB çıkışınıza bağlayınız. NOT: PC'nin arkasındaki boş bir USB çıkışını kullanmanız önerilir. Öndeki USB çıkışını kullanmak bazı PC modellerinde performans etkilemektedir. (data aktarım hızını yavaşlatmaktadır.)

11 Kurulum Güç kablosunu tarayıcıya bağlayın Tarayıcının ana güç bağlantı yuvasına tarayıcı güç kablosunu bağlayın. Ana güç bağlantı yuvası tarayıcının arka tarafındadır. 12 Güç kablosunu duvar elektrik prizine bağlayın Tarayıcı güç kablosunun diğer ucunu elektrik girişine bağlayın. UYARI: Tarayıcı üç uçlu topraklı tip fişi olan güç kablosu ile birlikte gelir. Fişi prizinize sokamıyorsanız, prizi yeni uyan biri ile değiştirmesi için elektrikciniz ile temasa geçin ve topraklı bir güç bağlantınız olduğundan emin olun. Topraklı tip fişin gerekliliğini boşa çıkarmaya ve göz ardı etmeye çalışmayın.

12 Kurulum Tarayıcıyı açın Tarayıcının arkasında bulunan ana güç anahtarından tarayıcıyı açın. 14 PC nizi açın ve Windows u başlatın Başlangıç sırasında Windows yeni donanımı (tarayıcıyı) algılayacak ve adım 2 de kurulumunu yaptığınız sürücüler tanınacaktır. Ekranınızda ortaya çıkan Windows donanım kurulum talimatlarını izleyin.

13 Kurulum Tarayıcının doğru kurulduğunu doğrulayın. 5. Windows sistem çubuğu üzerindeki tarayıcı simgesini bulun. Bu, WIDEsystem program simgesidir. 6. WIDEsystem program simgesi üzerinde sol çift tıklayın. 7. WIDEsystem Status sekmesi iletişim kutusunda tarayıcınızın ismi belirmiş ise, tarayıcınızın kurulumu tamamlanmış ve algılanmış demektir. 8. Tarayıcı doğru olarak kurulmamış ise, tarayıcının algılanamadığını belirten bir ileti sizi bilgilendirecektir. Eğer durum böyle ise, tüm bağlı olan aygıtları kapatın ve kurulum adımlarını tekrarlayın. 16 Tarama / kopyalama yazılımını kurma (İsteğe bağlı) Tarayıcı ile birlikte kullanacağınız tarama ve kopyalama yazılımını kurun. Özellikle tarayıcınız ve onun tüm özelliklerini kullanmak üzere yapılmış bir çok tarama ve kopyalama yazılım uygulaması mevcuttur. Bir çok yaygın resimleme yazılım uygulaması basit tarama işleri için TWAIN ve WIA arayüzünü desteklemektedir. Daha fazla bilgi için Tarama için yazılım uygulamaları konusunu okuyun.

14 Kurulum Ağ üzerinden tarayıcıyı paylaşma (isteğe bağlı) Diğer PC lerin LAN (Yerel İletişim Ağı) üzerinden tarayıcıyı paylaşmalarını işler kılabilirsiniz. Bu paylaşma Sharing olarak çağrılır. WIDEsystem üzerinden tarayıcıyı paylaşılan shared scanner olarak ayarlayabilirsiniz. 9. WIDEsystem program simgesi üzerine sol çift tıklayın ve Ağa Tara Scan to Net sekmesini seçin. 10. Bu bilgisayara bağlı tarayıcı Local scanner attached to this computer seçenek grubunu bulun. 11. Ağ içinde yer alan diğerlerinin tarayıcınızı kullanmasına izin vermek için onu paylaş Share your current scanner to allow others on the network to use it seçeneğini seçin. 12. Bu ayarı kabul etmek için OK tuşuna basın. Ağ sistemlerin çoğunda yapamanız gerekenin tümü bu kadardır. Ancak, bazı sistemler belirli iletişim çıkış (port) numaraları gibi İleri Advanced ayarlar gerektirebilir. İleri ayarlara ilişkin bilgi için LAN yöneticinize başvurun. NOT: WIDEsystem i açın ve Ağa Tarama Scan to Net ayar yordamları ve seçeneklerine ilişkin eksiksiz çevrim içi yardımı görüntülemek için <F1> tuşuna basın. NOT: LAN üzerinden tarayıcıyı kullanacak olan PC üzerinde WIDEsystem kurulmuş olmalı ve PC tarama/kopyalam yazılımı ile uyumlu olmalıdır.

15 Tarayıcıyı AÇIK/KAPALI 15 Tarayıcıyı AÇIK ve KAPALI Ana güç anahtarı Ana güç anahtarı tarayıcınızın arkasındadır. Ana gücü AÇIK duruma getirmek için anahtarın üst yarısına ( I işaretli) basın. Ana gücü KAPALI duruma getirmek için alt yarısına ( 0 işaretli) basın. Ana Güç Anahtarından AÇIK durumda olmak zorundadır örneğin, tarayıcıyı Uyanık ve Uyku modlarında kullanabilmek için tarayının arkasındaki güç anahtarı daima AÇIK ( I ) durumda olmalıdır. Uyanık ve Uyku modları Ana güç anahtarı açık iken, tarayıcı Uyku modu ve Uyanık moda ayarlanabilir. Uyku modunda tarayıcı enerji tasarrufu sağlar. Uyanık modda ise tarayıcı tarama operasyonuna hazır biçimde tam güç ile çalışır. Tarayıcıyı uyanık moddan Uyku moduna geçirmek: Bir boş zaman ayarından sonra : otomatik olarak (aşağıdaki Uyku modu seçenekleri ne bakın). Güç tuşunu 3 saniye basılı tutarsanız. El ile. Ana güç anahtarı tarayıcının arka tarafındadır. AÇIK duruma getirmek için I ya ve KAPALI duruma getirnek için O ya basın. Tarayıcının kendini test yordamı Tarayıcının ana güç anahtarını AÇIK duruma getirdiğinizde tarayıcı kısa bir kendini test yordamını çalıştırır. Bu bir kaç dakikadan az sürer. Kendini test yordamı süresince tarayıcının panosundaki 3 LED ışığı yanar durumdadır. Uyku moduna geçirmek için güç tuşunu 3 sn basılı tutunuz. Kendini test süresince tüm LED ışıklaır yanar. Tarayıcı taramaya hazır Tarayıcı tarama için hazır olduğunda güç ışığı yeşil renkge döner. Tarayıcı Uyanık modun da başlar. ( sonraki bölüme bakınız). Tarayıcı uyku modunda - güç ışığı turuncu yanar. Tarayıcıyı Uyku modundan uyanık moda geçirmek: Bir döküman tarayıcıya yerleştirildiği zaman.. Güç tuşuna basıldığı zaman. Tarayıcı hazır Uyanık modda. Tarayıcı uyanık mod da güç ışığı yeşil renkte yanar.

16 Tarayıcıyı AÇIK/KAPALI 16 Uyku modu seçenekleri - otomatik giriş ve boş zaman Teslimatta, tarayıcını önceden ayarlanmış bir boş zaman (tarayıcını etkin olmadığı zaman miktarı) durduktan sonra uyku moduna girmesi için ayarlanmıştır, örneğin tarayıcının etkin olmadığı süre miktarı. Normal iş akışınıza uyması için boş zaman değerlerini uzatıp kısaltabilirsiniz. 6. Uyku moduna geçmeden önce boş durma süresini (Idle time before entering sleep) ayarlayınız. Girdiğiniz değer dakika olarak tarayıcının uyku moduna geçmedem önce kullanılmadan çalışacağı süredir. 7. Uygula (Apply) tuşuna basarak ayarlarınızı tarayıcının hafızasına kaydediniz. Uyku modu seçeneklerini değiştirmek/ayarlamak için: 1. Sistem çubuğu üzerinde tarayıcı simgesine çift tıklayarak WIDEsystem programını çalıştırınız. Uyku modu seçenekleri WIDEsystem programı Timer sekmesinde NOT: Tarayıcı güç anahtarı açık iken otomatik olarak uyku moduna gir seçeneği seçili olması durumunda da el ile tarayıcı uyku moduna ve uyanık moda geçirilebilir. Uyanık Panelde herhangi bir tuşa basarak veya tarayıcıya döküman vererek. Uyku Güç tuşuna 3 saniye basılı tutarak. Uyku moduna otomatik girişi kapatabilirsiniz. Eğer isterseniz uyku moduna geçişi sadece el ile olacak şekilde ayarlayabilirsiniz. Yukarıdaki sekme ile sadece el ile veya hem el ile hem otomatik olarak geçişini sağlabilirsiniz. 2. Timer sekmesini seçiniz. 3. Uyku Moduna Otomatik Gir (Enter Sleep mode automatically) seçeneğini seçin ya da Seçimi kaldırın. 4. Eğer Uyku Moduna Otomatik Olarak Gir (Enter Sleep mode automatically) seçeneğini işaretlemez iseniz uyku moduna el ile geçirmeniz gerekecektir.(bakınız Uyku moduna girmek için el ile yöntemi) 5. Eğer Uyku Moduna Otomatik Olarak Gir (Enter Sleep mode automatically) girme seçeneğini işaretlerseniz sonraki adımda tarayıcının boş durma süresini ayarlamanız gerekecektir.

17 Orjinalleri Yüklemek 17 Orijinallerin Tarayıcı içine Yüklenmesi Tarayıcıya ortadan, yüzü yukarı yükleme Dokümanınızı resimli tarafının yüzü yukarıya bakar şekilde yükleyin. Dokümanın merkezini tarayıcı yatağı üzerindeki merkez ok işaretine hizalayın. Düz bir tarama hattı için dokümanı hizalamaya yardımcı olması için standart boyut işaretlerini kullanın. Otomatik yükleme ya da El ile yükleme seçeneğini kullanabilirsiniz. Bu yükleme seçenekleri için tarama/kopyalama yazılımında mevcuttur. NOT: Otomatik ve el ile yükleme seçeneklerinin varlığı kullanmakta olduğunuz tarama/kopyalama yazılımı ve onun tarayıcı modeliniz ile uyumluluk düzeyine bağlıdır. 2. Dokümanın ortası ile tarayıcı yatağındaki orta ok işareti ile hizalayın. 3. Orijinalin yuvarlara temasını hissedinceye kadar onu yerleştirme yuvasına itin ve Kağıt Hazır Göstergesi yeşil yanar. Kağıt hazır ışığı sadece kağıdı beslemeden önce yeşil yanar. 4. Tarayıcı orijinali otomatik olarak kavrayacaktır ve onu tarama başlangıç konumuna doğru hareket ettirecektir. 5. Tarama uygulama yazılımı içinden bir gecikme katsayısı ayarı yapılabilir. Tarayıcı orijinali çok çabuk kavrıyor ise gecikme düzgün konumlandırmayı kontrol etmeniz için size zaman tanıyacaktır. El ile yükleme 1. Tarama yazılım uygulamasında kağıt yükleme seçeneğinin Manuel (el ile yükle) ye ayarlı olduğundan emin olun. 2. Dokümanın ortası ile tarayıcı yatağı üzerinde orta ok işareti ile hizalayın. 3. Orijinalin yuvarlara temas ettiğini hissedinceye kadar onu yerleştirme yuvasına itin ve Kağıt Hazır Göstergesi yeşil yanar (kalın medya için yeşil yanar). 4. Bir eliniz ile orijinali yerinde tutar iken, tarayıcıdaki Kağıt İleri tuşuna basmak ve basılı tutmak için diğer elinizi kullanın. Kağıdı yüzü yukarı bakar şekilde tutun ve tarayıcının orta işaretine dokümanın ortasını hizalayın. Otomatik yükleme Otomatik yükleme ile, siz orijinali yuvaya yerleştirir yerleştirmez tarayıcı onu alır. Otomatik yükleme işlerin çoğunluğu için güvenilir ve özellikle toplu tarama işleri için faydalıdır. 1. Tarama yazılım uygulamasında kağıt yükleme seçeneğinin Auto load (otomatik yükle) ye ayarlı olduğundan emin olun. Kağıt Hazır ışığı yeşil yandığı zaman Kağı İleri tuşuna basınız. 5. Orijinal tarama başlangıç konumuna doğru hareket eder.

18 Orjinalleri Yüklemek 18 Tarama sonrası orijinali geri çıkartma 1. Tarayıcı besleme yatağına doğru (size doğru) orjinali çıkarmak için Kağıt Geri tuşuna basınız. Yumuşak besleme Yumuşak-besleme seçeneği tarama uygulama yazılımı içinden seçilir. Yumuşak besleme ve taramanın hızının düşürülmesi anlamına gelir. Bu seçeneği her iki otomatik ve el ile yükleme ile kullanabilirsiniz. NOT: Yumuşak besleme seçeneğinin varlığı kullanmakta olduğunuz tarama/kopyalama yazılımı ve onun tarayıcı modeliniz ile uyumluluk düzeyine bağlıdır. Yumuşak beslemeyi aşağıdaki durumlarda kullanın: 1. Kağıt sıkışmasını tetikleyen eski, kıvrılmış ya da kırışık orijinallerde. Kağıt sıkışma hatasını düzeltmek için Sorun Giderme Kağıt Sıkıştı hatası na bakın. 2. Sürücü sistem içinden nazikce geçmesini istediğiniz narin orijinallerde. Girdi boyutu ayarı Girdi boyutu tarama alanını tanımlar. Uygulama yazılımınızın girdi ayarı iletişim kutusuna girdi boyutunu girersiniz. 2. Orjinali tarayıcının arkasından çıkarmak istiyorsanız Kağıt İleri tuşuna basınız. NOT: Aşağıda tarif edilen girdi boyutu seçeneklerinin varlığı kullanmakta olduğunuz tarama/kopyalama yazılımı ve onun tarayıcı modeliniz ile uyumluluk düzeyine bağlıdır. Girdi boyutunu bulmanın ve ayarlamanın 3 yolu: 3. Otomatik boyut algılamayı kullanın Tarayıcı dokümanın kenarlarını algılayacak ve girdi boyutunu sizin için hesaplayacaktır. 4. Standart boyuta ayarlayın Yaygın standart boyutlar tarayıcı yatağı üzerinde işaretlenmiştir. Orijinale hangi standart boyutun uyduğunu belirlemek için bu işaretleri kullanın ve sonra uygulama yazılımının girdi boyutu iletişim kutusundan bu boyutu seçin. 5. Boyutu el ile ayarlayın standart dışı boyutlardaki dokümanın boyutunu ölçmek için yerleştirme yuvasının hemen üstündeki tarayıcı cetvelini kullanın. Genişlik ölçümünü, uygulama yazılımının girdi boyutu iletişim kutusundaki genişlik ayarı alanına girin. Bir uzunluk ölçebilir ve uzunluk değerini girebilir ya da otomatik uzunluk algılamayı tercih edebilirsiniz.

19 Tarama 19 Tarama Tarama için yazılım uygulamaları Tarayıcınız PC nize kurulmuş olan tarama, kopyalama ya da imaj yazılımı içinden kontrol edilir. En iyi tam özelliklere sahip tarama işlevi özellikle tarayıcı modeliniz ile uyumlu olmak üzere geliştirilmiş tarama ve kopyalama yazılımı üzerinden sağlanabilir. Tarayıcı yazılımlarına ve uyumlu üçüncü taraf yazılım uygulamalarına ilişkin bilgi için imalatcının web sitesine bakın. Tarayıcı panosundan yazılımları çalıştırma Normal olarak tarayıcıyı PC nizden tarama yazılımı kullanıcı arayüzü içinden kontrol edersiniz. Ancak, tarayıcınız yazılımınızı tarayıcı panosundan tetiklemenizi mümkün kılan tek dokunuş tuşlarını da destekler. Bir tuş basıldığında, bir tarama başlatılır ve sonucu tetiklenen uygulama yazılımı içine yüklenir. Tek dokunuş tuşlarını WIDEsystem ve uyumlu tarama yazılımı üzerinden yapılandırırsınız. Talimatlar için bu yazılım uygulamalarının çevrim içi yardımlarına başvurunuz. Toplu tarama Eşit tarama ayarları gerektiren bir küme orijinalin bütünü ile besleyip taramak istediğiniz işleri toplu tarama kapsar. Temel adımlar aşağıdadır: 1. Toplu tarama için tarama ayarlarınızı ayarlayın (boyut, tip, resim ayarlamaları... ). Ayarlarınız toplu taramada yer alacak tüm dokümanlara uygulanacaktır. 2. Tarama yazılımını Toplu Moda ayarlayın. Bu tarayıcıya, doküman beslemesi yapılır yapılmaz taramaya başlamasını anlatacaktır, böylece taramayı tetiklemeniz gerekmeyecektir. 3. Hızlı ve etkin yükleme için - Otomatik yükleme yi (isteğe bağlı) seçin. Toplu taramaya ilişkin belirli bilgiler için tarama yazılımınızın çevrim içi yardım sayfalarını okuyun. NOT: Toplu tarama seçeneklerinin varlığı kullanmakta olduğunuz tarama/kopyalama yazılımı ve onun tarayıcı modeliniz ile uyumluluk düzeyine bağlıdır. WIDEsystem ile tarayıcınızı izlemek Tarayıcı sürücüleri ile WIDEsystem in kurulumunu yaptınız. WIDEsystem, tarayıcıyı izleyen ve onun işlevlerini rapor eden bir uygulama yazılımıdır. WIDEsystem in kontrol arayüzünü açmak için sistem çubuğu üzerindeki tarayıcı simgesine çift sol tıklayınr. Tek dokunuş tuşları 1, 2 ve 3.

20 Tarama 20 WIDEsystem ile aşağıdakileri yapabilirsiniz: Tarayıcının durumuna bakmak. Sistem çubuğu üzerindeki tarayıcı simgesi üzerine doğru fareyi hareket ettirin. Durum iletileri, tarayıcının algılanıp algılanmadığını, bağlantının olup olmadığını, çalışma zamanı hatalarını ve tarama için hazır olunup olunmadığını içerir. Ready Windows sistem çubuğu üzerindeki tarayıcı durum iletileri Hata iletilerini ve günlüklerine bakmak. Çalışma zamanı hataları hemen ekranınızda rapor edilir. Hata iletilerine bakmak için Status sekmesi ve Log sekmesini de açabilirsiniz. Tarayıcı aygıtı hakkında bilgilere bakmak firmware ve donanım revizyonlarına ilgili bilgiler için Info sekmesini açın. Yeni firmware kurmak makinanızda bir klasör içine yeni firmware indirisiniz. Sonra tarayıcı simgesine sağ tıklayın, tarayıcınıza onu kurmak için Advanced Options > Update Scanner Firmware (İleri Seçenekler >Tarayıcı Firmware Güncelle) seçin. Sistemin donanım yollarını taramayı başlatmak Arayüzü yeniden tesis etmek için, tarayıcı simgesi üzerine sağ tıklayın, Advanced Options > Rescan Hardware Bus (İleri Seçenekler > Donanım Yolunu Yeniden Tara) seçin. Tarayıcının tek dokunuş tuşlarına uygulamaları atamak/yeniden atamak, ya da tek dokunuş tarama tuşlarının tümünün işlemez duruma getirmek. Ayarları yapmak için One-Touch (Tek Dokunuş) sekmesini açın. Ağ üzerindeki kullanıcı PC ler tarafından tarayıcının paylaşılması için tarayıcınızı ayarlamak. Ayarları yapmak için Scan to Net sekmesini açın. Kurulum Ağ üzerinde tarayıcıyı paylaşmak konusuna da bakın. Ağ üzerindeki paylaşılan tarayıcılara erişimi için tarama yazılımınızı ayarlamak. Ayarları yapmak için Scan to Net sekmesini açın. Tarayıcı bakım programını başlatmak. Tarayıcı simgesine sağ tıklayın, Launch Scanner Maintenance (Tarayıcı bakım programını başlat) seçin. WIDEsystem çevrim içi yardımı başlat. Sorun giderme ve tarayıcınız ile WIDEsystem i kullanma üzerine talimatları bulmak için WIDEsystem i açın ve F1 tuşuna basın. WIDEsystem program kontrol arayüzü

21 Bakım 21 Bakım Tarayıcı bakımı hakkında Tarayıcı bakımı tarayıcınızın en iyi performansını güven altına alır. Üç temel bakım görevi vardır. 1. Temizlik Tarayıcınızı temiz tutun sonraki bölüm dahili tarama alanını nasıl baştan sona temizleneceğini tafif eder. Tarayıcıyı hangi sıklıkta temizleme ihtiyacınız olduğu hangi sıklıkta tarama yaptığınıza ve taradığınız medya türlerine bağlı olacaktır. Esas olarak işiniz gazete ve eski ozalitleri taramayı içeriyor ise, sadece broşür ve yeni çizimleri tarayan kullanıcılara göre daha sık temizlik yapma gereğiniz olabilir. Sonuçlar en uygun olmadığı zamanlarda tarayıcıyı temizlemekten emin olun. Tarama alanındaki toz tanecikleri sonuç taramada sıklıkla iz şeklinde çizgilere neden olabilir. Tarama alanını temizleme bölümü altında daha fazlasına bakın. 2. Kalibrasyon Tarama sonuçlarınız optimal değil ise ve (yukarıdaki) temizlik ile sonuç giderilemiyorsa tarayıcı kalibre edilmelidir. Kalibrasyon tarayıcının orjinal renklerini ve siyah/beyaz doğruluğunu yenileyecektir. Tarayıcının kalibrasyonunu gerçekleştirmek kolaydır. Kalibrayon kağıdını tarayıcıya yerleştirin ve tarayıcı bakım programını çalıştırın. Gerisi program tarafından yapılır. Kalibrasyona başlamadan önce tarayıcının temizliğini iyi bir şekilde yaptığınıza emin olun. Daha fazlası için Kalibrasyon Tarayıcı Bakım Programı bölümüne bakın 3. Cam Plakayı Değiştirmek Cam plakadaki aşınmalar tarama sonuçlarınızı etkiliyor ise bu gerçekleştirilmelidir. Cam plakayı temizlemenize rağmen taramalarınızda ince çizgi halinde lekeler çıkıyor ise cam plakanızı yenisi ile değiştirmeniz gerekmektedir. Daha fazlası için Cam Plakayı Değiştirmek bölümüne bakın. Tarama alanını temizlemek Dökümanlarınızın durumuna ve kullanma aralığına bağlı olarak tarayıcınızı sık sık temizlemeliniz. Genellikle ayda birkez ve yüksek hassasiyet gerektiren önemli işlerden önce tarayıcınızın temizliğini yapınız. Aşağıdaki parçaları/alanları temizlemelisiniz: 4. Tarayıcı yatağını 5. Cam Plakayı 6. Üst doğruluk yuvarlarını 7. Alt baskı yuvarlarını 8. Alt taşıyıcı lastik yuvarlarını NOT: Tarayıcıda bu parçaların yerini bulmak için sonraki safadaki Önemli bakım noktalarına genel bakış-temizlik konusuna bakın.

22 Bakım 22 Önemli Bakım Noktalarına Genel Bakış Aşağıdaki resim tarayıcıyı kapağı açık olarak üstten göstermektedir. Tarayıcı temizleneceği zaman tanıma gereği duyacağınız önemli noktaları (parçalar ve alanlar) resim göstermektedir. Bu noktaları kapsayan temizlik işlerine ilişkin talimatlar aşağıdadır. Alt taşıyıcı lastik yuvarlar (siyah), Alt baskı yuvarları (uzun & beyaz), Üst doğruluk yuvarları Tarama alanına erişim için kapağın açılması:: Kapak kaldıraç mandalı Cam Plaka Tarayıcı yatağı Tarama alanına erişim için kapağın açılması:: Kapak kaldıraç mandalı

23 Bakım 23 Tarayıcınızı temizlemek için: 1 Tarayıcının gücünü kapatın Ana güç anahtarını (tarayıcının arkasındaki) KAPALI ( 0 ) duruma getirin 2 Tarayıcının güç fişini çıkartın. UYARI: Tarayıcıyı temizlemeden önce daima güç bağlantı kablosunu çıkartın. Bu adım sizin kendi kişisel güvenliğinizi güvence altın almanız ve aygıtınızı olası hasarlardan korunmasına yardımcı olması içindir.

24 Bakım 24 3 Tarayıcı yüzeyini temizleyin Tarayıcınızın yatay yüzeyini temizleyiniz böylece kirler ve tozlar taranacak orijinal ile tarama alanına sürüklenmesin. 4 Tarayıcı kapağını açın Kapak kilit tuşlarına basın Sonraki adım kapağın altındaki tarama alanını temizlemektir, bu yüzden kapağı açmanız gereklidir. Kapağın kilit tuşları kapağın arkasındadır. 1. Tarayıcının ön kısmında durunuz. 2. Parmaklarınız ile eşzamanlı olarak kapak tuşlarını kilitin açıldığını hissedene kadar tarayıcının merkezine doğru kaydırın. 3. Diğer parmaklarınız ile kapağın kenarından kavrayınız.

25 Bakım 25 5 Tarayıcı kapağını açın Kapağı geri çekin Kapak tam olarak açılana kadar kapak tuşlarını bırakmayınız ve kapağı kendinize doğru çekerek tam olarak açınız. Tarayıcı kapağını geriye doğru tam olarak açın. 6 Cam plakayı temizleyin Cam plakayı silmek için yeni ve temiz tüysüz bez kullandığınızdan emin olun. Tarayıcı yatağını silmek için kullandığınız bezi cam plakayı silmek için kullanmayınız. 1. Tüysüz bez üzerine bir miktar yumuşak, tortusuz, cam temizleme sıvısı püskürtünüz/uygulayınız. 2. Nazik bir şekilde cam plakayı siliniz. 3. Başka kuru tüysüz ve temiz bir bezle cam plakayı tamamen kurulayın. 4. Sıvının camın altına geçmediğinde ve alanı kuru bıraktığınızdan emin olunuz. UYARI: Cam temizleme sıvısını cam plakaya ya da tarama alanının herhangi bir yerine doğrudan püskürtmeyiniz/uygulamayınız.

26 Bakım 26 7 Üst doğruluk yuvarlarını temizleyin Üstt doğruluk yuvarları kapağın içindedir. Cam plakanın her iki yanına iki sıra olarak hizalanmıştır. Bu yuvarların işlevi doküman tarayıcı içinde ileri doğru hareket ettikce dokümanı düz bir yol boyunca tutmaktır. Üst doğruluk yuvarları orijinalin mürekepli tarafı ile doğrudan temas etmektedir ve bu yüzden temizleneceği zaman ilave özen gösterilmesini gerektirebilir. 1. Tüysüz beze yumuşak, tortusuz, cam temizleyici püskürtün/uygulayın. 2. Nazik bir şekilde yuvarların yüzeyini siliniz. 3. Yuvarları döndürmek için bezi kullanın böylece her tarafını silersiniz. 4. Başka bir kuru tüysüz ve temiz bir bezle yuvarları tamamen kurulayın. 5. Alanı kuru bıraktığınızdan emin olunuz. UYARI: Cam temizleme sıvısını yuvarlara ya da tarama alanının herhangi bir yerine doğrudan püskürtmeyiniz/uygulamayınız. 8 Beyaz baskı yuvarlarını temizleyin Beyaz baskı yuvarları siyah taşıma yuvarlarının arasındaki uzun yuvarlardır. Dokümanları tarayıcı içinde düz tutma işlevi görürler. 1. Tüysüz beze yumuşak, tortusuz, cam temizleyici püskürtün/uygulayın. 2. Nazik bir şekilde beyaz yuvarların yüzeyini siliniz. 3. Yuvarları döndürmek için bezi kullanın böylece her tarafını silersiniz. 4. Başka kuru tüysüz ve temiz bir bezle yuvarları tamamen kurulayın. 5. Alanı kuru bıraktığınızdan emin olunuz. UYARI: Cam temizleme sıvısını yuvarlara ya da tarama alanının herhangi bir yerine doğrudan püskürtmeyiniz/uygulamayınız.

27 Bakım 27 9 Siyah taşıma yuvarlarını temizleyin Siyah taşıma yuvarları beyaz baskı yuvarlarının her iki yanına iki sıra halinde yerleştirilmiştir. Siyah taşıma yuvarları motorludur ve dokümanın tarayıcı içinde hareket ettirilmesi işlevini görürler. 6. Tüysüz bez üzerine bir miktar yumuşak, tortusuz, cam temizleme sıvısı püskürtünüz/uygulayınız. 7. Nazik bir şekilde siyah yuvarların yüzeyini siliniz. 8. Yuvarları döndürmek için bezi kullanın böylece yuvarların her tarafını silersiniz. 9. Başka kuru tüysüz ve temiz bir bezle yuvarları tamamen kurulayın. 10. Alanı kuru bıraktığınızdan emin olunuz. UYARI: Cam temizleme sıvısını yuvarlara ya da tarama alanının herhangi bir yerine doğrudan püskürtmeyiniz/uygulamayınız. 10 Kapağı kapatın 1. Tarayıcı kapağını tam olarak aşağıya doğru tik sesi duyuncaya kadar kapatın. 2. Kapalı konumda kapağın kilitlendiğinden emin olmak için nazikçe açmak için çekimeyi deneyin. 3. Tarayıcı fişini takın ve ana güç anahtarını AÇIK konumuna getirin.

28 Bakım Tarayıcınız temizdir Tarayıcınızı ve tarama alanını temizlemek için gereken adımları tamamlamış bulunuyorsunuz..

29 Bakım 29 Kalibrasyon Tarayıcı Bakım Programı Tarayıcı kalibrasyonu, sürücüleriniz ile kurulumunu yaptığınız Tarayıcı Bakım - Scanner Maintenance programı ile başarmak çok kolaydır. Siz sadece kalibrasyon çizelgesini yerleştirir ve Tarayıcı Bakım - Scanner Maintenance programını çalıştırırsınız ve gerisini sihirbaz devir alacaktır. NOT: Kalibrasyona başlamadan önce tarayıcının ve temizleme alanının temiz olduğundan emin olunuz. Tarayıcıyı kalibre etmek için: 1 Tarayıcı gücünü AÇIK duruma getirin Ana güç anahtarı KAPALI konumda ise, tarayıcının arkasındaki ana güç anahtarından AÇIK konuma getirerek açınız. Tarayıcı Uyku modunda ise panodaki herhangi bir tuşa basarak Uyanık moda geçmesini sağlayınız. Tarayıcının güç ışığı yeşil yandığında kalibrasyona hazır demektir. 2 Tarayıcı bakım programını çalıştırın, 1. PC niz üzerinde WIDEsystem tarayıcı simgesi üzerine sağ tıklayın. 2. Programın Welcome iletişim kutusunu açmak için Launch Scanner Maintenance- Tarayıcı Bakımını Başlat ı seçin.

30 Bakım 30 3 Sihirbazın tarif ettiği adımları izleyin Bakım sihirbazı, kalibrasyon adımları boyunca, size rehberlik edecektir. İlerlemek için Welcome iletişim kutusunda Next düğmesini tıklayın. 4 Kalibrasyon çizelgesini yerleştirin İşlem sırasında, Sihirbaz, tarayıcınız ile birlikte gelen Bakım Çizelgesini yerleştirmenizi sizden isteyecektir. Çizelgenin basılı yüzü yukarı bakar şekilde yerleştirilmelidir. Orta nokta okunu, tarayıcının orta nokta oku ile hizalayın ve çizelgeyi tarayıcıya doğru besleyin. Devam etmek için Next düğmesin tıklayın.

31 Bakım 31 5 Program tarayıcıyı kalibre edecektir. Program adım adım sensörlerin durumunu analiz etmek ve düzeltmek, siyah / beyaz değerini ayarlamak, renkleri ayarlamak (renkli tarayıcılarda) için kalibrasyon çizelgesinin tekrar tekrar tarayarak çalışır. Programın kalibrasyonu tamamlamasına izin verin. 6 Bitti İşlemin bittiğini sihirbaz size anlatacaktır. 1. Tarayıcı Kalibrasyon Çizelgesini tarayıcıdan çıkartın. 2. Tarayıcı Bakım Çizelgesini koruyucu kılıfına geri sokun ve sonra onu saklama kabına yerleştirin. Bu kabı kuru ve doğrudan ışık almayan bir yerde saklayın.

32 Bakım 32 Cam plakayı Değiştirmek Cam Plakayı Değiştirmek: Dokümanlarınız tarayıcının algılayıcılardan geçerken cam plakaya karşı hareket ederler. Uzun dönemli bir kullanımdan sonra, cam plaka aşınır ya da çizilir ve bu resim yakalama doğruluğunu etkileyebilir. Camı değiştirmek tarayıcınızı yeniler ve en uygun tama sonuçları güvence altına alır Aşınmış cam plakayı yenisi ile değiştirmak için: 1 Ana gücü KAPALI duruma getirin. Tarayıcının arkasındaki ana güç anahtarını KAPALI konuma getiriniz. 2 Tarayıcının güç kablosunun fişini çekin UYARI: Bu adım sizin kendi kişisel güvenliğinizi güvence altın almanız ve aygıtınızı olası hasarlardan korunmasına yardımcı olması içindir.

33 Bakım 33 3 Tarayıcı kapağını açın- kapak kilit tuşlarına basın Cam plaka kapağın altındaki tarama alanının içerisindedir ve cam plakayı değiştirmek için kapağı açmak gereklidir. 1. Tarayıcının ön kısmına geçiniz. 2. Parmaklarınız ile eşzamanlı olarak kapak kilit tuşlarını kapağın açıldığını hissedene kadar tarayıcının merkezine doğru kaydırın. 3. Diğer parmaklarınızı kapağı kenarından kavramak için kullanınız. 4 Tarayıcı kapağını açın Kapağı geri çekin 1. Kapak tuşlarını bırakmayınız ve kapağı kendinize doğru geri çekerken tam kapak kenarından kavrayınız. 2. Tarayıcı kapağını geriye doğru tam olarak açın. Cam plakayı değiştirmek için kullanacağınız önemli parçaların yerini bulmaya ve onları tanımaya gerek duyacaksınız. Aşağıdaki önemli parçalara genel bakış a bakın.

34 Bakım 34 Cam Plakayı Değiştirmek Önemli parçalara genel bakış Aşağıdaki resim tarayıcıyı kapağı açık olarak üstten göstermektedir. Aşınmış cam plaka değiştirileceği zaman tanıma gereği duyacağınız önemli parçaları ve ve tuşları resim göstermektedir. Cam plaka 4 adet küçük ve beyaz renkli mandal ile tutturulmuş ve kilitlenmiştir. Her bir mandal kendine karşılık gelen kilit tuşunu aşağı doğru bastırılarak cam plakadan serbest bırakılabilir. Her bir andal kilit tuşu onu serbest bırakan maldalın hemen altında bir kare delik içine yerleştirilmiştir. Cam plaka 4 adet cam plaka mandalı (mandallar cam plakayı yerine sabitler.) 4 adet cam plaka kilit tuşları kare delik içerisinde

35 Bakım 35 5 Cam plakayı çıkartmak 1. mandalı serbest bırakın Tarayıcının önünde durun. Tarayıcının sağ tarafından başlayınız. 1. İlk mandalı (en sağdaki) ayırmak için bir kalem ya da küçük bir tornavida gibi, keskin, düz alet gerekir. NOT: Geriya kalan 3 mandalı ayırmak için bir alete ihtiyaç yoktur. 2. Tarayıcının sağ tarafındaki ok etiketinin yerini bulun. 3. Aleti ok etiketinin gösterdiği cam plakanın kenarının tam altına konumlandırın. Aynı zamanda, ilk (en sağdaki) kare deliğin içindeki mandal kilit tuşunu aşağı doğru bastırın. 4. Dikkatlice, aleti camın kenarından yukarı doğru cam plaka yukarı gelene kadar çevirin ve onu aşağıda tutan beyaz mandalı serbest bırakın. 5. Mandal kilit tuşunu serbet bırakın. 6 Cam plakayı çıkartmak-2. mandalı serbest bırakın İlk adımda ilk mandalı serbet bıraktıktan sonra, geriye kalan mandalları serbest bırakmak kolaydır. 1. Sağdan ikinci kare deliğin içindeki mandal kilit tuşuna aşağı doğru bastırın. 2. İkinci mandal kavramalarından kurtulacaktır ve cam plaka mandalın üzerine çıkacaktır. 3. Mandal kilit tuşunu bırakın yerine gitsin.

36 Bakım 36 7 Cam plakayı çıkartmak-3. mandalı serbest bırakın 1. Sağdan üçüncü kare deliğin içindeki mandal kilit tuşuna aşağı doğru bastırın. 2. Üçüncü mandal kavramalarından kurtulacaktır ve cam plaka mandalın üzerine çıkacaktır. 3. Mandal kilit tuşunu bırakın yerine gitsin. 8 Cam plakayı çıkarmak-4. mandalı serbest bırakın 1. Sağdan dördüncü kare deliğin içindeki mandal kilit tuşuna aşağı doğru bastırın. 2. Dördüncü mandal kavramalarından kurtulacaktır ve cam plaka mandalın üzerine çıkacaktır. 3. Mandal kilit tuşunu bırakın yerine gitsin.

37 Bakım 37 9 Cam plakayı çıkartmak Cam plakayı kenarından yukarı doğru yana yatırın Tüm mandalları serbest bıraktıktan sonra, cam plaka çıkartmak için şimdi artık serbesttir. 1. Tarayıcının önünde durun. 2. Sağ taraftaki resimde gösterildiği gibi cam plakanın orta kısmında kenarından baş parmağınızı geçirin. NOT: Eğer baş parmağınızı camın altına sokamıyorsanız - 5. adımda bahsedilen keskin, düz alet ile parmaklarınız altına girmeye yetecek kadar yükseğe camı yana yatırınız. 3. Camı arkaya ve yukarı doğru yana yatırın böylece iki ucu serbest kalacaktır. 10 Cam plakayı çıkartmak Cam plakayı kenarından tarayıcı dışına alın 1. Cam plakanın her bir kenarından tutarak ellerinizi aynı anda hareket ettiriniz. 2. Camı tarayıcı dışına yukarı alırken her iki el ile hafif bir basınç uygulayın. UYARI: Cam plaka ince, uzun ve bu yüzden kırılgandır. Onu kırmamaya özen gösterin.

38 Bakım Yeni cam plakayı yerleştirin tarayıcı içine yeni bir cam plaka indirin 1. Eski cam plakayı tuttuğunuz şekilde yeni cam plakayı da tutun camı her iki ucundan iki el ile tutarak, böylece cam yüzeyine dokunmaktan kaçınırsınız. 2. Normal olarak bakım sırasında temizlenmeyen cam plakanın alt yüzeyine dokunmaktan kaçınmak için özel dikkat gösterin. 3. Camı ellerinizle tutarak tarayıcının önünde durun. 4. Camın doğru yüzünü aşağıya gelir şekilde yerleştirmek için tuttuğunuzdan emin olun. Camın kenarındaki yönlendirmeye dikkatediniz, camın alt yüzünü işaret etmektedir. Cam plakanın profil resmine bakınız(aşağıda) 5. Camı tuttuğunuzda vücudunuza bakan yüzeyi camın altta kalan yüzeyidir. Aşağıda cam plakanın profili gösterilmiştir. 6. Aşağıda cam plakanın profil görünüşünde gösterildiği açıda yeni cam plakayı tarayıcı içine indirin, böylece camın daha aşağıdaki kenarı tarayıcının alt konumdaki oluk ile karşı karşıya gelsin (sonraki adıma bakın). UYARI: Cam plaka ince, uzun ve bu yüzden kırılgandır. Onu kırmamaya özen gösterin. Cam plakanın profilden görünüşü Cam plakayı tarayıcı içine indirirken profil görünüşünde gösterilen açıya benzer bir açıda cam plakayı tutunuz. Cam plakanın üst yüzeyi Cam plakanın taban yüzeyi (Bu taraf cam plakayı yerleştirirken size bakan yüzü

39 Bakım Yeni cam plakayı yerleştirin Taban konumundaki oluğa oturtun 1. Cam plaka tarayıcı kapağının taban ve üst konum olukları arasında duracaktır. Kapak içindeki cam plakanın taban konumundaki oluğun yerini bulun. Bu, tarayıcı önünde durduğunuz zaman size en uzak oluktur. 2. Cam plakanın alt kenarını yerleştiriniz böylece cam plakanın taban konumdaki oluğu içinde durur. 3. Üst kenarı (size en yakın kenar) cam plaka tarayıcı kapağı içinde 2 oluk arasında duracak şekilde aşağı doğru dikkatlice yatırın. Cam plaka alt konum oluğu 13 Yeni cam plakayı yerine kilitleyin Cam plakanın 4 mandalı ile yerine kilitlenmesi gereklidir. Bu noktada, mandallar cam plakanın altındadır ve yukarı doğru çekilmeleri gerekir böylece cam plakanın kenarlarından kavrarlar. 1. Sağ taraftan başlayınız. 2. ilk mandalın (en sağdaki) kilit tuşuna aşağı bastırın. 3. Diğer eliniz ile mandalın yakınındaki cam plakanın üzerine aşağı doğru bastırınız böylece, cam plakanın kenarı mandalın altına aşağı kenetlensin. 4. İşlemi geriye kalan diğer 3 mandal için tekrarlayınız. 5. Dört mandalın hepsinin cam plakayı kenarlarından kavradığından emin olunuz.

40 Bakım Yeni cam plakayı temizleyin Cam plakayı silmek için 2 yeni ve temiz tüysüz bez kullandığınızdan emin olun. 1. Tüysüz bez üzerine bir miktar yumuşak, tortusuz, cam temizleme sıvısı püskürtünüz/uygulayınız. 2. Nazik bir şekilde cam plakayı siliniz. Değişiklik sırasında cama geçmiş olabilen parmak izleri ve lekelere bakın. 3. Başka kuru tüysüz ve temiz bir bezle cam plakayı tamamen kurulayın. 4. Sıvının camın altına geçmediğinde ve alanı kuru bıraktığınızdan emin olunuz. UYARI: Cam temizleme sıvısını cam plakaya ya da tarama alanının herhangi bir yerine doğrudan püskürtmeyiniz/uygulamayınız. 15 Cam plaka başarılı bir şekilde değiştirildi 1. Tarayıcı kapağını kapak mandallarından tik sesi duyana kadar aşağı doğru tam olarak kapatınız. Kapağın kapalı konumda kilitlendiğinden emin olmak için nazikçe kapağı çekip açmaya çalışınız. 2. Tarayıcıyı fişe takın ve Ana güç anahtarını AÇIK konuma getiriniz. 3. NOT: Cam plaka değiştikten sonra tarama sonuçlarınız uygun değil ise, tarayıcıyı yeni cam plakaya uyumlu hale getirmek için tarayıcıyı kalibrasyon yapmayı deneyiniz.

41 Bakım 41 Yeni Firmware Yüklemek Firmware Nedir? Bir bilgisayar gibi, tarayıcınız da çalışması için işletim sistemine gerek duyar. Bu işletim sistemi Firmware olarak anılır. Firmware tarayıcının içinde çalışır ve tarayıcıyı çalıştıran PC uygulama yazılımları ile işlemcileri arasındaki bağlantıyı sağlar. Tarayıcının içinde çalışan firmware versiyonu nasıl tanınır? 1. WIDEsystem i başlatın sistem çubuğunda tarayıcı simgesine çift tıklayın. Yeni firmware ne zaman kullanılır? Tarayıcınız mevcut en son firmware ile gönderilmiştir. Siz daha sonra orijinal firmware i daha yenisine yükseltebilirsiniz.ve daha da yenileri yayınlandıkca yükseltmeye devam edersiniz. Firmware yükseltmeleri Contex web sitesinden yüklenebilir ya da dağıtıcınız aracılığı ile temin edilebilir. Firware nizi aşağıdaki durumlarda yükseltin:: 4. Bir ya da daha fazla yeni özellik yayınlandığında ya da tarayıcıya firmware aracılığı ile diğer iyileştirmeler yapıldığında. 5. Tarayıcının içinde sahip olduğunuz firmware içinde bir hatanın farkına varıldığında ve üreticinin hatanın düzeltildiği yeni firmware i yüklemeyi önerdiğinde. NOT: Üreticiniz Contex Internet sitesi her yeni firmware çıktığında yapılan iyileştirmeleri belirtir 2. Info sekmesini seçin. 3. Info sekmesi tarayıcınızın firmware i hakkında faydalı bilgileri görüntüler. 4. Firmware release Yükseltilebilir firmware versiyonu 5. Firmware download time Geçerli firmware in yüklendiği tarih/zaman. Firmware Release numarası üretici Contex in Internet sitesindeki en yeni firmware versiyon numarasından daha düşük ise firmware yükseltme yapabilirsiniz

42 Bakım 42 Yeni firmware nasıl kurulur? Yeni firmware bir firmware.exe dosyası açarak kurulur. Firmware.exe dosyası önce sizin bilgisayarınız üzerinde bulunmak zorundadır. Internetten indiriyorsanız Save target (ya da Save Link) seçeneğini seçin. Tarayıcınız üzerine firmware dosyasının kurulumunu yapmak için: 1. Contex in web sitesine gidin ve tarayıcınız için yeni firmware i bulun. 2. Firmware.exe dosyasını bilgisayarınızda bir klasör içine indirin/kaydedin. 3. WIDEsystem in Quick menüsünü başlatın Sistem çubuğunda tarayıcı simgesine çift tıklayın. 4. Advanced Options u seçin. 5. Update Scanner Firmware i seçin (sol-tıklama) 6. Bilgisayar klasörlerine göz atın ve uygulamak istediğiniz firmware.exe dosyasını bulun. 7. Firmware dosyasını seçin ve kurmak için OK ya tıklayın. Tarayıcı modeline ve firmware versiyonuna bağlı olarak kurulum 1 dakikaya kadar zaman alabilir. Sistem çubuğunda WIDEsystem tarayıcı simgesi, yükleme işlemi sırasında kırmızı yanar söner. 8. Ekranda çıkan talimatları izleyin. 9. Firmware kurulumu sırasında ortaya çıkan hatalar ya da elektrik kesilmesi olmuş ise, tarayıcıyı güvenli mod da(safe mode) açınız ve firmware i yeniden kurun. Daha fazlası için Sorun Giderme- firmware terfi başarısızlığı.

43 Sorun Giderme 43 Sorunların Giderilmesi Bu bölüm, tarayıcınızda baş gösterebilen en yaygın sorunların giderme yordamlarını tarif eder. Fiili durumunuza uyan bir sorunun açıklaması için bakınız. Uyan birini bulunduğunda, bir servis talebinde bulunmazdan önce, sorun giderme yordamlarını gerçekleştirin. Sizin sisteminizde hatalar nasıl gösterilir. Tarayıcı bir hata algıladığı zaman tarayıcı panosundaki Hata göstergesi yanıp söner. WIDEsystem hatanın doğasını ekranınız üzerinde rapor edecektir. Yaygın sorunların düzeltilmesi 1. Hatanın gerçek doğası ve nedeni ekranız üzerinde bir ileti aracılığı ile hemen rapor edilebilir. Rapor edilmemiş ise, WIDEsystem i açın (Sistem çubuğu üzerinde tarayıcı simgesine çift sol tıklayın) ve hata hakkında daha fazla bilgi edinmek için Status sekmesini seçiniz. 2. Ekranınızdaki bilgi hatanın telafi edilmesi için talimatları ve eylemleri içeriyor olabilir. Ekrandaki talimatları izleyin. 3. Kullanıcı kılavuzu üzerindeki sorun giderme bölümünde hatanın açıklamasına ve telafisine bakın ve verilen talimatları izleyin. Teknik Destek Bazı durumlarda teknik desteğe gerek duyabilirsiniz. Aşağıdaki bir yada daha fazla durumlar doğru ise, teknik destek sağlayıcınız ile ilişkiye geçmelisiniz.: a. Hata PC ekranınızda verilen önerilen eylemin yapılması aracılığı teleafi edilemiyor. b. Hata ve onun telafisi bu kullanıcı kılavuzunda açıklanmıyor. c. Sistem hatanın ekranda rapor edilmesini başaramıyor. Hata Algılandı Hata ışığı yanıp/söner. Teknik destek çağrısı yapmazdan önce aşağıdaki hazırlıkları yapınız. 4. Tarayıcının model ve seri numarasını not edin. Seri numara tarayıcının arkasında bir etiket üzerinde 5 karakter dizisi olarak yazılıdır. 5. Firmware versiyonunu not ediniz. Firmware versiyonunu görmek Tarayıcıda çalışan firmware versiyonu nasıl tanınır? bölümüne bakın. 6. Tarayıcının arkasında 4 adet diagnostik ışığı vardır. Bu ışıkların o andaki yanma durumu hata hakkında teknisyene bir şeyler anlatabilir. Diagnostik ışıkların yanma durumlarının ve renklerinin şekillerini not ediniz. 4 diagnostik ışığı tarayıcınızın arkasındadır. NOT: Tarayıcınızın üreticisi Contex in web sitesinde servis sağlayıcınızın iletişim bilgilerini bulabilirsiniz.

44 Sorun Giderme 44 Tarayıcı Kurulumuna İlişkin Sorunlar Sorun Olası Nedenleri ve Çareleri Bilinmeyen aygıt bulundu - Unknown device is found iletisi. Arayüzünüz PC de işler değil ya da doğru olarak kurulmamış. Arayüz kartınızın ve onun sürücüsünün kurulum adımları boyunca gidin ve Windows aygıt yöneticisinin arayüz seçeneklerini listelediğini kontrol edin. WIDEsystem sürücüleri tarayıcıyı bağlamadan önce kurulmamış. Tarayıcıyı ve PC yi kapatın, güç bağlantıları ve USB arayüz bağlantısını sökün ve yukarıda tarif edildiği gibi kuruluma Adım 1 den yeniden başlayın. WIDEsystemi kurmadan önce kuruşuma devam etti iseniz, aşağıdaki sorun giderme talimatlarına bakın. Arayüz bağlantısını gevşetin her iki uçta, çıkartın ve sonra arayüz kablosunu sağlam olarak takın. Sistem yeniden ilk açılış yapmaya gerek duyuyor tarayıcı ve PC yi kapatın, güç ve USB bağlantıları sökün. Sonra USB arayüz bağlantıları takın, PC yi açın ve Windows yüklendiğinde tarayıcı güç bağlantı kablosunu takarak tarayıcıyı açın. İşler bir sürücü bulunamadı Aygıt Yöneticisinde tarayıcının yanında sarı hata simgesi var Bilinmeyen aygıt bulundu - Unknown device is found iletisini aldım ve tarayıcının kurulumuna devam ettim. Şimdi sistemimde tarayıcı doğru kurulmuş olarak görünmüyor. WIDEsystem i kurmadan önce tarayıcıyı bağladınız ve kurmayı denediniz ise, bilinmeyen aygıt bulundu iletisi belirecektir. Buradan adımlar boyunca devam etmiş iseniz, tarayıcı şlevsel sürücüleri olmadan yeni bir aygıt olarak sisteme girecektir. Durum böyle ise, Tarayıcı, Windows Aygıt Yöneticisinde sarı bir hata simgesi ile görüntülenecektir. Yeniden doğru olarak kurulmadan önce, tarayıcının girişi Aygıt Yöneticinden kaldırılmalıdır 1. Aygıt Yöneticisi içinde tarayıcı girişini kaldırın. 2. PC yi kapatın, tarayıcıyı kapatın ve fişini çekin, tarayıcının PC den bağlantısını kesin. 3. Kurulumu bu kılavuzun Kurulum bölümünde açıklandığı gibi 1. adımdan başlıyarak tekrar gerçekleştirin.tarayıcı bağlamadan önce WIDEsystem programının kurulu olduğundan emin olunuz. WIDEsystem tarayıcıyı algılamıyor. PC niz üzerine kurulmuş WIDEsystem sürücü yazılımının versiyonu tarayıcınızın modelinden daha eskidir. Tarayıcınız ile birlikte gelen WIDEsystem TOOL CD den WIDEsystem sürücülerini kurun. Mevcut değil ise, Üreticisi Contex in web sitesinden en yeni versiyonunu indirin ya da WIDEsystem in doğru bir versiyonunu elde etmek için ülkenizdeki Contex dağıtıcısı ile ilişkiye geçiniz. Tarayıcıyı bağlamazdan önce WIDEsystem sürücülerinin kurulumu yapılamamıştır. Tarayıcıyı ve PC yi kapatın, bağlantı kablolarını sökün ve yukarıda tarif edildiği gibi adım 1 den kurulumu yeniden başlatın Arayüz bağlantısını gevşetin her iki uçta bağlantıyı sökün ve sonra arayüz kablosunu sıkıca yerine takın. Sistem yeniden ilk açılış yapmaya gerek duyuyor tarayıcı ve PC yi kapatın, bağlantıları sökün. Sonra arayüz bağlantıları takın, PC yi açın ve Windows yüklendiğinde tarayıcıyı açın.

45 Sorun Giderme 45 Tarayıcının İşletiminine İlişkin Sorunlar Sorun Diagnostik Işığı yanar söner Olası Nedenleri ve Çareleri Bir hata algılandı. Hatanın gerçek doğası ve nedeni ekranız üzerinde bir ileti aracılığı ile hemen rapor edilebilir. Rapor edilmemiş ise, WIDEsystem i açın (Sistem çubuğu üzerinde tarayıcı simgesine çift sol tıklayın) ve hata hakkında daha fazla bilgi edinmek için Status sekmesini seçiniz. Aşağıdaklerden birini gerçekleştirin: Ekranınızdaki bilgi hatanın telafi edilmesi için talimatları ve eylemleri içeriyor olabilir. Ekrandaki talimatları izleyin. Kullanıcı kılavuzu üzerindeki sorun giderme bölümünde hatanın açıklamasına ve telafisine bakın ve verilen talimatları izleyin. Bazı durumlarda teknik desteğe gerek duyabilirsiniz. Aşağıdaki bir yada daha fazla durumlar doğru ise, teknik destek sağlayıcınız ile ilişkiye geçmelisiniz.: a. Hata PC ekranınızda verilen önerilen eylemin yapılması aracılığı teleafi edilemiyor. b. Hata ve onun telafisi bu kullanıcı kılavuzunda açıklanmıyor. c. Sistem hatanın ekranda rapor edilmesini başaramıyor. Teknik destek için ilişki kurmak gereği var Sorununuzun en iyi ve en hızlı bir çözüm elde etmek için, teknik destek için servis sağlayıcınızı aramadan önce mümkün olan en çok bilgiyi hazırlamalısınız. Tarayıcınızın üreticisi Contex in web sitesinde servis sağlayıcınızın iletişim bilgilerini bulabilirsiniz Yukarıdaki talimatlara bakın

46 Sorun Giderme 46 Hata iletisi: Kağıt Sıkışması Tarayıcı taramayı durduğunda ve orijinal hala merdane sisteminin içinde takılı iken Kağıt Hazır göstergesi (yanıp söner durumdan) KAPALI duruma geçtiğinde bir kağıt sıkışma hatası oluştuğu bilirsiniz. Tarayıcı uygulama yazılımınız ve WIDEsystem in durum sekmesi Kağıt Sıkışma hatası rapolayacaktır. Çaresi: 1. Tarayıcıdan dökümanı çıkarın. Kağıt ileri veya Kağıt geri tuşuna basılı tutunuz. 2. Döküman çıkarılamıyorsa veya tuşlar fonksiyonunu yerine getiremiyorsa tarayıcının kapağını açarak dökümanı çıkarmanız gerekir. 3. Aynı anda kapak kilit tuşlarına basarak tarayıcının merkezine doğru kilitin açıldığını hissedene kadar çekiniz.diğer parmaklarınız ile tarayıcının kapağını kenarından kavrayınız. Kapağı açın Kapak kilit tuşlarına basın 4. Bir elinizle kapağı açmak için kendinize doğru çekerken diğer elinizle dökümanı tamamen tarama alanının dışına çıkarmak için çekiniz. Kapağıaçık tutun ve dökümanı çıkarın. 5. Kapağı kapatın. 6. Tarayıcı tekrar hazır konuma geçtiği zaman taramak için dökümanı yeniden yükleyin. 7. hala kağıt sıkıştı hatası alıyorsanız yukarıdaki adımları tekrarlayınız, fakat yeniden yüklemeden önce yazılımınız üzerinden Soft handling (yumuşak besleme) seçeneğini seçiniz.

Kullanıcı Kılavuzu Geniş Format Tarayıcılar. Model: XD2490

Kullanıcı Kılavuzu Geniş Format Tarayıcılar. Model: XD2490 Kullanıcı Kılavuzu Geniş Format Tarayıcılar Model: XD2490 Eylül 2009 Bu Kılavuz Hakkında 2 İçindekiler İçindekiler...2 Bu Kılavuz Hakkında...3 Tarayıcının Genel Görünümü...4 Tarayıcının önden görünümü:...

Detaylı

Kullanıcı Kılavuzu. Geniş Format Tarayıcılar MODELLER: HD5450 HD4250 HD4230 HD3650 HD3630 HD2530 Haziran, 2008 Yayını

Kullanıcı Kılavuzu. Geniş Format Tarayıcılar MODELLER: HD5450 HD4250 HD4230 HD3650 HD3630 HD2530 Haziran, 2008 Yayını Kullanıcı Kılavuzu Geniş Format Tarayıcılar MODELLER: HD5450 HD4250 HD4230 HD3650 HD3630 HD2530 Haziran, 2008 Yayını Bu Kılavuz Hakkında 1 İçindekiler Bu Kılavuz Hakkında 2 Kurulum 3 Sistem Gereklilikleri

Detaylı

HASTA KILAVUZU. Hasta adı-soyadı:

HASTA KILAVUZU. Hasta adı-soyadı: HASTA KILAVUZU Hasta adı-soyadı: Icare HOME (Model: TA022) HASTA KILAVUZU TA022-035 TR-3.1 3 Giriş Bu kılavuz, Icare HOME tonometrenin nasıl kullanılması gerektiği konusunda size yol gösterecektir. Tonometreyi

Detaylı

Capture Pro Yazılımı. Başvuru Kılavuzu. A-61640_tr

Capture Pro Yazılımı. Başvuru Kılavuzu. A-61640_tr Capture Pro Yazılımı Başvuru Kılavuzu A-61640_tr Kodak Capture Pro Yazılımı'na Başlarken Bu kılavuz, kısa sürede başlamak için, Kodak Capture Pro Yazılımı'nın yüklenmesi ve başlatılmasına yönelik basit

Detaylı

Çok işlevli USB Ağ Sunucusu Serileri

Çok işlevli USB Ağ Sunucusu Serileri Çok işlevli USB Ağ Sunucusu Serileri Hızlı Kurulum Kılavuzu Giriş Bu belge, Windows ortamında bir USB aygıt sunucusu gibi kullanılan Çok işlevli USB Ağ Sunucusunu kurmak ve yapılandırmak için gerekli olan

Detaylı

Hızlı Kurulum Kılavuzu MODELLER P4320, P4520 UYARI!

Hızlı Kurulum Kılavuzu MODELLER P4320, P4520 UYARI! Fisheye IP Kamera Hızlı Kurulum Kılavuzu MODELLER P4320, P4520 UYARI! Kurulum işlemine geçmeden önce kurulum kılavuzunu dikkatlice okuyunuz. Bu kılavuzunun içeriği, fonksiyonlardaki değişiklikler önceden

Detaylı

WeldEYE. Kurulum Kılavuzu. İçindekiler

WeldEYE. Kurulum Kılavuzu. İçindekiler WeldEYE Kurulum Kılavuzu İçindekiler Giriş... Hata! Yer işareti tanımlanmamış. Kurulum... Hata! Yer işareti tanımlanmamış. Sistem/Ortam gerekleri... 3 Yazılımın kurulması... 3 Kamera sürücüsünün kurulumu...

Detaylı

Hızlı Kurulum Kılavuzu

Hızlı Kurulum Kılavuzu Hızlı Kurulum Kılavuzu SG-1400 ADSL2+ Router Rev:1.0.0 710903642 1. Modem i bağlama Aygıtı kurmadan önce, lütfen mevcut İnternet Servis Sağlayıcınız aracılığıyla geniş bantlı hizmetinizin sağlandığından

Detaylı

AV320E2+ Doküman Tarayıcı

AV320E2+ Doküman Tarayıcı Türkçe AV320E2+ Doküman Tarayıcı Avision Inc. 1. Giriş Aşağıdaki şekil, paketin içinde bulunan malzemeleri göstermektedir. Lütfen kontrol listenizdeki tüm parçaları kontrol ediniz. Tüm parçalar paketin

Detaylı

Blu- ray Writer lariniz hakkinda Önemli Not

Blu- ray Writer lariniz hakkinda Önemli Not Blu- ray Writer lariniz hakkinda Önemli Not Cihazınızın kurulumunu tamamlamak için bu ilave talimatları kullanın. Disc Publisher cihazınızdaki Blu- ray sürücü (leri) bilgisayara bağlamak için esata kullanılır.

Detaylı

Doküman ID: Synology_QIG_DS411j_

Doküman ID: Synology_QIG_DS411j_ Doküman ID: Synology_QIG_DS411j_20100518 GÜVENLİK TALİMATLARI Lütfen kullanım öncesinde bu güvenlik talimatlarını dikkatle okuyun ve ilerde başvurmak üzere güvenli bir yerde saklayın. Doğrudan güneş ışığından

Detaylı

LMS PC aracı ACS420. LMS parametre ayarlarının yapılması için PC yazılımı. Kurlum ve çalıştırma talimatları

LMS PC aracı ACS420. LMS parametre ayarlarının yapılması için PC yazılımı. Kurlum ve çalıştırma talimatları LMS PC aracı ACS420 LMS parametre ayarlarının yapılması için PC yazılımı Kurlum ve çalıştırma talimatları 1 İçindekiler 1. ACS420 programının kurulumu.. 3 2. OCI430 ara yüzün sürücü kurulumu.. 7 OCI430

Detaylı

Bu ürün WinXP, 2000, ME, Win98 de çalıştırılmak için tasarlanmıştır. Her işletim sistemi için yükleme yordamı yaklaşık olarak aynıdır.

Bu ürün WinXP, 2000, ME, Win98 de çalıştırılmak için tasarlanmıştır. Her işletim sistemi için yükleme yordamı yaklaşık olarak aynıdır. 78 Türkçe Hızlı Yükleme Kılavuzu Bu yükleme kılavuzu GW-7100U ve yazılımının yüklenmesinde size yol gösterecektir. Kablosuz ağ bağlantınızı kurmak için, aşağıdaki işlemleri sırayla uygulayın. 1. Yükleme

Detaylı

Faks alma/gönderme. Kontrol panelini kullanarak. Bilgisayarı kullanarak

Faks alma/gönderme. Kontrol panelini kullanarak. Bilgisayarı kullanarak Hızlı Başvuru Kopyalama Fotokopi çekme 1 Özgün bir belgeyi ADF'e veya tarayıcı camının üzerine yerleştirin. Notlar: Görüntünün kırpılmasını önlemek için özgün belgenin boyutu ile fotokopi çıkış boyutunun

Detaylı

HDD Password Tool. Kullanıcı Elkitabı. Türkçe

HDD Password Tool. Kullanıcı Elkitabı. Türkçe HDD Password Tool Kullanıcı Elkitabı Türkçe 1 İçindekiler Bölüm 1: Giriş... 3 Ticâri markalar... 4 Bölüm 2: Gereken İşletim Sistemi... 5 - HDD Password Tool for Windows... 5 - HDD Password Tool for Mac...

Detaylı

Tek veya Çalışma Grubu İş İstasyonu için WorldShip Yükseltmesi

Tek veya Çalışma Grubu İş İstasyonu için WorldShip Yükseltmesi KURULUM ÖNCESİ TALİMATLARI: Bu belgede, WorldShip i yükseltmek için WorldShip DVD sinin nasıl kullanılacağı anlatılmaktadır. WorldShip i web den de yükleyebilirsiniz. Aşağıdaki web sayfasına gidin ve uygun

Detaylı

MODELLER D6330, D6530

MODELLER D6330, D6530 IR Dome IP Kamera Hızlı Kurulum Kılavuzu MODELLER D6330, D6530 UYARI! Kurulum işlemine geçmeden önce kurulum kılavuzunu dikkatlice okuyunuz. Bu kılavuzunun içeriği, fonksiyonlardaki değişiklikler önceden

Detaylı

ZEBEX 107X EL TERMİNALLERİNE FIRMWARE YÜKLEME

ZEBEX 107X EL TERMİNALLERİNE FIRMWARE YÜKLEME ZEBEX 107X EL TERMİNALLERİNE FIRMWARE YÜKLEME Firmware Nedir. En basit tanımlama ile elektronik bir cihazın herhangi bir yongasında (chip) bulunan yazılımlara (programlara) firmware denilir. Firmware,

Detaylı

robotsan idea Kontrol Kartı (idea Board) Kurulum

robotsan idea Kontrol Kartı (idea Board) Kurulum robotsan idea Kontrol Kartı (idea Board) 1 Genel Bakış Bu dokümanda, robotsan tarafından geliştirilmiş olan idea Kontrol Kartları nın programlanabilmesi için işletim sistemine tanıtılması sırasında yapılması

Detaylı

Çok işlevli USB Ağ Sunucusu Serileri

Çok işlevli USB Ağ Sunucusu Serileri Çok işlevli USB Ağ Sunucusu Serileri Hızlı Kurulum Kılavuzu Giriş Bu belge, Windows ortamında bir USB aygıt sunucusu gibi kullanılan Çok işlevli USB Ağ Sunucusunu kurmak ve yapılandırmak için gerekli olan

Detaylı

1. Prestigio MultiPad 2. Sarj Adaptörü 3. Taşıma Kılıfı 4. USB Kablosu 5. Hızlı Başlangıç Klavuzu 6. Garanti Belgesi 7. Yasal ve Güvenlik Uyarıları

1. Prestigio MultiPad 2. Sarj Adaptörü 3. Taşıma Kılıfı 4. USB Kablosu 5. Hızlı Başlangıç Klavuzu 6. Garanti Belgesi 7. Yasal ve Güvenlik Uyarıları 1. Kutu İçeriği 1. 2. Sarj Adaptörü 3. Taşıma Kılıfı 4. USB Kablosu 5. 6. Garanti Belgesi 7. Yasal ve Güvenlik Uyarıları 2. Cihaz Görünümü 15 16 3 4 5 6 1 2 13 14 10 9 8 11 12 7 TR - 1 1 2 3 4 5 6 7 8

Detaylı

Tarayıcı camını kullanarak kopyalama. 1 Orijinal belgeyi ön yüzü aşağıya bakacak şekilde tarayıcı camının sol üst köşesine yerleştirin.

Tarayıcı camını kullanarak kopyalama. 1 Orijinal belgeyi ön yüzü aşağıya bakacak şekilde tarayıcı camının sol üst köşesine yerleştirin. MFP Lazer Hızlı Başvuru Kopyalama Hızlı kopya oluşturma 3 Yazıcı kontrol panelinde düğmesine basın. 4 Belgeyi tarayıcı camına yerleştirdiyseniz, ana ekrana geri dönmek için Finish the Job (İşi Bitir) öğesine

Detaylı

MODELLER D8210, D8220, D8520

MODELLER D8210, D8220, D8520 IR Dome IP Kamera Hızlı Kurulum Kılavuzu MODELLER D8210, D8220, D8520 UYARI! Kurulum işlemine geçmeden önce kurulum kılavuzunu dikkatlice okuyunuz. Bu kılavuzunun içeriği, fonksiyonlardaki değişiklikler

Detaylı

LASERJET PRO 200 COLOR MFP. Hızlı Başvuru Kılavuzu M276

LASERJET PRO 200 COLOR MFP. Hızlı Başvuru Kılavuzu M276 LASERJET PRO 200 COLOR MFP Hızlı Başvuru Kılavuzu M276 Kopya kalitesini en iyi duruma getirme Aşağıdaki renk kalitesi ayarları kullanılabilir. Otomatik Seç: Kopyalama kalitesi sizin için önemli olmadığında

Detaylı

Xbox 360 S Sağ Vaka Değiştirme

Xbox 360 S Sağ Vaka Değiştirme Xbox 360 S Sağ Vaka Değiştirme Sağ durum değiştirme. Yazan: Matt Newsom ifixit CC BY-NC-SA /Www.ifixit.com Sayfa 1/ 29 GİRİŞ Xbox dış paneller yerine parlak ve yeni görünmesini sağlayın. ARAÇLAR: Metal

Detaylı

PRESTIGIO GEOVISION 150/450 KULLANMA KILAVUZU

PRESTIGIO GEOVISION 150/450 KULLANMA KILAVUZU PRESTIGIO GEOVISION 150/450 KULLANMA KILAVUZU Prestigio GeoVision 150 Kontrollerin yerleşimi 1. Açma/kapama düğmesi 2. SD Kart Yuvası 3. Dokunma Paneli 4. Menü Butonu 5. Işıklı Gösterge (Şarj olurken kırmızı

Detaylı

Xbox 360 S RF Modülünün Değiştirilmesi

Xbox 360 S RF Modülünün Değiştirilmesi Xbox 360 S RF Modülünün Değiştirilmesi RF modül değiştirme. Yazan: Matt Newsom GİRİŞ Xbox 360 S. olmayan bir yanıt güç düğmesini düzeltmek için hatalı bir RF modülü değiştirin ARAÇLAR: Metal Spudger (1)

Detaylı

Windows 8.1 Güncelleştirmesi Adım Adım Kılavuzu

Windows 8.1 Güncelleştirmesi Adım Adım Kılavuzu Windows 8.1 Güncelleştirmesi Adım Adım Kılavuzu Windows 8.1 Yükleme ve Güncelleştirme BIOS yazılımını, uygulamaları, sürücüleri güncelleştirme ve Windows Update'i çalıştırma Yükleme türünü seçme Windows

Detaylı

Ağınız üzerinde tarama yapmak için Web Hizmetleri'ni kullanma (Windows Vista SP2 veya üzeri, Windows 7 ve Windows 8)

Ağınız üzerinde tarama yapmak için Web Hizmetleri'ni kullanma (Windows Vista SP2 veya üzeri, Windows 7 ve Windows 8) Ağınız üzerinde tarama yapmak için Web Hizmetleri'ni kullanma (Windows Vista SP2 veya üzeri, Windows 7 ve Windows 8) Web Hizmetleri protokolü, Windows Vista (SP2 veya üstü), Windows 7 ve Windows 8 kullanıcılarının,

Detaylı

Türkçe. Güvenlik bilgileri. Türkçe

Türkçe. Güvenlik bilgileri. Türkçe Bu kılavuzda ele alınan konular: "Güvenlik bilgileri" sayfa 53. "Kurulum sorunlarını giderme" sayfa 54. "Daha fazla bilgi alma" sayfa 58. Güvenlik bilgileri Sadece bu ürünle birlikte sağlanan güç kaynağı

Detaylı

Pirinç Beyazlık Ölçer. Kullanma Kılavuzu

Pirinç Beyazlık Ölçer. Kullanma Kılavuzu Pirinç Beyazlık Ölçer Kullanma Kılavuzu 2 Özellikler Ölçme Metodu : Yansıtmalı ölçüm Ölçülebilen Ürünler : Glütensiz Parlatılmış Pirinç, Glütensiz Esmer Pirinç, Glütensiz Yıkanmış pirinç, Glütenli Parlatılmış

Detaylı

1. Daha önce bilgisayarınıza USB bağlantı noktasından hiç kurup kullanmadığınız bir USB yazıcı paylaşacaksanız, lütfen tıklayınız.

1. Daha önce bilgisayarınıza USB bağlantı noktasından hiç kurup kullanmadığınız bir USB yazıcı paylaşacaksanız, lütfen tıklayınız. USB Yazıcı Paylaşımı Windows Vista USB Yazıcı Paylaşımı 1.1 USB bağlantı noktasından hiç kurup kullanmadığınız bir USB yazıcı paylaştırma 1.2 Bilgisayarınıza USB portundan direkt bağlı ve aktif olarak

Detaylı

Tanıtım ve Kullanma Kılavuzu Geniş Format Tarayıcılar

Tanıtım ve Kullanma Kılavuzu Geniş Format Tarayıcılar Tanıtım ve Kullanma Kılavuzu Geniş Format Tarayıcılar Mayıs 2006 Yayını İçindekiler 1. Bu Kılavuz Hakkında 1-1 2. Tarayıcı Sistem Gereklilikleri 2-1 3. Kurulum 3-1 3.1 Kurulumun Adımları 3-1 3.2 Sürücülerin

Detaylı

OTOsuite. Kurulum Kılavuzu. Türk

OTOsuite. Kurulum Kılavuzu. Türk OTOsuite Kurulum Kılavuzu Türk Bu belgede, DVD'den, flaş diskten veya sıkıştırılmış dosyadan OTOsuite yazılımını nasıl kuracağınızı açıklanır. Sistem gereksinimleri 1,5 GHz işlemci veya üzeri (2 GHz önerilir)

Detaylı

DS150E Kullanıcı El Kitabı. Dangerfield June. 2009 V3.0 Delphi PSS

DS150E Kullanıcı El Kitabı. Dangerfield June. 2009 V3.0 Delphi PSS DS150E Kullanıcı El Kitabı 1 Ana bileşen...3 Kurulum talimatları...5 Bluetooth Ayarları...26 Arıza Teşhis Programı...39 Dosya...41 Ayarlar...43 Belgeler...51 Yardım...53 OBD İletişimi...56 Yazdır ve Kaydet...66

Detaylı

Bellek Modülleri Kullanıcı Kılavuzu

Bellek Modülleri Kullanıcı Kılavuzu Bellek Modülleri Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Bu belgede yer alan bilgiler önceden haber verilmeksizin değiştirilebilir. HP ürünleri ve hizmetlerine ilişkin

Detaylı

TÜRKÇE AC-172N-1790 KURULUM KILAVUZU

TÜRKÇE AC-172N-1790 KURULUM KILAVUZU TÜRKÇE AC-7N-790 KURULUM KILAVUZU . ÖN AYARLI PANEL VE YARDIMCI TUTUCUNUN TUTUCU PLAKASININ DOĞRULANMASI Dikiş makinesini tesisinizde kurduktan sonra, ayarlayıcıları mutlaka ayarlayın ve dikiş makinesinin

Detaylı

Bağlantı Kılavuzu. Desteklenen işletim sistemleri. Yazıcıyı Yazılım ve Belgeler CD'sini kullanarak kurma. Bağlantı Kılavuzu

Bağlantı Kılavuzu. Desteklenen işletim sistemleri. Yazıcıyı Yazılım ve Belgeler CD'sini kullanarak kurma. Bağlantı Kılavuzu Sayfa 1 / 6 Bağlantı Kılavuzu Desteklenen işletim sistemleri Yazılım CD'sini kullanarak, yazıcıyı aşağıdaki işletim sistemlerine kurabilirsiniz: Windows 8.1 Windows Server 2012 R2 Windows 7 SP1 Windows

Detaylı

Kablosuz 802.11N USB Adaptör

Kablosuz 802.11N USB Adaptör Kablosuz 802.11N USB Adaptör Hızlı Kurulum Kılavuzu ve Garanti Belgesi NWD-270N Kablosuz 802.11n USB Adaptör Genel Bakış NWD-270N, WPS (Kablosuz Gu venlik Yapılandırması) destekli USB arayu zu ne sahip

Detaylı

Bellek Modülleri. Belge Parça Numarası: Bu kılavuzda, bilgisayardaki belleğin nasıl değiştirileceği ve yükseltileceği açıklanmaktadır.

Bellek Modülleri. Belge Parça Numarası: Bu kılavuzda, bilgisayardaki belleğin nasıl değiştirileceği ve yükseltileceği açıklanmaktadır. Bellek Modülleri Belge Parça Numarası: 393521-142 Aralik 2005 Bu kılavuzda, bilgisayardaki belleğin nasıl değiştirileceği ve yükseltileceği açıklanmaktadır. İçindekiler 1 Bellek modülleri ekleme veya değiştirme

Detaylı

1. Başlarken. 1.1 Güvenlik Önlemleri. 1.2 Sistem Gereksinimleri. 1.3 Paket İçeriği

1. Başlarken. 1.1 Güvenlik Önlemleri. 1.2 Sistem Gereksinimleri. 1.3 Paket İçeriği 1. Başlarken 1.1 Güvenlik Önlemleri Prestigio Data Racer I ın kullanımından önce lütfen tüm güvenlik önlemlerini inceleyin. Cihazı doğru şekilde çalıştırmak için bu kitapçıkta belirtilen tüm prosedürleri

Detaylı

Bellek Modülleri. Kullanıcı Kılavuzu

Bellek Modülleri. Kullanıcı Kılavuzu Bellek Modülleri Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Bu belgede yer alan bilgiler önceden haber verilmeksizin değiştirilebilir. HP ürünleri ve hizmetlerine ilişkin

Detaylı

Microsoft Office Kurulumu 2012-09-12 Sürüm 2.1

Microsoft Office Kurulumu 2012-09-12 Sürüm 2.1 Microsoft Office Kurulumu 2012-09-12 Sürüm 2.1 İÇİNDEKİLER Microsoft Office Kurulumu... 2 Kurulum Öncesİ Bİlgİsİ... 2 Microsoft Office Kurulumu... 3 Başlarken... 7 Daha Fazla Yardım mı Gerekiyor?... 7

Detaylı

1. IRISCard tarayıcının kullanılması

1. IRISCard tarayıcının kullanılması Bu Hızlı Kullanım Kılavuzu IRISCard Anywhere 5 ve IRISCard Corporate 5 tarayıcıları kurmanıza ve başlamanıza yardımcı olmak içindir. Bu tarayıcı ile verilen yazılım: - Cardiris Pro 5 ve Cardiris Corporate

Detaylı

Kurulum Öncesi Uyarılar

Kurulum Öncesi Uyarılar Kurulum Öncesi Uyarılar Ağ Kamerasından duman çıktığı görülür veya normal olmayan bir koku duyulursa Ağ Kamerasının elektrik bağlantısını kesin. Network Kamerayı televizyon ya da fırın gibi ısı kaynaklarının

Detaylı

Exper Style Kolay Kullanım Kılavuzu

Exper Style Kolay Kullanım Kılavuzu Kolay Kullanım Kılavuzu Hakkında Bu kolay kullanım kılavuzu, sisteminizi başlatmak için kullanacağınız bir referans niteliğindedir. Daha detaylı bilgiyi cihaz kutusundan çıkan Device Drivers & Utilities

Detaylı

Mini IR Dome IP Kamera

Mini IR Dome IP Kamera Mini IR Dome IP Kamera Hızlı Kurulum Kılavuzu MODELLER D4211, D4320, D4520 UYARI! Kurulum işlemine geçmeden önce kurulum kılavuzunu dikkatlice okuyunuz. Bu kılavuzunun içeriği, fonksiyonlardaki değişiklikler

Detaylı

ROKAY. Robot Operatör Kayıt Cihazı KULLANMA KILAVUZU V:1.0

ROKAY. Robot Operatör Kayıt Cihazı KULLANMA KILAVUZU V:1.0 ROKAY Robot Operatör Kayıt Cihazı KULLANMA KILAVUZU V:1.0 1 İÇİNDEKİLER SAYFA Cihazın Genel Özellikleri... 3 Programın Kurulumu... 4 Windows-7 Sürücülerin Yüklenmesi... 5 Windows-Vista Sürücülerin Yüklenmesi...

Detaylı

Laboratuvar Çalışması 3.6.4 Konak Bilgisayarları Bağlama ve Yapılandırma

Laboratuvar Çalışması 3.6.4 Konak Bilgisayarları Bağlama ve Yapılandırma Laboratuvar Çalışması 3.6.4 Konak Bilgisayarları Bağlama ve Yapılandırma Hedefler Bir düz kablo kullanarak PC yi bir yönlendiriciye bağlama. PC yi uygun bir IP adresiyle yapılandırma. PC yi bir NetBIOS

Detaylı

Tablet Bilgisayar SGPT13 Serisi. Hızlı Kurulum Kılavuzu

Tablet Bilgisayar SGPT13 Serisi. Hızlı Kurulum Kılavuzu Tablet Bilgisayar SGPT13 Serisi Hızlı Kurulum Kılavuzu Hoş Geldiniz Xperia Tablet S satın aldığınız için tebrik ederiz. Bu Hızlı Kurulum Kılavuzu, tablet bilgisayarınızın kullanılması için gereken başlangıç

Detaylı

GIGABYTE Slate PC'yi ilk kez kullanmak

GIGABYTE Slate PC'yi ilk kez kullanmak GIGABYTE Slate PC satın aldığınız için sizi kutlarız! Bu kılavuz size Slate PC kurulumuna başlamanızda yardımcı olacaktır. Nihai ürün konfigürasyonu satın aldığınız andaki modeline bağlıdır. GIGABYTE,

Detaylı

Bellek Modülleri. Kullanıcı Kılavuzu

Bellek Modülleri. Kullanıcı Kılavuzu Bellek Modülleri Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Bu belgede yer alan bilgiler önceden haber verilmeksizin değiştirilebilir. HP ürünleri ve hizmetlerine ilişkin

Detaylı

Tamir Konica Minolta 2430DL Toner Algılama Hatası

Tamir Konica Minolta 2430DL Toner Algılama Hatası Tamir Konica Minolta 2430DL Toner Algılama Hatası Tamir Konica Minolta 2430DL Toner Algılama Hatası Yazan: HoyeBoye GİRİŞ Yazıcı toner kartuşları takıldığında toner kartuşları yüklü değil belirten hata

Detaylı

Bağlantı Kılavuzu. Desteklenen işletim sistemleri. Yazıcıyı Yazılım ve Belgeler CD'sini kullanarak kurma. Bağlantı Kılavuzu

Bağlantı Kılavuzu. Desteklenen işletim sistemleri. Yazıcıyı Yazılım ve Belgeler CD'sini kullanarak kurma. Bağlantı Kılavuzu Sayfa 1 / 6 Bağlantı Kılavuzu Desteklenen işletim sistemleri Yazılım ve Belgeler CD'sini kullanarak, yazıcıyı aşağıdaki işletim sistemlerine kurabilirsiniz: Windows 7 Windows Server 2008 R2 Windows Server

Detaylı

Rack Station RS409, RS409+, RS409RP+ Hızlı Yükleme Kılavuzu

Rack Station RS409, RS409+, RS409RP+ Hızlı Yükleme Kılavuzu Rack Station RS409, RS409+, RS409RP+ Hızlı Yükleme Kılavuzu GÜVENLİK TALİMATLARI Lütfen kullanım öncesinde bu güvenlik talimatlarını dikkatle okuyun ve ilerde başvurmak üzere güvenli bir yerde saklayın.

Detaylı

1. Prestigio MultiPad 2. AC Adaptör 3. Taşıma Kılıfı 4. USB Kablosu 5. Hızlı Başlangıç Klavuzu 6. Garanti Kartı 7. Yasal Güvenlik Uyarıları

1. Prestigio MultiPad 2. AC Adaptör 3. Taşıma Kılıfı 4. USB Kablosu 5. Hızlı Başlangıç Klavuzu 6. Garanti Kartı 7. Yasal Güvenlik Uyarıları 1. Paket İçeriği 1. 2. AC Adaptör 3. Taşıma Kılıfı 4. USB Kablosu 5. 6. Garanti Kartı 7. Yasal Güvenlik Uyarıları 2. Cihaz Görünümü 1 2 9 3 4 5 6 7 8 10 11 12 13 14 TR - 1 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Detaylı

SkyStar3 USB 2.0 Box 64 bit BDA Sürücü Kurulumu

SkyStar3 USB 2.0 Box 64 bit BDA Sürücü Kurulumu SkyStar3 USB 2.0 Box 64 bit BDA Sürücü Kurulumu Hazırlayan aqua ver. 2.0121018 Müşteri istek ve talepleri Windows 7 x64 işletim sistemi üzerinde yoğunlaştığından sürücü kurulumu sadece bahsi geçen işletim

Detaylı

Duo Installation Guide

Duo Installation Guide Duo Installation Guide All contents of this publication are subject to change. 2011.06 1 INDEX 1. Paketin İçindekiler ---- 3 2. İstasyonu Diz üstü bilgisayara yerleştirmek ---- 3 3. Kalemi kullanıma hazırlamak

Detaylı

Harita güncelleme direktifleri

Harita güncelleme direktifleri Harita güncelleme direktifleri ilk olarak Türkiye haritasını güncellemeniz için http:// www.mlsnavigasyon.com.tr web sitesine üye olarak kaydolmanız gerekiyor. 1) Yeni üye kaydı ve Güncelleme A) Web sitesinden

Detaylı

MODELLER B8220, B8520

MODELLER B8220, B8520 IR Bullet IP Kamera Hızlı Kurulum Kılavuzu MODELLER B8220, B8520 UYARI! Kurulum işlemine geçmeden önce kurulum kılavuzunu dikkatlice okuyunuz. Bu kılavuzunun içeriği, fonksiyonlardaki değişiklikler önceden

Detaylı

CAP1300 Hızlı Kurulum Kılavuzu

CAP1300 Hızlı Kurulum Kılavuzu CAP1300 Hızlı Kurulum Kılavuzu 09-2017 / v1.0 İÇİNDEKİLER I Ü rün Bilgileri... 3 I-1 Paket İçeriği... 3 I-2 Sistem Gereksinimleri... 4 I-3 Donanım Genel Özeti... 4 I-4 LED Durumu... 4 I-5 Sıfırlama...

Detaylı

Doküman camı seçeneği

Doküman camı seçeneği Xerox WorkCentre 8/8/8/87/890 Kopyalama Yapma Hizmetler Ana Sayfası İş Durumu Dokunmatik Ekran Başlat Tümünü Temizle Dur. Dokümanlarınızı doküman besleyici giriş kasetine yüzleri yukarı bakacak şekilde

Detaylı

TÜRKİYE CUMHURİYETİ ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DASDIFFUSION DEPARTMENTAL EDITION 1. FAZ TARAMA PC KURULUM KILAVUZU

TÜRKİYE CUMHURİYETİ ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DASDIFFUSION DEPARTMENTAL EDITION 1. FAZ TARAMA PC KURULUM KILAVUZU TÜRKİYE CUMHURİYETİ ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DASDIFFUSION DEPARTMENTAL EDITION 1. FAZ TARAMA PC KURULUM KILAVUZU Hazırlayan: DAS A.Ş. 1 S a y f a D A S R & D Amaç ve Kapsam Bu doküman ile, Türkiye Cumhuriyeti

Detaylı

XPS 12. Servis El Kitabı. Bilgisayar Modeli: XPS Resmi Model: T02H Resmi Tip: T02H001

XPS 12. Servis El Kitabı. Bilgisayar Modeli: XPS Resmi Model: T02H Resmi Tip: T02H001 XPS 12 Servis El Kitabı Bilgisayar Modeli: XPS 12 9250 Resmi Model: T02H Resmi Tip: T02H001 Notlar, dikkat edilecek noktalar ve uyarılar NOT: NOT, tabletinizi daha iyi kullanmanızı sağlayan önemli bilgileri

Detaylı

Yazan: Allie Menard ARAÇLAR: Ataç (1) Phillips 00 Tornavida (1) Phillips 1. Tornavida (1) Büyük İğne Burun Pense (1) Spudger (1) Cımbız (1)

Yazan: Allie Menard ARAÇLAR: Ataç (1) Phillips 00 Tornavida (1) Phillips 1. Tornavida (1) Büyük İğne Burun Pense (1) Spudger (1) Cımbız (1) HP Pavilion zd8000 Sağ Hoparlör Değiştirme Yazan: Allie Menard ARAÇLAR: Ataç (1) Phillips 00 Tornavida (1) Phillips 1. Tornavida (1) Büyük İğne Burun Pense (1) Spudger (1) Cımbız (1) ifixit CC BY-NC-SA

Detaylı

TÜ RKÇ E. Macro Key Manager Kullanıcı Kılavuzu

TÜ RKÇ E. Macro Key Manager Kullanıcı Kılavuzu TÜ RKÇ E Macro Key Manager Kullanıcı Kılavuzu Giriş Macro Key Manager özel bir tablet uygulama yazılımıdır. Macro Key Manager'ı kullanarak, en fazla kullandığınız klavye işlevlerini (Copy= Ctrl+C ) veya

Detaylı

GELİŞMİŞ AĞ İZLEME KUBBE KAMERASI KURULUM KILAVUZU

GELİŞMİŞ AĞ İZLEME KUBBE KAMERASI KURULUM KILAVUZU GELİŞMİŞ AĞ İZLEME KUBBE KAMERASI KURULUM KILAVUZU Lütfen çalıştırmadan önce talimatları dikkatle okuyunuz ve ileride başvuru kaynağı olarak bu talimatları saklayınız. 1. GENEL BAKIŞ 1.1 Ambalajın İçindekiler

Detaylı

Bellek Modülleri Kullanıcı Kılavuzu

Bellek Modülleri Kullanıcı Kılavuzu Bellek Modülleri Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Bu belgede yer alan bilgiler önceden haber verilmeksizin değiştirilebilir. HP ürünleri ve hizmetlerine ilişkin

Detaylı

Arlo Baby Hızlı Başlangıç Kılavuzu

Arlo Baby Hızlı Başlangıç Kılavuzu Arlo Baby Hızlı Başlangıç Kılavuzu İçindekiler Hoş Geldiniz Arlo Baby'yi tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. Ürünü kullanmaya kolayca başlayabilirsiniz. Arlo Baby kamera USB güç kablosu USB güç adaptörü

Detaylı

Wi-Fi Direct Rehberi. Wi-Fi Direct ile Kolay Kurulum. Sorun Giderme

Wi-Fi Direct Rehberi. Wi-Fi Direct ile Kolay Kurulum. Sorun Giderme Wi-Fi Direct Rehberi Wi-Fi Direct ile Kolay Kurulum Sorun Giderme İçindekiler Kılavuzlar Hakkında Bilgi... 2 Kılavuzlarda Kullanılan Semboller... 2 Feragatname... 2 1. Wi-Fi Direct ile Kolay Kurulum SSID'yi

Detaylı

Yükleme kılavuzu Fiery Extended Applications 4.2 ile Command WorkStation 5.6

Yükleme kılavuzu Fiery Extended Applications 4.2 ile Command WorkStation 5.6 Yükleme kılavuzu Fiery Extended Applications 4.2 ile Command WorkStation 5.6 Fiery Extended Applications Package (FEA) v4.2 Fiery Server ile ilişkili görevleri gerçekleştirmek için Fiery uygulamalarını

Detaylı

Laboratuvar Çalışması Eşler Arası Ağ Oluşturma

Laboratuvar Çalışması Eşler Arası Ağ Oluşturma Laboratuvar Çalışması 3.1.5 Eşler Arası Ağ Oluşturma Hedefler Eğitmen tarafından verilen çapraz kabloyu kullanarak basit bir eşler arası ağ tasarlama ve oluşturma. Ping komutunu kullanarak eşler arasındaki

Detaylı

Yazan: Elizabeth Ofori

Yazan: Elizabeth Ofori HTC Droid Eris Ön Panel Assembly Değişimi Bu kılavuz / değiştirme HTC Droid Eris ön panel düzeneğini takmak için size öğretecektir. Yazan: Elizabeth Ofori ifixit CC BY-NC-SA /Www.ifixit.com Sayfa 1/ 13

Detaylı

Smartnet PRO-W Kullanım Kılavuzu

Smartnet PRO-W Kullanım Kılavuzu Sayfa 1 / 22 Kutu Đçeriği 1-) Smartnet PRO-W Kablosuz Adsl2+ 1Port Modem 2-) Güç adaptörü 3-) Sesli görüntülü interaktif kurulum CD si 4-) Türkçe Kulanım kitapçığı ve Garanti Belgesi 5-) Ayırıcı Splitter.

Detaylı

Xbox 360 Fan Kanalının Değiştirilmesi Soğutma

Xbox 360 Fan Kanalının Değiştirilmesi Soğutma Xbox 360 Fan Kanalının Değiştirilmesi Soğutma Fan kanalı değiştirme Soğutma. Yazan: Walter Galan GİRİŞ Xbox Levha plastik fan kanalını kaldırmak için bu kılavuzu kullanın. ARAÇLAR: Spudger (1) T10 Torx

Detaylı

Türkçe. Giriş. Özelliklere Genel Bakış

Türkçe. Giriş. Özelliklere Genel Bakış Özelliklere Genel Bakış Giriş 7-inç TFT LCD Görüntü çözünürlüğü: 480(En) x 234(Boy) Görüntü modu: 4:3 ve 16:9 Desteklenen dosya biçimleri: JPEG & Hareketli-JPEG (320x240 QVGA 15 fps; 640x480 VGA 6 fps.)

Detaylı

Bu kılavuzda çoğu modelde ortak olan özellikler anlatılmaktadır. Bazı özellikler bilgisayarınızda olmayabilir.

Bu kılavuzda çoğu modelde ortak olan özellikler anlatılmaktadır. Bazı özellikler bilgisayarınızda olmayabilir. Buradan Başlayın Copyright 2013 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD'de tescilli ticari markasıdır. Bu belgede yer alan bilgiler önceden haber verilmeksizin

Detaylı

INTERNET BAĞLANTISININ KURULMASI İÇİN GEREKLİ AĞ GEÇİDİ AYARLARI

INTERNET BAĞLANTISININ KURULMASI İÇİN GEREKLİ AĞ GEÇİDİ AYARLARI INTERNET BAĞLANTISININ KURULMASI İÇİN GEREKLİ AĞ GEÇİDİ AYARLARI Uyarı:Aşağıdaki satırlarda bahsi geçen ayarlar TTnet servis sağlayıcı baz alınarak anlatılacak olup farklı ülkelerdeki farklı internet servis

Detaylı

Touchstone Kisisel-Egitim Sürümü Level 2 DVD-ROM ve Video DVD talimatlari ve bilinen teknik konulari

Touchstone Kisisel-Egitim Sürümü Level 2 DVD-ROM ve Video DVD talimatlari ve bilinen teknik konulari Touchstone Kisisel-Egitim Sürümü Level 2 DVD-ROM ve Video DVD talimatlari ve bilinen teknik konulari DVD-ROM u kullanma Touchstone Self Study DVD-ROM Kopyasını iki şekilde çalıştırabilirsiniz: 1. Programı

Detaylı

www.airties.com 7/24 destek hattı 0 212 444 0 239 Kolay kurulum CD si Üç yıl garanti Üç yıl garanti YM.WR.5452.UM.TR.

www.airties.com 7/24 destek hattı 0 212 444 0 239 Kolay kurulum CD si Üç yıl garanti Üç yıl garanti YM.WR.5452.UM.TR. www.airties.com Kolay kurulum CD si Üç yıl garanti 7/24 destek hattı 0 212 444 0 239 7/24 destek hattı 0 212 444 0 239 Üç yıl garanti YM.WR.5452.UM.TR.D00REV01102010 Kablosuz yaşam Hızlı kurulum kılavuzu

Detaylı

USB 2.0 External HDD Enclosure 3.5" (8,89cm)

USB 2.0 External HDD Enclosure 3.5 (8,89cm) USB 2.0 External HDD Enclosure 3.5" (8,89cm) Kullanım Kılavuzu DA-71051 Önsöz Ürünümüzü satın aldığınız için tebrik ederiz! Güvenilir ve sağlam yeni depolama konseptini göstereceğiz. HDD kapasitenizi artırmak

Detaylı

TL-WPS510U PRINT SERVER KURULUM DÖKÜMANI

TL-WPS510U PRINT SERVER KURULUM DÖKÜMANI TL-WPS510U PRINT SERVER KURULUM DÖKÜMANI 1 Başlarken Satın almış olduğunuz TL-WPS510U nun kullanım diagramı aşağıdaki gibidir. Cihazınızı bir ağ yazıcısı değilse veya kablolu ağ yazıcınızı kablosuz olarak

Detaylı

temizlik için HP Pavilion G6 sökme Sökme fanı ve ısı emici toz temizlemek için. Yazan: Patrick ifixit CC BY-NC-SA /Www.ifixit.

temizlik için HP Pavilion G6 sökme Sökme fanı ve ısı emici toz temizlemek için. Yazan: Patrick ifixit CC BY-NC-SA /Www.ifixit. temizlik için HP Pavilion G6 sökme Sökme fanı ve ısı emici toz temizlemek için. Yazan: Patrick ifixit CC BY-NC-SA /Www.ifixit.com Sayfa 1/ 11 GİRİŞ Sökme fanı ve ısı emici toz temizlemek için. ARAÇLAR:

Detaylı

Yazılım Güncelleştirmeleri Kullanıcı Kılavuzu

Yazılım Güncelleştirmeleri Kullanıcı Kılavuzu Yazılım Güncelleştirmeleri Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD de tescilli ticari markasıdır. Ürünle ilgili not Bu

Detaylı

Temel Bilgi Teknlolojileri 1. Ders notları 5. Öğr.Gör. Hüseyin Bilal MACİT 2017

Temel Bilgi Teknlolojileri 1. Ders notları 5. Öğr.Gör. Hüseyin Bilal MACİT 2017 Temel Bilgi Teknlolojileri 1 Ders notları 5 Öğr.Gör. Hüseyin Bilal MACİT 2017 Windows işletim sistemi Kullanıcıya grafik arabirimler ve görsel iletilerle yaklaşarak, yazılımları çalıştırmak, komut vermek

Detaylı

2-Bağlantı Noktalı USB/HDMI Kablosu KVM Anahtarı

2-Bağlantı Noktalı USB/HDMI Kablosu KVM Anahtarı 2-Bağlantı Noktalı USB/HDMI Kablosu KVM Anahtarı Kullanım Kılavuzu DS-11900 Sürüm 1.0 İçindekiler 1 GİRİŞ... 3 1.1 ÖZELLİKLER... 3 1.2 FİZİKSEL ÇİZİMİ... 3 1.3 PAKET İÇİNDEKİLER... 4 2 TEKNİK ÖZELLİKLER...

Detaylı

www.airties.com 7/24 destek hattı 444 0 239 Kolay kurulum CD si Üç yıl garanti Üç yıl garanti YM.WR.5341.UM.TR.D01REV07062011

www.airties.com 7/24 destek hattı 444 0 239 Kolay kurulum CD si Üç yıl garanti Üç yıl garanti YM.WR.5341.UM.TR.D01REV07062011 www.airties.com Kolay kurulum CD si Üç yıl garanti 7/24 destek hattı 444 0 239 7/24 destek hattı 444 0 239 Üç yıl garanti YM.WR.5341.UM.TR.D01REV07062011 Kablosuz yaşam Hızlı kurulum kılavuzu Kablosuz

Detaylı

300 BANT KABLOSUZ ERİŞİM NOKTASI YÖNLENDİRİCİ

300 BANT KABLOSUZ ERİŞİM NOKTASI YÖNLENDİRİCİ 300 BANT KABLOSUZ ERİŞİM NOKTASI YÖNLENDİRİCİ Hızlı Kurulum Kılavuzu DN-7059-2 İçindekiler Paket İçeriği... Sayfa 1 Ağ Bağlantılarını Oluşturma... Sayfa 2 Ağ Kurulumu... Sayfa 3 Paket İçeriği Bu yönlendiriciyi

Detaylı

Türkçe. VideoCAM GE111 özellikleri. VideoCAM GE111 in Kurulumu. 1 Snapshot (Çekim) Tuşu. 2 LED Göstergesi. 3 Objektif

Türkçe. VideoCAM GE111 özellikleri. VideoCAM GE111 in Kurulumu. 1 Snapshot (Çekim) Tuşu. 2 LED Göstergesi. 3 Objektif VideoCAM GE111 özellikleri 1 Snapshot (Çekim) Tuşu 2 LED Göstergesi 3 Objektif VideoCAM GE111 in Kurulumu 1. Lütfen önce sürücüyü kurun, sonra VideoCAM GE111 ı USB portuna bağlayın. 2. VideoCAM GE111 sürücüsünün

Detaylı

USB 2.0 Harici Disk Koruncağı 2.5"

USB 2.0 Harici Disk Koruncağı 2.5 USB 2.0 Harici Disk Koruncağı 2.5" Kullanım Kılavuzu DA-71001 DA-71002 Önsöz Ürünümüzü satın aldığınız için tebrik ederiz! Güvenilir ve sağlam yeni depolama konseptini göstereceğiz. HDD kapasitenizi artırmak

Detaylı

NOT: LÜTFEN BU BELGEYİ OKUMADAN YAZILIMI YÜKLEMEYİ DENEMEYİN.

NOT: LÜTFEN BU BELGEYİ OKUMADAN YAZILIMI YÜKLEMEYİ DENEMEYİN. INSITE YÜKLEME BÜLTENİ Sayfa 2: INSITE yükleme Sayfa 8: INSITE kaldırma NOT: LÜTFEN BU BELGEYİ OKUMADAN YAZILIMI YÜKLEMEYİ DENEMEYİN. HATALI YÜKLEME VEYA KULLANIM YANLIŞ VERİLERE VEYA EKİPMANIN ARIZALANMASINA

Detaylı

Hızlı başlangıç kılavuzu

Hızlı başlangıç kılavuzu www.philips.com/welcome adresinden ürününüzü kaydettirebilir ve destek alabilirsiniz CD250 CD255 SE250 SE255 Hızlı başlangıç kılavuzu 1 Bağlantı 2 Kurulum 3 Keyfini cıkarın Kutuda neler var Baz istasyonu

Detaylı

Ecofont Yazılım Kullanıcı Rehberi

Ecofont Yazılım Kullanıcı Rehberi Ecofont Yazılım Kullanıcı Rehberi Ecofont Yazılım, baskılarınızı yaparken %50 ye, ve hatta resimsiz yazdırma seçeneğini kullandığınızda çok daha fazlasına varan tasarruf yapmanızı sağlar. Sadece tek bir

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Önlemler Önemli Bilgiler Ürün İnceleme LCD ekran Telsiz şeması açıklamaları Temel işlemler- Gelişmiş özellikler

İÇİNDEKİLER. Önlemler Önemli Bilgiler Ürün İnceleme LCD ekran Telsiz şeması açıklamaları Temel işlemler- Gelişmiş özellikler İÇİNDEKİLER Önlemler Önemli Bilgiler Ürün İnceleme LCD ekran Telsiz şeması açıklamaları Temel işlemler- Gelişmiş özellikler 2 3-4 5 5 6 1 Değerli Müşterimiz LUITON LT- 002 ürününü tercih ettiğiniz için

Detaylı

KODAK D4000 Duplex Photo Printer. Photo Printer. D4000 Duplex Photo Printer. Kalibrasyon Uygulaması Kullanım Kılavuzu

KODAK D4000 Duplex Photo Printer. Photo Printer. D4000 Duplex Photo Printer. Kalibrasyon Uygulaması Kullanım Kılavuzu Rewind/Unload Advance/Load KODAK D4000 Duplex Photo Printer Photo Printer D4000 Duplex Photo Printer Kalibrasyon Uygulaması Kullanım Kılavuzu Kasım 2011 Eastman Kodak Company Rochester, New York 14650

Detaylı

Wi-Fi Direct Rehberi. Wi-Fi Direct ile Kolay Kurulum. Sorun Giderme. Appendix

Wi-Fi Direct Rehberi. Wi-Fi Direct ile Kolay Kurulum. Sorun Giderme. Appendix Wi-Fi Direct Rehberi Wi-Fi Direct ile Kolay Kurulum Sorun Giderme Appendix İçindekiler Kılavuzlar Hakkında Bilgi... 2 Kılavuzlarda Kullanılan Semboller... 2 Feragatname... 2 1. Wi-Fi Direct ile Kolay

Detaylı

A. İşlem Kontrol Paneli

A. İşlem Kontrol Paneli A. İşlem Kontrol Paneli EN TR Timer Zamanlayıcı Memory/Screen lock (unlock) Hafıza/Ekran kilidi (kilit açma) Downward movement Aşağı hareket Upward movement Yukarı hareket Memory 1/2/3 Hafıza 1/2/3 Display

Detaylı

Ağ Bağlantısı Hızlı Kurulum Kılavuzu

Ağ Bağlantısı Hızlı Kurulum Kılavuzu Xerox WorkCentre M118/M118i Ağ Bağlantısı Hızlı Kurulum Kılavuzu 701P42720 Bu kılavuz aşağıdakilerle ilgili yordamlar sağlar: Ekranlarda Gezinme sayfa 2 DHCP Kullanarak Ağ Ayarları sayfa 2 Statik IP Adresi

Detaylı

WR-1/WR-R10 Kablosuz Uzaktan Kumandalar için Donanım Yazılımını Güncelleme

WR-1/WR-R10 Kablosuz Uzaktan Kumandalar için Donanım Yazılımını Güncelleme WR-1/WR-R10 Kablosuz Uzaktan Kumandalar için Donanım Yazılımını Güncelleme Bir Nikon ürünü seçtiğiniz için teşekkür ederiz. Bu kılavuz WR-1 ve WR-R10 kablosuz uzaktan kumandalar için donanım yazılımının

Detaylı

Toshiba Satellite M45 Anakart Değiştirme

Toshiba Satellite M45 Anakart Değiştirme Toshiba Satellite M45 Anakart Değiştirme Nasıl kaldırmak veya uydu M45 hatalı bir anakart yerine. Yazan: Nick GİRİŞ Bu kılavuz kaldırmak ve bilgisayarınızın anakart nasıl değiştirileceği gösterecektir.

Detaylı